Γενικά χαρακτηριστικά του Πίνακα... 6 Γενικά χαρακτηριστικά του Τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά του Κωδικοποιητή... 9

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Γενικά χαρακτηριστικά του Πίνακα... 6 Γενικά χαρακτηριστικά του Τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά του Κωδικοποιητή... 9"

Transcript

1 Γενικά χαρακτηριστικά του Πίνακα... 6 Γενικά χαρακτηριστικά του Τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά του Κωδικοποιητή... 9 Έλεγχος της μονάδας πριν την εγκατάσταση Έλεγχος της μπαταρίας Τοπογραφικό διάγραμμα και επεξήγηση ορίων συνδέσεων Τυπική συνδεσμολογία του Proteus με περιφερειακά Σύνδεση μαγνητικών επαφών Συνδεσμολογία ανιχνευτών Σύνδεση πυρανιχνευτών Συνδεσμολογία των σειρηνών Γείωση Συνδεσμολογία ανιχνευτών, πληκτρολογίων και των άλλων περιφερειακών Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου Ενδεικτικά LED's Προγραμματισμός τμήματος και διεύθυνσης Αντιστοίχιση της ζώνης του πληκτρολογίου Γενικά χαρακτηριστικά!!1!!!!1!!

2 Αριθμός προσπαθειών παρενόχλησης πληκτρολογίου Αλλαγή της Επωνυμίας Τρόπος εκδήλωσης συναγερμού Επιλογή τύπου συναγερμού Επιλογή των τμημάτων που ενεργοποιούν τη γενική έξοδο συναγερμού Όπλιση με ζώνες ανοικτές - Αυτόματο BYPASS ζωνών Απενεργοποίηση των ζωνών Ενεργοποίηση AUTO STAY Απενεργοποίηση του πλήκτρου ARM Απενεργοποίηση του πλήκτρου STAY Ενεργοποίηση της αφόπλισης με το πλήκτρο STAY Επιλογή του τρόπου αλλαγής θερινής ή χειμερινής ώρας Έλεγχος της διακοπής των 220 VAC Επαναφορά των εργοστασιακών προγραμματισμών Διαγραφή συμβάντων Έξυπνη διαχείριση του χρόνου εξόδου Προγραμματισμός των χρόνων εξόδου Προγραμματισμός της διάρκειας συναγερμού Προγραμματισμός διάρκειας συναγερμού 24ωρων ζωνών Προγραμματισμός της διάρκειας συναγερμού των ζωνών πυρανίχνευσης... 46!!2!! Γενικά χαρακτηριστικά!!2!! Αντιστοίχιση ζωνών - εισόδων Προγραμματισμός των παραμέτρων των ζωνών Αλλαγή της περιγραφής της ζώνης Προγραμματισμός του τύπου της ζώνης Λειτουργία ζεύγους Έξυπνη λειτουργία All Day Secure (ADS) Προγραμματισμός του τρόπου τερματισμού της ζώνης Επιλογή του τμήματος που θα ανήκει η ζώνη Προγραμματισμός του χρόνου εισόδου της ζώνης... 62

3 Προγραμματισμός χρονοκαθυστέρησης σε ζεύγος ζωνών Επιλογή καναλιού τηλεφωνητή Λειτουργία της ζώνης σαν κουδούνι (Chime) Λειτουργία της ζώνης σε Group Bypass Επηρεασμός της όπλισης από τη ζώνη Τρόπος αποστολής του κωδικού επαναφοράς της ζώνης Προγραμματισμός του κωδικού συναγερμού της ζώνης Απομόνωση ζωνών Αλλαγή του κωδικού του τεχνικού Αλλαγή του Default κωδικού του τεχνικού Επαναφορά εργοστασιακών κωδικών Προγραμματισμός του τρόπου επιλογής των τηλεφώνων Προγραμματισμός αναμονής Dial Tone Έλεγχος της τηλεφωνικής γραμμής Καταχώρηση τηλεφώνου όταν η επιλογή γίνεται μέσω τηλεφωνικού κέντρου Αλλαγή τηλεφώνου Διαγραφή τηλέφωνου Παράμετροι κεντρικών σταθμών Προγραμματισμός ημέρας και ώρας ΤΕSΤ Κωδικοί αναφοράς Διαγραφή των κωδικών αναφοράς του κωδικοποιητή Προγραμματισμός των παραμέτρων Downloading Προγραμματισμός με τη διαδικασία Downloading Παράκαμψη του αυτόματου τηλεφωνητή Γενικά χαρακτηριστικά!!3!!!!3!!

4 Τα συστήματα συναγερμού λειτουργούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια όταν χρησιμοποιούν την κλασική σταθερή τηλεφωνία (PSTN). Στην περίπτωση που το σύστημα συναγερμού συνδεθεί σε άλλον πάροχο ή άλλου είδους τηλεφωνική γραμμή, όπως ISDN ή "Voice Over Internet Protocol" (VoIP), μπορεί να μην λειτουργεί αποτελεσματικά όπως με την κλασική σταθερή τηλεφωνία. Για παράδειγμα, αν ο εξοπλισμός VoIP ή ISDN δεν έχει μπαταρία back-up ή δεν είναι συνδεδεμένος σε UPS, κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος το σύστημά σας δεν θα μπορέσει να μεταδώσει τις πληροφορίες στο κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού, με αποτέλεσμα τη μείωση της ασφάλειας του συστήματος. Επίσης, το ίδιο μπορεί να συμβεί όταν διακοπεί η ενσύρματη σύνδεση του Internet, η οποία είναι πιο συχνή απ ότι στην σταθερή τηλεφωνία.!!4!! Γενικά χαρακτηριστικά!!4!!

5 Πίνακας Συναγερμού και Πυρανίχνευσης, βασισμένος σε μικροϋπολογιστή. Απλός στη χρήση και τον προγραμματισμό του, δίνει λύσεις σε μικρές ή μεσαίες εγκαταστάσεις, προσφέροντας στον τεχνικό και στο χρήστη πάρα πολλές δυνατότητες και μοναδικές λειτουργίες, όπως: ειδική ζώνη για ανιχνευτές (Motion Detector s Zone - MDZ), ζεύγος ζωνών πολλαπλών λειτουργιών (Multi Function Zones -MFZ), έξυπνη διαχείριση χρόνου (Intelligent Time Management - ITM), Αυτόματη μείωση του χρόνου εξόδου (Automatic Time Reduction - ATR), παράταση του χρόνου εξόδου (Exit Delay Extension - ΕDΕ), έξυπνη διαχείριση όπλισης, καθώς και τη μοναδική λειτουργία All Day Secure (ADS). Η κεντρική μονάδα έχει 8 ζώνες, που με διπλασιασμό γίνονται 16, δύο προγραμματιζόμενες εξόδους PGMs και κωδικοποιητή. Με την προσθήκη του συνθετητή φωνής VSM-02 ή RTM-1, μπορείτε να έχετε και τηλεφωνητή, με δύο ομάδες των τριών τηλεφώνων η κάθε μία και πολλαπλά φωνητικά μηνύματα. Επίσης, με την προσθήκη του RTM-1, μπορείτε να χειρισθείτε τον πίνακα από απόσταση, μέσω απλού ή κινητού τηλεφώνου, με απόλυτη ασφάλεια (με τη χρήση κωδικού). Ταυτόχρονα, μέσω του RTM-1, μπορείτε να ενημερωθείτε, με φωνητικά μηνύματα στην Ελληνική γλώσσα, για την κατάσταση του συστήματος. Ο πίνακας δέχεται 4 επεκτάσεις (η κάθε επέκταση έχει 8 ζώνες ή 16 με διπλασιασμό και 2 PGMs) και να φθάσει συνολικά τις 80 ζώνες, καθώς και πλακέτα επέκτασης με 8 PGMs και να φθάσει συνολικά τα 18 PGMs. Στον πίνακα μπορούν να συνδεθούν μέχρι 8 πληκτρολόγια. Όλα τα πληκτρολόγια έχουν 4 ενδεικτικά LED s, οθόνη LCD 32 χαρακτήρων και είσοδο ζώνης για σύνδεση μαγνητικής επαφής ή ανιχνευτή. O προγραμματισμός του πίνακα μπορεί να γίνει μέσω του πληκτρολογίου ή με υπολογιστή (με τη διαδικασία downloading, με τοπική σύνδεση ή από απόσταση, μέσω τηλεφωνικής γραμμής ή μέσω του Proteus GPRS). Επίσης, μπορεί να προγραμματισθεί πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα, με τη κάρτα - μνήμη μεταφοράς δεδομένων MPG, στην οποία μπορείτε να έχετε προαποθηκευμένα πρότυπα, διαφορετικά για κάθε εγκατάσταση. Τα δεδομένα του προγράμματος αποθηκεύονται σε μνήμη EEPROM και για το λόγο αυτό δεν χάνονται, ακόμη και όταν η μονάδα μείνει χωρίς τροφοδοσία. Γενικά χαρακτηριστικά!!5!!!!5!!

6 8 ζώνες, οι οποίες με την προσθήκη 4 επεκτάσεων ΖΕΜ-08 μπορούν να επεκταθούν στις 80 ζώνες (με διπλασιασμό ζωνών). Οι ζώνες έχουν προστασία από κόψιμο ή βραχυκύκλωμα της γραμμής, μέσω τερματικής αντίστασης, και μπορούν να λειτουργήσουν με επαφές ανοιχτού (Ν.Ο) ή κλειστού (Ν.C) κυκλώματος. Οι ζώνες μπορούν να προγραμματισθούν για εσωτερική ή περιμετρική λειτουργία και μπορούν να είναι ζώνες με καθυστέρηση, άμεσες, 24ωρες (με ή χωρίς σειρήνα), καθώς και σαν είσοδοι κλειδαριάς, για την όπλιση και αφόπλιση της μονάδας. Οι εσωτερικές ζώνες γίνονται ζώνες ακολουθίας, αν ενεργοποιηθεί πρώτα μία ζώνη με καθυστέρηση. Οι ζώνες, εκτός των ζωνών πυρανίχνευσης και 24ωρης λειτουργίας, μπορούν να λειτουργήσουν σαν κουδούνι, την ώρα που η μονάδα είναι αφοπλισμένη. Οι ζώνες που προγραμματίζονται για να λειτουργούν με ανιχνευτές PIR ή διπλής τεχνολογίας, έχουν ειδική επεξεργασία των εντολών συναγερμού, για αποφυγή ψευδών συναγερμών και μπορούν να δώσουν ανεξάρτητη εντολή συναγερμού και TAMPER μέσα από το ίδιο καλώδιο, με τη χρήση δύο τερματικών αντιστάσεων. Οι ζώνες πυρανίχνευσης, κάνουν επιβεβαίωση της εντολής που δέχθηκαν από τον ανιχνευτή, πριν δώσουν συναγερμό. Όταν μία ζώνη δώσει συγκεκριμένο αριθμό συναγερμών, κατά τη διάρκεια ενός κύκλου όπλισης, η ζώνη αυτή τίθεται αυτόματα εκτός λειτουργίας, εφ όσον έχει γίνει ο αντίστοιχος προγραμματισμός. Ο συναγερμός από 24ωρη ζώνη ακυρώνεται από το πληκτρολόγιο. Τέσσερα διαφορετικά τμήματα (Partitions). Ενσωματωμένο ρολόι πραγματικού χρόνου. Προγραμματιζόμενος χρόνος εισόδου σε κάθε ζώνη ξεχωριστά. Στην περιμετρική όπλιση καταργούνται οι χρόνοι εισόδου και εξόδου και βγαίνουν αυτόματα εκτός λειτουργίας οι εσωτερικές ζώνες. Το σύστημα, εφ όσον έχει ενεργοποιηθεί η εντολή AUTO STAY, κάνει αυτόματα περιμετρική όπλιση, όταν δεν ανοίξει ζώνη με!!6!! Γενικά χαρακτηριστικά!!6!!

7 καθυστέρηση μέχρι τη λήξη του χρόνου εξόδου. Στην όπλιση, εφ όσον έχει ενεργοποιηθεί η εντολή AUTO BYPASS, οι ζώνες που θα είναι ανοικτές όταν λήξει ο χρόνος εξόδου θα βγουν αυτόματα εκτός λειτουργίας. Μπορεί να γίνει γρήγορη όπλιση του συναγερμού με τη χρήση των πλήκτρων STAY και ARM. Κάθε τμήμα προγραμματίζεται να οπλίζει ή να αφοπλίζει αυτόματα, με δύο ανεξάρτητα ωράρια για κάθε μέρα. Στην περίπτωση που θα γίνει αυτόματη όπλιση, οι ζώνες που θα είναι ανοικτές στη λήξη του χρόνου εξόδου, θα γίνουν αυτόματα BYPASS. Η μονάδα, εκτός από το πληκτρολόγιο, μπορεί να οπλίζει ή να αφοπλίζει: 1. Με Proximity κάρτα ή TAG, όταν χρησιμοποιηθεί το αντίστοιχο πληκτρολόγιο. 2. Με μηχανική κλειδαριά ή τηλεχειρισμό. 3. Από απόσταση, από οποιοδήποτε τονικό τηλέφωνο, μέσω απλής τηλεφωνικής γραμμής, με τη χρήση κωδικού (απαραίτητη η χρήση της μονάδας RTM-1). 4. Μέσω του δικτύου GSM, από συγκεκριμένους αριθμούς κινητών τηλεφώνων, με SMS ή με αναπάντητες κλήσεις (απαραίτητη η χρήση της μονάδας ORION) Η μονάδα καταχωρεί στη μνήμη της 300 συμβάντα, με την ώρα και την ημερομηνία που εκδηλώθηκαν. Η μονάδα έχει έναν τετραψήφιο κωδικό τεχνικού και 97 κωδικούς για τους χρήστες της μονάδας, που μπορούν να αποτελούνται από 4-6 ψηφία. Οι κωδικοί των χρηστών προγραμματίζονται σε 6 διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης. Μπορεί να προγραμματισθεί κωδικός αφόπλισης υπό απειλή, για να στείλει σιωπηρό συναγερμό στο κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού, καθώς και κωδικός δύο χρήσεων, που επιτρέπει στο χρήστη να οπλίσει και να αφοπλίσει το συναγερμό μόνο μία φορά και ύστερα σβήνει. Αν πατηθεί τέσσερις φορές λάθος κωδικός, αδρανοποιείται το πληκτρολόγιο για δεκαπέντε δευτερόλεπτα και, αν η μονάδα είναι συνδεδεμένη με κεντρικό σταθμό, στέλνει σήμα δηλώνοντας την προσπάθεια εξουδετέρωσης. Γενικά χαρακτηριστικά!!7!!!!7!!

8 Η μονάδα μπορεί να προγραμματισθεί από απόσταση, μέσω τηλεφωνικής γραμμής και υπολογιστή, με τη διαδικασία Downloading. Υπάρχει ενσωματωμένο κύκλωμα επιτήρησης της σωστής ροής του προγράμματος (WATCHDOG). Εάν γίνει RESET από το WATCHDOG η μονάδα δεν αλλάζει κατάσταση, αλλά επανέρχεται στην κατάσταση που βρισκόταν πριν γίνει RESET. Δύο ομάδες τηλεφώνων, με χωρητικότητα 3 τηλεφώνων των 16 ψηφίων σε κάθε ομάδα. Πολλαπλά φωνητικά μηνύματα, με τη χρήση της μονάδας VSM-02. Πλήρης χειρισμός και έλεγχος του συστήματος με φωνητικά μηνύματα, με τη χρήση της μονάδας RΤΜ-1. Τονική ή παλμική επιλογή. Επιλογή μέσω τηλεφωνικού κέντρου (αναμονή σήματος πόλεως). Αργή επιλογή, για περιοχές που παρουσιάζουν προβλήματα. Αναγνωρίζει το κατειλημμένο τηλέφωνο και επιλέγει, αμέσως, το επόμενο. Τα κατειλημμένα τηλέφωνα τα παίρνει δέκα φορές. Τα τηλέφωνα που θα απαντήσουν τα παίρνει δύο φορές, για μεγαλύτερη ασφάλεια, και αυτά που δεν απαντούν τα παίρνει τέσσερις φορές. Προγραμματισμός του τηλεφώνου FOLLOW ME από το χρήστη του συστήματος. Στη διακοπή και την επαναφορά των 220V, και εφ όσον έχει γίνει ο αντίστοιχος προγραμματισμός, η μονάδα θα στείλει στο τηλέφωνο FOLLOW ME διαφορετικό ηχητικό μήνυμα για κάθε περίπτωση, μαζί με τη διεύθυνση του χώρου στον οποίο είναι η εγκατάσταση.!!8!! Γενικά χαρακτηριστικά!!8!!

9 4 τετραψήφιοι κωδικοί πελάτη, ένας για κάθε τμήμα. 6 τηλέφωνα επικοινωνίας με κεντρικό σταθμό, με δυνατότητα λειτουργίας με έναν ή δύο κεντρικούς σταθμούς. Επιλογή του FORMAT επικοινωνίας και των συμβάντων που θα αποσταλούν σε κάθε σταθμό. Η επικοινωνία με το δεύτερο σταθμό γίνεται όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία με τον πρώτο σταθμό. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται στον κεντρικό σταθμό είναι: Όπλιση ή αφόπλιση και από ποιον κωδικό έγινε. Στην περίπτωση που η μονάδα οπλίσει και αφοπλισθεί πριν λήξει ο χρόνος εξόδου, τότε δεν δίνει αναφορά στον κεντρικό σταθμό. Αυτόματη όπλιση ή αφόπλιση. Αναφορά των ζωνών που έχουν γίνει BYPASS. Εξαναγκασμός αφόπλισης του συστήματος υπό απειλή. Όπλιση - αφόπλιση και προγραμματισμός μέσω Downloading. Συναγερμός και από ποια ζώνη έγινε. Διακοπή ή επαναφορά των 220V, με προγραμματιζόμενη χρονοκαθυστέρηση. Χαμηλή τάση της μπαταρίας του πίνακα και επαναφορά αυτής. Φωτιά και από ποιο σημείο εκδηλώθηκε. Ληστεία. και Ιατρική βοήθεια. Παρενόχληση πληκτρολογίου. Σε κάθε προσπάθεια αφόπλισης του συναγερμού (μετά από 4 αποτυχημένες απόπειρες). Απώλεια πληκτρολογίου. Όταν δεν επικοινωνεί με κάποιο πληκτρολόγιο ή όταν κοπούν τα καλώδια κάποιου πληκτρολογίου. Υπέρβαση ρεύματος στις εξόδους τροφοδοσίας και αποκατάσταση αυτών. Βλάβη τηλεφωνικής γραμμής και αποκατάσταση αυτής. Αυτόματο TEST, με δυνατότητα επιλογής για ημερήσια ή ωριαία αποστολή. Προγραμματισμός της ημέρας και της ώρας που θα γίνεται το TEST. Επιλογή των ζωνών που θα αναφέρουν την επαναφορά. Γενικά χαρακτηριστικά!!9!!!!9!!

10 Τάση τροφοδοσίας: VAC-50Hz. Τροφοδοτικό Switching, με έξοδο 13,8V DC / 1,5 A (SB & MB) ή 3,5 A (LB). Κατανάλωση βασικής μονάδας: 35mA σε ηρεμία. Ανεξάρτητες έξοδοι για την τροφοδοσία των ανιχνευτών και των αυτοτροφοδοτούμενων σειρηνών, οι οποίες προστατεύονται από ασφάλεια 1Α. Ανεξάρτητη έξοδος για την τροφοδοσία των πληκτρολογίων, η οποία προστατεύεται από πολυασφάλεια 1,2 A. 2 προγραμματιζόμενες έξοδοι (PGM) στην κεντρική μονάδα και 2 έξοδοι σε κάθε επέκταση. Κάθε έξοδος μπορεί να δώσει ρεύμα μέχρι 10 ma. Πλακέτα επέκτασης 8 εξόδων. Κάθε έξοδος μπορεί να δώσει ρεύμα μέχρι 500 ma. Έξοδος για φόρτιση της μπαταρίας, προστατευμένη από βραχυκύκλωμα ή ανάστροφη πολικότητα της μπαταρίας. Φωτεινή ένδειξη LED για την ανάστροφη πολιτικότητα της μπαταρίας. Σε τρία διαφορετικά μεγέθη: 230 X 300 X 80mm (Proteus S) 300 X 300 X 80mm (Proteus M) 300 X 400 X 80mm (Proteus L)!!10!! Τεχνικά χαρακτηριστικά!!10!!

11 Η κεντρική μονάδα αποτελεί το βασικότερο κομμάτι του συστήματος, η οποία δέχεται τις εντολές από όλες τις αισθητήριες συσκευές (PIR, ανιχνευτές θραύσης τζαμιών, μαγνητικές επαφές κλπ), τις επεξεργάζεται και δίνει τις εντολές για τη λειτουργία των σειρηνών, του τηλεφωνητή και του κωδικοποιητή. Έχει την ευελιξία να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους και σύμφωνα με τις ανάγκες του χώρου. Μπορεί να λειτουργήσει σαν τέσσερα διαφορετικά υποσυστήματα (Partitions), με χωριστά πληκτρολόγια σε κάθε τμήμα και να λειτουργούν όλα τα τμήματα τελείως ανεξάρτητα, σαν να υπάρχει χωριστή μονάδα σε κάθε ένα από αυτά. Ο πίνακας πρέπει να τοποθετηθεί σε κάποιο ασφαλές σημείο, κοντά στην τηλεφωνική γραμμή και σε μία παροχή 220 V AC, η οποία δεν πρέπει να διακόπτεται όταν κλείσει ο γενικός διακόπτης. Το πληκτρολόγιο να τοποθετηθεί κοντά στη θύρα εισόδου-εξόδου, σε ύψος που να είναι εύκολος ο χειρισμός και ο έλεγχος από όλους. Στη μονάδα μπορούν να συνδεθούν μέχρι οκτώ πληκτρολόγια. Πριν εγκαταστήσετε τον πίνακα ή συνδέσετε οτιδήποτε σ αυτόν, για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά, κάντε τις παρακάτω ενέργειες: Συνδέστε στον πίνακα ένα πληκτρολόγιο. Τερματίστε όλες τις εισόδους των ζωνών με τερματική αντίσταση 2.2KΩ. Συνδέστε την τάση δικτύου (220VAC) στην αντίστοιχη υποδοχή του πίνακα. Τοποθετείστε ένα βολτόμετρο στα καλώδια που συνδέεται η μπαταρία του πίνακα. Θα πρέπει να μετρήσετε 13.8V DC. Αν η τάση δεν είναι σωστή ρυθμίστε τη. Αν η τάση είναι σωστή συνδέστε τη μπαταρία, προσέχοντας την πολικότητα (Κόκκινο στο + και Γενικές οδηγίες εγκατάστασης!!11!!!!11!!

12 Μαύρο στο - ). Χρησιμοποιήστε μπαταρία κλειστού τύπου, 12V / AH. Τα LED s READY και POWER πρέπει να είναι αναμμένα, οι ζώνες κλειστές και τo LED TROUBLE σβηστό. Αν έχετε οποιαδήποτε άλλη ένδειξη προβλήματος, φροντίστε για την επίλυση του, πριν συνδέσετε οποιαδήποτε περιφερειακή συσκευή στον πίνακα. Αν όλες οι ενδείξεις είναι σωστές, μπορείτε να αρχίσετε τις συνδέσεις, αφού πρώτα αποσυνδέσετε τη μπαταρία και την τάση δικτύου από τον πίνακα. Στη συνέχεια ελέγξτε μία-μία όλες τις λειτουργίες του πίνακα. Ο πίνακας κάνει δυναμικό έλεγχο της μπαταρίας με δύο τρόπους: 1. Κάθε 5 λεπτά διακόπτει για 5 δευτερόλεπτα την τροφοδοσία από το δίκτυο και τροφοδοτείται από τη μπαταρία. 2. Κάθε 24 ώρες κάνει την ίδια διαδικασία και τροφοδοτεί το σύστημα από τη μπαταρία για 10 λεπτά. Αν η μπαταρία έχει αποσυνδεθεί ή η τάση της είναι κάτω από 10.5V, ανάβει το LED "Trouble" και γίνεται πορτοκαλί το LED "Power". Ταυτόχρονα, αν ο πίνακας είναι συνδεδεμένος με κεντρικό σταθμό, θα στείλει στο σταθμό τον κωδικό της χαμηλής τάσης της μπαταρίας. Στον επόμενο έλεγχο, αν η τάση της μπαταρίας επανέλθει στα φυσιολογικά της επίπεδα, θα σταλεί στο σταθμό ο κωδικός αποκατάστασης της χαμηλής τάσης. Ο πίνακας έχει ένδειξη και προστασία από αντίστροφη σύνδεση της πολικότητας της μπαταρίας. Όταν η μπαταρία συνδεθεί ανάποδα, ανάβει το κόκκινο LED που βρίσκεται πάνω στην πλακέτα. Αποσυνδέστε αμέσως τη μπαταρία και συνδέστε την με τη σωστή πολικότητα. Για να δείτε την τάση της μπαταρίας της μονάδας κρατήστε πατημένο για δύο δευτερόλεπτα το [0]. Στο Display θα εμφανισθεί η τάση που έχει εκείνη τη στιγμή η μπαταρία.!!12!! Γενικές οδηγίες εγκατάστασης!!12!!

13 Συνδέσεις!!13!!!!13!!

14 ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΙΝ 1 έως ΙΝ V - BUS + 12 V - PGM 1 PGM 2 Είσοδοι Είναι οι επαφές στις οποίες συνδέονται όλοι οι ανιχνευτές (ανιχνευτές κίνησης, θραύσης υαλοπινάκων, πυρανιχνευτές, μαγνητικές επαφές κλπ). Έξοδοι για την τροφοδοσία των ανιχνευτών Είναι ανάμεσα στις εισόδους της μονάδας και χρησιμοποιούνται για να συνδέεται η τροφοδοσία των ανιχνευτών. Είσοδος διαύλου επικοινωνίας Στην υποδοχή αυτή συνδέεται το Bus όλων των περιφερειακών (πληκτρολόγια, επεκτάσεις ζωνών, GPRS κλπ). Έξοδος για την τροφοδοσία των πληκτρολογίων Η μονάδα διαθέτει ανεξάρτητη έξοδο για την τροφοδοσία των πληκτρολογίων, δίπλα από την υποδοχή του Bus. Η έξοδος αυτή μπορεί να δώσει μέγιστο ρεύμα 1Α και προστατεύεται, σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, από πολυασφάλεια 1.3Α. Προγραμματιζόμενες έξοδοι Είναι δύο και μπορούν να προγραμματισθούν για μία σειρά ενεργειών, που υπάρχουν στον πίνακα της σελίδας 73. Ο εργοστασιακός προγραμματισμός του PGM 1 είναι ΤΥΠΟΣ 25 (TC) και συνδέεται στην αντίστοιχη είσοδο των αυτόνομων σειρηνών της Sigma. Έχει 12V όταν η μονάδα είναι αφοπλισμένη και πηγαίνει στo 0, όταν οπλίσει η μονάδα και λήξει ο χρόνος εξόδου. Ο εργοστασιακός προγραμματισμός του PGM 2 είναι ΤΥΠΟΣ 35 (+SENS) και χρησιμοποιείται για Reset των πυρανιχνευτών, για επιβεβαίωση των εντολών πριν δοθεί συναγερμός. Κάθε έξοδος μπορεί να δώσει ρεύμα μέχρι 10mA.!!14!! Συνδέσεις!!14!!

15 ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ SR SSP + 12 V SIREN + 12 V + ΒΑΤ Έξοδος συναγερμού Η υποδοχή αυτή έχει 0V σε ηρεμία και πηγαίνει στα 12V όταν δοθεί συναγερμός. Στην έξοδο αυτή μπορούν συνδεθούν σειρήνες, τηλεφωνητής, Flash και οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Το ρεύμα που μπορεί να δώσει η έξοδος αυτή είναι 3Α, όταν στον πίνακα είναι συνδεδεμένη και η μπαταρία. Προστατεύεται από βραχυκύκλωμα με ασφάλεια 3.15Α. Έξοδος για έλεγχο αυτοδύναμης σειρήνας Η υποδοχή SSP έχει 12V σε ηρεμία και πηγαίνει στα 0V όταν δοθεί συναγερμός. Χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση των τηλεφωνητών και των αυτοδύναμων σειρηνών. Το ρεύμα που μπορεί να δώσει η έξοδος αυτή είναι 3Α, όταν στον πίνακα είναι συνδεδεμένη και η μπαταρία. Προστατεύεται από βραχυκύκλωμα με ασφάλεια 3,15Α. Έξοδος για την τροφοδοσία αυτοδύναμων σειρηνών Μπορεί να δώσει ρεύμα 1Α και προστατεύεται, σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, από ασφάλεια 1Α. Έξοδος για την τροφοδοσία περιφερειακών Συνδέεται η τροφοδοσία των περιφερειακών (πυρανιχνευτές, επεκτάσεις ζωνών, GSM, κλπ). Έξοδος για τη σύνδεση της μπαταρίας Στις υποδοχές αυτές συνδέονται τα καλώδια της μπαταρίας, τα οποία βρίσκονται στη συσκευασία της μονάδας. Προσοχή στη σωστή πολικότητα της μπαταρίας. Σε περίπτωση λανθασμένης σύνδεσης, ανάβει το κόκκινο ενδεικτικό LED. Αποσυνδέστε τη μπαταρία και συνδέστε τον με τη σωστή πολικότητα. Συνδέσεις!!15!!!!15!!

16 OTE ΠΡΟΣΟΧΗ: Λάθος σύνδεση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο σύστημα. 2K2 2K2 3K3 2K2 ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΝC ΤΑΜΡ 12V ANΙΧΝΕΥΤΗΣ BUS 12V - + ΚEYPAD + - ΣΕΙΡΗΝΑ 2K2 + - BAT V IN TC SIGN AL PSU - + VENUS ΓΕΙΩΣΗ 220V AC ΜΠΑΤΑΡΙΑ!!16!! Συνδέσεις!!16!!

17 Στις εισόδους των ζωνών μπορούν να συνδεθούν μαγνητικές επαφές, ανιχνευτές κίνησης, πυρανιχνευτές, μπουτόν πανικού κ.λ.π., με επαφές κανονικά κλειστές (N.C.) ή ανοικτές (Ν.Ο.), πάντοτε σε συνδυασμό με την τερματική αντίσταση της ζώνης. Η τερματική αντίσταση πρέπει να τοποθετείται στο τέρμα της γραμμής και όχι μέσα στον πίνακα, για να παρέχει προστασία από κόψιμο και βραχυκύκλωμα των καλωδίων. Όταν η ζώνη είναι ανοικτή υπάρχει η αντίστοιχη ένδειξη στο πληκτρολόγιο. ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΝΟΙΚΤΕΣ Είσοδος Ζώνης Com Είσοδος Ζώνης 2K2 EOL Com 2K2 ΝΟ ΝC ΝC EOL ΝΟ ΣΧΗΜΑ 1 ΣΧΗΜΑ 2 ΕΠΑΦΕΣ N.C. KAI N.O. ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΖΩΝΩΝ Είσοδος Ζώνης 2K2 EOL Com Είσοδος Ζώνης 2K2 3K3 ΝC Com ΝO ΝC EOL ΝC ΣΧΗΜΑ 3 ΣΧΗΜΑ 4 Επίσης, όπως θα δούμε και στον προγραμματισμό των ζωνών, κάθε ζώνη προγραμματίζεται ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με δύο τερματικές αντιστάσεις, μέσα από την ίδια γραμμή. Με τον τρόπο αυτό, όταν το σύστημα είναι οπλισμένο και ανοίξει η ζώνη θα έχουμε συναγερμό ενώ, στην περίπτωση που παραβιασθεί ο ανιχνευτής ή κοπεί ή βραχυκυ- Συνδεσμολογία των ζωνών!!17!!!!17!!

18 κλωθεί το καλώδιο που συνδέει τον ανιχνευτή με τη μονάδα, θα έχουμε 24ωρο συναγερμό. Στο σχήμα 4 φαίνεται η συνδεσμολογία με την οποία διπλασιάζουμε τις ζώνες της μονάδας. Ο διπλασιασμός μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ομάδα ζωνών και δεν είναι απαραίτητο να γίνει στο σύνολο των ζωνών. Σαν ομάδα ζωνών ονομάζουμε τις ζώνες οι οποίες έχουν κοινό ακροδέκτη εισόδου π.χ.: ΙΝ 1-9, ΙΝ 2-10, ΙΝ Η ζώνη στην οποία θα χρησιμοποιηθεί η αντίσταση των 2.2 ΚΩ θα αντιστοιχεί στη ζώνη η οποία έχει το μικρότερο αριθμό στην ομάδα και η ζώνη στην οποία θα χρησιμοποιηθεί η αντίσταση των 3.3 ΚΩ θα αντιστοιχεί στη ζώνη η οποία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό. Π.χ.: στην ομάδα ΙΝ 1-9, η 2.2 ΚΩ αντιστοιχεί στη ζώνη 1 και η 3.3 ΚΩ αντιστοιχεί στη ζώνη 9. AKΡΟΔΕΚΤΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ 12V 12V IN COM IN 2Κ2 ΕΟL + - ALARM 12V RELAY OUTPUT NC TAMPER AKΡΟΔΕΚΤΕΣ ANIXNEYTH Αν η εγκατάσταση σας δεν απαιτεί τη χρήση Tamper, συνδέστε τους ανιχνευτές όπως φαίνεται στο σχήμα. Η τερματική αντίσταση πρέπει να τοποθετηθεί μέσα στον ανιχνευτή και όχι στον πίνακα. Η σύνδεση αυτή θα προστατεύει μόνο το καλώδιο του ανιχνευτή από κόψιμο ή βραχυκύκλωμα, και μόνον όταν το σύστημα είναι οπλισμένο. Στη συνδεσμολογία αυτού του τύπου δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανιχνευτές με επαφές N.O. (κανονικά ανοικτές), γιατί η ζώνη δεν ισορροπεί και ο πίνακας θα δώσει συναγερμό μόλις οπλίσει. Στην περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε μία τερματική αντίσταση και να συνδέσετε στην ίδια ζώνη τον Tamper και το Relay συναγερμού του ανιχνευτή, χρησιμοποιήστε τη συνδεσμολογία που εικονίζεται στο διπλανό σχήμα. Στη συνδεσμολογία αυτή, ο Tamper θα δίνει συναγερμό μόνον όταν ο πίνακας είναι οπλισμένος, αλλά δεν θα έχουμε!!18!! Συνδεσμολογία των ζωνών!!18!!

19 AKΡΟΔΕΚΤΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ 12V 12V IN COM IN 2Κ2 ΕΟL + - ALARM NC 12V RELAY OUTPUT TAMPER AKΡΟΔΕΚΤΕΣ ANIXNEYTH 24ωρη προστασία του ανιχνευτή από παραβίαση. Τοποθετώντας την αντίσταση μέσα στον ανιχνευτή και όχι στον πίνακα, θα έχουμε και προστασία του καλωδίου του ανιχνευτή από κόψιμο ή βραχυκύκλωμα. Και στη συνδεσμολογία αυτού του τύπου δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανιχνευτές με επαφές N.O., γιατί η ζώνη δεν ισορροπεί και ο πίνακας θα δώσει συναγερμό μόλις οπλίσει. AKΡΟΔΕΚΤΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ 12V 12V Z COM Z 3Κ3 ΕΟL + - ALARM 12V RELAY OUTPUT 2Κ2 ΕΟL NC TAMPER AKΡΟΔΕΚΤΕΣ ANIXNEYTH Στην περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε δύο τερματικές αντιστάσεις και να συνδέσετε στην ίδια ζώνη τον Tamper και το Relay συναγερμού του ανιχνευτή, ακολουθείστε τη συνδεσμολογία που εικονίζεται στο διπλανό σχήμα. Η ζώνη στην οποία θα συνδέσετε τον ανιχνευτή πρέπει να προγραμματισθεί σαν ζώνη DEOL. Συνδέοντας τις αντιστάσεις στον ανιχνευτή με τον τρόπο αυτό, θα έχουμε και 24ωρη προστασία του ανιχνευτή από παραβίαση και του καλωδίου από κόψιμο ή βραχυκύκλωμα. Και στη συνδεσμολογία αυτού του τύπου δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανιχνευτές με επαφές N.O., γιατί ο πίνακας θα δώσει συναγερμό. Όλες οι ζώνες της μονάδας μπορούν να προγραμματισθούν να λειτουργήσουν σαν ζώνες πυρανίχνευσης. Η λειτουργία της ζώνης πυρανίχνευσης περιγράφεται αναλυτικά στην ενότητα προγραμματισμού των ζωνών. Στις ζώνες πυρανίχνευσης μπορούν να συνδεθούν ανιχνευτές με δύο ή τέσσερα καλώδια. Συνδεσμολογία των ζωνών!!19!!!!19!!

20 Όταν χρησιμοποιήσετε πυρανιχνευτές που λειτουργούν με δύο καλώδια και τροφοδοτούνται με 24V DC, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την πλακέτα προσαρμογής FSA. Η συνδεσμολογία του FSA με τον πίνακα και τους πυρανιχνευτές φαίνεται στο παρακάτω σχήμα. Το FSA τροφοδοτείται με 12V DC από τον πίνακα και δίνει 24V DC για την τροφοδοσία των ανιχνευτών. Επίσης, δίνει έξοδο σε περίπτωση συναγερμού ή βλάβης της γραμμής τροφοδοσίας του ανιχνευτή. Το RST του FSA συνδέεται σε μία προγραμματιζόμενη έξοδο (PGM) του πίνακα, η οποία πρέπει να προγραμματισθεί σαν τύπος 33, μέσα από την αντίστοιχη εργασία. ΑΚΡΟΔΕΚΤΕΣ PROTEUS 12V + - SIREN 12V + - SSP SR PGM V + - BUS IN 1/8 COM IN 2/10 2K2 - - COM NC NO V LF RST + - SENS IN + OUT IN + OUT 2K2 AKΡΟΔΕΚΤΕΣ FSA Επαναφορά (Reset) πυρανιχνευτών Για να κάνετε Reset στους πυρανιχνευτές, μετά από συναγερμό από ζώνη πυρανίχνευσης, κρατήστε πατημένο για δύο δευτερόλεπτα το πλήκτρο [CLEAR]. Η συνδεσμολογία του πίνακα με πυρανιχνευτές τεσσάρων καλωδίων φαίνεται στο παρακάτω σχήμα. Η τροφοδοσία των ανιχνευτών γίνεται από το SSP και το των 12V ώστε, όταν δοθεί συναγερμός, να γίνεται αυτόματα και το Reset των ανιχνευτών.!!20!! Συνδεσμολογία των ζωνών!!20!!

21 Αν θέλετε να μην γίνεται αυτόματα το Reset των ανιχνευτών αλλά με τον τρόπο που περιγράψαμε στην προηγούμενη σελίδα, τότε πρέπει να συνδέσετε την τροφοδοσία των ανιχνευτών, μέσω Relay, σε μία προγραμματιζόμενη έξοδο (PGM) του πίνακα, η οποία πρέπει να προγραμματισθεί σαν τύπος 33. IN 2/10 COM IN 1/8 2K2 ΑΚΡΟΔΕΚΤΕΣ PROTEUS BUS 12V V PGM SR SSP SIREN 12V Και στις δύο περιπτώσεις σύνδεσης ανιχνευτών, η τερματική αντίσταση πρέπει να μπει στον τελευταίο ανιχνευτή. Τοποθετώντας την αντίσταση στον τελευταίο ανιχνευτή, θα έχετε και προστασία της γραμμής από κόψιμο. Στην περίπτωση που θα κοπεί η γραμμή, θα ανάψει το LED TROUBLE και θα ηχεί μόνον ο βομβητής του πληκτρολογίου με διακοπτόμενο ήχο. Συνδεσμολογία των ζωνών!!21!!!!21!!

22 COM IN 1/8 IN 2/10 ΑΚΡΟΔΕΚΤΕΣ PROTEUS BUS Z COM Z 12V 12V PGM SR SR SSP SSP SIREN 12V K 2K2 + - ΣΕΙΡΗΝΑ 2K BAT 12V IN TC SIGN AL VENUS TAMP! Για την τροφοδοσία της σειρήνας χρησιμοποιήστε καλώδιο με διατομή αγωγών 1 mm 2. Οι αντιστάσεις 2Κ2 και 22Κ χρησιμοποιούνται μόνον όταν θέλετε να προστατεύσετε το καλώδιο της σειρήνας από κόψιμο. Στην περίπτωση αυτή, την αντίσταση των 2Κ2 πρέπει να τη συνδέσετε στο τέλος της γραμμής τροφοδοσίας (μέσα στη σειρήνα) και την αντίσταση των 22Κ να τη συνδέσετε στις υποδοχές SR και +12V, μέσα στον πίνακα.!!22!! Συνδεσμολογία των ζωνών!!22!!

23 Η σωστή γείωση προστατεύει, σε μεγάλο βαθμό, τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα της μονάδας από κεραυνούς, υπερτάσεις και ηλεκτροστατικές εκφορτίσεις γενικότερα. Για καλύτερη προστασία χρησιμοποιείστε μονόκλωνο καλώδιο, διατομής τουλάχιστον 1.5 mm 2. Πρέπει να αποφεύγεται η γείωση σε σωλήνες νερού γιατί, τις περισσότερες φορές, οι σωλήνες αυτοί είναι από πλαστικό υλικό και δεν προσφέρουν καμία προστασία.! Η χρησιμοποίηση της γείωσης είναι υποχρεωτική από το νόμο, για λόγους ασφαλείας (αποφυγή ηλεκτροπληξίας). Η εγγύηση δεν ισχύει όταν στη μονάδα προκληθούν βλάβες που οφείλονται στη μη χρησιμοποίηση σωστής γείωσης. Για να συνδέσετε τους ανιχνευτές, τα πληκτρολόγια και τις άλλες περιφερειακές συσκευές του συστήματος, χρησιμοποιήστε θωρακισμένο καλώδιο (η μία πλευρά της θωράκισης πρέπει να συνδεθεί στο αρνητικό της τροφοδοσίας του πίνακα και η άλλη πλευρά να μην συνδεθεί πουθενά). Χρησιμοποιείστε καλώδια με διατομή αγωγών τροφοδοσίας ανάλογη με την κατανάλωση της συσκευής και το μήκος του καλωδίου που θα χρησιμοποιήσετε (η διατομή των αγωγών τροφοδοσίας να είναι τουλάχιστον 0,5 mm 2 και θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη όσο αυξάνει το μήκος του καλωδίου). Συμβουλευτείτε τα εγχειρίδια των τεχνικών προδιαγραφών, που συνοδεύουν τις περιφερειακές συσκευές που θα χρησιμοποιήσετε, για να υπολογίσετε τη συνολική κατανάλωση που θα έχουν και να δείτε αν μπορείτε να τις τροφοδοτήσετε από το τροφοδοτικό του πίνακα ή να επιλέξετε το κατάλληλο τροφοδοτικό, που θα μπορεί να δώσει το απαιτούμενο ρεύμα, ώστε να λειτουργήσουν σωστά. Στον πίνακα μπορούν να συνδεθούν μέχρι οκτώ πληκτρολόγια. Τα πληκτρολόγια συνδέονται στις αντίστοιχες εξόδους του διαύλου Συνδεσμολογία των ζωνών!!23!!!!23!!

24 επικοινωνίας (BUS) και τροφοδοσίας (±12V). Η κατανάλωση των πληκτρολογίων που θα συνδεθούν στην έξοδο αυτή δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 Α. Όταν στον πίνακα συνδεθούν περισσότερα από ένα πληκτρολόγια, για να λειτουργήσουν σωστά, πρέπει να ορίσετε ξεχωριστή διεύθυνση και τμήμα στο οποίο θα ανήκει το καθένα, μέσα από τον αντίστοιχο προγραμματισμό. Χάρη στην τεχνολογία Plug and Play και την αυτόματη αναγνώριση των περιφερειακών που διαθέτει ο πίνακας, μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ένα περιφερειακό (πληκτρολόγιο ή επέκταση), οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να διακόψετε την τροφοδοσία του πίνακα ή να κάνετε επανεκκίνηση του συστήματος. Συνδέστε στον πίνακα την τηλεφωνική γραμμή, στη θέση LINE και στη θέση SET συνδέστε τα τηλέφωνα του χώρου. Όταν ολοκληρωθούν οι συνδέσεις, συνδέστε την τάση δικτύου και την μπαταρία στον πίνακα. Αν έχετε οποιαδήποτε ένδειξη βλάβης, θα πρέπει να βρείτε τη βλάβη ή τη λάθος σύνδεση και να την αποκαταστήσετε. Μόλις τροφοδοτήσετε τη μονάδα με τάση, σε όλα τα πληκτρολόγια εμφανίζεται η ένδειξη: [PRESS ENTER TO CHOOSE LANGUAGE]. 1. Πιέστε [ENTER]. 2. Στη συνέχεια, με τα βέλη [ ] ή [ ] επιλέξτε, από τις γλώσσες που είναι διαθέσιμες στο πληκτρολόγιο, τη γλώσσα που επιθυμείτε. 3. Πιέστε [ENTER] για να καταχωρήστε την επιλογή στη μνήμη. Μετά την επιλογή της γλώσσας εμφανίζεται η οθόνη: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 1 ΤΜΗΜΑ: 1 στην οποία πρέπει να ορίσετε τη διεύθυνση του πληκτρολογίου (η οποία πρέπει, οπωσδήποτε, να είναι διαφορετική σε κάθε πληκτρολόγιο, για να μην υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας στο BUS της μονάδας) και το τμήμα στο οποίο θα ανήκει. Στη συνέχεια, πιέστε το [ENTER] για να καταχωρήστε την επιλογή στη μνήμη.!!24!! Συνδεσμολογία των ζωνών!!24!!

25 Το πληκτρολόγιο χρησιμοποιείται για τον προγραμματισμό της μονάδας, για τον έλεγχο και τη λειτουργία της εγκατάστασης. Το πληκτρολόγιο έχει πλήκτρα αφής και δεν χρειάζεται να τα πιέζετε για να λειτουργήσουν, αλλά να τα αγγίζετε απαλά με το δάκτυλό σας. Τα πλήκτρα δεν λειτουργούν αν πιεσθούν με το νύχι ή με κάποιο άλλο αντικείμενο. Σε κάθε εγκατάσταση μπορούν να χρησιμοποιηθούν ένα ή περισσότερα πληκτρολόγια. Κάθε πληκτρολόγιο μπορεί να έχει διαφορετική γλώσσα. Κάθε πληκτρολόγιο προγραμματίζεται να ανήκει σε ένα από τα τέσσερα τμήματα στα οποία μπορεί να χωριστεί η μονάδα, ενώ μπορεί να χειρίζεται και τα άλλα τμήματα, ανάλογα με τις δυνατότητες πρόσβασης που έχει ο κωδικός του χρήστη. Σε κάθε πληκτρολόγιο εμφανίζονται μόνον οι ενδείξεις του τμήματος στο οποίο έχει προγραμματισθεί να ανήκει. Μπορείτε, όμως, να μπείτε από το ένα τμήμα (Partition) της εγκατάστασης σε άλλο, με τη χρήση κωδικών που έχουν τη δυνατότητα αλλαγής τμήματος. Η διαδικασία αλλαγής τμήματος περιγράφεται στο αντίστοιχο κεφάλαιο, στις οδηγίες χρήσης. Κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο, π.χ. για να προγραμματίσετε ή για να οπλίσετε το σύστημα, θα ακούτε από το βομβητή έναν ήχο που σας ενημερώνει για την αποδοχή ή την απόρριψη της ενέργειας. Επιβεβαίωση: Σε κάθε αποδεκτή ενέργεια, ακούγονται τέσσερα μικρής διάρκειας ΒΕΕΡ (ΒΕΕΡ ΒΕΕΡ ΒΕΕΡ ΒΕΕΡ). Απόρριψη: Στην περίπτωση που η ενέργεια δεν είναι αποδεκτή, ακούγεται ένα παρατεταμένο ΒΕΕEEEEEΡ και, ταυτόχρονα, στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη του λάθους. Πληκτρολόγιο!!25!!!!25!!

26 Στην πρόσοψη του πληκτρολογίου υπάρχουν τέσσερα ενδεικτικά LEDs, μία οθόνη LCD 32 χαρακτήρων και 20 πλήκτρα αφής. 1 Οθόνη (LCD Display) Στην οθόνη του πληκτρολογίου, που αποτελείται από δύο γραμμές των δεκαέξι χαρακτήρων η κάθε μία, εμφανίζονται η κατάσταση του συστήματος και πληροφορίες ή οδηγίες που αφορούν τον προγραμματισμό και τη λειτουργία του συστήματος. 2 Ενδεικτικά LED s Δείτε την ενότητα Ενδεικτικά LED s στη σελίδα Αναγνώστης καρτών (Proximity Card Reader) Τα πληκτρολόγια Proteus KP/RFID έχουν ενσωματωμένο αναγνώστη καρτών και μπορούν να λειτουργούν, εκτός από τον κωδικό, και με Proximity κάρτες ή Tags (βλέπε σελίδα 26 & 50 στις οδηγίες του χρήστη).!!26!! Πληκτρολόγιο!!26!!

27 4 [ARM]: Για την πλήρη όπλιση του συστήματος, χωρίς τη χρήση κωδικού και για την επιλεκτική όπλιση ή αφόπλιση των τμημάτων. 5 [STAY]: Για την περιμετρική όπλιση και αφόπλιση του συστήματος, χωρίς τη χρήση κωδικού. 6 [BYPASS]: Για να βγάλετε προσωρινά κάποιες ζώνες εκτός λειτουργίας, την ώρα που οπλίζετε τη μονάδα. 7 [PART]: Για την αλλαγή τμήματος. 8 [ ] [ ]: Για τη μετακίνηση μέσα στα Menus (μπροστά ή πίσω), κατά τη διάρκεια του προγραμματισμού και του ελέγχου. Επίσης, χρησιμοποιούνται στην ενεργοποίηση και την απενεργοποίηση του θερμοστάτη. 9 [ESC]: Για την έξοδο από κάποιο πεδίο και την επιστροφή σε προηγούμενο προγραμματισμό. 10 [ENTER]: Για την αποδοχή μιας λειτουργίας ή ενός προγραμματισμού. 11 [ZONE]: Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της κατάστασης των ζωνών. 12 [CLEAR]: Για τη διαγραφή των περιεχομένων μιας διεύθυνσης, κατά τη διάρκεια του προγραμματισμού. 13 Πλήκτρα ανάγκης Σε περίπτωση ανάγκης, το σύστημα σας δίνει τη δυνατότητα, πιέζοντας αυτά τα πλήκτρα, να στείλετε στον κεντρικό σταθμό, τρία διαφορετικά σήματα συναγερμού (πανικού, φωτιάς και ιατρικής βοήθειας). Πληκτρολόγιο!!27!!!!27!!

28 ARM READY POWER TROUBLE Πράσινο Κόκκινο Πορτοκαλί Πράσινο Κόκκινο Πορτοκαλί Πράσινο Κόκκινο Το σύστημα είναι αφοπλισμένο Το σύστημα είναι πλήρως οπλισμένο (Away) Όταν το LED είναι αναμμένο σταθερά, το σύ-- στημα είναι οπλισμένο περιμετρικά χωρίς χρόνο εισόδου (Stay - Instant) Όταν το LED αναβοσβήνει, το σύστημα είναι οπλισμένο περιμετρικά με χρόνο εισόδου (Stay - Delay) Όλες οι ζώνες είναι κλειστές και το σύστημα είναι έτοιμο για όπλιση Κάποια ή κάποιες ζώνες είναι ανοικτές και το σύστημα δεν είναι έτοιμο για όπλιση Το σύστημα είναι έτοιμο για όπλιση, αλλά υπάρχουν κάποιες ζώνες ανοικτές, οι οποίες θα μπουν σε λειτουργία μόλις οπλίσει το σύστημα Το σύστημα τροφοδοτείται κανονικά με τάση 220V AC από το δίκτυο και η μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση Υπάρχει διακοπή της τάσης του δικτύου Πορτοκαλί Έχει πρόβλημα η μπαταρία της μονάδας Κόκκινο Πορτοκαλί Κόκκινο Υπάρχει διακοπή της τάσης του δικτύου και έχει πρόβλημα και η μπαταρία Ανάβει όταν υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη μονάδα, όπως: συναγερμός, διακοπή ρεύματος, πτώση τάσης της μπαταρίας, καμένες ασφάλειες, αδυναμία επικοινωνίας με τον κεντρικό σταθμό!!28!! Πληκτρολόγιο!!28!!

29 Η ενότητα αναφέρεται στους προγραμματισμούς τους οποίους μπορεί να κάνει ο τεχνικός, μέσω του πληκτρολογίου της μονάδας. Ο τεχνικός, αφού ολοκληρώσει όλες οι συνδέσεις της μονάδας με τα περιφερειακά, μπορεί να προγραμματίσει τη μονάδα με τη διαδικασία Downloading (τοπικά, με το ειδικό interface, ή από απόσταση, μέσω τηλεφωνικής γραμμής), να φορτώσει έτοιμους προγραμματισμούς από τη Memory Card ή να την προγραμματίσει από το πληκτρολόγιο. Οι προγραμματισμός μπορεί να γίνει μόνον όταν το σύστημα είναι αφοπλισμένο. Την πρώτη φορά, για να οπλίσετε ή να αφοπλίσετε τη μονάδα, πληκτρολογήστε τον εργοστασιακό κωδικό [1] [7] [7] [7] & [ENTER]. Ο προγραμματισμός δεν μπορεί να γίνει: 1. Όταν είναι σε λειτουργία ο κωδικοποιητής της μονάδας. Στην περίπτωση αυτή, εμφανίζεται το μήνυμα: [ΑΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ] και, αμέσως μετά, [ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ] 2. Όταν είναι σε λειτουργία ο τηλεφωνητής της μονάδας. Στην περίπτωση αυτή, εμφανίζεται το μήνυμα: [ΑΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ] και, αμέσως μετά, [ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ] 3. Όταν η μονάδα είναι σε διαδικασία Downloading. Στην περίπτωση αυτή, εμφανίζεται το μήνυμα: [ΑΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ] και, αμέσως μετά, [ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ DL ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ] 4. Στην περίπτωση αλλαγής τμήματος. Στην περίπτωση αυτή, εμφανίζεται το μήνυμα: [ΕΝΑΛ/ΓΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ] 5. Στην περίπτωση που υπάρχουν τμήματα οπλισμένα. Στην περίπτωση αυτή, εμφανίζεται το μήνυμα: [ΑΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ] και, αμέσως μετά, [ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ] Πληκτρολόγιο!!29!!!!29!!

30 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ - ΔΙΕΥΘ. ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣΗ ΖΩΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΖΩΝΩΝ ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ PGM ΑΛΛΑΓΗ ΚΩΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΖΩΝΩΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΩΔΙΚΟΥ DEFAULT ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣΗ ΖΩΝΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΧΡΟΝΟΙ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΖΩΝΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝ/ΜΟΥ 24ΩΡΩΝ ΖΩΝΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝ/ΜΟΥ ΖΩΝΗΣ ΠΥΡΑΝ/ΣΗΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ENTER ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΒΕΛΗ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΑΜΟΝΗ DIAL TONE ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΛ/ΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΕΡ/ΣΗ ΣΕΙΡΗΝΑΣ ΟΠΛΙΣΗ ΜΕ ΖΩΝΕΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΝΩΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ AUTO STAY ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΥ ARM ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΥ STAY ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΡΙΝΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ 220V AC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ DOWNLOADING ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ/ΩΡΑΣ ΤΕΣΤ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΚΕΝΤ/ΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Β ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Α ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Α ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Β ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝO CALLBACK!!30!! Επισκόπηση του μενού!!30!!

31 Για να μπείτε στον προγραμματισμό του τεχνικού, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία: 1. Από την αρχική οθόνη του συστήματος, πιέστε διαδοχικά το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΔΩΣΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟ & ENTER] 3. Πληκτρολογήστε τον κωδικό τεχνικού (την πρώτη φορά θα είναι ο εργοστασιακός [7] [7] [7] [7], που στη συνέχεια θα πρέπει να τον αλλάξετε για λόγους ασφαλείας) και [ENTER]. 4. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ] και αμέσως μετά η οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ] Οι προγραμματισμοί που περιγράφονται στην ενότητα αυτή πρέπει να γίνουν σε κάθε ένα από τα πληκτρολόγια του συστήματος, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις εικονιζόμενες διαδικασίες που ακολουθούν. Με τον προγραμματισμό αυτό μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση και το τμήμα στο οποίο θα ανήκει το πληκτρολόγιο. Όταν είστε στην οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ] 1. πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ-ΔΙΕΥΘ.] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 1 ΤΜΗΜΑ: 1] 3. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση και το τμήμα στο οποίο θέλετε να ανήκει το πληκτρολόγιο. 4. Πιέστε [ENTER], για να καταχωρηθεί η επιλογή στη μνήμη του πληκτρολογίου. Προγραμματισμός των πληκτρολογίων!!31!!!!31!!

32 Σε κάθε πληκτρολόγιο υπάρχει μια είσοδος ζώνης (N.C.), στην οποία μπορείτε να συνδέσετε μια μαγνητική επαφή ή την επαφή ενός ανιχνευτή και να ορίσετε σε ποια ζώνη της μονάδας θέλετε να αντιστοιχεί. Έτσι, όταν το πληκτρολόγιο τοποθετείται κοντά στην είσοδο, δεν χρειάζεται να έχετε χωριστή γραμμή για την επαφή της εισόδου, αφού μπορείτε να τη συνδέσετε στη ζώνη του πληκτρολογίου. Για να αντιστοιχίσετε τη ζώνη του πληκτρολογίου σε μία ζώνη της μονάδας (η ζώνη πρέπει να ανήκει στο ίδιο τμήμα με το πληκτρολόγιο), όταν είστε στην οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ-ΔΙΕΥΘ.] 1. πιέστε το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΖΩΝΗΣ] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗ ΖΩΝΗ: 00] 3. Πληκτρολογήστε τον αριθμό της ζώνης της μονάδας, στην οποία θέλετε να αντιστοιχεί η ζώνη του πληκτρολογίου και 4. πιέστε [ENTER], για να καταχωρηθεί η επιλογή στη μνήμη του πληκτρολογίου. Ο εργοστασιακός προγραμματισμός της ζώνης όλων των πληκτρολογίων είναι [0] [0], δηλαδή η ζώνη είναι ανενεργή (δεν χρειάζεται να τη βραχυκυκλώσετε) και δεν αντιστοιχεί σε κάποια ζώνη της μονάδας. Κάθε πληκτρολόγιο, εργοστασιακά είναι προγραμματισμένο να μπλοκάρει και να αδρανοποιείται για 15 δευτερόλεπτα αν, κατά την όπλιση ή την αφόπλιση του συστήματος, κάνετε τέσσερις προσπάθειες πληκτρολογώντας λανθασμένο κωδικό. Με τον προγραμματισμό που περιγράφουμε στην ενότητα αυτή, μπορείτε να αλλάξετε τον εργοστασιακό αριθμό των λανθασμένων προσπαθειών, ως εξής: Όταν είστε στην οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ-ΔΙΕΥΘ.] 1. πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη:!!32!! Προγραμματισμός των πληκτρολογίων!!32!!

33 [ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΑΡ. ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ: 4] 3. Πληκτρολογήστε τον αριθμό των λανθασμένων προσπαθειών (1-9) μετά τις οποίες θα κλειδώνει το πληκτρολόγιο και πιέστε [ENTER], για να καταχωρηθεί η επιλογή στη μνήμη του πληκτρολογίου. Ο προγραμματισμός αυτός πρέπει να γίνει ξεχωριστά σε κάθε πληκτρολόγιο του συστήματος. Η επωνυμία, η οποία εμφανίζεται στην οθόνη του πληκτρολογίου, μπορεί να αλλάξει από το πληκτρολόγιο ή με τη διαδικασία Downloading και στη θέση της να γράψετε τη δική σας επωνυμία, το τηλέφωνό σας ή όποιο μήνυμα θέλετε, το οποίο όμως δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δέκα έξι χαρακτήρες. Η αλλαγή της επωνυμίας από το πληκτρολόγιο γίνεται εύκολα, με τον ίδιο τρόπο που γράφετε ένα μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο. Η αντιστοιχία των γραμμάτων σε κάθε πλήκτρο φαίνεται στην επόμενη σελίδα. Για να αλλάξετε την επωνυμία στο πληκτρολόγιο, όταν είστε στην οθόνη: [ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ] Προγραμματισμός των πληκτρολογίων!!33!!!!33!!

34 1. πιέστε το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [SIGMA TECHNOLOGY] 3. Πιέστε για δύο δευτερόλεπτα το πλήκτρο [CLEAR], για να καθαρίσετε την οθόνη. 4. Στη συνέχεια, γράψτε τη νέα επωνυμία, πιέζοντας μία ή περισσότερες φορές το πλήκτρο με το αντίστοιχο γράμμα, σύμφωνα με το παρακάτω σχεδιάγραμμα: Με το πάτημα του πλήκτρου εμφανίζεται στην πρώτη γραμμή της οθόνης το γράμμα που θα καταχωρηθεί και στη δεύτερη γραμμή τα γράμματα που αντιστοιχούν στο πλήκτρο αυτό. 5. Πιέστε [ENTER], για να καταχωρηθεί η νέα επωνυμία στη μνήμη του πληκτρολογίου. Αν κάνατε κάποιο λάθος την ώρα της πληκτρολόγησης, μπορείτε να μετακινηθείτε αριστερά ή δεξιά με τα βέλη και πιέζοντας το πλήκτρο [CLEAR] να διαγράψετε το γράμμα πάνω στο οποίο βρίσκεται ο δείκτης.!!34!! Προγραμματισμός των πληκτρολογίων!!34!!

35 Στην ενότητα αυτή περιγράφονται οι προγραμματισμοί οι οποίοι πρέπει να γίνουν στον πίνακα, ώστε να προσαρμοσθεί στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες της εγκατάστασης. Για να μπείτε στον προγραμματισμό του πίνακα, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία: 1. Μπείτε στον προγραμματισμού του τεχνικού, με τη διαδικασία που περιγράψαμε στη σελίδα 31 και όταν είστε στην οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΩΝ] 2. πιέστε το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΙΝΑΚΑ] 3. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ] Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προγραμματίσετε, μετά την είσοδο στον προγραμματισμό του πίνακα, είναι οι παράμετροι λειτουργίας του. Με τον προγραμματισμό αυτό επιλέγετε τον τρόπο με τον οποίο θα εκδηλώνετε ο συναγερμός. Εργοστασιακά, η μονάδα είναι προγραμματισμένη να λειτουργεί με σειρήνα, τηλεφωνητή και κωδικοποιητή. Για να αλλάξετε την επιλογή, όταν είστε στην οθόνη: ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ] 1. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ] 2. Πιέστε ξανά [ENTER] και με τα βέλη [ ] ή [ ] μετακινηθείτε στις διαθέσιμες επιλογές λειτουργίας, που είναι: [ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝ/ΡΜΟΥ - ΜΟΝΟ ΣΕΙΡΗΝΑ] [ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝ/ΡΜΟΥ - ΣΕΙΡΗΝΑ & Τ/Φ] [ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝ/ΡΜΟΥ - ΣΕΙΡΗΝΑ & D/C] [ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝ/ΡΜΟΥ - ΣΕΙΡΗΝΑ-Τ/Φ & D/C] 3. Πιέστε [ENTER], στην οθόνη με την επιλογή που επιθυμείτε, για να την καταχωρήσετε στη μνήμη της μονάδας. Προγραμματισμός του πίνακα!!35!!!!35!!

36 Με τον προγραμματισμό αυτό επιλέγετε τι θα κάνει η μονάδα αν δώσει συναγερμό και στη λήξη του συναγερμού βρει ανοικτές ζώνες. Για να επιλέξετε τον τύπο του συναγερμού, όταν είστε στην οθόνη: ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ] 1. πιέστε το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ] 2. Πιέστε [ENTER] και με τα βέλη [ ] ή [ ] μετακινηθείτε στις διαθέσιμες επιλογές λειτουργίας, που είναι: [ΣΥΝΕΧΗΣ] : Είναι ο εργοστασιακός προγραμματισμός. Στην περίπτωση αυτή, ο συναγερμός σταματά μόνο όταν ισορροπήσει η ζώνη η οποία έδωσε συναγερμό. [ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ] : Στην περίπτωση αυτή, ο συναγερμός σταματά μόλις ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη διάρκεια συναγερμού, ανεξάρτητα από την κατάσταση της ζώνης. 3. Πιέστε [ENTER], στην οθόνη με την επιλογή που επιθυμείτε, για να την καταχωρήσετε στη μνήμη της μονάδας. Με τον προγραμματισμό αυτό επιλέγετε ποια τμήματα θέλετε να ενεργοποιούν τη γενική έξοδο συναγερμού (SSP & SR) του πίνακα. Όταν είστε στην οθόνη: [ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ] 1. πιέστε το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΕΡ/ΣΗ ΣΕΙΡΗΝΑΣ] 2. και πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η επόμενη οθόνη στην οποία απεικονίζονται τα τμήματα τα οποία ενεργοποιούν τη γενική έξοδο SSP & SR. ΤΜΗΜΑΤΑ: ΣΕΙΡΗΝΑ: # # # #!!36!! Προγραμματισμός του πίνακα!!36!!

37 Εργοστασιακά και τα τέσσερα τμήματα του συστήματος είναι προγραμματισμένα να ενεργοποιούν την έξοδο αυτή και συμβολίζονται με το # κάτω από τον αριθμό του τμήματος. 3. Πληκτρολογήστε τον αριθμό του τμήματος ή των τμημάτων που δεν θέλετε να ενεργοποιούν την έξοδο. 4. Πιέστε [ENTER], για να καταχωρήσετε την επιλογή στη μνήμη. Με τον προγραμματισμό αυτό επιλέγετε τι θα κάνει η μονάδα όταν οπλίζει και στη λήξη του χρόνου εξόδου υπάρχουν ζώνες που δεν έχουν ισορροπήσει. Για να επιλέξετε τον τρόπο διαχείρισης των ζωνών αυτών, όταν είστε στην οθόνη: ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΕΡ/ΣΗ ΣΕΙΡΗΝΑΣ] 1. πιέστε το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: ΟΠΛΙΣΗ ΜΕ ΖΩΝΕΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ] 2. Πιέστε [ENTER] και με τα βέλη [ ] ή [ ] μετακινηθείτε στις διαθέσιμες επιλογές λειτουργίας, που είναι: [ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ] Είναι ο εργοστασιακός προγραμματισμός. Στην περίπτωση αυτή, η μονάδα οπλίζει και, εάν υπάρχουν ζώνες ανοικτές στη λήξη του χρόνου εξόδου, θα δώσει συναγερμό. [ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: FORCED ARM] Στην περίπτωση αυτή, ηχεί προειδοποιητικά ο βομβητής του πληκτρολογίου και η μονάδα οπλίζει, βγάζοντας αυτόματα εκτός λειτουργίας τις ζώνες που θα είναι ανοικτές στη λήξη του χρόνου εξόδου. Οι ζώνες αυτές θα ενταχθούν στο σύστημα όταν επανέλθουν σε ηρεμία. [ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΗΧΗΡΟ BYPASS] Στην περίπτωση αυτή, η μονάδα οπλίζει και βγάζει αυτόματα εκτός λειτουργίας τις ζώνες που θα είναι ανοικτές στη λήξη του χρόνου εξόδου. Ταυτόχρονα, στην περιμετρική όπλιση θα ηχήσει ο βομβητής του πληκτρολογίου ενώ, στην πλήρη όπλιση, θα ηχήσει τρεις φορές και η σειρήνα του συστήματος. Προγραμματισμός του πίνακα!!37!!!!37!!

38 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΣΙΩΠΗΡΟ BYPASS] Στην περίπτωση αυτή, ηχεί προειδοποιητικά ο βομβητής του πληκτρολογίου και η μονάδα οπλίζει, βγάζοντας αυτόματα εκτός λειτουργίας τις ζώνες που θα είναι ανοικτές στη λήξη του χρόνου εξόδου. 3. Πιέστε [ENTER], στην οθόνη με την επιλογή που επιθυμείτε, για να την καταχωρήσετε στη μνήμη της μονάδας. Με την εργασία αυτή επιλέγετε αν η μονάδα θα απενεργοποιήσει αυτόματα τις ζώνες που θα δώσουν έναν προκαθορισμένο αριθμό συναγερμών, κατά τη διάρκεια ενός κύκλου όπλισης. Για να επιλέξετε τον τρόπο διαχείρισης των ζωνών αυτών, όταν είστε στην οθόνη: ΟΠΛΙΣΗ ΜΕ ΖΩΝΕΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ 1. πιέστε το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΝΩΝ] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΩΝ: 0] 3. Προγραμματίστε πόσες φορές θα πρέπει να δώσει συναγερμό η ίδια ζώνη, πριν βγει αυτόματα εκτός λειτουργίας. Μπορείτε να επιλέξετε από 1 έως 9 συναγερμούς. Αν δεν θέλετε να βγαίνουν οι ζώνες εκτός λειτουργίας, στη θέση αυτή βάζετε 0, που είναι και ο εργοστασιακός προγραμματισμός. 4. Πιέστε [ENTER], για να καταχωρήσετε την επιλογή στη μνήμη. Με τον προγραμματισμό αυτό μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα του συστήματος να μπαίνει αυτόματα σε λειτουργία STAY, όταν οπλίσει και δεν ανοίξει κάποια ζώνη DELAY μέχρι τη λήξη του χρόνου εξόδου. Για να επιλέξετε αυτή τη λειτουργία, όταν είστε στην οθόνη: ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΝΩΝ 1. πιέστε το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ AUTO STAY]!!38!! Προγραμματισμός του πίνακα!!38!!

39 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [AUTO STAY: ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ] 3. Με τα βέλη [ ] ή [ ] επιλέξτε: [AUTO STAY: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ] και 4. πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΜΕ ΧΡΟΝΟ ΕΙΣΟΔΟΥ] 5. Με τα βέλη [ ] ή [ ] επιλέξτε αν θέλετε οι ζώνες DELAY να είναι άμεσες ή να έχουν χρόνο εισόδου και πιέστε [ENTER], για να καταχωρήσετε την επιλογή στη μνήμη. Εργοστασιακά, το πλήκτρο [ARM], είναι προγραμματισμένο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γρήγορη πλήρη όπλιση του συστήματος, χωρίς τη χρήση κωδικού. Για να απενεργοποιήσετε την ιδιότητα αυτή, όταν είστε στην οθόνη: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ AUTO STAY] 1. πιέστε το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΥ ARM] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΠΛΗΚΤΡΟ ARM: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ] 3. Με τα βέλη [ ] ή [ ] επιλέξτε: [ΠΛΗΚΤΡΟ ARM: ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ] 4. Πιέστε [ENTER], για να καταχωρήσετε την επιλογή στη μνήμη. Εργοστασιακά, το πλήκτρο STAY], είναι προγραμματισμένο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για γρήγορη όπλιση του συστήματος, χωρίς τη χρήση κωδικού (για περιμετρική όπλιση - STAY). Για να απενεργοποιήσετε την ιδιότητα αυτή, όταν είστε στην οθόνη: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΥ ARM] 1. πιέστε το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΥ STAY] Προγραμματισμός του πίνακα!!39!!!!39!!

40 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΠΛΗΚΤΡΟ STAY: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ] 3. Με τα βέλη [ ] ή [ ] επιλέξτε: [ΠΛΗΚΤΡΟ STAY: ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ] 4. Πιέστε [ENTER], για να καταχωρήσετε την επιλογή στη μνήμη. Το πλήκτρο [STAY] μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για την αφόπλιση του συστήματος, χωρίς τη χρήση κωδικού. Η αφόπλιση μόνο με το πλήκτρο [STAY] γίνεται μόνο στην περιμετρική όπλιση (STAY) και μόνο στην περίπτωση που δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία συναγερμού (ενεργοποίηση ζώνης Delay). Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα αυτή, όταν είστε στην οθόνη: [ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΥ STAY] 1. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΑΦΟΠΛΙΣΗ ΜΕ STAY ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ] 2. Με τα βέλη [ ] ή [ ] επιλέξτε: [ΑΦΟΠΛΙΣΗ ΜΕ STAY ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ] και 3. πιέστε [ENTER], για να καταχωρήσετε την επιλογή στη μνήμη. Με τον προγραμματισμό αυτό επιλέγετε αν η αλλαγή της ώρας, κατά τη θερινή ή τη χειμερινή περίοδο, θα γίνεται αυτόματα ή όχι. Για να επιλέξετε τον τρόπο που επιθυμείτε, όταν είστε στην οθόνη: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΥ STAY] 1. πιέστε το πλήκτρο με το βέλος [ ] και πηγαίνετε στην οθόνη: [ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΡΙΝΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΩΡΑΣ] 2. Πιέστε [ENTER]. Θα εμφανισθεί η οθόνη: [ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ: ΑΥΤΟΜΑΤΗ] 3. Με τα βέλη [ ] ή [ ] επιλέξτε: [ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ: ΑΥΤΟΜΑΤΗ ή ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ] και 4. πιέστε [ENTER], για να καταχωρήσετε την επιλογή στη μνήμη.!!40!! Προγραμματισμός του πίνακα!!40!!

Οδηγίες τεχνικού. Οδηγίες για την εγκατάσταση και τον προγραµµατισµό του πίνακα PROTEUS.

Οδηγίες τεχνικού. Οδηγίες για την εγκατάσταση και τον προγραµµατισµό του πίνακα PROTEUS. Οδηγίες τεχνικού Οδηγίες για την εγκατάσταση και τον προγραµµατισµό του πίνακα PROTEUS. Γενικά χαρακτηριστικά του Πίνακα... 6 Γενικά χαρακτηριστικά του Τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά του Κωδικοποιητή...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκαταστάτη. Οδηγίες για την εγκατάσταση και τον προγραµµατισµό του πίνακα APOLLO PLUS

Οδηγίες εγκαταστάτη. Οδηγίες για την εγκατάσταση και τον προγραµµατισµό του πίνακα APOLLO PLUS Οδηγίες εγκαταστάτη Οδηγίες για την εγκατάσταση και τον προγραµµατισµό του πίνακα APOLLO PLUS Γενικά χαρακτηριστικά του πίνακα... 5 Γενικά χαρακτηριστικά τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά κωδικοποιητή...

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά χαρακτηριστικά του πίνακα... 5 Γενικά χαρακτηριστικά τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά κωδικοποιητή... 9

Γενικά χαρακτηριστικά του πίνακα... 5 Γενικά χαρακτηριστικά τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά κωδικοποιητή... 9 Γενικά χαρακτηριστικά του πίνακα... 5 Γενικά χαρακτηριστικά τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά κωδικοποιητή... 9 Έλεγχος της μονάδας πριν την εγκατάσταση... 11 Έλεγχος του συσσωρευτή... 12 Γείωση...

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικές οδηγίες χρήσης

Συνοπτικές οδηγίες χρήσης www.sigmasec.gr Συνοπτικές οδηγίες χρήσης 1 2 2 3 4 8 5 6 9 7 10 11 13 12 Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου 1 2 3 4 5 6 Οθόνη LCD Στην οθόνη αυτή εµφανίζονται η κατάσταση του συστήµατος και πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

S I G M A "APOLLO 8/16 PLUS"

S I G M A APOLLO 8/16 PLUS S I G M A "APOLLO 8/16 PLUS" Πίνακας Συναγερμού και Πυρανίχνευσης 16 ζωνών, βασισμένος σε μικροϋπολογιστή, με την δυνατότητα προγραμματισμού από το πληκτρολόγιο ή μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Απλός στην

Διαβάστε περισσότερα

... 5 Γενικά χαρακτηριστικά του πίνακα... 5 Γενικά χαρακτηριστικά της ασύρματης επέκτασης... 8 Γενικά χαρακτηριστικά τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά κωδικοποιητή... 9... 10... 10... 11 Έλεγχος της

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Γενικά.... 1 Γενικά χαρακτηριστικά του πίνακα....1 Γενικά χαρακτηριστικά Τηλεφωνητή.........3 Γενικά χαρακτηριστικά Κωδικοποιητή......4 Τεχνικά χαρακτηριστικά..... 5 Οδηγίες εγκατάστασης.............6

Διαβάστε περισσότερα

S I G M A "APOLLO 8/16 PLUS"

S I G M A APOLLO 8/16 PLUS S I G M A "APOLLO 8/16 PLUS" Πίνακας Συναγερμού και Πυρανίχνευσης 16 ζωνών, βασισμένος σε μικροϋπολογιστή, με την δυνατότητα προγραμματισμού από το πληκτρολόγιο ή μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Απλός στην

Διαβάστε περισσότερα

Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 9 Ενδεικτικά LED's Είσοδος στον προγραμματισμό του χρήστη... 14

Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 9 Ενδεικτικά LED's Είσοδος στον προγραμματισμό του χρήστη... 14 Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 9 Ενδεικτικά LED's... 11 Είσοδος στον προγραμματισμό του χρήστη... 14 Επιλογή του τύπου απεικόνισης... 14 Αυτόματο κλείδωμα πληκτρολογίου... 16 Ρύθμιση έντασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Λειτουργίες

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Λειτουργίες ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αναγνώστης καρτών RFID, o οποίος συνεργάζεται αποκλειστικά με τους πίνακες συναγερμού S-Pro (version V6.4 και νεότερη) της Sigma Technologies, δίνοντας τη δυνατότητα χειρισμού του συστήματος και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Λειτουργίες

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Λειτουργίες ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αναγνώστης καρτών RFID, o οποίος συνεργάζεται αποκλειστικά με τους πίνακες συναγερμού S-Pro (version V6.4 και νεότερη) της Sigma Technologies, δίνοντας τη δυνατότητα χειρισμού του συστήματος και

Διαβάστε περισσότερα

Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 9 Πλήκτρα... 9 Ενδεικτικά LED's... 10

Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 9 Πλήκτρα... 9 Ενδεικτικά LED's... 10 Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 9 Πλήκτρα... 9 Ενδεικτικά LED's... 10 Επιλογή του τύπου απεικόνισης... 13 Αυτόματο κλείδωμα πληκτρολογίου... 15 Ρύθμιση έντασης ήχου του βομβητή... 16 Προγραμματισμός

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Γενικά.... 1 Γενικά χαρακτηριστικά του πίνακα....1 Γενικά χαρακτηριστικά Τηλεφωνητή.........3 Γενικά χαρακτηριστικά Κωδικοποιητή......4 Τεχνικά χαρακτηριστικά..... 5 Οδηγίες εγκατάστασης.............6

Διαβάστε περισσότερα

Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LED's... 10

Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LED's... 10 Apollo Plus... 5... 5... 7 Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LED's... 10... 11... 12 Επιλογή της γλώσσας... 12 Επιλογή του τύπου απεικόνισης... 12 Ρύθμιση έντασης ήχου του βομβητή...

Διαβάστε περισσότερα

"APOLLO RTM-1" ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ "RTM-1"

APOLLO RTM-1 ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ RTM-1 "APOLLO RTM-1" Το "RTM-1" είναι μία συσκευή η οποία συνεργάζεται με τον πίνακα Apollo και σας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνείτε και να ελέγχετε το σύστημα συναγερμού με ασφάλεια, από οποιαδήποτε απόσταση,

Διαβάστε περισσότερα

Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LED's... 10

Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LED's... 10 Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LED's... 10 Επιλογή της γλώσσας... 12 Επιλογή του τύπου απεικόνισης... 12 Ρύθμιση έντασης ήχου του βομβητή... 13 Ρύθμιση αντίθεσης LCD... 13 Ρύθμιση

Διαβάστε περισσότερα

Εµπνευσµένη σχεδίαση. Εντυπωσιακές δυνατότητες.

Εµπνευσµένη σχεδίαση. Εντυπωσιακές δυνατότητες. Εµπνευσµένη σχεδίαση. Εντυπωσιακές δυνατότητες. Το Orpheus συνδυάζει την κοµψότητα µε την ασφάλεια. Οι λιτές γραµµές, ο επίπεδος σχεδιασµός και η πρόσοψη από γυαλί καθιστούν το πληκτρολόγιο του µοναδικό,

Διαβάστε περισσότερα

Αγγίξτε το µέλλον της τεχνολογίας

Αγγίξτε το µέλλον της τεχνολογίας Αγγίξτε το µέλλον της τεχνολογίας Είναι δυνατόν ένα τόσο δυναµικό, τεχνολογικά καινοτόµο και µοναδικού design σύστηµα ασφαλείας να σας προσφέρει όλα όσα έχετε φανταστεί; Καλωσήρθατε στο PROTEUS. Εντυπωσιακό

Διαβάστε περισσότερα

"APOLLO RTM-1" ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ "RTM-1"

APOLLO RTM-1 ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ RTM-1 "APOLLO RTM-1" Το "RTM-1" είναι μία συσκευή η οποία συνεργάζεται με τον πίνακα Apollo και σας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνείτε και να ελέγχετε το σύστημα συναγερμού με ασφάλεια, από οποιαδήποτε απόσταση,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ AFC 300 PLUS

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ AFC 300 PLUS ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ AFC 300 PLUS 1 2 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ AFC 300 Φωνητικά μηνύματα στα Ελληνικά στον χειρισμό και προγραμματισμό. LCD οθόνη. 32 ασύρματες ζώνες. 8 ενσύρματες ζώνες. Δέχεται μέχρι 8 τηλεχειριστήρια

Διαβάστε περισσότερα

Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LEDs... 10

Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LEDs... 10 Aeolus... 5... 5... 7 Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου... 8 Ενδεικτικά LEDs... 10... 11... 12 Επιλογή της γλώσσας... 12 Επιλογή του τύπου απεικόνισης... 12 Ρύθμιση έντασης ήχου του βομβητή... 15 Ρύθμιση

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Γενικά.... 1 Επεξήγηση τεχνικών όρων.....1 Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου...3 Ενδεικτικά LED s...4 Πλήκτρα......5 Έλεγχος του συστήματος....6 Έλεγχος ανοικτών ζωνών.......7

Διαβάστε περισσότερα

S I G M A "Z E U S" ZEUS/KP-RFID/L: Με µεγάλη, φωτιζόµενη οθόνη και ενσωµατωµένο

S I G M A Z E U S ZEUS/KP-RFID/L: Με µεγάλη, φωτιζόµενη οθόνη και ενσωµατωµένο S I G M A "Z E U S" Ο "ZEUS" είναι ένας πολυζωνικός πίνακας συναγερµού, πυρανίχνευσης και Access Control, ο οποίος ενσωµατώνει τις τελευταίες λύσεις της ηλεκτρονικής στα συστήµατα ασφαλείας, όπως: κωδικοποιηµένες

Διαβάστε περισσότερα

SIGMA "APOLLO" APOLLO Οδηγίες Χρήσης Σελίδα 1

SIGMA APOLLO APOLLO Οδηγίες Χρήσης Σελίδα 1 SIGMA "APOLLO" Ο κεντρικός πίνακας "APOLLO" είναι ένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας, το οποίο μπορεί να καλύψει με ασφάλεια τις ανάγκες ενός σπιτιού, ενός γραφείου ή μιας επιχείρησης. Έχει σχεδιασθεί με στόχο

Διαβάστε περισσότερα

KARAGIANNIS-SECURITY.GR

KARAGIANNIS-SECURITY.GR KARAGIANNIS-SECURITY.GR Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ARTEC AR-64 ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΩΝ ΚΑΙ LED ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ POWER : TROUBLE : ARM DISARM : Είναι αναμμένο όταν έχουμε τροφοδοσία 220V και μπαταρία. Αναβοσβήνει όταν δεν

Διαβάστε περισσότερα

Tο Apollo έγινε plus!

Tο Apollo έγινε plus! Tο Apollo έγινε plus! Το Apollo plus συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήµατα του επιτυχηµένου Apollo, µε 32 ζώνες και µοντέρνο πληκτρολόγιο αφής. Μικρό µέγεθος. Μεγάλες δυνατότητες. To Apollo plus διαθέτει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Αγγίξτε το μέλλον της τεχνολογίας. Καλωσήρθατε στο PROTEUS.

Αγγίξτε το μέλλον της τεχνολογίας. Καλωσήρθατε στο PROTEUS. Αγγίξτε το μέλλον της τεχνολογίας Είναι δυνατόν ένα τόσο δυναμικό, τεχνολογικά καινοτόμο και μοναδικού design σύστημα ασφαλείας να σας προσφέρει όλα όσα έχετε φανταστεί; Καλωσήρθατε στο PROTEUS. Εντυπωσιακό

Διαβάστε περισσότερα

ICP-CP508. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508

ICP-CP508. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508 ICP-CP508 EL Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508 ICP-CP508 Οδηγός χρήστη 1.0 Επισκόπηση πληκτρολογίων της σειράς ICP-CP508 EL 2 1.0 Επισκόπηση πληκτρολογίων της σειράς ICP-CP508 Το πληκτρολόγιο είναι

Διαβάστε περισσότερα

ICP-CP500. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP500

ICP-CP500. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP500 ICP-CP500 EL Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP500 ICP-CP500 Οδηγός χρήστη 1.0 Επισκόπηση σειράς πληκτρολογίων ICP-CP500 EL 2 1.0 Επισκόπηση σειράς πληκτρολογίων ICP- CP500 Το πληκτρολόγιο είναι το μέσο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΓΕΝΙΚΑ Η κεντρική μονάδα, είναι το βασικότερο τμήμα ενός συστήματος συναγερμού. Κύρια αποστολή της είναι να δέχεται σήματα από τους αισθητήρες και, σε περίπτωση παραβίασης

Διαβάστε περισσότερα

Και οι δύο πίνακες διατίθενται στο ίδιο μεταλλικό κουτί και έχουν τα παρακάτω κοινά χαρακτηριστικά:

Και οι δύο πίνακες διατίθενται στο ίδιο μεταλλικό κουτί και έχουν τα παρακάτω κοινά χαρακτηριστικά: PROMETHEUS ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 4 & 8 ΖΩΝΩΝ Η σειρά συμβατικών πινάκων πυρανίχνευσης PROMETHEUS, της SIGMA SECURITY, έχει σχεδιασθεί σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές EN-54 Part 4 & Part 2. Είναι βασισμένοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ AR-64

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ AR-64 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ AR-64 ARTEC Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ARTEC AR-64 ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΩΝ ΚΑΙ LED ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ POWER : TROUBLE : ARM DISARM : Είναι αναμμένο όταν έχουμε τροφοδοσία 220V και μπαταρία. Αναβοσβήνει όταν

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Επισημάνσεις........2 Συντήρηση........2 Γενικά........3 Γενικά χαρακτηριστικά.......3 Τεχνικά χαρακτηριστικά.........4 Οδηγίες Εγκατάστασης....... 4 Επεξήγηση των ορίων συνδέσεων.............5

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ. Εντυπωσιακό design, εκπληκτική αφή

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ. Εντυπωσιακό design, εκπληκτική αφή ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Εντυπωσιακό design, εκπληκτική αφή Το λεπτό και μοντέρνο πληκτρολόγιο του Proteus θα ομορφύνει τον χώρο σας. Τα ενσωματωμένα πλήκτρα αφής που διαθέτει καθώς και το ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης GSM-GPRS LINK INTERFACE

Οδηγίες Εγκατάστασης GSM-GPRS LINK INTERFACE Οδηγίες Εγκατάστασης GSM-GPRS LINK INTERFACE Ο ORION-G είναι μία συσκευή η οποία εξομοιώνει την αναλογική τηλεφωνική γραμμή (PSTN), αξιοποιώντας το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας, και χρησιμοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

HX-TEL 999. ΗΧ-TEL999 rev1_1 www.tele.gr

HX-TEL 999. ΗΧ-TEL999 rev1_1 www.tele.gr ΜΟΝΑ Α ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ HX-TEL 999 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 1 ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ Χρησιµοποιείτε πάντα µόνο το τροφοδοτικό που συνοδεύει

Διαβάστε περισσότερα

Ο H Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Τ Η SP-5500

Ο H Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Τ Η SP-5500 ALKO Security ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΕΩΦ. ΒΑΡΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ 10 ΤΗΛ. 2109655805 ΚΙΝ. 6944662835-6974719687 E-mail: alko_security@pathfinder.gr Ο H Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Τ Η SP-5500 ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ Όσα πρέπει να γνωρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Έκδοση Φεβρουάριος 98

Οδηγίες χρήσης. Έκδοση Φεβρουάριος 98 Οδηγίες χρήσης Έκδοση Φεβρουάριος 98 Περιεχόμενα Εισαγωγή - Παρουσίαση - Γρήγορη αναφορά στις λειτουργίες του συστήματος 1,2 Ενδείξεις πληκτρολογίων - Πλήκτρα - Βομβητής πληκτρολογίων 2,3 Οπλισμός συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IDS XSERIES // XSERIES ζώνες // 128 χρήστες 1000 γεγονότα μνήμης

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IDS XSERIES // XSERIES ζώνες // 128 χρήστες 1000 γεγονότα μνήμης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IDS XSERIES www.idshellas.gr 8-64 XSERIES 8-64 ζώνες 8 χρήστες 000 γεγονότα μνήμης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Όπλιση του συστήματος συναγερμού... Παράκαμψη ζώνης... 3 Μνήμη παραβίασης ζωνών συστήματος...

Διαβάστε περισσότερα

ARTEC Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ AR-7664

ARTEC Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ AR-7664 ARTEC Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ AR-7664 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ AR-7664 16 ενσύρματες ζώνες 24 ασύρματες ζώνες 4 partition 8 LCD πληκτρολόγια 8 τηλεχειριστήρια 1 master κωδικός 8 βοηθητικοί κωδικοί 2 τηλέφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IDS 805 //

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IDS 805 // ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IDS 0 www.idshellas.gr 0 ζώνες χρήστες 00 γεγονότα μνήμης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Όπλιση του συστήματος συναγερμού... Παράκαμψη ζώνης... Μνήμη παραβίασης ζωνών συστήματος... Προγραμματισμός κωδικού

Διαβάστε περισσότερα

ARTEC Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ AR-64

ARTEC Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ AR-64 ARTEC Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ AR-64 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ AR-64 16 ενσύρματες ζώνες στην πλακέτα (χωρίς διπλασιασμό) 24 ασύρματες ζώνες με ενσωματωμένο δέκτη Επεκτείνεται μέχρι 64 ζώνες με BUS επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Η ασύρματη επέκταση παράγεται σε δύο τύπους: HXP-48: Σε πλαστικό κουτί. HXP-48 B: Μόνο πλακέτα (Board)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Η ασύρματη επέκταση παράγεται σε δύο τύπους: HXP-48: Σε πλαστικό κουτί. HXP-48 B: Μόνο πλακέτα (Board) 1 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ασύρματη επέκταση HXP-48 συνεργάζεται με τους πίνακες AEOLUS και υποστηρίζει 48 ασύρματα περιφερειακά, τα οποία μπορούν να αντιστοιχισθούν σε οποιαδήποτε ζώνη του πίνακα (αν είναι ανιχνευτές)

Διαβάστε περισσότερα

TM40 Οδηγίες τελικού χρήστη

TM40 Οδηγίες τελικού χρήστη MG5000 MG5050 SP5500 SP6000 SP7000 TM40 δηγίες τελικού χρήστη Ρυθμίσεις χρηστών Για λόγους ασφάλειας, γράψτε μόνο το όνομα του χρήστη και όχι τον κωδικό του. 4-ψηφίων κωδικός 6-ψηφίων κωδικός Χρήστης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Τεχνικού GSM-GPRS LINK INTERFACE

Οδηγίες Τεχνικού GSM-GPRS LINK INTERFACE Οδηγίες Τεχνικού GSM-GPRS LINK INTERFACE Ο ORION-G είναι μία συσκευή η οποία εξομοιώνει την αναλογική τηλεφωνική γραμμή (PSTN), αξιοποιώντας το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας, και χρησιμοποιείται για την

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ GSM TCS-3

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ GSM TCS-3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ GSM TCS-3 GSM TCS-3 ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΕΝ ΕΙΞΕΙΣ ΟΘΟΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ Στάθμη σήματος GSM Αναβοσβήνει σε διακοπή τηλ.γραμμής Σταθερά αναμμένο όταν η τηλ.γραμμή είναι ΟΚ Χαμηλή μπαταρία ασύρματου

Διαβάστε περισσότερα

SIGMA "ZEUS" ZEUS Οδηγίες Χρήσης Σελίδα 1

SIGMA ZEUS ZEUS Οδηγίες Χρήσης Σελίδα 1 SIGMA "ZEUS" Ο κεντρικός πίνακας "ZEUS" της SIGMA SECURITY είναι ένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας με μεγάλη επεκτασιμότητά, που μπορεί να καλύψει με ασφάλεια τις ανάγκες ενός σπιτιού, ενός γραφείου ή μιας

Διαβάστε περισσότερα

Για να ενεργοποιήσετε εκ νέου το συναγερµό διακοπής τηλεφωνικής γραµµής

Για να ενεργοποιήσετε εκ νέου το συναγερµό διακοπής τηλεφωνικής γραµµής ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΗΧ-TEL99 Οδηγίες χρήσης Αρχικές ενέργειες Ο συναγερµός ΗΧ-TEL99 πρέπει να είναι συνδεδεµένος µε µια τηλεφωνική γραµµή σε λειτουργία προκειµένου να προγραµµατιστεί αρχικά. Για να σταµατήσει

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά χαρακτηριστικά... 5 Γενικά χαρακτηριστικά του πίνακα... 5 Γενικά χαρακτηριστικά τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά κωδικοποιητή...

Γενικά χαρακτηριστικά... 5 Γενικά χαρακτηριστικά του πίνακα... 5 Γενικά χαρακτηριστικά τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά κωδικοποιητή... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ε ΙΣΑΓΩΓΗ Γενικά χαρακτηριστικά... 5 Γενικά χαρακτηριστικά του πίνακα... 5 Γενικά χαρακτηριστικά τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά κωδικοποιητή... 9 Τεχνικά χαρακτηριστικά... 10 Συντήρηση...

Διαβάστε περισσότερα

www.tele.gr ΗΧ-GSM02 rev1.2 www.tele.gr

www.tele.gr ΗΧ-GSM02 rev1.2 www.tele.gr ΗΧ -GSM02 Β/W Ασύρµατο σύστηµα συναγερµού µε ειδοποίηση µέσω GSM Οδηγίες χρήσης H δήλωση συµµόρφωσης CE της συσκευής είναι αναρτηµένη στην ιστοσελίδα Λειτουργία και συνδεσµολογία ακροδεκτών Στο πίσω µέρος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ AR-7564

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ AR-7564 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ AR-7564 ΕΚΔΟΣΗ 0.1 1 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 8 Ενσύρματες & 24 Ασύρματες Ζώνες & 32 BUS (με χρήση 7601) 8 Πληκτρολόγια / 8 τηλεχειριστήρια Ενσωματωμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΧ-GSM 02 www.tele.gr

ΗΧ-GSM 02 www.tele.gr ΗΧ -GSM02Β/W Ασύρµατο σύστηµα συναγερµού µε ειδοποίηση µέσω GSM Οδηγίες χρήσης Λειτουργία και συνδεσµολογία ακροδεκτών Στο πίσω µέρος της κεντρικής µονάδας υπάρχει µια σειρά ακροδεκτών σύνδεσης, οι λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας

Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας Οδηγίες Λειτουργίας Σας ευχαριστούµε που χρησιµοποιείτε το έξυπνο σύστηµα συναγερµού της εταιρίας µας. Τα προϊόντα µας είναι ιδανικά για οικογένειες, τράπεζας, µικρές

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WΜ2FX

Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WΜ2FX Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WΜ2FX Προετοιμασία- Εκκίνηση συσκευής Η ορθή εκκινηση του συστήματος συναγερμού είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS HELLAS ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS  HELLAS ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ HELLAS ΕΓΓΥΗΣΗ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS www.idshellas.gr IDS ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Όπλιση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥΜΑΤΙΣΜ

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥΜΑΤΙΣΜ ΑΣΦΑΛΕΙΑ HELLAS ΕΓΓΥΗΣΗ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ 805 Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥΜΑΤΙΣΜ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS www.idshellas.gr

Διαβάστε περισσότερα

DSC PC Αναλυτικές οδηγίες χρήστη με Lcd Πλήρης Οπλισμός: Για να ενεργοποιήσετε το σύστημα, πρέπει η πράσινη λυχνία ν στο πληκτρολόγιο

DSC PC Αναλυτικές οδηγίες χρήστη με Lcd Πλήρης Οπλισμός: Για να ενεργοποιήσετε το σύστημα, πρέπει η πράσινη λυχνία ν στο πληκτρολόγιο DSC PC 1616 1832 1864 Αναλυτικές οδηγίες χρήστη με Lcd Πλήρης Οπλισμός: Για να ενεργοποιήσετε το σύστημα, πρέπει η πράσινη λυχνία ν στο πληκτρολόγιο να είναι αναμμένη. Πατώντας # θα πρέπει η οθόνη του

Διαβάστε περισσότερα

VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS www.idshellas.

VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS www.idshellas. ΑΣΦΑΛΕΙΑ HELLAS ΕΓΓΥΗΣΗ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

PC585/PC1616 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

PC585/PC1616 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ An ISO 9001 certified Company Made In Canada PC585/PC1616 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ PK1555 ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΩΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ 2 ΧΡΟΝΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Όπλιση του συστήματος συναγερμού... 2. Παράκαμψη ζώνης... 3. Μνήμη παραβίασης ζωνών συστήματος... 3. Προγραμματισμός κωδικού χρήστη...

Όπλιση του συστήματος συναγερμού... 2. Παράκαμψη ζώνης... 3. Μνήμη παραβίασης ζωνών συστήματος... 3. Προγραμματισμός κωδικού χρήστη... Χ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IDS ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ X Όπλιση του συστήματος συναγερμού... Παράκαμψη ζώνης... 3 Μνήμη παραβίασης ζωνών συστήματος... 3 Προγραμματισμός κωδικού χρήστη... Ανάγνωση προβλημάτων συστήματος... Ζώνη

Διαβάστε περισσότερα

Το IXION-G είναι μία συσκευή επικοινωνίας και αποστολής συμβάντων, μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας GPRS, προς Κέντρα Λήψης σημάτων τα οποία

Το IXION-G είναι μία συσκευή επικοινωνίας και αποστολής συμβάντων, μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας GPRS, προς Κέντρα Λήψης σημάτων τα οποία Το IXION-G είναι μία συσκευή επικοινωνίας και αποστολής συμβάντων, μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας GPRS, προς Κέντρα Λήψης σημάτων τα οποία υποστηρίζουν πρωτόκολλο SIA IP. Συνδέεται στο Bus των πινάκων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΜL-ST331V GSM

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΜL-ST331V GSM ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΜL-ST331V GSM ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΘΟΝΗΣ Ένδειξη στάθμης σήματος GSM. Όταν διακοπεί η τηλεφωνική γραμμή, αναβοσβήνει,ενώ είναι σταθερά αναμμένο όταν είναι εντάξει. Ένδειξη χαμηλής στάθμης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80

ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80 ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣEIΣ & ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙ ΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ. ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική σημείωση: Στον συναγερμό δηλώνονται μόνο αισθητήρες που έχουν κωδικό HX-31/99/Ν και ΗΧ-ΤEL99/D/N

Σημαντική σημείωση: Στον συναγερμό δηλώνονται μόνο αισθητήρες που έχουν κωδικό HX-31/99/Ν και ΗΧ-ΤEL99/D/N Οδηγίες χρήσης (rev_1n) ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΗΧ-TEL99/N Σημαντική σημείωση: Στον συναγερμό δηλώνονται μόνο αισθητήρες που έχουν κωδικό HX-31/99/Ν και ΗΧ-ΤEL99/D/N Αρχικές ενέργειες Ο συναγερμός ΗΧ-TEL99/N

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Sigma Technologies τοπικό Downloading WXP-48: Aeolus Apollo Version V.8.4 Version V.6.0 Apollo Plus WXP-48B: Aeolus

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Sigma Technologies τοπικό Downloading WXP-48: Aeolus Apollo Version V.8.4 Version V.6.0 Apollo Plus WXP-48B: Aeolus ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ασύρματη επέκταση η οποία υποστηρίζει 48 ασύρματα περιφερειακά, τα οποία μπορούν να αντιστοιχισθούν σε οποιαδήποτε ζώνη του πίνακα, αν είναι συσκευές συναγερμού ή σε οποιοδήποτε τμήμα, αν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ AG-GD20 GSM & PSTN

ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ AG-GD20 GSM & PSTN ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ AG-GD20 GSM & PSTN Τρόποι ενεργοποίησης Trigger Τρόπος 1 : Με αυτό το τρόπο µόλις το σήµα στο trigger σταµατήσει (ο χρόνος της σειρήνας τελειώσει), ο τηλεφωνητής θα σταµατήσει να καλεί. Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 020 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 020 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ AΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 020 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή.... 3 1.2 Τοποθέτηση της κάρτας SIM......4 1.3 Λειτουργία...4 3 Ρυθµίσεις της συσκευής.....4 3.1 Ρυθµίσεις µέσω του πληκτρολογίου.....4

Διαβάστε περισσότερα

PC1616/PC1832/PC1864 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

PC1616/PC1832/PC1864 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ An ISO 9001 certified Company Made In Canada PC1616/PC1832/PC1864 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ LED PK και RFK ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΩΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ 2 ΧΡΟΝΩΝ,

Διαβάστε περισσότερα

IXION S-PRO SIGMA Technologies 6 προγραμματισμένα κινητά τηλέφωνα

IXION S-PRO SIGMA Technologies 6 προγραμματισμένα κινητά τηλέφωνα Το IXION G είναι μία συσκευή επικοινωνίας και αποστολής συμβάντων προς Κέντρα Λήψης σημάτων, μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας GPRS. Ταυτόχρονα, παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη, απομακρυσμένου χειρισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ AVS XTREAM 6 XTREAM 32 XTREAM 64

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ AVS XTREAM 6 XTREAM 32 XTREAM 64 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ AVS XTREAM 6 XTREAM 32 XTREAM 64 ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ Εισάγουμε τον κωδικό προγραμματιστή (000000) και αν έχει εισαχθεί σωστά θα εμφανιστεί στην οθόνη του πληκτρολογίου η λέξη Xtream

Διαβάστε περισσότερα

REG. N. 4796 UNI EN ISO 9001:2000 GR868RX8. Art. 4052. Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας

REG. N. 4796 UNI EN ISO 9001:2000 GR868RX8. Art. 4052. Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας REG. N. 4796 UNI EN ISO 9001:2000 GR868RX8 Art. 4052 Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας Το παρόν φυλλάδιο οδηγιών χρήσης είναι πνευματική ιδιοκτησία της SIGMA SECURITY A.B.E.E. Απαγορεύεται η με οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ : Με ΙΤ-4Ν Με τηλέφωνο συνδεδεμένο στις εξόδους τηλεφωνικής γραμμής του ΙΤ-4Ν. Μπείτε στο μενού προγραμματισμού. Αν έχετε μπουτονιέρα στο σύστημα, τοποθετείστε

Διαβάστε περισσότερα

U R Safe. GSM Emergency Alarm System URS-007EG. Εγχειρίδιο χρήσης

U R Safe. GSM Emergency Alarm System URS-007EG. Εγχειρίδιο χρήσης U R Safe GSM Emergency Alarm System URS-007EG Εγχειρίδιο χρήσης Για την καλύτερη κατανόηση των λειτουργιών της συσκευής, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά όλο το παρόν εγχειρίδιο, πριν χρησιμοποιήσετε τη

Διαβάστε περισσότερα

MATRIX 424/832/832+ Κέντρο Συναγερμού με Πληκτρολόγια και Καρταναγνώστη Εγχειρίδιο Χρήστη USER. (Version 5)

MATRIX 424/832/832+ Κέντρο Συναγερμού με Πληκτρολόγια και Καρταναγνώστη Εγχειρίδιο Χρήστη USER. (Version 5) MATRIX 424/832/832+ Κέντρο Συναγερμού με Πληκτρολόγια και Καρταναγνώστη Εγχειρίδιο Χρήστη USER. (Version 5) RINS847-2 EN50131-1 Security Grade 2 Environmental Class 2 RINS847-2 Page 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ CHAPTER

Διαβάστε περισσότερα

PC1616/PC1832/PC1864 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ. ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ICON PK και RFK

PC1616/PC1832/PC1864 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ. ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ICON PK και RFK An ISO 9001 certified Company Made In Canada PC1616/PC1832/PC1864 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ICON PK και RFK ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΩΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ 2 ΧΡΟΝΩΝ,

Διαβάστε περισσότερα

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 12 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GSM 12 1

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 12 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GSM 12 1 AΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 12 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GSM 12 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή.... 3 1.2 Τοποθέτηση της κάρτας SIM........3 1.3 Λειτουργία...3 3 Ρυθµίσεις της συσκευής......3 4 Προγραµµατισµός µέσω εντολών

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Αυτό το κεφάλαιο περιέχει σημαντικές οδηγίες ασφαλείας και λειτουργίας. Διάβασε και κρατήστε αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 060 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 060 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ AΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 060 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή.... 3 1.2 Τοποθέτηση της κάρτας SIM......4 1.3 Λειτουργία...4 3 Ρυθµίσεις της συσκευής.....4 3.1 Ρυθµίσεις µέσω του πληκτρολογίου.....4

Διαβάστε περισσότερα

PC1404. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ v 1.0EU ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ PC1404RKZ

PC1404. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ v 1.0EU ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ PC1404RKZ An ISO 9001 certified Company Made In Canada PC1404 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ v 1.0EU ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ PC1404RKZ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΩΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ 2 ΧΡΟΝΩΝ,

Διαβάστε περισσότερα

IRIS & IRIS FSD AYTOΤΡΟΦΟ ΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Περιγραφή

IRIS & IRIS FSD AYTOΤΡΟΦΟ ΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Περιγραφή IRIS & IRIS FSD AYTOΤΡΟΦΟ ΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ Περιγραφή Αυτοτροφοδοτούµενη και αυτοπροστατευόµενη ηλεκτρονική σειρήνα µε ενσωµατωµένο FLASH 270, σε δύο αποχρώσεις (κόκκινο και µπλε),

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. GSC-SJ1 Ηλιακή Φαροσειρήνα

Εγχειρίδιο Χρήσης. GSC-SJ1 Ηλιακή Φαροσειρήνα Εγχειρίδιο Χρήσης GSC-SJ1 Ηλιακή Φαροσειρήνα ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ενσωματωμένο με μία ασύρματη σειρήνα strobe και μία κεντρική μονάδα, το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο ως μία ασύρματη σειρήνα

Διαβάστε περισσότερα

MATRIX 6/816 (GREEK) Κέντρο Συναγερμού με Πληκτρολόγιο Εγχειρίδιο Χρήστη (User) RINS848-2

MATRIX 6/816 (GREEK) Κέντρο Συναγερμού με Πληκτρολόγιο Εγχειρίδιο Χρήστη (User) RINS848-2 MATRIX 6/816 (GREEK) Κέντρο Συναγερμού με Πληκτρολόγιο Εγχειρίδιο Χρήστη (User) RINS848-2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ...3 1.1 Πλήκτρα Πληκτρολογίου...3 1.2 Οθόνη Πληκτρολογ...4 1.3 Ενδείξεις Πληκτρολογίου...5

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WP1 Προετοιμασία- Εκκίνηση συσκευής

Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WP1 Προετοιμασία- Εκκίνηση συσκευής Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WP1 Προετοιμασία- Εκκίνηση συσκευής Η ορθή εκκινηση του συστήματος συναγερμού είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ - 1 - ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Rev A (2005) GR Ver 6 PRIMA Hellas LTD ΜΑΡΚΟΝΙ 18, 104 47, ΑΘΗΝΑ (+30) 2103416106 (+30) 2103413187 wwwprimahellascom Email: sales@primahellascom - 2 - Παρακαλείσθε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσεως και εγκατάσταση

Οδηγίες χρήσεως και εγκατάσταση Οδηγίες χρήσεως και εγκατάσταση Σύστημα συναγερμού 8/16 ζωνών Τεχνικός Ασφαλείας από 08:30 μέχρι 23:00, στο τηλέφωνο 6948 278 268 365 ημέρες τον χρόνο στην διάθεση σας, να δώσει λύσεις τόσο σε εσάς όσο

Διαβάστε περισσότερα

2. Εισάγεται τον τετραψήφιο κωδικό χρήστη και βεβαιωθείτε ότι ανάβει το κόκκινο λαμπάκι (ARMED).

2. Εισάγεται τον τετραψήφιο κωδικό χρήστη και βεβαιωθείτε ότι ανάβει το κόκκινο λαμπάκι (ARMED). ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ HONEYWELL OMNI 624 / OMNI 624 EU - 848 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 1. Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα είναι έτοιμο και η πράσινη λυχνία READYείναι αναμμένη (δηλαδή όλες οι πόρτες είναι

Διαβάστε περισσότερα

Microcomputer Automatic Alarm device CCTV SECURITY AUTOMATIC ALARM SYSTEΜ

Microcomputer Automatic Alarm device CCTV SECURITY AUTOMATIC ALARM SYSTEΜ AUTO-DIALER 911 Microcomputer Automatic Alarm device CCTV SECURITY AUTOMATIC ALARM SYSTEΜ Χαρακτηριστικά: Τάση Λειτουργίας: DC11V TO 15V Στατικό Ρεύµα: 20mA (MAX) Ρεύµα Λειτουργίας: 150mA (MAX) Καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ACCEESS CONTROL FD-060-011

ΝΕΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ACCEESS CONTROL FD-060-011 ΝΕΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ACCEESS CONTROL FD-060-011 1. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ Στην συσκευασία περιλαμβάνονται και 7 κλειδιά. Το πληκτρολόγιο FD-060-011 είναι σχεδιασμένο για να ελέγχει αλλά και για να προστατεύει

Διαβάστε περισσότερα

ΗΧ-GD30. Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού. Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN. Εγκατάσταση

ΗΧ-GD30. Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού. Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN. Εγκατάσταση ΗΧ-GD30 Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού Εγκατάσταση Ξεβιδώστε την βίδα που υπάρχει στο κάτω μέρος της συσκευής και αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα. Πριν τοποθετήσετε την

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης. Συναγερµός SkyLink Audio Alarm ΑΑ-433

Οδηγίες Χρήσης. Συναγερµός SkyLink Audio Alarm ΑΑ-433 Οδηγίες Χρήσης Συναγερµός SkyLink Audio Alarm ΑΑ-433 Για την εγκατάσταση µπορείτε να χρησιµοποιήσετε τις βίδες που θα βρείτε µέσα στη συσκευασία του συναγερµού. Για µεγαλύτερη ευκολία στη συσκευασία περιλαµβάνονται,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Κ3-3 ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Κ3-3 ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Κ3-3 ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ 1.Εισαγωγή, χαρακτηριστικά και προδιαγραφές 1.1 Εισαγωγή Ο Κ3-3 είναι ένας αυτόνομος, αναγνώστης ή access control. Μπορεί να ελέγξει ηλεκτρονική κλειδαριά,

Διαβάστε περισσότερα

AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN F.01U Εγχειρίδιο χρήσης

AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN F.01U Εγχειρίδιο χρήσης AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN F.01U.249.500 el Εγχειρίδιο χρήσης AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN Πίνακας περιεχομένων el 3 Πίνακας περιεχομένων 1 Εισαγωγή 4 2 Όπλιση και αφόπλιση του συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

Ένα μοναδικό σε σχεδιασμό ασύρματο σύστημα συναγερμού με τεράστιες δυνατότητες και λειτουργιές

Ένα μοναδικό σε σχεδιασμό ασύρματο σύστημα συναγερμού με τεράστιες δυνατότητες και λειτουργιές ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ GSM- BLUETOOTH 10 ZONES 007M3G ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Ένα μοναδικό σε σχεδιασμό ασύρματο σύστημα συναγερμού με τεράστιες δυνατότητες και λειτουργιές Εξαιρετικά λεπτό

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ&ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ&ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ HA-262 ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΜΕ 6 ΠΡΟ - ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΖΜΕΝΕΣ ΖΩΝΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ&ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1979 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το HA-266 είναι ένα έξυπνο σύστηµα συναγερµού µε 6 ζώνες ελέγχου, που έχει σχεδιαστεί για την

Διαβάστε περισσότερα

Informer Compact series

Informer Compact series Informer Compact series Line Interactive Ημιτονικής Εξόδου 1kVA/2kVA/3kVA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός GSC-W1

Προγραμματισμός GSC-W1 Προγραμματισμός GSC-W1 Μέσω εφαρμογής smartphone GEYER HELLAS Α.Ε. ΔΡΟΣΙΑ, ΧΑΛΚΙΔΑΣ, T.K 34100 [1] ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ Μέσα από το Play store για κινητά Android Μέσα από το itunes για

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόνοµο πληκτρολόγιο ελέγχου πρόσβασης

Αυτόνοµο πληκτρολόγιο ελέγχου πρόσβασης Αυτόνοµο πληκτρολόγιο ελέγχου πρόσβασης SL2000E v1.1 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΝ ΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 1 Α) Βασική συνδεσµολογία Τροφοδοτήστε το πληκτρολόγιο SL-2000E, συνδέοντας τις επαφές του +12V (κόκκινο)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ & ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΚΑΠΝΟΥ. Εικόνα 1

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ & ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΚΑΠΝΟΥ. Εικόνα 1 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΑ Τα συστήματα ασφαλείας είναι ειδικές ηλεκτρονικές διατάξεις που χρησιμοποιούνται για την επιτήρηση χώρων, με σκοπό την άμεση ενημέρωσή των ενδιαφερόμενων, σε περίπτωση έ- κτακτης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Σύστηµα Συναγερµού Matrix- 6/816. Περιεχόµενα

Οδηγίες χρήσης. Σύστηµα Συναγερµού Matrix- 6/816. Περιεχόµενα Αντιπροσωπεία Ελλάδας: AMIS SECURITY PRODUCTS Σύστηµα Συναγερµού Matrix- 6/816 Οδηγίες χρήσης Περιεχόµενα Εισαγωγή Επεξήγηση πλήκτρων χειρισµού σελίδα 2 Επεξήγηση ενδείξεων πληκτρολογίου σελίδα 3 Εµφάνιση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ - 1 - ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Rev F1 (Aug-2003) GR Ver 5 PRIMA Hellas SECURITY SYSTEMS LTD ΜΑΡΚΟΝΙ 18, 104 47, ΑΘΗΝΑ (+30) 2103416106 (+30) 2103413187 wwwprimahellascom Email: sales@primahellascom

Διαβάστε περισσότερα