ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ"

Transcript

1 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 1. Προετοιµασία για τη Συνέντευξη 2. Συνηθισµένες Ερωτήσεις Συνεντεύξεων 3. Τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» των Συνεντεύξεων Προετοιμασία για τη Συνέντευξη Πριν τη συνέντευξη, καλό είναι να ενηµερωθείτε καλά για την εταιρεία στην οποία σας έχουν καλέσει. Η έρευνα µέσω του διαδικτύου είναι πλέον µία πολύ εύκολη διαδικασία. Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις έχουν τις δικές τους ιστοσελίδες, όπου µπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις δραστηριότητές τους κ.α. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε την επιχείρηση ή τη θέση εργασίας µπορείτε να απευθυνθείτε στον συνεντευκτή. Αν και δεν υπάρχουν συνταγές για τη συµπεριφορά και τις απαντήσεις που θα πρέπει να δώσετε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, εντούτοις, υπάρχουν κάποια βήµατα και ορισµένες τεχνικές, η γνώση των οποίων θα σας κάνει πιο αποτελεσµατικούς στην προσπάθειά σας. Το µυστικό για µια πετυχηµένη συνέντευξη είναι η προετοιµασία. Η προετοιµασία αυτή απαιτεί δουλειά α) για να γνωρίσετε τον εαυτό σας και β) για να γνωρίσετε το φορέα, την επιχείρηση που προσεγγίζετε και θα σας δώσει τη δυνατότητα τόσο να αποκτήσετε τον έλεγχο της διαδικασίας όσο και να αναπτύξετε στρατηγικές παρουσίασης της υποψηφιότητας σας. Γνωρίστε τον εαυτό σας Η προετοιµασία σας πρέπει να ξεκινήσει από την προσεκτική ανάγνωση του βιογραφικού σας σηµειώµατος. Αν και κάτι τέτοιο φαίνεται αυτονόητο και ο καθένας µπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει πολύ καλά το βιογραφικό του, παρόλα αυτά η ψυχολογική πίεση που υπάρχει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είναι µεγάλη και µόνο η άριστη προετοιµασία µπορεί να σας προστατεύσει από παγίδες και κακοτοπιές. Με την προσεκτική ανάγνωση του βιογραφικού σας σηµειώµατος εντοπίστε τα αδύνατα σηµεία σας, ιδιαίτερα σε σχέση µε την προσφερόµενη θέση, καθώς επίσης και τα σηµεία για τα οποία είναι πολύ πιθανό να σας ζητηθούν διευκρινήσεις ή κάποιες πληροφορίες. Σκεφτείτε την εκπαίδευση σας, τα προσόντα, σας, την εµπειρία σας, αναγνωρίστε τα θετικά σηµεία και τις δεξιότητες σας. Τέλος, φροντίστε να έχετε µαζί σας ένα αντίγραφο του βιογραφικού σας σηµειώµατος. Γνωρίστε την επιχείρηση, θέση εργασίας Πέρα όµως από το κοµµάτι της αυτοδιερεύνησης και αυτοαξιολόγησης, η προετοιµασία σας πρέπει να προχωρήσει και στη συλλογή πληροφοριών για την επιχείρηση για την οποία ενδιαφέρεστε αλλά και τη συγκεκριµένη θέση εργασίας. Τα στοιχεία που είναι καλό να

2 γνωρίζετε αφορούν τη θέση της εταιρείας στην αγορά, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρει, το αντικείµενο της προσφερόµενης θέσης εργασίας και τις προοπτικές που αυτή έχει, το προσφερόµενο µισθό κ.ά. Τέτοιου είδους πληροφορίες µπορείτε να συλλέξετε από τον περιοδικό και ηµερήσιο τύπο από ειδικά φυλλάδια που εκδίδει η εταιρεία, από τα Γραφεία ιασύνδεσης αλλά και από το Internet. Επιπλέον, χρήσιµο θα ήταν, αν έχετε τα απαραίτητα δεδοµένα, να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν ιδέες και προτάσεις σχετικά µε την επιχείρηση που σας ενδιαφέρει. Με τον τρόπο αυτό αποκαλύπτετε το ενδιαφέρον που έχετε πρώτα για τη συγκεκριµένη θέση εργασίας και κατά δεύτερο λόγο για τη συγκεκριµένη επιχείρηση, φορέα ή οργανισµό. Φροντίστε την εµφάνισή σας ώστε ιδιαίτερη προσοχή στην εµφάνισή σας για την παρουσίαση σας στη συνέντευξη. Αποφύγετε οτιδήποτε εξεζητηµένο και φροντίσετε να έχετε ντύσιµο κατάλληλο για το περιβάλλον της εργασίας για την οποία ενδιαφέρεστε. Να είστε στην ώρα σας Υπολογίσετε το χρόνο που θα χρειαστείτε για να φτάσετε στο χώρο της συνέντευξης και φροντίστε να είστε εκεί λίγο πιο νωρίς. Οποιαδήποτε αργοπορία θα σας γεµίσει άγχος, ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την περίπτωση. Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τα ΝΑΙ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης : Ντυθείτε επαγγελµατικά και φροντισµένα. Μια φροντισµένη εµφάνιση, ανάλογη του περιβάλλοντος εργασίας δηµιουργεί µια καλή πρώτη εντύπωση και προδιαθέτει θετικά τον υπεύθυνο της συνέντευξης. Όταν µπείτε στο γραφείο του υπεύθυνου της συνέντευξης χαιρετήστε τον µε µια σφικτή χειραψία. Το ίδιο και κατά την έξοδό σας από το γραφείο. Καθίστε αφού πρώτα σας προσφερθεί µία θέση. Καθίστε άνετα και προσέξτε τη στάση του σώµατος σας αποφεύγοντας αδέξιες κινήσεις και εξεζητηµένους τρόπους. Κάθισµα µε το σώµα ελαφρά γερµένο προς τα µπρος θεωρείται το πιο κατάλληλο και υποδηλώνει ενεργητικότητα και ενδιαφέρον. είξτε ενθουσιασµό και σοβαρότητα. Είναι σηµαντικό να είστε χαµογελαστοί και να διατηρείτε οπτική επαφή µε το συνοµιλητή σας. Φροντίστε µε τις απαντήσεις σας να αναδείξετε τα προσόντα και τις δεξιότητες σας και ιδιαίτερα σε σχέση µε τη συγκεκριµένη θέση εργασίας.

3 Προσέξτε τη γλώσσα που χρησιµοποιείτε. Προσπαθήστε να εκφράζεστε σωστά, χωρίς γλωσσικά λάθη. Πριν αποχωρήσετε από το χώρο της συνέντευξης, µη ξεχάσετε να ευχαριστήσετε τον υπεύθυνο της συνέντευξης για την ευκαιρία της συνάντησης αλλά και να ρωτήσετε ποιο θα είναι το επόµενο βήµα στη διαδικασία επιλογής. Τα ΟΧΙ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Μην απαντάτε µονολεκτικά στις ερωτήσεις του υπεύθυνου της συνέντευξης. Εξηγήστε την απάντηση σας δίνοντας παραδείγµατα. Μην επικρίνετε τον προηγούµενο εργοδότη σας. Το πιθανότερο είναι ο υπεύθυνος της συνέντευξης να σκεφτεί ότι αύριο θα πείτε τα ίδια λόγια για εκείνον. Αποφύγετε να πείτε ψέµατα που µπορούν εύκολα να αποκαλυφθούν. Αν δε θέλετε να πείτε την αλήθεια στο συγκεκριµένο θέµα για το οποίο γίνεται συζήτηση προτιµήστε να το αποφύγετε διακριτικά. Αποφύγετε τη φλυαρία. Αποφύγετε την κριτική και να δείχνετε επιφυλακτικότητα, καχυποψία ή προκατάληψη. Μη δείχνετε δυσφορία ή δυσανασχέτηση, αν για παράδειγµα δε σας αρέσει ο τρόπος που διεξάγεται η συνέντευξη, απορία ή ειρωνεία αν δε συµφωνείτε µε τις ιδέες του υπεύθυνου της συνέντευξης και βέβαια µη διαπληκτίζεστε ή λογοµαχείτε για να αποδείξετε το ποιος έχει δίκιο. Μη διακόπτετε το συνοµιλητή σας. Μην καπνίζετε ακόµα και αν σας προσφερθεί τσιγάρο. Αποφύγετε ερωτήσεις για το µισθό, το ωράριο και τις διακοπές, τουλάχιστον στην αρχή της συνέντευξης. Μπορείτε εποµένως και εσείς να κάνετε κάποιες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, όπως: Πως προέκυψε η συγκεκριµένη θέση εργασίας; ( ηλαδή αποχώρησε ο προηγούµενος εργαζόµενος ή προέκυψαν καινούριες ανάγκες στο συγκεκριµένο τµήµα;) Ποια είναι η αναµενόµενη ανάπτυξη της επιχείρησης για τους επόµενους 12 µήνες; Υπάρχει διαδικασία µέτρησης της απόδοσης των εργαζοµένων? Ποια είναι αυτή; Υπάρχει προβλεπόµενη εκπαίδευση για τη συγκεκριµένη θέση εργασίας; Συνηθισμένες Ερωτήσεις Συνεντεύξεων Οι συνεντεύξεις συνήθως έχουν µη δοµηµένη µορφή. Το πιο πιθανό είναι ο συνεντευκτής να χρησιµοποιήσει το Βιογραφικό σας Σηµείωµα σας οδηγό για την συνέντευξη. Εποµένως πρέπει να είστε σε θέση να απαντήσετε σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά µε το Βιογραφικό σας Σηµείωµα. Για να προετοιµαστείτε καλύτερα, χρησιµοποιείστε τις παρακάτω ερωτήσεις για εξάσκηση:

4 Πείτε µου λίγα λόγια για εσάς. ( ίνετε µικρή απάντηση σε επαγγελµατικό ύφος. Αναφερθείτε στην εκπαίδευσή σας και στην προηγούµενη επαγγελµατική σας εµπειρία, όπως και στα δυνατά σας σηµεία) Τι γνωρίζετε για την επιχείρησή µας; Γιατί ενδιαφέρεστε για την συγκεκριµένη θέση εργασίας; (Η απάντηση να αναφέρει τον συσχετισµό µεταξύ του προφίλ για τη συγκεκριµένη θέση εργασίας και των δικών σας προσόντων. Αναφορά στην επιθυµία σας για εργασία στη συγκεκριµένη εταιρεία) Ποια είναι η πιο πρόσφατη «επιτυχία» σας; Περιγράψτε µία περίπτωση που δεχθήκατε κριτική για τη «δουλειά» σας. Τι κάνατε; Πως θα περιγράφατε τον χαρακτήρα σας; Πως λειτουργείτε κάτω από συνθήκες πίεσης; Σε ποιες ενέργειες προβήκατε ώστε να βελτιωθείτε σε προσωπικό επίπεδο τον τελευταίο χρόνο; Τι σας άρεσε λιγότερο στην τελευταία θέση εργασίας που είχατε; Γιατί αποχωρήσατε ή θέλετε να αποχωρήσετε από την εργασία σας; Ποιο είναι το ιδανικό περιβάλλον εργασία για εσάς; Πως θα σας περιέγραφαν οι συνάδελφοί σας; Τι πιστεύετε για τον προϊστάµενό σας; Είστε δηµιουργικός; Ποιοί είναι οι επαγγελµατικοί σας στόχοι; Πως βλέπετε τον εαυτό σας σε 5 χρόνια από σήµερα; Γιατί να σας προσλάβουµε; Τι µισθό θα θέλατε να πάρετε; Τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» των Συνεντεύξεων Τα «πρέπει» Να είστε στον τόπο της συνέντευξης 15 λεπτά νωρίτερα. Η αργοπορία ΕΝ δικαιολογείται!! Αν δεν καταλάβατε µία ερώτηση, ζητήστε επεξήγηση. Σιγουρευτείτε ότι έχετε απαντήσει αυτό που σας ζητήθηκε και όχι κάτι άσχετο Ρωτήστε τον συνεντευκτή για πληροφορίες σχετικά µε τη θέση εργασίας σχετικά νωρίς ώστε να έχετε µία ξεκάθαρη άποψη για το τι θα σας ζητηθεί και να συσχετίσετε σωστά τα δικά σας προσόντα και την εµπειρία σας. Αναφερθείτε στα προσόντα και στις ικανότητές σας. Επίσης αναφέρετε τις «επιτυχίες» και τα «κατορθώµατα» που είναι σχετικά µε την συγκεκριµένη θέση εργασίας Να συµπεριφέρεστε επαγγελµατικά και µε σοβαρότητα. Προσοχή στη γλώσσα του σώµατός σας. Χαµογελάτε και κάντε καλή οπτική επαφή Καλό είναι να αναµένετε σκληρές ερωτήσεις και να προετοιµαστείτε για αυτές κατάλληλα Το ντύσιµό σας να είναι προσεγµένο και επαγγελµατικό. Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σηµαντική Καλό είναι να κάνετε και εσείς ερωτήσεις Ακούστε προσεχτικά! Αυτή ίσως είναι η πιο σηµαντική ικανότητα. Κατανοείστε όχι µόνο αυτά που σας λέει ο συνεντευκτής, αλλά το στυλ του και τη γλώσσα σώµατος που χρησιµοποιεί.

5 τα «δεν πρέπει» Μην απαντάτε σε ασαφής ερωτήσεις. Ζητήστε από τον συνεντευκτή να γίνει πιο συγκεκριµένος και µετά απαντήστε Μην διακόπτετε τον συνεντευκτή. Αν δεν έχετε τον χρόνο να ακούσετε, να είστε σίγουροι ότι ούτε και αυτός έχει! Μην καπνίζετε, µην µασάτε τσίχλα και µην τοποθετείτε οτιδήποτε στο γραφείο του συνεντευκτή Μην αποκτάτε οικειότητα, ακόµα και αν ο συντευκτής προσπαθεί να σας τη δώσει και κάνει όλα τα παραπάνω! Μη φοράτε έντονο άρωµα Μη σας πιάνει πολυλογία, αλλά µην είστε και µονολεκτικοί στις απαντήσεις σας Μη λέτε ψέµατα Μη κατηγορείτε τον τωρινό ή προηγούµενο προϊστάµενό σας ή εργοδότη σας! Θεματικές ενότητες ερωτήσεων Ποτέ δεν µπορείτε να είστε σίγουροι για το τι θα σας ρωτήσουν σε µια συνέντευξη επιλογής. Η συνέντευξη όµως είναι συνήθως δοµηµένη µε βάση κάποιες θεµατικές ενότητες. Αυτές οι ενότητες περιλαµβάνουν: Ερωτήσεις που αναφέρονται στις σπουδές και τη µέχρι τώρα εκπαίδευσή σας Ερωτήσεις που αναφέρονται στην επαγγελµατική σας εµπειρία Ερωτήσεις που αναφέρονται στο χαρακτήρα, την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα σας Ερωτήσεις που αναφέρονται στην προσφερόµενη θέση εργασίας Ερωτήσεις σχετικές µε κάποιο θέµα της επικαιρότητας και γενικότερου ενδιαφέροντος. Συγκεκριµένο περιεχόµενο και τρόπος διεξαγωγής µιας συνέντευξης δεν υπάρχει. Υπάρχουν όµως ερωτήσεις που γίνονται µε µεγάλη συχνότητα σε συνεντεύξεις επιλογής και µάλιστα έχουν ως στόχο τη διερεύνηση συγκεκριµένων χαρακτηριστικών της προσωπικότητας του υποψηφίου. Στόχος των ερωτήσεων που παραθέτουµε στη συνέχεια είναι η πιο αποτελεσµατική προετοιµασία σας για τη συνέντευξη. Ερωτήσεις σχετικά µε τις σπουδές Με βάση ποια κριτήρια επιλέξατε να σπουδάσετε το συγκεκριµένο αντικείµενο; Γιατί ακολουθήσατε το συγκεκριµένο µεταπτυχιακό πρόγραµµα; Κατά πόσο πιστεύετε ότι οι σπουδές σας, σάς προετοίµασαν για την αγορά εργασίας; Πώς κρίνετε εκ των υστέρων τις επιλογές σας; Εάν σας δινόταν η ευκαιρία να αρχίσετε εκ νέου τις σπουδές σας τι θα αλλάζατε; Ποιο θεωρείτε ότι είναι το µεγαλύτερο όφελος που αποκοµίσατε από τις σπουδές σας; Που οφείλεται το γεγονός ότι χρειαστήκατε µεγάλο χρονικό διάστηµα για να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας;

6 Ερωτήσεις σχετικά µε την επαγγελµατική εµπειρία Ποια ήταν τα καθήκοντα στην προηγούµενη εργασία σας; Ποιες ήταν στην προηγούµενη εργασία σας οι πιο αξιοσηµείωτες περιπτώσεις που διαταράχθηκαν οι σχέσεις σας µε τους συναδέλφους σας; Τι κάνατε για να τις αντικαταστήσετε; Γιατί αφήσατε την προηγούµενη εργασία σας; Γιατί θέλετε να αλλάξετε εργασία αυτή τη χρονική στιγµή; Τι είναι αυτό που ψάχνετε να βρείτε στη νέα σας εργασία; Ήταν συνειδητή η απόφαση σας να ακολουθήσετε καριέρα σε αυτόν τον τοµέα; Που οφείλεται το γεγονός ότι πραγµατοποιήσατε τόσες αλλαγές εργασίας µέσα σε σύντοµο χρονικό διάστηµα; Ποια ήταν η πιο θετική και ποια η πιο αρνητική στιγµή της καριέρα σας; Γνωρίζω ότι δεν είστε απόλυτα ενηµερωµένος για την εργασία που προσφέρουµε, αλλά µπορείτε να δείτε τον εαυτό σας να κάνει αυτή τη δουλειά; Τι περιµένετε από την καριέρα σας τα επόµενα χρόνια; Ερωτήσεις σχετικά µε την προσφερόµενη θέση εργασίας Γιατί σας ενδιαφέρει η θέση αυτή; Τι γνωρίζετε για την προσφερόµενη θέση εργασίας; Τι σας ενδιαφέρει περισσότερο και τι λιγότερο στη θέση που σας προσφέρουµε; Γιατί θέλετε να εργαστείτε στην επιχείρηση/ φορέα µας; Ποιες άλλες θέσεις εργασίας θα σας ενδιέφεραν στην εταιρεία µας; Ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να σας προσλάβουµε; Πώς αισθάνεστε µε την προοπτική να εργάζεστε υπερωρίες; Με τι µισθό θα είστε ικανοποιηµένος/η; Ερωτήσεις σχετικά µε την προσωπικότητα Μιλήστε µου για σας, ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σηµεία της προσωπικότητάς σας; Τι µπορεί να σας κάνει να χάσετε τον αυτοέλεγχό σας; Μπορείτε να εργαστείτε κάτω από πίεση; Εάν µπορούσατε να αλλάξετε την καριέρα σας, τι διαφορετικό θα κάνατε; Τι σηµαίνει για σας η καριέρα σας και τι θυσίες είστε διατεθειµένος /η να κάνετε για να πετύχετε τους επαγγελµατικούς σας στόχους; Με τι ασχολείστε τον ελεύθερο χρόνο σας; Είναι κάτι που θα θέλατε να προσθέσετε; Κάτι που νοµίζετε ότι θα σας βοηθούσε ώστε να σας αξιολογήσουµε καλύτερα; Σε ποιους µπορούµε να απευθυνθούµε για συστάσεις; Ερωτήσεις που µπορείτε εσείς να θέσετε σε µια συνέντευξη Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης µπορείτε και εσείς να διατυπώσετε ερωτήµατα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πλήρως τη φιλοσοφία της εταιρείας, την πολιτική της απέναντι στους εργαζόµενους, τις απαιτήσεις, τις ιδιαιτερότητες και τις συνθήκες εργασίας. Ποια είναι τα συγκεκριµένα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις της θέσης εργασίας; Η θέση εργασίας που προσφέρετε είναι προσωρινή ή µόνιµη; Πόσα άτοµα απασχολούνται στην επιχείρησή σας;

7 Ποιο είναι το πρόγραµµα εκπαίδευσης που προβλέπεται για το άτοµο που θα στελεχώσει τη θέση αυτή; Υπάρχει ένα συγκεκριµένο σύστηµα αξιολόγησης του προσωπικού; Πότε µπορώ να έχω την απάντηση σας για τα αποτελέσµατα της συνέντευξης; Πώς βλέπετε την πορεία της επιχείρησης, φορέα, οργανισµού στο προσεχές µέλλον; Προσόντα & επαγγελµατικές ικανότητες που απαιτούν οι επιχειρήσεις από τους απόφοιτους των Πανεπιστηµίων Η κάθε σύγχρονη επιχείρηση έχει προσδιορίσει κάποιες επαγγελµατικές ικανότητες και προσωπικά χαρακτηριστικά που θεωρεί ότι είναι απαραίτητα για τους υπαλλήλους της. Τα πιο σηµαντικά προσόντα και επαγγελµατικές ικανότητες που προσπαθούν να εντοπίσουν οι επιλογείς προσωπικού στους υποψήφιους είναι τα εξής: 1. Ικανότητα ανάλυσης καταστάσεων και λήψης αποφάσεων Είναι η ικανότητα που έχει κάποιος να συλλέγει και να επεξεργάζεται πληροφορίες και στοιχεία, µε τρόπο ώστε να συµβάλλει στον εντοπισµό των προβληµάτων καθώς και στο σχεδιασµό πρόσφορων λύσεων. Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος είναι: Αναλυτική σκέψη Συνθετική σκέψη Ευελιξία - προσαρµοστικότητα Αποφασιστικότητα ηµιουργικότητα 2. Ικανότητα συνεργασίας και επικοινωνίας Είναι η ικανότητα επικοινωνίας και δηµιουργίας ανθρώπινων σχέσεων. Η ικανότητα αυτή επιτρέπει τη συλλογική και αποτελεσµατική δράση µέσα επιχείρηση. Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος είναι: Συνεργατικότητα Πειθώ και επιρροή Αυτοέλεγχος Ικανότητα ανάπτυξης διαπροσωπικών σχέσεων 3. Ικανότητα διοίκησης Είναι η ικανότητα, χάρη στην οποία προτρέπετε τα µέλη της οµάδας να συµβάλλουν όσο το δυνατό πιο αποτελεσµατικά στην επίτευξη των στόχων της επιχείρησης. Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος είναι: Οργανωτικότητα Προγραµµατισµός Έλεγχος ιαπραγµατευτική ικανότητα

8 Ικανότητα διοίκησης οµάδων Τα τεστ στη διαδικασία επιλογής προσωπικού Τα είδη των τεστ Τα τεστ έχουν ως στόχο να εντοπίσουν και να αξιολογήσουν στοιχεία προσωπικότητας και ικανότητες µε ένα τρόπο συστηµατικό και αντικειµενικό. Τα τελευταία χρόνια µάλιστα υπάρχει η τάση σε όλο και περισσότερες εταιρείες να συµπεριλαµβάνουν στα εργαλεία που χρησιµοποιούν για την επιλογή προσωπικού και κάποιο/ α τεστ. Υπάρχουν πολλά είδη τεστ και πολλοί τρόποι που µπορούν αυτά να καταταγούν. Πρακτικά θα µπορούσαµε να τα κατατάξουµε µε βάση τρεις ερωτήσεις που θέτουν προς διερεύνηση στοιχεία που ενδιαφέρουν τόσο τις εταιρείες όσο και τους υποψήφιους: Τι µπορείς να κάνεις; (διερεύνηση µέσα από τεστ ικανοτήτων) Τι θέλεις να κάνεις; (διερεύνηση µέσα από τεστ αξιών και ενδιαφερόντων) Πώς προτιµάς να λειτουργείς; (διερεύνηση από τεστ προσωπικότητας και ατοµικού στυλ) Στη συνέχεια αναφέρονται τα κυριότερα είδη τεστ: Τεστ Ικανοτήτων (Ability tests) Στοχεύουν στη µέτρηση των πιο σηµαντικών παραγόντων ικανότητας. Τεστ Γλωσσικής Ικανότητας: Κατανόηση και επεξεργασία λέξεων και ιδεών Τεστ Αριθµητικής Ικανότητας: Χειρισµός αριθµών και αριθµητικών δεδοµένων µε ταχύτητα και µε ακρίβεια Τεστ ηµιουργικότητας/ Παραγωγικής Σκέψης: Ευχέρεια παραγωγής ιδεών, πρωτοτυπία και ευελιξία Τεστ Αντίληψης Χώρου: Αντίληψη δυσδιάστατων ή τρισδιάστατων σχεδίων όταν αλλάζει ο προσανατολισµός τους Τεστ ιαγραµµατικού Συλλογισµού: Ικανότητα λογικού συλλογισµού Τεστ Μηχανικής Αντίληψης: Ικανότητα επίλυσης απεικονιζόµενων µηχανικών προβληµάτων Τεστ Ταχύτητας Αντίληψης και Ακρίβειας: π.χ. έλεγχο λαθών σε καταλόγους, κ.ά. Τεστ Επιδεξιότητας: Ταχύτητα κίνησης, συντονισµό των χεριών και δεξιότητες ακρίβειας Τεστ Ευφυίας (Intelligence tests) Μέτρηση µιας ευρείας και βασικής ικανότητας και βασικής ικανότητας επίλυσης µίας ποικιλίας προβληµάτων. Κοινό χαρακτηριστικό των ερωτήσεων των τεστ ευφυίας είναι ότι η επίλυση τους εξαρτάται από την ικανότητα εύρεσης των σχέσεων που υπάρχουν ανάµεσα στα µέρη των ερωτήσεων. Σηµειωτέον ότι ειδικά για τα τεστ ευφυίας υπάρχει τάση να µην χρησιµοποιούνται για την επιλογή στελεχών (ιδιαίτερα στις αγγλοσαξονικές χώρες όπου κάποιοι υπέβαλαν σχετική µήνυση σε εταιρείες που τα χρησιµοποιούσαν). Ορισµένα όµως είδη ασκήσεων αυτών χρησιµοποιούνται πλέον από τα τεστ ικανοτήτων. Τεστ Αξιών και Ενδιαφερόντων (Values and Interests) Τα τεστ αξιών και ενδιαφερόντων µετρούν και αναλύουν τις προσωπικές αξίες των υποψηφίων καθώς και τις ιδιαίτερες κλήσεις και ενδιαφέροντά τους. Μέσα από µια σειρά ερωτήσεων, σκιαγραφείται το προφίλ του κάθε υποψηφίου όσον αφορά την βαρύτητα που δίνει σε συγκεκριµένες αξίες, όπως ανάγκη για επιτυχία, ανάγκη για

9 ισχύ, ανάγκη για διατήρηση καλών διαπροσωπικών σχέσεων κ.λ.π. Επίσης διαφαίνονται τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του, καθώς και προτιµήσεις του για τις συγκεκριµένες εργασίες. Τεστ Προσωπικότητας (Personality tests) Τα τεστ προσωπικότητας προσπαθούν να ανιχνεύσουν τη συµπεριφορά ή τα προσωπικά χαρακτηριστικά ενός υποψήφιου. Χρησιµοποιούν ερωτηµατολόγια του τύπου: Ποιος χαρακτηρισµός (επιλογή από 4-6 χαρακτηριστικά) σου ταιριάζει περισσότερο και ποιος λιγότερο; Ή πόσο συµφωνείς ή όχι (χρησιµοποιώντας κλίµακα από καθόλου έως απόλυτα) µε µια ενέργεια ή κατάσταση;

10 6 Νοεµβρίου 2007 [ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» - Ε] 10

Η συνέντευξη είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους επιλογής προσωπικού.

Η συνέντευξη είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους επιλογής προσωπικού. Η συνέντευξη είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους επιλογής προσωπικού. Διαρκεί 10-15 λεπτά αλλά μπορεί να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την κατεύθυνση της καριέρας του υποψηφίου. Στόχος του εργοδότη

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Α Αθήνας 1 ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου. Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Α Αθήνας 1 ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου. Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Α Αθήνας 1 ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας Γαλάτσι 2014 Αναζητώ εργασία και παρουσιάζω σωστά τα προσόντα μου Βιογραφικό -Συνέντευξη Συμμετέχοντες Μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΙΟ ΡΟΜΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΜΑΪΟΣ 2011 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΙΟ ΡΟΜΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΜΑΪΟΣ 2011 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΙΟ ΡΟΜΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΜΑΪΟΣ 2011 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Ελένη Άννα Καλούδη, Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Η συνέντευξη είναι ένας από τους

Διαβάστε περισσότερα

Είτε κάνετε αίτηση για μια θέση εργασίας είτε για την αποδοχή σας σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, πιθανότατα θα χρειαστεί να συλλέξετε δυο ή περισσότερες συστατικές επιστολές. Οι υποψήφιοι που χρησιμοποιούν

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη Επιλογής. Published on career.uop.gr (https://career.uop.gr) Τι είναι

Συνέντευξη Επιλογής. Published on career.uop.gr (https://career.uop.gr) Τι είναι Published on career.uop.gr (https://career.uop.gr) Αρχική > Συμβουλευτική > Συνέντευξη Επιλογής Συνέντευξη Επιλογής Τι είναι Η συνέντευξη επιλογής είναι η προσωπική συνάντηση του εργοδότη (ή εκπροσώπου

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ. 1. Η ατομική συνέντευξη.

Συνέντευξη ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ. 1. Η ατομική συνέντευξη. Επιλογής Η συνέντευξη είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους επιλογής προσωπικού κυρίως στον ιδιωτικό τομέα και αποτελεί ίσως το κρισιμότερο στάδιο στην προσπάθεια σας για εξεύρεση εργασίας. Τα 10-15

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη Επιλογής ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΠΑ. Βίκτωρας Κούκης-Ραφαηλίδου Μυροφόρα Σύμβουλοι Γραφείου Διασύνδεσης

Συνέντευξη Επιλογής ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΠΑ. Βίκτωρας Κούκης-Ραφαηλίδου Μυροφόρα Σύμβουλοι Γραφείου Διασύνδεσης ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΠΑ Συνέντευξη Επιλογής Βίκτωρας Κούκης-Ραφαηλίδου Μυροφόρα Σύμβουλοι Γραφείου Διασύνδεσης Το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1.1 Τα πέντε έγγραφα του φακέλου Europass... 2 1.2 Το ECV... 2

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1.1 Τα πέντε έγγραφα του φακέλου Europass... 2 1.2 Το ECV... 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΤΟ EUROPASS ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ... 2 1.1 Τα πέντε έγγραφα του φακέλου Europass... 2 1.2 Το ECV... 2 2. ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ECV... 3 2.1 Εμφάνιση και Περιεχόμενο ενός καλού

Διαβάστε περισσότερα

Η ώρα της ΚΡΙΣΗΣ Σοφία Παναγιωτίδου

Η ώρα της ΚΡΙΣΗΣ Σοφία Παναγιωτίδου Η ώρα της ΚΡΙΣΗΣ Προετοιμασία για τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Τι κάνω πριν, στη διάρκεια και μετά τη συνέντευξη Σοφία Παναγιωτίδου Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Στις διαφάνειες που ακολουθούν, η χρήση του αρσενικού

Διαβάστε περισσότερα

CAREER COUNSELLING Eleni Kargakou-Human Resources Advisor

CAREER COUNSELLING Eleni Kargakou-Human Resources Advisor ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΝΩΣΕΙΣ-ΣΠΟΥΔΕΣ 1 Ποιος ήταν ο λόγος που ακολουθήσατε αυτό τον κλάδο? Τι σας είχε κινήσει το ενδιαφέρον? 2 Τι σας ενδιέφερε

Διαβάστε περισσότερα

Δράση 18. Συμβουλευτική υποστήριξη ανάπτυξης κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ομαδικά Εργαστήρια

Δράση 18. Συμβουλευτική υποστήριξη ανάπτυξης κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ομαδικά Εργαστήρια Δράση 18 Συμβουλευτική υποστήριξη ανάπτυξης κοινωνικής επιχειρηματικότητας Ομαδικά Εργαστήρια «Ανάπτυξη & ενίσχυση ικανοτήτων συνέντευξης, ως εργαζόμενος ή ως εργοδότης» Προετοιμασία για τη συνέντευξη

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία για τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Προετοιμασία για τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Προετοιμασία για τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Τι κάνω πριν, στη διάρκεια και μετά τη συνέντευξη Επιμέλεια κειμένων: Σοφία Παναγιωτίδου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Τι είναι η Συνέντευξη Επιλογής Μία συζήτηση (δομημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΠΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΠΑ Τι είναι η Συνέντευξη Επιλογής; Η Συνέντευξη Επιλογής αποτελεί το τελευταίο και πιο κρίσιμο στάδιο της διαδικασίας επιλογής. Συχνά προκαλεί άγχος στους υποψηφίους,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ Η έκθεση ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων συνοδεύει σχεδόν πάντα την αίτηση για την είσοδο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών. Την έκθεση ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να προετοιμαστώ για μία έκθεση σταδιοδρομίας

Πώς να προετοιμαστώ για μία έκθεση σταδιοδρομίας Πώς να προετοιμαστώ για μία έκθεση σταδιοδρομίας Αξίζει να πάω σε μία έκθεση σταδιοδρομίας; - Συμβουλευτείτε από πριν την ιστοσελίδα της έκθεσης και διαβάστε ποιοι εργοδότες συμμετέχουν. - Οι εργοδότες

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία για συνέντευξη

Προετοιμασία για συνέντευξη Προετοιμασία για συνέντευξη Η συνέντευξη που δίνουμε για να προσληφθούμε σε κάποια εργασία απαιτεί περισσότερη προσοχή και προετοιμασία απ' ότι συνήθως νομίζουμε. Η εντύπωση που δίνουμε στο άτομο ή άτομα

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Αξιολόγηση Ικανοτήτων Αξιολόγηση Ικανοτήτων Γενική Περιγραφή της Ενότητας: Αυτή η ενότητα στοχεύει στην αξιολόγηση των ηγετικών ικανοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών

1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών 1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών Το στάδιο αυτό ορίζεται ως η συγκέντρωση ενός ικανοποιητικού αριθµού κατάλληλων υποψήφιων εθελοντών για την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ& ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ& ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ& ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τον τον Νίκο Πρατσίδη Managing Principal, peopleatwork-hellas ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΕΡΙ Α ΠΑ.ΜΑΚ ΜΑΚ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 11-2016

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Εποικοδομητική κριτική Οι ενότητες κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας έχουν αναπτυχθεί για να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για το

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ 2012

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ 2012 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ 2012 ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Έλλειψη θέσεων εργασία Υπερπροσφορά εργασίας Περιορισµός προσλήψεων στο δηµόσιο τοµέα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Όνομα : Ηλικία : φύλο : Άντρας Γυναίκα Ενότητα 1 η Στοιχεία Επαγγέλματος Ποια είναι η ακριβής ονομασία του επαγγέλματός σας ; Πόσο καιρό εργάζεστε στη δουλειά

Διαβάστε περισσότερα

σε αχαρτογράφητη περιοχή» Ηρώ Μέλλιου, Αναπληρώτρια Γενική ιευθύντρια Απρίλιος 2012

σε αχαρτογράφητη περιοχή» Ηρώ Μέλλιου, Αναπληρώτρια Γενική ιευθύντρια Απρίλιος 2012 «Συνέντευξη, Σ έ ξ πορεία σε αχαρτογράφητη περιοχή» Ηρώ Μέλλιου, Αναπληρώτρια Γενική ιευθύντρια Απρίλιος 2012 Παρουσίαση της KPMG Η KPMG ιεθνώς Παγκόσμιο δίκτυο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών Παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος 3. Ικανότητα ανάληψης δράσης.

Μέρος 3. Ικανότητα ανάληψης δράσης. Μέρος 3. Ικανότητα ανάληψης δράσης. - 2 - Συσσωρευµένη γνώση και ικανότητες Ευαισθητοποίηση και αξιολόγηση της ατοµικής ικανότητας ανάληψης δράσης. Κοινωνική δεξιότητα Ικανότητα εκµάθησης Μεθοδικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος. Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη. [Αξιολόγηση των 5 πιλοτικών τμημάτων]

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος. Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη. [Αξιολόγηση των 5 πιλοτικών τμημάτων] Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη [Αξιολόγηση των 5 πιλοτικών τμημάτων] 1. Είστε ικανοποιημένος/η από το Πρόγραμμα; Μ. Ο. απαντήσεων: 4,7 Ικανοποιήθηκαν σε απόλυτο

Διαβάστε περισσότερα

Η Λειτουργία της Στελέχωσης

Η Λειτουργία της Στελέχωσης Μάθηµα 6 ο Η Λειτουργία της Στελέχωσης Στελέχωση Αντικείµενο της στελέχωσης είναι όλες εκείνες οι διαδικασίες που λαµβάνουν χώρα πριν την πρόσληψη του προσωπικού και είναι: i. Ο προγραµµατισµός του ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Καταρχάς, βασική προϋπόθεση για το κλείσιμο μιας συνάντησης είναι να έχουμε εξακριβώσει και πιστοποιήσει ότι μιλάμε με τον υπεύθυνο που λαμβάνει μια απόφαση συνεργασίας ή επηρεάζει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΔΑΣΚΩΝ/ ΟΥΣΑ: ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ:. Σας παρακαλούμε, απαντώντας στα δύο ερωτηματολόγια που ακολουθούν,

Διαβάστε περισσότερα

Ζαχαρίας Ιωάννου. Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ζαχαρίας Ιωάννου. Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 Εισηγητές: Βαλεντίνα Τουμάνιου Ζαχαρίας Ιωάννου Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 Καλωσόρισμα Συστάσεις Στόχοι Τελευταίο στάδιο της διαδικασίας επιλογής Δομημένη διαδικασία αξιολόγησης υποψηφίου με συγκεκριμένο σκοπό

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ Είτε κάνετε αίτηση για θέση εργασίας, είτε για τη συμμετοχή σας σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (ή ακόμα και σε πρόγραμμα προπτυχιακών σε περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

3.2. Περιεχόμενο της συνέντευξης

3.2. Περιεχόμενο της συνέντευξης 3. Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ (INTERVIEW) Για να είσαι εδώ σημαίνει οτι το βιογραφικό σου ή οι συστάσεις σου έπιασαν τόπο. Το επόμενο βήμα είναι να πετύχεις και στη προσωπική συνέντευξη που σε καλούν. Αν έχεις

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΙ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΙΙ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: ΣΧΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ»

ΜΕΘΟΔΟΙ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΙΙ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: ΣΧΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ» ΜΕΘΟΔΟΙ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΙΙ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: ΣΧΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ» Δρ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΙΩΤΣΙΔΗ (PhD, MSc, MA) Κλινικός & Συμβουλευτικός Ψυχολόγος 1 ΔΟΜΗ ΔΙΑΛΕΞΗΣ Ορισμοί, οφέλη,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΔΑΣΚΩΝ/ ΟΥΣΑ: ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ:. Σας παρακαλούμε, απαντώντας στα δύο ερωτηματολόγια που ακολουθούν,

Διαβάστε περισσότερα

Από τη μεγάλη γκάμα των δεξιοτήτων ζωής που μπορεί κανείς να αναπτύξει παρακάτω παρουσιάζονται τρεις βασικοί άξονες.

Από τη μεγάλη γκάμα των δεξιοτήτων ζωής που μπορεί κανείς να αναπτύξει παρακάτω παρουσιάζονται τρεις βασικοί άξονες. Δεξιότητες ζωής είναι οι ικανότητες οι οποίες συμβάλλουν σε μια πετυχημένη, παραγωγική και γεμάτη ικανοποίηση ζωή. Οι δεξιότητες ζωής αποτελούν το σύνολο των στάσεων και συμπεριφορών που προσφέρουν στους

Διαβάστε περισσότερα

Αιτήσεις Συνοδευτική Επιστολή

Αιτήσεις Συνοδευτική Επιστολή - Εισαγωγή Αξιότιμε κύριε, Επίσημη επιστολή, αρσενικός αποδέκτης, όνομα άγνωστο Αξιότιμη κυρία, Επίσημη επιστολή, θηλυκός αποδέκτης, όνομα άγνωστο Αξιότιμε κύριε/ κυρία, Αξιότιμε κύριε, Αξιότιμη κυρία,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ( Πώς να γράφουμε καλύτερα στις εξετάσεις ) Μέρος της προσπάθειας των υποψηφίων για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι και η αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Strategic Alliance for Youth. Προκλήσεις και ευκαιρίες στη σύγχρονη αγορά εργασίας

Strategic Alliance for Youth. Προκλήσεις και ευκαιρίες στη σύγχρονη αγορά εργασίας Strategic Alliance for Youth Προκλήσεις και ευκαιρίες στη σύγχρονη αγορά εργασίας Ο όµιλος Adecco Η µεγαλύτερη εταιρία παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναµικού παγκοσµίως Έδρα: Ζυρίχη, Ελβετία > 5.000 υποκαταστήµατα

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια Συστημάτων Μηχανικού

Ασφάλεια Συστημάτων Μηχανικού Ασφάλεια Συστημάτων Μηχανικού Μάθημα 13 Βασικές Οδηγίες για την Τελική Παρουσίαση Δρ. Ιωάννης Μ. Δόκας Επίκουρος Καθηγητής Εργαστήριο Οργάνωσης και Προγραμματισμού Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ Παρουσιάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. - να προβεί στην αξιολόγηση ζητημάτων που δεν μπορούν να αποτυπωθούν στα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. - να προβεί στην αξιολόγηση ζητημάτων που δεν μπορούν να αποτυπωθούν στα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Η συνέντευξη επιλογής είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους επιλογής προσωπικού, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, που σκοπό έχει να διακρίνει σε ποιο βαθμό τα προσόντα του υποψηφίου

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Εποικοδομητική κριτική

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Εποικοδομητική κριτική 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Εποικοδομητική κριτική Εποικοδομητική κριτική Γενική περιγραφή της ενότητας: Όταν εργάζεστε με άλλους, πολλές φορές υπάρχουν καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Το βιογραφικό είναι στην ουσία το πρώτο στάδιο προσέγγισης πριν την συνέντευξη αξιολόγησης και χρειάζονται να τονίζονται τα εξής σημεία:

Το βιογραφικό είναι στην ουσία το πρώτο στάδιο προσέγγισης πριν την συνέντευξη αξιολόγησης και χρειάζονται να τονίζονται τα εξής σημεία: Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος Το βιογραφικό σημείωμα αποτελεί μια από τις βασικές τεχνικές αναζήτησης εργασίας. Μέσα από ένα δομημένο και σύντομο κείμενο μπορούν να δοθούν στον υποψήφιο εργοδότη ή άλλο

Διαβάστε περισσότερα

Ευκαιρίες Στελέχωσης & Ανάπτυξης στον Όμιλο ΟΤΕ

Ευκαιρίες Στελέχωσης & Ανάπτυξης στον Όμιλο ΟΤΕ Ευκαιρίες Στελέχωσης & Ανάπτυξης στον Όμιλο ΟΤΕ Μαϊος 2015 Νταίζη Θεοδώρου Recruitment & HR Development Senior Manager OTE COSMOTE Human Resources Division 1 Προφίλ εταιρείας Όμιλος OTE Ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ. Εργασιακή Καθοδήγηση Θέμα 4

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ. Εργασιακή Καθοδήγηση Θέμα 4 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ Εργασιακή Καθοδήγηση Θέμα 4 (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) Όταν καθορίσετε τη διάρκεια της συνέντευξης, λάβετε υπ όψιν την απόσταση και τα φυσικά εμπόδια που θα

Διαβάστε περισσότερα

ιοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων

ιοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων ιοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων Επιλογή Προσωπικού Ιωάννης Νικολάου inikol@aueb.gr Λέκτορας Οργανωσιακής Συµπεριφοράς Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών Τµήµα ιοικητικής Επιστήµης και Τεχνολογίας Τα Στάδια της Συστηµατικής

Διαβάστε περισσότερα

Οµαδικές Εργασίες Σπουδαστών και ιδακτικές Πρακτικές Βελτίωσης. Σοφία Ασωνίτου Τµήµα ιοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Οµαδικές Εργασίες Σπουδαστών και ιδακτικές Πρακτικές Βελτίωσης. Σοφία Ασωνίτου Τµήµα ιοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ Οµαδικές Εργασίες Σπουδαστών και ιδακτικές Πρακτικές Βελτίωσης Τµήµα ιοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 20/2/2013 1 Περιγραφή της έρευνας Ερευνητικό υπόβαθρο Επιτυχηµένη Οµάδα Τι σηµαίνει; Ερευνητική στρατηγική

Διαβάστε περισσότερα

Project: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Project: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Project: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Αυτό το ερωτηµατολόγιο έχει σαν στόχο να εξασφαλίσει σηµαντικές πληροφορίες πάνω στις ειδικές ανάγκες υποστήριξης που έχει η νεολαία η

Διαβάστε περισσότερα

Δημητρίου Γεώργιος. Αναφορά Απασχολησιμότητας. Απρίλιος, 2013. Αναφορά Απασχολησιμότητας Δημητρίου Γεώργιος Απρίλιος, 2013 Σελίδα 1 / 7

Δημητρίου Γεώργιος. Αναφορά Απασχολησιμότητας. Απρίλιος, 2013. Αναφορά Απασχολησιμότητας Δημητρίου Γεώργιος Απρίλιος, 2013 Σελίδα 1 / 7 Δημητρίου Γεώργιος Απρίλιος, 2013 Αναφορά Απασχολησιμότητας Αναφορά Απασχολησιμότητας Δημητρίου Γεώργιος Απρίλιος, 2013 Σελίδα 1 / 7 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Προφίλ Απασχολησιμότητας... 3 Πώς να διαβάσεις

Διαβάστε περισσότερα

(*Λάβετε υπόψη πως το τεστ που ακολουθεί δεν αποτελεί µέθοδο ή εργαλείο διάγνωσης ή/και θεραπείας)

(*Λάβετε υπόψη πως το τεστ που ακολουθεί δεν αποτελεί µέθοδο ή εργαλείο διάγνωσης ή/και θεραπείας) Quiz για την Αξιολόγηση της Ψυχικής Υγείας στο Εργασιακό Περιβάλλον Η ψυχική υγεία διαδραµατίζει σηµαντικό ρόλο στην καθηµερινή ζωή και κυρίως στην εργασία. Το εργασιακό περιβάλλον που προσφέρει τα βασικά,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ Γουρνάκης Δ. Παναγιώτης (Α.Μ.: 5268) Επιβλέπων Καθηγητής: Καθηγητής Μ. Χαλικιάς Α.Τ.Ε.Ι ΠΕΙΡΑΙΑ Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων νοείται το σύνολο των ενεργειών, στρατηγικών

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Η ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Η συνοδευτική επιστολή αποτελεί απαραίτητο συνοδευτικό του βιογραφικού σας σημειώματος. Σας δίνει τη δυνατότητα να εμβαθύνετε στο βιογραφικό σας σημείωμα ή ακόμη να το παρουσιάσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 29.05.2015 Ερωτήματα που μας απασχολούν Τι κάνουμε όταν αμφιβάλλουμε για το αν θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Ιωάννης Βρεττός

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Ιωάννης Βρεττός Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Ιωάννης Βρεττός Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Γνώρισμα της προσωπικότητας ή ασκήσιμη συμπεριφορά; ΜΗ ΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ Κινήσεις μέσα στον χώρο Κινήσεις των χεριών και του σώματος Οι κινήσεις

Διαβάστε περισσότερα

της ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΑΒΕΡΚΙΟΥ Παιδαγωγός MEd, Εκπαίδευση Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Φιλόλογος

της ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΑΒΕΡΚΙΟΥ Παιδαγωγός MEd, Εκπαίδευση Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Φιλόλογος της ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΑΒΕΡΚΙΟΥ Παιδαγωγός MEd, Εκπαίδευση Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Φιλόλογος Περιεχομένα Ενότητες δραστηριοτήτων Μικρή ιστορία για τη δημιουργικότητα Ποιος θέλει

Διαβάστε περισσότερα

Συνοδευτική Επιστολή

Συνοδευτική Επιστολή 1. Τι είναι η συνοδευτική επιστολή; Η συνοδευτική επιστολή αποτελεί μια εισαγωγή για το μελλοντικό εργοδότη και μια θετική και ειλικρινή παρουσίαση των προσόντων και των προσωπικών ικανοτήτων σας, η οποία

Διαβάστε περισσότερα

Τα αποτελέσματα της έρευνας σε απόφοιτους του τμήματος

Τα αποτελέσματα της έρευνας σε απόφοιτους του τμήματος Τα αποτελέσματα της έρευνας σε απόφοιτους του τμήματος I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δημοσίευσε το Μάιο του 2012 τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε μεταξύ των αποφοίτων του, που

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο. Τρόποι χορήγησης: α) Με αλληλογραφία β) Με απευθείας χορήγηση γ) Τηλεφωνικά

Ερωτηματολόγιο. Τρόποι χορήγησης: α) Με αλληλογραφία β) Με απευθείας χορήγηση γ) Τηλεφωνικά Ερωτηματολόγιο Το ερωτηματολόγιο αποτελείται από μια σειρά ερωτήσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο την καταγραφή των απόψεων, γνώσεων ή στάσεων μιας ομάδας ατόμων. Τρόποι συμπλήρωσης: α) άμεσος (ο ίδιος ο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Ικανοποίησης Σπουδαστή

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Ικανοποίησης Σπουδαστή ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Ικανοποίησης Σπουδαστή Από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Του ΤΕΙ Αθήνας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγαπητοί Σπουδαστές /Σπουδάστριες, Στα πλαίσια της Πρακτικής σας Άσκησης θα θέλαμε να σας

Διαβάστε περισσότερα

Ο σωστός τρόπος διερεύνησης ασφαλιστικών αναγκών

Ο σωστός τρόπος διερεύνησης ασφαλιστικών αναγκών Από τη στιγμή που αρχίζει η συνέντευξη της προσέγγισης ο ασφαλιστής της SENATUS θα πρέπει να αρχίσει να συλλέγει πληροφορίες για τον υποψήφιο πελάτη. Οι πληροφορίες αυτές, θα πρέπει να έχουν σχέση με την

Διαβάστε περισσότερα

Ηγεσία. 12 ο Κεφάλαιο

Ηγεσία. 12 ο Κεφάλαιο Ηγεσία 12 ο Κεφάλαιο Μαθησιακοί στόχοι (1) Μετά τη μελέτη του κεφαλαίου, θα είστε σε θέση να: 1. Κατανοήσετε τι σημαίνει να είσαι ηγέτης. 2. Συνοψίσετε τι θέλουν οι άνθρωποι και τι χρειάζονται οι επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία

Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία Απρίλιος 2013 Χαρακτηριστικά που ζητούν οι εργοδότες αναπηρία Πως θα όριζες τη λέξη προσόν ή τη λέξη δεξιότητα ; Και τι εννοούν οι εργοδότες

Διαβάστε περισσότερα

Βικτωρία Σιδέρη, Πιστοποιημένη Personal & Executive Coach, Athens Coaching Institute, MSc Ψυχολογία της Εργασίας, University of East London

Βικτωρία Σιδέρη, Πιστοποιημένη Personal & Executive Coach, Athens Coaching Institute, MSc Ψυχολογία της Εργασίας, University of East London Σεμινάριο με θέμα: Βιογραφικό Σημείωμα & Συνέντευξη: Τα όπλα σου στην αναζήτηση εργασίας Τι είναι το Βιογραφικό Σημείωμα και πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε κατάλληλα; Το Βιογραφικό σημείωμα είναι ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Φάση 1: Ετοιµασία και Σύνταξη µιας Μελέτης Σκοπιµότητας (Επιτευξιµότητας) Ηµεροµηνίες: 1/10-31/10 (Αξία: 10% του τελικού σας βαθµού)

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Φάση 1: Ετοιµασία και Σύνταξη µιας Μελέτης Σκοπιµότητας (Επιτευξιµότητας) Ηµεροµηνίες: 1/10-31/10 (Αξία: 10% του τελικού σας βαθµού) HY-351 Ανάλυση και Σχεδίαση Πληροφοριακών Συστηµάτων Φθινόπωρο 2005 ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Φάση 1: Ετοιµασία και Σύνταξη µιας Μελέτης Σκοπιµότητας (Επιτευξιµότητας) Ηµεροµηνίες: 1/10-31/10 (Αξία: 10% του τελικού

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ»

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» Εργαστήριο δικτύωσης σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα: «Η συναισθηματική νοημοσύνη και η επίδρασή της στην εκπαιδευτική διαδικασία» 6 7 Μαΐου 2014 Κέντρο Πρόληψης των

Διαβάστε περισσότερα

Τα εφόδια των εργαζομένων για την είσοδο και παραμονή στην εργασία

Τα εφόδια των εργαζομένων για την είσοδο και παραμονή στην εργασία Τα εφόδια των εργαζομένων για την είσοδο και παραμονή στην εργασία Όταν το άτομο έρχεται αντιμέτωπο για πρώτη φορά με την άμεση πράξη της αναζήτησης και εξεύρεσης εργασίας, πρέπει, ουσιαστικά, να εντοπίσει

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση της διδακτικής πράξης

Αξιολόγηση της διδακτικής πράξης Αξιολόγηση της διδακτικής πράξης 1 } Ορισµός: Απόδοση αξίας Απόδοση προσήµου σε κάτι που αξιολογείται Σύγκρισης δύο πραγµάτων } Αξιολόγηση Αποτίµηση στόχου (σύγκριση του στόχου µε το αποτέλεσµα) Σηµασία

Διαβάστε περισσότερα

5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και η σημασία της Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού στην περίπτωση των τουριστικών επιχειρήσεων

5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και η σημασία της Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού στην περίπτωση των τουριστικών επιχειρήσεων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Πρόγραμμα επικαιροποίησης γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ στην οργάνωση, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και στην προώθηση τουριστικών προορισμών 5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και

Διαβάστε περισσότερα

Εκτίμηση αναγκών & Κοινωνικός Σχεδιασμός. Μάθημα 2 ο Κοινωνικός Σχεδιασμός. Κούτρα Κλειώ Κοινωνική Λειτουργός PhD, MPH

Εκτίμηση αναγκών & Κοινωνικός Σχεδιασμός. Μάθημα 2 ο Κοινωνικός Σχεδιασμός. Κούτρα Κλειώ Κοινωνική Λειτουργός PhD, MPH Εκτίμηση αναγκών & Κοινωνικός Σχεδιασμός Μάθημα 2 ο Κοινωνικός Σχεδιασμός Κούτρα Κλειώ Κοινωνική Λειτουργός PhD, MPH kkoutra@staff.teicrete.gr 1 Κοινωνικός Σχεδιασμός 2 Κοινωνικός Σχεδιασμός Αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Οι Νέοι/ες και η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι Νέοι/ες και η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση Οι Νέοι/ες και η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση VPRC Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 1/2 Ανάθεση: ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σκοπός της έρευνας: Η διερεύνηση των απόψεων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη και Βελτίωση Προσωπικών Δεξιοτήτων. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ανάπτυξη και Βελτίωση Προσωπικών Δεξιοτήτων. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανάπτυξη και Βελτίωση Προσωπικών Δεξιοτήτων Σκοποί του προγράμματος 1. Γνωριμία με τα 5 έγγραφα του Europass Βιογραφικό Σημείωμα Europass Γλωσσικό Διαβατήριο Europass Κινητικότητα Europass Συμπλήρωμα Διπλώματος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (THE MATRIX)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (THE MATRIX) ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ PLAY4GUIDANCE ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (THE MATRIX) Συγγραφέας: Jan M. Pawlowski, Hochschule Ruhr West (HRW) Page 1 of 7 Κατηγορία Ικανότητας Περιγραφή Ικανότητας Περιγραφή του επιπέδου επάρκειας

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τέταρτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-14 Σημειώσεις... 16 2 Μάθημα Τέταρτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις τα #7 χαρακτηριστικά που πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Ανακαλύψτε νέες επιχειρήσεις

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Ανακαλύψτε νέες επιχειρήσεις ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Ανακαλύψτε νέες επιχειρήσεις Ent-teach Κεφάλαιο 2 Αναγνώριση ευκαιριών Περιγραφή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας Αυτή η εκπαιδευτική δραστηριότητα στοχεύει να βοηθήσει τους

Διαβάστε περισσότερα

Στάσεις και συνήθειες μαθητών Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία. Μάρτιος 2007

Στάσεις και συνήθειες μαθητών Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία. Μάρτιος 2007 Στάσεις και συνήθειες μαθητών Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία Μάρτιος 2007 Η ταυτότητα της έρευνας [σε μαθητές Λυκείου] Ανάθεση :Σύνδεσμος φροντιστών Βορείου Ελλάδος Τύπος

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικά Σημειώματα: αναζήτηση καλών τεχνικών

Βιογραφικά Σημειώματα: αναζήτηση καλών τεχνικών Βιογραφικά Σημειώματα: αναζήτηση καλών τεχνικών Αναστασιάδης Βασίλης, Μαγγίρα Ιωάννα, Μαρκούδης Βαγγέλης, Μπάμπης Γιάννης, Μπογκντάνι Φίντο, Τουμανίδης Σάββας 2012-13 Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Δρ. Κοκκίνου

Διαβάστε περισσότερα

Μαθησιακά Αποτελέσματα Matrix Ελληνική Έκδοση

Μαθησιακά Αποτελέσματα Matrix Ελληνική Έκδοση , Matrix, Ελληνική έκδοση Matrix Ελληνική Έκδοση Συντάχθηκε από: LMETB Μεταφράστηκε από: CARDET , Matrix Εισαγωγικό Επίπεδο (για μαθητές ηλικίας 12 14 χρονών) Προσωπικό προφίλ ( ) (να θεωρηθούν από τη

Διαβάστε περισσότερα

Επιλογή κατάλληλου προσωπικού με τη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων

Επιλογή κατάλληλου προσωπικού με τη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων Εισηγητής: Γιώργος Χάρος, Executive Director People Solutions, ICAP Group gharos@icap.gr Επιλογή κατάλληλου προσωπικού με τη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010 1 Πριν την επιλογή Στρατηγική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΝΟΚΑΡΙΕΡΑΣ & BUSINESS SKILLS

ΠΛΑΝΟΚΑΡΙΕΡΑΣ & BUSINESS SKILLS ΠΛΑΝΟΚΑΡΙΕΡΑΣ & BUSINESS SKILLS Κωνσταντίνος Παπαχατζής ιευθυντής Ανθρώπινου υναµικού ΑΝΑ ΕΙΞΗ, 1 Μιαµατιάστηνελληνική αγοράεργασίας Ύφεση µέχρι τουλάχιστον και το τέλος του 2012 Χαµηλότερες αποδοχές ως

Διαβάστε περισσότερα

Μπορώ να συνεργάζομαι και να επικοινωνώ αποτελεσματικά; Ένα εργαστήρι βιωματικών ασκήσεων αυτο-αξιολόγησης Φαίη Ορφανού - Σοφία Μακρή

Μπορώ να συνεργάζομαι και να επικοινωνώ αποτελεσματικά; Ένα εργαστήρι βιωματικών ασκήσεων αυτο-αξιολόγησης Φαίη Ορφανού - Σοφία Μακρή Εργαστήρι για την επαγγελματική ζωή Μπορώ να συνεργάζομαι και να επικοινωνώ αποτελεσματικά; Ένα εργαστήρι βιωματικών ασκήσεων αυτο-αξιολόγησης Φαίη Ορφανού - Σοφία Μακρή 4 0 Θ Ε Ρ Ι Ν Ο Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Ν

Διαβάστε περισσότερα

Ικανότητες. Μηδέν είναι μήτε τέχνην άνευ μελέτης μήτε μελέτην άνευ τέχνης ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ

Ικανότητες. Μηδέν είναι μήτε τέχνην άνευ μελέτης μήτε μελέτην άνευ τέχνης ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ Ικανότητες Υπολογιστική ικανότητα Μαθηματική ικανότητα Μηχανική ικανότητα Ικανότητα αντίληψης χώρου Γλωσσική ικανότητα Ικανότητα για δουλειές γραφείου Επιδεξιότητα Εικαστική ικανότητα Επαγγελματικές κατευθύνσεις

Διαβάστε περισσότερα

1. Η Εµπειρία των Ολυµπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004

1. Η Εµπειρία των Ολυµπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004 1. Η Εµπειρία των Ολυµπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004 1.1 Το ηµογραφικό Προφίλ των Υποψήφιων Ολυµπιακών Εθελοντών της Αθήνας 2004 Οι επίσηµες αιτήσεις για το Πρόγραµµα Εθελοντισµού των Ολυµπιακών Αγώνων

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στην Πίνδο

Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στην Πίνδο Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στην Πίνδο Α.Σ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» (PROMOTION OF EMPLOYMENT IN PINDOS) 21/1/2015 ΈΝΤΥΠΟ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η παρούσα έρευνα σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από τα μέλη του ΔΣ του ΣΥ.Α.Τ.Ε.Θ. της περιόδου , και συγκεκριμένα τους:

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η παρούσα έρευνα σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από τα μέλη του ΔΣ του ΣΥ.Α.Τ.Ε.Θ. της περιόδου , και συγκεκριμένα τους: , 2013 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η παρούσα έρευνα σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από τα μέλη του ΔΣ του ΣΥ.Α.Τ.Ε.Θ. της περιόδου 2011-13, και συγκεκριμένα τους: Καφούσια Νεφέλη Γεροβασιλείου Βασίλης Κόκκαλη Αθηνά

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΠΑ. Βίκτωρας Κούκης -Ραφαηλίδου Μυροφόρα Σύμβουλοι Γραφείου Διασύνδεσης

Βιογραφικό Σημείωμα ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΠΑ. Βίκτωρας Κούκης -Ραφαηλίδου Μυροφόρα Σύμβουλοι Γραφείου Διασύνδεσης ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΠΑ Βιογραφικό Σημείωμα Βίκτωρας Κούκης -Ραφαηλίδου Μυροφόρα Σύμβουλοι Γραφείου Διασύνδεσης Το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία Β2

Ερευνητική Εργασία Β2 ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Ερευνητική Εργασία Β2 Σχολικό έτος 2014-15 Β τετράμηνο Θέμα: «Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση» Ερευνητικό υποερώτημα: «Ποια τα Κριτήρια για την επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός διαφοροποίησης για την πρωτοβάθµια

Οδηγός διαφοροποίησης για την πρωτοβάθµια Οδηγός διαφοροποίησης για την πρωτοβάθµια Γιατί χρειάζεται να κάνουµε τόσο ειδική διαφοροποίηση; Τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσµα του αυτισµού έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίληψης για τον κόσµο,

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγηση ως μηχανισμός ανατροφοδότησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Η αξιολόγηση ως μηχανισμός ανατροφοδότησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας Η αξιολόγηση ως μηχανισμός ανατροφοδότησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας Δρ Ειρήνη Ροδοσθένους, ΕΜΕ Φιλολογικών Μαθημάτων Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Αξιολόγηση του μαθητή Βασικός στόχος της αξιολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό σημείωμα. Οι δύο λειτουργίες που πρέπει να επιτελεί για να είναι επιτυχημένο είναι:

Βιογραφικό σημείωμα. Οι δύο λειτουργίες που πρέπει να επιτελεί για να είναι επιτυχημένο είναι: Βιογραφικό σημείωμα Οι δύο λειτουργίες που πρέπει να επιτελεί για να είναι επιτυχημένο είναι: Να πληροφορεί τον εργοδότη για τα προσόντα μας. Να τον πείθει ότι είμαστε κατάλληλοι για την συγκεκριμένη θέση

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσορίσατε στην MLM Online Εκπαίδευση ανοιχτή για όλες τις εταιρίες Δικτυακού Μάρκετινγκ στην Ελλάδα µε θέµα:

Καλωσορίσατε στην MLM Online Εκπαίδευση ανοιχτή για όλες τις εταιρίες Δικτυακού Μάρκετινγκ στην Ελλάδα µε θέµα: Καλωσορίσατε στην MLM Online Εκπαίδευση ανοιχτή για όλες τις εταιρίες Δικτυακού Μάρκετινγκ στην Ελλάδα µε θέµα: Κλείσιµο τόσο απλό που µπορεί να το κάνει και το 8χρονο παιδί σας Τί είναι το κλείσιµο; Το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΖΕΝΙΟΥ ΒΑ European Studies - International Relations MBA 30 Μαρτίου 2016

ΕΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΖΕΝΙΟΥ ΒΑ European Studies - International Relations MBA 30 Μαρτίου 2016 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΚΑΣ GCDF BA M.Ed. ΕΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΖΕΝΙΟΥ ΒΑ European Studies - International Relations MBA 30 Μαρτίου 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σκοπός- Εισαγωγή στο θέμα Προσέγγιση Αγοράς

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικό Πρόγραμμα Μαθηματικών

Αναλυτικό Πρόγραμμα Μαθηματικών Αναλυτικό Πρόγραμμα Μαθηματικών Σχεδιασμός... αντιμετωπίζει ενιαία το πλαίσιο σπουδών (Προδημοτική, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο), είναι συνέχεια υπό διαμόρφωση και αλλαγή, για να αντιμετωπίζει την εξέλιξη,

Διαβάστε περισσότερα

Ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς. Στηρίζεται στην ενεργητική παρουσία των συμμετεχόντων, στην

Ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς. Στηρίζεται στην ενεργητική παρουσία των συμμετεχόντων, στην Ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς. Στηρίζεται στην ενεργητική παρουσία των συμμετεχόντων, στην ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και στην αξιοποίηση της

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 1Α. Πόσο είστε γενικά από την ΠΑΡΕΤΖΟΓΛΟΥ κατά τους τελευταίους δώδεκα (12) μήνες; 1Β.Αν στο μέλλον χρειαστείτε ένα ακόμα μηχάνημα, θα το προμηθευόσασταν από την ΠΑΡΕΤΖΟΓΛΟΥ;

Διαβάστε περισσότερα

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου Κατανόηση προφορικού λόγου Επίπεδο B Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα-στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Υλικό: Ενσωμάτωση δραστηριοτήτων: 1 διδακτική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Συμπληρωματικό ερωτηματολόγιο Α ΚΙΤΡΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ F-2-F A (4 ος Γύρος 2008) 1 Οδηγ. Προς ΣΥΝΕΝΤΕΥΚΤΗ: AN ΤO ΕΡΩΤΩΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ GF1.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Συμπληρωματικό ερωτηματολόγιο Β Πράσινο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ F-2-F Β (4 ος Γύρος 2008) Οδηγ. Προς ΣΥΝΕΝΤΕΥΚΤΗ: AN ΤO ΕΡΩΤΩΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ GF1. ΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

C A R E E R H O G A N D E V E L O P ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ. Έκθεση για: Jane Doe ID: HB290576

C A R E E R H O G A N D E V E L O P ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ. Έκθεση για: Jane Doe ID: HB290576 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Έκθεση για: Jane Doe ID: HB290576 Ημερομηνία: Αύγουστος 02, 2012 2

Διαβάστε περισσότερα

Στάσεις και συνήθειες γονέων με παιδιά μαθητές Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία. Μάρτιος 2007

Στάσεις και συνήθειες γονέων με παιδιά μαθητές Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία. Μάρτιος 2007 Στάσεις και συνήθειες γονέων με παιδιά μαθητές Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία Μάρτιος 2007 Η ταυτότητα της έρευνας [σε γονείς μαθητών Λυκείου] Ανάθεση :Σύνδεσμος φροντιστών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΛ 435: ΑΛΛΗΛΕΠΙ ΡΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Ακαδηµαϊκό Έτος 2004 2005, Χειµερινό Εξάµηνο 2 Η ΟΜΑ ΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΡΧΙΚΗΣ Ι ΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ο Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ. 1.1 Εισαγωγή

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ο Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ. 1.1 Εισαγωγή ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ο Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 1.1 Εισαγωγή Η Ευρωπαϊκή Ένωση διευρύνεται και αλλάζει. Τον Μάιο του 2004, δέκα νέες χώρες εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διεύρυνση αποτελεί µια ζωτικής σηµασίας

Διαβάστε περισσότερα