ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ: Α 3 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: ΜΠΑΓΟΥΡΑΚΗ ΑΜΑΛΙΑ ΒΟΥΖΙΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ: Α 3 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: ΜΠΑΓΟΥΡΑΚΗ ΑΜΑΛΙΑ ΒΟΥΖΙΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ"

Transcript

1 Λουτρά Λαγκαδά ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΟ: 2 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ: Α 3 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: ΜΠΑΓΟΥΡΑΚΗ ΑΜΑΛΙΑ ΒΟΥΖΙΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

2 Ομάδα προγράμματος «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» Σχολικού Έτους Πουλιάδου Ιφιγένεια 2. Σισμανίδης Γιώργος 3. Στεφανίδου Γεωργία 4. Στρίκος Κωνσταντίνος 5. Στρογγύλη Εμμανουέλα 6. Τατάκη Ελένη 7. Τζαβέλλας Στέφανος 8. Τούσκα Κατερίνα 9. Τουφεξής Κωνσταντίνος 10. Πορτοκάλογλου Δάφνη 11.Τράικος Λάζαρος 12. Τσακάλη Ηλιάνα 13. Τσιολάκη Έλενα 14. Φαρμάκη Ελένη 15. Φασούλης Θανάσης 16. Φερραίος Κωνσταντίνος 17. Χατζοπούλου Σοφία 18. Ψάλτου Ελένη 19. Ψάλτου Μιράντα 20. Ψύλλας Ορφέας

3 Ιστορικά - Γεωγραφικά στοιχεία Ο Λαγκαδάς βρίσκεται βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης και σε απόσταση 19 χλμ. Φημίζεται για τα θερμά λουτρά του που προσελκύουν πολλούς επισκέπτες. Η εξέλιξη των λουτρών του Λαγκαδά είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ιστορία και διαπλέκεται με τις κοινωνικές συνθήκες, τις παραδόσεις, την τέχνη και τον πολιτισμό, όπως διαμορφώθηκαν μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Οι πρώτες εγκαταστάσεις λουτροθεραπείας χρονολογούνται από το 900 μ.χ. και φέρονται να κατασκευάστηκαν από το στρατιωτικό γιατρό του Βυζαντίου Ιουστινιανό. Σήμερα σώζονται και βρίσκονται σε χρήση δύο βυζαντινές δεξαμενές του 900 μ.χ. και του 1400 μ.χ. Πρόκειται για δύο βυζαντινούς μαρμάρινους ομαδικούς λουτήρες με υπέροχους θολούς.

4 Ιστορικά - Γεωγραφικά στοιχεία Γεωγράφοι και περιηγητές αναφέρονται κατά το 1670 μ. Χ. στις βυζαντινές εγκαταστάσεις, με ιδιαίτερη αναφορά στο «θαυμάσιο μαρμάρινο ομαδικό λουτήρα» Μία παράδοση αναφέρει ότι από τον Λαγκαδά πέρασε ο Μ. Κωνσταντίνος με την μητέρα του Αγία Ελένη και μάλιστα λούστηκαν στις θερμοπηγές αρκετό χρόνο για να θεραπευτούν. Το 1924 ο Μ. Περτέσης (χημικός) επισκέφθηκε τα ιαματικά λουτρά του Λαγκαδά και έκανε τα πρώτα αξιόπιστα σχόλια τα οποία οι ειδικοί έχουν ως πρότυπο σχετικά με τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του νερού.

5 Ιστορικά - Γεωγραφικά στοιχεία Η συστηματική οργάνωση των λουτρών άρχισε από το Τα αμέσως επόμενα χρόνια χτίζεται στον ίδιο χώρο ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα υδροθεραπευτικά συγκροτήματα που κοσμούν τον Ελληνικό θερμαλισμό. Η υδροθεραπεία στα ιαματικά νερά του Λαγκαδά ασκείται με τους κανόνες της Ιατρικής τέχνης και επιστήμης. Μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο τα λουτρά του Λαγκαδά συγκαταλέγονται στις πέντε μεγαλύτερες λουτροπόλεις της χώρας μας και ένα στολίδι του Ελληνικού κόσμου, με πολυπληθείς επισκέπτες.

6 Ιστορικά - Γεωγραφικά στοιχεία Από το 1990 λειτουργούν όλο το χρόνο. Η περίοδος αιχμής είναι από 1 Ιουνίου μέχρι 31 Οκτωβρίου. Την περίοδο αυτή την Λουτρόπολη επισκέπτονται κυρίως ηλικιωμένοι, για θεραπευτικούς λόγους. Κατά τη χειμερινή περίοδο, δηλαδή από 1 Νοεμβρίου μέχρι 31 Μαΐου, οι επισκέπτες είναι στο μεγαλύτερο τους ποσοστό νέοι, οι οποίοι συνδυάζουν τα ιαματικά μπάνια με την αναψυχή, τη χαλάρωση, την άθληση, τη φροντίδα του σώματος και θεραπείες anti-stress

7 Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του ιαματικού νερού Το θερμό υδάτινο σύστημα του Λαγκαδά αποτελεί ένα αδιάκοπο και πολύπλοκο μηχανισμό της φύσης. Η λεκάνη της Μυγδονίας τροφοδοτείται από τα νερά της βροχής και του χιονιού. Μέρος αυτών κατεισδύει σε μεγάλα βαθύ όπου και θερμαίνεται. Στην συνέχεια, η αυξημένη θερμοκρασία του νερού θα το διευκολύνει στην ανοδική του πορεία προς την επιφάνεια δια μέσου μεγάλων ενεργών ρηγμάτων. Παλαιότερα ανάβλυζε από μόνο του ενώ σήμερα αντλείται με τεχνητά υδρομαστευτικά έργα από βάθος 120 μέτρων και τροφοδοτεί σε 24ωρη βάση όλες τις θερμαλιστικές εγκαταστάσεις. Τα φυσικά και χημικά χαρακτηριστικά που αποκτά το νερό στη διάρκεια της μετακίνησης του, λόγω της επαφής του με διάφορα πετρώματα, και η θερμοκρασία του αξιοποιούνται από την αρχαιότητα στη φροντίδα της ανθρώπινης υγείας.

8 Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του ιαματικού νερού Το νερό των Ιαματικών Λουτρών Λαγκαδά χαρακτηρίζεται: - Υπέρθερμο (γιατί είναι ζεστό 39 ο C) - Μετεωρικό (μόνο από βροχές) - ολογιμεταλλικό - υποτονικό & - Ασθενές ραδιενεργό Περιέχει διαλυμένα μεταλλικά συστατικά όπως νάτριο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, ράδιο, σίδηρο, ιώδιο, φωσφόρο και θείο ή αέρια όπως διοξείδιο του άνθρακα, υδρόθειο, άζωτο, οξυγόνο και υδρογόνο. Χαρακτηρίζεται οξυανθρακικό, καθώς το στοιχείο ποσοτικής υπεροχής είναι το υδροανθρακικό ανιόν (HCO 3 ).

9 Θεραπευτικές Ιδιότητες Η αγωγή με το θερμό ιαματικό νερό κατέχει αξιόλογη θέση στο χώρο της πρόληψης και αποκατάστασης. Σημαντική είναι η επίδραση των οξυανθρακικών νατριούχων νερών στο στομάχι και το έντερο πράγμα που υπαγορεύει την εξωτερική αλλά και την εσωτερική υδροθεραπεία. Μορφές υδροθεραπείας με χρήση του ιαματικού νερού Λαγκαδά είναι η λουτροθεραπεία και η ποσιθεραπεία. Γίνεται εξωτερική χρήση στις πισίνες των Λουτρών και Ποσιθεραπεία από τους κρουνούς που υπάρχουν.

10 Θεραπευτικές Ιδιότητες Ασθένειες που θεραπεύονται με Λουτροθεραπεία: Ρευματοπάθειες Αρθροπάθειες Δερματοπάθειες - Ισχιαλγίες - Παθήσεις Κυκλοφορικού και Νευρικού συστήματος - Γυναικολογικές Παθήσεις Ασθένειες που θεραπεύονται με Ποσιοθεραπεία: Παθήσεις του ύπατος, νεφρών, χολής, κυκλοφοριακού ουροποιητικού συστήματος, χρόνιες κολίτιδες, γαστρίτιδες, χολοκυστίτιδες και έλκη. Η διάρκεια του λουτρού ποικίλλει από 15 λεπτά ως 25 λεπτά. Η χρονική διάρκεια πρέπει να είναι μικρή κατά τα πρώτα λουτρά και να αυξάνεται βαθμιαία. Η μέση διάρκεια μιας λουτροθεραπείας είναι τρεις εβδομάδες. Τα λουτρά γίνονται συνήθως το πρωί ή αργά το βράδυ και πάντοτε με άδειο στομάχι

11 Υποδομή-Εγκαταστάσεις Οι θαυμάσιες εγκαταστάσεις των λουτρών Λαγκαδά είναι φτιαγμένες με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του Οι πρώτες ιαματικές εγκαταστάσεις που βρέθηκαν χρονολογούνται τον 10 ο αιώνα. Οργανωμένα και συστηματικά τα λουτρά αρχίζουν να λειτουργούν από το Από το 1990 λειτουργούν όλο το χρόνο. Σήμερα συγκαταλέγονται στις πέντε μεγαλύτερες λουτροπόλεις της χώρας μας.

12 Υποδομή-Εγκαταστάσεις 1. Ιουστινιανός: Βυζαντινός ομαδικός λουτήρας του 900 μ.χ. Κατασκευάστηκε από τον στρατιωτικό γιατρό του Βυζαντίου Ιουστινιανό Ο θόλος, οι μαρμάρινες βρύσες και το απαλό φως δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα. 2. Μυγδονία: Βυζαντινός ομαδικός λουτήρας του 1400 μ.χ. 3. Κορώνεια: Σύγχρονος ομαδικός λουτήρας που διατίθεται, κατόπιν ραντεβού, για ιδιωτική χρήση σε παρέες και οικογένειες.

13 Υποδομή-Εγκαταστάσεις 4. Θερμία Άρτεμις:. Ομαδικός μικτός λουτήρας ειδικός για παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος. Διαθέτει έναν περίτεχνο θόλο μέσα από τον οποίο μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάζουν τον ουρανού κατά τη διάρκεια του λουτρού τους. Επίσης έχει σύγχρονες υποδομές αποδυτηρίων και ντους, αλλά και αναψυκτήριο εντός του κτηρίου αλλά και στον υπαίθριο χώρο για την ξεκούρασή των λουομένων.

14 Υποδομή-Εγκαταστάσεις ατομικά υδρομασάζ ατομικοί λουτήρες 7. 1 τζακούζι για δύο άτομα

15 Υποδομή-Εγκαταστάσεις Στο χώρο των εκατό στρεμμάτων της Λουτρόπολης λειτουργεί ξενοδοχείο δυναμικότητας 82 κλινών. Επίσης, λειτουργούν πολλά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών όπως εστιατόριο, υπαίθριο καφέ, αναψυκτήριο, ανοικτό κολυμβητήριο. χώρος μασάζ για διάφορες θεραπείες σώματος, φροντισμένοι χώροι πρασίνου, με ψηλά δέντρα και λουλούδια, πολλές παιδικές χαρές και αρκετός χώρος παιχνιδιού.

16 Υποδομή-Εγκαταστάσεις Τα Λουτρά επίσης διαθέτουν: αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 500 ατόμων που προσφέρεται για την οργάνωση επαγγελματικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Γυμναστήριο με σύγχρονα όργανα. Πολλές αθλητικές ομάδες χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις για τις προπονήσεις και την προετοιμασία τους. Εξοπλισμένο ιατρείο που παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν. Ανοικτό κολυμβητήριο. Οι εξωτερικές πισίνες ολυμπιακών προδιαγραφών (25x50 και 12,5x25μέτρων), δίνουν όλο το καλοκαίρι την ευκαιρία για καθημερινά μπάνια.

17 Υποδομή-Εγκαταστάσεις Τρία γήπεδα ποδοσφαίρου και δύο γήπεδα 5x5. Όλα τα γήπεδα χρησιμοποιούνται, χωρίς χρέωση, για αθλητικές δραστηριότητες Δυο θαυμάσιες περιπατητικές διαδρομές 1000 και 2000 μέτρων κατάλληλες για όσους κάνουν τζόκιν.

18 Επιπτώσεις στο περιβάλλον Η ύπαρξη και λειτουργία των λουτρών έχει θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον οι κυριότερες από τις οποίες είναι: Διατήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Προαγωγή του τουρισμού. Ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Βελτίωση της ψυχοσωματικής υγείας του ανθρώπου. Προσφορά θέσεων εργασίας. Πολιτιστική αναβάθμιση των κατοίκων της περιοχής με εκδηλώσεις και σεμινάρια. Διαπαιδαγώγηση σε εναλλακτικούς τρόπους ζωής. Προσφορά, με μικρό αντίτιμο, χαλάρωσης και ψυχαγωγίας σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

19 Προτάσεις Η περιβαλλοντική μας ομάδα προτείνει για την καλύτερη αξιοποίηση των Λουτρών: Δημιουργία περισσότερων σε αριθμό ή μεγαλύτερων εγκαταστάσεων, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των λουομένων και τα έσοδα. Αναβάθμιση της ξενοδοχειακής υποδομής και των υπηρεσιών που παρέχουν στο επίπεδο των κέντρων λουτροθεραπείας του εξωτερικού. Εναρμόνιση των Λουτρών με τις νέες τάσεις της κοινωνίας μας (π.χ. μασάζ αρωματοθεραπείας) και προβολή του φυσικού και εναλλακτικού τουρισμού. Μεγαλύτερη προβολή των Λουτρών μέσα από φυλλάδια και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μικρότερο αντίτιμο για την είσοδο στα Λουτρά, το οποίο θα έχει ως επακόλουθο και την αύξηση του αριθμού των λουομένων

20 Καταλήγοντας. Τα Λουτρά Λαγκαδά είναι ένας μαγευτικός προορισμός, που συνδυάζει τη θεραπεία με τις διακοπές, την αναψυχή, την άθληση, τη χαλάρωση και την ευεξία. Βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, κάνοντας έτσι την πρόσβαση ακόμα πιο εύκολη. Οι εγκαταστάσεις, οι θεραπευτικές ιδιότητες και το μαγευτικό τοπίο κάνουν αξέχαστη τη διαμονή στον επισκέπτη.

21 Στιγμές από την περιβαλλοντική μας εκδρομή στα Λουτρά Λαγκαδά

22

23

24

25 Τέλος

Α. Τ. Ε. Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Ο ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Α. Τ. Ε. Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Ο ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» Α. Τ. Ε. Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Ο ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ: ΜΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΖΩΡΑΚΟΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α ΣΠΟΥ ΑΣΤΗΣ:ΤΟΥΜΑΖΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:Π. ΠΕ ΙΑ ΙΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΗΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΗΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΗΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΗΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΗΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΗΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: «Ανάπτυξη Σχεδίου Marketing (Marketing Plan) στην Παραγωγή του

Διαβάστε περισσότερα

Εναλλακτικός Τουρισμός. Μια Έρευνα για την Απήχηση του Ιαματικού Τουρισμού στα Λουτρά Λουτρακίου Πέλλας.

Εναλλακτικός Τουρισμός. Μια Έρευνα για την Απήχηση του Ιαματικού Τουρισμού στα Λουτρά Λουτρακίου Πέλλας. Τ.Ε.Ι ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Εναλλακτικός Τουρισμός. Μια Έρευνα για την Απήχηση του Ιαματικού Τουρισμού στα Λουτρά Λουτρακίου Πέλλας. Δόση Χρυσάνθη Επιβλέπων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΠΟΥ ΑΣΤΡΙΑ :ΠΕΡΡΑΚΗ ΣΥΝΟ ΙΝΗ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ :ΓΙΑΝΝΟΥΛΙ ΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΠΟΥ ΑΣΤΡΙΑ :ΠΕΡΡΑΚΗ ΣΥΝΟ ΙΝΗ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ :ΓΙΑΝΝΟΥΛΙ ΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΠΟΥ ΑΣΤΡΙΑ :ΠΕΡΡΑΚΗ ΣΥΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

«ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ Η ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΩΣ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ»

«ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ Η ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΩΣ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ» 2 ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ Η ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΩΣ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ: Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2013-2014 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΖΑΝΕΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ A.M. 4398 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΝΕΡΑ - ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΝΕΡΑ - ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΝΕΡΑ - ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΛΟΪΖΟΥ ΕΛΕΑΝΑ, ΜΑΓΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΓΥΡΗ ΥΜΗΤΤΟΣ Απρίλιος 2013 Περιεχόμενα Ιστορική αναδρομή ιαματικών πηγών.... 1 Κατηγορίες ιαματικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων A.T.E.I. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων A.T.E.I. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ Π Τ Υ Χ Ι Α Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων A.T.E.I. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΡΙΓΓΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ιούνιος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Επιβλέπων καθηγητής: Αντώνιος Φραγκούλης Φοιτήτρια: Kristina Kirichenko A.M.: 5121 -Ηράκλειο 2014-

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής. Θέμα πτυχιακής εργασίας:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής. Θέμα πτυχιακής εργασίας: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής Θέμα πτυχιακής εργασίας: ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΙΛΛΙΠΩΝ Υποβληθείσα στην

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ DR.Αθανάσιος Α.Σαρακιώτης Ιατρός Ρευματολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Μονάχου Ιατρός Ρευματολογικής Κλινικής Aσκληπιείου Βούλας Λέγοντας

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Θερμό νερό που αναβλύζεις: Περί των δράσεων των θερμών και ψυχρών λουτρών επί του σώματος»

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Θερμό νερό που αναβλύζεις: Περί των δράσεων των θερμών και ψυχρών λουτρών επί του σώματος» ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14 Περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Θερμό νερό που αναβλύζεις: Περί των δράσεων των θερμών και ψυχρών λουτρών επί του σώματος» Περιβαλλοντική ομάδα Β Τάξης Γυμνασίου Κερατέα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑ ΑΣ. ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΘΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑ ΑΣ. ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΘΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑ ΑΣ. ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΘΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ Φοιτήτρια: Χαραλαµπίδου Χρυσαυγή Α.Μ 4696 Εισηγητής/ Επιβλέπων Καθηγητής: Φραγκούλης Αντώνιος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. sd Σάββατο 24 - Κυριακή 25 Μαϊου 2014. Αφιέρωμα στον ελληνικό ιατρικό/ιαματικό, γαστρονομικό και οινολογικό Τουρισμό

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. sd Σάββατο 24 - Κυριακή 25 Μαϊου 2014. Αφιέρωμα στον ελληνικό ιατρικό/ιαματικό, γαστρονομικό και οινολογικό Τουρισμό ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ sd Σάββατο 24 - Κυριακή 25 Μαϊου 2014 Αφιέρωμα στον ελληνικό ιατρικό/ιαματικό, γαστρονομικό και οινολογικό Τουρισμό 2 ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Ιαματικός ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Τα Ιαματικά Λουτρά

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Της ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ

Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Της ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Της ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΘΕΜΑ: «ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ» ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΠΡΑΣΤΙΑΝΟΥ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΟΦΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ:ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ:ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ:ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ:ΑΛΕΞΑΝ ΡΑΚΗ ΡΟ ΑΝΘΗ ΣΠΟΥ ΑΣΤΕΣ:ΣΤΡΑΤΑΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝ/ΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΛΟΥΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΘΝΟΥ >>

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝ/ΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΛΟΥΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΘΝΟΥ >> ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝ/ΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ : ΚΑΛΛΙΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (Α.Μ. 30619

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑ ΛΟΥΤΡΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ»

«ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑ ΛΟΥΤΡΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ» ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Πτυχιακή εργασία ΘΕMΑ: «ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑ ΛΟΥΤΡΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ SPA

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ SPA ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ SPA Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Κ. Δερβίσογλου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ο ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Ο ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΑΞΗ: Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ: 2013-2014 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Πλάκας Ηλίας ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: Αργυρίου Χρύσα, Βελαώρα Αργύρω, Γάτου Πηνελόπη, Γρηγορόπουλος Πανάγιωτης, Δίωτης Kωνσταντίνος,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

ΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (Σ.Ε.Υ.Π.) ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) στελεχώνεται από τους εκπαιδευτικούς:

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) στελεχώνεται από τους εκπαιδευτικούς: 1 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) στελεχώνεται από τους εκπαιδευτικούς: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού Α. Παπανδρέου 2 & Κατσαντώνη,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ

Ο ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ο ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ Σπουδαστής: Ηλίας Τασιός Επόπτης Καθηγητής:

Διαβάστε περισσότερα

η παρακμή τους. 3 Κων/νος Καραγκούνης, «Σημειώσεις εκπαιδευτικής εκδρομής, διαδρομή Αθήνα-Θερμοπύλες», ΕΜΠ, Μάθημα Γεωλογίας, Αθήνα 2004

η παρακμή τους. 3 Κων/νος Καραγκούνης, «Σημειώσεις εκπαιδευτικής εκδρομής, διαδρομή Αθήνα-Θερμοπύλες», ΕΜΠ, Μάθημα Γεωλογίας, Αθήνα 2004 ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ Οι πηγές των Καμένων Boύρλων ή αλλιώς πηγές Κνημίδος, καθώς εντοπίζονται στους πρόποδες του βουνού Κνημίδα, βρίσκονται 38 χιλιόμετρα από τη Λαμία και 165 από την Αθήνα στην παλαιά εθνική

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ & ΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α, ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΙΕΘΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ. Πλουµή Μαρία

ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ & ΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α, ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΙΕΘΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ. Πλουµή Μαρία ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ & ΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α, ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΙΕΘΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ Σπουδάστριες: Kοινάκη Αικατερίνη Πλουµή Μαρία Εισηγητής: Κριτσωτάκης Ευάγγελος ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2007 1

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ 2 Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 2 Η Σχολικό έτος : 2013-14 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Γεωθερμία Η θερμική ενεργεία ως λύση στο ενεργειακό έλλειμμα της εποχής μας. ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ. Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ. Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙA ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ. Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα