Υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση: Η αποδοτικότητα βρίσκεται σε κάθε Audi.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση: Η αποδοτικότητα βρίσκεται σε κάθε Audi."

Transcript

1 Vorsprung durch Technik Υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση: Η αποδοτικότητα βρίσκεται σε κάθε Audi. Ανακαλύψτε περισσότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Αudi ή στους Εξουσιοδοτημένους Εμπόρους Αudi Kosmocar A.E.

2 Η αποδοτικότητα δεν εί ναι απλώς μία λέξη εντυπωσιασμού. Είναι αποτέλεσμα πολυετούς, εντατικής εργασίας TFSI: Η Audi συνδυάζει για πρώτη φορά την τεχνολογία FSI με την τεχνολογία Turbo. Η Audi είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που συνδύασε το σύστημα άμεσου ψεκασμού βενζίνης FSI με την τεχνολογία Turbo, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο ακόμη μεγαλύτερη απόδοση. Η επίτευξη αυτή έκανε την εμφάνισή της, για πρώτη φορά, τον Ιούνιο του 2001, όπου ο κινητήρας Turbo FSI αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη στο πρωτότυπο sport αυτοκίνητο Audi R8, το οποίο νίκησε στους αγώνες 24 Hours Le Mans. Στα χρόνια που ακολούθησαν κέρδισε 64 ακόμη αγώνες σε 80 εκκινήσεις, ανά τον κόσμο. Η επιπλέον απόσταση που επιτεύχθηκε από τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, ήταν αυτή που έδωσε στους κινητήρες άμεσου ψεκασμού το προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. Σε αυτοκίνητα ευρείας μαζικής παραγωγής, ο 2.0 Turbo FSI κινητήρας ξεκίνησε την επιτυχημένη του ιστορία το καλοκαίρι του 2004, κάνοντας το ντεμπούτο του στο Audi A3 Sportback. Μετέπειτα, ακολούθησε κι ο κινητήρας 1.4 Turbo FSI που τοποθετείται στο Audi A3. Συγκριτικά με τους ατμοσφαιρικούς βενζινοκίνητους V6 αντίστοιχης ισχύος, o 2.0 Turbo FSI κινητήρας μπορεί και συνδυάζει την εξοικονόμηση ισχύος (μέχρι και 15%) με ένα ιδιαίτερα μεγάλο εύρος ροπής. Επιπλέον, η ενσωματωμένη τουρμπίνα στην πολλαπλή εξαγωγής εγγυάται μέγιστη αποτελεσματικότητα του συστήματος και της ενέργειας των καυσαερίων. Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζεται μία εξαιρετική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων. Κι όπως όλες οι πρωτοποριακές ιδέες της Audi, έτσι και αυτή έχει ως στόχο την απόλυτη οδηγική απόλαυση. Και οι πρωτοποριακοί κινητήρες Turbo FSI σίγουρα προκαλούν τις εντυπώσεις, ακόμη και των πιο απαιτητικών οδηγών. Αφενός δίνουν στον οδηγό τη δυνατότητα να ακολουθεί ένα ορθολογικό από άποψη κατανάλωσης στιλ οδήγησης, με αισθητά λιγότερες αλλαγές ταχυτήτων, αφετέρου να έχει με ένα ελαφρύ πάτημα στο πεντάλ του γκαζιού εξαιρετική επιτάχυνση. Γιατί, αυτός είναι ο απόλυτος συνδυασμός δύναμης και απόδοσης!

