N e w s l e t t e r 21 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "N e w s l e t t e r 21 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017"

Transcript

1 N e w s l e t t e r 21 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

2 Τ α Ν έ α μ α ς A JEWEL MADE IN GREECE ΖΑΠΠΕΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟ 3-6 Μαρτίου 2017 Στην 4η Ετήσια Συνάντηση Δημιουργών εικαστικού κοσμήματος A JEWEL MADE IN GREECE, στο Ζάππειο Μέγαρο, με τίτλο «Η Οδύσσεια των Υλικών» το Νομισματικό Μουσείο συμμετείχε ως τιμώμενο Μουσείο με την παρουσίαση του «Θησαυρού Θεσσαλονίκη/2001» ή του «Θησαυρού του Οσμάν».

3 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΗΣ Επιγραφικό Μουσείο Τοσίτσα 1 7 & 28 Μαρτίου 2017 Στις 7 Μαρτίου 2017 επισκέφθηκαν το Επιγραφικό Μουσείο 21 Αμερικανοί φοιτητές από το Davidson College της North Carolina και παρακολούθησαν μάθημα Επιγραφικής που πραγματοποίησε ο καθηγητής κλασικής Αρχαιολογίας του Davidson College κ. Michael Toumazou. Στις 28 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε από την Επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Σοφία Ανεζίρη μάθημα Επιγραφικής σε 30 φοιτητές των τμημάτων Ιστορίας Αρχαιολογίας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλαίσιο του μαθήματος οι φοιτητές ξεναγήθηκαν επίσης στην αίθουσα των αρχαϊκών επιγραφών του Μουσείου (αίθουσα 11) και στην περιοδική έκθεση «Η των Αθηναίων Αρχή» από τις αρχαιολόγους κκ. Ελένη Ζαββού και Ειρήνη-Λουκία Χωρέμη.

4 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου , 31 Μαρτίου 2017 Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου σεμινάριο με τίτλο «Τεχνικές διαχείρισης Άγχους» με εισηγήτρια την ΜΑ Life and Health Coach κα Μοσχούλα Μπέστα. Η ημερίδα ήταν συνδιοργάνωση του Συνεταιρισμού υπαλλήλων ΥΠΠΟ και του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου. Στο πλαίσιο του 12ου Athens Animfest, ενός προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ από τις 16 έως 22 Μαρτίου, εντάσσεται μια νέα ενότητα εκδηλώσεων σχετική με τα όρια των εικαστικών τεχνών και των νέων ψηφιακών μέσων. Το Νομισματικό Μουσείο συμμετείχε στο πρόγραμμα φιλοξενώντας στον κήπο του την εικαστική διάδραση «Ανακαλώ σημαίνει μετατρέπω» της γλύπτριας Γεωργίας Γκρεμούτη. Η καλλιτέχνης παρενέβη διακριτικά στα αγάλματα του κήπου με τρόπο που σεβόταν και εντασσόταν στη μορφή, το χρώμα και το ύφος τους.

5 Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα των Εσπερίδων πραγματοποιήθηκε από την αναπληρώτρια καθηγήτρια της Οικονομικής Επιστήμης Δρ Ιωάννα Σαπφώ Πεπελάση και την δικηγόρο Ελίνα Παρασκευοπούλου η έναρξη των εργασιών και της επίσημης παρουσίασης στο ευρύ κοινό της εθελοντικής πρωτοβουλίας «TAKE OFF GREECE», η οποία αποσκοπεί στη στήριξη επιχειρηματιών άνω των 40 ετών. Η ομάδα του «TAKEOFFGREECE» διοργανώνει σε μηνιαία βάση θεματικές εκδηλώσεις και εξειδικευμένα διαδικτυακά σεμινάρια με στόχο τη δημιουργία επικερδών και παράλληλα καινοτόμων νέων επιχειρήσεων, οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας της χώρας μας. Την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης OPEN HOUSE Athens 2017 πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στο Ιλίου Μέλαθρον για σχολικές ομάδες με σκοπό να γνωρίσουν προκειμένου να γνωρίσουν και να κατανοήσουν την αξία της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς. Στο φετινό πρόγραμμα του OPEN HOUSE ATHENS το κοινό είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε πάνω από 100 ιδιωτικά και δημόσια κτίρια και χώρους της Αθήνας.

6 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου Μαρτίου 2017 Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης το Νομισματικό Μουσείο διοργάνωσε για το ευρύ κοινό ειδικές θεματικές ξεναγήσεις. Το Ιλίου Μέλαθρον υποδέχτηκε, ως χώρος ανοιχτός σε εκπαιδευτικές, κοινωνικές και ψυχαγωγικές δράσεις, την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης πραγματοποιώντας θεματικές περιηγήσεις εμπνευσμένες από τα ποιήματα του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη. Ο ποιητής σε πολλά ποιήματα του έχει δραματοποιήσει στιγμές ιστορικών αλλαγών και έντασης, φωτίζοντας ιστορικά πρόσωπα από τη δική του οπτική γωνία καθώς χρησιμοποίησε νομίσματα κλασσικής, ελληνιστικής, ρωμαϊκής και βυζαντινής εποχής ως ιστορική πηγή έμπνευσης. Αναγνώστηκαν στίχοι του Αλεξανδρινού ποιητή από την ιστορικό-νομισματολόγο Γιόρκα Νικολάου και ακολούθησε η ιστορική και νομισματική τεκμηρίωση και ο σχολιασμός τους.

7 ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Γαλλική Σχολή Αθηνών 29 Μαρτίου 2017 Στις 29 Μαρτίου 2017 στη Γαλλική Σχολή Αθηνών και στο πλαίσιο των Νομισματικών Συναντήσεων, ένας από τους κορυφαίους ιστορικούς της αρχαίας ελληνικής οικονομίας, ο καθηγητής Alain Bresson του Πανεπιστημίου του Chicago έδωσε διάλεξη με θέμα The Logic of Money Exchange in the Ancient Greek World. Αυτό είναι το πρώτο νομισματικό σεμινάριο στο οποίο υπήρξε συνδιοργανωτής το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο από κοινού με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τη Βελγική Σχολή Αθηνών, τη Γαλλική Σχολή Αθηνών και το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, γεγονός που αποτελεί την αρχή μιας πολλά υποσχόμενης παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ όλων των ανωτέρω επιστημονικών φορέων. Η άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη του καθηγητή Alain Bresson έχει αναρτηθεί στον παρακάτω σύνδεσμο:

8 Ε κ δ η λ ώ σ ε ι ς DOCUMENTA 14 Επιγραφικό Μουσείο Τοσίτσα 1 8 Απριλίου - 16 Ιουλίου 2017 Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τέχνης documenta 14 (8/4 έως 16/7/2017) θα παρουσιασθούν στο Επιγραφικό Μουσείο τέσσερις σειρές φωτογραφιών της Gauri Gill. Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν αγροτικές κοινότητες χωρικών, νομάδων και μεταναστών που ζουν στην έρημο του δυτικού Rajasthan στην Ινδία. Η σειρά Mark on the wall παρουσιάζει σειρά σχεδίων τοπικών καλλιτεχνών, δασκάλων και παιδιών στο Δυτικό Rajasthan, που είχαν σκοπό να βοηθήσουν την εκμάθηση των παιδιών. Η σειρά Addresses from Jogi homes παρουσιάζει επιγραφές σε εξωτερικούς τοίχους σπιτιών με τα στοιχεία των ιδιοκτητών-πρώην νομάδων που έχασαν τις καλύβες τους από πλημμύρα. Η σειρά Traces παρουσιάζει πρόχειρους τάφους στην έρημο και τα σήματα τους. Η σειρά Birth Series απαθανατίζει γέννα με τη βοήθεια της μαίας και φεμινίστριας Kasumbi Dai σε ένα απομακρυσμένο χωριό του Δυτικού Rajasthan. Untitled (12), from Traces, 1999-ongoing. Image courtesy Gauri Gill. Four distinct series drawn from Gauri Gill s photographic archive of rural communities including peasants, nomads and migrants living in the desert of Western Rajasthan in India are exhibited. The Mark on the Wall (1999-ongoing) documents drawings composed by local artists, children and teachers in government schools, initiated by the state to help children learn visually from the walls in their classrooms. Proof of Residence (1999-ongoing) are records of Jogi homes, including the only pucca (concrete) homes that the nomadic community have owned. Traces (1999-ongoing), is a series memorialising both unmarked and marked graves. And finally, Birth Series (2005), witnesses the birth conducted by a great midwife and feminist, Kasumbi Dai, of her granddaughter, in a remote village in Ghafan. The selected images foreground various kinds of text or written inscriptions and thereby respond to the collection at the museum; they observe the span of human life, and the significance within it of language and learning as well as the time before, and at the end of language.

9 DOCUMENTA 14 Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου Απριλίου 2017 Από 8 Απριλίου ως 16 Ιουλίου δημόσιοι χώροι και ιδρύματα της πόλης θα φιλοξενήσουν στους εκθεσιακούς τους χώρους τα εκατοντάδες έργα τέχνης ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην documenta 14. Η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχτεί για πρώτη φορά την διεθνούς ακτινοβολίας εικαστική έκθεση σε ένα μεγάλο εικαστικό εργαστήρι. Για τον καλλιτεχνικό της διευθυντή Άνταμ Σίμτσικ «η documenta 14 δεν ήρθε στην Αθήνα για να κατοικήσει κενά κτίρια, αλλά για να συνεργαστεί με ιδρύματα και ανθρώπους. Προκειμένου να αποκτήσει νόημα το περιεχόμενό της άκουσε, συνομίλησε και μπολιάστηκε από τα ιδρύματα και αυτό θα φανεί στην έκθεση» ( documenta 14 Athens / Αθήνα Kassel / Κάσελ Στο πλαίσιο της κορυφαίας αυτής έκθεσης σύγχρονης τέχνης το Νομισματικό Μουσείο συμμετέχει δυναμικά με εκθέσεις, καλλιτεχνικά και εικαστικά δρώμενα από τις 19 έως τις 21 Απριλίου. Ingot Project Στο πλαίσιο της συνολικής παρουσίασης του έργου του καλλιτέχνη Dan Peterman, που θα παρουσιαστεί στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Νομισματικό Μουσείο φιλοξενεί στο θερινό γραφείο του Ερρίκου Σλήμαν (Β Όροφος, αίθουσα 2.3), ένα χάλκινο «τάλαντο», δημιούργημα του καλλιτέχνη, εμπνευσμένο από τις συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Νομισματικού Μουσείου.

10 La Farsa Monea Τριήμερο δρώμενο που περιλαμβάνει τρεις περφόρμανς, μία κάθε μέρα, σε εικαστικό διάλογο με περιοδική έκθεση νομισμάτων και συμβόλων του Μουσείου, αποτελούμενη από τρεις θεματικές ενότητες. Τετάρτη 19 Απριλίου: La perra gorda Ξενάγηση στην πρώτη ενότητα της περιοδικής έκθεσης, Farsa Monea, που περιλαμβάνει νομίσματα με παραστάσεις αλόγου και βοδιού. La perra gorda. Χορός Φλαμένκο από τον Israel Galvan. Πράξη Κομπολόι - Los Juegos. Συναυλία του Nino de Elche, στην Αίθουσα των Εσπερίδων. Ρεσιτάλ Karawane από τη Βυζαντινή Χορωδία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, υπό τη Διεύθυνση του Θανάση Ιωαννίδη, στον στεγασμένο εξώστη του 2ου ορόφου του Ιλίου Μελάθρου. Πράξη Vendo oro. Τραγούδια από τον Nino de Elche, στον Κήπο των Μουσών, του Νομισματικού Μουσείου. Πέμπτη 20 Απριλίου: El Barbazul Ξενάγηση στη δεύτερη ενότητα της περιοδικής έκθεσης, Farsa Monea, που περιλαμβάνει νομίσματα με παραστάσεις Χριστού & σταυρού. El barbazul. Χορός Φλαμένκο από τον Israel Galvan. Ρεσιτάλ Los animals. Συναυλία του Nino de Elche, στην Αίθουσα των Εσπερίδων. Πράξη La dialectica y su doble. Τραγούδι από τον Nino de Elche και χορός από τον Israel Galvan, στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων «Μάντω Οικονομίδου». Πράξη El Castillo. Ο Alejandro Rojas Marcos, παίζει χειροποίητο κύμβαλο. Πράξη Atizar a los pobres. Τραγούδια από τον Nino de Elche, στον Κήπο των Μουσών, του Νομισματικού Μουσείου. Παρασκευή 21 Απριλίου: La Sevillana Ξενάγηση στην τρίτη ενότητα της περιοδικής έκθεσης, Farsa Monea, που περιλαμβάνει νομίσματα με ερωτικές παραστάσεις και μολύβδινα & πήλινα σύμβολα με παραστάσεις σατύρων, μαινάδων, και μελών του ανθρώπινου σώματος. Ρεσιτάλ El cante de las prostitutas. Συναυλία του Nino de Elche, στην Αίθουσα των Εσπερίδων. La Sevillana. Χορός Φλαμένκο από τον Israel Galvan. Πράξης Polvo de oro. Χορός από τον Israel Galvan, στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων «Μάντω Οικονομίδου». Πράξη και παρουσίαση El baile de Eduarda de los Reyes από τους Israel Galvan και Nino de Elche. Πράξη La gente mancha. Τραγούδια από τον Nino de Elche, στον Κήπο των Μουσών, του Νομισματικού Μουσείου. Παράλληλα με τις δράσεις θα παρουσιαστεί και το φωτογραφικό θέατρο La Farsa Monea, με φωτογραφίες σε διάφορες αίθουσες του Νομισματικού Μουσείου.

11 Π ε ρ ι ο δ ι κ έ ς Ε κ θ έ σ ε ι ς Η ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΡΧΗ Επιγραφικό Μουσείο - Τοσίτσα 1 Παράταση έκθεσης έως τις 30 Ιουνίου 2017 Στην αίθουσα 1 του Επιγραφικού Μουσείου λειτουργεί η περιοδική έκθεση με τίτλο «η των Αθηναίων Αρχή», στην οποία παρουσιάζονται 20 επιγραφές που παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τα οικονομικά και την εξωτερική πολιτική της Αθήνας μετά την ίδρυση της Α Αθηναϊκής Συμμαχίας το 478 π.χ. και κυρίως κατά το δεύτερο ήμισυ του 5ου αιώνα π.χ. Εκτίθενται συνθήκες συμμαχίας της Αθήνας με άλλες πόλεις-κράτη (Λεοντίνοι, Ερέτρια, Αλιείς, Κολοφών, Έγεστα, Μίλητος), ψηφίσματα σχετικά με τη Σικελική Εκστρατεία, το ψήφισμα του Κλεινίου, το ψήφισμα περί της εισπράξεως του φόρου, το ψήφισμα για τον ορισμό φοροεισπρακτόρων, τον καθορισμό της διαδικασίας της είσπραξης και τον έλεγχο του συμμαχικού φόρου. Στην έκθεση περιλαμβάνονται και αντικείμενα από άλλα Μουσεία: το τμήμα ψηφίσματος «περί νομισμάτων» και το τμήμα της συνθήκης Αθηναίων και Ερμιονέων από το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας, το γύψινο εκμαγείο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης από το αντίγραφο του «ψηφίσματος περί μέτρων και σταθμών» που είχε ιδρυθεί στην Άφυτι της Χαλκιδικής, καθώς και το σωζόμενο τμήμα του αντίστοιχου αντιγράφου από το Μουσείο της Κω. Κεντρική θέση κατέχουν οι στήλες στις οποίες έχουν αναγραφεί οι κατάλογοι της Εξηκοστής του φόρου της Α Αθηναϊκής Συμμαχίας και ο μελαμβαφής σκύφος από την Αρχαιολογική Συλλογή Κηφισιάς, στον οποίο έχουν χαραχθεί μεταξύ άλλων το όνομα του Περικλέους και του αδελφού του Αρρίφρονος.

12 A JOURNEY TO THE LAND OF IMMORTALS 4000 YEARS OF GREEK TREASURES Kobe City Museum 23 Δεκεμβρίου Απριλίου 2017 Το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο συμμετέχει δυναμικά στην περιοδική έκθεση «Ένα ταξίδι στη Γη των Αθανάτων Χρόνια Ελληνικών Θησαυρών» η οποία παρουσιάστηκε αρχικά στο Tokyo National Museum, στη συνέχεια στο Nagasaki Perfectural Art Museum και τέλος στο Kobe City Museum. Από τις πολυάριθμες συλλογές του Νομισματικού Μουσείου επελέγησαν εξαιρετικά σπάνια και μοναδικά αρχαία αντικείμενα -δέσμη έξι σιδερένιων οβελών, δύο προϊστορικοί σφραγιδόλιθοι, είκοσι τέσσερα χρυσά και αργυρά νομίσματα, καθώς και δύο μαρμάρινες επιγραφές- προκειμένου να πλαισιώσουν τις ενότητες της έκθεσης ως δάνεια. Στο συνοδευτικό δίγλωσσο κατάλογο της έκθεσης (ιαπωνικό - αγγλικό) περιλαμβάνονται λήμματα για τα τέχνεργα του Επιγραφικού και του Νομισματικού Μουσείου από τον Διευθυντή και το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου.

13 A WORLD OF EMOTIONS: ANCIENT GREECE 700 BC AD ONASSIS CULTURAL CENTER ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 9 Μαρτίου - 24 Ιουνίου 2017 Το Νομισματικό Μουσείο συμμετέχει στην πρωτοποριακή έκθεση «A World of Emotions: Ancient Greece 700 BC-200 AD» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Ωνάση στη Νέα Υόρκη με το δανεισμό τεσσάρων εξαιρετικών αρχαίων ελληνικών νομισμάτων από τις πλούσιες συλλογές του, που τεκμηριώνουν τα συναισθήματα των ανθρώπων στην αρχαία Ελλάδα και ερμηνεύουν τα συναισθήματα της σημερινής κοινωνίας. Τα λήμματα για τα νομίσματα του Μουσείου του συνοδευτικού καταλόγου της Έκθεσης υπογράφονται από τον Διευθυντή του Μουσείου Δρ Γεώργιο Κακαβά. Στατήρας Πύρρου Α της Ηπείρου, π.χ. Τετράδραχμο Αγαθοκλέους των Συρακουσών, π.χ. Στατήρας Κοινού των Αιτωλών, π.χ. Victoriatus Ρωμαϊκής Δημοκρατίας, π.χ.

14 Ε ί π α ν γ ι α μ α ς

15

16 Σ τ α τ ι σ τ ι κ ά Σ τ ο ι χ ε ί α ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 Σύνταξη-επιμέλεια: Δημήτρης Βερούσης, Φύλακας Αρχαιοτήτων

17 Ε κ π α ι δ ε υ τ ι κ ά Π ρ ο γ ρ ά μ μ α τ α «Το νόμισμα στον αρχαίο ελληνικό κόσμο» ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΙΛΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας από 9 έως 18 χρονών, φοιτητές και άτομα με ειδικές ανάγκες. Διάρκεια προγράμματος: Μία έως μιάμιση ώρα για ομάδες μέχρι 25 άτομα. Δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-14:00 στο τηλέφωνο

18 Για ελεύθερη επίσκεψη και περιήγηση με παιδιά στο Μουσείο, οι γονείς, εκπαιδευτικοί ή συνοδοί μπορούν να προμηθευτούν από το πωλητήριο το ειδικό έντυπο Το νόμισμα στον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Το έντυπο αυτό οδηγεί τον επισκέπτη στο χώρο, παρέχει το κατάλληλο πληροφοριακό υλικό και προτείνει διασκεδαστικές δραστηριότητες για μια ευχάριστη μαθησιακή εμπειρία που συμπληρώνει την επίσκεψη στο μουσείο. Διατίθεται και σε ψηφιακή μορφή (αρχείο pdf) στο site του Νομισματικού Μουσείου.

19 «Εξερευνώντας το κτίριο του Ιλίου Μέλαθρου» Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Νομισματικού Μουσείου σχεδιάστηκε εκπαιδευτικό έντυπο με τίτλο «Εξερευνώντας το κτίριο του Ιλίου Μέλαθρου» για το ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Μουσείου. Το εκπαιδευτικό υλικό απευθύνεται σε μαθητές ετών και εστιάζει στη γνωριμία τους με το Νομισματικό Μουσείο, το νόμισμα, το Ιλίου Μέλαθρον, τον Ερνέστο Τσίλλερ και τη συνειδητοποίηση της συνέχειας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το έντυπο έχει σχεδιαστεί με βάση τη μέθοδο Εkarv και διαρθρώνεται σε τρεις βασικές ενότητες, ενώ οι επιμέρους στόχοι του εκπαιδευτικού υλικού αφορούν στην εξοικείωση των μαθητών με το μουσειακό περιβάλλον, την επαφή με τον κόσμο του νομίσματος, την καλλιέργεια της καλλιτεχνικής τους έκφρασης και δημιουργικότητας, καθώς και την ενίσχυση της ομαδο-συνεργατικής μάθησης. Ο Τζιάνι Ροντάρι γράφει ότι: «αν θέλουμε να διδάξουμε να σκέφτεται κάποιος, πρέπει πρώτα να τον διδάξουμε να επινοεί». Αξίζει να διευκρινιστεί ότι ο σχεδιασμός των δραστηριοτήτων του παρόντος εκπαιδευτικού έντυπου στηρίχτηκε στο περιεχόμενο και τους στόχους του σχολικού αναλυτικού προγράμματος. ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΙΛΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ Συντάκτης κειμένου: Ελένη Νάκη

20 «Λίθοι φθεγγόμενοι» ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΤΟΣΙΤΣΑ 1 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας από 9 έως 18 ετών. Διάρκεια προγράμματος: Δύο ώρες για ομάδες μέχρι 30 άτομα. Δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-14:00 στα τηλέφωνα /

21 ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Νομισματικό Μουσείο / Ιλίου Μέλαθρον: Τρίτη - Κυριακή: 09:00-16:00 Επιγραφικό Μουσείο / Κτίριο Τοσίτσα: Τρίτη - Κυριακή: 08:00-15:00 Κλειστό: Δεκεμβρίου, 1 Ιανουαρίου, 25 Μαρτίου, επίσημες αργίες του Κράτους. Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12 τηλ.: / Τοσίτσα 1 τηλ: / epnom@culture.gr ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ Νομισματικό Μουσείο:6 ευρώ, 3 ευρώ για πολίτες άνω των 65, φοιτητές εκτός χωρών Ε.Ε. Επιγραφικό Μουσείο: 4 ευρώ, 2 ευρώ για πολίτες άνω των 65, φοιτητές εκτός χωρών Ε.Ε. Ενιαίο εισιτήριο: 15 ευρώ, 8 ευρώ - Ισχύει για Εθνικό Αρχαιολογικό, Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, Νομισματικό Μουσείο & Επιγραφικό Μουσείο.

N e w s l e t t e r 20 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

N e w s l e t t e r 20 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 N e w s l e t t e r 20 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 Τ α Ν έ α μ α ς ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ Επιγραφικό Μουσείο Τοσίτσα 1 3, 5, 9 & 21 Φεβρουαρίου 2017 Στις 3 Φεβρουαρίου επισκέφθηκαν το Επιγραφικό

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 19 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

N e w s l e t t e r 19 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 N e w s l e t t e r 19 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 Π ρ ο σ κ τ ή μ α τ α ΣΠΑΝΙΑ Ή ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΣΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΕΤΡΑΔΡΑΧΜΟ ΙΕΡΑΠΥΤΝΑΣ (α τέταρτο 1ου αι. π.χ.)

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 24 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

N e w s l e t t e r 24 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2017 N e w s l e t t e r 24 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2017 Τ α Ν έ α μ α ς ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Επιγραφικό Μουσείο Τοσίτσα 1 13-16 Ιουνίου 2017 Στο Επιγραφικό Μουσείο πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Π ρ ό γ ρ α μ μ α Ε κ δ η λ ώ σ ε ω ν ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Π ρ ό γ ρ α μ μ α Ε κ δ η λ ώ σ ε ω ν ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015 Π ρ ό γ ρ α μ μ α Ε κ δ η λ ώ σ ε ω ν ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015 20η Νοεμβρίου Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού παρουσιάζεται στο Μουσείο το νόμισμα του

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 22 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΪΟΣ 2017

N e w s l e t t e r 22 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΪΟΣ 2017 N e w s l e t t e r 22 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΪΟΣ 2017 Τ α Ν έ α μ α ς ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΕΛΙΑΣ Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 1 Απριλίου 2017 Στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 17 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 17 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 17 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Χ ρ ι σ τ ο υ γ ε ν ν ι ά τ ι κ η Ε κ δ ή λ ω σ η ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΕΥΔΟΚΙΑ Το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο γιορτάζει τα

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 10 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΪΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 10 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΪΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 10 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΪΟΣ 2016 Κ Α Λ Ο Π Α Σ Χ Α Χριστός ανέστη! Νέοι, γέροι και κόρες, όλοι, μικροί μεγάλοι, ετοιμαστήτε μέσα στες εκκλησιές τες δαφνοφόρες με

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 11 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 11 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 11 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 Τ α Ν έ α μ α ς ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου 12 16 Μαΐου 2016

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Νομισματική Συλλογή Alpha Bank, Πανεπιστημίου 41, 102 52, Αθήναι, Τηλ. 210 326 2460-1 www.alphanumismatics.gr, numismatic@alpha.gr εκέμβριος 2014 Νέα Έκθεση: Η

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 15 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 15 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 15 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016 Τ α Ν έ α μ α ς ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 23-26 Σεπτεμβρίου 2016 Το Επιγραφικό & Νομισματικό Μουσείο, συμμετείχε

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 18 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

N e w s l e t t e r 18 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 N e w s l e t t e r 18 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 Τ α Ν έ α μ α ς ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου 12 3 Δεκεμβρίου 2016 Στην αίθουσα των

Διαβάστε περισσότερα

Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου. 24o Δημοτικό Αχαρνών. Νομισματικό Μουσείο Αθηνών

Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου. 24o Δημοτικό Αχαρνών. Νομισματικό Μουσείο Αθηνών Νομισματικό Μουσείο Αθηνών 24o Δημοτικό Αχαρνών Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου 1 Υποδράση: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Μαθητών Συμμετέχοντες Σχολείο: 24o Δημοτικό Αχαρνών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2015 στο ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «Μουσεία για μια Βιώσιμη Κοινωνία» 17, 18 και 19 Μαΐου Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014 Κυριακή, 6 Ιουλίου Άφιξη στην Αθήνα. Μεταφορά στο Ξενοδοχείο Κέρασμα και συνάντηση με τους υπέυθυνους των Θερινών Σχολείων Δείπνο - Διανυκτέρευση 08:30-09.30 Πρωϊνό 09:30-10:00 του Ιδρύματος Ωνάση. Η Στέγη

Διαβάστε περισσότερα

εκέµβριος 2015 Νοµισµατική Συλλογή Alpha Bank, Πανεπιστηµίου 41, , Αθήναι, Τηλ

εκέµβριος 2015 Νοµισµατική Συλλογή Alpha Bank, Πανεπιστηµίου 41, , Αθήναι, Τηλ εκέµβριος 2015 Νοµισµατική Συλλογή Alpha Bank, Πανεπιστηµίου 41, 102 52, Αθήναι, Τηλ. 210 326 2460-1 www.alphanumismatics.gr, numismatic@alpha.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Έκθεση: «Η Ευρώπη της Ελλάδος. Αποικίες και

Διαβάστε περισσότερα

Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης!

Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης! Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης! Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 Ροτόντα A Filetta Το πολυφωνικό σεξτέτο με την ηγεμονική θέση στη μουσική σκηνή της Κορσικής, ερμηνεύει την πιο πρόσφατη δουλειά του. Η

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 23 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

N e w s l e t t e r 23 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 N e w s l e t t e r 23 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 Τ α Ν έ α μ α ς ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ PERGAMON AND THE HELLENISTIC KINGDOMS OF THE ANCIENT WORLD Metropolitan Museum of Art,

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 13 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 13 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 13 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 Τ α Ν έ α μ α ς ATHENS SUMMER SCHOOL 2016 MOVING THE EU FORWARD Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου 12 4-10

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 16 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 16 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 16 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Τ α Ν έ α μ α ς HELLENISTIC ROYAL PORTRAITURE ON COINS Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου 12 3 Οκτωβρίου 2016

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 9 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 9 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 9 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 Τ α Ν έ α μ α ς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019-2020 Τριάντα χρόνια η καρδιά της Λευκωσίας! Οι άνθρωποι του το ανέδειξαν και ο κόσμος το αγάπησε Τριάντα χρόνια η καρδιά της Λευκωσίας! Φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΩΤΕΡΑ απότο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΝΕΩΤΕΡΑ απότο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ΝΕΩΤΕΡΑ απότο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΟ ΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016 ΑΧΑΙΟΙΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΡΟΕ ΡΟΙ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣτοπλαίσιοτηςΈκθεσηςπουφιλοξενείται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ»

ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» και «ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

ποδράσηη Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

ποδράσηη Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 9 ποδράσηη 5 Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους 2011-2012 Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης 7ο Γυμνάσιο Αθηνών Η καθημερινή ζωή και το ένδυμα στην αρχαία Ελλάδα -

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, 67061 Άβδηρα Ξάνθης Τηλέφωνο: 25410-51003,

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

Τα κτήρια λένε την ιστορία τους. 48o Γυμνάσιο Αθηνών ΔΑΝΣΜ. Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού

Τα κτήρια λένε την ιστορία τους. 48o Γυμνάσιο Αθηνών ΔΑΝΣΜ. Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού ΔΑΝΣΜ 48o Γυμνάσιο Αθηνών Τα κτήρια λένε την ιστορία τους 1 Συμμετέχοντες Σχολείο: 48 ο Γυμνάσιο Αθηνών Τάξη / Τμήμα: Γ Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

INTERREG III A

INTERREG III A INTERREG III A 2000-2006 ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Πρόγραμμα Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III A 2000-2006 ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 003 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 2017-18 Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 7 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 7 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 7 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Το Μ ο υ σ ε ί ο H ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Το Νομισματικό Μουσείο της Ελλάδας έχει έναν απολύτως μοναδικό χαρακτήρα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ»

ΘΕΜΑ : «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ» ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001 : 2008 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Δ/ΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Φιλαδελφείας

Διαβάστε περισσότερα

«Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας» και το «Αίνιγμα 7000 χρόνων»

«Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας» και το «Αίνιγμα 7000 χρόνων» 8 Φεβρουαρίου 2017 «Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας» και το «Αίνιγμα 7000 χρόνων» Άρθρα / Πολιτισμός Κατερίνα Χουζούρη Ένα νέο κύκλο κυριακάτικων περιπάτων, οργανώνει τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, στις 12.00

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Για τη σχολική χρονιά 2015-2016 (διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου) θα πραγματοποιούνται δωρεάν για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα Γυμνάσιο Αγιάς Η ιδέα του Ωραίου από εποχή σε εποχή και από τόπο σε τόπο 1 Συμμετέχοντες Σχολείο: Γυμνάσιο Αγιάς Τμήμα: Β2 Αριθμός μαθητών: 19 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Προσφορά στα παιδιά των μελών μας

Προσφορά στα παιδιά των μελών μας Σωματείο Εργαζομένων Τραπεζικής Επιχείρησης E.F.G. EUROBANK Αριθ. Εγκριτ. Απόφ. Πολυμ. Πρωτ. Αθηνών 432/1977 Α/Α Βιβλίου Ανεγν. Συνδικ. Οργαν. Πρωτ. Αθηνών 6713 Ειδ. 1956/6-4-2000 Εμμ.Μπενάκη 32, 10678

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation Harvard Center for Hellenic Studies Κώδικας VENETUS A Studio Παράλληλο Κύκλωμα Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη κινηματογραφικών συλλογών από το αρχείο του STUDIO-παράλληλο κύκλωμα - Διάδοση της κινηματογραφικής

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα)

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Εργαστήριο Μουσικής Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Χειμερινό εξάμηνο 2010 Διδασκαλίες φοιτητών στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το και Καταληκτικές Ημερομηνίες Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -2013 απευθύνεται σε όλους τους τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε διαμορφώθηκε από την αποστολή της Πορτογαλίας.

Το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε διαμορφώθηκε από την αποστολή της Πορτογαλίας. Κατά το χρονικό διάστημα από 8-11-2015 έως και 14-11-2015 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, Τσακνάκης Αθανάσιος κλάδου ΠΕ02, Τσιγκρή Βιργινία κλάδου ΠΕ02, Πετεινάρα Αλεξάνδρα κλάδου ΠΕ03 και Κοντού Ασημίνα

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτό θέατρο Δ.Κ. Μελισσίων Θεατρική Παράσταση του Β ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Μελισσίων

Ανοιχτό θέατρο Δ.Κ. Μελισσίων Θεατρική Παράσταση του Β ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Μελισσίων Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, ώρα 18:00 µ.µ. - 22:00 µ.µ. Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Κ. Μελισσίων (Αίθουσα 2ου ορόφου) Έκθεση Ζωγραφικής από τον Σύλλογο "Άγιος-Γεώργιος Γκιούλµπαξε" Πέµπτη 12 Ιουνίου 2014, ώρα 19:00

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Ενημέρωση σχετικά με την έναρξη εργασιών του μουσειοεκπαιδευτικού κέντρου «Dig it» στην Αρχαία Ολυμπία.

Θέμα: Ενημέρωση σχετικά με την έναρξη εργασιών του μουσειοεκπαιδευτικού κέντρου «Dig it» στην Αρχαία Ολυμπία. Αρχαία Ολυμπία,02.10.2017 Διεύθυνση: Αρχαία Ολυμπία, 27065 Τηλέφωνο: 2624 0 26232, 698 4306 209 Mail: digitolympia@gmail.com Θέμα: Ενημέρωση σχετικά με την έναρξη εργασιών του μουσειοεκπαιδευτικού κέντρου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 1 Ομιλία Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαϊδη, στο 13 ο Επιστημονικό Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας, την Παρασκευή, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, στις 7.00 μ.μ στο πολιτικό κέντρο «Π. Σολομωνίδης» με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει νέες προκλήσεις νέες εμπνεύσεις. Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, Διεθνής Ημέρα Μουσείων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει νέες προκλήσεις νέες εμπνεύσεις. Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, Διεθνής Ημέρα Μουσείων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού ΛΔ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει νέες προκλήσεις νέες εμπνεύσεις Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, Διεθνής Ημέρα Μουσείων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ. Ένα μοναδικό ταξίδι, οδοιπορικό στην ιστορία του πολιτισμού και της εκπαίδευσης των Ελλήνων, σχεδίασε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2011-2012 1 ος Στόχος Το σχολείο μας Ένα εργαστήριο ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και συνεργασίας. 1 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΜΑΡΤΙΟΣ Επισκέπτες ανά Μουσείο: Μάρτιος 2012

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΜΑΡΤΙΟΣ Επισκέπτες ανά Μουσείο: Μάρτιος 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 10 Ιουλίου 2012 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 Σύµφωνα µε την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών

Διαβάστε περισσότερα

LAB2ART : Festivart 2014

LAB2ART : Festivart 2014 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ LAB2ART : Festivart 2014 To FestivArt είναι ένας ετήσιος θεσμός επικοινωνίας των τεχνών και της δημιουργικής έκφρασης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες,

Διαβάστε περισσότερα

Πήραμε 24 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια. 1. Τα δρώμενα της ημερίδας ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες σας; Μετρήθηκαν 24 «Ναι» και κανένα «Όχι».

Πήραμε 24 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια. 1. Τα δρώμενα της ημερίδας ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες σας; Μετρήθηκαν 24 «Ναι» και κανένα «Όχι». Αξιολόγηση ημερίδας «Σχολικές επισκέψεις σε μουσεία στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης» 11 Ιανουαρίου 2014, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Αθήνα Πήραμε 24 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια. 1. Τα

Διαβάστε περισσότερα

Από τη Σχολική μας Ζωή

Από τη Σχολική μας Ζωή ΤΕΥΧΟΣ 7 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-15 Ε Ι Δ Ι Κ Ο Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Σ Από τη Σχολική μας Ζωή Σας καλωσορίζουμε στο δεύτερο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου του Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας για τη σχολική

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης 2014 2015 Ταυτότητα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Το Εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» IΣΤΟΡΙΚΟ Tο Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», αναγνωρίζοντας τις δραστηριότητές

Διαβάστε περισσότερα

Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο;

Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο; Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο; Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο; Ένας σύντομος οδηγός για να σας διευκολύνει στη λήψη αποφάσεων για τη διάθεση του αρχείου σας σε αποθετήριο του

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Μαθαίνοντας από γενιά σε γενιά»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Μαθαίνοντας από γενιά σε γενιά» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με επιτυχία και αξιοσημείωτη συμμετοχή διεξήχθη η Ημερίδα για τη Διαγενεακή Μάθηση με τίτλο «Μαθαίνοντας από γενιά σε γενιά» που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 9 Μαίου 2013 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 9 Μαίου 2013 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 9 Μαίου 2013 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Σύµφωνα µε την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων

Διαβάστε περισσότερα

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών: Πρόγραμμα, Δράσεις, Προοπτικές

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών: Πρόγραμμα, Δράσεις, Προοπτικές ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών: Πρόγραμμα, Δράσεις, Προοπτικές Κώστας Χάρδας Λέκτορας Τμήματος Μουσικών Σπουδών «Οι Σπουδές στο

Διαβάστε περισσότερα

Να έρθει στην επιφάνεια η πόλη που δε φαίνεται. Η πόλη που υπάρχει ζωντανή, μα

Να έρθει στην επιφάνεια η πόλη που δε φαίνεται. Η πόλη που υπάρχει ζωντανή, μα Στα πλαίσια του φεστιβάλ Αισχυλείων 2015, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις από τις 11 Ιουλίου 2015. Να έρθει στην επιφάνεια η πόλη που δε φαίνεται. Η πόλη που υπάρχει ζωντανή, μα κρυμμένη... Μέσα

Διαβάστε περισσότερα

"ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ"

ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ "ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ" ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΦΟΥ) ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης - Επαρχιακό Γραφείο Πάφου-

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631 ΡΕΘΥΜΝΟ: 6/05/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου, Αγαπητοί Φίλοι,

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου, Αγαπητοί Φίλοι, Αγαπητοί Φίλοι, Αθήνα, 9 Νοεμβρίου, 2016 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων Νοεμβρίου Δεκεμβρίου 2016, το οποίο περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις : Επίσκεψη - Ξενάγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 15 Δεκεμβρίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΙΟΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΙΟΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 12 Μαΐου 2015 Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΙΟΠ Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28 ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΟ 2 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28 ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΟ 2 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28 ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΟ 2 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Τη φετινή χρονιά 2018-2019, ο Σύλλογος διδασκόντων του 2 ου ΓΕ.Λ. Αγίου Δημητρίου αποφάσισε να τιμήσει το ηρωικό «ΟΧΙ» του λαού μας και

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η Βιβλιοθήκη του ΕΜΣΤ και η ψηφιοποίηση των συλλογών των έργων τέχνης και των αρχείων του Μουσείου

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η Βιβλιοθήκη του ΕΜΣΤ και η ψηφιοποίηση των συλλογών των έργων τέχνης και των αρχείων του Μουσείου Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Η Βιβλιοθήκη του ΕΜΣΤ και η ψηφιοποίηση των συλλογών των έργων τέχνης και των αρχείων του Μουσείου Φωτεινή Αραβανή Βιβλιοθήκη Αρχείο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 Άφιξη των εταίρων κλιμακωτά στη διάρκεια της ημέρας. Παραλαβή και εγκατάσταση στο

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις του Λυκείου Α Εθνάρχη Μακαρίου Γ Πάφου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio

Δράσεις του Λυκείου Α Εθνάρχη Μακαρίου Γ Πάφου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio Δράσεις του Λυκείου Α Εθνάρχη Μακαρίου Γ Πάφου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio 2013-2015 Το Λύκειο Α Εθνάρχη Μακαρίου Γ Πάφου είναι το κύριο σχολείο της Περιφέρειας Πάφου που συμμετέχει

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αθήνα, 10-5-2004 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2004 Η Δ/νση Κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο

Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο Ο κ τ ώ β ρ ι ο ς Ν ο έ μ β ρ

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης

Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης Εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης Εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις Ποιοι

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (676)

Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (676) Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (676) Το Τμήμα Το Τμήμα με το νόμο 4521/2018 εντάχτηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μετά την κατάργηση του ΤΕΙ Αθήνας. Το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Νοεμβρίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

«Πειραιάς το λιμάνι των τριήρων»

«Πειραιάς το λιμάνι των τριήρων» 25 Μαΐου 2015 «Πειραιάς το λιμάνι των τριήρων» Πολιτισμός / Εκθέσεις / Πολιτισμός Στους εορτασμούς της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015»,συμμετέχει το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, με την πραγματοποίηση περιοδικής

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 3 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

N e w s l e t t e r 3 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 N e w s l e t t e r 3 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 Το παρόν τεύχος αφιερώνεται στη μνήμη της αρχαιολόγου Μαρίας Κοσμά, που έφυγε αδόκητα από τη ζωή. Στο πλαίσιο της τρέχουσας

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Πατησίων 44, 10682 Αθήνα Τηλ.: 210

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 10 Απριλίου 2013 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Σύμφωνα με την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα Εκπαίδευση Ενηλίκων: Εμπειρίες & Δράσεις

Ημερίδα Εκπαίδευση Ενηλίκων: Εμπειρίες & Δράσεις Ακαδημία Πλάτωνος Οι δρόμοι της Γνώσης Ημερίδα Εκπαίδευση Ενηλίκων: Εμπειρίες & Δράσεις Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη 12/10/2015 www.plato-academy.gr Ακαδημία Πλάτωνος Οι δρόμοι της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12 Ιουνίου 2013 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12 Ιουνίου 2013 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12 Ιουνίου 2013 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Σύµφωνα µε την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με την documenta 14

Σχετικά με την documenta 14 Σχετικά με την documenta 14 To 1955, δέκα χρόνια μετά το τέλος του Β Παγκόσμιου Πολέμου, διοργανώθηκε στο Κάσελ της Γερμανίας, η πρώτη documenta, μια έκθεση δυτικοευρωπαϊκής μοντέρνας τέχνης που αποτέλεσε

Διαβάστε περισσότερα

Eργαστήρια για παιδιά 19,20 Ιανουαρίου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Παραμυθοσάββατα. Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών

Eργαστήρια για παιδιά 19,20 Ιανουαρίου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Παραμυθοσάββατα. Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών Eργαστήρια για παιδιά 19,20 Ιανουαρίου στο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Παραμυθοσάββατα Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-4 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12 Αυγούστου 2013 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12 Αυγούστου 2013 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12 Αυγούστου 2013 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 Σύµφωνα µε την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11-02- 2013 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 Σύµφωνα µε την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων

Διαβάστε περισσότερα

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΒ ΕΠΚΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΖΩΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΒ ΕΠΚΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΖΩΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΒ ΕΠΚΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΖΩΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Μάιος 2010-2011 Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων Πλατεία 25 ης Μαρτίου 6 45221, Ιωάννινα τηλ.2651001089, fax: 2651001051

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Ιουνίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αύξηση των επισκεπτών των Μουσείων κατά196,5% Αρχαιολογικού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Ιουνίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αύξηση των επισκεπτών των Μουσείων κατά196,5% Αρχαιολογικού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Ιουνίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αύξηση των επισκεπτών των Μουσείων κατά196,5% EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 Σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Επιμορφωτικό πρόγραμμα: «Εκπαιδευτικές δράσεις σε μουσειακά περιβάλλοντα (κύκλος Α )»

Επιμορφωτικό πρόγραμμα: «Εκπαιδευτικές δράσεις σε μουσειακά περιβάλλοντα (κύκλος Α )» Επιμορφωτικό πρόγραμμα: «Εκπαιδευτικές δράσεις σε μουσειακά περιβάλλοντα (κύκλος Α )» Διοργάνωση Συνδιοργάνωση Συνεργαζόμενοι φορείς Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

Ανησυχείς για το µέλλον;

Ανησυχείς για το µέλλον; Ανησυχείς για το µέλλον; Η έκθεση Ο Πλανήτης σε Χρειάζεται είναι μία διαδραστική εκπαιδευτική έκθεση σχεδιασμένη από το Mουσείο Eπιστημών του Λονδίνου(Science Museum). Η έκθεση παρουσιάζεται για πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Έργα του βρίσκονται σε διάφορες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Έργα του βρίσκονται σε διάφορες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Κύπρο και το εξωτερικό. Νικόλας Αντωνίου Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1988. Σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα με καθηγητές τον Χάρη Κοντοσφύρη και Μανώλη Πολυμέρη.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Ο Παιδικός Κόσμος της Πινακοθήκης»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Ο Παιδικός Κόσμος της Πινακοθήκης» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής με τίτλο: «Ο Παιδικός Κόσμος της Πινακοθήκης» Με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 80 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 80 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 12.00 20.00 Αίθουσα Τελετών ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ με τίτλο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 1938 2018: ΤΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ», με αποσπάσματα υλικού από το ιστορικό αρχείο του Ιδρύματος (η έκθεση θα παραμείνει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987 ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987 Εκπαιδευτικά προγράμματα μουσειακής αγωγής για σχολικές ομάδες Σχολικό έτος 2015 2016 Οι εξειδικευμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ERASMUS Το σχολείο μας τη φετινή χρονιά υλοποίησε 2 ευρωπαϊκά προγράμματα. Το 1 ο αφορά τη δράση ΚΑ1 και το 2 ο τη δράση ΚΑ2

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ERASMUS Το σχολείο μας τη φετινή χρονιά υλοποίησε 2 ευρωπαϊκά προγράμματα. Το 1 ο αφορά τη δράση ΚΑ1 και το 2 ο τη δράση ΚΑ2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ERASMUS+ 04.06.2015 Το σχολείο μας τη φετινή χρονιά υλοποίησε 2 ευρωπαϊκά προγράμματα. Το 1 ο αφορά τη δράση ΚΑ1 και το 2 ο τη δράση ΚΑ2 ΚΑ1 1 η διαφάνεια: Τον Ιούλιο του 2014 εγκρίθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Εκπαιδευτική εκδήλωση για παιδιά και γονείς εμπνευσμένη από τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εικαστικής Αγωγής Λευκωσίας με την ευκαιρία της

Διαβάστε περισσότερα

ICOM και ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ

ICOM και ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ICOM ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Αγ.Ασωμάτων 15 ΑΘΗΝΑ 105 53 Τηλ./Fax: 210 3219414 www.otenet.gr/icom Email icom@otenet.gr ICOM και ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ιδρύθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: Ιούνιος Αύξηση των επισκεπτών των Μουσείων κατά 5,1%

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: Ιούνιος Αύξηση των επισκεπτών των Μουσείων κατά 5,1% ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Πειραιάς, 20 Νοεμβρίου 2009 ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔOΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αύξηση των επισκεπτών των Μουσείων κατά 5,1% EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: Ιούνιος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 10 Οκτωβρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 Σύμφωνα με την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ακόμη περισσότερα εmotions!

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ακόμη περισσότερα εmotions! Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ακόμη περισσότερα εmotions! Σεπτέμβριος Νοέμβριος 2017 Οικογενειακά προγράμματα και εκπαιδευτικές δράσεις, Σάββατα και Κυριακές, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης

Διαβάστε περισσότερα

Β2. β) Πρώτα απ όλα: Αρχικά παράλληλα: ταυτόχρονα εξάλλου: άλλωστε

Β2. β) Πρώτα απ όλα: Αρχικά παράλληλα: ταυτόχρονα εξάλλου: άλλωστε ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Α.1 Το συγκεκριμένο κείμενο αναφέρεται στην ανάγκη προσέγγισης των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης από τους Νεοέλληνες. Επρόκειτο για τόπους έκφρασης συλλογικότητας. Επιπλέον, σ αυτούς γεννήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ CREATIVE PRIMARY SCHOOL PARTNERSHIPS WITH VISUAL ARTISTS (CREARTE) ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Απρίλιος 2016

Διαβάστε περισσότερα