ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Ερευνών (ΚΕ.Π.Ε.), Αμερικής 11, Αθήνα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Ερευνών (ΚΕ.Π.Ε.), Αμερικής 11, Αθήνα"

Transcript

1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Προσωπικές Πληροφορίες Επώνυμο: Καφούρος Όνομα: Βασίλης Επάγγελμα: Οικονομολόγος, Ερευνητής A Διεύθυνση Εργασίας: Τηλέφωνο Εργασίας: vkafour@kepe.gr Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕ.Π.Ε.), Αμερικής 11, Αθήνα Εκπαίδευση Ιούνιος 1977: Ιούνιος 1981: Οκτώβριος 1982: Ιούλιος 1988: Απολυτήριο Λυκείου, Λύκειο Αρρένων Νέας Σμύρνης. Πτυχίο Bachelor of Arts (B.A.) Honours στα Οικονομικά, Πανεπιστήμιο του Εσσεξ, Μεγάλη Βρετανία. Πτυχίο Master of Arts (M.A.) στα Οικονομικά (με ειδικότητα στα Μαθηματικά Οικονομικά), Πανεπιστήμιο του Εσσεξ, Μεγάλη Βρετανία. Διδακτορικό Δίπλωμα στις Οικονομικές Επιστήμες (με ειδικότητα στον Εθνικό Οικονομικό Προγραμματισμό), Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, Πολωνία. Γνωστικά Αντικείμενα Οικονομικός Προγραμματισμός, Οικονομική Ανάπτυξη, Περιφερειακή Ανάπτυξη, Μικροικονομική και Μακροοικονομική Θεωρία, Μαθηματικές Εφαρμογές στα Οικονομικά, Συγκριτικά Οικονομικά Συστήματα.

2 2 Επαγγελματική Προϋπηρεσία Ιανουάριος 1997 Σήμερα: Ερευνητής Α (από τον Ιούλιο του 2015), Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕ.Π.Ε.). Απρίλιος 2015 Δεκέμβριος 2016: Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Ομίλου Ο.Τ.Ε. Φεβρουάριος 2015 Ιούλιος 2015 Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Οικονομικών. Απρίλιος Ιούνιος 2014: Ειδικός Συνεργάτης (με τον βαθμό του Αναπληρωτή Καθηγητή) στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξα στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος. Οκτώβριος 2003 Ιούνιος 2009: Ειδικός Επιστήμονας στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Δίδαξα επίσης στο Διδακτορικό Πρόγραμμα του ίδιου Τμήματος. Οκτώβριος 2000 Σεπτέμβριος 2003: Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Οκτώβριος 2000 Ιούνιος 2001: Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Ιανουάριος Δεκέμβριος 1996: Οικονομολόγος - Μελετητής στο Γραφείο Δοξιάδη Α.Ε. Σύμβουλοι για την Ανάπτυξη και την Οικιστική, Αθήνα. Ιούλιος Ιούλιος 1995: Λέκτορας στην Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Australian Catholic University, Σύδνεϋ, Αυστραλία. Απρίλιος Ιούλιος 1992: Λέκτορας στη Σχολή Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Charles Sturt University - Mitchell, Αυστραλία (Πολιτεία Νέας Νότιας Ουαλίας).

3 3 Η επαγγελματική μου εμπειρία αναλύεται ως εξής: Διδακτική Εμπειρία Στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δίδαξα από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2014 Μακροοικονομική Θεωρία και Πολιτική στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος. Στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστήμιου Αθηνών δίδαξα επί 6 ακαδημαϊκά έτη το μάθημα Μικροοικονομική Θεωρία ΙΙ και, για τρία έτη το μάθημα Μικροοικονομική Θεωρία Ι. Επίσης, στο μεταπτυχιακό (Διδακτορικό) πρόγραμμα (UADPhilEcon) δίδαξα τα μαθήματα Ec 101: Advanced Micro Economic Theory (module 2) και Ec 208: Comparative Economic Systems. Στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Αθηνών δίδαξα για τρία ακαδημαϊκά έτη το μάθημα Μεθοδολογία Οικονομοτεχνικών Μελετών στους φοιτητές του Στ Εξαμήνου. Στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών δίδαξα για δυο εξάμηνα το μάθημα Μακροοικονομική Θεωρία στους φοιτητές του Β Εξαμήνου (στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας). Στην Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Australian Catholic University, δίδαξα τα μαθήματα Μικροοικονομική Θεωρία, Μακροοικονομική Θεωρία και Μαθηματικά για τις Οικονομικές Επιστήμες σε φοιτητές Πρώτου Έτους και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές (επιπέδου Master's). Δίδαξα επίσης τα μαθήματα Οικονομικός Προγραμματισμός και Συγκριτικά Οικονομικά Συστήματα σε φοιτητές Τρίτου Έτους. Στη Σχολή Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Charles Sturt University - Mitchell, δίδαξα τα μαθήματα Μικροοικονομική Θεωρία και Μακροοικονομική Θεωρία σε φοιτητές Πρώτου Έτους και Οικονομική των Επιχειρήσεων σε φοιτητές Τρίτου Έτους. Εμπειρία στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση Το Πανεπιστήμιο Charles Sturt University-Mitchell είναι, αν όχι το μεγαλύτερο, ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Αυστραλίας στην παροχή ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Στο διάστημα που εργάστηκα εκεί (Απρίλιος 1990 Ιούλιος 1992), ήμουν υπεύθυνος συντονισμού και ύλης για τα μαθήματα Μικροοικονομική Θεωρία και Οικονομική των Επιχειρήσεων. Τα τμήματα των μαθημάτων αυτών αποτελούνταν από 50 έως 180 φοιτητές. Διοικητική Εμπειρία Στο Πανεπιστήμιο Charles Sturt University - Mitchell ήμουν υπεύθυνος για τον συντονισμό (διαλέξεις, φροντιστήρια, βαθμολογίες, κ.λπ.) των μαθημάτων Μικροοικονομική Θεωρία και Οικονομική των Επιχειρήσεων. Στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Australian Catholic University ήμουν ο οργανωτής και συντονιστής όλου του προγράμματος των Οικονομικών μαθημάτων τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

4 4 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ A) Δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά 1988: Postwar Economic Development in Greece: Problems and Prospects, Economista (Πολωνία), 1988 No 1 (στα Πολωνικά). Το άρθρο αυτό επιχειρεί μία διαχρονική εξέταση των βασικών δομικών προβλημάτων της Ελληνικής Οικονομίας, όπως αυτά εμφανίστηκαν και εξελίχτηκαν στη μεταπολεμική περίοδο. Γίνεται μια προσπάθεια για τον εντοπισμό των βασικότερων από αυτά, καθώς επίσης και μια προσπάθεια για τον εντοπισμό των γενεσιουργών αιτιών τους. Στη βάση αυτών, το άρθρο αυτό προσπαθεί να κάνει ορισμένες προβλέψεις για τη μεσοχρόνια πορεία των βασικών μακροοικονομικών μεγεθών της Ελληνικής οικονομίας. 1989: Κέρδος και Σοσιαλισμός, Τεύχη Πολιτικής Οικονομίας (Ελλάδα), Νο 5 (στα Ελληνικά). Στο άρθρο αυτό εξετάζεται το κατά πόσο οι έννοιες «σοσιαλισμός» και «κέρδος» είναι αλληλοαποκλειόμενες. Το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στον ακριβή ορισμό της έννοιας «σοσιαλισμός» και η κύρια θέση του άρθρου είναι ότι, κάτω από κάποιες βασικές προϋποθέσεις, το «κέρδος» όχι μόνο μπορεί κάλλιστα να υπάρξει σε ένα σοσιαλιστικό πλαίσιο, αλλά μπορεί και να βοηθήσει στην οικονομική του ανάπτυξη. 1991: The Prerequisites and Requirements for Self-Management: The Case of Yugoslavia, Research Paper No 77, School of Business and Public Administration, Charles Sturt University - Mitchell (Αυστραλία) (στα Αγγλικά). Στο άρθρο αυτό εξετάζονται οι θεωρητικές προϋποθέσεις της έννοιας «αυτοδιαχείριση» και ως παράδειγμα παίρνεται η περίπτωση της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Η βασική θέση του άρθρου είναι ότι η έννοια της αυτοδιαχείρισης, σε αντίθεση με ότι πιστεύεται, μπορεί να οριστεί με αρκετή σαφήνεια και, κατά συνέπεια, η εφαρμογή της στα πλαίσια ενός οικονομικού συστήματος πρέπει να ακολουθήσει ορισμένους συγκεκριμένους κανόνες. 1993: The Transferability of Property Rights and the Scope of Industrial Relations Legislation: Some Lessons from the N.S.W. Road Transport Industry, Working Paper No 192, Department of Economics, The University of Sydney (Αυστραλία) (στα Αγγλικά) (με τον Γ. Βαρουφάκη). Ως συγκεκριμένο παράδειγμα για αυτό το άρθρο χρησιμοποιήθηκε μια περίπτωση εργασιακών σχέσεων στην Αυστραλία το 1991, όπου ψηφίστηκε ειδικός νόμος, σύμφωνα με τον οποίο οι ιδιοκτήτες οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων θα έπρεπε να παίρνουν υψηλότερους ελάχιστους μισθούς σε σχέση με τους οδηγούς εκείνους οι οποίοι δεν ήταν ιδιοκτήτες των οχημάτων που οδηγούσαν. Η βασική θέση αυτού του άρθρου είναι ότι οι συνέπειες από τη μεταφορά των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στα μέσα παραγωγής στον βαθμό που αυτές επηρεάζουν τους μισθούς των εργαζόμενων, πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ όψη στην οποιαδήποτε σχετική εργασιακή

5 5 νομοθεσία. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να δημιουργηθεί μία ολόκληρη σειρά από απρόβλεπτα προβλήματα. 1993: A Short, Descriptive History of Greek National Economic Planning, Economia (Πολωνία), No 56 (στα Αγγλικά). Το άρθρο αυτό, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του, εξετάζει τα βασικά στάδια της εξέλιξης του εθνικού οικονομικού προγραμματισμού όπως αυτός εφαρμόστηκε, όταν και όσο εφαρμόστηκε, στην μεταπολεμική Ελλάδα. Γίνεται μια παρουσίαση και μια κριτική εξέταση όλων των οικονομικών προγραμμάτων για τα οποία έγινε έστω και κάποια προσπάθεια να εφαρμοστούν στην Ελληνική οικονομία. Η έμφαση δίνεται τόσο στα θεωρητικά προβλήματα που αυτά παρουσίαζαν όσο και στις πρακτικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην εφαρμογή τους. 1993: Choice in Planning: The Limits of Autonomy, Economie Appliquee (Γαλλία), Tome XLVI, No 4 (στα Αγγλικά). Η βασική θέση αυτού του άρθρου είναι η εξής: ο οικονομικός προγραμματισμός έχει δεχτεί υπερβολικά αυστηρή κριτική στη βάση του ότι περιορίζει μέχρι του βαθμού εξαφάνισης το δικαίωμα της επιλογής τόσο των καταναλωτών όσο και των παραγωγών. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με αυτό το επιχείρημα, είναι ότι τόσο οι μεν όσο και οι δε αναγκάζονται να ενεργούν αντιδρώντας σε διοικητικά ερεθίσματα και όχι σε οικονομικά. Παρ όλα αυτά, το άρθρο ισχυρίζεται, από θεωρητικής πλευράς, δεν υπάρχει κανένας λόγος μια τέτοια κατάσταση να οδηγεί αναγκαστικά σε μη ορθολογικά μακροοικονομικά αποτελέσματα. Για την ακρίβεια, όταν εξετάζεται σε συνδυασμό με το σωστό ιστορικό, κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο, ο οικονομικός προγραμματισμός βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με κάθε κανόνα ορθολογισμού. 1996: Towards a Dynamic Two-Sector Model of Soviet Economic Decline, Review of Radical Political Economics (Η.Π.Α), Vol. 28, No 3 (στα Αγγλικά). Το άρθρο αυτό είναι μία προσπάθεια για τη δημιουργία ενός δυναμικού, μη γραμμικού μοντέλου το οποίο να μπορεί να δώσει μία εξήγηση για τις μεγάλες αλλαγές οι οποίες συντελέστηκαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του Για τον σκοπό αυτό προτείνεται ένα μοντέλο το οποίο ευελπιστεί να δώσει μια ενδογενή εξήγηση (α) της αρχικής φάσης ανάπτυξης της Σοβιετικής οικονομίας, (β) της περιόδου της στασιμότητας που ακολούθησε, και (γ) της τελικής διάλυσης. 2009: Economic Planning: Time to Reconsider? Panoeconomicus (Σερβία), LVI (4), (στα Αγγλικά). Η βασική θέση αυτής της εργασίας είναι ότι ο εθνικός οικονομικός προγραμματισμός μπορεί ακόμα να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την επίτευξη διάφορων μακροοικονομικών στόχων. Με αυτή τη θέση ως αφετηρία, το άρθρο προβάλλει και προσπαθεί να υποστηρίξει ότι η εξαφάνιση του εθνικού οικονομικού προγραμματισμού από το οπλοστάσιο της σύγχρονης οικονομικής θεωρίας οφείλεται σε λόγους οι οποίοι είναι εν πολλοίς άσχετοι με την οικονομική επιστήμη όπως, για παράδειγμα, η πολιτική και η κοινωνιολογία.

6 6 2012: The Need for Economic Planning: Now Greater Than Ever Before, International Journal of Arts and Sciences (U.S.A.), 5(1): (στα Αγγλικά). Η κεντρική ιδέα αυτού του άρθρου είναι ότι με δεδομένη την οικονομική συγκυρία στην οποία ζούμε και με δεδομένο ότι σχεδόν όλες οι γνωστές οικονομικές «συνταγές» έχουν δοκιμαστεί και, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό έχουν αποτύχει, μήπως έχει φτάσει ο καιρός να διερευνήσουμε, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο, τι θα είχε να προσφέρει ο εθνικός οικονομικός προγραμματισμός στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι εθνικές οικονομίες; Το άρθρο εξετάζει ποια είναι αυτά τα προβλήματα, τι θα μπορούσε να προσφέρει ο εθνικός οικονομικός προγραμματισμός, καθώς επίσης και ποιες είναι οι κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές σχολές σκέψης οι οποίες θα πρέπει να επανεξεταστούν προκειμένου μια διαφορετική προσέγγιση στα σημερινά οικονομικά προβλήματα να καταστεί εφικτή. 2012: Υπάρχει Ανάγκη για Οικονομικό Προγραμματισμό στη Σημερινή Συγκυρία;, Οικονομικές Εξελίξεις, Τεύχος 19, Οκτώβριος 2012 (στα ελληνικά). Το άρθρο αυτό προσπαθεί να πείσει για την ανάγκη εφαρμογής μεθόδων του οικονομικού προγραμματισμού στη οικονομική συγκυρία που επικρατεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη το Σκιαγραφεί δε τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν ένα οποιοδήποτε οικονομικό πρόγραμμα καθώς και τις ελάχιστες προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει αυτό να πληροί. Παρουσιάζεται επίσης και μια επισκόπηση της σχετικής βιβλιογραφίας προκειμένου να δειχτεί πόσο πίσω έχει μείνει η έρευνα σε αυτό το πεδίο. 2014: Ζητήματα Πολιτιστικού Τουρισμού, Οικονομικές Εξελίξεις, Τεύχος 24, Ιούνιος 2014 (στα ελληνικά). Ακολουθώντας τη συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού τον 20 ο αιώνα και ιδιαίτερα την αλματώδη ανάπτυξή του μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ο πολιτιστικός τουρισμός συνέχισε να αναπτύσσεται μέχρι τις μέρες μας σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Στόχος του άρθρου αυτού είναι να δείξει ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για μία ολόπλευρη ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στη χώρα μας όπως επίσης και για την έρευνα η οποία σχετίζεται με αυτά τα ζητήματα. 2014: Το Διοικητικό Πλαίσιο και ο Προγραμματισμός του Πολιτιστικού Τουρισμού στην Ελλάδα, Ελληνική Οικονομία, Τεύχος 12, Δεκέμβριος 2014 (στα ελληνικά). Βασικός σκοπός αυτού του άρθρου είναι να δείξει ότι στη χώρα μας απαιτείται μία οργανωμένη και συνεπής προσπάθεια τόσο από την πλευρά της πολιτείας και των τοπικών φορέων όσο και από την ιδιωτική πρωτοβουλία, προκειμένου ο πολιτιστικός τουρισμός στην Ελλάδα να φτάσει σε ένα ανώτερο επίπεδο τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Γίνεται επίσης προσπάθεια να παρουσιαστούν και να αναλυθούν οι βασικοί άξξονες μίας τέτοιας προσπάθειας. 2015: Ζητήματα Οικονομικού Προγραμματισμού, Οικονομικές Εξελίξεις, Τεύχος 26, Φεβρουάριος 2015 (στα ελληνικά). Ένα πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης, για να αποφύγει να γίνει ένα ακόμα ευχολόγιο όπως δεκάδες προηγούμενα τα οποία έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας πρέπει, εκτός από το να θέτει στόχους επί στόχων, να

7 7 εξηγεί, να αναλύει και να παρουσιάζει τους τρόπους, τις διαδικασίες και τα μέσα με τη βοήθεια των οποίων θα υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι. Με δεδομένη δε τη γενικότερη συγκυρία στην οποία βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό η ελληνική οικονομία και η ελληνική δημόσια διοίκηση, σκοπός αυτού του άρθρου είναι να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Β) Βιβλία 2000: Αγωγή του Καταναλωτή και Οικονομία, Δύο Τόμοι για τις ηλικιακές ομάδες ετών και ετών, Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων - Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.), Αθήνα, 2000 (με τους Χ. Ναξάκη και Μ. Χλέτσο). Γ) Κεφάλαια σε Βιβλία 1994: The Yugoslav Road to Socialism in Retrospect: A Reply to Miller, στο βιβλίο των P. Groenewegen και B. MacFarlane (eds.), Economic Thought in the Post-Cold War Era, Journal of Contemporary Asia Publishers, (Αυστραλία) (στα Αγγλικά). Στο σχόλιο μου αυτό προσπάθησα να αντικρούσω τα δυο βασικά επιχειρήματα του B. Miller σύμφωνα με τα οποία το πείραμα του σοσιαλισμού στην πρώην Γιουγκοσλαβία απέτυχε γιατί (α) η χώρα βρίσκονταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο ανάπτυξης πριν καν αρχίσει το «πείραμα», και (β) η αγορά δεν αφέθηκε να λειτουργήσει στον βαθμό που θα έπρεπε. Η βασική μου θέση ήταν ότι, μολονότι συμφωνώ με αυτά τα επιχειρήματα, πιστεύω ότι τα προβλήματα της πρώην Γιουγκοσλαβίας ήταν πολύ πιο πολύπλοκα. Σε πολύ γενικές γραμμές, ισχυρίζομαι ότι στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε ο κεντρικός οικονομικός προγραμματισμός πρέπει να αναζητηθούν οι γενεσιουργές αιτίες των προβλημάτων. Δ) Διπλωματικές Εργασίες 1981: Για το πτυχίο Bachelor of Arts (Hons.), Πανεπιστήμιο του Εσσεξ: An Account for the Decline of the British Motorcycle Industry. 1982: Για το πτυχίο Master of Arts, Πανεπιστήμιο του Εσσεξ: Behavioural and Managerial Theories of the Firm: A Survey and Assessment. 1988: Για το Διδακτορικό Δίπλωμα, Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας: Comparative Study on National Economic Planning: Theory and Experience. Ε) Βιβλιοκριτικές 1993: P. Francks: Japanese Economic Development: Theory and Practice, Routledge, New York, Business Library Review (Η.Π.Α), Vol. 18, No 3 (στα Αγγλικά). 1994: N. Gianaris: Contemporary Economic Systems: A Regional and Country Approach, Praeger, 1993 Business Library Review (Η.Π.Α.), Vol. 19, No 4 (στα Αγγλικά).

8 8 ΣΤ) Μελέτες 1993: Το Υπουργείο Συγκοινωνιών της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας ανέθεσε σε εμένα και στον τότε Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστήμιου του Σύδνεϋ Γιάννη Βαρουφάκη την σύνταξη της μελέτης: Externalities and Inequalities in the Market for Road Transport Services: The Case of N.S.W. 1996: Σαν Οικονομικός Μελετητής στο Γραφείο Δοξιάδη Α.Ε. συνέβαλα στη σύνταξη των μελετών: Development of the Bekasi New City in Indonesia: Strategic Market Research and Preliminary Feasibility Study, Final Report, Απρίλιος Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (Τ.Α.Π.) Δήμου Ιωαννιτών. 1997: Τα Κεφάλαια για την Ρωσία και την Ουκρανία στη μελέτη: «Οικονομικό Παρατηρητήριο 96: Βαλκανικές και Παρευξείνιες Χώρες», Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. (Με τον Ε. Αθανασίου). 2005: Ο Συστημικός Μετασχηματισμός των Βαλκανικών Χωρών και οι Εξελίξεις στις Οικονομικές Ανταλλαγές με την Ελλάδα, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (Με τους Ν. Βαγιονή και Ε. Παναγιώτου). Η μελέτη αυτή είναι μια προσπάθεια παρουσίασης και ανάλυσης των τρόπων με τους οποίους η μεταπολεμική εξέλιξη των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δομών των βαλκανικών κρατών επηρέασε, επηρεάζει και, όπως φαίνεται, θα συνεχίσει να επηρεάζει τόσο την ίδια την οικονομική τους ανάπτυξη όσο και, κατά συνέπεια, τις οικονομικές σχέσεις τους με την Ελλάδα. 2005: Το Κεφάλαιο: Ο Κλάδος της Ενοικίασης Αυτοκινήτων στη συλλογική μελέτη του ΚΕ.Π.Ε. «Οικονομικές και Κοινωνικές Επιπτώσεις για την Ελλάδα της υπό Συζήτηση Οδηγίας για την Απελευθέρωση του Τομέα των Υπηρεσιών στην Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά». 2007: Τουριστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο: Μια Συγκριτική Ανάλυση, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕ.Π.Ε.) (Με τον Ν. Βαγιονή). Ο βασικός σκοπός αυτής της εργασίας είναι να κάνει μια όσο το δυνατό πιο επαρκή καταγραφή και ανάλυση των συνθηκών της τουριστικής αγοράς στη λεκάνη της Μεσογείου και να εξαγάγει συμπεράσματα για τον βαθμό ανταγωνιστικότητας της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, τόσο για τον παρόντα χρόνο όσο και για το άμεσο μέλλον. Η καταγραφή αυτή περιλαμβάνει τόσο ποσοτικά όσο και, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, ποιοτικά στοιχεία τα οποία επιτρέπουν μια ακριβέστερη σύγκριση των διαφορών της τουριστικής ανάπτυξης και της τουριστικής πολιτικής μεταξύ της χώρας μας και κάθε μιας των υπό εξέταση χωρών. 2011: Ξενοδοχεία Πολυτελείας στην Ελλάδα: Δυναμική και Αναπτυξιακές Προοπτικές, (Με τους Ν. Βαγιονή, Ε. Κασιμάτη), Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕ.Π.Ε.), Αθήνα. Ο σκοπός της μελέτης αυτής είναι η μεθοδική καταγραφή και τυπολογική διάκριση ολόκληρου του πληθυσμού των ξενοδοχείων πέντε αστέρων στη χώρα μας καθώς η διερεύνηση της συμβολής τους, τόσο σε σχέση με τις επιδόσεις τους στον κλάδο του τουρισμού, όσο και σε οικονομικό επίπεδο με

9 9 έλεγχο της βιωσιμότητάς και της κερδοφορίας τους. Εξετάζεται επίσης η συμβολή τους στη στήριξη της εθνικής οικονομίας, αλλά και σε άλλους σημαντικούς παράγοντες όπως οι επιδόσεις τους σε σχέση με την προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, την αρχιτεκτονική κληρονομιά, τα πολιτιστικά δρώμενα, καθώς επίσης και τη διεθνή τους απήχηση προς όφελος της χώρας μας. 2015: Προτάσεις για την Ανάπτυξη του Πολιτιστικού τουρισμού στην Ελλάδα, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕ.Π.Ε.), Αθήνα. Η εργασία αυτή αναλύει τους παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν τον πολιτιστικό τουρισμό της Ελλάδας και προβαίνει στην παρουσίαση και ανάλυση ενός συνόλου 23 προτάσεων η υιοθέτηση και εφαρμογή των οποίων θα μπορούσε να δώσει μία περαιτέρω ώθηση στην ποιοτική και, κατ επέκταση, ποσοτική αναβάθμιση και ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στη χώρα μας. Z) Επίβλεψη ή/και συντονισμός ερευνητικών εργασιών/μελετών 2009: Παρατηρητήριο Φτώχειας, Εισοδημάτων και Κοινωνικού Αποκλεισμού (ΠΑΦ- ΕΑΚ), Πόρισμα Συνεργασία Διδακτορικού Προγράμματος Τμήματος Οικονομικών Πανεπιστημίου Αθηνών (UADPhilEcon) και Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. (Ι.Ν.Ε.). Υπό δημοσίευση (υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του UADPhilEcon.gr). Ήμουν ο συντονιστής των ερευνητικών ομάδων όλης της μελέτης. Είναι μια συλλογική εργασία στην οποία συμμετείχαν μέλη Δ.Ε.Π. και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Σκοπός της είναι η μέτρηση αυτού που ονομάζομε «φτώχεια», τόσο με τις υπάρχουσες και ευρέως χρησιμοποιούμενες μεθόδους όσο η προσαρμογή τους ή/και η κατασκευή νέων οι οποίες να έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στις ελληνικές ιδιαιτερότητες. Η) Συνέδρια 1990: 19ο Συνέδριο των Οικονομολόγων της Αυστραλίας. Διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 1990 στο Πανεπιστήμιο New South Wales University, στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Παρουσίασα μια έκδοση της εργασίας μου: Choice in Planning: The Limits of Autonomy. 1991: 20ο Συνέδριο των Οικονομολόγων της Αυστραλίας. Διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 1991 στο Πανεπιστήμιο University of Tasmania, στο Χόμπαρτ της Αυστραλίας. Παρουσίασα την εργασία μου: Recent Developments in Eastern Europe: A Catastrophe Model. 1994: Συνέδριο του Κέντρου για την Μελέτη της Ευρωπαϊκής Σκέψης του Πανεπιστήμιου του Σύδνεϋ στην Αυστραλία. Διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 1994 στο Πανεπιστήμιο University of Sydney, στην Αυστραλία. Ήμουν ομιλητής στη συζήτηση με θέμα: Trends in Eastern Europe and its Effects on Rethinking Economic Policy and Analysis. Τα υλικά του Συνεδρίου δημοσιεύτηκαν (βλ. ενότητα: "Κεφάλαια σε Βιβλία").

10 : 4 ο Διεθνές Συνέδριο της Association of Economic Universities of South and East Europe and Black Sea Region (ASECU). Διοργανώθηκε από την Ακαδημία Οικονομικών Σπουδών στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας μεταξύ 22 και 24 Μαΐου Παρουσίασα την εργασία: Kafouros, W., Panagiotou, R. and Vagionis, N., Greek Trade with Five Balkan States During the Transition Period : Opportunities Exploited and Missed. Δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά του Συνεδρίου. 2010: The Athens Tourism Symposium 2010 (ATS). Διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 10 και 11 Φεβρουαρίου Παρουσιάστηκε(από τον Ν. Βαγιονή) η εργασία: Kafouros, W., Kasimati, E. and Vagionis, N., Size and Viability of the Luxury Hotel Sector: Evidence from Greece. Δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά του Συνεδρίου. 2011: International Journal of Arts and Sciences: International Conference for Academic Disciplines. Διοργανώθηκε στη Ρώμη μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου Παρουσίασα την εργασία μου: The Need for National Economic Planning: Now Greater Than Ever Before. Δημοσιεύτηκε στα πρακτικά του Συνεδρίου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικές Πληροφορίες Επώνυμο: Καφούρος Όνομα: Βασίλης Ημερομηνία Γέννησης: 25 Ιουλίου 1959 Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος Στρατιωτικές Υποχρεώσεις: Εκπληρωμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Προσωπικές Πληροφορίες Επώνυµο: Καφούρος Όνοµα: Βασίλης Ηµεροµηνία Γέννησης: 25 Ιουλίου 1959 Επάγγελµα: Οικονοµολόγος, Ερευνητής B ιεύθυνση Εργασίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Άριστα (1 st Class)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Άριστα (1 st Class) 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Επώνυμο: ΜΑΥΡΙΔΗΣ Όνομα: ΗΡΑΚΛΗΣ Ημερομηνία γέννησης: 7 Σεπτεμβρίου 1963 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος - 2 παιδιά Διεύθυνση κατοικίας: Μελπομένης 3, Βάρη, Αττική 166 72

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά Στοιχεία. Ερευνητικά Ενδιαφέροντα. Οικονομική και Πολιτική Ευρωπαϊκών οικονομικών πολιτικών (με έμφαση στις θαλάσσιες μεταφορές).

Προσωπικά Στοιχεία. Ερευνητικά Ενδιαφέροντα. Οικονομική και Πολιτική Ευρωπαϊκών οικονομικών πολιτικών (με έμφαση στις θαλάσσιες μεταφορές). ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά Στοιχεία ΕΠΙΘΕΤΟ: ΤΣΙΩΤΣΗΣ ΟΝΟΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 27/5/1981 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΑΘΗΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΕΦΝΕΡ 10-12, ΤΚ 11636 ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 2109248841/ ΚΙΝ. 6972478618

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυμο : Κρεμμύδα Όνομα : Άννα Οικογεν. Κατάσταση : Έγγαμη με (2) παιδιά Εθνικότητα : Ελληνική Τηλ. / e-mail : 210-53.85.232, akremmyda@teiath.gr, annkre@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

27/2/2015. Τουρισμός:

27/2/2015. Τουρισμός: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ MASTERS IN TOURISM MANAGEMENT (MTM) ΡΟΔΟΥΛΑ Η.ΤΣΙΟΤΣΟΥ Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΠΜΣ ΜΤΜ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τουρισμός:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - BOOK PRESENTATIONS

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - BOOK PRESENTATIONS «ΣΠΟΥΔΑΙ», Τόμος 45, Τεύχος 3ο-4ο, Πανεπιστήμιο Πειραιώς / «SPOUDAI», Vol. 45, No 3-4, University of Piraeus ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - BOOK PRESENTATIONS Κ. Ευστρατόγλου, «Ελεύθερη Διακίνηση Εργαζομένων στην

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΜΠ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Πρόγραμμα Διατμηματικών Μεταπτυχιακών Σπουδών Εξειδίκευσης ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Σοφία

Διαβάστε περισσότερα

eion.gr

eion.gr nikolpanteion@pant eion.gr ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΕΠΩΝΥΜΟ : ΔΡΟΣΟΣ 2. ΟΝΟΜΑ : ΙΩΑΝΝΗΣ 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : 25/10/1951 4. ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ 5. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ : Ίδρυμα ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1. Προσωπικά στοιχεία. 2. Εκπαίδευση

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1. Προσωπικά στοιχεία. 2. Εκπαίδευση ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Π. Μπάλιος Ημερομηνία γέννησης: 16/6/1975 Τόπος γέννησης: Αθήνα Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.368.9458 E-mail: dbalios@econ.uoa.gr 2. Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Βασίλειος Φ. Φίλιος. Συνοπτικό Βιογραφικό

Βασίλειος Φ. Φίλιος. Συνοπτικό Βιογραφικό Βασίλειος Φ. Φίλιος Συνοπτικό Βιογραφικό Πτυχιούχος της Α.Σ.Ο. & Ε.Ε. / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics (ειδίκευση στη Λογιστική και Επιχειρηματική Χρηματοδότηση)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΟΡΟΝΕΩΣ 347 Τ.Κ.:21200 (ΑΡΓΟΣ) Τηλ.:2751021952, 2751086000 Κιν.τηλ.:6942986834 e-mail:xariskar@gmail.com ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Προσωπικές Πληροφορίες Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος Ηλικία:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ 1. Παπαδάκη Πολυξένη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, γνωστικό αντικείμενο «Γενική Πολιτειολογία», Φ.Ε.Κ. διορισμού: 1/ 11-1-2016. 2. Διοικητική θέση στο Πανεπιστήμιο: Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς Ήρθατε. Μάρθα Τριανταφύλλου. 28 mei 2012. Study in Holland

Καλώς Ήρθατε. Μάρθα Τριανταφύλλου. 28 mei 2012. Study in Holland Καλώς Ήρθατε Μάρθα Τριανταφύλλου 28 mei 2012 Study in Holland Ολλανδία ή Κάτω Χώρες; Μικρή χώρα Ελλάδα: 3,2 x Ολλανδία) Σύνορα με Βόρεια Θάλασσα, Γερμανία, Βέλγιο Πρωτεύουσα: Amsterdam (+780.000) 28 mei

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. development law 1262/82 in the recent stagnation of investment in Greece

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. development law 1262/82 in the recent stagnation of investment in Greece ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Αρτέμης Κουρτέσης Όνομα Πατρός: Βασίλειος Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος με δύο παιδιά Ημ/νία γέννησης: 28 Ιουνίου 1963 E-mail: akourtesis@aktis-sa.gr,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Επιστημών (Paris X Nanterre), Παρίσι, Γαλλία Έτος απόκτησης: 1995. DEA en Sciences Politiques

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Επιστημών (Paris X Nanterre), Παρίσι, Γαλλία Έτος απόκτησης: 1995. DEA en Sciences Politiques ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Ονοματεπώνυμο: Φωτεινή (Φανή) Κομσέλη 2. Εκπαίδευση: Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών 3. Δ/νση εργασίας: ΕΚΔΔΑ/ΙΝΕΠ, Πειραιώς 211, 177 78 Ταύρος 4. Τηλ.: 213.1306.236, -255, -200, -204

Διαβάστε περισσότερα

BS Concentration in Psychology (STATE UNIVERSITY OF NEW YORK-EMPIRE STATE COLLEGE, USA)

BS Concentration in Psychology (STATE UNIVERSITY OF NEW YORK-EMPIRE STATE COLLEGE, USA) BS Concentration in Psychology (STATE UNIVERSITY OF NEW YORK-EMPIRE STATE COLLEGE, USA) Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το NEW YORK COLLEGE προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία για ολοκληρωμένες πανεπιστημιακές σπουδές

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΥΝΙΟΣ 1995: ΙΟΥΝΙΟΣ 1991: Απολυτήριο από το Λύκειο Παραλίας Καλαμάτας με το βαθμό Άριστα (19 και 9/10)

ΙΟΥΝΙΟΣ 1995: ΙΟΥΝΙΟΣ 1991: Απολυτήριο από το Λύκειο Παραλίας Καλαμάτας με το βαθμό Άριστα (19 και 9/10) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ: Παναγιώτης Δημητρόπουλος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Δικηγόρος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: Στουρνάρη 28, 104 33 Αθήνα ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 697 470 33 22 Email: popafr@otenet.gr ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 24 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ)

Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ: Παναγιώτης Δημητρόπουλος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Δικηγόρος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: Στουρνάρη 28, 104 33 Αθήνα ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 697 470 33 22 Email: popafr@otenet.gr ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 24 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΡΟΜΠΟΛΗΣ ΟΝΟΜΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ: ΣΑΒΒΑΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 16/1/1977 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΑΘΗΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 29, 16122, ΑΘΗΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση εργασίας: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Τ. Θ. 21, Φλώρινα.

Διεύθυνση εργασίας: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Τ. Θ. 21, Φλώρινα. Σοφία Αυγητίδου Βιογραφικό σημείωμα Ι. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Διεύθυνση εργασίας: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Τ. Θ. 21, 53 100 Φλώρινα. Τηλ. 96796790

Διαβάστε περισσότερα

MASTER S COURSE IN HEALTH MANAGEMENT. Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Μονάδων και Υπηρεσιών Υγείας από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Ιταλίας

MASTER S COURSE IN HEALTH MANAGEMENT. Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Μονάδων και Υπηρεσιών Υγείας από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Ιταλίας MASTER S COURSE IN HEALTH MANAGEMENT Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Μονάδων και Υπηρεσιών Υγείας από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Ιταλίας Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Ιταλίας δημιούργησε το Μεταπτυχιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981 Διεύθυνση κατοικίας Εγνατίας 125, 54635 - Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα επικοινωνίας 2310 535354, 6936127493 Φαξ 2310 530468 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Το Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Ο.Π.Ε.) ιδρύθηκε το 1927, ένα από τα 5 ιδρυτικά τμήματα του Α.Π.Θ. Το 1973 εξειδικεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Στόχος του Τμήματος: Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης (152)

Στόχος του Τμήματος: Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης (152) Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης (152) Το Τμήμα: Το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης ιδρύθηκε το 1989 με αρχική ονομασία «Τμήμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης». Ανήκει στην ομάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Ονοματεπώνυμο Διεύθυνση Τηλέφωνο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Υπηκοότητα Ημερομηνία Γέννησης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Ονοματεπώνυμο Διεύθυνση Τηλέφωνο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Υπηκοότητα Ημερομηνία Γέννησης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ονοματεπώνυμο Διεύθυνση Τηλέφωνο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Υπηκοότητα Ημερομηνία Γέννησης ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΟΡΑΗ 13, ΛΑΡΙΣΑ 2410 551415, κιν. 6942 846

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Προσωπικά Στοιχεία. Επώνυμο: Μέμος. Όνομα: Κωνσταντίνος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Προσωπικά Στοιχεία. Επώνυμο: Μέμος. Όνομα: Κωνσταντίνος ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά Στοιχεία Επώνυμο: Μέμος Όνομα: Κωνσταντίνος Ιδιότητα: Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ), Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Γνωστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΕΡΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΡΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΠΟΥΔΕΣ 2002 UNIVERSITY OF CAMBRIDGE, UK PhD στα Οικονομικά Τίτλος Διατριβής: De-industrialisation and Industrial Policies in Greece Post Second World War 1996 UNIVERSITY OF CAMBRIDGE, UK

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σεμιναρίων Mεταπτυχιακών Φοιτητών

Πρόγραμμα Σεμιναρίων Mεταπτυχιακών Φοιτητών Πρόγραμμα Σεμιναρίων Mεταπτυχιακών Φοιτητών Το κάθε μεταπτυχιακό πρόγραμμα έχει 3 επίπεδα που αφορούν σεμινάρια (Ι, ΙΙ, ΙΙΙ). Θα πρέπει με το τέλος των σπουδών σας η αναλυτική σας βαθμολογία να αναγράφει

Διαβάστε περισσότερα

Study in Holland: open to international minds

Study in Holland: open to international minds Study in Holland: open to international minds Μάρθα Τριανταφύλλου Πρεσβεία Ολλανδίας 9-11-2015 Περιεχόμενα 1. Ολλανδία 2. Γιατί σπουδές στην Ολλανδία; 3. Προπτυχιακές Μεταπτυχιακές σπουδές 4. Πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

M.A. Comparative History, Univ. of Essex, /1007/97 ΔΟΑΤΑΠ 25/8/ έτη και 6 μήνες. Διδακτορικό, ΑΠΘ, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, 16/12/2005

M.A. Comparative History, Univ. of Essex, /1007/97 ΔΟΑΤΑΠ 25/8/ έτη και 6 μήνες. Διδακτορικό, ΑΠΘ, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, 16/12/2005 Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2018-2019 ΠΙΝΑΚΑΣ (α) άρθρου 2, παρ. 2, Π.Δ. 163, ΦΕΚ 149/26-06-2002, τεύχος Α ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

(clusters) clusters : clusters : clusters : 4. :

(clusters) clusters : clusters : clusters : 4. : «Προσδιοριστικοί Παράγοντες της Καινοτοµίας. ικτύωση της έρευνας µε την παραγωγή» ρ. Ιωάννης Χατζηκιάν Οκτώβριος 2006 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α ΜΕΡΟΣ Πρόλογος 3 1. Εισαγωγή 4

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Το Τμήμα Φιλολογίας είναι μέρος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποτελείται από τρεις τομείς: τον Τομέα Κλασικών Σπουδών, τον Τομέα Μεσαιωνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Περιεχόμενο Τμήματος

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Περιεχόμενο Τμήματος ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Γνωστικό περιεχόμενο Περιεχόμενο Τμήματος Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καταλαμβάνει σημαντική θέση στο χώρο των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ 2008

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ 2008 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ 2008 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: "Μελέτη της χρηματοοικονομικής αποτύπωσης περιβαλλοντικών πληροφοριών, της περιβαλλοντικής διαχείρισης, επίδοσης και αποτελεσματικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων"

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ. sep4u.gr

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ. sep4u.gr ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ. Π.Τ.Δ.Ε. Ιστορική Αναδρομή Π.Τ.Δ.Ε. Μερικά ιστορικά στοιχεία Μέχρι το Ακαδημαϊκό έτος 1986-87 λειτουργούσαν μόνο οι Παιδαγωγικές

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς Ήρθατε. Μάρθα Τριανταφύλλου. 1 december Study in Holland

Καλώς Ήρθατε. Μάρθα Τριανταφύλλου. 1 december Study in Holland Καλώς Ήρθατε Μάρθα Τριανταφύλλου 1 december 2010 Study in Holland Ολλανδία ή Κάτω Χώρες; Μικρή χώρα Ελλάδα: 3,2 x Ολλανδία) Σύνορα με Βόρεια Θάλασσα, Γερμανία, Βέλγιο Πρωτεύουσα: Amsterdam (735.526) 1

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΕΡΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΡΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΠΟΥΔΕΣ 1996 2002 UNIVERSITY OF CAMBRIDGE, UK PhD στα Οικονομικά Τίτλος Διατριβής: De-industrialisation and Industrial Policies in Greece Post Second World War 1995-1996 UNIVERSITY OF CAMBRIDGE,

Διαβάστε περισσότερα

1. Προσωπικά Στοιχεία. 2. Επικοινωνία. Τηλέφωνο Ηλ. Διεύθυνση Προαιρετικά. 3. Σπουδές

1. Προσωπικά Στοιχεία. 2. Επικοινωνία. Τηλέφωνο Ηλ. Διεύθυνση Προαιρετικά. 3. Σπουδές 1. Προσωπικά Στοιχεία Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Αιμιλία Λέκτορας Συνταγματικό Παπάζογλου- Δίκαιο Μητροπούλου Φ.Ε.Κ. Διορισμού Φ.Ε.Κ 217/10/12/97 Διεύθυνση Πάντειο Πανεπιστήμιο Λεωφ. Συγγρού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μαθαίνω πριν σπουδάσω 8-2-2016 ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΟΦΙΑ ΜΠΟΥΤΣΙΟΥΚΗ Λέκτορας ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ίδρυση: 1990 Το τρίτο κατά σειρά τμήμα που δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ανήκει στη

Διαβάστε περισσότερα

Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Π.Μ.Σ. ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Π.Μ.Σ. ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Π.Μ.Σ. ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 3 η Θεματική ενότητα: Ανάλυση μεθοδολογίας ερευνητικής εργασίας Σχεδιασμός έρευνας: Θεωρητικό πλαίσιο και ανάλυση μεθοδολογίας

Διαβάστε περισσότερα

BSc (Hons) in Psychology (University of Greenwich)

BSc (Hons) in Psychology (University of Greenwich) BSc (Hons) in Psychology (University of Greenwich) Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το NEW YORK COLLEGE προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία για ολοκληρωμένες πανεπιστημιακές σπουδές στην Ελλάδα, οι οποίες οδηγούν σε

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1. Διδακτορικό, από τη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1. Διδακτορικό, από τη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Επώνυμο : Καραβίδας Όνομα : Κων/νος Όν.πατέρα : Γεράσιμος Τόπος κατ. : Σταυράκι Ιωαννίνων Α Σπουδές : 1. Διδακτορικό, από τη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 2.

Διαβάστε περισσότερα

MSc Cognitive Behavioural Psychotherapy (Adult) / Μεταπτυχιακό στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία (Ενήλικες)

MSc Cognitive Behavioural Psychotherapy (Adult) / Μεταπτυχιακό στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία (Ενήλικες) Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 MSc Cognitive Behavioural Psychotherapy (Adult) / Μεταπτυχιακό στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία Επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

M.A. Comparative History, Univ. of Essex, /1007/97 ΔΟΑΤΑΠ 25/8/ έτη και 6 μήνες. Διδακτορικό, ΑΠΘ, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, 16/12/2005

M.A. Comparative History, Univ. of Essex, /1007/97 ΔΟΑΤΑΠ 25/8/ έτη και 6 μήνες. Διδακτορικό, ΑΠΘ, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, 16/12/2005 Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2018-2019 ΠΙΝΑΚΑΣ (α) άρθρου 2, παρ. 2, Π.Δ. 163, ΦΕΚ 149/26-06-2002, τεύχος Α ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών MA in Education (Education Sciences) ΑΣΠΑΙΤΕ-Roehampton ΠΜΣ MA in Education (Education Sciences) Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Εκπαίδευση (Επιστήμες της Αγωγής),

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 3.2 Σε Κέντρα Μελετών Ερευνών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 3.2 Σε Κέντρα Μελετών Ερευνών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: E-mail: Δημήτρης Π. Μπάλιος dbalios@econ.uoa.gr 2. Εκπαίδευση Περίοδος: Ιούνιος 2001 Ιούλιος 2006 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Διδακτορικό

Διαβάστε περισσότερα

Διάταξη Θεματικής Ενότητας ΕΠΑ51 / Εφαρμοσμένη Εκπαιδευτική Έρευνα

Διάταξη Θεματικής Ενότητας ΕΠΑ51 / Εφαρμοσμένη Εκπαιδευτική Έρευνα Διάταξη Θεματικής Ενότητας ΕΠΑ51 / Εφαρμοσμένη Εκπαιδευτική Έρευνα Σχολή ΣΑΚΕ Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Πρόγραμμα Σπουδών ΕΠΑ Επιστημών της Αγωγής Θεματική Ενότητα ΕΠΑ51 Εφαρμοσμένη

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Επαγγελματικές Προοπτικές Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση Καθηγητής Ιορδάνης Ψημμένος, Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Καθηγητής Βασίλειος Χατζόπουλος, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Αγροτική Κοινωνιολογία

Αγροτική Κοινωνιολογία Αγροτική Κοινωνιολογία Θεματική ενότητα 9: Οικογενειακή Γεωργία: η ελληνική περίπτωση 1/2 Όνομα καθηγητή: Χαράλαμπος Κασίμης Τμήμα: Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικοί στόχοι Στόχος εδώ είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: Management και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών

Μάθημα: Management και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ PANTEION UNIVERSITY OF SOCIAL AND POLITICAL SCIENCES DEPARTMENT OF ECONOMIC & REGIONAL DEVELOPMENT Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Προσωπικά στοιχεία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Προσωπικά στοιχεία ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Εμμανουήλ Γωνιανάκης Διεύθυνση: Ελευθέρνης 71, Ηράκλειο 71303, Κρήτη Τηλέφωνο: 2811-752327, 6946902781 Υπηκοότητα: Ελληνική Οικογενειακή κατάσταση:

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Φιλοσοφία και Διοίκηση-Μάνατζμεντ. MBA in Philosophy and Management

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Φιλοσοφία και Διοίκηση-Μάνατζμεντ. MBA in Philosophy and Management Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Φιλοσοφία και Διοίκηση-Μάνατζμεντ MBA in Philosophy and Management Γίνε Ηγέτης! ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 Με τη συνεργασία του AACSB

Διαβάστε περισσότερα

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΕΛΕΝΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΕΛΕΝΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΕΛΕΝΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ 1 ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΕΣΗ Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΟ), Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Προπτυχιακών Σπουδών

Κανονισμός Προπτυχιακών Σπουδών Κανονισμός Προπτυχιακών Σπουδών 1. Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λήψη του πτυχίου είναι οι εξής: Συγκέντρωση 104 ECTS (στο τρέχον πρόγραμμα σπουδών αντιστοιχούν σε 22 μαθήματα) από τα βασικά υποχρεωτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΤΩΝ Υπεύθυνοι Έρευνας

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΤΩΝ Υπεύθυνοι Έρευνας Τ.Ε.Ι. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ-ΜΒΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ευάγγελος Κελεσίδης Δάσκαλος (ΠΕ70) Έτος γέννησης 1963 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος Αλεξανδρείας 68 546 45 Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310 851 117 (οικ), 6947838389

Διαβάστε περισσότερα

Οι στόχοι του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών είναι:

Οι στόχοι του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών είναι: 1. Στόχοι του Προγράμματος Σπουδών (ΠΣ) Οι στόχοι του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών είναι: Η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων στο γνωστικό αντικείμενο της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ώστε να είναι

Διαβάστε περισσότερα

Study in Holland: open to international minds

Study in Holland: open to international minds Study in Holland: open to international minds Μάρθα Τριανταφύλλου Μορφωτική Ακόλουθος Πρεσβεία Ολλανδίας 19-12-2018 Ολλανδία μέσα από τα δικά σας μάτια Μικρή χώρα, μεγάλες ευκαιρίες Η μόνη μη-αγγλόφωνη

Διαβάστε περισσότερα

Study in Holland: open to international minds

Study in Holland: open to international minds Study in Holland: open to international minds Μάρθα Τριανταφύλλου Μορφωτική Ακόλουθος Πρεσβεία Ολλανδίας 1-12-2014 Περιεχόμενα 1. Ολλανδία 2. Γιατί σπουδές στην Ολλανδία; 3. Μεταπτυχιακές σπουδές 4. Πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) Τμήμα Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ)

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) Τμήμα Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) ΤΕΙ Θεσσαλίας - Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) Τμήμα Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) Λάρισα 23/10/2013 Προκήρυξη Αριθμός Πρωτοκόλλου: 4292/3-7-2013 ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος Λογιστική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ «ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ» ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ναταλία Σπυροπούλου. Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Υποψήφια Διδάκτωρ

Ναταλία Σπυροπούλου. Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Υποψήφια Διδάκτωρ Ναταλία Σπυροπούλου Κοινωνιολόγος Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμων Γ Βαθμίδας Επικοινωνία Γραφείο 5.5, τηλ. 210-7491714, e-mail: nspyropou@ekke.gr Σπουδές Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών,

Διαβάστε περισσότερα

Καθηγητής Παν Πειραιά, Δρ Φούντας Ευάγγελος. Δρ ΦΟΥΝΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς Πρόεδρος Τμήματος Πληροφορικής

Καθηγητής Παν Πειραιά, Δρ Φούντας Ευάγγελος. Δρ ΦΟΥΝΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς Πρόεδρος Τμήματος Πληροφορικής Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α Δρ ΦΟΥΝΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς Πρόεδρος Τμήματος Πληροφορικής Μ. ΚΑΡΑΟΛΗ και Α. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 80, 185 34 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ 210 414 2314 / Fax: 210-4142107

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς Ήρθατε. Μάρθα Τριανταφύλλου. 16 maart Study in Holland

Καλώς Ήρθατε. Μάρθα Τριανταφύλλου. 16 maart Study in Holland Καλώς Ήρθατε Μάρθα Τριανταφύλλου 16 maart 2010 Study in Holland Ολλανδία ή Κάτω Χώρες; Μικρή χώρα Ελλάδα: 3,2 x Ολλανδία) Σύνορα με Βόρεια Θάλασσα, Γερμανία, Βέλγιο Πρωτεύουσα: Amsterdam (735.526) 16 maart

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφική Ομάδα Ο Καθηγητής Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος Ο κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης Ο κ. Φίλιππος Ιωαννίδης Ο κ. Γεώργιος Παπαδάκης

Συγγραφική Ομάδα Ο Καθηγητής Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος Ο κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης Ο κ. Φίλιππος Ιωαννίδης Ο κ. Γεώργιος Παπαδάκης Συγγραφική Ομάδα Ο Καθηγητής Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος είναι διευθυντής στο Ερευνητικό Κέντρο Ενεργειακής Διοίκησης (Research Centre for Energy Management) στο ESCP Europe Business School του Λονδίνου,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΕΠΩΝΥΜΟ : ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΟΝΟΜΑ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ : ΘΕΜΙΣΤΙΚΛΗΣ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : ΛΑΜΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ : ΑΒΕΡΩΦ 51 ΛΑΜΙΑ ΟΙΚ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : ΕΓΓΑΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ 2014 2015 1. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ 2014 2015 1. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΟ ΠΜΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» ΤΕΑΠΗ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ INSTITUTE OF EDUCATION ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ 2014 2015

Διαβάστε περισσότερα

þÿ ¼ ¼± Ä Â ÆÅùº  ÃÄ ½

þÿ ¼ ¼± Ä Â ÆÅùº  ÃÄ ½ Neapolis University HEPHAESTUS Repository School of Economic Sciences and Business http://hephaestus.nup.ac.cy Master Degree Thesis 2015 þÿ ¼ ¼± Ä Â ÆÅùº  ÃÄ ½ þÿ ż½±Ã Å. ÀÌȵ¹Â ¼± Äν º Likaki, Ioannis

Διαβάστε περισσότερα

Λογιστική Θεωρία και Έρευνα

Λογιστική Θεωρία και Έρευνα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική Master of Science (MSc) in Accounting and Finance ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Λογιστική Θεωρία και Έρευνα Εισαγωγή στη Λογιστική Έρευνα Η αναζήτηση της αλήθειας

Διαβάστε περισσότερα

και ηµόσιας ιοίκησης του Πανεπιστηµίου Αθηνών 1988-92: Αναπληρωτής Καθηγητής των ιεθνών Σχέσεων στο Τµήµα

και ηµόσιας ιοίκησης του Πανεπιστηµίου Αθηνών 1988-92: Αναπληρωτής Καθηγητής των ιεθνών Σχέσεων στο Τµήµα ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΒΑΛΗΝΑΚΗΣ ΣΠΟΥ ΕΣ Ιούνιος 1981: ιδάκτωρ των ιεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήµιο Pantheon Sorbonne (Παρίσι Ι) µε άριστα 1980-1981: Πανεπιστήµιο Παρίσι Ι, Diplome d Etudes Approfondies (DEA) Ιστορία

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ Εισηγητές: Μίλτος Ασλάνογλου Energy Regulation Expert O Μίλτος Ασλάνογλου υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) μεταξύ του 2010 2015, και υπήρξε επικεφαλής

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή Τεχνικών Κειμένων

Συγγραφή Τεχνικών Κειμένων Συγγραφή Τεχνικών Κειμένων Εισαγωγή Από τις διαλέξεις του μαθήματος του Α εξαμήνου σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής Κ. Παπαθεοδώρου, Αναπληρωτής Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Υποτροφιών Fulbright Ακαδημαϊκού Έτους για Έλληνες Πολίτες

Πρόγραμμα Υποτροφιών Fulbright Ακαδημαϊκού Έτους για Έλληνες Πολίτες Πρόγραμμα Υποτροφιών Fulbright Ακαδημαϊκού Έτους 2018-2019 για Έλληνες Πολίτες To Ίδρυμα Fulbright προκηρύσσει νέο κύκλο υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 Οι υποτροφίες απευθύνονται σε καθηγητές/ερευνητές,

Διαβάστε περισσότερα

Study in Holland: open to international minds

Study in Holland: open to international minds Study in Holland: open to international minds Μάρθα Τριανταφύλλου Μορφωτική Ακόλουθος Πρεσβεία Ολλανδίας 17-4-2013 Περιεχόμενα 1. Ολλανδία 2. Γιατί σπουδές στην Ολλανδία; 3. Μεταπτυχιακές σπουδές 4. Πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Όνομα Επίθετο Οικ. Κατάσταση Ημερομηνία Γέννησης Τηλέφωνο Επικοινωνίας mail

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Όνομα Επίθετο Οικ. Κατάσταση Ημερομηνία Γέννησης Τηλέφωνο Επικοινωνίας mail ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Όνομα Επίθετο Οικ. Κατάσταση Ημερομηνία Γέννησης Τηλέφωνο Επικοινωνίας mail Αθανασία- Παρασκευή Υπερηφάνου Άγαμη 03.05.1988 2109940653 & 6945139495 athanasia.yperifanou@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Β. ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Β. ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Α. ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΘΕΤΟ Τσιφόρα ΟΝΟΜΑ Ευδοκία ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ Ισίδωρος ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ 17011971 ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ Ελληνική ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Έγγαμη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΙΑΣ Ζωοδόχου Πηγής

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα ΧΕΛΓΚΑ ΣΤΕΦΑΝΣΣΟΝ. Ημερομηνία και τόπος γέννησης: 2 Μαρτίου 1955, Winnipeg, Καναδάς.

Βιογραφικό Σημείωμα ΧΕΛΓΚΑ ΣΤΕΦΑΝΣΣΟΝ. Ημερομηνία και τόπος γέννησης: 2 Μαρτίου 1955, Winnipeg, Καναδάς. Διεύθυνση: Δράκου 26 Πειραιάς, 185 33 Ελλάδα Βιογραφικό Σημείωμα ΧΕΛΓΚΑ ΣΤΕΦΑΝΣΣΟΝ Ηλεκτρονική διεύθυνση: helgaki@hotmail.com Τηλέφώνα: 210-4110111 210-4222064 (& φαξ) 6977209035 Ημερομηνία και τόπος γέννησης:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ. Οκτώβριος Δείκτης καταναλωτικού κλίματος (CCI) Δείκτες αποτίμησης της οικονομικής συγκυρίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ. Οκτώβριος Δείκτης καταναλωτικού κλίματος (CCI) Δείκτες αποτίμησης της οικονομικής συγκυρίας ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ Οκτώβριος 8 Δείκτης καταναλωτικού κλίματος (CCI) Δείκτες αποτίμησης της οικονομικής συγκυρίας Η ταυτότητα του Οικονομικού Βαρόμετρου της Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος (Consumer

Διαβάστε περισσότερα

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΖΑΝΑΣ

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΖΑΝΑΣ Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΖΑΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΘΕΤΟ : Καζάνας ΟΝΟΜΑ : Αθανάσιος ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ : Ευάγγελος ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ : Ανδριανή ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : 30/09/1973 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Γραφεία: Κτήριο Αποστολίδη, Καλλιπόλεως και Ερεσού 1 T.K. 20537, 1678 Λευκωσία, Τηλ.: + 357 22893850, Τηλομ.: + 357 22 894491 Παρουσίαση 26 Ιανουαρίου 2014 2. ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων Διακίνησης Προϊόντων www.logistics.teithe.gr Επιστημονικός Συνεργάτης Στόχοι Θέματα παρουσίασης παρουσίασης Επιστήμη των Logistics Επιχειρηματικό ενδιαφέρον Ακαδημαϊκό και ερευνητικό ενδιαφέρον Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

2 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου

2 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου 2 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου 3 4 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου Προσωπική Αναφορά για την Επιλογή του Σωστού ΜPΑ και προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας Προσωπική

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός βελτίωσης της σχέσης μεταξύ διοίκησης ΑΈΙ και πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης. Ιωάννης Κλαψόπουλος. 1. Εισαγωγή Η

Σχεδιασμός βελτίωσης της σχέσης μεταξύ διοίκησης ΑΈΙ και πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης. Ιωάννης Κλαψόπουλος. 1. Εισαγωγή Η ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΕΙ ΚΑΙ... 27 27 Σχεδιασμός βελτίωσης της σχέσης μεταξύ διοίκησης ΑΈΙ και πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης Ιωάννης Κλαψόπουλος 1. Εισαγωγή Η παρούσα εισήγηση

Διαβάστε περισσότερα

AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics)

AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) www.logistics.teithe.gr Επίκουρος Καθηγητής dfolinas@gmail.com Στόχοι Θέματα παρουσίασης παρουσίασης Επιστήμη των Logistics Επιχειρηματικό ενδιαφέρον

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Αξιοποιώντας Ψηφιακά Μαθησιακά Αντικείμενα στη Διδασκαλία

ΘΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Αξιοποιώντας Ψηφιακά Μαθησιακά Αντικείμενα στη Διδασκαλία ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΘΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2016 1. Αξιοποιώντας Ψηφιακά Μαθησιακά Αντικείμενα στη Διδασκαλία 2. Στατιστική ανάλυση δεδομένων και Μεθοδολογία επιστημονικής Έρευνας ΚΟΝΙΤΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Ενημερωτικό Φυλλάδιο Αθήνα, Οκτώβριος 2016 Εργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιολογητικά υποβολής αίτησης: Αίτηση υποψηφιότητας (

Δικαιολογητικά υποβολής αίτησης: Αίτηση υποψηφιότητας ( EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. Χηλή, 68100 Αλεξανδρούπολη HELLENIC REPUBLIC DEMOCRITUS UNIVERSITY OF THRACE SCHOOL

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομο Προφίλ Ακαδημαϊκού Προσωπικού / Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Σύντομο Προφίλ Ακαδημαϊκού Προσωπικού / Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Σύντομο Προφίλ Ακαδημαϊκού Προσωπικού / Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα ΕΝΤΥΠΟ: 00.1.03 Πανεπιστήμιο: Επίθετο: Όνομα: Βαθμίδα/Θέση: Σχολή: Τμήμα: Επιστημονικό Πεδίο: * Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης : Επιχειρηματικότητα. Θεωρία και Στρατηγική Πολυεθνικών Επιχειρήσεων

Ειδικά Θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης : Επιχειρηματικότητα. Θεωρία και Στρατηγική Πολυεθνικών Επιχειρήσεων ΕΚΠΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS 2015-2016 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝEΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Με την ολοκλήρωση του μαθήματος ο διδασκόμενος αναμένεται να είναι σε θέση να:

Με την ολοκλήρωση του μαθήματος ο διδασκόμενος αναμένεται να είναι σε θέση να: Τίτλος Μαθήματος: ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗΣ Κωδικός Μαθήματος: MUS 651 Κατηγορία Μαθήματος: (Υποχρεωτικό/Επιλεγόμενο) Υποχρεωτικό Επίπεδο Μαθήματος: (πρώτου, δεύτερου

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών Το Πανεπιστήμιο Κύπρου σας καλεί στην Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών στον Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη ως τον νέο Πρύτανη

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ονοματεπώνυμο Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Υπηκοότητα ΜΠΕΛΟΥΛΗ ΑΓΑΘΗ agathabel@yahoo.gr ΕΛΛΗΝΙΚΗ Ημερομηνία γέννησης 11/11/1985 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ Ημερομηνίες (από

Διαβάστε περισσότερα

ABS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ABS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ABS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ABS! Σκοπός: Σκοπός της εταιρίας είναι η ανάπτυξη ανταγωνιστικών και πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραµµάτων.! Στόχοι: 1. Η συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ 1 MOBILITY FORUM & APPS AWARDS 2 Απριλίου 2 HR COMMUNITY & AWARDS 14 Μαΐου 3 OTCs & COSMETICS 4 HOSPITALITY FORUM & AWARDS 5 8 ο INSURANCE

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡ. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡ. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡ. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ Μεταπτυχιακές Σπουδές: Ανωτάτη εκπαίδευση: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (M.Sc.) στις Διεθνείς Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

Study in Holland: open to international minds

Study in Holland: open to international minds Study in Holland: open to international minds Μάρθα Τριανταφύλλου Μορφωτική Ακόλουθος Πρεσβεία Ολλανδίας 7-11-2016 Περιεχόµενα 1. Ολλανδία 2. Γιατί σπουδές στην Ολλανδία; 3. Μεταπτυχιακές σπουδές 4. Πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα