Audi Q5 Q5 hybrid quattro. Audi Vorsprung durch Technik

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Audi Q5 Q5 hybrid quattro. Audi Vorsprung durch Technik"

Transcript

1 Q5 Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi Vorsprung durch Technik

2

3 Σελίδα Με μία ματιά 4 Audi Q5 32 Audi Q5 hybrid quattro Τεχνολογία 36 Απόδοση και οικονομία Audi 50 Αναρτήσεις, Offroad, ESC 38 Audi ultra 52 Audi drive select 40 TFSI 54 Audi connect 42 TDI 56 MMI Multi Media Interface 44 hybrid 58 Συστήματα υποβοήθησης 48 quattro Εξοπλισμοί Κωδικοί Audi QR: Βιώστε την εμπειρία Audi ακόμη πιο άμεσα. Φορτώστε μία εφαρμογή QR-App στο Smartphone σας και σκανάρετε στη συνέχεια τον κωδικό QR ή χρησιμοποιήστε το link στο πρόγραμμα πλοήγησης. Διάφορα 62 Audi exclusive 83 Πακέτα εξοπλισμού, σχεδιαστικά πακέτα, εσωτερική επένδυση ουρανού 64 Πακέτο Offroad Audi exclusive 84 Διακοσμητικά στοιχεία 66 Audi exclusive line 86 Φωτισμός και Καθρέπτες 68 S line 88 Εξωτερικοί εξοπλισμοί 72 Οδηγός μοντέλου 90 Εσωτερικοί εξοπλισμοί 74 Εξωτερικά χρώματα 94 Infotainment 76 Ζάντες/Ελαστικά 97 Συστήματα υποβοήθησης 78 Καθίσματα/Επενδύσεις καθισμάτων 98 Τεχνολογία 101 Επέκταση εργοστασιακής εγγύησης Audi 109 Διαστάσεις 102 Γνήσια Αξεσουάρ Audi 110 Ευρετήριο 106 Τεχνικά στοιχεία 118 Γοητεία Audi Τον εξοπλισμό του απεικονιζόμενου αυτοκινήτου θα τον βρείτε στη σελίδα 116. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

4

5 Audi Q5 5 Τα πράγματα αμφισβητούνται. Τα πράγματα αλλάζουν. Νέα μορφή ευφυΐας. Κάθε γενιά δημιουργεί νέα ιδανικά. Ανεξάρτητα με το εάν πρόκειται για συνθήκες εργασίας, αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου ή οικογενειακό προγραμματισμό, όλα αλλάζουν. Και αυτό είναι καλό! Γιατί μόνο μέσω της αλλαγής δημιουργείται νέος τρόπος σκέψης. Η Audi, ακολουθώντας πάντα αυτή την αρχή, σχεδιάζει αυτοκίνητα που αποτελούν μέτρo σύγκρισης. Ένα από τα αυτοκίνητα αυτά είναι το Audi Q5. Σε πείθει με την αξία του και μόνο. Είναι εξαιρετικά αποδοτικό, χωρίς συμβιβασμούς στην οδηγική απόλαυση. Sport, χωρίς να φτάνει στα άκρα. Συνδυάζει έξυπνες, νέες τεχνολογίες με παραδοσιακά ποιοτικά στοιχεία, όπως ευφυΐα, άνεση και δύναμη. Ζήστε με το Audi Q5 μια μοναδική εμπειρία αυτοκίνησης. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 106 και κάτω. Q5

6 6 Audi Q5 χωρίς μακιγιάζ. Έντονη εκφραστικότητα. Νέες απόψεις. Ο αιχμηρός, χαρακτηριστικός σχεδιασμός του Audi Q5 γίνεται αντιληπτός από την πρώτη κιόλας ματιά. Τα φαρδιά πίσω φώτα προσδίδουν στο αυτοκίνητο έναν ξεκάθαρο τόνο. Σε συνδυασμό με τους προαιρετικούς προβολείς Xenon plus τα πίσω φώτα διαθέτουν τεχνολογία LED και επίσης μία εντυπωσιακή λωρίδα φώτων. Ο χαρακτηριστικά σχεδιασμένος διαχύτης στο πίσω μέρος καθώς και οι επίπεδες στο κάτω μέρος απολήξεις της εξάτμισης καθιστούν το πίσω τμήμα ακόμη πιο αρρενωπό. Πρακτική και σχεδιαστικά ελκυστική: η πόρτα του χώρου αποσκευών. Δεν χαρίζει απλά μια ξεχωριστή όψη στο πίσω μέρος, αλλά κάνει και την φόρτωση και εκφόρτωση του μεγάλου χώρου αποσκευών εξαιρετικά άνετη. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται και οι ενιαίες, χωρίς αρμούς, ράγες οροφής μαζί με τους αφαιρούμενους εγκάρσιους φορείς. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

7

8

9 Ξεκάθαρες γραμμές, επίπεδες επιφάνειες, το χαρακτηριστικό «πρόσωπο» της Audi με την ενιαία τραπεζοειδή μάσκα το Audi Q5 ακτινοβολεί sport δυναμική και απόλυτη κομψότητα. Με την εμφάνισή του δηλώνει την παρουσία του: Με μήκος mm και πλάτος mm τραβάει όλα τα βλέμματα επάνω του. Παρόλα αυτά διαθέτει μια από τις καλύτερες τιμές συντελεστή οπισθέλκουσας cw (τιμή αεροδυναμικής αντίστασης), λόγω των γραμμών της οροφής του που θυμίζουν Coupé. Και η δύναμή του γίνεται αμέσως αισθητή: Οι προαιρετικές χυτές ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών σε σχέδιο 5 βραχιόνων, αστράφτουν κάτω από τους φαρδείς θόλους των τροχών. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

10 10 Audi Q5 Το κλασικό πρόσωπο της Audi σε νέα ερμηνεία: Η σχεδιασμένη με υψηλή ακρίβεια μάσκα του ψυγείου τύπου Audi Singleframe σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα με χρωμιωμένες κάθετες γρίλιες, προβολείς ομίχλης με χρωμιωμένους δακτυλίους, ραβδώσεις σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα στις εκλεπτυσμένες εισαγωγές αέρα και ο τραπεζοειδής προφυλακτήρας προσδίδουν χαρακτήρα. Πολλές λεπτομέρειες ενισχύουν αυτή την εντύπωση: Τα φώτα φλας είναι ενσωματωμένα στους ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους εξωτερικούς καθρέπτες. Οι προαιρετικοί προβολείς Xenon plus διαθέτουν ένα λαμπερό φως πορείας ημέρας σε τεχνολογία LED, του οποίου η χαρακτηριστική και ομοιογενή λωρίδα φώτων προσδίδει μοναδική αισθητική. Κατ' επιλογή οι προβολείς Xenon plus μπορούν να εξοπλιστούν και με το σύστημα adaptive light μαζί με φώτα κλειστής στροφής, που φωτίζουν την πορεία της στροφής, μόλις εισέλθετε μέσα σε αυτήν. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

11

12

13

14

15 Audi Q5 15 Δείξτε δύναμη. Παραμείνετε εν κινήσει. Πετύχετε νέους στόχους. Pοπή και απόδοση που εντυπωσιάζει. οι κινητήρες στο Audi Q5. Οι κινητήρες TFSI σας μεταφέρουν στον προορισμό σας με δύναμη, άνεση και με χαμηλές τιμές κατανάλωσης. Οι κινητήρες 2.0 TFSI είναι εξοπλισμένοι με το σύστημα χρονισμού βαλβίδων Audi valvelift, το οποίο συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Οι κινητήρες TDI διαθέτουν τεχνολογία ψεκασμού Common-Rail και διακρίνονται για την ήρεμη λειτουργία τους, την εντυπωσιακή ακουστική τους και την ευκίνητη οδηγική συμπεριφορά. Όλα τα μηχανικά σύνολα διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό το σύστημα Start-Stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση (recuperation). Αυτό σημαίνει: Οι μετακινήσεις γίνονται ακόμη πιο οικονομικά, χωρίς συμβιβασμούς στην οδηγική απόλαυση. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

16 16 Audi Q5 Μια συναρπαστική διαδρομή αρχίζει με έναν καλό εξοπλισμό. Το νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό λειτουργεί ανάλογα με την ταχύτητα και προσφέρει περισσότερη ακρίβεια και μεγαλύτερη άνεση στο τιμόνι. Επιπρόσθετα το σύστημα καταναλώνει καύσιμο, μόνο όταν απαιτείται ενεργή υποβοήθηση του τιμονιού. Περισσότερη ευελιξία με απόλυτη αίσθηση οδήγησης προσφέρει το προαιρετικό δυναμικό σύστημα διεύθυνσης. Για την εντυπωσιακή σταθερότητα από την άλλη φροντίζει η δυναμική ανάρτηση. Χάρη στην πιο ισορροπημένη ρύθμιση των ελατηρίων και των αμορτισέρ η ανάρτηση προσφέρει υψηλή άνεση κύλισης και ξεκούραση σε μακρινές διαδρομές χωρίς συμβιβασμούς στην ευελιξία του αυτοκινήτου. Πιο σταθερά στο δρόμο: Το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης quattro σας βοηθάει σε διαδρομές με στροφές, χιόνι ή σε βρεγμένο οδόστρωμα και σε σχεδόν κάθε επιφάνεια εκτός δρόμου. Εκτός από το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων διατίθενται ακόμη δύο επιλογές κιβωτίων: Κατ' επιλογή, οι αλλαγές στο κιβώτιο S tronic και στο κιβώτιο tiptronic 8 σχέσεων μπορούν να γίνονται μέσω του προαιρετικού πολυλειτουργικού τιμονιού με τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων πίσω από το τιμόνι. Το κιβώτιο με διπλό συμπλέκτη, επιλέγει την επόμενη ταχύτητα πριν εσείς την χρειαστείτε. Έτσι οδηγείτε χωρίς αισθητή διακοπή της δύναμης έλξης. Και οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται γρηγορότερα και ταυτόχρονα πιο sport. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

17

18

19 Audi Q5 19 Πάμε εκτός δρόμου! Με το Audi Q5 μπορείτε να κατακτήσετε και τις πιο απαιτητικές διαδρομές. Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS) διαθέτει μία λειτουργία, η οποία βελτιώνει την δύναμη πέδησης, μόλις κινηθείτε εκτός δρόμου. Και το ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας (ESP) σας υποστηρίζει σε διαδρομές εκτός δρόμου: Με την πίεση ενός πλήκτρου, η ρύθμιση αντιολίσθησης τροχών (ASR) αυξάνει την πρόσφυση και σας προσφέρει έτσι περισσότερη σταθερότητα κατά την οδήγηση. Το προαιρετικό σύστημα ρύθμισης σταθερής ταχύτητας, διατηρεί τόσο σε πεδινές όσο και σε ορεινές διαδρομές την προεπιλεγμένη ταχύτητα. Η υποβοήθηση κατάβασης που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό αναλαμβάνει αυτήν τη λειτουργία σε πολύ μεγάλες κατηφόρες. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

20 20 Audi Q5 Αφήστε πίσω σας την καθημερινότητα. Διατηρήστε τον έλεγχο. Θέστε νέες προτεραιότητες. Κάθε διαδρομή είναι διαφορετική, πολλές διαδρομές είναι απαιτητικές. Είναι καλό να είναι κανείς προετοιμασμένος για απρόβλεπτες καταστάσεις. Το Audi Q5 σας υποστηρίζει με πολλές τεχνολογικές καινοτομίες που σας οδηγούν καλύτερα στον προορισμό σας. Ο προαιρετικά διαθέσιμος προσαρμοζόμενος αυτόματος σταθεροποιητής ταχύτητας adaptive cruise control διατηρεί σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Το ενσωματωμένο σύστημα Audi braking guard επιτηρεί τον περιβάλλοντα χώρο και προειδοποιεί τον οδηγό για επικείμενη πρόσκρουση σε αναγνωρισμένο εμπόδιο μέσω οπτικού και ακουστικού σήματος και, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, μέσω ενός σύντομου φρεναρίσματος. Σε ταχύτητες κάτω των 30 km/h μπορεί ακόμη και να ακινητοποιήσει πλήρως το αυτοκίνητο σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης. Περαιτέρω προαιρετικά συστήματα υποβοήθησης, με τα οποία μπορείτε να εξοπλίσετε το Audi Q5: Το σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Audi side assist) και το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (Audi active lane assist), το οποίο σας υποστηρίζει σε περίπτωση ανάγκης με απαλές επεμβάσεις στο τιμόνι. Η υποβοήθηση στάθμευσης plus, διευκολύνει τη στάθμευση ενημερώνοντας μέσω οπτικής ένδειξης στην οθόνη και με ηχητικά σήματα για την απόσταση εμπρός και πίσω, ανάλογα με την κατεύθυνση κίνησης. Αν θέλετε, η υποβοήθηση στάθμευσης μπορεί να γίνει και με το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης plus με κάμερα οπισθοπορίας. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

21

22

23

24 24 Audi Q5 Περισσότερος χώρος. Περισσότερες απαιτήσεις. Νέες δυνατότητες. Επιβιβαστείτε και αισθανθείτε αμέσως σαν στο σπίτι σας. Περιβαλλόμενοι από υψηλή ποιότητα, προσοχή στη λεπτομέρεια και πολλά έξυπνα χαρακτηριστικά που κάνουν την παραμονή σας στο νέο Audi Q5 εξαιρετικά άνετη. Τα όργανα είναι ιδιαίτερα πρακτικά και εργονομικά τοποθετημένα. Ο οδηγός έχει όλες τις σημαντικές πληροφορίες στο οπτικό του πεδίο. Το προαιρετικό σύστημα πληροφόρησης οδηγού φροντίζει, ώστε να μπορείτε να εξοικονομείτε ενεργά καύσιμο: με στοιχεία κατανάλωσης, την ένδειξη πρόσθετων καταναλωτών, παραμέτρους κατανάλωσης, και άλλες ενδείξεις για ιδιαίτερα οικονομική οδήγηση. Επιπλέον, στα αυτοκίνητα με μηχανικό κιβώτιο παρέχεται ένδειξη επιλογής ταχύτητας με προτεινόμενη σχέση ταχύτητας. Επίσης νέο: η σύσταση διαλείμματος στο σύστημα πληροφόρησης του οδηγού, που αναλύει τον τρόπο οδήγησης και συνιστά διαλείμματα, υποστηρίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον οδηγό σε μακρινές διαδρομές. Πάνω από το ταμπλό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη, που εμφανίζονται ξεκάθαρα τα περιεχόμενα του ηχοσυστήματος ή των προαιρετικών συστημάτων πλοήγησης MMI. Με το σύστημα πλοήγησης MMI Navigation plus με απεικόνιση χαρτών σε 3D έχετε πρόσβαση σε διάφορες πηγές ήχου. Σε συνδυασμό με το προαιρετικό τηλέφωνο αυτοκινήτου Bluetooth online υπάρχει στη διάθεσή σας ακόμη και ένα WLAN-Hotspot, με το οποίο οι συνεπιβάτες μπορούν με τις φορητές τερματικές τους συσκευές να σερφάρουν στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της κίνησης. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήστε τις πολυάριθμες υπηρεσίες Audi connect. Περισσότερες σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα 54 στο Audi connect. Στο εσωτερικό δεν εντυπωσιάζει μόνο η πληθώρα των δυνατοτήτων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, αλλά και η απόδοση των ηχοσυστημάτων. Μέσω της θύρας AUX-IN (από το ηχοσύστημα concert και άνω) ή μέσω του προαιρετικού Audi music interface μπορείτε να ακούσετε μουσική από το ipod σας ή από ένα άλλο μέσο με USB. Για την απόλυτη ηχητική απόλαυση διατίθεται προαιρετικά το ηχοσύστημα Bang & Olufsen Sound System. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

25

26

27 Απολαύστε την θέα στο δρόμο εξαιρετικά άνετα από μια υπερυψωμένη θέση καθίσματος. Αφήστε τον εσωτερικό χώρο του Audi Q5 να σας συνεπάρει. Μαλακές επενδύσεις ή, εφόσον το επιθυμείτε, εκλεκτό δέρμα εκπέμπουν ευεξία. Η εσωτερική επένδυση του ουρανού, διατίθεται προαιρετικά και σε Alcantara. Οι επενδύσεις στα μπράτσα των θυρών και το κάλυμμα του πίνακα οργάνων, προσφέρονται και σε δέρμα. Διακοσμητικά στοιχεία αλουμινίου ή προαιρετικά σε ξύλο, ολοκληρώνουν την ευχάριστη εσωτερική εικόνα. Το ίδιο εντυπωσιακά: ο διαθέσιμος χώρος και η μεταβλητότητα του Audi Q5. Οι πλάτες των πίσω καθισμάτων ρυθμίζονται στην κλίση και μπορούν να αναδιπλωθούν από το χώρο αποσκευών μέσω χειριστηρίου. Ακόμη και προς τα επάνω μεγαλώνει ο εσωτερικός χώρος. Η προαιρετικά πανοραμική γυάλινη οροφή, σας προσφέρει απρόσκοπτη ορατότητα στον ουρανό και φροντίζει για την παροχή φρέσκου αέρα στον εσωτερικό χώρο των επιβατών. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

28 28 Audi Q5 Ο ευρύχωρος χώρος φόρτωσης χωράει όλα όσα χρειάζεστε για ξεκούραστες διακοπές, για μεγάλες αγορές και για μια αυθόρμητη εκδρομή το Σαββατοκύριακο. Το χαμηλό ύψος φόρτωσης των 693 mm απλοποιεί το φόρτωμα. Εξίσου άνετα: το πλάτος φόρτωσης των mm. Κάτω από το δάπεδο φόρτωσης υπάρχει ένας πρόσθετος χώρος αποθήκευσης*, ο οποίος μπορεί κατ επιλογήν να εξοπλιστεί με μια προστατευτική λεκάνη*. Τα προαιρετικά πίσω καθίσματα plus με τον διαμπερή χώρο φόρτωσης είναι μετατοπιζόμενα στο μήκος κατά 100 mm, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τον όγκο του χώρου φόρτωσης. Η πλήρως αναδιπλούμενη πλάτη πίσω καθίσματος αυξάνει επιπλέον τον όγκο του χώρου φόρτωσης. Με πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, ο όγκος του χώρου αποσκευών μπορεί να αυξηθεί στα λίτρα. * Δεν ισχύει για το Q5 hybrid quattro.

29

30

31 Μια διαδρομή με το Audi Q5 φθάνει στο τέλος της: γεμάτη άνεση και sport χαρακτήρα, χαλάρωση και δυναμισμό. Το Audi Q5 πείθει με την έξυπνη τεχνολογία του και τις πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης. Γιατί εσείς αποφασίζετε τι είναι σημαντικό για σας. Βιώστε έναν απόλυτα νέο τρόπο οδήγησης που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

32 32 Audi Q5 hybrid quattro Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται στη σελίδα 106.

33 Προηγηθείτε του ρεύματος. Με το Audi Q5 hybrid quattro ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των τεχνολογιών απόδοσης και οικονομίας. Γιατί η απαίτηση μας, να κάνουμε το αυτοκίνητο ως συνολικό σύστημα συνεχώς αποδοτικότερο και οικονομικότερο με ταυτόχρονη εκλέπτυνση του sport χαρακτήρα της Audi, φθάνει με το Audi Q5 hybrid quattro σε μια νέα φάση εξέλιξης: το επόμενο μεγάλο μας βήμα προς την ηλεκτρική αυτοκίνηση δίχως εκπομπές ρύπων. Το Audi Q5 είναι ένα SUV, του οποίου ο sport χαρακτήρας και η δυναμική του θέτει νέα πρότυπα ενσαρκωμένα σε ένα πανίσχυρο και απαράμιλλο σχεδιασμό. Αυτά τα πλεονεκτήματα θα σας προσφέρει και το Audi Q5 hybrid quattro. Ενώ τα διευρύνει και με ένα πρωτοποριακό στοιχείο: Συνδυάζοντας τον πολλαπλά βραβευμένο κινητήρα 2.0 TFSI* με την τεχνολογία κίνησης quattro και την πρωτοποριακή υβριδική τεχνολογία. Ένα Audi που είναι εντυπωσιακά δυναμικό και ταυτόχρονα αποδοτικό και οικονομικό. Ένα υβριδικό, που το εξοπλίσαμε με το αποφασιστικό κάτι παραπάνω: Vorsprung durch Technik. Q5 * Το περίφημο βραβείο «International Engine of the Year Awards» απονέμεται από καταξιωμένους δημοσιογράφους του αυτοκινητιστικού τύπου από περισσότερες από 30 χώρες: UKIP Media & Events Ltd. Audi Q5 hybrid quattro

34 Διακριτικές υποδείξεις. Διαχρονική αξία. Όποιος οδηγεί ένα Audi Q5 hybrid quattro, μεταφέρει έναν προοδευτικό τρόπο ζωής στο δρόμο. Διακριτικά τοποθετημένα σήματα hybrid, μία ξεχωριστή επένδυση μαρσπιέ με λογότυπο hybrid και χυτές ζάντες αλουμινίου σε σχέδιο 10 βραχιόνων Turbo (υβριδικός σχεδιασμός) αποτελούν αναγνωριστικά στοιχεία, που ταυτοποιούν το αυτοκίνητο ως έναν καινοτόμο φορέα τεχνολογίας. Και εσάς ως πρωτοπόρο.

35 Audi Q5 hybrid quattro 35 Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται στη σελίδα 106.

36 Και το δικό σας Audi φέρει το σήμα για ιδιαίτερη απόδοση και οικονομία: Τα αυτοκίνητά μας δεν χαρακτηρίζονται μόνο από τον sport χαρακτήρα τους, την πρωτοπορία και τις τεχνολογικές καινοτομίες, αλλά κυρίως από τον έξυπνο τρόπο αξιοποίησης πόρων. Παράδειγμα: Οι κινητήρες TDI με σύστημα ψεκασμού Common- Rail, που επιτυγχάνουν χάρη στο συνδυασμό άμεσου ψεκασμού και υπερπλήρωσης Turbo μία ιδιαίτερα αποδοτική καύση του καυσίμου Diesel. Οι κινητήρες TFSI με το σύστημα Audi valvelift λειτουργούν με την ίδια αρχή και εντυπωσιάζουν επίσης με περισσότερη απόδοση και ροπή με ταυτόχρονα χαμηλότερη κατανάλωση. Τα μηχανικά σύνολα της Audi εξελίσσονται συνεχώς εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό σημαίνει, ότι σήμερα είναι πιο αποδοτικοί από ποτέ με ταυτόχρονη μείωση του βάρους τους και κατά συνέπεια μειωμένη κατανάλωση. Ένα εντυπωσιακό επιχείρημα υπέρ της στρατηγικής μας, να επιτυγχάνουμε μεγαλύτερες αποδόσεις με μικρότερο κυβισμό. Στην αύξηση της αποτελεσματικότητα συμβάλλει και το σύστημα Start-Stop καθώς και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic αξιοποιεί ιδανικά τα πλεονεκτήματα της εντυπωσιακής ροπής των κινητήρων της Audi: Το μεγάλο εύρος των σχέσεων μετάδοσης συμβάλλει, ώστε το αυτοκίνητο να τραβάει με δύναμη από χαμηλά, γεγονός που μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. Το σύστημα διαχείρισης της θερμικής ενέργειας, το οποίο κατανέμει την θερμότητα ελεγχόμενα μεταξύ του κινητήρα, του κιβωτίου και του εσωτερικού χώρου, μειώνει τη διάρκεια προθέρμανσης και έτσι μειώνονται οι τριβές στον κινητήρα και στο κιβώτιο ταχυτήτων. Η λειτουργία efficiency του Audi drive select σας προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Εντυπωσιακά πρωτοποριακό πνεύμα εκπέμπει το Audi Q5 hybrid quattro με υβριδική τεχνολογία. Βλέπετε: Το Audi Q5 και το Audi Q5 hybrid quattro ενσωματώνει μία πληθώρα τεχνολογιών, που καθιστούν τις μετακινήσεις σας όχι μόνο πιο άνετες και δυναμικές, αλλά και πιο οικονομικές. Περισσότερες σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στις σελίδες που ακολουθούν. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

37 Απόδοση και οικονομία Audi 37

38 38 Audi ultra Με την τεχνολογία Audi ultra στο βάθρο: Το Audi R18 TDI Audi ultra: Λιγότερα γραμμάρια, μεγάλη πρωτοπορία. Audi ultra, η πρωτοποριακή τεχνολογία ελαφριάς κατασκευής της Audi, είναι πολλά περισσότερα από απλά το άθροισμα επιμέρους στοιχείων, καθώς συνδυάζει καινοτόμα υλικά, έξυπνες σχεδιαστικές αρχές και διαδικασίες παραγωγής που σέβονται τους φυσικούς πόρους σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο. Πολλά μέτρα ελαφριάς κατασκευής Audi ultra εφαρμόζονται ήδη σήμερα στα Audi Q5 και Q5 hybrid quattro. Αυτές ξεκινούν ήδη από το αμάξωμα. Η κελυφοειδής χαλύβδινη κατασκευή του Audi Q5 και του Q5 hybrid quattro συνδυάζει χαμηλό βάρος με υψηλή ακαμψία. Το υψηλής ακρίβειας πάτωμα αποτελείται από υλικά με διαφορετικό πάχος και ποιότητα. Σε αυτόν τον τρόπο κατασκευής χρησιμοποιείται στο εκάστοτε σημείο ακριβώς εκείνη η ποσότητα υλικού, που είναι απαραίτητη. Η συγκεκριμένη κατασκευαστική αρχή έπεισε και άλλους: Το αμάξωμα του Q5 βραβεύθηκε το 2008 με το λανσάρισμα στην αγορά με το βραβείο EuroCarBody Award*, την μεγαλύτερη καταξίωση παγκοσμίως στον τομέα κατασκευής αμαξωμάτων. Η ευρεία χρήση θερμοδιαμορφωμένων και διαμορφωμένων εν ψυχρώ χαλύβων υψηλών κατηγοριών στιβαρότητας επιτρέπει την εφαρμογή στο αμάξωμα ελασμάτων με λεπτό τοίχωμα. Τα εξαρτήματα αλουμινίου τόσο στον μπροστινό όσο και στον πίσω άξονα, καθώς και οι ελαφριές, χυτές ζάντες αλουμινίου δεν μειώνουν μόνο το συνολικό βάρος, αλλά και τις μη αναρτώμενες μάζες, γεγονός που αυξάνει την άνεση. Επιπλέον εξοικονόμηση βάρους προσφέρει το σύστημα φρένων ελαφριάς κατασκευής. Τεχνολογίες όπως ο άμεσος ψεκασμός καυσίμου και η υπερπλήρωση Turbo καθιστούν τους κινητήρες της Audi όλο και πιο αποδοτικούς. Οι σύγχρονοι κινητήρες TDI και TFSI του Audi Q5 αποδίδουν τη δύναμή τους με μικρότερο κυβισμό με αποτέλεσμα να έχουν σημαντικά πιο μικρό βάρος από αντίστοιχους κινητήρες προηγούμενων γενεών. Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο συνδυασμός ενός 4-κύλινδρου κινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα. Το Audi Q5 hybrid quattro είναι ένα από τα πρώτα πλήρως υβριδικά αυτοκίνητα με μπαταρία ιόντων λιθίου. Οι μπαταρίες αυτού του τύπου είναι αυτήν τη στιγμή οι πιο ελαφριές. Κάθε εξάρτημα ελαφριάς κατασκευής επιδρά σε άλλα εξαρτήματα, των οποίων οι διαστάσεις μπορούν επίσης να μειωθούν. Το αποτέλεσμα είναι μία συνεχής διαδικασία εξέλιξης με γνώμονα την μείωση του βάρους και την αύξηση της αποδοτικότητας. Σε αριθμούς: Ένα αυτοκίνητο με 100 kg λιγότερο βάρος μπορεί να εξοικονομήσει έως και 0,3 l καυσίμου ανά 100 km. * Διεθνές Συνέδριο-Αξιολόγησης-Αμαξωμάτων EuroCarBody 2008, δελτίο τύπου Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

39 Θέμα: Μείωση βάρους Οι απαιτήσεις που τίθενται στα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι αντιφατικές. Από την μία πρέπει να έχουν περισσότερη ισχύ και να προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση, από την άλλη πρέπει να είναι πιο οικονομικά και αποδοτικά. Η τεχνολογία Audi ultra εξομαλύνει αυτήν την αντίθεση: Κάθε εξάρτημα υποβάλλεται σε εκτεταμένες δοκιμές. Οι απαιτήσεις: Υψηλή λειτουργικότητα με κατά το δυνατόν λιγότερο βάρος. Το αποτέλεσμα: Ένας έξυπνος συνδυασμός υλικών, με τον οποίο μπορούν να υλοποιηθούν ακόμη και μικρότεροι κινητήρες, οι οποίοι μπορούν να κινήσουν ένα ελαφρύτερο αυτοκίνητο με την ίδια σπιρτάδα όπως μεγαλύτεροι κινητήρες. Λαμαρίνα αλουμινίου Προφίλ αλουμινίου Θερμός χάλυβας Ψυχρός χάλυβας

40 40 TFSI Κυλινδροκεφαλή με ενσωματωμένη ψύξη καυσαερίων Σύστημα Audi valvelift και διπλή ρύθμιση χρονισμού εκκεντροφόρων Σύστημα ψεκασμού FSI/MPI δύο βαθμίδων Κινητήρας με μειωμένες τριβές Πλήρως ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ρύθμιση ψυκτικού μέσου Πολλές ώρες εξέλιξης. Χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών. Και γιατί όλα αυτά; Κινητήρας 2.0 TFSI (225 hp)

41 Μετά από μερικά δευτερόλεπτα θα καταλάβετε. Με την τεχνολογία FSI υπολογίζεται ακριβώς η ποσότητα καυσίμου που χρειάζεται και ψεκάζεται σε πολύ μικρά σταγονίδια απευθείας στο θάλαμο καύσης. Έτσι η βενζίνη αξιοποιείται στο χιλιοστό του δευτερολέπτου με ακρίβεια σταγόνας όταν αυτό απαιτείται από τον κινητήρα. Αυτό σημαίνει καλύτερη εκμετάλλευση του καυσίμου και τελικά μειωμένη κατανάλωση. Στο Audi Q5 εφαρμόζεται η τεχνολογία TFSI. Αυτή συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του άμεσου ψεκασμού βενζίνης FSI με αυτά του Turbo. Αυτός ο συνδυασμός FSI και Turbo, δεν επιτυγχάνει μόνο εντυπωσιακά υψηλούς βαθμούς απόδοσης, αλλά σας χαρίζει και εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά και βελτιωμένη ροπή. Θα το αισθανθείτε αμέσως μόλις επιταχύνετε τον κινητήρα 2.0 TFSI με ισχύ 225 hp. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο tiptronic 8 σχέσεων σας επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 7,1 δευτερόλεπτα. Ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία του κινητήρα 3.0 TFSI 272 hp: Η επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h γίνεται σε 5,9 δευτερόλεπτα. Όλα τα μοντέλα TFSI διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό το σύστημα Start-Stop και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας recuperation. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

42 42 TDI Τα μπεκ ψεκασμού ανοίγουν και κλείνουν σε κλάσματα του χιλιοστού του δευτερολέπτου και ψεκάζουν πολλές φορές με πίεση έως και 1800 bar μέσα στον θάλαμο καύσης. Σε μια διαδικασία ψεκασμού ψεκάζονται εν μέρει ελάχιστες ποσότητες καυσίμου που έχουν βάρος μικρότερο του χιλιοστού του γραμμαρίου. Ο προψεκασμός έχει ως αποτέλεσμα μια «ήπια» καύση και κατ' επέκταση μια αξιοσημείωτη ακουστική κατά την καύση και ομαλή λειτουργία του κινητήρα. TDI. Ξεκινήστε μια επανάσταση και αφήστε τη να επαναλαμβάνεται. Ένα στα δύο αυτοκίνητα Audi που πωλούνται σήμερα είναι πετρελαιοκίνητο. Αυτό που σήμερα θεωρείται αυτονόητο, προκάλεσε μεγάλη εντύπωση πριν 20 χρόνια: Τότε, η Audi έφερε την επανάσταση στην αγορά αυτοκινήτου με τον πρώτο TDI κινητήρα 2.5 λίτρων. Εντωμεταξύ, εξελίξεις όπως η τεχνολογία Common-Rail έκαναν τον κινητήρα TDI ακόμα πιο αποδοτικό. Τα πιεζοηλεκτρικά μπεκ φροντίζουν για μια λεπτή και ακριβή κατανομή καυσίμου. Έτσι, από την εμφάνιση του πρώτου TDI έως σήμερα, οι κινητήρες έγιναν οικονομικότεροι, ενώ η ειδική ισχύς αυξήθηκε. Λογική συνέπεια αυτού ήταν η συμμετοχή των πετρελαιοκινητήρων σε αγώνες αυτοκινήτου. Με επιτυχία: το 2006 το πρώτο αγωνιστικό πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο, το Audi R10 TDI, κέρδισε τον αγώνα 24 ωρών του Le Mans, και μάλιστα επανέλαβε πολλές φορές αυτή τη νίκη, με πρόσφατη αυτή του Είτε στην έκδοση με 140 hp είτε με 177 hp οι κινητήρες 2.0 TDI στο Audi Q5 πείθουν από τα πρώτα κιόλας μέτρα. Έτσι το 2.0 TDI quattro S tronic με 177 hp αποδίδει την μέγιστή του ροπή των 380 Nm ήδη από τις σ.α.λ. και ξεδιπλώνει ομοιόμορφα και εντυπωσιακά την ισχύ του. Σε 9,0 δευτερόλεπτα φτάνετε τα 100 km/h. Το Audi Q5 2.0 TDI quattro S tronic διαθέτει επιπλέον του βασικού καταλύτη και του φίλτρου σωματιδίων Diesel και έναν καταλύτη οξειδίων του αζώτου (καταλύτης DeNOx) με ρεζερβουάρ AdBlue *. Σε συνδυασμό με περαιτέρω καινοτομίες και ένα αποδοτικό σύστημα επανακυκλοφορίας καυσαερίων επιτυγχάνεται έτσι η μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου. Ο συγκεκριμένος κινητήρας διατίθεται και ως TDI clean diesel. Σε αυτήν την έκδοση πληροί τις ισχύουσες προδιαγραφές καυσαερίων EU6. Ο ισχυρότερος κινητήρας Diesel στο Audi Q5 είναι ο 3.0 TDI με 245 hp και ροπή 580 Nm, με τον οποίο μπορείτε να επιταχύνετε από 0 στα 100 km/h σε μόλις 6,5 δευτερόλεπτα. Αλλά ακόμη και αν δεν θέλετε να προσπεράσετε τα προπορευόμενα οχήματα, αφεθείτε στην αίσθηση υπεροχής που προσφέρει: sport και απαιτητική αλλά ταυτόχρονα άνετη και οικονομική, διότι το σύστημα Start-Stop και η ανάκτηση ενέργειας recuperation υπάρχουν στο βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων με κινητήρα TDI. * Σήμα κατατεθέν του Συνδέσμου της Αυτοκινητοβιομηχανίας (VDA). Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

43 Υπερσυμπιεστής καυσαερίων turbo με βελτιωμένη μεταβαλλόμενη γεωμετρία τουρμπίνας Σύστημα ψεκασμού υψηλής πίεσης bar Κινητήρας με μειωμένες τριβές Αντλία λαδιού με ελεγχόμενη πίεση Καινοτόμο σύστημα θερμικής διαχείρισης με ξεχωριστή ψύξη για περίβλημα κυλινδροκεφαλής/κυλινδροκεφαλή Κινητήρας 3,0 TDI (245 hp)

44 44 hybrid Υβριδικά ηλεκτρονικά ισχύος: ρυθμίζουν αυτόματα τη ροή ενέργειας μεταξύ της μπαταρίας υψηλής τάσης και του ηλεκτροκινητήρα και διασφαλίζουν την τροφοδοσία του δικτύου. Η εφαρμογή νέων τεχνολογιών προσφέρει υψηλή λειτουργικότητα με μικρό όγκο κατασκευής. Ηλεκτροκινητήρας: συνδυάζει απόδοση, οικονομία και δυναμισμό και λειτουργεί ανάλογα με την κατάσταση οδήγησης και τις εκάστοτε απαιτήσεις, ως κινητήρας κίνησης, γεννήτρια ή μίζα. Αποδίδει 55 hp και διαθέτει ανώτατη ροπή 210 Nm. Ο συμπαγής και ιδιαίτερα ελαφρύς ηλεκτροκινητήρας συνδέεται με το στροφαλοφόρο άξονα μέσω ενός συμπλέκτη διαχωρισμού. Αυτός ο παράλληλος υβριδικός σχεδιασμός φροντίζει για την άμεση μετάδοση της κινητήριας ισχύος. Το αποτέλεσμα: εξαιρετική επίδοση κατά την εκκίνηση και την επιτάχυνση σχεδόν σε όλες τις συνθήκες οδήγησης Φορτίζεται με πρωτοπόρες ιδέες. Κινείται με υβριδική τεχνολογία. Το Audi Q5 hybrid quattro, ως πλήρως υβριδικό μοντέλο, είναι σε θέση σε ορισμένες φάσεις να οδηγηθεί καθαρά ηλεκτρικά και σχεδόν δίχως εκπομπές ρύπων. Αυτό είναι δυνατό μέσω της ιδιαίτερα ισχυρής μπαταρίας ιόντων λιθίου, η οποία τοποθετείται για πρώτη φορά σε ένα υβριδικό μοντέλο SUV. Ο βελτιωμένος τρόπος κατασκευής σε ό,τι αφορά το βάρος όλων των υβριδικών εξαρτημάτων σας διευκολύνει να είστε καθ' οδόν ιδιαίτερα αποδοτικά και οικονομικά. Στο Audi Q5 hybrid quattro θα βιώσετε το συναρπαστικό εύρος της υβριδικής τεχνολογίας βάσει της επιλογής τριών προγραμμάτων οδήγησης. Έτσι για παράδειγμα στην κατάσταση EV μπορείτε να οδηγείτε σε αυξημένο βαθμό καθαρά ηλεκτρικά. Έως τα 100 km/h, σχεδόν αθόρυβα μια απολύτως νέα αίσθηση οδήγησης! Με σταθερή ταχύτητα 60 km/h μπορεί με αυτόν τον τρόπο να επιτευχθεί αυτονομία έως 3 km. Έτσι το Q5 hybrid quattro προσφέρει υψηλή ταχύτητα και αυτονομία όσο σχεδόν κανένα άλλο πλήρως υβριδικό αυτοκίνητο. Ξεκάθαρη απόλαυση σας δίνει επίσης ο συνδυασμός του κινητήρα εσωτερικής καύσης με τον ηλεκτροκινητήρα. Γιατί μέσω αυτού δεν πετυχαίνετε μόνο μια ξεκάθαρη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, αλλά και τη βελτίωση των επιδόσεων. Έτσι στο Audi Q5 hybrid quattro εμφανίζεται μια απαράμιλλη αποδοτική ισχύς. Κινητήρας 2.0 TFSI¹: πέντε φορές βραβεύτηκε ως «Engine of the Year»². Αισθητή βελτίωση της απόδοσης και οικονομίας με ταυτόχρονη αύξηση της ροπής στρέψης μέσω του μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων του συστήματος Audi valvelift. Σε συνδυασμό με τον επίσης δυνατό σε ροπή ηλεκτροκινητήρα επιτυγχάνονται ιδιαίτερα δυναμικές επιταχύνσεις. ¹ Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται στη σελίδα 106. ² Το περίφημο βραβείο «International Engine of the Year Awards» απονέμεται από καταξιωμένους δημοσιογράφους του αυτοκινητιστικού τύπου από περισσότερες από 30 χώρες: UKIP Media & Events Ltd.

45 Μπαταρία ιόντων λιθίου: καθορίζει την ισχύ και την εμβέλεια της υβριδικής κίνησης. Σε σχέση με τις συνήθεις μπαταρίες νικελίου-μετάλλου των υβριδικών συστήματων παρέχει 2 βασικά πλεονεκτήματα: Από τη μια αποδίδει περισσότερη ισχύ λόγω της υψηλής ενεργειακής της πυκνότητας. Από την άλλη εξοικονομεί σημαντικό βάρος λόγω της συμπαγούς κατασκευής της. Αυτό επηρεάζει επίσης θετικά τον όγκο του χώρου αποσκευών: Με 460 λίτρα επάνω από το πάτωμα φόρτωσης αντιστοιχεί σε αυτόν του βασικού μοντέλου Q5. Για τη βελτιωμένη διαθεσιμότητα του υβριδικού συστήματος και για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής φροντίζει η ενεργή ψύξη της μπαταρίας. Το Audi Q5 hybrid quattro είναι ένα από τα πρώτα πλήρως υβριδικά μοντέλα SUV με μπαταρία ιόντων λιθίου. quattro: κατανέμει την ροπή του κινητήρα αυτόματα και συνεχώς σε όλους τους τροχούς. Με αυτόν τον τρόπο ο ηλεκτροκινητήρας εκμεταλλεύεται με αξιοσημείωτο τρόπο τη δυνατότητά του να μεταφέρει στο δρόμο από στάση όλη του τη ροπή. 8-τάχυτο tiptronic: ενσωματώνει σε ουδέτερο κατασκευαστικό χώρο τον ηλεκτροκινητήρα και ελέγχει μέσω του συμπλέκτη διαχωρισμού τη σύνδεση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Συνδυάζει άνεση αλλαγής ταχύτητας, sport χαρακτήρα, απόδοση και οικονομία. Το δυναμικό Πρόγραμμα Επιλογής Ταχυτήτων (DSP) προσαρμόζει αυτόματα το σωστό σημείο αλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο οδήγησης του οδηγού. Ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης: αυξημένη απόδοση και οικονομία, διότι η δύναμη στροφής του τιμονιού δεν παράγεται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά ηλεκτρικά όταν αυτό απαιτείται. e-αυτόματος κλιματισμός: λειτουργεί ανεξάρτητα από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης μέσω ενός ηλεκτρικού συμπιεστή κλιματισμού. Έτσι ο κλιματισμός είναι μόνιμα διαθέσιμος τόσο κατά την ηλεκτρική διαδρομή όσο και με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης εκτός λειτουργίας εν στάσει.

46 QR-Code 46 hybrid 2 διαγράμματα οπτικοποιούν κάθε πέντε λεπτά τη μέση κατανάλωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης (πορτοκαλί) και την ποσότητα ανάκτησης ενέργειας (recuperation) του ηλεκτροκινητήρα (πράσινο). Ο ηλεκτροκινητήρας υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης Κινητήρας εσωτερικής καύσης 100 % Όριο ενεργοποίησης του κινητήρα εσωτερικής καύσης στην κατάσταση EV Δυνατή περιοχή της ηλεκτρικής οδήγησης Εάν θέλετε να βιώσετε το Audi Q5 hybrid quattro σε δράση, σκανάρετε τον κωδικό QR με το Smartphone σας. Ή χρησιμοποιήστε το παρακάτω link στο πρόγραμμα πλοήγησης: Το αυτοκίνητο είναι έτοιμο προς λειτουργία Φόρτιση της μπαταρίας κατά το ρολάρισμα και ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση Κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ιόντων λιθίου Αυτοκίνητο ακινητοποιημένο Ο διακόπτης ανάφλεξης σβηστός

47 Σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση (recuperation) Ηλεκτρική οδήγηση Boost Συνδυασμένη οδήγηση στην υβριδική λειτουργία με κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα Κάθε αυτοκίνητο έχει τον χαρακτήρα του. Το συγκεκριμένο έχει τρεις. Με το δυναμόμετρο (Powermeter) στο πίνακα οργάνων έχετε συνεχώς στο οπτικό σας πεδίο τις επίκαιρες υβριδικές καταστάσεις, όπως για παράδειγμα καθαρή ηλεκτρική κίνηση, Boost, ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση καθώς και τη διαθεσιμότητα του υβριδικού συστήματος. Το αν θα θέλατε να οδηγείτε ιδιαίτερα οικονομικά ή καλύτερα δυναμικά, επαφίεται αποκλειστικά στη δική σας κρίση: Επιλέξτε απλά ένα από τα τρία προγράμματα οδήγησης, ώστε να βιώσετε το υβριδικό σύστημα στο Audi Q5 hybrid quattro σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες. Η μέσω πλήκτρου ενεργοποιούμενη κατάσταση οδήγησης EV είναι σχεδιασμένη για μια διευρυμένη ηλεκτρική οδήγηση. Η κατάσταση D εστιάζει στην ισορροπία μεταξύ κατανάλωσης και δυναμικής οδήγησης. Ενώ στην κατάσταση S αναπτύσσεται όλη η δυναμική της ισχύος μέσω της sport ρύθμισης του κινητήρα και του κιβωτίου, υποστηριζόμενη από την ενισχυτική λειτουργία προώθησης (λειτουργία Boost) του ηλεκτροκινητήρα. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται στη σελίδα 108.

48 48 quattro Γιατί να χρησιμοποιούνται μόνο οι δύο τροχοί; Η μόνιμη τετρακίνηση quattro. Το quattro είναι ένα σύστημα μόνιμης τετρακίνησης. Σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης και σπιναρίσματος των τροχών ενός άξονα, η δύναμη κίνησης μεταδίδεται στον άλλο άξονα αυτόματα και συνεχώς μέσω του κεντρικού διαφορικού με αυτόματο κλείδωμα και επιλεκτικό ανά τροχό έλεγχο της ροπής. Η βασική κατανομή είναι 40 : 60 όπου το 40 % της κινητήριας δύναμης προέρχεται από τον εμπρόσθιο άξονα, ενώ το 60 % από τον πίσω. Το πλεονέκτημα: καλύτερη πρόσφυση κατά την επιτάχυνση και περισσότερη ασφάλεια λόγω της εξαιρετικής πρόσφυσης στο οδόστρωμα. Αυτά για την τεχνολογία. Εκείνο όμως που κάνει το quattro μοναδικό είναι η αίσθηση που προσφέρει. «Σαν να κολλάς στο δρόμο», λένε κάποιοι πελάτες. Εμείς το διατυπώνουμε ως εξής: το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης quattro χαρίζει καλύτερη αίσθηση του δρόμου, με μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

49 Το σύστημα μετάδοσης quattro του Audi Q5 quattro για εντυπωσιακή πρόσφυση και οδηγική ασφάλεια

50 50 Αναρτήσεις, Offroad, ESC Άψογη οδηγική συμπεριφορά. Από τις αναρτήσεις του για παράδειγμα. Ακόμη και σε ένα SUV πρέπει να έχετε την αίσθηση της sport και ευέλικτης οδήγησης. Στο Audi Q5 λειτουργεί η δυναμική ανάρτηση εμπρός με πέντε συνδέσμους και η πίσω ανάρτηση με τραπεζοειδείς συνδέσμους. Αυτά τα δύο στοιχεία καθιστούν εφικτή την γρήγορη ανάπτυξη ισχύος, φροντίζουν για έξοχη σταθερότητα, υψηλή άνεση κύλισης και άριστη διατήρηση της οδηγικής πορείας. Επιπρόσθετα διατίθεται η ανάρτηση με προσαρμοζόμενη ρύθμιση απόσβεσης. Η αδιαβάθμητη απόσβεση προσαρμόζεται αυτόματα και ταχύτατα σε κάθε οδηγική κατάσταση. Ακόμα και σε ασύμμετρα κατανεμημένη καταπόνηση το αυτοκίνητο παραμένει μέσω της συνεχούς ρύθμισης του ύψους του αυτοκινήτου σε οριζόντια θέση. Ένα έξυπνο σύστημα τεχνικής υποστήριξης είναι το ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας (ESΡ): Αυτό το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Ευστάθειας συμπεριλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό. Ένα σύστημα αισθητήρων αναγνωρίζει αν έχετε τοποθετήσει εργοστασιακές ράγες οροφής. Το σύστημα τότε προσαρμόζεται στο υψηλότερο κέντρο βάρους που διαμορφώθηκε λόγω του φορτίου. Εξίσου έξυπνο: Το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό. Το σύστημα αυτό λειτουργεί ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης, που σημαίνει, ότι στις υψηλές ταχύτητες αισθάνεστε την ακρίβεια της διεύθυνσης, ενώ κατά τη διάρκεια της στάθμευσης απολαμβάνετε τη μέγιστη υποβοήθηση. Και αν θέλετε να βγείτε και εκτός δρόμου: Με γωνία προσέγγισης/διαφυγής 25, γωνία ράμπας 17,6, γωνία αναρρίχησης 31 και απόσταση από το έδαφος έως και 200 mm ακόμη και πολλά εμπόδια δεν μπορούν να σταματήσουν Q5.* Το σύστημα ABS με βελτίωση της πρόσφυσης, αναγνωρίζει εάν είστε εκτός δρόμου και προσαρμόζει ανάλογα τις λειτουργίες του. Και με το πάτημα ενός πλήκτρου μπορείτε να ρυθμίσετε και την υποβοήθηση του ESΡ στην offroad λειτουργία. Έτσι το σύστημα αντιολίσθησης τροχών ASR φροντίζει π.χ. για καλύτερο κράτημα σε χαλίκια ή στο χώμα. Η υποβοήθηση ορεινής κατάβασης που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, συμβάλλει εντός των ορίων του συστήματος, ώστε να διατηρηθεί η επιλεγμένη από τον οδηγό ταχύτητα σε απότομες κατηφόρες. Και το προαιρετικό σύστημα κοτσαδόρου με λειτουργία σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου συμβάλλει, ώστε να αποτραπεί η ταλάντευση του ρυμουλκούμενου, π.χ. σε περίπτωση πλευρικών ανέμων ή ανωμαλιών του οδοστρώματος. * Τα στοιχεία δεν ισχύουν για το Q5 hybrid quattro και για το Q5 με προσθιοκίνηση. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

51 Άξονας με τραπεζοειδή ψαλίδια και ανεξάρτητη ανάρτηση τροχών πίσω Άξονας πέντε συνδέσμων μπροστά

52 52 Audi drive select Γιατί το Audi Q5 σας ταιριάζει τόσο καλά; Επειδή προσαρμόζεται τόσο καλά στις ανάγκες σας. Audi drive select. comfort dynamic auto efficiency individual

53 Κινητήρας/Πεντάλ γκαζιού Δυναμικό σύστημα διεύθυνσης Ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης Θέμα: Δυναμικό σύστημα διεύθυνσης Το κιβώτιο αξόνων Με το δυναμικό σύστημα διεύθυνσης οι μηχανικοί της Audi έχουν λύσει ένα πρόβλημα: τη δημιουργία ενός συστήματος τιμονιού, το οποίο προσαρμόζει αυτομάτως τη μετάδοση και τη δύναμη του συστήματος διεύθυνσης στην ταχύτητα κίνησης. Ψάχνοντας για ένα κιβώτιο ταχυτήτων που να αντιδρά στην εκάστοτε κατάσταση του αυτοκινήτου, οι μηχανικοί της Audi βρήκαν ένα σύστημα, το οποίο είχε αναπτυχθεί αρχικά για την NASA: το κιβώτιο αξόνων, το οποίο χαρακτηρίζεται από ένα ελαστικό στοιχείο μετάδοσης. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1971 για το εξερευνητικό όχημα Lunar Rover στην 4η προσελήνωση ενώ λειτούργησε και στο όχημα Mars Sojourner, το οποίο εξερεύνησε μόνο του τον κόκκινο πλανήτη Άρη το Σήμερα χρησιμοποιείται στο Mars Spirit. Η Audi χρησιμοποιεί το κιβώτιο αξόνων στο δυναμικό σύστημα διεύθυνσης, το οποίο φροντίζει για μια άριστη αίσθηση στο τιμόνι, ανεξαρτήτως της ταχύτητας του αυτοκινήτου. Για το σύστημα διεύθυνσης η Audi βραβεύτηκε το 2009 από την Ένωση Γερμανών Μηχανικών (VDI). Ανάρτηση με ρύθμιση απόσβεσης Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων adaptive cruise control Ο καθένας ορίζει διαφορετικά τη δυναμική οδήγηση. Εμείς την καθορίζουμε ως εξής: Οδηγείτε ακριβώς όπως αισθάνεστε. Με το προαιρετικό σύστημα Audi drive select*, μπορείτε να αλλάξετε μεμονωμένα χαρακτηριστικά του Audi σας με το πάτημα ενός κουμπιού. Υπάρχουν πέντε ρυθμίσεις στη διάθεση σας: comfort, dynamic, auto, efficiency και σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης MMI, η ρύθμιση individual, στην οποία μπορείτε να επιλέξετε μόνοι σας, πως θα συμπεριφέρεται κάθε ένα από τα συνδεδεμένα συγκροτήματα. Η ρύθμιση «comfort» ενδείκνυται ιδιαίτερα για μακρινά, ξεκούραστα ταξίδια. Η κατάσταση λειτουργίας auto προσφέρει συνολικά μια άνετη αλλά ταυτόχρονα δυναμική αίσθηση οδήγησης. Για ιδιαίτερα sport οδήγηση, για παράδειγμα σε διαδρομές με πολλές στροφές, προσφέρεται η ρύθμιση dynamic. Η ρύθμιση efficiency καθιστά δυνατή πάλι μια οδήγηση με χαμηλότερη κατανάλωση. Ως αναπόσπαστο μέρος του συστήματος Audi drive select, διακρίνεται για την ενεργειακά βελτιωμένη λειτουργία του κινητήρα και των δευτερευόντων καταναλωτών, καθώς και στα αυτόματα κιβώτια με ένα τροποποιημένο πρόγραμμα αλλαγής ταχυτήτων. Η ρύθμιση του αυτοκινήτου σε κάθε κατάσταση λειτουργίας εξαρτάται από τον εξοπλισμό. Έτσι το Audi drive select επηρεάζει τον κινητήρα, το σύστημα διεύθυνσης και στα κιβώτια S tronic και tiptronic επίσης τα χαρακτηριστικά αλλαγής ταχυτήτων του αυτόματου κιβωτίου. Κινητήρας και κιβώτιο αντιδρούν αναλόγως της κατάστασης λειτουργίας πιο αυθόρμητα ή πιο ισορροπημένα στις κινήσεις του πεντάλ γκαζιού. Ενώ επιπλέον μετατοπίζονται οι στροφές, στις οποίες γίνεται η αλλαγή ταχύτητας, στη ρύθμιση dynamic στις ψηλές στροφές, στη ρύθμιση comfort ήδη στις χαμηλότερες. Επιπρόσθετα μπορεί να προσαρμοστεί η αίσθηση του τιμονιού στην κατάσταση οδήγησης από σφιχτή sport έως άνετη. Εκτός από αυτά, το σύστημα Audi drive select επηρεάζει και άλλα προαιρετικά στοιχεία εξοπλισμού, όπως τη ρύθμιση της απόσβεσης, το δυναμικό σύστημα διεύθυνσης και το σύστημα adaptive cruise control. * Δεν διατίθεται για το Q5 hybrid quattro. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

54 54 Audi connect Ερευνητικό πρόγραμμα: «Audi Urban Mobility» Χωρίς οδηγό στη κορυφή. Το πόσο πρακτική μπορεί να είναι η δικτύωση του αυτοκινήτου με το περιβάλλον, αποδεικνύεται με το ερευνητικό πρόγραμμα «Audi Urban Mobility». Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος δημιουργήθηκε ένα αυτοκίνητο στη βάση του Audi TTS, το οποίο το Σεπτέμβριο του 2010 αυτόματα και χωρίς οδηγό διήνυσε τα 20 χιλιόμετρα της ορεινής ανάβασης Pikes-Peak στα Βραχώδη Όρη (Rocky Mountains). Σ' αυτό το πρόγραμμα εφαρμόστηκε ένα ηλεκτρονικό σύστημα, που βοηθάει τον οδηγό να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις. Με αυτή τη γνώση εξελίσσουμε συνεχώς το Audi connect. Για να είστε πάντοτε καλύτερα δικτυωμένοι και συνεπώς ασφαλέστερα καθ' οδόν. Η έξυπνη διασύνδεση μεταξύ Internet, αυτοκινήτου και εσάς. Ο κόσμος δικτυώνεται και το Audi σας με αυτόν. Το σύστημα Audi connect δεν μεταφέρει απλά μόνο το διαδίκτυο στο αυτοκίνητο, αλλά αξιοποιεί και τις δυνατότητες που προσφέρει το Smartphone ή το Netbook σας. Ακόμη και την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των αυτοκινήτων καθώς και μεταξύ των αυτοκινήτων και των υποδομών θα καθιστά εφικτή στο μέλλον το σύστημα Audi connect. Για ακόμα μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση και άνεση. Απευθείας από το διαδίκτυο μπορείτε με τη βοήθεια του Audi connect να αναζητήστε άνετα στο MMI ειδικούς προορισμούς, τις τελευταίες ειδήσεις και την τρέχουσα πρόγνωση του καιρού για τον καταχωρισμένο προορισμό πλοήγησης. Η μετάδοση των δεδομένων γίνεται μέσω της μονάδας UMTS του τηλεφώνου αυτοκινήτου Bluetooth online, το οποίο διατίθεται προαιρετικά για το σύστημα MMI Navigation plus. Το Audi connect σας προσφέρει ταυτόχρονα τη δυνατότητα ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω WLAN- Hotspot. Οι συνεπιβάτες μπορούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής με τη φορητή τερματική συσκευή τους να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες, αρχεία και ή απλά να σερφάρουν άνετα στο διαδίκτυο. Για μερικά Smartphone διατίθεται μια εφαρμογή για Audi music stream¹. Λεπτομερείς πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα, τα δικαιώματα χρήσης και τα τέλη θα βρείτε στο κεφάλαιο εξοπλισμών ή στους Εξουσιοδοτημένους Εμπόρους Audi. ¹ Για την ακριβή ημερομηνία διάθεσης παρακαλούμε να ενημερωθείτε από τους Εξουσιοδοτημένους Εμπόρους Audi. ² Η ονομασία Google και το λογότυπο Google είναι σήματα κατατεθέντα της Google Inc.

55 QR-Code Audi music stream¹. Λήψη ραδιοφωνικών σταθμών σε παγκόσμια κλίμακα μέσω εφαρμογής Smartphone-App και σύνδεσης WLAN Εισαγωγή προορισμού μέσω myaudi ή των χαρτών Google Αναζήτηση Point-of-Interest. Μαζί με φωνητικό χειρισμό Πλοήγηση με εικόνες Google Earth² Google Street View². Για 360 επισκόπηση του τόπου Ειδήσεις online. Κείμενα και εικόνες για τα τρέχοντα παγκόσμια γεγονότα Πληροφορίες κυκλοφορίας online. Λεπτομερείς πληροφορίες ροής κυκλοφορίας, π.χ. για επιμέρους τμήματα της διαδρομής, ταχύτερη πληροφόρηση για τη δημιουργία και διάλυση κυκλοφοριακής συμφόρησης Καιρός. Προγνώσεις και χάρτες συγκεκριμένου τόπου Πληροφορίες ταξιδίου. Οι τρέχουσες ταξιδιωτικές συμβουλές και οι γραφικές απεικονίσεις από την καταχωρισμένη διαδρομή στο διαδίκτυο WLAN-Hotspot Εάν θέλετε να βιώσετε την ποικιλία του Audi connect, σκανάρετε τον κωδικό QR με το Smartphone σας. Ή χρησιμοποιήστε το παρακάτω link στο πρόγραμμα πλοήγησης:

56 56 MMI Multi Media Interface Ραδιόφωνο: Ο ενσωματωμένος ραδιοφωνικός δέκτης είναι σχεδιασμένος για UKW, LW και MW και προσφέρει προαιρετικά και δυνατότητα λήψης ψηφιακού ραδιοφώνου με συνεχή ενημέρωση της λίστας σταθμών. Τηλέφωνο/Bluetooth: Η προαιρετικά διαθέσιμη προετοιμασία εγκατάστασης κινητού τηλεφώνου (Bluetooth) και το τηλέφωνο αυτοκινήτου Bluetooth online διαθέτουν τηλεφωνικές λίστες, τηλεφωνικό κατάλογο και επιφάνεια επιλογής ως ρύθμιση εκκίνησης. hybrid: Η ένδειξη ροής ενέργειας του Audi Q5 hybrid quattro απεικονίζει με ευκρίνεια στην οθόνη του συστήματος πλοήγησης MMI Navigation plus τον επίκαιρο τρόπο λειτουργίας των συμμετεχόντων εξαρτημάτων της υβριδικής κίνησης. Ακολουθήστε το ένστικτο σας. Θα φτάσετε ασφαλείς στον προορισμό σας. Τηρούμε την υπόσχεσή μας για «Πρόοδο μέσω Τεχνολογίας» (Vorsprung durch Technik) σε όλα τα μέρη ενός Audi για παράδειγμα στο προαιρετικό σύστημα MMI Multi Media Interface. Με το σύστημα MMI μπορείτε να χειριστείτε πολυάριθμα μέσα στο αυτοκίνητο, το σύστημα πλοήγησης και άλλες λειτουργίες άνεσης. Έως τώρα ο χειρισμός του MMI ήταν εύκολος με το MMI Navigation plus γίνεται ευκολότερος. Ο μειωμένος αριθμός των πλήκτρων απλουστεύει το χειρισμό. Και τα έξι σημαντικά πλήκτρα, τα επονομαζόμενα Hardkeys, για παράδειγμα για το τηλέφωνο ή την πλοήγηση, βρίσκονται στον κεντρικό περιστροφικό διακόπτη για ενστικτώδη χειρισμό. Τα πλήκτρα χειρισμού για το ραδιόφωνο και τα μέσα είναι σωστά τοποθετημένα δίπλα στον ρυθμιστή έντασης ήχου. Επίσης νέο: η περιστροφική διάταξη στην οθόνη του MMI. Με αυτήν έχετε ακόμη καλύτερη εποπτεία και φτάνετε ακόμα πιο απλά στον προορισμό σας. Σε συνδυασμό με το τηλέφωνο αυτοκινήτου Bluetooth online διατίθενται αυτήν την στιγμή για την πλοήγηση μεταξύ άλλων εικόνες Google-Earth. Η αναζήτηση Point-of-Interest σας οδηγεί σε εστιατόρια, αξιοθέατα ή άλλους προορισμούς, που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Και για περισσότερη μουσική απόλαυση φροντίζει η ψηφιακή ραδιοφωνική λήψη. Και στα δύο συστήματα πλοήγησης μπορείτε να πλοηγηθείτε επίσης και μέσω φωνητικής καταχώρισης, φθάνοντας έτσι πιο άνετα στον προορισμό.

57 Μέσα: Ένδειξη διαθέσιμων πηγών μέσων όπως Jukebox, τοποθετημένων καρτών SDHC, Audi music interface ή CDs και DVDs, ένδειξη προαιρετικού δέκτη TV Audi connect: Πληροφορίες κυκλοφορίας online Εκτός από τη σωστή διαδρομή, λαμβάνετε επίσης και τη γρηγορότερη διαδρομή προς τον προορισμό. Οι πληροφορίες κυκλοφορίας online προσφέρουν για τη δυναμική πλοήγηση, εκτός από πληροφορίες σχετικά με τη ροή της κυκλοφορίας, ακόμη ταχύτερη πληροφόρηση όσον αφορά στη δημιουργία και διάλυση κυκλοφοριακής συμφόρησης, καθώς και καλύτερη κάλυψη του οδικού δικτύου. Audi connect: Πληροφορίες ταξιδίου/καιρός παρέχει πρόγνωση του καιρού και επίκαιρες πληροφορίες, για παράδειγμα γραφήματα και χάρτες καιρού για τον τόπο προορισμού. Audi connect: Το σύστημα online ειδήσεων σας παρέχει αναλυτικές ειδήσεις για τα τρέχοντα παγκόσμια γεγονότα. Audi connect: Η πλοήγηση με εικόνες Google-Earth και Street View προσφέρει ρεαλιστική πλοήγηση με τη βοήθεια εναέριων και δορυφορικών εικόνων υψηλής ανάλυσης, φωτογραφιών και πληροφοριών εδάφους και παράλληλη απεικόνιση ονομάτων οδών, καθώς και καταχωρίσεις καταστημάτων. Στο Street View μπορείτε κατά τη διάρκεια της διαδρομής να δημιουργήσετε μια ρεαλιστική εικόνα του τόπου προορισμού. Η αναζήτηση Point-of-Interest (POI) με φωνητικό χειρισμό καθιστά εφικτή την εύρεση λεπτομερών συμβουλών για προορισμούς ταξιδιού. Η εισαγωγή προορισμού μέσω myaudi ή των χαρτών Google καθιστά δυνατή κατ' επιθυμία τον άνετο προγραμματισμό της διαδρομής με εξατομικευμένους προορισμούς πλοήγησης στον οικιακό υπολογιστή καθώς και την αποστολή τους στο αυτοκίνητο. Κατά την έναρξη της διαδρομής φορτώνεται ο προγραμματισμός της διαδρομής στο σύστημα MMI Navigation plus.

58 58 Συστήματα υποβοήθησης Στο τιμόνι; Εσείς. Στο παρασκήνιο εργάζονται άλλοι, για εσάς. Η συντριπτική πλειοψηφία όλων των ατυχημάτων που σημειώνονται στον δρόμο, οφείλονται σε ανθρώπινα λάθη. Τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των συνεπειών. Η Audi σας υποστηρίζει με διάφορες τεχνολογίες, για να φθάσετε άνετα στον προορισμό σας. Τα συστήματα υποβοήθησης συνεργάζονται στενά δικτυωμένα μεταξύ τους, γεγονός που τα καθιστά έξυπνα, πολύπλευρα και αποδοτικά. Με αυτήν την υποστήριξη οδηγείτε με μεγαλύτερη ηρεμία και ασφάλεια. A B adaptive cruise control. Με πλήρη επιβράδυνση κάτω από 30 km/h¹, ²: Αυτόματη ρύθμιση της απόστασης (περιοχή ρύθμισης km/h). Αναγνωρίζει, εντός των ορίων του συστήματος, τα προπορευόμενα οχήματα μέσω ενός αισθητήρα ραντάρ και διατηρεί σταθερή την απόσταση φρενάροντας και επιταχύνοντας αυτόματα. Προσωπική ρύθμιση 4 βαθμίδων απόστασης και διαφόρων ρυθμίσεων οδήγησης, συμπεριλαμβανόμενου Audi pre sense front: Το Audi braking guard προειδοποιεί τον οδηγό μέσω της διευρυμένης υποβοήθησης πέδησης (Brake assist) σε περίπτωση που αναγνωριστεί επικείμενη σύγκρουση με ένα προπορευόμενο αυτοκίνητο. Περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία πλήρους επιβράδυνσης. η οποία ενεργοποιείται κάτω από τα 30 km/h, όταν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με ένα σταματημένο ή κινούμενο όχημα, ώστε να αποφευχθεί ενδεχ. η σύγκρουση. Audi active lane assist¹. Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, υποστηρίζει τον οδηγό, εντός των ορίων του συστήματος, στην άνετη διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας (εύρος λειτουργίας km/h). Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο/έτοιμο για λειτουργία και εάν ο οδηγός δεν έχει ανάψει φλας, το σύστημα Audi active lane assist βοηθάει με ήπιες, διορθωτικές επεμβάσεις στο τιμόνι, να οδηγηθεί το αυτοκίνητο εντός των αναγνωρισμένων ορίων της λωρίδας κυκλοφορίας. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει εάν επιθυμεί να υποστηρίζεται συνεχώς ή μόνο λίγο πριν το αυτοκίνητο πατήσει τη γραμμή της λωρίδας κυκλοφορίας (δυνατότητα επιλογής χρονικής επέμβασης στο τιμόνι «νωρίς»/«αργά»). Επιπρόσθετα, δόνηση του τιμονιού που προειδοποιεί τον οδηγό με δυνατότητα ρύθμισης κατ' επιλογήν του οδηγού. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

59 Audi side assist¹. Σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, παρακολουθεί μέσω ραντάρ και εντός των ορίων του συστήματος, από την ταχύτητα των 30 km/h και άνω, την περιοχή πίσω και πλευρικά του αυτοκινήτου και ενημερώνει τον οδηγό με μια ένδειξη LED στον εξωτερικό καθρέπτη, όταν αναγνωρίζεται από το Audi side assist ένα άλλο όχημα στο «τυφλό σημείο» και θεωρηθεί επικίνδυνη μια αλλαγή λωρίδας. Προσέξτε το εξής: Τα συστήματα λειτουργούν πάντοτε εντός συγκεκριμένων ορίων. Μπορούν να υποστηρίζουν τον οδηγό, αλλά ο οδηγός πρέπει φυσικά να συνεχίσει να έχει στραμμένη την προσοχή του στην κυκλοφορία. ¹ Προαιρετικός εξοπλισμός. ² Δεν διατίθεται για το Q5 hybrid quattro.

60 60 Εξοπλισμοί

61 Μόνο ο εξοπλισμός κάνει ένα Audi το δικό σας Audi.

62 Επειδή γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα το προσωπικό σας γούστο: Audi exclusive. Κάθε χρόνο η Audi πουλά εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα. Όμως μια μοναδική φορά το δικό σας. Πως καθίσταται αυτό εφικτό; Με την εξυπηρέτηση της quattro GmbH, που δίνει στο Audi σας ένα ξεχωριστό πρόσωπο: Audi exclusive. Τα ειδικά εξωτερικά χρώματα, τα υψηλής ποιότητας δέρματα και το κομψό Alcantara καθώς και τα εκλεκτά ξύλα και διακοσμητικά στοιχεία διακρίνονται για την εκλεπτυσμένη επεξεργασία τους και σας παρέχουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης του δικού σας Audi. Πληροφορίες αναφορικά με τα προϊόντα Audi exclusive και τις δυνατότητες σχεδιασμού του δικού σας Audi θα βρείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi.

63 Audi exclusive 63 Πακέτο Design σε δέρμα Fine Nappa plus Audi exclusive με Sport καθίσματα εμπρός σε μπλε Smoke/μπεζ Sand με ραφές σε αντίθετη απόχρωση καθώς και δερμάτινο κάλυμμα ταμπλό και επένδυση πόρτας, διακοσμητικά εσωτερικά στοιχεία από ξύλο Tamo σε φυσική απόχρωση σκούρο καφέ. Από την quattro GmbH.

64 64 Πακέτο Offroad Audi exclusive Πακέτο Offroad Audi exclusive εντυπωσιακές λεπτομέρειες. Ακολουθείτε πάντα το δικό σας δρόμο; Αυτή την άποψη μπορείτε να την εκφράσετε και κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού με το Audi Q5: μέσω του πακέτου Offroad Audi exclusive. Είτε βρίσκεστε στην πόλη, είτε οδηγείτε σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους ή εκτός δρόμου, μία επιλογή από εντυπωσιακά στοιχεία εξοπλισμού τονίζουν τον offroad χαρακτήρα του αυτοκινήτου σας και ενισχύουν τις ήδη διακριτές γραμμές του. Για μια εξαιρετικά δυναμική και ταυτόχρονα κομψή εμφάνιση.

65 Πακέτο Offroad Audi exclusive* Προφυλακτήρες εμπρός και πίσω πλευρικές γρίλιες ψυγείου, επενδύσεις μαρσπιέ θυρών και προστατευτικά θόλων τροχών σε χαρακτηριστικό Offroad σχεδιασμό. Προστατευτική ποδιά στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα από ανοξείδωτο χάλυβα σε χαρακτηριστικό σχεδιασμό. Γρίλιες μάσκας με κάθετες ρίγες σε απόχρωση χρωμίου. Διαθέσιμο σε συνδυασμό με το πακέτο Offroad: Ζάντες αλουμινίου χυτές σε σχέδιο 5 βραχιόνων Offroad, μέγεθος 8 J x 19 με ελαστικά 235/55 R 19, ζάντες αλουμινίου χυτές σε σχέδιο 5 διπλών ακτίνων Offroad, σε σχέδιο 20 ακτίνων, διαιρούμενες, σε σχέδιο 5 μερών-ακτίνων ή σε σχέδιο 7 διπλών ακτίνων, μέγεθος 8,5 J x 20 με ελαστικά 255/45 R 20. Επιπλέον διατίθενται προαιρετικά: Ζάντες αλουμινίου χυτές Audi exclusive σε σχέδιο 5 ακτίνων, μέγεθος 8 J x 19 με ελαστικά 235/55 R 19, ζάντες αλουμινίου χυτές Audi exclusive σε σχέδιο 5 μερών-ακτίνων, 5 μερών-ακτίνων όψης τιτανίου, 7 διπλών ακτίνων ή 20 ακτίνων, διαιρούμενες, μέγεθος 8,5 J x 20 με ελαστικά 255/45 R 20. Προφυλακτήρες εμπρός και πλευρικές γρίλιες σε χαρακτηριστικό Offroad σχεδιασμό και ποδιά από ανοξείδωτο χάλυβα σε χαρακτηριστικό σχεδιασμό. Προφυλακτήρες σε Offroad σχεδιασμό και διαχύτης στους προφυλακτήρες από ανοξείδωτο χάλυβα. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται από τη σελίδα 106 και κάτω. * Δεν διατίθεται για το Q5 hybrid quattro. Από την quattro GmbH.

66 66 Audi exclusive line Επενδύσεις εισόδου Audi exclusive και πατάκια με έγχρωμο φινίρισμα. Κάλυμμα επιλογέα ταχυτήτων με έγχρωμες ραφές. Sport καθίσματα εμπρός με επενδύσεις σε διχρωμία σε δέρμα Fine Nappa λευκό Alabaster/μαύρο, διακοσμητικά εσωτερικά στοιχεία σε μαύρη λάκα Piano. Από την quattro GmbH. Χρωματιστά περιγράμματα και ραφές σύμφωνα με τη μεσαία λωρίδα του καθίσματος

67 Επενδύσεις καθισμάτων σε διχρωμία Διακοσμητικά εσωτερικά στοιχεία Audi exclusive line* Δέρμα Fine Nappa γκρι/μαύρο Αλουμίνιο ματ Sport καθίσματα συμπεριλαμβανομένης ηλεκτρικής ρύθμισης μέσης. Καθίσματα με επενδύσεις σε διχρωμία (πλευρικά μέρη καθισμάτων σε μαύρο, μεσαία λωρίδα καθισμάτων κατ επιλογήν σε λευκό Alabaster, λευκό Magnolia ή καφέ Cognac) σε δέρμα Fine Nappa. Επένδυση θυρών. Εσωτερικές επενδύσεις θυρών σε δέρμα Fine Nappa (προσαρμοσμένες στο χρώμα της μεσαίας λωρίδας των καθισμάτων) και δερμάτινες επενδύσεις στα μπράτσα των θυρών σε μαύρο με έγχρωμες ραφές (προσαρμοσμένες στο χρώμα της μεσαίας λωρίδας των καθισμάτων). Εσωτερικός χώρος σε μαύρη απόχρωση (συμπεριλαμβανομένων μαύρων περιφερειακών εξαρτημάτων). Εσωτερική επένδυση ουρανού σε μαύρο ύφασμα. Δερμάτινο κάλυμμα ταμπλό στην πλευρά του οδηγού σε μαύρο με έγχρωμες ραφές (αντίστοιχες με τη μεσαία λωρίδα των καθισμάτων) Πατάκια με έγχρωμο φινίρισμα (στο χρώμα της μεσαίας λωρίδας των καθισμάτων) Δέρμα Fine Nappa καφέ Cognac/μαύρο Λάκα Pianο σε μαύρο Sport δερμάτινο τιμόνι 3 ακτίνων με έγχρωμες ραφές (στο χρώμα της μεσαίας λωρίδας των καθισμάτων). Προαιρετικά: sport δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι 3 ακτίνων με ή χωρίς χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων, σε κάθε περίπτωση με έγχρωμες ραφές (στο χρώμα της μεσαίας λωρίδας των καθισμάτων). Διακοσμητικά στοιχεία σε ματ αλουμίνιο, καφέ ξύλο Walnut σε φυσική απόχρωση ή λάκα Pianο σε μαύρο. Επενδύσεις εισόδου. Με επιγραφή Audi exclusive, επιπρόσθετα με κάλυμμα ακμής φόρτωσης από ανοξείδωτο χάλυβα. Στο Q5 hybrid quattro με επιγραφή hybrid στις επενδύσεις εισόδου αντί της επιγραφής Audi exclusive. Επιλογέας ταχυτήτων με έγχρωμες ραφές (προσαρμοσμένες στο χρώμα της μεσαίας λωρίδας των καθισμάτων). Δέρμα Fine Nappa λευκό Alabaster/μαύρο Ξύλο Walnut σε φυσική απόχρωση * Μια προσφορά της quattro GmbH.

68 68 S line S line Η έννοια του sport επαναπροσδιορίζεται. Η οδήγηση του Audi Q5 αποτελεί δήλωση στην sport αυτοκίνηση. Τα πακέτα S line προσδίδουν στο δικό σας Audi Q5 ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση: με εξοπλισμούς που υπογραμμίζουν τις δυναμικές του γραμμές, προσδίδουν στον εσωτερικό χώρο απόλυτα sport ταυτότητα και βελτιώνουν περαιτέρω την οδική του συμπεριφορά. Επιλέξτε τα πακέτα S line της quattro GmbH για ακόμη πιο sport οδήγηση.

69 S line εξωτερικό πακέτο Προφυλακτήρας εμπρός και πίσω, πλευρικές γρίλιες ψυγείου καθώς και ένθετος διαχύτης σε ξεχωριστό sport σχεδιασμό. Επενδύσεις μαρσπιέ βαμμένες στο χρώμα του αυτοκινήτου. Κεντρικά ενσωματωμένα λεπτή μπάρα στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, καθώς και διαχύτης αέρα βαμμένα σε γκρι Platinum. S line-spoiler οροφής. Επενδύσεις μαρσπιέ με επιγραφή S line καθώς και στοιχεία ακμής φόρτωσης από ατσάλι υψηλής αντοχής. Στο Q5 hybrid quattro με επιγραφή hybrid στις επενδύσεις εισόδου αντί της επιγραφής S line. Επιγραφές S line στα εμπρός φτερά. στο Q5 hybrid quattro με επιγραφές hybrid αντί των επιγραφών S line. Προφυλακτήρας εμπρός σε έντονα sport σχεδιασμό. Διαχύτης αέρα σε έντονα sport σχεδιασμό, χρωμιωμένες απολήξεις εξάτμισης (4-κύλινδροι κινητήρες). Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

70 70 S line S line sport δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι 3 ακτίνων, επίπεδο στο κάτω μέρος. Λαβή επιλογέα ταχυτήτων σε διάτρητο δέρμα. Sport καθίσματα εμπρός σε ύφασμα Sprint/δέρμα μαύρο με έμβλημα S line και ραφές αντίθεσης, διακοσμητικά στοιχεία σε ματ αλουμίνιο. Ζάντες αλουμινίου χυτές Audi exclusive σε σχέδιο 5 ακτίνων.

71 Επενδύσεις καθισμάτων Διακοσμητικά εσωτερικά στοιχεία Σε συνδυασμό με S line sport πακέτο Ύφασμα Sprint/δέρμα μαύρο Ματ αλουμίνιο Ζάντες αλουμινίου χυτές σε σχέδιο 5 ακτίνων, μέγεθος ζάντας 8 J x 19 με ελαστικά 235/55 R 19, προαιρετικά διατίθενται και άλλες ζάντες 19 ιντσών (ή μεγαλύτερες). S line-sport ανάρτηση με ακόμη πιο δυναμική ρύθμιση αμαξώματος βασισμένη στην εκάστοτε ανάρτηση του βασικού εξοπλισμού (δεν διατίθεται για το Q5 hybrid quattro). S line sport δερμάτινο τιμόνι 3 ακτίνων. Προαιρετικά: S line sport δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι 3 ακτίνων ή S line sport δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι 3 ακτίνων, επίπεδο στο κάτω μέρος, λαβές τιμονιού σε διάτρητο, μαύρο δέρμα και με έμβλημα S line, στα Q5 hybrid quattro δυνατότητα συνδυασμού μόνο με Sport δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι S line 3 ακτίνων, στις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο κατ' επιλογή με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων πίσω από το τιμόνι. Διάτρητο Alcantara/δέρμα μαύρο Μαύρη λάκα Pianο Επιγραφές S line στα εμπρός φτερά και στις επενδύσεις μαρσπιέ θυρών, επιπρόσθετα προστασία ακμών φόρτωσης από ανοξείδωτο χάλυβα, στο Q5 hybrid quattro με επιγραφή hybrid στις επενδύσεις εισόδου αντί της επιγραφής S line. Sport καθίσματα εμπρός συμπεριλαμβανομένης ηλεκτρικής ρύθμισης στήριξης μέσης. Εσωτερικός χώρος, ταμπλό και επένδυση ουρανού με ραφές αντίθεσης στις επενδύσεις των καθισμάτων, στο Sport δερμάτινο τιμόνι, στο κάλυμμα επιλογέα ταχυτήτων και στα πατάκια (στους συνδυασμούς ύφασμα Sprint/ δέρμα και διάτρητο Alcantara/δέρμα) ή με μαύρες ραφές (στην έκδοση με δέρμα Fine Νappa). Για τις επενδύσεις των καθισμάτων και τα εξωτερικά χρώματα υπάρχουν οι εξής δυνατότητες επιλογής: Επενδύσεις καθισμάτων σε ύφασμα Sprint/δέρμα, σε διάτρητο Alcantara/δέρμα ή σε δέρμα Fine Nappa σε κάθε περίπτωση σε μαύρο και με επιγραφή S line στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, σε συνδυασμό με Audi exclusive line διαθέσιμα και σε άλλα χρώματα (χωρίς έμβλημα S line στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, τιμόνι χωρίς έμβλημα S line και χωρίς διάτρητο ρεύμα, ραφές αντίθεσης σύμφωνα με τη σειρά Audi exclusive line). Εξωτερικά χρώματα προσφέρονται όλα τα εξωτερικά χρώματα και ως επιπλέον χρωματική επιλογή το ειδικό χρώμα γκρι Daytona περλέ. S line διακοσμητικά στοιχεία σε ματ αλουμίνιο, προαιρετικά: Μαύρη λάκα Piano ή φυσικό καφέ ξύλο μελιάς. Δέρμα Fine Nappa μαύρο Φυσικό καφέ ξύλο μελιάς Πρόσθετη χρωματική επιλογή Γκρι Daytona περλέ

72 72 Οδηγός μοντέλου Audi Q5 σε μπλε Scuba μεταλλικό με χρώμα αντίθεσης γκρι Platinum ματ και χυτές ζάντες αλουμινίου σε σχέδιο αστεριού 5 βραχιόνων. Εξοπλισμός: Κλιματιζόμενα καθίσματα Comfort εμπρός σε διάτρητο δέρμα Milano γκρι Titanium. Ταμπλό σε γκρι Steel και διακοσμητικά εσωτερικά στοιχεία αλουμινίου Satellite.

73 Audi Q5 σε καφέ Maya μεταλλικό και χυτές ζάντες αλουμινίου σε σχέδιο 5 ακτίνων V. Εξοπλισμός: Sport καθίσματα εμπρός σε δέρμα Fine Nappa μπεζ Ρistachio. Ταμπλό σε μπεζ Truffle και διακοσμητικά εσωτερικά στοιχεία σε ανοιχτό καφέ ξύλο βελανιδιάς Beaufort.

74 74 Εξωτερικά χρώματα Απλά χρώματα Μεταλλικά χρώματα Λευκό Ibis Λευκό Glacier μεταλλικό Καφέ Teak μεταλλικό Μπλε Moonshine μεταλλικό Λαμπερό μαύρο Ασημί Ice μεταλλικό Κόκκινο Volcano μεταλλικό Ασημί Cuvée μεταλλικό Καφέ Maya μεταλλικό Γκρι Monsoon μεταλλικό Μπλε Scuba μεταλλικό Οι βασικοί όσο και οι προαιρετικοί εξοπλισμοί για κάθε μοντέλο, αναφέρονται από τη σελίδα 110 και μετά.

75 Μεταλλικά χρώματα Περλέ χρώματα Χρώματα αντίθεσης Εξωτερικά χρώματα Εξωτερικά χρώματα απλά: ποδιές προφυλακτήρα εμπρός και πίσω, καθώς και επενδύσεις μαρσπιέ σε μαύρο ματ (προαιρετική επιλογή σε χρώμα αντίθεσης ή σε ενιαίο εξωτερικό χρώμα). Εξωτερικά χρώματα μεταλλικά/περλέ: ποδιές προφυλακτήρα εμπρός και πίσω, καθώς και επενδύσεις μαρσπιέ σε μαύρο ματ (προαιρετική επιλογή σε χρώμα αντίθεσης ή σε ενιαίο εξωτερικό χρώμα). Ασημί Arktis μεταλλικό Μαύρο Phantom περλέ Μαύρο ματ. Συνδυάζεται με τα παρακάτω χρώματα: Λευκό Ibis, ασημί Ice μεταλλικό, καφέ Maya μεταλλικό, γκρι Monsοοn μεταλλικό. Ειδικά εξωτερικά χρώματα Audi exclusive. Από την quattro GmbH. Χρώματα αντίθεσης: ποδιές προφυλακτήρα εμπρός και πίσω, καθώς και βαμμένες επενδύσεις μαρσπιέ θυρών. Ενιαίο εξωτερικό χρώμα: ποδιές προφυλακτήρα εμπρός και πίσω, καθώς και επενδύσεις μαρσπιέ θυρών στο χρώμα του αυτοκινήτου. Γκρι Lava περλέ Ειδικά εξωτερικά χρώματα Γκρι Platinum ματ. Συνδυάζεται με τα παρακάτω χρώματα: Λαμπερό μαύρο, λευκό Glacier μεταλλικό, καφέ Teak μεταλλικό, κόκκινο Volcano μεταλλικό, μπλε Moonshine μεταλλικό, ασημί Cuvée μεταλλικό, μπλε Scuba μεταλλικό, ασημί Arktis μεταλλικό, μαύρο Phantom περλέ, γκρι Lava περλέ. Ειδικά εξωτερικά χρώματα Audi exclusive Από την quattro GmbH

76 76 Ζάντες/Ελαστικά Ζάντες/Ελαστικά Ζάντες αλουμινίου σφυρήλατες σε σχέδιο 7 ακτίνων, μεγέθους 8 J x 17 με ελαστικά 235/65 R 17 Ζάντες αλουμινίου χυτές σε σχέδιο 10 ακτίνων V, μεγέθους 8 J x 18 με ελαστικά 235/60 R 18 Ζάντες αλουμινίου χυτές σε σχέδιο 10 βραχιόνων Turbo (υβριδικός σχεδιασμός), μεγέθους 8 J x 19 με ελαστικά 235/55 R 19 Χειμερινές ζάντες αλουμινίου σφυρήλατες σε σχέδιο 7 ακτίνων¹, μεγέθους 7 J x 17 με ελαστικά 235/65 R 17, κατάλληλες για αντιολισθητικές αλυσίδες, μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα 210 km/h (δε διατίθεται στην Ελληνική αγορά) Ζάντες αλουμινίου χυτές σε σχέδιο 6 βραχιόνων, μεγέθους 8 J x 17 με ελαστικά 235/65 R 17 Ζάντες αλουμινίου χυτές σε σχέδιο αστεριού 5 βραχιόνων, μεγέθους 8 J x 19 με ελαστικά 235/55 R 19 Ζάντες αλουμινίου χυτές σε σχέδιο 10 βραχιόνων Turbo (υβριδικός σχεδιασμός), ανθρακί, μερικώς γυαλισμένες, μεγέθους 8,5 J x 20 με ελαστικά 255/45 R 20, συμπεριλαμβανομένων διακοσμητικών στοιχείων θόλου τροχών Χειμερινές ζάντες αλουμινίου χυτές σε σχέδιο 6 βραχιόνων², μεγέθους 7 J x 17 με ελαστικά 225/65 R 17, ακατάλληλες για αντιολισθητικές αλυσίδες, μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα 210 km/h (δε διατίθεται στην Ελληνική αγορά) Ζάντες αλουμινίου χυτές σε σχέδιο 5 ακτίνων V, μεγέθους 8 J x 18 με ελαστικά 235/60 R 18 Ζάντες αλουμινίου χυτές σε σχέδιο 5 βραχιόνων, μερικώς γυαλισμένες, μεγέθους 8 J x 19 με ελαστικά 235/55 R 19 Ζάντες αλουμινίου χυτές σε σχέδιο 5 βραχιόνων, ανθρακί, μερικώς γυαλισμένες μεγέθους 8,5 J x 20 με ελαστικά 255/45 R 20, συμπεριλαμβανομένων διακοσμητικών στοιχείων θόλου τροχών Χειμερινές ζάντες αλουμινίου χυτές σε σχέδιο 5 βραχιόνων, μεγέθους 8,5 J x 20 με ελαστικά 255/45 R 20, μη κατάλληλες για αντιολισθητικές αλυσίδες, μέγ. επιτρεπόμενη ταχύτητα 240 km/h (δε διατίθεται στην Ελληνική αγορά) Οι βασικοί όσο και οι προαιρετικοί εξοπλισμοί για κάθε μοντέλο, αναφέρονται από τη σελίδα 110 και μετά.

77 Ζάντες/Ελαστικά Αντικλεπτικά μπουλόνια ασφαλείας Λύνονται μόνο με τον προσφερόμενο αντάπτορα. Σετ επισκευής ελαστικών με συμπιεστή 12 Volt και υλικό στεγανοποίησης ελαστικών. Μέγιστη επιτρεπτή ταχύτητα 80 km/h. Εφεδρικός τροχός μικρών διαστάσεων μαζί με τον γρύλο αυτοκινήτου στο χώρο αποσκευών, μέγιστη επιτρεπτή ταχύτητα 80 km/h. Ζάντες αλουμινίου χυτές Audi exclusive σε σχέδιο 5 βραχιόνων Offroad, μεγέθους 8 J x 19 με ελαστικά 235/55 R 19, συμπεριλαμβανομένων διακοσμητικών στοιχείων θόλου τροχών. Από την quattro GmbH. Ζάντες αλουμινίου χυτές Audi exclusive σε σχέδιο 5 μερών-ακτίνων, μεγέθους 8,5 J x 20 με ελαστικά 255/45 R 20, συμπεριλαμβανομένων διακοσμητικών στοιχείων θόλου τροχών. Από την quattro GmbH. Ζάντες αλουμινίου χυτές Audi exclusive σε σχέδιο 20 ακτίνων, διαιρούμενες, μεγέθους 8,5 J x 20 με ελαστικά 255/45 R 20, συμπεριλαμβανομένων διακοσμητικών στοιχείων θόλου τροχών. Από την quattro GmbH. Ένδειξη πίεσης ελαστικών. Ηχητική και οπτική προειδοποίηση σε περίπτωση απώλειας πίεσης αέρα σε ένα ή περισσότερα ελαστικά. Ένδειξη στο σύστημα πληροφόρησης οδηγού. Εργαλεία αυτοκινήτου στο χώρο αποσκευών. Γρύλος αυτοκινήτου στο χώρο αποσκευών. Ζάντες αλουμινίου χυτές Audi exclusive σε σχέδιο 5 ακτίνων, μεγέθους 8 J x 19 με ελαστικά 235/55 R 19. Από την quattro GmbH. Ζάντες αλουμινίου χυτές Audi exclusive σε σχέδιο 5 μερών-ακτίνων, όψη τιτανίου, μεγέθους 8,5 J x 20 με ελαστικά 255/45 R 20, συμπεριλαμβανομένων διακοσμητικών στοιχείων θόλου τροχών. Από την quattro GmbH. Ζάντες αλουμινίου χυτές Audi exclusive σε σχέδιο 5 διπλών ακτίνων Offroad, μεγέθους 8,5 J x 20 με ελαστικά 255/45 R 20, συμπεριλαμβανομένων διακοσμητικών στοιχείων θόλου τροχών. Από την quattro GmbH. Ζάντες αλουμινίου χυτές Audi exclusive σε σχέδιο 7 διπλών ακτίνων, μεγέθους 8,5 J x 20 με ελαστικά 255/45 R 20, συμπεριλαμβανομένων διακοσμητικών στοιχείων θόλου τροχών. Από την quattro GmbH. ¹ Δεν διατίθεται για το 2.0 TDI (140 hp) με προσθιοκίνηση. ¹ Διατίθεται μόνο για το 2.0 TDI (140 hp) με προσθιοκίνηση.

78 78 Καθίσματα/Επενδύσεις καθισμάτων Υφασμάτινες επενδύσεις Ύφασμα Steppe μαύρο-ασημί Ύφασμα Havanna μαύρο-καφέ Μaya Ύφασμα Steppe σε γκρι Titanium Ύφασμα Havanna γκρι Titanium Κανονικά καθίσματα εμπρός. Mε μηχανική ρύθμιση ύψους, μήκους, κλίσης πλάτης και προσκεφάλων. Προσκέφαλα σε όλα τα καθίσματα, πίσω σε σχήμα L μηχανικά ρυθμιζόμενα (η απεικόνιση δείχνει κανονικό κάθισμα εμπρός σε δέρμα Milano μαύρο). Ύφασμα Havanna μπεζ Ρistachio Οι βασικοί όσο και οι προαιρετικοί εξοπλισμοί για κάθε μοντέλο, αναφέρονται από τη σελίδα 110 και μετά.

79 Δερμάτινες επενδύσεις Δέρμα Milano μαύρο Δέρμα Fine Nappa μαύρο Δέρμα Fine Nappa καφέ Chestnut Δέρμα Milano γκρι Titanium Δέρμα Fine Nappa γκρι Titanium Δερμάτινοι εξοπλισμοί Audi exclusive Από την quattro GmbH Δέρμα Milano μπεζ Ρistachio Δέρμα Fine Nappa μπεζ Ρistachio

80 80 Καθίσματα/Επενδύσεις καθισμάτων Υφασμάτινες επενδύσεις Δερμάτινες επενδύσεις Hλεκτρική ρύθμιση της κλίσης της πλάτης* Ενισχυμένα πλαϊνά στηρίγματα καθισμάτων Ύφασμα Micron μαύρο Alcantara/δέρμα μαύρο Hλεκτρική ρύθμιση της στήριξης μέσης 4 διευθύνσεων Hλεκτρική ρύθμιση ύψους καθίσματος* Hλεκτρική ρύθμιση κλίσης του καθίσματος* Mηχανική ρύθμιση της στήριξης μηρών Hλεκτρική ρύθμιση μήκους καθίσματος* Ντουλαπάκι* Ύψασμα Micron γκρι Titanium Alcantara/δέρμα γκρι Titanium Καθίσματα Sport εμπρός. Mε ενισχυμένα πλαϊνά για καλύτερη πλευρική στήριξη στις στροφές, καθώς και με ηλεκτρική ρύθμιση στήριξης μέσης 4 βαθμίδων, μηχανική ρύθμιση της κλίσης της επιφάνειας των καθισμάτων, με εξερχόμενη στήριξη των μηρών. Προσκέφαλα σε όλα τα καθίσματα, πίσω σε σχήμα L μηχανικά ρυθμιζόμενα (η απεικόνιση δείχνει κάθισμα Sport εμπρός σε δέρμα Fine Νappa σε καφέ Ψhestnut). Οι βασικοί όσο και οι προαιρετικοί εξοπλισμοί για κάθε μοντέλο, αναφέρονται από τη σελίδα 110 και μετά.

81 Δερμάτινες επενδύσεις Δέρμα Milano μαύρο Δέρμα Fine Nappa μαύρο Δέρμα Fine Nappa καφέ Chestnut Δέρμα Milano γκρι Titanium Δέρμα Fine Nappa γκρι Titanium Δερμάτινοι εξοπλισμοί Audi exclusive Από την quattro GmbH Δέρμα Milano μπεζ Ρistachio Δέρμα Fine Nappa μπεζ Ρistachio * Προαιρετικός εξοπλισμός.

82 82 Καθίσματα/Επενδύσεις καθισμάτων, πακέτα εξοπλισμού και σχεδιαστικά πακέτα, εσωτερική επένδυση ουρανού Δερμάτινες επενδύσεις Hλεκτρική ρύθμιση της κλίσης της πλάτης Ενισχυμένα πλαϊνά στηρίγματα καθισμάτων Διάτρητο δέρμα Milano μαύρο Δέρμα Milano διάτρητο καφέ Chestnut Hλεκτρική ρύθμιση της στήριξης μέσης 4 διευθύνσεων Επιφάνειες καθισμάτων αεριζόμενες ή θερμαινόμενες Hλεκτρική ρύθμιση ύψους καθίσματος Hλεκτρική ρύθμιση κλίσης του καθίσματος Hλεκτρική ρύθμιση μήκους καθίσματος Ντουλαπάκι* Διάτρητο δέρμα Milano γκρι Titanium Δερμάτινοι εξοπλισμοί Audi exclusive Από την quattro GmbH Κλιματιζόμενα Comfort καθίσματα εμπρός. Mια ξεχωριστή έκδοση καθίσματος με ενισχυμένα πλαϊνά και μαλακή κατασκευή για μέγιστη πολυτέλεια και άνεση, ενεργά αεριζόμενα και θερμαινόμενα, αυτόματη συμπληρωματική θέρμανση για προστασία από ψύξη στο κάτω μέρος, διάτρητο δέρμα στις αεριζόμενες επιφάνειες των εμπρός καθισμάτων και στις μη αεριζόμενες επιφάνειες των δύο εξωτερικών πίσω καθισμάτων. Προσκέφαλα σε όλα τα καθίσματα, πίσω σε σχήμα L μηχανικά ρυθμιζόμενα (η απεικόνιση δείχνει κλιματιζόμενο κάθισμα Comfort εμπρός σε διάτρητο δέρμα Milano μπεζ pistachio). Διάτρητο δέρμα Milano μπεζ Pistachio Οι βασικοί όσο και οι προαιρετικοί εξοπλισμοί για κάθε μοντέλο, αναφέρονται από τη σελίδα 110 και μετά.

83 Επενδύσεις καθισμάτων, πακέτα εξοπλισμού και σχεδιαστικά πακέτα, εσωτερική επένδυση ουρανού Ύφασμα Steppe. Μεσαία λωρίδα καθισμάτων σε ύφασμα Steppe, πλαϊνά καθισμάτων, προσκέφαλα καθώς και εσωτερικές επενδύσεις θυρών σε ύφασμα uni. Ύφασμα Havanna. Μεσαία λωρίδα καθισμάτων σε ύφασμα Havanna, πλαϊνά καθισμάτων, προσκέφαλα καθώς και ένθετα επενδύσεων θυρών σε απλό ύφασμα uni. Ύφασμα Micron. Μεσαία λωρίδα καθισμάτων σε ύφασμα Micron, πλαϊνά καθισμάτων, προσκέφαλα καθώς και εσωτερικές επενδύσεις θυρών σε ύφασμα uni. Συνδυασμός Alcantara/δέρμα. Μεσαία λωρίδα καθισμάτων και εσωτερικές επενδύσεις θυρών σε Alcantara, πλαϊνά καθισμάτων και μεσαία λωρίδα προσκέφαλων σε δέρμα. Δέρμα Milano. Επένδυση καθισμάτων και μεσαία λωρίδα προσκεφάλων σε δέρμα Milano. Διάτρητο δέρμα Milano. Επενδύσεις καθισμάτων και μεσαία λωρίδα προσκεφάλων σε δέρμα Milano, αεριζόμενες επιφάνειες των εμπρόσθιων καθισμάτων και μη αεριζόμενες επιφάνειες των δύο εξωτερικών πίσω καθισμάτων σε διάτρητο δέρμα Milano. Δέρμα Fine Nappa. Επενδύσεις καθισμάτων, προσκέφαλα, εσωτερικές επενδύσεις θυρών και υποβραχιόνια θυρών σε δέρμα Fine Nappa. Δερμάτινα υποβραχιόνια στις επενδύσεις των θυρών. Σε δέρμα Fine nappa (περιέχονται στον δερμάτινο εξοπλισμό Fine nappa, στο πακέτο δέρματος και στο πακέτο Design Fine Νappa). Πακέτο δέρματος. Δερμάτινες επενδύσεις στα μπράτσα των θυρών και δερμάτινο κάλυμμα ταμπλό σε δέρμα Fine Nappa. Δερμάτινο κάλυμμα ταμπλό Audi exclusive με ραφή αντίθεσης διατίθεται στα χρώματα καφέ Maronen, καφέ Sattel, καφέ Havanna, κόκκινο Classic, μπλε Night, πράσινο Island, μπλε Smoke, γκρι Jet και κόκκινο Crimson. Το χρώμα των ραφών μπορεί να επιλεγεί από διάφορα χρώματα Audi exclusive. Από την quattro GmbH. * Προαιρετικός εξοπλισμός. Πακέτο Design. Ύφασμα Havanna με κανονικά καθίσματα εμπρός, μεσαία λωρίδα καθισμάτων σε ύφασμα Havanna, πλαϊνά καθισμάτων, προσκέφαλα καθώς και εσωτερικές επενδύσεις θυρών σε ύφασμα uni. Διακοσμητικά στοιχεία κατ' επιλογή σε καφέ balsamico ξύλο ρίζας καρυδιάς, φυσικό καφέ ξύλο μελιάς, ανοιχτό καφέ ξύλο βελανιδιάς Beaufort ή αλουμίνιο Satellite. Πακέτο Design. Ύφασμα Micron με καθίσματα Sport εμπρός, μεσαία λωρίδα καθισμάτων σε ύφασμα Micron, πλαϊνά καθισμάτων, προσκέφαλα καθώς και εσωτερικές επενδύσεις θυρών σε ύφασμα uni, καθίσματα Sport εμπρός, ηλεκτρική ρύθμιση μέσης 4 διευθύνσεων για το κάθισμα του οδηγού και του συνοδηγού, με οριζόντια και εγκάρσια ρύθμιση. Διακοσμητικά στοιχεία κατ' επιλογή σε καφέ balsamico ξύλο ρίζας καρυδιάς, φυσικό καφέ ξύλο μελιάς, ανοιχτό καφέ ξύλο βελανιδιάς Beaufort ή αλουμίνιο Satellite. Πακέτο Design Alcantara/δέρμα. Με καθίσματα Sport εμπρός, μεσαία λωρίδα καθισμάτων και εσωτερικές επενδύσεις θυρών σε Alcantara, πλαϊνά καθισμάτων και μεσαία λωρίδα προσκεφάλων σε δέρμα, sport καθίσματα εμπρός, ηλεκτρική ρύθμιση μέσης 4 διευθύνσεων για το κάθισμα του οδηγού και του συνοδηγού, με οριζόντια και εγκάρσια ρύθμιση. Διακοσμητικά στοιχεία κατ' επιλογή σε καφέ balsamico ξύλο ρίζας καρυδιάς, φυσικό καφέ ξύλο μελιάς, ανοιχτό καφέ ξύλο βελανιδιάς Beaufort ή αλουμίνιο Satellite. Πακέτο Design Δέρμα Milano. Με κανονικά καθίσματα εμπρός, επένδυση καθισμάτων και μεσαία λωρίδα προσκεφάλων σε δέρμα Milano. Διακοσμητικά στοιχεία κατ' επιλογή σε καφέ balsamico ξύλο ρίζας καρυδιάς, φυσικό καφέ ξύλο μελιάς, ανοιχτό καφέ ξύλο βελανιδιάς Beaufort ή αλουμίνιο Satellite. Πακέτο Design Δέρμα Milano. Με καθίσματα Sport εμπρός, επένδυση καθισμάτων και μεσαία λωρίδα προσκεφάλων σε δέρμα Milano, καθίσματα Sport εμπρός, ηλεκτρική ρύθμιση μέσης 4 διευθύνσεων για το κάθισμα του οδηγού και του συνοδηγού, με οριζόντια και εγκάρσια ρύθμιση. Διακοσμητικά στοιχεία κατ' επιλογή σε καφέ balsamico ξύλο ρίζας καρυδιάς, φυσικό καφέ ξύλο μελιάς, ανοιχτό καφέ ξύλο βελανιδιάς Beaufort ή αλουμίνιο Satellite. Πακέτο Design Δέρμα Fine Νappa. Με κανονικά καθίσματα εμπρός, επένδυση καθισμάτων, προσκέφαλα, εσωτερικές επενδύσεις θυρών και υποβραχιόνια θυρών σε δέρμα Fine nappa. Διακοσμητικά στοιχεία κατ' επιλογή σε καφέ balsamico ξύλο ρίζας καρυδιάς, φυσικό καφέ ξύλο μελιάς, ανοιχτό καφέ ξύλο βελανιδιάς Beaufort ή αλουμίνιο Satellite. Πακέτο Design Δέρμα Fine Νappa. Με καθίσματα Sport εμπρός, επένδυση καθισμάτων, προσκέφαλα, εσωτερικές επενδύσεις θυρών και υποβραχιόνια θυρών σε δέρμα Fine Νappa, sport καθίσματα εμπρός, ηλεκτρική ρύθμιση μέσης 4 διευθύνσεων για το κάθισμα του οδηγού και του συνοδηγού, με οριζόντια και εγκάρσια ρύθμιση. Διακοσμητικά στοιχεία κατ' επιλογή σε καφέ balsamico ξύλο ρίζας καρυδιάς, φυσικό καφέ ξύλο μελιάς, ανοιχτό καφέ ξύλο βελανιδιάς Beaufort ή αλουμίνιο Satellite. Πακέτο Design Alcantara/δέρμα Audi exclusive. Με καθίσματα Sport εμπρός, πλαϊνά στηρίγματα καθισμάτων, προσκέφαλα, υποβραχιόνια στις επενδύσεις των θυρών, κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός (εφόσον έχει παραγγελθεί) και εσωτερικές επενδύσεις θυρών σε δέρμα Fine nappa, μεσαία λωρίδα καθισμάτων σε Alcantara. Προσθήκες καθισμάτων και καλύμματα πλάτης καθισμάτων στο επιλεχθέν χρώμα του εσωτερικού χώρου. Επιπλέον, sport καθίσματα εμπρός με ηλεκτρική ρύθμιση μέσης. Προαιρετικά: έγχρωμες ραφές στα πλαϊνά καθισμάτων και στα προσκέφαλα. Από την quattro GmbH. Πακέτο Design Δέρμα Fine Νappa Audi exclusive. Επενδύσεις καθισμάτων, υποβραχιόνια στις επενδύσεις των θυρών, κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός (εφόσον έχει παραγγελθεί) και εσωτερικές επενδύσεις θυρών σε δέρμα Fine Νappa, προσθήκες καθισμάτων και καλύμματα πλάτης καθισμάτων χρωματικά προσαρμοσμένα στο επιλεχθέν χρώμα του εσωτερικού χώρου. Προαιρετικά: έγχρωμες ραφές στα πλαϊνά καθισμάτων και στα προσκέφαλα. Από την quattro GmbH. Πακέτο Design Δέρμα Fine Νappa plus Audi exclusive. Επενδύσεις καθισμάτων, καλύμματα πλάτης, υποβραχιόνια στις επενδύσεις των θυρών, κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός (εφόσον έχει παραγγελθεί) και εσωτερικές επενδύσεις θυρών σε δέρμα Fine Νappa, οι προσθήκες των καθισμάτων είναι χρωματικά εναρμονισμένες με το δέρμα. Προαιρετικά: έγχρωμες ραφές στα πλαϊνά στηρίγματα των καθισμάτων και στα προσκέφαλα. Από την quattro GmbH. Πακέτο Design Δέρμα Fine nappa Audi exclusive. με καθίσματα Sport εμπρός, επενδύσεις καθισμάτων, υποβραχιόνια στις επενδύσεις των θυρών, κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός (εφόσον έχει παραγγελθεί) και εσωτερικές επενδύσεις θυρών σε δέρμα Fine nappa, προσθήκες καθισμάτων και καλύμματα πλάτης καθισμάτων χρωματικά προσαρμοσμένα στο επιλεχθέν χρώμα του εσωτερικού χώρου. Επιπλέον, sport καθίσματα εμπρός με ηλεκτρική ρύθμιση μέσης. Προαιρετικά: έγχρωμες ραφές στα πλαϊνά καθισμάτων και στα προσκέφαλα. Από την quattro GmbH. Πακέτο Design Δέρμα Fine Νappa plus Audi exclusive με καθίσματα Sport εμπρός. Επενδύσεις καθισμάτων, καλύμματα πλάτης, υποβραχιόνια στις επενδύσεις των θυρών, κεντρικό υποβραχιόνιο (εφόσον έχει παραγγελθεί) και εσωτερικές επενδύσεις θυρών σε δέρμα Fine nappa, οι προσθήκες των καθισμάτων είναι χρωματικά εναρμονισμένες με το δέρμα. Επιπλέον, sport καθίσματα εμπρός με ηλεκτρική ρύθμιση μέσης. Προαιρετικά: έγχρωμες ραφές στα πλαϊνά στηρίγματα των καθισμάτων και στα προσκέφαλα. Από την quattro GmbH. Πακέτο Design Δέρμα Valcona Audi exclusive με κλιματιζόμενα καθίσματα comfort εμπρός. Πλαϊνά στηρίγματα καθισμάτων, προσκέφαλα, υποβραχιόνια στις εσωτερικές επενδύσεις των θυρών, εσωτερικές επενδύσεις θυρών και κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός (εφόσον έχει παραγγελθεί) σε δέρμα Valcona, μεσαία λωρίδα καθισμάτων σε διάτρητο δέρμα Valcona, προσθήκες καθισμάτων και καλύμματα πλάτης χρωματικά προσαρμοσμένα στο επιλεχθέν χρώμα του εσωτερικού χώρου. Επιπλέον, κλιματιζόμενα καθίσματα Comfort εμπρός. Προαιρετικά: έγχρωμες ραφές στα πλαϊνά καθισμάτων και στα προσκέφαλα. Από την quattro GmbH. Πακέτο Design Δέρμα Valcona plus Audi exclusive. Με κλιματιζόμενα καθίσματα comfort εμπρός, πλαϊνά στηρίγματα καθισμάτων, προσκέφαλα, καλύμματα πλάτης, υποβραχιόνια στις εσωτερικές επενδύσεις των θυρών, εσωτερικές επενδύσεις θυρών και κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός (εφόσον έχει παραγγελθεί) σε δέρμα Valcona, μεσαία λωρίδα καθισμάτων σε διάτρητο δέρμα Valcona, οι προσθήκες των καθισμάτων είναι χρωματικά εναρμονισμένες με το δέρμα. Επιπλέον, κλιματιζόμενα καθίσματα Comfort εμπρός. Προαιρετικά: έγχρωμες ραφές στα πλαϊνά καθισμάτων και στα προσκέφαλα. Από την quattro GmbH. Εσωτερική επένδυση ουρανού. Σε ύφασμα ανάλογα με το επιλεχθέν χρώμα του εσωτερικού χώρου σε ασημί Moon ή μπεζ Silk. Εσωτερική επένδυση ουρανού. Σε μαύρο ύφασμα. Εσωτερική επένδυση ουρανού. Σε Alcantara. Εσωτερική επένδυση ουρανού σε μαύρο Alcantara Audi exclusive. με ραφές αντίθεσης Εσωτερική επένδυση ουρανού σε μαύρο. Το χρώμα των ραφών μπορεί να επιλεγεί από διάφορα χρώματα Audi exclusive. Από την quattro GmbH.

84 84 Διακοσμητικά στοιχεία Διακοσμητικά εσωτερικά στοιχεία Η απεικόνιση δείχνει διακοσμητικά στοιχεία από καφέ Βalsamico ξύλο ρίζας καρυδιάς. Οι βασικοί όσο και οι προαιρετικοί εξοπλισμοί για κάθε μοντέλο, αναφέρονται από τη σελίδα 110 και μετά.

85 Διακοσμητικά εσωτερικά στοιχεία Διακοσμητικά εσωτερικά στοιχεία. Σε αλουμίνιο Satellite, καφέ balsamico ξύλο ρίζας καρυδιάς, φυσικό καφέ ξύλο μελιάς, ανοιχτό καφέ ξύλο βελανιδιάς Beaufort για το ταμπλό, τις επενδύσεις των θυρών καθώς και την κεντρική κονσόλα, εφόσον παραγγέλθηκε το κεντρικό υποβραχιόνιο. (δυνατότητα παραγγελίας μέσω των πακέτων σχεδίασης). Monometallic platinum Ξύλο Walnut σε καφέ Balsamic Μαύρη λάκα Piano Από την quattro GmbH Διακοσμητικά εσωτερικά στοιχεία σε μαύρη λάκα Piano. Από την quattro GmbH. Διακοσμητικά στοιχεία σε ανθρακονήματα Carbon Audi exclusive. Από την quattro GmbH. Διακοσμητικά στοιχεία σε ξύλο Audi exclusive. Διαθέσιμα σε ξύλο μελιάς Nougat, ξύλο βελανιδιάς Sepia, ξύλο μυρτιάς σε καφέ Muskat, ξύλο Vavona μπρονζέ, ξύλο Modrone χρυσαφί, ξύλο Tamo σε φυσική απόχρωση σκούρο καφέ. Από την quattro GmbH. Monometallic μπεζ Truffle με επενδύσεις καθισμάτων σε μπεζ Pistachio με μπεζ Silk εσωτερικό εξοπλισμό Φυσικό καφέ ξύλο μελιάς Διακοσμητικά στοιχεία σε ανθρακονήματα Carbon Audi exclusive Από την quattro GmbH Aluminium Satellite Aνοιχτό καφέ ξύλο βελανιδιάς Beaufort Διακοσμητικά στοιχεία ξύλου Audi exclusive Από την quattro GmbH

86 86 Φωτισμός και Καθρέπτες Φωτισμός adaptive light. Ο δυναμικός φωτισμός των στροφών αναγνωρίζει με την κίνηση του τιμονιού τη διαδρομή. Οι προβολείς, ανάλογα με την γωνία του τιμονιού, στρέφονται προς την πλευρά της στροφής, φωτίζοντας έτσι μεταβλητά την πορεία της στροφής. Το σύστημα adaptive light λειτουργεί σε ένα εύρος ταχύτητας από περ. 10 km/h έως και 110 km/h. Επίσης περιλαμβάνεται το φως κλειστής στροφής, το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση παρατεταμένης ενεργοποίησης του φλας, φωτίζοντας έτσι την κατεύθυνση πορείας. Υποβοήθηση προβολέων. Αναλαμβάνει την αυτόματη αλλαγή μεταξύ της μεγάλης και της μεσαίας σκάλας φώτων. Συμπεριλαμβάνει αισθητήρα φωτός/βροχής για τον έλεγχο της αυτόματης ενεργοποίησης των φώτων πορείας, της λειτουργίας coming home/leaving home και της αυτόματης λειτουργίας των υαλοκαθαριστήρων, καθώς και εμπρόσθιο παρμπρίζ με γκρι αντιηλιακή προστατευτική λωρίδα στο επάνω μέρος (δυνατότητα παραγγελίας μόνο σε συνδυασμό με εσωτερικό καθρέπτη αυτόματα αντιθαμβωτικό). Αισθητήρας φωτός/βροχής. Για τον έλεγχο της αυτόματης ενεργοποίησης των φώτων πορείας, και της αυτόματης λειτουργίας των υαλοκαθαριστήρων, μαζί με λειτουργία Coming-Home-/ Leaving-Home: καθυστέρηση απενεργοποίησης/αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων πορείας, των πίσω φώτων και του φωτισμού πινακίδων κυκλοφορίας κατά την απενεργοποίηση του κινητήρα/άνοιγμα των θυρών, συμπεριλαμβανομένου εμπρόσθιου παρμπρίζ με γκρι αντηλιακή λωρίδα. Εσωτερικός φωτισμός. Με χρονοκαθυστέρηση απενεργοποίησης και διακόπτες επαφής σε όλες τις πόρτες, πλαφονιέρα εμπρός με δύο πρόσθετα φώτα ανάγνωσης, πλαφονιέρα πίσω με λειτουργία φωτός ανάγνωσης, φωτιζόμενο σταχτοδοχείο εμπρός, φως στο ντουλαπάκι, φως πίσω καπό, παθητικό ανακλαστικό φως πόρτας, φωτισμός χώρου αποσκευών, διακριτικός φωτισμός Ambiente. Σύστημα πλύσης προβολέων. Λειτουργεί με νερό και υψηλή πίεση, για καλύτερη φωτεινότητα, λιγότερη διάχυση και καλύτερη ορατότητα. Προβολείς Xenon plus συμπερ. σύστημα καθαρισμού προβολέων. Mε αυξημένη απόδοση φωτισμού για τα φώτα της μεσαίας και της μεγάλης σκάλας, συμπεριλαμβανομένου πλυστικού συστήματος προβολέων, με αυτόματη δυναμική ρύθμιση ύψους δέσμης φώτων, φώτα ημέρας καθώς και πίσω φώτα, φώτα φρένων και φλας σε τεχνολογία LED Πακέτο εσωτερικού φωτισμού. Φωτιζόμενοι αεραγωγοί, φωτιζόμενα καθρεπτάκια μακιγιάζ, φωτισμός της περιοχής των ποδιών εμπρός και πίσω, φωτισμός εσωτερικών θυρολαβών, ενεργοί ανακλαστήρες θυρών, ενεργά φώτα επιβίβασης, σε συνδυασμό με αισθητήρα φωτός/βροχής επιπρόσθετα φώτα προσέγγισης αριστερά και δεξιά. Οι βασικοί όσο και οι προαιρετικοί εξοπλισμοί για κάθε μοντέλο, αναφέρονται από τη σελίδα 110 και μετά.

87 Φωτισμός Καθρέπτες Εξωτερικοί καθρέπτες. Με ενσωματωμένα πλευρικά φλας σε τεχνολογία LED, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, βαμμένοι στο χρώμα του αμαξώματος. Εξωτερικοί καθρέπτες. Οι δύο εξωτερικοί καθρέπτες, καθώς και τα ακροφύσια ψεκασμού παρμπρίζ, θερμαινόμενα. Εξωτερικοί καθρέπτες. Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι, ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι, ιδιαίτερα χρήσιμοι σε στενά περάσματα και σε στενό χώρο στάθμευσης. Εσωτερικός καθρέπτης. Αντιθαμβωτικός. Εσωτερικός καθρέπτης αυτόματα αντιθαμβωτικός. Με αισθητήρα φωτός/βροχής για τον έλεγχο της αυτόματης ενεργοποίησης των φωτών πορείας και των υαλοκαθαριστήρων, καθώς με λειτουργία coming home/ leaving home: καθυστέρηση απενεργοποίησης/αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων πορείας, των πίσω φώτων και του φωτισμού των πινακίδων κυκλοφορίας κατά την απενεργοποίηση του κινητήρα/άνοιγμα των θυρών, συμπεριλαμβανομένου εμπρόσθιου παρμπρίζ με γκρι αντιηλιακή λωρίδα επάνω. Προβολείς. Προβολείς αλογόνου σε τεχνολογία καθαρού κρυστάλλου, με ηλεκτρική ρύθμιση ύψους δέσμης φωτός και θέσης φώτων στάθμευσης, καθώς και φώτα πορείας ημέρας με ξεχωριστούς ανακλαστήρες. Πίσω φώτα. Σε κόκκινο, με λευκά φώτα οπισθοπορίας και ενσωματωμένα φώτα ομίχλης. Με ανοιχτή την πόρτα του χώρου αποσκευών ενεργοποιούνται τα πίσω φώτα στη λωρίδα φώτων του προφυλακτήρα. Εξωτερικοί καθρέπτες. Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι, ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι, αυτόματα αντιθαμβωτικοί (δυνατότητα παραγγελίας μόνο σε συνδυασμό με εσωτερικό καθρέπτη αυτόματα αντιθαμβωτικό). Εσωτερικός καθρέπτης αυτόματα αντιθαμβωτικός με ψηφιακή ένδειξη πυξίδας. Καθιστά εφικτή την ψηφιακή ένδειξη του εκάστοτε σημείου του ορίζοντα. Τα οκτώ σημεία του ορίζοντα (Ν, ΝΕ, Ε, SE, S, SW, W, NW) απεικονίζονται στην αγγλική γλώσσα. Προβολείς ομίχλης. Με δακτυλίους χρωμίου, ενσωματωμένοι στον προφυλακτήρα, για τον καλύτερο φωτισμό του οδοστρώματος σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας. Φώτα πορείας ημέρας. Ενσωματωμένα στον προβολέα, στους προβολείς Xenon plus με ομοιογενή λωρίδα φώτων πορείας ημέρας σε τεχνολογία LED με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Καθρεπτάκι μακιζιάζ. Στο σκιάδιο του οδηγού και του συνοδηγού.

88 88 Εξωτερικοί εξοπλισμοί Συστήματα κλειδώματος Σύστημα οροφής Κεντρικό κλείδωμα με λειτουργία αυτόματου κλειδώματος και ενσωματωμένο τηλεχειρισμό στο κλειδί του αυτοκινήτου. Με μεταβαλλόμενο κωδικό, με το πάτημα ενός κουμπιού κλειδώνει και ξεκλειδώνει πόρτες, παράθυρα, χώρο αποσκευών και τάπα ρεζερβουάρ, συμπληρωματικός εσωτερικός χειρισμός στην πόρτα του οδηγού. Comfort key. Σύστημα έγκρισης πρόσβασης και εκκίνησης, το κλειδί πρέπει να το έχει ο ιδιοκτήτης απλώς μαζί του. Εκκίνηση και σβήσιμο του κινητήρα γίνεται μέσω του πλήκτρου Engine-Start- Stop στην κεντρική κονσόλα, κλείδωμα του αυτοκινήτου από έξω μέσω πλήκτρων και στις 4 θυρολαβές Το άνοιγμα του αυτοκινήτου μπορεί να γίνει και από το καπό του χώρου αποσκευών. Ηλεκτρονικό immobilizer. Ενσωματωμένο στον εγκέφαλο του κινητήρα. Αυτόματη ενεργοποίηση μέσω του κλειδιού του αυτοκινήτου. Αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού. Συμπεριλαμβανομένης επιτήρησης εσωτερικού χώρου και προστασίας από ρυμούλκηση μέσω ενός αισθητήρα αναγνώρισης γωνίας κλίσης, με δυνατότητα απενεργοποίησης. Σειρήνα συναγερμού με ανεξάρτητη τροφοδοσία τάσης από αυτή της μπαταρίας του αυτοκινήτου για την παρακολούθηση των θυρών, του χώρου του κινητήρα και του χώρου αποσκευών. Προετοιμασία για σύστημα εντοπισμού. Προετοιμασία για τη σύνδεση με σύστημα εντοπισμού κλεμμένου αυτοκινήτου (διατίθεται από τα Γνήσια Αξεσουάρ Audi). Ηλεκτρονικός διακόπτης εκκίνησης. Κλειδί αυτοκινήτου με δυνατότητα αποθήκευσης διαφόρων στοιχείων Service. Πόρτα χώρου αποσκευών με ηλεκτρικό άνοιγμα και κλείσιμο. Άνοιγμα μέσω του πλήκτρου στο κλειδί του αυτοκινήτου, του πλήκτρου στο εσωτερικό της πόρτας του οδηγού ή του πλήκτρου soft touch στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Κλείδωμα μέσω του πλήκτρου στο εσωτερικό της πόρτας του χώρου αποσκευών. Συμπεριλαμβάνεται υποβοήθηση έλξης και προγραμματιζόμενη γωνία ανοίγματος της πόρτας του χώρου αποσκευών. Τηλεχειρισμός ανοίγματος χώρου στάθμευσης (HomeLink). Προγραμματιζόμενος, πλήκτρα χειρισμού ενσωματωμένα στην μονάδα των εσωτερικών φώτων. Για το άνοιγμα/ κλείσιμο έως και τριών αυλοθυρών και θυρών γκαράζ, με επιπλέον δυνατότητα χειρισμού συστημάτων ασφαλείας και φωτισμού. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθυνθείτε στους Εξουσιοδοτημένους Εμπόρους Audi. Οι βασικοί όσο και οι προαιρετικοί εξοπλισμοί για κάθε μοντέλο, αναφέρονται από τη σελίδα 110 και μετά. Πανοραμική γυάλινη οροφή. Δύο μερών, με ηλεκτρικό χειρισμό για την ανάκλιση και το άνοιγμα του εμπρός τμήματος, φιμέ τζάμι, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη σε κάθε θέση, με ηλιοπροστασία λεπτού πλέγματος σε όλη την γυάλινη επιφάνεια, με άνετο κλείσιμο από έξω μέσω του κεντρικού κλειδώματος. Χαρίζει μια αίσθηση ανοιχτού χώρου φωτίζοντας το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ενώ όταν είναι ανοικτή παρέχει και μία ευχάριστη αίσθηση φρέσκου αέρα κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

89 Τζάμια Λοιποί εξωτερικοί εξοπλισμοί Θερμομονωτικά τζάμια. Σε πράσινη απόχρωση, το εμπρόσθιο παρμπρίζ από τζάμι ασφαλείας. Φιμέ τζάμια. Θερμαινόμενο πίσω παρμπρίζ, με χρονοδιακόπτη, πίσω τζάμια θυρών και πλευρικά τζάμια φιμέ. Πλυστικό σύστημα παρμπρίζ. Με λειτουργία δύο σταδίων, ρυθμιζόμενη λειτουργία με διαλείμματα 4 βαθμίδων, στιγμιαία ενεργοποίηση και αυτόματη λειτουργία καθαρισμού-πλύσης. Ο υαλοκαθαριστήρας πίσω παρμπρίζ ενεργοποιείται κατά την επιλογή της όπισθεν καθ όλη τη διάρκεια της οπισθοπορείας (εφόσον είναι ενεργοποιημένοι οι υαλοκαθαριστήρες του εμπρός παρμπρίζ). Σκιάδια. Aναδιπλούμενα και περιστρεφόμενα, στην πλευρά του οδηγού και συνοδηγού. Κοτσαδόρος*. Μηχανικά αναδιπλούμενη κεφαλή κοτσαδόρου, ράβδος και κεφαλή κοτσαδόρου από ατσάλι με ενσωματωμένη φίσα ακροδεκτών, χειρισμός μέσω μοχλού στο χώρο αποσκευών. Με λυχνία ελέγχου στο χώρο αποσκευών και ένδειξη στον πίνακα οργάνων για την επιτήρηση του ασφαλούς κλειδώματος. Συμπεριλαμβανομένου συστήματος σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου μέσω του ESP. Εγκάρσιες μπάρες οροφής. Από ανοδειωμένο, αεροδυναμικά και συμμετρικά διαμορφωμένο προφίλ αλουμινίου, αφαιρούμενες, χρησιμοποιούνται ως βάση για την τοποθέτηση ειδικών κατασκευών μεταφοράς, όπως φορέα ποδηλάτων ή θήκη σκι. Ράγες οροφής γυαλιστερές. Για ασφαλείς μεταφορές, ενιαίες και χωρίς αρμούς, σταθερές και με αεροδυναμικό σχεδιασμό που τονίζει την Coupé γραμμή της οροφής, σε ματ αλουμίνιο ή κατ επιλογήν σε μαύρο. Σκιάδια μετατοπιζόμενα. Για οδηγό και συνοδηγό αναδιπλούμενα και περιστρεφόμενα, μετατοπιζόμενα επιπρόσθετα πλευρικά προς τα πίσω (δυνατότητα παραγγελίας μόνο σε συνδυασμό με πακέτο φωτισμού). Προετοιμασία εγκατάστασης κοτσαδόρου. Περιλαμβάνει την καλωδίωση έως την εσοχή της ρεζέρβας, καθώς και προσαρμοζόμενη ψύξη κινητήρα. Ο εξοπλισμός για την εγκατάσταση του κοτσαδόρου διατίθεται από τα Γνήσια Αξεσουάρ Audi. Spoiler οροφής. Ενιαία τραπεζοειδής μάσκα. Γρίλιες μάσκας σε γκρι Stone. Στους κινητήρες 3.2 FSI και 3.0 TDI σε γυαλιστερό μαύρο. Κουρτίνα. Αντιηλιακής προστασίας για τα πίσω πλευρικά παράθυρα, μηχανικά ρυθμιζόμενη. Πακέτο αλουμινίου. Πλαίσιο οροφής και παράθυρων από ανοδειωμένο αλουμίνιο, εξωτερική επένδυση κολώνας B και Γ σε γυαλιστερό μαύρο. * Σε περίπτωση επαγγελματικής χρήσης του αυτοκινήτου με κοτσαδόρο, απαιτείται υπό ορισμένες προϋποθέσεις μια συσκευή ελέγχου της Ε.Ε. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 106 και κάτω.

90 90 Εξωτερικοί εξοπλισμοί, Εσωτερικοί εξοπλισμοί Λοιποί εξωτερικοί εξοπλισμοί Καθίσματα/Άνεση καθισμάτων Απόληξη εξάτμισης. Εμφανής, διπλή, από μία απόληξη αριστερά και δεξιά στους κινητήρες 3.2 FSI, 3.0 TDI και 2.0 TFSI (στο Q5 hybrid quattro με χρωμιωμένα διαφράγματα). Εμφανής, μονή, δύο απολήξεις αριστερά στον κινητήρα 2.0 TDI. Αναγραφή μοντέλου στο πίσω μέρος. Επιγραφή quattro στο πίσω μέρος, στις γρίλιες της μάσκας, και στην πλευρά του συνοδηγού πάνω στο ταμπλό. Με δυνατότητα παραγγελίας χωρίς αναγραφή του μοντέλου. Στο Q5 hybrid quattro με επιγραφή hybrid στο πίσω μέρος, στο καπό του κινητήρα και στα μπροστινά φτερά. Προφυλακτήρες. Βαμμένοι στο χρώμα του αυτοκινήτου, ποδιές προφυλακτήρα εμπρός και πίσω, καθώς και επενδύσεις μαρσπιέ θυρών κάτω σε μαύρο ματ. Πτυσσόμενο κάθισμα συνοδηγού. Καθιστά δυνατή την μεταφορά μακριών αντικειμένων (δεν μπορεί να παραγγελθεί σε συνδυασμό με sport καθίσματα εμπρός ή ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα εμπρός καθίσματα καθώς και με στήριγμα σπονδυλικής στήλης). Ρύθμιση στήριξης μέσης καθισμάτων. 4 διευθύνσεων, ηλεκτρική, για το κάθισμα του οδηγού και του συνοδηγού, με οριζόντια και κάθετη ρύθμιση. Κάθισμα οδηγού ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο. Ηλεκτρική ρύθμιση ύψους και μήκους καθίσματος, ρύθμιση κλίσης καθίσματος και πλάτης, κάθισμα συνοδηγού με μηχανική ρύθμιση (δυνατότητα παραγγελίας μόνο σε συνδυασμό με ηλεκτρική ρύθμιση μέσης 4 διευθύνσεων για το κάθισμα του οδηγού και του συνοδηγού). Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα εμπρός καθίσματα. Ηλεκτρική ρύθμιση ύψους και μήκους καθίσματος, ρύθμιση κλίσης καθίσματος και πλάτης, με ηλεκτρική ρύθμιση μέσης 4 διευθύνσεων. Λειτουργία μνήμης. Μνήμη δύο διαφορετικών θέσεων αποθήκευσης για το ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού και τους εξωτερικούς καθρέπτες (οι εξωτερικοί καθρέπτες παραγγέλνονται μεμονωμένα). Καθίσματα πίσω. Με μηχανική ρύθμιση κλίσης πλάτης καθισμάτων, αναδιπλούμενο κεντρικό υποβραχιόνιο, αναδιπλούμενη πλάτη πίσω καθίσματος κατά 40 : 60 ή πλήρως, αναδίπλωση πλάτης από απόσταση μέσω χειριστηρίου στην πλευρική επένδυση του χώρου αποσκευών. Θέρμανση καθισμάτων εμπρός. Θερμαίνει τις επιφάνειες και τις πλάτες των καθισμάτων, στα sport καθίσματα ή με δερμάτινο εξοπλισμό θερμαίνει και τα πλαϊνά των καθισμάτων. Ρύθμιση έξι βαθμίδων, ξεχωριστά για τον οδηγό και το συνοδηγό. Πίσω καθίσματα plus. Με μηχανική ρύθμιση κλίσης πλάτης πίσω καθισμάτων, μετατοπιζόμενα πίσω καθίσματα έως και κατά 100 mm στο μήκος για τη διεύρυνση του χώρου αποσκευών, καθώς και αναδιπλούμενο κεντρικό υποβραχιόνιο με δύο ποτηροθήκες. Η πλάτη των πίσω καθισμάτων μπορεί να αναδιπλωθεί κατά 40 : 60 ή πλήρως. Συμπεριλαμβάνεται διαμπερής χώρος φόρτωσης και αναδίπλωση πλάτης από απόσταση μέσω χειριστηρίου στην πλευρική επένδυση του χώρου αποσκευών. Θέρμανση καθισμάτων εμπρός και πίσω. Για τα εμπρός και τα εξωτερικά πίσω καθίσματα (δυνατότητα παραγγελίας μόνο σε συνδυασμό με δέρμα ή συνδυασμό Alcantara/δέρμα). Οι βασικοί όσο και οι προαιρετικοί εξοπλισμοί για κάθε μοντέλο, αναφέρονται από τη σελίδα 110 και μετά.

91 Καθίσματα/Άνεση καθισμάτων Τιμόνια/Επιλογέας ταχυτήτων/χειριστήρια όργανα Κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός. Για τον οδηγό και τον συνοδηγό, μετατοπιζόμενο στο μήκος κατά 65 mm, αναδιπλούμενο, με θήκη αποθήκευσης κάτω από το υποβραχιόνιο, με δύο ποτηροθήκες και πρίζα των 12 Volt στην κεντρική κονσόλα. Κεντρικό υποβραχιόνιο πίσω. Στην πλάτη του πίσω καθίσματος, αναδιπλούμενο. Λαβή επιλογέα ταχυτήτων Audi exclusive σε αλουμίνιο. Από την quattro GmbH. Χειριστήρια και όργανα Audi exclusive. Στεφάνη τιμονιού, λαβή και κάλυμμα επιλογέα ταχυτήτων σε δέρμα. Διαθέσιμα σε όλα τα χρώματα Audi exclusive. Το χρώμα των ραφών μπορεί να επιλεγεί από διάφορα χρώματα Audi exclusive. Από την quattro GmbH. Δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι 4 ακτίνων. Με αερόσακο πλήρους μεγέθους, και εξοπλισμό όπως στο δερμάτινο τιμόνι. Για τον χειρισμό όλων των προαιρετικών ηχοσυστημάτων Audi, του συστήματος ελέγχου μέσω φωνητικών εντολών, του τηλεφώνου αυτοκινήτου Audi Bluetooth και της προετοιμασίας εγκατάστασης κινητού τηλεφώνου, κατ επιλογήν και με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων πίσω από το τιμόνι για τις εκδόσεις S tronic. Sport δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι 3 ακτίνων. Με αερόσακο πλήρους μεγέθους, διάτρητο δέρμα, εξοπλισμό όπως στο δερμάτινο τιμόνι. Για τον χειρισμό όλων των προαιρετικών ηχοσυστημάτων Audi, του συστήματος ελέγχου φωνητικών εντολών, του τηλεφώνου αυτοκινήτου Audi Bluetooth και της προετοιμασίας κινητού τηλεφώνου, κατ επιλογήν και με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων πίσω από το τιμόνι για τις εκδόσεις S tronic. Προεγκατάσταση παιδικού καθίσματος ISOFIX για τα πίσω εξωτερικά καθίσματα. Βάση σύμφωνα με προδιαγραφή για την πρακτική στερέωση παιδικών καθισμάτων σύμφωνα με την προδιαγραφή ISO. Προεγκατάσταση παιδικού καθίσματος ISOFIX για το κάθισμα του συνοδηγού. Mε διακόπτη απενεργοποίησης αερόσακου συνοδηγού. Δερμάτινο τιμόνι 4 ακτίνων. Με αερόσακο πλήρους μεγέθους, μηχανικά ρυθμιζόμενο καθ ύψος και απόσταση, συμπεριλαμβανομένης λαβής και μανσέτας επιλογέα ταχυτήτων σε δέρμα, προσαρμοσμένα στο επιλεχθέν χρώμα του εσωτερικού χώρου. Sport δερμάτινο τιμόνι 3 ακτίνων. Με αερόσακο πλήρους μεγέθους, διάτρητο δέρμα και εξοπλισμό όπως στο δερμάτινο τιμόνι. Στεφάνη τιμονιού σε δέρμα Audi exclusive. Διαθέσιμη σε όλα τα χρώματα Audi exclusive. Το χρώμα των ραφών μπορεί να επιλεγεί από διάφορα χρώματα Audi exclusive. Από την quattro GmbH.

92 92 Εσωτερικοί εξοπλισμοί Κλιματισμός Συστήματα ασφάλισης και αποθήκευσης αποσκευών Θήκες. Στις επενδύσεις των θυρών εμπρός και πίσω, θήκη γυαλιών στην πλαφονιέρα εμπρός πάνω από τον εσωτερικό καθρέφτη, φωτιζόμενο ντουλαπάκι στην πλευρά του συνοδηγού, 2 άγκιστρα για τσάντες στο χώρο αποσκευών. Αυτόματος κλιματισμός 3 ζωνών. Mε ρύθμιση που εξαρτάται από τη θέση του ήλιου, ηλεκτρονική ρύθμιση της θερμοκρασίας, της ποσότητας και της κατονομής αέρα, καθώς και ανεξάρτητη ρύθμιση θερμοκρασίας για την πλευρά του οδηγού, του συνοδηγού και των πίσω καθισμάτων. Η θερμοκρασία και η κατανομή του αέρα μπροστά ρυθμίζεται ξεχωριστά για αριστερά και δεξιά. Μονάδα χειρισμού κλιματισμού στην κεντρική κονσόλα πίσω για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας των πίσω καθισμάτων, αισθητήρας ποιότητας αέρα για αυτόματη ρύθμιση ανακύκλωσης αέρα, μονάδα χειρισμού κλιματισμού εμπρός με ψηφιακή ένδειξη, έμμεσος εξαερισμός, κλιματισμός για το ντουλαπάκι του συνοδηγού μέσω περιστρεφόμενου συστήματος ρύθμισης θερμοκρασίας. Περιλαμβάνεται αισθητήρας βροχής, φωτός και υγρασίας, καθώς και φίλτρο συνδυασμένης λειτουργίας (δυνατότητα παραγγελίας μόνο σε συνδυασμό με κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός). Αυτόματος κλιματισμός. Mε ρύθμιση που εξαρτάται από τη θέση του ήλιου, ηλεκτρονική ρύθμιση θερμοκρασίας, ποσότητας και κατανομής αέρα, με λειτουργία ανακύκλωσης αέρα, φίλτρο σκόνης και γύρης, αεραγωγούς αποπάχνωσης για το εμπρόσθιο παρμπρίζ και τα πλευρικά παράθυρα, αναγνώριση κλειδιού. Σύστημα οδηγών με σετ σταθεροποίησης. Στο χώρο αποσκευών, με τηλεσκοπική ράβδο, ζώνη στερέωσης και 4 μεταβλητούς δακτύλιους συγκράτησης, για τον διαχωρισμό σε τμήματα του χώρου αποσκευών και τη σταθεροποίηση του φορτίου. Κάλυμμα χώρου αποσκευών. Αφαιρούμενο. Πακέτο αποθηκευτικών χώρων. Περιλαμβάνει δίχτυ αποθήκευσης στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, θήκη κάτω από τα εμπρός καθίσματα, δίχτυ στο χώρο των ποδιών του συνοδηγού, σημείο πολλαπλής στήριξης αντικειμένων στο χώρο των ποδιών του συνοδηγού, ντουλαπάκι συνοδηγού με κλειδαριά, δίχτυ πολλαπλών χρήσεων για την στερέωση αποσκευών στο πάτωμα του χώρου αποσκευών, δίχτυ στο κάτω μέρος της εταζέρας. Ποτηροθήκη. Διπλή, στην κεντρική κονσόλα εμπρός μεταξύ των μπροστινών καθισμάτων. Κλιματιζόμενη ποτηροθήκη. Στην κεντρική κονσόλα μεταξύ των εμπρός καθισμάτων, διατηρεί τα ποτά ή τα αναψυκτικά ζεστά ή κρύα. Η δεύτερη ποτηροθήκη στην πλευρά του συνοδηγού δεν είναι κλιματιζόμενη (δυνατότητα παραγγελίας μόνο σε συνδυασμό με κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός). Θέρμανση/εξαερισμός κατά τη στάση. Η θέρμανση ζεσταίνει τον εσωτερικό χώρο και αποτρέπει τη δημιουργία πάγου στα τζάμια, ενώ ο εξαερισμός κατά τη στάση τροφοδοτεί φρέσκο αέρα και μειώνει την εσωτερική θερμοκρασία. Διατίθεται με χρονοδιακόπτη και ανεξάρτητο τηλεχειριστήριο με αναφορά λειτουργίας. Διαχωριστικό δίχτυ. Στηρίζεται στα πλευρικά του αμαξώματος του χώρου αποσκευών ή στην αναδιπλούμενη πλάτη των πίσω καθισμάτων, ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο με όρθια, μερικώς ή πλήρως αναδιπλωμένη πλάτη πίσω καθισμάτων, αφαιρούμενο. Οι βασικοί όσο και οι προαιρετικοί εξοπλισμοί για κάθε μοντέλο, αναφέρονται από τη σελίδα 110 και μετά.

93 Συστήματα ασφάλισης και αποθήκευσης αποσκευών Λοιποί εσωτερικοί εξοπλισμοί Δακτύλιοι συγκράτησης. Tετραπλοί, στο χώρο αποσκευών, για την συγκράτηση αποσκευών και αντικειμένων, σημεία αγκίστρωσης για το δίχτυ πολλαπλών χρήσεων. Ηλεκτρικά παράθυρα. Εμπρός και πίσω, με περιορισμό δύναμης, με λειτουργία εύκολου ανοίγματος/κλεισίματος one-touch. Κάλυμμα διπλής όψεως. Aπό τη μία πλευρά Velours και από την άλλη με λαστιχένια επένδυση, για την κάλυψη του χώρου αποσκευών, ακόμα και με πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, με αναδιπλούμενη προστατευτική μεμβράνη για την ακμή φόρτωσης και τον προφυλακτήρα. Δάπεδο φόρτωσης. Αφαιρούμενο (δεν ισχύει για το Q5 hybrid quattro). Σάκος του σκι. Αφαιρούμενος, με ιμάντα πρόσδεσης, για την πρακτική και ασφαλή μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους, π.χ. μέχρι και τέσσερα ζευγάρια σκι με μήκος έως και 200 cm ή δύο Snowboards. (δυνατότητα παραγγελίας μόνο σε συνδυασμό με πίσω καθίσματα plus). Λεκάνη εναπόθεσης ακάθαρτων αντικειμένων. Κάτω από το δάπεδο φόρτωσης. Εφόσον παραγγελθεί και εφεδρικός τροχός ή ηχοσύστημα με Subwoofer, η λεκάνη είναι μικρότερης διάστασης. Μοκέτα και πατάκια Audi exclusive. Μοκέτα και πατάκια με δερμάτινο φινίρισμα. Δυνατότητα παραγγελίας συνδυασμού μοκέτας, πατακίων και φινιρίσματος σε διάφορα χρώματα Audi exclusive, ανάλογα με την επιθυμία σας. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi. Από την quattro GmbH. Πατάκια εμπρός. Προσαρμοσμένα στο χρώμα της μοκέτας, τύπου Velours. Πατάκια εμπρός και πίσω. Προσαρμοσμένα στο χρώμα της μοκέτας, τύπου Velours. Κεντρική κονσόλα. Υπερυψωμένη, με αποθηκευτικό χώρο. Πρίζες 12 Volt. Στην κεντρική κονσόλα πίσω, καθώς και στο χώρο αποσκευών. Διακοσμητικά στοιχεία. Σε αλουμίνιο ασημί Dimension, καφέ ξύλο Walnut σε φυσική απόχρωση, καφέ ξύλο Fine grainσε φυσική απόχρωση ή μπεζ almond ξύλο Fine grain στο ταμπλό, στις επενδύσεις των θυρών, στην κεντρική κονσόλα και στο κεντρικό υποβραχιόνιο (παραγγελία μέσω των πακέτων σχεδίασης). Αναπτήρας και σταχτοδοχείο. Σταχτοδοχείο στην κεντρική κονσόλα εμπρός και πίσω. Αναπτήρας, εμπρός. Χειρολαβές οροφής. Με ομαλή επαναφορά, τέσσερις, αναδιπλούμενες, ενσωματωμένες στην εσωτερική επένδυση του ουρανού, πίσω με άγκιστρα στήριξης για ρούχα. Επενδύσεις μαρσπιέ θυρών. Σε πλαστικό. Επενδύσεις μαρσπιέ θυρών και προστασία ακμών φόρτωσης. Επενδύσεις μαρσπιέ θυρών σε αλουμίνιο (στο Q5 hybrid quattro με επιγραφή hybrid). Πατάκια Audi exclusive. Με δερμάτινο περίγραμμα. Πατάκια και φινίρισμα κατ επιλογήν σε διάφορα χρώματα Audi exclusive. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi. Από την quattro GmbH.

94 94 Infotainment MMI και Συστήματα πλοήγησης Σύστημα πλοήγησης MMI Navigation. Συμπεριλαμβανομένων δεδομένων πλοήγησης (DVD), έγχρωμη οθόνη 6,5 ιντσών με υψηλής ανάλυσης απεικόνιση χαρτών και πλήθος λεπτομερειών απεικόνισης, φωνητική λειτουργία (εύρεση προορισμού μέσω συλλαβισμού), δυναμική καθοδήγηση προορισμού (εφόσον είναι διαθέσιμη), επιπλέον απεικόνιση βελών κατεύθυνσης στο σύστημα πληροφόρησης οδηγού, DVD Player για τα δεδομένα πλοήγησης (DVD) με δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων MP3, συσκευή ανάγνωσης καρτών SDHC (έως και 32 GB). Ειδική υποδοχή AUX-in, οκτώ παθητικά ηχεία εμπρός και πίσω, συνολικής ισχύος 80 Watt (δυνατότητα παραγγελίας μόνο σε συνδυασμό με δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι). Δεδομένα πλοήγησης (σκληρός δίσκος). Περιέχει δεδομένα πλοήγησης (DVD) για τις χώρες (εφόσον υπάρχει ψηφιακή χαρτογράφηση): Βόρεια Αμερική: Μπαχάμες, Καναδά, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένων Αλάσκα, Χαβάη, Παρθένους Νήσους). Επιπλέον περιοχές: Νότιος Αφρική, Συμβούλιο των Αραβικών Κρατών του Κόλπου (Ομάν, Κατάρ, Βαχρέιν, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα), Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία, Ασία περιοχή Ειρηνικού (Σιγκαπούρη/Μαλαισία), Χόνγκ Κόνγκ/Μακάο, Ιαπωνία, Κίνα. Σύστημα πλοήγησης MMI Navigation plus. Συμπεριλαμβανομένων δεδομένων πλοήγησης (σκληρός δίσκος), έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών με υψηλής ανάλυσης απεικόνιση χαρτών, σύστημα ελέγχου μέσω φωνητικών εντολών (καταχώριση προορισμού με πλήρη λέξη), επιλογή από 3 εναλλακτικές διαδρομές, απεικόνιση χαρτών με χρωματισμούς αναλόγως της τοπογραφίας και τρισδιάστατη ένδειξη των αξιοθέατων των πόλεων, μετακίνηση χάρτη μέσω χειριστηρίου Joystick, πληροφορίες για την κατεύθυνση προορισμού σε Splitscreen (σημεία αλλαγής κατεύθυνσης, αξιοθέατα στις εθνικές οδούς, TMC στη διαδρομή), λεπτομερής χάρτης διασταυρώσεων και ένδειξη επιλογής λωρίδας κυκλοφορίας, δυναμική καθοδήγηση προορισμού (εφόσον είναι διαθέσιμη), επιπλέον απεικόνιση βελών κατεύθυνσης στο σύστημα πληροφόρησης οδηγού με έγχρωμη οθόνη, ραδιόφωνο με διπλό tuner, diversity φάσεων, o σκληρός δίσκος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μνήμη για μουσικά αρχεία (10 GB), DVD Player με δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων MP3, AAC και WMA για μουσικά DVD και video DVD, δύο συσκευές ανάγνωσης καρτών SDHC (έως και 32 GB), ειδική υποδοχή AUX-in, οκτώ παθητικά ηχεία εμπρός και πίσω, συνολικής ισχύος 80 Watt (μόνο με σύστημα πληροφόρ. οδηγού με έγχρωμη οθόνη και δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι). Δεδομένα πλοήγησης (DVD). Περιέχει δεδομένα πλοήγησης για τις χώρες (εφόσον υπάρχει ψηφιακή χαρτογράφηση): Αλβανία, Ανδόρα, Βέλγιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Δανία, Γερμανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γιβραλτάρ, Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κόσοβο, Κροατία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, FYROM, Μολδαβία, Μονακό, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Νορβηγία, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία Ρουμανία, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Σουηδία, Ελβετία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Τσεχία, Ουκρανία, Ουγγαρία, Βατικανό, Λευκορωσία. Οι βασικοί όσο και οι προαιρετικοί εξοπλισμοί για κάθε μοντέλο, αναφέρονται από τη σελίδα 110 και μετά.

95 MMI και Συστήματα πλοήγησης Σύστημα πληροφόρησης οδηγού με έγχρωμη οθόνη. Παρέχει μέσω μίας έγχρωμης οθόνης υψηλής ανάλυσης πληροφορίες από τον υπολογιστή ταξιδίου του αυτοκινήτου και από το σύστημα Auto-Check-Control, ενδείξεις του συστήματος MMI (εφόσον έχει παραγγελθεί) καθώς και ψηφιακή ένδειξη της ταχύτητας. Επιπλέον, στα αυτοκίνητα με μηχανικό κιβώτιο παρέχεται ένδειξη επιλογής ταχύτητας. Το ενσωματωμένο πρόγραμμα αποτελεσματικότητας υποστηρίζει τον οδηγό με στοιχεία κατανάλωσης, παραμέτρους κατανάλωσης, και άλλες ενδείξεις για ιδιαίτερα οικονομική οδήγηση. Σύστημα πληροφόρησης οδηγού. Παρέχει μέσω μιας μονόχρωμης οθόνης πληροφορίες από τον υπολογιστή ταξιδίου του αυτοκινήτου και από το σύστημα Αuto-Check-Control, διάφορες πληροφορίες του συστήματος MMI καθώς επίσης και ένδειξη φθοράς τακακιών φρένων εμπρός, και ψηφιακή ένδειξη της ταχύτητας. Επιπλέον, στα αυτοκίνητα με μηχανικό κιβώτιο παρέχεται ένδειξη επιλογής ταχύτητας. Το ενσωματωμένο πρόγραμμα απόδοσης και οικονομίας υποστηρίζει τον οδηγό με στοιχεία κατανάλωσης, ένδειξη πρόσθετων καταναλωτών και υποδείξεις για οικονομική οδήγηση, μαζί με σύσταση διαλείμματος. Σύσταση διαλείμματος. Μέρος του συστήματος πληροφόρησης του οδηγού. Το σύστημα σύστασης διαλείμματος αναλύει τη συμπεριφορά του οδηγού με τη βοήθεια διάφορων αισθητήρων και προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση ενδείξεων μείωσης της προσοχής του. Κατά τη διαδικασία αυτή καταγράφονται, για παράδειγμα, οι κινήσεις του τιμονιού και η ενεργοποίηση διακοπτών/πίεση πεντάλ και τα αποτελέσματα συγκρίνονται με τα πρότυπα συμπεριφοράς του εκάστοτε οδηγού. Η πρόταση διαλείμματος προειδοποιεί τον οδηγό με μία ένδειξη στο σύστημα πληροφόρησης του οδηγού και με ένα ηχητικό σήμα. Το σύστημα είναι ενεργό από τα 65 km/h και άνω και μπορεί ανά πάσα στιγμή να απενεργοποιηθεί μέσω του μενού Car. Κεντρική οθόνη. Για ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας, αποθέματος καυσίμου και ραδιοφωνικής συχνότητας, ένδειξη επιλεγμένης ταχύτητας σε αυτόματα κιβώτια, ένδειξη διαστημάτων Service, πίεσης λαδιού, βλάβης στα φρένα, στάθμης και θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού, φθοράς στα τακάκια φρένων και προειδοποίηση για ανοιχτές πόρτες/ρεζερβουάρ. Ηχοσυστήματα και Συστήματα τηλεόρασης Ηχοσύστημα Symphony. Με ενσωματωμένο CD Changer 6 δίσκων και συσκευή ανάγνωσης καρτών SDHC (υποστηρίζει κάρτες SDHC έως 32 GB), με δυνατότητα αναπαραγωγής ΜΡ3, WMA και AAC, δυναμική ενημέρωση λίστας σταθμών, μνήμη 30 σταθμών, εύρος λήψης FM (UKW) και AM (MW, LW), φιλοσοφία χειρισμού MMI, έγχρωμη οθόνη TFT 6,5 ιντσών, λειτουργία μνήμης ΤΡ, ρύθμιση έντασης ήχου αναλόγως της ταχύτητας κίνησης, diversity φάσεων, ειδική υποδοχή AUX-IN, οκτώ παθητικά ηχεία, συνολικής ισχύος 80 Watt. Ηχοσύστημα Concert. Mε μονό CD Player και συσκευή ανάγνωσης καρτών SDHC (υποστηρίζει κάρτες SDHC έως 32 GB), με δυνατότητα αναπαραγωγής ΜΡ3, WMA και AAC, δυναμική ενημέρωση λίστας σταθμών, μνήμη 30 σταθμών, εύρος λήψης FM (UKW) και AM (MW, LW), φιλοσοφία χειρισμού MMI, έγχρωμη οθόνη TFT 6,5 ιντσών, λειτουργία μνήμης ΤΡ, ρύθμιση έντασης ήχου προσαρμοζόμενη στην ταχύτητα κίνησης, diversity φάσεων, ειδική υποδοχή AUX-IN, οκτώ παθητικά ηχεία εμπρός και πίσω, συνολικής ισχύος 80 Watt. Ηχοσύστημα Chorus. Με μονό CD Player, δυναμική ενημέρωση λίστας σταθμών, μνήμη 30 σταθμών, εύρος λήψης FM (UKW) και AM (MW, LW), φιλοσοφία χειρισμού MMI, μονόχρωμη οθόνη 6,5 ιντσών, ρύθμιση έντασης ήχου αναλόγως της ταχύτητας κίνησης, diversity φάσεων, τέσσερα παθητικά ηχεία εμπρός, συνολικής ισχύος 40 Watt. Υπόδειξη: Με το ηχοσύστημα Chorus δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ορισμένες ρυθμίσεις στο Car menu. Ψηφιακή λήψη ραδιοφώνου (DAB). Καθιστά δυνατή την λήψη ψηφιακού εκπεμπόμενου ραδιοφωνικού σήματος, πλέον της προσφερόμενης λήψης αναλογικού σήματος. Με το διπλό Tuner DAB (μόνο σε συνδυασμό με σύστημα πλοήγησης), αναζητά συνεχώς εναλλακτικές συχνότητες του ραδιοφωνικού σταθμού, με ταυτόχρονη δυναμική ενημέρωση λίστας σταθμών. Διατίθεται για: ηχοσύστημα Concert και Symphony, καθώς και σύστημα πλοήγησης MMI Navigation και Navigation plus. Προσοχή: η λήψη εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα τοπικών ψηφιακών δικτύων. * Διατίθεται στην Γερμανία, την Ελβετία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, την Μ. Βρετανία, την Γαλλία και την Ιταλία.

96 96 Infotainment, Συστήματα υποβοήθησης Ηχοσυστήματα και Συστήματα τηλεόρασης Ηχοσύστημα Bang & Olufsen. Αναπαραγωγή ήχου Surround μέσω 14ων ηχείων υψηλής απόδοσης, ένα κεντρικό ηχείο και δύο ηχεία μεσαίων συχνοτήτων στο ταμπλό, από ένα ηχείο υψηλών συχνοτήτων στο τρίγωνο του καθρέπτη, από ένα ηχείο χαμηλών συχνοτήτων στις εμπρός πόρτες, δύο ηχεία υψηλών και δύο ηχεία χαμηλών-μεσαίων συχνοτήτων στις πίσω πόρτες, δύο ηχεία Surround στην κολόνα D, καθώς και ένα Subwoofer στην υποδοχή του εφεδρικού τροχού (στο Q5 hybrid quattro κάτω από το χώρο φόρτωσης). Χαρακτηριστικά καλύμματα ηχείων με εφαρμογές αλουμινίου, δυναμική απόσβεση θορύβων οδήγησης, ενισχυτή 10 καναλιών, συνολικής ισχύος 505 Watt. Σε συνδυασμό με τη συσκευή πλοήγησης MMI Navigation plus και το ενσωματωμένο DVD Player είναι δυνατή η αναπαραγωγή ήχου 5.1 Surround (δε μπορεί να παραγγελθεί σε συνδυασμό με ηχοσύστημα Chorus). Audi sound system. Ενισχυτής 6 καναλιών, 10 ηχεία συμπεριλαμβανομένου κεντρικού ηχείου στο ταμπλό και Subwoofer στην υποδοχή του εφεδρικού τροχού, (στο Q5 hybrid quattro κάτω από το χώρο φόρτωσης) συνολικής ισχύος 180 Watt (δε μπορεί να παραγγελθεί σε συνδυασμό με ηχοσύστημα Chorus). CD Changer. 6 δίσκων (με δυνατότητα αναπαραγωγής MP3 και WMA) στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, χειρισμός μέσω του συστήματος MMI, δεν είναι δυνατή η αναπαραγωγή μουσικών αρχείων με προστασία από αντιγραφή (DRM). (δυνατότητα παραγγελίας μόνο σε συνδυασμό με σύστημα πλοήγησης MMI Navigation ή MMI Navigation plus). Δέκτης τηλεόρασης για το σύστημα πλοήγησης MMI Navigation plus. Λήψη αναλογικά και ψηφιακά (DVB-T) εκπεμπόμενου μη κωδικοποιημένου τηλεοπτικού σήματος (πρότυπο MPEG-2), εικόνα τηλεόρασης, Videotext και Electronic Program Guide (EPG). Δυνατότητα σύνδεσης δύο εξωτερικών πηγών AV, μέσω του προαιρετικά διαθέσιμου καλωδίου προσαρμογέα. Προσοχή: η λήψη εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα τοπικών αναλογικών και ψηφιακών δικτύων. Αν και TV-video δεν είναι διαθέσιμα εν κινήσει (ήχος διαθέσιμος πάντα). Audi music interface. Για τη σύνδεση Apple ipod 4ης γενιάς και άνω, Apple iphone (λειτουργία μουσικής), καθώς και μέσων αποθήκευσης USB και MP3 Player. Το Audi music interface ε ίναι τοποθετημένο στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, ο χειρισμός γίνεται μέσω των συστημάτων πλοήγησης MMI Navigation plus και MMI Navigation, των ηχοσυστημάτων Concert και Symphony, ή ενός δερμάτινου πολυλειτουργικού τιμονιού. Υπόδειξη: μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε συνδυασμό με το ειδικό καλώδιο αντάπτορα (διατίθεται από τα Γνήσια Αξεσουάρ Audi). Για πληροφορίες σχετικά με συμβατά MP3 Player, παρακαλούμε να απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi (σε περίπτωση παραγγελίας του Audi music interface καταργείται η μεμονωμένη υποδοχή AUX-IN, δεν μπορεί να παραγγελθεί σε συνδυασμό με ηχοσύστημα Chorus). Σετ καλωδίων προσαρμογέα για Audi music interface αποτελούμενο από 2 καλώδια σύνδεσης για τη σύνδεση ipod/iphone ή φορέων δεδομένων/player πολυμέσων με σύνδεση USΒ (Τύπος A). Περισσότερα σετ καλωδίων προσαρμογέα Γνήσια Αξεσουάρ Audi. Πληροφορίες σχετικά με τις συμβατότητες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα Σετ καλωδίων αντάπτορα για το Audi music interface. Αποτελούμενο από 2 συνδετικά καλώδια για τη σύνδεση με ipod/iphone ή φορέα δεδομένων/medienplayer με σύνδεση USB (τύπου A). Περαιτέρω καλώδια αντάπτορα διατίθενται από τα Γνήσια Αξεσουάρ Audi. Προετοιμασία για σύστημα ψυχαγωγίας πίσω καθισμάτων (Rear Seat Entertainment). Περιλαμβάνει καλωδίωση καθώς επίσης και υποδοχή για τη βάση, στην πλάτη των καθισμάτων του οδηγού και του συνοδηγού. Το κατάλληλο πακέτο συστήματος ψυχαγωγίας για τα πίσω καθίσματα (Rear Seat Entertainment), (Table player με βάση) διατίθεται ως λύση Plug-and-play από τα Γνήσια Αξεσουάρ Audi. Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το Audi Entertainment mobile μπορείτε να βρείτε στη σελίδα 104. Τηλέφωνα και Επικοινωνία Τηλέφωνο αυτοκινήτου Audi Bluetooth. Δυνατότητα άνετης σύνδεσης του κινητού τηλεφώνου Bluetooth με τη μονάδα GSM του αυτοκινήτου (προϋπόθεση: το κινητό να διαθέτει SIM-Access-Profile), συμπληρωματικά SIM Card Reader στο σύστημα πλοήγησης MMI Navigation/MMI Navigation plus. Μεταφορά των καταχωρημένων αριθμών από τον τηλεφωνικό κατάλογο στο αυτοκίνητο, καθώς και διαχείριση κλήσεων. Εύκολος χειρισμός μέσω του συστήματος πλοήγησης MMI Navigation/MMI Navigation plus, του δερμάτινου πολυλειτουργικού τιμονιού και του συστήματος ελέγχου μέσω φωνητικών εντολών (δυνατότητα παραγγελίας μόνο σε συνδυασμό με σύστημα πλοήγησης MMI Navigation ή MMI Navigation plus). Ασύρματη συσκευή για τηλέφωνο αυτοκινήτου Audi Bluetooth. Ακουστικό με έγχρωμη οθόνη και ενσωματωμένο SIM Car Reader για απευθείας τηλεφώνημα. Άνετη σύνταξη SMS μέσω αυτόματης αναγνώρισης λέξεων (δυνατότητα παραγγελίας μόνο σε συνδυασμό με τηλέφωνο αυτοκινήτου Audi Bluetooth). Προετοιμασία εγκατάστασης κινητού τηλεφώνου (Bluetooth). Περιλαμβάνει δυνατότητα ανοικτής ακρόασης και ελέγχου μέσω φωνητικών εντολών για τις λειτουργίες του τηλεφώνου καθώς και προετοιμασία για το προαιρετικό σύστημα φόρτισης κινητού. Χειρισμός μέσω του συστήματος πλοήγησης MMI Navigation plus, MMI Navigation, του ηχοσυστήματος Concert ή Symphony, του δερμάτινου πολυλειτουργικού τιμονιού καθώς και του συστήματος ελέγχου μέσω φωνητικών εντολών, εφόσον είναι διαθέσιμο. Για πληροφορίες σχετικά με αντάπτορες και συμβατά κινητά τηλέφωνα παρακαλούμε να απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi. Θύρα Bluetooth. Τα κινητά τηλέφωνα με λειτουργία Bluetooth μπορούν μέσω αυτής της θύρας να συνδεθούν με το όχημα. Δυνατότητα ανοιχτής ακρόασης στο αυτοκίνητο μέσω μικροφώνου (δε μπορεί να παραγγελθεί σε συνδυασμό με ηχοσύστημα Chorus). Οι βασικοί όσο και οι προαιρετικοί εξοπλισμοί για κάθε μοντέλο, αναφέρονται από τη σελίδα 110 και μετά.

97 Τηλέφωνα και Επικοινωνία Συστήματα υποβοήθησης Τηλέφωνο αυτοκινήτου Audi Bluetooth online. Δυνατότητα άνετης σύνδεσης του κινητού τηλεφώνου Bluetooth με την εσωτερική μονάδα UMTS του αυτοκινήτου (προϋπόθεση: το κινητό να διαθέτει SIM Access Profile), συμπληρωματικά SIM Card Reader στο σύστημα πλοήγησης MMI Navigation plus. Μεταφορά των καταχωρίσεων του τηλεφωνικού καταλόγου στο αυτοκίνητο, καθώς και διαχείριση κλήσεων. Συμπερ. υπηρεσιών Audi connect πληροφοριών κυκλοφορίας online¹, ², αναζήτησης Point-of-Interest, πλοήγησης με τη βοήθεια εικόνων Google-Earth και Street View, εισαγωγής προορισμού, υπηρεσιών πληροφόρησης όπως π.χ. για τον καιρό και WLAN-Hotspot για την πρόσβαση στο διαδίκτυο από το πίσω κάθισμα μέσω φορητής συσκευής (π.χ. Laptop). Λόγω του μεγάλου όγκου των δεδομένων ( αφορά αυτό το χρονικό σημείο κυρίως την πλοήγηση μέσω εικόνων από την Google-Earth και του WLAN-Hotspot), συνιστάται οπωσδήποτε η σύναψη ενός συμβολαίου με πάροχο κινητής τηλεφωνία για δεδομένα Flatrate. Το περιεχόμενο και το πακέτο των προσφερόμενων Audi connect υπηρεσιών μπορούν να διαφοροποιούνται και είναι διαθέσιμες μόνο με συμβόλαια υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και μόνο στις περιοχές που καλύπτονται από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, κατά τη χρήση προκύπτουν επιπρόσθετες δαπάνες (τέλη ανάλογα με το είδος του ατομικού συμβολαίου με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας). Προσφέρονται μόνο στην Ευρώπη (Ρωσία: μόνο στην περιοχή της Μόσχας και στην Αγία Πετρούπολη, όχι σε: Τουρκία, Κύπρο, Μάλτα, Ισλανδία). Απλός χειρισμός μέσω του συστήματος πλοήγησης MMI Navigation plus, του δερμάτινου πολυλειτουργικού τιμονιού ή του συστήματος φωνητικού διαλόγου. Πληροφορίες σχετικά με τις συμβατότητες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα adaptive cruise control. Αυτόματη ρύθμιση απόστασης (περιοχή λειτουργίας km/h). Αναγνωρίζει, εντός των ορίων του συστήματος, τα προπορευόμενα οχήματα μέσω ενός αισθητήρα ραντάρ και διατηρεί σταθερή την απόσταση, φρενάροντας και επιταχύνοντας αυτόματα. Προσωπική ρύθμιση 4 βαθμίδων απόστασης και διαφόρων ρυθμίσεων οδήγησης, συμπερ. Audi pre sense front: το braking guard προειδοποιεί τον οδηγό μέσω της διευρυμένης υποβοήθησης πέδησης (Brake assist) σε περίπτωση που αναγνωριστεί επικείμενη σύγκρουση με ένα προπορευόμενο αυτοκίνητο. Περιλαμβάνει επίσης την λειτουργία πλήρους επιβράδυνσης. η οποία ενεργοποιείται κάτω από τα 30 km/h, όταν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με ένα σταματημένο ή κινούμενο όχημα, ώστε να αποφευχθεί ενδεχ. η σύγκρουση. Audi side assist. Σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, παρακολουθεί μέσω ραντάρ και εντός των ορίων του συστήματος, από την ταχύτητα των 30 km/h και άνω, την περιοχή πίσω και πλευρικά του αυτοκινήτου και ενημερώνει τον οδηγό με μια ένδειξη LED στον εξωτερικό καθρέπτη, όταν αναγνωρίζεται από το Audi side assist ένα άλλο όχημα και θεωρηθεί επικίνδυνη μια αλλαγή λωρίδας. Audi active lane assist. Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, υποστηρίζει τον οδηγό εντός των ορίων του συστήματος στην άνετη διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας (Περιοχή λειτουργίας km/h). Εάν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο και έτοιμο προς λειτουργία και ο οδηγός δεν έχει ενεργοποιήσει κανένα φλας, το σύστημα Audi active lane assist βοηθάει με απαλές, διορθωτικές επεμβάσεις στο τιμόνι να παραμείνει το όχημα εντός των αναγνωρισμένων γραμμών της λωρίδας κυκλοφορίας. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει εάν θέλει διαρκή υποστήριξη ή λίγο πριν την έξοδο από τη λωρίδα κυκλοφορίας (επιλογή χρονικού σημείου επέμβασης νωρίς/αργά). Επιπρόσθετα ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία δόνησης του τιμονιού. Υποβοήθηση στάθμευσης πίσω. Διευκολύνει, εντός των ορίων του συστήματος, τη στάθμευση με την όπισθεν μέσω ηχητικής προειδοποίησης για την απόσταση πίσω από το αυτοκίνητο ως προς ένα αναγνωρισμένο αντικείμενο, μέτρηση μέσω αισθητήρων υπερήχων, οι οποίοι είναι διακριτικά ενσωματωμένοι στον προφυλακτήρα. Υποβοήθηση στάθμευσης plus. Οπτική και ηχητική υποβοήθηση στάθμευσης εμπρός/ πίσω με ένδειξη στην οθόνη του MMI. Μέτρηση μέσω αισθητήρων υπερήχων διακριτικά ενσωματωμένων στους προφυλακτήρες. Υποβοήθηση στάθμευσης plus με κάμερα οπισθοπορίας. Οπτική και ηχητική υποβοήθηση στάθμευσης εμπρός/ πίσω, απεικόνιση της περιοχής πίσω από το αυτοκίνητο στην οθόνη του ΜΜΙ, με δυναμικές ρυθμίσεις ένδειξης για την υπολογισμένη λωρίδα κυκλοφορίας (ανάλογα με τη γωνία του τιμονιού), συμπεριλαμβανομένων βοηθητικών γραμμών και γραμμών αναφοράς για το παρκάρισμα σε κάθετες θέσεις για την αναγνώριση των σημείων αλλαγής διεύθυνσης κατά την κατά μήκος στάθμευση, κάμερα οπισθοπορίας διακριτικά ενσωματωμένη στη χειρολαβή της πόρτας του χώρου αποσκευών. Πακέτο συστημάτων υποβοήθησης. Στο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης συνοψίζονται οι λειτουργίες των εξής συστημάτων υποβοήθησης: Υποβοήθηση στάθμευσης plus (δυνατότητα αναβάθμισης στο σύστημα υποβοήθησης plus με κάμερα οπισθοπορίας), Audi active lane assist και adaptive cruise control. Σύστημα ρύθμισης σταθερής ταχύτητας. Διατηρεί σταθερή την επιθυμητή ταχύτητα από τα περίπου 30 km/h και άνω, εφόσον το επιτρέπει η ισχύς και το σύστημα πέδησης του κινητήρα, επιπλέον ενεργή επέμβαση φρένων, π.χ. σε κατηφόρα, ο χειρισμός γίνεται μέσω ξεχωριστού χειριστηρίου πίσω από το τιμόνι, ένδειξη της ταχύτητας που έχει ρυθμιστεί στο σύστημα πληροφόρησης οδηγού. ¹ Οι πληροφορίες κυκλοφορίας Audi online είναι διαθέσιμες για τις παρακάτω χώρες: Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία. ² Δικαίωμα χρήσης για τις πληροφορίες κυκλοφορίας Audi online για 36 μήνες από την πρώτη ενεργοποίηση. Το δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi θα σας πληροφορήσει για τις επιλογές επέκτασης και τα έξοδα που ενδεχομένως προκύπτουν.

98 98 Συστήματα υποβοήθησης, Τεχνολογία Συστήματα υποβοήθησης Αναρτήσεις/Φρένα Υποβοήθηση εκκίνησης. Συγκρατεί το αυτοκίνητο μετά από στάση τόσο σε σχεδόν όλες τις ανωφέρειες όσο και σε σχεδόν όλες τις κατωφέρειες, χωρίς χρονικό περιορισμό. Το σύστημα ενεργοποιείται με το πάτημα ενός πλήκτρου, επιτρέποντας την άνετη εκκίνηση χωρίς τη χρήση του ηλεκτρομηχανικού φρένου στάθμευσης. Σύστημα συγκράτησης οχήματος σε κατωφέρειες (Hill descent control). Διατηρεί τη ρυθμισμένη ταχύτητα σταθερή κατά την κίνηση του αυτοκινήτου σε κατηφορικά σημεία. Δυναμική ανάρτηση. Για εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά και άνεση. Με εμπρόσθιο άξονα ελαφράς κατασκευής πέντε συνδέσμων, εγκάρσια αντιστρεπτική κοιλοδοκό, πίσω άξονα τραπεζοειδών συνδέσμων με ανεξάρτητη ανάρτηση, αμορτισέρ αερίου διπλού τοιχώματος και σπειροειδή ελατήρια, τερματικά ελατήρια συμπίεσης, υποπλαίσιο εμπρόσθιου άξονα σταθερά βιδωμένο με το αμάξωμα, ελαστική έδραση υποπλαισίου πίσω άξονα. Στο Q5 hybrid quattro, επίπεδο αυτοκινήτου χαμηλωμένο κατά 25 mm. S line sport ανάρτηση. Με δυναμική ρύθμιση αμαξώματος. Από την quattro GmbH. Ανάρτηση με προσαρμοζόμενη απόσβεση. Βασισμένη στη δυναμική ανάρτηση που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη προσαρμογή σε διαφορετικές καταστάσεις οδήγησης, δυναμική και προσανατολισμένη στην άνεση ρύθμιση αμορτισέρ μέσω του συστήματος Audi drive select. Οι βασικοί όσο και οι προαιρετικοί εξοπλισμοί για κάθε μοντέλο, αναφέρονται από τη σελίδα 110 και μετά.

99 Αναρτήσεις/Φρένα Τεχνολογία/Ασφάλεια Σύστημα πέδησης. Διπλό κύκλωμα φρένων, σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών ABS με ηλεκτρονική κατανομή δύναμης πέδησης EBV, Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Ευστάθειας ESP με αναγνώριση φορέα οροφής και υποβοήθηση πέδησης, διπλό σερβόφρενο, δισκόφρενα εμπρός/πίσω, εμπρός εσωτερικά αεριζόμενα. Αμάξωμα. Γαλβανισμένο (πλήρως γαλβανισμένο στις περιοχές με κίνδυνο διάβρωσης), αυτοφερόμενο, συγκολλημένο με το δάπεδο, εμπρός και πίσω τμήμα με ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης. (12 χρόνια εγγύηση αντιδιαβρωτικής προστασίας). Ηλεκτρομηχανικό χειρόφρενο. Συμπεριλαμβανόμενης λειτουργίας χειρόφρενου σε στάση, υποβοήθηση εκκίνησης μέσω αυτόματης απελευθέρωσης του χειρόφρενου κατά την εκκίνηση και λειτουργία πέδησης πανικού κατά τη διάρκεια της οδήγησης με επέμβαση σε όλους τους τροχούς. Πίνακας οργάνων. Με ρυθμιζόμενο φωτισμό, ηλεκτρονικό ταχύμετρο με χιλιομετρητή και ημερήσιο χιλιομετρητή, στροφόμετρο, ρολόι, ένδειξη θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού και ένδειξη στάθμης καυσίμου. Στο Q5 hybrid quattro με επιγραφή hybrid και με ενσωματωμένη ένδειξη Hybrid του δυναμόμετρου (Powermeter). Audi drive select. Αλλαγή των χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου, για παράδειγμα μέσω προσαρμογής της υποβοήθησης του τιμονιού, της χαρακτηριστικής γραμμής του γκαζιού και του επιλογέα. Εκτός αυτών το σύστημα επηρεάζει και άλλους προαιρετικούς εξοπλισμούς. Διαθέσιμες ρυθμίσεις: comfort, auto, dynamic, efficiency και σε συνδυασμό με ένα σύστημα πλοήγησης MMI προαιρετικά. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν επιπλέον τη ρύθμιση efficiency, η οποία ρυθμίζει τον κινητήρα, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, προαιρετικά το Audi adaptive cruise control, καθώς και τον κλιματισμό, με γνώμονα την μειωμένη κατανάλωση. Αερόσακοι πλήρους μεγέθους*. Για τον οδηγό και τον συνοδηγό, με αναγνώριση θέσης καθίσματος, προσαρμοζόμενοι.) Μετρητή ρεύματος στο ταμπλό. Για να εμφανίζει τις συνθήκες οδήγησης στο Q5 hybrid quattro (καθαρή ηλεκτρική οδήγηση, ώθηση, ανάκτηση, ή απλά με την οδήγηση του κινητήρα εσωτερικής καύσης) και τη διαθεσιμότητα του υβριδικού συστήματος. Κολώνα τιμονιού ασφαλείας. Περιλαμβάνει έναν μηχανισμό μετατόπισης με λειτουργία απόσβεσης, συμπληρώνοντας το επίπεδο προστασίας της ζώνης ασφαλείας και των αερόσακων. Δυναμικό σύστημα διεύθυνσης. Δυναμική ρύθμιση ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης της δύναμης που απαιτείται για να στρίψει το τιμόνι και της γωνίας διεύθυνσης κατά την αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας, το παρκάρισμα και την οδήγηση σε στροφές. Σύστημα για περισσότερη άνεση και δυναμική συμπεριφορά (δυνατότητα παραγγελίας μόνο σε συνδυασμό με Audi drive select). Σύστημα αερόσακων κεφαλής. Εκτεταμένο σύστημα αερόσακων κεφαλής μεγάλης επιφάνειας, οι οποίοι ανοίγουν κατά μήκος όλων των πλαϊνών παραθύρων στην περιοχή από την 1η μέχρι την 2η σειρά καθισμάτων, προστατεύοντας τους εμπρός και τους πίσω εξωτερικούς επιβάτες σε περίπτωση μιας πλευρικής πρόσκρουσης. Ενσωματωμένο σύστημα προσκέφαλων (Audi backguard). Σε περίπτωση σύγκρουσης στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, το άνω μέρος του σώματος συγκρατείται ελεγχόμενα μέσω της ειδικής σχεδίασης του καθίσματος και το κεφάλι στηρίζεται εγκαίρως. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η αποτελεσματικότητα της προστασίας, ενώ μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμού των επιβατών από την πρόσκρουση. Ζώνες ασφαλείας. Αυτόματες ζώνες ασφαλείας τριών σημείων για όλες τις θέσεις καθισμάτων, με περιοριστές δύναμης ζώνης, προεντατήρες, ρύθμιση καθ ύψος και αναγνώριση πρόσδεσης ζώνης εμπρός, προσαρμοσμένες στο χρώμα του εσωτερικού χώρου. Πλευρικοί αερόσακοι πίσω. Για τα εξωτερικά καθίσματα της 2ης σειράς καθισμάτων, ως συμπλήρωμα της πλευρικής προστασίας των θυρών. * Η εικόνα δεν αποτελεί πραγματική απεικόνιση, αλλά σχηματική και δείχνει την τεχνολογική κατάσταση των αερόσακων τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

100 100 Τεχνολογία, Επέκταση εργοστασιακής εγγύησης Audi Τεχνολογία/Ασφάλεια Προειδοποιητικό τρίγωνο. Στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Φαρμακείο. Στην πλευρική επένδυση του χώρου αποσκευών. Ρύθμιση αντιολίσθησης τροχών (ASR). Για καλύτερη πρόσφυση, μειώνει την ελεύθερη περιστροφή των κινητήριων τροχών. Ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό (EDS). Η υποβοήθηση εκκίνησης φρενάρει αυτόματα τους κινητήριους τροχούς που έχουν διαφορετική πρόσφυση λόγω ολισθηρού οδοστρώματος, έως μία ταχύτητα περίπου 100 km/h, ώστε να μην ανακόπτεται η προωθητική ισχύς του αυτοκινήτου. Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Ευστάθειας (ESΡ). Με σύστημα αναγνώρισης σχάρας οροφής και offroad συνθηκών, δικτυώνει τα συστήματα ABS, EBV, ASR και EDS μέσω ανεξάρτητων αισθητήρων και συγκρίνει τα δεδομένα οδήγησης με τα στοιχεία αναφοράς. Φροντίζει για μεγαλύτερη ευστάθεια του αυτοκινήτου σε κάθε ταχύτητα μέσω πέδησης μεμονωμένων τροχών και επέμβασης στο σύστημα διαχείρισης του κινητήρα. Το σύστημα αναγνωρίζει αυτόματα τους τοποθετημένους εγκάρσιους φορείς οροφής και προσαρμόζει ανάλογα το ESΡ. Ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης. Με οδοντωτή κρεμαγιέρα και υποβοήθηση τιμονιού ανάλογα με την ταχύτητα, χωρίς ανάγκη συντήρησης. Ακριβής αίσθηση τιμονιού στις υψηλές ταχύτητες, εξαιρετική υποβοήθηση κατά τη στάθμευση. Μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Πλήρως συγχρονισμένο, με υδραυλικά ενεργοποιούμενο ξηρό μονόδισκο συμπλέκτη, με υλικό τριβής χωρίς αμίαντο και σφόνδυλο δύο μαζών. S tronic. Το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων με ηλεκτροϋδραυλική ενεργοποίηση καθιστά εφικτή τη μείωση του χρόνου αλλαγής της ταχύτητας και εξασφαλίζει την αλλαγή σχεδόν χωρίς αισθητή διακοπή της ισχύος. Χειρισμός μέσω των χειριστηρίων πίσω από το τιμόνι (προαιρετικά) ή μέσω του επιλογέα ταχυτήτων. Στην αυτόματη λειτουργία ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα D (κανονικό) και S (Sport). tiptronic. Αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με δυναμικό πρόγραμμα αλλαγής ταχυτήτων (DSP). Χειρισμός μέσω των χειριστηρίων πίσω από το τιμόνι (προαιρετικά) ή μέσω του επιλογέα ταχυτήτων. Στην αυτόματη λειτουργία ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα D (κανονικό) και S (Sport). Μπροστινή κίνηση. quattro. Σύστημα μόνιμης τετρακίνησης με ασύμμετρη-δυναμική κατανομή ροπής, κεντρικό διαφορικό με αυτόματο κλείδωμα και επιλεκτικό ανά τροχό έλεγχο της ροπής. Κατανομή της κινητήριας δύναμης σε κάθε τροχό, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης, για επακριβώς ελεγχόμενη οδηγική συμπεριφορά. Προστασία από λάθος πλήρωση καυσίμου. Εμποδίζει με μηχανικό τρόπο το λανθασμένο γέμισμα του ρεζερβουάρ των πετρελαιοκίνητων οχημάτων με βενζίνη. Σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση (recuperation). Q5: Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική κατά τη διάρκεια της κίνησης του αυτοκινήτου σε κατωφέρεια ή κατά την πέδηση. Όταν το αυτοκίνητο επιταχύνει και πάλι, αποφορτίζεται με τη βοήθεια αυτής της ενέργειας η γεννήτρια με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση καυσίμου έως και 3 %. Q5 hybrid quattro: Στις φάσεις φρεναρίσματος και ρολαρίσματος ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί σαν γεννήτρια. Μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική. Αυτή αποθηκεύεται στην μπαταρία ιόντων λιθίου. Η ενέργεια αυτή χρησιμοποιείται για την κίνηση του ηλεκτροκινητήρα, για το κλιματιστικό και την παροχή ενέργειας στο αυτοκίνητο, έχοντας ως αποτέλεσμα μια αισθητή αύξηση της απόδοσης και της οικονομίας. Σύστημα Start-Stop. Q5: μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂, σβήνοντας τον κινητήρα κατά την ακινητοποίηση του οχήματος, π.χ. στα φανάρια. Για την επανεκκίνηση, η διαδικασία εκκίνησης ξεκινά ήδη με το πάτημα του συμπλέκτη ή μετά την απελευθέρωση του πεντάλ φρένων. Q5 hybrid quattro: συμβάλλει στην μείωση του καυσίμου και των εκπομπών CO₂ με την απενεργοποίηση του κινητήρα όταν ακινητοποιείται το αυτοκίνητο, κατά την ανάκτηση ενέργειας, κατά την αυτοώθηση και κατά τη συνδυασμένη κίνηση στην υβριδική λειτουργία με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τον ηλεκτροκινητήρα. Καταλύτης οξειδίων του αζώτου. Νέου σχεδιασμού καταλύτης οξειδίων του αζώτου (DeNOx). Αναλαμβάνει τη μείωση των υπολειμμάτων οξειδίων του αζώτου. Μια αντλία ψεκάζει, απευθείας μπροστά από τον καταλύτη και σε μικρές ποσότητες με υψηλή ακρίβεια, το πρόσθετο AdBlue *. Στο καυτό ρεύμα των καυσαερίων, το διάλυμα αυτό διασπάται αρχικά σε αμμωνία, η οποία στη συνέχεια διασπά τα οξείδια του αζώτου σε άζωτο και νερό. Αυτή η διάσπαση ονομάζεται επιλεκτική καταλυτική μείωση (Selective Catalytic Reduction). Συμπλήρωση του πρόσθετου AdBlue * σύμφωνα με την ένδειξη στην οθόνη του οργάνου πολλαπλών λειτουργιών. Συνιστάται, η συμπλήρωση του πρόσθετου AdBlue * να γίνεται στους συνεργάτες της Audi (περίπου κάθε km). Οι βασικοί όσο και οι προαιρετικοί εξοπλισμοί για κάθε μοντέλο, αναφέρονται από τη σελίδα 110 και μετά.

101 Επέκταση εργοστασιακής εγγύησης Audi Επέκταση εργοστασιακής εγγύησης Audi. Για να μάθετε για τα προγράμματα επέκτασης εργοστασιακής εγγύησης του αυτοκινήτου σας, απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων και Συνεργατών Service Audi. * Σήμα κατατεθέν του Συνδέσμου της Αυτοκινητοβιομηχανίας (VDA).

102 102 Γνήσια Αξεσουάρ Audi Γνήσια Αξεσουάρ Audi: Νέες ιδέες ακόμη περισσότερες δυνατότητες. Βαδίστε σε νέους δρόμους. Τo δικό σας Audi Q5 και Q5 hybrid quattro είναι άψογα προετοιμασμένο για αυτό τον σκοπό με καινοτόμες και υψηλής ποιότητας λύσεις από τα Γνήσια Αξεσουάρ Audi. Αυτά είναι προσαρμοσμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια στο Audi Q5 και Q5 hybrid quattro, ώστε να σας παρέχουν μέγιστη ελευθερία διαμόρφωσης του προσωπικού σας Audi. Προσαρμόστε το αυτοκίνητό σας σύμφωνα με τις προσωπικές σας επιθυμίες και ανάγκες. Στις σελίδες που ακολουθούν θα βρείτε ένα δείγμα από τα Γνήσια Αξεσουάρ Audi. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον κατάλογο αξεσουάρ Audi Q5, στην ιστοσελίδα και τους Εξουσιοδοτημένους Συνεργάτες Audi.

103 Audi Εξοπλισμός του απεικονιζόμενου Audi Q5: Πακέτο Offroad (δεν διατίθεται για το Q5 hybrid quattro) Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον κατάλογο Γνήσια Αξεσουάρ Audi. Τον κατάλογο αξεσουάρ Audi Q5 μπορείτε να τον βρείτε στη διεύθυνση και στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi. Q5 Audi Q5 Γνήσια Αξεσουάρ

104 104 Γνήσια Αξεσουάρ Audi 1 1 Κιβώτιο αποσκευών και σκι (480 l)¹ Το συγκεκριμένο κιβώτιο για σκι με δυνατότητα κλειδώματος ενδείκνυται ιδιαίτερα για τις χειμερινές διακοπές. Διαθέτει μεγάλη γωνία ανοίγματος για εύκολη φόρτωση και έχει δυνατότητα ανοίγματος και από τις δύο πλευρές. Επίσης διατίθεται το κιβώτιο για ski και αποσκευές με χωρητικότητα 450 λίτρων καθώς και ένα συμπαγές κιβώτιο αποσκευών χωρητικότητας 370 λίτρων. 2 Rear Seat Entertainment. Το σύστημα ψυχαγωγίας πίσω καθισμάτων στηρίζεται με ασφάλεια στην πλάτη του μπροστινού καθίσματος και διαθέτει μεγάλη γωνία θέασης. Κατ επιλογήν είναι διαθέσιμα δύο players με ξεχωριστά ακουστικά, τα οποία λειτουργούν και με σβηστό αυτοκίνητο. 3 Ακουστικά Bluetooth. Τα ακουστικά αποτελούν συμπλήρωμα του Audi Entertainment mobile. Διπλώνονται και μπορούν να φυλαχθούν εύκολα στη διατιθέμενη θήκη. Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες παρέχουν δυνατότητα χρήσης έως και 15 ωρών. 4 Παιδικό κάθισμα Audi με ISOFIX. Μεγαλώνει μαζί με το παιδί σας: το παιδικό κάθισμα Audi με ISOFIX, ρυθμιζόμενο καθ ύψος και ζώνη 7 βαθμίδων. Για παιδιά από 9 έως 18 kg (μεταξύ 1 και 4 ετών). Για παιδιά έως 13 kg (περίπου 15 μηνών) υπάρχει το βρεφικό κάθισμα της Audi ενώ για παιδιά από15 έως 36 kg (περίπου 3½ έως 12 ετών) διατίθεται το κάθισμα Audi youngster. Οι επενδύσεις διατίθενται σε διάφορα χρώματα και μπορούν να πλυθούν. 5 Διαχωριστικά πλέγματα². Τα διαχωριστικά πλέγματα (εγκάρσια και κατά μήκος) αποτελούν πρακτική βοήθεια για το διαχωρισμό του χώρου αποσκευών από τον υπόλοιπο εσωτερικό χώρο, καθώς και για τη διαμήκη διαίρεσή του, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Το διαχωριστικό πλέγμα τοποθετείται άνετα και απλά, δηλαδή χωρίς τη διάνοιξη οπών. 6 Ζάντες αλουμινίου χυτές σε σχέδιο 10 ακτίνων³, γυαλισμένες, ανθρακί. Οι χυτές ζάντες αλουμινίου στη διάσταση 8,5 J x 20 εντυπωσιάζουν με τον κομψό σχεδιασμό τους και τις γυαλισμένες ακτίνες τους. Διατίθενται σε ανθρακί και ασημί για ελαστικά μεγέθους 255/45 R 20. Περισσότερα σχέδια ζαντών δυναμικού σχεδιασμού, και για τον χειμώνα, θα βρείτε στον ειδικό κατάλογο Αξεσουάρ Audi. 7 Βάση μεταφοράς ποδηλάτου. Η βάση μεταφοράς ποδηλάτου από ειδικά διαμορφωμένο προφίλ αλουμινίου και βαμμένο ηλεκτροστατικά χάλυβα επιτρέπει την ιδιαίτερα απλή στερέωση του ποδηλάτου. Με δυνατότητα κλειδώματος. Μέγιστο φορτίο 17 kg (μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε συνδυασμό με τις εγκάρσιες μπάρες οροφής του Audi Q5 που παραδίδονται ως βασικός εξοπλισμός). Προϊόντα φροντίδας. Η σειρά προϊόντων περιποίησης και καθαρισμού της Audi είναι προσαρμοσμένη στα υψηλής ποιότητας υλικά του δικού σας Audi. ¹ Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε συνδυασμό με τον εργοστασιακό φορέα οροφής του Audi Q5, μέγ. φορτίο 50 kg. ² Δεν διατίθεται για το Q5 hybrid quattro. ³ Δυνατότητα παραγγελίας μόνο με διακοσμητικά θόλων τροχών.

105

106 106 Τεχνικά στοιχεία Μοντέλο Audi Q5 2.0 TFSI quattro (225 hp) Audi Q5 3.0 TFSI quattro (272 hp) Audi Q5 2.0 TDI (143 hp) Τύπος κινητήρα 4-κύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας με άμεσο ψεκασμό βενζίνης, με Turbo και σύστημα Audi valvelift V6-κύλινδρος βενζινοκινητήρας με άμεσο ψεκασμό βενζίνης και Σύστημα Audi valvelift 4-κύλινδρος σε σειρά πετρελαιοκινητήρας με τεχνολογία ψεκασμού Common- Rail και Turbo Κυβισμός σε cm³ (βαλβίδες ανά κύλινδρο) 1984 (4) 2995 (4) 1968 (4) Μέγιστη ισχύς¹ in hp σε στροφές ανά λεπτό 225/ / /4200 Μέγιστη ροπή σε Nm σε σ.α.λ. 350/ / / Μετάδοση κίνησης/τροχοί Τύπος μετάδοσης Μόνιμη τετρακίνηση quattro Μόνιμη τετρακίνηση quattro Μπροστινή κίνηση Κιβώτιο ταχυτήτων Μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων [8 σχέσεων S tronic] [8 σχέσεων tiptronic] Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων Ζάντες Σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου, 8 J x 17 Σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου, 8 J x 17 Σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου, 8 J x 17 Ελαστικά 235/65 R /65 R /65 R 17 Βάρος/Όγκος Απόβαρο² σε kg 1795 [1830] [1915] 1755 Επιτρεπόμενο συνολικό βάρος σε kg 2330 [2365] [2450] 2260 Επιτρ. βάρος οροφής/φορτίο στήριξης σε kg 75/100 75/100 75/100 Επιτρ. βάρος ρυμούλκησης³ σε kg χωρίς φρένα με 12 % κλίση με 8 % κλίση Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου περίπου σε l Επιδόσεις/Κατανάλωση⁴ Μέγιστη τελική ταχύτητα σε km/h 222 [234] 192 Επιτάχυνση km/h σε δευτ. 7,6 [7,1] [5,9] 10,9 Είδος καυσίμου Super αμόλυβδη χωρίς θείο 95 ROZ⁵ Super αμόλυβδη χωρίς θείο 95 ROZ⁵ Diesel χωρίς θείο⁶ Κατανάλωση καυσίμου⁷ σε l/100 km εντός πόλεως εκτός πόλεως μεικτός κύκλος 9,6 [9,6] 6,4 [6,9] 7,6 [7,9] [11,4] [6,9] [8,5] 6,2 4,9 5,3 Εκπομπές CO₂⁷ σε g/km εντός πόλεως εκτός πόλεως μεικτός κύκλος 223 [223] 149 [161] 176 [184] [266] [160] [199] Προδιαγραφή καυσαερίων EU5 EU5 EU5 [ ] Στοιχεία για S tronic/tiptronic. Επεξηγήσεις ¹ έως ¹⁰ στη σελίδα 109. Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά βάση της εκάστοτε πληροφόρησης του εργοστασίου. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να τροποποιηθούν χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Για τα ακριβή στοιχεία, απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi.

107 Μοντέλο Audi Q5 2.0 TDI quattro (177 hp) Audi Q5 3.0 TDI quattro (245 hp) Τύπος κινητήρα 4-κύλινδρος σε σειρά πετρελαιοκινητήρας με τεχνολογία ψεκασμού Common- Rail και Turbo V6-κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας με Σύστημα ψεκασμού Common-Rail και Turbo Κυβισμός σε cm³ (βαλβίδες ανά κύλινδρο) 1968 (4) 2967 (4) Μέγιστη ισχύς¹ in hp σε στροφές ανά λεπτό 177/ / Μέγιστη ροπή σε Nm σε σ.α.λ. 380/ / Μετάδοση κίνησης/τροχοί Τύπος μετάδοσης Μόνιμη τετρακίνηση quattro Μόνιμη τετρακίνηση quattro Κιβώτιο ταχυτήτων Ζάντες Μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων [7 σχέσεων S tronic⁹, ¹⁰] Σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου, 8 J x 17 [7 σχέσεων S tronic] Σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου, 8 J x 17 Ελαστικά 235/65 R /65 R 17 Βάρος/Όγκος Απόβαρο² σε kg 1830 [1895] [1935] Επιτρεπόμενο συνολικό βάρος σε kg 2365 [2430] [2470] Επιτρ. βάρος οροφής/φορτίο στήριξης σε kg 75/100 75/100 Επιτρ. βάρος ρυμούλκησης³ σε kg χωρίς φρένα με 12 % κλίση με 8 % κλίση Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου περίπου σε l Επιδόσεις/Κατανάλωση⁴ Μέγιστη τελική ταχύτητα σε km/h 204 [200] [225] Επιτάχυνση km/h σε δευτ. 9,3 [9,0] [6,5] Είδος καυσίμου Diesel χωρίς θείο⁶ Diesel χωρίς θείο⁶ Κατανάλωση καυσίμου⁷ σε l/100 km εντός πόλεως εκτός πόλεως μεικτός κύκλος 7,0 [6,8] 5,4 [5,6] 6,0 [6,0] [7,1] [6,0] [6,4] Εκπομπές CO₂⁷ σε g/km εντός πόλεως εκτός πόλεως μεικτός κύκλος 184 [180] 143 [148] 157 [159] [187] [159] [169] Προδιαγραφή καυσαερίων EU5 EU5

108 108 Τεχνικά χαρακτηριστικά, Διαστάσεις Μοντέλο Audi Q5 hybrid quattro (211 hp) Μοντέλο Audi Q5 hybrid quattro (211 hp) Τύπος κινητήρα Κυβισμός σε cm³ (βαλβίδες ανά κύλινδρο) 1984 (4) Μέγιστη ισχύς¹ in hp σε στροφές ανά λεπτό 211/ Μέγιστη ροπή σε Nm σε σ.α.λ. 350/ Μετάδοση κίνησης/τροχοί 4-κύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας με άμεσο ψεκασμό βενζίνης, με Turbo και σύστημα Audi valvelift Υβριδική κίνηση Ηλεκτρική ισχύς σε hp 40¹⁰ Ισχύς συστήματος σε hp 245¹⁰ Συνολική ροπή σε Nm 480¹⁰ Τύπος μπαταρίας Σύστημα μπαταρίας ιόντων λιθίου. Χωρητικότητα ενέργειας μπαταρίας σε kwh 1,3 Τύπος μετάδοσης Κιβώτιο ταχυτήτων Μόνιμη τετρακίνηση quattro [8-τάχυτο tiptronic] Ζάντες Ζάντες αλουμινίου χυτές 8 J x 19 Ελαστικά 235/55 R 19 Βάρος/Όγκος Απόβαρο² σε kg [1985] Επιτρεπόμενο συνολικό βάρος σε kg [2490] Επιτρ. βάρος οροφής/φορτίο στήριξης σε kg 75/100 Επιτρ. βάρος ρυμούλκησης³ σε kg χωρίς φρένα με 12 % κλίση με 8 % κλίση Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου περίπου σε l 72 Επιδόσεις/Κατανάλωση⁴ Μέγιστη τελική ταχύτητα σε km/h [225] Επιτάχυνση km/h σε δευτ. [7,1] Είδος καυσίμου Κατανάλωση καυσίμου⁷ σε l/100 km εντός πόλεως εκτός πόλεως μεικτός κύκλος Super αμόλυβδη χωρίς θείο 95 ROZ⁵ [6,6] [7,1] [6,9] Εκπομπές CO₂⁷ σε g/km Προδιαγραφή καυσαερίων εντός πόλεως εκτός πόλεως μεικτός κύκλος [151] [164] [159] EU5 [ ] Στοιχεία για tiptronic. Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά βάση της εκάστοτε πληροφόρησης του εργοστασίου. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να τροποποιηθούν χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Για τα ακριβή στοιχεία, απευθυνθείτε στο Δ.E.E. Audi.

109 Επεξηγήσεις: Audi Q5/Q5 hybrid quattro ¹ Η αναφερόμενη τιμή υπολογίστηκε σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία μέτρησης (Οδηγία 80/1269/ΕΟΚ της ισχύουσας νομοθεσίας). ² Για την ενημέρωση σας σχετικά με την ακριβή ημερομηνία διάθεσης απευθυνθείτε στους Εξουσιοδοτημένους Εμπόρους Audi. 1043* 990 ³ Απόβαρο αυτοκινήτου με τον οδηγό (68 kg), αποσκευές (7 kg) και πληρότητα ρεζερβουάρ καυσίμου 90 %, υπολογισμένο σύμφωνα με την Οδηγία 92/21/ΕΟΚ της ισχύουσας νομοθεσίας. Το απόβαρο και ο συντελεστής αντίστασης αέρα του οχήματος μπορεί να αυξηθούν με τους προαιρετικούς εξοπλισμούς, οδηγώντας σε αντίστοιχη μείωση του ωφέλιμου φορτίου και της μέγιστης ταχύτητας. 694² ⁴ Με αυξανόμενο υψόμετρο μειώνεται αναγκαστικά και η απόδοση του κινητήρα. Από τα m υψόμετρο, και για κάθε επιπλέον m, θα πρέπει να αφαιρείται κάθε φορά 10 % του βάρους του αυτοκινήτου (μέγιστο επιτρεπτό φορτίο ρυμούλκησης + μέγιστο επιτρεπτό μεικτό βάρος του αυτοκινήτου). Ισχύουσα τιμή βάρους ρυμούλκησης με εργοστασιακά τοποθετημένο κοτσαδόρο. Σε περίπτωση επαγγελματικής χρήσης του αυτοκινήτου με κοτσαδόρο, απαιτείται υπό ορισμένες προϋποθέσεις μια συσκευή ελέγχου της Ε.Ε ⁵ 927⁶ 4629 ⁵ Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO₂ ενός αυτοκινήτου δεν εξαρτώνται μόνο από την αποτελεσματική εκμετάλλευση του καυσίμου από το όχημα, αλλά επηρεάζονται επίσης και από τον τρόπο οδήγησης και από άλλους μη τεχνικούς παράγοντες. Το CO₂ είναι το αέριο το οποίο ευθύνεται πρωτίστως για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. 1527** 1465*** 1494** 1432*** ⁶ Συνιστάται η χρήση Super αμόλυβδης χωρίς θείο βενζίνης ROZ 95 κατά DIN EN 228. Εάν δεν διατίθεται: απλή αμόλυβδη χωρίς θείο βενζίνη 91 ROZ κατά DIN EN 228 με μικρή μείωση της απόδοσης. Κατά βάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμόλυβδη βενζίνη ROZ 95 με ένα μέγιστο ποσοστό αιθανόλης 10 % (E10). Τα στοιχεία για την κατανάλωση αναφέρονται σε χρήση με καύσιμο ROZ 95 σύμφωνα με την οδηγία 692/2008/E.Ε. ⁷ Συνιστάται η χρήση καυσίμου Diesel χωρίς θείο κατά DIN EN 590. Εάν δεν διατίθεται: Diesel καύσιμο σύμφωνα με DIN EN 590. ⁸ Οι αναφερόμενες τιμές υπολογίστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία μέτρησης. Τα στοιχεία δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένο αυτοκίνητο και δεν αποτελούν μέρος της προσφοράς, αλλά χρησιμεύουν μόνο για σκοπούς σύγκρισης μεταξύ διαφόρων τύπων αυτοκινήτων. 1655¹ 1079 ⁹ Με φίλτρο σωματιδίων Diesel και καταλύτη οξειδίων του αζώτου με ρεζερβουάρ AdBlue *. 1617³ 1898**** 1614⁴ 2089 ¹⁰ Πλήρωση του ξεχωριστού ρεζερβουάρ του πρόσθετου AdBlue σύμφωνα με την ένδειξη στην οθόνη του οργάνου πολλαπλών λειτουργιών. Συνιστάται, η πλήρωση του ξεχωριστού ρεζερβουάρ του πρόσθετου AdBlue * να γίνεται στους συνεργάτες της Audi (περίπου κάθε km). Σημαντική σημείωση: Ο περιοδικός έλεγχος του αυτοκινήτου πραγματοποιείται σύμφωνα με την ένδειξη Service. * Σήμα κατατεθέν του Συνδέσμου της Αυτοκινητοβιομηχανίας (VDA). Διαστάσεις σε χιλιοστά. Διαστάσεις οχήματος σε απόβαρο αυτοκινήτου. Όγκος χώρου αποσκευών 540/1.560 l στο Q5 ή 460/1.480 l στο Q5 hybrid quattro (μέτρηση σύμφωνα με τη μέθοδο VDA με κύβους μήκους ακμής 200 x 100 x 50 mm. Δεύτερη τιμή: με αναδιπλούμενη πλάτη πίσω καθισμάτων και φόρτωση μέχρι τον ουρανό του αυτοκινήτου). Διάμετρος κύκλου αναστροφής περ. 11,6 m. * Μέγιστη ελευθερία κεφαλής. ** Πλάτος χώρου αγκώνων. *** Πλάτος χώρου ώμων. **** Για το πακέτο Offroad Audi exclusive ισχύει: Διαστάσεις Q5 hybrid quattro: ¹1625. ² 665. ³ ⁴ ⁵ ⁶ 922. Διαστάσεις Q5 με μπροστινή κίνηση: ¹1627. ² 668. ³ ⁴ ⁵ ⁶ 922.

