Παύλος Μεϊ άρης Ελπίδος 34 (ΒΑΟ) Συκιές, Θεσσαλονίκη τηλ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Παύλος Μεϊ άρης Ελπίδος 34 (ΒΑΟ) Συκιές, Θεσσαλονίκη τηλ 2310 634513 6977383873 www.meimaris.com e-mail info@meimaris.com"

Transcript

1 ΟΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΞΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GPSMAP 60CSx. ΠΡΟΣΟΧΗ! Χρησιµοποιήστε τον ηλεκτρονικό χάρτη του GPSMAP 60C(S)x µόνο ως βοήθηµα, και όχι ως αντικατάσταση, των επίσηµων χαρτών του κράτους. Οι επίσηµοι χάρτες και οι αγγελίες προς ναυτιλλοµένους περιέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για µια ασφαλή ναυσιπλοΐα. Έκδοση εγχειριδίου: Rev. B

2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ Η συσκευή σας λειτουργεί µε δύο µπαταρίες ΑΑ (δεν συµπεριλαµβάνονται στη συσκευασία), οι οποίες µπαίνουν στο πίσω µέρος (βλ. εικόνα). Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε αλκαλικές µπαταρίες ή νικελίου. Για να τις εγκαταστήσετε: 1. βγάλτε το κάλυµµα γυρνώντας το «δαχτυλίδι» αντίστροφα από τη φόρα του ρολογιού. 2. τοποθετήστε τις µπαταρίες, προσέχοντας την πολικότητά τους (+ -). 3. τοποθετήστε ξανά το κάλυµµα και γυρίστε το «δαχτυλίδι» προς τη φόρα του ρολογιού.

3 Αφαιρέστε τις µπαταρίες από τη συσκευή εάν δεν πρόκειται να τη χρησιµοποιήσετε για αρκετούς µήνες. Τα αποθηκευµένα δεδοµένα δεν θα χαθούν. Για να εγκαταστήσετε το κορδόνι: 1. Περάστε τη θηλιά του κορδονιού όπως βλέπετε στην εικόνα. 2. Περάστε το κορδόνι µέσα από τη θηλιά και τραβήξτε γερά. ΠΡΟΣΟΧΗ! Χρησιµοποιήστε τον ηλεκτρονικό χάρτη του GPSMAP 60C(S)x µόνο ως βοήθηµα, και όχι ως αντικατάσταση, των επίσηµων χαρτών του κράτους. Οι επίσηµοι χάρτες και οι αγγελίες προς ναυτιλλοµένους περιέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για µια ασφαλή ναυσιπλοΐα. Κρατήστε τον σειριακό αριθµό της συσκευής σας Σηµειώστε το serial number (σειριακός αριθµός) για την περίπτωση που το GPSMAP 60C(S)x σας, χαθεί, κλαπεί ή χρειάζεται επισκευή. Serial Number: Επικοινωνήστε µε την Garmin Αν συναντήσετε κάποια δυσκολία χρησιµοποιώντας τη συσκευή, ή αν έχετε κάποιες ερωτήσεις: στις ΗΠΑ επικοινωνήστε µε την Garmin (τηλ: 913/ ή 800/ ) και στην Ευρώπη, µε τη Garmin (Europe) Ltd. στο τηλ. 44/

4 ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ POWER/BACKLIGHT: Ανοίγει και κλείνει το µηχάνηµα. Προσαρµόζει το φωτισµό και την αντίθεση της οθόνης. ΒΕΛΑΚΙΑ: Επιλέγει κάποια ρύθµιση και εισάγει δεδοµένα. Ελέγχει την κίνηση του δείκτη πάνω στον χάρτη. ΙΝ: είχνει µια µικρότερη περιοχή µε περισσότερες λεπτοµέρειες (µεγέθυνση). OUT: είχνει µια µεγάλη περιοχή µε λιγότερες λεπτοµέρειες (σµίκρυνση). FIND: Γρήγορη πρόσβαση και ψάξιµο στα αποθηκευµένα σηµάδια και τα κοντινά σηµεία ενδιαφέροντος. Κρατήστε πατηµένο για τη λειτουργία Άνθρωπος στη θάλασσα (MOB). MARK: Σηµαδεύει το στίγµα στο σηµείο που βρίσκεστε. PAGE/COMPASS: Επιλέγει τα µενού µε τη σειρά και επιστρέφει στην αρχική οθόνη. Κρατήστε πατηµένο για να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πυξίδα. MENU: Εµφανίζει τις διαθέσιµες επιλογές στην οθόνη που βλέπετε κάθε φορά. Πατήστε δύο φορές για να σας εµφανίσει το βασικό µενού. ENTER: Επιλέγει τη ρύθµιση που θέλετε. Ξεκινάει την εισαγωγή δεδοµένων. QUIT: Επιστρέφει στην προηγούµενη σελίδα (όταν βρίσκεστε σε υπο-µενού) και ακυρώνει την εισαγωγή δεδοµένων που δεν θέλετε. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Για να ανοίξετε τη συσκευή, πατήστε για λίγα δευτερόλεπτα το πλήκτρο POWER και ξανά το ίδιο για να την κλείσετε. Με το ίδιο πλήκτρο, µπορείτε να προσαρµόσετε τον φωτισµό της οθόνης, πατώντας και αφήνοντάς το πολύ γρήγορα. Με τα βελάκια αυξήστε ή ελαττώστε τη φωτεινότητα στα επιθυµητά σηµεία. Για να βρει σήµα GPS από δορυφόρους, η συσκευή σας πρέπει να έχει ανεµπόδιστη επαφή µε τον ουρανό. Αρχικά, εµφανίζεται η σελίδα των δορυφόρων, µε το µήνυµα ότι ψάχνει να εντοπίσει δορυφόρους. Όταν έχει «κλειδώσει» τουλάχιστον 3 δορυφόρους, εµφανίζει τις γεωγραφικές συντεταγµένες της θέσης σας καθώς και την ακρίβεια του στίγµατος.

5 Οι µπάρες στο κάτω µέρος της σελίδας δείχνουν τους «κλειδωµένους» δορυφόρους. Στο κέντρο, ο κύκλος δείχνει µια εικόνα του ουρανού καθώς και τη θέση των δορυφόρων µέσα στην εικόνα αυτή. Ο εξωτερικός κύκλος είναι ο ορίζοντας και ο εσωτερικός αναπαριστά έναν νοητό δίσκο 45 µοίρες από τον ορίζοντα. ΜΕΤΑΦΟΡΑ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ MICROSD Η συσκευή σας είναι εφοδιασµένη µε µία κενή κάρτα MicroSD 64ΜΒ, η οποία βρίσκεται σε ειδική θήκη κάτω από τις µπαταρίες στο πίσω µέρος της συσκευής. Σε αυτήν την κάρτα, µπορείτε να αποθηκεύσετε αναλυτικούς οδικούς ή ναυτικούς χάρτες. Συνιστάται να χρησιµοποιήσετε τη σύνδεση USB για ταχύτερη µεταφορά δεδοµένων. Συνδέστε τη συσκευή σας µε τον υπολογιστή σας και ακολουθήστε τις οδηγίες που συνοδεύουν το CD των χαρτών, προκειµένου να τους µεταφέρετε στην κενή κάρτα. ΠΩΣ ΝΑ ΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ (WAYPOINT) Για να δηµιουργήσετε σηµείο στη θέση που βρίσκεστε, ακολουθήστε τα παρακάτω αναλυτικά βήµατα: 1. Πατήστε το Mark µέχρι να εµφανιστεί το παράθυρο «SHMEIOSE SHMEIO». Μπορείτε να αφήσετε την ονοµασία που εµφανίζει αυτόµατα ή να την αλλάξετε. 2. Χρησιµοποιήστε τα βελάκια για να επιλέξετε το πεδίο ονοµασίας και πατήστε Enter. 3. Πατήστε το αριστερό βελάκι για να σβήσει την υπάρχουσα ονοµασία. 4. Πατήστε το πάνω ή το κάτω βελάκι µέχρι να εµφανιστεί το γράµµα που θέλετε και µετά πατήστε το δεξί βελάκι για να πά-

6 τε στο επόµενο γράµµα και έτσι να σχηµατίσετε την ονοµασία που θέλετε. Πατήστε Enter για να δεχτεί το όνοµα που βάλατε. 5. Επιλέξτε το εικονίδιο που βρίσκεται αριστερά από το όνοµα και πατήστε Enter για να σας εµφανίσει τη σελίδα µε τα σύµβολα για τα σηµάδια. Χρησιµοποιήστε τα βελάκια για να επιλέξετε το σύµβολο που θέλετε και πατήστε Enter για επιβεβαίωση. 6. Επιλέξτε το ΟΚ κάτω κάτω στο παράθυρο και πατήστε Enter για να αποθηκευτεί το σηµάδι. 7. Μπορείτε να αλλάξετε το όνοµα, το σύµβολο, τις συντεταγµένες, κτλ για ένα σηµάδι ή και να το διαγράψετε (επιλέξτε το σηµάδι στη λίστα µε τα σηµάδια και πατήστε Enter). Μπορείτε επίσης να δηµιουργήσετε ένα σηµάδι σε υπάρχον στο χάρτη σηµείο ενδιαφέροντος. Πατήστε Enter και, στο παράθυρο που εµφανίζεται, πατήστε SOSE και Enter. Ακολουθήστε τα υπόλοιπα βήµατα, όπως παραπάνω. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο µε το βελάκι στο χάρτη µετακινήστε το µε τον κέρσορα στο σηµείο που επιθυµείτε. Πατήστε γρήγορα το πλήκτρο ENTER για να εµφανιστεί η σελίδα των σηµείων. Στο σχετικό µενού επιλέξτε αποθήκευση και πατήστε πάλι ENTER. Εµφανίζεται µήνυµα αν θέλετε να αποθηκεύσει σηµείο χρήστη, επιλέξτε Ναι και πατήστε ENTER. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο ορίζοντας τις συντεταγµένες του, πατήστε το Enter µ έχρι να εµφανιστεί το παράθυρο «SHMEIOSE SHMEIO» και στη σελίδα του σηµείου, επιλέξτε το πεδίο Τοποθεσίας. Με το Enter ανοίξτε το πληκτρολόγιο και µε τα βελάκια καθορίστε τις συντεταγµένες που θέλετε. Επιλέξτε το ΟΚ και πατήστε Enter για αποθήκευση του σηµείου.

7 Για να µετακινήσετε ένα σηµείο στη Σελίδα χάρτη, στο µενού BRES, επιλέξτε το εικονίδιο των σηµείων, πατήστε Enter και, όταν ανοίξει η σελίδα τους, επιλέξτε το σηµείο που θέλετε και µετά το εικονίδιο του Χάρτη και πατήστε πάλι Enter για να δείτε το σηµείο στον χάρτη. Πατήστε πάλι Enter για να θέσετε ένα σηµάδι στη θέση όπου θα πάει το σηµείο που έχετε επιλέξει. Μετακινήστε το σηµείο µε τα βελάκια και πατήστε Enter. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο χρησιµοποιώντας τη λειτουργία ΜΟΒ (Άνθρωπος στη θάλασσα) πατήστε το πλήκτρο FIND µετά ΝΑΙ και ENTER. Για να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε ένα σηµείο χρησιµοποιήστε το µενού BPES (βλ. παρακάτω) για να το εντοπίσετε και να κάνετε τις επιθυµητές αλλαγές. Σηµεία προσέγγισης Στη σελίδα Σηµείων Προσέγγισης µπορείτε να ορίσετε έναν κύκλο µε αλάρµ γύρω από ένα αποθηκευµένο σηµείο. 1. Από το Βασικό Μενού, πατήστε ΕΝΤΕR στο εικονίδιο της Εγγύτητας. 2. Όταν ανοίξει η σελίδα µε τα σηµεία προσέγγισης, επιλέξτε µια κενή σειρά και πατήστε Enter για να ανοίξει το µενού ΒRES. 3. Επιλέξτε ένα σηµείο και πατήστε Enter 4. Με επιλεγµένο το εικονίδιο Χρήση, πατήστε Enter για να προστεθεί το σηµείο στη λίστα των σηµείων προσέγγισης. 5. Με τα βελάκια µπορείτε να ορίσετε την ακτίνα του κύκλου αλάρµ (αν θέλετε αυτή να είναι διαφορετική από την προεπιλεγµένη του 1 µιλίου).

8 ΜΕΝΟΥ BPES Το µενού ΒΡΕΣ (BPES) σας βοηθάει να ψάξετε για αποθηκευµένα σηµεία, πόλεις, εξόδους κτλ που περιλαµβάνονται στο βασικό χάρτη που περιέχει το GPSMap. Αν έχετε προσθέσει οδικό ή ναυτικό χάρτη, θα µπορείτε επιπλέον να ψάξετε, αντίστοιχα, σηµεία ενδιαφέροντος, διευθύνσεις, ναυάγια, ξέρες, κτλ. Μπορείτε να ψάξετε για µια τοποθεσία µε το όνοµά της (BPES BASEI ONOMATOS) ή µε κριτήριο να είναι το πλησιέστερο σηµείο στη θέση σας (BRES KONTINOTERO) ή και αλλάζοντας τη θέση αναφοράς ( ALLAGI ANAFORAS). Οι επιλογές αυτές βρίσκονται σε υπο-µενού, αν πατήσετε το Menu όταν είστε ήδη σε υπο-µενού του BPES. Μπορείτε επίσης να ψάξετε µια τοποθεσία χρησιµοποιώντας το αρχείο των σηµείων που βρήκατε πρόσφατα (PROSFATES EYPESEIS). Πατώντας Enter όταν επιλέξετε ένα σηµείο που έχετε βρει, θα σας εµφανίσει πληροφορίες γι αυτό το σηµείο. Αν το σηµείο είναι αποθηκευµένο, έχετε τρεις επιλογές: SBHSE, XARTH, PHGAINE. Αν δεν είναι αποθηκευµένο, έχετε τις επιλογές: SOSE, XARTH, PHGAINE. Πατώντας Menu στη σελίδα πληροφοριών, µπορείτε να βρείτε κοντινά σηµεία, να αλλάξετε το σηµείο αναφοράς, να προσθέσετε το σηµείο σε πορεία, κτλ.

9 Για να βρείτε µια διεύθυνση, τονίστε το αντίστοιχο εικονίδιο και πατήστε Enter. Επιλέξτε την πόλη, το όνοµα και τον αριθµό της οδού και πατήστε Enter. Εµφανίζεται µια λίστα µε τα ονόµατα που βρέθηκαν. Επιλέξτε αυτό που θέλετε και πατήστε Enter. Με τον ίδιο τρόπο, θα βρείτε µια διασταύρωση. Τονίστε το αντίστοιχο εικονίδιο και πατήστε Enter. Αν δεν έχει ήδη βρει την περιοχή/πόλη µέσω του GPS, δώστε την πόλη και τα ονόµατα της πρώτης και της δεύτερης οδού (µε τα βελάκια πάνω/κάτω). Επιλέξτε τη διασταύρωση που θέλετε και πατήστε Enter για να εµφανίσει περισσότερες πληροφορίες. Οµοίως, τέλος, µπορείτε να βρείτε ένα σηµείο ενδιαφέροντος, επιλέγοντας το αντίστοιχο εικονίδιο από το µενού BRES. Είτε επιλέγετε κατευθείαν το σηµείο ενδιαφέροντος που θέλετε από τη λίστα που εµφανίζεται είτε πατάτε MENU για να περιορίσετε τα αποτελέσµατα της έρευνάς σας (βάσει ονόµατος ή απόστασης/εγγύτητας). Επιπλέον έχετε διάφορες επιλογές όταν βρίσκεστε στη σελίδα πληροφοριών κάθε στοιχείου/εικονιδίου του µενού BRES. Στη σελίδα αυτή, πατήστε MENU και χρησιµοποιήστε τα βελάκια πάνω/κάτω και το Enter για τις επιλογές σας. Οι πληροφορίες που βλέπετε στη σελίδα του µενού είναι οι εξής: MESH THESI: ορίζει την ακριβή θέση του σηµείου που βρίσκεστε. DEIKSE SIMEIO: δηµιουργεί σηµείο εισάγοντας τις συντεταγµένες του BPES KONTINO: σας επαναφέρει στην αρχική σελίδα του µενού BPESγια να ψάξετε ALLAGH ANAFORAS: µε το βελάκι δείξτε στον χάρτη το νέο σηµείο αναφοράς THESE EGGYTHTA: ορίστε ένα αλάρµ που θα σας ενηµερώσει ότι πλησιάζετε PROSTΗESE SE POREIA: εισάγετε το σηµείο σε µια υπάρχουσα ή νέα πορεία DES HLIO & SELHNH: δείχνει τους πίνακες ήλιου και σελήνης DES KYNHGI & PSAREMA: δείχνει τους αντίστοιχους πίνακες για την περιοχή EPANATO/SH EDW: δείχνει τον χάρτη.

10 Πώς ψάχνετε για ένα σηµείο: Τα σηµεία που αποθηκεύετε στη συσκευή σας κατάγραφονται σε µια λίστα µε αλφαβητική/ αριθµητική σειρά απ όπου µπορείτε να τα επιλέξετε σαν προορισµούς ή να τα προσθέσετε σε πορείες. Για να εντοπίσετε ένα σηµείο: 1. Πατήστε το πλήκτρο FIND. 2. Σκιαγραφήστε το εικονίδιο των σηµείων και πατήστε ENTER. 3. Με τον κέρσορα εντοπίστε το σηµείο που θέλετε. Αν η λίστα είναι µεγάλη πατήστε το Menu και διαλέξτε ανάµεσα στα BRES BASEI ONOMAΤOS, EPILOGH SYMBOLOY, ALLAGH ANAFORAS και SBHSE. 4. Μόλις βρείτε το σηµείο που θέλετε πατώντας το ENTER βλέπετε τις λεπτοµέρειες. Πώς ψάχνετε ένα Geocache: Τα Geocache είναι σηµεία µε ειδικό σύµβολο για να ξεχωρίζουν από το υπόλοιπα στη λίστα. Για να εντοπίσετε ένα Geocache πατήστε το FIND επιλέξτε Geocache και ακολουθήστε τη διαδικασία που αναφέρθηκε και προηγουµένως. Περισσότερες πληροφορίες για τα Geocache µπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Garmin:

11 Πώς ψάχνετε µια πόλη: Για να αναζητήσετε µια πόλη θα πρέπει αυτή να είναι διαθέσιµη στο χάρτη που έχετε φορτώσει. Πατήστε το πλήκτρο FIND επιλέξτε πόλεις και µετά ENTER. Η αναζήτηση γίνεται µε βάση την πλησιέστερη πόλη από το σηµείο που βρίσκεστε, µε βάση το όνοµα ή αλλάζοντας το σηµείο αναφοράς. Με τον ίδιο τρόπο µπορείτε να αναζητήσετε εξόδους, διασταυρώσεις και διευθύνσεις ή άλλα σηµεία ενδιαφέροντος. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΧΝΗ Χάρη σ αυτή τη δυνατότητα, µπορείτε να δηµιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό ίχνος της πορείας σας πάνω στον χάρτη. Στο αρχείο των ιχνών, αποθηκεύονται λεπτοµέρειες, όπως σηµεία από τα οποία περνάτε, και δεδοµένα για τον χρόνο, τη θέση σας, το υψόµετρο κτλ. Για να δηµιουργήσετε ένα αρχείο ιχνών, από το Βασικό Μενού, µε τα βελάκια επιλέξτε το εικονίδιο IXNH. Πατήστε Enter για την εµφάνιση του αρχείου των ιχνών. Στη σελίδα αυτή, µπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία του αρχείου. Κάτω από την επιλογή On/Off, εµφανίζεται το ποσοστό του αρχείου που έχει χρησιµοποιηθεί. Από κάτω, υπάρχουν 4 πλήκτρα: - RYTHMISH = µπορείτε να κάνετε ειδικές ρυθµίσεις: εγγραφή πάνω από τα αποθηκευµένα ίχνη όταν το αρχείο γεµίσει, να επιλέξετε µέθοδο εγγραφής (µετά από µια συγκεκριµένη απόσταση ή µετά από συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα), να ορίσετε αν θέλετε και διάλειµµα (κάθε πότε θέλετε να αποθηκεύεται ένα σηµείο στο ίχνος σας, βάσει απόστασης ή χρόνου), καθώς και να καθορίσετε το χρώµα της γραµµής του ίχνους στον χάρτη - SVISE = διαγραφή όλου του αρχείου ιχνών - SOSE = αποθήκευση ίχνους ή κοµµατιού του: σας ρωτάει αν θέλετε να αποθηκεύσετε ολόκληρο το ίχνος, αν επιλέξετε ΝΑΙ εµφανίζεται µια σελίδα για την αποθήκευση των στοιχείων του ίχνους. Αν πατήσετε ΟΧΙ, µπορείτε να επιλέξετε κατευθείαν στον χάρτη το κοµµάτι του ίχνους που θέλετε να αποθηκεύσετε, µε τα βελάκια και το πλήκτρο Enter. - TracBack = πατώντας το, σας καθοδηγεί προς την αρχή του ίχνους σας, δηλ. το σηµείο από το οποίο ξεκινήσατε ή ένα σηµείο πιο µετά. Στη σελίδα που ανοίγει, σας ζητάει να επιλέξετε µε τα βελάκια το σηµείο προς το οποίο θέλετε να γυρίσετε πίσω. Για να σταµατήσει η πλοήγηση προς τα πίσω, πατήστε το πλήκτρο MENU και επιλέξτε Stamata ploigisi.

12 Για να κάνετε εµβαδοµέτρηση, από τη σελίδα του Αρχείου Ιχνών, πατήστε MENU για να ανοίξει παράθυρο µε τις διαθέσιµες επιλογές. Τονίστε την επιλογή του Υπολογισµού Περιοχής και πατήστε ENTER. Πατήστε πάλι ENTER για να ξεκινήσει η µέτρηση της περιοχής, τα όρια της οποίας διαγράφονται όσο κινείστε. Όταν τελειώσετε µε τον καθορισµό της περιοχής, πατήστε ENTER µία φορά για να δείτε το εµβαδόν της περιοχής αυτής και ακόµη µία φορά για να αποθηκεύσει το ίχνος. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο σε αποθηκευµένο ίχνος, ενώ βλέπετε το ίχνος στη σελίδα του χάρτη. Με τα βελάκια µετακινήστε τον δείκτη στο σηµείο του ίχνους που θέλετε να µαρκάρετε και πατήστε και κρατήστε πατηµένο το Enter. Ρυθµίστε όπως θέλετε τις πληροφορίες του σηµείου και πατήστε Enter στο ΟΚ για το αποθηκεύσετε. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ Το GPSMAP 60C(S)x σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε 50 πορείες των 250 σηµείων καθεµία. Κάθε πορεία µπορεί να δηµιουργηθεί και να τροποποιηθεί από τη σελίδα POREIES και σε κάθε πορεία µπορείτε να προσθέσετε σηµεία από το µενού ΒRES. Για να δηµιουργήσετε µια πορεία, από το Βασικό µενού πατήστε POREIES και µετά την επιλογή NEA (µε τα βελάκια). Επιλέξτε έπειτα µια κενή σειρά στη λίστα των πορειών και πατήστε Enter για να ανοίξει το µενού ΒRES. Από τα αποθηκευµένα σας σηµεία ή τα σηµεία ενδιαφέροντος, επιλέξτε αυτό που θέλετε να είναι η αρχή της πορείας και πατήστε Enter. Μπορείτε µε τον ίδιο τρόπο να προσθέσετε κι άλλα σηµεία στην πορεία σας και όταν τελειώσετε, πατήστε Quit για να αποθηκεύσει την πορεία ή πατήστε Navigate κ α ι Enter για να κάνετε πλοήγηση πάνω στη συγκεκριµένη πορεία.

13 Για να πάτε σε κάποιον προορισµό, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Ένας τρόπος είναι, από τη σελίδα πληροφοριών ενός σηµείου, να επιλέξετε GoTo. Ένας άλλος τρόπος είναι να πατήστε το Ploigisi στη σελίδα µιας πορείας. Όταν κάνετε ήδη πλοήγηση σε µια πορεία, για να δείτε τις επόµενες στροφές µπροστά σας, στη σελίδα ενεργής πορείας, επιλέξτε την αµέσως επόµενη στροφή (στο πάνω µέρος της σελίδας) και πατήστε Enter. Με τα βελάκια θα δείτε και τις επόµενες στροφές. Για να σταµατήσετε την πλοήγηση 1. Επιλέξτε Stamat ploigisi από τη σελίδα χάρτη ή πυξίδας 2. Πατήστε Enter. Για να διαγράψετε µια πορεία 1. Από τη σελίδα Αποθηκευµένων πορειών, πατήστε Menu 2. Επιλέξτε Svise oles tis Poreies ή Svise (για 1 πορεία µόνο) 3. Στο µήνυµα που εµφανίζεται, πατήστε Nai 4. Πατήστε Enter. Για να διαγράψετε όλα τα σηµεία µιας πορείας 1. Από τη σελίδα λεπτοµερειών της πορείας, πατήστε Menu 2. Επιλέξτε Svise Ola. Μπορείτε ακόµη να αντιστρέψετε µια πορεία (να πάτε από το τέλος της στην αρχή της), να την αντιγράψετε µε το ίδιο όνοµα ή να επαναφέρετε τις προεπιλεγµένες ρυθµίσεις.

14 ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΕΛΙ ΕΣ Πατήστε PAGE για να πάτε από τη µία σελίδα στην άλλη. Πατήστε Menu για τις επιλογές της σελίδας που θέλετε. ΣΕΛΙ Α ΟΡΥΦΟΡΟΥ Στη σελίδα αυτή βλέπετε την κατάσταση του δέκτη του GPS, τις θέσεις των δορυφόρων που έχει «κλειδώσει», την ισχύ του σήµατος και την τρέχουσα θέση του δέκτη GPS όταν λαµβάνει σήµα από τρεις τουλάχιστον δορυφόρους. Με το MENOY µπορείτε να ανοίξετε τη σελίδα των επιλογών των δορυφόρων. Σας επιτρέπει: - Να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το GPS - Να ορίσετε αν οι δορυφόροι θα εµφανίζονται προς Βορρά ή Προς Κατεύθυνση - Να επιλέξετε αν θέλετε όλοι οι δορυφόροι να εµφανίζονται µε ένα χρώµα ή περισσότερα - Να αλλάξετε γεωγραφική θέση (αν έχετε µετακινηθεί περισσότερο από 1 χλµ από την προηγούµενη θέση σας) - Να εµφανίσει το υψόµετρο του δέκτη GPS

15 ΣΕΛΙ Α ΧΑΡΤΗ Η σελίδα αυτή εµφανίζει τον ψηφιακό χάρτη και τις πληροφορίες πλοήγησης που θέλετε. Βλέπετε την περιοχή γύρω σας αλλά µε τον κέρσορα µπορείτε να µετακινηθείτε και να έχετε µια γενικότερη εικόνα του χάρτη και της διαδροµής σας. Επιπλέον µπορείτε να επιλέξτε αν θα βλέπετε στην κορυφή της οθόνης σας τον πραγµατικό βορρά ή την κατεύθυνσή σας. Σχετικά µε την οθόνη επιλέξτε την νυχτερινή λειτουργία για να βλέπετε καλύτερα όταν δεν υπάρχει αρκετός φωτισµός (το µηχάνηµα µεταβάλλει αυτόµατα το φωτισµό ανάλογα µε την ανατολή και δύση του ήλιου). Στο χάρτη βλέπετε ακόµα γεωγραφικές λεπτοµέρειες όπως ποτάµια, λίµνες, δρόµους και πόλεις. Πώς χρησιµοποιείτε τη σελίδα του χάρτη Με τα πλήκτρα IN και Out βλέπετε περισσότερες ή λιγότερες λεπτοµέρειες αντίστοιχα. Στην κάτω αριστερή µεριά της οθόνης βλέπετε την κλίµακα στις µονάδες που έχετε επιλέξει. Το σκάφος/αυτοκίνητό σας εµφανίζεται σαν ένα τριγωνάκι στον χάρτη. Γύρω από αυτό βλέπετε ένα κυκλάκι. Όσο πιο µικρός είναι ο κύκλος τόσο πιο ακριβής είναι η θέση σας. Χρησιµοποιώντας το βέλος µετακινηθείτε για να δείτε περιοχές του χάρτη που δεν φαίνονται από την τρέχουσα θέση σας και επιλέξτε αντικείµενα από τον χάρτη. Από το µενού της σελίδας αυτής µπορείτε: - να σταµατήσετε την πλοήγηση (STOP PLOHGHSHS) - να ξανασχεδιάσετε µια πορεία (KSANAYPOLOGISE) - να επιλέξετε ή να αλλάξετε τα δεδοµένα που θα εµφανίζονται (PEDIA DEDOMENON) - να σας εµφανίζονται µηνύµατα οδηγιών (KEIMENA KATHODOGISI) - να προσαρµόσετε τη σελίδα του χάρτη (RYTHMISH XARTH) - να µετρήσετε την απόσταση από το σηµείο που είστε µέχρι ένα άλλο σηµείο (YPOLOGISE APOSTASH) - να απενεργοποιήσετε την εµφάνιση πάρα πολλών αντικειµένων στο χάρτη (ANAPSE ANTITHAMBOTI) - να επιστρέψετε στις προεπιλεγµένες ρυθµίσεις (EPANAF. PYTHMISEON).

16 Για να αλλάξετε τις ρυθµίσεις της σελίδας του χάρτη 1. Πατήστε το πλήκτρο PAGE µέχρι να εµφανιστεί η σελίδα του χάρτη 2. Πατήστε το πλήκτρο MENU και µετακινηθείτε µε τον κέρσορα στις διάφορες επιλογές 3. Για να δείτε τα πεδία των δεδοµένων µετακινηθείτε µε τον κέρσορα µέχρι να σκιαγραφήσετε το αντίστοιχο πεδίο 4. Πατήστε ENTER µε τα βελάκια βρείτε την επιλογή που θέλετε 5. Πατήστε πάλι ENTER. Για να δείτε το βοηθητικό κείµενο 1. Πατήστε το πλήκτρο Menu 2. Σκιαγραφήστε την σχετική επιλογή 3. Πατήστε ENTER. 4. ιαλέξτε µια από τις σχετικές επιλογές αν θέλετε να βλέπετε το βοηθητικό κείµενο πάντα, ποτέ ή µόνο κατά την πλοήγηση. Πώς µετράτε αποστάσεις Αυτή η λειτουργία του χάρτη σας επιτρέπει να τοποθετείτε το βελάκι πάνω στο χάρτη σε όποιο αντικείµενο θέλετε και να βλέπετε την απόσταση από την τρέχουσα θέση σας. 1. Πατήστε MENU να ανοίξει η σελίδα επιλογών Χάρτη. 2. Επιλέξτε Μέτρηση Απόστασης και πατήστε ENTER. 3. Εµφανίζεται ένα βελάκι στην οθόνη στην τρέχουσα θέση σας, µε το ταµπελάκι REF. 4. Μετακινήστε το βελάκι στο αρχικό σηµείο της µέτρησης και πατήστε ENTER. 5. Εµφανίζεται µια καρφίτσα στο σηµείο αυτό. 6. Μετακινήστε το βελάκι στο τελικό σηµείο. 7. Η απόσταση µεταξύ τους εµφανίζεται πάνω δεξιά στην οθόνη. Για να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθµίσεις απλώς πατήστε την σχετική επιλογή στο µενού.

17 ΣΕΛΙ Α ΠΥΞΙ ΑΣ Η σελίδα της πυξίδας είναι ο οδηγός σας για ακριβή πλοήγηση. Ενώ ακολουθείτε µια πορεία στη σελίδα της πυξίδας βλέπετε δεδοµένα για το ταξίδι και οδηγίες. Στη µέση της πυξίδας υπάρχει ένα βέλος µε ακίδα για τη διόπτευση για να σας δείχνει την κατεύθυνσή σας σε σχέση µε την πορεία πάνω στη γη. Επίσης έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τι είδους δεδοµένα θέλετε να βλέπετε σε αυτή τη σελίδα. Όταν είστε ακίνητοι βλέπετε την µαγνητική πυξίδα ενώ όταν κινήστε βλέπετε δεδοµένα από το GPS. Στο πάνω µέρος της οθόνης, βλέπετε διάφορες χρήσιµες πληροφορίες. Μπορείτε να κάνετε τις ρυθµίσεις που επιθυµείτε πατώντας Menu και επιλέγοντας την αντίστοιχη ρύθµιση. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ηλεκτρονική πυξίδα, πατήστε το PAGE για λίγα δευτερόλεπτα. Για να καλιµπράρετε την ηλεκτρονική πυξίδα, πατήστε MENU, επιλέξτε «RYTHMISH PYKSIDAS» και πατήστε Enter. Πατήστε πάλι Enter και κάντε δύο πλήρεις περιστροφές στο µηχάνηµα. Όταν τελειώσει, εµφανίζει µήνυµα επιτυχίας. Για να δείτε τις επιλογές της σελίδας πατήστε το πλήκτρο MENU. ΣΕΛΙ Α ΤΟΥ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟΥ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟΥ Η σελίδα αυτή σας παρέχει πληροφορίες για το εκάστοτε υψόµετρο, τον ρυθµό αναρρίχησης ή κατάβασης, τις αλλαγές υψοµέτρου σε µια απόσταση ή χρονική περίοδο και τις αλλαγές ατµοσφαιρικής πίεσης σε µια απόσταση ή χρονική περίοδο. Για να καλιµπράρετε το αλτίµετρο, επιλέξτε «RYTHMISH ALTIMETPOY» από το µενού και πατήστε Enter. Αν ξέρετε το ακριβές υψόµετρο στη θέση που βρίσκεστε, πατήστε NAI και Enter και δώστε το υψόµετρο µε τα βελάκια. Αν δεν το ξέρετε, πατήστε NO για να δώσετε την ακριβή πίεση στο σηµείο αυτό. Αν δεν την ξέρετε, πατήστε OXI για να χρησιµοποιήσετε το προεπιλεγµένο υψόµετρο του GPS. Για να δείτε τα γραφήµατα στη σελίδα του βαροµετρικού αλτίµετρου χρησιµοποιήστε τον κέρσορα για να σκιαγραφήσετε την επιθυµητή επιλογή και πατήστε την παρατεταµµένα

18 για να δείτε το αντίστοιχο γράφηµα. Προσαρµόστε το χρόνο και την απόσταση ανάλογα µε το εύρος του zoom. Σε αυτή τη σελίδα µπορείτε ακόµα να εντοπίζετε σηµεία που συνδυάζουν το επιθυµητό υψόµετρο και πίεση εκεί όπου η κάθετη και οριζόντια κόκκινη γραµµή συναντιούνται. Αντίστοιχα µετακινήστε το σηµείο τοµής των δύο για να δείτε το υψόµετρο ενός σηµείου στο χάρτη, µετακινώντας τον κέρσορα πάνω σε αυτό και πατώντας το πλήκτρο ENTER. Για να καλιµπράρετε το αλτίµετρο θα πρέπει να γνωρίζετε το πραγµατικό υψόµετρο ή την ατµοσφαιρική πίεση στο σηµείο που βρίσκεστε από µια έγκυρη πηγή. ΣΕΛΙ Α ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΑΞΙ ΙΟΥ Στη σελίδα ταξιδιού, σας δίνονται πληροφορίες όπως ταχύτητα, µέση ταχύτητα, οδόµετρο, κτλ. Μπορείτε να επιλέξετε τα δεδοµένα που θέλετε να φαίνονται, πατώντας «ALLAGH DEDOMENON» και χρησιµοποιώντας τα βελάκια. Για να εµφανίζονται µε µεγάλους αριθµούς, επιλέξτε «MEGALA NOYMEPA». Πριν από κάθε ταξίδι, µηδενίστε τα δεδοµένα, επιλέγοντας «KSANAPYTHMISE» και πατώντας Enter. Επιλέξτε στη συνέχεια τα στοιχεία που θέλετε να µηδενιστούν, πατήστε «EFARMOSE» και µετά Enter.

19 ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ Για να µπείτε στο βασικό µενού, πατήστε δύο φορές το πλήκτρο MENU. IXNH: αρχείο των κινήσεών σας πάνω στον χάρτη POREIES: δηµιουργία, επεξεργασία, κτλ πορείας LEOFOROS: πλοήγηση πορείας µε γραφική απεικόνιση RYTHMISH: ρυθµίσεις συστήµατος, µονάδες µέτρησης κτλ EGGYTHTA: ενεργοποίηση αλάρµ γύρω από ένα σηµείο HMEROLOGIO: ηµερολόγιο υπαίθρου µε χρήσιµες πληροφορίες KSYPNHTHR: χρήση του GPSMap σας ξυπνητήρι YPOLOGIST: κοµπιουτεράκι (απλό ή επιστηµονικό) XRONOMETP: χρονόµετρο HLIOS&SELH: ηλιοστάσια, φάσεις σελήνης, κτλ. KYNHGI&PS: καλύτερες ώρες ψαρέµατος και κυνηγιού PAIXNIDIA: συναρπαστικά παιχνίδια ΜΕΝΟΥ PYTHMISH Σας επιτρέπει να προσαρµόσετε το GPSMap κάνοντας τις ρυθµίσεις που θέλετε. Επιλέξτε µε τα βελάκια το υπο-µενού που θέλετε και πατήστε Enter. ιαθέσιµες επιλογές: SYSTHMA: λειτουργία GPS (κανονική, µε εξοικονόµηση µπαταρίας, µε το GPS κλειστό ή σε λειτουργία προσοµοίωσης), ενεργοποίηση/απενεργοποίηση WAAS/EGNOS, τύπος µπαταρίας (αλκαλικές ή νικελίου), γλώσσα (επιλογή µεταξύ πολλών γλωσσών), εξωτερική τροφοδοσία (αν θα κλείσει η συσκευή ή θα µείνει αναµµένη όταν χαθεί η εξωτερική τροφοδοσία) OTHONH: εµφάνιση οθόνης (για την ηµέρα, τη νύχτα ή αυτόµατα), χρώµατα ηµέρας (διάφορες επιλογές), χρώµατα νύχτας (οµοίως), φωτισµός οθόνης (αν θ έλετε να σβήνει ο φωτισµός και σε πόση ώρα), επίπεδο φωτισµού οθόνης (σε ποσοστό)diasyndes: έλεγχος του φορµάτ των συνδέσεων εισόδου και εξόδου (Garmin, NMEA κτλ) HXOI: προσαρµογή των ήχων για µηνύµατα, µπαταρία, κτλ (ή επιλέγετε ATHORYBO) SYXN.SELID: επιλέξτε µε ποια σειρά θέλετε να εµφανίζονται οι βασικές σελίδες

20 XARTHS: κατεύθυνση χάρτη (προς Βορρά ή προς προορισµό), αυτόµατο ζουµ (On/Off), επίπεδο λεπτοµέρειας (Μέγιστη, Περισσότερη, Κανονική, Λιγότερη, Ελάχιστη), µέγεθος γραµµατοσειράς (µικρό, µεσαίο, µεγάλο) κτλ. PLOHGHSH: µέθοδος οδηγιών (πάνω σε δρόµους, εκτός δρόµου ή µε ερώτηση κάθε φορά), µέθοδος υπολογισµού πορείας ( µ ικρότερη απόσταση, γρηγορότερα ή µε ερώτηση κάθε φορά), επιλογή εµφάνισης καθοδήγησης για επόµενη στροφή (µε µήνυµα) GEOCACHE: παιχνίδι κρυµµένου θησαυρού της Garmin (βλ. NAYTIKO: προσαρµογή αλάρµ πλοήγησης στη θάλασσα (άγκυρα, εκτός πορείας, βαθιά, ρηχά και φίλτρο ταχύτητας-off/auto) OPA: µορφή ώρας (24ωρο/12ωρο), χρονική ζώνη, διαφορά ώρας, θερινή ώρα (Nai/Oxi/Auto) MONADES: επιλογή µονάδων µέτρησης για τις γεωγραφικές συντεταγµένες, τη µέτρηση απόστασης και ταχύτητας, βάθους, θερµοκρασίας, πίεσης, κτλ KAT/YNSH: ρυθµίσεις εµφάνισης της οθόνης κατεύθυνσης, αναφοράς (πραγµατική, µαγνητική κτλ), χρονοκαθυστέρησης, κτλ PYTHMISH: καλιµπράρισµα του αισθητηρίου που θέλετε για µεγαλύτερη ακρίβεια (πυξίδα ή βαροµετρικό αλτίµετρο) ALTIMETRO: αυτόµατα, εν κινήσει ή εν στάση, καλιµπράρισµα (χειροκίνητα αν ξέρετε τις ακριβείς τιµές), κτλ KALOSOPISE: Ρυθµίσεις σελίδας καλωσορίσµατος. Με τα βελάκια, γράφετε το µήνυµα που θέλετε, χρησιµοποιώντας το πληκτρολόγιο στο κάτω µέρος της οθόνης

21 ΣΕΛΙ Α ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΡΟΜΟΥ Όταν βρίσκεστε εν κινήσει προς έναν προορισµό, η σελίδα αυτή (LEOFOROS) σας οδηγεί εκεί µε χρήσιµες πληροφορίες και µε γραφική απεικόνιση του δρόµου σας. Στο πάνω µέρος της οθόνης, σας δίνονται πληροφορίες για την ταχύτητα, την απόσταση, την ώρα, κτλ. Πατώντας το Menu, µπορείτε να: σταµατήσετε την πλοήγηση, να επαναχαράξετε πορεία, να αλλάξετε τα δεδοµένα που εµφανίζονται (από 4 σε 3 πεδία ή τι δεδοµένα θα εµφανίζονται) ή να επαναφέρετε τις προεπιλεγµένες ρυθµίσεις. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Σας επιτρέπει να δείτε τις εξής πληροφορίες σε µια δεδοµένη ώρα και ηµέρα για ένα συγκεκριµένο σηµείο: ανατολή και δύση ηλίου, φάση σελήνης, πιθανότητες ψαρέµατος και κυνηγιού και τα σηµάδια που έχετε αποθηκεύσει για συγκεκριµένες δραστηριότητες. Μπορείτε να επιλέξετε εµφάνιση ανά ηµέρα, ανά εβδοµάδα ή ανά µήνα, πηγαίνοντας στη σελίδα «HMEPOLOGIO» από το βασικό µενού. Επιλέξτε τη µέρα που θέλετε και πατήστε Enter. Πατήστε Menu για να δείτε τις διαθέσιµες επιλογές. Πατώντας PROSTHESE SHMEIO και Enter, θα προσθέσετε ένα σηµάδι σε µια ηµέρα. Μπορείτε ακόµη να αφαιρέσετε ένα σηµείο (ή περισσότερα) που έχετε βάλει σε κάποια µέρα.

22 ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ Επιλέξτε τα Σηµεία Προσέγγισης από το βασικό µενού. Με τα βελάκια τονίστε το πεδίο της ώρας και πατήστε Enter για να θέσετε την ώρα που θέλετε. Τονίστε το πεδίο EPILOGH SYNAGERMOY για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το ξυπνητήρι και µετά επιλέξτε τον ήχο που θέλετε (βλ. παραπάνω). ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΑΚΙ (YPOLOGISTHS) Μπορείτε να επιλέξετε απλό ή επιστηµονικό κοµπιουτεράκι, καθώς και βαθµούς ή ακτίνια, από το µενού Επιλογές. Χρησιµοποιήστε τα βελάκια και το Enter για να κάνετε τους υπολογισµούς. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε το GPSMap 60C(S)x/CS και σαν χρονόµετρο. Με τα βελάκια, επιλέγετε Enarxi και πατάτε Enter. Σταµατάει όταν επιλέξετε Stop και Enter. Μπορείτε επίσης να χρονοµετρήσετε διαδροµές (γύρους) ή να χρονοµετρήσετε βάσει απόστασης. Για να µηδενίσετε το χρονόµετρο, επιλέξτε Midenise και πατήστε Enter.

23 ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗ Γραφική απεικόνιση του ήλιου και της σελήνης σε σχέση µε τη γη. Σας δίνονται πληροφορίες για την ανατολή και δύση του ήλιου, τις φάσεις της σελήνης και προβλέψεις για κάποια άλλη στιγµή ή ηµέρα. ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ Σας παρέχονται πίνακες µε τις καλύτερες ώρες για κυνήγι ή/και ψάρεµα σε µια δεδοµένη ηµέρα. Μόλις µπείτε στη σελίδα από το βασικό µενού, βλέπετε τις πληροφορίες για την τρέχουσα ηµέρα. Αν θέλετε να δείτε προβλέψεις για κάποια άλλη µέρα, τονίστε µε τα βελάκια το πεδίο της ηµεροµηνίας, πατήστε Enter και επιλέξτε ηµεροµηνία. Αν θέλετε να δείτε προβλέψεις για κάποιο άλλο σηµείο, τονίστε το πεδίο της τοποθεσίας, πατήστε Enter και επιλέξτε σηµείο από το χάρτη ή από τη λίστα των σηµείων που έχετε ήδη βρει. Για να επιστρέψετε στην τρέχουσα ηµέρα, πατήστε Menu και Enter. ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ Το GPSMap διαθέτει έξι παιχνίδια για τη διασκέδασή σας. Από το υπο-µενού Παιχνίδια που βρίσκεται στο βασικό µενού, επιλέξτε το παιχνίδι που θέλετε, είτε για να ακονίσετε τη µνήµη σας είτε για να διασκεδάσετε µαζεύοντας σηµαιούλες ή αναζητώντας το δράκο

24 Memory Race (παιχνίδι µνήµης) Για να κερδίσετε αυτό το παιχνίδι, θυµηθείτε ποιο τετράγωνο έχει ποιο σύµβολο και µετά καθαρίστε όλο τον πίνακα ταιριάζοντας τα σύµβολα ανά δύο. Προχωρήστε προς ένα τετραγωνάκι, επιλέξτε το Άνοιξε στο κάτω µέρος της οθόνης και πατήστε Enter για να δείτε το σύµβολο. Beast Hunt (Κυνηγώντας το τέρας) Το παιχνίδι αυτό απαιτεί κάποιες ικανότητες πλοήγησης. Πρέπει να βρείτε και να νικήσετε τον δράκο µε ένα τόξο προτού εκτοξεύσει φωτιά εναντίον σας. Το παιχνίδι έχει διάφορα επίπεδα δυσκολίας και δύο επίπεδα ορατότητας. Κρατάει και τα προηγούµενα σκορ σε πίνακα νικών-ηττών. Με τα βελάκια περνάτε από πλατφόρµα σε πλατφόρµα. Αν πέσετε µέσα σε πηγάδι, πηδήξτε πάνω στον δράκο ή πετάξτε του ένα βέλος µε το Enter. Nibbons Σε αυτό παιχνίδι, σκοπός σας είναι να µετακινείστε ώστε να µαζεύετε σηµαίες όταν εµφανίζονται. Όσο περπατάτε, η «ουρά» σας ( τ ο ίχνος) µεγαλώνει. εν µπορείτε να περπατήσετε πάλι πάνω στο ίχνος σας, γιατί αλλιώς θα χάσετε µία ζωή. Πρέπει επίσης να αποφύγετε τις νεκροκεφαλές που σας κυνηγάνε.

25 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Τεχνικά χαρακτηριστικά Φυσικά Μέγεθος: 6.1" H x 2.4" W x 1.3" D Βάρος: 213 γρ. µε µπαταρίες. Οθόνη: 1.5" W x 2.2" H, 256 χρωµάτων, υψηλής ανάλυσης, µε αντιθαµβωτικά φίλτρα (160 x 240 pixels) και φωτισµό πληκτρολογίου και οθόνης Περίβληµα: Στιβαρό, στεγανό, αδιάβροχο, στάνταρντ IEC-529, IPX7 Κλίµακα θερµοκρασίας: 15 έως 70oC* *στις ακραίες θερµοκρασίες ενδέχεται κάποιες µπαταρίες να υποστούν ζηµιά. Επιδόσεις έκτης: WAAS/EGNOS Ταχύτητα δειγµατοληψίας*: Περίπου 1 δευτερόλεπτο (ζεστό ξεκίνηµα) Περίπου 38 δευτερόλεπτα (κρύο ξεκίνηµα) Περίπου 45 δευτερόλεπτα (πρώτο ξεκίνηµα) *Κατά µέσο όρο για σταθερό δέκτη που «βλέπει» ουρανό. Ρυθµός ανανέωσης: 1/δευτερόλεπτο, συνεχής Κεραία: Ενσωµατωµένη, quad helix, δυνατότητα σύνδεσης µε εξωτερική κεραία. Πυξίδα: Ακρίβεια: +/- 5 µοίρες1, ανάλυση: 1 µοίρα Αλτίµετρο: Ακρίβεια: +/- 10 πόδια*, ανάλυση: 1 πόδι. *Εξαρτάται από το σωστό καλιµπράρισµα. Ισχύς Πηγή: ύο µπαταρίες 1.5 volt AA, USB Καλώδιο, 12 V βύσµα αναπτήρα, ή πάνω από 36 VDC εξωτερική τροφοδοσία Ζωή µπαταρίας: Έως 18 ώρες (κανονική χρήση)* *Οι αλκαλικές µπαταρίες χάνουν ένα σηµαντικό µέρος της ικανότητάς τους καθώς ανεβαίνει η θερµοκρασία. Χρησιµοποιήστε µπαταρίες λιθίου όταν λειτουργεί η συσκευή σε συνθήκες ψύχους. Η εκτεταµένη χρήση του φωτισµού της οθόνης, της ηλεκτρονικής πυξίδας και των ήχων µπορεί να µειώσει τη διάρκεια ζωής της µπαταρίας. Ακρίβεια GPS: <10 µέτρα DGPS: 3-5 µέτρα (ακρίβεια WAAS και EGNOS). Ταχύτητα: 0.05 µέτρα/δευτερ. Συνδέσεις: NMEA 0183 version 2.3, και RS-232 και USB για Η/Υ ιάρκεια ζωής αποθηκευµένων δεδοµένων: άπειρη, δεν χρειάζεται µπαταρία

26 Αποθήκευση χαρτών: Εξαρτάται από τη χωρητικότητα της κενής κάρτας MicroSD (ένα µικρό κοµµάτι της κάρτας έχει χρησιµοποιηθεί για το φορµάτ της.) ιατήρηση της συσκευής σας Η συσκευή σας έχει κατασκευαστεί από υψηλής ποιότητας υλικά και δεν απαιτείται καµία συντήρηση, εκτός από τον καθαρισµό της. Μπορείτε να καθαρίσετε το εξωτερικό µέρος της συσκευής (εκτός από την οθόνη), πρώτα µε ένα υγρό πανί και µετά µε ένα στεγνό. Αποφύγετε τα χηµικά καθαριστικά. Η οθόνη πρέπει να καθαριστεί µε ένα µαλακό, καθαρό και χωρίς χνούδια πανί. Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε υγρό φακών επαφής ή νερό αλλά µετά καθαρίστε καλά την οθόνη µε ένα στεγνό πανί. Αποθήκευση: µην αφήνετε τη συσκευή σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως στην υπερβολική ζέστη ενός πορτ-µπαγκάζ αυτοκινήτου. Βύθιση στο νερό: η συσκευή σας είναι πλήρως αδιάβροχη, σύµφωνα µε το στάνταρντ IEC IPX7 (αδιάβροχη και βυθιζόµενη στο 1 µέτρο για µισή ώρα). Προαιρετικά αξεσουάρ Εκτός από τα αξεσουάρ που περιλαµβάνονται στη συσκευασία, µπορείτε να προµηθευτείτε και άλλα αξεσουάρ για τη βελτίωση της χρήσης της συσκευής σας. Για να τα αγοράσετε, απευθυνθείτε στον Αντιπρόσωπο της Garmin στη χώρα σας. Προσοχή: Τα αξεσουάρ που έχει κατασκευάσει η Garmin έχουν ελεγχθεί ειδικά για να λειτουργούν µε τις συσκευές Garmin. Αξεσουάρ άλλων κατασκευαστών δεν έχουν ελεγχθεί ή εγκριθεί για τα προϊόντα Garmin. Η χρήση τους µπορεί να προκαλέσει ζηµιά στη συσκευή και να ακυρώσει τους όρους της εγγύησης. Auto Navigation kit: βάση αυτοκινήτου µε βύσµα αναπτήρα και χάρτες Ευρώπης για χρήση στο αυτοκίνητο. Καλώδιο µε βύσµα αναπτήρα: καλώδιο για την τροφοδοσία από µπαταρία αυτοκινήτου ή σκάφους 12V. Εξωτερική κεραία GA25MCX: για βελτιωµένη λήψη σήµατος GPS από τους δορυφόρους. Περιέχει µαγνητική βάση και καλώδιο. Λογισµικό MapSource: αναλυτικοί χάρτες (ναυτικοί ή οδικοί) και λογισµικό επεξεργασίας των δεδοµένων σας στον Η/Υ. Καλώδιο σειριακής σύνδεσης µε Η/Υ µε καλώδιο τροφοδοσίας ρεύµατος. Θήκη µεταφοράς Βάση ναυτικού τύπου για εγκατάσταση σε σκάφος Βάση ποδηλάτου

27 Σύνδεση µε τον Η/Υ Μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή σας στον Η/Υ είτε µε καλώδιο σειριακής θύρας είτε µε καλώδιο USB. Προσοχή: Εγκαταστήστε το πρόγραµµα Trip and Waypoint Manager στον Η/Υ σας πριν συνδέσετε τη θύρα USB. 1. Συνδέστε το µικρό βύσµα του καλωδίου USB στο πίσω µέρος της συσκευής, κάτω από το προστατευτικό καπάκι. 2. Συνδέστε την άλλη άκρη του καλωδίου στη θύρα USB του Η/Υ σας. Για να συνδέσετε ένα σειριακό καλώδιο, ακολουθήστε τα ίδια βήµατα. Πληροφορίες για τους οδηγούς USB (drivers) Οι οδηγοί USB θα πρέπει να εγκαταστάθηκαν αυτόµατα όταν εγκαταστήσατε το πρόγραµµα MapSource που ήταν στη συσκευασία. Όταν συνδέσετε αρχικά τη συσκευή σε µια θύρα USB, ο Η/Υ µπορεί να σας ζητήσει τη θέση όπου βρίσκονται οι οδηγοί για τη συσκευή αυτή. Μόνο µία φορά τους εγκαθιστάτε. Μετά ο Η/Υ θα αναγνωρίζει αυτόµατα το GPS σας. Οι οδηγοί USB δέχονται αναβαθµίσεις σε τακτά διαστήµατα ( Τι είναι το GPS; Το GPS ( Global Positioning System) είναι ένα σύστηµα πλοήγησης που στηρίζεται ένα δίκτυο 24 δορυφόρων που έχουν τοποθετηθεί σε τροχιά από το υπουργείο Άµυνας των Η.Π.Α.. Η αρχική χρήση του GPS προοριζόταν να είναι στρατιωτικής φύσης αλλά από το 1980 η κυβέρνηση επέτρεψε τη χρήση του και από απλούς πολίτες. Το GPS λειτουργεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, σε οποιοδήποτε σηµείο του κόσµου και όλο το 24ωρο. εν υπάρχει καµία συνδροµή προκειµένου να χρησιµοποιήσετε τις δυνατότητες του GPS. Ένας δέκτης GPS πρέπει να κλειδώνει στο σήµα τουλάχιστον 3 δορυφόρων για να υπολογίσει µια δυσδιάστατη θέση (γεωγραφικό µήκος, πλάτος) και να εντοπίσει την κίνηση. Με 4 και περισσότερους δορυφόρους ο δέκτης σας µπορεί να υπολογίσει την τρισδιάστατη θέση σας (µήκος, πλάτος και υψόµετρο). Μόλις η θέση σας καθοριστεί ο δέκτης την εµφανίζει στην οθόνη της συσκευής σας στην σελίδα του χάρτη και µπορεί να υπολογίσει άλλες πληροφορίες όπως ταχύτητα και κατεύθυνση της πυξίδας. Τι είναι το WAAS και το EGNOS; Το WAAS (Wide Area Augmentation System) είναι ένα ερευνητικό έργο που χρηµατοδοτείται από το FFA µε σκοπό τη βελτίωση της συνολικής ακεραιότητας του σήµατος του GPS και την αύξηση της ακρίβειας της θέσης για τους χρήστες της Βορείου Αµερικής. Η Ευρωπαϊκή έκδοση του WAAS λέγεται EGNOS.

28 Το σύστηµα WAAS αποτελείται από δορυφόρους και περίπου 24 επίγειους σταθµούς αναφοράς σε ολόκληρες τις Ηνωµένες Πολιτείες. ύο βασικοί σταθµοί, ένας σε κάθε ακτή, συλλέγουν πληροφορίες από τους σταθµούς αναφοράς και δηµιουργούν ένα µήνυµα διόρθωσης του σήµατος GPS. Σύµφωνα µε το website της FAA, τα τεστ του WAAS τον Σεπτέµβριο του 2002 επιβεβαίωσαν ακρίβεια 1-2 µέτρα οριζόντια και 2-3 µέτρα κάθετα, σε όλη την επιφάνεια των ΗΠΑ. Το WAAS και το EGNOS είναι απλά δύο συστήµατα που λειτουργούν ως παροχείς υπηρεσιών. Αργότερα θα υπάρξουν και άλλες υπηρεσίες σε παγκόσµιο επίπεδο µε γεωστατικούς δορυφόρους επικοινωνιών που θα προσφέρουν ολοκληρωµένο και διορθωµένο σήµα GPS. Προς το παρόν, η ενεργοποίηση του WAAS στο GPSMAP 60C(S)x σε περιοχές που δεν υποστηρίζονται από επίγειους σταθµούς, µπορεί να µη βελτιώσει την ακρίβεια, ακόµη και όταν λαµβάνει σήµα από δορυφόρο του συστήµατος. Υπάρχει µάλιστα και η πιθανότητα να χειροτερέψει το σήµα που λαµβάνει κανονικά από τους δορυφόρους µόνο. Γι αυτό το λόγο, όταν ενεργοποιείτε το WAAS στη συσκευή σας, ο δέκτης χρησιµοποιεί αυτόµατα τη µέθοδο που δίνει καλύτερα αποτελέσµατα ακρίβειας σήµατος. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε LORAN TD από το µενού Ρυθµίσεων Πατήστε MENU δύο φορές να ανοίξει το Βασικό µενού Με τα βελάκια επιλέξτε το εικονίδιο των ρυθµίσεων και πατήστε ENTER Με τα βελάκια επιλέξτε το εικονίδιο Θέσης και πατήστε ENTER Επιλέξτε το πεδίο Μορφή Θέσης και πατήστε ENTER για να ανοίξει τη σελίδα ρυθµίσεων θέσης 5. Επιλέξτε Loran TD και πατήστε ENTER 6. Για να αλλάξετε τις ρυθµίσεις των πεδίων επιλέξτε το αντίστοιχο πεδίο και πατήστε ENTER για να κάνετε τις αλλαγές σας 7. Πατήστε πάλι ENTER όταν τελειώσετε, επιλέγοντας το πλήκτρο Σώσε για αποθήκευση.

29 Συµβατότητα µε τους όρους FCC Τo GPSMAP 60C(S)x συµµορφώνεται µε το Μέρος 15 των ορίων παρεµβολής για ψηφιακές συσκευές Class B για χρήση στο σπίτι ή στο γραφείο. Αυτά τα όρια σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν πιο λογική προστασία ενάντια σε επικίνδυνες παρεµβολές σε οικιακές εγκαταστάσεις και είναι πιο αυστηρά από τα όριο εξωτερικών χώρων. Η λειτουργία αυτής της συσκευής υπόκειται σε 2 όρους: 1. Μπορεί να µην προκαλέσει επικίνδυνες παρεµβολές 2. Πρέπει να αποδέχεται κάθε παρεµβολή που λαµβάνει, όπως αυτή που προκαλεί η ανεπιθύµητη λειτουργία. Αυτός ο εξοπλισµός δηµιουργεί και χρησιµοποιεί ραδιενέργεια και µπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες παρεµβολές στις ραδιο-επικοινωνίες αν δεν εγκατασταθεί και χρησιµοποιηθεί σύµφωνα µε τις οδηγίες. Πάντως, δεν υπάρχει εγγύηση ότι η παρεµβολή δεν θα συµβεί σε συγκεκριµένη εγκατάσταση. Αν η συσκευή προξενήσει επικίνδυνες παρεµβολές σε ραδιοφωνική ή τηλεοπτική λήψη, ο χρήστης µπορεί να προσπαθήσει να το διορθώσει αυτό λαµβάνοντας τα εξής µέτρα: Επανατοποθέτηση ή αλλαγή κατεύθυνσης της κεραίας Αύξηση της απόστασης µεταξύ του GPS και του άλλου εξοπλισµού Σύνδεση του εξοπλισµού σε διαφορετική πηγή τροφοδοσίας Εναλλακτικά, συµβουλευτείτε τον αντιπρόσωπο της Garmin ή έναν έµπειρο τεχνικό/ηλεκτρολόγο. Προσοχή: η συσκευή δεν επιδέχεται επισκευή από τον χρήστη. Αν συναντήσετε προβλήµατα, θα πρέπει να το πάτε σε έναν εξουσιοδοτηµένο αντιπρόσωπο της Garmin.. Κάθε προσπάθεια να ανοίξετε τη συσκευή, ακυρώνει αυτόµατα την εγγύηση και µπορεί να προκαλέσει µόνιµη βλάβη στο σύστηµα αυτό. Συµφωνία άδειας χρήσης λογισµικού Χρησιµοποιώντας το GPSMAP 60Cx/60CSx, συµφωνείτε µε τις υποχρεώσεις της παρακάτω συµφωνίας. Παρακαλώ διαβάστε τη προσεκτικά. Η Garmin σας παρέχει περιορισµένη άδεια στη χρήση του λογισµικού που είναι µέσα στη συσκευή σε δυαδική µορφή. Οι τίτλοι, τα δικαιώµατα ιδιοκτησίας και τα πνευµατικά δικαιώµατα ανήκουν στη Garmin. Αναγνωρίζετε ότι το λογισµικό είναι ιδιοκτησία της Garmin και προστατεύεται από τους νόµους των ΗΠΑ και τις διεθνείς συνθήκες περί πνευµατικής ιδιοκτησίας. Αναγνωρίζετε επίσης ότι η δοµή, η οργάνωση και ο κώδικας του λογισµικού είναι πολύτιµα εµπορικά µυστικά της Garmin. Συµφωνείτε να µην αποσυνθέσετε, τροποποιήσετε ή να µειώσετε σε αναγνώσιµη από άνθρωπο µορφή όλο ή µέρος του λογισµικού και να µην δηµιουργήσετε παράγωγα βασισµένα σε αυτό. Συµφωνείτε να µην εξάγετε ή επανεξάγετε το λογισµικό σε οποιαδήποτε χώρα, σε παραβίαση των νόµων των ΗΠΑ.

30 Περιορισµένη εγγύηση Αυτό το προϊόν της Garmin είναι εγγυηµένο ότι δεν έχει ελαττώµατα σε υλικό ή ποιότητα εργασίας για ένα χρόνο από την ηµέρα αγοράς του. Μέσα σ αυτή την περίοδο, η Garmin θα επισκευάσει ή θα αντικαταστήσει τυχόν µέρη που θα παρουσιάσουν πρόβληµα σε κανονική χρήση, χωρίς χρέωση για τον πελάτη, µε την προϋπόθεση ότι ο πελάτης αναλαµβάνει κάθε κόστος µεταφοράς. Η εγγύηση δεν καλύπτει βλάβες που οφείλονται σε κακή χρήση, ατύχηµα ή επισκευή χωρίς εξουσιοδότηση. Οι εγγυήσεις που αναφέρονται εδώ είναι αποκλειστικές και υπερισχύουν κάθε άλλης σχετικής εγγύησης. Η εγγύηση αυτή σας δίνει συγκεκριµένα δικαιώµατα που µπορεί να διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία. Σε καµία περίπτωση, η Garmin δε φέρει την ευθύνη οποιασδήποτε τυχαίας, ειδικής, έµµεσης ή συνεπούς βλάβης, είτε προκύπτουν από τη χρήση, ή κακή χρήση, είτε προκύπτουν από την ανικανότητα χρήσης του προϊόντος είτε από ελαττώµατά του. Η Garmin διατηρεί στην διακριτική της ευχέρεια το αποκλειστικό δικαίωµα επισκευής ή αντικατάστασης της συσκευής ή την πλήρη αποζηµίωση του πελάτη. Για να έχετε δυνατότητα Service και εγγύησης, επικοινωνήστε µε τον τοπικό σας αντιπρόσωπο ή την Υποστήριξη Προϊόντων της Garmin. Η συσκευασία στην οποία θα στείλετε τη συσκευή για επισκευή θα πρέπει να είναι ασφαλής και η αποστολή προπληρωµένη από εσάς. Θα πρέπει να περιέχει επίσης ένα αντίγραφο της απόδειξης αγοράς. [Garmin (Europe) Ltd. Tel. 44/ Fax 44/ ] Σε περίπτωση αγοράς από δηµοπρασία στο internet, απαιτείται η αρχική απόδειξη αγοράς από κατάστηµα για να ισχύσει η εγγύηση. Αγορές µέσω δηµοπρασιών στο internet Τα προϊόντα που αγοράζονται µέσω δηµοπρασιών σε ιστοσελίδες δεν µπορούν να αποτελέσουν αντικείµενο προσφορών από τη Garmin. Οι επιβεβαιώσεις τέτοιων αγορών online δεν γίνονται αποδεκτές για έγγραφα εγγύησης. Για να έχετε την εγγύηση, έπειτα από αγορά προϊόντος Garmin, θα πρέπει να υπάρχει πρωτότυπο ή αντίγραφο έγγραφο απόδειξης αγοράς από πωλητή. Πληροφορίες ασφάλειας Προσοχή: χρησιµοποιείτε τη συσκευή µε δική σας ευθύνη. Για να µειωθεί ο κίνδυνος µη ασφαλούς λειτουργίας, διαβάστε µε προσοχή το παρόν εγχειρίδιο. Είναι δική σας και µόνο ευθύνη να χρησιµοποιήσετε τη συσκευή αυτή µε σύνεση. Αυτό το προϊόν είναι κατασκευασµένο για χρήση ως βοήθηµα πλοήγησης και δεν µπορεί να χρησιµοποιηθεί για χρήσεις που απαιτούν µεγάλη ακρίβεια µέτρησης. O ηλεκτρονικός

31 χάρτης αποτελεί ένα βοήθηµα στην πλοήγηση και σχεδιάστηκε για να διευκολύνει και όχι για να αντικαθιστά τους επίσηµους κυβερνητικούς χάρτες. Πληροφορίες δεδοµένων χάρτη Στόχος της Garmin είναι να παράσχει στον πελάτη πλήρεις και ακριβείς χάρτες σε λογικό κόστος για την εταιρεία αυτή. Χρησιµοποιείται ένας συνδυασµός κυβερνητικών και ιδιωτικών πηγών δεδοµένων, οι οποίες αναφέρονται στα έγγραφα των προϊόντων και τις σηµειώσεις περί πνευµατικών δικαιωµάτων. Σχεδόν πάντα υπάρχει ένας βαθµός ανακριβών ή ελλιπών στοιχείων. Προσοχή: Η λειτουργία του συστήµατος GPS βρίσκεται µόνο στα χέρια της αµερικανικής κυβέρνησης η οποία είναι και η µόνη υπεύθυνη για την ακρίβειά του και τη συντήρησή του, καθώς και για οποιεσδήποτε αλλαγές. Προσοχή: το προϊόν, η συσκευασία του και τα επιµέρους κοµµάτια του περιέχουν χηµικά που πιθανώς να προκαλούν καρκίνο ή βλάβες στην αναπαραγωγή. Αν χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες, παρακαλώ απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της Garmin. Για χρήση σε οχήµατα, είναι αποκλειστική ευθύνη του χρήστη να τοποθετήσει και να ασφαλίσει τη συσκευή, ώστε να µην παρεµβαίνει µε τους ελέγχους και τις λειτουργίες του οχήµατος και να µην εµποδίζει τη θέα του οδηγού την ώρα της οδήγησης. Επιβεβαιώστε επίσης ότι η συσκευή «βλέπει» τον ουρανό και ότι το καλώδιό της δεν παρενοχλεί την οδήγηση

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΕΛΙ ΕΣ Πατήστε PAGE για να πάτε από τη µία σελίδα στην άλλη. Πατήστε Menu για τις επιλογές της σελίδας που θέλετε.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΕΛΙ ΕΣ Πατήστε PAGE για να πάτε από τη µία σελίδα στην άλλη. Πατήστε Menu για τις επιλογές της σελίδας που θέλετε. Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ GPSMAP 60C/60CS 1 ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΙΝ: Προσαρµόζει την κλίµακα του χάρτη για να δείχνει µια µικρότερη περιοχή µε περισσότερες λεπτοµέρειες (µεγέθυνση). OUT: Προσαρµόζει την κλίµακα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ. ΟΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΞΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GPSMAP 60CSx.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ. ΟΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΞΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GPSMAP 60CSx. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΞΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GPSMAP 60CSx. Χρησιµοποιήστε τον ηλεκτρονικό χάρτη του GPSMAP 60C(S)x µόνο

Διαβάστε περισσότερα

GARMIN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GPS76, GPSMAP 76, GPSMAP 76S

GARMIN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GPS76, GPSMAP 76, GPSMAP 76S GARMIN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GPS76, GPSMAP 76, GPSMAP 76S Πλήκτρα IN - Κοντινή ανάλυση. Πατώντας το βλέπετε µία µικρότερη περιοχή του χάρτη µε περισσότερη λεπτοµέρεια, αυξάνει την κλίµακα. ΟUT - Μακρινή ανάλυση.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΘΟΜΕΤΡΑ/ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΨΑΡΙΩΝ FISHFINDER 90/140

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΘΟΜΕΤΡΑ/ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΨΑΡΙΩΝ FISHFINDER 90/140 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΘΟΜΕΤΡΑ/ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΨΑΡΙΩΝ FISHFINDER 90/140 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΒΥΘΟΜΕΤΡΟ Αισθητήριο Τα «µάτια» και τα «αυτιά» του βυθοµέτρου σας. Το αισθητήριο εκπέµπει ηχητικά κύµατα

Διαβάστε περισσότερα

1 Copyright 2005 Garmin Ltd. ή Θυγατρικές της Garmin International Inc. 1200 East 151 st Street, Olathe, Kansas 66062, USA Garmin (Europe) Ltd Liberty House, Hounsdown Business Park, Southampton, Hampshire,

Διαβάστε περισσότερα

GMI 10. εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης

GMI 10. εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης GMI 10 εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης Εισαγωγή Δείτε τον οδηγό Σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια και το προϊόν στη συσκευασία του προϊόντος, για προειδοποιήσεις που αφορούν το προϊόν και άλλες σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα

AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND

AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΩΝ Κεραία οθόνη ON/OFF Αλλαγή ταχύτητας συντονισµού Σίγαση Αύξηση έντασης φωνής Πλήκτρο FM ιαγραφή/επιστροφή Μείωση έντασης φωνής Εναλλακτική

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά GPSMAP 800/1000 Εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης

Σειρά GPSMAP 800/1000 Εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης Σειρά GPSMAP 800/1000 Εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης Ιανουάριος 2014 190-01658-67_0A Εκτυπώθηκε στην Ταϊβάν Παρουσίαση ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ανατρέξτε στον οδηγό Σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια και το προϊόν

Διαβάστε περισσότερα

ILLUSION F1S FREE TO AIR

ILLUSION F1S FREE TO AIR ILLUSION F1S FREE TO AIR ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΕΚΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P 1. Χρήση Το AR280P λειτουργεί ως Ράδιο/ρολόι. Έχει λειτουργία FM ραδιόφωνου, λειτουργία προβολής της ώρας με προβολέα και περιλαμβάνει μία λάμπα. Εμφανίζει επίσης τη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο κατόχου echo 100 και echo 150

Εγχειρίδιο κατόχου echo 100 και echo 150 Εγχειρίδιο κατόχου echo 100 και echo 150 2011 Garmin Ltd. ή θυγατρικές της Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, αντιγραφή, μετάδοση, διάδοση, ηλεκτρονική λήψη ή αποθήκευση αυτού

Διαβάστε περισσότερα

CashConcepts CCE 112 NEO

CashConcepts CCE 112 NEO CashConcepts CCE 112 NEO Μπορείτε να κατεβάσετε το εγχειρίδιο δωρεάν και σε διάφορες γλώσσες από τη διεύθυνση www.cce.tm, από την καρτέλα FAQ. Περιγραφή Μπροστινή όψη 1 Γραμμή LED Πράσινη = Τα χαρτονομίσματα

Διαβάστε περισσότερα

APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND

APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND 1. Ένδειξη συχνότητας/ ώρας 2. Ένδειξη μπάσου 3. Ένδειξη FM 4. Ένδειξη έντασης σήματος 5. Ένδειξη λειτουργίας για το ξυπνητήρι 6. Ένδειξη λειτουργίας αυτόματης

Διαβάστε περισσότερα

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών Προϋποθέσεις συστήματος: Windows (XP, Vista, 7) με DirectX 9.x και τελευταίες ServicePack ή MacOS X 10.3.x (ή υψηλότερη), κάρτα γραφικών 3D με υποστήριξη OpenGL, ελάχ. 512 MB RAM, 1 GB διαθέσιμος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

aquauno VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ VIDEO 2 8454 VIDEO 6 8456

aquauno VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ VIDEO 2 8454 VIDEO 6 8456 aquauno VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ VIDEO 2 8454 VIDEO 6 8456 AQUAUNO VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100 Σύντοµος οδηγός για να ξεκινήσετε αµέσως, να παρακολουθείτε ψηφιακή τηλεόραση Περιλαµβάνει: Σύνδεση µε την τηλεόραση, Εκκίνηση για πρώτη φορά & Αναζήτηση καναλιών,

Διαβάστε περισσότερα

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Copyright Huawei Technologies Co., Ltd. 2011. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και η μετάδοση οποιουδήποτε τμήματος της παρούσας, σε οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ UNIT-T UT371/372

ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ UNIT-T UT371/372 ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ UNIT-T UT371/372 Οδηγίες Χρήσης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Περιληπτικά 3 2. Τι θα βρείτε στη συσκευασία... 3 Πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια της συσκευής...3 Κανόνες για την ασφαλή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σελίδα 1 από 39 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Colorado.... 3 Ήλιος και Σελήνη... 20 Ξεκινώντας... 4 Κυνήγι και ψάρεµα... 20 Εγκαθιστώντας τις µπαταρίες... 4 Προγραµµατισµός πορείας... 20 Ενεργοποίώντας

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Γρήγορη έναρξη Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Πλήκτρα και µέρη 9 ευτερεύουσα κάµερα 10 Πλήκτρο Έντασης/Ζουµ 11 Πλήκτρο πολυµέσων 12 ιακόπτης κλειδώµατος οθόνης και πλήκτρων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τον ανιχνευτή δακτυλικών αποτυπωµάτων

Οδηγίες για τον ανιχνευτή δακτυλικών αποτυπωµάτων Οδηγίες για τον ανιχνευτή δακτυλικών αποτυπωµάτων 1 Για χρηµατοκιβώτια που διαθέτουν κλειδαριά µε ανιχνευτή δακτυλικών αποτυπωµάτων ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Για ορισµένα µοντέλα που διαθέτουν κλειδαριά ανιχνευτή δακτυλικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Συγχαρητήρια! Από σήμερα συγκαταλέγεστε στους πολυάριθμους χρήστες των προϊόντων LEXIBOOK. Το dventure Watch W40 της Lexibook είναι ένα ψηφιακό προϊόν που παρέχει υψομετρητή, βαρόμετρο, δεδομένα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο κατόχου GPSMAP 4000/5000 Series

Εγχειρίδιο κατόχου GPSMAP 4000/5000 Series Εγχειρίδιο κατόχου GPSMAP 4000/5000 Series 2007, 2008 Garmin Ltd. ή θυγατρικές της Garmin International, Inc. 1200 East 151st Street, Olathe, Kansas 66062, USA Τηλ. (913) 397.8200 ή (800) 800.1020 Fax.

Διαβάστε περισσότερα

MLS Destinator. Εγχειρίδιο Χρήσης. MLS Destinator Mobile Phone Edition

MLS Destinator. Εγχειρίδιο Χρήσης. MLS Destinator Mobile Phone Edition MLS Destinator Εγχειρίδιο Χρήσης MLS Destinator Mobile Phone Edition 1 2 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Περιεχόμενα 01. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 05 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MLS DESTINATOR 05 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ MLS DESTINATOR 06 ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

MDL 840 / F 2. C/F MDL 840 1

MDL 840 / F 2. C/F MDL 840 1 ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ MDL 840 / F Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΜΟΝΑ Α) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΑ Α) A. Κουµπί ξυπνητηριού

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. IP004 Sweex Wireless Internet Phone

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Εισαγωγή Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το προϊόν Sweex Wireless Internet Phone. Αυτό το Τηλέφωνο Διαδικτύου σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε γρήγορα και εύκολα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑ Α ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΗΣ ΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ SELTRON PROMATIC D20 1. Οδηγίες συνδεσµολογίας του ελεγκτή 2. Επισκόπηση και βασικές ενδείξεις του ελεγκτή 3. Ρυθµίσεις του ελεγκτή ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση Εγχειρίδιο Χρήσης Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή 2 Προειδοποιήσεις ασφάλειας 3 Γενική όψη 3.1 Πλήκτρα 3.2 Ενεργοποίηση/ Απενεργοποίηση της συσκευής 3.3 Φόρτιση της

Διαβάστε περισσότερα

DVR-422. DVR 422 ver 1.1 www.tele.gr

DVR-422. DVR 422 ver 1.1 www.tele.gr Συσκευή καταγραφής εικόνας DVR-422 Οδηγίες χρήσης 1 Χειριστήρια και µέρη της συσκευής Ενδεικτικό φόρτισης Ενδεικτικό λειτουργίας Οθόνη Έναρξη λειτουργίας Ακροδέκτης τροφοδοσίας Κουµπί ΟΚ Κουµπί Μενού Μικρόφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR.

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Έναρξη χρήσης Υποστήριξη Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Αφού εγκαταστήσετε τη συσκευή σας, εντοπίστε τον σειριακό αριθμό στην ετικέτα του προϊόντος και χρησιμοποιήστε τον για να δηλώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Copyright 2009

Περιεχόμενα. Copyright 2009 Περιεχόμενα Υποδείξεις ασφαλείας... 4 Περιοχή χρήσης... 4 Ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα... 5 Σύνδεση... 5 Επισκευή... 5 Καθαρισμός... 5 Αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων... 5 Εξοπλισμός παράδοσης... 6 Προϋποθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

IR-100 Προγραμματιζόμενο Τηλεχειριστήριο Οδηγίες Χρήσης

IR-100 Προγραμματιζόμενο Τηλεχειριστήριο Οδηγίες Χρήσης IR-100 Προγραμματιζόμενο Τηλεχειριστήριο Οδηγίες Χρήσης 1. Περιεχόμενα 1.Περιεχόμενα 2.Δομή των οδηγιών χρήσης 3.Αρχική εγκατάσταση του προϊόντος 3.1.Περιγραφή του συστήματος 3.2.Εγκατάσταση της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Προφυλάξεις ασφαλείας Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, διαβάστε προσεκτικά αυτές τις προφυλάξεις ασφαλείας. Διαβάστε τον οδηγό "Πληροφορίες ασφαλείας"

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH Αχαρναί 20.7.09 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH Για τη σωστή λειτουργία του προγράμματος πρέπει να έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας το λογισμικό χαρτογράφησης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12.

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12. Α Τ Α Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Μοντέλα: L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12 Σ Υ Σ Τ Η Μ Τηλεχειριστήριο Εγχειρίδιο Χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη μονάδα κλιματισμού της INVENTOR. Για τη σωστή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Marmitek UltraViewPro 1

Marmitek UltraViewPro 1 IP CAMERA SERIES IP Eye Anywhere 10 11 20 21 470 IP RoboCam 10 11 21 541 641 ULTRAVIEW PRO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1..1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ....1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.. 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ......3 ΧΡΗΣΗ MARMITEK Ultraview

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο οδηγιών. Θερμοστάτης 02905 Εγχειρίδιο χρήστη

Εγχειρίδιο οδηγιών. Θερμοστάτης 02905 Εγχειρίδιο χρήστη Εγχειρίδιο οδηγιών Θερμοστάτης 02905 Εγχειρίδιο χρήστη Περιεχόμενα 1. Θερμοστάτης 02905 2 2. Τοποθέτηση/Αντικατάσταση μπαταριών τροφοδοσίας 2 3. Οθόνη 3 3.1 Λειτουργίες πλήκτρων 4 3.2 Σύμβολα 4 3.3 Ecometer

Διαβάστε περισσότερα

1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω;

1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω; Ερωτήσεις 1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω; Απαντήσεις Υπάρχουν 3 κύριοι πιθανοί λόγοι για αυτό το πρόβλημα: κακή σύνδεση, ακατάλληλη θερμοκρασία, κατεστραμμένη μπαταρία ή τροφοδοτικό. Σε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Xperia SmartTags NT1/NT2

Οδηγός χρήστη. Xperia SmartTags NT1/NT2 Οδηγός χρήστη Xperia SmartTags NT1/NT2 Περιεχόμενα Εισαγωγή...3 Οδηγός έναρξης...4 Ενεργοποίηση της λειτουργίας NFC...4 Περιοχή εντοπισμού NFC...4 Χρήση του Smart Connect για τη διαχείριση των ετικετών

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY MUSIC BOX Z3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY MUSIC BOX Z3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY MUSIC BOX Z3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Energy Sistem σας ευχαριστεί που αγοράσατε το Energy Music Box Z3. Ελπίζουμε να το απολαύσετε. Αγγίξτε τα «άκρα» με τη δική σας μουσική. Αισθανθείτε ελεύθερος

Διαβάστε περισσότερα

Microcomputer Automatic Alarm device CCTV SECURITY AUTOMATIC ALARM SYSTEΜ

Microcomputer Automatic Alarm device CCTV SECURITY AUTOMATIC ALARM SYSTEΜ AUTO-DIALER 911 Microcomputer Automatic Alarm device CCTV SECURITY AUTOMATIC ALARM SYSTEΜ Χαρακτηριστικά: Τάση Λειτουργίας: DC11V TO 15V Στατικό Ρεύµα: 20mA (MAX) Ρεύµα Λειτουργίας: 150mA (MAX) Καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201

GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201 GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201 Διαχείριση αρχείων... 2 Πώς να μπω στα δεδομένα μου που είναι αποθηκευμένα στο microsd, στην κάρτα SD και τη συσκευή USB;... 2 Πώς να μετακινήσω το

Διαβάστε περισσότερα

C meitrack" Οδηγός Γρήγορης Χρήσης

C meitrack Οδηγός Γρήγορης Χρήσης C meitrack" Οδηγός Γρήγορης Χρήσης 1 Ευχαριστούμε για την αγορά αυτού του MT90. Αυτή η συσκευή θα σας προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας GPS εντοπισμού όπου βασίζεται σε εξαιρετική τεχνολογία και τα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV Ένδειξη καταγραφής Οθόνη LCD Πλήκτρο μενού Ένδειξη μνήμης που απομένει Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης Πλήκτρο REW/FF Πλήκτρο Rec/Stop Ενσωματωμένο μικρόφωνο Είσοδος μικροφώνου Έξοδος ακουστικού

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ Ο ΗΓΟΥΣ - DTCO

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ Ο ΗΓΟΥΣ - DTCO ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ Ο ΗΓΟΥΣ - DTCO 1381 Rel.1.4 Οθόνη και Στοιχεία Λειτουργίας Οθόνη Πλήκτρα µενού Αιχµή κοπής χαρτιού Κουµπιά δραστηριοτήτων & εκτίναξης κάρτας οδηγού 1 Σχισµή κάρτας οδηγού

Διαβάστε περισσότερα

Boot Camp Οδηγός εγκατάστασης και διαμόρφωσης

Boot Camp Οδηγός εγκατάστασης και διαμόρφωσης Boot Camp Οδηγός εγκατάστασης και διαμόρφωσης Περιεχόμενα 3 Εισαγωγή 4 Επισκόπηση εγκατάστασης 4 Βήμα 1: Έλεγχος για ενημερώσεις 4 Βήμα 2: Προετοιμασία του Mac για τα Windows 4 Βήμα 3: Εγκατάσταση των

Διαβάστε περισσότερα

TomTom Εγχειρίδιο αναφοράς

TomTom Εγχειρίδιο αναφοράς TomTom Εγχειρίδιο αναφοράς Περιεχόμενα Ζώνες κινδύνου 3 Ζώνες κινδύνου στη Γαλλία... 3 Προειδοποιήσεις ζωνών κινδύνου... 3 Αλλαγή του τρόπου προειδοποίησης... 4 Κουμπί αναφορά... 4 Αναφορά νέας ζώνης κινδύνου

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόµενα της συσκευασίας. Ελληνική Έκδοση. Ψηφιακή φωτογραφική µηχανή 4,2 megapixel

Εισαγωγή. Περιεχόµενα της συσκευασίας. Ελληνική Έκδοση. Ψηφιακή φωτογραφική µηχανή 4,2 megapixel JB000160 Ψηφιακή φωτογραφική µηχανή 4,2 Megapixel Sweex Εισαγωγή Σας ευχαριστούµε που προτιµήσατε την ψηφιακή φωτογραφική µηχανή 4,2 megapixel της Sweex. Σας συνιστούµε να διαβάσετε πρώτα προσεκτικά αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ομή οθόνη 3 Αισθητήρας εγγύτητας 2 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 9 Φλας 4 Μπροστινή κάμερα 10 Κάμερα 5 Πλήκτρο ενεργοποίησης/κλειδώματος 11 Ηχείο 6 Menu

ομή οθόνη 3 Αισθητήρας εγγύτητας 2 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 9 Φλας 4 Μπροστινή κάμερα 10 Κάμερα 5 Πλήκτρο ενεργοποίησης/κλειδώματος 11 Ηχείο 6 Menu Γρήγορος Οδηγός, ομή 1 2 3 4 5 9 10 6 7 8 11 12 13 1 Πλήκτρο αυξομείωσης έντασης ήχου 8 Επιστροφή στην προηγούμενη 2 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm οθόνη 3 Αισθητήρας εγγύτητας 9 Φλας 4 Μπροστινή κάμερα 10 Κάμερα

Διαβάστε περισσότερα

AMATEUR RADIO 2 METER BAND VHF FM ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ΧΕΡΙΟΥ 144-146 MHz 5W

AMATEUR RADIO 2 METER BAND VHF FM ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ΧΕΡΙΟΥ 144-146 MHz 5W AMATEUR RADIO 2 METER BAND VHF FM ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ΧΕΡΙΟΥ 144-146 MHz 5W Φόρτιση Μπαταρίας Συνδέστε τον αντάπτορα στην υποδοχή στο πίσω μέρος του φορτιστή. Συνδέστε τον φορτιστή στην πρίζα. Το κόκκινο Led θα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) Πρόγραμμα για τον Προγραμματισμό των Μηχανών D.P.S. S-800, Open Cash και S-710 μέσω Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB Εγκατάσταση ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣ ΕΚΤΗΣ HD ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΝΑΛΙΑ DVB-S2 HD FTA Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣ ΕΚΤΗΣ HD ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΝΑΛΙΑ DVB-S2 HD FTA Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣ ΕΚΤΗΣ HD ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΝΑΛΙΑ HD700S DVB-S2 HD FTA Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 1. Προφυλάξεις Ασφάλειας Προς αποφυγή πρόκλησης ηλεκτροπληξίας ή βλάβης στο δέκτη, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο TVGo DVB-T02PRO

Ελληνικά. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο TVGo DVB-T02PRO Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο TVGo DVB-T02PRO Ελληνικά 1.1 Εισαγωγή Το TVGo DVB-T02PRO μπορεί να μετατρέψει τον φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή σας σε μία προσωπική ψηφιακή τηλεόραση και σας επιτρέπει να παρακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ. εγχειρίδιο χρήσης

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ. εγχειρίδιο χρήσης ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ εγχειρίδιο χρήσης MLS Destinator 3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 09 Μενού 10 Υπολογισμός διαδρομής 11 Διεύθυνση 11 Τρόποι εισαγωγής διεύθυνσης 12 Επιλέγοντας διασταύρωση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM

Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM 1 Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM 1. Πατήστε το Πλήκτρο Κεντρικής Σελίδας > > Επαφές. 2. Πατήστε το Πλήκτρο Μενού > Εισαγωγή / Εξαγωγή > Εισαγωγή από κάρτα SIM. Η συσκευή σας ZTE-RACER θα διαβάσει αυτόματα

Διαβάστε περισσότερα

CC-14 WL. Page 1 ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Κοντέρ Ποδηλάτου EXTEND CC-14 WL

CC-14 WL. Page 1 ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Κοντέρ Ποδηλάτου EXTEND CC-14 WL ΕΛΛΗΝΙΚΑ Κοντέρ Ποδηλάτου EXTEND CC-14 WL Παρακαλούμε, διαβάστε προσεκτικά το φυλλάδιο οδηγιών πριν από τη χρήση. Διατηρήστε το σε ένα ασφαλές μέρος και χρησιμοποιήστε το όποτε κρίνεται σκόπιμο. Ο χιλιομετρητής

Διαβάστε περισσότερα

MASTER-MID GPS. Εγχειρίδιο. Mobility, Versatility, Flexibility MT7000

MASTER-MID GPS. Εγχειρίδιο. Mobility, Versatility, Flexibility MT7000 MASTER-MID GPS Mobility, Versatility, Flexibility MT7000 Εγχειρίδιο GR Εισαγωγή...2 Περιεχόμενα συσκευασίας...2 Επισκόπηση...2 Κουμπιά...3 Ενεργοποίηση συσκευής...3 Απενεργοποίηση συσκευής...3 Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη

Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη Πνευματικά Δικαιώματα 2005 Samsung Electronics Co., Ltd. Περιεχόμενα 1. Samsung PC Studio...4 1.1. Απαιτήσεις συστήματος...4 1.2. Χαρακτηριστικά του PC Studio...4 2.

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας

Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας Ασύρµατο Τηλέφωνο DECT µε αναγνώριση κλήσης Σύντοµη περιγραφή λειτουργιών ακουστικού Λειτουργία Κλείδωµα / ξεκλείδωµα πλήκτρων Εξωτερική κλήση Εσωτερική κλήση Επανάκληση

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική έκδoση. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Κατάλογος ορολογίας. Powerline Adapter

Ελληνική έκδoση. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Κατάλογος ορολογίας. Powerline Adapter Powerline Adapter Παρακαλούμε σημειώστε! Μην εκθέτετε τον Powerline Adapter σε ακραίες θερμοκρασίες. Μην τοποθετείτε τη συσκευή σε άμεση επαφή με το φως του ηλίου ή σε άμεση εγγύτητα με συσκευές ακτινοβολίας.

Διαβάστε περισσότερα

GK6915 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Eee Pad TF201

GK6915 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Eee Pad TF201 GK6915 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Eee Pad TF201 Διαχείριση αρχείων... 2 Πώς να μπω στα δεδομένα μου που είναι αποθηκευμένα στο microsd, στην κάρτα SD και τη συσκευή USB;... 2 Πώς να μετακινήσω το επιλεγμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Μην αφήνετε τον πλοηγό σας συνδεδεμένο στον φορτιστή ενώ είναι φορτισμένος. Η υπερφόρτιση μπορεί να ελαττώσει τη διάρκεια ζωής της

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Μην αφήνετε τον πλοηγό σας συνδεδεμένο στον φορτιστή ενώ είναι φορτισμένος. Η υπερφόρτιση μπορεί να ελαττώσει τη διάρκεια ζωής της ! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Μην αφήνετε τον πλοηγό σας συνδεδεμένο στον φορτιστή ενώ είναι φορτισμένος. Η υπερφόρτιση μπορεί να ελαττώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας 3 Περιεχόμενα ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 06 ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZHD1 7020228 Συμβατό υλικό Σύστημα PlayStation 3 (Σειρά CECH-400x) Προφυλάξεις Για την ασφαλή χρήση του προιόντος αυτού και προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση λειτουργίας Σάρωση σε e-mail

Εγκατάσταση λειτουργίας Σάρωση σε e-mail Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης λειτουργιών σάρωσης XE3024EL0-2 Αυτό το εγχειρίδιο περιέχει οδηγίες για: Εγκατάσταση λειτουργίας Σάρωση σε e-mail στη σελίδα 1 Εγκατάσταση της λειτουργίας Σάρωση σε θυρίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 8493 98 AQUAUNO PRATICO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Ελληνική Έκδοση SWEEX.COM

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Ελληνική Έκδοση SWEEX.COM MP001/MP002/MP003/MP004 Sweex Black Sea MP3 Player 128 MB/256 MB/512 MB/1GB Εισαγωγή Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε αυτή τη συσκευή αναπαραγωγής MP3 Sweex. Με αυτή την ψηφιακή συσκευή αναπαραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Λογισμικό μετεωρολογικού σταθμού 265ΝΕ. Γρήγορος οδηγός ρύθμισης και χρήσης. Printed 12/06/09

Λογισμικό μετεωρολογικού σταθμού 265ΝΕ. Γρήγορος οδηγός ρύθμισης και χρήσης. Printed 12/06/09 Λογισμικό μετεωρολογικού σταθμού 265ΝΕ Γρήγορος οδηγός ρύθμισης και χρήσης Printed 12/06/09 Γενική περιγραφή Το πρόγραμμα Weather 265NE, σχεδιάστηκε, και εξελίσεται, στην Ελλάδα, αποκλειστικά για τον μετεωρολογικό

Διαβάστε περισσότερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα Γρήγορος Οδηγός, Δομή 1 2 3 4 5 6 7 7 8 6 10 11 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB 9 Είσοδος Κάρτας SD 4 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 10 Πίσω κάμερα 5

Διαβάστε περισσότερα

FWS710 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

FWS710 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ FWS710 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Δήλωση σχετικά με την ευθύνη του κατασκευαστή Ο προμηθευτής δεν ευθύνεται για τυχόν προβλήματα που προκύπτουν από τη χρήση του λογισμικού ή εφαρμογών τρίτων στη συσκευή, ή τα προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινήστε από αυτό το σηµείο

Ξεκινήστε από αυτό το σηµείο Ξεκινήστε από αυτό το σηµείο Ευθυγράµµιση των κασετών εκτύπωσης χωρίς υπολογιστή Ολοκληρώστε την εγκατάσταση του υλικού εξοπλισµού σύµφωνα µε τα βήµατα που περιγράφονται στο Φυλλάδιο εγκατάστασης. Συνεχίστε

Διαβάστε περισσότερα

Το CD με τις οδηγίες χρήσης του λογισμικού AUTO DRIVE HELLAS

Το CD με τις οδηγίες χρήσης του λογισμικού AUTO DRIVE HELLAS ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ Τι περιλαμβάνεται στην συσκευασία; Το CD με τις οδηγίες χρήσης του λογισμικού AUTO DRIVE HELLAS Βήμα 1 ο : Ενεργοποιήστε το χάρτη σας: Για να ενεργοποιήσετε τον χάρτη σας ακουμπήστε > Ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ GRS-1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ GRS-1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ GRS-1 Σελίδα 1 ΓΕΝΙΚΑ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το GRS-1 της TOPCON διαθέτει λειτουργικό σύστημα Windows CE NET 6.1 παρέχοντας την δυνατότητα εγκατάστασης οποιασδήποτε εφαρμογής και λογισμικού έκδοσης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53 Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53 Περιεχόμενα 1. 1. Διαδικασία των Windows 8 2. Απαιτήσεις συστήματος 3. Προετοιμασία 2. 3. 4. 5. με τη 6. 1. Εξατομίκευση 2. Ασύρματο 3.

Διαβάστε περισσότερα

aquadue DUPLO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ 2 ΓΡΑΜΜΩΝ ΓΙΑ ΠΟΤΙΣΜΑ: ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

aquadue DUPLO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ 2 ΓΡΑΜΜΩΝ ΓΙΑ ΠΟΤΙΣΜΑ: ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ aquadue DUPLO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ 2 ΓΡΑΜΜΩΝ ΓΙΑ ΠΟΤΙΣΜΑ: ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 114 AQUADUE DUPLO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ GOOGLE EARTH [ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ]

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ GOOGLE EARTH [ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ] ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ GOOGLE EARTH [ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ] Τι είναι το Google Earth Το Google Earth είναι λογισμικό-εργαλείο γραφικής απεικόνισης, χαρτογράφησης και εξερεύνησης

Διαβάστε περισσότερα

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα πακέτου Ξεκινώντας Περιγραφή συσκευής Εισαγωγή κάρτας SIM & MicroSD Συνδέσεις 3G και Wi-Fi Το περιβάλλον Android Εργασία με το Android Επίλυση προβλημάτων για περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚA. Περιγραφή. 1. STOP (Διακοπή αναπαραγωγής/επαναφορά λειτουργίας)

ΕΛΛΗΝΙΚA. Περιγραφή. 1. STOP (Διακοπή αναπαραγωγής/επαναφορά λειτουργίας) ΕΛΛΗΝΙΚA Περιγραφή 1. Ένδειξη φωνητικού καταλόγου 2. Ένδειξη ποιότητας εγγραφής 3. Ένδειξη περιβάλλοντος ηχογράφησης 4. Ένδειξη ταχύτητας αναπαραγωγής 5. Ένδειξη αριθμού/κωδικού αρχείου 6. Ένδειξη αναπαραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας microsιμ

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας microsιμ Γρήγορος Οδηγός ομή 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1 Reset 2 Θήρα Micro USB 3 Προστατευτιό κάλυμμα καρτών 4 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 5 Ακουστικό 6 Μπροστινή κάμερα 7 Πίσω Κάμερα 8 Φλας 13 14 9 Πλήκτρα αυξομείωσης

Διαβάστε περισσότερα

AG-GD20 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ GSM & PSTN

AG-GD20 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ GSM & PSTN AG-GD20 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ GSM & PSTN Τρόποι ενεργοποίησης Trigger Τρόπος 1 : Με αυτό τον τρόπο µόλις το σήµα στο trigger σταµατήσει (ο χρόνος της σειρήνας τελειώσει), ο τηλεφωνητής θα σταµατήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κάνοντας κλικ σε έναν τίτλο σε αυτόν τον πίνακα περιεχομένων, θα εμφανιστεί η αντίστοιχη παράγραφος 1. 2. 3. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΡΥΘΜΙΣΗ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 4 ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η Εγκατάσταση της Μονάδας AVerMedia και του Δέκτη TV στο Windows Media Center

Η Εγκατάσταση της Μονάδας AVerMedia και του Δέκτη TV στο Windows Media Center Εγχειρίδιο Χρήστη Η Εγκατάσταση της Μονάδας AVerMedia και του Δέκτη TV στο Windows Media Center Ελληνική ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ Όλες οι οθόνες σε αυτήν την τεκμηρίωση αποτελούν εικόνες παραδείγματα. Οι εικόνες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήστη NAVIGON 2100 2110. Ελληνικά

Εγχειρίδιο χρήστη NAVIGON 2100 2110. Ελληνικά Εγχειρίδιο χρήστη NAVIGON 2100 2110 Ελληνικά Αύγουστος 2007 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου αποριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά σημεία συλλογής απορριμμάτων στην

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτες Ovi για κινητά. Τεύχος 1

Χάρτες Ovi για κινητά. Τεύχος 1 Χάρτες Ovi για κινητά Τεύχος 1 2 Περιεχόµενα Περιεχόµενα Επισκόπηση Χαρτών 3 Η θέση µου 4 Προβολή της θέσης σας και του χάρτη 4 Προβολή χάρτη 4 Αλλαγή της εµφάνισης του χάρτη 4 Λήψη και ενηµέρωση χαρτών

Διαβάστε περισσότερα

Σηµειώσεις εγκατάστασης του συστήµατος εκτύπωσης HP LaserJet σειράς P2015

Σηµειώσεις εγκατάστασης του συστήµατος εκτύπωσης HP LaserJet σειράς P2015 Σηµειώσεις εγκατάστασης του συστήµατος εκτύπωσης HP LaserJet σειράς P2015 Πνευµατικά δικαιώµατα και Άδεια χρήσης 2006 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, προσαρµογή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Το «Σύστημα τήρησης ωραρίου εργαζομένων» προσφέρει αναλυτική και αποτελεσματική εποπτεία της εργασιακής κατάστασης. Αναπτύχθηκε με σκοπό την υποβοήθηση και την απλούστευση

Διαβάστε περισσότερα

Κ Ι Ν Η Τ Ο Τ Η Λ Ε Φ Ω Ν Ο G S 5 0 3

Κ Ι Ν Η Τ Ο Τ Η Λ Ε Φ Ω Ν Ο G S 5 0 3 Κ Ι Ν Η Τ Ο Τ Η Λ Ε Φ Ω Ν Ο G S 5 0 3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΟΝΤΕΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΡΤΑ SIM ΜΕ GPRS ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. Περιεχόμενο 1. Επισκόπηση

Διαβάστε περισσότερα

Informer Compact series

Informer Compact series Informer Compact series Line Interactive Ημιτονικής Εξόδου 1kVA/2kVA/3kVA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 6 Δημιουργία λογαριασμού 13 Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28 Βασικές λειτουργίες 32 Επιλογές συνομιλίας 48 Γενικές ρυθμίσεις Skype 64 Το Skype σε φορητές συσκευές 78 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ZTrade One version 1.1

ZTrade One version 1.1 ZTrade One version 1.1 Περιεχόμενα 1. Πλοήγηση 2. Κατάσταση Εφαρμογής 3. Λίστα Μετοχών 4. Χαρτοφυλάκια 5. Ξένοι Δείκτες 6. Τεχνική Ανάλυση 7. Ειδοποιήσεις 8. Ρυθμίσεις 1. Πλοήγηση Η εφαρμογή οργανώνεται

Διαβάστε περισσότερα

Επαναφόρτιση Μπαταρίας Λιθίου. Άναμμα/Σβήσιμο. Διακόπτης Κλειδώματος. Σύνδεση USB

Επαναφόρτιση Μπαταρίας Λιθίου. Άναμμα/Σβήσιμο. Διακόπτης Κλειδώματος. Σύνδεση USB Επαναφόρτιση Μπαταρίας Λιθίου 1. Συνδέστε τη μια άκρη του καλωδίου USB στο MEGA PLAYER 521, την άλλη άκρη στον προαιρετικό προσαρμογέα (adapter) και συνδέστε το με πρίζα Εναλλασσόμενου Ρεύματος. (ή συνδέστε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Αγαπητέ πελάτη,

Περιεχόµενα. Αγαπητέ πελάτη, 1 2 3 Αγαπητέ πελάτη, Σας ευχαριστούµε για την αγορά αυτής της θερµοκολλητικής µηχανής Fellowes. Αυτή η συσκευή αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά θερµοκολλητικών µηχανών, οι οποίες αποτελούν προϊόντα που σας

Διαβάστε περισσότερα

UT-602, UT-603 UT-602, UT-603. www.tele.gr

UT-602, UT-603 UT-602, UT-603. www.tele.gr UT-602, UT-603 ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΥΤΕΠΑΓΩΓΗΣ / ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιµοποιείτε το όργανο µέτρησης µόνο µε τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Περιγραφή και επεξήγηση της χρήσης του χώρου διαχείρισης της ιστοσελίδας για τους καλλιτέχνες 1 Περιεχόμενα Είσοδος στο χώρο διαχείρισης...3 Επεξεργασία της σελίδας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ MIRACLE D.C. 9V.ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ MIRACLE D.C. 9V.ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ MIRACLE D.C. 9V.ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΝΕTAFIM BY MOTOROLA 1 1.ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ Ο προγραµµατιστής που έχετε αγοράσει έχει τις ακόλουθες δυνατότητες : Έχει δυνατότητα να ενεργοποιήσει

Διαβάστε περισσότερα