Παύλος Μεϊ άρης Ελπίδος 34 (ΒΑΟ) Συκιές, Θεσσαλονίκη τηλ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Παύλος Μεϊ άρης Ελπίδος 34 (ΒΑΟ) Συκιές, Θεσσαλονίκη τηλ 2310 634513 6977383873 www.meimaris.com e-mail info@meimaris.com"

Transcript

1 ΟΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΞΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GPSMAP 60CSx. ΠΡΟΣΟΧΗ! Χρησιµοποιήστε τον ηλεκτρονικό χάρτη του GPSMAP 60C(S)x µόνο ως βοήθηµα, και όχι ως αντικατάσταση, των επίσηµων χαρτών του κράτους. Οι επίσηµοι χάρτες και οι αγγελίες προς ναυτιλλοµένους περιέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για µια ασφαλή ναυσιπλοΐα. Έκδοση εγχειριδίου: Rev. B

2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ Η συσκευή σας λειτουργεί µε δύο µπαταρίες ΑΑ (δεν συµπεριλαµβάνονται στη συσκευασία), οι οποίες µπαίνουν στο πίσω µέρος (βλ. εικόνα). Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε αλκαλικές µπαταρίες ή νικελίου. Για να τις εγκαταστήσετε: 1. βγάλτε το κάλυµµα γυρνώντας το «δαχτυλίδι» αντίστροφα από τη φόρα του ρολογιού. 2. τοποθετήστε τις µπαταρίες, προσέχοντας την πολικότητά τους (+ -). 3. τοποθετήστε ξανά το κάλυµµα και γυρίστε το «δαχτυλίδι» προς τη φόρα του ρολογιού.

3 Αφαιρέστε τις µπαταρίες από τη συσκευή εάν δεν πρόκειται να τη χρησιµοποιήσετε για αρκετούς µήνες. Τα αποθηκευµένα δεδοµένα δεν θα χαθούν. Για να εγκαταστήσετε το κορδόνι: 1. Περάστε τη θηλιά του κορδονιού όπως βλέπετε στην εικόνα. 2. Περάστε το κορδόνι µέσα από τη θηλιά και τραβήξτε γερά. ΠΡΟΣΟΧΗ! Χρησιµοποιήστε τον ηλεκτρονικό χάρτη του GPSMAP 60C(S)x µόνο ως βοήθηµα, και όχι ως αντικατάσταση, των επίσηµων χαρτών του κράτους. Οι επίσηµοι χάρτες και οι αγγελίες προς ναυτιλλοµένους περιέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για µια ασφαλή ναυσιπλοΐα. Κρατήστε τον σειριακό αριθµό της συσκευής σας Σηµειώστε το serial number (σειριακός αριθµός) για την περίπτωση που το GPSMAP 60C(S)x σας, χαθεί, κλαπεί ή χρειάζεται επισκευή. Serial Number: Επικοινωνήστε µε την Garmin Αν συναντήσετε κάποια δυσκολία χρησιµοποιώντας τη συσκευή, ή αν έχετε κάποιες ερωτήσεις: στις ΗΠΑ επικοινωνήστε µε την Garmin (τηλ: 913/ ή 800/ ) και στην Ευρώπη, µε τη Garmin (Europe) Ltd. στο τηλ. 44/

4 ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ POWER/BACKLIGHT: Ανοίγει και κλείνει το µηχάνηµα. Προσαρµόζει το φωτισµό και την αντίθεση της οθόνης. ΒΕΛΑΚΙΑ: Επιλέγει κάποια ρύθµιση και εισάγει δεδοµένα. Ελέγχει την κίνηση του δείκτη πάνω στον χάρτη. ΙΝ: είχνει µια µικρότερη περιοχή µε περισσότερες λεπτοµέρειες (µεγέθυνση). OUT: είχνει µια µεγάλη περιοχή µε λιγότερες λεπτοµέρειες (σµίκρυνση). FIND: Γρήγορη πρόσβαση και ψάξιµο στα αποθηκευµένα σηµάδια και τα κοντινά σηµεία ενδιαφέροντος. Κρατήστε πατηµένο για τη λειτουργία Άνθρωπος στη θάλασσα (MOB). MARK: Σηµαδεύει το στίγµα στο σηµείο που βρίσκεστε. PAGE/COMPASS: Επιλέγει τα µενού µε τη σειρά και επιστρέφει στην αρχική οθόνη. Κρατήστε πατηµένο για να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πυξίδα. MENU: Εµφανίζει τις διαθέσιµες επιλογές στην οθόνη που βλέπετε κάθε φορά. Πατήστε δύο φορές για να σας εµφανίσει το βασικό µενού. ENTER: Επιλέγει τη ρύθµιση που θέλετε. Ξεκινάει την εισαγωγή δεδοµένων. QUIT: Επιστρέφει στην προηγούµενη σελίδα (όταν βρίσκεστε σε υπο-µενού) και ακυρώνει την εισαγωγή δεδοµένων που δεν θέλετε. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Για να ανοίξετε τη συσκευή, πατήστε για λίγα δευτερόλεπτα το πλήκτρο POWER και ξανά το ίδιο για να την κλείσετε. Με το ίδιο πλήκτρο, µπορείτε να προσαρµόσετε τον φωτισµό της οθόνης, πατώντας και αφήνοντάς το πολύ γρήγορα. Με τα βελάκια αυξήστε ή ελαττώστε τη φωτεινότητα στα επιθυµητά σηµεία. Για να βρει σήµα GPS από δορυφόρους, η συσκευή σας πρέπει να έχει ανεµπόδιστη επαφή µε τον ουρανό. Αρχικά, εµφανίζεται η σελίδα των δορυφόρων, µε το µήνυµα ότι ψάχνει να εντοπίσει δορυφόρους. Όταν έχει «κλειδώσει» τουλάχιστον 3 δορυφόρους, εµφανίζει τις γεωγραφικές συντεταγµένες της θέσης σας καθώς και την ακρίβεια του στίγµατος.

5 Οι µπάρες στο κάτω µέρος της σελίδας δείχνουν τους «κλειδωµένους» δορυφόρους. Στο κέντρο, ο κύκλος δείχνει µια εικόνα του ουρανού καθώς και τη θέση των δορυφόρων µέσα στην εικόνα αυτή. Ο εξωτερικός κύκλος είναι ο ορίζοντας και ο εσωτερικός αναπαριστά έναν νοητό δίσκο 45 µοίρες από τον ορίζοντα. ΜΕΤΑΦΟΡΑ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ MICROSD Η συσκευή σας είναι εφοδιασµένη µε µία κενή κάρτα MicroSD 64ΜΒ, η οποία βρίσκεται σε ειδική θήκη κάτω από τις µπαταρίες στο πίσω µέρος της συσκευής. Σε αυτήν την κάρτα, µπορείτε να αποθηκεύσετε αναλυτικούς οδικούς ή ναυτικούς χάρτες. Συνιστάται να χρησιµοποιήσετε τη σύνδεση USB για ταχύτερη µεταφορά δεδοµένων. Συνδέστε τη συσκευή σας µε τον υπολογιστή σας και ακολουθήστε τις οδηγίες που συνοδεύουν το CD των χαρτών, προκειµένου να τους µεταφέρετε στην κενή κάρτα. ΠΩΣ ΝΑ ΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ (WAYPOINT) Για να δηµιουργήσετε σηµείο στη θέση που βρίσκεστε, ακολουθήστε τα παρακάτω αναλυτικά βήµατα: 1. Πατήστε το Mark µέχρι να εµφανιστεί το παράθυρο «SHMEIOSE SHMEIO». Μπορείτε να αφήσετε την ονοµασία που εµφανίζει αυτόµατα ή να την αλλάξετε. 2. Χρησιµοποιήστε τα βελάκια για να επιλέξετε το πεδίο ονοµασίας και πατήστε Enter. 3. Πατήστε το αριστερό βελάκι για να σβήσει την υπάρχουσα ονοµασία. 4. Πατήστε το πάνω ή το κάτω βελάκι µέχρι να εµφανιστεί το γράµµα που θέλετε και µετά πατήστε το δεξί βελάκι για να πά-

6 τε στο επόµενο γράµµα και έτσι να σχηµατίσετε την ονοµασία που θέλετε. Πατήστε Enter για να δεχτεί το όνοµα που βάλατε. 5. Επιλέξτε το εικονίδιο που βρίσκεται αριστερά από το όνοµα και πατήστε Enter για να σας εµφανίσει τη σελίδα µε τα σύµβολα για τα σηµάδια. Χρησιµοποιήστε τα βελάκια για να επιλέξετε το σύµβολο που θέλετε και πατήστε Enter για επιβεβαίωση. 6. Επιλέξτε το ΟΚ κάτω κάτω στο παράθυρο και πατήστε Enter για να αποθηκευτεί το σηµάδι. 7. Μπορείτε να αλλάξετε το όνοµα, το σύµβολο, τις συντεταγµένες, κτλ για ένα σηµάδι ή και να το διαγράψετε (επιλέξτε το σηµάδι στη λίστα µε τα σηµάδια και πατήστε Enter). Μπορείτε επίσης να δηµιουργήσετε ένα σηµάδι σε υπάρχον στο χάρτη σηµείο ενδιαφέροντος. Πατήστε Enter και, στο παράθυρο που εµφανίζεται, πατήστε SOSE και Enter. Ακολουθήστε τα υπόλοιπα βήµατα, όπως παραπάνω. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο µε το βελάκι στο χάρτη µετακινήστε το µε τον κέρσορα στο σηµείο που επιθυµείτε. Πατήστε γρήγορα το πλήκτρο ENTER για να εµφανιστεί η σελίδα των σηµείων. Στο σχετικό µενού επιλέξτε αποθήκευση και πατήστε πάλι ENTER. Εµφανίζεται µήνυµα αν θέλετε να αποθηκεύσει σηµείο χρήστη, επιλέξτε Ναι και πατήστε ENTER. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο ορίζοντας τις συντεταγµένες του, πατήστε το Enter µ έχρι να εµφανιστεί το παράθυρο «SHMEIOSE SHMEIO» και στη σελίδα του σηµείου, επιλέξτε το πεδίο Τοποθεσίας. Με το Enter ανοίξτε το πληκτρολόγιο και µε τα βελάκια καθορίστε τις συντεταγµένες που θέλετε. Επιλέξτε το ΟΚ και πατήστε Enter για αποθήκευση του σηµείου.

7 Για να µετακινήσετε ένα σηµείο στη Σελίδα χάρτη, στο µενού BRES, επιλέξτε το εικονίδιο των σηµείων, πατήστε Enter και, όταν ανοίξει η σελίδα τους, επιλέξτε το σηµείο που θέλετε και µετά το εικονίδιο του Χάρτη και πατήστε πάλι Enter για να δείτε το σηµείο στον χάρτη. Πατήστε πάλι Enter για να θέσετε ένα σηµάδι στη θέση όπου θα πάει το σηµείο που έχετε επιλέξει. Μετακινήστε το σηµείο µε τα βελάκια και πατήστε Enter. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο χρησιµοποιώντας τη λειτουργία ΜΟΒ (Άνθρωπος στη θάλασσα) πατήστε το πλήκτρο FIND µετά ΝΑΙ και ENTER. Για να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε ένα σηµείο χρησιµοποιήστε το µενού BPES (βλ. παρακάτω) για να το εντοπίσετε και να κάνετε τις επιθυµητές αλλαγές. Σηµεία προσέγγισης Στη σελίδα Σηµείων Προσέγγισης µπορείτε να ορίσετε έναν κύκλο µε αλάρµ γύρω από ένα αποθηκευµένο σηµείο. 1. Από το Βασικό Μενού, πατήστε ΕΝΤΕR στο εικονίδιο της Εγγύτητας. 2. Όταν ανοίξει η σελίδα µε τα σηµεία προσέγγισης, επιλέξτε µια κενή σειρά και πατήστε Enter για να ανοίξει το µενού ΒRES. 3. Επιλέξτε ένα σηµείο και πατήστε Enter 4. Με επιλεγµένο το εικονίδιο Χρήση, πατήστε Enter για να προστεθεί το σηµείο στη λίστα των σηµείων προσέγγισης. 5. Με τα βελάκια µπορείτε να ορίσετε την ακτίνα του κύκλου αλάρµ (αν θέλετε αυτή να είναι διαφορετική από την προεπιλεγµένη του 1 µιλίου).

8 ΜΕΝΟΥ BPES Το µενού ΒΡΕΣ (BPES) σας βοηθάει να ψάξετε για αποθηκευµένα σηµεία, πόλεις, εξόδους κτλ που περιλαµβάνονται στο βασικό χάρτη που περιέχει το GPSMap. Αν έχετε προσθέσει οδικό ή ναυτικό χάρτη, θα µπορείτε επιπλέον να ψάξετε, αντίστοιχα, σηµεία ενδιαφέροντος, διευθύνσεις, ναυάγια, ξέρες, κτλ. Μπορείτε να ψάξετε για µια τοποθεσία µε το όνοµά της (BPES BASEI ONOMATOS) ή µε κριτήριο να είναι το πλησιέστερο σηµείο στη θέση σας (BRES KONTINOTERO) ή και αλλάζοντας τη θέση αναφοράς ( ALLAGI ANAFORAS). Οι επιλογές αυτές βρίσκονται σε υπο-µενού, αν πατήσετε το Menu όταν είστε ήδη σε υπο-µενού του BPES. Μπορείτε επίσης να ψάξετε µια τοποθεσία χρησιµοποιώντας το αρχείο των σηµείων που βρήκατε πρόσφατα (PROSFATES EYPESEIS). Πατώντας Enter όταν επιλέξετε ένα σηµείο που έχετε βρει, θα σας εµφανίσει πληροφορίες γι αυτό το σηµείο. Αν το σηµείο είναι αποθηκευµένο, έχετε τρεις επιλογές: SBHSE, XARTH, PHGAINE. Αν δεν είναι αποθηκευµένο, έχετε τις επιλογές: SOSE, XARTH, PHGAINE. Πατώντας Menu στη σελίδα πληροφοριών, µπορείτε να βρείτε κοντινά σηµεία, να αλλάξετε το σηµείο αναφοράς, να προσθέσετε το σηµείο σε πορεία, κτλ.

9 Για να βρείτε µια διεύθυνση, τονίστε το αντίστοιχο εικονίδιο και πατήστε Enter. Επιλέξτε την πόλη, το όνοµα και τον αριθµό της οδού και πατήστε Enter. Εµφανίζεται µια λίστα µε τα ονόµατα που βρέθηκαν. Επιλέξτε αυτό που θέλετε και πατήστε Enter. Με τον ίδιο τρόπο, θα βρείτε µια διασταύρωση. Τονίστε το αντίστοιχο εικονίδιο και πατήστε Enter. Αν δεν έχει ήδη βρει την περιοχή/πόλη µέσω του GPS, δώστε την πόλη και τα ονόµατα της πρώτης και της δεύτερης οδού (µε τα βελάκια πάνω/κάτω). Επιλέξτε τη διασταύρωση που θέλετε και πατήστε Enter για να εµφανίσει περισσότερες πληροφορίες. Οµοίως, τέλος, µπορείτε να βρείτε ένα σηµείο ενδιαφέροντος, επιλέγοντας το αντίστοιχο εικονίδιο από το µενού BRES. Είτε επιλέγετε κατευθείαν το σηµείο ενδιαφέροντος που θέλετε από τη λίστα που εµφανίζεται είτε πατάτε MENU για να περιορίσετε τα αποτελέσµατα της έρευνάς σας (βάσει ονόµατος ή απόστασης/εγγύτητας). Επιπλέον έχετε διάφορες επιλογές όταν βρίσκεστε στη σελίδα πληροφοριών κάθε στοιχείου/εικονιδίου του µενού BRES. Στη σελίδα αυτή, πατήστε MENU και χρησιµοποιήστε τα βελάκια πάνω/κάτω και το Enter για τις επιλογές σας. Οι πληροφορίες που βλέπετε στη σελίδα του µενού είναι οι εξής: MESH THESI: ορίζει την ακριβή θέση του σηµείου που βρίσκεστε. DEIKSE SIMEIO: δηµιουργεί σηµείο εισάγοντας τις συντεταγµένες του BPES KONTINO: σας επαναφέρει στην αρχική σελίδα του µενού BPESγια να ψάξετε ALLAGH ANAFORAS: µε το βελάκι δείξτε στον χάρτη το νέο σηµείο αναφοράς THESE EGGYTHTA: ορίστε ένα αλάρµ που θα σας ενηµερώσει ότι πλησιάζετε PROSTΗESE SE POREIA: εισάγετε το σηµείο σε µια υπάρχουσα ή νέα πορεία DES HLIO & SELHNH: δείχνει τους πίνακες ήλιου και σελήνης DES KYNHGI & PSAREMA: δείχνει τους αντίστοιχους πίνακες για την περιοχή EPANATO/SH EDW: δείχνει τον χάρτη.

10 Πώς ψάχνετε για ένα σηµείο: Τα σηµεία που αποθηκεύετε στη συσκευή σας κατάγραφονται σε µια λίστα µε αλφαβητική/ αριθµητική σειρά απ όπου µπορείτε να τα επιλέξετε σαν προορισµούς ή να τα προσθέσετε σε πορείες. Για να εντοπίσετε ένα σηµείο: 1. Πατήστε το πλήκτρο FIND. 2. Σκιαγραφήστε το εικονίδιο των σηµείων και πατήστε ENTER. 3. Με τον κέρσορα εντοπίστε το σηµείο που θέλετε. Αν η λίστα είναι µεγάλη πατήστε το Menu και διαλέξτε ανάµεσα στα BRES BASEI ONOMAΤOS, EPILOGH SYMBOLOY, ALLAGH ANAFORAS και SBHSE. 4. Μόλις βρείτε το σηµείο που θέλετε πατώντας το ENTER βλέπετε τις λεπτοµέρειες. Πώς ψάχνετε ένα Geocache: Τα Geocache είναι σηµεία µε ειδικό σύµβολο για να ξεχωρίζουν από το υπόλοιπα στη λίστα. Για να εντοπίσετε ένα Geocache πατήστε το FIND επιλέξτε Geocache και ακολουθήστε τη διαδικασία που αναφέρθηκε και προηγουµένως. Περισσότερες πληροφορίες για τα Geocache µπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Garmin:

11 Πώς ψάχνετε µια πόλη: Για να αναζητήσετε µια πόλη θα πρέπει αυτή να είναι διαθέσιµη στο χάρτη που έχετε φορτώσει. Πατήστε το πλήκτρο FIND επιλέξτε πόλεις και µετά ENTER. Η αναζήτηση γίνεται µε βάση την πλησιέστερη πόλη από το σηµείο που βρίσκεστε, µε βάση το όνοµα ή αλλάζοντας το σηµείο αναφοράς. Με τον ίδιο τρόπο µπορείτε να αναζητήσετε εξόδους, διασταυρώσεις και διευθύνσεις ή άλλα σηµεία ενδιαφέροντος. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΧΝΗ Χάρη σ αυτή τη δυνατότητα, µπορείτε να δηµιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό ίχνος της πορείας σας πάνω στον χάρτη. Στο αρχείο των ιχνών, αποθηκεύονται λεπτοµέρειες, όπως σηµεία από τα οποία περνάτε, και δεδοµένα για τον χρόνο, τη θέση σας, το υψόµετρο κτλ. Για να δηµιουργήσετε ένα αρχείο ιχνών, από το Βασικό Μενού, µε τα βελάκια επιλέξτε το εικονίδιο IXNH. Πατήστε Enter για την εµφάνιση του αρχείου των ιχνών. Στη σελίδα αυτή, µπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία του αρχείου. Κάτω από την επιλογή On/Off, εµφανίζεται το ποσοστό του αρχείου που έχει χρησιµοποιηθεί. Από κάτω, υπάρχουν 4 πλήκτρα: - RYTHMISH = µπορείτε να κάνετε ειδικές ρυθµίσεις: εγγραφή πάνω από τα αποθηκευµένα ίχνη όταν το αρχείο γεµίσει, να επιλέξετε µέθοδο εγγραφής (µετά από µια συγκεκριµένη απόσταση ή µετά από συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα), να ορίσετε αν θέλετε και διάλειµµα (κάθε πότε θέλετε να αποθηκεύεται ένα σηµείο στο ίχνος σας, βάσει απόστασης ή χρόνου), καθώς και να καθορίσετε το χρώµα της γραµµής του ίχνους στον χάρτη - SVISE = διαγραφή όλου του αρχείου ιχνών - SOSE = αποθήκευση ίχνους ή κοµµατιού του: σας ρωτάει αν θέλετε να αποθηκεύσετε ολόκληρο το ίχνος, αν επιλέξετε ΝΑΙ εµφανίζεται µια σελίδα για την αποθήκευση των στοιχείων του ίχνους. Αν πατήσετε ΟΧΙ, µπορείτε να επιλέξετε κατευθείαν στον χάρτη το κοµµάτι του ίχνους που θέλετε να αποθηκεύσετε, µε τα βελάκια και το πλήκτρο Enter. - TracBack = πατώντας το, σας καθοδηγεί προς την αρχή του ίχνους σας, δηλ. το σηµείο από το οποίο ξεκινήσατε ή ένα σηµείο πιο µετά. Στη σελίδα που ανοίγει, σας ζητάει να επιλέξετε µε τα βελάκια το σηµείο προς το οποίο θέλετε να γυρίσετε πίσω. Για να σταµατήσει η πλοήγηση προς τα πίσω, πατήστε το πλήκτρο MENU και επιλέξτε Stamata ploigisi.

12 Για να κάνετε εµβαδοµέτρηση, από τη σελίδα του Αρχείου Ιχνών, πατήστε MENU για να ανοίξει παράθυρο µε τις διαθέσιµες επιλογές. Τονίστε την επιλογή του Υπολογισµού Περιοχής και πατήστε ENTER. Πατήστε πάλι ENTER για να ξεκινήσει η µέτρηση της περιοχής, τα όρια της οποίας διαγράφονται όσο κινείστε. Όταν τελειώσετε µε τον καθορισµό της περιοχής, πατήστε ENTER µία φορά για να δείτε το εµβαδόν της περιοχής αυτής και ακόµη µία φορά για να αποθηκεύσει το ίχνος. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο σε αποθηκευµένο ίχνος, ενώ βλέπετε το ίχνος στη σελίδα του χάρτη. Με τα βελάκια µετακινήστε τον δείκτη στο σηµείο του ίχνους που θέλετε να µαρκάρετε και πατήστε και κρατήστε πατηµένο το Enter. Ρυθµίστε όπως θέλετε τις πληροφορίες του σηµείου και πατήστε Enter στο ΟΚ για το αποθηκεύσετε. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ Το GPSMAP 60C(S)x σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε 50 πορείες των 250 σηµείων καθεµία. Κάθε πορεία µπορεί να δηµιουργηθεί και να τροποποιηθεί από τη σελίδα POREIES και σε κάθε πορεία µπορείτε να προσθέσετε σηµεία από το µενού ΒRES. Για να δηµιουργήσετε µια πορεία, από το Βασικό µενού πατήστε POREIES και µετά την επιλογή NEA (µε τα βελάκια). Επιλέξτε έπειτα µια κενή σειρά στη λίστα των πορειών και πατήστε Enter για να ανοίξει το µενού ΒRES. Από τα αποθηκευµένα σας σηµεία ή τα σηµεία ενδιαφέροντος, επιλέξτε αυτό που θέλετε να είναι η αρχή της πορείας και πατήστε Enter. Μπορείτε µε τον ίδιο τρόπο να προσθέσετε κι άλλα σηµεία στην πορεία σας και όταν τελειώσετε, πατήστε Quit για να αποθηκεύσει την πορεία ή πατήστε Navigate κ α ι Enter για να κάνετε πλοήγηση πάνω στη συγκεκριµένη πορεία.

13 Για να πάτε σε κάποιον προορισµό, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Ένας τρόπος είναι, από τη σελίδα πληροφοριών ενός σηµείου, να επιλέξετε GoTo. Ένας άλλος τρόπος είναι να πατήστε το Ploigisi στη σελίδα µιας πορείας. Όταν κάνετε ήδη πλοήγηση σε µια πορεία, για να δείτε τις επόµενες στροφές µπροστά σας, στη σελίδα ενεργής πορείας, επιλέξτε την αµέσως επόµενη στροφή (στο πάνω µέρος της σελίδας) και πατήστε Enter. Με τα βελάκια θα δείτε και τις επόµενες στροφές. Για να σταµατήσετε την πλοήγηση 1. Επιλέξτε Stamat ploigisi από τη σελίδα χάρτη ή πυξίδας 2. Πατήστε Enter. Για να διαγράψετε µια πορεία 1. Από τη σελίδα Αποθηκευµένων πορειών, πατήστε Menu 2. Επιλέξτε Svise oles tis Poreies ή Svise (για 1 πορεία µόνο) 3. Στο µήνυµα που εµφανίζεται, πατήστε Nai 4. Πατήστε Enter. Για να διαγράψετε όλα τα σηµεία µιας πορείας 1. Από τη σελίδα λεπτοµερειών της πορείας, πατήστε Menu 2. Επιλέξτε Svise Ola. Μπορείτε ακόµη να αντιστρέψετε µια πορεία (να πάτε από το τέλος της στην αρχή της), να την αντιγράψετε µε το ίδιο όνοµα ή να επαναφέρετε τις προεπιλεγµένες ρυθµίσεις.

14 ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΕΛΙ ΕΣ Πατήστε PAGE για να πάτε από τη µία σελίδα στην άλλη. Πατήστε Menu για τις επιλογές της σελίδας που θέλετε. ΣΕΛΙ Α ΟΡΥΦΟΡΟΥ Στη σελίδα αυτή βλέπετε την κατάσταση του δέκτη του GPS, τις θέσεις των δορυφόρων που έχει «κλειδώσει», την ισχύ του σήµατος και την τρέχουσα θέση του δέκτη GPS όταν λαµβάνει σήµα από τρεις τουλάχιστον δορυφόρους. Με το MENOY µπορείτε να ανοίξετε τη σελίδα των επιλογών των δορυφόρων. Σας επιτρέπει: - Να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το GPS - Να ορίσετε αν οι δορυφόροι θα εµφανίζονται προς Βορρά ή Προς Κατεύθυνση - Να επιλέξετε αν θέλετε όλοι οι δορυφόροι να εµφανίζονται µε ένα χρώµα ή περισσότερα - Να αλλάξετε γεωγραφική θέση (αν έχετε µετακινηθεί περισσότερο από 1 χλµ από την προηγούµενη θέση σας) - Να εµφανίσει το υψόµετρο του δέκτη GPS

15 ΣΕΛΙ Α ΧΑΡΤΗ Η σελίδα αυτή εµφανίζει τον ψηφιακό χάρτη και τις πληροφορίες πλοήγησης που θέλετε. Βλέπετε την περιοχή γύρω σας αλλά µε τον κέρσορα µπορείτε να µετακινηθείτε και να έχετε µια γενικότερη εικόνα του χάρτη και της διαδροµής σας. Επιπλέον µπορείτε να επιλέξτε αν θα βλέπετε στην κορυφή της οθόνης σας τον πραγµατικό βορρά ή την κατεύθυνσή σας. Σχετικά µε την οθόνη επιλέξτε την νυχτερινή λειτουργία για να βλέπετε καλύτερα όταν δεν υπάρχει αρκετός φωτισµός (το µηχάνηµα µεταβάλλει αυτόµατα το φωτισµό ανάλογα µε την ανατολή και δύση του ήλιου). Στο χάρτη βλέπετε ακόµα γεωγραφικές λεπτοµέρειες όπως ποτάµια, λίµνες, δρόµους και πόλεις. Πώς χρησιµοποιείτε τη σελίδα του χάρτη Με τα πλήκτρα IN και Out βλέπετε περισσότερες ή λιγότερες λεπτοµέρειες αντίστοιχα. Στην κάτω αριστερή µεριά της οθόνης βλέπετε την κλίµακα στις µονάδες που έχετε επιλέξει. Το σκάφος/αυτοκίνητό σας εµφανίζεται σαν ένα τριγωνάκι στον χάρτη. Γύρω από αυτό βλέπετε ένα κυκλάκι. Όσο πιο µικρός είναι ο κύκλος τόσο πιο ακριβής είναι η θέση σας. Χρησιµοποιώντας το βέλος µετακινηθείτε για να δείτε περιοχές του χάρτη που δεν φαίνονται από την τρέχουσα θέση σας και επιλέξτε αντικείµενα από τον χάρτη. Από το µενού της σελίδας αυτής µπορείτε: - να σταµατήσετε την πλοήγηση (STOP PLOHGHSHS) - να ξανασχεδιάσετε µια πορεία (KSANAYPOLOGISE) - να επιλέξετε ή να αλλάξετε τα δεδοµένα που θα εµφανίζονται (PEDIA DEDOMENON) - να σας εµφανίζονται µηνύµατα οδηγιών (KEIMENA KATHODOGISI) - να προσαρµόσετε τη σελίδα του χάρτη (RYTHMISH XARTH) - να µετρήσετε την απόσταση από το σηµείο που είστε µέχρι ένα άλλο σηµείο (YPOLOGISE APOSTASH) - να απενεργοποιήσετε την εµφάνιση πάρα πολλών αντικειµένων στο χάρτη (ANAPSE ANTITHAMBOTI) - να επιστρέψετε στις προεπιλεγµένες ρυθµίσεις (EPANAF. PYTHMISEON).

16 Για να αλλάξετε τις ρυθµίσεις της σελίδας του χάρτη 1. Πατήστε το πλήκτρο PAGE µέχρι να εµφανιστεί η σελίδα του χάρτη 2. Πατήστε το πλήκτρο MENU και µετακινηθείτε µε τον κέρσορα στις διάφορες επιλογές 3. Για να δείτε τα πεδία των δεδοµένων µετακινηθείτε µε τον κέρσορα µέχρι να σκιαγραφήσετε το αντίστοιχο πεδίο 4. Πατήστε ENTER µε τα βελάκια βρείτε την επιλογή που θέλετε 5. Πατήστε πάλι ENTER. Για να δείτε το βοηθητικό κείµενο 1. Πατήστε το πλήκτρο Menu 2. Σκιαγραφήστε την σχετική επιλογή 3. Πατήστε ENTER. 4. ιαλέξτε µια από τις σχετικές επιλογές αν θέλετε να βλέπετε το βοηθητικό κείµενο πάντα, ποτέ ή µόνο κατά την πλοήγηση. Πώς µετράτε αποστάσεις Αυτή η λειτουργία του χάρτη σας επιτρέπει να τοποθετείτε το βελάκι πάνω στο χάρτη σε όποιο αντικείµενο θέλετε και να βλέπετε την απόσταση από την τρέχουσα θέση σας. 1. Πατήστε MENU να ανοίξει η σελίδα επιλογών Χάρτη. 2. Επιλέξτε Μέτρηση Απόστασης και πατήστε ENTER. 3. Εµφανίζεται ένα βελάκι στην οθόνη στην τρέχουσα θέση σας, µε το ταµπελάκι REF. 4. Μετακινήστε το βελάκι στο αρχικό σηµείο της µέτρησης και πατήστε ENTER. 5. Εµφανίζεται µια καρφίτσα στο σηµείο αυτό. 6. Μετακινήστε το βελάκι στο τελικό σηµείο. 7. Η απόσταση µεταξύ τους εµφανίζεται πάνω δεξιά στην οθόνη. Για να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθµίσεις απλώς πατήστε την σχετική επιλογή στο µενού.

17 ΣΕΛΙ Α ΠΥΞΙ ΑΣ Η σελίδα της πυξίδας είναι ο οδηγός σας για ακριβή πλοήγηση. Ενώ ακολουθείτε µια πορεία στη σελίδα της πυξίδας βλέπετε δεδοµένα για το ταξίδι και οδηγίες. Στη µέση της πυξίδας υπάρχει ένα βέλος µε ακίδα για τη διόπτευση για να σας δείχνει την κατεύθυνσή σας σε σχέση µε την πορεία πάνω στη γη. Επίσης έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τι είδους δεδοµένα θέλετε να βλέπετε σε αυτή τη σελίδα. Όταν είστε ακίνητοι βλέπετε την µαγνητική πυξίδα ενώ όταν κινήστε βλέπετε δεδοµένα από το GPS. Στο πάνω µέρος της οθόνης, βλέπετε διάφορες χρήσιµες πληροφορίες. Μπορείτε να κάνετε τις ρυθµίσεις που επιθυµείτε πατώντας Menu και επιλέγοντας την αντίστοιχη ρύθµιση. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ηλεκτρονική πυξίδα, πατήστε το PAGE για λίγα δευτερόλεπτα. Για να καλιµπράρετε την ηλεκτρονική πυξίδα, πατήστε MENU, επιλέξτε «RYTHMISH PYKSIDAS» και πατήστε Enter. Πατήστε πάλι Enter και κάντε δύο πλήρεις περιστροφές στο µηχάνηµα. Όταν τελειώσει, εµφανίζει µήνυµα επιτυχίας. Για να δείτε τις επιλογές της σελίδας πατήστε το πλήκτρο MENU. ΣΕΛΙ Α ΤΟΥ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟΥ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟΥ Η σελίδα αυτή σας παρέχει πληροφορίες για το εκάστοτε υψόµετρο, τον ρυθµό αναρρίχησης ή κατάβασης, τις αλλαγές υψοµέτρου σε µια απόσταση ή χρονική περίοδο και τις αλλαγές ατµοσφαιρικής πίεσης σε µια απόσταση ή χρονική περίοδο. Για να καλιµπράρετε το αλτίµετρο, επιλέξτε «RYTHMISH ALTIMETPOY» από το µενού και πατήστε Enter. Αν ξέρετε το ακριβές υψόµετρο στη θέση που βρίσκεστε, πατήστε NAI και Enter και δώστε το υψόµετρο µε τα βελάκια. Αν δεν το ξέρετε, πατήστε NO για να δώσετε την ακριβή πίεση στο σηµείο αυτό. Αν δεν την ξέρετε, πατήστε OXI για να χρησιµοποιήσετε το προεπιλεγµένο υψόµετρο του GPS. Για να δείτε τα γραφήµατα στη σελίδα του βαροµετρικού αλτίµετρου χρησιµοποιήστε τον κέρσορα για να σκιαγραφήσετε την επιθυµητή επιλογή και πατήστε την παρατεταµµένα

18 για να δείτε το αντίστοιχο γράφηµα. Προσαρµόστε το χρόνο και την απόσταση ανάλογα µε το εύρος του zoom. Σε αυτή τη σελίδα µπορείτε ακόµα να εντοπίζετε σηµεία που συνδυάζουν το επιθυµητό υψόµετρο και πίεση εκεί όπου η κάθετη και οριζόντια κόκκινη γραµµή συναντιούνται. Αντίστοιχα µετακινήστε το σηµείο τοµής των δύο για να δείτε το υψόµετρο ενός σηµείου στο χάρτη, µετακινώντας τον κέρσορα πάνω σε αυτό και πατώντας το πλήκτρο ENTER. Για να καλιµπράρετε το αλτίµετρο θα πρέπει να γνωρίζετε το πραγµατικό υψόµετρο ή την ατµοσφαιρική πίεση στο σηµείο που βρίσκεστε από µια έγκυρη πηγή. ΣΕΛΙ Α ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΑΞΙ ΙΟΥ Στη σελίδα ταξιδιού, σας δίνονται πληροφορίες όπως ταχύτητα, µέση ταχύτητα, οδόµετρο, κτλ. Μπορείτε να επιλέξετε τα δεδοµένα που θέλετε να φαίνονται, πατώντας «ALLAGH DEDOMENON» και χρησιµοποιώντας τα βελάκια. Για να εµφανίζονται µε µεγάλους αριθµούς, επιλέξτε «MEGALA NOYMEPA». Πριν από κάθε ταξίδι, µηδενίστε τα δεδοµένα, επιλέγοντας «KSANAPYTHMISE» και πατώντας Enter. Επιλέξτε στη συνέχεια τα στοιχεία που θέλετε να µηδενιστούν, πατήστε «EFARMOSE» και µετά Enter.

19 ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ Για να µπείτε στο βασικό µενού, πατήστε δύο φορές το πλήκτρο MENU. IXNH: αρχείο των κινήσεών σας πάνω στον χάρτη POREIES: δηµιουργία, επεξεργασία, κτλ πορείας LEOFOROS: πλοήγηση πορείας µε γραφική απεικόνιση RYTHMISH: ρυθµίσεις συστήµατος, µονάδες µέτρησης κτλ EGGYTHTA: ενεργοποίηση αλάρµ γύρω από ένα σηµείο HMEROLOGIO: ηµερολόγιο υπαίθρου µε χρήσιµες πληροφορίες KSYPNHTHR: χρήση του GPSMap σας ξυπνητήρι YPOLOGIST: κοµπιουτεράκι (απλό ή επιστηµονικό) XRONOMETP: χρονόµετρο HLIOS&SELH: ηλιοστάσια, φάσεις σελήνης, κτλ. KYNHGI&PS: καλύτερες ώρες ψαρέµατος και κυνηγιού PAIXNIDIA: συναρπαστικά παιχνίδια ΜΕΝΟΥ PYTHMISH Σας επιτρέπει να προσαρµόσετε το GPSMap κάνοντας τις ρυθµίσεις που θέλετε. Επιλέξτε µε τα βελάκια το υπο-µενού που θέλετε και πατήστε Enter. ιαθέσιµες επιλογές: SYSTHMA: λειτουργία GPS (κανονική, µε εξοικονόµηση µπαταρίας, µε το GPS κλειστό ή σε λειτουργία προσοµοίωσης), ενεργοποίηση/απενεργοποίηση WAAS/EGNOS, τύπος µπαταρίας (αλκαλικές ή νικελίου), γλώσσα (επιλογή µεταξύ πολλών γλωσσών), εξωτερική τροφοδοσία (αν θα κλείσει η συσκευή ή θα µείνει αναµµένη όταν χαθεί η εξωτερική τροφοδοσία) OTHONH: εµφάνιση οθόνης (για την ηµέρα, τη νύχτα ή αυτόµατα), χρώµατα ηµέρας (διάφορες επιλογές), χρώµατα νύχτας (οµοίως), φωτισµός οθόνης (αν θ έλετε να σβήνει ο φωτισµός και σε πόση ώρα), επίπεδο φωτισµού οθόνης (σε ποσοστό)diasyndes: έλεγχος του φορµάτ των συνδέσεων εισόδου και εξόδου (Garmin, NMEA κτλ) HXOI: προσαρµογή των ήχων για µηνύµατα, µπαταρία, κτλ (ή επιλέγετε ATHORYBO) SYXN.SELID: επιλέξτε µε ποια σειρά θέλετε να εµφανίζονται οι βασικές σελίδες

20 XARTHS: κατεύθυνση χάρτη (προς Βορρά ή προς προορισµό), αυτόµατο ζουµ (On/Off), επίπεδο λεπτοµέρειας (Μέγιστη, Περισσότερη, Κανονική, Λιγότερη, Ελάχιστη), µέγεθος γραµµατοσειράς (µικρό, µεσαίο, µεγάλο) κτλ. PLOHGHSH: µέθοδος οδηγιών (πάνω σε δρόµους, εκτός δρόµου ή µε ερώτηση κάθε φορά), µέθοδος υπολογισµού πορείας ( µ ικρότερη απόσταση, γρηγορότερα ή µε ερώτηση κάθε φορά), επιλογή εµφάνισης καθοδήγησης για επόµενη στροφή (µε µήνυµα) GEOCACHE: παιχνίδι κρυµµένου θησαυρού της Garmin (βλ. NAYTIKO: προσαρµογή αλάρµ πλοήγησης στη θάλασσα (άγκυρα, εκτός πορείας, βαθιά, ρηχά και φίλτρο ταχύτητας-off/auto) OPA: µορφή ώρας (24ωρο/12ωρο), χρονική ζώνη, διαφορά ώρας, θερινή ώρα (Nai/Oxi/Auto) MONADES: επιλογή µονάδων µέτρησης για τις γεωγραφικές συντεταγµένες, τη µέτρηση απόστασης και ταχύτητας, βάθους, θερµοκρασίας, πίεσης, κτλ KAT/YNSH: ρυθµίσεις εµφάνισης της οθόνης κατεύθυνσης, αναφοράς (πραγµατική, µαγνητική κτλ), χρονοκαθυστέρησης, κτλ PYTHMISH: καλιµπράρισµα του αισθητηρίου που θέλετε για µεγαλύτερη ακρίβεια (πυξίδα ή βαροµετρικό αλτίµετρο) ALTIMETRO: αυτόµατα, εν κινήσει ή εν στάση, καλιµπράρισµα (χειροκίνητα αν ξέρετε τις ακριβείς τιµές), κτλ KALOSOPISE: Ρυθµίσεις σελίδας καλωσορίσµατος. Με τα βελάκια, γράφετε το µήνυµα που θέλετε, χρησιµοποιώντας το πληκτρολόγιο στο κάτω µέρος της οθόνης

21 ΣΕΛΙ Α ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΡΟΜΟΥ Όταν βρίσκεστε εν κινήσει προς έναν προορισµό, η σελίδα αυτή (LEOFOROS) σας οδηγεί εκεί µε χρήσιµες πληροφορίες και µε γραφική απεικόνιση του δρόµου σας. Στο πάνω µέρος της οθόνης, σας δίνονται πληροφορίες για την ταχύτητα, την απόσταση, την ώρα, κτλ. Πατώντας το Menu, µπορείτε να: σταµατήσετε την πλοήγηση, να επαναχαράξετε πορεία, να αλλάξετε τα δεδοµένα που εµφανίζονται (από 4 σε 3 πεδία ή τι δεδοµένα θα εµφανίζονται) ή να επαναφέρετε τις προεπιλεγµένες ρυθµίσεις. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Σας επιτρέπει να δείτε τις εξής πληροφορίες σε µια δεδοµένη ώρα και ηµέρα για ένα συγκεκριµένο σηµείο: ανατολή και δύση ηλίου, φάση σελήνης, πιθανότητες ψαρέµατος και κυνηγιού και τα σηµάδια που έχετε αποθηκεύσει για συγκεκριµένες δραστηριότητες. Μπορείτε να επιλέξετε εµφάνιση ανά ηµέρα, ανά εβδοµάδα ή ανά µήνα, πηγαίνοντας στη σελίδα «HMEPOLOGIO» από το βασικό µενού. Επιλέξτε τη µέρα που θέλετε και πατήστε Enter. Πατήστε Menu για να δείτε τις διαθέσιµες επιλογές. Πατώντας PROSTHESE SHMEIO και Enter, θα προσθέσετε ένα σηµάδι σε µια ηµέρα. Μπορείτε ακόµη να αφαιρέσετε ένα σηµείο (ή περισσότερα) που έχετε βάλει σε κάποια µέρα.

22 ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ Επιλέξτε τα Σηµεία Προσέγγισης από το βασικό µενού. Με τα βελάκια τονίστε το πεδίο της ώρας και πατήστε Enter για να θέσετε την ώρα που θέλετε. Τονίστε το πεδίο EPILOGH SYNAGERMOY για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το ξυπνητήρι και µετά επιλέξτε τον ήχο που θέλετε (βλ. παραπάνω). ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΑΚΙ (YPOLOGISTHS) Μπορείτε να επιλέξετε απλό ή επιστηµονικό κοµπιουτεράκι, καθώς και βαθµούς ή ακτίνια, από το µενού Επιλογές. Χρησιµοποιήστε τα βελάκια και το Enter για να κάνετε τους υπολογισµούς. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε το GPSMap 60C(S)x/CS και σαν χρονόµετρο. Με τα βελάκια, επιλέγετε Enarxi και πατάτε Enter. Σταµατάει όταν επιλέξετε Stop και Enter. Μπορείτε επίσης να χρονοµετρήσετε διαδροµές (γύρους) ή να χρονοµετρήσετε βάσει απόστασης. Για να µηδενίσετε το χρονόµετρο, επιλέξτε Midenise και πατήστε Enter.

23 ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗ Γραφική απεικόνιση του ήλιου και της σελήνης σε σχέση µε τη γη. Σας δίνονται πληροφορίες για την ανατολή και δύση του ήλιου, τις φάσεις της σελήνης και προβλέψεις για κάποια άλλη στιγµή ή ηµέρα. ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ Σας παρέχονται πίνακες µε τις καλύτερες ώρες για κυνήγι ή/και ψάρεµα σε µια δεδοµένη ηµέρα. Μόλις µπείτε στη σελίδα από το βασικό µενού, βλέπετε τις πληροφορίες για την τρέχουσα ηµέρα. Αν θέλετε να δείτε προβλέψεις για κάποια άλλη µέρα, τονίστε µε τα βελάκια το πεδίο της ηµεροµηνίας, πατήστε Enter και επιλέξτε ηµεροµηνία. Αν θέλετε να δείτε προβλέψεις για κάποιο άλλο σηµείο, τονίστε το πεδίο της τοποθεσίας, πατήστε Enter και επιλέξτε σηµείο από το χάρτη ή από τη λίστα των σηµείων που έχετε ήδη βρει. Για να επιστρέψετε στην τρέχουσα ηµέρα, πατήστε Menu και Enter. ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ Το GPSMap διαθέτει έξι παιχνίδια για τη διασκέδασή σας. Από το υπο-µενού Παιχνίδια που βρίσκεται στο βασικό µενού, επιλέξτε το παιχνίδι που θέλετε, είτε για να ακονίσετε τη µνήµη σας είτε για να διασκεδάσετε µαζεύοντας σηµαιούλες ή αναζητώντας το δράκο

24 Memory Race (παιχνίδι µνήµης) Για να κερδίσετε αυτό το παιχνίδι, θυµηθείτε ποιο τετράγωνο έχει ποιο σύµβολο και µετά καθαρίστε όλο τον πίνακα ταιριάζοντας τα σύµβολα ανά δύο. Προχωρήστε προς ένα τετραγωνάκι, επιλέξτε το Άνοιξε στο κάτω µέρος της οθόνης και πατήστε Enter για να δείτε το σύµβολο. Beast Hunt (Κυνηγώντας το τέρας) Το παιχνίδι αυτό απαιτεί κάποιες ικανότητες πλοήγησης. Πρέπει να βρείτε και να νικήσετε τον δράκο µε ένα τόξο προτού εκτοξεύσει φωτιά εναντίον σας. Το παιχνίδι έχει διάφορα επίπεδα δυσκολίας και δύο επίπεδα ορατότητας. Κρατάει και τα προηγούµενα σκορ σε πίνακα νικών-ηττών. Με τα βελάκια περνάτε από πλατφόρµα σε πλατφόρµα. Αν πέσετε µέσα σε πηγάδι, πηδήξτε πάνω στον δράκο ή πετάξτε του ένα βέλος µε το Enter. Nibbons Σε αυτό παιχνίδι, σκοπός σας είναι να µετακινείστε ώστε να µαζεύετε σηµαίες όταν εµφανίζονται. Όσο περπατάτε, η «ουρά» σας ( τ ο ίχνος) µεγαλώνει. εν µπορείτε να περπατήσετε πάλι πάνω στο ίχνος σας, γιατί αλλιώς θα χάσετε µία ζωή. Πρέπει επίσης να αποφύγετε τις νεκροκεφαλές που σας κυνηγάνε.

25 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Τεχνικά χαρακτηριστικά Φυσικά Μέγεθος: 6.1" H x 2.4" W x 1.3" D Βάρος: 213 γρ. µε µπαταρίες. Οθόνη: 1.5" W x 2.2" H, 256 χρωµάτων, υψηλής ανάλυσης, µε αντιθαµβωτικά φίλτρα (160 x 240 pixels) και φωτισµό πληκτρολογίου και οθόνης Περίβληµα: Στιβαρό, στεγανό, αδιάβροχο, στάνταρντ IEC-529, IPX7 Κλίµακα θερµοκρασίας: 15 έως 70oC* *στις ακραίες θερµοκρασίες ενδέχεται κάποιες µπαταρίες να υποστούν ζηµιά. Επιδόσεις έκτης: WAAS/EGNOS Ταχύτητα δειγµατοληψίας*: Περίπου 1 δευτερόλεπτο (ζεστό ξεκίνηµα) Περίπου 38 δευτερόλεπτα (κρύο ξεκίνηµα) Περίπου 45 δευτερόλεπτα (πρώτο ξεκίνηµα) *Κατά µέσο όρο για σταθερό δέκτη που «βλέπει» ουρανό. Ρυθµός ανανέωσης: 1/δευτερόλεπτο, συνεχής Κεραία: Ενσωµατωµένη, quad helix, δυνατότητα σύνδεσης µε εξωτερική κεραία. Πυξίδα: Ακρίβεια: +/- 5 µοίρες1, ανάλυση: 1 µοίρα Αλτίµετρο: Ακρίβεια: +/- 10 πόδια*, ανάλυση: 1 πόδι. *Εξαρτάται από το σωστό καλιµπράρισµα. Ισχύς Πηγή: ύο µπαταρίες 1.5 volt AA, USB Καλώδιο, 12 V βύσµα αναπτήρα, ή πάνω από 36 VDC εξωτερική τροφοδοσία Ζωή µπαταρίας: Έως 18 ώρες (κανονική χρήση)* *Οι αλκαλικές µπαταρίες χάνουν ένα σηµαντικό µέρος της ικανότητάς τους καθώς ανεβαίνει η θερµοκρασία. Χρησιµοποιήστε µπαταρίες λιθίου όταν λειτουργεί η συσκευή σε συνθήκες ψύχους. Η εκτεταµένη χρήση του φωτισµού της οθόνης, της ηλεκτρονικής πυξίδας και των ήχων µπορεί να µειώσει τη διάρκεια ζωής της µπαταρίας. Ακρίβεια GPS: <10 µέτρα DGPS: 3-5 µέτρα (ακρίβεια WAAS και EGNOS). Ταχύτητα: 0.05 µέτρα/δευτερ. Συνδέσεις: NMEA 0183 version 2.3, και RS-232 και USB για Η/Υ ιάρκεια ζωής αποθηκευµένων δεδοµένων: άπειρη, δεν χρειάζεται µπαταρία

26 Αποθήκευση χαρτών: Εξαρτάται από τη χωρητικότητα της κενής κάρτας MicroSD (ένα µικρό κοµµάτι της κάρτας έχει χρησιµοποιηθεί για το φορµάτ της.) ιατήρηση της συσκευής σας Η συσκευή σας έχει κατασκευαστεί από υψηλής ποιότητας υλικά και δεν απαιτείται καµία συντήρηση, εκτός από τον καθαρισµό της. Μπορείτε να καθαρίσετε το εξωτερικό µέρος της συσκευής (εκτός από την οθόνη), πρώτα µε ένα υγρό πανί και µετά µε ένα στεγνό. Αποφύγετε τα χηµικά καθαριστικά. Η οθόνη πρέπει να καθαριστεί µε ένα µαλακό, καθαρό και χωρίς χνούδια πανί. Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε υγρό φακών επαφής ή νερό αλλά µετά καθαρίστε καλά την οθόνη µε ένα στεγνό πανί. Αποθήκευση: µην αφήνετε τη συσκευή σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως στην υπερβολική ζέστη ενός πορτ-µπαγκάζ αυτοκινήτου. Βύθιση στο νερό: η συσκευή σας είναι πλήρως αδιάβροχη, σύµφωνα µε το στάνταρντ IEC IPX7 (αδιάβροχη και βυθιζόµενη στο 1 µέτρο για µισή ώρα). Προαιρετικά αξεσουάρ Εκτός από τα αξεσουάρ που περιλαµβάνονται στη συσκευασία, µπορείτε να προµηθευτείτε και άλλα αξεσουάρ για τη βελτίωση της χρήσης της συσκευής σας. Για να τα αγοράσετε, απευθυνθείτε στον Αντιπρόσωπο της Garmin στη χώρα σας. Προσοχή: Τα αξεσουάρ που έχει κατασκευάσει η Garmin έχουν ελεγχθεί ειδικά για να λειτουργούν µε τις συσκευές Garmin. Αξεσουάρ άλλων κατασκευαστών δεν έχουν ελεγχθεί ή εγκριθεί για τα προϊόντα Garmin. Η χρήση τους µπορεί να προκαλέσει ζηµιά στη συσκευή και να ακυρώσει τους όρους της εγγύησης. Auto Navigation kit: βάση αυτοκινήτου µε βύσµα αναπτήρα και χάρτες Ευρώπης για χρήση στο αυτοκίνητο. Καλώδιο µε βύσµα αναπτήρα: καλώδιο για την τροφοδοσία από µπαταρία αυτοκινήτου ή σκάφους 12V. Εξωτερική κεραία GA25MCX: για βελτιωµένη λήψη σήµατος GPS από τους δορυφόρους. Περιέχει µαγνητική βάση και καλώδιο. Λογισµικό MapSource: αναλυτικοί χάρτες (ναυτικοί ή οδικοί) και λογισµικό επεξεργασίας των δεδοµένων σας στον Η/Υ. Καλώδιο σειριακής σύνδεσης µε Η/Υ µε καλώδιο τροφοδοσίας ρεύµατος. Θήκη µεταφοράς Βάση ναυτικού τύπου για εγκατάσταση σε σκάφος Βάση ποδηλάτου

27 Σύνδεση µε τον Η/Υ Μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή σας στον Η/Υ είτε µε καλώδιο σειριακής θύρας είτε µε καλώδιο USB. Προσοχή: Εγκαταστήστε το πρόγραµµα Trip and Waypoint Manager στον Η/Υ σας πριν συνδέσετε τη θύρα USB. 1. Συνδέστε το µικρό βύσµα του καλωδίου USB στο πίσω µέρος της συσκευής, κάτω από το προστατευτικό καπάκι. 2. Συνδέστε την άλλη άκρη του καλωδίου στη θύρα USB του Η/Υ σας. Για να συνδέσετε ένα σειριακό καλώδιο, ακολουθήστε τα ίδια βήµατα. Πληροφορίες για τους οδηγούς USB (drivers) Οι οδηγοί USB θα πρέπει να εγκαταστάθηκαν αυτόµατα όταν εγκαταστήσατε το πρόγραµµα MapSource που ήταν στη συσκευασία. Όταν συνδέσετε αρχικά τη συσκευή σε µια θύρα USB, ο Η/Υ µπορεί να σας ζητήσει τη θέση όπου βρίσκονται οι οδηγοί για τη συσκευή αυτή. Μόνο µία φορά τους εγκαθιστάτε. Μετά ο Η/Υ θα αναγνωρίζει αυτόµατα το GPS σας. Οι οδηγοί USB δέχονται αναβαθµίσεις σε τακτά διαστήµατα ( Τι είναι το GPS; Το GPS ( Global Positioning System) είναι ένα σύστηµα πλοήγησης που στηρίζεται ένα δίκτυο 24 δορυφόρων που έχουν τοποθετηθεί σε τροχιά από το υπουργείο Άµυνας των Η.Π.Α.. Η αρχική χρήση του GPS προοριζόταν να είναι στρατιωτικής φύσης αλλά από το 1980 η κυβέρνηση επέτρεψε τη χρήση του και από απλούς πολίτες. Το GPS λειτουργεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, σε οποιοδήποτε σηµείο του κόσµου και όλο το 24ωρο. εν υπάρχει καµία συνδροµή προκειµένου να χρησιµοποιήσετε τις δυνατότητες του GPS. Ένας δέκτης GPS πρέπει να κλειδώνει στο σήµα τουλάχιστον 3 δορυφόρων για να υπολογίσει µια δυσδιάστατη θέση (γεωγραφικό µήκος, πλάτος) και να εντοπίσει την κίνηση. Με 4 και περισσότερους δορυφόρους ο δέκτης σας µπορεί να υπολογίσει την τρισδιάστατη θέση σας (µήκος, πλάτος και υψόµετρο). Μόλις η θέση σας καθοριστεί ο δέκτης την εµφανίζει στην οθόνη της συσκευής σας στην σελίδα του χάρτη και µπορεί να υπολογίσει άλλες πληροφορίες όπως ταχύτητα και κατεύθυνση της πυξίδας. Τι είναι το WAAS και το EGNOS; Το WAAS (Wide Area Augmentation System) είναι ένα ερευνητικό έργο που χρηµατοδοτείται από το FFA µε σκοπό τη βελτίωση της συνολικής ακεραιότητας του σήµατος του GPS και την αύξηση της ακρίβειας της θέσης για τους χρήστες της Βορείου Αµερικής. Η Ευρωπαϊκή έκδοση του WAAS λέγεται EGNOS.

28 Το σύστηµα WAAS αποτελείται από δορυφόρους και περίπου 24 επίγειους σταθµούς αναφοράς σε ολόκληρες τις Ηνωµένες Πολιτείες. ύο βασικοί σταθµοί, ένας σε κάθε ακτή, συλλέγουν πληροφορίες από τους σταθµούς αναφοράς και δηµιουργούν ένα µήνυµα διόρθωσης του σήµατος GPS. Σύµφωνα µε το website της FAA, τα τεστ του WAAS τον Σεπτέµβριο του 2002 επιβεβαίωσαν ακρίβεια 1-2 µέτρα οριζόντια και 2-3 µέτρα κάθετα, σε όλη την επιφάνεια των ΗΠΑ. Το WAAS και το EGNOS είναι απλά δύο συστήµατα που λειτουργούν ως παροχείς υπηρεσιών. Αργότερα θα υπάρξουν και άλλες υπηρεσίες σε παγκόσµιο επίπεδο µε γεωστατικούς δορυφόρους επικοινωνιών που θα προσφέρουν ολοκληρωµένο και διορθωµένο σήµα GPS. Προς το παρόν, η ενεργοποίηση του WAAS στο GPSMAP 60C(S)x σε περιοχές που δεν υποστηρίζονται από επίγειους σταθµούς, µπορεί να µη βελτιώσει την ακρίβεια, ακόµη και όταν λαµβάνει σήµα από δορυφόρο του συστήµατος. Υπάρχει µάλιστα και η πιθανότητα να χειροτερέψει το σήµα που λαµβάνει κανονικά από τους δορυφόρους µόνο. Γι αυτό το λόγο, όταν ενεργοποιείτε το WAAS στη συσκευή σας, ο δέκτης χρησιµοποιεί αυτόµατα τη µέθοδο που δίνει καλύτερα αποτελέσµατα ακρίβειας σήµατος. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε LORAN TD από το µενού Ρυθµίσεων Πατήστε MENU δύο φορές να ανοίξει το Βασικό µενού Με τα βελάκια επιλέξτε το εικονίδιο των ρυθµίσεων και πατήστε ENTER Με τα βελάκια επιλέξτε το εικονίδιο Θέσης και πατήστε ENTER Επιλέξτε το πεδίο Μορφή Θέσης και πατήστε ENTER για να ανοίξει τη σελίδα ρυθµίσεων θέσης 5. Επιλέξτε Loran TD και πατήστε ENTER 6. Για να αλλάξετε τις ρυθµίσεις των πεδίων επιλέξτε το αντίστοιχο πεδίο και πατήστε ENTER για να κάνετε τις αλλαγές σας 7. Πατήστε πάλι ENTER όταν τελειώσετε, επιλέγοντας το πλήκτρο Σώσε για αποθήκευση.

29 Συµβατότητα µε τους όρους FCC Τo GPSMAP 60C(S)x συµµορφώνεται µε το Μέρος 15 των ορίων παρεµβολής για ψηφιακές συσκευές Class B για χρήση στο σπίτι ή στο γραφείο. Αυτά τα όρια σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν πιο λογική προστασία ενάντια σε επικίνδυνες παρεµβολές σε οικιακές εγκαταστάσεις και είναι πιο αυστηρά από τα όριο εξωτερικών χώρων. Η λειτουργία αυτής της συσκευής υπόκειται σε 2 όρους: 1. Μπορεί να µην προκαλέσει επικίνδυνες παρεµβολές 2. Πρέπει να αποδέχεται κάθε παρεµβολή που λαµβάνει, όπως αυτή που προκαλεί η ανεπιθύµητη λειτουργία. Αυτός ο εξοπλισµός δηµιουργεί και χρησιµοποιεί ραδιενέργεια και µπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες παρεµβολές στις ραδιο-επικοινωνίες αν δεν εγκατασταθεί και χρησιµοποιηθεί σύµφωνα µε τις οδηγίες. Πάντως, δεν υπάρχει εγγύηση ότι η παρεµβολή δεν θα συµβεί σε συγκεκριµένη εγκατάσταση. Αν η συσκευή προξενήσει επικίνδυνες παρεµβολές σε ραδιοφωνική ή τηλεοπτική λήψη, ο χρήστης µπορεί να προσπαθήσει να το διορθώσει αυτό λαµβάνοντας τα εξής µέτρα: Επανατοποθέτηση ή αλλαγή κατεύθυνσης της κεραίας Αύξηση της απόστασης µεταξύ του GPS και του άλλου εξοπλισµού Σύνδεση του εξοπλισµού σε διαφορετική πηγή τροφοδοσίας Εναλλακτικά, συµβουλευτείτε τον αντιπρόσωπο της Garmin ή έναν έµπειρο τεχνικό/ηλεκτρολόγο. Προσοχή: η συσκευή δεν επιδέχεται επισκευή από τον χρήστη. Αν συναντήσετε προβλήµατα, θα πρέπει να το πάτε σε έναν εξουσιοδοτηµένο αντιπρόσωπο της Garmin.. Κάθε προσπάθεια να ανοίξετε τη συσκευή, ακυρώνει αυτόµατα την εγγύηση και µπορεί να προκαλέσει µόνιµη βλάβη στο σύστηµα αυτό. Συµφωνία άδειας χρήσης λογισµικού Χρησιµοποιώντας το GPSMAP 60Cx/60CSx, συµφωνείτε µε τις υποχρεώσεις της παρακάτω συµφωνίας. Παρακαλώ διαβάστε τη προσεκτικά. Η Garmin σας παρέχει περιορισµένη άδεια στη χρήση του λογισµικού που είναι µέσα στη συσκευή σε δυαδική µορφή. Οι τίτλοι, τα δικαιώµατα ιδιοκτησίας και τα πνευµατικά δικαιώµατα ανήκουν στη Garmin. Αναγνωρίζετε ότι το λογισµικό είναι ιδιοκτησία της Garmin και προστατεύεται από τους νόµους των ΗΠΑ και τις διεθνείς συνθήκες περί πνευµατικής ιδιοκτησίας. Αναγνωρίζετε επίσης ότι η δοµή, η οργάνωση και ο κώδικας του λογισµικού είναι πολύτιµα εµπορικά µυστικά της Garmin. Συµφωνείτε να µην αποσυνθέσετε, τροποποιήσετε ή να µειώσετε σε αναγνώσιµη από άνθρωπο µορφή όλο ή µέρος του λογισµικού και να µην δηµιουργήσετε παράγωγα βασισµένα σε αυτό. Συµφωνείτε να µην εξάγετε ή επανεξάγετε το λογισµικό σε οποιαδήποτε χώρα, σε παραβίαση των νόµων των ΗΠΑ.

30 Περιορισµένη εγγύηση Αυτό το προϊόν της Garmin είναι εγγυηµένο ότι δεν έχει ελαττώµατα σε υλικό ή ποιότητα εργασίας για ένα χρόνο από την ηµέρα αγοράς του. Μέσα σ αυτή την περίοδο, η Garmin θα επισκευάσει ή θα αντικαταστήσει τυχόν µέρη που θα παρουσιάσουν πρόβληµα σε κανονική χρήση, χωρίς χρέωση για τον πελάτη, µε την προϋπόθεση ότι ο πελάτης αναλαµβάνει κάθε κόστος µεταφοράς. Η εγγύηση δεν καλύπτει βλάβες που οφείλονται σε κακή χρήση, ατύχηµα ή επισκευή χωρίς εξουσιοδότηση. Οι εγγυήσεις που αναφέρονται εδώ είναι αποκλειστικές και υπερισχύουν κάθε άλλης σχετικής εγγύησης. Η εγγύηση αυτή σας δίνει συγκεκριµένα δικαιώµατα που µπορεί να διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία. Σε καµία περίπτωση, η Garmin δε φέρει την ευθύνη οποιασδήποτε τυχαίας, ειδικής, έµµεσης ή συνεπούς βλάβης, είτε προκύπτουν από τη χρήση, ή κακή χρήση, είτε προκύπτουν από την ανικανότητα χρήσης του προϊόντος είτε από ελαττώµατά του. Η Garmin διατηρεί στην διακριτική της ευχέρεια το αποκλειστικό δικαίωµα επισκευής ή αντικατάστασης της συσκευής ή την πλήρη αποζηµίωση του πελάτη. Για να έχετε δυνατότητα Service και εγγύησης, επικοινωνήστε µε τον τοπικό σας αντιπρόσωπο ή την Υποστήριξη Προϊόντων της Garmin. Η συσκευασία στην οποία θα στείλετε τη συσκευή για επισκευή θα πρέπει να είναι ασφαλής και η αποστολή προπληρωµένη από εσάς. Θα πρέπει να περιέχει επίσης ένα αντίγραφο της απόδειξης αγοράς. [Garmin (Europe) Ltd. Tel. 44/ Fax 44/ ] Σε περίπτωση αγοράς από δηµοπρασία στο internet, απαιτείται η αρχική απόδειξη αγοράς από κατάστηµα για να ισχύσει η εγγύηση. Αγορές µέσω δηµοπρασιών στο internet Τα προϊόντα που αγοράζονται µέσω δηµοπρασιών σε ιστοσελίδες δεν µπορούν να αποτελέσουν αντικείµενο προσφορών από τη Garmin. Οι επιβεβαιώσεις τέτοιων αγορών online δεν γίνονται αποδεκτές για έγγραφα εγγύησης. Για να έχετε την εγγύηση, έπειτα από αγορά προϊόντος Garmin, θα πρέπει να υπάρχει πρωτότυπο ή αντίγραφο έγγραφο απόδειξης αγοράς από πωλητή. Πληροφορίες ασφάλειας Προσοχή: χρησιµοποιείτε τη συσκευή µε δική σας ευθύνη. Για να µειωθεί ο κίνδυνος µη ασφαλούς λειτουργίας, διαβάστε µε προσοχή το παρόν εγχειρίδιο. Είναι δική σας και µόνο ευθύνη να χρησιµοποιήσετε τη συσκευή αυτή µε σύνεση. Αυτό το προϊόν είναι κατασκευασµένο για χρήση ως βοήθηµα πλοήγησης και δεν µπορεί να χρησιµοποιηθεί για χρήσεις που απαιτούν µεγάλη ακρίβεια µέτρησης. O ηλεκτρονικός

31 χάρτης αποτελεί ένα βοήθηµα στην πλοήγηση και σχεδιάστηκε για να διευκολύνει και όχι για να αντικαθιστά τους επίσηµους κυβερνητικούς χάρτες. Πληροφορίες δεδοµένων χάρτη Στόχος της Garmin είναι να παράσχει στον πελάτη πλήρεις και ακριβείς χάρτες σε λογικό κόστος για την εταιρεία αυτή. Χρησιµοποιείται ένας συνδυασµός κυβερνητικών και ιδιωτικών πηγών δεδοµένων, οι οποίες αναφέρονται στα έγγραφα των προϊόντων και τις σηµειώσεις περί πνευµατικών δικαιωµάτων. Σχεδόν πάντα υπάρχει ένας βαθµός ανακριβών ή ελλιπών στοιχείων. Προσοχή: Η λειτουργία του συστήµατος GPS βρίσκεται µόνο στα χέρια της αµερικανικής κυβέρνησης η οποία είναι και η µόνη υπεύθυνη για την ακρίβειά του και τη συντήρησή του, καθώς και για οποιεσδήποτε αλλαγές. Προσοχή: το προϊόν, η συσκευασία του και τα επιµέρους κοµµάτια του περιέχουν χηµικά που πιθανώς να προκαλούν καρκίνο ή βλάβες στην αναπαραγωγή. Αν χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες, παρακαλώ απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της Garmin. Για χρήση σε οχήµατα, είναι αποκλειστική ευθύνη του χρήστη να τοποθετήσει και να ασφαλίσει τη συσκευή, ώστε να µην παρεµβαίνει µε τους ελέγχους και τις λειτουργίες του οχήµατος και να µην εµποδίζει τη θέα του οδηγού την ώρα της οδήγησης. Επιβεβαιώστε επίσης ότι η συσκευή «βλέπει» τον ουρανό και ότι το καλώδιό της δεν παρενοχλεί την οδήγηση

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΕΛΙ ΕΣ Πατήστε PAGE για να πάτε από τη µία σελίδα στην άλλη. Πατήστε Menu για τις επιλογές της σελίδας που θέλετε.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΕΛΙ ΕΣ Πατήστε PAGE για να πάτε από τη µία σελίδα στην άλλη. Πατήστε Menu για τις επιλογές της σελίδας που θέλετε. Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ GPSMAP 60C/60CS 1 ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΙΝ: Προσαρµόζει την κλίµακα του χάρτη για να δείχνει µια µικρότερη περιοχή µε περισσότερες λεπτοµέρειες (µεγέθυνση). OUT: Προσαρµόζει την κλίµακα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ. ΟΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΞΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GPSMAP 60CSx.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ. ΟΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΞΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GPSMAP 60CSx. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΞΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GPSMAP 60CSx. Χρησιµοποιήστε τον ηλεκτρονικό χάρτη του GPSMAP 60C(S)x µόνο

Διαβάστε περισσότερα

Το etrex είναι ένα GPS χειρός βάρους 150 γραµµαρίων που δέχεται σήµατα από 12 δορυφόρους. Όλα τα πλήκτρα βρίσκονται και στις δυο πλευρές της µονάδας έ

Το etrex είναι ένα GPS χειρός βάρους 150 γραµµαρίων που δέχεται σήµατα από 12 δορυφόρους. Όλα τα πλήκτρα βρίσκονται και στις δυο πλευρές της µονάδας έ etrex Εγχειρίδιο Χρήσης Το etrex είναι ένα GPS χειρός βάρους 150 γραµµαρίων που δέχεται σήµατα από 12 δορυφόρους. Όλα τα πλήκτρα βρίσκονται και στις δυο πλευρές της µονάδας έτσι ώστε να είναι εύκολος και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΙΝ OUT PAGE QUIT ENTER MARK MENU FIND POWER/BACKLIGHT ΒΕΛΑΚΙΑ

ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΙΝ OUT PAGE QUIT ENTER MARK MENU FIND POWER/BACKLIGHT ΒΕΛΑΚΙΑ 1 ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΙΝ: Προσαρµόζει την κλίµακα του χάρτη για να δείχνει µια µικρότερη περιοχή µε περισσότερες λεπτοµέρειες (µεγέθυνση). OUT: Προσαρµόζει την κλίµακα του χάρτη για να δείχνει µια µεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

GARMIN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GPS76, GPSMAP 76, GPSMAP 76S

GARMIN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GPS76, GPSMAP 76, GPSMAP 76S GARMIN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GPS76, GPSMAP 76, GPSMAP 76S Πλήκτρα IN - Κοντινή ανάλυση. Πατώντας το βλέπετε µία µικρότερη περιοχή του χάρτη µε περισσότερη λεπτοµέρεια, αυξάνει την κλίµακα. ΟUT - Μακρινή ανάλυση.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΘΟΜΕΤΡΑ/ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΨΑΡΙΩΝ FISHFINDER 90/140

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΘΟΜΕΤΡΑ/ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΨΑΡΙΩΝ FISHFINDER 90/140 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΘΟΜΕΤΡΑ/ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΨΑΡΙΩΝ FISHFINDER 90/140 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΒΥΘΟΜΕΤΡΟ Αισθητήριο Τα «µάτια» και τα «αυτιά» του βυθοµέτρου σας. Το αισθητήριο εκπέµπει ηχητικά κύµατα

Διαβάστε περισσότερα

1 Copyright 2005 Garmin Ltd. ή Θυγατρικές της Garmin International Inc. 1200 East 151 st Street, Olathe, Kansas 66062, USA Garmin (Europe) Ltd Liberty House, Hounsdown Business Park, Southampton, Hampshire,

Διαβάστε περισσότερα

GMI 10. εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης

GMI 10. εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης GMI 10 εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης Εισαγωγή Δείτε τον οδηγό Σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια και το προϊόν στη συσκευασία του προϊόντος, για προειδοποιήσεις που αφορούν το προϊόν και άλλες σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα

AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND

AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΩΝ Κεραία οθόνη ON/OFF Αλλαγή ταχύτητας συντονισµού Σίγαση Αύξηση έντασης φωνής Πλήκτρο FM ιαγραφή/επιστροφή Μείωση έντασης φωνής Εναλλακτική

Διαβάστε περισσότερα

EASYDRIVE. Σύντομος οδηγός. για να ξεκινήσετε την πλοήγηση αμέσως. Με χρήσιμα παραδείγματα & πρακτικές συμβουλές

EASYDRIVE. Σύντομος οδηγός. για να ξεκινήσετε την πλοήγηση αμέσως. Με χρήσιμα παραδείγματα & πρακτικές συμβουλές EASYDRIVE Σύντομος οδηγός για να ξεκινήσετε την πλοήγηση αμέσως Με χρήσιμα παραδείγματα & πρακτικές συμβουλές Περιλαμβάνει: την Οθόνη Πλοήγησης, την Οθόνη Επεξεργασίας Χάρτη, και την λειτουργικότητα Hardware

Διαβάστε περισσότερα

nüvi 2300 series εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης για χρήση με αυτά τα μοντέλα nüvi: 2300, 2310, 2340, 2350, 2360, 2370

nüvi 2300 series εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης για χρήση με αυτά τα μοντέλα nüvi: 2300, 2310, 2340, 2350, 2360, 2370 nüvi 2300 series εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης για χρήση με αυτά τα μοντέλα nüvi: 2300, 2310, 2340, 2350, 2360, 2370 Έναρξη χρήσης ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ανατρέξτε στον οδηγό Σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών Προϋποθέσεις συστήματος: Windows (XP, Vista, 7) με DirectX 9.x και τελευταίες ServicePack ή MacOS X 10.3.x (ή υψηλότερη), κάρτα γραφικών 3D με υποστήριξη OpenGL, ελάχ. 512 MB RAM, 1 GB διαθέσιμος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P 1. Χρήση Το AR280P λειτουργεί ως Ράδιο/ρολόι. Έχει λειτουργία FM ραδιόφωνου, λειτουργία προβολής της ώρας με προβολέα και περιλαμβάνει μία λάμπα. Εμφανίζει επίσης τη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

ILLUSION F1S FREE TO AIR

ILLUSION F1S FREE TO AIR ILLUSION F1S FREE TO AIR ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΕΚΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

GMI 20 Εγχειρίδιο κατόχου

GMI 20 Εγχειρίδιο κατόχου GMI 20 Εγχειρίδιο κατόχου Ιούνιος 2013 190-01609-47_0A Εκτυπώθηκε στην Ταϊβάν Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σύμφωνα με τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά GPSMAP 800/1000 Εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης

Σειρά GPSMAP 800/1000 Εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης Σειρά GPSMAP 800/1000 Εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης Ιανουάριος 2014 190-01658-67_0A Εκτυπώθηκε στην Ταϊβάν Παρουσίαση ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ανατρέξτε στον οδηγό Σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια και το προϊόν

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες. Περιγραφή λειτουργίας. ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες. Περιγραφή λειτουργίας. ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Σας συγχαίρουµε για την αγορά ενός RUWIDO τηλεχειριστηρίου γενικής χρήσης. Το νέο σας τηλεχειριστήριο αντικαθιστά το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Κρατήστε τα πράγματά σας ασφαλή. Findlapa.com. Lapa Μπαταρία CR1632 Αυτοκόλλητο Οδηγίες

Κρατήστε τα πράγματά σας ασφαλή. Findlapa.com. Lapa Μπαταρία CR1632 Αυτοκόλλητο Οδηγίες Κρατήστε τα πράγματά σας ασφαλή Findlapa.com Περιεχόμενα συσκευασίας: Lapa Μπαταρία CR1632 Αυτοκόλλητο Οδηγίες Τεχνικά χαρακτηριστικά: Bluetooth 4.0 υποστήριξη χαμηλής ενέργειας Εύρος μέχρι 60m με οπτική

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας το Oregon

Ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας το Oregon Εισαγωγή: Ο οδηγός χρήσης σας δίνει πληροφορίες σχετικά µε τις συσκευές - Oregon 200, Oregon 300, Oregon 400t, Oregon 400c, Oregon 400i. Συµβουλές και συντοµεύσεις: - Όση διάρκεια η συσκευή είναι ενεργοποιηµένη,

Διαβάστε περισσότερα

aquauno VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ VIDEO 2 8454 VIDEO 6 8456

aquauno VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ VIDEO 2 8454 VIDEO 6 8456 aquauno VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ VIDEO 2 8454 VIDEO 6 8456 AQUAUNO VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100 Σύντοµος οδηγός για να ξεκινήσετε αµέσως, να παρακολουθείτε ψηφιακή τηλεόραση Περιλαµβάνει: Σύνδεση µε την τηλεόραση, Εκκίνηση για πρώτη φορά & Αναζήτηση καναλιών,

Διαβάστε περισσότερα

CashConcepts CCE 112 NEO

CashConcepts CCE 112 NEO CashConcepts CCE 112 NEO Μπορείτε να κατεβάσετε το εγχειρίδιο δωρεάν και σε διάφορες γλώσσες από τη διεύθυνση www.cce.tm, από την καρτέλα FAQ. Περιγραφή Μπροστινή όψη 1 Γραμμή LED Πράσινη = Τα χαρτονομίσματα

Διαβάστε περισσότερα

Garmin (Europe) Ltd. Estate, Romsey, SO51 9DL, U.K. Tel. 913/397.8200 or. Tel. 44/0870.8501241 800/800.1020. Fax 44/0870.8501251 Fax 913/397.

Garmin (Europe) Ltd. Estate, Romsey, SO51 9DL, U.K. Tel. 913/397.8200 or. Tel. 44/0870.8501241 800/800.1020. Fax 44/0870.8501251 Fax 913/397. Copyright 2005 Garmin Ltd. (ή θυγατρικές της εταιρείες) Garmin International, Inc. Garmin (Europe) Ltd. 1200 East 151st Street, Unit 5, The Quadrangle, Abbey Park Olathe, Kansas 66062, Industrial U.S.A.

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι κατοχυρωµένο εµπορικό σήµα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT 1. Ασφάλεια 1.1 Χρήση Η συσκευή αυτή λειτουργεί ως φορητό Ράδιο/CD. Αναπαράγει μουσική (MP3) μέσω CD και USB. Μπορεί επίσης να αναπαράγει μουσική

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο κατόχου echo 100 και echo 150

Εγχειρίδιο κατόχου echo 100 και echo 150 Εγχειρίδιο κατόχου echo 100 και echo 150 2011 Garmin Ltd. ή θυγατρικές της Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, αντιγραφή, μετάδοση, διάδοση, ηλεκτρονική λήψη ή αποθήκευση αυτού

Διαβάστε περισσότερα

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού:

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού: Εισαγωγή: ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402 Το ρολόι είναι ιδανικό για ασφάλεια και κρυφή παρακολούθηση. Μια κάμερα και ένας αναγνώστης καρτών Micro SD (η κάρτα Micro SD δεν περιλαμβάνεται) για εγγραφή είναι κρυμμένα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Windows Vista... 9 92 Επιφάνεια εργασίας... 18 93 Γραμμή εργασιών... 31 94 Χειρισμός παραθύρων... 53 95 Το παράθυρο Υπολογιστής... 77 96 Το μενού Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Συγχαρητήρια! Από σήμερα συγκαταλέγεστε στους πολυάριθμους χρήστες των προϊόντων LEXIBOOK. Το dventure Watch W40 της Lexibook είναι ένα ψηφιακό προϊόν που παρέχει υψομετρητή, βαρόμετρο, δεδομένα

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι

Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι WL200 Εγχειρίδιο Χρήσης Όλα τα ονόματα εταιρειών και προϊόντων ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND

APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND 1. Ένδειξη συχνότητας/ ώρας 2. Ένδειξη μπάσου 3. Ένδειξη FM 4. Ένδειξη έντασης σήματος 5. Ένδειξη λειτουργίας για το ξυπνητήρι 6. Ένδειξη λειτουργίας αυτόματης

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Γρήγορη έναρξη Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Πλήκτρα και µέρη 9 ευτερεύουσα κάµερα 10 Πλήκτρο Έντασης/Ζουµ 11 Πλήκτρο πολυµέσων 12 ιακόπτης κλειδώµατος οθόνης και πλήκτρων

Διαβάστε περισσότερα

MLS Destinator Android για Vodafone Εγχειρίδιο Χρήσης

MLS Destinator Android για Vodafone Εγχειρίδιο Χρήσης MLS Destinator Android για Vodafone Εγχειρίδιο Χρήσης MLS Destinator για Android Vodafone Εγχειρίδιο Χρήσης v1.0 2 Περιεχόμενα 1 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MLS DESTINATOR... 4 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ MLS DESTINATOR...

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ruwido m_2 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Σας συγχαίρουµε για την αγορά ενός RUWIDO τηλεχειριστηρίου γενικής χρήσης. Το νέο σας τηλεχειριστήριο αντικαθιστά το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Internet 1. Ρυθµίσεις ικτύου Η MID διαθέτει ενσωµατωµένο Wi-Fi module. Κάντε κλικ στο, στο µενού ρυθµίσεων θα εµφανιστεί στο MID.

Internet 1. Ρυθµίσεις ικτύου Η MID διαθέτει ενσωµατωµένο Wi-Fi module. Κάντε κλικ στο, στο µενού ρυθµίσεων θα εµφανιστεί στο MID. 1 2 9 4 3 5 6 7 8 Internet 1. Ρυθµίσεις ικτύου Η MID διαθέτει ενσωµατωµένο Wi-Fi module. Κάντε κλικ στο, στο µενού ρυθµίσεων θα εµφανιστεί στο MID. 6.3 Επιλέξτε µια εικόνα. Κάντε κλικ στο "Wallpaper"

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ruwido s_2 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Σας συγχαίρουµε για την αγορά ενός RUWIDO τηλεχειριστηρίου γενικής χρήσης. Το νέο σας τηλεχειριστήριο αντικαθιστά το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο

Διαβάστε περισσότερα

MDL 840 / F 2. C/F MDL 840 1

MDL 840 / F 2. C/F MDL 840 1 ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ MDL 840 / F Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΜΟΝΑ Α) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΑ Α) A. Κουµπί ξυπνητηριού

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα

Διαβάστε περισσότερα

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GREEK Πώς να ξεκινήσετε Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το λογισμικό πλοήγησης, θα ξεκινήσει αυτόματα μια διαδικασία αρχικών ρυθμίσεων. Κάντε τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH Αχαρναί 20.7.09 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH Για τη σωστή λειτουργία του προγράμματος πρέπει να έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας το λογισμικό χαρτογράφησης

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά nüvi 2200. εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης. για χρήση με αυτά τα μοντέλα nüvi: 2200, 2240, 2250

Σειρά nüvi 2200. εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης. για χρήση με αυτά τα μοντέλα nüvi: 2200, 2240, 2250 Σειρά nüvi 2200 εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης για χρήση με αυτά τα μοντέλα nüvi: 2200, 2240, 2250 Έναρξη χρήσης ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ανατρέξτε στον οδηγό Σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια και το προϊόν

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλούμε διαβάστε και ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή.

Παρακαλούμε διαβάστε και ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε και ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Μην τοποθετείτε αντικείμενα με φλόγα, όπως αναμμένα κεριά κοντά στο προϊόν. Μην τοποθετείτε αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως. Username: Password:

Οδηγίες Χρήσεως. Username: Password: Οδηγίες Χρήσεως 1) Πρέπει οι κάρτες SΙΜ να δηλωθούν στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας με την ταυτότητα σας, ΚΑΙ να ενεργοποιηθούν κάνοντας μια κλήση. 2) 'Επειτα φορτώστε με χρόνο ομιλίας τη SIM του tracker

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004 Εγχειρίδιο Φοιτητή Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι η παροχή υποδομών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς

Διαβάστε περισσότερα

DVR-422. DVR 422 ver 1.1 www.tele.gr

DVR-422. DVR 422 ver 1.1 www.tele.gr Συσκευή καταγραφής εικόνας DVR-422 Οδηγίες χρήσης 1 Χειριστήρια και µέρη της συσκευής Ενδεικτικό φόρτισης Ενδεικτικό λειτουργίας Οθόνη Έναρξη λειτουργίας Ακροδέκτης τροφοδοσίας Κουµπί ΟΚ Κουµπί Μενού Μικρόφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής SciFY - Οκτώβριος 2016 Περιεχόμενα Εισαγωγή 3 Οδηγίες για τον εργοθεραπευτή / φροντιστή 4 Αρχική Οθόνη 4 Δημιουργία προφίλ 5 Ρυθμίσεις Επικοινωνίας 6 Ρυθμίσεις Ψυχαγωγίας 9 Ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Dcad 1.0

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Dcad 1.0 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Dcad 1.0 20130510 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εγκατάσταση προγράμματος DCAD 2 2. Ενεργοποίηση Registration 2 3. DCAD 3 3.1 Εισαγωγή σημείων 3 3.2 Εξαγωγή σημείων 5 3.3 Στοιχεία ιδιοκτησίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Χρησιμοποιείτε μόνο την τροφοδοσία ρεύματος που αναγράφεται στα τεχνικά στοιχεία. Μην αφήνετε το προϊόν να έρχεται σε επαφή με υγρά. Εάν η μπαταρία

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ UNIT-T UT371/372

ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ UNIT-T UT371/372 ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ UNIT-T UT371/372 Οδηγίες Χρήσης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Περιληπτικά 3 2. Τι θα βρείτε στη συσκευασία... 3 Πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια της συσκευής...3 Κανόνες για την ασφαλή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

Επίπεδο 3: καταχώρηση κάδων ανακύκλωσης με πλήρη ποσοτικά και ποιοτικά στοιχείων και οργανικοί κάδοι

Επίπεδο 3: καταχώρηση κάδων ανακύκλωσης με πλήρη ποσοτικά και ποιοτικά στοιχείων και οργανικοί κάδοι Σύντομη βοήθεια για την ειδική εφαρμογή HERRCO Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει μερικά βασικά στοιχεία για το χειρισμό των ειδικών λειτουργιών που αναπτύχθηκαν αποκλειστικά για την καταγραφή των κάδων ανακύκλωσης

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα.1/1 www.1999.gr

Σελίδα.1/1 www.1999.gr Σελίδα.1/1 LXT-4 WATCH GPS GSM TRACKER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κεφάλαιο 1 γενική εισαγωγή 1.1 Εμφάνιση 1.2 Λειτουργίες Ο κάθε επιλεγμένος αριθμός μπορεί να πάρει τις πληροφορίες θέσης άμεσα μέσω της ερώτησης SMS,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σελίδα 1 από 39 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Colorado.... 3 Ήλιος και Σελήνη... 20 Ξεκινώντας... 4 Κυνήγι και ψάρεµα... 20 Εγκαθιστώντας τις µπαταρίες... 4 Προγραµµατισµός πορείας... 20 Ενεργοποίώντας

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες. Περιγραφή λειτουργίας. ruwido m_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες. Περιγραφή λειτουργίας. ruwido m_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ruwido m_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Σας συγχαίρουµε για την αγορά ενός RUWIDO τηλεχειριστηρίου γενικής χρήσης. Το νέο σας τηλεχειριστήριο αντικαθιστά το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) Πρόγραμμα για τον Προγραμματισμό των Μηχανών D.P.S. S-800, Open Cash και S-710 μέσω Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB Εγκατάσταση ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Copyright Huawei Technologies Co., Ltd. 2011. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και η μετάδοση οποιουδήποτε τμήματος της παρούσας, σε οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω;

1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω; Ερωτήσεις 1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω; Απαντήσεις Υπάρχουν 3 κύριοι πιθανοί λόγοι για αυτό το πρόβλημα: κακή σύνδεση, ακατάλληλη θερμοκρασία, κατεστραμμένη μπαταρία ή τροφοδοτικό. Σε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για την εφαρµογή Spot4U

Οδηγίες χρήσης για την εφαρµογή Spot4U Οδηγίες χρήσης για την εφαρµογή Spot4U 1 Βασικές οδηγίες Λήψη Κατηγοριών Μετά την εγκατάσταση του Spot4U το πρώτο βήµα που θα πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να επιλέξει το Λήψη Κατηγοριών ώστε να ενηµερωθεί

Διαβάστε περισσότερα

4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας

4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας 4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας 4.1.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας από βάση δεδομένων Όταν εκκινήσουμε τον Discoverer εμφανίζεται στην οθόνη μας το παράθυρο διαλόγου του βοηθητικού προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Γενικές υποδείξεις. Περιγραφή. Πληροφορίες. Λειτουργία

Πίνακας περιεχομένων. Γενικές υποδείξεις. Περιγραφή. Πληροφορίες. Λειτουργία Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων...... EL 1 Γενικές υποδείξεις.......... EL 1 Παραλλαγές εκδόσεων / Πληροφορίες......... EL 1 Περιγραφή................ EL 1 Λειτουργία........... EL 1 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

2. Για να σβήσετε το MEGA STICK,

2. Για να σβήσετε το MEGA STICK, Tοποθέτηση Μπαταρίας 1. Αφαιρέστε το καπάκι του συνδετήρα USB. 2. Ανοίξτε το καπάκι της µπαταρίας. 3. Τοποθετήστε µια µπαταρία ΑΑΑ και βεβαιωθείτε ότι η µπαταρία έχει τοποθετηθεί στη σωστή θέση. 4. Κλείστε

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER

Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εάν δεν επιθυµείτε να χρησιµοποιείτε τις προσχεδιασµένες φόρµες εντύπων της Singular, η εργασία αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζετε φόρµες µε βάση τις οποίες επιθυµείτε

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή της συσκευής

Περιγραφή της συσκευής Περιγραφή της συσκευής 9 10 11 12 13 1 Καλώδιο ρεύματος 2 Τροφοδοσία χαρτιού 3 Δίσκος χαρτιού 4 Συγκρατητής χαρτιού 5 Πτερύγιο τροφοδοσίας 6 Πάνελ λειτουργίας 9 Κύλινδρος εκτύπωσης 11 Καπάκι σαρωτή 12

Διαβάστε περισσότερα

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 8493 98 AQUAUNO PRATICO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201

GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201 GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201 Διαχείριση αρχείων... 2 Πώς να μπω στα δεδομένα μου που είναι αποθηκευμένα στο microsd, στην κάρτα SD και τη συσκευή USB;... 2 Πώς να μετακινήσω το

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. IP004 Sweex Wireless Internet Phone

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Εισαγωγή Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το προϊόν Sweex Wireless Internet Phone. Αυτό το Τηλέφωνο Διαδικτύου σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε γρήγορα και εύκολα

Διαβάστε περισσότερα

C meitrack" Οδηγός Γρήγορης Χρήσης

C meitrack Οδηγός Γρήγορης Χρήσης C meitrack" Οδηγός Γρήγορης Χρήσης 1 Ευχαριστούμε για την αγορά αυτού του MT90. Αυτή η συσκευή θα σας προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας GPS εντοπισμού όπου βασίζεται σε εξαιρετική τεχνολογία και τα

Διαβάστε περισσότερα

DAGGER DG550 ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

DAGGER DG550 ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ DAGGER DG550 ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ DAGGER DG550 Τα περιεχόμενα αυτού του οδηγού ενδέχεται να διαφέρουν λίγο από την περιγραφή της συσκευής σας ανάλογα με την έκδοση λογισμικού και τον πάροχό σας. Γνωριμία με

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12.

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12. Α Τ Α Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Μοντέλα: L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12 Σ Υ Σ Τ Η Μ Τηλεχειριστήριο Εγχειρίδιο Χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη μονάδα κλιματισμού της INVENTOR. Για τη σωστή

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά Οδηγός χρήσης

ηµιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά Οδηγός χρήσης ηµιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Windows και Windows Vista είναι εµπορικά σήµατα ή σήµατα κατατεθέντα της

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρικό Λογισμικό

Οδοντιατρικό Λογισμικό Οδοντιατρικό Λογισμικό Με το παρόν εγχειρίδιο, θα μάθετε απλά και γρήγορα, τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής, ώστε να ξεκινήσετε άμεσα τη χρήση της, ενώ στην ενότητα για προχωρημένους χρήστες, θα ανακαλύψετε

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης

Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Energy Under Control

Energy Under Control ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Περιγραφή Το τηλεχειριστήριο ZEFIRO περιλαµβάνει: Τον ποµποδέκτη υπέρυθρης ακτινοβολίας. 4 κουµπιά ελέγχου λειτουργίας ενεργοποίησης/

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση για το προϊόν

Σημείωση για το προϊόν Έναρξη από εδώ Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ Ο ΗΓΟΥΣ - DTCO

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ Ο ΗΓΟΥΣ - DTCO ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ Ο ΗΓΟΥΣ - DTCO 1381 Rel.1.4 Οθόνη και Στοιχεία Λειτουργίας Οθόνη Πλήκτρα µενού Αιχµή κοπής χαρτιού Κουµπιά δραστηριοτήτων & εκτίναξης κάρτας οδηγού 1 Σχισµή κάρτας οδηγού

Διαβάστε περισσότερα

TomTom Εγχειρίδιο αναφοράς

TomTom Εγχειρίδιο αναφοράς TomTom Εγχειρίδιο αναφοράς Περιεχόμενα Ζώνες κινδύνου 3 Ζώνες κινδύνου στη Γαλλία... 3 Προειδοποιήσεις ζωνών κινδύνου... 3 Αλλαγή του τρόπου προειδοποίησης... 4 Κουμπί αναφορά... 4 Αναφορά νέας ζώνης κινδύνου

Διαβάστε περισσότερα

Επανάκληση Διεθνείς κλήσεις Επαφές Άνοιγμα Επαφών Προβολή επαφών Προσθήκη νέας επαφής Αναζήτηση επαφής...

Επανάκληση Διεθνείς κλήσεις Επαφές Άνοιγμα Επαφών Προβολή επαφών Προσθήκη νέας επαφής Αναζήτηση επαφής... Περιεχόμενα Ξεκινώντας... 6 Αφαίρεση πίσω καλύμματος... 6 Τοποθέτηση καρτών SIM... 7 Φόρτιση της μπαταρίας... 9 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης... 10 Ενεργοποίηση της συσκευής... 10 Απενεργοποίηση της συσκευής...

Διαβάστε περισσότερα

Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά Οδηγίες χρήσης

Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά Οδηγίες χρήσης Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά Οδηγίες χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

MLS Destinator. Εγχειρίδιο Χρήσης. MLS Destinator Mobile Phone Edition

MLS Destinator. Εγχειρίδιο Χρήσης. MLS Destinator Mobile Phone Edition MLS Destinator Εγχειρίδιο Χρήσης MLS Destinator Mobile Phone Edition 1 2 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Περιεχόμενα 01. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 05 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MLS DESTINATOR 05 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ MLS DESTINATOR 06 ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR.

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Έναρξη χρήσης Υποστήριξη Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Αφού εγκαταστήσετε τη συσκευή σας, εντοπίστε τον σειριακό αριθμό στην ετικέτα του προϊόντος και χρησιμοποιήστε τον για να δηλώσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΟ FM ΡΑΔΙΟ-CD PLAYER ΜΕ USB MP3 SCD-38 USB

ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΟ FM ΡΑΔΙΟ-CD PLAYER ΜΕ USB MP3 SCD-38 USB ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΟ FM ΡΑΔΙΟ-CD PLAYER ΜΕ USB MP3 SCD-38 USB Οδηγίες Χρήσης Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα www.lenco.com Προσοχή! Σημαντικές Πληροφορίες Ασφαλείας ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΟΡΑΤΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

MICRO SET / CD / MP3 / USB / AUX AMC306

MICRO SET / CD / MP3 / USB / AUX AMC306 MICRO SET / CD / MP3 / USB / AUX AMC306 1. Χρήση Το mini ηχοσύστημα αναπαράγει μουσική από CD και USB. Η μουσική μπορεί επίσης να αναπαραχθεί μέσω της θύρας LINE-IN. Η λειτουργία FM σας επιτρέπει να ακούτε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. Χαρακτηριστικά προϊόντος. Φόρτιση: Οδηγίες Λειτουργίας. Εναλλαγή λειτουργιών. Κουμπιά Λειτουργιών

Εγχειρίδιο Χρήσης. Χαρακτηριστικά προϊόντος. Φόρτιση: Οδηγίες Λειτουργίας. Εναλλαγή λειτουργιών. Κουμπιά Λειτουργιών Εγχειρίδιο Χρήσης Χαρακτηριστικά προϊόντος Με / Χωρίς έξοδο βίντεο HDMI 2,4 ίντσες LTPS TFT LCD οθόνη 4 μέρη του κυρίως φακού. Το εύρος εστίασης είναι 12 εκ. εώς άπειρο Φακοί HD ευρείας γωνίας 4x ψηφιακό

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεχειριστήριο μέσων HP (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης

Τηλεχειριστήριο μέσων HP (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης Τηλεχειριστήριο μέσων HP (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Windows και Windows Vista είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC13 1. Πρόλογος Οι ψηφιακοί διαφορικοί θερµοστάτες ηλιακών της SELTRON λειτουργούν µε µικροεπεξεργαστή, διαθέτουν απόλυτη ακρίβεια

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική έκδoση. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Κατάλογος ορολογίας. GA310 Vibration Steering Wheel RS-100

Ελληνική έκδoση. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Κατάλογος ορολογίας. GA310 Vibration Steering Wheel RS-100 GA310 Vibration Steering Wheel RS-100 Παρακαλούμε σημειώστε! Μην εκθέτετε τον Vibration Steering Wheel RS-100 σε ακραίες θερμοκρασίες. Μην τοποθετείτε τη συσκευή σε άμεση επαφή με το φως του ηλίου ή σε

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Photo Album Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Photo Album Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail & web

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV Ένδειξη καταγραφής Οθόνη LCD Πλήκτρο μενού Ένδειξη μνήμης που απομένει Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης Πλήκτρο REW/FF Πλήκτρο Rec/Stop Ενσωματωμένο μικρόφωνο Είσοδος μικροφώνου Έξοδος ακουστικού

Διαβάστε περισσότερα

Αρµόζουσα χρήση. Προστασία περιβάλλοντος

Αρµόζουσα χρήση. Προστασία περιβάλλοντος 3 Αγαπητέ πελάτη, Πριν από την πρώτη χρήση της συσκευής διαβάστε τις οδηγίες λειτουργίας και ενεργήστε βάσει αυτών. Φυλάξτε τις παρούσες οδηγίες λειτουργίας για µελλοντική χρήση ή για τον επόµενο κάτοχο

Διαβάστε περισσότερα

Olive_QS_SL.book Page 1 Wednesday, September 25, :10 PM Γρήγορη έναρξη

Olive_QS_SL.book Page 1 Wednesday, September 25, :10 PM Γρήγορη έναρξη Γρήγορη έναρξη ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι λειτουργίες μπορεί να διαφέρουν ανά μοντέλο και ανά χώρα/περιοχή. Εγκατάσταση του tablet 1 2 3 Αφού φορτίσετε την μπαταρία, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας για 5

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα