ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ"

Transcript

1 ΣΠΟΥΔΑΣ Ε Νεολαία σε κίνηση: ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΟΥ Η Ευρώπη στηρίζει τους νέους ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΘΕ ΚΙΝΗΣΟΥ ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ στην ΕΕ

2 Δεν είναι υπεύθυνη ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε κάποιο άτομο που ενεργεί εκ μέρους της Επιτροπής για την ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται στην έκδοση αυτή. Φωτογραφία εξωφύλλου: 123RF / istock Για τυχόν χρήση ή αναπαραγωγή φωτογραφιών που δεν καλύπτονται από το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας των Ευρωπαϊκών Ένωση, πρέπει να χορηγηθεί άδεια απευθείας από τον/τους κάτοχο/-ους του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας. Η Άμεση Ευρώπη είναι μια υπηρεσία που σας βοηθά να βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματά σας για την Ευρωπαϊκή Ένωση Αριθμός δωρεάν τηλεφωνικής κλήσης (*): (*) Ορισμένες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στους αριθμούς ή μπορεί να χρεώνουν την κλήση. Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχονται από το διαδίκτυο ( Δελτίο καταλογογράφησης υπάρχει στο τέλος του τεύχους. Λουξεμβούργο: Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 2011 ISBN doi: /23603 Ευρωπαϊκή Ένωση, 2011 Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με αναφορά της πηγής. Printed in Luxembourg Τυπωμενο σε χαρτι λευκασμενο χωρις στοιχειακο χλωριο (ecf )

3 Αναζητάς δουλειά στη χώρα σου ή σκέφτεσαι να δοκιμάσεις την τύχη σου στην Ευρώπη; Θα ήθελες να πραγματοποιήσεις μέρος των σπουδών σου στο εξωτερικό; Εργάζεσαι ήδη αλλά επιθυμείς να βελτιώσεις τις γνώσεις σου; Θέλεις να αποκτήσεις περαιτέρω δεξιότητες; Ονειρεύεσαι να στήσεις τη δική σου μικρή επιχείρηση; Θα σου άρεσε να εργαστείς εθελοντικά; Η Ευρώπη μπορεί να σε βοηθήσει! Φυσικά, η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει τα πάντα για σένα. Διαθέτει, ωστόσο, ένα ευρύ φάσμα εργαλείων που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Η Ευρώπη στηρίζει τους νέους Όλοι σχεδόν έχουν ακούσει για το Erasmus, το γνωστό ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο έχει δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια νέους να σπουδάσουν στο εξωτερικό από το Και όλοι σχεδόν έχουν πλοηγηθεί στον ιστότοπο του EURES, την ευρωπαϊκή πύλη για την κινητικότητα που προσφέρει πάνω από ένα εκατομμύριο επιγραμμικές θέσεις εργασίας καθημερινά. Η Ευρώπη ενδιαφερόταν πάντοτε για το μέλλον των νέων. Δεδομένης όμως της κλιμακωτής ανόδου των επιπέδων ανεργίας των νέων εξαιτίας της πρόσφατης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης αποφάσισε να δώσει ώθηση στα πράγματα. Οι νέοι είναι το μέλλον της Ευρώπης. Ένα ποσοστό ανεργίας της τάξεως του 21 % είναι, επομένως, απλώς απαράδεκτο και θέτει σε κίνδυνο τη μελλοντική ευημερία ολόκληρης της Ευρώπης. Ήξερες ότι συνήθως, το πρόβλημα προέρχεται από την έλλειψη προσόντων και εμπειρίας και ότι η Ευρώπη διαθέτει ένα φάσμα καινοτόμων εργαλείων όσον αφορά τους συγκεκριμένους τομείς;

4 Τι μπορεί πραγματικά να κάνει η Ευρώπη για σένα; Η πρωτοβουλία «Νεολαία σε κίνηση», η οποία προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέρος του σχεδίου ανάκαμψης «Στρατηγική Ευρώπη 2020», αποτελεί ενός είδους «εργαλειοθήκη» που περιέχει όλα τα μέτρα, τόσο τα παρόντα όσο και τα μελλοντικά, τα οποία θα συμβάλουν στη δημιουργία των σωστών συνθηκών για την επίτευξη των στόχων σου. Υπάρχει ανάγκη για εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών συστημάτων, προσαρμογή της εκμάθησης στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και διευκόλυνση της διαμονής στο εξωτερικό. Ίσως να είσαι εσύ ένας από τους νέους που θα επωφεληθούν φέτος από ένα πρόγραμμα κινητικότητας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω πρωτοβουλία και τα διάφορα προγράμματα που διατίθενται για σένα στους τομείς της εκπαίδευσης, κατάρτισης, κινητικότητας, απασχόλησης, νεοσύστατων επιχειρήσεων, εθελοντικής εργασίας και έρευνας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί την εκστρατεία πληροφόρησης «Νεολαία σε κίνηση». Κάθε χρόνο, θα δίνεται έτσι η δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες νέους όπως εσύ να ανακαλύψουν όσα κάνει η Ευρώπη για να τους βοηθήσει να λάβουν μέρος σε συζητήσεις, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να θέσουν ερωτήσεις στους Ευρωπαίους αντιπροσώπους. Το παρόν ενημερωτικό φυλλάδιο θα σας δώσει μια καλή εικόνα των προγραμμάτων και των δραστηριοτήτων που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες και σε περίπτωση που θέλετε να παραμείνετε ενημερωμένος, συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Νεολαία σε κίνηση: Πληροφορίες για νέους: Πύλη πληροφόρησης περί επαγγελματικής κινητικότητας: Βοήθεια και συμβουλές για τη ζωή, την εργασία και τα ταξίδια στην ΕΕ:

5 Ταξίδεψε στο εξωτερικό Σ Η ΕΕ Ευρωπαϊκής Ένωσης / Φωτογραφίες: istock

6 ΚΙΝΗΣΟΥ - Ταξίδεψε στο εξωτερικό Οι πολιτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν το δικαίωμα να εργάζονται σε ένα άλλο κράτος μέλος. Περίπου νέοι πρόκειται να επωφεληθούν από τα προγράμματα κινητικότητας της ΕΕ το Η μετακίνηση σε μια άλλη χώρα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας και την ανακάλυψη νέων πολιτισμών. Η κινητικότητα είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση των ευκαιριών εύρεσης εργασίας. Πύλη πληροφόρησης περί επαγγελματικής κινητικότητας: ec.europa.eu/eures Νεολαία σε κίνηση: Η δική σου Ευρώπη:

7 Ενίσχυσε τις δεξιότητές σου Σ Η ΕΕ Ευρωπαϊκής Ένωσης / Φωτογραφίες: 123RF

8 ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΟΥ - Ενίσχυσε τις δεξιότητές σου Η ΕΕ προσφέρει πολυάριθμα προγράμματα τα οποία επιτρέπουν στους Ευρωπαίους να λάβουν κατάρτιση η οποία πληροί τις προσδοκίες και τις ανάγκες της οικονομίας. Τα διάφορα προγράμματα, όπως Leonardo da Vinci, Comenius ή Grundtvig προτείνουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών για φοιτητές, ερευνητές, προσφάτως πτυχιούχους, επαγγελματίες και δασκάλους. Leonardo da Vinci: Comenius: Grundtvig:

9 Διεύρυνε τις γνώσεις σου Σ Η ΕΕ Ευρωπαϊκής Ένωσης / Φωτογραφίες: Getty Images

10 ΣΠΟΥΔΑΣΕ Διεύρυνε τις γνώσεις σου Διάφορα προγράμματα της ΕΕ έχουν συσταθεί ώστε να επιτρέπουν στους Ευρωπαίους να σπουδάζουν στο εξωτερικό. Προσφέροντας αυτές τις ευκαιρίες, η ΕΕ σου επιτρέπει να ανακαλύψεις νέες χώρες και γλώσσες και να διευρύνεις τους ορίζοντες σου. Από το 1987, το πρόγραμμα Erasmus έχει δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια φοιτητές να σπουδάσουν σε μια άλλη χώρα. Erasmus: Tempus: Leonardo da Vinci: Erasmus Mundus:

11 Μοιράσου την εμπειρία σου Σ Η ΕΕ Ευρωπαϊκής Ένωσης / Φωτογραφίες: istock

12 ΜΑΘΕ Μοιράσου την εμπειρία σου Η ΕΕ προωθεί την κινητικότητα εκμάθησης επειδή συνιστά μέρος του να είσαι Ευρωπαίος, καθώς και μία δυνατότητα η οποία είναι ανοιχτή προς όλους τους νέους της Ευρώπης. Βοηθάει τις παρούσες και μέλλουσες γενιές να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις, να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα και να ενθαρρύνουν τη συνεργασία. Τα προγράμμτα της ΕΕ Νεολαία σε κίνηση Δια βίου μάθηση χρηματοδοτούν δράσεις συμπεριλαμβανομένων ανταλλαγών, επισκέψεων μελέτης και δραστηριοτήτων δικτύωσης. Νεολαία σε πρόγραμμα δράσηςδραστηριότητες εκμάθησης εκτός σχολείου: Πρόγραμμα δια βίου μάθησης:

13 Μοιράσου το ταλέντο σου Σ Η ΕΕ Ευρωπαϊκής Ένωσης / Φωτογραφίες: istock

14 ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Μοιράσου το ταλέντο σου Οι δράσεις Marie Curie προωθούν αρχική και δια βίου κατάρτιση για ερευνητές διεθνούς εμβέλειας. Από το 1996, έχουν βοηθήσει χιλιάδες νέους ερευνητές να αναπτύξουν την καριέρα τους. Οι εν λόγω δράσεις συμπληρωνονται από το δίκτυο κέντρων Euraxess που βοηθούν ερευνητές στη μετακίνησή τους από μια χώρα σε μια άλλη παρέχοντας πλήρη πληροφόρηση και βοήθεια σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την επαγγελματική και καθημερινή ζωή. Δράσεις Marie Curie: Euraxess:

15 Κάνε τη διαφορά Σ Η ΕΕ Ευρωπαϊκής Ένωσης / Φωτογραφίες: 123RF

16 ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ Κάνε τη διαφορά Το έτος 2011 χαρακτηρίστηκε ως Ευρωπαϊκό Έτος για τον Εθελοντισμό. Εκτιμάται ότι 100 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν ήδη αναλάβει κάποιου είδους εθελοντική δράση. Ο εθελοντισμός παρέχει μια ευκαιρία να κάνεις τη διαφορά συμβάλλοντας στο να καλλιεργηθεί ένα μεγαλύτερο αίσθημα συνοχής και αρμονικής ανάπτυξης της κοινωνίας. Ευρωπαϊκό Έτος για τον Εθελοντισμό: Ευρωπαϊκή υπηρεσία εθελοντισμού:

17 Κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα Σ Η ΕΕ Ευρωπαϊκής Ένωσης / Φωτογραφίες: Getty Images, 123RF

18 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα Συνολικά, το 99 % των νεοσύστατων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και ένα τρίτο αυτών συγκροτούνται από ανέργους. Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός μικροχρηματοδοτήσεων Progress έχει συσταθεί για να βοηθάει στη μικροχρηματοδότηση ιδρυμάτων στην ΕΕ, ώστε να αυξηθεί ο δανεισμός σε ανεξάρτητους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις έως και δέκα εργαζομένων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δάνεια έως και ευρώ διαθέσιμα για να στήσουν οι νέοι Ευρωπαίοι τις δικές τους επιχειρήσεις στα επόμενα χρόνια. Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Μικροχρηματοδοτήσεων Progress: Erasmus για νέους επιχειρηματίες :

19 Ενημερώσου Σ Η ΕΕ Ευρωπαϊκής Ένωσης / Φωτογραφίες: 123RF

20 ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ Ενημερώσου Η ΕΕ διασφαλίζει ότι όλοι οι Ευρωπαίοι μπορούν να διεκδικήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. Αυτά περιλαμβάνουν τον αγώνα κατά των διακρίσεων και του αποκλεισμού, την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών και το δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ΕΕ στηρίζει δράσεις που στοχέυουν στην ενίσχυση της επίγνωσης της ανάγκης για αγώνα ενάντια στην κοινωνική αδικία. Χτίζοντας έναν ευρωπαϊκό τομέα δικαιοσύνης: Απασχόληση, κοινωνικές υποθέσεις και κοινωνική ένταξη: Η δική σου Ευρώπη:

21 Πέτυχε τους στόχους σου Σ Η ΕΕ Ευρωπαϊκής Ένωσης / Φωτογραφίες: 123RF

22 ΔΟΥΛΕΨΕ Πέτυχε τους στόχους σου Η πρόσβαση στην αγορά εργασίας είναι δύσκολη, συγκεκριμένα για νέους και για το λόγο αυτό η ΕΕ παρέχει σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες ένα φάσμα εργαλείων για τη βελτίωση των ευκαιριών εργασίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι το χρόνο επωφελούνται από την εισαγωγή στην αγορά εργασίας και τα προγράμματα κατάρτισης που χρηματοδοτεί το ΕΚΤ. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι η ευρωπαϊκή δικτυακή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα EURES παρέχει 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας καθημερινά. Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο: EURES:

23 Ευρωπαϊκή Επιτροπή Νεολαία σε κίνηση: Η Ευρώπη στηρίζει τους νέους Λουξεμβούργο: Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σ ,5 cm ISBN doi: /23603 Η έκδοση αυτή διατίθεται σε έντυπη μορφή σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

24 KE EL-C Επισκεφθείτε μας: Στην ιστοσελίδα της Νεολαίας σε κίνηση: Η Νεολαία σε κίνηση στο Facebook: Φωτογραφικό υλικό της Νεολαίας σε κίνηση:

ΔΟΥΛΕΨΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ

ΔΟΥΛΕΨΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚAΙNOΤOΜΗΣΕ Νεολαία σε κίνηση: ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΟΥ Η Ευρώπη στηρίζει τους νέους ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΜΑΘΕ ΚΙΝΗΣΟΥ ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ στην EΥPΩΠH Δεν είναι υπεύθυνη ούτε η Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ ΟΤΕΣ. ιευκολύνουµε την πρόσληψη νέων ανθρώπων στην Ευρώπη Η Πρώτη σου εργασία µέσω του EURES Στοχευµένο πρόγραµµα κινητικότητας

ΕΡΓΟ ΟΤΕΣ. ιευκολύνουµε την πρόσληψη νέων ανθρώπων στην Ευρώπη Η Πρώτη σου εργασία µέσω του EURES Στοχευµένο πρόγραµµα κινητικότητας ΕΡΓΟ ΟΤΕΣ ιευκολύνουµε την πρόσληψη νέων ανθρώπων στην Ευρώπη Η Πρώτη σου εργασία µέσω του EURES Στοχευµένο πρόγραµµα κινητικότητας KE-04-14-956-EL-C eures.europa.eu ec.europa.eu/social/yourfirsteuresjob

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Τι είναι και τι κάνει. Κοινωνική Ευρώπη

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Τι είναι και τι κάνει. Κοινωνική Ευρώπη ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Τι είναι και τι κάνει Κοινωνική Ευρώπη Δεν είναι υπεύθυνη ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε κάποιο άτομο που ενεργεί εκ μέρους της Επιτροπής για την ενδεχόμενη

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος A: Γενικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus+

Μέρος A: Γενικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus+ Μέρος A: Γενικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus+ Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της ΕΕ που αφορά τους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού για την περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

Η ευρωπαϊκή στρατηγική για την απασχόληση Προσπάθεια για βελτίωση της απασχόλησης στην Ευρώπη

Η ευρωπαϊκή στρατηγική για την απασχόληση Προσπάθεια για βελτίωση της απασχόλησης στην Ευρώπη Η ευρωπαϊκή στρατηγική για την απασχόληση Προσπάθεια για βελτίωση της απασχόλησης στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τι είναι η ευρωπαϊκή στρατηγική για την απασχόληση; Όλοι χρειαζόμαστε μια δουλειά. Όλοι

Διαβάστε περισσότερα

Κουίζ για το μισθολογικό. χάσμα μεταξύ των δυο. φύλων. Καλωσορίσατε στο κουίζ για το μισθολογικό. φύλων!

Κουίζ για το μισθολογικό. χάσμα μεταξύ των δυο. φύλων. Καλωσορίσατε στο κουίζ για το μισθολογικό. φύλων! Αυτό το σύντομο κουίζ χρησιμοποιεί ερωτήσεις ανοιχτού τύπου για να εξηγήσει τα αίτια και τον αντίκτυπο του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των δυο φύλων στην ΕΕ. Περιλαμβάνει επίσης λεπτομέρειες για το πού

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε να εξηγήσετε πώς είναι δομημένο το πρόγραμμα «Δεξιότητες και θέσεις εργασίας - Επένδυση για τη Νεολαία» της Τράπεζας;

Μπορείτε να εξηγήσετε πώς είναι δομημένο το πρόγραμμα «Δεξιότητες και θέσεις εργασίας - Επένδυση για τη Νεολαία» της Τράπεζας; Απαντήσεις της ΕΤΕπ στις μικρομεσαίες για το πρόγραμμα απασχόλησης νέων Αναλυτική ενημέρωση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σχετικά με το πιλοτικό πρόγραμμα για την απασχόληση των νέων, «Δεξιότητες και

Διαβάστε περισσότερα

Το Πρόγραμμα ERASMUS στο μέλλον

Το Πρόγραμμα ERASMUS στο μέλλον 25 ΧΡΟΝΙΑ ERASMUS «Αργυρούν Ιωβηλαίον» Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,, 21 Μαΐου 2012 Το Πρόγραμμα ERASMUS στο μέλλον Επαμεινώνδας Παπλωματάς, Καθηγητής Ιδρυματικός Υπεύθυνος του Προγράμματος LLP/ERASMUS

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό

Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό Ευρωπαϊκή Επιτροπή Το φυλλάδιο αυτό διατίθεται σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε άλλο πρόσωπο που δρα εξ ονόματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΩΤΕΑΣ Η Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη Ευκαιριών Μάθησης. Αντώνης Κάφουρος Συντονιστής EUROGUIDANCE ΚΥΠΡΟΥ Τμήμα Εργασίας

ΠΛΩΤΕΑΣ Η Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη Ευκαιριών Μάθησης. Αντώνης Κάφουρος Συντονιστής EUROGUIDANCE ΚΥΠΡΟΥ Τμήμα Εργασίας ΠΛΩΤΕΑΣ Η Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη Ευκαιριών Μάθησης Αντώνης Κάφουρος Συντονιστής EUROGUIDANCE ΚΥΠΡΟΥ Τμήμα Εργασίας ΠΛΩΤΕΑΣ- Γενικές Πληροφορίες Portal on Learning Opportunities Throughout the EUropean

Διαβάστε περισσότερα

«Ευκαιρίες χρηματοδότησης από ανταγωνιστικά προγράμματα της ΕΕ» Αγαπητέ Δήμαρχε Παραλιμνίου, αγαπητέ κε Πυρίλλη,

«Ευκαιρίες χρηματοδότησης από ανταγωνιστικά προγράμματα της ΕΕ» Αγαπητέ Δήμαρχε Παραλιμνίου, αγαπητέ κε Πυρίλλη, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ- AVRUPA KOMİSYONU- EUROPEAN COMMISSION ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ- KIBRIS TEMSİLCİLİĞİ- REPRESENTATION IN CYPRUS «Ευκαιρίες χρηματοδότησης από ανταγωνιστικά προγράμματα της ΕΕ» Χαιρετισμός

Διαβάστε περισσότερα

(Lifelong Learning Programme - LLP) 2007-2013

(Lifelong Learning Programme - LLP) 2007-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (Lifelong Learning Programme - LLP) 2007-2013 Νοέµβριος 2011 Πρόγραµµα ιά Βίου Μάθησης Το κοινοτικό Πρόγραμμα Δράσης στους τομείς της Εκπαίδευσης και της κατάρτισης. Απευθύνεται

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση 2017-1-RO01-KA202-037308 Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτή η δημοσίευση αντικατοπτρίζει

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα «PROGRESS» εν δράσει: Το πρόγραμμα της ΕΕ για την απασχόληση και την κοινωνική αλληλεγγύη

Πρόγραμμα «PROGRESS» εν δράσει: Το πρόγραμμα της ΕΕ για την απασχόληση και την κοινωνική αλληλεγγύη Πρόγραμμα «PROGRESS» εν δράσει: Το πρόγραμμα της ΕΕ για την απασχόληση και την κοινωνική αλληλεγγύη 2007-2013 ' Η παρούσα έκδοση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση

Διαβάστε περισσότερα

DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις

DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις Τι είναι το DiscoverEU; DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις Το DiscoverEU αποτελεί πρωτοβουλία της ΕΕ που προσφέρει σε νέους και νέες ηλικίας 18 ετών μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα τους επιτρέψει να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Στρασβούργο/Βρυξέλλες, 19 Νοεμβρίου 2013. Συχνές Ερωτήσεις για το Erasmus+

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Στρασβούργο/Βρυξέλλες, 19 Νοεμβρίου 2013. Συχνές Ερωτήσεις για το Erasmus+ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Στρασβούργο/Βρυξέλλες, 19 Νοεμβρίου 2013 Συχνές Ερωτήσεις για το Erasmus+ Τι είναι το Erasmus+; Το Erasmus+ είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση,

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus για όλους: 5 εκατοµµύρια άτοµα θα λάβουν χρηµατοδότηση από την ΕΕ

Erasmus για όλους: 5 εκατοµµύρια άτοµα θα λάβουν χρηµατοδότηση από την ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Erasmus για όλους: 5 εκατοµµύρια άτοµα θα λάβουν χρηµατοδότηση από την ΕΕ Βρυξέλλες, 23 Νοεµβρίου 2011 Έως 5 εκατοµµύρια άτοµα, σχεδόν διπλάσιος αριθµός απ ό,τι σήµερα, θα

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Έρευνας Εθνικής Υπηρεσίας Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» για τον αντίκτυπο του Προγράμματος στην Κύπρο

Αποτελέσματα Έρευνας Εθνικής Υπηρεσίας Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» για τον αντίκτυπο του Προγράμματος στην Κύπρο Αποτελέσματα Έρευνας Εθνικής Υπηρεσίας Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» για τον αντίκτυπο του Προγράμματος στην Κύπρο Η έρευνα αυτή διεξήχθη από την Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νέα

Διαβάστε περισσότερα

15949/14 ΣΠΚ/μκ 1 DG B 4A

15949/14 ΣΠΚ/μκ 1 DG B 4A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 1 Δεκεμβρίου 2014 (08.12) (OR. en) 15949/14 EMPL 172 SOC 815 ECOFIN 1081 EDUC 332 JEUN 112 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: Προεδρίας προς: την Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι η διάρθρωση του προγράμματος Erasmus+;

Ποια είναι η διάρθρωση του προγράμματος Erasmus+; Ποια είναι η διάρθρωση του προγράμματος Erasmus+; Για την επίτευξη των στόχων του, το πρόγραμμα Erasmus+ υλοποιεί τις ακόλουθες δράσεις: Βασική Δράση 1 Κινητικότητα των ατόμων Κινητικότητα εκπαιδευομένων

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Ενότητα Α: Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΤΑΣΕΙΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+!

Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! Erasmus+: ανοίγει δρόμους, αλλάζει ζωές To Erasmus+ έχει ως στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας,

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 4 Μαΐου 2018 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 4 Μαΐου 2018 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 4 Μαΐου 2018 (OR. en) 8301/18 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: JEUN 48 MIGR 51 SOC 213 EDUC 134 Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων (1ο Τμήμα) Συμβούλιο αριθ. προηγ.

Διαβάστε περισσότερα

EaSI. Νέο πρόγραμμα-ομπρέλα της ΕΕ για την κοινωνική πολιτική και την πολιτική για την απασχόληση. Κοινωνική Ευρώπη

EaSI. Νέο πρόγραμμα-ομπρέλα της ΕΕ για την κοινωνική πολιτική και την πολιτική για την απασχόληση. Κοινωνική Ευρώπη EaSI Νέο πρόγραμμα-ομπρέλα της ΕΕ για την κοινωνική πολιτική και την πολιτική για την απασχόληση Κοινωνική Ευρώπη EaSI Νέο πρόγραμμα-ομπρέλα της ΕΕ για την κοινωνική πολιτική και την πολιτική για την

Διαβάστε περισσότερα

8035/17 ΜΜ/γομ/ΕΠ 1 DG E - 1C

8035/17 ΜΜ/γομ/ΕΠ 1 DG E - 1C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Μαΐου 2017 (OR. en) 8035/17 JEUN 48 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου αριθ. προηγ. εγγρ.: 7679/17 JEUN 39 Θέμα: Επιτροπή των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. KAΤΕΡΙΝΑ ΦΛΑΚΑ EURES MANAGER GREECE 1

ΕΥΡΩΠΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. KAΤΕΡΙΝΑ ΦΛΑΚΑ EURES MANAGER GREECE 1 ΕΥΡΩΠΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ KAΤΕΡΙΝΑ ΦΛΑΚΑ EURES MANAGER GREECE gr01ea29@oaed.gr 1 ΠΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πληροφορίες και νομικές συμβουλές σχετικά με τα δικαιώματά σας για διαβίωση, εργασία

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος Β Πληροφορίες για τις Δράσεις που καλύπτει ο παρών Οδηγός

Μέρος Β Πληροφορίες για τις Δράσεις που καλύπτει ο παρών Οδηγός Μέρος Β Πληροφορίες για τις Δράσεις που καλύπτει ο παρών Οδηγός Σε αυτό το μέρος οι αναγνώστες θα βρουν τις παρακάτω πληροφορίες για όλες τις δράσεις και τις δραστηριότητες που καλύπτονται από τον οδηγό

Διαβάστε περισσότερα

H Υφιστάμενη Κατάσταση των Νέων στην Κύπρο. Νοέμβριος 2015

H Υφιστάμενη Κατάσταση των Νέων στην Κύπρο. Νοέμβριος 2015 H Υφιστάμενη Κατάσταση των Νέων στην Κύπρο Νοέμβριος 2015 Ατζέντα 1. Εισαγωγή 2. Γενικά Στοιχεία Ερωτηθέντων 3. Εκπαίδευση και Κατάρτιση 4. Νεανική Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα 5. Κοινωνική Ένταξη

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Απασχόληση και Κοινωνική Καινοτομία «Εmployment and Social Innovation» (EaSI) «δοκιμάζοντας εναλλακτικές διεξόδους» Social Europe

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Απασχόληση και Κοινωνική Καινοτομία «Εmployment and Social Innovation» (EaSI) «δοκιμάζοντας εναλλακτικές διεξόδους» Social Europe Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Απασχόληση και Κοινωνική Καινοτομία «Εmployment and Social Innovation» (EaSI) «δοκιμάζοντας εναλλακτικές διεξόδους» EaSI Καν. (EΕ)αριθ. 1296/2013 Το πρόγραμμα για την Απασχόληση και

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0079/160. Τροπολογία. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0079/160. Τροπολογία. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 6.3.2019 A8-0079/160 160 Αιτιολογική σκέψη 2 (2) Στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, στις 14 Σεπτεμβρίου 2016, ο πρόεδρος Γιούνκερ τόνισε την ανάγκη επένδυσης στους νέους και ανακοίνωσε τη σύσταση

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus+ ΠΡΟΣΩΠΑ-ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΡΟΆΓΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΈΣ ΑΞΊΕΣ

Erasmus+ ΠΡΟΣΩΠΑ-ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΡΟΆΓΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΈΣ ΑΞΊΕΣ ΠΡΟΣΩΠΑ-ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΡΟΆΓΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΈΣ ΑΞΊΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ! > Εάν είστε εκπαιδευτικός ή κοινωνικός/-ή λειτουργός και επιθυμείτε να διοργανώσετε μια εκδήλωση με ένα πρόσωπο-πρότυπο στην κοινότητά σας >

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα για την Απασχόληση και την κοινωνική Καινοτομία (EaSI) Συνοπτική περιγραφή προγράμματος

Πρόγραμμα για την Απασχόληση και την κοινωνική Καινοτομία (EaSI) Συνοπτική περιγραφή προγράμματος Πρόγραμμα για την Απασχόληση και την κοινωνική Καινοτομία (EaSI) Συνοπτική περιγραφή προγράμματος Το πρόγραμμα για την Απασχόληση και την κοινωνική Καινοτομία (EaSI) είναι ένα χρηματοδοτικό μέσο της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Διδακτικής των Μαθηματικών με ΤΠΕ

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Διδακτικής των Μαθηματικών με ΤΠΕ ΞΑΝΘΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 Επιμορφωτικό Σεμινάριο Διδακτικής των Μαθηματικών με ΤΠΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΙΔΗΣ Μαθηματικός www.kutidis.gr Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

Διαβάστε περισσότερα

Σηµαίνει Ευρωπαική Εθελοντική Υπηρεσία (ΕΕΥ) Είναι δραστηριότητα της Βασικής ράσης 1- Μαθησιακή Κινητικότητα των Ατόµων Erasmus+ για τον τοµέα

Σηµαίνει Ευρωπαική Εθελοντική Υπηρεσία (ΕΕΥ) Είναι δραστηριότητα της Βασικής ράσης 1- Μαθησιακή Κινητικότητα των Ατόµων Erasmus+ για τον τοµέα Όλγα Καραγεωργίου Σηµαίνει Ευρωπαική Εθελοντική Υπηρεσία (ΕΕΥ) Είναι δραστηριότητα της Βασικής ράσης 1- Μαθησιακή Κινητικότητα των Ατόµων Erasmus+ για τον τοµέα Νεολαία. Το πρόγραµµα χρηµατοδοτείται και

Διαβάστε περισσότερα

MINISTER PRESS CONFERENCE STATEMENTS

MINISTER PRESS CONFERENCE STATEMENTS COUNCIL MEETINGS Education, Youth, Culture and Sport Council (EYCS) 26.11.2012-27.11.2012 Location: Council of the European Union (Justus Lipsius building), Brussels MINISTER PRESS CONFERENCE STATEMENTS

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0389/21. Τροπολογία. Dominique Bilde εξ ονόματος της Ομάδας ENF

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0389/21. Τροπολογία. Dominique Bilde εξ ονόματος της Ομάδας ENF 25.1.2017 A8-0389/21 21 Παράγραφος 54 54. συνιστά μείωση των ποσών των επιδοτήσεων στον τομέα των σχολικών συνεργασιών, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των επιδοτούμενων έργων, για να επιδοτηθούν απευθείας οι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΞΑΝΘΗ 2013, 2 ο ΣΕΚ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΙΔΗΣ Μαθηματικός www.kutidis.gr ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013 Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Το Κυπριακό Σηµείο Επαφήσ «Ευρώπη για τουσ Πολίτεσ» συγχρηµατοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείασ και Πολιτισµού τησ Κυπριακήσ ηµοκρατίασ (50%) και από την Ευρωπα)κή Επιτροπή (50%) 27 χώρες 495 εκατοµµύρια

Διαβάστε περισσότερα

14552/11 ΧΜ/σα 1 DG G 2B

14552/11 ΧΜ/σα 1 DG G 2B ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 3 Οκτωβρίου 2011 (06.10) (OR.en) 14552/11 SOC 804 JEUN 53 CULT 66 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς : τις αντιπροσωπίες αριθ. προηγ. εγγρ.

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων. Για μια πιο δίκαιη και πιο κοινωνική Ευρώπη. Κοινωνική Ευρώπη

Ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων. Για μια πιο δίκαιη και πιο κοινωνική Ευρώπη. Κοινωνική Ευρώπη 1 Ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων Για μια πιο δίκαιη και πιο κοινωνική Ευρώπη Κοινωνική Ευρώπη Λουξεμβούργο: Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 2018 Ευρωπαϊκή Ένωση, 2018 Η περαιτέρω χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Το Cedefop με λίγα λόγια. Ο οργανισμός που στηρίζει την ευρωπαϊκή πολιτική για την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων

Το Cedefop με λίγα λόγια. Ο οργανισμός που στηρίζει την ευρωπαϊκή πολιτική για την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων Το Cedefop με λίγα λόγια Ο οργανισμός που στηρίζει την ευρωπαϊκή πολιτική για την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να αναζητηθούν στο διαδίκτυο,

Διαβάστε περισσότερα

Αθλητικός Τουρισμός και Ευρωπαϊκή Αθλητική Πολιτική Σήμερα!

Αθλητικός Τουρισμός και Ευρωπαϊκή Αθλητική Πολιτική Σήμερα! Αθλητικός Τουρισμός και Ευρωπαϊκή Αθλητική Πολιτική Σήμερα! Του Δημήτρη Τερζάκη (22-11-08) Ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να θεωρηθεί ως μια κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα με σημαντική συμβολή στους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΑΘΗΝΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΑΘΗΝΑ k a k Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα Πληροφόρηση, Τεκμηρίωση και Συντονισμός των Δικτύων Πληροφόρησης ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΑΘΗΝΑ 14-16.06.2006 "Η Στρατηγική της Λισσαβόνας:

Διαβάστε περισσότερα

Θεματική εκδήλωση: «Επιδιώκοντας την Αριστεία στην κινητικότητα ERASMUS» ERASMUS+: Η κινητικότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Θεματική εκδήλωση: «Επιδιώκοντας την Αριστεία στην κινητικότητα ERASMUS» ERASMUS+: Η κινητικότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση Θεματική εκδήλωση: «Επιδιώκοντας την Αριστεία στην κινητικότητα ERASMUS» ERASMUS+: Η κινητικότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση ΙΚΥ Ν. ΙΩΝΙΑ, Ευφροσύνη Παπασταματίου 29 Νοεμβρίου 2013 Συντονίστρια ERASMUS ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0389/2. Τροπολογία. Dominique Bilde εξ ονόματος της Ομάδας ENF

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0389/2. Τροπολογία. Dominique Bilde εξ ονόματος της Ομάδας ENF 25.1.2017 A8-0389/2 2 Αιτιολογική αναφορά 18 έχοντας υπόψη τη δήλωση για την προαγωγή της ιδιότητας του πολίτη και των κοινών αξιών της ελευθερίας, της ανοχής και της αποφυγής των διακρίσεων μέσω της εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, ώρα: 5:30 μ.μ. Ξενοδοχείο Hilton Park

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, ώρα: 5:30 μ.μ. Ξενοδοχείο Hilton Park Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

5740/17 ΧΓ/νκ/ΕΠ 1 DG E - 1C

5740/17 ΧΓ/νκ/ΕΠ 1 DG E - 1C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 3 Φεβρουαρίου 2017 (OR. en) 5740/17 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου EDUC 24 JEUN 11 SOC 53 EMPL 39 Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ Ευρωπαϊκό έτος των πολιτών 2013 www.europa.eu/citizens-2013 K I ΣTΗN EE N ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ Αγαλμα της Ελευθερίας Λιμάνι Βόλου, Ελλάδα / 18 20 Απριλίου 10.00-10.45 Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 Αν

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-1803/2016

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-1803/2016 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-1134/2016 19.10.2016 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-1803/2016 σύμφωνα με το άρθρο 128 παράγραφος 5 του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2236(INI) 15.4.2015

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2236(INI) 15.4.2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων 15.4.2015 2014/2236(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την κοινωνική καινοτομία στην καταπολέμηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ERASMUS + Πρόγραμμα της Ε.Ε. Erasmus + για τον τομέα Νεολαία Ενημερωτική Εκδήλωση Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2014.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ERASMUS + Πρόγραμμα της Ε.Ε. Erasmus + για τον τομέα Νεολαία Ενημερωτική Εκδήλωση Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2014. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ERASMUS + Πρόγραμμα της Ε.Ε. Erasmus + για τον τομέα Νεολαία Ενημερωτική Εκδήλωση Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 Αναστασία Φιλίνη Συντονίστρια Ε.Μ.Σ. Πρόγραμμα της Ε.Ε. Erasmus + για τον

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0000(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0000(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων 29.11.2012 2012/0000(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την εκπαιδευτική και εργασιακή κινητικότητα των γυναικών στην

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο Ευρωπαϊκής Πολιτικής για τη Σχολική Ηγεσία

Δίκτυο Ευρωπαϊκής Πολιτικής για τη Σχολική Ηγεσία Δίκτυο Ευρωπαϊκής Πολιτικής για τη Σχολική Ηγεσία www.schoolleadership.eu Το δίκτυο EPNoSL σε μια ματιά Το Δίκτυο Ευρωπαϊκής Πολιτικής για τη Σχολική Ηγεσία (EPNoSL) δημιουργήθηκε το 2011 ως απάντηση στην

Διαβάστε περισσότερα

5388/18 ΧΓ/γπ/ΔΛ 1 DG E - 1C

5388/18 ΧΓ/γπ/ΔΛ 1 DG E - 1C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 19 Ιανουαρίου 2018 (OR. en) 5388/18 EDUC 10 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: αριθ. προηγ. εγγρ.: 5072/18 EDUC 1 Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας, είναι ο συνδυασµός και η επέκταση δύο επιτυχηµένων πρωτοβουλιών της έ

Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας, είναι ο συνδυασµός και η επέκταση δύο επιτυχηµένων πρωτοβουλιών της έ ΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙΤΕ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ 1 η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒ ΟΜΑ Α ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 17 23 Νοεµβρίου, 2008 Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 20 Ιουνίου 2011 (23.06) (OR. en) 11838/11 SOC 583 JEUN 36 ECOFIN 443 EDUC 206

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 20 Ιουνίου 2011 (23.06) (OR. en) 11838/11 SOC 583 JEUN 36 ECOFIN 443 EDUC 206 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 20 Ιουνίου 2011 (23.06) (OR. en) 11838/11 SOC 583 JEUN 36 ECOFIN 443 EDUC 206 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς τις : αντιπροσωπείες αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ EURES

Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ EURES Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ EURES Συνήθεις ερωτήσεις Γενικά Πού μπορώ να βρω πληροφορίες για το πρόγραμμα «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» (Your first EURES job YFEJ) Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε http://europedirect.pde.gov.gr Μηνιαιο ενημερωτικο δελτιο ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32, Πάτρα, 26441 2613-613 646 info@edic.pde.gov.gr EuropeDirect

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΕΊΣ ΟΙ #ACT4YOUTH ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ! PES ACT FOR YOUTH! SOCIALISTS & DEMOCRATS

ΕΜΕΊΣ ΟΙ #ACT4YOUTH ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ! PES ACT FOR YOUTH! SOCIALISTS & DEMOCRATS PES ΕΜΕΊΣ ΟΙ #ACT4YOUTH SOCIALISTS & DEMOCRATS ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ! ACT FOR YOUTH! ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΊΑ 1 PES-AH-013-17 Kunde: PES Motiv: YouthPlan Leaflet, griechisch Format: 148 x 210 mm Farbprofil:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το και Καταληκτικές Ημερομηνίες Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -2013 απευθύνεται σε όλους τους τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομος οδηγός της AEGEE

Σύντομος οδηγός της AEGEE Σύντομος οδηγός της AEGEE EUROPEAN STUDENTS FORUM AEGEE-Europe, European Students Forum Rue du Noyer / Notelaarsstraat 55 1000 Bruxelles Belgium - Belgique Τα περισσότερα οπτικά υλικά που χρησιμοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Ο εθελοντισμός ως εφόδιο: η φοιτητική δράση στην ειδική αγωγή. Παπανικολάου Σταυρούλα Ψυχολόγος Α.Π.Θ.

Ο εθελοντισμός ως εφόδιο: η φοιτητική δράση στην ειδική αγωγή. Παπανικολάου Σταυρούλα Ψυχολόγος Α.Π.Θ. Ο εθελοντισμός ως εφόδιο: η φοιτητική δράση στην ειδική αγωγή Παπανικολάου Σταυρούλα Ψυχολόγος Α.Π.Θ. Ο εθελοντισμός ως εργασία Αγαθά, υπηρεσίες με ουσιαστική αξία για τον παραλήπτη Μη αμειβόμενη εργασία

Διαβάστε περισσότερα

15064/15 ΘΚ/νκ 1 DG C 1

15064/15 ΘΚ/νκ 1 DG C 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Δεκεμβρίου 2015 (OR. en) 15064/15 DEVGEN 264 ACP 177 REX 1019 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Μαθησιακά Αποτελέσματα Matrix Ελληνική Έκδοση

Μαθησιακά Αποτελέσματα Matrix Ελληνική Έκδοση , Matrix, Ελληνική έκδοση Matrix Ελληνική Έκδοση Συντάχθηκε από: LMETB Μεταφράστηκε από: CARDET , Matrix Εισαγωγικό Επίπεδο (για μαθητές ηλικίας 12 14 χρονών) Προσωπικό προφίλ ( ) (να θεωρηθούν από τη

Διαβάστε περισσότερα

Νέοι κανόνες για τα ευρωπαϊκά συμβούλια εργαζομένων. Διασαφηνίσεις για την οδηγία 2009/38/ΕΚ

Νέοι κανόνες για τα ευρωπαϊκά συμβούλια εργαζομένων. Διασαφηνίσεις για την οδηγία 2009/38/ΕΚ Νέοι κανόνες για τα ευρωπαϊκά συμβούλια εργαζομένων Διασαφηνίσεις για την οδηγία 2009/38/ΕΚ Σε τι αποσκοπούν τα ευρωπαϊκά συμβούλια εργαζομένων; Τα ευρωπαϊκά συμβούλια εργαζομένων (ΕΣΕ) είναι φορείς οι

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 5 Απριλίου 2018 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 5 Απριλίου 2018 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 5 Απριλίου 2018 (OR. en) 7104/18 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες LIMITE JEUN 29 MIGR 35 SOC 139 EDUC

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το School Education Gateway. τη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευρώπης για τη σχολική εκπαίδευση

Σχετικά με το School Education Gateway. τη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευρώπης για τη σχολική εκπαίδευση Σχετικά με το School Education Gateway τη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευρώπης για τη σχολική εκπαίδευση ΈΝΑΣ ΧΏΡΟΣ ΕΝΑΣΧΌΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΉ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΉ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ Σχετικά Παρουσιασμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Ευφροσύνη Παπασταματίου 18 Δεκεμβρίου 2013 Συντονίστρια ERASMUS

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Ευφροσύνη Παπασταματίου 18 Δεκεμβρίου 2013 Συντονίστρια ERASMUS ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ERASMUS+: Η κινητικότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση Ευφροσύνη Παπασταματίου 18 Δεκεμβρίου 2013 Συντονίστρια ERASMUS ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ένα ενιαίο πρόγραμμα ERASMUS+ Πρόγραμμα Δια Βίου

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+!

Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! Erasmus+: ανοίγει δρόμους, αλλάζει ζωές To Erasmus+ έχει ως στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ EURES

Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ EURES Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ EURES Συχνές ερωτήσεις Γενικά Πού µπορώ να βρω πληροφορίες για το πρόγραµµα «Η πρώτη σου δουλειά µέσω του EURES» (Your first EURES job YFEJ) Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων. Όνομα: Διεύθυνση: Αριθμός τηλεφώνου: Ηλεκτρονική διεύθυνση: Χώρα:

Προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων. Όνομα: Διεύθυνση: Αριθμός τηλεφώνου: Ηλεκτρονική διεύθυνση: Χώρα: Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την πρωτοβουλία κινητικότητας «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» και τις πιθανές μελλοντικές επιλογές μέτρων της ΕΕ για την εργασιακή κινητικότητα των νέων εντός της ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές συμπράξεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας

Στρατηγικές συμπράξεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας KA2 Συνεργασία για Καινοτομία και Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών Αναμενόμενα αποτελέσματα Τα σχέδια που υποστηρίζονται στο πλαίσιο αυτής της Δράσης αναμένονται να επιφέρουν τα παρακάτω αποτελέσματα: Καινοτόμες

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ Ευρωπαϊκό έτος των πολιτών 2013 KI N www.europa.eu/citizens-2013 Ευρωπαϊκό έτος των πολιτών 2013 www.europa.eu/citizens-2013 ΣTΗN EE ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ Αγαλμα της Ελευθερίας Λιμάνι Βόλου, Ελλάδα / 18 20

Διαβάστε περισσότερα

κινητικότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση

κινητικότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση 17 η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ERASMUS+: Αλλαγές στη διαχείριση της κινητικότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Πάντειο Πανεπιστήμιο Ευφροσύνη Παπασταματίου 13 Ιουνίου 2014 Υπεύθυνη

Διαβάστε περισσότερα

Τόπος Ημερομηνία. Προς: 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ Επώνυμο: Όνομα: Ημ/νια Γέννησης: Επάγγελμα: Διεύθυνση κατοικίας: (Οδός/Αριθμός/ΤΚ)

Τόπος Ημερομηνία. Προς: 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ Επώνυμο: Όνομα: Ημ/νια Γέννησης: Επάγγελμα: Διεύθυνση κατοικίας: (Οδός/Αριθμός/ΤΚ) ΑΙΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ Τόπος Ημερομηνία Προς: 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ Επώνυμο:. Όνομα: Ημ/νια Γέννησης:.. Επάγγελμα:. Διεύθυνση κατοικίας:.. (Οδός/Αριθμός/ΤΚ).. (Δήμος/Περιοχή). (Πόλη). Τηλέφωνα Επικοινωνίας:.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ 1. Από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης το 2013, τα κράτη μέλη της ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Φυλλάδιο Μαθητή

Ενημερωτικό Φυλλάδιο Μαθητή Ενημερωτικό Φυλλάδιο Μαθητή για τον Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό ± % Χρηματοπιστωτικός Εγγραμματισμός Αγαπητή/Αγαπητέ, Η εξάλειψη της φτώχειας, η προστασία του πλανήτη και η εξασφάλιση της ευημερίας

Διαβάστε περισσότερα

European Year of Citizens 2013 Alliance

European Year of Citizens 2013 Alliance European Year of Citizens 2013 Alliance MANIFESTO Η ενεργός συμμετοχή του ευρωπαίου πολίτη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επιδίωξη των Ευρωπαϊκών συλλογικών στόχων και αξιών που προβλέπονται στις Συνθήκες

Διαβάστε περισσότερα

IDEA. Aurora Through European Identity and Integration.

IDEA. Aurora Through European Identity and Integration. IDEA Aurora Through European Identity and Integration 1 Έργο Erasmus+ «Σχέδια Jean Monnet». Το έργο IDEA Idea4europe Κατηγορία: «σχέδια καινοτομίας», μαθαίνοντας για την ΕΕ με χρήση παιδαγωγικών εργαλείων/διδακτικού

Διαβάστε περισσότερα

Συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρίες

Συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρίες Συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρίες Η στρατηγική της Ευρώπης για την προώθηση των ίσων ευκαιριών Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ίσες ευκαιρίες για ίσα δικαιώματα Η ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία Tο 2003, το ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/2307(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/2307(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009 2014 Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας 10.2.2011 2010/2307(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με «Νεολαία σε κίνηση» ένα πλαίσιο για τη βελτίωση των ευρωπαϊκών συστημάτων εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

9258/17 ΚΑΛ/μκ/ΠΜ 1 DG B 1C

9258/17 ΚΑΛ/μκ/ΠΜ 1 DG B 1C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Ιουνίου 2017 (OR. en) 9258/17 SOC 365 EMPL 280 JAI 458 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Επιτροπή απασχόλησης Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων / Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Το Πρόγραμμα Mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο σταυροδρόμι της εκπαίδευσης, της αγοράς εργασίας και της κοινωνίας.

Το Πρόγραμμα Mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο σταυροδρόμι της εκπαίδευσης, της αγοράς εργασίας και της κοινωνίας. Το Πρόγραμμα Mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο σταυροδρόμι της εκπαίδευσης, της αγοράς εργασίας και της κοινωνίας. Τι είναι το Πρόγραμμα Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Οι νέοι μας σήμερα περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα

Το YOUTHPASS στην ΕΕΥ. INFO KIT Μέρος 2. Πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση»

Το YOUTHPASS στην ΕΕΥ. INFO KIT Μέρος 2. Πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» Το YOUTHPASS στην ΕΕΥ Πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» INFO KIT Μέρος 2 Μάης 2011 1. Η ΕΕΥ ως εμπειρία μάθησης Η συμμετοχή ως εθελοντής ΕΕΥ είναι μια πολύτιμη προσωπική, κοινωνική και πολιτισμική εμπειρία,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΑΦΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΡΟΛΟΣ & ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΘΝΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΑΦΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΡΟΛΟΣ & ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΘΝΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΑΦΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΡΟΛΟΣ & ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΑΪΤΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Εξατομικευμένη προσέγγιση (διάγνωση & καταγραφή των αναγκών του εξυπηρετούμενου, λήψη ιστορικού) Συμβουλευτική Εργασίας-Ψυχοκοινωνική στήριξη

Διαβάστε περισσότερα

ERASMUS+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+!

ERASMUS+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! ERASMUS+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! ERASMUS+: ανοίγει δρόμους, αλλάζει ζωές To Erasmus+ έχει ως στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2235(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2235(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων 23.3.2015 2014/2235(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής αγοράς εργασίας της ΕΕ για τον 21ο αιώνα:

Διαβάστε περισσότερα

Τα πιστεύω μας. Οι άνθρωποί μας

Τα πιστεύω μας. Οι άνθρωποί μας Οι επιτυχίες μας κατά την περίοδο 2009 2014 Ποιοί είμαστε Είμαστε η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης και η δράση μας αναπτύσσεται με γνώμονα ένα κεντροδεξιό πολιτικό όραμα. Είμαστε η Κοινοβουλευτική

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Λεμεσός, Κύπρος, 18 Μαΐου 2010

1 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Λεμεσός, Κύπρος, 18 Μαΐου 2010 1 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Λεμεσός, Κύπρος, 18 Μαΐου 2010 Ευρωπαϊκά Προγράμματα Η Ευρωπαϊκή Ένωση Οι υποχρεώσεις - Νόμοι Τα δικαιώματα - Χρηματοδότηση Τα ευρωπαϊκά προγράμματα Θεματική κατανομή Συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B7-0000/2013 και B7-xxx

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B7-0000/2013 και B7-xxx ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 13.5.2013 B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B7-0000/2013 και B7-xxx σύμφωνα με το άρθρο 115 παράγραφος 5 του

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Καθορίζοντας το Πλαίσιο Ο πληθυσμός των ηλικιωμένων (οι δημογραφικές αλλαγές)) Η οικονομική κρίση που επηρέασε την Ευρώπη και η προσπάθειά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων 9.3.2015 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με την έκθεση για την υλοποίηση, τα αποτελέσματα και τη συνολική αξιολόγηση του Eυρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

NOMOΘEΣIA ΓIA THN IΣOTHTA TΩN ΦΥΛΩN

NOMOΘEΣIA ΓIA THN IΣOTHTA TΩN ΦΥΛΩN NOMOΘEΣIA ΓIA THN IΣOTHTA TΩN ΦΥΛΩN ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή Δεν είναι υπεύθυνη ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε κάποιο άτομο που ενεργεί εκ μέρους της Επιτροπής για την ενδεχόμενη χρήση των

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Κύριε Πρόεδρε, εκλεκτά μέλη της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής κοινότητας, αγαπητοί απόφοιτοι, κυρίες και κύριοι. Βρίσκομαι απόψε

Διαβάστε περισσότερα

PEOPLE NCP NETWORK, EURAXESS

PEOPLE NCP NETWORK, EURAXESS Τα ευρωπαϊκά θεσμικά εργαλεία που υποστηρίζουν την κινητικότητα των ερευνητών ------------------------------------- PEOPLE NCP NETWORK, EURAXESS Services Network Δημήτρης Σανόπουλος Εθνικό Κέντρο Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομιλία της Υπουργού Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά στο Διεθνές Συνέδριο «Η κλιματική αλλαγή ως πρόκληση για τις

Διαβάστε περισσότερα

Project No IT02-KA

Project No IT02-KA Ενημερωτικό δελτίο του έργου VΙΝΑ Οκτώβρης 2018 Το παρόν αποτελεί το ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο του έργου VINA στο οποίο παρέχονται περισσότερες πληροφορίες για την πρόοδο του έργου και τα εργαστήρια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΆΡΕ ΤΟΝ ΈΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΏΝ ΣΟΥ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΣΟΥ

ΠΆΡΕ ΤΟΝ ΈΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΏΝ ΣΟΥ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΣΟΥ ΠΆΡΕ ΤΟΝ ΈΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΏΝ ΣΟΥ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΣΟΥ Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης Λουξεμβούργο: Υπηρεσία Επισήμων Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 2012 ISBN: 978-92-79-22653-3

Διαβάστε περισσότερα