Jazler VideoStar2. Εγχειρίδιο Χρήσης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Jazler VideoStar2. Εγχειρίδιο Χρήσης"

Transcript

1 Jazler VideoStar2 Εγχειρίδιο Χρήσης

2 Jazler VideoStar 2 2 Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή Περιγραφή Βάσεις Γραφικά Ξεκινώντας τον Jazler VideoStar Ρυθμίσεις Εισαγωγή Αρχείων Βάση Βίντεο Βάση Spots/Διαφημιστικών Βάση Jingles Βάση Events Graphics Προσθέτοντας το νέο Logo Γονική Συναίνεση Lower third (Τίτλοι Video clip) Ticker (Συρόμενο κείμενο) Ρύθμιση Line inputs (γραμμών εισόδου) Ορισμός Graphics στα βίντεο Αυτόματος Ρολόγια Playlist Line Input (Γραμμή Εισόδου) On-air Αυτόματος Πιλότος Ζωντανή Εκπομπή Γραμμή Εισόδου Οθόνη Studio Overlays Ρυθμίσεις Αυτόματων Γραφικών Ρυθμίσεις ενημέρωσης καιρού Χειροκίνητα Γραφικά Ρυθμίσεις/Εργαλεία Βάσεων Ρυθμίσεις βάσης βίντεο... 29

3 Jazler VideoStar Ρυθμίσεις spots/διαφημίσεων Επεξεργασία ιδιοτήτων spots Συμβουλές Έλεγχος Ακεραιότητας αρχείων Αλλαγή Διαδρομών Αρχείων Γενικοί κανόνες αυτοματισμού μουσικής Security of Jazler Ενημέρωση Internet RDS... 31

4 Jazler VideoStar Εισαγωγή Ο Jazler VideoStar2 είναι ένα σύστημα αυτοματισμού βίντεο σχεδιασμένο έτσι ώστε με ελάχιστες ενέργειες να είναι εύκολος ο προγραμματισμός ροής. Το εγχειρίδιο αυτό έχει σκοπό να παρουσιάσει στο χρήστη τα βήματα που χρειάζονται για να βγει ο VideoStar2 στον αέρα. Αλλά πριν προχωρήσουμε στα βήματα αυτά θα πρέπει να γίνουν κατανοητά κάποια βασικά θέματα και χαρακτηριστικά. 2 Περιγραφή 2.1 Βάσεις Ο Jazler VideoStar2 διαθέτει 5 βάσεις, Βίντεο, Spots/Διαφημίσεων, Jingles, Γραφικών, Events και Παλέτα Instant Jingles. Βάση Βίντεο, περιέχει τα βίντεο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε στον «αέρα». Για παράδειγμα βίντεο κλιπ, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις κτλ. Βάση Spots/Διαφημιστικών, εδώ κάνετε εισαγωγή όλα τα διαφημιστικά σας σποτ ομαδοποιημένα κατά καμπάνιες. Βάση Events, περιέχει εξειδικευμένα βίντεο με εκπομπές ή βίντεο γενικού περιεχομένου που επιθυμείτε να μην είναι προσπελάσιμα από τον αυτόματο πιλότο για λόγους ασφαλείας. Βάση Jingles, περιέχει όλα τα σήματα σταθμού του καναλιού σας. Παλέτες Instant Jingles, είναι οι παλέτες που είναι διαθέσιμες στο δεξί μέρος της οθόνης του Studio, για γρήγορη πρόσβαση σε ηχητικά. 2.2 Γραφικά O Jazler VideoStar2 διαθέτει τη δική του γεννήτρια χαρακτήρων (τιτλέζα), τον JazlerGTE (Graphics Timeline Editor), και αποτελεί ξεχωριστό λογισμικό που λειτουργεί μόνο με τον Jazler VideoStar2. Παρέχει εύκολο και γρήγορο τρόπο για την σύνθεση-δημιουργία γραφικών στον Jazler VideoStar2 χωρίς να χρειάζεται η χρήση άλλων λογισμικών προγραμμάτων ή εξοπλισμός. Για να διαθέτετε τα Ελληνικά γραφικά της γονικής συναίνεσης θα πρέπει κατά την πρώτη εκκίνηση να επιλέξετε την Ελληνική γλώσσα. Εναλλακτικά, εάν επιλέξετε την Αγγλική γλώσσα θα εγκατασταθούν τα Αγγλικά γραφικά γονικής συναίνεσης. Τα γραφικά αποτελούνται από 3 βασικά μέρη: Timeline Σύνθεση (Composition) Γραφικά (Graphics)

5 Jazler VideoStar 2 5 Το κάθε Timeline περιέχει πολλές συνθέσεις γραφικών. Σε ένα Timeline καθορίζετε η σειρά των συνθέσεων, δηλαδή η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι συνθέσεις των γραφικών σας. Σε κάθε σύνθεση μπορείτε να έχετε και να προσαρμόσετε τα γραφικά στοιχεία που έχετε εισαγάγει. Timeline Composition Graphic Main Opening titles Artist Title background image artist_now background image title_now Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να κάνετε προεπισκόπηση (preview) της σύνθεσης που έχετε επιλεγμένη στην τηλεόραση πατώντας το αντίστοιχο κουμπί. Ακόμη μπορείτε να κάνετε απόκρυψη της προεπισκόπησης για να πραγματοποιήσετε τυχών διορθώσεις. Πρέπει να θυμάστε ότι αυτό που βλέπετε, στον JazlerGTE, σε μία σύνθεση που έχετε δημιουργήσει δεν είναι και αυτό που θα πάρετε σαν τελικό αποτέλεσμα στην τηλεόραση! Η θέση και το μέγεθος των εικόνων είναι ακριβείς κατά 99% αλλά όσον αφορά τα κείμενα, αποτελούν μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Ο Jazler VideoStar2 επεξεργάζεται και εμφανίζει κείμενα και γραμματοσειρές με εντελώς διαφορετική τεχνοτροπία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει αναπαραγωγή της τεχνοτροπίας αυτής στον JazlerGTE με ακρίβεια. Για το λόγο αυτό πριν εμφανίσετε τα γραφικά σας στον «αέρα» βεβαιωθείτε ότι πρώτα έχετε κάνει προεπισκόπηση τους. Η προεπισκόπηση στην τηλεόραση («preview on TV») θα εμφανίσει την σύνθεση σας κατευθείαν πάνω στην έξοδο του Jazler VideoStar2 (εφόσον λειτουργεί). Για το λόγο αυτό βεβαιωθείτε ότι η έξοδος σας είναι εκτός αέρα όταν κάνετε προεπισκόπηση, εκτός φυσικά και αν γίνεται σκόπιμα. Ο JazlerGTE αποτελείται από 4 βασικά panel-τμήματα. Panels 1. Menu: Στo panel αυτό υπάρχουν κουμπιά διαχείρισης των Timelines καθώς και τα κουμπιά προεπισκόπησης/απόκρυψης της επιλεγμένης σύνθεσης.

6 Jazler VideoStar Sidebar: Το Sidebar χωρίζεται σε 2 μέρη, το μέρος σχετικό με το Timeline και εκείνο που είναι σχετικό με το composition-σύνθεση και το καθένα διαθέτει τις δικές του ρυθμίσεις. 3. Editor: Η κυρίως περιοχή του JazlerGTE όπου ο χρήστης σχεδιάζει και τοποθετεί τα γραφικά του με τη βοήθεια των κουμπιών που βρίσκονται στο πάνω μέρος όπως Add Image, Add Ticker και Add Text. 4. Ιδιότητες των Graphics: Στο τμήμα αυτό μπορείτε να δείτε και να αλλάξετε όλες τις ιδιότητες του επιλεγμένου graphic-γραφικού στοιχείου στον Editor. Οι χρωματισμένες περιοχές παρακάτω υποδηλώνουν τα 4 βασικά τμήματα του JazlerGTE όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα. Menu Sidebar Editor Graphic's properties Figure 2-1 Υπάρχουν 3 τρόποι για να παρουσιαστούν τα γραφικά σε ένα βίντεο: Κάθε βίντεο μπορεί να είναι συνδεδεμένο με τα δικά του γραφικά με αποτέλεσμα όποτε παίζει το βίντεο αυτό στον «αέρα» να εμφανίζονται και τα συνδεδεμένα γραφικά στην έξοδο. Ακόμη μπορείτε να τροποποιήσετε το ποια γραφικά θα παίζουν με τα βίντεο από τον προγραμματισμό Playlists, αυτόματου πιλότου και των Live Inputs (γραμμών εισόδου). Τέλος μπορείτε να εμφανίσετε στην έξοδο live graphics από την οθόνη του Studio.

7 Jazler VideoStar Ξεκινώντας τον Jazler VideoStar2 3.1 Ρυθμίσεις Όταν ανοίξετε τον Jazler VideoStar2, η πρώτη ενέργεια θα πρέπει να είναι η πλοήγηση στις Επιλογές Αναπαραγωγής από Πίνακας Ελέγχου Ρυθμίσεις Γενικές Ρυθμίσεις και ο καθορισμός της εξόδου του Jazler VideoStar2. Στην περίπτωση που δεν έχετε κάποια συμβατή κάρτα γραφικών, ο Jazler VideoStar2 θα ανοίξει ένα επιπλέον παράθυρο για να μπορέσει να γίνει η προεπισκόπηση. Εναλλακτικά, επιλέγετε την κύρια κάρτα αναπαραγωγής/εξόδου. Και στις 2 περιπτώσεις θα πρέπει να επιλέξετε την αναλογία διαστάσεων και την ανάλυση βίντεο που επιθυμείτε. Για τον σκοπό της συγγραφής αυτού του εγχειριδίου επιλέγουμε το «Fit Whole Screen» και «HD p HDY 1920x1080@25.00p 16:9» αντίστοιχα. Ακόμη μπορείτε να επιλέξετε ανάλυση ήχου καθώς και τύπο επεξεργαστή ήχου. 3.2 Εισαγωγή Αρχείων Και τώρα, μπορούμε να προχωρήσουμε στην εισαγωγή των αρχείων. Για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα και ροή θα πρέπει να οργανώσουμε τις βάσεις videos, spots, jingles κτλ.

8 Jazler VideoStar Βάση Βίντεο Αρχικά, ας πλοηγηθούμε από τον πίνακα ελέγχου στη βάση βίντεο. Πριν ξεκινήσουμε την εισαγωγή βίντεο θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε τις κατηγορίες των βίντεο που επιθυμούμε. Το βήμα αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς με τον τρόπο αυτό κατηγοριοποιούμε τα βίντεο και μπορούμε όχι μόνο να τα βρίσκουμε εύκολα και γρήγορα αλλά οργανώνουμε και την ροή της μουσικής που επιλέγεται από τον VideoStar2 με βάση τις κατηγορίες. Για να προσαρμόσετε τις κατηγορίες και τα ονόματα τους σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας πατήστε στα αριστερά της οθόνης το Επεξεργασία Ιδιοτήτων βίντεο. Πάνω αριστερά στην οθόνη, πατήστε το κουμπί «Προσθήκη» και επιλέξτε «μαζική εισαγωγή βίντεο». Στην επόμενη οθόνη επιλέγουμε τον επιθυμητό φάκελο βάζοντας τικ και στο αναζήτηση υποφακέλων. Στην συνέχεια πατάμε «Εκκίνηση Αναζήτησης» και ο Jazler VideoStar2 θα ψάξει να βρει διαθέσιμα βίντεο στον φάκελο που επιλέξαμε αλλά και στους υποφακέλους του. Τελικά θα μας εμφανίσει όλα τα διαθέσιμα βίντεο δίνοντας την επιλογή να επιλέξουμε ποια από αυτά θέλουμε να εισαγάγουμε στη βάση μας πατώντας το κουμπί επόμενο. Εδώ θα πρέπει να κατηγοριοποιήσουμε τα βίντεο και στην συνέχεια πατώντας το κουμπί επόμενο μεταφερόμαστε στην τελική οθόνη εισαγωγής όπου πατώντας το εκκίνηση εισαγωγής ξεκινά η διαδικασία Βάση Spots/Διαφημιστικών Από τον πίνακα ελέγχου επιλέξτε τη βάση Spots/Διαφημίσεων και πατήστε την προσθήκη στην πάνω αριστερή γωνία. Αρχικά θα ερωτηθείτε για την ημερομηνία λήξης του διαφημιστικού και στην συνέχεια επιλέγετε το αρχείο προς εισαγωγή. Η επόμενη οθόνη χωρίζεται σε 2 μέρη.

9 Jazler VideoStar 2 9 Οι γενικές πληροφορίες για το spot/καμπάνια και οι πληροφορίες σχετικά με το βίντεο. Στον Jazler VideoStar2 μπορείτε να θεωρήσετε και διαχειριστείτε κάθε εγγραφή σαν εγγραφή διαφημιστικού ή καμπάνιας διαφημιστικών. Μια καμπάνια περιέχει πολλά διαφημιστικά spot που έχουν κοινά γενικά στοιχεία (όνομα πελάτη, εταιρεία παραγωγής. Ημερομηνία έναρξης και λήξης κτλ.). Για να προσθέσετε παραπάνω διαφημιστικά αρχεία σε μία καρτέλα και να τη διαχειριστείτε και προγραμματίσετε σαν καμπάνια αρκεί να πατήσετε το κουμπί «Νέο». Spot1 Spot4 AdCampaign Spot2 Spot3 Η καμπάνια διαφημιστικών διαθέτει 3 μεθόδους προγραμματισμού: Εβδομαδιαία, όπου προγραμματίζετε τα spot σας σε εβδομαδιαία βάση. Ημερήσια, όπου προγραμματίζετε τα spot ημερησίως. Playlister, όπου ο προγραμματισμός γίνεται με εξωτερικό λογισμικό προγραμματισμού διαφημίσεων. Για τους σκοπούς αυτού του εγχειριδίου θα επιλέξουμε την εβδομαδιαία μέθοδο. Αφού έχει πραγματοποιηθεί η εισαγωγή πολλαπλών αρχείων spot πατάμε «Ημέρες και ώρες Μετάδοσης» στο δεξί μέρος της καρτέλας και να βρεθούμε στην οθόνη προγραμματισμού.

10 Jazler VideoStar 2 10 Στην οθόνη αυτή θα πρέπει να επιλέξουμε σύστημα προγραμματισμού από τα 3 συστήματα που είναι διαθέσιμα Σε ειδική σειρά, με το οποίο επιλέγετε πoιo διαφημιστικό θα παίξει σε ποιο break. Διαδοχικά, όπου ο Jazler VideoStar2 θα παίζει αυτόματα τα διαφημιστικά διαδοχικά ξεκινώντας από το πρώτο, σε κάθε break. Τυχαία επιλογή, όπου ο Jazler VideoStar2 θα διαλέξει τυχαία ένα διαφημιστικό από τα διαθέσιμα όταν περιληφθεί σε ένα break. Για να επιλέξουμε το πεδίο με το break που επιθυμούμε, πρώτα θα πρέπει να επιλέξουμε σύστημα προγραμματισμού, προτεραιότητα και αν χρησιμοποιήσουμε σε ειδική σειρά θα πρέπει να επιλέξουμε και τον τίτλο θέματος. Αφού επιλέξουμε τα επιθυμητά, πατάμε το κουμπί «Ορισμός» και πλέον πατώντας το αντίστοιχο κελί ορίζουμε σε ποιο break θέλουμε να προγραμματίσουμε το διαφημιστικό. Όταν ολοκληρώσουμε τις αλλαγές που επιθυμούμε πατάμε το κουμπί «Ορισμός» και στην συνέχεια «Πίσω» στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Ενεργοποιώντας το «Αυτόματη Προεπισκόπηση Διαφημιστικού Πακέτου», κάθε φορά που επιλέγουμε ένα break θα εμφανίζεται όλα τα προγραμματισμένα spot για το break αυτό. Η σειρά με την οποία εμφανίζονται τα spot δεν αποτελεί και απαραίτητα την πραγματική σειρά μετάδοσης των διαφημίσεων καθώς εξαρτάται η σειρά και από τις προτεραιότητες με τις οποίες έχουν οριστεί τα διαφημιστικά. Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται το παράδειγμα ενός break. Ο Jazler RadioStar2 ξεκινώντας από την προτεραιότητα 1 ακολουθεί την μία προτεραιότητα μετά την άλλη. Θα παίξει κάθε spot που έχει οριστεί στην αντίστοιχη προτεραιότητα σε ένα break και στην περίπτωση που πολλά διαφημιστικά spot έχουν την ίδια προτεραιότητα τότε η σειρά μετάδοσης των spot αυτών θα καθοριστεί τυχαία. Για το λόγο αυτό μπορείτε να έχετε δημιουργήσει 3-4 προτεραιότητες με τα εμπορικά spots σας ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε τη σειρά τους μετάδοσης και να αποφύγετε τις αντιθέσεις (π.χ. μεταξύ διαφημιζόμενων του ίδιου κλάδου). Στην περίπτωση που επιθυμείτε στο break σας να έχετε κάποιο αναγνωριστικό σταθμού (station ID) ή κάποιο άλλο jingle μπορείτε να περάσετε στην βάση των spots τα ηχητικά που επιθυμείτε και ανάλογα με το που επιθυμείτε να ακούγονται κατά τη διάρκεια του break θα πρέπει να δημιουργήσετε την αντίστοιχη προτεραιότητα στην θέση που επιθυμείτε και να ορίζεται τα ηχητικά αυτά με αυτήν την προτεραιότητα.

11 Jazler VideoStar Time Anouncement Spot_time_now 08 Station ID before Spots spot-stationid Spots Start Spot-starting Spots Packet 1 Spot Spot Spot Spots Packet 2 Spot Spot Spot Spot Spot Spots Packet 3 Spot Spots End Spot-Ending Trailer after Spots Spot-Show trailer Spot-Show trailer Spot-Show trailer Station ID END Spot-stationID Βάση Jingles Από τον πίνακα ελέγχου, επιλέγουμε την Βάση Jingles και όπως κάναμε και στις προηγούμενες ενότητες πατάμε «Προσθήκη» στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης και επιλέγουμε το ηχητικό που επιθυμούμε. Στην συνέχεια μπορούμε να τροποποιήσουμε τις πληροφορίες σχετικά με το Jingle στην καρτέλα ανάλυση όπως τίτλο, καλλιτέχνη, ιδιότητες κτλ. Ώστε να το κατηγοριοποιήσουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας Βάση Events Αυτή η βάση χρησιμοποιείται για εδικά jingle, εισαγωγικά βίντεο γονικής συναίνεσης, εισαγωγικά βίντεο εκπομπών ή γενικότερα οποιοδήποτε βίντεο δεν ανήκει στις υπόλοιπες βάσεις και δεν θέλουμε να μπορούν να επιλεχθούν από τον αυτόματο πιλότο.

12 Jazler VideoStar Graphics Για να μπορέσετε να δημιουργήσετε γραφικά θα πρέπει να τρέξετε τον JazlerGTE (Graphics Timeline Editor) που είναι διαθέσιμο στον πίνακα ελέγχου στις Βάσεις πατώντας το «Graphics Timeline Editor» ή να τρέξετε το λογισμικό ανεξάρτητα από τον Jazler VideoStar2. Υπάρχουν 4 κύριοι τύποι graphic timelines: Graphic Template, που από προεπιλογή περιέχει το logo και το test screen Video Clip titles, που περιέχει γραφικά για την εμφάνιση πληροφοριών για το τρέχων βίντεο ή για τα βίντεο που ακολουθούν Parental guidance, που περιέχει όλα τα γραφικά γονικής συναίνεσης Ticker, που περιέχει crawl graphics. Ακόμη, υπάρχουν 3 τύποι γραφικών στοιχείων: Text (κείμενο), Image (εικόνα) και Ticker (κυλιόμενο κείμενο) Προσθέτοντας το νέο Logo Για τους σκοπούς αυτού του εγχειριδίου θα τροποποιήσουμε το υπάρχων logo (jz). Από το μενού πατάμε open και επιλέγουμε την κατηγορία Graphic Template και πατάμε το LOGO για να το τροποποιήσουμε. Αφού έχει ανοίξει το graphic LOGO, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι περιέχει ένα composition γραφικών (name: JAYZEE LOGO UPRIGHT1). Αυτό το composition περιέχει 2 γραφικά στοιχεία: μία εικόνα png και ένα text (κείμενο). Ο τύπος του κειμένου έχει οριστεί ως Current Date & Time (ημερομηνία και ώρα) και το περιεχόμενο του έχει τεθεί ως HH:mm, το οποίο θα μεταφραστεί στον αέρα σαν την τρέχουσα ώρα. Σε αυτό το σημείο, είναι πολύ χρήσιμο να ενεργοποιήσουμε την εμφάνιση του safe frame στον editor, ώστε να δούμε και κατανοήσουμε που θα εμφανιστεί το κάθε γραφικό στοιχείο στην οθόνη. Στο πάνω αριστερό μέρος του editor πατήστε το Hash (δίεση, #) για να εμφανιστεί το safe frame. Εάν το ξαναπατήσετε θα εμφανιστούν και τα gridlines (οδηγοί σχεδίασης). Για να προσθέσετε ακόμη μία εικόνα, πατήστε στο αντίστοιχο κουμπί στο πάνω μέρος του editor ή αντικαταστήστε την υπάρχουσα εικόνα. Όταν είστε έτοιμοι πατήστε Save. Πάντα να κάνετε προεπισκόπηση (preview) του γραφικού σας για να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα!

13 Jazler VideoStar Γονική Συναίνεση Από προεπιλογή, ο Jazler VideoStar2 διαθέτει graphics γονικής συναίνεσης για Ελλάδα και USA ανάλογα με την επιλεγμένη γλώσσα. Από το μενού πατάμε open και επιλέγουμε την κατηγορία Parental Guide και στην συνέχεια ανοίγουμε το US-TV-MA. Όπως μπορείτε να δείτε, το composition αυτό περιέχει μόνο ένα γραφικό στοιχείο που είναι μία png εικόνα και ακόμη έχει διάρκεια 15000ms. To Preview του JazlerGTE θα εμφανίσει μόνο το επιλεγμένο composition. Εάν θέλετε να δείτε το συνολικό αποτέλεσμα του timeline θα πρέπει να το ορίσετε σε ένα βίντεο και να το ελέγξετε από το Studio.

14 Jazler VideoStar Lower third (Τίτλοι Video clip) Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν 3 διαφορετικά timelines Live studio text Main opening titles Main closing titles Live studio text To Live studio text είναι ουσιαστικά 1 composition που περιέχει μία εικόνα png σαν φόντο και 2 keywords (μεταβλητές) όπου μπορείτε να εμφανίσετε το κείμενο της επιλογής σας στον αέρα από το Studio. Δηλαδή ότι γράψετε στο αντίστοιχο πεδίο του Studio θα εμφανιστεί και στην οθόνη. Για παράδειγμα για να αντικαταστήσετε το κάθε keyword με το κείμενο της επιλογής σας θα πρέπει να γράψετε: Champion s league final 2015== Juventus vs Barcelona == Olympiastadion Berlin. Ο Jazler VideoStar2 θα καταλάβει αυτά τα keywords ως LIVETEXT1==LIVETEXT2==LIVETEXT3

15 Jazler VideoStar 2 15 Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί 3 LIVETEXT. Θα πρέπει να έχει ήδη οριστεί το κείμενο ενός text ως LIVETEXTx για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί από τον χρήστη στην οθόνη του Studio MAIN OPENING TITLES Σε αυτό το graphic, υπάρχουν 2 keywords που χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση των στοιχείων του βίντεο που παίζει αυτή τη στιγμή: VR_ARTIST_NOW και VR_TITLE_NOW. Με παρόμοιο τρόπο μπορείτε να εμφανίσετε τον τίτλο και καλλιτέχνη των επόμενων βίντεο με τα keywords VR_ARTIST_NEXTx και VR_TITLE_NEXTx αντικαθιστώντας το x με τον αντίστοιχο αριθμό του βίντεο. Μπορείτε να εμφανίσετε τόσα βίντεο όσα έχετε επιλέξει στo Internet File Updating Services

16 Jazler VideoStar Ticker (Συρόμενο κείμενο) Το composition αυτό περιέχει ένα στοιχείο ticker που έχει επεκταθεί και περιέχει μόνο το keyword LIVETEXT1. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να εμφανίσετε το δικό σας κείμενο στο ticker από την οθόνη του Studio.

17 Jazler VideoStar Ρύθμιση Line inputs (γραμμών εισόδου) Από τον πίνακα ελέγχου πατήστε Αυτόματος Ρύθμιση γραμμής καρτών εισόδου και θα μεταφερθείτε στο παράθυρο προγραμματισμένων γραμμών εισόδου. Πριν τον προγραμματισμό μίας εισόδου θα πρέπει πρώτα να την ενεργοποιήσουμε. Πατήστε Ρύθμιση καρτών γραμμής εισόδου στα αριστερά της οθόνης και ενεργοποιήστε την επιθυμητή γραμμή. Μπορείτε να ορίσετε συσκευή εικόνας και ήχου και ακόμη και να προγραμματίσετε/ορίσετε συγκεκριμένα graphics για αυτή τη γραμμή εισόδου. 3.5 Ορισμός Graphics στα βίντεο Κάθε βίντεο μπορεί να συσχετιστεί με πολλά graphics. Για να τα συσχετίσετε, ανοίξτε την καρτέλα του επιθυμητού βίντεο και επιλέξτε το graphic που θέλετε να ορίσετε. Ακόμη μπορείτε να επιλέξετε μαζικά τα βίντεο από τη βάση και στη συνέχεια να οριστούν με μαζική αλλαγή πατώντας δεξί κλικ.

18 Jazler VideoStar Αυτόματος Ο Jazler VideoStar2 πάντα θα ακολουθεί τον προγραμματισμό του αυτόματου πιλότου που είναι κυρίως βασισμένος στα ρολόγια. Αυτό ουσιαστικά αποτελεί και το plan B στην περίπτωση που δεν έχει προγραμματιστεί κάτι άλλο όπως playlist ή γραμμή εισόδου Ρολόγια Ο Jazler VideoStar2 χρειάζεται ένα μοτίβο για να μπορέσει να παίξει βίντεο με βάση τις ανάγκες σας. Για να το επιτύχετε αυτό θα πρέπει να δώσουμε κάποιες οδηγίες σχετικά με το ποια κατηγορία θέλουμε να παίξει, είτε βίντεο, jingle event, spot κτλ. Αφού δημιουργήσουμε ένα σχέδιο με κατηγορίες, στη συνέχεια το θέτουμε σε μία χρονική ζώνη με αποτέλεσμα το σχέδιο αυτό να επαναλαμβάνεται μέχρι και την λήξη της χρονικής αυτής ζώνης. Αυτό το σχέδιο είναι το ρολόι. Από τον πίνακα ελέγχου, πλοηγούμαστε στο Αυτόματος Δομή Αυτόματου Πιλότου και θα εμφανιστεί το αντίστοιχο παράθυρο για τα ρολόγια και τον προγραμματισμό τους. Στην κυρίως οθόνη υπάρχουν οι επιλογές σχετικά με τις χρονικές ζώνες. Στα αριστερά υπάρχει η λίστα με τα διαθέσιμα ρολόγια και αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα καινούριο αρκεί να

19 Jazler VideoStar 2 19 πατήσουμε το Προσθήκη στο μέσο της οθόνης στα αριστερά και να δώσουμε το επιθυμητό όνομα. Στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δημιουργούμε το σχέδιο/ρολόι. Θα πρέπει να επιλέξουμε τα κατάλληλα φίλτρα και στη συνέχεια να πατήσουμε το προσθήκη ώστε να οριστεί στο ρολόι π.χ. βίντεο συγκεκριμένης κατηγορίας και με συγκεκριμένη προτεραιότητα. Για παράδειγμα θέλουμε την εξής εναλλαγή βίντεο, 1 Current βίντεο κλιπ, 1 jingle από την κατηγορία All day bumpers, 1 βίντεο κλιπ House, 1 jingle από την κατηγορία All day bumpers και 1 βίντεο Current. Εάν το επιθυμούμε μπορούμε να ορίσουμε και συγκεκριμένο graphic για κάποιο από τα στοιχεία πατώντας το Graphics Tab. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι θα μπορούσαμε να ορίσουμε ένα graphic ΗΟΤ ΝΕW για όποιο βίντεο ανήκει σε συγκεκριμένη κατηγορία με νέα τραγούδια χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε αλλαγές σε κάθε βίντεο ξεχωριστά από την βάση βίντεο. Το ρολόι έχει ρυθμιστεί και το σχέδιο έχει καθοριστεί. Ο Jazler VideoStar2 δείχνει κατά προσέγγιση την διάρκεια του ρολογιού και πότε περίπου θα παιχτεί το κάθε βίντεο. Και αφού έχουν γίνει τα παραπάνω θα πρέπει να ορίσουμε το ρολόι σε μία χρονική ζώνη. Στην κεντρική οθόνη της Δομής Αυτόματου Πιλότου πατάμε προσθήκη στο πάνω μέρος της οθόνης και ορίζουμε την αρχή και το τέλος της ζώνης. Εάν δημιουργήσατε χρονική ζώνη 2 ωρών και ορίσατε ρολόι τότε ο Jazler VideoStar2 θα επαναλαμβάνει το ρολόι για 120 λεπτά ανεξάρτητα με την μέση διάρκεια του ρολογιού. Όταν αλλάξετε το σχέδιο ενός ρολογιού, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν και σε όλες τις χρονικές ζώνες όπου έχει ήδη οριστεί το ρολόι.

20 Jazler VideoStar Playlist Ένας άλλος τρόπος προγραμματισμού των βίντεο σας στον Jazler VideoStar2 είναι μέσω του «προγραμματισμού Playlists». Μπορείτε είτε να δημιουργήσετε την Playlist σας μέσω του Jazler VideoStar2 ή να εισάγετε μία Playlist που έχει εξαχθεί από τρίτο πρόγραμμα δημιουργίας Playlist. Από τον πίνακα ελέγχου πλοηγηθείτε στο Αυτόματος Προγραμματισμός Playlists και πατήστε το προσθήκη στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης για να δημιουργήσετε μία νέα Playlist. Στην νέα οθόνη δημιουργήστε την Playlist που επιθυμείτε επιλέγοντας τα βίντεο που θέλετε. Μετά το βήμα αυτό, μπορείτε να ορίσετε/συνδέσετε συγκεκριμένα γραφικά σε κάθε βίντεο της Playlist απλά πατώντας το Επεξεργασία Γραφικών tab και επιλέγοντας το επιθυμητό graphic. Για να προγραμματίσετε την Playlist θα πρέπει να πατήστε στο Ημερομηνίες και ώρες προγραμματισμού και να προσθέσετε είτε συγκεκριμένα μέρα και ώρα μετάδοσης ή επαναλαμβανόμενη Line Input (Γραμμή Εισόδου) Από τον πίνακα ελέγχου πατάμε το Αυτόματος Δομή Προγράμματος Γραμμής Εισόδου και στην συνέχεια πατάμε προσθήκη. Στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγουμε ημέρα, ώρα έναρξης και διάρκεια της αναμετάδοσης. Ακόμη θα πρέπει να καθορίσουμε την πηγή αναμετάδοσης που θα χρησιμοποιηθεί από τον Jazler VideoStar2. Για να γίνει προγραμματισμός αναμετάδοσης θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη τουλάχιστον μία γραμμή εισόδου.

21 Jazler VideoStar On-air Ο Jazler VideoStar2 διαθέτει 3 τρόπους λειτουργίας, Αυτόματο πιλότο, Ζωντανή Εκπομπή και Γραμμή Εισόδου και μπορούν αν εναλλαχθούν από την οθόνη του Studio. 4.1 Αυτόματος Πιλότος Ο πρώτος τρόπος λειτουργίας είναι ο αυτόματος πιλότος που ουσιαστικά o Jazler VideoStar2 αυτόματα παίζει ότι έχει προγραμματιστεί από τον χρήστη είτε από τα ρολόγια, είτε από τις Playlists ή από προγραμματισμένες γραμμές εισόδου. 4.2 Ζωντανή Εκπομπή Σε αυτό τον τρόπο λειτουργίας, ο χρήστης παίρνει τον απόλυτο έλεγχο της ροής. Ο Jazler VideoStar2 θα σας ειδοποιήσει για επερχόμενα γεγονότα όπως προγραμματισμένα break ή γραμμής εισόδου αλλά ο χρήστης θα πρέπει να αποφασίσει είτε αν θα μεταδοθούν ή θα ακυρωθούν. 4.3 Γραμμή Εισόδου Επιλέγοντας τον τρόπο λειτουργίας Γραμμή Εισόδου του Jazler VideoStar2, θα βάλει τον VideoStar2 σε αναμετάδοση της επιλεγμένης πηγής μέχρι ο χρήστης να αλλάξει τρόπο λειτουργίας. Ακόμη, ο χρήστης έχει την επιλογή να αποφασίσει εάν θα διακόψει την αναμετάδοση για το διαφημιστικό break ή όχι.

22 Jazler VideoStar Οθόνη Studio Με το που θα τρέξετε τον Jazler VideoStar2 θα εμφανιστεί η οθόνη Studio. Στο πάνω μέρος της οθόνης μπορείτε να δείτε το βίντεο που παίζει αυτή τη στιγμή και πληροφορίες σχετικά με αυτό όπως διάρκεια, τρέχων χρόνος βίντεο, γραφικά που αναπαράγονται στο βίντεο αυτό κτλ. Στα αριστερά του παραθύρου υπάρχουν τα decks (προγραμματισμένα βίντεο που θα μεταδοθούν) και για κάθε στοιχείο σχετικές με αυτά πληροφορίες όπως ο λόγος επιλογής του συγκεκριμένου στοιχείου (auto, playlist, break κτλ.), τα graphics που έχουν οριστεί στο συγκεκριμένο στοιχείο, εκτιμώμενος χρόνος έναρξης, διάρκεια κτλ. Δίπλα στα decks υπάρχουν κουμπιά που εκτελούν τις αναφερόμενες ενέργειες και πιο συγκεκριμένα: Αλλαγή, με το οποίο τροποποιείται τα στοιχεία των decks δηλαδή προσθήκη, διαγραφή, αντικατάσταση κτλ των βίντεο της επιλογής σας. Monitor, με το οποίο μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση του στοιχείου αυτού. Πληροφορίες, με το οποίο παρέχονται πληροφορίες σχετικά με το επιλεγμένο στοιχείο. Διαφημιστικά Πακέτα, με το οποίο μπορείτε να δείτε ή και να εισάγετε στα decks το break της αρεσκείας σας, ανεξάρτητα από τον αν είναι προγραμματισμένο να παίξει και τι ώρα. Playlists, όπου μπορείτε να δείτε τι περιέχει η κάθε Playlist που έχετε δημιουργήσει και να την εισάγετε προς αναπαραγωγή. Instants, που παρέχει πρόσβαση στις παλέτες των instants που έχετε δημιουργήσει. Γραφικά. 5.1 Overlays Επιλέγοντας το επιθυμητό στοιχείο από τα decks και στη συνέχεια πατώντας το κουμπί Γραφικά μπορείτε να διαχειριστείτε τα γραφικά αυτού του στοιχείου. Πιο συγκεκριμένα:

23 Jazler VideoStar 2 23 Επεξεργασία Επιλεγμένων Γραφικών. Πιο αναλυτικά, μπορείτε να δείτε ποια graphics είναι ορισμένα στο επιλεγμένο βίντεο και να τροποποιήσετε την λίστα διαγράφοντας ή προσθέτοντας graphics. Μπορείτε να διπλοπατήσετε τα graphics για πρόσθεση ή διαγραφή τους! Ιστορικό γραφικών. Εδώ μπορείτε να δείτε το ιστορικό των γραφικών που έχουν αναπαραχθεί/εμφανιστεί από την στιγμή που ο Jazler VideoStar2 ξεκίνησε να λειτουργεί. Προγραμματισμένα Τώρα. Στο πεδίο αυτό βλέπετε τα γραφικά/timelines που παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή στην έξοδο. Εμφανίζονται αυτή τη στιγμή. Σε αυτό το κομμάτι της οθόνης μπορείτε να δείτε ποια γραφικά στοιχεία (εικόνα, κείμενο, ticker) εμφανίζονται αυτή τη στιγμή στην οθόνη.

24 Jazler VideoStar Ρυθμίσεις Αυτόματων Γραφικών Πατώντας το κουμπί ρυθμίσεις αυτόματων γραφικών εμφανίζεται το αντίστοιχο παράθυρο. Το παράθυρο αυτό είναι κρίσιμο για τον Jazler VideoStar2 καθώς εδώ ορίζονται τα αυτόματα γραφικά που θέλουμε να έχουμε. Βασικό λογότυπο σταθμού, όπου επιλέγουμε το επιθυμητό timeline-γραφικό που θα αποτελεί το λογότυπο του σταθμού μας και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το λογότυπο αυτό θα εμφανίζεται. Πατώντας το απόκρυψη/εμφάνιση logo ενεργοποιούμε ή απενεργοποιούμε αντίστοιχα το λογότυπο ακολουθώντας τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει. Προεπιλεγμένα γραφικά. Με την επιλογή αυτή μπορούμε να ορίσουμε ποια γραφικά θα δεθούν/οριστούν με τα βίντεο που προστίθενται από τον χρήστη. Αποφυγή λάθος τίτλων. Η επιλογή αυτή επιτρέπει στον Jazler VideoStar2 να μην εμφανίζει τίτλους βίντεο στην περίπτωση που το βίντεο είναι μικρότερο του ορίου που έχουμε θέσει. Εμφάνιση/απόκρυψη Logo. Το κουμπί αυτό προσφέρει την επιλογή στον χρήστη να εμφανίσει ή αποκρύψει αντίστοιχα το γραφικό του λογοτύπου σύμφωνα με τις συνθήκες που έχουμε ορίσει Ρυθμίσεις ενημέρωσης καιρού Ο Jazler VideoStar2 προσφέρει στον χρήστη την επιλογή να ενημερώνεται για τον καιρό και να εμφανίζει την επιθυμητές πληροφορίες στους θεατές. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να ακολουθήσουμε 2 βήματα: 1. Ρυθμίζοντας τον πίνακα ελέγχου ενημέρωσης καιρού: Πρώτα από όλα πρέπει ο χρήστης να καθορίσει την τοποθεσία ή τοποθεσίες για τις οποίες ενδιαφέρεται και για τις οποίες θα ήθελε να λαμβάνει ενημερώσεις. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να

25 Jazler VideoStar 2 25 προσθέσουμε μία νέα εγγραφή και στο μενού με τις τοποθεσίες με το επιθυμητό όνομα (για το παράδειγμά μας χρησιμοποιήθηκε για την περιοχή μας Μυτιλήνη, Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ο κωδικός MJT) και το κατάλληλο Yahoo Weather Location API Code. Το API code μπορούμε να το βρούμε από την ιστοσελίδα της yahoo επιλέγοντας την περιοχή που θέλουμε και παίρνοντας τον κωδικό από το URL. Παραδείγματος χάριν, επισκεφτήκαμε την σελίδα yahoo weather και επιλέξαμε την περιοχή Mytilene, Greece. Το URL είναι και το API code είναι Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες επιλογές που μπορεί να θέσει ο χρήστης όπως το χρονικό διάστημα συγχρονισμού των ενημερώσεων καιρού και τον χρόνο λήξης των δεδομένων πρόβλεψης καιρού. a. Το διάστημα συγχρονισμού είναι ουσιαστικά ο αριθμός των λεπτών που δηλώνουν κάθε πότε θα γίνεται συγχρονισμός. b. Ο χρόνος λήξης των δεδομένων πρόβλεψης καιρού είναι ο αριθμός των λεπτών που αν τυχών έχει περάσει και δεν έχουν ανανεωθεί τα δεδομένα, οι προβλέψεις θα διαγραφούν και θα αρνηθεί ο VideoStar2 να εμφανίσει τις προβλέψεις. Αυτό είναι μία δικλείδα ασφαλείας έτσι ώστε εάν δεν υπάρχει για οποιοδήποτε λόγο σύνδεση με την υπηρεσία ενημέρωσης να μην μεταδοθούν ανενημέρωτες πληροφορίες.

26 Jazler VideoStar Προγραμματίζοντας και προβάλλοντας τις προβλέψεις: Στον Graphics Timeline Editor (GTE) προσθέτουμε ένα πεδίο για κείμενο και στην συνέχεια πατάμε «VARIABLES». Στον πίνακα που εμφανίζεται μπορούμε να δούμε τις λέξεις κλειδιά με τη μορφή XXX_0_DESC που αναφέρονται στις παρεχόμενες επιλογές για τον προγραμματισμό της ενημέρωσης καιρού. Οι λέξεις κλειδιά αποτελούνται από 3 μέρη: a. Το «XXX» αναφέρεται στο όνομα μεταβλητής (variable name) που έχουμε ορίσει για την περιοχή που επιθυμούμε. Για παράδειγμα στην περίπτωση μας το ΧΧΧ θα αντικατασταθεί με το MJT για να εμφανίσουμε πληροφορίες σχετικά με τη Μυτιλήνη. b. Το τμήμα «0» έως «5» αναφέρεται στην μέρα για την οποία θέλουμε την πρόβλεψη. Εάν θέλουμε πρόβλεψη για την τρέχουσα μέρα θα χρησιμοποιήσουμε το «0» και εάν θέλουμε την πρόβλεψη για πέντε μέρες από τώρα θα χρησιμοποιήσουμε το «5». c. Το τελευταίο μέρος είναι ένα από τα TEMP, DESC, LOW, HIGH, DAYSTRING and DATESTRING που είναι και το τμήμα που καθορίζει τι ακριβώς θα εμφανιστεί. Τέλος ένα παράδειγμα χρήσης. Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να δείξουμε την τωρινή θερμοκρασία καθώς επίσης και την χαμηλότερη και υψηλότερη της αυριανής μέρας για την Μυτιλήνη. Θα γράψουμε στα πεδία κειμένου:

27 Jazler VideoStar 2 27 Θερμοκρασία τώρα: MJT_0_TEMP C o Θερμοκρασία αύριο: MJT_1_LOW C o MJT_1_HIGH C o 5.2 Χειροκίνητα Γραφικά Στο δεξί μέρος της οθόνης Studio υπάρχει το Χειροκίνητα Γραφικά. Τα χειροκίνητα γραφικά δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να διαχειριστεί τα γραφικά που εμφανίζονται αυτή τη στιγμή στην οθόνη και πιο συγκεκριμένα: Ακύρωση όλων των αυτόματων γραφικών, που αυτή τη στιγμή εμφανίζονται στην οθόνη. Ακύρωση όλων των χειροκίνητων γραφικών, που αυτή τη στιγμή εμφανίζονται στην οθόνη. Εμφάνιση/απόκρυψη Logo. Εμφάνιση (ή αντίστοιχα απόκρυψη) γραφικών χειροκίνητα που θα ήθελε ο χρήστης να παρουσιαστεί στην οθόνη-έξοδο. Οι παραπάνω επιλογές ισχύουν και για τα live inputs. Υπάρχουν 4 live inputs: 1. Γονική συναίνεση Live-A 2. Οθόνες Γραφικών Live-B 3. Δυναμικό κείμενο Live-C 4. Δυναμικό συρόμενο κείμενο Live-D

28 Jazler VideoStar 2 28 Για να αντικαταστήσετε το κάθε keyword με το κείμενο της επιλογής σας θα πρέπει να γράψετε: SPORTS == Copa America 2015 == Chile vs Peru. Ο Jazler VideoStar2 θα καταλάβει αυτά τα keywords ως LIVETEXT1==LIVETEXT2==LIVETEXT3 Θα πρέπει να έχει ήδη οριστεί το κείμενο ενός text ως LIVETEXTx για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί από τον χρήστη στην οθόνη του Studio.

Jazler RadioStar 2. Εγχειρίδιο χρήσης. Spots/ Διαφημίσεις

Jazler RadioStar 2. Εγχειρίδιο χρήσης. Spots/ Διαφημίσεις Jazler RadioStar 2 Εγχειρίδιο χρήσης Spots/ Διαφημίσεις 2 Περιεχόμενα 1 Περίληψη... 3 2 Ιδιότητες Spots... 3 3 Γενικές ρυθμίσεις Spots... 9 4 Spots/Διαφημίσεις... 10 5 Προγραμματίζοντας τα Spot... 17 6

Διαβάστε περισσότερα

Jazler RadioStar 2. Εγχειρίδιο χρήσης. Clocks

Jazler RadioStar 2. Εγχειρίδιο χρήσης. Clocks Jazler RadioStar 2 Εγχειρίδιο χρήσης Clocks 2 Περιεχόμενα 1 Περίληψη... 3 2 Δημιουργία ενός Ρολογιού... 3 3 Σύνδεση ρολογιού σε χρόνο-θυρίδα... 8 4 Force Clocks... 10 3 1 Περίληψη Ο Jazler χρειάζεται ένα

Διαβάστε περισσότερα

Πως να εισάγετε λίστες αναπαραγωγής διαφημίσεων

Πως να εισάγετε λίστες αναπαραγωγής διαφημίσεων JAZLER RADIOSTAR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Πως να εισάγετε λίστες αναπαραγωγής διαφημίσεων - Ο οδηγός αυτός απευθύνεται σε έκδοση 2.8.10 ή μεγαλύτερη του Jazler RadioStar - Ο οδηγός αυτός προϋποθέτει βασικές γνώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Jazler RadioStar 2. User Manual

Jazler RadioStar 2. User Manual Jazler RadioStar 2 User Manual Jazler RadioStar 2 2 Περιεχόμενα 1 Περίληψη... 4 2 Εγκατάσταση... 4 3 Βάσεις Δεδομένων... 5 3.1 Βάση Τραγουδιών... 5 3.1.1 Ιδιότητες τραγουδιού... 5 3.1.2 Ανάλυση Τραγουδιού...

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

JAZLER SOFTWARE - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 WHITE PAPER

JAZLER SOFTWARE - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 WHITE PAPER JAZLER SOFTWARE - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 WHITE PAPER PRODIGY IMPORT PLAYLIST FILTER ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ: Jazler RadioStar 2, έκδοση 2.10.7 και άνω. Εγχειρίδιο έκδοση 3. Περιγραφή: Το φίλτρο εισαγωγής λίστας αναπαραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης V3.0

Εγχειρίδιο Χρήσης V3.0 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης V3.0 Πίνακας Περιεχομένων: 1. Σύνδεση με την συσκευή 3 1.1 Σύνδεση μέσω Wi-Fi Direct.... 3 1.2 Ενσύρματη σύνδεση (LAN) 3 1.3 Ασύρματη σύνδεση (WiFi).

Διαβάστε περισσότερα

Jazler RadioStar 2. Εγχειρίδιο χρήσης Αύγουστος 2016

Jazler RadioStar 2. Εγχειρίδιο χρήσης Αύγουστος 2016 Jazler RadioStar 2 Εγχειρίδιο χρήσης Αύγουστος 2016 Jazler RadioStar 2 2 Περιεχόμενα 1 Περίληψη... 4 2 Εγκατάσταση... 4 2.1 Εγκαθιστώντας τον RadioStar2... 4 2.2 Μετά την εγκατάσταση... 4 3 Βάσεις Δεδομένων...

Διαβάστε περισσότερα

7.Α.1 Παρουσιάσεις. 7.Α.2 Περιγραφή περιεχομένων της εφαρμογής

7.Α.1 Παρουσιάσεις. 7.Α.2 Περιγραφή περιεχομένων της εφαρμογής Μάθημα 7ο Πολυμέσα 7.Α.1 Παρουσιάσεις Οι παρουσιάσεις είναι μια εφαρμογή που χρησιμεύει στην παρουσίαση των εργασιών μας. Αποτελούν μια συνοπτική μορφή των εργασιών μας. Μέσω δημιουργίας διαφανειών, μορφοποιήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ PROΩΘΗΣΗ PROώθηση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση Περιεχόμενα Εγκατάσταση ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ... 3 ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ... 3 ΡΥΘΜΙΣΗ Wi-Fi... 4 ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΡΗΣΤΗ... 6 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ... 6 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής SciFY - Οκτώβριος 2016 Περιεχόμενα Εισαγωγή 3 Οδηγίες για τον εργοθεραπευτή / φροντιστή 4 Αρχική Οθόνη 4 Δημιουργία προφίλ 5 Ρυθμίσεις Επικοινωνίας 6 Ρυθμίσεις Ψυχαγωγίας 9 Ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ DJCONTROL INSTINCT ΚΑΙ ΤΟ DJUCED

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ DJCONTROL INSTINCT ΚΑΙ ΤΟ DJUCED ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ DJCONTROL INSTINCT ΚΑΙ ΤΟ DJUCED ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ Εισάγετε το CD-ROM. Εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης. Ακολουθήστε τις οδηγίες. 6 1 2 7 3 4 5 1- Ισορροπία, κανάλια 1-2 (έξοδος μίξης)

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Photo Album Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Photo Album Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail & web

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : Η/Υ I (ενότητα WINDOWS) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, Καθηγητής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ : ΘΕΑΝΩ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ, Εργαστηριακό

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης MSSQL Manager Αναλυτικός οδηγός χρήσης: MS SQL Manager Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΡΞΗ ΜΕ DJCONTROL COMPACT ΚΑΙ DJUCED 18

ΕΝΑΡΞΗ ΜΕ DJCONTROL COMPACT ΚΑΙ DJUCED 18 ΕΝΑΡΞΗ ΜΕ DJCONTROL COMPACT ΚΑΙ DJUCED 18 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Συνδέστε το DJControl Compact στον υπολογιστή σας Εγκαταστήστε την εφαρμογή DJUCED 18 Εκκινήστε την εφαρμογή DJUCED 18 Περισσότερες πληροφορίες (φόρα,

Διαβάστε περισσότερα

Βιωματικό εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οργάνωση εκπαιδευτικού υλικού με Η/Υ από δραστηριότητες στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο.

Βιωματικό εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οργάνωση εκπαιδευτικού υλικού με Η/Υ από δραστηριότητες στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο. Βιωματικό εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οργάνωση εκπαιδευτικού υλικού με Η/Υ από δραστηριότητες στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο. Εισηγητής : Χρήστος Μανώλης δάσκαλος Θεσσαλονίκη Οκτώβριος - Δεκέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows 2.3.1 Βασικές πληροφορίες συστήματος Για να δούμε βασικές πληροφορίες για τον υπολογιστή μας, πατάμε το κουμπί «Έναρξη» και επιλέγουμε διαδοχικά «Πίνακας Ελέγχου», «Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

7 Βήματα για δημιουργία Ιστοτόπου Ιστολογίου

7 Βήματα για δημιουργία Ιστοτόπου Ιστολογίου Πολυτεχνείο Κρήτης Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής Τμήμα Εκπαιδευτικής Υπολογιστικής Υποδομής 7 Βήματα για δημιουργία Ιστοτόπου Ιστολογίου Τα βήματα δημιουργίας ιστοτόπου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ζωντανών Μεταδόσεων Υπηρεσιών Βίντεο. Πανεπιστημίου Κρήτης. Εγχειρίδιο τεχνικού μετάδοσης

Εγχειρίδιο Ζωντανών Μεταδόσεων Υπηρεσιών Βίντεο. Πανεπιστημίου Κρήτης. Εγχειρίδιο τεχνικού μετάδοσης Εγχειρίδιο Ζωντανών Μεταδόσεων Υπηρεσιών Βίντεο Πανεπιστημίου Κρήτης Εγχειρίδιο τεχνικού μετάδοσης Περιεχόμενα 1. ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ... 3 1.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 1.2. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΑΙΤΗΜΑ...

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργάκης Αριστείδης ΠΕ20

Γεωργάκης Αριστείδης ΠΕ20 1 Εκκίνηση για πρώτη φορά Όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εφαρμογές του OpenOffice, έτσι και το Impress μπορούμε να το εκκινήσουμε μέσω της συντόμευσης που εγκαθίσταται αυτόματα στην επιφάνεια εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM

Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM 1 Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM 1. Πατήστε το Πλήκτρο Κεντρικής Σελίδας > > Επαφές. 2. Πατήστε το Πλήκτρο Μενού > Εισαγωγή / Εξαγωγή > Εισαγωγή από κάρτα SIM. Η συσκευή σας ZTE-RACER θα διαβάσει αυτόματα

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο Χρήσης Moodle

Σενάριο Χρήσης Moodle Σενάριο Χρήσης Moodle Άσκηση 1 Μπείτε στη σελίδα http://pileas.com/m και συνδεθείτε με έναν από τους διαθέσιμους χρήστες σύμφωνα με τους κωδικούς που σας έχουν δοθεί. Αφού εισάγουμε το url του Moodle (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

Θα αναπτύξουμε μια εφαρμογή που θα λειτουργεί σαν κουμπί πανικού. Η εφαρμογή θα αποτελείται από δύο κουμπιά.

Θα αναπτύξουμε μια εφαρμογή που θα λειτουργεί σαν κουμπί πανικού. Η εφαρμογή θα αποτελείται από δύο κουμπιά. Δραστηριότητα Κουμπί Πανικού Περιγραφή Εφαρμογής Θα αναπτύξουμε μια εφαρμογή που θα λειτουργεί σαν κουμπί πανικού. Η εφαρμογή θα αποτελείται από δύο κουμπιά. Εικόνα 1 - Εφαρμογή Κουμπί Πανικού Το πρώτο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης HyperMedia Center. Περιεχόμενα

Εγχειρίδιο Χρήσης HyperMedia Center. Περιεχόμενα Εγχειρίδιο Χρήσης HyperMedia Center Περιεχόμενα V1.5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...2 ΈΛΕΓΧΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ...2 ΓΡΑΜΜΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ...3 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (TV)...4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΗΓΗΣ...4 ΛΙΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ...4 ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...5 SOURCE

Διαβάστε περισσότερα

Jazler SpyCorder 2. Εγχειρίδιο χρήσης

Jazler SpyCorder 2. Εγχειρίδιο χρήσης Jazler SpyCorder 2 Εγχειρίδιο χρήσης 2 Περιεχόμενα 1 Περίληψη... 3 2 Εγκατάσταση... 3 3 Settings (Ρυθμίσεις)... 4 3.1 Input (είσοδος)... 4 3.2 General (Γενικά)... 5 3.3 Main recording directory (Οθόνη

Διαβάστε περισσότερα

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 CubisLITE Client Οδηγίες Χρήσεως Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικά 1. Τι είναι ο CubisLITE Server 2. Τι είναι ο

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ιστοσελίδας με. Wordpress - Βασικές λειτουργίες

Δημιουργία ιστοσελίδας με. Wordpress - Βασικές λειτουργίες Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες Περιεχόμενα Εγγραφή και αρχικές ρυθμίσεις Διαχείριση Ιστοσελίδας Δημιουργία Menu Δημιουργία σελίδας Δημιουργία Άρθρου Αλλαγή Εμφάνισης Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Βήμα 1ο. Συνδεθείτε στο σύστημα διαχείρισης του Joomla ιστοχώρου σας. Η διεύθυνση θα είναι:

Βήμα 1ο. Συνδεθείτε στο σύστημα διαχείρισης του Joomla ιστοχώρου σας. Η διεύθυνση θα είναι: Βήμα 1ο Συνδεθείτε στο σύστημα διαχείρισης του Joomla ιστοχώρου σας. Η διεύθυνση θα είναι: http://www.onoma_site.gr/administrator και δώστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας για τη διαχείριση. Βήμα 2ο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Σ ε λ ί δ α 1 Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Περιεχόμενα 1. Download Arebas Easy... 2 2. Εγκατάσταση Arebas Easy... 3 3. Εγγραφή στον Arebas Server... 7 4. Παραμετροποίηση Arebas Easy...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Σημειώσεις Word) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΒΑΡΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MICROSOFT WORD (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το iphone ή το ipad για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Ελέγξτε την ταινία σας

Ελέγξτε την ταινία σας Ελέγξτε την ταινία σας Σε αυτές τις ασκήσεις, θα κάνετε εισαγωγή μιας ταινίας και θα χρησιμοποιήσετε τις επιλογές που παρουσιάστηκαν στο μάθημα. Άσκηση 1: Εισαγωγή αρχείου ταινίας 1. Κάντε κλικ στη μικρογραφία

Διαβάστε περισσότερα

B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση

B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση Τι είναι μια παρουσίαση με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή Ο υπολογιστής με την κατάλληλη εφαρμογή, μπορεί να μας βοηθήσει στη δημιουργία εντυπωσιακών εγγράφων, διαφανειών

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ζωντανών Μεταδόσεων Εξελιγμένων Υπηρεσιών Βίντεο Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου Εγχειρίδιο τεχνικού μετάδοσης

Εγχειρίδιο Ζωντανών Μεταδόσεων Εξελιγμένων Υπηρεσιών Βίντεο Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου Εγχειρίδιο τεχνικού μετάδοσης Πανεπιστήμιο Κρήτης Εγχειρίδιο Ζωντανών Μεταδόσεων Εξελιγμένων Υπηρεσιών Βίντεο Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου Εγχειρίδιο τεχνικού μετάδοσης Πανεπιστήμιο Κρήτης Περιεχόμενα 1. ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ... 3 1.1.

Διαβάστε περισσότερα

Sricam R CONCEPTUM. SricamPC. Εγχειρίδιο εφαρμογής

Sricam R CONCEPTUM. SricamPC. Εγχειρίδιο εφαρμογής Sricam Sricam Sricam Sricam Εγχειρίδιο εφαρμογής SricamPC 1. Τι μπορείτε να κάνετε με το SricamPC Το SricamPC είναι δωρεάν λογισμικό συμβατό με Microsoft Windows 7, 8 και 10. Το SricamPC σας επιτρέπει:

Διαβάστε περισσότερα

1ο Φύλλο Εργασίας. της παλέτας Ήχος. Πώς μπορούμε να εισάγουμε και να αναπαράγουμε έναν ήχο;

1ο Φύλλο Εργασίας. της παλέτας Ήχος. Πώς μπορούμε να εισάγουμε και να αναπαράγουμε έναν ήχο; 1ο Φύλλο Εργασίας της παλέτας Ήχος Πώς μπορούμε να εισάγουμε και να αναπαράγουμε έναν ήχο; Για να εισάγουμε ένα ή περισσότερα μουσικά κλιπ σε ένα αντικείμενο, επιλέγουμε από το μεσαίο παράθυρο του Scratch

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητα 3: Ρυθμίσεις Oικιακής Ομάδας Τοπικού Δικτύου Η/Υ σε WINDOWS 7 & 8

Δραστηριότητα 3: Ρυθμίσεις Oικιακής Ομάδας Τοπικού Δικτύου Η/Υ σε WINDOWS 7 & 8 Δραστηριότητα 3: Ρυθμίσεις Oικιακής Ομάδας Τοπικού Δικτύου Η/Υ σε WINDOWS 7 & 8 Βιβλιογραφία: https://support.microsoft.com/el-gr/help/17145/windows-homegroup-from-start-to-finish ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιάζοντας Εφαρμογές για το Διαδίκτυο

Σχεδιάζοντας Εφαρμογές για το Διαδίκτυο Το περιβάλλον εργασίας Ανοίγοντας την Ελληνική Έκδοση του FrontPage, για πρώτη φορά, η εικόνα που θα συναντήσουμε είναι αυτή της Εικόνας 1 με τα Μενού Εντολών και τη Γραμμή Εργαλείων, στο πάνω μέρος της

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning Εισαγωγή Η εφαρμογή των περιοδικών etwinning δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς που έχουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Οδηγός χρήσης Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της HP είναι

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Version 2.0

SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Version 2.0 SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Version 2.0 Περιεχόμενα 1. Οδηγίες πρόσβασης... 3 2. Οδηγίες Σχεδιασμού Website... 4 2.1. Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση της αναπαραγωγής ipod

Χρήση της αναπαραγωγής ipod Χρήση της αναπαραγωγής ipod Χρήση της αναπαραγωγής ipod Μόλις συνδέσετε ένα ipod, μπορείτε να εκτελέσετε αναπαραγωγή αρχείων μουσικής ή βίντεο ipod. Με τη χρήση του δέκτη, μπορείτε να εκτελέσετε λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint...9. Κεφάλαιο 2 Εργασία με κείμενο... 39

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint...9. Κεφάλαιο 2 Εργασία με κείμενο... 39 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint...9 Βασικές έννοιες... 10 Το παράθυρο του PowerPoint... 13 Δημιουργία νέας παρουσίασης... 15 Βασικές εργασίες με διαφάνειες... 22 Προβολές παρουσίασης...

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/ 1) Εμφάνιση ιστοσελίδας Ανοίγουμε το πρόγραμμα πλοήγησης (Firefox, Chrome, Internet Explorer κτλ) και στη γραμμή διευθύνσεων πληκτρολογούμε τη διεύθυνση http://localhost ή http://127.0.0.1. Αν δεν βλέπουμε

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιάζοντας Εφαρμογές για το Διαδίκτυο

Σχεδιάζοντας Εφαρμογές για το Διαδίκτυο FrontPage 2003 Πρακτικός Οδηγός Χρήσης Το FrontPage είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων και δικτυακών τόπων που επιτρέπει το σχεδιασμό ιστοσελίδων μέσα από γραφικό περιβάλλον αλλά και την ταυτόχρονη

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο TVGo DVB-T02PRO

Ελληνικά. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο TVGo DVB-T02PRO Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο TVGo DVB-T02PRO Ελληνικά 1.1 Εισαγωγή Το TVGo DVB-T02PRO μπορεί να μετατρέψει τον φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή σας σε μία προσωπική ψηφιακή τηλεόραση και σας επιτρέπει να παρακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

1. Άνοιγμα Και Κλείσιμο Της Εφαρμογής Φυλλομετρητή Ιστού (Internet Explorer)

1. Άνοιγμα Και Κλείσιμο Της Εφαρμογής Φυλλομετρητή Ιστού (Internet Explorer) ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (INTERNET) ΣΤΟΧΟΙ: 1. Άνοιγμα Και Κλείσιμο Μιας Εφαρμογής Φυλλομετρητή Ιστού (Internet Explorer) 2. Παρουσίαση Μιας Ιστοσελίδας 3. Διακοπή Και Ανανέωση Μιας Ιστοσελίδας (Stop and Refresh) 4.

Διαβάστε περισσότερα

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Blog στο Wordpress Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Περιεχόμενα Μετάβαση στο blog Σύνδεση ως διαχειριστής Πίνακας ελέγχου Εμφάνιση Ρυθμίσεις Άρθρα Σελίδες Πολυμέσα Σύνδεσμοι Widgets Μετάβαση στο blog Πληκτρολογούμε

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Περιεχόμενα Εισαγωγή στην εφαρμογή... 2 Βασική Σελίδα (Activity)... 3 Ρυθμίσεις... 3 Πελάτες... 6 Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Αποθήκη... 11 Αναζήτηση προϊόντος...

Διαβάστε περισσότερα

MANUAL PRESTASHOP 1.6

MANUAL PRESTASHOP 1.6 Κατηγορίες: - Προσθήκη νέας κατηγορίας Για να προσθέσουμε μια νέα κατηγορία στο πατάμε στην καρτέλα Κατάλογος και μετά στο κουμπί Κατηγορίες και πατάμε πάνω δεξιά «Add new Category/ Προσθήκη νέας κατηγορίας»

Διαβάστε περισσότερα

DJUCED 18. Μπείτε στη λίστα των αρχείων σε έναν φάκελο: Περιηγηθείτε στη λίστα των φακέλων ή στα αρχεία:

DJUCED 18. Μπείτε στη λίστα των αρχείων σε έναν φάκελο: Περιηγηθείτε στη λίστα των φακέλων ή στα αρχεία: Εγκατάσταση 1 2 Μεταβείτε στον ιστότοπο 3 Εγκαταστήστε τους οδηγούς DJControl Glow http://demo.hercules.com/djcontrol-glow.html Συνδέστε το DJControl Glow στον υπολογιστή σας 4 Εγκαταστήστε το λογισμικό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat

Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat Απαιτήσεις συστήματος IBM συμβατό PC με επεξεργαστή Pentium III 700 MHz ή ανώτερο Τουλάχιστον 256 MB RAM Τουλάχιστον 30 MB ελεύθερος χώρος στον σκληρό

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Οι πίνακες Οι πίνακες είναι ορθογώνια πλαίσια που χωρίζονται σε γραµµές και στήλες. Η τοµή µιας γραµµής µε µια στήλη προσδιορίζει ένα κελί. Τα στοιχεία, που παρουσιάζουµε,

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών»

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα Μάθημα 6ο Σουίτα Γραφείου LibreOffice 2 Ύλη Μαθημάτων V Μαθ. 5/6 : Σουίτα Γραφείου LibreOffice LibreOffice Γενικά, Κειμενογράφος - LibreOffice Writer,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Τα Windows 8.1 και τα Windows RT 8.1 είναι βασισμένα στα Windows 8 και στα Windows RT, για να σας προσφέρουν βελτιώσεις στην εξατομίκευση, την αναζήτηση, τις εφαρμογές,

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2007

Microsoft PowerPoint 2007 Information Technology Services and Solutions Σύμβουλοι Μηχανογράφησης και Εκπαίδευσης Στεφ. Σκουλούδη 27, Καλλίπολη, Πειραιάς 210 45 38 177 http://www.itss.gr/ Microsoft PowerPoint 2007 Κωνσταντίνος Κωβαίος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΑΣ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ για το ipod KS-PD100 Πριν χρησιμοποιήσετε αυτόν τον προσαρμογέα

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΑΣ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ για το ipod KS-PD100 Πριν χρησιμοποιήσετε αυτόν τον προσαρμογέα ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΑΣ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ για το ipod KS-PD100 Πριν χρησιμοποιήσετε αυτόν τον προσαρμογέα 1 Υποστηριζόμενοι δέκτες αυτοκινήτου της JVC Αυτός ο προσαρμογέας υποστηρίζει τους παρακάτω δέκτες αυτοκινήτου της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΝΤΕΟΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΔΗΛΟΣ delos.uoa.gr. Εγχειρίδιο Χρήσης Μελών ΔΕΠ

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΝΤΕΟΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΔΗΛΟΣ delos.uoa.gr. Εγχειρίδιο Χρήσης Μελών ΔΕΠ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΝΤΕΟΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΔΗΛΟΣ delos.uoa.gr Εγχειρίδιο Χρήσης Μελών ΔΕΠ Αναζήτηση Δημόσιου Περιεχομένου Η διεύθυνση ιστού της νεάς πλατφόρμας διαχείρισης βιντεοδιαλέξεων Δήλος είναι: http://delos.uoa.gr

Διαβάστε περισσότερα

Επιλογή ενός στοιχείου γραφήματος από μια λίστα στοιχείων γραφήματος

Επιλογή ενός στοιχείου γραφήματος από μια λίστα στοιχείων γραφήματος - 217 - Το στοιχείο που θέλετε να επιλέξετε επισημαίνεται ξεκάθαρα με λαβές επιλογής. Συμβουλή: Για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το στοιχείο γραφήματος που θέλετε να επιλέξετε, το Microsoft Office Excel

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο εργασίας 1 Εισαγωγή στη Ρομποτική

Φύλλο εργασίας 1 Εισαγωγή στη Ρομποτική Φύλλο εργασίας 1 Εισαγωγή στη Ρομποτική Χωριστείτε σε ομάδες 2-3 ατόμων και απαντήστε στις ερωτήσεις του φύλλου εργασίας. Δραστηριότητα 1 Συζητήστε με τα μέλη της ομάδας σας και γράψτε μια λίστα με ρομποτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κάνοντας κλικ σε έναν τίτλο σε αυτόν τον πίνακα περιεχομένων, θα εμφανιστεί η αντίστοιχη παράγραφος 1. 2. 3. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΡΥΘΜΙΣΗ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 4 ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Advanced Template Manager Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Advanced template Manager Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR KTEC

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR KTEC ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR KTEC 1) Πατάμε δεξί κλικ Μενού 2) Όνομα Χρήστη βάζουμε «admin» 3) Κωδικός Πρόσβασης το αφήνουμε «κενό» 4) Πατάμε OK και μπαίνουμε στο Μενού Είσοδος στο μενού Στην πρώτη εκκίνηση μετά

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες

Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες Περιεχόμενα Εγγραφή και αρχικές ρυθμίσεις Διαχείριση Ιστοσελίδας Δημιουργία Menu Δημιουργία σελίδας Δημιουργία Αρχικής Σελίδας Δημιουργία Άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Έργων Πληροφορικής Εργαστήριο

Διαχείριση Έργων Πληροφορικής Εργαστήριο Διαχείριση Έργων Πληροφορικής Εργαστήριο «Εισαγωγή στο MS Project- Διάγραμμα Gantt» Μ.Τσικνάκης, Ρ.Χατζάκη Ε. Μανιαδή, Ά. Μαριδάκη 1. Εισαγωγή στο Microsoft Project To λογισμικό διαχείρισης έργων MS Project

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία. Ιστολογίου (blog) 7/5/2015. Χρυσάνθη Γιομέλου ΚΔΒΜ ΝΙΚΑΙΑΣ

Δημιουργία. Ιστολογίου (blog)  7/5/2015. Χρυσάνθη Γιομέλου ΚΔΒΜ ΝΙΚΑΙΑΣ Δημιουργία 7/5/2015 Ιστολογίου (blog) www.blogger.com Χρυσάνθη Γιομέλου ΚΔΒΜ ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ TI EINAI TO ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ... 2 ΓΙΑΤΙ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ;... 2 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ... 2 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης

Οδηγός Εγκατάστασης www.athenaschool.net Οδηγός Εγκατάστασης Αθηνά 2012 Μάρτιος 2013 Copyright Πόλυς Γεωργίου, 2013 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. All rights reserved. Απαγορεύεται η αντιγραφή ή διανομή του παρόντος εγχειριδίου,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ζωντανών Μεταδόσεων Εξελιγμένων Υπηρεσιών Βίντεο Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου Εγχειρίδιο τεχνικού μετάδοσης

Εγχειρίδιο Ζωντανών Μεταδόσεων Εξελιγμένων Υπηρεσιών Βίντεο Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου Εγχειρίδιο τεχνικού μετάδοσης Πανεπιστήμιο Κρήτης Εγχειρίδιο Ζωντανών Μεταδόσεων Εξελιγμένων Υπηρεσιών Βίντεο Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου Εγχειρίδιο τεχνικού μετάδοσης Πανεπιστήμιο Κρήτης Περιεχόμενα 1. ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ... 3 1.1.

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: PowerPoint Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: PowerPoint Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: PowerPoint... 9 Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13 Κεφάλαιο 3: Δημιουργία νέας παρουσίασης... 27 Κεφάλαιο 4: Μορφοποίηση κειμένου παρουσίασης...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του Accerciser, έκδοση 0.2.0

Εγχειρίδιο του Accerciser, έκδοση 0.2.0 i Εγχειρίδιο του Accerciser, ii Copyright 2006, 2007, 2008 IBM Corporation Ανάδραση Για να αναφέρετε ένα σφάλμα ή να κάνετε μια εισήγηση σχετικά με την εφαρμογή Accerciser ή με αυτό τον εγχειρίδιο, ακολουθήστε

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Ενότητα 3 Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων 17 18 3.1 Εισαγωγή Μία βάση δεδομένων αποτελείται από δεδομένα για διάφορα θέματα τα οποία όμως σχετίζονται μεταξύ τους και είναι καταχωρημένα με συγκεκριμένο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

Marmitek UltraViewPro 1

Marmitek UltraViewPro 1 IP CAMERA SERIES IP Eye Anywhere 10 11 20 21 470 IP RoboCam 10 11 21 541 641 ULTRAVIEW PRO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1..1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ....1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.. 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ......3 ΧΡΗΣΗ MARMITEK Ultraview

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός εκτυπώσεων ERG

Σχεδιασμός εκτυπώσεων ERG Σχεδιασμός εκτυπώσεων ERG Περιεχόμενα Δημιουργία εκτυπώσεων ERG... 3 Επιλογή πεδίων... 4 Λεπτομέρειες... 6 Καθορισμός φίλτρων... 6 Ταξινόμηση και ομαδοποίηση... 7 Εξαγόμενο εκτύπωσης... 7 Δικαιώματα πρόσβασης...

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή και stop/pause έτοιμων ηχητικών clips

Αναπαραγωγή και stop/pause έτοιμων ηχητικών clips Αναπαραγωγή και stop/pause έτοιμων ηχητικών clips Το scratch διαθέτει αρκετά μεγάλη ποικιλία έτοιμων ενσωματωμένων ηχητικών clips τα οποία θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα και θα σας βάλουν σε πειρασμό να πειραματιστείτε

Διαβάστε περισσότερα

AstraΖeneca. Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site

AstraΖeneca. Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site AstraΖeneca Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site Ταυτότητα Έκδοση κειμένου 1.0.0 Έκδοση λογισμικού 1.0.254006 Τελ. ενημέρωση Μάιος 2015 Copyright Copyright 2011 Entersoft A.E. Με την επιφύλαξη όλων των νόμιμων δικαιωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100 Σύντοµος οδηγός για να ξεκινήσετε αµέσως, να παρακολουθείτε ψηφιακή τηλεόραση Περιλαµβάνει: Σύνδεση µε την τηλεόραση, Εκκίνηση για πρώτη φορά & Αναζήτηση καναλιών,

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή....

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων Ενότητα 4 Επεξεργασία πινάκων 36 37 4.1 Προσθήκη πεδίων Για να εισάγετε ένα πεδίο σε ένα πίνακα που υπάρχει ήδη στη βάση δεδομένων σας, βάζετε τον κέρσορα του ποντικιού στο πεδίο πάνω από το οποίο θέλετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ VSDC FREE VIDEO EDITOR

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ VSDC FREE VIDEO EDITOR ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ VSDC FREE VIDEO EDITOR ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Πως ανοίγουμε αρχείο βίντεο ή εικόνα για επεξεργασία 1 Εφαρμογή εφφέ σε βίντεο ή σε εικόνα 2 Πως κόβεται ένα κομμάτι του βίντεο

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin)

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Εμπορική Διαχείριση > Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Μέσα από τη διαχείριση βάσης δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Λογισμικό Διαχείρισης Περιεχομένου

Λογισμικό Διαχείρισης Περιεχομένου Εάν χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή για να εισάγετε, οργανώσετε και να δείτε βίντεο, κατεβάστε το λογισμικό διαχείρισης περιεχομένου (συμβατό μόνο με PC). Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.fisher-price.com/kidtough

Διαβάστε περισσότερα

A7.2 Δημιουργία Απλής Γραφικής Εφαρμογής σε Περιβάλλον Scratch

A7.2 Δημιουργία Απλής Γραφικής Εφαρμογής σε Περιβάλλον Scratch A7.2 Δημιουργία Απλής Γραφικής Εφαρμογής σε Περιβάλλον Scratch Τι θα μάθουμε σήμερα: Να ενεργοποιούμε το λογισμικό Scratch Να αναγνωρίζουμε τα κύρια μέρη του περιβάλλοντος του Scratch Να δημιουργούμε/εισάγουμε/τροποποιούμε

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Για να εκκινήσουμε το Office PowerPoint 2007 ακολουθούμε τα εξής βήματα: Έναρξη à Όλα τα προγράμματα PowerPoint 2007. à Microsoft Office à Microsoft Office Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Blog στο Wordpress Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Περιεχόμενα Μετάβαση στο blog Σύνδεση ως διαχειριστής Πίνακας ελέγχου Εμφάνιση Ρυθμίσεις Άρθρα Σελίδες Πολυμέσα Σύνδεσμοι Μετάβαση στο blog Πληκτρολογούμε στη

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel...9

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel...9 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel...9 Τα στοιχεία του παραθύρου του Excel... 10 Κελιά και διευθύνσεις... 13 Σε ποιο κελί θα τοποθετηθούν τα δεδομένα;... 14 Καταχώριση δεδομένων... 15 Τι καταλαβαίνει

Διαβάστε περισσότερα

Πως θα κατασκευάσω το πρώτο πρόγραμμα;

Πως θα κατασκευάσω το πρώτο πρόγραμμα; Εργαστήριο Δομημένος Προγραμματισμός (C#) Τμήμα Μηχανολογίας Νικόλαος Ζ. Ζάχαρης Καθηγητής Εφαρμογών Σκοπός Να γίνει εξοικείωση το μαθητών με τον ΗΥ και το λειτουργικό σύστημα. - Επίδειξη του My Computer

Διαβάστε περισσότερα

6 Εισαγωγή στο Wordpress 3.x

6 Εισαγωγή στο Wordpress 3.x Περιεχόμενα 1 Εγκατάσταση του WordPress... 11 Ελάχιστες απαιτήσεις... 11 Easy PHP... 12 Εγκατάσταση Easy PHP... 12 Βήματα εγκατάστασης EasyPHP με εικόνες... 13 Το EasyPHP στα Ελληνικά... 17 Κατέβασμα και

Διαβάστε περισσότερα

Οδοραµα mobile ADD-ON ΑΓΟΡΕΣ

Οδοραµα mobile ADD-ON ΑΓΟΡΕΣ Οδοραµα mobile ADD-ON ΑΓΟΡΕΣ Όπως βλέπετε, η αρχική οθόνη της εφαρµογής διαθέτει 9 κουµπιά τα οποία σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Αρχίζοντας από πάνω αριστερά βλέπετε τα εξής: 1. Τιµολόγηση: Προβολή

Διαβάστε περισσότερα

Διαγραφή Επιλέγετε Διαγραφή για να διαγράψετε μία ήδη υπάρχουσα διαδικασία εισαγωγής ASCII

Διαγραφή Επιλέγετε Διαγραφή για να διαγράψετε μία ήδη υπάρχουσα διαδικασία εισαγωγής ASCII Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) > Αρχεία Αρχεία Εισαγωγή από αρχείο ASCII Με την εργασία αυτή έχετε την δυνατότητα να εισάγετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως Ψηφιακού Αποθετηρίου Ιστοριών στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ)

Οδηγίες Χρήσεως Ψηφιακού Αποθετηρίου Ιστοριών στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) Οδηγίες Χρήσεως Ψηφιακού Αποθετηρίου Ιστοριών στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) http://multimia-library.prosvasimo.gr Στον παρόν οδηγό μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες για τις δυνατότητες, τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

MANAGER SIDE BAR. Μία άλλη λειτουργία είναι το ξυπνητήρι. Μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο υπενθύμισης. Μετά την λήξη του χρόνου θα ειδοποιηθείτε ηχητικά

MANAGER SIDE BAR. Μία άλλη λειτουργία είναι το ξυπνητήρι. Μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο υπενθύμισης. Μετά την λήξη του χρόνου θα ειδοποιηθείτε ηχητικά MANAGER SIDE BAR Η Manager side bar είναι μία εφαρμογή σχεδιασμένη να προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες και ευκολίες σε κάθε χρήστη Η/Υ προχωρημένο ή αρχάριο. Βασική λειτουργία της εφαρμογής είναι ότι

Διαβάστε περισσότερα