Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας"

Transcript

1 Σεισμός Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στους Παιδικούς Σταθμούς Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης.

2 Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στους Παιδικούς Σταθμούς Βασικός Στόχος: η μείωση των επιπτώσεων ενός ισχυρού σεισμού σε ότι αφορά στoυς παιδικούς σταθμούς. Γιατηνεπίτευξητουστόχουαυτούπρέπεισεκάθεπαιδικόσταθμόνα υπάρχει μέριμνα ενεργειών που αφορούν σε θέματα Διαχείρισης του Σεισμικού Κινδύνου. Ο αντισεισμικός σχεδιασμός στους παιδικούς σταθμούς περιλαμβάνει ένα σύνολο ενεργειών του Δήμου ή/και του Νομικού Προσώπου που είναι υπεύθυνο για τους παιδικούς σταθμούς και του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού των παιδικών σταθμών που έχουν ως στόχο να εξασφαλίσουν την προστασία της ασφάλειας όλων και τη μείωση των επιπτώσεων σε περίπτωση σεισμού.

3 Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στους Παιδικούς Σταθμούς Προσεισμικές Ενέργειες Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για Σεισμό από τον φορέα στον οποίο ανήκει ο Παιδικός Σταθμός σε συνεργασία με το προσωπικό του Σταθμού Ενημέρωση εργαζομένων, γονέων- κηδεμόνων και παιδιών Πραγματοποίηση ασκήσεων ετοιμότητας για περίπτωση σεισμού τακτικά.

4 Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στους Παιδικούς Σταθμούς Η διαδικασία που αφορά στις ενέργειες Διαχείρισης του Σεισμικού Κινδύνου στον Παιδικό Σταθμό είναι κυκλική και συνεχής και μπορεί να περιγραφεί μέσω των ακόλουθων τεσσάρων βασικών σταδίων. Α. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης Β. Ενημέρωση Εργαζομένων Νηπίων και Γονέων Σεισμός- Παιδικός Σταθμός Δ. Αξιολόγηση και Αναθεώρηση του Σχεδίου Γ. Διοργάνωση Ασκήσεων Ετοιμότητας

5 Α. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης

6 Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης Ενέργειες 1. Καταγραφή των χώρων του παιδικού σταθμού 2. Καθορισμός της διαδικασίας εκκένωσης των επιμέρους χώρων 3. Επιλογή κατάλληλου χώρου καταφυγής μετά το σεισμό 4. Ορισμός αρμοδιοτήτων στο προσωπικό

7 Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης Βασικά στάδια Ενέργειες 5. Επισήμανση και άρση επικινδυνοτήτων 6. Τοποθέτηση σημάνσεων 7. Προμήθεια εφοδίων έκτακτης ανάγκης 8. Πρόβλεψη διαφόρων σεναρίων

8 Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης 1. Καταγραφή των χώρων του Παιδικού σταθμού Αναζήτηση πρόσφατων αρχιτεκτονικών κατόψεων του παιδικού σταθμού

9 Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης 2. Καθορισμός της διαδικασίας εκκένωσης Καθορισμός τρόπου εκκένωσης οδεύσεων διαφυγής. Καθορισμός χώρων καταφυγής. Η εκκένωση κάθε ορόφου καθορίζεται με βάση την αρχή της εγγύτητας του κάθε χώρου σε σχέση με τις εξόδους διαφυγής κλιμακοστάσια.

10 Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης 3. Επιλογή κατάλληλου χώρου καταφυγής Το προαύλιο του παιδικού σταθμού είναι συνήθως ο χώρος καταφυγής των νηπίων και των εργαζομένων σε περίπτωση σεισμού.

11 Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης 3. Επιλογή κατάλληλου χώρου καταφυγής Θα πρέπει να επιλεγεί ένας ακόμα ανοιχτός, κοντινός στον παιδικό σταθμό χώρος (π.χ. πάρκο, πλατεία) ως δεύτερος χώρος καταφυγής για την περίπτωση που το προαύλιο του σταθμού καταστεί ακατάλληλο. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου έχει προχωρήσει στον προσδιορισμό των ανοιχτών χώρων καταφυγής του πληθυσμού μετά από σεισμό για την περιοχή αρμοδιότητάς του. Κατά συνέπεια μπορεί να γίνει σχετική αναζήτηση για το ποιοι προτείνονται ως ασφαλείς χώροι καταφυγής από το Δήμο και είναι κοντά στον σταθμό.

12 Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης 4. Ορισμός αρμοδιοτήτων στο προσωπικό Ο καθορισμός αρμοδιοτήτων στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του παιδικού σταθμού γίνεται πάντοτε με βάση την κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερη διαχείριση της σεισμικής έκτακτης ανάγκης. Η ανάθεση αρμοδιοτήτων σε πολλές περιπτώσεις δεν θα πρέπει να συσχετίζεται με συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά με το χώρο που βρίσκεται το προσωπικό του παιδικού σταθμού την ώρα του σεισμού. Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε αίθουσα απασχόλησης, έχουν ως αρμοδιότητα τη μέριμνα για την ασφαλή προφύλαξη των παιδιών τους την ώρα του σεισμού, καθώς και το συντονισμό της εκκένωσης της αίθουσας μετά το τέλος της δόνησης, σύμφωνα πάντοτε με όσα προβλέπονται στο Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης.

13 Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης 4. Ορισμός αρμοδιοτήτων στο προσωπικό Γενικός υπεύθυνος του Σχεδίου (Προϊστάμενος/η) Εκπαιδευτικό προσωπικό: υπεύθυνο για την ενημέρωση και την εκπαίδευση των παιδιών την προσεισμική περίοδο, την καθοδήγησή τους για λήψη μέτρων προστασίας την ώρα του σεισμού, καθώς και τη μέριμνα για εκκένωση του κτιρίου μετά το τέλος του σεισμού και τη συγκέντρωση των παιδιών στο προαύλιο. Διοικητικό προσωπικό: συμμετοχή σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του παιδικού σταθμού. Επιπρόσθετες αρμοδιότητες: παροχή πρώτων βοηθειών, έλεγχος των δικτύων (ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, τηλεπικοινωνιών κ.λπ.), πυρασφάλεια, επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς κ.λπ.

14 Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης 5. Επισήμανση και άρση επικινδυνοτήτων Το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης πρέπει να προβλέπει επισήμανση και άρση των επικινδυνοτήτων (όπως: κατάλληλη στήριξη βιβλιοθηκών φωτιστικών, τοποθέτηση βαριών και εύθραυστων αντικειμένων σε χαμηλά ράφια, μέριμνα για απομάκρυνση επίπλων από τις οδεύσεις διαφυγήςκ.λπ.).

15 Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης Μόνιμη απεικόνιση του Σχεδίου σε κοινόχρηστους χώρους του παιδικού σταθμού, σε κάθε όροφο, καθώς και σε κάθε αίθουσα Σήμανση των οδεύσεων διαφυγής Σήμανση εισόδων εξόδων κ.λπ. 6. Σημάνσεις στο κτίριο

16 Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης 7. Προμήθεια απαραίτητων εφοδίων

17 Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης 8. Πρόβλεψη διαφόρων σεναρίων Για να επιτευχθεί η ετοιμότητα των εργαζομένων και των παιδιών θα πρέπει να γίνει επεξεργασία διαφορετικών σεναρίων για την περίπτωση εκδήλωσης σεισμού. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα σενάρια: σεισμός την ώρα φαγητού σεισμόςτηνώραύπνουτωννηπίωνκαιβρεφών σεισμός όταν τα νήπια βρίσκονται στον αύλειο χώρο διαδικασία εκκένωσης του βρεφικού τμήματος.

18 Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης 8. Πρόβλεψη διαφόρων σεναρίων Η επεξεργασία διαφορετικών σεναρίων για πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μετά την εκδήλωση ισχυρού σεισμού σε ώρα λειτουργίας του παιδικού σταθμού και η αναζήτηση λύσεων προτάσεων θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των αντίστοιχων θεμάτων. Ενδεικτικά αναφέρονται κάποια θέματα που θα πρέπει να συζητηθούν και αφορούν στην άμεση μετασεισμική περίοδο: μέριμνα για άνετη παραμονή των νηπίων και βρεφών στο χώρο καταφυγής απασχόληση των νηπίων στο χώρο καταφυγής ψυχολογική υποστήριξή τους.

19 Β. Ενημέρωση εργαζομένων, νηπίων και γονέων

20 Ενημέρωση εργαζομένων, νηπίων και γονέων Πρέπει να υπάρχει μέριμνα για ενημέρωση των εργαζομένων, των νηπίων και των γονέων-κηδεμόνων σε θέματα σχετικά με: τις ενέργειες αυτοπροστασίας σε περίπτωση σεισμού το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του παιδικού σταθμού και υπενθύμιση των οδεύσεων διαφυγής τον χώρο καταφυγής από τον οποίο θα παραληφθούν τα παιδιά από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους.

21 Γ. Διοργάνωση Ασκήσεων Ετοιμότητας

22 Διοργάνωση Ασκήσεων Ετοιμότητας Οι δοκιμαστικές εφαρμογές του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης του παιδικού σταθμού είναι απαραίτητες γιατί θα αναδείξουν τις αδυναμίες του ώστε να γίνουν στη συνέχεια οι σχετικές διορθωτικές παρεμβάσεις. Παράλληλα οι ασκήσεις ετοιμότητας βελτιώνουν τις στάσεις και τις συμπεριφορές των εργαζομένων και των νηπίων ώστε να μην επικρατεί σύγχυση και πανικός σε περίπτωση σεισμού.

23 Δ. Αξιολόγηση Σχεδιασμού

24 Μετά τη διοργάνωση Ασκήσεων Ετοιμότητας, ακολουθεί αξιολόγηση του Σχεδίου και επικαιροποίησή του(εάν κριθεί απαραίτητο). Το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης υφίσταται τροποποιήσεις κυρίως όταν: κρίνεται ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας σεισμικής έκτακτης ανάγκης. έχει αλλάξει το προσωπικό Αξιολόγηση Σχεδιασμού έχουν γίνει αλλαγές στις λειτουργικές διαδικασίες.

25 Ενέργειες Αυτοπροστασίας Κατά τη Διάρκεια του Σεισμού

26 Ενέργειες Προστασίας κατά τη διάρκεια του σεισμού Όλοι παραμένουν στον χώρο που τους βρίσκει ο σεισμός. Τα νήπια καλύπτονται αμέσως κάτω από τα τραπεζάκια τους κρατώντας με το χέρι τους το πόδι του τραπεζιού, εάν την ώρα του σεισμού βρίσκονται στις αίθουσες απασχόλησης. Τα βρέφη παραμένουν στις κούνιες τους. Τα νήπια παραμένουν προφυλαγμένα για όσο χρόνο διαρκεί ο σεισμός Ο εκπαιδευτικός λαμβάνει τα αντίστοιχα μέτρα αυτοπροστασίας.

27 Ενέργειες Προστασίας κατά τη διάρκεια του σεισμού Εάν στο χώρο που βρίσκονται τα νήπια δεν υπάρχει γερό, ξύλινο τραπέζι για να καλυφθούν, γονατίζουν και καλύπτουν το κεφάλι και τον αυχέναμεταχέριατους. Εάν τα νήπια βρίσκονται στο προαύλιο κατά τη διάρκεια της σεισμικής δόνησης, παραμένουν στον αύλειο χώρο, μακριά από τις όψεις του κτιρίου ή άλλα επικίνδυνα σημεία.

28 Ενέργειες Μετά το Τέλος του Σεισμού Αρχίζει η εκκένωση του κτιρίου σύμφωνα με το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του Παιδικού Σταθμού. Το εκπαιδευτικό και το διοικητικό προσωπικό του παιδικού σταθμού ενεργεί σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί στο Σχέδιο. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν από τα νήπια να μην τρέχουν, να κινούνται γρήγορα αλλά με ηρεμία και τάξη κατά την εκκένωση του κτιρίου. Οι εκπαιδευτικοί παίρνουν μαζί τους την κατάσταση με τα στοιχεία των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών.

29 Ενέργειες Μετά το Τέλος του Σεισμού Τα νήπια συγκεντρώνονται στο προαύλιο, μακριά από τις προσόψεις του κτιρίου Όλοι παραμένουν στο χώρο καταφυγής έως ότου παραληφθούν τα νήπια από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους, σε περίπτωση που ανακοινωθεί απόφαση διακοπής της λειτουργίας των Παιδικών σταθμών.

30 και ψυχραιμία!

31 Θεσμικό πλαίσιο Έγγραφο Γ.Γ.Π.Π. 2450/ : «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων» Νόμος 3850 ΦΕΚ 84/Α / : «Κύρωση του Κώδικα νόμων για την Υγεία και την Ασφάλεια των Εργαζομένων» Προεδρικό Διάταγμα 17 ΦΕΚ 11/Α / : «Μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων κατά την εργασία σε συμμόρφωση με τις οδηγίες 89/391/ΕΟΚ και 91/383/ΕΟΚ» Υπουργική Απόφαση 88555/3293 ΦΕΚ 721/Β / : «Υγιεινή και Ασφάλεια του προσωπικού του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α.» Νόμος 1568 ΦΕΚ 177/Α / :«Υγιεινή και Ασφάλεια Εργαζομένων».

32 Βιβλιογραφία Πηγές Ο.Α.Σ.Π. (2014).«Οδηγίες Προστασίας Μετασεισμική Περίοδος», 16 σελ. Ο.Α.Σ.Π.(2007).«Σεισμός -Η Γνώση είναι Προστασία», (Β Έκδοση),103 σελ. Ο.Α.Σ.Π.(2008).«Μαθαίνοντας για το Σεισμό & τα Μέτρα Προστασίας», 32 σελ. Ο.Α.Σ.Π. (2000). «Σεισμός -Ας είμαστε προετοιμασμένοι»,(ε Έκδοση), 10 σελ. United States Geological Survey, (1995). «Putting Down Roots in Earthquake Country», Southern California Earthquake Center, 28 pp. Φωτογραφικό αρχείο Ο.Α.Σ.Π.

33 Επισκεφτείτε το δικτυακό τόπο του Ο.Α.Σ.Π.

34 Επισκεφτείτε το δικτυακό τόπο του Ο.Α.Σ.Π. Χαρά Σοφία Θαλής

35 Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Ξάνθου 32, Ν. Ψυχικό Τηλ.: , Fax:

Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π.

Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Σεισμός Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες www.oasp.gr Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες Βασικός Στόχος: η μείωση των επιπτώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Σεισμός Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες www.oasp.gr Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες

Διαβάστε περισσότερα

Σεισμός. Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες.

Σεισμός. Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες. Σεισμός Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες www.oasp.gr Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες

Διαβάστε περισσότερα

Σεισμός. Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Εργασιακούς Χώρους. Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης. Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας

Σεισμός. Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Εργασιακούς Χώρους. Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης.  Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Σεισμός Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Εργασιακούς Χώρους www.oasp.gr Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Εργασιακούς Χώρους

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ. οικ. 824. Θέμα: Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες

Αριθ. Πρωτ. οικ. 824. Θέμα: Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 11-4-2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «Ο.Α.Σ.Π.» Τμήμα: Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης Πληροφορίες: Δρ Κούρου Α. e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

Σεισμός Μέτρα Προστασίας

Σεισμός Μέτρα Προστασίας Σεισμός Μέτρα Προστασίας www.oasp.gr Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Μέτρα Αυτοπροστασίας Πριν τον Σεισμό Κατά τη διάρκεια του Σεισμού Μετά τον Σεισμό Μέτρα Αυτοπροστασίας

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασµός Θεσµικό πλαίσιο. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης. Μέτρα Προστασίας σε περίπτωση σεισµού

Σχεδιασµός Θεσµικό πλαίσιο. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης. Μέτρα Προστασίας σε περίπτωση σεισµού Σχέδια Εκκένωσης Κτιρίων Μέτρα Αντισεισµικής Προστασίας ρ Α. Κούρου Προϊσταµένη Τµηµ. Εκπαίδευσης - Ενηµέρωσης Ο.Α.Σ.Π. email: akourou@oasp.gr Ενηµερωτική Ηµερίδα: «ιαχείριση Κρίσεων Φυσικές Καταστροφές

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας

Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Σεισμός Μέτρα Προστασίας www.oasp.gr Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Μέτρα Αυτοπροστασίας Πριν το σεισμό Κατά τη διάρκεια του σεισμού Μετά το σεισμό Μέτρα Αυτοπροστασίας Πριν το σεισμό Πριν το σεισμό:

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ. οικ Θέμα: Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες

Αριθ. Πρωτ. οικ Θέμα: Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 11-4-2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «Ο.Α.Σ.Π.» Τμήμα: Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης Πληροφορίες: Δρ Κούρου Α. e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισµός Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας

Οργανισµός Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας Σεισµός Μέτρα Προστασίας www.oasp.gr Μέτρα Αυτοπροστασίας Πριν το σεισµό Κατά τη διάρκεια του σεισµού Μετά το σεισµό Πριν το σεισµό: Ενηµέρωση Εκπαίδευση Ενηµερωθείτε για το φαινόµενο του σεισµού, τις

Διαβάστε περισσότερα

Σεισμός Πώς μπορούμε να προστατευθούμε;

Σεισμός Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; Σεισμός Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; www.oasp.gr Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Μέτρα Προστασίας πριν τον σεισμό κατά τη διάρκεια μετά τον σεισμό Πριν τον σεισμό

Διαβάστε περισσότερα

απευθύνονται κυρίως στους γονείς, στους εκπαιδευτές και στους συναδέλφους Ατόμων με Αναπηρία.

απευθύνονται κυρίως στους γονείς, στους εκπαιδευτές και στους συναδέλφους Ατόμων με Αναπηρία. Σεισμός Μέτρα Προστασίας και Οδηγίες για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) www.oasp.gr Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Η δυνατότητα μείωσης των επιπτώσεων ενός ισχυρού σεισμού

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π.

Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Σεισμός Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; www.oasp.gr Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Μέτρα Προστασίας πριν το σεισμό κατά τη διάρκεια μετά το σεισμό Πριν το σεισμό Μαθαίνουμε για το σεισμό και τα

Διαβάστε περισσότερα

Σεισμός Μέτρα Προστασίας και Οδηγίες για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Σεισμός Μέτρα Προστασίας και Οδηγίες για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) Σεισμός Μέτρα Προστασίας και Οδηγίες για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) www.oasp.gr Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Η δυνατότητα μείωσης των επιπτώσεων ενός ισχυρού σεισμού

Διαβάστε περισσότερα

1. Ενέργειες Κατά τη Διάρκεια του Σεισμού

1. Ενέργειες Κατά τη Διάρκεια του Σεισμού 1. Ενέργειες Κατά τη Διάρκεια του Σεισμού α. Ενέργειες Εκπαιδευτικών και Διοίκησης Διατηρούν την ψυχραιμία τους. Ζητούν από τους μαθητές τους να καλυφθούν κάτω από τα θρανία τους, κρατώντας με το χέρι

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π.

Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Σεισμός Μέτρα Προστασίας και Οδηγίες για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) www.oasp.gr Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Η δυνατότητα μείωσης των επιπτώσεων ενός ισχυρού σεισμού εξαρτάται από το σχεδιασμό και

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου

Διαβάστε περισσότερα

Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου

Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου 142 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου 1. Εισαγωγή Το 142 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 17/1974 ως Δημόσιο

Διαβάστε περισσότερα

Ο. Α. Σ. Π. OO ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης

Ο. Α. Σ. Π. OO ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Αθήνα 2014 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή... σελ. 3

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή... σελ. 3 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή........ σελ. 3 2. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για Σεισμό......... σελ. 3 2.1. Ενέργειες Πριν το Σεισμό....... σελ. 4 2.1.1. Γενικά Στοιχεία....... σελ.4 2.1.2. Ανάθεση

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π.

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Αθήνα 2014 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Εκκένωσης κτηρίου Μέτρα αυτοπροστασίας από τους σεισμούς

Σχέδιο Εκκένωσης κτηρίου Μέτρα αυτοπροστασίας από τους σεισμούς Σχέδιο Εκκένωσης κτηρίου Μέτρα αυτοπροστασίας από τους σεισμούς Οδηγίες πριν και κατά τη διάρκεια του σεισμού: Συμμετέχουμε στις ασκήσεις σεισμικού συναγερμού με σκοπό να προετοιμαστούμε όσο το δυνατό

Διαβάστε περισσότερα

Ο. Α. OO Σ. Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης

Ο. Α. OO Σ. Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Αθήνα 2015 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο. Α. Σ. Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης

Ο. Α. Σ. Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στον Παιδικό Σταθμό Αθήνα 2017 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

2/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ

2/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ 2/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 1. Εισαγωγή Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση από άποψη σεισμικότητας στην Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Αντιμάχεια 2017 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π.

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. ΑΘΗΝΑ 2016 ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΤ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Μοσχοχωρίτου Ρουμπίνη Διευθύντρια 4 ου Γενικού Λυκείου Χανίων Μουντάκη 1, 73100 Χανιά rumpini@gmail.com http://geophysics.geo.auth.gr/ss/real_time_maps/

Διαβάστε περισσότερα

Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου. 18 ο Γενικό Λύκειο Αθηνών

Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου. 18 ο Γενικό Λύκειο Αθηνών Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου 18 ο Γενικό Λύκειο Αθηνών Σχ. έτος 2017-2018 Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου 1. Εισαγωγή Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο νημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση Σχέδιο του Σεισμικού Κινδύνου σε Μνημονίου Ενεργειών Σχολική

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Γενικό Λύκειο Νικήσιανης

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Γενικό Λύκειο Νικήσιανης Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Γενικό Λύκειο Νικήσιανης Νικήσιανη 2017 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Γενικό Λύκειο Νικήσιανης Διεύθυνση Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Ο. Α. OO Σ. Π. 6ο Δ. Σχ. Αμαρουσίου

Ο. Α. OO Σ. Π. 6ο Δ. Σχ. Αμαρουσίου Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου Αθήνα 2018 Υπεύθυνη Σύνταξης: Μαρία Βαστάκη

Διαβάστε περισσότερα

Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για Σεισμό

Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για Σεισμό Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στη Σχολική Μονάδα 16 ου Δημοτικού Σχολείου και 15 ου Νηπιαγωγείου Βέροιας

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός#Κανονισμός#Σχολικής#Μονάδας# Μνημόνιο#Ενεργειών# για#τη#διαχείριση#του#σεισμικού#κινδύνου# 1 ο #Δημοτικό#Σχολείο#Σπάρτης##

Εσωτερικός#Κανονισμός#Σχολικής#Μονάδας# Μνημόνιο#Ενεργειών# για#τη#διαχείριση#του#σεισμικού#κινδύνου# 1 ο #Δημοτικό#Σχολείο#Σπάρτης## 1 ο #Δημοτικό#Σχολείο#Σπάρτης## Εσωτερικός#Κανονισμός#Σχολικής#Μονάδας# & Μνημόνιο#Ενεργειών# για#τη#διαχείριση#του#σεισμικού#κινδύνου# Σχολικόέτος 201202013 1 ΠΙΝΑΚΑΣ#ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ! 1.Εισαγωγή...σελ.3

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 2015. Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σχεδιασμού και Προστασίας

Αθήνα 2015. Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σχεδιασμού και Προστασίας Αθήνα 2015 Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΣΕΙΣΜΩΝ (Ε.Κ.Π.Π.Σ.) Ο σεισμός Ο σεισμός είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ο. Α. Σ. Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης

Ο. Α. Σ. Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Γιαννιτσά 2016 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΑΣΠ-9 ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

ΟΑΣΠ-9 ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στο 9 ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου Μαρούσι, 2015 Οµάδα Σύνταξης:

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π.

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ 2016 Με βάση το Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του ΣεισμικούΚινδύνουσε Σχολική Μονάδα Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής

Διαβάστε περισσότερα

Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στον Παιδικό Σταθμό

Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στον Παιδικό Σταθμό ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στον Παιδικό Σταθμό ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π.

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Βραχναίικα 2016-17 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) 2 1. Εισαγωγή Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση από άποψη σεισμικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου του 26 ου και του 29 ου ΔΣ Αχαρνών

Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου του 26 ου και του 29 ου ΔΣ Αχαρνών Αχαρνές 2018 Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου του 26 ου και του 29 ου ΔΣ Αχαρνών Αχαρνές 2018 2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή...... σελ. 4 2. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης

Διαβάστε περισσότερα

3 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

3 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 3 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Αθήνα 2016 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στο 60 ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας

Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στο 60 ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας Ο. Α. Σ. Π. Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στο 60 ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας Πάτρα 2016 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα

Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Αθήνα 2015 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισµός Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας

Οργανισµός Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας Σεισµός Ένα Φυσικό Φαινόµενο www.oasp.gr Σεισµός - Μύθοι Ιαπωνία Ιαπωνία Ο άνθρωπος προσπαθούσε πάντοτε να ερµηνεύσει τη γένεση των σεισµών σύµφωνα µε τις παραστάσεις ή τις παραδόσεις του Είδη σεισµών

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία Εργασιακού Χώρου... 3 Εισαγωγή... 4

Στοιχεία Εργασιακού Χώρου... 3 Εισαγωγή... 4 Περιεχόμενα Στοιχεία Εργασιακού Χώρου... 3 Εισαγωγή... 4 Ενέργειες Πριν τον Σεισμό Αντισεισμικός Σχεδιασμός Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης στον εργασιακό χώρο... 5 1. Καθορισμός Ομάδων Έκτακτης Ανάγκης...

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Αθήνα 2018 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΑΤΟΥ Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή... 3 2. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για Σεισμό...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ Ενέργειες σε περίπτωση σεισμού & πυρκαγιάς ΣΟΥΦΛΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 2 Ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ Α. Κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας

Διαβάστε περισσότερα

3 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

3 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στο 3 ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου Κορωπί, Οκτώβριος 2015 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο. Α. OO Σ. Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωση

Ο. Α. OO Σ. Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωση Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στο 3 ο ΓΕΛ Ρεθύμνης Αθήνα 2017 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα

Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα 3 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Θεσσαλονίκη 2018-19 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Α.Σ.Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης

Ο.Α.Σ.Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Αθήνα 2016-17 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

β. Αναπληρώτρια Διευθύντρια ( υπαρχηγός ΔΑΙ ): Κατσούλη Αθανασία

β. Αναπληρώτρια Διευθύντρια ( υπαρχηγός ΔΑΙ ): Κατσούλη Αθανασία Ανάθεση Αρμοδιοτήτων στο Προσωπικό του Σχολείου Οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό διοικητικό προσωπικό του σχολείου: - ενημερώνονται για το Σχέδιο και το μελετούν ώστε να γνωρίζουν τα καθήκοντά τους. - εκπαιδεύονται

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Οργανισμός Αντισεισμικ Σχεδιασμού και Προστασ Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα 1 Αθήνα 2015 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο άνθρωπος προσπαθούσε πάντοτε να ερμηνεύσει τη γένεση των σεισμών σύμφωνα με τις παραστάσεις ή τις παραδόσεις του.

Ο άνθρωπος προσπαθούσε πάντοτε να ερμηνεύσει τη γένεση των σεισμών σύμφωνα με τις παραστάσεις ή τις παραδόσεις του. Σεισμός Ένα Φυσικό Φαινόμενο www.oasp.gr Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Σεισμός -Μύθοι Ιαπωνία Ιαπωνία Ο άνθρωπος προσπαθούσε πάντοτε να ερμηνεύσει τη γένεση των

Διαβάστε περισσότερα

ΟΑΣΠ-9 ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

ΟΑΣΠ-9 ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου και του κινδύνου από πυρκαγιά στο 9 ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

Διαβάστε περισσότερα

Ο. Α. OO Σ. Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης

Ο. Α. OO Σ. Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Θεσσαλονίκη 2018 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.)

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στη Σχολική Μονάδα 1 ου ΕΠΑ.Λ. Καβάλας Καβάλα 2018 Επιμέλεια - Σύνταξη: Παπαπαναγής Απόστολος ΠΕ80 Ζαππίδης Χρήστος ΠΕ82 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π.

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Θεσσαλονίκη 2016 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π.

Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Σεισμός Χώροι Καταφυγήςτου του Πληθυσμού www.oasp.gr Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Ποιοι χώροι χαρακτηρίζονται ως χώροι καταφυγής του πληθυσμού; οι ανοιχτοί, ασφαλείς χώροι μιας περιοχής (πάρκα,

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Συμπεριφορά Κτιριακών Κατασκευών σε Σεισμική Δράση www.oasp.gr Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Μετά την εκδήλωση ενός καταστροφικού σεισμού Κλιμάκια μηχανικών των

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ: - Συζητήστε με την οικογένειά σας και καταστρώστε σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Όλα τα μέλη της οικογένειας

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ (Ο.Α.Σ.Π.)

Η ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ (Ο.Α.Σ.Π.) Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κ. Μ. Συνάντηση Εργασίας «Πρόληψη και Ετοιμότητα για τη Διαχείριση Έκτακτων Αναγκών σε Σεισμό»

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα

Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός 3 ου Γυμνασίου Πειραιά & Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου ΜΕΡΟΣ Α

Εσωτερικός Κανονισμός 3 ου Γυμνασίου Πειραιά & Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου ΜΕΡΟΣ Α Εσωτερικός Κανονισμός 3 ου Γυμνασίου Πειραιά & Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου ΜΕΡΟΣ Α ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή... 4 1. 1. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ Β ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρ. Πρωτ /Γ Βαθ. Προτερ.

ΤΜΗΜΑ Β ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρ. Πρωτ /Γ Βαθ. Προτερ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 2014-2015 Α. Ενέργειες πριν από το σεισμό (άμεσα): Κάθε εκπαιδευτικός έχει φροντίσει για την άρση επικινδυνοτήτων στην αίθουσά του. Τοποθέτηση σημάνσεων στο κτίριο: Έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ (Ο.Α.Σ.Π.)

Η ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ (Ο.Α.Σ.Π.) Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) 1 «Αξιολόγηση και Αποτίμηση του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για σεισμό» Η ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ (Ο.Α.Σ.Π.) ΑΘΗΝΑ 01-03-2013

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας & Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας & Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου 1o ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Δημητρίου & Αναπαύσεως 1, 186 48 - Δραπετσώνα Πληροφορίες: Γιάννης Ζυμβρακάκης Τηλ. ( fax) : 2104616494-2104625778 email: mail@1dim-eid-drapets.att.sch.gr

Διαβάστε περισσότερα

Προϊσταμένη Τμήμ. Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π.

Προϊσταμένη Τμήμ. Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Εκπαιδευτικές Δράσεις του Ο.Α.Σ.Π. Η εφαρμογή του έργου «RACCE» Δρ Α. Κούρου Δρ Α. Κούρου Προϊσταμένη Τμήμ. Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. e-mail: akourou@oasp.gr Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη σεισμικότητα...

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας & Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου. στο Γυμνάσιο Ιαλυσού

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας & Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου. στο Γυμνάσιο Ιαλυσού Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας & Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στο Γυμνάσιο Ιαλυσού ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή....... 3 2. Σύνταξη Σχεδίου

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας. Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας. Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας & Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή....... σελ. 3 2. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας. Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας. Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας & Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή....... σελ. 3 2. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ 8 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ Α. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ α.-ενημερώνονται όλοι οι εκπαιδευτικοί ότι σε περίπτωση σεισμού το γενικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΕΚΠΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019 Εποπτεία: Αντωνιάδου Μαρία. Επίκουρη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ Για πολλές περιοχές της Ελλάδος ο κίνδυνος από τους σεισµούς είναι µεγάλος. Πρέπει να γνωρίζουµε ότι όλοι οι οικισµοί της χώρας µπορεί να πάθουν ζηµιές,

Διαβάστε περισσότερα

Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου

Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή....... σελ. 3 2. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για έκτακτο περιστατικό... σελ. 3

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας 1 ου Δημοτικού Σχολείου Κω. Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας 1 ου Δημοτικού Σχολείου Κω. Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας 1 ου Δημοτικού Σχολείου Κω Επικαιροποιημένος στις 10-10-2016 & Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

16 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

16 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ 16 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του σεισμικού Κινδύνου ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 1 nioakimidou [Πληκτρολογήστε το όνομα της εταιρείας] [Επιλογή ημερομηνίας]

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας. Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας. Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας & Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-16 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή....... σελ. 3 2. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΧΡΥΣΑ ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΥ Προϊστάμενη Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης Πρόληψη Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π.

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2018 ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΤ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Συχνές ερωτήσεις http://www.oasp.gr/node/197 1. Ισχύει η οδηγία κάλυψης κάτω από ένα τραπέζι σε περίπτωση σεισμού, ή έχει αντικατασταθεί από το "τρίγωνο

Διαβάστε περισσότερα

1o ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ 1ο Ε.Κ. ΑΛΜΥΡΟΥ

1o ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ 1ο Ε.Κ. ΑΛΜΥΡΟΥ 1o ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ 1ο Ε.Κ. ΑΛΜΥΡΟΥ Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας & Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή....... σελ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΧΡΥΣΑ ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΥ Προϊστάμενη Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης Πρόληψη Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου

Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου Δρ Α. Κούρου Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαίδευσης Ενημέρωσης e-mail: akourou@oasp.gr Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας www.oasp.gr Ημερίδα: «Σεισμός Έντονα

Διαβάστε περισσότερα

3ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

3ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 3ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Σχολικό Έτος 2016-2017 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ κατά την διάρκεια ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Παραμένουν ψύχραιμοι Ενημερώνουν «παιδιά σεισμός» Καλύπτονται του σεισμού ΜΑΘΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 13 ο 12/θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ Ρόδος, 26/09/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ Το 8ο Γυμνάσιο Περιστερίου υλοποιώντας την οδηγία του Ο.Α.Σ.Π. κατάρτισε Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας. Η σύνταξη σχεδίου έκτακτης ανάγκης έχει ως στόχο

Διαβάστε περισσότερα

1. Ισχύει η οδηγία κάλυψης κάτω από ένα τραπέζι σε περίπτωση σεισμού, ή έχει αντικατασταθεί από το "τρίγωνο ζωής"; Η βασική οδηγία αυτοπροστασίας εάν

1. Ισχύει η οδηγία κάλυψης κάτω από ένα τραπέζι σε περίπτωση σεισμού, ή έχει αντικατασταθεί από το τρίγωνο ζωής; Η βασική οδηγία αυτοπροστασίας εάν 1. Ισχύει η οδηγία κάλυψης κάτω από ένα τραπέζι σε περίπτωση σεισμού, ή έχει αντικατασταθεί από το "τρίγωνο ζωής"; Η βασική οδηγία αυτοπροστασίας εάν κατά τη διάρκεια του σεισμού βρίσκεστε μέσα σε κτίριο

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας & Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας & Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 5 ο Ε.Κ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ Κεχαγιά Στέργιου Διαχείριση των Φυσικών Καταστροφών και των Τεχνολογικών ατυχημάτων Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ Κεχαγιά Στέργιου Διαχείριση των Φυσικών Καταστροφών και των Τεχνολογικών ατυχημάτων Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ Του Κεχαγιά Στέργιου Διευθυντή του 3ου 6/θ Δ.Σ Ελευθερούπολης, μετεκπαιδευμένου στο πρόγραμμα Διαχείριση των Φυσικών Καταστροφών και των Τεχνολογικών ατυχημάτων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.)

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Παρουσίαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων ΑΘΗΝΑ 25-04-2013 ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ (Δ.Α.Β.Ρ.Π. ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ (Δ.Α.Β.Ρ.Π. ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 1ο ΕΠΑΛ ΑΧΑΡΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

OΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.)

OΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) OΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΥ Χρύσα Προϊσταμένη Τμ. Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας. Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας. Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας & Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή....... σελ. 3 2. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας Πτολεμαΐδα 24112014 Αρ. Πρωτ. 1168 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε & Δ.Ε ΔΥΤ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Β/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΛΥΚΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΧΡΥΣΑ ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΥ Προϊστάμενη Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης Πρόληψη Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας. Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου. 8 ο ΓΕΛ Πάτρας. Σχολικό Έτος

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας. Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου. 8 ο ΓΕΛ Πάτρας. Σχολικό Έτος Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας & Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου 8 ο ΓΕΛ Πάτρας Σχολικό Έτος 2014-2015 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 3 2. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης

Διαβάστε περισσότερα