ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις"

Transcript

1 Κ.Δ.Π. 259/86 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αριθμός 259 Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1986 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Ο* irapi Επιτροπής Σιτηρών Κύπρου (Διάρθρωση και Όροι Υπηρεσίας Υπαλλήλων) Κανονισμοί του 1986 που εκδόθηκαν από την Επιτροπή Σιτηρών Κύπρου δυνάμει του άρθρου 21 και εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου 5(ΐχθ) του περί Ελέγχου Σιτηρών Νόμου, και αφού κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίθηκαν από αυτή δημοσιεύονται στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας. Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 68 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 18 ΤΟΥ 1960, 54 ΤΟΥ 1962, 27 ΤΟΥ 1963, 30 ΤΟΥ 1964 ΚΑΙ 83 ΤΟΥ 1966) Κανονισμοί που εκδίδονται δυνάμει του άρθρου 21 Η Επιτροπή Σιτηρών Κύπρου, ασκώντας τις διά του άρθρου 21 του περί Ελέγχου Σιτηρών Νόμου χορηγούμενες σ' αυτή εξουσίες με την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου εκδίδει τους ακόλουθους Κανονισμούς: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Επιτροπής Σιτηρών Κύπρου (Διάρθρωση και Όροι Υπηρεσίας Υπαλλήλων) Κανονισμοί του Στους παρόντες Κανονισμούς, εκτός αν από το κείμενο προκύπτει διαφορετική έννοια: «Διευθυντής» σημαίνει το Διευθυντή της Επιτροπής. «Διορισμός» σημαίνει την απονομή θέσης σε πρόσωπο που δεν τελεί στην υπηρεσία της Επιτροπής ή την απονομή σε υπάλληλο θέσης άλλης από εκείνη που κατέχεται απ' αυτό μόνιμα που δεν αποτελεί προαγωγή, και ο όρος «διορίζει» ερμηνεύεται ανάλογα. «Επιτροπή» σημαίνει την Επιτροπή Σιτηρών Κύπρου που ιδρύθηκε και λειτουργεί δυνάμει του Νόμου. (729) Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία.

2 Κ.Δ.Π. 259/ Κεφ του του του του του 1966: Ισχύς των Κανονισμών. θέσεις. Σχέδια Υπηρεσίας. Προσόντα για διορισμό. Διορισμός με σύμβαση. «Θέση» σημαίνει θέση στην Επιτροπή που εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο. «Νόμος» σημαίνει τον περί Ελέγχου Σιτηρών Νόμον ως και οποιοδήποτε Νόμο που τροποποιεί ή αντικαθιστά αυτόν. «Προαγωγή» σημαίνει αλλαγή στη μόνιμη κατάσταση υπαλλήλου η οποία συνεπάγεται αύξηση στην αμοιβή του ή συνεπάγεται την ένταξη του σε ανώτερη θέση στην Επιτροπή ή σε μισθοδοτική* κλίμακα με ψηλότερο ανώτατο όριο είτε η αμοιβή του υπαλλήλου αυξάνεται αμέσως με την αλλαγή αυτή είτε όχι, ο δε όρος «προάγει» ερμηνεύεται ανάλογα. «Υπάλληλος» σημαίνει υπάλληλο της Επιτροπής που κατέχει θέση σ' αυτή αλλά δεν περιλαμβάνει πρόσωπο που απασχολείται πάνω σ' έκτακτη βάση. 3. Οι παρόντες Κανονισμοί εφαρμόζονται για όλους τους υπαλλήλους της Επιτροπής οι οποίοι κατέχουν θέση είτε μόνιμη είτε προσωρινή; ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ 4. (1) Οι θέσεις της Επιτροπής, ο ανώτατος αριθμός τους: και ο μισθός ή η μισθοδοτική κλίμακα τους καθορίζονται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. (2) Οι θέσεις δυνατόν να είναι μόνιμες ή προσωρινές. 5. (1) Τα γενικά καθήκοντα και οι ευθύνες κάθε θέσης και τα για την κατοχή αυτής απαιτούμενα προσόντα καθορίζονται σε σχέδια; υπηρεσίας τα οποία καταρτίζονται από την Επιτροπή και εγκρίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο. (2) Σχέδιο υπηρεσίας δυνατόν να προνοεί ως προϋπόθεση διορισμού ή προαγωγής την από τους υποψηφίους επιτυχία σε εξετάσεις ή διαγωνισμούς. 6. Κανένας δε διορίζεται σε θέση στην Επιτροπή, εκτός αν: (α) Είναι πολίτης της Δημοκρατίας της Κύπρου (β) συμπλήρωσε την ηλικία των δεκαεπτά ετών* (γ) (δ) <ε) (στ) (ζ) κατέχει τα απαιτούμενα για τη θέση προσόντα είναι καλού χαρακτήρα δεν καταδικάσθηκε για αδίκημα ενέχον έλλειψη τιμιότητας ή ηθική αισχρότητα δεν απολύθηκε, προηγουμένως από την Επιτροπή ή τη Δημόσια Υπηρεσία ή την υπηρεσία οποιουδήποτε Ημικρατικού Οργανισμού για πειθαρχικό παράπτωμα και πιστοποιείται από Κυβερνητικό Ιατρικό Λειτουργό ως σωματικά κατάλληλος για τη θέση, μετά από ιατρική εξέταση. 7. (1) Η Επιτροπή μπορεί να διορίσει με σύμβαση πρόσωπο που κατέχει τα απαιτούμενα προσόντα για. τη θέση για περίοδο που να μην υπερβαίνει τα 2 έτη και να ανανεώσει τη σχετική σύμβαση. (2) Ο μισθός και οι άλλοι όροι υπηρεσίας του υπαλλήλου που διορίζεται με σύμβαση καθορίζονται στη σχετική σύμβαση. (3) Οποιοδήποτε θέμα που δεν αναφέρεται στη σύμβαση διέπεται από τους παρόντες Κανονισμούς.

3 731 Κ.Δ.Π. 259/86 (4) Η Επιτροπή μπορεί να απασχολήσει πρόσωπο πάνω σε έκτακτη βάση για καθήκοντα που δεν προνοούνται από οποιαδήποτε θέση με τους ίδιους όρους όπως στη Δημόσια Υπηρεσία. 8. (1) Αν μια θέση είναι κενή για οποιοδήποτε λόγο ή αν ο κάτοχος αυτής απουσιάζει με άδεια ή τελεί σε ανικανότητα, η Επιτροπή μπορεί να διορίσει άλλο πρόσωπο όπως ενεργεί αναπληρωματικά στη θέση αυτή με τους ίδιους όρους όπως στη Δημόσια Υπηρεσία της Δημοκρατίας. 9. <1) Για σκοπούς διορισμού ή προαγωγής οι θέσεις της Επιτροπής διαιρούνται στις ακόλουθες κατηγορίες: (α) Θέσεις Πρώτου Διορισμού οι οποίες μπορούν να πληρωθούν με το διορισμό προσώπων που τελούν ή όχι στην υπηρεσία της Επιτροπής, (β) Θέσεις Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής, οι οποίες μπορούν να πληρωθούν είτε με το διορισμό προσώπων που δεν τελούν στην υπηρεσία της Επιτροπής είτε με το διορισμό ή προαγωγή υπαλλήλων της Επιτροπής, {γ) Θέσεις Προαγωγής, οι οποίες μπορούν να πληρωθούν μόνο με την προαγωγή υπαλλήλων της Επιτροπής. (2) Η κατηγορία κάθε θέσης καθορίζεται στο σχέδιο υπηρεσίας της θέσης. 10. (1) Κενή θέση Πρώτου Διορισμού ή Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής προκηρύσσεται με δημοσίευση στον εγχώριο τύπο σε δύο τουλάχιστον εφημερίδες και γνωστοποιείται μεταξύ των υπαλλήλων της Επιτροπής. (2) Κενή θέση προαγωγής πληρούται χωρίς δημοσίευση με την προαγωγή υπαλλήλων. (3) Διορισμός σε θέση γίνεται με έγγραφη προσφορά από την Επιτροπή προς το πρόσωπο που επιλέγηκε για διορισμό και με έγγραφη αποδοχή απ' αυτό. (4) Η προσφορά αναφέρει την αμοιβή και τους υπόλοιπους όρους υπηρεσίας της θέσης στην οποία προσφέρεται διορισμός. (5) Όταν το πρόσωπο που επιλέγηκε δηλώσει γραπτώς αποδοχή της προσφοράς και η έκθεση του Κυβερνητικού ιατρικού λειτουργού ο οποίος το εξέτασε είναι ικανοποιητική, η Επιτροπή πληροφορεί εγγράφως το πρόσωπο που επιλέγηκε ότι διορίστηκε και καθορίζει την ημερομηνία από την οποία ισχύει ο διορισμός του. 11. (1) Μόνιμος διορισμός γίνεται με δοκιμασία για περίοδο 2 ετών. (2) Ο διορισμός υπαλλήλου που υπηρετεί με δοκιμασία μπορεί να τερματιστεί από την Επιτροπή σε οποιοδήποτε χρόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου δοκιμασίας αλλά προτού τερματιστεί πρέπει να δοθεί στον υπάλληλο ειδοποίηση για την πρόθεση τερματισμού της που να περιέχει τους λόγους και που να τον καλεί όπως προβεί μέσα σε τακτή προθεσμία σε οποιεσδήποτε παραστάσεις τις οποίες θα επιθυμούσε να υποβάλει εναντίον τέτοιου τερματισμού. Όταν ληφθούν και εξεταστούν οποιεσδήποτε παραστάσεις η Επιτροπή μπορεί είτε να τερματίσει το διορισμό είτε να παρατείνει τη χρονική περίοδο της δοκιμασίας γχα χρονική περίοδο που δε θα υπερβαίνει τα 2 έτη, όπως η Επιτροπή ήθελε θεωρήσει πρέπον. Οι διατάξεις του παρόντος εδαφίου εφαρμόζονται σε κάθε περίοδο δοκιμασίας που παρατάθηκε. Αναπληρωματικός διορισμός. Κατηγορίες θέσεων. Διαδικασία πλήρωσης θέσης. Δοκιμασία.

4 Κ.Δ.Π. 259/ (3) Μέσα σ' ένα μήνα από τη λήξη της περιόδου δοκιμασίας η Επιτροπή αποφασίζει κατά πόσο ο διορισμός θα επικυρωθεί, παραταθεί ή τερματιστεί, και ειδοποιεί σχετικά τον υπάλληλο. Επιλογή υποψηφίων για διορισμό. Προαγωγές, Μεταθέσεις. 12. (1) Για οποιαδήποτε κενή θέση η Επιτροπή εξετάζει τις αιτήσεις όλων των αιτητών οι οποίοι κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα για τη θέση και επιλέγει για διορισμό τον καλύτερο. (2) Πριν από την επιλογή εκείνου που θα διοριστεί η Επιτροπή μπορεί να υποβάλει τους αιτητές σε γραπτή ή/και προφορική εξέταση: Νοείται ότι η Επιτροπή μπορεί να αναθέσει την εξέταση αυτή σε Επιτροπές από πρόσωπα που θα καθορίσει η ίδια για να τη συμβουλεύσουν σχετικά με διορισμό σε οποιαδήποτε θέση. 13. (1) Κανένας υπάλληλος δεν προάγεται σε άλλη θέση εκτός αν: (α) υπάρχει τέτοια κενή θέση: Νοείται ότι στην περίπτωση συνδυασμένων θέσεων μπορεί να γίνει προαγωγή από την κατώτερη στην ανώτερη θέση η τάξη της θέσης αυτής ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ή όχι κενή θέση στην ανώτερη θέση ή τάξη και σύμφωνα προς γενικές οδηγίες που ήθελαν δοθεί για το σκοπό αυτό από το Υπουργικό Συμβούλιο, (β) κατέχει τα προσόντα τα οποία προβλέπονται στο σχέδιο. υπηρεσίας για τη θέση αυτή (γ) στις τελευταίες δύο ετήσιες εμπιστευτικές εκθέσεις γι' αυτόν δεν αναφέρθηκε ως ακατάλληλος για προαγωγή" (δ) δεν τιμωρήθηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διετίας για πειθαρχικό αδίκημα σοβαρής φύσης. (2) Οι προαγωγές των υπαλλήλων αποφασίζονται από την Επιτροπή με βάση την αξία, τα προσόντα και την αρχαιότητα. (3) Κατά την προαγωγή η Επιτροπή λαμβάνει δεόντως υπόψη τις ετήσιες εμπιστευτικές εκθέσεις για τους υποψηφίους και τις συστάσεις του Διευθυντή. (4) Όταν υπάλληλος προαχθεί σε θέση στην οποία ενεργούσε αναπληρωματικά η προαγωγή του δυνατόν να γίνει από την ημερομηνία κατά την οποία κενώθηκε η θέση ή από την ημερομηνία από την οποία διορίστηκε όπως υπηρετεί αναπληρωματικά οποιαδήποτε από τις ημερομηνίες αυτές είναι η μεταγενέστερη. (5) Προαγωγή γίνεται με έγγραφη προσφορά από την Επιτροπή στον υπάλληλο ο οποίος θα προαχθεί και έγγραφη αποδοχή απ' αυτό. Η προσφορά καθορίζει, μεταξύ άλλων, την ημερομηνία προαγωγής, τον πληρωτέο μισθό και την ημερομηνία τυχόν προσαύξησης. (6) Για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου «συνδυασμένες θέσεις» σημαίνει δύο ή περισσότερες χωριστές θέσεις ή δύο ή περισσότερες τάξεις της ίδιας θέσης οι οποίες έχουν ενιαίο τον ανώτατο αριθμό θέσεων. 14. (1) Ο Διευθυντής μετά από έγκριση της Επιτροπής μπορεί να μεταθέτει οποιοδήποτε υπάλληλο προς το.συμφέρον της υπηρεσίας σε. οποιοδήποτε Τμήμα ή Γραφείο της Επιτροπής άλλο από εκείνο στο οποίο αυτός διορίστηκε ή και υπηρετεί..

5 733 Κ.Δ.Π. 259/86 (2) Υπάλληλος ο οποίος ενίσταται στη μετάθεση μπορεί μέσα σε 15 ημέρες από την κοινοποίηση σ' αυτόν της μετάθεσης να υποβάλει στην Επιτροπή μέσω του Διευθυντή γραπτή ένσταση στην οποία να αναφέρονται οι λόγοι της ένστασης. Ο υπάλληλος υποχρεούται να συμμορφωθεί προς τη μετάθεση ανεξάρτητα από την ένσταση του. (3) Η Επιτροπή εξετάζει την ένσταση και αποφαίνεται γι' αυτή. 15. Ο υπάλληλος μπορεί να παραιτηθεί μετά από άδεια της Επιτροπής με την υποβολή έγγραφης παραίτησης στην Επιτροπή μέσω του Διευθυντή αφού δώσει προειδοποίηση ενός μηνός εξαιρουμένης της κανονικής άδειας του. Υπάλληλος παραιτούμενος της θέσης του χωρίς την άδεια της Επιτροπής και χωρίς την πιο πάνω προειδοποίηση υπόκειται σε απόλυση ή κατακράτηση ανάλογου μέρους του μισθού του από τα ωφελήματα αφυπηρέτησης στα οποία δικαιούται. 16. (1) Η ηλικία υποχρεωτικής αφυπηρέτησης όλων των υπαλλήλων είναι η ηλικία των εξήντα ετών: Νοείται ότι η Επιτροπή μπορεί να επιτρέψει σε οποιοδήποτε υπάλληλο ή να απαιτήσει από αυτόν να αφυπηρετήσει σε οποιοδήποτε χρόνο μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των πενήντα πέντε ετών. (2) Η ηλικία υπαλλήλου αποδεικνύεται με επίσημο πιστοποιητικό γέννησης που εκδόθηκε από τον Έπαρχο της Επαρχίας όπου γεννήθηκε και που προσκομίσθηκε από τον υπάλληλο κατά την πρόσληψη του στην υπηρεσία της Επιτροπής. (3) Από τον υπάλληλο δυνατόν να απαιτηθεί να αφυπηρετήσει λόγω ασθένειας σε οποιοδήποτε χρόνο της υπηρεσίας του αν αρμόδιο Κυβερνητικό Ιατρικό Συμβούλιο πιστοποιήσει ότι αυτός πάσχει από ασθένεια η οποία καθιστά αυτόν ανίκανο να εκτελεί τα καθήκοντα της θέσης του και ότι η ασθένεια του πιθανόν να είναι μόνιμη. (4) Κατά την αφυπηρέτησή του ο υπάλληλος δικαιούται στα ωφελήματα αφυπηρέτησης τα οποία προνοούνται στους σχετικούς Κανονισμούς της Επιτροπής. 17. (1) Σε υπάλληλο που βρίσκεται σε μισθοδοτική κλίμακα παραχωρείται μια προσαύξηση για κάθε έτος υπηρεσίας μέχρις ότου φτάσει στην ανώτατη βαθμίδα της κλίμακας του, νοουμένου ότι οι υπηρεσίες του και η διαγωγή του κατά τους προηγούμενους δώδεκα μήνες υπήρξαν ικανοποιητικές.. (2) Η προσαύξηση υπαλλήλου μπορεί να κατακρατηθεί, διακοπεί ή αναβληθεί για τους ίδιους λόγους και με βάση την ίδια διαδικασία ως και για τους δημόσιους υπαλλήλους. 18. (1) Για κάθε ένα υπάλληλο της Επιτροπής συντάσσονται ετήσιες εμπιστευτικές εκθέσεις για κάθε έτος και υποβάλλονται στο Διευθυντή όχι αργότερα από δυο μήνες από τη λήξη του έτους το οποίο αφορούν. (2) Ο τύπος, το περιεχόμενο και ο τρόπος σύνταξης των εκθέσεων καθορίζονται από την Επιτροπή. (3) Εμπιστευτικές εκθέσεις υποβάλλονται κάθε εξάμηνο για κάθε υπάλληλο ο οποίος διατελεί με δοκιμασία. Η τελική έκθεση υποβάλλεται ένα μήνα πριν από τη λήξη της χρονικής περιόδου δοκιμασίας και περιλαμβάνει οριστική σύσταση για το αν ο διορισμός του υπαλλήλου πρέπει να επικυρωθεί ή η χρονική περίοδος δοκιμασίας αυτού πρέπει να παραταθεί ή ο διορισμός αυτού πρέπει να τερματιστεί. Παραιτήσεις. Αφυπηρετήσεις. Προσαυξήσεις Εμπιστευτικές Εκθέσεις.

6 Απολαβές. Επίδομα μετακίνησης Επίδομα Κ.Δ.Π. 259/ (4) Όταν σε μία ειδική περίπτωση ο Διευθυντής θεωρεί ότι οι απόψεις του για κάποιο υπάλληλο θα πρέπει να περιέλθουν σε γνώση της Επιτροπής, αυτός αναφέρει στην εμπιστευτική έκθεση τις δικές του απόψεις στην περίπτωση δε αυτή οι απόψεις του αποτελούν μέρος της εμπιστευτικής έκθεσης για τον υπάλληλο. (5) Εκείνος που συντάσσει εμπιστευτική έκθεση σχετικά με ορισμένο υπάλληλο, στην οποία αυτός επικρίνεται για ολιγωρία, παραλείψεις ή ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκτέλεση των καθηκόντων του, υποχρεούται όπως, μαζί με την υποβολή της, ανακοινώσει στον αναφερόμενο υπάλληλο το μέρος τούτο της έκθεσης. Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ανακοίνωση σ' αυτόν ο υπάλληλος δικαιούται όπως ζητήσει εγγράφως τη διαγραφή ή τροποποίηση του μέρους τούτου της έκθεσης και ο Διευθυντής ή η Επιτροπή, ανάλογα με την περίπτωση, εξετάζει το ζήτημα και αποφασίζει γι' αυτό. ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 19. (1) Ο βασικός μισθός του υπαλλήλου καθορίζεται στην προσφορά του διορισμού ή της πραγωγής του. (2) Επιπρόσθετα με το βασικό μισθό ο υπάλληλος δικαιούται σε τιμαριθμικό επίδομα του ίδιου ύψους και με τους ίδιους όρους όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοι. (3) Ο πιο πάνω απολαβές του υπαλλήλου καταβάλλονται στο τέλος κάθε μήνα. 20. Υπάλληλος που ταξιδεύει για καθήκον λαμβάνει επίδομα μετακίνησης του ίδιου ύψους και με τους ίδιους όρους όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοι, νοουμένου ότι ο υπάλληλος έχει προηγουμένως εξουσιοδοτηθεί γενικά ή ειδικά από τον προϊστάμενο του να ταξιδεύει και να χρησιμοποιεί ιδιόκτητο μηχανοκίνητο όχημα ή άλλο μέσο μετακίνησης. Ο όρος «επίδομα μετακίνησης» περιλαμβάνει και επίδομα για γεύματα και διανυκτέρευση. 21. Επίδομα για γεύματα και διανυκτέρευση όπως και έξοδα μεταφοράς 06 άθεατι 0 "" 1 οικοσκευ ήζ καταβάλλεται σε υπάλληλο που μετατίθεται από μία πόλη σε άλλη μέσα στη Δημοκρατία, με τους ίδιους όρους όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ταξίδι στο εξωτερικό. Προκαταβολή για αγορά μηχανοκίνητοι» οχήματος. Αδεια απουσίας. 22. Υπάλληλος ο οποίος έχει εξουσιοδοτηθεί να ταξιδεύσει στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς σκοπούς δικαιούται εκτός : από τα έξοδα μεταφοράς του και σε επίδομα για γεύματα και διανυκτέρευση όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι. 23. Η Επιτροπή μπορεί να παραχωρήσει προκαταβολή για αγορά μηχανοκίνητου οχήματος σε υπάλληλο υπό τους όρους υπό τους οποίους παραχωρούνται παρόμοιες προκαταβολές στους δημόσιους υπάλληλους: Νοείται ότι η Επιτροπή θα παραχωρεί την προκαταβολή α'υτή αν κατά την κρίση της τα καθήκοντα του υπαλλήλου απαιτούν όπως αυτός ταξιδεύει και η χρήση ιδιόκτητου οχήματος θεωρείται αναγκαία. ΑΔΕΙΕΣ 24..(1) Υπάλληλοι της Επιτροπής δικαιούνται σε κανονική άδεια απουσίας της ίδιας διάρκειας και με τους ίδιους όρους όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοι. (2) Σε έκτακτες περιπτώσεις μπορεί ο Διευθυντής να παραχωρήσει άδεια χωρίς απολαβές μέχρι 30 ημέρες και η Επιτροπή μέχρι ένα χρόνο.

7 735 Κ.Δ.Π. 259/ (1) Σε γυναίκα υπάλληλο η οποία εγκυμονεί, παραχωρείται υποχρεωτική άδεια μητρότητας από την ημερομηνία συμπλήρωσης του 8ου μήνα της εγκυμοσύνης μέχρι της παρέλευσης ενός μηνός από την ημέρα του τοκετού. Η υπάλληλος κατά τη διάρκεια του 4ου μήνα της εγκυμοσύνης οφείλει να προσκομίσει πιστοποιητικό Κυβερνητικού Ιατρικού Λειτουργού που να δείχνει την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού για να καθορισθεί η ημερομηνία έναρξης της άδειας μητρότητας. (2) Η υπάλληλος μετά τη λήξη της άδειας της, δικαιούται να αναλάβει τα καθήκοντα της νοουμένου ότι θα προσκομίσει πιστοποιητικό από Κυβερνητικό Ιατρικό Λειτουργό ότι είναι σε θέση να αναλάβει τα καθήκοντα της. (3) Κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής άδειας μητρότητας η υπάλληλος λαμβάνει τις πλήρεις απολαβές της θέσης της, νοουμένου ότι η συνολική άδεια τοκετού με πλήρεις απολαβές θα περιορίζεται σε ανώτατη περίοδο δύο μηνών. Σε περίπτωση κατά την οποία η άδεια τοκετού υπερβαίνει τον ένα μήνα πριν τον τοκετό, η περίοδος πέραν από τον ένα μήνα θα λογίζεται έναντι της κανονικής άδειας απουσίας που θα έχει σε πίστη της η υπάλληλος, ή αν δεν έχει τέτοια άδεια ως άδεια χωρίς απολαβές. Απουσία πέραν από ένα μήνα μετά τον τοκετό θα λογίζεται ως άδεια απουσίας, άδεια ασθένειας ή άδεια χωρίς απολαβές, ανάλογα με την περίπτωση. 26. Εκπαιδευτική άδεια μπορεί να παραχωρηθεί από την Επιτροπή σε υπάλληλο για να μεταβεί στο εξωτερικό για σπουδές υπό τους ίδιους όρους όπως στην περίπτωση των δημόσιων υπαλλήλων. Άδεια μητρότητας. Εκπαιδευτική άδεια. 27. (1) Ο υπάλληλος δικαιούται άδεια ασθένειας με πλήρεις απο Άδεια λαβές όπως στην περίπτωση των δημόσιων υπαλλήλων. ασθενεί (2) Μετά τη λήξη της άδειας ασθένειας αν πιστοποιηθεί από αρμόδιο Κυβερνητικό Ιατρικό Συμβούλιο ότι ο υπάλληλος δεν είναι σε θέση να αναλάβει τα καθήκοντα του και η ασθένεια του μπορεί να θεραπευθεί, χρησιμοποιείται οποιαδήποτε τυχόν κανονική άδεια ευρισκόμενη σε πίστη του. Αν και μετά τη λήξη της κανονικής άδειας, ο υπάλληλος εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να αναλάβει τα καθήκοντα του, μπορεί να παραχωρηθεί σ' αυτόν παράταση άδειας μέχρι 6 μήνες με πλήρεις απολαβές με βάση πιστοποιητικό αρμόδιου Κυβερνητικού Ιατρικού Συμβουλίου που να πιστοποιεί ότι ο υπάλληλος δυνατόν να θεραπευθεί και να αναλάβει τα καθήκοντα του. Περαιτέρω παράταση δύναται να παραχωρηθεί για άλλους 6 μήνες με το ήμισυ των απολαβών με τους ίδιους όρους. (3) Μετά τη λήξη οποιασδήποτε άδειας ασθένειας που παραχωρείται με βάση την παρ. (2) πιο πάνω, ο υπάλληλος δεν μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντα του εκτός αν προσκομίσει πιστοποιητικό αρμόδιου Κυβερνητικού Ιατρικού Συμβουλίου ότι είναι σε θέση να εκτελεί τα καθήκοντα της θέσης του. (4) Η άδεια ασθένειας δεν είναι συσσωρεύσιμη και κάτω από κανονικές συνθήκες δεν παραχωρείται εκτός της Δημοκρατίας. (5) Υπάλληλος ο οποίος απουσιάζει λόγω ασθένειας οφείλει να διευθετήσει όπως ο Προϊστάμενος του ειδοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν και εν πάση περίπτωση όχι αργότερα από 24 ώρες.

8 Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Θεμελιώδη καθήκοντα υπαλλήλων. Ώρες Εργασίας. Απόκτηση περιουσίας. Δημοσιεύσεις. Πολιτικές δραστηριότητες. Αστική ευθύνη για απώλεια ή ζημιά. Δωροδοκία υπαλλήλου. Κ.Δ.Π. 259/ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 28. Ο υπάλληλος δικαιούται σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ, ΔΙΑΓΩΓΗ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ 29. Κάθε υπάλληλος οφείλει: (α) (β) (γ) (δ) (ε) να είναι πιστός και να σέβεται το νόμο να εκτελεί πιστά και ανελλιπώς τα καθήκοντα του και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προαγωγή των συμφερόντων της Επιτροπήςνα εκτελεί οποιεσδήποτε διαταγές και οδηγίες και να συμμορφώνεται προς αυτές να μην ενεργεί, ή παραλείπει να ενεργεί, ή συμπεριφέρεται κατά τρόπο ο οποίος δυνατόν να δυσφημήσει την Επιτροπή γενικά ή τη θέση αυτού ειδικά ή να τείνει σε κλονισμό της εμπιστοσύνης του κοινού προς αυτή. να συμπεριφέρεται καθώς πρέπει προς τους ανωτέρους και τους συναδέλφους αυτού και προς το κοινό. (2) Τα καθήκοντα του υπαλλήλου είναι τα συνήθη καθήκοντα της θέσης του και οποιαδήποτε άλλα συναφή καθήκοντα τα οποία δυνατόν να ανατεθούν σ* αυτόν 30. (1) Ο υπάλληλος οφείλει να προσέρχεται και να αποχωρεί από την εργασία του κατά την καθορισμένη ώρα. (2) Ο υπάλληλος δεν επιτρέπεται να απουσιάσει από τα καθήκοντα του κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας του χωρίς άδεια του προϊσταμένου του. 31. Ο υπάλληλος δεν επιτρέπεται όπως καταχρώμενος της θέσης του αποκτήσει αμέσως ή εμμέσως οποιοδήποτε ωφέλημα ή περιουσία. 32. Ο υπάλληλος μπορεί να δημοσιεύσει ενυπόγραφα δημοσιεύματα ή άρθρα σχετικά με θέματα γενικού ενδιαφέροντος νοουμένου ότι δε θα αναφέρεται με την ιδιότητα του υπαλλήλου της Επιτροπής. Δημοσιεύματα αφορώντα σε υποθέσεις της Επιτροπής θα πρέπει να εγκρίνονται από την Επιτροπή, πριν από τη δημοσίευση τους. Στον όρο «δημοσιεύματα» περιλαμβάνονται εκπομπές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. 33. Ο υπάλληλος μπορεί να έχει οποιεσδήποτε πολιτικές απόψεις αλλά οι απόψεις αυτές δεν πρέπει να εμποδίζουν τη δέουσα εκτέλεση των καθηκόντων του. Δεν επιτρέπεται να αναμιγνύεται ο υπάλληλος στην πολιτική και ειδικότερα: (α) στην προώθηση πολιτικής προπαγάνδας κάτω από οποιαδήποτε μορφή (β) (γ) σε δημόσιες εκδηλώσεις πολιτικού χαρακτήρα στην ίδρυση οργανώσεων με πολιτικές επιδιώξεις ή να ανήκει σ* αυτές. 34. Ο υπάλληλος ευθύνεται έναντι της Επιτροπής για κάθε απώλεια ή ζημιά πυ προξενείται από την ηθελημένη πράξη ή παράλειψη του κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και μπορεί να επιβαρυνθεί με την προξενηθείσα απώλεια ή ζημιά. 35. (1) Απαγορεύεται στον υπάλληλο να δεχθεί οποιαδήποτε αμοιβή, φιλοδώρημα, προμήθεια ή δώρο για οποιαδήποτε υπηρεσία ή ζήτημα σχετικό με τα καθήκοντα του.

9 737 Κ.Δ.Π. 259/86 (2) Αν προσφερθεί στον υπάλληλο οποιοδήποτε δώρο, χρηματικό ή άλλο ή φιλοδώρημα έναντι οποιασδήποτε υπηρεσίας ή θέματος σχετικού με τα καθήκοντα του οφείλει να αναφέρει τούτο αμέσως στο Διευθυντή. 36. (1) Το σύνολο του χρόνου του υπαλλήλου τελεί στη διάθεση της Επιτροπής εκτός αν ρητά προβλέπεται διαφορετικά στους όρους διορισμού του. (2) Υπάλληλος του οποίου το σύνολο του χρόνου τελεί στην υπηρεσία της Επιτροπής δεν επιτρέπεται να ασκεί οποιοδήποτε επάγγελμα ή επιτήδευμα ή να ασχολείται ή μετέχει σε οποιαδήποτε εργασία ή επιχείρηση: Νοείται ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις η Επιτροπή μπορεί να χορηγήσει άδεια σε υπάλληλο για ιδιωτική απασχόληση εφόσο η απασχό " ληση αυτή δε θα συγκρούεται με τα υπηρεσιακά καθήκοντα του υπαλλήλου και δε θα επηρεάζει αμέσως ή εμμέσως την άρτια εκτέλεση των καθηκόντων του: Νοείται περαιτέρω ότι η Επιτροπή μπορεί να ανακαλέσει την άδεια αυτή σε οποιοδήποτε χρόνο. 37, (1) Υπάλληλος εναντίον του οποίου άρχισε διαδικασία πτώχευσης, πληροφορεί αμέσως γι* αυτή το Διευθυντή. (2) Όταν αυτός κηρυχθεί ως πτωχεύσας ή όταν εκδοθεί διάταγμα παραλαβής εναντίον του ή όταν επιτευχθεί συμβιβασμός με τους πιστωτές του, ο υπάλληλος τίθεται σε διαθεσιμότητα δυνάμει των διατάξεων του παρόντος Νόμου και δεν αποκαθίσταται, εκτός αν από την ενώπιον του δικαστηρίου διαδικασία ή κατόπιν εξέτασης των γεγονότων φανεί ότι οι οικονομικές του δυσχέρειες προκλήθηκαν από αναπόφευκτη ατυχία και δεν οφείλοντο σε σπατάλη ή ένοχη απρονοησία, ή εκτός αν συντρέχουν ελαφρυντικά για τον υπάλληλο. 38. ^(1) Κάθε πληροφορία που λαμβάνεται ή αποκτάται από τον υπάλληλο κατά την εκτέλεση της εργασίας του θεωρείται εμπιστευτική και δεν αποκαλύπτεται σε οποιοδήποτε πρόσωπο παρά μόνο για την κανονική εκτέλεση υπηρεσιακών καθηκόντων. (2) Ο υπάλληλος οφείλει να φυλάσσει με ασφάλεια οποιαδήποτε υπηρεσιακά έγγραφα ώστε να μην μπορούν να λάβουν πληροφορίες από αυτά μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. (3) "Οταν επιδοθεί κλήση σε υπάλληλο όπως δώσει μαρτυρία για θέμα που αναφέρεται στην εκτέλεση των καθηκόντων του ή προσαγωγή επίσημου εγγράφου το οποίο βρίσκεται κάτω από τη φύλαξη του, ο υπάλληλος αναφέρει το ζήτημα στο Διευθυντή για απόφαση κατά πόοο η μαρτυρία αυτή ή η προσαγωγή τέτοιου εγγράφου αντίκειται προς το δημόσιο συμφέρον ο δε Διευθυντής, αφού συμβουλευθεί την Επιτροπή και το νομικό Σύμβουλο αυτής, αποφασίζει ανάλογα για το ζήτημα. (4) Κανένας υπάλληλος επιτρέπεται όπως δώσει τεχνική ή επισιημονίκή συμβουλή σε οποιοδήποτε πρόσωπο χωρίς την άδεια του Διευθυντή, εκτός για εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ 39. Ο υπάλληλος υπόκειται σε πειθαρχική δίωξη: <α) Αν διαπράξει αδίκημα ενέχον έλλειψη τιμιότητας ή ηθική αισχρότητα, (β) Αν ενεργήσει ή παραλείψει να ενεργήσει κατά τρόπο που ισοδυναμεί με παράβαση οποιουδήποτε των καθηκόντων ή υποχρεώσεων του. Ιδιωτική Απασχόληση Πτώχευση. Υπηρεσιακές πληροφορίες. Πειθαρχικά αδικήματα.

10 Κανένας δε διώκεται δυο φορές για το ίδιο αδίκημα. Δίωξη μόνο εναντίον υπαλλήλων. Μια ποινή για το ίδιο αδίκημα. Πειβαρχική δίωξη μετά από ποινική δίωξη. Πειθαρχικές ποινές. 'Ερευνα για πειθαρχικά παραπτώματα και συνοπτικυ εκδίκαση. Πρώτος Πίνακας. Διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής. &,Δ.ΪΙ. 259/ Πειθαρχική δί<οξη δεν μπορεί να ασκηθεί εναντίον υπαλλήλου για το ίδιο πειθαρχικό αδίκημα για το οποίο αυτός βρέθηκε ένοχος ή αθωώθηκε. 41. Καμιά πειθαρχική δίωξη ασκείται εναντίον οποιουδήποτε προσώπου αφότου τούτο έπαυσε να είναι υπάλληλος. 42. Αν ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον υπαλλήλου δεν επιτρέπεται να ασκηθεί ή να συνεχιστεί εναντίον του πειθαρχική δίωξη μέχρις ότου η ποινική δίωξη λάβει οριστικό τέλος. 43. Υπάλληλος ο οποίος διώχθηκε για ποινικό αδίκημα και δε βρέθηκε ένοχος δεν μπορεί να διωχθεί πειθαρχικά για την ίδια κατηγορία, μπορεί όμως να διωχθεί για πειθαρχικό αδίκημα που προκύπτει απο διαγωγή αυτού που σχετίζεται με την ποινική υπόθεση αλλά δεν «γείρει το ίδιο επίδικο θέμα όπως εκείνο της κατηγορίας κατά την ποινική δίωξη. 44. (1) Οι ακόλουθες πειθαρχικές ποινές δυνατόν να επιβληθούν με βάση τις διατάξεις των παρόντων Κανονισμών: (α) Επίπληξη, (β) Αυστηρά επίπληξη. (γ) Κατακράτηση, αναβολή ή διακοπή προσαύξησης, (δ) Χρηματική ποινή μη υπερβαίνουσα τις αποδοχές τριών μηνών, (ε) Πειθαρχική μετάθεση, (στ) Υποβιβασμός στη μισθοδοτική κλίμακα ή σε κατώτερη θέση. (ζ) Αναγκαστική αφυπηρέτηση. (η) Απόλυση. (2) Η επίπληξη γίνεται προφορικά και σημειώνεται στο φάκελο του υπαλλήλου. Η αυστηρά επίπληξη γίνεται εγγράφως προς τον υπάλληλο και ένα αντίγραφο τοποθετείται στον προσωπικό του φάκελο. 45. (1) Αν καταγγελθεί ότι υπάλληλος δυνατόν να έχει διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα από εκείνα που αναφέρονται στον Πρώτο Πίνακα των παρόντων Κανονισμών, ο Διευθυντής μεριμνά ώστε να διεξαχθεί ενδοϋπηρεσιακή έρευνα κατά τον καθορισμένο από τους παρόντες Κανονισμούς τρόπο. (2) Ο Διευθυντής μπορεί να ορίσει ένα ή περισσότερους λειτουργούς όπως διεξαγάγουν την έρευνα. (3) Αν από τη διεξαχθείσα έρευνα ο Διευθυντής κρίνει ότι διαπράχθηκε οποιοδήποτε παράπτωμα που μπορεί να εκδικασθεί συνοπτικά, ο υπάλληλος, ο οποίος φέρεται ότι διέπραξε το παράπτωμα, πληροφορείται για την εναντίον του υπάρχουσα υπόθεση και του παρέχεται η ευκαιρία όπως ακουσθεί. Ο Διευθυντής μπορεί αφού ακούσει τον υπάλληλο, να επιβάλει την ποινή της επίπληξης ή της αυστηρός επίπληξης ή να παραπέμψει την υπόθεση στην Επιτροπή. (4) Ο υπάλληλος μπορεί να εφεσιβάλει την απόφαση του Διευθυντή στην Επιτροπή μέσα σε 15 ημέρες από την ημερομηνία κοινοποίησης της προς αυτόν. 46. (1) Αν ο Διευθυντής κρίνει ότι η σοβαρότητα του αδικήματος είναι τέτοια ώστε η καταγγελία θα πρέπει να εξετασθεί από την Επιτροπή, αναφέρει την υπόθεση στην Επιτροπή η οποία αποφασίζει κατά πόσο θα διορισθεί ερευνών λειτουργός προς διεξαγωγής της έρευνας.

11 739 Κ.Δ.Π. 259/86 Ο ερευνών λειτουργός διεξάγει την έρευνα όπως προβλέπει ο Δεύτερος Πίνακας των παρόντων Κανονισμών. Ο ερευνών λειτουργός υποβάλλει την έκθεση του πάνω στην έρευνα με τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία στην Επιτροπή. Αν η Επιτροπή αποδεχθεί ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του υπαλλήλου τότε αυτός καλείται να παρουσιασθεί ενώπιον της Επιτροπής. (2) Η κλήτευση του υπαλλήλου και η ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής πρέπει να είναι, τηρουμένων των αναλογιών, ανάλογες με την προνοούμενη από τον περί Δημοσίας Υπηρεσίας Νόμον ή οποιουδήποτε νόμου που τροποποιεί ή αντικαθιστά αυτόν. (3) Η Επιτροπή έχει εξουσία να εκδικάζει οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα και να επιβάλλει οποιαδήποτε ποινή που προβλέπεται από τον Κανονισμό (1) Αν το παράπτωμα για το οποίο άρχισε η πειθαρχική ή ποινική δίωξη είναι τέτοιας φύσης ώστε το συμφέρον της Επιτροπής να απαιτεί όπως ο υπάλληλος παύσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του η Επιτροπή μπορεί να θέσει αυτό σε διαθεσιμότητα μέχρι τελικής συμπλήρωσης της υπόθεσης. (2) Η διαθεσιμότητα μπορεί να αρχίσει όταν διαταχθεί έρευνα για πειθαρχικό παράπτωμα δυνάμει του Κανονισμού 44 ή όταν αρχίσει αστυνομική έρευνα με σκοπό την ποινική δίωξη. (3) Ο υπάλληλος που. τίθεται σε διαθεσιμότητα ειδοποιείται περί τούτου εγγράφως το ταχύτερο. (4) Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας η Επιτροπή μπορεί να αποκόψει με απόφαση της μέχρι και το ήμισυ των απολαβών του υπαλλήλου. (5) Αν ο υπάλληλος απαλλαγεί ή αν από την έρευνα δεν αποδειχθεί υπόθεση εναντίον του η διαθεσιμότητα τερματίζεται και αυτός δικαιούται στο πλήρες ποσό των απολαβών του τις οποίες θα ελάμβανε αν δεν ετίθετο σε διαθεσιμότητα. Αν ευρεθεί ένοχος και η ποινή είναι άλλη από την απόλυση επιστρέφεται σ' αυτόν το μέρος των απολαβών του όπως η Επιτροπή ήθελε αποφασίσει. Αν η επιβληθείσα ποινή είναι εκείνη της απόλυσης, στον υπάλληλο δεν καταβάλλονται απολαβές για την περίοδο από την ημερομηνία της καταδίκης μέχρι την ημερομηνία της απόλυσης. 48.^(1) Σε περίπτωση που υπάλληλος καταδικάστηκε για αδίκημα που ενέχει έλλειψη τιμιότητας ή ηθική αισχρότητα και είτε η καταδίκη επικυρωθεί κατ' έφεση, είτε δεν ασκηθεί έφεση, ο Διευθυντής λαμβάνει το ταχύτερο αντίγραφο των πρακτικών της διαδικασίας του δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση του Δικαστηρίου στο οποίο τυχόν ασκήθηκε έφεση και παραπέμπει τούτο στην Επιτροπή. Η Επιτροπή ζητεί νομική συμβουλή κατά πόσο το αδίκημα ενέχει έλλειψη τιμιότητας ή ηθική αισχρότητα. Σε περίπτωση καταφατικής απάντησης και χωρίς περαιτέρω έρευνα αφού δοθεί στον υπάλληλο η ευκαιρία να υποβάλει οποιεσδήποτε παραστάσεις η Επιτροπή προβαίνει στην επιβολή της πειθαρχικής ποινής την οποία θα δικαιολογούσαν οι περιστάσεις. (2) Υπάλληλος ο οποίος καταδικάστηκε για τέτοιο ποινικό αδίκημα δεν λαμβάνει οποιοδήποτε μέρος των απολαβών του από την ημερομηνία της καταδίκης μέχρι συμπλήρωσης της εξέτασης της υπόθεσης του από την Επιτροπή. Δεύτερος Πίνακας. 33 του του του του του Διαθεσιμότητα. Καταδίκη από Δικαστήριο.

12 Κοινοποίηση Κανομισμών. Αργίες. Κανονισμοί αφορώ ντες τη Δημόσια Υπηρεσία. Ιατρική εξέταση υπαλλήλου. Πιστοποιητικό υπηρεσίας. Έναρξη της ισχύος των Κανονισμών. Κ.Δ.Π. 259/ ΠΌΙΚϊΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 49. Αντίγραφο των παρόντων Κανονισμών δίδεται στους υπαλλήλους που βρίσκονται στην υπηρεσία της Επιτροπής κατά το χρόνο της δημοσίευσης τους καθώς και σε υπαλλήλους που 9α προσληφθούν μετά τη δημοσίευση τους κατά το χρόνο του διορισμού τους. 50. Η Επιτροπή τηρεί ως αργίες τις ημέρες που ορίζονται από την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας ως Δημόσιες αργίες για τους δημόσιους υπαλλήλους. 51. Οποιοδήποτε θέμα για το οποίο δεν γίνεται πρόβλεψη στους παρόντες Κανονισμούς αποφασίζεται από την Επιτροπή, τηρουμένων των αναλογιών, σύμφωνα με τα ισχύοντα για τους δημόσιους υπαλλήλους στη Δημόσια Υπηρεσία. 52. Η Επιτροπή μπορεί να καλέσει οποιοδήποτε υπάλληλο όπως εξεταστεί από Κυβερνητικό Ιατρό ή Κυβερνητικό Ιατρικό Συμβούλιο για να εξακριβωθεί κατά πόσο ο υπάλληλος είναι σωματικά ή διανοητικά ικανός για εκτέλεση των καθηκόντων του. 53. Υπάλληλος που εγκαταλείπει την υπηρεσία της Επιτροπής μπορεί αν επι0υμεί να εφοδιαστεί με πιστοποιητικό υπηρεσίας. 54. Οι παρόντες Κανονισμοί τίθενται σε ισχύ όταν δημοσιευτούν στην επίσημη εφημερίδα.της Δημοκρατίας. ΠΡΩΤΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Κανονισμός 45(1) 1. Εγκατάλειψη από τον υπάλληλο του τόπου εργασίας χωρίς άδεια από τον ανώτερο του. 2. Καθυστέρηση του υπαλλήλου στην προσέλευση του στον τόπο της εργασίας του. 3. Αμέλεια, αδιαφορία, νωθρότητα ή αδράνεια του υπαλλήλου κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. 4. Απρεπής συμπεριφορά του υπαλλήλου προς τους ανωτέρους του, συναδέλφους του ή το κοινό. 5. Παράλειψη ή άρνηση του υπαλλήλου όπως συμμορφωθεί προς εντολή ή οδηγίες δοθείσες σ' αυτόν από τον ανώτερο του. 6. Παράλειψη ή άρνηση του υπαλλήλου να εκτελέσει τα καθήκοντα της θέσης του. ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Κανονισμός 46(1) 1. Ο Διευθυντής ή η Επιτροπή, ανάλογα με την περίπτωση, ορίζει ένα: ή περισσότερους υπαλλήλους της Επιτροπής αναφερομένους στο παρόν ως ο «ερευνών λειτουργός» όπως διεξαγάγουν την έρευνα. Ο ερευνών λειτουργός πρέπει να είναι ανώτερος υπάλληλος και υψηλότερου βαθμού από τον υπάλληλο εναντίον του οποίου διερευνάται υπόθεση. Η\ Επιτροπή μπορεί να διορίσει ως. ερευνώντα λειτουργό και εκτός του προσωπικού της αν κρίνει τούτο αναγκαίο. 2. Κατά τη διεξαγωγή της έρευνας ο ερευνών λειτουργός έχει εξουσία να ακούσει οποιουσδήποτε μάρτυρες ή να λάβει έγγραφες καταθέσεις:

13 741 Κ.Δ.Π. 259/86 από οποιοδήποτε πρόσωπο το οποίο μπορεί να έχει γνώση οποιωνδήποτε γεγονότων της υπόθεσης. Κάθε τέτοιο πρόσωπο οφείλει να δώσει κάθε πληροφορία που ευρίσκεται σε γνώση του και να υπογράψει την κατάθεση, την οποία έδωσε αφού αναγνωσθεί σ' αυτόν. 3. Ο υπάλληλος δικαιούται να γνωρίζει την κατ' αυτού υπόθεση παρέχεται δε σ * αυτόν η ευκαιρία να ακουσθεί, 4. Μετά τη συμπλήρωση της έρευνας ο ερευνών λειτουργός εκθέτει αμέσως εγγράφως το πόρισμα του στο Διευθυντή ή την Επιτροπή ανάλογα με την περίπτωση με πλήρη αιτιολογία. Με το πόρισμα του υποβάλλει συγχρόνως και κάθε σχετικό έγγραφο. 5. Όταν ληφθεί η έκθεση του ερευνώντα λειτουργού ο Διευθυντής ή η Επιτροπή, ανάλογα με την περίπτωση, παραπέμπει αμέσως αυτήν μαζί με όλα τα υποβληθέντα έγγραφα, στο νομικό σύμβουλο για γνωμοδότηση, μαζί με τις απόψεις αυτής πάνω στην έκθεση. 6. Ο νομικός σύμβουλος εξετάζει με κάθε δυνατή ταχύτητα το ζήτημα και συμβουλεύει κατά πόσο δύναται να διατυπωθεί κατηγορία εναντίον του υπαλλήλου, σε περίπτωση δε καταφατικής γνωμάτευσης προβαίνει στη διατύπωση της κατηγορίας. 7. Όταν ληφθεί από το νομικό σύμβουλο η διατυπωθείσα κατηγορία, ο Διευθυντής ή η Επιτροπή ανάλογα με την περίπτωση προβαίνει σε εκδίκαση της υπόθεσης όπως προβλέπουν οι παρόντες Κανονισμοί.

14

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις K.AJI. 162/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2522 της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 162 Οι περί Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Προσωπικό Κανονισμοί 1990 και 1992

Διοικητικό Προσωπικό Κανονισμοί 1990 και 1992 Διοικητικό Προσωπικό Κανονισμοί 1990 και 1992 Κ.Δ.Π. 162/90 Κ.Δ.Π. 256/92 Οι περί Πανεπιστημίου Κύπρου (Διοικητικό Προσωπικό) Κανονισμοί του 1990 και (Διοικητικό Προσωπικό) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Παρ.ΠΙ(Ι) 3023 Κ.Δ.Π. 281/96 Αρ. 3088, Αριθμός 281 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1995

Ε.Ε.Παρ.ΠΙ(Ι) 3023 Κ.Δ.Π. 281/96 Αρ. 3088, Αριθμός 281 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1995 Ε.Ε.Παρ.ΠΙ(Ι) 3023 Κ.Δ.Π. 281/96 Αρ. 3088,20.9.96 Αριθμός 281 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1995 Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 13 και 17 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας,

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 32(1) του (1) του 1995

Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 32(1) του (1) του 1995 Ε.Ε. Παρ. III(I) 751 ΚΛ.Π. 174/99 Αρ. 3341, 30.7.99 Αριθμός 174 Οι περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Όροι Υπηρεσίας Υπαλλήλων) Κανονισμοί του 1999, που εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με

Διαβάστε περισσότερα

Πειθαρχία και Διαχείριση Παραπόνων στην Επιχείρηση

Πειθαρχία και Διαχείριση Παραπόνων στην Επιχείρηση Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις - Σύγχρονες Επιχειρήσεις Πειθαρχία και Διαχείριση Παραπόνων στην Επιχείρηση 3 η Ημέρα 12/6/2014 Πειθαρχικός Κώδικας Η πειθαρχία είναι ουσιώδης παράμετρος σε κάθε επιχείρηση για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 883/2003 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3780 της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 883 Οι περί του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3051 της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3051 της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 43(Ι)/96 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3051 της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 1996 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3459, 29/12/2000. ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 29ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3459, 29/12/2000. ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 29ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3459 της 29ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Εγγραφής Επαγγελματιών Κοινωνικών Λειτουργών Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην

Διαβάστε περισσότερα

878 Κ.Δ.Π. 307/93 ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 1993

878 Κ.Δ.Π. 307/93 ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 1993 E.E. Παρ. ΙΠ (I) Αρ. 2844,17.12.93 878 Κ.Δ.Π. 307/93 Αριθμός 307 Οι περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Χορήγηση Αδειών) Κανονισμοί του 1993, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ν. 16(Ι)/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2686 της 6ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1992 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Ρυθμίσεως της Άσκησης του Επαγγέλματος των Οπτικών Νόμος του 1992 εκδίδεται με

Διαβάστε περισσότερα

Η παρούσα Σύμβαση Εργασίας έγινε σήμερα στις.

Η παρούσα Σύμβαση Εργασίας έγινε σήμερα στις. ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Η παρούσα Σύμβαση Εργασίας έγινε σήμερα στις. ΜΕΤΑΞΥ:- της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (που πιο κάτω θ αναφέρεται ως «η Αρχή») ενεργώντας δια του Προέδρου του Διοικητικού

Διαβάστε περισσότερα

1438 Κ.Δ.Π. 215/2004

1438 Κ.Δ.Π. 215/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3834, 8.4.2004 1438 Κ.Δ.Π. 215/2004 Αριθμός 215 Οι περί Αστυνομίας (Πειθαρχικοί) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των άρθρων

Διαβάστε περισσότερα

909 Κ.Δ.Π. 185/95 Ο ΠΕΡΙ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ

909 Κ.Δ.Π. 185/95 Ο ΠΕΡΙ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 2988, 7.7.95 909 Κ.Δ.Π. 185/95 Αριθμός 185 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από το Συμβούλιο του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου και εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση τα άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002 Ο περί Υδατοκαλλιέργειας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 189(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1989

Ο ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1989 Ε.Ε. Παρ. ΠΙ (Ι) 699 ΚΛΜ. 186/90 Αρ. 2528, 27.7.90 Αριθμός 186 Οι περί Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (Διάρθρωση και Όροι Υπηρεσίας) Κανονισμοί του 1990, οι οποίοι εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3459 της 29ης ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 173(I)/2000 Ο περί Εγγραφής Επαγγελµατιών Κοινωνικών Λειτουργών Νόµος του 2000 εκδίδεται µε

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3611, 14/6/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3611, 14/6/2002 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3611 της 14ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2002 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Ο ΠΕΡΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4085, 28/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4085, 28/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1 του 1990 71 του 1991 211 του 1991 27(Ι) του 1994 83(Ι) του 1995 60(Ι) του 1996

Διαβάστε περισσότερα

1422 Κ.Δ.Π. 303/95. Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994

1422 Κ.Δ.Π. 303/95. Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994 E.E. Παρ. ΙΠ(Ϊ) Αρ. 3024,15.12.95 1422 Κ.Δ.Π. 303/95 Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994 48 του 1963 10 του 1979 35 του 1990 233 του 1991 74(1) του 1992 66(1) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 3101

Ε.Ε. Παρ. III(I) 3101 Ε.Ε. Παρ. III(I) 3101 Κ.Δ.Π. 549/2003 Αρ. 3731, 4.7.2003 Αριθμός 549 Οι περί Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων(Όροι Υπηρεσίας Υπαλλήλων) Κανονισμοί του 2003, που εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

547 Κ.Δ.Π. 143/87 Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 111 ΤΟΥ 1985, Ι, 8, 25, 39, 50, 114, 121 ΚΑΙ 149 ΤΟΥ 1986, 14 ΚΑΙ 63 ΤΟΥ 1987)

547 Κ.Δ.Π. 143/87 Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 111 ΤΟΥ 1985, Ι, 8, 25, 39, 50, 114, 121 ΚΑΙ 149 ΤΟΥ 1986, 14 ΚΑΙ 63 ΤΟΥ 1987) Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ. 2228, 15.5.87 547 Κ.Δ.Π. 143/87 Αριθμός 143 Κανονισμοί οι οποίοι εξεδόθησαν από τη Δημοτική Επιτροπή Μόρφου, εγκρίθησαν από το Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με το εδάφιο (1) του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 974 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 24.7.2017 Ν. 117(Ι)/2017 Ο περί Προστασίας της Πατρότητας Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του

Διαβάστε περισσότερα

1165 KAH. 304/91 ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 1991

1165 KAH. 304/91 ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 1991 E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2640, 25.10.91 1165 KAH. 304/91 Αριθμός 304 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Μέσα Γειτονιάς εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με το εδάφιο (1) του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΤΟΥ 1995-2007 Βασικός Κανονισμός ΚΔΠ 278/1995 Τροποποιητικός Κανονισμός ΚΔΠ 68/2007 Οκτώβριος 2009 Ο ΠΕΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4272, 4/3/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4272, 4/3/2011 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3630,16.8.2002 Αριθμός 391 4188 Ο ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟΣ Κ.Α.Π. 391/2002 Κεφ. 285. 26 του 1959 19 του 1960 21 του 1964 29 του 1966 59 του 1966 53 του 1968 43 του 1972 78 του 1986 18

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ KΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ KΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ KΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος 1.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Νομικής Αρωγής Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 165(I) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 2(Ι)/96 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3039 της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Κέντρων Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3610, 7/6/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3610, 7/6/2002 Ο περί Γονικής Άδειας και Άδειας για λόγους Ανωτέρας Βίας Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 69(I)

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I (I), Αρ. 2673, Ν. 4/92

E.E., Παρ. I (I), Αρ. 2673, Ν. 4/92 E.E., Παρ. I (I), Αρ. 2673, 24.1.92 15 Ν. 4/92 Ο περί Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων (Τροποποιητικός) Νόμος του 1992 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 55(Ι)/2018 Αρ. 4656, 13.6.2018 Ο περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 910/2014, σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση και τις Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 15ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1988 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 15ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1988 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 122/88 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2316 της 15ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1988 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 122 ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κανονισμοί οι οποίοι εξεδόθησαν

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 145 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΝΤΑΣ (ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1999 ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Αριθμός 145 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΝΤΑΣ (ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1999 ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3336, 2.7.99 570 Κ.Δ.Π. 145/99 Αριθμός 145 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΝΤΑΣ (ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1999 ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4315, 27/1/2012 ΟΙ ΠΕΡΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1988 ΜΕΧΡΙ 2011 1(I)/2012

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4315, 27/1/2012 ΟΙ ΠΕΡΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1988 ΜΕΧΡΙ 2011 1(I)/2012 ΟΙ ΠΕΡΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1988 ΜΕΧΡΙ 2011 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 214 του 1988 131 του 1991 154(Ι) του 2003 217(Ι) του 2004 249(Ι) του 2004

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 68 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 18 ΤΟΥ I960, 54 ΤΟΥ 1962, 27 ΤΟΥ 1963, 30 ΤΟΥ 1964 ΚΑΙ 83 ΤΟΥ 1966)

Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 68 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 18 ΤΟΥ I960, 54 ΤΟΥ 1962, 27 ΤΟΥ 1963, 30 ΤΟΥ 1964 ΚΑΙ 83 ΤΟΥ 1966) Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ. 2278, 11.12.87 1185 Κ.Δ.Π. 311/87 Αριθμός 311 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από την Επιτροπή Σιτηρών Κύπρου με βάση το άρθρο 21 του περί Ελέγχου Σιτηρών Νόμου Κεφάλαιο 68, και εγκρίθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 8(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Ιδιωτικών Γραφείων Εξεύρεσης Εργασίας Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

817 Ν. 65/87. E.E., Παρ. I, Αρ. 2226, 8.5.87

817 Ν. 65/87. E.E., Παρ. I, Αρ. 2226, 8.5.87 E.E., Παρ. I, Αρ. 2226, 8.5.87 817 Ν. 65/87 Ο περί Δημοσίας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 1987 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1999 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1999 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 35/99 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3307 της 5ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1999 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 35 Οι περί της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3780, 5/12/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3780, 5/12/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 64(Ι) του 2003... του 2003. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 2990, K.AJI. 206/95

E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 2990, K.AJI. 206/95 E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 2990,21.7.95 962 K.AJI. 206/95 Αριθμός 206 Οι περί του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών (Όροι Πρόσληψης και Υπηρεσίας Υπαλλήλων) Κανονισμοί του 1995, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ε.Ε Παρ. ΙΙΙ (Ι) Αρ. 3612, 21.6.2002 Κ.Δ.Π. 293/2002 2 Ο ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3414, 23/6/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3414, 23/6/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3414 της 23ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2000 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

764 Κ.Δ.Π. 175/99 ΟΙ ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1977 ΕΩΣ 1998

764 Κ.Δ.Π. 175/99 ΟΙ ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1977 ΕΩΣ 1998 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3341, 30.7.99 764 Κ.Δ.Π. 175/99 Αριθμός 175 Οι περί Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης (Διάρθρωση και Όροι Υπηρεσίας) Κανονισμοί του 1999, οι οποίοι εκδόθηκαν από τον Οργανισμό Γεωργικής

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2806,

E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2806, E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2806, 9.7.93 442 Κ.Δ.Π. 175/93 Αριθμός 175 Οι περί Άμυνας (Εξαγωγή Εμπορευμάτων) Κανονισμοί του 1993 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 5 του περί Προμηθειών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 167(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

28(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

28(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4558, 28.3.2016 Ν. 28(Ι)/2016 28(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 27(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4558 Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 293 Ο περί Τμήματος Φορολογίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3487, 6/4/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3487, 6/4/2001 Ο περί Τροχαίων Αδικημάτων (Χρήση Συσκευών Φωτοεπισήμανσης και Άλλα Συναφή Θέματα) Νόμος του 2001 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 2005 Ν. 222/91 Ο περί Στεγών για Ηλικιωμένους και Αναπήρους Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

KAJI. 328/ Εξουσία του Επιτρόπου προς είσοδο και έρευνα. Διαδικασία εισόδου και έρευνας και επιβολή διοικητικού προστίμου.

KAJI. 328/ Εξουσία του Επιτρόπου προς είσοδο και έρευνα. Διαδικασία εισόδου και έρευνας και επιβολή διοικητικού προστίμου. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1943 Κ.Δ.Π. 328/2003 Αρ. 3707, 24.4.2003 Αριθμός 328 Οι περί Συλλογής Πληροφοριών και Επιβολής Διοικητικών Προστίμων Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Κ.Δ.Π. 528/2004 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 8 ΚΑΙ 97

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Κ.Δ.Π. 528/2004 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 8 ΚΑΙ 97 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Κ.Δ.Π. 528/2004 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 8 ΚΑΙ 97 ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΠΡΟΣΛΗΨΗ, ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4447,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4447, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4447, 20.6.2014 Ν. 73(Ι)/2014 73(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΑΡΙΘΜΙΚΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3578, 22/2/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3578, 22/2/2002 Ο περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου για Τρίτο Παιδί Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 8(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 150(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1991 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1991 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΛ JI. 142/91 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2595 της 17ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1991 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 142 Οι περί Ιατρών (Εκπαίδευση)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 88/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3397 της 31ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 88 Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 23ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 23ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 233/2004 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3840 της 23ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 233 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

\ >ευδών ή παραπλανητικών αναφορικά με την πείρα ή την τάξη τους ή γενικά με το επάγγελμα τους.

\ >ευδών ή παραπλανητικών αναφορικά με την πείρα ή την τάξη τους ή γενικά με το επάγγελμα τους. Ε.Ε. Παρ. III(I) 2909 Κ.Δ.Π. 293/2002 Αρ. 3612, 21.6.2002 Αριθμός 293 Οι περί Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων (Καθήκοντα και Υποχρεώσεις Εργολήπτη και Πειθαρχική Διαδικασία)

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός 100(Ι) του 1997 ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Αριθµός 100(Ι) του 1997 ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ Ε.Ε. Παρ. I(I) Αρ. 3207, 19.12.97 Ν. 100(Ι)/97 Ο περί Προστασίας της Μητρότητας Νόµος του 19 97 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής ηµοκρατίας σύµφωνα µε το Άρθρο 52 του Συντάγµατος.

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. Ill (I) Αρ. 2388, Κ.Δ.Π. 52/89

E.E. Παρ. Ill (I) Αρ. 2388, Κ.Δ.Π. 52/89 E.E. Παρ. Ill (I) Αρ. 2388, 3.3.89 179 Κ.Δ.Π. 52/89 Αριθμός 52 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση τα άρθρα 13 και 13Α του περί Αστυνομίας Νόμου, Κεφ. 285, και αφού κατατέθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

4899 Κ.Δ.Π. 528/2004 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003

4899 Κ.Δ.Π. 528/2004 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 4899 Κ.Δ.Π. 528/2004 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΠΡΟΣΛΗΨΗ, ΠΡΟΑΓΩΓΗ, ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΜΕΡΟΣ Ι - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4166, 13/6/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4166, 13/6/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Εγγραφής Φυσικών Ιατρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 278/95 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3017 της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 278 Ο ΠΕΡΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4342, 29.6.2012 Ν. 83(Ι)/2012 83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 97(2)(η) ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΩΝ

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 97(2)(η) ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΩΝ Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 97(2)(η) ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΩΝ Ε.Ε. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 3851, 30.4.2004 3840 Κ.Δ.Π. 465/2004 Αριθμός 465 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 16ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 16ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 166/95 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2981 της 16ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 166 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4231, 19/2/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4231, 19/2/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 270 5 του 1965 88(Ι) του 1995 132(Ι) του 2001 63(Ι) του 2003

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ---------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4520,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4520, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4520, 10.7.2015 Ν. 102(Ι)/2015 102(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΏΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ε.Δ. ΥΠ ΑΡ. 24/2007 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΑΠΟ : ΘΕΜΑ: Όλο το Ακαδημαϊκό και Διοικητικό Προσωπικό Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών «ΟΡΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ Ή ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ Ή ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΡΑΕΚ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ Ή ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ Ή ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΡΑΕΚ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ Ή ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ Ή ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΡΑΕΚ (Να συμπληρωθεί από τον αιτητή/την αιτήτρια ιδιόχειρα) ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ (ξεχωριστή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 114/0 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3141 της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 114 Οι περί Αρχής Λιμένων Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4069, 17/2/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4069, 17/2/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ ΡΕΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εναρμόνισης με το άρθρο 2 της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, Αρ. 2284,

E.E., Παρ. I, Αρ. 2284, E.E., Παρ. I, Αρ. 2284, 24.12.87 1661 Ν. 314/87 Ο περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου Νόμος του 1987 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011 Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 27, 30.1.2010,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΙ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 2019 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

ΟΙ ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΙ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 2019 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΟΙ ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΙ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 2019 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ Κανονισμός 1. Συνοπτικός τίτλος 2. Ερμηνεία 3. Εφαρμογή των παρόντων κανονισμών 4. Συμμόρφωση σε διαταγές 5. Παράπονα

Διαβάστε περισσότερα

164 Ν. 44(Ι)/96. E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 3051,11.4.96

164 Ν. 44(Ι)/96. E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 3051,11.4.96 E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 3051,11.4.96 164 Ν. 44(Ι)/96 Ο περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Τροποποιητικός) Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορικό Τροποποιήσεων. Προοίμιο. Για σκοπούς πληρέστερης εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο:

Ιστορικό Τροποποιήσεων. Προοίμιο. Για σκοπούς πληρέστερης εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Ιστορικό Τροποποιήσεων 173(I)/2000 154(I)/2001 189(I)/2003 133(I)/2009 28(Ι)/2015 Προοίμιο Για σκοπούς πληρέστερης εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: «Οδηγία 2005/36/ΕΚ του

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4111 KAIL 369/96 Αρ. 3104,

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4111 KAIL 369/96 Αρ. 3104, E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4111 KAIL 369/96 Αρ. 3104, 6.12.96 Αριθμός 369 Οι περί της Επιτροπής του Κυβερνητικού Υδατικού Έργου Πολεμιδιών (Γαρύλλη) και Γερμασόγειας (Διάρθρωση και Όροι Υπηρεσίας των Υπαλλήλων της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΣΤΙΒΑΔΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 286, 31.10.2009, σ. 1. Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Bουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 125(Ι) του 2007 54(Ι) του 2009. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4493,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4493, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4493, 25.2.2015 Ν. 23(Ι)/2015 23(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ YΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) 5560 Κ.Α.Π. 858/2003 Αρ. 3774, 28.11.2003 Αριθμός 858 Οι περί Εμπορικών Αντιπροσώπων (Συγκρότηση και Αειτουργία Συμβουλίου, Εγγραφή Μελών και Τέλη) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2003,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 315/2002 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3618 της 2ας ΙΟΥΑΙΟΥ 2002 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 315 Οι περί Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4514, 5.6.2015 81(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ. στο εξής θα αναφέρεται ως «ο βασικός νόμος»).

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4514, 5.6.2015 81(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ. στο εξής θα αναφέρεται ως «ο βασικός νόμος»). Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4514, 5.6.2015 Ν. 81(Ι)/2015 81(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 249. 70 του 1962

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 557 Κ.Δ.Π. 143/99 Αρ. 3336,

Ε.Ε. Παρ. III(I) 557 Κ.Δ.Π. 143/99 Αρ. 3336, Ε.Ε. Παρ. III(I) 557 Κ.Δ.Π. 143/99 Αρ. 3336, 2.7.99 Αριθμός 143 Οι περί του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας (Χορήγηση Αδειών) Κανονισμοί του 1999, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3419, 14/7/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3419, 14/7/2000 Ο περί Υδατοκαλλιέργειας Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 117(I) του 2000 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4401, 19.7.2013 Ν. 73(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ. αναφέρεται ως «ο βασικός νόμος»).

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4401, 19.7.2013 Ν. 73(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ. αναφέρεται ως «ο βασικός νόμος»). Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4401, 19.7.2013 Ν. 73(Ι)/2013 Ν. 73(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 250. 30 του 1959

Διαβάστε περισσότερα

5. Οι παρόντες Κανονισμοί τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Κανονισμός 2)

5. Οι παρόντες Κανονισμοί τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Κανονισμός 2) Ε.Ε. Παρ. Ill (I) 893 Κ.Δ.Π. 290/86 Αρ. 2194, 27.12.86 Αριθμός 290 Οι περί Εταιρειών (Πληρωτέα Τέλη και Δικαιώματα) Κανονισμοί του 1986 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 387(1

Διαβάστε περισσότερα

811 Ν. 23/90. ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Δικαστήρια Δικαστές Γραμματεία

811 Ν. 23/90. ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Δικαστήρια Δικαστές Γραμματεία E.E., Παρ. I, Αρ. 2485, 2.3.90 811 Ν. 23/90 Ο περί Δικαστηρίων Νόμος του 1990 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 23

Διαβάστε περισσότερα

(ui) (iv) E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646,

(ui) (iv) E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646, E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646, 8.11.91 Ο περί Επικίνδυνων Ουσιών Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4010, 8/7/2005.Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2005

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4010, 8/7/2005.Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2005 .Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2005 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Μητρώο Μελετητών και Επιβλεπόντων Μηχανικών) Κανονισμοί του 2015 που κατατέθηκαν στη Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα