pure excellence. pure energy.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "pure excellence. pure energy."

Transcript

1 pure excellence. pure energy.

2 Το βασικό στοιχείο ενός φωτοβολταϊκού συστήματος είναι ένα πάνελ υψηλών προδιαγραφών Η Αυστριακή εταιρεία Energetica παράγει φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία ξεχωρίζουν για την υψηλή απόδοσή τους και τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους. Χάρη στην ηλιακή ενέργεια και τα πάνελ υψηλών προδιαγραφών Energetica επιτυγχάνεται παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας. Ing. René Battistutti Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Το 1995 ο μηχανικός René Battistutti έβαλε τον θεμέλιο λίθο για την ίδρυση της μονάδας παραγωγής πάνελ με την επωνυμία Energetica. Το όραμα του ιδρυτή της ήταν «η χρήση της ηλιακής ενέργειας για την παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας». Από τότε η εταιρεία έχει αναπτυχθεί σημαντικά και έχει υλοποιήσει πολλές καινοτόμες ιδέες. Η Energetica στην Αυστρία είναι συνώνυμο της καινοτομίας στο χώρο των φωτοβολταϊκών. Η εταιρεία διαθέτει 15 χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό, στην κατασκευή, στη λειτουργία και συντήρηση φωτοβολταϊκών σταθμών. Χάρη σε αυτά, γνωρίζει πραγματικά τις απαιτήσεις για την κατασκευή ενός πάνελ υψηλών προδιαγραφών και φροντίζει να τις ενσωματώνει στο σχεδιασμό και στην κατασκευή των φωτοβολταϊκών πάνελ Energetica.

3

4 Για ποιο λόγο τα πάνελ της Energetica πετυχαίνουν τόσο υψηλές αποδόσεις; Μέγιστη απορρόφηση της ηλιακής ενέργειας Τα φωτοβολταϊκά πάνελ Energetica ξεχωρίζουν - από το τυπικό σκούρο και ομοιόμορφο χρώμα των ηλιακών κυψελών με αντι-ανακλαστική επίστρωση. Το ειδικά δομημένο γυαλί, με υψηλά επίπεδα διαπερατότητας, διασφαλίζει τη μέγιστη αξιοποίηση κάθε ηλιακής ακτίνας. Ιδανική θερμική συμπεριφορά Ο μοναδικός συνδυασμός κυψέλης, οπίσθιας μεμβράνης (EVA) και κυτίου σύνδεσης εξασφαλίζει μέγιστες αποδόσεις ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες. Η εταιρεία Energetica χρησιμοποιεί αποκλειστικά πιστοποιημένους συνδέσμους υψηλής ποιότητας οι οποίοι παράγονται στην Ευρώπη. Το υδατοστεγανό, μη αναφλέξιμο κυτίο σύνδεσης μπορεί να απορροφήσει μεγάλες ποσότητες θερμότητας επιτυγχάνοντας έτσι μεγάλο βαθμό διάχυσης και βελτιστοποίηση της απόδοσης. Ιδανική διαχείριση ισχύος Τα φωτοβολταϊκά πάνελ Energetica διαθέτουν τρεις διόδους παράκαμψης ώστε να αποφεύγεται η υπερθέρμανση των ηλιακών κυψελών (Hot-Spots) στην περίπτωση σκίασης. Έτσι επιτυγχάνεται σημαντική αύξηση της απόδοσής τους. Βελτιστοποίηση του συστήματος αυτοκαθαρισμού Ο αυτοκαθαρισμός των πάνελ υλοποιείται χάρη - στο νόμο της βαρύτητας στα επικλινή αλουμινένια πλαίσια. Η ομαλή συνοχή των άκρων του πλαισίου με το γυαλί ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες εναπόθεσης ακαθαρσιών στα άκρα του πλαισίου οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση της απόδοσης των πάνελ.

5 Υψηλή απόδοση ως αποτέλεσμα της υψηλής τεχνολογίας Προκειμένου να κριθεί αποδοτική μια επένδυση σε φωτοβολταϊκά συστήματα, επιβάλλεται το πάνελ να εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια στο μέγιστο βαθμό. Η πολυετής εμπειρία της Energetica επιβεβαιώνει ότι η ηλιακή ενέργεια που δεν απορροφάται από το πάνελ χάνεται χωρίς να μπορεί να επανακτηθεί ακόμα και με τη χρήση των καλύτερων στοιχείων στα υπόλοιπα μέρη του φωτοβολταϊκού συστήματος. Επιπρόσθετη ισχύς Η Energetica δίνει μεγάλη έμφαση στην απόδοση των πάνελ. Τα πάνελ κατασκευάζονται αποκλειστικά με θετικές ανοχές ισχύος εξόδου. Τα πάνελ κατατάσσονται σε κατηγορίες ανά 5 watt. Έτσι λοιπόν, στη σειρά 225 κατατάσσονται πάνελ με ισχύ από 225 Wp έως 229,99 Wp.

6 Γιατί τα πάνελ Energetica έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής; Μηχανική σταθερότητα Τα πάνελ της Energetica είναι πιστοποιημένα για την αντοχή τους σε μηχανική πίεση έως και 500kgr/m2. Τo ανθεκτικό πλαίσιο αλουμινίου με το διπλό τοίχωμα συμπιέζεται με ειδικό, βελτιστοποιημένο τρόπο ώστε να διαμορφωθούν κατάλληλες ακμές. Έπειτα, ένα υψηλής ποιότητας συγκολλητικό υλικό σφραγίζει το πλαίσιο με την μεμβράνη, εξασφαλίζοντας μέγιστη σταθερότητα. Μέγιστη αντοχή στον παγετό Στην πίσω πλευρά του πλαισίου ειδικές οπές απορροής εμποδίζουν τη συγκράτηση νερού από το προφίλ. Έτσι, σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός δεν εμφανίζονται ζημιές από τον παγετό στο αλουμινένιο πλαίσιο εξαιτίας της επανειλημμένης ψύξης και τήξης του νερού κατά τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Μεγάλη αντοχή στις καιρικές συνθήκες Το πλαίσιο αλουμινίου με το διπλό τοίχωμα προστατεύεται από τη διάβρωση χάρη σε ένα φίλμ ανοδιωμένης διπλής επίστρωσης. Η διαφανής μεμβράνη EVA (συμπολυμερές αιθυλενίου και οξικού βινυλίου) ενθυλακώνει τις ηλιακές κυψέλες, το ηλιακό γυαλί και την οπίσθια μεμβράνη σε ένα φύλλο με υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Ο χώρος ανάμεσα στο πλαίσιο και τη γυάλινη ακμή σφραγίζει με ένα μονωτικό υλικό με αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV), στη θερμοκρασία και τις καιρικές συνθήκες. Με τη συγκόλληση του κυτίου σύνδεσης επιτυγχάνεται και σε αυτό το σημείο 100% υγρομόνωση. Περισσότερη ασφάλεια Βαθιά ενθυλάκωση στη μεμβράνη (EVA) σημαίνει μεγάλη ασφάλεια και ελάχιστη γήρανση για το φωτοβολταϊκό πάνελ. Η υψηλής ποιότητας μεμβράνη της πίσω όψης έχει σχεδιαστεί για τάση συστήματος έως Volt. Η σύνδεση μεμβράνης - γυαλιού των πάνελ της Energetica αντέχει 3,5 φορές μεγαλύτερη εναλλαγή της θερμοκρασίας από ότι προδιαγράφεται στο πρότυπο IEC-61215:2005 ed. 2.0.

7 Μεγάλη διάρκεια ζωής κομψός σχεδιασμός Για την επίτευξη υψηλών αποδόσεων λειτουργίας σε όλη τη διάρκεια ζωής του φωτοβολταϊκού σταθμού είναι απαραίτητο τα φωτοβολταϊκά πάνελ να είναι πολύ ανθεκτικά ώστε να μπορούν να αντιστέκονται στις συνεχείς περιβαλλοντικές αλλαγές. Τα πάνελ Energetica σχεδιάζονται και δοκιμάζονται στην πράξη. Διάφανης μεμβράνη EVA προστατεύει τις κυψέλες και από τις δύο πλευρές Γυαλί πάχους 4 χιλ. μεγάλης διαπερατότητας Μονωτικό για προστασία απο την υπεριώδη ακτινοβολία (UV), τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και τις καιρικές συνθήκες Υψηλής ποιότητας οπίσθια μεμβράνη για τάση συστήματος έως και Volt Ηλιακές κυψέλες με υψηλής ποιότητας κρύσταλλο και επίστρωση αντιανακλαστική Αλουμινένιο πλαίσιο με διπλό τοίχωμα και φίλμ διπλής ανοδιωμένης επίστρωσης τομή ενός φωτοβολταϊκού πάνελ Energetica

8 Γιατί η Energetica ξεχωρίζει; Υλικά ανώτατης ποιότητας Η Energetica συνεργάζεται μόνο με καταξιωμένους κατασκευαστές κατά την επιλογή πρώτων υλών και βοηθητικών υλικών. Σε συνεχή επαφή με τους ειδικούς και την ανταλλαγή τεχνικών γνώσεων και εμπειρίας πραγματοποιούνται από κοινού βήματα προόδου και εξέλιξης. Η αντοχή, η ασφάλεια και η απόδοση είναι οι βασικοί στόχοι του τμήματος παραγωγής. Παραγωγική διαδικασία με συνεχείς ελέγχους ποιότητας Κάθε στάδιο παραγωγής διαθέτει ένα ή περισσότερα βήματα με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας. Οι εργαζόμενοι στην παραγωγή καθώς και πολλοί ηλεκτρονικοί μηχανισμοί διεξάγουν ταυτόχρονα στοχευμένους ποιοτικούς ελέγχους μέσω δοκιμών, οπτικών ελέγχων και μετρήσεων με στόχο τη διασφάλιση της τήρησης όλων των ειδικών προδιαγραφών στα τελικά προϊόντα. Επιπρόσθετα οφέλη Η Energetica δίνει μεγάλη έμφαση στην εξυπηρέτηση του πελάτη. Έτσι, για παράδειγμα, τα πάνελ της Energetica προ-ταξινομούνται σε παλέτες ανάλογα με το εύρος απόδοσης τους. Έτσι, εξοικονομείται χρόνος κατά τη φάση της εγκατάστασης και επιτυγχάνονται βελτιστοποιημένες αποδόσεις ενέργειας. Παραγωγή φιλική προς το περιβάλλον Τα φωτοβολταϊκά πάνελ της Energetica κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας 100% πράσινη ενέργεια. Η τροφοδοσία της παραγωγής γίνεται αποκλειστικά με ενέργεια που - παράγεται από ανανεώσιμες πηγές. Όλα τα υλικά συσκευασίας είναι πλήρως ανακυκλώσιμα. Έτσι η Energetica συνεισφέρει καθημερινά στη διατήρηση της ισορροπίας της φύσης.

9 Ικανοποίηση των πελατών χάρη στην εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων Για να είναι σίγουρη και αποδοτική η επένδυσή του πελάτη, τα προϊόντα Energetica παράγονται από πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, μέσω μιας καθορισμένης και σταθερής διαδικασίας παραγωγής. Ως πρωτοπόρος στην ηλιακή ενέργεια, η Energetica είναι προσηλωμένη στη διασφάλιση υψηλών ποιοτικών στόχων. Σε κάθε στάδιο της διαδικασίας παραγωγής και της εξυπηρέτησης του πελάτη διεξάγονται συστηματικοί ποιοτικοί έλεγχοι, βάσει υψηλών αναγνωρισμένων προτύπων ποιότητας. Τα προϊόντα Energetica ξεχωρίζουν ακόμα και με μια απλή σύγκριση Ομοιογενές σκούρο μπλε χρώμα κυψέλης, ανθεκτικό πλαίσιο με ομαλή συνένωση των άκρων του, επικάλυψη των συνδέσεων για αισθητικούς λόγους και γενικά ομοιόμορφος και ελκυστικός σχεδιασμός.

10 Απόλυτη τελειότητα. Καθαρή ενέργεια. Οι αρχές της Energetica. Η εμπειρία της Energetica από τη δημιουργία φωτοβολταϊκών σταθμών χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό και την παραγωγή των πάνελ της. Αντίστροφα, η λεπτομερής γνώση του τρόπου παραγωγής των πάνελ είναι για τους μηχανικούς της εταιρείας μας μια πολύτιμη βάση κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων φωτοβολταϊκών σταθμών. Για την παραγωγή ενός πάνελ Energetica ακολοθούνται σε μόνιμη βάση τα παρακάτω βήματα : 1 Tabber-Stringer (μηχανή ηλεκτρικής σύνδεσης των κυψελών) με αυτόματο Layup Εγκάρσια κασσιτεροκόλληση 2 Μετά τον ενδιάμεσο έλεγχο, οι κλώνοι συνδέεονται σταυρωτά σε μια κυψέλη και τοποθετούνται οι επαφές σύνδεσης. Ακολουθεί έλεγχος των συνδεδεμένων αλυσίδων. Το γυαλί των πάνελ καθαρίζεται και επικαλύπτεται με την πρώτη στρώση μεμβράνης EVA. Έπειτα, η αυτόματη μηχανή συνδέει τις κυψέλες σε σειρά με μεγάλη ακρίβεια (cell chain). Ολοκληρώνεται ο οπτικός έλεγχος και το ρομποτικό σύστημα τοποθετεί την αλυσίδα των κυψελών στο γυαλί.

11 Ελασματοποίηση 3 Μετά την ολοκλήρωση της σύνδεσης ακολουθεί η ελασματοποίηση. Όλες οι στρώσεις τοποθετούνται η μια επάνω στην άλλη και λιώνουν σε υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις. Έτσι, οι μεμβράνες EVA, το δομημένο γυαλί, η οπίσθια μεμβράνη και οι κυψέλες από το προηγούμενο στάδιο δημιουργούν ένα καλά σφραγισμένο και ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες φύλλο. Στη συνέχεια, όλα τα φύλλα ελέγχονται οπτικά και δοκιμάζονται ηλεκτρικά πριν συνεχίσουν για περαιτέρω επεξεργασία. Τοποθέτηση πλαισίου 4 Το στερεό πλέον φύλλο ενισχύεται με ένα αλουμινένιο πλαίσιο διπλού τοιχώματος ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής εγκατάστασή του και η μέγιστη σταθερότητά του. Η ακμή του στεγανοποιείται και επικολλάται δημιουργώντας μια επιπρόσθετη σύνδεση με το πλαίσιο, ενισχύοντας έτσι την αντοχή του έναντι των καιρικών συνθηκών. Η αντοχή του πλαισίου καθώς και η πλήρης στεγανοποίηση του διασφαλίζονται πάλι με συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους.

12 Ηλεκτρική σύνδεση 5 και τελικός έλεγχος Στο επόμενο στάδιο παραγωγής τοποθετείται στην οπίσθια πλευρά το κυτίο σύνδεσης με μια δεξαμενή θερμότητας (για την καλύτερη διαχυσή της). Ακολουθεί ένας νέος έλεγχος λειτουργίας και στη συνέχεια τα καλώδια και τα βύσματα τοποθετούνται στο κυτίο σύνδεσης. Αυτό επιτρέπει τη γρήγορη και ασφαλή τοποθέτηση των πλαισίων κατά την τελική εγκατάσταση. Τέλος, κάθε πάνελ Energetica ελέγχεται κυψέλη προς κυψέλη και στη συνέχεια εκτελείται ο τελικός καθαρισμός του. Μετρήσεις απόδοσης και τεχνικά χαρακτηριστικά6 Με ένα εξελιγμένο σύστημα προσομοίωσης της ηλιακής ακτινοβολίας προσδιορίζεται η πραγματική απόδοση κάθε πάνελ στις πρότυπες συνθήκες. Η ετικέτα κάθε πλαισίου αναγράφει μεταξύ άλλων το σειριακό αριθμό του, την κατηγορία απόδοσής του και τα πραγματικά ηλεκτρικά δεδομένα απόδοσης αυτού. Το κυτίο σύνδεσης σφραγίζεται επίσης με ένα μονωτικό υλικό συγκόλλησης το οποίο προστατεύει τα ηλεκτρονικά συστήματα από την υγρασία. Τα τελικά προϊόντα ταξινομούνται, στοιβάζονται και τοποθετούνται σε παλέτες έτοιμα για αποστολή στον πελάτη. Όλα τα υλικά συσκευασίας είναι πλήρως ανακυκλώσιμα. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αφορούν στην απόδοση των πλαισίων, με τους αντίστοιχους σειριακούς αριθμούς τους, αποστέλλονται με τα προιόντα στον πελάτη.

13 Energetica φωτοβολταϊκό πάνελ Υψηλή τεχνολογία και κομψός σχεδιαμός που διασφαλίζουν: Υψηλή απόδοση Μεγάλη διάρκεια ζωής Άριστη ποιότητα Επιπρόσθετη ισχύς Μεγάλη εγγύηση Τα φωτοβολταϊκά πάνελ της Energetica είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τις ισχύουσες Ευρωπαϊκές και Διεθνείς απαιτήσεις κατα το πρότυπο IEC 61215:2005 ed. 2.0 και πληρούν τις προδιαγραφές της κατηγορίας προστασίας ΙΙ. Η εταιρεία Energetica είναι μέλος της OVE (Ένωση Αυστριακών ηλεκτροτεχνιτών). Μπορείτε να βρείτε τεχνικά δεδομένα των φωτοβολταϊκών πάνελ Energetica στα φυλλάδια τεχνικών προδιαγραφών του προιόντος. Αυτά διατίθενται στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π. με αγγλικό τίτλο: HELLENIC ASSOCIATION OF EXPANDED POLYSTYRENE (ΗEPSΑ)

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργητικά ηλιακά συστήματα με την εμπειρία της ALTEREN Α.Ε. Οδηγός εφαρμογής ενεργητικών ηλιακών συστημάτων

Ενεργητικά ηλιακά συστήματα με την εμπειρία της ALTEREN Α.Ε. Οδηγός εφαρμογής ενεργητικών ηλιακών συστημάτων Ενεργητικά ηλιακά συστήματα με την εμπειρία της ALTEREN Α.Ε. Οδηγός εφαρμογής ενεργητικών ηλιακών συστημάτων 1 ΓΕΝΙΚΑ Η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Οι πλέον

Διαβάστε περισσότερα

Styrodur C Europe s green insulation

Styrodur C Europe s green insulation Styrodur C Europe s green insulation Πάνω από 45 χρόνια Styrodur Πάνω από 45 χρόνια εμπιστοσύνη στη θερμομόνωση Styrodur H BASF ανέπτυξε το Styrodur πριν 45 χρόνια και σήμερα είναι συνώνυμο του XPS στην

Διαβάστε περισσότερα

Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!!

Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!! Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!! Η σπατάλη ενέργειας γίνεται με τις διάφορες δραστηριότητες που ασχολούμαστε καθημερινά στο σπίτι. Οι ξεχασμένες μπρίζες σε κατάσταση ON, οι περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Τυπωμένο σε 100% ανακυκλωμένο χαρτί. Travel PLC. Οδηγίες περιβαλλοντικής βιωσιμότητας ξενοδοχείων. Μάρτιος 2011

Τυπωμένο σε 100% ανακυκλωμένο χαρτί. Travel PLC. Οδηγίες περιβαλλοντικής βιωσιμότητας ξενοδοχείων. Μάρτιος 2011 Τυπωμένο σε 0% ανακυκλωμένο χαρτί Travel PLC Οδηγίες περιβαλλοντικής βιωσιμότητας ξενοδοχείων Μάρτιος 0 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η Υπεύθυνη Ηγεσία είναι μια από τις τέσσερεις κύριες βασικές αξίες της TUI Travel PLC. Εάν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ» ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Επιβλέπων Καθηγητής) ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑ (Συνεπιβλέπουσα

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερική Θερμομόνωση StoTherm. Η κατασκευή, οι λεπτομέρειες και τα κρίσιμα σημεία ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης

Εξωτερική Θερμομόνωση StoTherm. Η κατασκευή, οι λεπτομέρειες και τα κρίσιμα σημεία ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης Εξωτερική Θερμομόνωση StoTherm Η κατασκευή, οι λεπτομέρειες και τα κρίσιμα σημεία ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης Περιεχόμενα Εξωτερική Θερμομόνωση StoTherm Η κατασκευή, οι λεπτομέρειες και τα

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή BMW i: Επανάσταση στην παραγωγή αυτοκινήτων: Περιεχόμενα.

Παραγωγή BMW i: Επανάσταση στην παραγωγή αυτοκινήτων: Περιεχόμενα. Page 1 Παραγωγή BMW i: Επανάσταση στην παραγωγή αυτοκινήτων: Περιεχόμενα. 1. Φιλοσοφία παραγωγής BMW i: Μονάδες Life και Drive. 2. Εκκίνηση μιας νέας εποχής αυτοκίνητα από CFRP Η Παραγωγή ανθρανοκονήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»

ΘΕΜΑ: «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον;

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ομάδα Εργασίας: Γ. Αλέξανδρος, Δ. Λαμπρινή, Κ. Χαραλαμπία, Κ. Θεόδωρος, Κ. Ειρήνη,

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια 2 Περιεχόμενα Ο Οδηγός 5 Ο οδηγός περιέχει 6 Τηλεφωνικό Κέντρο 8 Ιστοσελίδα ENFORCE 9 Δίκτυο Ενεργειακών Επιθεωρητών 11 Το Δίκτυο 11 Μέθοδος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ποιότητα ζωής για όλους Mε τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ΠΕΠ «Αττική» ΠΡΑΞΗ:

ποιότητα ζωής για όλους Mε τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ΠΕΠ «Αττική» ΠΡΑΞΗ: ποιότητα ζωής για όλους Mε τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ΠΕΠ «Αττική» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ Αρ.Μελέτης : 14/2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Διπλωματική εργασία. Ειρήνη Κρεβατσούλη

Διπλωματική εργασία. Ειρήνη Κρεβατσούλη ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Χανιά 2013 Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια Διπλωματική εργασία Ειρήνη Κρεβατσούλη Επιβλέπων: Παπαευθυμίου Σπυρίδων Περίληψη Ένα από

Διαβάστε περισσότερα

Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α

Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ ΙΚ Ο Ε Κ Π Α ΙΔ Ε Υ Τ ΙΚ Ο ΙΔΡΥ Μ Α Κ Α ΒΑ Λ Α Σ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Ηλιακοί Συλλέκτες

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Ηλιακοί Συλλέκτες ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Ηλιακοί Συλλέκτες Εγκατάσταση, συντήρηση & οδηγίες χρήσης ΗΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΑ... 4 ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ... 4 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ - ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Ιανουάριος 2008 Κλεισόβης 9, 106 77 Αθήνα, τηλ. 2103840774-5, fax. 2103804008 www.greenpeace.gr 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΘΕΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ

ΣΥΝΘΕΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ FIBRAN AE Βιομηχανία μονωτικών υλικών 6 ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου ΤΚ. 57013, Ωραιόκαστρο ΤΘ. 40306, ΤΚ.56010, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκη Τηλ: +30 2310 682425 +30 2310 692700 Fax: +30 2310 683131

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

PROJECT ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ PROJECT ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Εφαρμογή στην Ελληνική κατοικία Επιβλέπων καθηγητής: Σταμάτης Προκόπης Μαθητές: Β ΤΑΞΗΣ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ Σχολικό έτος: 2013-2014 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1η Μπαλαμπάνου

Διαβάστε περισσότερα

Logistics Α.Ε. Αποθηκεύσεις Διανομές - Εμπορία

Logistics Α.Ε. Αποθηκεύσεις Διανομές - Εμπορία XΤ Logistics Α.Ε. Αποθηκεύσεις Διανομές - Εμπορία Μηχανισμοί Εξαρτήματα για προφίλ Ξύλου Deventer Περιεχόμενα Μηχανισμοί για ανοιγόμενα ανακλινόμενα Κύλινδροι απλοί ασφαλείας Maco Multi 3,4 Vorne 5,6 AGB

Διαβάστε περισσότερα

Νο1 Infrared Heating Film in the World!! Infrared Under Floor Heating

Νο1 Infrared Heating Film in the World!! Infrared Under Floor Heating Νο1 Infrared Heating Film in the World!! Infrared Under Floor Heating H Ενδοδαπέδια Υπέρυθρη Θέρμανση της Heat Plus είναι η πιο αποτελεσματική και υγιεινή μέθοδος θέρμανσης Παγκοσμίως. Εξασφαλίζει μοναδική

Διαβάστε περισσότερα

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ νεση όλα-σε-ένα για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Θέρμανση, ζεστό νερό χρήσης και ψύξη Βιώσιμες ενεργειακές λύσεις για

Διαβάστε περισσότερα

Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός

Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός Ιανουάριος 2011 Λ. Βουλιαγμένης 224 & Αγίου Δημητρίου, 173 43 Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210 9577470 info@helapco.gr, www.helapco.gr Βασικές τεχνικές πληροφορίες για τα φωτοβολταϊκά

Διαβάστε περισσότερα

VASILEIOU PAROUS gr 2012 10/5/12 9:39 AM Page 1

VASILEIOU PAROUS gr 2012 10/5/12 9:39 AM Page 1 VASILEIOU PAROUS gr 2012 10/5/12 9:39 AM Page 1 Παρουσίαση εταιρείας 38 Η Εταιρεία «ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΠΕ» είναι στο χώρο του υαλοπίνακα από το 1960 ιδρύθηκε από τον Kο Δημήτριο Βασιλείου και εξελίσσεται

Διαβάστε περισσότερα

2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία. 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά.

2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία. 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά. Page 1 BMW i3. Παρουσίαση. 1.BMW i3. Με μια ματιά. 2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά. 4.Οδηγική απόλαυση με μηδενικούς

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία φορτοεκφορτώσεων Υδραυλικές ράμπες, φυσούνες, συστήματα βιομηχανικών πορτών όλα από μία πηγή

Τεχνολογία φορτοεκφορτώσεων Υδραυλικές ράμπες, φυσούνες, συστήματα βιομηχανικών πορτών όλα από μία πηγή // ΝΕO: Σύστημα DOBO και βοηθητικό σύστημα Docking από τη Hörmann Τεχνολογία φορτοεκφορτώσεων Υδραυλικές ράμπες, φυσούνες, συστήματα βιομηχανικών πορτών όλα από μία πηγή 2 Η τεχνογνωσία του ειδικού 4-5

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΑΣΤΟΧΙΑΣ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛ

Διαβάστε περισσότερα

Λύσεις από τη Sika από τα Θεμέλια μέχρι την Οροφή

Λύσεις από τη Sika από τα Θεμέλια μέχρι την Οροφή Λύσεις από τη Sika από τα Θεμέλια μέχρι την Οροφή Στόχος μας η Επιτυχία σας Από τα Θ εμέλια μέχρι την Οροφή H Sika AG με έδρα στο Baar της Ελβετίας είναι μια πολυεθνική εταιρία που δραστηριοποιείται στον

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Ομίλου στην ελλαδα

Παρουσίαση Ομίλου στην ελλαδα περιεχόμενα Παρουσίαση ομίλου ΤΙΤΑΝ...2 Παρουσίαση INTERBETON...3 Το σκυρόδεμα είναι......4 Κατηγορίες σκυροδέματος...4 Πίνακας κατηγοριών σκυροδέματος...5 Απαιτήσεις για τα σκυροδέματα που καλύπτονται

Διαβάστε περισσότερα

07/2013. Συστήματα ξηράς δόμησης. Τεχνικός οδηγός κατασκευών με γυψοσανίδες

07/2013. Συστήματα ξηράς δόμησης. Τεχνικός οδηγός κατασκευών με γυψοσανίδες 07/2013 Συστήματα ξηράς δόμησης Τεχνικός οδηγός κατασκευών με γυψοσανίδες Ασφάλεια με σύστημα Knauf! Η ξηρά δόμηση με βάση την γυψοσανίδα είναι ένα ευρέως διαδεδομένο σύστημα δόμησης καθώς προσφέρει την

Διαβάστε περισσότερα

Νο1 Infrared Heating Film in the World!! Infrared Under floor Heating

Νο1 Infrared Heating Film in the World!! Infrared Under floor Heating Νο1 Infrared Heating Film in the World!! Infrared Under floor Heating H Ενδοδαπέδια Υπέρυθρη Θέρμανση της Heat Plus είναι η πιο αποτελεσματική και υγιεινή μέθοδος ς. Εξασφαλίζει μοναδική ποιότητα ς στο

Διαβάστε περισσότερα