1885 Κ.Δ.Π. 316/2003

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "1885 Κ.Δ.Π. 316/2003"

Transcript

1 Ε.Ε. Παρ. III(I) 1884 Κ.Δ.Π. 316/2003 Αρ. 3706, Αριθμός 316 ΟΔΗΓΙΑ Ε.Π.Ε.Υ. 2/2003 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΞΥ Κ.Ε.Π.Ε.Υ. ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ 1. Συνοπτικός τίτλος. 2. Ερμηνεία. 3. Πεδίο εφαρμογής. 4. Γενικές αρχές. 5. Προϋποθέσεις δραστηριοποίησης συνδεδεμένων αντιπροσώπων και καθήκοντα αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. 6. Περιεχόμενο σύμβασης αντιπροσώπευσης και διαδικασία υποβολής της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 7. Υποβολή από την αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Δήλωσης Γνωστοποίησης. 8. Προϋποθέσεις για την έναρξη δραστηριοποίησης συνδεδεμένου αντιπροσώπου. 9. Συνέπειες μη υποβολής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πλήρων στοιχείων με τη Γνωστοποίηση Συμβάσεων ή με τη Δήλωση Γνωστοποίηση. 10. Δικαιώματα εξέτασης Δήλωσης Γνωστοποίησης και Γνωστοποίησης Συμβάσεως. 11. Αρχείο συνδεδεμένων αντιπροσώπων Κ.Ε.Π.Ε.Υ. 12. Αρχείο πράξεων συνδεδεμένου αντιπροσώπου. 13. Δημοσιεύσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Υποχρεώσεις διαφάνειας συνδεδεμένου αντιπροσώπου. 15. Απαγόρευση εν λευκώ εξουσιοδοτήσεως για διενέργεια συναλλαγών. 16. Μητρώο συνδεδεμένων αντιπροσώπων. 17. Έναρξη ισχύος. ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΜΕΝΗΣ Κ.Ε.Π.Ε.Υ. ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕ ΜΕΝΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΡΙΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΜΕΝΗΣ Κ.Ε.Π.Ε.Υ. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΡΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΜΕΝΗ Κ.Ε.Π.Ε.Υ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΥΝΔΕΔΕ ΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΕΜΠΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΡΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ασκώντας τις εξουσίες που της παρέχει το εδάφιο (3) του άρθρου 19 του περί Επιχειρήσεων Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (Ε.Π.Ε.Υ.) Νόμου του 2002, εκδίδει την ακόλουθη Οδηγία:

2 1885 Κ.Δ.Π. 316/ Η παρούσα Οδηγία θα αναφέρεται ως η περί ορισμού του ελαχίστου Συνοπτικός περιεχομένου της συμβάσεως μεταξύ Κ.Ε.Π.Ε.Υ. και συνδεδεμένων αντιπρο τιτλος σώπων τους και ρυθμίσεως σχετικών θεμάτων Οδηγία του (1) Στην παρούσα Οδηγία, εκτός εάν προκύπτει άλλως πως από το Ερμηνεία, κείμενο «αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ.» σημαίνει την Κ.Ε.Π.Ε.Υ. η οποία αναθέτει σε συνδεδεμένο αντιπρόσωπο, συμφώνως προς τις διατάξεις του Νόμου και της παρούσας Οδηγίας, την παροχή για λογαριασμό της σε πελάτες επενδυτές της επενδυτικής υπηρεσίας της υποπαραγράφου (i) της παραγράφου 1 του Μέρους Ι του Πρώτου Παραρτήματος του Νόμου ή και της παρεπόμενης υπηρεσίας της παραγράφου 6 του Μέρους III του Πρώτου Παραρτήματος του Νόμου «αρχείο» περιλαμβάνει και την έννοια του φακέλου, όπου απαιτείται και φάκελος για την τήρηση των στοιχείων που καταχωρούνται στο αρχείο «δεκτικές αντιπροσώπευσης υπηρεσίες» σημαίνει τη διαλαμβανόμενη στο εδάφιο (3) του άρθρου 3 σε συνδυασμό με την υποπαράγραφο (i) της παραγράφου 1 του Μέρους Ι του Πρώτου Παραρτήματος του Νόμου επενδυτική υπηρεσία λήψης και διαβίβασης προς εκτέλεση για λογαριασμό τρίτων εντολών για κατάρτιση συναλλαγών με αντικείμενο ένα ή περισσότερα από τα χρηματοοικονομικά μέσα, όπως αυτά ορίζονται στο Μέρος II του Πρώτου Παραρτήματος του Νόμου και τη διαλαμβανόμενη στην παράγραφο 6 του Μέρους III του Πρώτου Παραρτήματος του Νόμου παρεπόμενη επενδυτική υπηρεσία παροχής επενδυτικών συμβουλών με αντικείμενο ένα ή περισσότερα χρηματοοικονομικά μέσα, όπως αυτά ορίζονται στο Μέρος II του Πρώτου Παραρτήματος του Νόμου «Δήλωση Γνωστοποίηση» σημαίνει τη δήλωση γνωστοποίηση που υποβάλλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. σύμφωνα με την παράγραφο 7 και με το περιεχόμενο του Τρίτου Παραρτήματος της παρούσας Οδηγίας «Μητρώο» περιλαμβάνει και την έννοια του φακέλου, όπου απαιτείται και φάκελος για την τήρηση των στοιχείων που καταχωρούνται στο Μητρώο «Νόμος» σημαίνει τον περί Επιχειρήσεων Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (Ε.Π.Ε.Υ.) Νόμο του 2002 όπως εκάστοτε ισχύει «σύμβαση αντιπροσώπευσης» σημαίνει τη μεταξύ της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. και του συνδεδεμένου αντιπροσώπου γραπτή συμφωνία για την παροχή από τον τελευταίο, για λογαριασμό της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ., των προβλεπόμενων στη σύμβαση αντιπροσώπευσης δεκτικών αντιπροσώπευσης υπηρεσιών υπό τους διαλαμβανόμενους σ' αυτή όρους, συμφώνως προς τις διατάξεις του Νόμου και της παρούσας Οδηγίας «συνδεδεμένος αντιπρόσωπος» σημαίνει το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που κατοικεί ή εδρεύει στη Δημοκρατία και το οποίο, χωρίς να είναι Ε.Π.Ε.Υ., παρέχει κατ' επάγγελμα στο επενδυτικό κοινό την επενδυτική υπηρεσία της υποπαραγράφου (i) της παραγράφου 1 του Μέρους Ι του Πρώτου Παραρτήματος του Νόμου ή και την παρεπόμενη υπηρεσία της παραγράφου 6 του Μέρους III του Πρώτου Παραρτήματος του Νόμου για λογαριασμό Κ.Ε.Π.Ε.Υ.

3 Κ.Δ.ΪΙ. 316/ Πεδίο Εφαρμογής Γενικές αρχές. Πρώτο Παράρτημα. (2) Χωρίς επηρεασμό των διατάξεων της προηγούμενης υποπαραγράφου, όροι που χρησιμοποιούνται στην παρούσα Οδηγία και δεν ερμηνεύονται διαφορετικά έχουν την έννοια που τους αποδίδεται στο Νόμο. (3) Όπου στην παρούσα Οδηγία γίνεται αναφορά στο Νόμο, νοούνται και οι κατ' εξουσιοδότηση του εκδιδόμενες κανονιστικές διοικητικές πράξεις. 3. (1) Η παρούσα Οδηγία εφαρμόζεται σε όλες τις παρέχουσες δεκτικές αντιπροσώπευσης υπηρεσίες μέσω συνδεδεμένου αντιπροσώπου Κ.Ε.Π.Ε.Υ., καθώς και στους συνδεδεμένους αντιπροσώπους τους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Δημοκρατία. Οι διατάξεις της παρούσας Οδηγίας δεν κωλύουν τη συνεργασία Κ.Ε.Π.Ε.Υ με συνδεδεμένους αντιπροσώπους που κατοικούν ή εδρεύουν εκτός της Δημοκρατίας, τηρουμένων και των διατάξεων της ισχύουσας στη χώρα δραστηριοποίησης των συνδεδεμένων αντιπροσώπων νομοθεσίας. (2) Η παρούσα Οδηγία εφαρμόζεται αναλόγως προκειμένου περί Ε.Π.Ε.Υ. οι οποίες δεν είναι τράπεζες ή πιστωτικά ιδρύματα, οι οποίες εδρεύουν σε τρίτη χώρα και στις οποίες έχει χορηγηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άδεια ιδρύσεως υποκαταστήματος, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 29 του Νόμου, ή άδεια παροχής επενδυτικών και παρεπόμενων υπηρεσιών στη Δημοκρατία διασυνοριακώς, χωρίς την ίδρυση υποκαταστήματος, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 30 του Νόμου, εφόσον αυτές προτίθενται να παρέχουν, στη Δημοκρατία, δεκτικές αντιπροσώπευσης υπηρεσίες μέσω συνδεδεμένου αντιπροσώπου. 4. (1) Δεν επιτρέπεται σε Κ.Ε.Π.Ε.Υ. να διορίζει συνδεδεμένο αντιπρόσωπο για την παροχή στη Δημοκρατία των δεκτικών αντιπροσώπευσης υπηρεσιών παρά μόνο συμφώνως προς τους όρους της παρούσας Οδηγίας: Νοείται ότι τυχόν ανάκληση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της άδειας παροχής από την Κ.Ε.Π.Ε.Υ. δεκτικής αντιπροσώπευσης υπηρεσίας συνεπάγεται αυτοδικαίως την παύση του δικαιώματος του συνδεδεμένου αντιπροσώπου να παρέχει την εν λόγω υπηρεσία, συμφώνως προς τους όρους ανάκλησης της ισχύουσας για την Κ.Ε.Π.Ε.Υ. άδειας. (2) Φυσικά ή νομικά πρόσωπα δικαιούμενα να παρέχουν αυτοτελώς επενδυτικές ή και παρεπόμενες υπηρεσίες στη Δημοκρατία ως Ε.Π.Ε.Υ. ή ως Ε.Δ.Ε.Κ.Α., σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Νόμο, δε θεωρούνται συνδεδεμένοι αντιπρόσωποι. (3) Οι συνδεδεμένοι αντιπρόσωποι πρέπει να πληρούν καθόλη τη διάρκεια της συνεργασίας τους με την αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. τις προϋποθέσεις του Πρώτου Παραρτήματος. (4) Οι συνδεδεμένοι αντιπρόσωποι, πέραν των παρεχομένων συμφώνως προς το Νόμο και την παρούσα Οδηγία δεκτικών αντιπροσώπευσης υπηρεσιών, δεν επιτρέπεται να παρέχουν άλλες επενδυτικές ή παρεπόμενες υπηρεσίες: Νοείται ότι οι συνδεδεμένοι αντιπρόσωποι επιτρέπεται να έρχονται σε επαφή με πελάτες ή με υποψήφιους πελάτες της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. για την προσέλκυση τους στην τελευταία και για την εν γένει προώθηση των εργασιών της, εφόσον όμως δεν συναλλάσσονται καθ' οιονδήποτε τρόπο με τους πελάτες ούτε αντιπροσωπεύουν έναντι αυτών την αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. σε σχέση με μη δεκτικές αντιπροσώπευσης υπηρεσίες.

4 1887 Κ.Δ.Π. 316/ (1) Αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. δεν επιτρέπεται να επιλέξει ως προϋποθέσεις συνδεδεμένο αντιπρόσωπο πρόσωπο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις του θεοποίησης Πρώτου Παραρτήματος, υποχρεούται δε να λαμβάνει κάθε πρόσφορο μέτρο συνδεδεμένων για τη διατήρηση των προϋποθέσεων αυτών και καθόλη τη διάρκεια της α^ορρω^ων συμβάσεως αντιπρ «ώπευσης με το συνδεδεμένο αντιπρόσωπο, ειδεμή να αναπροπροχωρεί σε λύση της. σωπευόμενης (2) Η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. υποχρεούται να μεριμνά καθόλη τη διάρκεια της συμβάσεως της με συνδεδεμένο αντιπρόσωπο, διενεργώντας τους ενδεδειγμένους ελέγχους και λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα (α) Για να πληρούνται στο πρόσωπο του συνδεδεμένου αντιπροσώπου οι προϋποθέσεις του Νόμου και της παρούσας Οδηγίας για τη δραστηριοποίηση του, και (β) για την εκπλήρωση από το συνδεδεμένο αντιπρόσωπο των υποχρεώσεων του που πηγάζουν από το Νόμο και την παρούσα Οδηγία, καθώς και από τη σύμβαση του με την αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ., υποχρεούμενη, σε περίπτωση που ήθελε διαπιστώσει ότι οι προϋποθέσεις αυτές δεν πληρούνται, εν όλω ή εν μέρει, ή ότι ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, να λάβει μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της διά καταγγελίας λύσεως της μεταξύ των μερών σύμβασης αντιπροσώπευσης. (3) Σε περίπτωση κατά την οποία η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. διαπιστώσει ότι δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις αντιπροσώπευσης της από το συνδεδεμένο αντιπρόσωπο, υποχρεούται να ενημερώσει αμέσως την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, γνωστοποιώντας της τα μέτρα τα οποία έχει λάβει ή προτίθεται να λάβει. Σε περίπτωση λύσεως της μεταξύ των μερών σύμβασης αντιπροσώπευσης, η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. γνωστοποιεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την ημερομηνία λύσεως της. 6. (1) Για να αναθέσει σε συνδεδεμένο αντιπρόσωπο τη για λογαριασμό περιεχόμενο της παροχή δεκτικής αντιπροσώπευσης υπηρεσίας, η Κ.Ε.Π.Ε.Υ. οφείλει να αντίπρο? έχει καταρτίσει μαζί του εγγράφως σύμβαση αντιπροσώπευσης που θα πρέπει σώπευσηςκαι κατ' ελάχιστο να περιλαμβάνει τα διαλαμβανόμενα στο Δεύτερο Παράρτημα ^^λή α στοιχεία, και να την έχει γνωστοποιήσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τηςστην* σύμφωνα με τους όρους της παρούσας παραγράφου. Επιτροπή Κεφαλαι (2) Η γνωστοποίηση από την αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. της αγοράς, σύμβασης αντιπροσώπευσης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρέπει να έχει Δεύτερο aq πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένα (1) μήνα πριν αρχίσει η δραστηριοποίηση του συνδεδεμένου αντιπροσώπου. (3) Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ελέγχει αν το περιεχόμενο της συμβάσεως αντιπροσώπευσης, που της γνωστοποιείται, είναι σύμφωνο προς το Νόμο και, ιδίως, αν περιέχει τα διαλαμβανόμενα στο Δεύτερο Παράρτημα στοιχεία. Δεύτερο, Παράρτημα. (4) Εφόσον η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κρίνει οτι το περιεχόμενο της γνωστοποιούμενης σε αυτή συμβάσεως της παραγράφου (1) δεν είναι σύμφωνο με το Νόμο, η σχετική Απόφαση της ανακοινώνεται εγγράφως στην αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. εντός (1) μηνός αφότου περιήλθε σ' αυτή η γνωστοποίηση της παραγράφου (1): Νοείται ότι η τήρηση των διαλαμβανομένων στο Μέρος II του Πρώτου πρώτο Παραρτήματος αποτελεί πρωταρχική φροντίδα της αντιπροσωπευόμενης "Q" 0^10 Κ.Ε.Π.Ε.Υ.

5 Υποβολή από την αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Δήλωσης Γνωστοποίησης. Τρίτο Παράρτημα. Κ.Δ.Π. 316/ (5) Η Απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της παραγράφου (4) κοινοποιείται και στο συνδεδεμένο αντιπρόσωπο. (6) Για να δύναται να παρέχει ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος τις οριζόμενες στη σύμβαση δεκτικές αντιπροσώπευσης υπηρεσίες, η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. και ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος υποχρεούνται σε συμμόρφωση προς τις υποδείξεις τις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. (7) Η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. γνωστοποιεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την τροποποιημένη κατά τις υποδείξεις της τελευταίας σύμβαση αντιπροσώπευσης, εφαρμοζομένων προς τούτο των διατάξεων των παραγράφων (1) έως (4). (8) Η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. υποχρεούται να ανακοινώνει.στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οιαδήποτε τροποποίηση της ισχύουσας μεταξύ αυτής και του συνδεδεμένου αντιπροσώπου σύμβασης το αργότερο εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την υπογραφή της τροποποίησης. Εφόσον αυτό δε δημιουργεί σοβαρή ανωμαλία στη λειτουργία της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. ή του συνδεδεμένου αντιπροσώπου, οι τροποποιήσεις δεν επιτρέπεται να αρχίσουν να ισχύουν πριν από την πάροδο προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών αφότου η σχετική ανακοίνωση της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. περιέλθει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σε διαφορετική περίπτωση, η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. εκθέτει με την ανακοίνωση της παρούσας παραγράφου τους λόγους για τους οποίους δεν τηρήθηκε αυτή η προθεσμία. (9) Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δικαιούται να προβάλλει αντιρρήσεις ως προς τροποποιήσεις της συμβάσεως αντιπροσώπευσης που της γνωστοποιούνται σύμφωνα με την υποπαράγραφο (8) εντός δεκαπέντε (15) ημερών από της ανακοινώσεως τους ο' αυτή, εφόσον κρίνει ότι οι τροποποιήσεις δεν είναι σύμφωνες με το Νόμο ή θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς ή και τα συμφέροντα των επενδυτών. Σ' αυτή την περίπτωση, αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. και συνδεδεμένος αντιπρόσωπος υποχρεούνται σε συμμόρφωση προς τις υποδείξεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είτε επανερχόμενοι στο προ της τροποποιήσεως καθεστώς είτε δεχόμενοι τις προτεινόμενες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βελτιώσεις, χωρίς να δικαιούνται να εφαρμόσουν μέχρι τότε τις τροποποιήσεις. 7. (1) Η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ., τουλάχιστον ένα (1) μήνα πριν από την έναρξη της αντιπροσώπευσης της, υποβάλλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Δήλωση Γνωστοποίηση με το περιεχόμενο του Τρίτου Παραρτήματος. (2) Το περιεχόμενο της Δηλώσεως Γνωστοποιήσεως της προηγούμενης παραγράφου προσυπογράφεται και από το συνδεδεμένο αντιπρόσωπο που δηλώνει ότι έλαβε γνώση αυτής και βεβαιώνει την ακρίβεια των αφορώντων το πρόσωπο του στοιχείων. (3) Εφόσον η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κρίνει (i) Ότι το περιεχόμενο της Δηλώσεως Γνωστοποιήσεως της υποπαραγράφου (1) δεν είναι σύμφωνο με το Νόμο ή (ii) ότι η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. δεν πληροί τις προϋποθέσεις επαρκούς οργάνωσης και στελέχωσης για την παρακολούθηση και τον αποτελεσματικό έλεγχο των δραστηριοτήτων του συνδεδεμένου αντιπροσώπου, και, ιδίως, ότι το αφορών την ανάπτυξη των εργασιών της μέσω του συνδεδεμένου αντιπροσώπου της τμήμα του εσωτερικού της

6 1889 Κ.Δ.Π. 316/2003 κανονισμού δεν είναι ικανοποιητικό, λαμβανομένων υπόψη των κανόνων της Οδηγίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας λειτουργίας Κ.Ε.Π.Ε.Υ. και του Κώδικα Επαγγελματικής Συμπεριφοράς των Ε.Π.Ε.Υ. ή (Hi) ότι ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος δεν πληροί τις προϋποθέσεις του Μέρους Ι του Πρώτου Παραρτήματος, Πρώτο με αποτέλεσμα να τίθενται, σε μη ανεκτό βαθμό, σε κίνδυνο τα συμφέροντα των επενδυτών και η ομαλή λειτουργία της κεφαλαιαγοράς, με Απόφαση της, που ανακοινώνεται στην αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. εντός ενός (1) μηνός από την παραλαβή πλήρους Δήλωσης Γνωστοποίησης της υποπαραγράφου (1), απαγορεύει την έναρξη δραστηριοποίησης του συνδεδεμένου αντιπροσώπου πριν η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. και ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς: Νοείται ότι η τήρηση των διαλαμβανομένων στο Μέρος Η του Πρώτου Πρώτο Παραρτήματος αποτελεί πρωταρχική φροντίδα της αντιπροσωπευόμενης na Q a Q tt»*a. Κ.Ε.Π.Ε.Υ.: Νοείται περαιτέρω ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δύναται να προβάλλει αντιρρήσεις και ως προς μία μόνο από τις δεκτικές αντιπροσώπευσης υπηρεσίες. Ι (4) Στην περίπτωση της, υποπαραγράφου (3), η ^αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ., για να παρέχει δεκτικές αντιπροσώπευσης υπηρεσίες μέσω του συνδεδεμένου αντιπροσώπου, υποχρεούται να υποβάλει νέα τροποποιημένη Δήλωση Γνωστοποίηση, συμμορφούμενη προς τις υποδείξεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ως προς το περιεχόμενο και τη διαδικασία υποβολής της νέας Δήλωσης Γνωστοποίησης ισχύουν οι διατάξεις των υποπαραγράφων (1) έως (3) της παρούσας παραγράφου. (5) Η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. υποχρεούται να γνωστοποιεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οιαδήποτε αλλαγή ως προς οιοδήποτε από τα στοιχεία τα οποία αποτελούν περιεχόμενο της Δήλωσης Γνωστοποίησης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τηρούμενης και της διατάξεως της υποπαραγράφου (2). (6) Η γνωστοποίηση της προηγούμενης παραγράφου πραγματοποιείται το αργότερο εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημέρα κατά την οποία επήλθε η τροποποίηση: Νοείται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δικαιούται να προβάλλει αντιρρήσεις ως προς τροποποιήσεις του περιεχομένου της Δηλώσεως Γνωστοποιήσεως εντός δεκαπέντε (15) ημερών από της γνωστοποιήσεως τους σε αυτή, εφόσον κρίνει ότι οι τροποποιήσεις δεν είναι σύμφωνες προς το Νόμο ή θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς ή και τα συμφέροντα των επενδυτών, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην υποπαράγραφο (3). Σε αυτή την περίπτωση, αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. και συνδεδεμένος αντιπρόσωπος υποχρεούνται να συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και είτε να επανέλθουν στο προ της τροποποιήσεως καθεστώς είτε να δεχθούν τροποποιήσεις αποδεκτές από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 8. (1) Ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος δε δικαιούται να αρχίσει να παρέχει Προϋποθέσεις τις δεκτικές αντιπροσώπευσης υπηρεσίες που περιέχει η σύμβαση με την αντί δ^^η 8 0^1 προσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. και στις οποίες αναφέρεται η Δήλωση ριοποίησης Γνωστοποίηση της τελευταίας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κατά την συνδεδεμένου

7 Συνέπειες μη υποβολής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πλήρων στοιχείων με τη Γνωστοποίηση Συμβάσεων ή με τη Δήλωση Γνωστοποίηση. Δικαιώματα εξέτασης Δήλωσης Γνωστοποίησης και Γνωστοποίησης Συμβάσεως. Αρχείο συνδεδεμένων αντιπροσώπων Κ.Ε.Π.Ε.Υ. Κ.Δ.Π. 316/ έννοια της παραγράφου 7, πριν πραγματοποιηθούν οι δημοσιεύσεις της παραγράφου 14 και πριν καταχωρίσει η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. στην ιστοσελίδα της τα στοιχεία που ορίζονται στην υποπαράγραφο (3). (2) Η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. υποχρεούται να ανακοινώνει χωρίς υπαίτια καθυστέρηση στο συνδεδεμένο αντιπρόσωπο οιαδήποτε αντίρρηση ή υπόδειξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με τις παραγράφους 6 και 7. (3) Καθόλη τη διάρκεια της συμβάσεως της με κάθε συνδεδεμένο αντιπρόσωπο της, η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της τα εξής στοιχεία: (α) Το ονοματεπώνυμο (προκειμένου περί φυσικού προσώπου) ή το όνομα, την εμπορική επωνυμία και τον αριθμό εγγραφής (προκειμένου περί νομικού προσώπου) του συνδεδεμένου αντιπροσώπου, (β) τις δεκτικές αντιπροσώπευσης υπηρεσίες τις οποίες ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος θα παρέχει για λογαριασμό της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ.,. (γ) τη διεύθυνση του καταστήματος ή των καταστημάτων του συνδεδεμένου αντιπροσώπου, μέσω των οποίων θα παρέχονται οι υπηρεσίες της υποπαραγράφου (β), (δ) τα όρια της αντιπροσωπευτικής εξουσίας του συνδεδεμένου αντιπροσώπου, όπως αυτά προσδιορίζονται στη μεταξύ των μερών σύμβαση και γνωστοποιούνται από την αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, (ε) το χρόνο έναρξης της συμβάσεως αντιπροσώπευσης αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. και συνδεδεμένου αντιπροσώπου, καθώς και το χρόνο λήξεως αυτής, εφόσον αυτός είναι γνωστός εκ των προτέρων. (4) Η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ., μετά τη λύση συμβάσεως της με συνδεδεμένο αντιπρόσωπο της, καταχωρεί χωρίς υπαίτια καθυστέρηση στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, με τρόπο σαφή και εμφανή, τη λύση της μεταξύ των μερών συμβάσεως,'προσδιορίζοντας τον ακριβή χρόνο λύσης. 9. Εφόσον η Γνωστοποίηση Συμβάσεως κατά την παράγραφο 6 ή η Δήλωση Γνωστοποίηση κατά την έννοια της παραγράφου 7 δεν είναι πλήρης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γνωστοποιεί τούτο στην αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ., εντός της προθεσμίας της υποπαραγράφου (4) της παραγράφου 6, μη επιτρεπομένης της έναρξης δραστηριοποίησης του συνδεδεμένου αντιπροσώπου πριν παρέλθει ένας (1) μήνας από την υποβολή πλήρους φακέλου, τηρουμένων κατά τα λοιπά των διατάξεων των προηγούμενων παραγράφων για την υποχρέωση συμμόρφωσης της στις υποδείξεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 10. Για την εξέταση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Δηλώσεως Γνωστοποιήσεως της παραγράφου 7 και της Γνωστοποιήσεως Συμβάσεως της παραγράφου 6, καθώς και των τροποποιήσεων αυτών, η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. καταβάλλει, με την υποβολή της σχετικής δήλωσης ή γνωστοποίησης σύμβασης, ή της τροποποίησης τους, δικαιώματα ύψους 250 λιρών Κύπρου. Χωρίς την καταβολή των δικαιωμάτων, η δήλωση ή γνωστοποίηση θεωρούνται ως μη γενόμενες. 11. (1) Η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. οφείλει να τηρεί αρχείο στο οποίο καταχωρεί όλους τους συνδεδεμένους αντιπροσώπους της.

8 1891 Κ.Δ.Π. 316/2003 (2) Το ελάχιστο περιεχόμενο του αρχείου της υποπαραγράφου (1) ορίζεται στο Τέταρτο Παράρτημα. τέταρτο Παράρτημα. (3) Η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. οφείλει να τηρεί για κάθε συνδεδεμένο αντιπρόσωπο τα καταχωρημένα στο αρχείο της υποπαραγράφου (1) στοιχεία για διάστημα τουλάχιστον επτά (7) ετών από την ημερομηνία της γνωστοποίησης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της λύσεως της μεταξύ αυτής και του συνδεδεμένου αντιπροσώπου συμβάσεως αντιπροσώπευσης: Νοείται ότι η λύση της συμβάσεως αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. και συνδεδεμένου αντιπροσώπου καταχωρείται χωρίς υπαίτια καθυστέρηση και στην ιστοσελίδα της Κ.Ε.Π.Ε.Υ. στο διαδίκτυο. (4) Η λύση της σύμβασης μεταξύ αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. και συνδεδεμένου αντιπροσώπου δημοσιεύεται και σε δύο (2) τουλάχιστον εφημερίδες ευρείας παγκύπριας κυκλοφορίας με μέριμνα της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. 12. (1) Ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος οφείλει να τηρεί αρχείο των Αρχείο πράξεων που διενεργεί υπό την ιδιότητα του αυτή, κατά τα οριζόμενα, ως ^^μέν θυ προς το ελάχιστο περιεχόμενο του, στο Πέμπτο Παράρτημα. αντί «προσώπου. Πέμπτο Παράρτημα. (2) Ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος οφείλει να τηρεί το αρχείο του παρόντος άρθρου για διάστημα επτά (7) τουλάχιστον ετών από την ημερομηνία λύσεως της μεταξύ αυτού και του συνδεδεμένου αντιπροσώπου συμβάσεως αντιπροσώπευσης. 13. (1) Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τηρεί ανά Κ.Ε.Π.Ε.Υ. Μητρώο Δημοσιεύσεις συνδεδεμένων αντιπροσώπων της, στο οποίο καταχωρεί τη Δήλωση ^^^ις Γνωστοποίηση που υποβάλλει η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. στην αγοράς. Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με την υποπαράγραφο (1) της παραγράφου 7, με το περιεχόμενο που ορίζεται στο Τρίτο Παράρτημα, τις αλλαγές T e«o του περιεχομένου της εν λόγω Δηλώσεως Γνωστοποιήσεως που υποβάλλοα αρτιβΐα νται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. σύμφωνα με την υποπαράγραφο (5) της παραγράφου 7, καθώς και την ανακοίνωση της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. για τη λύση της σύμβασης με το συνδεδεμένο αντιπρόσωπο. (2) Οι Δηλώσεις Γνωστοποιήσεις και οι αλλαγές του περιεχομένου τους καταχωρούνται στο Μητρώο της υποπαραγράφου (1) μετά την οριστικοποίηση τους, λαμβανομένων υπόψη όσων ορίζονται στην παράγραφο 7 για το δικαίωμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την προβολή εκ μέρους της αντιρρήσεων και την υποχρέωση της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. (3) Τα στοιχεία του Μητρώου της παραγράφου (1) είναι προσιτά στο κοινό. 14. (1) Ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος οφείλει να μνημονεύει στις Υποχρεώσεις οποιεσδήποτε συμβάσεις καταρτίζει με πελάτες, σε οιοδήποτε έγγραφο ανταλ ^ ^^ ο υ λάσσει με αυτούς, καθώς και σε κάθε μορφής έντυπη ή ηλεκτρονική διαφήμιση ανητων παρεχόμενων από αυτόν υπηρεσιών, την ιδιότητα του ως συνδεδεμένου *οοσώπου. αντιπροσώπου συγκεκριμένης Κ.Ε.Π.Ε.Υ., επ' ονόματι και για λογαριασμό της οποίας παρέχει στο επενδυτικό κοινό τις δεκτικές αντιπροσώπευσης υπηρεσίες.

