13. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "13. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ"

Transcript

1 . ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Έτος Ίδρυσης: 97 ΚΑΝΑΒΕΛΗ ΕΛΙΑΝΑ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Η ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ).... ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΔΑ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)..... ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ( ) Τμήμα Φιλολογίας (=) Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας ( ) Τμήμα Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών ( ) ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ( ) Τμήμα Μαθηματικών ( ) Τμήμα Φυσικής ( ) Τμήμα Βιολογίας ( ) Τμήμα Χημείας ( ) Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών( ) Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών( ) Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών( )..... ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ( ) Τμήμα Ιατρικής ( )..... ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. ( ) Τμήμα Κοινωνιολογίας ( ) Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ( ) Τμήμα Ψυχολογίας ( ) Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης ( )..... ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ( ) Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης( ) Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης ( ).....Συμπεράσματα.

3 . Πανεπιστήμιο Κρήτης Το Πανεπιστήμιο Κρήτης Ιδρύθηκε το 97 αλλά λειτούργησε και δέχθηκε φοιτητές για πρώτη φορά κατά το ακαδημαϊκό έτος με την Φιλοσοφική Σχολή στο Ρέθυμνο και τη Φυσικομαθηματική Σχολή στο Ηράκλειο. Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν οι ακόλουθες πέντε () Σχολές: Η Φιλοσοφική Σχολή με τρία Τμήματα, η Σχολή Θετικών Επιστημών με επτά Τμήματα, η Σχολή Επιστημών Υγείας με ένα Τμήμα, η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών με τέσσερα Τμήματα και η Σχολή Επιστημών Αγωγής με δύο Τμήματα.. Η κατά φύλο σύνθεση των μελών ΔΕΠ (Συνολικά Στοιχεία) Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αριθμεί συνολικά 8 μέλη ΔΕΠ. Στο γράφημα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα στατιστικά στοιχεία (απόλυτοι αριθμοί και ποσοστιαία αναλογία), που αφορούν στην κατά φύλο σύνθεση του ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.. Η κατά φύλο σύνθεση των μελών ΔΕΠ για το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Συνολικά Στοιχεία) 8% Άνδρες Γυναίκες8 8% Όπως διαπιστώνεται από το παραπάνω γράφημα η πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι άνδρες και υπερτερούν των γυναικών κατά ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα ο αριθμός των ανδρών μελών ΔΕΠ ανέρχεται στους (8%), ενώ των γυναικών είναι 8 (8%).

4 . Κατανομή των μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα (Συνολικά Στοιχεία). Κατανομή των μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα (Συνολικά Στοιχεία) Άνδρες Γυναίκες 8 Καθήγ. Ανάπλ. Καθήγ. Επίκ. Καθήγ. Λέκτορες Στο παραπάνω γράφημα παρατηρούνται τα ακόλουθα: Οι άνδρες μέλη ΔΕΠ υπερτερούν αριθμητικά έναντι των γυναικών συναδέλφων τους και στις τέσσερις βαθμίδες. Η μεγαλύτερη αριθμητική απόκλιση μεταξύ ανδρών και γυναικών μελών ΔΕΠ εντοπίζεται στην υψηλότερη ιεραρχικά βαθμίδα του/της Καθηγητή/τριας. Έτσι οι άνδρες Καθηγητές είναι 7 (9%) και οι γυναίκες Καθηγήτριες μόλις 7 (%). Διαπιστώνεται, λοιπόν, μια αρκετά μεγάλη διαφορά που ανέρχεται στις 88 ποσοστιαίες μονάδες. Οι γυναίκες έχουν παρουσία σε όλες τις βαθμίδες με μικρό, ωστόσο, αριθμό σε κάθε μια από αυτές. Ο μεγαλύτερος αριθμός γυναικών 8 (%) εντοπίζεται στη βαθμίδα του/της Επίκουρου/ης Καθηγητή/τριας. Στη βαθμίδα των Λεκτόρων η αριθμητική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών μειώνεται σημαντικά. Αναλυτικότερα, οι άνδρες Λέκτορες είναι 9 (9%) και οι γυναίκες Λέκτορες 9 (%). Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει η διαπίστωση ότι όσο χαμηλότερη ιεραρχικά είναι η βαθμίδα τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός πρόσβασης των γυναικών.

5 . Η κατά φύλο σύνθεση και κατανομή των μελών ΔΕΠ στις βαθμίδες ανά Σχολή και Τμήμα Σχολής (Συνολικά Στοιχεία). Όπως ήδη αναφέρθηκε, το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποτελείται από πέντε () διαφορετικές Σχολές. Στη συνέχεια παρατίθενται τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην κατανομή των μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα συνολικά για καθεμιά από τις πέντε Σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης και τα Τμήματα που περιλαμβάνουν... Φιλοσοφική Σχολή (Συνολικά Στοιχεία) ( ) Η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης ιδρύθηκε το Το 98 η Φιλοσοφική Σχολή διασπάστηκε στα ακόλουθα τρία Τμήματα: Φιλολογίας, Ιστορίας - Αρχαιολογίας και Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών. Στη Φιλοσοφική Σχολή υπάρχουν συνολικά μέλη ΔΕΠ. Από αυτά 9 (9%) είναι άνδρες και 7 (%) είναι γυναίκες. Με βάση τα δεδομένα σχετικά με την κατά φύλο σύνθεση των μελών ΔΕΠ,μ η Φιλοσοφική Σχολή είναι μια ανδροκρατούμενη Σχολή. Στο διάγραμμα που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατά φύλο κατανομή των μελών ΔΕΠ της συγκεκριμένης Σχολής στις προβλεπόμενες, για τα μέλη ΔΕΠ, ιεραρχικές βαθμίδες... Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (Συνολικά Στοιχεία) Καθηγ. Αναπ λ. Καθηγ Επ ίκ. Καθηγ Λέκτορες Άνδρες 9 Γυναίκες 7 Στο παραπάνω γράφημα παρατηρούνται τα ακόλουθα: Οι άνδρες μέλη ΔΕΠ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης είναι αριθμητικά περισσότεροι από τις γυναίκες συναδέλφους τους. Η μεγαλύτερη αριθμητική διαφορά εντοπίζεται στην υψηλότερη ιεραρχικά βαθμίδα, δηλαδή στη βαθμίδα του/της Καθηγητή/τριας, στην οποία οι άνδρες Καθηγητές είναι έντεκα (), ενώ οι γυναίκες καθηγήτριες μόνο μία (). Στην αμέσως επόμενη βαθμίδα του/της Αναπληρωτή/τριας Καθηγητή/τριας γυναίκες και άνδρες μέλη ΔΕΠ έχουν τον ίδιο αριθμό (9). Ο μεγαλύτερος αριθμός γυναικών μελών ΔΕΠ έχει ενταχθεί στη βαθμίδα των Επίκουρων Καθηγητριών. Στην ίδια βαθμίδα, άλλωστε, έχει ενταχθεί ο μεγαλύτερος αριθμός και των ανδρών, με συνέπεια τα περισσότερα μέλη ΔΕΠ να συγκεντρώνονται στη βαθμίδα αυτή.

6 Ο μεγαλύτερος αριθμός των μελών ΔΕΠ συγκεντρώνεται στις δύο χαμηλότερες ιεραρχικά βαθμίδες, είναι δηλαδή, Επίκουροι Καθηγητές/τριες και Λέκτορες (%), ενώ Καθηγητές/τριες και Αναπληρωτές/τριες Καθηγητές/τριες είναι (%). Η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης αποτελείται από τρία Τμήματα. Το Τμήμα Φιλολογίας, το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας και το Τμήμα Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών. Ακολουθεί η παρουσίαση των στοιχείων με την κατά φύλο σύνθεση του ΔΕΠ και την κατανομή κατά φύλο και βαθμίδα στα τρία αυτά Τμήματα.... Τμήμα Φιλολογίας (=) Το Τμήμα Φιλολογίας ιδρύθηκε το 98. Στο Τμήμα Φιλολογίας υπηρετούν συνολικά μέλη ΔΕΠ.... Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για το Τμήμα Φιλολογίας (Φιλοσοφική Σχολή) του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγ. Αναπλ. Καθ. Επίκ. Καθ. Λέκτορες Άνδρες Γυναίκες Από τα δεδομένα του παραπάνω γραφήματος, διαπιστώνεται ότι: Οι άνδρες και οι γυναίκες μέλη ΔΕΠ εκπροσωπούνται με τον ίδιο αριθμό. Συγκεκριμένα είναι (%) άνδρες και (%) γυναίκες μέλη ΔΕΠ. Δεν υπάρχουν γυναίκες μέλη ΔΕΠ στην ανώτερη ιεραρχικά βαθμίδα του/της Καθηγητή/τριας Ο μεγαλύτερος αριθμός γυναικών μελών ΔΕΠ έχει ενταχθεί στη βαθμίδα των Επίκουρων Καθηγητριών. Η μεγαλύτερη αριθμητική διαφορά, υπέρ των γυναικών μελών ΔΕΠ, παρατηρείται στη βαθμίδα του/της Επίκουρου/ης Καθηγητή/τριας, στην οποία, άλλωστε, έχει ενταχθεί ο μεγαλύτερος αριθμός των μελών ΔΕΠ.

7 ... Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας ( ) Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης λειτουργεί αυτόνομα από το ακαδημαϊκό έτος Στο Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας υπηρετούν συνολικά μέλη ΔΕΠ. Από αυτά οι (8%) είναι άνδρες και οι (%) είναι γυναίκες.... Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας (Φιλοσοφική Σχολή) του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγ. Αναπλ. Καθ. Επίκ. Καθ. Λέκτορες Άνδρες Γυναίκες Από το παραπάνω γράφημα προκύπτουν τα εξής: Οι άνδρες μέλη ΔΕΠ υπερτερούν αριθμητικά (8%) των γυναικών (%). Η μεγαλύτερη αριθμητική διαφορά υπέρ των ανδρών μελών ΔΕΠ σημειώνεται στην ανώτερη ιεραρχικά βαθμίδα, την καθηγητική, στην οποία οι άνδρες είναι πέντε (), ενώ οι γυναίκες μόνο μία (). Στη βαθμίδα του/της Αναπληρωτή/τριας Καθηγητή/τριας, οι γυναίκες αριθμούν μέλη ΔΕΠ, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου άνδρες. 7

8 ... Τμήμα Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών ( ) Το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών λειτουργεί από το 977. Στο Τμήμα Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών υπηρετούν συνολικά 8 μέλη ΔΕΠ. Από αυτά οι (7%) είναι άνδρες και μόνο (8%) είναι γυναίκες.... Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για το Τμήμα Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών (Φιλοσοφική Σχολή) του Πανεπιστημίου Κρήτης 7 Καθηγ. Αναπλ. Καθ. Επίκ. Καθ. Λέκτορες Άνδρες Γυναίκες Στο παραπάνω γράφημα παρατηρείται ότι: Οι άνδρες μέλη ΔΕΠ συγκεντρώνουν μεγαλύτερο αριθμό (7%), συγκριτικά με τις γυναίκες συναδέλφους τους (8%). Επίσης, εκπροσωπούνται σε όλες τις βαθμίδες. Στην ανώτερη ιεραρχικά βαθμίδα του/της Καθηγητή/τριας δεν υπάρχει γυναικεία εκπροσώπηση. 8

9 ... Σχολή Θετικών Επιστημών (Συνολικά Στοιχεία) ( ) Η Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης ιδρύθηκε το Το 98 η Φυσικομαθηματική Σχολή μετονομάστηκε σε Σχολή Θετικών Επιστημών. Στη Σχολή Θετικών Επιστημών υπάρχουν συνολικά μέλη ΔΕΠ. Από αυτά 9 (9%) είναι άνδρες και μόλις (%) είναι γυναίκες. Με βάση τα σχετικά δεδομένα προκύπτει ότι σε ό,τι αφορά την κατά φύλο σύνθεση των μελών ΔΕΠ, η Σχολής Θετικών Επιστημών είναι μια ιδιαίτερα ανδροκρατούμενη Σχολή. Στο διάγραμμα που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατά φύλο κατανομή των μελών ΔΕΠ της συγκεκριμένης Σχολής στις προβλεπόμενες, για τα μέλη ΔΕΠ, ιεραρχικές βαθμίδες... Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Συνολικά Στοιχεία). 9 Καθηγ. Αναπλ. Καθηγ Επίκ. Καθηγ Λέκτορες Άνδρες 9 Γυναίκες Από το παραπάνω Γράφημα προκύπτουν τα ακόλουθα συμπεράσματα: Η συντριπτική αριθμητική υπεροχή των ανδρών μελών ΔΕΠ της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι αδιαμφισβήτητη. Γυναίκες μέλη ΔΕΠ, υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες με μικρή ωστόσο εκπροσώπηση. Η μεγαλύτερη αριθμητική διαφορά εντοπίζεται στην υψηλότερη ιεραρχικά βαθμίδα, δηλαδή του/της Καθηγητή/τριας. Η αριθμητική διαφορά μειώνεται όσο χαμηλότερη είναι η βαθμίδα. Η Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης αποτελείται από επτά (7) Τμήματα. Το Τμήμα Μαθηματικών, το Τμήμα Φυσικής, το Τμήμα Βιολογίας, το Τμήμα Χημείας, το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών. Ακολουθεί η παρουσίαση των στοιχείων με την κατά φύλο σύνθεση του ΔΕΠ και την κατανομή κατά φύλο και βαθμίδα στα επτά, συγκεκριμένα Τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών.... Τμήμα Μαθηματικών ( ) 9

10 Το Τμήμα Μαθηματικών δέχθηκε για πρώτη φορά φοιτητές/τριες το ακαδημαϊκό έτος Στο Τμήμα Μαθηματικών υπηρετούν συνολικά 7 μέλη ΔΕΠ. Από αυτά οι (9%) είναι άνδρες και (%) είναι γυναίκα.... Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για το Τμήμα Μαθηματικών (Σχολή Θετικών Επιστημών) του Πανεπιστημίου Κρήτης 7 Καθηγ. Αναπλ. Καθ. Επίκ. Καθ. Λέκτορες Άνδρες Γυναίκες... Τμήμα Φυσικής ( ) Το Τμήμα Φυσικής ιδρύθηκε το 978. Στο Τμήμα Φυσικής υπηρετούν συνολικά μέλη ΔΕΠ. Από αυτά οι (9%) είναι άνδρες και (%) είναι γυναίκα.... Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για το Τμήμα Φυσικής (Σχολή Θετικών Επιστημών) του Πανεπιστημίου Κρήτης 8 Καθηγ. Αναπλ. Καθ. Επίκ. Καθ. Λέκτορες Άνδρες Γυναίκες Από τα δύο παραπάνω γραφήματα προκύπτουν τα εξής: Και στο Τμήμα Μαθηματικών και στο Τμήμα Φυσικής ισχύει το ίδιο φαινόμενο. Η «ανδρική κυριαρχία». Η αριθμητική υπεροχή των ανδρών είναι αδιαμφισβήτητη. Οι γυναίκες εκπροσωπούνται με μόλις ένα μέλος ΔΕΠ στη βαθμίδα της Λέκτορα, στο Τμήμα Μαθηματικών, στην οποία δεν υπάρχουν άνδρες μέλη ΔΕΠ και ένα μέλος ΔΕΠ στη βαθμίδα της Επίκουρης Καθηγήτριας στο Τμήμα Φυσικής....Τμήμα Βιολογίας ( ) Το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ιδρύθηκε το 98. Στο Τμήμα Βιολογίας υπηρετούν συνολικά μέλη ΔΕΠ. Από αυτά οι 8 (9%) είναι άνδρες και οι 8 (%) είναι γυναίκες.

11 ... Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για το Τμήμα Βιολογίας (Σχολή Θετικών Επιστημών) του Πανεπιστημίου Κρήτης 8 Καθηγ. Αναπλ. Καθ. Επίκ. Καθ. Λέκτορες Άνδρες 8 Γυναίκες 8 Στο παραπάνω γράφημα διαπιστώνεται ότι: Οι άνδρες μέλη ΔΕΠ υπερτερούν αριθμητικά των γυναικών συναδέλφων τους. Η γυναίκες μέλη ΔΕΠ υπάρχουν και στις τέσσερις βαθμίδες. Η μεγαλύτερη αριθμητική απόκλιση εις βάρος των γυναικών μελών ΔΕΠ εντοπίζεται στη βαθμίδα του/της Καθηγητή/τριας. Στη βαθμίδα του/της Επίκουρου/ης Καθηγητή/τριας οι γυναίκες μέλη ΔΕΠ υπερτερούν αριθμητικά των ανδρών κατά μία αριθμητική μονάδα. Συγκεκριμένα οι γυναίκες Επίκουρες Καθηγήτριες είναι (%) και οι άνδρες Επίκουροι Καθηγητές είναι (%).

12 ... Τμήμα Χημείας ( ) Το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης ιδρύθηκε το 98. Στο Τμήμα Χημείας υπηρετούν συνολικά μέλη ΔΕΠ. Από αυτά οι (9%) είναι άνδρες και μόνο οι (9%) είναι γυναίκες.... Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα 8 7 Άνδρες Γυναίκες Καθηγ. Αναπλ. Καθ. Επίκ. Καθ. Λέκτορες Στο συγκεκριμένο γράφημα, διαπιστώνονται τα ακόλουθα: Στη βαθμίδα των Λεκτόρων δεν υπάρχουν καθόλου μέλη ΔΕΠ. Η εκπροσώπηση των γυναικών ως μελών ΔΕΠ εκτός του ότι είναι ιδιαίτερα πενιχρή, περιορίζεται σε δύο μόνο βαθμίδες. Έτσι, η μία από τις γυναίκες έχει ενταχθεί στη βαθμίδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας και η άλλη στη βαθμίδα της Επίκουρης. Ο μεγαλύτερος αριθμός των μελών ΔΕΠ εντοπίζεται στην ανώτερη ιεραρχικά βαθμίδα, την καθηγητική και είναι όλοι άνδρες.... Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών ( ) Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης λειτουργεί από το 98. Στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών υπηρετούν μόνο άνδρες μέλη ΔΕΠ και ο αριθμός τους είναι Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών (Σχολή Θετικών Επιστημών) του Πανεπιστημίου Κρήτης 9 8 Άνδρες 7 Γυναίκες Καθηγ. Αναπλ. Καθ. Επίκ. Καθ. Λέκτορες... Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών ( )

13 Το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών ιδρύθηκε το 999. Στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών υπηρετούν συνολικά 7 άνδρες μέλη ΔΕΠ.... Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (Σχολή Θετικών Επιστημών) του Πανεπιστημίου Κρήτης Άνδρες 7 Γυναίκες Καθηγ. Αναπλ. Καθ. Επίκ. Καθ. Λέκτορες Από τα δύο παραπάνω γραφήματα προκύπτουν τα ακόλουθα: Η αριθμητική υπεροχή των ανδρών και στα δύο Τμήματα είναι αδιαμφισβήτητη. Δεν υπάρχει καμία γυναίκα μέλος ΔΕΠ σε καμία βαθμίδα και σε κανένα από τα δύο Τμήματα. Στις δύο ανώτερες ιεραρχικά βαθμίδες συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός των μελών ΔΕΠ και στα δύο Τμήματα....7 Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών ( ) Στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών υπηρετούν συνολικά 9 μέλη ΔΕΠ. Από αυτά οι 7 (78%) είναι άνδρες και οι (%) είναι γυναίκες....7 Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών (Σχολή Θετικών Επιστημών) του Πανεπιστημίου Κρήτης Άνδρες 7 Γυναίκες Καθηγ. Αναπλ. Καθ. Επίκ. Καθ. Λέκτορες Από τα δεδομένα του παραπάνω γραφήματος συνάγεται ότι: Ο αριθμός των ανδρών μελών ΔΕΠ είναι μεγαλύτερος (7) από τον αριθμό των γυναικών συναδέλφων τους ().

14 Γυναίκες μέλη ΔΕΠ έχουν ενταχθεί στη βαθμίδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας και της Επίκουρης Καθηγήτριας... Σχολή Επιστημών Υγείας (Συνολικά Στοιχεία) ( ) Η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης ιδρύθηκε το 98 και είναι μονοτμηματική Σχολή. Έχει, δηλαδή, μόνο ένα Τμήμα, το Τμήμα της Ιατρικής. Στη Σχολή Επιστημών Υγείας υπάρχουν συνολικά μέλη ΔΕΠ. Από αυτά (8%) είναι άνδρες και μόλις (8%) είναι γυναίκες. Με βάση τα σχετικά δεδομένα προκύπτει ότι σε ό,τι αφορά την κατά φύλο σύνθεση των μελών ΔΕΠ η Σχολή Επιστημών Υγείας είναι μια ανδροκρατούμενη Σχολή. Στο διάγραμμα που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατά φύλο κατανομή των μελών ΔΕΠ της συγκεκριμένης Σχολής στις προβλεπόμενες, για τα μέλη ΔΕΠ, ιεραρχικές βαθμίδες... Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Συνολικά Στοιχεία) Καθηγ. Αναπ λ. Καθηγ Επ ίκ. Καθηγ Λέκτορες Άνδρες Γυναίκες Από τα δεδομένα του παραπάνω γραφήματος προκύπτουν οι ακόλουθες διαπιστώσεις: Γυναίκες μέλη ΔΕΠ έχουν ενταχθεί σε όλες τις βαθμίδες αλλά όμως ο αριθμός τους είναι κατά πολύ μικρότερος του αριθμού των ανδρών. Η μεγαλύτερη αριθμητική διαφορά σε βάρος των γυναικών μελών ΔΕΠ εντοπίζεται στις δύο ανώτερες ιεραρχικά βαθμίδες. Η μεγαλύτερη αριθμητική παρουσία γυναικών μελών ΔΕΠ εντοπίζεται στη βαθμίδα του/ της Επίκουρου/ης Καθηγητή/τριας. Η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης αποτελείται από ένα Τμήμα. Το Τμήμα Ιατρικής.

15 .. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών (Συνολικά Στοιχεία) ( ) Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης ιδρύθηκε το 987. Στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών υπάρχουν συνολικά μέλη ΔΕΠ. Από αυτά 7 (7%) είναι άνδρες και (%) είναι γυναίκες. Με βάση τα σχετικά δεδομένα προκύπτει ότι σε ό,τι αφορά την κατά φύλο σύνθεση των μελών ΔΕΠ η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών είναι μια ανδροκρατούμενη Σχολή. Στο διάγραμμα που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατά φύλο κατανομή των μελών ΔΕΠ της συγκεκριμένης Σχολής στις προβλεπόμενες, για τα μέλη ΔΕΠ, ιεραρχικές βαθμίδες... Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Συνολικά Στοιχεία). 8 7 Καθηγ. Αναπλ. Καθηγ Επίκ. Καθηγ Λέκτορες Άνδρες 7 Γυναίκες Από το παραπάνω γράφημα προκύπτει ότι: Και στη συγκεκριμένη Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης οι άνδρες μέλη ΔΕΠ έχουν το αριθμητικό προβάδισμα καθώς εκπροσωπούνται με 7 (7%) διδάσκοντες, ενώ οι γυναίκες συνάδελφοί τους ακολουθούν, μόλις με (%) εκπροσώπους. Παρατηρείται, επίσης, ότι στη βαθμίδα του/της Καθηγητή/τριας δεν έχει ενταχθεί καμία γυναίκα μέλος ΔΕΠ. Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης αποτελείται από τέσσερα Τμήματα. Το Τμήμα Κοινωνιολογίας, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, το Τμήμα Ψυχολογίας και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης. Ακολουθεί η παρουσίαση των στοιχείων με την κατά φύλο σύνθεση του ΔΕΠ και την κατανομή κατά φύλο και βαθμίδα στα τέσσερα Τμήματα.

16 ... Τμήμα Κοινωνιολογίας ( ) Το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ιδρύθηκε το 987. Στο Τμήμα Κοινωνιολογίας υπηρετούν συνολικά 8 μέλη ΔΕΠ. Από αυτά οι (%) είναι άνδρες και οι 8 (%) είναι γυναίκες.... Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για το Τμήμα Κοινωνιολογίας (Σχολή Κοινωνικών Επιστημών) του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγ. Αναπλ. Καθ. Επίκ. Καθ. Λέκτορες Άνδρες Γυναίκες 8 Στο συγκεκριμένο γράφημα διαπιστώνονται τα ακόλουθα: Η αριθμητική απόκλιση μεταξύ των ανδρών και γυναικών μελών ΔΕΠ είναι περιορισμένη. Οι άνδρες αριθμούν (%) μέλη ΔΕΠ και οι γυναίκες 8 (%). Ο μεγαλύτερος, ωστόσο, αριθμός των γυναικών μελών ΔΕΠ συγκεντρώνεται στις δύο χαμηλότερες ιεραρχικά βαθμίδες. Έτσι, υπάρχουν γυναίκες Επίκουρες Καθηγήτριες και Λέκτορες. Στις δύο ανώτερες ιεραρχικά βαθμίδες η εκπροσώπηση των γυναικών είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Υπάρχει μία μόνο γυναίκα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, αλλά καμία Καθηγήτρια.

17 ... Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ( ) Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών άρχισε να λειτουργεί το 987. Στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών υπηρετούν συνολικά 7 μέλη ΔΕΠ. Από αυτά οι (9%) είναι άνδρες και μόνο (%) είναι γυναίκα.... Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (Σχολή Κοινωνικών Επιστημών) του Πανεπιστημίου Κρήτης 7 Καθηγ. Αναπλ. Καθ. Επίκ. Καθ. Λέκτορες Άνδρες Γυναίκες Από το παραπάνω γράφημα προκύπτει ότι: Το γυναικείο φύλο εκπροσωπείται με μία γυναίκα στη βαθμίδα των Λεκτόρων. Οι άνδρες μέλη ΔΕΠ έχουν εκπροσώπους σε όλες τις βαθμίδες. Μάλιστα, ο μεγαλύτερος αριθμός τους εντοπίζεται στις δύο ανώτερες ιεραρχικά βαθμίδες. 7

18 ... Τμήμα Ψυχολογίας ( ) Το Τμήμα Ψυχολογίας ιδρύθηκε το 98 και άρχισε να λειτουργεί από το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους στο Ρέθυμνο. Στο Τμήμα Ψυχολογίας υπηρετούν συνολικά μέλη ΔΕΠ. Από αυτά οι (7%) είναι άνδρες και οι (%) είναι γυναίκες.... Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για το Τμήμα Ψυχολογίας (Σχολή Κοινωνικών Επιστημών) του Πανεπιστημίου Κρήτης 7 Καθηγ. Αναπλ. Καθ. Επίκ. Καθ. Λέκτορες Άνδρες Γυναίκες Από τα δεδομένα του παραπάνω γραφήματος διαπιστώνεται: Αριθμητική υπεροχή των ανδρών μελών ΔΕΠ (7%) έναντι των γυναικών συναδέλφων τους (%). Ουσιαστικά ο αριθμός των γυναικών μελών ΔΕΠ είναι το ¼ του αριθμού των ανδρών συναδέλφων τους. Άνδρες μέλη ΔΕΠ υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες, ενώ οι γυναίκες δεν έχουν καμιά εκπρόσωπο στη βαθμίδα του/της Καθηγητή/τριας. 8

19 ... Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης ( ) Στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης υπηρετούν συνολικά μέλη ΔΕΠ. Από αυτά οι 9 (8%)είναι άνδρες και (8%) είναι γυναίκες.... Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης (Σχολή Κοινωνικών Επιστημών) του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγ. Αναπλ. Καθ. Επίκ. Καθ. Λέκτορες Άνδρες 9 Γυναίκες Μελετώντας το παραπάνω γράφημα, διαπιστώνουμε ότι: Στην ανώτερη ιεραρχικά βαθμίδα, την καθηγητική, δεν έχουν ενταχθεί μέλη ΔΕΠ. Οι δύο γυναίκες μέλη ΔΕΠ κατανέμονται ισάριθμα στις βαθμίδες των Αναπληρωτών Καθηγητριών και των Λεκτόρων. 9

20 .. Σχολή Επιστημών Αγωγής (Συνολικά Στοιχεία) ( ) Η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης ιδρύθηκε το 99 με το Π.Δ. /99 (Φ.Ε.Κ. /..99, τ. Α'). Στη Σχολή Επιστημών Αγωγής υπάρχουν συνολικά μέλη ΔΕΠ. Από αυτά (8%) είναι άνδρες και 9 (%) είναι γυναίκες. Με βάση τα σχετικά δεδομένα προκύπτει ότι σε ό,τι αφορά την κατά φύλο σύνθεση των μελών ΔΕΠ η Σχολή Επιστημών Αγωγής είναι μια ανδροκρατούμενη Σχολή. Στο διάγραμμα που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατά φύλο κατανομή των μελών ΔΕΠ της συγκεκριμένης Σχολής στις προβλεπόμενες, για τα μέλη ΔΕΠ, ιεραρχικές βαθμίδες... Κατανομή των μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για τη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης (Συνολικά Στοιχεία). 8 Καθηγ. Αναπ λ. Καθηγ Επ ίκ. Καθηγ Λέκτορες Άνδρες Γυναίκες 9 Στο γράφημα που προέκυψε από τα σχετικά δεδομένα, παρατηρείται ότι: Ο συνολικός αριθμός των ανδρών μελών ΔΕΠ () (8%) είναι μεγαλύτερος από των γυναικών (9) (%) συναδέλφων τους. Γυναικεία εκπροσώπηση υπάρχει σε όλες τις βαθμίδες εκτός από τη βαθμίδα του/της Καθηγητή/τριας. Η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης αποτελείται από δύο Τμήματα. Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης. Ακολουθεί η παρουσίαση των στοιχείων με την κατά φύλο σύνθεση του ΔΕΠ και την κατανομή κατά φύλο και βαθμίδα στα δύο Τμήματα.... Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ( ) Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης άρχισε να λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος Στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

21 υπηρετούν συνολικά μέλη ΔΕΠ. Από αυτά οι (8%) είναι άνδρες και οι γυναίκες είναι (7%).... Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Σχολή Επιστημών Αγωγής) του Πανεπιστημίου Κρήτης 8 8 Καθηγ. Αναπλ. Καθ. Επίκ. Καθ. Λέκτορες Άνδρες Γυναίκες Από τα δεδομένα του παραπάνω γραφήματος διαπιστώνεται ότι: Γυναίκες μέλη ΔΕΠ δεν έχουν ενταχθεί στην ανώτερη ιεραρχικά βαθμίδα, των Καθηγητών/τριών. Αντίθετα, έχουν ενταχθεί άνδρες. Στη βαθμίδα των Αναπληρωτών Καθηγητών/τριών ο αριθμός των γυναικών είναι ίσος με τον αριθμό των ανδρών. Στη βαθμίδα των Επίκουρων Καθηγητών/τριών οι άνδρες Επίκουροι Καθηγητές υπερέχουν αριθμητικά των γυναικών συναδέλφων τους κατά αριθμητικές μονάδες. Στη βαθμίδα των Λεκτόρων δεν υπάρχουν μέλη ΔΕΠ.... Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης ( ) Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης άρχισε να λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος Στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης υπηρετούν συνολικά μέλη ΔΕΠ. Από αυτά οι (%) είναι άνδρες και οι 9 (9%) είναι γυναίκες.... Κατανομή μελών ΔΕΠ κατά φύλο και βαθμίδα για το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης (Σχολή Επιστημών Αγωγής) του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγ. Αναπλ. Καθ. Επίκ. Καθ. Λέκτορες Άνδρες Γυναίκες 9 Στο συγκεκριμένο γράφημα παρατηρούνται τα ακόλουθα:

22 Οι άνδρες μέλη ΔΕΠ είναι περισσότεροι (%) από τις γυναίκες συναδέλφους τους 9 (9%). Γυναικεία εκπροσώπηση εντοπίζεται μόνο στις τρεις βαθμίδες (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια: (%), Επίκουρη Καθηγήτρια: (%) και Λέκτορας: (%)). Δεν υπάρχουν γυναίκες μέλη ΔΕΠ στην ανώτερη ιεραρχικά βαθμίδα του/της Καθηγητή/τριας. Αντίθετα, υπάρχουν άνδρες Καθηγητές. Η μεγαλύτερη αριθμητική διαφορά μεταξύ των ανδρών και των γυναικών μελών ΔΕΠ εντοπίζεται στη βαθμίδα του/της Επίκουρου/ης Καθηγήτριας. Διαπιστώνεται, επίσης, ότι στη συγκεκριμένη βαθμίδα συγκεντρώνονται τα περισσότερα μέλη ΔΕΠ.

23 .. Συμπεράσματα Η μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης οδηγεί στις ακόλουθες διαπιστώσεις: Η αριθμητική υπεροχή των ανδρών μελών ΔΕΠ στο Πανεπιστημίου Κρήτης είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς σε σύνολο 8 μελών ΔΕΠ οι είναι άνδρες και μόνο οι 8 είναι γυναίκες Παρατηρείται επίσης, ότι όσο ανώτερη ιεραρχικά είναι η βαθμίδα τόσο μικρότερη είναι η συμμετοχή των γυναικών. Το μικρότερο αριθμό μελών ΔΕΠ οι γυναίκες (7) τον έχουν στη βαθμίδα των Καθηγητών/τριών, όπου αντίστοιχα οι άνδρες (7) έχουν το μεγαλύτερο. Ενώ το μεγαλύτερο αριθμό οι γυναίκες (8) τον έχουν στη βαθμίδα των Επικούρων, όπου οι άνδρες έχουν μέλη ΔΕΠ. Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης λειτουργούν συνολικά Σχολές, όπου όπως προκύπτει από τα δεδομένα ανδροκρατούνται.. Οι Σχολές με το μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών είναι η Σχολή Θετικών Επιστημών, όπου οι άνδρες συγκεντρώνουν το θεαματικό 9% καθώς έχουν εκλεγεί και διδάσκουν 9 άνδρες μέλη ΔΕΠ έναντι μόλις γυναικών μελών ΔΕΠ.. Ακολουθεί η Σχολή Επιστημών Υγείας όπου υπάρχουν (8%) άνδρες μέλη ΔΕΠ και μόλις (8%) γυναίκες μέλη ΔΕΠ. Παρόμοια εικόνα παρατηρείται και στη Σχολή Επιστημών Αγωγής όπου από τα μέλη ΔΕΠ οι (8%) είναι άνδρες και 9 (%) είναι γυναίκες. Καθώς και στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών όπου από τα μέλη ΔΕΠ οι 7 (7%) είναι άνδρες και οι (%) είναι γυναίκες. Η εικόνα αυτή αλλάζει κάπως στη Φιλοσοφική Σχολή όπου από τα μέλη ΔΕΠ οι 9 (9%) είναι άνδρες και 7 (%) είναι γυναίκες. Μια κοινή διαπίστωση για όλες τις Σχολές είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες υπάρχουν στη βαθμίδα των Επικούρων. Στα Τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής παρατηρείται αυξημένη παρουσία των γυναικών μελών ΔΕΠ. Πιο συγκεκριμένα: Στο Τμήμα Φιλολογίας άνδρες και γυναίκες μέλη ΔΕΠ συγκεντρώνουν τον ίδιο αριθμό ().Επίσης στις βαθμίδες των Επικούρων και των Λεκτόρων οι γυναίκες μέλη ΔΕΠ είναι περισσότερες από τους άνδρες (Επίκουρες:7-Επίκουροι:, Λέκτορας γυναίκα: Λέκτορας άνδρας:). Στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας υπάρχουν (8%) άνδρες μέλη ΔΕΠ και (%) γυναίκες μέλη ΔΕΠ. Στη βαθμίδα των Αναπληρωτών/τριών υπάρχουν γυναίκες μέλη ΔΕΠ και κανένας άνδρας. Αντίθετα στα Τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών παρατηρείται μειωμένη παρουσία των γυναικών. Πιο αναλυτικά: Στα Τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής και Επιστήμης Υπολογιστών έχουν εκλεγεί και διδάσκουν συνολικά 7 (97%) άνδρες μέλη ΔΕΠ και μόλις (%) γυναίκες.

15. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

15. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ . ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Έτος Ίδρυσης: 98 ΚΑΝΑΒΕΛΗ ΕΛΙΑΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Η κατά φύλο σύνθεση των μελών ΔΕΠ (συνολικά στοιχεία).... Κατανομή των μελών ΔΕΠ κατα φυλο και βαθμιδα (συνολικα στοιχεια).... Η κατά

Διαβάστε περισσότερα

20. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

20. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ . ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Έτος Ίδρυσης: ΚΑΝΑΒΕΛΗ ΕΛΙΑΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Η ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ).... ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΔΑ(ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ).... Η ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

3. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

3. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ . ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Έτος Ίδρυσης: 9 ΠΑΛΙΕΡΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Η κατά φύλο σύνθεση των μελών ΔΕΠ (Συνολικά στοιχεία). Κατανομή

Διαβάστε περισσότερα

11. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

11. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ . ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Έτος ίδρυσης: 9 ΨΩΦΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Παραδόθηκε από:κωνσταντίνα Ψωφάκη ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.... Η ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΕΠ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ).... ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

12. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

12. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης . Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Έτος Ίδρυσης: 97 ΠΑΛΙΕΡΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Περιεχόμενα. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ( ).... Η κατά φύλο σύνθεση των μελών ΔΕΠ (συνολικά στοιχεία).... Κατανομή των μελών ΔΕΠ

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

1. ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ . ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Έτος Ίδρυσης: 7 ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Η ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΕΠ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ).... ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΔΑ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)....

Διαβάστε περισσότερα

7. ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

7. ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ . ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έτος ίδρυσης 9 ΨΩΦΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ.... ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.... Η ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΕΠ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ).... ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

16. ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

16. ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ . ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έτος Ίδρυσης: 98 ΚΑΝΑΒΕΛΗ ΕΛΙΑΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Η ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ).... ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΔΑ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)... Η ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

19. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

19. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 9. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έτος Ίδρυσης: 99 ΚΑΝΑΒΕΛΗ ΕΛΙΑΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9. Η ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)... 9. ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΔΑ... 9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

9. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

9. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 9. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Έτος Ίδρυσης: 98 ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9. Η ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΕΠ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)... 9. ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

5. ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

5. ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ . ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Έτος Ίδρυσης: 9 ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Η ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΕΠ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ). ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

4. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

4. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ . ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Έτος Ίδρυσης: 9 ΠΑΛΙΕΡΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ( ). Η ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΕΠ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ). ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΚΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

8. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ]

8. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ] . ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ] Έτος Ίδρυσης: 9 ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Η ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΕΠ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ).... ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΔΑ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ).... Η ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΣΥΝΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

14. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

14. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ . ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Έτος Ίδρυσης: 9 ΠΑΛΙΕΡΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Περιεχόμενα. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ( ).... Η ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ).... ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΔΑ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

21. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

21. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ . ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Έτος ίδρυσης: ΨΩΦΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ.... ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.... Η ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΕΠ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ).... ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

18. ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

18. ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 8. ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έτος Ίδρυσης: 99 ΨΩΦΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 8. ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ... 8. Η ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΕΠ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)... 8. ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΚΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Πιο κάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα αποτελέσματα, όπως αυτά έχουν προκύψει από την ποσοτική και ποιοτική ανάλυση. Συγκεκριμένα, τα ποσοτικά αποτελέσματα αφορούν στο ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

3 Τοποθετήσεις Διευθυντών/ντριών Διευθύνσεων και Προϊσταμένων Γραφείων για τα έτη 1982, 1983, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1995, 1997,

3 Τοποθετήσεις Διευθυντών/ντριών Διευθύνσεων και Προϊσταμένων Γραφείων για τα έτη 1982, 1983, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1995, 1997, Τοποθετήσεις Διευθυντών/ντριών Διευθύνσεων και Προϊσταμένων Γραφείων για τα έτη 98, 98, 986, 987, 988, 989, 99, 99, 99, 995, 997, 998, 999,,, και. Καναβέλη Ελιάνα Παλιεράκη Πόπη 8--6 . Εισαγωγή..... Αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕ.ΦΥΛ.ΙΣ. (Γραφείο για Θέματα Φύλου και Ισότητας) Αποτελέσματα της ποσοτικής έρευνας για την έμφυλη κατανομή του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (ΜΟ.ΔΙ.Π) ΕΚΠΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΠΑ

ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (ΜΟ.ΔΙ.Π) ΕΚΠΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΠΑ Κατάλογος τμημάτων του ΕΚΠΑ τα οποία καταγράφουν έλλειψη διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις εκθέσεις αξιολόγησης που έχουν υποβάλει- (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ) Αναφορά Α/Α Τμήμα Ελλείψεων Προσωπικού (Ν/Ο)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΦΥΛΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΜΦΥΛΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΜΦΥΛΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Στέλλα Βοσνιάδου και Λυδία Βαΐου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Η Συμμετοχή των Γυναικών στο Ακαδημαϊκό Επάγγελμα: Μια

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκές Επιδόσεις στο Α.Π.Θ.: έμφυλη διάσταση, κοινωνική ευαλωτότητα

Ακαδημαϊκές Επιδόσεις στο Α.Π.Θ.: έμφυλη διάσταση, κοινωνική ευαλωτότητα Ακαδημαϊκές Επιδόσεις στο Α.Π.Θ.: έμφυλη διάσταση, κοινωνική ευαλωτότητα Έργο χρηματοδοτούμενο από την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ. Yπό την αιγίδα της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας του Α.Π.Θ. και του Παρατηρητηρίου

Διαβάστε περισσότερα

[1] ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Ρέθυμνο, Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2017 Αριθμ. Γενικού Πρωτ.: /01.12.

[1] ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Ρέθυμνο, Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2017 Αριθμ. Γενικού Πρωτ.: /01.12. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Π Ρ Υ Τ Α Ν Η Σ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.uoc.gr ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ο.Υ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Πληροφορίες : Φωτεινή Μαμαλάκη Τηλέφωνο:28310.77916

Διαβάστε περισσότερα

[1] ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

[1] ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Π Ρ Υ Τ Α Ν Η Σ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.uoc.gr ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ο.Υ. - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Πληροφορίες : Φωτεινή Μαμαλάκη Τηλέφωνο:28310.77916

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση ποσοτικών στοιχείων σχετικά με την έμφυλη κατανομή του προσωπικού του ΕΚΠΑ

Συγκέντρωση ποσοτικών στοιχείων σχετικά με την έμφυλη κατανομή του προσωπικού του ΕΚΠΑ Συγκέντρωση ποσοτικών στοιχείων σχετικά με την έμφυλη κατανομή του προσωπικού του ΕΚΠΑ Γραφείο ΘΕ.ΦΥΛ.ΙΣ. (2010-11) 1 Η συγκέντρωση τ ων ποσοτικών στ οι χεί ων σχετικά με την έμφυλη κατα νομή του προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης στην εκπαίδευση

Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης στην εκπαίδευση Μάιος 2018 16 ο Ενημερωτικό Σημείωμα Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης στην εκπαίδευση Σε προηγούμενο Ενημερωτικό Σημείωμα του Παρατηρητηρίου (12 ο Ενημερωτικό Σημείωμα, Νοέμβριος 2017) αναφερθήκαμε στην ανάληψη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ!

ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ! ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ! Ιστορικό ΕΤΗ ΣΤΑΘΜΟΙ 1973 1977 1987 1998 ΙΔΡΥΣΗ ΠΚ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ 1 o ΕΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1 ο ΕΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2016

Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2016 Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2016 Από το σχολικό έτος 2015-2016 θα εφαρμόζεται και στη Γ Λυκείου το (νέο) πρόγραμμα σπουδών του Γενικού Ημερήσιου Λυκείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Μαθήματα

Διαβάστε περισσότερα

2. Υποψήφιοι/ες για τη Διεύθυνση και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα έτη 1986, 1988, 1990, 1997, 1998 και 2002.

2. Υποψήφιοι/ες για τη Διεύθυνση και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα έτη 1986, 1988, 1990, 1997, 1998 και 2002. 2. Υποψήφιοι/ες για τη Διεύθυνση και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα έτη 986, 988, 99, 997, 998 και 22. Παλιεράκη Καλλιόπη Περιεχόμενα 2. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2.. Αντικείμενο και σκοπός της έρευνας...3

Διαβάστε περισσότερα

Πρόβλεψη Βάσεων Παν. Εξετ. 2015 από Σχ. Συμβ. ΠΕ03 Καραγιάννη Ιωαν.

Πρόβλεψη Βάσεων Παν. Εξετ. 2015 από Σχ. Συμβ. ΠΕ03 Καραγιάννη Ιωαν. ΜΟΡΙΑ 2015 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΑΣΕΙΣ ΚΩΔ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ (ΕΚΤΙΜΗΣΗ) ΤΙΜΗ 2015 ΑΠΟΚΛΙΣΗ 301 ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) 18220-18280 18250 18339 89 299 ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ) 18480-18540 18510 18494-16 302 ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α. Στοιχεία της θέσης της Πολυτεχνικής Σχολής στο Α.Π.Θ.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α. Στοιχεία της θέσης της Πολυτεχνικής Σχολής στο Α.Π.Θ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Στοιχεία της θέσης της Πολυτεχνικής Σχολής στο Α.Π.Θ. 92 Πέτρου Πατιά Πηγή: ΥΠ.Ε.Π.Θ. εισακτέων φοιτητών στο Α.Π.Θ. (ανά σχολή) 2003-2004 2004-2005 Θεολογική Σχολή 680 766 Φιλοσοφική Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Α Ξ Η Ο Π Ρ Υ Τ Α Ν Η Σ ΤΟΥ Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Υ Κ Ρ Η Τ Η Σ

Π Ρ Α Ξ Η Ο Π Ρ Υ Τ Α Ν Η Σ ΤΟΥ Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Υ Κ Ρ Η Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Π Ρ Υ Τ Α Ν Η Σ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.uoc.gr ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ο.Υ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Πληροφορίες : Φωτεινή Μαμαλάκη Τηλέφωνο:28310.77916

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-2012

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-2012 ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-2012 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΜΑΪΟΣ 2011 Α ΕΞΑΜΗΝΟ 1Υ1 1Υ2 1Υ3 1Υ5 2Υ2 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Σχολή Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Τηλ.: 2610 969700-05, Telefax: 2610 969780-969705 ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ. ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική δραστηριότητα και επιδόσεις όπως καταγράφεται στον ΕΛΚΕ ΑΠΘ. Η θέση της Σχολής Θετικών Επιστημών

Ερευνητική δραστηριότητα και επιδόσεις όπως καταγράφεται στον ΕΛΚΕ ΑΠΘ. Η θέση της Σχολής Θετικών Επιστημών Ερευνητική δραστηριότητα και επιδόσεις όπως καταγράφεται στον ΕΛΚΕ ΑΠΘ Η θέση της Σχολής Θετικών Επιστημών Ειδικός Λογαριασμός Ιδρύθηκε το 1981 Είναι η υπηρεσία του πανεπιστημίου που είναι υπεύθυνη για:

Διαβάστε περισσότερα

Κριτήρια, πρέπει να βεβαιωθούν ότι η βαθμολογία τους στις Παγκύπριες Εξετάσεις δεν

Κριτήρια, πρέπει να βεβαιωθούν ότι η βαθμολογία τους στις Παγκύπριες Εξετάσεις δεν ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ (ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014) Οι υποψήφιοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Π Ρ Υ Τ Α Ν Η Σ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ/Α Α ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.uoc.gr ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ο.Υ. - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Πληροφορίες :

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ!

ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ! ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ! Ιστορικό ΕΤΗ ΣΤΑΘΜΟΙ 1973 1977 1987 1998 Ι ΡΥΣΗ ΠΚ ΜΕ Ε ΡΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ 1 o ΕΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1 ο ΕΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Αργοναυτών & Φιλελλήνων, Βόλος-τηλ

ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Αργοναυτών & Φιλελλήνων, Βόλος-τηλ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Αργοναυτών & Φιλελλήνων, 38221-Βόλος-τηλ. 24210 74579 Ε-mail:deanhum@uth.gr Αρ. Πρωτ.: 45 Βόλος, 15/02/2019 ΘΕΜΑ: 2 η τροποποίηση σύνθεσης της Κοσμητείας της

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδάζοντας Χημεία στο Α.Π.Θ. Ευαγγελία Α. Βαρέλλα

Σπουδάζοντας Χημεία στο Α.Π.Θ. Ευαγγελία Α. Βαρέλλα Σπουδάζοντας Χημεία στο Α.Π.Θ. Ευαγγελία Α. Βαρέλλα Το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Τμήματα Χημείας διαθέτουν τα πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), Πατρών, Ιωαννίνων και

Διαβάστε περισσότερα

EΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

EΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Πέμπτη 24 Μαΐου 2012 EΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ «ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑ» Πέμπτη 24 Μαΐου 2012 Αμφιθέατρο Αριστοτέλης, Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ!

ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ! ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ! Ιστορικό ΕΤΗ ΣΤΑΘΜΟΙ 1973 1977 1987 1998 Ι ΡΥΣΗ ΠΚ ΜΕ Ε ΡΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ 1 o ΕΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1 ο ΕΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 015-016 ΝΟΜΟΣ:437/015 (ΦΕΚ 50/Α, 14/05/015), τροποποίηση του Ν. 4186/013«Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» και ΦΕΚ:995/9-05-015

Διαβάστε περισσότερα

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν ανακοινωθεί οι ακόλουθες προκηρύξεις για την πλήρωση θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) ως εξής:

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν ανακοινωθεί οι ακόλουθες προκηρύξεις για την πλήρωση θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) ως εξής: EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Διεύθυνση : Εποπτείας Ερευνητικών Φορέων Τμήμα : Α Διοικητικής & Οικονομικής Εποπτείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Π Ρ Υ Τ Α Ν Η Σ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.uoc.gr ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ο.Υ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Πληροφορίες : Φωτεινή Μαμαλάκη Τηλέφωνο:28310.77916

Διαβάστε περισσότερα

A.E.I. ΤΜΗΜΑ/ Aριθ. Π.Μ.Σ. Ποσό

A.E.I. ΤΜΗΜΑ/ Aριθ. Π.Μ.Σ. Ποσό Πίνακας κατανομής επιχορήγησης 2014 A.E.I. ΤΜΗΜΑ/ Aριθ. Π.Μ.Σ. Ποσό Εθνικό και Καποδιστριακό Αθηνών Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Θεολογίας (1) 3,2 Κοινωνικής Θεολογίας (1) 3,2 Νομικής (6) 14,4 Μεθοδολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν ανακοινωθεί οι ακόλουθες προκηρύξεις για την πλήρωση θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) ως εξής:

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν ανακοινωθεί οι ακόλουθες προκηρύξεις για την πλήρωση θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) ως εξής: EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Διεύθυνση : Εποπτείας Ερευνητικών Φορέων Τμήμα : Α Διοικητικής & Οικονομικής Εποπτείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Π Ρ Υ Τ Α Ν Η Σ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.uoc.gr ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ο.Υ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Πληροφορίες : Φωτεινή Μαμαλάκη Τηλέφωνο:28310.77916

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ TOT ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΒΣΘ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ TOT ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΒΣΘ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ TOT ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΒΣΘ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Το σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων στις Ανώτατες σχολές τα τελευταία χρόνια δέχεται

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας κατανομής επιχορήγησης 2013 (Τα ποσά είναι σε χιλ. Ευρώ)

Πίνακας κατανομής επιχορήγησης 2013 (Τα ποσά είναι σε χιλ. Ευρώ) Πίνακας κατανομής επιχορήγησης 2013 (Τα ποσά είναι σε χιλ. Ευρώ) A.E.I. ΤΜΗΜΑ/ Aριθ. Π.Μ.Σ. Ποσό Θεολογίας (1) 3,2 Κοινωνικής Θεολογίας (1) 3,2 Νομικής (6) 14,4 Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημ. (1)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ. Δομή του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. - Τομείς

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ. Δομή του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. - Τομείς ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δομή του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. - Τομείς Το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού οργανώνεται σε πέντε τομείς: 1. Τομέας Παιδαγωγικών Σπουδών και Γενικής Διδακτικής

Διαβάστε περισσότερα

έχει γίνει γνωστό ότι δεν θα προσμετρώνται οι βαθμοί της Α και της Β Λυκείου τι θα συμβεί με τη Γ Λυκείου να μην υπολογίζονται

έχει γίνει γνωστό ότι δεν θα προσμετρώνται οι βαθμοί της Α και της Β Λυκείου τι θα συμβεί με τη Γ Λυκείου να μην υπολογίζονται Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι δεν θα προσμετρώνται οι βαθμοί της Α και της Β Λυκείου χωρίς να έχει γίνει καμιά αναφορά στο τι θα συμβεί με τη Γ Λυκείου. Για την τελευταία τάξη εξετάζεται λοιπόν το

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων Όλα τα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης στα οποία οι χιλιάδες υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών μπορούν να σπουδάσουν μέσω μετεγγραφών στα κεντρικά ιδρύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 10/6/19. Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητές φοιτήτριες,

Αθήνα, 10/6/19. Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητές φοιτήτριες, ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Πανεπιστημίου 30, 106 79 Αθήνα Αθήνα, 10/6/19 Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητές φοιτήτριες, σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των φοιτητών για κινητικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Πανελλήνιες 2016

ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Πανελλήνιες 2016 ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Πανελλήνιες 2016 Οι Ομάδες Προσανατολισμού Για το σχολικό έτος 2015-2016 άλλαξε ο τρόπος εισαγωγής στα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Στη Γ Λυκείου οι μαθητές επιλέγουν μια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Π Ρ Υ Τ Α Ν Η Σ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ/ΑΔΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.uoc.gr ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ο.Υ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Πληροφορίες :

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Π Ρ Υ Τ Α Ν Η Σ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ/ΑΔΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.uoc.gr ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ο.Υ. - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορία της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα: Το παράδειγμα των Φιλοσοφικών Σχολών

Ιστορία της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα: Το παράδειγμα των Φιλοσοφικών Σχολών ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ιστορία της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα: Το παράδειγμα των Φιλοσοφικών Σχολών Ενότητα: Φοιτητές και φοιτήτριες Βασίλειος Φούκας

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Εξεταστικό Σύστημα. Πανελλήνιες 2016

Νέο Εξεταστικό Σύστημα. Πανελλήνιες 2016 Νέο Εξεταστικό Σύστημα Πανελλήνιες 2016 Νέο Εξεταστικό Σύστημα Οι Ομάδες Προσανατολισμού Για το σχολικό έτος 2015 2016 άλλαξε ο τρόπος εισαγωγής στα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Στη Γ Λυκείου

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδες Προσανατολισμού Β'Λυκείου

Ομάδες Προσανατολισμού Β'Λυκείου . 2015-2016 Ομάδες Προσανατολισμού Β'Λυκείου Ανθρωπιστικών Σπουδών Οι μαθητές της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών θα δυσκολευτούν να ακολουθήσουν την Ομάδα Οικονομίας και Πληροφορικής Θετικών Σπουδών ΗΜΕΡΗΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Τα Νέα 26/01/2001. Γένους αρσενικού η πανεπιστηµιακή καριέρα

Τα Νέα 26/01/2001. Γένους αρσενικού η πανεπιστηµιακή καριέρα Τα Νέα 26/01/2001 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ - ΚΛΕΙ ΙΑ ΠΑΡ' ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΕΙ, ΕΝΩ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Γένους αρσενικού η πανεπιστηµιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΓΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ/ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ 2 ΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2013-2014 Η

Διαβάστε περισσότερα

26/02/2004 09:55:18 1 10 ΠΙΝΑΚΑΣ 2.2: ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ(Α.Ε.ΚΑΘ. ΕΠΙΚ.ΚΑΘ. ΤΟΥ Ν.ΙΣΤΟΡ.ΘΕΩΡ.ΕΠΙΣΤ.&ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤ.&ΕΠΙΚΟΙΝΩΝ.

26/02/2004 09:55:18 1 10 ΠΙΝΑΚΑΣ 2.2: ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ(Α.Ε.ΚΑΘ. ΕΠΙΚ.ΚΑΘ. ΤΟΥ Ν.ΙΣΤΟΡ.ΘΕΩΡ.ΕΠΙΣΤ.&ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤ.&ΕΠΙΚΟΙΝΩΝ. Ώρα: 09:55:18 Σελίδα 1 από 10 ΤΑΚΤΙΚΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ-ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ(ΔΕΠ) ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΑΜΙΣΘΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικά Πεδία και Ομάδες Προσανατολισμού

Επιστημονικά Πεδία και Ομάδες Προσανατολισμού ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΓΕΛ) * Πως έχει διαμορφωθεί το σύστημα σε σχέση με τις κατευθύνσεις και Ομάδες Προσανατολισμού Οι Σχολές και τα Τμήματα των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ καθώς και οι Στρατιωτικές και άλλες Σχολές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Κ.Ψ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Κ.Ψ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Κ.Ψ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΥΝΟΛΟ: 95 ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: 26 ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: 48 ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: 21 ΠΟΣΟΣΤΟ % ΠΛΗΘΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 431 ης /20.06.2014 ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ Η Ολοµέλεια της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστηµίου Κρήτης συνεδρίασε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ 90% - 2013 & 2012

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ 90% - 2013 & 2012 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ 90% - 2013 & 2012 ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΟΡΙΑ ΜΟΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΣΧΟΛΗΣ (2013) (2012) (Μόρια) (%) 127 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 90% ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Εξεταστικό Σύστημα Πανελλήνιες 2016

Νέο Εξεταστικό Σύστημα Πανελλήνιες 2016 Νέο Εξεταστικό Σύστημα Πανελλήνιες 2016 ΝΟΜΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 4327/2015 (ΦΕΚ 50/2015) Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις. Ε. Μ. Γ Λυκείου Δεύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Η ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ για τους εξερχόµενους φοιτητές ERASMUS. - πρακτική άσκηση -

Η ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ για τους εξερχόµενους φοιτητές ERASMUS. - πρακτική άσκηση - Η ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ για τους εξερχόµενους φοιτητές ERASMUS - πρακτική άσκηση - www.uoc.gr/intrel Η έγκαιρη ενηµέρωση και προετοιµασία για την συµµετοχή σας στο Πρόγραµµα ια Βίου Μάθηση / Erasmus αποτελεί το κλειδί

Διαβάστε περισσότερα

Επισημάνσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Συνεδρίαση αρ. 1047/6/ )

Επισημάνσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Συνεδρίαση αρ. 1047/6/ ) 1 Επισημάνσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Συνεδρίαση αρ. 1047/6/10.5.2018) Η όλη διαδικασία και η συζήτηση, κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, πραγματοποιήθηκαν σε ένα θετικό κλίμα. Ωστόσο,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 2015 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΣΔΟΧΗΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός Εισακτέων ακαδηµαϊκού έτους 2014-2015 (Πανελλήνιες 2014)

Αριθµός Εισακτέων ακαδηµαϊκού έτους 2014-2015 (Πανελλήνιες 2014) Αριθµός Εισακτέων ακαδηµαϊκού έτους 2014-2015 (Πανελλήνιες 2014) 1ο Επιστηµονικό Πεδίο: Νοµικών, Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστηµών Κωδικός Τμήματος Πανεπιστήμιο Τμήμα Εισακτέοι 2013 Σελίδα 1 από 5 129

Διαβάστε περισσότερα

Ασπασία Τσακιρίδου. Δράση Δ3.1: Αναλυτικός Σχεδιασμός της αρχιτεκτονικής του συστήματος. Παραδοτέο Γενικές προδιαγραφές του συστήματος

Ασπασία Τσακιρίδου. Δράση Δ3.1: Αναλυτικός Σχεδιασμός της αρχιτεκτονικής του συστήματος. Παραδοτέο Γενικές προδιαγραφές του συστήματος Ασπασία Τσακιρίδου Δράση Δ3.1: Αναλυτικός Σχεδιασμός της αρχιτεκτονικής του συστήματος Παραδοτέο 3.1.1 Γενικές προδιαγραφές του συστήματος Σ αυτή την ενότητα θα προδιαγράψουμε γενικά το πληροφοριακό σύστημα,

Διαβάστε περισσότερα

1ο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών & Κοινωνικών Επιστημών

1ο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών & Κοινωνικών Επιστημών 1ο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών & Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστήμια Τμήμα Εισαγωγική κατεύθυνση (κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου) 2014 2013 2012 127 Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας 19.964

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ 2016 ΑΡΙΘΜΟΣ Ανώτατο Εκπ. Ίδρυμα

ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ 2016 ΑΡΙΘΜΟΣ Ανώτατο Εκπ. Ίδρυμα Κωδικός Τµήµατος 384 129 227 233 279 133 137 285 273 275 147 403 402 134 219 168 103 297 112 139 Ανώτατο Εκπ. Ίδρυμα ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Τμήμα ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ 2016 ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ KAI ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: 15180 Μαρούσι Τηλ: 210-3443508, Φαξ: 210-3443865

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:Στατιστική περιγραφική εφαρμοσμένη στην ψυχοπαιδαγωγική Πούλιου Χριστίνα(5543) Κορρέ Πελαγία(5480) Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:Στατιστική περιγραφική εφαρμοσμένη στην ψυχοπαιδαγωγική Πούλιου Χριστίνα(5543) Κορρέ Πελαγία(5480) Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:Στατιστική περιγραφική εφαρμοσμένη στην ψυχοπαιδαγωγική Πούλιου Χριστίνα(55) Κορρέ Πελαγία(580) Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εαρινό εξάμηνο 0 Ρέθυμνο, 5/6/0 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:. Εισαγωγή.

Διαβάστε περισσότερα

Νέες αντιστοιχίες τμημάτων

Νέες αντιστοιχίες τμημάτων Νέες αντιστοιχίες τμημάτων Η γνώση του λαβυρίνθου των αντιστοιχιών είναι απαραίτητη για τους υποψηφίους, οι οποίοι στοχεύουν σε μετακινήσεις από μια πόλη σε άλλη αλλά και από ένα τμήμα σε άλλο μέσω μετεγγραφής.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ 10% - 2013 & 2012

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ 10% - 2013 & 2012 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ 10% - 2013 & 2012 ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΟΡΙΑ ΜΟΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΣΧΟΛΗΣ (2013) (2012) (Μόρια) (%) 127 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 10% ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΑΠΟΤΕΛΕΣMΑ 4.1.1-4.1.2 4.1.1 Δείκτες αξιολόγησης ακαδημαϊκών Μονάδων. 4.1.2 Ετήσια αναφορά για την ενημέρωση του αρχείου δεικτών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ Εισακτέοι 2013 ΜΕΤΑΒΟΛΗ % Πανεπιστήμιο Τμήμα ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ. Γενική Σειρά ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ Εισακτέοι 2013 ΜΕΤΑΒΟΛΗ % Πανεπιστήμιο Τμήμα ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ. Γενική Σειρά ΜΕΤΑΒΟΛΗ. Κωδικός τος 409 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ 55 100 1 45 82% 476 ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΡΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 85 150 4 65 76% 366 ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 130 225 2 95

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Κρήτης Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης

Πανεπιστήμιο Κρήτης Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης Πανεπιστήμιο Κρήτης Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης Απολογιστικά στοιχεία 1-1-2017 έως 31-12-2017 Η παρούσα αναφορά αποτελεί προϊόν συνεργασίας του συνόλου των υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΑΕΔ ΕΚΘΕΣΗ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017 ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΟΑΕΔ ΕΚΘΕΣΗ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017 ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΚΘΕΣΗ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017 ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ Έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΑΕΔ ΕΚΘΕΣΗ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018 ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΟΑΕΔ ΕΚΘΕΣΗ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018 ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΚΘΕΣΗ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018 ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΘΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2019 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ Έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κάλυψη δαπανών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών έτους Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Κάλυψη δαπανών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών έτους Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΥΛΟΥ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ»

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΥΛΟΥ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ» ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΛΟΥ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ανακτήθηκε από την Εκπαιδευτική Κλίμακα (http://edu.klimaka.gr/) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Ανακτήθηκε από την Εκπαιδευτική Κλίμακα (http://edu.klimaka.gr/) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 1 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 80 ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 95 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 160 ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ "EΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ"

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ EΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ "EΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ" ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Φ ύ λ ο κ α ι ο μ ά δ ε ς η λ ι κ ι ώ ν Κάτω των 30 ετών 30-44 45-64 65 και άνω Άρρενες Θήλεις Άρρενες Θήλεις Άρρενες Θήλεις Άρρενες Θήλεις

Φ ύ λ ο κ α ι ο μ ά δ ε ς η λ ι κ ι ώ ν Κάτω των 30 ετών 30-44 45-64 65 και άνω Άρρενες Θήλεις Άρρενες Θήλεις Άρρενες Θήλεις Άρρενες Θήλεις Πίνακας 7. Πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών κατά σχολή και τμήμα, φύλο και ομάδες ηλικιών. Σύνολο Ελλάδος, αστικές και αγροτικές περιοχές. Απογραφή πληθυσμού της 18ης Μαρτίου 2001 Σχολή και τμήμα Αμφοτέρων των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ. Πανεπιστήμιο ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ. Γενική Σειρά ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 2014. Τμήμα. Εισακτέοι 2013

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ. Πανεπιστήμιο ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ. Γενική Σειρά ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 2014. Τμήμα. Εισακτέοι 2013 Κωδικός τος 384 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 75 90 1 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 85 100 1 129 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ. Ανώτατο Εκπ. Ίδρυμα ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 2014. Εισακτέοι 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ. Γενική Σειρά. Τμήμα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ. Ανώτατο Εκπ. Ίδρυμα ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 2014. Εισακτέοι 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ. Γενική Σειρά. Τμήμα 384 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 75 90 1 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 85 100 1 129 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 155 150 1 227

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕ.ΦΥΛ.ΙΣ. (Γραφείο για Θέματα Φύλου και Ισότητας) 1 η ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Ακαδημαϊκό έτος 2011-12 1 η ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Προλεγόμενα...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 85 100 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 155 150 1

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 85 100 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 155 150 1 384 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 75 90 1 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 85 100 1 129 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 155 150 1 227

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Θ Ε Σ Σ Α Λ Ο Ν Ι Κ Η Σ Δ Ο Μ Η Δ Ι Α Β Ι Ο Υ Μ Α Θ Η Σ Η Σ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 1/9/2016 31/8/2018 Αριάδνη Στογιαννίδου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΕΤΟΥΣ 2007 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΕΤΟΥΣ 2007 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔOΣ Πειραιάς, 4.2.8 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΕΤΟΥΣ 7 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 2014. Εισακτέοι 2015. Πανεπιστήμιο Τμήμα ΕΠ. ΠΕΔΙΟ ΜΕΤ % ΜΕΤ

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 2014. Εισακτέοι 2015. Πανεπιστήμιο Τμήμα ΕΠ. ΠΕΔΙΟ ΜΕΤ % ΜΕΤ % 384 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 80 90-10 -11% 1 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 95 100-5 -5% 1 129 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ για τους εξερχόµενους φοιτητές ERASMUS. - σπουδές -

Η ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ για τους εξερχόµενους φοιτητές ERASMUS. - σπουδές - Η ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ για τους εξερχόµενους φοιτητές ERASMUS - σπουδές - www.uoc.gr/intrel Η έγκαιρη ενηµέρωση και προετοιµασία για την συµµετοχή σας στο Πρόγραµµα ια Βίου Μάθηση / Erasmus αποτελεί το κλειδί της

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία για τους Φοιτητές και τις Φοιτήτριες της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. ακαδημαϊκό έτος

Στοιχεία για τους Φοιτητές και τις Φοιτήτριες της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. ακαδημαϊκό έτος Στοιχεία για τους Φοιτητές και τις Φοιτήτριες της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ακαδημαϊκό έτος 2010-11 Σύνολο φοιτητικού σώματος στη Φιλοσοφική Σχολή ανά φύλο και επίπεδο σπουδών 8 6 78%

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 90% -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 90% -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα