Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 9 Ενδεικτικά LED's Είσοδος στον προγραμματισμό του χρήστη... 14

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 9 Ενδεικτικά LED's Είσοδος στον προγραμματισμό του χρήστη... 14"

Transcript

1 Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 9 Ενδεικτικά LED's Είσοδος στον προγραμματισμό του χρήστη Επιλογή του τύπου απεικόνισης Αυτόματο κλείδωμα πληκτρολογίου Ρύθμιση έντασης ήχου του βομβητή Προγραμματισμός της λειτουργίας του βομβητή Ρύθμιση χρόνου υπενθύμισης για αφύλακτη περιοχή ADS Ρύθμιση αντίθεσης LCD Ρύθμιση φωτισμού LCD Ρύθμιση φωτισμού πλήκτρων Ρύθμιση του περιμετρικού φωτισμού του πληκτρολογίου Τρόπος λειτουργίας του φωτισμού του πληκτρολογίου Επιλογή της γλώσσας Επίπεδα ασφαλείας κωδικών Προγραμματισμός του επιπέδου ασφαλείας των κωδικών και των τμημάτων που ελέγχουν Προσθήκη νέου κωδικού Αλλαγή κωδικού Διαγραφή κωδικού... 27

2 Καταχώρηση καρτών ή Key Fobs Μεταβολή, ακύρωση ή διαγραφή καρτών ή Key Fobs Προγραμματισμός ώρας και ημερομηνίας Προγραμματισμός της αυτόματης όπλισης και αφόπλισης Καταχώρηση τηλεφώνου Καταχώρηση τηλεφώνου όταν η επιλογή γίνεται μέσω τηλεφωνικού κέντρου Αλλαγή τηλεφώνου Διαγραφή τηλέφωνου Ενεργοποίηση της αυτόματης λειτουργίας του θερμοστάτη Προγραμματισμός των περιόδων λειτουργίας του θερμοστάτη Θερμοκρασία χειροκίνητης λειτουργίας του θερμοστάτη Βαθμονόμηση του θερμοστάτη Ενεργοποίηση Downloading Ενεργοποίηση όπλισης αφόπλισης μέσω D.L Ενεργοποίηση RTM Λήξη προγραμματισμού του χρήστη Κατάλογος συμβάντων... 43!!2!! Σύντομη παρουσίαση του κεντρικού πίνακα PROTEUS!!2!!

3 Έξυπνη λειτουργία All Day Secure (ADS) Ανάλυση του τρόπου λειτουργίας All Day Secure Περιμετρική όπλιση με την χρήση του All Day Secure Έξυπνη διαχείριση της όπλισης Έξυπνη διαχείριση του χρόνου εξόδου Τι πρέπει να προσέχετε πριν οπλίσετε το σύστημα ασφαλείας Εναλλαγή του τύπου όπλισης στην περιμετρική όπλιση Αλλαγή της κατάστασης όπλισης από περιμετρική σε πλήρη Προσωρινή ακύρωση της περιμετρικής όπλισης Προσωρινή απομόνωση ζωνών Όπλιση με απομονωμένες ζώνες Έλεγχος των ζωνών που είναι Bypass Επαναφορά απομονωμένων ζωνών Ακύρωση του συναγερμού Έλεγχος συμβάντων κατά την αφόπλιση Ακύρωση της αυτόματης όπλισης Προσωρινή ακύρωση της αυτόματης όπλισης Αλλαγή τμήματος (partition) Επιλεκτική όπλιση και αφόπλιση των τμημάτων Ταυτόχρονη όπλιση και αφόπλιση όλων των τμημάτων με κωδικό 70 Ταυτόχρονη όπλιση και αφόπλιση όλων των τμημάτων με κάρτα ή Key fob Ακύρωση του συναγερμού στην περίπτωση πολλών τμημάτων Ακύρωση συναγερμού από ζώνη πυρανίχνευσης Σύντομη παρουσίαση του κεντρικού πίνακα PROTEUS!!3!!!!3!!

4 Επαναφορά (Reset) πυρανιχνευτών Τα συστήματα συναγερμού λειτουργούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια όταν χρησιμοποιούν την κλασική σταθερή τηλεφωνία (PSTN). Στην περίπτωση που το σύστημα συναγερμού συνδεθεί σε άλλον πάροχο ή άλλου είδους τηλεφωνική γραμμή, όπως ISDN ή "Voice Over Internet Protocol" (VoIP), μπορεί να μην λειτουργεί αποτελεσματικά όπως με την κλασική σταθερή τηλεφωνία. Για παράδειγμα, αν ο εξοπλισμός VoIP ή ISDN δεν έχει μπαταρία backup ή δεν είναι συνδεδεμένος σε UPS, κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος το σύστημά σας δεν θα μπορέσει να μεταδώσει τις πληροφορίες στο κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού, με αποτέλεσμα τη μείωση της ασφάλειας του συστήματος. Επίσης, το ίδιο μπορεί να συμβεί όταν διακοπεί η ενσύρματη σύνδεση του Internet, η οποία είναι πιο συχνή απ ότι στην σταθερή τηλεφωνία.!!4!! Σύντομη παρουσίαση του κεντρικού πίνακα PROTEUS!!4!!

5 Ο κεντρικός πίνακας "PROTEUS", της SIGMA Technologies, είναι ένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας, που μπορεί να καλύψει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια τις ανάγκες ενός μικρού ή μεσαίου χώρου. Απλός στη χρήση και τον προγραμματισμό του, προσφέρει στον χρήστη πάρα πολλές δυνατότητες και μοναδικές λειτουργίες, όπως: Έξυπνη διαχείριση χρόνου (Intelligent Time Management - ITM), Αυτόματη μείωση του χρόνου εξόδου (Automatic Time Reduction - ATR), παράταση του χρόνου εξόδου (Exit Time Extension - ΕΤΕ), έξυπνη διαχείριση όπλισης, καθώς και τη μοναδική λειτουργία All Day Secure (ADS). Στο εγχειρίδιο αυτό περιγράφεται αναλυτικά ο τρόπος προγραμματισμού, χρήσης και λειτουργίας της μονάδας, έτσι ώστε να κατανοήσετε και να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές της. Για οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε με τον εγκαταστάτη του συστήματος. Για να μπορέσετε να κατανοήσετε καλύτερα τους προγραμματισμούς και τη λειτουργία του συστήματος, διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση των κυριοτέρων όρων που θα συναντήσετε στο παρόν εγχειρίδιο. Σύστημα συναγερμού: Αποτελείται από τον πίνακα ελέγχου, ένα ή περισσότερα πληκτρολόγια, διάφορους ανιχνευτές, σειρήνες και τον τηλεφωνητή ή κωδικοποιητή. Ζώνη: είναι μία συγκεκριμένη περιοχή του προστατευομένου χώρου, η οποία μπορεί να προστατεύεται από μαγνητική επαφή, από ανιχνευτή κίνησης, από ανιχνευτή θραύσης υαλοπινάκων κλπ. Επίσης, σε μία ζώνη μπορούν να συνδεθούν ανιχνευτές καπνού, αερίων ή υγρασίας. Οι ζώνες, ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας τους, μπορούν να χαρακτηρισθούν σαν: Επεξήγηση των κυριοτέρων όρων!!5!!!!5!!

6 Εσωτερικές: είναι οι ζώνες εκείνες που βγαίνουν εκτός λειτουργίας όταν οπλίζετε τον συναγερμό και εσείς παραμένετε μέσα στο χώρο. Περιμετρικές: είναι οι ζώνες εκείνες που είναι πάντα σε λειτουργία, ανεξάρτητα με ποιόν τρόπο θα οπλίσει ο συναγερμός. 24ωρες: είναι οι ζώνες εκείνες οι οποίες είναι πάντοτε σε κατάσταση όπλισης, ανεξάρτητα αν ο πίνακας είναι οπλισμένος ή αφοπλισμένος. Partitions ή Τμήματα: είναι η δυνατότητα που έχει η μονάδα να χωρίζεται και να λειτουργεί σε τέσσερα, πλήρως ανεξάρτητα, υποσυστήματα, καθένα από τα οποία μπορεί να αποτελείται από μία ή περισσότερες ζώνες. Κάθε τμήμα μπορεί να λειτουργεί με πλήρη (AWAY) ή μερική όπλιση (STAY). Πλήρης όπλιση (AWAY): όταν οπλίζουμε το σύστημα και αποχωρούμε από το χώρο. Μερική όπλιση (STAY): όταν οπλίζουμε το σύστημα και παραμένουμε μέσα στο χώρο. Στην περίπτωση αυτή, οι ζώνες τις οποίες ορίσαμε σαν εσωτερικές, βγαίνουν αυτόματα εκτός λειτουργίας. BYPASS: είναι η λειτουργία εκείνη κατά την οποία βγάζετε προσωρινά εκτός λειτουργίας κάποιες ζώνες, την ώρα που οπλίζετε τη μονάδα. Γρήγορη Όπλιση: είναι η όπλιση της μονάδας με τη χρήση των πλήκτρων [ARM] & [ENTER] ή [STAY] & [ENTER], χωρίς τη χρήση κωδικού. Αυτόματη Όπλιση και Αφόπλιση: είναι η δυνατότητα που έχει η μονάδα να μπορεί να οπλίζει και να αφοπλίζει αυτόματα τις ώρες και τις ημέρες που επιθυμείτε. Chime ή κουδούνι: είναι η δυνατότητα που σας παρέχει ο πίνακας, όταν είναι αφοπλισμένος, να ηχεί ο βομβητής για ένα δευτερόλεπτο, κάθε φορά που θα ανοίγει η μια ζώνη που έχει προγραμματισθεί σαν κουδούνι. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να ελέγχετε κάποιες εισόδους ή κάποιους χώρους, την ώρα που η μονάδα είναι αφοπλισμένη.!!6!! Επεξήγηση των κυριοτέρων όρων!!6!!

7 Κωδικός: είναι ο 4 ψήφιος, 5 ψήφιος, ή 6 ψήφιος αριθμός που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για την όπλιση, την αφόπλιση και τον προγραμματισμό της μονάδας. Κεντρικός Σταθμός: είναι η εταιρία εκείνη με την οποία μπορείτε να συνάψετε συμβόλαιο συνεργασίας και η οποία αναλαμβάνει να δέχεται, όλο το εικοσιτετράωρο, σήματα συναγερμού, φωτιάς ή σήματα έκτακτης ανάγκης, καθώς και πληροφορίες για την κατάσταση του συστήματος και στη συνέχεια να ενημερώνει άμεσα τις αρχές ή τα εξουσιοδοτημένα άτομα, σε κάθε σήμα που λαμβάνει. Οι πληροφορίες αυτές αποστέλλονται από το σύστημά σας στον κεντρικό σταθμό μέσω τηλεφωνικής γραμμής. Επεξήγηση των κυριοτέρων όρων!!7!!!!7!!

8 Το πληκτρολόγιο χρησιμοποιείται για τον προγραμματισμό της μονάδας, για τον έλεγχο και τη λειτουργία της εγκατάστασης. Το πληκτρολόγιο έχει πλήκτρα αφής και δεν χρειάζεται να τα πιέζετε, αλλά να τα αγγίζετε απαλά με το δάκτυλό σας για να λειτουργήσουν. Τα πλήκτρα δεν λειτουργούν αν πιεσθούν με το νύχι ή με κάποιο άλλο αντικείμενο. Σε κάθε εγκατάσταση μπορούν να χρησιμοποιηθούν ένα ή περισσότερα πληκτρολόγια. Κάθε πληκτρολόγιο μπορεί να έχει διαφορετική γλώσσα. Κάθε πληκτρολόγιο προγραμματίζεται να ανήκει σε ένα από τα τέσσερα τμήματα στα οποία μπορεί να χωριστεί η μονάδα, ενώ μπορεί να χειρίζεται και τα άλλα τμήματα, ανάλογα με τις δυνατότητες πρόσβασης που έχει ο κωδικός του χρήστη. Σε κάθε πληκτρολόγιο εμφανίζονται μόνον οι ενδείξεις του τμήματος στο οποίο έχει προγραμματισθεί να ανήκει. Μπορείτε, όμως, να μπείτε από το ένα τμήμα (Partition) της εγκατάστασης σε άλλο, με τη χρήση κωδικών που έχουν τη δυνατότητα αλλαγής τμήματος. Η διαδικασία αλλαγής τμήματος περιγράφεται στο αντίστοιχο κεφάλαιο, στις οδηγίες χρήσης. Κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο, π.χ. για να προγραμματίσετε ή για να οπλίσετε το σύστημα, θα ακούτε από το βομβητή έναν ήχο που σας ενημερώνει για την αποδοχή ή την απόρριψη της ενέργειας. Επιβεβαίωση: Σε κάθε αποδεκτή ενέργεια, ακούγονται τέσσερα μικρής διάρκειας ΒΕΕΡ (ΒΕΕΡ ΒΕΕΡ ΒΕΕΡ ΒΕΕΡ). Απόρριψη: Στην περίπτωση που η ενέργεια δεν είναι αποδεκτή, ακούγεται ένα παρατεταμένο ΒΕΕEEEEEΡ και, ταυτόχρονα, στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη του λάθους.!!8!! Πληκτρολόγιο!!8!!

9 Στην πρόσοψη του πληκτρολογίου υπάρχουν τέσσερα ενδεικτικά LEDs, μία οθόνη LCD 32 χαρακτήρων και 20 πλήκτρα αφής. 1 Οθόνη (LCD Display) Στην οθόνη του πληκτρολογίου, που αποτελείται από δύο γραμμές των δεκαέξι χαρακτήρων η κάθε μία, εμφανίζονται η κατάσταση του συστήματος και πληροφορίες ή οδηγίες που αφορούν τον προγραμματισμό και τη λειτουργία του συστήματος. 2 Ενδεικτικά LED s Δείτε την ενότητα Ενδεικτικά LED s στη σελίδα Αναγνώστης καρτών (Proximity Card Reader) Τα πληκτρολόγια Proteus KP/RFID έχουν ενσωματωμένο αναγνώστη καρτών και μπορούν να λειτουργούν, εκτός από τον κωδικό, και με Proximity κάρτες ή Tags (βλέπε σελίδα 28) Πληκτρολόγιο!!9!!!!9!!

10 4 [ARM]: Για την πλήρη όπλιση του συστήματος, χωρίς τη χρήση κωδικού και για την επιλεκτική όπλιση ή αφόπλιση των τμημάτων. 5 [STAY]: Για την περιμετρική όπλιση και αφόπλιση του συστήματος, χωρίς τη χρήση κωδικού. 6 [BYPASS]: Για να βγάλετε προσωρινά κάποιες ζώνες εκτός λειτουργίας, την ώρα που οπλίζετε τη μονάδα. 7 [PART]: Για την αλλαγή τμήματος. 8 [ ] [ ]: Για τη μετακίνηση μέσα στα Menus (μπροστά ή πίσω), κατά τη διάρκεια του προγραμματισμού και του ελέγχου. Επίσης, χρησιμοποιούνται στην ενεργοποίηση και την απενεργοποίηση του θερμοστάτη. 9 [ESC]: Για την έξοδο από κάποιο πεδίο και την επιστροφή σε προηγούμενο προγραμματισμό. 10 [ENTER]: Για την αποδοχή μιας λειτουργίας ή ενός προγραμματισμού. 11 [ZONE]: Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της κατάστασης των ζωνών. 12 [CLEAR]: Για τη διαγραφή των περιεχομένων μιας διεύθυνσης, κατά τη διάρκεια του προγραμματισμού. 13 Πλήκτρα ανάγκης Σε περίπτωση ανάγκης, το σύστημα σας δίνει τη δυνατότητα, πιέζοντας αυτά τα πλήκτρα, να στείλετε στον κεντρικό σταθμό, τρία διαφορετικά σήματα συναγερμού (πανικού, φωτιάς και ιατρικής βοήθειας).!!10!! Πληκτρολόγιο!!10!!

11 LED ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ARM READY POWER TROUBLE Πράσινο Κόκκινο Πορτοκαλί Πράσινο Κόκκινο Πορτοκαλί Πράσινο Κόκκινο Το σύστημα είναι αφοπλισμένο Το σύστημα είναι πλήρως οπλισμένο (Away) Όταν το LED είναι αναμμένο σταθερά, το σύστημα είναι οπλισμένο περιμετρικά χωρίς χρόνο εισόδου (Stay - Instant) Όταν το LED αναβοσβήνει, το σύστημα είναι οπλισμένο περιμετρικά με χρόνο εισόδου (Stay - Delay) Όλες οι ζώνες είναι κλειστές και το σύστημα είναι έτοιμο για όπλιση Κάποια ή κάποιες ζώνες είναι ανοικτές και το σύστημα δεν είναι έτοιμο για όπλιση Το σύστημα είναι έτοιμο για όπλιση, αλλά υπάρχουν κάποιες ζώνες ανοικτές, οι οποίες θα μπουν σε λειτουργία μόλις οπλίσει το σύστημα Το σύστημα τροφοδοτείται κανονικά με τάση 220V AC από το δίκτυο και η μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση Υπάρχει διακοπή της τάσης του δικτύου Πορτοκαλί Έχει πρόβλημα η μπαταρία της μονάδας Κόκκινο Πορτοκαλί Κόκκινο Υπάρχει διακοπή της τάσης του δικτύου και έχει πρόβλημα και η μπαταρία Ανάβει όταν υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη μονάδα, όπως: συναγερμός, διακοπή ρεύματος, πτώση τάσης του συσσωρευτή, καμένες ασφάλειες, αδυναμία επικοινωνίας με τον κεντρικό σταθμό Πληκτρολόγιο!!11!!!!11!!

12 ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΩΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΡΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΩΝ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΡΟΓ/ΜΟΣ DOWNLOADING ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ENTER ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΒΕΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΩΡΑΣ/HΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤ/ΓΙΑΣ AUTO ΜΕΤΑΒΟΛΗ-ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΟΠΛΙΣΗ-ΑΦΟΠΛΙΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΕΙΡΟΚ. ΛΕΙΤ/ΓΙΑΣ ΒΑΘΜΟΝΟΜΙΣΗ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΑΥΤ/ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ ΕΝΤΑΣΗ ΗΧΟΥ ΒΟΜΒΗΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΟΜΒΗΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ LCD ΡΥΘΜΙΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ LCD ΡΥΘΜΙΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΛΗΚΤΡΩΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤ/ΓΙΑΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ RTM ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ D.L. ΚΩΔΙΚΟΙ ΕΠΙΠΕΔΟ & ΤΜΗΜΑ ΚΩΔΙΚΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΡΤΑΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗΣ ADS!!12!! Επισκόπηση του μενού!!12!!

13 Η ενότητα Προγραμματισμός Χρήστη αναφέρεται στους προγραμματισμούς τους οποίους μπορεί να κάνει ο χρήστης, μέσω του πληκτρολογίου της μονάδας. Ο προγραμματισμός μπορεί να γίνει μόνον όταν το τμήμα που θέλετε να προγραμματίσετε είναι αφοπλισμένο. Την πρώτη φορά, για να οπλίσετε ή να αφοπλίσετε τη μονάδα, πληκτρολογήστε τον εργοστασιακό κωδικό [1] [7] [7] [7] & [ENTER]. Ο προγραμματισμός δεν μπορεί να γίνει: Όταν είναι σε λειτουργία ο κωδικοποιητής της μονάδας. Στην περίπτωση αυτή εμφανίζεται το μήνυμα: [ΑΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ] και, αμέσως μετά, [ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ] Όταν είναι σε λειτουργία ο τηλεφωνητής της μονάδας. Στην περίπτωση αυτή εμφανίζεται το μήνυμα: [ΑΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ] και, αμέσως μετά, [ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ] Όταν η μονάδα είναι σε διαδικασία Downloading. Στην περίπτωση αυτή εμφανίζεται το μήνυμα: [ΑΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ] και, αμέσως μετά, [ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ DL ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ] Στην περίπτωση αλλαγής τμήματος. Στην περίπτωση αυτή εμφανίζεται το μήνυμα: [ΕΝΑΛ/ΓΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ] Επισκόπηση του μενού!!13!!!!13!!

14 Για να μπείτε στον προγραμματισμό του χρήστη, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία: 1. Από την αρχική οθόνη του συστήματος, πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΤΗ] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΔΩΣΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟ & ENTER] 3. Πληκτρολογήστε τον κωδικό σας και το [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ] και αμέσως μετά η οθόνη: [ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ] Οι ρυθμίσεις που αναφέρονται στην ενότητα αυτή πρέπει να γίνουν σε όλα τα πληκτρολόγια του συστήματος, σύμφωνα με τις οδηγίες που περιγράφονται στις επόμενες ενότητες. Για να μπείτε στις ρυθμίσεις των πληκτρολογίων, μετά την είσοδο στον προγραμματισμό του χρήστη, με τον τρόπο που περιγράψαμε στην προηγούμενη ενότητα, και όταν είστε στην οθόνη: [ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ] πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ] Ο προγραμματισμός αυτός σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε τι θέλετε να εμφανίζεται στην αρχική οθόνη του πληκτρολογίου. Μπορεί να προγραμματισθεί διαφορετικός τύπος απεικόνισης σε κάθε πληκτρολόγιο, η επιλογή του οποίου γίνεται με την εξής διαδικασία:!!14!! Ρυθμίσεις των πληκτρολογίων!!14!!

15 Μπείτε στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ, με τον τρόπο που περιγράψαμε στην προηγούμενη ενότητα, και όταν είστε στην οθόνη: [ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ] 1. πιέστε [ENTER] και με τα βέλη [ ] ή [ ] επιλέξετε τον τύπο της απεικόνισης που επιθυμείτε. Οι επιλογές είναι τέσσερις: ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΩΡΑ - ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ Στην επιλογή αυτή θα εμφανίζεται στην πρώτη γραμμή της οθόνης η επωνυμία της εταιρίας και όταν υπάρχουν ανοικτές ζώνες η ένδειξη ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΖΩΝΕΣ και στη δεύτερη γραμμή ή ώρα και η θερμοκρασία. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΩΡΑ - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Στην επιλογή αυτή θα εμφανίζεται στην πρώτη γραμμή της οθόνης η επωνυμία της εταιρίας και όταν υπάρχουν ανοικτές ζώνες η ένδειξη ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΖΩΝΕΣ και στη δεύτερη γραμμή ή ώρα και η ημερομηνία. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΝΩΝ ΩΡΑ - ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ Στην επιλογή αυτή θα εμφανίζεται στην πρώτη γραμμή της οθόνης η επωνυμία της εταιρίας ή οι ανοικτές ζώνες και στη δεύτερη γραμμή ή ώρα και η θερμοκρασία. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΝΩΝ ΩΡΑ - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Στην επιλογή αυτή θα εμφανίζεται στην πρώτη γραμμή της οθόνης η επωνυμία της εταιρίας ή οι ανοικτές ζώνες και στη δεύτερη γραμμή ή ώρα και η ημερομηνία. 2. Πιέστε [ENTER], για να καταχωρήσετε την επιλογή στη μνήμη. Ρυθμίσεις των πληκτρολογίων!!15!!!!15!!

16 Τα πληκτρολόγια του συστήματος έχουν τη δυνατότητα να κλειδώνουν αυτόματα, όταν περάσει κάποιος χρόνος χωρίς να χρησιμοποιούνται. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το αυτόματο κλείδωμα του πληκτρολογίου και για να προγραμματίσετε μετά από πόσο χρόνο θα κλειδώνει αυτόματα, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία: Μπείτε στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ, (με τον τρόπο που περιγράψαμε στη σελίδα 14, και όταν είστε στην οθόνη: [ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ] 1. πιέστε το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΑΥΤ/ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΑΥΤ/ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ: ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ] 3. Με τα βέλη [ ] ή [ ] επιλέξετε: [ΑΥΤ/ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ] 4. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ: 1 5 ΔΕΥΤ/ΠΤΑ] 5. Πληκτρολογήστε τον χρόνο μετά από τον οποίο θέλετε να κλειδώνει το πληκτρολόγιο, π.χ.: [1] [0] δευτερόλεπτα, και 6. πιέστε [ENTER], για να καταχωρήστε την επιλογή στη μνήμη. Επίσης, εκτός από το αυτόματο κλείδωμα, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κλειδώσει το πληκτρολόγιο, όποτε θέλει, πιέζοντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα [ZONE] & [CLEAR], μέχρι να εμφανισθεί στην οθόνη η ένδειξη: [ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ AΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ] Για να απενεργοποιήσετε το αυτόματο κλείδωμα του πληκτρολογίου, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με την ενεργοποίηση και 1. Με τα βέλη [ ] ή [ ] επιλέξετε: [ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝO[ 2. και πιέστε [ENTER], για να καταχωρήστε την επιλογή στη μνήμη.!!16!! Ρυθμίσεις των πληκτρολογίων!!16!!

17 Τα πλήκτρα έκτακτης ανάγκης λειτουργούν ακόμα και όταν το πληκτρολόγιο είναι κλειδωμένο. Όταν το πληκτρολόγιο είναι κλειδωμένο και πιέσετε κάποιο πλήκτρο θα εμφανισθεί στην οθόνη η ένδειξη: [ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ] [[ZONE] + [CLEAR] ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ] Για να ενεργοποιήσετε το πληκτρολόγιο, όταν είναι κλειδωμένο, πιέστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα [ZONE] & [CLEAR], μέχρι να εμφανισθεί στην οθόνη η ένδειξη: [ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ] Μπείτε στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ, με τον τρόπο που περιγράψαμε στη σελίδα 14, και όταν είστε στην οθόνη: [ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ] 1. πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΕΝΤΑΣΗ ΗΧΟΥ ΒΟΜΒΗΤΗ] 2. Πιέστε [ENTER] και με τα βέλη αυξήστε [ ] ή μειώστε [ ] την ένταση του βομβητή. Η στάθμη της έντασης του βομβητή απεικονίζεται γραφικά στη δεύτερη γραμμή της οθόνης ενώ, ταυτόχρονα, ακούτε την αυξομείωση του ήχου. 3. Πιέστε [ENTER], για να καταχωρήστε τη ρύθμιση στη μνήμη. Με τον προγραμματισμό αυτό, επιλέγετε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί ο βομβητής του πληκτρολογίου κατά διάρκεια των χρόνων εισόδου και εξόδου, ως εξής: Μπείτε στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ, με τον τρόπο που περιγράψαμε στη σελίδα 14, και όταν είστε στην οθόνη: [ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ] Ρυθμίσεις των πληκτρολογίων!!17!!!!17!!

18 1. πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΟΜΒΗΤΗ] 2. Πιέστε [ENTER] και με τα βέλη [ ] ή [ ] μετακινηθείτε στις διαθέσιμες επιλογές λειτουργίας του βομβητή, που είναι: [ΛΕΙΤ/ΓΙΑ ΒΟΜΒΗΤΗ ΕΙΣΟΔΟ & ΕΞΟΔΟ] [ΛΕΙΤ/ΓΙΑ ΒΟΜΒΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ] [ΛΕΙΤ/ΓΙΑ ΒΟΜΒΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ] [ΛΕΙΤ/ΓΙΑ ΒΟΜΒΗΤΗ ΑΠΕΝΕΡΓ/ΜΕΝΟΣ] 3. Πιέστε [ENTER], στην οθόνη με την επιλογή που επιθυμείτε να λειτουργεί ο βομβητής, για να καταχωρηθεί στη μνήμη του πληκτρολογίου. Με τον προγραμματισμό αυτό, ο οποίος γίνεται σε κάθε πληκτρολόγιο χωριστά, επιλέγετε τον χρόνο και τρόπο με τον οποίο το σύστημα θα σας ενημερώνει για την ύπαρξη αφύλακτης περιοχής, όταν χρησιμοποιείται η λειτουργία All Day Secure. Για να κάνετε τον προγραμματισμό αυτό, μπείτε στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ, με τον τρόπο που περιγράψαμε στη σελίδα 14, και όταν είστε στην οθόνη: [ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ] 1. πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗΣ ADS] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΚΑΘΕ: 15 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ] 3. Πληκτρολογήστε κάθε πόσα δευτερόλεπτα θέλετε να έχετε την υπενθύμιση και πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΗΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: ΝΑΙ] 4. Με τα βέλη [ ] ή [ ] επιλέξτε ΝΑΙ, αν θέλετε να έχετε και ηχητική υπενθύμιση, εκτός από την οπτική, ή ΟΧΙ, αν δεν θέλετε. 5. Πιέστε [ENTER], για να καταχωρήστε την επιλογή στη μνήμη.!!18!! Ρυθμίσεις των πληκτρολογίων!!18!!

19 Μπείτε στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ, με τον τρόπο που περιγράψαμε στη σελίδα 14, και όταν είστε στην οθόνη: [ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ] 6. πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ LCD] 7. Πιέστε [ENTER] και με τα βέλη αυξήστε [ ] ή μειώστε [ ] την αντίθεση της οθόνης του πληκτρολογίου. Η στάθμη της αντίθεσης απεικονίζεται γραφικά στη δεύτερη γραμμή της οθόνη ενώ, ταυτόχρονα, βλέπετε την αυξομείωση. 8. Πιέστε [ENTER], για να καταχωρήστε τη ρύθμιση στη μνήμη. Μπείτε στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ, με τον τρόπο που περιγράψαμε στη σελίδα 14, και όταν είστε στην οθόνη: [ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ] 1. πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΡΥΘΜΙΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ LCD] 2. Πιέστε [ENTER] και με τα βέλη αυξήστε [ ] ή μειώστε [ ] τον φωτισμό της οθόνης του πληκτρολογίου. Η στάθμη του φωτισμού απεικονίζεται γραφικά στη δεύτερη γραμμή της οθόνης ενώ, ταυτόχρονα, βλέπετε την αυξομείωση. 3. Πιέστε [ENTER], για να καταχωρήστε τη ρύθμιση στη μνήμη. Μπείτε στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ, με τον τρόπο που περιγράψαμε στη σελίδα 14, και όταν είστε στην οθόνη: [ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ] 1. πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΡΥΘΜΙΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΛΗΚΤΡΩΝ] Ρυθμίσεις των πληκτρολογίων!!19!!!!19!!

20 2. Πιέστε [ENTER] και με τα βέλη αυξήστε [ ] ή μειώστε [ ] το φωτισμό των πλήκτρων του πληκτρολογίου. Η στάθμη του φωτισμού απεικονίζεται γραφικά στη δεύτερη γραμμή της οθόνης ενώ, ταυτόχρονα, βλέπετε την αυξομείωση. 3. Πιέστε [ENTER], για να καταχωρήστε τη ρύθμιση στη μνήμη. Μπείτε στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ, με τον τρόπο που περιγράψαμε στη σελίδα 14, και όταν είστε στην οθόνη: [ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ] 1. πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΡΥΘΜΙΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ] 2. Πιέστε [ENTER] και με τα βέλη αυξήστε [ ] ή μειώστε [ ] τον περιμετρικό φωτισμό του πληκτρολογίου. Η στάθμη του φωτισμού απεικονίζεται γραφικά στη δεύτερη γραμμή της οθόνης ενώ, ταυτόχρονα, βλέπετε τον περιμετρικό φωτισμό του πληκτρολογίου να αυξομειώνεται. 3. Πιέστε [ENTER], για να καταχωρήστε τη ρύθμιση στη μνήμη. Ο φωτισμός των πλήκτρων και της οθόνης των πληκτρολογίων μπορεί να προγραμματισθεί, ανεξάρτητα σε κάθε πληκτρολόγιο, ώστε να ενεργοποιείται με έναν από τους εξής τρόπους: Αυτόματη λειτουργία: Ανάβει όταν πιεσθεί οποιοδήποτε πλήκτρο ή όταν το σύστημα είναι οπλισμένο και ανοίξει οποιαδήποτε ζώνη με καθυστέρηση (εργοστασιακός προγραμματισμός). Ελεγχόμενος από ζώνη: Ανάβει όταν πιεσθεί οποιοδήποτε πλήκτρο ή όταν ανοίξει μία συγκεκριμένη ζώνη που εσείς θα ορίσετε (όταν το σύστημα είναι αφοπλισμένο). Και στις δύο αυτές περιπτώσεις ο φωτισμός θα σβήσει όταν περάσει ένα λεπτό από το τελευταίο πάτημα πλήκτρου. Μόνιμα ανοικτός: Ο φωτισμός είναι μόνιμα ανοικτός, στην περίπτωση που η μονάδα τροφοδοτείται με τάση 220 V AC από το!!20!! Ρυθμίσεις των πληκτρολογίων!!20!!

21 δίκτυο. Σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας από το δίκτυο, ο φωτισμός του πληκτρολογίου μεταπίπτει στην αυτόματη λειτουργία, για να μη μειωθεί η αυτονομία του συστήματος. Για να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί ο φωτισμός του πληκτρολογίου, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία: Μπείτε στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ, με τον τρόπο που περιγράψαμε στη σελίδα 14, και όταν είστε στην οθόνη: [ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ] 1. πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤ/ΓΙΑΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ] 2. Πιέστε [ENTER] και με τα βέλη [ ] ή [ ] μετακινηθείτε στις διαθέσιμες επιλογές λειτουργίας του φωτισμού, που είναι: [ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ] [ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΖΩΝΗ] [ΜΟΝΙΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟΣ] 3. Πιέστε [ENTER], στην οθόνη με την επιλογή που επιθυμείτε, για να καταχωρηθεί στη μνήμη του πληκτρολογίου. Αν, όμως, επιλέξετε ο φωτισμός να είναι [ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΖΩΝΗ] τότε, μετά το [ENTER], θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΝΗ: 0 1] 1. Πληκτρολογήστε τον αριθμό της ζώνης από την οποία θέλετε να ελέγχεται ο φωτισμός του πληκτρολογίου ή το [0] [0], αν θέλετε ο φωτισμός να είναι ελεγχόμενος από όλες τις ζώνες του συστήματος. 2. Πιέστε [ENTER], για να καταχωρηθεί η επιλογή στη μνήμη του πληκτρολογίου. Ο φωτισμός του πληκτρολογίου σβήνει πάντοτε, όταν οπλίσετε το σύστημα και λήξει ο χρόνος εξόδου. Ρυθμίσεις των πληκτρολογίων!!21!!!!21!!

22 Μπείτε στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ, με τον τρόπο που περιγράψαμε στη σελίδα 14, και όταν είστε στην οθόνη: [ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ] 1. πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ] 2. Πιέστε [ENTER] και με τα βέλη [ ] ή [ ] επιλέξτε τη γλώσσα που επιθυμείτε, από τις γλώσσες που είναι διαθέσιμες στο πληκτρολόγιο. 3. Πιέστε [ENTER], για να καταχωρήστε την επιλογή στη μνήμη. Κάθε πληκτρολόγιο μπορεί να έχει διαφορετική γλώσσα.!!22!! Ρυθμίσεις των πληκτρολογίων!!22!!

23 Με τη διαδικασία αυτή προγραμματίζονται, μεταβάλλονται ή διαγράφονται οι κωδικοί, τους οποίους χρησιμοποιούμε στην όπλιση, στην αφόπλιση και στον προγραμματισμό της μονάδας. Υπάρχουν διαθέσιμοι ενενήντα επτά κωδικοί για τους χρήστες της μονάδας, που μπορούν να αποτελούνται από 4, 5 ή 6 ψηφία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα κωδικοί τεσσάρων, πέντε και έξι ψηφίων στην ίδια εγκατάσταση. Δίνοντας διαφορετικό κωδικό σε κάθε άτομο που χρησιμοποιεί τον πίνακα, έχετε τη δυνατότητα να γνωρίζετε ποιος όπλισε ή αφόπλισε το συναγερμό και, ανάλογα με το επίπεδο ασφαλείας του κωδικού, περιορίζετε τις δυνατότητες πρόσβασης στις λειτουργίες της εγκατάστασης. Όλοι οι κωδικοί μπορούν να προγραμματισθούν σε ένα από τα έξι επίπεδα ασφαλείας, εκτός από τον κωδικό 01, ο οποίος έχει τον ανώτερο βαθμό πρόσβασης και δεν αλλάζει επίπεδο. Οι δυνατότητες που έχει κάθε κωδικός, ανάλογα με το επίπεδο του, απεικονίζονται στον επόμενο πίνακα: ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΩΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ/ ΩΡΑ-ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΟΠΛΙΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟ/ ΑΛΛΑΓΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ BYPASS ΖΩΝΩΝ ΚΥΡΙΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΝΑΙ / ΝΑΙ / ΝΑΙ ΝΑΙ / ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΧΙ/ΟΧΙ / ΝΑΙ ΝΑΙ/ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΣ 1 ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΣ 2 ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΣ 3 ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΔΥΟ ΧΡΗΣΕΩΝ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΑΦΟΠΛΙΣΗΣ ΥΠΟ ΑΠΕΙΛΗ ΟΧΙ ΟΧΙ NAI ΟΧΙ Προγραμματισμός κωδικών!!23!!!!23!!

24 Είναι ο κωδικός 01. Οπλίζει και αφοπλίζει το τμήμα ή τα τμήματα στα οποία έχει πρόσβαση και είναι ο μόνος που μπορεί να προγραμματίσει:! Όλους τους κωδικούς, το επίπεδο των κωδικών και τα τμήματα τα οποία αυτοί θα οπλίζουν και θα αφοπλίζουν. Την τρέχουσα ώρα και ημερομηνία. Την ώρα και τις ημέρες της αυτόματης όπλισης και αφόπλισης. Τη δυνατότητα προγραμματισμού, όπλισης και αφόπλισης μέσω Downloading. Ο εργοστασιακός κωδικός , πρέπει να αλλάξει για λόγους ασφαλείας. Μετά την αλλαγή, για να μπείτε στον προγραμματισμό του χρήστη, θα χρησιμοποιείτε το νέο κύριο κωδικό. Οπλίζει και αφοπλίζει το τμήμα ή τα τμήματα στα οποία έχει πρόσβαση και προγραμματίζει ή διαγράφει τους κωδικούς που ανήκουν στο τμήμα του. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει την ώρα και τις ημέρες της αυτόματης όπλισης και αφόπλισης του τμήματος που ανήκει. Οι κύριοι κωδικοί των τμημάτων, την πρώτη φορά, προγραμματίζονται από τον κύριο κωδικό. Στη συνέχεια, η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει από τον κύριο κωδικό κάθε τμήματος, ο οποίος μπορεί να προσθέσει, να αλλάξει ή να διαγράψει μόνον τους κωδικούς του τμήματός του. Οπλίζουν και αφοπλίζουν το τμήμα ή τα τμήματα στα οποία έχουν πρόσβαση και, ανάλογα με το επίπεδό τους, μπορούν να κάνουν και Bypass τις ζώνες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο δύο φορές, για να οπλίσει και να αφοπλίσει το συναγερμό. Μετά τις δύο χρήσεις διαγράφεται και χρειάζεται να τον προγραμματίσετε και πάλι. Προγραμματίζεται, όπως όλοι οι κωδικοί, από τον κύριο κωδικό ή από τον κύριο κωδικό του τμήματος.!!24!! Προγραμματισμός κωδικών!!24!!

25 Είναι ο κωδικός που πρέπει να χρησιμοποιείτε όταν σας απειλούν να αφοπλίσετε το συναγερμό, για να στείλετε στον κεντρικό σταθμό, μαζί με την αφόπλιση του πίνακα, σήμα που δηλώνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η αφόπλιση. Με τη διαδικασία αυτή προγραμματίζεται το επίπεδο ασφαλείας των κωδικών, το τμήμα στο οποίο ανήκουν και τα τμημάτα τα οποία θα οπλίζουν και θα αφοπλίζουν. Ο εργοστασιακός προγραμματισμός του επιπέδου των κωδικών και των τμημάτων που οπλίζουν και αφοπλίζουν είναι: Ο κύριος κωδικός είναι επιπέδου 1 και οπλίζει και αφοπλίζει όλα τα τμήματα. Όλοι οι άλλοι κωδικοί είναι επιπέδου 2 και οπλίζουν και αφοπλίζουν μόνον το πρώτο τμήμα. Για να αλλάξετε το επίπεδο ενός κωδικού, το τμήμα στο οποίο ανήκει και τα τμήματα που θα οπλίζει και θα αφοπλίζει, μπείτε στον προγραμματισμό του χρήστη με τον τρόπο που περιγράψαμε στη σελίδα 14, και όταν είστε στην οθόνη: [ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ] 1. πιέστε το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΩΔΙΚΩΝ] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΕΠΙΠΕΔΟ & ΤΜΗΜΑ ΚΩΔΙΚΟΥ] 3. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: Α/Α ΚΩΔΙΚΟΥ: 02] 4. Πληκτρολογήστε τον αύξοντα αριθμό του κωδικού (02 έως 97), του οποίου το επίπεδο ασφαλείας θέλετε να προγραμματίσετε, και το [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΩΔΙΚΟΥ: ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΣ 1], στην οποία απεικονίζεται το επίπεδο ασφαλείας του κωδικού. Με τα βέλη [ ] ή [ ] επιλέξτε το επίπεδο ασφαλείας του κωδικού, το Προγραμματισμός κωδικών!!25!!!!25!!

26 οποίο καθορίζει τις δυνατότητές του, και πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ: 1] 5. Πληκτρολογήστε το τμήμα στο οποίο θα ανήκει ο κωδικός και πιέστε [ENTER]. Αν το επίπεδο του κωδικού του δίνει τη δυνατότητα οπλίζει και να αφοπλίζει και άλλα τμήματα, τότε, μετά το [ENTER], θα εμφανισθεί η επόμενη οθόνη στην οποία προγραμματίζονται τα τμήματα τα οποία θα ελέγχει ο κωδικός: ΤΜΗΜΑΤΑ: ACCESS # 6. Επιλέξτε τα τμήματα τα οποία θέλετε να οπλίζει και να αφοπλίζει ο κωδικός, χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα 1 έως 4. Με το πάτημα των αντιστοίχων πλήκτρων, ανάβει ή σβήνει το σύμβολο # κάτω από τον αριθμό του τμήματος που θα ελέγχει ο κωδικός. 7. Πιέστε [ENTER], για να καταχωρήσετε τον προγραμματισμό στη μνήμη. Για να προσθέσετε έναν νέο κωδικό στο σύστημα, όταν είστε στην οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΩΔΙΚΩΝ] 1. πιέστε το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΚΩΔΙΚΟΙ] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [Α/Α ΚΩΔΙΚΟΥ: 01 ΚΩΔΙΚΟΣ: ****] 3. Πληκτρολογήστε τον αύξοντα αριθμό του κωδικού (02-97) που θέλετε να προσθέσετε, π.χ.: [0] [2] και το [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [Α/Α ΚΩΔΙΚΟΥ: 02 ΚΩΔΙΚΟΣ: ] 4. Πληκτρολογήστε τον κωδικό που θέλετε (μπορεί να αποτελείται από 4, 5 ή 6 ψηφία), π.χ.: [2] [9] [8] [4] και πιέστε το [ENTER], για να τον καταχωρήσετε στη μνήμη. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [Α/Α ΚΩΔΙΚΟΥ: 02 ΚΩΔΙΚΟΣ: ****]!!26!! Προγραμματισμός κωδικών!!26!!

27 Στην περίπτωση που προσπαθείτε να καταχωρήσετε κάποιον κωδικό, που είναι ήδη καταχωρημένος, δεν θα γίνει η καταχώρηση και στο Display θα εμφανισθεί το μήνυμα: ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ. Για να αλλάξετε κάποιον κωδικό, όταν είστε στον προγραμματισμό των κωδικών και στην οθόνη: [Α/Α ΚΩΔΙΚΟΥ: 01 ΚΩΔΙΚΟΣ: ****], 1. πληκτρολογήστε τον αύξοντα αριθμό του κωδικού (01-97) που θέλετε να αλλάξετε, π.χ.: [0] [3]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [Α/Α ΚΩΔΙΚΟΥ: 03 ΚΩΔΙΚΟΣ: ****] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [Α/Α ΚΩΔΙΚΟΥ: 03 ΚΩΔΙΚΟΣ: ] 3. Πληκτρολογήστε το νέο κωδικό που θέλετε, π.χ.: [2] [9] [1] [5] και πιέστε [ENTER], για να τον καταχωρήσετε στη μνήμη. Για να διαγράψετε κάποιον κωδικό, εκτός από τον κύριο κωδικό που δεν διαγράφεται, όταν είστε στον προγραμματισμό των κωδικών και στην οθόνη: [Α/Α ΚΩΔΙΚΟΥ: 01 ΚΩΔΙΚΟΣ: ****], 1. πληκτρολογήστε τον αύξοντα αριθμό του κωδικού (02-97) που θέλετε να διαγράψετε, π.χ.: [0] [4] και το [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [Α/Α ΚΩΔΙΚΟΥ: 04 ΚΩΔΙΚΟΣ: ****] 2. Πιέστε δύο φορές το [ENTER], για να διαγράψετε τον κωδικό και να καταχωρήσετε τη διαγραφή στη μνήμη. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [Α/Α ΚΩΔΙΚΟΥ: 04 ΚΩΔΙΚΟΣ: ] Για λόγους ασφαλείας, ο τεχνικός δεν μπορεί να δει τους κωδικούς των χρηστών από το πληκτρολόγιο, ούτε μέσω του Downloading, στην περίπτωση που έχει δικαίωμα απομακρυσμένης πρόσβασης. Προγραμματισμός κωδικών!!27!!!!27!!

28 Με τη διαδικασία αυτή καταχωρούνται ή διαγράφονται οι κάρτες ή τα Key Fobs με τα οποία μπορούμε να οπλίζουμε ή αφοπλίζουμε τη μονάδα. Η μονάδα μπορεί να δεχθεί συνολικά 99 Key Fobs ή κάρτες προσέγγισης. Κάθε κάρτα ή Key Fob μπορεί να ελέγχει ένα ή περισσότερα τμήματα. Οι κάρτες και τα Key Fobs μπορούν να καταχωρηθούν και να χρησιμοποιηθούν μόνο από τα πληκτρολόγια RF ID, τα οποία διαθέτουν αναγνώστη καρτών. Η χρήση των Key Fobs και των καρτών προσέγγισης προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία στη χρήση, σε σχέση με τους κωδικούς, γιατί το καθένα είναι μοναδικό και δεν χρειάζεται να απομνημονεύετε κωδικούς, οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να διαρρεύσουν. Η χρήση των Key Fobs και των καρτών είναι ιδανική και για ηλικιωμένα άτομα που έχουν δυσκολία στην όραση ή στην απομνημόνευση και τη χρήση κωδικών. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα την κάρτα και τον κωδικό στο ίδιο σύστημα. Π.χ., μπορείτε να οπλίσετε το συναγερμό με τον κωδικό και να τον αφοπλίσετε με την κάρτα και αντίστροφα. Στην περίπτωση, όμως, που δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε κωδικό αλλά μόνο κάρτα, δεν είναι απαραίτητο να προγραμματίσετε τον κωδικό. Για να καταχωρήσετε μία κάρτα ή ένα Key Fob στη μνήμη της μονάδας, μπείτε στον προγραμματισμό του χρήστη από ένα πληκτρολόγιο RF ID, με τον τρόπο που περιγράψαμε στη σελίδα 14, και όταν είστε στην οθόνη: [ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ] 1. πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΡΤΩΝ] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ] 3. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΠΛΗΣΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΠΛΗΚΤ.] 4. Πλησιάστε την κάρτα ή το Key Fob στο πληκτρολόγιο. Αμέσως, θα ακούσετε τον ήχο που επιβεβαιώνει την αναγνώριση ή την απόρ-!!28!! Προγραμματισμός καρτών ή Key Fobs!!28!!

29 ριψη της κάρτας ή του Key Fob. Αν η κάρτα καταχωρείται για πρώτη φορά στο σύστημα, θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΔΩΣΤΕ ΑΥΞ. ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΡΤΑΣ: 01] ενώ αν είναι καταχωρημένη, θα εμφανισθεί η οθόνη: ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΗ ΜΕ Α/Α:??] και αμέσως μετά θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΔΩΣΤΕ ΑΥΞ. ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΡΤΑΣ: 01] 5. Πληκτρολογήστε τον αύξοντα αριθμό της κάρτας ή του Key Fob (01-99) και το [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΑΡΙΘΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΝ: 00] 6. Πληκτρολογήστε 00, αν θέλετε να μην υπάρχει περιορισμός στη χρήση της κάρτας, ή τον αριθμό που καθορίζει πόσες φορές θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κάρτα (01-99), π.χ.: [0] [2] και το [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη στην οποία απεικονίζονται τα τμήματα τα οποία θα μπορεί να οπλίζει ή να αφοπλίζει η κάρτα ή το Key Fob: ΤΜΗΜΑΤΑ: ΟΠΛΙΣΗ: Επιλέξτε τα τμήματα που θέλετε να οπλίζουν ή να αφοπλίζουν με την κάρτα ή το Key Fob, πιέζοντας τα πλήκτρα που αντιστοιχούν σε κάθε τμήμα (το 1, για το πρώτο τμήμα, το 2, για το δεύτερο κ.ο.κ.). Με τον τρόπο αυτό επιλέγετε διαφορετικό τύπο όπλισης για κάθε τμήμα. Αν θέλετε να επιλέξετε τον ίδιο τύπο όπλισης για όλα τα τμήματα, πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο [ARM]. Με κάθε πάτημα του ιδίου πλήκτρου αλλάζει ο τύπος όπλισης του τμήματος, που εμφανίζεται κάτω από τον αριθμό ως: -: Δεν οπλίζει, Α: Away, S: Stay. 8. Μετά την επιλογή των τμημάτων που θέλετε να οπλίζει η κάρτα ή το Key Fob, πιέστε το [ENTER]. Θα εμφανισθεί το μήνυμα: Η ΚΑΡΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΕ]! Σημειώστε τον αύξοντα αριθμό της κάρτας ή του Key Fob που δίνετε σε κάθε χρήστη, γιατί θα σας χρειασθεί όταν θελήσετε να την ακυρώσετε ή να τη διαγράψετε. Προγραμματισμός καρτών ή Key Fobs!!29!!!!29!!

30 Στην περίπτωση που κάποια κάρτα έχει χαθεί ή όταν θέλετε να απαγορεύσετε στον κάτοχο μιας κάρτας να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα συναγερμού, ακυρώνετε ή διαγράφετε την κάρτα ή τις κάρτες με τη διαδικασία Μεταβολή-Ακύρωση κάρτας ή Διαγραφή κάρτας. Για να αλλάξετε τα δικαιώματα ή για να ακυρώσετε μία συγκεκριμένη κάρτα ή ένα Key Fob, μπείτε στον προγραμματισμό καρτών, με τον τρόπο που περιγράψαμε στη σελίδα 28, και όταν είστε στην οθόνη: [ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ] 1. πιέστε το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΜΕΤΑΒΟΛΗ-ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΡΤΑΣ] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΔΩΣΤΕ ΑΥΞ.ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΡΤΑΣ: 01] 3. Πλησιάστε την κάρτα ή το Key Fob στο πληκτρολόγιο ή πληκτρολογήστε τον αύξοντα αριθμό της κάρτας (01-99), π.χ.: [0] [9] και το [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΑΡΙΘΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΝ: 00] 4. Πληκτρολογήστε τον αριθμό που καθορίζει πόσες φορές θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κάρτα (00-99), π.χ.: [0] [2] και το [ENTER]. Θα εμφανισθεί η επόμενη οθόνη στην οποία απεικονίζονται τα τμήματα τα οποία οπλίζει ή αφοπλίζει η κάρτα ή το Key Fob: ΤΜΗΜΑΤΑ: ΟΠΛΙΣΗ: S A Επιλέξτε τα τμήματα που θέλετε να οπλίζουν ή να αφοπλίζουν με την κάρτα ή το Key Fob, πιέζοντας τα πλήκτρα που αντιστοιχούν σε κάθε τμήμα (το 1, για το πρώτο τμήμα, το 2, για το δεύτερο κ.ο.κ.). Με κάθε πάτημα του ιδίου πλήκτρου αλλάζει ο τύπος όπλισης του τμήματος, ο οποίος εμφανίζεται κάτω από τον αντίστοιχο αριθμό με τα σύμβολα: -: Δεν οπλίζει, Α: Away, S: Stay. 6. Πιέστε [ENTER]. Σαν επιβεβαίωση της μεταβολής της κατάστασης της κάρτας, θα ηχήσει ο βομβητής και θα εμφανισθεί το μήνυμα: [Η ΑΛΛΑΓΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ]!!30!! Προγραμματισμός καρτών ή Key Fobs!!30!!

31 Για να διαγράψετε μία συγκεκριμένη κάρτα ή ένα Key Fob, μπείτε στον προγραμματισμό καρτών, με τον τρόπο που περιγράψαμε στη σελίδα 28, και όταν είστε στην οθόνη: [ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ] 1. πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΡΤΑΣ] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΔΩΣΤΕ ΑΥΞ.ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΡΤΑΣ: 01] 3. Πλησιάστε την κάρτα ή το Key Fob στο πληκτρολόγιο ή πληκτρολογήστε τον αύξοντα αριθμό του Key Fob ή της κάρτας που θέλετε να διαγράψετε (01-99), π.χ.: [0] [5] και το [ENTER]. Η κάρτα θα διαγραφεί από τη μνήμη και θα εμφανισθεί το μήνυμα: [Η ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ] Για να κάνετε μαζική διαγραφή καρτών, μπείτε στον προγραμματισμό του χρήστη, με τον τρόπο που περιγράψαμε στη σελίδα 14, χρησιμοποιώντας τον κύριο κωδικό του χρήστη (0 1) και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία διαγραφής κάρτας που περιγράψαμε παραπάνω. Όταν είστε στην οθόνη: [ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ] 1. πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΡΤΑΣ] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΔΩΣΤΕ ΑΥΞ. ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΡΤΑΣ: 01] 3. Πληκτρολογήστε [0] [0] και το [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ] και, μετά από λίγο, σαν επιβεβαίωση της διαγραφής όλων των καρτών του τμήματος ή του συστήματος, θα ηχήσει ο βομβητής και θα εμφανιστεί το μήνυμα: [ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ] Προγραμματισμός καρτών ή Key Fobs!!31!!!!31!!

32 Με τη διαδικασία αυτή προγραμματίζονται η ώρα και η ημερομηνία στο ενσωματωμένο ρολόι της μονάδας, καθώς και οι δύο περίοδοι της αυτόματης όπλισης και αφόπλισης για κάθε ημέρα της εβδομάδας. Για να προγραμματίσετε την ώρα και την ημερομηνία του συστήματος, μπείτε στον προγραμματισμό του χρήστη, με τον τρόπο που περιγράψαμε στη σελίδα 14, και όταν είστε στην οθόνη: [ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ] 1. πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΩΝ] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΩΡΑΣ/ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ] 3. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΩΡΑ: 01:01] 4. Πληκτρολογήστε την ώρα και τα λεπτά (σε 24ωρη βάση), π.χ.: [1] [8] [4] [5] και πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 01/01/01] 5. Πληκτρολογήστε την τρέχουσα ημερομηνία, π.χ.: [1] [7] [0] [6] [1] [0] 6. Πιέστε [ENTER για να καταχωρηθούν στη μνήμη. Η αυτόματη όπλιση και αφόπλιση προγραμματίζεται ανεξάρτητα σε κάθε τμήμα, από τον κύριο κωδικό του τμήματος. Για κάθε ημέρα, μπορούν να προγραμματισθούν δύο περίοδοι αυτόματης όπλισης και αφόπλισης, με διαφορετικό τύπο όπλισης σε κάθε περίοδο (STAY ή AWAY) και διαφορετική ώρα αυτόματης όπλισης και αφόπλισης.!!32!! Προγραμματισμός χρόνων!!32!!

33 Επίσης, επειδή η αυτόματη όπλιση λειτουργεί ανεξάρτητα από την αυτόματη αφόπλιση, έχετε τη δυνατότητα να προγραμματίσετε σε κάθε περίοδο μόνο την ώρα της αυτόματης όπλισης ή μόνο την ώρα της αυτόματης αφόπλισης. Για να προγραμματίσετε την ώρα της αυτόματης όπλισης και αφόπλισης, καθώς και τον τύπο όπλισης, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία, η οποία είναι η ίδια για όλα τα τμήματα: Μπείτε στον προγραμματισμό χρόνων, με τον τρόπο που περιγράψαμε στη σελίδα 32, και όταν είστε στην οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΩΡΑΣ/ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ] 1. πέστε το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΟΠΛΙΣΗ/ΑΦΟΠΛΙΣΗ] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΟΠΛΙΣΗ/ΑΦΟΠΛΙΣΗ ΤΜΗΜΑ: 1] 3. Πληκτρολογήστε το τμήμα του οποίου θέλετε να προγραμματίσετε την αυτόματη όπλιση και αφόπλιση, π.χ.: [2] και 4. πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΟΠΛΙΣΗ/ΑΦΟΠΛΙΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΗ: ΟΧΙ] 5. Πιέστε το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΟΠΛΙΣΗ/ΑΦΟΠΛΙΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΗ: ΝΑΙ] 6. Πιέστε [ENTER], για να ενεργοποιήσετε την αυτόματη όπλιση και αφόπλιση. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ] 7. Με τα βέλη [ ] ή [ ] επιλέξτε την ημέρα της οποίας θέλετε να προγραμματίσετε την αυτόματη όπλιση και αφόπλιση, π.χ.: ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ] 8. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη [ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΟΠΛΙΣΗ: ΠΛΗΡΗΣ] 9. Με τα βέλη [ ] ή [ ] επιλέξτε την τον τύπο της όπλισης για την πρώτη περίοδο όπλισης (ΠΛΗΡΗΣ ή ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ). 10. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: Προγραμματισμός χρόνων!!33!!!!33!!

34 [ΟΠΛΙΣΗ: : ΑΦΟΠΛΙΣΗ: : ] 11. Πληκτρολογήστε την ώρα που θέλετε να αφοπλίζει και να οπλίζει αυτόματα το τμήμα και πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΟΠΛΙΣΗ: ΠΛΗΡΗΣ] 12. Με τα βέλη [ ] ή [ ] επιλέξτε την τον τύπο της όπλισης για τη δεύτερη περίοδο όπλισης (ΠΛΗΡΗΣ ή ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ). 13. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΟΠΛΙΣΗ: : ΑΦΟΠΛΙΣΗ: : ] 14. Πληκτρολογήστε την ώρα που θέλετε να αφοπλίζει και να οπλίζει αυτόματα το τμήμα και πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη στην οποία μπορείτε να προγραμματίσετε, ακολουθώντας τα βήματα 7 έως 14, τις περιόδους της αυτόματης όπλισης και αφόπλισης και για τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Αν δεν θέλετε να προγραμματίσετε τη δεύτερη περίοδο, για να καταχωρηθούν οι προγραμματισμοί στη μνήμη της μονάδας, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε δύο φορές το [ENTER], μέχρι να εμφανισθεί στην οθόνη η επόμενη ημέρα. Για να διαγράψετε την ώρα της αυτόματης όπλισης ή αφόπλισης, πιέστε το [CLEAR], όταν είστε στο αντίστοιχο πεδίο. Όταν η μονάδα οπλίζει αυτόματα, στέλνει στον κεντρικό σταθμό, μαζί με τον κωδικό αυτόματης όπλισης ή αφόπλισης, και τον αριθμό του τμήματος που οπλίζει ή αφοπλίζει. Για να ενεργοποιήσετε ή για να απενεργοποιήσετε την αυτόματη όπλιση και αφόπλιση, χωρίς να επηρεάζετε τις ώρες και τον τύπο όπλισης, ακολουθήστε τα βήματα 1 έως 5, και στην οθόνη: [ΟΠΛΙΣΗ/ΑΦΟΠΛΙΣΗ - ΑΥΤΟΜΑΤΗ:???] επιλέξτε με το βέλος [ ] αν η όπλιση θα είναι αυτόματη ή όχι και πιέστε [ENTER].!!34!! Προγραμματισμός χρόνων!!34!!

35 Με τη διαδικασία αυτή μπορείτε να προγραμματίσετε, να μεταβάλλετε ή να διαγράψετε το τηλέφωνο Follow me της μονάδας. Για να προγραμματίσετε το τηλέφωνο Follow me, μπείτε στον προγραμματισμό του χρήστη, με τον τρόπο που περιγράψαμε στη σελίδα 14, και όταν είστε στην οθόνη: [ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ] 1. πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΤΗΛΕΦΩΝΟ: ] 3. Πληκτρολογήστε το τηλέφωνο που επιθυμείτε, π.χ.: [2] [1] [0] [9] [7] [1] [6] [0] [4] [6] 4. Πιέστε [ENTER, για να το καταχωρήστε στη μνήμη. Όταν η επιλογή των τηλεφώνων γίνεται από εσωτερική γραμμή τηλεφωνικού κέντρου, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία, και στην οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ] 1. πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΤΗΛΕΦΩΝΟ: ] 2. Προγραμματίσετε τον αριθμό που χρειάζεται να επιλέξει η μονάδα για να πάρει εξωτερική γραμμή (π.χ.: [9] ). 3. Πιέσετε το πλήκτρο [STAY]. 4. Πληκτρολογήστε το τηλέφωνο που επιθυμείτε, π.χ.: [2] [1] [0] [9] [7] [1] [6] [0] [4] [6] 5. Πιέστε [ENTER, για να το καταχωρήστε στη μνήμη. Προγραμματισμός τηλεφώνου!!35!!!!35!!

36 Για να αλλάξετε το τηλέφωνο που είναι καταχωρημένο στη μνήμη της μονάδας, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με την καταχώρηση τηλεφώνου, και στην οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ] 1. πιέστε [ENTER]. Στην οθόνη εμφανίζεται το τηλέφωνο που είναι ήδη προγραμματισμένο, π.χ.: [ΤΗΛΕΦΩΝΟ ] 2. Πιέστε [CLEAR], για να διαγράψετε το παλαιό τηλέφωνο. 3. Πληκτρολογήστε το νέο τηλέφωνο που επιθυμείτε, π.χ.: [6] [9] [4] [8] [7] [5] [3] [3] [1] [8] 4. Πιέστε [ENTER, για να το καταχωρήστε στη μνήμη. Για να διαγράψετε το τηλέφωνο που είναι ήδη καταχωρημένο στη μνήμη της μονάδας, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με την καταχώρηση τηλεφώνου, και στην οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ] 1. πιέστε [ENTER]. Στην οθόνη εμφανίζεται το τηλέφωνο που είναι ήδη προγραμματισμένο, π.χ.: [ΤΗΛΕΦΩΝΟ ] 2. Πιέστε [CLEAR] και [ENTER, για να το διαγράψετε και για να καταχωρήστε τη διαγραφή στη μνήμη.!!36!! Προγραμματισμός τηλεφώνου!!36!!

37 Όλα τα πληκτρολόγια της μονάδας έχουν ενσωματωμένο θερμοστάτη χώρου, με δυνατότητα χειροκίνητης και αυτόματης λειτουργίας. Ο θερμοστάτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της λειτουργίας του καλοριφέρ ή του κλιματιστικού σας. Για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα, ζητείστε να ενημερωθείτε από τον τεχνικό σας. Με τη διαδικασία αυτή ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε την αυτόματη λειτουργία του θερμοστάτη του πληκτρολογίου, η οποία, όμως, θα ακολουθεί τις προγραμματισμένες περιόδους λειτουργίας που περιγράφονται στην επόμενη ενότητα. Για να ενεργοποιήσετε την αυτόματη λειτουργία του θερμοστάτη, μπείτε στον προγραμματισμό του χρήστη, με τον τρόπο που περιγράψαμε στη σελίδα 14, και όταν στην οθόνη: [ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ] 1. πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤ/ΓΙΑΣ AUTO] 3. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΛΕΙΤ/ΓΙΑ AUTO ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ] 4. Με τα βέλη [ ] ή [ ] επιλέξτε: [ΛΕΙΤ/ΓΙΑ AUTO ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ] και πιέστε [ENTER]. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία, για να απενεργοποιήσετε την αυτόματη λειτουργία του θερμοστάτη. Ο θερμοστάτης έχει πέντε προγραμματιζόμενες χρονικές περιόδους αυτόματης λειτουργίας. Σε κάθε περίοδο μπορείτε να προγραμματίσετε την Προγραμματισμός θερμοστάτη!!37!!!!37!!

38 ώρα έναρξης και λήξης καθώς και τη θερμοκρασία λειτουργίας του θερμοστάτη, ως εξής: 1. Μετά την ενεργοποίηση της αυτόματης λειτουργίας του θερμοστάτη, όπως είδαμε στην προηγούμενη ενότητα, εμφανίζεται η οθόνη: [ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1: : ΕΩΣ : ] 2. Πληκτρολογήστε την ώρα που θέλετε να ανοίγει και να κλείνει ο θερμοστάτης, π.χ.: [0] [9] : [0] [0] έως [1] [5: : [3] [0] και πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΛΕΙΤ/ΡΓΙΑΣ: 20 Ο C] 3. Πληκτρολογήστε τη θερμοκρασία στην οποία θέλετε να κλείνει ο θερμοστάτης, π.χ.: [2] [2] ο C και πιέστε [ENTER]. Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, μπορείτε να προγραμματίσετε και τις άλλες τέσσερις περιόδους της αυτόματης λειτουργίας του θερμοστάτη. Αν δεν θέλετε να προγραμματίσετε άλλη περίοδο, πιέστε το [ESC], για να βγείτε από τον προγραμματισμό. Για να διαγράψετε μία προγραμματισμένη περίοδο λειτουργίας, πληκτρολογήστε [CLEAR] & [ENTER], όταν είστε στην αντίστοιχη περίοδο. Όλοι οι προγραμματισμοί που περιγράψαμε αφορούν το θερμοστάτη του πληκτρολογίου στο οποίο γίνεται ο προγραμματισμός. Με τον προγραμματισμό αυτό ορίζουμε τη θερμοκρασία στην οποία θα κλείνει ο θερμοστάτης, όταν αυτός ενεργοποιείται χειροκίνητα, ως εξής: Όταν είστε στην οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ] 1. πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤ/ΓΙΑΣ AUTO] 2. Πιέστε το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΕΙΡΟΚ. ΛΕΙΤ/ΓΙΑΣ]!!38!! Προγραμματισμός θερμοστάτη!!38!!

39 3. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΛΕΙΤ/ΡΓΙΑΣ: 20 Ο C] 4. Πληκτρολογήστε τη θερμοκρασία στην οποία θέλετε να κλείνει ο θερμοστάτης, π.χ.: [2] [2] ο C και πιέστε [ENTER]. Με τη διαδικασία αυτή προσαρμόζουμε τη θερμοκρασία του θερμοστάτη στη θερμοκρασία του χώρου. Με τη ρύθμιση (βαθμονόμηση) αυτή, η θερμοκρασία που δείχνει το πληκτρολόγιο θα είναι αρκετά κοντά στην πραγματική θερμοκρασία του χώρου. Η βαθμονόμηση θα πρέπει να γίνεται τριάντα λεπτά μετά την τροφοδοσία του συστήματος και κατά προτίμηση όταν η θερμοκρασία του χώρου είναι σε κανονικά επίπεδα (20 25 ο C). Με ένα θερμόμετρο μετρήστε τη θερμοκρασία του χώρου και προχωρήστε στη διαδικασία βαθμονόμησης, ως εξής: Όταν είστε την οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ] 1. πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤ/ΓΙΑΣ AUTO] 2. Πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ] 3. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΩΡΟΥ: Ο C]. 4. Πληκτρολογήστε τη θερμοκρασία που μετρήσατε με το θερμόμετρο, π.χ.: [2] [3] ο C και πιέστε [ENTER]. Για να έχετε μεγαλύτερη ακρίβεια στην ένδειξη της θερμοκρασίας, σας προτείνουμε να κάνετε τη βαθμονόμηση του θερμοστάτη, κάθε φορά που έχουμε μεγάλες μεταβολές στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος (άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνα). Προγραμματισμός θερμοστάτη!!39!!!!39!!

40 Ο πίνακας έχει τη δυνατότητα χειρισμού από απόσταση, μέσω τηλεφώνου ή υπολογιστή. Στην ενότητα αυτή περιγράφεται ο τρόπος ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης των λειτουργιών αυτών (προγραμματισμός ή όπλιση - αφόπλιση της μονάδας με τη διαδικασία Downloading ή μέσω τηλεφώνου, με τη χρήση της μονάδας RTM. Για τη δική σας ασφάλεια, οι διαδικασίες αυτές είναι εργοστασιακά απενεργοποιημένες και μπορούν να ενεργοποιηθούν μόνο από το από το πληκτρολόγιο της μονάδας. Με την ενεργοποίηση της λειτουργίας αυτής, δίνετε στον τεχνικό τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις λειτουργίες της μονάδας, εκτός από την όπλιση και αφόπλιση του συστήματος, με τη διαδικασία Downloading και με τη χρήση κωδικού. Για να ενεργοποιήσετε τη διαδικασία D.L., μπείτε στον προγραμματισμό του χρήστη (βλέπε σελίδα 14), και στην οθόνη: [ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ] 1. πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ D.L.] 3. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ D.L.: ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ] 4. Με τα βέλη [ ] ή [ ] επιλέξτε: [ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ D.L.: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ] και 5. πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΟΠΛΙΣΗ ΑΦΟΠΛΙΣΗ: ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ] Με την διαδικασία αυτή ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται η δυνατότητα όπλισης και αφόπλισης του συστήματος μέσω Downloading. Για να την ενεργοποιήσετε, όταν είστε στην οθόνη: [ΟΠΛΙΣΗ ΑΦΟΠΛΙΣΗ: ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ]!!40!! Απομακρυσμένη πρόσβαση!!40!!

Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 9 Πλήκτρα... 9 Ενδεικτικά LED's... 10

Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 9 Πλήκτρα... 9 Ενδεικτικά LED's... 10 Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 9 Πλήκτρα... 9 Ενδεικτικά LED's... 10 Επιλογή του τύπου απεικόνισης... 13 Αυτόματο κλείδωμα πληκτρολογίου... 15 Ρύθμιση έντασης ήχου του βομβητή... 16 Προγραμματισμός

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικές οδηγίες χρήσης

Συνοπτικές οδηγίες χρήσης www.sigmasec.gr Συνοπτικές οδηγίες χρήσης 1 2 2 3 4 8 5 6 9 7 10 11 13 12 Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου 1 2 3 4 5 6 Οθόνη LCD Στην οθόνη αυτή εµφανίζονται η κατάσταση του συστήµατος και πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LED's... 10

Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LED's... 10 Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LED's... 10 Επιλογή της γλώσσας... 12 Επιλογή του τύπου απεικόνισης... 12 Ρύθμιση έντασης ήχου του βομβητή... 13 Ρύθμιση αντίθεσης LCD... 13 Ρύθμιση

Διαβάστε περισσότερα

Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LED's... 10

Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LED's... 10 Apollo Plus... 5... 5... 7 Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LED's... 10... 11... 12 Επιλογή της γλώσσας... 12 Επιλογή του τύπου απεικόνισης... 12 Ρύθμιση έντασης ήχου του βομβητή...

Διαβάστε περισσότερα

Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LEDs... 10

Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LEDs... 10 Aeolus... 5... 5... 7 Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LEDs... 10... 11... 12 Επιλογή της γλώσσας... 12 Επιλογή του τύπου απεικόνισης... 12 Ρύθμιση έντασης ήχου του βομβητή... 15 Ρύθμιση

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Γενικά.... 1 Επεξήγηση τεχνικών όρων.....1 Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου...3 Ενδεικτικά LED s...4 Πλήκτρα......5 Έλεγχος του συστήματος....6 Έλεγχος ανοικτών ζωνών.......7

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη παρουσίαση του πίνακα Apollo Plus... 5 Επεξήγηση των κυριοτέρων όρων... 5 Πληκτρολόγιο... 7

Σύντομη παρουσίαση του πίνακα Apollo Plus... 5 Επεξήγηση των κυριοτέρων όρων... 5 Πληκτρολόγιο... 7 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύντομη παρουσίαση του πίνακα Apollo Plus... 5 Επεξήγηση των κυριοτέρων όρων... 5 Πληκτρολόγιο... 7 Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LED's... 10 Επισκόπηση του

Διαβάστε περισσότερα

SIGMA "ZEUS" ZEUS Οδηγίες Χρήσης Σελίδα 1

SIGMA ZEUS ZEUS Οδηγίες Χρήσης Σελίδα 1 SIGMA "ZEUS" Ο κεντρικός πίνακας "ZEUS" της SIGMA SECURITY είναι ένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας με μεγάλη επεκτασιμότητά, που μπορεί να καλύψει με ασφάλεια τις ανάγκες ενός σπιτιού, ενός γραφείου ή μιας

Διαβάστε περισσότερα

SIGMA "APOLLO" APOLLO Οδηγίες Χρήσης Σελίδα 1

SIGMA APOLLO APOLLO Οδηγίες Χρήσης Σελίδα 1 SIGMA "APOLLO" Ο κεντρικός πίνακας "APOLLO" είναι ένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας, το οποίο μπορεί να καλύψει με ασφάλεια τις ανάγκες ενός σπιτιού, ενός γραφείου ή μιας επιχείρησης. Έχει σχεδιασθεί με στόχο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Προγραμματισμός καρτών ή μπρελόκ Καταχώρηση καρτών ή µπρελόκ Διαγραφή κάρτας ή µπρελόκ Προγραμματισμός τηλεφώνου...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Προγραμματισμός καρτών ή μπρελόκ Καταχώρηση καρτών ή µπρελόκ Διαγραφή κάρτας ή µπρελόκ Προγραμματισμός τηλεφώνου... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύντομη παρουσίαση του πίνακα Venus Alarm... 5 Επεξήγηση των κυριοτέρων όρων... 5 Πληκτρολόγιο... 7 Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LED's... 10 Επισκόπηση του

Διαβάστε περισσότερα

ICP-CP500. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP500

ICP-CP500. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP500 ICP-CP500 EL Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP500 ICP-CP500 Οδηγός χρήστη 1.0 Επισκόπηση σειράς πληκτρολογίων ICP-CP500 EL 2 1.0 Επισκόπηση σειράς πληκτρολογίων ICP- CP500 Το πληκτρολόγιο είναι το μέσο

Διαβάστε περισσότερα

ICP-CP508. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508

ICP-CP508. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508 ICP-CP508 EL Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508 ICP-CP508 Οδηγός χρήστη 1.0 Επισκόπηση πληκτρολογίων της σειράς ICP-CP508 EL 2 1.0 Επισκόπηση πληκτρολογίων της σειράς ICP-CP508 Το πληκτρολόγιο είναι

Διαβάστε περισσότερα

TM40 Οδηγίες τελικού χρήστη

TM40 Οδηγίες τελικού χρήστη MG5000 MG5050 SP5500 SP6000 SP7000 TM40 δηγίες τελικού χρήστη Ρυθμίσεις χρηστών Για λόγους ασφάλειας, γράψτε μόνο το όνομα του χρήστη και όχι τον κωδικό του. 4-ψηφίων κωδικός 6-ψηφίων κωδικός Χρήστης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ AFC 300 PLUS

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ AFC 300 PLUS ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ AFC 300 PLUS 1 2 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ AFC 300 Φωνητικά μηνύματα στα Ελληνικά στον χειρισμό και προγραμματισμό. LCD οθόνη. 32 ασύρματες ζώνες. 8 ενσύρματες ζώνες. Δέχεται μέχρι 8 τηλεχειριστήρια

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Έκδοση Φεβρουάριος 98

Οδηγίες χρήσης. Έκδοση Φεβρουάριος 98 Οδηγίες χρήσης Έκδοση Φεβρουάριος 98 Περιεχόμενα Εισαγωγή - Παρουσίαση - Γρήγορη αναφορά στις λειτουργίες του συστήματος 1,2 Ενδείξεις πληκτρολογίων - Πλήκτρα - Βομβητής πληκτρολογίων 2,3 Οπλισμός συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

KARAGIANNIS-SECURITY.GR

KARAGIANNIS-SECURITY.GR KARAGIANNIS-SECURITY.GR Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ARTEC AR-64 ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΩΝ ΚΑΙ LED ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ POWER : TROUBLE : ARM DISARM : Είναι αναμμένο όταν έχουμε τροφοδοσία 220V και μπαταρία. Αναβοσβήνει όταν δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IDS 805 //

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IDS 805 // ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IDS 0 www.idshellas.gr 0 ζώνες χρήστες 00 γεγονότα μνήμης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Όπλιση του συστήματος συναγερμού... Παράκαμψη ζώνης... Μνήμη παραβίασης ζωνών συστήματος... Προγραμματισμός κωδικού

Διαβάστε περισσότερα

Ο H Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Τ Η SP-5500

Ο H Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Τ Η SP-5500 ALKO Security ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΕΩΦ. ΒΑΡΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ 10 ΤΗΛ. 2109655805 ΚΙΝ. 6944662835-6974719687 E-mail: alko_security@pathfinder.gr Ο H Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Τ Η SP-5500 ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ Όσα πρέπει να γνωρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

HX-TEL 999. ΗΧ-TEL999 rev1_1 www.tele.gr

HX-TEL 999. ΗΧ-TEL999 rev1_1 www.tele.gr ΜΟΝΑ Α ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ HX-TEL 999 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 1 ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ Χρησιµοποιείτε πάντα µόνο το τροφοδοτικό που συνοδεύει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IDS XSERIES // XSERIES ζώνες // 128 χρήστες 1000 γεγονότα μνήμης

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IDS XSERIES // XSERIES ζώνες // 128 χρήστες 1000 γεγονότα μνήμης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IDS XSERIES www.idshellas.gr 8-64 XSERIES 8-64 ζώνες 8 χρήστες 000 γεγονότα μνήμης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Όπλιση του συστήματος συναγερμού... Παράκαμψη ζώνης... 3 Μνήμη παραβίασης ζωνών συστήματος...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Λειτουργίες

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Λειτουργίες ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αναγνώστης καρτών RFID, o οποίος συνεργάζεται αποκλειστικά με τους πίνακες συναγερμού S-Pro (version V6.4 και νεότερη) της Sigma Technologies, δίνοντας τη δυνατότητα χειρισμού του συστήματος και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ - 1 - ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Rev A (2005) GR Ver 6 PRIMA Hellas LTD ΜΑΡΚΟΝΙ 18, 104 47, ΑΘΗΝΑ (+30) 2103416106 (+30) 2103413187 wwwprimahellascom Email: sales@primahellascom - 2 - Παρακαλείσθε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ AR-64

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ AR-64 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ AR-64 ARTEC Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ARTEC AR-64 ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΩΝ ΚΑΙ LED ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ POWER : TROUBLE : ARM DISARM : Είναι αναμμένο όταν έχουμε τροφοδοσία 220V και μπαταρία. Αναβοσβήνει όταν

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργία του S-Prox

Λειτουργία του S-Prox Λειτουργία του S-Prox Στην ενότητα αυτή περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χειρισθείτε ένα σύστημα συναγερμού S-Pro, όσον αφορά την όπλιση, την αφόπλιση και την ακύρωση του συναγερμού. 1. Έλεγχος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκαταστάτη. Οδηγίες για την εγκατάσταση και τον προγραµµατισµό του πίνακα APOLLO PLUS

Οδηγίες εγκαταστάτη. Οδηγίες για την εγκατάσταση και τον προγραµµατισµό του πίνακα APOLLO PLUS Οδηγίες εγκαταστάτη Οδηγίες για την εγκατάσταση και τον προγραµµατισµό του πίνακα APOLLO PLUS Γενικά χαρακτηριστικά του πίνακα... 5 Γενικά χαρακτηριστικά τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά κωδικοποιητή...

Διαβάστε περισσότερα

"APOLLO RTM-1" ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ "RTM-1"

APOLLO RTM-1 ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ RTM-1 "APOLLO RTM-1" Το "RTM-1" είναι μία συσκευή η οποία συνεργάζεται με τον πίνακα Apollo και σας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνείτε και να ελέγχετε το σύστημα συναγερμού με ασφάλεια, από οποιαδήποτε απόσταση,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS HELLAS ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS  HELLAS ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ HELLAS ΕΓΓΥΗΣΗ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS www.idshellas.gr IDS ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Όπλιση

Διαβάστε περισσότερα

High Security and Access System EVO192. TM50 Οδηγίες τελικού χρήστη

High Security and Access System EVO192. TM50 Οδηγίες τελικού χρήστη High Security and Access System EVO192 TM50 δηγίες τελικού χρήστη Ρυθμίσεις χρηστών Για λόγους ασφάλειας, γράψτε μόνο το όνομα του χρήστη και όχι τον κωδικό του. 4-ψηφίων κωδικός 6-ψηφίων κωδικός Χρήστης

Διαβάστε περισσότερα

Όπλιση του συστήματος συναγερμού... 2. Παράκαμψη ζώνης... 3. Μνήμη παραβίασης ζωνών συστήματος... 3. Προγραμματισμός κωδικού χρήστη...

Όπλιση του συστήματος συναγερμού... 2. Παράκαμψη ζώνης... 3. Μνήμη παραβίασης ζωνών συστήματος... 3. Προγραμματισμός κωδικού χρήστη... Χ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IDS ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ X Όπλιση του συστήματος συναγερμού... Παράκαμψη ζώνης... 3 Μνήμη παραβίασης ζωνών συστήματος... 3 Προγραμματισμός κωδικού χρήστη... Ανάγνωση προβλημάτων συστήματος... Ζώνη

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά χαρακτηριστικά του πίνακα... 5 Γενικά χαρακτηριστικά τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά κωδικοποιητή... 9

Γενικά χαρακτηριστικά του πίνακα... 5 Γενικά χαρακτηριστικά τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά κωδικοποιητή... 9 Γενικά χαρακτηριστικά του πίνακα... 5 Γενικά χαρακτηριστικά τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά κωδικοποιητή... 9 Έλεγχος της μονάδας πριν την εγκατάσταση... 11 Έλεγχος του συσσωρευτή... 12 Γείωση...

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά χαρακτηριστικά του Πίνακα... 6 Γενικά χαρακτηριστικά του Τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά του Κωδικοποιητή... 9

Γενικά χαρακτηριστικά του Πίνακα... 6 Γενικά χαρακτηριστικά του Τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά του Κωδικοποιητή... 9 Γενικά χαρακτηριστικά του Πίνακα... 6 Γενικά χαρακτηριστικά του Τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά του Κωδικοποιητή... 9 Έλεγχος της μονάδας πριν την εγκατάσταση... 11 Έλεγχος της μπαταρίας... 12 Τοπογραφικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ - 1 - ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Rev F1 (Aug-2003) GR Ver 5 PRIMA Hellas SECURITY SYSTEMS LTD ΜΑΡΚΟΝΙ 18, 104 47, ΑΘΗΝΑ (+30) 2103416106 (+30) 2103413187 wwwprimahellascom Email: sales@primahellascom

Διαβάστε περισσότερα

DSC PC Αναλυτικές οδηγίες χρήστη με Lcd Πλήρης Οπλισμός: Για να ενεργοποιήσετε το σύστημα, πρέπει η πράσινη λυχνία ν στο πληκτρολόγιο

DSC PC Αναλυτικές οδηγίες χρήστη με Lcd Πλήρης Οπλισμός: Για να ενεργοποιήσετε το σύστημα, πρέπει η πράσινη λυχνία ν στο πληκτρολόγιο DSC PC 1616 1832 1864 Αναλυτικές οδηγίες χρήστη με Lcd Πλήρης Οπλισμός: Για να ενεργοποιήσετε το σύστημα, πρέπει η πράσινη λυχνία ν στο πληκτρολόγιο να είναι αναμμένη. Πατώντας # θα πρέπει η οθόνη του

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες τεχνικού. Οδηγίες για την εγκατάσταση και τον προγραµµατισµό του πίνακα PROTEUS.

Οδηγίες τεχνικού. Οδηγίες για την εγκατάσταση και τον προγραµµατισµό του πίνακα PROTEUS. Οδηγίες τεχνικού Οδηγίες για την εγκατάσταση και τον προγραµµατισµό του πίνακα PROTEUS. Γενικά χαρακτηριστικά του Πίνακα... 6 Γενικά χαρακτηριστικά του Τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά του Κωδικοποιητή...

Διαβάστε περισσότερα

"APOLLO RTM-1" ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ "RTM-1"

APOLLO RTM-1 ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ RTM-1 "APOLLO RTM-1" Το "RTM-1" είναι μία συσκευή η οποία συνεργάζεται με τον πίνακα Apollo και σας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνείτε και να ελέγχετε το σύστημα συναγερμού με ασφάλεια, από οποιαδήποτε απόσταση,

Διαβάστε περισσότερα

NX-108USER-LED GI: 1098/C500

NX-108USER-LED GI: 1098/C500 NX-108USER-LED GI: 1098/C500 ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ NX-124 ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Service: Ενδεικτικό σέρβις. Ανάβει όταν ανιχνευθεί πρόβλημα στη λειτουργία του συστήματος συναγερμού. Ready. Ενδεικτικό

Διαβάστε περισσότερα

Εµπνευσµένη σχεδίαση. Εντυπωσιακές δυνατότητες.

Εµπνευσµένη σχεδίαση. Εντυπωσιακές δυνατότητες. Εµπνευσµένη σχεδίαση. Εντυπωσιακές δυνατότητες. Το Orpheus συνδυάζει την κοµψότητα µε την ασφάλεια. Οι λιτές γραµµές, ο επίπεδος σχεδιασµός και η πρόσοψη από γυαλί καθιστούν το πληκτρολόγιο του µοναδικό,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΕΔΡΑΣ: ΚΩΔΙΚΟΙ ΧΡΗΣΤΗ Κωδικός Δυνατότητες χειρισμού Το σύστημα είναι δεν είναι χωρισμένο σε υποσυστήματα Καθορισμένες

Διαβάστε περισσότερα

Για να ενεργοποιήσετε εκ νέου το συναγερµό διακοπής τηλεφωνικής γραµµής

Για να ενεργοποιήσετε εκ νέου το συναγερµό διακοπής τηλεφωνικής γραµµής ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΗΧ-TEL99 Οδηγίες χρήσης Αρχικές ενέργειες Ο συναγερµός ΗΧ-TEL99 πρέπει να είναι συνδεδεµένος µε µια τηλεφωνική γραµµή σε λειτουργία προκειµένου να προγραµµατιστεί αρχικά. Για να σταµατήσει

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική σημείωση: Στον συναγερμό δηλώνονται μόνο αισθητήρες που έχουν κωδικό HX-31/99/Ν και ΗΧ-ΤEL99/D/N

Σημαντική σημείωση: Στον συναγερμό δηλώνονται μόνο αισθητήρες που έχουν κωδικό HX-31/99/Ν και ΗΧ-ΤEL99/D/N Οδηγίες χρήσης (rev_1n) ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΗΧ-TEL99/N Σημαντική σημείωση: Στον συναγερμό δηλώνονται μόνο αισθητήρες που έχουν κωδικό HX-31/99/Ν και ΗΧ-ΤEL99/D/N Αρχικές ενέργειες Ο συναγερμός ΗΧ-TEL99/N

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Γενικά.... 1 Γενικά χαρακτηριστικά του πίνακα....1 Γενικά χαρακτηριστικά Τηλεφωνητή.........3 Γενικά χαρακτηριστικά Κωδικοποιητή......4 Τεχνικά χαρακτηριστικά..... 5 Οδηγίες εγκατάστασης.............6

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός GSC-W1

Προγραμματισμός GSC-W1 Προγραμματισμός GSC-W1 Μέσω εφαρμογής smartphone GEYER HELLAS Α.Ε. ΔΡΟΣΙΑ, ΧΑΛΚΙΔΑΣ, T.K 34100 [1] ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ Μέσα από το Play store για κινητά Android Μέσα από το itunes για

Διαβάστε περισσότερα

AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN F.01U Εγχειρίδιο χρήσης

AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN F.01U Εγχειρίδιο χρήσης AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN F.01U.249.500 el Εγχειρίδιο χρήσης AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN Πίνακας περιεχομένων el 3 Πίνακας περιεχομένων 1 Εισαγωγή 4 2 Όπλιση και αφόπλιση του συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

MATRIX 424/832/832+ Κέντρο Συναγερμού με Πληκτρολόγια και Καρταναγνώστη Εγχειρίδιο Χρήστη USER. (Version 5)

MATRIX 424/832/832+ Κέντρο Συναγερμού με Πληκτρολόγια και Καρταναγνώστη Εγχειρίδιο Χρήστη USER. (Version 5) MATRIX 424/832/832+ Κέντρο Συναγερμού με Πληκτρολόγια και Καρταναγνώστη Εγχειρίδιο Χρήστη USER. (Version 5) RINS847-2 EN50131-1 Security Grade 2 Environmental Class 2 RINS847-2 Page 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ CHAPTER

Διαβάστε περισσότερα

PC585/PC1616 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

PC585/PC1616 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ An ISO 9001 certified Company Made In Canada PC585/PC1616 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ PK1555 ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΩΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ 2 ΧΡΟΝΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 020 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 020 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ AΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 020 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή.... 3 1.2 Τοποθέτηση της κάρτας SIM......4 1.3 Λειτουργία...4 3 Ρυθµίσεις της συσκευής.....4 3.1 Ρυθµίσεις µέσω του πληκτρολογίου.....4

Διαβάστε περισσότερα

Αγγίξτε το μέλλον της τεχνολογίας. Καλωσήρθατε στο PROTEUS.

Αγγίξτε το μέλλον της τεχνολογίας. Καλωσήρθατε στο PROTEUS. Αγγίξτε το μέλλον της τεχνολογίας Είναι δυνατόν ένα τόσο δυναμικό, τεχνολογικά καινοτόμο και μοναδικού design σύστημα ασφαλείας να σας προσφέρει όλα όσα έχετε φανταστεί; Καλωσήρθατε στο PROTEUS. Εντυπωσιακό

Διαβάστε περισσότερα

Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας

Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας Οδηγίες Λειτουργίας Σας ευχαριστούµε που χρησιµοποιείτε το έξυπνο σύστηµα συναγερµού της εταιρίας µας. Τα προϊόντα µας είναι ιδανικά για οικογένειες, τράπεζας, µικρές

Διαβάστε περισσότερα

MG5000 MG5050 SP5500 SP6000 SP7000. Οδηγίες τελικού χρήστη

MG5000 MG5050 SP5500 SP6000 SP7000. Οδηγίες τελικού χρήστη MG5000 MG5050 SP5500 SP6000 SP7000 Οδηγίες τελικού χρήστη Ρυθμίσεις χρήστών Για λόγους ασφάλειας, γράψτε μόνο το όνομα του χρήστη και όχι τον κωδικό του. 4-ψηφίων κωδικός 6-ψηφίων κωδικός Χρήστης # και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Η ασύρματη επέκταση παράγεται σε δύο τύπους: HXP-48: Σε πλαστικό κουτί. HXP-48 B: Μόνο πλακέτα (Board)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Η ασύρματη επέκταση παράγεται σε δύο τύπους: HXP-48: Σε πλαστικό κουτί. HXP-48 B: Μόνο πλακέτα (Board) 1 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ασύρματη επέκταση HXP-48 συνεργάζεται με τους πίνακες AEOLUS και υποστηρίζει 48 ασύρματα περιφερειακά, τα οποία μπορούν να αντιστοιχισθούν σε οποιαδήποτε ζώνη του πίνακα (αν είναι ανιχνευτές)

Διαβάστε περισσότερα

... 5 Γενικά χαρακτηριστικά του πίνακα... 5 Γενικά χαρακτηριστικά της ασύρματης επέκτασης... 8 Γενικά χαρακτηριστικά τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά κωδικοποιητή... 9... 10... 10... 11 Έλεγχος της

Διαβάστε περισσότερα

PC1616/PC1832/PC1864 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

PC1616/PC1832/PC1864 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ An ISO 9001 certified Company Made In Canada PC1616/PC1832/PC1864 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ LED PK και RFK ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΩΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ 2 ΧΡΟΝΩΝ,

Διαβάστε περισσότερα

PC1404. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ v 1.0EU ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ PC1404RKZ

PC1404. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ v 1.0EU ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ PC1404RKZ An ISO 9001 certified Company Made In Canada PC1404 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ v 1.0EU ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ PC1404RKZ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΩΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ 2 ΧΡΟΝΩΝ,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WΜ2FX

Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WΜ2FX Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WΜ2FX Προετοιμασία- Εκκίνηση συσκευής Η ορθή εκκινηση του συστήματος συναγερμού είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

2. Εισάγεται τον τετραψήφιο κωδικό χρήστη και βεβαιωθείτε ότι ανάβει το κόκκινο λαμπάκι (ARMED).

2. Εισάγεται τον τετραψήφιο κωδικό χρήστη και βεβαιωθείτε ότι ανάβει το κόκκινο λαμπάκι (ARMED). ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ HONEYWELL OMNI 624 / OMNI 624 EU - 848 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 1. Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα είναι έτοιμο και η πράσινη λυχνία READYείναι αναμμένη (δηλαδή όλες οι πόρτες είναι

Διαβάστε περισσότερα

S I G M A "APOLLO 8/16 PLUS"

S I G M A APOLLO 8/16 PLUS S I G M A "APOLLO 8/16 PLUS" Πίνακας Συναγερμού και Πυρανίχνευσης 16 ζωνών, βασισμένος σε μικροϋπολογιστή, με την δυνατότητα προγραμματισμού από το πληκτρολόγιο ή μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Απλός στην

Διαβάστε περισσότερα

Αγγίξτε το µέλλον της τεχνολογίας

Αγγίξτε το µέλλον της τεχνολογίας Αγγίξτε το µέλλον της τεχνολογίας Είναι δυνατόν ένα τόσο δυναµικό, τεχνολογικά καινοτόµο και µοναδικού design σύστηµα ασφαλείας να σας προσφέρει όλα όσα έχετε φανταστεί; Καλωσήρθατε στο PROTEUS. Εντυπωσιακό

Διαβάστε περισσότερα

VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS www.idshellas.

VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS www.idshellas. ΑΣΦΑΛΕΙΑ HELLAS ΕΓΓΥΗΣΗ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

S I G M A "APOLLO 8/16 PLUS"

S I G M A APOLLO 8/16 PLUS S I G M A "APOLLO 8/16 PLUS" Πίνακας Συναγερμού και Πυρανίχνευσης 16 ζωνών, βασισμένος σε μικροϋπολογιστή, με την δυνατότητα προγραμματισμού από το πληκτρολόγιο ή μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Απλός στην

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ GSM TCS-3

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ GSM TCS-3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ GSM TCS-3 GSM TCS-3 ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΕΝ ΕΙΞΕΙΣ ΟΘΟΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ Στάθμη σήματος GSM Αναβοσβήνει σε διακοπή τηλ.γραμμής Σταθερά αναμμένο όταν η τηλ.γραμμή είναι ΟΚ Χαμηλή μπαταρία ασύρματου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Λειτουργίες

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Λειτουργίες ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αναγνώστης καρτών RFID, o οποίος συνεργάζεται αποκλειστικά με τους πίνακες συναγερμού S-Pro (version V6.4 και νεότερη) της Sigma Technologies, δίνοντας τη δυνατότητα χειρισμού του συστήματος και

Διαβάστε περισσότερα

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Αρχικό τηλεχειριστήριο αυτοκινήτου Οδηγός ρύθμισης - Greek Αγαπητέ πελάτη, Στο εγχειρίδιο αυτό θα βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζονται για να ενεργοποιήσετε/

Διαβάστε περισσότερα

Tο Apollo έγινε plus!

Tο Apollo έγινε plus! Tο Apollo έγινε plus! Το Apollo plus συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήµατα του επιτυχηµένου Apollo, µε 32 ζώνες και µοντέρνο πληκτρολόγιο αφής. Μικρό µέγεθος. Μεγάλες δυνατότητες. To Apollo plus διαθέτει ένα

Διαβάστε περισσότερα

PC1616/PC1832/PC1864 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ. ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ICON PK και RFK

PC1616/PC1832/PC1864 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ. ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ICON PK και RFK An ISO 9001 certified Company Made In Canada PC1616/PC1832/PC1864 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ICON PK και RFK ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΩΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ 2 ΧΡΟΝΩΝ,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΜL-ST331V GSM

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΜL-ST331V GSM ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΜL-ST331V GSM ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΘΟΝΗΣ Ένδειξη στάθμης σήματος GSM. Όταν διακοπεί η τηλεφωνική γραμμή, αναβοσβήνει,ενώ είναι σταθερά αναμμένο όταν είναι εντάξει. Ένδειξη χαμηλής στάθμης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΧ-GSM 02 www.tele.gr

ΗΧ-GSM 02 www.tele.gr ΗΧ -GSM02Β/W Ασύρµατο σύστηµα συναγερµού µε ειδοποίηση µέσω GSM Οδηγίες χρήσης Λειτουργία και συνδεσµολογία ακροδεκτών Στο πίσω µέρος της κεντρικής µονάδας υπάρχει µια σειρά ακροδεκτών σύνδεσης, οι λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΣ: ΚΩ ΙΚΟΣ ΕΝΕ ΡΑΣ: ΚΩ ΙΚΟΙ ΧΡΗΣΤΗ Κωδικός υνατότητες χειρισμού Το σύστημα είναι ο δεν είναι ο χωρισμένο σε υποσυστήματα

Διαβάστε περισσότερα

www.tele.gr ΗΧ-GSM02 rev1.2 www.tele.gr

www.tele.gr ΗΧ-GSM02 rev1.2 www.tele.gr ΗΧ -GSM02 Β/W Ασύρµατο σύστηµα συναγερµού µε ειδοποίηση µέσω GSM Οδηγίες χρήσης H δήλωση συµµόρφωσης CE της συσκευής είναι αναρτηµένη στην ιστοσελίδα Λειτουργία και συνδεσµολογία ακροδεκτών Στο πίσω µέρος

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ACCEESS CONTROL FD-060-011

ΝΕΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ACCEESS CONTROL FD-060-011 ΝΕΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ACCEESS CONTROL FD-060-011 1. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ Στην συσκευασία περιλαμβάνονται και 7 κλειδιά. Το πληκτρολόγιο FD-060-011 είναι σχεδιασμένο για να ελέγχει αλλά και για να προστατεύει

Διαβάστε περισσότερα

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 060 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 060 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ AΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 060 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή.... 3 1.2 Τοποθέτηση της κάρτας SIM......4 1.3 Λειτουργία...4 3 Ρυθµίσεις της συσκευής.....4 3.1 Ρυθµίσεις µέσω του πληκτρολογίου.....4

Διαβάστε περισσότερα

MATRIX 6/816 (GREEK) Κέντρο Συναγερμού με Πληκτρολόγιο Εγχειρίδιο Χρήστη (User) RINS848-2

MATRIX 6/816 (GREEK) Κέντρο Συναγερμού με Πληκτρολόγιο Εγχειρίδιο Χρήστη (User) RINS848-2 MATRIX 6/816 (GREEK) Κέντρο Συναγερμού με Πληκτρολόγιο Εγχειρίδιο Χρήστη (User) RINS848-2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ...3 1.1 Πλήκτρα Πληκτρολογίου...3 1.2 Οθόνη Πληκτρολογ...4 1.3 Ενδείξεις Πληκτρολογίου...5

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προγραμματισμού Ασύρματου Πληκτρολογίου JP-08

Οδηγίες Προγραμματισμού Ασύρματου Πληκτρολογίου JP-08 Οδηγίες Προγραμματισμού Ασύρματου Πληκτρολογίου JP-08 Επιλογή Πάνω Πλήκτρο όπλισης Επιλογή αριστερά Επιλογή κάτω Έξοδος από ρύθμιση (ESC) Πλήκτρο βραδινής όπλισης Επιλογή Δεξιά Πλήκτρο αφόπλισης Πλήκτρο

Διαβάστε περισσότερα

Motorola S2000. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004

Motorola S2000. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004 Motorola S2000 Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004 Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ώρα και Ημερομηνία... 3 1.1 Ημερομηνία...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ML 300K ΟΔΗΓΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ML 300K ΟΔΗΓΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ www.shopalarm.net ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ML 300K ΟΔΗΓΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ML-300K... 3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ...

Διαβάστε περισσότερα

IXION S-PRO SIGMA Technologies 6 προγραμματισμένα κινητά τηλέφωνα

IXION S-PRO SIGMA Technologies 6 προγραμματισμένα κινητά τηλέφωνα Το IXION G είναι μία συσκευή επικοινωνίας και αποστολής συμβάντων προς Κέντρα Λήψης σημάτων, μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας GPRS. Ταυτόχρονα, παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη, απομακρυσμένου χειρισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ. Εντυπωσιακό design, εκπληκτική αφή

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ. Εντυπωσιακό design, εκπληκτική αφή ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Εντυπωσιακό design, εκπληκτική αφή Το λεπτό και μοντέρνο πληκτρολόγιο του Proteus θα ομορφύνει τον χώρο σας. Τα ενσωματωμένα πλήκτρα αφής που διαθέτει καθώς και το ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

ARTEC Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ AR-7664

ARTEC Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ AR-7664 ARTEC Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ AR-7664 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ AR-7664 16 ενσύρματες ζώνες 24 ασύρματες ζώνες 4 partition 8 LCD πληκτρολόγια 8 τηλεχειριστήρια 1 master κωδικός 8 βοηθητικοί κωδικοί 2 τηλέφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ARTEC Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ AR-64

ARTEC Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ AR-64 ARTEC Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ AR-64 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ AR-64 16 ενσύρματες ζώνες στην πλακέτα (χωρίς διπλασιασμό) 24 ασύρματες ζώνες με ενσωματωμένο δέκτη Επεκτείνεται μέχρι 64 ζώνες με BUS επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσεως και εγκατάσταση

Οδηγίες χρήσεως και εγκατάσταση Οδηγίες χρήσεως και εγκατάσταση Σύστημα συναγερμού 8/16 ζωνών Τεχνικός Ασφαλείας από 08:30 μέχρι 23:00, στο τηλέφωνο 6948 278 268 365 ημέρες τον χρόνο στην διάθεση σας, να δώσει λύσεις τόσο σε εσάς όσο

Διαβάστε περισσότερα

χειριστήρια Χειρισμός συστήματος μέσω τηλεφώνου 14 ιαθέσιμες εργοστασιακές συντομεύσεις 15 Τεχνικές ορολογίες Λεξιλόγιο 16-17 Σημειώσεις 18

χειριστήρια Χειρισμός συστήματος μέσω τηλεφώνου 14 ιαθέσιμες εργοστασιακές συντομεύσεις 15 Τεχνικές ορολογίες Λεξιλόγιο 16-17 Σημειώσεις 18 Περιεχόμενα Κεφάλαιο Θέμα Σελίδα Συνοπτική αναφορά χειρισμού συστήματος 2 Γενικές πληροφορίες συστήματος SmartLiving 3 Αναφορά στα πληκτρολόγια του συστήματος 4 Ενδείξεις πληκτρολογίων - οθόνη 4 Ενδείξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ BS-468

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ BS-468 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ BS-468 Περιεχόμενα 1. Περιγραφή... 3 2. Οδηγίες για τον χρήστη... 4 2.1. Βασικοί χειρισμοί... 4 Ενιαίο σύστημα.... 4 Διαχωρισμένο σύστημα.... 4 2.2. Ένδειξη Οπλισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες ελέγχου. B Series: B6512, B5512, B4512, B3512 G Series: B9512G, B8512G. Γρήγορος οδηγός χρήσης 3 DEF JKL 8 TUV 6 MNO 9 WXYZ CMD ESC

Πίνακες ελέγχου. B Series: B6512, B5512, B4512, B3512 G Series: B9512G, B8512G. Γρήγορος οδηγός χρήσης 3 DEF JKL 8 TUV 6 MNO 9 WXYZ CMD ESC GAS GAS HH:MM DD/MM/YYYY GAS GHI PQRS ABC GHI PQRS GHI PQRS ABC JKL TUV MNO WXYZ ABC Πίνακες ελέγχου B Series: B6512, B5512, B4512, B3512 G Series: B9512G, B8512G PREV HELP NEXT 1 2 3 DEF 4 7 5 8 6 9 ESC

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Σύστηµα Συναγερµού Matrix- 6/816. Περιεχόµενα

Οδηγίες χρήσης. Σύστηµα Συναγερµού Matrix- 6/816. Περιεχόµενα Αντιπροσωπεία Ελλάδας: AMIS SECURITY PRODUCTS Σύστηµα Συναγερµού Matrix- 6/816 Οδηγίες χρήσης Περιεχόµενα Εισαγωγή Επεξήγηση πλήκτρων χειρισµού σελίδα 2 Επεξήγηση ενδείξεων πληκτρολογίου σελίδα 3 Εµφάνιση

Διαβάστε περισσότερα

Display keypad. Εγχειρίδιο χρήστη 11/09-01 PC

Display keypad. Εγχειρίδιο χρήστη 11/09-01 PC Display keypad Εγχειρίδιο χρήστη 675 07 11/09-01 PC Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή 5 Ο Συνδετήρας πληκτρολογίου με οθόνη 6 Το πληκτρολόγιο 7 Πλήκτρα περιήγησης 7 Η οθόνη 7 Κύρια οθόνη 7 Σε περίπτωση συναγερμού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ HX-TEL-99 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ I. Γενικά.3 Βασικές Λειτουργίες..3 Τεχνικά Χαρακτηριστικά...3 Περιεχόµενα Συσκευασίας.4 ΙΙ. Μορφή και Εγκατάσταση Συστήµατος.4 Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Sigma Technologies τοπικό Downloading WXP-48: Aeolus Apollo Version V.8.4 Version V.6.0 Apollo Plus WXP-48B: Aeolus

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Sigma Technologies τοπικό Downloading WXP-48: Aeolus Apollo Version V.8.4 Version V.6.0 Apollo Plus WXP-48B: Aeolus ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ασύρματη επέκταση η οποία υποστηρίζει 48 ασύρματα περιφερειακά, τα οποία μπορούν να αντιστοιχισθούν σε οποιαδήποτε ζώνη του πίνακα, αν είναι συσκευές συναγερμού ή σε οποιοδήποτε τμήμα, αν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥΜΑΤΙΣΜ

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥΜΑΤΙΣΜ ΑΣΦΑΛΕΙΑ HELLAS ΕΓΓΥΗΣΗ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ 805 Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥΜΑΤΙΣΜ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS www.idshellas.gr

Διαβάστε περισσότερα

IC60 Σύστημα Ασφαλείας. Εγχειρίδιο Χρήσης. Building Technologies. www.shopalarm.net Τηλέφωνα 210 2515125. Fire Safety & Security Products

IC60 Σύστημα Ασφαλείας. Εγχειρίδιο Χρήσης. Building Technologies. www.shopalarm.net Τηλέφωνα 210 2515125. Fire Safety & Security Products IC60 Σύστημα Ασφαλείας Εγχειρίδιο Χρήσης Building Technologies Fire Safety & Security Products 1 Γενικά...5 1.1 Ειδικά κριτήρια / χαρακτηριστικά ανά κράτος...5 1.2 Οδηγίες Ασφαλείας...5 1.3 Σημειώσεις

Διαβάστε περισσότερα

SAW 4800 με κωδικοποιητή

SAW 4800 με κωδικοποιητή ΕΝΔΕΙΞΗ ΖΩΝΗΣ (ΚΙΤΡΙΝΟ) Εμφανίζει την κατάσταση των ζωνών. ΚΟΥΜΠΙ ΑΣΤΕΡΑΚΙ Χρησιμοποιείται για να προγραμματίσει παρακαμφθείσες ζώνες και ζώνες παραμονής (stay). ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΦΩΤΙΑΣ ZONE 1 ZONE 2 ZONE 3

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Σύστηµα Συναγερµού Matrix µε πληκτρολόγιο MX-ICON. Περιεχόµενα

Οδηγίες χρήσης. Σύστηµα Συναγερµού Matrix µε πληκτρολόγιο MX-ICON. Περιεχόµενα Αντιπροσωπεία Ελλάδας: AMIS SECURITY PRODUCTS Σύστηµα Συναγερµού Matrix- 424 Οδηγίες χρήσης µε πληκτρολόγιο MX-ICON Περιεχόµενα Εισαγωγή Επεξήγηση πλήκτρων χειρισµού σελίδα 2 Επεξήγηση ενδείξεων πληκτρολογίου

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστούμε που επιλέξατε ένα Ελληνικό προϊόν της Olympia Electronics ``ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ευχαριστούμε που επιλέξατε ένα Ελληνικό προϊόν της Olympia Electronics ``ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. BS-477 BS-477/SL ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ BS-468/A ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Τάση λειτουργίας Τυπική διάρκεια ζωής μπαταρίας Συχνότητα επικοινωνίας Εμβέλεια επικοινωνίας Βαθμός προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

U R Safe. GSM Emergency Alarm System URS-007EG. Εγχειρίδιο χρήσης

U R Safe. GSM Emergency Alarm System URS-007EG. Εγχειρίδιο χρήσης U R Safe GSM Emergency Alarm System URS-007EG Εγχειρίδιο χρήσης Για την καλύτερη κατανόηση των λειτουργιών της συσκευής, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά όλο το παρόν εγχειρίδιο, πριν χρησιμοποιήσετε τη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΖΩΝΩΝ ΚΩ ΙΚΟΙ ΧΡΗΣΤΗ. Κωδικός υνατότητες χειρισμού ΧΡΟΝΟΙ ΕΙΣΟ ΟΥ ΕΞΟ ΟΥ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΖΩΝΩΝ ΚΩ ΙΚΟΙ ΧΡΗΣΤΗ. Κωδικός υνατότητες χειρισμού ΧΡΟΝΟΙ ΕΙΣΟ ΟΥ ΕΞΟ ΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΖΩΝΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 01 17 33 02 18 34 03 19 35 04 20 36 05 21 37 06 22 38 07 23 39 08 24 40 09 25 41 10 26 42 11 27 43 12 28 44 13 29 45 14 30 46 15 31 47 16 32 48 ΚΩ ΙΚΟΙ ΧΡΗΣΤΗ Κωδικός υνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. Κωδικός υνατότητες χειρισµού

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. Κωδικός υνατότητες χειρισµού ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Οδηγίες χρήσης πληκτρολογίων της σειράς Networ-X ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΣ: ΚΩ ΙΚΟΣ ΕΝΕ ΡΑΣ: ΚΩ ΙΚΟΙ ΧΡΗΣΤΗ Κωδικός υνατότητες χειρισµού Το

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Κ3-3 ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Κ3-3 ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Κ3-3 ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ 1.Εισαγωγή, χαρακτηριστικά και προδιαγραφές 1.1 Εισαγωγή Ο Κ3-3 είναι ένας αυτόνομος, αναγνώστης ή access control. Μπορεί να ελέγξει ηλεκτρονική κλειδαριά,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Λειτουργίας GSC-W2. WiFi/GSM/PSTN Alarm System. Διαβάστε προσεκτικά πριν την χρήση. Αποθηκεύστε το εγχειρίδιο για μελλοντική χρήση

Οδηγίες Λειτουργίας GSC-W2. WiFi/GSM/PSTN Alarm System. Διαβάστε προσεκτικά πριν την χρήση. Αποθηκεύστε το εγχειρίδιο για μελλοντική χρήση Οδηγίες Λειτουργίας Διαβάστε προσεκτικά πριν την χρήση Αποθηκεύστε το εγχειρίδιο για μελλοντική χρήση GSC-W2 WiFi/GSM/PSTN Alarm System Πίνακας περιεχομένων 1 Εισαγωγή 2 Τεχνικά χαρακτηριστικά 3 Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ AR-7564

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ AR-7564 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ AR-7564 ΕΚΔΟΣΗ 0.1 1 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 8 Ενσύρματες & 24 Ασύρματες Ζώνες & 32 BUS (με χρήση 7601) 8 Πληκτρολόγια / 8 τηλεχειριστήρια Ενσωματωμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΧ-GD30. Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού. Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN. Εγκατάσταση

ΗΧ-GD30. Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού. Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN. Εγκατάσταση ΗΧ-GD30 Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού Εγκατάσταση Ξεβιδώστε την βίδα που υπάρχει στο κάτω μέρος της συσκευής και αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα. Πριν τοποθετήσετε την

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WP1 Προετοιμασία- Εκκίνηση συσκευής

Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WP1 Προετοιμασία- Εκκίνηση συσκευής Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WP1 Προετοιμασία- Εκκίνηση συσκευής Η ορθή εκκινηση του συστήματος συναγερμού είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ICP-VR8488. Οδηγός χρήστη Σύστημα αντιδιαρρηκτικού συναγερμού

ICP-VR8488. Οδηγός χρήστη Σύστημα αντιδιαρρηκτικού συναγερμού ICP-VR8488 EL Οδηγός χρήστη Σύστημα αντιδιαρρηκτικού συναγερμού ICP-VR8488 Οδηγός χρήστη Σημειώσεις EL 2 Σημείωση για τα πνευματικά δικαιώματα Η παρούσα έκδοση είναι πνευματική ιδιοκτησία της Bosch Security

Διαβάστε περισσότερα