ΧΑΣΑΝ ΜΠΑΝΤΑΟΥΙ Προσωπικά στοιχεία σπουδές επαγγελματική σταδιοδρομία

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΧΑΣΑΝ ΜΠΑΝΤΑΟΥΙ Προσωπικά στοιχεία σπουδές επαγγελματική σταδιοδρομία"

Transcript

1 ΧΑΣΑΝ ΜΠΑΝΤΑΟΥΙ Προσωπικά στοιχεία σπουδές επαγγελματική σταδιοδρομία Ο Χάσαν Μπαντάουι γεννήθηκε στο Assyut Αιγύπτου το Τον Μάιο του 1973 αποφοίτησε από το Τμήμα Κλασσικών Σπουδών (Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Καΐρου. Κατόπιν εντάχθηκε στον κύκλο Μεταπτυχιακών Σπουδών του ιδίου Τμήματος, τον οποίο ολοκλήρωσε τον Ιούλιο του 1975 με άριστα. Τον Φεβρουάριο του 1989 το Τμήμα Ιστορίας- Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. ενέκρινε με βαθμό "άριστα" τη διδακτορική του διατριβή (υπό την εποπτεία του αείμνηστου Βυζαντινολόγου καθηγητή Ι. Καραγιαννόπουλου) με θέμα: "Η Διοικητική οργάνωση της Αιγύπτου μετά την Αραβική κατάκτηση. Ομοιότητες και διαφορές από το Βυζαντινό πρότυπο (6 ος -8 ος αι. μ.χ.)". Το ακαδημαϊκό έτος , εκλέχθηκε λέκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. με γνωστικό αντικείμενο την «Μεσαιωνική Ιστορία του Αραβοϊσλαμικού Κόσμου». Το 2003 εκλέχθηκε επίκουρος καθηγητής στο ίδιο Τμήμα και με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, όπου εργάζομαι μέχρι σήμερα. Το 2007 μονιμοποιήθηκε στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή. (υπόψη η διαδικασία για την επόμενη βαθμίδα βρίσκεται σε εξέλιξη ). -Το ακαδημαϊκό έτος Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας. Με το Π Δ. 407 δίδαξα το γνωστικό αντικείμενο: «Τα Κλασσικά Χρόνια του Ισλάμ». -Από το ακαδημαϊκό έτος έως και σήμερα διδάσκω, ως επισκέπτης καθηγητής επίσης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας τα γνωστικά αντικείμενα: α. «Εισαγωγή στην ιστορία του Ισλάμ» και β. «Ισλαμικοί θεσμοί». -Από το 1999 έως 2007, δίδαξα ως επισκέπτης καθηγητής( με ανάθεση), στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών ( ΒΣΑΣ ), τα εξής γνωστικά αντικείμενα: α) «Ιστορία και Πολιτισμός του Αραβοϊσλαμικού Κόσμου» (από το ακαδημαϊκό έτος ). β) «Εισαγωγή στις Ανατολικές Σπουδές» (από το ακαδημαϊκό έτος , κατά το χειμερινό εξάμηνο). γ) «Γλώσσα, Θεσμοί και πολιτισμοί του Ισλάμ» (από το ακαδημαϊκό έτος , κατά το εαρινό εξάμηνο). δ) «Ο Αραβικός Κόσμος από τον 10 ο έως τον 15 ο αιώνα» (κατά το ακαδημαϊκό έτος ).

2 -Από το ακαδημαϊκό έτος δίδαξα, ως επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, το γνωστικό αντικείμενο: «Ισλάμ και Πολιτική στο Σύγχρονο Κόσμο». -Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία (ΕΠΑΘ): από το 1993 έως και σήμερα τακτικά σεμινάρια, σχετικά με το Ισλάμ [ Ισλαμολογία ] ως ιστορία, πολιτισμός και πολιτική, με έμφαση στις σχέσεις του αραβοϊσλαμικού και ελληνικού πολιτισμού καθώς και Ισλάμ - Χριστιανισμού. -Πανεπιστήμιο Middle Burry College, Burlington-Vermont, USA, 25 Ιουνίου έως 19 Αυγούστου Συμμετοχή σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα συνδιδασκαλίας, για δυο μήνες, με θέμα «Αραβοϊσλαμική Διανόηση και Κοινωνία - Islamic Thought and Society». Η διδασκαλία στηριζόταν αποκλειστικά στην χρήση των πρωτογενών αραβοϊσλαμικών πηγών. Συνδιδάσκαλος ήταν ο Αραβολόγος Ισλαμολόγος, και συγγραφέας, του Πανεπιστημίου του Helwan - Cairo, Καθηγητής Muhammad Salama. -Από το χειμερινό εξάμηνο 1996 και έως και 2005 στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, εθελοντικά, δίδαξα την Αραβική γλώσσα μέσα από ειδικά σεμινάρια τριών ωρών εβδομαδιαίως. Η συμμετοχή των φοιτητών ήταν πολύ μεγάλη. Μάλιστα η συμμετοχή αφορούσε φοιτητές Μεταπτυχιακούς, όχι μόνο του Τμήματός μας, ή και της Σχολής, αλλά και άλλων Σχολών του Α.Π.Θ. Ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών βρίσκονται ήδη στις αραβικές χώρες και στην Ευρώπη-Αμερική είτε για ανάλογες σπουδές, είτε για εργασία -Ειδικά σεμινάρια κατά το Εαρινό εξάμηνο του 2011/2012 στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους κκ. Διοικητή ΑΔΙΣΠΟ Υπνχο Παν. Λίτσα Π.Ν, Διευθυντή ΕΑΣ Πλοίαρχο Χρ. Παυλούδη Π.Ν, Συντονιστή καθηγητή και πρώην Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ κ. Ηλ. Κουσκουβέλη, Λέκτορα ΠΑΜΑΚ Σ. Λίτσα, Δημοσιογράφο Παντελή Σαββίδη του κρατικού σταθμού ΕΤ3, Λέκτορα ΠΑΜΑΚ Ν. Ραπτόπουλο, επίκουρο καθηγητή ΠΑΜΑΚ Α. Μπιτζένη, σε θέματα που συσχετίζονται με το Ισλάμ, τον αραβοϊσλαμικό κόσμο τότε και σήμερα καθώς επίσης τη σύγχρονη πραγματικότητα του αραβικού κόσμου και τις άμεσες επιπτώσεις τους στην Ελλάδα. -Υπεύθυνος του προγράμματος διδασκαλίας της αραβικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού για το ακαδημαϊκό έτος στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βέροια, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος FRONTEX. Παράλληλα με την διοργάνωση του προγράμματος συμμετείχα και στην διαδικασία της διδασκαλίας, μέσα από ειδικά εντατικά σεμινάρια των έξι ωρών ημερησίως. -Το ακαδημαϊκό έτος : «Ειδικά Σεμινάρια Αραβικής γλώσσας» στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του κ. Ι. Αλεξανδρόπουλου, καθηγητή τουρκολογίας του Α Π Θ. -Το ακαδημαϊκό έτος : Αmerican Hellenic College - IAS. Δίδαξα τα μαθήματα: «Middle East Conflict», «Ιστορία Δυτ. Πολιτισμού, I & II», «Ιστορία Ελληνικού Πολιτισμού», «Ιστορία Τέχνης», «Ιστορία της Νεωτέρας Ευρώπης» και «Ιστορία του Αγγλικού Πολιτισμού». -Το ακαδημαϊκό έτος : City College. Δίδαξα τα μαθήματα: «Ιστορία Δυτικού Πολιτισμού», «Ιστορία της Τέχνης» και «Ιστορία της Επιστήμης».

3 -Το ακαδημαϊκό έτος : North College. Δίδαξα τα μαθήματα: «Κοινωνικοί Θεσμοί», «Κοινωνιολογία της Θρησκείας», «Αστική Κοινωνιολογία», «Ανθρωπιστικές Επιστήμες», «Μεθοδολογία» και «Ιστορία της Τέχνης». -Το ακαδημαϊκό έτος : Στο πανεπιστήμιο του Χαρτούμ Σουδάν, δίδαξα σε ειδικά σεμινάρια, σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό του Σουδάν μεταξύ 6 ου - 8 ου αι.. -Το ακαδημαϊκό έτος : Κατά την διάρκεια του Μεταπτυχιακού μου διπλώματος δίδαξα ως βοηθός του αειμνήστου καθηγητή Α. Α. Αμπου-Ζεϊντ, το μάθημα «Ελληνικός Πολιτισμός» στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Καΐρου. Ενδεικτικές / Κύριες Δημοσιεύσεις Βιβλία -Διοικητική οργάνωση της Αιγύπτου μετά την αραβική κατάκτηση. Ομοιότητες και διαφορές από το βυζαντινό πρότυπο (διδακτορική διατριβή), Θεσσαλονίκη Εισαγωγή στην Ιστορία του Ισλαμικού Κόσμου. Τόμος πρώτος, Θεσσαλονίκη Εισαγωγή στην Ιστορία του Ισλαμικού Κόσμου. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, προϊσλαμική περίοδος ( μ.χ). Τόμος δεύτερος, Θεσσαλονίκη 2010). -Εισαγωγή στην Ιστορία του Ισλαμικού Κόσμου. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Η Αυγή του Ισλάμ ( μ. Χ.). Τόμος τρίτος, Θεσσαλονίκη (υπό έκδοση). -Survey of Islamic Manuscripts Greece, Ed: Al-Furqan, Islamic Heritage Foundation, Cambridge, London, (Co-author Dr. G. J. Roper.). -Οι Άραβες πριν τον Μωάμεθ, (Γενική Εισαγωγή και επιστημονική επιμέλεια στην ελληνική μετάφραση του βιβλίου: Islam. A Short History (Ισλάμ. Mια σύντομη ιστορία) της Κaren Armstrong, London Μετάφραση Φ. Τερζάκης,, Αθήνα, Ιούνιος Ο αραβοϊσλαμικός κόσμος από την επανίδρυση της Μέκκα έως την Άλωση της Βαγδάτης ( ), στο τρίτομο συλλογικό έργο με τίτλο Βυζάντιο. Ιστορία και Πολιτισμός. Επιστημονική επιμέλεια-έκδοση Τηλ. Λουγγής, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Ewald Kislinger (Wien Universität), Αθήνα 2013 (εν διαδικασία). Ενδεικτικές συμμετοχές σε συνέδρια με ανακοίνωση -«Αναφορές στις αραβικές πηγές για την καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τον θρύλο του Δικέρατου», Πρακτικά του Θ' Πανελληνίου Ιστορικού Συνεδρίου, Θεσσαλονίκη «Σχόλια για την αναφορά του AL-MAKRIZI στον Διοκλητιανό, τον Μέγα Κωνσταντίνο και το ημερολόγιο των Κοπτών της Αιγύπτου», Πρακτικά του Θ' Πανελλήνιου Ιστορικού Συνεδρίου, Θεσσαλονίκη «Συνθήκες συνθηκολόγησης των κοινοτήτων της Αιγύπτου κατά την αραβική κατάκτηση μ.χ. (Η εβραϊκή κοινότητα της Αλεξάνδρειας)», ΙΑ Πανελλήνιο Ιστορικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη «The Treaties of Egypt and of Alexandria, A Model for a Treaty or Final Treaties? ( A.D.)», Πρακτικά του Στ' Διεθνούς Συνεδρίου Σπουδών ΝΑ Ευρώπης (Σόφια, 30 Αυγούστου - 5 Σεπτεμβρίου 1989), Αθήνα «Οι βόρειες αραβικές φυλές και οι σχέσεις τους με τη βυζαντινή αυτοκρατορία και τον αραβοϊσλαμικό κόσμο», Πρακτικά του ΙΑ Πανελλήνιου Ιστορικού Συνεδρίου, Θεσσαλονίκη 1990.

4 -«Για την ταυτοπροσωπία του Μουκάουκας, του Κύρου και του Βενιαμίν Επισκόπου των Κοπτών», Βυζαντιακά, 10 (1990). -«Αραβικός Εθνικισμός Ισλαμισμός Το παράδειγμα της Αιγύπτου», Α Διεθνές Συνέδριο: Ευρώπη Κεντρικό Ισλάμ, Νέα Γεωπολιτική Δυναμική, Κέρκυρα The First Page of the Diplomatic Relations between Byzantium and the Arabs, 7th c. A.D., XVIII Congres International D Etudes Byzantines, Moscow «Βυζαντινές επιρροές στον Αραβο-Ισλαμικό Κόσμο. Πρώτη Προσέγγιση», Πρακτικά του ΙΓ Πανελλήνιου Ιστορικού Συνεδρίου, Θεσσαλονίκη «Roots and Ideology of Jihad». Στο Forschungsinstitut der Internationalen Wissenschaftlichen Vereinigung Weltwirtschaftund Weltpolitik. (IWVWW, e.v.), Berichte. März, Berlin «Η διαλεκτική της ορολογίας: ο εξαραβισμός των βυζαντινών διοικητικών όρων στην Αίγυπτο» ΚΓ Πανελλήνιο Ιστορικό Συνέδριο της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, Θεσσαλονίκη «The Four Arab Orthodox-Rashidun Caliphs were only Three». International Academic Conference: The Arab World and Islam: Identities and Intercultural Interactions. St. Kliment Ohridiski University of Sophia. Faculty of Classical and Modern Philology. Department of Arabic and Semitic Studies May 2005, Journal of Oriental and African Studies (JOAS), 17 (2008). -«Η γένεση του Ισλαμικού Δικαίου. Ιστορική προσέγγιση». Μελέτη που ανακοινώθηκε στην ερευνητική ομάδα του Υποέργου Πυθαγόρας 1, με τίτλο «Πολιτισμικές ταυτότητες και πολιτισμικές συγκρούσεις στο δίκαιο των οικογενειακών σχέσεων και η προοπτική του φύλου: συγκριτική προσέγγιση». Επιστημονικώς υπεύθυνη είναι η κα. Χριστίνα Δεληγιάννη-Δημητράκου, επίκουρη καθηγήτρια του Συγκριτικού Δικαίου Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Η μελέτη περιλαμβάνεται τόσο στον συλλογικό τόμο του Υποέργου όσο και σε συλλογική μελέτη με την ίδια περίπου θεματική, που θα δημοσιευθεί κατά την διάρκεια του επόμενου ακαδημαϊκού έτους με την επιμέλεια της εν λόγω καθηγήτριας. -«Ύστερη Προϊσλαμική Περίοδος των Αράβων: Το Φυλετικό Σύστημα σε Κρίση». Κστ` Πανελλήνιο Ιστορικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη 2005, Εγνατία, 11 (2007). -«Μορφές του αραβικού Ισλάμ», ανακοίνωση στη Συνάντηση: Islam and The West in Oriental Studies, Workshop, Thursday 12 April 2005, που οργανώθηκε από το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την συμμετοχή Αραβολόγων και Ισλαμολόγων από διάφορα μέρη του κόσμου: Ελλάδα, Γερμανία, Ομάν... Η εργασία δημοσιεύτηκε στο συλλογικό έργο-τόμο: «Μετά τον Οριενταλισμό: Κριτικές Προσεγγίσεις για τα Βαλκάνια, την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή», Αθήνα, Εκδόσεις κριτική, «Ο Δρόμος των Μπαχαρικών από την Ινδία έως την Αλεξάνδρεια και την Γάζα». Ανακοίνωση στην Διεθνή Διημερίδα Επιστημονικών Διαλέξεων με θέμα: «Οι Έλληνες στους δρόμους της Ανατολής», Λθ Δημήτρια, Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη 5-6 Νοεμβρίου Εκδόθηκε στον τιμητικό Τόμο στην μνήμη του Ι. Μ. Χατζηφώτη, Εκδόσεις Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας «Ενδείξεις γεωφυσικών καταστροφών εις την μεγάλη πόλη της Αλεξανδρείας», Πρακτικά της Ακαδημίας Αθηνών, τόμος 83 Α` (2008) σ Σε συνεργασία με τους: Χ. Ζερεφό (Ακαδημία Αθηνών, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών), Ν. Αμβράζης (Ακαδημία Αθηνών), Ε. Ξηροτύρη-Ζερεφού (Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα

5 Επιστημών Περιβάλλοντος). (Ανακοινώθηκε στο 10 ο διεθνές συνέδριο Αιγυπτιολόγων- Ρόδος Μάϊου 2008 καθώς επίσης και σε διάλεξη που δόθηκε στις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, μετά από πρόσκληση της Αδελφότητος Οφφικιάλων «Ο Απόστολος Μάρκος» του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, επί τη επετείω του Νέου Έτους 2008.). - Byzantium post-byzantium in Egypt after the Arab Conquest. Continuity or Discontinuity?, First International Coptic Studies Conference upon the Life in Egypt during the Coptic Period Towns and Villages, Laymen and Clergy, Bishops and Dioceses, under the Agreement of collaboration between the Bibliotheca Alexandrina and the Society for Coptic Archaeology, 28 th 30 th September 2010, Alexandria, Egypt. - The Journalistic Word and the Timeless Human Values, Ethical Journalism Initiative: National Conference, Thessalonikι, , hosted by the Journalists' Union of Macedonia and Thrace Daily Newspapers and with the financial support from the European Union's Fundamental Rights and Citizenship Programme. -«Έλληνες και Άραβες- Σταθμοί στις σχέσεις των δύο λαών και πολιτισμών», Εναρκτήρια Ομιλία στο 1o Διεθνές Συνέδριο, «Σταυροδρόμι Γλωσσών και Πολιτισμών: Μαθαίνοντας εκτός σχολείου», Παιδαγωγική Σχολή ΑΠΘ, 8-10 Απριλίου 2011, «Πολύδρομο», 2012 (p. 22). -«Το Ταξίδι από τη Δύση στην Ανατολή - μια αναθεώρηση», κεντρική ομιλία στο International Conference The Journey-from Homer s Odyssey to Sinbad the Sailor, Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, 3-4 Απριλίου (Στα πλαίσια του προγράμματος Intercultural Dialogue Festival-Cultural Encounter between East and West, Grant Agreement No 2009/0908, συν-χρηματοδότηση έως 50% από την Ε.Ε - Culture Programme ). - Unity in Diversity and Islam. Paper at the International Conference: Integration and Diversity or Segregation and Exclusion, section European and International Perspectives on Religion and Integration. Organized as part of the British Council s Our Shared Europe Programme and Municipality of Thessaloniki, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη, Μαρτίου «Σημεία προσέγγισης Αράβων και Βυζαντινών. Συνέπειες και Διαστάσεις». Πρακτικά του Διεθνούς Συμποσίου «Βυζάντιο και Αραβικός Κόσμος. Συνάντηση Πολιτισμών». Συνδιοργάνωση ΑΠΘ και Υπουργείου Πολιτισμού, Θεσσαλονίκη, Δεκεμβρίου Forms of Resistance in the Arab World. From Passive Resistance to Revolution. A Historical Approach. International Conference: The Image of Egypt in World Literature, Cairo University, April 2012, Organized by The Egyptian Society Of Comparative Literature (ESCL) and Centre Of Foreign Languages and Translation of Cairo University. - Stations, Forms and Means of Diachronic Communication between Greek and Arabic Language. Cultural Dimension Then and Now. International Conference on Translations in Greek, Arabic and Latin Medicine and Sciences, Philosophy and Literature, 5 6 May 2012 at Cairo University. Organized by the Egyptian Society of

6 Greek and Roman Studies (ESGRS) in collaboration with the University of Cairo and of Manchester (United Kingdom) and with the support of the Wellcome Trust. - Byzantines and Arabs: from the Conflict into Partnership. Basis for the Euro- Mediterranean Intercultural Dialogue. Scientific meeting: The Centre Ceraneum- New Possibilities of International Cooperation in Researches of the History and Cultures of the Mediterranean Basin and South-East Europe, , Łódź University Poland. - Η θεώρηση του άλλου στο Ισλάμ. International Congress Cultures et Religions en Dialogue. L Autre dans les Differentes Religions. Organisé par le Conseil de L Europe et l Univeristé Aristotle de Thessalonique. Thessalonique From the Arabization and Education Policy into the Globalization of Arabic. (1st - 4th C A.H./ 7th- 10th C. A.D.). The Meeting of Arabic with the Greek. History Teaches!, (in Arabic) the Second International Conference on Arabic Language, Dubai 7th -10th May Ερευνητικά προγράμματα -Cooperation framework between institutional partners within the scope and realization of the 3 years research project on Arab-Islamic and Byzantine Relationships on the framework of Intercultural Dialogue concluded between the University of Łódź, Waldemar Ceran Research Centre for the History and Culture of the Mediterranean Basin and South-East Europe Ceraneum (Polish partner: Dr. hab. Teresa Wolinska) and Aristotle University (Foreign partner: Dr. Hassan Badawy). Sept Arabia and Classical Sources, Scientific Research Programme, King Abdulaziz Foundation for Research and Archives Ryadh Alexandria University. (Πρώτη συνάντηση Αλεξάνδρεια). -Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, με θέμα: «Γεωφυσικές καταστροφές εις την μεγάλη πόλη της Αλεξανδρείας». Ανέλαβα τη συγκέντρωση, ταξινόμηση και μετάφραση στα ελληνικά των σχετικών ειδήσεων και πληροφοριών για τις φυσικές καταστροφές που βίωσε η Αλεξάνδρεια από την αραβική κατάκτησή της έως την Οθωμανική κυριαρχία ( ), μέσα από τις αραβικές πηγές Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Καθηγητή κ. Χρ. Ζερεφό. -Συμμετοχή στην ερευνητική ομάδα του Υποέργου Πυθαγόρας Ι, με τίτλο «Πολιτισμικές ταυτότητες και πολιτισμικές συγκρούσεις στο Δίκαιο των οικογενειακών σχέσεων και η προοπτική του φύλου: συγκριτική προσέγγιση». Επιστημονικά υπεύθυνη του Προγράμματος η κ. Χριστίνα Δεληγιάννη- Δημητράκου επικ. Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στα πλαίσια της συμμετοχής μου στην εν λόγω ομάδα συνέταξα επιστημονική μελέτη με τίτλο «Η γένεση του ισλαμικού Δικαίου», την οποία παρουσίασα σε δυο επιστημονικές συναντήσεις, που έγιναν στο Τμήμα Νομικής του ΑΠΘ, τον Μάιο του 2005 και τον Ιούνιο του η παραπάνω μελέτη θα περιληφθεί εξάλλου στον συλλογικό τόμο του Υποέργου.

7 -CoPEACE: Conflicts and Cooperative Peace. Applying an experiential educational scheme on multicultural societies. Thessaloniki, AUTH, Πρόγραμμα Θαλής: Θρησκεία και Πολιτική Εξουσία. Πακέτο εργασίας: «Η Θεώρηση του Ισλάμ στην Ελλάδα. Από τους Μεσαιωνικούς χρόνους στους σύγχρονους καιρούς». Είμαι υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας του προγράμματος, (υπό έγκριση). -Πρόταση συνεργασίας και συμμετοχής σε ερευνητικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με αραβικά αρχεία στην Ελλάδα. Υπεύθυνη του προγράμματος η αναπληρ. καθ. κα. Ελένη Κασάπη του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ., Δεκ (υπό έγκριση). Ερευνητικά Ενδιαφέροντα Αναθεώρηση των αραβο-ισλαμικών ιστορικών πηγών (αναθεώρηση των χρονολογικών τομών περιόδων του πρώτου Ισλάμ) Αραβο-Βυζαντινές σχέσεις (αλληλεπιδράσεις)- Σημεία προσέγγισεις Αράβο-ισλαμικού και Βυζαντινού κόσμου Διαπολιτισμικός και διαθρησκευτικός διάλογος Ισλάμ Χριστιανισμού. Διδασκόμενα μαθήματα ΙΑΡ 301: Εισαγωγή στην Ιστορία του Αραβο-Ισλαμικού Κόσμου. ΙΑΡ 302: Αραβο-Ισλαμικό Κράτος : Διοίκηση, Κοινωνία και Οικονομία. ΙΑΡ 201 / 2: Αραβική Γλώσσα I και Φιλολογία ( : Αραβο-Ισλαμική Ιστοριογραφία και Βυζαντινές Επιρροές). ΙΑΡ 303 : Ομαϋάδες και Βυζαντινές Επιρροές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Εκπαίδευσης Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Εκπαίδευσης Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Εκπαίδευσης Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Μπακάλης, Ph.D

Χρήστος Μπακάλης, Ph.D Χρήστος Μπακάλης, Ph.D Α. Βιογραφικά Στοιχεία και Σπουδές Β. Εργασιακές θέσεις - απασχόληση Γ. Ερευνητική Εμπειρία Α.1 Προσωπικά στοιχεία Α.2 Εκπαίδευση Τόπος γέννησης: Αγρίνιο, Ν. Αιτωλοακαρνανίας Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δρ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Δ. ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ Αναπληρωτής Καθηγητής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Ιούνιος 2014 ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

BΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΜΙΝΩΤΟΥ

BΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΜΙΝΩΤΟΥ BΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΜΙΝΩΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Γενικά βιογραφικά στοιχεία...σ. 3 2. Επαγγελματική απασχόληση...σ. 3 3. Σπουδές...σ. 4-5 4. Συμμετοχή σε συλλογικά όργανα

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα. Ελένη Πρόκου

Βιογραφικό Σημείωμα. Ελένη Πρόκου Βιογραφικό Σημείωμα Ελένη Πρόκου Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Πολιτικής Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Σχολή Πολιτικών Επιστημών Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Διεύθυνση: Λεωφόρος

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Όνομα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Όνομα ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Όνομα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Η.Μ. ΚΟΥΣΟΥΛΗΣ Διεύθυνση Βιέννης 11Α, Ρόδος 85100 Τηλέφωνο 22410 99341 (γραφείο), 6944945907 Τηλεομοιοτυπία +30-22410-99341 (γραφείο) Ηλεκτρονική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ Ι. ΑΛΑΚΟΥΡΑ Λέκτορα στο Τµήµα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σ ουδών του Πανε ιστηµίου Κρήτης

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ Ι. ΑΛΑΚΟΥΡΑ Λέκτορα στο Τµήµα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σ ουδών του Πανε ιστηµίου Κρήτης ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ Ι. ΑΛΑΚΟΥΡΑ Λέκτορα στο Τµήµα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σ ουδών του Πανε ιστηµίου Κρήτης Ρέθυµνο Οκτώβριος 2010 ΠEPIEXOMENΑ 1.0 ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ-ΣΠΟΥ ΕΣ 3

Διαβάστε περισσότερα

NEWSLETTER Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς, τεύχος 1 (φθινόπωρο 2013)

NEWSLETTER Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς, τεύχος 1 (φθινόπωρο 2013) NEWSLETTER Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς, τεύχος 1 (φθινόπωρο 2013) (Από την επίσκεψη των μεταπτυχιακών φοιτητών στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη) 1. Καλωσόρισμα

Διαβάστε περισσότερα

Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήµιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη (2008-2012)

Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήµιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη (2008-2012) Βιογραφικό Σηµείωµα Δηµήτρης Καιρίδης Οικία: Πασχαλιάς 4, 15452 Ψυχικό Τηλ. (30) 210 6756468, (30) 6944 917456 Γραφείο: Τµήµα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήµιο Συγγρού 136, 17671 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα Παρούσα Θέση Προηγούμενες Θέσεις Εκπαίδευση

Βιογραφικό Σημείωμα Παρούσα Θέση Προηγούμενες Θέσεις Εκπαίδευση Βιογραφικό Σημείωμα Δημήτρης Καιρίδης Πασχαλιάς 4, 15452 Ψυχικό Τηλ. (30) 210 6756468, (30) 6944 917456 Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο Συγγρού 136, 17671 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

NEWSLETTER Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς, τεύχος 1 (φθινόπωρο 2013)

NEWSLETTER Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς, τεύχος 1 (φθινόπωρο 2013) NEWSLETTER Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς, τεύχος 1 (φθινόπωρο 2013) (Από την επίσκεψη των μεταπτυχιακών φοιτητών στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη) 1. Καλωσόρισμα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Δ.Π.Θ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΙ Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1955. Πραγματοποίησα τις βασικές και προπτυχιακές

Διαβάστε περισσότερα

2. 1985-1990:Ειδική Μεταπτυχιακή Υπότροφος, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

2. 1985-1990:Ειδική Μεταπτυχιακή Υπότροφος, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Βιογραφικό Σημείωμα Όλγα Ι. Τσακηρίδη (Ph.D.) Πολιτιστική Διαχείριση Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων Διαχείριση Πολιτιστικών Πόρων Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Όλγα Τσακηρίδη

Διαβάστε περισσότερα

BΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Διεύθυνση Εργασίας Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Εγνατίας 156, Τ.Θ. 1591, 54006, Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνα 2310 891479 Φάξ 2310891331

BΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Διεύθυνση Εργασίας Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Εγνατίας 156, Τ.Θ. 1591, 54006, Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνα 2310 891479 Φάξ 2310891331 BΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Διεύθυνση Εργασίας Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Εγνατίας 156, Τ.Θ. 1591, 54006, Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνα 2310 891479 Φάξ 2310891331 Ηλ. Ταχυδρομείο fbellou@uom.gr και fbellou@uom.edu.gr ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ & ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓ. ΣΚΟΥΛΑ Καθηγητή Πολιτικής Θεωρίας & Ανάλυσης Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2014 2 Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό σημείωμα και Υπόμνημα σπουδών και επιστημονικής δραστηριότητας. της Ελένης Φουρναράκη

Βιογραφικό σημείωμα και Υπόμνημα σπουδών και επιστημονικής δραστηριότητας. της Ελένης Φουρναράκη Βιογραφικό σημείωμα και Υπόμνημα σπουδών και επιστημονικής δραστηριότητας της Ελένης Φουρναράκη Ρέθυμνο, Σεπτέμβριος 2013 2 Περιεχόμενα ΣΕΛΙΔΑ Προσωπικά στοιχεία... 3 Ανώτατες σπουδές.. 3 Ξένες γλώσσες

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. pantonop@cc.uoi.gr pantonop@windtools.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. pantonop@cc.uoi.gr pantonop@windtools.gr ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ονοματεπώνυμο: Παναγιώτης Αντωνόπουλος Πατρώνυμο: Γεώργιος Αντωνόπουλος Τόπος γέννησης: Αθήνα Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμος Θέση: Αναπληρωτής Καθηγητής Γνωστικό Αντικείμενο: Βυζαντινή

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή Νάσκου-Περράκη Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου και Διεθνώ Οργανσιμών. Βιογραφικά Στοιχεία

Παρασκευή Νάσκου-Περράκη Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου και Διεθνώ Οργανσιμών. Βιογραφικά Στοιχεία Παρασκευή Νάσκου-Περράκη Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου και Διεθνώ Οργανσιμών Σπουδές Βιογραφικά Στοιχεία Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου περάτωσε και τις γυμνασιακές της σπουδές. Αποφοίτησε από τη Νομική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΟΥΡΙΚΗ Θέση: Αναπληρώτρια καθηγήτρια (πρυτανική πράξη 4792/4-4-2011, ΦΕΚ διορισμού 317/19-5-2011 τ. Γ ) Πανεπιστήμιο Πατρών, Σχολή Ανθρωπιστικών

Διαβάστε περισσότερα

Αθανάσιος Α. Τριλιανός Καθηγητής Διδακτικής Μεθοδολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αθανάσιος Α. Τριλιανός Καθηγητής Διδακτικής Μεθοδολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Α. Τριλιανός Καθηγητής Διδακτικής Μεθοδολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ο Αθανάσιος Α. Τριλιανός είναι Καθηγητής της Διδακτικής Μεθοδολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Κώστας Θεολόγου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Κώστας Θεολόγου ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Κώστας Θεολόγου ΙΟΥΛΙΟΣ 2011 Π ΕΕ ΡΡ ΙΙ ΕΕΧΟΜ ΕΕΝΑ Α. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 1. Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα 2. Προσωπικά Στοιχεία Διευθύνσεις 3. Σπουδές 4. Ακαδημαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ασπασία I. Τσαούση

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ασπασία I. Τσαούση ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ασπασία I. Τσαούση Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του Δικαίου & Οικονομικής Ανάλυσης του Δικαίου Νομική Σχολή ΑΠΘ LL.M., Ph.D. (University of Chicago) Accredited Mediator (CIArb)

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ημερομηνία γέννησης: 02.09.1957. Διεύθυνση: Φράττι 15 117 42, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 9225350 6944969732

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ημερομηνία γέννησης: 02.09.1957. Διεύθυνση: Φράττι 15 117 42, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 9225350 6944969732 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Oνοματεπώνυμο: Τόπος γέννησης: Σοφία Πρόκου Κωνσταντινούπολη Ημερομηνία γέννησης: 02.09.1957 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμη, μητέρα δύο παιδιών Διεύθυνση: Φράττι

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ασπασία I. Τσαούση

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ασπασία I. Τσαούση ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ασπασία I. Τσαούση Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του Δικαίου & Οικονομικής Ανάλυσης του Δικαίου Νομική Σχολή ΑΠΘ LL.M., Ph.D. (University of Chicago) Accredited Mediator (CIArb)

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ν. ΛΙΤΣΑΣ, Ph.D

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ν. ΛΙΤΣΑΣ, Ph.D ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ν. ΛΙΤΣΑΣ, Ph.D Προσωπικά Στοιχεία : Όνομα Πατρός: Νικόλαος Όνομα Μητρός: Ελένη Τόπος Γεννήσεως: Χανιά Κρήτης Ημερομηνία Γεννήσεως: 1 η Ιουλίου 1974 τηλ. γραφείου: 2310-891496

Διαβάστε περισσότερα

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της Δέσποινας Καρακατσάνη Περιεχόμενα

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της Δέσποινας Καρακατσάνη Περιεχόμενα BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της Δέσποινας Καρακατσάνη Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Περιεχόμενα 1.Βιογραφικά Στοιχεία 1.1. Γενικά

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΡΕΥΝΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΚΚΕ ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 3. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ / ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα Αθηνά Βιτοπούλου

αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα Αθηνά Βιτοπούλου αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα Αθηνά Βιτοπούλου Ιανουάριος 2014 1 Περιεχόμενα Σύντομο βιογραφικό σημείωμα... 2 Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα... 3 1. Προσωπικά στοιχεία... 3 2. Σπουδές... 3 Ξένες γλώσσες...

Διαβάστε περισσότερα

Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστήμιο Αιγαίου Βιογραφικό Σημείωμα Αντικαταστήστε με Όνομα(τα) Επώνυμο(α) ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Πέτρος Σιούσιουρας Koραή 2α, 82100, Χίος 2271035256 siou @ aegean. gr ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Ναυτιλίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Βασίλης Παππάς, Καθηγητής Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα, 26500, τηλ. 2610 992937, Fax.

Διαβάστε περισσότερα