Δ.Α.Κ.Ε. ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Επιστημόνων Γεωτεχνικών

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Δ.Α.Κ.Ε. ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Επιστημόνων Γεωτεχνικών"

Transcript

1 ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔAΣ (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 Δ.Α.Κ.Ε. ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Επιστημόνων Γεωτεχνικών

2 Αγαπητοί συνάδελφοι, Στις 22 Απριλίου 2018 διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών στην κοινωνία, στην αγορά εργασίας, στην παιδεία καθώς και στα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωτεχνικών Επιστημόνων. Σε μια εποχή κρίσιμη για το μέλλον του επαγγέλματος μας, χρειαζόμαστε ένα Επιμελητήριο με ισχυρή και συγκροτημένη παρουσία, που θα παρεμβαίνει και θα είναι παρών συνεχώς, αλλάζοντας τα δεδομένα και οδηγώντας την κοινότητα των Γεωτεχνικών στο μέλλον. Ένα Επιμελητήριο αρωγό στα προβλήματα των Γεωτεχνικών και στην προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Ένα Επιμελητήριο με σαφείς στόχους, συγκροτημένη πρόταση, τεχνοκρατικό λόγο και με ανθρώπους με ξεκάθαρο ιδεολογικό προσανατολισμό και όρεξη για προσφορά και δημιουργία. Αυτή ακριβώς τη στιγμή καλούμαστε ως Γεωτεχνικοί να διαμορφώσουμε τα νέα δεδομένα, παίρνοντας τις απαραίτητες αποφάσεις για το μέλλον μας. Οι θέσεις της Δ.Α.Κ.Ε. Γεωτεχνικών ήταν και είναι ξεκάθαρες σε όλους τους τομείς, στις προτάσεις, στον προσανατολισμό, στα έργα και στις πράξεις. Δεν κρυφτήκαμε ποτέ, δεν στρογγυλέψαμε τα λόγια μας, δεν κάναμε εκπτώσεις σε τίποτα. Αντιθέτως στα δύσκολα πήραμε τις ευθύνες μας και με τη δική σας ψήφο και εμπιστοσύνη παράξαμε έργο, το οποίο προήγαγε την υπόσταση του Επιμελητηρίου. Καλούμε όλους να κρίνουν και να συγκρίνουν το έργο μας. Διότι όλα αυτά τα χρόνια εργασθήκαμε με όλες τις δυνάμεις μας και νιώθουμε ότι δικαιώσαμε τις προσδοκίες σας κατά το δυνατόν. Κάναμε πράξη τη διακήρυξη μας για συνένωση προσπαθειών και δυνάμεων, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του συναδέλφου Γεωτεχνικού.

3 Από τη πρώτη στιγμή καλέσαμε όλες τις δυνάμεις σε συνεργασία για όλα τα ζητήματα των Γεωτεχνικών. Προσπαθήσαμε χωρίς αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα να κάνουμε πράξη στο Διοικητικό Συμβούλιο τις έννοιες της σύνθεσης, της συναίνεσης, της συνεννόησης, της ένωσης δυνάμεων και προσπαθειών, της δημιουργικής πολιτικής πρότασης καθώς και της σύγκρουσης όπου και όταν χρειάστηκε. Μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις προσπαθήσαμε για την αναβάθμιση του ρόλου του Γεωτεχνικού, γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από τη συνεργασία προκύπτουν απτά αποτελέσματα. Στόχος μας είναι ένα σύγχρονο Επιμελητήριο αντάξιο της αποστολής και του ρόλου του. Ένα Επιμελητήριο που κερδίζει το σεβασμό και την αναγνώριση με τις θέσεις και την προσφορά του, τόσο στα μέλη του όσο και στην κοινωνία. Σήμερα μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια, νιώθοντας ότι ως παράταξη προσφέραμε όλες μας τις δυνάμεις, πιστεύοντας και στοχεύοντας σε όλα όσα υλοποιήσαμε. Στη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών το Επιμελητήριο αντιμετώπισε μια σειρά από προκλήσεις στις οποίες ανταποκρίθηκε με επάρκεια, υλοποιώντας αιτήματα δεκαετιών για τον κλάδο. Ήμασταν παρόντες και αναδείξαμε το ρόλο του Γεωτεχνικού Επιστήμονα. Σε συνεργασία με το εποπτεύον υπουργείο εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 95/2017 σχετικά με την Άσκηση του Επαγγέλματος του Γεωτεχνικού, όπου ρυθμίστηκαν ζητήματα που αφορούν την αναγγελία έναρξης άσκησης γεωτεχνικού επαγγέλματος και την τήρηση του Μητρώου Απασχόλησης Γεωτεχνικών από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε.. Πετύχαμε μετά από πολύχρονους αγώνες μαζί με άλλα επιστημονικά επιμελητήρια την εξομοίωση των πτυχίων Γεωτεχνικών Σχολών σε επίπεδο Master, όπου οι τίτλοι σπουδών πενταετούς διάρκειας φοίτησης αναγνωρίζονται ως ενιαίοι και αδιάσπαστοι τίτλοι σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου. Καταθέσαμε και είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε Πρόγραμμα Επιμόρφωσης και πλέον Γεωτεχνικών όλων των ειδικοτήτων, στους τομείς της Διαχείρισης Αποβλήτων από Γεωργικές Δραστηριότητες.

4 Ήμασταν παρόντες και παρεμβήκαμε για την απελευθέρωση του συστήματος δηλώσεων Ο.Σ.Δ.Ε.. Σήμερα οι πιστοποιημένοι φορείς ξεπερνούν πλέον τους 400, διασφαλίζοντας την απασχολησιμότητα των συναδέλφων Γεωτεχνικών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών. Καταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για το θεσμό των Γεωργικών Συμβούλων με συγκεκριμένη πρόταση για την στελέχωση των νέων δομών, καθώς και για τον τρόπο παροχής υπηρεσιών και κοστολόγηση αυτών, με στόχο ο θεσμός των συμβούλων να λειτουργήσει παράλληλα και συμπληρωματικά με άλλες μορφές επιστημονικής συμβολής για την συνολική στήριξη της αγροτικής παραγωγής. Επίσης, διαρκής απαίτηση και διεκδίκηση μας είναι ότι το Μητρώο Γεωργικών Συμβούλων θα πρέπει να τηρείται και εποπτεύεται από το καθ ύλην αρμόδιο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), το οποίο αποτελεί τον θεσμικό εκπρόσωπο των άμεσα εμπλεκόμενων Γεωτεχνικών. Διασφαλίσαμε την συμμετοχή αρμόδιου Γεωτεχνικού Επιστήμονα στα Μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Α.Α (Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Γεωργοί, Βιολογική Γεωργία κλπ), ενώ συμμετείχαμε και στην διαμόρφωση του τρόπου υλοποίησης τους μέσω: - Κατάθεσης τεκμηριωμένων προτάσεων στις σχετικές Επιτροπές Παρακολούθησης του Π.Α.Α.. - Καταγραφή των υφιστάμενων προβλημάτων εφαρμογής και διαμεσολάβηση για την επίλυσή τους από το ΥΠ.Α.Α.Τ.. - Διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων & τεχνικών συναντήσεων για τους Γεωτεχνικούς Μελετητές σε πολλές πόλεις. - Δημιουργία Ομάδας Εργασίας για την κοστολόγηση της αμοιβής των Γεωτεχνικών στα πλαίσια υλοποίηση των Μέτρων. Αποτρέψαμε προσπάθειες πλήρους απελευθέρωσης της εμπορίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων, διασφαλίζοντας την απασχόληση του καθ ύλην αρμόδιου επιστήμονα Γεωπόνου στα καταστήματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων & λιπασμάτων, καθώς και στις επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού.

