Θερινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2015

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Θερινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2015"

Transcript

1 /1/ Θερινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2015 Για πρώτη φορά φέτος! Κατασκήνωση από το 1ο σχολικό έτος! /2/ Καλωσορίσατε στις θερινές κατασκηνώσεις! Σκοπός μας είναι να σας προσφέρουμε μια θαυμάσια, χαρούμενη και συναρπαστική διαμονή τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε αυτόν τον κατάλογο θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία παιδικών θερινών κατασκηνώσεων για να διαλέξετε. Όλες οι κατασκηνώσεις είναι παραδοσιακού τύπου, δηλαδή, προτείνουν θερινές δραστηριότητες, όπως κολύμπι και άλλες ενασχολήσεις σχετικές με το υδάτινο στοιχείο, παιχνίδια, θέατρο και αθλητισμό. Μερικές από τις κατασκηνώσεις διαθέτουν επίσης ειδικές δραστηριότητες. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σε αυτόν τον κατάλογο ή στην ιστοσελίδα όπου μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε αίτηση συμμετοχής online. Έχει έρθει η στιγμή να αρχίσετε να προγραμματίζετε τις θερινές σας διακοπές, ο καιρός περνάει πιο γρήγορα από όσο νομίζετε! Ο φετινός κατάλογος θερινών κατασκηνώσεων προσφέρει κάθε είδους διασκεδαστικές και συναρπαστικές καλοκαιρινές περιπέτειες. Στην κατασκήνωση έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε νέες εμπειρίες, να αποκτήσουμε νέες γνώσεις και να κάνουμε καινούριους φίλους. Οι δυνατότητες επιλογής είναι πολλές, φροντίστε λοιπόν να διαλέξετε μια κατασκήνωση που είναι κατάλληλη για εσάς και τα παιδιά σας. Όλες οι κατασκηνώσεις είναι παραδοσιακού τύπου, δηλαδή, τα παιδιά και οι νέοι λαμβάνουν μέρος κατά κύριο λόγο σε διάφορες θερινές δραστηριότητες, όπως κολύμπι και άλλες ενασχολήσεις σχετικές με το υδάτινο στοιχείο, εκδρομές, παιχνίδια, θέατρο και αθλητισμό. Μερικές από τις κατασκηνώσεις εστιάζουν επίσης σε ειδικές δραστηριότητες, ωστόσο, ο περισσότερος χρόνος αφιερώνεται σε κλασικές δραστηριότητες. Η διαμονή σε κατασκήνωση διαρκεί από 7 έως 14 ημέρες. Για να είναι επιτυχημένη η διαμονή του παιδιού σας στη θερινή κατασκήνωση, θα πρέπει να το βοηθήσετε να διαλέξει μεταξύ των ποικίλων προσφορών. Εσείς γνωρίζετε το παιδί σας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, ξέρετε τις ανάγκες του. Σημαντικά ζητήματα προς εξέταση είναι τα εξής: Έχει ξαναμείνει το παιδί σας μακριά από το σπίτι; Είναι πιο χαρούμενο το παιδί σας όταν βρίσκεται σε ομάδες λιγότερων ατόμων; Ποιο θα πρέπει να είναι το φάσμα των ηλικιών στην κατασκήνωση; Αν δεν είστε βέβαιοι ότι το παιδί σας δεν θα έχει πρόβλημα να φύγει μακριά από το σπίτι, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια διαμονή μικρότερης διάρκειας. Ο υπεύθυνος της θερινής κατασκήνωσης θα στείλει στους γονείς μια δήλωση κατάστασης της υγείας του παιδιού. Με τη φόρμα αυτή, μπορείτε να παράσχετε στο προσωπικό πληροφορίες που αφορούν τα παιδιά σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα έχουν την καλύτερη δυνατή διαμονή στη θερινή κατασκήνωση. Για κάθε κατασκήνωση παρέχεται σύντομη περιγραφή των δραστηριοτήτων. Εσείς, οι γονείς μαζί με τα παιδιά σας, θα αποφασίσετε ποια από όλες τις κατασκηνώσεις είναι η καταλληλότερη.

2 Μόλις καταλήξετε στην κατασκήνωση και τις καλύτερες ημερομηνίες, πηγαίνετε στην ιστοσελίδα και συμπληρώστε αίτηση συμμετοχής online. Εάν προτιμάτε να υποβάλετε έντυπη αίτηση, θα την βρείτε σε αυτόν τον κατάλογο. Μπορείτε, επίσης, να παραλάβετε μία αίτηση από το Συμβούλιο του Διαμερίσματός σας ή το κέντρο πολιτών, ή να εκτυπώσετε το PDF που θα βρείτε στην ιστοσελίδα Οι αιτήσεις πρέπει να παραληφθούν μέχρι την Τετάρτη 8 Απριλίου το αργότερο. Στους αιτούντες που θα υποβάλουν αίτηση μετά την ανωτέρω ημερομηνία, μπορεί να προσφερθούν τυχόν κενές θέσεις που θα απομείνουν. Για να έχει το παιδί σας την καλύτερη δυνατή διαμονή όσον αφορά τη φροντίδα και τη μεταχείριση, είναι πολύ σημαντικό το προσωπικό της θερινής κατασκήνωσης να γνωρίζει τυχόν ιδιαίτερες ανάγκες του παιδιού σας. Γι αυτό, παρακαλούμε συμπληρώστε με μέγιστη προσοχή τη δήλωση κατάστασης της υγείας που παρέχεται από το διοργανωτή της θερινής κατασκήνωσης! Μπορείτε, επίσης, να κατεβάσετε το έντυπο της δήλωσης από την ιστοσελίδα Για πρώτη φορά φέτος! Κατασκήνωση από το 1ο σχολικό έτος! /3/ Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στις θερινές κατασκηνώσεις; Παιδιά που διαμένουν και είναι εγγεγραμμένα στην πόλη της Στοκχόλμης και φοιτούν στα σουηδικά σχολικά έτη 1-9. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ικανοποιήσουμε αιτήματα διαμονής στην κατασκήνωση μαζί με φίλους. Έχουν ασφάλιση τα παιδιά; Τα παιδιά και οι νέοι που διαμένουν στην κατασκήνωση καλύπτονται με ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατά ατυχημάτων, που έχει συναφθεί μεταξύ της πόλεως της Στοκχόλμης και της S:t Erik Försäkring. Μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνώντας στο Ποιος είναι ο αρμόδιος για την κατασκήνωση; Για τη λειτουργία των θερινών κατασκηνώσεων, αρμόδια είναι τα Συμβούλια Διαμερίσματος. Συγκεκριμένα, τα Συμβούλια Διαμερίσματος είναι υπεύθυνα για την επιτήρηση και την επιθεώρηση της ποιότητας των κατασκηνώσεων. Ποιο είναι το κόστος; Το Συμβούλιο του Διαμερίσματος θα λάβει αμοιβή από το γονέα ή τον κηδεμόνα μέσω δημοτικού τέλους. Το τέλος καθορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Στον παρακάτω πίνακα αναφέρεται η αμοιβή ανά παιδί την ημέρα. Ισχύει έκπτωση εάν η ίδια οικογένεια στείλει στην κατασκήνωση περισσότερα από ένα παιδιά. Οι οικογένειες που στέλνουν στην κατασκήνωση περισσότερα από τέσσερα παιδιά πληρώνουν μόνο για τέσσερα παιδιά. Μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα προ φόρων (κορώνες Σουηδίας, SEK): Κόστος/ημέρα (αρ. παιδιών)

3 Αν το παιδί σας αποχωρήσει από την κατασκήνωση πρόωρα ή αν αποβληθεί, δεν επιστρέφονται χρήματα. Όμως, αν το παιδί αρρωστήσει και αδυνατεί να παραμείνει στην κατασκήνωση, επιστρέφεται το χρηματικό ποσό για την περίοδο της ασθένειας του παιδιού. Απαιτείται βεβαίωση ιατρού. Παράδειγμα 1: Συνολικό μηνιαίο εισόδημα SEK, 3 παιδιά για 14 ημέρες: 3 x 60 x 14 = SEK Παράδειγμα 2: Συνολικό μηνιαίο εισόδημα SEK, 1 παιδί για 10 ημέρες: 1 x 250 x 10 = SEK /4/ Αν πιστεύετε ότι το παιδί σας ενδέχεται να χρειάζεται επιπλέον υποστήριξη στη θερινή κατασκήνωση, πρέπει να απευθυνθείτε στο Κέντρο ς για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή διαμονή του παιδιού σας. Η διεύθυνση βρίσκεται στο οπισθόφυλλο του παρόντος καταλόγου. Πού διαμένουν τα παιδιά στην κατασκήνωση; Συνήθως, σε κάθε δωμάτιο φιλοξενούνται 4-6 παιδιά. Τη νύχτα μένει πάντοτε στο ίδιο σπίτι ένας ομαδάρχης, στον οποίο μπορούν να στραφούν τα παιδιά εάν αισθανθούν αδιαθεσία ή νοσταλγία για το σπίτι. Σε μερικές κατασκηνώσεις υπάρχουν μόνο ξηρά αποχωρητήρια, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κατασκήνωσή σας για περισσότερες πληροφορίες. Όλοι βοηθούν στις γενικές εργασίες, όπως το καθάρισμα και το μαγείρεμα. Ποιο είναι το πρόγραμμα φαγητού στην κατασκήνωση; Στα παιδιά σερβίρονται τρία ζεστά γεύματα την ημέρα: πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, καθώς και δεκατιανό και απογευματινό. Παρακαλείσθε να ενημερώσετε την κατασκήνωση το νωρίτερο δυνατό εάν το παιδί σας έχει κάποιες ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις, π.χ. για θρησκευτικούς λόγους ή λόγω αλλεργιών. Κανονισμοί Κάθε κατασκήνωση έχει τους δικούς της κανονισμούς, για παράδειγμα, όσον αφορά το χαρτζιλίκι και τα κινητά τηλέφωνα των παιδιών. Ο διοργανωτής της θερινής κατασκήνωσης θα σας ενημερώσει σχετικά με τους κανονισμούς που ισχύουν για κάθε κατασκήνωση, στη διάρκεια των συναντήσεων τον Μάιο. Θερινές δραστηριότητες για παιδιά με ειδικές ανάγκες Οι θερινές κατασκηνώσεις και άλλες θερινές δραστηριότητες για παιδιά με ειδικές ανάγκες υπάγονται στο σουηδικό Νόμο περί παροχής Υποστήριξης και Εξυπηρέτησης Προσώπων με Λειτουργικές Βλάβες (LSS) και τελούν υπό τη διαχείριση της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών. Υπεύθυνος επικοινωνίας: Bengt Lundgren, τηλέφωνο Έχετε ερωτήσεις σχετικά με τις αιτήσεις; Απευθυνθείτε στο Κέντρο ς τηλεφωνώντας στο , επιλογή 2. Διεύθυνση: δείτε στο οπισθόφυλλο του καταλόγου. Γραφική σχεδίαση και συντακτική ομάδα: Cecilia Frank, Frank Etc. AB

4 Εκτύπωση:?? Αρ. αντιτύπων:?? Φωτογραφία εξώφυλλου: Pernille Tofte/Folio Φωτογραφίες φυσικών τοπίων: Photodisc και Linnea Frank, πετρώματα Jeanette Woiski Φωτογραφίες εισαγωγής: Linda MarieLouise (βόλτα στο δάσος και βάψιμο για θεατρικό), Jukka Heiskinen/Folio (ξαπλώστρα), Bo Jansson/Folio (προβλήτα), Christofer Dracke/Folio (χαρούμενα παιδιά) Φωτογραφίες συνεντεύξεων και εκδηλώσεις κατασκήνωσης: Jeanette Woiski Φωτογραφίες κατασκήνωσης: Από τους διοργανωτές των κατασκηνώσεων /5/ Αίτηση συμμετοχής στις θερινές κατασκηνώσεις! 1. ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Για να κάνετε αίτηση online, χρειάζεστε μια ψηφιακή ταυτότητα (ID). Μπορείτε να την προμηθευτείτε από την τράπεζα ή την εφορία σας. 2. ΑΙΤΗΣΗ ONLINE: Πληροφορίες επικοινωνίας Οι αιτήσεις συμμετοχής στις θερινές κατασκηνώσεις υποβάλλονται online από τα μέσα Φεβρουαρίου. Μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτησή σας στην ιστοσελίδα Οι αιτήσεις πρέπει να παραληφθούν μέχρι την Τετάρτη 8 Απριλίου το αργότερο. Μετά την ανωτέρω ημερομηνία, διατίθενται μόνο τυχόν κενές θέσεις που έχουν απομείνει. ΓΛΩΣΣΕΣ Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν σε 13 διαφορετικές γλώσσες. ΒΟΗΘΕΙΑ Αν χρειαστεί, μπορείτε να λάβετε βοήθεια με πολλούς τρόπους. ΤΟ ΠΑΙΔΙ Θυμηθείτε να συμπληρώσετε την καταχωρημένη διεύθυνση του παιδιού. ΕΙΣΟΔΗΜΑ Συμπληρώστε το συνολικό μηνιαίο εισόδημα του νοικοκυριού σας αν είναι κάτω από κορώνες Σουηδίας προ φόρων, καθώς δικαιούστε έκπτωση. ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ/ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ Συμπληρώστε τα στοιχεία και των δύο κηδεμόνων του παιδιού, εάν ζουν μαζί, διαφορετικά τα στοιχεία του κηδεμόνα που υποβάλλει την αίτηση και τυχόν συγκατοίκου του/της. /6/ 3. ΑΙΤΗΣΗ ONLINE: Επιλογή κατασκηνώσεων και περιόδων Ξεφυλλίστε τον κατάλογο και αποφασίστε σε ποιες κατασκηνώσεις θα θέλατε να πάει το παιδί σας.

5 Μην ξεχνάτε ότι είναι καλό να κάνετε πολλές επιλογές, καθώς ορισμένες κατασκηνώσεις είναι πολύ δημοφιλείς και οι θέσεις τελειώνουν πολύ γρήγορα. Τα περισσότερα παιδιά κάνουν αίτηση συμμετοχής σε κατασκηνώσεις στις αρχές και στα τέλη του καλοκαιριού, που σημαίνει ότι αυτές είναι οι δυσκολότερες περίοδοι για να βρείτε θέση. ΘΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ Συμπληρώστε τις κατασκηνώσεις και τις περιόδους που προτιμάτε. Καλό θα είναι να κάνετε έως και τέσσερις επιλογές. ΑΔΕΡΦΙΑ Ή ΦΙΛΟΙ Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, πρέπει να γνωρίζουμε το σουηδικό αριθμό κοινωνικής ασφάλισης για τυχόν φίλους ή αδέρφια με τα οποία θα ήθελε το παιδί σας να πάει κατασκήνωση παρέα. ΕΝΤΥΠΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ Εάν προτιμάτε να υποβάλετε έντυπη αίτηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν που θα βρείτε σε αυτόν τον κατάλογο. Πρέπει να στείλετε το έντυπο στο Κέντρο ς (η διεύθυνση βρίσκεται στο οπισθόφυλλο του παρόντος καταλόγου) και να το λάβουμε έως τις 8 Απριλίου το αργότερο. Αν έχετε υποβάλει έντυπη αίτηση, η προσφορά θέσης θα αποσταλεί μέσω κανονικού ταχυδρομείου. Όταν την λάβετε, συμπληρώστε το απόκομμα και επιστρέψτε το στο Κέντρο ς. /7/ 4. ΑΙΤΗΣΗ ONLINE: Σύνοψη Προτού υποβάλετε την αίτησή σας, μπορείτε να διαβάσετε μια σύνοψη των πληροφοριών που παρείχατε. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα στοιχεία είναι σωστά προτού προχωρήσετε. ΕΛΕΓΧΟΣ Βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σας και ότι έχετε συμπληρώσει τις σωστές κατασκηνώσεις και τις σωστές περιόδους. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να δείτε και το κόστος. ΑΛΛΑΓΕΣ Μπορείτε να επιστρέψετε όποτε θέλετε στην αίτησή σας για να κάνετε αλλαγές ή να την ακυρώσετε τελείως. Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την αίτησή σας, απευθυνθείτε στο ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στο τηλέφωνο , επιλογή 2. Η διεύθυνση βρίσκεται στο οπισθόφυλλο του παρόντος καταλόγου. /8/ 5. ΑΙΤΗΣΗ ONLINE: Επιβεβαίωση Αφού ολοκληρωθεί η αίτησή σας, θα λάβετε αμέσως επιβεβαίωση στην ιστοσελίδα. Θα σας στείλουμε επίσης ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στο σας.

6 6. ΠΡΟΣΦΟΡΑ Θα σας αποσταλεί μια προσφορά θέσης μέσω κάποια στιγμή από τον Απρίλιο και μετά. Έχετε 8 ημέρες για να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε την προσφορά. Εάν αποδεχτείτε την προσφορά, η εγγραφή καθίσταται δεσμευτική και σας αποστέλλεται τιμολόγιο που πρέπει να εξοφληθεί εντός 30 ημερών. Μην παραλείψετε να απορρίψετε την προσφορά εάν δεν μπορείτε να συμμετέχετε. Έτσι, θα μπορούμε να προσφέρουμε τη θέση σε κάποιον άλλο αιτούντα. Τυχόν ακύρωση κατόπιν δεσμευτικής εγγραφής πρέπει να πραγματοποιηθεί εγγράφως και γίνεται αποδεκτή μόνο σε περίπτωση ασθενείας του παιδιού σας. Η ακύρωση πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση ιατρού. 7. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ Τον μήνα Μάιο, οι κατασκηνώσεις παρέχουν στα παιδιά και στους γονείς τους ενημέρωση σχετικά με τη θερινή κατασκήνωση που έχουν επιλέξει. Θα ειδοποιηθείτε επίσης σχετικά με την ώρα και τον τόπο για τη μετάβαση στην κατασκήνωση. Είναι σημαντικό να παραβρεθείτε στις ενημερωτικές συναντήσεις ώστε να γνωρίσετε το προσωπικό και τους συγκατασκηνωτές και να απαντηθούν οι απορίες σας. 8. ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ! Οι κατασκηνώσεις είναι υπεύθυνες για τη μετάβαση των παιδιών από και προς την κατασκήνωση. Η μετακίνηση μπορεί να γίνεται, για παράδειγμα, με αστικό λεωφορείο ή πούλμαν, με συνοδεία ενός εκπροσώπου ή ομαδάρχη της κατασκήνωσης. Ο υπεύθυνος της θερινής κατασκήνωσης θα παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις μετακινήσεις, τον Μάιο. Ανυπομονούμε να λάβουμε την αίτησή σας! /9/ Αίτηση συμμετοχής για τις θερινές κατασκηνώσεις 2015 Διπλώστε το έντυπο και προσθέστε γραμματόσημο. Μία αίτηση για κάθε παιδί. Αν θέλετε να υποβάλετε αιτήσεις για θέσεις για περισσότερα παιδιά, χρησιμοποιήστε φωτοαντίγραφα του εντύπου ή κατεβάστε το από την ιστοσελίδα Οι αιτήσεις πρέπει να φτάσουν στο Κέντρο ς μέχρι τις 8 Απριλίου το αργότερο. 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Τα στοιχεία πρέπει να αφορούν την καταχωρημένη διεύθυνση του παιδιού Όνομα παιδιού Αριθμός κοινωνικής ασφάλισης Επώνυμο παιδιού Διεύθυνση κατοικίας Ταχυδρομικός κώδικας Πόλη Συμβούλιο Διαμερίσματος 2. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

7 Η τιμή βασίζεται στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα στην καταχωρημένη διεύθυνση του παιδιού. Είμαι μόνος γονέας Έχω συγκάτοικο Συνολικό μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα (προ φόρων): Πάνω από κορώνες Σουηδίας. Αποδέχομαι/αποδεχόμαστε την υψηλότερη τιμή. Έως κορώνες Σουηδίας. Σημείωση: Το εισόδημα πρέπει να δηλωθεί για να αποφευχθεί επιβολή της υψηλότερης τιμής: Κηδεμόνας 1 Αριθμός κοινωνικής ασφάλισης Όνομα και επώνυμο Τηλέφωνο Κινητό Κινητό Κηδεμόνας 2/Συγκάτοικος Αριθμός κοινωνικής ασφάλισης Όνομα και επώνυμο Τηλέφωνο 3. ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ Συμπληρώστε τις προτιμήσεις σας. Καλό θα είναι να κάνετε περισσότερες από μία επιλογές. 1. Θερινή κατασκήνωση Περίοδος 2. Θερινή κατασκήνωση Περίοδος 3. Θερινή κατασκήνωση Περίοδος 4. Θερινή κατασκήνωση Περίοδος Αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης για τυχόν αδέρφια ή φίλους με τους οποίους θα ήθελε το παιδί σας να πάει κατασκήνωση παρέα. (Σημείωση: Οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης πρέπει να συμπληρωθούν στην ολοκληρωμένη μορφή τους): Σημείωση: Αν πιστεύετε ότι το παιδί σας ενδέχεται να χρειαστεί επιπλέον υποστήριξη στη θερινή κατασκήνωση, επικοινωνήστε με το Κέντρο ς (στο τηλέφωνο , επιλογή 2, ή στη διεύθυνση kollo@stockholm.se). Οι υπάλληλοι του κέντρου θα διασφαλίσουν τη βέλτιστη δυνατή διαμονή για το παιδί σας. /10/ 4. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Στην περίπτωση ζευγαριών που έχουν παντρευτεί/συγκατοικούν και έχουν από κοινού τη γονική μέριμνα των παιδιών, το έντυπο πρέπει να υπογραφεί και από τους δύο. Στην περίπτωση σχέσης που βασίζεται στη συγκατοίκηση, ο/η γονέας/κηδεμόνας πρέπει να ενημερώσει τον/την συγκάτοικο για τα περιεχόμενα του εντύπου και να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που ισχύουν και για τους δύο. Ο χειρισμός των παρεχόμενων πληροφοριών θα γίνει σύμφωνα με το Σουηδικό Νόμο περί Προσωπικών Δεδομένων. Επιβεβαιώνω/επιβεβαιώνουμε ότι οι πληροφορίες που παρέχονται στο έντυπο είναι ορθές. Συμφωνώ/συμφωνούμε σχετικά με ελέγχους που πραγματοποιούνται από τον Σουηδικό φορέα κοινωνικής ασφάλισης, την υπηρεσία απασχόλησης και την εφορία.

8 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Σημείωση: Οι αιτήσεις πρέπει να φτάσουν στο Κέντρο ς μέχρι τις 8 Απριλίου το αργότερο! Έχετε ερωτήσεις; Κέντρο ς, τηλέφωνο , επιλογή 2. Γραμματόσημο Κέντρο ς του Δήμου Στοκχόλμης Box Kista /11/ Πώς περνάμε στη θερινή κατασκήνωση; Διαβάστε τις εμπειρίες των συμμετεχόντων για τις θερινές κατασκηνώσεις εδώ! Kevin Nadine Hugo Ellinor Samuel Kevin, 13 Πώς πέρασες στην κατασκήνωση; Έχω πάει τρεις φορές, σε δύο διαφορετικές κατασκηνώσεις, και θέλω να συνεχίσω να πηγαίνω για όσο το δυνατό περισσότερο. Άκουσα για τις κατασκηνώσεις από κάποιους ομαδάρχες που είχαν έρθει στο σχολείο μας για μια ομιλία. Την πρώτη φορά πήγα μόνος μου, αλλά τις άλλες φορές ήμουν με φίλους που γνώρισα στην κατασκήνωση την προηγούμενη χρονιά. Τι κάνετε στην κατασκήνωση; Στην κατασκήνωση μπορείς να δεις και να κάνεις πολλά και διαφορετικά πράγματα. Έκανα πράγματα που δεν μπορώ να κάνω στο σπίτι. Μπορείς να είσαι δημιουργικός και να ξενοιάσεις από τις συνηθισμένες καθημερινές απαιτήσεις. Στην κατασκήνωση είχαμε ακόμα και εκδηλώσεις Pride. Όλα είναι ΟΚ, και μπορείς να είσαι όπως πραγματικά θέλεις είναι απόλυτα επιτρεπτό. Δεν υπάρχει πρόβλημα να φέρεσαι σαν παιδί και ανακαλύπτεις πάλι ότι το παιχνίδι είναι πολύ διασκεδαστικό. Ήσουν σε κατασκήνωση κινηματογράφου, πώς ήταν; Έμαθα πολλά πράγματα για τον κινηματογράφο, γράψαμε σενάρια και κάναμε και μερικές κινηματογραφήσεις. Δεν χρειαζόταν να έχεις εμπειρία, μπορούσες να είσαι εντελώς αρχάριος.

9 Κατά τα άλλα, ήταν σαν μια κανονική κατασκήνωση, περνούσαμε πολύ χρόνο έξω και κάναμε εξωτερικές δραστηριότητες. Πώς θα σχολίαζες, με λίγα λόγια, την εμπειρία σου από την κατασκήνωση; Καινούριοι φίλοι, κουνούπια, ήλιος, ταινίες, διασκεδαστικοί ομαδάρχες. Ή ομαδάρχες ιδιόρρυθμοι, αλλά με ωραίο τρόπο. Ήταν φανταστικοί, αλλά σίγουρα θεότρελοι. /12/ Nadine, 11 Πώς ήταν η διαδρομή για την κατασκήνωση; Ήμασταν σχεδόν 50 παιδιά στο λεωφορείο. Αν και δεν πίστευα ότι θα ήξερα ήδη κάποιον, υπήρχε ένα γειτονόπουλο και μια συμμαθήτριά μου, όμως μοιραστήκαμε σε διαφορετικά δωμάτια. Πώς επέλεξες μια κατασκήνωση; Προσπάθησα να βρω μία που θα ήταν κατάλληλη για την ηλικία μου και σχετική με το ενδιαφέρον μου για τα ζώα. Σε ορισμένες δεν μπορούσα να πάω επειδή είμαι πολύ μικρή. Πώς ήταν στην κατασκήνωση; Έμεινα εκεί οκτώ μέρες και νομίζω ότι αυτό ήταν το σωστό διάστημα επειδή ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα. Μέχρι τότε, είχα πάει μόνο σε ημερήσια κατασκήνωση, επομένως δεν είχα συνηθίσει να κοιμάμαι μακριά από το σπίτι ή να βρίσκομαι τόσο μακριά. Το πρωί ένιωθα λίγη νοσταλγία για το σπίτι, αλλά αμέσως μετά το πρωινό άρχισε πάλι η διασκέδαση και ασχολούμασταν με κάθε είδους δραστηριότητα όλη την ημέρα. Τα κορίτσια στην καμπίνα μου ήταν πραγματικά καλά παιδιά και με βοήθησαν όταν ένιωθα λίγο στενοχωρημένη. Επίσης, μου επιτρεπόταν να τηλεφωνώ στο σπίτι μου λίγο πιο συχνά. Πώς ήταν τα άλλα παιδιά; Τα περισσότερα ήταν περίπου στην ίδια ηλικία με εμένα. Μερικά από τα μεγαλύτερα ήταν 13 ή 14 ετών. Είχαμε χωριστεί σε ομάδες με ίδιες περίπου ηλικίες. Ήταν καλό το ότι ήμασταν σε μικρότερες ομάδες, επειδή μπορούσαμε να γνωρίσουμε πρώτα εκείνα τα παιδιά. Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα; Λατρεύω το κολύμπι, και επίσης κάναμε και κανό. Έπρεπε πρώτα να κάνεις ένα μεγάλο τεστ κολύμβησης και, αν περνούσες, μπορούσες να κωπηλατείς ένα κανό μόνος σου. Hugo, 10 Γιατί πήγες κατασκήνωση; Η μαμά και η γιαγιά μου μου έλεγαν ότι η κατασκήνωση είναι διασκεδαστική και ότι θα έπρεπε να πάω και εγώ. Στην αρχή, δεν ήμουν σίγουρος, αλλά ο ξάδερφός μου που είχε πάει μου είπε ότι του άρεσε και έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω. Τι έκανες στην κατασκήνωση; Το μάθημα στίβου μάχης σε μεγάλο υψόμετρο ήταν το καλύτερο, αλλά δεν ήμουν αρκετά γενναίος ώστε να το δοκιμάσω. Όπως επίσης και ο περίπατος φαντασμάτων. Έπρεπε να

10 περπατήσουμε σε ένα μονοπάτι μέσα στη νύχτα. Πηγαίναμε σε ομάδες μαζί με έναν ομαδάρχη, αλλά κανείς δεν ήταν αναγκασμένος να το κάνει αν δεν ήθελε. Πολύ διασκεδαστικό ήταν και το μαύρο κουτί. Είναι ένα ολοσκότεινο δωμάτιο. Μπαίναμε ταυτόχρονα δύο ή τρεις από εμάς και έπρεπε μέσα στο σκοτάδι να βρούμε την έξοδο μόνο με την αφή μας. Κάποιες φορές είχαμε μεγάλες δραστηριότητες μαζί με μια άλλη κατασκήνωση και παίζαμε ποδόσφαιρο και ψήναμε διάφορα. Το καταπληκτικό είναι ότι υπήρχαν τόσα πολλά άτομα. Στην αρχή δεν πίστευα ότι θα μου άρεσε. Το ξύπνημα είχε πλάκα. Οι ομαδάρχες έμπαιναν στο δωμάτιο παίζοντας δυνατά μουσική, ενώ κάποιες φορές ερχόντουσαν μασκαρεμένοι και έκαναν διάφορα πειράγματα και αστεία. Ποιο ήταν το πιο διασκεδαστικό πράγμα στην κατασκήνωση; Το εκπληκτικό στην κατασκήνωση είναι ότι υπάρχει πάντα κάτι διασκεδαστικό να κάνεις. Πάντα υπάρχουν φίλοι σου τριγύρω, και στενοχωρήθηκα όταν πέρασαν οι μέρες και έπρεπε να γυρίσω πάλι στο σπίτι. Ellinor, 11 Πώς ήταν το καλοκαίρι σου στην κατασκήνωση; Ήταν η πρώτη φορά που πήγα κατασκήνωση. Μια φίλη μου, που ούτε αυτή είχε πάει ξανά, με ρώτησε αν ήθελα να πάμε. Είδα μερικά βίντεο για την κατασκήνωση μαζί με τη μαμά μου και, έτσι, ήμουν κάπως προετοιμασμένη, αλλά πάντως είχα λίγη αγωνία πριν πάω. Δεν ήξερα ότι θα υπήρχαν τόσα διασκεδαστικά πράγματα να κάνω στην κατασκήνωση. /13/ Πώς ήταν το ταξίδι για την κατασκήνωση; Ήταν καλό που γνωρίσαμε τους ομαδάρχες. Μας περίμεναν στο λεωφορείο και έτσι μπορέσαμε να γνωριστούμε αμέσως. Στο δωμάτιό μας υπήρχαν έξι κορίτσια, αλλά υπήρχαν και δωμάτια αγοριών. Κοιμόμασταν σε κουκέτες. Εγώ και η φίλη μου μείναμε στο ίδιο δωμάτιο, το είχαμε ζητήσει όταν συμπληρώσαμε την αίτηση. Θα μπορούσα εύκολα να έχω πάει μόνη μου, τα παιδιά που δεν πήγαν με κάποιο φίλο πέρασαν επίσης πολύ καλά. Όλα τα παιδιά φροντίζαμε το ένα το άλλο και όλοι γίναμε φίλοι μεταξύ μας. Γίναμε φίλοι πολύ γρήγορα και γελούσαμε από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε εκεί. Τι κάνατε κατά τη διάρκεια της μέρας; Μπορούσαμε να κάνουμε ό,τι θέλαμε. Παίζαμε χαρτιά, αράζαμε στις ξαπλώστρες, κάναμε τραμπολίνο, κολυμπούσαμε και κάναμε βαρκάδα. Περνούσαμε πολύ χρόνο έξω. Κάνεις τόσα πολλά πράγματα μέσα στη μέρα, που όταν φτάσει η ώρα του ύπνου είσαι κατάκοπος. Κάθε πρωί καθαρίζαμε το δωμάτιό μας και κάποιες φορές βοηθούσαμε στο πλύσιμο των πιάτων. Μια μέρα πήγαμε εκδρομή και κοιμηθήκαμε μακριά από την κατασκήνωση. Μπορούσαμε να πάμε εκεί περπατώντας, αλλά πήγαμε με τα κανό. Μπορούσες να επιλέξεις αν ήθελες να κοιμηθείς σε σκηνή ή κάτω από τα αστέρια. Ήσουν ΟΚ που βρισκόσουν μακριά από το σπίτι; Αν η μαμά και ο μπαμπάς μου μπορούσαν να είναι εκεί, δεν θα ήθελα να πάω, δεν είχα πρόβλημα με το να είμαι μακριά τους για λίγο. Του χρόνου, θέλω να πάω ξανά στο ίδιο μέρος, με τους ίδιους φίλους.

11 Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα στην κατασκήνωση; Το καλύτερο είναι οι φίλοι, το γέλιο και η εκδρομή που κάναμε. Όλα είναι καλά! Samuel, 15 Πες μας για την κατασκήνωση! Το περασμένο καλοκαίρι ήταν η πέμπτη μου φορά, και τέσσερις φορές ήταν στο ίδιο μέρος. Ήμουν 10 χρονών την πρώτη φορά που πήγα κατασκήνωση. Έλαβα ταχυδρομικώς έναν κατάλογο κατασκηνώσεων και δεν ήξερα πολλά πράγματα. Τον ξεφύλλισα και μου φάνηκε διασκεδαστικό. Δεν υπήρχαν φίλοι μου που να πηγαίνουν, έτσι την πρώτη φορά πήγα μόνος μου. Τι κάνατε κατά τη διάρκεια της μέρας; Είχαμε δύο ή τρεις δραστηριότητες κάθε μέρα. Κάποιες φορές κάναμε κουπί μέχρι ένα κοντινό νησί, χωρίς να διανυκτερεύουμε εκεί. Κάναμε επίσης μια εκδρομή με δύο διανυκτερεύσεις, ενώ άλλες κατασκηνώσεις κανονικά έχουν μόνο μία διανυκτέρευση. Πέρυσι έβρεχε τόσο πολύ κατά την εκδρομή, που αναγκαστήκαμε να επιστρέψουμε. Όλα ήταν μούσκεμα και κρυώναμε πολύ, αλλά μου άρεσε! Είχα καλά αδιάβροχα ρούχα, γι αυτό ήθελα να μείνω στο ύπαιθρο. Η εκδρομή είναι ένα από τα καλύτερα στην κατασκήνωση. Οι μέρες της κατασκήνωσης είναι οι καλύτερες μέρες της χρονιάς! Δεν είχαμε κινητά τηλέφωνα μαζί μας στην κατασκήνωση, αλλά μπορούσαμε να τηλεφωνούμε στο σπίτι μας κάθε μέρα, αν θέλαμε. Όμως, ανακάλυψα ότι υπήρχαν καλύτερα πράγματα να κάνω. Το περασμένο καλοκαίρι τηλεφώνησα στο σπίτι μου μόνο τρεις ή τέσσερις φορές, κυρίως για να ενημερώσω την οικογένειά μου. Είναι τόσα πολλά αυτά που γίνονται στην κατασκήνωση, που δεν ήθελα να τα ξεχάσω πριν βρω ευκαιρία να τους τα πω. Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα στην κατασκήνωση; Το εκπληκτικό στην κατασκήνωση είναι ότι υπάρχουν τόσο πολλά πράγματα να κάνεις, υπάρχει κάτι για όλους. Απλώς τόλμησέ το! Είναι καταπληκτική εμπειρία και κάνεις καινούριους φίλους. Μπορείς να είσαι ο εαυτός σου και υπάρχει πολύ έντονο πνεύμα ομαδικότητας. Επίσης, είναι καταπληκτική ευκαιρία να ξεφύγεις λίγο από τη ζωή στην πόλη. /14 15/ Θεματική Αρ. ημερών Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος

12 Akka Περιπέτεια Σκηνές Värmland, περ. 300 χλμ. από τη Στοκχόλμη Utepedagogik Sverige AB Backis Μουσική Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Bergängen Μικρά έτη Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Björkbacken Μικρά έτη Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Djuprämmen Κατασκήνωση υδάτινων δραστηριοτήτων για νέους σε κάθε δωμάτιο Värmland, περ. 300 χλμ. από τη Στοκχόλμη Utepedagogik Sverige AB Granbo Θέατρο

13 Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Granliden Παραδοσιακού τύπου Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Granvik Κινηματογράφος Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Granö Gård Σκηνικές τέχνες Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Ivarsudde Παραδοσιακού τύπου σε κάθε δωμάτιο Vätö, βορειοανατολικά της πόλης Norrtälje Stiftelsen Birkagården Lidängen Παραδοσιακού τύπου Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη

14 Κατασκήνωση ιστιοπλοΐας Rånö Ιστιοπλοΐα Νότιο αρχιπέλαγος Στοκχόλμης Arbacia AB Ιστιοφόρο Ellen Ιστιοπλοΐα με σκάφος μικρής χωρητικότητας Στο σκάφος Αρχιπέλαγος Στοκχόλμης Stiftelsen ιστιοφόρο Ellen Skeppsholmsgården Ιστιοπλοΐα με σκάφος μικρής χωρητικότητας Στα σκάφη Αρχιπέλαγος Στοκχόλμης Föreningen Skeppsholmsgården Solgården Παραδοσιακού τύπου Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Solvik Εξερευνήσεις Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Starrbäcken Παραδοσιακού τύπου

15 Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Strand Παραδοσιακού τύπου Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Strandhem Παραδοσιακού τύπου Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Stugorna Ζώα Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Synsholmen Παραδοσιακού τύπου Σε νησί στο αρχιπέλαγος Αγ. Άννας Synsholmens Kolloförening Sörvik Αθλητισμός Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Sörängen

16 Ποδόσφαιρο Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Udden Κατασκήνωση υδάτινων δραστηριοτήτων για παιδιά σε κάθε δωμάτιο Värmland, περ. 300 χλμ. από τη Στοκχόλμη Utepedagogik Sverige AB Uddis Μουσική Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη Östergården Υδάτινες δραστηριότητες Barnens Ö, 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη /16/ Εδώ είμαστε Αυτός ο χάρτης δείχνει πού βρίσκονται οι θερινές κατασκηνώσεις μας. Λεπτομερέστερη περιγραφή παρέχεται στη σελίδα κάθε κατασκήνωσης στον παρόντα κατάλογο. Οι προηγούμενες δύο σελίδες περιέχουν ό,τι πρέπει να ξέρετε για τις ηλικίες, τις περιόδους και τη θεματική όλων των κατασκηνώσεων. /17/ Akka Κατασκήνωση περιπέτειας

17 Μη χάσετε αυτή τη φανταστική περιπέτεια! Τις 10 ημέρες που θα περάσετε στην κατασκήνωση περιπέτειας στο Värmland θα συμμετέχετε σε πρωτόγνωρες δραστηριότητες. Θα κάνετε κανό στις απίστευτες υδάτινες διαδρομές του Värmland, θα φτιάξετε σχεδία και θα κατεβείτε το ποτάμι, θα μάθετε να μαγειρεύετε στη φωτιά, θα πάτε για ψάρεμα, θα παίξετε παιχνίδια, θα παίξετε handball με κανό και πολλά άλλα. Το σούρουπο θα κολυμπάμε παρέα και θα μαζευόμαστε γύρω από τη φωτιά για να χαλαρώσουμε, να πούμε ιστορίες και γιατί όχι να τραγουδήσουμε. Τα βράδια μας θα τα περνάμε στις σκηνές, ενώ οι τολμηροί, θα κοιμούνται κάτω από τα αστέρια Ένας νεαρός κατασκηνωτής είπε: «Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα ζούσα όλα αυτά που κάναμε. Θα τα θυμάμαι όλη μου τη ζωή.» Στην κατασκήνωση περιπέτειας στο Värmland συμμετέχετε κι εσείς στις αποφάσεις για το πρόγραμμα της ημέρας. Έτσι φτιάχνουμε μαζί την περιπέτεια της ζωής σας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Akka Σκηνές, περ άτομα σε κάθε σκηνή, τα αγόρια και τα κορίτσια κοιμούνται χωριστά ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Joel Fänge Τηλέφωνο θερινής κατασκήνωσης info@kollosommar.se Utepedagogik Sverige AB Η κατασκήνωση περιπέτειας Akka βρίσκεται στο Värmland, σε απόσταση 300 χλμ. περίπου από τη Στοκχόλμη.

18 /18/ Backis Μουσική Barnens Ö Είστε έτοιμοι; Ναι! Φαντάσου ότι είναι ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα και κάθεσαι σε μια προβλήτα με τους καινούριους φίλους σου. Ακούγονται οι νότες μιας κιθάρας και κάποιοι τραγουδούν ένα κομμάτι που μόλις σκάρωσαν, ενώ άλλοι κάνουν μια απογευματινή βουτιά στη θάλασσα. Νωρίτερα το ίδιο απόγευμα κάνατε συναυλία στον αχυρώνα και όλοι είναι ενθουσιασμένοι μετά από τις επευφημίες, το χειροκρότημα και τους εορτασμούς. Είσαι στη μουσική κατασκήνωση Backis! Το Backis είναι μια κατασκήνωση όπου παίζουμε μουσική μαζί. Μπορείς να κάνεις μια τρελή διασκευή του αγαπημένου σου τραγουδιού, να φτιάξεις ένα συγκρότημα, να παίξεις σάμπα με κόνγκα, να χορέψεις καποέιρα, να αφεθείς στους ρυθμούς του punk ή να μάθεις ένα συγκεκριμένο σόλο στην κιθάρα. Δεν χρειάζεται να έχεις προηγούμενη εμπειρία, αρκεί να αγαπάς τη μουσική! Το Backis είναι το ιδανικό μέρος για να κάνεις νέους φίλους, να δημιουργήσεις αναμνήσεις για όλη σου τη ζωή και να απολαύσεις αξέχαστες στιγμές με γέλιο, κολύμπι και μουσική. Θα σε δούμε στην προβλήτα φέτος το καλοκαίρι! Backis Κοινή τραπεζαρία με την κατασκήνωση Uddis (36 παιδιά). Τα παιδιά γευματίζουν σε διαφορετικές ώρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin (πατήστε 2 για κατασκήνωση) kollo@stbd.se

19 Η κατασκήνωση Backis βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö. Είναι κοντά σε νερό και διαθέτει ιδιωτικό κόλπο για κολύμπι. /19/ Bergängen Κατασκήνωση για παιδιά μικρών ετών Barnens Ö «Σήμερα, όταν ξυπνήσαμε, δύο ομαδάρχες μπήκαν στο δωμάτιο ντυμένοι κουνέλι και μανιτάρι, τραγούδησαν ό,τι τρελό τραγούδι μπορείτε να φανταστείτε και, μετά, το αστείο κουνέλι μάς έδωσε ένα μπισκότο. Σήμερα είναι η μέρα παραμυθιού!» Το Bergängen είναι η κατασκήνωση για τα πιο μικρά παιδιά, που τους χαρίζει την πρώτη εμπειρία κατασκήνωσης για λίγες μέρες. Είναι ιδανική για τα μικρότερα αδέρφια που έχουν ακούσει πόσο διασκεδαστική είναι η θερινή κατασκήνωση. Όλα τα παιδιά στην κατασκήνωση έχουν έναν υπεύθυνο, και όλα τα μέλη του προσωπικού είναι εκπαιδευτικοί με προηγούμενη εμπειρία σε μικρά παιδιά. Στο Bergängen οι μέρες είναι γεμάτες με ευχάριστες καλοκαιρινές δραστηριότητες, όπως παιχνίδια στο νερό στη μικρή ιδιωτική παραλία μας, χειροτεχνίες, εκδρομές στο δάσος, βραδιά ταινίας και πολλές άλλες. Επιτέλους, και τα μικρότερα παιδιά μπορούν να ζήσουν την εμπειρία της κατασκήνωσης στο Barnens Ö! Bergängen ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin

20 (πατήστε 2 για κατασκήνωση) kollo@stbd.se Η κατασκήνωση Bergängen βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö. Είναι κοντά σε νερό και διαθέτει ιδιωτικό κόλπο για κολύμπι. /20/ Björkbacken Κατασκήνωση για παιδιά μικρών ετών Barnens Ö «Σήμερα θα πάμε στα βράχια της παραλίας για να ψάξουμε για φώκιες στη θάλασσα! Στο δάσος υπάρχουν πολλά βατόμουρα και μπορούμε να τα μαζέψουμε περνώντας για να φτιάξουμε μια τάρτα βατόμουρου που θα την φάμε βλέποντας την ταινία απόψε!» Τα παιδιά ανυπομονούν να ξεκινήσουν τη διαδρομή προς τη θάλασσα. Το Björkbacken χαρίζει στα πιο μικρά παιδιά την πρώτη εμπειρία κατασκήνωσης για λίγες μέρες. Είναι ιδανική για τα μικρότερα αδέρφια που έχουν ακούσει πόσο διασκεδαστική είναι η θερινή κατασκήνωση. Όλα τα παιδιά στην κατασκήνωση έχουν έναν υπεύθυνο, και όλα τα μέλη του προσωπικού είναι εκπαιδευτικοί με προηγούμενη εμπειρία σε μικρά παιδιά. Στο Björkbacken οι μέρες είναι γεμάτες με ευχάριστες καλοκαιρινές δραστηριότητες, όπως παιχνίδια στο νερό στη μικρή ιδιωτική παραλία μας, χειροτεχνίες, εκδρομές στο δάσος, βραδιά ταινίας και πολλές άλλες. Επιτέλους, και τα μικρότερα παιδιά μπορούν να ζήσουν την εμπειρία της κατασκήνωσης στο Barnens Ö! Björkbacken ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες

21 ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin (πατήστε 2 για κατασκήνωση) kollo@stbd.se Η κατασκήνωση Björkbacken βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö. Είναι κοντά σε νερό και σε απόσταση περπατήματος από έναν κόλπο για κολύμπι. /21/ Djuprämmen Κατασκήνωση υδάτινων δραστηριοτήτων για νέους Ελάτε στο Djuprämmen, τη θερινή κατασκήνωση για νέους που προσφέρει μεγάλες δόσεις δράσης. Η κατασκήνωση υδάτινων δραστηριοτήτων Djuprämmen βρίσκεται σε μια μεγάλη λίμνη με κρυστάλλινα νερά. Κάνουμε βόλτες σε φουσκωτές κουλούρες και μπανάνες που τις τραβάει τζετ-σκι, κάνουμε κανό, στίβο μάχης σε μεγάλο υψόμετρο, κατασκευάζουμε σχεδίες και βουτάμε από το θαλάσσιο τραμπολίνο. Φυσικά, έχουμε χρόνο και για να χαλαρώσουμε στον ήλιο και να αράξουμε στις ξαπλώστρες. Και τι λέτε για σπα στη λίμνη-σάουνα, για τη σχολή DJ/στούντιο μουσικής, για ένα τουρνουά ποδοσφαίρου, hunger games, CTF, για μονομαχίες, για χορό στη ντισκοτέκ, για πειράγματα, για μπουγελώματα και πολλά ακόμη; Έχετε λόγο σε κάθε απόφαση. Θα περάσουμε ένα καλοκαίρι γεμάτο με συγκλονιστικές εμπειρίες, καινούριες φιλίες, καλές αναμνήσεις και πολλά γέλια! Ένας νεαρός κατασκηνωτής είπε: «Ένας φίλος με ρώτησε πώς περνάμε στο Djuprämmen. Του είπα έλα μαζί μου του χρόνου, πρέπει να το ζήσεις για να καταλάβεις. Ήταν το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής μας». Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Djuprämmen

22 3-6 σε κάθε δωμάτιο Κοινή τραπεζαρία με την κατασκήνωση Udden (40 παιδιά). Τα παιδιά γευματίζουν σε διαφορετικές ώρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Joel Fänge Τηλέφωνο θερινής κατασκήνωσης Utepedagogik Sverige AB Η κατασκήνωση υδάτινων δραστηριοτήτων για νέους Djuprämmen βρίσκεται στο Värmland, σε απόσταση 300 χλμ. περίπου από τη Στοκχόλμη. /22/ Granbo Θέατρο Barnens Ö Η αυλαία θα ανοίξει σύντομα, το γεμάτο προσδοκίες κοινό είναι ήδη στις θέσεις του στη μεγάλη σκηνή θεάτρου μας. Από την άλλη πλευρά της αυλαίας ακούγεται το βουητό που κάνουν φίλοι και συγγενείς. Η καρδιά σου χτυπάει δυνατά, είσαι γεμάτος άγχος και όλοι είναι χαρούμενοι και ανυπομονούν να ξεκινήσουν. Επιτέλους, ήρθε η ώρα για την πρεμιέρα της δικής μας παράστασης στην κατασκήνωση Granbo. Τώρα είναι η μεγάλη στιγμή, η σκηνή σού ανήκει η παράσταση αρχίζει! Καλωσορίσατε στη θεατρική κατασκήνωση Granbo! Έχεις ξαναβρεθεί στη σκηνή ή έχεις απλώς την περιέργεια; Δεν παίζει ρόλο, όλοι είναι εξίσου ευπρόσδεκτοι εδώ, στην κατασκήνωση Granbo. Μαζί χτίζουμε την παράστασή μας με ολοζώντανους χαρακτήρες, τραγουδάμε, χορεύουμε και παίζουμε διαρκώς σκετσάκια. Όμως, καθόλου δεν ξεχνάμε να φάμε παγωτό στην παραλία, να οργανώσουμε τον πιο κουλ χορό ντίσκο και όλα τα άλλα που σου αρέσει να κάνεις με τους καινούριους φίλους σου το καλοκαίρι. Θα σε δούμε το καλοκαίρι! Granbo 6-9

23 ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin (πατήστε 2 για κατασκήνωση) kollo@stbd.se Η κατασκήνωση Granbo βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö. Είναι κοντά σε νερό και διαθέτει ιδιωτικό κόλπο για κολύμπι. /23/ Granliden Barnens Ö Πρόσεχε τα ορκ! Μείνε καλά κρυμμένος κάτω από το μανδύα που σε κάνει αόρατο, για να μη σε δουν. Εσύ και οι φίλοι σου στην κατασκήνωση έχετε τα δαχτυλίδια και βρίσκεστε μέσα στο παιχνίδι του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών! Θα βρείτε το δρόμο για το βουνό της φωτιάς στην Μόρντορ; Θα σας εντοπίσουν τα ορκ στη διαδρομή; Μπορείτε να βοηθήσετε τον Φρόντο; Φύγαμε! Καλωσορίσατε στο Granliden, τη χαρούμενη, δημοφιλή θερινή κατασκήνωσή μας που σφύζει από ζωντάνια, δραστηριότητες και απίστευτες πλάκες. Εδώ θα περάσετε πολλές υπέροχες καλοκαιριάτικες ημέρες, θα κάνετε πάρα πολλούς καινούριους φίλους και θα ζήσετε θαυμάσιες εμπειρίες. Συνδυάζουμε συναρπαστικά παιχνίδια, όπως αναζήτηση χρυσού και μονομαχίες, με πιο ήρεμες δραστηριότητες, όπως χειροτεχνίες, τύπωμα στάμπας σε τι-σερτ και μπάρμπεκιου. Κάνουμε μια εκδρομή και κοιμόμαστε κάτω από τα αστέρια ή σε σκηνές, τρώμε ψητές μπανάνες με σοκολάτα, ψήνουμε λουκάνικα και πηγαίνουμε για ψάρεμα. Περιττό να πούμε ότι θα έχουμε και χορό στη ντισκοτέκ και μια νύχτα φαντασμάτων για τους τολμηρούς.

24 Θα σε δούμε το καλοκαίρι! Granliden ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin (πατήστε 2 για κατασκήνωση) kollo@stbd.se Η κατασκήνωση Granliden βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö. Είναι κοντά σε νερό και διαθέτει ιδιωτικό κόλπο για κολύμπι. /24/ Granvik Κινηματογράφος Barnens Ö Φώτα! Κάμερα! Πάμε! «Έχω μια παλαβή ιδέα! Ας φτιάξουμε μια ταινία δράσης!» «Θέλω να γυρίσω μια ταινία τρόμου στο δάσος!» «Ρομαντική κωμωδία!» Στην κατασκήνωση Granvik μπορείτε να μάθετε να γυρίζετε ταινίες. Κινηματογραφείτε με βιντεοκάμερα, δουλεύετε πάνω σε σενάρια, σκηνοθετείτε και κάνετε μοντάζ. Ή, αν προτιμάτε, μπορείτε να πρωταγωνιστήσετε. Φυσικά, μπορείτε, επίσης, να παίξετε ένα ρόλο στη δική σας

25 ταινία. Η τελευταία βραδιά είναι αφιερωμένη στο μεγάλο φεστιβάλ ταινιών, όπου απολαμβάνουμε ένα γκαλά δείπνο και χορεύουμε. Χρησιμοποιούμε ψηφιακές κάμερες DV και κάνουμε μοντάζ με το πρόγραμμα imovie, δηλαδή έχουμε δυνατότητες επεξεργασίας ήχου, γραφικών και άλλων εφέ. Δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία. Το γύρισμα μιας ταινίας έχει πλάκα έτσι είναι για εμάς στην κατασκήνωση Granvik! Όταν δεν γυρίζουμε ταινίες, κολυμπάμε από την υπέροχη προβλήτα μας, πηγαίνουμε εκδρομές, κάνουμε κανό και ασχολούμαστε με κάθε είδους άλλη καλοκαιρινή δραστηριότητα και περιπέτεια. Θα σε δούμε το καλοκαίρι! Granvik ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin (πατήστε 2 για κατασκήνωση) kollo@stbd.se Η κατασκήνωση Granvik βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö. Είναι κοντά σε νερό και διαθέτει ιδιωτικό κόλπο για κολύμπι. /25/ Granö Gård

26 Σκηνικές τέχνες Barnens Ö Πιο πολύ λακ, θέλω το μαλλί μου να είναι εντελώς όρθιο! Πράσινα χείλη, ξεχειλωμένο πουλόβερ και παντελόνι σε φωτεινό μπλε. Περάσαμε όλη την ημέρα με την ετοιμασία μας, φτιάχνοντας τα μαλλιά και προετοιμάζοντας κουστούμια. Απόψε έχουμε τη μεγάλη πρεμιέρα της παράστασής μας. Κάνουμε πρόβες εδώ και αρκετές μέρες και, επιτέλους, ήρθε η ώρα. Οι ηθοποιοί της κατασκήνωσης Granö Gård s είναι ασυγκράτητοι, είναι ώρα να ζωντανέψει η παράσταση! Κατασκήνωση στο Granö Gård σημαίνει χορό, τραγούδι, σόου και πολλά ακόμα. Ένα από τα καλύτερα πράγματα το καλοκαίρι είναι η μεγάλη διάρκεια της μέρας, έτσι έχουμε άφθονο χρόνο για να πάμε για κολύμπι, να χορέψουμε στη ντισκοτέκ, να κάνουμε χειροτεχνίες και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες συνδεδεμένες με το καλοκαίρι. Οι ομαδάρχες στην κατασκήνωση Granö Gård είναι εκπαιδευτικοί με εμπειρία στο θέατρο, το χορό και τη μουσική, με προϋπηρεσία σε προγράμματα για παιδιά και νέους. Ανυπομονούμε να σε συναντήσουμε η θεατρική σκηνή σού ανήκει! Granö Gård ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin (πατήστε 2 για κατασκήνωση) kollo@stbd.se Η κατασκήνωση Granö Gård βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö. Είναι κοντά σε νερό και διαθέτει ιδιωτικό κόλπο για κολύμπι.

27 /26/ Ivarsudde Η θάλασσα, ο αέρας, ο ήλιος και το φεγγάρι κυριαρχούν στην κατασκήνωση Ivarsudde της Stiftelsen Birkagården! Με τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής, το κολύμπι, η ιστιοπλοΐα, το κανό και το ψάρεμα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Έπειτα από μια μέρα γεμάτη μπουγελώματα ή βόλτες με φουσκωτές κουλούρες πίσω από το ταχύπλοο, ζεσταινόμαστε στη σάουνα που λειτουργεί με φωτιά από ξύλα πριν από το βραδινό μας σάντουιτς. Ετοιμαστείτε για τρελές, ευχάριστες και συναρπαστικές ιδέες από τους έμπειρους ομαδάρχες μας, στο «Ivars»! Ο χορός στη ντισκοτέκ, οι μονομαχίες, το μάζεμα φραουλών και οι «Φυλακισμένοι στο Ivars» είναι μερικές από τις δραστηριότητές μας. Στην κατασκήνωση Ivarsudde δεν λείπουν επίσης από το πρόγραμμα οι διαγωνισμοί ζαχαροπλαστικής, τα τουρνουά πινγκ-πονγκ και η χαλάρωση στο σπα. Σε κάθε περίοδο, βγαίνουμε με τη μεγάλη σωσίβια λέμβο μας στις άκρες του αρχιπελάγους για να απολαύσουμε τη βραδιά κάτω από τα αστέρια. Και δεν είναι απίθανο να ανακαλύψετε κανά δυο φαντάσματα στο δάσος πριν από το τέλος της περιόδου... Ετοιμαστείτε να κάνετε νέους φίλους και να ζήσετε εκπληκτικές εμπειρίες στην κατασκήνωση Ivarsudde! Ivarsudde 1-9 (βλ. περιόδους) σε κάθε δωμάτιο ημέρες, σχολικά έτη ημέρες, σχολικά έτη ημέρες, σχολικά έτη ημέρες, σχολικά έτη ημέρες, σχολικά έτη 1-9 Oskar Norberg Anette Ingemarsson Susanne Guidetti

28 Stiftelsen Birkagården Το Ivarsudde βρίσκεται σε απόσταση 90 χλμ. περίπου από τη Στοκχόλμη, στην περιοχή του Lidöfjärden, στη νήσο Vätö, βορειοανατολικά του Norrtälje. Διαθέτει ιδιωτική παραλία και προβλήτα κολύμβησης, καθώς και σάουνα με φωτιά από ξύλα. /27/ Lindängen Barnens Ö «Περπατάμε ισορροπώντας σε τεντωμένο σκοινί πάνω από το νερό;! Και πέφτουμε μέσα;! Ναι!» Υπάρχει ένα ζωηρό παιχνίδι παντομίμας στο Κέντρο Τεχνών στο Lindängen, τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα και δεν σταματούν να προσπαθούν να μαντέψουν. Ταυτόχρονα, κάποιος περνάει το σκοινί που είναι κρεμασμένο στα δέντρα, θέλοντας να φτάσει στο ολοκαίνουργιο δεντρόσπιτο. Μια παρέα κάθεται κάτω από τη βελανιδιά και λέει ιστορίες με φαντάσματα. Σύντομα θα έρθει η ώρα να μαζευτούμε όλοι μαζί. Ένα όμορφο πρωινό στο Lindängen. Ποτέ δύο εβδομάδες δεν έμοιαζαν τόσο περιπετειώδεις όπως στην κατασκήνωση Lindängen. Η κατασκήνωση Lindängen προσφέρει δραστηριότητες όλων των ειδών, για να χαρείτε όλες τις απολαύσεις που προσφέρει το καλοκαίρι και η κατασκηνωτική ζωή. Κανό, χορός στη ντισκοτέκ, κόλπα τσίρκου, μαγειρική, αναζήτηση χρυσού, θέατρο, παιχνίδια περιπέτειας, μασκαρέματα, κυνήγι τεράτων και μπουγελώματα. Τι θα επιλέξεις; Στο Lindängen θα κάνεις νέους φίλους και θα συναντήσεις ομαδάρχες που αγαπούν την κατασκήνωση. Θα περάσουμε μαζί ένα υπέροχο καλοκαίρι! Lindängen , Κοινή τραπεζαρία με την κατασκήνωση Starrbäcken (35 παιδιά). Τα παιδιά γευματίζουν σε διαφορετικές ώρες ημέρες

29 ημέρες ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin (πατήστε 2 για κατασκήνωση) kollo@stbd.se Η κατασκήνωση Lindängen βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö. Είναι κοντά σε νερό, 250 μέτρα από την παραλία και την περιοχή κολύμβησης. /28/ Κατασκήνωση ιστιοπλοΐας Rånö Στο Rånö οι ημέρες είναι γεμάτες με ιστιοπλοΐα, ήλιο, κολύμπι, παιχνίδια και σπορ. Διαθέτουμε όλα όσα προσφέρει μια κανονική θερινή κατασκήνωση, αλλά η ειδικότητά μας είναι η ιστιοπλοΐα. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι εδώ! Δεν έχει σημασία αν είστε αρχάριοι ή έμπειροι καπετάνιοι. Πλέετε με μικρά και μεγάλα σκάφη και δοκιμάζετε να κάνετε ιστιοσανίδα. Θα 'ρθείτε μόνοι ή με τον καλύτερό σας φίλο; Όπως και να 'χει, μετά από λίγες μέρες θα τους έχετε γνωρίσει όλους. Ένα κορίτσι που μας επισκέφτηκε είπε: «Στη Rånö είναι φανερό το πνεύμα ομαδικότητας με τα υπόλοιπα παιδιά και με όλους τους ομαδάρχες. Το αίσθημα συντροφικότητας που σου δίνουν είναι απίστευτο.» Στην κατασκήνωση του Rånö επικρατεί μια ήσυχη, ευχάριστη ατμόσφαιρα. Κάνετε νέους φίλους και γυρνάτε στο σπίτι γνωρίζοντας ιστιοπλοΐα! Μια δεξιότητα που θα έχετε για την υπόλοιπη ζωή σας! Ανυπομονούμε να λάβουμε την αίτησή σας. Τα λέμε στο Rånö! Κατασκήνωση ιστιοπλοΐας Rånö

30 ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Rikard Lindholm Arbacia AB Νότιο αρχιπέλαγος Στοκχόλμης, δίπλα στη νήσο Utö. /29/ Ιστιοφόρο Ellen Ιστιοπλοΐα με σκάφος μικρής χωρητικότητας Ανοίξτε τα πανιά σας στο ιστιοφόρο Ellen! Μαζί με καινούριους φίλους, θα ζήσετε τη φύση και τις δυνάμεις της σε ένα ιστιοφόρο. Σαλπάρουμε όπου μας πάει ο άνεμος στο υπέροχο νησιωτικό περιβάλλον της Στοκχόλμης. Πλησιάζουμε την ακτή σε σημεία όπου μπορείτε να κολυμπήσετε, να βουτήξετε από τον πρόβολο του σκάφους, να σκαρφαλώσετε στα κατάρτια και να κάνετε πολλά ακόμα. Θα έχετε τη δική σας ευκαιρία να ανεβάσετε και να κατεβάσετε πανιά, να φυλάξετε καραούλι, να πηδαλιουχήσετε και να βιώσετε όλα όσα είναι μέρος της ζωής στη θάλασσα. Πλοήγηση, παιχνίδια και βραδινά μπάρμπεκιου στο ηλιοβασίλεμα αυτό το καλοκαίρι μπορεί να γίνει το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σας! Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι εδώ, είτε είστε έμπειροι στην ιστιοπλοΐα, είτε αρχάριοι. Αν έχετε εμπειρία, προτείνουμε την περίοδο 3. Τότε θα έχετε τη δυνατότητα να πλεύσετε και στα ανοικτά, όπου το μόνο που θα βλέπετε θα είναι ο ορίζοντας. Για να σαλπάρετε με το ιστιοφόρο Ellen, είναι υποχρεωτικό να μπορείτε να κολυμπάτε για 200 μέτρα. Περιμένουμε να σε δούμε στο σκάφος φέτος το καλοκαίρι! Ιστιοφόρο Ellen

31 4-9 (βλ. περιόδους) 27 και διατροφή πάνω στο σκάφος ημέρες, σχολικά έτη ημέρες, σχολικά έτη * 13 ημέρες, σχολικά έτη ημέρες, σχολικά έτη ημέρες, σχολικά έτη 4-6 * Για όσους έχουν κάποια εμπειρία στην ανοικτή θάλασσα. Σαλπάρουμε τη νύχτα και στα ανοικτά. Hans Rudeberg hasse@syellen.se Stiftelsen ιστιοφόρο Ellen Το ιστιοφόρο Ellen πλέει στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης. /30/ Skeppsholmsgården Ιστιοπλοΐα με σκάφος μικρής χωρητικότητας Μη χάσετε αυτήν την ευκαιρία για μια ιστιοπλοΐκή περιπέτεια στα σκάφη Elmy και Lova. Θα πλεύσετε, θα δέσετε κόμπους, θα πηδαλιουχήσετε το σκάφος και θα κάνετε πλοήγηση. Ανεξάρτητα από το εάν είναι το πρώτο σας ταξίδι ή είστε έμπειροι στην ιστιοπλοΐα, θα αποκτήσετε πολλές νέες γνώσεις. Ίσως χρειαστεί να πλεύσετε τη νύχτα, όπου η πλοήγηση γίνεται με βάση τους φάρους, και όπου μπορείτε να παρακολουθείτε τα αστέρια που πέφτουν και να πίνετε ζεστή σοκολάτα. Τα ταξίδια μας συνήθως διαρκούν τη μισή ημέρα και στη συνέχεια δένουμε σε έναν προστατευμένο κόλπο. Μπορείτε να σκαρφαλώσετε στα κατάρτια, να βουτήξετε από τον πρόβολο του σκάφους, να κάνετε κουπί στον κόλπο με ένα φίλο και να βρείτε φάρους, παλιά φρούρια, αμμώδεις παραλίες και θάμνους με βατόμουρα. Φυσικά, μπορείτε να κολυμπήσετε,

32 να παίξετε, να κάνετε σάουνα, να ψαρέψετε, να μπουγελωθείτε ή να παίξετε πένταθλο και να πάτε για έναν περίπατο φαντασμάτων. Οι ομαδάρχες και τα παιδιά διαμένουν μαζί στα σκάφη. Οι μικρές ομάδες, σε συνδυασμό με τους πλακατζήδες αλλά και έμπειρους ομαδάρχες εγγυώνται 12 συναρπαστικές ημέρες, γεμάτες ήλιο, κολύμπι και περιπέτεια. Περιμένουμε να σε δούμε σε ένα από τα σκάφη Elmy και Lova! Skeppsholmsgården , χωρισμένα σε δύο σκάφη. Πάνω στα σκάφη Elmy και Lova ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Kristoffer Strandfeldt Skeppsholmsgården Αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης (αναχώρηση και επιστροφή στο Skeppsholmen). /31/ Solgården Barnens Ö Στο Solgården εστιάζουμε στο ατελείωτο παιχνίδι και στις πολλές δραστηριότητες, γίνονται διαρκώς πολλά πράγματα. Οι ομαδάρχες είναι έμπειροι, αφοσιωμένοι και συχνά μασκαρεμένοι. Έτσι περιγράφουν οι εκπληκτικοί νεαροί κατασκηνωτές την κατασκήνωση του Solgården:

33 Linn: Το Solgården είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο! Είναι πιο διασκεδαστικά ακόμα και από το διασκεδαστικότερο πράγμα που μπορεί κανείς να σκεφτεί. Οι ομαδάρχες είναι κεφάτοι και φιλικοί, και κάνεις πολλούς νέους φίλους. Δεν θέλω να φύγω ποτέ! Samuel: Παίζουμε ράγκμπι εναντίον των ομαδαρχών, πηγαίνουμε εκδρομές, εξιχνιάζουμε μυστηριώδεις δολοφονίες, καθόμαστε στην παραλία και πολλές ακόμα δραστηριότητες. Υπάρχει κάτι για όλους στο Solgården! Timmy: Το Solgården είναι το καλύτερο μέρος! Γνωρίζεις πάρα πολλούς φίλους, διασκεδάζεις με τους ομαδάρχες και συμμετέχεις σε όλες τις δραστηριότητες. 10/10 :) Simon: Το Solgården έχει μια μαγική δύναμη, που σε κάνει να είσαι διαρκώς χαρούμενος. Αυτά που μπορείς να κάνεις είναι τόσα πολλά, που δεν έχεις χρόνο για όλα, μιλάμε για την απόλυτη διασκέδαση! Solgården ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin (πατήστε 2 για κατασκήνωση) kollo@stbd.se Η κατασκήνωση Solgården βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö. Είναι κοντά σε νερό και διαθέτει ιδιωτικό κόλπο για κολύμπι. /32/

34 Solvik Εξερευνήσεις Barnens Ö Τα πόδια σου τρέμουν και νιώθεις ότι είσαι πολύ πιο ψηλά από ό,τι στη στεριά! Κάνεις σερφ με τη σανίδα του σέρφινγκ, ξεφεύγεις από τα δόντια του καρχαρία και περπατάς στο λεπτό συρματόσκοινο σαν μπαλαρίνα. Τέλος, φτάνεις στο τελευταίο εμπόδιο και μπορείς να ανέβεις στο σκοινί που είναι κρεμασμένο στα δέντρα. Αυτός είναι ο Μαύρος στίβος σε μεγάλο υψόμετρο! Η μέρα στην κατασκήνωση Solvik είναι γεμάτη μεγάλες περιπέτειες, αλλά και συνηθισμένες καλοκαιρινές κατασκηνωτικές δραστηριότητες: κατασκευή σχεδίας, εκδρομή (με διανυκτέρευση κάτω από τα αστέρια, αν θέλετε), παιχνίδια περιπέτειας και κυνήγι πειρατικού θησαυρού. Μπορείς να ζήσεις κάθε περιπέτεια στο Solvik! Εκτός από τις περιπέτειες, υπάρχει χρόνος και για κολύμπι στην παραλία και παιχνίδια στην άμμο. Επίσης, έχουμε μια καταπληκτική σάουνα από όπου μπορούμε να τρέξουμε κατευθείαν στη θάλασσα. Οι ομαδάρχες είναι αξιόπιστοι, γνώστες του αντικειμένου και έμπειροι. Ελάτε να ζήσουμε μαζί μια καλοκαιρινή περιπέτεια στο Solvik! Solvik ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες ημέρες Eva Alsberg Niklas Rubin (πατήστε 2 για κατασκήνωση) kollo@stbd.se Η κατασκήνωση Solvik βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ. από τη Στοκχόλμη στο Barnens Ö, στη νήσο Väddö.

Καλοκαιρινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2014

Καλοκαιρινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2014 Καλοκαιρινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2014 Γραφική σχεδίαση και Συντακτική ομάδα: Cecilia Frank, Frank Etc. AB Εκτύπωση: Kaigan AB Αρ. αντιτύπων: 40.500 Φωτογραφία εξωφύλλου: Mikael Andersson/Nordic Photos

Διαβάστε περισσότερα

Θερινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2017

Θερινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2017 /1/ Stockholms Stad Θερινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2017 /2/ Καλωσορίσατε στις θερινές κατασκηνώσεις! Ευελπιστούμε να σας προσφέρουμε μια θαυμάσια, χαρούμενη και συναρπαστική διαμονή τους καλοκαιρινούς

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ:

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ: Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ: alexandra2005@yahoo.gr ΠΡΟΣ:elenitsasiop@gmail.com ΘΕΜΑ: Κυριακή, στο σπίτι μου! 1 Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

Θερινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2016

Θερινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2016 Θερινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2016 /2/ Καλωσορίσατε στις θερινές κατασκηνώσεις! Σκοπός μας είναι να σας προσφέρουμε μια θαυμάσια, χαρούμενη και συναρπαστική διαμονή τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε αυτόν

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

τα βιβλία των επιτυχιών

τα βιβλία των επιτυχιών Τα βιβλία των Εκδόσεων Πουκαμισάς συμπυκνώνουν την πολύχρονη διδακτική εμπειρία των συγγραφέων μας και αποτελούν το βασικό εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιούν οι μαθητές των φροντιστηρίων μας. Μέσα από

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Με τους μαθητές τις μαθήτριες και τη δασκάλα της P2ELa 2013-2014 Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ- ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Μια μέρα ξεκινήσαμε από τις Βρυξέλλες

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα!

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ Κατανόηση γραπτού λόγου Γεια σου, Μαργαρίτα! Έμαθα να γράφω καλά. Ρώτησες πού μένω! Είμαι από την Ελλάδα αλλά μένουμε στην Αυστραλία.

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους.

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Κάθεται στο παράθυρο του δωματίου της και σκέφτεται, στεναχωρημένη τους παλιούς της φίλους και συμμαθητές.

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι.

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. Αμέσως χάρηκαν πολύ, αλλά κι απογοητεύτηκαν ταυτόχρονα όταν έμαθαν ότι θα ήταν ένα

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα της Εβελίνας Στο τέλος κάθε χρόνου, η παλιά μου γυμνάστρια, οργανώνει μια γιορτή με χορούς, παραδοσιακούς και μοντέρνους. Κάθε χρονιά, το θέμα της γιορτής είναι διαφορετικό. (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους.

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους. ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Νούρου Εγώ Κουάμι ο αδερφός μου Ράζακ ένας φίλος που συναντήσαμε στον δρόμο Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

Η καλύτερη στιγμή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών

Η καλύτερη στιγμή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών Η καλύτερη στιγμή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών Κ.Ν Α.Κ.Γ.Κ Η καλύτερη στιγμή μου ήταν η Πρωτοχρονιά που όταν ο παππούς μου έκοβε τη βασιλόπιτα και εγώ κέρδισα το φλουρί που ήταν ένα ευρώ. Ο Μπαμπάς

Διαβάστε περισσότερα

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό - Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό μου να παίξουμε; Αν θέλει, ναι. Προσπάθησε να μην

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια: 2 ώρες Υπογραφή

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού

Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού Στις 17 Φεβρουαρίου 2014, οι τετάρτες τάξεις του Θ Δημοτικού Σχολείου Πάφου πήγαν εκδρομή στο Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού. Ο σκοπός τους ήταν να περπατήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης

Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης Ε Τάξη Όνομα: Ημερομηνία 1. Ορθογραφία 2. Άκουσε και βάλε στο φαγητό που αρέσει στη Μαρίνα. 1 3. Σημείωσε με το ζώο που έχει το κάθε παιδί. Μαρίνα Γάτα σκύλος κουνέλι χρυσόψαρο

Διαβάστε περισσότερα

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος!

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Είμαι ο Στέφανος! Γεια σας φίλοι και φίλες μου! Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το ΠΟΚΕΜΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ 21.06.2017-12:28 Η «Ψαρόσουπα», «Το χρυσό μολύβι»,

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ 1 of 18 4/16/2015 4:11 PM ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Το ερωτηματολόγιο αυτό έχει διάφορες ενότητες για τα ψηφιακά παιχνίδια που παίζονται σε συσκευές κινητής τεχνολογίας και ειδικότερα

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Δουλεύει, τοποθετώντας τούβλα το ένα πάνω στο άλλο.

Δουλεύει, τοποθετώντας τούβλα το ένα πάνω στο άλλο. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ Παραδείγματα με συμπληρωμένα Φύλλα εργασίας Φύλλο εργασίας Α α. Συμπληρώστε τον παρακάτω πίνακα, χρησιμοποιώντας τη φαντασία σας. Δώστε ταυτότητα στο παιδί της φωτογραφίας. Όνομα Ίντιρα Ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα Δεκέμβριος 2010 Εισαγωγή Φέτος, είπαμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με μια έρευνα που αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Κατανόηση γραπτού λόγου Επίπεδο Β Δεύτερη διδακτική πρόταση Ημερολόγια Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Ενσωμάτωση δεξιοτήτων: Υλικό: 1 διδακτική ώρα παιδιά ή ενήλικες

Διαβάστε περισσότερα

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr Συνέντευξη της Ναταλί Σαμπά στη Βάλια Κουρκουμέλη. (Από το babyspace.gr. Ημερομηνία online έκδοσης: 22/07/2010) Η παιγνιοθεραπεία για τη Ναταλί Σαμπά ήταν η ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Τάξη: Γ Τμήμα: 2ο Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Θέμα :Τι θέλω να αλλάξει στον κόσμο το 2011. Το έτος 2010 έγιναν πολλές καταστροφές στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Ιταλία Τι είδαμε, τι κάναμε και πώς περάσαμε στην Ιταλία? Ημερολόγιο Comenius Ιταλία Για να δείξω πως περάσαμε στην Ιταλία θα φτιάξω ένα ημερολόγιο. Το ημερολόγιο θα έχει

Διαβάστε περισσότερα

12. Σχέδια για το καλοκαίρι

12. Σχέδια για το καλοκαίρι 12. Σχέδια για το καλοκαίρι Τι φαντάζεται ο Αντόνιο για τις διακοπές του; Τι φαντάζεται ο Αλέξανδρος για τις διακοπές του; Εσύ τι προτιμάς να κάνεις στις διακοπές σου; Είναι Μάρτιος και όλοι κάνουν σχέδια

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ Δημοτικό- Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Πρασίνου Λόφου 49-51, 14122 Ηράκλειο Αττικής. Τηλ. 2102816222, 2102810630. Fax 2102830780 Internet

Διαβάστε περισσότερα

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α Αθήνα 31-7-2012 Αρ. πρωτ. 12 Προς την Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων Αγαπητέ Πρόεδρε Τάσο Γρηγορίου, Με την Παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία των 4 παιδιών του Θέματός μας

Διαβάστε περισσότερα

Γεια σας, παιδιά. Είμαι η Μαρία, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η εγγονή

Γεια σας, παιδιά. Είμαι η Μαρία, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η εγγονή ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ Γεια σας, παιδιά. Είμαι η Μαρία, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η εγγονή της Θείας Λένας. Η γιαγιά μου εξέδωσε αυτό το βιβλίο το 1964. Είναι ένα βιβλίο για μικρά παιδιά, με

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία"

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία Aurora Μου άρεσε πολύ Γλώσσα 2. Σπούδασα Ελληνικά όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο και με αυτό το πρόγραμμα μπόρεσα να ασκήσω πάλι αυτή. Ήταν πολύ εύκολο για μένα να σπουδάσω στο σπίτι μου και στον ελεύθερο

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός»

«Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #26 «Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός» (Πόντος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #26 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα τα παραμύθια

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 7. πίνακας του Γιώργου Ιακωβίδη

Ενότητα 7. πίνακας του Γιώργου Ιακωβίδη Ενότητα 7 πίνακας του Γιώργου Ιακωβίδη Αφηγούμαστε πώς περάσαμε σε μια συναυλία Περιγράφουμε μουσικά όργανα και πώς κατασκευάζονται Απαγγέλλουμε και τραγουδάμε στίχους Περιγράφουμε έργα τέχνης Αναγνωρίζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ενότητα: Ελεύθερος χρόνος διασκέδαση (2 Φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή:

Διαβάστε περισσότερα

15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών

15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών 15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών Κατασκήνωση 15 ης Ομάδας Προσκόπων Αθηνών 7-16 Ιουλίου 2015 Λίμνη Ηραίου, Λουτράκι Αγαπητοί γονείς, Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ομάδα έχει ξεκινήσει τις ετοιμασίες της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις;

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Μια χαρά είμαι. Εσύ; ΑΡΗΣ Κι εγώ πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά! ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Σε βλέπω

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 [3] Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αφιερωμένο στον πατέρα μου Αλκιβιάδη Copyright

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : Αναστασία Ζηκοπούλου Email: env08017@env.aegean.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): The Hoge Veluwe National

Διαβάστε περισσότερα

Από νωρίς συναντηθήκαμε όλοι μαζί στο αεροδρόμιο. Πετάξαμε με το αεροπλάνο από Λάρνακα προς Αθήνα και από Αθήνα προς Φραγκφούρτη. Για όλους μας, ήταν

Από νωρίς συναντηθήκαμε όλοι μαζί στο αεροδρόμιο. Πετάξαμε με το αεροπλάνο από Λάρνακα προς Αθήνα και από Αθήνα προς Φραγκφούρτη. Για όλους μας, ήταν Από νωρίς συναντηθήκαμε όλοι μαζί στο αεροδρόμιο. Πετάξαμε με το αεροπλάνο από Λάρνακα προς Αθήνα και από Αθήνα προς Φραγκφούρτη. Για όλους μας, ήταν η πρώτη φορά στη Γερμάνια και νιώσαμε ενθουσιασμένοι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. Μέχρι πριν λίγες μέρες βρισκόμουν στο χωριό μου το Ριζοκάρπασο, αλλά μετά την εισβολή ήρθαμε με την μητέρα μου

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΤΑΞΙΔΙΑ

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΤΑΞΙΔΙΑ Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Γεια σου, Πέδρο! Με χαρά θα σε φιλοξενήσω στο σπίτι μου στη Ρόδο. Μου είπε η Πιλάρ πως θα έρθετε με την

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις;

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις; Πρόλογος Όταν ήμουν μικρός, ούτε που γνώριζα πως ήμουν παιδί με ειδικές ανάγκες. Πώς το ανακάλυψα; Από τους άλλους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι ήμουν διαφορετικός, και ότι αυτό ήταν πρόβλημα. Δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Θερινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2019 /2/ /1/ Καλωσορίσατε στις θερινές κατασκηνώσεις! Stockholms Stad

Θερινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2019 /2/ /1/ Καλωσορίσατε στις θερινές κατασκηνώσεις! Stockholms Stad < Stockholms Stad /1/ Θερινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2019 /2/ Καλωσορίσατε στις θερινές κατασκηνώσεις! Ευελπιστούμε να σας προσφέρουμε μια θαυμάσια, χαρούμενη και συναρπαστική διαμονή τους καλοκαιρινούς

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ»

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Δ τάξη, 2013-2014 Παρουσίαση γραπτής εργασίας «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 Τα βήματα που ακολουθήσαμε ήταν: 1. Αφού η δασκάλα μας έγραψε

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση 1: Διάλεξε τη σωστή απάντηση, α,β ή γ! 1. Η Πέππα το γουρουνάκι είναι: α. Ταινία β. Σειρά κινουμένων σχεδίων γ. Παιχνίδι στον υπολογιστή

Άσκηση 1: Διάλεξε τη σωστή απάντηση, α,β ή γ! 1. Η Πέππα το γουρουνάκι είναι: α. Ταινία β. Σειρά κινουμένων σχεδίων γ. Παιχνίδι στον υπολογιστή Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (ΖΩΑ) ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Θα διαβάσουμε ένα κείμενο για την αγαπημένη παιδική σειρά «Πέππα το γουρουνάκι». Διάβασε προσεκτικά το κείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Press kit Κατάλογος IKEA 2016. Ζούμε μαζί όμορφες στιγμές

Press kit Κατάλογος IKEA 2016. Ζούμε μαζί όμορφες στιγμές Press kit Κατάλογος IKEA 2016 Ζούμε μαζί όμορφες στιγμές ζί ς! πορσελάνη. w.ikea.gr Ζούμε μαζί Στην καθημερινή μας ζωή υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που έχουν μεγάλη αξία. Είναι κάποια μικρά, καθημερινά

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΣΚΥΛΟΥΣ

ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΣΚΥΛΟΥΣ Η μέρα που γεννιέμαι! Μια φορά και ένα καιρό υπήρχε μια σκυλίτσα, από βασιλική οικογένεια. Η μαμά της ήταν μοντέλο και η γιαγιά της,τι να σας πω είχε ολόκληρο οίκο

Διαβάστε περισσότερα

Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$

Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$ Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$ Θα χρειαστείτε νερό,τσάντα,φαγητό και αθλητικά παπούτσια

Διαβάστε περισσότερα

Μουσικομαγειρέματα. Ευτύχης Μπλέτσας ΒΙΒΛΙΟ - CD. Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN:

Μουσικομαγειρέματα. Ευτύχης Μπλέτσας ΒΙΒΛΙΟ - CD. Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN: Ευτύχης Μπλέτσας Μουσικομαγειρέματα ΒΙΒΛΙΟ - CD Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN: 978-960-9550-01-7 Copyright Ευτύχης Μπλέτσας & ΕΚΔΟΣΕΙΣ Στοά του βιβλίου Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου Αρσάκειο Μέγαρο, 10564

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ελεύθερος χρόνος, διασκέδαση. Κατανόηση Γραπτού Λόγου. Η ζωή έξω

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ελεύθερος χρόνος, διασκέδαση. Κατανόηση Γραπτού Λόγου. Η ζωή έξω Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ελεύθερος χρόνος, διασκέδαση Κατανόηση Γραπτού Λόγου Η ζωή έξω Με λένε Δημήτρη. Βγαίνω κάθε βράδυ. Δεν μου αρέσει να μένω στο σπίτι. Έχω πολλούς φίλους.

Διαβάστε περισσότερα

Οι σημειώσεις του Ντόμινο & οι σημειώσεις για τους γονείς

Οι σημειώσεις του Ντόμινο & οι σημειώσεις για τους γονείς Οι σημειώσεις του Ντόμινο & οι σημειώσεις για τους γονείς Καλώς ήρθατε στο littlebridge.com HomeBook 1. Εναρμονισμένο με τα 12 κεφάλαια του online υλικού, αυτό το βιβλίο συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο

Διαβάστε περισσότερα

Η δύναμη της εικόνας. Μετάφραση

Η δύναμη της εικόνας. Μετάφραση Η δύναμη της εικόνας Μετάφραση #SID 2019 Μετάφραση #SID 2019 Ο Smartie ο Πιγκουίνος ανέλαβε να κάνει μια σχολική εργασία για το αγαπημένο του ζώο. Ο Smartie αγαπάει τα ζώα, αλλά το αγαπημένο του είναι

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικές αναμνήσεις. Η γιαγιά του Χάρη θυμάται

Σχολικές αναμνήσεις. Η γιαγιά του Χάρη θυμάται Η μαμά μου πήγαινε στο 26 ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας. Η καλύτερη ανάμνηση που έχει είναι οι φίλοι της και η τάξη που μύριζε κιμωλία. Ελευθερία Η γιαγιά μου την τάξη της είχε 87 παιδιά. Τα άτακτα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Διαγνωστικό Δοκίμιο. Όνομα: Ημερομηνία: Η εβδομάδα του κυρίου Νικολάου

Διαγνωστικό Δοκίμιο. Όνομα: Ημερομηνία: Η εβδομάδα του κυρίου Νικολάου Διαγνωστικό Δοκίμιο Στ Τάξη Όνομα: Ημερομηνία: 1. Διάβασε το κείμενο και απάντησε στις ερωτήσεις. Η εβδομάδα του κυρίου Νικολάου Ο κύριος Νικολάου είναι δικηγόρος. Είναι πολύ δραστήριος. Κάθε πρωί ξυπνά

Διαβάστε περισσότερα

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι 1 Σειρά Σπουργιτάκια Εκδόσεις Πατάκη Ένα γεμάτο μέλια χεράκι Βούλα Μάστορη Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης Σελ. 91 Δραστηριότητες για Γ & Δ τάξη Συγγραφέας: Η Βούλα Μάστορη γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Πέρασε τα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ. ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Η Γη, κυρία Νατάσα, έχει το σχήμα μιας σφαίρας.

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ. ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Η Γη, κυρία Νατάσα, έχει το σχήμα μιας σφαίρας. ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) Λοιπόν παιδιά αυτό ήταν το σημερινό μας μάθημα. Για να ανακεφαλαιώσουμε. Ποιο είπαμε ότι είναι το σχήμα της Γης;

Διαβάστε περισσότερα

Αποστολή. Κρυμμένος Θησαυρός. Λίνα Σωτηροπούλου. Εικόνες: Ράνια Βαρβάκη

Αποστολή. Κρυμμένος Θησαυρός. Λίνα Σωτηροπούλου. Εικόνες: Ράνια Βαρβάκη διαβάζω ιστορίες Αποστολή Κρυμμένος Θησαυρός Λίνα Σωτηροπούλου Εικόνες: Ράνια Βαρβάκη 11 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Το δώρο της γιαγιάς Μόλις χτύπησε το ξυπνητήρι, με έπιασε πανικός. Δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιον

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τρίτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Τρίτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις τις 7 συνήθειες των πετυχημένων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα

Λόγια αποχαιρετισμού ενός τελειόφοιτου μαθητή

Λόγια αποχαιρετισμού ενός τελειόφοιτου μαθητή Λόγια αποχαιρετισμού ενός τελειόφοιτου μαθητή Εργασία από τα παιδιά της Στ 1 2014-2015 Να που φτάσαμε πάλι στο τέλος μιας ακόμα χρονιάς. Μιας χρονιάς που καθορίζει πολλές στιγμές που θα γίνουν στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα

Να γράψετε τα αντίθετα των παρακάτω χρονικών επιρρημάτων.

Να γράψετε τα αντίθετα των παρακάτω χρονικών επιρρημάτων. Να γράψετε τα αντίθετα των παρακάτω χρονικών επιρρημάτων. α) ποτέ... β) μετά... γ) νωρίτερα... δ) συχνά... ε) πέρσι... στ) αρχικά... Στις παρακάτω προτάσεις να υπογραμμίσετε τις φράσεις με προθέσεις που

Διαβάστε περισσότερα

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ, ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΝΕΦΕΛΗ Η Κωνσταντίνα είναι το μόνο παιδί που έχουν αποκτήσει οι γονείς της, όχι όμως και το μόνο εγγόνι που έχει αποκτήσει

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 Κατανόηση προφορικού λόγου Διάρκεια: 25 λεπτά (25 μονάδες) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Δημήτρης και ο φίλος του ο Πέτρος αυτό το σαββατοκύριακο θα πάνε εκδρομή στο βουνό. Θα ακούσετε δύο (2) φορές το Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ 2013-2014 ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 12 ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΨΑΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Stage 6 Part 2 Transcript

Modern Greek Stage 6 Part 2 Transcript 1. Announcement Καλημέρα, παιδιά. Θα ήθελα να δώσετε μεγάλη προσοχή σε ό,τι πω σήμερα, γιατί όλες οι ανακοινώσεις είναι πραγματικά πολύ σημαντικές. Λοιπόν ξεκινάμε: Θέμα πρώτο: Αύριο η βιβλιοθήκη του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά και έναν καιρό ζούσε στα βάθη του ωκεανού µια µικρή σταγόνα, ο Σταγονούλης. Έπαιζε οληµερίς διάφορα παιχνίδια µε τους ιππόκαµπους και τις

Μια φορά και έναν καιρό ζούσε στα βάθη του ωκεανού µια µικρή σταγόνα, ο Σταγονούλης. Έπαιζε οληµερίς διάφορα παιχνίδια µε τους ιππόκαµπους και τις Μια φορά και έναν καιρό ζούσε στα βάθη του ωκεανού µια µικρή σταγόνα, ο Σταγονούλης. Έπαιζε οληµερίς διάφορα παιχνίδια µε τους ιππόκαµπους και τις µικρές γοργόνες και ήταν πολύ ευτυχισµένος. Όµως, ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 by Rena Mavridou Αγαπητή Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Χάρτινη αγκαλιά Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Εργασίες 1 α ) Κατά τη γνώμη μου, το βιβλίο που διαβάσαμε κρύβει στις σελίδες του βαθιά και πολύ σημαντικά μηνύματα, που η συγγραφέας θέλει να μεταδώσει

Διαβάστε περισσότερα

αδύνατον να φανταστώ πως ήταν οι άλλες δύο. Οι γονείς μου τα καλοκαίρια με στέλνανε στα Αετόπουλα. Ένα πελώριο παιδικό χωριό μέσα στο καταπράσινο

αδύνατον να φανταστώ πως ήταν οι άλλες δύο. Οι γονείς μου τα καλοκαίρια με στέλνανε στα Αετόπουλα. Ένα πελώριο παιδικό χωριό μέσα στο καταπράσινο «Τα Αετόπουλα» Στα μέσα της δεκαετίας του ενενήντα τρείς μεγάλες παιδικές κατασκηνώσεις στην περιοχή του Βραυρώνα δίνανε μάχη στήθος με στήθος. Ποια έχει την καλύτερη τοποθεσία, τις περισσότερες πισίνες,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά σε Ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ιστορίες της 17 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς Παραμύθια: Βαλερί Κλες, Έμιλι-Ζιλί Σαρμπονιέ, Λόρα Μιγιό, Ροζέ-Πιερ Μπρεμό, Μονίκ Σκουαρσιαφικό, Καλουάν, Ιμπέρ Μασουρέλ, Ζαν Ταμπονί-Μισεράτσι, Πολ Νέισκενς,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Και κοχύλια από του Ποσειδώνα την τρίαινα μαγεμένα κλέψαμε. Μες το ροδοκόκκινο του ηλιοβασιλέματος το φως χανόμασταν

Και κοχύλια από του Ποσειδώνα την τρίαινα μαγεμένα κλέψαμε. Μες το ροδοκόκκινο του ηλιοβασιλέματος το φως χανόμασταν ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Με καλοκαιρινά αρώματα οι διακοπές μας ξεκίνησαν, Λεμονιές μοσχομύριζαν στο χωριού τα σοκάκια Κι απ τα πεύκα,ρετσινιού μυρωδιά μας συντρόφευε. Πάρε βαθειά ανάσα Κι απ του βράχου

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 Θα ακούσετε δύο (2) φορές έναν συγγραφέα να διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του με θέμα τη ζωή του παππού του. Αυτά που ακούτε σας αρέσουν, γι αυτό κρατάτε

Διαβάστε περισσότερα

qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj

qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΙΔΑΚΙ - μαθαίνω να συνομιλώ - klzxcvλοπbnαmqwertyuiopasdfghjklz

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love)

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love) http://hallofpeople.com/gr.php?user=κοέν%20λέοναρντ ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ Στίχοι τραγουδιών του Από το http://lyricstranslate.com/el/leonard-cohen-lyrics.html (Ain t no cure for love) Σε αγαπούσα για πολύ, πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας Αλεξίου Θωμαή. Επίπεδο Α1

Συγγραφέας Αλεξίου Θωμαή. Επίπεδο Α1 Συγγραφέας Αλεξίου Θωμαή Επίπεδο Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Ο Λάμπης ο κούνελος έμαθε ελληνικά! Μας έγραψε ένα γράμμα για να το διαβάσουμε παρέα και να μάθουμε

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά Δράση 2 Σκοπός: Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με όλα τα είδη συμπεριφορικού εθισμού και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή! Οι μαθητές εντοπίζουν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

Θα σε βοηθούσε για παράδειγμα να γράψεις και εσύ μια λίστα με σκέψεις σαν αυτή που έκανε η Ζωή και εμφανίστηκε ο «Αγχολέων»!

Θα σε βοηθούσε για παράδειγμα να γράψεις και εσύ μια λίστα με σκέψεις σαν αυτή που έκανε η Ζωή και εμφανίστηκε ο «Αγχολέων»! Η Ζωή είναι 8 χρονών και πριν 3 χρόνια ο παιδιάτρος και οι γονείς της, της εξήγησαν πως έχει Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα. Από τότε η Ζωή κάνει όλα αυτά που τη συμβούλεψε ο παιδορευματολόγος της και είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-15 Μάθημα: Ελληνικά για ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Ιστορίες που ζεις δυνατά Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Στο τώρα Έχω δώσει τόσες υποσχέσεις που νομίζω ότι έχω χάσει το μέτρημα. Δεν είναι που λέω ψέματα όταν δεν τις τηρώ, είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ατομικό ιστορικό νηπίου

Ατομικό ιστορικό νηπίου σημαντικές πληροφορίες στοιχεία επικοινωνίας Ατομικό ιστορικό νηπίου στοιχεία της προσωπικότητας του παιδιού Βοηθείστε μας να γνωρίσουμε καλύτερα το παιδί σας Σχολική χρονιά 2015-2016 Όνομα Παιδιού: Συμπληρώστε

Διαβάστε περισσότερα

Προσοχή! Μη διαβάσετε ποτέ μεγαλόφωνα το βιβλίο αυτό σε κάποιον που οδηγεί.

Προσοχή! Μη διαβάσετε ποτέ μεγαλόφωνα το βιβλίο αυτό σε κάποιον που οδηγεί. Οδηγίες ανάγνωσης Προσοχή! Μη διαβάσετε ποτέ μεγαλόφωνα το βιβλίο αυτό σε κάποιον που οδηγεί. Το κουνελάκι που ήθελε να κοιμηθεί είναι ένα παραμύθι που βοηθάει τα παιδιά να αποκοιμιούνται στο σπίτι, τον

Διαβάστε περισσότερα

Θερινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2018 /2/ /1/ /3/ Καλωσορίσατε στις θερινές κατασκηνώσεις! Stockholms Stad

Θερινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2018 /2/ /1/ /3/ Καλωσορίσατε στις θερινές κατασκηνώσεις! Stockholms Stad Stockholms Stad /1/ Θερινές Διακοπές & Κατασκηνώσεις 2018 /2/ Ευελπιστούμε να σας προσφέρουμε μια θαυμάσια, χαρούμενη και συναρπαστική διαμονή τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε αυτόν τον κατάλογο θα βρείτε

Διαβάστε περισσότερα