110 110 Ευρετήριο Σελίδα Q5 Q5 hybrid quattro Σελίδα Q5 Q5 hybrid quattro Απλά χρώματα 74 Ζάντες αλουμινίου 18 χυτές σε σχέδιο 5 ακτίνων V Λευκό Ibis Λαμπερό μαύρο Μεταλλικά χρώματα 74 Ζάντες αλουμινίου 18 χυτές σε σχέδιο 10 ακτίνων V Λευκό Glacier μεταλλικό Ασημί Ice μεταλλικό Καφέ Maya μεταλλικό Ζάντες αλουμινίου 19 χυτές σε σχέδιο αστεριού 5 βραχιόνων Καφέ Teak μεταλλικό Κόκκινο Volcano μεταλλικό Γκρι Monsoon μεταλλικό Ζάντες αλουμινίου 19 χυτές σε σχέδιο 5 βραχιόνων Μπλε Moonshine μεταλλικό Ασημί Cuvée μεταλλικό Μπλε Scuba μεταλλικό Ασημί Arktis μεταλλικό Ζάντες αλουμινίου 19 χυτές σε σχέδιο Turbo 10 βραχιόνων (υβριδικός σχεδιασμός) Περλέ χρώματα 75 Μαύρο Phantom περλέ Γκρι Lava περλέ Ζάντες αλουμινίου 20 χυτές σε σχέδιο Turbo 10 βραχιόνων (υβριδικός σχεδιασμός), ανθρακί, μερικώς γυαλισμένες Ειδικά εξωτερικά χρώματα Audi exclusive Χρώματα αντίθεσης ¹ ¹ Ενιαία εξωτερικά χρώματα Ζάντες αλουμινίου 20 χυτές σε σχέδιο 5 βραχιόνων, ανθρακί, μερικώς γυαλισμένες Ζάντες/Ελαστικά 76 Ζάντες αλουμινίου 17 σφυρήλατες σε σχέδιο 7 ακτίνων Χειμερινές ζάντες αλουμινίου 17 σφυρήλατες σε σχέδιο 7 ακτίνων Ζάντες αλουμινίου χυτές 17 ιντσών σε σχέδιο 6 βραχιόνων Χειμερινές ζάντες αλουμινίου 17 χυτές σε σχέδιο 6 βραχιόνων Βασικός εξοπλισμός Προαιρετικός εξοπλισμός δεν διατίθεται Οι εξοπλισμοί είναι ενδεικτικοί βάση της εκάστοτε πληροφόρησης του εργοστασίου και αφορούν τις εκδόσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να τροποποιηθούν χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Για τον ακριβή εξοπλισμό της κάθε έκδοσης στην Ελληνική αγορά, απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi.

111 Σελίδα Q5 Q5 hybrid quattro Σελίδα Q5 Q5 hybrid quattro Χειμερινές ζάντες αλουμινίου 20 χυτές σε σχέδιο 5 βραχιόνων Ένδειξη ελέγχου πίεσης ελαστικών Εργαλεία αυτοκινήτου Γρύλος αυτοκινήτου Αντικλεπτικά μπουλόνια ασφαλείας Σετ επισκευής ελαστικών Ρεζέρβα ανάγκης Ζάντες αλουμινίου 19 χυτές Audi exclusive σε σχέδιο 5 βραχιόνων Offroad Από την quattro GmbH Ζάντες αλουμινίου 19 χυτές Audi exclusive σε σχέδιο 5 βραχιόνων Από την quattro GmbH Ζάντες αλουμινίου 20 χυτές Audi exclusive σε σχέδιο 5 διπλών ακτίνων Offroad Από την quattro GmbH Ζάντες αλουμινίου 20 χυτές Audi exclusive σε σχέδιο 5 μερών-ακτίνων Από την quattro GmbH Ζάντες αλουμινίου 20 χυτές Audi exclusive σε σχέδιο 5 μερών-ακίνων, όψη τιτανίου Από την quattro GmbH Ζάντες αλουμινίου 20 χυτές Audi exclusive σε σχέδιο 7 διπλών ακτίνων Από την quattro GmbH Ζάντες αλουμινίου 20 χυτές Audi exclusive σε σχέδιο 20 ακτίνων Από την quattro GmbH Καθίσματα 78 Κανονικά καθίσματα εμπρός Sport καθίσματα εμπρός Κλιματιζόμενα καθίσματα Comfort εμπρός Επενδύσεις καθισμάτων για κανονικά καθίσματα εμπρός 78 Ύφασμα Steppe μαύρο-ασημί Ύφασμα Steppe σε γκρι Titanium Ύφασμα Havanna μαύρο-καφέ Μaya Ύφασμα Havanna γκρι Titanium Ύφασμα Havanna μπεζ Ρistachio Δέρμα Milano μαύρο Δέρμα Milano γκρι Titanium Δέρμα Milano μπεζ Pistachio Δέρμα Fine Nappa μαύρο Δέρμα Fine Nappa γκρι Titanium Δέρμα Fine Nappa μπεζ Pistachio Δέρμα Fine Nappa καφέ Chestnut Δερμάτινοι εξοπλισμοί Audi exclusive Επενδύσεις καθισμάτων για sport καθίσματα εμπρός 80 Ύφασμα Micron μαύρο Ύψασμα Micron γκρι Titanium Alcantara/δέρμα μαύρο Alcantara/δέρμα γκρι Titanium Δέρμα Milano μαύρο ¹ Αναλόγως του επιλεγμένου εξωτερικού χρώματος.

112 112 Ευρετήριο Σελίδα Q5 Q5 hybrid quattro Σελίδα Q5 Q5 hybrid quattro Δέρμα Milano γκρι Titanium Δέρμα Milano μπεζ Pistachio Δέρμα Fine Nappa μαύρο Δέρμα Fine Nappa γκρι Titanium Δέρμα Fine Nappa μπεζ Pistachio Δέρμα Fine Nappa καφέ Chestnut Δερμάτινοι εξοπλισμοί Audi exclusive Επενδύσεις καθισμάτων για κλιματιζόμενα καθίσματα Comfort εμπρός 82 Διάτρητο δέρμα Milano μαύρο Διάτρητο δέρμα Milano γκρι Titanium Διάτρητο δέρμα Milano μπεζ Pistachio Δέρμα Milano διάτρητο καφέ Chestnut Δερμάτινοι εξοπλισμοί Audi exclusive Περαιτέρω εξοπλισμοί 83 Δερμάτινα υποβραχιόνια στις επενδύσεις των θυρών Πακέτο δέρματος Δερμάτινο κάλυμμα ταμπλό Audi exclusive με ραφές σε αντίθετη απόχρωση Πακέτα σχεδίασης 83 Πακέτο σχεδίασης ύφασμα Havanna με κανονικά καθίσματα εμπρός Πακέτο σχεδίασης ύφασμα Micron με sport καθίσματα εμπρός Πακέτο σχεδίασης Alcantara/δέρμα με sport καθίσματα εμπρός Πακέτο σχεδίασης δέρμα Milano με κανονικά καθίσματα εμπρός Πακέτο σχεδίασης δέρμα Milano με sport καθίσματα εμπρός Πακέτο σχεδίασης δέρμα Fine Nappa με κανονικά καθίσματα εμπρός Πακέτο σχεδίασης δέρμα Fine Nappa με sport καθίσματα εμπρός Πακέτο Design Alcantara/δέρμα Audi exclusive με Sport καθίσματα εμπρός Πακέτο Design Δέρμα Fine nappa Audi exclusive Πακέτο Design δέρμα Fine Nappa plus Audi exclusive Πακέτο Design δέρμα Fine Nappa Audi exclusive με sport καθίσματα εμπρός Πακέτο Design δέρμα Fine Nappa plus Audi exclusive με sport καθίσματα εμπρός Πακέτο Design δέρμα Valcona Audi exclusive με κλιματιζόμενα καθίσματα Comfort εμπρός Πακέτο Design δέρμα Valcona plus Audi exclusive με κλιματιζόμενα καθίσματα Comfort εμπρός Εσωτερική επένδυση ουρανού 83 Εσωτερική επένδυση ουρανού σε ύφασμα Εσωτερική επένδυση ουρανού σε μαύρο ύφασμα Εσωτερική επένδυση ουρανού σε Alcantara Εσωτερική επένδυση ουρανού σε Alcantara μαύρο Audi exclusive με ραφές σε αντίθετη απόχρωση Διακοσμητικά εσωτερικά στοιχεία 84 Monometallic Ρlatinum Monometallic μπεζ Τruffle Aluminium Satellite Ξύλο Walnut σε καφέ Balsamic Φυσικό καφέ ξύλο μελιάς Aνοιχτό καφέ ξύλο βελανιδιάς Beaufort Μαύρη λάκα Pianο Carbon Audi exclusive Διακοσμητικά στοιχεία σε ξύλο Audi exclusive Φωτισμός 86 Xenon plus συμπεριλαμβανομένου συστήματος καθαρισμού προβολέων adaptive light Υποβοήθηση προβολέων αισθητήρα φωτός/βροχής Εσωτερικός φωτισμός Σύστημα καθαρισμού προβολέων Βασικός εξοπλισμός Προαιρετικός εξοπλισμός δεν διατίθεται Οι εξοπλισμοί είναι ενδεικτικοί βάση της εκάστοτε πληροφόρησης του εργοστασίου και αφορούν τις εκδόσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να τροποποιηθούν χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Για τον ακριβή εξοπλισμό της κάθε έκδοσης στην Ελληνική αγορά, απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi.

113 Σελίδα Q5 Q5 hybrid quattro Σελίδα Q5 Q5 hybrid quattro Πακέτο φωτισμού Προβολείς Προβολείς ομίχλης Πίσω φώτα Φως πορείας ημέρας Καθρέπτες 87 Εξωτερικοί καθρέπτες με ενσωματωμένα φλας σε τεχνολογία LED Εξωτερικοί καθρέπτες, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι Εξωτερικοί καθρέπτες, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι, μαζί με αυτόματο σύστημα ένδειξης του κράσπεδου πεζοδρομίου Εξωτερικοί καθρέπτες, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι, αυτόματα αντιθαμβωτικοί και από τις δύο πλευρές, μαζί με αυτόματο σύστημα ένδειξης του κράσπεδου πεζοδρομίου Εξωτερικοί καθρέπτες, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι, αυτόματα αντιθαμβωτικοί και από τις δύο πλευρές, με λειτουργία μνήμης και αυτόματο σύστημα ένδειξης του κράσπεδου πεζοδρομίου Εσωτερικός καθρέπτης Εσωτερικός καθρέπτης αυτόματα αντιθαμβωτικός με αισθητήρα φωτός/βροχής Εσωτερικός καθρέπτης αυτόματα αντιθαμβωτικός με αισθητήρα φωτός/βροχής και ψηφιακή ένδειξη πυξίδας Συστήματα κλειδώματος 88 Κεντρικό κλείδωμα Comfort key (κλειδί άνεσης) Ηλεκτρονικό σύστημα ακινητοποίησης immobilizer Πόρτα χώρου αποσκευών με ηλεκτρικό άνοιγμα και κλείσιμο Τηλεχειρισμός ανοίγματος χώρου στάθμευσης (HomeLink) Αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού Προετοιμασία για σύστημα εντοπισμού Διακόπτης εκκίνησης Σύστημα οροφής 88 Πανοραμική γυάλινη οροφή Τζάμια 89 Θερμομονωτικά τζάμια Φιμέ τζάμια Πλυστικό σύστημα παρμπρίζ Ηλιοσκιάδια Ηλιοσκιάδια μετατοπιζόμενα στο μήκος Κουρτίνα αντηλιακής προστασίας Λοιποί εξωτερικοί εξοπλισμοί 89 Σύστημα κοτσαδόρου Προετοιμασία εγκατάστασης κοτσαδόρου Πακέτο αλουμινίου Ράγες οροφής ανοδιωμένες Αεροτομή οροφής Ενιαία τραπεζοειδής μάσκα Audi Singleframe Απολήξεις εξάτμισης Αναγραφή μοντέλου/επιγραφή στον προφυλακτήρα Καθίσματα/Άνεση καθισμάτων 90 Αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού Καθίσματα πίσω Πίσω καθίσματα plus Ρύθμιση στήριξης μέσης 4 βαθμίδων Κάθισμα οδηγού ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα εμπρός Ηλεκτρικά καθίσματα εμπρός, ρυθμιζόμενα, συμπεριλαμβανομένης λειτουργίας μνήμης για το κάθισμα του οδηγού

114 114 Ευρετήριο Σελίδα Q5 Q5 hybrid quattro Σελίδα Q5 Q5 hybrid quattro Θέρμανση καθισμάτων εμπρός Θέρμανση καθισμάτων εμπρός και πίσω Κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός Κεντρικό υποβραχιόνιο πίσω Προεγκατάσταση παιδικού καθίσματος ISOFIX για τα εξωτερικά πίσω καθίσματα Προεγκατάσταση παιδικού καθίσματος ISOFIX για το κάθισμα του συνοδηγού Τιμόνια/Επιλογέας ταχυτήτων/χειριστήρια όργανα 91 Λαβή επιλογέα ταχυτήτων Audi exclusive σε αλουμίνιο Χειριστήρια όργανα σε δέρμα Audi exclusive Δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι 4 ακτίνων Τιμόνι 4 ακτίνων Δερμάτινο τιμόνι 4 ακτίνων Δερμάτινο Sport πολυλειτουργικό τιμόνι 3 ακτίνων σε σχεδιασμό Q Δερμάτινο Sport τιμόνι 3 ακτίνων σε σχεδιασμό Q Στεφάνη τιμονιού σε δέρμα Audi exclusive Κλιματισμός 92 Αυτόματος κλιματισμός 3 ζωνών Αυτόματος κλιματισμός Θέρμανση/εξαερισμός κατά τη στάση Συστήματα ασφάλισης και αποθήκευσης αποσκευών 92 Σύστημα οδηγών με σετ σταθεροποίησης Κάλυμμα χώρου αποσκευών Θήκες Πακέτο αποθηκευτικών χώρων Ποτηροθήκη Ποτηροθήκη κλιματιζόμενη Διαχωριστικό δίχτυ Δακτύλιοι πρόσδεσης Κάλυμμα διπλής όψεως Δάπεδο φόρτωσης Σάκος σκι/snowboard Λεκάνη εναπόθεσης βρώμικων αντικειμένων Λοιποί εσωτερικοί εξοπλισμοί 93 Μοκέτες και πατάκια Audi exclusive Πατάκια εμπρός Πατάκια εμπρός και πίσω Πατάκια Audi exclusive Κεντρική κονσόλα Πρίζες 12 Volt Διακοσμητικά στοιχεία αλουμινίου στο εσωτερικό Ηλεκτρικοί ανυψωτήρες παραθύρων Αναπτήρας και σταχτοδοχείο Χειρολαβές οροφής Επενδύσεις μαρσπιέ Επενδύσεις μαρσπιέ θυρών και προστατευτικό ακμών φόρτωσης MMI και Συστήματα πλοήγησης 94 Σύστημα πλοήγησης MMI Navigation plus Σύστημα πλοήγησης MMI Navigation Δεδομένα πλοήγησης (DVD) Στοιχεία πλοήγησης (σκληρός δίσκος) Σύστημα πληροφόρησης οδηγού με έγχρωμη οθόνη Σύστημα πληροφόρησης οδηγού Βασικός εξοπλισμός Προαιρετικός εξοπλισμός δεν διατίθεται Οι εξοπλισμοί είναι ενδεικτικοί βάση της εκάστοτε πληροφόρησης του εργοστασίου και αφορούν τις εκδόσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να τροποποιηθούν χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Για τον ακριβή εξοπλισμό της κάθε έκδοσης στην Ελληνική αγορά, απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi.

115 Σελίδα Q5 Q5 hybrid quattro Σελίδα Q5 Q5 hybrid quattro Σύσταση διαλείμματος Κεντρική οθόνη Ηχοσυστήματα και Συστήματα τηλεόρασης 95 Ηχοσύστημα Symphony Ηχοσύστημα Concert Ηχοσύστημα Chorus Ψηφιακή ραδιοφωνική λήψη Ηχοσύστημα Bang & Olufsen Ηχοσύστημα Audi sound system CD-Changer Δέκτης τηλεόρασης Audi music interface Σετ καλωδίων αντάπτορα για το Audi music interface Σετ καλωδίων αντάπτορα plus για το Audi music interface Προετοιμασία για Rear Seat Entertainment Τηλέφωνα και Επικοινωνία 96 Τηλέφωνο αυτοκινήτου με Bluetooth Ακουστικό για τηλέφωνο αυτοκινήτου Bluetooth και τηλέφωνο αυτοκινήτου Bluetooth σε σύνδεση με το διαδίκτυο (online) Προετοιμασία εγκατάστασης κινητού τηλεφώνου (Bluetooth) Bluetooth interface Τηλέφωνο αυτοκινήτου Audi Bluetooth online Συστήματα υποβοήθησης 97 adaptive cruise control Σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Audi side assist) Audi active lane assist Σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης πίσω (Audi parking system) Audi parking system plus Audi parking system plus με κάμερα οπισθοπορίας Πακέτο συστημάτων υποβοήθησης Σύστημα ρύθμισης σταθερής ταχύτητας Υποβοήθηση εκκίνησης ¹ Σύστημα υποβοήθησης κατάβασης (Hill Descent Control) Αναρτήσεις/Φρένα 98 Η ανάρτηση με προσαρμοζόμενη απόσβεση ² Δυναμική ανάρτηση S line-sport ανάρτηση Σύστημα πέδησης Ηλεκτρομηχανικό φρένο στάθμευσης Audi drive select Το δυναμικό σύστημα διεύθυνσης ² Τεχνολογία/Ασφάλεια 99 Αερόσακοι Σύστημα αερόσακων κεφαλής Ενσωματωμένο σύστημα προσκεφάλων (Audi backguard) Πλευρικοί αερόσακοι πίσω Αμάξωμα, γαλβανισμένο Πίνακας οργάνων Δυναμομετρητής στο ταμπλό Κολόνα τιμονιού ασφαλείας Ζώνες ασφαλείας Προειδοποιητικό τρίγωνο Φαρμακείο Ρύθμιση αντιολίσθησης τροχών (ASR) Ηλεκτρονικό μπλοκάρισμα διαφορικού (EDS) ¹ Διατίθεται μόνο για μοντέλα με S tronic/tiptronic. ² Δεν διατίθεται για το 2.0 TDI (140 hp) με μπροστά κίνηση.

116 Ευρετήριο Σελίδα Q5 Q5 hybrid quattro Ηλεκτρονικός Έλεγχος Ευστάθειας (ESC) Ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης Μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ¹ S tronic ¹ tiptronic ² Μπροστινή κίνηση ³ quattro Προστασία από λάθος πλήρωση καυσίμου ⁴ ⁵ Σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση (recuperation) Σύστημα Start-Stop Καταλύτης οξειδίων του αζώτου ⁶ Επέκταση εργοστασιακής εγγύησης Audi 101 Επέκταση εργοστασιακής εγγύησης Audi Εξοπλισμός του απεικονιζόμενου Audi Q5 (σελ. 4 31): Εξωτερικό χρώμα: Ασημί Ice μεταλλικό ενιαίο χρώμα Ζάντες: Ζάντες αλουμινίου χυτές σε σχέδιο 5 βραχιόνων, ανθρακί, μερικώς γυαλισμένες Καθίσματα/Επενδύσεις καθισμάτων: Sport καθίσματα εμπρός σε δέρμα Fine Νappa καφέ Chestnut Διακοσμητικά εσωτερικά στοιχεία: Καφέ Βalsamico ξύλο ρίζας καρυδιάς Εξοπλισμός του απεικονιζόμενου Audi Q5 hybrid quattro (σελ ): Εξωτερικό χρώμα: Ασημί Arktis μεταλλικό Ζάντες: Ζάντες αλουμινίου χυτές σε σχέδιο 10 βραχιόνων Turbo (υβριδικός σχεδιασμός), ανθρακί, μερικώς γυαλισμένες Καθίσματα/Επενδύσεις καθισμάτων: Κανονικά καθίσματα εμπρός σε μαύρο δέρμα Milano Διακοσμητικά εσωτερικά στοιχεία: Aluminium Satellite Βασικός εξοπλισμός Προαιρετικός εξοπλισμός δεν διατίθεται Οι εξοπλισμοί είναι ενδεικτικοί βάση της εκάστοτε πληροφόρησης του εργοστασίου και αφορούν τις εκδόσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να τροποποιηθούν χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Για τον ακριβή εξοπλισμό της κάθε έκδοσης στην Ελληνική αγορά, απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi.

117 ¹ Αναλόγως την έκδοση. ² Αναλόγως την έκδοση. Για την ακριβή ημερομηνία, επικοινωνήστε με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi. ³ Διατίθεται μόνο για 2.0 TDI (143 hp). ⁴ Δεν διατίθεται για 2.0 TDI (143 hp) με μπροστά κίνηση. ⁵ Διατίθεται μόνο για μοντέλα TDI. ⁶ Διατίθεται μόνο για 2.0 TDI quattro (170 hp) S tronic.

118 118 Γοητεία Audi Η Audi σας προσφέρει πολύ περισσότερα από ένα μοντέλο Audi. Όποιος επιλέγει ένα μοντέλο Audi, επιλέγει ταυτοχρόνως μία μάρκα που προσφέρει πολλά περισσότερα στον πελάτη της. Περισσότερη εξατομίκευση. Μεγαλύτερη αποκλειστικότητα. Και περισσότερη γοητεία. Vorsprung durch Technik και όλα, όσα κρύβονται πίσω από αυτή την μότο: η θρυλική ιστορία της Audi, ημερομηνίες αξέχαστων γεγονότων και πρωτοποριακά τεχνολογικά επιτεύγματα αφεθείτε στη γοητεία της μάρκας Audi. > Audi Configurator Δημιουργήστε με τη βοήθεια του Audi Configurator το απόλυτα προσωπικό σας Audi. Όλα τα τρέχοντα μοντέλα, κινητήρες, χρώματα και εξοπλισμοί είναι στη διάθεσή σας για να επιλέξετε αυτά που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. >

119 Audi tv Στην τηλεόραση της Audi θα ανακαλύψετε νέες πτυχές της μάρκας με τους τέσσερις κύκλους: συναρπαστικά ρεπορτάζ για όλα τα μοντέλα, τεχνολογικές καινοτομίες, ενδιαφέρουσες διοργανώσεις από τον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, της παράδοσης, του πολιτισμού και του τρόπου ζωής. Ρίξτε μια ματιά στα παρασκήνια. Κάθε μέρα. Όλο το 24ωρο. > Audi financial services Χρηματοδότηση. Leasing. Ασφάλειες. Ανεξάρτητα από το Audi που θα επιλέξετε: η προσφορά της τράπεζας Audi Bank είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας. Για παράδειγμα τα προνομιακά μας πακέτα περιλαμβάνουν μοντέρνους τρόπους χρηματοδότησης και leasing κάτω από μία προστατευτική ομπρέλα ασφαλειών προσφέροντας σας κινητικότητα χωρίς όρια. >

120 AUDI AG Ingolstadt Ισχύει από Απρίλιο 2012 Τυπώθηκε στη Γερμανία 233/ Οι εκδόσεις μοντέλων και εξοπλισμών, που εμφανίζονται και περιγράφονται σε αυτόν τον κατάλογο, καθώς και μερικές από τις αναφερόμενες υπηρεσίες, δεν είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες. Τα εικονιζόμενα αυτοκίνητα σε αυτόν τον κατάλογο είναι εν μέρει εξοπλισμένα με προαιρετικούς εξοπλισμούς έναντι επιπλέον κόστους. Τα στοιχεία σχετικά με την παράδοση, την εμφάνιση, τις επιδόσεις, τις διαστάσεις και τα βάρη, την κατανάλωση καυσίμου και το κόστος λειτουργίας των αυτοκινήτων, αντιστοιχούν στις γνώσεις κατά τη χρονική στιγμή της εκτύπωσης. Με την επιφύλαξη αποκλίσεων σε χρωματισμούς και διαστάσεις στις φωτογραφίες, αλλαγών, καθώς και τυπογραφικών λαθών. Με την επιφύλαξη αλλαγών. Επανεκτύπωση, ακόμη και αποσπασματικά, επιτρέπεται μόνο με έγγραφη εξουσιοδότηση της AUDI AG. Το χαρτί του καταλόγου έχει παραχθεί από κυτταρίνη με επεξεργασία λεύκανσης χωρίς χλώριο.

Υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση: Η αποδοτικότητα βρίσκεται σε κάθε Audi.

Υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση: Η αποδοτικότητα βρίσκεται σε κάθε Audi. Vorsprung durch Technik www.audi.gr Υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση: Η αποδοτικότητα βρίσκεται σε κάθε Audi. Ανακαλύψτε περισσότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Αudi www.audi.gr ή στους Εξουσιοδοτημένους

Διαβάστε περισσότερα

Αποβίβαση 36 // 37 Εξοπλισμοί 38 // 47 Τεχνικά χαρακτηριστικά, Διαστάσεις 48 // 49

Αποβίβαση 36 // 37 Εξοπλισμοί 38 // 47 Τεχνικά χαρακτηριστικά, Διαστάσεις 48 // 49 Εισαγωγή 04 // 07 Σχεδιασμός 08 // 13 Κουκούλα 14 // 17 Δυναμική οδήγησης 18 // 23 Εσωτερικός χώρος 24 // 29 quattro 30 // 33 Audi drive select 34 // 35 Αποβίβαση 36 // 37 Εξοπλισμοί 38 // 47 Τεχνικά χαρακτηριστικά,

Διαβάστε περισσότερα

99000-SWIFT-014 02/2015

99000-SWIFT-014 02/2015 99000-SWIFT-014 02/2015 5MT ΑΝΕΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 1,2 L 5MT GL+ GL+ Ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού Ρύθμιση τιμονιού καθ ύψος Ρύθμιση τιμονιού τηλεσκοπική Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός Ηλεκτρικά παράθυρα πίσω

Διαβάστε περισσότερα

Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ

Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ Το απόλυτο φορτηγό μεγάλων αποστάσεων Όταν πρόκειται για οικονομία καυσίμου, το θέμα δεν είναι μόνο πόση οικονομία μπορείτε να κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Polo BlueMotion

Το νέο Polo BlueMotion Το νέο Polo BlueMotion ΣΕ ΠΕΙΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ. TO NEO POLO BLUEMOTION ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ CO₂.

Διαβάστε περισσότερα

COROLL A ΝΈΑ ΕΠΟΧΉ COROLLA

COROLL A ΝΈΑ ΕΠΟΧΉ COROLLA ΝΕΟ ΝΈΑ ΕΠΟΧΉ COROLLA Το νέο Toyota Corolla σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας συναρπαστικής εποχής για το Νο 1 σε πωλήσεις αυτοκίνητο στον κόσμο. Με τη μοναδική υβριδική τεχνολογία 4ης γενιάς διαθέσιμη σε

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Yaris Σύντομος οδηγός. Κινητήρων & Εκδόσεων 1/17

Νέο Yaris Σύντομος οδηγός. Κινητήρων & Εκδόσεων 1/17 Νέο Yaris 2017 Σύντομος οδηγός Κινητήρων & Εκδόσεων 1/17 Nέος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων Το σωστό μέγεθος για το μέλλον Ο νέος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων συμβαδίζει με την τάση της βιομηχανίας προς κινητήρες

Διαβάστε περισσότερα

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος C 180 Κατασκευαστική

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος C 180 Κατασκευαστική Mercerdes-Benz Τύπος C 180 Κατασκευαστική 205.040.1 σειρά: EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή 24 993,27 Χρώμα βαφής: 992 Μεταλλικό "selenite" γκρι 819,00 Εσωτερική επένδυση: 001

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΟ MAXIMUM!

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΟ MAXIMUM! ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΟ MAXIMUM! Με τη δυναμική σχεδίαση, το ελαφρύ πλαίσιο και το καθαρόαιμο DNA του Yamaha X-MAX, αυτό το σκούτερ γενικής χρήσης και υψηλής απόδοσης έχει κατασκευαστεί για μια συναρπαστική

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Kia Picanto. Συμπαγείς διαστάσεις, χαρισματική προσωπικότητα

Νέο Kia Picanto. Συμπαγείς διαστάσεις, χαρισματική προσωπικότητα Νέο Kia Picanto Συμπαγείς διαστάσεις, χαρισματική προσωπικότητα Τίποτα δεν περιορίζει το στυλ σας στο νέο Kia Picanto. Αυτό το εντυπωσιακό μικρό αυτοκίνητο, παρέχει επίπεδα τεχνολογίας και άνεσης που δεν

Διαβάστε περισσότερα

DUCATO NATURAL POWER

DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER Το όχημα έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί κανονικά με φυσικό αέριο, ενώ υπάρχει αυτόματο σύστημα εναλλαγής σε βενζίνη όταν το φυσικό αέριο πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλα τάσια τροχών Ρεζέρβα κανονικού τύπου Δύο πλαϊνές συρόμενες πόρτες PRO

Μεγάλα τάσια τροχών Ρεζέρβα κανονικού τύπου Δύο πλαϊνές συρόμενες πόρτες PRO PRO LUDO Μαύροι ηλεκτρικοί εξωτερικοί καθρέπτες Μαύροι προφυλακτήρες Δύο ασύμμετρα ανοιγόμενες πίσω πόρτες με παράθυρο Αντιθαμβωτικό πίσω παράθυρο Πίσω υαλοκαθαριστήρας Φιμέ πλευρικά κρύσταλλα και κρύσταλλα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ

ΝΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟ TOYOTA ΝΕΟ TOYOTA YARIS ΝΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΟΤΑ YARIS ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΦΥΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Η ΕΥΦΥΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ, ΓΕΜΑΤΗ ΣΤΥΛ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΑΝΕΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung. Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια

Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung. Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια Στουτγάρδη. Στη δεκαετία του '80 η Porsche ανέπτυξε μια παγκόσμια τεχνολογική

Διαβάστε περισσότερα

Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος

Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος Πίνακας περιεχομένων 1 Συμπεριφορά υβριδικού συστήματος σε διαφορετικές θέσεις του επιλογέα ταχυτήτων...3 2 Συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην επιτάχυνση...4

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό σας μοντέλο B-Class: B 180 d

Το δικό σας μοντέλο B-Class: B 180 d Ενδεικτική απεικόνιση Ενδεικτική απεικόνιση Σύνοψη Βασική τιμή B 180 d Ειδικά μοντέλα & Πακέτα Χρώμα Μαύρο "night" Τροχός Ζάντες αλουμινίου[ 16"] 40.6 cm, 10 ακτινών Επένδυση Ύφασμα venlo μαύρο Διακοσμητικά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Γιατί να αγοράσω ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο; BMW i. BMW i8 Coupé. BMW i8 Roadster. BMW 225xe Active Tourer. BMW 0e. BMW 50e. BMW 745e. BMW X5 xdrive45e. MINI Cooper

Διαβάστε περισσότερα

Νέα σειρά Porter. euro

Νέα σειρά Porter. euro Νέα σειρά Porter euro 6 euro 6 euro 6 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΧΥΣ* ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΡΟΠΗ* Νέος Κινητήρας Ο νέος κινητήρας MultiTech Euro 6 είναι η τέλεια απάντηση της Piaggio στον τομέα των βενζινοκίνητων οχημάτων επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ VOLKSWAGEN ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΑΠΛΤ) ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ VOLKSWAGEN ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΑΠΛΤ) ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ VOLKWAGEN ΕΚΔΟΣΗ CC / P / KW Ανώτατη Προτεινόμενη Λιανική Τιμή προ Φόρων (ΑΠΛΤΠΦ) ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΑΠΛΤ) Polo

Διαβάστε περισσότερα

ENΔΕΙΚΤΙΚΟΣ TIMOKATAΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΝΕΟΥ GOLF Ισχύει από 17/10/2012

ENΔΕΙΚΤΙΚΟΣ TIMOKATAΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΝΕΟΥ GOLF Ισχύει από 17/10/2012 ENΔΕΙΚΤΙΚΟΣ TIMKATAΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΝΕΟΥ GLF Ισχύει από 17/10/2012 ΚΩΔΙΚΟΣ MΟΝΤΕΛΟ CC / P / KW ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ & ΤΕΛΟΣ ΤΑΞ/ΣΗΣ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΑΠΟΣΥΡΣΗ C2 (g/km) ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγούμε τη νέα BMW σειρά 4

Οδηγούμε τη νέα BMW σειρά 4 Οδηγούμε τη νέα BMW σειρά 4 Η BMW τόλμησε και μετονόμασε την ανοικτή έκδοση, την Coupe και την Gran Coupe, της σειράς 3, σε σειρά 4 το 2013. Η ιστορική αυτή επιλογή, μόνο σαν θετική μπορεί να κριθεί, μιας

Διαβάστε περισσότερα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Γιατί Οικολογική Οδήγηση; Η έννοια της αυτοκίνησης είναι συνδεδεμένη

Διαβάστε περισσότερα

EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή ,15 Χρώμα βαφής: 197 Μεταλλικό "obsidian" μαύρο 819,00 Εσωτερική επένδυση:

EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή ,15 Χρώμα βαφής: 197 Μεταλλικό obsidian μαύρο 819,00 Εσωτερική επένδυση: Mercerdes-Benz Τύπος C 200 d Κατασκευαστική 205.037.1 σειρά: EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή 31 049,15 Χρώμα βαφής: 197 Μεταλλικό "obsidian" μαύρο 819,00 Εσωτερική επένδυση:

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε τον τρόπο που μετακινείστε απόλαυση!

Κάντε τον τρόπο που μετακινείστε απόλαυση! Κάντε τον τρόπο που μετακινείστε απόλαυση! Οι επιλογές σας είναι οι εξής: Μπορείτε να περνάτε το χρόνο σας καθηλωμένοι στη στάση του λεωφορείου, μέσα στο μετρό, αναζητώντας θέση να παρκάρετε ή μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

Mazda6 MPS. e-mail: elma@mazda.gr web site: http://www.mazda.gr

Mazda6 MPS. e-mail: elma@mazda.gr web site: http://www.mazda.gr Η Mazda Motor Europe διατηρεί το δικαίωµα τροποποίησης των προδιαγραφών και του εξοπλισµού λόγω της εξελισσόµενης ανάπτυξης της παραγωγής. Τα χρώµατα και τα δείγµατα των διακοσµητικών του φυλλαδίου µπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Nέα ŠKODA Octavia RS: Η ταχύτερη Octavia που κατασκευάστηκε ποτέ

Nέα ŠKODA Octavia RS: Η ταχύτερη Octavia που κατασκευάστηκε ποτέ Nέα ŠKODA Octavia RS: Η ταχύτερη Octavia που κατασκευάστηκε ποτέ > Καθαρό συναίσθημα Η νέα ŠKODA Octavia RS > Τέλειος συνδυασμός του σπορτίφ χαρακτήρα, με την ευρυχωρία και τη λειτουργικότητα. > Από 0

Διαβάστε περισσότερα

TOUAREG. ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ.

TOUAREG. ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ. TOUAREG. ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ. TO TOUAREG. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ. Έκδοση Κυβισμός, Lt Ιπποδύναμη, PS Κατανάλωση, lt/100 km Εκπομπές CO2, gr/km Κιβώτιο Ταχυτήτων, σχέσεις Λιανική Τιμή V6 TDI BlueMotion

Διαβάστε περισσότερα

13.350 900 300 12.150

13.350 900 300 12.150 ΜΟΝΤΕΛΟ/ΕΚΔΟΣΗ ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤ. ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ RENAULT ΔΩΡΕΑΝ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤ. ΤΙΜΗ NEO CLIO Βενζίνη 0.9 TCe Energy 90hp Ecoleader Stop&Start Ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Honda παπιά και scooters Συνοπτική προϊοντική ενημέρωση

Νέα Honda παπιά και scooters Συνοπτική προϊοντική ενημέρωση Νέα Honda παπιά και scooters Συνοπτική προϊοντική ενημέρωση 29 Ιουνίου 2017 110 VARIO 125 BEAT 110 Το απλό δεν ήταν ποτέ τόσο εντυπωσιακό Κυβισμός: 125κ.εκ. Μέγιστη Ισχύς: 8,9 hp / 7.250 σ.α.λ. Μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Kia pro_cee d GT Ο επαναπροσδιορισμός της οδήγησης >>>

Το νέο Kia pro_cee d GT Ο επαναπροσδιορισμός της οδήγησης >>> The new Kia Το νέο Kia pro_cee d GT Ο επαναπροσδιορισμός της οδήγησης >>> Επαναπροσδιορίστε τη σκέψη σας! Διαγράψτε την παλιά νοοτροπία. Αποκτήστε την τελευταία έκδοση της οικογένειας του Kia Cee d. Το

Διαβάστε περισσότερα

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος E 220 d Sedan Κατασκευαστική

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος E 220 d Sedan Κατασκευαστική Mercerdes-Benz Τύπος E 220 d Sedan Κατασκευαστική 213.004.1 σειρά: EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή 39 724,38 Χρώμα βαφής: 149 Μη μεταλλικό "polar" λευκό 0,00 Εσωτερική επένδυση:

Διαβάστε περισσότερα

Προσφορά Επιβατικού. Μ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε 8ο ΧΛΜ ΘΕΣ-ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ Σίνδος - Θεσ/νίκης WEB CLIENT. Κωδικός Τύπου

Προσφορά Επιβατικού. Μ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε 8ο ΧΛΜ ΘΕΣ-ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ Σίνδος - Θεσ/νίκης WEB CLIENT. Κωδικός Τύπου 1 Βασικός Εξοπλισμός Οχήματος (1) Κωδικός 014B 0258 0290 0294 0411 0440 0442 0474 0475 0485 0520 0538 0580 0620 0666 0682 0893 0913 0968 0B03 0B51 0K11 0L 0P27 0R05 0U01 0U59 0U60 Περιγραφή Βιβλίο "Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδική σχεδίαση. Οδήγηση μέσα στην πόλη, πιο απολαυστική από ποτέ.

Μοναδική σχεδίαση. Οδήγηση μέσα στην πόλη, πιο απολαυστική από ποτέ. www.toyota.gr Μοναδική σχεδίαση Νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «J-Playful» που αναδεικνύει το χαρούμενο, «παιχνιδιάρικο» και νεανικό του χαρακτήρα. Εμβληματική σχεδίαση στην μπροστινή μάσκα με το χαρακτηριστικό

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικά ελεγχόμενη πνευματική (:με αέρα) ανάρτηση. Στη φωτό δεξιά φαίνεται ο κινητήρας που τροφοδοτεί με αέρα τις αναρτήσεις.

Ηλεκτρικά ελεγχόμενη πνευματική (:με αέρα) ανάρτηση. Στη φωτό δεξιά φαίνεται ο κινητήρας που τροφοδοτεί με αέρα τις αναρτήσεις. Ηλεκτρικά ελεγχόμενη πνευματική (:με αέρα) ανάρτηση. Στη φωτό δεξιά φαίνεται ο κινητήρας που τροφοδοτεί με αέρα τις αναρτήσεις. Άλλη ονομασία του συστήματος υποβοήθησης σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος.

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ DRIVE-E

ΝΕΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ DRIVE-E Κινητήρες εξελιγμένοι από λευκό χαρτί. Γιατί όμως χρειάζονται νέοι κινητήρες; 1. όλο και πιο αυστηρά όρια εκπομπής ρύπων 2. ανάγκη μείωσης κατανάλωσης. 3. οι παλιοί τείνουν στα όριά τους και η όποια βελτίωση,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία και Ηλεκτρολογία/Ηλεκτρονικά

Διαβάστε περισσότερα

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ;

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ; Απαντήσεις στο διαγώνισμα του 6 ου κεφαλαίου 1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; 197 1. τον κινητήριο άξονα ( περιστρέφεται με τις μισές στροφές του στροφάλου για 4-χρονο κινητήρα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ. Sport ανάρτηση. Εφεδρικός τροχός / Ρεζέρβα ανάγκης / Kit επισκευής ελαστικού (4MOTION & BLUEMOTION) S S S S S. Φώτα ημέρας S S S S S

ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ. Sport ανάρτηση. Εφεδρικός τροχός / Ρεζέρβα ανάγκης / Kit επισκευής ελαστικού (4MOTION & BLUEMOTION) S S S S S. Φώτα ημέρας S S S S S Νέο Golf Design Generation Highline 4MOTION BLUEMOTION Ατσάλινες ζάντες 6 J X 15 με ελαστικά 195 / 65 / R15 Ζάντες αλουμινίου ''Lyon'' 6 J X 15 με ελαστικά 195 / 65 / R15 με αντικλεπτικά μπουλόνια ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΝΗΤΙΖΕΙ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΝΗΤΙΖΕΙ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ THE ALL NEW KIA ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΝΗΤΙΖΕΙ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ Ας δημιουργήσουμε ένα αντικείμενο πόθου, είπε ο Υπεύθυνος Σχεδιασμού της Kia, Peter Schreyer, στην ομάδα διεθνών σχεδιαστών του. Το σχέδιό του

Διαβάστε περισσότερα

Toyota Hybrid. Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ

Toyota Hybrid. Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ Toyota Hybrid Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ Η σημερινή μας agenda Toyota & Hybrid Η τεχνολογία Toyota Hybrid Μοναδικά οφέλη Toyota Hybrid Γκάμα Test Drive Η Toyota στον κόσμο Δηλαδή Kaizen προκαλώντας

Διαβάστε περισσότερα

Πολυαξονικά Φορτηγά DAF. Ανθεκτικά, αποτελεσματικά και αξιόπιστα

Πολυαξονικά Φορτηγά DAF. Ανθεκτικά, αποτελεσματικά και αξιόπιστα Πολυαξονικά Φορτηγά DAF Ανθεκτικά, αποτελεσματικά και αξιόπιστα Πολυαξονικά οχήματα CF Σχεδιασμένα για σκληρή δουλειά Το CF αποτελεί ένα όχημα πολλαπλών εφαρμογών, σχεδιασμένο για βαριές δουλειές. Τα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ FIESTA B479_Fiesta_Main_V4_Image_Master.indd BC86-B B479_Fiesta_Main_V4_GRC_GR.indd BC86-BC88 C88 24/05/ :36:22 01/06/ :46:03

ΝΕΟ FIESTA B479_Fiesta_Main_V4_Image_Master.indd BC86-B B479_Fiesta_Main_V4_GRC_GR.indd BC86-BC88 C88 24/05/ :36:22 01/06/ :46:03 ΝΕΟ FIESTA FORD FIESTA Παρουσίαση των μοντέλων Επιλέξτε το Fiesta που σας ταιριάζει. Διαθέσιμο σε μια σειρά από διαφορετικές σχεδιαστικές επιλογές, το νέο Ford Fiesta μπορεί να σας ικανοποιήσει, όποιες

Διαβάστε περισσότερα

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος GLC 250 d 4MATIC Κατασκευαστική

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος GLC 250 d 4MATIC Κατασκευαστική Mercerdes-Benz Τύπος GLC 250 d 4MATIC Κατασκευαστική 253.909.1 σειρά: EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή 36 061,63 Χρώμα βαφής: 992 Μεταλλικό "selenite" γκρι 819,00 Εσωτερική επένδυση:

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ. renault. clio ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. drive the change

ΝΕΟ. renault. clio ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. drive the change ΝΕΟ renault clio ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ drive the change ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ CLIO & CLIO SPORT TOURER 1.2 16V 75 ENERGY TCe 90 ENERGY TCe 90 dci 75 ENERGY dci 90 dci 90 EDC ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαίρι με την Mercedes-Benz SLC 180

Καλοκαίρι με την Mercedes-Benz SLC 180 Καλοκαίρι με την Mercedes-Benz SLC 180 Πόσο πιο όμορφη, αναρωτιέσαι μόλις την πρωτοδείς. Είχαμε τη χαρά να οδηγήσουμε πέρυσι, παρόμοια εποχή, μια SLC και τώρα, στη μέση του καλοκαιριού ζούμε ξανά με μια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΝΕΟΥ VOLKSWAGEN Golf Variant GOLF VARIANT 1.0 TSI 110PS COMFORTLINE 999 / 110 /

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΝΕΟΥ VOLKSWAGEN Golf Variant GOLF VARIANT 1.0 TSI 110PS COMFORTLINE 999 / 110 / ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΝΕΟΥ VOLKWAGEN Golf Variant ΕΚΔΟΣΗ CC / P / KW Ανώτατη Προτεινόμενη Λιανική Τιμή προ Φόρων (ΑΠΛΤΠΦ) ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΑΠΛΤ) ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή ,30 Χρώμα βαφής: 191 Μεταλλικό μαύρο "cosmos" 0,00 Εσωτερική επένδυση:

EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή ,30 Χρώμα βαφής: 191 Μεταλλικό μαύρο cosmos 0,00 Εσωτερική επένδυση: Mercerdes-Benz Τύπος GLA 180 d Κατασκευαστική 156.912.1 σειρά: EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή 23 047,30 Χρώμα βαφής: 191 Μεταλλικό μαύρο "cosmos" 0,00 Εσωτερική επένδυση: 378

Διαβάστε περισσότερα

Euro IV (Blue Tec 4) 6 - κύλινδροι - V - κινητήρας. Διάμετρος / διαδρομή

Euro IV (Blue Tec 4) 6 - κύλινδροι - V - κινητήρας. Διάμετρος / διαδρομή Περιγραφή S 411 HD Τεχνικά στοιχεία Μήκος 10.160 mm Φάρδος 2.550 mm Ύψος 3.760 mm Εσωτερικό ύψος διαδρόμου 2.100 mm Ύψος χώρου οδηγού (έδαφος) 1.060 mm Μεταξόνιο 4.985 mm Εμπρόσθιος πρόβολος 2.215 mm Οπίσθιος

Διαβάστε περισσότερα

Golf ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ. Active Advance Allstar Exclusive R-Line BLUEMOTION ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. Ισχύει από 23/12/2016

Golf ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ. Active Advance Allstar Exclusive R-Line BLUEMOTION ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. Ισχύει από 23/12/2016 Golf Active Advance Allstar Exclusive R-Line BLUEMOTION Ζάντες αλουμινίου ''Lyon'' 6 J X 15 με ελαστικά 195 / 65 / R15. Ζάντες αλουμινίου ''Toronto'' 6 1/2 J X 16 με ελαστικά 205 /55 / R16 με αντικλεπτικά

Διαβάστε περισσότερα

NISSAN. e-nv200 EVALIA

NISSAN. e-nv200 EVALIA NISSAN e-nv200 EVALIA 40-60 min* ΤΑΧΕΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΙΚΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 200 KM ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΛΗΣ 301 KM (ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ WLTP) 7H 30min WALLBOX 21H 30min ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΕ ΟΙΚΙΑΚΗ ΠΡΙΖΑ *Ο χρόνος εξαρτάται από τις συνθήκες

Διαβάστε περισσότερα

Οι πληροφορίες της διαμόρφωσής σας: Έκδοση. εξατομίκευση. Το δικό μου C3 AIRCROSS SUV. Διαμορφωμένο 07/07/2018. Σύνολο 15.

Οι πληροφορίες της διαμόρφωσής σας: Έκδοση. εξατομίκευση. Το δικό μου C3 AIRCROSS SUV. Διαμορφωμένο 07/07/2018. Σύνολο 15. Το δικό μου C3 AIRCROSS SUV Διαμορφωμένο 07/07/2018 Σύνολο 15.300 με ΦΠΑ /μήνα Οι πληροφορίες της διαμόρφωσής σας: Έκδοση 15.300 με ΦΠΑ /μήνα Εμφάνιση C3 AIRCROSS SUV συμπεριλαμβανόμενα Επίπεδο έκδοσης

Διαβάστε περισσότερα

Οι πληροφορίες της διαμόρφωσής σας: Έκδοση. εξατομίκευση. Το δικό μου C3 Hatchback 5 θυρο. Διαμορφωμένο 04/07/2018. Σύνολο 11.

Οι πληροφορίες της διαμόρφωσής σας: Έκδοση. εξατομίκευση. Το δικό μου C3 Hatchback 5 θυρο. Διαμορφωμένο 04/07/2018. Σύνολο 11. Το δικό μου C3 Hatchback 5 θυρο Διαμορφωμένο 04/07/2018 Σύνολο 11.950 με ΦΠΑ /μήνα Οι πληροφορίες της διαμόρφωσής σας: Έκδοση 11.950 με ΦΠΑ /μήνα Εμφάνιση C3 Hatchback 5 θυρο συμπεριλαμβανόμενα Επίπεδο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης των ηλεκτρικών κινητήρων για την κίνηση οχημάτων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της πέδησης (φρεναρίσματος) του οχήματος.

Διαβάστε περισσότερα

Δοκιμάζουμε το Suzuki Baleno με το θαυματουργό χιλιάρη κινητήρα

Δοκιμάζουμε το Suzuki Baleno με το θαυματουργό χιλιάρη κινητήρα Δοκιμάζουμε το Suzuki Baleno με το θαυματουργό χιλιάρη κινητήρα Θυμόμαστε πριν περίπου δέκα χρόνια σε μια παρουσίαση Ιαπωνικής εταιρίας, που μας είχε τονίσει ο υπεύθυνος τεχνικού τμήματος το πόσο δύσκολο

Διαβάστε περισσότερα

RENAULT TWINGO MISS SIXTY ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ. drive the change

RENAULT TWINGO MISS SIXTY ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ. drive the change RENAULT TWINGO MISS SIXTY ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ drive the change ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ροζ μποεμ ΖΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ζαντες amperatrice 15" μαυρο nacre ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 1.2 16V Σύστημα μετάδοσης κίνησης/κιβώτιο

Διαβάστε περισσότερα

SANDERO WLTP hp LIFE hp STYLE

SANDERO WLTP hp LIFE hp STYLE SANDERO WLTP 1.0 75hp LIFE 1.0 75hp STYLE ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ TIMH * 9.980 10.780 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΜΩΝ * 7.772,59 8.395,64 Κατανάλωση (μικτή) lt/100χλμ Εκπομπές CO 2 (g/χλμ)

Διαβάστε περισσότερα

Νέο υβριδικό αυτοκίνητο: Volvo XC60 Plug-in Hybrid

Νέο υβριδικό αυτοκίνητο: Volvo XC60 Plug-in Hybrid 22 Φεβρουαρίου 2012 Νέο υβριδικό αυτοκίνητο: Volvo XC60 Plug-in Hybrid Επιστήμες / Τεχνολογία - Έρευνα Σε υβριδική «Plug-in» έκδοση παρουσίασε το γνωστό όχημα ελευθέρου χρόνου XC60, στην έκθεση αυτοκινήτου

Διαβάστε περισσότερα

Audi Q8 50 TDI quattro

Audi Q8 50 TDI quattro Audi Q8 50 TDI quattro 24/Μαϊ/2019 17:28 Τι γίνεται όταν η πρακτικότητα ενός SUV μπλέκεται με το συναίσθημα; Μια εκδοχή είναι αναμφίβολα το νέο Audi Q8. Περιμένουμε καρτερικά να το παραλάβουμε και μόλις

Διαβάστε περισσότερα

1.060 mm Μεταξόνιο εμπρός Μεταξόνιο πίσω Εμπρόσθιος πρόβολος Οπίσθιος πρόβολος Κύκλος στροφής

1.060 mm Μεταξόνιο εμπρός Μεταξόνιο πίσω Εμπρόσθιος πρόβολος Οπίσθιος πρόβολος Κύκλος στροφής Περιγραφή S 417 HDH Τεχνικά στοιχεία Μήκος 14.050 mm Φάρδος 2.550 mm Ύψος 3.860 mm Εσωτερικό ύψος διαδρόμου 2.100 mm Ύψος χώρου οδηγού (έδαφος) 1.060 mm Μεταξόνιο εμπρός 7.110 mm Μεταξόνιο πίσω 1.350 mm

Διαβάστε περισσότερα

V40 CROSS COUNTRY Design

V40 CROSS COUNTRY Design Design Παρόλο που δεν αποστασιοποιείται πολύ από το V40 κατορθώνει με εύστοχες και έξυπνες επεμβάσεις στο αμάξωμά του να ξεχωρίσει. Επεμβάσεις όπως το συνολικά κατά 40 χιλιοστά μεγαλύτερο ύψος του (απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

Nissan: Παρουσιάστηκε το Navara στην Ελλάδα (vid.)

Nissan: Παρουσιάστηκε το Navara στην Ελλάδα (vid.) Nissan: Παρουσιάστηκε το Navara στην Ελλάδα (vid.) Τοόνομα της Nissan στην χώρα μας είναι βαρύ και αυτό ισχύει εκτός από τα επιβατικά και στα επαγγελματικά μοντέλα. Ίσως το σημαντικότερο από αυτά είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ PANDA NATURAL POWER. * Οι τιμές κατανάλωσης, όταν χρησιμοποιείται καύσιμο φυσικού αερίου, υπολογίζονται σε Kg/100km

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ PANDA NATURAL POWER. * Οι τιμές κατανάλωσης, όταν χρησιμοποιείται καύσιμο φυσικού αερίου, υπολογίζονται σε Kg/100km PANDA NATURAL POWER PANDA NATURAL POWER PANDA NATURAL POWER Το όχημα έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί κανονικά με φυσικό αέριο, ενώ υπάρχει αυτόματο σύστημα εναλλαγής σε βενζίνη, όταν το φυσικό αέριο πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia

09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia 09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia 09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 5, ΑΘΗΝΑ 24ΩΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΗΛ.: 210 9988168 www.suzuki.gr 20 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Διαβάστε περισσότερα

e-mail: elma@mazda.gr web site: http://www.mazda.gr ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ

e-mail: elma@mazda.gr web site: http://www.mazda.gr ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ Η Mazda Motor Europe διατηρεί το δικαίωμα να παρουσιάσει αλλαγές στις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού λόγω της συνεχούς εξέλιξης των προϊόντων της. Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ 0 Τα Ταχυκίνητα Βιομηχανικά Ρολά είναι ηλεκτρικά κινούμενες διατάξεις, που προορίζονται για την κάλυψη ανοιγμάτων και πιστοποιούνται βάσει

Διαβάστε περισσότερα

Γενική επισκοπηση συστηματος οχηματος

Γενική επισκοπηση συστηματος οχηματος Υβριδικο Vlv FE υβριδικο vlv FE Γενική επισκοπηση συστηματος οχηματος Κινητηρας D7F Eur 5 Κινητήρας ντίζελ με παράλληλο υβριδικό Ροπή 3 2 1 Σ.Α.Λ. 1. Ηλεκτροκινητήρας 2. Πετρελαιοκινητήρας 3. Υβριδική

Διαβάστε περισσότερα

NEW FLY 125 3V / 50 4T4V

NEW FLY 125 3V / 50 4T4V NEW FLY 125 3V / 50 4T4V Η πόλη είναι το φυσικό του περιβάλλον. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, μετατρέπει σε απόλαυση κάθε μετακίνησή σας. Συμπαγείς διαστάσεις και τροχοί 12 το καθιστούν εξαιρετικά ευέλικτο.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Tα υβριδικά αυτοκίνητα»

ΘΕΜΑ: «Tα υβριδικά αυτοκίνητα» ΘΕΜΑ: «Tα υβριδικά αυτοκίνητα» Καράμπελα Καράπαπα Επιμέλεια εργασίας: Ζωή Ιωάννα ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ; Αυτός ο τύπος αυτοκινήτου ονομάζεται έτσι επειδή συνδυάζει δύο μορφές ενέργειας για να

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ LX Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ Με την εμφάνιση των 3-βάλβιδων κινητήρων 125 και 150 κυβικών, που προσφέρουν απαράμιλλη ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και οικονομίας καυσίμου, η Vespa LX και η Vespa

Διαβάστε περισσότερα

28 59 N 4 56 E. Κάτι περισσότερο από κρύος αέρας Τα συστήματα κλιματισμού Truma. Συστήματα κλιματισμού Truma ΙΔΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ? ΟΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.

28 59 N 4 56 E. Κάτι περισσότερο από κρύος αέρας Τα συστήματα κλιματισμού Truma. Συστήματα κλιματισμού Truma ΙΔΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ? ΟΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ. Κάτι περισσότερο από κρύος αέρας Τα συστήματα κλιματισμού Truma Aventa comfort Aventa eco Saphir compact Saphir comfort Saphir vario 28 59 N 4 56 E ΙΔΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ? ΟΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ. Τάση τροφοδοσίας Τάση

Διαβάστε περισσότερα

Η επαναπαραγόμενη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση μπαταριών ενός EV ή ενός HEV.

Η επαναπαραγόμενη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση μπαταριών ενός EV ή ενός HEV. ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης των ηλεκτρικών κινητήρων για την κίνηση οχημάτων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της πέδησης (φρεναρίσματος) του οχήματος.

Διαβάστε περισσότερα

Renault Laguna

Renault Laguna Renault Laguna 2000 1.CREDITLINE ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ! ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ευέλικτοι με σύντομες διαδικασίες, δεκτά γραμμάτια

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΑΞΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΡΕΙΑ

ΧΑΡΑΞΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΡΕΙΑ N ΧΑΡΑΞΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΡΕΙΑ Οι εξερευνητές της πόλης μπορούν να σχεδιάσουν τους δικούς τους χάρτες. Το νέο Jeep Compass, με τους μοναδικούς για την κατηγορία του, κινητήρες, τα συστήματα ασφαλείας, και

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ Το IDROFAN εναρμονίζεται άριστα με τα νέα πρότυπα για κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης,

Διαβάστε περισσότερα

10 σημεία για μια πιο οικολογική οδήγηση

10 σημεία για μια πιο οικολογική οδήγηση Η εκστρατεία ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΑ (Make Cars Green) στοχεύει στη μείωση των περιβαλλοντικών συνεπειών από την κίνηση των αυτοκινήτων και στο να βοηθήσει τους οδηγούς να σκεφτούν οικολογικά

Διαβάστε περισσότερα

BEVERLY, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ

BEVERLY, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ B E V E R L Y BEVERLY, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ Το Beverly SportTouring είναι η νέα ναυαρχίδα ανάμεσα στα σκούτερ με μεγάλους τροχούς της Piaggio, που συνδυάζει την κομψότητα και την απαράμιλλη δυναμική

Διαβάστε περισσότερα

ECOSPORT Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_Master.indd BC66-FC67 Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_GRC_GR.indd BC66-BC68 08/12/ :54:50 17/01/ :30:26

ECOSPORT Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_Master.indd BC66-FC67 Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_GRC_GR.indd BC66-BC68 08/12/ :54:50 17/01/ :30:26 ECOSPORT Δημιουργήστε το ιδανικό για σας Ford EcoSport. Ποιος είναι ο δικός σας συνδυασμός; Το Ford EcoSport σας επιτρέπει να επιλέξετε από μία ευρεία συλλογή χρωματικών συνδυασμών. Χρησιμοποιήστε τον

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδόν ένα στα τέσσερα νέα μοντέλα οχημάτων διαθέτουν σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού.

Σχεδόν ένα στα τέσσερα νέα μοντέλα οχημάτων διαθέτουν σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού. Σχεδόν ένα στα τέσσερα νέα μοντέλα οχημάτων διαθέτουν σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού. To νέο σύστημα αξιολόγησης του Euro NCAP πιέζει για την υιοθέτηση των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης Η Bosch εκτιμά

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικά στοιχεία. Εσ. ύψος διαδρόμου πάνω. Ύψος χώρου οδηγού. Μεταξόνιο εμπρός Μεταξόνιο πίσω Εμπρόσθιος πρόβολος Οπίσθιος πρόβολος Κύκλος στροφής

Τεχνικά στοιχεία. Εσ. ύψος διαδρόμου πάνω. Ύψος χώρου οδηγού. Μεταξόνιο εμπρός Μεταξόνιο πίσω Εμπρόσθιος πρόβολος Οπίσθιος πρόβολος Κύκλος στροφής Περιγραφή S 431 DT Τεχνικά στοιχεία Μήκος Φάρδος Ύψος Εσ. ύψος διαδρόμου κάτω Εσ. ύψος διαδρόμου πάνω Ύψος χώρου οδηγού (έδαφος) Μεταξόνιο εμπρός Μεταξόνιο πίσω Εμπρόσθιος πρόβολος Οπίσθιος πρόβολος Κύκλος

Διαβάστε περισσότερα

TO ΝΕΟ GOLF VARIANT. ΤΟ GOLF ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ.

TO ΝΕΟ GOLF VARIANT. ΤΟ GOLF ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ. Το νέο Golf Variant 02 ΤΟ ΝΕΟ GOLF VARIANT ΤΟ ΝΕΟ GOLF VARIANT 03 TO ΝΕΟ GOLF VARIANT. ΤΟ GOLF ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ. 100% Golf. Μεγαλύτερη φιλοφρόνηση δεν μπορεί να υπάρξει για ένα μοντέλο της κατηγορίας.

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ

ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΗΣ VESPA ΜΕ ΤΗ ΣΠΟΡ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, Η VESPA SPRINT ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΝΕΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ,

Διαβάστε περισσότερα

Katakis Επικοινωνία: More info 1 / 24

Katakis   Επικοινωνία: More info 1 / 24 Επικοινωνία: More info 1 / 24 Επικοινωνία: G katakis ( Autogroup) 2310455811 Καινούργια - Skoda - Fabia Condition: Καινούργιο Body Type: Κόμπακτ Transmission: Χειροκίνητο Year: 2019 Drive: Προσθιοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Κυλίνδρων, διάταξη Χωρητικότητα (cm3) 999 Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 70x86.5 Βαλβίδες ανά κύλινδρο 4 Σχέση συμπίεσης 10.5:1

Αρ. Κυλίνδρων, διάταξη Χωρητικότητα (cm3) 999 Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 70x86.5 Βαλβίδες ανά κύλινδρο 4 Σχέση συμπίεσης 10.5:1 Κινητήρας 1.0 Turbo 3 Cylinder 120 HP MT 4X2 Αρ. Κυλίνδρων, διάταξη 3 σε σειρά Χωρητικότητα (cm3) 999 Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 70x86.5 Βαλβίδες ανά κύλινδρο 4 Σχέση συμπίεσης 10.5:1 Μέγιστη ισχύς σε kw

Διαβάστε περισσότερα

Τα τελευταία νέα από το χώρο του αυτοκινήτου

Τα τελευταία νέα από το χώρο του αυτοκινήτου Τα τελευταία νέα από το χώρο του αυτοκινήτου Πληροφορίες Πωλητή Όνομα: Autotrader team Ηλεκτρονικό support@autotrader.com.cy Ταχυδρομείο: Όνομα: Autotrader team Τηλέφωνο: 70 000 886 Στοιχεία καταχώρησης

Διαβάστε περισσότερα

Honda Mobility MOBILITY

Honda Mobility MOBILITY Υβριδική Τεχνολογία Honda Εισηγητής: Νίκος Ξυδιάς Τεχνικός Εκπαιδευτής Honda 1 Honda Mobility MOBILITY 3 3 To Όραµα της Honda Επιθυµούµε να είµαστε µία Εταιρία την Ύπαρξη της οποίας θέλει η Κοινωνία (we

Διαβάστε περισσότερα

Created in Barcelona.

Created in Barcelona. SEAT Alhambra. Created in Barcelona. 1953. Το πρώτο SEAT βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής μας στη Βαρκελώνη και μια ολόκληρη χώρα αρχίζει να μετακινείται. Πάνω από 60 χρόνια μετά, μετακινούμε ανθρώπους

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό σας μοντέλο C-Class: C 180

Το δικό σας μοντέλο C-Class: C 180 Ενδεικτική απεικόνιση Ενδεικτική απεικόνιση Σύνοψη Βασική τιμή C 180 Ειδικά μοντέλα & Πακέτα Χρώμα Μεταλλικό ασημί "diamond" Τροχός Ζάντες αλουμινίου [17"] 43.2 cm, σχεδιασμός 5 διπλών ακτινών Επένδυση

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ DOBLO CARGO.

ΝΕΟ DOBLO CARGO. ΝΕΟ DOBLO CARGO. www.fiatprofessional.gr ΝΕΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΝΕΟ ΤΙΜΟΝΙ ΜΕ ΗΧΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ UCONNECT ΜΕ ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΌ ΚΆΘΙΣΜΑ ΤΡΙΏΝ ΘΈΣΕΩΝ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΠΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

XCITING 400i ABS. Σχεδιάσαμε το πιο σύγχρονο scooter. της κατηγορίας. Εσείς, δεν έχετε παρά να ζήσετε μαζί του: μια νέα εμπειρία οδήγησης!

XCITING 400i ABS. Σχεδιάσαμε το πιο σύγχρονο scooter. της κατηγορίας. Εσείς, δεν έχετε παρά να ζήσετε μαζί του: μια νέα εμπειρία οδήγησης! XCITING 400i ABS Σχεδιάσαμε το πιο σύγχρονο scooter της κατηγορίας. Εσείς, δεν έχετε παρά να ζήσετε μαζί του: μια νέα εμπειρία οδήγησης! Θέλεις να κινηθείς γρήγορα αλλά και με άνεση. Να έχεις στην διάθεσή

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνογνωσία Έμπειροι και πλήρως καταρτισμένοι τεχνικοί, με ειδικότητα στα Toyota και στα υβριδικά οχήματα.

Τεχνογνωσία Έμπειροι και πλήρως καταρτισμένοι τεχνικοί, με ειδικότητα στα Toyota και στα υβριδικά οχήματα. ALWAYS A BETTER WAY ΛΟΓΟΙ Χρηματοδοτικές λύσεις Ένα πλήρες πακέτο χρηματοδοτικών λύσεων, μέσω του προγράμματος ToyotaFlex με ευέλικτες επιλογές ή άλλων τυποποιημένων χρηματοδοτικών λύσεων μέσω εμπορικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ 0 Τα Βιομηχανικά Ρολά είναι ηλεκτρικά κινούμενες διατάξεις, που προορίζονται για την κάλυψη ανοιγμάτων και πιστοποιούνται βάσει του Ευρωπαϊκού Προτύπου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Είναι η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση με χαρακτηριστικά συνεχούς μεταβαλλόμενου βαθμού απόσβεσης. Πρώτη χρήση της είχαμε στο Audi Α7 ενώ σήμερα υπάρχει σε διάφορα μοντέλα όπως το Audi Q7. Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Το Beetle Dune Το Beetle Cabriolet Dune

Το Beetle Dune Το Beetle Cabriolet Dune Το eetle Dune Το eetle Cabriolet Dune Stage driving. Το eetle Dune και το eetle Cabriolet Dune μετατρέπουν τον δρόμο σε θεαματική πίστα, χάρη στις σπορ αναρτήσεις και το διευρυμένο μετατρόχιο αλλά και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ 0 Τα Ταχυκίνητα Βιομηχανικά Ρολά είναι ηλεκτρικά κινούμενες διατάξεις, που προορίζονται για την κάλυψη ανοιγμάτων συμμορφώνονται με την

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλη δύναμη σε μικρό μέγεθος.

Μεγάλη δύναμη σε μικρό μέγεθος. Μεγάλη δύναμη σε μικρό μέγεθος. Expert Universal Easy New Compact Generation Easy Universal Expert Η νέα γενιά Compact κρουστικών δραπάνων της Bosch. Είτε πρόκειται για το Easy, το Universal ή το Expert

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5) B. Επτά (7) Γ.

1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5) B. Επτά (7) Γ. Λυσάρι Οι σωστές απαντήσεις είναι σημειωμένες με κόκκινο. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΕΥΧΟΥΣ #133 1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ 2017.

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ 2017. ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ 2017. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ BMW / MINΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ. ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ < 17.000 ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ < 20.000 ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ < 25.000 BMW 114d 5ΘΥΡΗ:

Διαβάστε περισσότερα

MEET THE NEW VESPA GTS. DOYOUVESPA.COM

MEET THE NEW VESPA GTS. DOYOUVESPA.COM MEET THE NEW VESPA GTS. DOYOUVESPA.COM 300 IE ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΥΛ: Η VESPA GTS ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ. Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 300 cc, Ο ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΤΗ ΓΚΑΜΑ VESPA, ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργάτες μας είναι Γερμανικές Εταιρείες - Κατασκευαστές επαγγελματικού φωτισμού LED.

Συνεργάτες μας είναι Γερμανικές Εταιρείες - Κατασκευαστές επαγγελματικού φωτισμού LED. Συνεργάτες μας είναι Γερμανικές Εταιρείες - Κατασκευαστές επαγγελματικού φωτισμού LED. Τα προϊόντα που διαθέτουμε αναπτύσσονται σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας και βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ηγέτες

Διαβάστε περισσότερα

NEO. Το πρώτο αλυσοπρίονο του μέλλοντος. Το πρώτο αλυσοπρίονο στον κόσμο με ηλεκτρονικό σύστημα έγχυσης καυσίμου. Αλυσοπρίονο STIHL MS 500i

NEO. Το πρώτο αλυσοπρίονο του μέλλοντος. Το πρώτο αλυσοπρίονο στον κόσμο με ηλεκτρονικό σύστημα έγχυσης καυσίμου. Αλυσοπρίονο STIHL MS 500i Το πρώτο αλυσοπρίονο του μέλλοντος NEO Αλυσοπρίονο STIHL MS 00i Το πρώτο αλυσοπρίονο στον κόσμο με ηλεκτρονικό σύστημα έγχυσης καυσίμου Το νέο STIHL MS 00i Ο κινητήρας που δίνει το έναυσμα για μια νέα

Διαβάστε περισσότερα