N e w s l e t t e r 15 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "N e w s l e t t e r 15 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016"

Transcript

1 N e w s l e t t e r 15 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016

2 Τ α Ν έ α μ α ς ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ Σεπτεμβρίου 2016 Το Επιγραφικό & Νομισματικό Μουσείο, συμμετείχε για μια ακόμη φορά δυναμικά στις εκδηλώσεις του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, που για δεύτερη συνεχή χρονιά ήταν αφιερωμένο στο δίπολο: «Βία και ανεκτικότητα». Φέτος, οι δύο μουσειακοί χώροι του Νομισματικού και του Επιγραφικού Μουσείου εντάχθηκαν στην επίκαιρη δράση της Διεύθυνσης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού: «Διωγμοί: Παλιές και νέες ιστορίες γύρω από τη βία και την ανεκτικότητα». Τις πολυσχιδείς εκδηλώσεις -ειδικές θεματικές ξεναγήσεις, εικαστικές εκθέσεις, συναυλίες- που πραγματοποιήθηκαν τόσο κατά τις πρωινές, όσο και κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Η άρτια διοργάνωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό που σε ορισμένες περιπτώσεις όπως την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στο Νομισματικό Μουσείο, ξεπέρασε τα 800 άτομα. ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΙΛΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12, Αθήνα Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ειδική θεματική ξενάγηση με θέμα: «Βία & Ανεκτικότητα. Οι δύο όψεις του νομίσματος». Μέσα από επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου, ξεδιπλώθηκαν μια σειρά από ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με πολεμικά, κυρίως, επεισόδια τα οποία σημάδεψαν τον ελλαδικό χώρο, από τον 5ο αιώνα π.χ. μέχρι το Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

3 Το βράδυ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκε στον κήπο του Ιλίου Μελάθρου, η ποιητική συλλογή «88 εν κινήσει» του σαξοφωνίστα και συνθέτη Δημήτρη Βασιλάκη και ακολούθησε η συναυλία Jazz democracy εν κινήσει, του Dimitri Vassilakis quartet, από τη βραβευμένη δισκογραφία του καλλιτέχνη σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο για την ιστορική Candid Records. Συμμετείχαν: Δημήτρης Βασιλάκης - σαξόφωνα/κείμενα, Γιάννης Παπαδόπουλος - πλήκτρα, Ντίνος Μάνος μπάσο, Βασίλης Ποδαράς - τύμπανα. Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, ο κήπος του Ιλίου Μελάθρου πλημμύρισε από τις μελωδίες της θεατρολόγου και δασκάλας σύγχρονου τραγουδιού, Ευγενίας Γκρίμα που με τους μαθητές της, παρουσίασαν έντεχνα ελληνικά κομμάτια, καθώς και ξένου ρεπερτορίου με στοιχεία jazz. Ο έναστρος ουρανός και η μαγική ατμόσφαιρα του κήπου σε συνδυασμό με τις γνώριμες μελωδίες και τις ζεστές φωνές των παιδιών ώθησε πολλούς από τους παρευρισκομένους να σιγοτραγουδήσουν μαζί τους. Συμμετείχαν: Μάριος Καραμπότης και Όλγα Μπλέτση πιάνο, Στέργιος Μπόλης, Νεφέλη Μηνακάκη, Ερρικέτη Κατσάνη και Νικόδημος Κασομούλης τραγούδι.

4 Το πρωί της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η εκδήλωση: «Τέχνη & Γνώση στο Νομισματικό Μουσείο. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Μια μέρα, ένα μουσείο, πολλές αφηγήσεις». Πολυπληθές κοινό παρακολούθησε τη δράση αποτέλεσμα γόνιμης συνεργασίας του επιστημονικού προσωπικού του Νομισματικού Μουσείου και των μαθητών και εκπαιδευτικών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα και του Πρότυπου Γυμνασίου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. Παρουσιάστηκαν πρωτότυπες εικαστικές δημιουργίες, εισηγήσεις, προβολές και μουσικοχορευτικά δρώμενα, με πρωταγωνιστές τους έφηβους μαθητές, καλλιτέχνες και δημιουργούς, των δύο σχολείων, εμπνευσμένα από τη θεματολογία και τα εκθέματα του Μουσείου.

5

6 Το βράδυ της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου, στον κατάμεστο κήπο του Ιλίου Μελάθρου το Τμήμα Τζαζ του Ωδείου Αθηνών πραγματοποίησε συναυλία Jazz με στοιχεία Ethnic, σε μια προσπάθεια συνδυασμού κλασικών και παραδοσιακών μουσικών οργάνων, με στόχο τη συνεύρεση μουσικών παραδόσεων διαφορετικής γεωγραφικής και παραδοσιακής προέλευσης. Ερμήνευσαν οι σπουδαστές Ραφαήλ Μελετέας - keyboards, Γιώργος Ποταμιάνος - drums, Θωμάς Μελετέας - ούτι. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στον κήπο του Ιλίου Μελάθρου, με τη συναυλία «Δρόμοι παλιοί: αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη», της ομάδας μουσικής του Προγράμματος Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Οι γνωστές μελωδίες του μεγάλου μας συνθέτη πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα και τα αποσπάσματα από το ημερολόγιό του, έκαναν πολλούς να συγκινηθούν. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ κ. Γεράσιμος Νοταράς, επικεφαλής του ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας.

7 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Τοσίτσα 1, Αθήνα Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η θεματική ξενάγηση με θέμα: «Πόλεμος και αιχμαλωσία στην αρχαιότητα». Παρουσιάσθηκαν ενεπίγραφα μνημεία που αφορούν στον πόλεμο και τις συμμαχίες των αρχαίων ελληνικών πόλεων καθώς και επιγραφές που αφορούν στην απελευθέρωση αιχμαλώτων πολέμου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρουσιάστηκε η περιοδική έκθεση αρχαίων επιγραφών «Η των Αθηναίων Αρχή» με επιγραφές που αφορούν στην εξωτερική πολιτική και τα οικονομικά της Αθήνας κατά το δεύτερο ήμισυ του 5ου αι. π.χ. ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης σύγχρονης γλυπτικής με έργα των εικαστικών Β. Λιουδάκη, Β. Παπαγεωργίου και Ν. Χατζηκωνσταντή στο εξωτερικό αίθριο του Επιγραφικού Μουσείου. Οι εκδηλώσεις της ημέρας έκλεισαν με την προβολή ντοκιμαντέρ από το αρχείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας - Εthnofest: «Living Beyond Borders», σκην.: Μαuro Bucci- Ιταλία. Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια Έκθεσης κεραμικής από το ΚΕΘΕΑ με τίτλο: «Γράμματα σε έναν πρόγονο» στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Επιγραφικού Μουσείου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Οκτωβρίου Το βράδυ της ίδιας ημέρας προβλήθηκαν τα ντοκιμαντέρ «Document: Hoyerswerda / Frontex», σκην.: Thomas Kaske (Γερμανία) και «Between War and Waiting», σκην.: Babette Bürgi & Kristijian Gucanin (Ολλανδία). Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου επαναλήφθηκε η θεματική ξενάγηση με τίτλο: «Πόλεμος & Αιχμαλωσία στην Αρχαιότητα», ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας το κοινό παρακολούθησε ντοκιμαντέρ: «Other Europe», σκην.: Rossella Schillaci (Ιταλία). Οι προβολές ντοκιμαντέρ από το αρχείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας - Εthnofest συνδιοργανώθηκαν με την Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

8 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (PRODUCT CLUB) ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ Αμφιθέατρο Μουσείου Ακρόπολης 28 Σεπτεμβρίου 2016 Το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο συμμετείχε στη Συνάντηση Εργασίας για την Ενεργοποίηση Θεματικού Δικτύου Συνεργασίας (Product Club) με θέμα την Ανάπτυξη και Ανάδειξη του Πολιτιστικού Τουρισμού στην Αττική με την εισήγηση του Διευθυντή Δρ. Γεώργιου Κακαβά: Η Άρρηκτη Σχέση Πολιτισμού, Τέχνης, Παιδείας και Μουσείου στο Ιλίου Μέλαθρον - Νομισματικό Μουσείο. Η Συνάντηση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης και μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε γόνιμος διάλογος και εναργής προβληματισμός πάνω στο δίπολο πολιτισμός-τουρισμός.

9 ΗΜΕΡΙΔΑ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΔΗΝΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ Γαλλική Σχολή Αθηνών Διδότου 6 7 Οκτωβρίου 2016 Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και τη Γαλλική Σχολή Αθηνών Ημερίδα με θέμα: «Η κυκλοφορία του ρωμαϊκού δηναρίου στην Ελλάδα κατά την ελληνιστική εποχή», που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλική Σχολή Αθηνών. Στη δεύτερη συνεδρία που αφορά στην κυκλοφορία και τον αποθησαυρισμό του ρωμαϊκού δηναρίου από τη Μακεδονία μέχρι την Πελοπόννησο προεδρεύει ο διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου.

10 Ε κ δ η λ ώ σ ε ι ς ΟΡΝΙΘΕΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου Οκτωβρίου 2016 Η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού Συλλόγου Ακροκύτταρο, που αποτελείται από παιδιά ετών, θα παρουσιάσει, τραγουδώντας και χορεύοντας, τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, του σημαντικότερου από τους εκπροσώπους της αρχαίας αθηναϊκής κωμωδίας. Η εκδήλωση αποτελεί αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας του Ακροκύτταρου με το Νομισματικό Μουσείο. Η παράσταση θα δοθεί στον κήπο των Μουσών του Ιλίου Μελάθρου τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στις 7:00 το απόγευμα. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

11 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2016 Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο Οκτωβρίου 2016 Το Επιγραφικό & Νομισματικό Μουσείο συμμετέχει στη δράση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, Περιβάλλον & Πολιτισμός 2016: «Παντέχνου πυρός σέλας Λαμπερές Ιστορίες Φωτιάς». Στο Νομισματικό Μουσείο θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Φωτιά και Νόμισμα. Αρχαιολογία και Φωτιά», έκδοση του 2014 από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Το βιβλίο αυτό αποτελεί τον κατάλογο της ομώνυμης περιοδικής έκθεσης που πραγματοποιήθηκε κατά το έτος 2012, στο πλαίσιο της δράσης αυτής, από το Νομισματικό Μουσείο, σε συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στην αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου, στις 12:00. Θα ακολουθήσει ξενάγηση σε επιλεγμένα νομίσματα, που παρουσιάστηκαν στην περιοδική έκθεση. Δηλώσεις συμμετοχής από τις 11 Οκτωβρίου. Τηλ Fax: , Στο Επιγραφικό Μουσείο θα παρουσιαστούν σε μαθητές και ενήλικες, επιγραφές σχετικές με αγώνες λαμπαδηδρομίας στην αρχαία Αθήνα, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 10:00-11:30 π.μ. σε μαθητές σχολείων (εκπαιδευτικό πρόγραμμα / παρουσίαση). Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 11:30 π.μ. σε ενήλικες, οικογένειες, κ.λ.π. (παρουσίαση). Δηλώσεις συμμετοχής από Τηλ Fax: , epnom@culture.gr

12 ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΠΑΛΜΟΙ ΣΤΩΝ ΕΡΩΤΩΝ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου Οκτωβρίου 2016 Με αφορμή το κλείσιμο της περιοδικής Εικαστικής Έκθεσης Olympic Flame 2016, το Νομισματικό Μουσείο διοργανώνει τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, τη συναυλία: «Εγχόρδων παλμοί στων ερώτων τα βήματα», μια συνεργασία του κουαρτέτου εγχόρδων Quadro Armonico με την υψίφωνο Τζίνα Φωτεινοπούλου στην αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου στις 6:00 το απόγευμα. Το λυρικό πάθος των εγχόρδων, συναντά το ονειρικό τραγούδι στον Έρωτα. Ένα μουσικό ταξίδι που ενώνει αρμονικά την αισθαντική φωνή της Τζίνας Φωτεινοπούλου με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα του κουαρτέτου εγχόρδων Quadro Armonico. Θα ακουστούν έργα των: Johannes Brahms, Franz Lehar, Maurice Ravel, Leo Delibes, Astor Piazzolla, Kurt Weill, Carlos Gardel και Mάνου Χατζηδάκι. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιάννης Γεωργιάδης - βιολί α, Νίκος Πυλαρινός - βιολί β, Γιώργος Γαϊτάνος - βιόλα και Αστέριος Πούφτης - τσέλο.

13 Π ε ρ ι ο δ ι κ έ ς Ε κ θ έ σ ε ι ς OLYMPIC FLAME 2016 Αίθουσα «Μάντω Οικονομίδου» Ιλίου Μέλαθρον 18 Μαΐου - 31 Οκτωβρίου 2016 Συνεχίζεται με επιτυχία και αυξημένη προσέλευση επισκεπτών η εικαστική έκθεση «Olympic Flame 2016» στην αίθουσα των περιοδικών εκθέσεων «Μάντω Οικονομίδου» και σε επιλεγμένους χώρους του Ιλίου Μελάθρου. Ο φετινός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, συνέπεσε με το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ελλάδα στο Ρίο της Βραζιλίας όπου διεξήχθησαν οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Καθώς αυτοί έχουν οικουμενική και πανανθρώπινη αξία, όπως ακριβώς τα μνημεία και τα πολιτιστικά τοπία, από όπου πέρασε η Φλόγα μέχρι να φτάσει στον προορισμό της, η φιλοξενία της εικαστικής έκθεσης έως και το πέρας των Special Olympics 2016, κρίνεται ιδιαίτερα επίκαιρη και συμβολική. Στην αίθουσα «Μάντω Οικονομίδου» εκτίθενται οκτώ έργα γλυπτικής των Γιώργου Παλαμάρη, Ιακώβου Φιλίππου και Αντώνη Χανιώτη, ενώ δύο γλυπτά του Ανδρέα Παπαχρίστου φιλοξενούνται στην αίθουσα 3 του «Αθηναϊκού Δεκαδράχμου». Επίσης πέντε έργα ζωγραφικής των Μιχαήλ Ρωμανού και Βασιλικής Σαργολόγου παρουσιάζονται στις αίθουσες 1, 2, 6 και στο χωλ του πρώτου ορόφου, καθώς και στην αίθουσα 7 του δευτέρου. Επιμέλεια Έκθεσης: Μιχαήλ Ρωμανός Επιμέλεια Concept: Δρ Γεώργιος Κακαβάς Ομάδα Εργασίας: Δρ Γιάννα Βενιέρη, Γιόρκα Νικολάου, Ασπασία Ραρρή, Στέργιος Τζανέκας.

14 Η ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΡΧΗ Επιγραφικό Μουσείο - Τοσίτσα 1 Στην αίθουσα 1 του Επιγραφικού Μουσείου λειτουργεί η περιοδική έκθεση με τίτλο «η των Αθηναίων Αρχή», στην οποία παρουσιάζονται 20 επιγραφές που παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τα οικονομικά και την εξωτερική πολιτική της Αθήνας μετά την ίδρυση της Α Αθηναϊκής Συμμαχίας το 478 π.χ. και κυρίως κατά το δεύτερο ήμισυ του 5ου αιώνα π.χ. Εκτίθενται συνθήκες συμμαχίας της Αθήνας με άλλες πόλεις-κράτη (Λεοντίνοι, Ερέτρια, Αλιείς, Κολοφών, Έγεστα, Μίλητος), ψηφίσματα σχετικά με τη Σικελική Εκστρατεία, το ψήφισμα του Κλεινίου, το ψήφισμα περί της εισπράξεως του φόρου, το ψήφισμα για τον ορισμό φοροεισπρακτόρων, τον καθορισμό της διαδικασίας της είσπραξης και τον έλεγχο του συμμαχικού φόρου. Στην έκθεση περιλαμβάνονται και αντικείμενα από άλλα Μουσεία: το τμήμα ψηφίσματος «περί νομισμάτων» και το τμήμα της συνθήκης Αθηναίων και Ερμιονέων από το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας, το γύψινο εκμαγείο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης από το αντίγραφο του «ψηφίσματος περί μέτρων και σταθμών» που είχε ιδρυθεί στην Άφυτι της Χαλκιδικής, καθώς και το σωζόμενο τμήμα του αντίστοιχου αντιγράφου από το Μουσείο της Κω. Κεντρική θέση κατέχουν οι στήλες στις οποίες έχουν αναγραφεί οι κατάλογοι της Εξηκοστής του φόρου της Α Αθηναϊκής Συμμαχίας και ο μελαμβαφής σκύφος από την Αρχαιολογική Συλλογή Κηφισιάς, στον οποίο έχουν χαραχθεί μεταξύ άλλων το όνομα του Περικλέους και του αδελφού του Αρρίφρονος.

15 A JOURNEY TO THE LAND OF IMMORTALS YEARS OF GREEK TREASURES Τokyo National Museum, Nagasaki Perfectural Art Museum Kobe City Museum 21 Ιουνίου Απριλίου 2017 Το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο συμμετέχει δυναμικά στην περιοδική έκθεση «Ένα ταξίδι στη Γη των Αθανάτων Χρόνια Ελληνικών Θησαυρών» η οποία παρουσιάζεται αρχικά στο Tokyo National Museum (διάρκεια έκθεσης: 21/06-19/09/2016), ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Nagasaki Perfectural Art Museum (διάρκεια έκθεσης: 14/10-11/12/2016) και στο Kobe City Museum (διάρκεια έκθεσης: 23/12/2016-2/04/2017). Από τις πολυάριθμες συλλογές του Νομισματικού Μουσείου επελέγησαν εξαιρετικά σπάνια και μοναδικά αρχαία αντικείμενα -δέσμη έξι σιδερένιων οβελών, δύο προϊστορικοί σφραγιδόλιθοι, καθώς και είκοσι τέσσερα χρυσά και αργυρά νομίσματαπροκειμένου να πλαισιώσουν τις ενότητες της έκθεσης ως δάνεια.

16 GODS AND HEROES OF THE ANCIENT GREEKS State Historical Museum, Moscow 15 Νοεμβρίου Φεβρουαρίου 2017 Το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο συμμετέχει επίσης στην περιοδική έκθεση «Θεοί και Ήρωες των Αρχαίων Ελλήνων» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Μόσχα, στο Κρατικό Ιστορικό Μουσείο (διάρκεια έκθεσης: 15/11/ /02/2017) με το δανεισμό δεκαεπτά χρυσών και αργυρών νομισμάτων, θαυμάσια δείγματα της σφραγιστικής τέχνης και τεκμήρια των τοπικών λατρειών θεών και ηρώων στους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους. Ισάριθμα λήμματα από το Επιστημονικό προσωπικό του Νομισματικού Μουσείου καθώς και εισαγωγικό κείμενο του Διευθυντή Δρ Γεωργίου Κακαβά με τίτλο «Πόλεις και Θεοί μέσα από τους χαρακτήρες των νομισμάτων» περιλαμβάνονται στον κατάλογο της έκθεσης.

17 Σ τ α τ ι σ τ ι κ ά Σ τ ο ι χ ε ί α ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 Σύνταξη-επιμέλεια: Δημήτρης Βερούσης, Φύλακας Αρχαιοτήτων

18 Ε κ π α ι δ ε υ τ ι κ ά Π ρ ο γ ρ ά μ μ α τ α «Το νόμισμα στον αρχαίο ελληνικό κόσμο» ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΙΛΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας από 9 έως 18 χρονών, φοιτητές και άτομα με ειδικές ανάγκες. Διάρκεια προγράμματος: Μία έως μιάμιση ώρα για ομάδες μέχρι 25 άτομα. Δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-14:00 στο τηλέφωνο

19 Για ελεύθερη επίσκεψη και περιήγηση με παιδιά στο Μουσείο, οι γονείς, εκπαιδευτικοί ή συνοδοί μπορούν να προμηθευτούν από το πωλητήριο το ειδικό έντυπο Το νόμισμα στον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Το έντυπο αυτό οδηγεί τον επισκέπτη στο χώρο, παρέχει το κατάλληλο πληροφοριακό υλικό και προτείνει διασκεδαστικές δραστηριότητες για μια ευχάριστη μαθησιακή εμπειρία που συμπληρώνει την επίσκεψη στο μουσείο. Διατίθεται και σε ψηφιακή μορφή (αρχείο pdf) στο site του Νομισματικού Μουσείου (

20 «Εξερευνώντας το κτίριο του Ιλίου Μέλαθρου» Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Νομισματικού Μουσείου σχεδιάστηκε εκπαιδευτικό έντυπο με τίτλο «Εξερευνώντας το κτίριο του Ιλίου Μέλαθρου» για το ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Μουσείου: Το εκπαιδευτικό υλικό απευθύνεται σε μαθητές ετών και εστιάζει στη γνωριμία τους με το Νομισματικό Μουσείο, το νόμισμα, το Ιλίου Μέλαθρον, τον Ερνέστο Τσίλλερ και τη συνειδητοποίηση της συνέχειας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το έντυπο έχει σχεδιαστεί με βάση τη μέθοδο Εkarv και διαρθρώνεται σε τρεις βασικές ενότητες, ενώ οι επιμέρους στόχοι του εκπαιδευτικού υλικού αφορούν στην εξοικείωση των μαθητών με το μουσειακό περιβάλλον, την επαφή με τον κόσμο του νομίσματος, την καλλιέργεια της καλλιτεχνικής τους έκφρασης και δημιουργικότητας, καθώς και την ενίσχυση της ομαδο-συνεργατικής μάθησης. Ο Τζιάνι Ροντάρι γράφει ότι: «αν θέλουμε να διδάξουμε να σκέφτεται κάποιος, πρέπει πρώτα να τον διδάξουμε να επινοεί». Αξίζει να διευκρινιστεί ότι ο σχεδιασμός των δραστηριοτήτων του παρόντος εκπαιδευτικού έντυπου στηρίχτηκε στο περιεχόμενο και τους στόχους του σχολικού αναλυτικού προγράμματος. ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΙΛΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ

21 «Λίθοι φθεγγόμενοι» ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΤΟΣΙΤΣΑ 1 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας από 9 έως 18 ετών. Διάρκεια προγράμματος: Δύο ώρες για ομάδες μέχρι 30 άτομα. Δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα Παρασκευή, 10:00-14:00 στα τηλέφωνα και

22 Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12 τηλ.: / Τοσίτσα 1 τηλ: / epnom@culture.gr ΩΡΑΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Ιλίου Μέλαθρον: Δευτέρα: 13:00-20:00 Τρίτη - Κυριακή: 09:00-16:00 Κτίριο Τοσίτσα: Τρίτη - Κυριακή: 08:00-15:00 Κλειστό: Δεκεμβρίου, 1 Ιανουαρίου, 25 Μαρτίου, Κυριακή Πάσχα και 1 Μαΐου. ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 6 ευρώ Νομισματικό Μουσείο: 6 ευρώ, 3 ευρώ για πολίτες άνω των 65, φοιτητές εκτός χωρών Ε.Ε. Επιγραφικό Μουσείο: 4 ευρώ, 2 ευρώ για πολίτες άνω των 65, φοιτητές εκτός χωρών Ε.Ε. Ενιαίο εισιτήριο: 15 ευρώ, 8 ευρώ - Ισχύει για Εθνικό Αρχαιολογικό, Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, Νομισματικό Μουσείο & Επιγραφικό Μουσείο.

N e w s l e t t e r 19 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

N e w s l e t t e r 19 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 N e w s l e t t e r 19 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 Π ρ ο σ κ τ ή μ α τ α ΣΠΑΝΙΑ Ή ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΣΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΕΤΡΑΔΡΑΧΜΟ ΙΕΡΑΠΥΤΝΑΣ (α τέταρτο 1ου αι. π.χ.)

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 11 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 11 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 11 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 Τ α Ν έ α μ α ς ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου 12 16 Μαΐου 2016

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 17 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 17 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 17 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Χ ρ ι σ τ ο υ γ ε ν ν ι ά τ ι κ η Ε κ δ ή λ ω σ η ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΕΥΔΟΚΙΑ Το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο γιορτάζει τα

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 18 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

N e w s l e t t e r 18 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 N e w s l e t t e r 18 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 Τ α Ν έ α μ α ς ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου 12 3 Δεκεμβρίου 2016 Στην αίθουσα των

Διαβάστε περισσότερα

Π ρ ό γ ρ α μ μ α Ε κ δ η λ ώ σ ε ω ν ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Π ρ ό γ ρ α μ μ α Ε κ δ η λ ώ σ ε ω ν ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015 Π ρ ό γ ρ α μ μ α Ε κ δ η λ ώ σ ε ω ν ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015 20η Νοεμβρίου Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού παρουσιάζεται στο Μουσείο το νόμισμα του

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 20 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

N e w s l e t t e r 20 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 N e w s l e t t e r 20 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 Τ α Ν έ α μ α ς ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ Επιγραφικό Μουσείο Τοσίτσα 1 3, 5, 9 & 21 Φεβρουαρίου 2017 Στις 3 Φεβρουαρίου επισκέφθηκαν το Επιγραφικό

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 13 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 13 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 13 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 Τ α Ν έ α μ α ς ATHENS SUMMER SCHOOL 2016 MOVING THE EU FORWARD Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου 12 4-10

Διαβάστε περισσότερα

Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης!

Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης! Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης! Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 Ροτόντα A Filetta Το πολυφωνικό σεξτέτο με την ηγεμονική θέση στη μουσική σκηνή της Κορσικής, ερμηνεύει την πιο πρόσφατη δουλειά του. Η

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 16 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 16 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 16 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Τ α Ν έ α μ α ς HELLENISTIC ROYAL PORTRAITURE ON COINS Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου 12 3 Οκτωβρίου 2016

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 10 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΪΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 10 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΪΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 10 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΪΟΣ 2016 Κ Α Λ Ο Π Α Σ Χ Α Χριστός ανέστη! Νέοι, γέροι και κόρες, όλοι, μικροί μεγάλοι, ετοιμαστήτε μέσα στες εκκλησιές τες δαφνοφόρες με

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2015 στο ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «Μουσεία για μια Βιώσιμη Κοινωνία» 17, 18 και 19 Μαΐου Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 14 - Ε π ε τ ε ι α κ ό ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 14 - Ε π ε τ ε ι α κ ό ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 14 - Ε π ε τ ε ι α κ ό ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ Αύγουστος 2015 Ιούλιος 2016 Ένας δημιουργικός χρόνος πέρασε Τ α Ν έ α μ α ς Το παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 2017-18 Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού

Διαβάστε περισσότερα

εκέµβριος 2015 Νοµισµατική Συλλογή Alpha Bank, Πανεπιστηµίου 41, , Αθήναι, Τηλ

εκέµβριος 2015 Νοµισµατική Συλλογή Alpha Bank, Πανεπιστηµίου 41, , Αθήναι, Τηλ εκέµβριος 2015 Νοµισµατική Συλλογή Alpha Bank, Πανεπιστηµίου 41, 102 52, Αθήναι, Τηλ. 210 326 2460-1 www.alphanumismatics.gr, numismatic@alpha.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Έκθεση: «Η Ευρώπη της Ελλάδος. Αποικίες και

Διαβάστε περισσότερα

Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει νέες προκλήσεις νέες εμπνεύσεις. Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, Διεθνής Ημέρα Μουσείων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει νέες προκλήσεις νέες εμπνεύσεις. Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, Διεθνής Ημέρα Μουσείων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού ΛΔ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει νέες προκλήσεις νέες εμπνεύσεις Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, Διεθνής Ημέρα Μουσείων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Νομισματική Συλλογή Alpha Bank, Πανεπιστημίου 41, 102 52, Αθήναι, Τηλ. 210 326 2460-1 www.alphanumismatics.gr, numismatic@alpha.gr εκέμβριος 2014 Νέα Έκθεση: Η

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ»

ΘΕΜΑ : «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ» ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001 : 2008 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Δ/ΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Φιλαδελφείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Για τη σχολική χρονιά 2015-2016 (διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου) θα πραγματοποιούνται δωρεάν για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΩΤΕΡΑ απότο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΝΕΩΤΕΡΑ απότο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ΝΕΩΤΕΡΑ απότο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΟ ΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016 ΑΧΑΙΟΙΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΡΟΕ ΡΟΙ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣτοπλαίσιοτηςΈκθεσηςπουφιλοξενείται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014 Κυριακή, 6 Ιουλίου Άφιξη στην Αθήνα. Μεταφορά στο Ξενοδοχείο Κέρασμα και συνάντηση με τους υπέυθυνους των Θερινών Σχολείων Δείπνο - Διανυκτέρευση 08:30-09.30 Πρωϊνό 09:30-10:00 του Ιδρύματος Ωνάση. Η Στέγη

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 Κυριακή 29 Μαΐου Εξόρμηση εθελοντικών καθαρισμών των ακτών της Σίφνου Τόπος Συγκέντρωσης: πλατεία Αρτεμώνα Ώρα: 11:00 Οργάνωση: ΔΗ.Κ.Ε.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Πατησίων 44, 10682 Αθήνα Τηλ.: 210

Διαβάστε περισσότερα

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016 «Παντέχνου

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

«Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» στη Βέροια και τη Βεργίνα

«Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» στη Βέροια και τη Βεργίνα Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» στη Βέροια και τη Βεργίνα με sleepover, μηνύματα στον τοίχο, εγκαίνια έκθεσης, εκπαιδευτικές δράσεις και συνάντηση με τους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019-2020 Τριάντα χρόνια η καρδιά της Λευκωσίας! Οι άνθρωποι του το ανέδειξαν και ο κόσμος το αγάπησε Τριάντα χρόνια η καρδιά της Λευκωσίας! Φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

Μάιος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης

Μάιος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης Μάιος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης SKG: Bridges Festival Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει μέρος των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ «SKG: Bridges Festival». Το πενθήμερο φεστιβάλ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ Το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ πραγματοποίησε και φέτος την 8 η ετήσια γενική συνέλευσή του στα Καμένα Βούρλα στις 25,26,27 και 28 Σεπτεμβρίου 2015. Στην τετραήμερη

Διαβάστε περισσότερα

Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου. 24o Δημοτικό Αχαρνών. Νομισματικό Μουσείο Αθηνών

Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου. 24o Δημοτικό Αχαρνών. Νομισματικό Μουσείο Αθηνών Νομισματικό Μουσείο Αθηνών 24o Δημοτικό Αχαρνών Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου 1 Υποδράση: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Μαθητών Συμμετέχοντες Σχολείο: 24o Δημοτικό Αχαρνών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές 11 Οκτωβρίου 2019 Κύριος εκφραστής της πολιτιστικής πολιτικής του Κράτους όσον αφορά στον σύγχρονο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Μνήμες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Μνήμες ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Μνήμες 1940-44 Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Οκτωβρίου το Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα)

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Εργαστήριο Μουσικής Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Χειμερινό εξάμηνο 2010 Διδασκαλίες φοιτητών στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Εκπαιδευτική εκδήλωση για παιδιά και γονείς εμπνευσμένη από τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εικαστικής Αγωγής Λευκωσίας με την ευκαιρία της

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, 67061 Άβδηρα Ξάνθης Τηλέφωνο: 25410-51003,

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 21 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

N e w s l e t t e r 21 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 N e w s l e t t e r 21 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 Τ α Ν έ α μ α ς A JEWEL MADE IN GREECE ΖΑΠΠΕΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟ 3-6 Μαρτίου 2017 Στην 4η Ετήσια Συνάντηση Δημιουργών εικαστικού κοσμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Προσφορά στα παιδιά των μελών μας

Προσφορά στα παιδιά των μελών μας Σωματείο Εργαζομένων Τραπεζικής Επιχείρησης E.F.G. EUROBANK Αριθ. Εγκριτ. Απόφ. Πολυμ. Πρωτ. Αθηνών 432/1977 Α/Α Βιβλίου Ανεγν. Συνδικ. Οργαν. Πρωτ. Αθηνών 6713 Ειδ. 1956/6-4-2000 Εμμ.Μπενάκη 32, 10678

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28 ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΟ 2 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28 ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΟ 2 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28 ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΟ 2 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Τη φετινή χρονιά 2018-2019, ο Σύλλογος διδασκόντων του 2 ου ΓΕ.Λ. Αγίου Δημητρίου αποφάσισε να τιμήσει το ηρωικό «ΟΧΙ» του λαού μας και

Διαβάστε περισσότερα

"ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ"

ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ "ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ" ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΦΟΥ) ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης - Επαρχιακό Γραφείο Πάφου-

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Σάββατο 10 Ιουλίου έως Κυριακή 25 Ιουλίου Έκθεση αγιογραφίας από 25 Αγιογράφους - μέλη της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.) Στο Παλιό Σχολείο του Κάστρου Ώρες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631 ΡΕΘΥΜΝΟ: 6/05/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

1. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Χαίρε και Πίει ή αλλιώς στην υγειά μας!»

1. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Χαίρε και Πίει ή αλλιώς στην υγειά μας!» ΑΘΗΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πραγματοποιούνται Εκπαιδευτικά Προγράμματα που πλαισιώνουν τις Μόνιμες Συλλογές του. Αναλυτικότερα, για τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πραγματοποιούνται προγράμματα που πλαισιώνουν τις Μόνιμες Συλλογές του. Αναλυτικότερα, για το διάστημα Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

«Πειραιάς το λιμάνι των τριήρων»

«Πειραιάς το λιμάνι των τριήρων» 25 Μαΐου 2015 «Πειραιάς το λιμάνι των τριήρων» Πολιτισμός / Εκθέσεις / Πολιτισμός Στους εορτασμούς της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015»,συμμετέχει το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, με την πραγματοποίηση περιοδικής

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

INTERREG III A

INTERREG III A INTERREG III A 2000-2006 ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Πρόγραμμα Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III A 2000-2006 ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 003 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΟΡΙΚ Α Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014

ΘΟΡΙΚ Α Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΘΟΡΙΚ Α Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΛΑΥΡΙΟΥ «Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ» αναβιώνει το έθιμο του Κλήδονα και τις φωτιές του Αϊ Γιάννη. Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 - Ώρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014'

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 18:00 μ.μ. ΗΜΕΡΙΔΑ υπό την Αιγίδα του Δήμου Πεντέλης με Θέμα: «Ο Ρόλος της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 13 Φεβρουαρίου 2015 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 13 Φεβρουαρίου 2015 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 13 Φεβρουαρίου 2015 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014 Σύµφωνα µε την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ακόμη περισσότερα εmotions!

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ακόμη περισσότερα εmotions! Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ακόμη περισσότερα εmotions! Σεπτέμβριος Νοέμβριος 2017 Οικογενειακά προγράμματα και εκπαιδευτικές δράσεις, Σάββατα και Κυριακές, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης Γραφείο Υπουργού ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ minoff@culture.gr Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης Ειδική Προβολής και Αξιοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που πλαισιώνουν τις Μόνιμες Συλλογές του, για τη σχολική χρονιά 2014-2015 (διάστημα

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.

Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμος Θερμαϊκoύ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 - Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου - 7ο Πανελλήνιο Παιδικό

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης

Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης Εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης Εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις Ποιοι

Διαβάστε περισσότερα

Τηλ , , , Φαξ

Τηλ , , , Φαξ Τηλ. 2610 969973, 969972, 996732, Φαξ 2610969799 Email stmuseum@upatras.gr http://www.upatras.gr/index/page/id/68 http://www.facebook.com/pages/museum-of-science-and-technology/109823479058588 Πανεπιστημιούπολη

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 15 Ιουνίου 2016 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Σύμφωνα με την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987 ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987 Εκπαιδευτικά προγράμματα μουσειακής αγωγής για σχολικές ομάδες Σχολικό έτος 2015 2016 Οι εξειδικευμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 15 Δεκεμβρίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

Να έρθει στην επιφάνεια η πόλη που δε φαίνεται. Η πόλη που υπάρχει ζωντανή, μα

Να έρθει στην επιφάνεια η πόλη που δε φαίνεται. Η πόλη που υπάρχει ζωντανή, μα Στα πλαίσια του φεστιβάλ Αισχυλείων 2015, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις από τις 11 Ιουλίου 2015. Να έρθει στην επιφάνεια η πόλη που δε φαίνεται. Η πόλη που υπάρχει ζωντανή, μα κρυμμένη... Μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΘΤ7Λ6-25Μ. ΠΑΤΡΑ, 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΔΑ: Β4ΘΤ7Λ6-25Μ. ΠΑΤΡΑ, 26 Σεπτεμβρίου 2012 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ταχ.Δ/νση: ΝΕΟ Πατρών-Αθηνών 32 26441 ΠΑΤΡΑ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτό θέατρο Δ.Κ. Μελισσίων Θεατρική Παράσταση του Β ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Μελισσίων

Ανοιχτό θέατρο Δ.Κ. Μελισσίων Θεατρική Παράσταση του Β ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Μελισσίων Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, ώρα 18:00 µ.µ. - 22:00 µ.µ. Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Κ. Μελισσίων (Αίθουσα 2ου ορόφου) Έκθεση Ζωγραφικής από τον Σύλλογο "Άγιος-Γεώργιος Γκιούλµπαξε" Πέµπτη 12 Ιουνίου 2014, ώρα 19:00

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων. Τόποι/ταυτότητες/ φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: κρίσι-μα θέματα στρατηγικού σχεδιασμού

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων. Τόποι/ταυτότητες/ φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: κρίσι-μα θέματα στρατηγικού σχεδιασμού ΠΜΣ ΜΟΥΣΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Τόποι/ταυτότητες/ φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: κρίσι-μα θέματα στρατηγικού σχεδιασμού Εορτασμός Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Κρίσεις: συνέχειες

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιάζοντας μία εκπαιδευτική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Σχεδιάζοντας μία εκπαιδευτική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών Σχεδιάζοντας μία εκπαιδευτική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών Αθηνά Παπαδάκη Αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας Επιμορφωτικό Σεμινάριο Θήβα 8 Σεπτεμβρίου 2016 Διαχρονικά ο πολιτισμός της

Διαβάστε περισσότερα

«Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας» και το «Αίνιγμα 7000 χρόνων»

«Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας» και το «Αίνιγμα 7000 χρόνων» 8 Φεβρουαρίου 2017 «Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας» και το «Αίνιγμα 7000 χρόνων» Άρθρα / Πολιτισμός Κατερίνα Χουζούρη Ένα νέο κύκλο κυριακάτικων περιπάτων, οργανώνει τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, στις 12.00

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 15 Απριλίου 2016 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 15 Απριλίου 2016 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 15 Απριλίου 2016 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Σύµφωνα µε την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Κατά το µήνα εκέµβριο

Διαβάστε περισσότερα

Το μουσείο ζωντανεύει με ταξίδι σχολικό! Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους 2011-2012. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ποδράσηη

Το μουσείο ζωντανεύει με ταξίδι σχολικό! Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους 2011-2012. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ποδράσηη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 9 5 ποδράσηη Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους 2011-2012 Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας Δημοτικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12 Φεβρουαρίου 2016 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12 Φεβρουαρίου 2016 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12 Φεβρουαρίου 2016 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 Σύµφωνα µε την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών

Διαβάστε περισσότερα

Δ Η Μ Ο Σ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Η Αγίου Όρους 2, Ιερισσός, , Fax

Δ Η Μ Ο Σ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Η Αγίου Όρους 2, Ιερισσός, , Fax ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Ιερισσός, 03/10/2017 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΣΤΑΓΕΙΡΑ & ΑΚΑΝΘΟΣ «ΠΟΛ(ε)ΙΣ» ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ Ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 1ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ. Από 13/5/2016 έως 15/5/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 1ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ. Από 13/5/2016 έως 15/5/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Από 13/5/2016 έως 15/5/2016 Ο Δήμος Καλαμαριάς, έχοντας στο κέντρο της προσοχής και των προσπαθειών του την Νεολαία και την Παιδεία,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς, 15 Φεβρουαρίου 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας 20 14 Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Όμορφες βραδιές καλοκαιριού,

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 14 Οκτωβρίου 2016 Κατά το μήνα Ιούνιο 2016, παρουσιάστηκε μείωση των επισκεπτών των μουσείων κατά 7,5 % και μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι εδώ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι εδώ! Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2016 Γραφείο Τύπου Τηλ.: 210 5284885 886 e-mail: press@opanda.gr press1.opanda@gmail.com web: www.opanda.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 7 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 7 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 7 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Το Μ ο υ σ ε ί ο H ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Το Νομισματικό Μουσείο της Ελλάδας έχει έναν απολύτως μοναδικό χαρακτήρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πραγματοποιούνται προγράμματα που πλαισιώνουν τις Μόνιμες Συλλογές του. Αναλυτικότερα, για τη σχολική χρονιά 2015-2016

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Νοεμβρίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation Harvard Center for Hellenic Studies Κώδικας VENETUS A Studio Παράλληλο Κύκλωμα Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη κινηματογραφικών συλλογών από το αρχείο του STUDIO-παράλληλο κύκλωμα - Διάδοση της κινηματογραφικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 15 Ιουνίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2018 διοργανώνει δράσεις που

Διαβάστε περισσότερα

ΣΙΦΝΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΣΙΦΝΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΙΦΝΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Πέμπτη 21 Ιουνίου έως Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012, στο Veranda café bar, στην Απολλωνία Sifnos, October: Έκθεση με ασπρόμαυρες φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ώρα 20:30 «Ο Καραγκιόζης Πειρατής» ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ώρα 21:30 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 15 Μαϊου 2015 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 15 Μαϊου 2015 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 15 Μαϊου 2015 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 Σύµφωνα µε την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12 Αυγούστου 2016 Κατά το μήνα Απρίλιο 2016, παρουσιάστηκε αύξηση των επισκεπτών των μουσείων κατά 2,6% και αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ (ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ) Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων Εθνικού Αρχείου, Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΝ5Γ-ΔΡΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΕΝ5Γ-ΔΡΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ταχ. Δ/νση : Θεμιστοκλέους 87 Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10681

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για το διάστημα Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιούνται δωρεάν για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Γ. ΜΑΡΚΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ ΚΑΙ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Γ. ΜΑΡΚΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Γ. ΜΑΡΚΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ 2007-2008 ΚΑΙ 2008-2009 Στις 2 Οκτωβρίου 2007 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους διευθυντές του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης (Γυμνάσιο και Λύκειο)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΤΡΙΜΗΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Στη διάρκεια του Α Τριμήνου η ΣΤ τάξη θα εμβαθύνει στο έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ:

Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: πρόσωπα και αντικείμενα Γνωρίζετε ότι: το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης ιδρύθηκε στις αρχές του 20

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ BAZAAR

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ BAZAAR ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ BAZAAR ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΦΕΣΤΙΒΑΛ Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.: «Χοροί

Διαβάστε περισσότερα

ICOM και ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ

ICOM και ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ICOM ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Αγ.Ασωμάτων 15 ΑΘΗΝΑ 105 53 Τηλ./Fax: 210 3219414 www.otenet.gr/icom Email icom@otenet.gr ICOM και ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ιδρύθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 14 Ιουλίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 9 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 9 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 9 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 Τ α Ν έ α μ α ς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Απριλίου Aπολογισμός

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Απριλίου Aπολογισμός 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 24-25-26 Απριλίου 2016 - Aπολογισμός (του Αντώνη Κουφουδάκη) Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 13 Μαΐου 2016 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Σύμφωνα με την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς, 12 Οκτωβρίου 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα