ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» Ραβινέ Αθήνα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» Ραβινέ Αθήνα"

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» Ραβινέ Αθήνα ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers Inc. Τηλ: Fax: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ No 24 ΜΑΡΤΙΟΣ 2005 Αγαπητοί συνάδελφοι, Το Σωµατείο διοργάνωσε στην Αθήνα εκδήλωση τεχνικής ενηµέρωσης µε θέµα «ιανοµή Αέρα & Φίλτρανση» µε την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Clima Comfort Components ΕΠΕ (TROX). Οµιλητές ήταν ο ρ. Sefker και ο κ. Schroers, που ήρθαν από την Γερµανία ειδικά για να συµµετάσχουν και να µιλήσουν στην εκδήλωσή µας. Ο Πρόεδρος της ASHRAE Ron Vallort θα επισκεφθεί το Ελληνικό Παράρτηµα και θα είναι ο βασικός οµιλητής κατά την διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει στις 20 Μαΐου, Το πλήρες πρόγραµµα θα ανακοινωθεί στο άµεσο µέλλον. Σύντοµα θα προκηρυχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ιοικητικού Συµβουλίου του Παραρτήµατος και του Ελληνικού Σωµατείου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν κατά την διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει στις 20 Μαΐου, Το 4ο Ετήσιο Συνέδριο (Annual Regional Conference ARC) των παραρτηµάτων και των µελών της Γεωγραφικής Περιοχής RAL (Region-at-Large) της ASHRAE θα διοργανωθεί από το Ελληνικό Παράρτηµα στην Αθήνα, την περίοδο Σεπτεµβρίου, Στις 25 Σεπτεµβρίου θα διοργανωθεί τεχνική ηµερίδα µε θέµα «Energy Efficient & Occupant Friendly Buildings», και στις Σεπτεµβρίου θα γίνει το περιφερειακό συνέδριο των αντιπροσώπων από τα 11 Παραρτήµατα της RAL. Πληροφορίες σχετικά µε το συνέδριο παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα η οποία θα ενηµερώνεται συνεχώς µε νέο υλικό. H Τεχνική Επιτροπή για τη ιαδικασία Λειτουργικής Παραλαβής Συστηµάτων (Commissioning), µε Πρόεδρο τον Τάκη Μεγαρίτη συνεχίζει το έργο της. Όσοι συνάδελφοι είναι µέλη της ASHRAE και ενδιαφέρονται να συµµετάσχουν µπορούν να επικοινωνήσουν µαζί του (! , " sigmami@acci.gr). Επισυνάπτεται επίσης µια ανακοίνωση/πρόσκληση του Επικ. Καθ. Α. Αργυρίου, Προέδρου της Επιτροπής Φοιτητικών ραστηριοτήτων του Ελληνικού Παραρτήµατος της ASHRAE, για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να γίνουν µέλη και να συµµετάσχουν στην ίδρυση του Ελληνικού Φοιτητικού Τµήµατος της ASHRAE. Τα µέλη του.σ.

2 ΜΕΛΗ.Σ ΠΡΟΕ ΡΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Πρόεδρος Κώστας Λύτρας Τηλ.: Επόµενος Πρόεδρος Κώστας Κωστόπουλος Τηλ.: Αντιπρόεδρος Γιάννης Παπαγρηγοράκης Τηλ.: Γραµµατέας Ταµίας Άννα Ρηγοπούλου Τηλ.: ηµήτρης Α. Χαραλαµπόπουλος Τηλ.: Αντιπρόσωπος Leslie Moore Τηλ.: Αντιπρόσωπος Γιάννης Παππάς Τηλ.: ράσεων Γεωγραφικού Συνεδρίου Παραρτηµάτων:.Α. Χαραλαµπόπουλος,! , " ραστηριότητες Φοιτητών - Student Activities: Α.Α. Αργυρίου,! , " argiriou@physics.upatras.gr Υποστήριξης Μελών - Membership Promotion: Κ.Α. Μπαλαράς,! , "costas@meteo.noa.gr Ψύξης Refrigeration: Ε. Μέξη,! , " amtenco@otenet.gr Υποστήριξης Έρευνας Research Promotion: Π. Μεγαρίτης, , " sigmami@acci.gr Μεταφοράς Τεχνολογίας - Chapter Technology Transfer: Π. Μεγαρίτης,! , " sigmami@acci.gr ιακρίσεων & Βραβείων - Honors and Awards: L. Moore,! , " ljmoore@attglobal.net Ελέγχου Auditing: T. Νικολαϊδης,! , " aniko@tee.gr Υποψηφιοτήτων Nominating: I. Παππάς,! , " gpapp@tee.gr Υποδοχής Reception: Α. Ρηγοπούλου,! , " jepa@tee.gr ηµοσιότητας Publicity: Κ. Θεοφύλακτος,! , " cgtheo@athena.domi.gr Συµµετοχής Attendance:. Γιωτόπουλος,! , " dgiot@otenet.gr Εκδόσεων & Ενηµ/ικού Φυλλαδίου - Publications-Newsletter: Κ.Α. Μπαλαράς,! , "costas@meteo.noa.gr Ιστορίας Historical: Κ.Α. Μπαλαράς,! , "costas@meteo.noa.gr Ειδικών Εκδηλώσεων - Special Events: Ι. Παπαγρηγοράκης,! , " jepa@tee.gr Τµήµατα Παραρτήµατος Chapter Section: Π. Μεγαρίτης,! , " sigmami@acci.gr ιαδικασίας Παραλαβής Συστηµάτων Commissioning: Π. Μεγαρίτης, , " sigmami@acci.gr Συνεχίζει να υπάρχει µεγάλη ανάγκη να στελεχωθούν οι διάφορες επιτροπές του Παραρτήµατος. Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να συµµετάσχουν σε κάποια επιτροπή και να συµβάλουν στην δραστηριοποίησή τους, µπορούν να επικοινωνήσουν µε τον υπεύθυνο της κάθε επιτροπής.

3 ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ «ιανοµή Αέρα & Φίλτρανση» Το Σωµατείο, µε την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Clima Comfort Components ΕΠΕ (TROX), διοργάνωσε µε µεγάλη επιτυχία εκδήλωση τεχνικής ενηµέρωσης µε θέµα «ιανοµή Αέρα & Φίλτρανση». Η εκδήλωση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2005, και συµµετείχαν 88 άτοµα. Το πρόγραµµα της εκδήλωσης περιελάµβανε χαιρετισµό από τον Γιάννη Παπαγρηγοράκη, Αντιπρόεδρο του Σωµατείου και δυο οµιλίες µε θέµα : ιανοµή αέρα Εισηγητής: ρ. Thomas Sefker, Manager Research & Development, TROX Technik Φίλτρανση Εισηγητής: Heinz-Dieter Schroers, Manager Filter Technology, TROX Technik Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Γιάννης Παπαγρηγοράκης, Αντιπρόεδρος του Σωµατείου, απευθύνοντας σύντοµο χαιρετισµό. ρ. Thomas Sefker Το ακροατήριο της εκδήλωσης. Στις δυο πρώτες θέσεις διακρίνονται οι οµιλητές Schroers (αριστερά) και ρ. Sefker (δεξιά). Ακολούθησε συνεστίαση. Heinz-Dieter Schroers

4 ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ASHRAE 20 Μαΐου 2005 Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωµατείου θα γίνει στις 20 Μαΐου, 2005, κατά την διάρκεια της οποίας θα ολοκληρωθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ιοικητικού Συµβουλίου. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης θα διοργανωθεί και εκδήλωση τεχνικής ενηµέρωσης σχετικά µε την Ψύξη. Βασικός οµιλητής κατά την διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης θα είναι ο Πρόεδρος της ASHRAE Ron Vallort µε θέµα «Design / Construct Refrigerant Warehouses». Το αναλυτικό πρόγραµµα και το έντυπο για δηλώσεις συµµετοχής θα αποσταλεί στο άµεσο µέλλον. 4 ο ΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕ ΡΙΟ RAL ARC 2005, ΑΘΗΝΑ 25-27/9/2005 Το 4ο Ετήσιο Συνέδριο (Annual Regional Conference ARC) των παραρτηµάτων και των µελών της Γεωγραφικής Περιοχής RAL (Region-at-Large) της ASHRAE θα διοργανωθεί από το Ελληνικό Παράρτηµα στην Αθήνα, την περίοδο Σεπτεµβρίου, Στις 25 Σεπτεµβρίου θα διοργανωθεί τεχνική ηµερίδα µε θέµα «Energy Efficient & Occupant Friendly Buildings» και παράλληλα µια έκθεση εταιρειών κλιµατισµού. Το πρόγραµµα θα περιλαµβάνει οµιλητές από Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, Αµερική και διάφορες χώρες των Παραρτηµάτων που συµµετέχουν στο Συνέδριο. Έχει ήδη εξασφαλιστεί η συµµετοχή δυο διακεκριµένων οµιλητών της ASHRAE (Distinguished Lecturers): του κ. Carl Lawson (The Ethics and the Economics of Commissioning) και του Prof. Branko Todorovic (Building Envelope as the Main Factor of Energy Needs). Το πλήρες πρόγραµµα και πληροφορίες εγγραφής θα ανακοινωθούν σύντοµα στην ιστοσελίδα του συνεδρίου Περισσότερες πληροφορίες παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα η οποία θα ενηµερώνεται συνεχώς µε νέο υλικό. Υπεύθυνος της ιστοσελίδας αυτής είναι ο Σίµος Κοντογιαννίδης Στις Σεπτεµβρίου θα γίνει το περιφερειακό συνέδριο των αντιπροσώπων από τα 11 Παραρτήµατα της RAL, το οποίο επίσης µπορούν να παρακολουθήσουν όλα τα µέλη της ASHRAE.

5 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ COMMISSIONING Το Σωµατείο έχει συγκροτήσει Τεχνική Επιτροπή για τη ιαδικασία Λειτουργικής Παραλαβής Συστηµάτων ( ΠΣ) - Commissioning στις εγκαταστάσεις κλιµατισµού κτιριακών έργων, µε Πρόεδρο τον Τάκη Μεγαρίτη. Ειδικός σύµβουλος της επιτροπής είναι ο Νίκος Χαζάπης. Η Επιτροπή σύντοµα θα ανακοινώσει τα αποτελέσµατα της δουλειάς που έχει γίνει, µε την συγγραφή σχετικών τεχνικών οδηγιών, καλύπτοντας έτσι το κενό που υπάρχει στην Ελληνική βιβλιογραφία και τις τεχνικές οδηγίες. Επίσης, µετά από ανάθεση του ΚΑΠΕ στο Σωµατείο, η Επιτροπή πρόσφατα ολοκλήρωσε την παραγωγή ενηµερωτικού υλικού, σε σχέση µε τη συµβολή των διαδικασιών Λειτουργικής Παραλαβής (Commissioning), Προληπτικής Συντήρησης (Preventive Maintenance) και ιαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facility Management) στη βελτίωση της απόδοσης ενεργειακών συστηµάτων και άρα στην εξοικονόµηση ενέργειας στην εγκαταστάσεις ξενοδοχειακών µονάδων. Η µελέτη έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου «HOTTEST» του ΚΑΠΕ, που υλοποιείται µε τη συγχρηµατοδότηση της Γ Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η συµµετοχή στην τεχνική επιτροπή είναι ανοικτή στα µέλη της ASHRAE. Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να συµµετάσχουν µπορούν να επικοινωνήσουν µε τον Τάκη Μεγαρίτη (! , " sigmami@acci.gr). Ένα µεγάλο µπράβο στους συναδέλφους της Επιτροπής Commissioning και στα µέλη του Σ του Παραρτήµατός µας για την καθαρά εθελοντική συµµετοχή τους και την εκπόνηση της εργασίας αυτής µε επάρκεια και ταχύτητα, παρά τις βασανιστικές καθηµερινές επαγγελµατικές υποχρεώσεις τους. ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.Σ. Το.Σ. συνεδρίασε στις 12/1, 18/1, 15/2 και 8/3/2005. Τα βασικότερα θέµατα που συζητήθηκαν συνοψίζονται στην συνέχεια: Οργάνωση τεχνικής εκδήλωσης 2/3/2005. Οργάνωση Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης & Εκλογών Οργάνωση επίσκεψης του Προέδρου της ASHRAE στην Αθήνα Οργάνωση επόµενων εκδηλώσεων Οικονοµική ενίσχυση του Σωµατείου µε χορηγίες από διάφορες εταιρείες. ραστηριότητες της τεχνικής επιτροπής για το Commissioning. Οργάνωση δραστηριοτήτων για το ARC 2005 που θα γίνει στην Αθήνα στις Σεπτεµβρίου, 2005.

6 ΙΣΤΟΣΕΛΙ Α ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Υπεύθυνος της ιστοσελίδας του Σωµατείου είναι ο ηµήτρης Α. Χαραλαµπόπουλος. Οι παρατηρήσεις σας από την χρήση της ιστοσελίδας για τον εντοπισµό τυχόν προβληµάτων και οι ιδέες σας για να βελτιωθεί η παρουσίαση και η λειτουργικότητα των περιεχοµένων, ή για να προστεθούν νέες επιλογές, είναι ευπρόσδεκτες. Οι συνάδελφοι που θέλουν να συνεισφέρουν µπορούν να επικοινωνήσουν µε τον ηµήτρη στην διεύθυνση ΑΛΛΕΣ ΕΙ ΗΣΕΙΣ ΙΕΘΝΗΣ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ASHRAE ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Προκηρύχθηκε ο νέος διεθνής διαγωνισµός της ASHRAE για φοιτητές, που καλούνται να µελετήσουν (1) τον σχεδιασµό και (2) την επιλογή των εγκαταστάσεων κλιµατισµού και ψύξης, καθώς και (3) τον αρχιτεκτονικό σχεδιασµό σε ένα συγκρότηµα κτιρίων. Για κάθε µια από τις 3 ανωτέρω κατηγορίες, απονέµονται τα εξής βραβεία: 1. $1500 για κάθε οµάδα που ανακηρύσσεται πρώτη και επιπλέον 2. Ένας εκπρόσωπος της οµάδας κάθε κατηγορίας κερδίζει δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο, 2 διανυκτερεύσεις και µέχρι $100 ηµερήσια αποζηµίωση για το Χειµερινό Συνέδριο της ASHRAE Ιανουάριο του 2006, στο Σικάγο όπου θα γίνει και η απονοµή των βραβείων. Η ηµεροµηνία υποβολής των µελετών είναι στις 9 Μαΐου, 2005 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα της ASHRAE στην διεύθυνση ή στην ιστοσελίδα της ASHRAE για τους φοιτητές (Student Zone) στην διεύθυνση sessionid=baagcsapzu-i8s

7 ΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΪΡΟ Στις Μαρτίου 2005, διοργανώνεται το 9 ο ιεθνές Συνέδριο Ενέργεια & Περιβάλλον, στο Κάϊρο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ Το Παράρτηµα της ASHRAE στο Κάϊρο (Cairo Chapter) διοργανώνει τη 2 η Συνάντηση Παραρτηµάτων της ASHRAE στην Μέση Ανατολή, την περίοδο 7-8 Απριλίου, 2005 στο Sharm Al- Shaikh, Αίγυπτο. Pyramisa Sharm El Sheikh Hotel Sharm El Sheikh (Egypt) Απρίλιος 7-8, 2005 Στη συνάντηση θα συµµετέχουν εκπρόσωποι από τα Παραρτήµατα στις χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως την Αίγυπτο, τα Ενωµένα Αραβικά Εµιράτα, το Κουβέιτ, την Σαουδική Αραβία, και τον Λίβανο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να επικοινωνήσουν µε τον Prof. Moustafa Elsayed, Εmail: mstafa@proservice.com.eg, Τηλ: , , Κιν: ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ASHRAE - ΝΤΕΝΒΕΡ Στις Ιουνίου 2005 διοργανώνεται στο Ντένβερ, στην πολιτεία Κολοράντο των ΗΠΑ το Ετήσιο Συνέδριο της ASHRAE. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα της ASHRAE ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ASHRAE Τα µέλη της ASHRAE µπορούν να εγγραφούν για να λαµβάνουν δωρεάν το εβδοµαδιαίο ηλεκτρονικό ενηµερωτικό δελτίo, µε νέα σχετικά µε την βιοµηχανία HVAC&R και άλλες ειδήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα της ASHRAE στην διεύθυνση ashrae.org/ template/enewsletterlanding

8 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΚΡΙΣΗ FELLOW Όσοι συνάδελφοι είναι µέλη της ASHRAE στο βαθµό του Member για µια 10ετία και πληρούν τις προϋποθέσεις για την ανάδειξή τους στο βαθµό Fellow της ASHRAE, µπορούν να επικοινωνήσουν µε τον Leslie Moore, Πρόεδρο της Επιτροπής ιακρίσεων/βραβείων του Παραρτήµατος, (Τηλ.: , και να ενηµερωθούν σχετικά µε την διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας. ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ MEMBER Όσοι συνάδελφοι είναι µέλη της ASHRAE στο βαθµό Associate Member και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις θα πρέπει να φροντίσουν για την προαγωγή τους στον επόµενο βαθµό του Member. Η διαδικασία είναι απλή. Χρειάζεται η συµπλήρωση µιας αίτησης που διατίθεται από την ιστοσελίδα της ASHRAE ( και στη συνέχεια η υποβολή της στα κεντρικά γραφεία της ASHRAE στην Ατλάντα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε µε τον Κώστα Μπαλαρά (Τηλ.: , Q & A ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Μια νέα υπηρεσία του Σωµατείου για τα µέλη της ASHRAE. Εάν αντιµετωπίζετε κάποιο τεχνικό πρόβληµα ή ψάχνετε για κάποιες πληροφορίες σχετικά µε τον σχεδιασµό, µελέτη, επιλογή τεχνολογιών HVAC κλπ, µπορείτε να στείλετε το ερώτηµά σας στα µέλη του Σ και κάποιος συνάδελφος θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει.

9 ΧΟΡΗΓΟΙ Η αναφορά σε ονόµατα εταιρειών και προϊόντων δεν αποτελεί αποδοχή, σύσταση ή άλλου είδους αναγνώριση από το Ελληνικό Παράρτηµα ή την ASHRAE. ΕΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ΙΝΤΕΡΚΛΙΜΑ ΑΒΕΕ CLIMA COMFORT COMPONENTS EΠE (TROX) 1 ο km Λ. Σπάτων - Παιανίας Τηλ: Φαξ: info@eka.com.cy 70 ο km Λ. Αθηνών - Λαµίας Τηλ: Φαξ: admin@inteklima.gr CARRIER ΕΛΛΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Α.Ε. Βρασίδα 11, Αθήνα Τηλ: Φαξ: Ε-mail: climacomfort@tee.gr website: Άντερσεν 4γ & Μωραΐτη 93, Ν. Ψυχικό Tηλ.: Φαξ: customer_info@carrier.gr LENNOX HELLAS SA Ανοίξεως 69, Αθήνα Τηλ: Φαξ: info@lennoxhellas.com Ευχαριστούµε για την προγενέστερη υποστήριξη των εκδηλώσεων & δραστηριοτήτων του Παραρτήµατος. Με αλφαβητική σειρά: ΓΚΡΙΣΙΝ ΠΑΠΠΑΣ (PANASONIC) McQUAY HELLAS CARRIER Project ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ SIEMENS ΕΚΑ TRANE HELLAS ΙΝΤΕΡΚΛΙΜΑ YORK ΚΑ-RO ΦΙΛΠΡΟ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ KLIMATAIR ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ LENNOX ΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Η αναφορά σε ονόµατα εταιρειών και προϊόντων δεν αποτελεί αποδοχή, σύσταση ή άλλου είδους αναγνώριση από το Ελληνικό Παράρτηµα ή την ASHRAE.

10 ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Τα µέλη που ενδιαφέρονται να συµπεριληφθούν σε αυτή την παρουσίαση, πρέπει να στείλουν ένα σύντοµο βιογραφικό 3-4 γραµµών, µε τις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντά τους. Σκοπός είναι να δηµιουργηθεί µια βάση δεδοµένων που θα διευκολύνει µελλοντικές συνεργασίες, την αλληλοϋποστήριξη και την ανεύρεση βοήθειας σε προβλήµατα που απαιτείται εµπειρία σε συγκεκριµένους τοµείς. Συµπληρώστε το όνοµα σας και τις πληροφορίες που θεωρείται ουσιαστικές (χρησιµοποιείστε εάν είναι δυνατόν λέξεις κλειδιά) και στείλτε τις σε κάποιο µέλος του Σ. Σε πρώτη φάση οι πληροφορίες αυτές θα συµπεριληφθούν στον κατάλογο των µελών µε τις διευθύνσεις και τηλέφωνα και θα ενσωµατωθούν στην ιστοσελίδα του Παραρτήµατος στο διαδίκτυο. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ Τα ενυπόγραφα άρθρα που δηµοσιεύονται στο Ενηµερωτικό Φυλλάδιο εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και όχι αυτές του Ελληνικού Παραρτήµατος ή της ASHRAE. Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να υποβάλλουν τα άρθρα τους σε ηλεκτρονική µορφή µέσω του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου στον υπεύθυνο της Επιτροπής Εκδόσεων & Ενηµέρωσης, Kώστα Μπαλαρά Ακολουθεί ανακοίνωση/πρόσκληση του Επικ. Καθ. Α. Αργυρίου, Πρόεδρο της Επιτροπής Φοιτητικών ραστηριοτήτων του Ελληνικού Παραρτήµατος της ASHRAE, για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να γίνουν µέλη και να συµµετάσχουν στην ίδρυση του Ελληνικού Φοιτητικού Τµήµατος της ASHRAE. Μπορείτε να προωθήσετε την παρούσα σε όσους φοιτητές ενδιαφέρονται.

11 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» Ραβινέ 6, Αθήνα ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers Inc. Τηλ: Fax: Τί είναι η ASHRAE ; Η ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers, Inc.), είναι µία ένωση των µηχανικών και επιστηµόνων γενικότερα, οι οποίοι δραστηριοποιούνται είτε επαγγελµατικά είτε επιστηµονικά ερευνητικά σε θέµατα θέρµανσης, ψύξης και κλιµατισµού ( Οι ερευνητικές δραστηριότητες που υποστηρίζονται από την ASHRAE, ξεκινούν από τις βασικές φυσικές διεργασίες θέρµανσης, ψύξης και κλιµατισµού έως και το σχεδιασµό και υλοποίηση καινοτόµων διατάξεων. Καλύπτονται επίσης θέµατα µετεωρολογίας και µικροµετεωρολογίας τα οποία σχετίζονται µε την επίτευξη της θερµικής άνεσης καθώς και θέµατα βιοµετεωρολογίας τα οποία αφορούν την επίδραση στην υγεία του ανθρώπου του θερµικού περιβάλλοντος στο οποίο αυτός ζεί. Παρά το όνοµά της, η ASHRAE, αποτελεί πλέον ένα διεθνή οργανισµό, µε παραρτήµατα σε αρκετές χώρες του κόσµου, µεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Το Ελληνικό Παράρτηµα της ASHRAE ιδρύθηκε το 1999 µε έδρα την Αθήνα και από το 2004 λειτουργεί και ως µη-κερδοσκοπικό Σωµατείο ΝΠΙ. Σκοπός Βασικοί Άξονες ράσεις Οι βασικοί στόχοι της ASHRAE, συνοψίζονται στα εξής: Πρόοδος Η πρόοδος της επιστήµης και της τεχνικής της θέρµανσης, ψύξης, κλιµατισµού ως προσφορά στην κοινωνία, µέσω της έρευνας, της µεταφοράς των αποτελεσµάτων της στην τεχνολογίας και της εκπαίδευσης. Πρωτοπορία Η συµβολή στην πρωτοπορεία της βιοµηχανίας θέρµανσης, ψύξης, κλιµατισµού και η καλλιέργεια των ιδιοτήτων των µελών της για την εξασφάλιση αυτής της πρωτοπορείας. εοντολογία Η εξασφάλιση κανόνων δεοντολογίας κατά την εξάσκηση του επαγγέλµατος. Υπηρεσία Η παροχή υπηρεσιών προς τα µέλη και το κοινό. Ποιότητα Η επίτευξη τεχνικής και επιστηµονικής ποιότητας στα προγράµµατα, εκδόσεις και άλλες δραστηριότητες.

12 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE Μέσα Οι παραπάνω σκοποί επιτυγχάνονται µέσω: 1. Επιστηµονικών και τεχνικών εκδόσεων. Η σειρά εγχειριδίων ASHRAE HANDBOOKS βρίσκεται σήµερα στη βιβλιοθήκη κάθε επιστήµονα και µηχανικού θέρµανσης, ψύξης, κλιµατισµού. 2. Έκδοσης επιστηµονικών περιοδικών, όπως το ASHRAE Journal, HVAC&R Research Journal, Indoor Air Quality (IAQ) Applications και τα ASHRAE Transactions τα οποία αποτελούν τα πρακτικά των δυο ετήσιων συνεδρίων της Ένωσης. 3. ιοργάνωσης δυο ετήσιων συνεδρίων και συνδιοργάνωσης σηµαντικών συνεδρίων σε θέµατα θέρµανσης, ψύξης κλιµατισµού αλλά και ανανεώσιµων πηγών ενέργειας, ποιότητας εσωτερικού αέρα και εξοικονόµησης ενέργειας. 4. ηµουργίας οµάδων εργασίας οι οποίες προετοιµάζουν πρότυπα (standards) και τεχνικές οδηγίες σε σχέση µε τα παραπάνω θέµατα. Τα τελευταία χρόνια η ASHRAE έχει δώσει ιδιαίτερη έµφασή σε θέµατα εξοικονόµησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος που σχετίζονται µε τη θέρµανση, ψύξη και κλιµατισµό. Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι πρόσφατες εκδόσεις της ASHRAE, όπως ο Πράσινος Οδηγός (Green Guide) για όλα τα στάδια µελέτης, κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης των κτιρίων, ο οδηγός για κτίρια γραφείων (Advanced Energy Design Guide for Small Office Buildings), και το Standard Energy Standard for Buildings Except Low-Rise Residential. Μέλη Τα µέλη της ASHRAE προέρχονται από µία ευρεία βάση τοµέων σχετικών µε τη θέρµανση, ψύξη, κλιµατισµό. Η Ένωση έχει περί τα µέλη, από περίπου 100 χώρες του κόσµου. Σ αυτούς συγκαταλέγονται φοιτητές, επαγγελµατίες µηχανικοί, εγκαταστάτες συστηµάτων, ιδιοκτήτες κτιρίων, κατασκευαστικές εταιρείες και στελέχη τους, εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύµατα, κρατικοί ή άλλοι φορείς οι οποίοι ασχολούνται µε την ποιότητα και την προστασία του περιβάλλοντος. Τα µέλη προέρχονται επίσης και από άλλες συναφείς µε το αντικείµενο κλάδους, όπως η φυσική, η αρχιτεκτονική και η ιατρική έρευνα. Φοιτητικά Προνόµια Στην ASHRAE µπορούν να εγγραφούν και φοιτητές έτσι ώστε να ενηµερώνονται καλύτερα για τις επιστηµονικές και τεχνικές εξελίξεις, να προσανατολίζονται καλύτερα ως προς την επιλογή των µεταπτυχιακών τους σπουδών και των µετέπειτα επαγγελµατικών τους επιλογών και να συµµετέχουν στις εκδηλώσεις του Ελληνικού Παραρτήµατος. Οι φοιτητές οι οποίοι έχουν δικαίωµα να γίνουν µέλη της ASHRAE, πρέπει να φοιτούν σε Πανεπιστηµιακές ή Πολυτεχνικές Σχολές καθώς και σε Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα και το αντικείµενο ή τα ενδιαφέροντά τους να σχετίζονται µε τη θέρµανση, ψύξη, κλιµατισµό.

13 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE Οι φοιτητές, µέλη της ASHRAE, έχουν τα ακόλουθα προνόµια: Τη µηνιαία έκδοση ASHRAE Journal Η επίσηµη µηνιαία έκδοση του περιοδικού της ASHRAE στην οποία δηµοσιεύονται τεχνικά άρθρα και καλύπτονται θέµατα όπως νέες τεχνολογίες, παραδείγµατα εγκαταστάσεων σε κτίρια, ποιότητα εσωτερικού αέρα, ενεργειακή διαχείριση, αυτοµατισµοί, ηλιακή ενέργεια κ.α. ASHRAE Insights Πρόκειτα για τη µηνιαία εφηµερίδα, η οποία είναι αφιερωµένη σε ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά µε την ASHRAE, σε όλα τα επίπεδα, συµπεριλαµβανοµένων ειδήσεων που ενδιαφέρουν τους φοιτητές. Οι φοιτητές προτρέπονται να υποβάλλουν άρθρα και φωτογραφίες από τις δραστηριότητες των φοιτητικών οµάδων τους, βραβεύσεις κ.λ.π. HVAC&R Industry enewsletter Το HVAC&R Industry enewsletter εκδίδεται κάθε εβδοµάδα και αποστέλλεται ηλεκτρονικά σε όλα τα µέλη της ASHRAE, µε νέα της Ένωσης αλλά και γενικότερα από τρίτες πηγές. Εκπώσεις στις εκδόσεις Οι φοιτητές µέλη της ASHRAE δικαιούνται έκπτωσης σε πολλές εκδόσεις της ASHRAE συµπεριλαµβανοµένης έκπτωσης µεγαλύτερης του 70% στις εκδόσεις της σειράς των Εγχειριδίων, γνωστών ως ASHRAE Handbooks. Οι τόµοι των Handbooks διατίθενται προς $39.00 έκαστος και µπορούν να αγορασθούν σ αυτή την τιµή οποιαδήποτε στιγµή όσο είναι κανείς µέλος ως φοιτητής. Σε άλλες εκδόσεις, γίνονται ειδικές εκπαιδευτικές εκπτώσεις. Ευκαιρίες Οι φοιτητές µέλη της ASHRAE δικαιούνται συµµετοχής στα ακόλουθα προγράµµατα: Ετήσιος διεθνής διαγωνισµός φοιτητών, στο σχεδιασµό των εγκαταστάσεων HVAC, στην επιλογή των συστηµάτων HVAC, και στον αρχιτεκτονικό σχεδιασµό, µε αντικείµενο ένα συγκεκριµένο κτίριο το οποίο ανακοινώνεται κάθε χρόνο. Οικονοµική βοήθεια και υποτροφίες. Συµµετοχή στις δραστηριότητες των παραρτηµάτων και των τοπικών φοιτητικών τµηµάτων. Όλα αυτά τα προγράµµατα είναι σχεδιασµένα ώστε να ενισχύσουν τη µελλοντική καρριέρα των φοιτητών σε θέµατα θέρµανσης, ψύξης, κλιµατισµού. Η ιστοσελίδα «The Student Zone» Η ιστοσελίδα της ASHRAE αφιερωµένη ειδικά στους φοιτητές (The Student Zone) αποτελεί σηµαντική πηγή πληροφοριών για επαγγελµατικά και εκπαιδευτικά θέµατα. Οι φοιτητές µπορούν να βρούν κατάλογο πιστοποιηµένων εκπαιδευτικών ιδρυµάτων καθώς και πληροφορίες για την εύρεση εργασίας. ωρεάν Το κόστος εγγραφής στο Χειµερινό και στο Θερινό Συνέδριο της ASHRAE. Συµµετοχής στις Φοιτητικές ραστηριότητες που διοργανώνονται κατά το Χειµερινό Συνέδριο της ASHRAE. Η ετήσια φοιτητική συνδροµή είναι 16 δολλάρια ΗΠΑ (περίπου 13 Ευρώ).

14 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE Φοιτητικά Τµήµατα Ο σκοπός των φοιτητικών παραρτηµάτων της ASHRAE είναι να ωθήσει περισσότερους φοιτητές στο να ενδιαφερθούν και να ασχοληθούν µε τα θέµατα θέρµανσης, ψύξης και κλιµατισµού επαγγελµατικά ή και ερευνητικά. Τα φοιτητικά τµήµατα προσφέρουν στα µέλη τους την ευκαιρία να αναπτύξουν τους επαγγελµατικούς τους ορίζοντες και να γνωρίσουν µέλη του παραρτήµατος της ASHRAE της περιοχής τους, να συµµετάσχουν σε τεχνικές επισκέψεις, να οργανώσουν εκδηλώσεις τεχνικής ενηµέρωσης µε προσκεκληµένους οµιλητές και να αλληλεπιδράσουν µε άλλους φοιτητές που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα. Για τη δηµιουργία ενός φοιτητικού τµήµατος απαιτείται να υπάρχουν 10 τουλάχιστον φοιτητές µέλη, και ένα µέλος ΕΠ του Πανεπιστηµίου ο οποίος θα δρά ως σύµβουλος του Φοιτητικού Τµήµατος. Τα φοιτητικά τµήµατα δραστηριοποιούνται αυτόνοµα, αλλά µπορεί να υπάρχει και συνεργασία µε το Ελληνικό Παράρτηµα της ASHRAE. Περισσότερες πληροφορίες για να γίνεται µέλη της ASHRAE µπορείτε να επικοινωνήσετε µε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Φοιτητικών ραστηριοτήτων του Ελληνικού Παραρτήµατος της ASHRAE: Επίκουρο Καθηγητή Α.Α. Αργυρίου Παν/µιο Πατρών, Τµήµα Φυσικής, Τοµέας Εφαρµοσµένης Φυσικής! " Περισσότερες πληροφορίες για την ASHRAE και τις δραστηριότητές της, µπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ASHRAE Περισσότερες πληροφορίες για το Ελληνικό Παράρτηµα της ASHRAE, µπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 12 / 2002 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 12 / 2002 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers Inc. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ No 12 ΙΟΥΛΙΟΣ 2002 Αγαπητοί συνάδελφοι, Στην διάρκεια των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 17 / 2003 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 17 / 2003 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers Inc. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ No 17 ΙΟΥΛΙΟΣ 2003 Αγαπητοί συνάδελφοι, Στις 11 Ιουνίου, µε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 13 / 2002 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 13 / 2002 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers Inc. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ No 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2002 Αγαπητοί συνάδελφοι, Η επόµενη εκδήλωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 16 / 2003 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 16 / 2003 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers Inc. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ No 16 ΜΑΙΟΣ 2003 Αγαπητοί συνάδελφοι, Οι εκλογές για την ανάδειξη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 15 / 2003 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 15 / 2003 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers Inc. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ No 15 ΜΑΡΤΙΟΣ 2003 Αγαπητοί συνάδελφοι, Το Ελληνικό Σωµατείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 20 / 2004 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 20 / 2004 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers Inc. Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» Τηλ: 210 7258111 Ραβινέ 6 Fax: 210 7232625

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 25 / 2005

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 25 / 2005 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAEª ΝΠΙ Μη-Κερδοσκοπικό Ραβινέ 6 11521 Αθήνα ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 33 / 2006

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 33 / 2006 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» ΝΠΙ Μη-Κερδοσκοπικό Ραβινέ 6 11521 Αθήνα ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 32 / 2006

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 32 / 2006 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» ΝΠΙ Μη-Κερδοσκοπικό Ραβινέ 6 11521 Αθήνα ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 31 / 2006

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 31 / 2006 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» ΝΠΙ Μη-Κερδοσκοπικό Ραβινέ 6 11521 Αθήνα ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 27 / 2005

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 27 / 2005 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» ΝΠΙ Μη-Κερδοσκοπικό Ραβινέ 6 11521 Αθήνα ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» Ραβινέ 6 11521 Αθήνα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» Ραβινέ 6 11521 Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» Ραβινέ 6 11521 Αθήνα ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of Heating, Refrigerating

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» Ραβινέ Αθήνα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» Ραβινέ Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 22 / 2004 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» Ραβινέ 6 11521 Αθήνα ASHRAE

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 30 / 2006

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 30 / 2006 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» ΝΠΙ Μη-Κερδοσκοπικό Ραβινέ 6 11521 Αθήνα ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» Ραβινέ 6 11521 Αθήνα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» Ραβινέ 6 11521 Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 23 / 2004 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» Ραβινέ 6 11521 Αθήνα ASHRAE

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 18 / 2003 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 18 / 2003 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers Inc. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ No 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2003 Αγαπητοί συνάδελφοι, Το Σωµατείο διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 8 / 2001 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 8 / 2001 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers Inc. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ No 8 ΙΟΥΛΙΟΣ 2001 Αγαπητοί συνάδελφοι, Στα πλαίσια της προετοιµασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 36 / 2007

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 36 / 2007 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» ΝΠΙ Μη-Κερδοσκοπικό Ραβινέ 6 11521 Αθήνα ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Παρασκευή 2/6/2016 Αριθµ. Πρωτ.: 4647 Ο Ειδικός Λογαριασµός του Πανεπιστηµίου Κρήτης έχοντας υπόψη: τον Κανονισµό Χρηµατοδοτήσεων Εσωτερικό Κανονισµό Συστήµατος Αξιολόγησης Έρευνας, http://www.elke.uoc.gr/management/files/interrules-2012.pdf

Διαβάστε περισσότερα

Αντιπρόεδρος του Κέντρου ανέλαβε ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Γεώργιος Σταυρακάκης.

Αντιπρόεδρος του Κέντρου ανέλαβε ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Γεώργιος Σταυρακάκης. ΤΕΥΧΟΣ 2 εκέµβριος 2000 ΝΕΑ ΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΠΕ Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας ΚΑΠΕ 19 ο χλµ. Λ. Μαραθώνος 190 09 Πικέρµι Αττικής Τηλ. 6039900 Fax. 6039905 http://www.cres.gr Νέα διοίκηση απέκτησε το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 26 / 2005

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 26 / 2005 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 26 / 2005 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» ΝΠΙ Μη-Κερδοσκοπικό Ραβινέ

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών Σεμινάριο Κατάρτισης Σκοπός: Είναι να καταρτίσει τεχνικά τους ενδιαφερόμενους για το σημαντικό ζήτημα της θερμομόνωσης κελύφους κτιρίων, αναλύοντας νομοθετικές απαιτήσεις, τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ Νο 53/ 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ Νο 53/ 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αμερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρμανσης, Ψύξης & Κλιματισμού Σωματείο «Ελληνικό Παράρτημα ASHRAE» ΝΠΙΔ Μη-Κερδοσκοπικό Ραβινέ 6 11521 Αθήνα ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ευτέρα 21/7/2014 Αριθµ. Πρωτ.: 8295 Ο Ειδικός Λογαριασµός του Πανεπιστηµίου Κρήτης έχοντας υπόψη: τον Κανονισµό Χρηµατοδοτήσεων Εσωτερικό Κανονισµό Συστήµατος Αξιολόγησης Έρευνας, όπως αυτός εγκρίθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Το Έργο WE-Qualify. Πρόοδος των εργασιών του Έργου

Το Έργο WE-Qualify. Πρόοδος των εργασιών του Έργου Το Έργο WE-Qualify Το έργο WE-Qualify «Improve Skills and Qualifications in the Building Workforce in Cyprus» αποτελεί συγχρηματοδοτούμενο Έργο του προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια Ευρώπη» και εντάσσεται

Διαβάστε περισσότερα

3 rd Hellenic Innovation Forum

3 rd Hellenic Innovation Forum 1 3 rd Hellenic Innovation Forum «Όταν η έρευνα συναντά τις επιχειρήσεις» 20 Ιουνίου 2019 Divani Caravel Με την ελληνική οικονομία να έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης, η έμφαση έχει αρχίσει πλέον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ Νο 38/ 2008

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ Νο 38/ 2008 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αμερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρμανσης, Ψύξης & Κλιματισμού Σωματείο «Ελληνικό Παράρτημα ASHRAE» ΝΠΙΔ Μη-Κερδοσκοπικό Ραβινέ 6 11521 Αθήνα ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of

Διαβάστε περισσότερα

BUILDING GREEN ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 M.E.C. EXPO CENTER, ΑΤΤΙΚΗ

BUILDING GREEN ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 M.E.C. EXPO CENTER, ΑΤΤΙΚΗ BUILDING GREEN 21-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 M.E.C. EXPO CENTER, ΑΤΤΙΚΗ 7 η Διεθνής Έκθεση για το Ενεργειακά Αυτόνομο Κτίριο, την Ενεργειακή Ανακαίνιση και τον Αστικό Χώρο WWW.BUILDINGGREENEXPO.GR ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ 2/2000 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ 2/2000 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers Inc. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ No 2 ΜΑΡΤΙΟΣ 2000 Μέλη του.σ. 1999-2000 Πρόεδρος: Μπαλαράς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Σωματείο «Ελληνικό Παράρτημα ASHRAE» ΝΠΙΔ Μη-Κερδοσκοπικό Ραβινέ 6 11521 Αθήνα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Σωματείο «Ελληνικό Παράρτημα ASHRAE» ΝΠΙΔ Μη-Κερδοσκοπικό Ραβινέ 6 11521 Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Σωματείο «Ελληνικό Παράρτημα ASHRAE» ΝΠΙΔ Μη-Κερδοσκοπικό Ραβινέ 6 11521 Αθήνα Τηλ: 210 7258111 Fax: 210 7232625 www.ashrae.gr Email: costas@meteo.noa.gr ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ No 57 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΟΥ 15924/17/B14-02/05/2017 ΤΜΗΜΑ ΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΟΥ Από: Ροδίτη Ειρήνη [eroditi@mail.ntua.gr] Αποστολή: Τρίτη, 2 Μαΐου 2017 12:10 µµ Προς: protokollo@central.ntua.gr Κοινοποίηση: eroditi@central.ntua.gr

Διαβάστε περισσότερα

2. Σκοπός και οµή του ιδακτορικού Προγράµµατος

2. Σκοπός και οµή του ιδακτορικού Προγράµµατος Οδηγός ιδακτορικών Σπουδών Στο Τµήµα λειτουργούν, από το 1985, µεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικής βαθµίδας. Με τη νοµοθεσία που ισχύει σήµερα, µε αίτησή τους οι απόφοιτοι του Μ.Π.Σ. µπορούν να συνεχίσουν

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Διοικητικού Συμβουλίου

Χαιρετισμός Διοικητικού Συμβουλίου 29 th National Conference of the Hellenic Neurological Society Χαιρετισμός Διοικητικού Συμβουλίου Αξιότιμοι κύριοι, Η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία (ΕΝΕ) διοργανώνει το 29 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Ρέθυµνο, 15/02/2016 Αριθµ. Πρωτ.: 830 Ο Ειδικός Λογαριασµός του Πανεπιστηµίου Κρήτης έχοντας υπόψη: τον Κανονισµό Χρηµατοδοτήσεων Εσωτερικό Κανονισµό Συστήµατος Αξιολόγησης Έρευνας, http://www.elke.uoc.gr/management/files/interrules-2012.pdf

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΡΗΓΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ. CEST2011 12 th International Conference on Environmental Science and Technology. 8-10 September 2011, Rhodes island, Greece

ΧΟΡΗΓΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ. CEST2011 12 th International Conference on Environmental Science and Technology. 8-10 September 2011, Rhodes island, Greece CEST2011 12 th International Conference on Environmental Science and Technology 8-10 September 2011, Rhodes island, Greece Οργάνωση: ιεθνές ίκτυο Περιβαλλοντικής Επιστήµης και Τεχνολογίας (Global NEST)

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. Oκτώβριος WE-Qualify: Βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων των τεχνιτών για κατασκευή κτηρίων με αυξημένη ενεργειακή απόδοση

Ενημερωτικό Δελτίο. Oκτώβριος WE-Qualify: Βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων των τεχνιτών για κατασκευή κτηρίων με αυξημένη ενεργειακή απόδοση Ενημερωτικό Δελτίο Oκτώβριος 2016 WE-Qualify: Βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων των τεχνιτών για κατασκευή κτηρίων με αυξημένη ενεργειακή απόδοση Το Έργο WE-Qualify Το Έργο WE-Qualify «Improve Skills and

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ ΕBE Λεµεσού

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ ΕBE Λεµεσού Συνεργασία ΤΕΠΑΚ ΕBE Λεµεσού ρ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Προϊστάµενος ΥΕ Σ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΟΥ Υπεύθυνος Γραφείου ιασύνδεσης 24 /05 / 2011 Ταυτότητα Τεχνολογικού Πανεπιστηµίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) 2 Το Νέο ηµόσιο Πανεπιστήµιο...

Διαβάστε περισσότερα

HMS ON THE ROAD. Energy Efficiency Conference Μάρτιος 2013.

HMS ON THE ROAD. Energy Efficiency Conference Μάρτιος 2013. Γίνε μέλος της HMS Τηλ: 2310 233266 E-mail: info@hms-gr.eu - Γιατί on the road ; - Για να δουν όλοι τι είναι αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε - Και αν γίνει αυτό; - Τότε θα καταλάβουν όλοι τη σημασία

Διαβάστε περισσότερα

Νευρολογίας. Καλαµάτα. 28 o. Α Ανακοίνωση Ιουνίου 2017 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Ξενοδοχείο Elite

Νευρολογίας. Καλαµάτα. 28 o. Α Ανακοίνωση Ιουνίου 2017 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Ξενοδοχείο Elite 28 th National Conference of the Hellenic Neurological Society Α Ανακοίνωση Χαιρετισμός Διοικητικού Συμβουλίου Αξιότιμοι κύριοι, Η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία (ΕΝΕ) διοργανώνει το 28 ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

«ΗΓΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ» (LEADERSHIP FOR LEARNING)

«ΗΓΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ» (LEADERSHIP FOR LEARNING) 1 «ΗΓΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ» (LEADERSHIP FOR LEARNING) Η Προσυνεδριακή Ηµερίδα, ανοικτή στο κοινό, αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση του 4 ου ιεθνούς Συνεδρίου Carpe Vitam: Leadership for Learning, το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Μάρθα Σηµαντώνη Πρόεδρος.Σ. ΚΑΠΕ

Μάρθα Σηµαντώνη Πρόεδρος.Σ. ΚΑΠΕ ΤΕΥΧΟΣ 1 Οκτώβριος 2000 Εκδοτικό Σηµείωµα Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας ΚΑΠΕ 19 ο χλµ. Λεωφ. Μαραθώνος 190 09 Πικέρµι Αττικής Τηλ. 6039900 Fax. 6039905 http://www.cres.gr Το ηλεκτρονικό Newsletter,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-2013 Α.Π. 573 Μυτιλήνη, 28 Μαρτίου 2012 Το Τµήµα Περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ Νο 56/ 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ Νο 56/ 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αμερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρμανσης, Ψύξης & Κλιματισμού Σωματείο «Ελληνικό Παράρτημα ASHRAE» ΝΠΙΔ Μη-Κερδοσκοπικό Ραβινέ 6 11521 Αθήνα ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΕΠ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΕΠ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ Συγχρηµατοδοτούµενο από την ΕΕ Επχι. Προγραµµα «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» µε κωδικό ΟΠΣ: 348162. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΕΠ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

Λάρισα 10-04-09 ΘΕΜΑ: ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Η ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟ ΟΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Λάρισα 10-04-09 ΘΕΜΑ: ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Η ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟ ΟΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Λάρισα 10-04-09 ΘΕΜΑ: ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Η ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟ ΟΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Με µεγάλη επιτυχία πραγµατοποιήθηκε την Πέµπτη 9 Απριλίου 2009 η εκδήλωση για

Διαβάστε περισσότερα

17-18 Οκτωβρίου 2013. Απολογισµός

17-18 Οκτωβρίου 2013. Απολογισµός 6 ο Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές στην Ελλάδα «Ενέργεια Περιβάλλον Οικονοµία» 17-18 Οκτωβρίου 2013 Τεχνικό Επιµελητήριο Ελλαδος Τµήµα Κεντρικής Μακεδονίας Μ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη 54643 Απολογισµός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Νέα μέλη 1 Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2 Βιβλία 3 Διάφορα.. 4 International Conference & Global Council του ΙΙΑ 2016 5-6 Αγαπητοί συνάδελφοι, Η Επιτροπή του

Διαβάστε περισσότερα

3 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (Ε.Ε.Ε.Ε.) ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ:

3 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (Ε.Ε.Ε.Ε.) ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ: 3 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (Ε.Ε.Ε.Ε.) ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ: «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΚΤΥΩΣΗΣ» ΣΥΝ ΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ HELLENIC CHAPTER

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ HELLENIC CHAPTER ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ HELLENIC CHAPTER American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers No 3 ΜΑΪΟΣ 2000 Μέλη του.σ. 1999-2000 Πρόεδρος: Μπαλαράς Κ.Α. ρ. Μηχ/γος Μηχ/κος Οµάδα Εξοικονόµησης

Διαβάστε περισσότερα

«Ενεργειακές Υπηρεσίες και Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης»,

«Ενεργειακές Υπηρεσίες και Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης», ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Ενεργειακές Υπηρεσίες και Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης», 15 Δεκεμβρίου 2015, διάρκειας 6 ωρών Αίθουσα Διαλέξεων

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο ελφών ελφοί, Παρασκευή και Σάββατο 7-8 Μαΐου 2010

Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο ελφών ελφοί, Παρασκευή και Σάββατο 7-8 Μαΐου 2010 3 ο Συµπόσιο ελφών του ΙΕΝΕ για τις ΑΠΕ Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο ελφών ελφοί, Παρασκευή και Σάββατο 7-8 Μαΐου 2010 1. Εισαγωγή Το ΙΕΝΕ οργανώνει το 3 ο Συµπόσιο για τις ΑΠΕ στους ελφούς την Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΙΑΣ 100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΙΑΣ 100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΙΑΣ 100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS Το 100% Hotel Show και η DEMAND ΜΕΠΕ, διοργανώτρια εταιρεία της Έκθεσης, έχουν προκηρύξει τον 2ο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για Ελλάδα και Κύπρο, υπό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΜΟΝΑ Α Α2 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

K N O W L E D G E C L U S T E R S ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & CLUSTERS

K N O W L E D G E C L U S T E R S ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & CLUSTERS K N O W L E D G E C L U S T E R S ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & CLUSTERS ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΡΑΣΕΙΣ ΕΤΠΑ 2000-2006 Σ Τ Ο Χ Ο Σ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μ ε δ ι εθ ν ή συ μ μ ε τοχ ή. Πρώτη Ανακοίνωση

Μ ε δ ι εθ ν ή συ μ μ ε τοχ ή. Πρώτη Ανακοίνωση Μ ε δ ι εθ ν ή συ μ μ ε τοχ ή Πρώτη Ανακοίνωση 32ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ & ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΤΕΜΑΘ Πρόεδρος Ι. Στ. Μπισχινιώτης Α Αντιπρόεδρος Γ.

Διαβάστε περισσότερα

«Grow Greek Tourism Online»: εκπαιδευτικό σεµινάριο ψηφιακού µάρκετινγκ της Google στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξένησε το επιτυχηµένο σεµινάριο της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Η Ελληνική Αρχιτεκτονική Εταιρεία ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1946 από 20 διαπρεπείς Έλληνες Αρχιτέκτονες, τους : Ανδρέα Κριεζή, Εμμανουήλ Λαζαρίδη, Παύλο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΡΔΙΟΑΓΓΕΙΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ HELLENIC CARDIOVASCULAR RESEARCH SOCIETY

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΡΔΙΟΑΓΓΕΙΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ HELLENIC CARDIOVASCULAR RESEARCH SOCIETY ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΡΔΙΟΑΓΓΕΙΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ HELLENIC CARDIOVASCULAR RESEARCH SOCIETY Εθνικής Αντιστάσεως 61 & Χίου 2, 15231, Κάτω Χαλάνδρι, Αθήνα Τηλ: 210 6723827, Φαξ: 210 6775135 e-mail: info@cardioresearch.net;

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 35 / 2007

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Νο 35 / 2007 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αµερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρµανσης, Ψύξης & Κλιµατισµού Σωµατείο «Ελληνικό Παράρτηµα ASHRAE» ΝΠΙ Μη-Κερδοσκοπικό Ραβινέ 6 11521 Αθήνα ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών Σεμινάριο κατάρτισης και εργαστήριο εκμάθησης λογισμικού «Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων και εκμάθηση λογισμικού isbemcy» Διάρκεια 14 ώρες 6-7 Απριλίου 2015, Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Κέντρο ΕΤΕΚ, Λευκωσία

Διαβάστε περισσότερα

ιαγωνισµός Dialog 2016 ρ. Μάριος Ηλιόπουλος /ντης τµήµατος εφαρµογών

ιαγωνισµός Dialog 2016 ρ. Μάριος Ηλιόπουλος /ντης τµήµατος εφαρµογών ιαγωνισµός Dialog 2016 ρ. Μάριος Ηλιόπουλος /ντης τµήµατος εφαρµογών personal portable connected ιαγωνισµός Dialog 2016 Σκοπός ΙοΤ Οφέλη Βραβεία / Επιτροπή αξιολόγησης Χρονοδιάγραµµα Κανονισµοί Dialog

Διαβάστε περισσότερα

Integraste. N e w s l e t t e r. Newsletter ΙI Ιούνιος 2011. Επιστηµονικές συναντήσεις

Integraste. N e w s l e t t e r. Newsletter ΙI Ιούνιος 2011. Επιστηµονικές συναντήσεις Integraste αποβλή- «Ανάπτυξη Ολοκληρωµένης Πολιτικής για τη ιαχείριση Αγροτοβιοµηχανικών των µε στόχο την µεγιστοποίηση της ανάκτησης υλικών και ενέργειας» N e w s l e t t e r Newsletter ΙI Ιούνιος 2011

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ Νο 41/ 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ASHRAE ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ Νο 41/ 2009 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αμερικανικής Ένωσης Μηχανικών Θέρμανσης, Ψύξης & Κλιματισμού Σωματείο «Ελληνικό Παράρτημα ASHRAE» ΝΠΙΔ Μη-Κερδοσκοπικό Ραβινέ 6 11521 Αθήνα ASHRAE HELLENIC CHAPTER American Society of

Διαβάστε περισσότερα

1. Έργο : Πράσινες Γειτονιές Ένας/µία Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ (1 θέση) Τουλάχιστον δεκαετής (10) εµπειρία σε θέµατα κτιρίων και συγκεκριµένα σε θέµατ

1. Έργο : Πράσινες Γειτονιές Ένας/µία Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ (1 θέση) Τουλάχιστον δεκαετής (10) εµπειρία σε θέµατα κτιρίων και συγκεκριµένα σε θέµατ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑ: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών, µε Συµβάσεις Ανάθεσης Έργου, για την εκτέλεση Προγραµµάτων που υλοποιεί το ΚΑΠΕ. Το Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Ε-News. συστηµάτων κλιµατισµού SMMSi, SDI, DI της Toshiba. Σε αυτό το Ε-News:

Ε-News. συστηµάτων κλιµατισµού SMMSi, SDI, DI της Toshiba. Σε αυτό το Ε-News: Ε-News Ιούλιος 2011 Αριθµός Φύλλου 53 Σε αυτό το Ε-News: Υπολογισµός Ετήσιας-Εποχιακής Ενεργειακής Απόδοσης συστηµάτων κλιµατισµού SMMSi, SDI, DI της Toshiba ΤΑ E-NEWS ΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ CARRIER WEB SITE

Διαβάστε περισσότερα

http://www.cyprusnet.gr/index.php?section=652&newsid510=372 (13/04/2011)

http://www.cyprusnet.gr/index.php?section=652&newsid510=372 (13/04/2011) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 12 Ο ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΤΗΣ Ο.Κ.Ο.Ε. Ι. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 12ο ΣΥΝΕ ΡΙΟ: Στις 07/04/2011 ολοκληρώθηκε η διαδικασία διενέργειας αρχαιρεσιών για την εκλογή αντιπροσώπων. Τα στοιχεία έχουν αναρτηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Παρουσίαση του έργου RES-H Policy

Σύντομη Παρουσίαση του έργου RES-H Policy 4 η Διεθνής Έκθεση ECOTEC, ECOFORUM Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 Σύντομη Παρουσίαση του έργου RES-H Policy Ημερίδα με τίτλο: «Παραγωγή θερμότητας & ψύξης από ΑΠΕ» Μηνάς Ιατρίδης, Γιακουμή Αργυρώ Τμήμα Ανάλυσης

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Διοικητικού Συμβουλίου

Χαιρετισμός Διοικητικού Συμβουλίου Α' ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Χαιρετισμός Διοικητικού Συμβουλίου Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες Η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία (ΕΝΕ) ανακοινώνει την διοργάνωση του 30 ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νευρολογίας το οποίο φέτος

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. Μάιος WE-Qualify: Βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων των τεχνιτών για κατασκευή κτηρίων με αυξημένη ενεργειακή απόδοση

Ενημερωτικό Δελτίο. Μάιος WE-Qualify: Βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων των τεχνιτών για κατασκευή κτηρίων με αυξημένη ενεργειακή απόδοση Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος 2016 WE-Qualify: Βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων των τεχνιτών για κατασκευή κτηρίων με αυξημένη ενεργειακή απόδοση Το Έργο WE-Qualify Το Έργο WE-Qualify «Improve Skills and Qualifications

Διαβάστε περισσότερα

Διοργάνωση. Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Μάρκετινγκ & International Society of Pharmacoeconomics and Outcomes Research, Greek Chapter

Διοργάνωση. Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Μάρκετινγκ & International Society of Pharmacoeconomics and Outcomes Research, Greek Chapter Διοργάνωση Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Μάρκετινγκ & International Society of Pharmacoeconomics and Outcomes Research, Greek Chapter Η Ε.Ε.Φα.Μ. ιδρύθηκε το 1990 Από τότε συμβάλλει στη συνεχή μετάλλαξη

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Σχεδιασμός και ρύθμιση συστημάτων θέρμανσης με υγρά και αέρια καύσιμα» 15, 17 και 21 Δεκεμβρίου 2015 16 ώρες (14 ώρες

Διαβάστε περισσότερα

2.2 Σημαντικές αποφάσεις και σημαντικές ψηφοφορίες του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου

2.2 Σημαντικές αποφάσεις και σημαντικές ψηφοφορίες του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου ΘΕΜΑΤΑ: Ημερήσια Διάταξη Συνεδρίας Συγκλήτου αρ. 06/2012 Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012, Ώρα 11:00 π.μ. 2:00 μ.μ. (Μέρος Α ) και Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, Ώρα 08:45 π.μ. 11:00 π.μ.(μέρος Β ) 1. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Η 4η Εβδομάδα Ενέργειας του IENE 22-27 Νοεμβρίου 2010

Η 4η Εβδομάδα Ενέργειας του IENE 22-27 Νοεμβρίου 2010 Η 4η Εβδομάδα Ενέργειας του IENE 22-27 Νοεμβρίου 2010 Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που παίζει η ενέργεια στην οικονομία της χώρας και της περιοχής της ΝΑ Ευρώπης γενικότερα, το Ινστιτούτο Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

«Σχεδιασμός και ρύθμιση συστημάτων θέρμανσης με υγρά και αέρια καύσιμα»

«Σχεδιασμός και ρύθμιση συστημάτων θέρμανσης με υγρά και αέρια καύσιμα» ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Σχεδιασμός και ρύθμιση συστημάτων θέρμανσης με υγρά και αέρια καύσιμα» 22-24 Φεβρουαρίου 2017 Στόχοι: Το Ενεργειακό

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Έρευνας και ιεθνών Σχέσεων, Γραφείο Κατάρτισης Προτάσεων Μάρτιος 2008 ΕΣΜΗ ΙΠΕ

Υπηρεσία Έρευνας και ιεθνών Σχέσεων, Γραφείο Κατάρτισης Προτάσεων Μάρτιος 2008 ΕΣΜΗ ΙΠΕ Υπηρεσία Έρευνας και ιεθνών Σχέσεων, Γραφείο Κατάρτισης Προτάσεων Μάρτιος 2008 ΕΣΜΗ 2008-2010 ΙΠΕ 1 ΑΞΟΝΑΣ ΙΙ ΑΞΟΝΑΣ ΙΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ 2 ΑΞΟΝΑΣ ΙΙ Η ΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Διοργάνωση: Οργανωτική Επιτροπή:

Διοργάνωση: Οργανωτική Επιτροπή: Διοργάνωση: Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου Οργανωτική Επιτροπή: Πρόεδροι: Γουργουλιάνης Κωνσταντίνος Γεωργίου Ανδρέας Αντιπρόεδροι: Κατής Κωνσταντίνος Κυπριανού Θεόδωρος Γενική Γραμματέας: Αναγνωστοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

Προς τα μέλη και τους φίλους της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος

Προς τα μέλη και τους φίλους της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ 1 & ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ, 105 52 ΑΘΗΝΑ Τηλ. & Fax: 210-52.30.777, 210-36.88.082 Ιστοσελίδα: www.pee.gr E-mail: info@pee.gr ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΤΙΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΤΙΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΤΙΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ http://diaviou.auth.gr/ 1 Περιεχόμενα ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ... 3

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνει και λειτουργεί από το Ακαδημαϊκό Έτος 1998-1999, Πρόγραμμα Διδακτορικών

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Εκλογές 2009. Νοµαρχιακή Σύµβουλος Αχαΐας. e-mail: info@georgakopoulou-basta.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Εκλογές 2009. Νοµαρχιακή Σύµβουλος Αχαΐας. e-mail: info@georgakopoulou-basta. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ - 1 - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ : ΕΠΩΝΥΜΟ : ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ : ήµητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ι ΙΟΤΗΤΑ : Γενική Γραµµατέας Περιφέρειας Ηπείρου Υποψήφια Βουλευτής

Διαβάστε περισσότερα

Α Ανακοίνωση ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ & ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ. Διοργάνωση

Α Ανακοίνωση ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ & ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ. Διοργάνωση Διοργάνωση ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ & ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ Nicolas Andry (1658-1742) Η πρώτη εμφάνιση της λέξης «Ορθοπαιδική» (Orthos Pais) Α Ανακοίνωση Χαιρετισμός Προέδρου Αξιότιμα μέλη της

Διαβάστε περισσότερα

ράσειςτου ΥΠΕΚΑ: το Πρόγραµµα «Χτίζοντας το Μέλλον»

ράσειςτου ΥΠΕΚΑ: το Πρόγραµµα «Χτίζοντας το Μέλλον» ράσειςτου ΥΠΕΚΑ: το Πρόγραµµα «Χτίζοντας το Μέλλον» ρ Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός ιευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών και Εξοικονόµησης Ενέργειας - Κ.Α.Π.Ε. e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση Ευκαιριών Χρηµατοδότησης για εταιρείες και ιδιώτες µέσω HORIZON 2020 και ERASMUS+

Αξιοποίηση Ευκαιριών Χρηµατοδότησης για εταιρείες και ιδιώτες µέσω HORIZON 2020 και ERASMUS+ Αξιοποίηση Ευκαιριών Χρηµατοδότησης για εταιρείες και ιδιώτες µέσω HORIZON 2020 και ERASMUS+ Ανάπτυξη και Διαχείριση Ανταγωνιστικών Προτάσεων για Ευρωπαϊκά Επιδοτούµενα Έργα Διοργάνωση: Τι περιλαµβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ρ.Α.Ε. ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 1116/2011

ΑΠΟΦΑΣΗ Ρ.Α.Ε. ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 1116/2011 Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ Ρ.Α.Ε. ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 1116/2011 Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό σταθµό

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Σχ. Έτους 2015-2016

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Σχ. Έτους 2015-2016 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Σχ. Έτους 2015-2016 προς διευκόλυνση της συνεργασίας του Τµήµατος Παιδείας µε τους /ντες των Σχολείων Πρωτ/θµιας και ευτ/θµιας Εκπ/σης ήµου Ρεθύµνης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 Α/Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Συνολική διάρκεια: 100 ώρες (7 εβδομάδες)

Συνολική διάρκεια: 100 ώρες (7 εβδομάδες) Αρ. Πρωτ.: /18-04-2018 Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Καρφή 52, Τ.Κ. 41334, Λάρισα Τηλ.: 6932078466-6972038117 Fax: 211 800 1167 E-mail: info@eepek.gr URl: www.eepek.gr

Διαβάστε περισσότερα

Συνολική διάρκεια: Ημέρες & ώρες διεξαγωγής: 50 ώρες (4 εβδομάδες)

Συνολική διάρκεια: Ημέρες & ώρες διεξαγωγής: 50 ώρες (4 εβδομάδες) Αρ. Πρωτ.: 14/26-02-2018 Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Καρφή 52, Τ.Κ. 41334, Λάρισα Τηλ.: 6932078466-6972038117 Fax: 211 800 1167 E-mail: info@eepek.gr URl: www.eepek.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτήρια και την Πράσινη Ανάπτυξη

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτήρια και την Πράσινη Ανάπτυξη ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτήρια και την Πράσινη Ανάπτυξη Χτίζοντας το Μέλλον Το Χτίζοντας το Μέλλον είναι το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 4 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΜΑΘΗΜΑ 4 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΜΑΘΗΜΑ 4 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ 1. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (www.gnto.gov.gr) v Ίδρυση: έτος 1950 v Αποστολή: οργάνωση, ανάπτυξη και προώθηση του τουρισµού στην Ελλάδα v Δράσεις: τουριστική

Διαβάστε περισσότερα

21 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΧΗΜΕΙΑΣ 9-12 ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΙΤΛΟΣ : «Η ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

21 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΧΗΜΕΙΑΣ 9-12 ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΙΤΛΟΣ : «Η ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» 21 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΧΗΜΕΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ : «Η ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» 9-12 ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1 η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ ιοργάνωση Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αριστείας και Βράβευση Νέων Ιδεών. Όροι Διαγωνισμού. Παρουσίαση των βασικών όρων και προϋποθέσεων του διαγωνισμού

Διαγωνισμός Αριστείας και Βράβευση Νέων Ιδεών. Όροι Διαγωνισμού. Παρουσίαση των βασικών όρων και προϋποθέσεων του διαγωνισμού Διαγωνισμός Αριστείας και Βράβευση Νέων Ιδεών Όροι Διαγωνισμού Παρουσίαση των βασικών όρων και προϋποθέσεων του διαγωνισμού 28/5/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2 Η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας, στα πλαίσια υλοποίησης της Δράσης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Η διπλωµατική εργασία στο τµήµα μηχανικών σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων Η ιπλωµατική Εργασία ( Ε) εκπονείται από τους τελειόφοιτους του Τμήματος προκειμένου να αποκτήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιχειρηµατικής Στήριξης Κύπρου Ευρωπαϊκό Κέντρο

Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιχειρηµατικής Στήριξης Κύπρου Ευρωπαϊκό Κέντρο Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιχειρηµατικής Στήριξης Κύπρου Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιχειρηµατικής Στήριξης Κύπρου Μαριλένα Παρασκευά Λειτουργός Α Περιεχόµενα Enterprise Europe Network Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιχειρηµατικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΠΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος Π.ΠΑΣΠΑΛΑΚΗ Ηράκλειο Πανεπιστηµιακό ΝοσοκοµείοΗρακλείου Τηλ.6976573613 ΠΑΓΝΗ:28103923828 FAX: 2810392827 Αντιπρόεδρος Μ. ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ Ηράκλειο Βενιζέλειο

Διαβάστε περισσότερα

Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών. Πρόγραµµα Ενίσχυσης Βασικής Έρευνας (ΠΕΒΕ 2) 1 2009-2010

Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών. Πρόγραµµα Ενίσχυσης Βασικής Έρευνας (ΠΕΒΕ 2) 1 2009-2010 Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών Πρόγραµµα Ενίσχυσης Βασικής Έρευνας (ΠΕΒΕ 2) 1 2009-2010 1. Στόχοι Μέσα Βασικός στόχος του ΠΕΒΕ είναι η ενδυνάµωση της ερευνητικής δραστηριότητας και συνεισφοράς των µελών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ. Επιστηµονικός Συνεργάτης Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Η οµιλία του κ.βιδάλη θα γίνει µέσω skype.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ. Επιστηµονικός Συνεργάτης Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Η οµιλία του κ.βιδάλη θα γίνει µέσω skype. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙ Α Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 Ώρα 7:00 µ.µ Ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΑΡΤΑ ιοργανωτές Ηµερίδας ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΤΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΕΝ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ Η Ιατρική Εταιρεία Άρτας και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΤΕΚ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΠΟΛΜΗΚ. Μάιος Τεύχος

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΤΕΚ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΠΟΛΜΗΚ. Μάιος Τεύχος Μάιος 2014 Τεύχος 58 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Υποβολή Υποψηφιοτήτων Επαρχιακές Φιλικές Συναντήσεις ΣΠΟΛΜΗΚ Ετήσια Γενική Συνέλευση ΣΠΜΑΚ Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΣΠΟΛΜΗΚ-Υποψήφιοι ΣΠΟΛΜΗΚ για Επερχόμενες Εκλογές ΕΤΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ASTECH Advance Sustainable Energy Technology for Cooling and Heating Applications

ASTECH Advance Sustainable Energy Technology for Cooling and Heating Applications ASTECH Advance Sustainable Energy Technology for Cooling and Heating Applications Ιωάννης Σαντζακλής Μηχανολόγος Μηχανικός ΚΑΠΕ Αθήνα, 14 Νοεµβρίου 2008 ASTECH Το έργο συγχρηµατοδοτείται από το 6ο Πρόγραµµα

Διαβάστε περισσότερα