ΙΕΘΝΕΙΣ ΚΥΚΛΟΙ ΣΠΟΥ ΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΙΕΘΝΕΙΣ ΚΥΚΛΟΙ ΣΠΟΥ ΩΝ"

Transcript

1 ΙΕΘΝΕΙΣ ΚΥΚΛΟΙ ΣΠΟΥ ΩΝ Η Εθνική Σχολή ηµόσιας ιοίκησης δηµιουργήθηκε από το ιάταγµα της 9 ης Οκτωβρίου 1945, που υπεγράφη από τον Στρατηγό de Gaulle. H Εθνική Σχολή ηµόσιας ιοίκησης είναι ένα δηµόσιο κρατικό ίδρυµα διοίκησης. Εχει ως σκοπό την κατάρτιση υψηλόβαθµων δηµοσίων υπαλλήλων και προετοιµάζει, γι αυτό το σκοπό, τους σπουδαστές της, για επαγγελµατικές σταδιοδροµίες στα ανώτατα επίπεδα της γαλλικής διοίκησης: Συµβούλιο της Επικρατείας, Ελεγκτικό Συνέδριο, Σώµα Επιθεωρητών (γενική επιθεώρηση οικονοµικών, γενική επιθεώρηση διοίκησης, γενική επιθεώρηση κοινωνικών υποθέσεων), νοµαρχιακό σώµα, διπλωµατικό σώµα, σώµα οικονοµικής ανάπτυξης στο εξωτερικό, σώµα διοικητικών, σώµα συµβούλων διοικητικών δικαστηρίων και περιφερειακών συµβούλων λογαριασµών, διοικητές της πόλης του Παρισιού. Η δηµιουργία της ΕΝΑ (Εθνικής Σχολής ηµόσιας ιοίκησης) απαντούσε σε µία διπλή έννοια : να οµογενοποιήσει την πρόσληψη δηµοσίων υπαλλήλων σε ποικίλα επαγγέλµατα, ενώ µέχρι πρότινος, αυτό δεν ήταν δυνατό, παρά µόνο µε ξεχωριστούς διαγωνισµούς, να προσφέρει µία άριστη κοινή επαγγελµατική κατάρτιση σέ όλους τους δηµοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι καλούνται να υπηρετήσουν σε υψηλά αξιώµατα της διοίκησης. Η φιλοδοξία της ΕΝΑ (Εθνικής Σχολής ηµόσιας ιοίκησης) είναι εξάλλου να είναι σήµερα η Ευρωπαϊκή Σχολή διακυβέρνησης στο σταυροδρόµι όλων των νέων µορφών δηµόσιας διαχείρισης. Στην πραγµατικότητα, η Ευρώπη αντιπροσωπεύει από δώ και στο εξής, τον φυσικό χώρο δράσης για κάθε δηµόσιο υπάλληλο. Είναι η έννοια της συγκέντρωσης στο Στρασβούργο των βασικών δραστηριοτήτων της Σχολής, η οποία λειτουργεί πλέον στην ευρωπαϊκή της διάσταση. Η προσφορά καταρτίσεων για αλλοδαπό κοινό, πλήρης και ποικίλη, απευθύνεται, τόσο σε νέους φοιτητές όσο και σε διαπιστευµένους δηµοσίους υπαλλήλους. Προτείνονται τρείς διεθνείς κύκλοι σπουδών, οι οποίοι διεξάγονται κυρίως στο Στρασβούργο : µεγάλης διάρκειας κύκλος σπουδών (16 µήνες) και σύντοµης διάρκειας κύκλος σπουδών (9 µήνες) όπου τους παρακολουθούν αλλοδαποί και γάλλοι σπουδαστές από όλες τις ηπείρους. χάρις στην ποικιλία των χωρών καταγωγής τους, οι σπουδαστές του διεθνούς κύκλου σπουδών δηµόσιας διοίκησης (διάρκειας 7 µηνών) επωφελούνται επίσης απο την πολύτιµη ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών, ανάµεσα σε διοικητικούς υπεύθυνους προερχόµενων από άλλες ηπείρους.

2 Ο ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ (CIL) O Μεγάλης διάρκειας κύκλος σπουδών (16 µήνες) απευθύνεται σε νέους δηµόσιους υπαλλήλους ή αλλοδαπούς λειτουργούς του δηµοσίου και σε ορισµένες περιορισµένες περιπτώσεις, φοιτητές που προορίζονται να εργασθούν για τη δηµόσια διοίκηση στη χώρα προέλευσής τους. Ο µεγάλης διάρκειας κύκλος σπουδών τους επιτρέπει να επωφεληθούν της ίδιας κατάρτισης µε τους γάλλους σπουδαστές της ΕΝΑ, και κυρίως να κάνουν τις δύο πρακτικές ασκήσεις, την µία στα ευρωπαϊκά θέµατα, και την άλλη στα εδαφικά. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ Ο υποψήφιος πρέπει να : - είναι δηµόσιος υπάλληλος, δηµόσιος λειτουργός ή σε ορισµένες περιορισµένες περιπτώσεις, φοιτητής που να προορίζεται στα δηµόσια καθήκοντα στη χώρα του, - είναι διπλωµατούχος της ανώτατης εκπαίδευσης, - µην έχει συµπληρώσει τα 35 έτη, - έχει εξαιρετική γνώση της γαλλικής γλώσσας τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο, - ικανοποιεί στις εξετάσεις επιλογής που διοργανώνονται από τη Σχολή. ΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ Η φοίτηση των αλλοδαπών φοιτητών διαρκεί 16 µήνες από τις αρχές του µήνα εκεµβρίου. ιεξάγεται στο Στρασβούργο καθώς και στην έδρα της πρακτικής άσκησης. Η φοίτηση περιλαµβάνει : - ένα µήνα κοινής προετοιµασίας µε Γάλλους σπουδαστές, - 15 µήνες κοινής προετοιµασίας µε Γάλλους σπουδαστές στο Στρασβούργο (θεωρία στο Στρασβούργο & πρακτική εξάσκηση σε διάφορους χώρους), - σύν (2) δύο µήνες, επιλεκτικά (Απρίλιο & Μάϊο του επόµενου έτους) για τους σπουδαστές που υποστηρίζουν µία µεταπτυχιακή εργασία. Στο τέλος της περιόδου υποδοχής, οι σπουδαστές του µεγάλης διάρκειας κύκλου σπουδών ενσωµατώνονται µε τους συναδέλφους τους που έχουν γίνει αποδεκτοί µε διαγωνισµό και παρακολουθούν από κοινού, το µάθηµα κορµού «Ευρώπη και Εδάφη». - Γενική υποδοχή και προετοιµασία της πρακτικής άσκησης (4 εβδοµάδες) - Πρακτική άσκηση µε θέση υπευθυνότητας µε αντικείµενο τις ευρωπαϊκές διακυβεύσεις (17 εβδοµάδες) - ιδασκαλίες εµβάθυνσης (6 εβδοµάδες) - Αξιολόγηση/Εξετάσεις : (3 ηµέρες) - Προετοιµασία της πρακτικής άσκησης (2 εβδοµάδες) - Πρακτική άσκηση µε αρµοδιότητα στην Νοµαρχία ή την Τοπική Αυτοδιοίκηση (22 εβδοµάδες) - ιδασκαλίες εµβάθυνσης (7 εβδοµάδες) - Αξιολόγηση/Εξετάσεις : (1 εβδοµάδα)

3 Οι πρακτικές ασκήσεις κατέχουν πολύ σηµαντική θέση για την ΕΝΑ. Περίπου τα 2/3 του χρόνου σπουδών, οι σπουδαστές το αφιερώνουν σ αυτό. Για όλους τους σπουδαστές, γάλλους ή αλλοδαπούς, είναι πρακτικές ασκήσεις υπευθυνότητος και όχι απλή παρατήρηση. Ο σπουδαστής θεωρείται, στη διοίκηση ή στον οργανισµό που τον φιλοξενεί, ως δηµόσιος υπάλληλος, µε τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που του παρέχει αυτή η θέση. Οι διορισµοί των πρακτικών ασκήσεων αποφασίζονται απο τον ιευθυντή της Σχολής κατόπιν προτάσεων του ιευθυντού των πρακτικών ασκήσεων και στη συνέχεια των επι µέρους συναντήσεων του ή ενός εκ των αναπληρωτών του µε τους σπουδαστές. Στη λήξη της πρακτικής άσκησης, ο σπουδαστής οφείλει να συντάξει µία αναφορά 5 σελίδων που θα επιτρέψει να εκτιµηθεί η ποιότητα της εργασίας και οι καταρτίσεις που ο σπουδαστής απεκόµισε. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥ ΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ ΣΠΟΥ ΩΝ (CIL) Oι σπουδαστές του CIL οι οποίοι επιθυµούν να εγγραφούν σε ένα εκ των τριών ακόλουθων µεταπτυχιακών προγραµµάτων σε συνεργασία µε φηµισµένα πανεπιστήµια (CELSA/Πανεπιστήµιο Paris IV, Πανεπιστήµιο Paris Dauphine): Μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία των δηµοσίων φορέων, Μεταπτυχιακό στα ηµόσια Θέµατα, Μεταπτυχιακό της Σχολής ηµόσιας ιοίκησης στην ηµόσια ιοίκηση. Αυτές οι προαιρετικές διαδροµές εξειδίκευσης συµπληρώνουν την αρχική κατάρτιση της Σχολής µε την απόκτηση του διπλώµατος επιπέδου Μάστερ 2. Αυτά τα Μεταπτυχιακά, λειτουργούν ως βάση επικύρωσης όλων ή µέρους της εκπαίδευσης και των πρακτικών ασκήσεων αρχικής κατάρτισης, στις οποίες προστίθενται οι εξειδικευµένες διδασκαλίες σε σχέση µε την θεµατική κατεύθυνση του επιλεγµένου µεταπτυχιακού. Η υποστήριξη της διπλωµατικής, η οποία γίνεται στα πλαίσια του µεταπτυχιακού προγράµµατος, πραγµατοποιείται εντός (2) δύο µηνών συµπληρωµατικών, στη λήξη των µαθηµάτων, οι οποίοι και περιλαµβάνουν ειδικευµένα µαθήµατα.

4 Ο ΣΥΝΤΟΜΗΣ ΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ (CIC) Ο σύντοµης διάρκειας κύκλος σπουδών επιτρέπει στους έµπειρους υψηλά ιστάµενους δηµόσιους υπαλλήλους, να εξοικειωθούν µε όλες τις πλευρές της δηµόσιας διαχείρισης στη Γαλλία και την Ευρώπη. Αυτός ο κύκλος σπουδών ευνοεί τις συγκριτικές προσεγγίσεις, χάρις στην ανταλλαγή εµπειριών και τεχνογνωσίας, κυρίως κατά τη διάρκεια της κοινής περιόδου των 5 µηνών µε τους γάλλους διοικητές. Αυτή η κατάρτιση προσφέρει µία ευρεία εικόνα των γαλλικών διοικητικών οργανώσεων, των µεταρρυθµίσεων και τον εκµοντερνισµό του Κράτους καθώς και την εφαρµογή των δηµόσιων πολιτικών. Αυτός ο κύκλος σπουδών είναι η απάντηση στις προσδιορισµένες ανάγκες κατάρτισης από τις αλλοδαπές διοικήσεις, οι οποίες επιθυµούν να εµπιστευθούν στα στελέχη αποστολές που να έχουν σχέση µε τη Γαλλία ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ Ο υποψήφιος οφείλει να : - είναι δηµόσιος υπάλληλος ή δηµόσιος λειτουργός, - είναι διπλωµατούχος ανώτατης εκπαίδευσης, - έχει µία επαρκή επαγγελµατική προϋπηρεσία, αρκετά πολύχρονη, για να έρθει αντιµέτωπος µε την προϋπηρεσία των γάλλων ή αλλοδαπών συναδέλφων του, ώστε να ασκήσει καθήκοντα θέσεων υπευθυνότητας, - έχει εξαίρετη γνώση και ευχέρεια της γαλλικής γλώσσας, τόσο στον προφορικό όσο και στο γραπτό λόγο, - ικανοποιεί στις εξετάσεις επιλογής που διοργανώνονται απο τη Σχολή. Ελάχιστο όριο ηλικίας, τα 30 έτη. ΙΑΡΚΕΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ Η φοίτηση διαρκεί 9 µήνες. ΑΡΧΙΚΗ ΠΕΡΙΟ ΟΣ : 7 εβδοµάδες ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΟΙΚΗΣΗ Η ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (περίπου 10 εβδοµάδες) Πρόκειται, όσον αφορά τους διεθνείς σπουδαστές, για ένα «βάπτισµα» σ ένα τοµέα της γαλλικής διοίκησης, της οποίας οι αποστολές πλησιάζουν µε εκείνες που βαρύνουν την διοίκηση της χώρας καταγωγής τους και εκ του γεγονότος, οι χώροι άσκησης της πρακτικής ποικίλουν. Αυτό το µέρος της κατάρτισης προορίζεται να επιτρέψει στους ασκούµενους να συγκρίνουν τις µεθόδους εργασίας, τις διαδικασίες αποφάσεων και να συµµετέχουν συγκεκριµένα στη διοικητική εργασία. εν πρόκειται για πρακτική άσκηση παρατήρησης αλλά για ενεργή πρακτική άσκηση, που απαιτεί εκ µέρους των σπουδαστών πρακτικές προσαρµογής, δυνατότητες ανάλυσης, και αντίληψη των ανθρωπίνων σχέσεων.

5 Ο διορισµός για την πρακτική άσκηση εξασφαλίζεται από τη ιεύθυνση της Σχολής κατόπιν προτάσεως του ιευθυντού των πρακτικών ασκήσεων. Στο τέλος της πρακτικής άσκησης, κάθε σπουδαστής παραδίδει µία έκθεση για έγκριση συνυπογραµµένη απο τον υπεύθυνο της πρακτικής. Η Σχολή βασίζει την αξιολόγησή της: - στα φύλλα βαθµολόγησης που έχουν συντάξει οι υπεύθυνοι της πρακτικής, - στην ανάγνωση της έκθεσης και - στην ακρόαση του σπουδαστή. Η βαθµολόγηση γίνεται από µια επιτροπή, η οποία διορίζεται από τον ιευθυντή της Σχολής. ΚΟΙΝΗ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΙΟΙΚΗΤΕΣ (20 εβδοµάδες) Αυτή η περίοδος είναι µία περίοδος ανάλυσης και σκέψης των προοπτικών και εργασιών σε µικρές οµάδες η οποία πραγµατοποιείται µε γάλλους δηµόσιους υπαλλήλους. Αυτή η περίοδος περιλαµβάνει : Ένα σεµινάριο ένταξης Οµαδικές εργασίες όπου κάθε σπουδαστής εκφράζεται στο µάθηµα ιδασκαλίες σε διαφορετικές ενότητες, οι οποίες αναφέρονται κυρίως : στα ευρωπαϊκά θέµατα, στον εκµοντερνισµό του Κράτους και των εργαλείων διαχείρισης και της δηµόσιας δράσης, στα εδάφη και τις δηµόσιες πολιτικές, στη Γαλλία ανά τον κόσµο, στη δηµόσια διαχείριση/µάνατζµεντ και τις επιµέρους υπευθυνότητες των ανωτέρων στελεχών, στα οικονοµικά και δικονοµικά θέµατα Κοινωνική ενότητα Μεγάλες διαλέξεις Μαθήµατα γαλλικών ως ξένη γλώσσα και µεθοδολογία σύνταξης διοικητικού κειµένου. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Στο τέλος της κατάρτισης χορηγείται ένα ιεθνές ίπλωµα ηµόσιας ιοίκησης µε την ένδειξη «Σύντοµης ιάρκειας Κύκλος Σπουδών». Οι σπουδαστές για τους οποίους η συνολική βαθµολογία είναι ίση ή ανώτερη του 14/20 (η οποία αντιστοιχεί στην ένδειξη «magna cum laude») έχουν το δικαίωµα εγγραφής στο Μεταπτυχιακό ηµόσιας ιοίκησης.

6 O ΙΕΘΝΗΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ (CIAP) O ιεθνής κύκλος Σπουδών ηµόσιας ιοίκησης της ΕΝΑ, είναι διάρκειας 7 µηνών. Είναι ένας ειδικευµένος κύκλος, ο οποίος έχει σκοπό να εξασφαλίσει στους αλλοδαπούς υψηλά ιστάµενους δηµόσιους υπαλλήλους µία εντατική τελειοποίηση στον τοµέα της επαγγελµατικής πραγµατογνωµοσύνης. Ο κύκλος αποτελείται από τρείς τοµείς : ιοίκηση και θεσµοί, Οικονοµία και οικονοµικά του ηµοσίου ιεθνείς σχέσεις και διπλωµατικά θέµατα, Η γεωγραφική και επαγγελµατική διαφορετικότητα των σπουδαστών του CIAP τους παρέχει την ευκαιρία, να αντιπαραθέσουν προσωπικές και εθνικές εµπειρίες, και να σκεφθούν από κοινού, µε ποιά µέσα να ενδυναµώσουν την αποτελεσµατικότητα της διοίκησης. Αυτή η κατάρτιση αποτελεί µία εξαιρετική εµπειρία στο πλαίσιο µιας σταδιοδροµίας, χάρις στην ποιότητα των οµιλητών (υψηλά ιστάµενοι, Πανεπιστηµιακοί, γάλλοι ή ευρωπαίοι Σύµβουλοι,...) την ποικιλία των διδασκαλιών (µαθήµατα, σεµινάρια, µελέτες περιπτώσεων, προσοµοιώσεις) και την πρακτική εξάσκηση που θα πραγµατοποιηθεί σε µια διοικητική υπηρεσία στη Γαλλία ή στο εξωτερικό. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ Ο σπουδαστής οφείλει να : - είναι δηµόσιος υπάλληλος ή δηµόσιος λειτουργός, - είναι διπλωµατούχος ανώτατης εκπαίδευσης, - έχει διαπιστευµένη επαγγελµατική προϋπηρεσία, - έχει εξαίρετη γνώση και ευχέρεια της γαλλικής γλώσσας, τόσο στον προφορικό όσο και στο γραπτό λόγο, - ικανοποιεί στις εξετάσεις επιλογής που διοργανώνονται απο τη Σχολή. - ελάχιστο όριο ηλικίας, τα 25 έτη. Ορισµένες από αυτές τις προϋποθέσεις µπορούν να γίνουν αντικείµενο ιδιαίτερων εξαιρέσεων. ΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥ ΩΝ Οι σπουδές διαρκούν 7 µήνες. Περιλαµβάνουν : - µια αρχική περίοδο στελέχωσης για όλους - εκπαιδευτικές επισκέψεις - περίοδο ειδίκευσης - πρακτική άσκηση σε διοικητική υπηρεσία

7 ΑΡΧΙΚΗ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι σπουδαστές οφείλουν να ενηµερωθούν και να εµπεδώσουν τις γνώσεις τους, κατά πρώτον σχετικά µε τη σύγχρονη Γαλλία (θεσµική ζωή, πολιτική και διοικητική, κοινωνικά θέµατα, στοιχεία οικονοµίας και οικονοµικά του δηµοσίου, µεγάλα θέµατα της επικαιρότητας) και κατά δεύτερον, σχετικά µε την Ευρώπη και τα µεγάλα θεµελιώδη γεωπολιτικά θέµατα. Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις (σε Παρίσι και Βρυξέλλες) Οι επισκέψεις και οι διαλέξεις διοργανώνονται στα πλαίσια συνελεύσεων, Yπουργείων, Eυρωπαϊκών θεσµών. Ο σκοπός είναι διπλός : - να αντιπαραθέσουν τις θεωρητικές γνώσεις που έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια των καταρτίσεων στελέχωσης, µε αντικείµενο τους γαλλικούς και ευρωπαϊκούς θεσµούς, - να ανακαλύψουν τις ποικίλες όψεις της εργασίας τους (διοικητικά, οικονοµικά, πολιτικά, πολιτιστικά θέµατα,...) Πρακτική άσκηση σε διοικητική υπηρεσία (10 εβδοµάδες) Οι σπουδαστές διορίζονται για πρακτική άσκηση σε µια γαλλική διοίκηση. Αυτή η περίοδος των 10 εβδοµάδων τους επιτρέπει να αντιπαραθέσουν τις θεωρητικές γνώσεις που απέκτησαν τις προηγούµενες εβδοµάδες, µε τις πραγµατικές καθηµερινές ανάγκες ενός δηµόσιου τοµέα. Έχει επίσης σκοπό να επαληθεύσει την δυνατότητα προσαρµογής τους, την οµαδική εργασία καθώς και το κίνητρό τους. Η πρακτική άσκηση αποτελεί µία βασική βαθµίδα επαγγελµατικής τελειοποίησης που είναι το CIAP. Πραγµατοποιείται στη Γαλλία στην Κεντρική ιοίκηση, στις Νοµαρχίες, στις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις και στις διοικήσεις της περιφέρειας και καµµιά φορά στις διπλωµατικές και προξενικές θέσεις στο εξωτερικό ή στους διεθνείς οργανισµούς. Η διεύθυνση της ΕΝΑ είναι η µόνη αρµόδια για να καθορίσει τους διορισµούς σε συνεργασία µε τις ενδιαφερόµενες διοικητικές αρχές. Περίοδος ειδίκευσης (12 εβδοµάδες) Οι σπουδαστές διανέµονται σε γενικές γραµµές, σε τρία τµήµατα που αντιστοιχούν στην επαγγελµατική τους εξειδίκευση: ιοίκηση και θεσµοί ιεθνείς Σχέσεις και ιπλωµατικά θέµατα Οικονοµία και Οικονοµικά του ηµοσίου ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Η Σχολή απονέµει ένα ιεθνές ίπλωµα ηµόσιας ιοίκησης µε την ένδειξη «ιεθνής κύκλος ηµόσιας ιοίκησης», στους σπουδαστές οι οποίοι έχουν πετύχει στο σύνολο των υποχρεώσεων του CIAP και έχουν αποκτήσει τη βάση, δηλ. 10/20. Οι σπουδαστές για τους οποίους η συνολική βαθµολογία είναι ίση ή ανώτερη του 14/20 (η οποία αντιστοιχεί στην ένδειξη «magna cum laude») έχουν το δικαίωµα εγγραφής στο Μεταπτυχιακό ηµόσιας ιοίκησης.

8 1.- ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ CISAP ΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙ ΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗ ΗΜΟΣΙΑ ΙΟΙΚΗΣΗ (CISAP) Oι ειδικευµένοι κύκλοι σπουδών στη δηµόδια διοίκηση της ΕΝΑ, διάρκειας που κυµαίνεται από δύο έως τέσσερις εβδοµάδες, έχουν σκοπό να προσφέρουν στους επιλεγµένους αλλοδαπούς δηµόσιους υπαλλήλους µία εντατική επαγγελµατική τελειοποίηση στον τοµέα της ειδικότητάς τους πάνω σ ένα συγκεκριµένο θέµα. Αυτή η προσφορά καταρτίσεων αναφέρεται στον ειδικά τυπωµένο ετήσιο κατάλογο. Τα σεµινάρια της CISAP αποτελούν τους κύκλους εµβάθυνσης πάνω σε ιδιαίτερους διοικητικούς προβληµατισµούς όπως (πολιτικές, διαδικασίες, διαχείριση) προσεγγίζοντας τα θέµατα µε µία οπτική πολύ επιχειρησιακή. 2.- ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΕΘΟ ΟΙ Οι παιδαγωγικές µέθοδοι ευνοούν την ενεργή συµµετοχή και την ανάπτυξη της ατοµικής τεχνογνωσίας των ακροατών. ιαλέξεις, σεµινάρια, στρογγυλές τράπεζες αλλά επίσης και µελέτη περιπτώσεων, προσοµοιώσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις στους κατ εξοχήν χώρους εργασίας. 3.- ΙΑΡΚΕΙΑ Τα περισσότερα των σεµιναρίων CISAP διεξάγονται σε διάστηµα τεσσάρων εβδοµάδων. Ορισµένα από τα σεµινάρια τα οποία απευθύνονται σε υψηλόβαθµα διευθυντικά στελέχη έχουν προβλεφθεί για διάρκεια δύο εβδοµάδων για να µπορούν να είναι συµβατά µε τις υποχρεώσεις των συµµετεχόντων. 4.- ΓΛΩΣΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Εκτός εξαιρέσεως η οποία να αναφέρεται στον κατάλογο των CISAP, η γλώσσα εργασίας είναι τα γαλλικά. Η πολύ καλή γνώση της γλώσσας είναι λοιπόν απαραίτητη για να υπάρχει και το µεγαλύτερο όφελος από τα µαθήµατα. Oρισµένα όµως σεµινάρια διάρκειας 2 εβδοµάδων µπορούν να πραγµατοποιηθούν στα αγγλικά αρκεί ο αριθµός των υποψηφίων να ανέρχεται τουλάχιστον στα 15 άτοµα. Σε αυτή την περίπτωση, η ΕΝΑ υποχρεούται να διοργανώσει την ζητηθείσα κατάρτιση εντός (6) έξι µηνών. Άλλα εκ των σεµιναρίων γίνονται στα αγγλικά και στα ισπανικά. 5.- ΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι δηµόσιοι υπάλληλοι, στελέχη δηµόσιων επιχειρήσεων ( ΕΚΟ) ή εξοµοιούµενων, να ασκούν τα καθήκοντά τους σε µία διοίκηση της χώρας καταγωγής τους ή να έχουν σηµαντικά καθήκοντα σ ένα διεθνή οργανισµό.

9 Κάθε υποψήφιος πρέπει εξάλλου : - να έχει υποβληθεί η υποψηφιότητά του απο την Κυβέρνησή του - να είναι κάτοχος πτυχίου ή άλλου αντίστοιχου διπλώµατος που να βεβαιώνει 4 έτη ανώτατης εκπαίδευσης ή σε ορισµένες περιπτώσεις να ασκεί καθήκοντα αποδεικνύοντας αντίστοιχη ικανότητα, - να έχει εξαίρετη γνώση και ευχέρεια της γαλλικής γλώσσας Τους φακέλους υποψηφιότητας µπορείτε να προµηθευτείτε από την Υπηρεσία Συνεργασίας και Πολιτιστικής ράσης της Γαλλικής Πρεσβείας (τµήµα Πανεπιστηµιακής και Επιστηµονικής Συνεργασίας) ή να τα λάβετε κατ ευθείαν απο την ΕΝΑ. Αφού τα συµπληρώσετε και καταθέσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα ταχυδροµείτε στο Τµήµα Πανεπιστηµιακής και Επιστηµονικής Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας, η οποία επωµίζεται να τα µεταβιβάσει στην ΕΝΑ. 6.- ΟΡΟΙ ΑΠΟ ΟΧΗΣ Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν από την επιτροπή επιλογής της ΕΝΑ, δεν γίνονται δεκτοί παρά µόνον, αφού µέσα στα συγκεκριµένα χρονικά περιθώρια, έχουν εξασφαλίσει από την υπηρεσία τους ή µε προσωπική τους ευθύνη, την χρηµατοδότηση, η οποία καλύπτει τα έξοδα ταξιδιού, την παραµονή, την ασφάλιση και την εγγραφή τους.

10 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ι ΣΠΟΥ ΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ ΣΠΟΥ ΩΝ (CIL) Οι σπουδαστές του CIL οι οποίοι το επιθυµούν, µπορούν να εγγραφούν σ ένα από τα τρία ακόλουθα µεταπτυχιακά. Αυτά τα προαιρετικά προγράµµατα επιτρέπουν παραδείγµατος χάρη, την απόκτηση του διπλώµατος Μάστερ 2, το οποίο χορηγείται από κοινού απο Πανεπιστήµια ξακουστά (CELSA Paris IV ή το Πανεπιστήµιο Paris Dauphine). ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΣΙΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ Αυτό το µεταπτυχιακό διοργανώνεται µέσα στα πλαίσια µίας σύµβασης συνεργασίας, η οποία έχει υπογραφεί απο το 2008 µε το CELSA Paris IV- Sorbonne, συµπεριλαµβάνει µαθήµατα πολιτικής και δηµόσιας επικοινωνίας, θεωρία της πληροφόρησης, της επικοινωνίας και της κοινωνιολογίας. Περιλαµβάνει επίσης µαθήµατα στον τοµέα των γαλλικών και ευρωπαϊκών θεσµών και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα οποία προστίθενται µαθήµατα δηµοσίων σχέσεων, σχέσεων µε τον τύπο, ποιοτικών και ποσοτικών µελετών. Ο σπουδαστής οφείλει να ετοιµάσει µία διπλωµατική εργασία, υπό την επίβλεψη (2) δύο διδασκόντων του CELSA, σ ένα θέµα δηµόσιας επικοινωνίας ή πολιτικό και η οποία µπορεί να υποστηριχθεί ενώπιον µίας επιτροπής CELSA- ENA. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Αυτό το µεταπτυχιακό γίνεται σε συνεργασία µε το Πανεπιστήµιο Paris Dauphine επιτρέποντας στους σπουδαστές του CIL να λάβουν επικυρωµένες καταρτίσεις στα πλαίσια του µεταπτυχιακού προγράµµατος και να παρακολουθήσουν δύο συµπληρωµατικές διδασκαλίες στις ηµόσιες Πολιτικές και στη ηµόσια ιαχείριση. Στο τέλος της φοίτησης, οι σπουδαστές υποστηρίζουν τη διπλωµατική τους εργασία ενώπιον µίας επιτροπής ENA-Dauphine. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΗΜΟΣΙΑ ΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Αυτό το µεταπτυχιακό πρόγραµµα είναι το πιό παλαιό που προτείνεται στον µεγάλης διάρκειας κύκλο σπουδών (CIL). Συνίσταται στην αναγνώριση ορισµένων µαθηµάτων που παρακολούθησε ο σπουδαστής, καθ όλη τη διάρκεια των σπουδών. Συνοδεύεται και από τη σύνταξη µίας διπλωµατικής εργασίας έρευνας και την υποστήριξή της, ενώπιον µίας επιτροπής αποτελούµενης από έναν ακαδηµαϊκό, έναν υπεύθυνο καθηγητή-ερευνητή του CERA και έναν υψηλόβαθµο δηµόσιο υπάλληλο.

11 ΙΙ. ΣΠΟΥ ΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΜΗΣ ΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗ ΗΜΟΣΙΑ ΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗ ΗΜΟΣΙΑ ΙΟΙΚΗΣΗ Το Μεταπτυχιακό στη ηµόσια ιοίκηση είναι ένα δίπλωµα υψηλού επιπέδου αναγνωρισµένο σε ιεθνές επίπεδο. Σκοπός του είναι να επιτρέψει στους σπουδαστές να αναπτύξουν συγχρόνως µία ικανότητα στην έρευνα και να αξιοποιήσουν τον κύκλο µαθηµάτων στη Σχολή, µε µία εµβάθυνση των γνώσεων τους στις µεγάλες διοικητικές πολιτικές, κοινωνικές και διεθνείς διακυβεύσεις. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ Μπορούν να καταθέσουν υποψηφιότητα µόνον οι σπουδαστές του σύντοµης διάρκειας διεθνούς κύκλου σπουδών και του διεθνούς κύκλου σπουδών στη δηµόσια διοίκηση, έχοντας αποκτήσει συνολική βαθµολογία ίση ή ανώτερη του 14/20 (η οποία αντιστοιχεί στην ένδειξη «magna cum laude»). ΙΑΡΚΕΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ Η όλη φοίτηση χωρίζεται σε δύο στάδια : o ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ o ΣΥΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Στο τέλος της συµπληρωµατικής περιόδου κατάρτισης, η επιτροπή συνεδριάζει για να αποφανθεί σχετικά µε το σύνολο των βαθµολογιών που έχουν συγκεντρώσει οι υποψήφιοι σε όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του µεταπτυχιακού προγράµµατος. Η παρουσίαση της διπλωµατικής εργασίας αποτελεί το 70% του βαθµού, οι (2) δύο διοικητικοί βαθµοί υπολογίζονται µε ένα συντελεστή 15% έκαστος.

12 ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 1.- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΚΥΚΛΟΙ ΣΠΟΥ ΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΙΑΡΚΕΙΑ 16 µήνες - αρχική περίοδος : 1 µήνας προετοιµασίας - 15 µήνες µαθήµατα (πρακτική άσκηση + σπουδές) + 2 µήνες για την πιθανή υποστήριξη του µεταπτυχιακού ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Από Πέµπτη 1/12/11 έως Παρασκευή 29/03/13 Τέλος Μαΐου 2013, για τους σπουδαστές εγγεγραµµένους σε µεταπτυχιακό πρόγραµµα ΜΙΚΡΗΣ ΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ 9 µήνες - αρχική περίοδος : 2 µήνες - 7 µήνες µαθηµάτων (πρακτική άσκηση + σπουδές) Από Τετάρτη 02/11/11 έως Παρασκευή 27/07/12 ΙΕΘΝΗΣ ΚΥΚΛΟΣ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ 7 µήνες Από ευτέρα 03/10/11 έως Παρασκευή 27/04/12 ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ έως 35 ετών άνω των 30 ετών άνω των 25 ετών ΚΟΙΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ Για τους νέους δηµοσίους υπαλλήλους ή σπουδαστές στο τελευταίο έτος σπουδών, οι οποίοι στοχεύουν να εργασθούν στον δηµόσιο τοµέα. Κοινή µαθησιακή περίοδος µε την αρχική κατάρτιση των γάλλων σπουδαστών Για έµπειρους δηµοσίους υπαλλήλους. Κοινή µαθησιακή περίοδος µε αυτήν των γάλλων σε συνεχή επιµόρφωση (5 µήνες) Για ενεργούς δηµοσίους υπαλλήλους Ο κύκλος προσφέρει 3 ειδικότητες : - ιοίκηση και θεσµοί - Οικονοµία και Οικονοµικά του Κράτους - ιεθνείς Σχέσεις Για όλους τους κύκλους των σεµιναρίων, απαιτείται άπταιστη γνώση της γαλλικής γλώσσας.

13 2.- ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ AΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Η επιτροπή αποτελείται από δύο έως πέντε αρµόδια άτοµα. Η συνέντευξη έχει σκοπό να ανιχνεύσει, εάν ο υποψήφιος έχει το γνωστικό επίπεδο και τα προσωπικά προσόντα που θα του επιτρέψουν να παρακολουθήσει και να έχει όφελος από τον ή τους κύκλους σπουδών που θα παρακολουθήσει και έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του µε την υποψηφιότητά του για να ασκήσει ακολούθως τα καθήκοντά του στο δηµόσιο τοµέα. Οι ερωτήσεις της επιτροπής θα αφορούν στις γνώσεις, στην εµπειρία και τα επαγγελµατικά σχέδια του ενδιαφεροµένου. ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Οι τρείς εξετάσεις είναι υποχρεωτικές για όλους τους υποψήφιους. Η διάρκεια των εξετάσεων είναι 4 ώρες (δηλ. µισή ηµέρα) - Εξέταση στην Έκθεση Σκοπός : να επιβεβαιωθεί ότι ο υποψήφιος είναι σε θέση να παρακολουθήσει τις διδασκαλίες της ΕΝΑ. ιάρκεια : 1 ώρα - Εξέταση στην Εκθεση Ιδεών και τέστ γνώσεων Σκοπός : να εκτιµηθούν οι βασικές γνώσεις από µία σειρά ερωτήσεων οι οποίες ζητούν συγκεκριµένες απαντήσεις και ικανότητες σκέψης, λογικής και επιχειρηµατολογίας µε ένα δοκίµιο το οποίο απαντά σε µία ερώτηση επιλογής. ιάρκεια : 2 ώρες - Εξέταση ειδίκευσης Θα τεθούν εξειδικευµένες ερωτήσεις στον υποψήφιο για «ιοίκηση και θεσµούς», ή «Οικονοµία και ηµόσια Οικονοµικά» ή «ιεθνείς Σχέσεις». Σκοπός : να εκτιµηθούν οι γνώσεις του υποψηφίου σε σχέση µε τον τοµέα επιλογής του, µε ερωτήσεις υπό µορφήν πολλαπλών επιλογών ή ερωτήσεις που απαιτούν µία σύντοµη απάντηση. ιάρκεια : 1 ώρα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΑΡΧΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Προφορικές συνεντεύξεις από τις πρεσβείες. ιοργάνωση των γραπτών εξετάσεων. 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : Επιστροφή στην ΕΝΑ, από τις πρεσβείες, των φακέλων των προεπιλεγµένων υποψηφίων.

14 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 31 ΜΑΡΤΙΟΥ : ιόρθωση των γραπτών και εξέταση των φακέλων, µε τα αποτελέσµατα από τις εξετάσεις, από τη διεύθυνση της ΕΝΑ. Επιλογή των καλύτερων υποψηφιοτήτων. ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ : ιαδικασία τελικής επιλογής βάσει συνεντεύξεων. Συνεντεύξεις µε τους επιλεγµένους υποψηφίους από τις Πρεσβείες ή µέσω τηλεδιάσκεψης µε την ΕΝΑ στο Παρίσι. Οι υποψήφιοι που θα έχουν περάσει την συνέντευξη οφείλουν να εκφράσουν την επιλογή τους ή όχι, εάν θα ακολουθήσουν ένα από τα τρία µεταπτυχιακά που προτείνει η ΕΝΑ σε συνεργασία µε τα Πανεπιστήµια εταίρους. ΙΟΥΝΙΟΣ Επιτροπή τελικής επιλογής στην ΕΝΑ, προεδρευόµενη από τον ιευθυντή, ο οποίος καταρτίζει τον κατάλογο των επιλεχθέντων υποψηφίων και κοινοποιεί τα αποτελέσµατα στους υποψηφίους µέσω των Πρεσβειών. Οι επιτυχόντες οφείλουν να δηλώσουν, πρίν τις 31/07/2011, στην ΕΝΑ την συµµετοχή τους στον κύκλο σπουδών που έχουν επιλέξει, καθώς και τον τρόπο χρηµατοδότησης των σπουδών και της διαµονής τους στη Γαλλία.

15 ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΟ Α - Ι ΑΚΤΡΑ - Η πρόσβαση στον µεγάλης διάρκειας κύκλο σπουδών και στον ιεθνή κύκλο σύντοµης διάρκειας κύκλο σπουδών δεν περιλαµβάνει δίδακτρα εγγραφής. - Τα δίδακτρα για τον κύκλο CIAP ανέρχονται στις ευρώ (κατόπιν επιβεβαίωσης του ποσού). - Τα δίδακτρα για τον κύκλο CISAP ανέρχονται στα 825 ευρώ για τους κύκλους των 4 εβδοµάδων και στα 600 ευρώ για τους κύκλους των δύο εβδοµάδων (κατόπιν επιβεβαίωσης του ποσού). - Η αποπληρωµή των διδάκτρων οφείλει να έχει ολοκληρωθεί πρίν την έναρξη των µαθηµάτων. ΕΞΟ Α ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥ ΑΣΤΕΣ (ποικίλουν ανάλογα τις καταρτίσεις) Έξοδα διαµονής στη Γαλλία (κατοικία και γεύµατα) Έξοδα µετακίνησης και παραµονής στον τόπο πρακτικής άσκησης (στη Γαλλία ή το εξωτερικό) Έξοδα συµµετοχής στα διάφορα ταξίδια ή σεµινάρια που διοργανώνονται στα πλαίσια των σπουδών. Ενδεικτικές τιµές για το Στρασβούργο : Eνοικίαση στούντιο 450 ευρώ/µήνα Κάρτα µηνιαίων µεταφορών 44 ευρώ/µήνα Γεύµα στο Πανεπιστηµιακό εστιατόριο 3,22 ευρώ/ανά γεύµα Ο κατώτατος µηνιαίος µισθός στη Γαλλία ανερχόταν στα 1343,77 ευρώ µεικτά το 2010, και είναι ενδεικτικός του απαραίτητου ποσού για να µπορέσετε να ανταπεξέλθετε. Κατόπιν αιτήσεως των ασκούντων, η Σχολή µπορεί να παρέχει βεβαιώσεις όπου να φαίνονται τα ποσά που απαιτούνται για κάθε µετακίνηση, ούτως ώστε να επιτρέψει στους ασκούµενους, να αιτηθούν από την κυβέρνησή τους, την µερική ή ολική αποζηµίωση των εξόδων τους.

16 ΟΙ ΣΠΟΥ ΑΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Résidence Kléber 16, rue Hannong Strasbourg τηλ. : fax : strasbourg.kleber@sejoursaffaires.com Résidence Les Citadines 50-54, rue du jeu des Enfants Strasbourg τηλ. : fax. : strasbourg@citadines.com Résidence Cap Europe 6, rue de Bitche Strasbourg τηλ. : fax. : contact@cap-europe-hotel.com Résidence Victoria Garden 1, rue des Magasins Strasbourg τηλ. : fax. : vgstr.reception@groupemadeo.com Bεβαίως, εξυπακούεται, ότι οι σπουδαστές είναι ελεύθεροι να διαµείνουν οπουδήποτε αλλού επιθυµούν εντός των προαστίων της περιοχής του Στρασβούργου. Για περαιτέρω συµπληρωµατικές πληροφορίες σχετικά µε τη διαµονή κατά τη διάρκεια των µαθηµάτων, µπορείτε να απευθυνθείτε : Στην Υπηρεσία σπουδαστών και προπαρασκευαστικού κύκλου τηλ. : magali.bruckel@ena.fr ή στο logement@ena.fr AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ Οι σπουδαστές οφείλουν υποχρεωτικά να ασφαλιστούν για αστική ευθύνη καθώς και για ασθένεια-ατύχηµα καθ όλη τη διάρκεια της παρακολούθησης των µαθηµάτων στη Γαλλία ή στο εξωτερικό (ή να ελέγξουν εάν η ασφάλισή τους από τη χώρα καταγωγής τους, ισχύει σε γαλλικό έδαφος) και να προσκοµίσουν µία βεβαίωση που να το αναφέρει. Ενδεικτικά µπορούν να απευθυνθούν στο : Fac International, 56, rue de Londres Paris τηλ.: φαξ : internet : Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο κάθε σπουδαστής των ιεθνών κύκλων σπουδών να βεβαιωθεί ότι είναι καλυµµένος στο πλαίσιο της ασφάλισης «αστικής ευθύνης» για κάθε δραστηριότητα µε την οποία θα πρέπει να ενασχοληθεί κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη Σχολή καθώς και για κάθε µετακίνησή του στη Γαλλία και το εξωτερικό.

17 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ CIC : Tετάρτη 2 Νοεµβρίου Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 CIL : Πέµπτη 1 η εκεµβρίου 2011 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 (τέλος Μαΐου 2013 για τους εγγεγραµµένους στο µεταπτυχιακό πρόγραµµα) CIAP : ευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 CISAP : ως συνηµµένο αναλυτικό πρόγραµµα & στο To έντυπο «ιεθνείς κύκλοι σπουδών» µπορείτε να αναζητήσετε στον ιστότοπο Το έντυπο «Η Γαλλία και οι θεσµοί της» µπορείτε να αναζητήσετε στον ιστότοπο nstitutions.pdf To έντυπο «Πρακτικές ερωτήσεις σχετικά µε τους ιεθνείς κύκλους σπουδών» µπορείτε να αναζητήσετε στον ιστότοπο pratiques.pdf Το φάκελο υποψηφιότητας µπορείτε να αναζητήσετε στον ιστότοπο 0candidature%20ci%20%-% pdf Eπισυνάπτουµε κατάλογο της σχετικής βιβλιογραφίας για όλους τους κύκλους σεµιναρίων.

18 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Για κάθε πρακτική πληροφορία σχετική µε την υποψηφιότητα σας, απευθυνθείτε στην Κα Nadine Gardelle-Coringe ENA, Direction des Relations Internationales 2, avenue de l Observatoire Paris Cedex 06 τηλ.: φαξ : µαίλ : nadine.gardelle@ena.fr ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΑ Maxime LEFEBVRE ιευθυντής τηλ.: maxime.lefebvre@ena.fr Jacqueline REPELLIN Προϊσταµένη του τµήµατος Ευρώπη τηλ.: jacqueline.repellin@ena.fr Bertrand LEVEAUX Αναπληρωτής ιευθυντής τηλ.: bertrand.leveaux@ena.fr Nadine GARDELLE-CORINGE Αναπληρώτρια του Προϊσταµένου του τµήµατος σχέσεων µε τους αλλοδαπούς σπουδαστές τηλ. : nadine.gardelle@ena.fr Γραµµατεία του τµήµατος σχέσεων µε τους αλλοδαπούς σπουδαστές τηλ.: dri.eleves@ena.fr

CISAP 2011 ΙΕΘΝΕΙΣ ΚΥΚΛΟΙ ΕΞΕΙ ΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΗ ΗΜΟΣΙΑ ΙΟΙΚΗΣΗ

CISAP 2011 ΙΕΘΝΕΙΣ ΚΥΚΛΟΙ ΕΞΕΙ ΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΗ ΗΜΟΣΙΑ ΙΟΙΚΗΣΗ CISAP 2011 ΙΕΘΝΕΙΣ ΚΥΚΛΟΙ ΕΞΕΙ ΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΗ ΗΜΟΣΙΑ ΙΟΙΚΗΣΗ Η Ε.Ν.Α διοργανώνει κύκλους µαθηµάτων τελειοποίησης µικρής διάρκειας, µε τίτλο «ιεθνείς Κύκλοι Εξειδικευµένης Επιµόρφωσης στη ηµόσια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Παγκόσµιο Θέατρο: Πράξη - Δραµατουργία - Θεωρία ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

Χρονική ιάρκεια : Το Π.Μ.Σ. θα λειτουργήσει ως πρόγραµµα πλήρους φοίτησης και ως πρόγραµµα µερικής φοίτησης. Οι σπουδές στο Π.Μ.Σ. πλήρους φοίτησης δι

Χρονική ιάρκεια : Το Π.Μ.Σ. θα λειτουργήσει ως πρόγραµµα πλήρους φοίτησης και ως πρόγραµµα µερικής φοίτησης. Οι σπουδές στο Π.Μ.Σ. πλήρους φοίτησης δι ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Τέρµα Μαγνησίας, 62124 Σέρρες Τηλέφωνο : 23210 49135, Fax : 23210 49165 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ - ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψηφίων Μεταπτυχιακών Φοιτητών για την 1 η κατεύθυνση σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

Το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκη,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 50 ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 50 ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ Π.Μ.Σ. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» Πανεπιστημιούπολη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ " Ι ΑΚΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ  Ι ΑΚΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ - ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗΣ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ " Ι ΑΚΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ" ιευθύντρια:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ. µεταξύ. του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας (Ελλάδα. και. του Πανεπιστηµίου Montesquieu - Bordeaux IV (Γαλλία)

ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ. µεταξύ. του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας (Ελλάδα. και. του Πανεπιστηµίου Montesquieu - Bordeaux IV (Γαλλία) ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ µεταξύ του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας (Ελλάδα και του Πανεπιστηµίου Montesquieu - Bordeaux IV (Γαλλία) ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ανάµεσα στο Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας Βόλος ΕΛΛΑΣ Εκπροσωπούµενο

Διαβάστε περισσότερα

ίπλωµα Ασφαλιστικών Σπουδών

ίπλωµα Ασφαλιστικών Σπουδών ίπλωµα Ασφαλιστικών Σπουδών www.iic.org.cy www.eias.gr ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Το «Δίπλωμα Ασφαλιστικών Σπουδών» προσφέρεται από το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου από το 1988 με μεγάλη επιτυχία σε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ (Ε.Κ.ΧΑ.) Α.Ε.

ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ (Ε.Κ.ΧΑ.) Α.Ε. ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ (Ε.Κ.ΧΑ.) Α.Ε. Αρ. Πρωτ.: 1434962 Χολαργός, 28.11.2014 Πρόσκληση αποσπάσεων, επτά 7 υπαλλήλων στην Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. «Η Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. κατ εφαρµογή του άρθρου 4 του ν. 4164/2013

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), η οποία προέκυψε ύστερα από την ενοποίηση της ΕΣΔΔ και της ΕΣΤΑ (Ν. 3966/ΦΕΚ 118/τ. Α /24-5-2011

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ AΣΦAΛIΣTIKO INΣTITOYTO KYΠPOY ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ Ι Π Λ Ω Μ Α ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Το νέο «Δίπλωμα Ασφαλιστικών Σπουδών» έχει ως βάση τα θέματα του «Πιστοποιητικού Ασφαλιστικών Σπουδών», το

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος

Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ : «ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ 1 Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Εσωτερικός Κανονισµός Προγράµµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Εσωτερικός Κανονισµός Προγράµµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Εσωτερικός Κανονισµός Προγράµµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών Πάτρα, Δεκέμβριος 2015 1 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

2. Σκοπός και οµή του ιδακτορικού Προγράµµατος

2. Σκοπός και οµή του ιδακτορικού Προγράµµατος Οδηγός ιδακτορικών Σπουδών Στο Τµήµα λειτουργούν, από το 1985, µεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικής βαθµίδας. Με τη νοµοθεσία που ισχύει σήµερα, µε αίτησή τους οι απόφοιτοι του Μ.Π.Σ. µπορούν να συνεχίσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΔΑ: 73ΒΘ469Β7Γ-4ΦΖ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΔΑ: 73ΒΘ469Β7Γ-4ΦΖ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Τα Τμήματα Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ), Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης (ΠΤΠΕ) και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνουν και λειτουργούν από το ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Α. ΩΝΑΣΗΣ

ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Α. ΩΝΑΣΗΣ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Α. ΩΝΑΣΗΣ Σελίδα 1 από 5 Π Ρ Ω Τ Ο ( 1 ο ) Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Υ Π Ο Τ Ρ Ο Φ Ι Ω Ν Π Ρ Ο Σ Α Λ Λ Ο Α Π Ο Υ Σ ΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 Στα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ, Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου ΤΕ και Μηχανολόγων Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης και το Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

Αλεξανδρούπολη 26-10-2015 Αριθμ. Πρωτ. 614 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Προς Το Γραφείο µεταπτυχιακών σπουδών

Αλεξανδρούπολη 26-10-2015 Αριθμ. Πρωτ. 614 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Προς Το Γραφείο µεταπτυχιακών σπουδών Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Θ Ρ Α Κ Η Σ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ 6 Ο χλµ AΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ-ΜΑΚΡΗΣ 68100 ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗ Τ Μ Η ΜΑ Ι Α Τ Ρ Ι Κ Η Σ Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Ι Α H E L L E N I C R E P

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ERASMUS+ TRAINEESHIPS ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ERASMUS+ TRAINEESHIPS ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήµιον Αθηνών TΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ERASMUS+ TRAINEESHIPS ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 Περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ»

Διαβάστε περισσότερα

METAΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ MASTER ΕΠΙΠΕ ΟΥ II ΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ROMA TRE ΡΩΜΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

METAΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ MASTER ΕΠΙΠΕ ΟΥ II ΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ROMA TRE ΡΩΜΗ ΙΤΑΛΙΑΣ METAΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ MASTER ΕΠΙΠΕ ΟΥ II ΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ROMA TRE ΡΩΜΗ ΙΤΑΛΙΑΣ MASTER ΕΠΙΠΕ ΟΥ II Αναγνωρισµένος τίτλος από την σχολή των επιστήµων της Αγωγής µε ειδίκευση: Leadership

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τµήµα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισµικών Αγαθών (Τ.Ι.Α.Δ.Π.Α.) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ -------------

Διαβάστε περισσότερα

ιεθνής Ιατρική ιαχείριση Κρίσεων Υγείας

ιεθνής Ιατρική ιαχείριση Κρίσεων Υγείας ιεθνής Ιατρική ιαχείριση Κρίσεων Υγείας Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών Εγκρίνουµε από το ακαδηµαϊκό έτος 2006 2007 τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Σεμιναρίου Εκπαίδευσης 1 Ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ [1]

Κανονισμός Σεμιναρίου Εκπαίδευσης 1 Ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ [1] Κανονισμός Σεμιναρίου Εκπαίδευσης 1 Ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ [1] To Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας (πιστοποιημένο κατά ISO:2008) της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Φ Ι Λ Ο Σ Ο Φ Ι Κ Η Σ Χ Ο Λ Η ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Φ Ι Λ Ο Σ Ο Φ Ι Κ Η Σ Χ Ο Λ Η ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ Φ Ι Λ Ο Σ Ο Φ Ι Κ Η Σ Χ Ο Λ Η ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΓΑΛΛΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟ ΤΗΛ: (28310) 77211-15-16 FAX: (28310) 77241-22 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Τοµέας Φιλοσοφίας του Τµήµατος Φιλοσοφικών

Διαβάστε περισσότερα

«Σχεδιασμός και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων- Συντονισμός & Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων»

«Σχεδιασμός και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων- Συντονισμός & Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων» ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Σχεδιασμός και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων- Συντονισμός & Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων» Σας ενημερώνουμε τα παρακάτω: Το

Διαβάστε περισσότερα

Η επιστήµη της Γερµανικής Φιλολογίας έχει ως αντικείµενο κυρίως την έρευνα και τη διδασκαλία της γερµανικής γλώσσας και λογοτεχνίας.

Η επιστήµη της Γερµανικής Φιλολογίας έχει ως αντικείµενο κυρίως την έρευνα και τη διδασκαλία της γερµανικής γλώσσας και λογοτεχνίας. Προσοχή: Το ακόλουθο πρόγραµµα σπουδών ισχύει για όσους έχουν εγγραφεί ΕΩΣ το ακαδ. έτος 2004 Αντικείµενο της Γερµανικής Φιλολογίας Η επιστήµη της Γερµανικής Φιλολογίας έχει ως αντικείµενο κυρίως την έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος»

ΘΕΜΑ : «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος» Αθήνα 17 / 01 / 2014 Αριθμ. Πρωτ. Βαθμός Προτ/τας Γ30/13 Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν Π Ρ Ο Θ Ε Σ Μ Ι Α Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ:ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ Ταχ.Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Downloaded by eduguide.gr- Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα

Downloaded by eduguide.gr- Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα Ρέθυµνο, 25 Ιουνίου 2015 Α.Π.: 376 Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψήφιων Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών µε αντικείµενο «Πολιτισµός, Παιδεία και Ανθρώπινη Ανάπτυξη» Από το έτος 2014

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκά προγράμματα COMENIUS

Ευρωπαϊκά προγράμματα COMENIUS Ευρωπαϊκά προγράμματα COMENIUS 1 ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ COMENIUS ΠΟΛΥΜΕΡΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ 2 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Ομάδα εκπαιδευτικών που θα πραγματοποιήσει το πρόγραμμα (2 ώρες μείωση

Διαβάστε περισσότερα

10) Μία (1) θέση Μαθηματικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου στον κύκλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του αγγλόφωνου τμήματος(γλώσσα διδασκαλίας Αγγλικά)

10) Μία (1) θέση Μαθηματικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου στον κύκλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του αγγλόφωνου τμήματος(γλώσσα διδασκαλίας Αγγλικά) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ αρ. πρωτ. 979 Α /97529/Ζ1/24-06-2014

Διαβάστε περισσότερα

Διάταξη Προγράμματος Σπουδών ΕΠΑ / Επιστήμες της Αγωγής

Διάταξη Προγράμματος Σπουδών ΕΠΑ / Επιστήμες της Αγωγής Διάταξη Προγράμματος Σπουδών ΕΠΑ / Επιστήμες της Αγωγής Σχολή ΣΟΕΔ Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Πρόγραμμα Σπουδών ΕΠΑ Επιστήμες της Αγωγής Επίπεδο Προπτυχιακό Μεταπτυχιακό Γλώσσα Διδασκαλίας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Στην Οικονομική Ανάλυση Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Το Τµήµα Νοσηλευτικής του Πανεπιστηµίου Αθηνών προκηρύσσει διαγωνισµό εισαγωγής/φοίτησης στο Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών Σπουδών που αποτελείται από στις Ειδικεύσεις:

Διαβάστε περισσότερα

Η Νομική Σχολή του Α.Π.Θ.

Η Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Η Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκη, 19 Ιανουαρίου 2016 Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. Προπτυχιακές Σπουδές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ TH ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ TH ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ COM/TA/BUDG.R4/14/AD5 ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ TH ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει διαδικασία επιλογής για την πλήρωση μίας θέσης διοικητικού υπαλλήλου στη Γενική

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52 152 33 Χαλάνδρι Τηλ: 210 6878952, Fax: 210 6878840 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη 22 100 ΤΡΙΠΟΛΗ Τηλ : 2710-230000,Fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ- ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ «ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΑΣΗ»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ- ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ «ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΑΣΗ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ- ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ «ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΑΣΗ» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ 1. Γενικά Στο ιατµηµατικό Μεταπτυχιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ: 1. Προϋποθέσεις Εισαγωγής

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ: 1. Προϋποθέσεις Εισαγωγής ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ: 1. Προϋποθέσεις Εισαγωγής Για την απόκτηση του Μ Ε γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι: α) Βιολογίας, Πληροφορικής, Μαθηµατικών, Φυσικής, Χηµείας, και λοιπών Σχολών Θετικών

Διαβάστε περισσότερα

-σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση

-σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Διασφάλιση της Ποιότητας στην Εκπαίδευση» Σας ενημερώνουμε τα παρακάτω: Το εκπαιδευτικό κέντρο ΜΕΛΕΤΗ Ελένη Θάνου, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο παιδείας, έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΤΗΣ ΕΕ ΑΘΗΝΑ, 04 Απριλίου 2008, Αριθµός ελτίου: 07 7o Πρόγραµµα Πλαίσιο Ειδικό Πρόγραµµα «ΑΝΘΡΩΠΟΙ» Το Εθνικό Ίδρυµα Ερευνών (ΕΙΕ) αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙ ΠΙ , ΠΙ ,

ΠΙ ΠΙ , ΠΙ , ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραµµα Επιµόρφωσης ιευθυντικών Στελεχών της Εκπαίδευσης Το Έργο συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15%

Διαβάστε περισσότερα

Π.Γ.Σ.Ε.Σ. = Προσωρινή Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης

Π.Γ.Σ.Ε.Σ. = Προσωρινή Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών Σπουδών Στην Οικονοµική Ανάλυση Τρίπολη 2009 1 Συντοµογραφίες.Ε.Π.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ «ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα (4) εξάμηνα ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 Το Παιδαγωγικό

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα C 92 A. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανακοινώσεις και Πληροφορίες. Γνωστοποιήσεις. 58ο έτος. Έκδοση στην ελληνική γλώσσα.

Επίσημη Εφημερίδα C 92 A. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανακοινώσεις και Πληροφορίες. Γνωστοποιήσεις. 58ο έτος. Έκδοση στην ελληνική γλώσσα. Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 92 A Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Ανακοινώσεις και Πληροφορίες 58ο έτος 19 Μαρτίου 2015 Περιεχόμενα V Γνωστοποιήσεις ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Page 1 of 5 ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΜΚΕ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Α. ΩΝΑΣΗΣ ΑΡΘΡΟ 1: ΚΛΑΔΟΙ/ΤΟΜΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Page 1 of 5 ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΜΚΕ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Α. ΩΝΑΣΗΣ ΑΡΘΡΟ 1: ΚΛΑΔΟΙ/ΤΟΜΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ . ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΜΚΕ Page 1 of 5 ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ( ΤΡΟΦΕΙΑ) ΠΡΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ( ΕΣΠΑ 2007-2013) ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014 - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 31

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ «ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα (4) εξάμηνα ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 Το Παιδαγωγικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΜΣ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ» (ΣΥ.Ε.Π.) ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Το Παιδαγωγικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Κ.Π.Σ. ΜΟΝΑ Α Α 1 Ταx. /νση : Ξενοφώντος 15 Α 105 57 Αθήνα e-mail : eye-ypepth@mou.gr Ιστοσελίδα: www.eye-ypepth.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Παιδαγωγικό Τμήμα Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΠΜΣ «Επιστήμες της Αγωγής» ΕΔΡΑ : ΜΑΡΟΥΣΙ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακά Συστήµατα

Πληροφοριακά Συστήµατα Παρουσίαση ιατµηµατικού Μεταπτυχιακού στα Πληροφοριακά Συστήµατα Αναστάσιος Α. Οικονοµίδης, Καθηγητής Πρόεδρος.Π.Μ.Σ. στα Πληροφοριακά Συστήµατα Γιατί ΤΠΕ? (Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών) ΤΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ και ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ. «Επαγγελματική Συμβουλευτική και Προσανατολισμός»

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ και ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ. «Επαγγελματική Συμβουλευτική και Προσανατολισμός» ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ και ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟ ΕΓΚΡΙΣΗ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επαγγελματική Συμβουλευτική και Προσανατολισμός» Πρόσκληση υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 23 έως 65 ετών Να έχουν πτυχίο Α.Ε.Ι. ηµεδαπής ή ισότιµο αλλοδαπής σχολής

Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 23 έως 65 ετών Να έχουν πτυχίο Α.Ε.Ι. ηµεδαπής ή ισότιµο αλλοδαπής σχολής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μαρούσι, 02/08/2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Aρ. Πρωτ. 834 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Τηλ. : 210 6180515 Fax : 210 6180516 E-Mail : transport@maroussi.gr

Διαβάστε περισσότερα

-VIΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΤΗΝ Ι- ΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟ- ΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΙΑΛΕΞΗ»

-VIΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΤΗΝ Ι- ΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟ- ΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΙΑΛΕΞΗ» -VIΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΤΗΝ Ι- ΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟ- ΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΙΑΛΕΞΗ» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΙΑΛΕΞΗ» ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών Τµήµα Θεολογίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών Τµήµα Θεολογίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών Τµήµα Θεολογίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ 2016-17 Ανακοινώνεται η έναρξη της διαδικασίας επιλογής φοιτητών του Τµήµατος Θεολογίας που επιθυµούν να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015 2016 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οι µεταπτυχιακές σπουδές στην Γαλλία

Οι µεταπτυχιακές σπουδές στην Γαλλία Οι µεταπτυχιακές σπουδές στην Γαλλία Το Γαλλικό σύστηµα τριτοβάθµιας εκπαίδευσης παρουσιάζει σηµαντικές διαφορές από το αντίστοιχο Ελληνικό και βασίζεται σε µεγάλο βαθµό στις πανεπιστηµιακές σπουδές και

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1

1 η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ INTERNATIONAL HELLENIC UNIVERSITY ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» MASTER

Διαβάστε περισσότερα

Όργανα του Π.Μ.Σ. Προσωπικό. Εισαγωγή υποψηφίων στο Π.Μ.Σ.

Όργανα του Π.Μ.Σ. Προσωπικό. Εισαγωγή υποψηφίων στο Π.Μ.Σ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Όργανα του Π.Μ.Σ Συντονιστική Επιτροπή Η Συντονιστική Επιτροπή, σύμφωνα με τον Ν. 3685/2008 (άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Στελέχωση της Ειδικής Υπηρεσίας ιαχείρισης των Προγραµµάτων του Στόχου «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Ε ΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Στελέχωση της Ειδικής Υπηρεσίας ιαχείρισης των Προγραµµάτων του Στόχου «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Ε ΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Ε ΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ιεύθυνση: Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65, 57001, Θεσσαλονίκη Πληρ.: Αθ. Βλαδίκας Τηλ: +30 2310 469641 Fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Στελέχωση της Ειδικής Υπηρεσίας ιαχείρισης των Προγραµµάτων του Στόχου «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Ε ΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Στελέχωση της Ειδικής Υπηρεσίας ιαχείρισης των Προγραµµάτων του Στόχου «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Ε ΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Ε ΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ιεύθυνση: Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65, 57001, Θεσσαλονίκη Πληρ.: Αθ. Βλαδίκας Τηλ: +30 2310 469641 Fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ: FAX:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ: FAX: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 74 100 ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ: 28310-77650 FAX: 28310-77654 AΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ρέθυμνο 18/7/2018 Α.Π. 446 Θέμα: Προκήρυξη

Διαβάστε περισσότερα

Λεωφ. Ηλιουπόλεως 2-4, Υµηττός (Αττική) Τηλ.: Fax:

Λεωφ. Ηλιουπόλεως 2-4, Υµηττός (Αττική) Τηλ.: Fax: Λεωφ. Ηλιουπόλεως 2-4, 172 37 - Υµηττός (Αττική) Τηλ.: 213 1300 700 Fax: 213 1300 800 http://www.ktpae.gr e-mail: info@ktpae.gr ΤΟΜΕΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Τµήµα Προµηθειών Πληροφορίες : Κουρτερίδου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-2013 Α.Π. 573 Μυτιλήνη, 28 Μαρτίου 2012 Το Τµήµα Περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ KAI ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ 89, 17671 ΑΘΗΝΑ -ΤΗΛ: 210-9549280, FAX: 210-9549281 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ Άρθρο 1 1. Υποψηφιότητες για την εκπόνηση

Διαβάστε περισσότερα

5 Οκτωβρίου 2012 Θέµα: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στο Mητρώο Eκπαιδευτών για τα Σεµινάρια σε σχολική βάση και Σεµινάρια για γονείς

5 Οκτωβρίου 2012 Θέµα: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στο Mητρώο Eκπαιδευτών για τα Σεµινάρια σε σχολική βάση και Σεµινάρια για γονείς ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Σεµινάρια σε σχολική βάση και Σεµινάρια για γονείς Το Έργο συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15% στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

Ο Η Γ Ο Σ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Η Σ Α Σ Κ Η Σ Η Σ

Ο Η Γ Ο Σ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Η Σ Α Σ Κ Η Σ Η Σ Ο Η Γ Ο Σ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Η Σ Α Σ Κ Η Σ Η Σ Τµήµα Ηλεκτρολογίας ΤΕΙ Χαλκίδας ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο-πλαίσιο των Τ.Ε.Ι. (Ν. 1404/83), η Πρακτική Άσκηση των φοιτητών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Δ.Ε ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΚΛΑΣΙΚΩΝ & ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ, 69 100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ Τηλ:25310 39902, Fax: 25310 39901 Email: specialedu@helit.duth.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Καινοτόμες Εφαρμογές στην Εκπαίδευση

Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Καινοτόμες Εφαρμογές στην Εκπαίδευση ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Καινοτόμες Εφαρμογές στην Εκπαίδευση Δημήτρης Γερμανός, Καθηγητής ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ 20 Μαΐου 2015 Αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Μεταπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 51040101 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2018 Αριθ. Πρωτ: 59272

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2018 Αριθ. Πρωτ: 59272 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ταχ. /νση: Πληροφορίες: Τηλ: Φαξ: Σταδίου 27, 10183

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ Οκτωβρίου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ Οκτωβρίου 2009 ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ 16-17 Οκτωβρίου 2009 Σημερινή κατάσταση της Περιφέρειας Αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί από Ελλάδα Διδάσκοντες με μακροχρόνια εμπειρία ελληνικής ή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΣΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΣΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ / /2016 ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΣΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ: ΟΝΟΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αριθμός 1/2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αριθμός 1/2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αριθμός 1/2018 Για την πλήρωση μιας (1) θέσης Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Το υπό αναµόρφωση µονοετές Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα «ιεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές» του Τµήµατος ΠΕ (αναµένεται το Φ.Ε.Κ) καλεί όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν αίτηση για την κάλυψη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Για την πρόσληψη ωροµίσθιου προσωπικού µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Για την πρόσληψη ωροµίσθιου προσωπικού µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βύρωνας 13 εκεµβρίου 2016 Αρ. Πρωτ.: 5183 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Για την πρόσληψη ωροµίσθιου προσωπικού µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου Το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Ανακοίνωση - Πρόσκληση για μετατάξεις υπαλλήλων κλάδου ΠΕ Χημικών»

Θέμα: «Ανακοίνωση - Πρόσκληση για μετατάξεις υπαλλήλων κλάδου ΠΕ Χημικών» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ Β Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, έχοντας υπόψη της: α. Tις διατάξεις του άρθρου 24, του Ν. 3187/2003

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Βυζαντινός κόσμος: Ιστορία και Αρχαιολογία The world of Byzantium: History and

Διαβάστε περισσότερα

Όργανα του Π.Μ.Σ. Προσωπικό. Εισαγωγή υποψηφίων στο Π.Μ.Σ.

Όργανα του Π.Μ.Σ. Προσωπικό. Εισαγωγή υποψηφίων στο Π.Μ.Σ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Όργανα του Π.Μ.Σ Συντονιστική Επιτροπή Η Συντονιστική Επιτροπή, σύμφωνα με τον Ν. 3685/2008 (άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ (Ε.Κ.ΧΑ.) Α.Ε. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Αρ. Πρωτ.: 1437476 Χολαργός, 16.12.2014 Κωδικός Πρόσκλησης: ΑΠΒ2014

ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ (Ε.Κ.ΧΑ.) Α.Ε. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Αρ. Πρωτ.: 1437476 Χολαργός, 16.12.2014 Κωδικός Πρόσκλησης: ΑΠΒ2014 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Α Α ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ (Ε.Κ.ΧΑ.) Α.Ε. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Αρ. Πρωτ.: 1437476 Χολαργός, 16.12.2014 Κωδικός Πρόσκλησης: ΑΠΒ2014 Πρόσκληση αποσπάσεων, εννέα 9 υπαλλήλων

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα κατάρτισης δικηγόρων στην ΕΕ

Συστήματα κατάρτισης δικηγόρων στην ΕΕ Συστήματα δικηγόρων στην ΕΕ Σλοβενία Φορέας που υπέβαλε πληροφορίες: Σλοβενικός Δικηγορικός Σύλλογος (Odvetniška zbornica Slovenije) Απρίλιος 2014 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΔΑ: ΒΛΩΒ9-ΚΩΠ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΔΕ του ΔΠΜΣ «Γεωπληροφορική» μπορεί με απόφασή της να επιλαμβάνεται κανονιστικών ή διοικητικών θεμάτων.

Η ΕΔΕ του ΔΠΜΣ «Γεωπληροφορική» μπορεί με απόφασή της να επιλαμβάνεται κανονιστικών ή διοικητικών θεμάτων. Διοίκηση Προγράμματος Το ΔΠΜΣ διοικείται από την Ειδική Διατμηματική Επιτροπή (ΕΔΕ) η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους των Σχολών, που το διοργανώνουν. Η ΕΔΕ είναι αρμόδια για τη διοίκηση και διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Βραβεύτηκε από την UNESCO το 2002

Βραβεύτηκε από την UNESCO το 2002 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΔΡΑ UNESCO για την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Δημοκρατία και την Ειρήνη Βραβεύτηκε από την UNESCO το 2002 Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στα Δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. «Διοίκηση και Διαχείριση Οικονομικών Μονάδων & Οργανισμών (ΔΔΟΜΟ)» με κατεύθυνση «Στρατηγικό Management»

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. «Διοίκηση και Διαχείριση Οικονομικών Μονάδων & Οργανισμών (ΔΔΟΜΟ)» με κατεύθυνση «Στρατηγικό Management» ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση και Διαχείριση Οργανισμών (ΔΔΟΜΟ)» με κατεύθυνση «Στρατηγικό Management» 28 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΧΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Γενικές Διατάξεις

Άρθρο 1 Γενικές Διατάξεις ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Άρθρο 1 Γενικές Διατάξεις Στο Τμήμα Aρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι δυνατή η εκπόνηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίπολη 28-11-2013. ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Αρ. πρωτ: 73664

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίπολη 28-11-2013. ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Αρ. πρωτ: 73664 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίπολη 28-11-2013 ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Αρ. πρωτ: 73664 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Έχοντας υπόψη:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Κωδικός:.ΓΕ.220 Αρ. Έκδ.: 2 Ηµ/νία Έκδ.: Σελ. 1 από 6

ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Κωδικός:.ΓΕ.220 Αρ. Έκδ.: 2 Ηµ/νία Έκδ.: Σελ. 1 από 6 Κωδικός:.ΓΕ.220 Αρ. Έκδ.: 2 Ηµ/νία Έκδ.: 15-05-12 Σελ. 1 από 6 1. Εισαγωγή Η παρούσα ιαδικασία περιγράφει τον τρόπο µε τον οποίο ανιχνεύονται, υλοποιούνται και αξιολογούνται οι ανάγκες εκπαίδευσης του

Διαβάστε περισσότερα

Master s Degree. www.unic.ac.cy. Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Αγωγής (Εξ Αποστάσεως)

Master s Degree. www.unic.ac.cy. Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Αγωγής (Εξ Αποστάσεως) Master s Degree www.unic.ac.cy Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Αγωγής (Εξ Αποστάσεως) «Σε αυτό το ταξίδι για την ανακάλυψη της γνώσης μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα η οργάνωση και το φιλικό κλίμα του Πανεπιστημίου.»

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ Α.Ε Αναπτυξιακή Ανώνυµη Εταιρεία Ο.Τ.Α. Aρ. Μ.Α.Ε. 10956/56/Β/8623

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ Α.Ε Αναπτυξιακή Ανώνυµη Εταιρεία Ο.Τ.Α. Aρ. Μ.Α.Ε. 10956/56/Β/8623 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 22/01/2014 ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚ.: 170/990/9U6 Ανακοίνωση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για πρόσληψη Ειδικού Συµβούλου / Ειδικού Επιστηµονικού Συνεργάτη µε σύµβαση Ιδιωτικού ικαίου Ορισµένου Χρόνου

Διαβάστε περισσότερα

Φιλοσοφική Σχολή Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Φιλοσοφική Σχολή Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Φιλοσοφική Σχολή Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Προκήρυξη Διαγωνισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Βυζαντινός κόσμος: Ιστορία και Αρχαιολογία Ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α. ΣΚΟΠΟΣ Από το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 το μάθημα Σεμινάριο και Διπλωματική Εργασία γίνεται μάθημα υποχρεωτικό και διαρκεί δύο εξάμηνα. Κατά τη

Διαβάστε περισσότερα