Τα Ολυμπιακά έργα στο πολεοδομικό συγκρότημα Ηρακλείου και το περιεχόμενο της μελέτης.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τα Ολυμπιακά έργα στο πολεοδομικό συγκρότημα Ηρακλείου και το περιεχόμενο της μελέτης."

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Πρεβελάκη & Γρεβενών Ηράκλειο Κρήτης : (2810) FAX δικτυακός τόπος: www/teetak.gr Ηράκλειο, Δεκέμβριος 2002 «Μελέτη επιπτώσεων των έργων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Ολυμπιακά έργα) στον πολεοδομικό σχεδιασμό του πολεοδομικού συγκροτήματος του Ηρακλείου και η αναγκαιότητα συνέργειας αυτών με έργα που χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. Κρήτης » στο πλαίσιο των Μέτρων 4.1 και 4.2 του Π.Ε.Π. Κρήτης ».

2

3 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τα Ολυμπιακά έργα στο πολεοδομικό συγκρότημα Ηρακλείου και το περιεχόμενο της μελέτης. Εισαγωγή. Κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά και προβλήματα του Ηρακλείου. 1. «Πεταλοειδής» και η συμβολή της με τη λεωφόρο Κνωσού και την Εθν. Αντιστάσεως. 2. Ανισόπεδος κόμβος στην περιοχή που συμβάλλουν οι οδοί Δημοκρατίας, Πεταλοειδούς και Εθνικής Αντιστάσεως και ανάπλαση της λεωφόρου Κνωσού μέχρι το Βενιζέλειο νοσοκομείο. 3. Δυτική περιμετρική οδός του Παγκρητίου σταδίου Ηρακλείου και σύνδεση με Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.). 4. Δυτική παραλιακή λεωφόρος πόλεως Ηρακλείου. 5. Ανισόπεδος κόμβος Γιόφυρου και συνδέσεις (με το οδικό δίκτυο). 6. Ανάπλαση βελτίωση δυτικής εισόδου πόλεως Ηρακλείου και συνδέσεις με το οδικό δίκτυο. 7. Περίφραξη λιμένος (συμπεριλαμβανομένων των έργων ηλεκτροφωτισμού και δενδροφύτευσης). 8. Ανάπλαση ανατολικής εισόδου του Ηρακλείου και σύνδεση του αεροδρομίου με την παραλιακή λεωφόρο μέσω των οδών Ικάρου και Σταδίου. 9. Παγκρήτιο στάδιο Ηρακλείου. 10. Αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή του Παγκρητίου σταδίου και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του. 11. Νέο κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου στην θέση «Δύο Αοράκια» Δημου Νέας Αλικαρνασσού. 12. Αποπεράτωση του έργου «Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου» (Κλειστό Στάδιο Πατελών). 13. Συσχέτιση με το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) Ηρακλείου και τις εγκεκριμένες ή εκπονούμενες πολεοδομικές μελέτες. 14. Συσχέτιση με την προτεινόμενη τροποποίηση του Γ.Π.Σ. Ηρακλείου. 15. Προγραμματισμένα οδικά έργα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). 16. Προτάσεις νέων έργων συμπληρωματικών στα ολυμπιακά έργα.

4 3 Τα Ολυμπιακά έργα στο πολεοδομικό συγκρότημα Ηρακλείου και το περιεχόμενο της μελέτης. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Με την υπ αριθ. 3424/ απόφαση της Προϊσταμένης Διαχείρησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης (ΠΕΠ Κρήτης), ανατέθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (ΤΕΕ/ΤΑΚ) η σύνταξη μελέτης με τίτλο «Μελέτη επιπτώσεων των έργων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Ολυμπιακά έργα) στον πολεοδομικό σχεδιασμό του πολεοδομικού συγκροτήματος του Ηρακλείου και η αναγκαιότητα συνέργειας αυτών με έργα που χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. Κρήτης » στο πλαίσιο των Μέτρων 4.1 και 4.2 του Π.Ε.Π. Κρήτης ». Οι προδιαγραφές για την εκπόνηση της εργασίας περιλαμβάνουν τα παρακάτω θέματα: 1. Ενημέρωση για τα προγραμματισμένα έργα από τους αντίστοιχους φορείς (Υπουργείο Πολιτισμού, Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου κλπ.). 2. Καταγραφή, σχεδιαστική απεικόνιση των παραπάνω έργων. 3. Εντοπισμός προβλημάτων που τυχόν υπάρχουν κατά τον σχεδιασμό και των συντονισμό των έργων. 4. Συσχετισμό των έργων με τον πολεοδομικό σχεδιασμό και ιδιαίτερα με την εκπονούμενη μελέτη τροποποίησης του Γ.Π.Σ. Πολεοδομικού συγκροτήματος Ηρακλείου. Να δοθεί προσοχή στο συσχετισμό των προτεινόμενων χρήσεων γης και ιδιαίτερα των πολεοδομικών κέντρων με τα υπάρχοντα και τα προγραμματιζόμενα οδικά έργα. Θα εξεταστούν και οι προτάσεις για την χωροθέτηση νέων διοικητικών κέντρων. 5. Εξέταση της κυκλοφοριακής εξυπηρέτησης των χρήσεων γης από τα οδικά έργα και την επίδραση των χρήσεων γης στην κυκλοφορία του πολεοδομικού συγκροτήματος Ηρακλείου (συσχέτιση με την κυκλοφοριακή μελέτη Ηρακλείου). 6. Αξιολόγηση των επιπτώσεων, θετικών και αρνητικών, και της δυνατότητας προσαρμογής του σχεδιασμού των έργων στον υφιστάμενο πολεοδομικό σχεδιασμό ή αντίστροφα. Τα Ολυμπιακά έργα και παρεμβάσεις στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Ηρακλείου είναι τα εξής: Α) Στο Νόμο 2947 με τίτλο «Θέματα Ολυμπιακής Φιλοξενίας, Εργων Ολυμπιακής Υποδομής και άλλες διατάξεις» (Φ.Ε.Κ. 228 Α της 9/10/2001) και στο άρθρο 4 (Χωροθέτηση οδικών αξόνων στις Ολυμπιακές Πόλεις) αναφέρονται τα εξής οδικά έργα στο πολεοδομικό συγκρότημα Ηρακλείου: 1. «Πεταλοειδής» και η συμβολή της με τη λεωφόρο Κνωσού και την Εθν. Αντιστάσεως.

5 4 2. Ανισόπεδος κόμβος στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας, Πεταλοειδούς και Εθνικής Αντιστάσεως και ανάπλαση της λεωφόρου Κνωσού μέχρι το Βενιζέλειο νοσοκομείο. 3. Δυτική περιμετρική οδός του Παγκρητίου σταδίου Ηρακλείου και σύνδεση με Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.). 4. Δυτική παραλιακή λεωφόρος πόλεως Ηρακλείου. 5. Ανισόπεδος κόμβος Γιόφυρου και συνδέσεις (με το οδικό δίκτυο). 6. Ανάπλαση βελτίωση δυτικής εισόδου πόλεως Ηρακλείου και συνδέσεις με το οδικό δίκτυο. (Β) Στα Ολυμπιακά έργα υποδομής και αναπλάσεων προστίθενται και τα εξής: 7. Περίφραξη λιμένος (συμπεριλαμβανομένων των έργων ηλεκτροφωτισμού και δενδροφύτευσης). 8. Ανάπλαση ανατολικής εισόδου του Ηρακλείου και σύνδεση του αεροδρομίου με την παραλιακή λεωφόρο μέσω των οδών Ικάρου και Σταδίου. 9. Παγκρήτιο στάδιο Ηρακλείου. 10. Αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή του Παγκρητίου σταδίου και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του. 11. Νέο κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου στην θέση «Δύο Αοράκια» Δημου Νέας Αλικαρνασσού. 12. Αποπεράτωση του έργου «Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου» (Κλειστό Στάδιο Πατελών). Για κάθε έργο εξετάζεται η σχέση του με τον υφιστάμενο πολεοδομικό σχεδιασμό, τα τυχόν προβλήματα στον σχεδιασμό του και οι πολεοδομικές και κυκλοφοριακές επιπτώσεις και η δυνατότητα προσαρμογής του σχεδιασμού του έργου στον υφιστάμενο πολεοδομικό σχεδιασμό ή αντίστροφα.

6 5 Εισαγωγή Κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά και προβλήματα. Τα κύρια κυκλοφοριακά προβλήματα του Ηρακλείου εντοπίζονται στην πλήρη απουσία ενός οργανωμένου οδικού δικτύου και στην έλλειψη επαρκών χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, οφείλονται δε, στην ύπαρξη μη υλοποιήσιμων σχεδίων και στη μη έγκαιρη θεσμοθέτηση και εφαρμογή των πολεοδομικών σχεδίων (εκκρεμούν πράξεις εφαρμογής επί χρόνια). Εξ αιτίας της έλλειψης διανοιγμένων οδών, ο κυκλοφοριακός φόρτος από τις τοπικές οδούς (μερικώς διανοιγμένοι οδοί, παλαιές ατραποί), διοχετεύεται άμεσα στις δύο κύριες αρτηρίες που διασχίζουν το πολεοδομικό συγκρότημα από το Γάζι (δύση) προς αερολιμένα (ανατολή) (62 Μαρτύρων-Ικάρου) και από το λιμένα (βορράς) προς την ενδοχώρα (νότο) (Εθν. Αντιστάσεως- Κνωσού). Η προβλεπόμενη από το 1958, περιφερειακή οδός (πεταλοειδής), που θα παραλάμβανε τον κυκλοφοριακό φόρτο από και προς στα (τότε) προάστια και θα διέτρεχε την πόλη παράλληλα και σε απόσταση με τα τείχη, δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί. Με το νέο Γ. Π. Σ. Συγκροτήματος Ηρακλείου η πεταλοειδής αντιμετωπίζεται ως αρτηρία που θα παραλαμβάνει τις μετακινήσεις ώστε το οδικό δίκτυο του Ιστορικού Κέντρου να λειτουργεί με ήπιας και μη διαμπερούς μορφής κυκλοφορία.

7 6 Με τη ραγδαία ανάπτυξη της πόλης το ρόλο της περιφερειακής οδού διαδραματίζει πλέον η εθνική οδός, η οποία ουσιαστικά λειτουργεί ως κλειστός αστικός αυτοκινητόδρομος και ως προς τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και ως προς τον εξοπλισμό της. Για τον λόγο αυτό ίσως είναι σκόπιμο να αποχαρακτηρισθεί από εθνική οδό και να διερευνηθεί η δυνατότητα νέας χάραξης παρακαμπτηρίου οδού νοτίως του πολεοδομικού συγκροτήματος η οποία θα συνδεθεί άμεσα με την νέα οδό Σκαλανίου- ΒΙΠΕ Λιμένας. Με τη λύση αυτή, ένα μεγάλο τμήμα της κυκλοφοριακής ροής (προς λιμένα και ενδοχώρα) δεν θα επιβαρύνει πλέον τον άξονα Λεωφ. Κνωσού - Εθν. Αντιστάσεως που διεκπεραιώνει σήμερα αυτές τις διαδρομές. Με την ένταξη του Ηρακλείου στις Ολυμπιακές πόλεις, προβλέπεται μεταξύ άλλων, η βελτίωση των οδικών προσβάσεων στο πολεοδομικό συγκρότημα. Παρακάμπτοντας τις κατευθύνσεις του πολεοδομικού σχεδιασμού, αλλά και την διεθνή πρακτική σε μελέτες αστικού οδικού δικτύου, πρόκειται να κατασκευασθούν ανισόπεδοι κόμβοι σε διάφορα σημεία του αστικού ιστού, αποκόπτοντας πλήρως την επικοινωνία πεζών και οχημάτων μεταξύ των αστικών περιοχών που βρίσκονται εκατέρωθεν των κόμβων. Τα έργα αυτά αποτελούν στην πλειοψηφία τους σημειακές παρεμβάσεις, λόγω της αδυναμίας ένταξης τους σε ένα οργανωμένο οδικό δίκτυο εξ αιτίας της απουσίας ολοκληρωμένων κυκλοφοριακών μελετών, της πρακτικής δυσκολίας διάνοιξης των προβλεπομένων από τα εγκεκριμένα σχέδια οδών και της έλλειψης οργανωμένων χώρων στάθμευσης. Oι μελέτες των Ολυμπιακών Έργων πρέπει να εναρμονίζονται με την υπό εκπόνηση μελέτη τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Ηρακλείου και τη κυκλοφοριακή μελέτη της Παλαιάς Πόλης Ηρακλείου και να ευθυγραμμίζονται με τις αρχές της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης καθώς και με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΚΟΜ (90)218, Agenta 21) που έχουν στόχο την προστασία και την αναβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος.

8 7 1. «Πεταλοειδής» και η συμβολή της με τη λεωφόρο Κνωσού και την Εθν. Αντιστάσεως. Η πεταλοειδής διατρέχει την εκτός των τειχών περιοχή από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, ανατολικά, έως την παραλία στην περιοχή Καράβολα, στα δυτικά. Έχει πλάτος 16 μ. και προβλέπεται από το εγκεκριμένο σχέδιο πόλεως Ηρακλείου, η διάνοιξή της έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και πρόκειται σύντομα να εγκατασταθεί ο εργολάβος της κατασκευής του έργου. Στο ανατολικό τμήμα της η σύνδεση της με τις οδούς λεωφ. Δημοκρατίας και Εθνικής Αντιστάσεως προβλέπεται υπόγεια, εκμεταλλευόμενη την αισθητή υψομετρική διαφορά, κάτω από τη λεωφόρο Κνωσού. Ο ρόλος της αρτηρίας αυτής, είναι εξαιρετικά σημαντικός για την κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη του Ηρακλείου, διότι αποτελεί την μοναδική αρτηρία για την περιοχή περιμετρικά των τειχών από τα Ενετικά τείχη έως την Εθνική Οδό. Από την πρόσφατη μελέτη για την κυκλοφορία της εντός τειχών πόλης (κοινή πρόταση των μελετητών της παλιάς πόλης και του γραφείου Δοκουμετζίδη) προβλέπεται ότι στην περιοχή εντός τειχών και κατά μήκος του αντίστοιχου παραλιακού μετώπου της πόλης δεν θα επιτρέπονται διαμπερείς κινήσεις. Η πρόσβαση οχημάτων θα γίνεται με μονόδρομους σε σχήμα βρόχων. Η πεταλοειδής προβλέπεται να αποτελέσει την κύρια οδό παράκαμψης της

9 8 παλιάς πόλης και συνεπώς πρέπει να ανταποκρίνεται στον προβλεπόμενο αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο. Η εγκεκριμένη μελέτη διαμόρφωσης του δρόμου αυτού προβλέπει την εξής τυπική διατομή: - πεζοδρόμια πλάτους 1,60 μ. - κατασκευή νησίδας πλάτους 3,20 μ. Μέσα στο πλάτος αυτό, όπου υπάρχουν αριστερές στροφές, διαμορφώνεται λωρίδα αναμονής πλάτους 2 μ. - δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 4,80 μ. Η προτεινόμενη από τη μελέτη τυπική διατομή παρουσιάζει τα παρακάτω προβλήματα: Το πλάτος των λωρίδων κυκλοφορίας (4,80 μ.) δεν επαρκεί για την προσωρινή στάθμευση (τροφοδοσία, πελάτες καταστημάτων κατά μήκος της οδού) και συγχρόνως τη διέλευση των υπολοίπων τροχοφόρων (που θα είναι και μεγάλα οχήματα, λόγω της υποχρεωτικής παράκαμψης της Παλαιάς Πόλης μέσω της πεταλοειδούς). Το αποτέλεσμα θα είναι το συνεχές μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας και η αναίρεση στην πράξη του χαρακτήρα της οδού ως παρακαμπτηρίου. ΠΡΟΤΑΣΗ Προτείνεται να μειωθεί το πλάτος της νησίδας σε μ. και να αυξηθεί το πλάτος των λωρίδων κυκλοφορίας σε μ. Στο πλάτος των 6.00 μ. να προβλέπεται λωρίδα στάθμευσης αυτοκινήτων πλάτους 2.25 μ., οπότε το διαθέσιμο πλάτος της λωρίδας κυκλοφορίας φθάνει τα 3.75 μ. Όπου προβλέπονται αριστερές στροφές θα υπάρχει λωρίδα αναμονής και δεν θα υπάρχει λωρίδα στάθμευσης. Στις διασταυρώσεις να γίνει κατάλληλη διαμόρφωση ώστε η στάθμευση να απέχει τουλάχιστον 5.00 μ. από την κάθετη οδό (σύμφωνα και με τον Κ.Ο.Κ.) (βλέπε σχέδιο επόμενης σελίδας: Πρόταση διαμόρφωσης οδοστρώματος Πεταλοειδούς)

10 9

11 10 2. Ανισόπεδος κόμβος στην συμβολή των οδών Δημοκρατίας, Πεταλοειδούς και Εθνικής Αντιστάσεως και ανάπλαση της λεωφόρου Κνωσού μέχρι το Βενιζέλειο νοσοκομείο. Για τον ανισόπεδο κόμβο στην περιοχή που συμβάλλουν οι οδοί Δημοκρατίας, Εθνικής Αντιστάσεως και η Πεταλοειδής, το έργο πρέπι να κατασκευαστεί σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη η οποία δίδει απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων προς τη λεωφόρο Δημοκρατίας, αποφορτίζοντας ταυτόχρονα την κίνηση προς τη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως που αποτελεί και τον κύριο κλάδο του κόμβου. Πιστεύουμε όμως ότι πρέπει να μελετηθεί καλύτερα η κυκλοφοριακή τεχνική του ιδόπεδου τμήματος του κόμβου που καλύπτει τις κινήσεις από λεωφόρο Δημοκρατίας προς Κηπούπολη και από Ατσαλένιο προς Κηπούπολη, ώστε να καταστούν απλούστερες και ασφαλέστερες. Α Ν Α Π Λ Α Σ Η Λ Ε Ω Φ. Κ Ν Ω Σ Ο Υ Η ανάπλαση της λεωφόρου Κνωσού μέχρι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο που αναφέρεται στον τίτλο του έργου δεν περιλαμβάνεται στην εργολαβία κατασκευής των ολυμπιακών έργων. Ο δρόμος αυτός αποτελεί την συνέχεια του ιστορικού άξονα Μουσείου Λ. Δημοκρατίας Κνωσού, και συγχρόνως έχει και μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Η διαμόρφωσή του θα πρέπει να προβλέπει πεζοδρόμια ικανού πλάτους, νησίδα μικρού πλάτους για τον διαχωρισμό των ρευμάτων κυκλοφορίας, λωρίδες στάθμευσης όπου είναι δυνατόν, λωρίδες αναμονής και εφόσον υπάρχει χώρος και ποδηλατόδρομο. Οι πεζόδρομοι είναι δυνατόν να διαπλατυνθούν με την απόδοση σε κοινή χρήση μέρους της πρασιάς των παρόδιων ιδιοκτησιών.

12 11 3. Δυτική περιμετρική οδός του Παγκρητίου σταδίου Ηρακλείου και σύνδεση με Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.). Η μελέτη αφορά στη διαμόρφωση και διαπλάτυνση της περιφερειακής οδού, που βρίσκεται περιμετρικά του Παγκρητίου Σταδίου, με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε αυτό. Ειδικότερα το έργο της διαπλάτυνσης του δρόμου που θα διαμορφωθεί σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας, θα ξεκινήσει από την Σπύρο Μουστακλή και συγκεκριμένα από το σημείο που είναι η συμβολή της οδού με την παραλιακή λεωφόρο, και θα συνεχιστεί σε όλο το οδικό δίκτυο, το οποίο περνά νοτίως του Παγκρητίου Σταδίου και του Κολυμβητηρίου. ΠΡΟΤΑΣΗ Προτείνεται να μην υλοποιηθεί η παράκαμψη νοτίως του Αθλητικού Γυμνασίου που φαίνεται στην μελέτη. Οι ρυμοτομούμενες αίθουσες διδασκαλίας είναι ελαφρές κατασκευές μικρής αξίας και μπορούν να αντικατασταθούν με νέες αίθουσες στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου. Υλοποιώντας την πρόταση αυτή, σε συνδυασμό με τον κόμβο που προτείνει η υπό έγκριση πολεοδομική μελέτη του Δυτικού Πολεοδομικού Κέντρου στη διασταύρωση της λεωφόρου 62 Μαρτύρων με τον δρόμο προς Αγία Μαρίνα, γίνεται ευκολότερη η σύνδεση της Παραλιακής λεωφόρου με την λεωφόρο 62 Μαρτύρων μέσω της οδού που προβλέπεται από την εκπονούμενη πολεοδομική μελέτη ανατολικά του σημερινού πολυκαταστήματος CARREFOUR.

13 12 4. Δυτική παραλιακή λεωφόρος πόλεως Ηρακλείου. Η νέα χάραξη της δυτικής παραλιακής λεωφόρου, που είναι σύμφωνη με τις προβλέψεις του ισχύοντος Γ.Π.Σ., εκτείνεται από το Παγκρήτιο Στάδιο έως την οδό Εφόδου. Σήμερα η κυκλοφοριακή σύνδεση των δύο χώρων, γίνεται μέσω οδού πλάτους 7-8 μέτρων, μη παραλιακή κατά το μεγαλύτερο τμήμα της, ακολουθώντας τον υφιστάμενο πολεοδομικό ιστό, αντιμετωπίζοντας έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Η χάραξ η που προτεί νεται από το ΠΕ.Χ Ω.Δ.Ε. και βρίσκ εται στο στάδι ο της οριστικής μελέτης, έχει μήκος περίπου 1200 μέτρα, πλάτος 21 μέτρα, έχει διαχωριστική τετράμετρη νησίδα και 1.5 μέτρο πεζοδρόμιο εκατέρωθεν. Από τεχνικής πλευράς, το έργο δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται περί το 1 δις δρχ., προκαλεί όμως οξύ κοινωνικό πρόβλημα και αναστάτωση που δημιουργεί στις απαλλοτριωμένες εκτάσεις των γειτονικών οικιστικών ενοτήτων «Τετράγωνο Εφόδου», Καράβολα και Ταμπακαριά. Το «Τετράγωνο της Εφόδου», οι γειτονιές Καράβολα και Ταμπακαριά προήλθαν από καταπατήσεις Δημόσιας έκτασης αμέσως μετά τον πόλεμο και σήμερα έχουν καταλήξει σε δαιδαλώδεις οικισμούς με πολύ μικρά οικόπεδα και με την πλειοψηφία των οικοδομών ακατάλληλες για στέγαση ή πολύ μικρές. Καθένας οικισμός υπολογίζεται ότι περιλαμβάνει κτίσματα τα περισσότερα χωρίς νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει τις διαδικασίες απαλλοτρίωσης τόσο για τη ζώνη μεταξύ αιγιαλού και παραλίας όσο και για τη διαπλάτυνση της παραλιακής στα πλαίσια των έργων για τους αγώνες του Οι κάτοικοι των γειτονιών διεκδικούν τίτλους ιδιοκτησίας, όπως έχει γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις (οδός Γεωργιάδου, εξωτερικά οχυρωματικά έργα νοτίως προμαχώνα Μαρτινέγκο). Για το μείζον θέμα των απαλλοτριώσεων και την επιβεβλημένη ανάγκη μεταστέγασης των κατοίκων των παραπάνω περιοχών ανατέθηκε στην ΔΕΠΟΣ Α.Ε. από το Δήμο Ηρακλείου, στα πλαίσια του θεσμού των «Κοινωνικών Στεγαστικών Έργων Ανάπλασης» (ΚΣΕΑ), η εκπόνηση μελέτης για τη μεταστέγαση των δύο γειτονιών Εφόδου και Καράβολα. Η παραπάνω εταιρία λαμβάνοντας υπ όψιν ότι, η περιοχή απαλλοτρίωσης χωρίζετε σε τρία κτηματολόγια: α) το εντός σχεδίου που είναι μικρό και έχει πληρωθεί, β) το μεταξύ αιγιαλού και παραλίας το οποίο είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου Ηρακλείου, και γ) το εκτός σχεδίου

14 13 στο οποίο έχει κηρυχθεί η απαλλοτρίωση, τον αριθμό των νοικοκυριών, τον αριθμό των κατοίκων, την έκταση της περιοχής, και την αξία γης και κτίσματος της περιοχής, κατέληξε σε εναλλακτικά σενάρια. Λαμβάνοντας υπ όψιν τα προτεινόμενα από τη ΔΕΠΟΣ σενάρια και μετά από αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις μεταξύ αρμοδίων υπηρεσιών και κατοίκων συμφωνήθηκε να δοθούν χρηματικές αποζημίωσης. ΠΡΟΤΑΣΗ Προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου, με δεδομένο ότι στο τμήμα της λεωφόρου από το Παγκρήτιο Στάδιο έως την ΒΡ δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, επείγει άμεσα η στεγαστική αποκατάσταση των κατοίκων των αναφερομένων περιοχών. Υπάρχει η πληροφορία ότι εάν δεν ολοκληρωθούν έγκαιρα οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις στο τέλος της οδού Μάχης Κρήτης είναι πιθανό για την υλοποίηση της παραλιακής λεωφόρου να ακολουθήθεί η χάραξη η παλαιάς εγκεκριμένης μελέτης στο σημείο αυτό (δηλαδή βορειότερα, μπαζώνοντας μέρος της παραλίας). Η λύση αυτή θα είναι καταστροφική για το παραλιακό μέτωπο (ανατολικά της εκβολής του Γιόφυρου) διότι θα αποκόψει την επαφή της πόλης με την θάλασσα, στο τμήμα αυτό και την συνέχεια του παραλιακού μετώπου από τα Ενετικά τείχη μέχρι τον Γιόφυρο. Συνεπώς θα πρέπει να αποκλειστεί η λύση αυτή. Προτείνεται επίσης να μειωθεί το πλάτος της νησίδας σε 1 μ. και να αυξηθεί το πλάτος των λωρίδων κυκλοφορίας σε 8.50 μ. ανά κατεύθυνση. Στο πλάτος των 8.50 μ. να προβλέπεται λωρίδα στάθμευσης αυτοκινήτων πλάτους 2.00 μ. και δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3.25 μ. έκαστη. Όπου προβλέπονται αριστερές στροφές θα υπάρχει λωρίδα αναμονής και δεν θα υπάρχει λωρίδα στάθμευσης. Στις διασταυρώσεις να γίνει κατάλληλη διαμόρφωση ώστε η στάθμευση να απέχει τουλάχιστον 5.00 μ. από την κάθετη οδό (σύμφωνα και με τον Κ.Ο.Κ.).

15 14 5. Ανισόπεδος κόμβος Γιόφυρου και συνδέσεις (με το οδικό δίκτυο). Στα πλαίσια του έργου αυτού ο υφιστάμενος ισόπεδος κόμβος αναμορφώνεται σε ανισόπεδο. Ειδικότερα η λεωφόρος 62 Μαρτύρων ανυψώνεται με γέφυρα μήκους 310μ. και πλάτους 12.50μ. (που ξεκινάει 150μ. μετά το κατάστημα παιχνιδιών JUMBO) ώστε να αποκτήσει ανεξάρτητη και απευθείας κίνηση προς το Γάζι και αντιστρόφως. Κάτω από τη γέφυρα διαμορφώνεται ένας ισόπεδος κόμβος ώστε να γίνεται κανονικά η κίνηση των οχημάτων από και προς την ενδοχώρα.

16 15 6. Ανάπλαση βελτίωση δυτικής εισόδου πόλεως Ηρακλείου και συνδέσεις με το οδικό δίκτυο. Η μελέτη αφορά την διαμόρφωση της λεωφόρου 62 Μαρτύρων από τον ανισόπεδο κόμβο Γιόφυρου έως τον κόμβο Ξεροπόταμου σε δρόμο με 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, νησίδα και πεζοδρόμια. Δεν προβλέπονται από τη μελέτη οι χαράξεις των παράπλευρων δρόμων της λεωφόρου 62 Μαρτύρων που θα δώσουν πρόσβαση στα καταστήματα. Ο κόμβος Ξεροπόταμου παραμένει όπως είναι σήμερα. Οι εκπονούμενες πολεοδομικές μελέτες των περιοχών Δυτικό Πολεοδομικό Κέντρο, Εσταυρωμένου και Αγίας Μαρίνας προβλέπουν την λεωφόρο 62 Μαρτύρων με συνολικό πλάτος 40 μ. στο οποίο περιλαμβάνονται και οι παράπλευροι οδοί τοπικής κυκλοφορίας (σύμφωνα με τις οδηγίες της Περιφερειακής Δ/νσης του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.). Στην μελέτη του ολυμπιακού έργου δεν περιλαμβάνονται οι παράπλευροι οδοί (πιθανώς για λόγους κόστους απαλλοτριώσεων), και αυτό θεωρούμε ότι αποτελεί σοβαρή έλλειψη. Επιπλέον το ισχύον Γ.Π.Σ. Ηρακλείου και η πολεοδομική μελέτη του Δυτικού Πολεοδομικού Κέντρου προβλέπουν την κατάργηση του σημερινού κόμβου Ξεροπόταμου και την μεταφορά του δυτικότερα στην συμβολή της λεωφόρου 62 Μαρτύρων και του δρόμου προς Αγία Μαρίνα (Τσαλικάκι). Η ίδια πολεοδομική μελέτη προβλέπει την διάνοιξη δρόμου ανατολικά από το σημερινό πολυκατάστημα CARREFOUR, από τον χώρο του σημερινού Αθλητικού Γυμνασίου στην παραλία (από όπου περνά η δυτική παραλιακή λεωφόρος, που είναι ολυμπιακό έργο), μέχρι την συμβολή του δρόμου αυτού με την λεωφόρο 62 Μαρτύρων και την διαμόρφωση νέου κόμβου στο σημείο αυτό. Ο κόμβος αυτός θα εξυπηρετεί και την κίνηση προς Αγία Μαρίνα. ΠΡΟΤΑΣΗ Να επεκταθεί η μελέτη της λεωφόρου 62 Μαρτύρων προς τα δυτικά (100 μ. περίπου) και να προβλεφθεί η κατάργηση του σημερινού κόμβου Ξεροπόταμου και η δημιουργία του νέου κόμβου όπως περιγράφεται παραπάνω. (βλέπε και στην παράγραφο 14 για την πρόταση νέου δρόμου από τον κόμβο αυτό κατά μήκος της δυτικής όχθης του Ξεροπόταμου μέχρι τον δρόμο προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο).

17 16 7. Περίφραξη λιμένος (συμπεριλαμβανομένων των έργων ηλεκτροφωτισμού και δενδροφύτευσης). Το έργο περιλαμβάνει και την διαμόρφωση του παραλιακού δρόμου από τον κόμβο με την οδό Μποφώρ μέχρι τον κόμβο με τον χείμαρρο Κατσαμπά, με πρόβλεψη δρόμου 2 λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, νησίδας και λωρίδων στάθμευσης όπου υπάρχει αρκετός χώρος. Η διαμόρφωση της στάθμευσης αυτής είναι σημαντική για την εξυπηρέτηση και των αναγκών των επισκεπτών του κέντρου του Ηρακλείου (δυνατότητα πρόσβασης με τα πόδια ή με το αστικό λεωφορείο) και μελλοντικά για την εξυπηρέτηση της κίνησης του δικαστικού μεγάρου που προγραμματίζεται στην περιοχή αυτή. Ο δρόμος αυτός αποτελεί την κύρια πρόσβαση προς και από το λιμάνι. Η κυκλοφορία του λιμανιού και ιδιαίτερα των μεγάλων οχημάτων προβλέπεται από το Γ.Π.Σ. και τις κυκλοφοριακές μελέτες (Ηρακλείου και παλιάς πόλης) να διοχετεύεται μέσω του δρόμου πάνω στον χείμαρρο Κατσαμπά και του κόμβου Κατσαμπά στην Νέα Εθνική Οδό και στον νέο δρόμο προς Σκαλάνι Βιάννο. Επίσης από το ισχύον Γ.Π.Σ. προβλέπεται να μην επιτρέπεται η κίνηση των μεγάλων οχημάτων κατά μήκος της παραλίας εντός τειχών. Η σημασία του παραλιακού δρόμου στο τμήμα αυτό μεγαλώνει σε συνδυασμό με την πρόταση της κυκλοφοριακής μελέτης της παλιάς πόλης για τον αποκλεισμό των διαμπερών κινήσεων σε όλη την έκταση της εντός τειχών πόλης και του αντίστοιχου παραλιακού μετώπου. 8. Ανάπλαση ανατολικής εισόδου του Ηρακλείου και σύνδεση του αεροδρομίου με την παραλιακή λεωφόρο μέσω των οδών Ικάρου και Σταδίου. Θεωρούμε ότι ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί κυρίως την ανάγκη διάνοιξης δρόμου στο παραλιακό τμήμα της Νέας Αλικαρνασσού και την σύνδεσή του με την λεωφόρο Ικάρου. Μπορεί να αποτελέσει δευτερεύουσα σύνδεση μεταξύ λιμανιού και αεροδρομίου (η κύρια σύνδεση θα είναι μέσω του Κατσαμπά και της Νέας Εθνικής Οδού). Θα πρέπει να δοθεί προσοχή στον σχεδιασμό του δρόμου αυτού ώστε να μην αποκόπτει την πόλη από το παραλιακό μέτωπο (χαμηλότερες ταχύτητες κυκλοφορίας, ύπαρξη πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, λωρίδων στάθμευσης, μελλοντικής λωρίδας τράμ κλπ.).

18 17 9. Παγκρήτιο στάδιο Ηρακλείου. Με βάση το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου θα διεξαχθούν 16 προκριματικοί αγώνες ποδοσφαίρου και το Στάδιο ήδη ανακατασκευάζεται. Θα έχει συνολική χωρητικότητα θεατών και θα περιλαμβάνει τα εξής: - Γήπεδο ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα. - Στίβο 400 μ. με ελαστικό τάπητα 8 διαδρομών. - Στέγαστρο θεατών. - Ηλεκτροφωτισμό / ηλεκτρονικούς πίνακες. - Βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου - Χώροι στάθμευσης. - Γενικό Ιατρείο. - Κολυμβητική δεξαμενή και δεξαμενή εκμαθήσεως. - Κλειστό στίβο (ευθεία στίβου). - Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. - Αίθουσα ενόργανης γυμναστικής. - Χώροι εξυπηρετήσεων κάτω από τις κερκίδες. Στην αρχική μελέτη δεν προβλεπόταν αρκετοί χώροι στάθμευσης. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εξασφάλιση μεγάλου αριθμού θέσεων στάθμευσης για το στάδιο, του οποίου η χωρητικότητα είναι πολύ μεγάλη ( θεατές). Οι χώροι αυτοί μπορούν να τοποθετηθούν στις εκτάσεις που προβλέπεται να απαλλοτριωθούν γύρω από το στάδιο, ώστε να μην παρουσιάζεται το φαινόμενο της κατάληψης των επιφανειών κυκλοφορίας και της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλος αριθμός θεατών. 10. Αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή του Παγκρητίου σταδίου και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του. Το ΤΕΕ ΤΑΚ είχε αναθέσει σε Ομάδα Εργασίας το έτος 1999 να διαμορφώσει προτάσεις για το Δυτικό Παραλιακό Μέτωπο Ηρακλείου. Μεταξύ των προτάσεων αυτών σε πρώτη προτεραιότητα ήταν η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής του Παγκρητίου Σταδίου ώστε να εξασφαλίζεται η απορροή των ομβρίων που εμποδίζεται σήμερα από την περίφραξη και την κατασκευή του σταδίου. Το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία Γιόφυρου» έχει ενταχθεί στην ΣΑΕ (Συλλογική Απόφαση Έργων) σύμφωνα με δημοσίευμα της 26/11/02. Το έργο περιλαμβάνει α) την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας Γιόφυρου β) την αντιπλημμυρική προστασία του Παγκρητίου Σταδίου και γ) την διευθέτηση έργων προστασίας στον Ξεροπόταμο.

19 Νέο κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου στην θέση «Δύο Αοράκια» Δήμου Νέας Αλικαρνασσού. Πρόκειται για ένα σύγχρονο γυμναστήριο, με δυνατότητα να φιλοξενεί αθλητικές οργανώσεις στα αγωνίσματα: Χάντμπολ, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Γυμναστική, Άρση Βαρών και γενικά Βαρέων Αθλημάτων. Θα έχει συνολική χωρητικότητα θεατών και θα περιλαμβάνει τα εξής: - Το κυρίως γυμναστήριο (το οποίο με κεντρικό διαχωριστικό έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης προπόνησης σε δύο γήπεδα μπάσκετ και δύο γήπεδα βόλεϊ). - Την αίθουσα προπόνησης - Τους βοηθητικούς χώρους ( 8 αποδυτήρια, 2 σάουνες, φουαγιέ αθλητών, αίθουσα αθλητών, ιατρικό κέντρο, φουαγιέ, αίθουσα συνεντεύξεων και πυρήνες υγιεινής). Από τη μακέτα παρατηρείται ότι οι χώροι στάθμευσης είναι ελάχιστοι και θα πρέπει να επανεξεταστούν. 12. Αποπεράτωση του έργου «Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου» (Κλειστό Στάδιο Πατελών). Το έργο είναι ημιτελές από το Μετά την αποπεράτωσή του θα περιλαμβάνει: - Στο ισόγειο, αίθουσα αθλητικού χώρου και άλλων δραστηριοτήτων για άτομα με ειδικές ανάγκες. - Στον πρώτο όροφο, γραφεία - Στον δεύτερο όροφο, χώρος για άθληση και πολιτιστικές εκδηλώσεις με κερκίδα για 100 θεατές. Θα πρέπει να επανεξεταστούν οι χώροι στάθμευσης.

20 Συσχέτιση με το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) Ηρακλείου και τις εγκεκριμένες ή εκπονούμενες πολεοδομικές μελέτες. Σε γενικές γραμμές τα ολυμπιακά έργα συμφωνούν με τις χρήσεις γης και το κυκλοφοριακό δίκτυο που προβλέπει το ισχύον Γ.Π.Σ. Ασυμφωνίες παρατηρούνται στα εξής σημεία: Α) Από το Γ.Π.Σ. προβλέπεται η κατάργηση του σημερινού κόμβου Ξεροπόταμου και η μετατόπισή του, δυτικότερα, στην σημερινή διασταύρωση προς Αγία Μαρίνα., και η σύνδεση με δρόμο προς την παραλία (στον χώρο του σημερινού Αθλητικού Γυμνασίου). Το ίδιο προβλέπει και η εκπονούμενη πολεοδομική μελέτη του «Δυτικού Πολεοδομικού Κέντρου». Β) Η χάραξη της δυτικής παραλιακής λεωφόρου όπως φαίνεται στα σημερινά σχέδια είναι σύμφωνη με τις προβλέψεις του ισχύοντος Γ.Π.Σ. Όμως, όπως αναφέρεται στην παρ. 4 για την Δυτική παραλιακή λεωφόρο, υπάρχει η πληροφορία ότι εάν δεν ολοκληρωθούν έγκαιρα οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις στο τέλος της οδού Μάχης Κρήτης είναι πιθανό η χάραξη της παραλιακής λεωφόρου να ακολουθήσει την χάραξη της παλαιάς εγκεκριμένης μελέτης στο σημείο αυτό (δηλαδή βορειότερα, επιχωματώνοντας μέρος της παραλίας). Η λύση αυτή θα είναι καταστροφική για το παραλιακό μέτωπο στην ζώνη αυτή (ανατολικά της εκβολής του Γιόφυρου) διότι θα αποκόψει την επαφή της πόλης με την θάλασσα και την συνέχεια του παραλιακού μετώπου από τα τείχη μέχρι τον Γιόφυρο. Συνεπώς θα πρέπει να αποκλειστεί η λύση αυτή. Γ) Η κυκλοφορία κατά μήκος του παραλιακού μετώπου εντός τειχών προβλέπεται να είναι ήπια και να μην επιτρέπονται μεγάλα οχήματα. Από την πρόσφατη μελέτη για την κυκλοφορία της εντός τειχών πόλης (κοινή πρόταση των μελετητών της παλιάς πόλης και του γραφείου Δοκουμετζίδη) προβλέπεται ότι στην περιοχή εντός τειχών και κατά μήκος του αντίστοιχου παραλιακού μετώπου της πόλης δεν θα επιτρέπονται διαμπερείς κινήσεις. Η πρόσβαση οχημάτων θα γίνεται με μονόδρομους σε σχήμα βρόχων. Η πρόταση αυτή σημαίνει ότι από την δυτική παραλιακή λεωφόρο τα οχήματα θα ακολουθούν υποχρεωτικά τις οδούς Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Εφόδου και Μίνωος για να παρακάμψουν την παλιά πόλη. Επειδή οι δρόμοι αυτοί δεν προτείνονται να είναι ταχείας κυκλοφορίας, δεν συντρέχει λόγος η δυτική παραλιακή λεωφόρος να είναι ταχείας κυκλοφορίας (όπως είναι τώρα σχεδιασμένη, με 4 λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3,50 μ. και νησίδα 4 μ.). Συνεπώς πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα και η διατομή της δυτικής παραλιακής λεωφόρου με στενότερες λωρίδες (3.25 μ., όπως στην οδό Εθνικής Αντίστασης και νησίδα πλάτους 1 μ. αντί 4 μ.) και πρόβλεψη χώρων παρόδιας στάθμευσης, ώστε να διατηρούνται ελεύθερες χωρίς στάθμευση οι 4 λωρίδες κυκλοφορίας. Κοντά στα τείχη (μεταξύ Μίνωος και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου) θα πρέπει να γίνει διαφορετική διαμόρφωση παραχωρώντας περισσότερο χώρο για τους πεζούς. Πεζόδρομος μεγαλύτερου πλάτους, ποδηλατόδρομος, πράσινο και πιθανώς λωρίδα για κίνηση τραμ μπορεί να γίνει κατά μήκος του παραλιακού μετώπου εφόσον είναι ελεύθερο (μεταξύ γραμμών αιγιαλού και παραλίας) ή με ανάλογη αύξηση του συνολικού πλάτους της δυτικής παραλιακής λεωφόρου.

21 Συσχέτιση με την εκπονούμενη μελέτη τροποποίησης του Γ.Π.Σ. Ηρακλείου. Η Β φάση της μελέτης τροποποίησης του Γ.Π.Σ. Ηρακλείου έχει ολοκληρωθεί και έχουν δοθεί και οι γνωμοδοτήσεις των φορέων προς το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Η επόμενη φάση που επίκειται είναι η οριστικοποίηση των προτάσεων της μελέτης από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Στην πρόταση της Β φάσης της μελέτης παρατηρούμε τις εξής ασυμφωνίες με τα προγραμματιζόμενα Ολυμπιακά έργα: 1. Δεν χαρακτηρίζεται ως βασική αρτηρία ολόκληρη η πεταλοειδής οδός. Συγκεκριμένα το τμήμα της οδού Εθνικής Αντίστασης από την διασταύρωση με την Γ. Παπανδρέου μέχρι την συμβολή της με την οδό Δημοκρατίας και το τμήμα από την διασταύρωση με την οδό Δημοκρατίας μέχρι την οδό Εθνικής Αντίστασης δεν έχουν χαρακτηρισμό ως αρτηρία ή συλλεκτήρια. Επίσης το τμήμα της πεταλοειδούς (οδός Ε.Ο.Κ. -Σμπώκου) από την οδό Ακαδημίας μέχρι την Δημοκρατίας χαρακτηρίζεται ως συλλεκτήρια οδός, ενώ θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως αρτηρία, όπως το υπόλοιπο τμήμα (Ε.Ο.Κ. Μίνωος) από την οδό Ακαδημίας μέχρι την θάλασσα. 2. Στον κόμβο Ξηροπόταμου ακολουθεί τις προβλέψεις της εκπονούμενης πολεοδομικής μελέτης (ορθώς) και καταργεί τον σημερινό κόμβο Ξηροπόταμου, Στον κόμβο αυτό προτείνεται διόρθωση του εκπονούμενου Ολυμπιακού έργου (βλέπε αρ. 6. Ανάπλαση βελτίωση δυτικής εισόδου πόλεως Ηρακλείου και συνδέσεις με το οδικό δίκτυο). 3. Ο δρόμος κατά μήκος του παραλιακού μετώπου εντός τειχών χαρακτηρίζεται ως αρτηρία, ενώ από το ισχύον Γ.Π.Σ. χαρακτηρίζεται ως συλλεκτήριος μικρότερης σημασίας και η κυκλοφοριακή πρόταση για την παλιά πόλη προτείνει την απαγόρευση των διαμπερών κινήσεων μέσα από την παλιά πόλη (βλέπε και παρ. 13 Γ). 4. Δεν προβλέπεται συλλεκτήριος ή αρτηρία για το έργο με αρ. 8., Ανάπλαση Aνατολικής εισόδου του Ηρακλείου και σύνδεση του αεροδρομίου με την παραλιακή λεωφόρο μέσω των οδών Ικάρου και Σταδίου. Οι ασυμφωνίες πρέπει να ληφθούν υπ όψη και να διορθωθούν σύμφωνα με τα παραπάνω, κατά την εκπόνηση της τρίτης φάσης της μελέτης τροποποίησης του Γ.Π.Σ. Ηρακλείου. 15. Προγραμματισμένα οδικά έργα στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Α) Ανισόπεδος κόμβος Νέας Εθνικής οδού Κνωσου - Παπαναστασίου Προτείνεται να εφαρμοστεί η λύση του γραφείου Μελετών Βαρδουλάκη & συνεργάτες ΕΠΕ με τις παρακάτω προτάσεις βελτίωσης: 1. Πρόσβαση στην Εθνική Οδό από τη οδό Παπαναστασίου. 2. Δημιουργία πρόσθετης λωρίδας αναμονής στην λεωφόρο Κνωσού στον κόμβο προς τον Άγιο Νικόλαο. Β) Κατασκευάζεται ο δεύτερος κλάδος του Β.Ο.Α.Κ. βόρεια από τον σημερινό κλάδο μεταξύ των κόμβων Γιόφυρου και Κατσαμπά, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται ο δεύτερος κλάδος της γέφυρας Μπεντεβή. Το Νοέμβριο του 2002 παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα του δεύτερου κλάδου (2 λωρίδες, λωρίδα για στάθμευση ανάγκης και διαχωριστικό τοιχείο μεταξύ των κλάδων) από τον κόμβο Γιόφυρου μέχρι λίγο πρίν τον σημερινό ισόπεδο κόμβο με την οδό Παπαναστασίου).

22 Προτάσεις νέων έργων συμπληρωματικών στα ολυμπιακά έργα. Α. ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΞΕΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ 62 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΧΑΡΑΞΗ Προτείνεται η κατασκευή νέου δρόμου κατά μήκος του Ξεροπόταμου στο πρανές της δυτικής όχθης του. Ο δρόμος αυτός θα ξεκινά από την λεωφόρο 62 Μαρτύρων, θα χρησιμοποιεί την υφιστάμενη χάραξη δρόμου προς το εγκαταλελειμμένο λατομείο στο δυτικό πρανές του Ξεροπόταμου, θα περνά από την υφιστάμενη διάβαση κάτω από την Νέα Εθνική Οδό δίπλα στον Ξεροπόταμο και θα συνδέεται με τον υπάρχοντα δρόμο πρόσβασης προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με την υπάρχουσα ισόπεδη σύνδεση απέναντι από το πολυκατάστημα MAKRO νότια της Νέας Εθνικής οδού. ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Α) Η ικανοποιητική σύνδεση του Παγκρήτιου Σταδίου (υπό κατασκευή) με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (βασικός λόγος ένταξης στα Ολυμπιακά έργα). Β) Η οδική σύνδεση των περιοχών των Δήμων Γαζίου και Ηρακλείου [Λίντο, Ξεροπόταμος, Δυτικό Πολεοδομικό Κέντρο (περιοχή όπου εκπονείται πολεοδομική μελέτη), Αμμουδάρα, Αγάκου μετόχι, Αγία Μαρίνα (περιοχή όπου εκπονείται πολεοδομική μελέτη), Αγιος Δημήτριος, Πανεπιστήμιο, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο] νότια και βόρεια από την νέα εθνική οδό, που σήμερα διαχωρίζονται από την νέα εθνική οδό και δεν συνδέονται ικανοποιητικά μεταξύ τους. Γ) Η αποφόρτιση του κυκλοφοριακού φόρτου του κόμβου Γιόφυρου και ιδιαίτερα του τμήματος του δρόμου προς Μεσσαρά από την λεωφόρο 62 Μαρτύρων μέχρι την διακλάδωση προς ΤΕΙ, όπου παρατηρούνται μεγάλοι φόρτοι, κυκλοφοριακή συμφόρηση και καθυστερήσεις. Τα προβλήματα αυτά αναμένεται να ενταθούν με την απόδοση στην κυκλοφορία της νέας λεωφόρου από τον κόμβο Γιόφυρου προς την παραλία και το Παγκρήτιο Στάδιο (ολυμπιακό έργο) και την συνεχή αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου. Δ) Επιτυγχάνεται ο σωστός σχεδιασμός του κόμβου της λεωφόρου 62 Μαρτύρων στον Ξεροπόταμο με τις κινήσεις προς την Αμμουδάρα και τα Λινοπεράματα,, την Αγία Μαρίνα, το Παγκρήτιο Στάδιο, και την αναμενόμενη σημαντική κίνηση προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Επισημαίνεται ότι η σημερινή μορφή του κόμβου (όπως προβλέπεται στα Ολυμπιακά έργα του Ηρακλείου) εξυπηρετεί μόνο την κίνηση προς και από την Αμμουδάρα και τα Λινοπεράματα και αγνοεί τις άλλες κινήσεις. Ε) Διευκολύνεται η κυκλοφοριακή σύνδεση με το νέο πολυκατάστημα που προβλέπεται να κατασκευαστεί δίπλα στον Ξεροπόταμο και νότια της λεωφόρου 62 Μαρτύρων. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ Η ΥΠΟ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΕΣ Α) Το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) του πολεοδομικού συγκροτήματος Ηρακλείου προτείνει την κατασκευή του δρόμου αυτού, όπως επίσης και την κατάργηση του σημερινού κόμβου (από το 1988, βλέπε συνημμένο φωτοαντίγραφο).

23 22 Β) Η μελέτη τροποποίησης του εγκεκριμένου Γ.Π.Σ. που εκπονείται τώρα προτείνει την ένταξη στο σχέδιο πόλεως της περιοχής μεταξύ Ξεροπόταμου και Αγίας Μαρίνας με χρήση Γενικής Κατοικίας και Πολεοδομικού Κέντρου. Ο δρόμος αυτός θα εξυπηρετήσει τις χρήσεις αυτές. Γ) Η υπό έγκριση πολεοδομική μελέτη του Δυτικού Πολεοδομικού Κέντρου, προβλέπει την κατάργηση του σημερινού κόμβου και την αντικατάστασή του με κόμβο στην διασταύρωση της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων με τον δρόμο προς Αγία Μαρίνα. Η κυκλοφορία προς Αμμουδάρα και Λινοπεράματα θα γίνεται από τον κόμβο αυτό με δρόμο κάθετο προς την 62 Μαρτύρων ανατολικά του υπάρχοντος ξενοδοχείου. Για την σωστή λειτουργία του κόμβου κρίνεται απαραίτητη η κατά προτεραιότητα διάνοιξη του δρόμου αυτού. Η ίδια μελέτη προβλέπει δρόμο του σχεδίου πόλεως ικανού πλάτους στο τμήμα από την Λ. 62 Μαρτύρων μέχρι την παραλία (δίπλα από το πολυκατάστημα CARREFOUR), που θα εξυπηρετήσει ακόμα καλύτερα την κίνηση μεταξύ Παγκρητίου Σταδίου και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Δ) Στην διαδρομή της προτεινόμενης χάραξης υπάρχει τοπογραφική αποτύπωση που έχει αναθέσει ο Δήμος Γαζίου. ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Α) Στο τμήμα από Λεωφόρο 62 Μαρτύρων μέχρι την διάβαση κάτω από την νέα εθνική οδό χρησιμοποιείται (στο μεγαλύτερο μέρος) η υφιστάμενη χάραξη του υπάρχοντος δρόμου προς το εγκαταλελειμμένο λατομείο. Στο (μικρό) υπόλοιπο τμήμα η χάραξη γίνεται στο πρανές δυτικά του Ξεροπόταμου. Β) Δεν επηρεάζεται το ρέμα του Ξεροπόταμου διότι η χάραξη γίνεται εκτός της κοίτης και των ορίων του ρέματος. Γ) Δεν απαιτούνται δαπανηρά τεχνικά έργα (γέφυρες κλπ.) και αξιοποιείται η υπάρχουσα διάβαση κάτω από την νέα εθνική οδό. Δ) Υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος για την κατασκευή ισόπεδου κόμβου επί της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων (προτείνεται η μελέτη κόμβου κυκλικής μορφής για την εξυπηρέτηση όλων των κινήσεων). Ε) Ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί την πρόσβαση στις αδόμητες ιδιοκτησίες της και η χάραξή του δεν εμποδίζει την μελλοντική πολεοδόμηση της περιοχής, επειδή δίπλα στα ρέματα προβλέπονται χώροι πρασίνου. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Α) Ο δρόμος αυτός είναι αναγκαίος για την ταχύτερη σύνδεση του Παγκρητίου Σταδίου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και για τον λόγο αυτό προτείνεται να ενταχθεί στα Ολυμπιακά Έργα του Ηρακλείου. Επίσης θα συνδέσει περιοχές που σήμερα διχοτομούνται από την νέα εθνική οδό. Β) Είναι εύκολη η κατασκευή του δρόμου με πολύ χαμηλό κόστος λόγω της αξιοποίησης υφισταμένων χαράξεων και διαβάσεων. Γ) Είναι σύμφωνος με τις προβλέψεις του Γ.Π.Σ, Ηρακλείου και της πολεοδομικής μελέτης του δυτικού πολεοδομικού κέντρου.

24 23 Δ) Θα εξυπηρετήσει τις κινήσεις προς Αγία Μαρίνα και προς τις μελλοντικές σημαντικές χρήσεις της περιοχής (Πολεοδομικό Κέντρο, πολυκατάστημα) και θα γίνει σωστός σχεδιασμός του κόμβου 62 Μαρτύρων Ξεροπόταμου. Β. ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΩΣΤΟΣ Στη θέση αυτή υπάρχει ανισόπεδη διάβαση (γέφυρα) πάνω από την Νέα Εθνική Οδό που οδηγεί από την συνέχεια της σημερινής οδού Θερίσσου (στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά) στις περιοχές Μαλάδων και Φοινικιάς, όπου υπάρχουν οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου και η μεγάλη βιοτεχνική περιοχή μεταξύ των δρόμων προς Μαλάδες και προς Φοινικιά. Λόγω των χρήσεων αυτών υπάρχει μεγάλη κίνηση οχημάτων μεγάλου μεγέθους (φορτηγά, μεταφορές λυμάτων κλπ.) που χρησιμοποιούν σήμερα τον κόμβο του Γιόφυρου με ακατάλληλους δρόμους και επιβαρύνουν την κυκλοφορία της περιοχής και τον κυκλοφοριακό φόρτο στον κόμβο Γιόφυρου, που είναι ιδιαίτερα επιβαρημένος. Προτείνεται η κατασκευή προσβάσεων από και προς την Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) στην θέση της υπάρχουσας γέφυρας εκατέρωθεν της Ν.Ε.Ο., ώστε να λειτουργήσει συνολικά σαν νέος κόμβος που θα εξυπηρετήσει τις προαναφερόμενες κινήσεις και την πρόσβαση προς την Ν.Ε.Ο. των περιοχών Κορώνη Μαγαρά, Θερίσσου και Αγ. Ιωάννη Χωστού και θα αποσυμφορήσει τον κόμβο Γιόφυρου, όπου παρατηρούνται καθημερινά φαινόμενα κυκλοφοριακής συμφόρησης. Η κατασκευή των προσβάσεων από και προς την Νέα Εθνική Οδό είναι πολύ εύκολη διότι οι παράλληλοι δρόμοι ευρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με το οδόστρωμα της Ν.Ε.Ο.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Αναγνώριση της περιοχής μελέτης Προβλήματα και ελλείψεις στην κυκλοφοριακή λειτουργία και τις μεταφορικές υποδομές Αυξημένος φόρτος διέλευσης

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Κοιν: Σχετ.: Το με αρ. πρωτ. 319/13-2-2014 έγγραφο της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Προς: Κοιν: Σχετ.: Το με αρ. πρωτ. 319/13-2-2014 έγγραφο της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Μάρκου Μουσούρου 15 Τ.Κ.: 712 01 Ηράκλειο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Στεφανάκη Μ. ΗΛΕΚΤΡ. Δ/ΝΣΗ:: mstefanaki@crete.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα έρευνας Τουρνικιώτης ΕΜΠ Βασενχόβεν Βασιλοπούλου Βασιλειάδης Καρύδη Καφαντάρης Κίτσος Μουζακίτης Πατατούκα

Ομάδα έρευνας Τουρνικιώτης ΕΜΠ Βασενχόβεν Βασιλοπούλου Βασιλειάδης Καρύδη Καφαντάρης Κίτσος Μουζακίτης Πατατούκα Ομάδα έρευνας Παναγιώτης Τουρνικιώτης καθηγητής ΕΜΠ Μαρία Βασενχόβεν Χριστίνα Βασιλοπούλου Βασίλης Βασιλειάδης Ηώ Καρύδη Φάνης Καφαντάρης Βασίλης Κίτσος Σταύρος Μουζακίτης Έλενα Πατατούκα αρχιτέκτονες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ

ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ: Αντιπλημμυρική Προστασία Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, 3.9.2010 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΡΑΧΟΥΛΑ»

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΡΑΧΟΥΛΑ» ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΡΑΧΟΥΛΑ» 1. Προδιαγραφές Μελέτης Η παρούσα τεχνική έκθεση αφορά την παρουσίαση εναλλακτικών λύσεων για την οριστική μελέτη τετρασκελούς

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ : Δήμος Ρεθυμνου. ΘΕΣΗ : Εντός οικισμού Γερανίου, Δήμοτικη Ενότητα Νικηφόρου Φωκά, Δημός Ρεθύμνου.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ : Δήμος Ρεθυμνου. ΘΕΣΗ : Εντός οικισμού Γερανίου, Δήμοτικη Ενότητα Νικηφόρου Φωκά, Δημός Ρεθύμνου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ : ΑΝΕΓΕΡΣΗ 6/ΘΕΣΙΟΥ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΝΙΟΥ ΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟ- ΟΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Τ.Π.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

Ιεράρχηση του αστικού οδικού δικτύου και οδική ασφάλεια

Ιεράρχηση του αστικού οδικού δικτύου και οδική ασφάλεια ΠΣ ΑΤΜ - ΤΕΕ Επιστηµονική Ηµερίδα Παρόδιες χρήσεις γης και διαχείριση προσβάσεων Αθήνα, 26-27 Απριλίου 2001 Ιεράρχηση του αστικού οδικού δικτύου και οδική ασφάλεια Γιώργος Γιαννής Μαθιός Καρλαύτης Ιωάννης

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ: 401/93 Τροποποίηση του Π.Δ. 143/89 που αφορά διατάξεις σχετικές με όρους και προϋποθέσεις εγκαταστάσεως και λειτουργίας αντλιών καυσίμων και κυκλοφοριακής σύνδεσης εγκαταστάσεων μετά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (Τ.Π.Σ.Ε.) ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (Τ.Π.Σ.Ε.) ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (Τ.Π.Σ.Ε.) ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Οι αρμοδιότητες του Τμήματος προκύπτουν είτε από άμεση εκχώρηση, είτε έμμεσα από αρμοδιότητες της

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθέρωση Κατευθύνσεις της Ε.Ε. για τις εμπορευματικές οδικές μεταφορές 5

Απελευθέρωση Κατευθύνσεις της Ε.Ε. για τις εμπορευματικές οδικές μεταφορές 5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ.. 1 1.1. Σχεδιασμός των μεταφορών... 1 1.2. Κατηγοριοποίηση Δομικά στοιχεία των μεταφορών.. 2 1.3. Βασικοί άξονες της Ευρωπαϊκής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ: ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Ο ΟΥΣ Γ. ΧΑΛΚΙ Η ΚΑΙ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ: ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Ο ΟΥΣ Γ. ΧΑΛΚΙ Η ΚΑΙ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΛΕΤΗ: ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Ο ΟΥΣ Γ. ΧΑΛΚΙ Η ΚΑΙ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ Α ΣΤΑ ΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Η µελέτη έχει ως

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Πρόσβασης & Χάρτες

Οδηγίες Πρόσβασης & Χάρτες Οδηγίες Πρόσβασης & Χάρτες Παρακαλούμε δείτε τις αναλυτικές οδηγίες για την εύκολη πρόσβαση στο ξενοδοχείο Lato Boutique από το αεροδρόμιο και το λιμάνι της πόλης του Ηρακλείου, αλλά και αναλυτικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Ε ΘΝΙΚΟ Μ ΕΤΣΟΒΙΟ Π ΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Μ ΟΝΑΔΑ Β ΙΩΣΙΜΗΣ Κ ΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ε ΘΝΙΚΟ Μ ΕΤΣΟΒΙΟ Π ΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Μ ΟΝΑΔΑ Β ΙΩΣΙΜΗΣ Κ ΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Ε ΘΝΙΚΟ Μ ΕΤΣΟΒΙΟ Π ΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Μ ΟΝΑΔΑ Β ΙΩΣΙΜΗΣ Κ ΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Χάραξη συνδυασμένης πολεοδομικής και κυκλοφοριακής στρατηγικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΤΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ: Η περίπτωση του Φαληρικού Όρµου

ΑΣΤΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ: Η περίπτωση του Φαληρικού Όρµου ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΠΜΣ: Αρχιτεκτονική-Σχεδιασµός του χώρου- Κατεύθυνση: Πολεοδοµία-Χωροταξία Μάθηµα: Περιβαλλοντικές συνιστώσες του σχεδιασµού και της οικιστικής ανάπτυξης. ΑΣΤΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΟΥΤΤΑΛΟΥ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΟΥΤΤΑΛΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΟΥΤΤΑΛΟΥ Πινακίδα 01: Xωροταξικό σχέδιο και διαγράμματα πρότασης κλ. 1:1000 Πινακίδα 02: Κάτοψη περιοχής τζαμιού κλ. 1:200 και σχέδια αστικού εξοπλισμού κλ. 1:100

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΑΣΠΟΡ1Θ-ΔΜΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η

ΑΔΑ: 4ΑΣΠΟΡ1Θ-ΔΜΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ταχ. Δ/νση: Δ. Μποφώρ 7 71202 - Ηράκλειο Πληρ.: Ε. Ρουσάκη Βαλ. Ξυδιανός Τηλ.: 2813404522-2813404529

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΦ27ΛΩ-Ρ9Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΕΦ27ΛΩ-Ρ9Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ταχ. Δ/νση : 1ο χλμ Μυτιλήνης - Λουτρών Μυτιλήνη Ταχ.Κώδικας : 81100 Πληροφορίες : ΣΤΡΑΤΗΣ ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ : ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΕΡΓΟ : ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΕΡΓΟ : ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΤΟΥΣ 2016 ΑΡΙΘΜ. ΜΕΛΕΤΗΣ: 33/2016 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 50.000,00 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΣΑΤΑ 2016 ΤΕΧΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΗΝ 13-11-13

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΗΝ 13-11-13 ΑΠΟ ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠ. ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΗΝ 13-11-13 ΤΙΤΛΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ Δ. ΑΠΟ Χ.Θ. 0+000 ΕΩΣ Χ.Θ. 1+400 ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001)

Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001) Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001) «Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία για το χαρακτηρισμό μιας περιοχής ως αστικής, μιας γραμμής ως

Διαβάστε περισσότερα

1 Κατασκευή γραφείων (2) στην συνέχεια των άλλων στο κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου

1 Κατασκευή γραφείων (2) στην συνέχεια των άλλων στο κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου Με ομόφωνη απόφασή του το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Τυρνάβου εισηγείται προς το δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, να εντάξει στο τεχνικό πρόγραμμα του 2013 την εκτέλεση έργων που θεωρούνται απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

ποιότητα ζωής για όλους Mε τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΗΜ/ΣΗ: ΠΡΟΕΚ/ΜΕΝΗ

ποιότητα ζωής για όλους Mε τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΗΜ/ΣΗ: ΠΡΟΕΚ/ΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΗΜ/ΣΗ: ΠΡΟΕΚ/ΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Νομαρχιακό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Πελοποννήσου. το παράδειγμα του Νομού Λακωνίας

Νομαρχιακό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Πελοποννήσου. το παράδειγμα του Νομού Λακωνίας Νομαρχιακό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Πελοποννήσου το παράδειγμα του Νομού Λακωνίας Παναγιώτης Γ. Παναγάκης Πολιτικός Μηχανικός M.sc. Προϊστάμενος ΤΕΕ Δ.Τ.Υ.Ν.Α. Λακωνίας ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ Παράγοντες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ URBAN ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ URBAN - ΕΛΛΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ URBAN ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ URBAN - ΕΛΛΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Δημοτικό αναψυκτήριο και βελτίωση εξοπλισμού στα αποδυτήρια του θεάτρου ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:ΔΗΜΟΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ: 44.020,54 ευρώ ( 15.000.000 δρχ. ) ΤΕΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ: 27.684,62

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ 13ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ Ε/Ε Την Τετάρτη 21.7.2010 και ώρα 15.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Εκτελεστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΗΠΕΔΑ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

11.637.342 3.152.399 8.484.943 3.432.609 83.709 3.348.900 1.600.200 300 1.599.900

11.637.342 3.152.399 8.484.943 3.432.609 83.709 3.348.900 1.600.200 300 1.599.900 ΧΟΛAΡΓΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 03.12.2012 Τριτ. Δημοτική Κοινότητα Δ/νση Δράση Περιγραφή Τρόπος εκέλεσης 73 11.637.342 3.152.399 8.484.943 731 ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΕΡΓΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 3.432.609

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ A.Π. / ΔΤΥ ΠΡΟΣ : Πρόεδρο ΔΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ A.Π. / ΔΤΥ ΠΡΟΣ : Πρόεδρο ΔΣ 1 ΠΡΟΣ : Πρόεδρο ΔΣ ΘΕΜΑ : ΣΧΕΤ : Πολεοδομική μελέτη περιοχής Bοσπόρου Γνωμοδότηση ΣΧΟΠ (πράξη 222 /συνεδρία 19 η / 01. 06. 99) Α. Ο Δήμος προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα έντονα προβλήματα των αντικρουόμενων

Διαβάστε περισσότερα

«Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη: πόσο μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας»

«Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη: πόσο μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας» «Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη: πόσο μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας» Εισηγήτρια : Ζησοπούλου Δώρα Πολ. Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος MSc Περιβαλλοντολόγος Υπεύθυνη Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΜέτραΆμεσηςΕφαρμογής Περιορισμένου Κόστους και Μεγάλης Αποτελεσματικότητας

ΜέτραΆμεσηςΕφαρμογής Περιορισμένου Κόστους και Μεγάλης Αποτελεσματικότητας ΜέτραΆμεσηςΕφαρμογής Περιορισμένου Κόστους και Μεγάλης Αποτελεσματικότητας Επιτροπή Κυκλοφορίας και Στάθμευσης ΣΕΣ Στέλιος Ευσταθιάδης Θανάσης Τσιάνος Πέπη Δημοπούλου Δώρα Ζησιμοπούλου Αλεξάνδρα Κονδύλη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΩΡΟΥ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΩΡΟΥ Τίτλος Μαθήματος ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΩΡΟΥ κ. Καριώτου

Διαβάστε περισσότερα

Kalivia. α/α Tίτλος Ολοκλήρωση της μελέτης "Πράξη εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης Β' κατοικίας της περιοχής Παραλίας 1 Δήμου Καλυβίων" 17.

Kalivia. α/α Tίτλος Ολοκλήρωση της μελέτης Πράξη εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης Β' κατοικίας της περιοχής Παραλίας 1 Δήμου Καλυβίων 17. Α. ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΕΤΟΣ 05 ποσό Ολοκλήρωση της μελέτης "Πράξη εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης Β' κατοικίας της περιοχής Παραλίας Δήμου Καλυβίων" 7.98,74 Μελέτη Κτηματογράφησης - Πολεοδόμησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ημερομηνία : 14/06/2010 Α.Π. : 2800. Προς: ΔΗΜΟΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ταχ. Δ/νση : ΑΧΕΡΟΝΤΟΣ 29 T.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ημερομηνία : 14/06/2010 Α.Π. : 2800. Προς: ΔΗΜΟΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ταχ. Δ/νση : ΑΧΕΡΟΝΤΟΣ 29 T. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Ταχ. Δ/νση : 8ης Μεραρχίας 5-7 Ιωάννινα Ταχ.Κώδικας : 45445 Πληροφορίες : ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ Τηλέφωνο : 2651360500

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΠΛΙΟ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΗΠΑΛΙΑΠΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ

ΝΑΥΠΛΙΟ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΗΠΑΛΙΑΠΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΗΠΑΛΙΑΠΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ 1 Η ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 2 Τα εργαλεία ανάγνωσης της ταυτότητας της πόλης. Τα εργαλεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΛΩΡΙΔΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Με βάση την κατεύθυνση της κυκλοφορίας στη λωρίδα : κατά τη ροή της κυκλοφορίας και αντίθετα στη ροή της κυκλοφορίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ JESSICA

ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ JESSICA ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ JESSICA ΗΜ/ΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ : 13/1/2012 ΗΜ/ΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ : 13/1/2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ: ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος...2011 ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος...2011 ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος......2011 ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Αρ. Πρωτ.. ΠΡΟΣ : τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΝΤΑΥΘΑ ΘΕΜΑ: «Συζήτηση και λήψη απόφασης γνωμοδότηση σε σχέση με το

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012 ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012 ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012 ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ 2012 2013 2014 ΕΣΠΑ ΕΠΕΡΑ 1 Ανάπλαση - Ανακατασκευή Πλατείας Ηρώων 2.814.255,44 2 Καθαιρέσεις αυθαιρέτων 73.800,00 3 Διαμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Υπόγειο δίκτυο πρόσβασης Ένα νέο έδαφος

Υπόγειο δίκτυο πρόσβασης Ένα νέο έδαφος Ένα νέο έδαφος Το ελληνικό τοπίο υπομένει για περισσότερα από 40 χρόνια μια παρατεταμένη διαδικασία «προ-αστικοποίησης». Στην ανάπτυξη των παραθεριστικών οικισμών κυριαρχούν τα γνώριμα μοντέλα της πανταχόθεν

Διαβάστε περισσότερα

12. ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΚΤΥΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

12. ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΚΤΥΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ 45 12. ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΚΤΥΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Η ιδέα της διαµόρφωσης δικτύων πρασίνου στη Θεσσαλονίκη αναπτύχθηκε αρχικά κατά τον ανασχεδιασµό της πόλης από τους πολεοδόµους Ernest Hebrard και Κωνσταντίνο Κιτσίκη και

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Ελευσίνα. 08 / 09 /2011 Αρ. Πρωτ. 21413

ΓΕΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Ελευσίνα. 08 / 09 /2011 Αρ. Πρωτ. 21413 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Διεύθυνση:Χατζηδάκη 41 & Δήμητρος ΕΛΕΥΣΙΝΑ Πληρ.: κ. Π. Λινάρδος Τηλ.: 210 5537 309 Fax: 210 5537 279 Email: Ελευσίνα. 08 / 09 /2011 Αρ. Πρωτ. 21413

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Τρίπολη Ταχ.Κώδικας : 22100 Πληροφορίες : ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ (ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012)

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ (ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012) ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ (ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 0) Ι. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΔΡΑΣ A/A ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ - ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ος Παιδικός Σταθμός

Διαβάστε περισσότερα

Έργα ανάπλασης και λειτουργικά τεχνικά προβλήματα

Έργα ανάπλασης και λειτουργικά τεχνικά προβλήματα A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθμ. 9/2011 Συνεδριάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θέρμης Αριθμ. Απόφασης. 64/2011 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Έργα ανάπλασης και λειτουργικά τεχνικά προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ (ΕΠΙ ΤΗΣ Β ΦΑΣΗΣ - Β1 ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΟΥ Γ.Π. Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΥΚΙΩΝΙΩΝ)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ (ΕΠΙ ΤΗΣ Β ΦΑΣΗΣ - Β1 ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΟΥ Γ.Π. Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΥΚΙΩΝΙΩΝ) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ (ΕΠΙ ΤΗΣ Β ΦΑΣΗΣ - Β1 ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΟΥ Γ.Π. Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΥΚΙΩΝΙΩΝ) ΤΩΝ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε σχέση με την πρόταση του μελετητή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 2013 Ασκήσεις αξιολόγησης ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 2 η περίοδος Διδάσκων Κοσμάς Αναγνωστόπουλος

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 2013 Ασκήσεις αξιολόγησης ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 2 η περίοδος Διδάσκων Κοσμάς Αναγνωστόπουλος ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 2013 Ασκήσεις αξιολόγησης ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 2 η περίοδος Διδάσκων Κοσμάς Αναγνωστόπουλος ΤΡΟΠΟΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ: Σε όλες τις ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, οι απαντήσεις βαθμολογούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΧ 2011

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΧ 2011 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΧ 2011 1. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΜΕ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΑΛΙΔΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΙΩΝ Η μελέτη είχε εκπονηθεί από την Τ.Υ. της

Διαβάστε περισσότερα

Α.Μ. : 95/2014 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΘΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ Τ.Κ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ Δ.Ε ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Α.Μ. : 95/2014 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΘΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ Τ.Κ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ Δ.Ε ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΔΟΜΗΣΗΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΈΡΓΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Τ.Κ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ Α.Μ. : 95/2014 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Π.4.1 ΦΟΡΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΓΠΣ.Ε. ΜΕΣΣΑΤΙ ΟΣ...2 Π.4.2 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ, ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...3

Π.4.1 ΦΟΡΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΓΠΣ.Ε. ΜΕΣΣΑΤΙ ΟΣ...2 Π.4.2 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ, ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...3 Π.4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΠΣ Π.4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΠΣ...1 Π.4.1 ΦΟΡΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΓΠΣ.Ε. ΜΕΣΣΑΤΙ ΟΣ...2 Π.4.2 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ, ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...3 Σελ. 1/8 Π.4.1 ΦΟΡΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 1322/11-01-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1η Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ Ζωής την 09-01-2012

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 1322/11-01-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1η Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ Ζωής την 09-01-2012 Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 1322/11-01-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 1η Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ Ζωής την 09-01-2012 Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Ιλίου συνήλθε στο Δημαρχιακό

Διαβάστε περισσότερα

2 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΑΤΟΠΟΛΟΓΙΑ Η μελέτη του παραθεριστικού οικισμού, έχει σαν στόχο να ικανοποιήσει λειτουργικά και αισθητικά το αγοραστικό κοινό αλλά και να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο την οικοδομισιμότητα

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ»

«ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ» ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ & ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Στάσεις Λεωφορείων Στάσεις κατά μήκος της γραμμής Στάσεις στα σημεία συμβολής δύο ή περισσοτέρων λεωφορειακών γραμμών (πιθανά σημεία μετεπιβίβασης).

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 14 ο /16-6-2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 14 ο /16-6-2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 14 ο /16-6-2015 ΑΠΟΦΑΣΗ 650/2015 ΘΕΜΑ: 32 ο Αποδοχή της πρότασης 1 ης τροποποίησης της οριστικής μελέτης οδοποιίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 35479 27 Οκτωβρίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3465 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σύμφωνα με την υπ αριθμ. 241/15 απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΟ: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Δ.Ε. ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ TEXNIKH ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΟ: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Δ.Ε. ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ TEXNIKH ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΟ: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Δ.Ε. ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 917.000,oo ΘΕΣΗ: T. Κ. ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ, ΓΥΜΝΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ TEXNIKH ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ «ΜΕΛΕΤΗ ΚΟΚΚΙΝΑΡΑ-ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ-ΠΟΝΤΟΥ-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ» Θ. ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΗΣ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ «ΜΕΛΕΤΗ ΚΟΚΚΙΝΑΡΑ-ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ-ΠΟΝΤΟΥ-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ» Θ. ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΗΣ «ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΠΕΡΙΞ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ- ΚΟΚΚΙΝΑΡΑ-ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ-ΠΟΝΤΟΥ-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ» ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ Θ.

Διαβάστε περισσότερα

ADRIATIC MOTORWAYS OF THE SEA. Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.

ADRIATIC MOTORWAYS OF THE SEA. Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. ADRIATIC MOTORWAYS OF THE SEA Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. ADRIAMOS Εταιρικό Σχήμα Εταίροι: Ιταλία (2) Ελλάδα (1) Λιμενική Αρχή Βενετίας (Επικεφαλής) Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση κυκλοφορίας στο ιστορικό κέντρο της Αίγινας

Διαχείριση κυκλοφορίας στο ιστορικό κέντρο της Αίγινας Διαχείριση κυκλοφορίας στο ιστορικό κέντρο της Αίγινας Traffic management in the historical centre of Aegina 30/06/2014-20/07/2014 Διοργάνωση με την υποστήριξη Συμμετέχοντες Fanny Bachevalier, FR Gwenolé

Διαβάστε περισσότερα

Τη χάραξη νέας θέσης παραβολής κρουαζιερόπλοιου, ολικού μήκους άνω των 300μ.

Τη χάραξη νέας θέσης παραβολής κρουαζιερόπλοιου, ολικού μήκους άνω των 300μ. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας στα πλαίσια της από 13/2/2008 Προγραμματικής Σύμβασης με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, είχε χρηματοδοτήσει την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Τροποποίηση Προγραμματικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΙΙ Σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα στο κτίριο ΙΙ δεν προβλέπεται κάποια προσθήκη

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΙΙ Σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα στο κτίριο ΙΙ δεν προβλέπεται κάποια προσθήκη Έργο : ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ Διεύθυνση : ΟΔΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ & ΝΕΑΣ ΜΑΔΥΤΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΕΡΓΟ : ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 ΑΝΑΔΟΧΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση Εργασίας «Πρόληψη και Ετοιμότητα για τη Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης σε Σεισμό» Προδιαγραφές και Προσδιορισμός χώρων καταφυγής

Συνάντηση Εργασίας «Πρόληψη και Ετοιμότητα για τη Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης σε Σεισμό» Προδιαγραφές και Προσδιορισμός χώρων καταφυγής Συνάντηση Εργασίας «Πρόληψη και Ετοιμότητα για τη Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης σε Σεισμό» Προδιαγραφές και Προσδιορισμός χώρων καταφυγής Μαρία Πανουτσοπούλου Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, M.Sc Προϊσταμένη Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής:

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής: Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής: Την ορθολογική διαχείριση των χρημάτων των συμπολιτών μας. Την αποτελεσματική διεκδίκηση νέων

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην συνοικία Αγίου Γεωργίου: 1) Μονοδρόμηση των οδών: ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ, ΣΠΑΡΤΗΣ, ΚΑΛΑΜΩΝ, ΠΑΤΡΩΝ, ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ

ΘΕΜΑ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην συνοικία Αγίου Γεωργίου: 1) Μονοδρόμηση των οδών: ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ, ΣΠΑΡΤΗΣ, ΚΑΛΑΜΩΝ, ΠΑΤΡΩΝ, ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Λάρισα 24-4-2012 ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 24 ΘΕΜΑ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην συνοικία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΧΩΡΟΥΣ. Κέρπελης Πλούταρχος. Διευθυντής Ο.Α.Σ.Π.

ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΧΩΡΟΥΣ. Κέρπελης Πλούταρχος. Διευθυντής Ο.Α.Σ.Π. ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΧΩΡΟΥΣ Κέρπελης Πλούταρχος Διευθυντής Ο.Α.Σ.Π. Ενστικτώδεις κινήσεις Πανικός Κυκλοφοριακή Αναρχία Άγνοια των ασφαλών χώρων διαδρομών πρόσβασης καταλληλότερου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (2011)

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (2011) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (2011) ΑΡΙΘΜΟΣ Α/Α ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ - ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ 1 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ Κ.Α.Π.Η 31/2008

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης

Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης Ο Δήμος Λεμεσού πρωτοστάτησε για την δημιουργία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης αφού πίστευε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 / 11 / 2005

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 / 11 / 2005 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 41 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 / 11 / 2005 YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ.ΧΩ..Ε. α.π: ΜΕΟ/α/ο/2006 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.Μ.Ε.Ο. (ΤΜΗΜΑ α ) Ταχ. ιεύθυνση : Ιπποκράτους

Διαβάστε περισσότερα

1.ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ 2015 1.ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ 2014

1.ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ 2015 1.ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ 2014 .ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ 05 ΤΙΤΛΟΣ Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού οδών 05.700,00.000,00 ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ Συντήρηση & επέκταση ηλεκτροφωτισμού γηπέδων αθλοπαιδιών 05.700,00 5.000,00 ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ Συντήρηση ηλεκτ/μηχ/κων εγκαταστάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ 2016

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ 2016 ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ 206 ΣΥΝΟΛΑ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΩΣΗ 206 4.849.736,00.68.900,00.568.788,66.568.788,66 6.48.524,66

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2016 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2016 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ο Μ Β Ρ Ι Α - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ 1 25-73 ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΓΩΓΩΝ - ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ 25.000,00 2 25-7312.040 ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ 1.920.000,92 3 25-7312.035

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65 Πυλαία Θεσσαλονίκη Ταχ.Κώδικας : 570 01 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

10 παραδείγματα-ασκήσεις. υπολογισμού στάθμης εξυπηρέτησης

10 παραδείγματα-ασκήσεις. υπολογισμού στάθμης εξυπηρέτησης 10 παραδείγματα-ασκήσεις υπολογισμού στάθμης εξυπηρέτησης Σύνοψη Στο παρόν κεφάλαιο παρατίθενται λυμένα παραδείγματα-ασκήσεις με στόχο την καλύτερη κατανόηση των μεθοδολογιών υπολογισμού στάθμης εξυπηρέτησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ» 7 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ» 7 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (α) παρά το κράσπεδο κατά την ροή της κυκλοφορίας (β) στο μέσο της οδού (αντίθετα στην ροή της κυκλοφορίας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΠΑΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 4/15-3-2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 4/15-3-2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 4/15-3-2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Στη Δράμα και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα 15 Μαρτίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 09.00, συνήλθε σε συνεδρίαση η Εκτελεστική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΦΦΦ-ΥΒΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΙΦΦΦ-ΥΒΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΕΣΠΑ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΕΥΔ ΕΠΑΕ) Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βέροια 9-12-2014 ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ταχ. Διεύθ.: Βικέλα 4

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βέροια 9-12-2014 ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ταχ. Διεύθ.: Βικέλα 4 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βέροια 9-12-2014 ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ταχ. Διεύθ.: Βικέλα 4 Προς: ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βέροια, Τ.Κ. 59100 Πληροφορίες: Π. Ζαχαρόπουλος Τηλ.: 23313 50587

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17 15/10/2014 ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ- ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΑΞΟΝΑΣ 2 2.453.746,79

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ Αριθµ. Απόφ. 6/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ Αριθµ. Απόφ. 6/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ Αριθµ. Απόφ. 6/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 2/2014 της συνεδρίασης του Συµβουλίου της ηµοτικής Κοινότητας Μελισσίων του ήµου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΜΕΛΕΤΩΝ Τμήμα Προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

1.- Η πρόταση αφορά στην οργάνωση ενός συνόλου κατοικιών η οποία διαμορφώνει συγχρόνως ένα συνεχές σύστημα δημόσιων, υπαίθριων χώρων και χώρων πρασίνο

1.- Η πρόταση αφορά στην οργάνωση ενός συνόλου κατοικιών η οποία διαμορφώνει συγχρόνως ένα συνεχές σύστημα δημόσιων, υπαίθριων χώρων και χώρων πρασίνο 1.- Η πρόταση αφορά στην οργάνωση ενός συνόλου κατοικιών η οποία διαμορφώνει συγχρόνως ένα συνεχές σύστημα δημόσιων, υπαίθριων χώρων και χώρων πρασίνου που διατρέχει και συνδέει τον οικισμό από το βουνό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 2205 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΑΝAΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αρ. Φύλλου 159 22 Μαΐου 2014 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. ΔΜΕΟ/οικ/1538 1) Χαρακτηρισμός του νέου

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία Γέννησης 23.11.65. Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. 1989 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ

Ημερομηνία Γέννησης 23.11.65. Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. 1989 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΙΒΥΛΛΑΣ Γ. ΧΑΪΝΗ Όνομα Χαϊνη Σίβυλλα Εθνικότητα Ελληνική Ημερομηνία Γέννησης 23.11.65 Επάγγελμα Πολ. Μηχανικός Ε.Μ.Π. Διεύθυνση : Αγ. Τριάδος 2 14122 Τηλ. Επικοινωνίας 6937111018 Επαγγελματική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ. Λεύκωμα Λάρισας 8.000 8.000 χρόνια νεότητας ΛΑΡΙΣΑ 1900 ΛΑΡΙΣΑ 1940-1945 ΛΑΡΙΣΑ 1910 ΛΑΡΙΣΑ 1950 ΛΑΡΙΣΑ 1950

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ. Λεύκωμα Λάρισας 8.000 8.000 χρόνια νεότητας ΛΑΡΙΣΑ 1900 ΛΑΡΙΣΑ 1940-1945 ΛΑΡΙΣΑ 1910 ΛΑΡΙΣΑ 1950 ΛΑΡΙΣΑ 1950 Πολεοδομική Ανασυγκρότηση Αναβάθμιση του κέντρου της Λάρισας 2009 ΛΑΡΙΣΑ 1900 ΛΑΡΙΣΑ 1910 ΛΑΡΙΣΑ 1940-1945 ΛΑΡΙΣΑ 1950 ΛΑΡΙΣΑ 1950 1 ΛΑΡΙΣΑ 1950 ΛΑΡΙΣΑ 1956 ΛΑΡΙΣΑ 1960 ΛΑΡΙΣΑ 1970 ΛΑΡΙΣΑ 1980 Η ΟΔΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

19. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΥ- ΡΙΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

19. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΥ- ΡΙΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ 19. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΥ- ΡΙΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Βασίλης Ψαριανός, αν. καθηγητής ΕΜΠ 19.1. Στόχοι του ελέγχου των προσβάσεων Ο έλεγχος των προσβάσεων κατά μήκος του κύριου οδικού δικτύου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΑΞΗΣ-ΕΡΓΟΥ. Εντοπισμός της περιοχής μελέτης.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΑΞΗΣ-ΕΡΓΟΥ. Εντοπισμός της περιοχής μελέτης. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΑΞΗΣ-ΕΡΓΟΥ Εντοπισμός της περιοχής μελέτης. Τα Φάρσαλα είναι έδρα Δήμου και πρωτεύουσα την ομώνυμης επαρχίας. Ανήκει διοικητικά στο νομό Λάρισας. Σήμερα είναι μια σύγχρονη και δυναμική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ταχ. Δ/νση : 1ο χλμ Μυτιλήνης - Λουτρών Μυτιλήνη Ταχ.Κώδικας : 81100 Πληροφορίες : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΕΛΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΒΟΛΟΥ» Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΒΟΛΟΥ» Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΡΓΟ: ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΒΟΛΟΥ» «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΙΩΛΚΟΥ Δ. ΒΟΛΟΥ» 3.304.000,00 πλέον ΦΠΑ 1

Διαβάστε περισσότερα

Λάρισα - Αίτηση για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας 2016

Λάρισα - Αίτηση για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας 2016 6. Ποιότητα του ακουστικού περιβάλλοντος 6Α. Παρουσίαση κατάστασης Η χαρτογράφηση του περιβαλλοντικού θορύβου όπως προσδιορίζεται στην Οδηγία 2002/49/ΕΚ ενσωματώθηκε στο ελληνικό θεσμικό πλαίσιο με την

Διαβάστε περισσότερα

4. Βασικοί κανόνες τοποθέτησης των πινακίδων

4. Βασικοί κανόνες τοποθέτησης των πινακίδων 4. Βασικοί κανόνες τοποθέτησης των πινακίδων 4.1 Γενικά (1) Η σωστή επιλογή της θέσης των πληροφοριακών πινακίδων είναι βασικής σηµασίας για την έγκαιρη παρατήρηση της πληροφοριακής σήµανσης καθώς επίσης

Διαβάστε περισσότερα

Στις προαναφερόµενες ιστοσελίδες αναρτώνται επίσης σχέδια του Παγκρητίου Σταδίου σε κλ. 1/ 250 µετά από αιτήµατα συµµετεχόντων.

Στις προαναφερόµενες ιστοσελίδες αναρτώνται επίσης σχέδια του Παγκρητίου Σταδίου σε κλ. 1/ 250 µετά από αιτήµατα συµµετεχόντων. Αγαπητοί συνάδελφοι, επισυνάπτοµε αρχείο µε τις ερωτήσεις- απαντήσεις για τον Αρχιτεκτονικού ιαγωνισµό Ιδεών "Γενικό Σχέδιο για την αξιοποίηση ακινήτου του Παγκρητίου Σταδίου ήµου Ηρακλείου που βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρία Χωρικού Σχεδιασμού. 5 ο Μάθημα Σύστημα μεταφορών και ανάπτυξη της πόλης

Θεωρία Χωρικού Σχεδιασμού. 5 ο Μάθημα Σύστημα μεταφορών και ανάπτυξη της πόλης ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Διδακτική ομάδα: Ελένη Ανδρικοπούλου, Γρηγόρης Καυκαλάς 5 ο Μάθημα Σύστημα μεταφορών και ανάπτυξη της πόλης Εισήγηση: Μάγδα Πιστιάβα-Λατινοπούλου,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013 Β : ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ / ΜΕΛΕΤΕΣ / ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013 Β : ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ / ΜΕΛΕΤΕΣ / ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013 Β : ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ / ΜΕΛΕΤΕΣ / ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Κ.Α. ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΜΕ ΜΥΛΟ (υπαρκτά 20-7132.002 και ) 63.299,42 81.700,58 145.000,00 15-7322.001

Διαβάστε περισσότερα

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το ΑΠΘ για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων βέλτιστης πολεοδομικής ανάπτυξης της περιοχής Λαχανοκήπων.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το ΑΠΘ για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων βέλτιστης πολεοδομικής ανάπτυξης της περιοχής Λαχανοκήπων. ΠΡΟΣ Πρόεδρο Δ.Σ. ΘΕΜΑ: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το ΑΠΘ για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων βέλτιστης πολεοδομικής ανάπτυξης της περιοχής Λαχανοκήπων. Η ανάδειξη και η αξιοποίηση περιβαλλοντικά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΞΧ469ΗΚΜ-23Φ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΛΞΧ469ΗΚΜ-23Φ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Κ.Α.Π.Ε.) Ταχ. Δ/νση : 19ο ΧΛΜ. ΛΕΩΦ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙ Ταχ.Κώδικας : 19009

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ε. τμήμα Κερκύρας / Ν.Α. Νομού Κερκύρας. Ημερίδα με θέμα: Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός Όρος Ζωής για την Κέρκυρα

Τ.Ε.Ε. τμήμα Κερκύρας / Ν.Α. Νομού Κερκύρας. Ημερίδα με θέμα: Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός Όρος Ζωής για την Κέρκυρα Τ.Ε.Ε. τμήμα Κερκύρας / Ν.Α. Νομού Κερκύρας Ημερίδα με θέμα: Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός Όρος Ζωής για την Κέρκυρα Εισήγηση : Δημήτριος Ντοκόπουλος, Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος "Από τον Ν.Δ. 17-7-23

Διαβάστε περισσότερα

Σήµατα Τροχονόµων και Οδηγών

Σήµατα Τροχονόµων και Οδηγών Οδική σήµανση και σηµατοδότηση Κατακόρυφη σήµανση 1. Φωτεινοί Σηµατοδότες ( Φανάρια) 2. Πινακίδες Σήµανσης Οριζόντια σήµανση Κυκλοφοριακά Βοηθήµατα ιαγραµµίσεις στους δρόµους Σήµατα Τροχονόµων και Οδηγών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Μυτιλήνη, 15/09/2015 Α.Π. : οικ Προς: ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΥ T.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Μυτιλήνη, 15/09/2015 Α.Π. : οικ Προς: ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΥ T. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ταχ. Δ/νση : 1ο χλμ Μυτιλήνης - Λουτρών Μυτιλήνη Ταχ.Κώδικας : 81100 Πληροφορίες : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ- ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΑ- ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ- ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΑ- ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ- ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΑ- ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ Μάθηµα: Προσεγγίσεις του Σχεδιασµού στην Ελλάδα Κριτική Προσέγγιση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΕΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΕΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011 KA ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΕΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ 25.6262.30 Συντήρηση αντλιοστασίων κλπ. 20.000,00 20.000,00 25.6264.30 Συντήρηση Η/Μ συντριβανιών και λοιπων αυτοματισμών. 40.000,00

Διαβάστε περισσότερα