5 Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.), η οποία υιοθετήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος από το αρμόδιο Υπουργείο. Τοποθετηθήκαμε εγκαίρως με θέσεις και προτάσεις για το θέμα των Δασικών Χαρτών, οι οποίες και δικαιώθηκαν εκ του αποτελέσματος. - Συμμετείχαμε στην κατάρτιση των Προδιαγραφών των Δασικών Χαρτών σε συνεργασία με την Ε.Κ.Χ.Α.. - Συμβάλαμε καθοριστικά στην ενημέρωση των Γεωτεχνικών και του κοινωνικού συνόλου για την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, καθώς και στην ουσιαστικοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας υποβολής αντιρρήσεων επ αυτών. - Προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα των Οικιστικών Πυκνώσεων. - Διασφαλίσαμε τη χορήγηση προς τα μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. των Γεωχωρικών Δεδομένων των Αναρτημένων Δασικών Χαρτών. Παρεμβήκαμε και ολοκληρώσαμε τη λύση στο πρόβλημα των συναδέλφων Δασολόγων που απασχολούνται σε καταστήματα εμπορίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Ελέγχουμε αυστηρά την περιστασιακή άσκηση του επαγγέλματος από συναδέλφους Κτηνίατρους άλλων χωρών, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τη σχετική ισχύουσα νομοθεσία για τον τρόπο χορήγησης των προσωρινών αδειών, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τα επαγγελματικά δικαιώματα και την ίση μεταχείριση των Ελλήνων συναδέλφων για την αποτροπή φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι των συναδέλφων Κτηνιάτρων. Παρεμβήκαμε στη σύνταξη των Οργανισμών Υπουργείων, Περιφερειών και Δήμων, διασφαλίζοντας τις θέσεις των συναδέλφων, διεκδικώντας την στελέχωση και ενίσχυση των γεωτεχνικών υπηρεσιών, την δυνατότητα τοποθέτησης γεωτεχνικών προϊσταμένων, ασκώντας ακόμα και ένδικα μέσα όπου απαιτήθηκε. Συστήνουμε το Μητρώο Σώματος Ειδικών Επιμετρητών σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε. και συμμετείχαμε μέσω εκπροσώπου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για την έκδοση της προβλεπόμενης Υπουργικής Απόφασης.

6 Είχαμε συνεχή παρουσία εκπροσώπου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στη Γνωμοδοτική Επιτροπή Μελετών (Γ.Ε.Μ.) του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, με εβδομαδιαία συμμετοχή σε πάνω από 70 σχετικές συνεδριάσεις της Γ.Ε.Μ., καθώς και στα Πειθαρχικά Συμβούλια Μελετητών και Εταιρειών Μελετών. Συμμετείχαμε μέσω εκπροσώπων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στις αρμόδιες επιτροπές για την Αναμόρφωση Νομικού Πλαισίου Ανάθεσης Μελετών και Υπηρεσιών, καθώς και στις Υποομάδες Εργασίας για τα Μητρώα Μελετών και Έργων για την διασφάλιση του ρόλου του Γεωτεχνικού Μελετητή και Εργολήπτη. Συστήσαμε Ομάδα Εργασίας για την δημιουργία Μητρώου Πραγματογνωμόνων Γεωτεχνικών. Συστήσαμε Ομάδα Εργασίας για την σύνταξη των προδιαγραφών των Δασικών Διαχειριστικών Μελετών. Πραγματοποιήσαμε συνεχείς και διαρκείς παρεμβάσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για θέματα γεωλογικού ενδιαφέροντος όπως: - τις Ειδικές Υδρογεωλογικές Μελέτες που απαιτείται να εκπονηθούν σύμφωνα με τα εγκεκριμένα Σχέδια Διαχείρισης Υδάτων. - την εκπόνηση Γεωλογικών Μελετών στα πλαίσια αντιπλημμυρικών έργων, οριοθέτησης και διευθέτησης υδατορεμάτων. - την εκπόνηση Γεωλογικής Τεχνικής Έκθεσης για τη συνολική διαχείριση των υδατικών πόρων στο πλαίσιο εφαρμογής της Οδηγίας 2000/60. - την θεσμοθέτηση της συμβολής του Γεωλόγου στο σχεδιασμό αλλά και στην επίβλεψη και κατασκευή υδροληπτικών έργων υπόγειων υδατικών συστημάτων. - τα προβλήματα υποστελέχωσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Υδάτων - την ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.).

7 Καταθέσαμε πρόταση προς το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την σύσταση Ηλεκτρονικού Συστήματος Αδειοδότησης Υδροληψιών (Η.Σ.Α.Υ.) υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.. Συμμετείχαμε μέσω εκπροσώπου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην Ομάδα Εργασίας για την Ταξινόμηση Κωδικοποίηση Χρήσεων Γης σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε.. Πραγματοποιήσαμε συνεχείς και διαρκείς παρεμβάσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για θέματα που άπτονται την συμμετοχή Γεωτεχνικών στην Εκπαίδευση όπως: - την πρόσληψη αναπληρωτών Γεωλόγων στη μέση εκπαίδευση και τα διαρκή προβλήματα των συναδέλφων σε σχέση με τα κενά και τις Β Αναθέσεις, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα προβήκαμε και σε σχετική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. - την Ομαδοποίηση Κλάδων με παρεμβάσεις τόσο στη Δημόσια Διαβούλευση όσο στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, με αποτέλεσμα οι Γεωπόνοι να ενταχθούν ως διακριτή ειδικότητα στον κλάδο ΠΕ88 «Γεωπονίας, Διατροφής & Περιβάλλοντος», ενώ στον ίδιο κλάδο εντάχθηκαν μετά από παρέμβαση μας και οι Δασολόγοι, διατηρώντας όμως την γενικότερη διαφωνία μας στην ενοποίησή τους σε ενιαία ειδικότητα με άλλες κατηγορίες εκπαιδευτικών. - την συμμετοχή γεωτεχνικών στην «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), όπου κατόπιν επανειλημμένων παρεμβάσεων μας συμπεριλήφθηκαν στην Α Ανάθεση οι συνάδελφοι Δασολόγοι, ενώ συνεχίζουμε την παρέμβαση για την αντίστοιχη ένταξη και των συναδέλφων Γεωπόνων. - την συμμετοχή Γεωτεχνικών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) σχετικά με τις αναθέσεις μαθημάτων που αφορούν τα τρόφιμα σε Γεωπόνους και Κτηνιάτρους. - συμμετείχαμε μέσω εκπροσώπων μας σε συναντήσεις με το αρμόδιο Υπουργείο για τα προβλήματα της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

8 Κληθήκαμε στην Βουλή των Ελλήνων για έκφραση γνώμης στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές σε όλα τα νομοσχέδια Γεωτεχνικού ενδιαφέροντος, καθώς και σε μια σειρά από νομοσχέδια γενικότερου κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος. Γεγονός που καταδεικνύει την αλλαγή αντιμετώπισης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. από το Κοινοβούλιο, την Κυβέρνηση και την κοινωνία, καθώς και την γενικότερη παρέμβαση του Επιμελητηρίου, η οποία είναι συνεχής και πολλαπλάσια από το παρελθόν. Παρουσιάσαμε σαφείς, ρεαλιστικές και συγκροτημένες θέσεις σχετικά με το Ασφαλιστικό μέσω: - Συντονισμένων δράσεων με τους λοιπούς επιστημονικούς φορείς, πολλαπλές παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία, Ερωτήσεις & Αναφορές στη Βουλή, νομικές ενέργειες κ.α.. - Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Γεωτεχνικών με άρθρα και δημοσιεύματα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.. - Ενημέρωση της κοινής γνώμης και των Βουλευτών του Κοινοβουλίου για τις επιπτώσεις της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού νόμου. - Κινητοποιήσεις ενάντια στις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού νόμου. Στηρίξαμε και ενισχύσαμε το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Γεωτεχνικών (Τ.Ε.Α.ΓΕ.) δίνοντας τη δυνατότητα στους συναδέλφους να έχουν στη διάθεση τους ένα Επαγγελματικό Ασφαλιστικό Ταμείο, με εγγυημένα τα χρήματα τους και μάλιστα τα τελευταία χρόνια απολαμβάνουν μεγάλες αποδόσεις στην επένδυση τους, με ταυτόχρονες σημαντικές φοροελαφρύνσεις.

9 Ως Θεσμοθετημένος Σύμβουλος της Πολιτείας πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις και συμμετείχαμε στη διαμόρφωση Σχεδίων Νόμων και Υπουργικών Αποφάσεων για την διασφάλιση του ρόλου του Γεωτεχνικού. Ενδεικτικά αναφέρουμε: - Σ/Ν για τις Διαδικασίες κεντρικού ελέγχου και διαφάνειας στο σύστημα παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών τεχνικών έργων και υποδομών, δομές στρατηγικού σχεδιασμού δημόσιων υποδομών και λοιπές διατάξεις, όπου το αρμόδιο υπουργείο υιοθέτησε τις προτάσεις μας για την διασφάλιση του ρόλου του Γεωτεχνικού στην παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών τεχνικών έργων και υποδομών. - Σ/Ν για το Δομημένο Περιβάλλον (Ν. 4495/2017), όπου το ΥΠ.ΕΝ. υιοθέτησε τις προτάσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., όπως: α) την απαίτηση Τεχνικής Έκθεσης Γεωτεχνικού Επιστήμονα για τις κοπές δένδρων εντός πόλεων και οικισμών β) την εξαίρεση των υδρογεωτρήσεων από τη διαδικασία Άδειας Εργασιών Μικρής Κλίμακας, με αποτέλεσμα την αποφυγή περαιτέρω οικονομικής και διοικητικής επιβάρυνσης των πολιτών και των Γεωλόγων Μελετητών και Εργοληπτών. - Σ/Ν για τον Λατομικό Κώδικα Υποβολή στο αρμόδιο Υπουργείο ολοκληρωμένης πρότασης νόμου για την αναθεώρηση του Κώδικα Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών. - Σ/Ν για τη Γεωθερμία Ουσιαστική παρέμβαση και παρατηρήσεις επί των διατάξεών του. - Σ/Ν για το Νέο Οργανισμό Εθνικού Κτηματολογίου Ουσιαστική παρέμβαση και παρατηρήσεις επί των διατάξεών του. - Σ/Ν για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Ουσιαστική παρέμβαση και παρατηρήσεις επί των διατάξεών του.

10 - Σ/Ν για τις Δασικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις Ουσιαστική παρέμβαση και παρατηρήσεις επί των διατάξεών του. - Σ/Ν για τις Βοσκήσιμες Γαίες Ουσιαστική παρέμβαση και παρατηρήσεις επί των διατάξεών του. - Υ.Α. για τη Βιολογική Γεωργία - Ουσιαστική παρέμβαση και παρατηρήσεις επί των διατάξεών της. - Κ.Υ.Α. για τους Εθνικούς Συντελεστές Ανώτατων Ορίων Υπολειμμάτων Φυτοφαρμάκων - Ουσιαστική παρέμβαση και παρατηρήσεις επί των διατάξεών της. - Κ.Υ.Α. για την Κοστολόγηση και Τιμολόγηση των Υδατικών Πόρων - Ουσιαστική παρέμβαση και παρατηρήσεις επί των διατάξεών της. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με την Διαχείριση των Αδέσποτων Ζώων & τη Κακοποίηση των Ζώων Συντροφιάς, συγκροτώντας Ομάδα Εργασίας, οργανώνοντας σχετικές ημερίδες και συμμετέχοντας στην σχετική επιτροπή του ΥΠ.Α.Α.Τ. για την τροποποίηση του Ν. 4039/2012 για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς. Ως ΓΕΩΤ.Ε.Ε. είχαμε παρουσία σε όλες σχεδόν τις Διεθνείς Εκθέσεις και τα Επιστημονικά Συνέδρια γεωτεχνικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα, ενώ διοργανώσαμε και συνδιοργανώσαμε με άλλους επιστημονικούς φορείς και συλλόγους πληθώρα Επιστημονικών Ημερίδων, Συνεδρίων και Εκθέσεων. Επίσης, συμμετείχαμε σε πλήθος εκδηλώσεων και συναντήσεων εκπροσωπώντας τους συναδέλφους Γεωτεχνικούς Συνεργαστήκαμε με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και την Ερευνητική Κοινότητα με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, στη κατεύθυνση της προάσπισης και της διεύρυνσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Γεωτεχνικών.

11 Δημιουργήσαμε μία νέα και σύγχρονη Ιστοσελίδα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.. Εκσυγχρονίσαμε το σύστημα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών και Απομακρυσμένης Διαχείρισης μελών ΓΕΩΤ.Ε.Ε.. Εγκαινιάσαμε νέους ηλεκτρονικούς τρόπους τραπεζικών συναλλαγών με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. μέσω του συστήματος E-POS, παρέχοντας Ηλεκτρονική Πληρωμή Συνδρομών και Διακανονισμό Οφειλών. Δημιουργήσαμε το Διαδικτυακό Γραφείο Απασχόλησης Γεωτεχνικών στον ιστότοπο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Εκσυγχρονίσαμε το Μηνιαίο Newsletter του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με συνεχή ενημέρωση των μελών για τα τρέχοντα θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος και τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου σε μορφή σύγχρονου ηλεκτρονικού περιοδικού. Παρείχαμε φοροτεχνική υποστήριξη των μελών του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με την έκδοση Πρακτικού Συνοπτικού Φορολογικού Οδηγού για τους Γεωτεχνικούς. Εξασφαλίσαμε για τα μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: - ειδικές προνομιακές τιμές για τη χρήση τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών - δωρεάν δημιουργία ιστοσελίδας - προνομιακές τιμές για τη χρήση Τράπεζας Νομικών Πληροφοριών - υποτροφίες και προνομιακές τιμές για την παρακολούθηση Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων και Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης Επιταχύναμε το χρόνο εξυπηρέτησης για όλες τις λειτουργίες του Επιμελητηρίου. Εφαρμόσαμε Σύστημα Διαχείρισης στις λειτουργίες των Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο EN ISO 9001:2008.

12 Σε συνεργασία με το εποπτεύον υπουργείο εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 12/2017, σχετικά με τον καθορισμό ανταποδοτικών τελών και είσπραξη πόρων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.). Καθιερώσαμε Σύστημα Παρακολούθησης Δαπανών και εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Επιμελητηρίου. Αντιμετωπίσαμε την απομείωση των αποθεματικών (PSI) και τη μείωση των εσόδων του Επιμελητηρίου, μειώνοντας κατά 70% περίπου τις δαπάνες του Επιμελητηρίου. Βελτιώσαμε την χρηματοοικονομική θέση του Επιμελητήριου αξιοποιώντας τους τόκους των ομολογιακών καταθέσεων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., χωρίς να επηρεαστεί το κεφαλαιακό απόθεμα. Μειώσαμε το λειτουργικό κόστος του Επιμελητηρίου διατηρώντας ταυτόχρονα όλες τις λειτουργικές μας δομές ανοικτές και φιλοξενώντας την πλειοψηφία των γεωτεχνικών συλλόγων, παραχωρώντας έδρα και αναλαμβάνοντας τα λειτουργικά κόστη ώστε να μπορούν να συσταθούν και να λειτουργούν. Θεσμοθετήσαμε τη διαφάνεια σε όλες τις Δαπάνες του Επιμελητηρίου και στις Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, με υπογραφή των πρακτικών των συμβουλίων από τους συμμετέχοντες και ανάρτηση τους στο διαδίκτυο, προς ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου.

13 Ήμασταν παρόντες τόσο ως Θεσμικός Εκπρόσωπος των Γεωτεχνικών (Γεωπόνων, Γεωλόγων, Δασολόγων, Κτηνιάτρων και Ιχθυολόγων), όσο και ως Θεσμοθετημένος Σύμβουλος της Πολιτείας για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, την γεωργία, τα δάση, τους υδατικούς και ορυκτούς πόρους, την κτηνοτροφία και την αλιεία. Θεωρούμε πως τα επόμενα χρόνια θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις προσδοκίες σας και θα μπορέσουμε να είμαστε ακόμη πιο χρήσιμοι στους συναδέλφους μας. Η πρόταση που καταθέτουμε έχει αρχή τη συνέχεια του έργου μας και βασίζεται στο τρίπτυχο: Πίστη στις ικανότητες των Γεωτεχνικών και στον στο ρόλο που επιτελούν. Εκσυγχρονισμό των δομών, νοοτροπιών και πρακτικών. Κατάθεση προτάσεων με όραμα και ρεαλισμό που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του Γεωτεχνικού και στην περαιτέρω αναγνώριση του από την κοινωνία. Πιστεύουμε πως το Επιμελητήριο μπορεί να έχει ρόλο και ουσιαστική παρέμβαση αρκεί να υποστηρίξει με σθένος θέσεις και προτάσεις που απορρέουν από την γνώση των συναδέλφων. Ο Γεωτεχνικός Επιστήμονας μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα αυτά τα θέματα, ώστε να συμβάλει ως μοχλός ανάπτυξης της Ελλάδας. Αξιοποιώντας τις δυνάμεις του καθενός προσωπικά και του επιμελητηρίου στο σύνολο του θα καταφέρουμε να κάνουμε ουσιαστικά βήματα μπροστά. Για αυτό και σήμερα καταθέτουμε την πρότασή μας για την διεκδίκησης της συμμετοχής μας στα όργανα και στη διοίκηση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.. Μια πρόταση με επίκεντρο τον Γεωτεχνικό Επιστήμονα

14 Συγκεκριμένα δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να πετύχουμε: Την αλλαγή της φυσιογνωμίας του Επιμελητηρίου με ηγετικό ρόλο σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του Γεωτεχνικού Επιστήμονα. Την κατοχύρωση του ρόλου μας ως βασικού παράγοντα πιστοποίησης και ελέγχου όλων των Γεωτεχνικών Εργασιών και Επαγγελμάτων. Το άνοιγμα νέων επαγγελματικών προοπτικών και ευκαιριών για τους συναδέλφους. Την επέκταση και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Γεωτεχνικών σε όλους τους τομείς επαγγελματικού ενδιαφέροντος. Την παρέμβαση στην εκπαίδευση και κατάρτιση των Γεωτεχνικών. Την αντιμετώπιση των αλλαγών στη γεωτεχνική εκπαίδευση στα Πανεπιστήμια, με βάση τις νέες διαμορφούμενες εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας. Την αναγνώριση του ρόλου του Γεωτεχνικού στην Ελληνική κοινωνία. Με στόχο την επίτευξη των ανωτέρω δεσμευόμαστε για: Αλλαγή του Θεσμικού Πλαισίου Λειτουργίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με την ταυτόχρονη διεύρυνση του Επιμελητηρίου με νέους κλάδους αποφοίτων Πανεπιστημίων, ώστε να εκσυγχρονισθεί η δομή και η λειτουργία του Επιμελητηρίου και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μελών του, της κοινωνίας και της Πολιτείας. Θεσμοθέτηση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ως Φορέα Κατάρτισης και Πιστοποίησης των Γεωτεχνικών Επιστημόνων. Διεκδίκηση της απόδοσης του πόρου του 6 στους Γεωτεχνικούς Π.Ε. του Δημοσίου.

15 Ένταξη των Γεωτεχνικών Μελετητών στο Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. για την έκδοση Εγγυητικών Επιστολών, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ίση μεταχείριση των Γεωτεχνικών Μελετητών συναδέλφων μας και την αποτροπή αθέμιτου ανταγωνισμούς με άλλες ειδικότητες Μελετητών. Πλήρη εφαρμογή του συστήματος παροχής Γεωργικών Συμβουλών και την υλοποίηση του αντίστοιχου Μέτρου του Π.Α.Α., ώστε να κατοχυρωθεί ο επιστημονικός ρόλος του Γεωτεχνικού. Θεσμοθέτηση νέων πόρων για την εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του Επιμελητήριου. Μείωση των κρατήσεων υπέρ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. από Ερευνητικά Προγράμματα στο αντίστοιχο επίπεδο των κρατήσεων στις αμοιβές για μελέτες και επιβλέψεις από ιδιώτες μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.. Λειτουργία αμειβόμενων Ομάδων Εργασίας για τα τρέχοντα θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος, μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος και αξιοκρατική επιλογή των καταλληλότερων επιστημόνων. Θεσμοθέτηση της εγγραφής των μελών στους εκλογικούς καταλόγους με βάση τον τόπο κατοικίας, με στόχο την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος.

16 Ως Δ.Α.Κ.Ε. καταθέτουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την επερχόμενη τριετία και προσδοκούμε την περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.. Πραγματοποιούμε ανανέωση στην σύνθεση των προσώπων που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια μας, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά υποψηφίους τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα, με μακρά διαδρομή και καταξίωση στον επαγγελματικό, επιστημονικό και συνδικαλιστικό χώρο. Καλούμε τους συναδέλφους Γεωτεχνικούς να συμπορευτούν μαζί μας για την υλοποίηση του οράματος μας και των στόχων μας. Είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε, με πίστη στις δυνάμεις μας, με όρεξη για δουλειά, με όραμα για το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) και κυρίως με την στήριξη σας. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η Δ.Α.Κ.Ε. ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ Με Τιμή Δ.Α.Κ.Ε. ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ

17

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ για τις εκλογές του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας της 10 ης Απριλίου 2011 ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ για τις εκλογές του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας της 10 ης Απριλίου 2011 ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ Δ.Α.Κ.Ε. ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Επιστημόνων Γεωτεχνικών ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ για τις εκλογές του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας της 10 ης Απριλίου 2011 ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ Αγαπητοί συνάδελφοι, Στις

Διαβάστε περισσότερα

Δ.Α.Κ.Ε. ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Επιστημόνων Γεωτεχνικών

Δ.Α.Κ.Ε. ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Επιστημόνων Γεωτεχνικών Δ.Α.Κ.Ε. ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Επιστημόνων Γεωτεχνικών ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τις εκλογές του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας της 2 ας Νοεμβρίου 2014 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

Έτσι θα αλλάξουμε τις τύχες του ΓΕΩΤΕΕ

Έτσι θα αλλάξουμε τις τύχες του ΓΕΩΤΕΕ Έτσι θα αλλάξουμε τις τύχες του ΓΕΩΤΕΕ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ» ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α- Όλες οι Συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ΑΝΟΙΚΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Αθήνα, 21 & 22 Νοεμβρίου 2008

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Αθήνα, 21 & 22 Νοεμβρίου 2008 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Αθήνα, 21 & 22 Νοεμβρίου 2008 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2008-2011 Α. ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής στη χώρα μας είναι ο πυλώνας της ολοκληρωμένης ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

C:\Documents and Settings\user\Local Settings\Temporary Internet Files\OLK669\VOULH_S N FARMAKA_2011_5347.doc

C:\Documents and Settings\user\Local Settings\Temporary Internet Files\OLK669\VOULH_S N FARMAKA_2011_5347.doc Θεσσαλονίκη, 13 Δεκεμβρίου 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 64, 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ.: 2310 278817-8,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Σμύρνης 1Β, Ζωγράφου, Αθήνα 15772, Τηλ: 210 7777089, Fax: 210 7777092 website: www.syngeme.gr email: info@syngeme.gr Αρ. Πρωτ. 249 ΠΡΟΣ Αθήνα, 28/01/2013 ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Θεσσαλονίκη, 4 Ιουλίου 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΤΜΗΜΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 64, 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την πιστοποίηση Γεωργικών Συμβούλων και την εγγραφή τους σε Μητρώο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την πιστοποίηση Γεωργικών Συμβούλων και την εγγραφή τους σε Μητρώο Αθήνα, 7.11.2018 Γενική Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων Διεύθυνση Ανάπτυξης και Εφαρμογών Πληροφορίες: Χρ. Παππάς Τηλ.: 210 8392140 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την πιστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Συνάδελφε - και Πρόεδρε- του απερχόμενου Δ.Σ του ΓΕΩΤ.Ε.Ε,

Συνάδελφε - και Πρόεδρε- του απερχόμενου Δ.Σ του ΓΕΩΤ.Ε.Ε, Συνάδελφε - και Πρόεδρε- του απερχόμενου Δ.Σ του ΓΕΩΤ.Ε.Ε, Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή κάτι ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΝΕ ΑΠΟ 01/01/2009

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΝΕ ΑΠΟ 01/01/2009 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Ν.Ε.)- Ν.Π.Δ.Δ. Ταχ. Δ/νση :Βασ. Σοφίας 47 Τ.Κ. :106 76 Αθήνα Τηλ. :210-3648044 Φαξ :210-3617859 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Μ.Ε. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2017-2019 Πρόταση προς τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΜ 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΗΤΡΩΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΗΤΡΩΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΗΤΡΩΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) ΜΗΤΡΩΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΜΗ.Τ.Ε) - Θεσπίστηκε σε συνέχεια του Ν. 4412/2016 και του πρόσφατου Ν. 4472/2017 (άρθρα 118 και 119) - Αντικαθιστά και

Διαβάστε περισσότερα

2. Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Π.Δ.Μ. 6. Περιφερειακούς Συμβούλους Π.Δ.Μ. 7. Υπεύθυνους διαβούλευσης

2. Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Π.Δ.Μ. 6. Περιφερειακούς Συμβούλους Π.Δ.Μ. 7. Υπεύθυνους διαβούλευσης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κοζάνη : 30/08/2017 Αρ. Πρωτ. : 237 Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κωδ. Τηλέφωνο Email Πληροφορίες fax : Πανδώρας 2 : 50100, Κοζάνη : 24610

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, Οι εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους στις 21 & 22 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες για τον κλάδο μας. Άστοχες πολιτικές προσθέτουν

Διαβάστε περισσότερα

(η ενημέρωση αυτή κατατέθηκε και αποτέλεσε αντικείμενο προβληματισμού στη ΔΕ ΤΕΕ της 19/2/2019)

(η ενημέρωση αυτή κατατέθηκε και αποτέλεσε αντικείμενο προβληματισμού στη ΔΕ ΤΕΕ της 19/2/2019) Ε ν η μ έ ρ ω σ η της Αντιπροσωπείας από την Πρόεδρο για τις προϋποθέσεις & τα κριτήρια που πρέπει να πληροί Τμήμα ή Σχολή Μηχανικών ώστε το ΤΕΕ να δέχεται να απονείμει στους Διπλωματούχους Μηχανικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2009-10 ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2009-10 ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2009-10 ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Α. Θέματα

Διαβάστε περισσότερα

Οι δράσεις που υλοποιούνται στα πλαίσια της εκπαιδευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής

Οι δράσεις που υλοποιούνται στα πλαίσια της εκπαιδευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Η ίδρυση Ινστιτούτου Δια Βίου Εκπαίδευσης στο ΤΕΙ Κρήτης Η αναγκαιότητα για Δια Βίου Μάθηση Η Δια Βίου Μάθηση είναι μια συνεχής διαδικασία απόκτησης, ανανέωσης, συμπλήρωσης και εξειδίκευσης των γνώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Η παράταξη μας κατεβαίνει ξανά στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου Την προηγούμενη τριετία η

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Η παράταξη μας κατεβαίνει ξανά στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου Την προηγούμενη τριετία η Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Η παράταξη μας κατεβαίνει ξανά στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου 2018. Την προηγούμενη τριετία η αλλαγή του ιδρυτικού νόμου του ΓΕΩΤΕΕ για αυτοτέλεια των

Διαβάστε περισσότερα

9/2/2014 ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΔΜ

9/2/2014 ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΔΜ 9/2/2014 ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΔΜ 2014-2016 Οι εκλογές των Μηχανικών στο Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας εξέπεμψαν αρκετά μηνύματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: Υψηλής προστιθέμενης αξίας Αγροτικές Ψηφιακές Υπηρεσίες (e-υπαατ)

ΠΡΑΞΗ: Υψηλής προστιθέμενης αξίας Αγροτικές Ψηφιακές Υπηρεσίες (e-υπαατ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Αγροτικής και Τροφίμων ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ Ηλεκτρονικές υπηρεσίες μητρώου αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ένα δηλαδή ολοκληρωμένο σχέδιο ενεργειών ούτως ώστε: 3. Να θωρακίσει το επάγγελμα μας από ενδεχόμενες μελλοντικές απειλές

Ένα δηλαδή ολοκληρωμένο σχέδιο ενεργειών ούτως ώστε: 3. Να θωρακίσει το επάγγελμα μας από ενδεχόμενες μελλοντικές απειλές Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Οι προτάσεις μας, που αποτελούν και τους στόχους της παράταξης για την επόμενη τριετία εντάσσονται σε ένα στρατηγικό σχέδιο δράσης με Άξονες έργου, Στόχους, Προτάσεις. Ένα

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά οι σκοποί και τα μέσα περιγράφονται στον Ιδρυτικό νόμο του ΕΙΕΑΔ, άρθρο 88 του Ν.3996/2011.

Αναλυτικά οι σκοποί και τα μέσα περιγράφονται στον Ιδρυτικό νόμο του ΕΙΕΑΔ, άρθρο 88 του Ν.3996/2011. Αναλυτικά οι σκοποί και τα μέσα περιγράφονται στον Ιδρυτικό νόμο του ΕΙΕΑΔ, άρθρο 88 του Ν.3996/2011. Σύμφωνα με το άρθρο 88 του νόμου Ν.3996/2011, ως σκοποί του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. αναφέρονται 1 η παροχή επιστημονικής

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα Αρ. πρωτ.:843

Αθήνα Αρ. πρωτ.:843 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΓΕΔΥ) ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΩΛΟΓΟΙ Αχαρνών 2 Αθήνα Τ.Κ. 10176 Τηλ.:210-5234189, 210-2124041 FAX: 210-5232240 e-mail:ax2u128@minagric.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑTΑΓΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑTΑΓΜΑΤΟΣ Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Πτυχιούχων των Τμημάτων α) Πολιτικών Δομικών Έργων, β) Πολιτικών Έργων Υποδομής, γ) Τοπογραφίας, δ) Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών

Διαβάστε περισσότερα

Για να γίνει αυτό και να πετύχει, πρέπει να διεκδικήσουμε ως ΤΕΕ/ΤΗ:

Για να γίνει αυτό και να πετύχει, πρέπει να διεκδικήσουμε ως ΤΕΕ/ΤΗ: Αγαπητέ συνάδελφε, Η τελευταία τριετία υπήρξε πραγματικά σαρωτική για το επάγγελμα και κυρίως για την ΙΔΙΟΤΗΤΑ του μηχανικού στη χώρα μας. Η παρατεταμένη οικονομική ύφεση σε συνδυασμό με την γενικότερη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πραγματοποίηση Συναντήσεων στα πλαίσια της 81ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πραγματοποίηση Συναντήσεων στα πλαίσια της 81ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη 15 Σεπτεμβρίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 64, Τ.Κ. 546 31, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ.: 2310-221726, FAX: 2310-265468

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Αριθμ. πρωτ: 1059

Θεσσαλονίκη: Αριθμ. πρωτ: 1059 Θεσσαλονίκη: 22-12-2014 Αριθμ. πρωτ: 1059 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Βενιζέλου 64 Τ.Κ. : 54631, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Τηλ. : 2310-221726

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 Θέμα: Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκας Τ. Κατσέλη στην Ετήσια

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 Θέμα: Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκας Τ. Κατσέλη στην Ετήσια

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Παρατηρήσεις επί του Σχεδίου Νόμου του Υ.Π.Ε.Κ.Α. «Δασικά Οικοσυστήματα: ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης & διαχείρισης»» ΣΧΕΤ.

ΘΕΜΑ: «Παρατηρήσεις επί του Σχεδίου Νόμου του Υ.Π.Ε.Κ.Α. «Δασικά Οικοσυστήματα: ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης & διαχείρισης»» ΣΧΕΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ -------------------------------------------------------------- - Ταχ. Δ/νση: ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 24, ΠΑΤΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

Η αγορά τροφίμων ακολουθεί τη ζήτηση και η ζήτηση τις ενισχύσεις

Η αγορά τροφίμων ακολουθεί τη ζήτηση και η ζήτηση τις ενισχύσεις >> ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Φράντς Φίσλερ, πρώην Επίτροπος Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Η αγορά τροφίμων ακολουθεί τη ζήτηση και η ζήτηση τις ενισχύσεις Επενδύσεις και συνεργασίες τα αντίδοτα στην κρίση Με την αποσύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Μαρούσι, 21-07-2017 ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δέκατης (10ης) Συνεδρίασης Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε., έτους 2010 Θεσσαλονίκη,

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δέκατης (10ης) Συνεδρίασης Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε., έτους 2010 Θεσσαλονίκη, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δέκατης (10ης) Συνεδρίασης Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε., έτους 2010 Θεσσαλονίκη, 21-7-2010 ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Θεόδωρος Μαρκόπουλος (Πρόεδρος), Χρήστος Ρούντος (Γενικός Γραμματέας), Σπυρίδων Γιωτάκης (Οργανωτικός Γραμματέας),

Διαβάστε περισσότερα

Καταρχήν, σε παγκόσμιο επίπεδο έχει εκπονηθεί το Στρατηγικό Σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών για τα Δάση το οποίο θέτει έξι βασικούς στόχους:

Καταρχήν, σε παγκόσμιο επίπεδο έχει εκπονηθεί το Στρατηγικό Σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών για τα Δάση το οποίο θέτει έξι βασικούς στόχους: Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε, Κύριε Υπουργέ, Κυρίες και κύριοι βουλευτές. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα, γιατί επιτέλους ξεκινάει μια θεσμικά οργανωμένη στο ανώτατο επίπεδο της ελληνικής πολιτείας συζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2015-2019

ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2015-2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Αλίαρτος, 13-07-2015 ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ Αρ. Πρωτ.: 6.938 Γραφείο Δημάρχου Ταχ.Δ/νση: Λεωφόρος Αθηνών Τ.Κ.: 32001 ΑΛΙΑΡΤΟΣ Τηλ.: 22683-50.235 Fax: 22680-22.690 Ο

Διαβάστε περισσότερα

11 η Συνάντηση Εργασίας Πρυτάνεων Πολυτεχνείων και Κοσμητόρων Πολυτεχνικών Σχολών με τη συμμετοχή του Τ.Ε.Ε.

11 η Συνάντηση Εργασίας Πρυτάνεων Πολυτεχνείων και Κοσμητόρων Πολυτεχνικών Σχολών με τη συμμετοχή του Τ.Ε.Ε. 11 η Συνάντηση Εργασίας Πρυτάνεων Πολυτεχνείων και Κοσμητόρων Πολυτεχνικών Σχολών με τη συμμετοχή του Τ.Ε.Ε. Ο Πρύτανης του Ε.Μ.Π. Καθηγητής κ. Κ. Μουτζούρης, ο προεδρεύων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΕΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Ε.) - ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Δ/ΝΣΗ: ΙΔΟΜΕΝΕΩΣ 6 - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ 72 100 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΣΦΥΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΦΟΡΕΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Ε.) - ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Δ/ΝΣΗ: ΙΔΟΜΕΝΕΩΣ 6 - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ 72 100 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΣΦΥΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Ε.) - ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Δ/ΝΣΗ: ΙΔΟΜΕΝΕΩΣ 6 - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ 72 100 ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0841-82920 FAX: 0841-82920 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΣΦΥΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 2015 ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 2015 ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 2015 ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Προσυνεδριακή ημερίδα HELECO Ρύπανση εποφανειακών και υπογείων υδάτων. Ιωάννινα, 20 Μαρτίου 2010

Προσυνεδριακή ημερίδα HELECO Ρύπανση εποφανειακών και υπογείων υδάτων. Ιωάννινα, 20 Μαρτίου 2010 Προσυνεδριακή ημερίδα HELECO 2011 Ρύπανση εποφανειακών και υπογείων υδάτων Ιωάννινα, 20 Μαρτίου 2010 Η σημερινή ημερίδα που συνδιοργανώνουμε με το Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου είναι η 5 η από τις 17 προσυνεδριακές

Διαβάστε περισσότερα

Ζητήματα Πιστοποίησης Προσόντων και ο ρόλος του ΕΟΠΠΕΠ

Ζητήματα Πιστοποίησης Προσόντων και ο ρόλος του ΕΟΠΠΕΠ Δέσποινα Μαυρή Επιμορφωτική ημερίδα «Εφαρμογή Μεταλυκειακού έτους-τάξης μαθητείας» του Ν. 4386/2016 Ζητήματα Πιστοποίησης Προσόντων και ο ρόλος του ΕΟΠΠΕΠ Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 Περίγραμμα τοποθέτησης

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις για την επιλογή προετοιμασία έργων και δράσεων, σχέση μεταξύ της επιθυμητής δράσης και της κοστολόγησης.

Προτάσεις για την επιλογή προετοιμασία έργων και δράσεων, σχέση μεταξύ της επιθυμητής δράσης και της κοστολόγησης. Προτάσεις για την επιλογή προετοιμασία έργων και δράσεων, σχέση μεταξύ της επιθυμητής δράσης και της κοστολόγησης. Εισηγητής : Μανάλης Χρήστος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Όλα τα μέχρι σήμερα θεσμικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΣΕΒΟΜΑΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΣΕΒΟΜΑΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΕΛΕΓΧΩ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΣΕΒΟΜΑΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ ΕΝΙΣΧΥΩ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι το ΓΕΩΤΕΕ ο νομοθετημένος σύμβουλος του κράτους γνωμοδοτεί γνωμοδοτεί για

Τι είναι το ΓΕΩΤΕΕ ο νομοθετημένος σύμβουλος του κράτους γνωμοδοτεί γνωμοδοτεί για Επιτρέψτε μου κατ αρχάς να συγχαρώ το Σύλλογο Αποφοίτων ΑΠΘ και τη Σχολή Θετικών Επιστημών για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της ημερίδας αυτής. Και επιτρέψτε μου επίσης να μεταφέρω το χαιρετισμό του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (Α ΦΑΣΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (Α ΦΑΣΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 2014-2019 (Α ΦΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ) Αξιότιμοι συνάδελφοι, Οι Δήμοι, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα Ημερίδα για το Παρατηρητήριο «Οργάνωση υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης» Κύριες

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις / Απαντήσεις

Συχνές Ερωτήσεις / Απαντήσεις Συχνές Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1. Πότε θεσμοθετήθηκε η Κοινωνική Οικονομία στην χώρα μας και ποια τα αποτελέσματα έως τώρα;... 2 2. Ποιο είναι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την Κοινωνική Οικονομία;... 2

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές Προγραμματισμού Δράσης του Σ.Δ.Α.Τ.Μ.Β.Ε. για την διετία

Κατευθυντήριες γραμμές Προγραμματισμού Δράσης του Σ.Δ.Α.Τ.Μ.Β.Ε. για την διετία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 25 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- Τηλ. Φαξ: 2310265772 e-mail: info@sdatmbe.gr Κατευθυντήριες γραμμές Προγραμματισμού Δράσης του Σ.Δ.Α.Τ.Μ.Β.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΕΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Ε.) ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΦΟΡΕΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Ε.) ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Ε.) ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Δ/ΝΣΗ: ΚΟΡΑΚΑ 39 73 100 ΧΑΝΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0821-94505 FAX: 0821-95001 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΜΠΑΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0821-94505

Διαβάστε περισσότερα

Πορεία του Π.Α.Α., προτάσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για το σχεδιασμό της ΚΑΠ μετά το 2020

Πορεία του Π.Α.Α., προτάσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για το σχεδιασμό της ΚΑΠ μετά το 2020 Πορεία του Π.Α.Α., προτάσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για το σχεδιασμό της ΚΑΠ μετά το 2020 Εισηγηγής: Σπυρίδων Μάμαλης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχοντας ως αρχή ότι η όποια εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΛ.Γ.Α., Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π. ΚΑΙ ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε - Ν.Π.Ι.Δ. ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.

ΘΕΜΑ: «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΛ.Γ.Α., Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π. ΚΑΙ ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε - Ν.Π.Ι.Δ. ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. ΘΕΜΑ: «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΛ.Γ.Α., Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π. ΚΑΙ ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε - Ν.Π.Ι.Δ. ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.» 1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΣΕΠ: Ένα Χρήσιμο Εργαλείο για τις Τοπικές Κοινωνίες

ΚΟΙΝΣΕΠ: Ένα Χρήσιμο Εργαλείο για τις Τοπικές Κοινωνίες ΚΟΙΝΣΕΠ: Ένα Χρήσιμο Εργαλείο για τις Τοπικές Κοινωνίες Βασικές αρχές: Αλληλεγγύη Κοινωνική συνοχή Υπεροχή του ατόμου έναντι του κεφαλαίου, Κοινωνική υπευθυνότητα και δημοκρατική λήψη αποφάσεων Στην Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 4 Απριλίου Αρ. Πρωτ.: 428. ΠΡΟΣ ΚΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε Βενιζέλου Θεσσαλονίκη. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Παραρτήματα ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Αθήνα, 4 Απριλίου Αρ. Πρωτ.: 428. ΠΡΟΣ ΚΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε Βενιζέλου Θεσσαλονίκη. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Παραρτήματα ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς ---------------------------------- Διδότου 26, 106 80 Αθήνα ΤΗΛ.: 210 3618118-3605579, FAX: 210 3605436 Email: geoteeath@otenet.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014 2020 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1 η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Επ. Πα. ΠΑΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ Α. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 1. Το Τεχνικό Επιμελητήριο στο οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ για κείμενο κοινής τοποθέτησης, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προς το Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ σχετικά με τα επαγγελματικά περιγράμματα

Πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ για κείμενο κοινής τοποθέτησης, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προς το Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ σχετικά με τα επαγγελματικά περιγράμματα ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΝΩΜΗΣ Πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ για κείμενο κοινής τοποθέτησης, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προς το Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ σχετικά με τα επαγγελματικά περιγράμματα Ιούλιος 2017 Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομιλία της Υπουργού Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά στο Διεθνές Συνέδριο «Η κλιματική αλλαγή ως πρόκληση για τις

Διαβάστε περισσότερα

- Αθήνα, 13 Απριλίου

- Αθήνα, 13 Απριλίου Ομιλία του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρου Βούγια, στην Ημερίδα της ΕΕΤΤ με θέμα: «Προς Απελευθέρωση της Ταχυδρομικής Αγοράς: Ευρωπαϊκή Πρακτική και Εθνική Πρωτοβουλία» - Αθήνα, 13 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2017 2019 Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, o θεσμοθετημένος οικονομικός σύμβουλος της Πολιτείας, δεσμεύεται τόσο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Μαρούσι, 20 Απριλίου 2015 Α.Π.: 2143 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Θέμα: Ανάρτηση τελικών Πινάκων κατάταξης υποψηφίων της αριθμ. 374/26-1-2015 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Επαναπροκηρυξη της αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Αριθμ. πρωτ: 111

Θεσσαλονίκη: Αριθμ. πρωτ: 111 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Βενιζέλου 64 Τ.Κ. : 54631, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Τηλ. : 2310-221726 Φαξ : 2310-265468 Ιστοσελίδα : www.geotee-kma.gr

Διαβάστε περισσότερα

Δια Βίου Μάθηση, δεξιότητες & πιστοποίηση: συνεργοί στη μόχλευση του οικοσυστήματος παραγωγής

Δια Βίου Μάθηση, δεξιότητες & πιστοποίηση: συνεργοί στη μόχλευση του οικοσυστήματος παραγωγής ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Δια Βίου Μάθηση, δεξιότητες & πιστοποίηση: συνεργοί στη μόχλευση του οικοσυστήματος παραγωγής Δέσποινα Μαυρή Σύγχρονες Δεξιότητες για Διεθνώς Ανταγωνιστικές

Διαβάστε περισσότερα

Εμπορία Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων, Λιπασμάτων & Πολλαπλασιαστικού υλικού

Εμπορία Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων, Λιπασμάτων & Πολλαπλασιαστικού υλικού Α. ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Ουπεύθυνος επιστήμονας ενός καταστήματος εμπορίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων τόσο στην περίπτωση που είναι ο ίδιος ιδιοκτήτης της επιχείρησης εμπορίας γεωργικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΧΑΡΝΕΣ 25/09/2012 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ Είναι ένα ΟΡΓΑΝΟ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ, που ιδρύεται σε κάθε σχολική μονάδα, εκφράζει τους γονείς μέσα στο σχολείο και που η παρουσία του είναι νομικά κατοχυρωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Μητροπόλεως 12-14, Τ.Κ.10563, Αθήνα, τηλ , fax

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Μητροπόλεως 12-14, Τ.Κ.10563, Αθήνα, τηλ , fax ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Μητροπόλεως 12-14, Τ.Κ.10563, Αθήνα, τηλ. 213 2141810, fax 210 5227300 Προς Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ΓΓ Στρατηγικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ «Ιδέα» Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, Λάρισα, Ελλάδα Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μυτιλήνη, Ελλάδα 1 Φορείς προσέγγισης (Ομάδα-στόχος για την Ελλάδα:

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Κων/νου Σάσσαλου Προέδρου Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ. Ημεριδα ΤΕΕ «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ» ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εισήγηση Κων/νου Σάσσαλου Προέδρου Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ. Ημεριδα ΤΕΕ «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ» ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Εισήγηση Κων/νου Σάσσαλου Προέδρου Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ Ημεριδα ΤΕΕ «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ» ΤΕΤΑΡΤΗ 1-3-06 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αγαπητοί συναδέλφισσες και συνάδελφοι, φίλες και φίλοι από τη Βόρεια Ελλάδα, με μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Κινητικοτητα. Εκπαιδευση Προτυπα

Κινητικοτητα. Εκπαιδευση Προτυπα Αναγνωριση Ποιοτητα Κινητικοτητα Εκπαιδευση Προτυπα Απασχολησιµοτητα Ανάπτυξη της Αγοράς Εργασίας Σχετικά Προσόντα και κατάρτιση Η VSPORT + Έργο Ο βασικός στόχος του VSPORT είναι να αναπτυχθεί ένα διατομεακό

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΜΠ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΜΠ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΜΠ Εικόνα 1 - Ημερίδα σταδιοδρομίας Το Γραφείο Διασύνδεσης Εξυπηρέτησης Φοιτητών και Νέων Αποφοίτων του ΕΜΠ (Γ.Δ) συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές Προγραμματισμού Δράσης του Σ.Δ.Α.Τ.Μ.Β.Ε. για την διετία

Κατευθυντήριες γραμμές Προγραμματισμού Δράσης του Σ.Δ.Α.Τ.Μ.Β.Ε. για την διετία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 49 (ΤΕΕ/ΤΚΜ), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ e-mail: info@sdatmbe.gr www.sdatmbe.gr Κατευθυντήριες γραμμές Προγραμματισμού Δράσης του Σ.Δ.Α.Τ.Μ.Β.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Πριν όµως περάσω στο θέµα που µας απασχολεί, θα ήθελα µε λίγα λόγια να σας µιλήσω για το ρόλο του Επιµελητηρίου Μεσσηνίας.

Πριν όµως περάσω στο θέµα που µας απασχολεί, θα ήθελα µε λίγα λόγια να σας µιλήσω για το ρόλο του Επιµελητηρίου Μεσσηνίας. Οµιλία του Προέδρου του Επιµελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γ. Καραµπάτου στο Α.Τ.Ε.Ι. Καλαµάτας µε θέµα: «Η ανάγκη συνεργασίας µεταξύ Επιµελητηρίου και Πανεπιστηµίων µέσω των γραφείων διασύνδεσης» Τρίτη, 30 Σεπτεµβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΕΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Ε.) - TΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. Δ/ΝΣΗ: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνης. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Ξανθός Γεώργιος

ΦΟΡΕΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Ε.) - TΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. Δ/ΝΣΗ: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνης. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Ξανθός Γεώργιος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Ε.) - TΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Δ/ΝΣΗ: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνης 74 100 Ρέθυμνο ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0831-57311 FAX: 0831-28223 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Ξανθός Γεώργιος ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0831-57311

Διαβάστε περισσότερα

3ο Ενημερωτικό Δελτίο του έργου EU-WATER Διακρατική ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων στη γεωργία http://www.eu-water.eu Αειφορική Αγροτική Ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση Το πρόγραμμα EU.WATER

Διαβάστε περισσότερα

2009, ΧΑΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ 1

2009, ΧΑΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ 1 2009, ΧΑΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ 1 Ο συνολικός αριθμός των Δήμων, Κοινοτήτων, Τ.Ε.Δ.Κ & Δ.Ε.Υ.Α που εκπροσωπούνται στο Δίκτυο ανέρχονται σε 472. Ο συνολικός αριθμός των κατοίκων που καλύπτονται από τους προαναφερόμενους

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Ποιοι είμαστε; Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ν. Ξάνθης είναι δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση και ιδρύθηκε το 1948 με σκοπό την καλλιέργεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Μαρούσι, 14 Ιανουαρίου 2015 Α.Π.: 142 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Θέμα: Ανάρτηση προσωρινού Πίνακα κατάταξης υποψηφίων της αριθμ. 7984/4-12-2014 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή πρότασης

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 12/3/2017 Α.Π: _1

Αθήνα 12/3/2017 Α.Π: _1 ΑΠΟ: ΠΕΤΕΤ ΠΡΟΣ: Προς: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δ/νση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι 151 80 Αθήνα 12/3/2017 Α.Π: 170312_1 Κοινοποίηση: Γραφεία Σχολικών Συμβούλων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Ολοκλήρωσης Θεσµικού Πλαισίου

Πρόγραµµα Ολοκλήρωσης Θεσµικού Πλαισίου ΣΜΕ - ΣΕΕΓΜ - ΣΜ Ε Κεντρικής Μακεδονίας 22-23 Σεπτεµβρίου 2009 Ισχύον Πλαίσιο Μελετών ηµοσίου Εφαρµογή - Προβληµατισµοί Βελτιώσεις Πρόγραµµα Ολοκλήρωσης Θεσµικού Πλαισίου ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΥΝΙΑΣ ρ Πολιτικός Μηχανικός

Διαβάστε περισσότερα

Σαν αντιπρόεδρος επίλυσα το μεγάλο πρόβλημα επικοινωνίας που έχει η ΈΑΑΝ με τα μέλη της ανά την επικράτεια.

Σαν αντιπρόεδρος επίλυσα το μεγάλο πρόβλημα επικοινωνίας που έχει η ΈΑΑΝ με τα μέλη της ανά την επικράτεια. Στις επικείμενες εκλογές της Ενώσεως Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού που θα διεξαχθούν στις 17 Μαρτίου 2019,θα διεκδικήσω με τη ψήφο σας τη θέση του Προέδρου. Στην Ένωση συμμετέχω από το 2013 ως αντιπρόεδρος.

Διαβάστε περισσότερα

Aσφάλεια και ποιότητα δύο βασικοί πυλώνες της στρατηγικής ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα

Aσφάλεια και ποιότητα δύο βασικοί πυλώνες της στρατηγικής ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 Aσφάλεια και ποιότητα δύο βασικοί πυλώνες της στρατηγικής

Διαβάστε περισσότερα

«Η πιστοποίηση των Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Απολογισμός και Προοπτικές»

«Η πιστοποίηση των Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Απολογισμός και Προοπτικές» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ «Η πιστοποίηση των Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Απολογισμός και Προοπτικές» Ιωάννα Δέδε Διευθύντρια Πιστοποίησης Προσόντων Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Την εποχή που ζούμε αναδεικνύεται η κοινωνική ανάγκη του επαγγέλματος του ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ.

Την εποχή που ζούμε αναδεικνύεται η κοινωνική ανάγκη του επαγγέλματος του ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ. Το επάγγελμα του οικονομολόγου: εξελίξεις και προοπτικές - τα επαγγελματικά δικαιώματα τ Την εποχή που ζούμε αναδεικνύεται η κοινωνική ανάγκη του επαγγέλματος του ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ. Η εξέλιξη της ανθρώπινης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ για το 1 Ο θέμα της Αντιπροσωπείας του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ στις 5 Ιουλίου 2014: «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ»

ΕΙΣΗΓΗΣΗ για το 1 Ο θέμα της Αντιπροσωπείας του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ στις 5 Ιουλίου 2014: «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» 1 ΕΙΣΗΓΗΣΗ για το 1 Ο θέμα της Αντιπροσωπείας του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ στις 5 Ιουλίου 2014: «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ Με την ψήφιση του Νόμου 4254/2014 επιχειρείται εξομοίωση μεταξύ ΑΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δέκατης Ένατης (19ης) Συνεδρίασης Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε., έτους 2008 Θεσσαλονίκη,

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δέκατης Ένατης (19ης) Συνεδρίασης Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε., έτους 2008 Θεσσαλονίκη, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δέκατης Ένατης (19ης) Συνεδρίασης Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε., έτους 2008 Θεσσαλονίκη, 29-9-2008 ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Θ. Μαρκόπουλος (Πρόεδρος), Γ. Τζανιδάκης (Α Αντιπρόεδρος), Β. Ηλιάδης (Β Αντιπρόεδρος), Χ. Ρούντος

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητό Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Αγαπητό Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Περιφερειακό Συνέδριο ΕΕ Κύπρος Αειφόρος Αγροτική Ανάπτυξη Ακάμα 24 Ιανουαρίου 2015 Αίθουσα Συνεδρίων - Ξενοδοχείο Droushia Heights (Δρούσεια) Αλεξάνδρα Ατταλίδου - Αν. Επικεφαλής Γραφείου ΕΚ στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Βασίλης Μαγγίνας μίλησε σήμερα Δευτέρα 16 Ιουλίου στο Όγδοο Διακυβερνητικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΑ 2014-2020 Μονάδα Επενδύσεων στις Γεωργικές

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική Επιχειρήσεων Νικόλαος Καρανάσιος

Στρατηγική Επιχειρήσεων Νικόλαος Καρανάσιος Στρατηγική Επιχειρήσεων Νικόλαος Καρανάσιος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Επίκουρος Καθηγητής 04 Ευθύνη: Οι εμπλεκόμενοι Οι «παράγοντες» της οικονομίας Το Διοικητικό Συμβούλιο Οι Σύμβουλοι της Επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 6.1 Εισαγωγή Κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση της ΑΔΙΠ ΕΣΠΑ

Πρόταση της ΑΔΙΠ ΕΣΠΑ Πρόταση της ΑΔΙΠ ΕΣΠΑ 2014-2020 Υποβολή στο πλαίσιο εξειδίκευσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» Άξονας προτεραιότητας 6 «Βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

Προσέλκυση & Διατήρηση Κλινικών Μελετών στην Ελλάδα

Προσέλκυση & Διατήρηση Κλινικών Μελετών στην Ελλάδα Συνεργαστήριο Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου Προσέλκυση & Διατήρηση Κλινικών Μελετών στην Ελλάδα Σύνοψη Αποτελεσμάτων Με το στόχο του προσδιορισμού των προκλήσεων και του καθορισμού δράσεων για την προσέλκυση

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη και Λειτουργία του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Ανάπτυξη και Λειτουργία του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας της Ε.Σ.Α.μεΑ. ΠΡΑΞΗ: «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ» Εντάσσεται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ» Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Θέμα: Επανεκπαίδευση και επαναπιστοποίηση γνώσεων των (αντ)ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Θέμα: Επανεκπαίδευση και επαναπιστοποίηση γνώσεων των (αντ)ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Θέμα: Επανεκπαίδευση και επαναπιστοποίηση γνώσεων των (αντ)ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, αφού έλαβε υπόψη:

Διαβάστε περισσότερα

TEE ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

TEE ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ TEE ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Δελτίο Τύπου 06 Φεβρουαρίου 2018 Νέα Τεχνική Οδηγία (ΤΟΤΕΕ) για τον Οδοφωτισμό από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ολοκλήρωσε την επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ. Πρωτ: 1653 Άρτα, 03/04/2015 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ Η Επιτροπή Εκπαίδευσης και Ερευνών του Τεχνολογικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Η βιολογική γεωργία αποτελεί το πιο δυναμικό, καινοτόμο και κινητικό κομμάτι της ελληνικής γεωργίας. Η οικονομική κρίση στον τομέα της γεωργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ» 2018-2021 Στις προηγούμενες εκλογές ο συνδυασμός μας ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ πρώτευσε με ρεκόρ ψήφων. Η επιτυχία ήταν μεγάλη αλλά η ευθύνη μεγαλύτερη. Ξέραμε καλά

Διαβάστε περισσότερα