ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ"

Transcript

1 ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ για τη χώρα για το περιβάλλον για την ποιότητα ζωής για τη διασφάλιση των συµφερόντων του πολίτη

2 Σύντοµο ιστορικό ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ Ο ΗΓΙΑ 2002/91/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 16ης εκεµβρίου 2002 για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων Υποχρέωση Εφαρµογής 2006 Καταδίκη της χώρας για µη εφαρµογή το 2008 Ψήφιση του Νόµου 3661/2008 (µετάφραση της οδηγίας) Ολοκλήρωση των προβλεπόµενων από το Νόµο 3661/2008 θεσµικών κειµένων του Κανονισµού Ενεργειακής Αποδοτικότητας των Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) και του Σώµατος Ενεργειακών Επιθεωρητών. Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να υποβάλουν τις παρατηρήσεις, τα σχόλια και τις προτάσειςτουςσεηλεκτρονικήµορφή εώς την Τετάρτη, 31 εκεµβρίου 2008, στην διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

3 ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ Το Σχέδιο Προεδρικού ιατάγµατος για για τη θεσµοθέτηση του σώµατος Ενεργειακών Επιθεωρητών ήταν έτοιµο από το ΥΠΑΝ στις αρχές του Νοέµβρη του 2008 διαµορφώθηκε έπειτα από συνεχείς διαβουλεύσεις και δόθηκε στη δηµοσιότητα στο τέλος Νοεµβρίου Σήµερα υπάρχει ακόµη στην ιστιοσελίδα του ΥΠΑΝ. Τι προέβλεπε το Σχέδιο Π.. και ποιες οι ενστάσεις του Τ.Ε.Ε. : Απαιτούµενα Προσόντα Ενεργειακών Επιθεωρητών α. ιπλωµατούχοι µηχανικοί, απόφοιτοι Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών της ηµεδαπής ή αντιστοίχων και ισοτίµων της αλλοδαπής, β. Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τεχνολογικής Εκπαίδευσης γ. Απόφοιτοι λοιπών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων, τετραετούς και πενταετούς φοίτησης, της ηµεδαπής ή αντιστοίχων και ισοτίµων της αλλοδαπής ΠΛΗΡΗΣ ΙΑΦΩΝΙΑ. Η ΕΛΑΧΙΣΤΗΥΠΟΧΩΡΗΣΗΤΟΥΥΠΑΝ: 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΤΑΝ ΑΠΌ ΤΟ Τ.Ε.Ε. 2. ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΕΙΑ Ε.Π. ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΠΌ ΤΟ Τ.Ε.Ε.

4 Τι προστέθηκε στο άρθρο 5 και είναι ακόµη καισήµερα αναρτηµένο στην ιστιοσελίδα του ΥΠΑΝ: «Απαιτούµενα Προσόντα Ενεργειακών Επιθεωρητών» α. ιπλωµατούχοι µηχανικοί, απόφοιτοι Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών της ηµεδαπής ή αντιστοίχων και ισοτίµων της αλλοδαπής, β. Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τεχνολογικής Εκπαίδευσης για την Α τάξη, γ. Έπειτα από απόφαση της Επιτροπής (ή τουφορέα) Απόφοιτοι λοιπών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων, τετραετούς και πενταετούς φοίτησης, της ηµεδαπής ή αντιστοίχων και ισοτίµων της αλλοδαπής, εφόσον πληρούν όλα τα παρακάτω κριτήρια: Ι(i) Το περιεχόµενο των προπτυχιακών σπουδών των σχολών που αποφοίτησαν είναι συγγενές µε θέµατα κτιρίου και εγκαταστάσεών του και περιλαµβάνει κατάρτιση τουλάχιστον σε έναν από τους παρακάτω τοµείς της επιστήµης:.αρχιτεκτονικός σχεδιασµός,.θέρµανση, Ψύξη, Κλιµατισµός,.Οικοδοµική,.Εξοικονόµηση ενέργειας στα κτίρια, I(ii) Έχουν ολοκληρώσει µεταπτυχιακές σπουδές σε ενεργειακά θέµατα κτιρίων I(iiι) Έχουν παρακολουθήσει πρόγραµµα κατάρτισης εγκεκριµένο από το Τ.Ε.Ε. ΙΙ. Παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς, κατόπιν εξετάσεων, εξειδικευµένο εκπαιδευτικό πρόγραµµα, το οποίο πραγµατοποιείται από ανώτατα επιστηµονικά ή άλλα ιδρύµατα ή/και φορείς σχετικούς µε το αντικείµενο, έχοντες αποδεδειγµένη εµπειρία και κατάλληλα µέσα, µετά από απόφαση έγκρισης του Υπουργού Ανάπτυξης, η οποία χορηγείται κατόπιν υποβολής του εκπαιδευτικού προγράµµατος και γνωµοδότηση της Επιτροπής που συγκροτείται µε το άρθρο 8 του παρόντος. Το περιεχόµενο του εκπαιδευτικού προγράµµατος καθορίζεται στο άρθρο 9 του παρόντος, Εκπαίδευση Ενεργειακών Επιθεωρητών. Οι εξετάσεις πραγµατοποιούνται µε ευθύνη του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), από το φορέα πιστοποίησης του. Μεταβατικά και εντός 12 µηνών για την ίδρυση του φορέα πιστοποίησης από το Τ.Ε.Ε. οι εξετάσεις γίνονται από το Τ.Ε.Ε. σε συνεργασία µε τηνγ.επ.ε.ε.. Με απόφαση Υπουργού Ανάπτυξης καθορίζονται ζητήµατα σχετικά µε το κόστος του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράµµατος, τη δαπάνη των εξετάσεων, τα προσόντα των εκπαιδευτών και λοιπές αναγκαίες λεπτοµέρειες.

5 Τι προέβλεπε το Σχέδιο Π.. και ποιες οι ενστάσεις του Τ.Ε.Ε. : Άρθρο 8- Γνωµοδοτική Επιτροπή Ενεργειακών Επιθεωρητών (Γ.ΕΠ.Ε.Ε.) 1. Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης συγκροτείται στο Υπουργείο Ανάπτυξης Γνωµοδοτική Επιτροπή Ενεργειακών Επιθεωρητών (Γ.ΕΠ.Ε.Ε.). 2. Η Γ.ΕΠ.Ε.Ε. είναι επταµελής και αποτελείται από (α) έναν υπάλληλο κατηγορίας ΠΕ βαθµού Α' µε σπουδές θετικής κατεύθυνσης, εκπρόσωπο του Τοµέα Ενέργειας του Υπουργείου Ανάπτυξης, ως Πρόεδρο της Επιτροπής, οριζόµενο µε τον αναπληρωτή του από τον Υπουργό Ανάπτυξης, (β) έναν εκπρόσωπο του ΚΑΠΕ οριζόµενο µε τον αναπληρωτή του από το ΚΑΠΕ, (γ) έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου ΠΕΧΩ Ε υπάλληλο βαθµού ΠΕ βαθµού Α' µε σπουδές θετικής κατεύθυνσης οριζόµενο µε τον αναπληρωτή του από τον Υπουργό ΠΕΧΩ Ε, (δ) έναν εκπρόσωπο του ΤΕΕ, οριζόµενοι µε τον αναπληρωτή του από το ΤΕΕ, (ε) και τρεις ειδικούς εµπειρογνώµονες σε θέµατα ενεργειακών επιθεωρήσεων, εκ των οποίων ένας τουλάχιστον καθηγητής Πολυτεχνείου ή Πολυτεχνικής Σχολής ΑΕΙ, οριζόµενοι µετά των αναπληρωτών τους από τον Υπουργό Ανάπτυξης. Εφόσον οι ανωτέρω φορείς δεν υποδείξουν τους εκπροσώπους τους µέσα σε δύο (2) µήνες από τη σχετική έγγραφη πρόσκλησή τους, τότε ο Υπουργός Ανάπτυξης ορίζει το αντίστοιχο µέλος της Γ.ΕΠ.Ε.Ε. κατά την κρίση του. ΠΛΗΡΗΣ ΙΑΦΩΝΙΑ. ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε. & Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΌ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΠΟΖΟΥΣΑ ΘΕΣΗ. ΗΕΛΑΧΙΣΤΗΥΠΟΧΩΡΗΣΗΤΟΥΥΠΑΝ:

6 Τι προστέθηκε στο άρθρο 8 και είναι ακόµη καισήµερα αναρτηµένο στην ιστιοσελίδα του ΥΠΑΝ: «Γνωµοδοτική Επιτροπή Ενεργειακών Επιθεωρητών (Γ.ΕΠ.Ε.Ε.)». 2. Η Γ.ΕΠ.Ε.Ε. είναι επταµελής και αποτελείται από (α) έναν υπάλληλο κατηγορίας ΠΕ βαθµού Α' µε σπουδέςθετικής κατεύθυνσης, εκπρόσωπο του Τοµέα Ενέργειας του Υπουργείου Ανάπτυξης, ως Πρόεδρο της Επιτροπής, οριζόµενο µε τον αναπληρωτή του από τον Υπουργό Ανάπτυξης, (β) έναν εκπρόσωπο του ΚΑΠΕ οριζόµενο µε τον αναπληρωτή του από το ΚΑΠΕ, (γ) έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου ΠΕΧΩ Ε υπάλληλο βαθµού ΠΕ βαθµού Α' µε σπουδές θετικής κατεύθυνσης οριζόµενο µε τον αναπληρωτή του από τον Υπουργό ΠΕΧΩ Ε, (δ) δύο εκπροσώπους του ΤΕΕ, απασχολούµενοι στον ιδιωτικό τοµέα οριζόµενοι µε τον αναπληρωτή του από το ΤΕΕ, (ε) και δύο ειδικούς εµπειρογνώµονες σε θέµατα ενεργειακών επιθεωρήσεων, εκ των οποίων ένας τουλάχιστον καθηγητής Πολυτεχνείου ή Πολυτεχνικής Σχολής ΑΕΙ, οριζόµενοι µετά των αναπληρωτών τους από τον Υπουργό Ανάπτυξης. Εφόσον οι ανωτέρω φορείς δεν υποδείξουν τους εκπροσώπους τους µέσα σε δύο (2) µήνες από τη σχετική έγγραφη πρόσκλησή τους, τότε ο Υπουργός Ανάπτυξης ορίζει το αντίστοιχο µέλος της Γ.ΕΠ.Ε.Ε. κατά την κρίση του.

7 Τι προέβλεπε το Σχέδιο Π.. και ποιες οι ενστάσεις του Τ.Ε.Ε. : Άρθρο 9 Εκπαίδευση ενεργειακών Επιθεωρητών Οι ενδιαφερόµενοι που πληρούν τα προσόντα της παραγράφου 2.1- Ιδιότητα και Προσόντα Ενεργειακού Επιθεωρητή, υποχρεούνται επίσης, να παρακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν επιτυχώς κατόπιν εξετάσεων από το φορέα πιστοποίησης του Τ.Ε.Ε. - εξειδικευµένο εκπαιδευτικό πρόγραµµα θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής εξάσκησης µε διενεργούµενες ενεργειακές επιθεωρήσεις σε κτίρια διαφόρων χρήσεων, κατηγοριών και µεγεθών ή/και σε εγκαταστάσεις Λεβήτων/ εγκαταστάσεων Θέρµανσης ή/και σε εγκαταστάσεις Κλιµατισµού. Το προτεινόµενο εκπαιδευτικό Πρόγραµµα είναι συνολικής διάρκειας: α) 150 ωρών για τους Επιθεωρητές Κτιρίων β) 71 ωρών για τους Επιθεωρητές Λεβήτων εγκαταστάσεων Θέρµανσης γ) 71 ωρών για τους Επιθεωρητές εγκαταστάσεων Κλιµατισµού ΠΛΗΡΗΣ ΙΑΦΩΝΙΑ. ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑ. ΗΕΛΑΧΙΣΤΗΥΠΟΧΩΡΗΣΗΤΟΥΥΠΑΝ:

8 Τι προστέθηκε στο άρθρο 9 και είναι ακόµη καισήµερα αναρτηµένο στην ιστιοσελίδα του ΥΠΑΝ: «Άρθρο 9 Εκπαίδευση ενεργειακών Επιθεωρητών» Οι ενδιαφερόµενοι που πληρούν τα προσόντα της παραγράφου 2.1- Ιδιότητα και Προσόντα Ενεργειακού Επιθεωρητή, υποχρεούνται επίσης, να παρακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν επιτυχώς κατόπιν εξετάσεων από το φορέα πιστοποίησης του Τ.Ε.Ε. µε εισήγηση του ΦΕΑ - εξειδικευµένο εκπαιδευτικό πρόγραµµα θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής εξάσκησης µε διενεργούµενες ενεργειακές επιθεωρήσεις σε κτίρια διαφόρων χρήσεων, κατηγοριών και µεγεθών ή/και σε εγκαταστάσεις Λεβήτων/ εγκαταστάσεων Θέρµανσης ή/και σε εγκαταστάσεις Κλιµατισµού. Το προτεινόµενο εκπαιδευτικό Πρόγραµµα είναι συνολικής διάρκειας: α) 150 ωρών για τους Επιθεωρητές Κτιρίων β) 71 ωρών για τους Επιθεωρητές Λεβήτων εγκαταστάσεων Θέρµανσης γ) 71 ωρών για τους Επιθεωρητές εγκαταστάσεων Κλιµατισµού Απότοσύνολοτωνεκπαιδευτικώνωρών, η κατανοµή ωρών θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης: για την κατηγορία (α): 73 % και 27% αντιστοίχως για την κατηγορία (β): 46% και 54 % αντιστοίχως για την κατηγορία (γ): 46 % και 54 % αντιστοίχως Το περιεχόµενο του πρόγραµµα της εκπαίδευσης ενεργειακών Επιθεωρητών περιγράφεται στο Παράρτηµα 1. Η Γ.ΕΠ.Ε.Ε. δύναται να αναδιαµορφώνει ανά κατηγορία µετά από σύµφωνη γνώµη του Τ.Ε.Ε. και του ΥΠΑΝ το πρόγραµµα.

9 ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ Τι προέβλεπε το Σχέδιο Π.. και ποιες οι ενστάσεις του Τ.Ε.Ε. : ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε.: ενεργειακή πιστοποίηση υλικών και συσκευών δοκιµαστική περίοδο 18 µηνών σεµινάρια επιµόρφωσης Στελεχών Πολεοδοµικών Γραφείων και Μελετητών Επιτροπή άµεσης αντιµετώπισης ασυµφωνιών, κενών και διευκρινήσεων όριο ενεργειακών επιθεωρήσεων ανά ενεργειακό επιθεωρητή στην διάρκεια ενός µήνα 10ετια αντί για πενταετία στην απαιτούµενη εµπειρία των αποφοίτων Τ.Ε.Ι. (τριετούς φοιτήσεως) για την αναβάθµιση της κατηγορίας τους από Α σε Β το κόστος των επιθεωρήσεων να καθοριστεί µετά τη διαβούλευση του ΚΕΝΑΚ προτάσεις για τις ενεργειακές µελέτες, µε στόχοτηνµη δηµιουργία καθυστερήσεων και αναστολής έκδοσης οικοδοµικών αδειών στα Πολεοδοµικά γραφεία, στην ενηµέρωση των µηχανικών, στην διαδικασία ελέγχου, στην έκδοση κανονιστικών διατάξεων και τροποποιήσεων του ΓΟΚ προτάσεις άρσης εµποδίων στις ενεργειακές επιθεωρήσεις (π.χ. ο ενεργειακός επιθεωρητής εντοπίζει ασυµφωνία σχεδίων πολεοδοµίας και κτιρίου. Είναι βέβαιο ότι θα εντοπίσει και για το κέλυφος (π.χ. ηµιυπαίθριοι) και σίγουρα για τις ΗΜ εγκαταστάσεις) οι εταιρείες που θα εµπλακούν στις ενεργειακές επιθεωρήσεις θα είναι τεχνικές εταιρείες

10 ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ Τι προέβλεπε το Σχέδιο Π.. και ποιες οι ενστάσεις του Τ.Ε.Ε. : ΒΑΣΙΚΗ ΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΜΕΘΟ ΟΛΟΓΙΑ ΚΕΝΑΚ ΑΠΌ ΤΟ ΥΠΑΝ. ΚΥΡΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΓΟΚ & ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ: ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ Γραφεία, Εκπαιδευτικό κτίριο Πρωτοβάθµιας / ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικό κτίριο Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης, Νοσοκοµείο - Κλινική, ιαγνωστικό κέντρο Ιατρείο, Ξενοδοχείο, Εµπορικό κατάστηµα, Αθλητική εγκατάσταση: Κλειστό γυµναστήριο, Αθλητική εγκατάσταση: Κλειστό κολυµβητήριο, Μονοκατοικία, Πολυκατοικία, Αεροδρόµιο Με βάση αυτές τις χρήσεις θα γίνονται και οι ενεργειακές µελέτες. Ο ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΕΣ Α ΕΙΕΣ.

11 Πίνακας 13 : Ενδεικτικός κατάλογος µετρητικών οργάνων Εξοπλισµός Παράµετροι µέτρησης Γεωµετρικά χαρακτηριστικά Μέτρο - Κορδέλα ιαστάσεις Μετρητής αποστάσεων laser ιαστάσεις Πυξίδα Προσανατολισµός όψεων Θερµικά χαρακτηριστικά Μετρητής συντελεστή θερµοπερατότητας (*) Ολικός συντελεστής θερµοπερατότητας (U) τοιχοποιίας Μετρητής συντελεστή θερµοπερατότητας (*) Ολικός συντελεστής θερµοπερατότητας (U) υαλοπίνακα Θερµοκάµερα (*) Επιφανειακές θερµοκρασίες Ηλεκτρική ενέργεια Βολτόµετρο Τάση Αµπερόµετρο Ηλεκτρικό Ρεύµα Ohmmeter Αντίσταση Βατόµετρο Ισχύς Πολύµετρο Τάση, ηλεκτρικό ρεύµα, αντίσταση Μετρητής συντελεστή ισχύος Συντελεστής ισχύος/ υπολογισµός φαινόµενης ισχύος Αναλυτής ποιότητας ισχύος Αρµονικές / άλλες παράµετροι ηλεκτρισµού Φωτισµός Λουξόµετρο Στάθµη φωτισµού Θερµοκρασία - Υγρασία Θερµόµετρο Θερµοκρασία αέρα Θερµόµετρο Επιφανειακή θερµοκρασία Υγρόµετρο Υγρασία αέρα Πίεση και Ταχύτητα Μανόµετρο Πίεση αέρα Ανεµόµετρο Ταχύτητα αέρα Ανεµοδείκτης (*) ιεύθυνση αέρα (*) εάν απαιτείται

12 ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ Τι ακολούθησε, στο διάστηµα της διαβούλευσης; ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΌ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΌΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ Τ.Ε.Ε. Α ΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΌΤΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΕΙΧΕ ΑΠΌ ΤΟ Τ.Ε.Ε. ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΤΟ Τ.Ε.Ε. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΌ 40 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Π.. ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΝΕΑΠΡΟΤΑΣΗΓΙΑΤΟΝΚΕΝΑΚ, ΜΕ ΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

13 ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΠΩΣ ΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΝ (έπειτα από τις πιέσεις της ΕΕΤΕΜ και καθηγητών της ΦΜΣ του Πανεπιστηµίου Αθηνών) : Άρθρο 5 Απαιτούµενα Προσόντα Ενεργειακών Επιθεωρητών 1. ικαίωµα υποβολής αίτησης εγγραφής στο µητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών και χορήγησης άδειας Ενεργειακού Επιθεωρητή έχουν οι κάτωθι: α. ιπλωµατούχοι µηχανικοί, απόφοιτοι Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών της ηµεδαπής ή αντιστοίχων και ισοτίµων της αλλοδαπής, β. Πτυχιούχοι µηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης, γ.απόφοιτοι λοιπών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων, τετραετούς και πενταετούς φοίτησης της ηµεδαπής ή αναγνωρισµένων ισοτίµων αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, τωνοποίωντοπεριεχόµενο των προπτυχιακών και µεταπτυχιακών σπουδών τους είναι συγγενές µε θέµατα ενεργειακού σχεδιασµού, ενεργειακής απόδοσης και εγκαταστάσεων κτιρίων και περιλαµβάνει κατάρτιση τουλάχιστον σε έναν από τους παρακάτω τοµείς της επιστήµης: γ.1. Αρχιτεκτονικός σχεδιασµός, γ.2. Βιοκλιµατικός σχεδιασµός κτιρίων, γ.3. Θέρµανση, Ψύξη, Κλιµατισµός, γ.4. Εξοικονόµηση ενέργειας στα κτίρια, γ.5. Ήπιες µορφές ενέργειας, γ.6. Οικοδοµική, γ.7. Φυσική κτιρίου, γ.8. οµική Φυσική και γ.9. Ενεργειακές εγκαταστάσεις σε κτίρια.

14 ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΠΩΣ ΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΝ (έπειτα από τις πιέσεις της ΠΟΜΙ Α και της ΕΕΤΕΜ) : Άρθρο 8 Γνωµοδοτική Επιτροπή Ενεργειακών Επιθεωρητών (Γ.ΕΠ.Ε.Ε.) 2.Η ΓΕΠΕΕ έχει επταµελή σύνθεση και αποτελείται από (α) έναν εκπρόσωπο του Υουργείου Ανάπτυξης, υπάλληλο κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ, Α' βαθµού µε σπουδές θετικής κατεύθυνσης, ως Πρόεδρο της Επιτροπής, ο οποίοςορίζεταιµαζί µε τον αναπληρωτή του από τον Υπουργό Ανάπτυξης, (β) έναν εκπρόσωπο του ΚΑΠΕ οριζόµενο µε τον αναπληρωτή του από το Πρόεδρο του ΚΑΠΕ, (γ) έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου ΠΕΧΩ Ε, υπάλληλο κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ, Α' βαθµού µε σπουδές θετικής κατεύθυνσης, ο οποίοςορίζεταιµαζί µε τον αναπληρωτή του από τον Υπουργό ΠΕΧΩ Ε, (δ) έναν εκπρόσωπο του ΤΕΕ οριζόµενο µαζί µε τον αναπληρωτή του από το ΤΕΕ, (ε) έναν εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙ Α), οριζόµενο µαζί µε τον αναπληρωτή του από τoν Πρόεδροτης ΠΟΜΙ Α, και (στ) δύο ειδικούς εµπειρογνώµονες σε θέµατα ενεργειακών επιθεωρήσεων, εκ των οποίων ένας τουλάχιστον καθηγητής τριτοβάθµιας εκπαίδευσης, που προτείνονται από την Ακαδηµία Αθηνών, το ΤΕΕ και άλλους φορείς και ορίζονται µαζί µε τους αναπληρωτές τους από τον Υπουργό Ανάπτυξης. Σε περίπτωση που οι ανωτέρω φορείς δεν προτείνουν τους εκπροσώπους τους µέσα σε δύο (2) µήνεςαπότησχετικήέγγραφηπρόσκλησήτους, τα υπόλοιπα µέλη ορίζονται από τον Υπουργό Ανάπτυξης.

15 ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΠΩΣ ΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΝ (έπειτα από τις πιέσεις της HELLAS CURT και της ΕΕΤΕΜ) : Άρθρο 9 Εκπαίδευση ενεργειακών Επιθεωρητών Η εξεταστική διαδικασία πραγµατοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήµατα, µε ευθύνη του Υπουργείου Ανάπτυξης και µε την τεχνική και οργανωτική υποστήριξη του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) κατά το πρότυπο των πανελληνίων εξετάσεων. ΗΓ.ΕΠ.Ε.Ε. µε αιτιολογηµένη γνώµη της δύναται να απαλλάξει υποψήφιο Ενεργειακό Επιθεωρητή από την παρακολούθηση του ανωτέρω εκπαιδευτικού προγράµµατος και της εξεταστικής διαδικασίας, µόνο λόγω αποδεδειγµένης γνώσης του απαιτούµενου γνωστικού αντικειµένου..το πλήρες περιεχόµενο του προγράµµατος εκπαίδευσης Ενεργειακών Επιθεωρητών περιγράφεται στο Παράρτηµα Ι του παρόντος. Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, µετά από εισήγηση της Γ.ΕΠ.Ε.Ε, ρυθµίζεται ειδικότερα το περιεχόµενο του εκπαιδευτικού προγράµµατος αναλόγως των δεξιοτήτων των υποψηφίων ενεργειακών επιθεωρητών, η τυχόναναθεώρησήτου, η συνολική του διάρκεια, η κατανοµή των ωρών µεταξύ θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης, το κόστος συµµετοχής στην εξεταστική διαδικασία, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτοµέρεια.

16 ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΠΩΣ ΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΝ (έπειτα από τις πιέσεις της HELLAS CURT και της ΕΕΤΕΜ) ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΧΑΟΤΙΚΗΣ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΑΝ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ Α. ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Β. ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΌ ΈΝΑΝ Φ.Π.Π. (όπως το ECDL) Γ. ΝΑ ΩΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΑΝ. ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΦΡΑΓΙ ΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΑΝ: ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΜΙ Α ΘΑ ΕΊΝΑΙ 1 Ε /m2 ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΌ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΌΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΥΓΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Φ/Β

17 Εθνικό Χωροταξικό ΥΠΕΧΩ Ε Φεβ ΑΙΟΛΙΚΟ ΥΝΑΜΙΚΟ ΕΜΥ 2005

18 Εθνικό Χωροταξικό ΥΠΕΧΩ Ε Φεβ ΑΙΟΛΙΚΟ ΥΝΑΜΙΚΟ ΕΜΥ 30 µέτρα: :

19 ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ Τ.Ε.Ε. ΣΤΟΧΟΙ 2020

Πολιτικά και Θεσμικά Εμπόδια στην Εφαρμογή των Τεχνολογιών ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας

Πολιτικά και Θεσμικά Εμπόδια στην Εφαρμογή των Τεχνολογιών ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας Πολιτικά και Θεσμικά Εμπόδια στην Εφαρμογή των Τεχνολογιών ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας Πολιτικά και Θεσμικά Εμπόδια στην Εφαρμογή των Τεχνολογιών ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

η αλλαγή της τιµολογιακής πολιτικής σε ενεργειακά προϊόντα (κλιµακωτά τιµολόγια ηλεκτρικού ρεύµατος) έτσι ώστε να ενθαρρύνει την εγκατάσταση σε κτίρια

η αλλαγή της τιµολογιακής πολιτικής σε ενεργειακά προϊόντα (κλιµακωτά τιµολόγια ηλεκτρικού ρεύµατος) έτσι ώστε να ενθαρρύνει την εγκατάσταση σε κτίρια Εισαγωγή Η ιοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΜ συγκρότησε Οµάδας Εργασίας µε αντικείµενο την καταγραφή των εξελίξεων και των προοπτικών σε ότι αφορά στην ενεργειακή απόδοση των υφιστάµενων και νέο-ανεγειρόµενων

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) - Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών

Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) - Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) - Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών Ημερίδα ΤΕΕ/ΤΚΜ ΤΚΜ, ΑΠΘ,, 11.3.2009 Ο τομέας των κτιρίων αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό κλάδο για την ελληνική οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα

Νοµοθεσία Επιθεώρησης και ενεργειακού Πιστοποιητικού

Νοµοθεσία Επιθεώρησης και ενεργειακού Πιστοποιητικού ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ρ Τσικαλάκης Αντώνης Νοµοθετικό Πλαίσιο Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων Με τον Νόµο 3661/08 (ΦΕΚ 89/19-5-08) «Μέτρα για τη µείωση της

Διαβάστε περισσότερα

Νοµοθετικό πλαίσιο για την εξοικονόµηση ενέργειας -στον κτιριακό τοµέαστην

Νοµοθετικό πλαίσιο για την εξοικονόµηση ενέργειας -στον κτιριακό τοµέαστην Νοµοθετικό πλαίσιο για την εξοικονόµηση ενέργειας -στον κτιριακό τοµέαστην Ελλάδα Κατερίνα Τσικαλουδάκη ρ πολιτικός µηχανικός, λέκτορας Εργαστήριο Οικοδοµικής και Φυσικής των Κτιρίων Τµήµα Πολιτικών Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν. 3661/08. Π. Δ/γμα Ενεργειακών Επιθεωρητών (ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν. 3661/08. Π. Δ/γμα Ενεργειακών Επιθεωρητών (ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ) ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν. 3661/08 Π. Δ/γμα Ενεργειακών Επιθεωρητών (ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ) Με το Π. Δ/γμα Ενεργειακών Επιθεωρητών ΚΕΝΑΚ προβλέπονται οι όροι και

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη θεσμοθέτηση του σώματος Ενεργειακών Επιθεωρητών

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη θεσμοθέτηση του σώματος Ενεργειακών Επιθεωρητών Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη θεσμοθέτηση του σώματος Ενεργειακών Επιθεωρητών ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ...2 2. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ...3 3. ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟς

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΣΠΕΝΕΠ» ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΑΣΤΑ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΑΣΠΑΙΤΕ ΑΘΗΝΑΣ

«ΑΣΠΕΝΕΠ» ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΑΣΤΑ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΑΣΠΑΙΤΕ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ «ΑΣΠΕΝΕΠ» ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΑΣΤΑ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΑΣΠΑΙΤΕ ΑΘΗΝΑΣ Μιχ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΣ Αν. Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ 1 ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΤΗΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟ ΟΣΗ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟ ΟΣΗ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ Συνέδριο ΟΠΕ - ΣΒΒΕ Ποιότητα, Προδιαγραφές, Πιστοποίηση, Έλεγχος Αγοράς στον κλάδο των οµικών Υλικών Ξεν. Hyatt Regency, Θεσσαλονίκη, 2 εκεµβρίου 2008 ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟ ΟΣΗ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Νομοθεσία. Ενεργειακοί Επιθεωρητές, Έντυπα Επιθεωρήσεων και. Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης κτηρίου ΠΕΑ (ΤΟΤΕΕ /2010)

Νομοθεσία. Ενεργειακοί Επιθεωρητές, Έντυπα Επιθεωρήσεων και. Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης κτηρίου ΠΕΑ (ΤΟΤΕΕ /2010) Νομοθεσία Ενεργειακοί Επιθεωρητές, Έντυπα Επιθεωρήσεων και Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης κτηρίου ΠΕΑ (ΤΟΤΕΕ 20701-4/2010) Ο κτηριακός τομέας αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 40% της τελικής κατανάλωσης

Διαβάστε περισσότερα

Cpv: 71314300-5 Προς: Κάθε ενδιαφερόµενο

Cpv: 71314300-5 Προς: Κάθε ενδιαφερόµενο 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 4 η Υ. ΠΕ. ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Ξάνθη 15-10-2015 ΤΜΗΜΑ Οικονοµικό Α.Π: 13442 ΓΡΑΦΕΙΟ: ιαγωνισµών Αναρτητέα στη ιαύγεια Περιοχή Νεάπολης ΤΚ 67100 Τηλ: 2541351409

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Γ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΨΚ1 ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Αθήνα, Ιούνιος 2011 Α έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ & ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΟΜΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ Οι απαιτήσεις κατανάλωσης

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ( 2 ηµέρες )

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ( 2 ηµέρες ) 1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ( 2 ηµέρες ) 15. 30 16. 00 16. 00 17. 00 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ Π 100, για ενεργειακούς επιθεωρητές, ΟΛΟΙ 30 30 30 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΛΟΙ 60 60 60 ΠΗΓΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ 17. 00 17. 45 ΚΟΙΝ. Ο

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση ενέργειας και κτίρια: Επισκόπηση εξελίξεων για τον τεχνικό κόσμο

Εξοικονόμηση ενέργειας και κτίρια: Επισκόπηση εξελίξεων για τον τεχνικό κόσμο ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Εξοικονόμηση ενέργειας και κτίρια: Επισκόπηση εξελίξεων για τον τεχνικό κόσμο Εισηγητής: Αμανατίδης Άνθιμος Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΘΟ0-ΒΥ1. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Σ Χ Ε Ι Ο ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 4/9/2012 Αρ. Πρωτ.:οικ.2297

ΑΔΑ: Β4ΘΟ0-ΒΥ1. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Σ Χ Ε Ι Ο ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 4/9/2012 Αρ. Πρωτ.:οικ.2297 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙ ΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Σ Χ Ε Ι Ο ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 4/9/2012 Αρ. Πρωτ.:οικ.2297

Διαβάστε περισσότερα

Ο επιστημονικός και επαγγελματικός ενιαίος φορέας οργάνωσης και εκπροσώπησης των Μηχανικών του τεχνολογικού τομέα ανώτατης εκπαίδευσης

Ο επιστημονικός και επαγγελματικός ενιαίος φορέας οργάνωσης και εκπροσώπησης των Μηχανικών του τεχνολογικού τομέα ανώτατης εκπαίδευσης Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ο επιστημονικός και επαγγελματικός ενιαίος φορέας οργάνωσης και εκπροσώπησης των Μηχανικών του τεχνολογικού τομέα ανώτατης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 16-12-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 1 η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΑΘΗΝΩΝ» Ν.Π.Δ.Δ. ΥΠΗΡΕΣΙΑ: ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦ.:

Διαβάστε περισσότερα

(W/m 2 K) 0.75 0.85 2.0

(W/m 2 K) 0.75 0.85 2.0 Ενεργειακή Αϖόδοση Κτιρίων και Νοµικό Πλαίσιο Οδηγίες 2002/91/ΕΚ και 2010/31/ΕΚ και ϖρακτική εφαρµογή στην Κύϖρο Σεµινάριο ΕΤΕΚ µε θέµα «Ενεργειακή Αναβάθµιση Κτιρίων στην Κύπρο» 2 Μαρτίου 2013 Ιωάννης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΛΕΒΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΛΕΒΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Β. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΛΕΒΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΘΚ1 ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΛΕΒΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακός Επιθεωρητής

Ενεργειακός Επιθεωρητής Χάρης Ανδρεοσάτος ιπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc -ΚΑΠΕ Ενεργειακός Επιθεωρητής ΑΝΑΓΚΗ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ Στόχος µετρήσεων & καταγραφής δεδοµένων Η καταγραφή των δεδοµένων των συστηµάτων

Διαβάστε περισσότερα

(η ενημέρωση αυτή κατατέθηκε και αποτέλεσε αντικείμενο προβληματισμού στη ΔΕ ΤΕΕ της 19/2/2019)

(η ενημέρωση αυτή κατατέθηκε και αποτέλεσε αντικείμενο προβληματισμού στη ΔΕ ΤΕΕ της 19/2/2019) Ε ν η μ έ ρ ω σ η της Αντιπροσωπείας από την Πρόεδρο για τις προϋποθέσεις & τα κριτήρια που πρέπει να πληροί Τμήμα ή Σχολή Μηχανικών ώστε το ΤΕΕ να δέχεται να απονείμει στους Διπλωματούχους Μηχανικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΡΕΖΑΔΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ Όπως είναι σε όλους μας γνωστό από 9 Ιανουαρίου 2011 σε κάθε συμβολαιογραφική πράξη αγοροπωλησίας αλλά και σε μισθώσεις ενιαίων κτιρίων

Διαβάστε περισσότερα

«Άρθρο 1 Γενικές Αρχές

«Άρθρο 1 Γενικές Αρχές «Άρθρο 1 Γενικές Αρχές 1. Το επάγγελμα του μηχανικού δικαιούνται αποκλειστικά να ασκούν: α) οι κάτοχοι ενιαίου και αδιάσπαστου πενταετούς τίτλου σπουδών διπλωματούχου μηχανικού Πολυτεχνείου, Ανώτατης Πολυτεχνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 10. Ενδεικτικό Έντυπο Ενεργειακής Επιθεώρησης Εγκατάστασης Θέρμανσης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 10. Ενδεικτικό Έντυπο Ενεργειακής Επιθεώρησης Εγκατάστασης Θέρμανσης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 10 Ενδεικτικό Έντυπο Ενεργειακής Επιθεώρησης Εγκατάστασης Θέρμανσης 1 ΧΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ Γραφείο-κτίριο υπηρεσιών Εκπαιδευτικό κτίριο: Πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

υναµικό Εξοικονόµησης Ενέργειας στα ηµόσια Κτίρια Έργο ΥΠΑΝ-ΚΑΠΕ: 25 Ενεργειακές Επιθεωρήσεις σε ηµόσια Κτίρια

υναµικό Εξοικονόµησης Ενέργειας στα ηµόσια Κτίρια Έργο ΥΠΑΝ-ΚΑΠΕ: 25 Ενεργειακές Επιθεωρήσεις σε ηµόσια Κτίρια υναµικό Εξοικονόµησης Ενέργειας στα ηµόσια Κτίρια Έργο ΥΠΑΝ-ΚΑΠΕ: 25 Ενεργειακές Επιθεωρήσεις σε ηµόσια Κτίρια Γιώργος Μαρκογιαννάκης ιπλ. Μηχανολόγος - Ενεργειακός Μηχανικός, Μ.Sc. ΚΑΠΕ ιεύθυνση Ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

Συγκρότηση Ενδοπανεπιστηµιακών ικτύων Έρευνας

Συγκρότηση Ενδοπανεπιστηµιακών ικτύων Έρευνας ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΟΥΜΕΝΗ ΥΠΟ ΑΥΤΗΣ ΡΑΣΗ «ΕΝ ΟΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΚΤΥΑ ΕΡΕΥΝΑΣ» Στην αριθμ.: 98/11.7.2011 Συνεδρίαση της Επιτροπής Ερευνών (Ολομέλεια) επανακαθορίστηκε η

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισµός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιριακού Τοµέα

Κανονισµός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιριακού Τοµέα Κανονισµός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιριακού Τοµέα Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής και Οικονοµικών τίθεται σε ισχύ ο Κανονισµός Ενεργειακής Απόδοσης

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 2072/92 (ΦΕΚ 125/ ΤΑΝ)

ΝΟΜΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 2072/92 (ΦΕΚ 125/ ΤΑΝ) ΝΟΜΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 2072/92 (ΦΕΚ 125/23.7.92 ΤΑΝ) Ρύθμιση επαγγέλματος ειδικού τεχνικού προθετικών και ορθοτικών κατασκευών και λοιπών ειδών αποκατάστασης και άλλες διατάξεις. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονομώ Αναβαθμίζω στις Κατοικίες

Εξοικονομώ Αναβαθμίζω στις Κατοικίες Εξοικονομώ Αναβαθμίζω στις Κατοικίες Α Προκήρυξη ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Λήφθηκαν: 164 Λήφθηκαν: 1138 Α Στάδιο Ελέγχου Α Στάδιο Ελέγχου Έγινε επιτόπια επιθεώρηση : 164 Έγινε Α επιτόπια επιθεώρηση : 1138

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Πατρ. Γρηγορίου Ε 12, Τ.Κ. 56123, Αμπελόκηποι ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 3 Νοεµβρίου 2017 Αριθµ. Πρωτ.:222881/48521/2017

Αθήνα, 3 Νοεµβρίου 2017 Αριθµ. Πρωτ.:222881/48521/2017 Αθήνα, 3 Νοεµβρίου 2017 Αριθµ. Πρωτ.:222881/48521/2017 Προς Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη & Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων κ.κώστα Γαβρόγλου ΠΟΡΙΣΜΑ Θέµα: Αδυναµία απόκτησης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ClearSupport ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ClearSupport ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ClearSupport ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Μιχ. Κτενιαδάκης Μηχ/γος - Ηλ/γος Μηχανικός ΤΕΙ Κρήτης, Τµήµα Μηχανολογίας Σταυρωµένος 71500, Ηράκλειο Ε-mail: mkten@stef.teiher.gr ClearSupport, Chania-Crete

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΚ 916 / Β / ΑΠΟΦΑΣΗ

ΦΕΚ 916 / Β / ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΕΚ 916 / Β / 15 5-2009 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 4 Μαίου 2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ /ΝΣΗ Ο ΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Αριθ. Πρωτ.: 24325/2885 ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Β. Θεσμικό Πλαίσιο Η εκτέλεση των ενεργειακών επιθεωρήσεων να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο:

Β. Θεσμικό Πλαίσιο Η εκτέλεση των ενεργειακών επιθεωρήσεων να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο: ΘΕΜΑ : Εκπόνηση Ενεργειακής Μελέτης Κτιρίων Γ. Ν. Πατρών πλην Πολυώροφου Τμήματος Κεντρικού Κτιρίου Οι τεχνικές προδιαγραφές αφορούν στην υλοποίηση εργασιών έκδοσης πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ «ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΥ και συναφών επαγγελμάτων σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ νέες κατασκευές ανακαίνιση και µετασκευή ιστορικών κτιρίων αναδιαµόρφωση καινούριων κτιρίων έργα "εκ του µηδενός" σε ιστορικά πλαίσια

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ νέες κατασκευές ανακαίνιση και µετασκευή ιστορικών κτιρίων αναδιαµόρφωση καινούριων κτιρίων έργα εκ του µηδενός σε ιστορικά πλαίσια ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ νέες κατασκευές ανακαίνιση και µετασκευή ιστορικών κτιρίων αναδιαµόρφωση καινούριων κτιρίων έργα "εκ του µηδενός" σε ιστορικά πλαίσια 2 Ο φυσικός φωτισµός αποτελεί την τεχνική κατά την οποία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου µε τίτλο «ράσεις Ανάπτυξης του Εθνικού Ιδρύµατος Ερευνών», το Εθνικό Ίδρυµα Ερευνών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου µε τίτλο «ράσεις Ανάπτυξης του Εθνικού Ιδρύµατος Ερευνών», το Εθνικό Ίδρυµα Ερευνών ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αθήνα, 26/4/2018 Α.Π. 1837 Θέµα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση µίας (1) θέσης έκτακτου προσωπικού στο πλαίσιο του έργου µε τίτλο «ράσεις Ανάπτυξης του Εθνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ : 102/ 2015

ΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ : 102/ 2015 ΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ : «Παροχή Υπηρεσιών Ενεργειακού Επιθεωρητή» ΑΡΙΘ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το ενεργειακό πρόβλημα προέρχεται από την συνεχώς αυξανόμενη

Το ενεργειακό πρόβλημα προέρχεται από την συνεχώς αυξανόμενη ΤΕΧNΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ-ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ- ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» ΑΘΗΝΑ, 8-10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΕΕ Για την 9η Συνεδρία:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 11. Ενδεικτικό Έντυπο Ενεργειακής Επιθεώρησης Εγκατάστασης Κλιματισμού

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 11. Ενδεικτικό Έντυπο Ενεργειακής Επιθεώρησης Εγκατάστασης Κλιματισμού ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 11 Ενδεικτικό Έντυπο Ενεργειακής Επιθεώρησης Εγκατάστασης Κλιματισμού 1 ΧΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ Γραφείο-κτίριο υπηρεσιών Εκπαιδευτικό κτίριο: Πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 4030/2011. Κεφ. Β Ελεγκτές δόμησης. Μητρακάκη Αναστασία, Πολιτικός Μηχανικός, MSc Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος 2014

Ν. 4030/2011. Κεφ. Β Ελεγκτές δόμησης. Μητρακάκη Αναστασία, Πολιτικός Μηχανικός, MSc Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος 2014 Ν. 4030/2011 Κεφ. Β Ελεγκτές δόμησης Μητρακάκη Αναστασία, Πολιτικός Μηχανικός, MSc Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος 2014 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ Άρθρο 10 Ιδιότητα «Ο Η ιδιότητα του ελεγκτή δόμησης αποκτάται

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΤIΡΙΩΝ - TEE KENAK

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΤIΡΙΩΝ - TEE KENAK ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ «ΚΤΙΡΙΟ & ΕΝΕΡΓΕΙΑ.» ΛΑΡΙΣΑ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΤIΡΙΩΝ - TEE KENAK ΠΟΠΗ ΔΡΟΥΤΣΑ M.Sc. Φυσικός Περιβάλλοντος, Ειδικός Τεχνικός Επιστήμονας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΓΠ0-9Α4 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

ΑΔΑ: Β4ΓΠ0-9Α4 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙ ΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ταχ. /νση: Ταχ. Κώδικας: Μεσογείων 119 101 92 ΑΘΗΝΑ Αθήνα, 2 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 10/07/2019 Α.Π.: 3219 Θέμα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση μίας (1) θέσης έκτακτου προσωπικού, για την θέση Στελέχους Tμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών και Διοικητικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 5/11/ 2008 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Αριθ.Πρωτ.: οικ. 47272 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ι.Δ. Ταχ.Δ/νση : Αμαλιάδος 17 Ταχ.Κωδ. : 11523 FAX : Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 4178/13 «Αντιµετώπιση της Αυθαίρετης όµησης και Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο» αυθαίρετα 2013

ΝΟΜΟΣ 4178/13 «Αντιµετώπιση της Αυθαίρετης όµησης και Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο» αυθαίρετα 2013 ΝΟΜΟΣ 4178/13 «Αντιµετώπιση της Αυθαίρετης όµησης και Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο» αυθαίρετα 2013 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΕΡΙ ΕΚ ΟΣΕΩΣ Α ΕΙΩΝ ΟΜΗΣΗΣ, ΑΡΜΟ ΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 6/2004

ΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 6/2004 ΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 6/2004 Για τους όρους αµοιβής και εργασίας των Μηχανικών Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης, που εργάζονται σε Βιοµηχανικές Επιχειρήσεις όλης της χώρας (Πράξη κατάθεσης Υπουργείου Απασχόλησης και

Διαβάστε περισσότερα

1. Σύναψη, εποπτεία και επίβλεψη δημόσιας σύμβασης τεχνικού έργου αρμοδιότητας Φορέα που δεν διαθέτει οργανωμένη Τεχνική Υπηρεσία.

1. Σύναψη, εποπτεία και επίβλεψη δημόσιας σύμβασης τεχνικού έργου αρμοδιότητας Φορέα που δεν διαθέτει οργανωμένη Τεχνική Υπηρεσία. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στην ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του ΥΜΕΠΠΕΡΑ, ΑΑ:2960 με τίτλο: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΗΘΥΑ Η ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ» 1. Σύναψη, εποπτεία

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κτιρίων - ΚΕΝΑΚ

Κανονισμός Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κτιρίων - ΚΕΝΑΚ Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική Κανονισμός Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κτιρίων - ΚΕΝΑΚ Καθ. Ιωάννης Ψαρράς, Επ. Καθ. Χάρης Δούκας Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης Γρ. 0.2.7.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡAΜΜΑΤΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΔΣ)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡAΜΜΑΤΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΔΣ) ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡAΜΜΑΤΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΔΣ) του Τµήµατος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος (ΤΓΥΙΠ) της Σχολής Γεωπονικών Επιστηµών (ΣΓΕ) του Πανεπιστηµίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ Ανάλυση της Ευφροσύνης Αθαν. Καράµπαµπα, Πολ. Μηχ. ΕΜΠ Αθήνα, Οκτώβριος 2007 Το πρώτο µέτρο στη χώρα µας για εξοικονόµηση

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Εσ. ΥΕΕΠ: 378 Πρωτ : 7333 Αριθµ. ιεκπ : 5346 Αθήνα, 13 Ιουλίου 2009 ΑΠΟΦΑΣΗ Του στόχου 1 του υποέργου 1 της πράξης:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΧΑΝΙΑ 30/09/2016 ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εφαρμογή του Κ. Εν. Α. Κ. Μελέτη ενεργειακής απόδοσης κτιρίων (Μ.Ε.Α.) Ενεργειακή Επιθεώρηση Πιστοποιητικό Ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

Constandinos Xichilos Energy Service

Constandinos Xichilos Energy Service ΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ 1. Υφιστάµενη κατάσταση 2. Απαιτήσεις της Οδηγίας 3. Ενέργειες για Εναρµόνιση 4. Ετοιµασία Νοµοθεσίας 5. Κύρια Σηµεία του Νοµοσχεδίου 1. Υφιστάµενη κατάσταση Σήµερα στην Κύπρο δεν υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 130197/05 (ΦΕΚ 196 Β /15-2-05) : Επιµόρφωση τεχνικών ασφάλειας επιπέδου Ε.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 130197/05 (ΦΕΚ 196 Β /15-2-05) : Επιµόρφωση τεχνικών ασφάλειας επιπέδου Ε. ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 130197/05 (ΦΕΚ 196 Β /15-2-05) : Επιµόρφωση τεχνικών ασφάλειας επιπέδου Ε. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Έχοντας υπόψη: 1) Τις διατάξεις του Ν. 1558/1985 "Κυβέρνηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ Απόφαση της Αντιπροσωπείας

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ Απόφαση της Αντιπροσωπείας ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ Απόφαση της Αντιπροσωπείας Σύµφωνα µε τις κατευθύνσεις και τις σχετικές αποφάσεις της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΚΜ προχώρησε στη σύσταση διαπαραταξιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΙΗΜΕΡΙ Α Κ.Α.Π.Ε. 14 & 15 10 2004 Νέες προοπτικές για την ενεργειακή αναβάθµιση κτιρίων

ΙΗΜΕΡΙ Α Κ.Α.Π.Ε. 14 & 15 10 2004 Νέες προοπτικές για την ενεργειακή αναβάθµιση κτιρίων ΙΗΜΕΡΙ Α Κ.Α.Π.Ε. 14 & 15 10 2004 Νέες προοπτικές για την ενεργειακή αναβάθµιση κτιρίων Θεσµικές Ρυθµίσεις για «Αειφόρα Κτίρια σε Αειφόρες Πόλεις: Μηχανισµοί παρακολούθησης και ελέγχου Μαργαρίτα Χονδρού-Καραβασίλη

Διαβάστε περισσότερα

1. Έργο : Πράσινες Γειτονιές Ένας/µία Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ (1 θέση) Τουλάχιστον δεκαετής (10) εµπειρία σε θέµατα κτιρίων και συγκεκριµένα σε θέµατ

1. Έργο : Πράσινες Γειτονιές Ένας/µία Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ (1 θέση) Τουλάχιστον δεκαετής (10) εµπειρία σε θέµατα κτιρίων και συγκεκριµένα σε θέµατ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑ: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών, µε Συµβάσεις Ανάθεσης Έργου, για την εκτέλεση Προγραµµάτων που υλοποιεί το ΚΑΠΕ. Το Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η. ΘΕΜΑ: Ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για αποσπάσεις προσωπικού στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας (Ε.Υ.ΕΠ.

Α Π Ο Φ Α Σ Η. ΘΕΜΑ: Ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για αποσπάσεις προσωπικού στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας (Ε.Υ.ΕΠ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 07 Σεπτεμβρίου2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: Δ13/Φ 6.13/17595 ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ 1. Το έντυπο «ΜΗΤΡΩΟ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΟΑΕ ΛΑΕΚ» (εκτυπώνεται η σελίδα 11 του παρόντος αρχείου) 2. Έντυπη αίτηση (εκτυπώνεται η σελίδα 12 του παρόντος αρχείου) 3. Φωτοτυπία

Διαβάστε περισσότερα

9. Ενεργειακή Επιθεώρηση στο Κτίριο ΗΜΜΥ (Α Φάση) ) της Πολυτεχνειούπολης λ Ζωγράφου

9. Ενεργειακή Επιθεώρηση στο Κτίριο ΗΜΜΥ (Α Φάση) ) της Πολυτεχνειούπολης λ Ζωγράφου ιαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική 9. Ενεργειακή Επιθεώρηση στο Κτίριο ΗΜΜΥ (Α Φάση) ) της Πολυτεχνειούπολης λ Ζωγράφου Καθηγητής Ιωάννης Ψαρράς Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & ιοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ νέες κατασκευές ανακαίνιση και µετασκευή ιστορικών κτιρίων αναδιαµόρφωση καινούριων κτιρίων έργα "εκ του µηδενός" σε ιστορικά πλαίσια 2 Ο ενεργειακός σχεδιασµός του κτιριακού κελύφους θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Αναθεώρηση Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ)

Αναθεώρηση Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ) Τελευταίες εξελίξεις στον τομέα Εξοικονόμησης Ενέργειας Δευτέρα 10 & 11 Ιουλίου 2017, Αθήνα Αναθεώρηση Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ) Απόστολος Ευθυμιάδης Διπλ. Μηχ/γος-Ηλ/γος Μηχ., Δρ.

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Πλήρωση μίας (1) θέσης έκτακτου προσωπικού στο πλαίσιο του Έργου με τίτλο «Ανάπτυξη ΙΙΕ» ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΛΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Θέμα: Πλήρωση μίας (1) θέσης έκτακτου προσωπικού στο πλαίσιο του Έργου με τίτλο «Ανάπτυξη ΙΙΕ» ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΛΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών Πληροφορίες: Ζ. Λεοντάρα Τηλ.: 210 7273619 Εmail: iie@eie.gr ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 1/12/2017 Α.Π. 4807 Θέμα: Πλήρωση μίας (1) θέσης έκτακτου

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2011» ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ 22-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011.

«ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2011» ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ 22-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011. «ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2011» ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ 22-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011. 6 η Συνεδρία Α.Π.Ε. και Ενεργειακή αποδοτικότητα ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟςΗ ΚΤΙΡΙΩΝ Μαργαρίτα

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Ε Κ Η Λ Ω Σ Η Σ Ε Ν Ι Α Φ Ε Ρ Ο Ν Τ Ο Σ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Ε Κ Η Λ Ω Σ Η Σ Ε Ν Ι Α Φ Ε Ρ Ο Ν Τ Ο Σ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝ ΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Αρ.Πρωτ.966/ 09/09 Αθήνα, 09/09/2010 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Ε Κ Η Λ Ω Σ Η Σ Ε

Διαβάστε περισσότερα

10:00 10:10 10:10 12:10 12:10-12:15 12:15-14:00

10:00 10:10 10:10 12:10 12:10-12:15 12:15-14:00 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΝΑ -ΚΕΠΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ Ι ΡΥΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ) Α ΘΕΜΑΤΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Hellenic-Chinese BUSINESS FORUM 2010 «The Future of Hellenic-Chinese Business Cooperation»

Hellenic-Chinese BUSINESS FORUM 2010 «The Future of Hellenic-Chinese Business Cooperation» Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Ηλεκτρική Κατανάλωση: Επιλογή Ενεργειακά Αποδοτικού Εξοπλισμού Έξυπνα Συστήματα Ενεργειακής Διαχείρισης Παροχή Ενεργειακών Υπηρεσιών Αθήνα, 28 Σεπτ. 2010 Hellenic-Chinese BUSINESS

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧ/ΚΟΣ MSc

ΛΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧ/ΚΟΣ MSc ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΤΙΡΙΩΝ Κ Ε Ν Α Κ ΛΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧ/ΚΟΣ MSc 09 FORUM ΑΠΕ / ΕΞΕ 20 Φεβρουαρίου 2009 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ: βελτίωση ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

Λογισµικό Εκπόνησης Μελετών Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων. Εισηγητής: Λάµπρος Μανασής ιπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

Λογισµικό Εκπόνησης Μελετών Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων. Εισηγητής: Λάµπρος Μανασής ιπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ Λογισµικό Εκπόνησης Μελετών Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων Εισηγητής: Λάµπρος Μανασής ιπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ ΤΕΧΝΙΚΑ - EnergyRes Αθήνα, Φεβρουάριος 2009 Πρόλογος Με την ιδιότητά µου ως µελετητής

Διαβάστε περισσότερα

7. Κανονισμός Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κτιρίων - ΚΕΝΑΚ

7. Κανονισμός Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κτιρίων - ΚΕΝΑΚ Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική 7. Κανονισμός Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κτιρίων - ΚΕΝΑΚ Καθηγητής Ιωάννης Ψαρράς Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης Γρ. 0.2.7. Ισόγειο Σχολής

Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρήσεις στο σχέδιο νόμου «Νόμος για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος»

Παρατηρήσεις στο σχέδιο νόμου «Νόμος για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ο επιστημονικός και επαγγελματικός ενιαίος φορέας οργάνωσης και εκπροσώπησης των Μηχανικών του τεχνολογικού τομέα ανώτατης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑTΑΓΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑTΑΓΜΑΤΟΣ Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Πτυχιούχων των Τμημάτων α) Πολιτικών Δομικών Έργων, β) Πολιτικών Έργων Υποδομής, γ) Τοπογραφίας, δ) Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

«Τεχνολογίες και Εφαρµογές Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας στην Κρήτη»

«Τεχνολογίες και Εφαρµογές Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας στην Κρήτη» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «Προώθηση των Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας Φωτοβολταϊκά-Γεωθερµία» Γρηγόρης Γρηγοριάδης ΤΕΕ Περιφερειακό

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Διαβίβαση της υπ αριθμ. 1069/2013 Απόφασης της Οικονομικής

ΘΕΜΑ: «Διαβίβαση της υπ αριθμ. 1069/2013 Απόφασης της Οικονομικής ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΤΡΑ,29 Νοεμβρίου 2013 Γραφείο Προέδρου Οικονομικής Επιτροπής Αρ. πρωτ.289887/2941 Ταχ. Δ/νση: : ΝΕΟ Πατρών-Αθηνών 32 26441 Πάτρα

Διαβάστε περισσότερα

Νέος Κανονισμός Εκπόνησης Διδακτορικών Διατριβών 2014

Νέος Κανονισμός Εκπόνησης Διδακτορικών Διατριβών 2014 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Νέος Κανονισμός Εκπόνησης Διδακτορικών Διατριβών 2014 1. Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.3685/08 - Απόφαση της Γ.Σ.Ε.Σ. του Τμήματος Φαρμακευτικής του Ε.Κ.Π.Α., Συνεδρίασης της 22-11-2016 1. Αρμόδια όργανα

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. Πρωτοκόλλου: ΕΛΕ_2018_13566 Μυτιλήνη, 31 Ιανουαρίου 2018

Αριθμ. Πρωτοκόλλου: ΕΛΕ_2018_13566 Μυτιλήνη, 31 Ιανουαρίου 2018 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Αριθμ. Πρωτοκόλλου: ΕΛΕ_2018_13566 Μυτιλήνη, 31 Ιανουαρίου 2018 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγία για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα των κτιρίων. Δρ. Ηλίας Σωφρόνης, Μ Μ, ΣυνεργάτηςΚΑΠΕ Μαρία Κομπελίτου, Μηχ/γος Διαχ. Ενερ.

Οδηγία για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα των κτιρίων. Δρ. Ηλίας Σωφρόνης, Μ Μ, ΣυνεργάτηςΚΑΠΕ Μαρία Κομπελίτου, Μηχ/γος Διαχ. Ενερ. Οδηγία για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα των κτιρίων Δρ. Ηλίας Σωφρόνης, Μ Μ, ΣυνεργάτηςΚΑΠΕ Μαρία Κομπελίτου, Μηχ/γος Διαχ. Ενερ. Πόρων Αθήνα 20-6-2008 Κατανομή κατανάλωσης ενέργειας στην Ευρώπη 40% 32%

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.E. Ταχ. /νση: Κωστακιοί Άρτας Τηλ.: 26810 50499 ή 50341 Φάξ: 26810 50340 E-mail: secinfo@teiep.gr Άρτα, 25

Διαβάστε περισσότερα

Βελτιώσεις της ενεργειακής και περιβαλλοντικής συμπεριφοράς των κτιρίων στην Ελλάδα, μετά την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας

Βελτιώσεις της ενεργειακής και περιβαλλοντικής συμπεριφοράς των κτιρίων στην Ελλάδα, μετά την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΚΑΠΕ) στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος GREENBUILDING Ξενοδοχείο Holiday Inn, 31 Μαΐου 2006

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠOY. Τρίπολη 29 Ιουνίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠOY. Τρίπολη 29 Ιουνίου 2007 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Τρίπολη 29 Ιουνίου 2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠOY ΘΕΜΑ: Υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη προσωρινών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ-ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ & ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ (Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ 2018 (Οι γενικές διατάξεις περί διδακτορικών

Διαβάστε περισσότερα

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Γεώργιος Ν. Μακρυωνίτης, Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Γεώργιος Ν. Μακρυωνίτης, Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Γεώργιος Ν. Μακρυωνίτης, Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού 9 η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Νάξος 01/08/2011 Θέμα: Έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ TEE - KENAK

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ TEE - KENAK ΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ», ΑΘΗΝΑ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010 ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ TEE - KENAK ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΛΕΒΗΤΑ / ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ / ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο των ενεργειακών υπηρεσιών στην Ελλάδα Το Μητρώο Εταιρειών Ενεργειακών Υπηρεσιών

Το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο των ενεργειακών υπηρεσιών στην Ελλάδα Το Μητρώο Εταιρειών Ενεργειακών Υπηρεσιών Το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο των ενεργειακών υπηρεσιών στην Ελλάδα Το Μητρώο Εταιρειών Ενεργειακών Υπηρεσιών Χάρης Ανδρεοσάτος Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc Δ/νση Ενεργειακής Πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση αποκλειστικών δραστηριοτήτων των νομοθετικά κατοχυρωμένων επαγγελμάτων

Αξιολόγηση αποκλειστικών δραστηριοτήτων των νομοθετικά κατοχυρωμένων επαγγελμάτων ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αξιολόγηση αποκλειστικών δραστηριοτήτων των νομοθετικά κατοχυρωμένων επαγγελμάτων Αθήνα, Δεκέμβριος 2012 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Εκπόνησης Διδακτορικών Διατριβών 2017

Κανονισμός Εκπόνησης Διδακτορικών Διατριβών 2017 Κανονισμός Εκπόνησης Διδακτορικών Διατριβών 2017 1. Κανονισμός Εκπόνησης Διδακτορικών Διατριβών Με τον παρόντα Κανονισμό καθορίζονται η δομή, η λειτουργία και οι προϋποθέσεις εισαγωγής στο Πρόγραμμα Διδακτορικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β41Ν0-ΛΗΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

ΑΔΑ: Β41Ν0-ΛΗΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ Α Α: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙ ΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ταχ. /νση: Ταχ. Κώδικας: Μεσογείων 119 101 92 ΑΘΗΝΑ Αθήνα, 30.07.2012

Διαβάστε περισσότερα

Πιστοποίηση των αντηλιακών µεµβρανών 3M Scotchtint της εταιρίας 3Μ

Πιστοποίηση των αντηλιακών µεµβρανών 3M Scotchtint της εταιρίας 3Μ Πιστοποίηση των αντηλιακών µεµβρανών 3M Scotchtint της εταιρίας 3Μ 1 Πιστοποίηση των αντηλιακών µεµβρανών 3M Scotchtint της εταιρίας 3Μ Οι αντηλιακές µεµβράνες 3M Scotchtint της εταιρίας 3Μ µελετήθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Νομοθετικές Ρυθμίσεις που αφορούν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων

Νομοθετικές Ρυθμίσεις που αφορούν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων Νομοθετικές Ρυθμίσεις που αφορούν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων «SERPENTE Ειδικό εργαστήριο για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων» Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κοφίνου 3 Δεκεμβρίου 2014 Νίκος

Διαβάστε περισσότερα

1. Θέµατα που αφορούν στην έναρξη και λήξη της διδακτορικής έρευνας: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

1. Θέµατα που αφορούν στην έναρξη και λήξη της διδακτορικής έρευνας: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Θέρµη, 27-10-2011 Αρ. Πρωτοκόλλου : 3261/27-10-2011 ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θέρµη, 27-10-2011 Αρ. Πρωτοκόλλου : 3261/27-10-2011 ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Θέρµη, 27-10-2011 Αρ. Πρωτοκόλλου : 3261/27-10-2011 ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεµατικής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στα πλαίσια υλοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΑΕΚ 2.5.1.α «Ανάπτυξη των Ι ΒΕ και λειτουργία Προγραµµάτων δια βίου εκπαίδευσης»

ΕΠΕΑΕΚ 2.5.1.α «Ανάπτυξη των Ι ΒΕ και λειτουργία Προγραµµάτων δια βίου εκπαίδευσης» ΕΠΕΑΕΚ...α «Ανάπτυξη των Ι ΒΕ και λειτουργία Προγραµµάτων δια βίου εκπαίδευσης» ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ια του Συµβουλίου του Τ.Ε.Ι.

Διαβάστε περισσότερα

1 2 3 Υλικά μέσα που απαιτούνται:

1 2 3 Υλικά μέσα που απαιτούνται: Έντυπο αυτο-αξιολόγησης Φορέα για την υλοποίηση προγράμματος τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης Σχήμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης Προσόντων του BUS UPSWING: Ενεργειακή Αποδοτικότητα και Εξοικονόμηση Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ Άρθρο 1. Διδακτορικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΤΙΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΤΙΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΤΙΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ http://diaviou.auth.gr/ 1 Περιεχόμενα ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ... 3

Διαβάστε περισσότερα

1 Άρτα, 14 / 04 / 2014 Αριθ. Πρωτ. : Φ.4/1911 Προκήρυξη µιας (1) θέσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τµήµατος Tεχνολόγων Γεωπόνων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου, αφού έλαβε υπόψη: 1. Τις

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακή Επιθεώρηση σε Νοσοκομειακή Μονάδα

Ενεργειακή Επιθεώρηση σε Νοσοκομειακή Μονάδα 1 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Διπλωματική Εργασία Ενεργειακή Επιθεώρηση σε Νοσοκομειακή

Διαβάστε περισσότερα