Συνέδριο JUSTICE: «Προστασία Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Σύγχρονα Ζητήματα στον Ευρωπαϊκό Χώρο»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Συνέδριο JUSTICE: «Προστασία Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Σύγχρονα Ζητήματα στον Ευρωπαϊκό Χώρο»"

Transcript

1 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ολίγοις ημερωτικo δελτιο Φεβρουάριος 2018 Στο παρόν τεύχος: Συνέδριο JUSTICE: «Προστασία Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Σύγχρονα Ζητήματα στον Ευρωπαϊκό Χώρο» Ελληνογαλλικές συζητήσεις Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: επιτεύγματα και προκλήσεις Ημερίδα για το νέο καθεστώς προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Στήλη επικαιρότητας Brexit: Σχέδιο συμφωνίας αποχώρησης

2 JUSTICE Συνέδριο Προστασία Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Σύγχρονα Ζητήματα στον Ευρωπαϊκό Χώρο Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 15 & 16 Φεβρουαρίου 2018 το διήμερο συνέδριο με τίτλο «Προστασία Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Σύγχρονα Ζητήματα στον Ευρωπαϊκό Χώρο», στο πλαίσιο της δράσης 'Training for a European Area of Justice' του προγράμματος JUSTICE που διαχειρίζεται το ΚΔΕΟΔ. Το συνέδριο διαρθρώθηκε σε πέντε θεματικές ενότητες και αποσκοπούσε στη διερεύνηση σύγχρονων ζητημάτων για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ευρώπη και την ανάδειξη νέων πολιτικών και νομικών προβληματισμών. Την οργάνωση του συνεδρίου ανέλαβε το Γραφείο Προγραμμάτων του ΚΔΕΟΔ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου και τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Οι τρεις πρώτες θεματικές παρουσιάστηκαν κατά την πρώτη ημέρα που οι εργασίες του συνεδρίου, τις οποίες χαιρέτησαν η Γραμματέας του ΚΔΕΟΔ, καθηγήτρια Χριστίνα Δεληγιάννη-Δημητράκου και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ευστάθιος Κουτσοχήνας, έλαβαν χώρα στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς. Η πρώτη συνεδρία ήταν μεσημβρινή και υπό την προεδρία του αναπληρωτή καθηγητή στο ΠΑΜΑΚ κ. Δημητρίου Σκιαδά, οι κ.κ. Σ. Κοφίνης, Πρωτοδίκης και εντεταλμένος διδασκαλίας στο ΑΠΘ, Μ. Μουρμουρή, αναπληρώτρια Προϊσταμένη Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θεσσαλονίκης, και Μ. Παπακωνσταντής, δικηγόρος και ειδικός συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, παρουσίασαν εισηγήσεις για τα δικαιώματα των μεταναστών, των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο, με αναλύσεις για την έννοια της 'ασφαλούς τρίτης χώρας', το έργο και τη λειτουργία της υπηρεσίας ασύλου και τον αποκλεισμό από διεθνή προστασία.

3 JUSTICE Συνέδριο Προστασία Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Σύγχρονα Ζητήματα στον Ευρωπαϊκό Χώρο Από τις επόμενες δύο απογευματινές συνεδρίες της πρώτης ημέρας, με προεδρεύοντες την καθηγήτρια στο ΑΠΘ κ. Λίνα Παπαδοπούλου και τον ομότιμο καθηγητή κ. Ιωάννη Κουκιάδη αντίστοιχα, η πρώτη αφιερωμένη στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, για τον οποίο μίλησαν οι κ.κ. Β. Καραγκούνη, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου, Α. Πασχαλίδης, πρώην δικαστής Ανωτάτου Δικαστηρίου Κύπρου και διδάσκων Πανεπιστημίου Frederic, και Ε.Φωτιάδου, επιστημονική συνεργάτις ΚΔΕΟΔ. Η δεύτερη αφορούσε τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, διαφορές πτυχές του οποίου προσέγγισαν οι κ.κ. Π. Στάγκος, καθηγητής στο ΑΠΘ, Régis Brillat, Εκτελεστικός Γραμματέας του Χάρτη στο Συμβούλιο της Ευρώπη και Fabiana Perini από τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης και κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τη δεύτερη ημέρα οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν στο αμφιθέατρο 'Δημήτριος Ευρυγένης' του ΚΔΕΟΔ. Η θεματική της πρώτης συνεδρίας, στην οποία προήδρευσε η καθηγήτρια του ΠΑΜΑΚ κ. Ε. Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου, αφορούσε την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τα σχετικά ζητήματα ανέλυσαν οι κ.κ. Ξ. Ξενής, δικαστής στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας/Αμμοχώστου και Γ. Χριστοφορίδης, διδάσκων Πανεπιστημίου Frederick. Οι ομιλητές της τελευταίας συνεδρίας, κ.κ. Σ. Σταύρου, Προϊστάμενος του Ειδικού Εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες του Συμβουλίου της Ευρώπης, Κ. Τσιτσελίκης, καθηγητής στο ΠΑΜΑΚ και Α. Γιαννακούλα, συνεργάτις της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, εξέθεσαν, υπό την προεδρία της καθηγήτριας στο ΠΑΜΑΚ κ. Δέσποινας Αναγνωστοπούλου, τις απόψεις τους για θέματα ρατσισμού, ρητορικής μίσους και εγκλημάτων μίσους. Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελλάδας και της Κύπρου, εκπρόσωποι εθνικών φορέων, διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, επαγγελματικών ενώσεων, δικαστικοί, δικηγόροι, νέοι επιστήμονες και φοιτητές. Με βάση τις εργασίες και τα συμπεράσματα του Συνεδρίου θα δημοσιευθεί συλλογικός τόμος. Το Συνέδριο αποτέλεσε την εναρκτήρια εκδήλωση της δράσης 'Training for a European Area of Justice' και θα ακολουθήσει μία σειρά σεμιναρίων που απευθύνονται σε δικηγόρους με στόχο την πρακτική τους εκπαίδευση στις ως άνω θεματικές.

4 Ελληνογαλλικές συζητήσεις Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: επιτεύγματα και προκλήσεις Στο πλαίσιο του κύκλου 'Ελληνογαλλικές συζητήσεις της Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης συνδιοργάνωσε με το ΚΔΕΟΔ, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα του ΕΒΕΘ, επιστημονική εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ο καθηγητής κ. Βασίλειος Σκουρής, Πρόεδρος του ΚΔΕΟΔ και Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2003 έως το 2015, και ο κ. Pierre-Yves Le Borgn, δικηγόρος, υποψήφιος Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και βουλευτής των Γάλλων του εξωτερικού από το 2012 έως το 2017, ανέπτυξαν τις απόψεις τους για τις πολλές και σημαντικές προκλήσεις που σήμερα αντιμετωπίζει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο όγκος των ατομικών προσφυγών έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, αρκετές από αυτές οφείλουν να κριθούν επειγόντως, ορισμένες αποφάσεις του Δικαστηρίου και κυρίως αυτές που αφορούν σε κοινωνικά θέματα αμφισβητούνται από ορισμένες πολιτικές παρατάξεις, ακόμα και από κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ συχνά επικρίνεται και ο τρόπος επιλογής και διορισμού των δικαστών. Όπως τόνισαν οι κ.κ. Σκουρής και Le Borgn, όλα αυτά τα ζητήματα καθιστούν αναγκαία την εισαγωγή μεταρρυθμίσεων που θα ενισχύσουν τη νομιμοποίηση και την αποτελεσματικότητα του Δικαστηρίου. Την ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωσε, που ολοκληρώθηκε με διάλογο μεταξύ των ομιλητών και συζήτηση με το ακροατήριο, συντόνισε η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Ευγενία Πρεβεδούρου.

5 Ημερίδα για το νέο καθεστώς προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Tον Μάϊο του 2018 αναμένεται να αρχίσει η εφαρμογή του νέου καθεστώτος προστασίας προσωπικών δεδομένων βάσει του Γενικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 ['General Data Protection Regulation'], που πρόκειται να επιφέρει πλήθος αλλαγών και να επηρεάσει τη λειτουργία κάθε οργανισμού και εταιρίας στην Ευρώπη. Το ΚΔΕΟΔ, σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), διοργάνωσαν στις 22 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα του ΕΒΕΘ εκδήλωση με αντικείμενο τις ρυθμίσεις του Κανονισμού και τους τρόπους προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του ΚΔΕΟΔ, καθηγητή κ. Βασιλείου Σκουρή, και κατόπιν ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των λοιπών συνδιοργανωτών, κ.κ. Ι. Μασούτη, Προέδρου του ΕΒΕΘ, Π. Αγγελίδη, Προέδρου της ΑΖΚ, και A. Δημητρίου, Αντιπροέδρου του ΣΒΒΕ. Στη συνέχεια, υπό τον συντονισμό του καθηγητή κ. Αθανασίου Καΐση, Επιστημονικού Διευθυντή των Νομικών Μεταπτυχιακών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, η καθηγήτρια του ΠΑΜΑΚ κ. Ε. Αλεξανδοπούλου-Αιγυπτιάδου παρουσίασε τον Γενικό Κανονισμό στο σύνολό του, δίνοντας έμφαση στις υποχρεώσεις και τις αντίστοιχες κυρώσεις που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις. Η δεύτερη εισήγηση της κ. Ζ. Καρδασιάδου, εθνικής εμπειρογνώμονος στον Ευρωπαίο Επόπτη για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, αφορούσε την πιστοποίηση των επιχειρήσεων ως μέσου επίδειξης συμμόρφωσης προς τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού.

6 Ημερίδα για το νέο καθεστώς προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Οι επιστημονικές συνεργάτιδες του ΚΔΕΟΔ, κ.κ. Βιργινία Τζώρτζη και Δήμητρα Γαμπά, ανέπτυξαν τα δύο επόμενα δύο θέματα της εκδήλωσης. Η κ. Τζώρτζη μίλησε για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι μικρές επιχειρήσεις κατά την εφαρμογή του νέου Κανονισμού, προτείνοντας τα βήματα που ενδείκνυνται για την καλλίτερη δυνατή προετοιμασία τους. Η κ. Γαμπά επικεντρώθηκε στις ενέργειες στις οποίες είναι σκόπιμο να προβούν οι επιχειρήσεις πριν την επιβολή των προβλεπόμενων από τον Κανονισμό κυρώσεων. Οι τελευταίοι τρεις εισηγητές ήταν επιστήμονες με εμπειρία στην πρακτική διάσταση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Ο κ. Γ. Λαζαράκος, τέως αναπληρωματικό μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και πιστοποιημένος νομικός εμπειρογνώμονας για την προστασία δεδομένων σε ηλεκτρονικά προϊόντα και υπηρεσίες, παρουσίασε έναν πρακτικό οδηγό ενσωμάτωσης του Κανονισμού, ο κ. Ι. Ψαρράς, Διαπιστευμένος Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων, ανέλυσε τον ρόλο και τις απαιτήσεις του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων, θεσμό που εισάγεται το πρώτον με τον νέο Κανονισμό, και τέλος η κ. Ε. Μανωλάκη, δικηγόρος, εξέθεσε την εμπειρία της ως Υπεύθυνης Προστασίας Δεδομένων της LIDL Hellas, που είναι από τις επιχειρήσεις οι οποίες είχαν συστήσει στην οργανωτική τους δομή τη σχετική θέση πριν τη θέσπιση του νέου Κανονισμού. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση, όπου τονίστηκε ότι στη χώρα μας ελάχιστες επιχειρήσεις γνωρίζουν πραγματικά πού ακριβώς βρίσκονται τα προσωπικά δεδομένα τα οποία συλλέγουν και επεξεργάζονται, ενώ παράλληλα, δυσκολεύονται στην αναζήτηση εξειδικευμένων επαγγελματιών με γνώση και εμπειρία στον τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

7 Brexit Σχέδιο συμφωνίας αποχώρησης Στις 28 Φεβρουαρίου 2018, η Επιτροπή δημοσίευσε το σχέδιο της συμφωνίας αποχώρησης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατ' ουσίαν το σχέδιο της συμφωνίας αποχώρησης μεταφράζει σε νομικούς όρους την από κοινή έκθεση των διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για την πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά το πρώτο στάδιο των διαπραγματεύσεων και προτείνει κείμενο για τα εκκρεμή ζητήματα της αποχώρησης, τα οποία, αν και αναφέρονται, δεν εξετάζονται λεπτομερώς στην κοινή έκθεση. Ενσωματώνει, επίσης, το κείμενο σχετικά με τη μεταβατική περίοδο, βάσει των συμπληρωματικών οδηγιών διαπραγμάτευσης που ενέκρινε το Συμβούλιο (άρθρο 50) στις 29 Ιανουαρίου Το σχέδιο της συμφωνίας αποχώρησης αποτελείται από έξι μέρη - μεταξύ των οποίων οι εισαγωγικές διατάξεις, τα δικαιώματα των πολιτών, άλλα ζητήματα της αποχώρησης όπως το θέμα των προϊόντων που είχαν κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από την ημερομηνία αποχώρησης, ο δημοσιονομικός διακανονισμός, οι μεταβατικές ρυθμίσεις και οι θεσμικές διατάξεις - καθώς και ένα πρωτόκολλο για την Ιρλανδία / Βόρεια Ιρλανδία, το οποίο καθιστά λειτουργική την τρίτη επιλογή που περιγράφεται στην κοινή έκθεση, ώστε να αποφευχθεί η επαναφορά συνόρων με ελέγχους στη νήσο της Ιρλανδίας. Πρόκειται για εφεδρική λύση που προτείνει η κοινή έκθεση, η οποία θα ισχύσει σε περίπτωση μη συμφωνίας για άλλη λύση. Το εν λόγω σχέδιο πρωτοκόλλου δεν προδικάζει τις συνομιλίες σχετικά με τις άλλες δύο πιθανές λύσεις. Η Επιτροπή, μέσω της παρουσίασης του σχεδίου, αποσκοπεί στην εξασφάλιση χρόνου τόσο για τις διαβουλεύσεις με τα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και για τις διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η συμφωνία αποχώρησης θα πρέπει να συμφωνηθεί και να κυρωθεί πριν από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου την Ακολούθως, το σχέδιο της συμφωνίας αποχώρησης, προτού διαβιβαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για διαπραγμάτευση, θα σταλεί προς συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (σύμφωνα με το άρθρο 50 ΣΛΕΕ) και στη διευθύνουσα ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit. Το Συμβούλιο ζήτησε από το Ηνωμένο Βασίλειο να αποσαφηνίσει περαιτέρω τη θέση του όσον αφορά το πλαίσιο της μελλοντικής σχέσης, ενόψει της συνεδρίασής του στις 22 και 23 Μαρτίου 2018, όπου αναμένεται ότι θα εγκρίνει συμπληρωματικές κατευθυντήριες γραμμές. Πάντως η Τερέζα Μέι, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι το σχέδιο του νομικού κειμένου που δημοσιοποίησε η Επιτροπή, εάν εφαρμοστεί, θα απειλήσει τη συνταγματική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και θα υπονομεύσει τις εμπορικές του σχέσεις, δημιουργώντας ένα τελωνειακό και ρυθμιστικό σύνορο στη θάλασσα της Ιρλανδίας.

ολίγοις ημερωτικo δελτιο

ολίγοις ημερωτικo δελτιο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ www.cieel.gr ολίγοις ημερωτικo δελτιο Δεκέμβριος 2018 Στο παρόν τεύχος: JUSTICE Program Τριήμερο Σεμινάριο του ΚΔΕΟΔ & του Πανεπιστημίου Frederick Ο Γενικός

Διαβάστε περισσότερα

Α Πανελλήνιο Συνέδριο Ευρωπαϊκού Δικαίου Νομοθετικές και Νομολογιακές Εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Α Πανελλήνιο Συνέδριο Ευρωπαϊκού Δικαίου Νομοθετικές και Νομολογιακές Εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ www.cieel.gr ολίγοις ημερωτικo δελτιο Νοέμβριος 2018 Στο παρόν τεύχος: Νομοθετικές και Νομολογιακές Εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δεύτερη διάλεξη της

Διαβάστε περισσότερα

Διήμερο Συνέδριο Σύγχρονα θέματα του δικαίου απαγόρευσης των διακρίσεων και η Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των Α.Με.Α.

Διήμερο Συνέδριο Σύγχρονα θέματα του δικαίου απαγόρευσης των διακρίσεων και η Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των Α.Με.Α. ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ www.cieel.gr ολίγοις ημερωτικo δελτιο Απρίλιος 2018 Στο παρόν τεύχος: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εναρκτήρια εκδήλωση του Πρόγραμματος Διδυμοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με τη δωρεά του ΙΣΝ «Δικαστική συνεργασία σε διασυνοριακές υποθέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ημερίδα με τη δωρεά του ΙΣΝ «Δικαστική συνεργασία σε διασυνοριακές υποθέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ www.cieel.gr ολίγοις ημερωτικo δελτιο Οκτώβριος 2018 Στο παρόν τεύχος: «Δικαστική συνεργασία σε διασυνοριακές υποθέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση» Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Το Δικαστήριο της ΕΕ: Εγγυητής της εύρυθμης λειτουργίας της Ένωσης και των δικαιωμάτων των πολιτών ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Δικαστήριο της ΕΕ: Εγγυητής της εύρυθμης λειτουργίας της Ένωσης και των δικαιωμάτων των πολιτών ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ προς τιμήν του Καθηγητή κ. Βασίλειου Σκουρή, Προέδρου του Δικαστηρίου της ΕΕ Το Δικαστήριο της ΕΕ: Εγγυητής της εύρυθμης λειτουργίας της Ένωσης και των δικαιωμάτων των πολιτών Παρασκευή 28 Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑ«ΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑ«ΚΗ ΕΝΩΣΗ Α Πανελλήνιο Συνέδριο Ευρωπαïκού Δικαίου ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑ«ΚΗ ΕΝΩΣΗ Στη Μνήμη του Καθηγητή Δημητρίου Ευρυγένη, ιδρυτή της Ελληνικής Ενώσεως Ευρωπαϊκού Δικαίου 2-3 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

28ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου 'FIDE' Συνέδριο του ΕΜΔΔΟΕ για την απονομή της δικαιοσύνης

28ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου 'FIDE' Συνέδριο του ΕΜΔΔΟΕ για την απονομή της δικαιοσύνης ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ www.cieel.gr ολίγοις ημερωτικo δελτιο Μάιος 2018 Στο παρόν τεύχος: 28ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου 'FIDE' Συνέδριο του ΕΜΔΔΟΕ για

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Διδυμοποίησης με την Γεωργία «Ενδυνάμωση των ικανοτήτων της Υπηρεσίας Λογιστικής, Αναφοράς και Ελέγχου στη Γεωργία»

Πρόγραμμα Διδυμοποίησης με την Γεωργία «Ενδυνάμωση των ικανοτήτων της Υπηρεσίας Λογιστικής, Αναφοράς και Ελέγχου στη Γεωργία» ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ www.cieel.gr ολίγοις ημερωτικo δελτιο Ιανουάριος 2019 Στο παρόν τεύχος: Πρόγραμμα Διδυμοποίησης με το Αζερμπαϊτζάν «Ενίσχυση του υπουργείου Φορολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι επιστημονικές εκδηλώσεις με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι επιστημονικές εκδηλώσεις με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ www.cieel.gr ολίγοις ημερωτικo δελτιο Μάρτιος 2018 Στο παρόν τεύχος: Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι επιστημονικές εκδηλώσεις με τη δωρεά του Ιδρύματος

Διαβάστε περισσότερα

XT 21004/18 ADD 1 REV 2 1 UKTF

XT 21004/18 ADD 1 REV 2 1 UKTF Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 29 Ιανουαρίου 2018 (OR. en) XT 21004/18 ADD 1 REV 2 BXT 5 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en) XT 21121/17 BXT 142 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για τον Γενικό Γραμματέα

Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση ΚΔΕΟΔ & Ίδρυμα Konrad-Adenauer στην Ελλάδα Το μέλλον της ΕΕ υπό το φως μοντέρνων προκλήσεων

Εκδήλωση ΚΔΕΟΔ & Ίδρυμα Konrad-Adenauer στην Ελλάδα Το μέλλον της ΕΕ υπό το φως μοντέρνων προκλήσεων ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ www.cieel.gr ολίγοις ημερωτικo δελτιο Ιούλιος-Αύγουστος 2018 Στο παρόν τεύχος: Εκδήλωση ΚΔΕΟΔ & Ίδρυμα Konrad-Adenauer στην Ελλάδα Το μέλλον της ΕΕ υπό

Διαβάστε περισσότερα

Σύσταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σύσταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 3.5.2017 COM(2017) 218 final Σύσταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με την οποία εξουσιοδοτείται η Επιτροπή να αρχίσει διαπραγματεύσεις για συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο της

Διαβάστε περισσότερα

Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων

Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων Η διαδικασία λήψης αποφάσεων στην κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφαλείας, καθώς και σε διάφορους άλλους τομείς, όπως είναι η ενισχυμένη συνεργασία,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο» Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 26

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο» Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 26 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο» Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 26 Ιανουαρίου συνέδριο με θέμα «Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο»

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΗΘΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Νομική βάση Περιγραφή Διαδικαστικά στοιχεία 1

ΝΟΜΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΗΘΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Νομική βάση Περιγραφή Διαδικαστικά στοιχεία 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III ΝΟΜΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΗΘΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 1 Άρθρο 14 Νομική βάση Περιγραφή Διαδικαστικά στοιχεία 1 Άρθρο 15 Άρθρο 16 Άρθρο 18 Άρθρο 19 Άρθρο 21 Άρθρο 24 Άρθρο 33 Υπηρεσίες γενικού

Διαβάστε περισσότερα

Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων

Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων Η διαδικασία λήψης αποφάσεων στην κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφαλείας, καθώς και σε διάφορους άλλους τομείς, όπως είναι η ενισχυμένη συνεργασία,

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία

Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ και ΕΔΡΑ JEAN MONNET Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και Πολιτισμού Συνέδριο στη μνήμη Δ.Θ. Τσάτσου και Γ. Παπαδημητρίου Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

1999-2004 Πτυχιούχος της νομικής σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ημερομηνία ορκωμοσίας 28-04-2004. Βαθμός πτυχίου 7,00 Λίαν καλώς.

1999-2004 Πτυχιούχος της νομικής σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ημερομηνία ορκωμοσίας 28-04-2004. Βαθμός πτυχίου 7,00 Λίαν καλώς. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοματεπώνυμο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΓΑΛΙΑΣ Διεύθυνση Βασιλίσσης Όλγας 26 Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54641 Διεύθυνση Γραφείου Ερμού 41- Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54624 Κινητό τηλέφωνο 6948304620

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ. 2. ΤοκράτοςδικαίουείναιμίααπότιςβασικέςαξίεςπάνωστιςοποίεςεδράζεταιηΈνωση.

PUBLIC Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ. 2. ΤοκράτοςδικαίουείναιμίααπότιςβασικέςαξίεςπάνωστιςοποίεςεδράζεταιηΈνωση. ConseilUE Συμβούλιο τηςευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες,12Δεκεμβρίου2014 (OR.en) 16862/14 LIMITE PUBLIC FREMP225 JAI1009 COHOM179 POLGEN191 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Προεδρία Αποδέκτης: Συμβούλιο αριθ.προηγ.εγγρ.:16637/1/14rev1fremp223jai1000cohom178polgen188

Διαβάστε περισσότερα

SUCRE SUPPORTING UNIVERSITY COMMUNITY PATHWAYS FOR REFUGEES MIGRANTS

SUCRE SUPPORTING UNIVERSITY COMMUNITY PATHWAYS FOR REFUGEES MIGRANTS SUCRE SUPPORTING UNIVERSITY COMMUNITY PATHWAYS FOR REFUGEES MIGRANTS ΣΤΟΧΟΙ Η επιμορφωτική συνάντηση αντλεί κυρίως από τις συναντήσεις διαφόρων επαγγελματιών στους χώρους υποδοχής, κράτησης και ένταξης

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία

Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ και ΕΔΡΑ JEAN MONNET Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και Πολιτισμού Συνέδριο στη μνήμη Δ.Θ. Τσάτσου και Γ. Παπαδημητρίου Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΧΑΛΗΣ Δ. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Νομική Σχολή ΔΠΘ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΜΙΧΑΛΗΣ Δ. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Νομική Σχολή ΔΠΘ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΙΧΑΛΗΣ Δ. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Νομική Σχολή ΔΠΘ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Γεννήθηκε το 1957 στην Καβάλα. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής ΔΠΘ (1980) και Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου της ίδιας

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΜΕ, ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ»

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΜΕ, ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ» ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΜΕ, ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ» Θεσσαλονίκη Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 1 η

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Ιουλίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Ιουλίου 2016 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Ιουλίου 206 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 206/026 (NLE) 8523/6 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: JAI 34 USA 23 DATAPROTECT 43 REX 334 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 28.11.2016 JOIN(2016) 51 final 2016/0367 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 30.1.2019 COM(2019) 53 final 2019/0019 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέσπιση μέτρων έκτακτης ανάγκης στον τομέα του

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Μαΐου 2019 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Μαΐου 2019 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Μαΐου 2019 (OR. en) 9116/19 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: JAI 490 COPEN 200 CYBER 153 DROIPEN 79 JAIEX 75 ENFOPOL 229 DAPIX 177 EJUSTICE 63 MI 420 TECOM

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1. Συνοπτική Περιγραφή Θερινού Σχολείου ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Επιστημονικά Υπεύθυνος: Ευγενία Αλεξανδροπούλου - Αιγυπτιάδου, Καθηγήτρια Το Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

A8-0250/ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ κατάθεση: Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

A8-0250/ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ κατάθεση: Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων 0..05 A8-050/ 00-00 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 00-00 κατάθεση: Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων Έκθεση Claude Moraes Kατάργηση ορισμένων πράξεων του κεκτημένου του Σένγκεν A8-050/05

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 12.8.2016 COM(2016) 504 final 2016/0247 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη σύναψη, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ: Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ BEPS ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ Φ.Π.Α.»

«ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ: Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ BEPS ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ Φ.Π.Α.» ΕΔΡΑ JEAN MONNET ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ Με τη συνεργασία της Ένωσης Νέων και Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (ΕΑΝΔΙΘ) και της ELSA Thessaloniki ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

PE-CONS 54/1/15 REV 1 EL

PE-CONS 54/1/15 REV 1 EL EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στρασβούργο, 0 Ιανουαρίου 06 (OR. en) 04/07 (COD) LEX 64 PE-CONS 54//5 REV PROAPP 8 CATS 95 SCHENGEN 0 COMIX 458 CODEC 8 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Το συνέδριο. Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο Νέες Εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρωπαϊκή Αγορά Ενέργειας

Το συνέδριο. Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο Νέες Εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρωπαϊκή Αγορά Ενέργειας Το συνέδριο Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 26 Ιανουαρίου συνέδριο με θέμα «Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο» στο αμφιθέατρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Στην

Διαβάστε περισσότερα

6512/19 ΘΚ/μγ 1 GIP.1

6512/19 ΘΚ/μγ 1 GIP.1 Βρυξέλλες, 18 Φεβρουαρίου 2019 (OR. en) 6512/19 OJ CRP2 7 COMIX 107 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ (2ο Τμήμα) Κτίριο Europa, Βρυξέλλες 20 Φεβρουαρίου 2019 (10:30) 1. της ημερήσιας

Διαβάστε περισσότερα

A8-0251/ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ κατάθεση: Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

A8-0251/ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ κατάθεση: Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων 20..205 A8-025/ 00-00 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 00-00 κατάθεση: Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων Έκθεση Claude Moraes A8-025/205 Κατάργηση ορισμένων πράξεων από το κεκτημένο του Σένγκεν

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.11.2014 COM(2014) 714 final 2014/0338 (COD) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την κατάργηση ορισμένων πράξεων στον τομέα της αστυνομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δεκτή ομοφώνως έγινε απόψε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία αποτελεί την επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (2016/C 202/01)

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (2016/C 202/01) 7.6.2016 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 202/1 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (2016/C 202/01) 7.6.2016 Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

Σε συνεργασία με τoν ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε συνεργασία με τoν ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΘ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣTΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟΜΕΑΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΕ και ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σε συνεργασία με τoν ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Αφιερωμένο

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 3.4.2017 JOIN(2017) 12 final 2017/0071 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0082/

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0082/ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0082/2019 21.2.2019 ***I ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη θέσπιση διατάξεων σχετικά με τη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Για την υποβολή υποψηφιότητας διδασκαλίας στην. Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Για την υποβολή υποψηφιότητας διδασκαλίας στην. Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, 25-1-2017 Αριθ.πρωτ. 180 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Για την υποβολή υποψηφιότητας διδασκαλίας στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών Έχοντας υπόψη: 1. Τον Ν. 3689/2008

Διαβάστε περισσότερα

Η ανεξαρτησία & αποτελεσματικότητα της δικαστικής λειτουργίας στη σύγχρονη ελληνική έννομη τάξη

Η ανεξαρτησία & αποτελεσματικότητα της δικαστικής λειτουργίας στη σύγχρονη ελληνική έννομη τάξη - NOMIKH ΣΧΟΛΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (EPLO) - ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Επιστημονικό Συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Πορεία υλοποίησης του σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. στην

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Πορεία υλοποίησης του σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 29.6.2017 COM(2017) 354 final ANNEX 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Πορεία υλοποίησης του σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στην Ανακοίνωση

Διαβάστε περισσότερα

GSC.TFUK. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Ιανουαρίου 2019 (OR. en) XT 21105/1/18 REV 1. Διοργανικός φάκελος: 2018/0427 (NLE) BXT 124

GSC.TFUK. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Ιανουαρίου 2019 (OR. en) XT 21105/1/18 REV 1. Διοργανικός φάκελος: 2018/0427 (NLE) BXT 124 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Ιανουαρίου 2019 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2018/0427 (NLE) XT 21105/1/18 REV 1 BXT 124 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά ΔΣ στις 26/09/15

Πρακτικά ΔΣ στις 26/09/15 Πρακτικά ΔΣ στις 26/09/15 Σήμερα, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 17:00, πραγματοποιήθηκε η 3 η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας στα γραφεία του συλλόγου. Παρόντες ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Σημεία για συζήτηση (ΙΙ)

Σημεία για συζήτηση (ΙΙ) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 19 Φεβρουαρίου 2019 (OR. en) 6512/1/19 REV 1 OJ CRP2 7 COMIX 107 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ (2ο Τμήμα) Κτίριο Eurpa, Βρυξέλλες

Διαβάστε περισσότερα

15206/14 AΣ/νικ 1 DG D 2C

15206/14 AΣ/νικ 1 DG D 2C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 14 Νοεμβρίου 2014 (OR. en) 15206/14 FREMP 198 JAI 846 COHOM 152 POLGEN 156 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Προεδρία Συμβούλιο Διασφάλιση του σεβασμού του

Διαβάστε περισσότερα

10005/16 ΕΜ/ακι/ΘΛ 1 DGD 2C

10005/16 ΕΜ/ακι/ΘΛ 1 DGD 2C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Ιουνίου 2016 (OR. en) 10005/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Με ημερομηνία: 9 Ιουνίου 2016 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Σημεία για συζήτηση (ΙΙ)

Σημεία για συζήτηση (ΙΙ) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 4 Φεβρουαρίου 2019 (OR. en) 5986/19 OJ CRP1 5 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ (1ο τμήμα) Κτίριο Justus Lipsius, Βρυξέλλες 6 και 8

Διαβάστε περισσότερα

Το Εργατικό και το Αστικό Δίκαιο σε ανοικτό διάλογο

Το Εργατικό και το Αστικό Δίκαιο σε ανοικτό διάλογο - ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ (Ε.Δ.Ε.Κ.Α.) - ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΙΚΟΛΟΓΩΝ (ΕΝ.ΑΣ.) - ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 17o Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Δ.Ε.Κ.Α. με θέμα: Το Εργατικό και το Αστικό

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και κυρώσεις

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και κυρώσεις Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και κυρώσεις Ευγενία Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Διευθύντρια Διιδρυματικού Μεταπτυχιακού «ΔΙΚΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων 26.1.2016 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με τη θέσπιση μηχανισμού της ΕΕ για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου

Διαβάστε περισσότερα

XT 21014/19 1 UKTF. Βρυξέλλες, 20 Μαρτίου 2019 (OR. en) XT 21014/19 BXT 15 CO EUR-PREP 10. ΣΗΜΕΙΩΜΑ Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου

XT 21014/19 1 UKTF. Βρυξέλλες, 20 Μαρτίου 2019 (OR. en) XT 21014/19 BXT 15 CO EUR-PREP 10. ΣΗΜΕΙΩΜΑ Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Βρυξέλλες, 20 Μαρτίου 2019 (OR. en) XT 21014/19 BXT 15 CO EUR-PREP 10 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες Έγγραφο σχετικό με τη συμφωνία για την αποχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος των νομικών βάσεων που προβλέπουν τη συνήθη νομοθετική διαδικασία στη Συνθήκη της Λισαβόνας 1

Κατάλογος των νομικών βάσεων που προβλέπουν τη συνήθη νομοθετική διαδικασία στη Συνθήκη της Λισαβόνας 1 Κατάλογος των νομικών βάσεων που προβλέπουν τη συνήθη νομοθετική διαδικασία στη Συνθήκη της Λισαβόνας 1 Το παράρτημα αυτό περιέχει τον κατάλογο των νομικών βάσεων στις οποίες εφαρμόζεται η «συνήθης νομοθετική

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 605 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 605 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Οκτωβρίου 2017 (OR. en) 13490/17 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: CDN 6 DAPIX 337 DATAPROTECT 163

Διαβάστε περισσότερα

Ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ένωση

Ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ένωση Ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ένωση Για μεγάλο χρονικό διάστημα, τη νομική βάση για τα θεμελιώδη δικαιώματα σε επίπεδο ΕΕ αποτελούσε ουσιαστικά η αναφορά που γίνεται από τις Συνθήκες στην

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Μαρτίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Μαρτίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Μαρτίου 2017 (OR. en) 7281/17 ENFOPOL 121 JAI 239 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: Σχέδιο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με την οποία εγκρίνεται η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.6.2016 COM(2016) 372 final 2016/0173 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με την οποία εξουσιοδοτούνται ορισμένα κράτη μέλη, προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αποδεχθούν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 30.1.2019 C(2019) 793 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30.1.2019 για την τροποποίηση του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) 2017/1799 όσον αφορά

Διαβάστε περισσότερα

A8-0219/

A8-0219/ 29.6.2018 A8-0219/ 001-011 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-011 κατάθεση: Επιτροπή Οικονομικής, Νομισματικής και Βιομηχανικής Πολιτικής και Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων Έκθεση Gabriel Mato, Danuta Maria Hübner A8-0219/2018

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 28.11.2016 JOIN(2016) 54 final 2016/0366 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 23.11.2016 JOIN(2016) 56 final 2016/0373 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

*** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/0204(APP)

*** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/0204(APP) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων 23.3.2017 2016/0204(APP) *** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ σχετικά με την πρόταση απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 8.3.2017 JOIN(2017) 8 final 2017/0050 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

*** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0122(NLE)

*** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0122(NLE) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων 19.4.2013 2012/0122(NLE) *** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ σχετικά με την πρόταση απόφασης του Συμβουλίου για τη σύναψη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 Έγγραφο συνόδου 2009 12.2.2008 B6-0000 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B6-0005/2008 και B6-0006/2008 σύμφωνα με το άρθρο 108, παράγραφος 5,

Διαβάστε περισσότερα

5126/15 ΣΠΚ/γομ 1 DGB 3A LIMITE EL

5126/15 ΣΠΚ/γομ 1 DGB 3A LIMITE EL Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Ιανουαρίου 2015 (OR. en) 5126/15 LIMITΕ SΟC 7 EMPL 5 ECOFIN 16 SAN 3 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: Προεδρίας προς: την Ομάδα «Κοινωνικές Υποθέσεις» με ημερομηνία: 23 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

GSC.TFUK. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 7 Ιανουαρίου 2019 (OR. en) XT 21106/18. Διοργανικός φάκελος: 2018/0426 (NLE) BXT 125

GSC.TFUK. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 7 Ιανουαρίου 2019 (OR. en) XT 21106/18. Διοργανικός φάκελος: 2018/0426 (NLE) BXT 125 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 7 Ιανουαρίου 2019 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2018/0426 (NLE) XT 21106/18 BXT 125 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την υπογραφή,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ. «Διημερίδα Επιμόρφωσης και Ευαισθητοποίησης σε θέματα Γυναικείας Μετανάστευσης» Αθήνα 8-9 Ιουνίου 2015

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ. «Διημερίδα Επιμόρφωσης και Ευαισθητοποίησης σε θέματα Γυναικείας Μετανάστευσης» Αθήνα 8-9 Ιουνίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» «Διημερίδα Επιμόρφωσης και Ευαισθητοποίησης σε θέματα Γυναικείας Μετανάστευσης» ΠΡΑΞΗ: «Σχεδιασμός

Διαβάστε περισσότερα

Σημεία προς συζήτηση (II) 23. Σύνοδος του Συμβουλίου (Γενικές Υποθέσεις/Συνοχή) της 25ης Ιουνίου 2019: Ημερήσια διάταξη

Σημεία προς συζήτηση (II) 23. Σύνοδος του Συμβουλίου (Γενικές Υποθέσεις/Συνοχή) της 25ης Ιουνίου 2019: Ημερήσια διάταξη Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 3 Ιουνίου 2019 (OR. en) 9853/19 OJ CRP2 21 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ (2ο Τμήμα) Κτίριο Europa, Βρυξέλλες 5 Ιουνίου 2019 (10:00)

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Μαΐου 2019 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Μαΐου 2019 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Μαΐου 2019 (OR. en) 9114/19 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: JAI 489 COPEN 199 CYBER 152 DROIPEN 78 JAIEX 74 ENFOPOL 228 DAPIX 176 EJUSTICE 62 MI 419 TECOM

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΧΕΔΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΧΕΔΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΟΟΣΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΧΕΔΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 26-28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 47 I Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 62o έτος 19 Φεβρουαρίου 2019 Περιεχόμενα II Μη νομοθετικές πράξεις ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ Απόφαση (ΕΕ) 2019/274 του Συμβουλίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.11.2018 C(2018) 7778 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28.11.2018 για την τροποποίηση του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1062/2014

Διαβάστε περισσότερα

Αριάδνη Στογιαννίδου, Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων, Καθηγήτρια Τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ

Αριάδνη Στογιαννίδου, Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων, Καθηγήτρια Τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ Ημερομηνία Επιμορφωτικής Εκδήλωσης Πέμπτη 15/03/2018 έως Κυριακή 18/3/2018 Τόπος Σεμιναρίου Παιδαγωγική Σχολή, Πρόγραμμα Σεμιναρίου Πέμπτη 15/3/2018 15.00-15.30 Προσέλευση Εγγραφές 15.30-16.00 Χαιρετισμοί

Διαβάστε περισσότερα

JAI.1 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 11 Δεκεμβρίου 2018 (OR. en) 2018/0371 (COD) PE-CONS 66/18 JAI 1211 ASIM 154 FRONT 413 CADREFIN 379 CODEC 2124

JAI.1 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 11 Δεκεμβρίου 2018 (OR. en) 2018/0371 (COD) PE-CONS 66/18 JAI 1211 ASIM 154 FRONT 413 CADREFIN 379 CODEC 2124 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2018/0371 (COD) PE-CONS 66/18 Βρυξέλλες, 11 Δεκεμβρίου 2018 (OR. en) JAI 1211 ASIM 154 FRONT 413 CADREFIN 379 CODEC 2124 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

B8-0434/2017 } B8-0435/2017 } B8-0450/2017 } RC1/Τροπ. 70

B8-0434/2017 } B8-0435/2017 } B8-0450/2017 } RC1/Τροπ. 70 B8-0450/2017 } RC1/Τροπ. 70 70 Παράγραφος 84 α (νέα) 84α. χαιρετίζει την πρόσφατη έκδοση κοινής ανακοίνωσης σχετικά με μια ανανεωμένη ώθηση στην εταιρική σχέση ΕΕ-Αφρικής καλεί την Επιτροπή και την ΕΥΕΔ

Διαβάστε περισσότερα

*** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0431(APP)

*** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0431(APP) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων 2011/0431(APP) 3.9.2012 *** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου για τη θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα

TREE.2 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2018/0434 (COD) PE-CONS 17/19 AVIATION 13 PREP-BXT 28 CODEC 212

TREE.2 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2018/0434 (COD) PE-CONS 17/19 AVIATION 13 PREP-BXT 28 CODEC 212 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2018/0434 (COD) PE-CONS 17/19 AVIATION 13 PREP-BXT 28 CODEC 212 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.10.2015 COM(2015) 549 final 2015/0255 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ευρωπαϊκή επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 13 Ιουνίου 2012 (OR. en) 10449/12 Διοργανικός φάκελος: 2011/0431 (APP) LIMITE

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 13 Ιουνίου 2012 (OR. en) 10449/12 Διοργανικός φάκελος: 2011/0431 (APP) LIMITE ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 3 Ιουνίου 202 (OR. en) 0449/2 Διοργανικός φάκελος: 20/043 (APP) LIMITE FREMP 8 JAI 366 COSCE 7 COHOM 22 OC 292 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 21.4.2017 JOIN(2017) 14 final 2017/0084 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

5ο Θερινό Πρόγραμμα Νέων Επιστημόνων. Ευρώπη σε κρίση: Διπλωματία και Στρατηγική για Βιώσιμη Ανάπτυξη. Αθήνα 9 11 Σεπτεμβρίου 2016

5ο Θερινό Πρόγραμμα Νέων Επιστημόνων. Ευρώπη σε κρίση: Διπλωματία και Στρατηγική για Βιώσιμη Ανάπτυξη. Αθήνα 9 11 Σεπτεμβρίου 2016 5ο Θερινό Πρόγραμμα Νέων Επιστημόνων Ευρώπη σε κρίση: Διπλωματία και Στρατηγική για Βιώσιμη Ανάπτυξη Αθήνα 9 11 Σεπτεμβρίου 2016 Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5 ου θερινού προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. για την περάτωση της συζήτησης σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. για την περάτωση της συζήτησης σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-0677/2017 11.12.2017 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για την περάτωση της συζήτησης σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με το

Διαβάστε περισσότερα

13883/16 ΧΦ/μκ 1 DPG

13883/16 ΧΦ/μκ 1 DPG Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 7 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) 13883/16 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου CO EUR-PREP 41 POLGEN 129 ENV 685 MI 674 COMPET 553 IND 227

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 29 Νοεμβρίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 29 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 29 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0366 (NLE) 14997/16 COASI 219 ASIE 89 NZ 5 POLGEN 155 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης:

Διαβάστε περισσότερα

Καραγιάννη - Δ. Σύμβουλος της εταιρείας XL Furniture Antonis με θέμα

Καραγιάννη - Δ. Σύμβουλος της εταιρείας XL Furniture Antonis με θέμα ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ οδός Γρίβα 11, Τ.Κ. 43100 Καρδίτσα Πληροφορίες Δρ. Γεώργιος Νταλός Καρδίτσα, 2/2/2017 τηλ.: 24410 64747,6932615800 fax: 24410

Διαβάστε περισσότερα

Αξία Συμμετοχής : 325 (3η Συμμετοχή ΔΩΡΕΑΝ)

Αξία Συμμετοχής : 325 (3η Συμμετοχή ΔΩΡΕΑΝ) Ολοκληρωμένο Σεμινάριο (Διάρκεια: 10 ώρες) Ειδικό στέλεχος αρμόδιας Υπηρεσίας Δημοσίων Συμβάσεων με πολυετή πρακτική & διδακτική εμπειρία 28 & 29 Σεπτ. // 30 Σεπτ. & 01 Οκτ. // 08 & 09 Οκτ. // το Σεμινάριο:

Διαβάστε περισσότερα

6077/10 GA/ag,nm DG E II

6077/10 GA/ag,nm DG E II ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 26 Απριλίου 200 (OR. en) 6077/0 Διοργανικός φάκελος: 2006/025 (CNS) FL 9 CH 0 JAI 07 SCHENGEN 9 FRONTEXT 5 COPEN 38 CRIMORG 26 VISA 36 EURODAC 6 ASIM 7 ASILE

Διαβάστε περισσότερα

ECOMP.2.B EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2018/0432 (COD) PE-CONS 12/19

ECOMP.2.B EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2018/0432 (COD) PE-CONS 12/19 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2018/0432 (COD) PE-CONS 12/19 FSTR 6 REGIO 4 FC 2 CADREFIN 22 REX 33 PREP-BXT 10 CODEC 119 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Βρυξέλλες, 18 Ιανουαρίου 2019 ΑΝΑΘ.1 αντικαθιστά την ανακοίνωση προς τους ενδιαφερομένους της 21ης Νοεμβρίου 2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 30.1.2019 C(2019) 794 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30.1.2019 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) 2015/2365 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Έργο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Έργο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στα πλαίσια του έργου «WATERLOSS MED Project: Management of water losses in a drinking water supply system» Α.Π.Θ. / Τμήμα Χημείας (Επικεφαλής Εταίρος του έργου WATERLOSS) Αμφιθέατρο

Διαβάστε περισσότερα

17 Ιανουαρίου 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17 Ιανουαρίου 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Λ. Θηβών 196-198 ΤΗΛ.: 213 212 8163 FAX: 213 212 8309 E-MAIL: pressoffice@immigration.gov.gr 17 Ιανουαρίου 2019

Διαβάστε περισσότερα

JAI.1 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 4 Απριλίου 2019 (OR. en) 2018/0390 (COD) PE-CONS 71/19 VISA 49 COMIX 136 PREP-BXT 77 CODEC 572

JAI.1 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 4 Απριλίου 2019 (OR. en) 2018/0390 (COD) PE-CONS 71/19 VISA 49 COMIX 136 PREP-BXT 77 CODEC 572 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 4 Απριλίου 209 (OR. en) 208/0390 (COD) PE-CONS 7/9 VISA 49 COMIX 36 PREP-BXT 77 CODEC 572 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η Διευθέτηση Διεθνών Διαφορών στη Διεθνή Κοινότητα

Η Διευθέτηση Διεθνών Διαφορών στη Διεθνή Κοινότητα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η Διευθέτηση Διεθνών Διαφορών στη Διεθνή Κοινότητα Αθήνα, 16-18 Δεκεμβρίου 2016 Έναρξη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 17.00 Υπουργείο Εξωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο. Γ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ Δεν ορίστηκε

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο. Γ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ Δεν ορίστηκε Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο Της τρίτης (3 ης ) συνεδρίασης της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, που πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδριάσεων

Διαβάστε περισσότερα