Θερινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2015

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Θερινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2015"

Transcript

1 /1/ Θερινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2015 Για πρώτη φορά φέτος! Κατασκήνωση από το 1ο σχολικό έτος! /2/ Καλωσορίσατε στις θερινές κατασκηνώσεις! Σκοπός μας είναι να σας προσφέρουμε μια θαυμάσια, χαρούμενη και συναρπαστική διαμονή τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε αυτόν τον κατάλογο θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία παιδικών θερινών κατασκηνώσεων για να διαλέξετε. Όλες οι κατασκηνώσεις είναι παραδοσιακού τύπου, δηλαδή, προτείνουν θερινές δραστηριότητες, όπως κολύμπι και άλλες ενασχολήσεις σχετικές με το υδάτινο στοιχείο, παιχνίδια, θέατρο και αθλητισμό. Μερικές από τις κατασκηνώσεις διαθέτουν επίσης ειδικές δραστηριότητες. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σε αυτόν τον κατάλογο ή στην ιστοσελίδα όπου μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε αίτηση συμμετοχής online. Έχει έρθει η στιγμή να αρχίσετε να προγραμματίζετε τις θερινές σας διακοπές, ο καιρός περνάει πιο γρήγορα από όσο νομίζετε! Ο φετινός κατάλογος θερινών κατασκηνώσεων προσφέρει κάθε είδους διασκεδαστικές και συναρπαστικές καλοκαιρινές περιπέτειες. Στην κατασκήνωση έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε νέες εμπειρίες, να αποκτήσουμε νέες γνώσεις και να κάνουμε καινούριους φίλους. Οι δυνατότητες επιλογής είναι πολλές, φροντίστε λοιπόν να διαλέξετε μια κατασκήνωση που είναι κατάλληλη για εσάς και τα παιδιά σας. Όλες οι κατασκηνώσεις είναι παραδοσιακού τύπου, δηλαδή, τα παιδιά και οι νέοι λαμβάνουν μέρος κατά κύριο λόγο σε διάφορες θερινές δραστηριότητες, όπως κολύμπι και άλλες ενασχολήσεις σχετικές με το υδάτινο στοιχείο, εκδρομές, παιχνίδια, θέατρο και αθλητισμό. Μερικές από τις κατασκηνώσεις εστιάζουν επίσης σε ειδικές δραστηριότητες, ωστόσο, ο περισσότερος χρόνος αφιερώνεται σε κλασικές δραστηριότητες. Η διαμονή σε κατασκήνωση διαρκεί από 7 έως 14 ημέρες. Για να είναι επιτυχημένη η διαμονή του παιδιού σας στη θερινή κατασκήνωση, θα πρέπει να το βοηθήσετε να διαλέξει μεταξύ των ποικίλων προσφορών. Εσείς γνωρίζετε το παιδί σας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, ξέρετε τις ανάγκες του. Σημαντικά ζητήματα προς εξέταση είναι τα εξής: Έχει ξαναμείνει το παιδί σας μακριά από το σπίτι; Είναι πιο χαρούμενο το παιδί σας όταν βρίσκεται σε ομάδες λιγότερων ατόμων; Ποιο θα πρέπει να είναι το φάσμα των ηλικιών στην κατασκήνωση; Αν δεν είστε βέβαιοι ότι το παιδί σας δεν θα έχει πρόβλημα να φύγει μακριά από το σπίτι, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια διαμονή μικρότερης διάρκειας. Ο υπεύθυνος της θερινής κατασκήνωσης θα στείλει στους γονείς μια δήλωση κατάστασης της υγείας του παιδιού. Με τη φόρμα αυτή, μπορείτε να παράσχετε στο προσωπικό πληροφορίες που αφορούν τα παιδιά σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα έχουν την καλύτερη δυνατή διαμονή στη θερινή κατασκήνωση. Για κάθε κατασκήνωση παρέχεται σύντομη περιγραφή των δραστηριοτήτων. Εσείς, οι γονείς μαζί με τα παιδιά σας, θα αποφασίσετε ποια από όλες τις κατασκηνώσεις είναι η καταλληλότερη.

2 Μόλις καταλήξετε στην κατασκήνωση και τις καλύτερες ημερομηνίες, πηγαίνετε στην ιστοσελίδα και συμπληρώστε αίτηση συμμετοχής online. Εάν προτιμάτε να υποβάλετε έντυπη αίτηση, θα την βρείτε σε αυτόν τον κατάλογο. Μπορείτε, επίσης, να παραλάβετε μία αίτηση από το Συμβούλιο του Διαμερίσματός σας ή το κέντρο πολιτών, ή να εκτυπώσετε το PDF που θα βρείτε στην ιστοσελίδα Οι αιτήσεις πρέπει να παραληφθούν μέχρι την Τετάρτη 8 Απριλίου το αργότερο. Στους αιτούντες που θα υποβάλουν αίτηση μετά την ανωτέρω ημερομηνία, μπορεί να προσφερθούν τυχόν κενές θέσεις που θα απομείνουν. Για να έχει το παιδί σας την καλύτερη δυνατή διαμονή όσον αφορά τη φροντίδα και τη μεταχείριση, είναι πολύ σημαντικό το προσωπικό της θερινής κατασκήνωσης να γνωρίζει τυχόν ιδιαίτερες ανάγκες του παιδιού σας. Γι αυτό, παρακαλούμε συμπληρώστε με μέγιστη προσοχή τη δήλωση κατάστασης της υγείας που παρέχεται από το διοργανωτή της θερινής κατασκήνωσης! Μπορείτε, επίσης, να κατεβάσετε το έντυπο της δήλωσης από την ιστοσελίδα Για πρώτη φορά φέτος! Κατασκήνωση από το 1ο σχολικό έτος! /3/ Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στις θερινές κατασκηνώσεις; Παιδιά που διαμένουν και είναι εγγεγραμμένα στην πόλη της Στοκχόλμης και φοιτούν στα σουηδικά σχολικά έτη 1-9. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ικανοποιήσουμε αιτήματα διαμονής στην κατασκήνωση μαζί με φίλους. Έχουν ασφάλιση τα παιδιά; Τα παιδιά και οι νέοι που διαμένουν στην κατασκήνωση καλύπτονται με ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατά ατυχημάτων, που έχει συναφθεί μεταξύ της πόλεως της Στοκχόλμης και της S:t Erik Försäkring. Μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνώντας στο Ποιος είναι ο αρμόδιος για την κατασκήνωση; Για τη λειτουργία των θερινών κατασκηνώσεων, αρμόδια είναι τα Συμβούλια Διαμερίσματος. Συγκεκριμένα, τα Συμβούλια Διαμερίσματος είναι υπεύθυνα για την επιτήρηση και την επιθεώρηση της ποιότητας των κατασκηνώσεων. Ποιο είναι το κόστος; Το Συμβούλιο του Διαμερίσματος θα λάβει αμοιβή από το γονέα ή τον κηδεμόνα μέσω δημοτικού τέλους. Το τέλος καθορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Στον παρακάτω πίνακα αναφέρεται η αμοιβή ανά παιδί την ημέρα. Ισχύει έκπτωση εάν η ίδια οικογένεια στείλει στην κατασκήνωση περισσότερα από ένα παιδιά. Οι οικογένειες που στέλνουν στην κατασκήνωση περισσότερα από τέσσερα παιδιά πληρώνουν μόνο για τέσσερα παιδιά. Μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα προ φόρων (κορώνες Σουηδίας, SEK): Κόστος/ημέρα (αρ. παιδιών)

3 Αν το παιδί σας αποχωρήσει από την κατασκήνωση πρόωρα ή αν αποβληθεί, δεν επιστρέφονται χρήματα. Όμως, αν το παιδί αρρωστήσει και αδυνατεί να παραμείνει στην κατασκήνωση, επιστρέφεται το χρηματικό ποσό για την περίοδο της ασθένειας του παιδιού. Απαιτείται βεβαίωση ιατρού. Παράδειγμα 1: Συνολικό μηνιαίο εισόδημα SEK, 3 παιδιά για 14 ημέρες: 3 x 60 x 14 = SEK Παράδειγμα 2: Συνολικό μηνιαίο εισόδημα SEK, 1 παιδί για 10 ημέρες: 1 x 250 x 10 = SEK /4/ Αν πιστεύετε ότι το παιδί σας ενδέχεται να χρειάζεται επιπλέον υποστήριξη στη θερινή κατασκήνωση, πρέπει να απευθυνθείτε στο Κέντρο ς για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή διαμονή του παιδιού σας. Η διεύθυνση βρίσκεται στο οπισθόφυλλο του παρόντος καταλόγου. Πού διαμένουν τα παιδιά στην κατασκήνωση; Συνήθως, σε κάθε δωμάτιο φιλοξενούνται 4-6 παιδιά. Τη νύχτα μένει πάντοτε στο ίδιο σπίτι ένας ομαδάρχης, στον οποίο μπορούν να στραφούν τα παιδιά εάν αισθανθούν αδιαθεσία ή νοσταλγία για το σπίτι. Σε μερικές κατασκηνώσεις υπάρχουν μόνο ξηρά αποχωρητήρια, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κατασκήνωσή σας για περισσότερες πληροφορίες. Όλοι βοηθούν στις γενικές εργασίες, όπως το καθάρισμα και το μαγείρεμα. Ποιο είναι το πρόγραμμα φαγητού στην κατασκήνωση; Στα παιδιά σερβίρονται τρία ζεστά γεύματα την ημέρα: πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, καθώς και δεκατιανό και απογευματινό. Παρακαλείσθε να ενημερώσετε την κατασκήνωση το νωρίτερο δυνατό εάν το παιδί σας έχει κάποιες ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις, π.χ. για θρησκευτικούς λόγους ή λόγω αλλεργιών. Κανονισμοί Κάθε κατασκήνωση έχει τους δικούς της κανονισμούς, για παράδειγμα, όσον αφορά το χαρτζιλίκι και τα κινητά τηλέφωνα των παιδιών. Ο διοργανωτής της θερινής κατασκήνωσης θα σας ενημερώσει σχετικά με τους κανονισμούς που ισχύουν για κάθε κατασκήνωση, στη διάρκεια των συναντήσεων τον Μάιο. Θερινές δραστηριότητες για παιδιά με ειδικές ανάγκες Οι θερινές κατασκηνώσεις και άλλες θερινές δραστηριότητες για παιδιά με ειδικές ανάγκες υπάγονται στο σουηδικό Νόμο περί παροχής Υποστήριξης και Εξυπηρέτησης Προσώπων με Λειτουργικές Βλάβες (LSS) και τελούν υπό τη διαχείριση της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών. Υπεύθυνος επικοινωνίας: Bengt Lundgren, τηλέφωνο Έχετε ερωτήσεις σχετικά με τις αιτήσεις; Απευθυνθείτε στο Κέντρο ς τηλεφωνώντας στο , επιλογή 2. Διεύθυνση: δείτε στο οπισθόφυλλο του καταλόγου. Γραφική σχεδίαση και συντακτική ομάδα: Cecilia Frank, Frank Etc. AB

4 Εκτύπωση:?? Αρ. αντιτύπων:?? Φωτογραφία εξώφυλλου: Pernille Tofte/Folio Φωτογραφίες φυσικών τοπίων: Photodisc και Linnea Frank, πετρώματα Jeanette Woiski Φωτογραφίες εισαγωγής: Linda MarieLouise (βόλτα στο δάσος και βάψιμο για θεατρικό), Jukka Heiskinen/Folio (ξαπλώστρα), Bo Jansson/Folio (προβλήτα), Christofer Dracke/Folio (χαρούμενα παιδιά) Φωτογραφίες συνεντεύξεων και εκδηλώσεις κατασκήνωσης: Jeanette Woiski Φωτογραφίες κατασκήνωσης: Από τους διοργανωτές των κατασκηνώσεων /5/ Αίτηση συμμετοχής στις θερινές κατασκηνώσεις! 1. ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Για να κάνετε αίτηση online, χρειάζεστε μια ψηφιακή ταυτότητα (ID). Μπορείτε να την προμηθευτείτε από την τράπεζα ή την εφορία σας. 2. ΑΙΤΗΣΗ ONLINE: Πληροφορίες επικοινωνίας Οι αιτήσεις συμμετοχής στις θερινές κατασκηνώσεις υποβάλλονται online από τα μέσα Φεβρουαρίου. Μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτησή σας στην ιστοσελίδα Οι αιτήσεις πρέπει να παραληφθούν μέχρι την Τετάρτη 8 Απριλίου το αργότερο. Μετά την ανωτέρω ημερομηνία, διατίθενται μόνο τυχόν κενές θέσεις που έχουν απομείνει. ΓΛΩΣΣΕΣ Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν σε 13 διαφορετικές γλώσσες. ΒΟΗΘΕΙΑ Αν χρειαστεί, μπορείτε να λάβετε βοήθεια με πολλούς τρόπους. ΤΟ ΠΑΙΔΙ Θυμηθείτε να συμπληρώσετε την καταχωρημένη διεύθυνση του παιδιού. ΕΙΣΟΔΗΜΑ Συμπληρώστε το συνολικό μηνιαίο εισόδημα του νοικοκυριού σας αν είναι κάτω από κορώνες Σουηδίας προ φόρων, καθώς δικαιούστε έκπτωση. ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ/ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ Συμπληρώστε τα στοιχεία και των δύο κηδεμόνων του παιδιού, εάν ζουν μαζί, διαφορετικά τα στοιχεία του κηδεμόνα που υποβάλλει την αίτηση και τυχόν συγκατοίκου του/της. /6/ 3. ΑΙΤΗΣΗ ONLINE: Επιλογή κατασκηνώσεων και περιόδων Ξεφυλλίστε τον κατάλογο και αποφασίστε σε ποιες κατασκηνώσεις θα θέλατε να πάει το παιδί σας.

5 Μην ξεχνάτε ότι είναι καλό να κάνετε πολλές επιλογές, καθώς ορισμένες κατασκηνώσεις είναι πολύ δημοφιλείς και οι θέσεις τελειώνουν πολύ γρήγορα. Τα περισσότερα παιδιά κάνουν αίτηση συμμετοχής σε κατασκηνώσεις στις αρχές και στα τέλη του καλοκαιριού, που σημαίνει ότι αυτές είναι οι δυσκολότερες περίοδοι για να βρείτε θέση. ΘΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ Συμπληρώστε τις κατασκηνώσεις και τις περιόδους που προτιμάτε. Καλό θα είναι να κάνετε έως και τέσσερις επιλογές. ΑΔΕΡΦΙΑ Ή ΦΙΛΟΙ Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, πρέπει να γνωρίζουμε το σουηδικό αριθμό κοινωνικής ασφάλισης για τυχόν φίλους ή αδέρφια με τα οποία θα ήθελε το παιδί σας να πάει κατασκήνωση παρέα. ΕΝΤΥΠΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ Εάν προτιμάτε να υποβάλετε έντυπη αίτηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν που θα βρείτε σε αυτόν τον κατάλογο. Πρέπει να στείλετε το έντυπο στο Κέντρο ς (η διεύθυνση βρίσκεται στο οπισθόφυλλο του παρόντος καταλόγου) και να το λάβουμε έως τις 8 Απριλίου το αργότερο. Αν έχετε υποβάλει έντυπη αίτηση, η προσφορά θέσης θα αποσταλεί μέσω κανονικού ταχυδρομείου. Όταν την λάβετε, συμπληρώστε το απόκομμα και επιστρέψτε το στο Κέντρο ς. /7/ 4. ΑΙΤΗΣΗ ONLINE: Σύνοψη Προτού υποβάλετε την αίτησή σας, μπορείτε να διαβάσετε μια σύνοψη των πληροφοριών που παρείχατε. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα στοιχεία είναι σωστά προτού προχωρήσετε. ΕΛΕΓΧΟΣ Βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σας και ότι έχετε συμπληρώσει τις σωστές κατασκηνώσεις και τις σωστές περιόδους. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να δείτε και το κόστος. ΑΛΛΑΓΕΣ Μπορείτε να επιστρέψετε όποτε θέλετε στην αίτησή σας για να κάνετε αλλαγές ή να την ακυρώσετε τελείως. Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την αίτησή σας, απευθυνθείτε στο ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στο τηλέφωνο , επιλογή 2. Η διεύθυνση βρίσκεται στο οπισθόφυλλο του παρόντος καταλόγου. /8/ 5. ΑΙΤΗΣΗ ONLINE: Επιβεβαίωση Αφού ολοκληρωθεί η αίτησή σας, θα λάβετε αμέσως επιβεβαίωση στην ιστοσελίδα. Θα σας στείλουμε επίσης ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στο σας.

6 6. ΠΡΟΣΦΟΡΑ Θα σας αποσταλεί μια προσφορά θέσης μέσω κάποια στιγμή από τον Απρίλιο και μετά. Έχετε 8 ημέρες για να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε την προσφορά. Εάν αποδεχτείτε την προσφορά, η εγγραφή καθίσταται δεσμευτική και σας αποστέλλεται τιμολόγιο που πρέπει να εξοφληθεί εντός 30 ημερών. Μην παραλείψετε να απορρίψετε την προσφορά εάν δεν μπορείτε να συμμετέχετε. Έτσι, θα μπορούμε να προσφέρουμε τη θέση σε κάποιον άλλο αιτούντα. Τυχόν ακύρωση κατόπιν δεσμευτικής εγγραφής πρέπει να πραγματοποιηθεί εγγράφως και γίνεται αποδεκτή μόνο σε περίπτωση ασθενείας του παιδιού σας. Η ακύρωση πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση ιατρού. 7. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ Τον μήνα Μάιο, οι κατασκηνώσεις παρέχουν στα παιδιά και στους γονείς τους ενημέρωση σχετικά με τη θερινή κατασκήνωση που έχουν επιλέξει. Θα ειδοποιηθείτε επίσης σχετικά με την ώρα και τον τόπο για τη μετάβαση στην κατασκήνωση. Είναι σημαντικό να παραβρεθείτε στις ενημερωτικές συναντήσεις ώστε να γνωρίσετε το προσωπικό και τους συγκατασκηνωτές και να απαντηθούν οι απορίες σας. 8. ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ! Οι κατασκηνώσεις είναι υπεύθυνες για τη μετάβαση των παιδιών από και προς την κατασκήνωση. Η μετακίνηση μπορεί να γίνεται, για παράδειγμα, με αστικό λεωφορείο ή πούλμαν, με συνοδεία ενός εκπροσώπου ή ομαδάρχη της κατασκήνωσης. Ο υπεύθυνος της θερινής κατασκήνωσης θα παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις μετακινήσεις, τον Μάιο. Ανυπομονούμε να λάβουμε την αίτησή σας! /9/ Αίτηση συμμετοχής για τις θερινές κατασκηνώσεις 2015 Διπλώστε το έντυπο και προσθέστε γραμματόσημο. Μία αίτηση για κάθε παιδί. Αν θέλετε να υποβάλετε αιτήσεις για θέσεις για περισσότερα παιδιά, χρησιμοποιήστε φωτοαντίγραφα του εντύπου ή κατεβάστε το από την ιστοσελίδα Οι αιτήσεις πρέπει να φτάσουν στο Κέντρο ς μέχρι τις 8 Απριλίου το αργότερο. 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Τα στοιχεία πρέπει να αφορούν την καταχωρημένη διεύθυνση του παιδιού Όνομα παιδιού Αριθμός κοινωνικής ασφάλισης Επώνυμο παιδιού Διεύθυνση κατοικίας Ταχυδρομικός κώδικας Πόλη Συμβούλιο Διαμερίσματος 2. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

7 Η τιμή βασίζεται στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα στην καταχωρημένη διεύθυνση του παιδιού. Είμαι μόνος γονέας Έχω συγκάτοικο Συνολικό μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα (προ φόρων): Πάνω από κορώνες Σουηδίας. Αποδέχομαι/αποδεχόμαστε την υψηλότερη τιμή. Έως κορώνες Σουηδίας. Σημείωση: Το εισόδημα πρέπει να δηλωθεί για να αποφευχθεί επιβολή της υψηλότερης τιμής: Κηδεμόνας 1 Αριθμός κοινωνικής ασφάλισης Όνομα και επώνυμο Τηλέφωνο Κινητό Κινητό Κηδεμόνας 2/Συγκάτοικος Αριθμός κοινωνικής ασφάλισης Όνομα και επώνυμο Τηλέφωνο 3. ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ Συμπληρώστε τις προτιμήσεις σας. Καλό θα είναι να κάνετε περισσότερες από μία επιλογές. 1. Θερινή κατασκήνωση Περίοδος 2. Θερινή κατασκήνωση Περίοδος 3. Θερινή κατασκήνωση Περίοδος 4. Θερινή κατασκήνωση Περίοδος Αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης για τυχόν αδέρφια ή φίλους με τους οποίους θα ήθελε το παιδί σας να πάει κατασκήνωση παρέα. (Σημείωση: Οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης πρέπει να συμπληρωθούν στην ολοκληρωμένη μορφή τους): Σημείωση: Αν πιστεύετε ότι το παιδί σας ενδέχεται να χρειαστεί επιπλέον υποστήριξη στη θερινή κατασκήνωση, επικοινωνήστε με το Κέντρο ς (στο τηλέφωνο , επιλογή 2, ή στη διεύθυνση Οι υπάλληλοι του κέντρου θα διασφαλίσουν τη βέλτιστη δυνατή διαμονή για το παιδί σας. /10/ 4. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Στην περίπτωση ζευγαριών που έχουν παντρευτεί/συγκατοικούν και έχουν από κοινού τη γονική μέριμνα των παιδιών, το έντυπο πρέπει να υπογραφεί και από τους δύο. Στην περίπτωση σχέσης που βασίζεται στη συγκατοίκηση, ο/η γονέας/κηδεμόνας πρέπει να ενημερώσει τον/την συγκάτοικο για τα περιεχόμενα του εντύπου και να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που ισχύουν και για τους δύο. Ο χειρισμός των παρεχόμενων πληροφοριών θα γίνει σύμφωνα με το Σουηδικό Νόμο περί Προσωπικών Δεδομένων. Επιβεβαιώνω/επιβεβαιώνουμε ότι οι πληροφορίες που παρέχονται στο έντυπο είναι ορθές. Συμφωνώ/συμφωνούμε σχετικά με ελέγχους που πραγματοποιούνται από τον Σουηδικό φορέα κοινωνικής ασφάλισης, την υπηρεσία απασχόλησης και την εφορία.

8 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Σημείωση: Οι αιτήσεις πρέπει να φτάσουν στο Κέντρο ς μέχρι τις 8 Απριλίου το αργότερο! Έχετε ερωτήσεις; Κέντρο ς, τηλέφωνο , επιλογή 2. Γραμματόσημο Κέντρο ς του Δήμου Στοκχόλμης Box Kista /11/ Πώς περνάμε στη θερινή κατασκήνωση; Διαβάστε τις εμπειρίες των συμμετεχόντων για τις θερινές κατασκηνώσεις εδώ! Kevin Nadine Hugo Ellinor Samuel Kevin, 13 Πώς πέρασες στην κατασκήνωση; Έχω πάει τρεις φορές, σε δύο διαφορετικές κατασκηνώσεις, και θέλω να συνεχίσω να πηγαίνω για όσο το δυνατό περισσότερο. Άκουσα για τις κατασκηνώσεις από κάποιους ομαδάρχες που είχαν έρθει στο σχολείο μας για μια ομιλία. Την πρώτη φορά πήγα μόνος μου, αλλά τις άλλες φορές ήμουν με φίλους που γνώρισα στην κατασκήνωση την προηγούμενη χρονιά. Τι κάνετε στην κατασκήνωση; Στην κατασκήνωση μπορείς να δεις και να κάνεις πολλά και διαφορετικά πράγματα. Έκανα πράγματα που δεν μπορώ να κάνω στο σπίτι. Μπορείς να είσαι δημιουργικός και να ξενοιάσεις από τις συνηθισμένες καθημερινές απαιτήσεις. Στην κατασκήνωση είχαμε ακόμα και εκδηλώσεις Pride. Όλα είναι ΟΚ, και μπορείς να είσαι όπως πραγματικά θέλεις είναι απόλυτα επιτρεπτό. Δεν υπάρχει πρόβλημα να φέρεσαι σαν παιδί και ανακαλύπτεις πάλι ότι το παιχνίδι είναι πολύ διασκεδαστικό. Ήσουν σε κατασκήνωση κινηματογράφου, πώς ήταν; Έμαθα πολλά πράγματα για τον κινηματογράφο, γράψαμε σενάρια και κάναμε και μερικές κινηματογραφήσεις. Δεν χρειαζόταν να έχεις εμπειρία, μπορούσες να είσαι εντελώς αρχάριος.

9 Κατά τα άλλα, ήταν σαν μια κανονική κατασκήνωση, περνούσαμε πολύ χρόνο έξω και κάναμε εξωτερικές δραστηριότητες. Πώς θα σχολίαζες, με λίγα λόγια, την εμπειρία σου από την κατασκήνωση; Καινούριοι φίλοι, κουνούπια, ήλιος, ταινίες, διασκεδαστικοί ομαδάρχες. Ή ομαδάρχες ιδιόρρυθμοι, αλλά με ωραίο τρόπο. Ήταν φανταστικοί, αλλά σίγουρα θεότρελοι. /12/ Nadine, 11 Πώς ήταν η διαδρομή για την κατασκήνωση; Ήμασταν σχεδόν 50 παιδιά στο λεωφορείο. Αν και δεν πίστευα ότι θα ήξερα ήδη κάποιον, υπήρχε ένα γειτονόπουλο και μια συμμαθήτριά μου, όμως μοιραστήκαμε σε διαφορετικά δωμάτια. Πώς επέλεξες μια κατασκήνωση; Προσπάθησα να βρω μία που θα ήταν κατάλληλη για την ηλικία μου και σχετική με το ενδιαφέρον μου για τα ζώα. Σε ορισμένες δεν μπορούσα να πάω επειδή είμαι πολύ μικρή. Πώς ήταν στην κατασκήνωση; Έμεινα εκεί οκτώ μέρες και νομίζω ότι αυτό ήταν το σωστό διάστημα επειδή ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα. Μέχρι τότε, είχα πάει μόνο σε ημερήσια κατασκήνωση, επομένως δεν είχα συνηθίσει να κοιμάμαι μακριά από το σπίτι ή να βρίσκομαι τόσο μακριά. Το πρωί ένιωθα λίγη νοσταλγία για το σπίτι, αλλά αμέσως μετά το πρωινό άρχισε πάλι η διασκέδαση και ασχολούμασταν με κάθε είδους δραστηριότητα όλη την ημέρα. Τα κορίτσια στην καμπίνα μου ήταν πραγματικά καλά παιδιά και με βοήθησαν όταν ένιωθα λίγο στενοχωρημένη. Επίσης, μου επιτρεπόταν να τηλεφωνώ στο σπίτι μου λίγο πιο συχνά. Πώς ήταν τα άλλα παιδιά; Τα περισσότερα ήταν περίπου στην ίδια ηλικία με εμένα. Μερικά από τα μεγαλύτερα ήταν 13 ή 14 ετών. Είχαμε χωριστεί σε ομάδες με ίδιες περίπου ηλικίες. Ήταν καλό το ότι ήμασταν σε μικρότερες ομάδες, επειδή μπορούσαμε να γνωρίσουμε πρώτα εκείνα τα παιδιά. Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα; Λατρεύω το κολύμπι, και επίσης κάναμε και κανό. Έπρεπε πρώτα να κάνεις ένα μεγάλο τεστ κολύμβησης και, αν περνούσες, μπορούσες να κωπηλατείς ένα κανό μόνος σου. Hugo, 10 Γιατί πήγες κατασκήνωση; Η μαμά και η γιαγιά μου μου έλεγαν ότι η κατασκήνωση είναι διασκεδαστική και ότι θα έπρεπε να πάω και εγώ. Στην αρχή, δεν ήμουν σίγουρος, αλλά ο ξάδερφός μου που είχε πάει μου είπε ότι του άρεσε και έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω. Τι έκανες στην κατασκήνωση; Το μάθημα στίβου μάχης σε μεγάλο υψόμετρο ήταν το καλύτερο, αλλά δεν ήμουν αρκετά γενναίος ώστε να το δοκιμάσω. Όπως επίσης και ο περίπατος φαντασμάτων. Έπρεπε να

10 περπατήσουμε σε ένα μονοπάτι μέσα στη νύχτα. Πηγαίναμε σε ομάδες μαζί με έναν ομαδάρχη, αλλά κανείς δεν ήταν αναγκασμένος να το κάνει αν δεν ήθελε. Πολύ διασκεδαστικό ήταν και το μαύρο κουτί. Είναι ένα ολοσκότεινο δωμάτιο. Μπαίναμε ταυτόχρονα δύο ή τρεις από εμάς και έπρεπε μέσα στο σκοτάδι να βρούμε την έξοδο μόνο με την αφή μας. Κάποιες φορές είχαμε μεγάλες δραστηριότητες μαζί με μια άλλη κατασκήνωση και παίζαμε ποδόσφαιρο και ψήναμε διάφορα. Το καταπληκτικό είναι ότι υπήρχαν τόσα πολλά άτομα. Στην αρχή δεν πίστευα ότι θα μου άρεσε. Το ξύπνημα είχε πλάκα. Οι ομαδάρχες έμπαιναν στο δωμάτιο παίζοντας δυνατά μουσική, ενώ κάποιες φορές ερχόντουσαν μασκαρεμένοι και έκαναν διάφορα πειράγματα και αστεία. Ποιο ήταν το πιο διασκεδαστικό πράγμα στην κατασκήνωση; Το εκπληκτικό στην κατασκήνωση είναι ότι υπάρχει πάντα κάτι διασκεδαστικό να κάνεις. Πάντα υπάρχουν φίλοι σου τριγύρω, και στενοχωρήθηκα όταν πέρασαν οι μέρες και έπρεπε να γυρίσω πάλι στο σπίτι. Ellinor, 11 Πώς ήταν το καλοκαίρι σου στην κατασκήνωση; Ήταν η πρώτη φορά που πήγα κατασκήνωση. Μια φίλη μου, που ούτε αυτή είχε πάει ξανά, με ρώτησε αν ήθελα να πάμε. Είδα μερικά βίντεο για την κατασκήνωση μαζί με τη μαμά μου και, έτσι, ήμουν κάπως προετοιμασμένη, αλλά πάντως είχα λίγη αγωνία πριν πάω. Δεν ήξερα ότι θα υπήρχαν τόσα διασκεδαστικά πράγματα να κάνω στην κατασκήνωση. /13/ Πώς ήταν το ταξίδι για την κατασκήνωση; Ήταν καλό που γνωρίσαμε τους ομαδάρχες. Μας περίμεναν στο λεωφορείο και έτσι μπορέσαμε να γνωριστούμε αμέσως. Στο δωμάτιό μας υπήρχαν έξι κορίτσια, αλλά υπήρχαν και δωμάτια αγοριών. Κοιμόμασταν σε κουκέτες. Εγώ και η φίλη μου μείναμε στο ίδιο δωμάτιο, το είχαμε ζητήσει όταν συμπληρώσαμε την αίτηση. Θα μπορούσα εύκολα να έχω πάει μόνη μου, τα παιδιά που δεν πήγαν με κάποιο φίλο πέρασαν επίσης πολύ καλά. Όλα τα παιδιά φροντίζαμε το ένα το άλλο και όλοι γίναμε φίλοι μεταξύ μας. Γίναμε φίλοι πολύ γρήγορα και γελούσαμε από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε εκεί. Τι κάνατε κατά τη διάρκεια της μέρας; Μπορούσαμε να κάνουμε ό,τι θέλαμε. Παίζαμε χαρτιά, αράζαμε στις ξαπλώστρες, κάναμε τραμπολίνο, κολυμπούσαμε και κάναμε βαρκάδα. Περνούσαμε πολύ χρόνο έξω. Κάνεις τόσα πολλά πράγματα μέσα στη μέρα, που όταν φτάσει η ώρα του ύπνου είσαι κατάκοπος. Κάθε πρωί καθαρίζαμε το δωμάτιό μας και κάποιες φορές βοηθούσαμε στο πλύσιμο των πιάτων. Μια μέρα πήγαμε εκδρομή και κοιμηθήκαμε μακριά από την κατασκήνωση. Μπορούσαμε να πάμε εκεί περπατώντας, αλλά πήγαμε με τα κανό. Μπορούσες να επιλέξεις αν ήθελες να κοιμηθείς σε σκηνή ή κάτω από τα αστέρια. Ήσουν ΟΚ που βρισκόσουν μακριά από το σπίτι; Αν η μαμά και ο μπαμπάς μου μπορούσαν να είναι εκεί, δεν θα ήθελα να πάω, δεν είχα πρόβλημα με το να είμαι μακριά τους για λίγο. Του χρόνου, θέλω να πάω ξανά στο ίδιο μέρος, με τους ίδιους φίλους.

11 Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα στην κατασκήνωση; Το καλύτερο είναι οι φίλοι, το γέλιο και η εκδρομή που κάναμε. Όλα είναι καλά! Samuel, 15 Πες μας για την κατασκήνωση! Το περασμένο καλοκαίρι ήταν η πέμπτη μου φορά, και τέσσερις φορές ήταν στο ίδιο μέρος. Ήμουν 10 χρονών την πρώτη φορά που πήγα κατασκήνωση. Έλαβα ταχυδρομικώς έναν κατάλογο κατασκηνώσεων και δεν ήξερα πολλά πράγματα. Τον ξεφύλλισα και μου φάνηκε διασκεδαστικό. Δεν υπήρχαν φίλοι μου που να πηγαίνουν, έτσι την πρώτη φορά πήγα μόνος μου. Τι κάνατε κατά τη διάρκεια της μέρας; Είχαμε δύο ή τρεις δραστηριότητες κάθε μέρα. Κάποιες φορές κάναμε κουπί μέχρι ένα κοντινό νησί, χωρίς να διανυκτερεύουμε εκεί. Κάναμε επίσης μια εκδρομή με δύο διανυκτερεύσεις, ενώ άλλες κατασκηνώσεις κανονικά έχουν μόνο μία διανυκτέρευση. Πέρυσι έβρεχε τόσο πολύ κατά την εκδρομή, που αναγκαστήκαμε να επιστρέψουμε. Όλα ήταν μούσκεμα και κρυώναμε πολύ, αλλά μου άρεσε! Είχα καλά αδιάβροχα ρούχα, γι αυτό ήθελα να μείνω στο ύπαιθρο. Η εκδρομή είναι ένα από τα καλύτερα στην κατασκήνωση. Οι μέρες της κατασκήνωσης είναι οι καλύτερες μέρες της χρονιάς! Δεν είχαμε κινητά τηλέφωνα μαζί μας στην κατασκήνωση, αλλά μπορούσαμε να τηλεφωνούμε στο σπίτι μας κάθε μέρα, αν θέλαμε. Όμως, ανακάλυψα ότι υπήρχαν καλύτερα πράγματα να κάνω. Το περασμένο καλοκαίρι τηλεφώνησα στο σπίτι μου μόνο τρεις ή τέσσερις φορές, κυρίως για να ενημερώσω την οικογένειά μου. Είναι τόσα πολλά αυτά που γίνονται στην κατασκήνωση, που δεν ήθελα να τα ξεχάσω πριν βρω ευκαιρία να τους τα πω. Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα στην κατασκήνωση; Το εκπληκτικό στην κατασκήνωση είναι ότι υπάρχουν τόσο πολλά πράγματα να κάνεις, υπάρχει κάτι για όλους. Απλώς τόλμησέ το! Είναι καταπληκτική εμπειρία και κάνεις καινούριους φίλους. Μπορείς να είσαι ο εαυτός σου και υπάρχει πολύ έντονο πνεύμα ομαδικότητας. Επίσης, είναι καταπληκτική ευκαιρία να ξεφύγεις λίγο από τη ζωή στην πόλη. /14 15/ Θεματική Αρ. ημερών Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος

12 Akka Περιπέτεια Σκηνές Värmland, περ. 300 χλμ. από τη Στοκχόλμη Utepedagogik Sverige AB Backis Μουσική Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Bergängen Μικρά έτη Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Björkbacken Μικρά έτη Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Djuprämmen Κατασκήνωση υδάτινων δραστηριοτήτων για νέους σε κάθε δωμάτιο Värmland, περ. 300 χλμ. από τη Στοκχόλμη Utepedagogik Sverige AB Granbo Θέατρο

13 Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Granliden Παραδοσιακού τύπου Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Granvik Κινηματογράφος Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Granö Gård Σκηνικές τέχνες Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Ivarsudde Παραδοσιακού τύπου σε κάθε δωμάτιο Vätö, βορειοανατολικά της πόλης Norrtälje Stiftelsen Birkagården Lidängen Παραδοσιακού τύπου Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη

14 Κατασκήνωση ιστιοπλοΐας Rånö Ιστιοπλοΐα Νότιο αρχιπέλαγος Στοκχόλμης Arbacia AB Ιστιοφόρο Ellen Ιστιοπλοΐα με σκάφος μικρής χωρητικότητας Στο σκάφος Αρχιπέλαγος Στοκχόλμης Stiftelsen ιστιοφόρο Ellen Skeppsholmsgården Ιστιοπλοΐα με σκάφος μικρής χωρητικότητας Στα σκάφη Αρχιπέλαγος Στοκχόλμης Föreningen Skeppsholmsgården Solgården Παραδοσιακού τύπου Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Solvik Εξερευνήσεις Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Starrbäcken Παραδοσιακού τύπου

15 Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Strand Παραδοσιακού τύπου Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Strandhem Παραδοσιακού τύπου Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Stugorna Ζώα Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Synsholmen Παραδοσιακού τύπου Σε νησί στο αρχιπέλαγος Αγ. Άννας Synsholmens Kolloförening Sörvik Αθλητισμός Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Sörängen

16 Ποδόσφαιρο Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Udden Κατασκήνωση υδάτινων δραστηριοτήτων για παιδιά σε κάθε δωμάτιο Värmland, περ. 300 χλμ. από τη Στοκχόλμη Utepedagogik Sverige AB Uddis Μουσική Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Östergården Υδάτινες δραστηριότητες Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη /16/ Εδώ είμαστε Αυτός ο χάρτης δείχνει πού βρίσκονται οι θερινές κατασκηνώσεις μας. Λεπτομερέστερη περιγραφή παρέχεται στη σελίδα κάθε κατασκήνωσης στον παρόντα κατάλογο. Οι προηγούμενες δύο σελίδες περιέχουν ό,τι πρέπει να ξέρετε για τις ηλικίες, τις περιόδους και τη θεματική όλων των κατασκηνώσεων. /17/ Akka Κατασκήνωση περιπέτειας

17 Μη χάσετε αυτή τη φανταστική περιπέτεια! Τις 10 ημέρες που θα περάσετε στην κατασκήνωση περιπέτειας στο Värmland θα συμμετέχετε σε πρωτόγνωρες δραστηριότητες. Θα κάνετε κανό στις απίστευτες υδάτινες διαδρομές του Värmland, θα φτιάξετε σχεδία και θα κατεβείτε το ποτάμι, θα μάθετε να μαγειρεύετε στη φωτιά, θα πάτε για ψάρεμα, θα παίξετε παιχνίδια, θα παίξετε handball με κανό και πολλά άλλα. Το σούρουπο θα κολυμπάμε παρέα και θα μαζευόμαστε γύρω από τη φωτιά για να χαλαρώσουμε, να πούμε ιστορίες και γιατί όχι να τραγουδήσουμε. Τα βράδια μας θα τα περνάμε στις σκηνές, ενώ οι τολμηροί, θα κοιμούνται κάτω από τα αστέρια Ένας νεαρός κατασκηνωτής είπε: «Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα ζούσα όλα αυτά που κάναμε. Θα τα θυμάμαι όλη μου τη ζωή.» Στην κατασκήνωση περιπέτειας στο Värmland συμμετέχετε κι εσείς στις αποφάσεις για το πρόγραμμα της ημέρας. Έτσι φτιάχνουμε μαζί την περιπέτεια της ζωής σας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Akka Σκηνές, περ άτομα σε κάθε σκηνή, τα αγόρια και τα κορίτσια κοιμούνται χωριστά ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Joel Fänge Τηλέφωνο θερινής κατασκήνωσης Utepedagogik Sverige AB Η κατασκήνωση περιπέτειας Akka βρίσκεται στο Värmland, σε απόσταση 300 χλμ. περίπου από τη Στοκχόλμη.

18 /18/ Backis Μουσική Barnens Ö Είστε έτοιμοι; Ναι! Φαντάσου ότι είναι ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα και κάθεσαι σε μια προβλήτα με τους καινούριους φίλους σου. Ακούγονται οι νότες μιας κιθάρας και κάποιοι τραγουδούν ένα κομμάτι που μόλις σκάρωσαν, ενώ άλλοι κάνουν μια απογευματινή βουτιά στη θάλασσα. Νωρίτερα το ίδιο απόγευμα κάνατε συναυλία στον αχυρώνα και όλοι είναι ενθουσιασμένοι μετά από τις επευφημίες, το χειροκρότημα και τους εορτασμούς. Είσαι στη μουσική κατασκήνωση Backis! Το Backis είναι μια κατασκήνωση όπου παίζουμε μουσική μαζί. Μπορείς να κάνεις μια τρελή διασκευή του αγαπημένου σου τραγουδιού, να φτιάξεις ένα συγκρότημα, να παίξεις σάμπα με κόνγκα, να χορέψεις καποέιρα, να αφεθείς στους ρυθμούς του punk ή να μάθεις ένα συγκεκριμένο σόλο στην κιθάρα. Δεν χρειάζεται να έχεις προηγούμενη εμπειρία, αρκεί να αγαπάς τη μουσική! Το Backis είναι το ιδανικό μέρος για να κάνεις νέους φίλους, να δημιουργήσεις αναμνήσεις για όλη σου τη ζωή και να απολαύσεις αξέχαστες στιγμές με γέλιο, κολύμπι και μουσική. Θα σε δούμε στην προβλήτα φέτος το καλοκαίρι! Backis Κοινή τραπεζαρία με την κατασκήνωση Uddis (36 παιδιά). Τα παιδιά γευματίζουν σε διαφορετικές ώρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin (πατήστε 2 για κατασκήνωση)

19 Η κατασκήνωση Backis βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö. Είναι κοντά σε νερό και διαθέτει ιδιωτικό κόλπο για κολύμπι. /19/ Bergängen Κατασκήνωση για παιδιά μικρών ετών Barnens Ö «Σήμερα, όταν ξυπνήσαμε, δύο ομαδάρχες μπήκαν στο δωμάτιο ντυμένοι κουνέλι και μανιτάρι, τραγούδησαν ό,τι τρελό τραγούδι μπορείτε να φανταστείτε και, μετά, το αστείο κουνέλι μάς έδωσε ένα μπισκότο. Σήμερα είναι η μέρα παραμυθιού!» Το Bergängen είναι η κατασκήνωση για τα πιο μικρά παιδιά, που τους χαρίζει την πρώτη εμπειρία κατασκήνωσης για λίγες μέρες. Είναι ιδανική για τα μικρότερα αδέρφια που έχουν ακούσει πόσο διασκεδαστική είναι η θερινή κατασκήνωση. Όλα τα παιδιά στην κατασκήνωση έχουν έναν υπεύθυνο, και όλα τα μέλη του προσωπικού είναι εκπαιδευτικοί με προηγούμενη εμπειρία σε μικρά παιδιά. Στο Bergängen οι μέρες είναι γεμάτες με ευχάριστες καλοκαιρινές δραστηριότητες, όπως παιχνίδια στο νερό στη μικρή ιδιωτική παραλία μας, χειροτεχνίες, εκδρομές στο δάσος, βραδιά ταινίας και πολλές άλλες. Επιτέλους, και τα μικρότερα παιδιά μπορούν να ζήσουν την εμπειρία της κατασκήνωσης στο Barnens Ö! Bergängen ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin

20 (πατήστε 2 για κατασκήνωση) Η κατασκήνωση Bergängen βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö. Είναι κοντά σε νερό και διαθέτει ιδιωτικό κόλπο για κολύμπι. /20/ Björkbacken Κατασκήνωση για παιδιά μικρών ετών Barnens Ö «Σήμερα θα πάμε στα βράχια της παραλίας για να ψάξουμε για φώκιες στη θάλασσα! Στο δάσος υπάρχουν πολλά βατόμουρα και μπορούμε να τα μαζέψουμε περνώντας για να φτιάξουμε μια τάρτα βατόμουρου που θα την φάμε βλέποντας την ταινία απόψε!» Τα παιδιά ανυπομονούν να ξεκινήσουν τη διαδρομή προς τη θάλασσα. Το Björkbacken χαρίζει στα πιο μικρά παιδιά την πρώτη εμπειρία κατασκήνωσης για λίγες μέρες. Είναι ιδανική για τα μικρότερα αδέρφια που έχουν ακούσει πόσο διασκεδαστική είναι η θερινή κατασκήνωση. Όλα τα παιδιά στην κατασκήνωση έχουν έναν υπεύθυνο, και όλα τα μέλη του προσωπικού είναι εκπαιδευτικοί με προηγούμενη εμπειρία σε μικρά παιδιά. Στο Björkbacken οι μέρες είναι γεμάτες με ευχάριστες καλοκαιρινές δραστηριότητες, όπως παιχνίδια στο νερό στη μικρή ιδιωτική παραλία μας, χειροτεχνίες, εκδρομές στο δάσος, βραδιά ταινίας και πολλές άλλες. Επιτέλους, και τα μικρότερα παιδιά μπορούν να ζήσουν την εμπειρία της κατασκήνωσης στο Barnens Ö! Björkbacken ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες

21 ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin (πατήστε 2 για κατασκήνωση) Η κατασκήνωση Björkbacken βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö. Είναι κοντά σε νερό και σε απόσταση περπατήματος από έναν κόλπο για κολύμπι. /21/ Djuprämmen Κατασκήνωση υδάτινων δραστηριοτήτων για νέους Ελάτε στο Djuprämmen, τη θερινή κατασκήνωση για νέους που προσφέρει μεγάλες δόσεις δράσης. Η κατασκήνωση υδάτινων δραστηριοτήτων Djuprämmen βρίσκεται σε μια μεγάλη λίμνη με κρυστάλλινα νερά. Κάνουμε βόλτες σε φουσκωτές κουλούρες και μπανάνες που τις τραβάει τζετ-σκι, κάνουμε κανό, στίβο μάχης σε μεγάλο υψόμετρο, κατασκευάζουμε σχεδίες και βουτάμε από το θαλάσσιο τραμπολίνο. Φυσικά, έχουμε χρόνο και για να χαλαρώσουμε στον ήλιο και να αράξουμε στις ξαπλώστρες. Και τι λέτε για σπα στη λίμνη-σάουνα, για τη σχολή DJ/στούντιο μουσικής, για ένα τουρνουά ποδοσφαίρου, hunger games, CTF, για μονομαχίες, για χορό στη ντισκοτέκ, για πειράγματα, για μπουγελώματα και πολλά ακόμη; Έχετε λόγο σε κάθε απόφαση. Θα περάσουμε ένα καλοκαίρι γεμάτο με συγκλονιστικές εμπειρίες, καινούριες φιλίες, καλές αναμνήσεις και πολλά γέλια! Ένας νεαρός κατασκηνωτής είπε: «Ένας φίλος με ρώτησε πώς περνάμε στο Djuprämmen. Του είπα έλα μαζί μου του χρόνου, πρέπει να το ζήσεις για να καταλάβεις. Ήταν το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής μας». Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Djuprämmen

22 3-6 σε κάθε δωμάτιο Κοινή τραπεζαρία με την κατασκήνωση Udden (40 παιδιά). Τα παιδιά γευματίζουν σε διαφορετικές ώρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Joel Fänge Τηλέφωνο θερινής κατασκήνωσης Utepedagogik Sverige AB Η κατασκήνωση υδάτινων δραστηριοτήτων για νέους Djuprämmen βρίσκεται στο Värmland, σε απόσταση 300 χλμ. περίπου από τη Στοκχόλμη. /22/ Granbo Θέατρο Barnens Ö Η αυλαία θα ανοίξει σύντομα, το γεμάτο προσδοκίες κοινό είναι ήδη στις θέσεις του στη μεγάλη σκηνή θεάτρου μας. Από την άλλη πλευρά της αυλαίας ακούγεται το βουητό που κάνουν φίλοι και συγγενείς. Η καρδιά σου χτυπάει δυνατά, είσαι γεμάτος άγχος και όλοι είναι χαρούμενοι και ανυπομονούν να ξεκινήσουν. Επιτέλους, ήρθε η ώρα για την πρεμιέρα της δικής μας παράστασης στην κατασκήνωση Granbo. Τώρα είναι η μεγάλη στιγμή, η σκηνή σού ανήκει η παράσταση αρχίζει! Καλωσορίσατε στη θεατρική κατασκήνωση Granbo! Έχεις ξαναβρεθεί στη σκηνή ή έχεις απλώς την περιέργεια; Δεν παίζει ρόλο, όλοι είναι εξίσου ευπρόσδεκτοι εδώ, στην κατασκήνωση Granbo. Μαζί χτίζουμε την παράστασή μας με ολοζώντανους χαρακτήρες, τραγουδάμε, χορεύουμε και παίζουμε διαρκώς σκετσάκια. Όμως, καθόλου δεν ξεχνάμε να φάμε παγωτό στην παραλία, να οργανώσουμε τον πιο κουλ χορό ντίσκο και όλα τα άλλα που σου αρέσει να κάνεις με τους καινούριους φίλους σου το καλοκαίρι. Θα σε δούμε το καλοκαίρι! Granbo 6-9

23 ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin (πατήστε 2 για κατασκήνωση) Η κατασκήνωση Granbo βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö. Είναι κοντά σε νερό και διαθέτει ιδιωτικό κόλπο για κολύμπι. /23/ Granliden Barnens Ö Πρόσεχε τα ορκ! Μείνε καλά κρυμμένος κάτω από το μανδύα που σε κάνει αόρατο, για να μη σε δουν. Εσύ και οι φίλοι σου στην κατασκήνωση έχετε τα δαχτυλίδια και βρίσκεστε μέσα στο παιχνίδι του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών! Θα βρείτε το δρόμο για το βουνό της φωτιάς στην Μόρντορ; Θα σας εντοπίσουν τα ορκ στη διαδρομή; Μπορείτε να βοηθήσετε τον Φρόντο; Φύγαμε! Καλωσορίσατε στο Granliden, τη χαρούμενη, δημοφιλή θερινή κατασκήνωσή μας που σφύζει από ζωντάνια, δραστηριότητες και απίστευτες πλάκες. Εδώ θα περάσετε πολλές υπέροχες καλοκαιριάτικες ημέρες, θα κάνετε πάρα πολλούς καινούριους φίλους και θα ζήσετε θαυμάσιες εμπειρίες. Συνδυάζουμε συναρπαστικά παιχνίδια, όπως αναζήτηση χρυσού και μονομαχίες, με πιο ήρεμες δραστηριότητες, όπως χειροτεχνίες, τύπωμα στάμπας σε τι-σερτ και μπάρμπεκιου. Κάνουμε μια εκδρομή και κοιμόμαστε κάτω από τα αστέρια ή σε σκηνές, τρώμε ψητές μπανάνες με σοκολάτα, ψήνουμε λουκάνικα και πηγαίνουμε για ψάρεμα. Περιττό να πούμε ότι θα έχουμε και χορό στη ντισκοτέκ και μια νύχτα φαντασμάτων για τους τολμηρούς.

24 Θα σε δούμε το καλοκαίρι! Granliden ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin (πατήστε 2 για κατασκήνωση) Η κατασκήνωση Granliden βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö. Είναι κοντά σε νερό και διαθέτει ιδιωτικό κόλπο για κολύμπι. /24/ Granvik Κινηματογράφος Barnens Ö Φώτα! Κάμερα! Πάμε! «Έχω μια παλαβή ιδέα! Ας φτιάξουμε μια ταινία δράσης!» «Θέλω να γυρίσω μια ταινία τρόμου στο δάσος!» «Ρομαντική κωμωδία!» Στην κατασκήνωση Granvik μπορείτε να μάθετε να γυρίζετε ταινίες. Κινηματογραφείτε με βιντεοκάμερα, δουλεύετε πάνω σε σενάρια, σκηνοθετείτε και κάνετε μοντάζ. Ή, αν προτιμάτε, μπορείτε να πρωταγωνιστήσετε. Φυσικά, μπορείτε, επίσης, να παίξετε ένα ρόλο στη δική σας

25 ταινία. Η τελευταία βραδιά είναι αφιερωμένη στο μεγάλο φεστιβάλ ταινιών, όπου απολαμβάνουμε ένα γκαλά δείπνο και χορεύουμε. Χρησιμοποιούμε ψηφιακές κάμερες DV και κάνουμε μοντάζ με το πρόγραμμα imovie, δηλαδή έχουμε δυνατότητες επεξεργασίας ήχου, γραφικών και άλλων εφέ. Δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία. Το γύρισμα μιας ταινίας έχει πλάκα έτσι είναι για εμάς στην κατασκήνωση Granvik! Όταν δεν γυρίζουμε ταινίες, κολυμπάμε από την υπέροχη προβλήτα μας, πηγαίνουμε εκδρομές, κάνουμε κανό και ασχολούμαστε με κάθε είδους άλλη καλοκαιρινή δραστηριότητα και περιπέτεια. Θα σε δούμε το καλοκαίρι! Granvik ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin (πατήστε 2 για κατασκήνωση) Η κατασκήνωση Granvik βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö. Είναι κοντά σε νερό και διαθέτει ιδιωτικό κόλπο για κολύμπι. /25/ Granö Gård

26 Σκηνικές τέχνες Barnens Ö Πιο πολύ λακ, θέλω το μαλλί μου να είναι εντελώς όρθιο! Πράσινα χείλη, ξεχειλωμένο πουλόβερ και παντελόνι σε φωτεινό μπλε. Περάσαμε όλη την ημέρα με την ετοιμασία μας, φτιάχνοντας τα μαλλιά και προετοιμάζοντας κουστούμια. Απόψε έχουμε τη μεγάλη πρεμιέρα της παράστασής μας. Κάνουμε πρόβες εδώ και αρκετές μέρες και, επιτέλους, ήρθε η ώρα. Οι ηθοποιοί της κατασκήνωσης Granö Gård s είναι ασυγκράτητοι, είναι ώρα να ζωντανέψει η παράσταση! Κατασκήνωση στο Granö Gård σημαίνει χορό, τραγούδι, σόου και πολλά ακόμα. Ένα από τα καλύτερα πράγματα το καλοκαίρι είναι η μεγάλη διάρκεια της μέρας, έτσι έχουμε άφθονο χρόνο για να πάμε για κολύμπι, να χορέψουμε στη ντισκοτέκ, να κάνουμε χειροτεχνίες και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες συνδεδεμένες με το καλοκαίρι. Οι ομαδάρχες στην κατασκήνωση Granö Gård είναι εκπαιδευτικοί με εμπειρία στο θέατρο, το χορό και τη μουσική, με προϋπηρεσία σε προγράμματα για παιδιά και νέους. Ανυπομονούμε να σε συναντήσουμε η θεατρική σκηνή σού ανήκει! Granö Gård ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin (πατήστε 2 για κατασκήνωση) Η κατασκήνωση Granö Gård βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö. Είναι κοντά σε νερό και διαθέτει ιδιωτικό κόλπο για κολύμπι.

27 /26/ Ivarsudde Η θάλασσα, ο αέρας, ο ήλιος και το φεγγάρι κυριαρχούν στην κατασκήνωση Ivarsudde της Stiftelsen Birkagården! Με τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής, το κολύμπι, η ιστιοπλοΐα, το κανό και το ψάρεμα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Έπειτα από μια μέρα γεμάτη μπουγελώματα ή βόλτες με φουσκωτές κουλούρες πίσω από το ταχύπλοο, ζεσταινόμαστε στη σάουνα που λειτουργεί με φωτιά από ξύλα πριν από το βραδινό μας σάντουιτς. Ετοιμαστείτε για τρελές, ευχάριστες και συναρπαστικές ιδέες από τους έμπειρους ομαδάρχες μας, στο «Ivars»! Ο χορός στη ντισκοτέκ, οι μονομαχίες, το μάζεμα φραουλών και οι «Φυλακισμένοι στο Ivars» είναι μερικές από τις δραστηριότητές μας. Στην κατασκήνωση Ivarsudde δεν λείπουν επίσης από το πρόγραμμα οι διαγωνισμοί ζαχαροπλαστικής, τα τουρνουά πινγκ-πονγκ και η χαλάρωση στο σπα. Σε κάθε περίοδο, βγαίνουμε με τη μεγάλη σωσίβια λέμβο μας στις άκρες του αρχιπελάγους για να απολαύσουμε τη βραδιά κάτω από τα αστέρια. Και δεν είναι απίθανο να ανακαλύψετε κανά δυο φαντάσματα στο δάσος πριν από το τέλος της περιόδου... Ετοιμαστείτε να κάνετε νέους φίλους και να ζήσετε εκπληκτικές εμπειρίες στην κατασκήνωση Ivarsudde! Ivarsudde 1-9 (βλ. περιόδους) σε κάθε δωμάτιο ημέρες, σχολικά έτη ημέρες, σχολικά έτη ημέρες, σχολικά έτη ημέρες, σχολικά έτη ημέρες, σχολικά έτη 1-9 Oskar Norberg Anette Ingemarsson Susanne Guidetti

28 Stiftelsen Birkagården Το Ivarsudde βρίσκεται σε απόσταση 90 χλμ. περίπου από τη Στοκχόλμη, στην περιοχή του Lidöfjärden, στη νήσο Vätö, βορειοανατολικά του Norrtälje. Διαθέτει ιδιωτική παραλία και προβλήτα κολύμβησης, καθώς και σάουνα με φωτιά από ξύλα. /27/ Lindängen Barnens Ö «Περπατάμε ισορροπώντας σε τεντωμένο σκοινί πάνω από το νερό;! Και πέφτουμε μέσα;! Ναι!» Υπάρχει ένα ζωηρό παιχνίδι παντομίμας στο Κέντρο Τεχνών στο Lindängen, τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα και δεν σταματούν να προσπαθούν να μαντέψουν. Ταυτόχρονα, κάποιος περνάει το σκοινί που είναι κρεμασμένο στα δέντρα, θέλοντας να φτάσει στο ολοκαίνουργιο δεντρόσπιτο. Μια παρέα κάθεται κάτω από τη βελανιδιά και λέει ιστορίες με φαντάσματα. Σύντομα θα έρθει η ώρα να μαζευτούμε όλοι μαζί. Ένα όμορφο πρωινό στο Lindängen. Ποτέ δύο εβδομάδες δεν έμοιαζαν τόσο περιπετειώδεις όπως στην κατασκήνωση Lindängen. Η κατασκήνωση Lindängen προσφέρει δραστηριότητες όλων των ειδών, για να χαρείτε όλες τις απολαύσεις που προσφέρει το καλοκαίρι και η κατασκηνωτική ζωή. Κανό, χορός στη ντισκοτέκ, κόλπα τσίρκου, μαγειρική, αναζήτηση χρυσού, θέατρο, παιχνίδια περιπέτειας, μασκαρέματα, κυνήγι τεράτων και μπουγελώματα. Τι θα επιλέξεις; Στο Lindängen θα κάνεις νέους φίλους και θα συναντήσεις ομαδάρχες που αγαπούν την κατασκήνωση. Θα περάσουμε μαζί ένα υπέροχο καλοκαίρι! Lindängen , Κοινή τραπεζαρία με την κατασκήνωση Starrbäcken (35 παιδιά). Τα παιδιά γευματίζουν σε διαφορετικές ώρες ημέρες

29 ημέρες ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin (πατήστε 2 για κατασκήνωση) Η κατασκήνωση Lindängen βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö. Είναι κοντά σε νερό, 250 μέτρα από την παραλία και την περιοχή κολύμβησης. /28/ Κατασκήνωση ιστιοπλοΐας Rånö Στο Rånö οι ημέρες είναι γεμάτες με ιστιοπλοΐα, ήλιο, κολύμπι, παιχνίδια και σπορ. Διαθέτουμε όλα όσα προσφέρει μια κανονική θερινή κατασκήνωση, αλλά η ειδικότητά μας είναι η ιστιοπλοΐα. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι εδώ! Δεν έχει σημασία αν είστε αρχάριοι ή έμπειροι καπετάνιοι. Πλέετε με μικρά και μεγάλα σκάφη και δοκιμάζετε να κάνετε ιστιοσανίδα. Θα 'ρθείτε μόνοι ή με τον καλύτερό σας φίλο; Όπως και να 'χει, μετά από λίγες μέρες θα τους έχετε γνωρίσει όλους. Ένα κορίτσι που μας επισκέφτηκε είπε: «Στη Rånö είναι φανερό το πνεύμα ομαδικότητας με τα υπόλοιπα παιδιά και με όλους τους ομαδάρχες. Το αίσθημα συντροφικότητας που σου δίνουν είναι απίστευτο.» Στην κατασκήνωση του Rånö επικρατεί μια ήσυχη, ευχάριστη ατμόσφαιρα. Κάνετε νέους φίλους και γυρνάτε στο σπίτι γνωρίζοντας ιστιοπλοΐα! Μια δεξιότητα που θα έχετε για την υπόλοιπη ζωή σας! Ανυπομονούμε να λάβουμε την αίτησή σας. Τα λέμε στο Rånö! Κατασκήνωση ιστιοπλοΐας Rånö

30 ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Rikard Lindholm Arbacia AB Νότιο αρχιπέλαγος Στοκχόλμης, δίπλα στη νήσο Utö. /29/ Ιστιοφόρο Ellen Ιστιοπλοΐα με σκάφος μικρής χωρητικότητας Ανοίξτε τα πανιά σας στο ιστιοφόρο Ellen! Μαζί με καινούριους φίλους, θα ζήσετε τη φύση και τις δυνάμεις της σε ένα ιστιοφόρο. Σαλπάρουμε όπου μας πάει ο άνεμος στο υπέροχο νησιωτικό περιβάλλον της Στοκχόλμης. Πλησιάζουμε την ακτή σε σημεία όπου μπορείτε να κολυμπήσετε, να βουτήξετε από τον πρόβολο του σκάφους, να σκαρφαλώσετε στα κατάρτια και να κάνετε πολλά ακόμα. Θα έχετε τη δική σας ευκαιρία να ανεβάσετε και να κατεβάσετε πανιά, να φυλάξετε καραούλι, να πηδαλιουχήσετε και να βιώσετε όλα όσα είναι μέρος της ζωής στη θάλασσα. Πλοήγηση, παιχνίδια και βραδινά μπάρμπεκιου στο ηλιοβασίλεμα αυτό το καλοκαίρι μπορεί να γίνει το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σας! Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι εδώ, είτε είστε έμπειροι στην ιστιοπλοΐα, είτε αρχάριοι. Αν έχετε εμπειρία, προτείνουμε την περίοδο 3. Τότε θα έχετε τη δυνατότητα να πλεύσετε και στα ανοικτά, όπου το μόνο που θα βλέπετε θα είναι ο ορίζοντας. Για να σαλπάρετε με το ιστιοφόρο Ellen, είναι υποχρεωτικό να μπορείτε να κολυμπάτε για 200 μέτρα. Περιμένουμε να σε δούμε στο σκάφος φέτος το καλοκαίρι! Ιστιοφόρο Ellen

31 4-9 (βλ. περιόδους) 27 και διατροφή πάνω στο σκάφος ημέρες, σχολικά έτη ημέρες, σχολικά έτη * 13 ημέρες, σχολικά έτη ημέρες, σχολικά έτη ημέρες, σχολικά έτη 4-6 * Για όσους έχουν κάποια εμπειρία στην ανοικτή θάλασσα. Σαλπάρουμε τη νύχτα και στα ανοικτά. Hans Rudeberg Stiftelsen ιστιοφόρο Ellen Το ιστιοφόρο Ellen πλέει στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης. /30/ Skeppsholmsgården Ιστιοπλοΐα με σκάφος μικρής χωρητικότητας Μη χάσετε αυτήν την ευκαιρία για μια ιστιοπλοΐκή περιπέτεια στα σκάφη Elmy και Lova. Θα πλεύσετε, θα δέσετε κόμπους, θα πηδαλιουχήσετε το σκάφος και θα κάνετε πλοήγηση. Ανεξάρτητα από το εάν είναι το πρώτο σας ταξίδι ή είστε έμπειροι στην ιστιοπλοΐα, θα αποκτήσετε πολλές νέες γνώσεις. Ίσως χρειαστεί να πλεύσετε τη νύχτα, όπου η πλοήγηση γίνεται με βάση τους φάρους, και όπου μπορείτε να παρακολουθείτε τα αστέρια που πέφτουν και να πίνετε ζεστή σοκολάτα. Τα ταξίδια μας συνήθως διαρκούν τη μισή ημέρα και στη συνέχεια δένουμε σε έναν προστατευμένο κόλπο. Μπορείτε να σκαρφαλώσετε στα κατάρτια, να βουτήξετε από τον πρόβολο του σκάφους, να κάνετε κουπί στον κόλπο με ένα φίλο και να βρείτε φάρους, παλιά φρούρια, αμμώδεις παραλίες και θάμνους με βατόμουρα. Φυσικά, μπορείτε να κολυμπήσετε,

32 να παίξετε, να κάνετε σάουνα, να ψαρέψετε, να μπουγελωθείτε ή να παίξετε πένταθλο και να πάτε για έναν περίπατο φαντασμάτων. Οι ομαδάρχες και τα παιδιά διαμένουν μαζί στα σκάφη. Οι μικρές ομάδες, σε συνδυασμό με τους πλακατζήδες αλλά και έμπειρους ομαδάρχες εγγυώνται 12 συναρπαστικές ημέρες, γεμάτες ήλιο, κολύμπι και περιπέτεια. Περιμένουμε να σε δούμε σε ένα από τα σκάφη Elmy και Lova! Skeppsholmsgården , χωρισμένα σε δύο σκάφη. Πάνω στα σκάφη Elmy και Lova ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Kristoffer Strandfeldt Skeppsholmsgården Αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης (αναχώρηση και επιστροφή στο Skeppsholmen). /31/ Solgården Barnens Ö Στο Solgården εστιάζουμε στο ατελείωτο παιχνίδι και στις πολλές δραστηριότητες, γίνονται διαρκώς πολλά πράγματα. Οι ομαδάρχες είναι έμπειροι, αφοσιωμένοι και συχνά μασκαρεμένοι. Έτσι περιγράφουν οι εκπληκτικοί νεαροί κατασκηνωτές την κατασκήνωση του Solgården:

33 Linn: Το Solgården είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο! Είναι πιο διασκεδαστικά ακόμα και από το διασκεδαστικότερο πράγμα που μπορεί κανείς να σκεφτεί. Οι ομαδάρχες είναι κεφάτοι και φιλικοί, και κάνεις πολλούς νέους φίλους. Δεν θέλω να φύγω ποτέ! Samuel: Παίζουμε ράγκμπι εναντίον των ομαδαρχών, πηγαίνουμε εκδρομές, εξιχνιάζουμε μυστηριώδεις δολοφονίες, καθόμαστε στην παραλία και πολλές ακόμα δραστηριότητες. Υπάρχει κάτι για όλους στο Solgården! Timmy: Το Solgården είναι το καλύτερο μέρος! Γνωρίζεις πάρα πολλούς φίλους, διασκεδάζεις με τους ομαδάρχες και συμμετέχεις σε όλες τις δραστηριότητες. 10/10 :) Simon: Το Solgården έχει μια μαγική δύναμη, που σε κάνει να είσαι διαρκώς χαρούμενος. Αυτά που μπορείς να κάνεις είναι τόσα πολλά, που δεν έχεις χρόνο για όλα, μιλάμε για την απόλυτη διασκέδαση! Solgården ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin (πατήστε 2 για κατασκήνωση) Η κατασκήνωση Solgården βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö. Είναι κοντά σε νερό και διαθέτει ιδιωτικό κόλπο για κολύμπι. /32/

34 Solvik Εξερευνήσεις Barnens Ö Τα πόδια σου τρέμουν και νιώθεις ότι είσαι πολύ πιο ψηλά από ό,τι στη στεριά! Κάνεις σερφ με τη σανίδα του σέρφινγκ, ξεφεύγεις από τα δόντια του καρχαρία και περπατάς στο λεπτό συρματόσκοινο σαν μπαλαρίνα. Τέλος, φτάνεις στο τελευταίο εμπόδιο και μπορείς να ανέβεις στο σκοινί που είναι κρεμασμένο στα δέντρα. Αυτός είναι ο Μαύρος στίβος σε μεγάλο υψόμετρο! Η μέρα στην κατασκήνωση Solvik είναι γεμάτη μεγάλες περιπέτειες, αλλά και συνηθισμένες καλοκαιρινές κατασκηνωτικές δραστηριότητες: κατασκευή σχεδίας, εκδρομή (με διανυκτέρευση κάτω από τα αστέρια, αν θέλετε), παιχνίδια περιπέτειας και κυνήγι πειρατικού θησαυρού. Μπορείς να ζήσεις κάθε περιπέτεια στο Solvik! Εκτός από τις περιπέτειες, υπάρχει χρόνος και για κολύμπι στην παραλία και παιχνίδια στην άμμο. Επίσης, έχουμε μια καταπληκτική σάουνα από όπου μπορούμε να τρέξουμε κατευθείαν στη θάλασσα. Οι ομαδάρχες είναι αξιόπιστοι, γνώστες του αντικειμένου και έμπειροι. Ελάτε να ζήσουμε μαζί μια καλοκαιρινή περιπέτεια στο Solvik! Solvik ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin (πατήστε 2 για κατασκήνωση) Η κατασκήνωση Solvik βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö.

Καλοκαιρινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2014

Καλοκαιρινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2014 Καλοκαιρινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2014 Γραφική σχεδίαση και Συντακτική ομάδα: Cecilia Frank, Frank Etc. AB Εκτύπωση: Kaigan AB Αρ. αντιτύπων: 40.500 Φωτογραφία εξωφύλλου: Mikael Andersson/Nordic Photos

Διαβάστε περισσότερα

Το Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα

Το Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα Περιεχόμενα Το Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα... 1 Το Αρχηγείο του Χαρούμενου Δάσους... 20 Οι Υπηρεσίες στο Χαρούμενο Δάσος... 23 Υγεία- Υγιεινή & Ασφάλεια στο Χαρούμενο Δάσος... 28 Αρχιτεκτονική χώρου...

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΠΑΤΡΙΔΑ... 4 Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΦΥΓΩ... 9 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ... 13 ΤΑΞΙΔΙ... 17 ΑΦΙΞΗ... 21 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 27 ΚΛΕΙΣΙΜΟ...

Πίνακας περιεχομένων ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΠΑΤΡΙΔΑ... 4 Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΦΥΓΩ... 9 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ... 13 ΤΑΞΙΔΙ... 17 ΑΦΙΞΗ... 21 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 27 ΚΛΕΙΣΙΜΟ... 1 Πίνακας περιεχομένων ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΠΑΤΡΙΔΑ... 4 Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΦΥΓΩ... 9 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ... 13 ΤΑΞΙΔΙ... 17 ΑΦΙΞΗ... 21 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 27 ΚΛΕΙΣΙΜΟ... 32 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ονοµάζοµαι Resil και είµαι δεκαοκτώ ετών. Κατάγοµαι

Διαβάστε περισσότερα

Παιδιά και νέοι σε φροντίδα. Ανακαλύψτε τα δικαιώματά σας!

Παιδιά και νέοι σε φροντίδα. Ανακαλύψτε τα δικαιώματά σας! Παιδιά και νέοι σε φροντίδα Χτίζοντας μια Ευρώπη για και με τα παιδιά Ανακαλύψτε τα δικαιώματά σας! Παιδιά και νέοι σε φροντίδα Ανακαλύψτε τα δικαιώματά σας! Χτίζοντας μια Ευρώπη για και με τα παιδιά www.coe.int/children

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητες. τ ε τ ρ ά δ ι ο α σ κ ή σ ε ω ν. τετράδιο ασκήσεων επίπεδο Α2. Συγγραφική Ομάδα. Επιστημονική Εποπτεία - Επιμέλεια

Ενότητες. τ ε τ ρ ά δ ι ο α σ κ ή σ ε ω ν. τετράδιο ασκήσεων επίπεδο Α2. Συγγραφική Ομάδα. Επιστημονική Εποπτεία - Επιμέλεια τετράδιο επίπεδο Α2 Ενότητες Εγώ και οι άλλοι σελ. (13-22) Μετακινήσεις σελ. (23-28) Συναλλαγές σελ. (29-36) Κοινωνική Ζωή σελ. (37-44) Εργασία σελ. (45-53) Κοινωνικές Υπηρεσίες σελ. (54-62) ΜΜΕ σελ. (63-70)

Διαβάστε περισσότερα

Τάξη Δημιουργική με Φαντασία αρκετή

Τάξη Δημιουργική με Φαντασία αρκετή Τάξη Δημιουργική με Φαντασία αρκετή Ηρακλής Λαμπαδαρίου Ο Ηρακλής Λαμπαδαρίου γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1988 και μεγάλωσε στην Καβάλα. Από τα 10 του χρόνια ασχολείται συστηματικά με τον εθελοντισμό, τόσο

Διαβάστε περισσότερα

Τεύχος 41 0,30 Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος 2009 ΝΕΑ

Τεύχος 41 0,30 Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος 2009 ΝΕΑ μηνύματα Τεύχος 41 0,30 Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος 2009 ΝΕΑ περιεχόμενα 03 І Μήνυμα για τα 10 χρόνια «Νέα Μηνύματα» 04 І Στον ίδιο κόσμο ζούμε 05 І 25η Μαρτίου 06 І Κλάδος Αστεριών 08 І Κλάδος Πουλιών

Διαβάστε περισσότερα

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους. στο Δημοτικό Σχολείο Αρμένων (2012-2013).

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους. στο Δημοτικό Σχολείο Αρμένων (2012-2013). Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους στο Δημοτικό Σχολείο Αρμένων (2012-2013). Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για την ανακάλυψη του Υστερομινωικού Νεκροταφείου Αρμένων

Διαβάστε περισσότερα

Ο Παναγιώτης Παπανικολάου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978.

Ο Παναγιώτης Παπανικολάου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Ο Παναγιώτης Παπανικολάου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Πολύκαστρο όπου και εκεί τελείωσε το Γενικό Λύκειο. Απο τα χρόνια της ωρίμανσής του εμφάνισε καλλιτεχνικές ανησυχίες,

Διαβάστε περισσότερα

...... «Γράφω πότε ένιωσα χαρά στις διακοπές του Πάσχα. Εξηγώ τι έγινε και χάρηκα. Ζωγραφίζω»

...... «Γράφω πότε ένιωσα χαρά στις διακοπές του Πάσχα. Εξηγώ τι έγινε και χάρηκα. Ζωγραφίζω» ...... «Γράφω πότε ένιωσα χαρά στις διακοπές του Πάσχα. Εξηγώ τι έγινε και χάρηκα. Ζωγραφίζω» 3 ...... Αγαπητοί γονείς, Το Σχολείο μας με τα πρωτοπόρα προγράμματα που εφαρμόζει όπως «Η ανάπτυξη συναισθηματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ. Κατασκηνωτικός χώρος «Αγιάσματα» Ελα και εσύ. Τεύχος 46 0,30 Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος 2010

ΝΕΑ. Κατασκηνωτικός χώρος «Αγιάσματα» Ελα και εσύ. Τεύχος 46 0,30 Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος 2010 Κατασκηνωτικός χώρος «Αγιάσματα» Ελα και εσύ ISSN 1792-2623 µηνύµατα ΝΕΑ Τεύχος 46 0,30 Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος 2010 ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ: ένα μικρό και φιλόξενο χωριό του Δήμου Αμανής στη Βόρεια Χίο. Σ ένα ήρεμο,

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ορίσατε στο πλοίο

Καλώς ορίσατε στο πλοίο 2015/16 Παγκόσμιες κρουαζιέρες 2015/16 ΠΑΓΚΌΣΜΙΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΈΡΕΣ Καλώς ορίσατε στο πλοίο Καλέστε στο +1 305 341 0205 (μόνο στα Αγγλικά) Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.celebritycruises.com Επικοινωνήστε με

Διαβάστε περισσότερα

Ανεβάστε τη διασκέδαση... στα ύψη!