9 Ι) του (1) του (1) του2002. απαγόρευση :ν λευκώ ξουσιοϊοτήσεως για 5ιενέργεια συναλλαγών. Μητρώο συνδεδεμένων αντιπροσώπων. Κ.Δ.Π. 316/ (2) Ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος υποχρεούται να αναρτά σε εμφανές σημείο στον τόπο της επαγγελματικής του εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων και των τυχόν λοιπών καταστημάτων, πέραν των κεντρικών του γραφείων μέσω των οποίων παρέχει τις δεκτικές αντιπροσώπευσης υπηρεσίες, ευανάγνωστη πινακίδα, από την οποία θα προκύπτει η ιδιότητα του ως συνδεδεμένου αντιπροσώπου, το όνομα της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ., οι δεκτικές αντιπροσώπευσης υπηρεσίες, τις οποίες παρέχει για λογαριασμό της, καθώς και τα όρια της αντιπροσωπευτικής του εξουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται στη σύμβαση του με την αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. και στη δήλωση της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με το εδάφιο (1) του άρθρου 19 του Νόμου. (3) Η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ δεν ευθύνεται έναντι των εξυπηρετούμενων από το συνδεδεμένο αντιπρόσωπο πελατών για πράξεις του συνδεδεμένου αντιπροσώπου εκτός των ορίων της αντιπροσωπευτικής του εξουσίας, υπό την προϋπόθεση ότι τα όρια της αντιπροσωπευτικής εξουσίας του συνδεδεμένου αντιπροσώπου (α) Έχουν γνωστοποιηθεί στον πελάτη εγγράφως, με τρόπο σαφή, και ο πελάτης έχει λάβει γνώση αυτών ενυπογράφως, (β) περιέχονται στη μεταξύ της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. και του συνδεδεμένου αντιπροσώπου σύμβαση αντιπροσώπευσης, (γ) έχουν δηλωθεί εγγράφως στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. στο πλαίσιο της δήλωσης του εδαφίου (1) του άρθρου 19 του Νόμου, (δ) είναι καταχωρημένα στην ιστοσελίδα της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ., σύμφωνα με το εδάφιο (2) του άρθρου 19 του Νόμου: Νοείται ότι η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ., εφόσον αποζημιώσει πελάτη, δύναται να αναχθεί κατά του συνδεδεμένου αντιπροσώπου για την αναζήτηση αποζημιώσεων που κατέβαλε στον πελάτη συνεπεία αντισυμβατικής ή παράνομης συμπεριφοράς του συνδεδεμένου αντιπροσώπου. 15. Συνδεδεμένος αντιπρόσωπος και τα απασχολούμενα σ' αυτόν πρόσωπα δε δικαιούνται να εξουσιοδοτούνται με πληρεξούσιο ή με οιασδήποτε άλλης μορφής παραχώρηση προς αυτούς αντιπροσωπευτικής εξουσίας για την εν λευκώ διενέργεια συναλλαγών επί χρηματοοικονομικών μέσων. 16. (1) Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τηρεί Μητρώο των εκάστοτε εν ενεργεία συνδεδεμένων αντιπροσώπων, που λειτουργούν σύμφωνα με το Νόμο και την παρούσα Οδηγία, στο οποίο καταχωρούνται ανά συνδεδεμένο αντιπρόσωπο (α) Το ονοματεπώνυμο και αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου (προκειμένου περί φυσικού προσώπου) ή το όνομα, την εμπορική επωνυμία και τον αριθμό εγγραφής του συνδεδεμένου αντιπροσώπου (προκειμένου περί νομικού προσώπου), (β) Η διεύθυνση του καταστήματος ή των καταστημάτων του συνδεδεμένου αντιπροσώπου, (γ) Το όνομα και η διεύθυνση της αντιπροσωπευόμενης από το συνδεδεμένο αντιπρόσωπο Κ.Ε.Π.Ε.Υ. (δ) Οι δεκτικές αντιπροσώπευσης υπηρεσίες, τις οποίες ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος παρέχει για λογαριασμό της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ., με αναφορά των ορίων της αντιπροσωπευτικής του εξουσίας, όπως αυτά γνωστοποιούνται από την τελευταία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

10 1893 Κ.Δ.Π. 316/2003 (ε) Ο χρόνος έναρξης της συμβάσεως αντιπροσώπευσης αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. και συνδεδεμένου αντιπροσώπου, καθώς και ο χρόνος λήξεως αυτής, εφόσον είναι γνωστός εκ των προτέρων. (2) Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαγράφει από το Μητρώο της υποπαραγράφου (1) τους συνδεδεμένους αντιπροσώπους, των οποίων λύθηκε καθ' οιονδήποτε τρόπο η σύμβαση με αντιπροσωπευόμενη Κ:Ε.Π.Ε.Υ. χωρίς να έχει αρχίσει σύμβαση αντιπροσώπευσης με άλλη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. ή οι οποίοι δεν αντιπροσωπεύουν πλέον Κ.Ε.Π.Ε.Υ. στην παροχή δεκτικών αντιπροσώπευσης υπηρεσιών. (3) Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τηρεί χωριστό αρχείο των προσώπων εκείνων που διετέλεσαν συνδεδεμένοι αντιπρόσωποι αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. Στο αρχείο αυτό καταχωρούνται (α) Προκειμένου περί φυσικού προσώπου το ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας (ή διαβατηρίου) και προκειμένου περί νομικού προσώπου το όνομα, την εμπορική επωνυμία και τον αριθμό εγγραφής του πρώην συνδεδεμένου αντιπροσώπου. (β) Το όνομα και η διεύθυνση της Κ.Ε.Π.Ε.Υ. την οποία αντιπροσώπευε ο πρώην συνδεδεμένος αντιπρόσωπος. (γ) Οι υπηρεσίες, τις οποίες ο πρώην συνδεδεμένος αντιπρόσωπος παρείχε για λογαριασμό της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ., με αναφορά των ορίων της αντιπροσωπευτικής του εξουσίας. (δ) Ο χρόνος έναρξης και λήξεως της συμβάσεως αντιπροσώπευσης. (4) Τα στοιχεία του Μητρώου της υποπαραγράφου (1) και του αρχείου της υποπαραγράφου (3) είναι προσιτά στο κοινό. (5) Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο πίνακα που περιέχει τα στοιχεία του Μητρώου των εν ενεργεία συνδεδεμένων αντιπροσώπων της υποπαραγράφου (1). 17. Η παρούσα Οδηγία ισχύει από τη δημοσίευση της στην Επίσημη Εφημε Έναρξη ρίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας. ισχύος.

11 1894 ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ 01 ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΕΡΟΣΙ Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν σωρευτικά πρόσωπα δικαιούμενα να δραστηριοποιηθούν ως συνδεδεμένοι αντιπρόσωποι, για όλο το χρονικό διάστημα της συνεργασίας τους με αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ., είναι οι ακόλουθες: 1. Ο υποψήφιος συνδεδεμένος αντιπρόσωπος πρέπει, εφόσον είναι φυσικό πρόσωπο, να μην έχει κηρυχθεί σε πτώχευση και, εφόσον είναι νομικό πρόσωπο, να μην έχει τεθεί υπό εκκαθάριση. 2. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν στενοί δεσμοί του συνδεδεμένου αντιπροσώπου και E.ILE.Y. εκτός του ομίλου της αντιπροσωπευομένης Κ.Ε.Π.Ε.Υ., που παρεμποδίζουν την αποτελεσματική άσκηση της εποπτείας στην εν λόγω Ε.Π.Ε.Υ. ή την αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. ή τον συνδεδεμένο αντιπρόσωπο. 3. Ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος, εφόσον είναι φυσικό πρόσωπο, πρέπει- (i) είτε να διαθέτει ο ίδιος τα προσόντα που ορίζονται με την Γνωστοποίηση του Υπουργού, σύμφωνα με το εδάφιο (2) του άρθρου 32 του Νόμου, σχετικά με τις δραστηριότητες που απαριθμούνται στην παράγραφο (α) ή και (γ) του εδαφίου (2) του άρθρου 32, και να έχει επιτύχει στις προβλεπόμενες στο άρθρο 32 του Νόμου εξετάσεις, που θα ορίζονται με την εκεί προβλεπόμενη Γνωστοποίηση του Υπουργού, για τις αντίστοιχες υπηρεσίες, αναλόγως των δραστηριοτήτων που θα ασκεί

12 1895 (ϋ) είτε να απασχολεί στην επιχείρηση του με πλήρη απασχόληση πρόσωπο ή πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις της υποπαραγράφου (i). 4. Ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος, εφόσον είναι νομικό πρόσωπο, πρέπει- (i) είτε να έχει στο Διοικητικό του Συμβούλιο, ' με πλήρη απασχόληση στην επιχείρηση του συνδεδεμένου αντιπροσώπου, (ϋ) είτε να απασχολεί κατά πλήρη απασχόληση ένα τουλάχιστον πρόσωπο που να διαθέτει τα προσόντα που ορίζονται με την Γνωστοποίηση του Υπουργού, σύμφωνα με το εδάφιο (2) του άρθρου 32 του Νόμου, σχετικά με τις δραστηριότητες που απαριθμούνται στην παράγραφο (α) ή και (γ) του εδαφίου (2) του άρθρου 32, και να έχει επιτύχει στις προβλεπόμενες στο άρθρο 32 του Νόμου εξετάσεις, που ορίζονται με την εκεί προβλεπόμενη Γνωστοποίηση του Υπουργού, για τις αντίστοιχες υπηρεσίες, αναλόγως των δραστηριοτήτων που θα ασκεί ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος. 5. Το φυσικό πρόσωπο ή τα φυσικά πρόσωπα που προβλέπονται στις παραγράφους (3) και (4) και πληρούν τις προϋποθέσεις της εκδιδόμενης σύμφωνα με το άρθρο 32 του Νόμου Γνωστοποίησης του Υπουργού δεν επιτρέπεται να απασχολείται σε άλλους συνδεδεμένους αντιπροσώπους ήσεε.π.ε.υ.: Νοείται ότι το πρόσωπο αυτό δύναται να απασχολείται στην αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ., απ* την οποία θα αποσπάται για να απασχολείται με πλήρη απασχόληση στον συνδεδεμένο αντιπρόσωπο.

13 ι on*: ioy\j ΜΕΡΟΣΠ 1. Προκειμένου περί συνδεδεμένου αντιπροσώπου που είναι φυσικό πρόσωπο, αυτός πρέπει να πληροί τα απαραίτητα εχέγγυα ήθους, πείρας και επαγγελματισμού. Ως προς το τελευταίο προσόν του επαγγελματισμού, αυτό αρκεί να το διαθέτει πρόσωπο απασχολούμενο κατά πλήρη απασχόληση στην επιχείρηση του συνδεδεμένου αντιπροσώπου. 2. Προκειμένου περί συνδεδεμένου αντιπροσώπου που είναι νομικό πρόσωπο, (α) τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου και οι μέτοχοι που κατέχουν ειδική συμμετοχή στο μετοχικό του κεφάλαιο πρέπει να πληρούν τα απαραίτητα εχέγγυα ήθους και (β) τουλάχιστον ένα από τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου πρέπει να διαθέτει τον απαραίτητο επαγγελματισμό και επαρκή πείρα στο χρηματοοικονομικό τομέα. 3. Η συνδρομή της προϋπόθεσης του επαγγελματισμού που προβλέπεται στις παραγράφους 1 και 2 πληρούται εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις των παραγράφων 3 και 4 του Μέρους Ι του παρόντος Παραρτήματος. 4. Ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος πρέπει να διαθέτει την απαραίτητη οργάνωση και στελέχωση, ώστε να δύναται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απορρέουν από τον Νόμο και τη σύμβαση αντιπροσώπευσης μεταξύ της αντιπροσωπευομένης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. και του ιδίου.

14 1897 ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΉΠΡΟΣΩΠΕΥΟΜΕΝΗΣ Κ.Ε.Π.Ε.Υ. ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ Η σύμβαση αντιπροσώπευσης μεταξύ αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. και συνδεδεμένου αντιπροσώπου πρέπει να είναι έγγραφη και να περιέχει, κατ' ελάχιστον, τα ακόλουθα στοιχεία και όρους: 1. Τα απαραίτητα προς προσδιορισμό της ταυτότητος των συμβαλλομένων μερών στοιχεία. 2. Καθορισμό των υπηρεσιών, εκ των δεκτικών αντιπροσώπευσης υπηρεσιών, τις οποίες θα παρέχει ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος για λογαριασμό της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ., με ακριβή προσδιορισμό του εύρους της παραχωρούμενης στον συνδεδεμένο αντιπρόσωπο αντιπροσωπευτικής εξουσίας, νοουμένου ότι αυτή δεν δύναται να εκτείνεται πέραν της παροχής από αυτόν των δεκτικών αντιπροσώπευσης υπηρεσιών, επ* ονόματι και για λογαριασμό του αντιπροσωπευόμενου. 3. Ακριβή προσδιορισμό της γεωγραφικής έκτασης εντός της οποίας θα δραστηριοποιείται ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος. 4. Ρήτρα που προβλέπει τον αποκλειστικό χαρακτήρα της μεταξύ των μερών συνεργασίας. 5. Ρήτρα που προβλέπει ανάληψη από την αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. εξ ολοκλήρου της αστικής ευθύνης έναντι των πελατών για τις πράξεις.του συνδεδεμένου αντιπροσώπου σε σχέση με την παροχή από αυτόν των δεκτικών αντιπροσώπευσης υπηρεσιών, που αναλαμβάνει να παρέχει

15 Ρήτρες που προσδιορίζουν τη διάρκεια της σύμβασης, τους λόγους λύσης και καταγγελίας, καθώς και τους όρους τροποποίησης της. 7. Ρήτρα υποχρέωσης υποβολής από τον συνδεδεμένο αντιπρόσωπο στην αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. των στοιχείων που είναι απαραίτητα για τον έλεγχο από την τελευταία της τήρησης από τον συνδεδεμένο αντιπρόσωπο των διατάξεων του Νόμου, καθώς και των διατάξεων του εσωτερικού κανονισμού της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ., οι οποίες θα εφαρμόζονται και στον συνδεδεμένο αντιπρόσωπο. c8. Ρήτρες που περιγράφουν τους μηχανισμούς, μέσω των οποίων η αντιπροσωπευόμενη K.E.ILE.Y. θα παρακολουθεί και θα ελέγχει την συμμόρφωση του συνδεδεμένου αντιπροσώπου προς τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από το Νόμο, τον εσωτερικό της κανονισμό και τη σύμβαση. 9. Ρήτρες που προβλέπουν υποχρέωση τήρησης από τον συνδεδεμένο αντιπρόσωπο βιβλίων και αρχείων για τις πραγματοποιούμενες μέσω αυτού συναλλαγές και δίδουν δικαίωμα στην αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. για ελεύθερη πρόσβαση σ' αυτά τα βιβλία και τα αρχεία, προς παρακολούθηση και έλεγχο της συμμόρφωσης του συνδεδεμένου αντιπροσώπου προς τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από το Νόμο, τον εσωτερικό κανονισμό της αντιπροσωπευόμενης K.EJI.E.Y. και την μεταξύ αυτής και του συνδεδεμένου αντιπροσώπου σύμβασης. 10. Αν στο πλαίσιο της μεταξύ της ανππροσωπευόμενης K.B.ILE.Y. και του συνδεδεμένου αντιπροσώπου σύμβασης επιτρέπεται στον τελευταίο η κατοχή χρηματικών ποσών πελατών, ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος δύναται να λαμβάνει μόνο τραπεζικές επιταγές οι οποίες θα εκδίδονται επ'ονόματι της

16 1899 αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. και θα είναι διπλογραμμισμένες. Απαγορεύεται η παρακράτηση των εν λόγω επιταγών από τον συνδεδεμένο αντιπρόσωπο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο εκείνου που απαιτείται για την άμεση κατάθεση τους σε τραπεζικό λογαριασμό της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. ή προσώπων που συγκεκριμένα και ειδικά αυτή θα υποδεικνύει και σε κάθε περίπτωση όχι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μιας (1) εργάσιμης ημέρας. 11. Υποχρέωση ανάρτησης σε εμφανές σημείο στον τόπο της διεύθυνσης των κεντρικών γραφείων και των καταστημάτων του συνδεδεμένου αντιπροσώπου πινακίδας από την οποία θα προκύπτουν αν και υπό ποίους όρους θα επιτρέπονται καταβολές χρημάτων ή παραδόσεις τίτλων από πελάτες στον συνδεδεμένο αντιπρόσωπο. 12. Υποχρέωση του συνδεδεμένου αντιπροσώπου να υποβάλλει στην αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. κάθε μορφής έντυπη ή ηλεκτρονική διαφήμιση σχετυχά με τις παρεχόμενες από τον συνδεδεμένο αντιπρόσωπο υπηρεσίες.

17 1900 ΤΡΙΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΉΠΡΟΣΩΠΕΥΟΜΕΝΗΣ Κ.Ε.Π.Ε.Υ. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΓΓΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Η Δήλωση-Γνωστοποίηση, με την οποία η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. γνωρίζει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την πρόθεση της να παρέχει τις δεκτικές αντιπροσώπευσης υπηρεσίες μέσω συνδεδεμένου αντιπροσώπου, θα πρέπει, κατ' ελάχιστον, να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία: 1. (i) Προκειμένου περί συνδεδεμένου αντιπροσώπου. που είναι φυσικό πρόσωπο, το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό ταυτότητας του (ή διαβατηρίου). (ii) Προκειμένου περί συνδεδεμένου αντιπροσώπου που είναι νομικό πρόσωπο, το όνομα, την εμπορική επωνυμία και τον αριθμό εγγραφής του, τη σύνθεση του Διοικητικού του Συμβουλίου, την εκπροσώπηση του και τα ονόματα των μετόχων που κατέχουν ειδική συμμετοχή στο εταιρικό του κεφάλαιο 2. Την ημερομηνία γέννησης και τον τόπο κατοικίας (προκειμένου περί φυσικού προσώπου) ή την ημερομηνία εγγραφής στο Αρχείο Εταιρειών και το εγγεγραμμένο γραφείο, καθώς και τη διεύθυνση των κεντρικών γραφείων (προκειμένου περί νομικού προσώπου) του συνδεδεμένου αντιπροσώπου. 3. Την διεύθυνση του καταστήματος ή των καταστημάτων, από όπου ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος θα παρέχει τις δεκτικές αντιπροσώπευσης υπηρεσίες.

18 \ Τα πλήρη στοιχεία του φυσικού προσώπου ή των φυσικών προσώπων που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 19 (4) του Νόμου και απασχολούνται στον συνδεδεμένο αντιπρόσωπο. 5. Προκειμένου περί νομικού προσώπου, αντίγραφο του ιδρυτικού εγγράφου και του καταστατικού και βεβαίωση του Εφόρου Εταιριών ή της αρμόδιας αρχής, τήρησης μητρώου για τη σύννομη λειτουργία του νομικού προσώπου. 6. Καθορισμό των υπηρεσιών, εκ των δεκτικών αντιπροσώπευσης υπηρεσιών, τις οποίες θα παρέχει ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος για λογαριασμό της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ., με προσδιορισμό των εξουσιών αντιπροσώπευσης που παρέχει η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. στον συνδεδεμένο αντιπρόσωπο, με ρητή αναφορά των ορίων της αντιπροσωπευτικής του εξουσίας. 7. Εφόσον ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος εξουσιοδοτείται από την αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. να κατέχει χρηματικά ποσά πελατών, περιγραφή των μηχανισμών και διαδικασιών που διασφαλίζουν την άμεση κατάθεση των ποσών αυτών σε τραπεζικό λογαριασμό της αντιπροσωπευόμενης KJE.II.E.Y. ή άλλων προσώπων που αυτή θα υποδεικνύει. (8.) Αναφορά και προσδιορισμό τυχόν άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων που ασκεί πράγματι ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος. 9. Βιογραςηκό και αντίγραφα ποινικού μητρώου και πιστοποιητικού μη πτωχεύσεως του συνδεδεμένου αντιπροσώπου, εφόσον αυτός είναι φυσικό πρόσωπο, ή των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου και των κυρίων μετόχων του που κατέχουν ποσοστό άνω του 10% του μετοχικού του κεφαλαίου, εφόσον ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος είναι

19 1902 νομικό πρόσωπο. Προκειμένου περί συνδεδεμένου αντιπροσώπου που είναι νομικό πρόσωπο, πιστοποιητικό καλής λειτουργίας του συνδεδεμένου αντιπροσώπου. Εφόσον μέτοχοι του συνδεδεμένου αντιπροσώπου που κατέχουν άνω του 30% του μετοχικού του κεφαλαίου είναι νομικά πρόσωπα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δύναται να ζητεί τα ως άνω στοιχεία που αφορούν τη διοίκηση και τη μετοχική σύνθεση του συνδεδεμένου αντιπροσώπου και για τα νομικά πρόσωπα που ελέγχουν τον συνδεδεμένο αντιπρόσωπο. 10. Το ειδικώς προς τούτο διαμορφούμενο τμήμα του εσωτερικού κανονισμού της αντιπροσωπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ., με λεπτομερή έκθεση του μηχανισμού μέσω του οποίου θα παρακολουθούνται και θα ελέγχονται οι δραστηριότητες του συνδεδεμένου αντιπροσώπου προς διαφύλαξη των συμφερόντων των. επενδυτών και της ομαλής λειτουργίας της κεφαλαιαγοράς. 11. Δήλωση της αντιπροσώπευόμενης Κ.Ε.Π.Ε.Υ. για την πλήρη ανάληψη ευθύνης για τις πράξεις ή παραλείψεις του συνδεδεμένου αντιπροσώπου, τις οποίες αυτός διενεργεί κατά την παροχή στους πελάτες των υπηρεσιών που αναλαμβάνει να παρέχει για λογαριασμό της Κ.Ε.Π.Ε. Υ.

20 1903 ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΡΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΜΕΝΗ Κ.Ε.Π.Ε.Υ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Το αρχείο συνδεδεμένων, αντιπροσώπων, το οποίο υποχρεούται να τηρεί η αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ., πρέπει να περιέχει όλους όσους διατελούν ή διετέλεσαν, εν ενεργεία και μη, συνδεδεμένοι αντιπρόσωποι της και να περιλαμβάνει, κατ 5 ελάχιστο, τα ακόλουθα στοιχεία: 1. Το ονοματεπώνυμο-και τον αριθμό ταυτότητας (ή διαβατηρίου) (προκειμένου περί φυσικού προσώπου) ή το όνομα, την εμπορική επωνυμία και τον αριθμό εγγραφής (προκειμένου περί νομικού προσώπου) του συνδεδεμένου αντιπροσώπου, 2. αντίγραφο της μεταξύ των μερών έγγραφης σύμβασης αντιπροσώπευσης, συμπεριλαμβανομένων οιωνδήποτε τροποποιήσεων της, 3. κατάλογο των πελατών του συνδεδεμένου αντιπροσώπου, στους οποίους παρείχρντο δεκτικές αντιπροσώπευσης υπηρεσίες για λογαριασμό της ICE JLE.Y. 4. ημερομηνία ενάρξεως της συμβάσεως και ημερομηνίες τροποποιήσεως ή και λύσεως της. 5. λόγο ή λόγους λύσεως της μεταξύ των μερών σύμβασης αντιπροσώπευσης.

21 1904 ΠΕΜΠΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΡΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ Κάθε συνδεδεμένος αντιπρόσωπος τηρεί αρχείο πράξεων πελατών, διαρθρωμένο ανά πελάτη, το οποίο περιέχει, κατ* ελάχιστο, τα ακόλουθα στοιχεία: 1. Το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό ταυτότητας (ή διαβατηρίου) του πελάτη, αν αυτός είναι φυσικό πρόσωπο, ή το όνομα, την εμπορική επωνυμία και τον αριθμό εγγραφής του, αν είναι νομικό πρόσωπο. 2. Αντίγραφο της σύμβασης ή των συμβάσεων παροχής δεκτικών αντιπροσώπευσης υπηρεσιών που τυχόν έχουν υπογράψει ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος και ο πελάτης, καθώς και οποιωνδήποτε άλλων μεταξύ τους συμφωνιών. 3. Κατάσταση των συναλλαγών που διενεργούνται για λογαριασμό του κάθε πελάτη, με αναγραφή (i) των εντολών που λαμβάνει ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος προς περαιτέρω διαβίβαση προς εκτέλεση, (Η) των πράξεων που διενεργούνται από την αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. σε εκτέλεση των εντολών που της διαβιβάζονται από τον συνδεδεμένο αντιπρόσωπο. Ως προς τις εντολές που λαμβάνει ο συνδεδεμένος αντιπρόσωπος, θα πρέπει να αποτυπώνονται ανά πελάτη, ημερησίως, τα εξής στοιχεία: (i) Είδος εντολής και καθορισμός του περιεχομένου της (π.χ. αγορά ή πώληση, είδος χρηματοοικονομικών μέσων που αποτελούν αντικείμενο της εντολής και ποσότητα αυτών).

22 1905 (ϋ) Ημερομηνία, ώρα και τρόπος λήψης της εντολής από τον συνδεδεμένο αντιπρόσωπο και μέσω ποίου υπαλλήλου του. (iii) Ημερομηνία, ώρα και τρόπος διαβίβασης της εντολής προς εκτέλεση στην αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. και μέσω ποίου υπαλλήλου του συνδεδεμένου αντιπροσώπου (iv) Τυχόν ανώτατο ή κατώτατο όριο ή εύρος τιμών που ορίζει ο εντολέας. (ν) Τυχόν υπάρχων χρονικός περιορισμός για την εκτέλεση της εντολής. (vi) Αναφορά του ύψους των προμηθειών που καλείται να καταβάλει ο πελάτης τόσο στην αντιπροσωπευόμενη Κ.Ε.Π.Ε.Υ. όσο και στον συνδεδεμένο αντιπρόσωπο. Το κόστος αυτό πρέπει να προσδιορίζεται τόσο ως ποσοστό επί της αξίας της συναλλαγής όσο και ως απόλυτο ποσό προμηθείας. Ως προς τις χρηματικές δοσοληψίες - εφόσον συντρέχει περίπτωση θα καταχωρούνται όλες οι καταβολές και αναλήψεις χρημάτων.

Ε.Ε. Παρ. III(I) 984 Κ.Δ.Π. 249/2003 Αρ. 3694,

Ε.Ε. Παρ. III(I) 984 Κ.Δ.Π. 249/2003 Αρ. 3694, Αριθμός 249 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΚ5/2003 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ 1. Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

2311 Κ.Δ.Π. 365/2003

2311 Κ.Δ.Π. 365/2003 Συνοπτικός Η Επιτροπή ασκώντας τις εξουσίες που της παρέχουν το εδάφιο 3 του άρθρου 41 και το άρθρο 147 του περί των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων Ανοικτού Τύπου και περί Συναφών Θεμάτων Νόμου του 2002,

Διαβάστε περισσότερα

Ανεπίσημη ενοποίηση της Οδηγίας ΟΔ του 2012 και της Οδηγίας ΟΔ (Α) του 2012

Ανεπίσημη ενοποίηση της Οδηγίας ΟΔ του 2012 και της Οδηγίας ΟΔ (Α) του 2012 Κ.Δ.Π. 476/2012, Αρ.4608, 26.11.2012 Κ.Δ.Π. 540/2012, Αρ. 4615, 28.12.2012 Ανεπίσημη ενοποίηση της Οδηγίας ΟΔ 144-2007-04 του 2012 και της Οδηγίας ΟΔ 144-2007-04(Α) του 2012 ΟΔΗΓΙΑ ΟΔ144-2007-04 του 2012

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. III(I) 1906 Κ.Δ.Π. 317/2003 Αρ. 3706, Αριθμός 317 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΚ7/2003

E.E. Παρ. III(I) 1906 Κ.Δ.Π. 317/2003 Αρ. 3706, Αριθμός 317 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΚ7/2003 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΕΡΙΔΙΩΝ/ ΜΕΤΟΧΩΝ ΟΣΕΚΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ 85/611/ΕΟΚ Η ΟΣΕΚΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 81 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 31,34,35,36 ΚΑΙ 39 ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ

Αριθμός 81 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 31,34,35,36 ΚΑΙ 39 ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ Ε.Ε. Παρ. 111(1) 580 Κ.Δ.Π. 81/2005 Αρ. 3959, 25.2.2005 Αριθμός 81 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 31,34,35,36 ΚΑΙ 39 ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 2315 Κ.Δ.Π. 366/2003 Αρ. 3711, Αριθμός 366 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΚ10/2003 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

Ε.Ε. Παρ. III(I) 2315 Κ.Δ.Π. 366/2003 Αρ. 3711, Αριθμός 366 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΚ10/2003 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) 2315 Κ.Δ.Π. 366/2003 Αρ. 3711, 9.5.2003 Αριθμός 366 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΚ10/2003 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

FxPro Financial Services Ltd. Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών ( ΤΑΕ )

FxPro Financial Services Ltd. Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών ( ΤΑΕ ) FxPro Financial Services Ltd. Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών ( ΤΑΕ ) Περιεχόμενα Πεδίο εφαρμογής του Ταμείου Αποζημίωσης Επενδυτών... 3 Σκοπός του Ταμείου... 3 Διοίκηση του ΤΑΕ... 4 Καλυπτόμενοι Πελάτες...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 21ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 21ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 147/2003 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3685 της 21ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 147 ΟΔΗΓΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Ε.Π.Ε.Υ.) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Ε.Π.Ε.Υ.) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Ε.Π.Ε.Υ.) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2004 Συνοπτικός τίτλος. 148(Ι) του 2002 214(Ι) του 2002 6(Ι) του 2003 86(Ι)του 2003 194(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 146/

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 146/ ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 146/13.7.2018 Θέμα: Όροι και προϋποθέσεις για την εγγραφή των προσώπων που παρέχουν υπηρεσίες για λογαριασμό των πιστωτικών ιδρυμάτων ως συνδεδεμένοι αντιπρόσωποι του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 3ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 3ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 18/95 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2951 της 3ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 18 Οι περί Ρυθμίσεως και Ελέγχου

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 2/808/ τoυ ιοικητικού Συμβουλίου. Θέμα: Εγγραφή συνδεδεμένων αντιπροσώπων ΑΕΠΕΥ, ΑΕΕΔ σε μητρώο

Α Π Ο Φ Α Σ Η 2/808/ τoυ ιοικητικού Συμβουλίου. Θέμα: Εγγραφή συνδεδεμένων αντιπροσώπων ΑΕΠΕΥ, ΑΕΕΔ σε μητρώο Α Π Ο Φ Α Σ Η 2/808/7.2.2018 τoυ ιοικητικού Συμβουλίου Θέμα: Εγγραφή συνδεδεμένων αντιπροσώπων ΑΕΠΕΥ, ΑΕΕΔ σε μητρώο Λαμβάνοντας υπόψη: ΤΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ 1. Την παράγραφο

Διαβάστε περισσότερα

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3849, 30.4.2004 2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Αριθμός 381 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Ειδικό Καθεστώς για Υπηρεσίες που Παρέχονται Ηλεκτρονικά) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 1 / 216 / του.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

ΑΠΟΦΑΣΗ 1 / 216 / του.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΑΠΟΦΑΣΗ 1 / 216 / 17.5.2001 του.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Θέµα: Ειδικός ιαπραγµατευτής στην Κύρια και Παράλληλη Αγορά του Χρηµατιστηρίου Αξιών Αθηνών. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Αφού έλαβε υπόψη: 1.

Διαβάστε περισσότερα

316 Κ.Δ.Π. 79/2004. Αριθμός 79 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 έως 2003

316 Κ.Δ.Π. 79/2004. Αριθμός 79 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 έως 2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3810, 13.2.2004 316 Κ.Δ.Π. 79/2004 Αριθμός 79 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 έως 2003 Γνωστοποίηση δυνάμει των εδαφίων (2) και (6) του άρθρου 32

Διαβάστε περισσότερα

(δ) η ΑΕΠΕΥ ή το πιστωτικό ίδρυµα που αιτείται τη χορήγηση άδειας λειτουργίας ΠΜ διαθέτουν ανεξάρτητη και αυτοτελή υπηρεσία λειτουργίας ΠΜ, το πρόσωπο

(δ) η ΑΕΠΕΥ ή το πιστωτικό ίδρυµα που αιτείται τη χορήγηση άδειας λειτουργίας ΠΜ διαθέτουν ανεξάρτητη και αυτοτελή υπηρεσία λειτουργίας ΠΜ, το πρόσωπο Α Π Ο Φ Α Σ Η 2/477/1.7.2008 τoυ ιοικητικού Συµβουλίου Θέµα : Χορήγηση άδειας λειτουργίας πολυµερούς µηχανισµού διαπραγµάτευσης (ΠΜ ) Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Λαµβάνοντας υπόψη: 1. Την παράγραφο 7 του

Διαβάστε περισσότερα

Οι περί της Ασκήσεως Ασφαλιστικών Εργασιών και άλλων Συναφών Θεμάτων Νόμοι του 2002 έως (Αρ. 6) του 2004

Οι περί της Ασκήσεως Ασφαλιστικών Εργασιών και άλλων Συναφών Θεμάτων Νόμοι του 2002 έως (Αρ. 6) του 2004 Οι περί της Ασκήσεως Ασφαλιστικών Εργασιών και άλλων Συναφών Θεμάτων Νόμοι του 2002 έως (Αρ. 6) του 2004 Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 169, 172, 173, 177, 182, 185 και 229 Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

[... (ΚΑΤΟΧΟΣ ΑΔΕΙΑΣ)]

[... (ΚΑΤΟΧΟΣ ΑΔΕΙΑΣ)] Πρότυποι Όροι ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Άδεια Προμήθειας Ηλεκτρισμού σε τελικούς πελάτες [.. (Αρ. Άδειας)]

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4102, 15/12/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4102, 15/12/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) AΡΙΘ. 1435/2003 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003 ΚΑΙ 2006 Επίσημη Εφημερίδα της EE: L 146, 10.06.2009, σ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ. Σύναψη σύμβασης παροχής πιστώσεων για χρηματιστηριακές συναλλαγές

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ. Σύναψη σύμβασης παροχής πιστώσεων για χρηματιστηριακές συναλλαγές 2650 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 510/2014 Αρ. 4831, 14.11.2014 Αριθμός 510 Παράγραφος 1 Παράγραφος 2 Παράγραφος 3 Παράγραφος 4 Παράγραφος 5 Παράγραφος 6 Παράγραφος 7 Παράγραφος 8 Παράγραφος 9 Παράγραφος 10

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. I (I), Αρ. 2721, Ν. 5ί(Ι)/92

E.E. Παρ. I (I), Αρ. 2721, Ν. 5ί(Ι)/92 E.E. Παρ. I (I), Αρ. 2721, 3.7.92 799 Ν. 5ί(Ι)/92 Ο περί Ρύθμισης των Σχέσεων Εμπορικού Αντιπροσώπου και Αντιπροσωπεύαμε νου Νόμος του 1992 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Άρθρο 1. Συνοπτικός τίτλος 2. Ερμηνεία 3. Εκλογική περιφέρεια ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3989, 6/5/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ 2005

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3989, 6/5/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ 2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ 2005 Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με το άρθρο 29 της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο- ΕΕ L 035 της 11.2. 2003,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΆΡΘΡΩΝ. «Εταιρεία Διαχειρίσεως» όσον αφορά Αμοιβαίο Κεφάλαιο ή Εμπίστευμα (nnit trust) ή Εταιρεία Επενδύσεων Μεταβλητού

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΆΡΘΡΩΝ. «Εταιρεία Διαχειρίσεως» όσον αφορά Αμοιβαίο Κεφάλαιο ή Εμπίστευμα (nnit trust) ή Εταιρεία Επενδύσεων Μεταβλητού Ε.Ε. Παρ. 111(1) Αρ. 4057, 9.12.2005 Αριθμός 562 4279 ΟΔΗΓΙΑ ΟΣΕΚΑ 1/2005 Κ.Δ.Π. 562/2005 ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕωΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΕΡΙΔΙΩΝIΜΕΤΟΧΩΝ ΟΣΕΚΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΚΡ ΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ

Διαβάστε περισσότερα

141(Ι)/2012. ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2007 και 2009

141(Ι)/2012. ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2007 και 2009 Αρ. 4359, 26.10.2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2007 και 2009 Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L331, 15.12.2010, σ. 120.

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 55(Ι)/2018 Αρ. 4656, 13.6.2018 Ο περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 910/2014, σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση και τις Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ν. 106(Ι)/2013 106(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΔΟΜΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014 Ν. 125(Ι)/2014 125(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΝΟΜΟ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ---------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3851, 30.4.2004 3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Αριθμός 467 Οι περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού (Τέλη Αδειών) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002 Ο περί Ταξινόμησης των Σφάγιων των Χονδρών Βοοειδών, Χοίρων και Προβατοειδών και Αναφοράς των Τιμών αυτών Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4085, 28/4/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4085, 28/4/2006 Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2006 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3865, 28/5/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3865, 28/5/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 14(Ι) του 1993 32(Ι) του 1993 91(Ι) του 1994 45(Ι) του 1995 74(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Μονογραφή από όλους τους συνδικαιούχους σε κάθε σελίδα. Γνήσιο υπογραφής στην τελευταία σελίδα από Αστυνομία ή ΚΕΠ από όλους τους συνδικαιούχους

Μονογραφή από όλους τους συνδικαιούχους σε κάθε σελίδα. Γνήσιο υπογραφής στην τελευταία σελίδα από Αστυνομία ή ΚΕΠ από όλους τους συνδικαιούχους ΚΕΜ (Τρόπος συμπλήρωσης και δικαιολογητικά που απαιτούνται) Συμπληρώνετε όλα τα στοιχεία Μονογραφή από όλους τους συνδικαιούχους σε κάθε σελίδα Γνήσιο υπογραφής στην τελευταία σελίδα από Αστυνομία ή ΚΕΠ

Διαβάστε περισσότερα

Plus500CY Ltd. Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών

Plus500CY Ltd. Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών Plus500CY Ltd. Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών 1. Γενικά 1.1. Η Plus500CY Ltd (εφεξής, η Εταιρεία ) είναι μέλος του Ταμείου Αποζημίωσης Επενδυτών (Investor Compensation Fund,

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 87/382 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/586 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Ιουλίου 2016 για τη συμπλήρωση της οδηγίας 2014/65/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά ρυθμιστικά τεχνικά

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4210, 26/6/2009 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4210, 26/6/2009 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2009 --------------------- Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4417, (Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4417, (Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4417, 6.12.2013 Ν. 148(Ι)/2013 148(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς συμβατότητας με την

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 2004

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 2004 Συνοπτικός τίτλος. 68(Ι) του 1995 104(Ι) του 1996 17(Ι) του 1999 234(Ι) του 2004. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4199, 27/3/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4199, 27/3/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 255, 30.9.2005, σ. 22. «Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

ο περί Ανοικτού Τύπου Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων Νόμος του 2012

ο περί Ανοικτού Τύπου Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων Νόμος του 2012 ο περί Ανοικτού Τύπου Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων Νόμος του 2012 Οδηγία ΟΔ78-2012-18 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τους ΟΣΕΚΑ εγγυημένου κεφαλαίου ή εγγυημένης απόδοσης ή τους ΟΣΕΚΑ με προστασία

Διαβάστε περισσότερα

(3) Συναλλαγές για τις οποίες απαιτείται προηγούμενη άδεια του Συμβουλίου

(3) Συναλλαγές για τις οποίες απαιτείται προηγούμενη άδεια του Συμβουλίου Ε.Ε. Παρ. III(I) 4999 Κ.Δ.Π. 781/2003 Αρ. 3760, 10.10.2003 Αριθμός 781 Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΑΑΑΗΛΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ Ή ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2015/19 19.10.2015 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις κοινοποιήσεις διαβατηρίου για μεσίτες πιστώσεων βάσει της οδηγίας για την ενυπόθηκη πίστη 1 1. Συμμόρφωση και υποχρεώσεις υποβολής εκθέσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012 &148(Ι)/2018)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012 &148(Ι)/2018) ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012 &148(Ι)/2018) ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Πρότυποι Όροι Άδεια Κατασκευής, Ιδιοκτησίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Πρότυποι όροι Άδειας Κατασκευής, Ιδιοκτησίας,

Διαβάστε περισσότερα

"Άρθρο 24 Ν. 3601/2007 Συμμετοχές σε πιστωτικά ιδρύματα

Άρθρο 24 Ν. 3601/2007 Συμμετοχές σε πιστωτικά ιδρύματα "Άρθρο 24 Ν. 3601/2007 Συμμετοχές σε πιστωτικά ιδρύματα 1. α) Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο (στο εξής: "υποψήφιος αγοραστής"), το οποίο μεμονωμένα ή μέσω κοινής δράσης με άλλα πρόσωπα, υπό την έννοια του

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 422 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 52(Ι)/2017 Αρ. 4603, 2.6.2017 Ο περί Kοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ L 340/6 20.12.2017 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/2382 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Δεκεμβρίου 2017 για τον καθορισμό εκτελεστικών τεχνικών προτύπων όσον αφορά τα τυποποιημένα έντυπα, τα υποδείγματα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 4/461/24.1.2008 τoυ ιοικητικού Συμβουλίου. Θέμα: Προϋποθέσεις χορήγησης άδειας λειτουργίας Ανώνυμης Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών.

ΑΠΟΦΑΣΗ 4/461/24.1.2008 τoυ ιοικητικού Συμβουλίου. Θέμα: Προϋποθέσεις χορήγησης άδειας λειτουργίας Ανώνυμης Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών. ΑΠΟΦΑΣΗ 4/461/24.1.2008 τoυ ιοικητικού Συμβουλίου Θέμα: Προϋποθέσεις χορήγησης άδειας λειτουργίας Ανώνυμης Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών. Λαμβάνοντας υπόψη: ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2012

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2012 Συνοπτικός τίτλος. 22 του 1985 68 του 1987 190 του 1989 8 του 1992 22(Ι) του 1992 140(Ι) του 1999 140(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4173, 18/7/2008

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4173, 18/7/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ (ΟΣΕΚΑ) ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2004 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

103(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

103(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ν. 103(Ι)/2013 103(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 138(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Use of this document is subject to the agreed Terms and Conditions and it is protected by digitally embedded signatures against unauthorized use

Use of this document is subject to the agreed Terms and Conditions and it is protected by digitally embedded signatures against unauthorized use Ε.Ε. ΠΑρ. Ι(Ι) Αρ. 3849, 30.4.2004 Ν. 98 (Ι)/2004 Ο περί ηµοτικών και Κοινοτικών Εκλογών (Υπήκοοι Άλλων Κρατών Μελών) Νόµος του 2004 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής ηµοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4318, 2.3.2012 Ν. 10(Ι)/2012 10(I)/2012 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΜΟΣ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 83(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3196 της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος τον 1997

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1998 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1998 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 159/98 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3250 της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1998 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 159 Οι περί Μηχανών Παιγνιδιού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 ΕΩΣ 2017 (Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ) Τροποποίηση Άδειας Π1- Ν.419(Α)/ΠΘ1-2006 σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Η Βουλή των αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3626, 26/7/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3626, 26/7/2002 Ο ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Ε.Π.Ε.Υ.) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 ΑΡΘΡΟ ΜΕΡΟΣ 1. Συνοπτικός τίτλος. 2. Ερμηνεία. 3. Έκταση εφαρμογής. ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ ΜΕΡΟΣ I ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ΕΚΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της E.E.: L 310, 25.11.2005, σ. 28. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 99(I)/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ.113. 9 του 1968 76 του 1977 17 του 1979

Διαβάστε περισσότερα

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4022 Κ.Δ.Π. 748/2003 Αρ. 3758, 3.10.2003 Αριθμός 748 Οι περί Προδιαγραφών Πετρελαιοειδών και Καυσίμων (Αδεια Εμπορίας Μολυβδούχου Βενζίνης) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2013

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2013 164(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2013 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 95(Ι) του 2000 93(Ι) του 2002

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 99(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4520 Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 979 Ο περί Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Αξιολόγηση, Ελευθερία

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3016/2002

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3016/2002 ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3016/2002 «Για την εταιρική διακυβέρνηση, θέματα μισθολογίου και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α 110/17.05.2002), όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 26 παρ. 1 του Ν 3091/2002 (ΦΕΚ Α 330/24.12.2002),

Διαβάστε περισσότερα

εξουσιοδοτήσεων. ος '

εξουσιοδοτήσεων. ος ' Ε.Ε. Παρ. III(I) 305 Κ.Δ.Π. 80/2003 Αρ. 3679, 31.1.2003 Αριθμός 80 Οι περί Ραδιοεπικοινωνιών (Γενικές Εξουσιοδοτήσεις) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 1306/2018

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 1306/2018 ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 1306/2018 για τη χορήγηση άδειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.» (δ.τ. «ΜΟΕ») Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Κατά την τακτική συνεδρίασή της στην έδρα της, στις 3 Νοεμβρίου 2016, και. Λαμβάνοντας υπόψη:

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Κατά την τακτική συνεδρίασή της στην έδρα της, στις 3 Νοεμβρίου 2016, και. Λαμβάνοντας υπόψη: Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 413/2016 για τη χορήγηση Άδειας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας στην εταιρεία με την

Διαβάστε περισσότερα

περί των Πράξεων Προσώπων που Κατέχουν Εμπιστευτικές ill"ηροφορίες και των Η παρούσα Οδηγία θα αναφέρεται ως η περί Κώδικα

περί των Πράξεων Προσώπων που Κατέχουν Εμπιστευτικές illηροφορίες και των Η παρούσα Οδηγία θα αναφέρεται ως η περί Κώδικα Ε.Ε. Παρ. 111(1) 3643 Κ.Λ.Π. 447/2005 Αρ. 4033, 16.9.2005 Αριθμός 447 ΟΔΗΓΙΑ 5/2005 ΤΗΣ ΕΙΠΤΡΟΠΗΣ ΚEΦAΛAL4.ΓOPAΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΣΥl\ffiEΡΙΦΟΡ ΛΣ ΣΥΜΉΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Η Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 279/2017 Αρ. 5036,

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 279/2017 Αρ. 5036, 2436 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 279/2017 Αρ. 5036, 25.8.2017 Αριθμός 279 ΟΙ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2014 ΚΑΙ 2015 ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Μητρώο Μελετητών και Επιβλεπόντων Μηχανικών) Κανονισμοί του 2015 που κατατέθηκαν στη Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 27ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 27ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 268/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3441 της 27ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 268 Οι περί Αξιών και Χρηματιστηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 109(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 196(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β' ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ A' ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3918, 5/11/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3918, 5/11/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (Αρ.5) ΤΟΥ 2004 Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με τα άρθρα 22, 23, 24, 25 και 28(6) της

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενες τροποποιήσεις καταστατικού (Τακτική Γενική Συνέλευση 21 Ιουνίου 2011)

Προτεινόμενες τροποποιήσεις καταστατικού (Τακτική Γενική Συνέλευση 21 Ιουνίου 2011) Προτεινόμενες τροποποιήσεις καταστατικού (Τακτική Γενική Συνέλευση 21 Ιουνίου 2011) Σύμφωνα με το άρθρο 19, παρ. 2 του Ν.3556/2007, η CYCLON ΕΛΛΑΣ Α.Ε. παραθέτει τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του καταστατικού

Διαβάστε περισσότερα

«Επαγγελματική επάρκεια Πιστοποιημένων Διαπραγματευτών Ενέργειας Συμμετεχόντων» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.

«Επαγγελματική επάρκεια Πιστοποιημένων Διαπραγματευτών Ενέργειας Συμμετεχόντων» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. ΑΠΟΦΑΣΗ 2 «Επαγγελματική επάρκεια Πιστοποιημένων Διαπραγματευτών Ενέργειας Συμμετεχόντων» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. Αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του Άρθρου 3.11

Διαβάστε περισσότερα

Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων:

Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων: 1. αφ ενός της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 20 ΚΑΙ 97(2)(β)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 20 ΚΑΙ 97(2)(β) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 20 ΚΑΙ 97(2)(β) ΜΗΤΡΩΟ ΑΔΕΙΩΝ E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3851, 30.4.2004 3858 Κ.Δ.Π. 466/2004 Αριθμός 466 Οι

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 663 Κ.Δ.Π. 93/2002 Αρ. 3578,

Ε.Ε. Παρ. III(I) 663 Κ.Δ.Π. 93/2002 Αρ. 3578, Ε.Ε. Παρ. III(I) 663 Κ.Δ.Π. 93/2002 Αρ. 3578, 22.2.2002 Αριθμός 93 Οι περί Ονομασιών Προέλευσης και Γεωγραφικών Ενδείξεων Γεωργικών Προϊόντων ή Τροφίμων Κανονισμοί του 2002 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4342, 29.6.2012 Ν. 83(Ι)/2012 83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Π.Δ.Σ. (Εταιρείες Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών) ΦΛΩΡΙΝΗΣ 11, Γραφείο 101, 1 ος Όροφος, 1065 ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Τ.Θ. 21446, 1508 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ:

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3440, 23/10/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3440, 23/10/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3440 της 23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2000 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Εταιρειών (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3679, 31/1/ (I)/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3679, 31/1/ (I)/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 54(Ι) του 1996 4(Ι) του 2000 122(Ι) του 2000 40(Ι) του 2001 151(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000 Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Μετά το άρθρο 28 του κ.ν. 2190/1920 προστίθεται νέο άρθρο 28α ως εξής:

Μετά το άρθρο 28 του κ.ν. 2190/1920 προστίθεται νέο άρθρο 28α ως εξής: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΛΘΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ 3884/2010. Άρθρο 6 Προσθήκη νέου άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4135, 18/7/2007

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4135, 18/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ --------------------- Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της. E.E L 166, 11.6.1998, σ.51: L

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4071, 24/2/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4071, 24/2/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εναρμόνισης με το άρθρο 4 της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L156,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ Ερωτήσεις & Απαντήσεις που αφορούν τη Λειτουργία του Σχεδίου

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ Ερωτήσεις & Απαντήσεις που αφορούν τη Λειτουργία του Σχεδίου ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ Ερωτήσεις & Απαντήσεις που αφορούν τη Λειτουργία του Σχεδίου 1. Κάτω από ποιές προϋποθέσεις ενεργοποιείται το Σχέδιο Προστασίας Καταθέσεων; Το Σχέδιο Προστασίας Καταθέσεων

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 17.6.2017 L 155/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/1018 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 29ης Ιουνίου 2016 για τη συμπλήρωση της οδηγίας 2014/65/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

1. Οι Κανονισμοί αυτοί θα αναφέρονται ως οι περί Σπόρων (Αδεια Λειτουργίας Σποροπαραγωγικής Επιχείρησης και Αδεια Εμπορίας Σπόρων) Κανονισμοί

1. Οι Κανονισμοί αυτοί θα αναφέρονται ως οι περί Σπόρων (Αδεια Λειτουργίας Σποροπαραγωγικής Επιχείρησης και Αδεια Εμπορίας Σπόρων) Κανονισμοί Ε.Ε. Παρ. III(I) 5868 Κ.Α.Π. 913/2003 Αρ. 3786, 19.12.2003 Αριθμός 913 Οι περί Σπόρων (Αδεια Λειτουργίας Σποροπαραγωγικής Επιχείρησης και Αδεια Εμπορίας Σπόρων) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΚΚΑΘΑΙΡΣΗΣ «ENERGY CLEAR» (Συνεδρίαση ΧΧ/ΧΧ/2018 )

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΚΚΑΘΑΙΡΣΗΣ «ENERGY CLEAR» (Συνεδρίαση ΧΧ/ΧΧ/2018 ) ΑΠΟΦΑΣΗ 2 «Επαγγελματική επάρκεια Εκκαθαριστικών Μελών ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΚΚΑΘΑΙΡΣΗΣ «ENERGY CLEAR» (Συνεδρίαση ΧΧ/ΧΧ/2018 ) Αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις της 2.10.7 της Ενότητας 2 του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 71 (6)

Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 71 (6) Ε.Ε. Παρ. III(I) 2743 Κ.Δ.Π. 391/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Αριθμός 391 Ο ΠΕΡΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ ΑΡ.94(ί)τθΥ 2004) Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 71 (6) Ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων, ασκώντας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ 2012

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ 2012 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, 28.12.2012 204(Ι)/2012 204(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ 2012 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3742, 25/7/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1997 ΜΕΧΡΙ 2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3742, 25/7/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1997 ΜΕΧΡΙ 2000 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1997 ΜΕΧΡΙ 2000 Για σκοπούς εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: (α) «Οδηγία 2000/12/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

105(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΥΣ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

105(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΥΣ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ν. 105(Ι)/2013 105(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΥΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ O ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ «αρμόδιες εποπτικές αρχές» σημαίνει τις ακόλουθες Αρχές:

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ O ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ «αρμόδιες εποπτικές αρχές» σημαίνει τις ακόλουθες Αρχές: ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ O ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2011 Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί της Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών Κρίσεων Νόμος του 2011.

Διαβάστε περισσότερα