Συνέντευξη του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα στην Ημερησία του Σαββάτου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Συνέντευξη του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα στην Ημερησία του Σαββάτου"

Transcript

1 Συνέντευξη του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα στην Ημερησία του Σαββάτου Την σημασία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ημερησία του Σαββάτου», τονίζοντας πως η επιτυχής έκβαση των διαπραγματεύσεων «θα δημιουργήσει τέτοια δυναμική στην ελληνική οικονομία που πολύ γρήγορα θα μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική κατάσταση». Ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι η πώληση του ΟΛΠ στην Cosco αλλάζει τη θέση της χώρας στον παγκόσμιο χάρτη των συνδυασμένων μεταφορών και λειτουργεί ως «μαγνήτης» για την προσέλκυση νέων επενδυτών και σε άλλους διαγωνισμούς. Ακολουθούν αποσπάσματα από την συνέντευξη Σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν διάφοροι υπουργοί της κυβέρνησης ότι υπάρχει δέσμευση για εννέα αποκρατικοποιήσεις πληροφορίες αναφέρουν πως το ΤΑΙΠΕΔ καλείται να υλοποιήσει 27 ιδιωτικοποιήσεις. Τι ισχύει από αυτά τα δύο; Πόσες ιδιωτικοποιήσεις τελικά θα πρέπει να ολοκληρώσει το Ταμείο μέχρι την σύσταση του νέου Υπερταμείου; Το ΤΑΙΠΕΔ αυτή τη στιγμή υλοποιεί το πρόγραμμα που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους θεσμούς το καλοκαίρι του Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την πρώτη αξιολόγηση συζητείται η συνέχιση και διεύρυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Το ΤΑΙΠΕΔ προφανώς θα υλοποιήσει ο,τι συμφωνηθεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και θα εγκριθεί από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα. Έχετε καταλήξει με την κυβέρνηση στην παράταση του χρόνου ζωής του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία από τον ιδρυτικό του νόμο παρέρχεται το καλοκαίρι του 2017; Πολλοί υπουργοί θα ήθελαν το τέλος του Ταμείου με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα Η συμφωνία για τη δημιουργία του νέου Ταμείου υπήρξε μεγάλη επιτυχία του Πρωθυπουργού στη διαπραγμάτευση του Το νέο Ταμείο θα λειτουργεί με τρόπο που θα ξεπερνά τις αδυναμίες του ΤΑΙΠΕΔ ως προς την ευχέρεια επιλογής μορφών αξιοποίησης και ως προς την κατανομή των εσόδων. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει συνδεθεί με την πρώτη φάση εφαρμογής των μνημονίων και συμβολικά συγκέντρωσε την εχθρότητα μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού. Θεωρώ όμως, ότι βρισκόμαστε σε μια άλλη φάση. Από τη στιγμή που θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στην οικονομία θα αλλάξει ριζικά η αντίληψη των πολιτών για το θέμα. Αρκεί βεβαίως να μην υπάρχουν υπερβολές και λάθος κινήσεις.

2 Θεωρώ όμως ότι η σημερινή κυβέρνηση αποτελεί εγγύηση ότι τέτοιες υπερβολές δεν θα γίνουν. Στη δημόσια συζήτηση παραμένει το χαμηλό τίμημα που παίρνει το ΤΑΙΠΕΔ στους εκάστοτε διαγωνισμούς. Υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να προσελκύσει μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον και εντέλει περισσότερα έσοδα; Η συζήτηση για το τίμημα πρέπει να γίνεται συγκεκριμένα για κάθε έργο και βεβαίως να λαμβάνει υπ όψιν της όλες τις παραμέτρους. Για παράδειγμα, κατατέθηκε στη Βουλή ερώτηση με βάση την οποία ζητείται από το ΤΑΙΠΕΔ να δώσει στοιχεία για τις αντικειμενικές αξίες γης στον Πειραιά προκειμένου να αξιολογηθεί το τίμημα για τον ΟΛΠ. Πρόκειται για κάτι που εκθέτει όσους διατυπώνουν τέτοιο αίτημα. Στον Πειραιά πουλάμε έναντι 370 εκατ. ευρώ το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών μιας Α.Ε. εισηγμένης στο Χρηματιστήριο και τίποτε άλλο. Οι υποδομές του λιμανιού παραμένουν στην ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου, η χρήση τους και μόνο παραχωρείται στην Α.Ε. για ένα χρονικό διάστημα. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι αντικειμενικές αξίες με όλα αυτά; Είναι λοιπόν, μια συζήτηση που βεβαίως πρέπει να γίνεται αλλά να γίνεται σοβαρά γιατί κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι όντως οι συνθήκες της αγοράς κάποιες φορές μπορεί να οδηγούν σε χαμηλά τιμήματα. Αυτό όμως είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι όσο καλύτερη είναι η προετοιμασία ενός διαγωνισμού τόσο καλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα. Από αυτήν την άποψη προσωπικά θεωρώ πως πρέπει να υπάρξει μια σημαντική διαφοροποίηση σε επόμενους διαγωνισμούς, ειδικά για τα ακίνητα. Πρέπει να επιδιώξουμε να βγάλουμε σε διαγωνισμό αδειοδοτημένα έργα και όχι εκτάσεις γης. Τι απαντάτε στην κριτική που σας ασκούν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, με επίκεντρο την πώληση του ΟΛΠ; Μάλιστα, ο κ. Δρίτσας σας κατηγόρησε πρόσφατα ότι λειτουργείτε ως Κράτος εν Κράτει ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη δημόσιου ελέγχου του ΤΑΙΠΕΔ... Εντέλει το ΤΑΙΠΕΔ λογοδοτεί μόνο στην τρόικα και «κυβερνάται» από τους δανειστές; Το ΤΑΙΠΕΔ «κυβερνάται» από την Διοίκησή του, την οποία έχει διορίσει η ελληνική κυβέρνηση και λειτουργεί στη βάση των αποφάσεων και των δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, αποδέχομαι αυτόν τον ρόλο που μου ανατέθηκε, έχοντας συναίσθηση ότι πρόκειται για ένα έργο δύσκολο και όχι «συμπαθές», αλλά ταυτόχρονα έχοντας συνείδηση ότι βοηθάει πάρα πολύ την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την αλλαγή σελίδας στην ελληνική οικονομία. Τη συμφωνία του περασμένου Αυγούστου την έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την ψήφισε το σώμα των βουλευτών με μεγάλη πλειοψηφία. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ζήτησε λαϊκή εντολή να βγάλει τη χώρα από την κρίση εφαρμόζοντας αυτή τη συμφωνία. Η δύναμη να υλοποιηθούν τα δύσκολα και προσωρινά αντιδημοφιλή προκειμένου να υπάρξει η ανάκαμψη είναι το μέτρο για να κριθούμε όλοι. Και το παράδειγμα σε όλη την κυβέρνηση, το δίνει ο Πρωθυπουργός.

3 Που αποδίδετε την κατάθεση προσφοράς για τον ΟΛΠ μόνο από την Cosco; Γιατί παρά τις τεράστιες προοπτικές που όπως λέγεται πως έχει το λιμάνι του Πειραιά, συγκέντρωσε μόνο μια δεσμευτική προσφορά; Πώς δεν θα γίνει το ίδιο και στον ΟΛΘ; Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ βρήκαμε τον διαγωνισμό σε εξέλιξη. Παράλληλα, βρήκαμε την Cosco να διαχειρίζεται ήδη ένα μέρος του λιμανιού του Πειραιά και επίσης υπήρχε και μια απόφαση περί φιλικού διακανονισμού ορισμένων διαφορών μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Cosco. Όλα αυτά τα στοιχεία διαμόρφωσαν μια ιδιόμορφη κατάσταση την οποία προφανώς γνώριζαν όλοι οι επενδυτές. Παρόλα αυτά, δύο εταιρείες ακόμη μετείχαν στις διαγωνιστικές διαδικασίες σχεδόν μέχρι το τέλος και αυτό μας βοήθησε πολύ στις διαπραγματεύσεις που κάναμε. Βεβαίως και οι εταιρείες αυτές είχαν όφελος διότι εξοικειώθηκαν με τις διαδικασίες που ακολουθούμε και είναι πιο έτοιμες για τον διαγωνισμό σχετικά με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για το οποίο και οι δύο ενδιαφέρονται ζωηρά. Το σενάριο να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ σας έχει απασχολήσει; Το ενδιαφέρον που υπάρχει για τις δυο εταιρείες θα γίνει δεσμευτικές προσφορές; Νομίζω ότι το αποφασιστικό στοιχείο ήταν η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον ΟΛΠ. Τώρα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Θα έχουμε έναν διαγωνισμό ουσιαστικό και στις 31/5 θα έχουμε δεσμευτικές προσφορές. Θα το επαναλάβω: η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ αλλάζει τη θέση της χώρας στον παγκόσμιο χάρτη των συνδυασμένων μεταφορών. Τι γίνεται με την περίπτωση του Ελληνικού; Πολλοί φοβούνται και ίσως κάποιοι επιδιώκουν την ακύρωση του διαγωνισμού από την παρατεταμένη στασιμότητα, σε μια μία από τις πλέον εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις που επιχείρησε να κάνει η χώρα. Πιστευετε πως θα ολοκληρωθεί; Αυτή τη στιγμή διεξάγεται μια πολύ σοβαρή συζήτηση μεταξύ της κυβέρνησης και των επενδυτών με στόχο να υπάρξουν βελτιώσεις στον όλο σχεδιασμό και να υπάρξει μια νέα ουσιαστική συνεννόηση. Εφόσον αυτή επιτευχθεί, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου. Η κυβέρνηση έκανε ένα μεγάλο βήμα σε σχέση με το θέμα αυτό και θέλω να πιστεύω ότι αυτό το βήμα θα βρει ανταπόκριση και ότι θα οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα. Πόσο επηρεάζει τους επενδυτές η αβεβαιότητα που δημιουργεί η ατέρμονη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης; Παντού οι επενδυτές επιζητούν ασφάλεια δικαίου, ελεύθερο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον. Η Ελλάδα βιώνει μια αντιφατική συγκυρία. Από τη μία υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και από την άλλη όλοι περιμένουν να δουν πού θα καταλήξει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

4 Νομίζω ότι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι το κλειδί. Ακόμη και αν υπάρξουν λάθη και υπερβολές, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα δημιουργήσει τέτοια δυναμική στην ελληνική οικονομία που πολύ γρήγορα θα μιλάμε πια για μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Για εφέτος έχετε προϋπολογίσει έσοδα 2 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις και όλα δείχνουν ότι θα τα ξεπεράσετε λόγω των περιφερειακών αεροδρομίων και του ΟΛΠ. Τα επόμενα χρόνια; Είμαι αισιόδοξος ότι το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ μετά την αξιολόγηση και τη δημιουργία του νέου Ταμείου θα εξασφαλίσει πολύ σημαντικά έσοδα. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι η δυναμική που θα δημιουργηθεί είναι το κύριο και όχι οι απόλυτοι αριθμοί. Σε σχέση με το παρελθόν έχει αλλάξει κάτι στο ΤΑΙΠΕΔ; Αντιμετωπίζετε διαφορετικά τους διαγωνισμούς και τους επενδυτές ή τους ελεγκτικούς μηχανισμούς; Υπάρχουν πολλές υποθέσεις διαγωνισμών που έφτασαν στη δικαιοσύνη Ως Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είμαι διαρκώς αντιμέτωπος με το εξής πρόβλημα: το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια και οι αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης το δεσμεύουν έναντι όλων και στην προκειμένη περίπτωση έναντι των επενδυτών που παίρνουν μέρος στις διαγωνιστικές διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ. Από την άλλη, είναι φανερό ότι κάθε πολιτικό κόμμα έρχεται στην εξουσία με ένα πρόγραμμα το οποίο το δεσμεύει και θέλει να φανεί ως προς αυτό συνεπές. Η ορθή λοιπόν απάντηση στον προβληματισμό αυτό είναι να εξασφαλίσουμε την συνέχεια χωρίς ανατροπές που θα εκθέτουν τη χώρα, κάνοντας όμως και διορθώσεις και αλλαγές που να ενσωματώνουν όσο περισσότερα στοιχεία είναι δυνατόν από την αντίληψη της σημερινής κυβέρνησης. Μια ισορροπία δύσκολη αλλά νομίζω ότι αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να λειτουργεί η Δημοκρατία μας. Το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ) για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας φαίνεται ότι δημιουργεί καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις ακινήτων, όπως ο Αστέρας, το Αφάντου και η Κασσιόπη, για τις οποίες έχετε υπογράψει συμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια. Έχετε καταλήξει σε συμβιβαστική λύση με τους επενδυτές και εντέλει πόσο είναι διατεθειμένοι να περιμένουν; Και πόσο φορείς του δημοσίου μπορούν να παίζουν καθυστερήσεις; Η διαδικασία για το έργο της Κασσιόπης έχει ολοκληρωθεί. Πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει και με τα άλλα δύο έργα. Τώρα ως προς το ΚΣΔ, θέλω να κάνω μια παρατήρηση. Τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού και του real estate. Πρώτος στόχος και καθήκον μας είναι απλοποιήσουμε τις διαδικασίες και να περιορίσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Δεύτερος στόχος όμως, πρέπει να είναι να δημιουργήσουμε μια συγκεκριμένη αντίληψη για την ανάπτυξη της χώρας ώστε να υπάρχουν συγκεκριμένα και σαφή κριτήρια που θα πρέπει να

5 γίνονται σεβαστά. Και τα δύο αυτά είναι εξίσου σημαντικά. Απλώς πρέπει να προωθηθούν ταυτόχρονα και γρήγορα. Το ΚΣΔ αυτή τη στιγμή εκφράζει αγωνίες που εγώ τις σέβομαι απόλυτα και με τον τρόπο του βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε ποια βήματα πρέπει άμεσα να γίνουν από την πολιτεία.

Συνέντευξη του Προέδρου ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα. στο «Έθνος της Κυριακής»

Συνέντευξη του Προέδρου ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα. στο «Έθνος της Κυριακής» Αθήνα, 20/12/2015 Συνέντευξη του Προέδρου ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα στο «Έθνος της Κυριακής» Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, παραχώρησε συνέντευξη στο «Έθνος της Κυριακής», επισημαίνοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΑΙΠΕΔ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΑΙΠΕΔ Αθήνα, 09/12/2015 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤHN «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλημερίζω τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ. Καλημέρα σας. ΣΤ. ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ «ΣΚΑΪ» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΛΥΡΙΤΖΗ & ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ «ΣΚΑΪ» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΛΥΡΙΤΖΗ & ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ «ΣΚΑΪ» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΛΥΡΙΤΖΗ & ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΡΙΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Εδώ είμαστε να καλημερίσουμε τον

Διαβάστε περισσότερα

στην κυριακάτικη ΑΥΓΗ

στην κυριακάτικη ΑΥΓΗ Συνέντευξη του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα στην κυριακάτικη ΑΥΓΗ Το θετικό αποτέλεσμα από την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσει η κυβέρνηση επισημαίνει ο πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

«Κτίζοντας. τη Νέα Ελλάδα» 6 ο CEO Summit ΕΕΔΕ. Τάκης Αθανασόπουλος Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ

«Κτίζοντας. τη Νέα Ελλάδα» 6 ο CEO Summit ΕΕΔΕ. Τάκης Αθανασόπουλος Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ ή ς ύ ς: ύ ς Ά ς ς ά ς «Κτίζοντας τη Νέα Ελλάδα» 6 ο CEO Summit ΕΕΔΕ Τάκης Αθανασόπουλος Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ Αθήνα,, 11 Δεκεμβρίου 2012 ί ή ί Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και την

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ PETER SANFEY REGIONAL ECONOMIST FOR SOUTHEASTE EUROPE AND GREECE, EBRD TO THE EVENT «RESURRECTING THE GREEK ECONOMY: GREAT EXPECTATIONS?» ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση σε : Δημογραφικά Χαρακτηριστικά Ψηφοφόρους Κομμάτων Διαχρονικά Στοιχεία Μόνο για τους Συνδρομητές στης έρευνας

Ανάλυση σε : Δημογραφικά Χαρακτηριστικά Ψηφοφόρους Κομμάτων Διαχρονικά Στοιχεία Μόνο για τους Συνδρομητές στης έρευνας ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Α Ανάλυση σε : Δημογραφικά Χαρακτηριστικά Ψηφοφόρους Κομμάτων Διαχρονικά Στοιχεία Μόνο για τους Συνδρομητές στης έρευνας Α. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Β. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Στουρνάρα Υπουργό ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης Αθήνα. Αθήνα, 19 Ιουλίου 2012 Α.Π.: Αγαπητέ Υπουργέ,

Γ. Στουρνάρα Υπουργό ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης Αθήνα. Αθήνα, 19 Ιουλίου 2012 Α.Π.: Αγαπητέ Υπουργέ, κ. Γ. Στουρνάρα Υπουργό ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 101 80 Αθήνα Αθήνα, 19 Ιουλίου 2012 Α.Π.: Αγαπητέ Υπουργέ, Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο (Ν3986/2011) του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29-30 Νοεμβρίου 2016 5o ΑΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ (5th Arab-Hellenic Economic Forum) 3 η Συνεδρία: Επενδυτικές Ευκαιρίες στα

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST CHRISTOS SPIRTZIS

THE ECONOMIST CHRISTOS SPIRTZIS THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ CHRISTOS SPIRTZIS MINISTER OF INFRASTRUCTURE AND TRANSPORT, GREECE 22 nd ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE A compass for Europe A Fair wind for Greece ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 IOYNIOY 2018

Διαβάστε περισσότερα

The Economist Events The 17th Roundtable with the Government of Greece

The Economist Events The 17th Roundtable with the Government of Greece ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ευχαριστώ όλους σας που τηρήσατε το χρόνο σας και πριν περάσουμε στην απάντηση της επιχειρηματικής κοινότητας ας δεχτούμε κάποιες ερωτήσεις από το κοινό. Είναι μια

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 Θέμα: Ομιλία Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ 1 ο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη.

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη. (Συνέντευξη του Ι. Πανάρετου στην Νίνα Γουδέλη και τον Γρηγόρη Ρουμπάνη για τα θέματα της Παιδείας (Μήπως ζούμε σ άλλη χώρα;, ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84) Ν. Γουδέλη: Καλησπέρα κύριε Πανάρετε. Γ.

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL ACORBAT?

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά Αρχή φόρμας Τέλος φόρμας Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά Του Στράτου Φαναρά, Προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου της Metron Analysis Σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές και την ανάδειξη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ. του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. στη Βουλή κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού 2010

ΟΜΙΛΙΑ. του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. στη Βουλή κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 23.12.2009 ΟΜΙΛΙΑ του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στη Βουλή κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού 2010 Ο Προϋπολογισμός, τον οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη [04.11.2013] «Δεν θα αλλάξουν ο νόμος Κατσέλη και ο νόμος 4161 για τους ενήμερους δανειολήπτες. Αυτό σημαίνει ότι κανένας φτωχός άνθρωπος

Διαβάστε περισσότερα

Ενας θύλακος πλούτου και πολυτέλειας για τους λίγους προνομιούχους

Ενας θύλακος πλούτου και πολυτέλειας για τους λίγους προνομιούχους Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ «Ενας θύλακος πλούτου και πολυτέλειας για τους λίγους προνομιούχους», σε αντίθεση για τους πολλούς, που θα σηκώσουν στους ώμους τους το οικονομικό κόστος των συνοδευτικών υποδομών,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: «Συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χριστόφορου Βερβαρδάκη στον

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΙΠΕΔ Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων. Νοέμβριος 2013

ΤΑΙΠΕΔ Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων. Νοέμβριος 2013 ΤΑΙΠΕΔ Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων Νοέμβριος 2013 Το Ταμείο Tο Ταμείο Αξιοποίησης Iδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, συστάθηκε την 1η Ιουλίου 2011, με βάση τον ν.3986/2011, με μετοχικό κεφάλαιο 30 εκατ.

Διαβάστε περισσότερα

Στεργιούλης (ΕΛΠΕ): Προσβλέπουμε σε συνεργασίες για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων

Στεργιούλης (ΕΛΠΕ): Προσβλέπουμε σε συνεργασίες για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων Στεργιούλης (ΕΛΠΕ): Προσβλέπουμε σε συνεργασίες για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων Σε επιχειρηματικές συνεργασίες για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων προσβλέπουν τα ΕΛΠΕ σύμφωνα με δηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Κατατέθηκε στη Βουλή ο νόμος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις

Κατατέθηκε στη Βουλή ο νόμος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις 22 Φεβρουαρίου 2013 Κατατέθηκε στη Βουλή ο νόμος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ (7.3.2016) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ Αθήνα, σήμερα στις 7 Μαρτίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.06 συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ NICOLA GIAMMARIOLI MISSION CHIEF FOR GREECE, EUROPEAN STABILITY MECHANISM (ESM) TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL

Διαβάστε περισσότερα

Το deal για το "Τhe Mall", η Varde και τα σχέδια για το Ελληνικό

Το deal για το Τhe Mall, η Varde και τα σχέδια για το Ελληνικό Το deal για το "Τhe Mall", η Varde και τα σχέδια για το Ελληνικό Συνέντευξη στον Νίκο Χρυσικόπουλο Λίγεςμόλις ώρες μετά την κατάθεση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης, το πρώτο μεγάλο και ουσιαστικό

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, στο 2 ο Συνέδριο Κοινωνικής Ασφάλισης του Economist

Θέμα: Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, στο 2 ο Συνέδριο Κοινωνικής Ασφάλισης του Economist ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 Θέμα: Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ DEPUTY MINISTER, MINISTRY OF ECONOMY AND DEVELOPMENT, GREECE

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ DEPUTY MINISTER, MINISTRY OF ECONOMY AND DEVELOPMENT, GREECE THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ DEPUTY MINISTER, MINISTRY OF ECONOMY AND DEVELOPMENT, GREECE THE EU-EURASIA-CHINA BUSINESS SUMMIT Building bridges from east to west ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 1 2

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΕ. Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΕ. Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΕ Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 Η με αριθμό με αριθμό 951/6-6-2016 επίκαιρη ερώτηση του δεύτερου κύκλου του Βουλευτή

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Η Ελλάδα θα γίνει η πιο ελκυστική επενδυτικά χώρα στην Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή

Διαβάστε περισσότερα

07/09/16 Οικονομικά - Εταιρικά Νέα Eurostat: Ανάπτυξη 0,2% κατέγραψε η ελληνική οικονομία το β' τρίμηνο Το ίδιο τρίμηνο, το ΑΕΠ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,3% και στην «ΕΕ των 28» αυξήθηκε κατά 0,4%.

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάρτιος 200 Μάρτιος 2008 Έρευνα 11-13/3

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάρτιος 200 Μάρτιος 2008 Έρευνα 11-13/3 Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάρτιος 2008 1 Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Ταυτότητα της έρευνας Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 11 έως και 13 Μαρτίου 2008. Τύπος έρευνας: Tηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣ. ΜΑΓΓΙΝΑΣ: Αναποτελεσματικές ενέργειες έγιναν αλλά η 19μηνη πορεία είναι ικανοποιητική

ΒΑΣ. ΜΑΓΓΙΝΑΣ: Αναποτελεσματικές ενέργειες έγιναν αλλά η 19μηνη πορεία είναι ικανοποιητική ΒΑΣ. ΜΑΓΓΙΝΑΣ: Αναποτελεσματικές ενέργειες έγιναν αλλά η 19μηνη πορεία είναι ικανοποιητική Υπάρχουν τριβές αλλά από ζήλο... Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ «Είμαι ικανοποιημένος από τη δεκαεννιάμηνη πορεία της κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργου Χαντζηνικολάου σε εκδήλωση πελατών στη Λάρισα

Ομιλία του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργου Χαντζηνικολάου σε εκδήλωση πελατών στη Λάρισα Ομιλία του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργου Χαντζηνικολάου σε εκδήλωση πελατών στη Λάρισα Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί Πελάτες & Στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, Με μεγάλη χαρά, εκ μέρους της Τράπεζας,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 3/2016 25/10/2016 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ανδρέας Θεοφάνους Νεόφυτος Επαμεινώνδας Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον Βασικός στόχος της μελέτης αυτής

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του Τηλέμαχου Χυτήρη στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη»

Συνέντευξη του Τηλέμαχου Χυτήρη στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» Συνέντευξη στην εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" Συνέντευξη του Τηλέμαχου Χυτήρη στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» 1. ΕΡΩΤΗΣΗ Μετά και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αμφισβητούν ανοιχτά τις

Διαβάστε περισσότερα

Καλλιτσάντσης: Προτεραιότητα επενδύσεις με προσέλκυση ιδιωτικών ξένων κεφαλαίων

Καλλιτσάντσης: Προτεραιότητα επενδύσεις με προσέλκυση ιδιωτικών ξένων κεφαλαίων Καλλιτσάντσης: Προτεραιότητα επενδύσεις με προσέλκυση ιδιωτικών ξένων κεφαλαίων «Χτίζουμε την Ελλάκτωρ του 21ου αιώνα με στόχο με την προοπτική και το σχεδιασμό της να την καταστήσουμε πόλο έλξης επενδυτών».

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής 2/6/2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής 2/6/2010 Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής 2/6/2010 Στόχοι Πολιτικής Αξιοποίηση του αποθέματος πλούτου της χώρας με στόχους Οικονομική αναδιάρθρωση και ανάπτυξη Αναβάθμιση

Διαβάστε περισσότερα

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων Μαΐου 2017

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων Μαΐου 2017 Eκτίμηση πολιτικών τάσεων 24-26 Μαΐου 2017 Ταυτότητα της έρευνας Φορέας Διεξαγωγής Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Αρ. Μητρώου ΕΣΡ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Οικονομοτεχνικής Μελέτης Εκτίμησης της Επενδυτικής Αξίας του ΜΠΕΑ

Παρουσίαση Οικονομοτεχνικής Μελέτης Εκτίμησης της Επενδυτικής Αξίας του ΜΠΕΑ Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2014. Αγαπητοί προσκεκλημένοι, H σημερινή εκδήλωση διοργανώνεται προς εκπλήρωση ενός από τους κύριους σκοπούς ίδρυσης του Τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδας: της υπεράσπισης του δημόσιου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου 26 Οκτωβρίου 2015 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

«Το Eurogroup καλωσορίζει τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς με την προσθήκη του ΔΝΤ για το πρόγραμμα του ESM. ΤΟ Eurogroup συγχαίρει τις ελληνικές αρχές για την ισχυρή δέσμευση

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ PRESIDENT & CEO, THESSALONIKI PORT AUTHORITY TO THE GREEK EU PRESIDENCY SUMMIT «THE SEA OF EUROPE: ROUTING THE MAP FOR ECONOMIC GROWTH» ΤΡΙΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΕΚΘΕΣΗ TOY «ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ)» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 01/01/ /03/2016

Α. ΕΚΘΕΣΗ TOY «ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ)» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 01/01/ /03/2016 Α. ΕΚΘΕΣΗ TOY «ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ)» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 01/01/2016 31/03/2016 Απολογισμός της περιόδου Σύνοψη Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 προχώρησε το πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. Χανιά, Απρίλιος 2014

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. Χανιά, Απρίλιος 2014 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Χανιά, Απρίλιος 2014 Τον Αύγουστο του 2010, ενεργοί πολίτες των Χανίων προχωρήσαμε στη δημιουργία της ανεξάρτητης δημοτικής μας κίνησης με επικεφαλής τον Τάσο Βάμβουκα. Με διαφορετικές αφετηρίες,

Διαβάστε περισσότερα

WEEKLY OVERVIEW & CHARTS

WEEKLY OVERVIEW & CHARTS WEEKLY OVERVIEW & CHARTS 23 October 2017 Greek Market WEEKLY Overview Daily position long stop 1940 H εβδομάδα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 2% με την αγορά να επιστρέφει στην βάση του 1960 επίπεδου.

Διαβάστε περισσότερα

Ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού Έξωση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και φορέων από τις εγκαταστάσεις τους

Ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού Έξωση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και φορέων από τις εγκαταστάσεις τους ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο 18 Δεκεμβρίου 2013 Ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού Έξωση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και φορέων από τις εγκαταστάσεις τους Ροδή Γεωργακάκη Αντιδήμαρχος

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας.

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. Φωνή δυνατή. Φωνή

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ Κριός Αυτή την εβδομάδα η δυναμικότητα που θα έχεις θα είναι πολύ μεγάλη και να ξέρεις ότι θα σου συμβαίνουν

Διαβάστε περισσότερα

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08)

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) (συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) Φ.Κ.: ας επιστρέψουμε τώρα στο μεγάλο θέμα της ημέρας σε παγκόσμια κλίμακα, της Αμερικάνικές προκριματικές εκλογές. Πήραμε

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Προέδρου Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργου Α. Τσακίρη. Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ομιλία Προέδρου Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργου Α. Τσακίρη. Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2017 Ομιλία Προέδρου Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργου Α. Τσακίρη ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ «Η φοροδοτική δυνατότητα των ξενοδοχείων και δυνατότητα αξιοποίησης της οικονομίας του διαμοιρασμού για την φορολογική εξομάλυνση

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 1. Κατά τα φαινόμενα, οι δανειστές θα τραβήξουν στα άκρα τον χρηματοδοτικό στραγγαλισμό της χώρας, με μη καταβολή της δανειακής δόσης. Δημιουργείται ένα

Διαβάστε περισσότερα

Σκάλκος: 18 εμβληματικά έργα ύψους 2,98 δισ. ευρώ στο τρέχον ΕΣΠΑ

Σκάλκος: 18 εμβληματικά έργα ύψους 2,98 δισ. ευρώ στο τρέχον ΕΣΠΑ Σκάλκος: 18 εμβληματικά έργα ύψους 2,98 δισ. ευρώ στο τρέχον ΕΣΠΑ Συνέντευξη παραχώρησε ο ΓΓΔΕ & ΕΣΠΑ, κος Δημήτρης Σκάλκος στο Capital.gr. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απορρόφηση πόρων από το ΕΣΠΑ 2014-2020

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Καλαντζής στη ΝΕΤ: «Να γίνει δημοψήφισμα για το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου»

Γιώργος Καλαντζής στη ΝΕΤ: «Να γίνει δημοψήφισμα για το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου» 1 Γιώργος Καλαντζής στη ΝΕΤ: «Να γίνει δημοψήφισμα για το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου» ΕΚΠΟΜΠΗ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 στη ΝΕΤ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20/6/2012 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Κώστας Μουσουρούλης (Βουλευτής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής

Διαβάστε περισσότερα

Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα;

Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα; Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα; του Χρήστου 'ChIossif' Ιωσηφίδη Ο Θανάσης και ο Χρήστος πίνουν χαλαρά τον απογευματινό τους καφέ και κουβεντιάζουν για άλλο ένα πολιτικό κόμμα που μπήκε πρόσφατα στην ζωή

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και του προέδρου του Eurogroup, κ. Jeroen Dijsselbloem

Δελτίο Τύπου Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και του προέδρου του Eurogroup, κ. Jeroen Dijsselbloem ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10180 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.:2103332644 e-mail: press@minfin.gr Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δελτίο Τύπου Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

1. ΚΥΠΕ 2. ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS 3. SIGMALIVE 4. Από την πλευρά τους, CIPA δια του προέδρου του Χριστόδουλου Αγκαστινιώτη και CIBA δια του προέδρου του και πρώην υπουργού Υγείας, Φρίξου Σαββίδη, έκαναν λόγο για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΘΕΜΑ Α1 ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ α. Κόμμα του Γ. Θεοτόκη: «Το κόμμα του Γ. Θεοτόκη πυρήνα των Αντιβενιζελικών.», σελ. 92-93 β. Προσωρινή Κυβέρνησις της Κρήτης (1905)

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ FORMER MINISTER, MEMBER OF THE HELLENIC PARLIAMENT, PARLIAMENTARY REPRESENTATIVE OF NEW DEMOCRACY PARTY TO THE 19 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE:

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ MP SECTOR HEAD OF DEVELOPMENT & COMPETITION, NEW DEMOCRACY PARTY Investment Energy Summit Greece, Cyprus, Israel Re-designing the European energy map ΠΕΜΠΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ζωή για τη δική της ευδαιμονία. Μας κληροδοτεί για το μέλλον προοπτικές χειρότερες από το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά.

ζωή για τη δική της ευδαιμονία. Μας κληροδοτεί για το μέλλον προοπτικές χειρότερες από το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Φίλες και Φίλοι, Από το 2007, όταν έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα για την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης, χάσαμε πολλά. Μία ολόκληρη δεκαετία. Γύρω μας, ο κόσμος αλλάζει. Δυστυχώς,τώρα που ξαναγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα καταθέσατε την ερώτησή σας. Είναι σαφές ότι αναφερόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα στην εφημερίδα REALNEWS και το δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή

Συνέντευξη του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα στην εφημερίδα REALNEWS και το δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή Συνέντευξη του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα στην εφημερίδα REALNEWS και το δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή 1. Βρισκόμαστε λίγο πριν την τρίτη αξιολόγηση κ. Πιτσιόρλα. Χωρούν καθυστερήσεις;

Διαβάστε περισσότερα

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων. 6-8 Απριλίου 2017

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων. 6-8 Απριλίου 2017 Eκτίμηση πολιτικών τάσεων 6-8 Απριλίου 2017 Ταυτότητα της έρευνας Φορέας Διεξαγωγής Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Αρ. Μητρώου ΕΣΡ

Διαβάστε περισσότερα

Αφ ενός στην ανάγκη περιορισμού και ελέγχου των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και η ιδία ως περιοχή.

Αφ ενός στην ανάγκη περιορισμού και ελέγχου των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και η ιδία ως περιοχή. Ομιλία Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γ. Βασιλείου στην ανοικτή σύσκεψη-παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+ Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου 25-5-2015 Σας καλωσορίζουμε σε μια ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

καθήκοντά σας, θέλω λίγο να δούμε το τι ειπώθηκε σήμερα από τον Πρωθυπουργό. Τη

καθήκοντά σας, θέλω λίγο να δούμε το τι ειπώθηκε σήμερα από τον Πρωθυπουργό. Τη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο δελτίο

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργία Καζάκου, ΠΕ09. Οικονομολόγος. Πολιτική Παιδεία. Β Τάξη Γενικού Λυκείου

Γεωργία Καζάκου, ΠΕ09. Οικονομολόγος. Πολιτική Παιδεία. Β Τάξη Γενικού Λυκείου Πολιτική Παιδεία Β Τάξη Γενικού Λυκείου 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 3.3 ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2 Άρθρο 1 του Συντάγματος Tο πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα

Κωστής Χατζηδάκης. Δίνει μάχες, κάνει έργο Β ΑΘΗΝΩΝ

Κωστής Χατζηδάκης. Δίνει μάχες, κάνει έργο Β ΑΘΗΝΩΝ Δίνει μάχες, κάνει έργο Β ΑΘΗΝΩΝ Να κερδίσουμε τη μάχη! Βρισκόμαστε στο παρά πέντε της δικαίωσης των θυσιών των Ελλήνων, αλλά ταυτόχρονα και στο παρά πέντε μιας μεγάλης περιπέτειας. Με σκληρές προσπάθειες

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά για την επίκαιρη ερώτηση με αριθμό 549/ του. Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημήτριου Καμμένου προς

Πρακτικά για την επίκαιρη ερώτηση με αριθμό 549/ του. Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημήτριου Καμμένου προς Πρακτικά για την επίκαιρη ερώτηση με αριθμό 549/16-2-2016 του Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημήτριου Καμμένου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

στο σχέδιο νόµου «Για τη διαπραγµάτευση και σύναψη δανειακής σύµβασης µε τον ευρωπαϊκό µηχανισµό σταθερότητας (ESM)»

στο σχέδιο νόµου «Για τη διαπραγµάτευση και σύναψη δανειακής σύµβασης µε τον ευρωπαϊκό µηχανισµό σταθερότητας (ESM)» ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόµου «Για τη διαπραγµάτευση και σύναψη δανειακής σύµβασης µε τον ευρωπαϊκό µηχανισµό σταθερότητας (ESM)» Προς τη Βουλή των Ελλήνων Η συµφωνία για τη ρύθµιση του δηµοσίου

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ KLAUS REGLING. MANAGING DIRECTOR European Stability Mechanism (ESM)

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ KLAUS REGLING. MANAGING DIRECTOR European Stability Mechanism (ESM) THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ KLAUS REGLING MANAGING DIRECTOR European Stability Mechanism (ESM) TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL ACORBAT? ΤΕΤΑΡΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ HORST REICHENBACH HEAD EUROPEAN COMMISSION'S TASK FORCE FOR GREECE 16 th Roundtable with the Government of Greece Transforming uncertainty into stability, wisdom and growth

Διαβάστε περισσότερα

Τρια χρόνια τώρα ο δημόσιος διάλογος και η δημόσια συζήτηση.

Τρια χρόνια τώρα ο δημόσιος διάλογος και η δημόσια συζήτηση. Τρια χρόνια τώρα ο δημόσιος διάλογος και η δημόσια συζήτηση. Θεωρώ ότι κάνουμε αυτή συζήτηση για την φορολογική πολιτική γιατί έχουμε ως απώτερο στόχο αφενός για την εξασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας

Συνέντευξη από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Της Αθανασίας Κωνσταντίνου Συνέντευξη από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Με δεδομένες τις αρχές στις οποίες στηρίχτηκε η οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΧΡΗΜΑΤΟΠIΣΤΩΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠTΙΚΕΣ ΤΟΥ REAL ESTATE. του ΙΩΑΝΝΗ Α. ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Προέδρου ΣΟΕ

Η ΧΡΗΜΑΤΟΠIΣΤΩΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠTΙΚΕΣ ΤΟΥ REAL ESTATE. του ΙΩΑΝΝΗ Α. ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Προέδρου ΣΟΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΠIΣΤΩΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠTΙΚΕΣ ΤΟΥ REAL ESTATE του ΙΩΑΝΝΗ Α. ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Προέδρου ΣΟΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Έχουν ήδη περάσει δύο χρόνια από την έναρξη της παγκόσμιας

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίζω τον κανονισμό των μαθητικών κοινοτήτων

Γνωρίζω τον κανονισμό των μαθητικών κοινοτήτων Γνωρίζω τον κανονισμό των μαθητικών κοινοτήτων Με τη δραστηριότητα αυτή οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες εργασίας, καλούνται να μελετήσουν τον κανονισμό λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων και να συμπληρώσουν

Διαβάστε περισσότερα

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων. 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2016

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων. 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2016 Eκτίμηση πολιτικών τάσεων 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2016 Ταυτότητα της έρευνας Φορέας Διεξαγωγής Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Διαβάστε περισσότερα

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων Eκτίμηση πολιτικών τάσεων 14-15 Δεκεμβρίου 2015 Ταυτότητα της έρευνας Φορέας Διεξαγωγής Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Αρ. Μητρώου

Διαβάστε περισσότερα

Εβδοµαδιαία ανασκόπηση 29/12-04/01/2015

Εβδοµαδιαία ανασκόπηση 29/12-04/01/2015 Εβδοµαδιαία ανασκόπηση 29/12-04/01/2015 Η πρόσφατη αβεβαιότητα που παρατηρείται όσον αφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονοµίας συνδέεται στενά µε τον κίνδυνο της ασυνέχειας της µεταρρυθµιστικής πολιτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Σημίτης Ομιλία στην εκδήλωση για την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ

Κώστας Σημίτης Ομιλία στην εκδήλωση για την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ Κώστας Σημίτης Ομιλία στην εκδήλωση για την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα, 9 Μαρτίου 2000 Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή για την χώρα. Η αίτηση ένταξης στην ΟΝΕ σηματοδοτεί

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΜΗ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΟΛΘ ΑΕ» 1 ΓΕΝΙΚΑ Η Ανώνυμη Εταιρία Οργανισμός

Διαβάστε περισσότερα

Σημεία Ομιλίας ΤΕΕ

Σημεία Ομιλίας ΤΕΕ Σημεία Ομιλίας ΤΕΕ 21-07-10 Δεν αρκεί απλά και μόνο να περιγράφουμε το πρόβλημα. Δεν αρκεί να λέμε για ακόμα μια φορά ότι η χώρα μας βρίσκεται στην κρισιμότερη φάση της σύγχρονης ιστορίας της. Δεν αρκεί,

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και Κύριοι, Σαν Συμβούλιο του ΣΕΒ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη έχουμε ακριβώς αυτή την αποστολή:

Κυρίες και Κύριοι, Σαν Συμβούλιο του ΣΕΒ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη έχουμε ακριβώς αυτή την αποστολή: Κυρίες και Κύριοι, Το σημερινό συνέδριο, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την επιτυχή έκβαση της παγκόσμιας συνδιάσκεψης για την κλιματική αλλαγή στο Μαρόκο, αλλά και υπό το πρίσμα της αβεβαιότητας που προκύπτει

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤZΗΔΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤZΗΔΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤZΗΔΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2016 «Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για το μέλλον» Ομιλία του Κωστή Χατζηδάκη στο Ελληνοαμερικανικό

Διαβάστε περισσότερα

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων Μαΐου 2016

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων Μαΐου 2016 Eκτίμηση πολιτικών τάσεων 24-26 Μαΐου 2016 Ταυτότητα της έρευνας Φορέας Διεξαγωγής Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Αρ. Μητρώου ΕΣΡ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. «Έρευνα για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων» -ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019-

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. «Έρευνα για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων» -ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ «Έρευνα για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων» -ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019- ΠΡΟΛΟΓΟΣ Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, ανταποκρινόμενο στο θεσμικό του ρόλο ως συμβουλευτικό

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL B8-0455/31. Τροπολογία. Kati Piri. εξ ονόµατος της Οµάδας ALDE. Alexander Graf Lambsdorff

EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL B8-0455/31. Τροπολογία. Kati Piri. εξ ονόµατος της Οµάδας ALDE. Alexander Graf Lambsdorff 8.6.2015 B8-0455/31 31 Bodil Ceballos εξ ονόµατος της Οµάδας Verts/ALE Παράγραφος 3 α (νέα) 3 α. επιδοκιµάζει την εκλογή του πλέον αντιπροσωπευτικού και χωρίς αποκλεισµούς κοινοβουλίου στη σύγχρονη ιστορία

Διαβάστε περισσότερα

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια, ορκίζεται ξανά νέος Πρόεδρος και νέα. Μέλη στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας. Με τη σημερινή

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια, ορκίζεται ξανά νέος Πρόεδρος και νέα. Μέλη στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας. Με τη σημερινή Σεβασμιώτατε, Κυρία Βουλευτής, ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΗΣ» ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ PRESIDENT OF THE HELLENIC PARLIAMENT TO THE SECOND GREEK EU PRESIDENCY CONFERENCE «Europe and the Arab World: Strengthening political, business and investment

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας. 7 9 Ιουνίου 2016

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας. 7 9 Ιουνίου 2016 Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 2Σ6 01 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ 2Σ6 01 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ 2Σ6 01 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 1 Το εργαστήριο χωροταξικού σχεδιασμού ολοκληρώνεται ως εξής: ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Παράδοση τελικής έκθεσης. Κάθε ομάδα θα παραδώσει, μέσω του

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία κ. Φωκίωνα Καραβία. Διευθύνοντος Συμβούλου Eurobank. Στην εκδήλωση. Κλειστή Συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης ΣΕΤΕ

Ομιλία κ. Φωκίωνα Καραβία. Διευθύνοντος Συμβούλου Eurobank. Στην εκδήλωση. Κλειστή Συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης ΣΕΤΕ Ομιλία κ. Φωκίωνα Καραβία Διευθύνοντος Συμβούλου Eurobank Στην εκδήλωση Κλειστή Συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης ΣΕΤΕ Electra Metropolis Hotel Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 1 Αγαπητά μέλη και διοίκηση του ΣΕΤΕ, Αισθάνομαι

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Ήδη έχουν ειπωθεί αρκετά. Τη δύσκολη κατάσταση που περνάει ο λαός την γνωρίζουμε όλοι. Ξεθεμελιώνονται δικαιώματα και κατακτήσεις για τις οποίες έχει χυθεί πολύ αίμα. Για μεγάλο

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΕΚΘΕΣΗ TOY «ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ)» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 01/01/2014 31/03/2014

Α. ΕΚΘΕΣΗ TOY «ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ)» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 01/01/2014 31/03/2014 Α. ΕΚΘΕΣΗ TOY «ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ)» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 01/01/2014 31/03/2014 Απολογισμός της περιόδου Σύνοψη Το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2014, ολοκληρώθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο τύπου. 11 Mαΐου 2016

Δελτίο τύπου. 11 Mαΐου 2016 Δελτίο τύπου 11 Mαΐου 2016 Συνέντευξη του Προέδρου του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport AG, Dr. Stefan Schulte, στην ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» και στη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ Page 1 of 5 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ Του Θάνου Κατσάμπα Σε λιγότερο από δύο μήνες συμπληρώνονται έξι χρόνια αφότου η Ελλάδα περιέπεσε στη δίνη των προγραμμάτων στήριξης από

Διαβάστε περισσότερα