Σύνοψη των αποτελεσμάτων των ετήσιων ελέγχων του Συνεδρίου. σχετικά με τους οργανισμούς και τα λοιπά όργανα της ΕΕ για το οικονομικό έτος 2015

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σύνοψη των αποτελεσμάτων των ετήσιων ελέγχων του Συνεδρίου. σχετικά με τους οργανισμούς και τα λοιπά όργανα της ΕΕ για το οικονομικό έτος 2015"

Transcript

1 Σύνοψη των αποτελεσμάτων των ετήσιων ελέγχων του Συνεδρίου σχετικά με τους οργανισμούς και τα λοιπά όργανα της ΕΕ για το οικονομικό έτος , rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg T (+352) E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

2 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σημεία ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΓΝΩΜΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 11 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ Γνώμες σχετικά με την αξιοπιστία των λογαριασμών 15 Γνώμες σχετικά με τη νομιμότητα και κανονικότητα των πράξεων στις οποίες βασίζονται οι λογαριασμοί 17 Λοιπά θέματα - συμβάν μετά την ημερομηνία κλεισίματος του ισολογισμού 19 Σχόλια που διατυπώνονται στις ειδικές ετήσιες εκθέσεις 20 Παρακολούθηση των σχολίων προηγούμενων ετών 27 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 29 Παράρτημα I - Προϋπολογισμός και προσωπικό των Οργανισμών Παράρτημα II - Σχόλια που διατύπωσε το Συνέδριο και τα οποία δεν θέτουν υπό αμφισβήτηση τις γνώμες του Παράρτημα III - Παρακολούθηση των σχολίων για ζητήματα που εκκρεμούν και τα οποία δεν θέτουν υπό αμφισβήτηση τις γνώμες του Συνεδρίου

3 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 287 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (εφεξής «Συνέδριο») διενήργησε ελέγχους και εξέδωσε γνώμες σχετικά με την αξιοπιστία των λογαριασμών για το οικονομικό έτος που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2015, καθώς και σχετικά με τη νομιμότητα και κανονικότητα των πράξεων στις οποίες βασίζονται οι εν λόγω λογαριασμοί, για 41 οργανισμούς, γραφεία και υπηρεσίες (εφεξής «οργανισμοί») και για το Συνταξιοδοτικό Ταμείο της Ευρωπόλ (εφεξής «EPF»). 2. Η παρούσα σύνοψη παρέχει επισκόπηση των αποτελεσμάτων των εν λόγω ελέγχων. Στόχος της είναι να διευκολύνει την ανάλυση και σύγκριση των ειδικών ετήσιων εκθέσεων του Συνεδρίου. Οι γνώμες και τα σχόλια του Συνεδρίου, καθώς και οι συναφείς απαντήσεις, περιλαμβάνονται στις αντίστοιχες ειδικές ετήσιες εκθέσεις. Η παρούσα σύνοψη δεν συνιστά έκθεση ελέγχου ή ελεγκτική γνώμη. 3. Οι οργανισμοί τυγχάνουν μεγάλης προβολής στα κράτη μέλη και ασκούν σημαντική επίδραση στη χάραξη πολιτικής και τη λήψη αποφάσεων, καθώς και στην εφαρμογή προγραμμάτων σε τομείς ζωτικής σημασίας για τους ευρωπαίους πολίτες, όπως οι τομείς της υγείας, της ασφάλειας, της προστασίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Αναλόγως της αποστολής, της οργάνωσης και του τρόπου χρηματοδότησής τους, διακρίνονται σε αποκεντρωμένους οργανισμούς, εκτελεστικούς οργανισμούς, αυτοχρηματοδοτούμενους οργανισμούς και άλλα όργανα. 4. Οι 30 αποκεντρωμένοι οργανισμοί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση των πολιτικών της ΕΕ, εκτελώντας ιδίως καθήκοντα τεχνικής, επιστημονικής, επιχειρησιακής ή/και ρυθμιστικής φύσης. Στόχος τους είναι να διευκολύνουν την Επιτροπή ώστε να επικεντρώνεται στη χάραξη πολιτικής και να ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και των εθνικών κυβερνήσεων, μέσω της από κοινού αξιοποίησης της τεχνικής και εξειδικευμένης εμπειρογνωσίας των δύο πλευρών. Οι εν λόγω οργανισμοί εδρεύουν σε πόλεις σε όλη την ΕΕ. 1 ΕΕ C 326 της , σ. 1.

4 4 5. Οι έξι εκτελεστικοί οργανισμοί είναι επιφορτισμένοι με καθήκοντα σχετικά με τη διαχείριση ενός ή περισσότερων προγραμμάτων της Ένωσης και έχουν συσταθεί για καθορισμένη χρονική περίοδο. Έχουν την έδρα τους στις Βρυξέλλες (πέντε) και το Λουξεμβούργο (ένας). 6. Οι τρεις αυτοχρηματοδοτούμενοι οργανισμοί είναι το Γραφείο Εναρμόνισης στο Πλαίσιο της Εσωτερικής Αγοράς (OHIM) 2, το Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών (CPVO) και το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης (SRB) 3. Το SRB, με έδρα στις Βρυξέλλες, είναι πλήρως λειτουργικό από την 1η Ιανουαρίου 2016 και αποστολή του είναι να διασφαλίζει την εύρυθμη εξυγίανση των προβληματικών τραπεζών, ελαχιστοποιώντας τον αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία και τα δημόσια οικονομικά. 7. Τα άλλα όργανα είναι το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), ο Οργανισμός Εφοδιασμού της Ευρατόμ (Ευρατόμ) και το Συνταξιοδοτικό Ταμείο της Ευρωπόλ (EPF). Το EIT, με έδρα στη Βουδαπέστη, είναι ένα ανεξάρτητο, αποκεντρωμένο όργανο της ΕΕ, το οποίο αξιοποιεί από κοινού επιστημονικούς, επιχειρηματικούς και εκπαιδευτικούς πόρους προκειμένου να ενισχύσει την ικανότητα της Ένωσης για καινοτομία. Ο Οργανισμός Εφοδιασμού της Ευρατόμ, με έδρα στο Λουξεμβούργο, δημιουργήθηκε προκειμένου να συμβάλει στην υλοποίηση των στόχων της Συνθήκης περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατομικής Ενέργειας. Στόχος του EPF, με έδρα στη Χάγη, ήταν η χρηματοδότηση και η καταβολή συντάξεων στους υπαλλήλους που απασχολούσε ήδη η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία (Ευρωπόλ) προτού αυτή καταστεί οργανισμός της ΕΕ την 1η Ιανουαρίου Το EPF διαλύθηκε από 1ης Ιανουαρίου Ο συνολικός προϋπολογισμός των οργανισμών για το 2015 ανήλθε σε 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου (έναντι 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2014), ήτοι στο 2,0 % περίπου του γενικού προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2015 (έναντι 1,9 % το 2014). Το μεγαλύτερο τμήμα του προϋπολογισμού των οργανισμών χρηματοδοτείται μέσω 2 3 Από τις 23 Μαρτίου 2016, η πλήρης ονομασία του Γραφείου είναι «Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO)». Άρθρο 102 του δημοσιονομικού κανονισμού του SRB.

5 5 επιχορηγήσεων της Επιτροπής και το υπόλοιπο αντιστοιχεί σε εισοδήματα από τέλη και άλλες πηγές. 9. Στο τέλος του 2015, οι οργανισμοί απασχολούσαν υπαλλήλους (έναντι το 2014) 4. Η μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των υπαλλήλων σημειώθηκε στους οργανισμούς που ασχολούνται με ζητήματα που άπτονται της μετανάστευσης (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο - EASO) και την πρόληψη του σοβαρού εγκλήματος και της τρομοκρατίας (Ευρωπόλ). Οι εκτελεστικοί οργανισμοί των οποίων ο αριθμός των υπαλλήλων αυξήθηκε έχουν διευρυμένη εντολή και ανέλαβαν πρόσθετες αρμοδιότητες. 10. Λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τους οργανισμούς, τους προϋπολογισμούς και το προσωπικό τους παρέχονται στο παράρτημα 1. 4 Μόνιμοι, έκτακτοι και συμβασιούχοι υπάλληλοι, καθώς και αποσπασμένοι εθνικοί εμπειρογνώμονες.

6 6 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΓΝΩΜΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 11. Οι ρυθμίσεις ελέγχου των λογαριασμών των οργανισμών παρουσιάζονται στον πίνακα 1. Πίνακας 1 - Ρυθμίσεις ελέγχου των λογαριασμών των οργανισμών Οργανισμοί Ελέγχθηκαν από Σύνολο το Συνέδριο το Συνέδριο + ελεγκτική εταιρεία Αποκεντρωμένοι οργανισμοί Εκτελεστικοί οργανισμοί 6-6 Αυτοχρηματοδοτούμενοι οργανισμοί Άλλα όργανα Σύνολο Οι ετήσιοι λογαριασμοί 32 οργανισμών υποβλήθηκαν σε επαλήθευση από ανεξάρτητο εξωτερικό ελεγκτή (ελεγκτική εταιρεία), σύμφωνα με το άρθρο 208, παράγραφος 4, του δημοσιονομικού κανονισμού της ΕΕ 7, και το άρθρο 107, παράγραφος 1, του δημοσιονομικού κανονισμού-πλαισίου για τους οργανισμούς 8. Οι ελεγκτικές εργασίες της ελεγκτικής εταιρείας, καθώς και τα μέτρα που ελήφθησαν σε συνέχεια των παρατηρήσεών Το SRB ελέγχεται από το Συνέδριο και ελεγκτική εταιρεία. Δεδομένων των περιορισμένων πόρων και λειτουργιών του Οργανισμού Εφοδιασμού της Ευρατόμ, ο οργανισμός αυτός ελέγχεται αποκλειστικά από το Συνέδριο. Κανονισμός (ΕΕ, Ευρατόμ) αριθ. 966/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (ΕΕ L 298 της , σ. 1). Άρθρο 107 του κατ' εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1271/2013 της Επιτροπής (ΕΕ L 328 της , σ. 42).

7 7 της, συνεκτιμήθηκαν κατά τη διαμόρφωση των γνωμών του Συνεδρίου σχετικά με τους εν λόγω λογαριασμούς. Το Συνέδριο εξέτασε τις εργασίες των ελεγκτικών εταιρειών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ελέγχου. Βάσει της εξέτασης των εργασιών των ελεγκτικών εταιρειών, το Συνέδριο αποκόμισε επαρκή βεβαιότητα για τη διαμόρφωση των ελεγκτικών γνωμών του σχετικά με την αξιοπιστία των λογαριασμών. 13. Όσον αφορά τους υπόλοιπους εννέα οργανισμούς και το EPF, το Συνέδριο συνέχισε να διενεργεί το ίδιο τον έλεγχο της αξιοπιστίας των λογαριασμών. Οι ελεγκτικές εργασίες κάλυψαν τη συμμόρφωση με τους εφαρμοστέους λογιστικούς κανόνες, την πληρότητα και ακρίβεια των στοιχείων του ισολογισμού και του προϋπολογισμού, καθώς και την ανάλυση της κατάστασης οικονομικών αποτελεσμάτων και της εκτέλεσης του προϋπολογισμού. 14. Όπως και τα προηγούμενα έτη, το Συνέδριο παρέμεινε αποκλειστικά αρμόδιο για τον έλεγχο της νομιμότητας και κανονικότητας των πράξεων στις οποίες βασίζονται οι λογαριασμοί όλων των οργανισμών και του EPF. Η προσέγγιση ελέγχου περιελάμβανε αναλυτικές ελεγκτικές διαδικασίες, άμεσες δοκιμασίες πράξεων και αξιολόγηση των εσωτερικών δικλίδων ελέγχου των οργανισμών. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Γνώμες σχετικά με την αξιοπιστία των λογαριασμών 15. Οι οριστικοί λογαριασμοί των 40 οργανισμών και του EPF παρέχουν ακριβοδίκαιη εικόνα, από κάθε ουσιώδη πλευρά, της οικονομικής κατάστασής τους την 31η Δεκεμβρίου 2015, των αποτελεσμάτων των πράξεών τους και των ταμειακών ροών τους για το οικονομικό έτος που έληξε την ημερομηνία αυτή, σύμφωνα με τις διατάξεις των εφαρμοστέων δημοσιονομικών κανόνων και τους λογιστικούς κανόνες που ενέκρινε ο υπόλογος της Επιτροπής. 16. Το Συνέδριο διατύπωσε γνώμη με επιφύλαξη σχετικά με την αξιοπιστία των οριστικών λογαριασμών του Frontex για το οικονομικό έτος Η επιφύλαξη αφορά σημαντική υποεκτίμηση δεδουλευμένων εξόδων κατά 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

8 8 Γνώμες σχετικά με τη νομιμότητα και κανονικότητα των πράξεων στις οποίες βασίζονται οι λογαριασμοί 17. Το Συνέδριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πράξεις στις οποίες βασίζονται οι ετήσιοι λογαριασμοί των 40 οργανισμών και του EPF για το οικονομικό έτος που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2015 είναι, από κάθε ουσιώδη πλευρά, νόμιμες και κανονικές. 18. Το Συνέδριο διατύπωσε γνώμη με επιφύλαξη σχετικά με τη νομιμότητα και κανονικότητα των πράξεων στις οποίες βασίζονται οι λογαριασμοί του ΕΙΤ. Η επιφύλαξη αφορούσε κυρίως την εφαρμογή παράτυπου ενιαίου συντελεστή σε σχέση με επιχορηγήσεις. Λοιπά θέματα - συμβάν μετά την ημερομηνία κλεισίματος του ισολογισμού 19. Σε παράγραφο με τίτλο «Λοιπά θέματα» των ειδικών ετήσιων εκθέσεων σχετικά με την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΒΑ) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), που έχουν την έδρα τους στο Λονδίνο, το Συνέδριο παρουσίασε ένα συμβάν που έλαβε χώρα μετά την ημερομηνία κλεισίματος του ισολογισμού. Η παράγραφος αυτή αφορά το δημοψήφισμα που έλαβε χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 23 Ιουνίου 2016 και διευκρινίζει ότι οι λογαριασμοί και οι σχετικές σημειώσεις των δύο οργανισμών καταρτίστηκαν βάσει των στοιχείων που ήταν διαθέσιμα κατά την ημερομηνία υπογραφής αυτών των λογαριασμών, όταν δεν ήταν ακόμη γνωστά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και δεν είχε υποβληθεί επίσημη κοινοποίηση της ενεργοποίησης του άρθρου 50 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση 9. Σχόλια που διατυπώνονται στις ειδικές ετήσιες εκθέσεις 20. Το Συνέδριο, χωρίς να θέτει υπό αμφισβήτηση τις γνώμες του, διατύπωσε συνολικά 90 σχόλια (έναντι 79 το 2014) σχετικά με 36 οργανισμούς και το EPF (έναντι 35 το 2014), προκειμένου να αναδείξει σημαντικά θέματα και να υποδείξει την ύπαρξη περιθωρίου 9 Οι υπόλογοι υπέγραψαν τους λογαριασμούς στις 24 Μαΐου 2016 (ΕΒΑ) και 1 Ιουνίου 2016 (ΕΜΑ).

9 9 βελτίωσης. Ο αριθμός των σχολίων που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο των επιμέρους ενοτήτων των ειδικών ετήσιων εκθέσεων παρουσιάζεται στο γράφημα 1. Γράφημα 1 - Σχόλια ανά ενότητα των ειδικών ετήσιων εκθέσεων Αξιοπιστία των λογαριασμών Νομιμότητα/Κανονικότητα Εσωτερικές δικλίδες ελέγχου Δημοσιονομική διαχείριση Λοιπά σχόλια Πηγή: Ειδικές ετήσιες εκθέσεις σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς των οργανισμών για το οικονομικό έτος Το παράρτημα II περιλαμβάνει επισκόπηση των σχολίων που διατυπώθηκαν για καθέναν από τους οργανισμούς και το EPF. 22. Τα σχόλια που θεωρείται ότι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζονται κατωτέρω. Καλύπτουν ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος που είναι σημαντικά λόγω της συχνότητας εμφάνισης ή/και της σοβαρότητάς τους («διδάγματα»). 23. Τα συχνότερα σχόλια εξακολουθούν να σχετίζονται με το υψηλό επίπεδο μεταφορών ανειλημμένων πιστώσεων στο επόμενο έτος και αφορούν 32 οργανισμούς (έναντι 28 το 2014). Οι μεταφορές πιστώσεων στο πλαίσιο του τίτλου II (διοικητικές δαπάνες) των 22 ενδιαφερόμενων οργανισμών (έναντι 18 το 2014) ανέρχονταν κατά μέσο όρο στο 36 % των ανειλημμένων πιστώσεων (έναντι 39 % το 2014) και οι μεταφορές στο πλαίσιο του τίτλου ΙΙΙ (επιχειρησιακές δαπάνες) των 18 ενδιαφερόμενων οργανισμών (έναντι 18 το 2014) ανέρχονταν κατά μέσο όρο στο 48 % των ανειλημμένων πιστώσεων (έναντι 56 % το 2014). Αυτές οι μεταφορές πιστώσεων οφείλονταν κυρίως σε συνθήκες που εξέφευγαν (εν μέρει) του ελέγχου των οργανισμών (π.χ. τιμολόγια ή δηλώσεις δαπανών που δεν είχαν παραληφθεί έως το τέλος του έτους) ή δικαιολογούνταν λόγω του πολυετούς χαρακτήρα

10 10 των δραστηριοτήτων, των διαδικασιών σύναψης συμβάσεων ή των έργων. Το Συνέδριο εξακολούθησε να υποβάλλει στοιχεία σχετικά με τα ζητήματα αυτά, σύμφωνα με το όριο που έχει καθοριστεί εσωτερικά για τους διάφορους τίτλους του προϋπολογισμού των οργανισμών. Για την τροποποίηση αυτής της διαδικασίας υποβολής στοιχείων απαιτείται συμφωνία μεταξύ των κύριων ενδιαφερόμενων μερών (Συνέδριο, Κοινοβούλιο, Συμβούλιο και οργανισμοί) όσον αφορά τα στοιχεία που θα πρέπει να αναφέρονται στις ειδικές ετήσιες εκθέσεις σχετικά με τις μεταφορές πιστώσεων. Στο πλαίσιο αυτό θα ήταν χρήσιμο να επιτευχθεί συμφωνία επί της έννοιας της «δικαιολογημένης μεταφοράς πιστώσεων» και η έννοια αυτή να εφαρμοστεί στην περίπτωση των οργανισμών. 24. Ο βασικός κανόνας στον οποίο βασίζονται οι δημόσιες συμβάσεις είναι η εξασφάλιση του ανταγωνισμού μεταξύ των οικονομικών φορέων. Σε τέσσερις ειδικές ετήσιες εκθέσεις το Συνέδριο ανέφερε ότι οι οργανισμοί δεν είχαν συμμορφωθεί πλήρως με τον εν λόγω κανόνα. Αναφέρθηκε στη χρήση διαδικασίας με διαπραγμάτευση, χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού, σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να θεωρηθούν εξαιρετικές, και επεσήμανε την απουσία ανταγωνισμού στις περιπτώσεις χρήσης συμβάσεων-πλαισίου στις οποίες οι προς παροχή υπηρεσίες ή οι επιμέρους τιμές δεν προσδιορίζονταν με ακρίβεια. 25. Η επιχειρησιακή συνέχεια περιλαμβάνει ενέργειες σχεδιασμού και προπαρασκευής για τη διασφάλιση της αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας σε περιπτώσεις σοβαρών συμβάντων ή καταστροφών, καθώς και την ικανότητα αποκατάστασης της λειτουργίας εντός ευλόγως σύντομου χρονικού διαστήματος. Το Συνέδριο διαπίστωσε ότι τέσσερις οργανισμοί δεν έχουν ακόμη συμμορφωθεί πλήρως με το σχετικό πρότυπο εσωτερικού ελέγχου. 26. Οι ελεγχθέντες ετήσιοι λογαριασμοί των οργανισμών περιλαμβάνουν τις οικονομικές καταστάσεις και τις εκθέσεις σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Το Συνέδριο ανέφερε ότι οι εκθέσεις σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού τριών οργανισμών διαφέρουν από τις αντίστοιχες εκθέσεις των περισσότερων άλλων οργανισμών ως προς τον βαθμό της λεπτομέρειας των παρεχόμενων πληροφοριών, γεγονός που δυσχεραίνει την πραγματοποίηση συγκρίσεων μεταξύ των οργανισμών και επηρεάζει αρνητικά την αξία τους ως πηγής άντλησης πληροφοριών. Η Επιτροπή προγραμματίζει να εκδώσει κατευθυντήριες οδηγίες σε σχέση με το ζήτημα αυτό.

11 11 Παρακολούθηση των σχολίων προηγούμενων ετών 27. Στις ειδικές ετήσιες εκθέσεις για το οικονομικό έτος 2015 παρουσιάζεται επισκόπηση των ενεργειών στις οποίες προέβησαν οι οργανισμοί σε συνέχεια σχολίων που διατυπώθηκαν σε προηγούμενα έτη. Όπως προκύπτει από το παράρτημα ΙΙΙ, για τα 134 σχόλια που αφορούσαν εκκρεμή ζητήματα στο τέλος του 2014 (έναντι 153 το 2013), τα διορθωτικά μέτρα ολοκληρώθηκαν το 2015 σε 37 περιπτώσεις, βρίσκονταν σε εξέλιξη σε 44 περιπτώσεις και εκκρεμούσαν σε εννέα περιπτώσεις. Δεν απαιτείτο κανένα διορθωτικό μέτρο στις περιπτώσεις 44 σχολίων, τα οποία αφορούσαν κυρίως μεταφορές ανειλημμένων πιστώσεων. 28. Μολονότι η κατάσταση εμφανίζεται συνολικά βελτιωμένη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (καθώς ο αριθμός των σχολίων για εκκρεμή ζητήματα έχει μειωθεί), ο αριθμός των εκκρεμών διορθωτικών μέτρων αυξήθηκε κατά τρία σχόλια. Εκκρεμή μέτρα είναι αυτά σε σχέση με τα οποία δεν έχει προγραμματιστεί ή δεν βρίσκεται σε εξέλιξη καμία ενέργεια. Σε πέντε από τις εννέα περιπτώσεις η υλοποίηση των αναγκαίων διορθωτικών μέτρων προϋποθέτει ενέργειες τρίτου μέρους (π.χ. του κράτους μέλους υποδοχής, κάποιου δικαστηρίου ή του νομοθέτη) και εκφεύγει του ελέγχου των οργανισμών. Στις περιπτώσεις τριών από τα υπόλοιπα τέσσερα σχόλια, οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί (CPVO και EASO) δεν έχουν λάβει ακόμη αποτελεσματικά μέτρα και σε μία περίπτωση ο οργανισμός (ΕΙΤ) δεν συμφωνεί με την παρατήρηση του Συνεδρίου και δεν έχει προγραμματίσει τη λήψη περαιτέρω συγκεκριμένων διορθωτικών μέτρων. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 29. Το Συνέδριο εξέδωσε γνώμη χωρίς επιφύλαξη σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς όλων των οργανισμών, εξαιρουμένου του Frontex. Οι πράξεις στις οποίες βασίζονται οι λογαριασμοί κρίθηκαν νόμιμες και κανονικές στην περίπτωση όλων των οργανισμών εκτός του ΕΙΤ, σε σχέση με τους λογαριασμούς του οποίου το Συνέδριο διατύπωσε γνώμη με επιφύλαξη. 30. Οι οργανισμοί βελτίωσαν περαιτέρω τις διαδικασίες τους λαμβάνοντας διορθωτικά μέτρα σε συνέχεια των σχολίων που διατύπωσε το Συνέδριο κατά τα προηγούμενα έτη.

12 12 Υπάρχει, ωστόσο, ακόμη περιθώριο βελτίωσης, όπως υποδεικνύουν τα σχόλια που διατυπώθηκαν το 2015.

13 Προϋπολογισμός και προσωπικό των οργανισμών (1) Παράρτημα Ι Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων EMA Οργανισμός Αρμόδια ΓΔ Τομέας πολιτικής Αποκεντρωμένοι οργανισμοί SANTE Υγεία και προστασία των καταναλωτών Προϋπολογισμός (2) (σε εκατ. ευρώ) (σε εκατ. ευρώ) (σε εκατ. ευρώ) (σε εκατ. ευρώ) 272,0 304, Γραφείο Εναρμόνισης στο πλαίσιο της Εσωτερικής Αγοράς OHIM GROW Εσωτερική αγορά 419,6 384, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας EASA MOVE Κινητικότητα και Μεταφορές 162,3 185, Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα FRONTEX HOME Εσωτερικές υποθέσεις 86,7 143, Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία Ευρωπόλ HOME Εσωτερικές υποθέσεις 84,0 95, Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων EFSA SANTE Υγεία και προστασία των καταναλωτών 79,9 78, Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα EMSA MOVE Κινητικότητα και Μεταφορές 57,9 64, Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων ECDC SANTE Υγεία και προστασία των καταναλωτών 60,5 58, Μεταφραστικό Κέντρο των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης CDT DGT Γλωσσικές υπηρεσίες 56,3 49, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος - ΕΟΠ ENV Περιβάλλον 52,6 49, Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης - EUROJUST JUST Δικαιοσύνη 34,0 34, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων ECHA GROW Επιχειρήσεις 113,2 115, Eυρωπαϊκός Οργανισμός Σιδηροδρόμων ERA MOVE Κινητικότητα και Μεταφορές 25,7 26, Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης FRA JUST Δικαιοσύνη 21,5 21, Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών EBA FISMA Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και κεφαλαιαγορές 33,6 33, Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης EUROFOUND EMPL Απασχόληση και κοινωνικές υποθέσεις 21,5 21, Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ETF EAC Εκπαίδευση και πολιτισμός 22,5 21, Ευρωπαϊκή Αρχή Kινητών Aξιών και Aγορών ESMA FISMA Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και κεφαλαιαγορές 33,3 36, Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης CEDEFOP EAC Εκπαίδευση και πολιτισμός 18,4 18, Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων EIOPA FISMA Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και κεφαλαιαγορές 21,6 20, Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας EMCDDA HOME Εσωτερικές υποθέσεις 15,7 18, Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία EU-OSHA EMPL Απασχόληση και κοινωνικές υποθέσεις 17,3 16, Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών CPVO SANTE Γεωργία και αγροτική ανάπτυξη 14,7 14, Οργανισμός του Ευρωπαϊκού GNSS GSA GROW Επιχειρήσεις 403,7 363, Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ελέγχου της Αλιείας EFCA MARE Θαλάσσιες υποθέσεις και αλιεία 9,2 9, Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων EIGE JUST Δικαιοσύνη 7,4 7, Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία CEPOL HOME Εσωτερικές υποθέσεις 8,9 8, Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών ENISA CNECT Ενιαία ψηφιακή αγορά 10,0 10, Οργανισμός Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας ACER ENER Ενέργεια 10,9 11, Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο EASO HOME Εσωτερικές υποθέσεις 15,6 15, Υπηρεσία του Φορέα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες BEREC CNECT Ενιαία ψηφιακή αγορά 4,2 4, Προσωπικό (3) Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Λειτουργική Διαχείριση Συστημάτων ΤΠ Μεγάλης Κλίμακας στον Χώρο Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης - EU-LISA HOME Εσωτερικές υποθέσεις 64,9 71, Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης - SRB (4) FISMA Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και κεφαλαιαγορές ά.α. 22,0 ά.α. 108 Εκτελεστικοί οργανισμοί Εκτελεστικός Οργανισμός Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού EACEA EAC Εκπαίδευση και πολιτισμός 46,9 46, Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας REA RTD Έρευνα και καινοτομία 51,6 54, Εκτελεστικός Οργανισμός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας ERCEA RTD Έρευνα και καινοτομία 36,3 39, Εκτελεστικός Οργανισμός για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις - EASME ENER Ενέργεια, επιχειρηματικότητα και καινοτομία 24,5 36, Εκτελεστικός Οργανισμός Καινοτομίας και Δικτύων INEA MOVE Κινητικότητα και Μεταφορές 13,4 18, Εκτελεστικός Οργανισμός για τους Καταναλωτές, την Υγεία, τη Γεωργία και τα Τρόφιμα CHAFEA SANTE&JUST&AGRI Προστασία των καταναλωτών 7,2 7, Λοιποί οργανισμοί Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας EIT EAC Καινοτομία και τεχνολογία 174,9 231, Οργανισμός Εφοδιασμού της Ευρατόμ Ευρατόμ (4) ENER & RTD Ενέργεια και καινοτομία 0,1 0, Συνταξιοδοτικό Ταμείο της Ευρωπόλ EPF HOME Διοικητικές δαπάνες της Ευρωπόλ ά.α. ά.α. ά.α. ά.α. Σύνολο 2 614, , ) Πηγή: Τα ανωτέρω στοιχεία παρασχέθηκαν από τους οργανισμούς. 2) Τα στοιχεία του προϋπολογισμού βασίζονται στις πιστώσεις πληρωμών. 3) Μόνιμοι, έκτακτοι και συμβασιούχοι υπάλληλοι, καθώς και αποσπασμένοι εθνικοί εμπειρογνώμονες. 4) Το SRB και ο Ευρατόμ δεν περιλαμβάνονται στους ενοποιημένους λογαριασμούς της ΕΕ. CH EL02-16AA-CH279-16FIN-RAS-Summary_report_2015-TR (2).xlsx 16/11/2016

14 Σχόλια που διατύπωσε το Συνέδριο και τα οποία δεν θέτουν υπό αμφισβήτηση τις γνώμες του Παράρτημα ΙI Συνολικός αριθμός σχολίων Διαδικασίες σύναψης συμβάσεων 1 ACER- Λιουμπλιάνα 2 XX Άλλο Εσωτερικές δικλίδες ελέγχου Δημοσιονομική διαχείριση Λοιπά σχόλια Υψηλό Υψηλό ποσοστό επίπεδο Πρότυπα ακυρώσεων μεταφορών Εκτέλεση του Χρηματοδότηση του Θέματα εσωτερικού Άλλο πιστώσεων Άλλο ΧΔΔ πιστώσεων προϋπολογισμού προϋπολογισμού προσωπικού ελέγχου που στο επόμενο μεταφέρθηκαν έτος από το BEREC -Ρίγα 3 X X X 3 CdT - Λουξεμβούργο 4 X X X X 4 CEDEFOP - Θεσσαλονίκη 2 X X 5 CEPOL - Βουδαπέστη 2 X X 6 CHAFEA - Λουξεμβούργο 3 XX X 7 CPVO - Ανζέ 4 X X X X 8 EACEA - Βρυξέλλες 1 X 9 EASA - Κολωνία 2 XX 10 EASME - Βρυξέλλες 2 X X 11 EASO - Βαλέτα 2 X X 12 EBA - Λονδίνο 2 X X 13 ECDC - Στοκχόλμη 4 X XX X 14 ECHA - Ελσίνκι 2 X X 15 EEA - Κοπεγχάγη 1 X 16 EFCA - Βίγο 1 X 17 EFSA - Πάρμα 1 X 18 EIGE - Βίλνιους 1 X 19 EIOPA - Φρανκφούρτη 1 X 20 EIT - Βουδαπέστη 10 X X X XX XX XXX 21 EΜA - Λονδίνο 0 22 EMCDDA - Λισαβόνα 1 X 23 EMSA - Λισαβόνα 0 24 ENISA - Ηράκλειο 2 X X 25 EPF - Χάγη 1 X 26 ERA - Βαλανσιέν 0 27 ERCEA - Βρυξέλλες 1 X 28 ESMA - Παρίσι 2 XX 29 ETF - Τορίνο 0 30 EU-LISA - Ταλίν 5 XX X X X 31 EU-OSHA - Μπιλμπάο 2 XX 32 ΕΥΡΑΤΟΜ - Λουξεμβούργο 1 X 33 EUROFOUND - Δουβλίνο 1 X 34 EUROJUST - Χάγη 1 X 35 ΕΥΡΩΠΟΛ - Χάγη 1 X 36 FRA - Βιέννη 1 X 37 FRONTEX - Βαρσοβία 5 XX XX X 38 GSA - Πράγα 6 X X X X X X 39 INEA - Βρυξέλλες 1 X 40 OHIM - Αλικάντε 4 X XX X 41 REA - Βρυξέλλες 0 Αξιοπιστία των λογαριασμών Νομιμότητα/Κανονικότητα των πράξεων 42 SRB - Βρυξέλλες 5 X XX X X Υποσύνολα: Σύνολα: Άλλο CH EL02-16BB-CH279-16FIN-RAS-Summary_report_2015-TR.xlsx 14/11/2016

15 Παρακολούθηση των σχολίων για ζητήματα που εκκρεμούν και τα οποία δεν θέτουν υπό αμφισβήτηση τις γνώμες του Συνεδρίου Παράρτημα IIΙ Σύνολο Ολοκληρώθηκε Εν εξελίξει Εκκρεμεί ά.α. Αποκεντρωμένοι οργανισμοί 1 Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων EMA Γραφείο Εναρμόνισης στο πλαίσιο της Εσωτερικής Αγοράς OHIM Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας EASA Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα FRONTEX Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία Ευρωπόλ Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων EFSA Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα EMSA Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων ECDC Μεταφραστικό Κέντρο των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης CDT Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος - ΕΟΠ Ευρωπαϊκός οργανισμός για την ενίσχυση της δικαστικής συνεργασίας EUROJUST Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων ECHA Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σιδηροδρόμων ERA Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης FRA 15 Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών EBA Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης EUROFOUND Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ETF Ευρωπαϊκή Αρχή Kινητών Aξιών και Aγορών ESMA Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης CEDEFOP 0 20 Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων EIOPA Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας EMCDDA Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία EU-OSHA Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών CPVO Οργανισμός του Ευρωπαϊκού GNSS GSA Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ελέγχου της Αλιείας EFCA 0 26 Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων EIGE Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία CEPOL Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών ENISA Οργανισμός Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας ACER Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο EASO Υπηρεσία του Φορέα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες BEREC Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Λειτουργική 32 Διαχείριση Συστημάτων ΤΠ Μεγάλης Κλίμακας στον Χώρο Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης - EU LISA Εκτελεστικοί οργανισμοί 33 Εκτελεστικός Οργανισμός Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού EACEA Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας REA Εκτελεστικός Οργανισμός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας ERCEA Εκτελεστικός Οργανισμός για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις - EASME (πρώην EACI) Εκτελεστικός Οργανισμός Καινοτομίας και Δικτύων INEA (πρώην TEN-TEA) CH EL02-16CC-CH279-16FIN-RAS-Summary_report_2015-TR.xlsx 14/11/2016

16 38 39 Εκτελεστικός Οργανισμός για τους Καταναλωτές, την Υγεία, τη Γεωργία και τα Τρόφιμα CHAFEA (πρώην EAHC) Λοιποί οργανισμοί Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας EIT Οργανισμός Εφοδιασμού της Ευρατόμ Ευρατόμ 0 41 Συνταξιοδοτικό Ταμείο της Ευρωπόλ EPF 1 1 Σύνολα CH EL02-16CC-CH279-16FIN-RAS-Summary_report_2015-TR.xlsx 14/11/2016

(Πληροφορίες) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

(Πληροφορίες) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 1.12.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 449/1 IV (Πληροφορίες) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σύνοψη

Διαβάστε περισσότερα

Σύνοψη των αποτελεσμάτων των ετήσιων ελέγχων του Συνεδρίου σχετικά με τους οργανισμούς και τα λοιπά όργανα της ΕΕ για το οικονομικό έτος 2014

Σύνοψη των αποτελεσμάτων των ετήσιων ελέγχων του Συνεδρίου σχετικά με τους οργανισμούς και τα λοιπά όργανα της ΕΕ για το οικονομικό έτος 2014 Σύνοψη των αποτελεσμάτων των ετήσιων ελέγχων του Συνεδρίου σχετικά με τους οργανισμούς και τα λοιπά όργανα της ΕΕ για το οικονομικό έτος 2014 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398

Διαβάστε περισσότερα

(Πληροφορίες) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

(Πληροφορίες) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 6.12.2017 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 417/1 IV (Πληροφορίες) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σύνοψη

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια έκθεση σχετικά με τους οργανισμούς της ΕΕ για το οικονομικό έτος 2018

Ετήσια έκθεση σχετικά με τους οργανισμούς της ΕΕ για το οικονομικό έτος 2018 Ετήσια έκθεση σχετικά με τους οργανισμούς της ΕΕ για το οικονομικό έτος 2018 2 Περιεχόμενα Κατάσταση των οργανισμών και των λοιπών οργάνων της ΕΕ που αφορά η παρούσα έκθεση 6 Κεφάλαιο 1 Οι οργανισμοί της

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από την απάντηση της Αρχής

συνοδευόμενη από την απάντηση της Αρχής Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση της Αρχής 12, rue Alcide De Gasperi -

Διαβάστε περισσότερα

Σύνοψη των αποτελεσμάτων των ετήσιων ελέγχων του Συνεδρίου σχετικά με τους οργανισμούς και τα λοιπά όργανα της ΕΕ για το οικονομικό έτος 2013

Σύνοψη των αποτελεσμάτων των ετήσιων ελέγχων του Συνεδρίου σχετικά με τους οργανισμούς και τα λοιπά όργανα της ΕΕ για το οικονομικό έτος 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας για το οικονομικό έτος 2016

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας για το οικονομικό έτος 2016 Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση της Υπηρεσίας 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το οικονομικό έτος 2015

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το οικονομικό έτος 2015 Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το οικονομικό έτος 2015 συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Οργανισμού

συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Οργανισμού Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/22)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/22) 1.12.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 449/123 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη από την απάντηση

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών για το οικονομικό έτος 2016

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών για το οικονομικό έτος 2016 Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση της Αρχής 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από την απάντηση του Κέντρου

συνοδευόμενη από την απάντηση του Κέντρου Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση του Κέντρου 12, rue Alcide De Gasperi

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Οργανισμού

συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Οργανισμού Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Εκτελεστικού Οργανισμού για τους Καταναλωτές, την Υγεία και τα Τρόφιμα για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Οργανισμού 12, rue

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα για το οικονομικό έτος 2015

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα για το οικονομικό έτος 2015 Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα για το οικονομικό έτος 2015 συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού 12, rue Alcide De Gasperi -

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού

συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Οργανισμoύ Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού 12, rue Alcide De Gasperi

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού

συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Εκτελεστικού Οργανισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού 12, rue Alcide De Gasperi

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από την απάντηση του Κέντρου

συνοδευόμενη από την απάντηση του Κέντρου Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Μεταφραστικού Κέντρου των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση του Κέντρου 12, rue Alcide De Gasperi

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς Εκτελεστικού Οργανισμού Καινοτομίας και Δικτύων για το οικονομικό έτος 2016

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς Εκτελεστικού Οργανισμού Καινοτομίας και Δικτύων για το οικονομικό έτος 2016 Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς Εκτελεστικού Οργανισμού Καινοτομίας και Δικτύων για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Οργανισμού 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Οργανισμού

συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Οργανισμού Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Εκτελεστικού Οργανισμού για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Οργανισμού 12, rue Alcide De Gasperi

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2016

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2016 Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Οργανισμού 12, rue Alcide De Gasperi - L -

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/36)

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/36) 6.12.2017 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 417/223 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας για το οικονομικό έτος 2016, συνοδευόμενη από την απάντηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/37)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/37) C 449/198 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.12.2016 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας για το οικονομικό έτος 2015 συνοδευόμενη από την απάντηση

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από την απάντηση της Αρχής

συνοδευόμενη από την απάντηση της Αρχής Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση της Αρχής 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/10)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/10) C 449/56 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.12.2016 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη από

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Ιδρύματος

συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Ιδρύματος Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Ιδρύματος 12, rue Alcide De Gasperi - L

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/20)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/20) 1.12.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 449/107 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Κοινοτικού Γραφείου Φυτικών Ποικιλιών για το οικονομικό έτος 2016

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Κοινοτικού Γραφείου Φυτικών Ποικιλιών για το οικονομικό έτος 2016 Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Κοινοτικού Γραφείου Φυτικών Ποικιλιών για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση του Γραφείου 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού

συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/35)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/35) C 449/188 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.12.2016 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας για το οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/23)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/23) C 449/128 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.12.2016 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας για το οικονομικό έτος 2015,

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών για το οικονομικό έτος συνοδευόμενη από την απάντηση της Αρχής

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών για το οικονομικό έτος συνοδευόμενη από την απάντηση της Αρχής Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση της Αρχής 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/25)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/25) C 449/138 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.12.2016 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών για το οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/19)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/19) C 449/102 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.12.2016 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/32)

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/32) 6.12.2017 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 417/201 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία για το οικονομικό έτος

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού

συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Οργανισμού Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού 12, rue Alcide De Gasperi

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/09)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/09) 1.12.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 449/51 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού για το οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/28)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/28) 1.12.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 449/151 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη από την απάντηση

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το οικονομικό έτος 2015

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το οικονομικό έτος 2015 Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το οικονομικό έτος 2015 συνοδευόμενη από την απάντηση του Ιδρύματος 12, rue Alcide De Gasperi - L -

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από την απάντηση της Eurojust

συνοδευόμενη από την απάντηση της Eurojust Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Μονάδας Δικαστικής Συνεργασίας (Eurojust) για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση της Eurojust 12, rue Alcide De Gasperi -

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ελέγχου της Αλιείας για το οικονομικό έτος 2016

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ελέγχου της Αλιείας για το οικονομικό έτος 2016 Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ελέγχου της Αλιείας για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση της Υπηρεσίας 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/38)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/38) 1.12.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 449/203 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας για το οικονομικό έτος 2016

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας για το οικονομικό έτος 2016 Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού 12, rue Alcide De Gasperi - L -

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/02)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/02) 1.12.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 449/17 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Οργανισμού Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/11)

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/11) C 417/74 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 6.12.2017 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Εκτελεστικού Οργανισμού για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις για το οικονομικό έτος 2016, συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/37)

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/37) C 417/228 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 6.12.2017 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2016, συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/27)

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/27) 6.12.2017 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 417/171 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Εκτελεστικού Οργανισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας για το οικονομικό έτος 2016, συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ. σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη από την απάντηση της Αρχής

ΕΚΘΕΣΗ. σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη από την απάντηση της Αρχής C 449/72 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.12.2016 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη από την απάντηση της Αρχής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/41)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/41) 1.12.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 449/219 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Εκτελεστικού Οργανισμού Καινοτομίας και Δικτύων για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ. σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών για το οικονομικό έτος 2016, συνοδευόμενη από την απάντηση της Αρχής

ΕΚΘΕΣΗ. σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών για το οικονομικό έτος 2016, συνοδευόμενη από την απάντηση της Αρχής 6.12.2017 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 417/87 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών για το οικονομικό έτος 2016, συνοδευόμενη από την απάντηση της Αρχής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 1 Φεβρουαρίου ) (OR. en) 5753/13 ADD 1 FIN 45 PE-L 5

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 1 Φεβρουαρίου ) (OR. en) 5753/13 ADD 1 FIN 45 PE-L 5 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, Φεβρουαρίου 203 07.02) (OR. en) 5753/3 ADD FIN 45 PE-L 5 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/Α» της: επιτροπής προϋπολογισμού προς: την Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων/το

Διαβάστε περισσότερα

- Τίτλος 02 - Εσωτερική αγορά, βιομηχανία, επιχειρηματικότητα και ΜΜΕ Τίτλος 04 - Απασχόληση, κοινωνικές υποθέσεις και ένταξη...

- Τίτλος 02 - Εσωτερική αγορά, βιομηχανία, επιχειρηματικότητα και ΜΜΕ Τίτλος 04 - Απασχόληση, κοινωνικές υποθέσεις και ένταξη... Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 4 Σεπτεμβρίου 2015 (OR. en) 11706/15 ADD 5 BUDGET 28 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Σχέδιο προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2016: Θέση του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/11)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/11) 1.12.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 449/61 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Εκτελεστικού Οργανισμού για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg T (+352) E eca.europa.eu

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg T (+352) E eca.europa.eu Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς τoυ Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας για το οικονομικό έτος 2015 συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία για το οικονομικό έτος 2016

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία για το οικονομικό έτος 2016 Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Οργανισμού 12, rue Alcide

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού

συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού 12, rue Alcide De Gasperi -

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από την απάντηση του Κέντρου

συνοδευόμενη από την απάντηση του Κέντρου Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση του Κέντρου 12, rue Alcide De

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/33)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/33) 1.12.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 449/179 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία για το οικονομικό έτος

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων για το οικονομικό έτος 2016

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων για το οικονομικό έτος 2016 Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση του Κέντρου 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/09)

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/09) 6.12.2017 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 417/63 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού για το οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/08)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/08) C 449/46 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.12.2016 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Κοινοτικού Γραφείου Φυτικών Ποικιλιών για το οικονομικό έτος 2015 συνοδευόμενη από την απάντηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/02)

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/02) 6.12.2017 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 417/25 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Οργανισμού Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας για το οικονομικό έτος 2016, συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/07)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/07) 1.12.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 449/41 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Εκτελεστικού Οργανισμού για τους για τους Καταναλωτές, την Υγεία, τη Γεωργία και τα Τρόφιμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/18)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/18) 1.12.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 449/97 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη από

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού

συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάρτιση στον τομέα της επιβολής του νόμου για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Οργανισμού Εφοδιασμού της Ευρατόμ για το οικονομικό έτος 2016

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Οργανισμού Εφοδιασμού της Ευρατόμ για το οικονομικό έτος 2016 Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Οργανισμού Εφοδιασμού της Ευρατόμ για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Οργανισμού 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/29)

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/29) 6.12.2017 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 417/181 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το οικονομικό έτος 2016, συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/04)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/04) 1.12.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 449/27 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Μεταφραστικού Κέντρου των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg T (+352) E eca.europa.eu

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg T (+352) E eca.europa.eu Σύνοψη των αποτελεσμάτων του ετήσιου ελέγχου του Συνεδρίου σχετικά με τις Ευρωπαϊκές Κοινές Επιχειρήσεις στον τομέα της έρευνας για το οικονομικό έτος 2015 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από την απάντηση του Κέντρου

συνοδευόμενη από την απάντηση του Κέντρου Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Μεταφραστικού Κέντρου των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2015 συνοδευόμενη από την απάντηση του Κέντρου 12, rue Alcide De Gasperi

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/03)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/03) C 449/22 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.12.2016 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Υπηρεσίας του Φορέα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες για το

Διαβάστε περισσότερα

14635/16 ADD 1 ΧΦ 1 DG G 2A

14635/16 ADD 1 ΧΦ 1 DG G 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, Νοεμβρίου (OR. en) / ADD FIN ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Συμβούλιο Γενικός προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/24)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/24) 1.12.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 449/133 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/29)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/29) 1.12.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 449/157 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Εκτελεστικού Οργανισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/14)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/14) 1.12.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 449/77 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/26)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/26) 1.12.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 449/143 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Συνταξιοδοτικού Ταμείου της Ευρωπόλ για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη από την απάντηση

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού

συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού 12, rue

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από την απάντηση της Υπηρεσίας

συνοδευόμενη από την απάντηση της Υπηρεσίας Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Υπηρεσίας του Φορέα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες για το οικονομικό έτος 2014 συνοδευόμενη από την απάντηση της Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/26)

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/26) C 417/166 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 6.12.2017 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2016, συνοδευόμενη από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/36)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/36) 1.12.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 449/193 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Μονάδας Δικαστικής Συνεργασίας (Eurojust) για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Ιδρύματος

συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Ιδρύματος Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Ιδρύματος 12, rue

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/06)

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/06) 6.12.2017 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 417/47 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κατάρτιση στον Τομέα της Επιβολής του Νόμου για το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/10)

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/10) C 417/68 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 6.12.2017 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας για το οικονομικό έτος 2016, συνοδευόμενη από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. για τη χρησιμοποίηση συμβασιούχων υπαλλήλων το 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. για τη χρησιμοποίηση συμβασιούχων υπαλλήλων το 2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 22.6.2017 COM(2017) 334 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για τη χρησιμοποίηση συμβασιούχων υπαλλήλων το 2015 EL EL ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή... 3 2. Εξέλιξη του αριθμού των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/31)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/31) C 449/168 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.12.2016 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το οικονομικό έτος 2015 συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων για το οικονομικό έτος 2016

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων για το οικονομικό έτος 2016 Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση του Οργανισμού 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Διαβάστε περισσότερα

(Πληροφορίες) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

(Πληροφορίες) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 16.12.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 473/1 IV (Πληροφορίες) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σύνοψη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/35)

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/35) C 417/218 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 6.12.2017 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Μονάδας Δικαστικής Συνεργασίας (Eurojust) για το οικονομικό έτος 2016, συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/34)

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/34) C 417/212 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 6.12.2017 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας για το οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/06)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/06) C 449/36 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.12.2016 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη από την απάντηση

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Μεταφραστικού Κέντρου των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2014

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Μεταφραστικού Κέντρου των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2014 Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Μεταφραστικού Κέντρου των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2014 συνοδευόμενη από την απάντηση του Κέντρου 12, rue Alcide De Gasperi

Διαβάστε περισσότερα

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg T (+352) E eca.europa.eu

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg T (+352) E eca.europa.eu Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων για το οικονομικό έτος 2016 συνοδευόμενη από την απάντηση του Ινστιτούτου 12, rue Alcide De Gasperi - L

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 366/117

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 366/117 15.12.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 366/117 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Μεταφραστικού Κέντρου των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2010, συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/17)

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/17) C 417/110 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 6.12.2017 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ελέγχου της Αλιείας για το οικονομικό έτος 2016, συνοδευόμενη από την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/33)

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/33) 6.12.2017 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 417/207 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Οργανισμού Εφοδιασμού της Ευρατόμ για το οικονομικό έτος 2016, συνοδευόμενη από την απάντηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/14)

ΕΚΘΕΣΗ (2017/C 417/14) C 417/92 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 6.12.2017 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων για το οικονομικό έτος 2016, συνοδευόμενη από

Διαβάστε περισσότερα

Ο έλεγχος των οργανισμών της ΕΕ εν συντομία

Ο έλεγχος των οργανισμών της ΕΕ εν συντομία EN EL 2017 Ο έλεγχος των οργανισμών της ΕΕ εν συντομία Παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τους οργανισμούς της EE για το οικονομικό έτος 2017 2 Περιεχόμενα Σημεία

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών για το οικονομικό έτος 2015

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών για το οικονομικό έτος 2015 Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών για το οικονομικό έτος 2015 συνοδευόμενη από την απάντηση της Αρχής 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/15)

ΕΚΘΕΣΗ (2016/C 449/15) C 449/82 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.12.2016 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων για το οικονομικό έτος 2015, συνοδευόμενη από την

Διαβάστε περισσότερα

Ο έλεγχος των οργανισμών της ΕΕ εν συντομία

Ο έλεγχος των οργανισμών της ΕΕ εν συντομία EN EL 2018 Ο έλεγχος των οργανισμών της ΕΕ εν συντομία Παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τους οργανισμούς της EE για το οικονομικό έτος 2018 2018 Ο έλεγχος των

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Κοινοτικού Γραφείου Φυτικών Ποικιλιών για το οικονομικό έτος 2014

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Κοινοτικού Γραφείου Φυτικών Ποικιλιών για το οικονομικό έτος 2014 Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Κοινοτικού Γραφείου Φυτικών Ποικιλιών για το οικονομικό έτος 2014 συνοδευόμενη από την απάντηση του Γραφείου 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Διαβάστε περισσότερα