Ανεβάστε τη διασκέδαση... στα ύψη! ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ RCI PLATINUM ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ 9 ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ 12 ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ / ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2013 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΑΓΟΡΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ Ανεβάστε τη διασκέδαση... στα ύψη! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

τευχοσ 1 ΜΑΡΤΗΣ 2010 ? ΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΩΡΕΑΝ µυστικά κουτιά της Σύγχρονης Εποχής

τευχοσ 1 ΜΑΡΤΗΣ 2010 ? ΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΩΡΕΑΝ µυστικά κουτιά της Σύγχρονης Εποχής ? ΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΩΡΕΑΝ τα τευχοσ 1 ΜΑΡΤΗΣ 2010 µυστικά κουτιά της Σύγχρονης Εποχής Γεια σας παιδιά! ιαβάζετε περιοδικά;... Ξέρουµε ότι κυκλοφορούν ήδη αρκετά για τους µικρούς αναγνώστες. Τι θα λέγατε αν προσθέταµε

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα γαλλικών ΚΕΙΜΕΝΟ 1. Δεν ήξερα πώς ν αρχίσω το μάθημα των. τα γράμματα και τις τέχνες. γαλλικών. Σκέφτηκα πως το καλύτερο θα ήταν,

Μάθημα γαλλικών ΚΕΙΜΕΝΟ 1. Δεν ήξερα πώς ν αρχίσω το μάθημα των. τα γράμματα και τις τέχνες. γαλλικών. Σκέφτηκα πως το καλύτερο θα ήταν, ΚΕΙΜΕΝΟ 1 Μάθημα γαλλικών Δεν ήξερα πώς ν αρχίσω το μάθημα των γαλλικών. Σκέφτηκα πως το καλύτερο θα ήταν, για να κάνω τα παιδιά να ενδιαφερθούν για το μάθημα, να τους μιλήσω πρώτα για τη Γαλλία. Την έδειξα

Διαβάστε περισσότερα

Μάθε να φτιάχνεις κάρτες. Δeς πως στην σελ. 7

Μάθε να φτιάχνεις κάρτες. Δeς πως στην σελ. 7 ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΥΧΟΣ1ο1ο- -Φεβρουάριος Φεβρουάριος2013 2013 Μαθητική Εφημερίδα 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας Ο Κουτσομπόλης του Σχολείου μας Viva Voce Η χορωδία μας Διάβασε τα πρώτος στη σελ. 3 Μάθε οσα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

24/7. Να γίνει καλύτεροι φίλοι με τον Ιησού. www.divinemissions.com. Έκδοση 1,00 Ιούνιο του 2012. Όρια Ευθύνης & Αποποίηση Εγγύησης

24/7. Να γίνει καλύτεροι φίλοι με τον Ιησού. www.divinemissions.com. Έκδοση 1,00 Ιούνιο του 2012. Όρια Ευθύνης & Αποποίηση Εγγύησης 24/7 Να γίνει καλύτεροι φίλοι με τον Ιησού Το Κεντ Λ. Γκόρντον www.divinemissions.com Έκδοση 1,00 Ιούνιο του 2012 Όρια Ευθύνης & Αποποίηση Εγγύησης Ο συγγραφέας και εκδότης του ebook και των συναφών υλικών

Διαβάστε περισσότερα

αρ.πρωτοδικείου θεσ/νίκης 49011 ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΙΜΗ 5,00Ε

αρ.πρωτοδικείου θεσ/νίκης 49011 ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΙΜΗ 5,00Ε αρ.πρωτοδικείου θεσ/νίκης 49011 ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΙΜΗ 5,00Ε περιοδικο 20155555.indd 1 12/5/2015 2:13:15 μμ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 2-3 Η φροντίδα των πρώτων δοντιών του παιδιού σας 3-4 Διακοπές

Διαβάστε περισσότερα

Eμείς οι γονείς TEYXOΣ 10 ΑΠΡΙΛIOΣ 2011 ΣE ΣYNEPΓAΣIA ME TO KENTPO ΠPOΛHΨHΣ «ΘHΣEAΣ KYKΛAΔΩN» KAI TON OPΓANIΣMO KATA TΩN NAPKΩTIKΩN - OKANA

Eμείς οι γονείς TEYXOΣ 10 ΑΠΡΙΛIOΣ 2011 ΣE ΣYNEPΓAΣIA ME TO KENTPO ΠPOΛHΨHΣ «ΘHΣEAΣ KYKΛAΔΩN» KAI TON OPΓANIΣMO KATA TΩN NAPKΩTIKΩN - OKANA Eμείς οι γονείς TEYXOΣ 10 ΑΠΡΙΛIOΣ 2011 ΣE ΣYNEPΓAΣIA ME TO KENTPO ΠPOΛHΨHΣ «ΘHΣEAΣ KYKΛAΔΩN» KAI TON OPΓANIΣMO KATA TΩN NAPKΩTIKΩN - OKANA 2 Ξανά μαζί... Μια χρονιά πέρασε με δυσκολίες, ανακατατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Όταν όλα γίνονται 100 Ιπτάμενοι Βαθμοφόροι Jamboree Σουηδίας Swap Not Shop Ψέριμος Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού

Όταν όλα γίνονται 100 Ιπτάμενοι Βαθμοφόροι Jamboree Σουηδίας Swap Not Shop Ψέριμος Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού Tριμηνιαία Περιοδική Έκδοση της Προσκοπικής Κίνησης Τεύχος 32 Oκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2010 Διανέμεται Δωρεάν, Πτολεμαίων 1, 11635 Αθήνα Όταν όλα γίνονται 100 Ιπτάμενοι Βαθμοφόροι Jamboree Σουηδίας

Διαβάστε περισσότερα

Γλώσσα Γ Δημοτικού Τα απίθανα μολύβια

Γλώσσα Γ Δημοτικού Τα απίθανα μολύβια Γλώσσα Γ Δημοτικού Τα απίθανα μολύβια ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΥΧΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΡΙΤΕΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΗ Α Σέβη Σούνα Δήμητρα Καρακωνσταντάκη Μαριαρένα Μαστορακάκη Λίνα Σημαντηράκη Αιμιλία Χαϊδεμενάκη Ελένη Τζινευράκη. Σέβη Σούνα

ΤΑΞΗ Α Σέβη Σούνα Δήμητρα Καρακωνσταντάκη Μαριαρένα Μαστορακάκη Λίνα Σημαντηράκη Αιμιλία Χαϊδεμενάκη Ελένη Τζινευράκη. Σέβη Σούνα ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΡΑΝΙΟΥ Μαθητικό περιοδικό του 5ου Γυμνασίου Χανίων Τεύχος 12ο, Άνοιξη 2015,Τιμή 3 ευρώ Γερασίμου Παρδάλη1, Τ.Κ.73131 Χανιά Τηλ.28210 91763, http//5gym-chanion.chan.sch.gr ΤΑΞΗ Α Σέβη Σούνα Δήμητρα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ. Τεύχος 43 0,30 Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος 2009

ΝΕΑ. Τεύχος 43 0,30 Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος 2009 μηνύματα ΝΕΑ Τεύχος 43 0,30 Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος 2009 περιεχόμενα 2 03 І Μήνυμα Προέδρου Δ. Σ. - Μήνυμα Γενικής Εφόρου 04 І Στον ίδιο κόσμο ζούμε 05 І Special Olympics Άλμα Ζωής 06 І Κλάδος Αστεριών

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά παιχνίδια σε μουσεία και χώρους πολιτισμού της Αθήνας

Εκπαιδευτικά παιχνίδια σε μουσεία και χώρους πολιτισμού της Αθήνας Εκπαιδευτικά παιχνίδια σε μουσεία και χώρους πολιτισμού της Αθήνας Αθήνα Ιούνιος 2008 1 Ευχαριστούμε πολύ όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στα παιχνίδια και στις δραστηριότητες του προγράμματος. Μας έμαθαν

Διαβάστε περισσότερα

O φίλος που με γιάτρεψε - Eλισάβετ Mαλιαρά και Kων/νου-Zώη Tσαγανού (Α Βραβείο)

O φίλος που με γιάτρεψε - Eλισάβετ Mαλιαρά και Kων/νου-Zώη Tσαγανού (Α Βραβείο) O φίλος που με γιάτρεψε - Eλισάβετ Mαλιαρά και Kων/νου-Zώη Tσαγανού (Α Βραβείο) Μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα στις αρχές Ιουλίου, ο οχτάχρονος Φίλιππος επισκέπτεται για μια ακόμα φορά το νοσοκομείο. Έπρεπε

Διαβάστε περισσότερα

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά!

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Μαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα Ιδιωτικότητα, παρακαλώ! Η ιδιωτική σου ζωή είναι πολύτιμη.

Διαβάστε περισσότερα

Τεύχος: 61 Οκτώβριος 2015 Ιδιοκτήτης: Στέιμαν - Κοκκαλίδου Μαρέικε Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ypostirixigoneon@gmail.com

Τεύχος: 61 Οκτώβριος 2015 Ιδιοκτήτης: Στέιμαν - Κοκκαλίδου Μαρέικε Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ypostirixigoneon@gmail.com 0 ΠΕΡΙ ΑΥΤΙΣΜΟΥ Τεύχος: 61 Οκτώβριος 2015 Ιδιοκτήτης: Στέιμαν - Κοκκαλίδου Μαρέικε Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ypostirixigoneon@gmail.com Εκδότης: Στέιμαν - Κοκκαλίδου Μαρέικε Ιστοσελίδα: www.kyg.gr Επωνυμία:

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ «Εχω υπάρξει και ρεμάλι χαμένο»

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ «Εχω υπάρξει και ρεμάλι χαμένο» ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ «Εχω υπάρξει και ρεμάλι χαμένο» 6 Εικόνες με το φακό των Γιάννη Κυλπάση και Βασίλη Παπαϊωάννου 10 Editorial / Κάθε τεύχος και μια χειρονομία Ένθετη περιοδική έκδοση της Εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΑΠΗΤΟI ΦIΛΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤEΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚOΣΜΙΑΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕIΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑIΔΕΥΣΗ!

ΑΓΑΠΗΤΟI ΦIΛΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤEΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚOΣΜΙΑΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕIΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑIΔΕΥΣΗ! {1} ΑΓΑΠΗΤΟI ΦIΛΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤEΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚOΣΜΙΑΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕIΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑIΔΕΥΣΗ! Καλώς ήλθατε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2011 που πραγματοποιείται στην Ελλάδα για 8 η χρονιά με

Διαβάστε περισσότερα

για όλη την οικογένεια Δαμάζοντας το δίκτυο!

για όλη την οικογένεια Δαμάζοντας το δίκτυο! Διασκέδαση για όλη την οικογένεια Δαμάζοντας το δίκτυο! Αντιστοίχισε τις εικόνες με τις λέξεις: A Β... = Πύργος... = mouse pad... = οθόνη... = ηχεία... = κάμερα... = εκτυπωτής... = συσκευή αποθήκευσης

Διαβάστε περισσότερα