Πριν χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό σας, διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πριν χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό σας, διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά."

Transcript

1 Πριν χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό σας, διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΑΠΕ ΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ιαβάστε το εγχειρίδιο Περιέχει πολλές χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τη σωστή χρήση και συντήρηση του κλιματιστικού. Μικρή προληπτική συντήρηση μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο κατά τη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού. Στον πίνακα συμβουλών για την επίλυση προβλημάτων θα βρείτε απαντήσεις σε συνηθισμένα προβλήματα. Εάν συμβουλευτείτε πρώτα τον πίνακα συμβουλών επίλυσης προβλημάτων, ίσως να μην χρειαστεί να καλέσετε κάποιον ειδικό για επισκευή.

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Απόρριψη συσκευής 2 Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Προειδοποίηση 3 Προσοχή 4 Πριν από τη λειτουργία 5 Θερμοκρασία λειτουργίας 5 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Επισκόπηση προϊόντων 6 Πίνακας ελέγχου μονάδας 7 Έλεγχος κατεύθυνσης ροής αέρα 10 Συμβουλές χειρισμού 11 ΦΡΟΝΤΙ Α ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Καθαρισμός της εσωτερικής μονάδας 12 Καθαρισμός της εξόδου αέρα 13 Καθαρισμός σχάρας εισόδου αέρα και φίλτρου αέρα 13 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων 14 ΠΡΟΣΟΧΗ Για τη συντήρηση και επισκευή της μονάδας επικοινωνήστε με εξουσιοδοτημένο τεχνικό. Για την εγκατάσταση της μονάδας επικοινωνήστε με προσωπικό εγκατάστασης. Το κλιματιστικό δεν προορίζεται για χρήση από μικρά παιδιά ή άτομα με ειδικές ανάγκες χωρίς επίβλεψη. Πρέπει να υπάρχει επίβλεψη των μικρών παιδιών ώστε να μην παίζουν με το κλιματιστικό. Εάν το καλώδιο τροφοδοσίας πρέπει να αντικατασταθεί, η αντικατάσταση πρέπει να γίνει μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό. Η εγκατάσταση πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό και σύμφωνα με τους εθνικούς κανονισμούς καλωδίωσης. Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιείται από παιδιά ηλικίας από 8 ετών και άνω και από άτομα περιορισμένης σωματικής, αισθητικής ή νοητικής ικανότητας ή στερούμενα της κατάλληλης εμπειρίας και γνώσης, εφόσον βρίσκονται υπό την επίβλεψη ή έχουν λάβει τις κατάλληλες οδηγίες για τη χρήση της συσκευής με ασφαλή τρόπο και κατανοούν τους κινδύνους που εμπλέκονται. Τα παιδιά δεν πρέπει να παίζουν με τη συσκευή. Ο καθαρισμός και η συντήρηση από τον χρήστη δεν πρέπει να γίνονται από παιδιά χωρίς επίβλεψη. Αυτή η συσκευή δεν προορίζεται για χρήση από άτομα (συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών) περιορισμένης σωματικής, αισθητικής ή νοητικής ικανότητας, στερούμενα της κατάλληλης εμπειρίας και γνώσης, παρά μόνο εφόσον βρίσκονται υπό την επίβλεψη ή έχουν λάβει τις κατάλληλες οδηγίες για την χρήση της συσκευής από άτομο υπεύθυνο για την ασφάλειά τους. Πρέπει να υπάρχει επίβλεψη των παιδιών ώστε να μην παίζουν με τη συσκευή. Εάν το καλώδιο τροφοδοσίας έχει υποστεί ζημιά, πρέπει να αντικατασταθεί από τον κατασκευαστή, τον αντιπρόσωπο σέρβις ή από εξίσου εξειδικευμένα άτομα, προς αποφυγή του κινδύνου. Μην λειτουργείτε το κλιματιστικό σας σε υγρό δωμάτιο, όπως λουτρό ή πλυσταριό.

3 ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τα παρακάτω περιεχόμενα ισχύουν μόνο για τις χώρες της Ευρώπης. ΑΠΟΡΡΙΨΗ: Μην απορρίπτετε το προϊόν μαζί με τα υπόλοιπα οικιακά απορρίμματα. Πρέπει να συλλέγεται ξεχωριστά και να υπόκειται σε ειδική επεξεργασία. Απαγορεύεται η απόρριψη της συσκευής στα οικιακά απορρίμματα. Για την απόρριψη, υπάρχουν πολλές επιλογές: A) Ο δήμος διαθέτει συστήματα συλλογής όπου μπορούν να απορριφθούν ηλεκτρονικές συσκευές χωρίς χρέωση του χρήστη, τουλάχιστον. B) Όταν αγοράζετε νέα συσκευή, ο έμπορος λιανικής πώλησης θα πάρει την παλιά συσκευή χωρίς χρέωση, τουλάχιστον. Γ) Ο κατασκευαστής θα πάρει την παλιά συσκευή χωρίς χρέωση του χρήστη, τουλάχιστον. Η απόρριψη στα δάση και το φυσικό περιβάλλον θέτει σε κίνδυνο την υγεία σας καθώς επικίνδυνες ουσίες διαρρέουν στους υδροφόρους ορίζοντες και εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα.

4 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Για την αποφυγή τραυματισμού του χρήστη ή τρίτων και καταστροφή της περιουσίας, πρέπει να ακολουθούνται οι παρακάτω οδηγίες. Λανθασμένη λειτουργία λόγω παράβλεψης των οδηγιών μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ή ζημιά. Η σοβαρότητα αυτών κατηγοριοποιείται με τις παρακάτω ενδείξεις: ΠΡΟΕΙ Ο- ΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ Το σύμβολο αυτό υποδηλώνει την πιθανότητα θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού. Το σύμβολο αυτό υποδηλώνει την πιθανότητα τραυματισμού ή καταστροφής της περιουσίας. Σημασία των συμβόλων που χρησιμοποιούνται στο εγχειρίδιο. Μην κάνετε ποτέ αυτή την ενέργεια. Κάνετε πάντα αυτήν την ενέργεια. ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ Κάντε σωστή σύνδεση με την παροχή ρεύματος. Μην ενεργοποιείτε/απενεργοποιείτε τη συσκευή διακόπτοντας και επαναφέροντας την παροχή ρεύματος. Μην καταστρέφετε και μην χρησιμοποιείται μη εγκεκριμένο καλώδιο τροφοδοσίας. ιαφορετικά, μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία ή πυρκαγιά λόγω υπερβολικής θερμότητας. Μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία ή πυρκαγιά λόγω υπερβολικής θερμότητας. Μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία ή πυρκαγιά Μην τροποποιείτε το μήκος του καλωδίου τροφοδοσίας και μην χρησιμοποιείτε την πρίζα από κοινού με άλλες συσκευές. Μην χειρίζεστε τη συσκευή με βρεγμένα χέρια ή σε υγρό περιβάλλον. Μην στρέφετε τη ροή αέρα απευθείας προς τα άτομα που βρίσκονται στο χώρο. Μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία ή πυρκαγιά λόγω υπερβολικής θερμότητας. Μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία. Μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία σας. ιασφαλίζετε πάντα αποτελεσματική γείωση. Μην επιτρέπετε να εισέρχεται νερό στα ηλεκτρικά μέρη. Εγκαθιστάτε πάντα διακόπτη κυκλώματος και ξεχωριστό κύκλωμα παροχής. Η απουσία γείωσης μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία. Μπορεί να προκληθεί βλάβη στη συσκευή ή ηλεκτροπληξία. Η απουσία τους μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή ηλεκτροπληξία. ιακόψτε την παροχή ρεύματος εάν από τη συσκευή ακούγεται περίεργος θόρυβος, βγαίνει καπνός ή εάν μυρίζει. Μην πίνετε το νερό αποστράγγισης του κλιματιστικού. Μην ανοίγετε τη συσκευή ενώ βρίσκεται σε λειτουργία. Μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά και ηλεκτροπληξία. Περιέχει ρύπους και μπορεί να προκαλέσει ασθένεια. Μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία. Χρησιμοποιείτε διακόπτη ή ασφάλεια σωστής ονομαστικής τιμής. Μην τοποθετείτε το καλώδιο τροφοδοσίας κοντά σε συσκευές θέρμανσης. Μην χρησιμοποιείτε το καλώδιο τροφοδοσίας κοντά σε εύφλεκτα αέρια ή υλικά όπως βενζίνη, βενζόλιο, διαλυτικό κτλ. Υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας. Μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά και ηλεκτροπληξία. Μπορεί να προκληθεί έκρηξη ή πυρκαγιά. Σε περίπτωση που υπάρχει διαρροή αερίου από άλλη συσκευή αερίστε το χώρο πριν θέσετε σε λειτουργία το κλιματιστικό. Μην αποσυναρμολογείτε ή τροποποιείτε τη συσκευή. Μπορεί να προκληθεί έκρηξη, πυρκαγιά και εγκαύματα. Μπορεί να προκληθεί βλάβη και ηλεκτροπληξία.

5 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ Κατά την αφαίρεση του φίλτρου αέρα, μην ακουμπάτε τα μεταλλικά τμήματα της μονάδας. Μην καθαρίζετε το κλιματιστικό με νερό. Σε περίπτωση ταυτόχρονης χρήσης με σόμπα κτλ εξασφαλίστε καλό εξαερισμό του χώρου. Μπορεί να προκληθεί τραυματισμός. Στη μονάδα μπορεί να εισέλθει νερό και να καταστρέψει τη μόνωση. Μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία. Κίνδυνος ασφυξίας. Όταν πρόκειται να καθαρίσετε τη μονάδα κλείστε και θέστε εκτός λειτουργίας το διακόπτη κυκλώματος. Μην καθαρίζετε τη μονάδα όσο υπάρχει τροφοδοσία ρεύματος καθώς μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά, ηλεκτροπληξία ή τραυματισμός. Σε περίπτωση καταιγίδας ή τυφώνα, απενεργοποιήστε τη μονάδα και κλείστε το παράθυρο. Μην αφήνετε κατοικίδια ή φυτά στο σημείο όπου κατευθύνεται η ροή αέρα. Θα μπορούσε να βλάψει το κατοικίδιο ή το φυτό. Μην τοποθετείτε εμπόδια γύρω από τις εισόδους αέρα ή μέσα στην έξοδο αέρα. Μην το χρησιμοποιείτε για ειδικούς λόγους. Μην χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό για τη συντήρηση συσκευών ακριβείας, τροφίμων, αντικειμένων τέχνης και τη φροντίδα κατοικίδιων ζώων ή φυτών. Μπορεί να προκληθεί φθορά κτλ. Εάν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, κλείστε το γενικό διακόπτη παροχής. Εάν τα παράθυρα είναι ανοιχτά μπορεί να μπει νερό στο χώρο και η οικοσκευή να βραχεί. Μπορεί να προκληθεί βλάβη στη συσκευή ή ατύχημα. Μπορεί να προκληθεί βλάβη ή πυρκαγιά. Μην χρησιμοποιείτε ισχυρά καθαριστικά όπως κερί ή διαλυτικό. Για τον καθαρισμό χρησιμοποιείτε ένα μαλακό πανί. Βεβαιωθείτε ότι ο βραχίονας εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας δεν έχει καταστραφεί λόγω παρατεταμένης έκθεσης στα καιρικά φαινόμενα. Πάντα τοποθετείτε τα φίλτρα καλά στη θέση τους. Καθαρίζετε το φίλτρο κάθε δύο εβδομάδες. Η εμφάνιση μπορεί να αλλάξει λόγω αλλαγής του χρώματος του προϊόντος ή γρατζουνίσματος της επιφάνειας. Εάν ο βραχίονας έχει καταστραφεί, υπάρχει κίνδυνος καταστροφής λόγω πτώσης της μονάδας. Η λειτουργία χωρίς φίλτρα μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη. Μην τοποθετείτε βαριά αντικείμενα πάνω στο καλώδιο τροφοδοσίας και βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο δεν πιέζεται. Υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας. Να είστε προσεκτικοί κατά την αφαίρεση από τη συσκευασία και την εγκατάσταση. Τα αιχμηρά άκρα μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό. Εάν στη μονάδα εισέλθει νερό, απενεργοποιήστε τη μονάδα, διακόψτε την παροχή ρεύματος και επικοινωνήστε με εξειδικευμένο τεχνικό συντήρησης.

6 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Πριν από τη λειτουργία 1. Για την εγκατάσταση απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο εγκαταστάτη. 2. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι αποτελεσματικά γειωμένη. 3. Μην χρησιμοποιείτε κατεστραμμένο ή μη τυπικό καλώδιο τροφοδοσίας. 4. Μην χρησιμοποιείτε την ίδια πρίζα από κοινού με άλλες συσκευές. 5. Μην χρησιμοποιείτε καλώδιο προέκτασης. 6. Μην αρχίζετε/διακόπτετε τη λειτουργία απενεργοποιώντας την παροχή ρεύματος. Χρήση 1. Η έκθεση στην άμεση ροή αέρα για παρατεταμένη χρονική περίοδο θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη για την υγεία σας. Μην εκθέτετε τα άτομα που βρίσκονται στο χώρο, τα κατοικίδια ζώα ή τα φυτά στην άμεση ροή αέρα για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. 2. Λόγω της πιθανότητας ανεπάρκειας οξυγόνου, αερίστε το δωμάτιο όταν η συσκευή χρησιμοποιείται μαζί με σόμπες ή άλλες συσκευές θέρμανσης. 3. Μην χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό για μη καθορισμένους ειδικούς σκοπούς (π.χ. συντήρηση συσκευών ακριβείας, τροφίμων, αντικειμένων τέχνης και φροντίδα κατοικίδιων ζώων ή φυτών). Η χρήση με τέτοιο τρόπο θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στα εν λόγω αντικείμενα. Καθαρισμός και συντήρηση 1. Μην ακουμπάτε τα μεταλλικά τμήματα της μονάδας όταν αφαιρείτε το φίλτρο. Μπορεί να προκληθεί τραυματισμός από τα αιχμηρά μεταλλικά άκρα. 2. Μην χρησιμοποιείτε νερό για να καθαρίσετε το εσωτερικό του κλιματιστικού. Το νερό μπορεί να καταστρέψει τη μόνωση, προκαλώντας κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. 3. Όταν καθαρίζετε τη μονάδα, πρώτα βεβαιωθείτε ότι έχετε διακόψει την παροχή ρεύματος και έχετε κλείσει το διακόπτη κυκλώματος. συντήρηση Για την επισκευή και τη συντήρηση, επικοινωνήστε με τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο συντήρησης. Θερμοκρασία λειτουργίας Λειτουργία Θερμοκρασία Ψύξη Θέρμανση Αφύγρανση Θερμοκρασία δωματίου 17 C~32 o C/62 o F~90 o F 0 C ~30 C/32 o F~86 o F 17 o C~32 o C/62 o F~90 o F 0 C~50 C/32 F~122 F Εξωτερική θερμοκρασία (-15 C~50 C/5 F~122 o F: Για μοντέλα με σύστημα ψύξης χαμηλής θερμοκρασίας) -15 C~ 24 C/5 o F~76 o F 0 C~50 C/32 F~122 o F ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Εάν το κλιματιστικό χρησιμοποιείται εκτός των παραπάνω συνθηκών, ενδέχεται να ενεργοποιηθούν ορισμένες λειτουργίες ασφαλείας και η μονάδα να μην λειτουργεί φυσιολογικά. 2. Η σχετική υγρασία του δωματίου πρέπει να είναι μικρότερη από 80%. Εάν το κλιματιστικό λειτουργεί σε χώρο όπου γίνεται υπέρβαση αυτού του ποσοστού, στην επιφάνεια του κλιματιστικού ενδέχεται να σχηματιστούν συμπυκνώματα. Ρυθμίστε την περσίδα κάθετης ροής αέρα στη μέγιστη κλίση (κάθετα προς το έδαφος) και τον ανεμιστήρα σε υψηλή (HIGH) ταχύτητα. 3. Η βέλτιστη λειτουργία επιτυγχάνεται εντός αυτού του εύρους θερμοκρασιών λειτουργίας.

7 Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Συνοπτική παρουσίαση του προϊόντος Εσωτερική μονάδα Έξοδος αέρα Πίνακας χειρισμού Περσίδα ελέγχου οριζόντιας ροής αέρα Περσίδα ελέγχου κάθετης ροής αέρα Στήριγμα τηλεχειριστηρίου (σε ορισμένα μοντέλα) Εξωτερική μονάδα Σωλήνας αποστράγγισης, σωλήνας εξαερισμού Καλώδιο σύνδεσης Σωλήνας σύνδεσης Σωλήνας ψυκτικού υγρού Έξοδος αέρα Είσοδος αέρα (2 πλευρές) ΣΗΜΕΙΩΣΗ Όλες οι εικόνες στο παρόν εγχειρίδιο χρησιμοποιούνται μόνο για επεξήγηση. Μπορούν να είναι ελαφρώς διαφορετικές από το κλιματιστικό που αγοράσατε (ανάλογα με το μοντέλο). Η πραγματική μορφή είναι αυτή που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το εγχειρίδιο αυτό δεν περιλαμβάνει τις λειτουργίες του τηλεχειριστηρίου, ανατρέξτε στις «Οδηγίες τηλεχειριστηρίου» που παρέχονται μαζί με τη μονάδα.

8 Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Πίνακα ελέγχου της μονάδας Ενδείξεις Ένδειξη θερμοκρασίας δωματίου/ρύθμισης θερμοκρασίας/ ρύθμισης χρονοδιακόπτη Ένδειξη λειτουργίας ταχύτητας ανεμιστήρα Ένδειξη αυτόματης λειτουργίας Ένδειξη λειτουργίας ψύξης Ένδειξη λειτουργίας αφύγρανσης Ένδειξη λειτουργίας θέρμανσης Ένδειξη λειτουργίας ανεμιστήρα Ένδειξη κατακόρυφης ροής αέρα (προαιρετικό) Ένδειξη οριζόντιας ροής αέρα Ένδειξη λειτουργίας αδράνειας Ένδειξη λειτουργίας Turbo(προαιρετικό) Ένδειξη λειτουργίας χρονοδιακόπτη απενεργοποίησης Ένδειξη λειτουργίας χρονοδιακόπτη απενεργοποίησης Ένδειξη λειτουργίας κλειδώματος Πλήκτρα λειτουργίας Πλήκτρο ON/OFF: Η λειτουργία αρχίζει όταν πιεστεί αυτό το πλήκτρο και σταματά όταν το πλήκτρο πιεστεί πάλι. Πλήκτρο MODE: Πιέστε αυτό το πλήκτρο για να επιλέξετε την κατάλληλη κατάσταση λειτουργίας. Κάθε φορά που πιέζετε αυτό το πλήκτρο, η λειτουργία αλλάζει σύμφωνα με τη φορά του βέλους: (μόνο στα μοντέλα ψύξης και θέρμανσης) Οι ενδείξεις κατάστασης λειτουργίας ανάβουν στις διάφορες ρυθμίσεις της κατάστασης λειτουργίας. Αυτόματη λειτουργία: Επιλέγει αυτόματα την κατάσταση λειτουργίας ανιχνεύοντας τη διαφορά μεταξύ της πραγματικής θερμοκρασίας του δωματίου και της θερμοκρασίας που έχει οριστεί στο τηλεχειριστήριο. Ο έλεγχος της ταχύτητας του ανεμιστήρα γίνεται αυτόματα. Cool (Ψύξη): Σας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε το αποτέλεσμα ψύξης στη θερμοκρασία ρύθμισης που προτιμάτε (εύρος θερμοκρασίας: 17 o C~30 o C). Dry (Αφύγρανση): Σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίζετε την επιθυμητή θερμοκρασία σε χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα που σας παρέχει αφύγρανση του περιβάλλοντος χώρου (εύρος θερμοκρασίας: 17 o C~30 o C). Στη λειτουργία αφύγρανσης, δεν μπορείτε να επιλέξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα και την αναστολή λειτουργίας. Heat (Θέρμανση): Επιτρέπει τη λειτουργία θέρμανσης (μόνο στα μοντέλα ψύξης και θέρμανσης) (Εύρος θερμοκρασίας: 17 O C~30 o C). Fan only (Μόνο ανεμιστήρας): Επιτρέπει τη λειτουργία του ανεμιστήρα χωρίς ψύξη ή θέρμανση. Όμως σε αυτήν την περίπτωση δεν εμφανίζεται η ρύθμιση θερμοκρασίας και δεν μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία.

9 Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Πλήκτρο FAN: Αυτό το πλήκτρο χρησιμοποιείται για την επιλογή της επιθυμητής ταχύτητας του ανεμιστήρα. Κάθε φορά που πιέζετε αυτό το πλήκτρο, η ταχύτητα του ανεμιστήρα αλλάζει σύμφωνα με τη φορά του βέλους: ΧΑΜΗΛΗ ΜΕΣΑΙΑ (εάν υπάρχει) ΥΨΗΛΗ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: εν μπορείτε να επιλέξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα στις λειτουργίες AUTO και DRY. Το ηλεκτροκινητήρας του ανεμιστήρα στη λειτουργία AUTO λειτουργεί στην ταχύτητα που έχει προρυθμιστεί και στη λειτουργία DRY στη χαμηλή ταχύτητα. Ένδειξη ταχύτητας ανεμιστήρα: Η οθόνη χωρίζεται σε 3 ζώνες. Κατά τη ρύθμιση της ταχύτητας ανάβει η αντίστοιχη ζώνη. 1. Για τα μοντέλα με μοτέρ AC: Αν επιλέξετε την ταχύτητα ανεμιστήρα LOW, θα ανάψει η πρώτη ζώνη. Αν επιλέξετε την ταχύτητα ανεμιστήρα AUTO, θα ανάψουν οι ζώνες 1~2. Αν επιλέξετε την ταχύτητα ανεμιστήρα HIGH, θα ανάψουν οι ζώνες 1~3. Αφού επιλεγούν, ύστερα από 2 δευτερόλεπτα οι ζώνες θα ανάβουν σταδιακά ανάλογα με την επιλεγμένη ταχύτητα. Για παράδειγμα, η ταχύτητα ανεμιστήρα HIGH θα κάνει την οθόνη να ανάβει γρήγορα από ζώνη σε ζώνη. 2. Για τα μοντέλα με μοτέρ DC: Αν επιλέξετε την ταχύτητα ανεμιστήρα LOW, θα ανάψει η πρώτη ζώνη. Αν επιλέξετε την ταχύτητα ανεμιστήρα MED, θα ανάψει η δεύτερη ζώνη. Αν επιλέξετε την ταχύτητα ανεμιστήρα HIGH, θα ανάψει η τρίτη ζώνη. Αν επιλέξετε την ταχύτητα ανεμιστήρα AUTO, θα ανάψουν οι ζώνες 1~3. Σημείωση: όταν ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας είναι σταματημένος, δεν υπάρχει καμία ένδειξη.

10 Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ κουμπί: 1. Ρύθμιση θερμοκρασίας: Πιέστε τα πλήκτρα " "και' " για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία σε εύρος 17 C~30 O C. 2. Ρύθμιση χρονοδιακόπτη: Ρυθμίστε την ώρα του χρονοδιακόπτη ενεργοποίησης/απενεργοποίησης στηη λειτουργία ρύθμισης χρονοδιακόπτη (0~24 ώρες). 3. Επιλογή βοηθητικής λειτουργίας: Επιλέξτε την επιθυμητή βοηθητική λειτουργία πιέζοντας το πλήκτρο" " και " " 4. Στη δοκιμαστική λειτουργία, πιέστε το πλήκτρο " " " " για να ελέγξετε τις πληροφορίες σχετικά με τα τ T1, T2, (T3), (T4), P0, P1 και Ρ8 (Αν δεν ενεργοποιηθεί λειτουργία προστασίας, ο κωδικός μεταβάλλεται). 5. Σε συνθήκες δυσλειτουργίας: Πιέστε τα πλήκτρα " "και " " για να ελέγξετε τους κωδικούς δυσλειτουργίας E1, E2, E3,E4, E7, Ε8 και Ed (για λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ στη σελίδα 12). Εμφανίζει " df " κατά την λειτουργία απόψυξης. 6. Στις παραπάνω συνθήκες, αν α συνεχίσετε να πιέζετε τα πλήκτρα " "και " " χωρίς ναα τα απελευθερώνετε, η ρύθμιση θα αλλάζει 4 φορέςς ανά δευτερόλεπτο. Πλήκτρο ΒΟΗΘΗΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Χρησιμοποιήστε αυτό το πλήκτρο για γ να επιλέξετε ή να ακυρώσετε τη βοηθητική λειτουργία. Πιέστε αυτό το πλήκτρο και στη συνέχεια πιέστε το πλήκτρο " "και" " για να επιλέξετε τη λειτουργία που επιθυμείτε. Κάθεε φορά που πιέζετε αυτό το πλήκτρο, η κατάσταση λειτουργίας αλλάζει σύμφωνα με τη φορά του βέλους: Εάν πατήσετε το πλήκτρο " ": Εάν πατήσετε το πλήκτρο " ": ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ορισμένες λειτουργίες είναι απενεργοποιημένες όταν η μονάδα είναι εκτός λειτουργίαςς ή σε συγκεκριμένη λειτουργία, ο τρόπος λειτουργίας αλλάζει στον επόμενα αυτόματα. Μόλις επιλεγεί η επιθυμητή λειτουργία, πιέστε πάλι τοο πλήκτρο ΒΟΗΘΗΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ για να την καταχωρίσετε. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παραπάνω εικόνα είναι μόνο για σκοπούς εξήγησης. Τα χαρακτηριστικά διαφέρουνν ανάλογα με τοο μοντέλο. Η αντίστοιχη ένδειξη ανάβει στις διάφορες ρυθμίσεις της κατάστασης λειτουργίας: Ροή αέρα πάνω/κάτω: Σας επιτρέπει να ρυθμίζετε την κάθετη κατεύθυνση ροής ρ του αέρα που επιθυμείτε. Ροή αέρα δεξιά/αριστερά: Σας επιτρέπει να ρυθμίζετε την οριζόντια κατεύθυνση ροής του αέρα που επιθυμείτε. Λειτουργία ύπνου (SLEEP): Επιλέξτε αυτή τηη λειτουργία για να περάσετε στη σ λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Είναι διαθέσιμη μόνο στις καταστάσεις λειτουργίας ψύξης, θέρμανσης και αυτόματη. Στην κατάσταση λειτουργίας ύπνου, το κλιματιστικό θα αυξάνει (ψύξη) ή θαα μειώνει (θέρμανση) αυτόματα τη θερμοκρασίαα κατά 1 O C ανάά ώρα. Η ρύθμιση θερμοκρασίας θα είναι σταθερή 2 ώρες αργότερα. Η ταχύτητα του ανεμιστήρα α θα είίναι εξαναγκασμένη αυτόματη.

11 Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Λειτουργία Turbo (σε ορισμένα μοντέλα): Όταν επιλέξετε την εν λόγω λειτουργία κατά τη διιάρκεια λειτουργίας ψύξης, ανεμιστήρας θα λειτουργήσει σε εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα και η οριζόμενη θερμοκρασία θα φτάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μετά από μισή ώρα, η ταχύτητα του ανεμιστήρα θα επιστρέψει στηνν προηγούμενη οριζόμενη ταχύτητα. Η ταχύτητα του ανεμιστήρα μπορεί να προσαρμοστεί στην λειτουργία Turbo. Όταν επιλέγετε τηνν εν λόγω λειτουργία κατά τη θέρμανση, για τις μονάδες χωρίςς θερμαντικό PTC, η φωτεινή ένδειξη Turbo ανάβει χωρίς τη λειτουργία γρήγορης θέρμανσης. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στις καταστάσεις λειτουργίας ψύξης. Σε περίπτωση που η μονάδα διαθέτει θερμαντικό PTC, ενεργοποιείται και προσφέρει γρήγορη και πιο έντονηη θερμότητα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή η λειτουργία δεν δ είναι διαθέσιμη σε λειτουργία ύπνου. Λειτουργία χρονοδιακόπτη ενεργοποίησης: Χρησιμοποιήστε το χρονοδιακόπτη ενεργοποίίησης για να ενεργοποιείται το κλιματιστικό κατά την επιθυμητή ώρα (μεταξύύ 0~24 ωρών). Μετά την επιλογή της λειτουργίας του χρονοδιακόπτη ενεργοποίησης, πιέστε τα πλήκτρα " και " για να επιλέξετε την ώρα που επιθυμείτε. Με κάθε πίεση η ρύθμιση του χρονοδιακόπτη θα αυξάνεται/μειώνεται σε βήματα των 30 λεπτών. Μόλις επιλεγεί η επιθυμητήή ώρα, πιέστε τοο πλήκτρο βοηθητικής λειτουργίας για να καταχωρίσετε το πρόγραμμα του αυτόματου χρονοδιακόπτη ενεργοποίησης. Λειτουργία χρονοδιακόπτη απενεργοποίησης: Χρησιμοποιήστε το χρονοδιακόπτη απενεργοποίησης για να απενεργοποιείται το κλιματιστικό κατά την επιθυμητή ώρα (μεταξύ 0~24 ωρών). Μετά την επιλογή της λειτουργίας του χρονοδιακόπτη απενεργοποίησης, πιέστε τα πλήκτρα " "και'' " για να επιλέξετε την ώραα που επιθυμείτε. Με κάθε πίεση η ρύθμιση του χρονοδιακόπτη θα αυξάνεται/μειώνεται σε βήματα των 300 λεπτών. Μόλιςς επιλεγεί η επιθυμητή ώρα, πιέστε το πλήκτρο βοηθητικής λειτουργίας για ναα καταχωρίσετεε το πρόγραμμα του αυτόματουυ χρονοδιακόπτηη απενεργοποίησης. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να ακυρώσετε τις ρυθμίσεις τουυ χρονοδιακόπτη, πιέστε το πλήκτρο ΒΟΗΘΗΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα " "και " " για να επιλέξετε το χρονοδιακόπτη ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και πιέστε πάλι το πλήκτρο ΒΟΗΘΗΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Λ για να τον ακυρώσετε. Έλεγχος κατεύθυνσης ροής αέρα Οριζόντια κατεύθυνση ροής αέρα (αυτόματη) Η ροή αέρα αριστερά/δεξια (οριζόντια ροή αέρα) μπορείί να ρυθμίζεται με χρήση του ηλεχειριστηρίου ή των χειριστηρίων της μονάδας. Πιέστε το πλήκτρο «ΒΟΗΘΗΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ» στον πίνακα ελέγχου της μονάδας και μετά πιέστε τα πλήκτρα " "και' " για να επιλέξετε το χαρακτηριστικό " " και οι περσίδες θα ταλαντεύονται αριστερά και δεξιά. Επαναλάβετε τις παραπάνω διαδικασίεςς για να σταματήσετε τη λειτουργία ταλάντευσης. Κάθετη κατεύθυνση ροής αέρα (AUTO) (σε ορισμέναα μοντέλα) Η ροή αέρα πάνω/κάτω (κάθετη ροή αέρα) μπορεί να ρυθμίζεται με χρήση του τηλεχειριστηρίου ή τωνν χειριστηρίων της τ μονάδας. Πιέστε το πλήκτρο «ΒΟΗΘΗΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ» στον πίνακα ελέγχου της μονάδας και μετά πιέστε τα πλήκτρα " "και' " για να επιλέξετεε το χαρακτηριστικό " " και οι περσίδες θα ταλαντεύονται πάνω και κάτω. Επαναλάβετε τις παραπάνω διαδικασίεςς για να σταματήσετε τη λειτουργία ταλάντευσης. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : Αυτό το πλήκτρο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους τεχνικούς συντήρησης. Πιέστε και κρατήστε μαζί τα κουμπιά ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ και ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ για 3 δευτερόλεπτα και θα ξεκινήσει η λειτουργία δοκιμής. Η συγκεκριμένη λειτουργία διαρκεί 30 λεπτά ανεξάρτητα από τη ρυθμιζόμενη θερμοκρασία. Πιέστε το πλήκτρο ADJUST (Ρύθμισης) να ελέγξετε τον κωδικό προστασίας T1, T2 και T3. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛEΙ ΩΜΑΤΟΣ: Πιέστε και κ κρατήστε τα κουμπιά και μαζί για 3 δευτερόλεπτα και θα ξεκινήσει η λειτουργία δοκιμής. Όλες οι τρέχουσες ρυθμίσεις κλειδώνονται αλλά η λειτουργία του τηλεχειριστηρίουτ υ είναι διαθέσιμη. Και η ένδειξη LOCK ( ) ανάβει. Πιέστεε πάλι το πλήκτρο για να απενεργοποιήσετε τηη λειτουργία ΚΛΕΙ ΩΜΑΤΟΣ. ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ: Η μετακίνηση των οριζόντιων και κάθετων περσίδων ροής του αέρα ενδέχεται να προκαλέσει ζημιά στο κλιματιστικό.

12 Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Σημείωση: Η γωνία έναρξης της οριζόντιας περσίδας δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ μικρή, ειδάλλως η στενή έξοδος αέρα θα επηρεάσει την απόδοση της ψύξης ή της θέρμανσης. Μην ρυθμίζετε την γωνία έναρξης των περσίδων πολύ μικρή κατά τη λειτουργία ψύξης ή αφύγρανσης. Ειδάλλως, στην επιφάνεια της οριζόντιας περσίδας μπορούν να σχηματιστούν συμπυκνώματα, προκαλώντας ενστάλαξη δρόσου. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, αν οι περσίδες δεν μπορούν να ταλαντεύονται κανονικά, απενεργοποιήστε τη μονάδα και αποσυνδέστε την για αρκετά λεπτά. Στη συνέχεια συνδέστε την πάλι και επανεκκινήστε τη λειτουργία. Η οριζόντια περσίδα μπορεί να δονείται ελαφρά κατά τη λειτουργία. Αυτό είναι φυσιολογικό. Συμβουλές χειρισμού Κατά την κανονική λειτουργία του κλιματιστικού μπορεί να προκύψουν οι παρακάτω καταστάσεις. 1. Προστασία του κλιματιστικού. Προστασία συμπιεστή Ο συμπιεστής δεν μπορεί να επανεκκινηθεί προτού περάσουν 3 λεπτά από τη στιγμή που σταμάτησε να λειτουργεί. Συγκράτηση ψυχρού αέρα (Anti-cold air) (μόνο στα μοντέλα ψύξης/θέρμανσης) Η μονάδα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μην απελευθερώνεται ψυχρός αέρας κατά τη λειτουργία θέρμανσης. Όταν ο εσωτερικός εναλλάκτης θερμότητας βρίσκεται σε μία από τις παρακάτω τρεις καταστάσεις και η θερμοκρασία που έχει οριστεί δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. A) Η θέρμανση έχει μόλις ξεκινήσει. B) Λειτουργία απόψυξης. Γ) Θέρμανση χαμηλής θερμοκρασίας. Ο εσωτερικός ή ο εξωτερικός ανεμιστήρας σταματά να λειτουργεί κατά τη λειτουργία απόψυξης (μόνο στα μοντέλα ψύξης/θέρμανσης) Απόψυξη (μόνο στα μοντέλα ψύξης/θέρμανσης) Στην εξωτερική μονάδα ενδέχεται να δημιουργηθεί πάγος κατά τον κύκλο θέρμανσης όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή και η υγρασία είναι υψηλή, με αποτέλεσμα μειωμένη απόδοση θέρμανσης του κλιματιστικού. Σε αυτή την περίπτωση, το κλιματιστικό σταματά αυτόματα τη θέρμανση και ξεκινά τη λειτουργία απόψυξης. Ο χρόνος απόψυξης κυμαίνεται από 4 έως 10 λεπτά, ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία και την ποσότητα πάγου που έχει σχηματιστεί στην εξωτερική μονάδα. 2. Μια λευκή ομίχλη βγαίνει από την εσωτερική μονάδα Όταν το κλιματιστικό βρίσκεται στη λειτουργία ψύξης και σε εσωτερικό χώρο με υψηλή σχετική υγρασία, λόγω της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ εισόδου και εξόδου αέρα μπορεί να δημιουργηθεί μια λευκή ομίχλη. Λευκή ομίχλη μπορεί επίσης να δημιουργηθεί λόγω της διαδικασίας απόψυξης όταν το κλιματιστικό εισέρχεται ξανά σε λειτουργία θέρμανσης μετά από απόψυξη. 3. Θόρυβος ακούγεται από το κλιματιστικό Ενδέχεται να ακούσετε κάποιο ελαφρύ συριγμό όταν ο συμπιεστής λειτουργεί ή έχει μόλις σταματήσει να λειτουργεί. Αυτός ο ήχος είναι ο ήχος του ψυκτικού υγρού που κυκλοφορεί ή σταματάει να κυκλοφορεί στο κλιματιστικό. Ενδέχεται επίσης να ακούσετε κάποιο ήχο σαν τρίξιμο όταν ο συμπιεστής λειτουργεί ή έχει μόλις σταματήσει να λειτουργεί. Προκαλείται από την διαστολή και τη συστολή των πλαστικών μερών της μονάδας καθώς η θερμοκρασία αλλάζει. Επίσης, ενδέχεται να ακούσετε κάποιο θόρυβο καθώς η περσίδα επανέρχεται στην αρχική της θέση κατά την πρώτη ενεργοποίηση. 4. Σκόνη βγαίνει από την εσωτερική μονάδα. Πρόκειται για φυσιολογική κατάσταση όταν το κλιματιστικό δεν έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ή κατά την πρώτη χρήση της μονάδας. 5. Μια περίεργη μυρωδιά βγαίνει από την εσωτερική μονάδα Αυτό προκαλείται καθώς η μονάδα εκπέμπει μυρωδιές που διαχέονται από τα υλικά του κτιρίου, τα έπιπλα ή καπνό.

13 Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 6. Το κλιματιστικό εισέρχεται σε λειτουργία ανεμιστήρα (FAN) από τις λειτουργίες ψύξης (COOL) και θέρμανσης (HEAT) (μόνο στα μοντέλα ψύξης/θέρμανσης). Όταν η θερμοκρασία του χώρου φτάσει τη θερμοκρασία που έχει οριστεί στο κλιματιστικό, ο συμπιεστής σταματάει αυτόματα και το κλιματιστικό εισέρχεται στη λειτουργία καλής κατάστασης. Ο συμπιεστής ξεκινάει ξανά όταν η θερμοκρασία του χώρου αυξηθεί (ψύξη) ή μειωθεί (θέρμανση) (μόνο στα μοντέλα ψύξης/θέρμανσης) έως ότου επιτευχθεί η επιλεγμένη θερμοκρασία. 7. Σταγόνες νερού μπορεί να δημιουργηθούν στην επιφάνεια της εσωτερικής μονάδας κατά την ψύξη σε περιβάλλον με υψηλή σχετική υγρασία (σχετική υγρασία πάνω από 80%). Ρυθμίστε την οριζόντια περσίδα στη θέση μέγιστης εξόδου αέρα και επιλέξτε υψηλή (HIGH) ταχύτητα ανεμιστήρα. 8. Λειτουργία θέρμανσης (μόνο στα μοντέλα ψύξης/θέρμανσης) Το κλιματιστικό απορροφά θερμότητα από την εξωτερική μονάδα και την απελευθερώνει μέσω της εσωτερικής μονάδας κατά τη λειτουργία θέρμανσης. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει, η θερμότητα που απορροφάται από το κλιματιστικό μειώνεται αντίστοιχα. Την ίδια στιγμή η θερμότητα που εκπέμπεται από το κλιματιστικό αυξάνεται λόγω της μεγαλύτερης διαφοράς μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας. Εάν δεν μπορείτε να επιτύχετε τη θερμοκρασία που επιθυμείτε με το κλιματιστικό, συνιστάται η χρήση συμπληρωματικής συσκευής θέρμανσης. 9. Λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης Η διακοπή ρεύματος κατά τη διάρκεια λειτουργίας της μονάδας θα έχει ως αποτέλεσμα πλήρη διακοπή της λειτουργίας της. Στις μονάδες που δεν διαθέτουν λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης, όταν το ρεύμα επανέλθει, η ένδειξη λειτουργίας στην εσωτερική μονάδα αρχίζει να αναβοσβήνει. Για την επανεκκίνηση της λειτουργίας, πιέστε το πλήκτρο ON/OFF στο τηλεχειριστήριο. Στις μονάδες που διαθέτουν λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης, όταν το ρεύμα επανέλθει, γίνεται αυτόματη επανεκκίνηση της μονάδας με διατήρηση όλων των προηγούμενων ρυθμίσεων από τη λειτουργία απομνημόνευσης. 10. Κεραυνοί ή κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν κοντά ενδέχεται να προκαλέσουν δυσλειτουργία της μονάδας. Αποσυνδέστε τη μονάδα από την παροχή ρεύματος και στη συνέχεια συνδέστε την ξανά. Για την επανεκκίνηση της λειτουργίας, πιέστε το πλήκτρο ON/OFF στο τηλεχειριστήριο. 11. Λειτουργία Εξαερισμού Αυτή η συσκευή είναι ειδικά σχεδιασμένη για τη λειτουργία Εξαερισμού, ξεκινά αυτόματα από το μοτέρ του ανεμιστήρα. Το κλιματιστικό διαθέτει ένα σωλήνα εξαερισμού στην εσωτερική μονάδα, όταν το μοτέρ του ανεμιστήρα λειτουργεί, ο μολυσμένος αέρας στο εσωτερικό απομακρύνεται μέσω του σωλήνα εξαερισμού. Συντήρηση και Καθαρισμός ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν εκτελέσετε οποιαδήποτε συντήρηση, διακόψτε την παροχή ρεύματος στο σύστημα. Ο καθαρισμός του φίλτρου θα πρέπει να παρέχεται από εξειδικευμένο προσωπικό. Καθαρισμός της εσωτερικής μονάδας: Σημείωση: Απενεργοποιήστε το σύστημα προτού το καθαρίσετε. Προτού ξεκινήσετε τον καθαρισμό της εσωτερικής μονάδας πρέπει να διακόψετε την παροχή ρεύματος. 1. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί για να σκουπίσετε την εσωτερική μονάδα και το τηλεχειριστήριο. 2. Εάν η εσωτερική μονάδα είναι πολύ βρώμικη, μπορείτε να την καθαρίσετε χρησιμοποιώντας ένα πανί μουσκεμένο με κρύο νερό. 3. Μην πιτσιλάτε νερό στη μονάδα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα εσωτερικά εξαρτήματα ή ηλεκτροπληξία. ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Μην χρησιμοποιείτε χημικά επεξεργασμένο ξεσκονόπανο για το σκούπισμα και μην αφήνετε τέτοια υλικά πάνω στη μονάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. 2. Μην χρησιμοποιείτε βενζίνη, διαλυτικό, σκόνη γυαλίσματος ή παρόμοιους διαλύτες. Μπορούν να προκαλέσουν ρωγμές ή παραμόρφωση της πλαστικής επιφάνειας.

14 Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Καθαρισμός της εξόδου αέρα: Μετά τη χρήση για μια περίοδο, η έξοδος του αέρα και οι γρίλιες θα λερωθούν. Συνιστάται να βυθίσετε ένα μαλακό πανί σε ζεστό νερό ή ήπιο καθαριστικό κουζίνας, να το στύψετε και στη συνέχεια να σκουπίστε κάθε ακαθαρσία από τη μονάδα. Στη συνέχεια σκουπίστε με στεγνό πανί. Καθαρισμός σχάρας εισόδου αέρα και φίλτρου αέρα Αν το φίλτρο αέρα φράξει, η απόδοση θα μειωθεί και θα σπαταλάται ηλεκτρική ενέργεια. Το φίλτρο αέρα πρέπει να ελέγχεται και να καθαρίζεται περίπου μία φορά ανά 2 εβδομάδες, για να διατηρείται η βέλτιστη απόδοση του κλιματιστικού. Η πίσω όψη της σχάρας εισόδου αέρα Φίλτρο αέρα Φίλτρο δεξιά Λαβή (δυο πλευρές) Φίλτρο αριστερής πλευράς Φίλτρο κάτω πλευράς Σχάρα εισόδου αέρα (Είναι δεμένη με ένα σχοινί στο εσωτερικό της) ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Το φίλτρο κατά της φορμόλης που είναι ενσωματωμένο δεν χρειάζεται αντικατάσταση, απλώς πλένετε με κρύο νερό και αφήστε το να στεγνώσει στη σκιά. 1. Υπάρχουν τρία κομμάτια του φίλτρου αέρα που συνδέονται με τη σχάρα εισόδου αέρα, οι οποίες βρίσκονται και στις δυο πλευρές και στη βάση της σχάρας (βλέπε εικόνα παραπάνω). 2. Κρατήστε και τις δυο πάνω πλευρές της σχάρας και πιέστε την προς τα πάνω, αφήστε την να κλίνει προς τα κάτω μέχρι το κορδόνι να τεντωθεί. 3. Κρατήστε και τις δυο πλαϊνές λαβές του φίλτρου αέρα και σπρώξτε το προς τα πάνω. 4. Η σχάρα εισόδου αέρα θα πρέπει να αφαιρεθεί πρώτα πριν την αφαίρεση του φίλτρου στη βάση. Χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι για να χαλαρώσετε τη βίδα που στερεώνει το κορδόνι, κατόπιν αφαιρέστε τη σχάρα εισόδου αέρα. 3. Η σχάρα εισόδου αέρα μπορεί να καθαριστεί με νερό ή με ένα βρεγμένο πανί. Πλύνετέ το με νερό και στεγνώστε το σε ένα δροσερό μέρος. 4. Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε τη σκόνη ή πλύνετε το φίλτρο αέρα με νερό και να στεγνώστε το στη σκιά. 5. Η διαδικασία τοποθέτησης του φίλτρου αέρα και της σχάρας εισόδου αέρα είναι η αντίστροφη από τη διαδικασία αφαίρεσης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν από την τοποθέτηση του κάτω μέρους της πρόσοψης, βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν έχει ξεχαστεί ή πέσει μέσα στη σχάρα. Επανεκκινήστε τη μονάδα μετά από τη σωστή τοποθέτηση της σχάρας εισόδου αέρα και αφού έχει στερεωθεί το κορδόνι. Πριν από παρατεταμένη περίοδο απενεργοποίησης 1. Καθαρίστε την εσωτερική μονάδα και το φίλτρο αέρα. 2. Στεγνώστε τα εσωτερικά μέρη, διατηρώντας τον ανεμιστήρα σε λειτουργία για μισή ημέρα. 3. Απενεργοποιήστε τη μονάδα και κλείστε το διακόπτη λειτουργίας. Αφαιρέστε τις μπαταρίες από το τηλεχειριστήριο. 4. Ελέγχετε και καθαρίζετε τακτικά τα εσωτερικά μέρη της εξωτερικής μονάδας. Αν επικοινωνήσετε μαζί μας, ο τοπικός αντιπρόσωπός μας θα σας βοηθήσει να χειριστείτε αυτή τη διαδικασία. Ύστερα από παρατεταμένη περίοδο απενεργοποίησης Πριν από την επανεκκίνηση, ελέγξτε αν η είσοδος και η έξοδος αέρα τής εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας είναι βουλωμένες. Καθαρίστε τις. Εξυπηρέτηση μετά την πώληση Αν το κλιματιστικό δεν λειτουργεί φυσιολογικά, απενεργοποιήστε τη μονάδα, διακόψτε την παροχή ρεύματος και επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο ή το κέντρο συντήρησης.

15 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Πριν καλέσετε για σέρβις, ανατρέξτε στον παρακάτω κατάλογο κοινών προβλημάτων και λύσεων. Πρόβλημα Πιθανή αιτία Λύσεις Το κλιματιστικό δεν λειτουργεί καθόλου Βλάβη τροφοδοσίας Η τροφοδοσία είναι αποσυνδεδεμένη. Η ασφάλεια έχει καεί. Ο χρονοδιακόπτης έχει ρυθμιστεί. ρ Οι μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου είναι εξαντλημένες Περιμένετε μέχρι να επανέλθει η τροφοδοσίας Ανοίξτε τον κύριο διακόπτη λειτουργίας Αντικαταστήστε την ασφάλεια. Περιμένετε ή ακυρώστε τη ρύθμιση του χρονοδιακόπτη Αντικαταστήστε τις μπαταρίες. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας είναι πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή. Ρυθμίστε μια πιο άνετη θερμοκρασία. Το κλιματιστικό δεν ψύχει ούτε θερμαίνει καλά Το φίλτρο αέρα είναι βουλωμένο με σκόνη. Η είσοδος ή η έξοδος αέρα της εξωτερικής μονάδας έχει φράξει. Υπάρχουν ανοιχτές πόρτες ή παράθυρα. Καθαρίστεε το φίλτρο Καθαρίστεε το φράξιμο Κλείστε τιςς πόρτες ή τα παράθυρα. Πρώτα καθαρίστε το φράξιμοο και μετά αρχίστε τη τ Η είσοδος ή η έξοδος αέρα της εξωτερικής μονάδας έχει φράξει. Το κλιματιστικό λειτουργία. δεν ψύχει ούτε θερμαίνει καθόλου υνατότητα προστασίας τριών λεπτών Λανθασμένη ρύθμιση θερμοκρασίας. Περιμένετε λίγο Ρυθμίστε σωστά τη θερμοκρασία. Αν, αφού δοκιμάσετε τα παραπάνω μέτρα εξακολουθείτε να μην μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα, βγάλτε το βύσμα τροφοδοσίας και τηλεφωνήστε στον αντιπρόσωπο. Οι ακόλουθες ενδείξεις υποδεικνύουν σφάλμα ή πρόβλημα: Αριθμός Κωδικός οθόνης Προβλήματαα Τι να κάνετε 1 E1 υσλειτουργία επικοινωνίας Εσωτ. & Εξωτ. μονάδας Επικοινωνήστε με το προσωπικό συντήρησης 2 E2, E3, E4 Ο αισθητήρας θερμοκρασίας είναι απενεργοποιημένος ή βραχυκυκλωμένος. Επικοινωνήστε με το προσωπικό συντήρησης 3 E7 υσλειτουργία EEPROM Επικοινωνήστε με το προσωπικό συντήρησης 4 E8 Ταχύτητα ηλεκτροκινητήρα ανεμιστήρα εσωτερικής μονάδας εκτός ελέγχου Επικοινωνήστε με το προσωπικό συντήρησης 5 Ed υσλειτουργία αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας Απενεργοποιήστε τη μονάδα, καθαρίστε το φίλτρο αέρα και στη συνέχεια κάντε επανεκκίνηση της μονάδας. Αν αυτή η διαδικασία δεν φέρει αποτέλεσμα, επικοινωνήστε με το προσωπικό π συντήρησης. 6 P0 Προστασία εξατμιστή ε για χαμηλές θερμοκρασίες στη λειτουργία Ψύξης (COOL) και Αφύγρανσης (DRY). Απενεργοποιήστε τη μονάδα, καθαρίστε το φίλτρο αέρα και στη συνέχεια κάντε επανεκκίνηση της μονάδας. Αν αυτή η διαδικασία δεν φέρει αποτέλεσμα, επικοινωνήστε με το προσωπικό π συντήρησης. 7 P1 Αέρας απόψυξης ή απόψυξη κατά τη λειτουργία Θέρμανσης (Heat) Όταν η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή, η λειτουργία σταματά αυτόματα. 8 P8 Προστασία υπερφόρτωσης υ ρεύματος Επικοινωνήστε με το προσωπικό συντήρησης 9 Ed Προστασία Εξωτερικής Ε μονάδας ενεργή Απενεργοποιήστε τη μονάδα, καθαρίστε το φίλτρο αέρα και στη συνέχεια κάντε επανεκκίνηση της μονάδας. Αν αυτή η διαδικασία δεν φέρει αποτέλεσμα, επικοινωνήστε με το προσωπικό π συντήρησης. Ο κωδικός σφάλματος που εμφανίζεται διαφέρει από συσκευή σε συσκευή. Ισχύει η πραγματική ένδειξη της εσωτερικής μονάδας. Οι ενδείξεις εμφανίζονται στην οθόνη LCD της εσωτερικής μονάδας όταν η μονάδα είναι σε κανονική λειτουργία. λ Τα τρία εικονίδια υποδηλώνουν αντίστοιχαα τις τρεις λειτουργίες. Το εικονίδιο υποδηλώνει τη λειτουργία τηλεχειριστηρίου. Το εικονίδιο υποδηλώνει τη λειτουργία απόψυξης. Το εικονίδιο υποδηλώνει τη λειτουργία εξαναγκασμένης ψύξης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν το καλώδιο τροφοδοσίας αυτής της συσκευήςς έχει υποστεί ζημιά, οι εργασίες αντικατάστασης πρέπει να εκτελεστούν μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό. Για τις μονάδες που διαθέτουν PTC, η συσκευή θέρμανσης PTC είναι στερεωμένη στη μέση της ς πλάκας βάσηςς του ερμαρίου. Μην επιχειρήσετε να αφαιρέσετε ή να επιδιορθώσετε αυτά τα εξαρτήματα μόνοι σας. Αυτό μπορεί ναα προκαλέσει πυρκαγιά ή άλλο κίνδυνο.

16 Ο σχεδιασμός και τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση, για λόγους βελτίωσης του προϊόντος. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία πωλήσεων ή τον κατασκευαστή.

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ MFGA-55FN1RD0 MOU-55FN1-RD0. ιαιρούμενου τύπου δαπέδου

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ MFGA-55FN1RD0 MOU-55FN1-RD0. ιαιρούμενου τύπου δαπέδου ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ιαιρούμενου τύπου δαπέδου MFGA-55FN1RD0 MOU-55FN1-RD0 Σας ευχαριστούμε πολύ που αγοράσατε το κλιματιστικό μας. Πριν χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό σας, διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ NVERTER ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ NVERTER ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ Πριν χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό, διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. NVERTER ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Ο σχεδιασμός και τα τεχνικά

Διαβάστε περισσότερα

Ντουλάπα Εμφανούς Τύπου. Your-conditions

Ντουλάπα Εμφανούς Τύπου. Your-conditions Ντουλάπα Εμφανούς Τύπου Your-conditions ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ Οδηγίες προς το κοινό...2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Προειδοποίηση......3 Προσοχή...4 Έλεγχοι πριν τη λειτουργία...5 ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ INVERTER ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ INVERTER ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ Πριν χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό, διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. INVERTER ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Ο σχεδιασμός και τα τεχνικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ. Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήστη πριν τη λειτουργία. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά.

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ. Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήστη πριν τη λειτουργία. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήστη πριν τη λειτουργία. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά. CS322-R 2020323B1656 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τεχνικά χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ Πριν χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό, διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Διαβάστε το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ

ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ Ο σχεδιασμός και τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση, για λόγους βελτίωσης του προϊόντος. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε

Διαβάστε περισσότερα

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά τη συσκευή. Τοποθετήστε τη συσκευή σε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Η Carrier έχει αναλάβει τη δέσμευση να βελτιώνει συνεχώς τα προϊόντα της σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα, ώστε να εξασφαλίζονται τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 1) ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ -ΚΟΥΜΠΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ 2) ΠΤΕΡΎΓΙΟ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΕΡΑ 3) ΔΕΚΤΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ 4) ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ 5) ΛΑΒΕΣ 6) ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

USER S MANUAL. Wireless remote control MR-BH01 MR-BC01. System Air Conditioner ENGLISH ESPAÑOL FRANÇAIS ITALIANO PORTUGUÊS DEUTSCH EΛΛHNIKA RUSSIAN

USER S MANUAL. Wireless remote control MR-BH01 MR-BC01. System Air Conditioner ENGLISH ESPAÑOL FRANÇAIS ITALIANO PORTUGUÊS DEUTSCH EΛΛHNIKA RUSSIAN USER S MANUAL Wireless remote control MR-BH01 MR-BC01 PORTUGUÊS ENGLISH ESPAÑOL ITALIANO FRANÇAIS System Air Conditioner RUSSIAN EΛΛHNIKA DEUTSCH E S F I P D G R A DB98-27997A(2) Προφυλάξεις ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από τοίχους ή άλλα εμπόδια. Συνδέστε το

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση σας στο προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες αυτές και φυλάξτε τις για μελλοντική χρήση. Παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12.

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12. Α Τ Α Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Μοντέλα: L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12 Σ Υ Σ Τ Η Μ Τηλεχειριστήριο Εγχειρίδιο Χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη μονάδα κλιματισμού της INVENTOR. Για τη σωστή

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 Ευχαριστούμε για την αγορά του ανεμιστήρα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή. Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν για πρώτη φορά και φυλάξετε τη συσκευή σε ασφαλές μέρος, για να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ Ο σχεδιασμός και τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση, για λόγους βελτίωσης του προϊόντος. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ AHI CARRIER ΝΟΤΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ 18, ΑΘΗΝΑ 10442, ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΛ: +30-210-6796300.

Διαβάστε περισσότερα

REFRESH PLUS OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRWAVE

REFRESH PLUS OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRWAVE REFRESH PLUS 9K 12K OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRWAVE 9K 12K Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω, καθώς και από άτομα με περιορισμένες σωματικές, αισθητήριες ή διανοητικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ Η εξωτερική εμφάνιση κα μερικές λειτουργίες μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση για την βελτίωση του προϊόντος. Επικοινωνήστε με το κατάστημα πώλησης ή με τον

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο περιέχει σημαντικές οδηγίες για την ασφαλή τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση. Σημαντικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΔΑΠΕΔΟΥ 18'' ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΔΑΠΕΔΟΥ 18'' ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΔΑΠΕΔΟΥ 18'' ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ: USF-780 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τους βασικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Folio Folio Visio

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Folio Folio Visio Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Folio Folio Visio Min. 15cm min 15cm min. 60cm min. 50cm min 15cm 1 220mm 2 3 4 5 6 342mm :6mm / L:35mm 7 1. Για την ασφάλεια σας Πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1306SM. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά πριν συνδέσετε τη συσκευή

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1306SM. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά πριν συνδέσετε τη συσκευή ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1306SM Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά πριν συνδέσετε τη συσκευή στο ρεύμα, για την αποφυγή βλάβης από λανθασμένη χρήση. Δώστε ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΊ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ

ΕΓΧΕΙΡΊ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΕΓΧΕΙΡΊ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ Κλιματιστικό inverter συστήματος FXNQ20A2VEB FXNQ25A2VEB FXNQ32A2VEB FXNQ40A2VEB FXNQ50A2VEB FXNQ63A2VEB ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ Ονομασίες εξαρτημάτων και λειτουργίες...2

Διαβάστε περισσότερα

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρικό τσάκι KH 1117 Käyttöohje Sähkötakka KH 1117 Bruksanvisning Elektrisk kamin KH

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρικό τσάκι KH 1117 Käyttöohje Sähkötakka KH 1117 Bruksanvisning Elektrisk kamin KH D S Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρικό τσάκι KH 1117 Käyttöohje Sähkötakka KH 1117 Bruksanvisning Elektrisk kamin KH 1117 ➂ ➁ ➀ ➃ ➄ Υποδείξεις ασφαλείας Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας!

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΥΠΟΥ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΥΠΟΥ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΥΠΟΥ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε να αγοράσετε την κλιματιστική μονάδα τύπου Ντουλάπας Toyotomi. Πριν χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό, διαβάστε προσεχτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ: TSH-1138

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ: TSH-1138 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ: TSH-1138 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Πριν χρησιμοποιήσετε αυτή την ηλεκτρική συσκευή, πρέπει πάντα να ακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

User s Manual. Εγχειρίδιο Χρήστη. Floor Standing Air Conditioner. Ντουλάπα Εμφανούς Τύπου. Μοντέλα : RMFI-50 / RMFO-50. English/Ελληνικά/ Română

User s Manual. Εγχειρίδιο Χρήστη. Floor Standing Air Conditioner. Ντουλάπα Εμφανούς Τύπου. Μοντέλα : RMFI-50 / RMFO-50. English/Ελληνικά/ Română Μοντέλα : RMFI-50 / RMFO-50 Flr Standing Air Cnditiner User s Manual Ντουλάπα Εμφανούς Τύπου Εγχειρίδιο Χρήστη Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη μονάδα κλιματισμού της INVENTOR. Για τη σωστή χρήση της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΝΙΣΤΗΡΑ ΣΤΗΛΗ 47

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΝΙΣΤΗΡΑ ΣΤΗΛΗ 47 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΝΙΣΤΗΡΑ ΣΤΗΛΗ 47 Μοντέλο: MTF-16229 Διαβάστε προσεκτικά και κρατήστε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: UHR-864 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Πληροφορίες για την ασφάλεια σας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ EL ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 2 1.1 Προφυλάξεις ασφαλείας... 2 1.2 Ονομασίες εξαρτημάτων... 3 2. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 4 2.1

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 Προειδοποιήσεις ασφαλείας. 2 Σωστή χρήση. 3 Μέρη και λειτουργίες. 4 Συντήρηση και φροντίδα του ψυγείου. 5 Αντιμετώπιση προβλημάτων

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 Προειδοποιήσεις ασφαλείας. 2 Σωστή χρήση. 3 Μέρη και λειτουργίες. 4 Συντήρηση και φροντίδα του ψυγείου. 5 Αντιμετώπιση προβλημάτων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Προειδοποιήσεις ασφαλείας 1.1 Προειδοποίηση. 1 1.2 Σημασία των συμβόλων προειδοποίησης 2 1.3 Προειδοποιήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα 2 1.4 Προειδοποιήσεις για τη χρήση 3 1.5 Προειδοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ TCL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ TCL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ TCL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Πριν εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε τον αφυγραντήρα, παρακαλώ διαβάστε το εγχειρίδιο χρήστη προσεκτικά. Φυλάξτε το σε ασφαλές μέρος για μελλοντική

Διαβάστε περισσότερα

Καλοριφέρ Λαδιού ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Καλοριφέρ Λαδιού ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Καλοριφέρ Λαδιού ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο UHR-832 Μην αναποδογυρίζετε τη συσκευή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σας ευχαριστούμε για την αγορά αυτού του προιόντος. Η κάθε συσκευή έχει

Διαβάστε περισσότερα

Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο UHR-835 ΜΗΝ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ. ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ Αφαιρέστε το καλοριφέρ και όλα τα παρελκόμενα από τη συσκευασία. 1. Γυρίστε το καλοριφέρ

Διαβάστε περισσότερα

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Οδηγίες χρήσης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση του μηχανήματος και φυλάξτε αυτές σε ασφαλές μέρος για μελλοντική αναφορά. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΩΓΟΥ

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ EL ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 2 1.1 Προφυλάξεις ασφαλείας... 2 1.2 Ονομασίες εξαρτημάτων... 3 2. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 4 2.1

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ U-CROWN

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ U-CROWN ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ U-CROWN ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Οδηγίες Συμβατότητας: Τα μοντέλα UCROWN υιοθετούν RF (Radio Frequency) ασύρματα χειριστήρια. Η κλιματιστική μονάδα,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΕΛ) Σειρά: Convection

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΕΛ) Σειρά: Convection ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΕΛ) Σειρά: Convection Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση. Φυλάξτε αυτές τις οδηγίες για μελλοντική χρήση. Αυτές οι οδηγίες χρήσης ισχύουν για τα ακόλουθα

Διαβάστε περισσότερα

REFRESH PLUS OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRFLOW AIRWAVE

REFRESH PLUS OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRFLOW AIRWAVE REFRESH PLUS 9K 12K OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRFLOW 9K 12K AIRWAVE 9K 12K Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω, καθώς και από άτομα με περιορισμένες σωματικές, αισθητήριες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Οι οδηγίες αυτές θα πρέπει να διαβαστούν προσεκτικά και να φυλαχθούν για μελλοντική χρήση. Δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν με την

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Αρ. μοντέλου ER140/ER1410 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. ER140_EU.indb 1

Διαβάστε περισσότερα

ΙΘΩΜΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΛ. : , , FAX

ΙΘΩΜΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΛ. : , , FAX ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ 1. Συνδυάστε τα δύο μισά της βάσης, όπως φαίνεται στο διάγραμμα. 2. Ξεβιδώστε το στοιχείο στερέωσης της συσκευής. ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ 3. Τοποθετήστε τη βάση

Διαβάστε περισσότερα

Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο

Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α ΜΟΝΤΕΛΑ: L3VI-09 / L3VO-09 L3VI-12 / L3VO-12 L3VI-16 / L3VO-16 L3VI-18 / L3VO-18 L3VI-24 / L3VO-24 Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Εγχειρίδιο Χρήσης Τηλεχειριστήριο Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε

Διαβάστε περισσότερα

HERENTHAL. Tοστιέρα HT-ST Οδηγίες Χρήσης

HERENTHAL. Tοστιέρα HT-ST Οδηγίες Χρήσης HERENTHAL Tοστιέρα HT-ST750.14 Οδηγίες Χρήσης Aγαπητέ πελάτη, Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν συνδέσετε τη συσκευή στην πρίζα για την αποφυγή πρόκλησης ζημιάς από λανθασμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΣΕΤΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΣΕΤΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΣΕΤΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ EL ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 2 1.1 Προφυλάξεις ασφαλείας... 2 1.2 Ονομασίες εξαρτημάτων... 3 2. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 4 2.1

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας στήλη 40. Εγχειρίδιο Χρήσης Μοντέλο: MTF Διαβάστε προσεχτικά το εγχειρίδιο πριν από τη χρήση.

Ανεμιστήρας στήλη 40. Εγχειρίδιο Χρήσης Μοντέλο: MTF Διαβάστε προσεχτικά το εγχειρίδιο πριν από τη χρήση. Ανεμιστήρας στήλη 40 Εγχειρίδιο Χρήσης Μοντέλο: MTF-16219 Διαβάστε προσεχτικά το εγχειρίδιο πριν από τη χρήση. Περιεχόμενα Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Περιγραφή μερών Οδηγίες συναρμολόγησης Λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 2 1.1 Προφυλάξεις ασφαλείας... 2 1.2 Ονομασίες εξαρτημάτων... 3 2. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 4 2.1 Συνθήκες λειτουργίας... 4 2.2

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Επαναφορτιζόμενη ξυριστική μηχανή

Οδηγίες χρήσης Επαναφορτιζόμενη ξυριστική μηχανή Οδηγίες χρήσης Επαναφορτιζόμενη ξυριστική μηχανή Αρ. μοντέλου ES-SA40 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης. Ελληνικά Σημαντικές πληροφορίες Πριν από

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 Προειδοποιήσεις ασφαλείας

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 Προειδοποιήσεις ασφαλείας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Προειδοποιήσεις ασφαλείας 1.1 Προειδοποίηση 1 1.2 Σημασία των συμβόλων προειδοποίησης ασφαλείας 2 1.3 Προειδοποιήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα 2 1.4 Προειδοποιήσεις για τη χρήση 3 1.5 Προειδοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ασφάλειας 3. Θερμοστάτης Χώρου 4. Εικονίδιο οθόνης LCD 5. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Θερμοστάτη 6. Ρύθμιση ρολογιού 7

Οδηγίες ασφάλειας 3. Θερμοστάτης Χώρου 4. Εικονίδιο οθόνης LCD 5. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Θερμοστάτη 6. Ρύθμιση ρολογιού 7 Περιεχόμενα Οδηγίες ασφάλειας 3 Θερμοστάτης Χώρου 4 Εικονίδιο οθόνης LCD 5 ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Θερμοστάτη 6 Ρύθμιση ρολογιού 7 Ρύθμιση θερμοκρασίας δωματίου 8 Έλεγχος θερμοκρασίας παροχής 9 Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστούμε για την αγορά του κλιματιστικού μας. Προτού χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης.

Ευχαριστούμε για την αγορά του κλιματιστικού μας. Προτού χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ Ευχαριστούμε για την αγορά του κλιματιστικού μας. Προτού χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. Οι προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

User s Manual. Εγχειρίδιο Χρήσης Ψυγείο - Καταψύκτης. Manual de Utilizare Frigider - Congelator. Bedienungsanleitung INVMS45A2 INVMS45A2-BS

User s Manual. Εγχειρίδιο Χρήσης Ψυγείο - Καταψύκτης. Manual de Utilizare Frigider - Congelator. Bedienungsanleitung INVMS45A2 INVMS45A2-BS INVMS45A2 INVMS45A2-BS User s Manual Refrigerator - Freezer Εγχειρίδιο Χρήσης Ψυγείο - Καταψύκτης Manual de Utilizare Frigider - Congelator Bedienungsanleitung Kühl-/Gefrierschrank English/Ελληνικά/Română/Deutsch

Διαβάστε περισσότερα

STELLAR INVERTER SERIES

STELLAR INVERTER SERIES Πριν χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό σας, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. STELLAR INVERTER SERIES Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο Στις σελίδες αυτές

Διαβάστε περισσότερα

Επιδαπέδιος ανεμιστήρας Εγχειρίδιο χρήσης. Μοντέλα: MFS / MFS Διαβάστε και φυλάξτε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά

Επιδαπέδιος ανεμιστήρας Εγχειρίδιο χρήσης. Μοντέλα: MFS / MFS Διαβάστε και φυλάξτε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά Επιδαπέδιος ανεμιστήρας Εγχειρίδιο χρήσης Μοντέλα: MFS-16216 / MFS-16217 Διαβάστε και φυλάξτε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά 1 ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής θα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Αυτό το κεφάλαιο περιέχει σημαντικές οδηγίες ασφαλείας και λειτουργίας. Διάβασε και κρατήστε αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες. λειτουργίας. Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες. λειτουργίας. Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202 Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες λειτουργίας Περιεχόμενο 1. Ο ψ ύ κ τ η ς κ ρ α σ ι ώ ν σ α ς 3 2. Τ ε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΩΜΑΤΙΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΩΜΑΤΙΟΥ Προτού χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό σας, διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ INVERTER ΠΟΛΥΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ-ΔΥΟ / ΤΡΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

HERENTHAL. Tοστιέρα Γκριλ HT-PME2000. Οδηγίες Χρήσης

HERENTHAL. Tοστιέρα Γκριλ HT-PME2000. Οδηγίες Χρήσης HERENTHAL Tοστιέρα Γκριλ HT-PME2000 Οδηγίες Χρήσης Ασφάλεια Ελέγξτε ότι η τάση τροφοδοσίας ρεύματος συμφωνεί με αυτήν που αναγράφεται στη συσκευή και στις οδηγίες χρήσης Αφαιρέστε τη συσκευή από την πρίζα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΥΠΟΥ CONVECTOR ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΥΠΟΥ CONVECTOR ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΥΠΟΥ CONVECTOR ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Mοντέλο: UHC-862 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής και φυλάξτε τες για μελλοντική χρήση ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ RFI-A485W RFO-A485W RFI-A605W RFO-A605W

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ RFI-A485W RFO-A485W RFI-A605W RFO-A605W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ RFI-A485W RFI-A605W RFO-A485W RFO-A605W 1.ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝ ΕΙΞΕΩΝ Νο Ονοµασία πλήκτρου Λειτουργία 1 ON/OFF Πιέζοντας το, η συσκευή ανάβει ή σβύνει 2 MODE Πιέζοντας διαδοχικά επιλέγουµε το είδος

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης για air cooler

Εγχειρίδιο χρήσης για air cooler Εγχειρίδιο χρήσης για air cooler Μοντέλο: UAC-693 Διαβάστε και κρατήστε τις οδηγίες χρήσης για μελλοντική αναφορά Πληροφορίες ασφαλείας 1. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως www.zampa.gr Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής απαιτεί τους ακόλουθους βασικούς κανόνες ασφαλείας, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυµατισµού ή

Διαβάστε περισσότερα

BeoLab 12. BeoLab 12 1

BeoLab 12. BeoLab 12 1 BeoLab 12 BeoLab 12 1 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Μην εκθέτετε αυτή τη συσκευή σε σταγόνες ή πιτσιλιές και βεβαιωθείτε ότι δεν τοποθετείτε αντικείμενα με υγρά, όπως ανθοδοχεία, πάνω στη συσκευή. Το προϊόν απενεργοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος του ηχείου!

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος του ηχείου! BeoLab 7 1 Οδηγός Καθημερινή χρήση 3 Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του ηχείου όπως περιγράφεται στις παρακάτω σελίδες, συνδέστε ολόκληρο το σύστημα στο ρεύμα. Προστασία ηχείου Το ηχείο διαθέτει ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ www.colorato.net ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLHD-140W CLHD-140S Προσοχή: Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο πριν την εγκατάσταση και τη χρήση ΓΕΝΙΚΑ 1. Είναι σημαντικό να κατανοηθούν πλήρως

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: DQ078

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: DQ078 ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: DQ078 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση μιας ηλεκτρικής συσκευής, πρέπει πάντα να τηρούνται βασικά μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανόμενων των εξής: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

RI-AX098W/RO-AX098W RI-AX128W/RO-AX128W RI-AX188W/RO-AX188W RI-AX248W/RO-AX248W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

RI-AX098W/RO-AX098W RI-AX128W/RO-AX128W RI-AX188W/RO-AX188W RI-AX248W/RO-AX248W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ RI-AX098W/RO-AX098W RI-AX128W/RO-AX128W RI-AX188W/RO-AX188W RI-AX248W/RO-AX248W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΘΟΝΗΣ ΠΟΜΠΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ON/OFF ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΙΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Panels PM. Ηλεκτρική σύνδεση Τα πάνελ παρέχονται με ένα εύκαμπτο καλώδιο με φις.

Panels PM. Ηλεκτρική σύνδεση Τα πάνελ παρέχονται με ένα εύκαμπτο καλώδιο με φις. 1 2 3 Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν ώστε να αποφευχθεί τυχόν ζημιά ή επικίνδυνες καταστάσεις. Κάθε χρήση του προϊόντος εκτός των Panels PM προδιαγραφών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ. Τύπου οροφής και δαπέδου

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ. Τύπου οροφής και δαπέδου ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ Τύπου οροφής και δαπέδου Ευχαριστούμε για την αγορά του κλιματιστικού. Προτού χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό, διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P 1. Χρήση Το AR280P λειτουργεί ως Ράδιο/ρολόι. Έχει λειτουργία FM ραδιόφωνου, λειτουργία προβολής της ώρας με προβολέα και περιλαμβάνει μία λάμπα. Εμφανίζει επίσης τη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε όλες τις οδηγίες πριν τη

Διαβάστε περισσότερα

Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο UHR-840 ΜΗΝ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ. ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ Αφαιρέστε το καλοριφέρ και όλα τα παρελκόμενα από τη συσκευασία. 1. Γυρίστε το καλοριφέρ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ DUE-2236 Εγχειρίδιο χρήσης

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ DUE-2236 Εγχειρίδιο χρήσης ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ DUE-2236 Εγχειρίδιο χρήσης ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ 1 Ευχαριστούμε που αγοράσατε τον αφυγραντήρα UNITED για να παρέχει άνεση στην οικογένεια σας και το χώρο σας. Στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΥ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΥ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΥ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ Σας ευχαριστούμε ειλικρινά που αγοράσατε το προϊόν μας. Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήστη πριν από κάθε χρήση. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM V 50Hz 2200W

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM V 50Hz 2200W ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM-786 230V 50Hz 2200W Σημάνσεις Ασφαλείας Προκειμένου να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού ή ζημιάς σε ιδιοκτησία, βασικές οδηγίες ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης ΨΥΓΕΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΑ: DE-38 NF & DE-38 NF SI

Οδηγίες Χρήσης ΨΥΓΕΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΑ: DE-38 NF & DE-38 NF SI Οδηγίες Χρήσης ΨΥΓΕΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΑ: DE-38 NF & DE-38 NF SI Τοποθέτηση Χειρολαβών Τοποθέτηση χειρολαβής στην πόρτα της κατάψυξης:1 Τοποθετήστε το πάνω µέρος της χειρολαβής στην αντίστοιχη οπή της πόρτας και

Διαβάστε περισσότερα

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού:

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού: Εισαγωγή: ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402 Το ρολόι είναι ιδανικό για ασφάλεια και κρυφή παρακολούθηση. Μια κάμερα και ένας αναγνώστης καρτών Micro SD (η κάρτα Micro SD δεν περιλαμβάνεται) για εγγραφή είναι κρυμμένα

Διαβάστε περισσότερα

Split κλιματιστικό με τεχνολογία DC inverter. Οδηγίες Χρήσης

Split κλιματιστικό με τεχνολογία DC inverter. Οδηγίες Χρήσης Split κλιματιστικό με τεχνολογία DC inverter Οδηγίες Χρήσης Electrolux. Thinking of you. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς σκεφτόμαστε, επισκεφθείτε www.electrolux.com Πληροφορίες για την ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Οδηγός

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Οδηγός BeoLab 7-1 BeoLab 7-2 Οδηγός Προφυλάξεις! Βεβαιωθείτε ότι το ηχείο είναι τοποθετημένο και συνδεδεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες αυτού του Οδηγού. Μην επιχειρήσετε να ανοίξετε το ηχείο. Αφήστε τέτοιου είδους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. Η συσκευή αυτή προορίζεται για χρήση σε οικιακές και

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ

ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB8053 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική συσκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού Συστήματα συναγερμού Εισαγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚA Ασύρματο σύστημα συναγερμού Plug and Play πολλαπλών λειτουργιών. Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση. Λειτουργεί με μπαταρίες, χωρίς προσαρμογείς και καλώδια. Ασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

MHR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

MHR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Καλοριφέρ λαδιού Μοντέλο: MHR-20025 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Πληροφορίες για την ασφάλεια σας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ. Οδηγίες Χρήσης

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ. Οδηγίες Χρήσης ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ Οδηγίες Χρήσης ΦΥΛΑΞΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ Σας ευχαριστούμε για την αγορά αυτού του αφυγραντήρα της εταιρείας μας. Θα κάνει άνετη τη ζωή σε εσάς και στην οικογένειά σας.

Διαβάστε περισσότερα

Πλήκτρα του τηλεχειριστηρίου

Πλήκτρα του τηλεχειριστηρίου Περιεχόμενα 1. Πλήκτρα του τηλεχειριστηρίου...01 2. Οθόνη LCD...04 3. Βασικές λειτουργίες...05 4. Αντιμετώπιση προβλημάτων του τηλεχειριστηρίου σας... 15 Πλήκτρα του τηλεχειριστηρίου ΠΛΗΚΤΡΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Model: R-266 Power: 230V 50Hz 750W Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-263 Power: 230V 50Hz 750W - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 2 1.1 Προφυλάξεις ασφαλείας... 2 1.2 Ονομασίες εξαρτημάτων... 3 2. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 4 2.1 Συνθήκες λειτουργίας... 4 2.2

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ Μοντέλα: OUIF-500R, WF-650A3 R, FS-650A1, WF-750R 220-240V~ 50/60Hz Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και φυλάξτε τες για µελλοντική αναφορά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Περιγραφή Συσκευών R-826/R-827/R-828 1. ΦΤΕΡΩΤΗ 2. ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 3. ΚΛΙΠ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 4. ΒΑΣΗ 5. ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Energy Under Control

Energy Under Control ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝ ΕΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλώ, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση της συσκευής, για την αποφυγή ζηµιών. Οποιαδήποτε χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΣΕΤΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΣΕΤΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΣΕΤΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 2 1.1 Προφυλάξεις ασφαλείας... 2 1.2 Ονομασίες εξαρτημάτων... 3 2. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 4 2.1 Συνθήκες λειτουργίας... 4 2.2

Διαβάστε περισσότερα

KDFVC fan coil unit. Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Οδηγίες Χρήσης

KDFVC fan coil unit. Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Οδηγίες Χρήσης KDFVC fan coil unit Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Οδηγίες Χρήσης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σελ,4 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 3,1 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ σελ,5 3,2 ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΚΙΜΗΣ σελ,5 3,3

Διαβάστε περισσότερα