Το παρελθόν διά του Τύπου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το παρελθόν διά του Τύπου"

Transcript

1 Το παρελθόν διά του Τύπου Στην παρούσα στήλη καταχωρούμε δημοσιεύματα του Τύπου από τα μέσα τον 19 ο αιώνα και μετά, που κατά κάποιον τρόπο σχετίζονται με την Υπάτη. Η παρουσίασή τους θεωρούμε ότι δίνει άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία, καθώς σ αυτά αποτυπώνονται στιγμές του κοινωνικού γίγνεσθαι της πόλης, από τα χρόνια της σύστασης και συγκρότησης του Νέου Ελληνικού κράτους. Μέσα από τα δημοσιεύματα μπορεί ο αναγνώστης να κατανοήσει αλλά και να φαντασθεί την καθημερινότητα, τις κοινωνικές σχέσεις, τους κατοίκους και τα προβλήματα που τους απασχολούσαν, αλλά και τα ιστορικά γεγονότα, την πολιτική κατάσταση, το ρόλο των θεσμών, τις οικονομικές δραστηριότητες, τις κοινωνικές εκδηλώσεις, τα αρχαιολογικά ευρήματα, τις «μικρές» και «μεγάλες» ειδήσεις της περιοχής. Μπορεί να πληροφορηθεί επίσης για τις τοποθεσίες της πόλης, τα κτήρια, τα περιβόλια, τις κατοικίες και τον πολεοδομικό ιστό. Τα δημοσιεύματα ταξινομήθηκαν κατά χρονολογική σειρά ανεξαρτήτως θέματος και εντύπου. Αναγράφεται η ημερομηνία δημοσίευσης ενός εκάστου, ο τίτλος του εντύπου και ο αριθμός φύλλου. Ακολουθεί σύντομη παρουσίαση του θέματος, επεξηγήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις εκτιμήσεις επ αυτού. Τέλος παρουσιάζεται αυτούσιο το κείμενο, στο οποίο διατηρείται η ορθογραφία και η σύνταξη του. Γνωρίζουμε ότι τα δημοσιεύματα, που αφορούν στην Υπάτη είναι πάρα πολλά. Στην παρούσα καταγραφή παρουσιάζεται ένα μικρό μέρος αυτών. Πρόθεσή μας είναι να εμπλουτίσουμε τη στήλη με δημοσιεύματα όλων των χρονολογικών περιόδων, για τούτο ζητάμε τη συμβολή σας.

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 001. Σάββατον 15 Απριλίου 1839 «ΑΘΗΝΑ», αριθ. φυλ. 607, σ.3498 Απόφαση δικαστηρίου, η οποία αφορούσε στον δήμαρχο Υπάτης Χατζηχρήστο, κατηγορούμενο για προμήθεια όπλων σε ληστές, όπως επίσης για δωροδοκία. Πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα περιγραφή του κλίματος στην Υπάτη, έξι χρόνια μετά την παραχώρησή της από τους Οθωμανούς στο Ελληνικό κράτος Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 1836 «Η αναγεννηθείσα Ελλάς» αρ. φυλ. 48 σ.191 Δημοσίευμα για την κατασκευή του στρατώνα της Υπάτης «Αθηνά» αρ. φυλ. 529 Σαρκαστική επιστολή για το ρόλο και τη στάση των ευρωπαίων ξένων στην μεταεπαναστατική Ελλάδα. Τόπος αποστολής η Υπάτη Τρίτη 20 Απριλίου 1848 «Η Συντηρητική» αρ. φυλ. 72 «Έτερον παράρτημα του αριθμού 72» Εμφύλιος Απόσπασμα από ανακοίνωση του αρχηγού των κυβερνητικών μοναρχικών στρατευμάτων Ιωάννη του Γκούρα (Μαμούρη), σχετικό με την δράση του Κοντογιάννη (ενός εκ των στασιαστών) και την περιοχή Υπάτης Κυριακή 25 Απριλίου 1848 «Αιών» αριθ. φυλ. 865 Εμφύλιος Απόσπασμα σχετικά με αντικυβερνητική - αντιμοναρχική επανάσταση στην περιοχή της Φθιώτιδας Δευτέρα 26 Απριλίου 1848 «Η Ελπίς» αρ. φυλ. 456 Εμφύλιος Απόσπασμα που αναφέρεται στην κατάληψη της Υπάτης από τον στασιαστή Κοντογιάννη.

3 007. Τρίτη 27 Απριλίου 1848 «Η Συντηρητική» αρ. φυλ. 73 Εμφύλιος Αποσπάσματα που αναφέρονται στην κατάληψη της Υπάτης από τον στασιαστή Κοντογιάννη Τετάρτη 28 Απριλίου 1848 «Αιών» αριθ. φυλ. 866 Εμφύλιος Απόσπασμα που αναφέρεται στην πολιορκία του στρατώνα της Υπάτης από τον στασιαστή Κοντογιάννη Σάββατω 1 Μαΐου 1848 «Αιών» αριθ. φυλ. 867 Εμφύλιος Απόσπασμα σχετικό με την κατάληψη του στρατώνα της Υπάτης από τους στασιαστές Τετάρτη 5 Μαΐου 1848 «Ο φίλος του λαού» αρ. φυλ. 534 Εμφύλιος Αποσπάσματα σχετικά με την επανάσταση στην περιοχή Φθιώτιδας. Το τρίτο απόσπασμα μας πληροφορεί ότι μετά από τη μάχη στρατού και ανταρτών μεταξύ Λαμίας και Μ. Βρύσης τραυματίες των ανταρτών μεταφέρθηκαν στην Υπάτη Δευτέρα 10 Μαΐου 1848 «Ο φίλος του λαού» αρ. φυλ. 536 Εμφύλιος Απόσπασμα ανακοίνωσης της Νομαρχίας Φθιώτιδας και Φωκίδας, σχετικό με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Φθιώτιδα Ανυπόγραφη επιστολή «αγιογραφία» του υποστράτηγου Μαμούρη, στην εμφανώς φιλοκυβερνητική εφημερίδα. Ανακοίνωση - λίβελος του Μαμούρη προς τους κατοίκους Φθιώτιδας, στην οποία οι επαναστάτες φέρονται ως Τουρκαλβανοί Τρίτη 11 Μαΐου 1848 «Ο φίλος του λαού» αρ. φυλ. 537 Εμφύλιος Απόσπασμα ανακοίνωσης της Νομαρχίας Φθιώτιδας και Φωκίδας, στην οποία ο πυρπολητής (Μαμούρης) της Υπάτης, συμπεριλαμβανομένης της βιβλιοθήκης του Αινιάνα, φέρεται ως σωτήρας πυροσβέστης.

4 Απόσπασμα επιστολής ανωνύμου, αναφέρεται στις δυνάμεις των αντιπαρατιθεμένων στρατοπέδων (κυβερνητικών στασιαστών), όπου οι δυνάμεις του Βελέντζα συγκροτούνταν από «λυσσώδεις Τούρκους» Τετάρτη 12 Μαΐου 1848 «Αιών» αριθ. φυλ. 870 Εμφύλιος Απόσπασμα, που αναφέρεται στην εγκατάλειψη της Υπάτης από τους στασιαστές και στην πυρπόλησή της Σαββάτω 15 Μαΐου 1848 «Αιών» αριθ. φυλ. 871 Εμφύλιος Δύο αποσπάσματα για τη μάχη της Υπάτης και την εγκατάλειψή της από τους στασιαστές Κυριακή 16 Μαΐου 1848 «Η Συντηρητική» αρ. φυλ. 76 Εμφύλιος Διάγγελμα του Μαμούρη προς τους κατοίκους της Υπάτης, στο οποίο φαίνεται η προσπάθεια που έκανε ο Ιερομνήμων Δημάκης ώστε να μη καταστραφεί η πόλη. Καταγγέλλει τον Αινιάνα και τους «τουρκοαποστάτας» ως υπαίτιους των καταστροφών, δηλώνει την λύπη του για τα δεινά που υπέστησαν και «μεγαλόψυχα» συμπληρώνει ότι δεν θα αναφέρει στην κυβέρνηση την δυσπραγία των Υπαταίων απέναντι στους στασιαστές Τετάρτη 19 Μαΐου 1848 «Αιών» αριθ. φυλ. 872 Εμφύλιος Απόσπασμα σχετικό με τη σύλληψη δύο εμπλεκομένων στην επανάσταση και η απορία για τον συλληφθέντα Καταραχιά, ο οποίος υποκρινόταν τον φίλο των επαναστατών αλλά τους κτύπησε εκ των έσω, όταν εκδήλωσε την επίθεση στην Υπάτη ο Μαμούρης Δευτέρα 24 Μαΐου 1848 «Η Ελπίς» αρ. φυλ. 460 Εμφύλιος Δύο αποσπάσματα από το όργιο λαφυραγώγησης του στρατού σε βάρος των κατοίκων της περιοχής, όπου τα κλαπέντα πωλούνταν ως λάφυρα των ανταρτών. Οι στρατιώτες μάλιστα των φυλακίων της μεθορίου φέρεται ότι άφησαν την φύλαξή τους στους Οθωμανούς και επιδόθηκαν στη λαφυραγωγία.

5 018. Πέμπτη 5 Ιουνίου 1848 «Η Ελπίς» αρ. φυλ. 462 Εμφύλιος Απόσπασμα σχετικά με την λαφυραγώγηση και πυρπόληση της Υπάτης από τον κυβερνητικό στρατό «Αθηνά» αρ. φυλ. 2277, σ.2 Επιστολή σχετικά με την εύρεση και ανάγνωση Ρωμαϊκής επιγραφής, που αφορά στις Υπάτη και Λαμία Μαΐου 1856 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 5 Ενημέρωση του κοινού ότι άρχεται η λειτουργία των Λουτρών Υπάτης για το εν λόγω έτος, υπό την διεύθυνση του αιγυπτίου Χατζή Αμπντουλραχμάνη. Επίσης παρουσιάζονται οι προσφερόμενες υπηρεσίες Ιουνίου 1856 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 9 Ανυπόγραφη επιστολή προς την εφημερίδα, όπου περιγράφεται η άθλια οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο ηλικιωμένος πλέον Υπαταίος αγωνιστής του 21, χρηματοδότης του αγώνα και μετέπειτα βουλευτής, Ιερομνήμων Δημάκης Ιουνίου 1856 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 11 Δύο μικρά αποσπάσματα, που αφορούν στην Υπάτη και στην περιοχή σε άρθρο, στο οποίο περιγράφεται η Φθιώτιδα όπως αυτή παρελήφθη το 1833 από τους Οθωμανούς. Προς διερεύνηση η τοποθεσία του πύργου του Χατζή Μπαμπά Αμπντουλραχμάνη Σεπτεμβρίου 1856 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 20 Άκρως ενδιαφέρουσα περιγραφή των Λουτρών Υπάτης της εποχής, που συνοδεύεται από προτάσεις για την αξιοποίησή τους Σεπτεμβρίου 1856 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 21 Ενημέρωση του κοινού για την επικείμενη έκδοση συγγράμματος του Αινιάνα περί σηροτροφίας.

6 Σεπτεμβρίου 1856 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 23 Μικρό απόσπασμα για το Παζάρι της Υπάτης (Δαουκλή), ακολουθεί κείμενο για τον περιορισμό έκλειψη της ληστείας αλλά και περιγραφή των εμποροπανηγύρεων Οκτωβρίου 1856 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 26 Μικρό απόσπασμα από επιστολή, με ημερομηνία 4 Οκτωβρίου 1856, σχετικά με τους δρόμους στο νομό Φθιώτιδας και αναφορές στην Υπάτη Οκτωβρίου 1856 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 27 Είδηση για ληστεία στην Υπάτη Οκτωβρίου 1856 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 28 Επιστολή ανωνύμου, στην οποία εξάρει την πολιτική του δημάρχου Π. Ξηροτύρη σχετικά με τον κατευνασμό των πολιτικών παθών, την αδιάβλητη κλήρωση των στρατευσίμων, το πολεοδομικό σχέδιο της πόλης και την άνευ οικονομικών καταχρήσεων διεξαγωγή του παζαριού Νοεμβρίου 1856 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 31 Μάχη στρατιωτών και πολιτών με ληστές στις Μεξιάτες Δεκεμβρίου 1856 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 35 Απόσπασμα σχετικό με την σύλληψη ληστή στην Καρυά Υπάτης Επιστολή, που περιγράφει τη σύγκρουση στρατού και πολιτών με ληστές στις Μεξιάτες, στην οποία φαίνεται ότι συμμετείχε και ο δήμαρχος Υπάτης. Η ίδια η επιστολή όπως και η σημείωση της σύνταξης δείχνει ότι «το κυνήγι ληστών» στην παραμεθόριο περιοχή της Φθιώτιδας ήταν πολυσήμαντο Αυγούστου 1857 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φύλ. 69 Είδηση σχετικά με την ανεύρεση και ανάγνωση μαρμάρινης επιγραφής στην Υπάτη, από τον δάσκαλο Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου. Παραθέτουμε την επιγραφή με κάθε επιφύλαξη, ως προς την ορθή απόδοσή της, διότι αφενός το κείμενο της εφημερίδας

7 είναι δυσανάγνωστο, αφετέρου δεν επαληθεύσαμε τα αναγραφόμενα με τεκμήρια, που υποθέτουμε ότι διαθέτει η αρχαιολογική υπηρεσία Ιανουαρίου 1858 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 91 Δημοσίευμα σχετικά με την κακή κατάσταση των σχολείων της Υπάτης Φεβρουαρίου 1858 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 96 Ανυπόγραφη επιστολή στην οποία γίνεται πλήρης περιγραφή του επίσημου εορτασμού της 25 ης Ιανουαρίου για τον βασιλιά Όθωνα (την 25 η Ιανουαρίου 1833 αφίχθη ο Όθωνας στο Ναύπλιο). Στη συνέχεια παρατίθεται ο εκφωνηθείς λόγος Απριλίου 1858 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 104 Ανυπόγραφη επιστολή διαμαρτυρία για την απόφαση του υπουργού Οικονομικών και την σιωπηρή συναίνεση της Μονής Αγάθωνος, να ενοικιάσουν τα εθνικά λιβάδια της περιοχής και την περιφέρεια του χωριού Ασβέστη. Έτσι που οι κάτοικοι του ακριτικού χωριού να μην έχουν δυνατότητα βοσκής των ζώων τους. Το χωριό Ασβέστη κατά το ήμισυ άνηκε στο Δημόσιο ενώ το άλλο ήμισυ άνηκε στη Μονή Αγάθωνος Οκτωβρίου 1858 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 130 Επιστολή στη οποία καταγγέλλεται η βιαιοπραγία στρατιωτών αποσπάσματος σε βάρος κατοίκου του Νεοχωρίου Υπάτης Νοεμβρίου 1858 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 134 Κατάσχεση και πλειστηριασμός περιουσιακών στοιχείων του θανόντος Υπαταίου Φιλικού, αγωνιστή του 21, χρηματοδότη του αγώνα και βουλευτή μετά την απελευθέρωση Ιερομνήμωνα Δημάκη. Περιγράφονται η διαδικασία κατάσχεσης, η διαδικασία πλειστηριασμού και ο χώρος διενέργειάς του, η κατασχεθείσα περιουσία κ, α. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά στη «βρύση της παλαιάς αγοράς» Δεκεμβρίου 1858 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 138

8 Επιστολή διαμαρτυρία για την πρόθεση του Αρχιεπίσκοπου Φθιώτιδας να χειροτονήσει Υπαταίο ιερέα, πρόσωπο αμφιβόλων κατά τον γράφοντα, ικανοτήτων και ηθικής υπόστασης Δεκεμβρίου 1858 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 140 Συνεδρίαση του Επαρχιακού Συμβουλίου Φθιώτιδας υπό την προεδρία του Νομάρχη Φθιωτιδοφωκίδας, με θέματα: - Η απόσπαση αυτονόμηση της επαρχίας Πατρατζικίου από την επαρχία Φθιώτιδας. - Η οδός Λαμίας Καρπενησίου. - Οι υπερχειλίσεις του Σπερχειού, η έλλειψη γεφυρών κ.λ.π Ιανουαρίου 1859 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 142 Επαινετική επιστολή για τον γιατρό και τον δάσκαλο της Υπάτης Γεώργιο Βελέντζα και Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου Φεβρουαρίου 1859 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 146 Επιστολή απάντηση σε προηγηθείσα επικριτική επιστολή, σχετικά με τη χειροτόνηση ιερέα στην Υπάτη. Επιστολή κατοίκων της Υπάτης, στο Υπουργείο Εκπαίδευσης και Εκκλησιαστικών για το ίδιο θέμα Μαρτίου 1859 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 150 Επιστολή σχετικά με τον Υπαταίο Ζαχαρία Κ. Παπαγιάννη και την δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει. Αναφέρεται στην δράση του κατά την επανάσταση του 21 και τα μετεπαναστατικά χρόνια Απριλίου 1859 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 154 Ανακοίνωση έναρξης λειτουργίας των Λουτρών Υπάτης Μαΐου 1859 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 159 Αποσπάσματα από κατάσχεση οικίας στην Υπάτη πλησίον του ναού Αγίου Νικολάου. Άκρως ενδιαφέρουσα η λεπτομερής περιγραφή της οικίας, του περιβάλλοντος χώρου

9 και των όμορων οικιών και οικοπέδων, όπου σε αυτά αναφέρεται και η ύπαρξη «παλαιοκλήσιου» Μαΐου 1859 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 160 Ο διευθυντής των Λουτρών Υπάτης Χατζή Αμπντουλραχμάνης, ενημερώνει για την έναρξη λειτουργίας των λουτρών, όπως και για τις προσφερόμενες υπηρεσίες Ιουνίου 1859 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 165 Επίσκεψη του Νομάρχη Φθιωτιδοφωκίδας στον τόπο μελλοντικής ανέγερσης νέας γέφυρας επί του Σπερχειού προς Υπάτη Ιουνίου 1859 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 166 Αποσπάσματα από ανακοίνωση πλειστηριασμού και έκθεση κατάσχεσης στην Υπάτη. Το άκρως ενδιαφέρων είναι ότι ο Δήμος Υπάτης διά του Δημάρχου φέρεται ως ενοικιάζων και κάτοικος της Υπάτης ως ενοικιαστής του «Δημοτικού φόρου», με βάση ποσοστό των προϊόντων της γης. Επίσης, δίνονται ενδιαφέρουσες λεπτομερείς πληροφορίες για τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία: Αμπέλι στην «Ανεμότρυπα» και μύλος στον Ξεριά. Αναφέρεται ακόμη ύπαρξη «Σαμόμυλου» στην περιοχή Αυγούστου 1859 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 171 Ανακοίνωση για τον εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Μονή Αγάθωνος Αυγούστου 1859 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 172 Τοποθέτηση μαρμάρινης πυραμίδας στην κορυφή της Οίτης από τον ηγούμενο της Μονής Αγάθωνος, εις ανάμνηση της ανάβασης των βασιλέων Όθωνα και Αμαλίας κατά το Επίσης, στο άρθρο τονίζονται η αγαθοεργείς δραστηριότητες του ηγουμένου Σεπτεμβρίου 1859 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 176 Αποσπάσματα από έκθεση κατάσχεσης οικίας στην Κουρναρίτσα. Γίνεται λεπτομερής περιγραφή του οικοδομήματος και του περιβάλλοντα χώρου.

10 Σεπτεμβρίου 1859 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 177 Καταγγελία για παρεμβάσεις σε προεκλογική περίοδο υπέρ πολιτικής παράταξης, του ενωματάρχη Υπάτης και αξιωματικών του στρατού Σεπτεμβρίου 1859 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 178 Απόσπασμα επιστολής καταγγελίας για απειλές πολιτών προ των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, υπέρ των Υπουργικών υποψηφίων Οκτωβρίου 1859 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 179 Επιστολή του δημάρχου Υπάτης Ξηροτύρη σε φίλο του (σ. τον γερουσιαστή Δ. Χατζίσκο, βλέπε Ξηροτύρης Ζάχος, Παναγιώτης Ξηροτύρης δήμαρχος Υπάτης και αγωνιστής του 21, Υπάτη, τ. 14, 1985, σ.σ.89-93). Παραμονές του προεκλογικού αγώνα βουλευτικών εκλογών, ο δήμαρχος εκφράζει τις σοβαρότατες αντιρρήσεις του για τους επιλεγέντες Υπουργικούς υποψηφίους. Κατόπιν εκβιασμών του ανακριτή Ζέρμα, λόγω εμπλοκής του δημάρχου και του γιού του, σε υπόθεση με κρατούμενο στις φυλακές (Ξηροτύρης Ζάχος, Υπάτη, τ. 14, 1985), φαίνεται από μεταγενέστερα δημοσιεύματα, ότι τελικά ο δήμαρχος συμμετείχε «ενεργά» στον προεκλογικό και εκλογικό αγώνα υπέρ των Υπουργικών υποψηφίων Οκτωβρίου 1859 «Φάρος της Όθρυος» Παράρτημα του αρ. φυλ. 179 Επιστολή Υπαταίων προς τον γερουσιαστή Χατζίσκο, στην οποία περιγράφονται οι βίαιες παρεμβάσεις των ένοπλων και μη εκπροσώπων της εξουσίας, υπέρ των Υπουργικών υποψηφίων κατά την διενέργεια των βουλευτικών εκλογών Οκτωβρίου 1859 «Φάρος της Όθρυος» Παράρτημα του αρ. φυλ. 180 Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών στο Δήμο Υπάτης Οκτωβρίου 1859 «Φάρος της Όθρυος» Παράρτημα του αρ. φυλ. 182 Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών και η σταυροδοσία των υποψηφίων βουλευτών στο Δήμο Υπάτης.

11 Επιστολή καταγγελία Υπαταίων προς τον πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου στην οποία περιγράφονται οι ωμές παρεμβάσεις βίας και νοθείας, κατά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, εκ μέρους των ένοπλων και πολιτικών Αρχών της Υπάτης, υπέρ των Υπουργικών υποψηφίων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία για την ύπαρξη του θεσμού του Δημαστυνόμου Νοεμβρίου 1859 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 184 Μικρό απόσπασμα από επιστολή προς τη βουλή, των υποψηφίων του Λαού στο νομό Φθιώτιδας, με αίτημα την ακύρωση και επανάληψη των εκλογών στην περιοχή, λόγω των κραυγαλέων παρατυπιών που παρατηρήθηκαν πριν και κατά την διεξαγωγή τους Νοεμβρίου 1859 «Φάρος της Όθρυος» αρ. φυλ. 186 Αγωγή του Δ. Χατζίσκου, ο αντίδικός του φέρεται ότι υποθήκευσε το 1838 μύλο ιδιοκτησίας Χατζίσκου. Από την περιγραφή φαίνεται ότι είναι ο μύλος στη σημερινή είσοδο της Υπάτης (καταρράκτης). Επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι η θέση του μύλου κατονομάζεται «Μεγάλη Υπάτη» Ιανουαρίου 1860 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 190 Ανεύρεση αρχαίας σαρκοφάγου στις Μεξιάτες Ιανουαρίου 1860 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 191 Διαζύγιο στην Υπάτη «Αθηνά» αρ. φυλ. 2840, σ.3 Ανεύρεση αρχαίας σαρκοφάγου στις Μεξιάτες Φεβρουαρίου 1860 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 195 Αποσπάσματα έκθεσης κατάσχεσης οικίας στην Υπάτη. Λεπτομερής περιγραφή της οικίας.

12 Μαρτίου 1860 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 202 Απόσπασμα νεκρολογίας του θανόντος αγωνιστή του 21 Ιωάννη Ρούκη. Υπάρχει αναφορά στη πολιορκία της Υπάτης Απριλίου 1860 «Φωνή των μεθορίων» αρ. φυλ. 16 Ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στα Λουτρά Υπάτης Απριλίου 1860 «Φωνή των μεθορίων» αρ. φυλ. 17 Επιστολή του δημάρχου Υπάτης Π. Ξηροτύρη προς τον εκδότη της εφημερίδας για προσβλητικό όπως υποστηρίζει δημοσίευμα. Σε αυτό όπως φαίνεται καταγγελλόταν ο δήμαρχος για επεμβάσεις κατά τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών στη Φθιώτιδα, αλλά και για συνέργεια σε κακουργηματικές πράξεις. Στο τέλος της επιστολής ζητά από τον εκδότη να ανακαλέσει Αυγούστου 1860 «Φωνή των μεθορίων» αρ. φυλ. 32 Δημοσίευμα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Λουτρών Υπάτης και οι δικαστικές εκκρεμότητες μεταξύ Χατζίσκου και Δημοσίου Ιουνίου 1860 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 214 Επιστολή του δημάρχου Υπάτης Ξηροτύρη, απάντηση στις βαριές κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του η εφημερίδα «Φωνή των Μεθορίων». Αξιοσημείωτη μεταξύ πολλών άλλων η πληροφορία διορισμού των δημάρχων Αυγούστου 1860 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 221 Εξετάσεις στο παρθεναγωγείο Υπάτης Σεπτεμβρίου 1860 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 227 Ανταπόκριση από την Υπάτη πληροφορεί τους αναγνώστες, για τη διαμόρφωση πλατείας εμπρός από τον στρατώνα, κατόπιν προσωπικής εργασίας του εκεί εδρεύοντος λόχου.

13 Οκτωβρίου 1860 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 233 Αποσπάσματα από έκθεση κατάσχεσης οικίας στην περιοχή Αγίου Νικολάου. Αναφέρονται οι ιδιοκτήτες των όμορων οικιών και περιβολιών Δεκεμβρίου 1860 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 238 Απόσπασμα νεκρολογίας για τον Καλαμάρα Τσουκαλά, πέντε φορές δημάρχου Μακρακώμης και τέσσερες φορές βουλευτή Φθιώτιδας. Η εκφορά του νεκρού έγινε στην Υπάτη Δεκεμβρίου 1860 «Φωνή των μεθορίων» αρ. φυλ. 48 Δημοσίευμα κατά του δημάρχου Υπάτης Π. Ξηροτύρη για παράνομο διορισμό παρέδρου στις Μεξιάτες το Δεκεμβρίου 1860 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 239 και επίσης 10 Δεκεμβρίου 1860 «Φωνή των μεθορίων» αρ. φυλ. 49 Αποφάσεις του νομάρχη Φθιωτιδοφωκίδας για την εκτέλεση κοινωφελών έργων στο νομό. Για την Υπάτη προβλεπόταν 1. Γέφυρα στον Σπερχειό στη θέση του προφήτη Ηλία στο δρόμο προς Υπάτη. 2. Αμαξωτούς δρόμους Υπάτης Λουτρών και Μεξιατών Λουτρών. 3. Γέφυρα μεταξύ Λιανικλαδείου Λουτρών. 4. Δημιουργία κοιμητηρίου στην Υπάτη Δεκεμβρίου 1860 «Φάρος της Όθρυος» αριθ. φυλ. 240 Είδηση για τον πνιγμό ενός Υπαταίου στο χωριό Τζαλαίοι και ενός κατοίκου Καρυάς στον Σπερχειό Δεκεμβρίου 1860 «Φωνή των μεθορίων» αρ. φυλ. 50 Απόσπασμα δημοσιεύματος περί φρενοβλάβειας και φρενοβλαβών, στο οποίο σημειώνεται ο εγκλεισμός φρενοβλαβούς στη μονή Αγάθωνος και η αντιμετώπιση της.

14 «Ελπίς» αρ. φυλ. 1109, σ.σ.2-3 Ανακάλυψη ενεπίγραφων πλακών στον κρατήρα των ιαματικών υδάτων στα Λουτρά Υπάτης «Νέα Εφημερίς» αρ. φυλ. 287, σ.4 Αρχαιοκαπηλία «Το Άστυ» αρ. φυλ. 3905, σ.2 Ανεύρεση γυναικείου αγάλματος.

Το παρελθόν διά του Τύπου

Το παρελθόν διά του Τύπου Το παρελθόν διά του Τύπου Στην παρούσα στήλη καταχωρούμε δημοσιεύματα του Τύπου από τα μέσα περίπου του 19 ου αιώνα και μετά, που κατά κάποιον τρόπο σχετίζονται με την Υπάτη. Η παρουσίασή τους θεωρούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΜΠΤΟ. Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Του Αντιστρατήγου ε.α. Παναγιώτη Πανταζή

ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΜΠΤΟ. Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Του Αντιστρατήγου ε.α. Παναγιώτη Πανταζή ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΜΠΤΟ Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Του Αντιστρατήγου ε.α. Παναγιώτη Πανταζή Όταν λέµε Αγία Παρασκευή εννοούµε τη µικρή Εκκλησία, που είναι δυτικά του χωριού στη θέση Παναγία (Παναΐα), την οποία βλέπουµε στην

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΤΟΜΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ (Μικρὴ βιβλιοθήκη)

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΤΟΜΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ (Μικρὴ βιβλιοθήκη) 1 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΤΟΜΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ (Μικρὴ βιβλιοθήκη) Τίτλος ἐφημερίδων Ἡμερομηνία πρώτου φύλλου Ἡμερομηνία τελευταίου φύλλου Παρατηρήσεις ΑΓΩΝ 4 Φεβρουαρίου 100 2 Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ. Εργασία της μαθήτριας Έλλης Βελέντζα για το πρόγραμμα ΣινΕφηβοι

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ. Εργασία της μαθήτριας Έλλης Βελέντζα για το πρόγραμμα ΣινΕφηβοι Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ Εργασία της μαθήτριας Έλλης Βελέντζα για το πρόγραμμα ΣινΕφηβοι Ο πόλεμος του Βιετνάμ(1965-1975) ήταν η μεγαλύτερη ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Δύσης και Ανατολής κατά την διάρκεια του

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 17 - Ο Ι. Καποδίστριας ως κυβερνήτης της Ελλάδας ( ) Η ολοκλήρωση της ελληνικής επανάστασης. Ιστορία Γ Γυμνασίου

Ενότητα 17 - Ο Ι. Καποδίστριας ως κυβερνήτης της Ελλάδας ( ) Η ολοκλήρωση της ελληνικής επανάστασης. Ιστορία Γ Γυμνασίου Ενότητα 17 - Ο Ι. Καποδίστριας ως κυβερνήτης της Ελλάδας (1828-1831) Η ολοκλήρωση της ελληνικής επανάστασης Ιστορία Γ Γυμνασίου Το Ναύπλιο την εποχή της άφιξης του Καποδίστρια (1828) Χρονολόγιο Ερειπωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ Α.Π.. ΟΙΚΟ ΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟ ΟΥ 1/2009

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ Α.Π.. ΟΙΚΟ ΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟ ΟΥ 1/2009 ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟ ΟΥ 1/2009 Εργοδότες Οικοδοµοτεχνικών Έργων 10 Φεβρουαρίου 2009 Ηµέρα Τρίτη Εργοδότες Οικοδοµοτεχνικών Έργων 28 Φεβρουαρίου 2009 Ηµέρα Σάββατο ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟ ΟΥ 2/2009 Εργοδότες Οικοδοµοτεχνικών

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Εκ του πρακτικού της υπ αριθμ. 10 ης /2012 Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 53/2012

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Εκ του πρακτικού της υπ αριθμ. 10 ης /2012 Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 53/2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Εκ του πρακτικού της υπ αριθμ. 10 ης /2012 Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης ΘΕΜΑ 1

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ -Πώς έγινε βασιλιάς του ελληνικού κράτους ο Όθωνας; Αφού δεν ήταν Έλληνας! -Για να δούμε τι θα βρούμε γι αυτό το θέμα στο διαδίκτυο. -Κοιτάξτε τι βρήκα, παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Αιγάλεω 06/10/2010 ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Αιγάλεω 06/10/2010 ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ . ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Αιγάλεω 06/10/2010 Αριθμ.Πρωτ. 54519 ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΑΙΓΑΛΕΩ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Φροντιστήριο Στην Ελληνική Γλώσσα Απαντήσεις

Ειδικό Φροντιστήριο Στην Ελληνική Γλώσσα Απαντήσεις Απαντήσεις Α1. α. Κόμμα του Γ. Θεοτόκη: το κόμμα του Γ. θεοτόκη Αντιβενιζελικών. Σελ. 92-93 και Από τα Αντιβενιζελικά κόμματα..το πιο διαλλακτικό.σελ92 β. Προσωρινή Κυβέρνηση της Κρήτης(1905): Στο μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Α ΤΑΞΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Α ΤΑΞΗΣ Οι ημερομηνίες των εξωσχολικών επισκέψεων για τα παιδιά της Α Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 όλα τα παιδιά της Α τάξης θα παρακολουθήσουν στο Θέατρο του Σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Χωριά της Φθιώτιδας κατά Δήμο στα 1856 Φαλαγγίτικες προικοδοτήσεις Αγωνιστών

Χωριά της Φθιώτιδας κατά Δήμο στα 1856 Φαλαγγίτικες προικοδοτήσεις Αγωνιστών Χωριά της Φθιώτιδας κατά Δήμο στα 1856 Φαλαγγίτικες προικοδοτήσεις Αγωνιστών Βρισκόμαστε στα 1856, οι κατέχοντες φαλαγγίτικα γραμμάτια αγωνιστές, από ότι συμπεραίνεται από τη σχετική αλληλογραφία που παραθέτουμε,

Διαβάστε περισσότερα

Η Κρήνη είναι οικισμός και πρώην κοινότητα της Επαρχίας Πατρών του Νομού Αχαΐας και σήμερα είναι κοινοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων, που

Η Κρήνη είναι οικισμός και πρώην κοινότητα της Επαρχίας Πατρών του Νομού Αχαΐας και σήμερα είναι κοινοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων, που ΚΡΗΝΗ Η Κρήνη είναι οικισμός και πρώην κοινότητα της Επαρχίας Πατρών του Νομού Αχαΐας και σήμερα είναι κοινοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων, που συνορεύει με τις πρώην κοινότητες και επίσης δημοτικά

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 18 - Από την άφιξη του Όθωνα (1833) έως την επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου Ιστορία Γ Γυμνασίου

Ενότητα 18 - Από την άφιξη του Όθωνα (1833) έως την επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου Ιστορία Γ Γυμνασίου Ενότητα 18 - Από την άφιξη του Όθωνα (1833) έως την επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843 Ιστορία Γ Γυμνασίου Η άφιξη του βασιλιά Όθωνα στο Ναύπλιο (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας). Χρονολόγιο 1828-1831: Καποδιστριακή

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α. ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28 ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α. ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28 ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28 ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 Ο Εορτασμός της Εθνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Μονάδες μέτρησης του χρόνου. Ενότητα 8. β τεύχος

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Μονάδες μέτρησης του χρόνου. Ενότητα 8. β τεύχος ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 52 Μονάδες μέτρησης του χρόνου Ενότητα 8 β τεύχος Μονάδες μέτρησης του χρόνου 52 η Άσκηση Να συμπληρώσεις τις ισότητες: 5 20 ώρες =... ημέρες 60 ώρες =... ημέρες

Διαβάστε περισσότερα

6536 ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ. Τεύχος Α 98/

6536 ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ. Τεύχος Α 98/ 6536 ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 6537 6538 ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 6539 6540 ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Απόφαση 2278 (2016) Υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 20 - Από την έξωση του Όθωνα (1862) έως το κίνημα στο Γουδί (1909) Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η άφιξη του βασιλιά Γεωργίου του Α.

Ενότητα 20 - Από την έξωση του Όθωνα (1862) έως το κίνημα στο Γουδί (1909) Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η άφιξη του βασιλιά Γεωργίου του Α. Ενότητα 20 - Από την έξωση του Όθωνα (1862) έως το κίνημα στο Γουδί (1909) Ιστορία Γ Γυμνασίου Η άφιξη του βασιλιά Γεωργίου του Α. Χρονολόγιο 1844: Συνταγματική μοναρχία (σύνταγμα) 1862: Έξωση του Όθωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ Αθήνα 13 Ιουνίου 2019 Αριθ. Πρωτ.: ΠΡΟΣ: Πινάκας διανομής

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ Αθήνα 13 Ιουνίου 2019 Αριθ. Πρωτ.: ΠΡΟΣ: Πινάκας διανομής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Ταχ. Διεύθυνση: Ευαγγελιστρίας 2 Ταχ. Κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Φάκελος 1: Βιογραφικά σημειώματα Τιμητικές διακρίσεις Ομιλίες Υποφάκελος 1: Βιογραφικά σημειώματα Υποφάκελος 2: Τιμητικές διακρίσεις 1957 1961 Υποφάκελος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Αναφορών 17.2.2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέμα: Αναφορά 1519/2008, του Matías Cuadrado González, ισπανικής ιθαγένειας, σχετικά με την κατασκευή οικιστικού συγκροτήματος

Διαβάστε περισσότερα

DGC 1C EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 1 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en) 2016/0207 (COD) PE-CONS 54/17

DGC 1C EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 1 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en) 2016/0207 (COD) PE-CONS 54/17 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 1 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en) 2016/0207 (COD) PE-CONS 54/17 CORLX 492 CFSP/PESC 935 DEVGEN 239 FIN 665 ACP 121 CADREFIN 107 CODUN 41 CIVCOM

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 88/2014/Α (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010)

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 88/2014/Α (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Διαμεσολάβηση 88/2014 /Α Σελίδα 1 ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 88/2014/Α (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Προς 1) Δ/νση Εμπορίου & Ανάπτυξης emp.anaptixis@ciytofathens.gr 2) Δ/νση Ελέγχου Κοινόχρηστου Χώρου mp.secretary@cityofathens.gr

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Ν Α Κ Α Σ Των κυριοτέρων προθεσµιών που αφορούν στη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών της 25 ης Ιανουαρίου 2015

Π Ι Ν Α Κ Α Σ Των κυριοτέρων προθεσµιών που αφορούν στη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών της 25 ης Ιανουαρίου 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ Π Ι Ν Α Κ Α Σ Των κυριοτέρων προθεσµιών που αφορούν στη διενέργεια των γενικών βουλευτικών

Διαβάστε περισσότερα

***II ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

***II ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Ενιαίο νομοθετικό κείμενο 28.10.2015 EP-PE_TC2-COD(2011)0901B ***II ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ που καθορίσθηκε σε δεύτερη ανάγνωση στις 28 Οκτωβρίου 2015 εν όψει της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Δημοτικό Κατάστημα, 25 ης Μαρτίου 15, Τ.Κ. 50 200 Πτολεμαΐδα, τηλ 24633 50100, FAX 24633 50150 Πτολεμαΐδα 04-10-2012 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

Προστατευόμενα μνημεία και χώροι, στην Υπάτη και την ευρύτερη περιοχή

Προστατευόμενα μνημεία και χώροι, στην Υπάτη και την ευρύτερη περιοχή Προστατευόμενα μνημεία και χώροι, στην Υπάτη και την ευρύτερη περιοχή Στη στήλη αυτή σας παρουσιάζουμε μνημεία και χώρους, ευρισκόμενα στην Υπάτη και την ευρύτερη περιοχή, τα οποία η Πολιτεία επισήμως

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ IΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας για το πεδίο βολής Τσερίου. (Αρ. Φακ. 23.04.033.151-2016). (Προηγούμενος Αρ. Φακ.

Διαβάστε περισσότερα

SJ DIR 4 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 18 Νοεμβρίου 2015 (OR. en) 2011/0901 B (COD) PE-CONS 62/15 JUR 692 COUR 47 INST 378 CODEC 1434

SJ DIR 4 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 18 Νοεμβρίου 2015 (OR. en) 2011/0901 B (COD) PE-CONS 62/15 JUR 692 COUR 47 INST 378 CODEC 1434 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 18 Νοεμβρίου 2015 (OR. en) 2011/0901 B (COD) PE-CONS 62/15 JUR 692 COUR 47 INST 378 CODEC 1434 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

8η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας την 3 η Απριλίου 2018

8η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας την 3 η Απριλίου 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ της 8ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας την 3 η Απριλίου 2018 Σήμερα, 3 Απριλίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00 συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 47 I Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 62o έτος 19 Φεβρουαρίου 2019 Περιεχόμενα II Μη νομοθετικές πράξεις ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ Απόφαση (ΕΕ) 2019/274 του Συμβουλίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ορισμός ημέρας διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ορισμός ημέρας διεξαγωγής της ψηφοφορίας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Ταχ. Διεύθυνση: Ευαγγελιστρίας 2 Ταχ. Κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός Συντονιστής: Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Σάββας Γεωργιάδης

Γενικός Συντονιστής: Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Σάββας Γεωργιάδης 1. ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΙΚΗ Γενικός Συντονιστής: Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Σάββας Γεωργιάδης Το Σεμινάριο Εξομολογητικής που πραγματοποιήθηκε κατά τα δύο παρελθόντα εκκλησιαστικά - ακαδημαϊκά έτη, δίνοντας

Διαβάστε περισσότερα

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή»

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 (2015) «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» Ο Θούριος του Ρήγα Φεραίου εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη

Διαβάστε περισσότερα

Τοµπάζης /Τουµπάζης - Γιακουµάκης

Τοµπάζης /Τουµπάζης - Γιακουµάκης Επώνυµο Τοµπάζης /Τουµπάζης - Γιακουµάκης Όνοµα Υπογραφή Μανώλης Σφραγίδα Υπογραφές Αγωνιστών της Ελληνικής Επαναστάσεως, ΙΕΕΕ, Αθήνα, 1984 Σφραγίδες Ελευθερίας, ΙΕΕΕ, Αθήνα, 1983 Ιδιότητα Γέννησης Χρόνος

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής για τα Δημοτικά σχολεία της

Θέμα: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής για τα Δημοτικά σχολεία της ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αρ. Φακ.: 7.19.006 Τηλ.: 26 804512 Φαξ.: 26 306139 E-mail: dde-eparhiako-paf@schools.ac.cy

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Φεβρουαρίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Φεβρουαρίου 2017 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Φεβρουαρίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0034 (NLE) 6136/17 LIMITE ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: PUBLIC CORLX 91 CFSP/PESC 127

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 18 ης ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΛΑΜΙΑ 14/10/2016 Αρ. Πρωτοκόλλου: 59529 Π Ρ Ο Σ (όπως πίνακας αποδεκτών) ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου»

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΜΗΝΙ A ΒΙΠΕ ΒΟΛΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΑΙΠΕΔ

ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΜΗΝΙ A ΒΙΠΕ ΒΟΛΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΑΙΠΕΔ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΜΗΝΙ A ΒΙΠΕ ΒΟΛΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΑΙΠΕΔ Ημερομηνία Έκθεσης: 28.3.2014 Κωδικός / Σύντομη Περιγραφή Ακινήτου: Ακίνητο πλήρους κυριότητας του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΘΕΜΑ Α1 ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ α. Κόμμα του Γ. Θεοτόκη: «Το κόμμα του Γ. Θεοτόκη πυρήνα των Αντιβενιζελικών.», σελ. 92-93 β. Προσωρινή Κυβέρνησις της Κρήτης (1905)

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορική Μονή του Σωτήρος Xριστού στο Kουμπέ Ρεθύμνου

Η ιστορική Μονή του Σωτήρος Xριστού στο Kουμπέ Ρεθύμνου 28/02/2019 Η ιστορική Μονή του Σωτήρος Xριστού στο Kουμπέ Ρεθύμνου / Ιερές Μονές Η γυναικεία Mονή του Σωτήρος Χριστού είναι κτισμένη στον λόφο του Τιμίου Σταυρού, στο προάστιο του Κουμπέ Ρεθύμνου. Η μονή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ / ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ / ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ / ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟ 18.7.2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ www.e-publicrealestate.gr ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΑΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΑΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (Εξετάσεις σύμφωνα με το Άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου) Φεβρουάριος 2019 ΑΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ (Να απαντηθούν 4 από τις 6 ερωτήσεις) Να τηρείτε την αριθμητική σειρά των ερωτήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Η Τουρκία στον 20 ο αιώνα

Η Τουρκία στον 20 ο αιώνα Η Τουρκία στον 20 ο αιώνα Ενότητα 5: Δημήτριος Σταματόπουλος Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών 1 Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Εργάσιμες 78. 2009 2 Ο + 3 Ο Τρίμηνο. 2 ο Εργάσιμες 64. Μέρες και ημερομηνίες. Έτος Τρίμηνο Μήνας. Αργίες 2. Δεκέμβρης

1 ο Εργάσιμες 78. 2009 2 Ο + 3 Ο Τρίμηνο. 2 ο Εργάσιμες 64. Μέρες και ημερομηνίες. Έτος Τρίμηνο Μήνας. Αργίες 2. Δεκέμβρης Ημερολόγιο εργάσιμων και αργιών σχολικού έτους 008-009 Έτος Τρίμηνο Μήνας 008 ο 78 75 ΔΕΥΤ 6 ΤΡΙΤ 4 ΤΕΤΑ 4 ΠΕΜΠ 5 ΠΑΡΑ 6 Σεπτέμβρης Οκτώβρης Νοέμβρης Δεκέμβρης Μέρες και ημερομηνίες Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2013

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2013 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 26.3.2013 B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2013 σύμφωνα με το άρθρο 115, παράγραφος 5, του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: «ΜΕΡΟΣ VIB

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: «ΜΕΡΟΣ VIB 704 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 80(Ι)/2017 Αρ. 4608, 30.6.2017 Ο περί της Σύστασης και Λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσεως (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΑΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ. (Να απαντηθούν 4 από τις 6 ερωτήσεις)

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΑΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ. (Να απαντηθούν 4 από τις 6 ερωτήσεις) ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (Εξετάσεις σύμφωνα με το Άρθρο 5 του Περί Δικηγόρων Νόμου) ΑΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ Οκτώβριος 2010 (Να απαντηθούν 4 από τις 6 ερωτήσεις) Ερώτηση 1 Α. Ο Δήμος Λεμεσού εγκαθιστά στο πεζοδρόμιο

Διαβάστε περισσότερα

Κος Κυριάκος Λεάνδρου Αναπλ. Δημοτικός Γραμματέας

Κος Κυριάκος Λεάνδρου Αναπλ. Δημοτικός Γραμματέας ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ ΗΜΕΡ. 14/11/2016 ΑΡΙΘ. 20/2016 Παρόντες: Κος Μιχάλης Παυλίδης Δήμαρχος Κος Μάριος Αθανασίου Αντιδήμαρχος Κος Χρίστος Παλιός Δημοτικός Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2493 22 Οκτωβρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ A.A.Π. Αρ. Φύλλου 243 ΤΕΥΧΟΣ ΑΝAΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Κήρυξη - οριοθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 14 ης /2010

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 14 ης /2010 1. 14. 2. / 15. 3. 16. 4. 17. 5. 18. 6. 19. 7. 20. 8. 21. 9. 10. 11. 12. 22. / 13. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 14 ης /2010 Πέμπτη 29 Απριλίου 2010, 09:00 μ.μ. 14 Γενικά πριν την ημερήσια

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Εκδηλώσεις Μνήμης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1943 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να τιμήσετε, τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στην περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων, και

Διαβάστε περισσότερα

4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2005

4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2005 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 3ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (Ιστορία - Αρχαιολογία - Λαογραφία) 4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2005 ΛΑΜΙΑ 2007 2 Πνευματικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίπολη, ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ: ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίπολη, ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ: ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίπολη, 11-11 -2011 ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ: 60787 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣ: Τον κ. Δήμαρχο Τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους. Τον κ. Γενικό Γραμματέα του Δήμου Τον κ. Πρόεδρο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Καλαμαριά, 19/6/2018 Αριθμ. πρωτ.: 20622 ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Καλείστε

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ. Αρχείο Επισκόπου Ιεροσητείας Αμβροσίου. Αρχείο Αρχιμανδρίτη Παρθενίου Κελαϊδή. Συλλογή Παπα-Στεφάνου Προβατάκη

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ. Αρχείο Επισκόπου Ιεροσητείας Αμβροσίου. Αρχείο Αρχιμανδρίτη Παρθενίου Κελαϊδή. Συλλογή Παπα-Στεφάνου Προβατάκη ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ Τίτλος Αρχείο Επισκόπου Ιεροσητείας Αμβροσίου Αρχείο Αρχιμανδρίτη Παρθενίου Κελαϊδή Συλλογή Παπα-Στεφάνου Προβατάκη Αρχείο Επισκόπου Διονυσίου Μαραγκουδάκη Συλλογή Μονών (νομών Χανίων,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΠΑΜ

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΠΑΜ Με τη συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας εκδηλώνετε το ενδιαφέρον σας για τον εθελοντισμό στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Τα στοιχεία που σας ζητάμε είναι χρήσιμα για την αξιοποίηση τόσο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ. Μυγδονία:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ. Μυγδονία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ Μυγδονία: 10-1-2012 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της με αριθμό 1/2012 έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου της

Διαβάστε περισσότερα

GSC.TFUK. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 7 Ιανουαρίου 2019 (OR. en) XT 21106/18. Διοργανικός φάκελος: 2018/0426 (NLE) BXT 125

GSC.TFUK. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 7 Ιανουαρίου 2019 (OR. en) XT 21106/18. Διοργανικός φάκελος: 2018/0426 (NLE) BXT 125 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 7 Ιανουαρίου 2019 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2018/0426 (NLE) XT 21106/18 BXT 125 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την υπογραφή,

Διαβάστε περισσότερα

Τα αρχαία της Κατοχής

Τα αρχαία της Κατοχής Τα αρχαία της Κατοχής Σπερχειάδα 7 Απριλίου 2016 Σαράντος Θεοδωρόπουλος ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΚΑΗΣ Ο ΠΟΘΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΤΟΥΣ 1939 Ο Δρ. Γκαίμπελς επισκέπτεται την Αρχαιότητες στην Αθήνα 1940 ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Εργάσιμες 74. 2010 2 Ο + 3 Ο Τρίμηνο. 2 ο. 3 ο Εργάσιμες. Ημερολόγιο εργάσιμων ημερών και αργιών σχολικού έτους 2009-2010. Έτος Τρίμηνο Μήνας

1 ο Εργάσιμες 74. 2010 2 Ο + 3 Ο Τρίμηνο. 2 ο. 3 ο Εργάσιμες. Ημερολόγιο εργάσιμων ημερών και αργιών σχολικού έτους 2009-2010. Έτος Τρίμηνο Μήνας Ημερολόγιο εργάσιμων και αργιών σχολικού έτους 009-00 Έτος Τρίμηνο Μήνας 009 ο 74 7 Σεπτέμβρης Οκτώβρης Μέρες και ημερομηνίες Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή 7 8 9 0 4 5 6 7 8 3 4 5 8 9 30 5 6 7

Διαβάστε περισσότερα

3. Ποια οδό θα πάρετε για να πάτε στο Φρούριο της Λαμίας από την Πλατεία Πάρκου; i. Ρήγα Φεραίου ii. Διάκου iii. Βενιζέλου iv.

3. Ποια οδό θα πάρετε για να πάτε στο Φρούριο της Λαμίας από την Πλατεία Πάρκου; i. Ρήγα Φεραίου ii. Διάκου iii. Βενιζέλου iv. 1. Που βρίσκεται η Εκκλησιαστική σχολή; ii. Στη Ν. Μαγνησία iii. Στη Μ.Δαμάστας iv. Στα Καλύβια 2. Η Αστυνομική Δ/νση Λαμίας σε ποια οδό βρίσκεται; i. Ανθήλης ii. Καρπενησίου iii. Αθηνών iv. Δηιφόβου 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 457ΒΩ9Ι-ΛΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ

ΑΔΑ: 457ΒΩ9Ι-ΛΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ Αριθ.Αποφ 48/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 5 ο /2011 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δέλτα Στην χαλάστρα, στην αίθουσα συνεδριάσεων

Διαβάστε περισσότερα

25η Μαρτίου 1821 Η 25η Μαρτίου αποτελεί διπλή εορτή για τους Έλληνες, μαζί με τον Ευαγγελισμός της Θεοτόκου εορτάζεται και ο ξεσηκωμός των Ελλήνων κατά των Τούρκων. Στην πραγματικότητα η επανάσταση είχε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ Κατάλογος της ΕΕ που περιλαµβάνει πρόσωπα, οµάδες και οντότητες στις οποίες εφαρµόζονται ειδικά µέτρα για την καταπολέµηση της τροµοκρατίας 22 εκεµβρίου 2009 Η ΕΕ θέσπισε

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Αθήνα, 05/12 /2013 Αριθμ. Πρωτ.: 1732/151451 ΘΕΜΑ : «Ματαίωση του έργου της προμήθειας, μεταφοράς και δωρεάν διανομής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η «ακτινογραφία» της κοινής γνώμης στον Δήμο Θέρμης από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η «ακτινογραφία» της κοινής γνώμης στον Δήμο Θέρμης από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Θ Ε Σ Σ Α Λ Ο Ν Ι Κ Η Σ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Τηλ. 2310 997158, 2310 997162, e-mail: press@auth.gr Κτίριο Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» ΑΠΘ, Τ.Κ. 541 24,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Εκδηλώσεις Μνήμης. ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Χρόνια από το Ολοκαύτωμα ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Εκδηλώσεις Μνήμης. ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Χρόνια από το Ολοκαύτωμα ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Εκδηλώσεις Μνήμης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1943-74 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Χρόνια από το Ολοκαύτωμα ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να τιμήσετε, τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α.Δ.Α.: Κοζάνη: Αρ. πρωτ.: 364

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α.Δ.Α.: Κοζάνη: Αρ. πρωτ.: 364 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΠΟΥΣΙΟΥ & ΕΣΤΙΑΣ 3, ΚΟΖΑΝΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α.Δ.Α.: Κοζάνη: 10-5-2019 Αρ. πρωτ.: 364 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 6η/ 2019 ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 4 ης ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΛΑΜΙΑ 24/3/2014 Αρ. Πρωτοκόλλου: 25049 Π Ρ Ο Σ (όπως πίνακας αποδεκτών) ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου»

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912)

Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913 Ιστορία Γ Γυμνασίου Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) Χρονολόγιο 1897-1908 Μακεδόνικος Αγώνας 1912-1913 Βαλκανικοί πόλεμοι 1914-1918 Α' Παγκόσμιος

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτικές απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας. κατεύθυνσης των Πανελλαδικών εξετάσεων 2014

Ενδεικτικές απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας. κατεύθυνσης των Πανελλαδικών εξετάσεων 2014 Θέμα Α1 Ενδεικτικές απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας κατεύθυνσης των Πανελλαδικών εξετάσεων 2014 ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ Α) Με τη βιομηχανική επανάσταση καθώς η κατοχή γης έπαυε προοδευτικά να είναι πηγή εξουσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Καλαμβόκη 2 α 151 27 Μελίσσια Τηλ. 2132050002- Fax 2106132333 Μελίσσια, 5 Ιουνίου 2014 ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 14370 ΠΡΟΣ Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. H Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Έχοντας υπόψη:

ΑΠΟΦΑΣΗ. H Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Έχοντας υπόψη: Μαρούσι, 22/7/2010 ΑΡΙΘ. AΠ: 573/14 ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της υπ αριθ. 562/30/22-4-2010 Απόφασης της ΕΕΤΤ «Έγκριση Τεύχους Προκήρυξης για την επιλογή Παρόχου Καθολικής Υπηρεσίας για την παροχή υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΤΗ Hypati - Neopatria

ΥΠΑΤΗ Hypati - Neopatria ΥΠΑΤΗ Hypati - Neopatria Η κωμόπολη της Υπάτης, κτισμένη σε υψόμετρο 400μ. με τη χαρακτηριστική πολυμορφία του τοπίου της, έχει συμπληρώσει πάνω από 2500 χρόνια συνεχούς παρουσίας σε όλα τα γεγονότα της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Κατάλογος της ΕΕ που περιλαμβάνει πρόσωπα, ομάδες και οντότητες στις οποίες εφαρμόζονται ειδικά μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας 6 Φεβρουαρίου 2008 Η ΕΕ θέσπισε

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2018)0427 Καθορισμός της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 19 - Από την 3η Σεπτεμβρίου 1843 έως την έξωση του Όθωνα (1862) Ιστορία Γ Γυμνασίου

Ενότητα 19 - Από την 3η Σεπτεμβρίου 1843 έως την έξωση του Όθωνα (1862) Ιστορία Γ Γυμνασίου Ενότητα 19 - Από την 3η Σεπτεμβρίου 1843 έως την έξωση του Όθωνα (1862) Ιστορία Γ Γυμνασίου Ο Όθων συνδιαλέγεται με τον έφιππο συνταγματάρχη Δημήτριο Καλλέργη που του ζητά την παραχώρηση συντάγματος Καθιέρωση

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 8 Ιουνίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: οικ. 23378 ΓΕΝ. ΔΙΕΥ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27 Ταχ. Κώδικας: 101

Διαβάστε περισσότερα

Ε40/9-17.1.2005. ΘΕΜΑ : "Καταληκτικές ηµεροµηνίες υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών ηλώσεων (Α.Π..) περιόδων απασχόλησης από 1/1/2005 έως 31/12/2005".

Ε40/9-17.1.2005. ΘΕΜΑ : Καταληκτικές ηµεροµηνίες υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών ηλώσεων (Α.Π..) περιόδων απασχόλησης από 1/1/2005 έως 31/12/2005. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ Ε40/9-17.1.2005 ΘΕΜΑ : "Καταληκτικές ηµεροµηνίες υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών ηλώσεων (Α.Π..) περιόδων απασχόλησης από 1/1/2005 έως 31/12/2005". Σας κοινοποιούµε αναλυτικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.4.2012 COM(2012) 191 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για την αξιολόγηση της προόδου που ανέφερε η Ιταλία στην Επιτροπή και στο Συμβούλιο όσον αφορά την ανάκτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΗΛΩΣΗΣ Ν. 1599/86

ΣΧΕ ΙΟ ΗΛΩΣΗΣ Ν. 1599/86 ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ 21.15 ΣΧΕ ΙΟ ΗΛΩΣΗΣ Ν. 1599/86 Μετά το έντυπο κείµενο µίας τέτοιας δήλωσης, να προστίθενται κάθε φορά τα παρακάτω 1. Προκειµένου περί Ανωνύµων Εταιρειών (Α.Ε.) και Εταιρειών Περιορισµένης Ευθύνης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10)

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 5 ης ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10) Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ 1.α. Το κείμενο: Ο Μακρυγιάννης άρχισε να γράφει τα Απομνημονεύματα στις 26 Φεβρουαρίου του 1829 στο Άργος όπου είχε οριστεί Γενικός Αρχηγός της Εκτελεστικής Δυνάμεως

Διαβάστε περισσότερα

Αρνητική απάντηση για τέλεση Θείας Λειτουργίας στα Κατεχόμενα- Υπό κατάρρευση Ναοί- Θέλουν να κάνουν Ιστορική Μονή Τέμενος

Αρνητική απάντηση για τέλεση Θείας Λειτουργίας στα Κατεχόμενα- Υπό κατάρρευση Ναοί- Θέλουν να κάνουν Ιστορική Μονή Τέμενος 11/04/2019 Αρνητική απάντηση για τέλεση Θείας Λειτουργίας στα Κατεχόμενα- Υπό κατάρρευση Ναοί- Θέλουν να κάνουν Ιστορική Μονή Τέμενος Αυτοκέφαλες Εκκλησίες / Εκκλησία της Κύπρου Αρνητική ήταν η απάντηση

Διαβάστε περισσότερα

TEYXOΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

TEYXOΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ TEYXOΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ολιγοήμερη παράταση από τον ΕΦΚΑ στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών Μικρή χρονική παράταση δόθηκε από τον ΕΦΚΑ για τους ασφαλισμένους με μπλοκάκι,

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελλάδα από το 1914 ως το 1924

Η Ελλάδα από το 1914 ως το 1924 Γ. ΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ (ενδεικτικά παραδείγµατα) Η Ελλάδα από το 1914 ως το 1924 Με βάση τα στοιχεία που παρέχει το κεφάλαιο ΚΒ του σχολικού σας βιβλίου (σσ. 73-119) να συντάξετε έναν χρονολογικό πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ

ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ Πρωτοδικείο Αθηνών - Π. Σχολή Ευελπίδων κτίριο 13 γραφείο 201 T.K. 11362, Τηλ: 210-8253646, 210-8826464, Fax: 210-8826172 http://www.odye.gr email:info@odye.gr Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 21/2015 (Άρθρο 77 παρ.3 Ν.3852/2010)

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 21/2015 (Άρθρο 77 παρ.3 Ν.3852/2010) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Διεύθυνση: Τηλέφωνο: Τηλεομοιότυπο: Ηλεκτρ.Ταχυδ.: Ιστοσελίδα: Φιλικής Εταιρείας 6 27200 ΑΜΑΛΙΑΔΑ 2622.360.512

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Τηλ. : ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Τηλ. : ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ταχ. Δ/νση : Στρ. Καραϊσκάκη & Επαύλεως Τ.Κ. 124.61 Τηλ. :213 2047215-236 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορία της πόλης και της πολεοδομίας

Ιστορία της πόλης και της πολεοδομίας Ιστορία της πόλης και της πολεοδομίας Ενότητα 3: Σχέδια πόλεως για την Αθήναπρωτεύουσα Δώρα Μονιούδη-Γαβαλά Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων

Διαβάστε περισσότερα

Φιλέλληνες ονοµάζονται οι ξένοι που εµπνεύσθηκαν από την Επανάσταση του 1821 και υποστήριξαν τον αγώνα των εξεγερµένων Ελλήνων µε διάφορους τρόπους.

Φιλέλληνες ονοµάζονται οι ξένοι που εµπνεύσθηκαν από την Επανάσταση του 1821 και υποστήριξαν τον αγώνα των εξεγερµένων Ελλήνων µε διάφορους τρόπους. Κεφάλαιο 14 Ο Φιλελληνισµός (σελ. 126 129) Φιλέλληνες ονοµάζονται οι ξένοι που εµπνεύσθηκαν από την Επανάσταση του 1821 και υποστήριξαν τον αγώνα των εξεγερµένων Ελλήνων µε διάφορους τρόπους. Η προσφορά

Διαβάστε περισσότερα

Δείτε αναλυτικά την δήλωση στο Extra3: Βερελής για την λίστα του ΣΔΟΕ: "Η υπόθεση έχει κλείσει"(video)

Δείτε αναλυτικά την δήλωση στο Extra3: Βερελής για την λίστα του ΣΔΟΕ: Η υπόθεση έχει κλείσει(video) Σωρεία δημοσιευμάτων τις τελευταίες ώρες σχετικά με την λίστα που δημοσίευσε το zougla.gr με τα πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές, υπουργούς) που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ εδώ και δύο χρόνια. Ανάμεσα

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 16.4.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 102/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 370/2011 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 11ης Απριλίου 2011 για τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ)

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Καθορισμός διοικητικής διαδικασίας μεταδημότευσης υποψηφίου σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

ΘΕΜΑ: Καθορισμός διοικητικής διαδικασίας μεταδημότευσης υποψηφίου σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 14 Μαρτίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α.Π.: οικ. 10784 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. (Εξετάσεις σύμφωνα με το Άρθρο 5 του Περί Δικηγόρων Νόμου) ΑΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ. (Να απαντηθούν 4 από τις 6 ερωτήσεις)

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. (Εξετάσεις σύμφωνα με το Άρθρο 5 του Περί Δικηγόρων Νόμου) ΑΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ. (Να απαντηθούν 4 από τις 6 ερωτήσεις) Ερώτηση 1 ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (Εξετάσεις σύμφωνα με το Άρθρο 5 του Περί Δικηγόρων Νόμου) ΑΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ (Να απαντηθούν 4 από τις 6 ερωτήσεις) ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 Α. Αναφορικά με την υποχρέωση των εργοδοτών

Διαβάστε περισσότερα

Σπίτι μας είναι η γη

Σπίτι μας είναι η γη Σπίτι μας είναι η γη 1.α. Ο αρχηγός των Ινδιάνων λέει ότι η φύση είναι το σπίτι τους. Τι εννοεί; β. Πώς βλέπει ο λευκός τη φύση, σύμφωνα με τον Ινδιάνο; α. Η πρόταση αυτής της αγοραπωλησίας ήταν εντελώς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Αναφορών 20.4.2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέµα: Αναφορά 0783/2007, του Γ.Τ., κυπριακής ιθαγένειας, σχετικά µε την προστασία της χερσονήσου του Ακάµα στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα

1. Να βρίσκεται στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Μερόπης του Δήμου Οιχαλίας

1. Να βρίσκεται στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Μερόπης του Δήμου Οιχαλίας ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΓΟΡΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μελιγαλά 13-03-2015 ΝΟΜΟΣ: ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Αρ. Πρωτ: 2460 ΔΗΜΟΣ: ΟΙΧΑΛΙΑΣ Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Αγ. Ιωάννου 24002 ΜΕΛΙΓΑΛΑ Πληροφορίες: Γραφείο Δημάρχου Τηλέφωνο:2724360300/

Διαβάστε περισσότερα

9975/16 ΓΒ/ακι/ΕΚΜ 1 DRI

9975/16 ΓΒ/ακι/ΕΚΜ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Ιουνίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0906 (COD) 9975/16 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα