Φάρμακα για ηπατίτιδα και HIV: απαγορευμένα περιεχόμενα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Φάρμακα για ηπατίτιδα και HIV: απαγορευμένα περιεχόμενα"

Transcript

1 Φάρμακα για ηπατίτιδα και HIV: απαγορευμένα περιεχόμενα

2 Η ευρωπαϊκή συμμαχία για υπεύθυνη έρευνα και ανάπτυξη (R&D) και προσιτά φάρμακα Μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία που αποτελείται από οργανώσεις, συλλογικότητες και ενώσεις ασθενών. Δημιουργία ενός συστήματος έρευνας και ανάπτυξης (Ε&Α) που θα απορρέει από τις ανάγκες της δημόσιας υγείας και θα παράγει φάρμακα προσβάσιμα και προσιτά σε παγκόσμιο επίπεδο. Συμμετέχουν ενδεικτικά: MEDECINS DU MONDE, MEDECINS SANS FRONTIERES (MSF ACCESS CAMPAIGN), STOPAIDS, EUROPEAN PUBLIC HEALTH ALLIANCE, GLOBAL HEALTH ADVOCATES, HEALTH ACTION INTERNATIONAL (HAI), AIDS ACTION EUROPE, EUROPEAN AIDS TREATMENT GROUP (EATG), SALUD POR DERECHO, INTERNATIONAL SOCIETY FOR DRUG BULLETINS, FARMAMUNDI, PRESCRIRE, etc.

3 Η εκστρατεία PraksisAccess Στόχοι της εκστρατείας Να ενημερώσει διάφορες κατηγορίες κοινού σχετικά με την πρόσβαση στα φάρμακα Να αναζητήσει υποστηρικτές της καμπάνιας για την πρόσβαση Να αποτελέσει πλατφόρμα αναφοράς και διαδραστικής παρουσίασης θεμάτων που σχετίζονται με την πρόσβαση στα φάρμακα Να συμβάλει σε έναν ενημερωμένο δημόσιο διάλογο για την πρόσβαση στα φάρμακα

4 Η εκστρατεία PraksisAccess Πιο συγκεκριμένα ζητάμε τη δημιουργία εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο που θα διασφαλίζει: 1. προσιτά φάρμακα 2. πρόσβαση σε όλες τις κατηγορίες φαρμάκων για όλους τους ανθρώπους που τα χρειάζονται 3. βιωσιμότητα του δημόσιου συστήματος υγείας 4. το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον του κάθε ασθενή να τίθενται πάνω από μονοπώλια και πατέντες που τυχόν εμποδίζουν την πρόσβαση σε παλιά και νέα φάρμακα 5. τη διερεύνηση εναλλακτικών πολιτικών πρόσβασης όπως η από κοινού προμήθεια, η ευρύτερη χρήση γενοσήμων και εκτός πατέντας φαρμάκων και η υποχρεωτική αδειοδότηση κατά περίπτωση 6. την πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες σε προσιτές τιμές που δεν θα υπονομεύουν τη συνολική στρατηγική πρόσβασης

5 Η εκστρατεία PraksisAccess Ζητάμε επίσης διαφάνεια σε όλο το σύστημα έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής και προμήθειας φαρμάκων 1. Διαφάνεια στη διαπραγμάτευση και δημοσιοποίηση των τιμών των φαρμάκων υψηλού κόστους. 2. Δημόσια διάθεση του συνόλου των κλινικών δεδομένων που προκύπτουν από την έρευνα και ανάπτυξη των φαρμάκων. 3. Διαφάνεια και λεπτομερής πληροφόρηση σχετικά με τους κανονισμούς και τη νομοθεσία που διέπουν τον τομέα του φαρμάκου. 4. Αξιολόγηση των νέων φαρμάκων και τεχνολογιών υγείας ώστε να ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων και να παρέχουν προστιθέμενη θεραπευτική αξία.

6 Η εκστρατεία PraksisAccess Υποστηρίζουν μέχρι σήμερα στην Ελλάδα οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ, που από το 1999 μέσω της διεθνούς εκστρατείας τους MSF ACCESS CAMPAIGN στηρίζουν κάθε προσπάθεια για να σταματήσει το φάρμακο να είναι πολυτέλεια, οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ η ΕΚΠΟΙΖΩ

7 Οι θέσεις μας για τα φάρμακα HIV & HCV: απαγορευμένα περιεχόμενα #1 Σεπτέμβριος 2014 ενόψει Ιταλικής Προεδρίας ΕΕ η κοινή διακήρυξη σημαντικών Ευρωπαϊκών Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών απευθύνεται προς Υπουργούς Υγείας και CEO φαρμακοβιομηχανίας και αφορά την πρόσβαση σε θεραπείες Ηπατίτιδας C εντός και εκτός Ευρώπης, η οποία καταλήγει ζητώντας, ως έσχατο μέτρο απέναντι στις υπερβολικές τιμολογήσεις των φαρμάκων για την ηπατίτιδα, την υποχρεωτική άρση της πατέντας: Ζητάμε από αντίστοιχες ελληνικές ενώσεις ασθενών να θέσουμε το ζήτημα από κοινού στην ελληνική πολιτική ηγεσία και στους CEO των γραφείων της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα, εις μάτην. Η PRAKSIS, ως εκ τούτου, αναρτά στην ιστοσελίδα της τη διακήρυξη στα ελληνικά.

8 Οι θέσεις μας για τα φάρμακα HIV & HCV: απαγορευμένα περιεχόμενα #2 Απρίλιος 2016 το ΕΣΡ αρνείται σε πρώτο βαθμό να προβάλλει την 30 ραδιοτηλεοπτική παραγωγή της PRAKSIS με τη δικαιολογία ότι δεν αποτελεί κοινωνικό μήνυμα ζητώντας αν πιστεύουμε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες να το καταγγείλουμε στη δικαιοσύνη. Απαντάμε δημοσιεύοντας τα 5 προβληματικά σημεία που έχει κατά τη γνώμη μας η νομοθετική πράξη σύστασης της επιτροπής διαπραγμάτευσης: η διαπραγμάτευση πρέπει να είναι διαφανής, χρειάζεται διασαφήνιση των κριτηρίων διαπραγμάτευσης, χρειάζεται κανονισμός λειτουργίας της επιτροπής, λείπει η εκπροσώπηση της κοινωνίας των πολιτών και των ασθενών, χρειάζεται πρόβλεψη ρήτρας εμπιστευτικότητας των συμμετεχόντων και δήλωση απουσίας σύγκρουσης συμφερόντων.

9 Οι θέσεις μας για τα φάρμακα HIV & HCV: απαγορευμένα περιεχόμενα #3 Μάιος 2016 πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα καλεί την PRAKSIS στα γραφεία της, σχολιάζοντας και κραδαίνοντας τις δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα της εκστρατείας μας και ζητώντας να έχει άποψη για τα όσα θέλουμε να ανεβάσουμε πριν τα δημοσιοποιήσουμε. Τους εξηγούμε ότι α) μπορεί η εταιρία να μην χρηματοδοτήσει δράσεις της οργάνωσης εφόσον θεωρεί ότι οι προσεγγίσεις μας είναι αντίθετες στα ζητήματα του φαρμάκου β) ότι το πρόγραμμα praksisaccess αποτελεί στρατηγική της οργάνωσης και ότι «ήρθε για να μείνει» και γ) ως οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών που ασχολείται με καυτά θέματα δημόσιας υγείας, λογοδοτούμε μόνο στα μέλη και τους ωφελούμενούς μας.

10 Οι θέσεις μας για τα φάρμακα HIV & HCV: απαγορευμένα περιεχόμενα #4 Ιούνιος 2016 σε συνέδριο με θέμα «Τιμολόγηση και Αποζημίωση» ζητάμε από τους διοργανωτές συμμετοχή στο πρόγραμμα ή/και booth αφιλοκερδώς για την παρουσίαση του προγράμματος PRAKSISACCESS και την άποψη/εμπειρία μας για τα φάρμακα του HIV και της ηπατίτιδας C, όπως μέχρι τώρα συνήθιζαν να κάνουν στις ΜΚΟ για να εκθέσουν το έργο τους. Εισπράττουμε αρνητική απάντηση με την αιτιολογία «το θέμα της εκστρατείας σας δεν ταιριάζει στο συνέδριό μας».

11 Οι θέσεις μας για τα φάρμακα HIV & HCV: απαγορευμένα περιεχόμενα #5 Ιούλιος 2016 κατόπιν παρέμβασης πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας για να μας ενθαρρύνει να συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα την πρόσβαση στο φάρμακο ζητάμε από τους διοργανωτές συμμετοχή στο πρόγραμμα για την παρουσίαση του προγράμματος PRAKSISACCESS και την άποψη/εμπειρία μας για την πρόσβαση στα φάρμακα με έμφαση τα καινούρια φάρμακα της ηπατίτιδας C, καθώς και τις δράσεις διεκδίκησης που κατά τη γνώμη μας οφείλουν να κάνουν οι ενώσεις ασθενών. Εισπράττουμε αρνητική απάντηση και μας αντιπροτείνουν να εκπροσωπηθούμε μέσω ενός πόστερ στο συνέδριο. Η PRAKSIS παρόλα αυτά κατάφερε να εκπροσωπηθεί μέσα από το λόγο της EPHA που ήταν καλεσμένη σε πάνελ του συνεδρίου.

12 Οι θέσεις μας για τα φάρμακα HIV & HCV: απαγορευμένα περιεχόμενα #6 Ιούλιος 2016 μαζί με οργανώσεις από όλο τον κόσμο συνεισφέρουμε στην έκθεση της πρωτοβουλίας HepCoalition για την ανάγκη πρόσβασης σε γενόσημα φάρμακα για την ηπατίτιδα C, ανάγκη που προκύπτει λόγω των παράλογα υψηλών τιμών των πρωτοτύπων. Η έκθεση επισημαίνει πως στη δυτική Ευρώπη δημιουργείται ένα καθεστώς χορήγησης με το δελτίο λόγω των ακριβών τιμών αλλά και των αυστηρών κριτηρίων σταδίου της ασθένειας. Στην παγκόσμια ημέρα ηπατίτιδας ανεβάζουμε την εκστρατεία της HepCoalition που μεταδίδει 3 βασικά μηνύματα: την αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών, την απελευθέρωση των φαρμάκων της ηπατίτιτδας C από τις πατέντες και την αποτελεσματικότητα των αντίστοιχων γενοσήμων.

13 Μόνο οι χώρες με το μπλε χρώμα έχουν καθολική πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες. Τα πορίσματα της έκθεσης δεν βρήκαν εύκολα δρόμο προς τη δημοσίευσή τους από τα ΜΜΕ.

14 Οι θέσεις μας για τα φάρμακα HIV & HCV: Τι καθιστά τα περιεχόμενα απαγορευμένα; HIV Ζητάμε να διερευνηθούν οι λόγοι που η Ελλάδα έχει καθυστερήσει να χρησιμοποιήσει γενόσημα αντιρετροϊκά. Χρήση γενόσημων αντιρετροϊκών όπου είναι διαθέσιμα και ενταγμένα σε έναν ευρύτερο προϋπολογισμό φαρμάκου με τρόπο που να επιτρέπεται η πρόσβαση σε νεότερες θεραπείες για τα άτομα που τις έχουν ανάγκη. Να έρθει το ζήτημα των τιμών των αντιρετροϊκών φαρμάκων στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με διαφανείς διαδικασίες. Την ενεργή προαγωγή χρήσης των γενοσήμων από φορείς όπως ο ΕΟΦ, το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο ΕΟΠΥΥ με καμπάνιες ευαισθητοποίησης για την ποιότητα, αποτελεσματικότητα και ασφάλειά τους. Η PrEP απαιτούμε να παρέχεται δωρεάν και απρόσκοπτα με κριτήριο την ανάγκη και ως δράση πρόληψης για τη δημόσια υγεία και όχι με κριτήριο τις οικονομικές δυνατότητες των ανθρώπων.

15 Οι θέσεις μας για τα φάρμακα HIV & HCV: Τι καθιστά τα περιεχόμενα απαγορευμένα; HCV Ενθαρρύνουμε κάθε πρωτοβουλία κοινής διαπραγμάτευσης που μπορεί να καταλήξει σε κοινή παραγγελία αναφορικά με τα νέα φάρμακα για την ηπατίτιδα C αλλά και των φαρμάκων υψηλών τιμών γενικά, μεταξύ Ελλάδας και άλλων χωρών της ΕΕ. Ζητάμε διαφάνεια αναφορικά με τα χρήματα που δίνονται στην έρευνα και την ανάπτυξη καθώς κατά τη γνώμη μας δεν δικαιολογείται η υψηλότατη τιμή που δίνουν οι φαρμακοβιομηχανίες ανά την ΕΕ. Ένα αποτελεσματικό σύστημα τιμολόγησης θα πρέπει να διασφαλίζει την προσβασιμότητα αλλά και να αντικατοπτρίζει τη δημόσια συνεισφορά, έτσι ώστε οι φορολογούμενοι να μην πληρώνουν δύο φορές, τόσο μέσω των δημοσίως επιδοτούμενων ερευνών όσο και πληρώνοντας ακριβά φάρμακα. Σε ένα τέτοιο σύστημα, οι τιμές των φαρμάκων δεν χρειάζεται να είναι τόσο πολύ υψηλότερες από το κόστος παραγωγής'

16 Ημερίδα για την πρόσβαση στο φάρμακο Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 CROWNE PLAZA, 9.00πμ 15.00μμ Παρουσίαση εκστρατειών PRAKSIS MSF MDM Παρουσίαση έρευνας της ΕΚΠΟΙΖΩ για την υποχρεωτική άδεια φαρμάκων στην Ελλάδα Παρουσίαση των εξελίξεων σε σχέση με τα προσιτά φάρμακα σε Ευρώπη, από τον Γιάννη Νάτση, διεκδίκηση δικαιωμάτων EPHA Παρουσίαση έρευνας για τα εμπόδια στην πρόσβαση στο φάρμακο στην Ελλάδα από τον ΠΟΥ, καθηγητή κ. Χαράλαμπο Οικονόμου Εμπειρία φαρμακείων/φαρμακαποθηκών και εμπόδια στην πρόσβαση Εμπειρία νοσοκομειακών ιατρών και εμπόδια στην πρόσβαση Εμπειρία κοινωνικών ιατρείων και εμπόδια στην πρόσβαση

17

Πλήρης φαρμακευτική περίθαλψη μέσα σε χαμηλό προϋπολογισμό. Είναι εφικτή;

Πλήρης φαρμακευτική περίθαλψη μέσα σε χαμηλό προϋπολογισμό. Είναι εφικτή; Πλήρης φαρμακευτική περίθαλψη μέσα σε χαμηλό προϋπολογισμό. Είναι εφικτή; Θ. Τρύφων Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρµακοβιοµηχανίας Αντιπρόεδρος Οµίλου ΕΛΠΕΝ Δηµόσια φαρµακευτική δαπάνη στην Ελλάδα 2000-2018

Διαβάστε περισσότερα

SIGNIFICANT PRIORITIES OF HEALTH-CARE REFORM AND THE GREEK PHARMACEUTICAL INDUSTRY

SIGNIFICANT PRIORITIES OF HEALTH-CARE REFORM AND THE GREEK PHARMACEUTICAL INDUSTRY SIGNIFICANT PRIORITIES OF HEALTH-CARE REFORM AND THE GREEK PHARMACEUTICAL INDUSTRY Theodoros Tryfon President, Panhellenic Union of Pharmaceutical Industries MAY 14 2015 Vice president ELPEN Τα χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Η Συµβολή του Κλάδου Υγείας στη ιεύρυνση των Αναπτυξιακών Προοπτικών της Χώρας Θεόδωρος Τρύφων

Η Συµβολή του Κλάδου Υγείας στη ιεύρυνση των Αναπτυξιακών Προοπτικών της Χώρας Θεόδωρος Τρύφων Η Συµβολή του Κλάδου Υγείας στη ιεύρυνση των Αναπτυξιακών Προοπτικών της Χώρας Θεόδωρος Τρύφων Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας Αντιπρόεδρος Ομίλου ΕΛΠΕΝ Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία Εξαγωγές

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2057(INI) της Επιτροπής Αναφορών

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2057(INI) της Επιτροπής Αναφορών Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Αναφορών 2016/2057(INI) 10.11.2016 ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ της Επιτροπής Αναφορών προς την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων σχετικά με τις

Διαβάστε περισσότερα

Εμπόδια πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς με ηπατίτιδαc. Μαριανέλλα Κλώκα Απόστολος Καλογιάννης Νίκη Βουδούρη

Εμπόδια πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς με ηπατίτιδαc. Μαριανέλλα Κλώκα Απόστολος Καλογιάννης Νίκη Βουδούρη Εμπόδια πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς με ηπατίτιδαc Η εμπειρία της Praksis Μαριανέλλα Κλώκα Απόστολος Καλογιάννης Νίκη Βουδούρη Ψυχοκοινωνική Στήριξη Οροθετικών (PRAKSIS Support) Από τα 227

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα!

Πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα! Ιστορική αναδρομή Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικάτων Δημόσιων Υπηρεσιών (EPSU) αποφάσισε να προβεί στην συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών υπέρ της καθιέρωσης της ύδρευσης ως ανθρώπινου δικαιώματος στο

Διαβάστε περισσότερα

The contribution of the Greek pharmaceutical industry: any achievements?

The contribution of the Greek pharmaceutical industry: any achievements? EUROPE S HEALTHCARE SYSTEM: SETTING ITS BEARINGS SIGNIFICANT SYNERGIES AND PARTNERSHIPS FOR GREECE The contribution of the Greek pharmaceutical industry: any achievements? Theodore Tryfon President, Panhellenic

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο αναγκαίο φάρμακο για όλους και έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης

Πρόσβαση στο αναγκαίο φάρμακο για όλους και έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης Πρόσβαση στο αναγκαίο φάρμακο για όλους και έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης Φαρμακευτικές Δαπάνες Φαρμακευτικές Δαπάνες Οι φαρμακευτικές δαπάνες, καθώς και οι συνολικές δαπάνες υγείας, παρουσίασαν μια

Διαβάστε περισσότερα

Φαρμακοβιομηχανία: Η γενικότερη συμβολή της, ο Κώδικας Δεοντολογίας και οι πρωτοβουλίες του ΣΦΕΕ

Φαρμακοβιομηχανία: Η γενικότερη συμβολή της, ο Κώδικας Δεοντολογίας και οι πρωτοβουλίες του ΣΦΕΕ Φαρμακοβιομηχανία: Η γενικότερη συμβολή της, ο Κώδικας Δεοντολογίας και οι πρωτοβουλίες του ΣΦΕΕ Στόχοι ΣΦΕΕ 1 Για την Υγεία Για την Ανάπτυξη 2 Βελτίωση της Ποιότητας Υγείας / Ζωής Πρόληψη Νοσημάτων και

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας Είναι εφικτή η ανάπτυξη μηχανισμού σε εθνική κλίμακα;

Η αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας Είναι εφικτή η ανάπτυξη μηχανισμού σε εθνική κλίμακα; Η αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας Είναι εφικτή η ανάπτυξη μηχανισμού σε εθνική κλίμακα; Τα προβλήματα και οι μέθοδοι διαχείρισης της φαρμακευτικής πολιτικής Μ. Ολλανδέζος Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

The industrial sector in Greece: the next day Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία και Ανάπτυξη

The industrial sector in Greece: the next day Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία και Ανάπτυξη The industrial sector in Greece: the next day Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία και Ανάπτυξη Θεόδωρος Τρύφων Αντιπρόεδρος ομίλου ELPEN Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Παγκόσμια Φαρμακευτική Αγορά

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ HIV λοίμωξης, ΣΜΝ & ESTHER ΔΡΑΣΕΙΣ 2008

ΓΡΑΦΕΙΟ HIV λοίμωξης, ΣΜΝ & ESTHER ΔΡΑΣΕΙΣ 2008 ΓΡΑΦΕΙΟ HIV λοίμωξης, ΣΜΝ & ESTHER ΔΡΑΣΕΙΣ 2008 1 Αρμοδιότητες γραφείου HIV λοίμωξης, ΣΜΝ & ESTHER Το Γραφείο HIV λοίμωξης, ΣΜΝ & ESTHER παρακολουθεί με επιστημονικό και οργανωμένο τρόπο την πορεία της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ. Αυγουστίνος Ποταμίτης Πρόεδρος ΣΦΕΚ Γενικός Διευθυντής A.Potamitis Medicare Ltd 3 Δεκεμβρίου 2018

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ. Αυγουστίνος Ποταμίτης Πρόεδρος ΣΦΕΚ Γενικός Διευθυντής A.Potamitis Medicare Ltd 3 Δεκεμβρίου 2018 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ Αυγουστίνος Ποταμίτης Πρόεδρος ΣΦΕΚ Γενικός Διευθυντής A.Potamitis Medicare Ltd 3 Δεκεμβρίου 2018 ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ Δημόσιος Vs Ιδιωτικός Τομέας

Διαβάστε περισσότερα

Υγεία: Τι προβλέπει το μνημόνιο για το 2011

Υγεία: Τι προβλέπει το μνημόνιο για το 2011 2011-01-11 12:28:57 Αυστηρό έλεγχο από κλιμάκια της τρόικας ανά τρίμηνο και εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ (πάνω από 1,25 δισεκατομμύριο ευρώ), προβλέπει για το 2011 το αναθεωρημένο μνημόνιο στον τομέα της

Διαβάστε περισσότερα

και φαρμακευτική πολιτική Θεόδωρος Τρύφων Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Αντιπρόεδρος ομίλου ELPEN

και φαρμακευτική πολιτική Θεόδωρος Τρύφων Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Αντιπρόεδρος ομίλου ELPEN Ελληνική φαρμακοβιομηχανία και φαρμακευτική πολιτική Θεόδωρος Τρύφων Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Αντιπρόεδρος ομίλου ELPEN Φαρμακευτική αγορά : Τρέχον περιβάλλον Πολύ χαμηλός κλειστός

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος της επικοινωνίας στην μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας Marketing & Field Force

Ο ρόλος της επικοινωνίας στην μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας Marketing & Field Force Ο ρόλος της επικοινωνίας στην μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας Marketing & Field Force Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Πάρις Μποσκόπουλος Governmental Affairs & Access Director Pfizer Hellas Δημήτρης Γκότσης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η Ελλάδα μετά από 4 χρόνια απομόνωσης, βγαίνει ξανά στις αγορές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η Ελλάδα μετά από 4 χρόνια απομόνωσης, βγαίνει ξανά στις αγορές. Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη στο συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανταγωνισμού στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας «Κυρίες

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Αγαπητές φίλες και φίλοι, Αγαπητές φίλες και φίλοι, Θα ήθελα πρώτα απ όλα να σας ευχαριστήσω θερμά που μας τιμάτε με την παρουσία σας στη σημερινή ενημερωτική εκδήλωση-ημερίδα, για την παρουσίαση των νέων διαδικτυακών υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Μνημόνια και πολιτικές φαρμάκου

Μνημόνια και πολιτικές φαρμάκου Μνημόνια και πολιτικές φαρμάκου Πρόταση για μια άλλη πολιτική φαρμάκου Παρέμβαση Γιάννη Μπασκόζου στο 1 ο Συνέδριο της ΠΕΦ Στην Ελλάδα τα 4 τελευταία χρόνια, με επίκληση της ανάγκης αποπληρωμής του δημόσιου

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

Η ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ Η ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ Divani Caravel Hotel, 13-15 Δεκεμβρίου 2016 συνοπτικο προγραμμα Το πρόγραμμα όπως έχει διαμορφωθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΜΕ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΜΕ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΜΕ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ I: ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ 1.1 Πόσους εργαζόμενους απασχολεί η εταιρεία σας; Α. 0 - Αυτοαπασχολούμενος/-η

Διαβάστε περισσότερα

Η ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Π. ΜΠΡΟΥΣΑ Υ.Δ.Ν., ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Υπεύθυνη Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Ασθενών ΑΚΕΣΩ

Η ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Π. ΜΠΡΟΥΣΑ Υ.Δ.Ν., ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Υπεύθυνη Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Ασθενών ΑΚΕΣΩ Η ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Π. ΜΠΡΟΥΣΑ Υ.Δ.Ν., ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Υπεύθυνη Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Ασθενών ΑΚΕΣΩ Η υγεία αποτελεί θεμελιώδες κοινωνικό και ατομικό δικαίωμα και τα

Διαβάστε περισσότερα

1o Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας Website: medtech.ethosevents.eu

1o Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας Website: medtech.ethosevents.eu 1 Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 Divani Caravel Hotel Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) διοργανώνει σε συνεργασία με τα Ethos Events το 1 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα Σκέψης Πολιτική Υγείας Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων London School of Economics and Political Science

Ομάδα Σκέψης Πολιτική Υγείας Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων London School of Economics and Political Science Ομάδα Σκέψης Πολιτική Υγείας Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων London School of Economics and Political Science «Τι συμβαίνει με την υγεία στην Ελλάδα σήμερα; Μια προσέγγιση της πολιτικής για την υγεία, από

Διαβάστε περισσότερα

ιαφάνεια και Λογοδοσία Αναφορά εφαρµογής αρχών

ιαφάνεια και Λογοδοσία Αναφορά εφαρµογής αρχών ιαφάνεια και Λογοδοσία Αναφορά εφαρµογής αρχών Αθήνα, εκέµβριος 2009 Η εφαρµογή των αρχών της διαφανούς λειτουργίας και διαχείρισης, καθώς και της λογοδοσίας προς όλα τα µέρη που εµπλέκονται και επηρεάζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ EDUCATION INTERNATIONAL ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ EDUCATION INTERNATIONAL ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ 1 ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ EDUCATION INTERNATIONAL ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Έκθεση προς την Πανευρωπαϊκή Επιτροπή Η Ομάδα Εργασίας συνιστά 1)Την υιοθέτηση των ακόλουθων αντικειμενικών στόχων *

Διαβάστε περισσότερα

Βιομηχανική Οργάνωση ΙΙ: Θεωρίες Κρατικής Παρέμβασης & Ανταγωνισμού

Βιομηχανική Οργάνωση ΙΙ: Θεωρίες Κρατικής Παρέμβασης & Ανταγωνισμού Βιομηχανική Οργάνωση ΙΙ: Θεωρίες Κρατικής Παρέμβασης & Ανταγωνισμού Ενότητα 8: Έλεγχος στην αποκλειστικότητα : παρέμβαση με άλλους πλην της αποτελεσματικότητας λόγους (υγεία, καινοτομία κ.α.) Νικόλαος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Στο 2 ND ΑΤΗΕΝS HEALTH FORUM 2015 που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα του Σ.Φ.Ε.Ε (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) και της Π.Ε.Φ. (Πανελλήνια

Διαβάστε περισσότερα

Δαπάνη Υγείας. Φαρμακευτική Δαπάνη. Καινοτομία. Μ. Ολλανδέζος Μ. Ολλανδέζος

Δαπάνη Υγείας. Φαρμακευτική Δαπάνη. Καινοτομία. Μ. Ολλανδέζος Μ. Ολλανδέζος Δαπάνη Υγείας Φαρμακευτική Δαπάνη Καινοτομία Μ. Ολλανδέζος Μ. Ολλανδέζος Δαπάνη υγείας ως % του ΑΕΠ χώρες του ΟΟΣΑ (2012) Καναδάς (e) Βέλγιο Ιαπωνία (e) Αυστρία Σουηδία Πηγή: OECD health data (Ιανουάριος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. Αντώνιος Αυγερινός, MPhil, PhD Φαρμακοποιός, Υποστράτηγος ε.α.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. Αντώνιος Αυγερινός, MPhil, PhD Φαρμακοποιός, Υποστράτηγος ε.α. ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ Αντώνιος Αυγερινός, MPhil, PhD Φαρμακοποιός, Υποστράτηγος ε.α. Μετ εμποδίων η πρόσβαση ενός εκατομμυρίου Ελλήνων με «σπάνιες παθήσεις» στις θεραπείες

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ C ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΟΚΑΝΑ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ C ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΟΚΑΝΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ C ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΟΚΑΝΑ Η Ηπατίτιδα C αποτελεί μία ιογενή νόσο με υψηλό φορτίο νοσηρότητας και θνητότητας Μέχρι πρόσφατα, η πλήρης ίαση των ασθενών αποτελούσε

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ Οκτώβριος 2014

Κώδικας Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ Οκτώβριος 2014 Κώδικας Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ Οκτώβριος 2014 Αρχές Χρηστής Διακυβέρνησης στον φαρμακευτικό κλάδο Οι σχέσεις μεταξύ των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών υγείας έχουν βαθιά και θετική επίδραση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-1365/2016 9.12.2016 ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σύμφωνα με το άρθρο 134 παράγραφος 1 του Κανονισμού σχετικά με τις προτεραιότητες της ΕΕ για την

Διαβάστε περισσότερα

Είναι η πολυκριτηριακή

Είναι η πολυκριτηριακή Είναι η πολυκριτηριακή προσέγγιση (MCDA) χρήσιμη στη διαδικασία διαπραγμάτευσης; Η περίπτωση της ηπατίτιδας C Νικόλας Κούρκουλας BSc, MD, MPA ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Διαπραγμάτευση - Θεωρία, στόχος ΑΤΥ (HTA) Αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων

Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων 2013/2061(INI) 5.9.2013 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με το σχέδιο δράσης για την ηλ-υγεία 2012-2020: καινοτομική

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0328/6. Τροπολογία. Igor Šoltes εξ ονόματος της Ομάδας Verts/ALE

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0328/6. Τροπολογία. Igor Šoltes εξ ονόματος της Ομάδας Verts/ALE 9.11.2017 A8-0328/6 6 Παράγραφος 14 14. καλεί την Επιτροπή να βελτιώσει τη διαφάνεια και την πρόσβαση σε έγγραφα και πληροφορίες όσον αφορά τις διαδικασίες EU Pilot που συνδέονται με τις ληφθείσες αναφορές,

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza 20 Μαΐου Ν. J.V. 2015 2nd ATHENS HEALTH FORUM Η PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το 2nd ATHENS HEALTH FORUM. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2015, στo ξενοδοχείο. Την επιμέλεια του συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτύσσοντας την Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας στην Ελλάδα: στάσεις και απόψεις των εταίρων (stakeholders)

Αναπτύσσοντας την Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας στην Ελλάδα: στάσεις και απόψεις των εταίρων (stakeholders) Αναπτύσσοντας την Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας στην Ελλάδα: στάσεις και απόψεις των εταίρων (stakeholders) Κώστας Αθανασάκης Τομέας Οικονομικών της Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας 1 Η ΑΤΥ ως πυξίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΑΜΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΑΜΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΑΜΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Συστάσεις για πολιτικές για την ανάπτυξη της Ανοικτής Πρόσβασης στη Νότια Ευρώπη Σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της Ανοικτής Πρόσβασης στη Νότια Ευρώπη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

10 Σεπτεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας

10 Σεπτεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας 10 Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας H 10η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τη Διεθνή Ένωση για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας και τη διεθνή επιστημονική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ FLASH! PREP ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ: ΠΡΏΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ COORDINATION GROUP STUDY GROUP UNAIDS

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ FLASH! PREP ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ: ΠΡΏΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ COORDINATION GROUP STUDY GROUP UNAIDS ΠΡΏΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ COORDINATION GROUP STUDY GROUP APPROVED BY SUPPORTED BY UNAIDS 2 ΤΙ ΕΊΝΑΙ Η PREP; ακρωνύμιο PrEP (pre-exposure prophylaxis δηλαδή προφύλαξη πριν την έκθεση) αναφέρεται στη χρήση αντιρετροϊκών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΥΣΣΑΣ

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΥΣΣΑΣ ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ * * Γίνε ο ήρωάς του ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΥΣΣΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ OIE ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΙΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ Νέα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα ανθεί μόνο σε κοινωνίες όπου υπάρχει προστασία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναγνωρίζουμε ότι οι

Διαβάστε περισσότερα

Διοργάνωση. Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Μάρκετινγκ & International Society of Pharmacoeconomics and Outcomes Research, Greek Chapter

Διοργάνωση. Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Μάρκετινγκ & International Society of Pharmacoeconomics and Outcomes Research, Greek Chapter Διοργάνωση Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Μάρκετινγκ & International Society of Pharmacoeconomics and Outcomes Research, Greek Chapter Η Ε.Ε.Φα.Μ. ιδρύθηκε το 1990 Από τότε συμβάλλει στη συνεχή μετάλλαξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ CONFLICT OF INTEREST POLICY

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ CONFLICT OF INTEREST POLICY ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ CONFLICT OF INTEREST POLICY Το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο (νομοθεσία) που διέπει τις δραστηριότητες της εταιρείας «ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Τ. Μαμπλέκος. Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως. Ελευθεροεπαγγελματιών. Καρδιολόγων Ελλάδος

Γ. Τ. Μαμπλέκος. Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως. Ελευθεροεπαγγελματιών. Καρδιολόγων Ελλάδος Γ. Τ. Μαμπλέκος Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος ΕΟΠΥΥ και συνεργασία με ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς. Το νέο τοπίο των συμβάσεων. Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

Μανιφέστο Αυτοφροντίδας. Γεώργιος Θ. Δόκιος Γενικός Διευθυντής ΕΦΕΧ

Μανιφέστο Αυτοφροντίδας. Γεώργιος Θ. Δόκιος Γενικός Διευθυντής ΕΦΕΧ Μανιφέστο Αυτοφροντίδας Γεώργιος Θ. Δόκιος Γενικός Διευθυντής ΕΦΕΧ Μανιφέστο για την αυτοφροντίδα Έμπρακτη συμβολή όλων των Κοινωνικών Εταίρων στη διάδοση και εμπέδωση της αυτοφροντίδας ΑΥΤΟΦΡΟΝΤΙΔΑ &

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2104(INI) της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2104(INI) της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού 2015/2104(INI) 3.7.2015 ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού προς την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΙΤΗΡΟΥΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΙΤΗΡΟΥΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» 1 ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΙΤΗΡΟΥΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Εισαγωγικό σημείωμα Κέντρο επιτηρούμενης χρήσης στην Ελλάδα Το νομικό πλαίσιο ------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

Sex Working Community Mobilisation Training Report

Sex Working Community Mobilisation Training Report Sex Working Community Mobilisation Training Report ICRSE - SWAN- RED UMBRELLA ATHENS - POSITIVE VOICE 5-7/02/2019, HIGGS, Athens, Greece Το Red Umbrella Athens και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος "Θετική

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

Η θέση του ΣΦΕΕ στα Οικονομικά Υγείας. Μιχάλης Χειμώνας Γενικός Διευθυντής ΣΦΕΕ 30 Οκτωβρίου 2015 Θεσσαλονίκη

Η θέση του ΣΦΕΕ στα Οικονομικά Υγείας. Μιχάλης Χειμώνας Γενικός Διευθυντής ΣΦΕΕ 30 Οκτωβρίου 2015 Θεσσαλονίκη Η θέση του ΣΦΕΕ στα Οικονομικά Υγείας Μιχάλης Χειμώνας Γενικός Διευθυντής ΣΦΕΕ 30 Οκτωβρίου 2015 Θεσσαλονίκη Η Κρίση στην Ελλάδα Οικονομία/Κοινωνία Μείωση του ΑΕΠ Αύξηση της ανεργίας από 9.6% το 2009 σε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΡΟΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΡΟΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αθήνα, 22 Ιανουαρίου, 2014 Σύνολο σελίδων: 8 ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΡΟΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, ως Διαχειριστής Επιχορήγησης

Διαβάστε περισσότερα

Αρχή 1. Πιθανές ενέργειες:

Αρχή 1. Πιθανές ενέργειες: Η προσδοκία μας Στο επίκεντρο της δραστηριότητας της ασφαλιστικής βιομηχανίας εντοπίζεται η αντίληψη, η διαχείριση και η ανάληψη κινδύνων. Με γνώμονα την πρόληψη και την μείωση της έκθεσης στον κίνδυνο

Διαβάστε περισσότερα

δις. Εξωνοσοκοµειακή απάνη -45% - 2,5δις ???

δις. Εξωνοσοκοµειακή απάνη -45% - 2,5δις ??? 25 Σεπτεµβρίου 2012 1. Claw Back, Rebates: απάνη ΕΟΠΥΥ 2. Χρέη PSI - Συµψηφισµοί 3. Ανατιµολόγηση Σεπτεµβρίου Νέα φάρµακα 4. Σύστηµα Αποζηµίωσης (Ασφαλιστική τιµή & Brand name) 5. Σύµφωνο Σταθερότητας

Διαβάστε περισσότερα

σύμφωνα με την αξιοποίηση και επεξεργασία των ερωτηματολογίων που διανεμήθηκαν στους συμβούλους

σύμφωνα με την αξιοποίηση και επεξεργασία των ερωτηματολογίων που διανεμήθηκαν στους συμβούλους 7. Συμπεράσματα Αξιολόγησης στο Πλαίσιο του Προγράμματος «Πιλοτικά Προγράμματα Εναλλακτικά της Φυλάκισης για Παραβάτες Χρήστες Παράνομων Ουσιών» MIS 349337 Για την αξιολόγηση της Υπηρεσίας Παραπομπών σε

Διαβάστε περισσότερα

Το φαρμακείο στην εποχή του internet. Παπαδόπουλος Γιάννης Φαρμακοποιός Οικονομολόγος Υγείας

Το φαρμακείο στην εποχή του internet. Παπαδόπουλος Γιάννης Φαρμακοποιός Οικονομολόγος Υγείας Το φαρμακείο στην εποχή του internet Παπαδόπουλος Γιάννης Φαρμακοποιός Οικονομολόγος Υγείας Χαρακτηριστικά της εποχής μας Χαρακτηριστικά της εποχής μας είναι: η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας η ευρεία

Διαβάστε περισσότερα

A8-0245/106. João Ferreira, João Pimenta Lopes, Miguel Viegas, Jiří Maštálka εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL

A8-0245/106. João Ferreira, João Pimenta Lopes, Miguel Viegas, Jiří Maštálka εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL 5.9.2018 A8-0245/106 106 Αιτιολογική σκέψη 1 (1) Η Συνθήκη προβλέπει την εγκαθίδρυση εσωτερικής αγοράς και την καθιέρωση ενός συστήματος που θα αποτρέπει τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού στην εσωτερική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Χολαργός, 27 Νοεμβρίου 2013 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Πρόεδρος ΕΟΦ κ. Δημήτριος Λιντζέρης κύρια σημεία ομιλίας Το τελευταίο 2μερο ο ΕΟΦ βρέθηκε στο επίκεντρο μιας ανελέητης, σκληρής

Διαβάστε περισσότερα

Ευρήµατα από την παγκόσµια έρευνα HCV Quest

Ευρήµατα από την παγκόσµια έρευνα HCV Quest ανελήνια Συνάντηση AIDS & Ηπατίτιδες ΠΡΟΛΗΨΗ-ΔΙΑΓΝΩΣΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ζώντας µε Ηπατίτιδα C στην Ελλάδα Ευρήµατα από την παγκόσµια έρευνα HCV Quest Ξανθάκη Μαρία MScΨυχολόγος Εξαρτήσεων Έρευνα και Διεκδίκηση

Διαβάστε περισσότερα

Διαμεσολαβητής του Επενδυτή του Invest in Greece. (Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.)

Διαμεσολαβητής του Επενδυτή του Invest in Greece. (Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.) Διαμεσολαβητής του Επενδυτή του Invest in Greece (Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.) Έχετε σε εξέλιξη ένα επενδυτικό σχέδιο στην Ελλάδα και αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τη Δημόσια Διοίκηση; Ο Διαμεσολαβητής του

Διαβάστε περισσότερα

Η χρηματοδότηση της έρευνας στην Ευρώπη. Η πολιτική της υπευθυνότητας στην έρευνα.

Η χρηματοδότηση της έρευνας στην Ευρώπη. Η πολιτική της υπευθυνότητας στην έρευνα. Η χρηματοδότηση της έρευνας στην Ευρώπη. Η πολιτική της υπευθυνότητας στην έρευνα. Δρ. Σ. Κολυβά Τμήμα Ανάπτυξης, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ Όμιλος Φίλων του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ Αθήνα, 20 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

Από τη συστηματική ανασκόπηση στην τεκμηριωμένη πολιτική του φαρμάκου:

Από τη συστηματική ανασκόπηση στην τεκμηριωμένη πολιτική του φαρμάκου: Από τη συστηματική ανασκόπηση στην τεκμηριωμένη πολιτική του φαρμάκου: Μαθήματα από τη διεθνή εμπειρία για τα γενόσημα Εμμανουέλα Μπραουδάκη B S c E con, M S c H e a lt h P o l i c y ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - SWD(2016) 118 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - SWD(2016) 118 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 14 Απριλίου 2016 (OR. en) 7949/16 ADD 2 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: DRS 6 COMPET 156 ECOFIN 289

Διαβάστε περισσότερα

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ 1 MOBILITY FORUM & APPS AWARDS 2 Απριλίου 2 HR COMMUNITY CONFERENCE & AWARDS 14 Μαΐου 3 OTCs & COSMETICS CONFERENCE 4 HOSPITALITY FORUM

Διαβάστε περισσότερα

B8-0434/2017 } B8-0435/2017 } B8-0450/2017 } RC1/Τροπ. 60

B8-0434/2017 } B8-0435/2017 } B8-0450/2017 } RC1/Τροπ. 60 B8-0450/2017 } RC1/Τροπ. 60 60 Παράγραφος 49 β (νέα) 49β. ζητεί την ταχεία ανάληψη δράσης για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης με ένα κοινό δημοσιονομικό προστατευτικό σύστημα για το Ενιαίο Ταμείο

Διαβάστε περισσότερα

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ 1 MOBILITY FORUM & APPS AWARDS 2 Απριλίου 2 HR COMMUNITY & AWARDS 14 Μαΐου 3 OTCs & COSMETICS 4 HOSPITALITY FORUM & AWARDS 5 8 ο INSURANCE

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ

Κώδικας Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ Κώδικας Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ Γιατί η πρωτοβουλία αυτή Λόγοι υιοθέτησης Μέρος μιας Σειράς Παγκόσμιων Δράσεων υπέρ της Αυτορρύθμισης : α) θέσπιση του Disclosure Code της EFPIA -Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση Παιδιά με αναπηρία, ορατά σε όλα τα σχολεία! Απριλίου 2016

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση Παιδιά με αναπηρία, ορατά σε όλα τα σχολεία! Απριλίου 2016 Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2016 Παιδιά με αναπηρία, ορατά σε όλα τα σχολεία! 16-23 Απριλίου 2016 Συμμετοχή της Δ τάξης του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας στην Παγκόσμια Εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, θα σας μεταφέρω στον κόσμο της Έρευνας. Ένα τομέα που μαζί με την Παιδεία για αυτή την κυβέρνηση βρίσκεται ψηλά

Διαβάστε περισσότερα

2 η Συνεδρία: «Η δαπάνη υγείας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης»

2 η Συνεδρία: «Η δαπάνη υγείας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης» 2 η Συνεδρία: «Η δαπάνη υγείας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης» "Αλήθειες και ψεύδη για τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα" Βασίλης Γ. Πενταφράγκας Φαρμακοποιός 1 1 Στόχοι των Συστημάτων Υγείας Εξασφάλιση

Διαβάστε περισσότερα

Healthworld Εισήγηση Γ. Μαυρωτά για φαρμακευτική πολιτική. H σχέση μου με τον φαρμακευτικό κλάδο πάει πολύ πίσω

Healthworld Εισήγηση Γ. Μαυρωτά για φαρμακευτική πολιτική. H σχέση μου με τον φαρμακευτικό κλάδο πάει πολύ πίσω Healthworld 04.10.2017 - Εισήγηση Γ. Μαυρωτά για φαρμακευτική πολιτική H σχέση μου με τον φαρμακευτικό κλάδο πάει πολύ πίσω Να ξεκινήσω λέγοντας ότι η διπλωματική μου εργασία ως φοιτητής στη Σχολή των

Διαβάστε περισσότερα

Η απάντηση του φαρμακευτικού κλάδου στην κρίση Πασχάλης Αποστολίδης Πρόεδρος ΣΦΕΕ Ετήσια Γενική Συνέλευση ΣΦΕΕ Αθήνα

Η απάντηση του φαρμακευτικού κλάδου στην κρίση Πασχάλης Αποστολίδης Πρόεδρος ΣΦΕΕ Ετήσια Γενική Συνέλευση ΣΦΕΕ Αθήνα Η απάντηση του φαρμακευτικού κλάδου στην κρίση Πασχάλης Αποστολίδης Πρόεδρος ΣΦΕΕ Ετήσια Γενική Συνέλευση ΣΦΕΕ Αθήνα 17-18 Μαρτίου 2016 Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα συνεχίζεται 2 Οικονομική Πρόβλεψη

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Εφαρμογή της Ευρωπαϊκής στρατηγικής για την αναπηρία ( )

Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Εφαρμογή της Ευρωπαϊκής στρατηγικής για την αναπηρία ( ) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων 8.5.2017 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Εφαρμογή της Ευρωπαϊκής στρατηγικής για την αναπηρία (2010-2020) Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου Ν. J.V. Athens Plaza.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου Ν. J.V. Athens Plaza. ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ H PALLADIAN διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά το ATHENS HEALTH FORUM 2016 το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, στο N.J.V. Athens Plaza. Στο συνέδριο, το συντονισμό του

Διαβάστε περισσότερα

How switching to biosimilars is to the benefits of all stakeholders patients perspective

How switching to biosimilars is to the benefits of all stakeholders patients perspective How switching to biosimilars is to the benefits of all stakeholders patients perspective Κατερίνα Κουτσογιάννη Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων των παιδιών με ρευματικά νοσήματα

Διαβάστε περισσότερα

Ένας από τους πλέον βασικούς ρόλους του κράτους πρέπει να είναι η παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Ένας από τους πλέον βασικούς ρόλους του κράτους πρέπει να είναι η παροχή υπηρεσιών στους πολίτες. Ένας από τους πλέον βασικούς ρόλους του κράτους πρέπει να είναι η παροχή υπηρεσιών στους πολίτες. Δυστυχώς όμως, σε σημαντικούς τομείς το κράτος απουσιάζει. Εδώ και αρκετά χρόνια, το ρόλο του Κράτους στην

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΤΑ : ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ. 8 Δεκεμβρίου Πληροφορίες:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΤΑ : ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ. 8 Δεκεμβρίου Πληροφορίες: 8 Δεκεμβρίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΤΑ : ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ Πληροφορίες: Καίτη Αποστολίδου Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΛ.Ο.Κ. Τηλ. 6977340758 Kathi.apostolidis@ellok.org Γεώργιος Καπετανάκης Γραμματέας Δ.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

Το νοσοκομειακό clawback ως μέτρο ελέγχου των δαπανών υγείας

Το νοσοκομειακό clawback ως μέτρο ελέγχου των δαπανών υγείας Αθήνα, 5 Ιουνίου 2019 Το νοσοκομειακό clawback ως μέτρο ελέγχου των δαπανών υγείας Αντώνης Καρόκης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων MSD Φαρμακευτική Δαπάνη : Μέτρα ελέγχου κόστους Δομικές Μεταρρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Κως, 02 Οκτωβρίου 2017 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Κυρίες και Κύριοι, Σας ευχαριστώ για την παρουσία και τη συμμετοχή σας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για την παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

«Το κοινωνικό στίγµα της ψυχικής ασθένειας»

«Το κοινωνικό στίγµα της ψυχικής ασθένειας» «Το κοινωνικό στίγµα της ψυχικής ασθένειας» Mαρίνα Οικονόµου-Λαλιώτη Επικ. Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Επιστηµονικά Υπεύθυνη του Προγράµµατος «αντι-στίγµα» ΕΠΙΨΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά Δέσμευσης (Communication on Engagement - COE)

Αναφορά Δέσμευσης (Communication on Engagement - COE) Αναφορά Δέσμευσης (Communication on Engagement - COE) του QualityNet Foundation (QNF) στο Οικονομικό Σύμφωνο του ΟΗΕ (UN Global Compact - UNGC) Περίοδος Αναφοράς: 2010-2015 Χώρα Αναφοράς: Ελλάδα Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

On-patent - Off-patent - Γενόσημα Αμοιβαιότητα και Ανταγωνισμός. Μάρκος Ολλανδέζος Δ/ντής επιστημονικών θεμάτων Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας

On-patent - Off-patent - Γενόσημα Αμοιβαιότητα και Ανταγωνισμός. Μάρκος Ολλανδέζος Δ/ντής επιστημονικών θεμάτων Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας On-patent - Off-patent - Γενόσημα Αμοιβαιότητα και Ανταγωνισμός Μάρκος Ολλανδέζος Δ/ντής επιστημονικών θεμάτων Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας Το ευρωπαϊκό περιβάλλον Πηγή : The Economist Intelligence

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Β: ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ TΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ TΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ TΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2007 ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Pharma & Health Conference 2013- Καινοτομία στην Υγεία - Αξιολόγηση της Ιατρικής Τεχνολογίας 1

Pharma & Health Conference 2013- Καινοτομία στην Υγεία - Αξιολόγηση της Ιατρικής Τεχνολογίας 1 Pharma & Health Conference 2013- Καινοτομία στην Υγεία - Αξιολόγηση της Ιατρικής Τεχνολογίας 1 Pharma & Health Conference 2013 Καινοτομία στην Υγεία - Αξιολόγηση της Ιατρικής Τεχνολογίας Η Ethos Media

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Μελέτης των αναπτυξιακών προοπτικών της Εγχώριας Φαρμακοβιομηχανίας

Παρουσίαση Μελέτης των αναπτυξιακών προοπτικών της Εγχώριας Φαρμακοβιομηχανίας Παρουσίαση Μελέτης των αναπτυξιακών προοπτικών της Εγχώριας Φαρμακοβιομηχανίας 15 Σεπτεμβρίου 2016 Ανάλυση SWOT Εγχώριας Φαρμακοβιομηχανίας (1/2) Βασικές Διαπιστώσεις Δυνατά Σημεία Επενδυτική δυναμική,

Διαβάστε περισσότερα

European Year of Citizens 2013 Alliance

European Year of Citizens 2013 Alliance European Year of Citizens 2013 Alliance MANIFESTO Η ενεργός συμμετοχή του ευρωπαίου πολίτη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επιδίωξη των Ευρωπαϊκών συλλογικών στόχων και αξιών που προβλέπονται στις Συνθήκες

Διαβάστε περισσότερα

A8-0291/2 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ * στην πρόταση της Επιτροπής

A8-0291/2 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ * στην πρόταση της Επιτροπής 20.4.2017 A8-0291/2 Τροπολογία 2 Roberto Gualtieri εξ ονόματος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής Έκθεση A8-0291/2016 Theodor Dumitru Stolojan Πρόγραμμα της ΕΕ για την υποστήριξη συγκεκριμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΤΤ. Η Καινοτομία στο Ευρυζωνικό διαδίκτυο Ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΤΤ. Η Καινοτομία στο Ευρυζωνικό διαδίκτυο Ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΤΤ Η Καινοτομία στο Ευρυζωνικό διαδίκτυο Ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών Bασικό συνθετικό στοιχείο και παράλληλα ζητούμενο για τη Δημοκρατία αποτελεί η εμπεδωμένη σχέση, η επικοινωνία και

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας: ορισμένες σκέψεις για την Ελλάδα, με οδηγό τη διεθνή εμπειρία και πρακτική

Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας: ορισμένες σκέψεις για την Ελλάδα, με οδηγό τη διεθνή εμπειρία και πρακτική Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας: ορισμένες σκέψεις για την Ελλάδα, με οδηγό τη διεθνή εμπειρία και πρακτική Κώστας Αθανασάκης Τομέας Οικονομικών της Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας 1 Τεχνολογία υγείας

Διαβάστε περισσότερα

«Υλοποίηση έργων Σωστή διαχείριση και βιωσιµότητα των αποτελεσµάτων ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση βασικών τοπικών φορέων»

«Υλοποίηση έργων Σωστή διαχείριση και βιωσιµότητα των αποτελεσµάτων ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση βασικών τοπικών φορέων» Training Session Ευκαιρίες χρηµατοδότησης για έργα σχετικά µε την προστασία του περιβάλλοντος στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και στην Περιφέρεια Ηπείρου γενικότερα Πρέβεζα, 8 9 Οκτωβρίου 2012 «Υλοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ Ε.Σ.Υ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης Διευθύνων Σύμβουλος GENESIS Pharma

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ Ε.Σ.Υ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης Διευθύνων Σύμβουλος GENESIS Pharma ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ Ε.Σ.Υ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ Κωνσταντίνος Ευριπίδης Διευθύνων Σύμβουλος GENESIS Pharma Το ΕΣΥ πρέπει να αναγεννηθεί όχιαπλάνααλλάξει Οι αλλαγές των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής Ο παρών Κανονισμός ρυθμίζει όλα τα θέματα σχετικά με τη σύσταση και

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτες Τομέα Κοινωνιολογίας

Μελέτες Τομέα Κοινωνιολογίας 1992 Πολιτιστικά πρότυπα σεξουαλικότητας στη σύγχρονη Ελλάδα Συνεργαζόμενοι φορείς : Universal Encyclopedia of Sexuality Έναρξη : 1992 - Λήξη : 1993 Στόχος του έργου ήταν ο προσδιορισμός των πολιτιστικών

Διαβάστε περισσότερα

Προσβασιμότητα και η οπτική των φαρμακευτικών εταιρειών στα στοιχεία της e-συνταγογράφησης

Προσβασιμότητα και η οπτική των φαρμακευτικών εταιρειών στα στοιχεία της e-συνταγογράφησης Προσβασιμότητα και η οπτική των φαρμακευτικών εταιρειών στα στοιχεία της e-συνταγογράφησης Πασχάλης Αποστολίδης Πρόεδρος ΣΦΕΕ Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2015 ehea;th Forum 2015, Divani Caravel Hotel E- συνταγογράφηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων 17.1.2008 2007/2212(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την Πράσινη Βίβλο όσον αφορά το ρόλο της κοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Γυναίκες και HIV: Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης και Υποστήριξης

Γυναίκες και HIV: Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης και Υποστήριξης 3 η Πανελλήνια Συνάντηση AIDS & Ηπατίτιδες ΠΡΟΛΗΨΗ- ΔΙΑΓΝΩΣΗ- ΘΕΡΑΠΕΙΑ Γυναίκες και HIV: Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης και Υποστήριξης Μαρία Κουλεντιανού Υπεύθυνη Ψυχολογικής Υπηρεσίας Λίγα λόγια για το Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Μεγάλος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία από τη χρήση των γενόσημων φαρμάκων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Μεγάλος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία από τη χρήση των γενόσημων φαρμάκων Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μεγάλος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία από τη χρήση των γενόσημων φαρμάκων Καταγγέλλεται ότι κυκλοφορούν χωρίς επαρκείς ελέγχους και μελέτες και έχουν προκαλέσει

Διαβάστε περισσότερα

Διαμεσολαβητής του Επενδυτή του Invest in Greece. (Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.)

Διαμεσολαβητής του Επενδυτή του Invest in Greece. (Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.) Διαμεσολαβητής του Επενδυτή του Invest in Greece (Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.) Έχετε σε εξέλιξη ένα επενδυτικό σχέδιο στην Ελλάδα και αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τη Δημόσια Διοίκηση; Ο Διαμεσολαβητής του

Διαβάστε περισσότερα