Φως και Χρώμα στην Αρχιτεκτονική

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Φως και Χρώμα στην Αρχιτεκτονική"

Transcript

1 Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση σωστών γνώσεων στον φωτισμό και στο χρώμα για επαγγελματικό σκοπό. Φως και Χρώμα στην Αρχιτεκτονική Στόχοι του προγράμματος: Να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες την θεωρία που κρύβεται πίσω από την πρακτική του φωτός και των χρωμάτων. Να γνωρίζει τα μυστικά της ανθρώπινης όρασης για να μπορεί να αντιμετωπίζει και να εφαρμόζει επαγγελματικά την πολύπλευρη διάσταση του νέου δομικού υλικού που ονομάζεται φως. Να μπορεί να επιλέγει και να προδιαγράφει σωστά τα χρώματα. Να γνωρίζει τις επιπτώσεις του τεχνητού και φυσικού φωτός και του χρώματος στο περιβάλλον και στην υγεία. Να γνωρίζει πως να κινείται στον άτλαντα των χρωμάτων. Σε ποιους απευθύνεται: Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε Αρχιτέκτονες, Διακοσμητές. Περιεχόμενα: ΦΩΣ Βασική θεωρία του φωτός και το ανθρώπινο μάτι. Πρακτικά παραδείγματα. Σχέση φυσικού και τεχνητού φωτός. Εξέταση προβληματικών περιπτώσεων και λύσεις. Τεχνικές επαγγελματικής πρακτικής. Σχέση φωτός και χρώματος στην αρχιτεκτονική και διακόσμηση. ΧΡΩΜΑ Το χρώμα και ο κόσμος μας. Το NCS SYSTEM. Δείγματα και τεστ από το Ινστιτούτο Χρώματος Σουηδίας. Επιλογή και συνδυασμοί χρωμάτων. Το χρώμα κάτω από το φως και κάτω από την σκιά. Κωδικός Σεμιναρίου: Α1306 Ημέρες & Ώρες Διεξαγωγής: 09/05/2013 Πέμπτη & 10/05/2013 Παρασκευή 08:30-13:45 Χώρος Διεξαγωγής: EDITC- MMC Conference Centre, Λευκωσία Συνολικό Κόστος Σεμιναρίου: 255 Περιλαμβάνει την παρακολούθηση του σεμιναρίου, σημειώσεις, διαλείμματα για καφέ μεσημεριανό και πιστοποιητικό. Παρουσίαση με Power point, πρακτικές ασκήσεις με φώς και χρώμα. Ασκηση με τέστ εγκεκριμένα απο το Σκανδιναυικό Ινστιτούτο Χρώματος. Λύση προβλημάτων σε σχέση με το χρώμα με φόρμουλες και διαγράμματα. Κατά την διάρκεια του μαθήματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα τεστ χρώματος, που θα έρθουν κατευθείαν από την Σουηδία, από το κέντρο NCS COLOUR. Γλώσσα Σεμιναρίου: Ελληνική Εισηγητής: Γιώργος Θεοχάρους Κ έ ν τ ρ ο Ε κ π α ί δ ε υ σ η ς Ε Τ Ε Κ, Τ η λ έ φ ω ν ο : , Φ α ξ :

2 Φως και Χρώμα στην Αρχιτεκτονική Εισηγητής: Γιώργος Θεοχάρους Ο Γιώργος Θεοχάρους τελείωσε τις σπουδές του στην αρχιτεκτονική το 1987 στην Βενετία της Ιταλίας. Μετά από ένα χρόνο σπουδών στην σχολή Καλών Τεχνών στη ίδια πόλη επέστρεψε στην Κύπρο όπου εργάστηκε σε διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία και μετά ιδιώτευσε. Το 1996 παρακολούθησε μαθήματα σχεδιασμού φωτιστικών στην πρωτοποριακή σχολή design Domus Academy του Μιλάνου κάτω από τον διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα - σχεδιαστή και ιδρυτή της φημισμένης εταιρείας Luce Plan Ιταλίας, Paolo Rizzatto. To 2005 μετά από δύο χρόνια σπουδές πήρε το τίτλο του Master in Lighting design από το πανεπιστήμιο αρχιτεκτονικής La Sapienza της Ρώμης. Από τότε έχει ολοκληρώσει πολλές μελέτες φωτισμού ανάμεσα στις οποίες και η καθολική εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην Λευκωσία με σκοπό την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στην Κύπρο. Έχει ήδη κάνει σεμινάρια σε επαγγελματίες σε θέματα φωτισμού. Στο τέλος αυτού του χρόνου ολοκληρώνει την διδακτορική του εργασία πάνω στον φωτισμό για πόλεις με τουρισμό με το πανεπιστήμιο του Middlesex Λονδίνου. Τώρα είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο μάθημα Space and Light και διατηρεί γραφείο μελετών φωτισμού. Κ έ ν τ ρ ο Ε κ π α ί δ ε υ σ η ς Ε Τ Ε Κ, Τ η λ έ φ ω ν ο : , Φ α ξ :

3 Στόχος του προγράμματος είναι η κατάρτιση για τις πρόνοιες της νομοθεσίας Περί Διαχείρισης των Θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας. Ειδικότερα θα γίνει ενημέρωση για την ετοιμασία και εφαρμογή της Μελέτης Εκτίμησης Επικινδυνότητας. Για το σκοπό αυτό το προσωπικό επιχειρήσεων και οργανισμών πρέπει να εκπαιδευτεί στις διάφορες πτυχές της εκτίμησης του κινδύνου για εξοικείωση με τους τρόπους εντοπισμού και αντιμετώπισης του κινδύνου. Εκτίμηση Επικινδυνότητας Στόχοι του προγράμματος: Στο τέλος του σεμιναρίου οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν να: Αναγνωρίζουν διάφορους κινδύνους Εφαρμόζουν μεθοδολογίες εκτίμησης και διαχείρισης του κινδύνου. Εισηγούνται / εφαρμόζουν πρακτικές για πρόληψη των ατυχημάτων. Αντιδράσουν αποτελεσματικά σε περίπτωση εκδήλωσης του κινδύνου. Σε ποιους απευθύνεται: Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε Μηχανικούς, Εργολήπτες, Υπεύθυνους Ασφάλειας και Υγείας. Διαλέξεις με διαφάνειες και σχεδιασμό, Σημειώσεις συμμετεχόντων, Ασκήσεις σε περιπτωσιακές μελέτες, Συζητήσεις. Γλώσσα Σεμιναρίου: Ελληνική Εισηγητής: Ξένιος Αντωνίου Περιεχόμενα: Εισαγωγή: Παρουσίαση του Κανονισμού Περί Διαχείρισης Θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας (Κ.Δ.Π. 173/2002). Υποχρεώσεις εργοδότη και εργοδοτουμένων. Τι είναι η εκτίμηση κινδύνου. Σκοπός της εκτίμησης κινδύνου. Παραδείγματα ατυχημάτων μεγάλης έκτασης. Βασικά Στοιχεία της Εκτίμησης του Κινδύνου: Διαδικασία εκτίμησης του κινδύνου. Πως θα εκτιμήσετε τους κινδύνους στους χώρους εργασίας σας. Υπολογισμός του κινδύνου και της επικινδυνότητας. Έντυπο εκτίμησης του κινδύνου. Πρακτική εξάσκηση: Εντοπισμός, καταγραφή και αξιολόγηση κινδύνων. Καθορισμός μέτρων ελέγχου. Συζήτηση. Ποσοτικός υπολογισμός του κινδύνου (Τεχνική Ανάλυση Δέντρου Λαθών, Fault Tree Analysis FTA). Ποιοτικός υπολογισμός του κινδύνου (Τεχνική Ανάλυση Κινδύνου και Λειτουργικότητας, HAZOP). Διορθωτικά Προληπτικά μέτρα. Έλεγχος της εκτίμησης κινδύνου και αναθεώρηση. Κωδικός Σεμιναρίου: A1307 Ημέρα & Ώρα Διεξαγωγής: 23/05/2013 Πέμπτη 8:30 16:45 & 24/05/2013 Παρασκευή 08:30-13:45 Χώρος Διεξαγωγής: EDITC- MMC Conference Centre, Λευκωσία Συνολικό Κόστος Σεμιναρίου: 235 Περιλαμβάνει την παρακολούθηση του σεμιναρίου, σημειώσεις, διαλείμματα για καφέ μεσημεριανό και πιστοποιητικό. Κέντρο Εκπαίδευσης ΕΤΕΚ, Τηλέφωνο: , Φαξ :

4 Εκτίμηση Επικινδυνότητας Εισηγητής: Ξένιος Αντωνίου Ο κύριος Ξένιος Αντωνίου είναι κάτοχος του τίτλου BSc Industrial and System Engineering στο University of Toronto, εγκεκριμένος σύμβουλος από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να διεξάγει δραστηριότητες προστασίας και πρόληψης των κινδύνων και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άλλους εργοδότες, πλήρες μέλος του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ETEK) και του Συνδέσμου Ασφάλειας & Υγείας Κύπρου. Εργάστηκε στον βιομηχανικό τομέα ως Quality Assurance Manager και συντέλεσε στην επιτυχή εφαρμογή συστημάτων ποιότητας. Από το Φεβρουάριο 2003 εργάζεται σαν Σύμβουλος Επιχειρήσεων με ειδίκευση στην εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας και Επαγγελματικής Υγείας και Ασφάλειας. Έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση πολλών μελετών, εφαρμογή συστημάτων ποιότητας και επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας. Έχει επίσης συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα ασφάλειας και υγείας για επιχειρήσεις τόσο στον βιομηχανικό όσο και στον κατασκευαστικό τομέα. Κέντρο Εκπαίδευσης ΕΤΕΚ, Τηλέφωνο: , Φαξ : E m a i l : k e e t e k. o r g. c y, Ιστοσελίδα: 12

5 Οι Ευρωκώδικες αποτελούν σύνολο διεθνών κώδικων πρακτικής για σχεδιασμό κτιρίων και έργα πολιτικής μηχανικής, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους εθνικούς κώδικες. Συνδέονται με την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η υιοθέτησή τους θα παρέχει ευκαιρίες και οφέλη για το επάγγελμα. Υπάρχουν δέκα Ευρωκώδικες με 58 συνολικά μέρη, οι οποίοι καλύπτουν δομικό σχεδιασμό, ενέργειες, τα βασικά δομικά υλικά και γεωτεχνικό και αντισεισμικό σχεδιασμό. Οι γενικοί κανονισμοί για τον σχεδιασμό εμπεριέχονται στον Ευρωκώδικα 2. Σε αυτό το πρόγραμμα παρέχονται επιπλέον απαραίτητες πληροφορίες για τον σχεδιασμό κτιρίων υπό στατικό φορτίο. EN1992(EC2):Design of concrete structures Στόχοι του προγράμματος: Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν: Την φιλοσοφία και τις πρόνοιες του πρώτου και δεύτερου μέρους του Ευρωκώδικα 2. Το κυπριακό εθνικό παράρτημα του πρώτου μέρους του Ευρωκώδικα 2 και τις εθνικά καθορισμένες παραμέτρους. Επίσης στόχος είναι οι συμμετέχοντες να μπορούν να ε- φαρμόζουν τις πρόνοιες του κώδικα σε μηχανικά προβλήματα. Σε ποιους απευθύνεται: Τε σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε πολιτικούς μηχανικούς οι οποίοι ε- παγγέλλονται ένα από τα πιο κάτω: Σχεδιαστές Εργολάβοι Μηχανικοί (Resident/Site engineers) Υπάλληλοι σε τμήματα Τεχνικών Υπηρεσιών Σύμβουλοι Διάλεξη, συζήτηση, παραδείγματα Γλώσσα σεμιναρίου: Ελληνικά Εισηγητής: Λοΐζος Παπαλοΐζου Περιεχόμενα Ενότητα 1 Εισαγωγή στους Ευρωκώδικες. ΕΝ 1990 και ΕΝ Βασικές αρχές σχεδιασμού. Δράσεις και συνδυασμοί δράσεων. Επιμέρους συντελεστές ασφαλείας δράσεων. Ενότητα 2 Εισαγωγή στον Ευρωκώδικα 2 (ΕΝ 1992). Οριακές καταστάσεις αστοχίας και λειτουργικότητας. Πρότυπο ΕΝ 206 και άλλα σχετικά πρότυπα. Ενότητα 3 Υλικά, Χρόνος ζωής, επικάλυψη. Ελάχιστα και μέγιστα ποσοστά οπλισμού. Ενότητα 4 Μέθοδοι ανάλυσης. Γραμμική ελαστική ανάλυση. Γραμμική ελαστική ανάλυση με περιορισμένη ανακατανομή. Πλαστική ανάλυση. Ενότητα 5 Σχεδιασμός σε κάμψη. Λυγισμός. Ενότητα 6 Σχεδιασμός σε διάτμηση. Ενότητα 7 Στρέψη και διάτρηση. Ενότητα 8 Δοκοί, υποστυλώματα, πλάκες και μεμονωμένα πέδιλα. Ενότητα 9 Συνάφεια και αγκύρωση. Ενότητα 10 Ολοκληρωμένο παράδειγμα σχεδιασμού κατασκευής. Ενότητα 11 Έλεγχοι λειτουργικότητας. Ενότητα 12 Γενικοί και ειδικοί κανόνες μόρφωσης στοιχείων. Περίσφιξη Υποστυλωμάτων. Ενότητα 13 Σχεδιασμός κλιμακοστασίων. Σχεδιασμός σε φωτιά. Ειδικά θέματα του ΕΝ Συζήτηση Κλείσιμο προγράμματος. Κ έ ν τ ρ ο Ε κ π α ί δ ε υ σ η ς Ε Τ Ε Κ, Τ η λ έ φ ω ν ο : , Φ α ξ :

6 EN1992(EC2):Design of concrete structures Κωδικός Σεμιναρίου: A1305 Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής 29/05 & 30/05/2013 Τετάρτη και Πέμπτη 08:30-16:45 Χώρος Διεξαγωγής: EDITC- MMC Conference Centre, Λευκωσία Συνολικό Κόστος Σεμιναρίου: 490 Περιλαμβάνει την παρακολούθηση του σεμιναρίου, σημειώσεις, διαλείμματα για καφέ μεσημεριανό και πιστοποιητικό. Μικρές Επιχειρήσεις Μεσαίες Επιχειρήσεις Μεγάλες Επιχειρήσεις Επιχορήγηση ΑνΑΔ Καθαρό Κόστος Συμμετοχής Εισηγητής: Λοΐζος Παπαλοΐζου Ο Λοΐζος Παπαλοΐζου κατέχει Δίπλωμα Πολιτικής Μηχανικής, καθώς και μεταπτυχιακό Δίπλωμα στον Αντισεισμικό Σχεδιασμό Τεχνικών Έργων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Απέκτησε διδακτορικό στην επιστήμη Πολιτικού Μηχανικού με έμφαση στη Σεισμική Μηχανική από το Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει εργαστεί ως μελετητής Πολιτικός Μηχανικός στη εταιρία Ι+Α Φιλίππου. Το τελευταίο διάστημα εργάστηκε ως ερευνητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και ως ειδικός επιστήμονας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μερικά από τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον αντισεισμικό σχεδιασμό κατασκευών καθώς και ανάλυση κατασκευών με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Για μέλη του ΕΤΕΚ μη δικαιούχους επιχορήγησης ΑνΑΔ 392 Κέντρο Εκπαίδευσης ΕΤΕΚ, Τηλέφωνο: , Φαξ : E m a i l : k e e t e k. o r g. c y, Ιστοσελίδα: 14

Αρχές Δικαίου Συμβάσεων: Όροι και Συνθήκες Αποζημιώσεις Ερμηνεία όρων της Σύμβασης

Αρχές Δικαίου Συμβάσεων: Όροι και Συνθήκες Αποζημιώσεις Ερμηνεία όρων της Σύμβασης Οικοδομικά Συμβόλαια Τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός έργου, οι όροι εκτέλεσης, οι προδιαγραφές ποιότητας, η διάρκεια εκτέλεσης του έργου, οι δεσμεύσεις κόστους, η διαδικασία παρακολούθησης, παράδοσης και

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια & Υγεία στα Εργοτάξια

Ασφάλεια & Υγεία στα Εργοτάξια Η Κυπριακή Νομοθεσία για την Ασφάλεια και Υγεία στο χώρο Εργασίας επιβάλλει, μεταξύ άλλων την ενημέρωση, εκπαίδευση και επιμόρφωση των εργαζομένων σε σχέση με τους κινδύνους τους οποίους αντιμετωπίζουν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2013

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 ΚΩΔIKOΣ Σεμινάριο Ημερομηνία Έναρξης Περισσότερες Λεπτομέρειες Σελίδα... A1301 Μελέτη Ηλεκτρικής Εγκατάστασης με Βάση τους Κανονισμούς

Διαβάστε περισσότερα

Συντονιστές Ασφάλειας & Υγείας στο στάδιο της εκτέλεσης κατασκευαστικών έργων

Συντονιστές Ασφάλειας & Υγείας στο στάδιο της εκτέλεσης κατασκευαστικών έργων Η Κυπριακή Νομοθεσία για την Ασφάλεια και Υγεία στο χώρο Εργασίας επιβάλλει, μεταξύ άλλων την ενημέρωση, εκπαίδευση και επιμόρφωση των εργαζομένων σε σχέση με τους κινδύνους τους οποίους αντιμετωπίζουν

Διαβάστε περισσότερα

Συντονιστές Ασφάλειας & Υγείας στο στάδιο της εκτέλεσης κατασκευαστικών έργων

Συντονιστές Ασφάλειας & Υγείας στο στάδιο της εκτέλεσης κατασκευαστικών έργων Η Κυπριακή Νομοθεσία για την Ασφάλεια και Υγεία στο χώρο Εργασίας επιβάλλει, μεταξύ άλλων την ενημέρωση, εκπαίδευση και επιμόρφωση των εργαζομένων σε σχέση με τους κινδύνους τους οποίους αντιμετωπίζουν

Διαβάστε περισσότερα

«Ανάλυση κατασκευών από φέρουσα τοιχοποιία βάσει του Ευρωκώδικα 6»

«Ανάλυση κατασκευών από φέρουσα τοιχοποιία βάσει του Ευρωκώδικα 6» 1. ΗΜΕΡ. ΕΝΑΡΞΗΣ: 30 Ιανουαρίου 2019 - ΗΜΕΡ. ΛΗΞΗΣ: 31 Ιανουαρίου 2019 2. ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Τετάρτη 30/01/2019 09:00 17:30 Πέμπτη 31/01/2019 09:00 17:30 3. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: 14 ώρες 4. ΤΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

«Σύγχρονες Τάσεις στις Μεταλλικές Κατασκευές: Μόρφωση, Σχεδιασμός, Αποτίμηση και Αναβάθμιση»

«Σύγχρονες Τάσεις στις Μεταλλικές Κατασκευές: Μόρφωση, Σχεδιασμός, Αποτίμηση και Αναβάθμιση» «Σύγχρονες Τάσεις στις Μεταλλικές Κατασκευές: Μόρφωση, Σχεδιασμός, Αποτίμηση και Αναβάθμιση» 1. ΗΜΕΡ. ΕΝΑΡΞΗΣ: 22 Ιουνίου 2017 - ΗΜΕΡ. ΛΗΞΗΣ: 24 Ιουνίου 2017 2. ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Πέμπτη 22/06/2017

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΤΗΣ Μ.Ε.Δ.Σ.Κ. ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ Ή ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΤΗΣ Μ.Ε.Δ.Σ.Κ. ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ Ή ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ Οι Εταιρίες Υπεργολάβων χρειάζεται να γνωρίζουν πώς να φέρουν εις πέρας ορθά και εντός του καθορισμένου χρόνου τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους και να διεκδικούν τα δικαιώματα που τους παρέχονται

Διαβάστε περισσότερα

Εγκαταστάτες Φωτοβολταϊκών Συστημάτων

Εγκαταστάτες Φωτοβολταϊκών Συστημάτων Η συνεχής και αυξανόμενη χρήση των Φωτοβολταϊκών (Φ/Β) συστημάτων θα απαιτήσει ειδικευμένους τεχνικούς για την εγκατάσταση, επισκευή και συντήρηση τους. Η Πιστοποίηση Τεχνιτών Εγκαταστατών Φ/Β συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ. Υγεία και ασφάλεια εγκαταστατών ηλιακών θερμικών και φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτίρια (Νομοθεσία και προκλήσεις)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ. Υγεία και ασφάλεια εγκαταστατών ηλιακών θερμικών και φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτίρια (Νομοθεσία και προκλήσεις) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ Υγεία και ασφάλεια εγκαταστατών ηλιακών θερμικών και φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτίρια (Νομοθεσία και προκλήσεις) Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2018, 9:30πμ - 12:00μμ Κεντρικά Γραφεία ΟΕΒ,

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών Σεμινάριο κατάρτισης και εργαστήριο εκμάθησης λογισμικού «Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων και εκμάθηση λογισμικού isbemcy» Διάρκεια 14 ώρες 6-7 Απριλίου 2015, Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Κέντρο ΕΤΕΚ, Λευκωσία

Διαβάστε περισσότερα

«Ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτιρίων ΕΜΠΟΡΙΚΑ» Μαΐου 2016, Διάρκειας 14 ωρών, Αίθουσα Διαλέξεων 1 Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών

«Ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτιρίων ΕΜΠΟΡΙΚΑ» Μαΐου 2016, Διάρκειας 14 ωρών, Αίθουσα Διαλέξεων 1 Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών «Ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτιρίων ΕΜΠΟΡΙΚΑ» 09-10 Μαΐου 2016, Διάρκειας 14 ωρών, Αίθουσα Διαλέξεων 1 Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών Στόχοι: Το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

«Ενεργειακές Υπηρεσίες και Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης»,

«Ενεργειακές Υπηρεσίες και Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης», ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Ενεργειακές Υπηρεσίες και Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης», 15 Δεκεμβρίου 2015, διάρκειας 6 ωρών Αίθουσα Διαλέξεων

Διαβάστε περισσότερα

Nα υπολογίσουν και διαστασιολογήσουν

Nα υπολογίσουν και διαστασιολογήσουν Άτομα που ασχολούνται με διαστασιολόγηση, κατασκευή και συντήρηση οδοστρωμάτων πρέπει να είναι ενήμερα για τις τρέχουσες διεθνής μεθοδολογίες διαστασιολόγησης ευκάμπτων οδοστρωμάτων καθώς και το Εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση Εργολήπτη & Συντηρητή Ηλεκτροσυσκευών Πρώτης και Δεύτερης τάξης

Εκπαίδευση Εργολήπτη & Συντηρητή Ηλεκτροσυσκευών Πρώτης και Δεύτερης τάξης Με βάση τη νομοθεσία περί ηλεκτρολογίας, άτομα που εξασκούν το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου ή/και συντηρητή τα οποία επιθυμούν να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό Ικανότητας Συντηρητού Ηλεκτροσυσκευών 1 ης και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ADR

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ADR Το πρόγραμμα προετοιμάζει τους συμμετέχοντες για την εξέταση Συμβούλων Ασφαλείας η ύπαρξη των οποίων απαιτείται από την διεθνή νομοθεσία μεταφοράς επικινδύνων εμπορευμάτων,κεφ.1.8.3 και του διατάγματος

Διαβάστε περισσότερα

«Σχεδιασμός και ρύθμιση συστημάτων θέρμανσης με υγρά και αέρια καύσιμα»

«Σχεδιασμός και ρύθμιση συστημάτων θέρμανσης με υγρά και αέρια καύσιμα» ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Σχεδιασμός και ρύθμιση συστημάτων θέρμανσης με υγρά και αέρια καύσιμα» 22-24 Φεβρουαρίου 2017 Στόχοι: Το Ενεργειακό

Διαβάστε περισσότερα

«Ευρωκώδικας 8 Μέρος 1- Πρόνοιες και Εφαρμογή»

«Ευρωκώδικας 8 Μέρος 1- Πρόνοιες και Εφαρμογή» 1. ΗΜΕΡ. ΕΝΑΡΞΗΣ: 06 Απριλίου 2017 - ΗΜΕΡ. ΛΗΞΗΣ: 07 Απριλίου 2017 2. ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Πέμπτη 06/04/2017 9:00-17:15 Παρασκευή 07/04/2017 9:00-17:30 3. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: 14 ώρες 4. ΤΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Α-Ω ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Α-Ω ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Α-Ω ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ (ΕΣΥΠΠ)» Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 5/10 12/10 19/10 26/10 2/11 2017 Χώρος Διεξαγωγής:

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Φωτισμός Ι &ΙΙ Σχεδιασμός για εξοικονόμηση ενέργειας και Εκμάθηση λογισμικού DIALux: Φωτοτεχνία και Ενεργειακή Αποτίμηση»

Διαβάστε περισσότερα

Χωματουργικά, Υποθεμέλιο και Θεμέλιο, Ασφαλτικά και Εργασίες Σκυροδέματος, σε Οδικά και Τεχνικά Έργα του Δημοσίων

Χωματουργικά, Υποθεμέλιο και Θεμέλιο, Ασφαλτικά και Εργασίες Σκυροδέματος, σε Οδικά και Τεχνικά Έργα του Δημοσίων Το σεμινάριο στοχεύει να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για το περιεχόμενο των πρότυπων τεχνικών προδιαγραφών για οδικά και τεχνικά έργα του δημοσίου όσο αφορά τα χωματουργικά, τις εργασίες υποθεμελίου

Διαβάστε περισσότερα

«Κέλυφος και Θερμογέφυρες Κτιρίων Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας»

«Κέλυφος και Θερμογέφυρες Κτιρίων Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας» «Κέλυφος και Θερμογέφυρες Κτιρίων Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας» 1. ΗΜΕΡ. ΕΝΑΡΞΗΣ: - ΗΜΕΡ. ΛΗΞΗΣ: 2. ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Τετάρτη 21/11/2018 09:00 17:30 3. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: 7 ώρες 4. ΤΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Νέες Εξελίξεις Στα ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 12 & 13 Ιουνίου 2015

Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Νέες Εξελίξεις Στα ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 12 & 13 Ιουνίου 2015 Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Νέες Εξελίξεις Στα ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 12 & 13 Ιουνίου 2015 Ένας πρακτικός οδηγός στην σωστή ερμηνεία και σωστή χρησιμοποίηση των Οικοδομικών Συμβολαίων Ιδιωτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 23 24/10/2017

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 23 24/10/2017 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 23 24/10/2017 Ημερομηνίες Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο 9/2-16/2 - HILTON 23/2-9/3 PARK - 16/3 Λευκωσία

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. «Κέλυφος και Θερμογέφυρες Κτιρίων Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας»

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. «Κέλυφος και Θερμογέφυρες Κτιρίων Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας» Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κέλυφος και Θερμογέφυρες Κτιρίων Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας» 1. ΗΜΕΡ. ΕΝΑΡΞΗΣ: - ΗΜΕΡ. ΛΗΞΗΣ: 2. ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Τετάρτη, 06/11/2019, 08:45 17:30 3. ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Α-Ω ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ (ΕΣΥΠΠ)»

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Α-Ω ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ (ΕΣΥΠΠ)» ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Α-Ω ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ (ΕΣΥΠΠ)» Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 24/9-8/10-15/10-22/10-29/10 2015 Χώρος Διεξαγωγής:

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Σχεδιασμός και ρύθμιση συστημάτων θέρμανσης με υγρά και αέρια καύσιμα» 15, 17 και 21 Δεκεμβρίου 2015 16 ώρες (14 ώρες

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών Σεμινάριο κατάρτισης και Εργαστήριο εκμάθησης λογισμικού «Μεθοδολογία και εκμάθηση λογισμικού isbemcy», Διάρκειας 14 ωρών 6 7 ή 8 Ιουλίου, Αίθουσα Διαλέξεων 2 Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών, Στόχοι:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Α-Ω ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Α-Ω ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Α-Ω ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ (ΕΣΥΠΠ)» Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 4/10-11/10-18/10-25/10-1/11 2018 Χώρος Διεξαγωγής:

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτιρίων ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ» 29-30 Ιουνίου 2015, Διάρκειας 14 ωρών, Αίθουσα Διαλέξεων

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών Σεμινάριο Κατάρτισης Σκοπός: Είναι να καταρτίσει τεχνικά τους ενδιαφερόμενους για το σημαντικό ζήτημα της θερμομόνωσης κελύφους κτιρίων, αναλύοντας νομοθετικές απαιτήσεις, τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Φωτισμός Ι &ΙΙ Σχεδιασμός για εξοικονόμηση ενέργειας και Εκμάθηση λογισμικού DIALux: Φωτοτεχνία και Ενεργειακή Αποτίμηση»,

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ CYS EN 206»

«ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ CYS EN 206» 1. ΗΜΕΡ. ΕΝΑΡΞΗΣ: - ΗΜΕΡ. ΛΗΞΗΣ: 2. ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Τετάρτη 14/12/2016 9:00 17:30 3. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: 7 ώρες 4. ΤΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ: Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Κέντρο ΕΤΕΚ Οδός Κερβέρου 8, 1016

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) 10 Δεκεμβρίου 2014, Αίθουσα Διαλέξεων 1-Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών Διάρκεια 6 ώρες, Κωδικός Προγράμματος Π006470

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) 5-6 Δεκεμβρίου 2013, Thalassa Restaurant & Conference, Ακτή του Κυβερνήτη Κωδικός Προγράμματος Π005558 Στόχοι: Το Ενεργειακό

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ NRM2 7, 8 & 9 Απριλίου 2016

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ NRM2 7, 8 & 9 Απριλίου 2016 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ NRM2 7, 8 & 9 Απριλίου 2016 Ένας πρακτικός οδηγός στην σωστή ερμηνεία και σωστή χρησιμοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ NRM2 4 & 5 Ιουνίου 2015

Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ NRM2 4 & 5 Ιουνίου 2015 Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ NRM2 4 & 5 Ιουνίου 2015 Ένας πρακτικός οδηγός στην σωστή ερμηνεία και σωστή

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: /3/2019 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON CYPRUS Λευκωσία

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: /3/2019 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON CYPRUS Λευκωσία ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΕΒΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ» Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 7-14-21/3/2019 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON CYPRUS Λευκωσία Στόχος: Ο βασικός

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Δημιουργία επιχειρησιακών σχεδίων και μέσων προώθησης των ενεργειακών ελέγχων», 16 Δεκεμβρίου 2015, διάρκειας 7 ωρών

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Συμβολαίων του Δημοσίου. για Οδικά και Τεχνικά

Διαχείριση Συμβολαίων του Δημοσίου. για Οδικά και Τεχνικά Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για το περιεχόμενο του Συμβολαίου, να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στη κατανόηση, χρήση και εφαρμογή των προνοιών του Συμβολαίου όσο αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Οκτώβριος Εκπαιδευτικό Σεμινάριο. Επιχορηγημένο Σεμινάριο από την ΑνΑΔ. 26 Οκτωβρίου 2016 ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Οκτώβριος Εκπαιδευτικό Σεμινάριο. Επιχορηγημένο Σεμινάριο από την ΑνΑΔ. 26 Οκτωβρίου 2016 ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Οκτώβριος 2016 Επιχορηγημένο Σεμινάριο από την ΑνΑΔ Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Ένας πρακτικός οδηγός στην σωστή ερµηνεία και σωστή χρησιµοποίηση στην Πιστοποιηση Ακινήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 4-5/2/2019

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 4-5/2/2019 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 4-5/2/2019 Ημερομηνίες Χώρος Διεξαγωγής: Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο 9/2-16/2 HILTON - 23/2 CYPRUS - 9/3-16/3

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Καταρτισμό στην ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ 14 Νοεμβρίου 2015

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Καταρτισμό στην ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ 14 Νοεμβρίου 2015 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Καταρτισμό στην ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ 14 Νοεμβρίου 2015 Ένας πρακτικός οδηγός στην σωστή κοστολόγηση, βάσει της νέας μεθόδου επιμέτρησης των

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

«ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» Λευκωσία, 24 Φεβρουαρίου 2014 Επιχειρηματίες Εργοδότες, Ενημερωθείτε σωστά για το Νόμο περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων που περιλαμβάνει τα δικαιώματα και υποχρεώσεις των ασφαλισμένων, τις πρόσφατες τροποποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτιρίων - ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ», 25-26 Ιουνίου 2015, Διάρκειας 14 ωρών, Αίθουσα Διαλέξεων 2

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 6-7/11/2017 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON PARK Λευκωσία

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 6-7/11/2017 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON PARK Λευκωσία ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 6-7/11/2017 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON PARK Λευκωσία Στόχος: Ο βασικός σκοπός του

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων και Εξοικονόμηση Ενέργειας» 05-06 Νοεμβρίου 2014, Αίθουσα Διαλέξεων 1-Ενεργειακό Γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Πολιτιστικό Κέντρο ΕΤΕΚ, Θησέως 9-11 Λευκωσία **Για δηλώσεις και τέλος συμμετοχής, δείτε σχετικές πληροφορίες

Εκπαιδευτικό Πολιτιστικό Κέντρο ΕΤΕΚ, Θησέως 9-11 Λευκωσία **Για δηλώσεις και τέλος συμμετοχής, δείτε σχετικές πληροφορίες 3ήμερο Σεμινάριο ΕΤΕΚ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΕΣ ΕΠΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Θεσμικό Πλαίσιο, Διατάξεις ΕΤΕΚ και Συναφή Θέματα, Συγγραφή, Παρουσίαση Επιλεγμένων Παραδειγμάτων Ημερομηνίες: 29 30-31 Μαρτίου 2018 Εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 28/3+4-11/4/2019 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON CYPRUS Λευκωσία

«ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 28/3+4-11/4/2019 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON CYPRUS Λευκωσία «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 28/3+4-11/4/2019 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON CYPRUS Λευκωσία Στόχος: Ο βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι η σε βάθος ενημέρωση

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. «Αποτίμηση Υφιστάμενων Κτιρίων»

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. «Αποτίμηση Υφιστάμενων Κτιρίων» Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Αποτίμηση Υφιστάμενων Κτιρίων» 1. ΗΜΕΡ. ΕΝΑΡΞΗΣ: 11 Οκτωβρίου 2019 - ΗΜΕΡ. ΛΗΞΗΣ: 12 Οκτωβρίου 2019 2. ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ: Παρασκευή 11.10.2019, 08:45-17:30 3. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών «Μεθοδολογία και εκμάθηση λογισμικού isbemcy» Σεμινάριο κατάρτισης και Εργαστήριο εκμάθησης λογισμικού Διάρκειας 14 ωρών, 1, 2 ή 3 Σεπτεμβρίου 2015 και 7 * Σεπτεμβρίου (*προαιρετική παρακολούθηση 4 επιπλέον

Διαβάστε περισσότερα

Τηλ: 99626139. e-mail : msocrat1@cytanet.com.cy

Τηλ: 99626139. e-mail : msocrat1@cytanet.com.cy Κέντρο Έρευνας Αρχικής Κατάρτισης Και Επιµόρφωσης Επιπλοποιών Ξυλουργών Αµµοχώστου 63-65, 1016, Λευκωσία Κύπρος Τηλ. 22430396 / 99626139 Fax: 22435531 Email: msocrat1@cytanet.com.cy Ιστοσελίδα: www.ttrcentre.com

Διαβάστε περισσότερα

«Αποτελεσματική Αλληλογραφία στα Συμβόλαια Κατασκευαστικών Έργων Ιδιωτικού Τομέα»

«Αποτελεσματική Αλληλογραφία στα Συμβόλαια Κατασκευαστικών Έργων Ιδιωτικού Τομέα» «Αποτελεσματική Αλληλογραφία στα Συμβόλαια Κατασκευαστικών Έργων Ιδιωτικού Τομέα» 1. ΗΜΕΡ. ΕΝΑΡΞΗΣ: 25 Σεπτεμβρίου 2018 - ΗΜΕΡ. ΛΗΞΗΣ: 26 Σεπτεμβρίου 2018 2. ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Τρίτη 25/09/2018 09:00

Διαβάστε περισσότερα

Επισκόπηση στην Προετοιμασία και Παράθεση καφέ Intermediate Barista

Επισκόπηση στην Προετοιμασία και Παράθεση καφέ Intermediate Barista Πολυεπιχειρησιακό Σεμινάριο Επισκόπηση στην Προετοιμασία και Παράθεση καφέ Intermediate Barista Περίοδος Διεξαγωγής: 04/12, 06/12 &11/12/2018 Τόπος διεξαγωγής: ΙΗΕ Academy Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από την

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές πληροφορίες μαθήματος: Τίτλος CE07_S04 Πιστωτικές. Φόρτος εργασίας μονάδες:

Γενικές πληροφορίες μαθήματος: Τίτλος CE07_S04 Πιστωτικές. Φόρτος εργασίας μονάδες: Γενικές πληροφορίες μαθήματος: Τίτλος Μεταλλικές Κωδικός CE07_S04 μαθήματος: Κατασκευές ΙI μαθήματος: Πιστωτικές Φόρτος εργασίας μονάδες: 5 150 (ώρες): Επίπεδο μαθήματος: Προπτυχιακό Μεταπτυχιακό Τύπος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΧΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ» Κωδικός Προγράμματος Π000116 Σκοπός: Το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών διοργανώνει Εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Νέες Εξελίξεις Στα ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 19 & 20 Φεβρουαρίου 2016

Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Νέες Εξελίξεις Στα ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 19 & 20 Φεβρουαρίου 2016 Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Νέες Εξελίξεις Στα ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 19 & 20 Φεβρουαρίου 2016 Ένας πρακτικός οδηγός στην σωστή ερμηνεία και σωστή χρησιμοποίηση των Οικοδομικών Συμβολαίων Ιδιωτικού

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 5-6/11/2018 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON PARK Λευκωσία

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 5-6/11/2018 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON PARK Λευκωσία ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 5-6/11/2018 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON PARK Λευκωσία Στόχος: Ο βασικός σκοπός του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ «Σχεδιασμός και ρύθμιση συστημάτων θέρμανσης με υγρά και αέρια καύσιμα» 9-10 Νοεμβρίου 2016

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ «Σχεδιασμός και ρύθμιση συστημάτων θέρμανσης με υγρά και αέρια καύσιμα» 9-10 Νοεμβρίου 2016 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ «Σχεδιασμός και ρύθμιση συστημάτων θέρμανσης με υγρά και αέρια καύσιμα» 9-10 Νοεμβρίου 2016 Διάρκεια 16 ώρες (14 ώρες θεωρία + 2 ώρες δωρεάν πρακτική εξάσκηση) Αίθουσα Queen Eleanor,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ TO ΠΡΟΤΥΠΟ ISO 14001:2015

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ TO ΠΡΟΤΥΠΟ ISO 14001:2015 5-9 Δ Ε Κ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Υ 2 0 1 6 ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ TO ΠΡΟΤΥΠΟ ISO 14001:2015 Ξ Ε Ν Ο Δ Ο Χ Ε Ι Ο C L E O P A T R A, Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Εκπαιδευτής Γιάννης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ & ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ) Εκστρατεία Επιθεώρησης Εργοταξίων Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2011

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ & ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ) Εκστρατεία Επιθεώρησης Εργοταξίων Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2011 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αρ. Φακ.: 5.10.05.11 Αρ. Τηλ.: 22405614 ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1493 ΛΕΥΚΩΣΙΑ 22 Αυγούστου 2011 ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Αποθήκευση ενέργειας: Υφιστάμενη κατάσταση και τεχνολογίες αποθήκευσης» 11 Δεκεμβρίου 2014, Λευκωσία Διάρκεια 8 ώρες,

Διαβάστε περισσότερα

Λευκωσία, 17 Μαρτίου Όλους τους ενδιαφερόμενους

Λευκωσία, 17 Μαρτίου Όλους τους ενδιαφερόμενους Λευκωσία, 17 Μαρτίου 2017 ΠΡΟΣ: ΑΠΟ: Όλους τους ενδιαφερόμενους Παναγιώτη Παναγή, Λειτουργό Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων ΘΕΜΑ: Οι περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Ελάχιστες Προδιαγραφές για Προσωρινά

Διαβάστε περισσότερα

Β ΕΞΑΜΗΝΟ 2013 ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ KATAΡΤΙΣΗΣ

Β ΕΞΑΜΗΝΟ 2013 ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ KATAΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ KATAΡΤΙΣΗΣ Β ΕΞΑΜΗΝΟ 2013 Η Plaskola ανακοινώνει τα Επαγγελματικά Προγράμματα Κατάρτισης για το Β Εξάμηνο 2013. Τα προγράμματα έχουν εγκριθεί και χρηματοδοτούνται

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ 1 Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει τις πιο κάτω κατηγορίες αναγκών

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατεδαφίσεις και Κατασκευές (ΑΕΚΚ)

Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατεδαφίσεις και Κατασκευές (ΑΕΚΚ) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατεδαφίσεις και Κατασκευές (ΑΕΚΚ) Αθήνα, 10-11 Απριλίου 2009 ΣΚΕΠΤΙΚΟ Μετά την ψήφιση του Ν.2939/2001 (ΦΕΚ Α 179/2001) και την

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ 1 Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει τις πιο κάτω κατηγορίες αναγκών

Διαβάστε περισσότερα

Σεπτέμβριος Επιχορηγημένο Σεμινάριο από την ΑνΑΔ. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

Σεπτέμβριος Επιχορηγημένο Σεμινάριο από την ΑνΑΔ. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Σεπτέμβριος 2016 Επιχορηγημένο Σεμινάριο από την ΑνΑΔ Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ NRM2 Η νέα Ενιαία Μέθοδος Επιμέτρησης

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Μεθοδολογία και εκμάθηση λογισμικού isbemcy» 12-13 Μαΐου 2016 Διάρκειας 14 ωρών και Αίθουσα Διαλέξεων 2, Ενεργειακού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟΥ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟΥ ΜΟΝΟΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου διοργανώνει εξειδικευμένο μονοήμερο

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για διδασκαλία στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης υποψήφιων καθηγητών Τεχνολογίας

Θέμα: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για διδασκαλία στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης υποψήφιων καθηγητών Τεχνολογίας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Aρ. Φακ.: ΠΙ 7.7.09.5 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ: 22560118 e-mail: tehnologia@cyearn.pi.ac.cy Διευθυντές/ντριες Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εγκεκριμένο και επιχορηγούμενο από την ΑνΑΔ

Πρόγραμμα εγκεκριμένο και επιχορηγούμενο από την ΑνΑΔ Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξειδικευμένης κατάρτισης για Ευρωπαίους Διαχειριστές Ενέργειας (European Energy Manager EUREM) Πρόγραμμα εγκεκριμένο και επιχορηγούμενο από την ΑνΑΔ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (DPO) ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR)»

«Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (DPO) ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR)» ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΕΒΕ «Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (DPO) ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR)» Ημερομηνία & Χώρος Διεξαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.202-2: ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (ΘΕΩΡΙΑ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)

Ε.202-2: ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (ΘΕΩΡΙΑ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ) ΚΩΔΙΚΟΣ: Ε.202-2 ΕΝΤΥΠΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΝΤΥΠΟ: ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΤΗΣ: ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ Ε.202-2: ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (ΘΕΩΡΙΑ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ) A ΜΕΡΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

«Προσεισμικός και Μετασεισμικός Έλεγχος Κτηρίων»

«Προσεισμικός και Μετασεισμικός Έλεγχος Κτηρίων» 1. ΗΜΕΡ. ΕΝΑΡΞΗΣ: 21 Σεπτεμβρίου 2016 - ΗΜΕΡ. ΛΗΞΗΣ: 23 Σεπτεμβρίου 2016 2. ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Τετάρτη 21/09/2016 9:00 17:30 Πέμπτη 22/09/2016 9:00 17:30 Παρασκευή 23/09/2016 9:00 16:15 3. ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

MKC. Εκπαιδευτής του σεμιναρίου θα είναι η κυρία Δανάη Κυνηγού

MKC. Εκπαιδευτής του σεμιναρίου θα είναι η κυρία Δανάη Κυνηγού Μονοήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ NRM3 11 Ιουνίου 2015 Ένας πρακτικός οδηγός στην σωστή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΡΧΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟ 2012 Φεβρουάριος 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΡΧΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Ταχύρρυθμα Προγράμματα A' Εξαμήνου 2012 που οργανώνει η Αρχή Ειδικότητα Λευκωσία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MOBILE MARKETING

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MOBILE MARKETING ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MOBILE MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 15/6/2013 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ DP STUDIES Αξιοποιήστε αποτελεσματικά το Mobile Marketing και αυξήστε την ανταγωνιστική σας θέση & τις πωλήσεις σας! ΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Επιθεωρήσεων για Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία Έτος 2019

Πρόγραμμα Επιθεωρήσεων για Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία Έτος 2019 Λευκωσία, 4 Φεβρουαρίου 2019 ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: Όλα τα Μέλη Πρόγραμμα Επιθεωρήσεων για Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία Έτος 2019 Κυρίες / Κύριοι, Σας πληροφορούμε ότι το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 /Αθήνα. Χρήστος Ταουσάνης ΜΑ, Διδάκτωρ Α.Π.Θ. Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Employ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 /Αθήνα. Χρήστος Ταουσάνης ΜΑ, Διδάκτωρ Α.Π.Θ. Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Employ Επιμορφωτικό σεμινάριο Ενημέρωση-Εκπαίδευση για τη Συμπλήρωση του Μηχανογραφικού & το Νέο Εξεταστικό Σύστημα Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 /Αθήνα Εισηγητής: Χρήστος Ταουσάνης ΜΑ, Διδάκτωρ Α.Π.Θ. Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση Κινδύνου Επιτοκίων»

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση Κινδύνου Επιτοκίων» 27 Μαρτίου 2009 Προς: 1) Liaison Officers των Τραπεζών μελών του Συνδέσμου 2) Τμήματα Εκπαίδευσης των Τραπεζών μελών του Συνδέσμου 3) Κύριο Ερωτόκριτο Χλωρακιώτη, Γενικό Διευθυντή Συνεργατική Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην προσπάθειά του για αμεσότερη επαφή και ουσιαστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ TRAVELIFE ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΊΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΊΤΕ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ!

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ TRAVELIFE ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΊΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΊΤΕ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ! ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΊΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΊΤΕ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ! ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ TRAVELIFE ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ Το Πρόγραμμα εγκρίθηκε από την ΑνΑΔ. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν με εργοδοτούμενους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΥΘΕΡΟ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Β Ενιαίου Λυκείου (Μάθημα : Κατεύθυνσης)

ΕΛΕΥΘΕΡΟ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Β Ενιαίου Λυκείου (Μάθημα : Κατεύθυνσης) ΕΛΕΥΘΕΡΟ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Β Ενιαίου Λυκείου (Μάθημα : Κατεύθυνσης) ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ Το μάθημα απευθύνεται σε μαθητές με ειδικό ενδιαφέρον για το ΣΧΕΔΙΟ (Ελεύθερο και Προοπτικό) και που ενδέχεται

Διαβάστε περισσότερα

Τα προγράμματα κατάρτισης έχουν εγκριθεί για επιχορήγηση από την ΑνΑΔ (Π007815 και Π007816)

Τα προγράμματα κατάρτισης έχουν εγκριθεί για επιχορήγηση από την ΑνΑΔ (Π007815 και Π007816) ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ 1 Για συμμετοχή στο εγκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης υποψήφιων Ενεργειακών Ελεγκτών Κατηγορίας A και Α & B (ΚΔΠ 184/2012) για εγγραφή στο Μητρώο των Ενεργειακών Ελεγκτών - ΛΕΥΚΩΣΙΑ Τα προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΕΚ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ 224 ΤΟΥ 1990 όπως τροποποιήθηκε (Στο εξής αναφερόμενος ο Νόμος ) ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΕΤΕΚ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ 224 ΤΟΥ 1990 όπως τροποποιήθηκε (Στο εξής αναφερόμενος ο Νόμος ) ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΤΕΚ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ 224 ΤΟΥ 1990 όπως τροποποιήθηκε (Στο εξής αναφερόμενος ο Νόμος ) ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΥΠΟΣ Α (Κανονισμός 3) ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ISO 9001:2015

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ISO 9001:2015 5-9 Δ Ε Κ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Υ 2 0 1 6 ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ISO 9001:2015 Ξ Ε Ν Ο Δ Ο Χ Ε Ι Ο C L E O P A T R A, Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Εκπαιδευτής Γιάννης Καρβέλας

Διαβάστε περισσότερα

Δομή σεμιναρίου. Ενότητα 1: Σχεδιασμός Τοπίου

Δομή σεμιναρίου. Ενότητα 1: Σχεδιασμός Τοπίου Το agronomist.gr ανακοινώνει τη διεξαγωγή ενός νέου μοναδικού σεμιναρίου που εστιάζει στις πρακτικές που εφαρμόζονται στη σύγχρονη και καθημερινή διαχείριση των εξωτερικών χώρων από τους επαγγελματίες.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Τ.Θ. 12720 2252 Λευκωσία Τηλ: 22402380, 22402361, 22402454, 22402312 Φαξ: 22480505 proairetika@cyearn.pi.ac.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Τ.Θ. 12720 2252 Λευκωσία Τηλ: 22402380, 22402361, 22402454, 22402312 Φαξ: 22480505 proairetika@cyearn.pi.ac. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15% στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στη Λευκωσία (http://www.unic.ac.cy/).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στη Λευκωσία (http://www.unic.ac.cy/). ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Για συμμετοχή στο εγκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης υποψήφιων Ενεργειακών Ελεγκτών Κατηγορίας A και Α & B (ΚΔΠ 184/2012) για εγγραφή στο Μητρώο των Ενεργειακών Ελεγκτών - ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης Εγκεκριμένων Λογιστών και Ασφάλιση της Ευθύνης Διοικητικών Συμβούλων και Αξιωματούχων

Σεμινάριο Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης Εγκεκριμένων Λογιστών και Ασφάλιση της Ευθύνης Διοικητικών Συμβούλων και Αξιωματούχων Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αρ. 4 / 2016 Σεμινάριο Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης Εγκεκριμένων Λογιστών και Ασφάλιση της Ευθύνης Διοικητικών Συμβούλων και Αξιωματούχων Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα, Λευκωσία Τρίτη,

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική/Σχολική Ψυχολογία

Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική/Σχολική Ψυχολογία Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική/Σχολική Ψυχολογία Στόχοι του Προγράμματος Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη επιστημονικής γνώσης στη θεωρία και στην εφαρμογή των ψυχολογικών και κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Santiago Calatrava επίτιμος διδάκτωρ στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Santiago Calatrava επίτιμος διδάκτωρ στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ AΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Tμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πρόεδρος: καθηγητής Ι. Ε. Αβραμίδης ARISTOTLE UNIVERSITY OF THESSALONIKI SCHOOL OF ENGINEERING Department of Civil Engineering

Διαβάστε περισσότερα

02 Μαρτίου. Εργατική Νομοθεσία και Κοινωνικές Ασφαλίσεις: Νομικό πλαίσιο & πρακτική εφαρμογή στον επαγγελματικό χώρο. Εγγραφές:

02 Μαρτίου. Εργατική Νομοθεσία και Κοινωνικές Ασφαλίσεις: Νομικό πλαίσιο & πρακτική εφαρμογή στον επαγγελματικό χώρο. Εγγραφές: 02 Μαρτίου Εργατική Νομοθεσία και Κοινωνικές Ασφαλίσεις: Νομικό πλαίσιο & πρακτική εφαρμογή στον επαγγελματικό χώρο Εγγραφές: 22.261.088 #SocialSpaceAcademy ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η ορθή και αποτελεσματική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ (ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ (ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ (ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ) Γίνονται δεκτές αιτήσεις για την πλήρωση μίας (1) κενής θέσης Μηχανικού (Πολιτικής Μηχανικής) στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ - ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΕΤΕΚ 2015 (Κ.Δ.Π.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ - ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΕΤΕΚ 2015 (Κ.Δ.Π. Υποδείξεις ΕΤΕΚ προς Μελετητές, αναφορικά με τον Ορισμό συντονιστών για τα θέματα ασφάλειας και υγείας κατά την εκπόνηση της μελέτης (συντονιστής μελέτης) και κατά την εκτέλεση του έργου (συντονιστής εκτέλεσης)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ 2013-2014 Περιεχόμενα 1. Σκοπός 2. Ποιοι απόφοιτοι γίνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Μεθοδολογία και εκμάθηση λογισμικού isbemcy» 15-16 Φεβρουαρίου 2017 (επιχορηγούμενο από ΑνΑΔ) 17 * Φεβρουαρίου (*προαιρετικό

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια Αποθηκών Code:Α14WARSAF

Ασφάλεια Αποθηκών Code:Α14WARSAF Ασφάλεια Αποθηκών Code:Α14WARSAF20161031 Ένα από τα καθημερινά θέματα που καλούνται να διαχειριστούν οι επιχειρήσεις είναι η εξεύρεση επαρκών χώρων αποθήκευσης των προϊόντων που είτε παράγουν είτε διακινούν.

Διαβάστε περισσότερα

«Αριθμητική και πειραματική μελέτη της διεπιφάνειας χάλυβασκυροδέματος στις σύμμικτες πλάκες με χαλυβδόφυλλο μορφής»

«Αριθμητική και πειραματική μελέτη της διεπιφάνειας χάλυβασκυροδέματος στις σύμμικτες πλάκες με χαλυβδόφυλλο μορφής» ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ «Αριθμητική και πειραματική μελέτη της διεπιφάνειας χάλυβασκυροδέματος στις σύμμικτες πλάκες με χαλυβδόφυλλο μορφής» του Θεμιστοκλή Τσαλκατίδη, Δρ. Πολιτικού Μηχανικού

Διαβάστε περισσότερα