1 Οδηγός Σπουδών ΝΕΑΠΟΛΙΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "www.nup.ac.cy 1 Οδηγός Σπουδών ΝΕΑΠΟΛΙΣ"

Transcript

1 1 Οδηγός Σπουδών ΝΕΑΠΟΛΙΣ

2 2

3 3 Το Όραμα μας Η ανάπτυξη ενός ανθρωποκεντρικού εκπαιδευτικού οργανισμού, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, του οποίου τα μέλη εργάζονται συλλογικά για την εξέλιξη της κοινωνίας μέσα από τη διδασκαλία, την έρευνα και την κοινωνική δράση Η Αποστολή μας Παροχή εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας στους φοιτητές μας Δημιουργία και διάδοση γνώσης, μέσω της έρευνας Συμβολή στην ανάπτυξη της οικονομικής και πολιτιστικής ζωής της κοινωνίας μας Οι Αξίες μας Ακεραιότητα Αριστεία Συνεργασία Καινοτομία Αλληλοσεβασμός Αλληλεγγύη Η δική σου επιλογή!

4 4

5 5 Περιεχόμενα Αξιολογήσεις και Κατοχύρωση Μοναδική Φοιτητική Εμπειρία Σύγχρονη Εκπαιδευτική Φιλοσοφία Προηγμένη Εκπαιδευτική Τεχνολογία Πάφος, μια Ζωντανή Πόλη Η Φοιτητική Ζωή στο Νεάπολις Φοιτητική Μέριμνα Σταδιοδρομία Erasmus Κριτήρια Εισδοχής Ερευνητικά Κέντρα Προπτυχιακά Προγράμματα Πτυχίο Τραπεζικής, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Πτυχίο στα Οικονομικά Πτυχίο στη Νομική Πτυχίο και Δίπλωμα στην Αρχιτεκτονική Πτυχίο στην Αρχιτεκτονική Τοπίου Πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού * Πτυχίο Τοπογράφου Μηχανικού * Πτυχίο στην Επιμέτρηση Ποσοτήτων και τα Οικονομικά των Κατασκευών* Πτυχίο στην Εκτίμηση και Ανάπτυξη Ακινήτων Πτυχίο στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική* Πτυχίο στην Ψυχολογία Μεταπτυχιακά Προγράμματα Mεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων MBA Mεταπτυχιακό στα Τραπεζικά και Χρηματοοικονομικά Mεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση Μεταπτυχιακό στην Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση Μεταπτυχιακό στο Διεθνές & Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο Mεταπτυχιακό στον Ελληνικό Πολιτισμό Mεταπτυχιακό στην Αρχιτεκτονική Τοπίου Mεταπτυχιακό στη Διαχείριση Κατασκευών Mεταπτυχιακό στο Real Estate Μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα* Mεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία Mεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία Mεταπτυχιακό στη Θεολογία * Τo Πρόγραμμα βρίσκεται σε διαδικασία εγκρίσεως από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Για περισσότερες πληροφορίες Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας ή επικοινωνήστε με το γραφείο εισδοχής Φοιτητών. Τ: E: admissions@nup.ac.cy W:

6 6

7 7 Αξιολογήσεις και Κατοχύρωση Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου λειτουργεί με βάση τον σχετικό νόμο περί ιδιωτικών Πανεπιστημίων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα προγράμματα σπουδών του αξιολογούνται και εγκρίνονται από ειδική επιτροπή, την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων (Ε.Α.Ι.Π., Η Επιτροπή αυτή έχει και τη γενικότερη εποπτεία της λειτουργίας του Πανεπιστημίου. Τον Οκτώβριο του 2007 το Πανεπιστήμιο ενεγράφη στο Μητρώο των Πανεπιστημίων του Υπουργείου Παιδείας μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και δέχτηκε τους πρώτους φοιτητές το Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου έλαβε την Τελική Άδεια Λειτουργίας του από την ΕΑΙΠ (Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων) το Η αυτονόμηση του Πανεπιστημίου αποτελεί το επιστέγασμα σκληρής δουλειάς και μιας απαιτητικής διαδικασίας αξιολόγησης των προγραμμάτων σπουδών, της λειτουργίας και της ευρύτερης δραστηριότητας του Ιδρύματος. Όλα τα προγράμματα του Πανεπιστημίου είναι πλήρως αναγνωρισμένα από την Κυπριακή Δημοκρατία και από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, ύστερα από την υποβολή σχετικής αίτησης και αφού έτυχε ενδελεχούς αξιολόγησης, αναγνωρίστηκε από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) της Ελλάδας ως Ομοταγές Ίδρυμα προς τα ελληνικά ΑΕΙ, τον Ιούλιο του Επισημαίνεται ότι τα προγράμματα της Αρχιτεκτονικής και του Real Estate είναι αναγνωρισμένα από το Επαγγελματικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (Ε.Τ.Ε.Κ.). Το μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Real Estate έχει εξασφαλίσει, επιπλέον, και την πιστοποίηση από το Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). Αντίστοιχες αναγνωρίσεις υπάρχουν και για τα άλλα προγράμματα σπουδών που συνδέονται με επαγγελματικά σώματα.

8 8 Μοναδική Φοιτητική Εμπειρία

9 9 Ας χαρούμε λοιπόν όσο είμαστε νέοι. Με την αμέριστη στήριξη του Πανεπιστημίου οι φοιτητές εντάσσονται σε ομίλους που τους ενδιαφέρουν, οργανώνουν πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις, εμπλουτίζοντας έτσι με δημιουργικές δραστηριότητες τα χρόνια των σπουδών τους. Το Πανεπιστήμιο παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα διαμονής σε άνετα και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια, τα οποία διαθέτουν και ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις μεριμνήσαμε για τη διασφάλιση των προϋποθέσεων εκείνων που συντελούν στη δημιουργία ενός κλίματος φροντίδας για τους φοιτητές μας, τόσο σε ζητήματα της καθημερινότητάς τους, όσο και σε τυχόν ανάγκες τους για ψυχολογική υποστήριξη. Το εστιατόριο και η καφετέρια, η εξωτερική πισίνα, το γυμναστήριο και τα γήπεδα αντισφαίρισης σε συνδυασμό, με την 24ωρη υπηρεσία ασφάλειας, συμβάλλουν ουσιαστικά στην ποιότητα της καθημερινής ζωής στο Πανεπιστήμιο. Πισίνα Καφετέρια Αμφιθέατρο

10 10 Σύγχρονη Εκπαιδευτική Φιλοσοφία Ένα πανεπιστήμιο είναι πρωτίστως οι άνθρωποί του, οι δημιουργοί της νέας γνώσης και οι ολοκληρωμένοι απόφοιτοι που συνδυάζουν επιστημονική κατάρτιση, επαγγελματική ηθική και ευρύτερη παιδεία. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου διδάσκονται και αποκτούν δεξιότητες που τους εξασφαλίζουν τη διά βίου επιστημονική ενημέρωση και ανάπτυξη. Οι φοιτητές εκπαιδεύονται στις πιο σύγχρονες και προηγμένες επαγγελματικές πρακτικές, με εφαρμοσμένες αναλυτικές μεθόδους και με τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών. Ένα Πανεπιστήμιο είναι πρωτίστως οι άνθρωποί του Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, έχοντας εδραία την πεποίθηση ότι ένα Πανεπιστήμιο είναι πρωτίστως οι άνθρωποί του, μερίμνησε ώστε να διασφαλισθεί η βασικότερη των προϋποθέσεων για την πραγμάτωση μιας τέτοιας εκπαιδευτικής φιλοσοφίας: το ερευνητικό και διδακτικό του προσωπικό διαθέτει μακρόχρονη θητεία σε καταξιωμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

11 11 Ο Καθηγητής Γιάννης Πολίτης πρωτοπορεί στην χρήση της μεθόδου της Ταυτόχρονης Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης με την συγκρότηση εικονικών τάξεων διδασκαλίας, υποστηριζόμενων από οπτικοακουστική διασύνδεση μέσω διαδικτύου. Ο Καθηγητής Σπύρος Βλιάμος πρωτοστατεί στην έρευνα για τα κίνητρα και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, συμμετέχοντας σε ομάδες ειδικών, σε συνεργασία και με άλλα Πανεπιστήμια της Ευρώπης. Ο Δρ Γεώργιος Αρτόπουλος διερευνά την ανάπτυξη αρχέτυπων χωρικών μοντέλων, που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι αρχιτέκτονες εξερευνούν και διαντιδρούν με το δομημένο περιβάλλον. Στην Πρωτοπορία της Έρευνας και της Καινοτομίας

12 12 Η διαδικασία της μάθησης στο Πανεπιστήμιο στηρίζεται τόσο στην ποιότητα του ακαδημαϊκού προσωπικού, όσο και στην εγκυρότητα των προγραμμάτων, καθώς και τη χρήση προηγμένης μαθησιακής τεχνολογίας, η οποία δημιουργεί ένα περιβάλλον που επιτρέπει αποτελεσματικές, καινοτόμες παιδαγωγικές προσεγγίσεις. Προηγμένη Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Υποδομές Βιβλιοθήκη Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Νεάπολις έχει ως στόχο την υποστήριξη και προώθηση των διδακτικών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Ιδρύματος, καθώς και τη συμβολή στη συνολική πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Πέραν, όμως, των υπηρεσιών που προσφέρει στην πανεπιστημιακή κοινότητα, εξυπηρετεί και τις ανάγκες έρευνας και πληροφόρησης των μελών της τοπικής κοινωνίας. Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Νεάπολις δίνει τη δυνατότητα προσέγγισης μιας πλούσιας συλλογής έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού. Διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές, για πρόσβαση στην ηλεκτρονική πληροφόρηση, οποτεδήποτε και από οπουδήποτε το επιθυμούν οι χρήστες της. Η ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

13 13 Η Βιβλιοθήκη διαθέτει το πρόγραμμα αυτοματοποίησης Millennium, ένα εξαιρετικά δυναμικό πληροφορικό σύστημα, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη του να διαχειρίζεται, κατά αποτελεσματικό τρόπο, τις ανάγκες του για πληροφόρηση. Παρέχει, ακόμη, ευχάριστους και λειτουργικούς χώρους μελέτης και εργασίας, συμπεριλαμβανομένων αναγνωστηρίων, εργαστηρίου υπολογιστών και αίθουσας συνεργασίας.

14 14 Το MOODLE Το Moodle είναι μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική εκπαίδευση του Πανεπιστημίου και προσομοιώνει διαρκώς ανοιχτές ηλεκτρονικές αίθουσες διδασκαλίας και συνδιασκέψεων. Οι φοιτητές μπορούν να παρακολουθούν εβδομαδιαίως το περιεχόμενο όλων των μαθημάτων, στα οποία είναι εγγεγραμμένοι, και να ενημερώνονται σχετικά με τις αναθέσεις εργασιών. Η χρήση του Moodle αποτελεί ένα ευέλικτο και εύχρηστο εργαλείο μάθησης που ξεπερνά γεωγραφικά εμπόδια αλλά και μια εξαιρετική μέθοδο επικοινωνίας. Διαδραστικοί Πίνακες Όλες οι αίθουσες διδασκαλίας είναι πλήρως ανακαινισμένες και διαθέτουν τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, όπως ενσύρματη και ασύρματη διαδικτυακή σύνδεση, μηχανήματα τηλεδιάσκεψης και διαδραστικούς πίνακες, που επιτρέπουν πιο αποτελεσματική διδασκαλία και διευκολύνουν τη συμμετοχή των φοιτητών στη διαδικασία της μάθησης.

15 15 Οι φοιτητές του τμήματος Αρχιτεκτονικής έχουν ασφαλή 24ωρη πρόσβαση στο εργαστήριο Αρχιτεκτονικής. Εργαστήριο και Χώροs Υπολογιστών Αρχιτεκτονικήs To Τμήμα Αρχιτεκτονικής διαθέτει τους δικούς του χώρους υπολογιστών καθώς και εργαστήρια. Τα ευρύχωρα, ευάερα και καλοφωτισμένα αρχιτεκτονικά εργαστήρια είναι εξοπλισμένα με σχεδιαστήρια, ντουλαπάκια ασφαλείας, χώρους αποθήκευσης και διαδραστικό πίνακα. Το εργαστήριο των υπολογιστών διαθέτει σχεδιαστή/σαρωτή μεγάλου μεγέθους (Α0 Plot), σαρωτές εικόνας και υπολογιστές εξοπλισμένους με τις πιο σύγχρονες εκδόσεις λογισμικού για σχεδιάσεις, επεξεργασία εικόνας και χρήση πολυμέσων. Οι φοιτητές του τμήματος έχουν ασφαλή 24ωρη πρόσβαση στο στούντιο Αρχιτεκτονικής.

16 16 ΠΑΦΟΣ Μια Ζωντανή Πόλη Ο συνδυασμός του ιστορικού παρελθόντος με τον σύγχρονο κόσμο, το ήπιο μεσογειακό κλίμα, οι παραλίες, οι φυσικές ομορφιές της, οι άριστες συγκοινωνίες με το εξωτερικό καθώς και το πλήθος των υπηρεσιών που προσφέρει την καθιστούν έναν ιδανικό τόπο για σπουδές. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των σπουδών στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις είναι ότι το εκπαιδευτικό αυτό ίδρυμα βρίσκεται στην καρδιά μιας από τις πιο συναρπαστικές παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης. Με έναν μόνιμο πληθυσμό περίπου κατοίκων, η Πάφος είναι: Μια πόλη που σφύζει απο νιάτα, αφού έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά νέων, χρόνων, σε σχέση με τις άλλες κυπριακές πόλεις. Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολυπολιτισμική πόλη, που καλωσορίζει ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως εθνικής, κοινωνικής ή θρησκευτικής προέλευσης. Ένας Τόπος Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ως σταυροδρόμι λαών και ιδεών με αρχαιολογικούς χώρους που μαρτυρούν μια αδιάκοπη πορεία 9000 χρόνων στην ιστορία και τον πολιτισμό. Ένας διεθνής τουριστικός προορισμός, χάρη στον μοναδικό συνδυασμό φύσης, ιστορίας και ήπιου Μεσογειακού κλίματος. Απευθείας αεροπορική σύνδεση της Πάφου με μεγάλες ελληνικές πόλεις όπως Αθήνα, Πάτρα, Χανιά & Θεσσαλονίκη

17 17 Η πόλη και η περιφέρεια της Πάφου προσφέρουν πλούσια επιλογή τόπων για ποικίλες δραστηριότητες: από την πολύβουη ζωή του κέντρου ως την ήρεμη ατμόσφαιρα των ορεινών χωριών, και από τις δημοφιλείς παραλίες ως τη γαλήνη της χερσονήσου του Ακάμα. Οποιαδήποτε και να είναι η επιλογή, η γνωριμία με την Πάφο είναι γεμάτη πανέμορφες εικόνες και ευχάριστες εκπλήξεις. Η Κάτω Πάφος, όπου βρίσκεται και το συγκρότημα του Πανεπιστημίου Νεάπολις, είναι το παράκτιο τμήμα της πόλης, με μια σύγχρονη παραθαλάσσια διαδρομή που συνδέει τις χρυσαφένιες παραλίες με τους αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους, και το πρόσφατα αναπλασμένο λιμάνι ενώ προσφέρει εξαίρετη δυνατότητα έντονης νυχτερινής ζωής. Η Άνω Πάφος (Κτήμα), σκαρφαλωμένη στους λόφους, είναι η διοικητική και εμπορική καρδιά της πόλης, με χώρους πολιτιστικής δραστηριότητας (Μαρκίδειο Θέατρο, Πρώην Ηλεκτρική Εταιρεία, Δημοτική Πινακοθήκη, κινηματογράφοι) και κοινωνικών συναναστροφών (καφέ, εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ) για κάθε ηλικία. Η ευρύτερη περιοχή της Πάφου περιλαμβάνει την προστατευόμενη περιοχή του Ακάμα, τις βόρειες παραλίες της Πόλης Χρυσοχούς, και τους δασώδεις πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους. Είτε επιλέξετε την άγρια ομορφιά του τοπίου του Ακάμα, είτε τα πεντακάθαρα νερά του κόλπου Χρυσοχούς, είτε τους γραφικούς ορεινούς οικισμούς της επαρχίας, θα εντυπωσιαστείτε από την ποικιλία των εικόνων και τον πλούτο των εμπειριών που θα αποκτήσετε, καθώς και από τους αυθεντικά φιλόξενους ανθρώπους της Πάφου. Η Πάφος είναι µια πόλη, η πολιτισµική παράδοση της οποίας χάνεται στα βάθη της ελληνικής μυθολογίας και ιστορίας. Ταυτόχρονα είναι µια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη και ένας διεθνής τουριστικός προορισµός.

18 18 Η Φοιτητική Ζωή στο Νεάπολις

19 19 Neapolis University Campus Paphos Gardens Campus Η φοιτητική ζωή αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις έχει συγκροτήσει μια ποικιλόμορφη, πολύγλωσση, πολυπολιτισμική πανεπιστημιακή κοινότητα, η οποία σέβεται τη διαφορετικότητα και ενισχύει τον πλουραλισμό και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Η τοποθεσία της Πανεπιστημιούπολης, οι εγκαταστάσεις και υπηρεσίες της συνθέτουν ένα περιβάλλον ιδανικό για την ενθάρρυνση της γνώσης, της εργασίας και της φοιτητικής ζωής, επιτρέποντας σε κάθε φοιτητή να εμπλουτίσει τις εμπειρίες του κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Αθλητισμός και Υγεία Με δεδομένη την αμφίδρομη σχέση μεταξύ σωματικής και ψυχικής υγείας, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις προάγει τον αθλητισμό. Η Πανεπιστημιούπολη διαθέτει γυμναστήριο, εξωτερική πισίνα, σάουνα, όργανα γυμναστικής, αποδυτήρια και μοντέρνα γήπεδα αντισφαίρισης. Το γυμναστήριο παρέχει τα ακόλουθα προγράμματα: Crossfit workouts Functional workouts Fat-Burning workouts Performance for athletes Core - Abs workouts

20 20 Εμπλούτισε τις εμπειρίες σου κατά τη διάρκεια των σπουδών σου!

21 21 Φοιτητικοί Όμιλοι Με τη δημιουργία αθλητικών ομίλων, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πολλές πανεπιστημιακές αθλητικές εκδηλώσεις και αγώνες αλλά και σε άλλες που διοργανώνουν οι διάφοροι δήμοι της Επαρχίας Πάφου, όπως είναι οι διεθνείς αγώνες beach volley του Δήμου Γεροσκήπου, ο μαραθώνιος του Ακάμα, οι ποδηλατοδρομίες των Κουκλιών και οι ερασιτεχνικοί αγώνες κολύμβησης και αντισφαίρισης της Πάφου. Ο Ομιλος Ορειβασίας και Αναρρίχησης διοργανώνει διαδρομές αναρρίχησης, ορειβασίας και πεζοπορίας. Φοιτητές του Νεάπολις συμμετέχουν επίσης σε κέντρα καταδύσεων που εξερευνούν τις ακτές της Πάφου, την περιοχή του Ακάμα και την πλούσια θαλάσσια ζωή. Ο Θεατρικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος σκοπεύει να επιτύχει συνδιασμό της ακαδημαϊκής διδασκαλίας και των Καλών Τεχνών. Οι δραστηριότητες αυτού του Ομίλου περιλαμβάνουν συνεργασίες με θεατρικούς και μουσικοχορευτικούς συλλόγους και οργανισμούς, για τη διεξαγωγή μαθημάτων θεάτρου, μουσικής και χορού, όπως και για τη διοργάνωση χορευτικών εκδηλώσεων και θεατρικών παραστάσεων εντός και εκτός του πανεπιστημιακού χώρου. Ο Ομιλος Κοινωνικού Προβληματισμού στηρίζει, προβάλλει και ενισχύει έμπρακτα το δημιουργικό έργο κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου και ενεργού φοιτητή. Φοιτητική Ένωση και Σύλλογος Βασικοί στόχοι και των δύο φοιτητικών οργανώσεων είναι η αντιπροσώπευση τους σ ένα κοινό φοιτητικό όργανο, η διαφύλαξη και προβολή της ταυτότητας των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο και στην ευρύτερη κοινωνία, η κοινωνικοπολιτική τους ανάπτυξη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους καθώς και η προώθηση και επίλυση των φοιτητικών προβλημάτων. Μέσα από τη λειτουργία των οργανώσεων, οι φοιτητικές οργανώσεις του Πανεπιστημίου προωθούν τις διάφορες φοιτητικές δραστηριότητες και καλλιεργούν σχέσεις φιλίας, σεβασμού, συνεργασίας και αλληλοκατανόησης μεταξύ φοιτητών διαφορετικών εθνοτήτων, πολιτισμών, ιδεολογιών, απόψεων και ενδιαφερόντων. Η φοιτητική ζωή αποτελεί μια μοναδική εμπειρία.

22 22

23 23 ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚA ΠΡΟΓΡAΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Τραπεζικά, Λογιστική & Χρηματοοικονομικά Διοίκηση Επιχειρήσεων Οικονομικά ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Νομική ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πτυχίο και Δίπλωμα Αρχιτεκτονικής Αρχιτεκτονική Τοπίου Πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού* Πτυχίο Τοπογράφου Μηχανικού* Επιμέτρηση Ποσοτήτων και τα Οικονομικά των Κατασκευών* Εκτίμηση και Ανάπτυξη Ακινήτων ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Εφαρμοσμένη Πληροφορική* ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ψυχολογία * Τo Πρόγραμμα βρίσκεται σε διαδικασία εγκρίσεως από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

24 24 Πτυχίο Τραπεζικής, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών BSc in Accounting, Banking and Finance Προπτυχιακά Προγράμματα Περιγραφή Προγράμματος Στόχος του Πτυχιακού Προγράμματος στα Χρηματοοικονομικά είναι να προσφέρει στους φοιτητές την αρτιότερη δυνατή εκπαίδευση και προετοιμασία είτε για άμεση απασχόληση είτε για μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Τραπεζικής, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών. Η συνολική εκπαίδευση καθιστά τον φοιτητή ικανό να προσεγγίσει και να επιλύσει θεωρητικά και πρακτικά θέματα που άπτονται του χρηματοπιστωτικού τομέα. Η δομή του Προγράμματος και ο συνδυασμός των θεμάτων που προσφέρονται προετοιμάζει τους φοιτητές για τις εξετάσεις επαγγελματικής πιστοποίησης του Association of Charted Certified Accountants (ACCA). Το Πρόγραμμα καλύπτει τα γνωστικά αντικείμενα της Χρηματοοικονομικής Θεωρίας, της Μελέτης και Πρακτικής Ανάλυσης των Επενδύσεων, της Λογιστικής, της Διοίκησης Τραπεζών, των Οικονομικών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Οι φοιτητές του Προγράμματος αποκτούν μία ολοκληρωμένη αντίληψη της επιστήμης των Χρηματοοικονομικών, ενώ ταυτόχρονα εμπεδώνουν τις απαραίτητες δεοντολογικές και επαγγελματικές αρχές, με την κατανόηση των εταιρικών, ανθρωπιστικών, κοινωνικών, νομικών και περιβαλλοντικών παραγόντων, που επηρεάζουν τη λειτουργία Αγορών και Οργανισμών. Το Πρόγραμμα παρέχει κατευθύνσεις στα Τραπεζικά και τη Λογιστική. Στα δυο πρώτα έτη προσφέρεται ένα κοινό πεδίο γνώσεων, ενώ στα δυο τελευταία έτη σπουδών ο φοιτητής μπορεί να επιλέξει, εάν το επιθυμεί, έναν πιο εξειδικευμένο τομέα είτε στα Τραπεζικά είτε στη Λογιστική. Και οι δύο κατευθύνσεις προσφέρουν δυνατότητα για άμεση απασχόληση και επαγγελματική πιστοποίηση. Δομή Προγράμματος Στο Πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται μαθήματα γενικής παιδείας, μαθήματα περιεχομένου στον τομέα των Χρηματοοικονομικών, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και των Οικονομικών Επιστημών καθώς και μαθήματα κατεύθυνσης στα γνωστικά αντικείμενα της Λογιστικής και των Τραπεζικών. Τα μαθήματα κατεύθυνσης συνδέουν άριστα τη θεωρία με την πράξη και δίνουν στον φοιτητή, τη δυνατότητα εμβάθυνσης στους αντίστοιχους τους τομείς. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσα από σύγχρονες και εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας και με την ενσωμάτωση των τελευταίων εξελίξεων στον κλάδο των Χρηματοοικονομικών. Η κατεύθυνση των Τραπεζικών παρέχει στον φοιτητή μια πληρέστερη θεωρητική αλλά και εφαρμοσμένη παιδεία στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και αγορών, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι φοιτητές συνθέτουν επενδυτικά χαρτοφυλάκια, αξιολογούν πιστωτικούς κινδύνους και με αυτόν τον τρόπο αποκτούν πραγματικές εμπειρίες. Η κατεύθυνση της Λογιστικής επιτρέπει στους φοιτητές να σπουδάσουν ειδικά γνωστικά αντικείμενα, όπως Χρηματοοικονομική και Διαχειριστική Λογιστική, Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων, Λογιστικά Συστήματα Πληροφοριών, Κατάρτιση Προϋπολογισμών και Οικονομικών Μελετών, Φορολογία και Λογιστικό Έλεγχο. Γενικότερα η κατεύθυνση της Λογιστικής, μέσα από εξειδικευμένη σειρά μαθημάτων, αποβλέπει στην κάλυψη των επαγγελματικών αναγκών του λογιστικού και χρηματοοικονομικού τομέα. Η καριέρα του πτυχιούχου στη Λογιστική προσφέρει μοναδικές επαγγελματικές προοπτικές για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Σε αυτό συντελεί η σταθερή διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας στον κλάδο. Κώστας Γιαννόπουλος Καθηγητής Χρηματοοικονομικών

25 25 Επαγγελματικές Προοπτικές Οι απόφοιτοι του Προγράμματος, με τις γνώσεις και δεξιότητες που θα αποκτήσουν, θα έχουν εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μπορούν να σταδιοδρομήσουν με επιτυχία στον τραπεζικό τομέα, στον τομέα παροχής χρηματοοικονομικών και επενδυτικών υπηρεσιών, σε εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και ασφαλιστικές εταιρείες, ως λογιστές, αναλυτές χρηματοεπενδυτικών προγραμμάτων ή και ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι. Πρώτο έτος Οι φοιτητές θα μελετήσουν, μεταξύ άλλων, την ύλη των υποχρεωτικών μαθημάτών της Μικροοικονομικής και Μακροοικονομικής Θεωρίας, της Λογιστικής, των Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών και της Στατιστικής, που αποτελούν την κατάλληλη υποδομή για τις αντίστοιχες εξειδικεύσεις. Δεύτερο έτος Οι φοιτητές θα καλύψουν σημαντικούς τομείς εξειδίκευσης, όπως Αγορές Παραγώγων, Αρχές Ασφάλειας και Διαχείρισης Κινδύνου, Χρηματοοικονομική και Επιχειρησιακή Ανάλυση καθώς επίσης Χρηματοοικονομικά και Εκτιμήσεις του Real Estate. Τρίτο και Τέταρτο έτος Προσφέρεται η ευκαιρία για εξειδίκευση στην Ανάλυση Επενδύσεων, στα Επενδυτικά Τραπεζικά, καθώς επίσης και στην Χρηματοοικονομική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Τραπεζών. Στο τέταρτο, πάντως έτος θα πρέπει να εκπονηθεί διπλωματική εργασία που θα καλύψει συμπληρωματικά το διδακτικό μέρος του Προγράμματος. Για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών, οι φοιτητές θα πρέπει να εκπληρώσουν όλες τις απαιτήσεις του Προγράμματος. Διάρκεια Σπουδών Η διάρκεια του Προγράμματος είναι τέσσερα έτη. Γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική. Χρηματοοικονομικά

26 26 Κατευθύνσεις Λογιστική Accounting κατεύθυνση της Λογιστικής προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσει ο φοιτητής Η το κατάλληλο υπόβαθρο για την επαγγελματική πιστοποίηση του Association of Certified Accountants (ACCA). Οι φοιτητές, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, θα εξεταστούν μόνο σε 5 από τις 14 εξετάσεις που απαιτούνται για την επιτυχή απόκτηση της επαγγελματικής πιστοποίησης του ΑCCA και του επαγγελματικού τίτλου του Εγκεκριμένου Λογιστή. Επίσης οι θεματικές ενότητες που καλύπτονται σε μερικά από τα μαθήματα του τρίτου και τετάρτου έτους προσφέρουν το γνωστικό υπόβαθρο για τις 5 τελευταίες εξετάσεις για την απόκτηση του τίτλου του ΑCCA, σε επαγγελματικό επίπεδο. Πέραν τούτου, οι απόφοιτοι του Προγράμματος αυτού αποκτούν συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους εγκεκριμένους λογιστές που έχουν μόνο την επαγγελματική πιστοποίηση, δεδομένου ότι μετά την απόκτηση αναγνωρισμένου πτυχιακού τίτλου μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Η κατεύθυνση στα Λογιστικά προσφέρει στους απόφοιτους εξαιρετικές προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε ελεγκτικές και εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων, ασφαλιστικές και ναυτιλιακές εταιρείες, χρηματοπιστωτικούς ή χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Μεταξύ άλλων μαθημάτων, οι φοιτητές με κατεύθυνση την Λογιστική θα διδαχτούν και τα πιο κάτω: Θεμελιώδεις Αρχές Λογιστικής Προχωρημένη Κοστολόγηση και Διοικητική Λογιστική Συστήματα Πληροφόρησης για Λογιστές Εφαρμογές Πληροφορικής στη Λογιστική Προχωρημένες Οικονομικές Καταστάσεις Διεθνή Λογιστική Χρηματοοικονομικά και Τραπεζικά Banking and Finance Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, το ενιαίο ευρωπαϊκό οικονομικό περιβάλλον και ο διεθνής ανταγωνισμός δημιουργούν αυξανόμενες απαιτήσεις ποιότητας, καινοτομίας και εξειδίκευσης στους απασχολουμένους στον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα. Η κατεύθυνση στα Τραπεζικά έχει δημιουργηθεί ως απάντηση στις ανάγκες εκπαίδευσης σε αυτές τις νέες συνθήκες και ανάγκες της αγοράς. Κάθε απόφοιτος του Προγράμματος καθίσταται ικανός να προσεγγίσει και να επιλύσει θεωρητικά και πρακτικά θέματα που άπτονται του χρηματοπιστωτικού και τραπεζικού τομέα μιας σύγχρονης οικονομίας. Οι φοιτητές του Προγράμματος θα αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη και σφαιρική αντίληψη των γνωστικών αντικειμένων των Χρηματοοικονομικών και Τραπεζικών, που έχουν άμεση σχέση με τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες στελεχών στον χώρο της Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Πρόγραμμα προσφέρει εξειδίκευση σε βασικούς τομείς της Τραπεζικής, όπως η Επενδυτική Τραπεζική, η Επισήμανση και Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου και η Διοίκηση Τραπεζών. Οι απόφοιτοι του Προγράμματος, με τις γνώσεις και δεξιότητές τους, θα έχουν εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μπορούν να σταδιοδρομήσουν με επιτυχία στον τραπεζικό τομέα, στον τομέα παροχής χρηματοοικονομικών και επενδυτικών υπηρεσιών, σε εταιρείες διαχειρίσεως κεφαλαίων, ως αναλυτές χρηματοεπενδυτικών προγραμμάτων ή χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι. Η προπτυχιακή κατεύθυνση στa Χρηματοοικονομικά και Τραπεζικά περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα: Χρήμα και Τράπεζες Αρχές Ασφάλισης και Διαχείρισης Κινδύνων Αγορές Παραγώγων Χρηματοοικονομικά των Ακινήτων Ρύθμιση Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών Διαχείριση Χρηματοοικονομικών Κινδύνων Τραπεζική Επενδυτική Τραπεζική Διοίκηση Εκτίμηση Ακινήτων Διεθνής Χρηματοοικονομική Διοίκηση Αγορές Χρεογράφων Συμπεριφορικά Χρηματοοικονομικά

27 27 Χρηματοοικονομικά

28 28 Προπτυχιακό Πρόγραμμα στα Τραπεζικά, Λογιστική και Χρηματοοικονομικά BSc in Accounting, Banking and Finance Code Course ECTS Year: 1 Semester: 1 ECON101 Principles of Microeconomics 6.0 BUSN100 Introduction to Business 6.0 PSYC100 Introduction to Psychology 6.0 MATH101 Mathematics for Finance 6.0 PEPS101 Computer Skills 3.0 PEPS100 Language and Communication Skills Year: 1 Semester: 2 ECON102 Principles of Macroeconomics 6.0 ACCN100 Financial Accounting 6.0 STAT101 Statistics for Finance I 6.0 FINA100 Principles of Finance 6.0 BUSN104 Principles of Marketing 3.0 PEPS100 Language and Communication Skills Year: 2 Semester: 1 FINA200 Financial Theory 6.0 STAT201 Statistics for Finance II 6.0 ACCN201 Management Accoutning 6.0 BUSN201 Organisational Behaviour 6.0 ACCN305 Advance Financial Accounting Year: 2 Semester: 2 ACCN203 Financial Analysis & Business Valuation 6.0 BUSN103 Business Law 6.0 ECON205 Macroeconomics 6.0 ACCN215 Business Taxation 6.0 FINA201 Derivatives

29 29 Code Course ECTS Year: 3 Semester: 1 ACCN300 Advance Management Accounting 6.0 FINA311 Financial Management 6.0 ACCN306 Information Systems for Accountants 6.0 FINA202 Principles of Risk and Insurance 6.0 ACCN315 Advance Business Taxation Year: 3 Semester: 2 FINA304 Financial Risk Management 6.0 ACCN311 Corporate Law 6.0 ACCN312 Audit Principles and Procedures 6.0 ACCN202 Financial Reporting 6.0 Elective Year: 4 Semester: 1 PEPS400 Dissertation 6.0 ACCN401 Corporate Finance & Business Ethics 6.0 ACCN400 Performance Management 6.0 ACCN403 Advance Financial Reporting 6.0 Elective Year: 4 Semester: 2 FINA400 International Financial Management 6.0 PEPS400 Dissertation 6.0 ACCN413 Advance Audit Priniciples & Procedures 6.0 FINA406 Financial workshop 6.0 FINA404 Investment management

30 30 Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων BSc in Business Administration Προπτυχιακά Προγράμματα Περιγραφή Προγράμματος Στόχος του Προπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων είναι να εφοδιάσει τους φοιτητές με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους εξασφαλίσει άμεση εργοδότηση και θα τους προετοιμάσει για μεταπτυχιακές σπουδές. Το Πρόγραμμα Σπουδών καλύπτει τις βασικές αρχές της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, του Μάρκετινγκ, της Διαχείρισης Διαδικασιών και της Επιχειρησιακής Στρατηγικής. Το Πρόγραμμα χρησιμοποιεί ποικιλία παιδαγωγικών προσεγγίσεων που βοηθούν τους φοιτητές να εξοικειωθούν με τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν ως διευθυντές, επιχειρηματίες και ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων. Στο Πρόγραμμα αυτό δίδεται έμφαση στην απόκτηση από τους φοιτητές διοικητικών, επικοινωνιακών δεξιοτήτων και στην πρακτική της διαδικασίας λήψεως επιχειρηματικών αποφάσεων. Οι διοικητικές δεξιότητες μεταδίδονται στον φοιτητή με τέτοιο τρόπο ώστε να του παρέχουν τη δυνατότητα για κριτική ανάλυση σε τομείς όπως τα επιχειρηματικά σχέδια, η κατανόηση των διοικητικών δομών και η προώθηση της καινοτομίας. Οι μαθησιακοί στόχοι επιτυγχάνονται με διαλέξεις, σεμινάρια, ανάλυση και μελέτη περιπτώσεων και με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού. Η εμπλοκή των φοιτητών σε παρουσιάσεις, ομαδικές εργασίες, έρευνα και επεξεργασία δεδομένων ενθαρρύνεται σε όλα τα μαθήματα του Προγράμματος. Δομή Προγράμματος Το Πτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων περιλαμβάνει μαθήματα Γενικής Παιδείας, μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, μαθήματα Κατεύθυνσης και επιλεγόμενα. Το Πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε : Να παρέχει στους φοιτητές μια πλήρη θεωρητική και εφαρμοσμένη παιδεία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Να καλλιεργείται ο σεβασμός στους κανόνες επιχειρηματικότητας, ηθικής και δεοντολογίας Μαθήματα Γενικής Παιδείας Σκοπός των μαθημάτων Γενικής Παιδείας είναι να προσφέρουν στον φοιτητή γενικότερες γνώσεις, που θα του επιτρέψουν να γίνει πολίτης του κόσμου, συμμετέχοντας στη διαδικασία της διά βίου μάθησης. Σε αυτόν τον κύκλο περιλαμβάνονται μαθήματα Κοινωνιολογίας και Ανθρωπολογίας, Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας και Πολιτικών Επιστημών. Ο στόχος του Προγράμματος σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων των διαφόρων λειτουργιών της επιχείρησης, όπως η Λογιστική, το Μάνατζμεντ, το Μάρκετινγκ και τα Χρηματοοικονομικά με στόχο την ανάπτυξη ικανών στελεχών για τη στελέχωση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Άγγελος Τσακλάγκανος Καθηγητής Λογιστικής & Οικονομικής των Επιχειρήσεων

31 31 Το Πρόγραμμα παρέχει εξειδικεύσεις στους πιο συγχρόνους τομείς της επιχειρηματικής δράσης Επαγγελματικές Προοπτικές Το Πρόγραμμα παρέχει στους αποφοίτους του τα κατάλληλα εφόδια για να εξασφαλίσουν, μεταξύ άλλων, θέσεις σε πολυεθνικές εταιρείες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων Οι φοιτητές του Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Νεάπολις θα διδαχθούν τις βασικές αρχές των Οικονομικών, των Χρηματοοικονομικών, της Λογιστικής, του Μάρκετινγκ, της Ηγεσίας και Οργανωτικής Συμπεριφοράς, της Διαχείρισης Διαδικασιών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων που θα τους βοηθήσουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στη λειτουργία μιας επιχείρησης και να εφαρμόσουν τις δοκιμότερες μεθόδους για τη λήψη αποφάσεων σε επιχειρήσεις. Τα εξειδικευμένα μαθήματα των κατευθύνσεων διδάσκονται μέσω διαλέξεων, μελέτης περιπτώσεων και εξειδικευμένων σεμιναρίων από επαγγελματίες. Έτσι παρέχεται στους φοιτητές η ευκαιρία να διερευνήσουν θέματα Μάρκετινγκ, Διοίκησης σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, Ναυτιλιακής Διοίκησης, Αθλητικής Διοίκησης ή στον τομέα παροχής υπηρεσιών και τουρισμού, τομείς που είναι ζωτικής σημασίας για την Κύπρο. Οι φοιτητές επίσης μπορούν να επιλέξουν μαθήματα από άλλα Προγράμματα, όπως Ψυχολογία, Οικονομικά, Χρηματοοικονομικά, Λογιστική, κ.ά. Διάρκεια Σπουδών Η διάρκεια του Προγράμματος είναι τέσσερα έτη. Γλώσσες διδασκαλίας είναι η Ελληνική και η Αγγλική. Διοίκηση Επιχειρήσεων

32 32 Προπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων BSc in Business Administration Code Course ECTS Year: 1 Semester : 1 ECON101 Principles of Microeconomics 6.0 BUSN100 Introduction to Business 6.0 MATH102 Mathematics for Business 6.0 PSYC100 Introduction to Psychology 6.0 PEPS101 Computer Skills 3.0 PEPS100 Language and Communications Skills Year: 1 Semester : 2 ECON102 Principles of Macroeconomics 6.0 ACCN100 Financial Accounting 6.0 BUSN101 Principles of Business Finance 6.0 STAT102 Statistics for Business 6.0 BUSN104 Principles of Marketing 3.0 BUSN102 European Business Environment 3.0 BUSN103 Business Law Year: 2 Semester : 3 BUSN203 Business Finance 6.0 STAT202 Statistics for Business II 6.0 ACCN201 Principles of Management Accounting 6.0 BUSN202 Managerial Economics 6.0 BUSN201 Organisational Behaviour Year: 2 Semester : 4 BUSN209 Operation Management 6.0 ACCN203 Financial Analysis & Business Valuation 6.0 BUSN207 Marketing Management 6.0 BUSN208 The Business of Tourism 6.0 ECON300 Economics of Strategy

33 33 Code Course ECTS Year: 3 Semester : 5 BUSN304 Marketing Research 6.0 BUSN205 E-Commerce 6.0 FINA301 Corporate Finance 6.0 ACCN300 Management Accounting 6.0 BUSN302 Consumer Behaviour Year: 3 Semester : 6 BUSN306 Corporate Risk Management 6.0 ECON304 Industrial Organisation 6.0 BUSN301 Human Resource Management 6.0 BUSN303 Small Business Management 6.0 Elective Year: 4 Semester : 1 PEPS400 Dissertation 6.0 BUSN402 Marketing Communication 6.0 BUSN401 Business Strategy 6.0 ACCN401 Corporate Governance & Business Ethics 6.0 FINA400 International Financial Management Year: 2 Semester : 4 PEPS400 Dissertation 6.0 BUSN405 Project Management 6.0 BUSN409 Entrepreneurial Workshop 6.0 Elective 6.0 Elective ELECTIVES TO BE OFFERED IN YEARS 3 & 4 ACCN812 Audit Principles and Procedures 3.0 ACCN815 Taxation 3.0 BUSN805 Tourism Marketing 3.0 BUSN808 Operations Research 3.0 BUSN810 Information Technology Management 3.0 BUSN814 Tourism Planning & Development 3.0 BUSN816 Managing Tour Operations 3.0 BUSN817 Cultural Heritage Management 3.0 ECON817 Behavioural Economics 3.0 ECON808 Agricultural Economics 3.0 ECON815 Advanced Econometrics 3.0 FINA800 Debt Markets 3.0 FINA803 Financial Forecasting and Trading 3.0 FINA813 Behavioural Finance 3.0 GEED101 Mediterranean History and Civilization 3.0 GEED102 Introduction to Philosophy 3.0 GEED103 Modern European History and Politics 3.0 GEED104 Sociology and Anthropology 3.0 GEED300 Human Geography: Psychology of Human 3.0 PSYC401 Communication 3.0 PSYC402 Organisational Psychology

34 34 Πτυχίο στα Οικονομικά BSc in Economics Προπτυχιακά Προγράμματα Περιγραφή Προγράμματος Μελετώντας Οικονομικά ο φοιτητής θα κατανοήσει με ποιο τρόπο τα άτομα και οι κοινωνίες κάνουν τις επιλογές τους για τη χρήση περιορισμένων πόρων και αγαθών μιας οικονομίας, καθώς και τη διαδικασία παραγωγής και κατανάλωσης προϊόντων. Αυτές οι επιλογές εξαρτώνται από την εκτίμηση του κόστους, των ωφελειών, των κινδύνων και των επιπτώσεών τους. Οι περιορισμοί που επιδρούν σε αυτές τις επιλογές είναι πολλοί και περιλαμβάνουν το εισόδημα, το κόστος, την τεχνολογία, τους φυσικούς πόρους, τη νομοθεσία και τον χρόνο. Τα Οικονομικά διαιρούνται παραδοσιακά σε δύο μεγάλες κατηγορίες: την Μικροοικονομική και την Μακροοικονομική. Η Μικροοικονομική μελετά τις αποφάσεις των ατομικών οικονομικών μονάδων, όπως είναι η επιχείρηση που παράγει αγαθά και προσπαθεί να μεγιστοποιήσει το κέρδος της ή το νοικοκυριό που αποκτά εισόδημα, προβαίνει σε αγορές και προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του. Η Μακροοικονομική μελετά τους παράγοντες που καθορίζουν το συνολικό προϊόν της οικονομίας και αναλύει τους μηχανισμούς που προκαλούν πληθωρισμό, ανεργία ή ανάπτυξη. Όλοι οι φοιτητές μας μελετούν Μικροοικονομική και Μακροοικονομική, υπάρχει, όμως, και μια μεγάλη ποικιλία άλλων επιλογών, εξειδικευμένων μέσα στο Πρόγραμμά μας. Πράγματι τα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις διδάσκονται σε συνδυασμό με τα μαθήματα του Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (Χρηματοοικονομικά, Μάρκετινγκ και Διοίκηση), βοηθώντας έτσι τους φοιτητές να εξοικειωθούν με τη χρήση οικονομικής επιχειρηματολογίας στα πλαίσια λήψης επιχειρησιακών αποφάσεων. Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση οικονομικών για εισαγωγή στο πρώτο έτος. Οι απόφοιτοι του Προγράμματος θα αποκτήσουν την ικανότητα να κατανοούν, σε ικανοποιητικό βαθμό, βασικές οικονομικές έννοιες, θεωρίες και αναλυτικές δεξιότητες, ώστε να μπορούν να χειρίζονται και να ερμηνεύουν κριτικά τα οικονομικά δεδομένα. Με το πέρας των σπουδών τους θα κατέχουν δεξιότητες Τεχνολογίας, ειδικές αναλύσεις και Επικοινωνίας καθώς και τις ερευνητικές δυνατότητες που θα τους δώσουν την ικανότητα να εκφράζουν απόψεις με επαγγελματικό και αποτελεσματικό τρόπο. Επίσης, μέσα από την εκπαίδευσή τους θα αποκτήσουν την ικανότητα να εργασθούν αποδοτικά ως μέλος μιας ομάδας. Δομή Προγράμματος Για την επιτυχή περάτωση των σπουδών τους οι φοιτητές είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν σαράντα (40) μαθήματα, τα οποία κατανέμονται σε οκτώ εξάμηνα, και να συγγράψουν μια διπλωματική εργασία κατά τα τελευταία δύο εξάμηνα των σπουδών τους. Από τα μαθήματα αυτά τα οκτώ (8) είναι μαθήματα επιλογής, τα οποία οι φοιτητές επιλέγουν από ένα σύνολο μαθημάτων, ανάλογα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις και δεξιότητές τους. Πρώτο έτος Οι φοιτητές μπαίνουν στον μαγικό κόσμο της οικονομικής σκέψης. Θα παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, εισαγωγικά μαθήματα στην Οικονομική Θεωρία και τη Θεωρία των Επιχειρήσεων, καθώς και στα Μαθηματικά και τη Στατιστική. Επίσης θα παρακολουθήσουν μαθήματα Ψυχολογίας και Marketing. Τέλος ειδικό μάθημα θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην πληροφορική. Η επιστήμη των Οικονομικών μελετά τον τρόπο με τον οποίο άτομα και κοινωνία λαμβάνουν αποφάσεις, τις πηγές που αυτοί χρησιμοποιούν, τα προϊόντα που παράγουν και τα άτομα με τα οποία συναλλάσσονται. Τα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις διδάσκονται σε συνδυασμό με τους κλάδους των Χρηματοοικονομικών, του Μάρκετινγκ, και της Διοίκησης Επιχειρήσεων και στοχεύουν στην ανάπτυξη αυτόνομης σκέψης από τους φοιτητές τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο. Για την εισαγωγή στο πρώτο έτος σπουδών δεν προϋποτίθεται προηγούμενη γνώση Οικονομικών. Dario Pontiggia Λέκτορας Οικονομικών

35 35 Δεύτερο έτος Το μαγικό ταξίδι συνεχίζεται με μαθήματα που αφορούν τη Μικροοικονομική και Μακροοικονομική Θεωρία και την Ιστορία της Οικονομικής Σκέψης. Μαθήματα, όπως Χρηματοοικονομική Ανάλυση και Χρηματοοικονομικές Αγορές, θα φέρουν τους φοιτητές σε επαφή με το εγχώριο και διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα. Οι φοιτητές θα εξοικειωθούν επίσης με τις προηγμένες μεθόδους της Στατιστικής και Οικονομετρίας, που θα τους βοηθήσουν στην έρευνά τους καθ όλη την διάρκεια της ακαδημαϊκής τους πορείας. Τέλος θα αντιληφθούν τη λειτουργία της αγοράς ακινήτων, παρακολουθώντας το σχετικό μάθημα. Το Πρόγραμμα στα Οικονομικά είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει άμεσες δυνατότητες εργοδότησης στην αγορά εργασίας με πολλαπλές επιλογές Τέταρτο έτος Στο καταληκτικό έτος των σπουδών τους, και όταν πια το μαγικό ταξίδι στον κόσμο της οικονομίας θα φθάνει στο τέλος του, οι φοιτητές θα γοητευθούν παρακολουθώντας μαθήματα Ανώτερης Οικονομικής Θεωρίας, Νομισματικής Θεωρίας καθώς και Διεθνών Οικονομικών. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα επιλογής μαθημάτων. Τέλος καθ όλη τη διάρκεια του έτους οι φοιτητές θα ασχοληθούν με τη συγγραφή της διπλωματικής εργασίας τους, υπό την εποπτεία καθηγητών, την οποία θα πρέπει να παρουσιάσουν κατά τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους. Επαγγελματικές Προοπτικές Οι απόφοιτοι του Προγράμματος θα είναι έτοιμοι να εργαστούν με επιτυχία ως οικονομολόγοι στον χρηματοοικονομικό τομέα, στον δημόσιο τομέα ή να προχωρήσουν για μεταπτυχιακές σπουδές. Επίσης, επειδή το Πρόγραμμα Οικονομικών Σπουδών τούς παρέχει ένα εξαιρετικό υπόβαθρο, όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να ακολουθήσουν νομικές και πολιτικές επιστήμες, επιστήμες διεθνών σχέσεων, δημοσιογραφία και άλλες συναφείς ειδικότητες. Οικονομικά Τρίτο έτος Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων που οδήγησαν στη γνώση της λειτουργίας του οικονομικού συστήματος, στο σύνολό του, κατά τα δύο πρώτα έτη σπουδών τους, οι φοιτητές στο τρίτο έτος θα μελετήσουν μαθήματα που αφορούν τη λειτουργία διαφόρων τομέων της οικονομίας, όπως Δημόσια Οικονομικά, Βιομηχανική Οργάνωση, Οικονομικά του Τουρισμού και του Αγροτικού Τομέα. Επίσης, μελετώντας τη λειτουργία και τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας καθώς και των Εμπορικών Τραπεζών, θα έλθουν σε επαφή με τον νομισματικό τομέα της οικονομίας. Ακόμα, θα μελετήσουν τη λειτουργία της Αγοράς Εργασίας. Τέλος, θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα της προτίμησής τους, που θα επιλέξουν μέσα από έναν κατάλογο μαθημάτων επιλογής, ώστε να προετοιμαστούν σταδιακά για την εξειδίκευσή τους και τη συγγραφή της διπλωματικής τους εργασίας, κατά το επόμενο έτος. Διάρκεια Σπουδών Η διάρκεια του Προγράμματος είναι τέσσερα έτη. Γλώσσα διδασκαλίας είναι η Ελληνική.

36 36 Πτυχίο στη Νομική LLB (Law) Προπτυχιακά Προγράμματα Περιγραφή Προγράμματος Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην εξοικείωση του φοιτητή με τις σημαντικότερες έννοιες και αρχές που διέπουν το ελληνικό και το κυπριακό νομικό σύστημα, έτσι όπως αυτά επηρεάζονται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλληλεπιδρούν μαζί τους. Έμφαση δίδεται και στην ευρωπαϊκή νομική παιδεία, την οποία οφείλει να διαθέτει ο σύγχρονος νομικός, ενώ παράλληλα υπάρχει μέριμνα, ώστε η ακαδημαϊκή γνώση περί δικαίου να συνοδεύεται και από την αρμόζουσα πρακτική εμπειρία περί του τρόπου εφαρμογής του. Το Πρόγραμμα καλύπτει πλήρως την ύλη που απαιτείται προκειμένου ο φοιτητής να γίνει δεκτός από τους δικηγορικούς συλλόγους της Ελλάδος και να συμμετάσχει στις εξετάσεις του Νομικού Συμβουλίου στην Κύπρο. Με το πέρας του Προγράμματος ο φοιτητής: Αναγνωρίζει τις βασικές έννοιες και αρχές που διέπουν την έννομη τάξη της Ελλάδος και της Κύπρου καθώς και την επιρροή που ασκούν σε αυτές η διεθνής έννομη τάξη και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αντιλαμβάνεται τις πολιτικές και κοινωνικές παραμέτρους που επηρεάζουν τη θέσπιση και εφαρμογή του δικαίου Διεξάγει με τρόπο μεθοδικό και αποτελεσματικό έρευνα νομικών πηγών, ώστε να τεκμηριώνει τα επιχειρήματά του Γνωρίζει την αναλυτική σκέψη και τον δικανικό συλλογισμό για να έχει την ευχέρεια να αντιμετωπίζει λεπτά νομικά ζητήματα Δομεί με συνέπεια και πληρότητα νομικά επιχειρήματα, οπότε έχει τη δυνατότητα να εκφράζεται προφορικά και γραπτά με σαφήνεια και ακρίβεια Αξιολογεί τα νομικά επιχειρήματα και επιλέγει με σοβαρότητα και συνέπεια τα καταλληλότερα μέσα για την υπόθεση που αντιμετωπίζει Εντοπίζει τα σημαντικότερα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν από σύνθετες υποθέσεις και τα αντιμετωπίζει επιτυχώς Εφαρμόζει με ακρίβεια την ακαδημαϊκή νομική γνώση σε συγκεκριμένες πρακτικές υποθέσεις. Είναι επιστήμονας με ολοκληρωμένη νομική παιδεία, έτοιμος να υπηρετήσει το δικαιικό σύστημα από οποιαδήποτε θέση και καθήκον επιλέξει για μία λαμπρή σταδιοδρομία. Δομή Προγράμματος Το Πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο κατευθύνσεις. Στην Ελληνική Κατεύθυνση προσφέρονται 27 υποχρεωτικά μαθήματα και 16 επιλογής, ενώ στην Κυπριακή Κατεύθυνση προσφέρονται 26 υποχρεωτικά και 16 επιλογής. Τα υποχρεωτικά μαθήματα αντιστοιχούν στην πλειοψηφία τους σε 6 ECTS, ενώ τα μαθήματα επιλογής σε 5 ECTS. Προκειμένου να αποφοιτήσει ο φοιτητής οφείλει να συμπληρώσει 240 ECTS. Ο φοιτητής υποχρεούται να επιλέξει τουλάχιστον ένα από τα υποχρεωτικά μαθήματα της άλλης κατεύθυνσης. Στη διάρκεια των σπουδών του ο φοιτητής παρακολουθεί επίσης εντατικά σεμινάρια γενικής παιδείας ή πανεπιστημιακές παραδόσεις άλλων σχολών. Κατεύθυνση Ελληνικού Δικαίου Η κατεύθυνση στο Ελληνικό Δίκαιο περιλαμβάνει τα μαθήματα: Συνταγματικό Δίκαιο Διοικητικό Δίκαιο Αστικό Δίκαιο Ποινικό Δίκαιο Πολιτική Δικονομία Δίκαιο Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμπορικό Δίκαιο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο Βασικός στόχος μου, ως Κοσμήτορας, είναι να δημιουργήσω μια Σχολή, πρότυπο μεθοδικής και σύγχρονης νομικής εκπαίδευσης φυτώριο νέων επιστημόνων, με πτυχία που να αποκρίνονται στις απαιτήσεις σύγχρονης άσκησης νομικών επαγγελμάτων στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη με στέρεες γνώσεις, συγκριτικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου, που παρέχονται, παράλληλα, από δύο αυτοτελή προγράμματα σπουδών: ένα ελληνικής και ένα κυπριακής κατεύθυνσης. Αντώνης Μανιτάκης Κοσμήτορας Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών

37 37 Ερευνητική διάσταση του Προγράμματος Για την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος απαιτείται από τον φοιτητή η συγγραφή επιστημονικών δοκιμίων - εργασιών στα πλαίσια των μαθημάτων, των οποίων η βαθμολογία συνυπολογίζεται στον τελικό βαθμό του κάθε μαθήματος. Η προϋπόθεση αυτή τίθεται προκειμένου ο φοιτητής να μάθει να ερευνά συστηματικά, να εργάζεται αυτόνομα και να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά βιβλιογραφικές και λοιπές νομικές πηγές. Επαγγελματικές Προοπτικές Κατεύθυνση Κυπριακού Δικαίου Η κατεύθυνση στο Κυπριακό Δίκαιο περιλαμβάνει τα μαθήματα: Συνταγματικό Δίκαιο Διοικητικό Δίκαιο Περί Δικαστηρίων Φορολογικό Δίκαιο Κληρονομικό Δίκαιο Δίκαιο Συμβάσεων Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ειδικό Ποινικό Δίκαιο Πολιτική Δικονομία Δίκαιο του Ανταγωνισμού Πρακτική διάσταση Αναπόσπαστο μέρος κάθε μαθήματος του Προγράμματος είναι η εξοικείωση του φοιτητή με την πρακτική διάσταση των νομικών θεμάτων. Σε κάθε μάθημα γίνεται ανάλυση δικαστικών αποφάσεων, ώστε να εξεταστεί η πρακτική εφαρμογή της νομικής θεωρίας ( Βιβλίο Δικών, Νομική Κλινική, κ.ά.). Επιπρόσθετα οργανώνονται εικονικές δίκες, προκειμένου ο φοιτητής να αποκτήσει εμπειρία στην πρακτική εφαρμογή του δικαίου. Τέλος, τα Μαθήματα Πρακτικής Εξάσκησης και τα Πρακτικά Θέματα εξοικειώνουν τον φοιτητή με την πρακτική διάσταση της απονομής της δικαιοσύνης και τον τρόπο με τον οποίο ασκείται στην πράξη η μαχόμενη δικηγορία. Οι απόφοιτοι πτυχιούχοι του Προγράμματος Νομικής έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να μπορούν να γίνουν δεκτοί στις εξετάσεις του Νομικού Συμβουλίου (Κύπρος), ή στις εξετάσεις των δικηγορικών συλλόγων (Ελλάδα), ή και στους Δικηγορικούς Συλλόγους των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, αφού θα πληρούν τις προϋποθέσεις που ισχύουν για την άσκηση του Δικηγορικού λειτουργήματος. Πέραν της δικηγορίας, το πτυχίο Νομικής μπορεί να οδηγήσει σε σταδιοδρομία στο Δικαστικό Σώμα, στο Διπλωματικό Σώμα, στη Δημόσια Διοίκηση, σε Διεθνείς Οργανισμούς κλπ. Διάρκεια Σπουδών Η διάρκεια του Προγράμματος είναι τέσσερα έτη. Γλώσσα διδασκαλίας είναι η Ελληνική. Νομική

38 38 Προπτυχιακό Πρόγραμμα στη Νομική LLB (Law) Κατεύθυνση Κυπριακού Δικαίου Κωδικός Τίτλος Μαθήματος ECTS Έτος : 1 ΝΟΜ 105 Εισαγωγή στην Επιστήμη του Δικαίου 5.0 ΝΟΜ113 Συνταγματικό Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ117 Περί Δικαστηρίων/Δικηγόρων/Δεοντολογία 6.0 ΝΟΜ121 Γενικό Ποινικό Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ125 Γενικό Διοικητικό Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ127 Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 6.0 ΝΟΜ129 Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο 6.0 Μαθήματα Επιλογής ΝΟΜ150 Ιστορία του Δικαίου 5.0 ΝΟΜ156 Γενική Κοινωνιολογία 5.0 ΝΟΜ158 Πολιτική Οικονομία 5.0 ΝΟΜ160 Πολιτική Επιστήμη 5.0 ΝΟΜ162 Διεθνείς Οργανισμοί Διεθνείς Σχέσεις 5.0 ΝΟΜ118 Πολιτειολογία 5.0 Επιλογή 4 μαθημάτων από τα παρακάτω ή 4 μαθημάτων κορμού της κατεύθυνσης του Ελληνικού Δικαίου Έτος : 2 ΝΟΜ213 Δίκαιο Συμβάσεων 6.0 ΝΟΜ217 Δίκαιο Ακίνητης Ιδιοκτησίας 6.0 ΝΟΜ221 Ειδικό Ποινικό Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ225 Διοικητική Δικονομία 6.0 ΝΟΜ227 Δίκαιο Ευρωπαϊκής Ένωσης Ι 6.0 ΝΟΜ231 Εμπορικό Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ235 Δίκαιο Εμπορικών Εταιρειών Ι 6.0 Μαθήματα Επιλογής ΝΟΜ258 Ανακριτική 5.0 ΝΟΜ260 Ποινική καταστολή - Σωφρονιστική 5.0 ΝΟΜ262 Εγκληματολογία 5.0 ΝΟΜ250 Συγκριτικό Δίκαιο 5.0 ΝΟΜ360 Δίκαιο Μέσων Μαζικής Επ. & Πληροφορικής 5.0 ΝΟΜ364 Δίκαιο Μετανάστευσης και Ασύλου 5.0 ΝΟΜ218 Δημόσια Διοίκηση 5.0 Οι Φοιτητές πρέπει να επιλέξουν 3 μαθήματα επιλογής από τα πιο κάτω του Α έτους

39 39 Κωδικός Τίτλος Μαθήματος ECTS Έτος : 3 ΝΟΜ313 Δίκαιο Αδικοπραξιών 6.0 ΝΟΜ317 Οικογενειακό Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ321 Κληρονομικό Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ325 Πολιτική Δικονομία 6.0 ΝΟΜ329 Ποινική Δικονομία 6.0 ΝΟΜ335 Δίκαιο Εμπορικών Εταιρειών ΙΙ 6.0 Μαθήματα Επιλογής ΝΟΜ354 Δίκαιο Προστασίας του Περιβάλλοντος 5.0 ΝΟΜ356 Δίκαιο Προστασίας Καταναλωτή 5.0 ΝΟΜ450 Δίκαιο Ανταγωνισμού 5.0 ΝΟΜ154 Φιλοσοφία του Δικαίου 5.0 ΝΟΜ366 Τραπεζικό Δίκαιο 5.0 ΝΟΜ370 Ναυτικό Δίκαιο 5.0 ΝΟΜ372 Αεροπορικό Δίκαιο 5.0 ΝΟΜ378 Διεθνές Ποινικό Δίκαιο 5.0 ΝΟΜ218 Δημόσια Διοίκηση 5.0 Οι Φοιτητές πρέπει να επιλέξουν 4 μαθήματα επιλογής. Έτος : 4 ΝΟΜ425 Δίκαιο Απόδειξης 6.0 ΝΟΜ251 Συγκριτικό Ευρωπαϊκό Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ413 Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ417 Φορολογικό Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ468 Πρακτική εξάσκηση Ι 6.0 ΝΟΜ469 Πρακτική εξάσκηση ΙΙ Μάθημα Γενικής παιδείας - Διαλέξεις 5.0 Μαθήματα Επιλογής ΝΟΜ458 Πτωχευτικό Δίκαιο 5.0 ΝΟΜ462 Ιατρικό Δίκαιο 5.0 ΝΟΜ454 Δίκαιο Εμπιστευμάτων 5.0 ΝΟΜ467 Τουριστικό Δίκαιο 5.0 ΝΟΜ228 Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης II 5.0 ΝΟΜ352 Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας 5.0 ΝΟΜ380 Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο 5.0 ΝΟΜ415 Δίκαιο Αξιογράφων Ασφαλιστικό 5.0 Οι Φοιτητές πρέπει να επιλέξουν 5 μαθήματα από τα πιο κάτω ή 5 από τα μαθήματα επιλογής του Γ ΕΤΟΥΣ

40 40 Προπτυχιακό Πρόγραμμα στη Νομική LLB (Law) Κατεύθυνση Ελληνικού Δικαίου Κωδικός Τίτλος Μαθήματος ECTS Έτος : 1 ΝΟΜ 105 Εισαγωγή στην Επιστήμη του Δικαίου 5.0 ΝΟΜ107 Συνταγματικό Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ115 Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου 6.0 ΝΟΜ119 Γενικό Ποινικό Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ129 Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ123 Γενικό Διοικητικό Δίκαιο 6.0 NOM106 Συνταγματικές Ελευθερίες 5.0 Μαθήματα Επιλογής ΝΟΜ117 Περί Δικαστηρίων/Δικηγόρων/Δεοντολογία 5.0 ΝΟΜ150 Ιστορία του Δικαίου 5.0 ΝΟΜ152 Ελληνική Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία 5.0 ΝΟΜ156 Γενική Κοινωνιολογία 5.0 ΝΟΜ262 Εγκληματολογία 5.0 ΝΟΜ160 Πολιτική Επιστήμη 5.0 ΝΟΜ162 Διεθνείς Οργανισμοί Διεθνείς Σχέσεις 5.0 NOM118 Πολιτειολογία 5.0 Επιλογή 3 μαθημάτων από τα παρακάτω ή 3 μαθημάτων κορμού της κατεύθυνσης του Κυπριακού Δικαίου Έτος : 2 ΝΟΜ 315 Οικογενειακό Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ215 Εμπράγματο Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ219 Ειδικό Ποινικό Δίκαιο 5.0 ΝΟΜ323 Πολιτική Δικονομία Ι 6.0 ΝΟΜ 211 Γενικό Ενοχικό Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ229 Εμπορικό Δίκαιο (Γενικό μέρος, Βιομηχανική ιδιοκτησία) 6.0 ΝΟΜ127 Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 5.0 Μαθήματα Επιλογής ΝΟΜ258 Ανακριτική 5.0 ΝΟΜ260 Ποινική καταστολή - Σωφρονιστική 5.0 ΝΟΜ218 Δημόσια Διοίκηση 5.0 ΝΟΜ250 Συγκριτικό Δίκαιο 5.0 ΝΟΜ354 Δίκαιο Πολεοδομίας και Προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς 5.0 ΝΟΜ358 Δίκαιο Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και Πληροφορικής 5.0 ΝΟΜ362 Δίκαιο Μετανάστευσης και Ασύλου 5.0 Οι Φοιτητές πρέπει να επιλέξουν τουλάχιστον ένα µάθηµα από τα υποχρεωτικά µαθήµατα της κατεύθυνσης του Κυπριακού Δικαίου.

41 41 Κωδικός Τίτλος Μαθήματος ECTS Έτος : 3 ΝΟΜ311 Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ227 Δίκαιο Ευρωπαϊκής Ένωσης Ι 6.0 ΝΟΜ319 Κληρονομικό Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ233 Δίκαιο Εμπορικών Εταιρειών 6.0 ΝΟΜ 411 Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ331 Ατομικό Εργατικό Δίκαιο 5.0 ΝΟΜ460 Φορολογικό Δίκαιο 5.0 Μαθήματα Επιλογής ΝΟΜ356 Δίκαιο Προστασίας Καταναλωτή 5.0 ΝΟΜ450 Δίκαιο Ανταγωνισμού 5.0 ΝΟΜ154 Φιλοσοφία του Δικαίου 5.0 ΝΟΜ366 Τραπεζικό Δίκαιο 5.0 ΝΟΜ368 Ναυτικό Δίκαιο 5.0 ΝΟΜ378 Διεθνές Ποινικό Δίκαιο 5.0 ΝΟΜ218 Δημόσια Διοίκηση 5.0 ΝΟΜ158 Πολιτική Οικονομία 5.0 ΝΟΜ372 Αεροπορικό Δίκαιο 5.0 Οι Φοιτητές πρέπει να επιλέξουν τουλάχιστο ένα υποχρεωτικό μάθημα από την κατεύθυνση του Κυπριακού Δικαίου. Έτος : 4 ΝΟΜ423 Πολιτική Δικονομία ΙΙ 6.0 ΝΟM251 Συγκριτικό Ευρωπαϊκό Δίκαιο 6.0 ΝΟΜ223 Διοικητική Δικονομία 6.0 ΝΟΜ327 Ποινική Δικονομία 6.0 NOM463 Πρακτικά Θέματα Δημοσίου Δικαίου 6.0 NOM465 Πρακτικά Θέματα Ιδιωτικού Δικαίου Μάθημα Γενικής παιδείας - Διαλέξεις 4.0 Μαθήματα Επιλογής ΝΟΜ456 Πτωχευτικό Δίκαιο 5.0 ΝΟΜ462 Ιατρικό Δίκαιο 5.0 ΝΟΜ452 Δίκαιο Κοινωνικής Ασφάλειας 5.0 ΝΟΜ415 Δίκαιο Αξιογράφων Ασφαλιστικό 5.0 ΝΟΜ350 Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας 5.0 ΝΟΜ467 Τουριστικό Δίκαιο 5.0 NOM228 Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης II 5.0 ΝΟΜ380 Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο 5.0 Οι Φοιτητές πρέπει να επιλέξουν τουλάχιστο ένα μάθημα από τα υποχρεωτικά της Κατεύθυνσης του Κυπριακού Δικαίου

Πί νακας περίεχομε νων

Πί νακας περίεχομε νων Πί νακας περίεχομε νων Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων... 3 Περιγραφή Προγράμματος... 3 Δομή Προγράμματος... 3 Επαγγελματικές Προοπτικές... 5 Διάρκεια Σπουδών... 5 Πτυχίο Τραπεζικής, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών...

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Νομικών & Κοινωνικών Επιστημών

Σχολή Νομικών & Κοινωνικών Επιστημών ς Σχολή Νομικών & Κοινωνικών Επιστημών Πτυχιακό Πρόγραμμα Νομική (LLB) Κριτήρια Εισδοχής: Απολυτήριο Λυκείου Διάρκεια Σπουδών: Τέσσερα έτη Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνική ECTS: 240 Περιγραφή Προγράμματος:

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδές στην Ελληνική γλώσσα στην Κύπρο!

Σπουδές στην Ελληνική γλώσσα στην Κύπρο! Σπουδές στην Ελληνική γλώσσα στην Κύπρο! ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ «Προσιτή Αριστεία!» Ένα ανθρωποκεντρικό εκπαιδευτικό ίδρυμα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, του οποίου τα µέλη εργάζονται συλλογικά για την ανάπτυξη της γνώσης

Διαβάστε περισσότερα

www.nup.ac.cy 1 Οδηγός Σπουδών www.nup.ac.cy

www.nup.ac.cy 1 Οδηγός Σπουδών www.nup.ac.cy 1 Οδηγός Σπουδών 2 3 Το Όραμα μας Η ανάπτυξη ενός ανθρωποκεντρικού εκπαιδευτικού οργανισμού, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, του οποίου τα μέλη εργάζονται συλλογικά για την εξέλιξη της κοινωνίας μέσα από τη διδασκαλία,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ( για τους φοιτητές που είχαν εγγραφεί να φοιτήσουν από το 2012/13 και μετά, πριν από τις 22/06/2015)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ( για τους φοιτητές που είχαν εγγραφεί να φοιτήσουν από το 2012/13 και μετά, πριν από τις 22/06/2015) Α ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ (2014-2015 για τους φοιτητές που είχαν εγγραφεί να φοιτήσουν από το 2012/13 και μετά, πριν από τις 22/06/2015) ΝΟΜ 105 Εισαγωγή στην Επιστήμη του Δικαίου 5 ΝΟΜ 105 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Προσιτή Αριστεία! Σχολή Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης.

Προσιτή Αριστεία! Σχολή Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης. ς Προσιτή Αριστεία! Σχολή Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης www.nup.ac.cy ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τραπεζικά, Λογιστική και Χρηματοοικονομικά BSc in Accounting, Banking and Finance Περιγραφή Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Προσιτή Αριστεία! Σχολή Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης.

Προσιτή Αριστεία! Σχολή Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης. Προσιτή Αριστεία! Σχολή Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης www.nup.ac.cy ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τραπεζικά, Λογιστική και Χρηματοοικονομικά BSc in Accounting, Banking and Finance Περιγραφή Προγράμματος Στόχος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA)

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA) ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA) Γιατί στο Νεάπολις Επιλέγοντας το Πανεπιστήμιο Νεάπολις γίνεσαι μέλος μιας ζωντανής κοινότητας που αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και από ακαδημαϊκό προσωπικό

Διαβάστε περισσότερα

Προσιτή Αριστεία! ΝΕΑΠΟΛΙΣ.

Προσιτή Αριστεία! ΝΕΑΠΟΛΙΣ. ς Προσιτή Αριστεία! ΝΕΑΠΟΛΙΣ www.nup.ac.cy ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! Νεάπολις, η σωστή επιλογή! ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, είναι ένα νέο αλλά δυναμικό, ταχέως αναπτυσσόμενο Πανεπιστήμιο που

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχί ο στη Νομίκη ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Πτυχί ο στη Νομίκη ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Πτυχί ο στη Νομίκη ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου απονέμει Πτυχίο Νομικής, ισότιμο και αντίστοιχο Νομικών Σχολών Πανεπιστημιακού επιπέδου τετραετούς φοίτησης. Η

Διαβάστε περισσότερα

1. Σχολή Οικονομικών, Διοίκησης και Πληροφορικής

1. Σχολή Οικονομικών, Διοίκησης και Πληροφορικής Κατάλογος νέων προγραμμάτων (πιστοποιημένα και στο τελικό στάδιο πιστοποίησης από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ). Σήμανση με αστερίσκο): 1. Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

Προσιτή Αριστεία! Έμφαση στην ποιότητα! Σχολή Νομικών & Κοινωνικών Επιστημών.

Προσιτή Αριστεία! Έμφαση στην ποιότητα! Σχολή Νομικών & Κοινωνικών Επιστημών. ς Προσιτή Αριστεία! Έμφαση στην ποιότητα! Σχολή Νομικών & Κοινωνικών Επιστημών www.nup.ac.cy ΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πτυχίο στη Νομική LLB (Law) Περιγραφή Προγράμματος Η Σχολή προσφέρει ένα ενιαίο πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορική (BSc & MSc)

Πληροφορική (BSc & MSc) ς Πληροφορική (BSc & MSc) www.nup.ac.cy ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πτυχίο στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική BSc in Applied Informatics Περιγραφή Προγράμματος Στόχος του Προπτυχιακού Προγράμματος στην Εφαρμοσμένη

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Επιστημών Υγείας

Σχολή Επιστημών Υγείας ς Σχολή Επιστημών Υγείας Ψυχολογία Σχολή Επιστημών της Υγείας www.nup.ac.cy ΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πτυχίο στην Ψυχολογία BSc in Psychology Περιγραφή Προγράμματος Το πτυχιακό Πρόγραμμα Ψυχολογίας εστιάζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Περιεχόμενο Τμήματος

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Περιεχόμενο Τμήματος ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Γνωστικό περιεχόμενο Περιεχόμενο Τμήματος Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καταλαμβάνει σημαντική θέση στο χώρο των

Διαβάστε περισσότερα

Οι στόχοι του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών είναι:

Οι στόχοι του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών είναι: 1. Στόχοι του Προγράμματος Σπουδών (ΠΣ) Οι στόχοι του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών είναι: Η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων στο γνωστικό αντικείμενο της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ώστε να είναι

Διαβάστε περισσότερα

Προσιτή Αριστεία! Σχολή Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης.

Προσιτή Αριστεία! Σχολή Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης. ς Προσιτή Αριστεία! Σχολή Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης www.nup.ac.cy ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τραπεζικά, Λογιστική και Χρηματοοικονομικά BSc in Accounting, Banking and Finance Περιγραφή Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

5ο Επιστημονικό Πεδίο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

5ο Επιστημονικό Πεδίο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 3ο Επιστημονικό Πεδίο 3 5ο Επιστημονικό Πεδίο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Οι πτυχιούχοι της Σχολής: Στατιστικής του Πειραιά εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο, ενώ του Αιγαίου (2ο Πεδίο) δεν

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Γενικά Στοιχεία Τμήματος Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής προέκυψε το 2013 από τη συγχώνευση

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδές Εξ Αποστάσεως

Σπουδές Εξ Αποστάσεως ς Σπουδές Εξ Αποστάσεως Προσιτή Αριστεία! Δημόσια Διοίκηση με κατεύθυνσεις: Γενική Διοίκηση Διοίκηση Μονάδων Υγείας Εκπαιδευτική Διοίκηση Διοίκηση Επιχειρήσεων Εκπαιδευτική Ψυχολογία www.nup.ac.cy Γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Ποιότητας Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών

Πολιτική Ποιότητας Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών Πολιτική Ποιότητας Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (ΤΟΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) και τις αρμόδιες

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α' ΕΞΑΜΗΝΟ 1 Α.1010 Μικροοικονομική (Microeconomics) ΜΓΥ Υ 2 2 4 8 5 2 Α.1020 Χρηματοοικονομική Λογιστική (Financial Accounting) ΜΓΥ Υ 2 2 2 6 10 6 3 Α.1030 Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Principles

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολογεί και ενημερώνει τους φοιτητές για την πρόοδο τους, στα πλαίσια μιας συνεχούς και παραγωγικής επικοινωνίας Εμψυχώνει και ενθαρρύνει τους

Αξιολογεί και ενημερώνει τους φοιτητές για την πρόοδο τους, στα πλαίσια μιας συνεχούς και παραγωγικής επικοινωνίας Εμψυχώνει και ενθαρρύνει τους Γιατί στο Νεάπολις Όλα τα Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου είναι πλήρως αναγνωρισμένα από την Κυπριακή Δημοκρατία και από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Έκδοση 1 η Copyright Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Τμήμα Αιγάλεω, Ιούλιος 2018 Πανεπιστημιούπολη 2 Πέτρου Ράλλη & Θηβών 250, 12 2, Αιγάλεω http://www.uniwa.gr/

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Γραφεία: Κτήριο Αποστολίδη, Καλλιπόλεως και Ερεσού 1 T.K. 20537, 1678 Λευκωσία, Τηλ.: + 357 22893850, Τηλομ.: + 357 22 894491 Παρουσίαση 26 Ιανουαρίου 2014 2. ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προσφερόμενα Διπλώματα (Προσφερόμενοι Τίτλοι)

Προσφερόμενα Διπλώματα (Προσφερόμενοι Τίτλοι) Εισαγωγή Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει ολοκληρωμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στους κλάδους του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Διαβάστε περισσότερα

Η Νομική Σχολή του Α.Π.Θ.

Η Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Η Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκη, 19 Ιανουαρίου 2016 Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. Προπτυχιακές Σπουδές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Πρόγραμμα Σπουδών

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Πρόγραμμα Σπουδών ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Πρόγραμμα Σπουδών Οι προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού αναπτύσσονται σε 8 εξάμηνα σπουδών, διάρκειας 1 εβδομάδων

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Παρουσίασης

Περιεχόμενα Παρουσίασης 1 Περιεχόμενα Παρουσίασης Σπουδές και εκπαίδευση Ποιοί είμαστε Τι προσφέρουμε: Προγράμματα σπουδών Προπτυχιακές σπουδές Επαγγελματικά δικαιώματα Μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα Διδακτορικές σπουδές Μεταδιδακτορική

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Δικτυοκεντρικών Ψηφιακών Συστημάτων και Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων Πτυχίο Ψηφιακά Συστήμα- τα

Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Δικτυοκεντρικών Ψηφιακών Συστημάτων και Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων Πτυχίο Ψηφιακά Συστήμα- τα 2 Πρόλογος Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς καλύπτει δύο σημαντικούς κλάδους της Ψηφιακής Οικονομίας και της Κοινωνίας της Γνώσης: τον κλάδο των Δικτυοκεντρικών Ψηφιακών Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Το Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Ο.Π.Ε.) ιδρύθηκε το 1927, ένα από τα 5 ιδρυτικά τμήματα του Α.Π.Θ. Το 1973 εξειδικεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακά Προγράμματα

Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακά Προγράμματα ς Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακά Προγράμματα Γιατί στο Νεάπολις Όλα τα Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου είναι πλήρως αναγνωρισμένα από την Κυπριακή Δημοκρατία και από όλες τις χώρες της

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσορίσατε στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου

Καλωσορίσατε στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου Ηγέτες με Όραμα Καλωσορίσατε στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου Αγαπητοί φοιτητές, Εκ μέρους του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων σας καλωσορίζουμε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Μεταπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 51030101 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Γ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Επιστημών της Αγωγής

Τμήμα Επιστημών της Αγωγής Τμήμα Επιστημών της Αγωγής Πτυχίο Δημοτικής Εκπαίδευσης Πτυχίο Προδημοτικής Εκπαίδευσης Πτυχίο Δια Βίου Εκπαίδευσης και Διαχείρισης Υπηρεσιών (υπό διαμόρφωση) Ημερίδα για Σύμβουλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Έκδοση 2 η Copyright Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Τμήμα Αιγάλεω, Σεπτέμβριος 2018 http://www.ba.uniwa.gr/ Πανεπιστημιούπολη 2 Πέτρου Ράλλη & Θηβών 250, 12 2, Αιγάλεω

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΟ3019 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Γ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ιδρύθηκε το 1991.

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ιδρύθηκε το 1991. www.jour.auth.gr Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ιδρύθηκε το 1991. Στα Καλύτερα Τμήματα Παγκοσμίως Tο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ αναδείχθηκε στα κορυφαία 150 Τμήματα της ειδικότητάς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Μεταπτυχιακό (executive MBA) ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Β ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ειδικά

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών & Επιχειρήσεων»

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών & Επιχειρήσεων» Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών & Επιχειρήσεων» Διευθυντής ΠΜΣ Καθηγητής Αθανάσιος Κριεμάδης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2014-2015 ISSN 2357-1187 (print) ISSN 2357-1195 (online) Πτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Πτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Αστυνομικές Σπουδές Το πρόγραμμα Αστυνομικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ σε περίπτωση που οι πιστωτικές μονάδες απονέμονται σε διακριτά μέρη του

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αποστολή και Στόχοι του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Καλώς ήλθατε στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Η λογιστική/χρηματοοικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (Ισχύει για τους φοιτητές με έτος εισαγωγής και μετά)

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (Ισχύει για τους φοιτητές με έτος εισαγωγής και μετά) ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (Ισχύει για τους φοιτητές με έτος εισαγωγής 2015-16 και μετά) Για τη λήψη του πτυχίου τους οι φοιτητές υποχρεούνται να εξετασθούν επιτυχώς σε 38 μαθήματα και σε 4 μαθήματα ξένης γλώσσας.

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Επιστημών Υγείας Ψυχολογία

Σχολή Επιστημών Υγείας Ψυχολογία ς Σχολή Επιστημών Υγείας Ψυχολογία Πτυχίο Ψυχολογίας (BSc) Περιγραφή Προγράμματος: Κριτήρια Εισδοχής: Απολυτήριο Λυκείου Διάρκεια Σπουδών: Τέσσερα έτη Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνική ECTS: 240 Το Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ Κοινωνικών Επιστημών ΤΜΗΜΑ Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛ201 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΘΕΩΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών MA in Education (Education Sciences) ΑΣΠΑΙΤΕ-Roehampton ΠΜΣ MA in Education (Education Sciences) Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Εκπαίδευση (Επιστήμες της Αγωγής),

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία

Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ METAΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ B ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ OIKONOMIKH ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Μ.Β.Α.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Μ.Β.Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Μ.Β.Α.» 2 Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1.ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1207007 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 6 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - ΜΒΑ

Παρουσίαση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - ΜΒΑ 2018-19 Παρουσίαση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - ΜΒΑ Χαιρετισμός από το Διευθυντή του ΜΒΑ Καλωσήλθατε!! Σε μια οικονομία γεμάτη συνεχείς αλλαγές, ο άνθρωπος των επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού. - Μάστερ (ΜSc) στη Διεθνή Διοίκηση Τουρισμού και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού. - Μάστερ (ΜSc) στη Διεθνή Διοίκηση Τουρισμού και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού - Μάστερ (ΜSc) στη Διεθνή Διοίκηση Τουρισμού και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας 1. Εισαγωγή 2. Στόχοι Μεταπτυχιακού Προγράμματος 3. Διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

Παραδόσεις 4 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ. Δεν υφίστανται προϋποθέσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Παραδόσεις 4 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ. Δεν υφίστανται προϋποθέσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ DP2021 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Τρίτο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching

Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχί ο στην Εφαρμοσμέ νη Πληροφορίκη

Πτυχί ο στην Εφαρμοσμέ νη Πληροφορίκη Πτυχί ο στην Εφαρμοσμέ νη Πληροφορίκη ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Στόχος του Προπτυχιακού Προγράμματος στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική είναι να προσφέρει τις βάσεις σε όσους φιλοδοξούν να γίνουν οι αυριανοί εμπειρογνώμονες

Διαβάστε περισσότερα

3ο Επιστηµονικό Πεδίο 3 5ο Επιστηµονικό Πεδίο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Οι πτυχιούχοι των παρακάτω Σχολών δεν εγγράφονται στο Οικονοµικό Επιµελητήριο: Οργάνωσης και ιαχείρισης Αθλητισµού Πελοποννήσου

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων:

Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: Νέος Κύκλος Σπουδών από το E-Learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

Α1. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΙ ΠΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Α1. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΙ ΠΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Ταχ. /νση : Αγ. Σπυρίδωνα, 122 43 Αιγάλεω Τηλέφωνο : 210 5385209 Ηµεροµηνία : 21.9.2018 FAX : 210 5385253 Αριθµ. Πρωτοκ.: EMail : marketing@teiath.gr Πληροφορίες : Μ. Παπαµιχαήλ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Επιχειρήσεων (MSc in Management)

Διοίκηση Επιχειρήσεων (MSc in Management) Παρουσίαση Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκηση Επιχειρήσεων (MSc in Management) Δρ. Κορίνα Κατσαλιάκη Λέκτορας Περιεχόμενα Αντικείμενο Σκοπός Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δομή Μεταπτυχιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Παραδόσεις 3. Δεν υφίστανται απαιτήσεις. Ελληνική/Αγγλική

Παραδόσεις 3. Δεν υφίστανται απαιτήσεις. Ελληνική/Αγγλική ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ DF8091 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Πέμπτο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ειδικές και Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα με έγκριση ποιότητας από την ΕΑΙΠ. Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, Κοινωνικών Επιστημών και Νομικής

Προγράμματα με έγκριση ποιότητας από την ΕΑΙΠ. Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, Κοινωνικών Επιστημών και Νομικής Ενημέρωση: 11 Μαρτίου, 2015 Διευκρινίζεται ότι τα ΙΠ με «Άδεια Λειτουργίας» δικαιούνται να προσφέρουν προγράμματα, τα οποία αυτόματα αναγνωρίζονται από το κράτος, χωρίς να τα υποβάλουν στην αυστηρή διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΝAOME1372 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 10 ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Μάιος 2012 Είναι ένα πρόγραμμα που φέρνει κοντά τα πεδία της επιστήμης των υπολογιστών και της τεχνολογίας της πληροφορίας με τη διοίκηση και την

Διαβάστε περισσότερα

Το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκη,

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Επαγγελματικές Προοπτικές Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση Καθηγητής Ιορδάνης Ψημμένος, Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Καθηγητής Βασίλειος Χατζόπουλος, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Ένα από τα μεγαλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κύπρο είναι το Πανεπιστήμιο Frederick με εκπροσώπηση και εξεταστικό κέντρο στην Κέρκυρα!

Ένα από τα μεγαλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κύπρο είναι το Πανεπιστήμιο Frederick με εκπροσώπηση και εξεταστικό κέντρο στην Κέρκυρα! Ένα από τα μεγαλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κύπρο είναι το Πανεπιστήμιο Frederick με εκπροσώπηση και εξεταστικό κέντρο στην Κέρκυρα! Πρόκειται για το μόνο που λειτουργεί με άδεια λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Το Όραμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς είναι: να είναι ένα Ίδρυμα διεθνούς κύρους στο σύγχρονο Ακαδημαϊκό Χάρτη και να αναγνωρίζεται για: την αριστεία στην εκπαίδευση και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων Διακίνησης Προϊόντων www.logistics.teithe.gr Επιστημονικός Συνεργάτης Στόχοι Θέματα παρουσίασης παρουσίασης Επιστήμη των Logistics Επιχειρηματικό ενδιαφέρον Ακαδημαϊκό και ερευνητικό ενδιαφέρον Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Φιλοσοφία και Διοίκηση-Μάνατζμεντ. MBA in Philosophy and Management

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Φιλοσοφία και Διοίκηση-Μάνατζμεντ. MBA in Philosophy and Management Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Φιλοσοφία και Διοίκηση-Μάνατζμεντ MBA in Philosophy and Management Γίνε Ηγέτης! ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 Με τη συνεργασία του AACSB

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ MASTERASTER IN INTERNATIONAL BUSINESSUSINESS ΓΙΑΝΝΗΣΙΑΝΝΗΣ ΣΤΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ MASTERASTER IN INTERNATIONAL BUSINESSUSINESS ΓΙΑΝΝΗΣΙΑΝΝΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ MASTERASTER IN INTERNATIONAL BUSINESSUSINESS ΓΙΑΝΝΗΣΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡIΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ Π.Μ.Σ. Τι Είναι οι Διεθνείς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ Ν.Ο.Π.Ε. ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ Ν.Ο.Π.Ε. ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ Ν.Ο.Π.Ε. ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΥΓ Αίθουσες: 1101 Δευτέρα, 24-01-11 (Γενικό Μέρος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Π.Μ.Σ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΤΟΥ Α.Π.Θ. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Π.Μ.Σ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΤΟΥ Α.Π.Θ. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Π.Μ.Σ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΤΟΥ Α.Π.Θ. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Έχοντας υπόψη 1.Τις διατάξεις των άρθρων 10 έως 12 του Ν. 2083/1992

Διαβάστε περισσότερα

Master s Degree. www.unic.ac.cy. Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Αγωγής (Εξ Αποστάσεως)

Master s Degree. www.unic.ac.cy. Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Αγωγής (Εξ Αποστάσεως) Master s Degree www.unic.ac.cy Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Αγωγής (Εξ Αποστάσεως) «Σε αυτό το ταξίδι για την ανακάλυψη της γνώσης μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα η οργάνωση και το φιλικό κλίμα του Πανεπιστημίου.»

Διαβάστε περισσότερα

QAE. ειδικεύσεις στη Διαχείριση και στις Δημόσιες Συμβάσεις. Το μοναδικό πρόγραμμα MBA στην Κύπρο που προσφέρει και ειδίκευση στις Δημόσιες Συμβάσεις!

QAE. ειδικεύσεις στη Διαχείριση και στις Δημόσιες Συμβάσεις. Το μοναδικό πρόγραμμα MBA στην Κύπρο που προσφέρει και ειδίκευση στις Δημόσιες Συμβάσεις! με Μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων ειδικεύσεις στη Διαχείριση και στις 7 QAE Evaluation Διοίκηση Επιχειρήσεων Διαχείρηση Το μοναδικό πρόγραμμα στην Κύπρο που προσφέρει και ειδίκευση στις! 7 QAE Evaluation

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19 Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου προκηρύσσει θέσεις Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) για Ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

187 Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πελοποννήσου (Κόρινθος)

187 Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πελοποννήσου (Κόρινθος) 187 Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πελοποννήσου (Κόρινθος) Σκοπός Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ιδρύθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 118/2003 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Μεταπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 51040101 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΡΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Π.Μ.Σ.) με τίτλο. με έδρα την Καρδίτσα

ΕΓΚΡΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Π.Μ.Σ.) με τίτλο. με έδρα την Καρδίτσα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ Τ.Ε. ΕΓΚΡΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 3

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 3 ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1203001 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 3 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Υποχρεωτικό Ειδικότητας

Υποχρεωτικό Ειδικότητας 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1207003 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Ζ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Τμήμα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών. οδηγός σπουδών

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Τμήμα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών. οδηγός σπουδών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τμήμα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών οδηγός σπουδών Ιστορικά Στοιχεία Ίδρυση του Τμήματος: Το Τμήμα δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2013

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Συνοπτική Παροσουσίαση η κατάρτιση πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ σε ειδικά θέματα και εφαρμογές της Πληροφορικής και της Τηλεματικής κυρίως στα πεδία των δικτυοκεντρικών πληροφοριακών

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πληροφορικής. Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών. Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης

Τμήμα Πληροφορικής. Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών. Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης Τμήμα Πληροφορικής Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης To Τμήμα Πληροφορικής του Α.Τ.Ε.Ι-Θ Το Τμήμα Πληροφορικής, στα πλαίσια μιας νέας εποχής που σηματοδοτείται

Διαβάστε περισσότερα

Παραδόσεις 4. Δεν υφίστανται απαιτήσεις. Ελληνική/Αγγλική

Παραδόσεις 4. Δεν υφίστανται απαιτήσεις. Ελληνική/Αγγλική ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ DF8201 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Έκτο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Διοίκηση Ποιότητας στον Τουρισμό ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγική επάρκεια πτυχιούχων του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Παιδαγωγική επάρκεια πτυχιούχων του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Παιδαγωγική επάρκεια πτυχιούχων του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τι ισχύει για τους εισακτέους μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 Σύμφωνα με το Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Τελικός τίτλος σπουδών:

Τελικός τίτλος σπουδών: Επωνυμία προγράμματος: Τελικός τίτλος σπουδών: ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ (ΠΤΥΧΙΟ) Πτυχίο Ο γραφίστας ασχολείται με τη μελέτη, τη διαμόρφωση και γενικότερα την αισθητική επιμέλεια κάθε είδους εκτυπωτικής εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑIΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2016

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Μαθήματα Ειδικής Υποδομής Υποχρεωτικά. Παραδόσεις 4. Βάσεις Δεδομένων Ι

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Μαθήματα Ειδικής Υποδομής Υποχρεωτικά. Παραδόσεις 4. Βάσεις Δεδομένων Ι ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Μαθήματα Ειδικής Υποδομής Υποχρεωτικά ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ GD2630 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Βάσεις Δεδομένων ΙΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1201003 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 1o ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΗ , ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Ακαδ. έτος :

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΗ , ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Ακαδ. έτος : 2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΗ 2000-2001, 2001-2002 ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ακαδ. έτος : 2016-2017. ΤΜΗΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Πρώην Τμήμα Επιχειρησιακής Έρευνας και

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου http://www.sportmanagement.uop.gr/ Αποστολή Τμήματος Nα προάγει τη γνώση στους τομείς της επιστήμης του αθλητισμού και της Οργάνωσης και

Διαβάστε περισσότερα