ROTEX HPSU Θέρμανση με αέρα, ηλιακή ενέργεια και ROTEX ROTEX HPSU. Η αντλία θερμότητας για νέα κτίσματα και ανακαινίσεις.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ROTEX HPSU Θέρμανση με αέρα, ηλιακή ενέργεια και ROTEX ROTEX HPSU. Η αντλία θερμότητας για νέα κτίσματα και ανακαινίσεις."

Transcript

1

2 ROTEX HPSU Θέρμανση με αέρα, ηλιακή ενέργεια και ROTEX ROTEX HPSU Η αντλία θερμότητας για νέα κτίσματα και ανακαινίσεις.

3 Το πρώτο σας βήμα στη νέα ανανεωμένη εποχή θέρμανσης: Θέρμανση με αέρα και ηλιακή ενέργεια. Μια αστείρευτη πηγή θερμότητας ακριβώς έξω από την πόρτα σας Ο ήλιος είναι ο φυσικός μας προμηθευτής θερμότητας. Εκμεταλλευτείτε για το σπίτι σας τη δωρεάν αυτή πηγή θερμότητας. Κάνοντας χρήση της φυσικής θερμότητας από τον αέρα και τον ήλιο, εκμεταλλεύεστε μια δωρεάν και αστείρευτη πηγή θερμότητας. Η ROTEX HPSU (HeatPumpSolarUnit) αποτελεί μια εγκατάσταση αντλίας θερμότητας που εκμεταλλεύεται τη θερμότητα του περιβάλλοντος για να θερμάνει το σπίτι σας με τη μέγιστη απόδοση. Συνδυαζόμενο με μια ηλιακή εγκατάσταση ROTEX, το ROTEX HPSU αποτελεί ένα ανίκητο σύστημα ηλιακής θέρμανσης. Όταν ενσωματώνεται στο πλήρες σύστημα θέρμανσης ROTEX EcoHybrid, σας παρέχει ένα σύστημα θέρμανσης με τα υψηλότερα επίπεδα άνεσης στη θέρμανση και το ζεστό νερό χρήσης, ευέλικτο και εκσυγχρονισμένο και το οποίο θα μειώσει στο ελάχιστο τα έξοδα θέρμανσης. ROTEX HPSU (HeatPumpSolarUnit) Αντλία θερμότητας αέρα/νερού Χρησιμοποιεί τη δωρεάν ενέργεια του περιβάλλοντος από τον ήλιο και τον αέρα Για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης Χωρίς την απαίτηση δαπανηρών γεωτρήσεων και εκσκαφών Άμεση σύνδεση με ηλιακά Συμπαγής και αθόρυβη Βέλτιστη υγιεινή νερού χρήσης Η αρχή λειτουργίας δοκιμασμένη εκατομμύρια φορές Σε μια αντλία θερμότητας αέρα / νερού, χρησιμοποιείται βοηθητικά ηλεκτρική ενέργεια για να αντλήσει θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα στο σύστημα θέρμανσης. Η αρχή λειτουργίας αυτή έχει δοκιμαστεί εκατομμύρια φορές ανάστροφα, στις κλιματιστικές μονάδες και στα ψυγεία. Ένα ψυγείο απάγει θερμότητα από το περιεχόμενό του και την αποβάλλει στον περιβάλλοντα χώρο του. Μια αντλία θερμότητας απάγει θερμότητα από το περιβάλλον και την αποδίδει στο σύστημα θέρμανσης. Χρησιμοποιούμε τον εξωτερικό αέρα ως πηγή θερμότητας, ο οποίος με τη σειρά του απορροφά τη θερμότητα από τον ήλιο. Έτσι ονομάσαμε την αντλία θερμότητας αέρα / νερού : HeatPumpSolarUnit Η ονομασία HPSU προέρχεται από το HeatPumpSolarUnit. Με άλλα λόγια, μια αντλία θερμότητας (heat pump unit) που μπορεί να συνδυαστεί άμεσα με ηλιακούς συλλέκτες (solar).

4

5 Η αντλία θερμότητας για νέα κτίσματα και ανακαινίσεις. Η αντλία θερμότητας μιας βαθμίδας για νέα κτίσματα Μια αντλία θερμότητας μπορεί να επιτύχει μια συγκεκριμένη θερμοκρασιακή διαφορά μέσω της συμπίεσης. Τα νέα κτίσματα καλύπτονται από παροχές χαμηλών θερμοκρασιών. Για το λόγο αυτό η ROTEX HPSU μιας βαθμίδας αποτελεί την ιδανική λύση. Η αντλία θερμότητας δυο βαθμίδων για εκσυγχρονισμό Παλαιότερα συστήματα θέρμανσης που χρησιμοποιούν θερμαντικά σώματα είναι σχεδιασμένα για παροχές υψηλότερων θερμοκρασιών (τουλάχιστον 55 C έως 80 C). Προκειμένου να επιτευχθούν αυτές οι θερμοκρασίες το παρακάτω τέχνασμα ακολουθείται: H HPSU hitemp λειτουργεί με δεύτερο κύκλωμα ψύξης, είναι δηλαδή δύο βαθμίδων. Αυτό βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα όπου παραλαμβάνει την θερμότητα από το εξωτερικό κύκλωμα ψύξης σε μια θερμοκρασία 25 περίπου βαθμών και την ανεβάζει έως και τους 80 βαθμούς. Σύγχρονη τεχνολογία inverter, τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική μονάδα, παρέχουν οικονομική και αθόρυβη λειτουργία. Κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της Όλοι μιλούν για την προστασία του κλίματος. Έρευνες έδειξαν πως η κεντρική θέρμανση είναι υπεύθυνη για πάνω από το 60% της κατανάλωσης ενέργειας των νοικοκυριών. Συγκριτικά, τα αυτοκίνητα καταναλώνουν μόλις το 31%. Έτσι το σύστημα θέρμανσης που χρησιμοποιείτε καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από το αυτοκίνητό σας. Κάντε λοιπόν οικονομία προς τη σωστή κατεύθυνση. Τι μπορείτε να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ποδήλατό σας αντί του αυτοκινήτου σας για σύντομες διαδρομές. Έτσι θα εξοικονομήσετε καύσιμα. Με ένα συμβατικό σύστημα θέρμανσης είναι πρακτικά αδύνατο να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας χωρίς να χάσετε τη θερμική σας άνεση. Η μόνη λύση είναι να καταφύγετε σε τεχνολογία θέρμανσης υψηλής απόδοσης. Έξυπνη θέρμανση και εξοικονόμηση δαπανών Τι είναι η τεχνολογία θέρμανσης υψηλής απόδοσης; Επιτρέπει την όσο το δυνατόν καλύτερη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και διασφαλίζει τη χρήση με τη μέγιστη δυνατή απόδοση της αρχικής υπολειπόμενης ενέργειας. Το δικό μου σύστημα θέρμανσης χρησιμοποιεί αέρα, ηλιακή ενέργεια και ROTEX.

6 Η αντλία θερμότητας μεταβαλλόμενης λειτουργίας. Ο συμπιεστής η καρδιά της αντλίας θερμότητας Ότι είναι ο κινητήρας για το αυτοκίνητο, είναι ο συμπιεστής για την αντλία θερμότητας. Η συμβολή του στην ενεργειακή απόδοση της αντλίας είναι καθοριστική. Η ROTEX είναι μια από τις πρωτοπόρους εταιρίες στην κατασκευή κλιματιστικών και αντλιών θερμότητας υψηλής τεχνολογίας. Οι συμπιεστές των αντλιών της ROTEX αναπτύσσονται και κατασκευάζονται από την ίδια την εταιρία. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να βασιστούμε πάνω στην τεχνογνωσία που μας παρέχει η κατασκευή εκατομμυρίων συμπιεστών από την πρωτοπόρο εταιρεία στην συγκεκριμένη τεχνολογία. Είναι προσεκτικά σχεδιασμένοι για τη συγκεκριμένη εφαρμογή και αποσκοπούν στη βέλτιστη ενεργειακή κατανάλωση. Οικονομική και αθόρυβη, το αποτέλεσμα της μεταβαλλόμενης λειτουργίας Η θερμική απαίτηση σε ένα κτίριο μεταβάλλεται ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το χαρακτήρα του εκάστοτε χρήστη. Όλες οι αντλίες θερμότητας της ROTEX χρησιμοποιούν τη γνωστή τεχνολογία inverter. Αυτή εξασφαλίζει τη μεταβαλλόμενη λειτουργία του συμπιεστή σε ένα φάσμα μεταξύ του 50 και 100% της συνολικής του ισχύος, γεγονός που σημαίνει πως η έξοδος της αντλίας θερμότητας είναι κάθε φορά ανάλογη της ζήτησης. Στην περίπτωση της διβάθμιας αντλίας θερμότητας, HPSU hitemp, η νέα αυτή τεχνολογία inverter χρησιμοποιείται διπλά. Τα ηλεκτρονικά που βρίσκονται στο εσωτερικό της αντλίας θερμότητας αναλαμβάνουν τον έλεγχο της εξόδου της και λειτουργούν αθόρυβα και χωρίς να απαιτείται η δική σας παρέμβαση. Η τεχνολογία αυτή της HPSU, αυξάνει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση, με τον ίδιο τρόπο που αυξάνεται η απόδοση στην κατανάλωση καυσίμου του αυτοκινήτου σας όταν αφήνετε το γκάζι. Η τεχνολογία της ελεγχόμενης και μεταβαλλόμενης εξόδου οδηγεί εκτός των άλλων και στην αθόρυβη λειτουργία της αντλίας θερμότητας.

7 Ο αποθηκευτής ενέργειας - ROTEX HybridCube Εύχρηστο σύστημα ελέγχου Το ψηφιακό σύστημα ελέγχου που βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα είναι απλό στη λειτουργία του. Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του συστήματος θέρμανσης και (αν υπάρχει) του συστήματος ψύξης, ώστε να ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες. Η θερμοκρασία του νερού προσαγωγής ρυθμίζεται σύμφωνα με την εξωτερική θερμοκρασία. Το σύστημα ελέγχου ανιχνεύει αυτόματα αν επικρατεί χειμώνας ή καλοκαίρι και ανοίγει ή κλείνει το σύστημα θέρμανσης ανάλογα με τη ζήτηση. Το ενσωματωμένο ψηφιακό ρολόι παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης ημερησίων και εβδομαδιαίων προγραμμάτων για όλες τις εφαρμογές. Με τον τρόπο αυτόν, η θερμοκρασία μειώνεται αυτομάτως τις βραδινές ώρες ή κατά την περίοδο των διακοπών, και όταν ξυπνάτε ή επιστρέψετε από τις διακοπές σας, το σπίτι θα είναι και πάλι ζεστό. Το σύστημα επιτυγχάνει μέγιστη απόδοση λειτουργίας κρατώντας τη θερμοκρασία του νερού όσο το δυνατόν χαμηλότερη. Η αντλία θερμότητας μπορεί επίσης να ελεγχθεί και από το σαλόνι σας χρησιμοποιώντας το εύχρηστο ασύρματο σύστημα ελέγχου. Δοχείο αποθήκευσης ζεστού νερού και ζεστού νερού από τον ήλιο Η καρδιά του συστήματος HPSU είναι το σύστημα αποθήκευσης θερμότητας. Αποθηκεύει την παραγόμενη θερμότητα και τη μεταφέρει στο σύστημα θέρμανσης όταν αυτό απαιτείται. Αναπτύξαμε το HybridCube ειδικά για την HPSU. Το ROTEX HybridCube είναι ένα δοχείο αποθήκευσης ζεστού νερού που δεν υπόκειται σε διάβρωση, κατασκευασμένο από πλαστικό με ανοξείδωτο, σωληνωτό και με αυλακώσεις εναλλάκτη θερμότητας, που μεταφέρει την αποθηκευμένη θερμότητα εξαιρετικά καλά. Είναι ένας συνδυασμός δοχείου αποθήκευσης ζεστού νερού και ταχυθερμαντήρα με παραγωγή νερού καταπληκτικής υγιεινής για εσάς και την οικογένειά σας. Η εμπειρία μας για την υγεία σας Το ROTEX HybridCube, είναι βέλτιστο από πλευράς παραγωγής ζεστού νερού χρήσης υψηλής υγιεινής, λόγω της κατασκευής του. Η ROTEX κατασκευάζει δοχεία αποθήκευσης ζεστού νερού με βάση την αρχή αυτή παραγωγή νερού υψηλής υγιεινής εδώ και 25 χρόνια. Ο σχεδιασμός όλων των δοχείων αποθήκευσης, εξασφαλίζει ένα μικρό μόνο χρόνο παραμονής του θερμαινόμενου νερού μέσα στο δοχείο αποθήκευσης. Αυτό αποτρέπει την εμφάνιση ιζημάτων (ακαθαρσίες, λάσπη ή σκουριά) στο νερό. Έτσι το HybridCube δεν απαιτεί συντήρηση και δεν αποτελεί γόνιμο έδαφος για τα μικρόβια. Τα εκπληκτικά πλεονεκτήματα του νερού υψηλής υγιεινής που παρέχει ο συγκεκριμένος τύπος δοχείου αποθήκευσης ζεστού νερού, επιβεβαιώνονται και από εκτενείς έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο ινστιτούτο υγιεινής του πανεπιστημίου του Tubingen.

8

9 Δύο θέματα που συνυπάρχουν: η αντλία θερμότητας + ηλιακή ενέργεια. Μικρή δαπάνη μεγάλη απόδοση Κατά μέγιστο, το 80% της ηλιακής ενέργειας μπορεί να μετατραπεί σε χρήσιμη θερμότητα. Οι εξαιρετικά υψηλής απόδοσης επίπεδοι ηλιακοί συλλέκτες της ROTEX μπορούν να το επιτύχουν. Ηλιακή ενέργεια και αντλίες θερμότητας αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά στη συγκεκριμένη εφαρμογή. Η αντλία θερμότητας προσθέτει την απαιτούμενη θερμότητα στο σύστημα θέρμανσης προκειμένου να καλύψει τη θερμική απαίτηση. Μια μέτρηση της κατάστασης : Ο ετήσιος δείκτης απόδοσης Περιγράφει πόσες φορές παραπάνω θερμική ενέργεια κερδίζετε μέσα σε ένα έτος σε σχέση με την βοηθητική ηλεκτρική ενέργεια που δαπανάτε. Όσο υψηλότερος είναι ο εν λόγω δείκτης, τόσο μεγαλύτερη είναι και η απόδοση της αντλίας θερμότητας. Η αντλία θερμότητας της ROTEX σε συνδυασμό με την ηλιακή μας εγκατάσταση επιτυγχάνει έναν ετήσιο δείκτη έως και 4. Αυτό σημαίνει πως παίρνετε 4 φορές περισσότερη θερμική ενέργεια, για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης, από αυτή που ξοδεύετε στη βοηθητική ηλεκτρική ενέργεια. Η ROTEX HPSU θέτει νέες προδιαγραφές στο πεδίο των αντλιών θερμότητας αέρα / νερού. Πρακτικά ανίκητες: αντλία θερμότητας + ηλιακή ενέργεια! Στο παράδειγμα που παρουσιάστηκε, η συνεισφορά ενέργειας αποδίδεται ως εξής: Ηλιακή ενέργεια: περίπου 20 % Αντλία θερμότητας: περίπου 55 % Βοηθητική ενέργεια: περίπου 25 % Ο ετήσιος δείκτης απόδοσης του παραδείγματος είναι: SCOP = 4.0 (SCOP= Seasonal Coefficient of Performance = ετήσιος δείκτης απόδοσης) Το διάγραμμα δείχνει τη μηνιαία κατανάλωση ενέργειας σε οικία μιας μέσης οικογένειας. Χρήση της ηλιακής ενέργειας για ζεστό νερό και θέρμανση Αντλία θερμότητας Βοηθητική ενέργεια

10 Η χρήση της άμεσης ηλιακής ενέργειας απλά περιλαμβάνεται.. Μια δυνατή ομάδα Το δοχείο αποθήκευσης ζεστού νερού ROTEX HybridCube είναι ήδη εφοδιασμένο με σύστημα εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας. Εάν θέλετε να καθυστερήσετε την εγκατάσταση του συστήματος ηλιακής ενέργειας, αυτό μπορεί να τοποθετηθεί απλά και γρήγορα στο μέλλον. ROTEX Solaris Ηλιακή ενέργεια για θέρμανση και ζεστό νερό Χρήση ηλιακής ενέργειας για ζεστό νερό χρήσης και υποβοήθηση της θέρμανσης. Κορυφαίο επίπεδο ενεργειακής κατανάλωσης με τη χρήση ενός βελτιστοποιημένου και ολοκληρωμένου συστήματος Υψηλής απόδοσης επίπεδοι ηλιακοί συλλέκτες (ευέλικτη εφαρμογή σε τρία μεγέθη) Υψηλό επίπεδο χρήσης της ηλιακής ενέργειας, μέσω της βέλτιστης θερμοκρασιακής διαστρωμάτωσης στο δοχείο αποθήκευσης ζεστού νερού Διπλά φιλικό προς το περιβάλλον λόγω της απουσίας αντιψυκτικού και της αποφυγής χρήσης επιβλαβών προς το περιβάλλον υλικών. Δεν απαιτείται συντήρηση τόσο στο δοχείο αποθήκευσης ζεστού νερού, όσο και στην ηλιακή εγκατάσταση

11 Αντλίες θερμότητας για όλες τις εφαρμογές. Μιας βαθμίδας έως και περίπου 55 C θερμοκρασία προσαγωγής Δύο βαθμίδων έως και περίπου 80 C θερμοκρασία προσαγωγής Αντλία ROTEX θερμότητας HPSU HPSU monobloc HPSU hitemp HPU compact hitemp Νέο κτίσμα Υπάρχον κτίριο με σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης Υπάρχον κτίριο με θερμαντικά σώματα Συνδυασμός με ηλιακά (και για πρόβλεψη) Θέρμανση και ζεστό νερό Λειτουργία ψύξης Οι μονάδες Εξωτερική μονάδα Εσωτερική μονάδα Εναποθηκευτής ενέργειας με επιλογή ηλιακής θέρμανσης Ανοξείδωτο δοχείο αποθήκευσης ζεστού νερού

12 Η αντλία θερμότητας μιας βαθμίδας για νέα κτίσματα. ROTEX HPSU Η αντλία θερμότητας για το δικό σας σπίτι Η ROTEX HPSU αποτελείται από μια εξωτερική μονάδα, μια εσωτερική μονάδα, και τη μονάδα αποθήκευσης ενέργειας. Δε θα χρειαστείτε κάποιο ξεχωριστό χώρο για την ROTEX HPSU. Η συμπαγής εξωτερική μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί διακριτικά στο εξωτερικό των νέων κτιρίων ή και στα ήδη υπάρχοντα κατοικημένα κτίρια. Επίσης δεν απαιτούνται δαπανηρές γεωτρήσεις και εκσκαφές. Ο κήπος σας θα παραμείνει άθικτος. ROTEX HPSU monobloc όλα σε μια μονάδα Παράλληλα με το σύστημα ROTEX HPSU με εξωτερική και εσωτερική μονάδα, η ROTEX παρήγαγε και μια έκδοση μονομπλόκ, όπου όλα τα υδραυλικά συστήματα περιλαμβάνονται στην εξωτερική μονάδα. Σε αυτό το νέο σύστημα, σωλήνες νερού τοποθετούνται από την εξωτερική μονάδα στο εσωτερικό του κτιρίου αντί για σωλήνες ψυκτικού. Ευέλικτη εφαρμογή και απλή εγκατάσταση Η εξωτερική μονάδα Η εξωτερική μονάδα απάγει θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα, η οποία στη συνέχεια απορροφάται από το θερμαντικό μέσο (ψυκτικό) και μεταφέρεται στην εσωτερική μονάδα. Η συμπαγής εξωτερική μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί διακριτικά στο εξωτερικό των νέων κτιρίων ή και στα ήδη υπάρχοντα κατοικημένα κτίρια. Η εσωτερική μονάδα Η εσωτερική μονάδα, που τοποθετείται στο εσωτερικό του σπιτιού, μεταφέρει τη θερμότητα από το θερμαντικό μέσο (ψυκτικό) στο σύστημα θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης. Η εσωτερική μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί μαζί με το δοχείο αποθήκευσης θερμότητας σε οποιοδήποτε βολική τοποθεσία. Δεν απαιτείται κάποιος ξεχωριστός χώρος Το υγιεινό δοχείο αποθήκευσης ενέργειας Η καρδιά του συστήματος είναι το δοχείο αποθήκευσης ενέργειας HybridCube.Λεπτομερής περιγραφή του υπάρχει στη σελ. 6

13 ΝΕΟ: Η αντλία θερμότητας δύο βαθμίδων για ανακαινίσεις. ΝΕΟ: ROTEX HPSU hitemp. Η αντλία θερμότητας για ανακαινίσεις Η ROTEX HPSU hitemp είναι ένα σύστημα αντλίας θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών, το οποίο χρησιμοποιεί την παρεχόμενη από τον εξωτερικό αέρα ηλιακή θερμότητα με τη μέγιστη δυνατή απόδοση. Έτσι επιτυγχάνει μια θερμοκρασία προσαγωγής 80 C. Ευέλικτη εφαρμογή και απλή εγκατάσταση Ο παλιός σας λέβητας έξω η αντλία θερμότητας ROTEX μέσα Μέχρι σήμερα, η εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικών αντλιών θερμότητας περιορίζονταν σε νέα κτίρια και σε υπάρχοντα με σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, λόγω του νερού χαμηλών θερμοκρασιών που παρείχαν (θερμοκρασία προσαγωγής). Η ROTEX θέτει νέες προδιαγραφές με την HPSU hitemp. Η εξωτερική μονάδα Η εξωτερική μονάδα απάγει θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα, η οποία στη συνέχεια απορροφάται από το θερμαντικό μέσο (ψυκτικό) και μεταφέρεται στην εσωτερική μονάδα. Η συμπαγής εξωτερική μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί διακριτικά στο εξωτερικό των νέων κτιρίων ή και στα ήδη υπάρχοντα κατοικημένα κτίρια. Η εσωτερική μονάδα Με τη χρήση ενός δεύτερου (με έλεγχο inverter) ψυκτικού κυκλώματος στην εσωτερική μονάδα, επιτυγχάνεται η αύξηση της θερμοκρασίας έως και τους 80 C, ενέργεια η οποία μεταφέρεται στο σύστημα θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης. Η εσωτερική μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί μαζί με το δοχείο αποθήκευσης θερμότητας σε οποιοδήποτε βολική τοποθεσία. Δεν απαιτείται κάποιος ξεχωριστός χώρος. Επίσης δεν απαιτούνται δαπανηρές γεωτρήσεις και εκσκαφές. Ο κήπος σας θα παραμείνει άθικτος. Μπορείτε να αντικαταστήσετε ανεπιφύλακτα τον παλιό σας λέβητα με την αντλία θερμότητας HPSU hitemp : λέβητας έξω και HPSU hitemp μέσα. Τα ήδη υπάρχοντα θερμαντικά σας σώματα απλώς θα ενσωματωθούν στο νέο σας σύστημα θέρμανσης. Πλήρης λειτουργία σε χαμηλό κόστος Ακόμα και με τις χαμηλότερες εξωτερικές θερμοκρασίες των -20 C, η HPSU hitemp επιτυγχάνει θερμοκρασία νερού προσαγωγής έως και 80 C, χωρίς τη χρήση επιπρόσθετης ηλεκτρικής θέρμανσης. Το πορτοφόλι σας θα είναι πολύ χαρούμενο.

14 Με ή χωρίς τη χρήση ηλιακής ενέργειας: Η επιλογή είναι δική σας. Κορυφαίο επίπεδο άνεσης στο ζεστό νερό με την επιλογή ενσωμάτωσης ηλιακών = ROTEX HPSU hitemp Εσωτερική μονάδα Εξωτερική μονάδα Δοχείο αποθήκευσης ενέργειας HybridCube με την επιλογή ενσωμάτωσης ηλιακών Η άμεση χρήση της ηλιακής ενέργειας είναι απλά μέρος της συμφωνίας Το δοχείο αποθήκευσης ζεστού νερού ROTEX HybridCube είναι ήδη εφοδιασμένο με σύστημα εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας. Εάν θέλετε να καθυστερήσετε την εγκατάσταση του συστήματος ηλιακής ενέργειας, αυτό μπορεί να τοποθετηθεί απλά και γρήγορα στο μέλλον. Με το ROTEX HybridCube θα είσαστε έτοιμοι για το μέλλον. Συμπαγής σχεδιασμός = ROTEX HPU compact hitemp Εσωτερική μονάδα Εξωτερική μονάδα με ενσωματωμένο ή παρακείμενο ανοξείδωτο δοχείο αποθήκευσης ζεστού νερού Συνδυασμένη αντλία θερμότητας Με τη χρήση ενός ειδικού συστήματος ελέγχου, δίνεται η δυνατότητα οικονομικής λειτουργίας ενός ήδη υπάρχοντος συστήματος θέρμανσης σε συνδυασμό με την αντλία θερμότητας. Στην περίπτωση αυτή, ο λέβητας θα ενεργοποιείται μόνο όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει πολύ χαμηλά. Το χρονικό σημείο στο οποίο κάτι τέτοιο θα συμβεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις θερμικές απαιτήσεις, τη θερμομόνωση του κτιρίου, καθώς και από την απόδοση της αντλίας θερμότητας. Ως ένα οικονομικό βοηθητικό σύστημα θέρμανσης, η αντλία θερμότητας αέρα μπορεί να καλύψει από μόνη της τις ανάγκες για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης για 6 μήνες κατά το καλοκαίρι και τις ενδιάμεσες περιόδους. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η υπάρχουσα εγκατάσταση λέβητα μπορεί να παρέχει αποκλειστικά ή και επικουρικά θέρμανση στο σπίτι.

15 Συστήματα θέρμανσης. ROTEX EcoHybrid - Το ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης. Η λέξη hybrid προέρχεται από την ελληνική υβριδικό που σημαίνει συνδυασμένο, διπλής προέλευσης. Ένα υβριδικό σύστημα θέρμανσης είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιεί διάφορους τύπους ενέργειας. Το EcoHybrid είναι το σύστημα θέρμανσης που θα θέλατε σήμερα: Αδιάκοπη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αξεπέραστη απόδοση. Στο σύστημα θέρμανσης ROTEX EcoHybrid, λαμβάνεται υπόψη και η κατανομή της θερμότητας. Η επιθυμητή θερμαινόμενη επιφάνεια σε συνδυασμό με την αντλία θερμότητας αποτελούν το ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης της ROTEX. Υπάρχει επίσης και δυνατότητα ενσωμάτωσης θερμαντικών σωμάτων. Η εμπειρία του κατασκευαστή Η ROTEX είναι ο αποκλειστικός κατασκευαστής όλων των υποσυστημάτων του συστήματος θέρμανσης EcoHybrid. Έτσι μπορείτε να είστε ήσυχοι πως όλα τα υποσυστήματα θα λειτουργούν εναρμονισμένα, γεγονός που σας εξασφαλίζει κορυφαία επίπεδα ενεργειακής απόδοσης και άνεσης. Η ROTEX, ως κατασκευαστής του συστήματος, κατέχει την τεχνογνωσία στην ανάπτυξη και κατασκευή, καθώς και εμπειρία δεκαετιών στα εν λόγω συστήματα. Η θέρμανσή σας είναι το επάγγελμά μας! Ιδανικό κλίμα: Θέρμανση το χειμώνα Ψύξη το καλοκαίρι Η αντλία θερμότητας HPSU μιας βαθμίδας δεν θερμαίνει μόνο, αλλά μπορεί εναλλακτικά και να ψύξει. Το ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης είναι κατάλληλο τόσο για θέρμανση όσο και για ψύξη. Έτσι με τη χρήση του, το σπίτι σας θα έχει μια ευχάριστη θερμοκρασία καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Προώθηση από την πολιτεία Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας και ηλιακού συστήματος προωθούνται σε μεγάλο βαθμό από την πολιτεία. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά θα βρείτε στις τοπικές αρχές. Νέα κτίρια Σε ένα νεοαναγειρόμενο κτίριο, η HPSU μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα και χωρίς πρόσθετα έξοδα. Τα τερματικά θερμαντικά σώματα μπορούν να επιλεχθούν εντελώς ανεξάρτητα. Αυτό σημαίνει πως είναι απλό να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί όλο το σύστημα θέρμανσης EcoHybrid, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κάθε μεμονωμένου χρήστη. Το κόστος παραμένει χαμηλό, η άνεση μεγιστοποιείται και τα συνακόλουθα ενεργειακά κόστη ελαχιστοποιούνται. Έτοιμοι για το μέλλον HPSU + EcoHybrid - ποικίλο και επεκτάσιμο Όπως και να έχετε εισέλθει στον κόσμο της υβριδικής τεχνολογίας: το καλό με το σύστημα EcoHybrid είναι ότι μπορείτε να το επεκτείνετε ανά πάσα στιγμή. Η καρδιά του είναι το ROTEX HybridCube. Επιτρέπει τη συνεργασία του συστήματος με ποικίλους και διαφορετικούς τύπους ενέργειας, όπως αντλία θερμότητας και ηλιακή ενέργεια, καθώς και την ενσωμάτωση και άλλων τεχνολογιών, όπως λέβητες συμπυκνώσεως με καυστήρες πετρελαίου, λέβητες συμπυκνώσεως με καυστήρες αερίου, λέβητες στερεών καυσίμων. Θα είσαστε εξοπλισμένοι και έτοιμοι για το μέλλον. ROTEX EcoHybrid - Ασφάλεια και άνεση για το δικό σας μέλλον!

16 Αντλία θερμότητας μιας βαθμίδας με θερμοκρασίες προσαγωγής έως και τους 55 περίπου C Τεχνικά χαρακτηριστικά για την εξωτερική ~1/230 V ~1/230 V ~3/400 V μονάδα της HPSU Τύπος : Εξωτερική μονάδα 6 kw 7 kw 8 kw 11kW 14kW 16kW 11kW 14kW 16kW Γενικά χαρακτηριστικά Σφραγίδα περιβάλλοντος της ευρωπαϊκής ένωσης (EU) για τη χρήση HPSU σε συνδυασμό με ενδοδαπέδια θέρμανση. Ονομαστική θερμική ισχύς Α-7/W35 kw 4,20 5,13 5,69 6,63 7,84 8,77 6,56 8,52 9,18 Ονομαστική θερμική ισχύς Α2/W35 kw 5,49 6,55 7,18 7,86 9,71 10,90 8,20 10,07 10,73 Ονομαστική θερμική ισχύς Α10/W35 kw 8,63 10,13 11,02 12,10 15,14 17,26 11,82 14,93 16,40 Ονομαστικός COP Α-7/W35 2,66 2,64 2,59 2,70 2,52 2,41 2,63 2,66 2,57 Ονομαστικός COP Α2/W35 3,43 3,29 3,16 3,29 3,18 3,16 3,35 3,31 3,20 Ονομαστικός COP Α10/W35 4,68 4,35 4,11 4,96 4,79 4,49 4,72 4,52 4,42 Ονομαστική ψυκτική ισχύς Α35/W18 kw 7,20 8,16 8,37 13,90 17,30 17,80 15,05 16,06 16,76 Ονομαστική ψυκτική ισχύς Α35/W7 kw 5,12 5,86 6,08 10,00 12,50 13,10 11,72 12,55 13,12 Διαστάσεις μονάδας Υ/Μ/B mm 735 / 825 / / 900 / / 900 / 320 Βάρος μονάδας kg (W18) Εύρος λειτουργίας θέρμανση C Min: -20 / Max: 25 Min: -20 / Max: 35 Min: -20 / Max: 35 Εύρος λειτουργίας ψύξη C Min: 10 / Max: 43 Min: 10 / Max: 46 Min: 10 / Max: 46 Εύρος λειτουργίας νερό χρήσης C Min: -20 / Max: 43 Min: -20 / Max: 43 Min: -20 / Max: 43 Επίπεδο θορύβου θέρμανση (μέτρηση σε απόσταση 10m)* db(a) Επίπεδο θορύβου ψύξη (μέτρηση σε απόσταση 10m)* db(a) Παροχή ρεύματος Φάση 1~ 1~ 3~ Παροχή ρεύματος Συχνότητα Hz Παροχή ρεύματος Τάση V Ένταση ρεύματος A 11 22,8 27,4 31,9 13,5 Ψυκτικό R410a R410a R410a Ποσότητα ψυκτικού 1,7 kg 3,7 kg *2 2,95 kg Σύνδεση ψυκτικών γραμμών Γραμμές αερίου 5/8 15,9mm 5/8 15,9mm 5/8 15,9mm Γραμμές υγρού 1/4 6,4mm 3/8 9,5mm 3/8 9,5mm Μέγιστο μήκος ψυκτικής γραμμής 30 m 75 m 75 m Ελάχιστο μήκος ψυκτικής γραμμής 3 m 5 m 5 m με προ-πληρωμένη ποσότητα ψυκτικού 10 m 30 m 10 m Ονομαστική θερμική ισχύς / Ονομαστικός COP / Ονομαστική ψυκτική ισχύς Α = Εξωτερική θερμοκρασία C W = Θερμοκρασία εξόδου ( C) από τον συμπυκνωτή (θερμοκρασία προσαγωγής) *2 Προσοχή: Για βάρος ψυκτικού >3 kg, απαιτείται μια ετήσια συντήρηση από εξειδικευμένο τεχνικό.

17 Αντλία θερμότητας μιας βαθμίδας με θερμοκρασίες προσαγωγής έως και τους 55 περίπου C Τεχνικά χαρακτηριστικά για την εσωτερική μονάδα της HPSU Τύπος - Εσωτερική μονάδα Για εξωτερική μονάδα 6-8 kw Θέρμανση 6-8 kw Θέρμανση και Ψύξη kw Θέρμανση kw Θέρμανση και Ψύξη Γενικά χαρακτηριστικά Χρώμα RAL9010 Διαστάσεις μονάδας Υ/Μ/B mm 922 / 502 / / 502 / 362 Βάρος μονάδας kg Εύρος λειτουργίας περιβάλλον θέρμανση C Min: -20 / Max: 25 Min: -20 / Max: 35 Εύρος λειτουργίας περιβάλλον ψύξη C Min: 10 / Max: 43 Min: 10 / Max: 46 Εύρος λειτουργίας νερό θέρμανση C Min: 15 / Max: 50 Min: 15 / Max: 55 Εύρος λειτουργίας νερό ψύξη C Min: 5 / Max: 22 Min: 5 / Max: 22 Σύνδεση ψυκτικών γραμμών Γραμμές αερίου 5/8 15,9mm 5/8 15,9mm Γραμμές υγρού 1/4 6,4mm 3/8 9,5mm Τύπος Εφεδρικός Θερμαντήρας 3V3 6WN 9WN Γενικά χαρακτηριστικά Παροχή ρεύματος Φάση 1~ 3~ 3~ Παροχή ρεύματος Συχνότητα Hz Παροχή ρεύματος Τάση V Ένταση ρεύματος λειτουργίας A 13 8,7 13 Τεχνικά χαρακτηριστικά για την ROTEX HPSU monobloc Εξωτερική μονάδα Θέρμανση Θέρμανση και ψύξη Τριφασική με θερμαντήρα ~3/400 V ~3/400 V λωρίδας στην 11 kw 14 kw 16 kw 11 kw 14 kw 16 kw πλάκα της βάσης Ονομαστική ισχύς Θέρμανση kw 11,20 14,00 16,00 11,20 14,00 16,00 Ψύξη kw 12,85 15,99 16,73 Καταναλισκόμενη ισχύς Θέρμανση kw 2,51 3,22 3,72 2,51 3,22 3,72 Ψύξη kw 3,78 5,32 6,06 COP 4,46 4,35 4,30 4,46 4,35 4,30 EER 3,39 3,01 2,76 Εύρος λειτουργίας Θέρμανση C -15~35 (1)* -15~35 (1)* Ψύξη C - 10~46 Ζεστό νερό C -15~35 (1)(2)* -15~35 (1)(2)* Επίπεδο θορύβου** Θέρμανση dba Βάρος kg Βάρος ψυκτικού πλήρωσης RA10A kg 2,95 2,95 Παροχή ρεύματος 3N~ / 400 V / 50 Hz 3N~ / 400 V / 50 Hz Προτεινόμενες ασφάλειες A Συνθήκες μέτρησης: Θέρμανση T a 7 C / - TVL 35 C (ΔT=5 C) Ψύξη T a 35 C / - TVL 18 C (ΔT=5 C) (1) Τα μοντέλα E(DD/B)L* μπορούν να επιτύχουν έως και -20 C / Τα μοντέλα E(D/B)L*6W1 μπορούν να επιτύχουν έως και -25 C, αν και παρόλα αυτά η επίδοση αυτή δεν είναι εγγυημένη. (2) Λειτουργία του πρόσθετου θερμαντήρα από τους 35 C και πάνω * Εξωτερική θερμοκρασία ** μέτρηση σε απόσταση 10 m

18 Αντλία θερμότητας δύο βαθμίδων με θερμοκρασίες προσαγωγής έως και τους 80 περίπου C Τεχνικά χαρακτηριστικά για την HPSU hitemp Εξωτερική μονάδα Εσωτερική μονάδα Μονάδα 11 kw 1~230V 14 kw 1~230V 16 kw 1~230V 11 kw 3~400V 14 kw 3~400V 16 kw 3~400V 11 kw 1~230V 14 kw 1~230V 16 kw 1~230V 11 kw 3~400V 14 kw 3~400V 16 kw 3~400V Γενικά χαρακτηριστικά Θερμική ισχύς* kw Καταναλισκόμενη ισχύς* kw 3,57 4,66 5,57 3,57 4,66 5,57 / / / / / / Βαθμός απόδοσης (COP)* 3,08 3 2,88 3,08 3 2,88 / / / / / / * Συνθήκη 1: TRL: 55 C; TVL: 65 C; (ΔΤ: 10 C); Εξωτερικές συνθήκες ΤΑ 7 C Διαστάσεις Πλάτος mm Ύψος mm Βάθος mm Βάρος Καθαρό βάρος kg Μικτό βάρος kg Συμπιεστής Τύπος κινητήρα Πλήρως στεγανός σπειροειδής συμπιεστής Εύρος λειτουργίας Θέρμανση C Παραγωγή ζεστού νερού χρήσης C -20 έως +20 C -20 έως +35 C -20 έως +20 C -20 έως +35 C Μέγιστη θερμοκρασία προσαγωγής C 80 Ελάχιστη θερμοκρασία προσαγωγής C 25 Ελάχιστη θερμ/σία ζεστού νερού χρήσης C 25 Μέγιστη θερμ/σία ζεστού νερού χρήσης C 80 Επίπεδο θορύβου SPL (μέτρηση σε απόσταση 10m) dba Ψυκτικό Τύπος R410a Ρύθμιση Ηλεκτρονική βαλβίδα διαστολής R410a και R134a Μέγιστο μήκος γραμμής m 50 Μέγιστη υψομετρική διαφορά m 30 Μέθοδος απόψυξης Αντιστροφή διαδικασίας Ελεγκτής εξόδου inverter Παροχή Ρεύματος V1 Y1 V1 Y1 Φάση 1~ 3~ 1~ 3~ Συχνότητα Hz Τάση V Κατανάλωση ισχύος Μέγιστο ρεύμα λειτουργίας A ,5 13,5 13,5 21,7 21,7 21,7 12,5 12,5 12,5 Προτεινόμενες ασφάλειες A Κυκλοφορητής Ονομαστική ESP kpa 94 91,9 89, ,9 89,7 Καταναλισκόμενη ισχύς W Τμήμα νερού Ονομαστική παροχή l/min 15,8 20,1 22,9 15,8 20,1 22,9

19 Τεχνικά χαρακτηριστικά Δοχείο Αποθήκευση ενέργειας με επιλογή για Ανοξείδωτο δοχείο αποθήκευσης για αντλίες θερμότητας ηλιακά αποθήκευσης ζεστού νερού 1) Τύπος HYC 544/19/0 HYC 544/32/0 HYC 544/19/0 RKHTSP 200 RKHTSP 260 Γενικά χαρακτηριστικά Συνολικός όγκος αποθήκευσης λίτρα Βάρος μπόιλερ κενό Kg Βάρος μπόιλερ γεμάτο Kg Διαστάσεις (Μ x B x Y) cm 79x79x159 79x79x159 59,5x61,5x159 69,5x60x133,5 69,5x60x161 Μέγιστη θερμοκρασία νερού o C αποθήκευσης Κατανάλωση θερμότητας σε κατάσταση 1,4 1,4 1,3 1,2 1,5 αναμονής σε 60 C kwh/24h Ζεστό νερό χρήσης Περιεχόμενο νερό εναλλάκτη λίτρα 28,4 28,4 27,8 193,5 250,5 Μέγιστη πίεση λειτουργίας bar Υλικό κατασκευής εναλλάκτη ζεστού Ανοξείδωτος Ανοξείδωτος Ανοξείδωτος νερού χρήσης Επιφάνεια εναλλάκτη m 2 5,9 5,9 5,71 / / Μέση ειδική απόδοση W/K Εναλλάκτης θέρμανσης νερού αποθήκευσης (ανοξείδωτος) Περιεχόμενο νερό εναλλάκτη λίτρα 9,5 17,4 12,3 7,5 7,5 Επιφάνεια εναλλάκτη m 2 1,96 3,74 2,53 1,56 1,56 Μέση ειδική απόδοση W/K / / Εναλλάκτης ηλιακής υποβοήθησης θέρμανσης (ανοξείδωτος) Περιεχόμενο νερό εναλλάκτη λίτρα 4,8 4,8 / / / Επιφάνεια εναλλάκτη m 2 0,96 0,96 / / / Μέση ειδική απόδοση W/K 312,9 312,9 / / / Τεχνικά χαρακτηριστικά ισχύος Όγκος νερού χωρίς αναθέρμανση για παροχή 8 l/m / 12 l/m (T κν = 10 ο C / T ζν = 40 ο C/ T στ = 50 ο C ) Όγκος νερού χωρίς αναθέρμανση για παροχή 8 l/m / 12 l/m (T κν = 10 ο C / T ζν = 40 ο C/ T στ = 60 ο C ) Όγκος νερού χωρίς αναθέρμανση για παροχή 8 l/m / 12 l/m (T κν = 10 ο C / T ζν = 40 ο C/ T στ = 65 ο C ) λίτρα λίτρα λίτρα Χρόνος αναθέρμανσης για όγκο νερού 140 λίτρα 5820 Wh (για μπάνιο) min Χρόνος αναθέρμανσης για όγκο νερού 90 λίτρα 3660 Wh (για ντους) min Συνδέσεις σωλήνων Αναμονές κρύου και ζεστού νερού χρήσης Αναμονές προσαγωγής και επιστροφής θέρμανσης 338 / / / / / / / / / / / / / / / (HPSU 008) 30 (HPSU 008) 25 (HPSU 016) 17 (HPSU 016) 45 (HPSU 008) 30 (HPSU 008) (HPSU hitemp 016) (HPSU hitemp 016) / / ίντσες 1 ΕΤ 1 ΕΤ 1 ΕΤ ¾ θηλυκό ¾ θηλυκό ίντσες 1 ΕΤ 1 ΕΤ 1 ΕΤ ¾ θηλυκό ¾ θηλυκό *Επεξήγηση: Όγκος νερού χωρίς αναθέρμανση = Ο όγκος του διαθέσιμου ζεστού νερού σε ανάμιξη ζεστού νερού θερμοκρασίας 40 C και κρύου νερού 10 C για την εκάστοτε παροχή χωρίς αναθέρμανση! Χρόνος αναθέρμανσης = Ο χρόνος που απαιτείται για την επαναφορά της θερμοκρασίας του δοχείου αποθήκευσης στους 50 C μετά από κατανάλωση συγκεκριμένου όγκου ζεστού νερού. 1) Μόνο σε συνδυασμό με την αντλία θερμότητας δύο βαθμίδων HPSU compact hitemp

20 Ηλιακοί συλλέκτες Solaris V 21 P V 26 P H 26 P Διαστάσεις Y x M x Β 2000 x 1006 x 85 mm 2000 x 1300 x 85 mm 1300 x 2000 x 85 mm Μικτή επιφάνεια 2,01 m 2 2,60 m 2 2,60 m 2 Καθαρή επιφάνεια 1,79 m 2 2,35 m 2 2,35 m 2 Επιφάνεια απορρόφησης 1,80 m 2 2,36 m 2 2,36 m 2 Βάρος 35kg 42kg 42kg Περιεχόμενο νερό 1,3 λίτρα 1,7 λίτρα 2,1 λίτρα Απορροφητής Κοίλο πλέγμα σωλήνων χαλκού με συγκολλημένο φύλο αλουμινίου με επικάλυψη υψηλής επιλεξιμότητας Επικάλυψη Συντελεστής απορρόφησης περίπου 97% - συντελεστής εκπομπής περίπου 4% Γυαλί Μονό κρύσταλλο ασφαλείας με συντελεστή εκπομπής περίπου 92% Θερμική μόνωση Πετροβάμβακας 50 mm Μέγιστη πτώση πίεσης στα 100 3,5 mbar 3,0 mbar 0,5 mbar l/min Εύρος ανάκλισης ελάχιστη μέγιστη πάνω σε επίπεδη οροφή Εύρος ανάκλισης ελάχιστη μέγιστη μέσα σε στέγη Μέγιστη θερμοκρασία Μέγιστη πίεση λειτουργίας Περίπου 200 ο C 6 bar Οι συλλέκτες έχουν υποβληθεί σε δοκιμή θερμικού σοκ. Ελάχιστη απορροφούμενη ενέργεια συλλέκτη 525 kwh/m 2 με 40% κάλυψη του ήλιου. Μονάδα ελέγχου και κυκλοφορητών RPS3 Διαστάσεις ΜxΒxΥ Τάση Λειτουργίας 230 x 142 x815 mm 230 V / 50 Hz Μέγιστη απορροφούμενη ηλεκτρική 245 W ισχύς (ρυθμιζόμενη* W ) Ρύθμιση Ψηφιακή ρύθμιση της διαφορικής θερμοκρασίας Αισθητήριο συλλεκτών Ρt 1000 Αισθητήριο μπόιλερ και αισθητήριο PTC επιστροφής Αισθητήριο θερμοκρασίας FLS 20 προσαγωγής και παροχής (Πρόσθετος εξοπλισμός) * Ρυθμιζόμενη λειτουργία μόνο με FLS Για απαιτητικές εφαρμογές, χρησιμοποιείστε το RPS3 P.

21 ROTEX EcoHybrid - το ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης. Τι είναι το EcoHybrid ; Η λέξη hybrid προέρχεται από την ελληνική υβριδικό που σημαίνει συνδυασμένο, διπλής προέλευσης. Ένα υβριδικό σύστημα θέρμανσης επιτρέπει τη συνεργασία διαφορετικών μορφών ενέργειας, όπως αντλία θερμότητας και ηλιακή ενέργεια, καθώς και άλλες μορφές ενέργειας όπως πετρέλαιο, αέριο, πριονίδι ή και λέβητα στερεών καυσίμων. Έτσι θα είσαστε σε θέση να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε απρόοπτο προκύψει στο μέλλον. Αδιάκοπη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πρακτικά αξεπέραστη απόδοση. Τα πάντα προέρχονται από την ίδια πηγή. Η ROTEX κατασκευάζει η ίδια όλα τα βασικά υποσυστήματα του συστήματος θέρμανσης EcoHybrid. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να είστε σίγουροι για την άψογη συνεργασία όλων των υποσυστημάτων που σας εγγυάται τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργειακή απόδοση και κορυφαία επίπεδα άνεσης. Η ROTEX, ως κατασκευαστής του συστήματος, κατέχει την τεχνογνωσία στην ανάπτυξη και κατασκευή, καθώς και εμπειρία δεκαετιών στα εν λόγω συστήματα. Η θέρμανσή σας είναι το επάγγελμά μας! ROTEX EcoHybrid επεκτάσιμο - ποικίλο και Ανεξαρτήτως του τρόπου που αρχίσατε σήμερα να χρησιμοποιείτε την υβριδική τεχνολογία, το καλό με το σύστημα EcoHybrid είναι ότι μπορείτε να το επεκτείνετε ανά πάσα στιγμή. ROTEX EcoHybrid - Ασφάλεια και άνεση για το δικό σας μέλλον! Ολόκληρο το σύστημα από την ίδια πηγή: Αντλία θερμότητας αέρα / νερού Νέα τεχνολογία παραγωγής θερμότητας Εγκατάσταση ηλιακού συστήματος για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης Παραγωγή υγιεινού ζεστού νερού χρήσης από δοχείο αποθήκευσης ζεστού νερού Ευχάριστη ατμόσφαιρα μέσω του ενδοδαπέδιου συστήματος θέρμανσης Δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου θέρμανσης με φράγμα οσμών Συνδέσεις με σύστημα πλαστικών σωλήνων, κατάλληλοι τόσο για νερό χρήσης, όσο και για θέρμανση Μπορείτε να βρείτε πρόσθετες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:

Θερμοδοχεία ROTEX Αριστη ποιότητα ζεστού νερού χρήσης.

Θερμοδοχεία ROTEX Αριστη ποιότητα ζεστού νερού χρήσης. Θερμοδοχεία ROTEX Αριστη ποιότητα ζεστού νερού χρήσης. Τα boilers της Rotex σας εξασφαλίζουν υγιεινό νερό χρήσης, κορυφαία απόδοση και μέγιστη οικονομία! Γνωρίζατε ότι: Η γερμανική εταιρεία Rotex,ήταν

Διαβάστε περισσότερα

ROTEX Solaris Ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή ζεστού νερού και τη θέρµανση

ROTEX Solaris Ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή ζεστού νερού και τη θέρµανση ROTEX Solaris Ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή ζεστού νερού και τη θέρµανση Ηλιακή ενέργεια Χωρίς κόστος και ανεξάντλητη Ενέργεια και πόροι Οι περιορισµένοι ενεργειακοί πόροι στους οποίους σήµερα ανατρέχουµε

Διαβάστε περισσότερα

Επειδή ο ήλιος είναι δωρεάν!

Επειδή ο ήλιος είναι δωρεάν! ROTEX Solaris Επειδή ο ήλιος είναι δωρεάν! Το ηλιακό σύστημα ROTEX Solaris αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού. Εξασφαλίζει μέγιστη απόδοση με ελάχιστο κόστος. Γνωρίζατε

Διαβάστε περισσότερα

Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας Inverter ACTEA SI

Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας Inverter ACTEA SI Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας Inverter ACTEA SI Actea SI Πεδίο εφαρμογής: Θέρμανση Ψύξη Ζεστό νερό χρήσης Χρήσεις: Διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα Συνδυασμός με ακτινοβόλα συστήματα Συνδυασμός με

Διαβάστε περισσότερα

HP Inverter Evolution Α Ν Τ Λ Ι Ε Σ Θ Ε Ρ Μ Ο Τ Η Τ Α Σ Α Ε Ρ Α Ν Ε Ρ Ο Υ

HP Inverter Evolution Α Ν Τ Λ Ι Ε Σ Θ Ε Ρ Μ Ο Τ Η Τ Α Σ Α Ε Ρ Α Ν Ε Ρ Ο Υ ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ/ΑΕΡΙΟΥ P Inverter Evolution Α Ν Τ Λ Ι Ε Σ Θ Ε Ρ Μ Ο Τ Η Τ Α Σ Α Ε Ρ Α Ν Ε Ρ Ο Υ ADVANCE Απόδοση από το περιβάλλον >> >> >> Με σεβασμό

Διαβάστε περισσότερα

Estia ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ INVERTER ΑΕΡΟΣ ΝΕΡΟΥ

Estia ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ INVERTER ΑΕΡΟΣ ΝΕΡΟΥ Estia ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ INVERTER ΑΕΡΟΣ ΝΕΡΟΥ 10 12 7 9 4 3 2 6 11 1 5 1. Εξωτερική μονάδα 7. Προσαγωγή ζεστού νερού χρήσης 8. Χειριστήριο ελέγχου με τον εβδομαδιαίο προγραμματιστή 3. Δοχείο ζεστού νερού χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Daikin Altherma

Κατάλογος Daikin Altherma Κατάλογος Daikin Altherma www.daikin.gr Daikin Altherma Η έξυπνη λύση στη θέρµανση Ο καταναλωτής επιβαρύνεται ένα συνεχώς αυξανόµενο κόστος θέρµανσης λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιµών ενέργειας. Τα παραδοσιακά

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες θερμότητας. Οικονομία με ενέργεια από το περιβάλλον

Αντλίες θερμότητας. Οικονομία με ενέργεια από το περιβάλλον Αντλίες θερμότητας Οικονομία με ενέργεια από το περιβάλλον . Yutaki-S80, S και M, Αντλίες θερμότητας αέρος-νερού Εξωτερική Μονάδα Εσωτερική Μονάδα Yutaki S80 Ασύρματο Χειριστήριο Η ιδανική λύση για οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες θερμότητας αέρα-νερού ROTEX HPSU Ιδανικό κλίμα και τις τέσσερις εποχές.

Αντλίες θερμότητας αέρα-νερού ROTEX HPSU Ιδανικό κλίμα και τις τέσσερις εποχές. Αντλίες θερμότητας αέρα-νερού ROTEX HPSU Ιδανικό κλίμα και τις τέσσερις εποχές. Θαλπωρή το χειμώνα, ευχάριστη δροσιά το καλοκαίρι. Οι αντλίες θερμότητας HPSU της Rotex μειώνουν τα εξοδά σας στο ελάχιστο.

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση ενέργειας, για μία καλύτερη ζωή

Εξοικονόμηση ενέργειας, για μία καλύτερη ζωή Σειρά HERO Εξοικονόμηση ενέργειας, για μία καλύτερη ζωή Με τεχνολογία all DC inverter οι αντλίες θερμότητας της σειράς αυτής μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θέρμανση ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού, με υψηλή

Διαβάστε περισσότερα

ROTEX Sanicube Το µπόιλερ υγιεινού ζεστού νερού

ROTEX Sanicube Το µπόιλερ υγιεινού ζεστού νερού ROTEX Sanicube Το µπόιλερ υγιεινού ζεστού νερού Όσο υγιεινό ζεστό νερό θέλετε Μια µεγάλη συµβολή στην ποιότητα της ζωής σας Το ζεστό νερό έχει γίνει απαραίτητο στοιχείο άνεσης σε κάθε σπίτι είτε για ένα

Διαβάστε περισσότερα

Aντλίες Θερμότητος Αέρος Νερού

Aντλίες Θερμότητος Αέρος Νερού Aντλίες Θερμότητος Αέρος Νερού 2 Συστήματα θέρμανσης και ψύξης του μέλλοντος! Ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τη μείωση της ρύπανσης και των εκπομπών CO₂. Η αύξηση των εκπομπών του CO2 και των άλλων

Διαβάστε περισσότερα

Alféa. Aντλίες Θερµότητας Inverter

Alféa. Aντλίες Θερµότητας Inverter Alféa Aντλίες Θερµότητας Inverter Εµπιστευτείτε ένα µεγάλο Ευρωπαίο κατασκευαστή Ο Γαλλικός οίκος ATLANTIC µε 40 χρόνια εµπειρία στην παραγωγή συστηµάτων θέρµανσης και εξοικονόµησης ενέργειας και µε πάνω

Διαβάστε περισσότερα

International Marketing Division. Αντλία θερμότητας Explorer για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης

International Marketing Division. Αντλία θερμότητας Explorer για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης International Marketing Division Αντλία θερμότητας Explorer για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης Αντλία θερμότητας με boiler 200 ή 270 lt για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης Made in France Αντλία θερμότητας για

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό φυλλάδιο Αντλίες θερμότητας Yutaki S80

Τεχνικό φυλλάδιο Αντλίες θερμότητας Yutaki S80 Τεχνικό φυλλάδιο Αντλίες θερμότητας Yutaki S80 Yutaki S80 Τεχνικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα Θερμοκρασία εξόδου ζεστού νερού έως 80 o C ακόμα και με εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος -20 o C. Αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού Yutaki-M και Yutaki-S. Πλεονεκτήματα

Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού Yutaki-M και Yutaki-S. Πλεονεκτήματα Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού Yutaki-M και Yutaki-S Η νέα αντλία θερμότητας Yutaki της HITACHI αποτελεί ιδανική λύση για τη θέρμανση και την ψύξη των σύγχρονων κατοικιών. Ενσωματώνει χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Το smart cascade και η λειτουργία του

Το smart cascade και η λειτουργία του Καινοτομία HITACHI Έξυπνος διαδοχικός ψυκτικός κύκλος (Smart Cascade) Από τον Γιάννη Κονίδη, Μηχανολόγο Μηχανικό Τομέας Συστημάτων Κλιματισμού ΑΒΒ Ελλάδος Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος θέρμανσης, με τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013. Αντλίες Θερμότητας νέας γενιάς REMKO Smart WP

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013. Αντλίες Θερμότητας νέας γενιάς REMKO Smart WP ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 Αντλίες Θερμότητας νέας γενιάς REMKO Smart WP Αντλία Θερμότητας Smart WP ΣΕΙΡΑ WKF Σειρά WKF Πιο απλό δεν γίνεται Τα πάντα είναι ενσωματωμένα στην εσωτερική μονάδα. Ο βασικός εξοπλισμός

Διαβάστε περισσότερα

Heating 61AF Μ Ο Ν Α Δ Α Θ Ε Ρ Μ Α Ν Σ Η Σ Υ Ψ Η Λ Ω Ν Θ Ε Ρ Μ Ο Κ Ρ Α Σ Ι Ω Ν

Heating 61AF Μ Ο Ν Α Δ Α Θ Ε Ρ Μ Α Ν Σ Η Σ Υ Ψ Η Λ Ω Ν Θ Ε Ρ Μ Ο Κ Ρ Α Σ Ι Ω Ν Heating αντλία θερμότητας 61AF Αέρα/νερού Μ Ο Ν Α Δ Α Θ Ε Ρ Μ Α Ν Σ Η Σ Υ Ψ Η Λ Ω Ν Θ Ε Ρ Μ Ο Κ Ρ Α Σ Ι Ω Ν Τεχνολογία και βιωσιμότητα SINCE 1902 Μια αξιόπιστη μάρκα Όταν ο Willis Carrier το 1902 έφηυρε

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 13. Logatherm- Αντλίες θερμότητας. Αντλίες Θερμότητας αέρα - νερού WPL Σελ. 311. Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας νερού -νερού WPS Σελ.

Κεφάλαιο 13. Logatherm- Αντλίες θερμότητας. Αντλίες Θερμότητας αέρα - νερού WPL Σελ. 311. Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας νερού -νερού WPS Σελ. Logatherm WPL - Αντλία Θερμότητας αέρα-νερού Κεφάλαιο 3 Logatherm- Αντλίες θερμότητας Αντλίες Θερμότητας αέρα - νερού WPL Σελ. 3 Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας νερού -νερού WPS Σελ. 34 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 0

Διαβάστε περισσότερα

Εγγυημένη σταθερή θερμοκρασία στον χώρο σας, ενώ οι εποχές αλλάζουν.

Εγγυημένη σταθερή θερμοκρασία στον χώρο σας, ενώ οι εποχές αλλάζουν. Εγγυημένη σταθερή θερμοκρασία στον χώρο σας, ενώ οι εποχές αλλάζουν. Οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού της σειράς KK της ADTHERM παρέχουν το επιθυμητό θερμικό ή ψυκτικό αποτέλεσμα στο χώρο σας, κάτω από

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια απόδοση συστημάτων θέρμανσης

Ετήσια απόδοση συστημάτων θέρμανσης Ετήσια απόδοση συστημάτων θέρμανσης Παρουσίαση ASHRAE, 09.04.2013 Σωτήρης Κατσιμίχας, Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός Διευθύνων Σύμβουλος Θερμογκάζ Α.Ε. Μελέτη θερμικών απωλειών 1 kw 3 kw 3 kw θερμαντικά σώματα

Διαβάστε περισσότερα

PERFECTA PERFECTA PLUS επιτοιχοι λεβητεσ συμπυκνωσησ. italian technology - italian design

PERFECTA PERFECTA PLUS επιτοιχοι λεβητεσ συμπυκνωσησ. italian technology - italian design PERFECTA PERFECTA PLUS επιτοιχοι λεβητεσ συμπυκνωσησ italian technology - italian design Θέρμανση. Θερμική άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας. PERFECTA Νέος εναλλάκτης ειδικά σχεδιασμένος για μέγιστη απόδοση

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες θερμότητας αέρα - νερού

Αντλίες θερμότητας αέρα - νερού Αντλίες θερμότητας αέρα - νερού Air Inverter Χαμηλή κατανάλωση χάρη στην τεχνολογία inverter Visual_Heat pumps_air Inverter_2.0 Air Inverter Πεδίο εφαρμογής: Θέρμανση Ψύξη Ζεστό νερό χρήσης Χρήσεις: Διαμερίσματα,

Διαβάστε περισσότερα

HP Inverter Evolution Α Ν Τ Λ Ι Ε Σ Θ Ε Ρ Μ Ο Τ Η Τ Α Σ Α Ε Ρ Α Ν Ε Ρ Ο Υ

HP Inverter Evolution Α Ν Τ Λ Ι Ε Σ Θ Ε Ρ Μ Ο Τ Η Τ Α Σ Α Ε Ρ Α Ν Ε Ρ Ο Υ ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ/ΑΕΡΙΟΥ P Inverter Evolution Α Ν Τ Λ Ι Ε Σ Θ Ε Ρ Μ Ο Τ Η Τ Α Σ Α Ε Ρ Α Ν Ε Ρ Ο Υ ADVANCE Απόδοση από το περιβάλλον >> Με σεβασμό στο περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομική Θέρμανση AGENDA. Υπολογιστής Εξοικονόμησης Ενέργειας & Btu Calculator Ερωτήσεις

Οικονομική Θέρμανση AGENDA. Υπολογιστής Εξοικονόμησης Ενέργειας & Btu Calculator Ερωτήσεις Οικονομική Θέρμανση Οικονομική Θέρμανση AGENDA Οικονομική Θέρμανση Υπολογιστής Εξοικονόμησης Ενέργειας & Btu Calculator Ερωτήσεις Αντλίες Θερμότητας DC Inverter Αντλίες Θερμότητας Υψηλών Θερμοκρασιών Αντλίες

Διαβάστε περισσότερα

ROTEX SANICUBE: Συνδυασμός μπόιλερ αποθήκευσης και θερμαντήρα ροής. ROTEX Sanicube - Το μπόιλερ υγιεινού ζεστού νερού.

ROTEX SANICUBE: Συνδυασμός μπόιλερ αποθήκευσης και θερμαντήρα ροής. ROTEX Sanicube - Το μπόιλερ υγιεινού ζεστού νερού. ROTEX SANICUBE: Συνδυασμός μπόιλερ αποθήκευσης και θερμαντήρα ροής. ROTEX Sanicube - Το μπόιλερ υγιεινού ζεστού νερού. Όσο υγιεινό ζεστό νερό θέλετε. Μια μεγάλη συμβολή στην ποιότητα της ζωής σας Το ζεστό

Διαβάστε περισσότερα

YUTAKI-M RHUE A(V)HN-HM. Θερμοστάτης χώρου RHUE A(V)HN-HM

YUTAKI-M RHUE A(V)HN-HM. Θερμοστάτης χώρου RHUE A(V)HN-HM 1 1 1 -M Χαρακτηριστικά και Οφέλη Η Hitachi σας παρουσιάζει τη νέα αντλία θερμότητας Yutaki,που αποτελεί μία ιδανική λύση για θέρμανση κατοικιών Ενσωματώνει χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα, που την καθιστούν

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού

Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού -M Χαρακτηριστικά και Ωφέλη Η Hitachi σας παρουσιάζει τη νέα αντλία θερμότητας Yutaki, που αποτελεί μία ιδανική λύση για θέρμανση σύγχρονων κατοικιών. Ενσωματώνει χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Explorer.

Explorer. Explorer www.atlantic-comfort.com Explorer Αντλία θερμότητας για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης Εφαρμογή αντλιών Explorer σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια και σύγκριση με άλλα συστήματα Παράδειγμα 1:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ. Τους δάνεισα το περιβάλλον που θα ζήσω. Θα μου το επιστρέψουν καθαρό;

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ. Τους δάνεισα το περιβάλλον που θα ζήσω. Θα μου το επιστρέψουν καθαρό; ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ Τους δάνεισα το περιβάλλον που θα ζήσω. Θα μου το επιστρέψουν καθαρό; ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΩΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ APOLYTON : ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ Θ Προστατέψτε το περιβάλλον και

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα Ηλιοθερμίας Ημερίδα ΠΣΔΜ-Η 4 Ιουλίου 2014

Συστήματα Ηλιοθερμίας Ημερίδα ΠΣΔΜ-Η 4 Ιουλίου 2014 Συστήματα Ηλιοθερμίας Ημερίδα ΠΣΔΜ-Η 4 Ιουλίου 2014 Βασίλης Φούρλας Διπλ. Μηχ/γος Μηχ/κος ΕΜΠ Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΝ.E.ΕΠΙ.Θ.Ε Η αναγκαιότητα των Α.Π.Ε.. Δαπάνη Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα θέρμανσης και ψύξης του μέλλοντος!

Συστήματα θέρμανσης και ψύξης του μέλλοντος! Aντλίες Θερμότητος Αέρος Νερού 2 Συστήματα θέρμανσης και ψύξης του μέλλοντος! Ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τη μείωση της ρύπανσης και των εκπομπών CO2. Η αύξηση των εκπομπών του CO2 και άλλων

Διαβάστε περισσότερα

Alféa Evolution. Αντλία θερμότητας τύπου split αέρος νερού με θερμαντική απόδοση από 4,7 έως 15,5 kw

Alféa Evolution. Αντλία θερμότητας τύπου split αέρος νερού με θερμαντική απόδοση από 4,7 έως 15,5 kw Alféa Evolution Αντλία θερμότητας τύπου split αέρος νερού με θερμαντική απόδοση από 4,7 έως 15,5 kw αέρος-νερού μόνο για θέρμανση. COP έως και 4,25. Εξωτερική μονάδα DC Inverter που προσαρμόζει την απόδοση

Διαβάστε περισσότερα

SOLAR ENERGY SOLUTIONS. Εξοικονόµηση ενέργειας Ανανεώσιµες πηγές

SOLAR ENERGY SOLUTIONS. Εξοικονόµηση ενέργειας Ανανεώσιµες πηγές Εξοικονόµηση ενέργειας Ανανεώσιµες πηγές Πιστοποιητικά των προϊόντων SOLAR ENERGY SOLUTIONS Ηλιακοί θερµοσίφωνες σειράς GL IN ιπλής και τριπλής ενέργειας Σε χρώµα κεραµοσκεπής Ηλιακοί θερµοσίφωνες σειράς

Διαβάστε περισσότερα

Αντλία θερμότητας Αέρος - νερού Atlantia

Αντλία θερμότητας Αέρος - νερού Atlantia Αντλία θερμότητας Αέρος - νερού Atlantia 2018-2019 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ Atlantia II + Αέρος - νερού Αντλία θερμότητας - Μονομπλόκ R410a Η μονομπλόκ αντλία θερμότητας αέρος-νερού της fluo αποτελεί την ιδανική

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα θέρμανσης και ψύξης του μέλλοντος!

Συστήματα θέρμανσης και ψύξης του μέλλοντος! Aντλίες Θερμότητος Αέρος Νερού 2 Συστήματα θέρμανσης και ψύξης του μέλλοντος! Ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τη μείωση της ρύπανσης και των εκπομπών CO₂. Η αύξηση των εκπομπών του CO2 και των άλλων

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες. ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ για θέρμανση/ψύξη χώρων. παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Τεύχος 75 Νοεμβριος 2015

Αντλίες. ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ για θέρμανση/ψύξη χώρων. παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Τεύχος 75 Νοεμβριος 2015 Τεύχος 75 Νοεμβριος 2015 Αντλίες ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ για θέρμανση/ψύξη χώρων παραγωγή ζεστού νερού χρήσης & H χρήση αντλίας θερμότητας αποτελεί την ιδανική λύση για τις σημερινές ενεργειακές προκλήσεις, καθώς μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Daikin Altherma

Κατάλογος Daikin Altherma Κατάλογος Daikin Altherma www.daikin.gr Daikin Altherma Η έξυπνη λύση στη θέρµανση Ο καταναλωτής επιβαρύνεται ένα συνεχώς αυξανόµενο κόστος θέρµανσης λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιµών ενέργειας. Τα παραδοσιακά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Hλιακά συστήματα SUNTECH με πλήρη απορρόφηση και επιλεκτική επίστρωση για εγγυημένη αποδοτική χρήση τηs ηλιακής ενέργειας στις καθημερινές σας ανάγκες για ζεστό νερό. Έτοιμα

Διαβάστε περισσότερα

YUTAKI. Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού. YUTAKI - Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού 1

YUTAKI. Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού. YUTAKI - Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού 1 Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού - Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού 1 -M Χαρακτηριστικά και Ωφέλη Η Hitachi σας παρουσιάζει τη νέα αντλία θερμότητας Yutaki, που αποτελεί μία ιδανική λύση για θέρμανση σύγχρονων

Διαβάστε περισσότερα

Ευέλικτα ηλιοθερμικά συστήματα για θέρμανση και ζεστό νερό. Σύστημα ηλιοθερμίας allstor

Ευέλικτα ηλιοθερμικά συστήματα για θέρμανση και ζεστό νερό. Σύστημα ηλιοθερμίας allstor Ευέλικτα ηλιοθερμικά συστήματα για θέρμανση και ζεστό νερό Σύστημα ηλιοθερμίας allstor Ο ταμιευτήρας για κάθε εγκατάσταση θέρμανσης και για κάθε πηγή θερμότητας Πραγματικά πολύπλευρα πλεονεκτήματα κατά

Διαβάστε περισσότερα

Θέρμανση. Ζεστό Νερό Χρήσης. Δροσισμός

Θέρμανση. Ζεστό Νερό Χρήσης. Δροσισμός Θέρμανση Ζεστό Νερό Χρήσης Δροσισμός Τι είναι το σύστημα TriAqua? Εξαρτήματα συστήματος TriAqua Τεχνικές προδιαγραφές Εύρος Λειτουργίας Λειτουργία Ζεστού Νερού Χρήσης Οφέλη του συστήματος TriAqua Αντλία

Διαβάστε περισσότερα

>> >> >> << www.klimatika.gr >> S ustainable Comfor t. Vivadens. Η καλύτερη επένδυση στην συμπύκνωση

>> >> >> << www.klimatika.gr >> S ustainable Comfor t. Vivadens. Η καλύτερη επένδυση στην συμπύκνωση ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ / ΑΕΡΙΟΥ Vivadens ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΑΕΡΙΟΥ EASYLIFE Η καλύτερη επένδυση στην συμπύκνωση >> >> >> Εξοικονόμηση ενέργειας Ζεστό

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες Θερμότητος. Η σύγχρονη οικονομική λύση για συνεχή θέρμανση και ψύξη!

Αντλίες Θερμότητος. Η σύγχρονη οικονομική λύση για συνεχή θέρμανση και ψύξη! Αντλίες Θερμότητος Η σύγχρονη οικονομική λύση για συνεχή θέρμανση και ψύξη! ; ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΟΣ klima-therm; Για να έχετε ζεστό ή δροσερό σπίτι όλο το 24ωρο χειμώνα - καλοκαίρι! Για να έχετε πάντα

Διαβάστε περισσότερα

Ηλιακή Θέρμανση Ζεστό Νερό Χρήσης Ζ.Ν.Χ

Ηλιακή Θέρμανση Ζεστό Νερό Χρήσης Ζ.Ν.Χ Ηλιακή Θέρμανση Ζεστό Νερό Χρήσης Ζ.Ν.Χ Τα θερμικά ηλιακά συστήματα υποβοήθησης θέρμανσης χώρων και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης (Ηλιοθερμικά Συστήματα) είναι ιδιαίτερα γνωστά σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε περισσότερα

Εκμεταλλευτείτε τα οφέλη της ηλιοθερμίας. με το ολοκληρωμένο σύστημα allstor της Vaillant

Εκμεταλλευτείτε τα οφέλη της ηλιοθερμίας. με το ολοκληρωμένο σύστημα allstor της Vaillant Εκμεταλλευτείτε τα οφέλη της ηλιοθερμίας με το ολοκληρωμένο σύστημα allstor της Vaillant Ευελικτα ηλιοθερμικά συστήματα για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης. Η Vaillant παρουσιάζει το νέο πρωτοποριακό της

Διαβάστε περισσότερα

Λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας

Λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας Λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας Φωτοβολταϊκά Αστείρευτη ενέργεια από τον ήλιο! Η ηλιακή ενέργεια είναι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας στη διάθεση μας.τα προηγούμενα χρόνια η τεχνολογία και το κόστος παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 10. Logatherm- Αντλίες θερμότητας. Αντλίες Θερμότητας Bosch Split type inverter Compress 3000 Σελ. 217

Κεφάλαιο 10. Logatherm- Αντλίες θερμότητας. Αντλίες Θερμότητας Bosch Split type inverter Compress 3000 Σελ. 217 Compress 6000. Κεφάλαιο 10 Logatherm- Αντλίες θερμότητας Αντλίες Θερμότητας Bosch Split type inverter Compress 3000 Σελ. 217 Αντλίες Θερμότητας Bosch inverter Compress 6000 Σελ. 219 Αντλία Θερμότητας για

Διαβάστε περισσότερα

ΗλιακοίΣυλλέκτες. Γιάννης Κατσίγιαννης

ΗλιακοίΣυλλέκτες. Γιάννης Κατσίγιαννης ΗλιακοίΣυλλέκτες Γιάννης Κατσίγιαννης Ηλιακοίσυλλέκτες Ο ηλιακός συλλέκτης είναι ένα σύστηµα που ζεσταίνει συνήθως νερό ή αέρα χρησιµοποιώντας την ηλιακή ακτινοβολία Συνήθως εξυπηρετεί ανάγκες θέρµανσης

Διαβάστε περισσότερα

Οικολογική ενέργεια ΜΟΝΤΕΛΑ LPH LPH06 LPH09 LPH13. από 8 έως 18 kw Ανεµιστήρες n 0 x kw 1x0,28 1x0,28 2x0,28

Οικολογική ενέργεια ΜΟΝΤΕΛΑ LPH LPH06 LPH09 LPH13. από 8 έως 18 kw Ανεµιστήρες n 0 x kw 1x0,28 1x0,28 2x0,28 Οικολογική LPH Ενέργεια ενέργεια ΜΟΝΤΕΛΑ LPH LPH06 LPH09 LPH13 ΨΥΚΤΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ & ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΟΣ ΑΕΡΟΣ ΝΕΡΟΥ ΝΕΡΟΥ LPH LDK Θερµική ισχύς (1 8 12 18 (1 1,5 2,2 3,2 C.O.P 5,4 5,4 5,6 LPH

Διαβάστε περισσότερα

Απλά θα είναι μαζί σας...

Απλά θα είναι μαζί σας... Απλά θα είναι μαζί σας... κάθε φορά που χρειάζεστε ζεστό νερό! Τα μπόιλερ με αντλία θερμότητας της ADTHERM εχουν σχεδιαστεί για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: COP ΕΩΣ 3,2 ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΜΠΟΪΛΕΡ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ Μέρος 1 ο.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΜΠΟΪΛΕΡ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ Μέρος 1 ο. 1 ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΜΠΟΪΛΕΡ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ Μέρος 1 ο. Οι ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου για ζεστό νερό χρήσης, ήταν η αρχική αιτία της επινόησης των εναλλακτών θερμότητας. Στους εναλλάκτες ένα θερμαντικό

Διαβάστε περισσότερα

Τιμοκατάλογος Αντλίας Θερμότητας Νερού χρήσης

Τιμοκατάλογος Αντλίας Θερμότητας Νερού χρήσης Bosch Compress 3000 DWFI/O Τιμοκατάλογος Αντλίας Θερμότητας Νερού χρήσης Bosch Compress 3000DWFI (+5 C / +35 C) Bosch Compress 3000DWFO (-10 C / +35 C) 1 Γενικά χαρακτηριστικά Θέρμανση νερού με τη βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα

Θερμαντήρες νερού χρήσης. Τι είναι πιο πολύτιμο από το νερό; Tο ζεστό νερό! Logalux SU Logalux ST Logalux LT Logalux SM Logalux PL

Θερμαντήρες νερού χρήσης. Τι είναι πιο πολύτιμο από το νερό; Tο ζεστό νερό! Logalux SU Logalux ST Logalux LT Logalux SM Logalux PL Τι είναι πιο πολύτιμο από το νερό; Tο ζεστό νερό! SU ST LT SM PL 1 Buderus Ανόδιο μαγνησίου Το πρώτο πράγμα με το οποίο ερχόμαστε στη ζωή μας σε επαφή είναι το ζεστό νερό. Ίσως γι αυτό νιώθουμε ένα ζεστό

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 9. Logatherm- Αντλίες θερμότητας. Αντλίες Θερμότητας Bosch Split type inverter Σελ. 203

Κεφάλαιο 9. Logatherm- Αντλίες θερμότητας. Αντλίες Θερμότητας Bosch Split type inverter Σελ. 203 Αντλία Θερμότητας αέρα-νερού Split type inverter Κεφάλαιο 9 Logatherm- Αντλίες θερμότητας Αντλίες Θερμότητας Bosch Split type inverter Σελ. 203 Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας νερού -νερού WPS Σελ. 205

Διαβάστε περισσότερα

Modulens O >> >> << www.klimatika.gr >> S u s t a i n a b l e C o m f o r t. Λέβητες πετρελαίου υψηλής τεχνολογίας

Modulens O >> >> << www.klimatika.gr >> S u s t a i n a b l e C o m f o r t. Λέβητες πετρελαίου υψηλής τεχνολογίας ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ/ΑΕΡΙΟΥ Modulens O ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ADVANCE Λέβητες πετρελαίου υψηλής τεχνολογίας >> >> >> Υψηλής απόδοσης ρυθμιζόμενος

Διαβάστε περισσότερα

Αντίστροφη Μέτρηση για Κατοικίες Χαμηλού Άνθρακα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας. Γιώργος Κούρρης 18 η Φεβρουαρίου

Αντίστροφη Μέτρηση για Κατοικίες Χαμηλού Άνθρακα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας. Γιώργος Κούρρης 18 η Φεβρουαρίου Αντίστροφη Μέτρηση για Κατοικίες Χαμηλού Άνθρακα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας Γιώργος Κούρρης 18 η Φεβρουαρίου 2015 1 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΨΥΞΗΣ/ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Xυτοσιδηροί λέβητες χαµηλών θερµοκρασιών: Επένδυση στο µέλλον. Η ζεστασιά είναι το στοιχείο μας. Επιδαπέδιοι χυτοσιδηροί λέβητες πετρελαίου/ αερίου

Xυτοσιδηροί λέβητες χαµηλών θερµοκρασιών: Επένδυση στο µέλλον. Η ζεστασιά είναι το στοιχείο μας. Επιδαπέδιοι χυτοσιδηροί λέβητες πετρελαίου/ αερίου λέβητες πετρελαίου/ αερίου Θερμικής ισχύς από 71 έως 1.00 kw Xυτοσιδηροί λέβητες χαµηλών θερµοκρασιών: Επένδυση στο µέλλον Logano GE315 Logano GE515 Logano GE615 Η ζεστασιά είναι το στοιχείο μας Χυτοσίδηρος

Διαβάστε περισσότερα

Gas Solar Unit Μονάδα αερίου συµπύκνωσης για θέρµανση και ζεστό νερό χρήσης

Gas Solar Unit Μονάδα αερίου συµπύκνωσης για θέρµανση και ζεστό νερό χρήσης Gas Solar Unit Μονάδα αερίου συµπύκνωσης για θέρµανση και ζεστό νερό χρήσης Ηλιακή ενέργεια και συµπύκνωση καυσαερίων Ένα αποδοτικό δίδυµο Απολαύστε την εξοικονόµηση ενέργειας. Κάθε µέρα που περνά η ενέργεια

Διαβάστε περισσότερα

>> >> << www.klimatika.gr >>>> Η συμπύκνωση με την αιχμή της καινοτομίας. Φιλικοί προς το περιβάλλον για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας

>> >> << www.klimatika.gr >>>> Η συμπύκνωση με την αιχμή της καινοτομίας. Φιλικοί προς το περιβάλλον για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ ΑΕΡΙΟΥ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ Innov Inn oven ens s ADV ADVANCE ANCE Η συμπύκνωση με την αιχμή της καινοτομίας >>> >> Φιλικοί προς το περιβάλλον για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Αντλία θερμότητας αέρα/νερού split - inverter. Bosch EWP8-16AWSB/E-S/T. 8-16 kw

Αντλία θερμότητας αέρα/νερού split - inverter. Bosch EWP8-16AWSB/E-S/T. 8-16 kw Αντλία θερμότητας αέρα/νερού split - inverter Bosch EWP8-16AWSB/E-S/T 8-16 kw 1 Δύο εσωτερικά μηχανήματα Bosch HMAWS8-16 B-S / HMAWS8-16E-S Frigolight για συνδυασμό με υπάρχον λέβητα Frigocomfort με ενσωματωμένες

Διαβάστε περισσότερα

Σωτήρης Κατσιμίχας, Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός Γενικός Γραμματεύς Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης και Ενέργειας

Σωτήρης Κατσιμίχας, Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός Γενικός Γραμματεύς Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης και Ενέργειας Ετήσια απόδοση συστημάτων θέρμανσης με Λέβητες και Αντλίες Θερμότητας Ημερίδα ΠΣΔΜ-Η, 2 Δεκεμβρίου 2013 Σωτήρης Κατσιμίχας, Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός Γενικός Γραμματεύς Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύψτε την υπεροχή των αντλιών θερμότητας.

Ανακαλύψτε την υπεροχή των αντλιών θερμότητας. Ανακαλύψτε την υπεροχή των αντλιών θερμότητας www.atlantic-comfort.com Μια μεγάλη Γαλλική εταιρία με τεράστια εμπειρία στα συστήματα θέρμανσης!!! Brands που ανήκουν στο group Εργαζόμενοι στο group Atlantic

Διαβάστε περισσότερα

*Τρόποι αντιμετώπισης ακραίων καιρικών συνθηκών.

*Τρόποι αντιμετώπισης ακραίων καιρικών συνθηκών. *Εξοικονόμηση ενέργειας στα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού στις κατοικίες. *Τρόποι αντιμετώπισης ακραίων καιρικών συνθηκών. ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΘΕΟΔΟΣΟΥΔΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ Άριστα μονωμένο θερμική ανάγκη 50W/m2 Μη

Διαβάστε περισσότερα

Θέρμανση Τεχνικά στοιχεία E(B-D)LQ C3V3_C3W1, EKCB-CV3, EK2CB-CV3, EKMBUHC3V3, EKMBUHC9W1

Θέρμανση Τεχνικά στοιχεία E(B-D)LQ C3V3_C3W1, EKCB-CV3, EK2CB-CV3, EKMBUHC3V3, EKMBUHC9W1 Θέρμανση Τεχνικά στοιχεία E(B-D)LQ011-016C3V3_C3W1, EKCB-CV3, EKCB-CV3, EKMBUHC3V3, EKMBUHC9W1 > EBLQ011CA3V3 > EBLQ011CA3W1 > EBLQ014CA3V3 > EBLQ014CA3W1 > EBLQ016CA3V3 > EBLQ016CA3W1 > EDLQ011CA3V3 >

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ Έξυπνες λύσεις και πρακτικές οδηγίες για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στα συστήματα θέρμανσης, ψύξης και παραγωγής ζεστού

Διαβάστε περισσότερα

Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας EUROFROST ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΚΑΣ

Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας EUROFROST ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΚΑΣ Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας EUROFROST ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΚΑΣ Εξοικονόμηση χρημάτων σε υφιστάμενα και νέα κτίρια Ένα υφιστάμενο κτίριο παλαιάς κατασκευής διαθέτει εξοπλισμό χαμηλής ενεργειακής απόδοσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ: ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ: ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ Επιβλέπων: ΠΕΤΡΟΣ Γ. ΒΕΡΝΑΔΟΣ, Καθηγητής ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Θερμικά Ηλιακά Συστήματα

Θερμικά Ηλιακά Συστήματα Θερμικά Ηλιακά Συστήματα Εξοικονόμηση Ενέργειας Ενεργειακή Απόδοση Εξοικονόμηση ενέργειας Τα θερμικά ηλιακά συστήματα της ΤΙΕΜΜΕ, καλύπτουν πάνω από το 90% των αναγκών για ΖΝΧ* και μέχρι το 40% των αναγκών

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες θερμότητας. Τεχνικό φυλλάδιο

Αντλίες θερμότητας. Τεχνικό φυλλάδιο Αντλίες θερμότητας S80 Τεχνικό φυλλάδιο Yutaki S80 Τεχνικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα Θερμοκρασία εξόδου ζεστού νερού έως 80 o C ακόμα και με εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος -20 o C. Αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

25 % 101,5 % 15 % 97,3 % ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ! << www.klimatika.gr >>

25 % 101,5 % 15 % 97,3 % ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ! << www.klimatika.gr >> ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ! Υψηλές αποδόσεις, που πληρούν τις υψηλότερες απαιτήσεις NAI ΣΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ! Compact λέβητας για εύκολη εγκατάσταση! Απλός και εύχρηστος για ακόμα μεγάλυτερη

Διαβάστε περισσότερα

Γεωθερµικό Σύστηµα: Γεωθερµική Αντλία Θερµότητας

Γεωθερµικό Σύστηµα: Γεωθερµική Αντλία Θερµότητας Γεωθερµικό Σύστηµα: Γεωθερµική Αντλία Θερµότητας Η Αντλία Θερµότητας ανήκει στην κατηγορία των Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας. Για την θέρµανση, το ζεστό νερό χρήσης και για την ψύξη, το 70-80% της ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Ε-News. Η AHI CARRIER Νότιας Ανατολικής Ευρώπης Κλιµατισµού Α.Ε., σας προσκαλεί στο περίπτερο της, στην διεθνή έκθεση Climatherm 2012,

Ε-News. Η AHI CARRIER Νότιας Ανατολικής Ευρώπης Κλιµατισµού Α.Ε., σας προσκαλεί στο περίπτερο της, στην διεθνή έκθεση Climatherm 2012, Ε-News Τεύχος 58 Φεβρουάριος 2012 Συμμετοχή στην έκθεση Climatherm 2012 Η AHI CARRIER Νότιας Ανατολικής Ευρώπης Κλιµατισµού Α.Ε., σας προσκαλεί στο περίπτερο της, στην διεθνή έκθεση Climatherm 2012, που

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ Οι monobloc αντλίες θερμότητας αέρα-νερού της σειράς inverter με την εφαρμογή της τεχνολογίας DC INVERTER μπορούν να σας προσφέρουν ψύξη

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ Το IDROFAN εναρμονίζεται άριστα με τα νέα πρότυπα για κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης,

Διαβάστε περισσότερα

ROTEX Gas Solar Unit: Πρωτοποριακό και τεχνολογικά προηγμένο. GasSolarUnit - Μονάδα αερίου συμπύκνωσης για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης.

ROTEX Gas Solar Unit: Πρωτοποριακό και τεχνολογικά προηγμένο. GasSolarUnit - Μονάδα αερίου συμπύκνωσης για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης. ROTEX Gas Solar Unit: Πρωτοποριακό και τεχνολογικά προηγμένο. GasSolarUnit - Μονάδα αερίου συμπύκνωσης για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης. Ηλιακή ενέργεια και συμπύκνωση καυσαερίων Ένα αποδοτικό δίδυμο.

Διαβάστε περισσότερα

Τα «κλειδιά» στην επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα

Τα «κλειδιά» στην επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα Τα «κλειδιά» στην επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα Η επιλογή του κατάλληλου ηλιακού θερμοσίφωνα με βάση τις εκάστοτε ανάγκες του κάθε καταναλωτή, μπορεί να μεγιστοποιήσει την απόδοση μιας έτσι κι αλλιώς ενδεδειγμένης

Διαβάστε περισσότερα

Γεωθερμία Εξοικονόμηση Ενέργειας

Γεωθερμία Εξοικονόμηση Ενέργειας GRV Energy Solutions S.A Γεωθερμία Εξοικονόμηση Ενέργειας Ανανεώσιμες Πηγές Σκοπός της GRV Ενεργειακές Εφαρμογές Α.Ε. είναι η κατασκευή ενεργειακών συστημάτων που σέβονται το περιβάλλον με εκμετάλλευση

Διαβάστε περισσότερα

Μικρά και αποδοτικά. Τεχνολογία συμπύκνωσης αερίου ROTEX

Μικρά και αποδοτικά. Τεχνολογία συμπύκνωσης αερίου ROTEX Τεχνολογία συμπύκνωσης αερίου ROTEX Μικρά και αποδοτικά. Οι μονάδες συμπύκνωσης αερίου της ROTEX προσφέρουν θέρμανση με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και εντυπωσιακούς βαθμούς απόδοσης Γνωρίζατε ότι:

Διαβάστε περισσότερα

Nέα Μοντέλα & Παραλαβές στις ίδιες ανταγωνιστικές τιμές

Nέα Μοντέλα & Παραλαβές στις ίδιες ανταγωνιστικές τιμές Nέα Μοντέλα & Παραλαβές στις ίδιες ανταγωνιστικές τιμές Νέα Μοντέλα Τοίχου! E2VI Eτοιμοπαράδοτα 10/04 Eτοιμοπαράδοτα Β2VΙ ++ Hμικεντρικές Μονάδες Ντουλάπες εμφανούς τύπου ON/OFF & Όλα τα μοντέλα ετοιμοπαράδοτα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΚΚ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΑ-ΝΕΡΟΥ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΚΚ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΑ-ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Οι αντλίες θερμότητας για πισίνες της ADTHERM μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή. Μπορούν να θερμάνουν από μία μικρή οικιακή πισίνα μέχρι μεγάλες

Διαβάστε περισσότερα

talia GREEN SYStEm hp

talia GREEN SYStEm hp CONDENSING ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ BOILERS talia GREEN SYStEm hp 85-100 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ Η σειρά λεβήτων υψηλής ισχύος της chaffoteaux τώρα επεκτείνεται στις εκδόσεις 85 και 100. Ο talia Green System hp

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμοσμένες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας στη θέρμανση, τον κλιματισμό και τον αερισμό. Η ανεξάρτητη επένδυση

Εφαρμοσμένες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας στη θέρμανση, τον κλιματισμό και τον αερισμό. Η ανεξάρτητη επένδυση Ημερίδα για τα καινοτόμα δομικά υλικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης Θεσσαλονίκη 21.01.2014 Εφαρμοσμένες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας στη θέρμανση, τον κλιματισμό και τον αερισμό. Η ανεξάρτητη επένδυση

Διαβάστε περισσότερα

Top secret Secret Internal use only Public. Daikin Αντλία Θερμότητας Ζεστού Νερού Χρήσης

Top secret Secret Internal use only Public. Daikin Αντλία Θερμότητας Ζεστού Νερού Χρήσης Top secret Secret Internal use only Public Daikin Αντλία Θερμότητας Ζεστού Νερού Χρήσης 01. Σκοπός ανάπτυξης 3 σκοπός ανάπτυξης 160.000 140.000 120.000 100.000 80.000 60.000 40.000 20.000 0 Αγορά ΑΘ ΖΝΧ

Διαβάστε περισσότερα

Θερμοδυναμικά ηλιακά συστήματα σχεδιασμός και προσδιορισμός απόδοσης

Θερμοδυναμικά ηλιακά συστήματα σχεδιασμός και προσδιορισμός απόδοσης Θερμοδυναμικά ηλιακά συστήματα σχεδιασμός και προσδιορισμός απόδοσης Δρ Αικατερίνη Μπαξεβάνου Μηχ/γος Μηχ/κος, MSc, PhD Επιστημονική Συνεργάτης ΚΕΤΕΑΘ Λάρισα 20-22 Οκτωβρίου 2011 TEE Κεντρικής & Δυτικής

Διαβάστε περισσότερα

LPH Α/Θ LPH. ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ LPH Αντλία θερµότητας αέρος νερού για θέρµανση νερού πισίνας. από 8 έως 18 kw. µε ΕΝΑΛΛΑΚΤΗ ΤΙΤΑΝΙΟΥ

LPH Α/Θ LPH. ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ LPH Αντλία θερµότητας αέρος νερού για θέρµανση νερού πισίνας. από 8 έως 18 kw. µε ΕΝΑΛΛΑΚΤΗ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ LPH Αντλία θερµότητας αέρος νερού για θέρµανση νερού πισίνας LPH από 8 έως 18 kw µε ΕΝΑΛΛΑΚΤΗ ΤΙΤΑΝΙΟΥ Οι αντλίες θερµότητας LPH είναι ιδανικότερη λύση για την θέρµανση εξωτερικών πισινών,

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες Θερμότητας Υψηλών Θερμοκρασιών

Αντλίες Θερμότητας Υψηλών Θερμοκρασιών Αντλίες Θερμότητας Υψηλών Θερμοκρασιών Με το κόστος θέρμανσης να ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο, η βασική αυτή ανάγκη έχει γίνει δυστυχώς πολυτέλεια για τους περισσότερους. Η αύξηση των τιμών ενέργειας οδηγεί

Διαβάστε περισσότερα

Υδραυλικές συνδέσεις VERA HE

Υδραυλικές συνδέσεις VERA HE Vera he αποδοση και ευελιξια Ο ΛΕΒΗΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Η σειρά λεβήτων Vera HE είναι η νέα γκάμα επίτοιχων λεβήτων συμπυκνωμάτων με προανάμειξη, οι οποίοι ταιριάζουν για όλους τους τύπους εγκατάστασης.

Διαβάστε περισσότερα

CITY CLASS K από 25 έως 35 kw

CITY CLASS K από 25 έως 35 kw Λέβητας συμπύκνωσης CITY CLASS K από 25 έως 35 kw Πρωτοποριακός σχεδιασμός Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής Κορυφαία τεχνολογία καύσης Θερμική άνεση με μέγιστη οικονομία A A C συμπαγής κατασκευή 700 mm 400

Διαβάστε περισσότερα

4ο Εργαστήριο: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

4ο Εργαστήριο: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 4ο Εργαστήριο: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Συστήματα θέρμανσης Στόχος του εργαστηρίου Στόχος του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν οι φοιτητές: - τα συστήματα θέρμανσης που μπορεί να υπάρχουν σε ένα κτηνοτροφικό

Διαβάστε περισσότερα

SolvisMax To σύστημα διαχείρισης ενέργειας

SolvisMax To σύστημα διαχείρισης ενέργειας SolvisMax To σύστημα διαχείρισης ενέργειας Καλώς ήρθατε σε ένα ηλιόλουστο μέλλον! Το νέο σύστημα θέρμανσης SolvisMax - το τέλειο σύστημα θέρμανσης Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα πρόσβασης σε διαφορετικές

Διαβάστε περισσότερα

Schüco Ηλιακοί Σταθμοί STE 110 MF 7, MF 7 HE, MF 11 HE

Schüco Ηλιακοί Σταθμοί STE 110 MF 7, MF 7 HE, MF 11 HE Schüco Ηλιακοί Σταθμοί STE 110 MF 7, MF 7 HE, MF 11 HE Βελτιστοποιημένοι για υψηλές αποδόσεις Πράσινη Τεχνολογία για το Γαλάζιο Πλανήτη Καθαρή Ενέργεια από Ηλιακά συστήματα και Κουφώματα 2 Schüco Ηλιακοί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Βασίλης Γκαβαλιάς, διπλ. μηχανολόγος μηχανικός Α.Π.Θ. Ενεργειακός επιθεωρητής`

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Βασίλης Γκαβαλιάς, διπλ. μηχανολόγος μηχανικός Α.Π.Θ. Ενεργειακός επιθεωρητής` ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΕΚ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ Εισηγητής: Γκαβαλιάς Βασίλειος,διπλ μηχανολόγος μηχανικός ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Βασίλης Γκαβαλιάς, διπλ. μηχανολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Θερµικά ηλιακά συστήµατα. Θερµότητα µε ηλιακή ενέργεια. Η ζεστασιά είναι το στοιχείο μας. Logasol

Θερµικά ηλιακά συστήµατα. Θερµότητα µε ηλιακή ενέργεια. Η ζεστασιά είναι το στοιχείο μας. Logasol Θερµικά ηλιακά συστήµατα Logasol Θερµικά ηλιακά συστήµατα Θερµότητα µε ηλιακή ενέργεια Επίπεδοι ηλιακοί συλλέκτες Logasol SKN 3.0 Logasol SKE 2.0 Ηλιακοί θερμαντήρες Logalux Η ζεστασιά είναι το στοιχείο

Διαβάστε περισσότερα

HOTELS & SPA HOT WATER. L D Engineering Ltd (Λ Δ Μηχανική)

HOTELS & SPA HOT WATER. L D Engineering Ltd (Λ Δ Μηχανική) HOTELS & SPA HOT WATER L D Engineering Ltd (Λ Δ Μηχανική) 02.2012 ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΧΡΗΣΗΣ Η παραγωγή ζεστού νερού αποτελεί σημαντικό κόστος για την ξενοδοχειακή σας επιχείρηση 1000 lit /day 3.000 1000 lit /day

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα διαχείρισης ενέργειας με ηλιακή υποβοήθηση για θέρμανση & ζεστό νερό χρήσης, με τη χρήση δοχείων διαστρωμάτωσης

Συστήματα διαχείρισης ενέργειας με ηλιακή υποβοήθηση για θέρμανση & ζεστό νερό χρήσης, με τη χρήση δοχείων διαστρωμάτωσης Συστήματα διαχείρισης ενέργειας με ηλιακή υποβοήθηση για θέρμανση & ζεστό νερό χρήσης, με τη χρήση δοχείων διαστρωμάτωσης Εκδήλωση ASHRAE, 31.05.2014 Κόνιας Γιάννης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός 1 Οι εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δρ Δημήτρης Μακρής ZiMech engineers 54642 Θεσσαλονίκη Τ +30 2310 839039 Ε email@zimech.com www. zimech.com ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Gialix. και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Επίτοιχος αθόρυβος ηλεκτρικός λέβητας με ηλεκτρονική ρύθμιση από 700w εώς 120 KW

Gialix. και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Επίτοιχος αθόρυβος ηλεκτρικός λέβητας με ηλεκτρονική ρύθμιση από 700w εώς 120 KW Gialix Επίτοιχος αθόρυβος ηλεκτρικός λέβητας με ηλεκτρονική ρύθμιση από 700w εώς 120 KW Θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης Ο ηλεκτρικός λέβητας συνδυάζει τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής ρύθμισης

Διαβάστε περισσότερα