Φυλλάδιο προϊόντος. Προστατευτικό αέριο. Αέρια συγκόλλησης ανθρακούχων & χαμηλά κραματωμένων χαλύβων.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Φυλλάδιο προϊόντος. Προστατευτικό αέριο. Αέρια συγκόλλησης ανθρακούχων & χαμηλά κραματωμένων χαλύβων."

Transcript

1 Φυλλάδιο προϊόντος Προστατευτικό αέριο. Αέρια συγκόλλησης ανθρακούχων & χαμηλά κραματωμένων χαλύβων.

2

3 03 Ο χάλυβας αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη ομάδα δομικών υλικών. Καλύπτει τη μεγαλύτερη ποσότητα χρησιμοποιούμενου υλικού στις κατασκευές από όλα τα άλλα μέταλλα και κράματα μαζί. Ο όρος χάλυβας χρησιμοποιείται γενικά για να περιγράψει ένα ευρύ φάσμα κραμάτων σιδήρου-άνθρακα. Το περιεχόμενο σε άνθρακα μπορεί να είναι μέχρι και 2%, αλλά η πλειοψηφία των χαλύβων περιέχει λιγότερο από 1%. Οι απλοί χάλυβες με άνθρακα, πυρίτιο και μαγγάνιο ως τα κύρια πρόσθετα κραματοποίησης συχνά καλούνται ανθρακούχοι χάλυβες ή ανθρακο-μαγγανιούχοι χάλυβες, ενώ οι χάλυβες με μικρές ποσότητες πρόσθετων κραματοποίησης όπως οι χρωμιούχοι, νικελιούχοι και μολυβδαινούχοι χάλυβες καλούνται χαμηλά κραματωμένοι χάλυβες. Οι χαμηλά κραματωμένοι χάλυβες χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, χαμηλών ή υψηλών θερμοκρασιών ή σε εφαρμογές που αντέχουν στην τριβή και στη φθορά. Τα CORGON και VARIGON είναι σήματα κατατεθέντα του Ομίλου Linde.

4 04 Βελτιωμένη απόδοση για τη συγκόλληση με ενεργό προστατευτικό αέριο (MAG) Βελτιωμένη απόδοση για τη συγκόλληση με ενεργό προστατευτικό αέριο (MAG). Η συγκόλληση MAG είναι η πλέον κοινή μέθοδος συγκόλλησης για τη συγκόλληση ανθρακούχου χάλυβα και χαμηλά κραματωμένου χάλυβα. Η υψηλή παραγωγικότητα που επιτυγχάνεται με αυτή τη διαδικασία την καθιστά ιδανική για την κατασκευή και την παραγωγή μεταλλικών κατασκευών και εξαρτημάτων. Η ευελιξία αυτής της μεθόδου επιτρέπει τη συγκόλληση χειροκίνητα, αυτόματα ή ρομποτικά. Η επιλογή μείγματος καθορίζεται από την πολυπλοκότητα του υλικού του κομματιού προς συγκόλληση, την ικανότητα του συγκολλήτη και τις απαιτήσεις της παραγωγής. Τα μείγματα αερίου με βάση το αργό χρησιμοποιούνται συνήθως για τη συγκόλληση ανθρακούχων χαλύβων και χαμηλά κραματωμένων χαλύβων. Αυτά τα μείγματα περιέχουν πρόσθετα ενεργών αερίων, οξυγόνο ή/και διοξείδιο του άνθρακα και χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της απόδοσης της συγκόλλησης. Αν απαιτούνται υψηλοί ρυθμοί παραγωγής προστίθεται στο μείγμα αέριο ήλιον. Η ποσότητα προσθήκης αυτών των ενεργών αερίων εξαρτάται από το πάχος του υλικού, την απαιτούμενη παραγωγικότητα και τη μέθοδο συγκόλλησης, δηλαδή αν θα γίνει χειροκίνητα, αυτόματα ή ρομποτικά.

5 Βελτιωμένη απόδοση για τη συγκόλληση με ενεργό προστατευτικό αέριο (MAG) 05 CORGON 12S2 CORGON 8 Ένα καλό προστατευτικό αέριο γενικής χρήσης που βοηθάει στη συγκόλληση με τόξο βραχυκύκλωσης, παλμικό ή ψεκασμού. Οι ποσότητες πιτσιλισμάτων και σκουριάς που παράγονται από αυτό το μείγμα είναι χαμηλές, καθιστώντας αυτό το μείγμα ιδανικό για εφαρμογές όπου απαιτείται ελάχιστος καθαρισμός μετά την κόλληση, εξοικονομώντας χρόνο και μειώνοντας το κόστος κατασκευής. Η μικρή επιφανειακή οξείδωση είναι επίσης ιδανική για εφαρμογές που απαιτούν βαφή μετά τη συγκόλληση. Παρόλο που είναι κατάλληλο για ένα μεγάλο εύρος πάχους υλικών, απαιτείται προσοχή κατά τη συγκόλληση πάχους άνω των 8 mm με τόξο ψεκασμού καθώς η πλάγια ατελής τήξη μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, από την κατασκευή φορτηγών μέχρι τη ναυπηγική βιομηχανία και έχει αποδειχθεί ιδανικό για εφαρμογές όπου τα τελικά κομμάτια κόλλησης βάφονται με επίστρωση κόνεως. CORGON 5S2 Αυτό το προστατευτικό αέριο τριών συστατικών είναι σχεδιασμένο κυρίως για τη συγκόλληση λεπτότερων υλικών. Τα χαμηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα και οξυγόνου στη συγκόλληση μειώνουν τον κίνδυνο καψίματος της επιφάνειας συγκόλλησης. Η προσθήκη οξυγόνου μειώνει τη ροή του τηγμένου μετάλλου συγκόλλησης παράγοντας πιο επίπεδη συγκόλληση με χαμηλότερο ύψος στο καπάκι. Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά την ανάγκη κατεργασίας ή τροχίσματος στο καπάκι. Έτσι το κόστος παραγωγής μειώνεται δραστικά. Το CORGON 5S2 δίνει εξαιρετική σταθερότητα στο τόξο ελαχιστοποιώντας τα πιτσιλισμάτα. Το μειωμένο πιτσίλισμα σημαίνει λιγότερη σπατάλη σύρματος συγκόλλησης και μικρότερο χρόνο καθαρισμού, παράγοντες που επίσης μειώνουν το κόστος παραγωγής. Αυτό καθιστά το προϊόν ιδανικό για τη συγκόλληση κομματιών που υπόκεινται σε βαφή ή επίστρωση κόνεως μετά τη συγκόλληση. Επιπλέον με αυτό το μείγμα επιτυγχάνονται μεγαλύτερες ταχύτητες συγκόλλησης που σε συνδυασμό με τη χαμηλή θερμική παροχή βοηθούν στη μείωση των παραμορφώσεων της συγκόλλησης. Ωστόσο, αυτό το προϊόν μπορεί να εμφανίζει πλάγια ατελή τήξη και πόρους κατά τη συγκόλληση παχύτερων υλικών.