3 Η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου απαιτεί γρηγορότερη αντίδραση σε σχέση με τους άλλους. S tronic: Το κιβώτιο ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη που παρέχει μετάδοση ισχύος χωρίς διακοπές. Από το 2003, η Audi προσφέρει το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic, το οποίο συνδυάζει τη sport φυσιογνωμία ενός μηχανικού κιβωτίου με τα πλεονεκτήματα ενός αυτόματου. Πιο συγκεκριμένα, το κιβώτιο ταχυτήτων S tronic προσφέρει τη δυνατότητα υψηλής εξοικονόμησης καυσίμου στους κινητήρες TDI και Turbo FSI, καθώς επιτρέπει την αλλαγή ταχυτήτων σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Φανταστείτε ότι η αλλαγή ταχυτήτων μπορεί να γίνει σε μόλις 0,2 δευτερόλεπτα, χωρίς αισθητή διακοπή της ισχύος κίνησης. Από φέτος, μάλιστα, με το νέο 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που διατίθεται σε επιλεγμένα μοντέλα Audi, η εξοικονόμηση καυσίμου μπορεί να γίνει ακόμα πιο αισθητή. Στο νέο Audi A3 1.4 Turbo FSI, για παράδειγμα, με το νέο 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic, η κατανάλωση καυσίμου είναι χαμηλότερη και από τη μηχανική αλλαγή ταχυτήτων. Με λίγα λόγια, βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα φάση εξέλιξης των μοντέλων Audi, που χαρακτηρίζεται από ακόμα μεγαλύτερη απόδοση σε συνδυασμό, φυσικά, με τη sport αίσθηση και απόκριση που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των αυτοκινήτων Audi.

4 Δίνουμε όλο μας το βά ρος για να δημιουργήσουμε το πιο ελαφρύ αυτοκίνη το. ASF: Μια επανάσταση στην κατασκευή αυτοκινήτων χαμηλού βάρους. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η μείωση του βάρους αποτελεί προϋπόθεση για τη μέγιστη εξοικονόμηση καυσίμου. Η πρωτοποριακή σχεδίαση των αμαξωμάτων Audi Space Frame (ASF) συνίσταται στη χρήση ενός πλαισίου ελαφριάς κατασκευής και υψηλής αντοχής από αλουμίνιο. Με αυτή τη σχεδίαση μειώνεται δραστικά το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου. Στο Audi A8, για παράδειγμα, η μείωση του βάρους μπορεί να φτάσει έως τα 140 kg σε σύγκριση με ένα συμβατικό χαλύβδινο πλαίσιο. Αυτό σημαίνει εξοικονόμηση καυσίμου από 0,3 έως 0,5 λίτρα ανά 100 χλμ., με αντίστοιχη μείωση των εκπομπών ρύπων από 7,5 έως 12,5 g/km CO 2. Άλλη μία απόδειξη ότι η Audi θέτει νέες αρχές στην οδήγηση, παρουσιάζοντάς σας σήμερα το μέλλον της αυτοκίνησης.

5 Κάποιοι το αποκαλούν καινοτομία. Εμείς το αποκαλούμε κ αθημερινή εργασία. Το πρώτο Audi duo με υβριδικό σύστημα κίνησης παρουσιάστηκε το Εδώ και 19 ολόκληρα χρόνια, η Audi ασχολείται με την υβριδική τεχνολογία. Το 1989, μάλιστα, η εταιρεία παρουσίασε το Audi duo με έναν επιπρόσθετο ηλεκτρικό κινητήρα για μετάδοση κίνησης στους πίσω τροχούς. Το 1996, η Audi ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία που ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή ενός υβριδικού οχήματος, του Audi duo τρίτης γενιάς. Αυτή την πρωτιά, η Audi τη διατηρεί μέχρι και σήμερα. Κανείς όμως από τους ειδικούς της Audi δεν επαναπαύεται στην πρώτη θέση. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας, η έρευνα της Audi στον τομέα των υβριδικών συστημάτων κίνησης συνεχίζεται. Οι συνδυασμοί βενζινοκίνητων μονάδων FSI με ηλεκτρικούς κινητήρες εξελίσσονται, προκειμένου να επιτευχθεί αυξημένη ισχύς με όσο το δυνατόν πιο χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Απόδειξη αυτού του σημαντικού ερευνητικού έργου είναι οι σπουδαίες επιβραβεύσεις, που έρχονται να επιβεβαιώσουν την πρωτοπορία και την τεχνολογική υπεροχή της Audi.

6 Αεροδυναμική σχεδίασ η για εξοικονόμηση ενέργειας ακόμα και στους πιο δυν ατούς μετωπικούς ανέμους. Σχεδιασμός Audi: Εξαιρετικός αεροδυναμικός συντελεστής. Το αεροδυναμικό αμάξωμα αποτελεί αδιαμφισβήτητα σημαντικό παράγοντα για την εξοικονόμηση ενέργειας. Για αυτό το λόγο τα πρωτότυπα μοντέλα Audi περνούν ολόκληρες ώρες αεροδυναμικής ανάλυσης και βελτίωσης μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες αεροσήραγγες. Μάλιστα, το Wind Tunnel Centre της Audi αποτελεί ένα από τα καλύτερα και πιο εξειδικευμένα κέντρα του κόσμου, με τουρμπίνες που παράγουν ανέμους με ταχύτητα κίνησης έως και 300 Km/h. Το τελικό αποτέλεσμα διακρίνεται με την πρώτη ματιά. Η χαρακτηριστική, πρωτοποριακή sport σχεδίαση κάθε αυτοκινήτου Audi που συνδυάζει τον μειωμένο συντελεστή οπισθέλκουσας με τη μικρή αεροδυναμική άντωση. Επιπλέον, επειδή το κάτω μέρος του αμαξώματος επηρεάζει τη συνολική αεροδυναμική συμπεριφορά κατά περίπου 40%, δημιουργήσαμε το "aerofloor", ένα σύστημα ειδικά εξελιγμένων τμημάτων με υψηλή αεροδυναμική απόδοση. Πέρα όμως από τις τεχνικές λεπτομέρειες και καινοτομίες, αυτό που εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι ότι όλα τα σύγχρονα μοντέλα της Audi, εξασφαλίζουν περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, λόγω και της πρωτοποριακής σχεδίασής τους.

7 Για άλλη μια φορά, είμ αστε μπροστά από τις εξελίξεις. Για την ακρίβεια, 6 χρόνια μπροστά! Τεχνολογία TDI: Η πιο επιτυχημένη τεχνολογία πετρελαίου της Audi με το πρωτοποριακό σύστημα εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών ρύπων. Το 1989, η Audi βάζει τα θεμέλια για τους σημερινούς πρωτοποριακούς πετρελαιοκινητήρες τεχνολογίας TDI, συνδυάζοντας το σύστημα άμεσου ψεκασμού πετρελαίου με την τεχνολογία Τurbo. Πρόκειται για κινητήρες που συνδυάζουν άψογα την εξαιρετική ιπποδύναμη και τις υψηλές επιδόσεις με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Μία σειρά από μεγάλες επιτυχίες στους πιο γνωστούς αγώνες αυτοκινήτου, όπως οι αγώνες 24 Hours Le Mans, από το 2006 μέχρι και σήμερα, επισφραγίζει τη μοναδικότητα της τεχνολογίας TDI. Την εμπειρία και την πολύτιμη γνώση που αποκόμισαν οι ειδικοί της Audi από τους αγώνες, θα τη συναντήσετε βέβαια σε όλα τα οχήματα μαζικής παραγωγής της Audi. Με την τεχνολογία Common Rail, η τελευταία γενιά κινητήρων TDI εγγυάται εξαιρετική ισχύ και ομαλή κίνηση, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO 2. Μία ακόμη πρωτοποριακή κίνηση είναι η χρήση του κινητήρα TDI σε sport αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, στο Audi TT 2.0 TDI quattro, με μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 5,3 λίτρα ανά 100 χλμ., υψηλές επιδόσεις και εξαιρετική απόδοση. Μία, όμως, από τις κυριότερες προϋποθέσεις για την κατασκευή σύγχρονων οχημάτων είναι η μείωση των εκπομπών ρύπων. Η λύση που χρησιμοποιείται στους κινητήρες Audi TDI είναι το σύστημα εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών ρύπων που μειώνει τα οξείδια του αζώτου έως και 90%. Με αυτό το σύστημα εξασφαλίζεται η συμμόρφωση ως προς το πρότυπο LEV II BIN 5 της California - το πιο αυστηρό πρότυπο για τις εκπομπές ρύπων που ισχύει στον κόσμο σήμερα - αλλά και ως προς τα μέγιστα επίπεδα εκπομπών ρύπων που προβλέπει για το έτος 2014 το πρότυπο Euro 6. Γιατί, εμείς προτιμούμε να λύνουμε τα προβλήματα πριν καν γίνουν προβλήματα.

8 Η αποδοτικότητα και η πρωτοπορία είναι αναπόσπαστα μέρη της φιλοσοφίας μας: Vorsprung durch Technik. Σταθμοί στην τεχνολογία της Audi. Στην Audi η sport συμπεριφορά και η εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι αντιφατικές έννοιες. Καινοτομίες όπως το quattro, οι κινητήρες TDI και Turbo FSI, τα κιβώτια ταχυτήτων multitronic και S tronic, το αμάξωμα ASF, αλλά και η εξαιρετική αεροδυναμική μας σχεδίαση έχουν δημιουργήσει σημαντικές τάσεις σε ολόκληρη τη βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων. Όλες αυτές οι καινοτομίες επιδεικνύουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο πώς η γνώση και η τεχνική αρτιότητα της Audi αντιμετωπίζουν το αυτοκίνητο ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα, που μπορεί να εξοικονομεί ενέργεια, χωρίς να θυσιάζει τις sport επιδόσεις που αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των μοντέλων της Audi. quattro Το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης quattro. Το πιο αεροδυναμικά αποδοτικό Sedan μαζικής παραγωγής στον κόσμο, το Audi 100, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,30. Το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής με πλήρως γαλβανισμένο αμάξωμα. Υβριδικό μοντέλο: Audi duo Με έναν ηλεκτρικό κινητήρα ενσωματωμένο στο σύστημα μετάδοσης κίνησης quattro. TDI Ο πρώτος πετρελαιοκινητήρας για επιβατικά αυτοκίνητα με απευθείας σύστημα ψεκασμού καυσίμου και τεχνολογία Τurbo. Οικονομική οδήγηση με το μοντέλο μαζικής παραγωγής, το Audi 80 TDI ( km με μέση κατανάλωση καυσίμου 3,78 l/100 km και μέση ταχύτητα 85,5km/h). ASF Το Audi A8 πρωτοπορεί με πλαίσιο επαναστατικής ελαφριάς κατασκευής από αλουμίνιο, το Audi Space Frame. Audi duo III Συνδυασμός ενός πετρελαιοκινητήρα 90hp με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 26hp. multitronic Στο Audi A6 2.8 Audi A2 Το πρώτο όχημα μαζικής παραγωγής με αλουμινένιο αμάξωμα. Audi A2 1.2 TDI Το πρώτο στον κόσμο τετράθυρο όχημα με κατανάλωση τριών λίτρων ανά 100 χλμ. FSI Στο Audi A2 και στο Audi A4. Στο νέο Audi A8 με ASF, quattro και MMI. S tronic Στο Audi TT 3.2 quattro. 25 χρόνια quattro Περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια οχήματα κατασκευάστηκαν με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης quattro. Το Audi R10 με 12-κύλινδρο κινητήρα TDI εμφανίζεται θριαμβευτικά στο θρυλικό αγώνα 24 Hours στο Le Mans. Audi TT Με το νέο σύστημα ASF από αλουμίνιο και χάλυβα. Audi R8 Sport αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής με κινητήρα FSI τοποθετημένο στο κέντρο και σύστημα ASF. Audi A5 Πρώτη χρήση του "αρθρωτού κιτ απόδοσης". Μια παρέλαση προϊόντων Audi A3 και Audi A3 Cabriolet: εκπομπές CO 2 που ξεκινούν μόλις από τα 119 g/km, Audi TT 2.0 TDI: κατανάλωση καυσίμου που ξεκινά μόλις από τα 5,3 l/100 km, Audi A4 και Α4 Avant: κατανάλωση καυσίμου που ξεκινά μόλις από τα 5,1 l/100 km, Audi Q5: κατανάλωση καυσίμου που ξεκινά μόλις από τα 6,7 l/100 km. Oικονομική οδήγηση με ένα Audi A4 2.0 TDI μαζικής παραγωγής (από τη Βιέννη στη Βασιλεία της Ελβετίας και επιστροφή χωρίς στάση για ανεφοδιασμό - μέση κατανάλωση καυσίμου: 3,32 l/100 km)

A5 S5 Coupé Cabriolet Audi A5 Coupé Cabriolet Audi S5 Coupé Cabriolet

A5 S5 Coupé Cabriolet Audi A5 Coupé Cabriolet Audi S5 Coupé Cabriolet Εξοπλισμοί Audi A5 Coupé/A5 Cabriolet/S5 Coupé/S5 Cabriolet Θέρμανση καθισμάτων εμπρός 107 Θέρμανση καθισμάτων εμπρός και πίσω 107 Θύρα Bluetooth 112 Κάλυμμα εξωτερικού καθρέπτη 105 Κανονικά καθίσματα

Διαβάστε περισσότερα

Audi A3. Vorsprung durch Technik

Audi A3. Vorsprung durch Technik A3 Audi A3 Audi Vorsprung durch Technik Σελίδα Με μία ματιά 4 Audi A3 Τεχνολογία 28 Απόδοση και οικονομία Audi 38 quattro 30 Audi ultra 40 Audi drive select 32 TFSI 42 MMI Multi Media Interface 34 TDI

Διαβάστε περισσότερα

Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik

Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik A4 Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik Σελίδα Με μία ματιά 4 Audi A4 Sedan και A4 Avant 26 Audi A4 allroad quattro 36 Audi S4 Sedan και S4 Avant Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης 2012

Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης 2012 Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης 2012 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Την 82 η Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης επέλεξε η Renault για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του ZOE, του πρώτου προσιτού αυτοκινήτου για καθημερινή

Διαβάστε περισσότερα

Η BMW στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2013 (IAA). Περιεχόμενα.

Η BMW στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2013 (IAA). Περιεχόμενα. Η BMW στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2013 (IAA). Περιεχόμενα. 1. Η BMW στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2013 (IAA). (Περιληπτικά)... 2. Η BMW στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου

Διαβάστε περισσότερα

Η BMW ΣΕΙΡΑ. ΤΡΙΘΥΡΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΘΥΡΗ. BMW EfficientDynamics Λιγότεροι ρύποι. Μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση. BMW Σειρά Τρίθυρη Πεντάθυρη

Η BMW ΣΕΙΡΑ. ΤΡΙΘΥΡΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΘΥΡΗ. BMW EfficientDynamics Λιγότεροι ρύποι. Μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση. BMW Σειρά Τρίθυρη Πεντάθυρη BMW Σειρά Τρίθυρη Πεντάθυρη www.bmw.gr Η BMW ΣΕΙΡΑ. ΤΡΙΘΥΡΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΘΥΡΗ. BMW EfficientDynamics Λιγότεροι ρύποι. Μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση. Sheer Driving Pleasure BMW EfficientDynamics Λιγότεροι ρύποι.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΝΤΡΕΟΥ ΛΟΥΚΑΣ Α.Μ. 4492 Σελίδες 1 ΠΡΟΛΟΓΟΣ 1.1 Προβλήματα του πλανήτης μας Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας..4 1.2 Υβριδική τεχνολογία..7 2 Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Atego. Διανομές. 6,5 16 τόνοι.

Το νέο Atego. Διανομές. 6,5 16 τόνοι. Το νέο Atego. Διανομές. 6,5 16 τόνοι. Το νέο Atego. Το νέο σημείο αναφοράς στις διανομές. Περιεχόμενα Αξία 6 7 Χρήσεις 8 17 Καμπίνα, εξοπλισμός 10 13 Κινητήρες, κιβώτιο ταχυτήτων 14 15 Οδηγική άνεση,

Διαβάστε περισσότερα

To καλύτερο δεν έχει εναλλακτικές.

To καλύτερο δεν έχει εναλλακτικές. Σελίδα 1 Η νέα Mercedes-Benz C-Class To καλύτερο δεν έχει εναλλακτικές. Με την ολοκαίνουργια C-Class ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην επιτυχημένη ιστορία της Mercedes-Benz και δημιουργούνται νέα πρότυπα στην

Διαβάστε περισσότερα

The pulse of a new generation

The pulse of a new generation Η νέα A-Class The pulse of a new generation Με τη νέα A-Class, η Mercedes-Benz ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην κατηγορία compact: σχεδιασμός που προκαλεί έντονη συγκίνηση, με ισχυρούς κινητήρες από 80 kw

Διαβάστε περισσότερα

Βιώστε την κορυφαία αποδοτικότητα. Τα ελαφρ ά ε πα γ γ ελμα τ ι κά τ ης Mercedes - Ben z.

Βιώστε την κορυφαία αποδοτικότητα. Τα ελαφρ ά ε πα γ γ ελμα τ ι κά τ ης Mercedes - Ben z. Βιώστε την κορυφαία αποδοτικότητα. Τα ελαφρ ά ε πα γ γ ελμα τ ι κά τ ης Mercedes - Ben z. Λιγότερο καύσιμο, καλύτερο μέλλον: τα ελαφρά επαγγελματικά με τεχνολογία BlueEFFICIENCY. BlueEFFICIENCY σημαίνει

Διαβάστε περισσότερα

Το Travego. Πάντα ένα αστέρι πιο μπροστά

Το Travego. Πάντα ένα αστέρι πιο μπροστά Το Travego Πάντα ένα αστέρι πιο μπροστά Τι μπορείτε να περιμένετε από ένα λεωφορείο Mercedes-Benz; Περισσότερα. Υπάρχουν απλά λεωφορεία. Και λεωφορεία Mercedes-Benz. Στο σημερινό σκληρό ανταγωνισμό, το

Διαβάστε περισσότερα

C - Class Saloon και Estate.

C - Class Saloon και Estate. C - Class Saloon και Estate. «Οδηγική απόλαυση, σχεδίαση, ασφάλεια. Η C - Class είναι μία πραγματική Mercedes. Ζήστε την εμπειρία.» Dr. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H C - Class. 3 Ευελιξία 12 Αποδοτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

τεχνολογία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚO YΛΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΜΠΙΛΑΣ

τεχνολογία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚO YΛΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΜΠΙΛΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚO YΛΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΥΒΡΙΔΙΚΗ τεχνολογία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΜΠΙΛΑΣ INΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Audi A3 Sport Sedan A3 Cabriolet Audi S3 Sport Sedan

Audi A3 Sport Sedan A3 Cabriolet Audi S3 Sport Sedan Εξοπλισμοί Audi A3 Sport Sedan/A3 Cabriolet/S3 Sport Sedan Κάθισμα συνοδηγού ρυθμιζόμενο καθ ύψος 101 Καθρεφτάκι μακιγιάζ φωτιζόμενο 122 Κάλυμμα διπλής όψεως 103 Κάμερα οπισθοπορίας 104 Κανονικά καθίσματα

Διαβάστε περισσότερα

Νέα CLA. Μη συμβιβάζεσαι!

Νέα CLA. Μη συμβιβάζεσαι! CLA-Class. Νέα CLA. Μη συμβιβάζεσαι! Ξεχάστε όσα έχετε συνηθίσει να βλέπετε: η νέα CLA καταργεί όλους τους κανόνες, εκτός από τους κανόνες αισθητικής. Η επιβλητική μάσκα ψυγείου, η γεμάτη ενέργεια σιλουέτα

Διαβάστε περισσότερα

Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake.

Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake. Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake. εί τους κανόνες, μένει πίσω από τις τάσεις. Όποιος υιοθετεί το κατεστημένο, δεν πρόκε Brake που σαρώνει το δρόμο στο πέρασμά της. Γίνετε κι εσείς κυνηγοί. Με ελαστικούς

Διαβάστε περισσότερα

car Τέρμα το γκάζι! ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

car Τέρμα το γκάζι! ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ car 35 Πρώτο Θέμα Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012 car+speed online ΤΟ TOP-5 ΤΟΥ 2011 Μάθετε το top-5 των αυτοκινήτων που δοκίμασαν οι συντάκτες του «Car+Speed» κατά τη διάρκεια της χρονιάς που έφυγε στο www.protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Atego. Κατασκευαστικός τομέας. 7,5 16 τόνοι.

Το νέο Atego. Κατασκευαστικός τομέας. 7,5 16 τόνοι. Το νέο Atego. Κατασκευαστικός τομέας. 7,5 16 τόνοι. Το νέο Atego. Ένας γνήσιος επαγγελματίας στον κατασκευαστικό τομέα. Περιεχόμενα Αξία 6 7 Χρήσεις 8 15 Καμπίνα, εξοπλισμός 10 11 Κινητήρες, κιβώτιο

Διαβάστε περισσότερα

Audi A1. Audi Vorsprung durch Technik

Audi A1. Audi Vorsprung durch Technik A1 Audi A1 Audi Vorsprung durch Technik Σελίδα 16 Με μια ματιά Τεχνολογία Σελίδα 4 Η εμπειρία Audi A1 28 TFSI /TDI 30 Infotainment και Connectivity Σελίδα 31 32 Ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης/ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία. 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά.

2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία. 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά. Page 1 BMW i3. Παρουσίαση. 1.BMW i3. Με μια ματιά. 2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά. 4.Οδηγική απόλαυση με μηδενικούς

Διαβάστε περισσότερα

DAF XF105. Το νέο πρότυπο

DAF XF105. Το νέο πρότυπο DAF XF105 Το νέο πρότυπο XF105: άνεση, ισχύς και απόδοση Κατασκευασμένο για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων Χαμηλό λειτουργικό κόστος, μεγαλύτερη ικανοποίηση του οδηγού και υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας: τα

Διαβάστε περισσότερα

«Καθαρά» Καύσιμα & Οχήματα. Συνοπτικός Οδηγός για τα «Καθαρά» Καύσιμα και τις Τεχνολογίες Οχημάτων

«Καθαρά» Καύσιμα & Οχήματα. Συνοπτικός Οδηγός για τα «Καθαρά» Καύσιμα και τις Τεχνολογίες Οχημάτων «Καθαρά» Καύσιμα & Οχήματα Συνοπτικός Οδηγός για τα «Καθαρά» Καύσιμα και τις Τεχνολογίες Οχημάτων 3 Περιεχόμενα Περιεχόμενα...4 Εισαγωγή...5 Βενζίνη & Πετρέλαιο Diesel...6 Υβριδικά Οχήματα...15 Υγραεριοκίνητα

Διαβάστε περισσότερα

4. Τα καλύτερα δύο κόσμων: Σύστημα κίνησης και οδηγική εμπειρία... 14

4. Τα καλύτερα δύο κόσμων: Σύστημα κίνησης και οδηγική εμπειρία... 14 Page 1 BMW i8. Περιεχόμενα. 1. BMW i8. Με μια ματιά.... 2 2. Το σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος: Φιλοσοφία... 5 3. Ένα όραμα γίνεται πραγματικότητα: Σχεδίαση.... 10 4. Τα καλύτερα δύο κόσμων: Σύστημα κίνησης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2010 63 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Δελλής Πολυχρόνης PhD, DIC, Eur Ing, CENG, MIMECHE, Διπλωματούχος Μηχανολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Τα νέα της LeasePlan. Nέα μοντέλα. Η τάξη των ισχυρών Συγκρίνουμε 3 νέα μοντέλα της μεγάλης κατηγορίας. VW: Τεχνολογία για όλους

Τα νέα της LeasePlan. Nέα μοντέλα. Η τάξη των ισχυρών Συγκρίνουμε 3 νέα μοντέλα της μεγάλης κατηγορίας. VW: Τεχνολογία για όλους Spring DiscoverLeasePlan ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 1.Latest plan Τα νέα της LeasePlan 2.New plan Nέα μοντέλα 3.Best plan Η τάξη των ισχυρών Συγκρίνουμε 3 νέα μοντέλα της μεγάλης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΕΙΣΑΓΩΓΗ - 1 -

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΕΙΣΑΓΩΓΗ - 1 - - 1 - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ευρώπη...5 1.2 Τα συστατικά των ρύπων των οχημάτων..9 1.3 Ευρωπαϊκά πρότυπα για τις εκπομπές ρύπων.12 1.3.1Φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. θέμα: TΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Ντάουλας Παναγιώτης Πούλος Σπύρος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. θέμα: TΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Ντάουλας Παναγιώτης Πούλος Σπύρος Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ θέμα: TΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ντάουλας Παναγιώτης Πούλος Σπύρος Επιβλέπων καθηγητής : Οσσανλής Ιωάννης ΜΑΙΟΣ 2010 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

C-Class Saloon και Estate.

C-Class Saloon και Estate. C-Class Saloon και Estate. αταφέρνει άνετα: με αλαζονικό ύφος, η νέα γενιά της C-Class χαράσσει το δρόμο της. ανή απόδειξη, ότι η χρηστικότητα δεν πρέπει απαραιτήτως να είναι ανιαρή. Σας συνα φυλακτήρες.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θεμα:ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΣΘΗΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΕ ΥΒΡΙΔΙΚΟ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θεμα:ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΣΘΗΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΕ ΥΒΡΙΔΙΚΟ Τ.Ε.Ι ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θεμα:ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΣΘΗΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΕ ΥΒΡΙΔΙΚΟ Εισηγητής: Μοσχίδης Νικόλαος Φοιτητής: Μηνάς Γεώργιος

Διαβάστε περισσότερα