E.E. Παρ. Ill (I) Αρ. 2727, Κ.Δ.Π. 201/92

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "E.E. Παρ. Ill (I) Αρ. 2727, Κ.Δ.Π. 201/92"

Transcript

1 E.E. Παρ. Ill (I) Αρ. 2727, Κ.Δ.Π. 201/92 Αριθμός 201 Οι περί Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Εκπαιδευτική Αξιολόγηση Πιστοποίηση Κλάδων Σπουδών) Κανονισμοί του 1992 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 34 του περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νόμου του 1987, κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων από την οποία τροποποιήθηκαν και δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας όπως έχουν τροποποιηθεί. Ο ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 34 Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες που του δίνει το άρθρο 34 του περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νόμου, εκδίδει τους ακόλουθους Κανονισμούς. ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Εκπαιδευτική Αξιολόγηση Πιστοποίηση Κλάδων Σπουδών) Κανονισμοί του Στους παρόντες Κανονισμούς λέξεις και φράσεις έχουν την έννοια που δίνουν σε αυτές οι περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νόμοι του 1987 μέχρι (Αρ. 2) του ΜΕΡΟΣ II ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Σκοποί και αποστολή ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος 3. (1) Κύριος σκοπός κάθε σχολής είναι η εκπαίδευση των φοιτητών της. (2) Κάθε σχολή πρέπει να έχει σκοπούς που να είναι ανάλογοι με το επίπεδο της, να είναι διατυπωμένοι με σαφήνεια και να είναι γνωστοί σ' όλους τους ενδιαφερομένους. (3) Οι σκοποί της σχολής πρέπει να εκφράζουν την επίσημη θέση και πρακτική που ακολουθεί το ίδρυμα. 4. Οι σκοποί της σχολής πρέπει να εγκρίνονται από το διοικητικό συμβούλιο ή τον ιδιοκτήτη της σχολής. Εκπαιδευτικά προγράμματα 5. (1) Το όλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής πρέπει να συνδέεται στενά με τους σκοπούς της. (2) Παρόλο που μια σχολή μπορεί να υιοθετεί ποικιλία συστημάτων για τη μετάδοση γνώσεων, πρέπει να προσφέρει την ίδια ποιότητα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλους τους φοιτητές, ανεξάρτητα από τον τόπο προσφοράς των προγραμμάτων της. (3) Οι πόροι της σχολής πρέπει να είναι επαρκείς, ώστε να εγγυώνται την προσφορά του συγκεκριμένου προγράμματος. 1 του του του Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 1 του του του Σκοποί. Έγκριση σκοπών. Πρόγραμμα της σχολής.

2 Κ.Δ.Π. 201/ Όροι εισδοχής. Μετεγγραφή φοιτητών. Αποβολή φοιτητών. Διαδικασία εισδοχής φοιτητών. Χορήγηση τίτλων σπουδών. 6. (1) Οι όροι εισδοχής των φοιτητών πρέπει να είναι διατυπωμένοι με σαφήνεια και να είναι γνωστοί σε όλους. (2) Κάθε σχολή πρέπει να επανεξετάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους όρους εισδοχής των φοιτητών της. (3) Το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την εισδοχή των φοιτητών σ* ένα ίδρυμα πρέπει να είναι γνωστό. (4) Οι όροι εισδοχής των φοιτητών, οι διδακτικές μέθοδοι που ακολουθούνται και η απαιτούμενη ποιότητα εργασίας των φοιτητών πρέπει να είναι συναφείς με τους σκοπούς της σχολής. 7. (1) Η σχολή πρέπει να καθορίσει με σαφήνεια και να καταστήσει γνωστή την πολιτική που ακολουθεί αναφορικά με μετεγγραφόμενους φοιτητές, σύμφωνα με την οποία (α) Κάθε μετεγγραφόμενος φοιτητής πρέπει να καταθέτει στη σχολή επίσημη αναλυτική κατάσταση για όλες τις πιστωτικές μονάδες που εξασφάλισε στη σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην οποία φοιτούσε προηγουμένως* (β) θα υπάρχουν ποσοτικοί και ποιοτικοί περιορισμοί για την αποδοχή εργασίας των μετεγγραφόμενων φοιτητών* (γ) θα υπάρχουν κριτήρια βάσει των οποίων η σχολή θα τοποθετεί στα δικά της προγράμματα μετεγγραφόμενους φοιτητές, με βάση τις πιστωτικές μονάδες ή τη βαθμολογία που εξασφάλισαν ύστερα από εξετάσεις σε άλλη σχολή* (δ) θα υπάρχουν όροι που θα διέπουν την κανονική, επί δοκιμασία ή προσωρινή μετεγγραφή φοιτητών. (2) Η μετεγγραφή φοιτητών σε εκπαιδευτικά αξιολογημένο πιστοποιημένο κλάδο επιτρέπεται μόνο από εκπαιδευτικά αξιολογημένο πιστοποιημένο κλάδο που λειτουργεί στην Κύπρο ή το εξωτερικό. (3) Η σχολή πρέπει να πληροφορεί τους μετεγγραφόμενους φοιτητές, πριν από τη μετεγγραφή τους, για τις πιστωτικές μονάδες που δικαιούνται να μεταφέρουν σ' αυτή ή στο επίπεδο σπουδών που θα γίνουν δεκτοί. 8. (1) Οι όροι της προσωρινής ή μόνιμης αποβολής ενός φοιτητή και οι όροι με τους οποίους αυτός μπορεί να γίνει ξανά δεκτός στη σχολή θα πρέπει να καθορίζονται με σαφήνεια. (2) Φοιτητής που αποβλήθηκε για ακαδημαϊκούς λόγους μπορεί να γίνει ξανά δεκτός στη σχολή, μόνο αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι και αν η επανεισδοχή του δε συγκρούεται με την ακαδημαϊκή πολιτική του ιδρύματος. 9. Οι καθιερωμένες διαδικασίες για εισδοχή των φοιτητών στη σχολή πρέπει να ακολουθούνται με συνέπεια για όλους τους φοιτητές. 10. (1) Η σχολή πρέπει να καθορίζει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του κάθε τίτλου ή διπλώματος που χορηγεί. (2) Στον καθορισμό των προϋποθέσεων θα πρέπει να αναφέρονται: (α) Ο κατά μάθημα αριθμός πιστωτικών μονάδων που πρέπει να εξασφαλιστεί* (β) ο ελάχιστος και ο μέγιστος αριθμός πιστωτικών μονάδων που πρέπει να εξασφαλιστούν στον τομέα εξειδίκευσης* (γ) ο ολικός αριθμός πιστωτικών μονάδων που πρέπει να εξασφαλίσει ο φοιτητής.

3 595 Κ.Δ.Π. 201/ (1) Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της σχολής πρέπει να περιγράφονται με ακρίβεια και σαφήνεια μέσα σε σχετικά έντυπα. (2) Τα σχετικά αναλυτικά προγράμματα πρέπει να είναι κατάλληλα για την εκπλήρωση των σκοπών και στόχων της σχολής και να βρίσκονται σε άμεση σχέση με τις ικανότητες και την προπαιδεία των φοιτητών που έχουν εισαχθεί και το διδακτικό προσωπικό της σχολής. 12. (1) Πρέπει να υπάρχει σαφώς καθορισμένη διαδικασία με τη βοήθεια της οποίας διαμορφώνονται, αναθεωρούνται και αξιολογούνται τα αναλυτικά προγράμματα. (2) Σ' αυτή τη διαδικασία σημαντικό ρόλο θα διαδραματίζει το διδακτικό προσωπικό. 13. (1) Πρέπει να υπάρχει υπεύθυνος για την εποπτεία και το συντονισμό κάθε κλάδου σπουδών. (2) Η ανάπτυξη και αναθεώρηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων πρέπει να γίνεται από πρόσωπα που έχουν τα κατάλληλα ακαδημαϊκά προσόντα. (3) Τουλάχιστον ένα μέλος του διδακτικού προσωπικού με πλήρη απασχόληση, που έχει τα κατάλληλα ακαδημαϊκά προσόντα, πρέπει να έχει την κύρια ευθύνη για κάθε πρόγραμμα. 14. Η ακαδημαϊκή επιτροπή και το διδακτικό προσωπικό είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη των ακαδημαϊκών προγραμμάτων και έχουν την ευθύνη της υλοποίησης και της εποπτείας της γενικής πολιτικής της σχολής σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα ακαδημαϊκά προγράμματα και τα προγράμματα των επιμέρους μαθημάτων. 15. Για τους κλάδους σπουδών που οδηγούν στην απόκτηση πρώτου πανεπιστημιακού τίτλου συνιστάται η ύπαρξη ενός βασικού πυρήνα με μαθήματα γενικής εκπαίδευσης. 16. (1) Οι χρησιμοποιούμενες διδακτικές μέθοδοι και η γενικότερη εκπαιδευτική πολιτική πρέπει να συνάδουν προς τους σκοπούς της σχολής και να είναι συναφείς με τους συγκεκριμένους στόχους του κάθε επιμέρους κλάδου. (2) Η διδασκαλία πρέπει να αξιολογείται σε τακτά χρονικά διαστήματα και τα συγκεντρωνόμενα στοιχεία πρέπει να αποδεικνύουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες για τη βελτίωση της. 17. (1) Τα μέλη του διδακτικού προσωπικού και οι φοιτητές της σχολής πρέπει να έχουν σαφή εικόνα των στόχων και των απαιτήσεων του κάθε μαθήματος, της φύσης και του περιεχομένου του και των μεθόδων που χρησιμοποιούνται κατά την αξιολόγηση του. (2) Οι χρησιμοποιούμενες μέθοδοι διδασκαλίας πρέπει να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του κάθε μαθήματος και πρέπει να είναι ανάλογες με τις ικανότητες των φοιτητών. (3) Η πειραματική χρησιμοποίηση μεθόδων που αποβλέπουν στην βελτίωση της διδασκαλίας πρέπει να υποστηρίζεται σε ικανοποιητικό βαθμό και να τυγχάνει κριτικής αξιολόγησης. 18. (1) Ταχύρρυθμα προγράμματα για παροχή τίτλου σπουδών ή μεταπτυχιακού διπλώματος πρέπει να είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε να εξασφαλίζεται η δυνατότητα αναλυτικής παρουσίασης της διδακτέας ύλης. Περιγραφή προγραμμάτων. Διαδικασία διαμόρφωσης Κ.λ.Λ. προγραμμάτων. Εποπτεία προγραμμάτων. Ανάπτυξη προγραμμάτων. Πρώτος τίτλος. Διδακτικές μέθοδοι. Σκοποί μαθημάτων. Ταχύρρυθμα προγράμματα.

4 Κ.Δ.Π. 201/ Συνεργασία με εξωτερικούς φορείς. Κλάδοι σπουδών για εξειδικευμένα επαγγέλματα. Μεταπτυχιακά προγράμματα. Εισδοχή φοιτητών σε μεταπτυχιακά προγράμματα. (2) Η σχολή πρέπει να μπορεί να αποδείξει ότι οι φοιτητές που συμπληρώνουν την παρακολούθηση τέτοιων προγραμμάτων ή μαθημάτων έχουν τη δυνατότητα ν' αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες ανάλογες με εκείνες που αποκτούν όσοι παρακολουθούν τέτοια προγράμματα ή μαθήματα με το συνήθη τρόπο. 19. (1) Για την προσφορά ορισμένων προγραμμάτων επαγγελματικής ή τεχνικής φύσεως είναι δυνατό να είναι αναγκαία η συνεργασία με άλλους εξωτερικούς φορείς. (2) Σε μια τέτοια περίπτωση όλες οι εμπειρίες, για τις οποίες ο φοιτητής εξασφαλίζει πιστωτικές μονάδες, πρέπει να βρίσκονται, σε τελευταία ανάλυση, υπό τον έλεγχο της σχολής και να επιθεωρούνται από αυτή. 20. Για τους κλάδους σπουδών, που έχουν ως στόχο να προετοιμάσουν τους φοιτητές για κάποιο εξειδικευμένο επάγγελμα, η σχολή πρέπει να είναι σε θέση να δώσει αποδείξεις για τη στενή σχέση μεταξύ του περιεχομένου του αναλυτικού προγράμματος του κλάδου και των τρεχουσών απαιτήσεων στο συγκεκριμένο τομέα εξειδίκευσης. 21. (1) Σχολή που εισάγει για πρώτη φορά ή συνεχίζει ή επεκτείνει την προσφορά προγράμματος μεταπτυχιακού επιπέδου πρέπει να παρουσιάζει αναλυτικά προγράμματα και οικονομικούς πόρους των οποίων το επίπεδο είναι πολύ ψηλότερο από εκείνο των πτυχιακών προγραμμάτων. (2) Η έρευνα, η ακαδημαϊκή δραστηριότητα και η επαγγελματική κατάρτιση είναι απαραίτητα συστατικά στοιχεία των σπουδών σε μεταπτυχιακό επίπεδο και πρέπει να διατίθενται για στήριξη τους σημαντικοί πόροι. (3) Η σχολή πρέπει να εργοδοτεί για τα μεταπτυχικά της προγράμματα διδακτικό προσωπικό με πολύ ψηλά ακαδημαϊκά προσόντα και να έχει κατάλληλη βιβλιοθήκη. (4) Τα μεταπτυχιακά προγράμματα πρέπει ακόμη να υποστηρίζονται από ανάλογη υποδομή ηλεκτρονικών υπολογιστών και εργαστηρίων. (5) Η βαρύτητα μεταπτυχιακού προγράμματος πρέπει να γίνεται φανερή από την ύπαρξη των αναγκαίων διοικητικών δομών στη σχολή. 22. (1) Σχολή που προσφέρει προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου πρέπει να έχει τέτοιες απαιτήσεις για εισδοχή σε προγράμματα του επιπέδου αυτού, ώστε να εισάγονται σ' αυτά φοιτητές των οποίων η προηγούμενη προπαρασκευή να μαρτυρεί τη δυνατότητα επίτευξης αποτελεσμάτων υψηλού επιπέδου. (2) Τα κριτήρια εισδοχής σε όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα πρέπει να είναι δημοσιευμένα. (3) Οι όροι εισδοχής ενός φοιτητή στα προγράμματα αυτά πρέπει να διαλαμβάνουν ότι ο φοιτητής αυτός πρέπει (α) Να είναι κάτοχος πρώτου πανεπιστημιακού τίτλου, που χορηγήθηκε από αναγνωρισμένο, εκπαιδευτικά αξιολογημένο πιστοποιημένο ίδρυμα (β) να υποβάλει επίσημη κατάσταση της αναλυτικής του βαθμολογίας κατά τη διάρκεια των σπουδών του για την απόκτηση του πρώτου πτυχίου ή άλλα τεκμήρια, που να παρέχουν ενδείξεις για την ετοιμότητα του αιτητή να παρακολουθήσει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

5 597 Κ.Δ.Π. 201/ (1) Τα στοιχεία που καθορίζουν τις απαιτήσεις για τη συμπλήρωση ενός μεταπτυχιακού προγράμματος πρέπει να περιλαμβάνουν: (α) Τη μέγιστη χρονική περίοδο μέσα στην οποία πρέπει να συμπληρωθεί το πρόγραμμα για την απόκτηση του τίτλου (β) τις απαιτήσεις σχετικά με την τακτική φοίτηση (γ) την ανάγκη υποβολής ή μη διατριβής (δ) τον ελάχιστο αριθμό πιστωτικών μονάδων που είναι απαραίτητες για την απόκτηση του τίτλου (ε) το ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο επιτυχίας του φοιτητή* (στ) τις αναγκαίες ακαδημαϊκές επιδόσεις και τις εξετάσεις στις οποίες πρέπει να επιτύχει ο φοιτητής για διεκδίκηση και απόκτηση του τίτλου. (2) Τα στοιχεία που αναφέρονται στην παράγραφο (1) πρέπει να περιέχονται σε έντυπο το οποίο να δίνεται σε όλους τους φοιτητές που θέλουν να παρακολουθήσουν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα. 24. (1) Σχολή που προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα πρέπει να μπορεί να αποδείξει ότι ο τρόπος διδασκαλίας στο επίπεδο αυτό διαφέρει ουσιαστικά από τον τρόπο διδασκαλίας στο πτυχιακό επίπεδο. (2) Οι σπουδές στο μεταπτυχιακό επίπεδο πρέπει να είναι τέτοιας ακαδημαϊκής στάθμης, ώστε να επαυξάνουν τη διανοητική ωριμότητα του φοιτητή που τις παρακολουθεί. (3) Οι μεταπτυχιακές σπουδές πρέπει να απαιτούν από το φοιτητή να αναλύει, να εξετάζει, να διερευνά, να επανεξετάζει και να συνθέτει την παλιά και τη νέα γνώση και δεξιότητες. (4) Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα πρέπει να είναι τέτοιο που να εξασφαλίζει το αναγκαίο επίπεδο εκπαίδευσης για την απόκτηση εξειδικευμένων δεξιοτήτων και την επίδειξη από τον εκπαιδευόμενο διανοητικής ανεξαρτησίας, ώστε αυτός να μπορεί να ασκεί ένα λειτούργημα, προσφέροντας συγχρόνως και τη δική του συμβολή σ' αυτό. 24Α. (1) Στις περιπτώσεις που προβλέπονται ή απαιτούνται πιστωτικές μονάδες, να αναφέρονται επίσης και τα μαθήματα που παρακολούθησε με επιτυχία ο φοιτητής, για να κερδίσει τις πιστωτικές μονάδες, καθώς και η επίδοση του σ' αυτά. (2) Στις περιπτώσεις που δεν εφαρμόζεται το σύστημα των πιστωτικών μονάδων, αντί αυτών, να αναφέρονται τα μαθήματα που παρακολούθησε με επιτυχία ο φοιτητής, ο χρόνος διδασκαλίας του κάθε μαθήματος και η επίδοση του φοιτητή στο κάθε μάθημα. Απαιτήσεις μεταπτυχιακού προγράμματος. Επίπεδο διδασκαλίας μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Πιστωτικές μονάδες. Διδακτικό προσωπικό 25. (1) Η σχολή πρέπει αποδεδειγμένα να ακολουθεί μια καθορισμένη διαδικασία για επιλογή και διορισμό του διδακτικού της (2) Αυτή η διαδικασία πρέπει να περιλαμβάνει την επισήμανση εκείνων από τους υποψηφίους που έχουν τα απαιτούμενα προσόντα, την εξακρίβωση της εγκυρότητας των προσόντων τους, με τη βοήθεια των απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων, και την πρόσκληση σε προσωπική συνέντευξη αυτών που φαίνονται να είναι οι πιο προσοντούχοι για διορισμό. Επιλογή διδακτικού

6 Πλήρης απασχόληση. Απολαβές διδακτικού Όροι υπηρεσίας διδακτικού Ανέλιξη διδακτικού Κ.Δ.Π. 201/ (3) Η σχολή πρέπει, πριν προβεί στο διορισμό οποιουδήποτε, να βεβαιώνεται ότι ο αιτητής κατέχει στον απαιτούμενο βαθμό τη γλώσσα διδασκαλίας. (4) Αποτελεί ευθύνη της σχολής να διασφαλίζει ότι η επιλογή του διδακτικού της προσωπικού και των μέσων διδασκαλίας που χρησιμοποιεί αποτελούν πιστή απεικόνιση της σχολής. 26. Μέλος του διδακτικού προσωπικού σχολής θεωρείται ότι απασχολείται πλήρως σ' αυτή, αν η κύρια απασχόληση του είναι η διδασκαλία ή και η έρευνα και αν εργοδοτείται στη σχολή δυνάμει συμβολαίου με πλήρη απασχόληση. 27. (1) Για την προσέλκυση και τη διατήρηση σε μια σχολή ικανών μελών του διδακτικού προσωπικού και τη διατήρηση του ηθικού του προσωπικού αυτού είναι ανάγκη να καταβάλλονται από τη σχολή ικανοποιητικοί μισθοί και άλλα ωφελήματα. (2) Για να θεωρείται η αμοιβή των εκπαιδευτικών ικανοποιητική, θα πρέπει να περιλαμβάνει ετήσια αναθεώρηση των μισθών, με βάση σαφώς προκαθορισμένα κριτήρια προσαυξήσεων, ανάλογα με την ακαδημαϊκή βαθμίδα στην οποία υπηρετεί ο καθένας. (3) Η σχολή πρέπει να έχει σχέδιο συνταξιοδότησης των μελών του διδακτικού προσωπικού, στο οποίο η ίδια να συνεισφέρει ένα λογικό ποσοστό, και επίσης να έχει σχέδιο υγείας. 28. (1) Η σχολή πρέπει να έχει υιοθετήσει και διανέμει σε όλα τα μέλη του διδακτικού προσωπικού δήλωση αρχών ακαδημαϊκής ελευθερίας, με την οποία να εγγυάται την ελευθερία διδασκαλίας, έρευνας και δημοσίευσης. (2) Η σχολή πρέπει να συνυπογράψει με τα μέλη του διδακτικού προσωπικού συμβόλαια εργασίας, στα οποία να περιγράφονται με σαφήνεια οι όροι και οι συνθήκες εργοδότησής τους. (3) Η πολιτική, αναφορικά με την εργοδότηση του διδακτικού προσωπικού, όπως αυτή καθορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της σχολής, πρέπει να δημοσιεύεται και να διανέμεται στα μέλη του διδακτικού (4) Στην περίπτωση που η σχολή χωρίζει τα μέλη του διδακτικού προσωπικού σε βαθμίδες και τα διορίζει για καθορισμένη χρονική περίοδο, η πολιτική πάνω στα θέματα των προαγωγών, της έγκαιρης προειδοποίησης για τη μη ανανέωση διορισμών που γίνονται επί δοκιμασία και για τερματισμό διορισμών πρέπει να εκτίθεται με σαφήνεια σε επίσημη έκδοση της σχολής. 29. (1) Η σχολή πρέπει να εξασφαλίζει στα μέλη του διδακτικού της προσωπικού την ευκαιρία να συνεχίζουν την επαγγελματική τους ανέλιξη καθ' όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους και πρέπει να παρέχει αποδείξεις ότι μια τέτοια ανέλιξη λαμβάνει χώραν. (2) Ανάμεσα στα μέσα για επίτευξη αυτού του στόχου περιλαμβάνονται άδειες απουσίες για σπουδές και διεξαγωγή έρευνας, πρόσθετη μεταπτυχιακή εργασία στον τομέα του καθενός, παρακολούθηση συναντήσεων ειδικών και ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση σε τομείς όπως η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. (3) Η γενική ατμόσφαιρα και η πολιτική που θα προάγει η κάθε σχολή πρέπει να καθιστούν σαφές το γεγονός ότι το κάθε μέλος του διδακτικού προσωπικού πρέπει να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την επαγγελματική του ανάπτυξη ως δασκάλου, ως πνευματικής φυσιογνωμίας και ειδικότερα ως επαγγελματία κατά τη διδακτική πράξη.

7 599 &.Δ.Π. 201/ (1) Η κύρια ευθύνη για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού προγράμματος βαρύνει το διδακτικό προσωπικό. (2) Ο βαθμός συμμετοχής και οι δικαιοδοσίες του διδακτικού προσωπικού στα ακαδημαϊκά θέματα πρέπει να εκτίθενται με σαφήνεια και να έχουν δημοσιευτεί σε επίσημη έκδοση της σχολής. (3) Τα μέλη του διδακτικού προσωπικού θα προωθούν τα ακαδημαϊκής φύσεως προβλήματα τους μέσω επιτροπών ή και συμβουλίων ή και της συγκλήτου, που λειτουργούν μέσα στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής της σχολής, όπως αυτή καθορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και την ακαδημαϊκή επιτροπή της σχολής. 31. (1) Η σχολή πρέπει να διαθέτει αρκετό διδακτικό προσωπικό, ώστε να μπορεί να στηρίζει το πρόγραμμα διδασκαλίας της. (2) Πρέπει επίσης να έχει καταστρώσει πρόγραμμα ανάθεσης λογικού φόρτου ευθυνών στο κάθε μέλος του διδακτικού προσωπικού, περιλαμβανομένου και του διδακτικού έργου, της παροχής συμβουλών σε ακαδημαϊκά θέματα, της συμμετοχής σε επιτροπές, της διεξαγωγής έρευνας και της προσφοράς υπηρεσιών προς την κοινωνία. (3) Στις περιπτώσεις ταχύρρυθμων εξειδικευμένων μεταπτυχιακών προγραμμάτων, πλήρους ή μερικής φοίτησης, για τα οποία χρησιμοποιούνται με μερική απασχόληση επισκέπτες καθηγητές διεθνούς αναγνώρισης, οι πρόνοιες του εδαφίου (2) για συμμετοχή σε επιτροπές, διεξαγωγή έρευνας και προσφορά υπηρεσιών προς την κοινωνία δεν είναι υποχρεωτικές. 32. Το διδακτικό προσωπικό που διδάσκει σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να έχει προσόντα ανάλογα με τα μαθήματα που ο καθένας διδάσκει, πρέπει να έχει δημοσιεύσεις ή εκδόσεις επιστημονικού περιεχομένου και τα προσόντα που κατέχει πρέπει να είναι κατά προτίμηση κατά μία βαθμίδα ανώτερα από το επίπεδο του προγράμματος στο οποίο διδάσκει. 33. (1) Η σχολή πρέπει να διεξάγει κατά περιόδους αξιολόγηση της αποδοτικότητας συγκεκριμένων κάθε φορά μελών του διδακτικού της (2) Η αξιολόγηση πρέπει να περιλαμβάνει δήλωση των κριτηρίων βάσει των οποίων αυτή γίνεται και τα κριτήρια αυτά πρέπει να γίνονται γνωστά σε όλους τους ενδιαφερομένους. (3) Η σχολή πρέπει να δίνει κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιούνται τα αποτελέσματα της αξιολόγησης αυτής για τη βελτίωση του διδακτικού 34. (1) Η εργοδότηση προσωπικού με μερική απασχόληση μπορεί να βοηθήσει τη σχολή ν' αναπτυχθεί, νοουμένου ότι το προσωπικό αυτό κατέχει ειδικά προσόντα. (2) Τηρουμένων των διατάξεων της παραγράφου (3), ο αριθμός των μελών του διδακτικού προσωπικού με μερική απασχόληση δεν πρέπει να ξεπερνά το 50% των μελών του (3) Δικαιολογημένες παρεκκλίσεις από τις διατάξεις της παραγράφου (2) μπορούν να γίνονται στις περιπτώσεις μεταπτυχιακών ή ειδικών επαγγελματικών προγραμμάτων, πλήρους ή μερικής φοίτησης. (4) Τα μέλη του διδακτικού προσωπικού με μερική απασχόληση που διδάσκουν μαθήματα που αποφέρουν πιστωτικές μονάδες στο φοιτητή πρέπει να έχουν τα ίδια ακαδημαϊκά προσόντα με εκείνα των μελών του διδακτικού προσωπικού με πλήρη ίδιο κλάδο. απασχόληση που διδάσκουν στον Ευθύνη βελτίωσης προγραμμάτων Επάρκεια διδακτικού Προσόντα διδακτικού Αξιολόγηση απο^ δοτικότητας διδακτικού Μερική απασχόληση διδακτικού

8 Προσφορά υπηρεσιών. Κ.Δ.Π. 201/ (5) Η κάθε σχολή πρέπει να καθιερώσει και να καταστήσει γνωστή την πολιτική της σχετικά με την εργοδότηση διδακτικού προσωπικού με μερική απασχόληση. _ (6) Η σχολή πρέπει επίσης να μεριμνά για την κατάλληλη καθοδήγηση, επιθεώρηση και αξιολόγηση του προσωπικού με μερική απασχόληση. 35. (1) Η κάθε σχολή έχει το δικαίωμα να συνάπτει συμφωνίες για την προσφορά ποικίλων υπηρεσιών. (2) Ο Υπουργός Παιδείας έχει το δικαίωμα να μην επιτρέπει τη χρησιμοποίηση της αναγνώρισης εκπαιδευτικά αξιολογημένης πιστοποιημένης σχολής για αναγνώριση άλλης σχολής. Υπηρεσίες εκπαιδευτικής στήριξης κτίρια και εξοπλισμός Υπηρεσίες στήριξης. Περιβάλλον σχολής. Βιβλιοθήκη. Αρχεία. Χώροι. 36. (1) Κάθε σχολή πρέπει να έχει στη διάθεση της ποικιλία υπηρεσιών και μέσων, τα οποία να στηρίζουν το εκπαιδευτικό της έργο και να υποβοηθούν στην υλοποίηση της αποστολής της. (2) Οι υπηρεσίες στήριξης περιλαμβάνουν τη βιβλιοθήκη, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα ποικίλα εποπτικά μέσα και άλλες υπηρεσίες, που υποβοηθούν στη μόρφωση του φοιτητή και διευκολύνουν την εργασία του διδακτικού 37. (1) Η αποτελεσματική διδασκαλία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ύπαρξη και διατήρηση ενός περιβάλλοντος που συμβάλλει στη μελέτη και τη μάθηση. (2) Η σχολή πρέπει να εξασφαλίζει στους φοιτητές της ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο να ενθαρρύνονται οι ακαδημαϊκές, δημιουργικές και επαγγελματικές επιδόσεις και να ενισχύεται η προσπάθεια για απόκτηση δεξιοτήτων. 38. (1) Η βιβλιοθήκη είναι αναγκαία για τη μάθηση και κάθε σχολή πρέπει να εξασφαλίζει την πρόσβαση των διδασκόντων και των διδασκομένων σε πρωτογενή και δευτερογενή μέσα και πληροφορίες και πηγές μάθησης που βοηθούν στη στήριξη των προγραμμμάτων της. (2) Τα πιο πάνω πρέπει να προσφέρονται στους ενδιαφερομένους σε μια καλά εξοπλισμένη και εύκολα προσιτή περιοχή, ικανοποιητικού μεγέθους, η οποία να ενθαρρύνει τους ενδιαφερομένους να τη χρησιμοποιούν όσο το δυνατό περισσότερο. (3) Για να διευκολυνθεί η χρήση τέτοιων πηγών μάθησης, θα πρέπει η βιβλιοθήκη να στελεχώνεται από ικανό προσωπικό, το οποίο να είναι έτοιμο να βοηθήσει τους ενδιαφερομένους. (4) Οι ποικίλες πηγές και μέσα μάθησης πρέπει να είναι καλά οργανωμένες και προσιτές στους φοιτητές και τα μέλη του διδακτικού προσωπικού για αρκετές ώρες καθημερινά. '39. Ο τομέας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών πρέπει να έχει στη διάθεση των ενδιαφερομένων επαρκή αρχεία, όπως για παράδειγμα καταλόγους, ευρετήρια και βιβλιογραφίες και να εξασφαλίζει πρόσβαση σε υπηρεσίες άντλησης πληροφοριών. 40 (1) Ο τομέας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών πρέπει να έχει στη διάθεση του ικανοποιητικούς χώρους, για να στεγάσει τις ποικίλες πηγές άντλησης πληροφοριών, με τρόπο που αυτές να είναι εύκολα προσιτές.

9 601 Κ.Δ.Π. 201/92 (2) Ο τομέας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών πρέπει να είναι εξοπλισμένος με σύγχρονο εξοπλισμό σε λειτουργήσιμη κατάσταση, ο οποίος να καθιστά εύκολη τη χρήση του έντυπου και άλλου υλικού μάθησης. Πρέπει επίσης να υπάρχει η δυνατότητα για γρήγορη πρόσβαση σε κάθε είδους υλικό μάθησης και η κυκλοφορία αυτού του υλικού να είναι εύκολη. (3) Οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς να αποκτούν πρόσβαση σε πληροφορίες που τους παρέχονται σε ποικιλία μορφών, ώστε να μπορούν να συνεχίζουν να μαθαίνουν διά βίου. (4) Το μη διδακτικό προσωπικό της σχολής πρέπει να συνεργάζεται με το διδακτικό προσωπικό, προσφέροντας τη βοήθεια του στην αποδοτική χρήση των ποικίλων μέσων μάθησης. 41. (1) Οι συλλογές πρωτογενούς υλικού πρέπει να είναι επαρκείς, ώστε να βοηθούν τα εκπαιδευτικά, ερευνητικά και δημόσιας ωφέλειας προγράμματα της σχολής. (2) Οι σχολές που προσφέρουν μεταπτυχιακά προγράμματα πρέπει να είναι εφοδιασμένες με μέσα μάθησης που να είναι πολύ περισσότερα απ' αυτά που χρειάζονται για την προσφορά προγραμμάτων που οδηγούν στην απόκτηση του πρώτου πτυχίου. (3) Το διδακτικό και άλλο προσωπικό μιας σχολής και οι ερευνητές πρέπει να συμμετέχουν στη συλλογή και την ανάπτυξη υλικού και η σχολή πρέπει να καθιερώσει πολιτική με την οποία θα καθορίζονται οι ευθύνες και ο βαθμός ανάμειξης της κάθε ομάδας. 42. (Ι) Ο τομέας εκπαιδευτικών υπηρεσιών και η βιβλιοθήκη συνιστάται να είναι επαρκώς στελεχωμένοι με επαγγελματίες βιβλιοθηκάριους ή με προσωπικό που κατέχει τίτλους στη βιβλιοθηκονομία. (2) Το βοηθητικό προσωπικό της βιβλιοθήκης πρέπει να είναι ικανοποιητικό, ώστε να φέρει σε πέρας εργασίες τεχνικής φύσεως. (3) Ο Διευθυντής της βιβλιοθήκης συνιστάται να είναι άτομο με πολύ ψηλά προσόντα. (4) Η πολιτική της σχολής αναφορικά με τη θέση του προσωπικού της βιβλιοθήκης, την αμοιβή τους και την εξασφάλιση τους ως επαγγελματιών πρέπει να είναι σαφώς καθορισμένη και να γίνεται γνωστή σε όλο το προσωπικό κατά την πρόσληψη. 43. Για στήριξη της προσφοράς του αναλυτικού της προγράμματος, η κάθε σχολή πρέπει να προσφέρει ποικιλία διευκολύνσεων, όπου αυτό απαιτείται, όπως εκπαιδευτικό εξοπλισμό και εξειδικευμένες διευκολύνσεις, εργαστήρια, οπτικοακουστικά μέσα και υπηρεσίες φωτοτύπησης υλικού. 44. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι απαραίτητοι για την προσφορά πολλών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πρέπει να χρησιμοποιούνται επίσης για να βοηθήσουν στη διοίκηση της σχολής. 45. (1) Οι υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας είναι απαραίτητες για την επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων της σχολής. (2) Οι στόχοι των υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας πρέπει να είναι συναφείς με τις ανάγκες των φοιτητών και το γενικό σκοπό της σχολής. 46. (1) Η καθοδήγηση και ο επαγγελματικός προσανατολισμός των φοιτητών είναι ευθύνη ύψιστης προτεραιότητας του προσωπικού της σχολής. (2) Η κάθε σχολή πρέπει να παρέχει τους πόρους και το προσωπικό που απαιτείται για την παροχή ακαδημαϊκών συμβουλών. Συλλογές. Στελέχωση βιβλιοθήκης Κ.λ.π. Διευκολύνσεις. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Φοιτητική μέριμνα. Επαγγελματικός προσανατολισμός.

10 Κ.Δ.Π. 201/ Δικαιώματα και υποχρεώσεις φοιτητών. Στοιχεία φοιτητών. Πληροφορίες. Οικονομική βοήθεια. Κτίρια και υλικά μέσα. Διατύπωση οργανωτικής δομής. Διαμόρφωση πολιτικής. Οργάνωση σχολής. Όρια ευθύνης. Εκτελεστικός Διευθυντής. 47. (1) Η σχολή πρέπει να δημοσιεύει έγγραφο σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των φοιτητών και να φέρει το έγγραφο αυτό σε γνώση των ενδιαφερομένων πριν από την εγγραφή. (2) Ο τομέας υπευθυνότητας των μελών του διδακτικού προσωπικού και της διοίκησης σε θέματα πειθαρχίας πρέπει να δηλώνεται σαφώς και να κατανέμεται πλατιά. 48. (1) Η σχολή πρέπει να τηρεί πλήρες αρχείο τόσο για τα μαθήματα που αποφέρουν πιστωτικές μονάδες στο φοιτητή, όσο και για εκείνα που δεν αποφέρουν. (2) Η σχολή πρέπει να παίρνει όλα τα μέτρα, ώστε να διαφυλάσσει όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στους φοιτητές της. 49. (1) Η σχολή πρέπει να διαμορφώσει πολιτική, αναφορικά με το είδος των πληροφοριών που θα διατηρεί μόνιμα για τον κάθε φοιτητή και για το γενικότερο θέμα της διατήρησης ή καταστροφής στοιχείων του αρχείου. (2) Η σχολή πρέπει να καθιερώσει και να δημοσιεύσει την πολιτική της στο θέμα της αποκάλυψης πληροφοριών που αφορούν το άτομο και η πολιτική αυτή πρέπει να σέβεται το δικαίωμα του ατόμου για μη αποκάλυψη πληροφοριών που αφορούν το ίδιο, παρά τη θέληση του. 50. Είναι επιθυμητό οι σχολές να. αναπτύσσουν προγράμματα παροχής οικονομικής βοήθειας σε φοιτητές με υψηλή επίδοση. 51. Τα υλικά μέσα που χρησιμοποιεί η σχολή, περιλαμβανομένων των κτιρίων και του εξοπλισμού τους, πρέπει να είναι επαρκή, για να εξυπηρετούν τις ανάγκες της σχολής σε σχέση με τους δηλωμένους σκοπούς της, τα προγράμματα και τις δραστηριότητες της. Οργάνωση και Διοίκηση 52. Η οργανωτική δομή και οι διοικητικές διαδικασίες που διέπουν τη λειτουργία της σχολής πρέπει να είναι σαφώς διατυπωμένες, να δημοσιεύονται και να δίνονται σε όλους τους ενδιαφερομένους. 53. (1) Πρέπει να υπάρχει ένα σαφώς καθορισμένο σώμα που να είναι υπεύθυνο για τη διαμόρφωση πολιτικής. (2) Το Διοικητικό Συμβούλιο της κάθε σχολής είναι το σώμα που είναι υπεύθυνο για τη σχολή σύμφωνα με τους νόμους της Δημοκρατίας. (3) Το Συμβούλιο διοικεί τη σχολή και εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ιδρυτών της. (4) Κανένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή υπεπιτροπή δεν μπορεί να ενεργεί εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, εκτός αν εξουσιοδοτηθεί προς τούτο. 54. Η διοικητική οργάνωση της σχολής πρέπει να αντανακλά τους σκοπούς και τη φιλοσοφία της και να επιτρέπει στο κάθε λειτουργικό μέλος της να εκτελεί τα ειδικά καθήκοντα και ευθύνες, όπως επιβάλλεται από το δηλωμένο σκοπό της σχολής. 55. Τα όρια διοικητικής ευθύνης και εξουσίας για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις λειτουργίες της σχολής πρέπει να καθορίζονται με σαφήνεια και να φαίνονται σε οργανωτικό διάγραμμα που πρέπει να δίνεται στη δημοσιότητα. 56. (1) Τα καθήκοντα του Εκτελεστικού Διευθυντή, καθώς και εκείνα των άλλων διοικητικών λειτουργών της σχολής, που είναι άμεσα υπεύθυνοι στο Διευθυντή της, πρέπει να καθορίζονται και να είναι γνωστά στο διδακτικό και το άλλο προσωπικό.

11 603 Κ.Δ.Π.201/92 (2) Οι διοικητικοί λειτουργοί πρέπει να έχουν προσόντα, πείρα και ικανότητα που να είναι συναφή με τον τομέα αρμοδιότητας του. 57. Η ονομασία της σχολής, οι τίτλοι των υπευθύνων της διοίκησης της, η ονομασία των διοικητικών και ακαδημαϊκών τμημάτων, οι όροι που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τα προγράμματα της σχολής και τα ονόματα των τίτλων, διπλωμάτων ή πιστοποιητικών που χορηγεί πρέπει να είναι ακριβή, κατάλληλα και να δίδουν πιστή εικόνα αυτού που είναι. 58. (1) Στις ευθύνες του Διοικητικού Συμβουλίου της σχολής περιλαμβάνεται και ο καθορισμός του γενικού περιγράμματος πολιτικής του, η εξασφάλιση οικονομικών πόρων για ικανοποιητική στήριξη των προγραμμάτων της σχολής και η επιλογή του Εκτελεστικού Διευθυντή. (2) Το Διοικητικό Συμβούλιο της σχολής πρέπει να έχει στη διάθεση του τις κατάλληλες διαδικασίες και μηχανισμούς που να του επιτρέπουν να πληροφορείται κατά τρόπο ικανοποιητικό για την οικονομική κατάσταση και σταθερότητα του ιδρύματος. 59. Η σχολή πρέπει να εκδίδει επίσημα έγγραφα στα οποία να περιέχονται οι πιο κάτω πληροφορίες: (α) Τα καθήκοντα και οι ευθύνες των διοικητικών λειτουργών (β) η διοικητική δομή και οργάνωση της σχολής και η διοίκηση του προσωπικού (γ) στοιχεία που καθορίζουν την εξασφάλιση της συνέχισης της εργοδότη ση ς του προσωπικού (δ) στοιχεία που εγγυώνται τη δίκαιη και αντικειμενική μεταχείριση του προσωπικού (ε) στοιχεία που αναφέρονται στη γενικότερη πολιτική της σχολής, τις διαδικασίες που επηρεάζουν το διδακτικό προσωπικό, το μη διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές. 60. (1) Οποιαδήποτε δημοσιεύματα ή παρουσίαση πληροφοριών μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης που έχουν ως σκοπό τη διαφήμιση της σχολής και αναφέρονται στον τρόπο εισδοχής των φοιτητών και την εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση της σχολής πρέπει να χαρακτηρίζονται από εντιμότητα και υπευθυνότητα. Ονομασία σχολής κ.λ.π. Ευθύνη Συμβουλίου. Διοικητικές πληροφορίες. Διαφημίσεις. (2) Το περιεχόμενο και η όλη εμφάνιση του έντυπου και άλλου υλικού που παράγεται και διανέμεται από τη σχολή ή για λογαριασμό της σχολής, πρέπει να δίδει πιστή εικόνα της σχολής και πρέπει να δείχνει απόλυτο σεβασμό στην αρχή της μη εξαπάτησης ή παραπλάνησης του χρήστη. (3) Επαγγελματικές σχολές που προετοιμάζουν φοιτητές για γενικές ή επαγγελματικές εξετάσεις της Δημοκρατίας ή ξένων πανεπιστημίων και ιδρυμάτων και οι οποίες έχουν επιπλέον δικές τους εξωτερικές εξετάσεις και πληρούν τους υπόλοιπους άλλους όρους αξιολόγησης, δικαιούνται να διαφημίζουν τις επιτυχίες των φοιτητών τους για τις εξωτερικές εξετάσεις.

12 Οικονομική επάρκεια. Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών. Προϋπολογισμός. Έλεγχος προϋπολογισμού. Λογιστικός, έλεγχος. Λογαριασμοί. Επιστροφή διδάκτρων κ.λ.π. Εισφορές. Κ.Δ.Π. 201/ Οικονομικοί πόροι 61. (1) Η κάθε σχολή πρέπει να έχει επαρκείς οικονομικούς πόρους για υποστήριξη των προγραμμάτων της. (2) Η πρόσφατη οικονομική ιστορία της σχολής πρέπει να αποδεικνύει ότι αυτή διαθέτει την οικονομική σταθερότητα που απαιτείται για την επιτυχή λειτουργία της. (3) Η κάθε σχολή πρέπει να διαθέτει επαρκείς πόρους, για να προσελκύει και να διατηρεί προσοντούχο προσωπικό. 62. (1) Στην οργανωτική δομή της σχολής συνιστάται να υπάρχει πρόνοια για την ύπαρξη Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών. (2) Τα σημαντικότερα καθήκοντα του Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών είναι να προσφέρει βοήθεια στο Διευθυντή της σχολής για την προετοιμασία και τον έλεγχο του προϋπολογισμού, τη δημιουργία και λειτουργία ενός κατάλληλου συστήματος τήρησης λογαριασμών και ελέγχου των οικονομικών της σχολής, την εποπτεία της λειτουργίας και συντήρησης του κτιρίου και των άλλων χώρων της σχολής, την εξασφάλιση προμηθειών και εξοπλισμού, την τήρηση αρχείων για το προσωπικό και τη διαχείριση θεμάτων που αφορούν το μη διδακτικό προσωπικό. 63. (1) Η κάθε σχολή πρέπει να ετοιμάζει κάθε χρόνο λεπτομερή προϋπολογισμό. (2) Ο προϋπολογισμός, μετά την ετοιμασία του, παρουσιάζεται στο Διοικητικό Συμβούλιο για έγκριση. 64. (1) Πρέπει να καθιερωθεί σύστημα ελέγχου του προϋπολογισμού της σχολής. (2) Ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών πρέπει να εκδίδει ενδιάμεσες ενημερωτικές καταστάσεις για τον προϋπολογισμό, ώστε να καθοδηγούνται τα διάφορα τμήματα να μην υπερβαίνουν τις προϋπολογιζόμενες δαπάνες για τη συγκεκριμένη περίοδο. (3) Όταν τα γεγονότα το επιβάλλουν, θα πρέπει να γίνονται οι αναγκαίες αναθεωρήσεις στον προϋπολογισμό και οι αλλαγές αυτές πρέπει να κοινοποιούνται στους επηρεαζόμενους μέσα στη σχολή. 65. Η σχολή πρέπει να υιοθετήσει σύστημα λογιστικού ελέγχου, το οποίο να ακολουθεί τις αποδεκτές αρχές λογιστικού ελέγχου. 66. (1) Πρέπει να ετοιμάζονται από εγκεκριμένους λογιστές ετήσιοι ελεγμένοι λογαριασμοί για τη σχολή. (2) Οι ελεγκτές δεν πρέπει να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη σχολή. 67. (1) Η σχολή θα πρέπει να επιδεικνύει σεβασμό προς τους όρους υπό τους οποίους επιστρέφονται τα δίδακτρα και άλλα τέλη σε φοιτητές που τυχόν αποσύρονται. (2) Η πολιτική που θα ακολουθείται στο θέμα αυτό πρέπει να δηλώνεται σαφώς σε επίσημη έκδοση της σχολής. 68. (1) Όταν η σχολή δέχεται εισφορές ή άλλου είδους οικονομική ενίσχυση από εξωτερικές πηγές, θα πρέπει να μεριμνά ώστε να μην ξεφεύγουν από τον έλεγχο της οι τομείς της διδασκαλίας και της έρευνας. (2) Η σχολή πρέπει να περιφρουρεί το προνόμιο για έλεγχο των δραστηριοτήτων της.

13 605 Κ.Δ.Π.201/92 ΜΕΡΟΣ III ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Διορισμός Συμβουλίου για την Εκπαιδευτική Αξιόλογη ση Πιστοποίηση. 69. Για το σκοπό της άσκησης των αρμοδιοτήτων που διαλαμβάνονται στο Νόμο αυτό διορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση του Υπουργού Παιδείας και με προηγούμενη σύμφωνη Απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου για την εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση. 70. (1) Το Συμβούλιο αποτελείται από τον Πρόεδρο και έξι άλλα μέλη. (2) Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου πρέπει να είναι εγνωσμένου κύρους, εκ των οποίων τουλάχιστον οι πέντε να είναι και ακαδημαϊκής προέλευσης. 71. Η θητεία των μελών του Συμβουλίου είναι πενταετής και μπορεί να ανανεώνεται μια φορά μόνο. 72. Το Συμβούλιο καθορίζει τον τρόπο σύγκλησης των συνεδριάσεων του και τη διαδικασία που θα ακολουθείται κατά τις συνεδριάσεις του. 73. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τρία τουλάχιστο μέλη του Συμβουλίου. 74. Το Συμβούλιο έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες: (α) Διορίζει την Ομάδα Αξιολόγησης. (β) Μελετά την τελική εισήγηση της Ομάδας Αξιολόγησης και υποβάλλει σχετική εισήγηση στον Υπουργό. Η εισήγηση δυνατό να προνοεί: (ϊ) Αποδοχή της αίτησης για εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση του κλάδου και καταχώρηση του στο ειδικό Μητρώο του Υπουργείου Παιδείας. Απόρριψη της αίτησης για εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση του κλάδου. (ίϋ) Αναβολή λήψης απόφασης για καθορισμένη περίοδο, κατά την οποία η σχολή θα προσπαθήσει να θεραπεύσει συγκεκριμένες αδυναμίες που θα επισημανθούν. Μετά την εκπνοή της περιόδου αυτής το Συμβούλιο υποβάλλει εισήγηση στον Υπουργό για αποδοχή ή απόρριψη της αίτησης για εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση, αφού μελετήσει νέα έκθεση της Ομάδας Αξιολόγησης. 75. Στα μέλη του Συμβουλίου καταβάλλονται από το κράτος όλα τα έξοδα που κάνουν για διεκπεραίωση εργασίας που εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους. Υποβολή αίτησης για εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση 76. (1) Ιδιωτική σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπορεί να υποβάλει αίτηση για εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση ενός ή περισσοτέρων από τους κλάδους που προσφέρει. (2) Σχολή που αποτείνεται για εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση κλάδου σπουδών σε πτυχιακό επίπεδο μπορεί να υποβάλει Συμβούλιο για την εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση. Σύνθεση Συμβουλίου. Θητεία Συμβουλίου. Λειτουργία Συμβουλίου. Λήψη αποφάσεων. Αρμοδιότητες Συμβουλίου. Έξοδα. Αίτηση για αξιολόγηση πιστοποίηση.

14 Κ.Δ.Π. 201/ Προϋπόθεση αξιολόγησης η ύπαρξη φοιτητών. Ευθύνη εποπτείας του κλάδου που θα αξιολογηθεί. Χρόνος υποβολής αίτησης. Στοιχεία που συνοδεύουν την αίτηση. Ανάλυψη υποχρεώσεων με την υποβολή αίτησης. αίτηση για εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση του ίδιου κλάδου και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. (3) Σχολή μπορεί να υποβάλει αίτηση για εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση κλάδου σπουδών σε μεταπτυχιακό επίπεδο το οποίο δεν προσφέρει σε πτυχιακό επίπεδο, αν ένας τουλάχιστον από τους κλάδους που προσφέρει σε πτυχιακό επίπεδο έχει τύχει εκπαιδευτικής αξιολόγησης πιστοποίησης. (4) Σχολή που προσφέρει κλάδους σπουδών μόνο σε μεταπτυχιακό επίπεδο, μπορεί να υποβάλει αίτηση για την εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση κλάδου ή κλάδων που προσφέρει. 77. Ο κλάδος για τον οποίο υποβάλλεται αίτηση για εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση πρέπει να έχει φοιτητές στο πρώτο έτος σπουδών και πλήρη προγράμματα για όλα τα έτη σπουδών του κατά το χρόνο της υποβολής της αίτησης και μέχρι τη συμπλήρωση της όλης διαδικασίας. Σε αντίθετη περίπτωση η διαδικασία της εκπαιδευτικής αξιολόγησης πιστοποίησης διακόπτεται. 78. Για κάθε κλάδο για τον οποίο υποβάλλεται αίτηση για εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση πρέπει να υπάρχει μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του κλάδου με πλήρη απασχόληση, το οποίο να έχει την ευθύνη εποπτείας και συντονισμού του κλάδου. 79. Η αίτηση υποβάλλεται στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας στο διάστημα από την 1η Νοεμβρίου μέχρι την 28η Φεβρουαρίου. 80. (1) Για κάθε ένα από τους κλάδους για τους οποίους ζητείται εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση υποβάλλονται αίτηση τα ακόλουθα στοιχεία: (α) Επωνυμία του κλάδου, (β) Στόχοι του κλάδου, (γ) Διάρκεια σπουδών. (δ) Διδασκόμενα μαθήματα και χρόνος διδασκαλίας, (ε) Τελικός τίτλος σπουδών και τυχόν ενδιάμεσοι τίτλοι, μαζί με την (στ) Ονοματεπώνυμο και προσόντα του υπεύθυνου του κλάδου και των άλλων μελών του διδακτικού προσωπικού, (ζ) Αριθμός εγγεγραμμένων φοιτητών στο καθένα από τα έτη σπουδών του κλάδου, κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. (2) Στις περιπτώσεις που ακολουθείται το σύστημα των πιστωτικών μονάδων για τις υποπαραγράφους (γ), (ζ) και (η) της παραγράφου (1), ένα ακαδημαϊκό έτος ισοδυναμεί με 30 μέχρι 36 πιστωτικές μονάδες. 81. Η υποβολή αίτησης από μια σχολή για αξιολόγηση πιστοποίηση κλάδου σημαίνει ότι η σχολή: (α) Αποδέχεται χωρίς επιφύλαξη όλες τις πρόνοιες των παρόντων Κανονισμών, όπως ισχύουν σήμερα, ή όπως θα τροποποιηθούν μελλοντικά, (β) Αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρέχει στον Υπουργό Παιδείας οποιαδήποτε στοιχεία ή πληροφορίες της ζητηθούν για τη διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας της εκπαιδευτικής αξιολόγησης πιστοποίησης, (γ) Αναγνωρίζει στον Υπουργό Παιδείας το δικαίωμα να δίνει οποιεσδήποτε πληροφορίες θετικές ή αρνητικές αναφορικά με την εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση των κλάδων σπουδών που προσφέρει.

15 607 Κ.Δ.Π.201/92 Αποδοχή ή μη της αίτησης για εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση 82. Μέσα σε διάστημα ενός μηνός από την υποβολή της αίτησης για αξιολόγηση πιστοποίηση, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας ειδοποιεί τους αιτητές κατά πόσο η αίτηση τους γίνεται αποδεκτή. Σε περίπτωση απόρριψης αναφέρονται οι λόγοι. ' Εκθεση αυτοπαρουσίασης αυτοαξιολόγησης 83. (1) Με την αποδοχή της αίτησης η σχολή θεωρείται υποψήφια για εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση στο συγκεκριμένο κλάδο ή κλάδους και αναλαμβάνει να ετοιμάσει έκθεση αυτοπαρουσίασης και αυτοαξιολόγησης των κλάδων για τους οποίους ζητείται εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση. (2) Η έκθεση πρέπει να ετοιμάζεται με τη συνεργασία όλου του προσωπικού της σχολής, διδακτικού και διοικητικού. 84. (1) Η έκθεση αυτοπαρουσίασης αυτοαξιολόγησης, πρέπει να είναι αναλυτική. (2) Σ' αυτή πρέπει να παρουσιάζονται: (α) Οι στόχοι της σχολής και του κλάδου ή των κλάδων για τους οποίους επιδιώκεται εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση (β) τα μέσα που διαθέτει η σχολή για επίτευξη των στόχων αυτών και στοιχεία για την επίτευξη τους (γ) η πραγματική κατάσταση όσον αφορά τα εκπαιδευτικά προγράμματα, το διδακτικό προσωπικό, τις υπηρεσίες εκπαιδευτικής στήριξης, την οργάνωση και διοίκηση και τους οικονομικούς πόρους της σχολής. (3) Η παρουσίαση πρέπει να γίνεται με τρόπο που να διευκολύνεται η διαμόρφωση γνώμης με βάση τα κριτήρια που καθορίζονται στο ΜΕΡΟΣ II των παρόντων Κανονισμών. 85. Στην έκθεση αυτοπαρουσίασης αυτοαξιολόγησης πρέπει να επισημαίνονται τόσο τα σημεία στα οποία η σχολή διακρίνεται, όσο και τα σημεία στα οποία η σχολή παρουσιάζει αδυναμίες και να αναφέρονται οι τρόποι με τους οποίους η σχολή σχεδιάζει να θεραπεύσει τυχόν αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί. Διορισμός, σύνθεση και αρμοδιότητες της Ομάδας Αξιολόγησης 86. (1) Για κάθε περίπτωση διορίζεται από το Συμβούλιο η κατάλληλη Ομάδα Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης Πιστοποίησης, με τρία τουλάχιστο Μέλη. (2) Για το διορισμό της Ομάδας Αξιολόγησης υποβάλλονται από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου τα αναγκαία στοιχεία. 87. (1) Τα μέλη της Ομάδας Αξιολόγησης μπορούν να προέρχονται: (α) Από το Πανεπιστήμιο Κύπρου* (β) Από τη Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης (γ) Από ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν εκπαιδευτικά αξιολογημένους πιστοποιημένους κλάδους σπουδών, (δ) από δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα, ή από πιστοποιημένα αξιολογημένα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Διαδικασία. Υποψηφιότητα για αξιολόγηση και έκθεση αυτό. παρουσίασης αυτοαξιολόγησης. Περιεχόμενο έκθεσης αυτοπαρουσίασης. Διάκριση και αδυναμίες. Ομάδα Αξιολόγησης. Σύνθεση της Ομάδας Αξιολόγησης.

16 Κ.Δ.Π. 201/ Έργο της Ομάδας Αξιολόγησης. (2) Στην Ομάδα Αξιολόγησης δεν μπορεί να μετέχει πρόσωπο που εργοδοτείται ή εργοδοτήθηκε από τη σχολή της οποίας κλάδος σπουδών είναι υπό αξιολόγηση Πιστοποίηση. 88. Έργο της Ομάδας Αξιολόγησης είναι: (α) Η μελέτη της έκθεσης αυτοπαρουσίασης αυτοαξιολόγησης (β) Η επίσκεψη στη σχολή για επί τόπου διερεύνηση όλων των σχετικών στοιχείων και η ετοιμασία έκθεσης στην οποία περιλαμβάνονται οι διαπιστώσεις, παρατηρήσεις και εισηγήσεις της Ομάδας Αξιολόγησης. Η έκθεση υποβάλλεται στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας (γ) Η μελέτη τυχόν παρατηρήσεων που θα υποβάλει η σχολή μετά τη γνωστοποίηση σ' αυτή από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας της έκθεσης της Ομάδας Αξιολόγησης και η υποβολή στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας νέας έκθεσης. Χρόνος υποβολής έκθεσης αυτοπαρουσίασης. Έκθεση Ομάδας Αξιολόγησης. Κοινοποίηση έκθεσης. Παρατηρήσεις της σχολής. Διαβίβαση παρατηρήσεων. Μελέτη παρατηρήσεων. Εισήγηση Συμβουλίου Αξιολόγησης. Αποδοχή αίτησης. Χρονοδιάγραμμα διεκπεραίωσης της διαδικασίας 89. (1) Η έκθεση αυτοπαρουσίασης αυτοαξιολόγησης υποβάλλεται στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας μέσα στο Μάιο κάθε έτους. (2) Η Ομάδα Αξιολόγησης επισκέπτεται τη σχολή κατά το διάστημα Ιανουαρίου Φεβρουαρίου του επόμενου έτους μετά την υποβολή της έκθεσης αυτοπαρουσίασης αυτοαξιολόγησης. Για το συγκεκριμένο χρόνο της επίσκεψης θα ενημερώνεται η σχολή. 90. Η Ομάδα Αξιολόγησης υποβάλλει την έκθεση της μέσα σε δυο το πολύ μήνες από την επί τόπου επίσκεψη στη σχολή. 91. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας κοινοποιεί την έκθεση στη σχολή το ταχύτερο δυνατό μετά την υποβολή της. 92. Η σχολή υποβάλλει στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας τυχόν παρατηρήσεις πάνω στην έκθεση το πολύ σ' ένα μήνα από τη λήψη της. 93. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας διαβιβάζει το ταχύτερο δυνατό τις παρατηρήσεις της σχολής στην Ομάδα Αξιολόγησης. 94. Η Ομάδα Αξιολόγησης μελετά τις παρατηρήσεις της σχολής και υποβάλλει εισηγήσεις το αργότερο μέσα σ' ένα μήνα από τη λήψη των παρατηρήσεων της σχολής. 95. (1) Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας διαβιβάζει το ταχύτερο δυνατό την εισήγηση της Ομάδας Αξιολόγησης στον Πρόεδρο του Συμβουλίου. (2) Το Συμβούλιο εισηγείται στον Υπουργό: (α) Αποδοχή της αίτησης (β) απόρριψη της αίτησης (γ) αναβολή λήψης απόφασης για καθορισμένη περίοδο κατά την οποία η σχολή θα προσπαθήσει να θεραπεύσει συγκεκριμένες αδυναμίες που θα επισημανθούν. 96. Στην περίπτωση που το Συμβούλιο εισηγείται αποδοχή της αίτησης για εκπαιδευτική αξιολόγηση πιστοποίηση, ο Υπουργός εγκρίνει την εισήγηση, μεριμνά για την εγγραφή της σχολής στο Μητρώο των Εκπαιδευτικά Αξιολογημένων Πιστοποιημένων Ιδιωτικών

17 609 Κ.Δ.ΧΙ.201/92 Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που τηρείται στο Υπουργείο Παιδείας, εκδίδει το σχετικό Πιστοποιητικό και δημοσιεύει στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την εγγραφή της σχολής στο πιο πάνω Μητρώο. 97. Στις περιπτώσεις (β) και (γ) του Κανονισμού 95 ο Υπουργός επικυρώνει την απόφαση του Συμβουλίου και διά του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας ενημερώνει σχετικά την ενδιαφερόμενη σχολή. 98. Επανυποβολή αίτησης για αξιολόγηση πιστοποίηση από σχολές των οποίων απορρίφθηκε προηγούμενη αίτηση μπορεί να γίνει μετά πάροδο ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους από την απόρριψη της αίτησης. 99. Στις περιπτώσεις που ακολουθείται ακαδημαϊκό έτος διαφορετικό από το παραδοσιακό (Σεπτέμβριος Αύγουστος) μπορούν να γίνονται τροποποιήσεις στις ημερομηνίες που καθορίζονται στους Κανονισμούς 79, 82, 83 και 89, ύστερα από αίτηση της σχολής και έγκριση του Υπουργού Παιδείας. Διάρκεια εκπαιδευτικής αξιολόγησης πιστοποίησης Επαναξιολόγηση 100. Τηρουμένων των διατάξεων του Κανονισμού 102 η αρχική αξιολόγηση πιστοποίηση κλάδου σπουδών μιας σχολής ισχύει για περίοδο έξι ετών Η αξιολόγηση πιστοποίηση ή επαναξιολόγηση κλάδων σπουδών ιδιωτικής σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να αρθεί οποτεδήποτε, αν διαπιστωθούν σοβαρές παραβιάσεις των όρων υπο τους οποίους έτυχαν εκπαιδευτικής αξιολόγησης πιστοποίησης {1) Για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής αξιολόγησης πιστοποίησης κλάδου σπουδών πέραν των έξι ετών απαιτείται επαναξιολόγηση. (2) Για την επαναξιολόγηση ακολουθούνται οι ίδιες διαδικασίες που ακολουθούνται για την αρχική αξιολόγηση. (3) Η έκθεση αυτοπαρουσίασης αυτοαξιολόγησης υποβάλλεται το Μάιο του πέμπτου έτους Τηρουμένων των διατάξεων του Κανονισμού 102 η επαναξιολόγηση ισχύει για δέκα χρόνια. Τέλη 104. Η σχολή καταβάλλει το σύνολο της δαπάνης που γίνεται για την αξιολόγηση πιστοποίηση. Απόρριψη αίτησης. Επανυποβολή αίτησης. Τροποποίηση στις ημερομηνίες. Διάρκεια αξιολόγησης. Άρση αξιολόγησης. Επαναξιολόγηση. Ισχύς επαναξιολόγησης. Δαπάνη αξιολόγησης πιστοποίησης.

18 I

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 3ης ΜΑΊΟΥ 1996 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 3ης ΜΑΊΟΥ 1996 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΛΜ. 143/96 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3057 της 3ης ΜΑΊΟΥ 1996 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 143 Οι περί Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

5.1.4 Κανόνες για Ειδικούς Επιστήμονες. 1. Γενικά

5.1.4 Κανόνες για Ειδικούς Επιστήμονες. 1. Γενικά 5.1.4 Κανόνες για Ειδικούς Επιστήμονες 1. Γενικά 1.1 Οι Ειδικοί Επιστήμονες είναι Επιστήμονες με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρίες, οι οποίοι εργοδοτούνται για περιορισμένο χρονικό διάστημα με πλήρη

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97

E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97 E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97 Ο περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 1997, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. 3. Επισυνάπτονται: (α) Νομοσχέδιο με τίτλο: «ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019».

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. 3. Επισυνάπτονται: (α) Νομοσχέδιο με τίτλο: «ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019». ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Οι περί Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Αναγνώριση Υπηρεσίας, Προϋπηρεσίας και Τεχνικής Πείρας για Σκοπούς Διορισμού, Προαγωγής και Προσαυξήσεων) Κανονισμοί του 2019 και Νομοσχέδιο με

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3420, Κ.Δ.Π. 214/2000

Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3420, Κ.Δ.Π. 214/2000 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3420, 21.7.2000 879 Κ.Δ.Π. 214/2000 Αριθμός 214 Οι περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης των Υποψηφίων Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης) Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ (Κανονισμός 2) Σχέδια Υπηρεσίας Θέσεων του Κεντρικού Φορέα

ΠΙΝΑΚΑΣ (Κανονισμός 2) Σχέδια Υπηρεσίας Θέσεων του Κεντρικού Φορέα E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 954 K.AJI. 204/95 Αρ. 2990, 21.7.95 Αριθμός 204 Οι περί του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών (Σχέδια Υπηρεσίας) Κανονισμοί τον 1995, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Συμβούλιο του Κεντρικού

Διαβάστε περισσότερα

832 Κ.Λ.Ι1. 314/94. (β) (γ) (δ) (ε) KJ.IL. ιιαρ. III(i) Αρ. 2939, Συνοπτικός τίτλος. Σχέδια Υητιρεσίας. Πίνακας.

832 Κ.Λ.Ι1. 314/94. (β) (γ) (δ) (ε) KJ.IL. ιιαρ. III(i) Αρ. 2939, Συνοπτικός τίτλος. Σχέδια Υητιρεσίας. Πίνακας. KJ.IL. ιιαρ. III(i) Αρ. 2939,30.12.94 832 Κ.Λ.Ι1. 314/94 Αριθμός 314 Οι περί Οργανισμού Νεολαίας (Σχέδια Υπηρεσίας) Κανονισμοί τον 1994, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των άρθρων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IΙΙ. Ανάλυση των γενικών κριτηρίων πιστοποίησης της ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IΙΙ. Ανάλυση των γενικών κριτηρίων πιστοποίησης της ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IΙΙ Ανάλυση των γενικών κριτηρίων πιστοποίησης της ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών α) Η ακαδημαϊκή φυσιογνωμία και ο προσανατολισμός του προγράμματος σπουδών α.1. α.2. α.3. Ανταπόκριση του

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερική Αξιολόγηση Προγράμματος Σπουδών

Εξωτερική Αξιολόγηση Προγράμματος Σπουδών Εξωτερική Αξιολόγηση Προγράμματος Σπουδών Κριτήρια και δείκτες ποιότητας 6 (1) Τα εφαρμοζόμενα κριτήρια εκφράζονται σε αντίστοιχους ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες και σχετίζονται με την Αξιολόγηση της

Διαβάστε περισσότερα

3815 Κ.Δ.Π. 382/97. E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3207,

3815 Κ.Δ.Π. 382/97. E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3207, E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3207,19.12.97 3815 Κ.Δ.Π. 382/97 Αριθμός 382 Οι περί Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Καθορισμός Αναγνωρισμένης Υπηρεσίας για Σκοπούς Διορισμού, Προαγωγής και Προσαυξήσεων) Κανονισμοί του

Διαβάστε περισσότερα

1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Αναγνώρισης Τίτλων Σπου

1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Αναγνώρισης Τίτλων Σπου Ε.Ε.Παρ. 1(1) 322 Ν. 68(Ι)/96 Αρ. 3057, 3.5.96 Ο περί Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης και Παροχής Σχετικών Πληροφοριών Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ. Ειδικός Επιστήμονας Υποστήριξης Έργου. στο Πρόγραμμα ΜΒΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ. Ειδικός Επιστήμονας Υποστήριξης Έργου. στο Πρόγραμμα ΜΒΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ Ειδικού Επιστήμονα (Υποστήριξης Έργου) στο Πρόγραμμα ΜΒΑ Τίτλος: Ειδικός Επιστήμονας Υποστήριξης Έργου Αρ. Θέσεων: Μία (1) Κατηγορία: Τόπος Εργασίας: Σύμβαση (μονοετές συμβόλαιο με δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

1. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΠΟΡΟΙ

1. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΠΟΡΟΙ α) Απάντηση στην Έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικής Αξιολόγησης της νέας κατεύθυνσης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ΜΒΑ (Διοίκησης Επιχειρήσεων) με Εξειδίκευση τη Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική Εξ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1960 ΕΩΣ 1980

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1960 ΕΩΣ 1980 E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2567, 29.12.90 1603 Κ.Δ.Π. 387/90 Αριθμός 387 Οι περί Εξωτερικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας (Απαιτούμενα Προσόντα Διορισμού ή Προαγωγής, Καθήκοντα και Αρμοδιότητες κάθε θέσης) (Τροποποιητικοί)

Διαβάστε περισσότερα

316 Κ.Δ.Π. 79/2004. Αριθμός 79 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 έως 2003

316 Κ.Δ.Π. 79/2004. Αριθμός 79 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 έως 2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3810, 13.2.2004 316 Κ.Δ.Π. 79/2004 Αριθμός 79 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 έως 2003 Γνωστοποίηση δυνάμει των εδαφίων (2) και (6) του άρθρου 32

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4496, 6.3.2015 28(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2009

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4496, 6.3.2015 28(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2009 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4496, 6.3.2015 Ν. 28(Ι)/2015 28(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2009 Προοίμιο. Για σκοπούς πληρέστερης εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4280, 13/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4280, 13/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 156(Ι) του 2002 10(Ι) του 2010. του άρθρου 1 του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΜΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΜΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Κανονισμός Υποτροφιών της Επιτροπής Διαχείρισης Ειδικού Λογαριασμού Σελίδα 1 Η Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 6979

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 6979 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 6979 Η κα Ευαγγελία Χριστοδούλου, μόνιμος Επιμελητής, 1ης Τάξης, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αφυπηρέτησε από τη δημόσια υπηρεσία, σύμφωνα με το άρθρο 53(1

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 2004

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 2004 Συνοπτικός τίτλος. 68(Ι) του 1995 104(Ι) του 1996 17(Ι) του 1999 234(Ι) του 2004. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών. ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών. ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Πρόγραμμα Σπουδών Προς: Επιτροπή Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων ΧV Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Τηρουμένων των σχεδίων υπηρεσίας, ο Διευθυντής του σχολείου έχει τη γενική ευθύνη για την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Δια Βίου Μάθηση» Άρθρο 1. Ορισμοί. 1. Η Δια Βίου Μάθηση περιλαμβάνει την Δια Βίου Εκπαίδευση και την Δια Βίου Κατάρτιση.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Δια Βίου Μάθηση» Άρθρο 1. Ορισμοί. 1. Η Δια Βίου Μάθηση περιλαμβάνει την Δια Βίου Εκπαίδευση και την Δια Βίου Κατάρτιση. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «Δια Βίου Μάθηση» Άρθρο 1 Ορισμοί 1. Η Δια Βίου Μάθηση περιλαμβάνει την Δια Βίου Εκπαίδευση και την Δια Βίου Κατάρτιση. 2. Ως «Δια Βίου Εκπαίδευση» ορίζεται κάθε διαδικασία απόκτησης γνώσης,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 301 Ν. 67(Ι)/96 Αρ. 3057, 3.5.96

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 301 Ν. 67(Ι)/96 Αρ. 3057, 3.5.96 Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 301 Ν. 67(Ι)/96 Αρ. 3057, 3.5.96 Ο περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ Τίτλος: Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Αρ. Θέσεων: Δέκα (10) Κατηγορία: Με συμβόλαιο για ένα (1) έτος, με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμα ένα (1)

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικοί Κανόνες Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών

Εσωτερικοί Κανόνες Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών Εσωτερικοί Κανόνες Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών [1] Εισδοχή φοιτητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών I. 1. Το Τμήμα περιοδικά προκηρύσσει θέσεις Μεταπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1991 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1991 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΛ JI. 142/91 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2595 της 17ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1991 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 142 Οι περί Ιατρών (Εκπαίδευση)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ Α. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Οι υποτροφίες αφορούν προπτυχιακούς φοιτητές του τρίτου έως και εβδόμου ή ενάτου ή εντεκάτου

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ 1 Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει τις πιο κάτω κατηγορίες αναγκών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ» Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ) Γενικός Διευθυντής

ΣΧΕΔΙΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ» Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ) Γενικός Διευθυντής ΣΧΕΔΙΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ» 1. Αρμόδια Αρχή υπεύθυνη για την εφαρμογή: Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ) Αρμόδιος Λειτουργός: Γενικός Διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

871 Κ.Δ.Π. 223/91 Ο ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ

871 Κ.Δ.Π. 223/91 Ο ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ.ΙΠ (I) Αρ. 2619,19.7.91 871 Κ.Δ.Π. 223/91 Αριθμός 223 Οι περί Εγγραφής Χημικών Κανονισμοί του 1991, οι οποίοι κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίθηκαν από αυτή και δημοσιεύονται στην

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ: Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ: Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ: Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Άρθρο ΣΤ1 Δικαιώματα και υποχρεώσεις των φοιτητών του Ιδρύματος 1. Οι φοιτητές του Ιδρύματος, έχουν τα ακόλουθα δικαιώματα: α) Να ενημερώνονται έγκαιρα και επαρκώς για

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ 30 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 32

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ 30 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 32 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣΤΕΡ 2012-2013 5 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΠΑΚ 6 ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΟ ΤΕΠΑΚ 8 ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΜHΜΑΤΑ 11 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 28 ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ 30

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

ΣΧΕ ΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΧΕ ΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΟΙ ΠΕΡΙ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ (Ι ΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ, ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΣΧΟΛΗ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οι περί Σχολών Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης Νόµοι του (Σηµείωση: το παρόν δεν αποτελεί νοµικό κείµενο)

Οι περί Σχολών Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης Νόµοι του (Σηµείωση: το παρόν δεν αποτελεί νοµικό κείµενο) Οι περί Σχολών Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης Νόµοι του 1996 2004 (Σηµείωση: το παρόν δεν αποτελεί νοµικό κείµενο) Αριθµός 67(Ι) του 1996-2004 67(Ι) του 1996 15(Ι) του 1997 67(Ι) του 1997 10(Ι) του 1999 193(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ A. Αριθμός 5223 Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ A. Αριθμός 5223 Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ A Αριθμός 5223 Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019 1209 Aριθμός 730 ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ Ο κ. Αλέξανδρος Στυλιανίδης διορίζεται με δοκιμασία στη μόνιμη θέση

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικοί Κανόνες Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών

Εσωτερικοί Κανόνες Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών Εσωτερικοί Κανόνες Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών [1] Εισδοχή φοιτητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών I. 1. Το Τμήμα περιοδικά προκηρύσσει θέσεις Μεταπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πολιτική διασφάλισης ποιότητας... 2 2. Σχεδιασμός και έγκριση των προγραμμάτων σπουδών... 3

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3851, 30.4.2004 3927 Κ.Δ.Π. 472/2004

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Μητρώο Μελετητών και Επιβλεπόντων Μηχανικών) Κανονισμοί του 2015 που κατατέθηκαν στη Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Εκπόνησης Μεταδιδακτορικής Έρευνας

Κανονισμός Εκπόνησης Μεταδιδακτορικής Έρευνας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κανονισμός Εκπόνησης Μεταδιδακτορικής Έρευνας Βόλος, 2015 Άρθρο 1 Εκπόνηση Μεταδιδακτορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ / ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις K.AJI. 162/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2522 της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 162 Οι περί Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (ΣΕΠ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (ΣΕΠ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (ΣΕΠ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014-2020 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ Απρίλιος 2017 Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ν Τ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ» ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Π Α Ν Τ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ» ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Κ.Ε.) Εγκρίθηκε στη 10 η Συνεδρίαση της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών ακαδημαϊκού έτους 2008-2009

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3912, 22/10/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 1999

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3912, 22/10/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 1999 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 1999 Για σκοπούς συμβατότητας με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Οδηγία 89/48/ΕΟΚ του Συμβουλίου της

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ / ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 9. Β Κύκλος - Διδακτορικό Δίπλωμα

Άρθρο 9. Β Κύκλος - Διδακτορικό Δίπλωμα Σύμφωνα με τα άρθρα 9, 10 και 11 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του ΠΤΔΕ (β κύκλου) η Διαδικασία Εκπόνησης και Αξιολόγησης της Διδακτορικής Διατριβής έχει ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα

Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. «Πιστοποίηση: Πρότυπα Ποιότητας, τεκμηρίωση και διαδικασίες»

Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. «Πιστοποίηση: Πρότυπα Ποιότητας, τεκμηρίωση και διαδικασίες» Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση «Πιστοποίηση: Πρότυπα Ποιότητας, τεκμηρίωση και διαδικασίες» Καθηγητής Βασίλειος Τσιάντος Αντιπρόεδρος της ΑΔΙΠ Συνάντηση Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ Ρέθυμνο, 05 Ιουλίου 2013 Αριθμ. Γενικού Πρωτ.: 9916 Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο Π Ρ Υ Τ Α Ν Η Σ ΤΟΥ Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Υ Κ Ρ Η Τ Η Σ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ Ρέθυμνο, 05 Ιουλίου 2013 Αριθμ. Γενικού Πρωτ.: 9916 Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο Π Ρ Υ Τ Α Ν Η Σ ΤΟΥ Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Υ Κ Ρ Η Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ/ΑΔΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ Ρέθυμνο, 05 Ιουλίου 2013 Αριθμ. Γενικού Πρωτ.: 9916 Α Π Ο Φ Α Σ Η ΘΕΜΑ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: CDA Πάφος Πρόγραμμα Σπουδών: ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Β. Πρόγραμμα Βοηθών Διευθυντών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης

Β. Πρόγραμμα Βοηθών Διευθυντών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Διευθυντικών Στελεχών στην Εκπαίδευση Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ 172 ΤΟΥ 1999, 634 ΤΟΥ 2002, 594 ΤΟΥ 2003, 926 ΤΟΥ 2003, 129 ΤΟΥ 2006

Διαβάστε περισσότερα

13 ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

13 ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 13 ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ Α. Καθήκοντα και Ευθύνες: Βοηθά στην εποπτεία και παρακολούθηση της κεφαλαιαγοράς και διεξάγει σχετικές μελέτες και έρευνες, συλλέγει και αναλύει

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ 1 Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει τις πιο κάτω κατηγορίες αναγκών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΔΥΟ (2) ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΔΥΟ (2) ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΔΥΟ (2) ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Γίνονται δεκτές αιτήσεις για την πλήρωση μίας (1) κενής θέσης Μηχανικού (Μηχανολογίας) και μίας κενής θέσης Μηχανικού (Ηλεκτρολογίας) στις Τεχνικές Υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στο μητρώο εκπαιδευτών των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Στελεχών της Εκπαίδευσης για τη σχολική

Θέμα: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στο μητρώο εκπαιδευτών των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Στελεχών της Εκπαίδευσης για τη σχολική ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Διευθυντικών Στελεχών της Εκπαίδευσης Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.Δ.Π. 39/2014 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 4757 Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014 99 Αριθμός 39 Οι περί Ρύθμισης της Ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ Διορισμός Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου δυνάμει του άρθρου 7 του περί της Σύστασης και Λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Προσωπικό Κανονισμοί 1990 και 1992

Διοικητικό Προσωπικό Κανονισμοί 1990 και 1992 Διοικητικό Προσωπικό Κανονισμοί 1990 και 1992 Κ.Δ.Π. 162/90 Κ.Δ.Π. 256/92 Οι περί Πανεπιστημίου Κύπρου (Διοικητικό Προσωπικό) Κανονισμοί του 1990 και (Διοικητικό Προσωπικό) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

συνεδριάζει τακτικά μια φορά κάθε τρεις μήνες* μεριμνά, ώστε να τηρούνται τα αναγκαία πρακτικά των συνεδριάσεων

συνεδριάζει τακτικά μια φορά κάθε τρεις μήνες* μεριμνά, ώστε να τηρούνται τα αναγκαία πρακτικά των συνεδριάσεων Ε.Ε. Παρ. Ill (I) 531 Κ.Δ.Π. 175/88 Αρ. 2336, 8.7.88 Αριθμός 175 Οι περί Επιτροπών Ασφάλειας στους Τόπους Εργασίας Κανονισμοί του 1988, που κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εγκρίθηκαν από αυτή,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Η Γ Ο Σ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Η Σ Α Σ Κ Η Σ Η Σ

Ο Η Γ Ο Σ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Η Σ Α Σ Κ Η Σ Η Σ Ο Η Γ Ο Σ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Η Σ Α Σ Κ Η Σ Η Σ Τµήµα Ηλεκτρολογίας ΤΕΙ Χαλκίδας ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο-πλαίσιο των Τ.Ε.Ι. (Ν. 1404/83), η Πρακτική Άσκηση των φοιτητών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 138(Ι) του 2002 166(I) του 2003 34(I) του 2007

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Άρθρο A1 Νομική Μορφή 1. Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου πλήρως αυτοδιοικούμενο. Εποπτεύεται και επιχορηγείται από το κράτος μέσω του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Κύπρου: 10 κενές θέσεις Μεταδιδακτορικών Ερευνητών

Πανεπιστήμιο Κύπρου: 10 κενές θέσεις Μεταδιδακτορικών Ερευνητών paideianews 2017-10-29 22:09:40 Πανεπιστήμιο Κύπρου: 10 κενές θέσεις Μεταδιδακτορικών Ερευνητών Τίτλος: Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Αρ. Θέσεων:Δέκα (10) Κατηγορία: Με συμβόλαιο για ένα (1) έτος, με δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Αξιολόγησης Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) για Ανανέωση Συμβολαίου / Μονιμοποίηση

Διαδικασία Αξιολόγησης Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) για Ανανέωση Συμβολαίου / Μονιμοποίηση Διαδικασία Αξιολόγησης Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) για Ανανέωση Συμβολαίου / Μονιμοποίηση A. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το διάγραμμα ροής που ακολουθεί καθορίζει τα βήματα που πρέπει να ακολουθούνται για την

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Modified 15/12/2017 2 Περιεχόμενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ... 4 2.1 Επιτροπή Επιλογής... 5 2.2 Προετοιμασία Προκήρυξης... 6 2.3 Δημοσίευση Προκήρυξης...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 4ης ΜΑΤΌΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΠΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 4ης ΜΑΤΌΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΠΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις KAJl. 83/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2502 της 4ης ΜΑΤΌΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΠΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 83 Οι περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΙΟΥΛΙΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΙΟΥΛΙΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 172/99 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3341 της 30ής ΙΟΥΛΙΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 172 Οι περί Αναγνώρισης Τίτλων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΔΥΟ (2) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ (1) ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΔΥΟ (2) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ (1) ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΔΥΟ (2) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ (1) ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ 1. Ο τεχνικός ασφάλειας πρέπει να έχει τα παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 640 ΘΕΣΕΙΣ ΒΟΗΘΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Α ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γίνονται δεκτές αιτήσεις από εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την πλήρωση

Αριθμός 640 ΘΕΣΕΙΣ ΒΟΗΘΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Α ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γίνονται δεκτές αιτήσεις από εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την πλήρωση Αριθμός 637 ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ Γίνονται δεκτές αιτήσεις από εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την πλήρωση δύο (2) θέσεων Καθηγητή Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (θέση προαγωγής) ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 1. ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΚΑΝΟΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 1. ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 1. ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 2. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 Εισαγωγή Το Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 3ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 3ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 294/99 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3370 της 3ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 294 Οι περί Δημόσιας Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 883/2003 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3780 της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 883 Οι περί του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Χρηματοοικονομική Διοίκηση, Λογιστική και Πληροφοριακά Συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: FREDERICK INSTITUTE OF TECHNOLOGY

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ (ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1998 ΕΩΣ 2008

ΟΙ ΠΕΡΙ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ (ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1998 ΕΩΣ 2008 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Παράρτημα ΙΙΙ (Ι): 3.7.1998 ΟΙ ΠΕΡΙ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ (ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1998 ΕΩΣ 2008 (Ενοποίηση) Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας Λευκωσία. Νοέμβριος,

Διαβάστε περισσότερα

1 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ...

1 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ... Περιεχόμενα 1 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2017 18... 3 2 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ... 3 2 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ... 4 3 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ... 5 4 ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ... 5 5 ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΠΟΥΔΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Α/Α Αίτησης: ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Οι αιτήσεις για εξωτερική μετεγγραφή στην Ιατρική Σχολή πρέπει να υποβληθούν στην Υπηρεσία Σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK Το Γραφείο Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης του πανεπιστημίου Frederick, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1.1. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα σε επίπεδο Μάστερ και επίπεδο Διδακτορικού.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνει και λειτουργεί από το Ακαδημαϊκό Έτος 1998-1999, Πρόγραμμα Διδακτορικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Τίτλος θέσης Υπεύθυνος έρευνας Κωδικός αναφοράς EF-TA-18-04 Τύπος σύμβασης Έκτακτος υπάλληλος 2f ( 1 ) Ομάδα καθηκόντων/βαθμός AD 7 Διάρκεια αρχικής σύμβασης 5 έτη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ Τίτλος: Αρ. Θέσεων: Τόπος Εργασίας: Ειδικός Επιστήμονας (ΕΕ) Δεκατρείς (13) θέσεις με ωριαία απασχόληση Γενικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015 2016 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: Intercollege, Λευκωσία Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: UCLAN Cyprus Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Εισαγωγή Ο παρών Κανονισμός Λειτουργίας Εσωτερικού Ελέγχου θέτει τις ευθύνες, αρμοδιότητες και γραμμές αναφοράς της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου (εφεξής «Εσωτερικός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ, ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ, ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ, ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ -------------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ : ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ : ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ : ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Άρθρο Δ1 Διάρθρωση των Σπουδών 1. Οι σπουδές του Ιδρύματος αποτελούνται από τον πρώτο κύκλο σπουδών (προπτυχιακές σπουδές), τον δεύτερο κύκλο σπουδών (μεταπτυχιακές

Διαβάστε περισσότερα

Πώς επιλέγονται οι εκπαιδευτικοί ανά τον κόσμο >Τα προσόντα που απαιτούνται και η διαδικασία πρόσληψης σε 20 χώρες

Πώς επιλέγονται οι εκπαιδευτικοί ανά τον κόσμο >Τα προσόντα που απαιτούνται και η διαδικασία πρόσληψης σε 20 χώρες Review from 22/04/2013 Articlesize (cm2): 1288 ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, από σελίδα 20 Customer: Author: Rubric: ΠΑΙΔΕΙΑ Subrubric: Εκπαίδευση/Εκπαιδευτικοί Mediatype: Print Πώς επιλέγονται οι εκπαιδευτικοί ανά τον

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 Ο περί Διατήρησης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2004 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 139(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 221 ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γίνονται δεκτές αιτήσεις από εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την πλήρωση τριών (3) θέσε

Αριθμός 221 ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γίνονται δεκτές αιτήσεις από εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την πλήρωση τριών (3) θέσε Αριθμός 220 ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ Α (ΜΕΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ) Γίνονται δεκτές αιτήσεις από εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την πλήρωση τριών (3) θέσεων Επιθεωρητή Α (Μέση Γενική Εκπαίδευση) για τις ακόλουθες

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3626, 26/7/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3626, 26/7/2002 Ο περί Προλήψεως της Χρήσης και Διάδοσης Ναρκωτικών και Άλλων Εξαρτησιογόνων Ουσιών (Ίδρυση Αντιναρκωτικού Συμβουλίου και Ταμείου) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

1499 K.AJL 365/91. περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Συμπληρωματική Ιατροφαρμακευτική

1499 K.AJL 365/91. περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Συμπληρωματική Ιατροφαρμακευτική E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2661, 20.12.91 1499 K.AJL 365/91 Αριθμός 365 Οι περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Συμπληρωματική Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για τους Υπαλλήλους και τους Εξαρτώμενους τους) (Τροποποιητικοί)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής συμμετέχει στο πρόγραμμα Εrasmus+ το οποίο έχει ως γενικούς στόχους

Διαβάστε περισσότερα

Η εντολή της Επιτροπής Επιθεώρησης

Η εντολή της Επιτροπής Επιθεώρησης ΕΚΤ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΜΟ Νοέμβριος 201 7 Η εντολή της Επιτροπής Επιθεώρησης Η υψηλού επιπέδου Επιτροπή Επιθεώρησης, η οποία θεσπίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου 9β του εσωτερικού κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

1 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ...

1 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ... Περιεχόμενα 1 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2017 18... 3 2 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ... 3 2 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ... 4 3 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ... 5 4 ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ... 5 5 ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΠΟΥΔΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (2007-2013)

ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (2007-2013) ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (2007-2013) Πρόσκληση για Επίδειξη Ενδιαφέροντος από Εξεταστές για την Εξασφάλιση Υπηρεσιών έναντι αμοιβής με σκοπό την Εξέταση

Διαβάστε περισσότερα