Σχεδιασμένα για άνεση και λειτουργικότητα.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σχεδιασμένα για άνεση και λειτουργικότητα."

Transcript

1 Σχεδιασμένα για άνεση και λειτουργικότητα. Inter IKEA Systems B.V Είτε δουλεύουμε σε έναν επαγγελματικό χώρο είτε εργαζόμαστε από το σπίτι, οι περισσότεροι από μας περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σε ένα γραφείο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη δημιουργία άνετων και λειτουργικών χώρων εργασίας. Και καθώς δεν έχουμε όλοι μας τις ίδιες ανάγκες, είναι σημαντικό τα έπιπλα γραφείου που επιλέγουμε να είναι εύχρηστα και να προσαρμόζονται ανάλογα με το περιβάλλον και τις απαιτήσεις. Σε αυτό το φυλλάδιο θα μάθετε πώς βάζουμε την άνεσή σας προτεραιότητά μας, και τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να διαμορφώσετε έναν λειτουργικό και δημιουργικό χώρο εργασίας.

2 Δημιουργήστε τον ιδανικό χώρο εργασίας για εσάς Είναι σημαντικό να εργαζόμαστε σε ένα άνετο περιβάλλον που να ταιριάζει στις δικές μας ανάγκες. Κατά τη διάρκεια της εργασίας μας πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία στη σωστή στάση σώματος, γιατί αλλιώς ενδέχεται να προκαλέσουμε τραυματισμούς στον αυχένα και στην πλάτη, καθώς και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Μέσα από αυτό το φυλλάδιο θα ανακαλύψετε τρόπους και λύσεις για τη διαμόρφωση ενός εργονομικού χώρου, θα μάθετε περισσότερα για τους ποιοτικούς ελέγχους που κάνουμε, καθώς και τα υλικά που χρησιμοποιούμε. Τι είναι ένας εργονομικός χώρος εργασίας; Η εργονομία αφορά το σχεδιασμό των προϊόντων ή του περιβάλλοντος, ώστε να είναι ασφαλή και άνετα. Ένας εργονομικός χώρος εργασίας, λοιπόν, είναι αυτός που είναι προσαρμοσμένος στις προσωπικές σας ανάγκες και σας επιτρέπει να εργάζεστε με έναν άνετο και ασφαλή τρόπο. Αν αισθάνεστε καλά θα εργάζεστε καλύτερα Θέλουμε να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε ένα εργονομικό περιβάλλον εργασίας που να σας ταιριάζει και να προάγει την καλή υγεία. Αυτό σημαίνει τη διαμόρφωση του χώρου εργασίας με βάση τις ανάγκες σας, υιοθετώντας μια εργονομική θέση και παραμένοντας όσο πιο κινητικοί γίνεται. Το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο για να κινείται, έτσι ιδανικά, ο χώρος εργασίας σας θα πρέπει να σας δίνει την επιλογή να κάθεστε, να στέκεστε και να γέρνετε μπροστά, επιτρέποντάς σας να αλλάζετε θέσεις συχνά. Αν αισθάνεστε καλά στη δουλειά σας, θα δουλεύετε καλύτερα

3 Μερικές συμβουλές: Επιλέγοντας τη σωστή καρέκλα, γραφείο, οθόνη ή φωτιστικό μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον εργασίας, αλλά δεν μπορεί να διορθώσει μια κακή στάση σώματος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε υιοθετήσει μια σωστή στάση σώματος όταν κάθεστε ή στέκεστε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να αποφύγετε τους τραυματισμούς. Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε έναν άνετο χώρο εργασίας. 1. ΚΑΘΙΣΤΟΙ Θα πρέπει να μπορείτε να τεντώσετε τα πόδια σας κάτω από το τραπέζι και να γυρίσετε 90 στα αριστερά και στα δεξιά για ελευθερία κινήσεων και ευελιξία. Οι γοφοί και τα γόνατα θα πρέπει να είναι σε γωνία περίπου με τα πόδια σας να ακουμπούν οριζόντια στο δάπεδο. ΥΨΟΣ Επιλέξτε μία καρέκλα με ρυθμιζόμενο ύψος. Όταν στέκεστε, το ψηλότερο σημείο του καθίσματος πρέπει να είναι ακριβώς κάτω από την επιγονατίδα σας. Θα πρέπει να επιδιώξετε μια ομοιόμορφη κατανομή βάρους. Αν νιώθετε πίεση κοντά στο πίσω μέρος του καθίσματός σας θα πρέπει να σηκώσετε την καρέκλα σας, αλλά αν αισθάνεστε πίεση κοντά στο μπροστινό μέρος του καθίσματος σας, θα πρέπει να την χαμηλώσετε. Αυτό θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα μειώσει τον κίνδυνο οιδήματος. ΑΝΑΚΛΙΣΗ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ Χρησιμοποιήστε την ανάκλιση καθίσματος για να «κλειδώσετε» μία θέση και να βελτιώσετε την άνεσή σας. Θα επηρεάσει την κατανομή του βάρους και θα σας παρέχει καλύτερη σταθερότητα και στήριξη όταν τη χρειάζεστε. Συνιστάται μία κλίση 5. ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΣΗΣ ΜΠΡΑΤΣΑ Μία καρέκλα με στήριξη μέσης θα ανακουφίσει τη μέση σας από την ένταση που προκαλεί η κούραση. Η κλίση της πλάτης θα πρέπει να σας επιτρέπει να κάθεστε με το πάνω μέρος του σώματος σας ελαφρώς κεκλιμένο (συνιστάται 110 ). Τα μπράτσα σάς παρέχουν στήριξη στο πάνω μέρος των βραχιόνων σας και μειώνουν την πίεση στους ώμους και στην πλάτη σας. Βεβαιωθείτε ότι τα μπράτσα δεν εμποδίζουν την καρέκλα να έρθει κοντά στο γραφείο, ούτε περιορίζουν τις φυσικές κινήσεις. Επίσης, να έχετε υπόψη ότι τα μαλακά μπράτσα θα είναι πιο άνετα για τους αγκώνες σας.

4 2. ΟΡΘΙΟΙ Ένα γραφείο με ρυθμιζόμενο ύψος είναι ιδανικό, καθώς σας επιτρέπει να αλλάζετε στάση συχνά. Η εναλλαγή μεταξύ καθιστής και όρθιας θέσης θα μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμών και θα αυξήσει την κυκλοφορία, καθώς και την παραγωγικότητα. Η επιφάνεια εργασίας σας θα πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των αγκώνων σας, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν γωνία 90 όταν κάθεστε ή στέκεστε στο γραφείο σας. 3. ΚΛΙΣΗ Ένα σκαμπό σχεδιαστηρίου σάς επιτρέπει να έχετε μία στάση μεταξύ καθιστής και όρθιας θέσης, και είναι ιδανικό όταν έχετε ένα γραφείο με ρυθμιζόμενο ύψος. Έχει τα παρακάτω πλεονεκτήματα: Προσφέρει ελευθερία κινήσεων για το άνω και κάτω μέρος του σώματός σας. Ενεργοποιεί και ενδυναμώνει τους μύες του κορμού του σώματός σας. Σας κάνει να έχετε μία ανοικτή στάση η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία και τον μεταβολικό ρυθμό σας.

5 4. ΟΘΟΝΗ Βεβαιωθείτε ότι η οθόνη σας δεν είναι τοποθετημένη πολύ κοντά σας. Με την καρέκλα σας τραβηγμένη μέσα και τα χέρια σας τεντωμένα μπροστά, θα πρέπει να μην μπορείτε να αγγίξετε την οθόνη. Η οθόνη θα πρέπει να είναι τοποθετημένη ακριβώς μπροστά σας, με το πάνω μέρος ακριβώς κάτω από το επίπεδο των ματιών. Η τοποθέτηση της οθόνης υπερβολικά ψηλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον αυχένα. Για μεγαλύτερες περιόδους μπροστά από την οθόνη σας, βεβαιωθείτε ότι οι βραχίονες και οι καρποί σας στηρίζονται. Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι θα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε απόσταση περίπου cm από την άκρη του γραφείου έτσι ώστε να στηρίζονται οι καρποί, αλλά όχι πολύ μακριά, ώστε ο λαιμός και οι ώμοι σας να μην κλίνουν προς τα εμπρός. Η οθόνη πρέπει να έχει κλίση 20-30, η οποία είναι η βέλτιστη γωνία για τα μάτια, καθώς και για τον αυχένα και τους ώμους σας. 5. ΦΩΤΙΣΜΟΣ Για έναν ιδανικό φωτισμό, θα πρέπει να συνδυάσετε γενικό φωτισμό, ατμοσφαιρικό φωτισμό και λειτουργικό φωτισμό. Ένα φωτιστικό γραφείου είναι ένας τύπος λειτουργικού φωτισμού που παρέχει μια συγκεντρωμένη δέσμη φωτός σε μια περιορισμένη περιοχή. Αυτό είναι χρήσιμο όταν, για παράδειγμα, κάνετε γραφική δουλειά. Ο γενικός φωτισμός παρέχει ένα ομοιόμορφο φως σε όλο το δωμάτιο. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός προσφέρει μια ζεστή αίσθηση και απαλύνει τις αντιθέσεις μεταξύ του γενικού και του λειτουργικού φωτισμού. Τοποθετήστε ένα φωτιστικό στην αριστερή πλευρά σας αν είστε δεξιόχειρας για να μειώσετε τις σκιές. Οι υπολογιστές που είναι κοντά σε ένα παράθυρο πρέπει να τοποθετούνται περίπου σε γωνία 90 ως προς το παράθυρο, προκειμένου να αποφευχθεί η αντηλιά.

6 Ποιότητα Υποβάλλουμε τα προϊόντα μας σε ελέγχους για την ποιότητα, την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα, ώστε να ανταποκρίνονται στα διεθνή πρότυπα ελέγχων. Έχουμε θέσει πολύ αυστηρούς περιορισμούς για τη χρήση χημικών ουσιών, και παρόλο που ορισμένα προϊόντα ανταποκρίνονται στα διεθνή πρότυπα μπορεί να μην ικανοποιούν τις δικές αυστηρές προδιαγραφές. Σε αυτή την περίπτωση δε θα κατασκευάσουμε αυτά τα προϊόντα. Η ασφάλειά σας είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Διεθνή πρότυπα Ελέγχουμε τα προϊόντα μας ώστε να είναι σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές που ορίζονται από τα πρότυπα EN και ANSI/BIFMA. Επιπλέον, η ΙΚΕΑ διαθέτει δικά της εργαστήρια για τον έλεγχο των χημικών ουσιών και της ποιότητας. EN EN σημαίνει ευρωπαϊκό πρότυπο. Αυτά τα πρότυπα αναγνωρίζονται σε όλη την Ευρώπη και εξασφαλίζουν την αντοχή και τη σταθερότητα. ANSI/BIFMA Το ANSI είναι το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων, το οποίο δημιουργεί και επιβλέπει τους κανόνες και τα πρότυπα, και πιστοποιεί οργανισμούς, όπως τον οργανισμό BIFMA που διαμορφώνει δοκιμές για διάφορους τομείς. Ο BIFMA, (Ένωση Κατασκευαστών Επίπλων για Επιχειρήσεις και Ιδρύματα), δημιουργεί προδιαγραφές για τα έπιπλα των επιχειρήσεων με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας. Τα επαγγελματικά έπιπλα γραφείου της ΙΚΕΑ ελέγχονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφάλειας και αντοχής του οργανισμού BIFMA.

7 Έλεγχοι υψηλής ποιότητας Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στα εργαστήρια δοκιμών μας στη Σουηδία και στην Κίνα κατά το στάδιο ανάπτυξης του προϊόντος. Οι μέθοδοι ελέγχου είναι ίδιες για την οικιακή και την επαγγελματική χρήση, αλλά για την επαγγελματική χρήση τα προϊόντα δοκιμάζονται με μεγαλύτερα φορτία και σε περισσότερες επαναλήψεις. Πώς ελέγχουμε τα έπιπλα επαγγελματικής χρήσης Καρέκλες γραφείου οικιακής και επαγγελματικής χρήσης Οι καρέκλες γραφείου που προορίζονται για οικιακή χρήση ελέγχονται για να διασφαλίσουμε ότι είναι άνετες, σταθερές, ασφαλείς και ανθεκτικές. Οι κύκλοι δοκιμών που υποβάλλουμε τις καρέκλες γραφείου για επαγγελματική χρήση είναι πιο απαιτητικοί, ώστε να ανταποκρίνονται στις αυστηρές απαιτήσεις σχετικά με τη σταθερότητα, την αντοχή και την ανθεκτικότητα. Για παράδειγμα, οι καρέκλες υποβάλλονται σε βαριά φορτία έως και φορές. Γραφεία Τα γραφεία οικιακής χρήσης υποβάλλονται σε διάφορους ελέγχους που περιλαμβάνουν δοκιμές για τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα. Τα είδη των δοκιμών που πραγματοποιούνται εξαρτώνται από το σχεδιασμό του γραφείου και από ποιες περιοχές του γραφείου αναμένεται να είναι περισσότερο εκτεθειμένες στη φθορά του χρόνου. Οι έλεγχοι στους οποίους υποβάλλονται τα γραφεία επαγγελματικής χρήσης είναι πιο αυστηροί από τους ελέγχους της οικιακής χρήσης. Τα γραφεία που πληρούν αυτές τις προδιαγραφές συμμορφώνονται με τα ακόλουθα πρότυπα: EN 527, ANSI/BIFMA X5, που σημαίνει ότι ελέγχουμε τη σταθερότητα, την αντοχή και την ασφάλειά τους. Για παράδειγμα, μπορεί να δοκιμάσουμε την αντοχή ενός προϊόντος υποβάλλοντάς το σε μια κάθετη δύναμη 100 kg για 10 δευτερόλεπτα 10 φορές. Αποθήκευση Διενεργούνται έλεγχοι ποιότητας στα έπιπλα αποθήκευσης για την ασφάλεια και την αντοχή τους. Τα διάφορα μέρη, στα οποία περιλαμβάνονται οι πόρτες, τα συρτάρια, οι επιφάνειες και τα ροδάκια υπόκεινται σε διαφορετικές δοκιμές. Τα έπιπλα αποθήκευσης που έχουν ελεγχθεί για επαγγελματική χρήση επισημαίνονται με τα ακόλουθα πρότυπα: EN και ANSI/BIFMA 5.9.

8 Υλικά Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα υλικά των προϊόντων μας και έχουμε πάντα ως στόχο να χρησιμοποιούμε τους πόρους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγουμε τα υλικά μας προσεκτικά, διατηρώντας τις τιμές μας χαμηλά. Μερικά υλικά λειτουργούν καλύτερα για ορισμένα έπιπλα ανάλογα με τη χρήση και το σχεδιασμό τους. Για παράδειγμα, η μελαμίνη χρησιμοποιείται συχνά σε επιφάνειες τραπεζιών και γραφείων, καθώς είναι πολύ ανθεκτική στις γρατζουνιές και στα σημάδια. Μελαμίνη ένα φιλμ με μία εμποτισμένη εκτύπωση ή σχέδιο, το οποίο εφαρμόζεται υπό πίεση σε μία σανίδα. Το αποτέλεσμα είναι μία ανθεκτική επιφάνεια που αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες, δεν αφήνει το νερό να διεισδύσει και καθαρίζεται εύκολα. Καπλαμάς λεπτές στρώσεις ξύλου κολλημένες πάνω σε μία σανίδα. Στην ΙΚΕΑ ο καπλαμάς διαθέτει επεξεργασία με λάκα, ώστε η επιφάνεια να καθαρίζεται εύκολα, να είναι ανθεκτική και να προστατεύεται από την υγρασία και τις γρατζουνιές. GLOSE δέρμα ένα μαλακό και ανθεκτικό δέρμα grain, που το επεξεργαζόμαστε με μία προστατευτική επικάλυψη. Έχει εύκολη φροντίδα. Περιποιηθείτε το με το σετ φροντίδας δέρματος ABSORB. Πλαστικό - Ένα συνθετικό ή ημι-συνθετικό υλικό που μπορεί να χυτευθεί και είναι φτιαγμένο από πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, αλλά και από φυτά. Υπάρχουν δύο κατηγορίες πλαστικών: τα θερμοπλαστικά τα οποία μπορούν να θερμανθούν, να μορφοποιηθούν και να λιώσουν, και τα θερμοσκληρυνόμενα τα οποία δεν μπορούν να λιώσουν ξανά. Στην IKEA χρησιμοποιούνται πιο συχνά τα θερμοπλαστικά, όπως το πολυανθρακικό και το πολυπροπυλένιο. Επιφάνεια πάνω σε πλαίσιο (Board on frame) Μία ξύλινη επιφάνεια ή ινοσανίδα με εσωτερικό από μία κυψελοειδή εσωτερική δομή. Είναι ελαφριά, αλλά σταθερή κατασκευή που χρησιμοποιεί λιγότερες πρώτες ύλες. Σύνθεση ξύλου-πλαστικού (WPC) Μία μείξη από ξύλο και ίνες που τοποθετείται σε ένα καλούπι για να πάρει μία φόρμα, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα των δύο υλικών. Είναι ανθεκτικό και πιο ελαφρύ από άλλα πλαστικά, μειώνοντας το κόστος της μεταφοράς και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Inter IKEA Systems B.V Μπαμπού πολύ ανθεκτικό και πιο εύκαμπτο από τα περισσότερα είδη ξύλου. Συμβάλει στη βιωσιμότητα, καθώς αναπτύσσεται γρήγορα και παράγει διπλάσια ποσότητα οξυγόνου από άλλα είδη ξύλου. Μασίφ ξύλο ένα ανανεώσιμο, ανθεκτικό, φυσικό υλικό. Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό, χάρη στα όμορφα «νερά» του ξύλου. Η IKEA επιθεωρεί στενά την υλοτομία του ξύλου της από προσεκτικά επιλεγμένα δάση. Βαφή & βερνίκι Η κονιορτοποιημένη επικάλυψη είναι μία διαδικασία όπου ξηρή βαφή σε σκόνη εφαρμόζεται σε μία επιφάνεια, συνήθως μέταλλο. Είναι μία αποτελεσματική και περιβαλλοντικά βιώσιμη τεχνική, καθώς δε γίνεται σπατάλη χρώματος και δε χρησιμοποιούνται διαλυτικά.

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΡΈΚΛΕΣ ΓΡΑΦΕΊΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΡΈΚΛΕΣ ΓΡΑΦΕΊΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΡΈΚΛΕΣ ΓΡΑΦΕΊΟΥ Διαβάστε περισσότερα στο φυλλάδιο των εγγυήσεων για τις περιστρεφόμενες καρέκλες MARKUS, TROLLBERGET, LÅNGFJÄLL, HATTEFJÄLL, FJÄLLBERGET, ALEFJÄLL, JÄRVFJÄLLET και FLINTAN.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΡΈΚΛΕΣ ΓΡΑΦΕΊΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΡΈΚΛΕΣ ΓΡΑΦΕΊΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΡΈΚΛΕΣ ΓΡΑΦΕΊΟΥ Διαβάστε περισσότερα στο φυλλάδιο των εγγυήσεων για τις περιστρεφόμενες καρέκλες MARKUS, TROLLBERGET, LÅNGFJÄLL, HATTEFJÄLL, FJÄLLBERGET, ALEFJÄLL, JÄRVFJÄLLET και FLINTAN.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ Η ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ Η ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ Η ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ "Η στάση του σώματός μας όταν εργαζόμαστε στον υπολογιστή, είναι πολύ σημαντική. Μια κακή στάση μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα, για παράδειγμα, στη μέση, στα χέρια

Διαβάστε περισσότερα

Επισκοπιση θεσης εργασιας. 1. Κορυφη της οθονης του Η/Υ: ελαχιστα κατω απο το επιπεδο των ματιων

Επισκοπιση θεσης εργασιας. 1. Κορυφη της οθονης του Η/Υ: ελαχιστα κατω απο το επιπεδο των ματιων Επισκοπιση θεσης εργασιας 1. Κορυφη της οθονης του Η/Υ: ελαχιστα κατω απο το επιπεδο των ματιων 2. Κορμος: Στο κεντρο μπροστα απο την οθονη και το πληκτρολογιο 3. Αντιβραχια: Στο ιδιο επιπεδο ή ελαφρα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ STUVA. Σύστημα αποθήκευσης. ΣΧΕΔΙΟ Ebba Strandmark

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ STUVA. Σύστημα αποθήκευσης. ΣΧΕΔΙΟ Ebba Strandmark ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ STUVA Σύστημα αποθήκευσης ΣΧΕΔΙΟ Ebba Strandmark ΦΡΟΝΤΙΔΑ Ο σκελετός μπορεί να καθαριστεί με ένα ελαφρά βρεγμένο πανί. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό και στεγνό πανί. ΑΣΦΑΛΕΙΑ Σπάνια

Διαβάστε περισσότερα

Μπάνιο IKEA. Σύστημα μπάνιου GODMORGON, νιπτήρες και μείκτες

Μπάνιο IKEA. Σύστημα μπάνιου GODMORGON, νιπτήρες και μείκτες Μπάνιο IKEA Σύστημα μπάνιου GODMORGON, νιπτήρες και μείκτες Τα μπάνια μας περνούν από αυστηρές δοκιμές και ελέγχους ώστε να είναι σύμφωνα με τις υψηλές απαιτήσεις ΙΚΕΑ για την ποιότητα, την αντοχή και

Διαβάστε περισσότερα

Εργονομική Αξιολόγηση σε Γραφειακό χώρο της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου

Εργονομική Αξιολόγηση σε Γραφειακό χώρο της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου Εργονομική Αξιολόγηση σε Γραφειακό χώρο της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου Κώστας Ιουλιανός - Φυσιοθεραπευτής Διευθυντής Κέντρου Αποκατάστασης - Φυσιοθεραπευτηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Λαμπαδιστής» Σκοπός Εργονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ LIDHULT. Σύστημα καναπέ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Henrik Preutz

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ LIDHULT. Σύστημα καναπέ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Henrik Preutz ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ LIDHULT Σύστημα καναπέ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Henrik Preutz ΜΕΡΗ Μονό κάθισμα Διπλό κάθισμα Τριπλό κάθισμα Διπλό κάθισμα καναπές-κρεβάτι Γωνιακό κάθισμα Τμήμα σεζλόνγκ Ανοιχτό τμήμα καθίσματος με αποθήκευση

Διαβάστε περισσότερα

GODMORGON. Έπιπλα μπάνιου. Νιπτήρες GODMORGON. ODENSVIK, TÖRNVIKEN, BRÅVIKEN και EDEBOVIKEN

GODMORGON. Έπιπλα μπάνιου. Νιπτήρες GODMORGON. ODENSVIK, TÖRNVIKEN, BRÅVIKEN και EDEBOVIKEN GODMORGON Έπιπλα μπάνιου GODMORGON Νιπτήρες ODENSVIK, TÖRNVIKEN, BRÅVIKEN και EDEBOVIKEN Τα έπιπλα και οι μονάδες αποθήκευσης GODMORGON, καθώς και οι νιπτήρες ODENSVIK, BRÅVIKEN, EDEBOVIKEN και TÖRNVIKEN

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ VALLENTUNA. Σύστημα καναπέ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ VALLENTUNA. Σύστημα καναπέ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ VALLENTUNA Σύστημα καναπέ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Andreas Fredriksson Eva Lilja Löwenhielm Lisa Hilland ΜΕΡΗ Μονάδα καθίσματος Μονάδα καθίσματος με αποθηκευτικό χώρο Μονάδα καθίσματος με κρεβάτι Πλάτη

Διαβάστε περισσότερα

FAVORIT Κατσαρόλες & τηγάνια ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ

FAVORIT Κατσαρόλες & τηγάνια ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ FAVORIT Κατσαρόλες & τηγάνια ΔΩΡΕΑΝ 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Η καθημερινή ζωή στο σπίτι θέτει υψηλές απαιτήσεις στα σκεύη μαγειρικής μας. Γι αυτό τα σκεύη FAVORIT υπόκεινται σε αυστηρές δοκιμές και ελέγχους, ώστε

Διαβάστε περισσότερα

EASY FIT 5 TRAINER ΟΡΓΑΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

EASY FIT 5 TRAINER ΟΡΓΑΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ EASY FIT 5 TRAINER ΟΡΓΑΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κωδ: ΤΡΕΙΝΕΡ, ΤΡΕΙΝΕΡ-1 Το σετ που έχετε αγοράσει περιλαµβάνει: 1 Easy Fit 5 Trainer 2 χειρολαβές 2 µπάλες αντίστασης επίπεδο εκγύµνασης 2: µεσαίο (πράσινο)

Διαβάστε περισσότερα

Τα μαχαίρια IKEA 365+ περνούν από αυστηρές δοκιμές και ελέγχους, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αντέχουν την καθημερινή χρήση. Γι αυτό συνοδεύονται από

Τα μαχαίρια IKEA 365+ περνούν από αυστηρές δοκιμές και ελέγχους, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αντέχουν την καθημερινή χρήση. Γι αυτό συνοδεύονται από IKEA 365+ μαχαίρια Τα μαχαίρια IKEA 365+ περνούν από αυστηρές δοκιμές και ελέγχους, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αντέχουν την καθημερινή χρήση. Γι αυτό συνοδεύονται από 5 χρόνια δωρεάν εγγύηση που καλύπτει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ GRÖNLID. Σύστημα καναπέ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ GRÖNLID. Σύστημα καναπέ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ GRÖNLID Σύστημα καναπέ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Francis Cayouette. ΜΕΡΗ Πολυθρόνα Μπράτσο Τμήμα σεζλόνγκ Γωνιακό κάθισμα Υποπόδιο Υποπόδιο με αποθηκευτικό χώρο Μονό κάθισμα Διπλό κάθισμα Τριπλό κάθισμα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ Επιλογή κατάλληλης αίθουσας στο σχολείο Η αίθουσα που θα επιλεγεί πρέπει να καταλαμβάνει 40-70 τ.μ. Να είναι εύκολα προσπελάσιμη και κοντά στις υπόλοιπες αίθουσες διδασκαλίας.

Διαβάστε περισσότερα

Τα μαχαίρια GYNNSAM περνούν από αυστηρές δοκιμές και ελέγχους, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αντέχουν την καθημερινή χρήση. Γι αυτό συνοδεύονται από 5

Τα μαχαίρια GYNNSAM περνούν από αυστηρές δοκιμές και ελέγχους, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αντέχουν την καθημερινή χρήση. Γι αυτό συνοδεύονται από 5 GYNNSAM μαχαίρια Τα μαχαίρια GYNNSAM περνούν από αυστηρές δοκιμές και ελέγχους, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αντέχουν την καθημερινή χρήση. Γι αυτό συνοδεύονται από 5 χρόνια δωρεάν εγγύηση που καλύπτει

Διαβάστε περισσότερα

Μπάνιο IKEA. Σύστημα μπάνιου GODMORGON, νιπτήρες, μείκτες, μείκτες ντους και αξεσουάρ

Μπάνιο IKEA. Σύστημα μπάνιου GODMORGON, νιπτήρες, μείκτες, μείκτες ντους και αξεσουάρ Μπάνιο IKEA Σύστημα μπάνιου GODMORGON, νιπτήρες, μείκτες, μείκτες ντους και αξεσουάρ Inter IKEA Systems B.V. 2016/2018 Τα μπάνια μας περνούν από αυστηρές δοκιμές και ελέγχους ώστε να είναι σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

ασκήσεις για τη μέση

ασκήσεις για τη μέση ασκήσεις για τη μέση 1 η άσκηση ύπτια θέση (ανάσκελα) Λυγίζουμε τα δύο γόνατα και τα τραβάμε με τα χέρια δυνατά προς το στήθος. Μετράμε αργά μέχρι το 5 και επαναφέρουμε τα πόδια στην αρχική θέση. Χαλαρώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

BEKANT και GALANT. Γραφεία και συστήματα αποθήκευσης ΔΩΡΕΑΝ. 10 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ

BEKANT και GALANT. Γραφεία και συστήματα αποθήκευσης ΔΩΡΕΑΝ. 10 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ BEKANT και GALANT Γραφεία και συστήματα αποθήκευσης ΔΩΡΕΑΝ 10 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Η καθημερινή ζωή στο σπίτι και την εργασία δημιουργεί υψηλές απαιτήσεις για τα έπιπλα γραφείου. Η σειρά γραφείων BEKANT και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Επαγγελματικές λύσεις γραφείου

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Επαγγελματικές λύσεις γραφείου ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Επαγγελματικές λύσεις γραφείου Έπιπλα για κάθε γραφείο Διαθέτουμε έπιπλα για κάθε είδους γραφείο, από ένα μικρό μέχρι ένα πλήρως στελεχωμένο. Και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται

Διαβάστε περισσότερα

IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ

IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια ΔΩΡΕΑΝ 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Η καθημερινή ζωή στο σπίτι θέτει υψηλές απαιτήσεις στα σκεύη μαγειρικής μας. Η σειρά των σκευών IKEA 365+ από έχει υποστεί αυστηρές δοκιμές και ελέγχους,

Διαβάστε περισσότερα

Inter IKEA Systems B.V. 2012/2017. TROVÄRDIG Τηγάνια

Inter IKEA Systems B.V. 2012/2017. TROVÄRDIG Τηγάνια Inter IKEA Systems B.V. 2012/2017 TROVÄRDIG Τηγάνια Το αντικολλητικό τηγάνι TROVÄRDIG περνάει από αυστηρές δοκιμές και ελέγχους και έχει σχεδιαστεί με έμφαση στην ποιότητα και τη λειτουργικότητα. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2013-2014. Συνιστώμενος τιμοκατάλογος / Ελλάδα Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ Ισχύει από 01-09-2013

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2013-2014. Συνιστώμενος τιμοκατάλογος / Ελλάδα Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ Ισχύει από 01-09-2013 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2013-2014 Συνιστώμενος τιμοκατάλογος / Ελλάδα Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ Ισχύει από 01-09-2013 ΕΓΓΥΗΣΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ Ελεγμένα ως προς την ασφάλεια Τα έπιπλα FLEXA κατασκευάζονται

Διαβάστε περισσότερα

Απολαύστε έναν όμορφο κήπο με φως

Απολαύστε έναν όμορφο κήπο με φως PHILIPS mygarden Φωτιστικό τοίχου Stratosphere ανθρακί LED Απολαύστε έναν όμορφο κήπο με φως Η απλίκα Philips Stratosphere LED για εξωτερικούς χώρους, σε γκρι-ανθρακί χρώμα, είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό

Διαβάστε περισσότερα

MARKUS Περιστρεφόμενες καρέκλες ΔΩΡΕΑΝ. 10 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ

MARKUS Περιστρεφόμενες καρέκλες ΔΩΡΕΑΝ. 10 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ MARKUS Περιστρεφόμενες καρέκλες ΔΩΡΕΑΝ 10 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Η καθημερινή ζωή στο σπίτι και την εργασία θέτει υψηλές απαιτήσεις στις καρέκλες μας. Η περιστρεφόμενη καρέκλα MARKUS έχει υποστεί αυστηρές δοκιμές

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ορθής χρήσης επίπλων

Οδηγός ορθής χρήσης επίπλων Οδηγός ορθής χρήσης επίπλων 2 Στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειάς μας να σας παρέχουμε υπηρεσίες κορυφαίων προδιαγραφών, δημιουργήσαμε για σας τον συγκεκριμένο Οδηγό Ορθής Χρήσης Επίπλων. Ο Οδηγός αυτός

Διαβάστε περισσότερα

Καναπέδες και πολυθρόνες ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ

Καναπέδες και πολυθρόνες ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Καναπέδες και πολυθρόνες ΔΩΡΕΑΝ 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Οι καναπέδες και οι πολυθρόνες μας περνάνε από αυστηρούς ελέγχους ποιότητας και αντοχής σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και δοκιμάζονται σε ρεαλιστικές συνθήκες

Διαβάστε περισσότερα

Ξεπεράστε τα όριά σας!

Ξεπεράστε τα όριά σας! Ξεπεράστε τα όριά σας! ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Βεβαιωθείτε ότι οι ιμάντες είναι τεντωμένοι ανά πάσα στιγμή. Για βέλτιστα αποτελέσματα, κρατήστε πίεση στις λαβές όταν ασκείστε και να προσπαθείτε να κάνετε ελεγχόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΜΥΩΝ BACK MAGIC PLUS Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΜΥΩΝ BACK MAGIC PLUS Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΜΥΩΝ BACK MAGIC PLUS Κωδ: ΜΠΑΚ-ΠΛ Προτού χρησιµοποιήσετε το BackMagic Plus, σας παρακαλούµε διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες και ακολουθήστε τις για να µεγιστοποιήσετε τα οφέλη. Προσοχή: Αν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ VIMLE. Πολυμορφικός καναπές

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ VIMLE. Πολυμορφικός καναπές ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ VIMLE Πολυμορφικός καναπές ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ehlén Johansson ΜΕΡΗ Μπράτσο Τμήμα σεζλόνγκ Γωνιακό κάθισμα Υποπόδιο με αποθηκευτικό χώρο Προσκέφαλο Μονό κάθισμα Διπλό κάθισμα Τριπλό κάθισμα Διπλό

Διαβάστε περισσότερα

Inter IKEA Systems B.V. 2005/2017. IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια

Inter IKEA Systems B.V. 2005/2017. IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια Inter IKEA Systems B.V. 2005/2017 IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια Η σειρά των σκευών IKEA 365+ από ανοξείδωτο ατσάλι περνάει από αυστηρές δοκιμές και ελέγχους, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αντέχει την καθημερινή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ορθής χρήσης επίπλων

Οδηγός ορθής χρήσης επίπλων Οδηγός ορθής χρήσης επίπλων 2 Σε μια διαρκή προσπάθεια παροχής κορυφαίων υπηρεσιών δημιουργήσαμε για εσάς τον συγκεκριμένο οδηγό, ο οποίος αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο που σκοπό έχει να σας βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Παιδικά κρεβάτια

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Παιδικά κρεβάτια ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Παιδικά κρεβάτια ΑΣΦΑΛΕΙΑ Όλα τα παιδικά προϊόντα μας έχουν ελεγχθεί και υποβληθεί σε αναλύσεις για πιθανούς κινδύνους, ώστε να διασφαλίσουμε ότι είναι σύμφωνα με τα πιο αυστηρά κριτήρια

Διαβάστε περισσότερα

IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια

IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια Η σειρά των σκευών IKEA 365+ από ανοξείδωτο ατσάλι περνάει από αυστηρές δοκιμές και ελέγχους, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αντέχει την καθημερινή χρήση. Έτσι, είμαστε σε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ÄPPLARÖ. Σειρά Επίπλων Εξωτερικού Χώρου

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ÄPPLARÖ. Σειρά Επίπλων Εξωτερικού Χώρου ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ÄPPLARÖ Σειρά Επίπλων Εξωτερικού Χώρου Ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας και στον χώρο σας Χρειάζεστε μια ξαπλώστρα για το μπαλκόνι σας; Μήπως ένα τραπέζι για το επόμενο μπάρμπεκιου που θα οργανώσετε;

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθηµα: ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ (108) Ηµεροµηνία και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ BESTÅ/INREDA. Σύστημα αποθήκευσης

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ BESTÅ/INREDA. Σύστημα αποθήκευσης ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ BESTÅ/INREDA Σύστημα αποθήκευσης ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ Το γυαλί ασφαλείας πρέπει να χειρίζεται με προσοχή! Μια χτυπημένη γωνία ή μια γρατζουνισμένη επιφάνεια μπορεί, σε εξαιρετικές περιπτώσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Άτοκες Δόσεις Νέο Πρόγραμμα ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ DELAKTIG. Σειρά καθιστικού. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Tom Dixon

Άτοκες Δόσεις Νέο Πρόγραμμα ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ DELAKTIG. Σειρά καθιστικού. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Tom Dixon ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ DELAKTIG Σειρά καθιστικού ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Tom Dixon ΜΕΡΗ Πολυθρόνα-πλατφόρμα Κάθισμα 2 θέσεων Κάθισμα 3 θέσεων Πλάτη/μαξιλάρι Μπράτσο/μαξιλάρι Βοηθητικό τραπέζι Φωτιστικό δαπέδου Αφαιρούμενο κάλυμμα

Διαβάστε περισσότερα

10 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ GODMORGON. Έπιπλα μπάνιου

10 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ GODMORGON. Έπιπλα μπάνιου ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Έπιπλα μπάνιου ΦΡΟΝΤΙΔΑ Καθαρίστε το έπιπλο με ένα πανί νωπό από νερό ή ήπιο καθαριστικό. Μετά σκουπίστε το άμεσα με ένα καθαρό πανί, για να εμποδίσετε τη διείσδυση της υγρασίας στο έπιπλο.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ DELAKTIG. Σειρά καθιστικού. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Tom Dixon

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ DELAKTIG. Σειρά καθιστικού. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Tom Dixon ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ DELAKTIG Σειρά καθιστικού ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Tom Dixon ΜΕΡΗ Πολυθρόνα-πλατφόρμα Κάθισμα 2 θέσεων Κάθισμα 3 θέσεων Πλάτη/μαξιλάρι Μπράτσο/μαξιλάρι Βοηθητικό τραπέζι Φωτιστικό δαπέδου Αφαιρούμενο κάλυμμα

Διαβάστε περισσότερα

Κριτήρια Επιλογής Υπολογιστή

Κριτήρια Επιλογής Υπολογιστή Κριτήρια Επιλογής Υπολογιστή Η μηχανοργάνωση ενός διατροφικού γραφείου αποτελεί βασικό εργαλείο για την επίτευξη των στόχων του διότι παρέχει την δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης, διευκολύνει την διεκπεραίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΦΕΊΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΦΕΊΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΦΕΊΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Όλες οι επιφάνειες τραπεζιών, τα τρίποδα, τα πόδια και οι σκελετοί έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί για χρήση με μέγιστο φορτίο 50 kg. Θα πρέπει να χειρίζεστε το γυαλί

Διαβάστε περισσότερα

Άτοκες Δόσεις Νέο Πρόγραμμα

Άτοκες Δόσεις Νέο Πρόγραμμα ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΦΕΊΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Όλες οι επιφάνειες τραπεζιών, τα τρίποδα, τα πόδια και οι σκελετοί έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί για χρήση με μέγιστο φορτίο 50 kg. Θα πρέπει να χειρίζεστε το γυαλί

Διαβάστε περισσότερα

Γραφεία και αποθήκευση. BEKANT, IDÅSEN, GALANT, THYGE και HÄLLAN

Γραφεία και αποθήκευση. BEKANT, IDÅSEN, GALANT, THYGE και HÄLLAN Γραφεία και αποθήκευση BEKANT, IDÅSEN, GALANT, THYGE και HÄLLAN Inter IKEA Systems B.V. 2018 Η σειρά BEKANT, η σειρά IDÅSEN, το σύστημα αποθήκευσης GALANT, τα γραφεία THYGE και τα ντουλάπια HÄLLAN περνάνε

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σποτ 4,6 W (50 W) GU10 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σποτ 3 W (20 W) GU5,3 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

Φωτίστε τη ζωή στους εξωτερικούς σας χώρους

Φωτίστε τη ζωή στους εξωτερικούς σας χώρους PHILIPS mygarden Φωτιστικό τοίχου Flagstone μαύρο LED Φωτίστε τη ζωή στους εξωτερικούς σας χώρους Μινιμαλιστική σχεδίαση αλλά με ανθεκτική λειτουργία. Αυτό το μαύρο επιτοίχιο φωτιστικό της Philips ρίχνει

Διαβάστε περισσότερα

SLITBAR μαχαίρια ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ

SLITBAR μαχαίρια ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ SLITBAR μαχαίρια ΔΩΡΕΑΝ 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Η καθημερινή ζωή στο σπίτι θέτει υψηλές απαιτήσεις στα μαχαίρια κουζίνας. Τα μαχαίρια SLITBAR είναι μαχαίρια υψηλής ποιότητας σε κάθε λεπτομέρεια και με σχεδιασμό

Διαβάστε περισσότερα

SENIOR Κατσαρόλες & τηγάνια

SENIOR Κατσαρόλες & τηγάνια SENIOR Κατσαρόλες & τηγάνια Η σειρά των σκευών SENIOR περνάει από αυστηρές δοκιμές και ελέγχους ώστε να είναι σύμφωνη με τις υψηλές μας απαιτήσεις όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα,

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές ασκήσεις. Άσκηση 1

Βασικές ασκήσεις. Άσκηση 1 Το πρόγραμμα ασκήσεων που ακλουθεί έχει δημιουργηθεί για να ανακτηθεί η κινητικότητα στην άρθρωση του ώμου και να βελτιωθεί η ελαστικότητα των μυών οι οποίοι την κινούν. Σε περίπτωση τραυματισμού στην

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια για το συγγραφέα... 7. Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στους υπολογιστές... 9. Κεφάλαιο 2: Μονάδες μέτρησης... 32

Λίγα λόγια για το συγγραφέα... 7. Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στους υπολογιστές... 9. Κεφάλαιο 2: Μονάδες μέτρησης... 32 Περιεχόμενα Λίγα λόγια για το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στους υπολογιστές... 9 Κεφάλαιο 2: Μονάδες μέτρησης... 32 Κεφάλαιο 3: Οι βασικές λειτουργίες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή... 38 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

TROVÄRDIG Τηγάνια ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ

TROVÄRDIG Τηγάνια ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ TROVÄRDIG Τηγάνια ΔΩΡΕΑΝ 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Η καθημερινή ζωή στο σπίτι θέτει υψηλές απαιτήσεις στα σκεύη μαγειρικής μας. Το αντικολλητικό τηγάνι TROVÄRDIG μας έχει σχεδιαστεί με έμφαση στην ποιότητα και

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Προδιαγραφές καθισμάτων σειράς SYNTHIA

Τεχνικές Προδιαγραφές καθισμάτων σειράς SYNTHIA H σειρά SYNTHIA καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στις οποίες πρωτεύουσα σημασία έχει η αντοχή και η άνεση χρήσης σε συνδυασμό με την λειτουργικότητα. Δίνει λύσεις σε συνεδριακούς χώρους σχολείων, ιδρυμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Στρώματα ΔΩΡΕΑΝ. 10 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ

Στρώματα ΔΩΡΕΑΝ. 10 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Στρώματα ΔΩΡΕΑΝ 10 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Η καθημερινή ζωή στο σπίτι θέτει υψηλές απαιτήσεις στα στρώματα και στις βάσεις στρωμάτων. Τα στρώματα και οι βάσεις στρωμάτων ΙΚΕΑ υπόκεινται σε αυστηρές δοκιμές και

Διαβάστε περισσότερα

Καρέκλες γραφείου. VOLMAR, MARKUS, LÅNGFJÄLL, HATTEFJÄLL, ALEFJÄLL, JÄRVFJÄLLET, TROLLBERGET, FLINTAN και FJÄLLBERGET

Καρέκλες γραφείου. VOLMAR, MARKUS, LÅNGFJÄLL, HATTEFJÄLL, ALEFJÄLL, JÄRVFJÄLLET, TROLLBERGET, FLINTAN και FJÄLLBERGET Καρέκλες γραφείου VOLMAR, MARKUS, LÅNGFJÄLL, HATTEFJÄLL, ALEFJÄLL, JÄRVFJÄLLET, TROLLBERGET, FLINTAN και FJÄLLBERGET Inter IKEA Systems B.V. 2010/2018 Αυτές οι καρέκλες γραφείου περνάνε από αυστηρές δοκιμές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Τραπέζια & τραπεζαρίες

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Τραπέζια & τραπεζαρίες ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Τραπέζια & τραπεζαρίες 2015 Όλα τα προϊόντα που παρουσιάζονται εδώ μπορεί να μην είναι διαθέσιμα στο κατάστημα. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το προσωπικό μας ή επισκεφτείτε το www.ikea.gr.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Σχ. Έτος : ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Μάθημα: Ασφάλεια και Υγιεινή Ενότητα: Κεφάλαιο 3 & 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Σχ. Έτος : ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Μάθημα: Ασφάλεια και Υγιεινή Ενότητα: Κεφάλαιο 3 & 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: Βοηθός Φαρμακείου Ημ/νια: 10/12/2013 ΕΞΑΜΗΝΟ: Α Χειμερινό Εισηγητής : Εμμανουήλ Ε. Νικόλαος Μάθημα: Ασφάλεια και Υγιεινή Ενότητα: Κεφάλαιο 3 & 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Χαμηλώνω προς και σηκώνομαι από το πάτωμα με ασφάλεια

Χαμηλώνω προς και σηκώνομαι από το πάτωμα με ασφάλεια Χαμηλώνω προς και σηκώνομαι από το πάτωμα με ασφάλεια http://www.laterlifetraining.co.uk/ Aσφάλεια Βεβαιωθείτε ότι η καρέκλα που χρησιμοποιείτε είναι ανθεκτική και σταθερή. Φορέστε άνετα ρούχα και υποδήματα,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TRIESTE

ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TRIESTE ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TRIESTE Οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης 5202650077585 ΙΜ_2017_01 Σελ. 1 από 12 Αγαπητή πελάτισσα, Αγαπητέ πελάτη, Συγχαρητήρια για την αγορά του προϊόντος PRAKTIKER. Όπως όλα τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Τραπέζια & τραπεζαρίες

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Τραπέζια & τραπεζαρίες ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Τραπέζια & τραπεζαρίες Υπέροχα τραπέζια για υπέροχες στιγμές Φαγητό, κουβέντα, παιχνίδια, διάβασμα. Ένα ρομαντικό δείπνο για δύο ή μία γιορτή για όλη την οικογένεια. Ζούμε μαζί μεγάλο μέρος

Διαβάστε περισσότερα

Τα στρώματα και οι βάσεις στρωμάτων ΙΚΕΑ περνούν από αυστηρές δοκιμές και ελέγχους, ώστε να είναι σύμφωνα με τα πρότυπα ΙΚΕΑ για την ποιότητα και

Τα στρώματα και οι βάσεις στρωμάτων ΙΚΕΑ περνούν από αυστηρές δοκιμές και ελέγχους, ώστε να είναι σύμφωνα με τα πρότυπα ΙΚΕΑ για την ποιότητα και Στρώματα Τα στρώματα και οι βάσεις στρωμάτων ΙΚΕΑ περνούν από αυστηρές δοκιμές και ελέγχους, ώστε να είναι σύμφωνα με τα πρότυπα ΙΚΕΑ για την ποιότητα και ανθεκτικότητα, καθώς και τα υψηλότερα πρότυπα

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σποτ 3,1 W (25 W) GU10 Λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να φωτίζετε

Διαβάστε περισσότερα

1. Το forehand στο τένις έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία 10 χρόνια

1. Το forehand στο τένις έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία 10 χρόνια Εισαγωγή 1. Το forehand στο τένις έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία 10 χρόνια 2. Οι σημερινοί παίκτες σπάνια χρησιμοποιούν το παραδοσιακό forehand, αλλά το μοντέρνο in forehand 3. Οι αλλαγές στην τεχνική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦ.9 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Σύγχρονη Εργονοµία

ΚΕΦ.9 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Σύγχρονη Εργονοµία ΚΕΦ.9.9- ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ 9.ΙΙ.- ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΡΣΗΣ ΦΟΡΤΙΩΝ Σύγχρονη Εργονοµία 1 Αυτόµατος Προσδιορισµός Ορίων Ανύψωσης ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟ ΕΚΤΗ ΑΝΥΨΩΣΗ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΠΌ

Διαβάστε περισσότερα

Εργονομικοί παράγοντες στα εργαστήρια

Εργονομικοί παράγοντες στα εργαστήρια Εργονομικοί παράγοντες στα εργαστήρια Θεώνη Κουκουλάκη, Τ. Μηχανικός, Εργονόμος, PhD, Eur.Erg Υγεία και ασφάλεια στα ερευνητικά εργαστήρια Δομή της εισήγησης Εισαγωγή Μελέτες για εργονομικές συνθήκες και

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Ανακλαστήρες 1,8 W (30 W) E14 Ζεστό λευκό Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να φωτίζετε σωστά

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σποτ 5 W (35 W) GU5,3 Ψυχρό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

Inter IKEA Systems B.V. 2014/2018. Καναπέδες και πολυθρόνες

Inter IKEA Systems B.V. 2014/2018. Καναπέδες και πολυθρόνες Inter IKEA Systems B.V. 2014/2018 Καναπέδες και πολυθρόνες Οι καναπέδες και οι πολυθρόνες μας περνάνε από αυστηρούς ελέγχους ποιότητας και αντοχής σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και δοκιμάζονται σε ρεαλιστικές

Διαβάστε περισσότερα

Κουζίνα IKEA. Σύστημα Κουζίνας νεροχύτες, πάγκοι, σκελετοί, προσόψεις και σταθερά εσωτερικά εξαρτήματα. Μείκτες

Κουζίνα IKEA. Σύστημα Κουζίνας νεροχύτες, πάγκοι, σκελετοί, προσόψεις και σταθερά εσωτερικά εξαρτήματα. Μείκτες Κουζίνα IKEA Σύστημα Κουζίνας νεροχύτες, πάγκοι, σκελετοί, προσόψεις και σταθερά εσωτερικά εξαρτήματα Μείκτες Οι κουζίνες μας περνούν από αυστηρούς ελέγχους ποιότητας και αντοχής σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα

Διαβάστε περισσότερα

Κινήσεις της καθημερινής ζωής. Τις κάνουμε με το σωστό τρόπο;

Κινήσεις της καθημερινής ζωής. Τις κάνουμε με το σωστό τρόπο; Κινήσεις της καθημερινής ζωής. Τις κάνουμε με το σωστό τρόπο; 20100208 15:29:00 Εκτός των κλασσικών ασκήσεων που προτείνονται για την πρόληψη και θεραπεία πολλών παθήσεων, πρέπει να περιλαμβάνεται στα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Τραπέζια

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Τραπέζια ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Τραπέζια 2015 Όλα τα προϊόντα που παρουσιάζονται εδώ μπορεί να μην είναι διαθέσιμα στο κατάστημα. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το προσωπικό μας ή επισκεφτείτε το www.ikea.gr. Για περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός σωστής χρήσης Η/Υ.

Οδηγός σωστής χρήσης Η/Υ. Από: http://www.ikaria.gr/odigos-sostis-xrisis-ypologisti.html Οδηγός σωστής χρήσης Η/Υ. A. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ Η/Υ. Η χρήση ενός πληκτρολογίου ή ποντικιού μπορεί να συνδεθεί με

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Επαγγελματικές λύσεις γραφείου

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Επαγγελματικές λύσεις γραφείου ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Επαγγελματικές λύσεις γραφείου Έπιπλα για κάθε γραφείο Διαθέτουμε έπιπλα για κάθε είδους γραφείο, από ένα μικρό μέχρι ένα πλήρως στελεχωμένο. Και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Άτοκες Δόσεις Νέο Πρόγραμμα Ισχύει με όλες τις πιστωτικές κάρτες. Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει τις κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό.

Άτοκες Δόσεις Νέο Πρόγραμμα Ισχύει με όλες τις πιστωτικές κάρτες. Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει τις κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό. ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ÄPPLARÖ Σειρά Επίπλων Εξωτερικού Χώρου Άτοκες Δόσεις Νέο Πρόγραμμα Ισχύει με όλες τις πιστωτικές κάρτες. Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει τις κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό. 36 Μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθηµα: ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ Ηµεροµηνία και ώρα

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Προδιαγραφές καθισμάτων σειράς SYNTHIA

Τεχνικές Προδιαγραφές καθισμάτων σειράς SYNTHIA H σειρά SYNTHIA καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στις οποίες πρωτεύουσα σημασία έχει η αντοχή και η άνεση χρήσης σε συνδυασμό με την λειτουργικότητα. Δίνει λύσεις σε συνεδριακούς χώρους σχολείων, ιδρυμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Luster 4 W (25 W) E27 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα Προστασίας Επιφανειών

Προϊόντα Προστασίας Επιφανειών Προϊόντα Προστασίας Επιφανειών ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΤΣΟΧΑΚΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΤΣΟΧΑΚΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΦΩΤΑ Συνθετικά τσοχάκια καρφωτά Συνθετικά τσοχάκια για λεία δάπεδα Τσοχάκια προστασίας καρφωτά

Διαβάστε περισσότερα

F LIGHT II TUNNELS 2014

F LIGHT II TUNNELS 2014 F LIGHT TUNNELS 2014 II ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Σε περιπτώσεις όπου θέλουμε να παρέχουμε φυσικό φως, αλλά οι συνθήκες δεν ευνοούν την εγκατάσταση κάθετων παραθύρων ή παραθύρων στέγης μία αποτελεσματική λύση είναι

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κουζίνας METOD ΔΩΡΕΑΝ. 25 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ

Σύστημα Κουζίνας METOD ΔΩΡΕΑΝ. 25 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Σύστημα Κουζίνας METOD ΔΩΡΕΑΝ 25 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Η καθημερινή ζωή στο σπίτι θέτει υψηλές απαιτήσεις στην κουζίνα, γι αυτό κι εμείς ελέγχουμε αυστηρά τις κουζίνες μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι αντέχουν τα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ EKET. Σύστημα αποθήκευσης

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ EKET. Σύστημα αποθήκευσης ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ EKET Σύστημα αποθήκευσης ΦΡΟΝΤΙΔΑ Καθαρίστε με ένα πανί και ένα διάλυμα ήπιου απορρυπαντικού. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό, στεγνό πανί. ΑΣΦΑΛΕΙΑ Για να εμποδίσετε τυχόν ανατροπή

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σποτ 4,6 W (50 W) GU10 Ψυχρό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

Άτοκες Δόσεις Νέο Πρόγραμμα ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ HEJNE. Αποθήκευση για βοηθητικούς χώρους στο σπίτι

Άτοκες Δόσεις Νέο Πρόγραμμα ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ HEJNE. Αποθήκευση για βοηθητικούς χώρους στο σπίτι ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ HEJNE Αποθήκευση για βοηθητικούς χώρους στο σπίτι ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ Αντοχή σε φορτίο ανά ράφι: 77 47 cm: 50kg 77 28 cm: 35 kg Αν τοποθετήσετε περισσότερα από 6 ράφια σε μία μονάδα, το

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σποτ 4,6 W (50 W) GU10 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός Προγραμμάτων

Σχεδιασμός Προγραμμάτων Σχεδιασμός Προγραμμάτων Ευλυγισία & Ισορροπία Μ. Μιχαλοπούλου Δ. Π. Θράκης Διατάσεις με καρέκλα Κάθισμα σε καρέκλα και Αυτί στον ώμο (κατέβασμα του αυτιού προς τον ώμο). Το σαγόνι βλέπει τον ώμο. Κυκλικές

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 6 - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΜΑΘΗΜΑ 6 - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 6 - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 1. Ποια καρέκλα είναι κατάλληλη όταν χειριζόμαστε ηλεκτρονικό υπολογιστή; a) Το ύψος να είναι σταθερό με μεγάλη πλάτη b) Να διαθέτει υποστήριξη χαμηλά για τη μέση

Διαβάστε περισσότερα

Διακοσμήστε το σπίτι σας με φως

Διακοσμήστε το σπίτι σας με φως PHILIPS InStyle Κρεμαστό φωτιστικό Attilio ματ χρώμιο LED Διακοσμήστε το σπίτι σας με φως Αυτά τα λεπτά, φουτουριστικά, επίπεδα κρεμαστά φωτιστικά αιωρούνται κομψά από ένα λεπτό καλώδιο και είναι απόλυτα

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Προδιαγραφές καθισμάτων σειράς TANIA

Τεχνικές Προδιαγραφές καθισμάτων σειράς TANIA H σειρά ΤΑΝIΑ διακρίνεται για τις αρμονικές της γραμμές. Έχει εφαρμογές εκεί όπου είναι απαραίτητη η αντοχή, η εργονομία αλλά και ο μικρότερος όγκος των καθισμάτων. Καλύπτει πλήρως τις ανάγκες συνεδριακών

Διαβάστε περισσότερα

Ποια αντικείμενα υπάρχουν στην αίθουσά μας; Τα καταγράφουμε εδώ:

Ποια αντικείμενα υπάρχουν στην αίθουσά μας; Τα καταγράφουμε εδώ: Το σχέδιο της αίθουσάς μας Τι σχήμα έχει η αίθουσά μας; Επιλέγουμε το σωστό σχήμα και γράφουμε το όνομά του στο κάτω μέρος. Ποια αντικείμενα υπάρχουν στην αίθουσά μας; Τα καταγράφουμε εδώ: Πώς είναι τοποθετημένα

Διαβάστε περισσότερα

Μετατρέψτε το φως του ήλιου σε φωτισμό LED

Μετατρέψτε το φως του ήλιου σε φωτισμό LED PHILIPS mygarden Φανοστάτης/στύλος Dusk ανθρακί LED Μετατρέψτε το φως του ήλιου σε φωτισμό LED Αιχμαλωτίστε την ενέργεια του ήλιου με το στύλο φωτισμού Philips mygarden Dusk. Ο ηλιακός συλλέκτης υψηλής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ. Κάρτες εκγύμνασης

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ. Κάρτες εκγύμνασης ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ Άσκηση 1 η Κάρτες εκγύμνασης Υλικά: Ο εκπαιδευτικός ετοιμάζει 4 κάρτες με κινητικές δραστηριότητες (πχ. επικύψεις, καθίσματα, ασκήσεις χεριών, ασκήσεις ποδιών). Ο εκπαιδευτικός μοιράζει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ HAVSTA. Σειρά αποθήκευσης. ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Ξύλο: Καθαρίστε με ένα πανί και ήπιο καθαριστικό. Σκουπίστε με ένα καθαρό πανί.

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ HAVSTA. Σειρά αποθήκευσης. ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Ξύλο: Καθαρίστε με ένα πανί και ήπιο καθαριστικό. Σκουπίστε με ένα καθαρό πανί. ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ HAVSTA Σειρά αποθήκευσης ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Ξύλο: Καθαρίστε με ένα πανί και ήπιο καθαριστικό. Σκουπίστε με ένα καθαρό πανί. Γυαλί: Καθαρίστε με ένα πανί και υγρό για τα τζάμια. Σκουπίστε με

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Τραπέζια

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Τραπέζια ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Τραπέζια 2017 Όλα τα προϊόντα που παρουσιάζονται εδώ μπορεί να μην είναι διαθέσιμα στο κατάστημα. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το προσωπικό μας ή επισκεφτείτε το www.ikea.gr. Για περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Άτοκες Δόσεις Νέο Πρόγραμμα

Άτοκες Δόσεις Νέο Πρόγραμμα ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ NORDLI Σειρά επίπλων υπνοδωματίου ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ola Wihlborg ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ Καθαρίστε με ένα πανί και ένα διάλυμα ήπιου απορρυπαντικού. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό, στεγνό πανί.

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία Παραγωγής Επίπλου ΙΙ. Μαστρογιώργος Αθανάσιος

Τεχνολογία Παραγωγής Επίπλου ΙΙ. Μαστρογιώργος Αθανάσιος Τεχνολογία Παραγωγής Επίπλου ΙΙ Μαστρογιώργος Αθανάσιος Συνοπτική παρουσίαση υλικών-υλικά μεγάλων διαστάσεων υπό μορφή πάνελ MDF(Medium Density Fibreboard) Το MDF(Medium Density Fibreboard)(Ινοσανίδα Μέσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ELVARLI. Σύστημα ανοιχτής αποθήκευσης

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ELVARLI. Σύστημα ανοιχτής αποθήκευσης ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ELVARLI Σύστημα ανοιχτής αποθήκευσης ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ehlén Johansson ΑΣΦΑΛΕΙΑ Ο ρυθμιζόμενος ορθοστάτης πρέπει να στερεωθεί στην οροφή. Η πλαϊνή μονάδα πρέπει να στερεωθεί στον τοίχο. Ανάλογα

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή ρυθμίσεων φωτισμού χωρίς αλλαγή λαμπτήρων

Αλλαγή ρυθμίσεων φωτισμού χωρίς αλλαγή λαμπτήρων PHILIPS LED Σποτ 1,5-3,5-5 W (5-20-50 W) GU10 Χωρίς ρύθμιση έντασης Αλλαγή ρυθμίσεων φωτισμού χωρίς αλλαγή λαμπτήρων Μερικές φορές, θέλετε να αλλάξετε την ατμόσφαιρα του χώρου σας, ώστε να ταιριάζει με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Έκδοση 2017 (v1.0)

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Έκδοση 2017 (v1.0) Εργασίες γραφείου Σκοπός της οδηγίας είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων σε χώρους γραφείων. 1. Ασφάλεια σε Ηλεκτρικούς Κινδύνους Όλες

Διαβάστε περισσότερα

PAX ντουλάπες και εσωτερικά εξαρτήματα ΔΩΡΕΑΝ. 10 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ

PAX ντουλάπες και εσωτερικά εξαρτήματα ΔΩΡΕΑΝ. 10 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ PAX ντουλάπες και εσωτερικά εξαρτήματα ΔΩΡΕΑΝ 10 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Η καθημερινή ζωή στο σπίτι θέτει υψηλές απαιτήσεις στις ντουλάπες. Οι ντουλάπες PAX και τα εσωτερικά εξαρτήματα KOMPLEMENT υπόκεινται σε

Διαβάστε περισσότερα