6 06 Βελτιωμένη απόδοση για τη συγκόλληση με ενεργό προστατευτικό αέριο (MAG ) Αέρια για ανθρακούχους χάλυβες και χάλυβες χαμηλού βαθμού κραματοποίησης Ταχύτητα συγκόλλησης Πρόληψη πιτσιλισμάτων Μείωση σκουριάς Πρόληψη πόρων Τήξη Διείσδυση Ευκολία Χρήσης Εύρος πάχους (mm) CORGON 8 1 έως 8 CORGON 5S2 0.6 έως 5 CORGON 18 4 έως 12+ CORGON 12S2 2 έως 12 CORGON 10He30 3 έως 12+ Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των κουκίδων, τόσο καλύτερη η απόδοση του αερίου. CORGON 18 Το CORGON 18 παράγει συγκολλήσεις με πολύ καλή διείσδυση και πλάγια τήξη, ειδικά κατά τη συγκόλληση παχύτερων υλικών. Αυτό μειώνει τον αριθμό των ελαττωμάτων της συγκόλλησης, μειώνοντας τα απορριπτόμενα κομμάτια. Αυτό το μείγμα αποδίδει εξαιρετικά καλά με τόξο βραχυκύκλωσης και ψεκασμού αλλά περιεχεί αρκετό CO2 για τη συγκόλληση με παλμικό τόξο. Η υψηλή περιεκτικότητα σε CO2 βοηθά στην αντιμετώπιση των επιφανειακών ελαττωμάτων όπως λάδια, υγρασία ή σκουριά μειώνοντας τον καθαρισμό πριν τη συγκόλληση και έτσι το κόστος κατασκευής. Από την άλλη, εάν απαιτούνται καθαρές και λείες περιοχές στη συγκόλληση, αυτό το μείγμα δεν βοηθά. Όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε CO2 τόσο περισσότερα πιτσιλίσματα και σκουριά παράγονται, τα οποία προσθέτουν κόστος στη διαδικασία παρασκευής του τελικού κομματιού. Η συγκόλληση λεπτών ελασμάτων είναι επίσης πιο δύσκολη με αυτό το μείγμα καθώς το πιο ρευστό λουτρό τηξης δημιουργεί κίνδυνο διάτρησης. CORGON 12S2 Ένα μείγμα τριών συστατικών σχεδιασμένο για μέγιστη απόδοση. Διαθέτει μεγάλο εύρος ρεύματος/τάσης λειτουργίας καθιστώντας ευκολότερη τη δημιουργία καλών συνθηκών συγκόλλησης. Το μείγμα αυτό είναι προτιμάται συχνά από τους συγκολλητές και μειώνει τις περιπτώσεις σφαλμάτων συγκόλλησης. Είναι ιδανικό για χειροκίνητες, αυτόματες και ρομποτικές εφαρμογές και είναι το πιο σταθερό και ρευστό προστατευτικό αέριο του είδους του. Παράγει λίγα πιτσιλισμάτα, έχει καλή διείσδυση, πλάγια και μη, μειώνει τα σφάλματα κατά τη συγκόλληση και τα απορρίμματα των υλικών στο ελάχιστο επίπεδο. Το CORGON 12S2 παράγει επίσης λείες επίπεδες συγκολλήσεις με λιγότερο πλεονάζον υλικό καπάκι, σπαταλώντας έτσι λιγότερο σύρμα από τα άλλα μείγματα. Η ρευστή φύση του τηγμένου μετάλλου συγκόλλησης διασφαλίζει καλή διαβροχή στα άκρα της συγκόλλησης και του μητρικού υλικού, μειώνοντας τον κίνδυνο σφαλμάτων από κόπωση. Οι ταχύτητες συγκόλλησης είναι υψηλές και είναι κατάλληλες για ένα ευρύ φάσμα συνθηκών συγκόλλησης. Τέλος, όταν θέλουμε υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας και καθόλου παραμορφώσεις, αυτό το προϊόν αποτελεί την καλύτερη επιλογή.

7 Which picture can we insert? Βελτιωμένη απόδοση για τη συγκόλληση με ενεργό προστατευτικό αέριο (MAG ) 07 CORGON 10He30 CORGON 10He30 Αυτό το μείγμα με ηλίον δημιουργήθηκε κυρίως για τη χρήση σε αυτόματες και ρομποτικές εφαρμογές, καθώς μόνο οι μηχανοποιημένες μέθοδοι παραγωγής μπορούν να χρησιμοποιήσουν πλήρως τις γρηγορότερες ταχύτητες συγκόλλησης που επιτυγχάνονται με αυτό το μείγμα. Οι γρηγορότερες ταχύτητες συγκόλλησης επιτρέπουν την παραγωγή περισσότερων τεμαχίων στο ίδιο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με άλλα προστατευτικά αέρια. Οι γρηγορότερες ταχύτητες συγκόλλησης είναι επίσης ευεργετικές για τη μείωση της παραμόρφωσης, μειώνοντας τα απορριπτόμενα κομμάτια. Αυτό το μείγμα παράγει σταθερό τόξο συγκόλλησης και σε συνδυασμό με την υψηλότερη θερμική αγωγιμότητα του ηλίου, δημιουργεί μια ρευστή, αργά ψυχόμενη συγκόλληση που εμφανίζει λιγότερα σφαλμάτα, όπως οι πόροι ή η πλάγια ατελής τήξη.

8 08 Οφέλη στην συγκόλληση με παραγεμιστό σύρμα. Οφέλη στην συγκόλληση με παραγεμιστό σύρμα. Συγκόλληση τόξου με παραγεμιστό σύρμα Διοξείδιο του Άνθρακα CORGON 8 CORGON 25 Ταχύτητα συγκόλλησης Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των κουκίδων, τόσο καλύτερη η απόδοση του αερίου. Πρόληψη Πιτσιλισμάτων Πρόληψη πόρων Τήξη Διείσδυση Ευκολία χρήσης Οι διαδικασίες συγκόλλησης τόξου με παραγεμιστό σύρμα είναι παρόμοιες με τη συγκόλληση με ενεργό προστατευτικό αέριο (MAG) με την εξαίρεση ότι τα σύρματα συγκόλλησης είναι σωληνοειδούς κατασκευής και περιέχουν συλλίπασμα ή σκόνη μετάλλου αντί να είναι στερεά. Οι κατασκευαστές αναλωσίμων προτείνουν τα σύρματά τους να προσαρμόζονται σε ένα ή δύο μείγματα προστατευτικών αερίων. Ελέγξτε τα συνιστώμενα πριν την έναρξη της συγκόλλησης. Διοξείδιο του άνθρακα Αυτό το αέριο είναι κατάλληλο για χρήση για διάφορους τύπους σύρματος με πυρήνα συλλιπάσματος. Συνιστάται συχνά από τους κατασκευαστές συρμάτων με πυρήνα συλλιπάσματος λόγω της χαμηλότερης τιμής του. Το CO2 παρέχει καλή διείσδυση ακόμη και κατά τη συγκόλληση εκτός θέσης. Ωστόσο παράγει λιγότερο σταθερό τόξο συγκόλλησης, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την ποσότητα πιτσιλισμάτων και καπνού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του κόστους καθαρισμού μετά τη συγκόλληση. CORGON 8 Συνιστάται γενικά για χρήση σε σύρματα με πυρήνα μεταλλικής σκόνης. Το σχετικά χαμηλό επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα στο μείγμα παράγει λιγότερες επιφανειακές σκουρίες και λιγότερα εγκλείσματα οξειδίου από τα προστατευτικά αέρια με υψηλότερα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό μειώνει το χρόνο καθαρισμού μετά τη συγκόλληση και οδηγεί στη βελτιώση της παραγωγικότητας. CORGON 25 Είναι κατάλληλο για χρήση σε σύρματα με πυρήνα συλλιπάσματος που συστήνονται για χρήση με μεικτό αέριο. Γενικά παράγει λιγότερο καπνό και λιγότερα πιτσιλισμάτα από το καθαρό διοξείδιο του άνθρακα. Τα χαμηλότερα επίπεδα καπνού μπορούν να βελτιώσουν το περιβάλλον εργασίας και την υγεία των εργαζομένων.

9 Οφέλη στην συγκόλληση με παραγεμιστό σύρμα. 09 CORGON 10

10 10 Υψηλής ποιότητας συγκόλληση TIG. Ar

11 Υψηλής ποιότητας συγκόλληση TIG. 11 Υψηλής ποιότητας συγκόλληση TIG. Αέρια συγκόλλησης TIG Ταχύτητα Συγκόλλησης Ευκολία έναυσης τόξου Πρόληψη πόρων Τήξη Διείσδυση Ευκολία χρήσης Εύρος πάχους (mm) Ar 0 έως 5 VARIGON He έως 10+ VARIGON He50 3 έως 10+ Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των κουκίδων, τόσο καλύτερη η απόδοση του αερίου. Η συγκόλληση TIG χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά με ανθρακούχους χάλυβες και περισσότερο για τη συγκόλληση χαμηλά κραματωμένων χαλύβων, όπου οι ενώσεις υψηλής ακρίβειας και το εξαίρετο φινίρισμα της επιφάνειας είναι πιο σημαντικά από την υψηλή παραγωγικότητα. Καθώς η διαδικασία TIG χρησιμοποιεί μη αναλώσιμο ηλεκτρόδιο βολφραμίου, το οποίο υπόκειται σε ζημιές από οξειδωτικά αέρια και είναι ευαίσθητο στο υδρογόνο, τα αέρια συγκόλλησης TIG περιορίζονται συνήθως σε αδρανή μείγματα. Αργό Το αργό είναι το πιο συνηθισμένο αέριο για τη συγκόλληση TIG, για τους ανθρακούχους χάλυβες και για τους χαμηλά κραματωμένους χάλυβες λόγω της προσαρμοστικότητάς του. Η έναυση του τόξου συγκόλλησης είναι πολύ εύκολη, γεγονός που του καθιστά ιδανικό για κάθε τρόπο έναυσης τόξου. VARIGON He30 Η προσθήκη ηλίου στο αργό δημιουργεί ένα πιο ρευστό λουτρό τήξης το οποίο μειώνει την εμφάνιση πόρων. Η πρόσθετη ενέργεια που διατίθεται από το ήλιο παράγει επίσης βαθύτερη διείσδυση και καλύτερη σύντηξη, βελτιώνοντας την ποιότητα της συγκόλλησης και μειώνοντας τη δημιουργία ελαττωμάτων. Επίσης, το πιο ρευστό λουτρό τήξης βοηθά στην επίτευξη υψηλότερων ταχυτήτων συγκόλλησης, έτσι η παραγωγικότητα είναι υψηλότερη από εκείνη του καθαρού αργού. VARIGON He50 Αυτό το μείγμα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε ήλιον είναι πιο κατάλληλο για χρήση σε υλικά με μεγαλύτερα πάχη ώστε να αξιοποιηθεί η παραπάνω παρεχόμενη ενέργεια. Αυτό βοηθά στη διείσδυση και στην τήξη παράγοντας κολλήσεις με λιγότερα σφαλμάτα και χρησιμοποιείται ευρέως στην αυτοματοποιημένη συγκόλληση, όπου οι υψηλές ταχύτητες είναι το πρωταρχικό μέλημα.

12 Προοδεύουμε μέσω της καινοτομίας. Χάρη στις καινοτόμες λύσεις που εισάγει η Linde, παίζει πρωτοποριακό ρόλο στην παγκόσμια αγορά. Λόγω της ηγετικής μας θέσης στην τεχνολογία, θεωρούμε ότι αποτελεί καθήκον μας να ανεβάζουμε διαρκώς τον πήχυ. Καθοδηγούμενοι παραδοσιακά από την επιχειρηματικότητα, εργαζόμαστε σταθερά πάνω σε νέα προϊόντα υψηλής ποιότητας και καινοτόμες διαδικασίες. Η Linde προσφέρει περισσότερα. Δημιουργούμε αξίες, ευδιάκριτα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και μεγαλύτερη κερδοφορία. Η κάθε λύση προσαρμόζεται κατάλληλα ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις των πελατών μας, προσφέροντας τόσο πρότυπες όσο και προσαρμοσμένες λύσεις. Αυτό ισχύει για όλους τους τομείς της βιομηχανίας και για όλες τις εταιρείες, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Αν θέλετε να μην υστερείτε σε σχέση με τον ανταγωνισμό του αύριο, χρειάζεστε στο πλευρό σας ένα συνεργάτη για τον οποίο η κορυφαία ποιότητα, η βελτιστοποίηση των διαδικασιών και η αυξημένη παραγωγικότητα αποτελούν μέρος της καθημερινής του δραστηριότητας. Ωστόσο, εμείς ορίζουμε το συνεργάτη όχι σαν κάποιον που είναι εκεί για σας αλλά σαν κάποιον που είναι μαζί σας. Άλλωστε, οι κοινές δραστηριότητες αποτελούν τον πυρήνα της εμπορικής επιτυχίας. Linde oι δέες γίνονται λύσεις Linde Hellas Ltd Bιομηχανικά και Iατρικά Aέρια Θέση Tρύπιο Λιθάρι, Mάνδρα Aττικής Κεντρικά Γραφεία, Τηλ , Fax , Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών, Τηλ , BF V1

Φυλλάδιο προϊόντος. Προστατευτικό αέριο. Αέρια για τη συγκόλληση μη σιδηρούχων μετάλλων.

Φυλλάδιο προϊόντος. Προστατευτικό αέριο. Αέρια για τη συγκόλληση μη σιδηρούχων μετάλλων. Φυλλάδιο προϊόντος Προστατευτικό αέριο. Αέρια για τη συγκόλληση μη σιδηρούχων μετάλλων. 03 Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα κραμάτων αλουμινίου, χαλκού και τιτανίου που χρησιμοποιούνται σε διάφορους κλάδους της

Διαβάστε περισσότερα

Φυλλάδιο προϊόντος. Προστατευτικό αέριο. Αέρια για κάθε τύπο ανοξείδωτου χάλυβα.

Φυλλάδιο προϊόντος. Προστατευτικό αέριο. Αέρια για κάθε τύπο ανοξείδωτου χάλυβα. Φυλλάδιο προϊόντος Προστατευτικό αέριο. Αέρια για κάθε τύπο ανοξείδωτου χάλυβα. 03 Ο ανοξείδωτος χάλυβας ορίζεται ως κράμα σιδήρου - χρωμίου που περιέχει τουλάχιστον 11% χρώμιο. Καθώς περιέχει συχνά και

Διαβάστε περισσότερα

Προστατευτικά αέρια συγκολλήσεων.

Προστατευτικά αέρια συγκολλήσεων. Κατάλογος επισκόπησης αερίων συγκόλλησης. Προστατευτικά αέρια συγκολλήσεων. Το σωστό αέριο για εσάς. 03 Το σωστό προστατευτικό αέριο κάνει τη διαφορά. Για τους περισσότερους χρήστες το προστατευτικό αέριο

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδοι συγκόλλησης με παρουσία προστατευτικού αερίου

Μέθοδοι συγκόλλησης με παρουσία προστατευτικού αερίου Μάθημα 4.3 Μέθοδοι συγκόλλησης με παρουσία προστατευτικού αερίου 6.1. Εισαγωγή Στις ηλεκτροσυγκολλήσεις τόξου είναι απαραίτητη η παρουσία προστατευτικής ατμόσφαιρας. Ο ρόλος της είναι να προστατεύσει το

Διαβάστε περισσότερα

Συγκόλληση τόξου μεταλλικού ηλεκτροδίου με προστατευτικό αέριο (GMAW)

Συγκόλληση τόξου μεταλλικού ηλεκτροδίου με προστατευτικό αέριο (GMAW) Συγκόλληση τόξου μεταλλικού ηλεκτροδίου με προστατευτικό αέριο (GMAW) Συγκόλληση τόξου με προστατευτικό αέριο (Gas metal arc welding, GMAW, Metal inert gas, MIG και Metal active gas, MAG) Παναγιώτης Ματζινός,

Διαβάστε περισσότερα

Επιστήμη και Τεχνολογία Συγκολλήσεων. Ενότητα 2: Μέθοδοι Συγκόλλησης Γρηγόρης Ν. Χαϊδεμενόπουλος Πολυτεχνική Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών

Επιστήμη και Τεχνολογία Συγκολλήσεων. Ενότητα 2: Μέθοδοι Συγκόλλησης Γρηγόρης Ν. Χαϊδεμενόπουλος Πολυτεχνική Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Επιστήμη και Τεχνολογία Συγκολλήσεων Ενότητα 2: Μέθοδοι Συγκόλλησης Γρηγόρης Ν. Χαϊδεμενόπουλος Πολυτεχνική Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδος συγκόλλησης με προστατευτικό αέριο και σύρμα (GMAW)

Μέθοδος συγκόλλησης με προστατευτικό αέριο και σύρμα (GMAW) Μάθημα 4.4 Μέθοδος συγκόλλησης με προστατευτικό αέριο και σύρμα (GMAW) 7.1 Εισαγωγή Η μέθοδος συγκόλλησης GMAW, είναι η ημιαυτόματη μέθοδος συγκόλλησης με σύρμα, σε προστατευτική ατμόσφαιρα αδρανούς (MIG)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 [Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α.Ε ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟ KEMPPI ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ «WISE»]

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 [Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α.Ε ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟ KEMPPI ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ «WISE»] ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 [Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α.Ε ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟ KEMPPI ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ «WISE»] «WISE» τα νέα λογισμικά KEMPPI που βελτιώνουν θεαματικά την ποιότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣΠΟΛΛΑΠΛΩΝΕΠΙΛΟΓΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣΠΟΛΛΑΠΛΩΝΕΠΙΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣΠΟΛΛΑΠΛΩΝΕΠΙΛΟΓΩΝ Ρηγματώσεις στο κέντρο του μετάλλου κατά την χρήση της μεθόδου βυθισμένου τόξου με υψηλό ρεύμα μπορούν να οφείλονται ΕΡΩΤΗΣΗ 1 ΕΡΩΤΗΣΗ 2 Ποιά από τα παρακάτω είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Τεχνολογίας Υλικών

Εργαστήριο Τεχνολογίας Υλικών Εργαστήριο Τεχνολογίας Υλικών Εργαστηριακή Άσκηση 08 Έλεγχος Συγκολλήσεων Διδάσκοντες: Δρ Γεώργιος Ι. Γιαννόπουλος Δρ Θεόδωρος Λούτας Δρ Χρήστος Κατσιρόπουλος Τμήμα Μηχανολογίας ΑΤΕΙ Πατρών Πάτρα 2011

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδος συγκόλλησης βυθισμένου τόξου (SAW)

Μέθοδος συγκόλλησης βυθισμένου τόξου (SAW) Μάθημα 4.6 Μέθοδος συγκόλλησης βυθισμένου τόξου (SAW) 9.1 Εισαγωγή Στη μέθοδο συγκόλλησης βυθισμένου τόξου, το τόξο λειτουργεί ανάμεσα σε αναλισκόμενο ηλεκτρόδιο μορφής γυμνού σύρματος, και στο προς συγκόλληση

Διαβάστε περισσότερα

Τυποποίηση ηλεκτροδίων Ηλεκτροσυγκόλλησης

Τυποποίηση ηλεκτροδίων Ηλεκτροσυγκόλλησης Τυποποίηση ηλεκτροδίων Ηλεκτροσυγκόλλησης Τα ηλεκτρόδια έχουν χωριστεί σε κατηγορίες και για την καθεμιά από αυτές ισχύουν διαφορετικά πρότυπα. Οι κατηγορίες που θα μας απασχολήσουν είναι: Ανθρακούχων

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδος συγκόλλησης με προστατευτικό αέριο και ηλεκτρόδιο βολφραμίου (GTAW)

Μέθοδος συγκόλλησης με προστατευτικό αέριο και ηλεκτρόδιο βολφραμίου (GTAW) Μάθημα 4.5 Μέθοδος συγκόλλησης με προστατευτικό αέριο και ηλεκτρόδιο βολφραμίου (GTAW) 8.1 Εισαγωγή Η μέθοδος συγκόλλησης GMAW (ή TIG), είναι η μέθοδος συγκόλλησης με μη αναλισκόμενο ηλεκτρόδιο βολφραμίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ κ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ, ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ κ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Παραουσίαση μαθήματος με διαφάνειες στο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6.1 ΕΠΙΜΕΤΑΛΛΩΣΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6.1 ΕΠΙΜΕΤΑΛΛΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ι 98 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6.1 ΕΠΙΜΕΤΑΛΛΩΣΗ Με τον όρο επιμετάλλωση εννοούμε τη δημιουργία ενός στρώματος μετάλλου πάνω στο μέταλλο βάσης για την προσθήκη ορισμένων επιθυμητών ιδιοτήτων. Οι ιδιότητες

Διαβάστε περισσότερα

Μη Καταστροφικός Έλεγχος

Μη Καταστροφικός Έλεγχος Μη Καταστροφικός Έλεγχος Συγκολλήσεις 1 Διδάσκων: Καθηγητής Θεοδουλίδης Θεόδωρος Επιμέλεια Παρουσιάσεων: Κουσίδης Σάββας Πρότυπο: ΕΝ 1090-1 Ένα νέο Ευρωπαϊκό πρότυπο που αφορά τις μεταλλικές κατασκευές,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΟΥΖΙ CHAMPION TURN IT ON ΜΕΡΟΣ 3 Ο - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ. Αφοσιωμένοι στην εξυπηρέτηση. Με κίνητρο την ποιότητα.

ΜΠΟΥΖΙ CHAMPION TURN IT ON ΜΕΡΟΣ 3 Ο - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ. Αφοσιωμένοι στην εξυπηρέτηση. Με κίνητρο την ποιότητα. TURN IT ON Αφοσιωμένοι στην εξυπηρέτηση. Με κίνητρο την ποιότητα. ΜΠΟΥΖΙ CHAMPION ΜΕΡΟΣ 3 Ο - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ I ΦΙΛΤΡΑ I ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡEΣ Champion is a registered trademark of Federal-Mogul

Διαβάστε περισσότερα

FINCORD-M SUPERCITO OVERCORD-S REX

FINCORD-M SUPERCITO OVERCORD-S REX FINCORD-M *Ηλεκτρόδιο μέσης επένδυσης τύπου No Κουτί Κιβώτιο Τιμή/kg ιδιαίτερα κατάλληλο για κολλήσεις λεπτών ελασμάτων. 2mm 3,5kg 21kg 6,89 * Για συνεχείς ραφές το Fincord-M μπορεί να κρατιέται σε επαφή

Διαβάστε περισσότερα

1.2. Ο ΣΙΔΗΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ.

1.2. Ο ΣΙΔΗΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ. 1.2. Ο ΣΙΔΗΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ. Ο σίδηρος πολύ σπάνια χρησιμοποιείται στη χημικά καθαρή του μορφή. Συνήθως είναι αναμεμειγμένος με άλλα στοιχεία, όπως άνθρακα μαγγάνιο, νικέλιο, χρώμιο, πυρίτιο, κ.α.

Διαβάστε περισσότερα

[ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α.Ε] [PLASMA VS OXYFUEL] [ΜΑΙΟΣ 2013]

[ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α.Ε] [PLASMA VS OXYFUEL] [ΜΑΙΟΣ 2013] [ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α.Ε] Του Μηχ.Μηχανικού Αλέξανδρου Αγγέλου [PLASMA VS OXYFUEL] [Σύγκριση κοπής Plasma με οξυγονοκοπή. Τα πλεονεκτήματα και οι λόγοι που καθιστούν το Plasma την επικρατέστερη μέθοδο κοπής μετάλλων

Διαβάστε περισσότερα

Επιστήμη και Τεχνολογία Συγκολλήσεων. Ενότητα 1: Εισαγωγή Γρηγόρης Ν. Χαϊδεμενόπουλος Πολυτεχνική Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών

Επιστήμη και Τεχνολογία Συγκολλήσεων. Ενότητα 1: Εισαγωγή Γρηγόρης Ν. Χαϊδεμενόπουλος Πολυτεχνική Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Επιστήμη και Τεχνολογία Συγκολλήσεων Ενότητα 1: Εισαγωγή Γρηγόρης Ν. Χαϊδεμενόπουλος Πολυτεχνική Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

Με τον όρο συγκόλληση εννοούμε γενικά την τοπική σύμφυση μετάλλων υπό υψηλή θερμοκρασία.

Με τον όρο συγκόλληση εννοούμε γενικά την τοπική σύμφυση μετάλλων υπό υψηλή θερμοκρασία. 5.3. ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ Με τον όρο συγκόλληση εννοούμε γενικά την τοπική σύμφυση μετάλλων υπό υψηλή θερμοκρασία. Η σύμφυση αυτή είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί μεταξύ ομοίων και ανόμοιων μετάλλων και με τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΑΠΕΔΩΝ Sikafloor Level ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΕΙΔΩΝ ΚΟΝΙΑΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟ

ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΑΠΕΔΩΝ Sikafloor Level ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΕΙΔΩΝ ΚΟΝΙΑΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟ Sikafloor ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΕΙΔΩΝ ΚΟΝΙΑΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΕΙΔΗ ΚΟΝΙΑΜΑΤΑ & ΑΣΤΑΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΕΙΔΗ ΚΟΝΙΑΜΑΤΑ & ΑΣΤΑΡΙΑ ΜΕ 5 ΝΈΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΕΙΔΉ

Διαβάστε περισσότερα

Ελαττώματα συγκόλλησης Έλεγχος συγκολλήσεων Αρχές σχεδιασμού. Στοιχεία συγκολλήσεων

Ελαττώματα συγκόλλησης Έλεγχος συγκολλήσεων Αρχές σχεδιασμού. Στοιχεία συγκολλήσεων Ποιότητα συγκολλήσεων Ελαττώματα συγκόλλησης Έλεγχος συγκολλήσεων Αρχές σχεδιασμού Νοε-14 Γ.Βοσνιάκος Στοιχεία συγκολλήσεων Άδεια Χρήσης Το παρόν υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons και δημιουργήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Η Συγκόλληση του Χαλκού και των κραμάτων του. Επιμέλεια: Βράιλας Κωνσταντίνος

Η Συγκόλληση του Χαλκού και των κραμάτων του. Επιμέλεια: Βράιλας Κωνσταντίνος Παπαθανασίου Α.Ε Τεχνολογική Συγκολλήσεως και Κοπής Μετάλλων Τεχνολογικές Ενημερώσεις: Άρθρο 3 Η Συγκόλληση του Χαλκού και των κραμάτων του. Επιμέλεια: Βράιλας Κωνσταντίνος Εισαγωγή Από όλα τα μέταλλα

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδοι συγκολλήσεων

Μέθοδοι συγκολλήσεων Μέθοδοι συγκολλήσεων Συγκολλήσεις τήξης-στερεοποίησης Συγκολλήσεις στερεάς φάσης Κολλήσεις Νοε-14 Γ. Βοσνιάκος Μέθοδοι συγκολλήσεων - ΕΜΤ Άδεια Χρήσης Το παρόν υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5.1 ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΡΜΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5.1 ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΡΜΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ι 67 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5.1 ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΡΜΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ Υπό το γενικό αυτό τίτλο περιλαμβάνονται κατεργασίες μετάλλων κατά τις οποίες ο κύριος όγκος του υλικού βρίσκεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΣΚΟΙ ΦΡΕΝΩΝ TEXTAR Γκάμα προϊόντων

ΔΙΣΚΟΙ ΦΡΕΝΩΝ TEXTAR Γκάμα προϊόντων ΔΙΣΚΟΙ ΦΡΕΝΩΝ TEXTAR Γκάμα προϊόντων www.textar.com ΕΞΥΠΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ. Mελετημένοι μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια Θερμογέφυρα Κατευθύνει τη μεταφορά θερμότητας στο θάλαμο αερισμού του δίσκου, αυξάνει

Διαβάστε περισσότερα

Χαλύβδινες φλάντζες κυλινδροκεφαλής επιφάνειες εξαρτηµάτων. το συνεργείο

Χαλύβδινες φλάντζες κυλινδροκεφαλής επιφάνειες εξαρτηµάτων. το συνεργείο Πρακτικές συµβουλές για το συνεργείο Χαλύβδινες φλάντζες κυλινδροκεφαλής πολλαπλών Zylinderkopfdichtungen στρώσεων (MLS) και επιφάνειες εξαρτηµάτων Advanced MLS-Technology Leistungsfähigkeit in jeder Lage

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ

ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ www.hella.com/brakesystems 12 1 ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ Συνδυάζουμε την μοναδική τεχνολογία φρένων με επαγγελματική υποστήριξη πελατών, έμφαση στην καινοτομία με κορυφαία τεχνική

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες Τεχνολογίες Συγκολλήσεων. Δρ Π.Π. Ψυλλάκη

Σύγχρονες Τεχνολογίες Συγκολλήσεων. Δρ Π.Π. Ψυλλάκη Σύγχρονες Τεχνολογίες Συγκολλήσεων Δρ Π.Π. Ψυλλάκη ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. Γενική εισαγωγή και μέθοδοι μη καταστροφικού ελέγχου 2. Κύριες τεχνικές συγκόλλησης τήξης 3. Μετάδοση θερμότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΝΗΣΙΑ CUMMINS ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ. Μια καλύτερη εγγύηση που ισχύει διαρκώς. Δεν κατασκευάζονται όλα τα εξαρτήματα με τον ίδιο τρόπο.

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΝΗΣΙΑ CUMMINS ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ. Μια καλύτερη εγγύηση που ισχύει διαρκώς. Δεν κατασκευάζονται όλα τα εξαρτήματα με τον ίδιο τρόπο. Δεν κατασκευάζονται όλα τα εξαρτήματα με τον ίδιο τρόπο. Καλύτερα εξαρτήματα. Καλύτερη διαθεσιμότητα. Μια καλύτερη εγγύηση που ισχύει διαρκώς. Συχνά, αυτό που δεν μπορείτε να δείτε κάνει όλη τη διαφορά.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΟΠΗΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ «ΤΟΞΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ»

ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΟΠΗΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ «ΤΟΞΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ» ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΟΠΗΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ «ΤΟΞΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ» Τα χαρακτηριστικά του τόξου Πλάσματος Το Πλάσμα ορίζεται ως «το σύνολο από φορτισμένα σωματίδια, που περιέχει περίπου ίσο αριθμό θετικών ιόντων και ηλεκτρονίων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία Συγκολλήσεων και

Διαβάστε περισσότερα

Για παράδειγμα: χρήση του συγκολλήσιμου χάλυβα, αντί για άλλο χάλυβα

Για παράδειγμα: χρήση του συγκολλήσιμου χάλυβα, αντί για άλλο χάλυβα Ο παράγοντας "Προϊόν" Δημιουργία κατάλληλων συνθηκών παραγωγής ρομπότ Κατασκευή όχι συγκόλληση σε εξωτερικό χώρο ραφές συγκόλλησης, όσο πιο λεπτές γίνεται κατάλληλη επιλογή του υλικού προς κατεργασία Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2. Οι βασικές Μέθοδοι Συγκόλλησης. 2.1 Συγκόλληση με επενδυμένα ηλεκρόδια (SMAW) Εισαγωγή ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Κεφάλαιο 2. Οι βασικές Μέθοδοι Συγκόλλησης. 2.1 Συγκόλληση με επενδυμένα ηλεκρόδια (SMAW) Εισαγωγή ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κεφάλαιο 2 Οι βασικές Μέθοδοι Συγκόλλησης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2.1 Συγκόλληση με επενδυμένα ηλεκρόδια (SMAW) 2.2 Συγκόλληση TIG ή GTAW 2.3 Συγκόλληση MIG GMAW 2.4 Συγκόλληση με βυθισμένο τόξο (SAW) 2.5 Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΟΠΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗ ΟΞΥΓΟΝΟΥ-ΑΣΕΤΥΛΙΝΗΣ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΟΠΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗ ΟΞΥΓΟΝΟΥ-ΑΣΕΤΥΛΙΝΗΣ II ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΟΠΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗ ΟΞΥΓΟΝΟΥ-ΑΣΕΤΥΛΙΝΗΣ Περιεχόμενα 1. Ρυθμιστές 38 2. Πυροκόπτες 39 3. Αντεπίστροφες βαλβίδες ασφαλείας αερίων 40 4. Αξεσουάρ 41 37 1. ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ Ρυθμιστές κυλινδρικοί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:ΠΩΣ ΕΠΙΔΡΑ Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ; ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΡΟΜΠΟΤ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:ΠΩΣ ΕΠΙΔΡΑ Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ; ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΡΟΜΠΟΤ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: REPLETE ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΤΑΣΙΑΝΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:ΠΩΣ ΕΠΙΔΡΑ Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ; ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ: Α ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΡΟΜΠΟΤ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Η ανάπτυξη της τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Industry. Sika No. 1 στα Συστήματα Συγκόλλησης Παρμπρίζ Απλοποιούμε την Εργασία σας

Industry. Sika No. 1 στα Συστήματα Συγκόλλησης Παρμπρίζ Απλοποιούμε την Εργασία σας Industry Sika No. 1 στα Συστήματα Συγκόλλησης Παρμπρίζ Απλοποιούμε την Εργασία σας Sika Ο Συνεργάτης σας με την τεχνολογική πρωτοπορία στα συγκολλητικά Παρμπρίζ Χρόνος Με τα Α Η Τεχνολογική Υπεροχή εξασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΕΡΜΙΚΟΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ και ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΕΡΜΙΚΟΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ και ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΕΡΜΙΚΟΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ και ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ Εισαγωγή Εισαγωγή Η αύξηση των τιμών των παραμέτρων λειτουργίας των στοιχείων μηχανών και συσκευών (μεγάλες φορτίσεις, ταχύτητες και θερμοκρασίες)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΠΛΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΔΡΟΒΟΛΗΣ (WATERJET) Η ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ ΚΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΥΛΙΚΑ!

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΠΛΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΔΡΟΒΟΛΗΣ (WATERJET) Η ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ ΚΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΥΛΙΚΑ! ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΠΛΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΔΡΟΒΟΛΗΣ (WATERJET) WJ-VERSATILE: Bασικά χαρακτηριστικά Η ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ ΚΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΥΛΙΚΑ! Διπλή τεχνολογία κοπής με

Διαβάστε περισσότερα

Επιστήμη και Τεχνολογία Συγκολλήσεων. Ενότητα 9: Θραύση και κόπωση συγκολλήσεων Γρηγόρης Ν. Χαϊδεμενόπουλος Πολυτεχνική Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών

Επιστήμη και Τεχνολογία Συγκολλήσεων. Ενότητα 9: Θραύση και κόπωση συγκολλήσεων Γρηγόρης Ν. Χαϊδεμενόπουλος Πολυτεχνική Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Επιστήμη και Τεχνολογία Συγκολλήσεων Ενότητα 9: Θραύση και κόπωση συγκολλήσεων Γρηγόρης Ν. Χαϊδεμενόπουλος Πολυτεχνική Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε

Διαβάστε περισσότερα

DIN 8559 PN-EN ISO A AWS A5.18 SG2 3Si1 ER 70S-6

DIN 8559 PN-EN ISO A AWS A5.18 SG2 3Si1 ER 70S-6 ΣΥΡΜΑΤΑ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ HOT WELD M Σύρμα συγκόλλησης για συγκόλληση με αδρανές αέριο Ταξινόμηση: DIN 8559 PN-EN ISO 14341-A AWS A5.18 SG2 3Si1 ER 70S-6 Χαρακτηριστικά / εφαρμογές: Σύρμα συγκόλλησης επιχαλκωμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ : Τ.Υ. Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ : Τ.Υ. Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ : Τ.Υ. Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ ΕΡΓΟ : ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ Ε.Ε.Λ. ΧΑΝΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΒΑΦΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τα πάντα για τις ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΕΙΣ 106

Τα πάντα για τις ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΕΙΣ 106 Τα πάντα για τις ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΕΙΣ 106 Ή διάβρωση του χαλκού. Για σημαντική μερίδα του τεχνικού κόσμου η απάντηση στην ερώτηση τρυπάει ο χαλκός από διάβρωση? είναι αρνητική. Κάποιοι λίγοι γνωρίζουν

