Παύλος Μεϊ άρης Ελπίδος 34 (ΒΑΟ) Συκιές, Θεσσαλονίκη τηλ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Παύλος Μεϊ άρης Ελπίδος 34 (ΒΑΟ) Συκιές, Θεσσαλονίκη τηλ 2310 634513 6977383873 www.meimaris.com e-mail info@meimaris.com"

Transcript

1 ΟΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΞΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GPSMAP 60CSx. ΠΡΟΣΟΧΗ! Χρησιµοποιήστε τον ηλεκτρονικό χάρτη του GPSMAP 60C(S)x µόνο ως βοήθηµα, και όχι ως αντικατάσταση, των επίσηµων χαρτών του κράτους. Οι επίσηµοι χάρτες και οι αγγελίες προς ναυτιλλοµένους περιέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για µια ασφαλή ναυσιπλοΐα. Έκδοση εγχειριδίου: Rev. B

2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ Η συσκευή σας λειτουργεί µε δύο µπαταρίες ΑΑ (δεν συµπεριλαµβάνονται στη συσκευασία), οι οποίες µπαίνουν στο πίσω µέρος (βλ. εικόνα). Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε αλκαλικές µπαταρίες ή νικελίου. Για να τις εγκαταστήσετε: 1. βγάλτε το κάλυµµα γυρνώντας το «δαχτυλίδι» αντίστροφα από τη φόρα του ρολογιού. 2. τοποθετήστε τις µπαταρίες, προσέχοντας την πολικότητά τους (+ -). 3. τοποθετήστε ξανά το κάλυµµα και γυρίστε το «δαχτυλίδι» προς τη φόρα του ρολογιού.

3 Αφαιρέστε τις µπαταρίες από τη συσκευή εάν δεν πρόκειται να τη χρησιµοποιήσετε για αρκετούς µήνες. Τα αποθηκευµένα δεδοµένα δεν θα χαθούν. Για να εγκαταστήσετε το κορδόνι: 1. Περάστε τη θηλιά του κορδονιού όπως βλέπετε στην εικόνα. 2. Περάστε το κορδόνι µέσα από τη θηλιά και τραβήξτε γερά. ΠΡΟΣΟΧΗ! Χρησιµοποιήστε τον ηλεκτρονικό χάρτη του GPSMAP 60C(S)x µόνο ως βοήθηµα, και όχι ως αντικατάσταση, των επίσηµων χαρτών του κράτους. Οι επίσηµοι χάρτες και οι αγγελίες προς ναυτιλλοµένους περιέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για µια ασφαλή ναυσιπλοΐα. Κρατήστε τον σειριακό αριθµό της συσκευής σας Σηµειώστε το serial number (σειριακός αριθµός) για την περίπτωση που το GPSMAP 60C(S)x σας, χαθεί, κλαπεί ή χρειάζεται επισκευή. Serial Number: Επικοινωνήστε µε την Garmin Αν συναντήσετε κάποια δυσκολία χρησιµοποιώντας τη συσκευή, ή αν έχετε κάποιες ερωτήσεις: στις ΗΠΑ επικοινωνήστε µε την Garmin (τηλ: 913/ ή 800/ ) και στην Ευρώπη, µε τη Garmin (Europe) Ltd. στο τηλ. 44/

4 ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ POWER/BACKLIGHT: Ανοίγει και κλείνει το µηχάνηµα. Προσαρµόζει το φωτισµό και την αντίθεση της οθόνης. ΒΕΛΑΚΙΑ: Επιλέγει κάποια ρύθµιση και εισάγει δεδοµένα. Ελέγχει την κίνηση του δείκτη πάνω στον χάρτη. ΙΝ: είχνει µια µικρότερη περιοχή µε περισσότερες λεπτοµέρειες (µεγέθυνση). OUT: είχνει µια µεγάλη περιοχή µε λιγότερες λεπτοµέρειες (σµίκρυνση). FIND: Γρήγορη πρόσβαση και ψάξιµο στα αποθηκευµένα σηµάδια και τα κοντινά σηµεία ενδιαφέροντος. Κρατήστε πατηµένο για τη λειτουργία Άνθρωπος στη θάλασσα (MOB). MARK: Σηµαδεύει το στίγµα στο σηµείο που βρίσκεστε. PAGE/COMPASS: Επιλέγει τα µενού µε τη σειρά και επιστρέφει στην αρχική οθόνη. Κρατήστε πατηµένο για να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πυξίδα. MENU: Εµφανίζει τις διαθέσιµες επιλογές στην οθόνη που βλέπετε κάθε φορά. Πατήστε δύο φορές για να σας εµφανίσει το βασικό µενού. ENTER: Επιλέγει τη ρύθµιση που θέλετε. Ξεκινάει την εισαγωγή δεδοµένων. QUIT: Επιστρέφει στην προηγούµενη σελίδα (όταν βρίσκεστε σε υπο-µενού) και ακυρώνει την εισαγωγή δεδοµένων που δεν θέλετε. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Για να ανοίξετε τη συσκευή, πατήστε για λίγα δευτερόλεπτα το πλήκτρο POWER και ξανά το ίδιο για να την κλείσετε. Με το ίδιο πλήκτρο, µπορείτε να προσαρµόσετε τον φωτισµό της οθόνης, πατώντας και αφήνοντάς το πολύ γρήγορα. Με τα βελάκια αυξήστε ή ελαττώστε τη φωτεινότητα στα επιθυµητά σηµεία. Για να βρει σήµα GPS από δορυφόρους, η συσκευή σας πρέπει να έχει ανεµπόδιστη επαφή µε τον ουρανό. Αρχικά, εµφανίζεται η σελίδα των δορυφόρων, µε το µήνυµα ότι ψάχνει να εντοπίσει δορυφόρους. Όταν έχει «κλειδώσει» τουλάχιστον 3 δορυφόρους, εµφανίζει τις γεωγραφικές συντεταγµένες της θέσης σας καθώς και την ακρίβεια του στίγµατος.

5 Οι µπάρες στο κάτω µέρος της σελίδας δείχνουν τους «κλειδωµένους» δορυφόρους. Στο κέντρο, ο κύκλος δείχνει µια εικόνα του ουρανού καθώς και τη θέση των δορυφόρων µέσα στην εικόνα αυτή. Ο εξωτερικός κύκλος είναι ο ορίζοντας και ο εσωτερικός αναπαριστά έναν νοητό δίσκο 45 µοίρες από τον ορίζοντα. ΜΕΤΑΦΟΡΑ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ MICROSD Η συσκευή σας είναι εφοδιασµένη µε µία κενή κάρτα MicroSD 64ΜΒ, η οποία βρίσκεται σε ειδική θήκη κάτω από τις µπαταρίες στο πίσω µέρος της συσκευής. Σε αυτήν την κάρτα, µπορείτε να αποθηκεύσετε αναλυτικούς οδικούς ή ναυτικούς χάρτες. Συνιστάται να χρησιµοποιήσετε τη σύνδεση USB για ταχύτερη µεταφορά δεδοµένων. Συνδέστε τη συσκευή σας µε τον υπολογιστή σας και ακολουθήστε τις οδηγίες που συνοδεύουν το CD των χαρτών, προκειµένου να τους µεταφέρετε στην κενή κάρτα. ΠΩΣ ΝΑ ΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ (WAYPOINT) Για να δηµιουργήσετε σηµείο στη θέση που βρίσκεστε, ακολουθήστε τα παρακάτω αναλυτικά βήµατα: 1. Πατήστε το Mark µέχρι να εµφανιστεί το παράθυρο «SHMEIOSE SHMEIO». Μπορείτε να αφήσετε την ονοµασία που εµφανίζει αυτόµατα ή να την αλλάξετε. 2. Χρησιµοποιήστε τα βελάκια για να επιλέξετε το πεδίο ονοµασίας και πατήστε Enter. 3. Πατήστε το αριστερό βελάκι για να σβήσει την υπάρχουσα ονοµασία. 4. Πατήστε το πάνω ή το κάτω βελάκι µέχρι να εµφανιστεί το γράµµα που θέλετε και µετά πατήστε το δεξί βελάκι για να πά-

6 τε στο επόµενο γράµµα και έτσι να σχηµατίσετε την ονοµασία που θέλετε. Πατήστε Enter για να δεχτεί το όνοµα που βάλατε. 5. Επιλέξτε το εικονίδιο που βρίσκεται αριστερά από το όνοµα και πατήστε Enter για να σας εµφανίσει τη σελίδα µε τα σύµβολα για τα σηµάδια. Χρησιµοποιήστε τα βελάκια για να επιλέξετε το σύµβολο που θέλετε και πατήστε Enter για επιβεβαίωση. 6. Επιλέξτε το ΟΚ κάτω κάτω στο παράθυρο και πατήστε Enter για να αποθηκευτεί το σηµάδι. 7. Μπορείτε να αλλάξετε το όνοµα, το σύµβολο, τις συντεταγµένες, κτλ για ένα σηµάδι ή και να το διαγράψετε (επιλέξτε το σηµάδι στη λίστα µε τα σηµάδια και πατήστε Enter). Μπορείτε επίσης να δηµιουργήσετε ένα σηµάδι σε υπάρχον στο χάρτη σηµείο ενδιαφέροντος. Πατήστε Enter και, στο παράθυρο που εµφανίζεται, πατήστε SOSE και Enter. Ακολουθήστε τα υπόλοιπα βήµατα, όπως παραπάνω. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο µε το βελάκι στο χάρτη µετακινήστε το µε τον κέρσορα στο σηµείο που επιθυµείτε. Πατήστε γρήγορα το πλήκτρο ENTER για να εµφανιστεί η σελίδα των σηµείων. Στο σχετικό µενού επιλέξτε αποθήκευση και πατήστε πάλι ENTER. Εµφανίζεται µήνυµα αν θέλετε να αποθηκεύσει σηµείο χρήστη, επιλέξτε Ναι και πατήστε ENTER. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο ορίζοντας τις συντεταγµένες του, πατήστε το Enter µ έχρι να εµφανιστεί το παράθυρο «SHMEIOSE SHMEIO» και στη σελίδα του σηµείου, επιλέξτε το πεδίο Τοποθεσίας. Με το Enter ανοίξτε το πληκτρολόγιο και µε τα βελάκια καθορίστε τις συντεταγµένες που θέλετε. Επιλέξτε το ΟΚ και πατήστε Enter για αποθήκευση του σηµείου.

7 Για να µετακινήσετε ένα σηµείο στη Σελίδα χάρτη, στο µενού BRES, επιλέξτε το εικονίδιο των σηµείων, πατήστε Enter και, όταν ανοίξει η σελίδα τους, επιλέξτε το σηµείο που θέλετε και µετά το εικονίδιο του Χάρτη και πατήστε πάλι Enter για να δείτε το σηµείο στον χάρτη. Πατήστε πάλι Enter για να θέσετε ένα σηµάδι στη θέση όπου θα πάει το σηµείο που έχετε επιλέξει. Μετακινήστε το σηµείο µε τα βελάκια και πατήστε Enter. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο χρησιµοποιώντας τη λειτουργία ΜΟΒ (Άνθρωπος στη θάλασσα) πατήστε το πλήκτρο FIND µετά ΝΑΙ και ENTER. Για να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε ένα σηµείο χρησιµοποιήστε το µενού BPES (βλ. παρακάτω) για να το εντοπίσετε και να κάνετε τις επιθυµητές αλλαγές. Σηµεία προσέγγισης Στη σελίδα Σηµείων Προσέγγισης µπορείτε να ορίσετε έναν κύκλο µε αλάρµ γύρω από ένα αποθηκευµένο σηµείο. 1. Από το Βασικό Μενού, πατήστε ΕΝΤΕR στο εικονίδιο της Εγγύτητας. 2. Όταν ανοίξει η σελίδα µε τα σηµεία προσέγγισης, επιλέξτε µια κενή σειρά και πατήστε Enter για να ανοίξει το µενού ΒRES. 3. Επιλέξτε ένα σηµείο και πατήστε Enter 4. Με επιλεγµένο το εικονίδιο Χρήση, πατήστε Enter για να προστεθεί το σηµείο στη λίστα των σηµείων προσέγγισης. 5. Με τα βελάκια µπορείτε να ορίσετε την ακτίνα του κύκλου αλάρµ (αν θέλετε αυτή να είναι διαφορετική από την προεπιλεγµένη του 1 µιλίου).

8 ΜΕΝΟΥ BPES Το µενού ΒΡΕΣ (BPES) σας βοηθάει να ψάξετε για αποθηκευµένα σηµεία, πόλεις, εξόδους κτλ που περιλαµβάνονται στο βασικό χάρτη που περιέχει το GPSMap. Αν έχετε προσθέσει οδικό ή ναυτικό χάρτη, θα µπορείτε επιπλέον να ψάξετε, αντίστοιχα, σηµεία ενδιαφέροντος, διευθύνσεις, ναυάγια, ξέρες, κτλ. Μπορείτε να ψάξετε για µια τοποθεσία µε το όνοµά της (BPES BASEI ONOMATOS) ή µε κριτήριο να είναι το πλησιέστερο σηµείο στη θέση σας (BRES KONTINOTERO) ή και αλλάζοντας τη θέση αναφοράς ( ALLAGI ANAFORAS). Οι επιλογές αυτές βρίσκονται σε υπο-µενού, αν πατήσετε το Menu όταν είστε ήδη σε υπο-µενού του BPES. Μπορείτε επίσης να ψάξετε µια τοποθεσία χρησιµοποιώντας το αρχείο των σηµείων που βρήκατε πρόσφατα (PROSFATES EYPESEIS). Πατώντας Enter όταν επιλέξετε ένα σηµείο που έχετε βρει, θα σας εµφανίσει πληροφορίες γι αυτό το σηµείο. Αν το σηµείο είναι αποθηκευµένο, έχετε τρεις επιλογές: SBHSE, XARTH, PHGAINE. Αν δεν είναι αποθηκευµένο, έχετε τις επιλογές: SOSE, XARTH, PHGAINE. Πατώντας Menu στη σελίδα πληροφοριών, µπορείτε να βρείτε κοντινά σηµεία, να αλλάξετε το σηµείο αναφοράς, να προσθέσετε το σηµείο σε πορεία, κτλ.

9 Για να βρείτε µια διεύθυνση, τονίστε το αντίστοιχο εικονίδιο και πατήστε Enter. Επιλέξτε την πόλη, το όνοµα και τον αριθµό της οδού και πατήστε Enter. Εµφανίζεται µια λίστα µε τα ονόµατα που βρέθηκαν. Επιλέξτε αυτό που θέλετε και πατήστε Enter. Με τον ίδιο τρόπο, θα βρείτε µια διασταύρωση. Τονίστε το αντίστοιχο εικονίδιο και πατήστε Enter. Αν δεν έχει ήδη βρει την περιοχή/πόλη µέσω του GPS, δώστε την πόλη και τα ονόµατα της πρώτης και της δεύτερης οδού (µε τα βελάκια πάνω/κάτω). Επιλέξτε τη διασταύρωση που θέλετε και πατήστε Enter για να εµφανίσει περισσότερες πληροφορίες. Οµοίως, τέλος, µπορείτε να βρείτε ένα σηµείο ενδιαφέροντος, επιλέγοντας το αντίστοιχο εικονίδιο από το µενού BRES. Είτε επιλέγετε κατευθείαν το σηµείο ενδιαφέροντος που θέλετε από τη λίστα που εµφανίζεται είτε πατάτε MENU για να περιορίσετε τα αποτελέσµατα της έρευνάς σας (βάσει ονόµατος ή απόστασης/εγγύτητας). Επιπλέον έχετε διάφορες επιλογές όταν βρίσκεστε στη σελίδα πληροφοριών κάθε στοιχείου/εικονιδίου του µενού BRES. Στη σελίδα αυτή, πατήστε MENU και χρησιµοποιήστε τα βελάκια πάνω/κάτω και το Enter για τις επιλογές σας. Οι πληροφορίες που βλέπετε στη σελίδα του µενού είναι οι εξής: MESH THESI: ορίζει την ακριβή θέση του σηµείου που βρίσκεστε. DEIKSE SIMEIO: δηµιουργεί σηµείο εισάγοντας τις συντεταγµένες του BPES KONTINO: σας επαναφέρει στην αρχική σελίδα του µενού BPESγια να ψάξετε ALLAGH ANAFORAS: µε το βελάκι δείξτε στον χάρτη το νέο σηµείο αναφοράς THESE EGGYTHTA: ορίστε ένα αλάρµ που θα σας ενηµερώσει ότι πλησιάζετε PROSTΗESE SE POREIA: εισάγετε το σηµείο σε µια υπάρχουσα ή νέα πορεία DES HLIO & SELHNH: δείχνει τους πίνακες ήλιου και σελήνης DES KYNHGI & PSAREMA: δείχνει τους αντίστοιχους πίνακες για την περιοχή EPANATO/SH EDW: δείχνει τον χάρτη.

10 Πώς ψάχνετε για ένα σηµείο: Τα σηµεία που αποθηκεύετε στη συσκευή σας κατάγραφονται σε µια λίστα µε αλφαβητική/ αριθµητική σειρά απ όπου µπορείτε να τα επιλέξετε σαν προορισµούς ή να τα προσθέσετε σε πορείες. Για να εντοπίσετε ένα σηµείο: 1. Πατήστε το πλήκτρο FIND. 2. Σκιαγραφήστε το εικονίδιο των σηµείων και πατήστε ENTER. 3. Με τον κέρσορα εντοπίστε το σηµείο που θέλετε. Αν η λίστα είναι µεγάλη πατήστε το Menu και διαλέξτε ανάµεσα στα BRES BASEI ONOMAΤOS, EPILOGH SYMBOLOY, ALLAGH ANAFORAS και SBHSE. 4. Μόλις βρείτε το σηµείο που θέλετε πατώντας το ENTER βλέπετε τις λεπτοµέρειες. Πώς ψάχνετε ένα Geocache: Τα Geocache είναι σηµεία µε ειδικό σύµβολο για να ξεχωρίζουν από το υπόλοιπα στη λίστα. Για να εντοπίσετε ένα Geocache πατήστε το FIND επιλέξτε Geocache και ακολουθήστε τη διαδικασία που αναφέρθηκε και προηγουµένως. Περισσότερες πληροφορίες για τα Geocache µπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Garmin:

11 Πώς ψάχνετε µια πόλη: Για να αναζητήσετε µια πόλη θα πρέπει αυτή να είναι διαθέσιµη στο χάρτη που έχετε φορτώσει. Πατήστε το πλήκτρο FIND επιλέξτε πόλεις και µετά ENTER. Η αναζήτηση γίνεται µε βάση την πλησιέστερη πόλη από το σηµείο που βρίσκεστε, µε βάση το όνοµα ή αλλάζοντας το σηµείο αναφοράς. Με τον ίδιο τρόπο µπορείτε να αναζητήσετε εξόδους, διασταυρώσεις και διευθύνσεις ή άλλα σηµεία ενδιαφέροντος. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΧΝΗ Χάρη σ αυτή τη δυνατότητα, µπορείτε να δηµιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό ίχνος της πορείας σας πάνω στον χάρτη. Στο αρχείο των ιχνών, αποθηκεύονται λεπτοµέρειες, όπως σηµεία από τα οποία περνάτε, και δεδοµένα για τον χρόνο, τη θέση σας, το υψόµετρο κτλ. Για να δηµιουργήσετε ένα αρχείο ιχνών, από το Βασικό Μενού, µε τα βελάκια επιλέξτε το εικονίδιο IXNH. Πατήστε Enter για την εµφάνιση του αρχείου των ιχνών. Στη σελίδα αυτή, µπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία του αρχείου. Κάτω από την επιλογή On/Off, εµφανίζεται το ποσοστό του αρχείου που έχει χρησιµοποιηθεί. Από κάτω, υπάρχουν 4 πλήκτρα: - RYTHMISH = µπορείτε να κάνετε ειδικές ρυθµίσεις: εγγραφή πάνω από τα αποθηκευµένα ίχνη όταν το αρχείο γεµίσει, να επιλέξετε µέθοδο εγγραφής (µετά από µια συγκεκριµένη απόσταση ή µετά από συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα), να ορίσετε αν θέλετε και διάλειµµα (κάθε πότε θέλετε να αποθηκεύεται ένα σηµείο στο ίχνος σας, βάσει απόστασης ή χρόνου), καθώς και να καθορίσετε το χρώµα της γραµµής του ίχνους στον χάρτη - SVISE = διαγραφή όλου του αρχείου ιχνών - SOSE = αποθήκευση ίχνους ή κοµµατιού του: σας ρωτάει αν θέλετε να αποθηκεύσετε ολόκληρο το ίχνος, αν επιλέξετε ΝΑΙ εµφανίζεται µια σελίδα για την αποθήκευση των στοιχείων του ίχνους. Αν πατήσετε ΟΧΙ, µπορείτε να επιλέξετε κατευθείαν στον χάρτη το κοµµάτι του ίχνους που θέλετε να αποθηκεύσετε, µε τα βελάκια και το πλήκτρο Enter. - TracBack = πατώντας το, σας καθοδηγεί προς την αρχή του ίχνους σας, δηλ. το σηµείο από το οποίο ξεκινήσατε ή ένα σηµείο πιο µετά. Στη σελίδα που ανοίγει, σας ζητάει να επιλέξετε µε τα βελάκια το σηµείο προς το οποίο θέλετε να γυρίσετε πίσω. Για να σταµατήσει η πλοήγηση προς τα πίσω, πατήστε το πλήκτρο MENU και επιλέξτε Stamata ploigisi.

12 Για να κάνετε εµβαδοµέτρηση, από τη σελίδα του Αρχείου Ιχνών, πατήστε MENU για να ανοίξει παράθυρο µε τις διαθέσιµες επιλογές. Τονίστε την επιλογή του Υπολογισµού Περιοχής και πατήστε ENTER. Πατήστε πάλι ENTER για να ξεκινήσει η µέτρηση της περιοχής, τα όρια της οποίας διαγράφονται όσο κινείστε. Όταν τελειώσετε µε τον καθορισµό της περιοχής, πατήστε ENTER µία φορά για να δείτε το εµβαδόν της περιοχής αυτής και ακόµη µία φορά για να αποθηκεύσει το ίχνος. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο σε αποθηκευµένο ίχνος, ενώ βλέπετε το ίχνος στη σελίδα του χάρτη. Με τα βελάκια µετακινήστε τον δείκτη στο σηµείο του ίχνους που θέλετε να µαρκάρετε και πατήστε και κρατήστε πατηµένο το Enter. Ρυθµίστε όπως θέλετε τις πληροφορίες του σηµείου και πατήστε Enter στο ΟΚ για το αποθηκεύσετε. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ Το GPSMAP 60C(S)x σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε 50 πορείες των 250 σηµείων καθεµία. Κάθε πορεία µπορεί να δηµιουργηθεί και να τροποποιηθεί από τη σελίδα POREIES και σε κάθε πορεία µπορείτε να προσθέσετε σηµεία από το µενού ΒRES. Για να δηµιουργήσετε µια πορεία, από το Βασικό µενού πατήστε POREIES και µετά την επιλογή NEA (µε τα βελάκια). Επιλέξτε έπειτα µια κενή σειρά στη λίστα των πορειών και πατήστε Enter για να ανοίξει το µενού ΒRES. Από τα αποθηκευµένα σας σηµεία ή τα σηµεία ενδιαφέροντος, επιλέξτε αυτό που θέλετε να είναι η αρχή της πορείας και πατήστε Enter. Μπορείτε µε τον ίδιο τρόπο να προσθέσετε κι άλλα σηµεία στην πορεία σας και όταν τελειώσετε, πατήστε Quit για να αποθηκεύσει την πορεία ή πατήστε Navigate κ α ι Enter για να κάνετε πλοήγηση πάνω στη συγκεκριµένη πορεία.

13 Για να πάτε σε κάποιον προορισµό, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Ένας τρόπος είναι, από τη σελίδα πληροφοριών ενός σηµείου, να επιλέξετε GoTo. Ένας άλλος τρόπος είναι να πατήστε το Ploigisi στη σελίδα µιας πορείας. Όταν κάνετε ήδη πλοήγηση σε µια πορεία, για να δείτε τις επόµενες στροφές µπροστά σας, στη σελίδα ενεργής πορείας, επιλέξτε την αµέσως επόµενη στροφή (στο πάνω µέρος της σελίδας) και πατήστε Enter. Με τα βελάκια θα δείτε και τις επόµενες στροφές. Για να σταµατήσετε την πλοήγηση 1. Επιλέξτε Stamat ploigisi από τη σελίδα χάρτη ή πυξίδας 2. Πατήστε Enter. Για να διαγράψετε µια πορεία 1. Από τη σελίδα Αποθηκευµένων πορειών, πατήστε Menu 2. Επιλέξτε Svise oles tis Poreies ή Svise (για 1 πορεία µόνο) 3. Στο µήνυµα που εµφανίζεται, πατήστε Nai 4. Πατήστε Enter. Για να διαγράψετε όλα τα σηµεία µιας πορείας 1. Από τη σελίδα λεπτοµερειών της πορείας, πατήστε Menu 2. Επιλέξτε Svise Ola. Μπορείτε ακόµη να αντιστρέψετε µια πορεία (να πάτε από το τέλος της στην αρχή της), να την αντιγράψετε µε το ίδιο όνοµα ή να επαναφέρετε τις προεπιλεγµένες ρυθµίσεις.

14 ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΕΛΙ ΕΣ Πατήστε PAGE για να πάτε από τη µία σελίδα στην άλλη. Πατήστε Menu για τις επιλογές της σελίδας που θέλετε. ΣΕΛΙ Α ΟΡΥΦΟΡΟΥ Στη σελίδα αυτή βλέπετε την κατάσταση του δέκτη του GPS, τις θέσεις των δορυφόρων που έχει «κλειδώσει», την ισχύ του σήµατος και την τρέχουσα θέση του δέκτη GPS όταν λαµβάνει σήµα από τρεις τουλάχιστον δορυφόρους. Με το MENOY µπορείτε να ανοίξετε τη σελίδα των επιλογών των δορυφόρων. Σας επιτρέπει: - Να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το GPS - Να ορίσετε αν οι δορυφόροι θα εµφανίζονται προς Βορρά ή Προς Κατεύθυνση - Να επιλέξετε αν θέλετε όλοι οι δορυφόροι να εµφανίζονται µε ένα χρώµα ή περισσότερα - Να αλλάξετε γεωγραφική θέση (αν έχετε µετακινηθεί περισσότερο από 1 χλµ από την προηγούµενη θέση σας) - Να εµφανίσει το υψόµετρο του δέκτη GPS

15 ΣΕΛΙ Α ΧΑΡΤΗ Η σελίδα αυτή εµφανίζει τον ψηφιακό χάρτη και τις πληροφορίες πλοήγησης που θέλετε. Βλέπετε την περιοχή γύρω σας αλλά µε τον κέρσορα µπορείτε να µετακινηθείτε και να έχετε µια γενικότερη εικόνα του χάρτη και της διαδροµής σας. Επιπλέον µπορείτε να επιλέξτε αν θα βλέπετε στην κορυφή της οθόνης σας τον πραγµατικό βορρά ή την κατεύθυνσή σας. Σχετικά µε την οθόνη επιλέξτε την νυχτερινή λειτουργία για να βλέπετε καλύτερα όταν δεν υπάρχει αρκετός φωτισµός (το µηχάνηµα µεταβάλλει αυτόµατα το φωτισµό ανάλογα µε την ανατολή και δύση του ήλιου). Στο χάρτη βλέπετε ακόµα γεωγραφικές λεπτοµέρειες όπως ποτάµια, λίµνες, δρόµους και πόλεις. Πώς χρησιµοποιείτε τη σελίδα του χάρτη Με τα πλήκτρα IN και Out βλέπετε περισσότερες ή λιγότερες λεπτοµέρειες αντίστοιχα. Στην κάτω αριστερή µεριά της οθόνης βλέπετε την κλίµακα στις µονάδες που έχετε επιλέξει. Το σκάφος/αυτοκίνητό σας εµφανίζεται σαν ένα τριγωνάκι στον χάρτη. Γύρω από αυτό βλέπετε ένα κυκλάκι. Όσο πιο µικρός είναι ο κύκλος τόσο πιο ακριβής είναι η θέση σας. Χρησιµοποιώντας το βέλος µετακινηθείτε για να δείτε περιοχές του χάρτη που δεν φαίνονται από την τρέχουσα θέση σας και επιλέξτε αντικείµενα από τον χάρτη. Από το µενού της σελίδας αυτής µπορείτε: - να σταµατήσετε την πλοήγηση (STOP PLOHGHSHS) - να ξανασχεδιάσετε µια πορεία (KSANAYPOLOGISE) - να επιλέξετε ή να αλλάξετε τα δεδοµένα που θα εµφανίζονται (PEDIA DEDOMENON) - να σας εµφανίζονται µηνύµατα οδηγιών (KEIMENA KATHODOGISI) - να προσαρµόσετε τη σελίδα του χάρτη (RYTHMISH XARTH) - να µετρήσετε την απόσταση από το σηµείο που είστε µέχρι ένα άλλο σηµείο (YPOLOGISE APOSTASH) - να απενεργοποιήσετε την εµφάνιση πάρα πολλών αντικειµένων στο χάρτη (ANAPSE ANTITHAMBOTI) - να επιστρέψετε στις προεπιλεγµένες ρυθµίσεις (EPANAF. PYTHMISEON).

16 Για να αλλάξετε τις ρυθµίσεις της σελίδας του χάρτη 1. Πατήστε το πλήκτρο PAGE µέχρι να εµφανιστεί η σελίδα του χάρτη 2. Πατήστε το πλήκτρο MENU και µετακινηθείτε µε τον κέρσορα στις διάφορες επιλογές 3. Για να δείτε τα πεδία των δεδοµένων µετακινηθείτε µε τον κέρσορα µέχρι να σκιαγραφήσετε το αντίστοιχο πεδίο 4. Πατήστε ENTER µε τα βελάκια βρείτε την επιλογή που θέλετε 5. Πατήστε πάλι ENTER. Για να δείτε το βοηθητικό κείµενο 1. Πατήστε το πλήκτρο Menu 2. Σκιαγραφήστε την σχετική επιλογή 3. Πατήστε ENTER. 4. ιαλέξτε µια από τις σχετικές επιλογές αν θέλετε να βλέπετε το βοηθητικό κείµενο πάντα, ποτέ ή µόνο κατά την πλοήγηση. Πώς µετράτε αποστάσεις Αυτή η λειτουργία του χάρτη σας επιτρέπει να τοποθετείτε το βελάκι πάνω στο χάρτη σε όποιο αντικείµενο θέλετε και να βλέπετε την απόσταση από την τρέχουσα θέση σας. 1. Πατήστε MENU να ανοίξει η σελίδα επιλογών Χάρτη. 2. Επιλέξτε Μέτρηση Απόστασης και πατήστε ENTER. 3. Εµφανίζεται ένα βελάκι στην οθόνη στην τρέχουσα θέση σας, µε το ταµπελάκι REF. 4. Μετακινήστε το βελάκι στο αρχικό σηµείο της µέτρησης και πατήστε ENTER. 5. Εµφανίζεται µια καρφίτσα στο σηµείο αυτό. 6. Μετακινήστε το βελάκι στο τελικό σηµείο. 7. Η απόσταση µεταξύ τους εµφανίζεται πάνω δεξιά στην οθόνη. Για να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθµίσεις απλώς πατήστε την σχετική επιλογή στο µενού.

17 ΣΕΛΙ Α ΠΥΞΙ ΑΣ Η σελίδα της πυξίδας είναι ο οδηγός σας για ακριβή πλοήγηση. Ενώ ακολουθείτε µια πορεία στη σελίδα της πυξίδας βλέπετε δεδοµένα για το ταξίδι και οδηγίες. Στη µέση της πυξίδας υπάρχει ένα βέλος µε ακίδα για τη διόπτευση για να σας δείχνει την κατεύθυνσή σας σε σχέση µε την πορεία πάνω στη γη. Επίσης έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τι είδους δεδοµένα θέλετε να βλέπετε σε αυτή τη σελίδα. Όταν είστε ακίνητοι βλέπετε την µαγνητική πυξίδα ενώ όταν κινήστε βλέπετε δεδοµένα από το GPS. Στο πάνω µέρος της οθόνης, βλέπετε διάφορες χρήσιµες πληροφορίες. Μπορείτε να κάνετε τις ρυθµίσεις που επιθυµείτε πατώντας Menu και επιλέγοντας την αντίστοιχη ρύθµιση. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ηλεκτρονική πυξίδα, πατήστε το PAGE για λίγα δευτερόλεπτα. Για να καλιµπράρετε την ηλεκτρονική πυξίδα, πατήστε MENU, επιλέξτε «RYTHMISH PYKSIDAS» και πατήστε Enter. Πατήστε πάλι Enter και κάντε δύο πλήρεις περιστροφές στο µηχάνηµα. Όταν τελειώσει, εµφανίζει µήνυµα επιτυχίας. Για να δείτε τις επιλογές της σελίδας πατήστε το πλήκτρο MENU. ΣΕΛΙ Α ΤΟΥ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟΥ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟΥ Η σελίδα αυτή σας παρέχει πληροφορίες για το εκάστοτε υψόµετρο, τον ρυθµό αναρρίχησης ή κατάβασης, τις αλλαγές υψοµέτρου σε µια απόσταση ή χρονική περίοδο και τις αλλαγές ατµοσφαιρικής πίεσης σε µια απόσταση ή χρονική περίοδο. Για να καλιµπράρετε το αλτίµετρο, επιλέξτε «RYTHMISH ALTIMETPOY» από το µενού και πατήστε Enter. Αν ξέρετε το ακριβές υψόµετρο στη θέση που βρίσκεστε, πατήστε NAI και Enter και δώστε το υψόµετρο µε τα βελάκια. Αν δεν το ξέρετε, πατήστε NO για να δώσετε την ακριβή πίεση στο σηµείο αυτό. Αν δεν την ξέρετε, πατήστε OXI για να χρησιµοποιήσετε το προεπιλεγµένο υψόµετρο του GPS. Για να δείτε τα γραφήµατα στη σελίδα του βαροµετρικού αλτίµετρου χρησιµοποιήστε τον κέρσορα για να σκιαγραφήσετε την επιθυµητή επιλογή και πατήστε την παρατεταµµένα

18 για να δείτε το αντίστοιχο γράφηµα. Προσαρµόστε το χρόνο και την απόσταση ανάλογα µε το εύρος του zoom. Σε αυτή τη σελίδα µπορείτε ακόµα να εντοπίζετε σηµεία που συνδυάζουν το επιθυµητό υψόµετρο και πίεση εκεί όπου η κάθετη και οριζόντια κόκκινη γραµµή συναντιούνται. Αντίστοιχα µετακινήστε το σηµείο τοµής των δύο για να δείτε το υψόµετρο ενός σηµείου στο χάρτη, µετακινώντας τον κέρσορα πάνω σε αυτό και πατώντας το πλήκτρο ENTER. Για να καλιµπράρετε το αλτίµετρο θα πρέπει να γνωρίζετε το πραγµατικό υψόµετρο ή την ατµοσφαιρική πίεση στο σηµείο που βρίσκεστε από µια έγκυρη πηγή. ΣΕΛΙ Α ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΑΞΙ ΙΟΥ Στη σελίδα ταξιδιού, σας δίνονται πληροφορίες όπως ταχύτητα, µέση ταχύτητα, οδόµετρο, κτλ. Μπορείτε να επιλέξετε τα δεδοµένα που θέλετε να φαίνονται, πατώντας «ALLAGH DEDOMENON» και χρησιµοποιώντας τα βελάκια. Για να εµφανίζονται µε µεγάλους αριθµούς, επιλέξτε «MEGALA NOYMEPA». Πριν από κάθε ταξίδι, µηδενίστε τα δεδοµένα, επιλέγοντας «KSANAPYTHMISE» και πατώντας Enter. Επιλέξτε στη συνέχεια τα στοιχεία που θέλετε να µηδενιστούν, πατήστε «EFARMOSE» και µετά Enter.

19 ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ Για να µπείτε στο βασικό µενού, πατήστε δύο φορές το πλήκτρο MENU. IXNH: αρχείο των κινήσεών σας πάνω στον χάρτη POREIES: δηµιουργία, επεξεργασία, κτλ πορείας LEOFOROS: πλοήγηση πορείας µε γραφική απεικόνιση RYTHMISH: ρυθµίσεις συστήµατος, µονάδες µέτρησης κτλ EGGYTHTA: ενεργοποίηση αλάρµ γύρω από ένα σηµείο HMEROLOGIO: ηµερολόγιο υπαίθρου µε χρήσιµες πληροφορίες KSYPNHTHR: χρήση του GPSMap σας ξυπνητήρι YPOLOGIST: κοµπιουτεράκι (απλό ή επιστηµονικό) XRONOMETP: χρονόµετρο HLIOS&SELH: ηλιοστάσια, φάσεις σελήνης, κτλ. KYNHGI&PS: καλύτερες ώρες ψαρέµατος και κυνηγιού PAIXNIDIA: συναρπαστικά παιχνίδια ΜΕΝΟΥ PYTHMISH Σας επιτρέπει να προσαρµόσετε το GPSMap κάνοντας τις ρυθµίσεις που θέλετε. Επιλέξτε µε τα βελάκια το υπο-µενού που θέλετε και πατήστε Enter. ιαθέσιµες επιλογές: SYSTHMA: λειτουργία GPS (κανονική, µε εξοικονόµηση µπαταρίας, µε το GPS κλειστό ή σε λειτουργία προσοµοίωσης), ενεργοποίηση/απενεργοποίηση WAAS/EGNOS, τύπος µπαταρίας (αλκαλικές ή νικελίου), γλώσσα (επιλογή µεταξύ πολλών γλωσσών), εξωτερική τροφοδοσία (αν θα κλείσει η συσκευή ή θα µείνει αναµµένη όταν χαθεί η εξωτερική τροφοδοσία) OTHONH: εµφάνιση οθόνης (για την ηµέρα, τη νύχτα ή αυτόµατα), χρώµατα ηµέρας (διάφορες επιλογές), χρώµατα νύχτας (οµοίως), φωτισµός οθόνης (αν θ έλετε να σβήνει ο φωτισµός και σε πόση ώρα), επίπεδο φωτισµού οθόνης (σε ποσοστό)diasyndes: έλεγχος του φορµάτ των συνδέσεων εισόδου και εξόδου (Garmin, NMEA κτλ) HXOI: προσαρµογή των ήχων για µηνύµατα, µπαταρία, κτλ (ή επιλέγετε ATHORYBO) SYXN.SELID: επιλέξτε µε ποια σειρά θέλετε να εµφανίζονται οι βασικές σελίδες

20 XARTHS: κατεύθυνση χάρτη (προς Βορρά ή προς προορισµό), αυτόµατο ζουµ (On/Off), επίπεδο λεπτοµέρειας (Μέγιστη, Περισσότερη, Κανονική, Λιγότερη, Ελάχιστη), µέγεθος γραµµατοσειράς (µικρό, µεσαίο, µεγάλο) κτλ. PLOHGHSH: µέθοδος οδηγιών (πάνω σε δρόµους, εκτός δρόµου ή µε ερώτηση κάθε φορά), µέθοδος υπολογισµού πορείας ( µ ικρότερη απόσταση, γρηγορότερα ή µε ερώτηση κάθε φορά), επιλογή εµφάνισης καθοδήγησης για επόµενη στροφή (µε µήνυµα) GEOCACHE: παιχνίδι κρυµµένου θησαυρού της Garmin (βλ. NAYTIKO: προσαρµογή αλάρµ πλοήγησης στη θάλασσα (άγκυρα, εκτός πορείας, βαθιά, ρηχά και φίλτρο ταχύτητας-off/auto) OPA: µορφή ώρας (24ωρο/12ωρο), χρονική ζώνη, διαφορά ώρας, θερινή ώρα (Nai/Oxi/Auto) MONADES: επιλογή µονάδων µέτρησης για τις γεωγραφικές συντεταγµένες, τη µέτρηση απόστασης και ταχύτητας, βάθους, θερµοκρασίας, πίεσης, κτλ KAT/YNSH: ρυθµίσεις εµφάνισης της οθόνης κατεύθυνσης, αναφοράς (πραγµατική, µαγνητική κτλ), χρονοκαθυστέρησης, κτλ PYTHMISH: καλιµπράρισµα του αισθητηρίου που θέλετε για µεγαλύτερη ακρίβεια (πυξίδα ή βαροµετρικό αλτίµετρο) ALTIMETRO: αυτόµατα, εν κινήσει ή εν στάση, καλιµπράρισµα (χειροκίνητα αν ξέρετε τις ακριβείς τιµές), κτλ KALOSOPISE: Ρυθµίσεις σελίδας καλωσορίσµατος. Με τα βελάκια, γράφετε το µήνυµα που θέλετε, χρησιµοποιώντας το πληκτρολόγιο στο κάτω µέρος της οθόνης

21 ΣΕΛΙ Α ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΡΟΜΟΥ Όταν βρίσκεστε εν κινήσει προς έναν προορισµό, η σελίδα αυτή (LEOFOROS) σας οδηγεί εκεί µε χρήσιµες πληροφορίες και µε γραφική απεικόνιση του δρόµου σας. Στο πάνω µέρος της οθόνης, σας δίνονται πληροφορίες για την ταχύτητα, την απόσταση, την ώρα, κτλ. Πατώντας το Menu, µπορείτε να: σταµατήσετε την πλοήγηση, να επαναχαράξετε πορεία, να αλλάξετε τα δεδοµένα που εµφανίζονται (από 4 σε 3 πεδία ή τι δεδοµένα θα εµφανίζονται) ή να επαναφέρετε τις προεπιλεγµένες ρυθµίσεις. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Σας επιτρέπει να δείτε τις εξής πληροφορίες σε µια δεδοµένη ώρα και ηµέρα για ένα συγκεκριµένο σηµείο: ανατολή και δύση ηλίου, φάση σελήνης, πιθανότητες ψαρέµατος και κυνηγιού και τα σηµάδια που έχετε αποθηκεύσει για συγκεκριµένες δραστηριότητες. Μπορείτε να επιλέξετε εµφάνιση ανά ηµέρα, ανά εβδοµάδα ή ανά µήνα, πηγαίνοντας στη σελίδα «HMEPOLOGIO» από το βασικό µενού. Επιλέξτε τη µέρα που θέλετε και πατήστε Enter. Πατήστε Menu για να δείτε τις διαθέσιµες επιλογές. Πατώντας PROSTHESE SHMEIO και Enter, θα προσθέσετε ένα σηµάδι σε µια ηµέρα. Μπορείτε ακόµη να αφαιρέσετε ένα σηµείο (ή περισσότερα) που έχετε βάλει σε κάποια µέρα.

22 ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ Επιλέξτε τα Σηµεία Προσέγγισης από το βασικό µενού. Με τα βελάκια τονίστε το πεδίο της ώρας και πατήστε Enter για να θέσετε την ώρα που θέλετε. Τονίστε το πεδίο EPILOGH SYNAGERMOY για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το ξυπνητήρι και µετά επιλέξτε τον ήχο που θέλετε (βλ. παραπάνω). ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΑΚΙ (YPOLOGISTHS) Μπορείτε να επιλέξετε απλό ή επιστηµονικό κοµπιουτεράκι, καθώς και βαθµούς ή ακτίνια, από το µενού Επιλογές. Χρησιµοποιήστε τα βελάκια και το Enter για να κάνετε τους υπολογισµούς. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε το GPSMap 60C(S)x/CS και σαν χρονόµετρο. Με τα βελάκια, επιλέγετε Enarxi και πατάτε Enter. Σταµατάει όταν επιλέξετε Stop και Enter. Μπορείτε επίσης να χρονοµετρήσετε διαδροµές (γύρους) ή να χρονοµετρήσετε βάσει απόστασης. Για να µηδενίσετε το χρονόµετρο, επιλέξτε Midenise και πατήστε Enter.

23 ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗ Γραφική απεικόνιση του ήλιου και της σελήνης σε σχέση µε τη γη. Σας δίνονται πληροφορίες για την ανατολή και δύση του ήλιου, τις φάσεις της σελήνης και προβλέψεις για κάποια άλλη στιγµή ή ηµέρα. ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ Σας παρέχονται πίνακες µε τις καλύτερες ώρες για κυνήγι ή/και ψάρεµα σε µια δεδοµένη ηµέρα. Μόλις µπείτε στη σελίδα από το βασικό µενού, βλέπετε τις πληροφορίες για την τρέχουσα ηµέρα. Αν θέλετε να δείτε προβλέψεις για κάποια άλλη µέρα, τονίστε µε τα βελάκια το πεδίο της ηµεροµηνίας, πατήστε Enter και επιλέξτε ηµεροµηνία. Αν θέλετε να δείτε προβλέψεις για κάποιο άλλο σηµείο, τονίστε το πεδίο της τοποθεσίας, πατήστε Enter και επιλέξτε σηµείο από το χάρτη ή από τη λίστα των σηµείων που έχετε ήδη βρει. Για να επιστρέψετε στην τρέχουσα ηµέρα, πατήστε Menu και Enter. ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ Το GPSMap διαθέτει έξι παιχνίδια για τη διασκέδασή σας. Από το υπο-µενού Παιχνίδια που βρίσκεται στο βασικό µενού, επιλέξτε το παιχνίδι που θέλετε, είτε για να ακονίσετε τη µνήµη σας είτε για να διασκεδάσετε µαζεύοντας σηµαιούλες ή αναζητώντας το δράκο

24 Memory Race (παιχνίδι µνήµης) Για να κερδίσετε αυτό το παιχνίδι, θυµηθείτε ποιο τετράγωνο έχει ποιο σύµβολο και µετά καθαρίστε όλο τον πίνακα ταιριάζοντας τα σύµβολα ανά δύο. Προχωρήστε προς ένα τετραγωνάκι, επιλέξτε το Άνοιξε στο κάτω µέρος της οθόνης και πατήστε Enter για να δείτε το σύµβολο. Beast Hunt (Κυνηγώντας το τέρας) Το παιχνίδι αυτό απαιτεί κάποιες ικανότητες πλοήγησης. Πρέπει να βρείτε και να νικήσετε τον δράκο µε ένα τόξο προτού εκτοξεύσει φωτιά εναντίον σας. Το παιχνίδι έχει διάφορα επίπεδα δυσκολίας και δύο επίπεδα ορατότητας. Κρατάει και τα προηγούµενα σκορ σε πίνακα νικών-ηττών. Με τα βελάκια περνάτε από πλατφόρµα σε πλατφόρµα. Αν πέσετε µέσα σε πηγάδι, πηδήξτε πάνω στον δράκο ή πετάξτε του ένα βέλος µε το Enter. Nibbons Σε αυτό παιχνίδι, σκοπός σας είναι να µετακινείστε ώστε να µαζεύετε σηµαίες όταν εµφανίζονται. Όσο περπατάτε, η «ουρά» σας ( τ ο ίχνος) µεγαλώνει. εν µπορείτε να περπατήσετε πάλι πάνω στο ίχνος σας, γιατί αλλιώς θα χάσετε µία ζωή. Πρέπει επίσης να αποφύγετε τις νεκροκεφαλές που σας κυνηγάνε.

25 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Τεχνικά χαρακτηριστικά Φυσικά Μέγεθος: 6.1" H x 2.4" W x 1.3" D Βάρος: 213 γρ. µε µπαταρίες. Οθόνη: 1.5" W x 2.2" H, 256 χρωµάτων, υψηλής ανάλυσης, µε αντιθαµβωτικά φίλτρα (160 x 240 pixels) και φωτισµό πληκτρολογίου και οθόνης Περίβληµα: Στιβαρό, στεγανό, αδιάβροχο, στάνταρντ IEC-529, IPX7 Κλίµακα θερµοκρασίας: 15 έως 70oC* *στις ακραίες θερµοκρασίες ενδέχεται κάποιες µπαταρίες να υποστούν ζηµιά. Επιδόσεις έκτης: WAAS/EGNOS Ταχύτητα δειγµατοληψίας*: Περίπου 1 δευτερόλεπτο (ζεστό ξεκίνηµα) Περίπου 38 δευτερόλεπτα (κρύο ξεκίνηµα) Περίπου 45 δευτερόλεπτα (πρώτο ξεκίνηµα) *Κατά µέσο όρο για σταθερό δέκτη που «βλέπει» ουρανό. Ρυθµός ανανέωσης: 1/δευτερόλεπτο, συνεχής Κεραία: Ενσωµατωµένη, quad helix, δυνατότητα σύνδεσης µε εξωτερική κεραία. Πυξίδα: Ακρίβεια: +/- 5 µοίρες1, ανάλυση: 1 µοίρα Αλτίµετρο: Ακρίβεια: +/- 10 πόδια*, ανάλυση: 1 πόδι. *Εξαρτάται από το σωστό καλιµπράρισµα. Ισχύς Πηγή: ύο µπαταρίες 1.5 volt AA, USB Καλώδιο, 12 V βύσµα αναπτήρα, ή πάνω από 36 VDC εξωτερική τροφοδοσία Ζωή µπαταρίας: Έως 18 ώρες (κανονική χρήση)* *Οι αλκαλικές µπαταρίες χάνουν ένα σηµαντικό µέρος της ικανότητάς τους καθώς ανεβαίνει η θερµοκρασία. Χρησιµοποιήστε µπαταρίες λιθίου όταν λειτουργεί η συσκευή σε συνθήκες ψύχους. Η εκτεταµένη χρήση του φωτισµού της οθόνης, της ηλεκτρονικής πυξίδας και των ήχων µπορεί να µειώσει τη διάρκεια ζωής της µπαταρίας. Ακρίβεια GPS: <10 µέτρα DGPS: 3-5 µέτρα (ακρίβεια WAAS και EGNOS). Ταχύτητα: 0.05 µέτρα/δευτερ. Συνδέσεις: NMEA 0183 version 2.3, και RS-232 και USB για Η/Υ ιάρκεια ζωής αποθηκευµένων δεδοµένων: άπειρη, δεν χρειάζεται µπαταρία

26 Αποθήκευση χαρτών: Εξαρτάται από τη χωρητικότητα της κενής κάρτας MicroSD (ένα µικρό κοµµάτι της κάρτας έχει χρησιµοποιηθεί για το φορµάτ της.) ιατήρηση της συσκευής σας Η συσκευή σας έχει κατασκευαστεί από υψηλής ποιότητας υλικά και δεν απαιτείται καµία συντήρηση, εκτός από τον καθαρισµό της. Μπορείτε να καθαρίσετε το εξωτερικό µέρος της συσκευής (εκτός από την οθόνη), πρώτα µε ένα υγρό πανί και µετά µε ένα στεγνό. Αποφύγετε τα χηµικά καθαριστικά. Η οθόνη πρέπει να καθαριστεί µε ένα µαλακό, καθαρό και χωρίς χνούδια πανί. Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε υγρό φακών επαφής ή νερό αλλά µετά καθαρίστε καλά την οθόνη µε ένα στεγνό πανί. Αποθήκευση: µην αφήνετε τη συσκευή σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως στην υπερβολική ζέστη ενός πορτ-µπαγκάζ αυτοκινήτου. Βύθιση στο νερό: η συσκευή σας είναι πλήρως αδιάβροχη, σύµφωνα µε το στάνταρντ IEC IPX7 (αδιάβροχη και βυθιζόµενη στο 1 µέτρο για µισή ώρα). Προαιρετικά αξεσουάρ Εκτός από τα αξεσουάρ που περιλαµβάνονται στη συσκευασία, µπορείτε να προµηθευτείτε και άλλα αξεσουάρ για τη βελτίωση της χρήσης της συσκευής σας. Για να τα αγοράσετε, απευθυνθείτε στον Αντιπρόσωπο της Garmin στη χώρα σας. Προσοχή: Τα αξεσουάρ που έχει κατασκευάσει η Garmin έχουν ελεγχθεί ειδικά για να λειτουργούν µε τις συσκευές Garmin. Αξεσουάρ άλλων κατασκευαστών δεν έχουν ελεγχθεί ή εγκριθεί για τα προϊόντα Garmin. Η χρήση τους µπορεί να προκαλέσει ζηµιά στη συσκευή και να ακυρώσει τους όρους της εγγύησης. Auto Navigation kit: βάση αυτοκινήτου µε βύσµα αναπτήρα και χάρτες Ευρώπης για χρήση στο αυτοκίνητο. Καλώδιο µε βύσµα αναπτήρα: καλώδιο για την τροφοδοσία από µπαταρία αυτοκινήτου ή σκάφους 12V. Εξωτερική κεραία GA25MCX: για βελτιωµένη λήψη σήµατος GPS από τους δορυφόρους. Περιέχει µαγνητική βάση και καλώδιο. Λογισµικό MapSource: αναλυτικοί χάρτες (ναυτικοί ή οδικοί) και λογισµικό επεξεργασίας των δεδοµένων σας στον Η/Υ. Καλώδιο σειριακής σύνδεσης µε Η/Υ µε καλώδιο τροφοδοσίας ρεύµατος. Θήκη µεταφοράς Βάση ναυτικού τύπου για εγκατάσταση σε σκάφος Βάση ποδηλάτου

27 Σύνδεση µε τον Η/Υ Μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή σας στον Η/Υ είτε µε καλώδιο σειριακής θύρας είτε µε καλώδιο USB. Προσοχή: Εγκαταστήστε το πρόγραµµα Trip and Waypoint Manager στον Η/Υ σας πριν συνδέσετε τη θύρα USB. 1. Συνδέστε το µικρό βύσµα του καλωδίου USB στο πίσω µέρος της συσκευής, κάτω από το προστατευτικό καπάκι. 2. Συνδέστε την άλλη άκρη του καλωδίου στη θύρα USB του Η/Υ σας. Για να συνδέσετε ένα σειριακό καλώδιο, ακολουθήστε τα ίδια βήµατα. Πληροφορίες για τους οδηγούς USB (drivers) Οι οδηγοί USB θα πρέπει να εγκαταστάθηκαν αυτόµατα όταν εγκαταστήσατε το πρόγραµµα MapSource που ήταν στη συσκευασία. Όταν συνδέσετε αρχικά τη συσκευή σε µια θύρα USB, ο Η/Υ µπορεί να σας ζητήσει τη θέση όπου βρίσκονται οι οδηγοί για τη συσκευή αυτή. Μόνο µία φορά τους εγκαθιστάτε. Μετά ο Η/Υ θα αναγνωρίζει αυτόµατα το GPS σας. Οι οδηγοί USB δέχονται αναβαθµίσεις σε τακτά διαστήµατα ( Τι είναι το GPS; Το GPS ( Global Positioning System) είναι ένα σύστηµα πλοήγησης που στηρίζεται ένα δίκτυο 24 δορυφόρων που έχουν τοποθετηθεί σε τροχιά από το υπουργείο Άµυνας των Η.Π.Α.. Η αρχική χρήση του GPS προοριζόταν να είναι στρατιωτικής φύσης αλλά από το 1980 η κυβέρνηση επέτρεψε τη χρήση του και από απλούς πολίτες. Το GPS λειτουργεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, σε οποιοδήποτε σηµείο του κόσµου και όλο το 24ωρο. εν υπάρχει καµία συνδροµή προκειµένου να χρησιµοποιήσετε τις δυνατότητες του GPS. Ένας δέκτης GPS πρέπει να κλειδώνει στο σήµα τουλάχιστον 3 δορυφόρων για να υπολογίσει µια δυσδιάστατη θέση (γεωγραφικό µήκος, πλάτος) και να εντοπίσει την κίνηση. Με 4 και περισσότερους δορυφόρους ο δέκτης σας µπορεί να υπολογίσει την τρισδιάστατη θέση σας (µήκος, πλάτος και υψόµετρο). Μόλις η θέση σας καθοριστεί ο δέκτης την εµφανίζει στην οθόνη της συσκευής σας στην σελίδα του χάρτη και µπορεί να υπολογίσει άλλες πληροφορίες όπως ταχύτητα και κατεύθυνση της πυξίδας. Τι είναι το WAAS και το EGNOS; Το WAAS (Wide Area Augmentation System) είναι ένα ερευνητικό έργο που χρηµατοδοτείται από το FFA µε σκοπό τη βελτίωση της συνολικής ακεραιότητας του σήµατος του GPS και την αύξηση της ακρίβειας της θέσης για τους χρήστες της Βορείου Αµερικής. Η Ευρωπαϊκή έκδοση του WAAS λέγεται EGNOS.

28 Το σύστηµα WAAS αποτελείται από δορυφόρους και περίπου 24 επίγειους σταθµούς αναφοράς σε ολόκληρες τις Ηνωµένες Πολιτείες. ύο βασικοί σταθµοί, ένας σε κάθε ακτή, συλλέγουν πληροφορίες από τους σταθµούς αναφοράς και δηµιουργούν ένα µήνυµα διόρθωσης του σήµατος GPS. Σύµφωνα µε το website της FAA, τα τεστ του WAAS τον Σεπτέµβριο του 2002 επιβεβαίωσαν ακρίβεια 1-2 µέτρα οριζόντια και 2-3 µέτρα κάθετα, σε όλη την επιφάνεια των ΗΠΑ. Το WAAS και το EGNOS είναι απλά δύο συστήµατα που λειτουργούν ως παροχείς υπηρεσιών. Αργότερα θα υπάρξουν και άλλες υπηρεσίες σε παγκόσµιο επίπεδο µε γεωστατικούς δορυφόρους επικοινωνιών που θα προσφέρουν ολοκληρωµένο και διορθωµένο σήµα GPS. Προς το παρόν, η ενεργοποίηση του WAAS στο GPSMAP 60C(S)x σε περιοχές που δεν υποστηρίζονται από επίγειους σταθµούς, µπορεί να µη βελτιώσει την ακρίβεια, ακόµη και όταν λαµβάνει σήµα από δορυφόρο του συστήµατος. Υπάρχει µάλιστα και η πιθανότητα να χειροτερέψει το σήµα που λαµβάνει κανονικά από τους δορυφόρους µόνο. Γι αυτό το λόγο, όταν ενεργοποιείτε το WAAS στη συσκευή σας, ο δέκτης χρησιµοποιεί αυτόµατα τη µέθοδο που δίνει καλύτερα αποτελέσµατα ακρίβειας σήµατος. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε LORAN TD από το µενού Ρυθµίσεων Πατήστε MENU δύο φορές να ανοίξει το Βασικό µενού Με τα βελάκια επιλέξτε το εικονίδιο των ρυθµίσεων και πατήστε ENTER Με τα βελάκια επιλέξτε το εικονίδιο Θέσης και πατήστε ENTER Επιλέξτε το πεδίο Μορφή Θέσης και πατήστε ENTER για να ανοίξει τη σελίδα ρυθµίσεων θέσης 5. Επιλέξτε Loran TD και πατήστε ENTER 6. Για να αλλάξετε τις ρυθµίσεις των πεδίων επιλέξτε το αντίστοιχο πεδίο και πατήστε ENTER για να κάνετε τις αλλαγές σας 7. Πατήστε πάλι ENTER όταν τελειώσετε, επιλέγοντας το πλήκτρο Σώσε για αποθήκευση.

29 Συµβατότητα µε τους όρους FCC Τo GPSMAP 60C(S)x συµµορφώνεται µε το Μέρος 15 των ορίων παρεµβολής για ψηφιακές συσκευές Class B για χρήση στο σπίτι ή στο γραφείο. Αυτά τα όρια σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν πιο λογική προστασία ενάντια σε επικίνδυνες παρεµβολές σε οικιακές εγκαταστάσεις και είναι πιο αυστηρά από τα όριο εξωτερικών χώρων. Η λειτουργία αυτής της συσκευής υπόκειται σε 2 όρους: 1. Μπορεί να µην προκαλέσει επικίνδυνες παρεµβολές 2. Πρέπει να αποδέχεται κάθε παρεµβολή που λαµβάνει, όπως αυτή που προκαλεί η ανεπιθύµητη λειτουργία. Αυτός ο εξοπλισµός δηµιουργεί και χρησιµοποιεί ραδιενέργεια και µπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες παρεµβολές στις ραδιο-επικοινωνίες αν δεν εγκατασταθεί και χρησιµοποιηθεί σύµφωνα µε τις οδηγίες. Πάντως, δεν υπάρχει εγγύηση ότι η παρεµβολή δεν θα συµβεί σε συγκεκριµένη εγκατάσταση. Αν η συσκευή προξενήσει επικίνδυνες παρεµβολές σε ραδιοφωνική ή τηλεοπτική λήψη, ο χρήστης µπορεί να προσπαθήσει να το διορθώσει αυτό λαµβάνοντας τα εξής µέτρα: Επανατοποθέτηση ή αλλαγή κατεύθυνσης της κεραίας Αύξηση της απόστασης µεταξύ του GPS και του άλλου εξοπλισµού Σύνδεση του εξοπλισµού σε διαφορετική πηγή τροφοδοσίας Εναλλακτικά, συµβουλευτείτε τον αντιπρόσωπο της Garmin ή έναν έµπειρο τεχνικό/ηλεκτρολόγο. Προσοχή: η συσκευή δεν επιδέχεται επισκευή από τον χρήστη. Αν συναντήσετε προβλήµατα, θα πρέπει να το πάτε σε έναν εξουσιοδοτηµένο αντιπρόσωπο της Garmin.. Κάθε προσπάθεια να ανοίξετε τη συσκευή, ακυρώνει αυτόµατα την εγγύηση και µπορεί να προκαλέσει µόνιµη βλάβη στο σύστηµα αυτό. Συµφωνία άδειας χρήσης λογισµικού Χρησιµοποιώντας το GPSMAP 60Cx/60CSx, συµφωνείτε µε τις υποχρεώσεις της παρακάτω συµφωνίας. Παρακαλώ διαβάστε τη προσεκτικά. Η Garmin σας παρέχει περιορισµένη άδεια στη χρήση του λογισµικού που είναι µέσα στη συσκευή σε δυαδική µορφή. Οι τίτλοι, τα δικαιώµατα ιδιοκτησίας και τα πνευµατικά δικαιώµατα ανήκουν στη Garmin. Αναγνωρίζετε ότι το λογισµικό είναι ιδιοκτησία της Garmin και προστατεύεται από τους νόµους των ΗΠΑ και τις διεθνείς συνθήκες περί πνευµατικής ιδιοκτησίας. Αναγνωρίζετε επίσης ότι η δοµή, η οργάνωση και ο κώδικας του λογισµικού είναι πολύτιµα εµπορικά µυστικά της Garmin. Συµφωνείτε να µην αποσυνθέσετε, τροποποιήσετε ή να µειώσετε σε αναγνώσιµη από άνθρωπο µορφή όλο ή µέρος του λογισµικού και να µην δηµιουργήσετε παράγωγα βασισµένα σε αυτό. Συµφωνείτε να µην εξάγετε ή επανεξάγετε το λογισµικό σε οποιαδήποτε χώρα, σε παραβίαση των νόµων των ΗΠΑ.

30 Περιορισµένη εγγύηση Αυτό το προϊόν της Garmin είναι εγγυηµένο ότι δεν έχει ελαττώµατα σε υλικό ή ποιότητα εργασίας για ένα χρόνο από την ηµέρα αγοράς του. Μέσα σ αυτή την περίοδο, η Garmin θα επισκευάσει ή θα αντικαταστήσει τυχόν µέρη που θα παρουσιάσουν πρόβληµα σε κανονική χρήση, χωρίς χρέωση για τον πελάτη, µε την προϋπόθεση ότι ο πελάτης αναλαµβάνει κάθε κόστος µεταφοράς. Η εγγύηση δεν καλύπτει βλάβες που οφείλονται σε κακή χρήση, ατύχηµα ή επισκευή χωρίς εξουσιοδότηση. Οι εγγυήσεις που αναφέρονται εδώ είναι αποκλειστικές και υπερισχύουν κάθε άλλης σχετικής εγγύησης. Η εγγύηση αυτή σας δίνει συγκεκριµένα δικαιώµατα που µπορεί να διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία. Σε καµία περίπτωση, η Garmin δε φέρει την ευθύνη οποιασδήποτε τυχαίας, ειδικής, έµµεσης ή συνεπούς βλάβης, είτε προκύπτουν από τη χρήση, ή κακή χρήση, είτε προκύπτουν από την ανικανότητα χρήσης του προϊόντος είτε από ελαττώµατά του. Η Garmin διατηρεί στην διακριτική της ευχέρεια το αποκλειστικό δικαίωµα επισκευής ή αντικατάστασης της συσκευής ή την πλήρη αποζηµίωση του πελάτη. Για να έχετε δυνατότητα Service και εγγύησης, επικοινωνήστε µε τον τοπικό σας αντιπρόσωπο ή την Υποστήριξη Προϊόντων της Garmin. Η συσκευασία στην οποία θα στείλετε τη συσκευή για επισκευή θα πρέπει να είναι ασφαλής και η αποστολή προπληρωµένη από εσάς. Θα πρέπει να περιέχει επίσης ένα αντίγραφο της απόδειξης αγοράς. [Garmin (Europe) Ltd. Tel. 44/ Fax 44/ ] Σε περίπτωση αγοράς από δηµοπρασία στο internet, απαιτείται η αρχική απόδειξη αγοράς από κατάστηµα για να ισχύσει η εγγύηση. Αγορές µέσω δηµοπρασιών στο internet Τα προϊόντα που αγοράζονται µέσω δηµοπρασιών σε ιστοσελίδες δεν µπορούν να αποτελέσουν αντικείµενο προσφορών από τη Garmin. Οι επιβεβαιώσεις τέτοιων αγορών online δεν γίνονται αποδεκτές για έγγραφα εγγύησης. Για να έχετε την εγγύηση, έπειτα από αγορά προϊόντος Garmin, θα πρέπει να υπάρχει πρωτότυπο ή αντίγραφο έγγραφο απόδειξης αγοράς από πωλητή. Πληροφορίες ασφάλειας Προσοχή: χρησιµοποιείτε τη συσκευή µε δική σας ευθύνη. Για να µειωθεί ο κίνδυνος µη ασφαλούς λειτουργίας, διαβάστε µε προσοχή το παρόν εγχειρίδιο. Είναι δική σας και µόνο ευθύνη να χρησιµοποιήσετε τη συσκευή αυτή µε σύνεση. Αυτό το προϊόν είναι κατασκευασµένο για χρήση ως βοήθηµα πλοήγησης και δεν µπορεί να χρησιµοποιηθεί για χρήσεις που απαιτούν µεγάλη ακρίβεια µέτρησης. O ηλεκτρονικός

31 χάρτης αποτελεί ένα βοήθηµα στην πλοήγηση και σχεδιάστηκε για να διευκολύνει και όχι για να αντικαθιστά τους επίσηµους κυβερνητικούς χάρτες. Πληροφορίες δεδοµένων χάρτη Στόχος της Garmin είναι να παράσχει στον πελάτη πλήρεις και ακριβείς χάρτες σε λογικό κόστος για την εταιρεία αυτή. Χρησιµοποιείται ένας συνδυασµός κυβερνητικών και ιδιωτικών πηγών δεδοµένων, οι οποίες αναφέρονται στα έγγραφα των προϊόντων και τις σηµειώσεις περί πνευµατικών δικαιωµάτων. Σχεδόν πάντα υπάρχει ένας βαθµός ανακριβών ή ελλιπών στοιχείων. Προσοχή: Η λειτουργία του συστήµατος GPS βρίσκεται µόνο στα χέρια της αµερικανικής κυβέρνησης η οποία είναι και η µόνη υπεύθυνη για την ακρίβειά του και τη συντήρησή του, καθώς και για οποιεσδήποτε αλλαγές. Προσοχή: το προϊόν, η συσκευασία του και τα επιµέρους κοµµάτια του περιέχουν χηµικά που πιθανώς να προκαλούν καρκίνο ή βλάβες στην αναπαραγωγή. Αν χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες, παρακαλώ απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της Garmin. Για χρήση σε οχήµατα, είναι αποκλειστική ευθύνη του χρήστη να τοποθετήσει και να ασφαλίσει τη συσκευή, ώστε να µην παρεµβαίνει µε τους ελέγχους και τις λειτουργίες του οχήµατος και να µην εµποδίζει τη θέα του οδηγού την ώρα της οδήγησης. Επιβεβαιώστε επίσης ότι η συσκευή «βλέπει» τον ουρανό και ότι το καλώδιό της δεν παρενοχλεί την οδήγηση

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ. ΟΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΞΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GPSMAP 60CSx.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ. ΟΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΞΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GPSMAP 60CSx. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΞΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GPSMAP 60CSx. Χρησιµοποιήστε τον ηλεκτρονικό χάρτη του GPSMAP 60C(S)x µόνο

Διαβάστε περισσότερα

1 Copyright 2005 Garmin Ltd. ή Θυγατρικές της Garmin International Inc. 1200 East 151 st Street, Olathe, Kansas 66062, USA Garmin (Europe) Ltd Liberty House, Hounsdown Business Park, Southampton, Hampshire,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΕΛΙ ΕΣ Πατήστε PAGE για να πάτε από τη µία σελίδα στην άλλη. Πατήστε Menu για τις επιλογές της σελίδας που θέλετε.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΕΛΙ ΕΣ Πατήστε PAGE για να πάτε από τη µία σελίδα στην άλλη. Πατήστε Menu για τις επιλογές της σελίδας που θέλετε. Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ GPSMAP 60C/60CS 1 ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΙΝ: Προσαρµόζει την κλίµακα του χάρτη για να δείχνει µια µικρότερη περιοχή µε περισσότερες λεπτοµέρειες (µεγέθυνση). OUT: Προσαρµόζει την κλίµακα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Meimaris.com - Ελπίδος 34 (ΒΑΟ), Συκιές, Θεσσαλονίκη Tel. 2310.634.513-6977.38.38.73 - www.meimaris.com

Οδηγίες χρήσης. Meimaris.com - Ελπίδος 34 (ΒΑΟ), Συκιές, Θεσσαλονίκη Tel. 2310.634.513-6977.38.38.73 - www.meimaris.com Οδηγίες χρήσης 1 2009 Garmin Ltd. ή Θυγατρικές της Garmin International Inc. 1200 East 151 st Street, Olathe, Kansas 66062 USA Garmin (Europe) Ltd Liberty House, Hounsdown Business Park, Southampton, Hampshire,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σελίδα 1 από 39 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Colorado.... 3 Ήλιος και Σελήνη... 20 Ξεκινώντας... 4 Κυνήγι και ψάρεµα... 20 Εγκαθιστώντας τις µπαταρίες... 4 Προγραµµατισµός πορείας... 20 Ενεργοποίώντας

Διαβάστε περισσότερα

Fēnix 10 Εγχειρίδιο λειτουργίας

Fēnix 10 Εγχειρίδιο λειτουργίας Fēnix 10 Εγχειρίδιο λειτουργίας Garmin Ltd. ή Θυγατρικές της Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων. Εκτός εάν αναφέρεται ρητά παρακάτω, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αντιγραφή, η μετάδοση, η διασπορά,

Διαβάστε περισσότερα

Παύλος Μεϊµάρης Ελπίδος 34 (ΒΑΟ) Συκιές, Θεσσαλονίκη τηλ 2310.634.513, 6977.38.38.73 URL: http://www.meimaris.com - Εmail: info@meimaris.

Παύλος Μεϊµάρης Ελπίδος 34 (ΒΑΟ) Συκιές, Θεσσαλονίκη τηλ 2310.634.513, 6977.38.38.73 URL: http://www.meimaris.com - Εmail: info@meimaris. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αντιγραφή, η μεταφορά, η διάδοση, η ηλεκτρονική λήψη ή η αποθήκευση του εγχειριδίου σε οποιοδήποτε μέσo αποθήκευσης και για οποιοδήποτε σκοπό

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο κατόχου GPSMAP 4000/5000 Series

Εγχειρίδιο κατόχου GPSMAP 4000/5000 Series Εγχειρίδιο κατόχου GPSMAP 4000/5000 Series 2007, 2008 Garmin Ltd. ή θυγατρικές της Garmin International, Inc. 1200 East 151st Street, Olathe, Kansas 66062, USA Τηλ. (913) 397.8200 ή (800) 800.1020 Fax.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Σύστημα εντοπισμού σκύλων με δέκτη GPS. 2011 Garmin Ltd. ή Θυγατρικές της

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Σύστημα εντοπισμού σκύλων με δέκτη GPS. 2011 Garmin Ltd. ή Θυγατρικές της ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 2011 Garmin Ltd. ή Θυγατρικές της Σύστημα εντοπισμού σκύλων με δέκτη GPS Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αντιγραφή, η μεταφορά, η διάδοση, η ηλεκτρονική λήψη

Διαβάστε περισσότερα

Becker MAP PILOT. Οδηγίες χρήσης

Becker MAP PILOT. Οδηγίες χρήσης Becker MAP PILOT Οδηγίες χρήσης >>> ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ K IN L ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόµενα Περιεχόµενα 2 Υποδείξεις ασφαλείας 4 Το Becker MAP PILOT 5 Χρήση 5 Αφαίρεση της συσκευασίας του Becker MAP PILOT 5 Έλεγχος

Διαβάστε περισσότερα

GPSMAP. 400/500 series. εγχειρίδιο κατόχου. Meimaris.com - Ελπίδος 34 (ΒΑΟ), Συκιές, Θεσσαλονίκη - Tel. 2310.634.513-6977.38.38.73 - www.meimaris.

GPSMAP. 400/500 series. εγχειρίδιο κατόχου. Meimaris.com - Ελπίδος 34 (ΒΑΟ), Συκιές, Θεσσαλονίκη - Tel. 2310.634.513-6977.38.38.73 - www.meimaris. GPSMAP 400/500 series εγχειρίδιο κατόχου 2009 Garmin Ltd. ή θυγατρικές της Garmin International, Inc. 1200 East 151st Street, Olathe, Kansas 66062, USA Τηλ. (913) 397.8200 ή (800) 800.1020 Fax (913) 397,8282

Διαβάστε περισσότερα

Becker MAP PILOT Οδηγίες χρήσης

Becker MAP PILOT Οδηγίες χρήσης Becker MAP PILOT Οδηγίες χρήσης EL_ECE_V2.5_A >>> ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ L 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόµενα Περιεχόµενα 2 Υποδείξεις ασφαλείας 4 Το Becker MAP PILOT 5 Χρήση 5 Αφαίρεση της συσκευασίας του Becker MAP PILOT

Διαβάστε περισσότερα

GPSMAP 400 series. εγχειρίδιο κατόχου

GPSMAP 400 series. εγχειρίδιο κατόχου GPSMAP 400 series εγχειρίδιο κατόχου 2007 Garmin Ltd. ή θυγατρικές της Garmin International, Inc. 1200 East 151 st Street, Olathe, Kansas 66062, USA Τηλ. (913) 397.8200 ή (800) 800.1020 Fax (913) 397.8282

Διαβάστε περισσότερα

01 -Ξεκινώντας 12 Προειδοποίηση για τον οδηγό 12 Επίδειξη 13 Κύριος χάρτης 13 Προβολές χάρτη 16 Επισκόπηση διαδρομής 16 Ακύρωση διαδρομής 16

01 -Ξεκινώντας 12 Προειδοποίηση για τον οδηγό 12 Επίδειξη 13 Κύριος χάρτης 13 Προβολές χάρτη 16 Επισκόπηση διαδρομής 16 Ακύρωση διαδρομής 16 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 01 -Ξεκινώντας 12 Προειδοποίηση για τον οδηγό 12 Επίδειξη 13 Κύριος χάρτης 13 Προβολές χάρτη 16 Επισκόπηση διαδρομής 16 Ακύρωση διαδρομής 16 02 - Επιλογή θέσης και Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

GPSMAP. 400/500 series. εγχειρίδιο κατόχου

GPSMAP. 400/500 series. εγχειρίδιο κατόχου GPSMAP 400/500 series εγχειρίδιο κατόχου 2010-2012 Garmin Ltd. ή θυγατρικές της Garmin International, Inc. 1200 East 151 st Street, Olathe, Kansas 66062, Η.Π.Α. Τηλ.: (913) 397.8200 ή (800) 800.1020 Φαξ:

Διαβάστε περισσότερα

ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ GPSMAP 276C

ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ GPSMAP 276C Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ GPSMAP 276C ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΙΝ: Προσαρµόζει την κλίµακα του χάρτη για να δείχνει µια µικρότερη περιοχή µε περισσότερες λεπτοµέρειες (µεγέθυνση). OUT: Προσαρµόζει την κλίµακα του χάρτη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΔΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ. Garmin Ltd ή θυγατρικές της

ΕΓΧΕΙΡΔΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ. Garmin Ltd ή θυγατρικές της ΕΓΧΕΙΡΔΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ Garmin Ltd ή θυγατρικές της Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αντιγραφή, η μεταφορά, η διάδοση, η ηλεκτρονική λήψη ή η αποθήκευση του εγχειριδίου σε οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές πληροφορίες. Πως λειτουργεί

Βασικές πληροφορίες. Πως λειτουργεί Οδηγίες χρήσης Βασικές πληροφορίες Κατ αρχήν σας ευχαριστούµε που αγοράσατε το CobraMarine MC600Ci ή MC600Cx. Aν χρησιµοποιήσετε σωστά αυτή τη συσκευή θα σας προσφέρει πολλά χρόνια αξιόπιστης λειτουργίας.

Διαβάστε περισσότερα

GPSMAP 700 series Εγχειρίδιο κατόχου

GPSMAP 700 series Εγχειρίδιο κατόχου GPSMAP 700 series Εγχειρίδιο κατόχου 2010 Garmin Ltd. ή θυγατρικές της Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αντιγραφή, η μεταφορά, η διάδοση, η ηλεκτρονική λήψη ή η αποθήκευση

Διαβάστε περισσότερα

ROUTE 66 Mobile 7. για Smartphone Symbian S60

ROUTE 66 Mobile 7. για Smartphone Symbian S60 ROUTE 66 Mbile 7 Το 1 ο σύστηµα κινητής πλοήγησης µε GPS για Smartphne Symbian S60 Οδηγίες Χρήσης Έκδοση 1.6 Μάης 2006 ROUTE 66: Χιλιόµετρα µπροστά! Cpyright 1993-2006 ROUTE 66. Αποκλειστικά δικαιώµατα.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης MLS Destinator ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εγχειρίδιο χρήσης MLS Destinator ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εγχειρίδιο χρήσης MLS Destinator Εισαγωγή 09 Μενού 10 ΜLS Talk&Drive 11 Επιλογές MLS Talk&Drive 11 Εισαγωγή προορισμού 12 Πλοήγηση σε Πρόσφατες Θέσεις 16 Ρυθμίσεις MLS Talk&Drive 17 Xρήσιμες

Διαβάστε περισσότερα

Συντάξαμε αυτό το έγγραφο κατά τέτοιο τρόπο ώστε κάθε στιγμή να μπορείτε να βρίσκετε από τα περιεχόμενα τις απαραίτητες πληροφορίες.

Συντάξαμε αυτό το έγγραφο κατά τέτοιο τρόπο ώστε κάθε στιγμή να μπορείτε να βρίσκετε από τα περιεχόμενα τις απαραίτητες πληροφορίες. Υποδείξεις για αυτό το εγχειρίδιο χρήσης Συντάξαμε αυτό το έγγραφο κατά τέτοιο τρόπο ώστε κάθε στιγμή να μπορείτε να βρίσκετε από τα περιεχόμενα τις απαραίτητες πληροφορίες. Υπόδειξη Λεπτομερείς οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Fishfinder 400C. εγχειρίδιο κατόχου

Fishfinder 400C. εγχειρίδιο κατόχου Fishfinder 400C εγχειρίδιο κατόχου 2006, 2007 Garmin Ltd. ή θυγατρικές της Garmin International, Inc. 1200 East 151 st Street, Olathe, Kansas 66062, USA Τηλ. (913) 397.8200 ή (800) 800.1020 Fax (913) 397.8282

Διαβάστε περισσότερα

nüvifone M10 εγχειρίδιο κατόχου

nüvifone M10 εγχειρίδιο κατόχου nüvifone M10 εγχειρίδιο κατόχου 2010 Garmin Ltd. ή οι θυγατρικές της και η ASUSTeK Computer, Inc. Garmin International, Inc. 1200 East 151 st Street, Olathe, Kansas 66062, ΗΠΑ Τηλ. (913) 397 8200 ή (800)

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ. Κοιτάζοντας το zumo

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ. Κοιτάζοντας το zumo ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ Κοιτάζοντας το zumo A. κρατώντας το πατημένο, ενεργοποιεί/ απενεργοποιεί την συσκευή B. κάνει μεγέθυνση, αυξάνει την ένταση του ήχου της φωτεινότητας. C. κάνει σμίκρυνση, μειώνει την ένταση

Διαβάστε περισσότερα

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά Ιούνιος 2010 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου απορριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά σημεία συλλογής απορριμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ. εγχειρίδιο χρήσης

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ. εγχειρίδιο χρήσης ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ εγχειρίδιο χρήσης MLS Destinator 3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 09 Μενού 10 Υπολογισμός διαδρομής 11 Διεύθυνση 11 Τρόποι εισαγωγής διεύθυνσης 12 Επιλέγοντας διασταύρωση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation System. Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System. Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation System. Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System. Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Alpine Navigation System Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0 Πίνακας περιεχομένων 1 Προειδοποιήσεις και πληροφορίες ασφάλειας... 5 2 Πώς

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 2730 classic

Οδηγός χρήσης Nokia 2730 classic Οδηγός χρήσης Nokia 2730 classic 9217080 Τεύχος 1.1 2 Περιεχόµενα Περιεχόµενα Ασφάλεια 4 Ξεκινώντας 5 Τοποθέτηση της κάρτας SIM και της µπαταρίας 5 Τοποθέτηση κάρτας microsd 5 Αφαίρεση της κάρτας microsd

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη. www.mio-tech.com

Εγχειρίδιο Χρήστη. www.mio-tech.com Εγχειρίδιο Χρήστη www.mio-tech.com Περίληψη R02 (EU) Σήματα Κατατεθέν Το σήμα και το λογότυπο της λέξης Bluetooth αποτελούν ιδιοκτησία της Bluetooth SIG, Inc. Όλες τα ονόματα εταιριών και προϊόντων αποτελούν

Διαβάστε περισσότερα