ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ"

Transcript

1 [1] 10 ο ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΕΥΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Απρίλιος 2013-Απρίλιος 2016 Σας καλωσορίζω στο 10 ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, το οποίο πραγματοποιείται το διήμερο 7-8 Απριλίου στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου «GRAND HOTEL PALACE» στη Θεσσαλονίκη. Το φετινό συνέδριο μας, βρίσκει τους εργαζόμενους στην ίδια και χειρότερη κατάσταση από το προηγούμενο εκλογοαπολογιστικό μας συνέδριο. Μας βρίσκει λίγους μήνες μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου που φέρνει σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά. Οι φορομπηχτικές πολιτικές, οι πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζονται. Σήμερα εάν κάνουμε μια σύγκριση με τρία χρόνια πριν θα δούμε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οι λίστες των ανέργων συνεχώς μεγαλώνουν, οι επιχειρήσεις κλείνουν, τα παιδιά μας γίνονται οικονομικοί μετανάστες. Δυστυχώς η εναλλαγή προσώπων και κομμάτων στα κυβερνητικά πόστα δεν έφερε αλλαγή πολιτικής. Η σημερινή κυβέρνηση παρά τις ελπίδες και προσδοκίες που δημιούργησε στον ελληνικό λαό πολύ γρήγορα έσβησε τις ελπίδες αυτές. Τα τρία αυτά χρόνια ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το 2013 και 2014 ζήσαμε με τον κίνδυνο και το άγχος των απολύσεων και της καθημερινής υποβάθμισης όλων των εργασιακών δικαιωμάτων. Το 2015 περάσαμε ένα καλοκαίρι με τον ελληνικό λαό να είναι διχασμένος, την χώρα να ακροβατεί εντός και εκτός της ζώνης του ευρώ, τις τράπεζες να κλείνουν και να επιβάλλονται κεφαλαιακοί έλεγχοι. Και μέσα σε αυτό το κλίμα το τρίτο μνημόνιο εμφανίστηκε ως «μάννα εξ ουρανού». Η τρόικα όχι μόνο δεν έφυγε αλλά επέστρεψε ως κουαρτέτο βυθίζοντας την ελληνική οικονομία περισσότερο στην ύφεση. Η πολιτική που συνεχίζει να εφαρμόζεται έχει ως άξονες την δημοσιονομική λιτότητα, την εσωτερική υποτίμηση και την απορρύθμιση στην αγορά εργασίας αντί για κατανάλωση, εγχώρια ζήτηση, οικονομική μεγέθυνση. Αποτέλεσμα η αγορά εργασίας να επηρεάζεται αρνητικά από την ύφεση και την αβεβαιότητα. Η ποιότητα των θέσεων εργασίας συνεχίζει να χειροτερεύει. Στα προαπαιτούμενα του 3 ου μνημονίου εντάσσεται και η «μεταρρύθμιση» του ασφαλιστικού συστήματος. Νέες μεγάλες περικοπές στις συντάξεις έρχονται για να εξοικονομηθούν 1,8 δις ευρώ.

2 [2] Στα προαπαιτούμενα είναι επίσης και οι αλλαγές στα εργασιακά θέματα. Οι ομαδικές απολύσεις, οι αλλαγές στην κήρυξη των απεργιών, οι αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και πολλά ακόμη πολύ σύντομα θα μας απασχολήσουν. Οι αλλαγές αυτές θα είναι η ταφόπλακα του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι ΔΕΥΑ σήμερα και το μέλλον τους Οι ΔΕΥΑ είναι κομβικός θεσμός για να προχωρήσει η Τ.Α. μπροστά. Η μεγάλη εικόνα που υπάρχει για τις ΔΕΥΑ, δικαιώνει την σημαντική τομή που έγινε το Το θεσμικό πλαίσιο των ΔΕΥΑ, ο νόμος 1069/80, ήταν πρωτοποριακός. Οι ΔΕΥΑ εκτέλεσαν έργα 16,5 δις από προγράμματα της Ε.Ε. που πιθανόν να χανόταν για τη χώρα. Κατασκεύασαν 350 μονάδες Β.Κ. που με τη λειτουργία τους καθάρισαν τις ακτές της χώρας. Το θεσμικό αυτό πλαίσιο ήταν χρήσιμο εργαλείο αλλά χρειάζεται να αναθεωρηθεί στην κατεύθυνση ενίσχυσης των ΔΕΥΑ και της προσαρμογής στις υφιστάμενες συνθήκες. Τα τελευταία χρόνια ο ιδρυτικός νόμος 1069/80 «βάλλεται» από νομοθετικές ρυθμίσεις που «γέννησε» κυρίως η δημοσιονομική κρίση. Πλευροκοπούνται και αφυδατώνονται οι ΔΕΥΑ προκαλώντας ασφυξία, δυσχεραίνοντας το καθημερινό τους έργο. Η γραφειοκρατία που επιβλήθηκε, υποτίθεται για την πάταξη της διαφθοράς, επέβαλλε αλλαγή της φυσιογνωμίας των ΔΕΥΑ. Λειτουργούν πλέον όπως οι υπηρεσίες του δημοσίου με όλες τις αγκυλώσεις του δημοσίου τομέα. Χάθηκε το συγκριτικό τους πλεονέκτημα, η ευελιξία. Ο συνδυασμός ορθολογικής διαχείρισης και της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουν οι ΔΕΥΑ. Δεν έχουν το δικαίωμα να σπαταλάνε φυσικά αγαθά που θα στερηθούν οι επόμενες γενιές, ούτε να προκαλέσουν μη αναστρέψιμη ζημιά στο περιβάλλον. Ταυτόχρονα δεν έχουν το δικαίωμα να επιβαρύνουν τους πολίτες περισσότερο από όσο αντέχουν ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας του νερού στην περιφέρεια διαφυλάσσεται μόνο μέσα από τις ΔΕΥΑ και όχι με διαχείριση από τους δήμους. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ, θυγατρική της ΕΥΔΑΠ, ανέλαβε τη διαχείριση 16 νησιών που δεν έχουν ΔΕΥΑ. Αυτό αποδεικνύει ότι στις ΔΕΥΑ γίνεται καλύτερη δουλειά. Γι αυτό ισχυριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι πιο κοντά αν μεταφερθεί το αντικείμενο στους δήμους.

3 [3] Στις πόλεις που έκλεισαν ΔΕΥΑ ήδη πήραν απόφαση για επανίδρυση όπως στα Μέγαρα, στην Αμαλιάδα και σύμφωνα με πληροφορίες στην Ιεράπετρα θα αποφασίσουν σύντομα. Δεν λειτουργούν ακόμη γιατί δεν θέλουν οι εργαζόμενοι να επανέλθουν χωρίς οικονομικά κίνητρα και γιατί στους δήμους εργάζονται με χαλαρότερους ρυθμούς. Οι ΔΕΥΑ κινδυνεύουν και δια της διολισθήσεως, διότι δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετούν τους πολίτες. Αν δεν εξυπηρετούν τους πολίτες είτε λόγω έλλειψης προσωπικού είτε λόγω γραφειοκρατίας, τότε οι ίδιοι οι πολίτες θα απαιτήσουν από την πολιτεία να τις κατευθύνουν είτε στους δήμους, είτε στον ιδιωτικό τομέα. Κάποιοι δήμαρχοι που δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα των δικών τους ΔΕΥΑ, προσπαθούν να ακυρώσουν συνολικά ένα σύστημα που λειτουργεί. Στις συναντήσεις τους με υπουργούς συκοφαντούν και υποβαθμίζουν τις ΔΕΥΑ σύμφωνα με αυτά που μας μετέφεραν κάποιοι υπουργοί. Κινδυνεύουν οι ΔΕΥΑ με ιδιωτικοποίηση; Το δημόσιο αγαθό που λέγεται νερό, που λέγεται περιβάλλον, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εμπορευματοποίησης, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο χρηματιστηριακής συναλλαγής. Ανήκει στην κοινωνία και οφείλει η κοινωνία να το διαχειρίζεται αλλά και να το προστατεύει. Με την αρνητική απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ έκλεισε προς το παρόν το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού στη χώρα μας. Δεν πρέπει όμως να εφησυχάσουμε παρόλο που οι ΔΕΥΑ είναι δημοτική περιουσία και δύσκολα το κράτος να «βάλει χέρι». Καιροφυλακτούν τα θηρία της ιδιωτικοποίησης, καιροφυλακτούν αυτοί που θέλουν η διαχείριση να είναι σε ιδιώτες για να κερδίζουν και τα δίκτυα που χρειάζονται επενδύσεις να ανήκουν στο κράτος. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και επενδύσεων που ολοκληρώνεται μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ και έχει ως στόχο την διευκόλυνση και την κερδοφορία των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Οι όροι της συμφωνίας θα υπερισχύουν των νόμων του κάθε κράτους μέλους. Ένας από τους στόχους των πολυεθνικών είναι και το νερό. Η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει αποτύχει όπου εφαρμόστηκε και αυτό πρέπει να αναδεικνύουμε. Σε πόλεις της Ευρώπης που για χρόνια ήταν σε χέρια ιδιωτικών το νερό, οι δήμοι έσπασαν τα συμβόλαια με πολύ μεγάλο κόστος και ανέλαβαν την διαχείρισή του.

4 [4] Το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία 11 δημάρχων, του σωματείου εργαζομένων ΕΥΑΘ και την πρωτοβουλία «σώστε το νερό» είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Ανέδειξε το θέμα και ευαισθητοποίησε πολύ κόσμο. Η Ομοσπονδία μας προσέφερε 17 εθελοντές από τις ΔΕΥΑ του νομού Θεσσαλονίκης, παρόλο που της ζητήθηκε στήριξη μία ημέρα πριν λήξει η προθεσμία. Στον αγώνα μας εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού πρέπει να έχουμε συμμάχους τους δημότες. Πως θα κερδίσουμε όμως τους δημότες; Η πρόταση για δωρεάν νερό δεν είναι εφικτός στόχος. Κι αυτό γιατί τα έξοδα θα αυξανόταν δραματικά λόγω του τριπλασιασμού τουλάχιστον της κατανάλωσης. Άλλο δωρεάν νερό και άλλο τζάμπα, άλλο η σωστή διαχείριση και άλλο η ασύδοτη σπατάλη. Το κοινωνικό τιμολόγιο που ήδη ισχύει στις περισσότερες ΔΕΥΑ και η επέκταση του σε περισσότερες κοινωνικές ομάδες καθώς και η πρόταση μας για δωρεάν μικρής ποσότητας νερού σε κάποιες ομάδες πληθυσμού (πραγματοποιήθηκε από την ΕΥΔΑΠ), είναι προτάσεις που φέρνουν τις ΔΕΥΑ πιο κοντά στους πολίτες. Σημαντικότερο όλων είναι η προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η γρήγορη εξυπηρέτηση στο χαμηλότερο δυνατό κόστος, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για να το πετύχουμε. Εθνική πολιτική για τα ύδατα δεν έχει η χώρα μας. Οι αρμοδιότητες είναι κατακερματισμένες και χάνεται ο έλεγχος. Πιστεύουμε ότι οι ΔΕΥΑ θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο των υδάτινων πόρων τα επόμενα χρόνια γιατί έχουν την εμπειρία και καλύπτουν γεωγραφικά όλη τη χώρα. Ενέργειες και δράσεις της ομοσπονδίας Ο Διοικητικός Απολογισμός που γίνεται σήμερα αφορά τα 3 τελευταία χρόνια από το προηγούμενο του 9 ο εκλογοαπολογιστικού συνέδριο. Άλλα 3 χρόνια καθολικής εφαρμογής μνημονίων που όλη η ελληνική κοινωνία δεν μπόρεσε να αποτρέψει. Σε μια περίοδο που όλα γύρω μας αλλάζουν προς το χειρότερο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με όλα τα δικαιώματά μας να υποβαθμίζονται, τα περιθώρια που υπάρχουν όχι για να διεκδικήσουμε αλλά για να συγκρατήσουμε τα κεκτημένα, περιορίζονται δραματικά. Τα τρία χρόνια είχαμε απέναντι μας όλες τις κυβερνήσεις, αρκετούς δημάρχους και διοικητικά συμβούλια ΔΕΥΑ καθώς και σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας που περνά δύσκολα.

5 [5] Σ αυτό το αρνητικό περιβάλλον που ξεπερνά τις δυνατότητες μιας δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης είναι πολύ δύσκολο να κριθεί ο απολογισμός του Δ.Σ. Παρόλα αυτά θέλουμε να μας κρίνετε και μάλιστα αυστηρά. Τα 3 αυτά χρόνια το πραγματικό διακύβευμα δεν ήταν η απώλεια των κεκτημένων δικαιωμάτων αλλά η απώλεια της εργασίας μας. Οι ΔΕΥΑ κινδύνεψαν με κλείσιμο. Στην αγωνία να καλύψουν τη μνημονιακή υποχρέωση για απολύσεις, μπήκαν και οι ΔΕΥΑ στο στόχαστρο. Είναι γνωστό ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες απολύθηκαν σε ένα βράδυ. Είναι γνωστά τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για κλείσιμο ΔΕΥΑ. Έγιναν πολλές συναντήσεις με όλους τους Υπουργούς των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να μάθουν πρώτα από όλα τι είναι οι ΔΕΥΑ. Ούτε αυτό δεν γνώριζαν. Μαζί μας σ αυτή την προσπάθεια ήταν το προεδρείο της ΕΔΕΥΑ και αρκετοί βουλευτές. Στη συνέχεια προέκυψε το ζήτημα της απογραφής του προσωπικού που επιτακτικά ζητούσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο σκοπός τους δεν ήταν να μάθουν πόσοι και ποιοι είμαστε αλλά να αυξήσουν τη δεξαμενή από όπου θα μπορούσαν να απολύουν. Σημαντικότατο επίσης πρόβλημα προέκυψε με τον επανέλεγχο των συμβάσεων εργασίας. Ενώ ο νόμος για τον επανέλεγχο ανέφερε ότι θα απολυθούν μόνο όσοι εξαπάτησαν και προσλήφθηκαν με πλαστά στοιχεία, το υπουργείο ζητούσε στοιχεία για όλους τους συμβασιούχους που τακτοποιήθηκαν είτε με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου είτε με τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ. Ο έλεγχος θα ήταν προσχηματικός γιατί ο στόχος ήταν η απόλυση μεγάλου αριθμού εργαζομένων που τακτοποιήθηκαν εκτός διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Η οργανωμένη μας αντίδραση με καταλήψεις και στάσεις εργασίας, δεν επέτρεψε στις περισσότερες ΔΕΥΑ να στείλουν στοιχεία. Ήταν μια σημαντική αντίδραση του κλάδου μας που δεν είδαμε παρόμοια σε άλλα συνδικάτα. Λόγω αυτής της αντίδρασης γίναμε θέμα στα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι ΔΕΥΑ δεν κινδύνεψαν μόνο από τις κυβερνήσεις αλλά και από αρκετούς δημάρχους που ήθελαν να μεταφέρουν το αντικείμενο στους δήμους. Είναι γνωστό ότι υπήρχαν αντικίνητρα για τις ΔΕΥΑ όπως ο ΦΠΑ στα τιμολόγια, η ίδια συμμετοχή στα έργα αλλά και η διαφορά στη μισθοδοσία από τους εργαζόμενους στους δήμους.

6 [6] Μετά την επιβολή Φ.Π.Α. και στα τιμολόγια των δήμων αλλά και την κατάργηση της ίδιας συμμετοχής στα έργα που εκτελούν οι ΔΕΥΑ, περιορίστηκαν αισθητά τα αντικίνητρα και οι προθέσεις των δημάρχων. Το δεύτερο μεγάλο θέμα που μας απασχόλησε αυτή την περίοδο ήταν οι μειώσεις στις αποδοχές μας και η επιβολή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΥΑ. Από το 2011 μέχρι και σήμερα σκοπός όλων των κυβερνήσεων ήταν και είναι να εντάξουν όλους τους εργαζόμενους των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου στο ενιαίο μισθολόγιο, όχι μόνο για εξοικονόμηση δαπανών αλλά και για εξορθολογισμό των αμοιβών όπως αναφέρει και η αιτιολογική έκθεση του νόμου 4024/11, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός από τις ΔΕΥΑ. Σ αυτή την προοπτική αντιδράσαμε και συγκρατήσαμε τη ζημιά στις περισσότερες παλιές ΔΕΥΑ. Κατευθύναμε τις ΔΕΥΑ να μην ακολουθήσουν τις μειώσεις των ανωτάτων ορίων του ενιαίου μισθολογίου και στη συνέχεια των 1900 ευρώ μέσο κόστος, αλλά σε μειώσεις έως 35% μέσο κόστος σε σύγκριση με το Σ αυτό βοήθησε και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου 268/ , που πέρασε από το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από σημαντική πίεση που καταβάλαμε μαζί με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αντιδράσαμε στην εφαρμογή της εγκυκλίου που ερμήνευε το νόμο 4093/2012 και επέβαλε επιπλέον 25% μειώσεις αποδοχών από Είναι γνωστή η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε παράνομες τις επιπλέον μειώσεις. Ήταν μια τεράστια επιτυχία του σωματείου της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης και της Ομοσπονδίας μας που στήριξε την προσπάθεια. Αρκετοί άλλοι κλάδοι εργαζομένων εκμεταλλεύτηκαν αυτή την απόφαση. Σ αυτούς και η ομοσπονδία εργαζομένων ΟΣΕ που είναι παλαιότερη και μαζικότερη. Ταυτόχρονα πιέσαμε και πιέζουμε να μας εντάξουν στις ρυθμίσεις που ισχύουν για τις ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Είναι πολύ θετικότερη αυτή η ρύθμιση διότι εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο που είναι κυρίαρχος στόχος του κλάδου μας. Για να καταφέρουμε να σταματήσουμε τις μειώσεις των αποδοχών ξεκινήσαμε και δικαστικούς αγώνες που συντονίζει η ομοσπονδία. Από την αρχή αποφασίσαμε να μην προσφύγει η ομοσπονδία στο ΣτΕ και δικαιωθήκαμε. Πρόσφατα εκδόθηκε απόφαση για εργαζόμενους νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου που είναι αρνητική. Η σκέψη μας για αγωγές κατά τόπους έφερε αποτελέσματα με 30 και πλέον θετικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων και 5 πρωτοδικείων. Για τα αναδρομικά του 2010, 2011 και 2012 έχουμε θετικές και αρνητικές αποφάσεις εφετείων.

7 [7] Προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της υπαγωγής μας στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής, χωρίς μέχρι σήμερα να συζητηθεί διότι αναβλήθηκε δύο φορές. Πολλά σωματεία με τη στήριξη της ομοσπονδίας προσέφυγαν και κέρδισαν προσωρινά μέτρα για τη μη υπαγωγή τους στην ΕΑΠ. Προσφύγαμε στα δικαστήρια για την εξαίρεσή μας από τον αναγκαστικό νόμο 173/1967 που θέτει ανώτατο όριο στην αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης ή απόλυσης. Την αγωγή την έκανε συνάδελφος που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα με την ομοσπονδία να τον στηρίζει οικονομικά. Πολύ μεγάλη προσπάθεια κάναμε για την τακτοποίηση συμβασιούχων συναδέλφων. Πρόκειται για συναδέλφους που τακτοποιήθηκαν στις ΔΕΥΑ με διάφορους τρόπους εκτός ΑΣΕΠ. Το θέμα πέρασε κατ άρθρο από τη βουλή αλλά το αφαίρεσε η τότε πρόεδρος από την συζήτηση στην ολομέλεια. Πιστεύουμε σύντομα θα τακτοποιηθεί και αυτό το θέμα. Η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπογράφτηκε και ισχύει από το 2014 μέχρι τέλος του Διασώσαμε το θεσμό στον κλάδο μας άσχετα αν αμφισβητείται από τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Από τις 64 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας που υπογράφηκαν το 2010, το 2014 υπογράφτηκαν μόνο 14 και το 2015 οι μισές. Εντάξαμε διάταξη που μας βοηθά στα δικαστήρια, αντικαταστήσαμε αρνητική ρύθμιση της ΚΣΣΕ του 2012, περάσαμε ρύθμιση για ιδιωτική ασφάλιση, για επιφυλακή που βοηθά μόνο όσους κέρδισαν τα δικαστήρια για μη ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο. Κατοχυρώσαμε τις συνδικαλιστικές άδειες από πιθανή αλλαγή που ετοιμάζει η κυβέρνηση στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατοχυρώσαμε επίσης τη χορήγηση γάλακτος σε όσους το δικαιούνταν το Αυτό γιατί η χορήγηση γάλακτος είναι σε συνάρτηση με το ανθυγιεινό επίδομα που για πολλές ειδικότητες αφαιρέθηκε, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε και ισχύει. Μεγάλη προσπάθεια έγινε για να διασώσουμε το ανθυγιεινό επίδομα. Στείλαμε στο υπουργείο εσωτερικών κοινή πρόταση με την ΕΔΕΥΑ θέτοντας όλες τις ειδικότητες που το ελάμβαναν με την κλαδική σύμβαση. Τις ίδιες προτάσεις έστειλαν και αρκετές ΔΕΥΑ μετά από δική μας πίεση. Τελικά η κυβέρνηση προώθησε ρύθμιση ίδια με αυτή των δημοτικών υπαλλήλων με ελάχιστες αλλαγές, μειώνοντας στο 1/3 περίπου τους εργαζόμενους που τους χορηγείται πλέον το επίδομα. Αν και μας υποσχέθηκε ο τότε Υπουργός Εσωτερικών να δώσει αναδρομική ισχύ στην υπουργική απόφαση από τότε που κόπηκε το επίδομα, τελικά ούτε αυτό έκανε. Η ομοσπονδία μας για να πιέσει έστειλε και εξώδικο. Το ποσό του ανθυγιεινού επιδόματος όμως για τους περισσότερους δεν χάθηκε διότι εντάχθηκε στη μείωση του 25% που μας έγινε με το νόμο 4024/2011.

8 [8] Η άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων ήταν πρωταρχικό αίτημα σε όλες τις συναντήσεις με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει τις προσλήψεις και στις ΔΕΥΑ για εργαζόμενους υποχρεωτικής και μέσης εκπαίδευσης. Ήταν σημαντικό βήμα που συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό και η ομοσπονδία. Πιέζουμε για απελευθέρωση προσλήψεων και επιστημονικού προσωπικού. Καλεστήκαμε σε επιτροπή της Βουλής για την επόμενη φάση του «Καλλικράτη». Είναι τιμή για την ομοσπονδία και ταυτόχρονα αναγνώριση του ρόλου της όλα αυτά τα χρόνια. Συναντηθήκαμε με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με σκοπό την ενιαία στάση όλων των επιτροπών απέναντι στις ΔΕΥΑ. Της αναφέραμε για περιπτώσεις επιτρόπων που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα, σύμφωνα με προφορικές καταγγελίες που είχαμε από τα σωματεία. Ζήτησε συγκεκριμένες γραπτές καταγγελίες τις οποίες και δεν καταθέσαμε διότι μόνο δύο σωματεία έστειλαν όταν καλέστηκαν από την Ομοσπονδία. Συμμετείχαμε στην προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ευρωπαϊκών συνδικάτων. Συγκεντρώσαμε και στείλαμε στα ευρωπαϊκά συνδικάτα περίπου έντυπες υπογραφές και πολλές σε ηλεκτρονική μορφή, τις οποίες κατέθεσαν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Επίσης συμμετείχαμε σε διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού. Στείλαμε επιστολή προς όλους τους ευρωβουλευτές όταν συζητήθηκε το θέμα στην Ευρωβουλή. Συμμετείχαμε σε συναντήσεις με διάφορες συλλογικότητες για το θέμα του νερού. Συμμετείχαμε σε κατά τόπου εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν τα σωματεία. Συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις για το νερό με συνδικαλιστές από όλο τον κόσμο που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Η ομοσπονδία συμμετείχε σε όλες τις απεργίες κινητοποιήσεις συλλαλητήρια που κήρυξε η ΓΣΕΕ με πολύ καλή συμμετοχή, από τις μεγαλύτερες όλων των κλάδων. Πραγματοποιήσαμε κάθε χρόνο περιφερειακές συσκέψεις. Τον Οκτώβρη του 2014 πραγματοποιήσαμε στην Αθήνα το ενδιάμεσο απολογιστικό συνέδριο. Πραγματοποιήσαμε σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου όπως ορίζει το καταστατικό.

9 [9] Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ είναι από τις ελάχιστες ομοσπονδίες που λειτουργούν με όλα τα καταστατικά τους όργανα. Στα τρία χρόνια κάναμε εκατοντάδες παρεμβάσεις σε κατά τόπους προβλήματα, συμμετείχαμε σε δεκάδες δικαστήρια ως μάρτυρες, συμμετείχαμε σε όλα τα συμβούλια της ΕΔΕΥΑ και στις επιστημονικές επιτροπές επηρεάζοντας έτσι πολλές από τις αποφάσεις τους, στείλαμε δεκάδες γνωμοδοτήσεις του νομικού μας συμβούλου στα σωματεία και λύσαμε πολλά προβλήματα καθημερινά μεν αλλά πολύ σημαντικά. Απαντήσαμε γραπτώς σε δεκάδες ερωτήματα σωματείων και μεμονωμένων συναδέλφων. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με συναδέλφους είναι δεκάδες καθημερινά. Πραγματοποιήσαμε στάσεις εργασίας μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ για συμπαράσταση στους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνόμους. Συνεργαστήκαμε και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για να έχουμε δωρεάν απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν την συνταξιοδότηση συναδέλφων. Δεκάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες εκμεταλλεύτηκαν αυτή την συνεργασία. Συναντηθήκαμε με τον Γεν. Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και σύντομα θα εγγράψουν την ομοσπονδία μας στα μέλη της. Έτσι θα έχουμε άμεση ενημέρωση αλλά και δυνατότητα παρέμβασης στις όποιες εξελίξεις υπάρξουν στα θέματα του νερού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. ΕΔΕΥΑ. Οι σχέσεις μας και οι από κοινού ενέργειες τα τρία τελευταία χρόνια Αρκετά χρόνια πριν κάναμε μια στρατηγική επιλογή. Να έχουμε την ΕΔΕΥΑ μαζί μας και όχι απέναντι μας. Αν είχαμε κάποιο σύμμαχο τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια, όχι όμως σε όλα τα θέματα και προβλήματα, ήταν το Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ. Με την παρουσία μας στις συνεδριάσεις του διοικητικού τους συμβουλίου και των επιτροπών τους, διεκδικήσαμε και πετύχαμε θετικές για μας αποφάσεις. Με δική μας πρόταση έστειλε επιστολή σε όλες τις ΔΕΥΑ να μην εφαρμόσουν την εγκύκλιο που μείωνε τις αποδοχές μας επιπλέον 25% από Παρουσία του προεδρείου της ομοσπονδίας κατέθεσε επιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών για να μην ισχύσει η εγκύκλιος. Με επιστολή τους πρότειναν να εφαρμοσθεί η ρύθμιση που ισχύει για τους εργαζόμενους στις εισηγμένες στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ, ώστε να παραμείνουμε στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Ήταν μαζί μας στη συνάντηση με τον τότε υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης για

10 [10] το θέμα των απολύσεων. Κατήγγειλαν την κυβέρνηση και πρότεινε στις ΔΕΥΑ να μην στείλουν στοιχεία απογραφής προσωπικού με ονοματεπώνυμο παρά μόνο τον αριθμό των θέσεων. Μετά από δικό μας αίτημα ζήτησε από τις ΔΕΥΑ να μην στείλουν στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων εργασίας. Είναι επίσης αντίθετη με την απογραφή μας στο μητρώο μισθοδοτούμενων του ελληνικού δημοσίου και στην ενιαία αρχή πληρωμής, χωρίς να καταφέρουν να επιβάλλουν την θέση τους σε πολλές ΔΕΥΑ. Συμμετείχαμε μαζί με την ΕΔΕΥΑ σε συναντήσεις με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες με αποτέλεσμα να λυθούν αρκετά προβλήματα των ΔΕΥΑ όπως τη νομοθέτηση του πάγιου τέλος στα τιμολόγια, ο προληπτικός έλεγχος να γίνεται για πάνω από 5.000, η κατάργηση της ίδιας συμμετοχής των ΔΕΥΑ στα έργα του ΕΣΠΑ, η θέσπιση του κοινωνικού τιμολογίου, η ρύθμιση των δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η ρύθμιση οφειλών καταναλωτών, η χρηματοδότηση του μη επιλέξιμου Φ.Π.Α. για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα κ.α. Σε όλες τις συναντήσεις που πραγματοποιούν με κυβερνητικά στελέχη ζητάνε την παρουσία μας, γιατί όπως λέει και ο πρόεδρός τους, δεν θέλουν να πιστεύουμε ότι παίζουν παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Τους έχουμε όμως απέναντι στην διεκδίκηση των αναδρομικών μας των ετών 2010, 2011, Έχουν δώσει εντολή στον νομικό τους σύμβουλο να παρεμβαίνει σε όλες τις δίκες που γίνονται για τα αναδρομικά. Συναδέλφισσες-συνάδελφοι. Οι στόχοι της Ομοσπονδίας είναι γνωστοί. Θα αγωνιστούμε να μην ιδιωτικοποιηθούν οι ΔΕΥΑ Θα αγωνιστούμε να μην κλείσουν και μεταφερθεί το αντικείμενο στους δήμους. Πρόταση μας προς το υπουργείο εσωτερικών είναι η λύση μιας ΔΕΥΑ να μην αποφασίζεται με απλή πλειοψηφία όπως ισχύει σήμερα αλλά με ενισχυμένη πλειοψηφία των ¾ των δημοτικών συμβούλων. Θα αγωνιστούμε να μην ισχύσει το ενιαίο μισθολόγιο στις ΔΕΥΑ αλλά οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Σημαντικός στόχος η απελευθέρωση των προσλήψεων σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας εναντίον της υπαγωγής μας στην ενιαία αρχή πληρωμών. Θα στηρίξουμε τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των ΔΕΥΑ.

11 [11] Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την κατάργηση του αναγκαστικού νόμου 173/1967 που θέτει πλαφόν στην αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης. θα πιέσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για μείωση της γραφειοκρατίας που έχει αλλάξει τον χαρακτήρα των ΔΕΥΑ. Είναι αυτονόητα βέβαια ότι θα συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις των συνδικάτων της χώρας για να μη χάσουμε και άλλα δικαιώματα. Συναδέλφισσες-συνάδελφοι. Τα προβλήματα λύνονται και οι στόχοι επιτυγχάνονται είτε με επαφές και πιέσεις δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις, είτε με απεργίες και κινητοποιήσεις, είτε με δικαστικούς αγώνες. Χρησιμοποιήσαμε όλες τις μορφές αγώνων. Ήμασταν από την αρχή, όπως και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, εναντίον αυτών των πολιτικών που οδηγούν σε μείωση αποδοχών, μείωση του κοινωνικού κράτους, μείωση συντάξεων. Δυστυχώς όμως τα συνδικάτα δεν κατάφεραν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση για να ξεπεράσει η χώρα την οικονομική κρίση. Επόμενο ήταν να μην αποκρουστεί η μαύρη προπαγάνδα του συστήματος του ότι «δε γινόταν αλλιώς» και ότι «αυτή η πολιτική ήταν μονόδρομος». Το συνδικαλιστικό κίνημα ηττήθηκε ιδεολογικά. Ευθύνεται ότι επικράτησε η μαύρη προπαγάνδα του συστήματος, ότι δεν υπήρχε άλλη πολιτική. Μετά την ψήφιση και του 3 ου μνημονίου από τη σημερινή κυβέρνηση η απογοήτευση έχει ελαχιστοποιήσει την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι θέλουν όραμα και προοπτική. Θέλουν ρεαλιστικές προτάσεις που να τις πιστέψουν. Θέλουν θέσεις και προτάσεις που ενώνουν και δε διαιρούν. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα και η ομοσπονδία μας τα επόμενα χρόνια. *********

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 11 ο ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΕΥΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016-2018 Σας καλωσορίζω στο 11 ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ σε μια πόλη που βρέθηκε στο επίκεντρο την τελευταία περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας!

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Από το Γρηγόρη Καλομοίρη, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης έστειλε επείγουσα (την τρίτη μέσα σε ένα μήνα) εγκύκλιο

Διαβάστε περισσότερα

80 ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΕΥΑ Διοικητικός Απολογισμός

80 ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΕΥΑ Διοικητικός Απολογισμός 80 ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΕΥΑ Διοικητικός Απολογισμός Συνηθίζουμε σε κάθε συνέδριο μας να λέμε ότι πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους και την χώρα. Αυτό το συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, σας παραθέτουμε τα κύρια σημεία της έως τώρα πορείας μας, ως μέλη των οργάνων της διοίκησης του συλλόγου από 18/05/2015

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, σας παραθέτουμε τα κύρια σημεία της έως τώρα πορείας μας, ως μέλη των οργάνων της διοίκησης του συλλόγου από 18/05/2015 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, σας παραθέτουμε τα κύρια σημεία της έως τώρα πορείας μας, ως μέλη των οργάνων της διοίκησης του συλλόγου από 18/05/2015 Παραλάβαμε (18-05-2015) 15.747 ευρώ και σήμερα έχουμε περίπου το ίδιο

Διαβάστε περισσότερα

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.) Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο Λεωφ. Συγγρού 136 Αθήνα Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2011 Ταχ. Κωδ.: 17671 Αριθμ. πρωτ.: 181 Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΘΗΝΑ 2018 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΡΘΡΟ 1 Ο ΣΥΓΤΕ διατηρεί έντοκο λογαριασμό με τίτλο

Διαβάστε περισσότερα

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε. κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να κοινό εργατικό μέτωπο ρήξηςαντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.-δντ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ 4 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ Ενηµέρωση Προβλήµατα λειτουργίας Ε.Ε. Ν.Α ΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Συνάδελφοι, συγνώµη για την καθυστέρηση αλλά πληρώναµε τα

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητική Ομιλία Γενικού Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην Παγκύπρια Οργανωτική Συνδιάσκεψη 4/10/2017

Εισηγητική Ομιλία Γενικού Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην Παγκύπρια Οργανωτική Συνδιάσκεψη 4/10/2017 Εισηγητική Ομιλία Γενικού Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην Παγκύπρια Οργανωτική Συνδιάσκεψη 4/10/2017 Συνάδελφε Γενικέ Γραμματέα της ΠΕΟ Συνάδελφοι άλλων Συντεχνιών της ΠΕΟ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι στελέχη

Διαβάστε περισσότερα

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου 2017 Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Για ένα σωματείο που θα είναι οργανωτής στον αγώνα απέναντι σε εργοδοσία,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 17ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2005

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 17ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2005 Ημερομηνία Ανάρτησης: 17/03/2005 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 17ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2005 Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Δύο ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στον μήνα που πέρασε.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ Ημερομηνία Ανάρτησης: 27/01/2012 Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ημερομηνία Ανάρτησης: 08/12/2003 ΕΙΣΗΓΗΣΗ Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Εισήγηση Μανώλη Μαθιουδάκη Προέδρου ΕΣΗΕΑ στο Μικτό Συμβούλιο της 8ης Δεκεμβρίου 2003 Στην προηγούμενη συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας. Προς. Θέμα: «Γενική Συνέλευση 24 Σεπτέμβρη, Απεργία 26 Σεπτέμβρη»

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας. Προς. Θέμα: «Γενική Συνέλευση 24 Σεπτέμβρη, Απεργία 26 Σεπτέμβρη» Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας Αντωνοπούλου 66 Βόλος, T.K. 382 21 Τηλέφωνα: 24210)20483 (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00) 6936)584278 Fax: 24210)20483 e-mail: elme.mag@gmail.com Ιστοσελίδα:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ Αγαπητοί γονείς Είχαμε επισημάνει στην αρχή της σχολικής χρονιάς ότι η νέα χρονιά, βρίσκει τα σχολεία σε χειρότερη κατάσταση από την περσινή, τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι απαίτηση των μεγαλεμπόρων,

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΗΜΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΗΜΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΗΜΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 29-08-2012: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΠΟΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Με βασικό σύνθημα: Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΕ ΔΕΥΑ. Η ιδεολογία του κέρδους και της αυτορυθμιζόμενης αγοράς εξελίχθηκε σε ασυδοσία.

ΠΟΕ ΔΕΥΑ. Η ιδεολογία του κέρδους και της αυτορυθμιζόμενης αγοράς εξελίχθηκε σε ασυδοσία. 9 ο ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ ΔΕΥΑ Με την παγκοσμιοποίηση, τα διεθνή οικονομικά κέντρα άπλωσαν τα «πλοκάμια» τους παντού επιβάλλοντας τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους. Ενδιαφέρθηκαν μόνο για τις

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα δράσης του Δ.Σ. της ΠΟΜΗΤΕΔΥ για την περίοδο

Πρόγραμμα δράσης του Δ.Σ. της ΠΟΜΗΤΕΔΥ για την περίοδο Πρόγραμμα δράσης του Δ.Σ. της ΠΟΜΗΤΕΔΥ για την περίοδο 2013-2016. Το 7 ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΜΗΤΕΔΥ μας βρίσκει αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το νέο Δ.Σ. καλείται να υλοποιήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Αθήνα 27/11/2014 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. για δυναμική διεκδίκηση των πόρων που δικαιούται η Αυτοδιοίκηση από την Πολιτεία. Με τη δημιουργία κοινού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Να αντιστρέψουμε τη σημερινή εικόνα απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων : Προτάσεις επιτακτικών αλλαγών στην εργατική νομοθεσία Στην 5ετία 2010-2014 έγινε μια - χωρίς προηγούμενο

Διαβάστε περισσότερα

Προωθεί τις αντιδραστικές "μεταρρυθμίσεις" στην υγεία και στην εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, νέο Λύκειο, τεχνική εκπαίδευση, συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΑΤΕΙ,

Προωθεί τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην υγεία και στην εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, νέο Λύκειο, τεχνική εκπαίδευση, συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, Πρόταση αγώνα των Παρεμβάσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (24/11/17), στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα και τους εργαζόμενους Πρόταση αγώνα των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη

Διαβάστε περισσότερα

Η Αυτοδιοίκηση Α Βαθμού δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από την Κεντρική Κυβέρνηση Τα 10 παραδείγματα που το αποδεικνύουν

Η Αυτοδιοίκηση Α Βαθμού δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από την Κεντρική Κυβέρνηση Τα 10 παραδείγματα που το αποδεικνύουν Η Αυτοδιοίκηση Α Βαθμού δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από την Κεντρική Κυβέρνηση Τα 10 παραδείγματα που το αποδεικνύουν Τους τελευταίους μήνες η Αυτοδιοίκηση Α Βαθμού βρίσκεται στο στόχαστρο της Κεντρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Οι Ομοσπονδίες και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος. ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος email: osyape@otenet.gr www.osyape.gr τηλ. προέδρου: 6932442294 τηλ. γραμματέα:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, Τα σωματεία που υπογράφουμε αυτό το κείμενο έχουμε ξεκινήσει ήδη από

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30 Μαρτίου 2016 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30 Μαρτίου 2016 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30 Μαρτίου 2016 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας, Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που σας καλωσορίζω

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΣΥΠΕΡΤ ΣΤΙΣ 1 ΚΑΙ 2/2/18.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΣΥΠΕΡΤ ΣΤΙΣ 1 ΚΑΙ 2/2/18. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΣΥΠΕΡΤ ΣΤΙΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 1 ΚΑΙ 2/2/18. Στα τρία χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βιώσαμε όλοι οι εργαζόμενοι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ (ΕΟΠΥΥ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΔΥ( ΕΟΠΥΥ) ΠΡΩΗΝ ΣΕΥΠΙΚΑ

ΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ (ΕΟΠΥΥ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΔΥ( ΕΟΠΥΥ) ΠΡΩΗΝ ΣΕΥΠΙΚΑ ΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ (ΕΟΠΥΥ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΔΥ( ΕΟΠΥΥ) ΠΡΩΗΝ ΣΕΥΠΙΚΑ ΤΗΛ: 2310228406 ΦΑΞ: 2310228970 ΑΓΓΕΛΑΚΗ 37 5ος ΟΡΟΦΟΣ ΤΚ:54621 Website: www.seypika-thes.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΙΛΤΕ Νο 68. Νενικήκαμεν!

ΣΥΙΛΤΕ Νο 68. Νενικήκαμεν! ΣΥΙΛΤΕ Νο 68. Νενικήκαμεν! Η παράνομη και παράλογη τροπολογία της κυβέρνησης για την ένταξη των ταμείων υγείας στον ΕΟΠΥΥ καταψηφίστηκε μετά από τον ξεσηκωμό σύσσωμου του τραπεζοϋπαλληλικού κλάδου Οι σημερινές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ Πέμπτη 6/6 /2013, 11:00-19:00 Γραφεία ΟΓΕ, Πλ.Ατταλείας,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ι. Επί του ερωτήματος, που ετέθη. Μου ζητήθηκε να γνωμοδοτήσω, επί του κάτωθι ερωτήματος. «Η ψήφιση του Ν.4472/2017 και συγκεκριμένα του άρθρου 19 αυτού, αναφορικά με τις συνδικαλιστικές

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής

Διαβάστε περισσότερα

PRAXIS FROM LAW TO PRACTICE ΕΚΘΕΣΗ

PRAXIS FROM LAW TO PRACTICE ΕΚΘΕΣΗ ΟΒΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ FEDERATION OF INDUSTRIAL WORKERS UNIONS ΚΑΝΙΓΓΟΣ 31 31 KANIGOS STR 106 82 ΑΘΗΝΑ 106 82 ATHENS ΤΗΛ: 2103304120-1 TEL: 2103304120-1 FAX: 2103825322

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ V PRC «Συνδικαλισμός, συνδικάτα και συνδικαλιστική συμμετοχή στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης», ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αντικείμενο της παρούσας έρευνας αποτέλεσε η διερεύνηση του βαθμού συνδικαλιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΑ Ο ΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ε ΝΩΣΕΩΝ Μ ΗΧΑΝΙΚΩΝ Δ Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ Ημερομηνία Ανάρτησης: 18/09/2012 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 10.10.2012 Βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πριν την εξαγγελία των νέων μέτρων μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματός μας και κατάργησης του ελάχιστου κράτους πρόνοιας που

Διαβάστε περισσότερα

«Το νέο σύστημα αξιολόγησης τέθηκε σε εφαρμογή. Οι καταχώρηση των στοιχείων πρέπει να γίνει μέχρι 13/06.»

«Το νέο σύστημα αξιολόγησης τέθηκε σε εφαρμογή. Οι καταχώρηση των στοιχείων πρέπει να γίνει μέχρι 13/06.» ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ - ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ «Το νέο σύστημα αξιολόγησης τέθηκε σε εφαρμογή. Οι καταχώρηση των στοιχείων πρέπει να γίνει μέχρι 13/06.» «Δεν απαιτείται οι συνάδελφοι να υπογράψουν

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ:1332 Αθήνα 17/9/2012 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ:1332 Αθήνα 17/9/2012 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Αρ. Πρωτ:1332 Αθήνα 17/9/2012 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε. Συνάδελφοι, Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επικαιροποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη. στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη. στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό Τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Σήμερα εισάγεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας tτο Τεχνικό Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, Οι εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους στις 21 & 22 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες για τον κλάδο μας. Άστοχες πολιτικές προσθέτουν

Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων,

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων. Η πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Την Παρασκευή 30/11/12 ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας συμμετείχε, μαζί με συλλόγους από νοσοκομεία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: TA ΜΕΛΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΔΟΕ, ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. Θέμα: Πώς προχωράμε ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση»

ΠΡΟΣ: TA ΜΕΛΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΔΟΕ, ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. Θέμα: Πώς προχωράμε ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση» Α ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 1, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18533 e-mail: info@rigasfereospeiraias.gr http://www.rfp.gr ΠΕΙΡΑΙΑΣ 3/4/2014, Α.Π: 102 ΠΡΟΣ: TA ΜΕΛΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι από τα εννέα (9) μέλη βρέθηκαν παρόντα τα έξι (6) δηλαδή:

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι από τα εννέα (9) μέλη βρέθηκαν παρόντα τα έξι (6) δηλαδή: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ Δ.Ε.Υ.Α.Π. ---------------------------------------------- Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 3 ης /2011 συνεδρίασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Π. Σήμερα,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ Αριθμ. Πρωτ. 32/2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ Αριθμ. Πρωτ. 32/2018 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ Αριθμ. Πρωτ. 32/2018 Αθήνα, 05 Νοε. 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘ. 105 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών, με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των Μελών της, και προκειμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

ΟΜΙΛΙΑ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΟΜΙΛΙΑ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην ΕΝΑΡΞΗ των ΕΡΓΑΣΙΩΝ της ΗΜΕΡΙΔΑΣ με θέμα: «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Στην υπηρεσία των πολιτών για τη βελτίωση της

Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφου από το φροντιστήριο «Πρίσμα» συνεχίζεται Την Παρασκευή 17 του Ιούνη στις 9.00 π.μ. (κτίριο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 3 Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 3 Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 3 Ο Ευκαιρίες και Προβληματισμοί για Επενδύσεις Γεώργιος Σ. Μαυραγάνης LL.M., Ph.D. (UCL) Δικηγόρος πρώην Υφυπουργός Οικονομικών 1 ΑΕΠ 0,8% το 2014, 0,8% στο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Παρασκευή

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Παρασκευή 1 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Παρασκευή 11.11.2011 ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ι.Σ Αθήνα 6.11.2011 ΘΕΣΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ Ρόδος 11.11.2011 Πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

Γ.Σ.Ε.Ε. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ υπ αριθµ Αθήνα 4/1/2011 ΠΡΟΣ Τα Εργατικά Κέντρα και Οµοσπονδίες ύναµης Γ.Σ.Ε.Ε. Θέµα: Συλλογικές διαπραγµατεύσεις & Συλλογικές Συµβάσεις Εργασίας. 10 κρίσιµα σηµεία. Συνάδελφοι, Στις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΕ-ΔΕΥΑ ΜΑΙΟΣ 2007-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΕ-ΔΕΥΑ ΜΑΙΟΣ 2007-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΕ-ΔΕΥΑ ΜΑΙΟΣ 2007-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008 Η διεθνής οικονομική συγκυρία Ελληνική πραγματικότητα Το συνέδριό μας πραγματοποιείται σε μια περίοδο που οι δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις απειλούν

Διαβάστε περισσότερα

Ενωμένος αγώνας όλων των δημοσίων υπαλλήλων! Μόνο έτσι θα εμποδίσουμε την αντιλαϊκή αξιολόγηση!

Ενωμένος αγώνας όλων των δημοσίων υπαλλήλων! Μόνο έτσι θα εμποδίσουμε την αντιλαϊκή αξιολόγηση! Ενωμένος αγώνας όλων των δημοσίων υπαλλήλων! Μόνο έτσι θα εμποδίσουμε την αντιλαϊκή αξιολόγηση! Όπως ακυρώσαμε τον νόμο Μητσοτάκη και βασικές πλευρές του νόμου Βερναρδάκη, έτσι μπορούμε να ακυρώσουμε και

Διαβάστε περισσότερα

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να φτωχοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ.

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό

Διαβάστε περισσότερα

Εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα της γυναίκας εν μέσω οικονομικής κρίσης

Εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα της γυναίκας εν μέσω οικονομικής κρίσης Αθήνα, 09/03/2011 ΑΡΘΡΟ της Αικ. Ζαφείρη Καμπίτση Επιτ. Γεν. Διευθυντού ΟΑΕΕ Τ. Προέδρου Δ.Σ ΤΑΠΟΤΕ ΘΕΜΑ : Εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα της γυναίκας εν μέσω οικονομικής κρίσης Ι. Είναι γνωστό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εκτιμήσαμε ότι ήταν μία από τις πιο «οδυνηρές» συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εκτιμήσαμε ότι ήταν μία από τις πιο «οδυνηρές» συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κοινοποίηση : Διοικητές 1 ης και 2 ης Υ.Πε. : Διοικητές Νοσοκομείων : ΠΙΣ : ΙΣΑ : ΙΣΠ : ΟΕΝΓΕ : 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ Αθήνα, 29/03/18 Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ συνεδρίασε τη Δευτέρα 27/03/18

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΙΟΥ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΙΟΥ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΙΟΥ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ Το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», το οποίο αποτελεί τη συνέχεια και ολοκλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες: Χριστίνα Σαμαρά Αθήνα: Αρ. Πρωτ.: 642. ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα

Πληροφορίες: Χριστίνα Σαμαρά Αθήνα: Αρ. Πρωτ.: 642. ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα Πληροφορίες: Χριστίνα Σαμαρά Αθήνα: 25.04.2017 Αρ. Πρωτ.: 642 ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα Ανοιχτή επιστολή της ΕΣΑμεΑ με θέμα: «Λήψη μέτρων για την αποτελεσματική προστασία των ατόμων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ. Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας,

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ. Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας, Αγαπητοί Συνάδελφοι, ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας, Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που σας καλωσορίζω στη σημερινή πρώτη εκλογική συνέλευση του Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

Διαπραγματεύσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνικός διάλογος σε καιρούς κρίσης. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαπραγματεύσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνικός διάλογος σε καιρούς κρίσης. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Διαπραγματεύσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνικός διάλογος σε καιρούς κρίσης 1 Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Μερικά απλά λόγια για την κρίση Η κρίση ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2008

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 13/02/2019

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 13/02/2019 Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 FAX: 210 32 27 382-33 11 338 www.olme.gr email: olme@otenet.gr Αθήνα, 13/02/2019 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2010 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2010 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2010 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κύριε Πρόεδρε, κυρίες

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ 30 ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΣΥΠ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ 30 ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΣΥΠ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Π.Ο.Σ.Υ.Π. Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210-344 3776 e-mail: posyp@minedu.gov.gr 30 Ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο ΠΟΣΥΠ Αθήνα 18,19

Διαβάστε περισσότερα

1) Να διερευνηθεί από το.σ της Οµοσπονδίας η δυνατότητα η µεγάλη Γενική Απεργία της Τετάρτης 26/9/2012 µε απόφασή της να επεκταθεί είτε σε 48ωρη κλαδι

1) Να διερευνηθεί από το.σ της Οµοσπονδίας η δυνατότητα η µεγάλη Γενική Απεργία της Τετάρτης 26/9/2012 µε απόφασή της να επεκταθεί είτε σε 48ωρη κλαδι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αθήνα, 24-09-2012 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Αρ.Πρωτ. 14 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ- Ε.Τ.Α.Α Μάρνη 22-Αθήνα ΠΡΟΣ Τηλ. 2105217301 (Πρόεδρος).Σ ΠΟΠΟΚΠ - 2103740409 (Γραµµατέας) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας το 2009 κατέθεσε στην Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας πρόταση για σύναψη τοπικής Συλλογικής Σύμβασης.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας το 2009 κατέθεσε στην Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας πρόταση για σύναψη τοπικής Συλλογικής Σύμβασης. Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας το 2009 κατέθεσε στην Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας πρόταση για σύναψη τοπικής Συλλογικής Σύμβασης. Μετά από συζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Γενική Συνέλευση Ομοσπονδίας

Εισήγηση Γενική Συνέλευση Ομοσπονδίας 1 Εισήγηση Γενική Συνέλευση Ομοσπονδίας Βιώνουμε τον όγδοο συνεχόμενο χρόνο ύφεσης. Στη διάρκεια των ετών της κρίσης και των μνημονίων, το οικονομικό περιβάλλον επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο, οδηγώντας

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου ΕΔΙΠ του ΠΘ

Ενημέρωση Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου ΕΔΙΠ του ΠΘ Αρ. Πρωτοκόλλου: 569 Απολογισμός απερχόμενου ΔΣ για τη διετία 11/2015-11/2017 Αγαπητοί συνάδελφοι, Αναλαμβάνοντας το ΔΣ είχαμε θέσει τους παρακάτω στόχους όπως αυτοί προέκυψαν από προτροπές των μελών μας,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ»

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ» ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ 14-15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ» (Νομιμότητα-Διαφάνεια-Αποτελεσματικότητα) 1 Κυρίες και

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από την Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ειδικών: Οι συστάσεις της Επιτροπής, όπως συνοψίζονται από τον Πρόεδρο της, καθηγητή Jan van Ours

Απόσπασμα από την Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ειδικών: Οι συστάσεις της Επιτροπής, όπως συνοψίζονται από τον Πρόεδρο της, καθηγητή Jan van Ours ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 30-09-2016 Απόσπασμα από την Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ειδικών: Οι συστάσεις της Επιτροπής, όπως συνοψίζονται

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 25/1/2018

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 25/1/2018 ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 30ωρο Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτες τις νέες ρυθμίσεις του 30ωρου για την επιβολή της υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο

Διαβάστε περισσότερα

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Κοινωνική Έρευνα Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: alco ΜΕΛΟΣ ΣΕΔΕΑ - ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Ε.Σ.Ρ. 12 ΕΝΤΟΛΕΑΣ: ΤΥΠΟΣ: ΔΕΙΓΜΑ: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: ΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ: ΙΝΕ ΓΣΕΕ ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετωπίζετε το τελευταίο 6μηνο δυσκολίες στην έγκαιρη καταβολή των μισθών των εργαζομένων; -Ανά κατηγορία -

Αντιμετωπίζετε το τελευταίο 6μηνο δυσκολίες στην έγκαιρη καταβολή των μισθών των εργαζομένων; -Ανά κατηγορία - Αντιμετωπίζετε το τελευταίο 6μηνο (2 ο εξάμηνο 2010) δυσκολίες στην έγκαιρη καταβολή των μισθών των εργαζομένων; -Βάση: Όσοι απασχολούσαν προσωπικό το τελευταίο εξάμηνο- ΔΑ 15,4% Ναι, σοβαρές 24,3% 44,2%

Διαβάστε περισσότερα

1η Συνάντηση Διά βίου εκπαίδευση & συνδικάτο σ. 17-34

1η Συνάντηση Διά βίου εκπαίδευση & συνδικάτο σ. 17-34 1η Συνάντηση Διά βίου εκπαίδευση & συνδικάτο σ. 17-34 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1.1 Δραστηριότητες Γνωριμία & συνεργασία των μελών της ομάδας γνωριμίας & σ. 19 συνεργασίας των εκπαιδευομένων ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1.1 (Ανά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΣ Αρ. Πρωτ.: 172 Αθήνα 28/3/2008 Προς: 1) Τον Αντιπρύτανη Οικονομικών Προγραμματισμού & Ανάπτυξης, Αν. Καθ. κ. Λ. Λουλούδη Κοιν.: 1) Πρύτανη ΓΠΑ, Καθ. κ. Γ. Ζέρβα 2) Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/5/2019 11:30 π.μ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΦΟΡΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή

Χαιρετισμός Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή Δελτίο Τύπου Αθήνα, 30 Ιουνίου 2008 Χαιρετισμός Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή Κυρίες και Κύριοι, Eίναι μεγάλη μου χαρά που παρίσταμαι στις εργασίες της συνεδρίασης του

Διαβάστε περισσότερα

Για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ΠΚΜ (ΟΕΥ)

Για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ΠΚΜ (ΟΕΥ) Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙνση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος email: osyape@otenet.gr www.osyape.gr τηλ. προέδρου: 6932442294 - τηλ. γραμματέα:6977432661 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Συνάδελφοι-σσες εκπρόσωποι μαζικών φορέων αγαπητοί προσκαλεσμένοι

Συνάδελφοι-σσες εκπρόσωποι μαζικών φορέων αγαπητοί προσκαλεσμένοι ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ 17-6-2013 ΑΙΘΟΥΣΑ Ε.Β.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ Η διαχείριση του νερού, που είναι όρος ζωής για τις οικογένειες μας και τα παιδιά μας, οδηγείται

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 Ημερομηνία Ανάρτησης: 14/11/2005 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 6 Ιουνίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε συνέχεια της κατάθεσης του σχεδίου του νέου αναπτυξιακού νόμου στη Βουλή, απέστειλε στον υπουργό Οικονομίας,

Διαβάστε περισσότερα

Σ.Ε.Β.Ε.Τ.Τ.Υ.Κ. Π.Ε.Ο. Α Π Ο Φ Α Σ Ε Ι Σ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σ.Ε.Β.Ε.Τ.Τ.Υ.Κ. Π.Ε.Ο. Α Π Ο Φ Α Σ Ε Ι Σ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, CYPRUS INDUSTRIAL, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, COMMERCIAL, PRESS-PRINTING ΤΥΠΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ AND GENERAL SERVICES ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ WORKERS TRADE UNION Σ.Ε.Β.Ε.Τ.Τ.Υ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΓΛΥΚΑ ΧΑΡΒΑΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2016

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΓΛΥΚΑ ΧΑΡΒΑΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2016 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΓΛΥΚΑ ΧΑΡΒΑΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2016 «Εισάγεται προς ψήφιση ο Προϋπολογισμός του 2016 του Δήμου μας, σε συνθήκες κρίσης τόσο Εσωτερικής με πεδία εκδήλωσης

Διαβάστε περισσότερα

Αφιερωμένο στον ανώνυμο αστυνομικό που αγωνίστηκε για την εδραίωση της ΠΟΑΣΥ. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Φίλες και φίλοι

Αφιερωμένο στον ανώνυμο αστυνομικό που αγωνίστηκε για την εδραίωση της ΠΟΑΣΥ. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Φίλες και φίλοι Αφιερωμένο στον ανώνυμο αστυνομικό που αγωνίστηκε για την εδραίωση της ΠΟΑΣΥ Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Φίλες και φίλοι Συμπληρώθηκαν φέτος 25 χρόνια από την ίδρυση των πρώτων συνδικαλιστικών οργανώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Χαιρετίζω εκ μέρους του Προέδρου και της Διοίκησης της ΓΣΕΕ το Συνέδριο της ΠΕΟ. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα που εκπροσωπώ

Διαβάστε περισσότερα

Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Διοικητική Οργάνωση των Δήμων

Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Διοικητική Οργάνωση των Δήμων ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Διοικητική Οργάνωση των Δήμων ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Αναπληρωτή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Επί ξυρού ακμής

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Επί ξυρού ακμής ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Επί ξυρού ακμής 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Δεν είναι καθόλου σχήμα λόγου, ότι τα οικονομικά των 325 Δήμων της χώρας βρίσκονται επί ξυρού ακμής (σε κρίσιμο σημείο). Η οικονομική κατάσταση και δυσπραγία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πηγές Συντάκτης ομάδας

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πηγές Συντάκτης ομάδας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η προστασία της Συνδικαλιστικής Δράσης... 4 1.1 Γενικά... 4 1.2 Ατομική προστασία εργαζομένων... 4 1.3 Προστασία της ίδιας της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης... 4 1.4 Προστασία της Συνδικαλιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής εργαζομένων

ίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής εργαζομένων Εργασιακά Θέματα ίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής εργαζομένων «Αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης 3 1.1 Γενικά 6 1.2 Δικαιούχοι 6 α) Ιδιωτικοί

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Νοέμβριος 2010 Αριθμός φύλλου 644

Νοέμβριος 2010 Αριθμός φύλλου 644 Νοέμβριος 2010 Αριθμός φύλλου 644 Επιχειρησιακή σύμβαση Σ.Υ.Ε.Τ.Ε - Ε.Τ.Ε 2009 Συνάδελφοι, Μέσα σε ένα κλίμα ύφεσης και αμφισβήτησης των Συλλογικών Συμβάσεων και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ -ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Π.Ο.Σ.Τ.

ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ -ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Π.Ο.Σ.Τ. ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ -ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Π.Ο.Σ.Τ. ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ Α ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ Οι Δήμοι της Χώρας, σε σχέση με όλους τους άλλους φορείς της Γενικής

Διαβάστε περισσότερα