Διαβάστε περισσότερα

5711 Κ.Δ.Π. 588/2004

5711 Κ.Δ.Π. 588/2004 Ε.Ε. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 3865, 2S.5.2004 5711 Κ.Δ.Π. 588/2004 Αριθμός 588 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2003 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Παράδειγμα εξοικονόμησης κόστους με χρήση του λογισμικού Kemppi WiseRoot για συγκόλληση ρίζας σε άξονα βαρούλκου

Παράδειγμα εξοικονόμησης κόστους με χρήση του λογισμικού Kemppi WiseRoot για συγκόλληση ρίζας σε άξονα βαρούλκου Παράδειγμα εξοικονόμησης κόστους με χρήση του λογισμικού Kemppi WiseRoot για συγκόλληση ρίζας σε άξονα βαρούλκου 1 Κατά μήκος συγκόλληση στον άξονα βαρούλκου με τη χρήση του λογισμικού WiseRoot Η συγκόλληση

Διαβάστε περισσότερα

Ελαττώματα συγκολλητών συνδέσεων

Ελαττώματα συγκολλητών συνδέσεων Μάθημα 8.1 Ελαττώματα συγκολλητών συνδέσεων 14.1 Εισαγωγή Ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια των Συγκολλήσεων είναι αυτό που πραγματεύεται την ανάπτυξη ασυνεχειών ή σφαλμάτων καθώς από αυτά καθορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΗΡΙΑ. Ειδικότητα: Αµαξωµάτων ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΗΡΙΑ. Ειδικότητα: Αµαξωµάτων ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Α. Ασηµακόπουλος Κ. ιακουµάκος ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΗΡΙΑ Β Τάξη 1 ου Κύκλου Ειδικότητα: Αµαξωµάτων ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τήξη Στερεών Πρώτων Υλών. Εξαγωγική Μεταλλουργία

Τήξη Στερεών Πρώτων Υλών. Εξαγωγική Μεταλλουργία Τήξη Στερεών Πρώτων Υλών Εξαγωγική Μεταλλουργία Τήξη Πρώτων Υλών και Μεταλλευμάτων Σκοπός της Τήξης (smelting) είναι η παραγωγή ρευστού μετάλλου, κράματος, χλωριούχου ένωσης ή matte. Η τήξη είναι μια διεργασία

Διαβάστε περισσότερα

«Η Επίδραση της Ενέργειας Συγκόλλησης Ρομποτικών MCAW Συγκολλήσεων στη Μικροδομή των Χαλύβων ΑΗ 40 FCA.»

«Η Επίδραση της Ενέργειας Συγκόλλησης Ρομποτικών MCAW Συγκολλήσεων στη Μικροδομή των Χαλύβων ΑΗ 40 FCA.» ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΘΑΛΛΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η Επίδραση της Ενέργειας Συγκόλλησης Ρομποτικών MCAW

Διαβάστε περισσότερα

NOVAKRYL 2+1 H.S Technical Data Sheet LT

NOVAKRYL 2+1 H.S Technical Data Sheet LT Technical Data Sheet LT-03-02 10.06.2013 ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ NOVAKRYL 2+1 HS - ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΒΕΡΝΙΚΙ 2+1 H.S ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Το NOVAKRYL 2+1 HS είναι ακρυλικό βερνίκι υψηλής περιεκτικότητας σε στερεά. Προσφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Διπλωματική Εργασία ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΤΩΠΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ ΝΑΥΠΗΓΙΚΟΥ ΧΑΛΥΒΑ DH36 ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ GMAW ΚΑΙ FCAW

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΛΑΣΗ. Το εργαλείο διέλασης περιλαμβάνει : το μεταλλικό θάλαμο, τη μήτρα, το έμβολο και το συμπληρωματικό εξοπλισμό (δακτυλίους συγκράτησης κλπ.).

ΔΙΕΛΑΣΗ. Το εργαλείο διέλασης περιλαμβάνει : το μεταλλικό θάλαμο, τη μήτρα, το έμβολο και το συμπληρωματικό εξοπλισμό (δακτυλίους συγκράτησης κλπ.). ΔΙΕΛΑΣΗ Κατά τη διέλαση (extrusion) το τεμάχιο συμπιέζεται μέσω ενός εμβόλου μέσα σε μεταλλικό θάλαμο, στο άλλο άκρο του οποίου ευρίσκεται κατάλληλα διαμορφωμένη μήτρα, και αναγκάζεται να εξέλθει από το

Διαβάστε περισσότερα

RUBBOL WF 3310 ΝΕΟ. Passion for wood. Αποτελεσματικότητα νέας γενιάς με κορυφαία προστασία

RUBBOL WF 3310 ΝΕΟ. Passion for wood. Αποτελεσματικότητα νέας γενιάς με κορυφαία προστασία Αποτελεσματικότητα νέας γενιάς με κορυφαία προστασία RUBBOL WF 3310 ΝΕΟ Ενδιάμεση και τελική επίστρωση μίας συσκευασίας για εξωτερικές ξύλινες κατασκευές. Passion for wood RUBBOL WF 3310: Ομορφιά, προστασία

Διαβάστε περισσότερα

ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΤΣΕΡΚΙ. ΒΑΜΒΑΚΑΣ VAMVACAS est

ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΤΣΕΡΚΙ.   ΒΑΜΒΑΚΑΣ VAMVACAS est ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΤΣΕΡΚΙ www.vamvacas.gr www.vamvacas.gr ORGAPACK λύσεις Έργαλεία χειρός Για διαφορετικές εφαρμογές PP = Πολυπροπυλένιο ΡΕΤ = Πολυεστέρας

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτροσυγκόλληση βολφραμίου με αδρανές αέριο (TIG)

Ηλεκτροσυγκόλληση βολφραμίου με αδρανές αέριο (TIG) Ηλεκτροσυγκόλληση βολφραμίου με αδρανές αέριο (TIG) (Tungsten inert gas, TIG ) Παναγιώτης Ματζινός, Επιστημονικός Συνεργάτης Χημικός Μηχανικός, MPhil, PhD Τμήμα Οχημάτων, ΣΤΕΦ Εισαγωγή Η συγκόλληση τόξου

Διαβάστε περισσότερα

Metal 3in1. απευθείας στη σκουριά. Αντισκωριακό Λείο Γυαλιστερό βερνικόχρωμα για μεταλλικές επιφάνειες

Metal 3in1. απευθείας στη σκουριά. Αντισκωριακό Λείο Γυαλιστερό βερνικόχρωμα για μεταλλικές επιφάνειες απευθείας στη σκουριά Αντισκωριακό Λείο Γυαλιστερό βερνικόχρωμα για μεταλλικές επιφάνειες Εμποδίζοντας τη διείσδυση της υγρασίας παρέχει μακροχρόνια αντισκωριακή προστασία. Υψηλή αντίσταση στην υπεριώδη

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδοι συγκόλλησης με ηλεκτρικό τόξο

Μέθοδοι συγκόλλησης με ηλεκτρικό τόξο Μάθημα 4.1 Μέθοδοι συγκόλλησης με ηλεκτρικό τόξο 4.1 Εισαγωγή Η ηλεκτροσυγκόλληση τόξου είναι μία από τις πολλές μεθόδους συγκόλλησης τήξης που χρησιμοποιούνται για την συνένωση των μετάλλων. Διά της εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΠΗΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ Certified Welding and Cutting Metal Professional SYLLABUS. Έκδοση 1.0. Εξεταστέα Ύλη 2015

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΠΗΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ Certified Welding and Cutting Metal Professional SYLLABUS. Έκδοση 1.0. Εξεταστέα Ύλη 2015 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΠΗΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ SYLLABUS Vellum Global Educational Services A.E. 2015 Έκδοση 1.0 Εξεταστέα Ύλη 2015 Vellum Global Educational Services A.E. Αναγεννήσεως 46 & Αναγνωσταρά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΕΣ CNC 1

ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΕΣ CNC 1 ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΕΣ 1 ΟΡΙΣΜΟΣ Οι εργαλειομηχανές με αριθμητικό προγραμματισμό εργασίας, γνωστές ως, (Computer Numerically Controlled), είναι μηχανήματα που ελέγχονται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα μηχανήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΕΤΑΛΛΩΣΕΙΣ. Τεχνικές εφαρμογής και μέτρησης. Οι βασικοί τρόποι επιμετάλλωσης είναι:

ΕΠΙΜΕΤΑΛΛΩΣΕΙΣ. Τεχνικές εφαρμογής και μέτρησης. Οι βασικοί τρόποι επιμετάλλωσης είναι: Από το Θεόδωρο Τσαγκάρη Ηλεκτρολόγο Μηχανικό ΕΜΠ Μηχανικό Πωλήσεων για το Τεχνικό Γραφείο Δ. Βρέκοσις ΕΠΙΜΕΤΑΛΛΩΣΕΙΣ Τεχνικές εφαρμογής και μέτρησης p a g e 22 Η επιμετάλλωση γίνεται με τη δημιουργία ενός

Διαβάστε περισσότερα

για τη βιομηχανία της πέτρας

για τη βιομηχανία της πέτρας Αδαμαντοφόρα εργαλεία για τη βιομηχανία της πέτρας 1 Πλεονεκτήματα της δέσμευσής μας προς τους πελάτες Από το 1937, η Diamant Boart είναι δεσμευμένη προς τους πελάτες της. Η δέσμευση αυτή σημαίνει ότι

Διαβάστε περισσότερα

Σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου Alcoa. Στοιχεία & Αριθμοί

Σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου Alcoa. Στοιχεία & Αριθμοί Σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου Alcoa Στοιχεία & Αριθμοί ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ; Οι ζάντες Alcoa είναι οι πιο ανθεκτικές ζάντες Κάθε ζάντα ξεκινάει ως ένα ενιαίο κράμα αλουμινίου υψηλής αντοχής και ανθεκτικότητας στη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ Τρεις κύριες ζώνες: Ζώνη μετάλλου συγκόλλησης (ζώνη τήξης) Θερμικά επηρεασμένη ζώνη (ζώνη μετασχηματισμών σε στερεή κατάσταση) Μέταλλο βάσης (ανεπηρέαστο υλικό)

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ 72 E ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι συγκολλήσεις ανήκουν στην κατηγορία των μόνιμων συνδέσεων ανάμεσα σε τεμάχια. Η σύνδεση αυτή επιτυγχάνεται μέσω της θερμότητας, είναι σύνδεση κρυσταλλική

Διαβάστε περισσότερα

RUBBOL WF Passion for wood. Άριστη προστασία από τις καιρικές συνθήκες, τις γρατζουνιές και τους ρύπους

RUBBOL WF Passion for wood. Άριστη προστασία από τις καιρικές συνθήκες, τις γρατζουνιές και τους ρύπους Άριστη προστασία από τις καιρικές συνθήκες, τις γρατζουνιές και τους ρύπους RUBBOL WF 3300 Ενδιάμεση και τελική επίστρωση 1 συσκευασίας για εξωτερικές ξύλινες πόρτες. Passion for wood Για βέλτιστη προστασία

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικές προτεραιότητες στον τοµέα των κατασκευαστικών υλικών

Ερευνητικές προτεραιότητες στον τοµέα των κατασκευαστικών υλικών ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ - ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ 157 80 ΖΩΓΡΑΦΟΥ Ερευνητικές προτεραιότητες στον τοµέα των κατασκευαστικών

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. / Solar Energy To πρόγραμμα Fronius Service Partner

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. / Solar Energy To πρόγραμμα Fronius Service Partner / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. / Solar Energy To πρόγραμμα Fronius Service Partner /

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Περιληπτική θεωρητική εισαγωγή

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Περιληπτική θεωρητική εισαγωγή ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Περιληπτική θεωρητική εισαγωγή α) Τεχνική zchralski Η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη τεχνική ανάπτυξης μονοκρυστάλλων πυριτίου (i), αρίστης ποιότητας,

Διαβάστε περισσότερα

Spectral KLAR 535 MAT

Spectral KLAR 535 MAT Τεχνικό Φυλλάδιο KLAR 535 MAT Δύο Συστατικών Ακρυλικό Βερνίκι KLAR 535 Ματ H 6125 SOLV 855 PLAST 775 EXTRA 835 ΠΡΟΪΟΝΤΑ Βερνίκι Ματ Σκληρυντής Standard, Γρήγορος, Αργός Διαλυτικό Standard, Γρήγορο, Αργό

Διαβάστε περισσότερα

Φωτίστε τη ζωή στους εξωτερικούς σας χώρους

Φωτίστε τη ζωή στους εξωτερικούς σας χώρους PHILIPS mygarden Φωτιστικό τοίχου Flagstone μαύρο LED Φωτίστε τη ζωή στους εξωτερικούς σας χώρους Μινιμαλιστική σχεδίαση αλλά με ανθεκτική λειτουργία. Αυτό το μαύρο επιτοίχιο φωτιστικό της Philips ρίχνει

Διαβάστε περισσότερα

άκρα). ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΙΙ - ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ 1. Ηλεκτροσυγκολλήσεις αντιστάσεως (κατά σημεία, ραφής, με προεκβολές και κατά

άκρα). ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΙΙ - ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ 1. Ηλεκτροσυγκολλήσεις αντιστάσεως (κατά σημεία, ραφής, με προεκβολές και κατά 1. ΕΙ Η ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ 1.1 Γενικά για τις συγκολλήσεις Συγκόλληση είναι η μόνιμη σύνδεση δύο ή περισσοτέρων μεταλλικών αντικειμένων με την επίδραση θερμότητας ή πίεσης ή και των δύο μαζί, με ή χωρίς την

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011

ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθηµα: Τεχνολογία Συγκολλήσεων και

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Ο ρ ι σ µ ο ί. Μέταλλα. Κράµατα. Χάλυβας. Ανοξείδωτος χάλυβας. Χάλυβες κατασκευών. Χάλυβας σκυροδέµατος. Χυτοσίδηρος. Ορείχαλκος.

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Ο ρ ι σ µ ο ί. Μέταλλα. Κράµατα. Χάλυβας. Ανοξείδωτος χάλυβας. Χάλυβες κατασκευών. Χάλυβας σκυροδέµατος. Χυτοσίδηρος. Ορείχαλκος. 47 ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Ο ρ ι σ µ ο ί. Μέταλλα. Χηµικές ενώσεις χαρακτηριστικό των οποίων είναι ο µεταλλικός δεσµός. Είναι καλοί αγωγοί της θερµότητας και του ηλεκτρισµού και όταν στιλβωθούν αντανακλούν το

Διαβάστε περισσότερα

Fire Suppression Systems Συστήματα Πυρόσβεσης CO2 με Ηλεκτροβαλβίδα (Solenoid)

Fire Suppression Systems Συστήματα Πυρόσβεσης CO2 με Ηλεκτροβαλβίδα (Solenoid) CO 2 - FW Fire Suppression Systems Συστήματα Πυρόσβεσης CO2 με Ηλεκτροβαλβίδα (Solenoid) ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ #DOC 2013/CO2/FWR/Rev. 1.0 ΓΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Το διοξείδιο του άνθρακα είναι ένα άοσμο, άχρωμο,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ. Ή αλλιώς η διάβρωση του χαλκού.

ΠΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ. Ή αλλιώς η διάβρωση του χαλκού. www.fantakis.gr 1 Του Παναγιώτη Φαντάκη μηχανολόγου εκπαιδευτικού ΠΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ Ή αλλιώς η διάβρωση του χαλκού. Για σημαντική μερίδα του τεχνικού κόσμου η ερώτηση τρυπάει ο χαλκός από διάβρωση? ισοδυναμεί

Διαβάστε περισσότερα

D8175 Πολύ Γρήγορο Βερνίκι Faster, Harder, Better.

D8175 Πολύ Γρήγορο Βερνίκι Faster, Harder, Better. D8175 D8175 Rapid Πολύ Performance Γρήγορο Βερνίκι Clearcoat Faster, Faster, Harder, Harder, Better. Better. Το προϊόν Χαρακτηριστικά και Πλεονεκτήματα Υποστήριξη Marketing ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ Η τεχνολογία της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗΣ. Δρ. Φ. Σκιττίδης, Δρ. Π. Ψυλλάκη

ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗΣ. Δρ. Φ. Σκιττίδης, Δρ. Π. Ψυλλάκη ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗΣ Δρ. Φ. Σκιττίδης, Δρ. Π. Ψυλλάκη ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Ορυκτά Πρώτες ύλες Κεραμικά Οργανικά υλικά (πετρέλαιο, άνθρακας) Μέταλλα (ελατά και όλκιμα) Μεταλλικός δεσμός Κεραμικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ενότητα 2: Βασικές Κατασκευαστικές Τεχνολογίες Ι. Γιαννατσής Τμ. Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας Πανεπιστήμιο Πειραιώς Διαδικασίες Κατασκευής Επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Spectral UNDER 385. Τεχνικό Φυλλάδιο. ΠΡΟΪΟΝΤΑ Εποξικό Αστάρι Σκληρυντής Χρωστική Μαύρη. Spectral UNDER 385 Spectral H 6985 Spectral Extra 745

Spectral UNDER 385. Τεχνικό Φυλλάδιο. ΠΡΟΪΟΝΤΑ Εποξικό Αστάρι Σκληρυντής Χρωστική Μαύρη. Spectral UNDER 385 Spectral H 6985 Spectral Extra 745 Τεχνικό Φυλλάδιο Δύο Συστατικών Εποξικό Αστάρι Spectral H 6985 Spectral Extra 745 ΠΡΟΪΟΝΤΑ Εποξικό Αστάρι Σκληρυντής Χρωστική Μαύρη ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Γρήγορο Στέγνωμα Πολύ καλή πρόσφυση σε μεταλλικές επιφάνειες

Διαβάστε περισσότερα

Ασυνέχειες συγκολλήσεων

Ασυνέχειες συγκολλήσεων Ασυνέχειες συγκολλήσεων Ασυνέχειες συγκολλήσεων Οι ασυνέχειες (ή ελαττώματα ή σφάλματα) των συγκολλητών συνδέσεων διακρίνονται σε τρεις βασικές κατηγορίες : Υπομικροσκοπικά ελαττώματα, δηλαδή ατέλειες

Διαβάστε περισσότερα

Με τον καιρό, η τεχνολογία LED αναπτύχθηκε με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνιση τους τα LED υψηλής ισχύος (High Power LED).

Με τον καιρό, η τεχνολογία LED αναπτύχθηκε με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνιση τους τα LED υψηλής ισχύος (High Power LED). Φωτισμός Led Το LED (Light Emitting Diode) είναι μια Δίοδος Εκπομπής Φωτός και πρόκειται για ημιαγωγό ο οποίος όταν του παρέχεται ηλεκτρική τάση, εκπέμπει φωτεινή ακτινοβολία. Η χρήσης των LED έχει ξεκινήσει

Διαβάστε περισσότερα

Βιομηχανικά μηχανήματα καθαρισμού. - Ασφαλέστερη & καθαρότερη βιομηχανική παραγωγή

Βιομηχανικά μηχανήματα καθαρισμού. - Ασφαλέστερη & καθαρότερη βιομηχανική παραγωγή Βιομηχανικά μηχανήματα καθαρισμού - Ασφαλέστερη & καθαρότερη βιομηχανική παραγωγή Βιομηχανία τροφίμων! Ο συνεργάτης σας θα πρέπει να γνωρίζει τις ανάγκες που υπάρχουν στη βιομηχανία τροφίμων. Η Nilfisk

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣΠΟΛΛΑΠΛΩΝΕΠΙΛΟΓΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣΠΟΛΛΑΠΛΩΝΕΠΙΛΟΓΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣΠΟΛΛΑΠΛΩΝΕΠΙΛΟΓΩΝ Ένας ωστενιτικός ανοξείδωτος χάλυβας δεν παρουσιάζει τάση για ευαισθητοποίηση εάν: Κατά την συγκόλληση ενός ελάσματος μεγάλου πάχους χάλυβα υψηλής αντοχής ποιοι παράγοντες μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Η θέρμανση του μέλλοντος. naoseurope.gr

Η θέρμανση του μέλλοντος. naoseurope.gr Η θέρμανση του μέλλοντος naoseurope.gr εξαιρετικοί λόγοι να επιλέξετε θερμαντικό φιλμ Εξαιρετικά λεπτό, πάχος μόλις 0,5 mm βασισμένο σε τεχνολογία εκπομπής μακρών κυμάτων υπέρυθρου φωτός Υγιεινή θέρμανση

Διαβάστε περισσότερα

Fire Suppression Systems Συστήματα Πυρόσβεσης CO2

Fire Suppression Systems Συστήματα Πυρόσβεσης CO2 CO 2 - FW Fire Suppression Systems Συστήματα Πυρόσβεσης CO2 ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ #DOC 2014/CO2/FWR/Rev. 3.2 Καπανέως 73 104 44 Αθήνα - Tηλ. 210.5157400 - Fax. 210.5157401 - E-mail: info@ ΓΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

PROTECT 321. Τεχνικό Φυλλάδιο. ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Καταλύτης Κανονικός & Γρήγορος ΗARD 10 ΤΗΙΝ 50. Ακρυλικό διαλυτικό Κανονικό, Γρήγορο & Αργό

PROTECT 321. Τεχνικό Φυλλάδιο. ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Καταλύτης Κανονικός & Γρήγορος ΗARD 10 ΤΗΙΝ 50. Ακρυλικό διαλυτικό Κανονικό, Γρήγορο & Αργό Τεχνικό Φυλλάδιο Ακρυλικό Αστάρι ΗARD 10 ΤΗΙΝ 50 ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Καταλύτης Κανονικός & Γρήγορος Ακρυλικό διαλυτικό Κανονικό, Γρήγορο & Αργό ΧΡΗΣΗ Μέσα Μεταφοράς Μηχανήματα & Εξοπλισμός ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΚΡΟΚΑΝΑΛΙΚΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ. Novation. Η απόλυτη τεχνολογία για διάφορα περιβάλλοντα

ΜΙΚΡΟΚΑΝΑΛΙΚΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ. Novation. Η απόλυτη τεχνολογία για διάφορα περιβάλλοντα ΜΙΚΡΟΚΑΝΑΛΙΚΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Novation microchannel Η απόλυτη τεχνολογία για διάφορα περιβάλλοντα Η Carrier παρουσιάζει μια ακόμα καινοτομία Η Carrier ήταν η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Κώστας Κιτσάκης Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ MSc Διασφάλιση ποιότητας Επιστημονικός Συνεργάτης Στάδιο Σχεδιομελέτης Κατευθυντήριες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΟΞΕΙΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ

ΕΠΟΞΕΙΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ ΕΠΟΞΕΙΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ Ε Π Ο Ξ Ε Ι Δ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ ΑΤΑ / Β Ι Ο Μ Η Χ Α Ν Ι Κ Α Δ Α Π Ε Δ Α ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ Η VIMATEC δίνει τη λύση στο πρόβλημα κατασκευής βιομηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

Γεμιστικό Σουρφασέρ P , P & P HS+ Γεμιστικό Σουρφασέρ P , P & P

Γεμιστικό Σουρφασέρ P , P & P HS+ Γεμιστικό Σουρφασέρ P , P & P Γεμιστικό Σουρφασέρ P565-5301, P565-5305 & P565-5307 Τεχνικές Οδηγίες Ιούνιος 2006 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY HS+ Γεμιστικό Σουρφασέρ P565-5301, P565-5305 & P565-5307 Προϊόντα P565-5301

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015

Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015 Premium Surfacer P565-5701, P565-5705 & P565-5707 H5620V Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY Προϊον Γρήγορο Αστάρι P565-5801, P565-5805 & P565-5807 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΩΝ MONOI BASIC & FLATBLADE MULTI

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΩΝ MONOI BASIC & FLATBLADE MULTI ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΩΝ MONOI BASIC & FLATBLADE MULTI Κωδ. αρ. 0848 370... / 0848 020... Για τέλειο καθαρισμό, χωρίς γραμμές και θόρυβο. ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΕΣ MONOI BASIC Ένωση με περτσίνι από ανοξείδωτο

Διαβάστε περισσότερα

ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ MEAT&DORIA ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ. Ancom ΕΠΕ: τ. 2310533540, f. 2310546342, info@ancomnet.gr

ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ MEAT&DORIA ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ. Ancom ΕΠΕ: τ. 2310533540, f. 2310546342, info@ancomnet.gr ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ MEAT&DORIA ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Ancom ΕΠΕ: τ. 2310533540, f. 2310546342, info@ancomnet.gr MEAT&DORIA Περιγραφή Φωτογραφία Γενικό καθαριστικό 500ml Μ 1 Για µετρητές µάζας αέρος, βαλβίδες,

Διαβάστε περισσότερα

PROTECT 320 Technical Data Sheet LT

PROTECT 320 Technical Data Sheet LT Technical Data Sheet LT-02-12 22.06.2015 ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ - ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΑΣΤΑΡΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΑΣΤΑΡΙ Χαρακτηρίζεται από το να μην κολλάει το γυαλόχαρτο ακόμα και με δυνατό τρίψιμο. Ανάλογα με την

Διαβάστε περισσότερα

CONCRETE ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ Sika ΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ

CONCRETE ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ Sika ΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ Sika ΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ Η Sika ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με αξιοζήλευτη φήμη να τη συνοδεύει σχετικά με την καινοτομία, την

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. 1.1 Ο κόσμος των υλικών

Εισαγωγή. 1.1 Ο κόσμος των υλικών Εισαγωγή 1 1 Εισαγωγή Βατάλης Αργύρης 1.1 Ο κόσμος των υλικών Tα υλικά αποτελούν μέρος της βάσης όλων των τεχνολογικών εξελίξεων. Όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες και το επίπεδο ζωής επηρεάζονται σε μεγάλο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ(Θ)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ(Θ) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ(Θ) Ενότητα 6: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Ανθυμίδης Κωνσταντίνος Διδάκτορας Μηχανολόγος Μηχανικός ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕ 1 Άδειες Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα