Δήμος Αλεξανδρούπολης Απολογισμός Δημάρχου 2013.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Δήμος Αλεξανδρούπολης Απολογισμός Δημάρχου 2013."

Transcript

1 Δήμος Αλεξανδρούπολης Απολογισμός Δημάρχου Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής 1) Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δομών & Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών για την καταπολέμηση της βίας Εγκεκριμένο έργο: Δημιουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο. Το κέντρο στελεχώθηκε με 3 άτομα και ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2013 Προϋπολογισμός: ,00 2) Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας: Α. Πρόγραμμα Ελλάδα Βουλγαρία : Βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης μέσω της συνεργασίας, της εκπαίδευσης και της δικτύωσης Προϋπολογισμός: ,00 Το έργο ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2013, έπειτα και από την υλοποίηση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για την πράσινη επιχειρηματικότητα Β. Πρόγραμμα Νοτιοανατολική Ευρώπη : 1 εγκεκριμένο έργο : Πολιτιστική κληρονομιά (κήπων και πάρκων) ως σημεία προώθησης του βιώσιμου τουρισμού προϋπολογισμός: ,80 Πραγματοποίηση Garden Festival το Μάιο του 2013 και πολυάριθμων εκπαιδευτικών εργαστηρίων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης Γ. Πρόγραμμα ENPI CBC MED: 1 εγκεκριμένο έργο :

2 MARE NOSTRUM: Διευκόλυνση της διασυνοριακής διαχείρισης της λεκάνης της Μεσογείου, μέσω της μείωσης των νομικών και θεσμικών εμποδίων. Προϋπολογισμός: ,63 (90% ΕΤΠΑ, 10% Εθνικοί Πόροι) Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετείχε σε συνάντηση των εταίρων του προγράμματος, στην οποία καθορίστηκαν οι περιοχές που θα μελετηθούν για το πρόγραμμα 3) Επενδυτική Πρωτοβουλία JESSICA : Έγκριση της Α Φάσης της πρότασης Αστικής Ανάπλασης με τίτλο «Ζωή στο Λιμάνι» Προϋπολογισμός: ,00 Περιλαμβάνει την ανακαίνιση της Αποθήκης ΟΣΕ Νο1, (οδός Κύπρου) και του αίθριου χώρου που εφάπτεται αυτής ανατολικά 4) Επενδυτική Πρωτοβουλία JESSICA ΕΠΠΕΡΑΑ: Υποβολή της Πρότασης Αστικής Ανάπλασης με τίτλο «ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ» Προϋπολογισμός: ,00 Περιλαμβάνει : 1. Εγκατάσταση αντλιών θερμότητας και συστημάτων γεωτρήσεων για στο δημοτικό κολυμβητήριο. 2. Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελς σε 16 σχολεία εκτιμώμενης ισχύος 160kw για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. 3. Εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας με προμήθεια εγκατάσταση σύνθετου ηλεκτρονικού συστήματος τηλεδιαχείρισης δικτύων ηλεκτροφωτισμού & άλλων ψηφιακών υπηρεσιών (Έξυπνος Λαμπτήρας) 4. Προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων για χρήση από τις δημοτικές υπηρεσίες 5) Πρόγραμμα LEADER: Έγκριση προτάσεων για την ανάδειξη και αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Δήμου Αλεξανδρούπολης:

3 Α/Α ΔΡΑΣΗ & ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1 L322-2: Ανακαίνιση χώρου πρώην Δημοτικού Σχολείου στη Δημοτική Ενότητα Κίρκης , L322-2: Ανακατασκευή πρώην Δημοτικού Σχολείου στον οικισμό Κοίλα της Δημοτικής Ενότητας Φερών L313-4: Προβολή ορεινών διαδρομών του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέσω νέων τεχνολογιών L321-3: Προμήθεια Στολών και οργάνων για τη Φιλαρμονική του Δήμου Αλεξανδρούπολης , , ,50 6) Δια Βίου Μάθηση Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) υλοποίησε 157 εκπαιδευτικά/επιμορφωτικά προγράμματα που απευθύνονταν σε ενηλίκους. Υλοποιήθηκαν: 48 προγράμματα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), ως αποτέλεσμα της Προγραμματικής Σύμβασης που υπέγραψε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Υπουργείο Παιδείας) 9 προγράμματα με διάφορους συνεργαζόμενους φορείς. 100 προγράμματα με εθελοντές εκπαιδευτές. 7) Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Δράση 3:Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ): Εγκρίθηκε το πρόγραμμα «Εύθραυστές Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου Έβρου», το οποίο θα υλοποιηθεί μέσα από τη συμμετοχή του Δήμου στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη Βορείου Έβρου Προϋπολογισμός δράσεων Δήμου Αλεξανδρούπολης : ,20 8) Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Δράση 7: Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης): Εγκρίθηκε το πρόγραμμα «Τοπικό Σχέδιο για την απασχόληση στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης», το οποίο θα υλοποιηθεί μέσα από τη συμμετοχή του Δήμου στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΠΡΟ-ΩΘΗΣΗ Προϋπολογισμός δράσεων Δήμου Αλεξανδρούπολης : ,10

4 9) Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Δράση 7: Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης»: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα «Ολιστικό σχέδιο υποστήριξης νέων αγροτών και ανέργων», το οποίο θα υλοποιηθεί μέσα από τη συμμετοχή του Δήμου στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΡΟΜΒΟΣ Προϋπολογισμός δράσεων Δήμου Αλεξανδρούπολης : ,50 10) Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Δράση 7: Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης»: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα «Τοπική Πλατφόρμα για την Απασχόληση & την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων ΤΕΙ/ΑΕΙ στην καινοτομία και την καινοτομική επιχειρηματικότητα», το οποίο θα υλοποιηθεί μέσα από τη συμμετοχή του Δήμου στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΙΝ.Ε.ΕΜ Προϋπολογισμός δράσεων Δήμου Αλεξανδρούπολης : ,00 11) Σύστημα Ποιότητας ISO Λήψη Πιστοποιητικού Ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2008 για τον: Προγραμματισμό, Ωρίμανση, Σχεδιασμό και Παρακολούθηση Υλοποίησης Συγχρηματοδοτούμενων Έργων. 12) Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Αστική Ασφάλεια (EFUS) Συμμετοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην ετήσια Γενική Συνέλευση του EFUS, στη Γένοβα, όπου έγινε η πρόταση διοργάνωσης εκδήλωσης στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να συζητηθεί η δημιουργία εθνικού δικτύου για την Εθνική Ασφάλεια, με επικεφαλής το Δήμο Αλεξανδρούπολης 13) Πρόγραμμα Διαύγεια Συντονισμός Προγράμματος Διαύγεια. Αναρτήθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης έγγραφα.

5 14) Προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες λειτουργίας των μονάδων ειδικής αγωγής του Δήμου Αλεξανδρούπολης καθώς και των τμημάτων ένταξης Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης Προϋπολογισμός: ,78 Χρηματοδότηση: ΠΕΠ ΑΜΘ Ολοκληρώθηκε η προμήθεια εξοπλισμού 15) Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Διαδημοτικό Μουσείο για τους Νέους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου Προϋπολογισμός: ,00 Χρηματοδότηση: ΕΣΠΑ Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση και είναι σε διαδικασία έγκρισης δημοπράτησης, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του ) Ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακών υπηρεσιών και κοινωνικής συμμετοχής Δήμου Αλεξανδρούπολης Προϋπολογισμός: ,00 Χρηματοδότηση: ΕΣΠΑ Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση και είναι σε διαδικασία έγκρισης δημοπράτησης, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του 2014

6 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ 1) Το Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο Αλεξανδρούπολης Αξιολογούνται από την Επιτροπή Αξιολόγησης τα γραφεία ως προς τις τεχνικές προσφορές τους και εξετάζονται οι ενστάσεις τους - σύντομα θα ανατεθεί. 2) Πολεοδομικό σχέδιο περιοχής της οδού Άβαντος Η πολεοδομική μελέτη της περιοχής της οδού Άβαντος ξαναεπέστρεψε από το ΥΠΕΚΑ για να περάσει από το τοπικό ΣΥΠΟΘΑ λόγω Καλλικράτη 3) Πολεοδομικό σχέδιο Φυτωρίου- Μαϊστριανών Το πολεοδομικό σχέδιο του Φυτωρίου και των Μαϊστριανών εγκρίθηκε με την υπ αριθμ. Ι- 3649/05 Απόφαση Νομάρχη Έβρου (ΦΕΚ. 1406/ ) και η πράξη εφαρμογής για την ολοκλήρωση της μελέτης είναι σε εξέλιξη- Σε πολύ λίγες ημέρες θα αποσταλεί για κύρωση στον Περιφερειάρχη καθώς ολοκληρώθηκαν οι εντάσεις των κατοίκων 4) Πολεοδομικό σχέδιο Ν. Χιλής Η πολεοδομική μελέτη της Ν. Χιλής, έχει κατατεθεί στο ΣτΕ για την τελική έγκριση ώστε να υπογραφεί το ΠΔ της ρυμοτομίας. Αναμένουμε σύντομα την ολοκλήρωση. 5) Πολεοδομικό σχέδιο Μαΐστρου Μετά από την ένσταση της Εταιρείας EUROGAS κατά της πολεοδομικής επέκτασης του Μαΐστρου και κατά του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αλεξανδρούπολης, δημιουργήθηκε πρόβλημα από την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

7 Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συνέλεξε τα ΣΑΤΑΜΕ (σχέδια αντιμετώπισης κινδύνων) των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο ΒΙΟΠΑ Μαΐστρου και προσαρμόζει ανάλογα την πολεοδομική μελέτη επέκτασης του οικισμού. Τα προβλήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα. 6) Πολεοδομικό σχέδιο Απαλού Η πολεοδομική μελέτη της περιοχής της οδού Άβαντος ξαναεπέστρεψε από το ΥΠΕΚΑ για να περάσει από το τοπικό ΣΥΠΟΘΑ λόγω Καλλικράτη 7) Πολεοδομικό σχέδιο Παλαγίας Η πολεοδομική μελέτη της Παλαγίας βρίσκεται στο Β1 στάδιο και μετά από επεξεργασία θα τεθεί στους φορείς και στους πολίτες για την υποβολή ενστάσεων 8) Ρυμοτομικό σχέδιο Παλιννοστούντων Η πολεοδομική μελέτη εγκρίθηκε τον Οκτώβριο από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ του ΥΠΕΚΑ και αύριο αποστέλλεται από την Δ/νση Νομοθετικού για υπογραφή από την ηγεσία και υποβολή στο ΣτΕ για την έγκριση του Π.Δ/τος 9) Κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι παλιού ρυμοτομικού σχεδίου. Συντάσσονται μέσα στην πόλη πράξεις αναλογισμού για την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων ρυμοτομίας 10) ΣΧΟΑΠ Τραϊανούπολης Έχουν αποσταλεί οι παρατηρήσεις των περιβαλλοντικών στον μελετητή για διόρθωση προκειμένου να ξαναϋποβληθούν στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος για την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης.

8 11) Περιφερειακό Χωροταξικό Υπάρχει πλήρης και πολύ σοβαρή παρακολούθηση του Περιφερειακού Χωροταξικού με την έγκαιρη και ολοκληρωμένη παρουσία των θέσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην ομάδα μελέτης, τηρώντας όλες τις προθεσμίες που έθεσαν οι μελετητές αλλά και με πλήρη συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης.

9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αλεξανδρούπολη ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. Κύπρου Αλεξανδρούπολη Τηλ. : Fax. : ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ETOYΣ Τακτικοί καθαρισμοί ρέματος Μαΐστρου. 2. Καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων παλιού λατομείου Μάκρης, Παλαγίας και Πλατανότοπου Μαΐστρου. 3. Περιμετρικός καθαρισμός ΧΑΔΑ Αλεξ/πολης ( 2 φορές ). 4. Επανειλημμένος καθαρισμός περιοχών Δικέλλων και Μάκρης. 5. Ανάπτυξη Κάδων Ανακύκλωσης παραλιακής ζώνης Μάκρης-Αγίας Παρασκευής-Δικέλλων- Μεσημβρίας -Παλαγίας-Μαΐστρου. 6. Συντήρηση και επισκευές επίστηλων απορριμματοδοχείων Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης. 7. Συντήρηση και επισκευές κάδων αποκομιδής σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων σε όλο το εύρος του Δήμου μας. 8. Αναδιάρθρωση δικτύου κάδων αποκομιδής σύμμεικτων απορριμμάτων περιοχών Τέρμα Άβαντος, Αγ. Ελευθερίου, Αγ. Νικολάου και Μεταμόρφωσης Σωτήρος και οικισμών Παλαγίας, Μαΐστρου, Απαλού και Μάκρης, με συνολική εξοικονόμηση 630 κάδων αποκομιδής χωρητικότητας 120, 240 και 360 λίτρων και σημαντικής μείωσης του χρόνου και κόστους αποκομιδής απορριμμάτων από τις συγκεκριμένες περιοχές και οικισμούς. 9. Αναδιάρθρωση Τομέων αποκομιδής Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης και μείωσή τους κατά ένα, με εμφανή οφέλη στην εξοικονόμηση πόρων. 10. Τακτικός καθαρισμός περιοχής Τέρμα Άβαντος ως και το πασάζο του Ο.Σ.Ε προς Χ.Α.Δ.Α. 11. Καθημερινή αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων παλαιού ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού προσωρινή αποθήκευση & προώθησή τους στην αρμόδια εταιρία ανακύκλωσης. 12. Μεταφορές εξοπλισμού εκδηλώσεων του Δήμου. 13. Μεταφορές υλικών και εξοπλισμού σχολείων του Δήμου. 14. Ημερήσιος καθαρισμός οδών και κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε Αλεξανδρούπολης και Δ.Ε.Φερών με αυτοκινούμενο σάρωθρο βάσει προγράμματος. 15. Ημερήσια αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων αναλόγως τον προγραμματισμό με συνολικά (12) Απορριμματοφόρα και κάδους απορριμμάτων σε όλο το εύρος του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης. 16. Ημερήσια αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών και απορριμμάτων 3 Απορριμματοφόρα και 750 κάδοι σε όλο το εύρος του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης. 17. Καθημερινή πλύση κάδων απορριμμάτων βάσει προγράμματος με ένα (1) όχημα Πλύσης Κάδων στη περιοχή Δ.Ε Αλεξανδρούπολης ανά τομέα και σε οικισμούς. 18. Τακτική διαμόρφωση και καθαρισμοί κοινοχρήστων χώρων και οικοπέδων με χρήση μηχανικού εξοπλισμού και προσωπικού. 19. Επισήμανση 110 εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, από τα οποία 103 μετακινήθηκαν από τους ιδιοκτήτες και 7 βρίσκονται σε διαδικασία απομάκρυνσης για το 2014.

10 20. Καθαρισμός δημοτικών και σχολικών κτηρίων ανά ημέρες βάσει τακτικού προγράμματος της Υπηρεσίας. 21. Καθαρισμός τμήματος ζώνης λιμένος Αλεξ/πολης όπισθεν ιχθυόσκαλας, εκτάσεως 15 στρεμμάτων και καθαρισμός των φρεατίων κίνησης του γερανού Λιμένα. 22. Διαχείριση με μηχανικά μέσα και προσωπικό πυρκαγιάς στον Χ.Α.Δ.Α. Αλεξ/πολης. 23. Λειτουργία, αποκομιδή και μεταφορά σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων με τακτικά δρομολόγια συρμών μεταφόρτωσης από το Σ.Μ.Α. Δ.Ε. Φερών. 24. Συντήρηση και επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων έργου του Δήμου μας. 25. Διαχείριση δρομολογίων οχημάτων & μηχανημάτων έργου του Δήμου μας. 26. Προγραμματισμός ελέγχων καταλληλότητας (ΚΤΕΟ) οχημάτων. 27. Διεκπεραίωση διαδικασιών έγκρισης κίνησης οχημάτων εκτός ορίων Νομού. 28. Καταγραφή και αρχειοθέτηση υπερωριακής εργασίας προσωπικού της Υπηρεσίας. 29. Διαχείριση αλληλογραφίας,σύνταξη εγγράφων, καταγραφή ωρών εργασίας προσωπικού και τήρηση αρχείου της Υπηρεσίας. 30. Τακτικές επεμβάσεις από ομάδες προσωπικού η/και μηχανοκίνητα μέσα,σε επιβαρυμένες περιοχές και οικισμούς, καθώς και σε έκτακτα συμβάντα. 31. Καθαριότητα ακτών και περιοχών με τη συνδρομή προσωπικού και εθελοντικών ή περιβαλλοντικών ομάδων, Οργανισμών και Υπηρεσιών. -Ο- ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

11 Τμήμα Πρασίνου Απολογισμός 2013 Το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου το έτος 2013 προχώρησε στις παρακάτω εργασίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - Κατασκευή του πάρκου στο Ο.Τ. 402 σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία. Το έργο περιλάμβανε εγκατάσταση αυτόματου αρδευτικού συστήματος, φυτεύσεις Πλατάνων και σπορά χλοοτάπητα, εξολοκλήρου από το συνεργείο πρασίνου. - Ανακατασκευή του πάρκου επί της Κικόνων έναντι του 5 ου & 20 ου Νηπιαγωγείου σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία. Το έργο περιλάμβανε εγκατάσταση αυτόματου αρδευτικού συστήματος, τοποθέτηση χώματος και φυτεύσεις στα αναδιαμορφωθέντα παρτέρια, εξολοκλήρου από το συνεργείο πρασίνου. - Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης πρασίνου και αυτόματου αρδευτικού συστήματος στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, στον πεζόδρομο της Ακαδημίας. ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία το Τμήμα Πρασίνου συμμετέχει στην επίβλεψη για την κατασκευή των πάρκων και παιδικών χαρών που δημιουργήθηκαν με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ: - Πάρκο Αν. Θράκης - Παιδική Χαρά δίπλα στο ΚΑΠΗ - Παιδική Χαρά στα «Πλατανάκια», επί της Εθν. Ανεξαρτησίας. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ Το συνεργείο πρασίνου συνεχίζει την προσπάθεια αντικατάστασης αρδευτικών συστημάτων με σκοπό την αυτοματοποίηση τους. Για το 2013 αυτοματοποιήθηκαν τα αρδευτικά συστήματα στους παρακάτω χώρους: - Πάρκο επί της Αθηνάς με β Πάροδο Πλαστήρα - Πάρκο «Δεξαμενή», στην συμβολή των οδών Διγενή με Παναγούλη. - Πάρκο στις οδούς Πλαστήρα και Πυθαγόρα - Τρίγωνο επί της Ρήσου - Πάρκο δίπλα στα συμμαχικά νεκροταφεία επί της Ιωακείμ Καβύρη. - Τρίγωνο επί της Ι. Καβύρη στο ύψος του ΚΑΠΗ, πίσω από το περίπτερο

12 - Νησίδα μπροστά από το παλιό Κολυμβητήριο - Τα παρτέρια περιμετρικά του πάρκου Εγνατία - Παρτέρια της Λ. Δημοκρατίς - Παρτέρια της παραλιακής. - Τρίγωνο στη στροφή του γηπέδου, επί της Λ. Αλεξάνδρου ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ Το Τμήμα Πρασίνου για το 2013 προμηθεύτηκε: ετήσια ανθόφυτα 3130 θάμνους 65 δένδρα 225 κιλά σπόρων χλοοτάπητα 10 αναρριχώμενα Τα παραπάνω φυτά τοποθετήθηκαν σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Αλεξανδρούπολης, ενδεικτικά αναφέρουμε φυτεύσεις στα : - Παρτέρια περιμετρικά του πάρκου «Εγνατία» - Παρτέρια της Λ. Δημοκρατίας - Παρτέρια της Καθόδου - Στρογγυλό και στις ζαρντινιέρες στον κόμβο της Ηροδότου - Παρτέρια της παραλιακής - Παρτέρια στην πλατεία Κύπρου - Νησίδα γηπέδου - Πεζοδρόμια γηπέδου επί της Λ. Αλεξάνδρου - Στην είσοδο της Μάκρης - Περιμετρικά των κοιμητηρίων Μάκρης - Ζαρντινιέρες στην πλατεία της Μάκρης - Σε διάφορα σχολεία (Άβαντα, Μάκρης, Χηλής, 2 ο Λύκειο, κ.λ.π) ΔΙΑΦΟΡΑ Το συνεργείο πρασίνου όπως κάθε χρόνο προχώρησε σε εργασίες συντήρησης πρασίνου: - Αρδεύσεις - Ποτίσματα - Λιπάνσεις - Κουρέματα χλοοτάπητα - Εφαρμογές φυτοπροστασίας - Βοτανίσματα χώρων φυτών για την καταπολέμηση των ζιζανίων - Καθαρισμός περιβάλλοντα χώρου πρασίνου - Κλαδέματα και ανανεώσεις κόμης θάμνων και δένδρων - Κοπή χόρτων από μη διαμορφωμένους χώρους πεζοδρομίων (π.χ. περιοχή Ποιμενίδη) και χώρους παραπλεύρως των αγροτικών και επαρχιακών δρόμων (π.χ. περιοχή πίσω από τα εργατικά του ΕΟΤ).

13 Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ 1. Ανέγερση Β ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης Σύμβαση έργου: ,00 Το έργο ολοκληρώθηκε 2. Συντήρηση κτιρίου πρώην Δημοτικού Σχολείου Αρίστηνου και Ανάπλαση Εξωτερικού Χώρου Σύμβαση έργου: ,00 Χρηματοδότηση: INTERREG Ελλάδα-Βουλγαρία Έγιναν εργασίες επισκευής του κτιρίου, της περίφραξης και την ανάπλαση του αύλειου χώρου Το έργο ολοκληρώθηκε, παραλήφθηκε διοικητικά 3. Ανάπλαση Πάρκου Ανατολικής Θράκης Σύμβαση : ,59 Το έργο έχει ολοκληρωθεί 4. Κατασκευή Κλειστού Κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης. Σύμβαση: ,07 Το έργο έχει ολοκληρωθεί. 5. Ανόρυξη Ερευνητικής Γεώτρησης Ενεργειακού Σκοπού Αύλειου Χώρου Νέου Κολυμβητηρίου Σύμβαση έργου: 79,847,37 (χωρίς Φ.Π.Α.) Το έργο έχει εκτελεστεί και αφορούσε την ανόρυξη ερευνητικής γεώτρησης για την διερεύνηση της δυνατότητας θέρμανσης και ψύξης του νέου Κολυμβητηρίου μέσω γεωθερμικού πεδίου 6. Κατασκευή έργου υποδομής για την βιοκαλλιέργεια Σύμβαση έργου: ,62 Έχει ολοκληρωθεί και παραδόθηκε για χρήση στους 272 περίπου δικαιούχους 7. Ανακαίνιση 3 ου Νηπιαγωγείου Αλεξανδρούπολης Το έργο χρηματοδοτήθηκε από δωρεά Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε 8. Ύδρευση (Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Οικισμών ) Σύμβαση έργου: Χρηματοδότηση έργου: ΘΗΣΕΑΣ Αντικατάσταση του συνόλου των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης (συνολικού μήκους μέτρων) στους οικισμούς Πόρου και Γεμιστής της δημοτικής ενότητας Φερών. Με την αποκατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων που πραγματοποιήθηκε εντός του έτους 2013, το έργο ολοκληρώθηκε

14 9. Κατασκευή παράπλευρων δρόμων Εγνατίας οδού Δημοτική Ενότητα Φερών Σύμβαση έργου: ,00 - ΕΣΠΑ Κατασκευάσθηκαν δύο παράπλευροι δρόμοι της κεντρικής οδού των Φερών (οδοστρωσία ασφαλτόστρωση). Το έργο έχει παραληφθεί μόνο διοικητικά, θα γίνει οριστική παραλαβή. 10. Προμήθεια και εγκατάσταση 8 λυόμενων αιθουσών Λυκείου Φερών Σύμβαση : ,84 ( χρηματοδότηση : Π.Α.Μ.Θ. ) Στον αύλιο χώρο του Γυμνασίου & Λυκείου Φερών εγκαταστάθηκαν 8 αίθουσες ελαφράς λυόμενης προκατασκευής ( προδιαγραφών ΟΣΚ ) για την προσωρινή κάλυψη των αναγκών του Λυκείου Φερών 11. Δημιουργία Σύγχρονων Παιδότοπων Σύμβαση: Χρηματοδότηση: ΕΣΠΑ ΟΣΑΑ Ανάπλαση των πάρκων ΚΑΠΗ και Πλατανάκια (Τέρμα Εθνικής Αντιστάσεως) Το έργο παραδόθηκε προσωρινα. 12. Δημιουργία Πάρκου Αναψυχής και Περιπάτου στο ΟΤ 620Α (Περιοχή Αγ. Βασιλείου) Σύμβαση έργου: ,36 Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο Το έργο έχει ολοκληρωθεί. 13. Συντήρηση διδακτηρίων (αυτεπιστασία) Προϋπολογισμός : ,58 Συντήρηση των σχολικών κτιρίων του Καλλικρατικού δήμου Αλεξ/πολης. (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, καθώς και στο ΚΔΑΠ και το ΚΕΣΠΕΜ) 14. Κατασκευή κοιμητηρίου Μαϊστρου Σύμβαση : ,90 Το έργο έχει ολοκληρωθεί 15. Επισκευή Περίφραξης και Κατασκευή Διαδρόμων Β' Κοιμητηρίου Σύμβαση έργου : ,00 Το έργο έχει ολοκληρωθεί και παραλήφθηκε οριστικά. ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

15 16. Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη Σύμβαση έργου: ,80 Θα γίνει ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παρμενίωνα Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και έχει ολοκληρωθεί το 16% του έργου 17. Κατασκευή Περιφερειακού Δρόμου Προϋπολογισμός πράξης: Συμβατική Δαπάνη: ,57 - ΕΣΠΑ Έχουν ολοκληρωθεί τα τεχνικά έργα και έχουν εκτελεσθεί σε σημαντικό βαθμό τα έργα αποχέτευσης 18. Κατασκευή Παράπλευρων έργων του Περιφερειακού Δρόμου Συμβατική Δαπάνη : ,98 - ( ΣΑΤΑ ) Κατασκευάζονται παράπλευρα έργα στα στρατόπεδα Ζήση & Γιαννούλη, στα πλαίσια κατασκευής του έργου Κατασκευή Περιφερειακού Δρόμου 19. Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην παραλιακή περιοχή Απολλωνιάδας Προϋπολογισμός έργου : ,00 Προβλέπεται η κατασκευή νέου τοίχου αντιστήριξης και έργα που αφορούν στην προστασία της ακτής από την έντονη διάβρωση. Περιλαμβάνεται στα έργα Παράκτιας Ζώνης (ΕΣΠΑ) Υπογράφηκε σύμβαση στις 30/12/2013 ( ποσού ,62 ) Παράλληλα στο ίδιο σημείο θα ξεκινήσει και το υποέργο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης 20. Κατασκευή Νηπιαγωγείου Παλαγίας Σύμβαση έργου : ,49 ΕΣΠΑ Το κτίριο ολοκληρώθηκε και υπολείπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου 21. Επισκευή Α Κρατικού Βρεφονηπιακού Σταθμού (Αλεξανδρούπολη) Σύμβαση Έργου: ,64 ευρώ Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 22. Αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου Καπνομάγαζου Σύμβαση έργου: ,95 - ΕΣΠΑ Το κτίριο θα λειτουργήσει ως δημοτική βιβλιοθήκη. Υπογράφηκε σύμβαση στις 19/3/2012. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντιστηρίξεων και κατασκευάζεται ο φέρων οργανισμός. Ολοκληρώθηκε η στέγη και κατασκευάστηκε η βασική διαμόρφωση του κλιμακοστασίου με το φρεάτιο ανελκυστήρα 23. Αναβάθμιση και Επέκταση Δημοτικού Ωδείου Σύμβαση Έργου: ,78 - ΕΣΠΑ.

16 Προβλέπεται η επέκταση του δημοτικού ωδείου επί της οδού Καραϊσκάκη και η ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιρίου. Ξεκίνησαν οι εργασίες με αποξηλώσεις και εκσκαφές για τη θεμελίωση του νέου φέροντα οργανισμού εσωτερικά 24. Ανακατασκευή κτιρίου (πρώην νοσοκομείο) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από σχολεία Προϋπολογισμός έργου: ,98 - ΟΣΚ Ανακατασκευή του διατηρητέου κτιρίου του παλιού παλαιού νοσοκομείου Έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της στέγης και το μεγαλύτερο μέρος των επιχρισμάτων 25. Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Φερών Προϋπολογισμός έργου: , 80 ΕΣΠΑ/ ΕΠ Μακεδονία Θράκη. (συμπεριλαμβανομένου και του εξοπλισμού) Προβλέπεται η κατασκευή ιατρείου 240 τ.μ. στις Φέρες για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Δ. Ε των Φερών Υπογραφή σύμβασης στις 18/07/2013, ποσού ,41 ευρώ (κατασκευή) Φεβρουάριος 2014: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής φέροντος οργανισμού κτιρίου. 26. Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Προϋπολογισμός έργου: ,00 Στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δωρικού πρόκειται να ανεγερθεί «Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς», δυναμικότητας 40 ζώων. Συνολική επιφάνεια: 560 m2 η οποία θα αποτελείται από χώρο διοίκησης και δύο χώρους φιλοξενίας αδέσποτων ζώων Υπογράφηκε η σύμβαση ( ευρώ) στις 24/12/ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΦΕΡΩΝ Υποέργο 1 : Αποχέτευση Φερών Σύμβαση έργου: ,35 - ΕΣΠΑ Προβλέπεται η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου λυμάτων σε όλη την πόλη των Φερών με μήκος 27 χιλιόμετρα. Έχει κατασκευαστεί το 71% του έργου Υποέργο 2 : Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Φερών Σύμβαση έργου : ,14 - ΕΣΠΑ Προβλέπεται η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού που θα επεξεργάζεται τα λύματα του υπό κατασκευή δικτύου αποχέτευσης. Έχει κατασκευαστεί το σύνολο σχεδόν των εργασιών πολιτικού μηχανικού και υπολείπονται οι εργασίες των Η/Μ εγκαταστάσεων εξοπλισμού 28. Βελτίωση Οδικής Σύνδεσης Αλεξανδρούπολης - Αύρας Προϋπολογισμός : ( ΕΣΠΑ ) Η σύμβαση του έργου ( ποσού ,54 ) υπογράφηκε στις Επίκειται η έναρξη των εργασιών

17 29. Ασφαλτοστρώσεις Καλλικρατικού Δήμου Αλεξ/πολης Προϋπολογισμός έργου : Αποχέτευση Όμβριων Έναντι Αεροδρομίου Σύμβαση έργου ,00 - Υπολείπεται η κατασκευή τμήματος πλακοσκεπούς οχετού. 31. Αγροτική Οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης Σύμβαση Έργου: ευρώ Υπογράφηκε σύμβαση στις 26/11/ Αγροτική Οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Φερών Σύμβαση Έργου: ευρώ Υπογράφηκε προσωρινή παραλαβή. 33. Έργα υποδομής στον οικισμό τέρμα της οδού Άβαντος Προϋπολογισμός : ,42 ( ΕΣΠΑ ) Δημοπρατήθηκε στις 10/12/2013. Υπογράφηκε η σύμβαση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑ 34. Κατασκευή Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Αλεξανδρούπολης Προϋπολογισμός μελέτης: ,00 Με τη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή γυμναστηρίου θέσεων στο νέο χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του φυτωρίου, δίπλα στο νέο κλειστό κολυμβητήριο (φωτογραφία από τη μελέτη). Εκκρεμεί αναπροσαρμογή των άρθρων τιμολογίου, ΚΕΝΑΚ και έκδοση οικοδομικής άδειας. 35. Κατασκευή Λυκείου Φερών Προϋπολογισμός ( εκτιμώμενος ) : Θα κατασκευαστεί νέο 9θέσιο Λύκειο σε οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων στην περιοχή επέκτασης σχεδίου πόλης Φερών 36. Κατασκευή Δημοτικού Σφαγείου στις Φέρες Προϋπολογισμός ( εκτιμώμενος ) : Θα κατασκευαστεί σύγχρονο σφαγείο τ.μ. - 2 γραμμών σφαγής ( μικρών & μεγάλων ζώων ) στις Φέρες. Συντάσσονται οι μελέτες για τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις για τη δημοπράτηση του έργου.

18 37. Κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) ανατολικού τομέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης» Προϋπολογισμός Έργου: ,00 Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί. Το έργο είναι προς δημοπράτηση 38. Κατασκευή Μονάδος Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Ανατολικού Τομέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Προϋπολογισμός Έργου: ,50 Το έργο έχει ενταχθεί στις στον κατάλογο έργων ΣΔΙΤ Βρίσκεται σε εξέλιξη η Α Φάση του διαγωνισμού 39. Υδραυλική Μελέτη Πετάλου Προεκτιμώμενη αμοιβή μελέτης : ,42 Θα εκπονηθεί μελέτη άρδευσης της περιοχής Πετάλου Πέπλου. Ο διαγωνισμός είναι στη Β φάση ( αξιολόγηση τεχνικών προσφορών ) 40. Κατασκευή Γυμνασίου στο ΚΕΓΕ Εκτιμώμενος Προϋπολογισμός έργου: ,00 Στην περιοχή ΚΕΓΕ και συγκεκριμένα στο Ο.Τ.473Α θα ανεγερθεί ένα Γυμνάσιο, δυναμικότητας 360 μαθητών Η σχολική μονάδα θα είναι επιφανείας περίπου m 2 και θα περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, χώρους διοίκησης, αθλητικούς χώρους και βοηθητικούς και κοινωνικούς χώρους. 41. Κατασκευή Λυκείου στο ΚΕΓΕ Εκτιμώμενος Προϋπολογισμός έργου: ,00 Στην περιοχή ΚΕΓΕ και συγκεκριμένα στο Ο.Τ.473Α θα ανεγερθεί ένα Λύκειο, δυναμικότητας 360 μαθητών Η σχολική μονάδα θα είναι επιφανείας περίπου m 2 και θα περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, χώρους διοίκησης, αθλητικούς χώρους και βοηθητικούς και κοινωνικούς χώρους. 42. Διαμορφώσεις οδών Ηροδότου - Κονδύλη Εκτιμώμενος προϋπολογισμός έργων: ,00 Επικαιροποιείται η μελέτη, λαμβάνοντας υπόψη την επέκταση του ποδηλατόδρομου και την προς υλοποίηση περιφερειακή οδό, ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. 43. Ανακαίνιση χώρου πρώην δημοτικού σχολείου στη Δημοτική Ενότητα Κίρκης. - Εγκεκριμένος προϋπολογισμός: ,00 - Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης / Τοπικό Πρόγραμμα Leader. - Ανακαίνιση του Δημοτικού σχολείου και του αύλιου χώρου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικές κοινωνικές εκδηλώσεις. - Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες. - Φεβρουάριος 2014: Ολοκληρώνονται τεύχη δημοπράτησης. Αποστολή αυτών στη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος προς έγκριση δημοπράτησης.

19 44. Ανακατασκευή πρωην δημοτικού σχολείου στον οικισμό Κοίλα της Δημοτικής Ενότητας Φερών. - Εγκεκριμένος προϋπολογισμός: ,00 - Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης / τοπικό πρόγραμμα Leader. - Ανακατασκευή του δημοτικού σχολείου στον οικισμό Κοίλα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικές - κοινωνικές εκδηλώσεις. - Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες - Φεβρουάριος 2014: Ολοκληρώνονται τα τεύχη δημοπράτησης. Αποστολή αυτών στη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος προς έγκριση δημοπράτησης.

20 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΕΡΩΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013 ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ -ΚΑΒΗΣΣΟΣ-Καθαρισμός ρέματος. -Τοποθέτηση 5 παραβολικών καθρεπτών. -Διαμόρφωση και εξωραισμός χώρων παλαιών σφαγείων. -Ρίψη 170 τεμ.-κουβαδάκια-ψυχρής πίσσας. -Εκτέλεση εργολαβίας στο σύνολο της Δημοτικής Ενότητος για την επισκευή της Αγροτικής Οδοποιίας. -Δημιουργία αποθηκευτικού χώρου για τις ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας στα W.C. του παλαιού Β Δημοτικού Σχολείου. -Διαπλάτυνση οικοδομικού τετραγώνου. -Επέκταση νεκροταφείων για την δημιουργία 139 νέων θέσεων. -Εγκατάσταση εργολαβίας για την ανέγερση των νέων Ιατρείων των Φερών. -Διάνοιξη της οδού Σαμοθράκης. -Διάνοιξη της οδού Δημοσθένους. -Διάνοιξη της οδού Ρήγα Φεραίου. ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΟΔΩΝ

21 ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ-ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΚΗΠΟΙ-Μεταφορά των αργαλειών του Οργανισμού Πρόνοιας και απόδοση της αίθουσας του σχολείου στην Εκκλησία για την τέλεση κατηχητικών σχολείων. ΙΤΕΑ-Τοποθέτηση πινακίδων στάσεων των λεωφορείων. ΚΑΒΗΣΣΟΣ-Διαμόρφωση αίθουσας του σχολείου για την στέγαση και αποθήκευση των καρναβαλικών στολών του Κ.Ε.Φ.Ι. ΔΟΡΙΣΚΟΣ-Καθαρισμός-κλαδέματα μεγάλης κλίμακας στα νεκροταφεία. Επισκευή τσιμεντένιων διαβάσεων. ΒΡΥΣΟΥΛΑ-Επισκευή του Δημοτικού Σχολείου με εργολαβία για την στέγαση του πολιτιστικού συλλόγου ΓΕΜΙΣΤΗ-Βαφή του Ιατρείου. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-Καθαρισμός και κλαδέματα στα νεκροταφεία. ΤΡΙΦΥΛΛΙ-Τοποθέτηση γραμματοθυρίδων και επισκευή πρόσοψης Κοινοτικού Καταστήματος και Ηρώου. ΑΡΔΑΝΙΟ-Βαφή και επισκευή της περίφραξης του ρέματος. Δημιουργία αποθηκευτικού χώρου στο χώρο του Συνεταιρισμού. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-Περιποίηση του κτιρίου και του αύλιου χώρου του σχολείου. ΠΥΛΑΙΑ-Εξωραισμός και επισκευή του κοινοτικού καταστήματος -Μεταφορά της εφηβικής και παιδικής βιβλιοθήκης και τακτοποίηση της,στο 1 ο Δημοτικό από το χώρο του παλιού Ταχυδρομείου. -Στέγαση του Συλλόγου Ορφέα στο 1 ο Δημοτικό Σχολείο. -Καθαρισμός και κλαδέματα του αλσυλίου στο χώρο πίσω από το Λύκειο. -Κλαδέματα και καθαρισμός αλσυλίου στον χώρο του Τελωνείου-Αφορολόγητα. -Τοποθέτηση μεγάλου ιστού στο Τελωνείο των Κήπων. -Δημιουργία ζωνών πυρασφάλειας σε όλους τους οικισμούς.

22 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ -Αποκατάσταση ζημιών στο παλιό Κλειστό μετά τις πλημμύρες. -Δημιουργία Ιππικού Διαδρόμου για τους ιππείς των Φερών. -Εργασίες αποκατάστασης ζημιών φθορών και καλλωπισμός του κολυμβητηρίου. -Τροποποίηση του λεβητοστασίου στο κλειστό γυμναστήριο και τοποθέτηση συστήματος πυρασφαλείας. -Βαφή του Β Παιδικού Σταθμού. ΣΧΟΛΕΙΑ -Τοποθέτηση γραμμών Internet στο Α,Β, Γ Δημοτικά Σχολεία σε συνεργασία με τον Στρατό. -Γυμνάσιο Πέπλου-Βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά καθώς και αφαίρεση φθαρμένων πλακών πεζοδρομίου από την αυλή. -Βαφή των καγκέλων της περίφραξης του Β Δημοτικού Σχολείου. -Βαφή της περίφραξης στο Α και Δ Νηπιαγωγείο. -Επισκευή και βαφή των παιδικών οργάνων στο Β και Γ Νηπιαγωγείο. -Τοποθέτηση 8 (οκτώ) λυόμενων αιθουσών για τις ανάγκες στέγασης των μαθητών του Λυκείου Φερών. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ -Πέπλος Σύσκεψη με Περιφερειάρχη σχετικά με το θέμα του αναδασμού και της κατανομής των οικισμών. -Συσκέψεις με τους κτηνοτρόφους για την δημιουργία σφαγείων. -Καθαρισμός και επιχρωματώσεις ποτιστρών στις κάτωθι περιοχές : -Πυλαία -Τριφύλλι -Δορίσκος -Ιτέα -Τέλεση για 3 η συνεχόμενη φορά της Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης. -Δημιουργία συνεργασίας μεταξύ αγροτών των Φερών και της εταιρείας «Παλίρροιας»-(παραγωγή και διάθεση κηπευτικών προιόντων).

23 ΙΩΑΝΝΗΣ Κ.ΦΑΛΕΚΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

24 1. ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥΑΡΙΣΤΗΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει εκμισθώσει από το Ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα διαχείρισης και αξιοποίησης του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου χαμηλής ενθαλπίας (έως 90 C) Αρίστηνου Αλεξανδρούπολης σε έκταση στρμ. Το άμεσα αξιοποιήσιμο βεβαιωμένο ενεργειακό δυναμικό αφορά στην εκμετάλλευση γεωθερμικών ρευστών έως 150m 3 /h με αρχική θερμοκρασία C. Σύμφωνα με την ενεργειακή προμελέτη και το υποβληθέν οικονομοτεχνικό σχέδιο αξιοποίησης θα υπάρξει αξιοποίηση θερμοκρασιακού εύρους της τάξης των 58 C, γεγονός που θα προσφέρει στο σύστημα εγκατεστημένη θερμική ισχύ της τάξης των 10MWth. Τα βασικά έργα υποδομής αφορούν στον εξοπλισμό της παραγωγικής γεώτρησης ΑΑ-3Π, το πρωτεύον υπόγειο δίκτυο συνολικού μήκους 3600 μ., ο θερμικός σταθμός με τους πλακοειδείς εναλλάκτες θερμότητας, τους διανομείς και τους αυτοματισμούς, τα δευτερεύοντα δίκτυα συνολικού μήκους περίπου μ. και τέλος τις δύο γεωτρήσεις επανεισαγωγής σε βάθος έως 500 μ. Οι προκαθορισμένες τελικές χρήσεις ανήκουν σε δύο κύριες κατηγορίες χειμερινών χρήσεων και μία κατηγορία θερινής αξιοποίησης μέρους των γεωθερμικών ρευστών: Στην πρώτη κατηγορία χειμερινών χρήσεων ανήκει το σύνολο των δημοσίων κτιρίων της περιοχής Άνθειας-Αρίστηνου συνολικής καλυμμένης επιφάνειας περίπου m 2 (αφορά σε 11 κτίρια μεταξύ των οποίων και το χωριό SOS). Στην δεύτερη κατηγορία χειμερινών χρήσεων ανήκουν υπάρχουσες και υπό κατασκευή θερμοκηπιακές μονάδες συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων εκ των οποίων 35 στρέμματα υδροπονικών καλλιεργειών κηπευτικών και 15 στρέμματα καλλιέργειας μικροφυκών (spirulina κ.ά). Η Τρίτη επενδυτική κατηγορία είναι η θερινή χρήση σε δημοτικά ξηραντήρια βιομάζας, τα οποία θα κατασκευαστούν και θα λειτουργούν για την παραγωγή pellets. Συνολικά αναμένεται να διακινούνται περίπου m 3 γεωθερμικών ρευστών ανά έτος στο πρωτεύον δίκτυο και περίπου m 3 ρευστών στα δευτερεύοντα δίκτυα. Η συνολική ετήσια παραγόμενη θερμική ενέργεια θα είναι της τάξης των KWh και ο ετήσιος συντελεστής χρήσης θα προσεγγίσει το 30%. 1

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ 1. Ανέγερση Β ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης Σύµβαση έργου: 724.000,00 Το έργο ολοκληρώθηκε 2. Συντήρηση κτιρίου πρώην Δηµοτικού Σχολείου Αρίστηνου και Ανάπλαση

Διαβάστε περισσότερα

Δήµος Αλεξανδρούπολης Απολογισµός Δηµάρχου 2013.

Δήµος Αλεξανδρούπολης Απολογισµός Δηµάρχου 2013. Δήµος Αλεξανδρούπολης Απολογισµός Δηµάρχου 2013. Διεύθυνση Προγραµµατισµού, Οργάνωσης και Πληροφορικής 1) Πρόγραµµα Ανάπτυξης Δοµών & Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών για την

Διαβάστε περισσότερα

ΙΩΑΝΝΗΣ Κ.ΦΑΛΕΚΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ Κ.ΦΑΛΕΚΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ Κ.ΦΑΛΕΚΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 2011-2013 0 1. ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥΑΡΙΣΤΗΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ευάγγελος Λαμπάκης Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ευάγγελος Λαμπάκης Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Σχεδίο Δράσης Αειφορικής Ενέργειας (ΣΔΑΕ) Η εμπειρία του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας μέσω του Χρηματοδοτικού Εργαλείου JESSICA

Χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας μέσω του Χρηματοδοτικού Εργαλείου JESSICA Υπεργολάβοι Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Αττικής Χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας μέσω του Χρηματοδοτικού Εργαλείου JESSICA Αθήνα, 21 Απριλίου 2015 Περιεχόμενα 1. Χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση του Γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου από το Δήμο Αλεξανδρούπολης

Αξιοποίηση του Γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου από το Δήμο Αλεξανδρούπολης «3η Ημερίδα: Γεωθερμία & Αστικό Περιβάλλον» Συνδιοργάνωση: EcoCity Σύνδεσμος Ελλήνων Γεωλόγων Σάββατο 16/2/2019, Αθήνα Αξιοποίηση του Γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου από το Δήμο Αλεξανδρούπολης Ιωάννης ΦΑΛΕΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Από τη δέσμευση στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας 2020 Σ.Δ.Α.Ε. του Δήμου Φαρσάλων

Από τη δέσμευση στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας 2020 Σ.Δ.Α.Ε. του Δήμου Φαρσάλων Από τη δέσμευση στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας 2020 Σ.Δ.Α.Ε. του Δήμου Φαρσάλων Καρδίτσα, 10-06-2017 ΆΡΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ, Δήμαρχος Φαρσάλων ΘΕΛΟΥΡΑ ΗΛΕΚΤΡΑ, Ειδική Συνεργάτις - Πολιτικός

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Πράξης: Εφαρμογή τεχνολογιών ΑΠΕ σε δημοτικά κτίρια

Τίτλος Πράξης: Εφαρμογή τεχνολογιών ΑΠΕ σε δημοτικά κτίρια ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 1 ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Είναι Δήμος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με έδρα του το Καρπενήσι. Η έκταση είναι 948,57 τ.χλμ. και ο πληθυσμός του είναι 13.105 δημότες (απογραφή 2011). Αποτελείται

Διαβάστε περισσότερα

Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.) του Δήμου Αιγιαλείας

Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.) του Δήμου Αιγιαλείας ΠΕΡΙΛΗΨΗ Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.) του Δήμου Αιγιαλείας Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των Δημάρχων της Ευρώπης να υπερβούν τον στόχο μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014 2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014 2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014 2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ 4 «Υποστήριξη της μετάβασης προς μία οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης ρύπων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αικ. Φωτέα Μηχανολόγος Μηχανικός Dr Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας

Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης ρύπων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αικ. Φωτέα Μηχανολόγος Μηχανικός Dr Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης ρύπων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αικ. Φωτέα Μηχανολόγος Μηχανικός Dr Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας Ο ρόλος της τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στις προκλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΣΙΝΕΣΑΓΡΟΤΙΚΕΣ& ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΕΣΑΓΡΟΤΙΚΕΣ& ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ Μετη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ημερίδα ManagEnergy Έξυπνη Χρηματοδότηση και Τεχνική Υποστήριξη για Δράσεις Βιώσιμης Ενέργειας στην Ελλάδα ΠΡΑΣΙΝΕΣΑΓΡΟΤΙΚΕΣ& ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδοτικές ευκαιρίες της νέας Προγραμματικής Περιόδου για την υλοποίηση δράσεων για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα

Χρηματοδοτικές ευκαιρίες της νέας Προγραμματικής Περιόδου για την υλοποίηση δράσεων για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα Χρηματοδοτικές ευκαιρίες της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 2020 για την υλοποίηση δράσεων για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2018 ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ TOMEA EΝΕΡΓΕΙΑΣ Προγραμματική

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας I. Νέα έργα και μελέτες έτους 2016 Δήμου Διονύσου

Πίνακας I. Νέα έργα και μελέτες έτους 2016 Δήμου Διονύσου Πίνακας I. Νέα έργα και μελέτες έτους 2016 Δήμου Προϋπολογισμός α/α Κ.Α. Τίτλος έργου Ίδιοι Πόροι Χρηματοδότηση Σύνολο Παρατηρήσεις 10. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 10.7413.0001 Μελέτη αξιοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΙΘΑΝΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΦΘ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

ΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΙΘΑΝΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΦΘ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΙΘΑΝΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΦΘ ΣΤΟ ΒΟΛΟ Α. ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.1. Μόνωση οροφής Α.2. Μόνωση εξωτερικών τοίχων Α.3. Ταρατσόκηποι Α.4. Αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων & μονών

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020

Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 Τι μπορεί να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Οι ΟΤΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατέχουν πρωταγωνιστικό

Διαβάστε περισσότερα

11.637.342 3.152.399 8.484.943 3.432.609 83.709 3.348.900 1.600.200 300 1.599.900

11.637.342 3.152.399 8.484.943 3.432.609 83.709 3.348.900 1.600.200 300 1.599.900 ΧΟΛAΡΓΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 03.12.2012 Τριτ. Δημοτική Κοινότητα Δ/νση Δράση Περιγραφή Τρόπος εκέλεσης 73 11.637.342 3.152.399 8.484.943 731 ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΕΡΓΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 3.432.609

Διαβάστε περισσότερα

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Γεώργιος Ν. Μακρυωνίτης, Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Γεώργιος Ν. Μακρυωνίτης, Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Γεώργιος Ν. Μακρυωνίτης, Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού 9 η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Νάξος 01/08/2011 Θέμα: Έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμος Φαρσάλων

Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμος Φαρσάλων Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμος Φαρσάλων Αθήνα, 12 / 06 / 2014 ΘΕΛΟΥΡΑ ΗΛΕΚΤΡΑ & ΤΑΣΟΣ ΛΙΑΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, M.sc. & ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δήμος Φαρσάλων Χαρακτηριστικά του Δήμου : Βρίσκεται στο κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη»

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Δημαρχείο Θεσσαλονίκης 13 Μαρτίου 2014 Θέμα: «Η ανάγκη για οριζόντια τεχνική υποστήριξη των Ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4Τ80-Δ9Χ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: Β4Τ80-Δ9Χ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" 2007-2013 Ταχ. Δ/νση : Αεροπόρου Παπαναστασίου 34 Αθήνα Ταχ.Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

«Επιστημονικός Σύμβουλος Παρακολούθησης και Υποστήριξης του ΣΧΥ Ηρακλείου» υποέργο 8 της πράξης με τίτλο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

«Επιστημονικός Σύμβουλος Παρακολούθησης και Υποστήριξης του ΣΧΥ Ηρακλείου» υποέργο 8 της πράξης με τίτλο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ταχ. Διεύθυνση : Ανδρόγεω 1 & Πλ.Καλλεργών Πληροφορίες : Κ.Μπαριτάκης Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Πάλλας, Ηλ. Μηχανικός Περιβαλλοντολόγος Msc. Μαρία Τερμεντζίδου, Περιβαλλοντολόγος

Χρήστος Πάλλας, Ηλ. Μηχανικός Περιβαλλοντολόγος Msc. Μαρία Τερμεντζίδου, Περιβαλλοντολόγος Εφαρμογές Καλών Πρακτικών σε ΟΤΑ: Η περίπτωση του Ενεργειακού Σχεδιασμού του Δήμου Σερρών Χρήστος Πάλλας, Ηλ. Μηχανικός Περιβαλλοντολόγος Msc Προϊστ. Τμήματος Η/Μ έργων & Ενεργειακών Εφαρμογών Δήμου Σερρών

Διαβάστε περισσότερα

Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία;

Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία; Διεπιστημονική προσέγγιση στα ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ :Τεχνολογία, Περιβάλλον, Πολιτισμός Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία; Κλειώ Αξαρλή,

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδοτικά Προγράμματα και Πράσινες Δημόσιες Προμήθειες Εμπειρία από τα νησιά του Αιγαίου. Αλέξης Χατζημπίρος

Χρηματοδοτικά Προγράμματα και Πράσινες Δημόσιες Προμήθειες Εμπειρία από τα νησιά του Αιγαίου. Αλέξης Χατζημπίρος Χρηματοδοτικά Προγράμματα και Πράσινες Δημόσιες Προμήθειες Εμπειρία από τα νησιά του Αιγαίου Αλέξης Χατζημπίρος Ξξ Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ Δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου: Αστική μηκερδοσκοπική εταιρεία των

Διαβάστε περισσότερα

Γεωθερμική ενέργεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση Το παράδειγμα του γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου-Αλεξανδρούπολης

Γεωθερμική ενέργεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση Το παράδειγμα του γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου-Αλεξανδρούπολης Σχεδιάζοντας τη Μετάβαση προς Ενεργειακά Αποδοτικές Πόλεις Εξοικονόμηση Ενέργειας σε επίπεδο Δήμων και Δημοτών 11 12 Ιουνίου 2015, Αθήνα Γεωθερμική ενέργεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση Το παράδειγμα του γεωθερμικού

Διαβάστε περισσότερα

Συμμετοχή των ΟΤΑ σε ενεργειακές επενδύσεις κοινωνικού χαρακτήρα

Συμμετοχή των ΟΤΑ σε ενεργειακές επενδύσεις κοινωνικού χαρακτήρα Συμμετοχή των ΟΤΑ σε ενεργειακές επενδύσεις κοινωνικού χαρακτήρα Γρηγόριος Θ. Τσιούμαρης Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Κοζάνη, 04/09/2009 Το Γενικό Όραμα του Δήμου Πτολεμαΐδας Ο Δήμος Πτολεμαΐδας, δυναμικό ενεργειακό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΣΒΑΑ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ. Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Εορδαίας. Εδώ ζούμε.

ΕΣΣΒΑΑ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ. Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Εορδαίας. Εδώ ζούμε. ΕΣΣΒΑΑ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Εορδαίας Εδώ ζούμε. Καλύτερα» Η περιοχή παρέμβασης του σχεδίου ΒΑΑ, με βάση τα χαρακτηριστικά των

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την προγραμματική περίοδο

Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την προγραμματική περίοδο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 Πρόοδος Υλοποίησης Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Επιχορήγηση ΟΤΑ για Εξοικονόμηση Ενέργειας» Εισηγητής: Δ. Μπαϊρακτάρης Ειδικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ

Θέμα: «Επιχορήγηση ΟΤΑ για Εξοικονόμηση Ενέργειας» Εισηγητής: Δ. Μπαϊρακτάρης Ειδικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ Θέμα: «Επιχορήγηση ΟΤΑ για Εξοικονόμηση Ενέργειας» Εισηγητής: Δ. Μπαϊρακτάρης Ειδικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ 1 Έργα και Δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στους Δήμους I. Αμιγώς Διοικητικές Λειτουργίες Δημοτικά Καταστήματα

Διαβάστε περισσότερα

11.966.303 4.527.500 7.438.803 19.600 19.600 0 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ Κ.Λ.Π. ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΡΝΑΚΟΣ

11.966.303 4.527.500 7.438.803 19.600 19.600 0 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ Κ.Λ.Π. ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΡΝΑΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ - 18/11/2013 Τριτ. Δημοτική Κοινότητα Δ/νση Δράση Περιγραφή Τρόπος εκέλεσης 73 11.966.303 4.527.500 7.438.803 731 ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΕΡΓΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

GEO POWER, Ημερίδα 16 Ο ΕΘΝΙΚΟ Γεωθερμίας ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2011»

GEO POWER, Ημερίδα 16 Ο ΕΘΝΙΚΟ Γεωθερμίας ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2011» GEO POWER, Ημερίδα 16 Ο ΕΘΝΙΚΟ Γεωθερμίας ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2011» 23 Νοεμβρίου 14 Μαΐου 2011 2012 Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 Θέμα: «Η ανάγκη για έναν ολοκληρωμένο Ενεργειακό Σχεδιασμό στο

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) Δήμου Κηφισιάς. Γιώργος Μαρκογιαννάκης Σύμβουλος Μηχανολόγος - Ενεργειακός Μηχανικός, MSc

Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) Δήμου Κηφισιάς. Γιώργος Μαρκογιαννάκης Σύμβουλος Μηχανολόγος - Ενεργειακός Μηχανικός, MSc Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) Δήμου Κηφισιάς Γιώργος Μαρκογιαννάκης Σύμβουλος Μηχανολόγος - Ενεργειακός Μηχανικός, MSc Κηφισιά 08/09/2017 Τι είναι το ΣΔΑΕ; Ένα Σχέδιο Δράσης το οποίο παρουσιάζει

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία Συμφώνου των Δημάρχων. Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Έδεσσας

Πρωτοβουλία Συμφώνου των Δημάρχων. Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Έδεσσας Πρωτοβουλία Συμφώνου των Δημάρχων Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Έδεσσας Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Πολιτική Οι στόχοι της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής: Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής Ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΑΣ 1 : ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Μέτρο 1.1 : Φυσικό Περιβάλλον - Πράσινο Μέτρο 1.2 : Οικιστική και πολεοδομική

Διαβάστε περισσότερα

Χρηµατοδοτικές ευκαιρίες της νέας Προγραµµατικής Περιόδου για την υλοποίηση δράσεων για την Αειφόρο Ενέργεια

Χρηµατοδοτικές ευκαιρίες της νέας Προγραµµατικής Περιόδου για την υλοποίηση δράσεων για την Αειφόρο Ενέργεια Χρηµατοδοτικές ευκαιρίες της νέας Προγραµµατικής Περιόδου 2014-2020 για την υλοποίηση δράσεων για την Αειφόρο Ενέργεια Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2016 Γιάννα Νίκου Προϊσταμένη Μονάδας Α Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Μ. ΕΥΥΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Μ. ΕΥΥΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Μ. ΕΥΥΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Φάρσαλα, 25/09/2012 Παναγιώτης Ι. Κ. Λιακόπουλος, Διδάκτωρ Μηχ. Μηχανικός ΕΜΠ Στάδια Μελέτης [1/2] Δράση 1 - Συλλογή Απαραίτητων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ Α. Στοιχεία ερωτηθέντος: (Η συμπλήρωση των στοιχείων αυτών δεν είναι υποχρεωτική). 1. Δημότης Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-24

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Φ ο ρ έ α ς υ λ ο π ο ί η σ η ς Δ Η Μ Ο Σ Ι Ο Σ Τ Ο Μ Ε Α Σ Άξονες παρέμβασης Α. Κτιριακές υποδομές Β. Μεταφορές Γ. Ύ δρευση και διαχείριση λυμάτων Δ. Διαχείριση αστικών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για τη διαμόρφωση των κατευθύνσεων Αναπτυξιακής Στρατηγικής Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020

Πρόταση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για τη διαμόρφωση των κατευθύνσεων Αναπτυξιακής Στρατηγικής Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 Πρόταση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για τη διαμόρφωση των κατευθύνσεων Αναπτυξιακής Στρατηγικής Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 2020 Γεν. Διευθυντής Αναπτυξιακού Κώστας Καλούδης Αναπτυξιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (2011)

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (2011) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (2011) ΑΡΙΘΜΟΣ Α/Α ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ - ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ 1 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ Κ.Α.Π.Η 31/2008

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδοτικές ευκαιρίες της Προγραμματικής Περιόδου για την υλοποίηση δράσεων για την Αειφόρο Ενέργεια

Χρηματοδοτικές ευκαιρίες της Προγραμματικής Περιόδου για την υλοποίηση δράσεων για την Αειφόρο Ενέργεια Χρηματοδοτικές ευκαιρίες της Προγραμματικής Περιόδου 2014 2020 για την υλοποίηση δράσεων για την Αειφόρο Ενέργεια Αθήνα, 11 Ιουλίου 2017 ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ TOMEA EΝΕΡΓΕΙΑΣ Προγραμματική περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδότηση Έργων Ενεργειακής Απόδοσης Προγραμματική Περίοδος

Χρηματοδότηση Έργων Ενεργειακής Απόδοσης Προγραμματική Περίοδος Χρηματοδότηση Έργων Ενεργειακής Απόδοσης Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ TOMEA EΝΕΡΓΕΙΑΣ Αθήνα, Μάιος 2019 Προγραμματική περίοδος 2014-2020 Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΣΔΒΕ) Δήμος Ηγουμενίτσας

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΣΔΒΕ) Δήμος Ηγουμενίτσας ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΣΔΒΕ) Δήμος Ηγουμενίτσας Το Σύμφωνο των Δημάρχων Οι τοπικές αρχές παίζουν καθοριστικό ρόλο στο μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής: 80% της

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ 2012-2014 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Η διασυνοριακή θέση του Δήμου, αποτελεί μέγιστο πλεονέκτημα και δεν πρέπει να δίνει τροφή σε ξενοφοβικά στερεότυπα,

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Φ ο ρ έ α ς υ λ ο π ο ί η σ η ς Ι Δ Ι Ω Τ Ι Κ Ο Σ Τ Ο Μ Ε Α Σ Άξονες παρέμβασης Α. Κτιριακές υποδομές Β. Μεταφορές Γ. Ύ δρευση και διαχείριση λυμάτων Δ. Δ ιαχείριση αστικών

Διαβάστε περισσότερα

Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου

Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου Άξονας 1 : Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής 1.1. Φυσικό και οικιστικό περιβάλλον 1.1.1 1.1.2 1.1.3 1.1.4 Βελτίωση, προστασία και αποκατάσταση του φυσικού

Διαβάστε περισσότερα

Επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενων σχολικών κτιρίων και ένταξη στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και

Επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενων σχολικών κτιρίων και ένταξη στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κοινή σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων Υπουργείου Παιδείας, ΥΠΕΚΑ & ΟΣΚ ΑΕ Επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενων σχολικών κτιρίων και ένταξη στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» Παναγιώτης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2008 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2008 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2008 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ (Π Ε Π ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ) ημοπρατήθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά Στοιχεία (προαιρετικά) Ονοματεπώνυμο: Διεύθυνση:.. Τηλέφωνο:... Email:...

Προσωπικά Στοιχεία (προαιρετικά) Ονοματεπώνυμο: Διεύθυνση:.. Τηλέφωνο:... Email:... ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 2015-2019 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Ενεργός πολίτης Δήμου Λευκάδας Στοιχεία ερωτηθέντος: Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-45 45-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας:

Διαβάστε περισσότερα

Υποστηρικτικές δράσεις και χρηματοδοτικά προγράμματα σε εθνικό επίπεδο για την ενεργειακή αποδοτικότητα στα δημοτικά κτίρια

Υποστηρικτικές δράσεις και χρηματοδοτικά προγράμματα σε εθνικό επίπεδο για την ενεργειακή αποδοτικότητα στα δημοτικά κτίρια Υποστηρικτικές δράσεις και χρηματοδοτικά προγράμματα σε εθνικό επίπεδο για την ενεργειακή αποδοτικότητα στα δημοτικά κτίρια Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2016 Γιάννα Νίκου Προϊσταμένη Μονάδας Α Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων

Χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων Χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων Αθήνα, 31 Μαΐου 2018 ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ TOMEA EΝΕΡΓΕΙΑΣ Προγραμματική περίοδος 2014-2020 Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ. Δήμος Σοφάδων ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ. Δήμος Σοφάδων ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2019 Δήμος Σοφάδων ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 79 ΕΝΤΥΠΟ ΕΠ_08: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 2.1. ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ Ο Δήμος Σοφάδων, όπως διαμορφώθηκε μετά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΕΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΕΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011 KA ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΕΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ 25.6262.30 Συντήρηση αντλιοστασίων κλπ. 20.000,00 20.000,00 25.6264.30 Συντήρηση Η/Μ συντριβανιών και λοιπων αυτοματισμών. 40.000,00

Διαβάστε περισσότερα

Αϊ Στράτης To ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ. 2η Ημερίδα Γεωθερμίας. Εμμανουήλ Σταματάκης. Δρ. Χημικός Μηχανικός

Αϊ Στράτης To ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ. 2η Ημερίδα Γεωθερμίας. Εμμανουήλ Σταματάκης. Δρ. Χημικός Μηχανικός 2η Ημερίδα Γεωθερμίας Αϊ Στράτης To ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ Εμμανουήλ Σταματάκης Δρ. Χημικός Μηχανικός Τομέας Τεχνολογιών ΑΠΕ & Υδρογόνου email: mstamatakis@cres.gr Το έργο Το έργο «Πράσινο Νησί Αϊ Στράτης» αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Φ ο ρ έ α ς υ λ ο π ο ί η σ η ς Ν Ο Ι Κ Ο Κ Υ Ρ Ι Α Άξονες παρέμβασης Α. Κτιριακές υποδομές Β. Μεταφορές Γ. Ύ δρευση και διαχείριση λυμάτων Δ. Δ ιαχείριση αστικών στερεών

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΚΑ 20: Υπηρεσίες Καθαριότητος και Ηλεκτροφωτισμού

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΚΑ 20: Υπηρεσίες Καθαριότητος και Ηλεκτροφωτισμού ΝΕΑ ΕΡΓΑ 2016 ΚΑ 20: Υπηρεσίες Καθαριότητος και Ηλεκτροφωτισμού 1 Αντικατάσταση φωτισμού (κολωνάκια και ιστοί φωτισμού) σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους του Δήμου 100,000.00 20-7332.001 2 Αντικατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 27 / 02 / ΘΕΛΟΥΡΑ ΗΛΕΚΤΡΑ & ΤΑΣΟΣ ΛΙΑΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, M.sc. & ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Τ.Υ..Φ.

Αθήνα, 27 / 02 / ΘΕΛΟΥΡΑ ΗΛΕΚΤΡΑ & ΤΑΣΟΣ ΛΙΑΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, M.sc. & ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Τ.Υ..Φ. Σχέδιο ράσης Αειφόρου Ενέργειας ήµος Φαρσάλων Αθήνα, 27 / 02 / 2015 ΘΕΛΟΥΡΑ ΗΛΕΚΤΡΑ & ΤΑΣΟΣ ΛΙΑΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, M.sc. & ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Τ.Υ..Φ. Δήμος Φαρσάλων Χαρακτηριστικά του Δήμου : Βρίσκεται στο

Διαβάστε περισσότερα

1.1.1 Διαχείριση και αποκατάσταση των προβλημάτων ρύπανσης των υδάτων για ύδρευση και άρδευση, καθώς και των θαλάσσιων υδάτων

1.1.1 Διαχείριση και αποκατάσταση των προβλημάτων ρύπανσης των υδάτων για ύδρευση και άρδευση, καθώς και των θαλάσσιων υδάτων Σύμφωνα με τα υπ αριθμόν 1.Π.Δ 185/2007 ''Όργανα και διαδικασία κατάρτισης, παρακολούθησης και των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α) α' βαθμού'' με το οποίο καθορίστηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ 2013 ΣΥΝΟΛΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α' Συνεχιζόμενα ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ' Αποχέτευση - Ομβρια 289.496,86 76.00 3.896.666,63 10 42.214,00 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» _ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» _ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΟΔΗΓΟΣ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» _ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Ενεργειακή αναβάθμιση σε 64 σχολικές μονάδες και το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας μέσω του ΕΠΠΕΡΑΑ Αθήνα, 10 Απριλίου 2012- Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και ένταξη στο Επιχειρησιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ : Υποέργου 1 «Υπηρεσίες Ενεργειακού - Τεχνικού Συμβούλου» ΑΡΙΘ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - ΕΡΓΑΣΙΑΣ : 5028/ 2013 Κ.Α : 15.7311.0005 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

WP 3: «Διοικητικά εργαλεία και ενισχύσεις σε τοπικό επίπεδο»

WP 3: «Διοικητικά εργαλεία και ενισχύσεις σε τοπικό επίπεδο» WP 3: «Διοικητικά εργαλεία και ενισχύσεις σε τοπικό επίπεδο» 1. Εθνικό πλαίσιο επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Σκοπός του νέου νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (νόμος 3468/2006 ΑΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το Πρακτικό Συνεδρίασης υπ αριθμ. 2/2017 της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Μαραθώνος

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το Πρακτικό Συνεδρίασης υπ αριθμ. 2/2017 της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Μαραθώνος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Νέα Μάκρη, 6 Σεπτεμβρίου 07 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Απόφασης: /07 Εκτελεστική Επιτροπή Πληροφορίες: Σαφρά Μαρία 9005, Νέα Μάκρη Τηλ.: 94 059 - Fax: 94 0808 e-mail: hr@marathon.gr ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΔΒΕ

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΔΒΕ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΔΒΕ Δήμος Ηγουμενίτσας Το Σύμφωνο των Δημάρχων Οι τοπικές αρχές παίζουν καθοριστικό ρόλο στο μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής: 80% της κατανάλωσης

Διαβάστε περισσότερα

AΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 60/2011

AΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 60/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Εκ του πρακτικού της υπ αριθμ. 11 ης /2011 Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου ΘΕΜΑ 1 ο : «Κατάρτιση Επιχειρησιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ (ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012)

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ (ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012) ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ (ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 0) Ι. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΔΡΑΣ A/A ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ - ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ος Παιδικός Σταθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΑΣ 2012 ΣΥΝΟΛΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012 Συνεχιζόµενα Οικοδοµικά Οδοποιία Αποχέτευση ΣΥΝΟΛΟ Αθροισµα : Η-Μ 397.176,52 12.10 4.178.117,20 10 78.781,83 20 4.654.075,55

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική Παρουσίαση Εγκεκριμένων Πράξεων

Συνοπτική Παρουσίαση Εγκεκριμένων Πράξεων Αυτοτελές Τμήμα ΕΟΧ Εθνικό Σημείο Επαφής Διαχειριστής Προγράμματος Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (XM- EOX) 2009-14 Πρόγραμμα GR-03 «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» Συνοπτική Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Φαρσάλων «Εξοικονόμηση ενέργειας και χρηματοδότηση έργων»

Δήμος Φαρσάλων «Εξοικονόμηση ενέργειας και χρηματοδότηση έργων» Άρης Καραχάλιος : Δήμαρχος Φαρσάλων Θελούρα Ηλέκτρα : Ειδική Συνεργάτιδα Πολιτικός Μηχανικός Δήμος Φαρσάλων «Εξοικονόμηση ενέργειας και χρηματοδότηση έργων» Αθήνα, 21 / 04 / 2015 Δήμος Φαρσάλων Χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Λάρισα - Αίτηση για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας 2016

Λάρισα - Αίτηση για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας 2016 11. Ενεργειακή απόδοση 11Α. Παρουσίαση κατάστασης Ο Δήμος Λαρισαίων έχει θέσει ως στόχο της πολιτικής του με το παρόν Σχέδιο Δράσης την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από τις δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2011» ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ 22-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011.

«ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2011» ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ 22-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011. «ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2011» ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ 22-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011. 6 η Συνεδρία Α.Π.Ε. και Ενεργειακή αποδοτικότητα ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟςΗ ΚΤΙΡΙΩΝ Μαργαρίτα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ Με τη συγχρηµατοδότηση της Ελλάδας ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ Μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση Υπάρχουσα κατάσταση Μηδενική

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδοτικές ευκαιρίες της Προγραμματικής Περιόδου για τη χρηματοδότηση ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και επιχειρήσεων

Χρηματοδοτικές ευκαιρίες της Προγραμματικής Περιόδου για τη χρηματοδότηση ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και επιχειρήσεων Χρηματοδοτικές ευκαιρίες της Προγραμματικής Περιόδου 2014 2020 για τη χρηματοδότηση ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και επιχειρήσεων ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ TOMEA EΝΕΡΓΕΙΑΣ Αθήνα, Ιανουάριος 2019 Προγραμματική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17 15/10/2014 ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ- ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΑΞΟΝΑΣ 2 2.453.746,79

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ 2015-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΝΑ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΝΑ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΝΑ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΣΠΑ Ψηφιακό Μουσείο " Η ΣΜΥΡΝΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΠΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" Προμήθεια αυτοματοποιημένου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων Δ.Ν.Σ. ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματική περίοδος 2014-2020

Προγραμματική περίοδος 2014-2020 «Χρηματοδοτικές ευκαιρίες της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 2020 για την υλοποίηση δράσεων για την Αειφόρο Ενέργεια» Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2015 Γιάννα Νίκου Προϊσταμένη Μονάδας Α Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 2012-2014

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 2012-2014 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 2012-2014 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 Σελίδα 1 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ε.Π. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η συμπλήρωση των στοιχείων που ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι ΚΟ Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α

Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι ΚΟ Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Αλίαρτος, 09 Σεπτεμβρίου 2015 ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ Αρ. Πρωτ.: 8.444 Γραφείο Δημάρχου Προς Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι ΚΟ Σ Η Μ Ε Ι Ω

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013 ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 20 ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ Σελίδα από 0 Α ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΣΟ σε ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΌ ΣΧΟΛΕΙΑ 80.000,00 ΟΤΗΣΗ Σ ΟΣΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ Α. ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΟΝΑ 4 ΠΑΑ_ΠΡΟΚΗΡΥΣΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ Α. ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΟΝΑ 4 ΠΑΑ_ΠΡΟΚΗΡΥΣΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ Α. ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΟΝΑ 4 ΠΑΑ_ΠΡΟΚΗΡΥΣΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΟΝΑ 4 ΤΟΥ Π.Α.Α. ΤΗΣ ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. Μέτρο Υπομέτρο Δράση Δικαιούχοι 4.1 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ L123

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ Τ.Π.. & ΔΑΝΕΙΩΝ Τ.Π.. & ΔΑΝΕΙΩΝ 1 Ο ρόλος του Ταμείου Παρακαταθηκών

Διαβάστε περισσότερα

Πράσινες Δημόσιες Προμήθειες Green Public Procurement. Διαμαντοπούλου Μαρία, Προϊσταμένη Τμήματος Προμηθειών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Πράσινες Δημόσιες Προμήθειες Green Public Procurement. Διαμαντοπούλου Μαρία, Προϊσταμένη Τμήματος Προμηθειών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Πράσινες Δημόσιες Προμήθειες Green Public Procurement Διαμαντοπούλου Μαρία, Προϊσταμένη Τμήματος Προμηθειών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Ορισμός Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις είναι οι διαδικασίες με τις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ YΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ HYBUILD

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ YΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ HYBUILD Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής 14 Νοεμβρίου 2017 Τηλέφωνο: 22894304 Ηλ. Διεύθυνση: prinfo@ucy.ac.cy Ιστοσελίδα: www.ucy.ac.cy/pr ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

Περιβάλλον & Τοπική Αυτοδιοίκηση για Καλύτερη Ποιότητα Ζωής

Περιβάλλον & Τοπική Αυτοδιοίκηση για Καλύτερη Ποιότητα Ζωής Περιβάλλον & Τοπική Αυτοδιοίκηση για Καλύτερη Ποιότητα Ζωής Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης Ειδικός Επιστήμων - Διεθνολόγος Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής

Διαβάστε περισσότερα

Δίνοντας ζωή στην Πόλη της Ορεστιάδας

Δίνοντας ζωή στην Πόλη της Ορεστιάδας ΟΣΑΑ Ορεστιάδας 2007-2013 Δίνοντας ζωή στην Πόλη της Ορεστιάδας Δήμος Ορεστιάδας Σκοπός Η ανάπλαση, χωρική και κοινωνική ανασυγκρότηση, βιώσιμη οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση στοχευμένου θύλακα

Διαβάστε περισσότερα

Φωτοβολταϊκά και Δημοτικά κτήρια Net metering / Μελλοντικές επιδιώξεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Φωτοβολταϊκά και Δημοτικά κτήρια Net metering / Μελλοντικές επιδιώξεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Φωτοβολταϊκά και Δημοτικά κτήρια Net metering / Μελλοντικές επιδιώξεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Παρουσίαση: α) Ιωάννης Κ. Φαλέκας. Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης / Ενέργειας και Φυσικών πόρων Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 27352/31-05-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 15η Τακτική Συνεδρίαση Οικονομική Επιτροπής ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ την 26-05-2011

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 27352/31-05-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 15η Τακτική Συνεδρίαση Οικονομική Επιτροπής ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ την 26-05-2011 Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 27352/31-05-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 15η Τακτική Συνεδρίαση Οικονομική Επιτροπής ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ την 26-05-2011 Η Οικονομική Επιτροπή Ιλίου συνήλθε στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Απόστολος Κ. Μιχόπουλος. Ομάδα Ενεργειακής & Περιβαλλοντικής Οικονομίας & Πολιτικής (3ΕΡ)

Δρ. Απόστολος Κ. Μιχόπουλος. Ομάδα Ενεργειακής & Περιβαλλοντικής Οικονομίας & Πολιτικής (3ΕΡ) Παρουσίαση αποτελεσμάτων ενεργειακού ελέγχου και προτεινόμενων ενεργειακών λύσεων για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας και το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αγλαντζιάς Δρ. Απόστολος Κ. Μιχόπουλος Ομάδα Ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Άξονας 1: Περιβάλλον και ποιότητα ζωής Στρατηγικός Στόχος: Δήμος

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής:

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής: Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής: Την ορθολογική διαχείριση των χρημάτων των συμπολιτών μας. Την αποτελεσματική διεκδίκηση νέων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 347/2019. Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

ΑΠΟΦΑΣΗ 347/2019. Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αναρτητέα στο διαδίκτυο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ταχ. Δ/νση : Κομνηνών 76 Τ.Κ. 57013 Τηλ. 2313304002 Fax: 2310697897 Email: grafeiodimarxou@oraiokastro.gr

Διαβάστε περισσότερα

Από 8 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για την ανάδειξη «ξεχασμένων» ακινήτων

Από 8 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για την ανάδειξη «ξεχασμένων» ακινήτων ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Από 8 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για την ανάδειξη «ξεχασμένων» ακινήτων Δεκτές θα γίνονται από τις 8 Ιανουαρίου οι αιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» (ΠΑΑ) Άξονας 3 3 ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλούμε για την υποβολή των προτάσεων, παρατηρήσεων και σχολίων έως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Παρακαλούμε για την υποβολή των προτάσεων, παρατηρήσεων και σχολίων έως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 2015-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΓ10-9ΙΔ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΛΓ10-9ΙΔ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΥΣΕΔ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΝΕΡΓ. ΦΥΣ.ΠΛΟΥΤΟΥ & ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ(ΕΥΣΕΔ ΕΝ/ΚΑ) Ταχ. Δ/νση : Μεσογείων 119 Αθήνα Ταχ.Κώδικας :

Διαβάστε περισσότερα