ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç"

Transcript

1 ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç ÅÍÇÌÅÑÙÔÉÊÇ ÅÊÄÏÓÇ ÔÏÕ ÅÐÉÌÅËÇÔÇÑÉÏÕ ÉÙÁÍÍÉÍÙÍ 4ÐÅ ÑÉ Ï ÄÏÓ Â 4ÔÅÕ ÏÓ 304ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 20094ÔÉÌH: 0,01 KΩΔ.: 6676 Το E.Ι. συμμετέχει στην 16η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΙΡΑΝΩΝ

2 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Ε.Ι. 4 Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας για τη λειτουργία των αλλοδαπών καταστημάτων. 7 Θανάσης Οικονόμου: Από τα έδρανα του Ε.Ι. στα έδρανα της Βουλής 11 Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ στη Βέροια 12 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΧÅÉÑÇÓÅÙÍ 14 16η Εμπορική Διεθνής Πολυκλαδική Έκθεση Τιράνων 17 Επιδοτούμενες Θέσεις Εργασίας μέσω ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ 20 Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου 23 Η Νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή 25 Ορίστηκαν οι νέοι Επίτροποι της ΕΕ 26 Η ΕΕ επιλέγει τα πρόσωπα για τα νέα ύπατα αξιώματα 27 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την έναρξη ισχύος της «Συνθήκης της Λισαβόνας» 29 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ - ΖÇÔÇÓÅÉÓ 30 ΕΚΘÅÓÅÉÓ 32 ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ Ε.Ι. 34 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Ðïõ ôý ôóç É ù Üí íé íá Ôçë.: (Γραμματεία Ðñοέäñïυ) (Ä/íôÞò) (Ταμείο - Ëï ãé óôþ ñéï) (Ìç ôñþá - Ìç áí/öç óç) (Enterprise Europe Network) fax: www cci-ioannina.gr uhc.gr enterprise-hellas.gr É äé ï êôþ ôçò Å ÐÉÌÅËÇÔÇÑÉÏ ÉÙÁÍÍÉÍÙÍ Åêäüôçò ÄçìÞôñιοò ÌðáñÜôóáò Ðñü å äñïò Å ðé ìå ëç ôç ñß ïõ É ù áí íß íùí ÓõíôáêôéêÞ Å ðé ôñï ðþ (ÌÝ ëç Ä.Ó.) 1. Íôïý óêïò Äç ìþ ôñé ïò (Ðñü å äñïò) 2. Âá óé ëåß ïõ Âá óß ëåé ïò 3. Ïé êï íü ìïõ Á èá íü óé ïò ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Å ðé ìý ëåé á ê äï óçò Next Com Õ ðåý èõ íïò Ðá ñá ãù ãþò Next Com περιεχόμενα Êáë ëé ôå íé êþ Å ðé ìý ëåé á Äé ïñ èþ óåéò: Next Com Õ ðåý èõ íïò Äé á öç ìß óå ùí Next Com á íôý ëç & ÌðÜñ êá, Ðå ñé ï Þ ÊéÜ öá ÉùÜííéíá Ôçë.: Åêôýðùóç Ó ÇÌÁ & ÑÙÌÁ Óßíäïò - Èåóóáëïíßêç 17 16η Εμπορική Διεθνής Πολυκλαδική Έκθεση Τιράνων ÔéñÜæ: áíôßôõðá Ôá Üñèñá åêöñüæïõí ôéò áðüøåéò ôùí óõããñáöý ùí ôïõò.

3 ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Ε.Ι. u 05/10/2009 Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου. u 06/10/2009 Επίσκεψη του Γ. Πρόξενου της Αλβανίας στο Ε.Ι. u 07-09/10/2009 Συμμετοχή του Ε.Ι. στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του ΕΕΝ στην Στοκχόλμη. u 12/10/2009 Συνεδρίαση Διοικητικής Επιτροπής. u 19/10/2009 Συνεδρίαση Διοικητικής Επιτροπής. u 26/10/2009 Συνεδρίαση Διοικητικής Επιτροπής. u 26 & 27/10/2009 Συμμετοχή του Ε.Ι. στην Συνέλευση του AIC Forum στο Δυρράχιο της Αλβανίας. u 27-28/11/2009 Συμμετοχή του Ε.Ι στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ στη Βέροια. u 07/12/2009 Συμμετοχή του Προέδρου του Ε.Ι. κ. Δημήτριο Μπαράτσα στην Γενική Συνέλευση του BIC Ηπείρου. u 08/12/2009 Συμμετοχή του Προέδρου του Ε.Ι. κ. Δημήτριο Μπαράτσα στην Γνωμοδοτική Επιτροπή της ΓΓΠΗ. u 08/12/2009 Συμμετοχή του Προέδρου του Ε.Ι. κ. Δημήτριο Μπαράτσα στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ. u 14/12/2009 Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ι. u 16/12/2009 Συμμετοχή του Προέδρου του Ε.Ι. σε στην Γενική Συνέλευση της ΟΕΒΕ. 4 u 29/10/2009 Συμμετοχή του Ε.Ι. στη Σύσκεψη για το INTERREG IV ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ στη Θεσσαλονίκη. u 30/10/2009 Συνεδρίαση Διοικητικής Επιτροπής. u 02/11/2009 Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου. u 06/11/2009 Συμμετοχή του Ε.Ι. στην Γενική Συνέλευση του ΕΕΣΥΜ u 09/11/2009 Συμμετοχή του Ε.Ι. στην επίσκεψη του Γραφείου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Παρίσι. u 11/11/2009 Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου BIC. u 15/11/2009 Συμμετοχή του Ε.Ι σε Σύσκεψη στην Κατερίνη με θέμα την Άσκηση Οικονομικής Δραστηριότητας Αλλοδαπών Καταστημάτων. u 25-30/11/2009 Συμμετοχή του Ε.Ι. στην Έκθεση Τιράννων. u 21/12/2009 Συνεδρίαση της Επιτροπής Κτιρίου του Ε.Ι.

4 Η Επιστολή του Προέδρου του Ε.Ι. Αγαπητά μέλη, Για τον επιχειρηματικό κόσμο, το 2009 δεν ήταν και το ευκολότερο έτος. Η οικονομία και η κοινωνία βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Τα στοιχεία της αγοράς το επιβεβαιώνουν. Η λήψη άμεσων μέτρων για την στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου είναι μονόδρομος. Ο εξορθολογισμός της φορολόγησης, ο υγιής ανταγωνισμός στην αγορά, η μείωση της γραφειοκρατίας, το τραπεζικό και τόσα άλλα, δεν απαιτούν κόστος για να βελτιωθούν. Ακόμη, οι προσπάθειες όλων των Φορέων και της Κυβέρνησης θα πρέπει να στραφούν, στην τόνωση της κατανάλωσης, στην απασχόληση και στην αύξηση της ρευστότητας. Από την άλλη όμως πλευρά, δεν πρέπει να χάνουμε την αισιοδοξία μας. Η απαισιοδοξία, η κατήφεια και το κλίμα αρνητικότητας δεν βοηθά κανέναν τομέα και ιδιαίτερα τον επιχειρηματικό κόσμο. Αντιθέτως, είναι καταστροφικές τάσεις, που οδηγούν την αγορά και τους καταναλωτές σε πανικό με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία της οικονομίας, ακόμη και της τοπικής. Εμείς, οι επιχειρηματίες, θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, καινοτόμοι, θαρραλέοι, κοιτάζοντας το μέλλον με προοπτικές, ώστε να συντελούμε καθημερινά, στην ανάκαμψη από την ύφεση, στην βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με στόχο την ανάπτυξη της αγοράς. ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 5 Τέλος, εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και ο νέος χρόνος με υγεία και δράση! Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δημήτριος Μπαράτσας Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, στην 16η Εμπορική Διεθνή Πολυκλαδική Έκθεση Τιράνων.

5 Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας για τη λειτουργία των αλλοδαπών καταστημάτων. Αποφασισμένοι για δράση οι επιχειρηματικοί φορείς. Βροντερό παρών έδωσαν στην ευρεία σύσκεψη του Επιμελητηρίου Πιερίας, με θέμα τη λειτουργία των αλλοδαπών καταστημάτων, Επιμελητήρια, Εμπορικοί σύλλογοι, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Σύνδεσμοι επιχειρήσεων και επιχειρηματίες από κάθε γωνιά της χώρας. Η σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Παπαστάμκος, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 15 Νοεμβρίου, στην Κατερίνη, και διήρκησε πέντε ώρες. Οι επιχειρηματικοί φορείς εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τη σημερινή κατάσταση που εντείνει την οικονομική κρίση, υπογράμμισαν την παντελή απουσία κρατικών «Αν πιστεύαμε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει, δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ. Χρειάζεται όμως όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Καταγγείλτε περιστατικά στους κρατικούς μηχανισμούς. Γίνετε αυστηροί. Στην Πιερία κλείνουμε άμεσα μια παράνομη επιχείρηση. Αν φοβόμαστε να έρθουμε σε σύγκρουση, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Δεν είμαστε ρατσιστές. Ζητάμε όμως ανταγωνισμό με ίσους όρους και ας κάνουν οι καταναλωτές τις επιλογές τους», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ανοίγοντας τη σύσκεψη. ελέγχων και ομόφωνα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δραστικές ενέργειες για την περιφρούρηση του ίσου ανταγωνισμού. Για το σκοπό αυτό συστάθηκε πενταμελής επιτροπή εκπροσώπησης του σώματος της σύσκεψης για τη δρομολόγηση των αποφάσεων που πάρθηκαν. Τόνισαν, δε ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν το θέμα μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διεκδικήσουν τους όρους του υγιούς ανταγωνισμού, απαραίτητους για τη διατήρηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Εάν δεν παρθούν αυστηρά μέτρα, σε πέντε χρόνια δεν θα υπάρχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, άρα ούτε και φορείς εκπροσώπησής τους», τονίστηκε από πολλούς εκπροσώπους που έλαβαν το λόγο. ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 7 «Η περιφέρεια της χώρας βιώνει έντονα το πρόβλημα γι αυτό και αντιδρούμε. Η αγορά της περιφέρειας είναι «ρηχή» και οι επιπτώσεις από το μαζικό άνοιγμα των κινεζικών καταστημάτων είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές στα μεγάλα εμπορικά κέντρα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης και Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής - Ανατολικής Μακεδονίας Κων/νος Ρέχας. Στο σύνολό τους οι φορείς αναφέρθηκαν σε σχετικά προβλήματα της περιοχής τους και ζήτησαν να υπάρχουν αυστηρότεροι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς. Επίσης, τέθηκαν τα θέματα της αμφιβόλου ποιότητας των εμπορευμάτων, η προστασία των καταναλωτών καθώς και θέματα πλανόδιου εμπορίου και παρεμπορίου.

6 Επίσης, στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, Θανάσης Παπαγεωγίου και Μαρία Μίχου καθώς και ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου που συντάχθηκαν με τον επιχειρηματικό κόσμο τονίζοντας ότι θα υιοθετήσουν πλήρως τις προτάσεις τους οι οποίες θα μεταφερθούν στα αρμόδια υπουργεία. Τέλος, οι παρευρισκόμενοι εξήραν την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας τονίζοντας ότι είναι μια κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει από αρμόδιους φορείς εδώ και χρόνια. Καθοριστική στη σύσκεψη ήταν η παρουσία του Ευρωβουλευτή καθ. Γιώργου Παπαστάμκου, μέλους της επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, ο οποίος ανέπτυξε την υφιστάμενη κατάσταση σε τρία επίπεδα, παγκόσμιο - ευρωπαϊκό και εθνικό και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Ο κ. Παπαστάμκος τόνισε ότι η σύσκεψη είναι «κραυγή αγωνίας» του επιχειρηματικού κόσμου. «Προσπαθούμε στην ΕΕ να επιβάλουμε μέτρα αντι-ντάμπιγκ. Θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι γιατί τα εισαγόμενα προϊόντα και κυρίως τα κινεζικά έχει αποδειχθεί ότι είναι αμφιβόλου ποιότητας, απομιμήσεις. Θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας. Χρειάζεται συντονισμός δράσης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε ο Ευρωβουλευτής και μεταξύ άλλων, πρότεινε: «να λειτουργήσει ξανά η αρχή της αμοιβαιότητας. Δεν υπάρχει ισόρροπος δασμολογικός αφοπλισμός. Ορθώς η ΕΕ είναι κράτος πρόνοιας αλλά οι ανταγωνιστές παράγουν και με οικονομικό και με κοινωνικό ντάμπιγκ. Η αντίστιξη προστατευτισμός - φιλελευθερισμός ξεχνιέται όταν θίγονται άμεσα τα ζωτικά συμφέροντα κάποιων χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

7 9 ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο νόμος 3385/2005 Σε πλήρη παρουσίαση του νόμου 3385/2005 που ρυθμίζει θέματα δραστηριότητας αλλοδαπών επιχειρηματιών στη χώρας μας και τα σημεία στα οποία καταστρατηγείται προχώρησε ο νομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Πιερίας Στέφανος Βαρδάκας και μεταξύ των προτάσεων που υπέβαλε στους φορείς ανέφερε τα εξής: * Να γίνεται ουσιαστικός έλεγχος από την Ελληνική Πρεσβεία στην Κίνα των αιτήσεων που κατατίθενται για την άδεια άσκησης ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητος που να συμπεριλαμβάνει: α) το αν η δραστηριότητα που ζητείται ωφελεί την εθνική οικονομία & β) έλεγχο κατά την προσκόμιση του εγγράφου ότι κατέθεσε σε τράπεζα τις ευρώ ο Κινέζος και, κυρίως, αν δικαιολογείται το ποσό από το επάγγελμα που άσκουσε στην Κίνα. Να γίνεται αυστηρός έλεγχος στη φορολογική δήλωση και στο ποινικό του μητρώο. * Η επιτροπή του νόμου 3385/2005 άρθρο 24 παρ. 5α, που ελέγχει και γνωμοδοτεί για το αν πληροί τις προϋποθέσεις ο υπήκοος τρίτης χώρας προς άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητος, θα πρέπει να συγκροτείται στην έδρα του Νομού και στην εκεί Περιφέρεια όπου θα ανοίξει το κατάστημα του ο επιχειρηματίας. Η επιτροπή πρέπει να απαρτίζεται από τους αντίστοιχους εκπροσώπους του τοπικού Επιμελητηρίου, της Περιφέρειας, της Νομαρχίας και του Δήμου που γνωρίζουν την τοπική αγορά και τις ανάγκες της. Η επιτροπή οφείλει να λαμβάνει αυστηρά υπόψη της την παράγραφο β του άρθρου 24 του Νόμου 3386/2005 και να κρίνει ότι πλέον υπό τις παρούσες συνθήκες ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα με αντικείμενο κινέζικα προϊόντα δεν συμβάλει στην ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας και να γνωμοδοτεί αρνητικά σε άνοιγμα νέων καταστημάτων από Κινέζους. Οι συμμετέχοντες Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων: Επαγγελματικό Θεσσαλονίκης (& μέλος της ΚΕΕΕ) Μιχάλης Ζορπίδης, Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Ροδόπης Κων/ νος Λιούρτας, Ευβοίας Παναγιώτης Σίμωσης, Ιωαννίνων Δημήτριος Μπαράτσας, Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης, Καστοριάς Ναούμ Μαρκόπουλος, Κοζάνης Χρήστος Σάββας, Πέλλας (& αντιπρόεδρος ΚΕΕΕ) Ιορδάνης Τσώτσος, Πρέβεζας Ιωάννης Γιαμάς, Τρικάλων Βασίλειος Γιαγιάκος, Χαλκιδικής Γεώργιος Γκιλής. Επίσης, οι Α αντιπρόεδροι του Εμπορικού & Βιομηχανικού Θεσ/νικης και Βιοτεχνικού Θεσ/νικης κ.κ. Βλαχογιάνης και Παπαδόπουλος, αντίστοιχα καθώς και ο ειδικός επιστήμονας του Βιοτεχνικού Αθηνών και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας κ. Χαντζαρίδης. Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Αρκαδίας, Ημαθίας, Καρδίτσας, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κιλκίς, Μαγνησίας, Ξάνθης, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας. Ακόμη, συμμετείχαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Αγ. Αθανασίου, Αιγίου, Αιδηψού, Ακράτας, Αλεξάνδρειας, Αλμυρού, Αξιούπολης, Αργοστολίου, Βόλου & Ν. Ιωνίας, Δεσκάτης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κρύας Βρύσης, Λαμίας, Λάρισας, Λευκάδας, Μουδανιών, Μυτιλήνης, Νίκαιας, Πάρου - Αντίπαρου, Πολυγύρου, Σερρών, Τρικάλων, Τυρνάβου, Φλώρινας, Χαλκίδας, Ν. Τρίγλιας Χαλκιδικής. Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009 (ΗΜΕΡΗΣΙΑ - τοπική εφημερίδα Πιερίας) * Να γίνεται έλεγχος από τις αρμόδιες Διοικητικές αρχές σε όλα τα λειτουργούντα κινέζικα καταστήματα για το αν υπάρχει άδεια άσκησης ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητος για το συγκεκριμένο νομό και αν πρόκειται περί υποκαταστήματος κλείσιμο αυτού σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου 3386/2005. Περιορισμός των Κινέζων καταστηματαρχών στο Νομό και την έδρα που επέλεξαν και που προκύπτει από την άδειά τους ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητος. * Να πραγματοποιείται τακτικός έλεγχος των κινέζικων καταστημάτων από μικτά συνεργεία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (ΥΠΕΕ) του ΙΚΑ, της Επιθεώρησης Εργασίας, του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Περιφέρειας προς αποτροπή συμπτωμάτων αθέμιτου ανταγωνισμού και κυρίως έλεγχος τιμολογίων, νομίμων παραστατικών των εμπορευμάτων, έλεγχος προσωπικού και των νομιμοποιητικών εγγράφων του φερόμενου ιδιοκτήτη.

8 11 ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Από τα έδρανα του Επιμελητηρίου στα έδρανα του Κοινοβουλίου Το μέλος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και επί πολλά χρόνια μέλος της Διοίκησής του, Θανάσης Οικονόμου, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων, εκλέχτηκε με την πρώτη φορά που έθεσε υποψηφιότητα, στις εκλογές του Γεννήθηκε το 1966 στα Γιάννενα. Αποφοίτησε από το Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής και συνέχισε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Νομικής, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι αυτοδημιούργητος επαγγελματίας με δραστηριότητες στο χώρο της ψυχαγωγίας και του τουρισμού στην Ήπειρο. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, είναι μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και Αντιπρόσωπος της Τοπικής Ομοσπονδίας Ε.Β.Ε, με συνεχή θητεία από το Την τριετία , διετέλεσε Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ του νομού Ιωαννίνων. To 2008 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, εξελέγη στη θέση του Γραμματέα του Προεδρείου της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου.

9 ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 12 Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ στη Βέροια Πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο 27 & 28 Νοέμβρη η τακτική γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Η επιλογή της Βέροιας για τη διεξαγωγή των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕΕ έγινε με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Ημαθίας. Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης παρέστη ο κ. Μάρκος Μπόλαρης, Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αρμόδιος για τα θέματα των Επιμελητηρίων καθώς και οι τοπικές αρχές. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν: Α) το διεξαγόμενο κάτω από συνθήκες έλλειψης ανταγωνισμού και ενίοτε και νομιμότητας κινέζικο εμπόριο στη χώρα μας. Η γενική συνέλευση ζητά από την πολιτεία να υπάρξουν όλοι οι έλεγχοι νομιμότητας από την λειτουργία των καταστημάτων μέχρι και τις εισαγωγές των κινέζικων προϊόντων ώστε να υπάρχουν ισσοι όροι ανταγωνισμού. Β) το σχέδιο νόμου για την κωδικοποίηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας, τη συμπλήρωσή της και την καθιέρωση διατάξεων πειθαρχικού περιεχομένου. Εξάλλου, συζητήθηκε η απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης των διαφόρων μορφών επιχειρήσεων προκειμένου να επιτυγχάνεται μείωση κόστους και χρόνου απασχόλησης για τους επιχειρηματίες. Γ) η πορεία υλοποίησης του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και οι διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση του νέου και σημαντικού αυτού θεσμού για τα Επιμελητήρια. Κατά τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 υποδέχθηκε τους συνέδρους ο Πρόεδρος του φιλοξενούντος Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Ουσουτζόγλου, ο οποίος αναφερόμενος στο Νομό Ημαθίας και την οικονομική ζωή του τόπου, τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής: «ότι η Ημαθία διέρχεται σήμερα μια ιδιαίτερη οικονομική κρίση και έχει υψηλή για τα ελληνικά δεδομένα ποσοστά ανεργίας. Και ζήτησε την παρέμβαση της πολιτείας για διέξοδο από την κρίση. και συναφή ερευνητικά ινστιτούτα αποτελούν βασική μας μέριμνα και στόχος είναι η μετουσίωση της έρευνας σε πράξη στην καθημερινή επιχειρηματική ζωή. Επίσης, θα ήθελα να τονίσω το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Νομό, καθώς η Ημαθία έχει πολλά αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία, μεγάλη βυζαντινή κληρονομιά και τοπία εξαιρετικού φυσικού κάλλους». Ο παριστάμενος Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης, στη σύντομη παρέμβασή του, τόνισε την αξία της καθιερωθείσας από τη νέα κυβέρνηση διαβούλευσης, μέσω της οποίας αναμένεται να επιτευχθεί ανάταξη της οικονομίας μέσα στη γενικότερη κρίση. Τόνισε τη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στον ανταγωνισμό και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, γεγονός για το οποίο έδωσε το όνομα αυτό και στον τίτλο του Υπουργείου, ενώ η οξυγόνωση της αγοράς θα δοθεί αποτελεσματικά με τα μελετώμενα και δοθέντα σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδια περί ρευστότητας στην αγορά, περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών και περί ίδρυσης και λειτουργίας αδειοδοτούμενων νέων επιχειρήσεων. Με τα μέτρα αυτά αναμένεται η χώρα μας να ανέβει από την 152η θέση της ανταγωνιστικότητας διεθνώς στη 40η θέση.

10 13 ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Μπόλαρης: «Η αύξηση του προϋπολογισμού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η ανακατανομή των πόρων και των στόχων στο ΕΣΠΑ και οι ταχείες αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο είναι οι κυβερνητικές προτεραιότητες στα πεδία της οικονομίας και της ανάπτυξης». Για τα θεσμικά εργαλεία της παραγωγικής αναδιάρθρωσης ανέφερε ότι: «η απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων και η απλοποίηση και διευκόλυνση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων αποτελούν βασικές προτεραιότητες». Όπως είπε, για την απλοποίηση στην αδειοδότηση και χρηματοδότηση των επιχειρήσεων επιδιώκεται άμεσα και μεσοπρόθεσμα η εξάλειψη των σχετικών χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών. Επίσης, μέσω της τρέχουσας προκήρυξης - που λήγει στις 18 Δεκεμβρίου - θα διατεθούν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ έναντι αρχικής δημόσιας δαπάνης εκατομμυρίων ευρώ, ενώ με νέα προκήρυξη, η οποία θα γίνει στην αρχή του 2010 και αλλαγή των όρων (π.χ. επιδότηση εργασίας), και ύστερα από διαβούλευση και με τις τράπεζες (οι οποίες εγκρίνουν τα έργα) θα διατεθεί το υπόλοιπο ποσό. Για την κυβερνητική πολιτική για την επιχειρηματικότητα και την περιφερειακή ανάπτυξη σημείωσε ότι: «η δέσμευση της κυβέρνησης «πρώτα ο πολίτης» ισχύει και για τον κόσμο του επιχειρείν. Η χώρα μας παρουσιάζει εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις στον τομέα της Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς το αναπτυξιακό χάσμα κέντρου - περιφέρειας και των περιφερειών μεταξύ τους δείχνει να διευρύνεται και μάλιστα αναντίστοιχα με τις αναπτυξιακές δυνατότητες της κάθε περιοχής», ανέφερε ο υφυπουργός. Η συνεδρίαση έκλεισε με την εισήγηση του συνεργάτη της ΚΕΕΕ, κ. Εμμανουήλ Μπαλτά, με θέμα «Επιχειρηματικά πάρκα - η νέα πρόκληση: δράσεις της ΚΕΕΕ και των Επιμελητηρίων - μελών της». Ο κ. Μπαλτάς παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις της ΚΕΕΕ επί του νέου νομοσχεδίου για τα επιχειρηματικά πάρκα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην υποστήριξη που παρέχει η ΚΕΕΕ στα Επιμελητήρια για την ίδρυση επιχειρηματικών πάρκων. Στο πλαίσιο των εργασιών της η Γενική Συνέλευση ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα: ΨΗΦΙΣΜΑ Η Γενική Συνέλευση των Επιμελητηρίων - μελών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κατά την τακτική της συνεδρίαση στη Βέροια από 27 έως 28 Νοεμβρίου 2009, προέβη στην έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος με αφορμή το δοθέν σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς και τη ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς τα πιστωτικά ιδρύματα και την προστασία των οικονομικών δεδομένων των οφειλετών: Ο σχεδιασμός μιας στρατηγικής από την Κυβέρνηση για την αύξηση της ρευστότητας στην αγορά είναι ένα μέτρο, που λαμβάνεται προς την σωστή κατεύθυνση, δεδομένου ότι υπάρχει απόλυτη και άμεση ανάγκη για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και την ενίσχυση της κυκλοφορίας του χρήματος. Όμως, προτού ληφθούν τέτοια μέτρα, η Πολιτεία θα πρέπει να φανεί συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τον επιχειρηματικό κόσμο και να παύσει να φέρεται σαν κακός πληρωτής. Είναι γνωστό ότι οι πολλαπλές και μακροχρόνιες αυτές καθυστερήσεις των πληρωμών από την Πολιτεία των οικονομικών της υποχρεώσεων, έχουν οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε κατάσταση απελπισίας, που απειλεί ακόμη και την επιβίωσή τους. Είναι απόλυτη ανάγκη όπως η Πολιτεία καταβάλει κάθε οφειλή της, που απορρέει από την εφαρμογή των αναπτυξιακών νόμων, από την επιστροφή του φόρου προστιθέμενης αξίας και από άλλες αιτίες (π.χ. προμήθειες υλικού και υπηρεσιών κλπ.), προκειμένου να αποκατασταθεί ένα πρώτο κλίμα ρευστότητας στην αγορά και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τα ειδικά νομοθετικά μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά. Με την πρόταση αυτή αποκαθίσταται και η εικόνα του Κράτους ως σωστού συνεργάτη και συνεπούς οφειλέτη, εδραιώνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου στην αξιοπιστία και φερεγγυότητα της Πολιτείας και επιτυγχάνεται εν μέρει και ο σκοπός της ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά. Στην γενική συνέλευση συμμετείχαν οι κκ. Γκουντόπουλος Δημ. Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ, Σαγρής Γ. Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Συγγούνας Δημ. Οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Λάρισας και τα μέλη του Δ.Σ. κκ. Ζερδέλης Θ. και Λέκκας Δημ. Οι οποίοι και εξέφρασαν τις απόψεις του επιμελητηρίου επί των θεμάτων αυτών.

11 Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ποσοτικά στοιχεία ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 14 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 ΤΜΗΜΑ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΣΥΝΟΛΟ Α ΙΩΑΝ Β ΙΩΑΝ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΔΕΛΒ/ΚΙΟΥ ΒΜΧ ΒΤΧ ΕΜΠ ΕΠΓ ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 ΤΜΗΜΑ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΣΥΝΟΛΟ Α ΙΩΑΝ Β ΙΩΑΝ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΔΕΛΒ/ΚΙΟΥ ΒΜΧ ΒΤΧ ΕΜΠ ΕΠΓ ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΤΜΗΜΑ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΣΥΝΟΛΟ Α ΙΩΑΝ Β ΙΩΑΝ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΔΕΛΒ/ΚΙΟΥ ΒΜΧ ΒΤΧ ΕΜΠ ΕΠΓ ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΤΜΗΜΑ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΣΥΝΟΛΟ Α ΙΩΑΝ Β ΙΩΑΝ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΔΕΛΒ/ΚΙΟΥ ΒΜΧ ΒΤΧ ΕΜΠ ΕΠΓ ΣΥΝΟΛΟ

12 ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΤΡΩΩΝ & Μ/Γ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΤΜΗΜΑ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΣΥΝΟΛΟ Α ΙΩΑΝ Β ΙΩΑΝ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΔΕΛΒ/ΚΙΟΥ ΒΜΧ ΒΤΧ ΕΜΠ ΕΠΓ ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΤΜΗΜΑ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΣΥΝΟΛΟ Α ΙΩΑΝ Β ΙΩΑΝ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΔΕΛΒ/ΚΙΟΥ ΒΜΧ ΒΤΧ ΕΜΠ ΕΠΓ ΣΥΝΟΛΟ ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 15 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 10-12/2009 ΤΜΗΜΑ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΣΥΝΟΛΟ Α ΙΩΑΝ Β ΙΩΑΝ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΔΕΛΒ/ΚΙΟΥ ΒΜΧ ΒΤΧ ΕΜΠ ΕΠΓ ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 10-12/2009 ΤΜΗΜΑ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΔΟΥ ΣΥΝΟΛΟ Α ΙΩΑΝ Β ΙΩΑΝ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΔΕΛΒ/ΚΙΟΥ ΒΜΧ ΒΤΧ ΕΜΠ ΕΠΓ ΣΥΝΟΛΟ

13 17 ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ε.Ι. ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ 16η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΙΡΑΝΩΝ 25-30/11/2009 Τη δική του παρουσία και το δικό του στίγμα με δικό του περίπτερο συμμετείχε στη Γενική Έκθεση Τιράνων που έγινε από Νοεμβρίου 2009 το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Ομάδα Γιαννιωτών επιχειρηματιών με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Δημ. Μπαράτσα, συνοδευόμενο από τον Β Αντιπρόεδρο κ. Στ. Ταλάρη, συμμετείχαν στο μεγαλύτερο επιχειρηματικό γεγονός που οργάνωσε η γειτονική χώρα καταθέτοντας τις δικές του προτάσεις για την παραπέρα συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων των Βαλκανικών χωρών που συμμετείχαν στην έκθεση.

14 18 ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ε.Ι. ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ Έντονο ήταν το ενδιαφέρον τόσο από πλευράς Ελλήνων επιχειρηματιών όσο κι από Αλβανούς, κυρίως που διψούν για επενδύσεις στη γειτονική χώρα. Αυτό φάνηκε στην Ειδική Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Τιράνων στην οποία παραβρέθηκαν Πρόεδροι Επιμελητηρίων της Ελλάδας οι οποίοι κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Τις δικές του προτάσεις κατέθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας κ. Δημ. Μπαράτσας ο οποίος τόνισε την ιδιαιτερότητα που υπάρχει στη σχέση Ιωαννίνων Αλβανίας λόγω της γεωγραφικής θέσης. «Η επιθυμία επιχειρηματικής δράσης στην Αλβανία εκ μέρους των επιχειρηματιών του Νομού μας είναι μεγάλη κι αυτό αποδεικνύεται στη πράξη αφού πολλοί Γιαννιώτες δραστηριοποιούνται σήμερα στη χώρα σας. Η δημιουργία υποδομών όπως το οδικό δίκτυο θα μας ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο και το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών για επενδύσεις θα είναι ακόμη μεγαλύτερο», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαράτσας απευθυνόμενος προς τον ομόλογό του των Τιράνων.

15 19 ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ε.Ι. ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ Ο κ. Μπαράτσας είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασία της Αλβανίας κ. Σπ. Ξέρα, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των δύο πλευρών για επιχειρηματική δράση στο νότο της γειτονικής χώρας, όπου λόγω των αποστάσεων είναι εφικτή η δράση επιχειρηματιών από τα Ιωάννινα και ολόκληρη την Ήπειρο. Καθ όλο το διάστημα της έκθεσης, η Ελληνική Αποστολή είχε την ευκαιρία να έλθει σε επαφή και με άλλους εκπροσώπους από άλλες χώρες που συμμετείχαν στην Έκθεση ενώ πολλές ήταν οι συμφωνίες συνεργασίας που έκλεισαν επιχειρήσεις απ όλη τη χώρα. Το περίπτερο της Έκθεσης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων επισκέφθηκε και ο Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα κ. Νικόλαος Πάζιος, ο οποίος αφού ενημερώθηκε για ζητήματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της έκθεσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δ. Μπαράτσας, τόνισε πως «στις προθέσεις του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων είναι να μην αφήσει ευκαιρίες επενδυτικές να πάνε χαμένες. Εν όψει της ενταξιακής προσπάθειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που καταβάλλει η Αλβανία, από πλευράς μας πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το επενδυτικό μερίδιο που μας ανήκει. Η σχέση μας η φιλική και η σχέση καλής γειτονίας κάνουν πιο έντονο το ενδιαφέρον για επενδυτική δράση. Οι επαφές που είχαμε με τις Αλβανικές Αρχές μας ενθαρρύνουν για κάτι καλύτερο και κάτι μεγαλύτερο». Γιώργος Γιαννάκης Δημοσιογράφος

16 ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / EIΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 20 ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΕΘΕΑ Προσφέρεις Δουλειά! Προσφέρεις Ζωή! Τα απεξαρτημένα άτομα αποτελούν δημιουργικά μέλη της κοινωνίας μας και μπορούν να ενταχθούν ισότιμα και ανταγωνιστικά στην αγορά εργασίας, μόλις τους δοθεί η ευκαιρία. Αν είστε εργοδότης, μπορείτε να συμβάλετε στην προσπάθειά τους προσφέροντας απασχόληση. Με αυτόν τον τρόπο δεν προσφέρετε απλώς μια θέση εργασίας, προσφέρετε μια θέση στη ζωή. Τα οφέλη δεν αφορούν μόνο τα απεξαρτημένα άτομα αλλά και την επιχείρησή σας. Πώς ωφελούνται εργοδότες και επιχειρήσεις από την πρόσληψη απεξαρτημένων ατόμων; Α. Επιχορήγηση για τρία χρόνια της θέσης πλήρους απασχόλησης, με υποχρέωση του εργοδότη να απασχολήσει το άτομο άλλους 12 μήνες χωρίς επιχορήγηση. Ποσό επιχορήγησης: 25 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης του ατόμου και για τους 36 μήνες. Προσαύξηση: 1,50 ευρώ, εάν το άτομο είναι γυναίκα ή άνω των 50 ετών. Β. Επιχορήγηση για τρία χρόνια της θέσης μερικής απασχόλησης, με υποχρέωση του εργοδότη να απασχολήσει το άτομο άλλους 12 μήνες χωρίς επιχορήγηση. Ποσό επιχορήγησης: 15 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης του ατόμου και για τους 36 μήνες. Γ. Πρόγραμμα Πλήρους Απασχόλησης με σύμβαση ορισμένου χρόνου για την επιχορήγηση επιχειρήσεων που λειτουργούν σε εποχική βάση(τουριστικές επιχειρήσεις κ.λπ.). Διάρκεια επιχορήγησης: 3 μήνες το κατώτερο έως 8 μήνες το ανώτερο. Ποσό επιχορήγησης: 25 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης του ατόμου. Προσαύξηση: 1,50 ευρώ, εάν το άτομο είναι γυναίκα ή άνω των 50 ετών.

17 21 ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / EIΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Γιατί να προσλάβω έναν απεξαρτημένο; 1. Είναι ένας αξιόπιστος εργαζόμενος. Τα άτομα που ολοκληρώνουν αναγνωρισμένα θεραπευτικά προγράμματα όπως η Μονάδα Συμβουλευτικής και Επανένταξης Ιωαννίνων σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, έχουν διαμορφώσει νέες στάσεις και συμπεριφορές, έχουν μάθει να δουλεύουν ομαδικά και να ανταποκρίνονται σε συνθήκες πίεσης. Παράλληλα, έχουν αποκτήσει τεχνικές δεξιότητες μέσα από τη συμμετοχή τους σε ομάδες κατάρτισης, καθώς και εξειδίκευση σε ποικίλους τομείς δραστηριότητας. 2. Συμβάλλετε στην αντιμετώπιση ενός μεγάλου κοινωνικού προβλήματος, στηρίζοντας την ισότιμη κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των απεξαρτημένων. 3. Αποκομίζετε τα οικονομικά οφέλη που έχει προβλέψει η πολιτεία για τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν απεξαρτημένα άτομα. Για να διευκολύνει την κοινωνική και εργασιακή ενσωμάτωση των απεξαρτημένων και άλλων ευπαθών ομάδων, ο ΟΑΕΔ εφαρμόζει Προγράμματα Επιδότησης της Απασχόλησης Νέων Θέσεων Εργασίας Ατόμων Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων (εγκύκλιος με αριθμό πρωτ. Β115231/04/05/ ΚΥΑ με αριθμό / ). Τα προγράμματα αυτά στηρίζουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας με την επιχορήγηση των επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν απεξαρτημένα άτομα. Ποιοι είμαστε - Τι είναι το ΚΕΘΕΑ; Το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) είναι αυτοδιοικούμενο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με περισσότερες από 90 Μονάδες συμβουλευτικής, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης σε όλη τη χώρα. Όλες οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ παρέχονται δωρεάν, προϋποθέτουν οικιοθελή προσέλευση και στηρίζονται σε ψυχοκοινωνικές μεθόδους, χωρίς τη χρήση φαρμακευτικών ή/και υποκατάστατων ουσιών. Το μοντέλο θεραπείας που ακολουθεί το ΚΕΘΕΑ αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους διεθνώς για την επίτευξη της αποχής από τις παράνομες ουσίες και της κοινωνικής επανένταξης. Πώς μπορώ να έρθω σε επικοινωνία και να ενημερωθώ σχετικά; Μπορείτε με τα στοιχεία που αναγράφονται πιο κάτω, τηλεφωνικά ή κανονίζοντας μια συνάντηση μαζί μας, να σας ενημερώσουμε και να συζητήσουμε τις απορίες σας. Μπορούμε επίσης να σας προτείνουμε για απασχόληση στην επιχείρησή σας μέλη του προγράμματος που έχουν ολοκληρώσει τη θεραπευτική κοινότητα και βρίσκονται στο στάδιο της κοινωνικής επανένταξης. Βασικό μέλημα για τα άτομα στο στάδιο αυτό είναι να οργανώσουν αυτόνομα τη ζωή τους. Το αποφασιστικότερο βήμα για να το επιτύχουν είναι η ένταξη στον κόσμο της εργασίας. Η δική σας συμβολή στην προσπάθεια αυτή μπορεί να είναι πολύτιμη. Κωνσταντίνος Λάζος Προσωπικό Θεραπείας της Μονάδας Συμβουλευτικής & Επανένταξης Ιωαννίνων Δ/νση: Κοραή 11, Ιωάννινα τηλ , , φαξ: ( καθημερινά) Lazos_ioannina@kethea-exodos.gr

18 23 ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Τ Ο Επιμελητήριο Ιωαννίνων συμμετείχε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, δια του Προέδρου του κ.δημ.μπαράτσα. Κατά τη διάρκεια αυτής, που έγινε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στην έδρα του στην Αθήνα, παραβρέθηκε και χαιρέτισε και n υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη. Στο χαιρετισμό της n υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας επισήμανε ότι n βασική επιδίωξη του νέου υπουργείου αποτελεί n προώθηση συντονισμένων πολιτικών με βραχυπρόθεσμο στόχο την αναθέρμανση της οικονομίας και μεσοπρόθεσμο στόχο την αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της χώρας με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Επίσης αναφέρθηκε στον πολύ σημαντικό ρόλο των Επιμελητηρίων τόσο για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας όσο και για την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Το δίκτυο των Επιμελητηρίων επισήμανε η υπουργός, με την γεωγραφική τους διασπορά σε ολόκληρη τη χώρα αποτελεί βασικό μηχανισμό για την επιτυχή υλοποίηση μίας σειράς από πολιτικές για την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων. Μετά το τέλος των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για την εκλογή έξι νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου που είχε λήξει η θητεία τους. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ν. Α. Βερνίκος, (ΕΒΕ Πειραιά- ΝΕΕ) ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ: Εμμ. Βλαχογιάννης, (ΕΒΕ Θεσσαλονίκης), Β. Κούτσης (Επιμ. Αιτωλ/νανίας), Ν. Λακιώτης, (ΕΒΕ Πειραιά) ΤΑΜΙΑΣ: Ευρ. Δοντάς, (ΕΒΕ Αθήνας) ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Α. Μ. Μοντιάνο, (Επιμ.Κεφαλ. Ιθάκης) ΜΕΛΗ: Μ. Κονοπισόπουλος (Επιμ. Αργολίδας), Ν. Μαρκόπουλος (Επιμ. Καστοριάς), Π. Παπαδόπουλος, (Επαγ. Επ. Θες/νίκης) Α. Στάικος, (Επιμ. Βοιωτίας), Θ. Φέσσας (Info Quest-ΣΕΒ), Κ. Χαλιορής Για να πετύχουμε τους στόχους μας επισήμανε n υπουργός είναι απαραίτητη η συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς φορείς για την προώθηση ενός αξιόπιστου και ρεαλιστικού σχεδίου που θα θέτει τις βάσεις και τολμηρές τομές στο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας.

19 Η Νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ο Πρόεδρος κατόπιν συζητήσεων με όλους τους Επιτρόπους όρισε «τον σωστό άνθρωπο στην σωστή θέση». Σε δήλωσή του ο κ. Μπαρόζο είπε ότι με βάση τα άτομα που προτάθηκαν από τα κράτη μέλη, συνέθεσε μια Επιτροπή ικανή να παράγει νέες ιδέες και νέα δυναμική απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα, ενώ είναι βέβαιος ότι το νέο Κολέγιο Επιτρόπων θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στο να οδηγήσει την Ευρώπη στην ανάκαμψη και σε μια βιώσιμη και λειτουργική οικονομική και κοινωνική αγορά. Συνέθεσε μια ισχυρή Επιτροπή η οποία θα δώσει ζωή, μέσα από τις εργασίες της, στις νέες ευκαιρίες που προβλέπονται από την Συνθήκη της Λισσαβόνας. Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελείται από 27 μέλη, έναν Επίτροπο ανά κράτος-μέλος, εκ των οποίων οι 9 είναι γυναίκες, ενώ 14 Επίτροποί είναι μέλη της απερχόμενης Επιτροπής. Ορίστηκαν 7 Αντιπρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμπεριλαμβανομένου και της κυρίας Κατρίν Άστον, η οποία θα είναι και η Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας μετά την 1η Δεκεμβρίου, με τη θέση σε ισχύ της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Τα μέλη της Επιτροπής προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές ομάδες όπως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η ομάδα της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και η ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Η νέα Επιτροπή αναλαμβάνει καθήκοντα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προβλέπεται για τις 26 Ιανουαρίου, ενώ η θητεία της Επιτροπής λήγει την 31η Οκτωβρίου Ο Πρόεδρος Μπαρόζο στην δεύτερη θητεία του ανανέωσε αισθητά την Επιτροπή ανακοινώνοντας νέα χαρτοφυλάκια όπως το χαρτοφυλάκιο κλιματικών αλλαγών και το χαρτοφυλάκια εσωτερικών υποθέσεων, ενώ ανασχημάτισε άλλα όπως το Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Πολυγλωσσία και Νεολαία και το Υγεία και Προστασία Καταναλωτών. Η Ελληνίδα Επίτροπος κ. Μαρία Δαμανάκη, έλαβε το χαρτοφυλάκιο Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας. 28/11/2009 ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / enterprise europe 25

20 26 ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / enterprise europe Συνολικά οι καινούριοι επίτροποι και οι αρμοδιότητες τους: v Χοακίν Αλμούνια (Ισπανία, ανήκει στη σοσιαλιστική παράταξη): Αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Ανταγωνισμός v Λάσλο Αντόρ (Ουγγαρία, ανήκει στην σοσιαλιστική παράταξη): Απασχόληση, Κοινωνικές Υποθέσεις και Ίσες Ευκαιρίες v Βαρόνη Κάθριν Άστον (Βρετανία, ανήκει στο εργατικό κόμμα): Αντιπρόεδρος, ύπατη εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής v Μισέλ Μπαρνιέ (Γαλλία, ανήκει στην κεντροδεξιά παράταξη): Εσωτερική Αγορά και Υπηρεσίες v Ντάτσιαν Τσιόλος (Ρουμανία, ανήκει στην κεντροδεξιά παράταξη): Γεωργία και Αγροτική Ανάπτυξη v Τζον Ντάλι (Μάλτα, ανήκει στην κεντροδεξιά παράταξη): Υγεία και Προστασία Καταναλωτή v Μαρία Δαμανάκη (Ελλάδα, ανήκει στη σοσιαλιστική παράταξη): Αλιεία και Ναυτιλιακές Υποθέσεις v Κάρελ ντε Γκουχτ (Βέλγιο, ανήκει στη φιλελεύθερη παράταξη): Εμπόριο v Στέφαν Φουέλε (Τσέχος, ανήκει στη κεντροδεξιά παράταξη): Εξωτερικές Σχέσεις και Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας v Γιόχαν Χαν (Αυστρία, ανήκει στην κεντροδεξιά παράταξη): Περιφερειακή Πολιτική v Κόνι Χεντεγκάαρντ (Δανία, ανήκει στην κεντροδεξιά παράταξη): Κλιματικών θεμάτων v Μαιρ Γεογκεγκάν Κουίν (Ιρλανδία, ανήκει στην φιλελεύθερη παράταξη): Επιστήμη και Έρευνα v Ρουμιάνα Ζέλεβα (Βουλγαρία, ανήκει στην συντηρητική παράταξη): Διεθνής Συνεργασία, Ανθρωπιστική Βοήθεια και Αντιμετώπιση Κρίσεων. Ορίστηκαν οι νέοι Επίτροποι της ΕΕ Τα ονόματα των νέων Επιτρόπων της ΕΕ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της E.E. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Επίτροπος Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας ορίστηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη. Όπως δήλωσε ο κ. Μπαρόζο, βασική προτεραιότητα της νέας ομάδας του θα είναι να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη στην ΕΕ στον απόηχο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.οι νέοι Επίτροποι αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα στις αρχές της επόμενης χρονιάς, αφού πρώτα εγκριθεί η τοποθέτησή τους από το E.K. v Σιιμ Καλλάς (Εσθονία, ανήκει στην φιλελεύθερη παράταξη): Αντιπρόεδρος. Μεταφορές v Νέλι Κροές (Ολλανδία, ανήκει στην φιλελεύθερη παράταξη): Αντιπρόεδρος. Ψηφιακή τεχνολογία v Τζάνους Λεβαντόβσκι (Πολωνία, ανήκει στην κεντροδεξιά παράταξη): Οικονομικός Προγραμματισμός και Προϋπολογισμός v Σεσίλια Μάλμστρομ (Σουηδία, ανήκει στην φιλελεύθερη παράταξη): Ευρωπαϊκών Υποθέσεων v Γκούντερ Έτινγκερ (Γερμανία, ανήκει στην κεντροδεξιά παράταξη): Ενέργεια v Άντρις Πίμπαλγκς (Λετονία, ανήκει στην κεντροδεξιά παράταξη): Ανάπτυξη v Τζάνεζ Ποτότσνικ (Σλοβενία, ανήκει στην φιλελεύθερη παράταξη): Περιβάλλον v Βιβιάν Ρεντίνγκ (Λουξεμβούργο, ανήκει στην κεντροδεξιά παράταξη): Αντιπρόεδρος. Δικαιοσύνη, Θεμελιώδη Δικαιώματα και Υπηκοότητα v Όλι Ρεν (Φιλανδία, ανήκει στην φιλελεύθερη παράταξη): Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων v Μάρος Σέφκοβιτς (Σλοβακία, ανήκει στη σοσιαλιστική παράταξη): Αντιπρόεδρος. Διοργανικών σχέσεων και Διοίκησης v Αλγκίρντας Σεμέτα (Λιθουανία, ανήκει στην συντηρητική παράταξη): Φορολογία και Τελωνειακή Ένωση v Αντόνιο Τατζάνι (Ιταλία, ανήκει στη συντηρητική παράταξη): Αντιπρόεδρος. Επιχειρήσεις και βιομηχανία v Ανδρούλα Βασιλείου (Κύπρος, ανήκει στην φιλελεύθερη παράταξη): Υγείας, Πολιτισμού, Πολυπολιτισμικότητας και Νεότητας.

21 27 ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / enterprise europe Η ΕΕ επιλέγει τα πρόσωπα για τα νέα ύπατα αξιώματα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες επέλεξαν τον Βέλγο πρωθυπουργό για το αξίωμα του πρώτου μονίμου προέδρου της ΕΕ. Η βαρόνη Κάθριν Άστον, επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, αναλαμβάνει τα ηνία της εξωτερικής πολιτικής. Μετά από διαπραγματεύσεις στην ιστορικής σημασίας συνεδρίαση του Συμβουλίου, η απόφαση υπέρ του Βέλγου πρωθυπουργού Χέρμαν Βαν Ρομπόι και της Επιτρόπου βαρόνης Άστον υπήρξε ομόφωνη. Ο πρόεδρος Μπαρόζο συνεχάρη αμφοτέρους. Πιστεύω πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη επιλογή από τις δύο αυτές προσωπικότητες στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός και οικονομολόγος Χέρμαν Βαν Ρομπόι, 62 ετών, υπηρέτησε ως πρωθυπουργός του Βελγίου για ένα χρόνο περίπου. Πολλοί θεωρούν ότι η συμβολή του υπήρξε καθοριστική στη σταθερότητα της χώρας σε μια περίοδο εντάσεων ανάμεσα στη γαλλόφωνη και τη φλαμανδόφωνη κοινότητα. Δεν επεδίωξα με κανένα τρόπο να αναλάβω το ανώτατο αυτό αξίωμα. Απόψε, όμως, το αναλαμβάνω με πλήρη συναίσθηση της αποστολής μου., δήλωσε ο ίδιος. Η θητεία του νέου προέδρου θα έχει διάρκεια 2,5 ετών. Με τη θέση αυτή καταργείται το σύστημα της εκ περιτροπής προεδρίας, βάσει του οποίου ένα κράτος μέλος ανελάμβανε την προεδρία των σημαντικότερων συνεδριάσεων της ΕΕ για έξι μήνες. Ανάμεσα στις βασικές αρμοδιότητες του κ. Βαν Ρομπόι θα είναι η προεδρία των συνεδριάσεων του Συμβουλίου και η εκπροσώπηση της ΕΕ στη διεθνή σκηνή. Επίσης, ο νέος πρόεδρος θα εκπροσωπεί το Συμβούλιο στις σχέσεις του με τα άλλα ευρωπαϊκά όργανα. Η κ. Άστον θα έχει αρμοδιότητα να προτείνει μέτρα στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας. Θα αναλάβει επίσης τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού δικτύου διπλωματών σε όλο τον κόσμο. Η ίδια δήλωσε ότι εξεπλάγη από τον διορισμό της, ο οποίος θα πρέπει εν συνεχεία να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο. «Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή η ανάθεση αυτού του ρόλου. «Και θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την προβολή των αξιών μας σε όλο τον κόσμο. Με τη θέσπιση του αξιώματος του ύπατου εκπροσώπου, συγχωνεύονται σε ένα τα δύο προηγούμενα χαρτοφυλάκια: του Ύπατου εκπροσώπου για τις εξωτερικές υποθέσεις και την πολιτική ασφάλειας και του Επιτρόπου εξωτερικών σχέσεων. Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναλαμβάνουν επισήμως τα καθήκοντά τους με την έναρξη ισχύος της Συνθήκης της Λισαβόνας, την 1η Δεκεμβρίου. Μετά από συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο διόρισε τη βαρόνη Κάθριν Άστον, 53 ετών, στο αξίωμα του ύπατου εκπροσώπου για τις εξωτερικές υποθέσεις και την πολιτική ασφάλειας. Η Κάθριν Άστον, μέλος του εργατικού κόμματος της Βρετανίας, θα αναλάβει επίσης τα καθήκοντα του αντιπροέδρου της επόμενης Επιτροπής που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή. Τα δύο αξιώματα δημιουργήθηκαν με την πρόσφατα εγκριθείσα Συνθήκη της Λισαβόνας, η οποία έχει ως στόχο την ενίσχυση του ρόλου της ΕΕ σε παγκόσμιο επίπεδο και τη βελτίωση της διαδικασίας λήψης των αποφάσεών της.

22 29 ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / enterprise europe Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την έναρξη ισχύος της «Συνθήκης της Λισαβόνας» Η νέα Συνθήκη θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να συγκεντρωθεί πλήρως στη διαχείριση της ομαλής εξόδου από την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση και στην προώθηση της στρατηγικής του 2020 για οικολογικότερη ανάπτυξη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την έναρξη ισχύος της Συνθήκης της Λισαβόνας. Η Συνθήκη της Λισαβόνας αρχίζει να ισχύει σήμερα, 1η Δεκεμβρίου Για τον εορτασμό του γεγονότος αυτού, θα διοργανωθεί τελετή στη Λισαβόνα από κοινού από την κυβέρνηση της Πορτογαλίας, τη σουηδική Προεδρία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Επιτροπή θεωρεί ότι η νέα Συνθήκη προσφέρει σημαντικά νέα πλεονεκτήματα στους πολίτες και ότι θα ρυθμίσει τον θεσμικό διάλογο στα επόμενα έτη. Η νέα Συνθήκη θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να συγκεντρωθεί πλήρως στη διαχείριση της ομαλής εξόδου από την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση και στην προώθηση της στρατηγικής του 2020 για οικολογικότερη ανάπτυξη. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, José Manuel Barroso, δήλωσε: «Η Συνθήκη της Λισαβόνας θέτει τους πολίτες στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού οράματος. Χαίρομαι που μπορούμε τώρα, χάρη στα σωστά θεσμικά όργανα και στην περίοδο σταθερότητας που έχουμε επιτύχει, να συγκεντρώσουμε όλη την ενέργειά μας στα ζωτικά θέματα που ενδιαφέρουν τους πολίτες μας». Η Συνθήκη της Λισαβόνας δεν αντικαθιστά τις ισχύουσες Συνθήκες ΕΕ και ΕΚ, αλλά τις τροποποιεί. Εξασφαλίζει στην Ένωση το νομικό πλαίσιο και τα μέσα που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τις αυριανές προκλήσεις και να ανταποκριθεί στα αιτήματα των πολιτών της. Η Συνθήκη της Λισαβόνας εγγυάται ότι οι ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούν να παίζουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών υποθέσεων και ότι τα θεμελιώδη δικαιώματά τους θα είναι εγγεγραμμένα σε Χάρτη. Η ΕΕ θα είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες στους τομείς της ενέργειας, της κλιματικής αλλαγής, του διασυνοριακού εγκλήματος και της μετανάστευσης. Θα είναι επίσης σε θέση με ομιλεί με ισχυρότερη φωνή στη διεθνή σκηνή. Μεταξύ των βασικών βελτιώσεων περιλαμβάνονται οι εξής: v πιο δημοκρατική, πιο ανοιχτή και πιο υπεύθυνη Ένωση το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα εθνικά κοινοβούλια θα ασκούν τώρα μεγαλύτερη επιρροή στη διαδικασία λήψεως αποφάσεων της ΕΕ, και οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι αποφασίζουν οι υπουργοί της χώρας τους στο επίπεδο της ΕΕ. v αποτελεσματικότερη Ένωση χάρη στην αποτελεσματικότερη και ορθολογικότερη λειτουργία των θεσμικών οργάνων. v περισσότερα δικαιώματα για τους Ευρωπαίους οι αξίες και οι στόχοι της ΕΕ θα καθοριστούν με περισσότερη σαφήνεια από ποτέ άλλοτε. Ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων θα έχει νομικό καθεστώς ίδιο με εκείνο των Συνθηκών της ΕΕ. Η Συνθήκη της Λισαβόνας είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη διεύθυνση: 01/12/2009

23 ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ - ΖΗΤΗΣΕΙΣ 30 Έπιπλα Ισπανική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα της κατασκευής επίπλων αναζητά εμπορικούς εκπροσώπους. BCD ID Ξυλουργικές εργασίες Πολωνική επιχείρηση που ειδικεύεται σε διάφορες ξυλουργικές εργασίες, συμπεριλαμβανομένης και της παρασκευής ξύλινων προϊόντων αλλά και υπηρεσιών που σχετίζονται με ξυλουργικές εργασίες ενδιαφέρεται να συνάψει επιχειρηματική συμφωνία προκειμένου να γίνει υπεργολάβος μιας ξένης επιχείρησης και αναζητά εμπορικούς διαμεσολαβητές για να πουλήσουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό. BCD ID Ενέργεια Πολωνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (παραγωγός πλήρους ανεμόμυλου, ανταλλακτικών, καθώς και άλλου είδους απαιτούμενου εξοπλισμού) θα ήθελε να συνάψει επιχειρηματική σχέση με εμπορικούς εκπροσώπους. Η εταιρεία αναζητά επίσης εταιρείες που χρειάζονται υπηρεσίες υπεργολαβίας στο φάσμα των δραστηριοτήτων της εταιρείας. BCD ID Δέρμα / Υποδήματα Ρουμανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή υποδημάτων αναζητά εμπορική συνεργασία καθώς προσφέρει, δραστηριότητες υπεργολαβίας.bcd ID Υλικά κατασκευών Σλοβένικη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην πώληση ξυλείας αλλά και κατασκευαστικών υλικών αναζητά εμπορικούς διαμεσολαβητές. BCD ID Πέτρα / Μάρμαρο Ιταλική εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή και εμπορία πέτρας, μαρμάρου και γρανίτη αναζητά εμπορικούς εταίρους και συνεργασία υπό τη μορφή δικαιώχρησης franchising για τα προϊόντα της. BCD ID Ενέργεια Ισπανική κορυφαία εταιρεία ειδικευμένη στην ηλιακή ενέργεια αναζητά εταίρους / διανομείς των προϊόντων της (ηλιακοί ιχνηλάτες και σταθερές δομές) για τη βιομηχανία φωτοβολταϊκών. BCD ID Νέες Τεχνολογίες Γερμανική εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή λογισμικού, την πλήρη εξυπηρέτηση των πελατών και ειδικά σε προσανατολισμένες λύσεις για εμπορική χρήση του Διαδικτύου, αναζητά εταίρους στην Ευρώπη. BCD ID Θύρες/Παράθυρα Τσεχική εταιρεία παραγωγής και πώλησης ξύλινων παράθυρων καθώς και ενισχυμένων θυρών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, αναζητά εμπορικό αντιπρόσωπο και προσφέρει στον εταίρο την δυνατότητα να αναλάβει franchise. Η εταιρεία προτίθεται να προβεί και στην σύναψη αμοιβαίων συμφωνιών κατασκευής με τον κατασκευαστή παρόμοιων προϊόντων. Το περιεχόμενό της συμφωνίας εξαρτάται από την περαιτέρω διαπραγμάτευση. BCD ID Μηχανήματα Ρουμανική εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή μηχανημάτων και εργαλειομηχανών για την επεξεργασία μετάλλων, ενδιαφέρεται να αναπτύξει τις δραστηριότητές της

24 με την εξεύρεση αντιπροσώπου/ διανομέα για την προώθηση των προϊόντων της στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εταιρία ενδιαφέρεται επίσης για αμοιβαία συνεργασία παραγωγής. BCD ID Μέταλλα Πολωνική εταιρεία που ειδικεύεται σε υπηρεσίες που σχετίζονται με την βαφή μετάλλων και αλουμινίου επιθυμεί να αναλάβει υπηρεσίες υπεργολαβίας. Η εταιρεία ψάχνει για νέες αγορές για τα προϊόντα της. Η εταιρεία προσφέρεται ως ενδιάμεσος για την προώθηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών, οι οποίες δεν υπάρχουν στην πολωνική αγορά και ενδιαφέρεται για την ίδρυση κοινής επιχείρησης. BCD ID Μεταλλικά Προϊόντα Ρουμάνικη εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή μεταλλικών προϊόντων αναζητά εταίρους στην Ευρώπη. Η εταιρεία αναζητά υπεργολάβους ή τρίτους για εξωτερική ανάθεση δραστηριοτήτων. BCD ID Υγεία Τουρκική εταιρεία εξειδικευμένη στον ιατρικό εξοπλισμό, όπως τις μονάδες πλυσίματος χεριών για γιατρούς, τα ιατρικά καρότσια και τους ιατρικούς καταψύκτες αναζητά εμπορικούς εταίρους. Η εταιρεία είναι έτοιμη να συζητήσει σχετικά με κοινές δραστηριότητες συνεργασίας «joint venture». BCD ID ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ - ΖΗΤΗΣΕΙΣ 31 Τρόφιμα Κυπριακή εταιρία, που ιδρύθηκε το 1992 και κατασκευάζει κατεψυγμένα προϊόντα διατροφής, όπως προϊόντα σφολιάτας, ποικιλία από πίτσες σε διαφορετικό σχήμα και μέγεθος, κυπριακά παραδοσιακά τρόφιμα, γλυκά και σνακ, που διανέμονται μέσω ξενοδοχείων, εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων, σούπερ μάρκετ, υπηρεσιών τροφοδοσίας, προμηθευτών πλοίων κλπ, αναζητά αποκλειστικούς διανομείς και αντιπροσώπους για τα προϊόντα της. BCD ID Τρόφιμα Πολωνική εταιρία που ειδικεύεται στην χονδρική πώληση, εισαγωγή και εξαγωγή καπνιστών κρεάτων, αλλαντικών, κατεψυγμένων τροφίμων, κονσερβών, κρέατος και πουλερικών, επιθυμεί να έρθει σε επαφή με εταιρείες και προμηθευτές που ενδιαφέρονται να έχουν πρόσβαση και να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην πολωνική αγορά. BCD ID Τηλεπικοινωνίες Γερμανική εταιρεία που ειδικεύεται σε δοκιμές ήχου επικοινωνίας αναζητά βιομηχανικούς εταίρους συνεργασίας στην Ευρώπη που προσφέρουν δοκιμαστική συναρμολόγηση. BCD ID Κατασκευές Ρουμάνικη εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή όλων των τύπων κτιρίων κατοικιών και όχι μόνο, αναζητά εταίρο για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης «joint venture». BCD ID Μηχανήματα Τούρκικη εταιρεία παραγωγής συμπιεστών αέρα, αποξηραντήρων αέρα και φίλτρων αναζητά συνεργάτη για τη διανομή των προϊόντων της. BCD ID ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γραφείο Ånterprise Europe: Τηλ.:

25 ΒΟΟΤ Σκάφη και θαλάσσιος τουρισμός ðñïï ðôé êþ+á íü ðôõ îç / ΕΚΘΕΣΕΙΣ IGEDO, CPD Ενδύματα E- World Energy and Water Ενέργεια Έσσεν Beauty International Καλλυντικά Wire Πλέγματα, σύρματα Metav Τεχνολογία παραγωγής, αυτοματισμοί Internationale Eisenwarenmesse Εργαλεία, βιομηχανικός εξοπλισμός Κολωνία Υποδήματα, δερμάτινα Tube Σωληνώσεις IGEDO Ενδύματα Ιούλιος Caravan Salon Τροχόσπιτα, τουρισμός ProWein Οίνος, οινοπνευματώδη IAM, Internationale Anleger Messe Επενδύσεις

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ στη Βέροια Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2009 Πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, υπό την προεδρία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γεωργίου Κασιμάτη, η

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η κομισιόν και οι λειτουργίες τους. Κωνσταντίνα Μαυροειδή

Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η κομισιόν και οι λειτουργίες τους. Κωνσταντίνα Μαυροειδή Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η κομισιόν και οι λειτουργίες τους Κωνσταντίνα Μαυροειδή Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ονομάζεται το εκλεγμένο κοινοβουλευτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκλέγεται

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Κυπριακή Δημοκρατία ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «Ο Ρόλος και η Σημαντικότητα του Εκπαιδευτικού Συστήματος στην Ανάπτυξη της Συνεργατικής Κουλτούρας» Εκπρόσωπε του Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

Ο στόχος αυτός είναι σε άμεση συνάρτηση με τη στρατηγική της Λισαβόνας, και συγκεκριμένα την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μέσω:

Ο στόχος αυτός είναι σε άμεση συνάρτηση με τη στρατηγική της Λισαβόνας, και συγκεκριμένα την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μέσω: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Ομιλία Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων Του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Κυρίου Κωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΕΝΗ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ. 5o ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΛΑΜΙΑ 24 ΜΑΪΟΥ 2018 Αξιότιμοι συμμετέχοντες, Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΒΕ κ. Φειδία Πηλείδη στη Γενική Συνέλευση ΕΒΕΑ 3 Ιουλίου, 2015

Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΒΕ κ. Φειδία Πηλείδη στη Γενική Συνέλευση ΕΒΕΑ 3 Ιουλίου, 2015 Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΒΕ κ. Φειδία Πηλείδη στη Γενική Συνέλευση ΕΒΕΑ 3 Ιουλίου, 2015 Κύριε Υπουργέ, Κύριοι βουλευτές, Κύριοι Δήμαρχοι, Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι, Φίλε Πρόεδρε του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού

Διαβάστε περισσότερα

A8-0127/ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ κατάθεση: Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων

A8-0127/ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ κατάθεση: Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων 3.7.2015 A8-0127/ 001-023 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-023 κατάθεση: Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Έκθεση Elisabeth Morin-Chartier Ναυτικοί A8-0127/2015 (COM(2013)0798 C7-0409/2013 2013/0390(COD)) 1

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τον καθορισμό της σύνθεσης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τον καθορισμό της σύνθεσης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.6.2014 COM(2014) 227 final 2014/0129 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τον καθορισμό της σύνθεσης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής EL EL ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL A8-0062/17. Τροπολογία

EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL A8-0062/17. Τροπολογία 12.6.2017 A8-0062/17 17 του 2016 για το Κοσσυφοπέδιο Αιτιολογική σκέψη Δ Δ. λαμβάνοντας υπόψη ότι η ΕΕ έχει θέσει το κράτος δικαίου, τα θεμελιώδη δικαιώματα, την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, περιλαμβανομένης

Διαβάστε περισσότερα

Α. Πολιτιστικοί φορείς Πλήθος φορέων Έδρα Γεωγραφική κατανομή φορέων Νομική μορφή Έτος ίδρυσης...

Α. Πολιτιστικοί φορείς Πλήθος φορέων Έδρα Γεωγραφική κατανομή φορέων Νομική μορφή Έτος ίδρυσης... ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 Α. Πολιτιστικοί φορείς... 3 1. Πλήθος φορέων... 3 2. Έδρα... 3 3. Γεωγραφική κατανομή φορέων... 4 4. Νομική μορφή... 5 5. Έτος ίδρυσης... 6 6. Αντικείμενο δραστηριότητας... 7 1 7. Εργαζόμενοι...

Διαβάστε περισσότερα

34. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ Ι. Άρθρο 1

34. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ Ι. Άρθρο 1 C 310/382 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 16.12.2004 34. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ, ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 Θέμα: Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκας Τ. Κατσέλη στην Ετήσια

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 Θέμα: Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκας Τ. Κατσέλη στην Ετήσια

Διαβάστε περισσότερα

Συνθήκη της Λισαβόνας

Συνθήκη της Λισαβόνας Συνθήκη της Λισαβόνας Α. Εισαγωγή Στις 13 Δεκεμβρίου 2007, οι αρχηγοί των είκοσι επτά χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν τη Συνθήκη της Λισαβόνας. Με τη Συνθήκη τροποποιούνται οι δύο βασικές Συνθήκες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.3.2019 COM(2019) 157 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά με την πορεία της προσχώρησης των κρατών μελών στη Διεθνή σύμβαση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

H αγορά εργασίας στο νομό Μεσσηνίας Δεκέμβριος 2010

H αγορά εργασίας στο νομό Μεσσηνίας Δεκέμβριος 2010 Η αγορά εργασίας στο νομό Μεσσηνίας Δελτίο Δεκεμβρίου 2010 Το Νοέμβριο 2010 το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ξεκίνησε την έκδοση Δελτίου Τύπου για την παρακολούθηση των εξελίξεων στην τοπική αγορά εργασίας. Στο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 8 Σεπτεμβρίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2016 Από τα στοιχεία της έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΣ-ΔΗΔ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2019

ΥΠΕΣ-ΔΗΔ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2019 ΑΘΗΝΑ - 2019 0 Πίνακας περιεχομένων ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ... 2 ΕΚΛΟΓΕΙΣ ΑΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

η ενημέρωση για τις δράσεις που τυχόν υιοθετήθηκαν μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές.

η ενημέρωση για τις δράσεις που τυχόν υιοθετήθηκαν μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές. Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σας ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή σας, η οποία πιστεύω ότι είναι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι, για την ανάδειξη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ -1980- Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 στο Επιμελητήριο της Φλώρινας η 1 η Συνάντηση Βαλκανικών Επιμελητηρίων, με στόχο την προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

Thessaloniki Summit 2017

Thessaloniki Summit 2017 Thessaloniki Summit 2017 Αυτοσκοπός, ένα Επιχειρηματικό Περιβάλλον που Συμπλέει με την Δυναμική της Παγκοσμιοποίησης Τάκης Αθανασόπουλος Πρόεδρος, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκη, 5 Οκτωβρίου, 2017 Οι Χώρες της

Διαβάστε περισσότερα

Νοµοθετική διαδικασία

Νοµοθετική διαδικασία Νοµοθετική διαδικασία Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Συµβούλιο ΕΕ Πρώτη Ανάγνωση Πρώτη Ανάγνωση εύτερη Ανάγνωση εύτερη Ανάγνωση Τρίτη Ανάγνωση Τρίτη Ανάγνωση 2014 Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Ποιοι είμαστε; Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ν. Ξάνθης είναι δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση και ιδρύθηκε το 1948 με σκοπό την καλλιέργεια

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ Καλημέρα σας. Αξιότιμοι Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι Με μεγάλη χαρά το Ελληνικό Δίκτυο του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ υποδέχεται σήμερα, στην Πρώτη Περιφερειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Μαρούσι, ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ Αρ. Πρωτ. : 15629

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Μαρούσι, ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ Αρ. Πρωτ. : 15629 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Μαρούσι, 16-12-2013 ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ Αρ. Πρωτ. : 15629 Ταχ. Δ/νση : Α. Παπανδρέου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τον καθορισμό της σύνθεσης της Επιτροπής των Περιφερειών

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τον καθορισμό της σύνθεσης της Επιτροπής των Περιφερειών ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.6.2014 COM(2014) 226 final 2014/0128 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τον καθορισμό της σύνθεσης της Επιτροπής των Περιφερειών EL EL ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 1. ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (όπως τροποποιήθηκε στη 4 η Γενική Συνέλευση Νοέμβριος 2008) 1. ΙΔΡΥΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ 1. Το Δίκτυο Αιρετών Ελληνικής καταγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2010 Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ στα Ιωάννινα (26 & 27 Νοεμβρίου 2010) Γ. Κασιμάτης: Μειωμένη κατά 50% η ζήτηση στην αγορά λόγω της οικονομικής κρίσης. Ανάγκη για ανάταξη

Διαβάστε περισσότερα

10329/17 ΘΚ/μκρ 1 DRI

10329/17 ΘΚ/μκρ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Ιουνίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0186 (COD) 10329/17 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου CODEC

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Συνοπτική Ενημέρωση για την Πορεία του Αναπτυξιακού Νόμου 3908/2011 όπως υλοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ) Θεσσαλονίκη, Μάρτιος 2015 Περιεχόμενα:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.7.2014 COM(2014) 520 final ANNEXES 1 to 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ενεργειακή απόδοση και η συμβολή της

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.3.2014 COM(2014) 149 final 2014/0086 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη σύναψη της Συμφωνίας Σύνδεσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. β) το Υπουργείο Ανάπτυξης,- Γενική Διεύθυνση Εσωτερικού Εμπορίου, Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. β) το Υπουργείο Ανάπτυξης,- Γενική Διεύθυνση Εσωτερικού Εμπορίου, Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ) Αθήνα, 29 Αυγούστου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος απέστειλε σήμερα επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή

Διαβάστε περισσότερα

Πριν όµως περάσω στο θέµα που µας απασχολεί, θα ήθελα µε λίγα λόγια να σας µιλήσω για το ρόλο του Επιµελητηρίου Μεσσηνίας.

Πριν όµως περάσω στο θέµα που µας απασχολεί, θα ήθελα µε λίγα λόγια να σας µιλήσω για το ρόλο του Επιµελητηρίου Μεσσηνίας. Οµιλία του Προέδρου του Επιµελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γ. Καραµπάτου στο Α.Τ.Ε.Ι. Καλαµάτας µε θέµα: «Η ανάγκη συνεργασίας µεταξύ Επιµελητηρίου και Πανεπιστηµίων µέσω των γραφείων διασύνδεσης» Τρίτη, 30 Σεπτεµβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Προσδιορισμός για κάθε εκλογική περιφέρεια του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο βουλευτή.

ΘΕΜΑ: Προσδιορισμός για κάθε εκλογική περιφέρεια του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο βουλευτή. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ - ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 18 Απριλίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 15085 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Ευαγγελιστρίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 17.11.2003 COM(2003) 700 τελικό 2003/0274 (COD) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της απόφασης αριθ. 1419/1999/ΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 14.4.2016 JOIN(2016) 8 final 2016/0113 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Απαντήσεις από τα κράτη μέλη όσον αφορά την εφαρμογή των συστάσεων της Επιτροπήςσχετικά με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Απαντήσεις από τα κράτη μέλη όσον αφορά την εφαρμογή των συστάσεων της Επιτροπήςσχετικά με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.3.2014 COM(2014) 196 ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Απαντήσεις από τα κράτη μέλη όσον αφορά την εφαρμογή των συστάσεων της Επιτροπήςσχετικά με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Αναγκαιότητα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας: Ο ρόλος του αναπτυξιακού νόμου

Αναγκαιότητα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας: Ο ρόλος του αναπτυξιακού νόμου Αναγκαιότητα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας: Ο ρόλος του αναπτυξιακού νόμου Λόης Λαμπριανίδης ΓΓ Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Επιχειρηματική

Διαβάστε περισσότερα

5538/11 GA/ag,nm DG C 1 B

5538/11 GA/ag,nm DG C 1 B ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 11 Φεβρουαρίου 2011 (OR. en) 5538/11 Διοργανικός φάκελος: 2010/0384 (NLE) PI 3 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την έγκριση ενισχυμένης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2017 (Οριστικά στοιχεία)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2017 (Οριστικά στοιχεία) Εκατομμύρια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 30 Ιουλίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2017 (Οριστικά στοιχεία)

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση των 25. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των 732. Ευρωεκλογές 13 Ιουνίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση των 25. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των 732. Ευρωεκλογές 13 Ιουνίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση των 25 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των 732 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, 2003. Γενική ιεύθυνση Πληρоφόρησης και ηβσίων Σ έσεων. www.europarl.eu.int VO Communication - QA-55-03-536-GR-C - ISBN:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 24.8.2016 COM(2016) 533 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σχετικά με την εφαρμογή το 2015 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 για την πρόσβαση του κοινού στα

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα. Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων

Επιχειρηματικότητα. Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων Επιχειρηματικότητα Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων Γραφείο Επιχειρηματικής Υποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΟΡΙΣΜΟΣ Επιχειρηματικότητα είναι η ιδιότητα ενός ατόμου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 6/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 6/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 3.12.2014 COM(2014) 730 final ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 6/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ Τμήμα III Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ) για τις Οδηγίες του ΟΟΣΑ για τις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις. Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 Αίθουσα 305Β Νίκης 5-7, Αθήνα

Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ) για τις Οδηγίες του ΟΟΣΑ για τις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις. Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 Αίθουσα 305Β Νίκης 5-7, Αθήνα Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ) για τις Οδηγίες του ΟΟΣΑ για τις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 Αίθουσα 305Β Νίκης 5-7, Αθήνα Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ) για τις Οδηγίες του ΟΟΣΑ για τις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 6 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2014 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 6 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2014 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 17.10.2014 COM(2014) 649 final ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 6 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2014 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ Τμήμα ΙΙΙ -

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Πρόγραμμα Εσωτερικών Επιθεωρήσεων των Επισήμων Ελέγχων στα γεωργικά φάρμακα» ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΘΕΜΑ: «Πρόγραμμα Εσωτερικών Επιθεωρήσεων των Επισήμων Ελέγχων στα γεωργικά φάρμακα» ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΔΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤ/ΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού 2008/2136(INI) 1.12.2008 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τη δημιουργία Κοινού Αεροπορικού Χώρου με το Ισραήλ (2008/2136(INI)) Επιτροπή Μεταφορών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ 74. Φθινόπωρο 2010 ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) Μαρτίου 2011 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ 74. Φθινόπωρο 2010 ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) Μαρτίου 2011 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ 74 ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Φθινόπωρο 2010 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΠΡΟΣ (ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) Μαρτίου 2011 Αντιπροσωπεία της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΔΚΕ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΔΚΕ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΔΚΕ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ (ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) Από

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΦΟΥ Athena Royal Beach Hotel 9 Σεπτεμβρίου 2015 6.30μμ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΦΟΥ Athena Royal Beach Hotel 9 Σεπτεμβρίου 2015 6.30μμ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΦΟΥ Athena Royal Beach Hotel 9 Σεπτεμβρίου 2015 6.30μμ Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτές, Φίλε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Πάφου, Αγαπητά

Διαβάστε περισσότερα

*** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/0349(NLE)

*** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/0349(NLE) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου 2016/0349(NLE) 24.2.2017 *** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με την προσχώρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2008(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2008(INI) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 2016/2008(INI) 05.10.2016 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την ηλεκτρονική δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση: δυναμικό και προκλήσεις (2016/2008(INI))

Διαβάστε περισσότερα

1 Business Europe (2014), Future of Social Europe. Challenges and the Way Ahead Lapeyre J. (2015),

1 Business Europe (2014), Future of Social Europe. Challenges and the Way Ahead Lapeyre J. (2015), Κοινωνικός διάλογος και συμμετοχή των εργαζομένων Ο κοινωνικός διάλογος αποτελεί συστατικό στοιχείο για το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και για τη σωστή λειτουργία της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ρόλος:

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ρόλος: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ρόλος: καθορίζει τις γενικές πολιτικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μέλη: οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της ΕΕ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0007/1. Τροπολογία. Jörg Meuthen εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0007/1. Τροπολογία. Jörg Meuthen εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 31.1.2018 A8-0007/1 1 Παράγραφος 7 7. υπογραμμίζει ότι με τις έδρες που θα εκκενωθούν μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα διευκολυνθεί η υιοθέτηση μιας νέας κατανομής των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO»

ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO» ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO» Στις αρχές Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου στην ΧΧV Διεθνής Έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

Σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει των εκλογών του 2014

Σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει των εκλογών του 2014 P7_TA(2013)0082 Σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει των εκλογών του 2014 Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 13ης Μαρτίου 2013 σχετικά µε τη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει των εκλογών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΟΣ ΕΡΑΤΩΣ ΚΟΖΑΚΟΥ-ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015, 11:00 πμ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ; Έχεις 4 λόγους και 38 συγκριτικά πλεονεκτήματα! ΗΓΕΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΓΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΗΓΕΣΙΑ Θέλω να είμαι μέλος στον κορυφαίο σύνδεσμο των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τον συμμετέχοντα στη διαβούλευση

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τον συμμετέχοντα στη διαβούλευση Δημόσια διαβούλευση για την αξιολόγηση της νομοθεσίας της ΕΕ σχετικά με τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και τα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της καταλληλότητας και της αποδοτικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Μέσος αριθμός ξένων γλωσσών που κατέχονται ανά μαθητή

Μέσος αριθμός ξένων γλωσσών που κατέχονται ανά μαθητή γλωσσών που κατέχονται ανά μαθητή Αυστρία 1998 0 0 1999 1.1 1.7 2000 1.1 1.7 2001 0 0 2002 1.1 1.7 2003 0 0 2004 0 0 Βέλγιο 1998 0 0 1999 0 0 2000 1.2 2.2 2001 1.3 2.2 2002 1.3 2.2 2003 1.2 2.2 2004 1.3

Διαβάστε περισσότερα

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική»

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»

Διαβάστε περισσότερα

Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου - Η Κράνη Δημιουργήθηκε: Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2009

Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου - Η Κράνη Δημιουργήθηκε: Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2009 «ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ Ε ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΕΜΑ : «ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΕΜΑ : «ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

2. Το Π.δ/γμα 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα», όπως ισχύει (Α' 98).

