ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΕΤΑΞΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ. ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ ΟΜΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΕΤΑΞΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ. ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ ΟΜΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ."

Transcript

1 ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΕΤΑΞΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ. ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ ΟΜΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος story_fbid= &id= ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αγαπητά μου Ελληνόπουλα. Έχω γράψει στο παρελθόν, πως τα γεγονότα που βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα, τα επηρεάζουν δύο βασικοί παράγοντες. Ο πρώτος είναι το Ισραήλ, που τα επηρεάζει αρνητικά και επιτίθεται κατά της ανθρωπότητας, επιδιώκοντας να εκπληρώσει την μεγάλη πολιτικοθρησκευτική του ιδέα. Αυτή είναι η δημιουργία του «μεγάλου Ισραήλ» που θέλουν να έχει σύνορα από τον Νείλο ποταμό μέχρι τον Ευφράτη και αυτό θα γίνει παράλληλα με το τρίτο χτίσιμο του Ναού του Σολομώντα και με την παρουσίαση του αναμενόμενου «μεσσία» τους. (αντίχριστου)

2 Για να γίνει αυτό, επειδή το «μεγάλο Ισραήλ» παίρνει όλα τα εδάφη της Ιορδανίας, της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και μεγάλα μέρη της Συρίας του Ιράκ της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου και μικρό της Τουρκίας, καταλαβαίνετε πως για να γίνει αυτό, πρέπει όλη η περιοχή αυτή να γίνει ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ. Επίσης για να χτίσουν οι Σιωνιστές τον Ναό του Σολομώντα στο σημείο που σήμερα βρίσκεται χτισμένο το Τέμενος του Αλ Ακσά στην πλευρά της Ιερουσαλήμ που ανήκει στους Παλαιστίνιους, καταλαβαίνετε πως πρέπει πρώτα να αφανίσουν τους Παλαιστίνιους και να ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ με κάποιο τρόπο το Τέμενος. (σχεδιάζουν τεχνητό σεισμό)

3 Ό άλλος μεγάλος παράγοντας που επηρεάζει τα σημερινά παγκόσμια γεγονότα, αλλά αυτός τα επηρεάζει υπέρ της ανθρωπότητας, είναι η Ελλάδα. Και τα επηρεάζει θετικά, διότι χαλάει τα σχέδια των Σιωνιστών που προσπαθούν με διάφορους δόλιους τρόπους να μας κατακτήσουν και έτσι ΤΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ και το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ της ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Και αυτό συμβαίνει διότι όπως έχω γράψει πολλές φορές, οι Σιωνιστές δεν θέλουν να ξεκινήσουν τον παγκόσμιο πόλεμο, με την Ελλάδα «θεατή» και ουσιαστικά ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Και όταν τα γεγονότα πάνε να "ξεφύγουν" τότε τα "μαζεύουν" και έτσι καθυστερούν. Γιατί θέλουν πρώτα να τελειώσουν με την Ελλάδα και μετά να ξεκινήσουν την εκκαθάριση των αιώνιων εχθρών τους, για να τους πάρουν τα εδάφη. Έτσι λοιπόν την έπαθαν και καθυστέρησαν με την Συρία και τώρα αναγκαστικά έδωσαν διαταγή να τελειώσει το κεφάλαιο που λέγεται Συρία και να ξεκινήσουν τα

4 γεγονότα της εκκαθάρισης των Παλαιστινίων από την Ιερουσαλήμ, γιατί κανονικά βάση του σχεδίου τους έπρεπε τώρα τον Απρίλιο του 2018 να χτίζουν τον Ναό του Σολομώντα. Και με την Συρία έχουν συμβεί τα εξής: Η Συρία καταρχήν ήταν ο υπ. αριθμόν 2 κίνδυνος για το Ισραήλ, με αριθμό 1 την Ελλάδα. Η Συρία έχει μικρό Χριστιανικό στοιχείο, αλλά έχει πυραύλους "skud" και βρίσκεται Γεωγραφικά δίπλα από το Ισραήλ και οι skud μπορούν να πλήξουν τις κρατικές υποδομές του Ισραήλ με καταστροφικά αποτελέσματα. Εκτός από αυτό, η Συρία είναι και ένα κράτος που πρέπει απλά να ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ, γιατί το παίρνει σχεδόν ολόκληρο το σχέδιο της δημιουργίας του νέου ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. Την επίθεση κατά της Συρίας την ξεκίνησαν το 2011 με τους τρελούς του Ισλάμ και τους τυχοδιώκτες του κόσμου που και "καλά" υποστήριξαν την αντιπολίτευση της Συρίας και παρουσίασαν αυτήν την επίθεση σαν "εμφύλιο" πόλεμο. Την επίθεση κατά της Ελλάδος την είχαν ξεκινήσει έναν χρόνο πριν, όχι όμως με σφαίρες και βόμβες, αλλά μέσω των διεθνών τοκογλύφων του ΔΝΤ και πιστέψτε με ήταν μία μέθοδος "ειρηνικής" κατάκτησης κρατών, που έχανες την πατρίδα σου, χωρίς να καταλάβεις ότι δέχτηκες επίθεση και αυτήν την μέθοδο την "σπούδαζαν" 50 χρόνια πριν μας την φέρουν στην Ελλάδα.

5 Η Συρία μέσα σε τέσσερα χρόνια πολέμου, έγινε όλη σχεδόν ερείπια και θα έπεφτε στους Ισλαμιστές το 2015, γιατί τον Αύγουστο του 2015 οι Ισλαμιστές είχαν φθάσει στα περίχωρα της Δαμασκού. Η πτώση της Συρίας θα έφερνε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην περιοχή, και με τον Λίβανο και με την Ιορδανία. Τα γεγονότα δηλαδή ξέφευγαν και πήγαιναν σε γενίκευση. Φυσικά το γνώριζαν αυτό οι Ισραηλινοί και την ήθελαν την γενίκευση των πολεμικών γεγονότων στην περιοχή για να ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ οι αιώνιοι τριγύρω εχθροί τους. Αλλά αυτήν την γενίκευση την ήθελαν, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γιατί τα σχέδιά τους ήταν να "πέσει" πρώτα η Ελλάδα. Δεν την ήθελαν την γενίκευση του πολέμου, με την Ελλάδα «θεατή» των γεγονότων. Και μπορεί στην Συρία τα πράγματα να πήγαιναν όπως ακριβώς τα δρομολογούσαν χρονικά. ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Το 2015 το είχαν οι Σιωνιστές ως το έτος που θα έπεφτε και η ΕΛΛΑΔΑ και η ΣΥΡΙΑ.. Την Ελλάδα θα την χρεοκοπούσαν και θα την έριχναν στο χάος στις σφαγές από τους εισαγόμενους Ισλαμιστές και στον εμφύλιο πόλεμο, και αυτό θα γινόταν μέχρι τα μέσα του Δηλαδή πρώτα σχεδίαζαν την πτώση της Ελλάδος και κατά το τέλος του 2015 θα έπεφτε η Συρία.

6 Στις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 που ανέλαβε με Αντισυνταγματικές διαδικασίες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ - και λέω Αντισυνταγματικές, γιατί συμφώνησαν για την συγκυβέρνηση στις 11 το βράδυ των εκλογών, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πρώτο κόμμα, διερευνητική εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης -, αυτή η συγκυβέρνηση δεν έγινε με ορίζοντα μακροχρόνιας Κυβέρνησης, αλλά έγινε για να οδηγήσουν την χώρα στην χρεοκοπία και στο χάος και να αναλάμβαναν την μακροχρόνια διακυβέρνηση, μετά την χρεοκοπία, αφού αυτοί θα ήταν οι "καλοί" που αντιστάθηκαν στους "κακούς" Γερμανούς και οι "κακοί" Γερμανοί τους χρεοκόπησαν. Ήταν το βασικό σχέδιο των ΗΠΑ κατά της Γερμανίας και κατά του ευρώ, που θα το έφερναν σε πέρας η συγκυβέρνηση συριζα-ανελ μαζί με το δεξί χέρι του Σόρος τον Βαρουβάκη που έφυγε αμέσως μετά από την συγκυβέρνηση, αφού το σχέδιο "κάηκε" και δεν προχώρησε. Για κάποιους λόγους λοιπόν που δεν είναι του παρόντος να τους πούμε, το σενάριο της χρεοκοπίας της Ελλάδος πήγε ανάποδα, η συγκυβέρνηση συριζα-ανελ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ μέσα σ ένα μόλις μήνα την εντυπωσιακή «κολοτούμπα», ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος ζήτησε συγνώμη από τον Ελληνικό λαό διότι συνήργησε σ αυτή την ψευδαίσθηση... και η Ελλάδα έμεινε όρθια χωρίς να πέσει στο χάος, κάνοντας τους Εβραίους Σιωνιστές, να μην μπορούν να καταλάβουν «τί έγινε»...!!!!

7 Στην Συρία όμως τα πράγματα πήγαιναν όπως τα είχαν σχεδιάσει και η Συρία θα έπεφτε στο τέλος του 2015, αφού οι Ισλαμιστές τον Αύγουστο βρίσκονταν στα περίχωρα της Πρωτεύουσας Δαμασκού. Υπό τον κίνδυνο λοιπόν να πέσει η Συρία και να γενικευτούν τα γεγονότα, με την Έλλάδα να βρίσκεται απλός "θεατής", βάζουν τους Ρώσους στον πόλεμο κατά των Ισλαμιστών στην Συρία, που αρχίζουν περί το τέλος Σεπτεμβρίου του 2015 τους βομβαρδισμούς κατά των θέσεων των ισλαμιστών και τους ανακόπτουν την προέλαση, χωρίς όμως να θέλουν και να τους αφανίσουν. Γιατί αν είναι δυνατόν, να μην μπορεί η πολεμική μηχανή της Ρωσίας, σε δυόμιση χρόνια πολέμου να έχει διαλύσει όλες τις υποδομές των Ισλαμιστών και να τους έχει κάνει... παρελθόν. Από τότε λοιπόν μέχρι σήμερα, με την Ελλάδα να μην "πέφτει", ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, φθάσαμε στον Απρίλιο στο 2018 που είναι πολύ καθοριστικό έτος για το Ισραήλ και αφού δεν έχει πέσει ακόμα η Ελλάδα, δεν έχει πέσει φυσικά ούτε η Συρία. Σίγουρα δεν τους αρέσει που η Ελλάδα είναι ακόμα «θεατής», αλλά δεν μπορούν τώρα να περιμένουν άλλο, γιατί ήδη έχουν βγεί εκτός χρονοδιαγραμμάτων και τα πράγματα θα αναγκαστούν να τα "τρέξουν". Έλεγαν οι σιωνιστές από το 2008 πως τον Απρίλιο του 2018 θα έχτιζαν για τρίτη φορά τον Ναό του Σολομώντα και είναι Απρίλιος του 2018 και ακόμα δεν έχουν πάρει την Ιερουσαλήμ και στο όρος του Ναού βρίσκεται ακόμα το τέμενος του

8 Αλ-Ακσά και όλα τελούν ακόμα υπό Παλαιστινιακή διοίκηση. Γι αυτό και έχουν ξεκινήσει οι Εβραίοι τις δολοφονίες αμάχων στην Γάζα και έτσι ανοίγουν σιγά σιγά τους «ασκούς του αιόλου». Οπότε τώρα αναγκαστικά θα αρχίσουν να "τρέχουν" και αφού τώρα δεν μπορούν με τους Ισλαμιστές να πάρουν ταχύτατα την Συρία, για να πέσει η Συρία γρήγορα, θα βάλουν τους Αμερικανούς να χτυπήσουν, αν και προσωπικά θα περίμενα να χτυπήσει το "άλλο" μακρύ "χέρι" των Εβραίων που είναι οι ΓΑΛΛΟΙ, αλλά τώρα μάλλον δεν νοιάζονται και πολύ για το ποιός θα χτυπήσει, αφού θα τα "τρέξουν" υποχρεωτικά τα πράγματα, με σκοπό την γενική ανάφλεξη της περιοχής. Και αν δεν το έχετε παρατηρήσει στα εδάφη της Συρίας σήμερα, ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ 6 ΚΡΑΤΗ: Οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Τουρκία, το Ιράν, η Γαλλία και το Ισραήλ. Και εκτός της Τουρκίας και του Ιράν που επιχειρούν για τα δικά τους συμφέροντα και διεκδικούν ΟΤΙ ΜΕΙΝΕΙ από το κουφάρι της Συρίας που την πάνε για πλήρη διάλυση,

9 όλοι οι υπόλοιποι επιχειρούν υπέρ των συμφερόντων του Ισραήλ. Και αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους Ισραηλινούς, είναι να αποδυναμωθούν οι υποδομές των βαλλιστικών πυραύλων της Συρίας, για να μην μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ και αυτόν τον ορατό κίνδυνο για το Ισραήλ τον εκμηδενίζουν με τρόπο οι Ρώσοι, γιατί ουσιαστικά αυτοί κρατάνε τον Άσαντ και τον αποτρέπουν απ το να τους χρησιμοποιήσει, μέχρι να υποστεί τελικά τέτοιο πλήγμα στις υποδομές του, που και να θέλει μετά να τους χρησιμοποιήσει, πλέον δεν θα μπορεί. Τα γεγονότα πάντως στην Συρία όπως και στην περιοχή μας των Βαλκανίων θα αρχίσουν υποχρεωτικά να "τρέχουν" και εμείς μέχρι τον Ιούνιο θα είμαστε "θεατές", παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες που καταβάλει ο διεθνής Σιωνισμός για να μας εμπλέξει. Αυτό το προσπαθεί μέσω του ΝΑΤΟ και σε συνεννόηση με τους εδώ προδότες του ΓΕΕΘΑ, αλλά και με τους ΑΝΤΙ-ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΚΟΥΣ στρατηγούς της Τουρκίας με σκοπό να δημιουργήσουν σοβαρά ΘΕΡΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στο Αιγαίο και να εκβιαστεί με αυτόν τον τρόπο και ο Ερντογάν να απαντήσει αφού ως γνωστόν ο Ερντογάν δεν θέλει καμία στρατιωτική εμπλοκή, ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΡΩΣΙΑ.

10 Ότι είναι να γίνει μεταξύ της Τουρκίας με την Ελλάδα, ή της Τουρκίας με την Ρωσία ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, αλλά όταν θα κυβερνούν την Τουρκία οι Αντι-έλληνες και Αντι-ρώσοι Στρατηγοί της Τουρκίας. Για να καταλάβετε και την προπαγάνδα που γίνεται, Η CIA παρουσιάζει τους στόχους και την τακτική που θα ακολουθήσουν στην Συρία και ο πρόεδρος των ΗΠΑ... δημοσιεύει στον δημόσιο λογαριασμό του...!!!!! τις προθέσεις του για την επίθεση. Είναι για να γελάς με την CIA την NSA και τις λεγόμενες μυστικές υπηρεσίες που έχουν ξεφτιλίσει κάθε έννοια μυστικότητας πολέμου και την έχουν μετατρέψει σε προπαγάνδα. Μέχρι τον Ιούνιο πάντως θα είμαστε προσευχόμενοι "θεατές".. Μετά όπως είπε και ο πρώην Μητροπολίτης Σιατίστης, μακαριστός Αντώνιος Κόμπος, "τα γεγονότα μετά την Συρία έρχονται στην Ελλάδα" και αυτό το είπε πριν κοιμηθεί το 2005, όταν η Συρία όπως και η Ελλάδα ζούσαν μέσα στην μέθη του πλούτου...!!! Τα γεγονότα στην Συρία ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ με την οριστική πτώση του Άσαντ και την διάλυση της Συρίας και μετά ΈΡΧΟΝΤΑΙ για μας. Και όπως θα παρατηρείτε, τίποτα γύρω μας δεν μας προειδοποιεί και δεν μας προετοιμάζει για την επίθεση που μας ετοιμάζουν με τους λαθρο-ισλαμιστές. Το αντίθετο συμβαίνει. Τα πάντα μας πλανούν και μας κοιμίζουν...

11 Εσείς όμως να μην ακούτε τους πλάνους και να ετοιμάζεστε. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Ελληνόπουλα Ιωάννης Λαμπρόπουλος συγγραφέας-ερευνητής-αρθρογράφος

ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 Συνάδελφοι -σες Η εκδήλωσή μας, αυτή σκοπό έχει το δυνάμωμα της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό

Διαβάστε περισσότερα

Το ΠΑΜΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται ενάντια στον

Το ΠΑΜΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται ενάντια στον 1 Συγκέντρωση Πρωτομαγιάς 2017 Το ΠΑΜΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Με συνέπεια για 20 χρόνια έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τον συντονισμό και την κοινή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιδρομή κατά της Συρίας! ΤΡΙΤΗ 17/4/2018 ΑΘΗΝΑ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 7 μ.μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στις 7 μ.μ. Οι Ιμπεριαλιστές Τη Γη Ξαναμοιράζουν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΡΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΥΕΜΕΝΗ ΛΙΒΥΗ ΙΡΑΚ ΣΟΥΔΑΝ ΣΟΜΑΛΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΑΡΑΒΙΑ

ΣΥΡΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΥΕΜΕΝΗ ΛΙΒΥΗ ΙΡΑΚ ΣΟΥΔΑΝ ΣΟΜΑΛΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΑΡΑΒΙΑ ΥΕΜΕΝΗ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΛΙΒΥΗ ΣΟΜΑΛΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΖΑ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΟΥΔΑΝ ΙΡΑΚ ΣΥΡΙΑ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ Έχεις κερδίσει το πρώτο βραβείο Παγκόσμιας Ειρήνης. Πάρε από κάθε παίκτη 2χ. Συμπόνιας.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ, Η, ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.

Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ, Η, ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ. Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ, Η, ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ. Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος Ελληνίδες και Έλληνες Οι εκλογές σε κάθε Δημοκρατικό πολίτευμα είναι αναμφισβήτητα

Διαβάστε περισσότερα

Η Συρία και οι τουρκο-ιρανικές σχέσεις

Η Συρία και οι τουρκο-ιρανικές σχέσεις Του Χρήστου Μηνάγια 11 Νοεμβρίου 2012 www.geostrategy.gr Η Συρία και οι τουρκο-ιρανικές σχέσεις Όταν ξεκίνησε η Αραβική Άνοιξη, το Ιράν υποστήριξε τους εξεγερμένους των χωρών αυτών και επιδίωξε να προσδώσει

Διαβάστε περισσότερα

«Αθηνά» Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Όπλων www.armscontrol.info

«Αθηνά» Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Όπλων www.armscontrol.info http://, Τηλ:2105226884, 6944165341, FAX: 2105226884, 2310904794 Η πραγματική εικόνα του πολέμου στο Λίβανο με απλά λόγια. Θεόδωρος Λιόλιος Διευθυντής του Ε.Κ.Ε.Ο. Σαλαμίνος 10, Θεσσαλονίκη 54625, email:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Εισαγωγή 21 Τι είναι η Ιστορία; 21 Τότε και τώρα, εκεί και εδώ 24 Το φυσικό περιβάλλον 28 Λίγη περιγραφική Γεωγραφία 29 Επίλογος 32

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Εισαγωγή 21 Τι είναι η Ιστορία; 21 Τότε και τώρα, εκεί και εδώ 24 Το φυσικό περιβάλλον 28 Λίγη περιγραφική Γεωγραφία 29 Επίλογος 32 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εικονογραφήσεις 13 Βιογραφικά 15 Πρόλογος στην 11 η έκδοση 17 1. Εισαγωγή 21 Τι είναι η Ιστορία; 21 Τότε και τώρα, εκεί και εδώ 24 Το φυσικό περιβάλλον 28 Λίγη περιγραφική Γεωγραφία 29 Επίλογος

Διαβάστε περισσότερα

Η ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ. Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Η ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ. Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου Η ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου Αλλαγές στο Ενεργειακό Τοπίο Πολλά φαίνεται να αλλάζουν με την πρόσφατη συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν. Είναι φανερό πως

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του Dr. J. Haid*

Συνέντευξη του Dr. J. Haid* Centre for Mediterranean, Middle East and Islamic Studies Συνέντευξη του Dr. J. Haid* Την συνέντευξη διεξήγαγαν ο Raffaele Borreca και ο Ευάγγελος Διαμαντόπουλος Επιμέλεια απομαγνητοφώνησης και αγγλική

Διαβάστε περισσότερα

Αυτό το βιβλίo είναι μέρος μιας δραστηριότητας του Προγράμματος Comenius

Αυτό το βιβλίo είναι μέρος μιας δραστηριότητας του Προγράμματος Comenius Μάρτιος 2011 Αυτό το βιβλίo είναι μέρος μιας δραστηριότητας του Προγράμματος Comenius Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΡΟ-ΜΑΝΩΛΗ Πολύ παλιά, αιώνες πριν, ο Negru Voda, ο κυβερνήτης της Ρουμανίας, ήθελε να χτίσει ένα μοναστήρι

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 8. Η γερµανική επίθεση και ο Β' Παγκόσµιος Πόλεµος (σελ )

Κεφάλαιο 8. Η γερµανική επίθεση και ο Β' Παγκόσµιος Πόλεµος (σελ ) Ιστορία ΣΤ τάξης Ενότητα Ε - «Η Ελλάδα στον 20 ο αιώνα» 1 Κεφάλαιο 8 Η γερµανική επίθεση και ο Β' Παγκόσµιος Πόλεµος (σελ. 208 211) Μετά την αποτυχία των Ιταλών να καταλάβουν την Ελλάδα, έσπευσαν να τους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή συνεδρίαση, τον κ. Δημήτρη Καμμένο, τον οποίο καλώ στο Βήμα. Να ετοιμάζεται ο κ.

Διαβάστε περισσότερα

Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό

Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό τέλος. Κρέμομαι στο χείλος ενός γκρεμού από τις άκρες των σπασμένων μου νυχιών. Το μόνο πράγμα που βρίσκεται ανάμεσα σ εμένα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ. Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ. Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου Αλλαγές στο Ενεργειακό Τοπίο Πολλά φαίνεται να αλλάζουν γύρω μας. Είναι φανερό πως πολλά δεδομένα που ίσχυαν στις πολιτικές εξελίξεις της Μέσης Ανατολής

Διαβάστε περισσότερα

12897/15 ΙΑ/γομ 1 DG C 2B

12897/15 ΙΑ/γομ 1 DG C 2B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Οκτωβρίου 2015 (OR. en) 12897/15 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου με ημερομηνία: 12 Οκτωβρίου 2015 Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Το ISIS καταρρέει. Λύση του δράματος ή εξάπλωση. της κρίση ;

Το ISIS καταρρέει. Λύση του δράματος ή εξάπλωση. της κρίση ; Το ISIS καταρρέει. Λύση του δράματος ή εξάπλωση Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 της κρίση ; Του Γεωργίου Κ. Φίλη Ph.D.* Τη στιγμή αυτή οι τύχες του πολέμου τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία φαίνεται να έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας Νοεμβρίου 2015

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας Νοεμβρίου 2015 Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα ΤΟ ΒΗΜΑ Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

στιγμεσ τηλεορασησ Προλογοσ

στιγμεσ τηλεορασησ Προλογοσ στιγμεσ τηλεορασησ ΠΡΟΛΟΓΟΣ στιγμεσ τηλεορασησ Αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στροβιλιζόταν στο μυαλό μου η ιδέα να γράψω ένα βιβλίο για την τηλεόραση. Όταν το έλεγα στους φίλους μου, αμέσως στο μυαλό

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη πάνω στην εφαρμογή της θεωρίας παιγνίων σε θέματα πολεμικών τακτικών και στρατηγικής.

Μελέτη πάνω στην εφαρμογή της θεωρίας παιγνίων σε θέματα πολεμικών τακτικών και στρατηγικής. Μελέτη πάνω στην εφαρμογή της θεωρίας παιγνίων σε θέματα πολεμικών τακτικών και στρατηγικής. Ιστορική αναδρομή 1713 Ο Francis Waldegrave, σε ένα γράμμα του, παρουσίασε την πρώτη μικτή στρατηγική μεγίστου

Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Εκδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη 4/11/2015 Παρέµβαση ΕΕ ΥΕ - Ελπίδα Παντελάκη Εκδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη κ. πρέσβη, αγαπητοί προσκαλεσµένοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, Ευχαριστούµε πολύ για την παρουσία σας στη σηµερινή

Διαβάστε περισσότερα

Καθηγητής: Λοιπόν, εδώ έχουμε δυο αριθμούς α και β. Ποιος είναι πιο μεγάλος. Λέγε Ελπίδα.

Καθηγητής: Λοιπόν, εδώ έχουμε δυο αριθμούς α και β. Ποιος είναι πιο μεγάλος. Λέγε Ελπίδα. ΠΕΜΠΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Γ4 Καθηγητής: Λοιπόν, εδώ έχουμε δυο αριθμούς α και β. Ποιος είναι πιο μεγάλος. Λέγε Ελπίδα. Μαθήτρια: Δεν γνωρίζουμε. Ποιος συμφωνεί με την Ελπίδα; Χρύσα, συμφωνείς Χρύσα: Ναι.

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Η ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα στην Ελλάδα.

Θέμα: Η ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα στην Ελλάδα. 1 4/11/2016 Σύσκεψη φορέων του λαϊκού κινήματος Θέμα: Η ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα στην Ελλάδα. Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, Ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

Ο πόλεµος στο Ιράκ, για εµάς τους Έλληνες, είναι ένα θέµα πολύ σηµαντικό, αρκετά σηµαντικό, όχι και τόσο σηµαντικό, ή καθόλου σηµαντικό;

Ο πόλεµος στο Ιράκ, για εµάς τους Έλληνες, είναι ένα θέµα πολύ σηµαντικό, αρκετά σηµαντικό, όχι και τόσο σηµαντικό, ή καθόλου σηµαντικό; ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο πόλεµος στο Ιράκ, για εµάς τους Έλληνες, είναι ένα θέµα πολύ σηµαντικό, αρκετά σηµαντικό, όχι και τόσο σηµαντικό, ή καθόλου σηµαντικό; 47 34 12 6 2 Πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορία του Αραβοϊσλαμικού Πολιτισμού

Ιστορία του Αραβοϊσλαμικού Πολιτισμού Ιστορία του Αραβοϊσλαμικού Πολιτισμού Ενότητα 10: Αντιαποικιοκρατικά Κινήματα και Αραβικός Εθνικισμός Δημήτριος Σταματόπουλος Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

Η δημοσκόπηση της MRB για το enikos.gr

Η δημοσκόπηση της MRB για το enikos.gr Η δημοσκόπηση της MRB για το enikos.gr Η δημοσκόπηση της MRB για το enikos.gr Οριακό προβάδισμα 0,6 % της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB για την εκπομπή «στον

Διαβάστε περισσότερα

Ξέφυγε η Τουρκία: Ζητά με ΝΟΤΑΜ αποστρατικοποίηση της Κάσου

Ξέφυγε η Τουρκία: Ζητά με ΝΟΤΑΜ αποστρατικοποίηση της Κάσου Παραλήρημα άνευ προηγουμένου από τους Τούρκους Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου ότι τα Ίμια είναι τουρκικά, βάζουν στο στόχαστρο και τα Δωδεκάνησα Στήνουν «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο Ανησυχία

Διαβάστε περισσότερα

Τα σημαντικότερα γεγονότα της Παλαιάς Διαθήκης εκτυλίσσονται στην περιοχή που. Η Μέση Ανατολή στην αρχαιότητα

Τα σημαντικότερα γεγονότα της Παλαιάς Διαθήκης εκτυλίσσονται στην περιοχή που. Η Μέση Ανατολή στην αρχαιότητα Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ Τα σημαντικότερα γεγονότα της Παλαιάς Διαθήκης εκτυλίσσονται στην περιοχή που ονομάζεται ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Η Μέση Ανατολή στην αρχαιότητα Ποια σύγχρονα κράτη αποτελούν την περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά Αρχή φόρμας Τέλος φόρμας Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά Του Στράτου Φαναρά, Προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου της Metron Analysis Σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές και την ανάδειξη

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Σάββατο, 18 Ιούνιος :39 - Τελευταία Ενημέρωση Τρίτη, 21 Ιούνιος :12

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Σάββατο, 18 Ιούνιος :39 - Τελευταία Ενημέρωση Τρίτη, 21 Ιούνιος :12 Η διακυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, φέρνει στο προσκήνιο νέα δεδομένα που σχετίζονται με τους γεωστρατηγικούς αναπροσανατολισμούς των ΗΠΑ. Για παράδειγμα οι θέσεις των ΗΠΑ για την ανατιπυραυλική ασπίδα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Η Τουρκία, το Ιράν και η «Σιϊτική Ηµισέληνος»

Η Τουρκία, το Ιράν και η «Σιϊτική Ηµισέληνος» 1 10 Απριλίου 2011 www.geostrategy.gr Η Τουρκία, το Ιράν και η «Σιϊτική Ηµισέληνος» Του Χρήστου Μηνάγια Την τελευταία περίοδο η «Σιϊτική Ηµισέληνος» αύξησε την επιρροή του Ιράν στις χώρες της Μέσης Ανατολής,

Διαβάστε περισσότερα

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό - Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό μου να παίξουμε; Αν θέλει, ναι. Προσπάθησε να μην

Διαβάστε περισσότερα

þÿ ¹Ç±Ã¼ ½»» ± º±¹ Á±Ç

þÿ ¹Ç±Ã¼ ½»» ± º±¹ Á±Ç Neapolis University HEPHAESTUS Repository School of Economic Sciences and Business http://hephaestus.nup.ac.cy Informative material 2011-12-21 þÿ ¹Ç±Ã¼ ½»» ± º±¹ Á±Ç þÿœ±á Â, ¹ÎÁ³  þÿ º±Ê http://hdl.handle.net/11728/8997

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη

Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη Οι πρώτες μου σκέψεις Ο Οδυσσέας έφυγε και τώρα είμαι μόνη μου. Πρέπει να τα έχω όλα υπό έλεγχο Όμως, με τους μνηστήρες στα πόδια μου δε μπορώ άλλο!!! Πρέπει κάτι να κάνω γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Ιανουάριος 2014

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Ιανουάριος 2014 Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας Ιανουάριος 2014 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ: ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Βηθλεέμ Ιστορικές και θρησκευτικές αξιώσεις

Βηθλεέμ Ιστορικές και θρησκευτικές αξιώσεις 26/12/2018 Βηθλεέμ Ιστορικές και θρησκευτικές αξιώσεις / Επικαιρότητα Η πόλη της Βηθλεέμ είναι ένας προορισμός μεγάλου ενδιαφέροντος όχι μόνο θρησκευτικού αλλά και ιστορικού. ΘΕΜΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

7η Τριμερής Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης Ελλάδας Κύπρου Τουρκίας. Θεσσαλονίκη 9 10/ 12/2016. Ομιλία της ΕΕΔΥΕ από την Ελπίδα Παντελάκη, γ.γ.

7η Τριμερής Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης Ελλάδας Κύπρου Τουρκίας. Θεσσαλονίκη 9 10/ 12/2016. Ομιλία της ΕΕΔΥΕ από την Ελπίδα Παντελάκη, γ.γ. 7η Τριμερής Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης Ελλάδας Κύπρου Τουρκίας Θεσσαλονίκη 9 10/ 12/2016 Ομιλία της ΕΕΔΥΕ από την Ελπίδα Παντελάκη, γ.γ. της ΕΕΔΥΕ Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Διαβάστε περισσότερα

Ναζισµός. Περιλαµβάνει έντονα στοιχεία: Ρατσισµού Αντισηµιτισµού (=κατά των Εβραίων) Δικτατορίας

Ναζισµός. Περιλαµβάνει έντονα στοιχεία: Ρατσισµού Αντισηµιτισµού (=κατά των Εβραίων) Δικτατορίας Ναζισµός Ο Β' Παγκόσµιος Πόλεµος είχε ως αποτέλεσµα την εµφάνιση µιας πολιτικής ιδεολογίας που εφαρµόστηκε στην Γερµανία, αλλά και σε κάποιες άλλες χώρες και ονοµάστηκε Ναζισµός ή Γερµανικός εθνικοσοσιαλισµός

Διαβάστε περισσότερα

100 χρόνια από την άφιξη του Ελ. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και τη δημιουργία της Προσωρινής Κυβέρνησης

100 χρόνια από την άφιξη του Ελ. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και τη δημιουργία της Προσωρινής Κυβέρνησης 24 Σεπτεμβρίου 2016 100 χρόνια από την άφιξη του Ελ. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και τη δημιουργία της Προσωρινής Κυβέρνησης Πολιτισμός / Ιστορία Στέλιος Κούκος Η θριαμβευτική άφιξη του Ελευθερίου Βενιζέλου

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικότερα: Ο Εδαφικός Διακανονισμός της Συνθήκης της Λωζάννης και η Νομολογία Διεθνών Δικαιοδοτικών Οργάνων. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Ειδικότερα: Ο Εδαφικός Διακανονισμός της Συνθήκης της Λωζάννης και η Νομολογία Διεθνών Δικαιοδοτικών Οργάνων. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος 1 Ο Εδαφικός Διακανονισμός της Συνθήκης της Λωζάννης και η Νομολογία Διεθνών Δικαιοδοτικών Οργάνων Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ Η Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης της

Διαβάστε περισσότερα

Μικρασιατική καταστροφή

Μικρασιατική καταστροφή Μικρασιατική καταστροφή Η εκστρατεία στη Μ. Ασία Μετά τη λήξη του Α Παγκοσμίου πολέμου οι νικήτριες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ξεκίνησαν εργασίες με σκοπό τη διανομή των εδαφών. Η απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08)

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) (συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) Φ.Κ.: ας επιστρέψουμε τώρα στο μεγάλο θέμα της ημέρας σε παγκόσμια κλίμακα, της Αμερικάνικές προκριματικές εκλογές. Πήραμε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ Γ.Γ. ΤΟΥ ΠΣΕ ΣΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ 14/5/2017

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ Γ.Γ. ΤΟΥ ΠΣΕ ΣΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ 14/5/2017 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ Γ.Γ. ΤΟΥ ΠΣΕ ΣΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ 14/5/2017 Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές, συναγωνίστριες, Χαιρετίζουμε τη Μαραθώνια Πορεία που γίνεται 54 χρόνια μετά την πρώτη απαγορευμένη πορεία

Διαβάστε περισσότερα

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου ISBN: 978-618-5144-54-8 Εκδόσεις Vakxikon.gr Βιβλιοπωλείο του Βακχικόν Ασκληπιού 17, 106 80 Αθήνα τηλ. 210 3637867 info@vakxikon.gr www.vakxikon.gr 2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου Σειρά:

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας. 7 9 Ιουνίου 2016

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας. 7 9 Ιουνίου 2016 Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα Eκπαιδευτικό υλικό Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού Σημαία στον ορίζοντα Α) Συζητάμε για εμάς με αφορμή το κείμενο. 1. Τι δώρο θα ονειρευόσουν εσύ να βρεις μέσα σε ένα κουτί; 2. Τι δώρο πιστεύεις ότι

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ.γεώργιου Κύρτσου

Ομιλία του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ.γεώργιου Κύρτσου «Ευρωπαϊκή Στρατηγική Ασφάλειας και Άμυνας: Ασυμμέτρες Απειλές: Ασταθείς Οικονομίες και Ασφάλεια, Κυβερνοπόλεμος, ΕυρωπαΪκή Ενεργειακή Ασφάλεια, Προσφυγικά και Μεταναστευτικά ρεύματα στη Μεσόγειο. Περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονα Θέματα Διεθνούς Πολιτικής

Σύγχρονα Θέματα Διεθνούς Πολιτικής ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Σύγχρονα Θέματα Διεθνούς Πολιτικής Μάθημα 3 ο : Η Μέση Ανατολή Ιωάννης Παπαγεωργίου, Επίκουρος Καθηγητής, ΑΠΘ Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΡΑΗΛ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΡΑΗΛ Στις 29.7.2019, η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κα Ιρίτ Μπεν Αμπα έδωσε την παρακάτω συνέντευξη στο δημοσιογράφο Βασίλη Νέδο, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερίνη, για τις σχέσεις Ελλάδος Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα

Η Κίνα στο διάστημα οι ΗΠΑ σε πανικό

Η Κίνα στο διάστημα οι ΗΠΑ σε πανικό Η Κίνα στο διάστημα οι ΗΠΑ σε πανικό Μαρτίου 4, 2015 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Στην Ουάσιγκτον, έκανε την εμφάνιση της μια απόρρητη έκθεση, που μιλά για το «κινεζικό όνειρο το διάστημα». Συγκεκριμένα η έκθεση αυτή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΑΝΟΙΞΑΝ;

ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΑΝΟΙΞΑΝ; ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΑΝΟΙΞΑΝ; Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης* www.analystsforchange.org Τα δραµατικά γεγονότα που συµβαίνουν στην Παλαιστίνη, µε τους βοµβαρδισµούς των Ισραηλινών στην λωρίδα της Γάζας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ. Πέμπτη 19 Νοεμβρίου Αγαπητή Κίττυ,

ΚΕΙΜΕΝΟ. Πέμπτη 19 Νοεμβρίου Αγαπητή Κίττυ, ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Β ΤΑΞΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ : ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ - ΕΚΘΕΣΗ Αγαπητή Κίττυ, ΚΕΙΜΕΝΟ Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 1942

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 3. Οι Βαλκανικοί Πόλεµοι (σελ )

Κεφάλαιο 3. Οι Βαλκανικοί Πόλεµοι (σελ ) Ιστορία ΣΤ τάξης 5 η ενότητα «Η Ελλάδα στον 20 ο αιώνα» 1 Κεφάλαιο 3 Οι Βαλκανικοί Πόλεµοι (σελ. 186 189) Οι προσδοκίες, που καλλιέργησε στους υπόδουλους χριστιανικούς λαούς το κίνηµα των Νεοτούρκων το

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ «Δεν γράφω για να είμαι αγαπητή» Βικτόρια Χίσλοπ: «Τον Ερντογάν τον φοβάμαι. Είναι δικτάτορας!» H Βικτόρια Χίσλοπ Η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, γνωστή για «Το Νησί» που μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στην

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Γ ΕΠΑΛ

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Γ ΕΠΑΛ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Γ ΕΠΑΛ 21/1/2018 ΧΡΥΣΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΖΗΣΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ Ι. Μη λογοτεχνικό κείμενο Το κείμενο έχει αντληθεί από την εφημερίδα Huffington Post Greece και ο συγγραφέας του εστιάζει

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη του Ν. Λυγερού στο The Economist Events 18th Roundtable with the Government of Greece:

Διάλεξη του Ν. Λυγερού στο The Economist Events 18th Roundtable with the Government of Greece: Διάλεξη του Ν. Λυγερού στο The Economist Events 18th Roundtable with the Government of Greece: The big rethink for Europe - The big turning point for Greece 10/07/2014 Θα ήθελα να απαντήσω πάνω στα λεγόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Unity Editor #02 Κεντρικό Μενού: File, Build Settings και Build & Run

Unity Editor #02 Κεντρικό Μενού: File, Build Settings και Build & Run Unity Editor #02 Κεντρικό Μενού: File, Build Settings και Build & Run Καλώς ήλθες. Στο προηγούμενο μάθημα είδαμε τις λειτουργίες του μενού File του Editor της Unity. Όπως είπαμε οι δύο επιλογές που διαφέρουν

Διαβάστε περισσότερα

Έχετε δει ή έχετε ακούσει κάτι για τον πίνακα αυτό του Πικάσο;

Έχετε δει ή έχετε ακούσει κάτι για τον πίνακα αυτό του Πικάσο; Έχετε δει ή έχετε ακούσει κάτι για τον πίνακα αυτό του Πικάσο; Πάμπλο Πικάσο (25 Οκτωβρίου, 1881-8 Απριλίου, 1973) ήταν και είναι ένας από τους κυριότερους Ισπανούς εκπροσώπους της τέχνης του 20ου αιώνα,

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία τoυ κ. Ali Fayyad με θέμα "Γεωπολιτικές εξελίξεις και Θρησκεία στην Μέση Ανατολή"

Ομιλία τoυ κ. Ali Fayyad με θέμα Γεωπολιτικές εξελίξεις και Θρησκεία στην Μέση Ανατολή Κέντρο Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών Ομιλία τoυ κ. Ali Fayyad με θέμα "Γεωπολιτικές εξελίξεις και Θρησκεία στην Μέση Ανατολή" Αθήνα, 5 Απριλίου 2017 Ali Fayyad: Δεν έχω διαβάσει το κείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΣΤ Ο ΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΣΤ Ο ΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΣΤ Ο ΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 152 Α. ΚΛΕΙΣΤΕΣ Ή ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (ενδεικτικά παραδείγµατα) Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής Να βάλετε σε κύκλο το γράµµα που αντιστοιχεί στη σωστή

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΥΠΕΛ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ. Ονοματεπώνυμο: Χρήστος Αριστείδου Τάξη: Γ 6

ΡΟΥΠΕΛ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ. Ονοματεπώνυμο: Χρήστος Αριστείδου Τάξη: Γ 6 ΡΟΥΠΕΛ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ Ονοματεπώνυμο: Χρήστος Αριστείδου Τάξη: Γ 6 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ.. Τι είναι το Ρούπελ; Το Ρούπελ είναι οχυρό και πρόκειται για το μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας κατά μήκος

Διαβάστε περισσότερα

1. Η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, Αξιολόγηση και Προσδοκία

1. Η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, Αξιολόγηση και Προσδοκία 1. Η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, Αξιολόγηση και Προσδοκία Οι πολίτες θεωρούν ότι η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας χειροτέρευσε το διάστημα διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα (πολύ και λίγο 55.7%), και

Διαβάστε περισσότερα

Φορείς των νέων ιδεών ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Φορείς των νέων ιδεών ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Δ. ΑΝΑΝΕΩΣΗ- ΔΙΧΑΣΜΟΣ (1909-1922) 1. Το κόμμα των φιλελευθέρων 1. Πριν τις εκλογές της 8ης Αυγούστου 1910 κανένα ΜΕΓΑΛΟ κόμμα δεν υποστήριζε τις μεταρρυθμίσεις που προτάθηκαν το 1909/1910 Φορείς των νέων

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη.

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη. (Συνέντευξη του Ι. Πανάρετου στην Νίνα Γουδέλη και τον Γρηγόρη Ρουμπάνη για τα θέματα της Παιδείας (Μήπως ζούμε σ άλλη χώρα;, ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84) Ν. Γουδέλη: Καλησπέρα κύριε Πανάρετε. Γ.

Διαβάστε περισσότερα

Τι σημαίνει αστικά πεδία σε μετάβαση για εσάς και την καλλιτεχνική σας δημιουργία;

Τι σημαίνει αστικά πεδία σε μετάβαση για εσάς και την καλλιτεχνική σας δημιουργία; Τι σημαίνει αστικά πεδία σε μετάβαση για εσάς και την καλλιτεχνική σας δημιουργία; Δύσκολη ερώτηση Για την καλλιτεχνική μου δημιουργία δεν παίζει κανένα ρόλο. Αυτό που με πικραίνει είναι ότι έζησα την

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τα Βασικά. Τι είναι όλα αυτά που βλέπω;

Τα Βασικά. Τι είναι όλα αυτά που βλέπω; Η Sony στην προσπάθεια της να αυξήσει τις πωλήσεις του PSP ρίχνει στη μάχη ένα παιχνίδι που έρχεται από πολύ παλιά. Το Lemmings είναι ένας τίτλος που πολλοί παλιοί gamers θα θυμούνται και πολλοί καινούργιοι

Διαβάστε περισσότερα

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε.

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε. Εισήγηση του Ν. Λυγερού στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας "Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα, η ποντιακή νεολαία και ο ρόλος της στο οικουμενικό περιβάλλον". Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελλάδα και ο Κόσμος 2018

Η Ελλάδα και ο Κόσμος 2018 Η Ελλάδα και ο Κόσμος 2018 Έρευνα κοινής γνώμης για την εξωτερική πολιτική 2 Στάσεις απέναντι στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις Απρίλιος 2018 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: PUBLIC ISSUE(Α.Μ. ΕΣΡ: 8) Μέλος

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί γίνεται ένας πόλεμος ;

Γιατί γίνεται ένας πόλεμος ; Γιατί γίνεται ένας πόλεμος ; Τα παρασκήνια της αμερικανικής επίθεσης στο Ιράκ το 1991 Μέρος ύλης από το μάθημα Κατασκευή μοντέλων και διαχείριση Φυσικών Πόρων 1, στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Τα έξοδα για

Διαβάστε περισσότερα

Καθημερινή, , συνέντευξη στον Αθανάσιο Έλλις

Καθημερινή, , συνέντευξη στον Αθανάσιο Έλλις Καθημερινή, 9.7.2018, συνέντευξη στον Αθανάσιο Έλλις Η διαφοροποίηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει μια εφημερίδα το μεταβαλλόμενο τοπίο των μέσων ενημέρωσης, καθώς ο κόσμος κινείται από

Διαβάστε περισσότερα

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;»

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» «Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» Οπου (Α) ο καλούµενος - χρήστης της υπ' αριθ. 698... (µέλος της Χ.Α.) Οπου (Β) ο καλών Ηµεροµηνία: 20/09/2013 Εναρξη: 22:12':00''

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΑΕΑ 15/10/ ΔΣΕ

ΠΕΑΕΑ 15/10/ ΔΣΕ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Φεβρουάριος 2014

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Φεβρουάριος 2014 Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας Φεβρουάριος 2014 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας Βουλευτικές Εκλογές 21-2 Τα κριτήρια της ψήφου 2 ο κύμα: 1-1/1/21 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

145 Leof.Irakliou Gr.-14231-Athens-Tel:(+30) 210 2592111-Fax: 210 2592298, http://inter.kke.gr, e-mail: cpg.kke@gmail.com, cpg@int.kke.

145 Leof.Irakliou Gr.-14231-Athens-Tel:(+30) 210 2592111-Fax: 210 2592298, http://inter.kke.gr, e-mail: cpg.kke@gmail.com, cpg@int.kke. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ COMMUNIST PARTY OF GREECE ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ CENTRAL COMMITTEE 145 Leof.Irakliou Gr.-14231-Athens-Tel:(+30) 210 2592111-Fax: 210 2592298, http://inter.kke.gr, e-mail: cpg.kke@gmail.com,

Διαβάστε περισσότερα

[Συνέντευξη-Διαγωνισμός] Η Μεταξία Κράλλη και το βιβλίο της «Κάποτε στη Σαλονίκη»

[Συνέντευξη-Διαγωνισμός] Η Μεταξία Κράλλη και το βιβλίο της «Κάποτε στη Σαλονίκη» [Συνέντευξη-Διαγωνισμός] Η Μεταξία Κράλλη και το βιβλίο της «Κάποτε στη Σαλονίκη» Από happytv - Τετάρτη 19/10/16 Η Μεταξία Κράλλη (ψευδώνυμο) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ 1 ο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 10/3/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.in.gr Τζωρτζίνα Ντούτση http://www.in.gr/entertainment/book/interviews/article/?aid=1500064083 Νικόλ Μαντζικοπούλου: Το μυστικό για την επιτυχία είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Όταν τα διαγράμματα «μιλούν»*

Όταν τα διαγράμματα «μιλούν»* Η ΥΠΟΘΕΣΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ» 13 Αντί Εισαγωγής Όταν τα διαγράμματα «μιλούν»* Στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Μάιο του 2010, η Ελλάδα δέχτηκε μια πρωτοφανή χρηματοπιστωτική επίθεση, που οδήγησε

Διαβάστε περισσότερα

Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα;

Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα; Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα; του Χρήστου 'ChIossif' Ιωσηφίδη Ο Θανάσης και ο Χρήστος πίνουν χαλαρά τον απογευματινό τους καφέ και κουβεντιάζουν για άλλο ένα πολιτικό κόμμα που μπήκε πρόσφατα στην ζωή

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα.

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα. Πόλ Τόμσεν: Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θέτουμε μια ημερομηνία για την επιστροφή της αποστολής, ενώ ενδεχομένως δεν θα έχουμε μια συμφωνία στο εσωτερικό της Τρόικας για το πώς θα προχωρήσουμε. Ντέλια

Διαβάστε περισσότερα

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε!

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε! 20 Χειμώνας σε μια πλατεία. Χιονίζει σιωπηλά. Την ησυχία του τοπίου διαταράσσουν φωνές και γέλια παιδιών. Μπαίνουν στη σκηνή τρία παιδιά: τα δίδυμα, ο Θανούλης και ο Φανούλης, και η αδελφή τους η Μαριάννα.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Χάιζενμπεργκ ήταν Γερμανός. Εμείς ήμασταν Δανοί. Ήμασταν υπό γερμανική κατοχή.

Ο Χάιζενμπεργκ ήταν Γερμανός. Εμείς ήμασταν Δανοί. Ήμασταν υπό γερμανική κατοχή. Γιατί όμως; Ακόμη το σκέφτεσαι; Γιατί ήρθε στην Κοπεγχάγη; Έχει σημασία, αγάπη μου, τώρα που είμαστε κι οι τρεις πεθαμένοι; Μερικά ερωτήματα παραμένουν ακόμη κι όταν εκείνοι που τα έθεσαν έχουν πεθάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ISBN 978-960-518-389-9 Παραγωγή: ΙΝΔΙΚΤΟΣ Καλλιδρομίου 64, 114 73 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210 8838007, e-mail: indiktos@indiktos.gr Ἑξαδακτύλου 5, 546 35 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΛ.: 2310 231083,

Διαβάστε περισσότερα

Οι Ευρωπαίοι μάγκες ζητήσανε να φτιάξουμε μια πόλη όπου να διαμένουνε, σταθερά, πρόσφυγες.

Οι Ευρωπαίοι μάγκες ζητήσανε να φτιάξουμε μια πόλη όπου να διαμένουνε, σταθερά, πρόσφυγες. Οι Ευρωπαίοι μάγκες ζητήσανε να φτιάξουμε μια πόλη όπου να διαμένουνε, σταθερά, 50.000 πρόσφυγες. Η παράλογη αυτή πρόταση θα μπορούσε να είναι και λογική, αν προτείναν ότι κάθε ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:M. Maillot Διασκευή:E. Frischbutter; Sarah S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ MP SECTOR HEAD OF DEVELOPMENT & COMPETITION, NEW DEMOCRACY PARTY Investment Energy Summit Greece, Cyprus, Israel Re-designing the European energy map ΠΕΜΠΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Spiegel: Δεν είναι σαφές τι σημαίνει η παραίτηση Καμμένου για την ελληνική κυβέρνηση

Spiegel: Δεν είναι σαφές τι σημαίνει η παραίτηση Καμμένου για την ελληνική κυβέρνηση Spiegel: Δεν είναι σαφές τι σημαίνει η παραίτηση Καμμένου για την ελληνική κυβέρνηση 13/Ιαν/2019 16:45 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:58 ΟΈλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος παραιτήθηκε από το αξίωμά του αντιδρώντας

Διαβάστε περισσότερα

Εδώ αποκεφάλισαν τον Άγιο Φιλούμενο (αποκλειστικό)

Εδώ αποκεφάλισαν τον Άγιο Φιλούμενο (αποκλειστικό) 29/11/2018 Εδώ αποκεφάλισαν τον Άγιο Φιλούμενο (αποκλειστικό) / Επικαιρότητα Ο άγιος Φιλούμενος, δολοφονήθηκε από τους φανατικούς που τον χτύπησαν όταν τον συνέλλαβαν και του έκοψαν το κεφάλι. Το σκήνωμα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΛΩΣΣΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΛΩΣΣΑ Ονοματεπώνυμο: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α. ΚΕΙΜΕΝΟ: ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΛΩΣΣΑ Άννα Φρανκ [Από το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ] Αγαπητή Κίτυ, Η μητέρα είναι τρομερά εκνευρισμένη, πράγμα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Α,α,α,α,α,α,α! ούρλιαξε η Νεφέλη - Τρομερό! συμπλήρωσε η Καλλιόπη - Ω, Θεέ μου! αναφώνησα εγώ - Απίστευτα τέλειο! είπε η Ειρήνη και όλες την κοιτάξαμε λες και είπε

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 25/1/2018

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 25/1/2018 ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 30ωρο Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτες τις νέες ρυθμίσεις του 30ωρου για την επιβολή της υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ & ΔΙΜΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΔΟΔΟΣ)

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ & ΔΙΜΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΔΟΔΟΣ) ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ & ΔΙΜΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΔΟΔΟΣ) ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

4ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ. «ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ώρα για αποφάσεις» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

4ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ. «ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ώρα για αποφάσεις» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 4ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ώρα για αποφάσεις» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. Μάριου Καράντωνα 1 Έντιμε κύριε υπουργέ, Έντιμε κύριε πρόεδρε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν διάφορα και σημαντικά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι ο πόλεμος που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη νερού, φαγητού και ιατρικής περίθαλψης και το χειρότερο

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Απρίλιος 2014

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Απρίλιος 2014 Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας Απρίλιος 2014 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ: ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα