Β Σ ΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. Περιοδικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας Τεύχος 2, Δεκέμβριος Νικηφόρος Λύτρας: Τα κάλαντα, 1872

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Β Σ ΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. Περιοδικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας Τεύχος 2, Δεκέμβριος Νικηφόρος Λύτρας: Τα κάλαντα, 1872"

Transcript

1 Κ Ρ λ Β Σ Περιοδικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας Τεύχος 2, Δεκέμβριος 2013 Νικηφόρος Λύτρας: Τα κάλαντα, 1872 ΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

2 Ο Δεκέμβριος & το Δωδεκάμερο Ο Δεκέμβριος είναι ο δωδέκατος μήνας του χρόνου. Το όνομά του προέρχεται από τη λατινική λέξη decem, που σημαίνει δέκα, γιατί ο Δεκέμβριος ήταν ο δέκατος μήνας του πρώτου ημερολογίου των Ρωμαίων. Σας καλωσορίζουμε στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού μας το οποίο είναι αφιερωμένο στον εορτασμό των Χριστουγέννων. Άλλωστε όλα τα ονόματα των μηνών είναι ρωμαϊκά. ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 Ανατολή ηλίου: 07:37 Δύση ηλίου: 17:09 Στις 21 Δεκεμβρίου έχουμε τη μικρότερη μέρα και τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου: το χειμερινό ηλιοστάσιο. Γι αυτό λέει η παροιμία: «Του Δεκέμβρη η μέρα, καλημέρα καλησπέρα»

3 Δωδεκάμερο λέμε τις δώδεκα μέρες από τα Χριστούγεννα μέχρι τα Θεοφάνια. Είναι μια περίοδος που αρχίζει με τη λαμπρή γιορτή της Γέννησης του Χριστού, συνεχίζεται με τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς και της γιορτής του Μεγάλου Βασιλείου και ολοκληρώνεται με τον εορτασμό των Φώτων. Οι καλικάντζαροι, όπως λέει η παράδοση, είναι πονηρά πνεύματα του κάτω κόσμου που την περίοδο του δωδεκάμερου ανεβαίνουν στον πάνω κόσμο για να γλεντήσουν και ν αστειευτούν με τους ανθρώπους. Όλο τον προηγούμενο χρόνο πριόνιζαν τον κορμό του Δέντρου της Γης για να καταστρέψουν τους ανθρώπους. Με τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανίων «ξορκίζονται» και γυρίζουν ξανά στον κάτω κόσμο. Εκεί βρίσκουν ότι τις δώδεκα μέρες που γλεντούσαν και χόρευαν με τους ανθρώπους, ο κορμός του Δέντρου έθρεψε κι έτσι ξαναπιάνουν το πριόνισμα από την αρχή, μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα.

4 Τα κάλαντα είναι ένα πολύ παλιό έθιμο των ημερών αυτών. Η λέξη κάλαντα προέρχεται από τη λατινική λέξη calendae (καλένδες)που σημαίνει την πρώτη ημέρα του μήνα Την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (παλιότερα και την παραμονή των Φώτων), τα παιδιά αλλά και χορωδίες ενηλίκων και ορχήστρες, τραγουδούν κάλαντα καλωσορίζοντας τον ερχομό των σπουδαίων αυτών γιορτών. Κάλαντα τραγουδούν τις παραμονές των Χριστουγέννων σε πολλές χριστιανικές χώρες του κόσμου.

5 Το μικρό ερωτηματολόγιο του σκίουρου Στις ερωτήσεις του σκίουρου, απαντά με χριστουγεννιάτικη διάθεση η κα Βίκυ Παυλίδου: Ο αγαπημένος σας περίπατος: Στις γειτονιές της Δράμας θαυμάζοντας τα σπίτια με τις ωραία στολισμένες αυλές. Ένα αγαπημένο σας βιβλίο: «Τα Χριστούγεννα του Τεμπέλη», του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Μια αγαπημένη σας κινηματογραφική ταινία: «Μόνος στο σπίτι» Κάποιες σκέψεις σας για τα Χριστούγεννα: Όταν γεννιέται ο Χριστός γεννιέται μαζί Του και η ελπίδα για έναν κόσμο χωρίς βία, γεμάτο αγάπη και ειρήνη. Ένα σύνθημα ή μια φράση που σας εκφράζει: Μην αφήσεις κανέναν να σου στερήσει το χαμόγελο. Αν δεν ήσαστε αυτό που είστε τι θα θέλατε να είστε; Θα ήθελα να είχα τη δυνατότητα να συμμετέχω ενεργά στην μη κερδοσκοπική οργάνωση «Γιατροί χωρίς σύνορα». Το αγαπημένο σας τραγούδι: «Last Christmas», των Wham!. Το αγαπημένο σας ποίημα: «Νύχτα Χριστουγεννιάτικη», του Γεωργίου Δροσίνη Μια ευχή: Εύχομαι ειλικρινά αυτά τα Χριστούγεννα να μην υπάρχει κανένα παιδί στον κόσμο που να ζει σε σπίτι χωρίς ζέστη, χωρίς φαγητό και όλα τα απαραίτητα. Υγεία, αγάπη, ελπίδα και υπομονή σε όλους.

6 2. «Ο Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης» του Τιμ Μπάρτον. Προτάσεις από τον «Κ Ρ Λ Β» Ο Τζακ Σκέλινγκτον, που ζει στην πόλη του Χάλοουιν, παίρνει τη θέση του Αϊ Βασίλη και αποφασίζει να μοιράσει ο ίδιος τα δώρα στα παιδιά Κινηματογράφος 1. «Μια Υπέροχη Ζωή» του Φρανκ Κάπρα. 3. «Μόνος στο σπίτι», του Κρις Κολόμπους. Οι Μακάλιστερ φεύγουν για χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Παρίσι, ξεχνούν όμως στο σπίτι... το βενιαμίν της οικογένειας. Σε μια συνοικία έρημη λόγω Χριστουγέννων, ο μικρός Κέβιν θα πρέπει να σκαρφιστεί διάφορα κόλπα για να επιβιώσει αλλά και για να αντιμετωπίσει δύο διαρρήκτες που έχουν βάλει στο μάτι το σπίτι του. Πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου, η οποία προβάλλεται συνήθως κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Τζέιμς Στιούαρτ στο ρόλο του Τζορτζ Μπέιλι, ενός άνδρα που απαρνήθηκε τα όνειρά του προκειμένου να βοηθήσει τους άλλους.

7 Βιβλίο Από τη μαθήτρια του Στ 2 Ζωγραφιά Σολδάτου Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους ΣΚΡΟΥΤΖ Λονδίνο, μέσα του 19ου αιώνα, μια νύχτα που χιόνιζε, μια παραμονή Χριστουγέννων. Γεμάτος αδιαφορία για κάθε λογής μαγεία, συναίσθημα ή τρυφερότητα, ο Σκρουτζ, ο γεροτοκογλύφος, μετράει τα λεφτά του. Εκείνος δεν το γνωρίζει ακόμα, όμως η μοίρα που τον θέλει εγωιστή και παλιάνθρωπο δε θα έχει για πολύ το πάνω χέρι. Ποτέ δεν είναι αργά για ένα θαύμα...μια εκπληκτική διασκευή του χριστουγεννιάτικου μύθου του Ντίκενς που μας μεταφέρει το κλίμα της αυθεντικής ιστορίας με μια σύγχρονη ματιά. Για αναγνώστες που προτιμούν να συνδυάζουν τις λέξεις με εικόνες αλλά και για τους λάτρεις των κόμικς. Ενώ ο Αϊ-Βασίλης πλησιάζει µε το έλκηθρό του τη χιονισμένη πολιτεία, ούτε που φαντάζεται τι αναπάντεχες περιπέτειες τον περιμένουν, ούτε που περνάει από το μυαλό του ότι θα καταλήξει αλυσοδεμένος σε µια σκοτεινή φυλακή µε 83 περίεργους αρουραίους! Τι θα γίνει τώρα; Ποιος θα μοιράσει στα παιδιά τα δώρα; Ο Αϊ-Βασίλης, ο αγαπημένος των παιδιών, γίνεται ο ήρωας μιας απολαυστικής ιστορίας γεμάτης περιπέτεια, δράση, απρόοπτα, εκπλήξεις και πολύ πολύ γέλιο. Μέσα από μια χιουμοριστική αφήγηση, πλούσια σε κωμικές σκηνές και προικισμένη με μια λεπτή αίσθηση ειρωνείας.

8 Μουσική Δίσκος που κυκλοφόρησε το 1974 και περιλαμβάνει κάλαντα από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Χρησιμοποιήστε το ακόλουθο link για να ακούσετε αποσπάσματα από το άλμπουμ στον ιστότοπο της Δόμνας Σαμίου: portal.el.albums&id=8 Ακολουθεί το κείμενο και η παρτιτούρα ενός από τα πιο γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια του κόσμου: «Η Άγια Νύχτα». Πρωτοτραγουδήθηκε τα Χριστούγεννα του 1818 στην εκκλησία του μικρού χωριού Όμπερντορφ (Oberndorf) στην περιοχή του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Οι στίχοι είχαν γραφεί δύο χρόνια νωρίτερα, το 1816, από τον νεαρό εφημέριο του χωριού Γιόζεφ Μορ και η μουσική είναι του Φραντς Γκρούμπερ:

9 Η ΜΙΙΚΡΡΗ ΙΙΣΤΟΡΡΙΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΟΥΣ Εμείς τον λέμε Αϊ Βασίλη, ενώ στις χριστιανικές χώρες της Δύσης τον λένε Σάντα Κλάους. Εμείς τον περιμέναμε από την Καισαρεία της Μικράς Ασίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως λένε και τα κάλαντα που τραγουδάμε, ενώ αυτοί τον περιμένουν από το Βορρά την παραμονή των Χριστουγέννων. O Σάντα Κλάους (Santa Claus) είναι στην πραγματικότητα ο Άγιος Νικόλαος, επίσκοπος Μύρων της Λυκίας, μιας περιοχής της ελληνικής Μικράς Ασίας των αρχών του 4 ου αιώνα. Τα Χριστούγεννα του 1863, ο αμερικάνος γραφίστας και ζωγράφος Τόμας Ναστ παρουσίασε για πρώτη φορά τον Σάντα Κλάους όπως τον ξέρουμε σήμερα (με λευκή γενειάδα και στολή με γούνα) στο εξώφυλλο του περιοδικού Χάρπερς: Ο Σάντα Κλάους του Τόμας Ναστ Το 1931, ο ζωγράφος και γραφίστας Χάντον Σάντμπλομ, τον οποίο είχε προσλάβει η εταιρεία Coca Cola για να σχεδιάσει αφίσες για τη διαφημιστική της καμπάνια, έδωσε στον Σάντα Κλάους τη μορφή που όλοι αναγνωρίζουμε: Εικόνα του Αγίου Νικολάου, 13 ου αιώνα, από την Ι. Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά Καλοκάγαθος, χαμογελαστός, με άσπρη μακριά γενειάδα και κόκκινη στολή με άσπρη γούνα. Κάποτε, λέει η παράδοση, ακούγοντας ότι ένας φτωχός άνθρωπος θα αναγκαζόταν να πουλήσει τις τρεις θυγατέρες του για σκλάβες, ο Νικόλαος, πέταξε τρεις σάκους με χρυσό μέσα από το παράθυρο και μιαν άλλη φορά, ένα ανύπαντρο κορίτσι, που ο πατέρας του ήταν πολύ φτωχός για να του δώσει προίκα, βρήκε μέσα στην κάλτσα του, που είχε αφήσει να στεγνώσει κοντά στο τζάκι, μερικές χρυσές λίρες. Ο Άγιος Νικόλαος έγινε πολύ αγαπητός σε όλη την Ευρώπη. Τα παιδιά πίστευαν ότι αν άφηναν τη μέρα της γιορτής του λίγη τροφή για το άλογό του στην αυλή, ο Άγιος Νικόλαος θα τους αντάμειβε, χαρίζοντάς τους γλυκά. Οι Ευρωπαίοι άποικοι μετέφεραν τη γιορτή του Αγίου στην Αμερική και η γιορτή του γιορταζόταν λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Τις πληροφορίες για το κείμενο τις βρήκαμε σε ένα καταπληκτικό αφιέρωμα στην γιορτή των Χριστουγέννων της εφημερίδας «Καθημερινή», 25-26/12/1993, σε επιμέλεια της κας Κατερίνας Σχινά. Οι εικόνες είναι από το διαδίκτυo.

10 Η πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα: Αυτή είναι η πρώτη χριστουγεννιάτικη ευχετήρια κάρτα που φιλοτέχνησε ο Σερ Χένρι Κόουλ το Στις συνήθειες των γιορτινών αυτών ημερών ανήκει και η ανταλλαγή ευχετήριων καρτών μεταξύ φίλων και συγγενών. Ο πρώτος που έστειλε ποτέ χριστουγεννιάτικη κάρτα ήταν ο Σερ Χένρι Κόουλ (Sir Henry Cole, ). Ο βρετανός κύριος Κόουλ είχε πάρα πολλούς φίλους και επειδή βαριόταν να γράφει ατελείωτα γράμματα με ευχές, βρήκε έναν γρήγορο και ευφάνταστο τρόπο να τους ευχηθεί «Καλά Χριστούγεννα» Πληροφορίες από το ίδιο αφιέρωμα στην γιορτή των Χριστουγέννων της εφημερίδας «Καθημερινή

11 Σας καλωσορίζουμε στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar

12 Για την προετοιμασία του Bazaar φρόντισε, όπως κάθε χρόνo, η κα Βίκυ Παυλίδου με την βοήθεια της κας Αναστασίας Ναλμπάντη και των μαθητών του Σχολείου.

13 Αλληλογραφία 3 ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας Για το περιοδικό «Κορύλοβος» Λεωφόρος Στρατού Δράμα και στην ιστοσελίδα του σχολείου: Υπεύθυνος Ύλης: Γεώργιος Φίγγος σε συνεργασία με τους μαθητές του Στ Ετούτα τα Χριστούγεννα να ν τα καλύτερά σου! Χαρά κι υγεία να σε βρουν κι αγάπη στην καρδιά σου! Καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος! <<2014>>

Έρχονται γιορτές! Ώρα για χαρούμενες διακοπές! Επιμέλεια: Πηνελόπη Κολοβού Φιλόλογος, Μ.Α.

Έρχονται γιορτές! Ώρα για χαρούμενες διακοπές! Επιμέλεια: Πηνελόπη Κολοβού Φιλόλογος, Μ.Α. Έρχονται γιορτές! Ώρα για χαρούμενες διακοπές! Ελληνικά ως ΞΓ / Γ2 Επίπεδο γλωσσομάθειας Α1-Α2 Επιμέλεια: Πηνελόπη Κολοβού Φιλόλογος, Μ.Α. penelope.kolovou@gmail.com Βόννη, Δεκέμβρης 2015 2 Τι βλέπεις

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα των ερωτηματολογίων

Αποτελέσματα των ερωτηματολογίων ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Στα πλαίσια της εργασίας μας με θέμα τη μόδα και παράδοση, πραγματοποιήθηκε σύνταξη ερωτηματολογίων τα οποία σχετίζονται με το θέμα μας και μοιράστηκαν σε μαθητές της β και γ λυκείου.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου»

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου» Κυριακή 7/12/2014 ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015 «Δος μου το χέρι σου» -Τ.Κ Ερμητσίου ώρα 4:30μμ κεντρική πλατεία Ο Σύλλογος Γυναικών Ερμητσίου υποδέχεται τα Χριστούγεννα με

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα Δεκέμβριος 2010 Εισαγωγή Φέτος, είπαμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με μια έρευνα που αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Νάιμ. Μόνο η αγάπη. Λίγα λόγια για την ιστορία

Νάιμ. Μόνο η αγάπη. Λίγα λόγια για την ιστορία Νάιμ Μόνο η αγάπη ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Συγγραφέας: Γιώργος Κατσέλης Εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού Σειρά: Φραουλίτσα Έτος έκδοσης: 2018 Λίγα λόγια για την ιστορία Μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Φωτίζουμε τα δένδρα στις γειτονιές μας

Φωτίζουμε τα δένδρα στις γειτονιές μας Φωτίζουμε τα δένδρα στις γειτονιές μας Ανάβουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στις γειτονιές του δήμου μας με μουσική, χορωδίες και φυσικά πυροτεχνήματα! Μαζί μας και ο Αϊ Βασίλης με τα ξωτικά του για να

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ. Το μαθητικό περιοδικό. του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ. Το μαθητικό περιοδικό. του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ Το μαθητικό περιοδικό του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2014 Οι μικροί βιβλιοπόντικες του Α1 με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Ευτυχίας μας παρουσιάζουν

Διαβάστε περισσότερα

Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Ηλία

Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Ηλία Βασίλης Τερζόπουλος Ο Ηλίας ζει παρέα με τον σκύλο του τον Ρούντολφ και δουλεύει στο ταχυδρομείο της πόλης του. Όταν μεγάλωσε, όμως, πήρε μια σημαντική απόφαση και κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

Το Σπίτι του Αϊ Βασίλη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου

Το Σπίτι του Αϊ Βασίλη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου Το Σπίτι του Αϊ Βασίλη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου Δελτίο Τύπου Τα φετινά Χριστούγεννα θα ανοίξει τις πόρτες του Το σπίτι του Αϊ Βασίλη για όλους τους μικρούς μας φίλους! Ο Αϊ Βασίλης θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

O ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

O ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ O ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Σκρουτζ, κυρίες του Φιλανθρωπικού Σωματείου, παιδιά που λένε τα κάλαντα, οι συγγενείς του Εμπενίζερ Σκρουτζ, το πνεύμα των προηγούμενων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Τιτίνα: µελοµακάρονα. εκέµβριος 2010, τεύχος 5. Από την Μαριλένα Ντε Πιάν, την Ελένη Κοτζάµπαση και την Αλεξία Ντε Πιάν

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Τιτίνα: µελοµακάρονα. εκέµβριος 2010, τεύχος 5. Από την Μαριλένα Ντε Πιάν, την Ελένη Κοτζάµπαση και την Αλεξία Ντε Πιάν εκέµβριος 2010, τεύχος 5 ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Τα Χριστούγεννα! ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τιτίνα: µελοµακάρονα Από την Μαριλένα Ντε Πιάν, την Ελένη Κοτζάµπαση και την Αλεξία Ντε Πιάν ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χριστούγεννα...η

Διαβάστε περισσότερα

<<ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ >> ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΦΑΝΤΟΓΙΑ <<ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΛΙΚΑΤΣΑΡΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ >>

<<ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ >> ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΦΑΝΤΟΓΙΑ <<ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΛΙΚΑΤΣΑΡΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ >> Η Θεατρική Ομάδα παρουσιάζει την Χριστουγεννιάτικη κωμωδία του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΦΑΝΤΟΓΙΑ Η ομάδα της Κιβωτού Ονείρων Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία Διοργάνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Christmas collection 2015

Christmas collection 2015 Χριστούγεννα 2015 Christmas collection 2015 Tailor made gifts Χριστούγεννα σημαίνουν γιορτές, μυρωδιές, μουσική, πολύχρωμα λαμπιόνια, στολίδια, δώρα, οικογενειακές στιγμές και πάνω από όλα χαρούμενη διάθεση.

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος. Νεάπολης-Συκεών. Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών. Χριστού. γεννα

Δήμος. Νεάπολης-Συκεών. Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών. Χριστού. γεννα Δήμος Νεάπολης-Συκεών Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Χριστού γεννα 2015 Φίλες και φίλοι, Η εποχή μας δεν είναι εύκολη Η κρίση πλήγωσε την ελπίδα μας. Κι όμως, μπορούμε Παρά τη στενοχώρια, συχνά και την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ. Τρίγωνα, κάλαντα σκόρπισαν παντού. κάθε σπίτι μια φωλιά του μικρού Χριστού. ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά

ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ. Τρίγωνα, κάλαντα σκόρπισαν παντού. κάθε σπίτι μια φωλιά του μικρού Χριστού. ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ Τρίγωνα, κάλαντα, σκόρπισαν παντού κάθε σπίτι μια φωλιά του μικρού Χριστού, τρίγωνα κάλαντα μες στη γειτονιά ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά Άστρο φωτεινό, θα βγει γιορτινό μήνυμα

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2017 - Τεύχος 72 1 Δεκεμβρίου Παραδίδονται τα λεφτά που μαζεύτηκαν για τον Ραδιομαραθώνιο από τον Πρόεδρο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ιστορίες της 17 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς Παραμύθια: Βαλερί Κλες, Έμιλι-Ζιλί Σαρμπονιέ, Λόρα Μιγιό, Ροζέ-Πιερ Μπρεμό, Μονίκ Σκουαρσιαφικό, Καλουάν, Ιμπέρ Μασουρέλ, Ζαν Ταμπονί-Μισεράτσι, Πολ Νέισκενς,

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο ανήκει στ... Προσοχή: Μόνο όσοι έχουν αγνή καρδιά και αγαπούν την αλήθεια μπορούν να ταξιδέψουν στις σελίδες του.

Το βιβλίο ανήκει στ... Προσοχή: Μόνο όσοι έχουν αγνή καρδιά και αγαπούν την αλήθεια μπορούν να ταξιδέψουν στις σελίδες του. Το βιβλίο ανήκει στ... Προσοχή: Μόνο όσοι έχουν αγνή καρδιά και αγαπούν την αλήθεια μπορούν να ταξιδέψουν στις σελίδες του. 4 Στην ιστορία του Αϊ-Βασίλη ή Santa Claus εμπλέκονται δύο ορθόδοξοι Άγιοι, ο

Διαβάστε περισσότερα

Ο νονός μου είναι ο καλύτερος συγγραφέας τρελών ιστοριών του κόσμου.

Ο νονός μου είναι ο καλύτερος συγγραφέας τρελών ιστοριών του κόσμου. Ο νονός μου είναι ο καλύτερος συγγραφέας τρελών ιστοριών του κόσμου. Ζητήστε του την Κοκκινοσκουφίτσα... δεν την ξέρει, τη Σταχτοπούτα ούτε αυτή την ξέρει, τη Μικρή Γοργόνα ή το λύκο και τα τρία γουρουνάκια

Διαβάστε περισσότερα

Τα Χριστούγεννα είναι μια παγκόσμια γιορτή και γιορτάζονται από όλες τις χριστιανικές χώρες του κόσμου με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Βέβαια ο τρόπος που

Τα Χριστούγεννα είναι μια παγκόσμια γιορτή και γιορτάζονται από όλες τις χριστιανικές χώρες του κόσμου με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Βέβαια ο τρόπος που ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Τα Χριστούγεννα είναι μια παγκόσμια γιορτή και γιορτάζονται από όλες τις χριστιανικές χώρες του κόσμου με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Βέβαια ο τρόπος που γιορτάζονται και οι παραδόσεις διαφέρουν

Διαβάστε περισσότερα

ΖΑΧΡΑ ΙΜΠΡΑΧΗΜ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΖΑΣ

ΖΑΧΡΑ ΙΜΠΡΑΧΗΜ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΖΑΣ Θυµάσαι το παραµύθι της γιαγιάς για την 28 η Οκτωβρίου; Μάζεψε τους φίλους σου και διηγήσου το. Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας γίγαντας που ζούσε στο δικό του σπίτι. Ένα

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου.

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου. The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2014 - Τεύχος 44 8 Νοεμβρίου Ο Στέλιος Μιχαηλίδης, διακρίνεται με έπαινο στον επαρχιακό ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η μουσική..............................................11 ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΓΧΟΡΔΟ Η αρχοντοπούλα κι ο ταξιδευτής........................15 ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 Έμπλεη ευγνωμοσύνης, με βαθιά

Διαβάστε περισσότερα

- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 13-12-2015

- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 13-12-2015 Θ Ε Μ Α 5o Λήψη απόφασης για την διοργάνωση εκδηλώσεων «Φωταγώγησης Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» στη Δημοτική Ενότητα Παιανίας στις 13-12-2015 και στη Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών στις 11-12-2015 - Διάθεση

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικη εορτή Κατηχητικών Σχολείων στα Τρίκαλα

Χριστουγεννιάτικη εορτή Κατηχητικών Σχολείων στα Τρίκαλα 18/12/2018 Χριστουγεννιάτικη εορτή Κατηχητικών Σχολείων στα Τρίκαλα Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών Η Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δεκεμβρίου 2017

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δεκεμβρίου 2017 Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων 15-31 Δεκεμβρίου 2017 Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ! ΔΉΜΟΣ ΑΛΊΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ» 2017 Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι 1 Σειρά Σπουργιτάκια Εκδόσεις Πατάκη Ένα γεμάτο μέλια χεράκι Βούλα Μάστορη Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης Σελ. 91 Δραστηριότητες για Γ & Δ τάξη Συγγραφέας: Η Βούλα Μάστορη γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Πέρασε τα

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννα Κυρίτση. Η μπουγάδα. του Αι-Βασίλη. Εικονογράφηση Ελίζα Βαβούρη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ιωάννα Κυρίτση. Η μπουγάδα. του Αι-Βασίλη. Εικονογράφηση Ελίζα Βαβούρη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννα Κυρίτση Η μπουγάδα του Αι-Βασίλη Εικονογράφηση Ελίζα Βαβούρη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σήμερα ο Αϊ-Βασίλης ξυπνά απ τα χαράματα. Έξι μόνο μέρες μένουν ως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κι ένα σωρό δουλειές τον

Διαβάστε περισσότερα

T: Έλενα Περικλέους

T: Έλενα Περικλέους T: 7000 0090 www.greendot.com.cy Έλενα Περικλέους Ο πρασινομπαλίτσας επιστρέφει... γιατί τα παραμύθια λένε πάντα την ΑΛΗΘΕΙΑ Συγγραφή: Έλενα Περικλέους Εποπτεία: Άρτεμις Παλαιογιάννη / Σάκης Θεοδοσίου

Διαβάστε περισσότερα

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης είχε αναφορά στα χριστουγεννιάτικα έθιμα των χωρών που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης είχε αναφορά στα χριστουγεννιάτικα έθιμα των χωρών που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Ηπείρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών, το Δήμο Ζίτσας και των Σχολικών Μονάδων της

Διαβάστε περισσότερα

Ελεύθερη Είσοδος σε όλες τις δράσεις

Ελεύθερη Είσοδος σε όλες τις δράσεις Χριστούγεννα 2017 στον Κορυδαλλό Santa Claus is coming to town Θέατρο, Μουσική, Χορός, Σκετς, Αυτοσχεδιασµοί, πλούσια Δώρα 23 30/12 προβολές παιδικών ταινιών και παραστάσεις Καραγκιόζη στο CineΠαράδεισος

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενόψει των εορτών, σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζονται οι εξής δράσεις :

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενόψει των εορτών, σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζονται οι εξής δράσεις : ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Άργους Ορεστικού Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενόψει των εορτών,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ Βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα της Ελισάβετ Κουκουμάκα ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΩΠΑ 1. Φώτης 2. Μαμά 3. Δεσποινίς Σούλα 4. Οφθαλμίατρος 5. Μπαμπάς 6. Πετράκης 7. Παιδί της

Διαβάστε περισσότερα

Σας περιμένουμε όλους στη Δανιηλίδειο Παιδική Βιβλιοθήκη για να ζήσουμε, παρέα, όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές με μία σειρά εκδηλώσεων.

Σας περιμένουμε όλους στη Δανιηλίδειο Παιδική Βιβλιοθήκη για να ζήσουμε, παρέα, όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές με μία σειρά εκδηλώσεων. Χίλιες ευχές για χαρούμενα Χριστούγεννα, για φιλία κι αμέτρητες χαρούμενες αναμνήσεις, στοργή και τρυφερότητα στη γη κι έναν Παράδεισο, επιτέλους, στις ψυχές όλων μας. CHARLES DICKENS Χριστουγεννιάτικες

Διαβάστε περισσότερα

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό.

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Το μαγικό βιβλίο Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια γοργόνα μέσα στα καταγάλανα νερά. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και γίνομαι

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι.

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι. Εισαγωγή Ο οδηγός που κρατάς στα χέρια σου είναι μέρος μιας σειράς ενημερωτικών οδηγών του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Σκοπό έχει να δώσει απαντήσεις σε κάποια βασικά ερωτήματα που μπορεί να έχεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ. Έφη Και Ελένα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ. Έφη Και Ελένα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ Έφη Και Ελένα Το Χριστόψωμο Χριστόψωμο λέγεται γενικά το ψωμί (καρβέλι) ή κουλούρα που οι Ελληνίδες νοικοκυρές έχουν παρασκευάσει 2-3 ημέρες προ των Χριστουγέννων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Μαθητική εφημερίδα της Ε1 τάξης του 3 ου Δ. Σ. Πρέβεζας, Μάρτιος 2014 σελ. 1 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΑ ΚΟΜΙΚΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ Στο τεύχος αυτό επιλέξαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Επειδή μας

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2017-18 διοργανώνει δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 by Rena Mavridou Αγαπητή Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015 Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας έχουν σκοπό να προσφέρουν ένα χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους για να υποδεχθούμε όλοι μαζί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ "Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ "Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ" Tο πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής: ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 18:00 Ο Δήμαρχος Πειραιά

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενόψει των εορτών, σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζονται οι εξής δράσεις:

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενόψει των εορτών, σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζονται οι εξής δράσεις: ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενόψει των εορτών, σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζονται οι εξής δράσεις: 1

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια ΓΑΜΟΥ 100 Σας προσκαλούμε στο γάμο μας που θα γίνει το & ώρα Θα χαρούμε πολύ να είστε μαζί μας. 101 Η παρουσία σας και οι ευχές σας θα μας δώσουν χαρά στην ομορφότερη

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

Θάλεια Ψαρρά συνομιλεί με την Βούλα Παπατσιφλικιώτη

Θάλεια Ψαρρά συνομιλεί με την Βούλα Παπατσιφλικιώτη Θάλεια Ψαρρά συνομιλεί με την Βούλα Παπατσιφλικιώτη 12.01.2017 Συνεντεύξεις 0 Βούλα Παπατσιφλικιώτη, Θάλεια Ψαρρά Το πρώτο της έργο έχει άρωμα Κρήτης, το αίσθημα της εκδίκησης και την ελπίδα του έρωτα.

Διαβάστε περισσότερα

bab.la Φράσεις: Προσωπική Αλληλογραφία Ευχές ελληνικά-κινεζικά

bab.la Φράσεις: Προσωπική Αλληλογραφία Ευχές ελληνικά-κινεζικά Ευχές : Γάμος Συγχαρητήρια. Σας ευχόμαστε όλη την ευτυχία του κόσμου. 祝 贺, 愿 你 们 幸 福 快 乐, 天 长 地 久 νιόπαντρο ζευγάρι Θερμά συγχαρητήρια για τους δυο σας αυτήν την ημέρα του σας. 致 以 我 对 你 们 婚 姻 真 诚 的 祝

Διαβάστε περισσότερα

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Δεκέμβριος Τεύχος 63

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Δεκέμβριος Τεύχος 63 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2016 - Τεύχος 63 5 Δεκεμβρίου ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Τα παιδιά της Προδημοτικής συμμετέχουν στην παιδική εκπομπή

Διαβάστε περισσότερα

Εορταστικές εκδηλώσεις από την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 έως και το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2017

Εορταστικές εκδηλώσεις από την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 έως και το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2017 Χριστούγεννα στη Μαρίνα Φλοίσβου «Ο Φλοίσβος στη χώρα του Καρυοθραύστη» Εορταστικές εκδηλώσεις από την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 έως και το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2017 ΚΥΡΙΑΚΗ 10/12 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ (15:30-20:00)

Διαβάστε περισσότερα

Τάξη Στ 2. Τεύχος Πρώτο. Δεκέμβριος 2011

Τάξη Στ 2. Τεύχος Πρώτο. Δεκέμβριος 2011 Τάξη Στ 2 Τεύχος Πρώτο Δεκέμβριος 2011 Εμείς, τα παιδιά του Στ 2 τη σχολική χρονιά 2011-2012, σας παρουσιάζουμε την πρώτη μας προσπάθεια να φτιάξουμε την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Στο ξεκίνημά μας θα

Διαβάστε περισσότερα

Τα Χριστούγεννα στην Αγγλία..!!

Τα Χριστούγεννα στην Αγγλία..!! Τα Χριστούγεννα στην Αγγλία..!! Ορισμός Χριστουγέννων Τα Χριστούγεννα δηλώνουν την ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ' επέκταση το σύνολο των εορτών από της Γεννήσεως μέχρι των Θεοφανίων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΈντι, ένας συγγραφέας, βρίσκεται μετά από ατύχημα απομονωμένος

ΟΈντι, ένας συγγραφέας, βρίσκεται μετά από ατύχημα απομονωμένος Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕΣ Σύγχρονη Λογοτεχνία Γιάννης Σκαραγκάς Επιμέλεια: Κατερίνα Σχινά ISBN: 978-960-218-942-9 Τιμή: 11.00 ευρώ Αριθμός σελίδων: 264 Διαστάσεις: 12,5x21 Γλώσσα: Ελληνικά Οκτωβρίου 2014

Διαβάστε περισσότερα

9 απλοί τρόποι να κάνεις μία γυναίκα να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό της

9 απλοί τρόποι να κάνεις μία γυναίκα να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό της Όσο δύσκολα και μυστήρια πλάσματα κι αν είναι οι γυναίκες, πίστεψέ με θέλουν απλά πράγματα για να τις εντυπωσιάσεις. Και τις περισσότερες φορές αυτά τα απλά είναι και τα αυτονόητα. Τώρα γιατί οι άντρες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ. 10/1/2014 Κουτσουρνά Ιφιγένεια 3 ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνία

ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ. 10/1/2014 Κουτσουρνά Ιφιγένεια 3 ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνία ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ 10/1/2014 Κουτσουρνά Ιφιγένεια 3 ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνία ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόσωπα Μεγκ Τζο Μπεθ Ειμι κ. Μαρτς Λόρι Περίληψη Louisa May Alcott Η δική μου γνώμη για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ Προφορική έκφραση Γραπτή έκφραση ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Σύνθεση κειμένων ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά έθιμα Χριστουγέννων και. Πρωτοχρονιάς! Aπό: Χριστίνα και Παναγιώτα

Ελληνικά έθιμα Χριστουγέννων και. Πρωτοχρονιάς! Aπό: Χριστίνα και Παναγιώτα Ελληνικά έθιμα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς! Aπό: Χριστίνα και Παναγιώτα Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου τόσο για εμάς τους μεγάλους όσο και για τα παιδιά είναι

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακά τραγούδια στον κύκλο του χρόνου

Παραδοσιακά τραγούδια στον κύκλο του χρόνου Παραδοσιακά τραγούδια στον κύκλο του χρόνου ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Λαγκαδινού Νεκταρία, Καθηγήτρια Μουσικής Στο πρόγραμμα συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της Α τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Μυτιλήνης.

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015. Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015. Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015 Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας έχουν σκοπό να προσφέρουν ένα χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους για να υποδεχθούμε όλοι μαζί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ» ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ» ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ» ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΝΔΟΛΑ ΧΡΥΣΑ ΤΜΗΜΑ Γ 2 ΕΤΟΣ 2012-2013 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ COCA

Διαβάστε περισσότερα

Πάβλα Γιανάτσκοβά & Μάρια Νιεράντοβά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. στον ΚΟΣΜΟ. Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη

Πάβλα Γιανάτσκοβά & Μάρια Νιεράντοβά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. στον ΚΟΣΜΟ. Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη Πάβλα Γιανάτσκοβά & Μάρια Νιεράντοβά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στον ΚΟΣΜΟ Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη Όλοι αγαπούν τα Χριστούγεννα! Ανακάλυψε τα Χριστούγεννα σε: Ισπανία... 4 Γερμανία... 6 Μεξικό... 8 ΗΠΑ... 10 Ιαπωνία...

Διαβάστε περισσότερα

Εικαστικό Ημερολόγιό. μου! Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Εικαστικό Ημερολόγιό. μου! Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Το Εικαστικό Ημερολόγιό μου! Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γεια σας φίλοι μου, Καλωσορίσατε στην παρέα μου, στην πολύχρωμη παρέα του Τέλη, της μασκότ της Cyta. Εύχομαι να περάσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φώτα. Εκδηλώσεις Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος

Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φώτα. Εκδηλώσεις Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος 2014 2015 Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φώτα Εκδηλώσεις Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, τα φετινά Χριστούγεννα είναι από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών για την πατρίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. SOU Zheleznik Stara Zagora

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. SOU Zheleznik Stara Zagora ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ SOU Zheleznik Stara Zagora Koleda (Στο κυριλλικό αλφάβητο: коледа) είναι η σλαβική λέξη για τα Χριστούγεννα, που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα στη Βουλγαρία. Μερικοί πιστεύουν

Διαβάστε περισσότερα

ηλεκτρονικό έγγραφο / e-book (PDF) Μαγδαληνή Καμπούρη-Χατζηασλανίδου, Συγγραφέας Συντελεστές: Έκδοση: 1 Θεσσαλονίκη [GR] : Μαγδαληνή Καμπούρη Εκδότης:

ηλεκτρονικό έγγραφο / e-book (PDF) Μαγδαληνή Καμπούρη-Χατζηασλανίδου, Συγγραφέας Συντελεστές: Έκδοση: 1 Θεσσαλονίκη [GR] : Μαγδαληνή Καμπούρη Εκδότης: Τίτλος :Η μαγική χρυσόσκονη Τύπος Μέσου: ηλεκτρονικό έγγραφο / e-book (PDF) Μαγδαληνή Καμπούρη-Χατζηασλανίδου, Συγγραφέας Συντελεστές: Έκδοση: 1 Θεσσαλονίκη [GR] : Μαγδαληνή Καμπούρη Εκδότης: Έτος Έκδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου

2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου 2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου Μικροί λογοτέχνες του Σχολείου μας βραβεύονται Το 2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου συμμετείχε στον 4 ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο διαγωνισμό για παιδιά και εφήβους στην κατηγορία

Διαβάστε περισσότερα

Παλαιά Χριστουγεννιάτικα Έθιµα

Παλαιά Χριστουγεννιάτικα Έθιµα Χριστουγεννιάτικα Έθιµα της Πολωνίας Παλαιά Χριστουγεννιάτικα Έθιµα Παλαιά Χριστουγεννιάτικα Έθιµα Για τους Πολωνούς, η παραµονή των Χριστουγέννων είναι µέρα οικογενειακής συγκέντρωσης και συµφιλίωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Νάνοι Στείλαμε γράμματα πολλά σε αυτούς που μπορούν να μας βοηθήσουν πραγματικά,ελπίζουμε όλοι στο κάλεσμα να ανταποκριθούν και στη βιβλιοθήκη να

Νάνοι Στείλαμε γράμματα πολλά σε αυτούς που μπορούν να μας βοηθήσουν πραγματικά,ελπίζουμε όλοι στο κάλεσμα να ανταποκριθούν και στη βιβλιοθήκη να Νάνοι Στείλαμε γράμματα πολλά σε αυτούς που μπορούν να μας βοηθήσουν πραγματικά,ελπίζουμε όλοι στο κάλεσμα να ανταποκριθούν και στη βιβλιοθήκη να έρθουν να μας βρουν. Ζητάμε κάτι σημαντικό στο κόσμο να

Διαβάστε περισσότερα

Παιδικά τμήματα ζωγραφικής Μενεμένης

Παιδικά τμήματα ζωγραφικής Μενεμένης ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Παιδικά τμήματα ζωγραφικής Μενεμένης Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, ώρα 10.30 [Άγιος Νεκτάριος - Δενδροπόταμος] Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από

Διαβάστε περισσότερα

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Να λες στη γυναίκα. σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Να λες στη γυναίκα. σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις. Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Να λες στη γυναίκα σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις. Επιμέλεια: Βασιλική Σωτηριάδη Θεού πλάσμα είναι η γυναίκα. Με την αποστροφή σου δεν προσβάλλεις εκείνην, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα την καρδιά σου στο βιβλίο... Το διάβασμα είναι ταξίδι... Πολλές φορές ένα ταξίδι που σκέφτεσαι αν θα το κάνεις, αλλά που, όταν το ξεκινάς, τελικά δε θέλεις

Διαβάστε περισσότερα

«Παραμυθένια» Χριστούγεννα στις Βιβλιοθήκες!

«Παραμυθένια» Χριστούγεννα στις Βιβλιοθήκες! «Παραμυθένια» Χριστούγεννα στις Βιβλιοθήκες! Στο Βόρειο Πόλο, σ έναν τόπο όπου το χιόνι δε σταματά να πέφτει, βρίσκεται ένα σπιτάκι μ ένα εργαστήριο στην αυλή του. Εκεί φτιάχνει ο Άγιος Βασίλης παιχνίδια

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Χαιρετίζοντας την ανοιξιάτικη έκδοση του Ημερολογίου μας, νοιώθουμε την ανάγκη να υπερευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας, χωρίς την ενεργό στήριξη των οποίων η Στέγη μας δε θα μπορούσε να ανθίσει και να

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα. Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα. Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1 1 Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1 2 1.Στο βιβλίο παρουσιάζονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο πραγματικός κόσμος της Ρόζας, στη νέα της γειτονιά, και ο πλασματικός κόσμος, στον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 12:00 ΤΣΙΡΚΟΤΕΝΤΑ «Περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη» από τον κουκλοθίασο «Νίστα» (κουκλοθέατρο) 50

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 12:00 ΤΣΙΡΚΟΤΕΝΤΑ «Περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη» από τον κουκλοθίασο «Νίστα» (κουκλοθέατρο) 50 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 18:00 Έναρξη 19:00 Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου συνοδεία κλιμακίων των Φιλαρμονικών Δήμου Παύλου Μελά και ΙΡΙΣ 20:00 ΤΣΙΡΚΟΤΕΝΤΑ «Δεν βαριετέ!» Βαριετέ με τσίρκο,

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά»

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» Αναστασία Μπούτρου Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» α) Αν κάποιος έχει φαντασία, μπορεί και φαντάζεται έναν καλύτερο κόσμο. Κλείνει τα μάτια του και βλέπει αυτό που ποθεί. Αυτό το απόσπασμα εννοεί

Διαβάστε περισσότερα

Η µαγεία του βιβλίου

Η µαγεία του βιβλίου Η µαγεία του βιβλίου Χριστιάνα Αντρέου Παναγιώτα Χαραλάµπους για το βιβλίο Το βιβλίο, το βιβλίο είναι φίλος µου καλός. Το κρατώ και το διαβάζω, και λεπτό δε σταµατώ. Η µαγεία του µε ταξιδεύει στο δικό

Διαβάστε περισσότερα

qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj

qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΙΔΑΚΙ - μαθαίνω να συνομιλώ - klzxcvλοπbnαmqwertyuiopasdfghjklz

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Τα εδέσματα και το κρασί είναι προσφορά της Φιλαρμονικής Αιγινίου.

Τα εδέσματα και το κρασί είναι προσφορά της Φιλαρμονικής Αιγινίου. ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ-ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟ 2017 Η ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - ΑΙΓΙΝΙΟ 16-30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/12/17

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8 - ΕΤΩΝ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Μ Ν Α Δ Ε Σ Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

Έρικα Τζαγκαράκη. Τα Ηλιοβασιλέματα. της μικρής. Σταματίας

Έρικα Τζαγκαράκη. Τα Ηλιοβασιλέματα. της μικρής. Σταματίας Έρικα Τζαγκαράκη Τα Ηλιοβασιλέματα της μικρής Σταματίας στην μικρη Ριτζάκη Σταματία-Σπυριδούλα Τα Ηλιοβασιλέματα της μικρής Σταματίας ISBN: 978-618-81493-0-4 Έρικα Τζαγκαράκη Θεσσαλονίκη 2014 Έρικα Τζαγκαράκη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά B Δημοτικού (Μέρος Α ) Ομορφος κόσμος ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Β Δημοτικού Ομορφος κόσμος (Μέρος A ) Συγγραφική ομάδα:

Διαβάστε περισσότερα

Μια πόλη που χαμογελά και ελπίζει

Μια πόλη που χαμογελά και ελπίζει Μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται για αναβάθμιση του θεσμού των Μαθητικών Δημοτικών Συμβουλίων, μία εισήγηση της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος προς το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν μεταξύ άλλων

Διαβάστε περισσότερα

Φωταγώγηση της Πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου

Φωταγώγηση της Πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου Φωταγώγηση της Πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 4.15μ.μ. 5.00μ.μ. Η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων και η Παιδική Χορωδία του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου Λεμεσού με τη συμμετοχή της

Διαβάστε περισσότερα

Ολοι είμαστε αδέλφια

Ολοι είμαστε αδέλφια ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά Γ Δημοτικού (Μέρος Α ) Ολοι είμαστε αδέλφια ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Γ Δημοτικού Ολοι είμαστε αδέλφια (Μέρος A )

Διαβάστε περισσότερα

Φανή Τερζόγλου : Τα παιδιά είναι πολύ καλοί και σκληροί κριτές

Φανή Τερζόγλου : Τα παιδιά είναι πολύ καλοί και σκληροί κριτές Φανή Τερζόγλου : Τα παιδιά είναι πολύ καλοί και σκληροί κριτές by artpress on May 15, 2015 Στον ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΓΑ Μια απίστευτη και απολαυστική περιπέτεια με πολλές ανατροπές, που κρατάει μικρούς και μεγάλους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑ. ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ. http://www.pinterest.com/mygoldenhall/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑ. ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ. http://www.pinterest.com/mygoldenhall/ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑ. ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ http://www.pinterest.com/mygoldenhall/ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ GOLDEN HALL ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/11 16:00-16:45 16:00-21.00 16:00-21.00

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 11 Δεκεμβρίου 2009-06 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 11 Δεκεμβρίου 2009-06 Ιανουαρίου 2010 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 11 Δεκεμβρίου 2009-06 Ιανουαρίου 2010 Σύνταγμα Φως και χρώμα είναι το σύνθημα στο Σύνταγμα: εντυπωσιακά γιορτινά φωτιστικά χαιρετίζουν τους

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά Δράση 2 Σκοπός: Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με όλα τα είδη συμπεριφορικού εθισμού και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή! Οι μαθητές εντοπίζουν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

Στηρίζουμε: Παιδικά Χωριά SOS Βάρης και Ελληνικά Σχολεία Κωνσταντινούπολης Ζωγράφειο Λύκειο Ζάππειο Παρθεναγωγείο Μεγάλη του Γένους Σχολή

Στηρίζουμε: Παιδικά Χωριά SOS Βάρης και Ελληνικά Σχολεία Κωνσταντινούπολης Ζωγράφειο Λύκειο Ζάππειο Παρθεναγωγείο Μεγάλη του Γένους Σχολή Στηρίζουμε: Παιδικά Χωριά SOS Βάρης και Ελληνικά Σχολεία Κωνσταντινούπολης Ζωγράφειο Λύκειο Ζάππειο Παρθεναγωγείο Μεγάλη του Γένους Σχολή ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «Φέρτε μου Μάγοι-θεία βουλή το γράφει

Διαβάστε περισσότερα

Η Ισμήνη Μπάρακλη, απαντά στο «κουτσομπολιό» της αυλής!!!

Η Ισμήνη Μπάρακλη, απαντά στο «κουτσομπολιό» της αυλής!!! Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 Η Ισμήνη Μπάρακλη, απαντά στο «κουτσομπολιό» της αυλής!!! «Ώρες να χα να σ ακούω», ήταν μια αυθόρμητη πρόταση που... έφυγε από το στόμα μου, αναγκάζοντας την Ισμήνη να χαμογελάσει

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών 2017

Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών 2017 Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών 2017 Ενημερωτικό Έντυπο Σχολείων Europe Direct Information Centre Wrexham Wales UK 1 Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2017 Αγαπητοί δάσκαλοι, μαθητές και γονείς, Θα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσωπα: Αφηγητής- 5 παιδιά: \ Άγιος Βασίλης

Πρόσωπα: Αφηγητής- 5 παιδιά: \ Άγιος Βασίλης ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΣ 2009-2010 «Ο Αϊ-Βασίλης φέτος είναι πράσινος» μια διασκευή του βιβλίου των: Άννας Βερούλη ΚΑΙ Νίκου Μιχαλόπουλου επιμέλεια διασκευής: Πέτσκου Βίκυ Πρόσωπα: Αφηγητής- 5 παιδιά:

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι είναι οι συγγραφείς;

Ποιοι είναι οι συγγραφείς; Ποιοι είναι οι συγγραφείς; Η Άλκη Ζέη γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Σάμο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Αθηνών, στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και σεναριογραφία στο Κινηματογραφικό

Διαβάστε περισσότερα

Φιλαναγνωσία Δραστηριότητες. Χρύσα Κουράκη (Ph.D) Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Ανατολικής Αττικής

Φιλαναγνωσία Δραστηριότητες. Χρύσα Κουράκη (Ph.D) Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Ανατολικής Αττικής Φιλαναγνωσία Δραστηριότητες Χρύσα Κουράκη (Ph.D) Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Ανατολικής Αττικής Φιλαναγνωσία - Aimer lire Η θετικά προσδιορισμένη σχέση του αναγνώστη με το βιβλίο ως το κατεξοχήν είδος

Διαβάστε περισσότερα

Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία;

Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Πρόταση προσέγγισης του θέματος στο Νηπιαγωγείο, χρησιμοποιώντας τις ηρωίδες του παραμυθιού της Κων/νας Αρμενιάκου Η

Διαβάστε περισσότερα

Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex

Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex Η Έμη Σίνη μεγάλωσε στη Ρόδο, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Μετσόβιο

Διαβάστε περισσότερα