Αγορές με τεχνολογία Chip & PIN



Σχετικά έγγραφα
Οδηγίες για αγορές με κάρτες Chip & PIN

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΡΩΗΝ Τ BANK

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

O Οδηγός του Ενημερωμένου Καταναλωτή

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

1. Τι είναι τα Ιδεατά Ιδιωτικά Δίκτυα (VPN) & σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνονται

όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Alpha e-statements ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ)

ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΚΕΤΟΥ

ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΚΕΤΟΥ (ΜΗ ΜΕΛΗ)

USB Stick HSPA+/3G/2G

Ο τρόπος εργασίας μας. Κώδικας δεοντολογίας για τον Όμιλο Belron

Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης για το MY COSMOTE

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά. Δημιουργία του IMI: οδηγός για τον πρώτο χρήστη σε μια αρχή

ATLANTIS E.R.P. Οργάνωση Λειτουργίας Συστήµατος

Η ασφάλιση στη ζωή μας

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΡΤΩΝ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 15/2009 INTERAMERICAN ΖΩΗΣ

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ &ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Μην αποθηκεύετε απλώς τις πληροφορίες σας, διαχειριστείτε τις

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: Λειτουργία Διαχείρισης Ενοίκων Πολυκατοικίας

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας

Καταχώριση στοιχείων επιχείρησης στο σύστημα του ΛΑΕΚ 0,45%

DATAPROCESS SATURNO ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Όροι Παροχής Υπηρεσιών Εφαρμογών Ογκομέτρησης Δεξαμενών

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u

Transcript:

Αγορές με τεχνολογία Chip & PIN Το PIN μας είναι η υπογραφή μας!

Ευκολία, άνεση και ασφάλεια με Chip & PIN. Σε μία εποχή όπου η τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς, δεν θα μπορούσαν παρά να εξελίσσονται παράλληλα και οι κάρτες Alpha Bank, ενσωματώνοντας την σύγχρονη τεχνολογία «Chip & PIN», για να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια, ευελιξία και ταχύτητα στις αγορές σας. Από σήμερα, κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε την Chip & PIN κάρτα σας σε οποιαδήποτε επιχείρηση, θα καλείστε να πληκτρολογείτε οι ίδιοι τον τετραψήφιο Προσωπικό Μυστικό Αριθμό (PIN) της κάρτα σας, χωρίς να χρειάζεται πλέον να υπογράψετε το απόκομμα της συναλλαγής. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεστε κατά τον μέγιστο βαθμό έναντι κλοπής ή άλλης κακόβουλης ενέργειας.

Καλωσορίζω το νέο μου PIN. Για τη διευκόλυνσή σας, θα παραλάβετε νέο Προσωπικό Μυστικό Αριθμό (PIN) (τόσο για την κύρια όσο και για τις τυχόν πρόσθετες κάρτες σας), τον οποίο πρέπει να απομνημονεύσετε, καθώς η χρήση του είναι πλέον απαραίτητη για τις συναλλαγές σας σε επιχειρήσεις. Φυσικά, εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να αλλάξετε το PIN, σε οποιοδήποτε ATM της Alpha Bank, επιλέγοντας «λοιπές συναλλαγές» «αλλαγή προσωπικού κωδικού PIN». Όλα όσα θέλω να ξέρω για την Chip & PIN κάρτα μου. 1. Πώς θα χρησιμοποιώ την Chip & PIN κάρτα μου στο σημείο αγοράς; - Ενημερώνεστε για την αξία της αγοράς - Η κάρτα εισάγεται στο τερματικό (POS) - Πληκτρολογείτε μόνοι σας το PIN σας - Το PIN σας δεν εμφανίζεται πουθενά ούτε τυπώνεται με οποιονδήποτε τρόπο - Δεν χρειάζεται να υπογράψετε στο απόκομμα της συναλλαγής.

2. Πώς μπορώ να μάθω το PIN, εάν το έχω ξεχάσει; Το PIN είναι απολύτως προσωπικό και το γνωρίζετε μόνο εσείς. Σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Εξυπηρέτηση Πελατών και να ζητήσετε επανέκδοσή του. Μέχρι να λάβετε το PIN, δεν μπορείτε να πραγματοποιείτε συναλλαγές με την κάρτα σας, τόσο σε ATM όσο και σε επιχειρήσεις. Το PIN μας δεν πρέπει να το αποκαλύπτουμε ποτέ σε τρίτους. 3. Μπορώ να δώσω το PIN μου τηλεφωνικά ή στο Διαδίκτυο για κάποια αγορά αν μου ζητηθεί; Όχι. Το PIN δεν πρέπει να αποκαλύπτεται ποτέ τηλεφωνικά και δεν απαιτείται για αγορές από το τηλέφωνο ή το Διαδίκτυο. 4. Η αλλαγή του τρόπου πραγματοποίησης των συναλλαγών θα ισχύσει ταυτόχρονα σε όλες τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ή αλλού θα εφαρμόζεται και αλλού όχι; Μέχρι την πλήρη εναρμόνιση όλων των επιχειρήσεων ενδέχεται να υπάρξουν περιπτώσεις στις οποίες οι αγορές θα γίνονται χωρίς τη χρήση PIN και θα πρέπει να υπογράφετε στο απόκομμα της συναλλαγής που εκδίδει το τερματικό (POS).

5. Εάν έχω και άλλες κάρτες, πότε θα μετατραπούν σε Chip & PIN; Η μετατροπή των καρτών σε Chip & PIN πραγματοποιείται σταδιακά, κατά την ανανέωσή τους. 6. Εάν έχω κύρια και πρόσθετες κάρτες; Θα παραλάβετε νέο PIN τόσο για την κύρια όσο και για κάθε πρόσθετη κάρτα. Η ενεργοποίησή τους θα πραγματοποιείται ξεχωριστά για κάθε κάρτα. Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, πληρώνω με κάρτες τεχνολογίας Chip & PIN! Ενημερώνομαι αναλυτικά. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία, παρακαλούμε καλέστε την Εξυπηρέτηση Πελατών, στο 801 11 326 0000 (από σταθερό), 210 326 0000 (από κινητό) ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.alpha.gr/cards

C&P - 3.2012