7. ΚΙΒΩΤΙΑ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "7. ΚΙΒΩΤΙΑ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ"

Transcript

1 Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Μάθημα: Τεχνολογία ξύλινων κατασκευών ΙΙ. Εξωτερικές κατασκευές 7. ΚΙΒΩΤΙΑ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΜΕΣΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ, ΚΥΨΕΛΕΣ Καθ. Γεωργίου Μαντάνη mantanis@teilar.gr Σημείωση: Μέρος του διδακτικού υλικού των παρουσιάσεων αυτών έχει ληφθεί από το βιβλίο «Τεχνολογία ξύλινων δομικών κατασκευών» (εκδόσεις ΙΩΝ) του Καθηγ. Ιωάννη Κακαρά (2013). Σεπτέμβριος 2014

2 Ζαρντινιέρες & γλάστρες Το ξύλο σε μεγάλο πάχος (πάνω από 5 cm) είναι το καλύτερο υλικό από άποψη καλαισθησίας, διάρκειας και θερμικής αγωγιμότητας για την κατασκευή ζαρντινιέρας και γλάστρας, για την ανάπτυξη φυτών σε κήπους, πεζοδρόμια, βεράντες, μπαλκόνια και ταράτσες. Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι μονώνει αποτελεσματικά το χώρο ανάπτυξης του φυτού και παρέχει τη δυνατότητα πολύμορφων και καλαίσθητων σχεδιασμών σε διάφορα μεγέθη. Τα είδη ξύλου: εμποτισμένο πεύκο και πιο σπάνια καστανιά.

3 Βασικοί τύποι ζαρντινιέρων Τα προϊόντα ξύλου μπορεί να είναι κορμίδια μικρής διαμέτρου, ή ημίσχιστα κορμίδια, σανίδες, πριστά, κορμοί δέντρων, στύλοι απαρύφωτοι από την μια πλευρά, κ.α. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η δρυς αλλά σε μικρές διατομές. Η κατακόρυφη διάταξη των πλευρών και η εσωτερική επένδυση με στεγανωτική μεμβράνη, εξασφαλίζουν την κίνηση του νερού προς τα κάτω και συνεπώς την προστασία του ξύλου από μόνιμη ύγρανση και σήψη. Ο πυθμένας καλό είναι να κατασκευάζεται από διάτρητη ανοξείδωτη λαμαρίνα ή από ανθεκτικό πολυμερές.

4 Ζαρντινιέρα στρόγγυλη ξυλεία (κορμός ερυθρελάτης που έχει διαμορφωθεί για ζαρντινιέρα)

5 Παραλλαγές σε ζαρντινιέρες Παρουσίαση του Καθηγ. Γεωργίου Ζαρντινιέρες από εμποτισμένα με βορικά άλατα κορμίδια πεύκου μικρής διαμέτρου Σχέδιο από γλάστρες και ζαρντινιέρες από κορμούς δέντρων

6 Ζαρντινιέρες σε συνδυασμό με παγκάκια/πάγκους Παρουσίαση του Καθηγ. Γεωργίου

7 ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ Ξύλο 7x7 cm, ύψος 40 cm (5 ξύλα) Διαστάσεις 65 x 180 cm 55 x 120 cm 50 x 100 cm

8 ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ με ντίζα (5 ξύλα) Διαστάσεις 50 x 50 cm 50 x 100 cm

9 ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ από πασσάλους Φ8 (εμποτισμένη πεύκη) Διαστάσεις 60 x 60 x 36 cm ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ εξάγωνες (εμποτισμένη πεύκη)

10 ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ παραθύρου κρεμαστή Διαστάσεις 15 x 90 x 18 cm

11 ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ με κολώνα 9 x 9 cm και Μεταλλικό καπελάκι Διαστάσεις 80 x 80 x 60 cm (ύψος)

12 Ζαρντινιέρα με καφασωτό αναρρίχησης φυτών Διακοσμητικά καροτσάκια - ζαρντινιέρες

13 Σχέδια: ζαρντινιέρες Παρουσίαση του Καθηγ. Γεωργίου

14 Σχέδια: ζαρντινιέρες Παρουσίαση του Καθηγ. Γεωργίου Σύνδεσμος Σύνδεσμος κιβωτίου με δόντια (ίσια δόντια ή δακτυλωτά)

15 Πρόσθετες πληροφορίες για ζαρντινιέρες Στην ελληνική αγορά κυριαρχεί πολύ συχνά ως πρώτη ύλη το εμποτισμένο πεύκο. Γι αυτό, και οι περισσότερες ζαρντινιέρες που βρίσκουμε στην αγορά έχουν έντονα πρασινωπό χρώμα. Επίσης, συναντάμε και καλά, βαμμένες με ελαιοχρώματα ή σκουρόχρωμα βερνίκια, ζαρντινιέρες σε εξωτερικούς χώρους. Συναντάμε σε ορισμένες ζαρντινιέρες τον τύπο: συνδέσμου κιβωτίου με ίσια δόντια ή «δακτυλωτά» Οι συνδυασμοί και τα σχέδια για αυτή την κατασκευή ποικίλλουν.

16 Κάδοι (ή δοχεία) απορριμμάτων Στους κάδους απορριμμάτων πρέπει να κάνουμε την εξής διάκριση: α) κάδοι απορριμμάτων για την ύπαιθρο και χώρους δασικής αναψυχής, όπου ως πρώτη ύλη κυριαρχεί το ξύλο, και β) κάδοι ή δοχεία απορριμμάτων σε χώρους αστικού περιβάλλοντος Συναντάμε πληθώρα σχεδίων και κατασκευών, είτε με υλικό μόνο το ξύλο (σπανιότερα), είτε συνδυασμό μετάλλου και ξύλου, είτε δοχεία αμιγώς μεταλλικά (που κυριαρχούν στην ελληνική αγορά). Στα είδη ξύλου, απαντάμε συχνά οξιά (λανθασμένα), πεύκο και σπάνια καστανιά. Ξύλινος κάδος απορριμμάτων τυποποιημένων διαστάσεων

17 Τυπικός κάδος απορριμμάτων Οι συχνά απαντώμενοι κάδοι: α) κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας χαλυβδόφυλλα, κωνικά τοποθετημένα, και αφαιρούμενο εσωτερικό μεταλλικό κάδο. β) έχουν ένα καλαίσθητο σχεδιασμό και πακτώνονται πάνω στο έδαφος/τσιμέντο. Ξύλινες λεπτές βέργες περιβάλλουν την όλη μικροκατασκευή. Στις περισσότερες των περιπτώσεων εσφαλμένα το είδος ξύλου είναι οξιά που ως γνωστόν δεν έχει αντοχή σε εξωτερικές συνθήκες. Επίσης, τέτοιοι κάδοι θα πρέπει να φινίρονται καλά με βερνίκια εμποτισμού. Προτιμητέα είδη: δρυς, καστανιά, τροπικά είδη

18 Σχέδια: κάδοι απορριμμάτων Παρουσίαση του Καθηγ. Γεωργίου Σχέδια / κατασκευές που πλεονεκτούν από άποψη επιλογής είδους και κατασκευαστικού σχεδίου, διότι αμβλύνουν τα μειονεκτήματα ραγαδώσεων & ρίκνωσης-διόγκωσης του ξύλου (βλ. πρόσληψη υγρασίας): Α. Γ. B. Δ.

19 Μικτές κατασκευές μετάλλου - ξύλου (κάδοι) Παρουσίαση του Καθηγ. Γεωργίου Κάδοι απορριμμάτων, στους οποίους έχουμε συνδυασμό χρήσης μετάλλου (χάλυβα, χυτοσίδηρου, αλουμινίου) και ξύλου. Β. Γ. Δ. Α. Ε. Ζ.

20 Κάδοι απορριμμάτων από εμποτισμένη ξυλεία Παρουσίαση του Καθηγ. Γεωργίου Κατασκευές κάδων υπαίθρου και δασικής αναψυχής, από ξυλεία πεύκου ή έλατου που έχει εμποτιστεί υπό πίεση με άλατα χαλκού ή/και βορίου.

21 Πρόσθετες πληροφορίες για κάδους απορριμμάτων Στην ελληνική αγορά κυριαρχούν οι μεταλλικοί & πλαστικοί κάδοι. Προτιμητέος είναι ο συνδυασμός μετάλλου ξύλου σε αυτή την κατασκευή, διότι δίνει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Σε χώρους δασικής αναψυχής πολύ συχνά συναντάμε εμποτισμένο έλατο ή πεύκο σε κάδους. Προτιμητέα είναι τροπικά ανθεκτικά είδη (Mahogany, Iroko κ.α.) σε καλαίσθητους κάδους αστικού περιβάλλοντος για ποιοτικές κατασκευές. Τα υλικά σύνδεσης πρέπει οπωσδήποτε να είναι ανοξείδωτα. Οι συνδυασμοί και τα σχέδια γι αυτή την κατασκευή ποικίλλουν.

22 Ξύλινα Μέσα Συσκευασίας (παλέτες, τελάρα, καφάσια, κιβώτια) Ο κλάδος ξύλινων μέσων συσκευασίας (ΞΜΣ) αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της παραγωγής προϊόντων ξύλου στη χώρα μας. Τα κυριότερα προϊόντα του είναι κυρίως ξύλινες παλέτες, κιβώτια συσκευασίας μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, καφάσια, τελάρα, κουτιά κ.ά. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, οι επιχειρήσεις αυτές παράγουν αφενός μεν πριστή ξυλεία κωνοφόρων (πεύκη, ελάτη) αλλά και πλατυφύλλων (λεύκη, φλαμούρι) και αφετέρου προϊόντα μεταποίησης, π.χ. παλέτες διαφόρων διαστάσεων ανάλογα με τις παραγγελίες που υπάρχουν. Δεν έχει γίνει εφικτή μέχρι σήμερα η παραγωγή πιστοποιημένων παλετών (ευρωπαλετών EUR) στην Ελλάδα. ΟΧΙ χημικές ουσίες, ΟΧΙ εμποτιστικές ουσίες

23 Ξύλινα Μέσα Συσκευασίας (παλέτες, τελάρα, καφάσια, κιβώτια) Ποιες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν στην αγορά τα ΞΜΣ; κατασκευαστές πρώτων υλών και άλλων προϊόντων, όπως τσιμέντου, μάρμαρου, λιπασμάτων, καθώς επίσης και καταναλωτικών αγαθών, οπωροκηπευτικών και τροφίμων, αλυσίδες super-market κ.α. Η διάθεση των προϊόντων, κυρίως των παλετών, πραγματοποιείται με παραγγελίες που συνήθως ρυθμίζονται ανάλογα με την ανάγκη του κάθε πελάτη, γι αυτό είναι σχετικά μη εφικτή η υπογραφή συμβάσεων μεγάλης διάρκειας (είναι ένα εποχιακό προϊόν, με μεταβλητότητα μεγάλη). Επιπρόσθετα, οι γραμμές παραγωγής και ο μηχανολογικός εξοπλισμός στις περισσότερες από τις επιχειρήσεις ΞΜΣ είναι παλιάς τεχνολογίας και δεν έχει υποστεί εκσυγχρονισμό τα τελευταία 10 χρόνια με εξαίρεση έναν μικρό αριθμό επιχειρήσεων που και οργανωτικά και μηχανολογικά διαφέρουν σημαντικά. Οι εν λόγω επιχειρήσεις διαθέτουν σύγχρονα μηχανήματα πριστηρίου, αυτόματα καρφωτικά μηχανήματα, βαφείο, οργανωμένη παραγωγή και απασχολούν πάνω από 20 άτομα.

24 Τα ξύλινα κιβώτια διακρίνονται σε: α) συσκευασίας, β) μεταφοράς και γ) αποθήκευσης, και κατασκευάζονται είτε με πριστή ξυλεία, είτε με Κ/Π ή OSB, με στόχο την ασφαλή συσκευασία προϊόντων με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Οι μεταφορές ποικίλλουν, από την πιο χαμηλού κόστους έως και την πλέον εξειδικευμένη (μεταφορά έργων τέχνης μεγάλης αξίας). Όλα τα κιβώτια σε κάθε περίπτωση μπορούν να επενδυθούν με προστατευτικά υλικά (πολυαιθυλένιο, bubble, αφυγραντικά). Διαθέτουν ειδικά εξαρτήματα (αναρτήρες, κλείστρα, μεντεσέδες, χειρολαβές) για την ορθή χρήση τους. Κιβώτια

25 Εφαρμογή του διεθνούς προτύπου ISPM-15 Παρουσίαση του Καθηγ. Γεωργίου Λέγεται και θερμικός χειρισμός (heat treatment). Είναι χειρισμός σε κλειστό κλίβανο ξήρανσης για να νεκρωθούν όλοι οι τυχόν παθογόνοι μικροοργανισμοί (σε θερμοκρασίες εσωτερικά >56 ο C για μισή ώρα). Σύμφωνα με αυτό, όλα τα ξύλινα μέσα συσκευασίας (παλέτες, καφάσια, κιβώτια) που προορίζονται για εξαγωγές σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να έχουν υποστεί θερμικό χειρισμό για λόγους απεντόμωσης.

26 Ευρωπαϊκή παλέτα (Ευρωπαλέτα) Είναι ένα πιστοποιημένο ΞΜΣ στην Ευρώπη. Είναι γνωστό ότι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα η ευρωπαλέτα χρησιμοποιείται ευρέως σε όλες τις εμπορικές δραστηριότητες καθώς και στις διεθνείς μεταφορές γεωργικών, κτηνοτροφικών και άλλων προϊόντων. Η ευρωπαλέτα είναι μία επίπεδη ξύλινη παλέτα τεσσάρων εισόδων, η οποία έχει μήκος 800 mm και πλάτος 1200 mm. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ευρωπαλέτας, λ.χ. μακροσκοπικά χαρακτηριστικά και ποιότητα της ξυλείας, διαστάσεις, μηχανικές αντοχές, ελέγχονται και πιστοποιούνται από εξουσιοδοτημένα εργαστήρια τεχνολογίας ξύλου σύμφωνα με την ισχύουσα προδιαγραφή 435-2/ που έχει εκδοθεί από τη Διεθνή Ένωση Σιδηροδρόμων. Κυρίαρχο είδος: όλα τα είδη πεύκου.

27 Πρόσθετες πληροφορίες για ΞΜΣ Στην ελληνική αγορά κυριαρχούν τα τελάρα & καφάσια λεύκης. Συχνά συναντάμε ξύλινες ευρωπαλέτες σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν παραχθεί στην Ε.Ε. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η ζήτηση για ΞΜΣ που έχουν υποστεί θερμικό χειρισμό (HT). Αρκετές φορές η περιεχόμενη υγρασία στα ΞΜΣ υπερβαίνει το 20%. Στα ξύλινα μέσα συσκευασίας δεν επιτρέπεται η χρήση χημικών ουσιών, ούτε εμποτιστικών σκευασμάτων.

28 Κυψέλες (μελισσοκομίας) Οι ξύλινες κυψέλες αποτελούν ένα προϊόν, το οποίο ευρέως παράγεται στη χώρα μας για προφανείς λόγους (βλ. μέλι). Το προϊόν είναι για εξωτερικές συνθήκες και λόγω των μελισσών καλό είναι να μην γίνεται χρήση χημικών πρόσθετων. Οι κυψέλες τυπικά κατασκευάζονται από ξυλεία πεύκης ή ερυθρελάτης μετά από σωστή ξήρανση, το καπάκι και το πλαίσιο τους κατασκευάζονται συνήθως από δασική ή μαύρη πεύκη ελληνικής προέλευσης. Η βάση της κυψέλης συνήθως φτιάχνεται από κόντρα-πλακέ θαλάσσης καλής ποιότητας. Σε ορισμένες περιοχές (Μέτσοβο, Χαλκίδα) χρησιμοποιείται και ντόπια ξυλεία πεύκου. ΟΧΙ χημικές ουσίες, ΟΧΙ εμποτιστικές ουσίες

29 Κυψέλες (επιμέρους στοιχεία) Βάση

30 Κυψέλες Τα καπάκια κατασκευάζονται από ανοξείδωτη γαλβανιζέ λαμαρίνα 0,25 mm και στο εσωτερικό (άνω μέρος) έχει κόντρα-πλακέ θαλάσσης 8 mm. H σίτα που χρησιμοποιείται είναι άριστης ποιότητας. Γονοφωλιές τύπου Χαλκιδικής Οι περισσότερες ξύλινες κυψέλες έχουν καπάκι. Προτιμάται η ερυθρελάτη για τα εξωτερικά κομμάτια και συνήθως πεύκη για τα πλαίσια, εξαιτίας και της ρητινώδους οσμής. Στη διαδικασία καρφώματος χρησιμοποιούνται καρφιά με σπείρωμα. Τυπικά, οι κυψέλες τρίβονται με ψιλό γυαλόχαρτο.

31 Πρόσθετες πληροφορίες για ξύλινες κυψέλες Στη χώρα μας υπάρχουν πολλές βιοτεχνίες παραγωγής κυψελών. Συχνά συναντάμε ντόπια ξυλεία μαύρης πεύκης, λευκόδερμης πεύκης και τραχείας πεύκης, σε κατασκευές κυψελών. Επίσης, υπάρχει εισαγωγή ερυθρελάτης (Ρωσία, Ρουμανία) για αυτή τη χρήση στη χώρα μας. Οι ξύλινες κυψέλες φθείρονται γρήγορα, και κάθε χρόνο απαιτείται ενδελεχής συντήρηση αυτών για να ξαναχρησιμοποιηθούν. Εξωτερικά (μόνον) οι κυψέλες φινίρονται με ακρυλικά υδατοδιαλυτά στεγανωτικά (1 ος ) ή με λινέλαιο-μίνιο-λαδομπογιά (2 ος ). Η κυψέλη μελισσοκομίας παραμένει μια εξαιρετικά εξειδικευμένη ξύλινη κατασκευή, που έχει «ιδιαιτερότητες» και «μυστικά».

32 ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ Παρουσίαση του Καθηγ. Γεωργίου Ο διδάσκων κ. Γεώργιος Μαντάνης αναγνωρίζει τη σημαντική τεχνική βοήθεια και ευχαριστεί τις παρακάτω αναφερόμενες επιχειρήσεις για το φωτογραφικό υλικό το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σε αυτές τις παρουσιάσεις. Αυτό έγινε για αμιγώς εκπαιδευτικό σκοπό για τα μαθήματα θεωρίας εντός του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, ΤΕΙ Θεσσαλίας, Καρδίτσα, Πηγές Internet

2 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΡΜΟΣΠΙΤΩΝ

2 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΡΜΟΣΠΙΤΩΝ Τ.Ε.Ι. Λάρισας - Παράρτημα Καρδίτσας Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Εργαστήριο Τεχνολογίας & Συντήρησης Ξυλοκατασκευών 2 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΡΜΟΣΠΙΤΩΝ του Καθηγητή Δρ. Ιωάννη Κακαρά

Διαβάστε περισσότερα

11. ΞΥΛΙΝΕΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ, ΑΠΟΒΑΘΡΕΣ Κ.Α.

11. ΞΥΛΙΝΕΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ, ΑΠΟΒΑΘΡΕΣ Κ.Α. Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Μάθημα: Τεχνολογία ξύλινων κατασκευών ΙΙ. Εξωτερικές κατασκευές 11. ΞΥΛΙΝΕΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ, ΑΠΟΒΑΘΡΕΣ Κ.Α. Σημείωση:

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΡΜΟΣΠΙΤΩΝ

2 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΡΜΟΣΠΙΤΩΝ Τ.Ε.Ι. Λάρισας - Παράρτημα Καρδίτσας Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Εργαστήριο Τεχνολογίας & Συντήρησης Ξυλοκατασκευών 2 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΡΜΟΣΠΙΤΩΝ του Καθηγητή Δρ. Ιωάννη Κακαρά

Διαβάστε περισσότερα

5. ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΚΙΟΣΚΙΑ ΥΠΟΣΤΕΓΑ

5. ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΚΙΟΣΚΙΑ ΥΠΟΣΤΕΓΑ Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Μάθημα: Τεχνολογία ξύλινων κατασκευών ΙΙ. Εξωτερικές κατασκευές 5. ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΚΙΟΣΚΙΑ ΥΠΟΣΤΕΓΑ Σημείωση: Καθ.

Διαβάστε περισσότερα

2. ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ ΞΥΛΕΙΑΣ & ΕΜΠΟΤΙΣΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

2. ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ ΞΥΛΕΙΑΣ & ΕΜΠΟΤΙΣΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Μάθημα: Τεχνολογία ξύλινων κατασκευών ΙΙ. Εξωτερικές κατασκευές 2. ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ ΞΥΛΕΙΑΣ & ΕΜΠΟΤΙΣΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

3. ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ & ΤΥΠΟΙ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ

3. ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ & ΤΥΠΟΙ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Μάθημα: Τεχνολογία ξύλινων κατασκευών ΙΙ. Εξωτερικές κατασκευές 3. ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ & ΤΥΠΟΙ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ Καθ. Γεωργίου

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΤΥΠΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ

1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΤΥΠΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Μάθημα: Τεχνολογία ξύλινων κατασκευών ΙΙ. Εξωτερικές κατασκευές 1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΤΥΠΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

6. ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ - ΑΥΛΟΠΟΡΤΕΣ, ΜΠΑΡΕΣ, ΗΧΟΠΕΤΑΣΜΑΤΑ

6. ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ - ΑΥΛΟΠΟΡΤΕΣ, ΜΠΑΡΕΣ, ΗΧΟΠΕΤΑΣΜΑΤΑ Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Μάθημα: Τεχνολογία ξύλινων κατασκευών ΙΙ. Εξωτερικές κατασκευές 6. ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ - ΑΥΛΟΠΟΡΤΕΣ, ΜΠΑΡΕΣ, ΗΧΟΠΕΤΑΣΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

4 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΑΦΡΥ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ

4 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΑΦΡΥ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ Τ.Ε.Ι. Λάρισας - Παράρτημα Καρδίτσας Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Εργαστήριο Τεχνολογίας & Συντήρησης Ξυλοκατασκευών 4 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΑΦΡΥ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ του Δρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ: Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ Ι ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ: Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ Ι ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχος υγρασίας πριστής ξυλείας κατά την ξήρανση

Έλεγχος υγρασίας πριστής ξυλείας κατά την ξήρανση Έλεγχος υγρασίας πριστής ξυλείας κατά την ξήρανση Πορεία ξήρανσης πριστής ξυλείας A διαμόρφωση δειγμάτων ξήρανσης 2 cm 2 cm 50 cm 1 m A A 1 A 2 ζύγιση δειγμάτων ξήρανσης Α1, Α2 αμέσως μετά την πρίση ΑΣΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

µε βελτιωµένες ιδιότητες ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ρ. Αντώνιος Παπαδόπουλος

µε βελτιωµένες ιδιότητες ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ρ. Αντώνιος Παπαδόπουλος Θερµικά τροποποιηµένη ξυλεία: Μία νέα τεχνική για ξύλο µε βελτιωµένες ιδιότητες ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ρ. Αντώνιος Παπαδόπουλος Εισαγωγή Το ξύλο αποτελεί ιδανική πρώτη ύλη για πολλές κατασκευές. Η βιοµηχανία ξύλου

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία Ξύλου. Ενότητα 01: Εισαγωγή στην Τεχνολογία Ξύλου. Ιωάννης Φιλίππου Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος

Τεχνολογία Ξύλου. Ενότητα 01: Εισαγωγή στην Τεχνολογία Ξύλου. Ιωάννης Φιλίππου Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 01: Εισαγωγή στην Ιωάννης Φιλίππου Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός Συστήματος σκίασης αυτοκινήτων

Σχεδιασμός Συστήματος σκίασης αυτοκινήτων ΤΕΙ Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου - Επίπλου Στα πλαίσια του μαθήματος «Τεχνολογία ξύλινων κατασκευών ΙΙ» Θέμα εργασίας / Project Σχεδιασμός Συστήματος σκίασης

Διαβάστε περισσότερα

ΞΥΛΟΦΥΛΛΑ. Ξυλόφυλλα ή επενδύματα ή καπλαμάδες: λεπτά φύλλα ξύλου με πάχος 0,5-1,0 mm (ως 8-10 mm) αντικολλητών (κόντρα πλακέ)

ΞΥΛΟΦΥΛΛΑ. Ξυλόφυλλα ή επενδύματα ή καπλαμάδες: λεπτά φύλλα ξύλου με πάχος 0,5-1,0 mm (ως 8-10 mm) αντικολλητών (κόντρα πλακέ) Ξυλόφυλλα ή επενδύματα ή καπλαμάδες: λεπτά φύλλα ξύλου με πάχος 0,5-1,0 mm (ως 8-10 mm) Παραγωγή αντικολλητών (κόντρα πλακέ) άλλων συγκολλημένων κατασκευών Ανάπτυξη βιομηχανίας παραγωγής ξυλοφύλλων λόγω:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ BELMADUR & ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΞΥΛΟΥ & ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ BELMADUR & ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΞΥΛΟΥ & ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Υπεύθυνος: Καθηγητής Γεώργιος Μαντάνης οδός Γρίβα 11, 43100, Καρδίτσα, τηλ. 6947 300585, email: mantanis@teilar.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ και ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ Ι (ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜ. 2013)

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ και ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ Ι (ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜ. 2013) ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ και ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: 1. Αλυσοπρίονα στην ελληνική αγορά: Μεγέθη, χώρες προέλευσης, χρήσεις, τιμές 2. Αλυσοπρίονα στην ελληνική αγορά: Συστήματα τροχίσματος αλυσίδων,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ. ρ. Γεώργιος Μαντάνης Εργαστήριο Επιστήµης Ξύλου Τµήµα Σχεδιασµού & Τεχνολογίας Ξύλου - Επίπλου

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ. ρ. Γεώργιος Μαντάνης Εργαστήριο Επιστήµης Ξύλου Τµήµα Σχεδιασµού & Τεχνολογίας Ξύλου - Επίπλου ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ρ. Γεώργιος Μαντάνης Εργαστήριο Επιστήµης Ξύλου Τµήµα Σχεδιασµού & Τεχνολογίας Ξύλου - Επίπλου ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ = Εξωτερικοί παράγοντες που µπορούν να προκαλέσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ρ. Γεώργιος Μαντάνης Εργαστήριο Επιστήµης Ξύλου Τµήµα Σχεδιασµού & Τεχνολογίας Ξύλου Επίπλου ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ Μηχανικές ιδιότητες = είναι

Διαβάστε περισσότερα

Επαναστατικά νέα προϊόντα & τεχνολογίες τροποποιημένης ξυλείας στις κατασκευές: ιδιότητες, χαρακτηριστικά και εφαρμογές στη χώρα μας

Επαναστατικά νέα προϊόντα & τεχνολογίες τροποποιημένης ξυλείας στις κατασκευές: ιδιότητες, χαρακτηριστικά και εφαρμογές στη χώρα μας Επαναστατικά νέα προϊόντα & τεχνολογίες τροποποιημένης ξυλείας στις κατασκευές: ιδιότητες, χαρακτηριστικά και εφαρμογές στη χώρα μας Καθηγητή Γεωργίου Ι. Μαντάνη PhD, Dipl. Εργαστήριο Τεχνολογίας Ξύλου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ACCOYA & ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΞΥΛΟΥ & ΝΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΞΥΛΕΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ACCOYA & ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΞΥΛΟΥ & ΝΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΞΥΛΕΙΑΣ Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Υπεύθυνος: Καθηγητής Γεώργιος Μαντάνης οδός Γρίβα 11, 43100, Καρδίτσα, τηλ. 6947 300585, email: mantanis@teilar.gr

Διαβάστε περισσότερα

4 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΑΦΡΥ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ

4 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΑΦΡΥ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ Τ.Ε.Ι. Λάρισας - Παράρτημα Καρδίτσας Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Εργαστήριο Τεχνολογίας & Συντήρησης Ξυλοκατασκευών 4 ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΑΦΡΥ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ του Δρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ OREGON PINE

ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ OREGON PINE ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ Γρίβα 11, Τ.Κ. 43100, Καρδίτσα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Καθηγητής Δρ. Γεώργιος Μαντάνης, τηλ. 6947 300.585 Καρδίτσα, 27-03-2017 ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ Γρίβα 11, Τ.Κ. 43100, Καρδίτσα T: 24410 79.206 (εσ. 112) www.wfdt.teilar.gr ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

H συντήρηση των ξύλινων κατασκευών

H συντήρηση των ξύλινων κατασκευών H συντήρηση των ξύλινων κατασκευών Δρ. Μιχ. Σκαρβέλης Δρ. Ι. Κακαράς Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, ΤΕΙ Λάρισας, Παράρτημα Καρδίτσας Το ξύλο είναι ένα εξαίρετο υλικό, αλλά δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 26.05 ΣΥΝΘΕΤΟ ΒΥΘΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 26.05 ΣΥΝΘΕΤΟ ΒΥΘΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 26.05 ΣΥΝΘΕΤΟ ΒΥΘΟΣ Ενδεικτικές διαστάσεις οργάνου Απαιτήσεις ασφαλείας Πλάτος 6400mm Απαιτούμενος χώρος 9550Χ8700mm Μήκος 7850mm Μέγιστο Ύψος Πτώσης 2100 mm Ύψος 3300mm Ηλικία χρήστη

Διαβάστε περισσότερα

Τα βασικά μέρη ενός πριστηρίου: Κορμοπλατεία Κυρίως πριστήριο Πριστοπλατεία (αποθήκη) Τροχιστήριο Βοηθητικές εγκαταστάσεις

Τα βασικά μέρη ενός πριστηρίου: Κορμοπλατεία Κυρίως πριστήριο Πριστοπλατεία (αποθήκη) Τροχιστήριο Βοηθητικές εγκαταστάσεις ΤΟ ΠΡΙΣΤΗΡΙΟ Τα βασικά μέρη ενός πριστηρίου: Κορμοπλατεία Κυρίως πριστήριο Πριστοπλατεία (αποθήκη) Τροχιστήριο Βοηθητικές εγκαταστάσεις 1. ΚΟΡΜΟΠΛΑΤΕΙΑ. Αποθήκες ενδιάμεσης αποθήκευσης, πριν την ξήρανση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 26.15 ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 26.15 ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 26.15 ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑΣ Ενδεικτικές διαστάσεις οργάνου Απαιτήσεις ασφαλείας Πλάτος 6900mm Απαιτούμενος χώρος 10150Χ10500mm Μήκος 8000mm Μέγιστο Ύψος Πτώσης 1550 mm Ύψος

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικά περβάζια διατομής: 12m x 55mm. Εξωτερικά αρμοκάλυπτρα διατομής: 12mm x 35mm.

Εσωτερικά περβάζια διατομής: 12m x 55mm. Εξωτερικά αρμοκάλυπτρα διατομής: 12mm x 35mm. l l l Ξυλεία: ΜΕΡΑΝΤΙ αντικολλητό ή ΝΙΑΓΚΟΝ, ξηραμένο σε 11-13 βαθμούς υγρασίας. Κάσα & φύλλο διατομής: 68mm x 84mm. Μηχανισμοί: SIEGENIA, τύπος Ε-Look, ανοιγόμενης και ανακλινόμενης λειτουργίας με αυτόματη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΙΚΕΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ

ΘΕΡΜΙΚΕΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΘΕΡΜΙΚΕΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ρ. Γεώργιος Μαντάνης Εργαστήριο Επιστήµης Ξύλου Τµήµα Σχεδιασµού & Τεχνολογίας Ξύλου - Επίπλου ΙΑΣΤΟΛΗ - ΣΥΣΤΟΛΗ Όταν θερµαίνεται το ξύλο αυξάνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 780/2018 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 780/2018 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 780/2018 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ Α. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 1. Σκοπός Ο σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Mάθημα «ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ»

Mάθημα «ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ» Mάθημα «ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ» ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΥ Καθηγητής Γεώργιος Μαντάνης Εργαστήριο Επιστήμης & Τεχνολογίας Ξύλου Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Email: mantanis@teilar.gr Ορισμός της πυκνότητας

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά Εργαστηριακής Δοκιμής

Αναφορά Εργαστηριακής Δοκιμής Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ Γρίβα 11, Τ.Κ. 43100, Καρδίτσα T: 24410 79.206 (εσ. 112), www.wfdt.teilar.gr ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία Ξύλου. Ενότητα 02: Πριστή ξυλεία (Α) Ιωάννης Φιλίππου Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τεχνολογία Ξύλου. Ενότητα 02: Πριστή ξυλεία (Α) Ιωάννης Φιλίππου Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 02: Πριστή ξυλεία (Α) Ιωάννης Φιλίππου Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons.

Διαβάστε περισσότερα

6α ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ & ΠΑΝΕΛΣ

6α ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ & ΠΑΝΕΛΣ Τ.Ε.Ι. Λάρισας - Παράρτημα Καρδίτσας Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Εργαστήριο Τεχνολογίας & Συντήρησης Ξυλοκατασκευών 6α ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ & ΠΑΝΕΛΣ του

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία Ξύλου. Ενότητα 04: Πριστή ξυλεία (Γ) Ιωάννης Φιλίππου Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τεχνολογία Ξύλου. Ενότητα 04: Πριστή ξυλεία (Γ) Ιωάννης Φιλίππου Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 04: Πριστή ξυλεία (Γ) Ιωάννης Φιλίππου Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons.

Διαβάστε περισσότερα

ΞΥΛΕΙΑ ΣΤΕΓΗΣ - ΣΥΝΘΕΤΗ ΞΥΛΕΙΑ

ΞΥΛΕΙΑ ΣΤΕΓΗΣ - ΣΥΝΘΕΤΗ ΞΥΛΕΙΑ http://www.e-stergiu.cm/index.php?lang=1 ΞΥΛΕΙΑ ΣΤΕΓΗΣ - ΣΥΝΘΕΤΗ ΞΥΛΕΙΑ Πλανισμένες δοκοί σύνθετης συγκολλητής ξυλείας εισαγωγής. Προσφέρουν υψηλή μηχανική αντοχη (GL24),διαθέτουν μικρό ειδικό βάρος (450kg/m

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ

1 ο ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ Τ.Ε.Ι. Λάρισας - Παράρτημα Καρδίτσας Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Εργαστήριο Τεχνολογίας & Συντήρησης Ξυλοκατασκευών 1 ο ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Καρδίτσα, 09-05-2009 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Τέρμα Μαυρομιχάλη, Τ.Κ. 43100, Καρδίτσα Υπεύθυνος: Καθηγητής Γεώργιος Μαντάνης τηλ. 69 47 300 585 email: mantanis@teilar.gr URL: www.teilar.gr/~mantanis

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΔΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΙΣΤΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ

ΣΤΑΔΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΙΣΤΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ΣΤΑΔΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΙΣΤΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ΔΑΣΟΣ ΠΡΙΣΤΗΡΙΟ ΥΛΟΤΟΜΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΜΗΚΗ ΑΠΟΦΛΟΙΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΗ ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΑΝΑ ΔΑΣ. ΕΙΔΟΣ ή και ΚΛΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ & ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΡΟΠΙΚΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ & ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΡΟΠΙΚΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ - ΕΠΙΠΛΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ-ΕΠΙΠΛΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ

1 ο ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ Τ.Ε.Ι. Λάρισας - Παράρτημα Καρδίτσας Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Εργαστήριο Τεχνολογίας & Συντήρησης Ξυλοκατασκευών 1 ο ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ξύλινες κατασκευές σε ακραία και υγρά περιβάλλοντα Μέρος 2ο: Ξύλινες περιφράξεις και αυλόπορτες

Ξύλινες κατασκευές σε ακραία και υγρά περιβάλλοντα Μέρος 2ο: Ξύλινες περιφράξεις και αυλόπορτες Ξύλινες κατασκευές σε ακραία και υγρά περιβάλλοντα Μέρος 2ο: Ξύλινες περιφράξεις και αυλόπορτες Των Μαρίας Μανουσακίδου, Σχεδιάστριας και Τεχνολόγου ξύλου και επίπλου και Δρ. Ιωάννη Κακαρά, Τεχνολόγου

Διαβάστε περισσότερα

Χημεία και Χημικά Προϊόντα Ξύλου

Χημεία και Χημικά Προϊόντα Ξύλου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Χημεία και Χημικά Προϊόντα Ξύλου Ενότητα 08: Τροποποίηση του ξύλου Ι Ιωάννης Φιλίππου Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΞΥΛΕΙΑΣ ΜΑΥΡΗΣ ΠΕΥΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΞΥΛΕΙΑΣ ΜΑΥΡΗΣ ΠΕΥΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΞΥΛΕΙΑΣ ΜΑΥΡΗΣ ΠΕΥΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ Φιλίππου Βασίλειος 1* και Καραστεργίου Σωτήριος 2 *Δασολόγος - Περιβαλλοντολόγος, MSC (PhD Candidate), Τμήμα Δασολογίας &

Διαβάστε περισσότερα

«Η αειφορία του δάσους είναι προϋπόθεση για την σωτηρία. του περιβάλλοντος, του κλίματος και του ανθρώπου.»

«Η αειφορία του δάσους είναι προϋπόθεση για την σωτηρία. του περιβάλλοντος, του κλίματος και του ανθρώπου.» Η ΠΡΙΣΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ «Η αειφορία του δάσους είναι προϋπόθεση για την σωτηρία του περιβάλλοντος, του κλίματος και του ανθρώπου.» Το Πριστήριο Το μέρος όπου γίνεται η πρίση του κορμού Πρίζω (πριονίζω)= η διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

"Τύποι ξύλινων δομικών κατασκευών - πιστοποίηση οικοδομικής ξυλείας, CE πιστοποίηση σε προϊόντα ξύλου H

Τύποι ξύλινων δομικών κατασκευών - πιστοποίηση οικοδομικής ξυλείας, CE πιστοποίηση σε προϊόντα ξύλου H "Τύποι ξύλινων δομικών κατασκευών - πιστοποίηση οικοδομικής ξυλείας, CE πιστοποίηση σε προϊόντα ξύλου H Δρ Μιχάλης Σκαρβέλης, Αναπληρωτής Καθηγητής, υπεύθυνος Εργαστηρίου Τεχνολογίας & Συντήρησης Ξυλοκατασκευών,

Διαβάστε περισσότερα

STRETCH FILM ΧΕΙΡΟΣ - ΜΗΧΑΝΗΣ / ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ / ΤΣΕΡΚΙΑ / ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ / ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ / ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

STRETCH FILM ΧΕΙΡΟΣ - ΜΗΧΑΝΗΣ / ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ / ΤΣΕΡΚΙΑ / ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ / ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ / ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ STRETCH FILM ΧΕΙΡΟΣ - ΜΗΧΑΝΗΣ / ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ / ΤΣΕΡΚΙΑ / ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ / ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ / ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΥΣKEΥΑΣΙΑΣ CORELESS STRETCH FILM ΧΕΙΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΟΚΥΛΙΝΔΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές περσίδες αλουμινίου

Εξωτερικές περσίδες αλουμινίου Εξωτερική σκίαση Εξωτερικές περσίδες αλουμινίου Model 90ZEP, 90ZMP Συστήματα σκίασης περιστεφούμενων και ανυψούμενων οριζόντιων εξωτερικών περσίδων αλουμινίου, χειροκίνησης και ηλεκτροκίνησης. Συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΞΥΛΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (cladding, siding)

ΞΥΛΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (cladding, siding) ΞΥΛΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (cladding, siding) Για επενδύσεις τοιχοποιίας (εξωτερικές) ή ξυλεπενδύσεις από συμπαγή ξυλεία, σε κατοικίες, αποθήκες και γενικά προκάτ κατασκευές, η κατάσταση έχει ως εξής: Iroko και άλλα

Διαβάστε περισσότερα

«Νομοθεσία και Προδιαγραφές που αφορούν το ξύλο» Μιχάλης Σκαρβέλης,

«Νομοθεσία και Προδιαγραφές που αφορούν το ξύλο» Μιχάλης Σκαρβέλης, «Νομοθεσία και Προδιαγραφές που αφορούν το ξύλο» Μιχάλης Σκαρβέλης, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου Α) H Ξυλεία πρέπει να προέρχεται από αειφορικά διαχειριζόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Τα αρχαιότερα ευρήματα που υπάρχουν (δυτική Αλάσκα), δείχνουν ότι η τέχνη της καμπύλωσης του ξύλου είναι γνωστή σχεδόν 2000 χρόνια.

Τα αρχαιότερα ευρήματα που υπάρχουν (δυτική Αλάσκα), δείχνουν ότι η τέχνη της καμπύλωσης του ξύλου είναι γνωστή σχεδόν 2000 χρόνια. ΚΑΜΠΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ Τα αρχαιότερα ευρήματα που υπάρχουν (δυτική Αλάσκα), δείχνουν ότι η τέχνη της καμπύλωσης του ξύλου είναι γνωστή σχεδόν 2000 χρόνια. Κουτί καμπύλωσης (1400-1750 μ.χ) ΕΠΙΛΟΓΗ ΞΥΛΟΥ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ. ρ. Γεώργιος Μαντάνης Εργαστήριο Τεχνολογίας Ξύλου. Τµήµα Σχεδιασµού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ. ρ. Γεώργιος Μαντάνης Εργαστήριο Τεχνολογίας Ξύλου. Τµήµα Σχεδιασµού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ρ. Γεώργιος Μαντάνης Εργαστήριο Τεχνολογίας Ξύλου Τµήµα Σχεδιασµού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Ορισµός της πυκνότητας «Η σπουδαιότερη φυσική ιδιότητα του ξύλου»

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία Ξύλου. Ενότητα 06: Άτμιση ξυλείας. Ιωάννης Φιλίππου Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τεχνολογία Ξύλου. Ενότητα 06: Άτμιση ξυλείας. Ιωάννης Φιλίππου Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 06: Άτμιση ξυλείας Ιωάννης Φιλίππου Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για

Διαβάστε περισσότερα

Αμπελουργικός Πάσσαλος

Αμπελουργικός Πάσσαλος Αμπελουργικός Πάσσαλος Προδιαγραφές Προϊόντος Αναβ: 01,Ημερ/νία Φύλλου 12.04.2009 Εισαγωγή Αυτό το φυλλάδιο εκδίδεται από την ΠΑΝΜΕΤΑΛ Α.Ε.Β.Ε. σε συνέχεια των αιτήσεων από τους πελάτες μας, σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

Make the difference to your place! Catalogue 2014-2015

Make the difference to your place! Catalogue 2014-2015 Make the difference to your place! Catalogue 2014-2015 Ομπρέλα THATCH με υλικό 80x42cm Mεγάλης αντοχής στον χρόνο και στις καιρικές συνθήκες.με πλάκα Thatch 45X80 εκ. και τρία ή περισσότερα στρώματα υλικού.παρέχει

Διαβάστε περισσότερα

το 1/2 του μήκους του ραδικιού του μήκους του ραδικιού

το 1/2 του μήκους του ραδικιού του μήκους του ραδικιού E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1383 Κ.Δ.Π. 307/2000 Αρ. 344,17.11.2000 Αριθμός 307 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ραδικιών Witloof Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

ΞΥΛΟΦΥΛΛΑ : Τι είναι τα ξυλόφυλλα;

ΞΥΛΟΦΥΛΛΑ : Τι είναι τα ξυλόφυλλα; ΞΥΛΟΦΥΛΛΑ : ΞΥΛΟΦΥΛΛΑ : Τι είναι τα ξυλόφυλλα; ΞΥΛΟΦΥΛΛΑ : ΦΥΛΛΑ ΣΥΜΠΑΓΟΥΣ ΞΥΛΟΥ, ΠΑΧΟΥΣ 0,5-3 mm (Σπανιότερα 0,05-8 mm) Οι κορμοί που προορίζονται για ξυλόφυλλα πρέπει να έχουν συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΕΙΑ. O Καραβίδας Κωνσταντίνος ίδρυσε το 1975 την εταιρία ΚΑΡΚΟΝ στη Λάρισα.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ. O Καραβίδας Κωνσταντίνος ίδρυσε το 1975 την εταιρία ΚΑΡΚΟΝ στη Λάρισα. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 0 0 06 07 08 09 0 6 7 8 9 0 6 7 8 9 0 ΠΕΡΣΙΔΕΣ ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΕΣ ΙΝΟΧ ΣΕΙΡΑ ΑΙ ΠΕΡΣΙΔΕΣ ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΕΣ ΛΕΥΚΕΣ ΣΕΙΡΑ ΑΛ ΠΕΡΣΙΔΕΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΙΝΟΧ ΣΕΙΡΑ ΣΙ ΠΕΡΣΙΔΕΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΛΕΥΚΕΣ ΣΕΙΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μεταλλικές Σχάρες Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές

Μεταλλικές Σχάρες Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές Μεταλλικές Σχάρες Διέλευσης Καλωδίων Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές Ο κύριος στόχος της εταιρίας είναι η κατασκευή ποιοτικών προ όντων με: πρακτικό σχεδιασμό αυξημένη αντοχή εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι τα ξυλόφυλλα; Τεχνική γνωστή από την αρχαιότητα για παραγωγή διακοσμητικών επιφανειών

Τι είναι τα ξυλόφυλλα; Τεχνική γνωστή από την αρχαιότητα για παραγωγή διακοσμητικών επιφανειών ΞΥΛΟΦΥΛΛΑ Τι είναι τα ξυλόφυλλα; Τεχνική γνωστή από την αρχαιότητα για παραγωγή διακοσμητικών επιφανειών Διαφορετική σχεδίαση, ανάλογα με την τομή ΞΥΛΟΦΥΛΛΑ Ξυλόφυλλα ή επενδύματα ή καπλαμάδες: λεπτά φύλλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΡΙΚΟΛΛΗΤΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΡΙΚΟΛΛΗΤΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ Γρίβα 11, Τ.Κ. 43100, Καρδίτσα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Καθηγητής Δρ. Γεώργιος Μαντάνης, τηλ. 6947 300.585 URL: http://www.wfdt.teilar.gr/dbdata/news/wst.pdf

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ρ. Γεώργιος Μαντάνης Εργαστήριο Επιστήµης Ξύλου Τµήµα Σχεδιασµού & Τεχνολογίας Ξύλου - Επίπλου ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ Το ξύλο έχει καλές ακουστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ΑΤΕΙΘ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ LOGISTICS ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΗ ΕΛΠΙΔΑ Α.Μ. 206 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κατερίνη 2011 ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

emmanouilsa.com Αστικός Εξοπλισμός City Designs

emmanouilsa.com Αστικός Εξοπλισμός City Designs emmanouilsa.com Αστικός Εξοπλισμός City Designs emmanouilsa.com Αστικός Εξοπλισμός Εμείς, στην εταιρεία Β. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Α.Ε, αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία μας στο χώρο των κατασκευών και διαμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Καρδίτσα, 3 Μαΐου 2010 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Β. Γρίβα 11, Τ.Κ. 43100, Καρδίτσα Υπεύθυνος: Δρ. Γεώργιος Μαντάνης, Καθηγητής τηλ. 6947 300585 fax 24410 79220 email: mantanis@teilar.gr URL: www.teilar.gr/~mantanis

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΔΟΣ ΤΗΤΑΣ BIOMHXANIKA ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΗΛΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΒΕΛΟΝΕΣ ### 65 KG 2,60 169,00 ΒΙΔΕΣ ΕΞΑΓ.ΓΑΛΒ.Μ8 0 100 ΤΕΜ 3,80 0,00 ΒΙΔΕΣ ΕΞΑΓ.ΓΑΛΒ.Μ6 Χ40-60- 80-10-120-140 ### 55 100 ΤΕΜ 20,00

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α. 30-7332.009, 30-7332.301 30-7332,401, 30-7332.501 30-7332.502, 30-7332.701 30-7332.801, 30-7332.901. 40 LIT τεμ. 50. 35 LIT τεμ.

Κ.Α. 30-7332.009, 30-7332.301 30-7332,401, 30-7332.501 30-7332.502, 30-7332.701 30-7332.801, 30-7332.901. 40 LIT τεμ. 50. 35 LIT τεμ. ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΝ ΈΡΓΟ: «Προμήθεια κάδων απορριμμάτων για κοινοχρήστους χώρους Κ.Α. 30-7332.009, 30-7332.301 30-7332,401, 30-7332.501 30-7332.502, 30-7332.701 30-7332.801,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Καρδίτσα, 19-10-2009 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Β. Γρίβα 11, Τ.Κ. 43100, Καρδίτσα Υπεύθυνος: Δρ. Γεώργιος Μαντάνης, Καθηγητής τηλ. 6947 300585 email: mantanis@teilar.gr fax: 24410 79.220 URL Εργαστηρίου:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΠΛΟΥ I

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΠΛΟΥ I 34 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

λοντα χώρου των Χημικών Μηχανικών και κατασκευή πρόσβασης

λοντα χώρου των Χημικών Μηχανικών και κατασκευή πρόσβασης «Εργασίες διαμόρφωσης περιβάλ- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ λοντα χώρου των Χημικών Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ.Ε. Ν. ΙΩΝΙΑΣ FAX: 24210-23492. 100 mm

ΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ.Ε. Ν. ΙΩΝΙΑΣ FAX: 24210-23492. 100 mm ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος, 24-10-2012 ΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ.Ε. Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΝ Ταχ. /νση: Μικρασιατών 81 Ταχ. Κωδικας: 38333 Πληροφορίες: Θύµιος Μισοκέφαλος

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.2.2017 L 32/35 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (EE) 2017/204 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 3ης Φεβρουαρίου 2017 με την οποία εξουσιοδοτούνται τα κράτη μέλη να προβλέψουν προσωρινή παρέκκλιση από ορισμένες διατάξεις της οδηγίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Διεύθυνση : Τεχνικών Υπηρεσιών Τμήμα : Ημερομηνία 01-04 -2014 Συντήρησης υποδομών Πληροφορίες : Τρύφωνος Ευαγγελία Τηλέφωνο : 2313 302 328 Fax : 2313 302 320 e-mail : teva@pavlosmelas.gr ΕΡΓΟ : «Προμήθεια

Διαβάστε περισσότερα

Κρεβάτια - προστατευτικά

Κρεβάτια - προστατευτικά Κρεβάτια - προστατευτικά 280-02130*ΠΡΟ* 280-02170*ΠΡΟ* Προστατευτικό μεταλλικό παραλληλόγραμμο 1.30m Προστατευτικό μεταλλικό παραλληλόγραμμο 1.70m Δυνατότητα κατασκευής σε κατά παραγγελία διαστάσεις. Παράδοση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Καρδίτσα, 08-05-2009 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Τέρμα Μαυρομιχάλη, Τ.Κ. 43100, Καρδίτσα Υπεύθυνος: Καθηγητής Γεώργιος Μαντάνης τηλ. 69 47 300 585 email: mantanis@teilar.gr URL: www.teilar.gr/~mantanis

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Τίτλος : «Προμήθεια ξυλείας σε διάφορες μορφές» Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ Α. Α. : 52 / 2018 Κ.Α.Ε. : Π-1079-18 Τμήμα Συντηρήσεων Έργων & Αποθήκης

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός Συσκευασίας Μπαχαρικών

Σχεδιασμός Συσκευασίας Μπαχαρικών ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ Σχεδιασμός Συσκευασίας Μπαχαρικών ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΑΛΙΕΡΕΣ Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές

ΣΚΑΛΙΕΡΕΣ Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές ΣΚΑΛΙΕΡΕΣ Διέλευσης Καλωδίων Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές Κατάλογος Προϊόντων / Σκοπός και Δομή Ο κύριος στόχος της εταιρίας είναι η κατασκευή ποιοτικών προ όντων με: πρακτικό σχεδιασμό αυξημένη αντοχή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 19 / 2013 ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 19 / 2013 ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 19 / 2013 ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΑΪΟΣ 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ Ι: Συμπαγή προϊόντα».

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ Ι: Συμπαγή προϊόντα». ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ Ι: Συμπαγή προϊόντα». Άσκηση 6 Ένας κορμός τεμαχίστηκε σε 4 ισομήκη τμήματα 3m το καθένα. Να υπολογιστεί ο όγκος του κορμού σε κυβικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ. Δρ. Μιχάλης Σκαρβέλης Αναπληρωτής Καθηγητής

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ. Δρ. Μιχάλης Σκαρβέλης Αναπληρωτής Καθηγητής ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ Δρ. Μιχάλης Σκαρβέλης Αναπληρωτής Καθηγητής ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ Μήκους Πλάτους Γωνιών Κιβωτίων Ραφιών Τρέσων προστασίας Διασταυρώσεις καϊτιών Συνδέσμους τριών διευθύνσεων

Διαβάστε περισσότερα

«Προμήθεια Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων»

«Προμήθεια Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων» ΔΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Προμήθεια ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ: 32097/14-9-2017 Σεπτέμβριος 2017 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Με την μελέτη αυτή προβλέπεται να γίνει Προμήθεια εξοπλισμού κοινοχρήστων χώρων, για το έτος 2017. Όλα τα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΓΟΛΕΣ ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΓΟΛΕΣ ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΓΟΛΕΣ ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2016 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΙΛΤΟΠΛΑΣΤ Α.Ε.Β.Ε. Έδρα: ΧΡΥΣ. ΣΜΥΡΝΗΣ 81, ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τ.Κ. 185 41, ΤΗΛ: 210 4119461 Α Υποκατάστημα: ΒΙ.ΠΕ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑ,

Διαβάστε περισσότερα

«ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΣΕ ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΞΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ WOODMAN»

«ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΣΕ ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΞΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ WOODMAN» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΞΥΛΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ «ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΣΕ ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΞΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ: Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ ΙI ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ: Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ ΙI ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΕΤΥΛΙΩΣΗ & ΞΥΛΕΙΑ ACCOYA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ & ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ

ΑΚΕΤΥΛΙΩΣΗ & ΞΥΛΕΙΑ ACCOYA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ & ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΚΕΤΥΛΙΩΣΗ & ΞΥΛΕΙΑ ACCOYA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ & ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ του Καθ. Γεωργίου Μαντάνη Εργαστήριο Επιστήμης & Τεχνολογίας Ξύλου Email: mantanis@teilar.gr Το ΞΥΛΟ είναι ένα «χημικό» προϊόν! Για να καταλάβουμε

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - ΔΟΜΗΣΗΣ για τους κοινοχρήστους χώρους» Αρμόδιος : Θ. ΛΑΛΛΑΣ Τηλ.: A.M. : 60 / 2017 Κ. Α. :

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - ΔΟΜΗΣΗΣ για τους κοινοχρήστους χώρους» Αρμόδιος : Θ. ΛΑΛΛΑΣ Τηλ.: A.M. : 60 / 2017 Κ. Α. : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μελέτη : «Προμήθεια ξύλινων ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ κιοσκιών και αστικού εξοπλισμού Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - ΔΟΜΗΣΗΣ για τους κοινοχρήστους χώρους» Αρμόδιος : Θ. ΛΑΛΛΑΣ Τηλ.:210 9970082 A.M.

Διαβάστε περισσότερα

GAH-ALBERTS. GR GB D f ES TABLE DES MATIERES INHALT CONTENIDO CONTENTS ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

GAH-ALBERTS. GR GB D f ES TABLE DES MATIERES INHALT CONTENIDO CONTENTS ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GAHALBERTS GR f ES ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ CONTENTS INHALT TABLE ES MATIERES CONTENIO ΣΥΡΤΕΣ ΣΤΟΠΕΡ ΣΥΝΔΕΤΗΡΕΣ ΜΕΝΤΕΣΕΔΕΣ ΠΥΡΟΙ ΓΩΝΙΕΣ ΔΟΚΟΔΟΧΟΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΔΟΚΩΝ ΔΟΚΟΔΟΧΟΙ Α ΔΟΚΟΔΟΧΟΙ Β ΚΑΡΦΙΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ OVAO BOLTS

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Γ. ΜΑΝΤΑΝΗ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ LTU/ SWEDEN

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Γ. ΜΑΝΤΑΝΗ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ LTU/ SWEDEN Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ Ερευνητικό Εργαστήριο Επιστήμης & Τεχνολογίας Ξύλου (μέλος: Καθ. Γεώργιος Μαντάνης) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Γ. ΜΑΝΤΑΝΗ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ: Ηρακλείου ΤΙΤΛΟΣ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΑΙ ΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΕΧΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΗΜΟΣ: Ηρακλείου ΤΙΤΛΟΣ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΑΙ ΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΕΧΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ Έκδ.1 αναθ.4 ηµ/νία έγκρ. 6/2/2012 ΠΡΟ-ΠΣΠ 019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΗΜΟΣ: Ηρακλείου ΤΙΤΛΟΣ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΑΙ ΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΕΧΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

- ΣΥΝΘΕΤΑ, ΤΡΑΜΠΑΛΕΣ, ΤΣΟΥΛΗΘΡΕΣ, Κ.Α.

- ΣΥΝΘΕΤΑ, ΤΡΑΜΠΑΛΕΣ, ΤΣΟΥΛΗΘΡΕΣ, Κ.Α. Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Μάθημα: Τεχνολογία ξύλινων κατασκευών ΙΙ. Εξωτερικές κατασκευές 9. ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ - ΣΥΝΘΕΤΑ, ΤΡΑΜΠΑΛΕΣ, ΤΣΟΥΛΗΘΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΨΙΡΡΙΖΙΕΣ ΑΣΙΚΩΝ ΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟ ΜΥΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ARMILLARIA

ΣΗΨΙΡΡΙΖΙΕΣ ΑΣΙΚΩΝ ΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟ ΜΥΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ARMILLARIA ΣΗΨΙΡΡΙΖΙΕΣ ΑΣΙΚΩΝ ΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟ ΜΥΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ARMILLARIA Εικ.1. Ελάτη προσβεβληµένη από το µύκητα Armillaria mellea. ιακρίνονται οι λευκές µυκηλιακές πλάκες στη βάση του κορµού. Μαίναλο. Εικ.2. Μυκηλιακές

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια & αισθητική...

Ασφάλεια & αισθητική... Ασφάλεια & αισθητική... [ Κλειστού τύπου [ Ανοιχτού τύπου > Ρ ο λ ά > Γκαραζόπορτες > Βιομηχανικές Πόρτες > Α υ τ ο μ α τ ι σ μ ο ί > ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ N-140 Προφίλ ρολού κοίλης διατομής από γαλβανισμένη/ανοξείδωτη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΕΠ 10-02-02-02 ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε.

ΠΕΤΕΠ 10-02-02-02 ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΕΤΕΠ 10-02-02-02 10 Φυτοτεχνικά Εργα 02 Τεχνικές Εργασίες 02 Εξοπλισµός πάρκων και πλατειών 02 Κάδοι απορριµµάτων Έκδοση 1.0 - Μάιος

Διαβάστε περισσότερα

`t~x à{x w yyxüxçvx àé çéâü ÑÄtvx4

`t~x à{x w yyxüxçvx àé çéâü ÑÄtvx4 `t~x à{x w yyxüxçvx àé çéâü ÑÄtvx4 VtàtÄÉzâx ECDH@ECDI ECDI Οµπρέλα THATCH µε υλικό 80x42cm Mεγάληςαντοχήςστονχρόνοκαιστιςκαιρικέςσυνθήκες.ΜεπλάκαThatch45X80 εκ. και τρία ή περισσότερα στρώµατα υλικού.παρέχει

Διαβάστε περισσότερα

Κρεβάτια - προστατευτικά

Κρεβάτια - προστατευτικά Κρεβάτια - προστατευτικά 280-02130*ΠΡΟ* 280-02170*ΠΡΟ* Προστατευτικό μεταλλικό παραλληλόγραμμο 1.30m Προστατευτικό μεταλλικό παραλληλόγραμμο 1.70m 280-ΠΡΟΣΤ_02 Ανοδιωμένο τοξωτό προστατευτικό κραβατιού

Διαβάστε περισσότερα