2. Το Π.δ/γμα 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα», όπως ισχύει (Α' 98). Αριθμ. 78030/30.12.2014 Καθορισμός ενιαίου ποσού ετήσιας συνδρομής και ενιαίου ανταποδοτικού τέλους ανά παρεχόμενη υπηρεσία στα μέλη των Επιμελητηρίων, που απολαμβάνουν τις εν λόγω υπηρεσίες και ρύθμιση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Μαρούσι, Σεπτεμβρίου 2013 Αρ. Πρωτ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου

Διαβάστε περισσότερα

(Γνωστοποιήσεις) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

(Γνωστοποιήσεις) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 3.7.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 151/25 V (Γνωστοποιήσεις) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων Πρόγραμμα Πολιτισμός (2007-2013) Υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΚΑΙ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ» 2007-2013

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 13.4.2015 JOIN(2015) 10 final 2015/0073 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Οκτωβρίου Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Οκτωβρίου Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 17 o Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012 30-31 Οκτωβρίου 2012 Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα Έντιμε Κύριε Υπουργέ, Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (Όπως τροποποιήθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία τον Ιανουάριο του 2015) 1. ΙΔΡΥΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ 1. Το Δίκτυο Αιρετών Ελληνικής καταγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ. ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ Απρίλιος 2012 Ανάλυση της Τοπικής Αγοράς Εργασίας 1. Περιγραφή των βασικών χαρακτηριστικών της περιοχής παρέμβασης στην οποία θα εφαρμοστεί το προτεινόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την ενδεχόμενη αναθεώρηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 764/2008 περί αμοιβαίας αναγνώρισης

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την ενδεχόμενη αναθεώρηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 764/2008 περί αμοιβαίας αναγνώρισης Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την ενδεχόμενη αναθεώρηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 764/2008 περί αμοιβαίας αναγνώρισης Τα πεδία με αστερίσκο () είναι υποχρεωτικά. Όνομα Ηλεκτρονική διεύθυνση Εισαγωγή 1

Διαβάστε περισσότερα

«Οργανισµός της Γενικής Γραµµατείας Βιοµηχανίας» και του Π.. 189/95 (ΦΕΚ

«Οργανισµός της Γενικής Γραµµατείας Βιοµηχανίας» και του Π.. 189/95 (ΦΕΚ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ /νση Βιοµηχανικής Χωροθεσίας & Περιβάλλοντος Τµήµα Β Ταχ. ιεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Προτεραιότητες για την περίοδο

Προτεραιότητες για την περίοδο Προτεραιότητες για την περίοδο 2014-2019 Ποιοί είμαστε Είμαστε η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης και η δράση μας αναπτύσσεται με γνώμονα ένα κεντροδεξιό πολιτικό όραμα. Είμαστε η Κοινοβουλευτική

Διαβάστε περισσότερα

Συζητάμε σήμερα για την πράσινη επιχειρηματικότητα, ένα θέμα πού θα έπρεπε να μας έχει απασχολήσει πριν από αρκετά χρόνια.

Συζητάμε σήμερα για την πράσινη επιχειρηματικότητα, ένα θέμα πού θα έπρεπε να μας έχει απασχολήσει πριν από αρκετά χρόνια. Ομιλία του Προέδρου του ΣΘΕΒ κ. Νίκου Ρώμνιου με θέμα Πράσινη Επιχειρηματικότητα στην Εκδήλωση της ΕΕΔΕ (Τμήμα Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος) με θέμα «Πράσινη Επιχειρηματικότητα Περιβαλλοντικά Πρότυπα»

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ: Άννα Διανά ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ: 3 ΑΘΗΝΑ 6/11/2015 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Πρόσκληση κάλεσμα της Υπουργού Εργασίας για τη στήριξη άνεργων νέων και την καταπολέμηση της παιδικής φτώχιας

Θέμα: Πρόσκληση κάλεσμα της Υπουργού Εργασίας για τη στήριξη άνεργων νέων και την καταπολέμηση της παιδικής φτώχιας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: ευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 Θέμα: Πρόσκληση κάλεσμα της Υπουργού Εργασίας για τη στήριξη άνεργων νέων και την καταπολέμηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ: Άννα Διανά ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ: 7 ΑΘΗΝΑ 4/12/2015 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ 2009 (οριστικά στοιχεία)

ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ 2009 (οριστικά στοιχεία) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Μείωση κατά 5,6 ποσοστιαίες μονάδες της ετήσιας πληρότητας κλινών κατά το, σε σχέση με το ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» - ΕΠΑΝ ΙΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» - ΕΠΑΝ ΙΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» - ΕΠΑΝ ΙΙ Πρόγραµµα - Πράσινες Υποδοµές 2010 ΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

«Πρόγραμμα Erasmus+»

«Πρόγραμμα Erasmus+» «Πρόγραμμα Erasmus+» Πρόγραμμα Erasmus ΠEΜΠΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2018 Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 Τμήματα Καρδίτσας / ΤΕΙ Θεσσαλίας ΤΕΙ Λάρισας - Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Αχιλλέας ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Αχιλλέας

Διαβάστε περισσότερα

Τρίπολη, Αριθ,.Πρωτ ΑΠΟΦΑΣΗ

Τρίπολη, Αριθ,.Πρωτ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΆ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΆ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΤΑΜΕΊΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Τρίπολη, 18-3-2015

Διαβάστε περισσότερα

ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Ιανουάριος 2014 έως Δεκέμβριος 2014 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΟΧΟΣ 200,000 ΜΑΣ

ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Ιανουάριος 2014 έως Δεκέμβριος 2014 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΟΧΟΣ 200,000 ΜΑΣ 1 ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ιανουάριος 2014 έως Δεκέμβριος 2014 300,000 ΣΤΟΧΟΣ 200,000 ΜΑΣ 100,000 Η ένταξη στην αγορά εργασίας ανέργων που ανήκουν

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΏΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΏΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ) Πολυδεύκης Παπαδόπουλος ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΏΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ) 1950 9 Μαΐου Ο Ρομπέρ Σουμάν, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, εκφωνεί έναν σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ : 4ΙΗΘΚ-Σ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΑΔΑ : 4ΙΗΘΚ-Σ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 27 Οκτωβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Αριθ Πρωτ:62429 ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδικα οχήματα. Μονάδα : Χιλιάδες. Drill Down to Area. Μηχανοκίνητο όχημα για μεταφορά προϊόντων. Μοτοσικλέτες (>50cm3)

Οδικα οχήματα. Μονάδα : Χιλιάδες. Drill Down to Area. Μηχανοκίνητο όχημα για μεταφορά προϊόντων. Μοτοσικλέτες (>50cm3) Μονάδα : Χιλιάδες Αυστρία 1978 661.30 2,040.10 8.40 162.40 84.00 3,188.00 208.40 1,139.30 315.70 1979 594.60 2,244.60 8.70 172.50 87.20 3,343.90 179.10 1,090.50 323.60 1980 37.30 2,301.90 9.00 183.70 91.00

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις για υποψηφίους Ευρωβουλευτές

Ερωτήσεις για υποψηφίους Ευρωβουλευτές Ερωτήσεις για υποψηφίους Ευρωβουλευτές Στοιχεία υποψηφίου Όνομα * ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Επώνυμο * ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ Κόμμα με το οποίο είναι υποψήφιος/α * ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Δ/νση ηλεκτρονικής επικοινωνίας * Τηλέφωνο * Ιστοσελίδα:

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 25 Ιανουαρίου 2018 Αριθ. Πρωτ. :4226

Αθήνα 25 Ιανουαρίου 2018 Αριθ. Πρωτ. :4226 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Ανεξάρτητη Αρχή Αρμόδιος: Ν. Μακρυδάκης Τμήμα Επικοινωνίας & Διεθνών Σχέσεων Αθήνα 25 Ιανουαρίου 2018 Αριθ. Πρωτ. :4226 Προς: κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Δ/ΣΗΣ ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση: Σταδίου

Διαβάστε περισσότερα

Για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ΠΚΜ (ΟΕΥ)

Για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ΠΚΜ (ΟΕΥ) Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙνση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος email: osyape@otenet.gr www.osyape.gr τηλ. προέδρου: 6932442294 - τηλ. γραμματέα:6977432661 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2013 ΝΟΕΣ ΔΟΕΣ ΤΟΕΣ ΝΟΕΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ. Γραφείο Προέδρου Γραφείο Γενικού Δ/ντή. Συντρόφισσες, σύντροφοι

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2013 ΝΟΕΣ ΔΟΕΣ ΤΟΕΣ ΝΟΕΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ. Γραφείο Προέδρου Γραφείο Γενικού Δ/ντή. Συντρόφισσες, σύντροφοι Συντονιστής Οργανωτικής Γραμματείας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, 106 80 Αθήνα Τηλ.: 210 3665301-03 - Fax: 210 3665089 www.pasok.gr - e-mail: syntonistis@pasok.gr Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2013 ΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1. ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ

Κεφάλαιο 1. ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ Κεφάλαιο 1. ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η Για τον Απολογισμό του Κράτους οικονομικού έτους 2010 Προς Τη Βουλή των Ελλήνων Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές Έχω την τιμή να καταθέσω προς κύρωση

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του

Newsletter Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του Newsletter Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 22η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ (DETROP 2013) Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Θέμα: Τροποποίηση της συγκρότησης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη»

ΑΠΟΦΑΣΗ. Θέμα: Τροποποίηση της συγκρότησης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Ταχ. Δ/νση: Δ. Μποφώρ 7 Ηράκλειο, 13-09 - 2016 71202 - Ηράκλειο Γραφείο Προϊσταμένης Τηλ.: 2813-404500 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Με σηµαντικές παρουσίες Επιµελητηρίων, Εµπορικών Συλλόγων,

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ «Το μετέωρο βήμα των Επιμελητηρίων» Προς: 1.Γραφείο Πρωθυπουργού 2.Υπουργού Ανάπτυξης κου Δένδια 3.Υφυπουργού Ανάπτυξης κου Μηταράκη Υπόψιν: 1.Κ.Ε.Ε.Ε 2.Των κοινοβουλευτικών κομμάτων: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,

Διαβάστε περισσότερα