Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας. στο 54ο Ετήσιο Συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας. στο 54ο Ετήσιο Συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ"

Transcript

1 Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας στο 54ο Ετήσιο Συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ Είναι πραγματικά ιδιαίτερη η χαρά μου που για μία ακόμη χρονιά ευρίσκομαι μαζί σας και απευθύνω χαιρετισμό στο συνέδριο της Συντεχνίας των Δημοσίων Υπαλλήλων. Εκ μέρους της Πολιτείας, θέλω να ευχαριστήσω τους Δημοσίους Υπαλλήλους για τον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισαν και γενικότερα στη βοήθεια που η Δημόσια Υπηρεσία παρείχε στις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδιαίτερα κατά την περίοδο που ακολούθησε την τουρκική εισβολή, αλλά και πιο πρόσφατα, στη μεγάλη συλλογική προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση. Είναι καλά γνωστό ότι όταν αναλάμβανα την εξουσία το κράτος βρισκόταν στα πρόθυρα κατάρρευσης και χρεοκοπίας. Τα διαθέσιμα ρευστά δεν διαρκούσαν παρά για ένα μήνα. Θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία για την υπευθυνότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και ειδικότερα της ηγεσίας της ΠΑΣΥΔΥ και για τις θυσίες των μελών της που ως αποτέλεσμα έγινε κατορθωτό σταδιακά να σταθεί στα πόδια του το κράτος και να παρουσιάσει μια σταθερή ανάπτυξη. Αποτέλεσμα τούτου είναι και το ότι, μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο με την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ, έγινε κατορθωτό από την 1η Ιανουαρίου τουλάχιστον να αποκατασταθούν κάποια από των βασικών δικαιωμάτων που ήσαν ένα μέρος των θυσιών που έχετε υποστεί. Την ίδια ώρα θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία και για την περίοδο της διαπραγμάτευσης για την ένταξη και τον ρόλο που διαδραματίζει η Δημόσια Υπηρεσία, όπως και κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ ο οποίος υπήρξε αντάξιος των προσδοκιών της πολιτείας και της κοινωνίας. Όποτε κλήθηκαν να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο, αλλά και τη χώρα, οι λειτουργοί της Δημόσιας Υπηρεσίας ανταποκρίθηκαν πέραν του αναμενόμενου με τον καλύτερο τρόπο. Αυτή την περίοδο η Δημόσια Υπηρεσία καλείται να διεκπεραιώσει μια άλλη μεγάλη πρόκληση. Αυτή της απαλλαγής της από τις διαχρονικές διαρθρωτικές της παθογένειες, ούτως ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τον πολίτη, αλλά και την ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να καταστεί ακόμα φιλικότερη σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και λιγότερο ευάλωτη σε πολιτικές παρεμβάσεις. Είναι σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο που η Κυβέρνηση προσπαθεί με νομοθετικές ρυθμίσεις όχι μόνο να απαλλάξει τη Δημόσια Υπηρεσία από τις διαρθρωτικές τις στρεβλώσεις αλλά και να της δώσει τα σύγχρονα εργαλεία που και η ίδια θα ήθελε για να μπορεί να διεκπεραιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει.

2 Εσείς, οι λειτουργοί της Δημόσιας Υπηρεσίας, γνωρίζετε καλύτερα από οποιονδήποτε την πολυμέτωπη προσπάθεια που γίνεται, για πρώτη φορά από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για νέα ουσιαστική ριζοσπαστική αλλαγή. Μια αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος και η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη δική σας συνεργασία, χωρίς τη δική σας συνδρομή και τη δική μας συμβολή. Είναι σε αυτό το πλαίσιο, που θέλω από το βήμα της ετήσιάς σας Γενικής Συνέλευσης, να σας ευχαριστήσω θερμά για την εποικοδομητική στάση την οποία τηρήσατε ως εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα στην προσπάθεια για τη μεταρρύθμιση. Μια προσπάθεια που δυστυχώς ακόμη δεν ολοκληρώθηκε όπως ήταν η καθολική επιθυμία. Μετά την απόρριψη των σχετικών νομοσχεδίων από τη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο, η Κυβέρνηση προχώρησε σε ένα νέο κύκλο διαβουλεύσεων με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τροποποιήσαμε και ενισχύσαμε τα νομοσχέδια και με δικές τους προτάσεις έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η ψήφισή τους από τη Βουλή, καθώς χωρίς τη συνεργασία τουλάχιστον της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων δεν μπορεί να επιτευχθεί η οποιαδήποτε θέσπιση νομοθεσίας, που ιδιαίτερα στην προκειμένη περίπτωση αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Υπηρεσίας. Και αυτό επειδή, μεταξύ άλλων, θεωρώ πως είναι αδιανόητο σε μια σύγχρονη Δημόσια Υπηρεσία να μην εφαρμόζεται ένα αξιοκρατικό, μη ισοπεδωτικό σύστημα αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων, το οποίο να αναγνωρίζει και να ανταμείβει τον ευσυνείδητο και αποτελεσματικό δημόσιο υπάλληλο για την εργασία που προσφέρει. Όπως είναι επίσης αδιανόητο το σύστημα προσλήψεων και προαγωγών να μη διέπεται από διαφανή, αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια και να καθίσταται ευάλωτο σε πολιτικές παρεμβάσεις. Δεν είναι αρκετό να μιλάμε για το ρουσφέτι. Οφείλουμε να επανασχεδιάσουμε το σύστημα ούτως ώστε να μην αφήνει να ευδοκιμεί η παρέμβαση. Είναι ακριβώς αυτό που προσπαθούμε να ρυθμίσουμε με τα εν λόγω νομοσχέδια. Σε αυτό το πλαίσιο, η συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης και ΠΑΣΥΔΥ για τα νομοσχέδια της Δημόσιας Υπηρεσίας, αποτελεί πιστεύω σημείο αναφοράς για την εξέλιξη της Δημόσιας Υπηρεσίας αλλά και επιβεβαίωση και της δικής σας θέσης, ότι αυτές οι διαχρονικές στρεβλώσεις και τα κακώς έχοντα του συστήματος οφείλουμε να τα πατάξουμε. Αποτελεί απόδειξη του ότι πρώτιστα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα είναι αυτοί που απαιτούν να διασφαλίσουν την ακεραιότητα όσο και την αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Υπηρεσίας. Ευθέως θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη θετική σας προσέγγιση που αυτό που καταδεικνύει είναι το αίσθημα ευθύνης της ΠΑΣΥΔΥ.

3 Το πρώτο βήμα για τη μεταρρύθμιση έγινε πριν λίγες μέρες με την υπερψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για την κινητικότητα. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο, το οποίο με την εφαρμογή του θα οδηγήσει αναμφίβολα στην καλύτερη αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού στο σύνολο της Δημόσιας Υπηρεσίας και θα οδηγήσει όχι μόνο σε εξοικονόμηση πόρων, αλλά σταδιακά σε μια πιο αποτελεσματική και ευέλικτη Δημόσια Υπηρεσία. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τη συντριπτική πλειοψηφία των Βουλευτών και των πολιτικών κομμάτων που το υπερψήφισαν. Είμαι σίγουρος ότι το πνεύμα συναίνεσης και συνδιαβούλευσης το οποίο επικράτησε για το νομοσχέδιο για την κινητικότητα, θα επικρατήσει και για τα άλλα νομοσχέδια τα οποία θα κατατεθούν σύντομα στη Βουλή, αφού ολοκληρωθεί η νομοτεχνική τους επεξεργασία από τη Νομική Υπηρεσία. Σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις του κράτους έναντι σας, θέλω να πιστεύω πως μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο με την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ ανταποκριθήκαμε στις πλείστες όσες των απολύτως δικαιολογημένων αιτημάτων. Ενδεικτικά θέλω να αναφέρω ότι με νομοσχέδιο το οποίο εγκρίθηκε από τη Βουλή θέσαμε τέρμα στην εργασιακή ανασφάλεια εκτάκτων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων, διασφαλίζοντας και κατοχυρώνοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα. Μεταξύ άλλων, η ρύθμιση προβλέπει ότι οποιοσδήποτε υπάλληλος συμπληρώσει 30 μήνες υπηρεσίας, αποκτά καθεστώς υπαλλήλου αορίστου χρόνου. Η συνετή οικονομική πολιτική που ακολουθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, μας επέτρεψε επίσης να τερματίσουμε από την πρώτη Ιανουαρίου του 2017 την παγοποίηση των μισθών, και πλέον αποδίδονται δυνάμει των σχεδίων υπηρεσίας οι προσαυξήσεις και η ΑΤΑ. Παράλληλα, τερματίστηκε και η έκτακτη εισφορά τόσο των δημοσίων όσο και των ιδιωτικών υπαλλήλων, κάτι που ενδυναμώνει σημαντικά το εισόδημα όλων των εργαζομένων διαψεύδοντας ότι η πολιτική μας θα οδηγούσε τάχα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και μειώσεων μισθών. Όσον αφορά άλλα αιτήματα εκ μέρους των εργαζομένων, η Κυβέρνηση υιοθέτησε αυτά που και η ίδια έκρινε απολύτως αιτιολογημένα. Όπως για παράδειγμα ρυθμίσεις που βελτιώνουν την υπερωριακή αποζημίωση των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων που εργάζονται με σύστημα βάρδιας. Θα ήθελα επιπλέον να υπενθυμίσω πως ήδη έχουμε καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο προωθείται η αποπαγοποίηση όλων των θέσεων προαγωγής στο δημόσιο, ώστε να επανέλθει η κατάσταση στο δημόσιο στην ομαλότητα, η οποία διακόπηκε λόγω της εκτάκτου καταστάσεως την οποία κληθήκαμε να διαχειριστούμε το 2013.

4 Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική για νέους κυρίως υπαλλήλους είναι η απόφασή μας να προωθήσουμε μετά από διάλογο τη δημιουργία Ταμείου Προνοίας, τόσο για νεοεισερχόμενους μόνιμους υπαλλήλους όσο και για τους εκτάκτους. Γνωρίζω την ιδιαίτερή σας ευαισθησία για όσους έχουν παιδιά και έχω ενημερωθεί από το Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ για τις ανάγκες να λειτουργήσετε ένα ακόμη νηπιαγωγείο. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενισχύσει το κοινωνικό σας έργο, για το οποίο και σας συγχαίρω, παραχωρώντας με μίσθωση της απαιτούμενης κρατικής γης στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, το τεμάχιο που χρειάζεστε προκειμένου να υλοποιήσετε το έργο που επιθυμείτε. Έχουμε διανύσει κρισιμότερες περιόδους στη σύγχρονη οικονομική Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σήμερα μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον νοουμένου, ωστόσο, και το υπογραμμίζω, ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας. Θα πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών και όταν και εφόσον είμαστε πραγματικά σε θέση να γίνονται οι αναγκαίες παραχωρήσεις προς όσους δικαιωματικά θα πρέπει να γίνουν. Για αυτό και σήμερα είμαστε σε θέση να άρουμε μέρος των περιορισμών που λήφθηκαν στο παρελθόν, αποκαθιστώντας σταδιακά το εισόδημα των λειτουργών του δημόσιου τομέα. Για να συνεχίσουμε την πρόοδο απαιτείται εθνική συνεννόηση και συναίνεση για όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν είτε την οικονομία είτε το εθνικό μας πρόβλημα είτε άλλα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης, όπως είναι οι μεταρρυθμίσεις, η εισαγωγή του ΓΕΣΥ κλπ. Θέλω να απευθύνω θερμές ευχαριστίες στην ΠΑΣΥΔΥ για τη συμβολή της στην επίλυση του θέματος των νοσηλευτών, είμαι βέβαιος ότι σε ελάχιστο χρόνο θα είμαστε σε θέση να ρυθμίσουμε τη συμφωνία που αφορά το ιατρικό και το παραϊατρικό προσωπικό. Γνωρίζω την αγωνία σας για το παρατεταμένο εν εκκρεμότητα κυπριακό πρόβλημα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως εκείνο που είναι κύρια έγνοια μου είναι επιτέλους να βρεθεί μια ειρηνική λύση στο Κυπριακό, ένας ειρηνικός τρόπος λύσης του Κυπριακού που να διασφαλίζει όμως ένα κράτος λειτουργικό και βιώσιμο. Παρά την πρόοδο που έχει παρατηρηθεί στις συνομιλίες, παραμένουν προβλήματα τα οποία άπτονται της λειτουργικότητας, τα οποία επηρεάζουν ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία δημιουργούν αντί τις προϋποθέσεις σταθερότητας και προοπτικής για το μέλλον, μια ανησυχία για τη δυνατότητα να επιβιώσει αυτό το κράτος την επομένη. Είναι για αυτό που με όλο το σεβασμό που τρέφω και προς την άλλη κοινότητα καλώ -όπως εγκαλούμαι- να συνειδητοποιήσει και η

5 τουρκοκυπριακή ηγεσία, αλλά ιδιαίτερα η Τουρκία, καθώς και η τουρκοκυπριακή κοινότητα, πως δεν είναι μόνο εκείνοι που έχουν ανησυχίες ή που θα ήθελαν να αισθάνονται κατοχυρωμένα τα δικαιώματά τους. Είναι και οι Ελληνοκύπριοι θύματα της εισβολής που έχουν εγκαταλείψει πατρογονικές εστίες, που έχουν χάσει περιουσίες, που βρίσκονται εδώ και 43 χρόνια στην προσφυγιά, που έχουν αγνοούμενους, που έχουν νεκρούς ως αποτέλεσμα εκείνης της εισβολής. Αλλά πριν και πάνω από όλα που έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, όπως θέλουμε να τα έχουν και οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας, αλλά δεν μπορεί -και πρέπει να γίνει συνείδηση- εν ονόματι της λύσης να είναι μια ετεροβαρής συνθήκη η οποία να ευνοεί τη μια και να αδικεί την άλλη, να στηρίζεται δηλαδή στο άδικο. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, και εκείνους που με κρίνουν και με επικρίνουν ότι τάχα κάνω υποχωρήσεις, είτε τους άλλους που λένε ότι τώρα δεν επιθυμώ τη λύση τάχα διότι επιδιώκω τις προεδρικές εκλογές: Έχω κάνει κινήσεις που δείχνουν πόσο με νοιάζουν οι προεδρικές εκλογές και πόσο γνοιάζομαι περισσότερο για τη λύση του Κυπριακού. Η 1η Δεκεμβρίου δεν είναι μακριά όταν έπαιρνα την απόφαση να συνεχίσει ο διάλογος, παρά το εν γνώσει μου ενδεχόμενο αδιεξόδου. Έπαιρνα την απόφαση για πολυμερή διάσκεψη προκειμένου επιτέλους να δοκιμαστεί η καλή θέληση τάχα της Τουρκίας να κάνει υποχωρήσει στα θέματα των εγγυήσεων, της απόσυρσης των κατοχικών στρατευμάτων, της διασφάλισης επιτέλους ενός ανεξαρτήτου, κυρίαρχου κράτους μέλους της ΕΕ. Η αποφασιστικότητά μου για λύση διαφαίνεται σε σωρεία ενεργειών που είχα προβεί όταν είχαμε μεταβεί στο Μοντ Πελεράν και η συμφωνία ήταν ότι θα έπρεπε να συμφωνηθούν τα τρία βασικά κριτήρια και να ανταλλαγούν χάρτες. Όταν συνάντησα τις δυσκολίες, όταν αντιλήφθηκα ότι υπήρχε κίνδυνος αδιεξόδου, έκανα δεκτό ότι θα μπορούσε η διαφορά μας να είναι σε απόσταση συμφωνίας για τα κριτήρια. Όπως έγινε κατορθωτό να συμφωνήσω με το ένα, για την εδαφική έκταση των δύο συνιστωσών πολιτειών. Και δεν δίστασα εκεί και όπου δεν θα επηρεαζόταν αρνητικά η ελληνοκυπριακή κοινότητα να ανταποκριθώ στις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων, αλλά αυτό που απαιτώ τουλάχιστον και από τον κ. Ακιντζί, το φίλο μου και συνομιλητή μου, τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, είναι να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι αρκετή η έκκληση ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ή να κατανοήσουμε τι είναι ομοσπονδία. Τον είχα προκαλέσει στις συνομιλίες, τον είχα προκαλέσει και δημόσια, τον προκαλώ και τώρα να μου εις ποία άλλη των 45 ομόσπονδων κρατών υπάρχουν πρόνοιες με βάση τις δικές του αξιώσεις προκειμένου να εξευρεθεί λύση. Για αυτό κάνω έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Όταν για ασήμαντο αφορμή ο κ. Ακιντζί αποχωρούσε, κάπου κάποιοι μου απέδιδαν την ίση ευθύνη και ότι έπρεπε να προβώ σε τέτοια μέτρα για να επανέλθει στο

6 τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ήταν τότε η αφορμή αποχώρησης και η καθυστέρηση, αυτών που τάχα επείγονται για λύση, δύο και πέραν μήνες. Και ήταν για μια αναφορά απλώς εγώ λέω κακώς η Βουλή το ψήφισε σε ιστορικό γεγονός. Και ερωτώ, είναι ορθό κάποιοι να με καλούν να παραγνωρίζω το γεγονός ότι παραβιάζεται η εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας με όσα προκλητικά η Τουρκία πράττει και είναι αυτή η χώρα την οποίαν μπορεί να εμπιστευτώ τάχα και να δεχθώ ως εγγυήτρια της Κυπριακής Δημοκρατίας; Αντί να καταδικάζουμε τις παράνομες ενέργειες μιας κατοχικής δύναμης προσπαθούμε να πούμε ότι ευθύνεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας γιατί ως εκ καθήκοντος έχει υποχρέωση να πράξει, να υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του; Ποιος έπρεπε να αποχωρήσει από τις συνομιλίες; Ο κ. Ακιντζί γιατί θα γινόταν αναφορά στο ενωτικό δημοψήφισμα του 1950 ή εγώ με τα όσα παρακολουθούμε να διαδραματίζονται στα χωρικά ύδατα ή στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη; Παρά ταύτα είμαι στο τραπέζι του διαλόγου διότι θέλω να εξαντλήσω κάθε περιθώριο έτσι ώστε να μην επιτρέπεται σε κανέναν να αποδώσει τις ευθύνες αποτυχίας στη δική μας πλευρά. Και δεν είναι για να μη μου αποδοθούν ευθύνες, αλλά γιατί είναι δεδηλωμένη η βούλησή μου ότι επιδιώκω την επανένωση, επιδιώκω την αποχώρηση του κατοχικού στρατού, επιδιώκω τη δημιουργία ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους που να διασφαλίζει τα δικαιώματα και των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, που να δημιουργεί πραγματικά συνθήκες που να μην εδράζονται στην αδικία, αλλά στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε ελπίδα για το μέλλον. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας και σας διαβεβαιώνω ότι η Κυβέρνηση θα είναι πάντα με τεταμένο το χέρι για διάλογο, έτσι ώστε μέσα και από τη δική σας υπευθυνότητα, που είναι αποδεδειγμένη καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής της Κυπριακής Δημοκρατίας, να μπορέσουμε να προσφέρουμε τα καλύτερα δυνατά στους λειτουργούς της Δημόσιας Υπηρεσίας, αλλά και στον λαό, ο οποίος είναι και ο εργοδότης όλων μας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ κ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ Λ. ΟΜΗΡΟΥ Έναρξη εργασιών του 52 ου Ετήσιου Συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ Ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ ΠΑΡΚ Λευκωσία, 27 Απριλίου 2015 ώρα 9.00 π.μ. Κύριε

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΥΔΥ

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΥΔΥ Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΥΔΥ Είναι πραγματικά ιδιαίτερη η χαρά μου που για μία ακόμη χρονιά ευρίσκομαι μαζί σας, για να απευθύνω

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΟΣ. ακόμα υπό κατοχή ακόμα διαιρεμένη

ΚΥΠΡΟΣ. ακόμα υπό κατοχή ακόμα διαιρεμένη ΚΥΠΡΟΣ ακόμα υπό κατοχή ακόμα διαιρεμένη 1974-2016 1974-2016 ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ Τον Ιούλιο του 1974 η Τουρκία εισέβαλε στην Κυπριακή Δημοκρατία, παραβιάζοντας τον Καταστατικό Χάρτη

Διαβάστε περισσότερα

Λευκωσία, 3 Απριλίου, 2019

Λευκωσία, 3 Απριλίου, 2019 Oμιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην έναρξη των εργασιών της 92ης Παγκύπριας Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΣΥΔΥ Λευκωσία, 3 Απριλίου, 2019 Είναι πραγματικά με ιδιαίτερα χαρά που παρευρίσκομαι

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτές, Κύριου Δήμαρχοι, φίλε Πρόεδρε του ΕΒΕ Λεμεσού, αγαπητά μέλη του Επιμελητηρίου μας, φίλες και φίλοι,

Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτές, Κύριου Δήμαρχοι, φίλε Πρόεδρε του ΕΒΕ Λεμεσού, αγαπητά μέλη του Επιμελητηρίου μας, φίλες και φίλοι, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΤΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΒΕ ΛΕΜΕΣΟΥ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτές, Κύριου Δήμαρχοι, φίλε Πρόεδρε του ΕΒΕ Λεμεσού, αγαπητά μέλη του Επιμελητηρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΟΣ. ακόμα υπό κατοχή ακόμα διαιρεμένη 1974-2014

ΚΥΠΡΟΣ. ακόμα υπό κατοχή ακόμα διαιρεμένη 1974-2014 ΚΥΠΡΟΣ ακόμα υπό κατοχή ακόμα διαιρεμένη 1974-2014 ΦΩΤΟ: Κάτια Χριστοδούλου 1974-2014 ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ Τα αποτελέσματα της στρατιωτικής εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 3. Η πορεία προς το αδιέξοδο Δεκατρία χρόνια μετά την ιστορική ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πέντε χρόνια ύστερα από την οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Μαρί-Κωνστάνς Κων/νου

Μαρί-Κωνστάνς Κων/νου ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η συγκεκριμένη έκδοση γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να καταγραφούν και να προβληθούν, έστω συνοπτικά, τα κυρίως θέματα που απασχολούν τη νέα γενιά, ενώ παράλληλα καταδεικνύει πως η επαφή, η επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

Αντιπαραβάλετε με ό,τι θα ειπωθεί στην ομιλία

Αντιπαραβάλετε με ό,τι θα ειπωθεί στην ομιλία Αντιπαραβάλετε με ό,τι θα ειπωθεί στην ομιλία Εναρκτήριος Χαιρετισμός του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη 26η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Διοικητών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης

Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στο Συνέδριο του Economist με θέμα

Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στο Συνέδριο του Economist με θέμα Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στο Συνέδριο του Economist με θέμα «LOOKING INTO THE CYPRUS ISSUE - A GLIMMER OF HOPE» 4 Νοεμβρίου 2014 Συγχαίρω το περιοδικό Economist

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. «Χάραξη στρατηγικής για επιβίωση των εθελοντικών οργανώσεων/μκο σε συνθήκες συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης»

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. «Χάραξη στρατηγικής για επιβίωση των εθελοντικών οργανώσεων/μκο σε συνθήκες συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης» ΤΕΛΙΚΟ-Υπόμνημα/4 Συν ΚΠ/17/10/14 ΥΠΟΜΝΗΜΑ 4 ης ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ «Χάραξη στρατηγικής για επιβίωση των εθελοντικών οργανώσεων/μκο σε συνθήκες συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης» 17 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΒΕ κ. Φειδία Πηλείδη στη Γενική Συνέλευση ΕΒΕΑ 3 Ιουλίου, 2015

Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΒΕ κ. Φειδία Πηλείδη στη Γενική Συνέλευση ΕΒΕΑ 3 Ιουλίου, 2015 Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΒΕ κ. Φειδία Πηλείδη στη Γενική Συνέλευση ΕΒΕΑ 3 Ιουλίου, 2015 Κύριε Υπουργέ, Κύριοι βουλευτές, Κύριοι Δήμαρχοι, Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι, Φίλε Πρόεδρε του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, ώρα: 5:30 μ.μ. Ξενοδοχείο Hilton Park

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, ώρα: 5:30 μ.μ. Ξενοδοχείο Hilton Park Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

3 O ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η συμβολή της Κύπρου στη νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική»

3 O ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η συμβολή της Κύπρου στη νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική» 3 O ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η συμβολή της Κύπρου στη νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΛΛΟΥΡΗ 1 Αγαπητέ κύριε

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη διάσκεψη τύπου που θα ακολουθήσει τις εργασίες της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη διάσκεψη τύπου που θα ακολουθήσει τις εργασίες της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου CHECK AGAINST DELIVERY Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη διάσκεψη τύπου που θα ακολουθήσει τις εργασίες της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που μόλις ολοκληρώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Πολιτικής του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Σχέδιο Δράσης για τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας Παρασκευή 13/9/2013, 12.

Δήλωση Πολιτικής του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Σχέδιο Δράσης για τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας Παρασκευή 13/9/2013, 12. Δήλωση Πολιτικής του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Σχέδιο Δράσης για τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας Παρασκευή 13/9/2013, 12.00μμ Κυρίες και κύριοι, Κατά την παρουσίαση των μέτρων για τον εκσυγχρονισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου 26 Οκτωβρίου 2015 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ 1 ο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά

Διαβάστε περισσότερα

6815/16 ΑΒ/μκ 1 DG C 1

6815/16 ΑΒ/μκ 1 DG C 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2016 (OR. fr) 6815/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: με ημερομηνία: 14 Μαρτίου 2016 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση με Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού

Συνάντηση με Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Παναγή Τσαλδάρη 9-11, Αθήνα, ΤΚ 10552 (1ος Ορ.) Τηλ; 211 411 4001-5 Fax: 211 40 300 20 Email :syllogos@sett.gr URL: www.sett.gr Αθήνα 05/12/2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 22 Συνάντηση με Διευθύντρια Ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

Κύπρος. Κύπρος VPRC Γ/ Α. 1,6% Ναι, τα γνωρίζω 66,5% Όχι, δεν τα γνωρίζω 25,3% γνωρίζω. Ναι, τα 74,1% Γ/ Α 0,6% Όχι, δεν τα γνωρίζω 31,9%

Κύπρος. Κύπρος VPRC Γ/ Α. 1,6% Ναι, τα γνωρίζω 66,5% Όχι, δεν τα γνωρίζω 25,3% γνωρίζω. Ναι, τα 74,1% Γ/ Α 0,6% Όχι, δεν τα γνωρίζω 31,9% ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΑΝΑΝ Γνωρίζετε ή δεν γνωρίζετε τα βασικά σηµεία του (τελικού) σχεδίου Ανάν; (1-2/04/2004) Όχι, δεν τα γνωρίζω 31,9% 1,6% Ναι, τα γνωρίζω 66,5% Όχι, δεν τα γνωρίζω 25,3% 0,6% Ναι,

Διαβάστε περισσότερα

4ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ. «ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ώρα για αποφάσεις» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

4ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ. «ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ώρα για αποφάσεις» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 4ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ώρα για αποφάσεις» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. Μάριου Καράντωνα 1 Έντιμε κύριε υπουργέ, Έντιμε κύριε πρόεδρε

Διαβάστε περισσότερα

11238/16 ΓΕΧ/γπ/ΔΛ 1 DGC 1

11238/16 ΓΕΧ/γπ/ΔΛ 1 DGC 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Ιουλίου 2016 (OR. en) 11238/16 COAFR 220 CFSP/PESC 618 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Με ημερομηνία: 18 Ιουλίου 2016

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑ ΛΥΣΗ

ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑ ΛΥΣΗ Review from 08/05/2017 Articlesize (cm2): 1637 ΠΟΛΙΤΗΣ, από σελίδα 1 Customer: Author: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ Rubric: ΚΥΠΡΙΑΚΟ Subrubric: Έρευνα Mediatype: Print Δημοσκόπηση Πανεπιστημίου Κύπρου ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Γραμματέα της ΣΕΤΕΠ-ΑΤΗΚ Κυριάκου Παντελίδη στην 1 η Γενική Συνέλευση της Συ.Τε.Προ. ΑΤΗΚ

Χαιρετισμός Γραμματέα της ΣΕΤΕΠ-ΑΤΗΚ Κυριάκου Παντελίδη στην 1 η Γενική Συνέλευση της Συ.Τε.Προ. ΑΤΗΚ Χαιρετισμός Γραμματέα της ΣΕΤΕΠ-ΑΤΗΚ Κυριάκου Παντελίδη στην 1 η Γενική Συνέλευση της Συ.Τε.Προ. ΑΤΗΚ 6 Οκτωβρίου 2010, αίθουσα συνεδριάσεων < υπόγειες σπηλιές > του πάρκου Ακρόπολης Φίλε Πρόεδρε, Φίλε

Διαβάστε περισσότερα

κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και από τις επενδύσεις που συνεπάγεται η ανάπτυξη της αναγκαίας υποδοµής για αξιοποίηση τους. Ταυτόχρονα, όλα α

κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και από τις επενδύσεις που συνεπάγεται η ανάπτυξη της αναγκαίας υποδοµής για αξιοποίηση τους. Ταυτόχρονα, όλα α Οµιλία Γενικού Γραµµατέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού στο Ενεργειακό Συµπόσιο Κύπρου µε θέµα: «Οι ενεργειακοί Πόροι της Κύπρου και τα Νέα εδοµένα στην Ανατολική Μεσόγειο» Λευκωσία, Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΜΠΑΡΓΚΟ: 18:00

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΜΠΑΡΓΚΟ: 18:00 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΜΠΑΡΓΚΟ: 18:00 Ομιλία του Βασίλειου Ν. Μαγγίνα Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, στο 6 ο Συνέδριο ΔΑΚΕ Αθήνα, 15 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Κ. ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ «ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ»

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Κ. ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ «ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ» ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Κ. ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ «ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ» ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 «Οι Σχέσεις Κύπρου Ε.Ε. σε μετάβαση: Σχεδιάζοντας

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαϊδη, κατά την τελετή εγκαθίδρυσης του νέου Δημάρχου. και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα, 2

Ομιλία του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαϊδη, κατά την τελετή εγκαθίδρυσης του νέου Δημάρχου. και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα, 2 Ομιλία του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαϊδη, κατά την τελετή εγκαθίδρυσης του νέου Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017 στις 11.00 π.μ. στο Δημοτικό Μέγαρο Πανιερώτατε,

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη κατά την τελετή αποφοίτησης μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη κατά την τελετή αποφοίτησης μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη κατά την τελετή αποφοίτησης μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 Αγαπητοί μου μεταπτυχιακοί απόφοιτοι,

Διαβάστε περισσότερα

Ο πολίτης απέναντι στην κρίση. MRB, Συλλογή στοιχείων: 27 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2012

Ο πολίτης απέναντι στην κρίση. MRB, Συλλογή στοιχείων: 27 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2012 A. AΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 26ης NOEMΒΡΙΟΥ & ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΔΟΣΗΣ B. ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Γ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ- ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ 1 A. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 26ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Καταρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, για την ευκαιρία που μου δίνεται να προσφωνήσω την Ετήσια Γενική Συνέλευση, εν μέσω μιας ιδιαίτερα κρίσιμης

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στο συνέδριο "Νοτιοανατολική Ευρώπη :Κρίση και Προοπτικές" (13/11/2009) Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Ομιλία στο συνέδριο Νοτιοανατολική Ευρώπη :Κρίση και Προοπτικές (13/11/2009) Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε. Ομιλία στο συνέδριο "Νοτιοανατολική Ευρώπη :Κρίση και Προοπτικές" (13/11/2009) Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΑΛΛΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ Κύριοι Υπουργοί, Κύριοι Πρέσβεις,

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρικός Σύλλογος. Ηρακλείου. Συνέντευξη τύπου

Ιατρικός Σύλλογος. Ηρακλείου. Συνέντευξη τύπου Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου Συνέντευξη τύπου 01.02.2010 Η πολιτεία τα τελευταία τριάντα χρόνια αδυνατεί ή δεν θέλει, να λάβει αποφάσεις, να κάνει τομές, να δώσει λύσεις σε θέματα που αφορούν την Υγεία.

Διαβάστε περισσότερα

*** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0122(NLE)

*** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0122(NLE) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων 19.4.2013 2012/0122(NLE) *** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ σχετικά με την πρόταση απόφασης του Συμβουλίου για τη σύναψη

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των

Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου ΕΦΚΑ. επιστολή της ΓΣΕΕ προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατή φωνή ξεκάθαρες θέσεις Νίκος Τορναρίτης

Δυνατή φωνή ξεκάθαρες θέσεις Νίκος Τορναρίτης Δυνατή φωνή ξεκάθαρες θέσεις Νίκος Τορναρίτης Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Ο Νίκος Τορναρίτης είναι η δυνατή φωνή που χρειάζεται η Κύπρος στην Ευρώπη. Μια σταθερή φωνή με ξεκάθαρες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Οκτωβρίου Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Οκτωβρίου Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 17 o Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012 30-31 Οκτωβρίου 2012 Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα Έντιμε Κύριε Υπουργέ, Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Προέδρου Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γ. Μότσιου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ε.Τ.Ε.

Ομιλία Προέδρου Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γ. Μότσιου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ε.Τ.Ε. Ομιλία Προέδρου Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γ. Μότσιου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ε.Τ.Ε. Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι μέτοχοι, Απευθύνομαι σήμερα σε εσάς ως εκπρόσωπος του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.. Ως εκπρόσωπος του μεγαλύτερου

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια, ορκίζεται ξανά νέος Πρόεδρος και νέα. Μέλη στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας. Με τη σημερινή

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια, ορκίζεται ξανά νέος Πρόεδρος και νέα. Μέλη στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας. Με τη σημερινή Σεβασμιώτατε, Κυρία Βουλευτής, ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΗΣ» ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ένα κοινωνικό σύμφωνο για την Ευρώπη

Ένα κοινωνικό σύμφωνο για την Ευρώπη Ένα κοινωνικό σύμφωνο για την Ευρώπη EUROPEAN TRADE UNION CONFEDERATION Eμείς, οι Ευρωπαίοι συνδικαλιστές ηγέτες, συνελθόντες στους κόλπους της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, απευθύνουμε την παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικού Διαλόγου για τον Ταχυδρομικό Τομέα. διευρυμένη Ευρώπη» 3-4 Μαΐου Αθήνα. Ξενοδοχείο Royal Olympic

Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικού Διαλόγου για τον Ταχυδρομικό Τομέα. διευρυμένη Ευρώπη» 3-4 Μαΐου Αθήνα. Ξενοδοχείο Royal Olympic Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικού Διαλόγου για τον Ταχυδρομικό Τομέα 3 ο Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα: «Προώθηση του Κοινωνικού Διαλόγου για τον Ταχυδρομικό Τομέα σε μια διευρυμένη Ευρώπη» 3-4 Μαΐου 2018

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΜΟΥ ΕΥΤΥΧΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΙΔΙΚΕΚ-ΠΕΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΜΟΥ ΕΥΤΥΧΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΙΔΙΚΕΚ-ΠΕΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΜΟΥ ΕΥΤΥΧΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΙΔΙΚΕΚ-ΠΕΟ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2016, ΣΤΙΣ π.μ.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2016, ΣΤΙΣ π.μ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2016, ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. 15 η συνεδρίαση ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Νομοθετική εργασία ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ 1. Ο περί Διενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Κυπριακή Δημοκρατία ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «Ο Ρόλος και η Σημαντικότητα του Εκπαιδευτικού Συστήματος στην Ανάπτυξη της Συνεργατικής Κουλτούρας» Εκπρόσωπε του Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση διοργανώνουμε τη σημερινή εκδήλωση, για να τιμήσουμε τα 100 χρόνια ζωής της Αεροπορίας Στρατού.

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση διοργανώνουμε τη σημερινή εκδήλωση, για να τιμήσουμε τα 100 χρόνια ζωής της Αεροπορίας Στρατού. Κυρίες και Κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση διοργανώνουμε τη σημερινή εκδήλωση, για να τιμήσουμε τα 100 χρόνια ζωής της Αεροπορίας Στρατού. Όταν το 1912 δειλά συγκροτείτο ο πρώτος αεροπορικός στόλος

Διαβάστε περισσότερα

Προς Χανς Γκερτ Πέτερινγκ. Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Βρυξέλλες. Εξοχότατε

Προς Χανς Γκερτ Πέτερινγκ. Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Βρυξέλλες. Εξοχότατε Προς Χανς Γκερτ Πέτερινγκ Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Βρυξέλλες Εξοχότατε Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι Τουρκοκύπριοι επιθυµούν σφόδρα τη σύναψη αµοιβαίας συµφωνίας στο Κυπριακό πρόβληµα µε το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ Χάρη Κυριαζή Αντιπροέδρου Σ ΣΕΒ

ΟΜΙΛΙΑ Χάρη Κυριαζή Αντιπροέδρου Σ ΣΕΒ ΟΜΙΛΙΑ Χάρη Κυριαζή Αντιπροέδρου Σ ΣΕΒ Στην Ειδική Επιτροπή για την επεξεργασία και εξέταση του Σχεδίου Νόµου "Κύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας που τροποποιεί τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Συνθήκη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 7 Ιουνίου 2017 ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η Ιστορία Οι πρώτες ενέργειες για αλλαγή του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση ξεκίνησαν από

Διαβάστε περισσότερα

15η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΣΕΕΔΔΕ

15η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΣΕΕΔΔΕ Προσφώνηση επίσημων. Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Κυρίες και Κύριοι σύνεδροι, Eκ μέρους των μελών του διοικητικού μας συμβουλίου, σας καλωσορίζω στις εργασίες του συνεδρίου μας και σας ευχαριστώ που μας τιμάτε

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ OΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΨΗΦΙΣΜΑ OΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΨΗΦΙΣΜΑ OΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Εγκρίθηκε από το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της

Διαβάστε περισσότερα

- Αθήνα, 13 Απριλίου

- Αθήνα, 13 Απριλίου Ομιλία του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρου Βούγια, στην Ημερίδα της ΕΕΤΤ με θέμα: «Προς Απελευθέρωση της Ταχυδρομικής Αγοράς: Ευρωπαϊκή Πρακτική και Εθνική Πρωτοβουλία» - Αθήνα, 13 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας συστάθηκε δυνάμει του Νόμου 89(Ι)/2001 ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου για την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Το Σύνταγμα της Ελλάδας του 1975/86/01 στο δεύτερο μέρος του περιλαμβάνει τις διατάξεις τις σχετικές με τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Το Σύνταγμα της Ελλάδας του 1975/86/01 στο δεύτερο μέρος του περιλαμβάνει τις διατάξεις τις σχετικές με τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Το Σύνταγμα της Ελλάδας του 1975/86/01 στο δεύτερο μέρος του περιλαμβάνει τις διατάξεις τις σχετικές με τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Ο κατάλογος των δικαιωμάτων αυτών αποτελεί τη βασική κατοχύρωση

Διαβάστε περισσότερα

EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL A8-0062/17. Τροπολογία

EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL A8-0062/17. Τροπολογία 12.6.2017 A8-0062/17 17 του 2016 για το Κοσσυφοπέδιο Αιτιολογική σκέψη Δ Δ. λαμβάνοντας υπόψη ότι η ΕΕ έχει θέσει το κράτος δικαίου, τα θεμελιώδη δικαιώματα, την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, περιλαμβανομένης

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ PRESIDENT OF THE HELLENIC PARLIAMENT TO THE SECOND GREEK EU PRESIDENCY CONFERENCE «Europe and the Arab World: Strengthening political, business and investment

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 6.3.2019 COM(2019) 98 final 2019/0048 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Επιτροπή Τόνου

Διαβάστε περισσότερα

To μήνυμα που απευθύνω στα στελέχη του Σώματος είναι ότι η αυταπάρνηση, η ανθρωπιά και η προσήλωση στις αξίες μας είναι αδιαπραγμάτευτες.

To μήνυμα που απευθύνω στα στελέχη του Σώματος είναι ότι η αυταπάρνηση, η ανθρωπιά και η προσήλωση στις αξίες μας είναι αδιαπραγμάτευτες. ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΣ Μετά από απόφαση του ΚΥΣΕΑ, αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος. Θεωρώ εξαίρετη την τιμή που γίνεται στο πρόσωπο μου και δεσμεύομαι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Διαβάστε περισσότερα

αντιπροσωπεύουν περίπου το τέσσερα τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού διαμορφώνονται νέες συνθήκες και δεδομένα που απαιτούν νέους τρόπους

αντιπροσωπεύουν περίπου το τέσσερα τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού διαμορφώνονται νέες συνθήκες και δεδομένα που απαιτούν νέους τρόπους Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Εργαστήριο με θέμα «Παιδική φτώχεια και ευημερία : 'Έμφαση στην κατάσταση των παιδιών μεταναστών στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση» 17 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ. 2. ΤοκράτοςδικαίουείναιμίααπότιςβασικέςαξίεςπάνωστιςοποίεςεδράζεταιηΈνωση.

PUBLIC Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ. 2. ΤοκράτοςδικαίουείναιμίααπότιςβασικέςαξίεςπάνωστιςοποίεςεδράζεταιηΈνωση. ConseilUE Συμβούλιο τηςευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες,12Δεκεμβρίου2014 (OR.en) 16862/14 LIMITE PUBLIC FREMP225 JAI1009 COHOM179 POLGEN191 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Προεδρία Αποδέκτης: Συμβούλιο αριθ.προηγ.εγγρ.:16637/1/14rev1fremp223jai1000cohom178polgen188

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ + ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Εισηγητική ομιλία Γενικού Γραμματέα Γλαύκου Χατζηπέτρου προς το 44ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων Αμφιθέατρο ΠΑΣΥΔΥ. Δευτέρα 19 Μαρτίου 2007 Κύριε Υπουργέ, Έχουμε ακούσει

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ κ. ΣΠΥΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ κ. ΣΠΥΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ κ. ΣΠΥΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ----------------------------------------- Το έργο που επιτέλεσε η Βουλή κατά τη σύνοδο που

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΔΚΕ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΔΚΕ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΔΚΕ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

15206/14 AΣ/νικ 1 DG D 2C

15206/14 AΣ/νικ 1 DG D 2C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 14 Νοεμβρίου 2014 (OR. en) 15206/14 FREMP 198 JAI 846 COHOM 152 POLGEN 156 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Προεδρία Συμβούλιο Διασφάλιση του σεβασμού του

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, που συνήλθε στις 14 Ιανουαρίου 2011, στην Μηλιού

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0234/1. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0234/1. Τροπολογία 28.6.2017 A8-0234/1 1 του 2016 για την Τουρκία Παράγραφος 3 3. υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία που έχουν οι καλές σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας και την υψηλή προστιθέμενη αξία της συνεργασίας στο θέμα της αντιμετώπισης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.3.2019 COM(2019) 114 final 2019/0063 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη διευρυμένη επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΚΥΠΡΟΣ THE 19 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE «EUROPE: THE COMEBACK? GREECE: HOW RESILIENT?» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΕΤΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΕ 21 MAΪΟΥ 2010 Ο ΣΥΕΤΕ, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της ΕΤΕ προσδοκούν σε ταχύτερες

Διαβάστε περισσότερα

(Αρ. Φακ ). (Αναπομπή).

(Αρ. Φακ ). (Αναπομπή). ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ 1 η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 11 η συνεδρίαση Ομιλία του Υπουργού Οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 Θέμα: Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκας Τ. Κατσέλη στην Ετήσια

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 Θέμα: Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκας Τ. Κατσέλη στην Ετήσια

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργία Καζάκου, ΠΕ09. Οικονομολόγος. Πολιτική Παιδεία. Β Τάξη Γενικού Λυκείου

Γεωργία Καζάκου, ΠΕ09. Οικονομολόγος. Πολιτική Παιδεία. Β Τάξη Γενικού Λυκείου Πολιτική Παιδεία Β Τάξη Γενικού Λυκείου 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 3.3 ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2 Άρθρο 1 του Συντάγματος Tο πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου

Θέμα: Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου 7 Νοεμβρίου 2018 Δρ Πέτρο Αγαθαγγέλου Πρόεδρο Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Θέμα: Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Αναφέρομαι στην επιστολή σας ημερ. 1 η Νοεμβρίου 2018,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΚΟΑ και ο κυπριακός αθλητισμός μόνο μπροστά μπορεί να πάει δηλώνει σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ η νέα ΓΔ του ΚΟΑ

Ο ΚΟΑ και ο κυπριακός αθλητισμός μόνο μπροστά μπορεί να πάει δηλώνει σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ η νέα ΓΔ του ΚΟΑ Ο ΚΟΑ και ο κυπριακός αθλητισμός μόνο μπροστά μπορεί να πάει δηλώνει σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ η νέα ΓΔ του ΚΟΑ Στις τρεις προϋποθέσεις για να μεταφερθεί η έκδοση της κάρτας φιλάθλου στα σωματεία, αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2104(INI) Σχέδιο γνωμοδότησης Anna Záborská (PE564.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2104(INI) Σχέδιο γνωμοδότησης Anna Záborská (PE564. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Ανάπτυξης 2015/2104(INI) 3.9.2015 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-24 Anna Záborská (PE564.990v01-00) Ο ρόλος της ΕΕ εντός του ΟΗΕ - πώς να βελτιωθεί η επίτευξη των στόχων της εξωτερικής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 2919,

Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 2919, Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 2919, 27.10.94 757 Ν. 71(Ι)/94 Μετά τη Γνωμάτευση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Αναφορά 3/92, σύμφωνα με το Άρθρο 140 του Συντάγματος, στις 16 Μα*ί*ου 1994, οι διατάξεις του περί Παγκύπριας

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Συνέλευση. Πέμπτη, 24 Ιουνίου Ομιλία του Προέδρου, κ. ΒΑΣΙΛΗ Θ. ΡΑΠΑΝΟΥ

Γενική Συνέλευση. Πέμπτη, 24 Ιουνίου Ομιλία του Προέδρου, κ. ΒΑΣΙΛΗ Θ. ΡΑΠΑΝΟΥ Γενική Συνέλευση Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010 Ομιλία του Προέδρου, κ. ΒΑΣΙΛΗ Θ. ΡΑΠΑΝΟΥ Κύριε Υπουργέ, Κυρίες και κύριοι, Η σημερινή ετήσια γενική συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών γίνεται σε μια περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

Η διοίκηση της Alpha Bank αδιαφορεί και η υπερδιευθύντρια κα Κονιδάρη δίνει κάλπικες εγγυήσεις

Η διοίκηση της Alpha Bank αδιαφορεί και η υπερδιευθύντρια κα Κονιδάρη δίνει κάλπικες εγγυήσεις Η διοίκηση της Alpha Bank αδιαφορεί και η υπερδιευθύντρια κα Κονιδάρη δίνει κάλπικες εγγυήσεις Ο αγώνας μας για την περιφρούρηση της εύρυθμης λειτουργίας του κλάδου σύνταξης ΤΑΠΙΛΤ-ΙΚΑ και την αποκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 1. Δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες 10,11 και 12,13 Σεπτεμβρίου. 2. Μία πενθήμερη απεργία από τις 16 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 1. Δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες 10,11 και 12,13 Σεπτεμβρίου. 2. Μία πενθήμερη απεργία από τις 16 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.) Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο Λεωφ. Συγγρού 136 Αθήνα Αθήνα 3 Σεπτεμβρίου 2013 Ταχ. Κωδ.: 17671 Αριθμ. πρωτ.: 317 Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΙΛΤΕ No 70. Αγωνιζόμαστε και αισιοδοξούμε για το εφάπαξ

ΣΥΙΛΤΕ No 70. Αγωνιζόμαστε και αισιοδοξούμε για το εφάπαξ ΣΥΙΛΤΕ No 70. Αγωνιζόμαστε και αισιοδοξούμε για το εφάπαξ Αγαπητοί συνάδελφοι, Νιώθουμε υποχρέωσή μας να σας παρουσιάζουμε βήμα-βήμα τις ενέργειες του Συλλόγου μας σχετικά με το πιο σημαντικό, πλέον, θέμα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Δ Η Μ Ο Σ Π Α Ρ Α Λ Ι Μ Ν Ι Ο Υ

Δ Η Μ Ο Σ Π Α Ρ Α Λ Ι Μ Ν Ι Ο Υ Δ Η Μ Ο Σ Π Α Ρ Α Λ Ι Μ Ν Ι Ο Υ θέσπιση χάρτας δικαιωμάτων του δημότη δημιουργία κέντρων ενημέρωσης πολιτών θεσμοθετημένος εσωτερικός έλεγχος σύσταση τμημάτων περιβάλλοντος ανθρωποκεντρική και φιλική τοπική

Διαβάστε περισσότερα

6058/16 ΔΛ/μκρ 1 DG C 1

6058/16 ΔΛ/μκρ 1 DG C 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 15 Φεβρουαρίου 2016 (OR. fr) 6058/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου με ημερομηνία: 15 Φεβρουαρίου 2016 Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Γενικού Γραμματέα Γλαύκου Χατζηπέτρου κατά την εναρκτήρια Σύνοδο του 54ου Συνεδρίου Ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ ΠΑΡΚ Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ομιλία Γενικού Γραμματέα Γλαύκου Χατζηπέτρου κατά την εναρκτήρια Σύνοδο του 54ου Συνεδρίου Ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ ΠΑΡΚ Τρίτη 9 Μαΐου 2017 Ομιλία Γενικού Γραμματέα Γλαύκου Χατζηπέτρου κατά την εναρκτήρια Σύνοδο του 54ου Συνεδρίου Ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ ΠΑΡΚ Τρίτη 9 Μαΐου 2017 Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, Με τη σειρά μου σας καλωσορίζω

Διαβάστε περισσότερα

Ένα δηλαδή ολοκληρωμένο σχέδιο ενεργειών ούτως ώστε: 3. Να θωρακίσει το επάγγελμα μας από ενδεχόμενες μελλοντικές απειλές

Ένα δηλαδή ολοκληρωμένο σχέδιο ενεργειών ούτως ώστε: 3. Να θωρακίσει το επάγγελμα μας από ενδεχόμενες μελλοντικές απειλές Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Οι προτάσεις μας, που αποτελούν και τους στόχους της παράταξης για την επόμενη τριετία εντάσσονται σε ένα στρατηγικό σχέδιο δράσης με Άξονες έργου, Στόχους, Προτάσεις. Ένα

Διαβάστε περισσότερα

Συντεχνία Διοικητικού Προσωπικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΣΥΤΕΠΑΚ)

Συντεχνία Διοικητικού Προσωπικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΣΥΤΕΠΑΚ) Συντεχνία Διοικητικού Προσωπικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΣΥΤΕΠΑΚ) Ημερήσια Διάταξη 1. Ταμείο Προνοίας 2. Κανονισμοί ΔΠ 3. Συλλογική Σύμβαση 4. Εργασιακά Θέματα 5. Αναδιάρθρωση Διοικητικών Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 Κυρίες και κύριοι, Σε μία τόσο σημαντική στιγμή στην ζωή νέων ανθρώπων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΕΛΛΑΔΑ)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΕΛΛΑΔΑ) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΕΛΛΑΔΑ) Τα ευρήματα της έρευνας στην Ελλάδα μπορούν να συνοψιστούν ως εξής: Επίπεδο επίγνωσης σχετικά με τη νομοθεσία για ενημέρωση και διαβούλευση Ως προκαταρκτική παρατήρηση,

Διαβάστε περισσότερα

B8-0225/2019 } B8-0227/2019 } B8-0229/2019 } RC1/Τροπ. 1

B8-0225/2019 } B8-0227/2019 } B8-0229/2019 } RC1/Τροπ. 1 B8-0229/2019 } RC1/Τροπ. 1 1 Αιτιολογική σκέψη A α (νέα) Α α. λαμβάνοντας υπόψη ότι η ΕΕ παραμένει πεπεισμένη πως μια ειρηνική και δημοκρατική πολιτική λύση είναι η μόνη βιώσιμη διέξοδος από την κρίση

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών

Διαβάστε περισσότερα

Σεβαστό Ιερατείο, Κυρίες και Κύριοι,

Σεβαστό Ιερατείο, Κυρίες και Κύριοι, Ομιλία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κας Ολυμπίας Στυλιανού στην κηδεία της Ουρανίας Σιούφτα που περιλαμβανόταν στον κατάλογο των αγνοουμένων,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΕΚ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ. 24-25 Μαϊου 2008, Χόρινχεμ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΕΚ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ. 24-25 Μαϊου 2008, Χόρινχεμ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΕΚ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ 24-25 Μαϊου 2008, Χόρινχεμ Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι, Θέλω κατ αρχάς να σας ευχαριστήσω θερμά για την ευγενική

Διαβάστε περισσότερα

Ζώνη οι επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου, πέραν των όσων έχουν επιβεβαιωθεί στο κοίτασμα Αφροδίτη, που θα το καταστήσουν βιώσιμο και ανταγωνιστικό.

Ζώνη οι επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου, πέραν των όσων έχουν επιβεβαιωθεί στο κοίτασμα Αφροδίτη, που θα το καταστήσουν βιώσιμο και ανταγωνιστικό. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χαιρετισμός του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη στην Ημερίδα του ΟΓΕΕ Λεμεσού και του ΕΤΕΚ με θέμα «Υδρογονάνθρακες και Προσδοκίες: Πώς

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη 13 ο Economist Cyprus Summit 2 Νοεμβρίου 2017, Λευκωσία

Ομιλία Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη 13 ο Economist Cyprus Summit 2 Νοεμβρίου 2017, Λευκωσία Ομιλία Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη 13 ο Economist Cyprus Summit 2 Νοεμβρίου 2017, Λευκωσία Είναι εξαιρετική χαρά και τιμή να συμμετέχω και φέτος σε αυτό το σημαντικό, ετήσιο συνέδριο του Economist.

Διαβάστε περισσότερα

11246/16 ΔΙ/γομ 1 DGC 1

11246/16 ΔΙ/γομ 1 DGC 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Ιουλίου 2016 (OR. en) 11246/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Με ημερομηνία: 18 Ιουλίου 2016 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη. των Δικαιωμάτων. και Ευθυνών. των Εθελοντών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Διακήρυξη. των Δικαιωμάτων. και Ευθυνών. των Εθελοντών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Διακήρυξη των Δικαιωμάτων και Ευθυνών των Εθελοντών Συμμετέχω Διαμορφώνω Συμμετέχω Έχω ρόλο

Διαβάστε περισσότερα