ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. Δάφνη Οικονόμου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. Δάφνη Οικονόμου"

Transcript

1

2

3 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Αγαπητοί φίλοι, Το απλό αυτό έντυπο, με εικόνες και κουβέντες, σας φέρνει νέα και στιγμιότυπα από μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τον τόπο μας, όπου δοκιμάστηκε σκληρά η ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών. Ωστόσο, το καλό μας όνομα, ενθάρρυνε πράξεις γενναιοδωρίας και δύο αναπάντεχα κληροδοτήματα μας επέτρεψαν να διατηρήσουμε την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας και να μην αναγκαστούμε, προς το παρόν, να περικόψουμε προγράμματα και δραστηριότητες. Το δε πνεύμα χαράς και αισιοδοξίας που διέπει πάντα την Πόρτα Ανοιχτή παραμένει ανέπαφο. Με την μεγάλη δωρεά του καθηγητή Ιωάννου Σχινά ενός διόροφου σπιτιού και την πολύτιμη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, πραγματοποιούμε ένα νέο βήμα ζωτικής σημασίας για την ανακούφιση γονέων και ενηλίκων: τη δημιουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Φωτεινή». Η αλήθεια όμως παραμένει ότι με 240 παιδιά, νέους και ενήλικες στα προγράμματα μας και 108 άτομα προσωπικό, δεν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό προσφοράς σ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, χωρίς άμεση, σταθερή και σημαντική βοήθεια από την πολιτεία και την κοινωνία. Σας χρειαζόμαστε όλους στο πλευρό μας, ώστε με τη δύναμη που μας δίνει το θάρρος των παιδιών μας, η αφοσίωση του προσωπικού μας και η αγάπη των φίλων μας να συνεχίσουμε μαζί αυτό το δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο ταξίδι. Με ευγνωμοσύνη και αγάπη πάντοτε και την ελπίδα πως η Ελλάδα μας θα δει καλύτερες μέρες. Δάφνη Οικονόμου

4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ Vodafone Group Foundation Υπογράφεται με το VODAFONE GROUP FOUNDATION νέα συμφωνία μερικής χρηματοδότησης του Ξενώνα Προσωρινής Διαμονής, για την περίοδο Μάρτιος - Δεκέμβριος Ευχαριστούμε θερμά τη Vodafone Hellas που πίστεψε και πιστεύει στην αναγκαιότητα του Ξενώνα και στηρίζει, από το 2004, την πολύτιμη αυτή υπηρεσία, που μέχρι σήμερα έχει προσφέρει φιλοξενίες σε παιδιά και ενήλικες. «Σας ευχαριστούμε που μας κάνετε να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας» «Είμαστε όλοι πολύ συγκινημένοι από την αφοσίωση και την αγάπη σας στα παιδιά μας» Υποστηρικτικά πακέτα για γονείς και δασκάλους Συνεχίζεται το διετές έργο με τίτλο «Ανάπτυξη υποστηρικτικών πακέτων για γονείς και δασκάλους παιδιών με εγκεφαλική παράλυση (ηλικίας 3-18 ετών)»-cp-pack, στο οποίο συμμετέχει η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, μαζί με 5 εταίρους από την Τουρκία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Δανία και τη Ρουμανία. Το έργο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Lifelong Learning (Grundtvig Projects). Οι επισκέψεις των σχολείων συνεχίζονται στην Πόρτα Ανοιχτή Στις 25 Ιανουαρίου, 79 μαθητές της Γ Γυμνασίου του Γαλλικού Κολλεγίου Αθηνών επισκέπτονται την Πόρτα Ανοιχτή και παίζουν με τους μαθητές του δικού μας σχολείου. Ακολουθούν πολλές επισκέψεις μαθητών όλο το χρόνο. Θεωρούμε τις συναντήσεις αυτές μείζονος σημασίας, διότι ο αυριανός κόσμος ανήκει στη νέα γενιά, και μόνο αν τα σημερινά παιδιά είναι έτοιμα να δεχθούν τους ανάπηρους συνομήλικούς τους θα μπορούμε να ελπίζουμε σ ένα πιο ανθρώπινο μέλλον για όλους. «Έκανα καινούργιους φίλους» «Τα παιδιά αυτά είναι πιο γενναία από μας» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ Μηνύματα και πράξεις αγάπης Η Cosmote, για μια ακόμα χρονιά, περιλαμβάνει την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών στους φορείς που συνδράμει μέσω του προγράμματος «Θεσμός Αγάπης SMS Πρωτοχρονιάς», ενώ ο Όμιλος ΖΟΝΤΑ Πειραιά ενισχύει το έργο της Εταιρείας διαθέτοντας μέρος των εσόδων από εκδήλωση στη Λυρική Σκηνή Διεθνές Έτος Εθελοντισμού Στελέχη και εθελοντές συμμετέχουν στην Ημερίδα με θέμα: «Ο κόσμος αλλάζει και μας νοιάζει», που οργανώνει στις 3 Φεβρουαρίου η Εταιρεία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών. «Ο εθελοντισμός είναι επιλογή και τρόπος ζωής»

5 Κάθε πράγμα στον καιρό του Μαζί, οι ομάδες θεάτρου και χορού της Λέσχης Ενηλίκων ξεκινούν την νέα τους παραγωγή, εμπνευσμένη από τον «Εκκλησιαστή». Πολιτιστικοί έξοδοι ΜΑΡΤΙΟΣ Ημέρα Κοινωνικής Ευθύνης Όλο το χρόνο παιδιά και ενήλικες χαίρονται ξεναγήσεις και επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (με πρόσκληση της VSA HELLAS) και παρακολουθούν μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις. «Χαιρόμαστε να βλέπουμε και να ακούμε ωραία πράγματα» Στις 3 Μαρτίου, πραγματοποιείται για 3 η συνεχόμενη χρονιά, η εκδήλωση «Ημέρα Εθελοντισμού» της Εταιρείας Diageo Hellas, σε συνεργασία με τη Λέσχη Ενηλίκων της Εταιρείας και την οργάνωση «Αρκτούρος». Αντικείμενο της εκδήλωσης είναι η δεντροφύτευση του Πάνειου Ορους στα νότια της Κερατέας, μια περιοχή που επλήγη από τις πυρκαγιές του Συμμετέχουν 51 μέλη της Λέσχης Ενηλίκων και του προσωπικού της Εταιρείας και περίπου 90 μέλη της Diageo και του «Αρκτούρου». Μετά τη λήξη της δεντροφύτευσης ακολουθούν εικαστικά δρώμενα, ομαδικά παιχνίδια και φαγητό. «Ευχαριστούμε την Εταιρεία Diageo που κάνει πράξη την έννοια της κοινωνικής ευθύνης». Καθηγητές και σπουδαστές του North Park University του Chicago Στις 14 Μαρτίου, καθηγητές και σπουδαστές του North Park University του Chicago επισκέπτονται την Πόρτα Ανοιχτή, στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Αθήνα. Σκοπός της επίσκεψης είναι η γνωριμία με τον τρόπο λειτουργίας και τις προοπτικές των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην Ελλάδα. «Ήταν μία εμπειρία ζωής». Γονείς, οι πιο πολύτιμοι συνεργάτες Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών είναι αφιερωμένο στους γονείς των παιδιών μας και αναγνωρίζοντας την ανάγκη μιας ακόμα πιο στενής και ουσιαστικής προσέγγισης, η Κοινωνική Υπηρεσία οργανώνει μια σειρά από συναντήσεις και εκδηλώσεις που ανταποκρίνονται στις επιθυμίες των γονέων. «Πάντα αισθάνομαι ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους». Γενική Συνέλευση Στις 31 Μαρτίου πραγματοποιείται η 38 η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών. «Παρ όλες τις πολλαπλές δοκιμασίες της περασμένης χρονιάς, οι προσδοκίες της Εταιρείας παραμένουν ακλόνητες, τόσο για την εμπέδωση και βελτίωση προσφερόμενων υπηρεσιών, όσο και για την ανάπτυξη καινούργιων πρωτοβουλιών, εκεί που υπάρχουν ακόμα ελλείψεις και κενά».

6 ΑΠΡΙΛΙΟΣ Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΦΩΤΕΙΝΗ» Μέσα στον Απρίλιο λαμβάνουμε δύο εξαιρετικά αισιόδοξες ειδήσεις: 1) Εγκρίνεται, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», η διετής χρηματοδότηση της λειτουργίας της Στέγης. 2) Το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης του κτιρίου. Εκφράζονται βαθύτατες ευχαριστίες. Με αυτά τα δεδομένα, προετοιμάζονται οι φάκελοι για την πολεοδομική άδεια και την άδεια λειτουργίας της Στέγης. Διήμερο «Ταμιευτήριο Αγάπης» Στις 7 και 8 Απριλίου, στο χώρο του Παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διοργανώνει το πρώτο διήμερο «Ταμιευτήριο Αγάπης». Σκοπός της εκδήλωσης είναι η στήριξη των μη κυβερνητικών οργανώσεων δεδομένης της δύσκολης οικονομικής εποχής που διανύουμε. Η Εταιρεία συμμετέχει με προϊόντα από τα Εργαστήρια του Τμήματος Ενηλίκων. Εκδήλωση ΑΝΤ-1 «Με αγάπη» Στις 10 Απριλίου, ο ΑΝΤ-1 και η εκπομπή της Μαρί Κυριακού «Με αγάπη» οργανώνουν ένα μεγάλο πάρτυ, με προσκεκλημένα 1000 παιδιά από διάφορα σωματεία. Από την Εταιρεία παραβρίσκονται μαθητές της Α και Β τάξης του Δημοτικού Σχολείου μας και μέλη του προσωπικού. Πασχαλινή Εορταγορά Στις 14 και 15 Απριλίου, στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου, πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία η πατροπαράδοτη Πασχαλινή Εορταγορά. Μια εκλεκτή ομάδα εθελοντριών εργάζεται με κέφι, ενώ πλήθος φίλων επισκέπτονται την Εορταγορά και ενισχύουν το έργο της Εταιρείας. «Κάθε χρόνο περιμένω να έρθουν οι μέρες αυτές που όλοι μαζί βοηθάμε την Εταιρεία» ΜΑΪΟΣ Επίσκεψη φοιτητών της Μαράσλειου Στις 3 Μαΐου, 16 φοιτητές της Ειδικής Αγωγής από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία επισκέπτονται το Ειδικό Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο της Εταιρείας. Η επίσκεψη αυτή είναι συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2006 για την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη λειτουργία δημοτικού σχολείου αποκλειστικά για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση. «Καταλαβαίνουμε και μαθαίνουμε πολύ περισσότερα, όταν βλέπουμε τα παιδιά στην τάξη»

7 1 η θαλασσινή συνάντηση παιδιών με αναπηρία Στις 18 Μαΐου, ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ελληνικού «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος Δράσης και στον Κοινωνικό Τομέα, υλοποιεί εκδήλωση με τίτλο: «1η θαλασσινή συνάντηση παιδιών με αναπηρία». Συμμετέχουν περίπου 300 παιδιά με τους συνοδούς τους, σε μια εκδήλωση που περιλαμβάνει ψάρεμα, βόλτα με τα αθλητικά σκάφη του Ομίλου, ζωγραφική με θέμα «Θάλασσα, ακτές, περιβάλλον», μουσική και φαγητό. Από την Εταιρεία παίρνουν μέρος τα παιδιά της Ε και ΣΤ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και 13 ενήλικες από διάφορα τμήματα. «Ποτέ δε φαντάστηκα ότι θα μπορούσα να κάνω τόσα πολλά» Συνέντευξη τύπου του ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Στις 19 Μαΐου, η Ένωση ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ και άλλοι 18 φορείς που ασχολούνται με την προστασία του παιδιού διεξάγουν Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Απειλούνται με λουκέτο 30 και πλέον φορείς παιδικής προστασίας στην Ελλάδα». Τη Συνέντευξη συντονίζει ο δημοσιογράφος Παύλος Τζίμας. «Οι εθελοντικές οργανώσεις αντικαθιστούν το έργο της πολιτείας» Συνεργασία της Εταιρείας με το Συνήγορο του Παιδιού Στις 26 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Βοηθού του Συνήγορου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού κου Γ. Μόσχου, προσκαλούνται εκπρόσωποι της Εταιρείας σε συνάντηση ανταλλαγής απόψεων και ενημέρωσης γύρω από το θέμα της προσφοράς εθελοντικών υπηρεσιών σε παιδιά. Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού: «Όλα τα παιδιά είναι ίσα» ΙΟΥΝΙΟΣ Έκθεση ζωγραφικής «ΤΙΩ ΕΙΛΑΡ» Για 3η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνεται η έκθεση ζωγραφικής «ΤΙΩ ΕΙΛΑΡ» στις εγκαταστάσεις της ΕΛΓΕΚΑ. Συμμετέχει η Εταιρεία με έργα παιδιών και ενηλίκων μας. Μέρος των εσόδων δίνεται υπέρ των σκοπών της Εταιρείας. Ο οίκος Christie s του Λονδίνου συμβάλλει στο έργο της Εταιρείας «Thank you» Προβολή του έργου της Εταιρείας Κατά τη διάρκεια του έτους η ιστοσελίδα της Εταιρείας (www.eps-ath.gr) ανανεώνεται εις βάθος και ενημερώνεται τακτικά. Στις 9 Ιουνίου, η εκπομπή της Μαρί Κυριακού «Με αγάπη» αφιερώνεται στο έργο της Εταιρείας. Δημοσιεύεται άρθρο για το έργο της Εταιρείας στην εφημερίδα «Ανδριατική» Δημοσιεύεται στο τεύχος για τα 80 χρόνια της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» άρθρο που αναφέρεται στη μακρόχρονη σχέση της Εταιρείας με το Συγκρότημα Λαμπράκη

8 Η AWOG ενισχύει το έργο της Εταιρείας Στις 3 Ιουνίου, τα μέλη της AWOG οργανώνουν δείπνο για τους σκοπούς της Εταιρείας, όπου παραβρίσκεται ο Αμερικανός Πρέσβης Mr. Daniel Bennett Smith και η σύζυγός του Mrs Diane Bennett Smith. Την προηγούμενη ημέρα ο Πρέσβης και η σύζυγός του επισκέφθηκαν την Πόρτα Ανοιχτή και συνομίλησαν με τους εξυπηρετούμενους και το προσωπικό. «Τέτοια ζωντάνια, τόσα χαμόγελα» Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής «Η μουσική τρέφει την αγάπη» ΙΟΥΛΙΟΣ Στις 20 Ιουνίου, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, οι μουσικοί της Εταιρείας παρουσιάζουν ένα μουσικό δρώμενο με θέμα: «Ρυθμός» για τους εξυπηρετούμενους και το προσωπικό της Εταιρείας. Ετήσιο πρόγραμμα εσωτερικών εκπαιδεύσεων Ολοκληρώνεται το ετήσιο πρόγραμμα εσωτερικών εκπαιδεύσεων του προσωπικού της Εταιρείας που συμπεριλαμβάνει σειρά διαλέξεων από ειδικούς επιστήμονες και θέματα όπως: «Σχέσεις εθελοντών-προσωπικού», «Επιληψία και οι επιπτώσεις της στη μαθησιακή διαδικασία», «Περιβάλλον και οι επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών και ειδικότερα στις νευροαναπτυξιακές διαταραχές», «Ανάλυση-Βάδιση και οι εφαρμογές της», «Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση». Το τέλος της σχολικής χρονιάς Για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και οι Ομάδες Ψυχοκινητικής Εξέλιξης διοργανώνουν μουσικο-θεατρικές παραστάσεις. Παιδιά και ενήλικες, όλων των ηλικιών, φιλοξενούνται στο Ξενώνα Προσωρινής Διαμονής για μία χαρούμενη καλοκαιρινή διαμονή, με θαλάσσια λουτρά στην προσπελάσιμη παραλία της Βούλας. «Μια από τις πιο μεγάλες επιθυμίες μου για μπάνιο και παιχνίδι στη θάλασσα εκπληρώθηκε» Τμήμα Ερευνών Ολοκληρώνεται η νέα έρευνα με θέμα: «Η επιρροή της αναπηρίας του παιδιού στη σχέση των γονέων», που εκπονήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη και ετοιμάζεται για δημοσίευση σε ξένα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Διακοπές για όλους και απαραίτητες εργασίες συντήρησης στο κτίριο και στον περιβάλλοντα χώρο.

9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Στις 12 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται στο ανοιχτό γήπεδο της Εταιρείας ο ετήσιος αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς με τη συμμετοχή παιδιών, ενηλίκων και προσωπικού. Στον αγιασμό παραβρίσκεται ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Υπηρεσιών Κοινωνικής Μέριμνας Υγείας και Πρόνοιας κος Ι. Μαραγκός. Επιδότηση των Κέντρων Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ως Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, η Εταιρεία συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων», για τις υπηρεσίες που παρέχει σε άτομα με αναπηρία. Πρόγραμμα CP-PACK Διακρατική διάσταση Στις 28 Σεπτεμβρίου, οι διακρατικοί εταίροι του ευρωπαϊκού προγράμματος CP-PACK συναντούνται στο Βουκουρέστι. Στη συνάντηση συζητείται η ανάπτυξη των επτά εκπαιδευτικών πακέτων για γονείς και δασκάλους, βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν στη διακρατική συνάντηση στη Κοπεγχάγη τον προηγούμενο Απρίλιο. Η μορφή των εκπαιδευτικών πακέτων και των πιλοτικών εκπαιδεύσεων θα συζητηθεί στην διακρατική συνάντηση στο Πόρτο τον Νοέμβριο, ενώ όλοι περιμένουμε να καλωσορίσουμε τους εταίρους μας στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του «Να διατηρούμε πάντα ένα πνεύμα ευελιξίας» Λιγότερα παιδιά με αναπηρία κάθε χρόνο Με τις προκηρύξεις νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων μελετάται μία μεγάλη εκστρατεία για την προγεννητική πρόληψη. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ Υπόδειγμα καλής πρακτικής Fund-raising Οι υψηλού επιπέδου και εξειδίκευσης υπηρεσίες που παρέχει η Εταιρεία καθιστούν την Πόρτα Ανοιχτή επιλεγμένο πλαίσιο για επισκέψεις δασκάλων και για πρακτική άσκηση σπουδαστών και φοιτητών. «Πάντα βρισκόμαστε σε αναζήτηση νέων επιστημόνων με γνήσιο ενδιαφέρον για την εγκεφαλική παράλυση». Στις 12 Οκτωβρίου, η Επιτροπή Οικονομικής Αρωγής οργανώνει ένα ωραιότατο δείπνο «μετά μουσικής» στο Ξενοδοχείο Saint George Lycabettus.

10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ Συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης Διεθνείς σχέσεις Αποδεχόμαστε, με χαρά και ευγνωμοσύνη, την πρόσκληση του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, 10 νέοι μας με καλλιτεχνικές διαθέσεις, να παρακολουθήσουν ένα οκτάμηνο καλλιτεχνικό πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση της ζωγράφου και θεραπεύτριας Γιάννας Κιλίμη. Η Δάφνη Οικονόμου παρουσιάζει το θέμα Μαθαίνοντας την αλήθεια στο Διεθνές Συνέδριο «Γονείς και επαγγελματίες δουλεύουν μαζί», που συνδιοργανώνει το ICPS και το EACD στη Βαρκελώνη. «Υπάρχουν περιοχές της καρδιάς μας που ξυπνάνε μόνο όταν γνωρίσουν την αγάπη και τον πόνο». Παράλληλα πραγματοποιείται η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ICPS. Νέος κύκλος διαλέξεων Η Επιτροπή Νέων Εθελοντριών, σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), συνεχίζει, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, μία πρωτότυπη σειρά εκπαιδευτικών εκδηλώσεων-διαλέξεων με θέματα που αφορούν τους νέους γονείς. Ο νέος κύκλος διαλέξεων έχει τίτλο «Σχετίζομαι άρα υπάρχω μια οικογενειακή, και όχι μόνο, απάντηση στην κρίση». Η πρώτη διάλεξη με θέμα "Η ελληνική οικογένεια και ο φόβος μπροστά στην ελευθερία (ή κάνοντας ότι μπορούμε για να χάσουμε την ευκαιρία)" πραγματοποιείται στις 24 Νοεμβρίου, με ομιλητή τον Παιδοψυχίατρο κο Πέτρο Πολυχρόνη. Καινούργιοι φίλοι Συνεχίζεται η φιλία ανάμεσα στη βιβλιοθήκη της Πόρτας Ανοιχτής και της Παιδικής & Εφηβικής Βιβλιοθήκης στο πομακοχώρι Μύκη της Ξάνθης, με ανταλλαγή δώρων, καρτών και ζωγραφιών. 21ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας Στις Νοεμβρίου, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών συμμετέχει στο 21ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας, με παράσταση της Ομάδας Χορού της Λέσχης, παρουσιάσεις θεραπευτών και ιατρών μας στις διάφορες ενότητες και ομιλία με θέμα: «Καλλιτεχνικές δραστηριότητες: μέσο και σκοπός». «Παράλληλα με τη βιολογική μας ανάπτυξη, κάθε άνθρωπος χρειάζεται και έναν ψυχικό κόσμο» Επισκέψεις στελεχών της Εταιρείας σε σχολεία Στελέχη της Εταιρείας πραγματοποιούν σειρά επισκέψεων σε σχολεία της Αττικής με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αναπηρίας. Οι μαθητές ανταποδίδουν με επισκέψεις στην Πόρτα Ανοιχτή. «Χαιρόμαστε τη διαφορετικότητα. Ευτυχώς που δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Συνέχιση εκδηλώσεων για νέους γονείς Στις 10 Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται αποκλειστική ξενάγηση για φίλους της Εταιρείας, στην έκθεση «Άγονη Γραμμή» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Στις 15 Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται η δεύτερη διάλεξη με θέμα «Χαμένοι στη μετάφραση: Εξελίσσοντας τη σχέση μας ως ζευγάρι», με ομιλήτρια την Ψυχολόγο κα Κυριακή Πρωτοψάλτη-Πολυχρόνη. Ο κόσμος είμαστε εμείς Προσωπικό και παιδιά της Εταιρείας έχουν «υιοθετήσει» την Ana Vitoria από την Βραζιλία, τον Shakir από το Πακιστάν, τον Mamush από την Αιθιοπία (μέσω της ActionAid Hellas) και τον Μανώλη (μέσω του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ). 13 Δεκεμβρίου: Ανοιχτή μέρα για όλους στην Πόρτα Ανοιχτή Γιορτάζονται τα επίσημα εγκαίνια του Πρατηρίου Λιανικής Πώλησης ΠΑΝΔΩΡΑ στην Πόρτα Ανοιχτή. Η Παιδική Χορωδία Λαυρίου Animus μαζί με τη Χορωδία της Εταιρείας τραγουδούν στην Πόρτα Ανοιχτή για τους φίλους της Εταιρείας. Η σκηνογράφος Καλλιόπη Κοπανίτσα εκθέτει τα πρωτότυπα σχέδια των κουστουμιών της μαζί με ένα λεύκωμα από τις παραστάσεις του "Θίασου της Τρίτης". Ευχαριστούμε από καρδιάς την Καλλιόπη για τη φιλία και την προσφορά της. «Χειροκροτώ παρατεταμένα τον ταλαντούχο θίασο μας που ανέχτηκε στωικά όλα τα απρόοπτα» Κ.Κ. Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά 14, 15 και 16 Δεκεμβρίου ενηλίκων μας. Ανοίγει η πατροπαράδοτη Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά του Τμήματος Ενηλίκων στην Πόρτα Ανοιχτή, με χριστουγεννιάτικα στολίδια, κοσμήματα, είδη δώρων, ποικιλία φυτών και φαγητών, όλα από τα χέρια των «Αγοράζοντας τα χειροποίητα προϊόντα μας αποδεικνύετε την κοινωνική σας ευαισθησία στους δύσκολους καιρούς που περνάμε και προσφέρετε ακόμα περισσότερη χαρά και αισιοδοξία στην Πόρτα Ανοιχτή». Κάρτες και δώρα Το Τμήμα Εκδηλώσεων και Γραφικών Τεχνών διαθέτει, όπως κάθε χρόνο, ευχετήριες κάρτες και δώρα, καθώς και προϊόντα των εργαστηρίων της Εταιρείας. Ευχόμαστε σε όλους έναν ευτυχισμένο καινούργιο χρόνο και σας ευχαριστούμε που σταθήκατε στο πλευρό μας και τούτη τη χρονιά.

12

δράσεις ζωής περιεχόμενα... ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΡΕΦΩΝ

δράσεις ζωής περιεχόμενα... ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΡΕΦΩΝ δράσεις ζωής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1937 NEWSLETTER IOYΛΙΟΣ 2011 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΡΕΦΩΝ Το Πρόγραμμα Βρεφών της ΕΛΕΠΑΠ στηρίζεται στην

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ ΣΥΜ- ΒΟΥΛΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

ΟΜΑΔΑ ΣΥΜ- ΒΟΥΛΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΥΜ- ΒΟΥΛΩΝ by www.designobsession.gr, 2010 ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2009 «Δεν χρειάζεται να είσαι γέρος για να είσαι σοφός» Παροιμία της αφρικανικής φυλής

Διαβάστε περισσότερα

δράσεις ζωής περιεχόμενα... 1ST INTERNATIONAL CONFERENCE ON BRAIN INJURY Στηρίξτε ΤΩΡΑ το έργο της ΕΛΕΠΑΠ

δράσεις ζωής περιεχόμενα... 1ST INTERNATIONAL CONFERENCE ON BRAIN INJURY Στηρίξτε ΤΩΡΑ το έργο της ΕΛΕΠΑΠ Στηρίξτε ΤΩΡΑ το έργο της ΕΛΕΠΑΠ Δείξτε την αγάπη σας με μια Συνδρομή Αφοσίωσης: Γίνεστε ενεργό μέλος της οικογένειας του Ιδρύματος με προτεραιότητα συμμετοχής σε όλες τις εκδηλώσεις μας Ετήσια Συνδρομή:

Διαβάστε περισσότερα

απολογισμός έργου 2004-2007 απολογισμός έργου 2004-2007

απολογισμός έργου 2004-2007 απολογισμός έργου 2004-2007 απολογισμός έργου 24-27 απολογισμός έργου 24-27 απολογισμός έργου Ο Απολογισμός, του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος αποτελεί μια ξεχωριστή έκδοση, που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 23 και περιελάμβανε την πενταετία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 23 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Περιεχόμενα Χαιρετισμός Χαιρετισμός...3 Απαντήσεις σε θέματα γονέων... 4 Eντυπώσεις ενός νέου μέλους Δ.Σ....6 Εκδηλώσεις...7 Πανηγύρι 2009...9 Τμήμα Αγγλικών...10

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Ωδείο. Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο. Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας

Δημοτικό Ωδείο. Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο. Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας Τεύχος 5 Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Δημοτικό Ωδείο Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας editorial

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2011 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 24 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο δημότη Ευρωπαϊκή Δράση για τα Ναρκωτικά Δράσεις πρόληψης από το Δήμο Στροβόλου Ο Δήμος Στροβόλου

Διαβάστε περισσότερα

newsletter Ενημερωτικό Δελτίο του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού 3 Τεύχος Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2014

newsletter Ενημερωτικό Δελτίο του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού 3 Τεύχος Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2014 Συλλογισµός, λόγος δουλεµένος µε σκέψη λογική. Αυτή που οδηγεί σε επιχειρήµατα και σε ανακαλύψεις, αυτή που αρχίζει να σπανίζει στη χώρα που τη γέννησε. Αλλά και σύλλογος, δουλειά οµαδική, συνεργατική,

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011

Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Περιεχόμενα Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Κανονιστική Συμμόρφωση (5) Σημαντικοί αριθμοί 2011 (6-7) 01 Ανθρώπινο δυναμικό (8-17) Στηρίζοντας την κοινωνία Το Συγκρότημα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ.

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Τεύχος 6 Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Ομάδες & Εργαστήρια Συμβουλευτικής Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας Τεύχος #6 editorial

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Η Σχολή Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων, τα οποία έχουν ως βασικό

Διαβάστε περισσότερα

το ανάγνωσμα Γράφει: Χριστίνα Μαραγκού, Γ8

το ανάγνωσμα Γράφει: Χριστίνα Μαραγκού, Γ8 Ap Markos 2012 DD:Layout 1 3/23/12 1:13 PM Page 1 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 ΤΕΥΧΟΣ 6 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ το ανάγνωσμα ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ» Κυπριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Editorial. Μάρτιος & Απρίλιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Editorial. Μάρτιος & Απρίλιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Newsletter Η ΑΡΣΙΣ είναι μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται για την πρόληψη της κοινωνικής περιθωριοποίησης και τη διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης των νέων και άλλων ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Υπευθυνότητα Η Επιχειρηματική μας Επίδραση. στην Αγορά στο Περιβάλλον στους Εργαζόμενους στην Κοινωνία

Εταιρική Υπευθυνότητα Η Επιχειρηματική μας Επίδραση. στην Αγορά στο Περιβάλλον στους Εργαζόμενους στην Κοινωνία Εταιρική Υπευθυνότητα Η Επιχειρηματική μας Επίδραση στην Αγορά στο Περιβάλλον στους Εργαζόμενους στην Κοινωνία 1 Κοινωνικός Απολογισμός 2007 H WIND Hellas προχωρά στην έκδοση Κοινωνικού Απολογισμού, ο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (29 Φεβρουαρίου) 7 Μαρτίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (29 Φεβρουαρίου) 7 Μαρτίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (29 Φεβρουαρίου) 7 Μαρτίου 2012 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Δ. Σ. ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ 2011 Αγαπητά μέλη της Εταιρίας, Εκ μέρους του απερχόμενου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 28, ΑΘΗΝΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 28, ΑΘΗΝΑ για τα παιδιά ΤΕΥΧΟΣ 33 l ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012 Το σπίτι της Αγκαλιάς Ετήσιος Απολογισμός 2011 Μάνα: Αστείρευτη πηγή αγάπης Ο φόβος του αποχωρισμού ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Μήνυμα Δημάρχου. Διαβάστε ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Μήνυμα Δημάρχου. Διαβάστε ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ H ΑΘΗΕΝΟΥ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ Η ΑΘΗΕΝΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚEI ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔIΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΕΝΟΥ ΠΥΡΟΪ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Μήνυμα Δημάρχου «Συνεχίζουμε με υπομονή και αισιοδοξία προσβλέποντας σε καλύτερες μέρες» Συνδημότισσες,

Διαβάστε περισσότερα

μηνυματα Κάθε σας επιθυμία είναι και ευχή μας Ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2008 τεύχος31 Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2007

μηνυματα Κάθε σας επιθυμία είναι και ευχή μας Ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2008 τεύχος31 Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2007 ª 4903 τεύχος31 Κωδικός 6296 Δελτίο Επικοινωνίας του Σ.Ο.Ψ.Υ. μηνυματα Τριμηνιαία Έκδοση / Έτος 8 ο Κάθε σας επιθυμία είναι και ευχή μας Ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2008 Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 3 1.1 1.2 2 ΑΡΘΡΟ 259 ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 73 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ISSN 1450-1295 (print), ISSN 1986-3829 (online) ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 2.1 Mission Statement 2.2 Ακαδημαϊκός στόχος 3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΙΒ (ΙΒΟ) 3.1 Αποστολή του οργανισμού ΙΒ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ - ΑΡΧΕΣ - ΣΤΟΧΟΙ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ - ΑΡΧΕΣ - ΣΤΟΧΟΙ 02 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ - ΑΡΧΕΣ - ΣΤΟΧΟΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ: Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» είναι ένας φιλανθρωπικός φορέας, με έδρα την Κατερίνη, και γραφείο στο Los Angeles των Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 1 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 2 Α Ν Τ Ι Π Ρ Ο Λ Ο Γ Ο Υ Η «Ακαδημία των Πολιτών» (Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία), ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 με διοικητική έδρα

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής. Σεπτέμβριος 2012. www.ionios.gr

Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής. Σεπτέμβριος 2012. www.ionios.gr Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής Σεπτέμβριος 2012 www.ionios.gr Η Ιόνιος Σχολή σας καλωσορίζει... Αγαπητοί φίλοι, παιδιά, γονείς, Στο «κατώφλι» της Ιονίου Σχολής ξεκινά το πιο καθοριστικό

Διαβάστε περισσότερα

Τα νέα μας! Φεβρουάριος 2013

Τα νέα μας! Φεβρουάριος 2013 Τα νέα μας! Φεβρουάριος 2013 Ερυθρός Σταυρός 150 χρόνια απο την ίδρυση του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού κινήματος Η αλτρουιστική διάθεση προσφοράς του Ερρίκου Ντυνάν προς τους τραυματίες της μάχης του Σολφερίνο,

Διαβάστε περισσότερα

ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα!

ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα! ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα! Αυτό το μήνα κλείνουμε τρία χρόνια που η δημοτική μας κίνηση ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ διαχειρίζεται τα προβλήματα της πόλης μας. Το Σεπτέμβριο

Διαβάστε περισσότερα

Διεξήχθη στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του European Agency for Development in Special

Διεξήχθη στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του European Agency for Development in Special ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 41 ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 ISSN 1986-1338 Πρόοδος στη διαδικασία διαμόρφωσης νέων αναλυτικών προγραμμάτων Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12 Δήμος Αγ. Δημητρίου ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12 27-2-2013 Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, Εν μέσω μιας πρωτοφανούς για τη χώρα μας οικονομικής,

Διαβάστε περισσότερα

Φιλοσοφία, αρχικός σχεδιασµός και ενέργειες εκκίνησης της δράσης

Φιλοσοφία, αρχικός σχεδιασµός και ενέργειες εκκίνησης της δράσης Πρακτικά της συνάντησης φορέων, υπηρεσιών και οργανώσεων σχετικά µε τη δράση: Εθελοντισµός και ικαιώµατα Παιδιού. Αίθουσα Συσκέψεων της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη». Αθήνα, 26 Μαϊου 2011. Φιλοσοφία,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 370 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αποκλειστικό γνώμονα την παροχή βοήθειας σε παιδιά, τόσο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, έχει ως θεμελιώδη αρχή τις διεθνείς συνεργασίες με Οργανώσεις,

Διαβάστε περισσότερα