ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ»"

Transcript

1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Η ΔΕΣΜΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ» Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠ ΕΣΠΑ Πρόγραμμα Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα ΑΠ: Κοινωνία της Γνώσης και Καινοτομία Αειφόρος Ανάπτυξη Δράση Αριθμός Πρωτοκόλλου Τίτλος Ανάδοχος Φορέας (ΑΦ) Συνεργαζόμενος Φορέας 1 Συνεργαζόμενος Φορέας 2 Συνεργαζόμενος Φορέας 3 Συντονιστής Έργου (ΣΕ) Κοινωνική - Οικονομική Αειφορία ΑΕΙΦΟΡΙΑ/ΚΟΙΑΦ/0311(ΒΙΕ)/06 Διαχείριση θέσεων πολιτιστικής κληρονομιάς με τη χρήση επίγειων και διαστημικών τεχνικών μέσα από Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών: Πιλοτική εφαρμογή στους αρχαιολογικούς χώρους της Πάφου. Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ελλάς Μουσείο Μονής Κύκκου Δήμος Πάφου Διόφαντος Χατζημιτσής Τηλέφωνο Επικοινωνίας Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο d.hadjimitsis@cut.ac.cy Ημερομηνία Έναρξης 18/05/2012 Διάρκεια Έργου 24 μήνες Συνολικός Προϋπολογισμός Έργου Λειτουργός Παρακολούθησης (ΛΠ) Εγκεκριμένη 119,565 Επιχορήγηση ΙΠΕ Κατερίνα Καρή (έως 8/7/2014) Μαρία Ανδρέου (από 8/7/2014) Δήμητρα Πέτσα (από 26/02/2015) 111,921 Η Υπηρεσιακή Έκθεση «ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ» ετοιμάζεται από τον αρμόδιο Λειτουργό Παρακολούθησης και αφορά στην πληρότητα και ποιότητα υλοποίησης της ερευνητικής εργασίας και στον οικονομικό έλεγχο των δαπανών του έργου. Ο ΣΕ ενημερώνεται για την απόφαση του ΙΠΕ σε σχέση με την πρόοδο του έργου μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος του Λειτουργού. Στο μήνυμα επισυνάπτεται Απόσπασμα της Έκθεσης το οποίο περιλαμβάνει τις τέσσερις από τις πέντε ενότητές της. Η ενότητα Γ «Αξιολόγηση Έργου» είναι εμπιστευτική, αφορά σε αποκλειστική εσωτερική χρήση του Ιδρύματος και δεν κοινοποιείται.

2 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ 2 Β. ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Β.1. Γενικά Στοιχεία Στάδιο Αξιολόγησης Τελική Έκθεση Προόδου Χρονική Περίοδος 18/05/ /04/2014 Ημερομηνία Υποβολής 17/09/2014 Η τελική έκθεση προόδου υποβλήθηκε στις , ήταν πλήρης ως προς το επιστημονικό περιεχόμενο και συνοδευόταν από τα Παραδοτέα και Αποδεικτικά Δαπανών για την τεκμηρίωση των εξόδων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Έργου. Β.2. Συνάντηση - Παρουσίαση Ημερομηνία Συνάντησης 03/07/2015 Εκπρόσωποι ΙΠΕ Εκπρόσωποι Έργου Χώρος Συνάντησης Δήμητρα Πέτσα Διόφαντος Χατζημιτσής (ΣΕ), Άθως Αγαπίου, Κυριάκος Θεμιστοκλέους, Branca Cuca ΤΕΠΑΚ Διάρκεια Συνάντησης 9:00-10:30 Παρουσίαση Power point Συζήτηση Επίδειξη Άλλο: Η Επίσκεψη Ελέγχου της Τελικής Έκθεσης Προόδου πραγματοποιήθηκε στις 03 Ιουλίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Ανάδοχου Φορέα (ΑΦ). Παρόντες ήταν ο Συντονιστής Έργου (ΣΕ), Δρ. Διόφαντος Χατζημιτσής, ο Δρ Κυριάκος Θεμιστοκλέους, η Δρ. Branca Cuca και ο Δρ. Άθως Αγαπίου. Ο τελευταίος παρουσίασε το Έργο και τα αποτελέσματά του. Ακολούθησε συζήτηση για τις δυνατότητες αξιοποίησης των αποτελεσμάτων και απαντήθηκαν διευκρινιστικές ερωτήσεις. Β.3. Περίγραμμα Έργου Ο γενικός στόχος του Έργου περιελάμβανε την ανάπτυξη μιας νέας μεθοδολογίας και ενός νέου πλαισίου για την παρακολούθηση των χώρων και μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών (satellite images, LIDAR sensor, GIS, sun-photometers κλπ). Μέσω αυτών των τεχνολογιών μπορούν να παρακολουθούνται οι ανθρωπογενείς και φυσικοί κίνδυνοι των περιοχών που βρίσκονται κοντά και επηρεάζουν τους χώρους και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κύπρο. Επίσης, πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση και εκτίμηση του ρίσκου ούτως ώστε να τονιστούν τα οφέλη από τη χρήση τέτοιων τεχνολογιών για την παρακολούθηση των χώρων και μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και των γύρω περιοχών με συστηματικό τρόπο.

3 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ 3 Β.4. Χρονοδιάγραμμα Εκτιμάται ότι το Χρονοδιάγραμμα τηρείται χωρίς αποκλίσεις; ΝΑΙ: ΟΧΙ: Έχει υποβληθεί Αίτημα Παράτασης της διάρκειας του Έργου; ΝΑΙ: ΟΧΙ: Εάν ΝΑΙ το αίτημα έχει εγκριθεί; ΝΑΙ: ΟΧΙ: Το χρονοδιάγραμμα του Έργου τηρήθηκε χωρίς αποκλίσεις και δεν έχει υποβληθεί αίτημα παράτασης της διάρκειας του Έργου. Β.5. Εξοπλισμός Έγινε η αγορά όλου του εξοπλισμού που προβλέπεται στο Συμβόλαιο Έργου; ΝΑΙ: ΟΧΙ: Ο εξοπλισμός ελέγχθηκε και πιστοποιήθηκε ότι συνάδει με τα αποδεικτικά αγοράς; ΝΑΙ: ΟΧΙ: Στο πλαίσιο του Έργου προβλεπόταν η αγορά ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή με συνολικό κόστος Ευρώ και 24 μήνες χρήση στο Έργο. Κατά τον ενδιάμεσο έλεγχο ελέγχθηκε ότι έχει αγοραστεί ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με συνολικό κόστος Ευρώ στις 24 Σεπτεμβρίου Β.6. Διαχείριση Έργου - Δίκτυο Συνεργασίας Ερευνητική Ομάδα Έχει υποβληθεί στο ΙΠΕ το Συμφωνητικό Δικτύου Συνεργασίας; ΝΑΙ: ΟΧΙ: Η συνεισφορά όλων των φορέων και προσώπων είναι σύμφωνη με το Συμβόλαιο; ΝΑΙ: ΟΧΙ: Έγιναν αλλαγές στη Σύνθεση της Ερευνητικής Ομάδας; ΝΑΙ: ΟΧΙ: Το Συμφωνητικό Δικτύου Συνεργασίας υποβλήθηκε στο ΙΠΕ τον Μάιο 2012 υπογραμμένο από όλους τους φορείς του Δικτύου. Ο ΣΕ απέστειλε στις 20 Οκτωβρίου 2013 αίτημα αλλαγής της σύνθεσης της ερευνητικής ομάδας με το οποίο ζήτησε την προσθήκη τριών νέων ερευνητών στο Συνεργαζόμενο Φορέα 1 (ΣΦ1) και την ανακατανομή των ανθρωπομηνών μεταξύ δύο ερευνητών του ΣΦ1, αυξάνοντας το σύνολο των ανθρωπομηνών στο Έργο. Ο ΣΕ ανέφερε ότι η προσθήκη των νέων ερευνητών θα συμβάλει σημαντικά στην υλοποίηση του Έργου καθώς οι νέοι Ερευνητές έχουν μεγάλη εμπειρία σε θέματα νέων τεχνολογιών όπως είναι η Τηλεπισκόπηση και GIS. Το αίτημα του ΣΕ εγκρίθηκε με επιστολή ημερομηνίας 25 Οκτωβρίου Ο ΣΕ απέστειλε στις 12 Μαρτίου 2014 νέο αίτημα αλλαγής της σύνθεσης της ερευνητικής ομάδας με το οποίο ζήτησε την αντικατάσταση του Δρ. Κυριάκου Θεμιστοκλέους από τη Δρ. Branca Cuca. Ο λόγος της αντικατάστασης του κ. Θεμιστοκλέους είναι η συμμετοχή του σε άλλο ερευνητικό έργο. Το αίτημα του ΣΕ εγκρίθηκε με επιστολή ημερομηνίας 26 Μαρτίου Σημειώνεται ότι, ο ΣΕ, κατόπιν συνεννοήσεως με τους υπόλοιπους φορείς του Δικτύου Συνεργασίας, αποφάσισε την επέκταση των ΔΕ4 και ΔΕ5 μέχρι τις 28/02/2014 ούτως ώστε να συλλεχθούν περισσότερα δορυφορικά δεδομένα, Επίσης, αποφάσισε όπως ο ΣΦ1 δεν συμμετέχει στη ΔΕ3 λόγω του γεγονότος ότι η βάση δεδομένων από το Τμήμα Αρχαιοτήτων δεν είχε ολοκληρωθεί κατά την έναρξη του Έργου και ως εκ τούτου μετέφερε 0,5 ανθρωπομήνα του κ. Απόστολου Σαρρή από τη ΔΕ3 στη ΔΕ6, 0,5 ανθρωπομήνα

4 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ 4 του κ. Νίκου Παπαδόπουλου από τη ΔΕ3 στη ΔΕ4 και 1,5 ανθρωπομήνα από τον κ. Άγγελο Χλιαουτάκη (ΔΕ6) στον κ. Άρη Κυφωνάκη (ΔΕ4). Οι πιο πάνω αλλαγές εξετάστηκαν κατά την ενδιάμεση αναφορά ελέγχου και έγιναν αποδεκτές. Στο πλαίσιο της Δέσμης Εργασίας 1 (ΔΕ1) συστάθηκε Συντονιστική Επιτροπή στην οποία προέδρευε ο ΣΕ και σε αυτή συμμετείχαν πέραν του ΣΕ, ο κ. Άθως Αγαπίου (ΑΦ), ο κ. Απόστολος Σαρρής (ΣΦ1), η κα Βασιλική Λυσάνδρου (ΣΦ2) και ο κ. Σάββας Σάββα (ΣΦ3). Η επιτροπή αυτή ήταν υπεύθυνη για τη γενική παρακολούθηση του Έργου. Πραγματοποιήθηκαν τέσσερεις (4) συναντήσεις συντονισμού (D5, D6, D7, D8) των ερευνητών του Δικτύου Συνεργασίας όπως προνοείται από το Συμβόλαιο του Έργου. Υποβλήθηκαν οι ημερήσιες διατάξεις τα πρακτικά των συναντήσεων και οι παρουσιάσεις. Πέραν των συναντήσεων του δικτύου συνεργασίας, υπήρχε συχνότερη επικοινωνία του δικτύου συνεργασίας μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, τηλεδιασκέψεων καθώς και προσωπικής επικοινωνίας. Στο πλαίσιο της ΔΕ1 έχει πραγματοποιηθεί επικοινωνία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων στο οποίο παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα του Έργου. Ετοιμάστηκαν κα υποβλήθηκαν στο ΙΠE η 1 η και 2 η Εξαμηνιαία (D3, D4), η Ενδιάμεση (D1) και Τελική (D2) Έκθεση Προόδου του Έργου. Η συνεισφορά όλων των φορέων και προσώπων ήταν σύμφωνη με το Συμβόλαιο. Η διαχείριση του Έργου τηρήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, γεγονός που διαπιστώθηκε τόσο κατόπιν μελέτης της τελικής έκθεσης όσο και από τη συζήτηση κατά τη συνάντηση τελικού ελέγχου. Β.7. Διάχυση - Εκμετάλλευση Αποτελεσμάτων Ανακοινώσεις σε Διεθνή Συνέδρια Δημοσιεύσεις σε Έγκριτα Επιστ/κά Περιοδικά Διοργάνωση Ημερίδων / Εργαστηρίων Ιστοσελίδα Επιστημονικές Παρουσιάσεις Άλλα: Τηρούνται οι υποχρεώσεις σε σχέση με τις δραστηριότητες δημοσιότητας ΝΑΙ: ΟΧΙ: Στο πλαίσιο της ΔΕ2 έχουν πραγματοποιηθεί οι ακόλουθες δραστηριότητες διάχυσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων: 1) Δημοσίευση άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά (D9): Άρθρο με τίτλο: «Integrated use of GIS and Remote Sensing for monitoring Landslides in transportation pavements: a case study in Cyprus» έχει δημοσιεύτηκε στο Journal Natural Hazards τον Μάιο 2014, Vol 72, Issue 1, pp Ελέγχθηκε κατά την ενδιάμεση αναφορά ελέγχου. Έχει συγγραφεί Κεφάλαιο με τίτλο: «Remote Sensing for Archaeological Applications: Management, Documentation and Monitoring» σε βιβλίο το οποίο θα εκδόθηκε από την InTech Press. Ελέγχθηκε κατά την ενδιάμεση αναφορά ελέγχου.

5 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ 5 Άρθρο με τίτλο: «Impact of urban sprawl to cultural heritage monuments: The case study of Paphos area in Cyprus» στο Journal Cultural Heritage (accepted for publication). Υποβλήθηκε συμπληρωματικά μετά τη συνάντηση τελικού ελέγχου. Άρθρο με τίτλο: «Cultural heritage management and monitoring using remote sensing data and GIS: The case study of Paphos area in Cyprus» στο Journal Cultural Heritage under review). Υποβλήθηκε συμπληρωματικά μετά τη συνάντηση τελικού ελέγχου. 2) Ενημερωτικό Σεμινάριο (D10): Πραγματοποιήθηκε στις 15/05/2014 ενημερωτικό σεμινάριο για τα αποτελέσματα του Έργου στις εγκαταστάσεις του Δήμου Πάφου. Υποβλήθηκε η παρουσίαση (κατόπιν υπόδειξης της ΛΠ κατά τη συνάντηση τελικού ελέγχου) φωτογραφίες και η πρόσκληση του σεμιναρίου. 3) Συμμετοχή σε Διεθνή Συνέδρια (D11): Προφορική παρουσίαση από τον κ. Άθω Αγαπίου στο «First International Conference on Remote Sensing and Geoinformation of Environment», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πάφο, στις 8-10 Απριλίου 2013, με τίτλο: «Mapping air pollution using Earth Observation techniques for cultural heritage sites». Υποβλήθηκαν το άρθρο, η παρουσίαση και το πρόγραμμα του Συνεδρίου. Παρουσίαση από τον κ. Κυριάκο Θεμιστοκλέους στο «Symposium of Cyprus Safety Platform», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, στις 30 Ιανουαρίου 2013, με τίτλο: «Monitoring urban sprawl in the vicinity of Cuptural Heritage Sites using Geoinformatics: the case study of the Paphos district, SW Cyprus». Υποβλήθηκαν η περίληψη, η παρουσίαση, και το πρόγραμμα του συνεδρίου. Αναρτημένη ανακοίνωση από τον κ. Άθω Αγαπίου στο «AARG Conference», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία, Σεπτεμβρίου 2013, με τίτλο: «Contribution of ground spectroscopy to archaeological research». Υποβλήθηκε το πρόγραμμα του Συνεδρίου και η αναρτημένη ανακοίνωση. Στο εν λόγω συνέδριο συμμετείχε και ο κος Αλεξάκης. Κατά τη Συνάντηση ελέγχου διευκρινίστηκε ότι παρουσίασαν και οι δύο ερευνητές. Προφορική παρουσίαση από τον κ. Δημήτρη Αλεξάκη στο «13 th International Congress of the Geological Society of Greece», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, στις 5-8 Σεπτεμβρίου 2013, με τίτλο: «Natural and human hazard assessment of the archaeological sites of Paphos area (Cyprus) with the use of Remote Sensing and GIS». Υποβλήθηκε το άρθρο και η παρουσίαση. Παρουσίαση άρθρου από την κα. Cuca με τίτλο Integrated method for tracking changes in archaeolandscapes using remote and close-range technologies Digital Heritage 2013: Proceedings of the 1st International Congress on Digital Heritage, federating the 19th Int'l VSMM, 10th Eurographics GCH, & 2nd UNESCO Memory of the World Conferences, plus special sessions from CAA, Arqueologica 2.0, Space2Place, ICOMOS ICIP & CIPA, EU Projects, et al. Υποβλήθηκε το άρθρο και η παρουσίαση. Προφορική παρουσίαση του κ. Άθου Αγαπίου στο CAA-GR Conference 2014 στο Ρέθυμνο,

6 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ 6 στις 6-8 Μαρτίου 2014 με τίτλο 3D Pseudo GPR Sections based on NDVI Values: Fusion of Optical and Active Remote Sensing Techniques at the Veszto-Magor Tell, Hungary. Υποβλήθηκε το άρθρο και η παρουσίαση και το πρόγραμμα του συνεδρίου. Προφορική παρουσίαση στo Second International Conference on Remote Sensing and Geoinformation of Environment, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πάφο, στις 7-10 Απριλίου 2014, με τίτλο: «Hazard analysis of active tectonics through geomorphometric parameters to cultural heritage sites conservation: the case of Paphos Cyprus». Υποβλήθηκε το άρθρο. Δεν υποβλήθηκε η παρουσίαση. Παρουσίαση poster στo Second International Conference on Remote Sensing and Geoinformation of Environment, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πάφο, στις 7-10 Απριλίου 2014, με τίτλο: «Use of integrated RS technologies for the implementation of pressures on archeological sites due to urban expansion». Υποβλήθηκε περίληψη του άρθρου και το Poster που παρουσιάστηκε. 4) Επιστημονικό Εργαστήριο (D12): Πραγματοποιήθηκε στις 05 Μαΐου 2014 επιστημονικό Εργαστήριο για το Έργο στο ξενοδοχείο Curium Palace στη Λεμεσό. Υποβλήθηκε η πρόσκληση στο Εργαστήριο, το πρόγραμμα και οι παρουσιάσεις. 5) Δημιουργία ιστοσελίδας (D13): ( Στην ιστοσελίδα περιλαμβάνεται περιγραφή του Έργου, των ΔΕ, του Δικτύου Συνεργασίας καθώς και των δραστηριοτήτων διάχυσης που έχουν πραγματοποιηθεί. 6) Έντυπο ενημερωτικό δελτίο (D14): Το Έργο παρουσιάστηκε στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο: «Οι αρχαιολογικοί θησαυροί «υποφέρουν»», στο Τεύχος 18 του «Ενατενίσεις» που εκδίδει η «Ιερά Μονή Κύκκου και Τυλληρίας» με τίτλο: «Μουσείο Κύκκου και Έρευνα» και στο τεύχος της ηλεκτρονικής εφημερίδας «LetsResearch». με Αρ. 3 Ιούλιου 2013 στο οποίο περιλαμβάνεται άρθρο με τίτλο: «Archaeology from Space». 7) Εκτύπωση έντυπου υλικού με τίτλο: «Managing Cultural Heritage Sites Through Space and Ground Technologies using Geographical Information Systems». Οι δραστηριότητες διάχυσης είναι ικανοποιητικές, συνάδουν με τα προβλεπόμενα στο Συμβόλαιο του Έργου και τηρούνται οι πρόνοιες του Οδηγού Πληροφόρησης και Δημοσιότητας των Διαρθρωτικών Ταμείων της ΕΕ. Συμφωνίες Μεταφοράς Τεχνολογίας Ανάπτυξη Προϊόντος Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας Αξιοποίηση από κοινωφελείς φορείς Αξιοποίηση από κρατικές υπηρεσίες Άλλα: Σύμφωνα με το ΣΕ, το Τμήμα Αρχαιοτήτων έχει λάβει τα αποτελέσματα της που αφορούν στη χαρτογράφηση των αρχαιολογικών θέσεων στην επαρχία Πάφου και στους χάρτες επικινδυνότητας που προέκυψαν. Επίσης τα αποτελέσματα του έργου αποτέλεσαν τη βάση για τη συγγραφή καινούριων προτάσεων. Επίσης, ο ΣΕ ανέφερε κατά τον ενδιάμεσο έλεγχο ότι κάποια αρχεία GIS έχουν δοθεί στο Έργο

7 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ 7 «EKTIMHSHS», το οποίο συντονίζει ο Δρ. Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης από το ΤΕΠΑΚ. Επιπλέον στη Συνάντηση Τελικού ελέγχου αναφέρθηκε ότι η κα. Βασιλική Λυσάνδρου παρέχει εκπαίδευση για τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στο έργο, σε ομάδα αρχαιολόγων (ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων) που ασχολούνται με εκσκαφές για εκταφές αγνοουμένων.

8 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ 8 Δ. ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.1. Αναπροσαρμογή Προϋπολογισμού Έχει υποβληθεί Αίτημα Αναπροσαρμογής Προϋπολογισμού; ΝΑΙ: ΟΧΙ: Δεν έχει υποβληθεί Αίτημα Αναπροσαρμογής Προϋπολογισμού αλλά μέσω των Αιτημάτων Αλλαγής της Σύνθεσης της Ερευνητικής Ομάδας επηρεάζονται οι ανθρωπομήνες των ερευνητών, ενώ νέοι ερευνητές έχουν προστεθεί στην ερευνητική ομάδα. Δ.2. Υποβολή Δικαιολογητικών Έχουν υποβληθεί με τη μορφή που προβλέπεται: Πίνακες Οικονομικών Πεπραγμένων; Αντίγραφα Δικαιολογητικών Δαπανών; Αρχεία Χρονικών Δεδομένων; ΑΦ ΣΦ1 ΣΦ2 ΣΦ3 ΣΦ4 NAI OXI NAI OXI NAI OXI NAI OXI NAI OXI Έχουν υποβληθεί Πίνακες Οικονομικών Πεπραγμένων για όλους τους Φορείς του Δικτύου Συνεργασίας. Σημειώνεται ότι, ο Πίνακας Οικονομικών Πεπραγμένων του ΣΦ2 και ΣΦ3 δεν φέρει υπογραφή από τον οικονομικό εκπρόσωπο του Φορέα. Δ.3. Συνοπτικός Πίνακας Δαπανών ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΦ ΣΦ1 ΣΦ2 ΣΦ3 ΣΦ4 Προϋπολογισμός Συμβολαίου Ποσοστό Χρηματοδότησης (α) 100% 100% 65% 100% Μέγιστη Χρηματοδότηση (β) ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ Ύψος δαπανών με βάση την Έκθεση , , ,00 488,00 Επιλέξιμες Δαπάνες μετά τον έλεγχο (γ) , , Πιστοποιημένη Χρηματοδότηση (γχα) (β) , , Σύνολο Προϋπολογισμού Συμβολαίου Σύνολο Ποσού Πιστοποιημένης Χρηματοδότησης ,39 Σύνολο Ποσού που έχει ήδη παραχωρηθεί ,80 Σύνολο Τελικής Δόσης 448,59

9 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ 9 Δ.4. Έλεγχος Δαπανών και Δικαιολογητικών Δαπάνες ΑΦ Αμοιβές Προσωπικού Ο Δρ. Διόφαντος Χατζημιτσής, εργάστηκε για 2,5 ανθρωπομήνες χωρίς να αιτείται απολαβές από το Έργο. Χωρίς απολαβές από το Έργο εργάστηκαν επίσης και οι κκ. Κυριάκος Θεμιστοκλέους, Κρίστης Χρυσοστόμου, Νικόλας Καθητζιώτης και Δημήτριος Σκαρλάτος για 2,25, 3,5, 3,5 και 1,5 ανθρωπομήνες αντίστοιχα. Σύμφωνα με το συμβόλαιο οι κ.κ. Δημήτριος Αλεξάκης, Άθως Αγαπίου και ένας νέος ερευνητής αναμενόταν να εργαστούν 2,5, 7,5 και 10,25 ανθρωπομήνες με συνολικές απολαβές 7.500, ,50 και Ευρώ αντίστοιχα. Στη θέση του νέου ερευνητή εργάστηκε ο κ. Θεμιστοκλέους, ενώ η Δρ. Branca Cuca εργάστηκε στην ίδια θέση το διάστημα κατά το οποίο αντικατέστησε το κ. Θεμιστοκλέους (σύμφωνα με αίτημα αλλαγής σύνθεσης ερευνητικής ομάδας). Με βάση τα αποδεικτικά που προσκομίστηκαν: Ο κ. Αλεξάκης εργάστηκε στο έργο 1,89 ανθρωπομήνες και οι επιλέξιμες δαπάνες αμοιβών του ανέρχονται στο ποσό των 5.690,40 Ευρώ. Με βάση την έκθεση του Φορέα το αιτούμενο ποσό του κ. Αλεξάκη είναι 7.184,33 (2,5 ανθρωπομήνες). Η διαφορά με το επιλέξιμο ποσό οφείλεται: 1. Στην έκθεση οικονομικών πεπραγμένων δηλώνεται πιο χαμηλός μισθός (2.873,73 ευρώ) από το μισθό που πληρώθηκε ο ερευνητής (περίπου ευρώ). 2. Ο ερευνητής απασχολήθηκε την ίδια χρονική περίοδο, στο ερευνητικό έργο με αριθμό πρωτοκόλλου ΑΕΙΦΟΡΙΑ/ΦΥΣΗ/0311(ΒΙΕ)/21 και για το λόγο αυτό έγινε σύγκριση των δελτίων αναφοράς χρόνου των δύο προγραμμάτων. Για τις μέρες κατά τις οποίες δηλώθηκαν περισσότερες από 8 ώρες, οι ώρες αυτές δεν θεωρήθηκαν επιλέξιμες και αποκόπηκαν αναλογικά από τα δύο προγράμματα. Συγκεκριμένα από τις 378 ώρες (συνολικό ποσό ενδιάμεσης και τελικής έκθεσης) που δηλώθηκαν με βάση τα δελτία αναφοράς χρόνου, έγιναν αποδεκτές οι 363 ώρες. Ο κ. Αγαπίου εργάστηκε στο έργο 7,20 ανθρωπομήνες και οι επιλέξιμες δαπάνες αμοιβών του ανέρχονται στο ποσό των ,77 Ευρώ. Με βάση την έκθεση του Φορέα το αιτούμενο ποσό του κ. Αγαπίου είναι ,38. Η διαφορά με το επιλέξιμο ποσό οφείλεται:. Ο ερευνητής απασχολήθηκε την ίδια χρονική περίοδο, στο ερευνητικό έργο με αριθμό πρωτοκόλλου ΑΕΙΦΟΡΙΑ/ΦΥΣΗ/0311(ΒΙΕ)/21 και για το λόγο αυτό έγινε σύγκριση των δελτίων αναφοράς χρόνου των δύο προγραμμάτων. Για τις μέρες κατά τις οποίες δηλώθηκαν περισσότερες από 8 ώρες, οι ώρες αυτές δεν θεωρήθηκαν επιλέξιμες και αποκόπηκαν αναλογικά από τα δύο προγράμματα. Συγκεκριμένα από τις ώρες (συνολικό ποσό ενδιάμεσης και τελικής έκθεσης) που δηλώθηκαν με βάση τα δελτία αναφοράς χρόνου, έγιναν αποδεκτές οι 1.080,3 ώρες. Ο κ. Θεμιστοκλέους εργάστηκε στο έργο 8.32 ανθρωπομήνες και οι επιλέξιμες δαπάνες αμοιβών του

10 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ 10 ανέρχονται στο ποσό των ,39 Ευρώ. Η κα. Cuca εργάστηκε στο έργο 1.74 ανθρωπομήνες καθώς αντικατέστησε τον κ. Θεμιστοκλέους και οι επιλέξιμες δαπάνες αμοιβών της ανέρχονται στο ποσό των 2.821,36 Ευρώ. Συνολικό επιλέξιμο ποσό ,75 Ευρώ. Με βάση την έκθεση του Φορέα το συνολικό αιτούμενο ποσό είναι Ευρώ. Η διαφορά με το επιλέξιμο ποσό οφείλεται: 1. Ο κ. Θεμιστοκλέους απασχολήθηκε την ίδια χρονική περίοδο, στο ερευνητικό έργο με αριθμό πρωτοκόλλου ΑΕΙΦΟΡΙΑ/ΦΥΣΗ/0311(ΒΙΕ)/21 και για το λόγο αυτό έγινε σύγκριση των δελτίων αναφοράς χρόνου των δύο προγραμμάτων. Για τις μέρες κατά τις οποίες δηλώθηκαν περισσότερες από 8 ώρες, οι ώρες αυτές δεν θεωρήθηκαν επιλέξιμες και αποκόπηκαν αναλογικά από τα δύο προγράμματα. Συγκεκριμένα από τις ώρες (συνολικό ποσό ενδιάμεσης και τελικής έκθεσης) που δηλώθηκαν με βάση τα δελτία αναφοράς, έγιναν αποδεκτές οι 1.542,29 ώρες. Σύνολο Επιλέξιμων Δαπανών Αμοιβών του ΑΦ ,92 Eυρώ Εξοπλισμός σε Η/Υ και Λογισμικά Η απόσβεση του Η/Υ υπολογίζεται με βάση την ημερομηνία του τιμολογίου ως εξής: Ευρώ (κόστος) * 19,76 (μήνες χρήσης στο Έργο)/36 = 987,95 ευρώ Σύνολο Επιλέξιμων Η/Υ του ΑΦ 987,95 Eυρώ Αγορά Υπηρεσιών Έξοδα για σχεδιασμό ιστοσελίδας 500 Eυρώ Σύνολο Επιλέξιμων Αγοράς Υπηρεσιών του ΑΦ 500 Eυρώ Διάχυση Συμμετοχή από το Δρα Άθω Αγαπίου σε συνέδριο με τίτλο RSCy 2013, First International Conference of Remote Sensing and Geoinformation of Environment Πάφος 8-10 Απριλίου Έξοδα συμμετοχής σε συνέδριο 400 ευρώ Συμμετοχή του Δρα Αθου Αγαπίου σε συνέδριο με τίτλο "AARG Conference", στην Ολλανδία Σεπτεμβρίου Εισιτήριο 437,21 ευρώ. Μεταφορικά 30 ευρώ. Διαμονή 256 ευρώ. Ημερήσιο Επίδομα 131,58 ευρώ. Έξοδα Εγγραφής 175 ευρώ. Σύνολο 1.029,79 ευρώ Συμμετοχή του Δρα Δημήτριου Αλεξάκη σε συνέδριο με τίτλο "AARG Conference", στην Ολλανδία 26-28

11 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ 11 Σεπτεμβρίου Εισιτήριο 196,01 ευρώ. Μεταφορικά 15 ευρώ. Διαμονή 256 ευρώ. Ημερήσιο Επίδομα 131,58 ευρώ. Έξοδα Εγγραφής 175 ευρώ. Σύνολο 773,59 ευρώ Η συμμετοχή του κ. Αλεξάκη στο πιο πάνω συνέδριο κρίνεται ως μη επιλέξιμη καθώς έγινε μία μόνο αναρτημένη παρουσίαση, ενώ υπήρχε συμμετοχή από δύο ερευνητές (αποδεκτή η δαπάνη για τον κ. Αγαπίου). Συμμετοχή του Δρα Αθου Αγαπίου σε συνέδριο με τίτλο 1st CAA-GR Conference 7-8/3/2014, Ρέθυμνο, Κρήτη.. Εισιτήριο 387,83 ευρώ. Μεταφορικά 30 ευρώ. Διαμονή 177,18 ευρώ. Ημερήσιο Επίδομα 118,32 ευρώ. Έξοδα Εγγραφής 40 ευρώ. Σύνολο 753,63 ευρώ Συμμετοχή από το Δρα Δημήτιου Αλεξάκη σε συνέδριο με τίτλο 13th International Congress of the Geological Society of Greece, 5-8/9/ Έξοδα συμμετοχής σε συνέδριο 130 ευρώ Έξοδα διοργάνωση τελικής ημερίδας του Έργου στις 05/05/ ευρώ Έξοδα εκτύπωσης ενημερωτικού δελτίου 500 ευρώ Σύνολο Επιλέξιμων Διάχυσης του ΑΦ 3.813,42 ευρώ Άλλα Έξοδα Υποβλήθηκαν αποδεικτικά δαπανών για άλλα έξοδα που αφορούν σε δορυφορικές εικόνες ύψους 2.991,30 Ευρώ. Σύνολο Επιλέξιμων Άλλων Εξόδων του ΑΦ 2.991,30 ευρώ Υπερκεφαλικά Υπολογίζονται ως εξής: ,19 Ευρώ *20/100 = 9.603,12 Ευρώ ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΙΠΕ ΤΟΥ ΑΦ ,71 Ευρώ

12 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ 12 Δαπάνες ΣΦ1 Αμοιβές Προσωπικού Σύμφωνα με το Συμβόλαιο Έργου η κα Μερόπη Μανατάκη, η κα Carmen Cuenca-Garcia και ο κ. Νάσος Αργυρίου αναμενόταν να εργαστούν από 1 ανθρωπομήνα στο Έργο χωρίς απολαβές. Οι κ.κ. Απόστολος Σαρρής, Νίκος Παπαδόπουλος, Άγγελος Χλιαουτάκης και Άρης Κυδωνάκης αναμενόταν να εργαστούν από 4.5, 1, 3.5 και 2.5 ανθρωπομήνες στο Έργο με συνολικές απολαβές , 2.100, και Ευρώ αντίστοιχα. Με βάση τα παραστατικά που υποβλήθηκαν φαίνεται ότι:. Ο κος Σαρρής εργάστηκε στο έργο για 5,54 ανθρωπομήνες και οι επιλέξιμες δαπάνες των αμοιβών του είναι ,52 ευρώ. Η διαφορά με την απαίτηση του Φορέα οφείλεται στον ολικό μισθό του ερευνητή που σύμφωνα με τα αποδεικτικά που προσκομίστηκαν είναι περίπου 3.048,84 ευρώ.. Ο κος Παπαδόπουλος εργάστηκε στο έργο για 1 ανθρωπομήνα και οι επιλέξιμες δαπάνες των αμοιβών του είναι 2.166,82 ευρώ. Η διαφορά με την απαίτηση του Φορέα οφείλεται στον ολικό μισθό του ερευνητή που σύμφωνα με τα αποδεικτικά που προσκομίστηκαν είναι 2.166,82 ευρώ.. ο κος Χλιαουτάκης εργάστηκε στο έργο για 1,85 ανθρωπομήνες και οι επιλέξιμες δαπάνες των αμοιβών του είναι 3.961,50 ευρώ σύμφωνα με την απαίτηση του Φορέα. Η διαφορά στους ανθρωπομήνες οφείλεται στο γεγονός ότι για τον υπολογισμό τους, ο Φορέας χρησιμοποίησε τις παραγωγικές ώρες του ερευνητή και όχι του οργανισμού.. ο κος Άρης Κυδωνάκης εργάστηκε στο έργο για 2 ανθρωπομήνες και οι επιλέξιμες δαπάνες των αμοιβών του είναι 3.257,04 ευρώ. Σύνολο Δαπανών Αμοιβών του ΣΦ ,88 ευρώ. Οι επιλέξιμες δαπάνες αμοιβών του ΣΦ1 περιορίζονται στο μέγιστο δυνατόν μετά από μεταφορές χρημάτων από άλλες κατηγορίες δαπανών ευρώ (πρόνοια συμβολαίου: ευρώ) Σύνολο Επιλέξιμων Δαπανών Αμοιβών του ΣΦ ευρώ Μετακινήσεις Συμμετοχή στην εναρκτήρια συνάντηση του Έργου (kick-off meeting) από τον κ. Απόστολο Σαρρή στις 11/06/2012. Αεροπορικό εισιτήριο 241,49 Ευρώ. Διαμονή 67 Ευρώ. Ημερ. Αποζημίωση 62 Ευρώ (μέγιστο επιτρεπόμενο ποσό 155 ευρώ *40% = 62 ευρώ). Μεταφορικά από και προς το αεροδρόμιο 105,8 Ευρώ. ΣΥΝΟΛΟ - 476,29 Ευρώ Η διαφορά με την απαίτηση του Φορέα (507,49 ευρώ) έγκειται στον υπολογισμό της ημερήσιας

13 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ 13 αποζημίωσης και στα μεταφορικά από και προς το αεροδρόμιο. Μετάβαση του κ. Αργυρίου στην Κύπρο 27/11-01/12/ Αεροπορικό εισιτήριο 142,04 ευρώ. Διαμονή 0 ευρώ. Ημερ. Αποζημίωση 155 ευρω*85%*40%*4 ημέρες= 210,80 ευρώ. Μεταφορικά 46,44 ευρώ. ΣΥΝΟΛΟ 399,28 ευρώ Ποσό 144 ευρώ που αφορά σε διαμονή δε γίνεται επιλέξιμο καθώς δεν υποβλήθηκε αποδεικτικό εξόφλησης του τιμολογίου. Σύνολο επιλέξιμης δαπάνης για τη μετάβαση του Αργυρίου στην Κύπρο 399,28 ευρώ Σύνολο Επιλέξιμων Δαπανών Μετακινήσεων του ΣΦ1 875,57 ευρώ Υπερκεφαλικά Υπολογίζονται ως εξής: ,57 ευρώ *20/100 = 5.311,11 ευρώ ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΙΠΕ ΤΟΥ ΣΦ ,68 Ευρώ Δαπάνες ΣΦ2 Δεν υποβλήθηκε η λογιστική μερίδα του έργου για το Φορέα. Αμοιβές Προσωπικού Σύμφωνα με το Συμβόλαιο Έργου, η κα Βασιλική Λυσάνδρου αναμενόταν να εργαστεί 6,5 ανθρωπομήνες στο Έργο με συνολικές απολαβές Ευρώ. Οι αμοιβές της κας Λυσάνδρου δε γίνονται επιλέξιμες καθώς δεν υπάρχουν ικανοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία όπως το Συμβόλαιο Εργοδότησης στο οποίο να καθορίζονται οι ανθρωπομήνες και το ωριαίο κόστος εργασίας. Επιπλέον, τα Δελτία Μισθοδοσίας που υποβλήθηκαν αφορούν την εργοδότηση της κας Λυσάνδρου σαν μόνιμη υπάλληλο ενώ τα αποδεικτικά εξόφλησης των μισθών που υποβλήθηκαν αφορούν, σύμφωνα με το Φορέα, την απασχόληση της στο έργο. Σύνολο Επιλέξιμων Δαπανών Αμοιβών του ΣΦ2 0 ευρώ Διάχυση Συμμετοχή της κας Λυσάνδρου στο συνέδριο με τίτλο RSCy Conference-Paphos 7-10/04/2014. Έξοδα εγγραφής 395,00 ευρώ δεν γίνονται επιλέξιμα καθώς το αποδεικτικό αποζημίωσης της ερευνήτριας από το φορέα που υποβλήθηκε δεν συμφωνεί με το ποσό που αιτείται. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανάλυση του Φορέα η ερευνήτρια αποζημιώθηκε 295,75 ευρώ για δαπάνες διάχυσης. Επιπλέον δεν υποβλήθηκε στο επιστημονικό μέρος η παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε από την

14 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ 14 ερευνήτρια στο εν λόγω συνέδριο, ούτε το πρόγραμμα του συνεδρίου ώστε να μπορεί να διαπιστωθεί ότι πραγματοποιήθηκε η δραστηριότητα διάχυσης. Υπερκεφαλικά Σύνολο Επιλέξιμων Δαπανών Υπερκεφαλικών του ΣΦ2 0 ευρώ ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΙΠΕ ΤΟΥ ΣΦ2 0 Ευρώ Δαπάνες ΣΦ3 Στο έργο απασχολήθηκαν οι Μαρίνος Χατζιμιτσής και Σάββας Σάββα χωρίς αμοιβές για 2,75 και 3 ανθρωπομήνες αντίστοιχα. Δεν υποβλήθηκε η λογιστική μερίδα του Έργου και Βεβαίωση απαλλαγής από το ΦΠΑ που να αφορά στο έργο. Διάχυση Διοργάνωση ενημερωτικού σεμιναρίου στις 15/04/2014. Circuitvip Entertainment Ltd ποσό 250 ευρώ δε γίνεται επιλέξιμο καθώς δεν υποβλήθηκε αντίγραφο της επιταγής αλλά επανεκτύπωσή της με διαφορετική ημερομηνία (11/05/2015) από αυτή που παρουσιάζεται στην τράπεζα (09/09/2014). Επιπλέον, υπάρχει ασάφεια αναφορικά με το τιμολόγιο και το ένταλμα πληρωμής που υποβλήθηκαν. Ενοίκιο Αίθουσας ποσό 238 ευρώ δεν γίνεται επιλέξιμο. Ο ΣΦ3 ενοικίασε την αίθουσα στον ΑΦ, πράξη που αποτελεί συναλλαγή μεταξύ των φορέων και επίσης δεν υποβλήθηκαν τιμολόγιο και απόδειξη εξόφλησης του. Σύνολο επιλέξιμων Δαπανών Διάχυσης ΣΦ3 0 Ευρώ ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΙΠΕ ΤΟΥ ΣΦ3 0 Ευρώ Δ.5. Συμπληρωματικά Σχόλια

15 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ 15 Ε. ΑΠΟΦΑΣΗ ΙΠΕ Αποδοχή της Τελικής Έκθεσης Προόδου Καταβολή της Τελικής Δόσης Χρηματοδότησης ύψους 448,59 Ευρώ Σημειώνεται ότι: (α) με βάση τις πρόνοιες της Εγκυκλίου Διαχείρισης Ερευνητικών Έργων στα πλαίσια της ΔΕΣΜΗΣ , το ΙΠΕ διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει επί τόπου Οικονομικό Έλεγχο στον ΑΦ ή σε οποιοδήποτε άλλο Φορέα του Δικτύου Συνεργασίας, μέχρι και πέντε (5) χρόνια μετά το κλείσιμο του Επιχειρησιακού Προγράμματος. (β) ο ΣΕ θα πρέπει να υποβάλει στο ΙΠΕ εντός 2 μηνών από την ημερομηνία αποστολής από το Ίδρυμα του Αποσπάσματος Υπηρεσιακής Έκθεσης αποδεικτικά στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν τη μεταβίβαση του ποσού που αναλογεί στους ΣΦ, σύμφωνα πάντα με το Απόσπασμα. Η αποστολή των εν λόγω αποδεικτικών συμβάλλει στην όσο το δυνατό ταχύτερη ολοκλήρωση της διαχείρισης των ερευνητικών έργων και στη μέγιστη απορρόφηση πόρων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ. (γ) Το Λογιστήριο του ΙΠΕ θα επικοινωνήσει μαζί σας τις προσεχείς μέρες για την παραλαβή της Τελικής Δόσης. Διατηρείτε το δικαίωμα για υποβολή ένστασης εντός είκοσι (20) εργάσιμων ημερών από την ημέρα αποστολής του παρόντος Αποσπάσματος Υπηρεσιακής Έκθεσης. Τυχόν ένσταση θα εξεταστεί κατά το πρώτο τρίμηνο του Με την ολοκλήρωση της εξέτασης της ένστασης θα γίνει πιθανή διόρθωση του καταβληθέντος ποσού. Ημερομηνία: 23/09/2015 Λειτουργός: Δήμητρα Πέτσα Σημείωση: Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν έγγραφο, ενδέχεται να περιέχουν προσωπικά δεδομένα. Σε περίπτωση που δεν είστε ο προβλεπόμενος παραλήπτης, δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε χρήση, να αντιγράψετε, να προωθήσετε ή να διανέμετε το περιεχόμενο του παρόντος εγγράφου (ή οποιοδήποτε μέρος του) ή να αναλάβετε δράση με βάση αυτό. Εάν έχετε λάβει το παρόν έγγραφρο εκ παραδρομής, παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε αμέσως το ΙΠΕ, επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον αποστολέα στο και να προχωρήσετε στη διαγραφή του εγγράφου. Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση αλλοίωσης των δεδομένων του παρόντος εγγράφου, ή μη εγκεκριμένη τροποποίηση αυτών από μη εξουσιοδοτημένα τρίτα μέρη, το ΙΠΕ δεν φέρει καμία ευθύνη. Οι εμπιστευτικές πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα τα οποία περιέχονται στο παρόν έγγραφο διέπονται από το Νόμο 2001 περί Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Προστασία του Ατόμου) και επεξεργάσθηκαν από το ΙΠΕ με βάση σχετικό εσωτερικό Κανονισμό ο οποίος βρίσκεται αναρτημένος στον ιστοχώρο του ΙΠΕ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ»

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ» ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ» Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ Πρόγραμμα Δράση Αριθμός Πρωτοκόλλου Τίτλος Αειφόρος Ανάπτυξη Αστικό και Δομημένο Περιβάλλον ΑΕΙΦΟΡΙΑ/ΑΣΤΙ/0609(ΒΕ)/12

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Απλοποίηση της οικονομικής διαχείρισης έργων Επίσπευση της διαδικασίας οικονομικών επαληθεύσεων Επίσπευση στην καταβολή χρηματοδότησης 2 Καταβολή χορηγίας ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ι Δ Ρ Υ Μ Α Τ Ο Σ Π Ρ Ο Ω Θ Η Σ Η Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ

Ι Δ Ρ Υ Μ Α Τ Ο Σ Π Ρ Ο Ω Θ Η Σ Η Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Υ Π Ο Β Ο Λ Η Σ Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ω Ν Σ Τ Ο Π Λ Α Ι Σ Ι Ο Τ Ω Ν Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ω Ν Τ Ο Υ Ι Δ Ρ Υ Μ Α Τ Ο Σ Π Ρ Ο Ω Θ Η Σ Η Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ ΔΡΑΣH «Κουπόνια Καινοτομίας» ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΣΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΙΠΕ 2009-2010

ΔΕΣΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΙΠΕ 2009-2010 ΔΕΣΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΙΠΕ 2009-2010 Αριθμός πρωτοκόλλου έργου: ΚΟΙΝΩ/0609/ΒΙΕ/13 Τίτλος έργου: Η ολιστική προσέγγιση του προβλήματος της αναποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου των οδικών ατυχημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΣΜΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 2009-2010

ΔΕΣΜΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 2009-2010 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΕ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Υ Π Ο Β Ο Λ Η Σ Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ω Ν Σ Τ Ο Π Λ Α Ι Σ Ι Ο Τ Η Σ ΔΕΣΜΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ»

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ» ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ» ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Ο Οδηγός αυτός αφορά μόνο στη συμπλήρωση του «Εντύπου Υποβολής Προτάσεων στο Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΔΡΥΜΑΤΟΣ Π ΡΟΩΘΗΣΗΣ Ε ΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ A ΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ» ΔΡΑΣH ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

Ι ΔΡΥΜΑΤΟΣ Π ΡΟΩΘΗΣΗΣ Ε ΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ A ΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ» ΔΡΑΣH ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ A ΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Ι ΔΡΥΜΑΤΟΣ Π ΡΟΩΘΗΣΗΣ Ε ΡΕΥΝΑΣ ΔΡΑΣH ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ» ΜΕΤΡΑ/ΣΥΝΕΔ/0215 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Πάτρα 8-5-2014 Αριθμ. Πρωτ. 21008 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Τμήμα Ερευνητικών Προγραμμάτων Μονάδα Διενέργειας Διαγωνισμών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ CYPRUS CONVENTION BUREAU

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ CYPRUS CONVENTION BUREAU ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ CYPRUS CONVENTION BUREAU ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Α. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ / CYPRUS CONVENTION BUREAU

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ / CYPRUS CONVENTION BUREAU / CYPRUS CONVENTION BUREAU ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Α. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2013 Η προβολή του αναβαθμισμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟ/ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 Ημερίδα Ενημέρωσης Δυνητικών Δικαιούχων στο πλαίσιο της 4ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟ/ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 Ημερίδα Ενημέρωσης Δυνητικών Δικαιούχων στο πλαίσιο της 4ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟ/ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 Ημερίδα Ενημέρωσης Δυνητικών Δικαιούχων στο πλαίσιο της 4ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων Υπότιτλος: Επιλεξιµότητα απανών Συγχρηµατοδοτείται από την Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ CYPRUS CONVENTION BUREAU

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ CYPRUS CONVENTION BUREAU ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ CYPRUS CONVENTION BUREAU ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Α. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πρόγραμμα Ενίσχυσης Βασικής Έρευνας (ΠΕΒΕ)

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πρόγραμμα Ενίσχυσης Βασικής Έρευνας (ΠΕΒΕ) Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πρόγραμμα Ενίσχυσης Βασικής Έρευνας (ΠΕΒΕ) 1. Στόχοι Μέσα Βασικός στόχος του ΠΕΒΕ είναι η ενδυνάμωση της ερευνητικής δραστηριότητας και συνεισφοράς των μελών της ερευνητικής

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΔΡΥΜΑΤΟΣ Π ΡΟΩΘΗΣΗΣ Ε ΡΕΥΝΑΣ

Ι ΔΡΥΜΑΤΟΣ Π ΡΟΩΘΗΣΗΣ Ε ΡΕΥΝΑΣ ΕΝΤΥΠΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ «Ε.ΙΙΙ-ΚΟΥΠΟΝΙΑ» ΕΝΤΥΠΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Ι ΔΡΥΜΑΤΟΣ Π ΡΟΩΘΗΣΗΣ Ε ΡΕΥΝΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΙΤΗΤΗ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ/ΚΟΥΠΟΝ/0615 ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (2007-2013)

ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (2007-2013) ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (2007-2013) Πρόσκληση για Επίδειξη Ενδιαφέροντος από Εξεταστές για την Εξασφάλιση Υπηρεσιών έναντι αμοιβής με σκοπό την Εξέταση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΚΑΙ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη συστήματος με τη συνδυασμένη χρήση συστημάτων επικοινωνίας και διαστημικών εικόνων για ενημέρωση των γεωργών σε θέματα άρδευσης

Ανάπτυξη συστήματος με τη συνδυασμένη χρήση συστημάτων επικοινωνίας και διαστημικών εικόνων για ενημέρωση των γεωργών σε θέματα άρδευσης Ανάπτυξη συστήματος με τη συνδυασμένη χρήση συστημάτων επικοινωνίας και διαστημικών εικόνων για ενημέρωση των γεωργών σε θέματα άρδευσης Σκεύη Πέρδικου Frederick Research Centre Το έργο είναι χρηματοδοτημένο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας Νέος Ερευνητής 2018» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας Νέος Ερευνητής 2018» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ Προγράμματα «RESTART 2016-2020» για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Καλλιέργεια Κουλτούρας ΕΤΑΚ» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ. ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ 1 ης, 2 ης και 3 ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ. ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ 1 ης, 2 ης και 3 ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ 1 ης, 2 ης και 3 ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020 ΛΕΥΚΩΣΙΑ 19.10.2017 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ(1) Στοιχεία παρακολούθησης πράξης : Αναφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ανακοινώνει ότι θα προβεί στην απευθείας ανάθεση:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ανακοινώνει ότι θα προβεί στην απευθείας ανάθεση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ Διεύθυνση: Πλατεία Δημαρχείου Κόνιτσα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Αντιδήμαρχος Ραπακούσιος Απόστολος Τηλέφωνο: 2655360330 Φαξ: 26550203000 Κόνιτσα, 09 Οκτωβρίου 2013 Aρ. Πρωτ.: 12074

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Διαδικασίες Κανονισμοί Συμμετοχής

Γενικές Διαδικασίες Κανονισμοί Συμμετοχής Γενικές Διαδικασίες Κανονισμοί Συμμετοχής ΕΙΣΑΓΩΓΗ (1) RESTART 2016-2020: Πολυετές Αναπτυξιακό Πλαίσιο Προγραμμάτων για στήριξη της Έρευνας, της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Καινοτομίας (ΕΤΑΚ) στην Κύπρο.

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις Απαντήσεις Πότε χρειάζεται η ανάληψη υποχρέωσης; Πότε υποβάλλουμε το αίτημα ανάληψης υποχρέωσης;

Ερωτήσεις Απαντήσεις Πότε χρειάζεται η ανάληψη υποχρέωσης; Πότε υποβάλλουμε το αίτημα ανάληψης υποχρέωσης; Ερωτήσεις Απαντήσεις Πότε χρειάζεται η ανάληψη υποχρέωσης; Οποιαδήποτε δαπάνη (αμοιβές, μετακινήσεις, προμήθειες αγαθών, υπηρεσιών) αφορά ερευνητικό πρόγραμμα, πρέπει να αντιστοιχεί και να συνδέεται με

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας Νέος Ερευνητής 2019» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας Νέος Ερευνητής 2019» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ Προγράμματα «RESTART 2016-2020» για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Καλλιέργεια Κουλτούρας ΕΤΑΚ» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

TRANSNATIONAL PROGRAMME BALKAN-MEDITERRANEAN PART B

TRANSNATIONAL PROGRAMME BALKAN-MEDITERRANEAN PART B ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε. Ε. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ CO-OPERATION PROGRAMME TRANSNATIONAL PROGRAMME BALKAN-MEDITERRANEAN 2014-2020 PART B THESSALONIKI 20-09-2017 1 FIRST LEVEL CONTROL PROGRAMME AND NATIONAL RULES 2 1. ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ Τηλ Ημερομηνία: 23/10/09 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Αρ. Φακ Τηλ Ημερομηνία: 23/10/09 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ-ΓΑΛΛΙΑΣ» (ΖΗΝΩΝ)

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ-ΓΑΛΛΙΑΣ» (ΖΗΝΩΝ) ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ-ΓΑΛΛΙΑΣ» (ΖΗΝΩΝ) ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Ο Οδηγός αυτός αφορά μόνο στη συμπλήρωση του «Εντύπου Υποβολής Προτάσεων στο Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα GR02: Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εσωτερικών & Θαλασσίων Υδάτων Διοικητικές και Επιτόπιες Επαληθεύσεις

Πρόγραμμα GR02: Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εσωτερικών & Θαλασσίων Υδάτων Διοικητικές και Επιτόπιες Επαληθεύσεις Πρόγραμμα GR02: Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εσωτερικών & Θαλασσίων Υδάτων Διοικητικές και Επιτόπιες Επαληθεύσεις Γιάνναρης Κωνσταντίνος Στέλεχος Μονάδας Β - Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΑ (πρώην Ε.Υ.Σ.ΠΕ.Δ.) kgiannaris@mou.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝEΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ (INSPECTION VISITS)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝEΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ (INSPECTION VISITS) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝEΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ (INSPECTION VISITS) Α. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η στοχευμένη προβολή του αναβαθμισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Έρευνας Προκήρυξη 2015

Εσωτερικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Έρευνας Προκήρυξη 2015 Εσωτερικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Έρευνας Προκήρυξη 2015 Η παρούσα προκήρυξη αποτελεί την πρώτη προκήρυξη εσωτερικού προγράμματος χρηματοδότησης της Έρευνας του ΤΕΙ Κρήτης, και απευθύνεται σε μέλη του Επιστημονικού

Διαβάστε περισσότερα

INTERREG V/A GREECE ITALY

INTERREG V/A GREECE ITALY INTERREG V/A GREECE ITALY 2014-2020 INFO DAY ON PROJECT IMPLEMENTATION PYRGOS, 27 th September 2019 1 Oι δαπάνες είναι επιλέξιμες εφόσον, Αντιστοιχούν σε δράσεις, υπηρεσίες ή προϊόντα που περιγράφονται

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιότητα & Πληροφόρηση

Δημοσιότητα & Πληροφόρηση Πρόγραμμα GR02: Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εσωτερικών & Θαλασσίων Υδάτων Δημοσιότητα & Πληροφόρηση Δήμητρα Κουμπάρου, Δρ. Περιβαλλοντολόγος, στέλεχος της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΑ (πρώην Ε.Υ.Σ.ΠΕ.Δ.) Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: β(1) Τηλ.: Φαξ.: Ημερομηνία: 30/07/2008

Αρ. Φακ.: β(1) Τηλ.: Φαξ.: Ημερομηνία: 30/07/2008 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αρ. Φακ.:4.2.2.21.10.1.2β(1) Τηλ.: 22409922 Φαξ.: 22409949 Ημερομηνία: 30/07/2008 ΠΡΟΣ: Γενικό Διευθυντή Κυπριακού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών. Πρόγραµµα Ενίσχυσης Βασικής Έρευνας (ΠΕΒΕ 2) 1 2009-2010

Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών. Πρόγραµµα Ενίσχυσης Βασικής Έρευνας (ΠΕΒΕ 2) 1 2009-2010 Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών Πρόγραµµα Ενίσχυσης Βασικής Έρευνας (ΠΕΒΕ 2) 1 2009-2010 1. Στόχοι Μέσα Βασικός στόχος του ΠΕΒΕ είναι η ενδυνάµωση της ερευνητικής δραστηριότητας και συνεισφοράς των µελών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας Διακεκριμένος Ερευνητής 2019»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας Διακεκριμένος Ερευνητής 2019» ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ Προγράμματα «RESTART 2016-2020» για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Καλλιέργεια Κουλτούρας ΕΤΑΚ» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΕΣ) Μεταφορά Πιστώσεων και Έγκριση Δέσμευσης Πιστώσεων για Συγχρηματοδοτούμενα

Διαβάστε περισσότερα

Διάταξη Σύνοψης Αποφάσεων

Διάταξη Σύνοψης Αποφάσεων Διάταξη Σύνοψης Αποφάσεων ΣΥΝΟΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ 43 ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΠΑΡΟΝΤΕΣ Καθ. Τούλα Ονουφρίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ του Προγράμματος. «Συμμετοχή σε Εκδηλώσεις Διεθνούς Δικτύωσης»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ του Προγράμματος. «Συμμετοχή σε Εκδηλώσεις Διεθνούς Δικτύωσης» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ του Προγράμματος «Συμμετοχή σε Εκδηλώσεις Διεθνούς Δικτύωσης» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...2 2. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ...2 3. ΣΤΟΧΟΙ...2 4.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΜΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΕΣΜΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Υ Π Ο Β Ο Λ Η Σ Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ω Ν Σ Τ Ο Π Λ Α Ι Σ Ι Ο Τ Η Σ ΕΣΜΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 2009-2010 Τ Ο Υ Ι Ρ Υ Μ Α Τ Ο Σ Π Ρ Ο Ω Θ Η Σ Η Σ Ε Ρ Ε Υ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΕΖ7ΛΒ-0Α0 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΛΕΖ7ΛΒ-0Α0 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Ταχ. Δ/νση : Ηροδότου 28 Κομοτηνή Ταχ.Κώδικας : 69100 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Μαρούσι, 4 Δεκεμβρίου 2014 Α.Π.: 7984 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας εκδηλώνει ενδιαφέρον για την υποβολή πρότασης προς σύναψη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» ΘΑΛΗΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» ΘΑΛΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» ΘΑΛΗΣ Συνοπτικές Οδηγίες Ημερομηνίες Επιλεξιμότητας δαπανών...2 Χρηματοδότηση...2 Δομή Προτάσεων...2

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρόσκλησης: 01/6.1/1/ Αρ. Φακ.: /2 Τηλ.: Ημερομηνία: 09 Νοεμβρίου 2009,

Αρ. Πρόσκλησης: 01/6.1/1/ Αρ. Φακ.: /2 Τηλ.: Ημερομηνία: 09 Νοεμβρίου 2009, ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Διαχειριστική Αρχή Αρ. Φακ.: 04.02.022.07.07/2 Τηλ.: 22602813 Ημερομηνία: 09 Νοεμβρίου 2009, Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, Γενικό Διευθυντή Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΚΥΦ-Ν3Β ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΙΚΥΦ-Ν3Β ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΕΣΠΑ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΕΥΔ ΕΠΑΕ) Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΕΑΠΑΠ) ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2013

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Α. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΗΣΣΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ (DE MINIMIS) Το παρόν σχέδιο εκπονείται

Διαβάστε περισσότερα

Ι Ρ Υ Μ Α Τ Ο Σ Π Ρ Ο Ω Θ Η Σ Η Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ

Ι Ρ Υ Μ Α Τ Ο Σ Π Ρ Ο Ω Θ Η Σ Η Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Σ Τ Ο Π Λ Α Ι Σ Ι Ο Τ Η Σ Ε Σ Μ Η Σ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ω Ν Γ Ι Α Ε Ρ Ε Υ Ν Α Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η Κ Α Ι Κ Α Ι Ν Ο Τ Ο Μ Ι Α 2 0 0 9-2 0 1 0 Τ Ο Υ Ι Ρ Υ Μ Α Τ Ο Σ Π Ρ Ο Ω Θ Η Σ Η Σ Ε Ρ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΡΓΟΥ: 1272 ΥΔΡΟΠΟΛΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΡΓΟΥ: 1272 ΥΔΡΟΠΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΑΛΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΡΓΟΥ: 1272 ΥΔΡΟΠΟΛΗ Τίτλος ερευνητικού προγράμματος: Διερεύνηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ της Αστικής Ανάπτυξης και των Υποδομών Νερού στην πόλη με έμφαση σε καινοτόμες

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ Τηλ Ημερομηνία: 19/01/09 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Αρ. Φακ Τηλ Ημερομηνία: 19/01/09 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνώ Δημιουργώ Καινοτομώ

Ερευνώ Δημιουργώ Καινοτομώ Πλαίσιο Το Πρόγραμμα Ερευνώ Δημιουργώ Καινοτομώ, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Ταυτότητα της Δράσης Βασικός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

Ευστράτιος Στυλιανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Πολυτεχνική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ευστράτιος Στυλιανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Πολυτεχνική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ευστράτιος Στυλιανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Πολυτεχνική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ευστράτιος

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου 9/18

Πρακτικά Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου 9/18 Πρακτικά Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου 9/18 Ημερομηνία: 5 Απριλίου 2018 Ώρα έναρξης: 13:00 Ώρα Λήξης: 14:50 Παρόντες: κ. Θεόδωρος Πυρίλλης Δήμαρχος κ. Αβραάμ Μουλαζίμης Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Ιωακείμ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Διεύθυνση Ελέγχου, Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων Αρ. Φακ.: 16.3.5.002 ΕΠ Τηλ.: 22800123 Ημερομηνία: 31 Ιουλίου 2008

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΠΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 7,8,9

ΕΣΠΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 7,8,9 ΕΣΠΑ 2014-2020 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020» ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 7,8,9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 Οδηγός για την υποβολή των Σχεδίων Δράσης «Υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Μαρούσι, 26 Ιανουαρίου 2015 Α.Π.: 374 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Επαναπροκήρυξη της αριθμ. 7984/4-12-2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ως προς τα σημεία που κηρύχτηκε άγονη Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΙΣΣΟΝΕΡΓΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΙΣΣΟΝΕΡΓΑΣ Πρακτικά Έκτακτης Συνεδρίας Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας, που έγινε την Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014, στις 7:00μμ. στα γραφεία του Συμβουλίου. Παρόντες 1. κ. Γιώργος Στυλιανού Κοινοτάρχης / Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΕΚ9-ΤΓ2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΙΕΚ9-ΤΓ2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Κωνσταντινουπόλεως 45-49

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Μαρούσι, 26 Ιανουαρίου 2015 Α.Π.: 373 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Θέμα: Ανάρτηση τελικού Πίνακα κατάταξης υποψηφίων της αριθμ. 7984/4-12-2014 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή πρότασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΜΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 2009-2010

ΕΣΜΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 2009-2010 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΕ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Υ Π Ο Β Ο Λ Η Σ Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ω Ν Σ Τ Ο Π Λ Α Ι Σ Ι Ο Τ Η Σ ΕΣΜΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2013 2014»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2013 2014» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2013 2014» Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραμμα Διαγωνισμός : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας : Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

Ι.1.6 ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ Ι ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Ι.1.6 ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ Ι ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ Επισημαίνεται ότι για τα προτεινόμενα έργα ΕΤΑΚ του τομέα της αγροδιατροφής που περιλαμβάνουν δαπάνες που εμπίπτουν στο άρθρο 25 του Καν. 651/2014 (όπως οι δαπάνες αναλύονται στην ενότητα Ι.1.6), η χρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη ενός καινοτόμου και ενεργειακά αυτόνομου συστήματος επεξεργασίας της παραγόμενης άλμης από μονάδες αφαλάτωσης SOL-BRINE

Ανάπτυξη ενός καινοτόμου και ενεργειακά αυτόνομου συστήματος επεξεργασίας της παραγόμενης άλμης από μονάδες αφαλάτωσης SOL-BRINE Ανάπτυξη ενός καινοτόμου και ενεργειακά αυτόνομου συστήματος επεξεργασίας της παραγόμενης άλμης από μονάδες αφαλάτωσης SOL-BRINE Παραδοτέο 8.7 Πρακτικά έκτης συνάντησης διεύθυνσης του έργου Δράση 8 Ενέργεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Αρ. Φακ.: 2.12.004 ΕΠ, 2.12.005 ΕΠ Τηλ.: 22800123 ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Διεύθυνση Ελέγχου, Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων Ημερομηνία: 31

Διαβάστε περισσότερα

Β. Πρόγραμμα Βοηθών Διευθυντών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης

Β. Πρόγραμμα Βοηθών Διευθυντών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Διευθυντικών Στελεχών στην Εκπαίδευση Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΡΕΥΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» 1ος ΚΥΚΛΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΡΕΥΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» 1ος ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΡΕΥΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» 1ος ΚΥΚΛΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΙΙ. Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΣΤΟΧΟΣ: Η παρέμβαση «Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων» έχει ως στόχο την προώθηση της έρευνας σε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Παρασκευή 2/6/2016 Αριθµ. Πρωτ.: 4647 Ο Ειδικός Λογαριασµός του Πανεπιστηµίου Κρήτης έχοντας υπόψη: τον Κανονισµό Χρηµατοδοτήσεων Εσωτερικό Κανονισµό Συστήµατος Αξιολόγησης Έρευνας, http://www.elke.uoc.gr/management/files/interrules-2012.pdf

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ9Ε9-ΟΕΓ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΛ9Ε9-ΟΕΓ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Κωνσταντινουπόλεως 45-49

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ Προγράμματα «RESTART 2016-2020» για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Έρευνα στις Επιχειρήσεις» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ENTERPRISES

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Οριζόντιας Πράξης "ΑΡΙΣΤΕΙΑ" με κωδικό MIS στα Επιχειρησιακά Προγράμματα : << Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση >> ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Οριζόντιας Πράξης ΑΡΙΣΤΕΙΑ με κωδικό MIS στα Επιχειρησιακά Προγράμματα : << Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση >> ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΜΗΜΑ Ζ (Κ.Φ.Α.Σ.) ΠΟΛ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΜΗΜΑ Ζ (Κ.Φ.Α.Σ.) ΠΟΛ. Αθήνα, 3.12.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΜΗΜΑ Ζ (Κ.Φ.Α.Σ.) ΠΟΛ.:1261 Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Αρ. Φακ.: 16.4.01 ΕΠ Τηλ.: 22800123 ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Διεύθυνση Ελέγχου, Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων Ημερομηνία: 31 Ιουλίου 2008 ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Πρόγραμμα για την πραγματοποίηση ταξιδίων για σκοπούς πωλήσεων (sales calls) για προσέλκυση Συνεδριακού Τουρισμού και Ταξιδίων Κινήτρων στην Κύπρο Α. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ Τίτλος: Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Αρ. Θέσεων: Δέκα (10) Κατηγορία: Με συμβόλαιο για ένα (1) έτος, με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμα ένα (1)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Πρόγραμμα Επιχορήγησης για την πραγματοποίηση ταξιδίων για σκοπούς πωλήσεων (sales calls) για προσέλκυση Συνεδριακού Τουρισμού και Ταξιδίων Κινήτρων στην Κύπρο, 2013. Α.

Διαβάστε περισσότερα

1.Ερώτηση : Είναι επιλέξιμες οι δαπάνες διαμονής σε Αιrbnb;

1.Ερώτηση : Είναι επιλέξιμες οι δαπάνες διαμονής σε Αιrbnb; ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ-Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό» του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020» 1.Ερώτηση : Είναι επιλέξιμες οι δαπάνες διαμονής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ «ΕΡΕΥΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ «ΕΡΕΥΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ «ΕΡΕΥΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» 1.ΕΙΣΑΓΩΓΗ Βασικός στόχος της δράσης «ΕΡΕΥΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ευτέρα 21/7/2014 Αριθµ. Πρωτ.: 8295 Ο Ειδικός Λογαριασµός του Πανεπιστηµίου Κρήτης έχοντας υπόψη: τον Κανονισµό Χρηµατοδοτήσεων Εσωτερικό Κανονισµό Συστήµατος Αξιολόγησης Έρευνας, όπως αυτός εγκρίθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΕΡΓΟΥ (ΤΔΥ) - ΕΚΤ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΕΡΓΟΥ (ΤΔΥ) - ΕΚΤ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΕΡΓΟΥ (ΤΔΥ) - ΕΚΤ hidden ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑ Α : ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΕΡΓΟΥ.............................................................................. 3 ΤΜΗΜΑ B : ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Διαδικασίες Κανονισμοί Συμμετοχής

Γενικές Διαδικασίες Κανονισμοί Συμμετοχής Γενικές Διαδικασίες Κανονισμοί Συμμετοχής ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ Δικαίωμα συμμετοχής στα Προγράμματα: ΟΛΟΙ εφόσον έχουν την έδρα τους στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΟΡΕΩΝ Α. Οργανισμοί

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: α (1) Τηλ.: Φαξ.: Ημερομηνία: 16/02/2009. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Αρ. 01/5.1(α)/1/02.

Αρ. Φακ.: α (1) Τηλ.: Φαξ.: Ημερομηνία: 16/02/2009. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Αρ. 01/5.1(α)/1/02. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αρ. Φακ.: 4.2.2.21.10.1.1α (1) Τηλ.: 22409922 Φαξ.: 22409949 Ημερομηνία: 16/02/2009 ΠΡΟΣ: Διευθυντή Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤO ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤO ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤO ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. Πρωτοκόλλου: ΕΛΕ_2017_4349 Μυτιλήνη, 24 Οκτωβρίου 2017

Αριθμ. Πρωτοκόλλου: ΕΛΕ_2017_4349 Μυτιλήνη, 24 Οκτωβρίου 2017 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αριθμ. Πρωτοκόλλου: ΕΛΕ_2017_4349 Μυτιλήνη, 24 Οκτωβρίου 2017 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Αρ. Φακ.: 16.5.5075 ΕΠ Τηλ.: 22 800 123 ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Διεύθυνση Ελέγχου, Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων Ημερομηνία: 31 Ιουλίου 2008

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΕ: Τηλ: Φεβρουαρίου, Πρόσκληση. Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

ΤΗΕ: Τηλ: Φεβρουαρίου, Πρόσκληση. Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2048 ΤΗΕ: 16.8.4.11.2 Τηλ: + 357 22814854 e-mail: gkmdrms@mcw.gv.cy 20 Φεβρουαρίου, 2018 Προς: Λίστα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΨΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΕΙΚΟΝΩΝ, ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΨΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΕΙΚΟΝΩΝ, ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΨΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΕΙΚΟΝΩΝ, ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ DEVELOPMENT OF AN AUTOMATED SYSTEM FOR MONITORING REDSCALE

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Υλοποίησης του Προγράμματος: Τίτλος Προγράμματος: Συνολικό κόστος προγράμματος:

Φορέας Υλοποίησης του Προγράμματος: Τίτλος Προγράμματος: Συνολικό κόστος προγράμματος: ΕΝΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΟΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019 Φορέας Υλοποίησης του Προγράμματος:.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα