BHMA - BHMA. Επιλέγεις, μετά από προσεκτική μελέτη έως 3 Ιδρύματα του εξωτερικού. Δηλαδή, κοιτάζεις στα site των υποψηφίων Ιδρυμάτων :

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "BHMA - BHMA. Επιλέγεις, μετά από προσεκτική μελέτη έως 3 Ιδρύματα του εξωτερικού. Δηλαδή, κοιτάζεις στα site των υποψηφίων Ιδρυμάτων :"

Transcript

1 1 BHMA - BHMA Ενημερώνεσαι απο τον Πίνακα Φοιτητικής Ροής κινητικότητας για τα Ιδρύματα που συμμετέχουν το Ακαδημαϊκό έτος που θα διακινηθείς. Ο Πίνακας αυτός παρουσιάζει το Ίδρυμα, τις θέσεις, τους φοιτητομήνες, όπου 1x9 (ένας φοιτητής επί έτος), 2x5 (δύο φοιτητές επί ένα εξάμηνο) Επιλέγεις, μετά από προσεκτική μελέτη έως 3 Ιδρύματα του εξωτερικού. Δηλαδή, κοιτάζεις στα site των υποψηφίων Ιδρυμάτων : α) Ακαδημαϊκό ημερολόγιο και σχέση του με το δικό μας β) Γλώσσα διδασκαλίας και επίπεδο αυτής που απαιτείται από το Ίδρυμα του εξωτερικού γ) Εάν η γλώσσα διδασκαλίας είναι διαφορετική από την επίσημη γλώσσα του Ιδρύματος, αναζητάς λίστα μαθημάτων στα Αγγλικά για το εξάμηνο που επιθυμείς. ΠΡΟΣΟΧΗ! Θα πρέπει να υπάρχουν αρκετά μαθήματα για να διαλέξεις, γιατί στην αρχή μπορεί να έχεις επιλέξει ορισμένα τα οποία να μην προσφερθούν τελικά για διάφορους λόγους και να πρέπει να διαλέξεις άλλα στη θέση τους.

2 2 Επίσης, αποφασίζεις για την περίοδο σπουδών δηλ. διαλέγεις εξάμηνο φθινοπωρινό ή εαρινό, συμπληρώνεις τις ακριβείς ημερομηνίες και τα ECTS credits, τα οποία είναι για μεν το εξάμηνο 30 και για όλο το έτος 60. Υποβάλεις την αίτησή σου (μέσα σε προκαθορισμένες ημερομηνίες βάσει της σχετικής ανακοίνωσης) μαζί με το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας που κατέχεις ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ για συμμετοχή στο πρόγραμμα Επιτυχής ολοκλήρωση του αριθμού μαθημάτων που προβλέπονται στο 1ο έτος σπουδών (10 κατοχυρωμένα μαθήματα τουλάχιστον, κατά την υποβολή της αίτησης) Υπηκοότητα οποιουδήποτε κράτους (και εκτός της ΕΕ) Καλή γνώση της γλώσσας διδασκαλίας του ιδρύματος υποδοχής (υποβάλλεις σχετικό πιστοποιητικό μαζί με την αίτησή σου)

3 3 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ H επιλογή των υποψηφίων γίνεται μετά από αξιολόγηση της ακαδημαϊκής επίδοσης από την Επιτροπή ERASMUS του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται συνεκτίμηση των κάτωθι παραγόντων: 1. αξιολόγηση της φοιτητικής επίδοσης (Μέσος όρος βαθμολογίας, αριθμός μαθημάτων, υποχρεωτικά μαθήματα Αου έτους), 2. αξιολόγηση του επιπέδου γνώσης της γλώσσας στην οποία θα διδαχθούν και θα εξετασθούν σε μαθήματα της επιλογής τους στο εξωτερικό, 3. αξιολόγηση της όλης προσωπικότητάς των φοιτητών/τριών και των υψηλών κινήτρων συμμετοχής τους στο πρόγραμμα. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο βαθμό δυσκολίας που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι φοιτητές μας ανάλογα με το επίπεδο και τις απαιτήσεις των Ξένων Πανεπιστημίων στα οποία επιθυμούν να μεταβούν στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αρχίζεις να ετοιμάζεις το LA (Learning Agreement Συμβόλαιο Εκμάθησης) Στο έντυπο αυτό συμπληρώνεις τα προσωπικά σου στοιχεία, τα στοιχεία του Ιδρύματος προέλευσης καθώς και τα στοιχεία του Ιδρύματος Υποδοχής. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο τμήμα με τίτλο: Section to be completed BEFORE THE MOBILITY, συμπληρώνεις στον Πίνακα 1 (Table A: study program abroad) τους κωδικούς, τους τίτλους

4 και τις πιστωτικές μονάδες (ECTS credits) των μαθημάτων που θα παρακολουθήσεις στο εξωτερικό όπως αυτά εμφανίζονται στον οδηγό σπουδών του ξένου Πανεπιστημίου ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ και στον Πίνακα 2 (Table B: Group of educational components in the student's degree that would normally be completed at the sending institution and which will be replaced by the study abroad) τους κωδικούς, τους τίτλους και τις πιστωτικές μονάδες (ECTS credits) των μαθημάτων που θα αντιστοιχηθούν στο δικό μας Πανεπιστήμιο ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Τα μαθήματα αυτά είναι μαθήματα στα οποία πρέπει να εξεταστείς επιτυχώς για να πάρεις το πτυχίο σου από το ΟΠΑ. Για διάρκεια σπουδών ενός εξαμήνου στο εξωτερικό θα πρέπει να συμπληρώνεις 30 ECTS Credits, ενώ για διάρκεια σπουδών ενός ακαδημαϊκού έτους θα πρέπει να συμπληρώνεις 60 ECTS Credits. Τα μαθήματα αυτά μπορείτε να τα επιλέξετε αφού συμβουλευτείτε τον οδηγό σπουδών που θα σας αποσταλεί ή θα τον αναζητήσετε στο site του αντίστοιχου Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια έρχεστε σε επικοινωνία με τη Διοικητική Υπεύθυνη του Τμήματός μας που θα προωθήσει το Learning Agreement στην Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Τμήματος ώστε να εξασφαλίσετε την έγκριση της αντιστοιχίας των μαθημάτων σας. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣΗ? Το πρώτο βήμα για την αντιστοίχιση είναι να βρείτε μαθήματα στο πανεπιστήμιο προορισμού τα οποία να έχουν παρόμοιο περιεχόμενο με τα μαθήματα τα οποία θέλετε να αντιστοιχίσετε στο ΟΠΑ. Ιδανικά, θα πρέπει να έχετε αντιστοιχίσει 5 δικά μας μαθήματα με 5 μαθήματα της σχολής προορισμού τα οποία να έχουν ίδιο περιεχόμενο με τα δικά μας μαθήματα, και να σας δίνουν 6 πιστωτικές μονάδες ανά μάθημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι κάθε πανεπιστήμιο ορίζει διαφορετικό αριθμό πιστωτικών μονάδων για τα μαθήματα τα οποία προσφέρει στους φοιτητές erasmus. 4

5 5 Π.χ. υπάρχουν σχολές στο εξωτερικό οι οποίες για τα μαθήματα του προγράμματος erasmus δίνουν 7,5 ή 15 πιστωτικές μονάδες ανά μάθημα. Στην περίπτωση αυτή 2 μαθήματα των 15 πιστωτικών μονάδων καλύπτουν 5 μαθήματα του Τμήματός μας. Πρέπει όμως τα 2 μαθήματα των 15 πιστωτικών μονάδων να καλύπτουν (τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό) την ύλη των 5 μαθημάτων του Ο.Π.Α. τα οποία θέλετε να αντιστοιχίσετε. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να σας αντιστοιχηθεί ένα μάθημα του ΟΠΑ θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 6 πιστωτικές μονάδες, για 2 μαθήματα τουλάχιστον 12 πιστωτικές μονάδες, κ.τ.λ. Εάν π.χ. περάσετε στο εξωτερικό μαθήματα τα οποία αντιστοιχούν σε 20 πιστωτικές μονάδες, θα σας αντιστοιχηθούν 3 δικά μας μαθήματα. Για να περάσετε 4 δικά μας μαθήματα θα έπρεπε να είχατε τουλάχιστον 24 πιστωτικές μονάδες κ.ο.κ. Σε περίπτωση που πηγαίνοντας στο εξωτερικό διαπιστώσετε ότι ορισμένα από τα μαθήματα που έχετε επιλέξει δεν προσφέρονται μπορείτε να προβείτε σε διόρθωση/αλλαγή του LA. Προκειμένου να γίνει αυτό θα πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα στην Διοικητική Υπεύθυνη του Τμήματος ζητώντας την αλλαγή που επιθυμείτε. Εκείνη θα προωθήσει το αίτημά σας στην Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη που είναι αρμόδια να εγκρίνει την αλλαγή και να σας ενημερώσει σχετικά, ώστε στη συνέχεια να συμπληρωθεί από εσάς η σελίδα 5 του Learning Agreement, που είναι το τμήμα του εντύπου που ονομάζεται Section to be completed DURING THE MOBILITY, που περιλαμβάνει CHANGES TO THE ORIGINAL LEARNING AGREEMENT και που αφορά προσθήκες/διαγραφές. Στη συνέχεια αυτό το έγγραφο θα μας αποσταλεί ώστε να το υπογράψει η δική μας Ακαδημαϊκή Συντονίστρια και το στέλνουμε πίσω στο Ίδρυμα του εξωτερικού για να υπογράψουν κι εκείνοι από την πλευρά τους.. Η προθεσμία αλλαγών είναι συνήθως δύο εβδομάδες από την εγγραφή σας στο Πανεπιστήμιο Υποδοχής.

6 6 Η διαδικασία αυτή σας εξασφαλίζει την αναγνώριση των μαθημάτων που επιλέξατε και είναι ουσιώδης για τις σπουδές σας στο εξωτερικό. Θα πρέπει να φροντίσετε ώστε να έχετε στην κατοχή σας αντίγραφα των υπογεγραμμένων και από τα τρία μέρη (δηλ. από εσάς, από το Ίδρυμα προέλευσης και το Ίδρυμα Υποδοχής) LA s before and during mobility. After Mobility / Transcript of Records Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών στο εξωτερικό εκδίδεται το After Mobility / Transcript of records με τους βαθμούς των μαθημάτων και τα ECTS credits. Βάσει των αποτελεσμάτων αυτών γίνεται η αντιστοιχία των μαθημάτων και των βαθμών σας στο ΟΠΑ. ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (ΙΚΥ) Τα έντυπα αυτά θα σας σταλούν ηλεκτρονικά και συμπληρώνοντάς τα θα λάβετε τη σχετική υποτροφία από το ΙΚΥ. Πριν από την αναχώρησή σας θα λάβετε το 80% του συνολικού ποσού και μετά την επιστροφή σας στην Ελλάδα το υπόλοιπο 20% του ποσού της υποτροφίας. Θα πρέπει να είσαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με την περίοδο σπουδών που θα δηλώσετε, διότι βάσει της διάρκειας σπουδών σας στο εξωτερικό θα σας χορηγηθεί και η ανάλογη υποτροφία. Τη διάρκεια σπουδών θα τη βρείτε στο Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Ιδρύματος υποδοχής και θα πρέπει να περιλαμβάνει την παρακολούθηση των μαθημάτων καθώς και τις εξετάσεις. Πολλά Ιδρύματα κάνουν μια Welcome Week. Όταν αυτή είναι υποχρεωτική θα πρέπει να τη συμπεριλάβετε στη διάρκεια κινητικότητας.

7 ΠΡΟΣΟΧΗ! 7 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ! Αναπόσπαστο μέρος της Σύμβασης που θα υπογράψετε αποτελεί το Συμβόλαιο Εκμάθησης Learning Agreement). Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε στις εξετάσεις σε ΟΛΑ τα μαθήματα που έχετε δηλώσει και ΟΧΙ να επιλέξετε να παρακολουθήσετε και να εξεταστείτε μόνο σε μερικά από αυτά. Το γεγονός της μη συμμετοχής στις παρακολουθήσεις και τις εξετάσεις ΟΛΩΝ των μαθημάτων συνεπάγεται την μη τήρηση από πλευράς σας των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη Σύμβαση σας και θα έχετε τις συνέπειες της μη καταβολής του 20% της υποτροφίας ή και ακόμη της επιστροφής μέρους ή όλου του ποσού αυτής. ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ Παρακαλείσθε να συμπληρώσετε στη Σύμβασή σας τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης και λήξης της κινητικότητάς σας. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΙΚΥ που παρατίθενται πιο κάτω, αν διαπιστώσετε ότι η διάρκεια της κινητικότητάς σας θα είναι τελικά μεγαλύτερη από αυτή που δηλώσατε στη σύμβασή σας, τότε, προκειμένου να πληρωθείτε για τις επιπλέον μέρες θα πρέπει υποχρεωτικά να ενημερώσετε το ΟΠΑ πριν από την τελευταία μέρα που αναγράφεται στη

8 σύμβασή σας, για τις επιπλέον αυτές μέρες. Διαφορετικά οι επιπλέον ημέρες θα θεωρούνται ως περίοδος «μηδενικής επιχορήγησης». Πιο αναλυτικά σχετικά με τις τροποποιήσεις, στους Χρηματοοικονομικούς και Συμβατικούς ισχύει το εξής: Αλλαγές στην περίοδο παραμονής (ισχύει για φοιτητές και προσωπικό): Εάν η αναμενόμενη διάρκεια της διαμονής είναι μεγαλύτερη από εκείνη που αναφέρεται στη Σύμβαση Επιχορήγησης, ο δικαιούχος μπορεί: o είτε να τροποποιήσει τη Σύμβαση επιχορήγησης κατά τη διάρκεια της περιόδου κινητικότητας στο εξωτερικό κατά τρόπο ώστε να ληφθεί υπόψη το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παραμονής, υπό την προϋπόθεση ότι τούτο καθίσταται δυνατό βάσει του υπολειπόμενου ποσού της επιχορήγησης. o είτε να συμφωνήσει με τον συμμετέχοντα κατά τη διάρκεια της περιόδου κινητικότητας στο εξωτερικό ότι οι επιπλέον ημέρες θα θεωρηθούν ως περίοδος «μηδενικής επιχορήγησης». o Το ποσό της επιχορήγησης δεν δύναται να αυξηθεί αφότου η κινητικότητα έχει ολοκληρωθεί. Εάν η βεβαιούμενη περίοδος παραμονής είναι μεγαλύτερη της αντίστοιχης περιόδου που αναφέρεται στη Σύμβαση επιχορήγησης, οι επιπλέον ημέρες θεωρούνται ως περίοδος «μηδενικής επιχορήγησης». Για κινητικότητα φοιτητών: Με την επιφύλαξη της τήρησης της ελάχιστης επιλέξιμης περιόδου, εάν η βεβαιούμενη περίοδος παραμονής είναι μικρότερη της αντίστοιχης περιόδου που αναφέρεται στη Σύμβαση επιχορήγησης, ο δικαιούχος θα ενεργήσει ως εξής: 8

9 o Εάν η διαφορά μεταξύ της βεβαιούμενης περιόδου παραμονής και της αντίστοιχης περιόδου που αναφέρεται στη Σύμβαση επιχορήγησης, είναι μεγαλύτερη των 5 ημερών, ο δικαιούχος πρέπει να δηλώσει στο Mobility Tool+ την βεβαιούμενη περίοδο παραμονής (δηλαδή την ημερομηνία έναρξης και λήξης η οποία κοινοποιείται μέσω του Πιστοποιητικού Αναλυτικής Βαθμολογίας ή της Βεβαίωσης Πρακτικής Άσκησης) και η επιχορήγηση θα υπολογιστεί εκ νέου. o Αντιθέτως, εάν η διαφορά είναι 5 ημέρες ή μικρότερη, ο δικαιούχος θα δηλώσει στο Mobility Tool+, την περίοδο που δηλώνεται στη Σύμβαση Επιχορήγησης (δηλαδή η επιχορήγηση δεν χρειάζεται να υπολογιστεί εκ νέου). 9 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Είναι μια κάρτα απαραίτητη για την εγγραφή σας στο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, η οποία αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή σας στο εξωτερικό. Την κάρτα αυτή την κρατάτε πάντα μαζί σας και την επιδεικνύετε όποτε σας ζητηθεί. Όσοι φοιτητές είναι ασφαλισμένοι στο ΟΠΑ παίρνουν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Aσφάλισης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε ενημερωθεί λεπτομερώς πριν αναχωρήσετε για το εξωτερικό σχετικά με τις καλύψεις της κάρτας. Στον ακόλουθο σύνδεσμο αναγράφονται με λεπτομέρεια οι καλύψεις που παρέχει η συγκεκριμένη κάρτα

10 10 ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ Ο.Π.Α. ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε κάθε εξάμηνο οι φοιτητές υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά «Δήλωση μαθημάτων» βάσει του Οδηγού Σπουδών του Τμήματός μας. Τα μαθήματα που παίρνουν στο εξωτερικό μπορούν να τα δηλώσουν στη Δήλωση αυτή (στο φθινοπωρινό ή εαρινό εξάμηνο, ανάλογα με την περίοδο που προσφέρονται στο ΟΠΑ). Μάθημα που δεν δηλώνεται, δεν μπορεί να επανεξεταστεί το Σεπτέμβριο σε περίπτωση αποτυχίας στο εξωτερικό. Οι φοιτητές αφού δηλώσουν όσα μαθήματα θα παρακολουθήσουν στο εξωτερικό και εφόσον έχουν κενές θέσεις στη δήλωσή τους μπορούν να δηλώσουν και άλλα μαθήματα του ΟΠΑ για τα οποία μπορούν να εξετασθούν μόνο κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου. Καθαρά για λόγους προστασίας των φοιτητών μας και εξασφάλισης του αδιάβλητου κατά τις διαδικασίες εξετάσεων, απαγορεύεται η συμμετοχή τους στις εξεταστικές περιόδους ως εξής: - Απαγορεύεται αυστηρά η συμμετοχή των φοιτητών Erasmus στις εξετάσεις του ΟΠΑ κατά την περίοδο σπουδών τους σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού. π.χ. ένας φοιτητής που συμμετέχει στο Πρόγραμμα κατά το φθινοπωρινό εξάμηνο δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει στις εξετάσεις φθινοπωρινού εξαμήνου του ΟΠΑ. Αντίστοιχα, ένας φοιτητής που συμμετέχει στο Πρόγραμμα κατά το εαρινό εξάμηνο δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει στις εξετάσεις εαρινού εξαμήνου του ΟΠΑ και ένας φοιτητής που συμμετέχει στο Πρόγραμμα κατά το ακαδημαϊκό έτος δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει στις εξετάσεις φθινοπωρινού και εαρινού εξαμήνου του ΟΠΑ.

11 - Επίσης, απαγορεύεται η συμμετοχή στις έκτακτες εξεταστικές περιόδους που ακολουθούν το εξάμηνο που ο φοιτητής/τρια συμμετείχε στο Πρόγραμμα. - ΕΑΝ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ οι βαθμοί σας αυτοί θα ακυρωθούν από τη Γραμματεία μας. Οι φοιτητές Erasmus δικαιούνται να πάρουν δωρεάν τα ελληνικά συγγράμματα για τα μαθήματα που θα παρακολουθήσουν στο εξωτερικό με την προϋπόθεση να τα δηλώσουν ηλεκτρονικά στο ΟΠΑ και να τα επιλέξουν μέσω του συστήματος του ΕΥΔΟΞΟΥ. Επιτρέπεται επανεξέταση των μαθημάτων στα οποία απέτυχε ο φοιτητής Erasmus στο εξωτερικό κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου στο ΟΠΑ, το ίδιο ακαδημαϊκό Έτος κατά το οποίο διακινήθηκε ο φοιτητής ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ να έχει δηλώσει τα ελληνικά αντίστοιχα μαθήματα στην ηλεκτρονική δήλωσή του. 11 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ERASMUS O Σύλλογος φοιτητών Erasmus είναι ένας επίσημος σύλλογος που λειτουργεί επιβοηθητικά στο έργο του Πανεπιστημίου μας παρέχοντας πληροφορίες για τα διάφορα ξένα Ιδρύματα και φέρνοντας σε επαφή πολλούς φοιτητές που έχουν ήδη συμμετάσχει στο Πρόγραμμα με φοιτητές που πρόκειται να συμμετάσχουν. Οι πληροφορίες αυτές είναι πολύτιμες και καλό θα ήταν να φροντίσουν όλοι να ενημερωθούν σχετικά, πριν φύγουν από την Ελλάδα. Τα γραφεία του Συλλόγου ESN Athens AUEB βρίσκονται στην οδό Ευελπίδων 29, 1ος όροφος ( E.mail: esa@aueb.gr).

12 12 Απαραίτητη εξουσιοδότηση Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή σας, θα πρέπει να κάνετε μια εξουσιοδότηση σε κάποιο πρόσωπο προκειμένου να μπορεί να παραλάβει τα βιβλία των μαθημάτων που δηλώσατε ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος EUDOXOS. Επίσης, εξουσιοδότηση θα χρειαστεί και για άλλες τυχόν ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν στην Ελλάδα μέλη της οικογένειάς σας Το γραφείο Erasmus του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης είναι στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε και σας παρέχει συνεχή υποστήριξη πριν και κατά τη διάρκεια της συμμετοχής σας στο πρόγραμμα. Διοικητική Υπεύθυνη Τμήματος Μουρίκη Αναστασία - Οθωνία, Μέλος ΕΤΕΠ Ωρες γραφείου 11-4μ.μ. καθημερινά 1 ος όροφος Δεριγνύ, Εργαστήριο Οικονομικής Πολιτικής ΔΙΙ Τηλ oth.mouriki@aueb.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΕΝΤΥΠΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΕΝΤΥΠΑ Πατησίων 76, 104 34 Αθήνα. Tηλ.: 210 8203 319, 210 8203 320 / Fax: 210 8203301 76, Patission Street, Athens 104 34 Greece. Tel.: (+30) 210 8203 319, 210 8203 320 / Fax: (+30) 210 8203301 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΕΘΝΩΝ & ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΕΘΝΩΝ & ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΕΘΝΩΝ & ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Η ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤEΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟYΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟYΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥ ΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18 Τα βήµατα που πρέπει να ακολουθήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚH AΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ Τα βήµατα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα παρακάτω:

ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚH AΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ Τα βήµατα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα παρακάτω: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΕΘΝΩΝ & ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Η ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤEΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟYΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟYΝ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚH AΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚO EΤΟΣ 2018-19 Τα βήµατα που πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Θεολογίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ 2014-2015 Προκηρύσσεται η επιλογή φοιτητών για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Erasmus+ για το ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

1. Πριν την διαδικασία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος Τι πρέπει να προσέξετε πριν την υποβολή της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα Erasmus+ για Σπουδές. 2. Διαδικασία υποβολής της

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΕΘΝΩΝ & ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Η ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤEΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟYΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟYΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥ ΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19 Τα βήµατα που πρέπει να ακολουθήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Σας γνωρίζουμε ότι μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση συμμετοχής στο νέο Πρόγραμμα ERASMUS+ για σπουδές, ακαδημαϊκού έτους 2015-2016. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus+ Κινητικότητα για πρακτική άσκηση Checklist. A) Μετά τη θετική μου αξιολόγηση και την έγκριση της αίτησής μου

Erasmus+ Κινητικότητα για πρακτική άσκηση Checklist. A) Μετά τη θετική μου αξιολόγηση και την έγκριση της αίτησής μου Erasmus+ Κινητικότητα για πρακτική άσκηση Checklist A) Μετά τη θετική μου αξιολόγηση και την έγκριση της αίτησής μου Υπογράφεται το Learning Agreement for Traineeship από εμένα, το αρμόδιο άτομο στον φορέα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ L.L.P. / ERASMUS/Ι.Κ.Υ.

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ L.L.P. / ERASMUS/Ι.Κ.Υ. ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ L.L.P. / ERASMUS/Ι.Κ.Υ. 2011 2012 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 1. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMU S

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMU S ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMU S+ 2015-2016 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 1. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΑΣΜΟΣ+

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΑΣΜΟΣ+ Πρόσκληση συμμετοχής ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΑΣΜΟΣ+ Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εξερχόμενους φοιτητές, παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ http://www.interel.uoa.gr/erasmus.html Η διακίνηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ L.L.P. / ERASMUS/Ι.Κ.Υ. 2013 2014 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών Τµήµα Θεολογίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών Τµήµα Θεολογίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών Τµήµα Θεολογίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ 2016-17 Ανακοινώνεται η έναρξη της διαδικασίας επιλογής φοιτητών του Τµήµατος Θεολογίας που επιθυµούν να

Διαβάστε περισσότερα

1)Application Form που αφορά στο Πανεπιστήμιο Φιλοξενίας που επιθυμείτε να επισκεφτείτε. Το Application Form προσκομίζεται από το Παν.

1)Application Form που αφορά στο Πανεπιστήμιο Φιλοξενίας που επιθυμείτε να επισκεφτείτε. Το Application Form προσκομίζεται από το Παν. Έντυπα που αποστέλλονται στο Πανεπιστήμιο Φιλοξενίας Εφόσον επιλεγείτε από το τμήμα σας, το τμήμα σας αποστέλλει τα πρακτικά επιλογής στο γραφείο Κινητικότητας Erasmus που αναλαμβάνει να σας ενημερώσει

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus+ Κινητικότητα για πρακτική άσκηση Checklist

Erasmus+ Κινητικότητα για πρακτική άσκηση Checklist Erasmus+ Κινητικότητα για πρακτική άσκηση Checklist Α) Πριν την αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus για πρακτική άσκηση Αναζητώ μόνος μου ή και με τη βοήθεια του γραφείου Erasmus φορέα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS. Ελένη Κ. Παλούρα, Καθηγήτρια. www.eurep.auth.gr

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS. Ελένη Κ. Παλούρα, Καθηγήτρια. www.eurep.auth.gr ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS Ελένη Κ. Παλούρα, Καθηγήτρια Ακαδημαϊκή Συντονίστρια ERASMUS, ΤΦ www.eurep.auth.gr Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ERASMUS ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Ε. Κ. Παλούρα Τομέας ΦΣΚ, Ακαδημαϊκή Συντονίστρια ERASMUS Α. Ιωαννίδου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS PLUS 2015-16

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS PLUS 2015-16 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS PLUS 2015-16 Ελένη Κ. Παλούρα, Καθηγήτρια Ακαδημαϊκή Συντονίστρια ERASMUS, ΤΦ www.eurep.auth.gr φοιτητές εξερχόμενοι ERASMUS+ σπουδές 1 Ε. Κ. Παλούρα ERASMUS PLUS 2014 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ERASMUS

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus+ Κινητικότητα για Σπουδές. Κινητικότητα για Πρακτική Άσκηση

Erasmus+ Κινητικότητα για Σπουδές. Κινητικότητα για Πρακτική Άσκηση Erasmus+ Κινητικότητα για Σπουδές Κινητικότητα για Πρακτική Άσκηση Προϋποθέσεις κινητικότητας για σπουδές (1) Ελάχιστη διάρκεια παραμονής 3 μήνες και μέγιστη 12 μήνες. Οι φοιτητές να είναι εγγεγραμμένοι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΕΘΝΩΝ & ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΕΘΝΩΝ & ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΕΘΝΩΝ & ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Η ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤEΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟYΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟYΝ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚH AΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚO EΤΟΣ 2017-18 Τα βήµατα που πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥ ΑΣΤΩΝ

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥ ΑΣΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΩΚΡΑΤΗΣ / ERASMUS Χρήσιµες ερωτήσεις και απαντήσεις Τι είναι το Πρόγραµµα Ανταλλαγής ERASMUS; Είναι η δράση του Προγράµµατος SOCRATES που απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες Ιδρυµάτων τριτοβάθµιας

Διαβάστε περισσότερα

ERASMUS+/ΚΑ1 ΑΣΠΑΙΤΕ Κινητικότητα Φοιτητών για Πρακτική Άσκηση Student Mobility for Traineeships Προϋποθέσεις Συμμετοχής

ERASMUS+/ΚΑ1 ΑΣΠΑΙΤΕ Κινητικότητα Φοιτητών για Πρακτική Άσκηση Student Mobility for Traineeships Προϋποθέσεις Συμμετοχής ERASMUS+/ΚΑ1 ΑΣΠΑΙΤΕ Κινητικότητα Φοιτητών για Πρακτική Άσκηση Student Mobility for Traineeships Προϋποθέσεις Συμμετοχής Κινητικότητα Φοιτητών για Πρακτική Άσκηση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε Ίδρυμα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ: Εφόσον ο υποψήφιος φοιτητής επιθυμεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ για πρακτική άσκηση σε κάποιον

Διαβάστε περισσότερα

ERASMUS+/ΚΑ1 ΑΣΠΑΙΤΕ Κινητικότητα Φοιτητών για Πρακτική Άσκηση Student Mobility for Traineeships Προϋποθέσεις Συμμετοχής

ERASMUS+/ΚΑ1 ΑΣΠΑΙΤΕ Κινητικότητα Φοιτητών για Πρακτική Άσκηση Student Mobility for Traineeships Προϋποθέσεις Συμμετοχής ERASMUS+/ΚΑ1 ΑΣΠΑΙΤΕ Κινητικότητα Φοιτητών για Πρακτική Άσκηση Student Mobility for Traineeships Προϋποθέσεις Συμμετοχής Κινητικότητα Φοιτητών για Πρακτική Άσκηση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε Ίδρυμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ LLP/ERASMUS ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ / ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ LLP/ERASMUS ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ / ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΝΟΜΑ: ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ: ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΑΡΙΘ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ / ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ: ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus για σπουδές ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ & ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus για σπουδές ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ & ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Γραφείο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Κοζάνη, 5/1/2017 Α.Π. 2844 Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ 2017-2018 για

Διαβάστε περισσότερα

«Πρόγραμμα Erasmus+»

«Πρόγραμμα Erasmus+» «Πρόγραμμα Erasmus+» Πρόγραμμα Erasmus ΠEΜΠΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2018 Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 Τμήματα Καρδίτσας / ΤΕΙ Θεσσαλίας ΤΕΙ Λάρισας - Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Αχιλλέας ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Αχιλλέας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ & ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ & ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Γραφείο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Κοζάνη, 22/1/2018 Α.Π. 3931 Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ 2018-2019 για

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019 ------------------------------ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός συμμετοχής, αξιολόγησης και επιλογής φοιτητών/τριών του Πολυτεχνείου Κρήτης στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+

Κανονισμός συμμετοχής, αξιολόγησης και επιλογής φοιτητών/τριών του Πολυτεχνείου Κρήτης στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ Κανονισμός συμμετοχής, αξιολόγησης και επιλογής φοιτητών/τριών του Πολυτεχνείου Κρήτης στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ Α. Προϋποθέσεις συμμετοχής Οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Erasmus Τμήματος Φυσικοθεραπείας

Οδηγός Erasmus Τμήματος Φυσικοθεραπείας Οδηγός Erasmus Τμήματος Φυσικοθεραπείας Συγγραφή: Μπανιά Θεοφανή, Πανεπιστημιακός συνεργάτης Μπίλλη Ευδοκία, Επικ. Καθηγήτρια Τμήμα Φυσικοθεραπείας Επιμέλεια: Μπίλλη Ευδοκία, Επικ. Καθηγήτρια Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΓΕΝΙΚΑ KΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΓΕΝΙΚΑ KΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΓΕΝΙΚΑ KΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές εγγεγραμμένοι σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS+ σε πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΓΕΝΙΚΑ KΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΓΕΝΙΚΑ KΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΓΕΝΙΚΑ KΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές εγγεγραμμένοι σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS+ σε πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΓΕΝΙΚΑ KΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΓΕΝΙΚΑ KΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΓΕΝΙΚΑ KΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές εγγεγραμμένοι σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS+ σε πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ERASMUS+ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2016-2017 Πρόγραμμα Ομίλου Πρακτικής Άσκησης Erasmus + ακαδ. έτους 2016-17 Για πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς

Διαβάστε περισσότερα

Ο δ η γ ό ς ε ξ ε ρ χ ό μ ε ν ω ν φ ο ι τ η τ ώ ν E r a s m u s + γ ι α σ π ο υ δ έ ς

Ο δ η γ ό ς ε ξ ε ρ χ ό μ ε ν ω ν φ ο ι τ η τ ώ ν E r a s m u s + γ ι α σ π ο υ δ έ ς Ο δ η γ ό ς ε ξ ε ρ χ ό μ ε ν ω ν φ ο ι τ η τ ώ ν E r a s m u s + γ ι α σ π ο υ δ έ ς Α κ α δ η μ α ϊ κ ό έ τ ο ς 2015-2 0 1 6 Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητές φοιτήτριες, Συγχαρητήρια για την επιλογή σας ως

Διαβάστε περισσότερα

Μετακίνηση Φοιτητών σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού με το Πρόγραμμα ΕΡΑΣΜΟΣ 2014-2015

Μετακίνηση Φοιτητών σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού με το Πρόγραμμα ΕΡΑΣΜΟΣ 2014-2015 ΦΟΙΤΗΤΕΣ Μετακίνηση Φοιτητών σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού με το Πρόγραμμα ΕΡΑΣΜΟΣ 2014-2015 Oι θέσεις που υπάρχουν για μετακίνηση φοιτητών του Τμήματός μας σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS (ΤΜΗΜΑ Ο..Ε.)

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS (ΤΜΗΜΑ Ο..Ε.) Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS (ΤΜΗΜΑ Ο..Ε.) Το πρόγραµµα erasmus είναι ένα πρόγραµµα ανταλλαγής φοιτητών µε το οποίο µπορείτε να κάνετε µέρος των σπουδών σας (1 ή 2 εξάµηνα)

Διαβάστε περισσότερα

Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS

Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS Α) Προϋποθέσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα Εάν κάποια φοιτήτρια / κάποιος φοιτητής δεν πληρεί τις ακόλουθες ελάχιστες προϋποθέσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση για φοιτητές/τριες

Ενημέρωση για φοιτητές/τριες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Α.Π.Θ.» 2014 2020 Ενημέρωση για φοιτητές/τριες Ιδρυματικά Υπεύθυνος Έργου Αντώνης Κορωναίος Καθηγητής Τμ. Γεωλογίας Επιστημονικά Υπεύθυνος για το Τμήμα Νομικής Παναγιώτης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ERASMUS

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ERASMUS ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ERASMUS ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013-2014 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ Αρ. Σύμβασης: UCY SMS 2013 - Μεταξύ: του Πανεπιστημίου Κύπρου που εφεξής θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+

Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ Μετακινήσεις για σπουδές (προπτυχιακοί φοιτητές) Τμήμα Εικαστικών Τεχνών Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι φοιτητές/ήτριες

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Κρήτης Πανεπιστημιούπολη Βουτών Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα, Τ.Κ. 71003 ΣΘΕΤΕ τηλ.: 2810 393180 evgenia.skountaki@uoc.gr ΙΑΤΡΙΚΗΣ-τηλ: 2810 394783 adamaki@med.uoc.gr http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_el.htm

Διαβάστε περισσότερα

ERASMUS Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων για το Πρόγραμμα ERASMUS+ για Σπουδές Ακαδημαϊκού Έτους ERASMUS +

ERASMUS Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων για το Πρόγραμμα ERASMUS+ για Σπουδές Ακαδημαϊκού Έτους ERASMUS + ERASMUS + 2017-2018 1 ERASMUS + Κινητικότητα φοιτητών για Σπουδές Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων για το Πρόγραμμα ERASMUS+ για Σπουδές Ακαδημαϊκού Έτους 2017-2018 Πανεπιστημίου Πειραιώς Προθεσμία Υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εξερχόμενων φοιτητών Erasmus+για σπουδές Α κ α δ η μ α ϊ κ ό έ τ ο ς

Οδηγός εξερχόμενων φοιτητών Erasmus+για σπουδές Α κ α δ η μ α ϊ κ ό έ τ ο ς Οδηγός εξερχόμενων φοιτητών Erasmus+για σπουδές Α κ α δ η μ α ϊ κ ό έ τ ο ς 2015-2 0 1 6 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ... 3 Nomination... 3 Εγγραφή... 3 Στέγαση...

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ & ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ & ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Γραφείο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Κοζάνη, 22/01/2019 Α.Π. 2826 Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ 2019-2020 για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus για σπουδές ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus για σπουδές ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Γραφείο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Κοζάνη, 5/1/2017 Α.Π. 2842 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ 2017-2018

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ METAKINHΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔIA BΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ (LLP)

ΤΜΗΜΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ METAKINHΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔIA BΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ (LLP) ΤΜΗΜΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕRASMUS METAKINHΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔIA BΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ (LLP) (ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013) Όσοι φοιτητές (προπτυχιακοί ή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2012-2013 Σύμφωνα με τον Ν. 4009/2011 (ΦΕΚ 195/6-9-2011, τ. Α ): α) άρθρο 30, εδάφιο β παρ. 2: Κάθε ακαδημαϊκό έτος περιλαμβάνει εκπαιδευτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕRASMUS METAKINHΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔIA BΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ (LLP)

ΤΜΗΜΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕRASMUS METAKINHΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔIA BΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ (LLP) ΤΜΗΜΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕRASMUS METAKINHΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔIA BΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ (LLP) (ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014) Όσοι φοιτητές (προπτυχιακοί ή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Κινητικότητα Φοιτητών (Erasmus + και Erasmus placement) ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Κινητικότητα Φοιτητών (Erasmus + και Erasmus placement) ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ Κινητικότητα Φοιτητών (Erasmus + και Erasmus placement) 1. Γενικά Υπό τις προϋποθέσεις που περιγράφονται παρακάτω, οι

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες για το Erasmus+ Κινητικότητα για Σπουδές (Studies)

Πληροφορίες για το Erasmus+ Κινητικότητα για Σπουδές (Studies) Πληροφορίες για το Erasmus+ Κινητικότητα για Σπουδές (Studies) Γιατί είναι σημαντική η κινητικότητα για τους φοιτητές; Ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων: Βελτιώνονται οι γλωσσικές δεξιότητες τους Μαθαίνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΣ ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΗ (StudentsWeb)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΣ ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΗ (StudentsWeb) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΣ ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΗ (StudentsWeb) 1.1. Είσοδος στην εφαρμογή StudentsWeb Για να εισέλθετε στην εφαρμογή θα χρειαστείτε λογαριασμό e-υπηρεσιών (λογαριασμός Μηχανογραφικού).

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ERASMUS+ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ERASMUS+ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΚΑΔ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ERASMUS+ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ERASMUS+ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΚΑΔ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ERASMUS+ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ERASMUS+ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2016-2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Tα προγράμματα Κλασσικής Κινητικότητας και του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα

Προϋποθέσεις συμμετοχής των φοιτητών στο πρόγραμμα ERASMUS

Προϋποθέσεις συμμετοχής των φοιτητών στο πρόγραμμα ERASMUS ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Δ.Ε. ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΙΚΥ ΠΑΤΣΙΟΥ Ιπποκράτους 20, 10680 Αθήνα Τηλ. 2103688544 2103688542 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν

Διαβάστε περισσότερα

ERASMUS+ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ [αφορά στο εαρινό εξάμηνο σπουδών του ακαδημαϊκού έτους ]

ERASMUS+ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ [αφορά στο εαρινό εξάμηνο σπουδών του ακαδημαϊκού έτους ] ERASMUS+ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ [αφορά στο εαρινό εξάμηνο σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015] Τι είναι η δράση Erasmus+ Κινητικότητα Σπουδών Η δράση Erasmus+ STUDIES υποστηρίζει την κινητικότητα φοιτητών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ/ ERASMUS ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: (να αναφέρεται σε κάθε σχετική αλληλογραφία)

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ/ ERASMUS ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: (να αναφέρεται σε κάθε σχετική αλληλογραφία) Παράρτημα V.1.α.i Εκπαίδευση και Πολιτισμός Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση Erasmus ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ/ ERASMUS ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: (να αναφέρεται σε κάθε σχετική αλληλογραφία)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ/ ERASMUS

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ/ ERASMUS Παράρτημα V.1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ERASMUS ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προπτυχιακών φοιτητών για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προπτυχιακών φοιτητών για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης Πανεπιστημιούπολη (Μεταβατικό κτίριο), 45110 Ιωάννινα Τ: 2651009051 E: students@gpa.uoi.gr Ιωάννινα, 12 Μαρτίου 2018 Αρ. Πρωτ.:3923 Κωδικός Πρόσκλησης: ΠΑ-ΕΣΠΑ-6-2018 Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Προπτυχιακών Σπουδών

Κανονισμός Προπτυχιακών Σπουδών Κανονισμός Προπτυχιακών Σπουδών 1. Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λήψη του πτυχίου είναι οι εξής: Συγκέντρωση 104 ECTS (στο τρέχον πρόγραμμα σπουδών αντιστοιχούν σε 22 μαθήματα) από τα βασικά υποχρεωτικά

Διαβάστε περισσότερα

Ι. ιαδικασίες πριν την επιλογή

Ι. ιαδικασίες πριν την επιλογή EΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LLP/ERASMUS ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. Ο Εσωτερικός Κανονισµός Λειτουργίας των Προγράµµατος LLP/ERASMUS Της Ιατρικής Σχολής του Α.Π. έχει ως πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προπτυχιακών φοιτητών για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προπτυχιακών φοιτητών για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης Πανεπιστημιούπολη (Μεταβατικό κτίριο), 45110 Ιωάννινα Τ: 2651007478 E: students@gpa.uoi.gr Ιωάννινα, 15 Νοεμβρίου 2017 Αρ. Πρωτ.:3679 Κωδικός Πρόσκλησης: ΠΑ-ΕΣΠΑ-5-2018 ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ Πρόγραμμα Πρακτικής

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προπτυχιακών φοιτητών για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προπτυχιακών φοιτητών για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης Πανεπιστημιούπολη (Μεταβατικό κτίριο), 45110 Ιωάννινα Τ: 2651007478 E: gpa_students@uoi.gr Ιωάννινα, 15 Νοεμβρίου 2017 Αρ. Πρωτ.:3679 Κωδικός Πρόσκλησης: ΠΑ-ΕΣΠΑ-5-2018 Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής συμμετέχει στο πρόγραμμα Εrasmus+ το οποίο έχει ως γενικούς στόχους

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προπτυχιακών φοιτητών για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προπτυχιακών φοιτητών για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης Πανεπιστημιούπολη (Μεταβατικό κτίριο), 45110 Ιωάννινα E: students@gpa.uoi.gr ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ Ιωάννινα, 14 Μαΐου 2019 Αρ. Πρωτ.:4644 Κωδικός Πρόσκλησης: ΠΑ-ΕΣΠΑ-8-2019 Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΥΕΚ) & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ (ΥΜ)

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΥΕΚ) & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ (ΥΜ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 Ημερομηνία έκδοσης 5 Ιουλίου 2018 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΥΕΚ) & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ (ΥΜ) 1 ο εξάμηνο ΥΕΚ & ΥΘΜ Δ.M. E.C.T.S./Π.Μ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ERASMUS+ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ [αφορά στο δεύτερο εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους ]

ERASMUS+ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ [αφορά στο δεύτερο εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους ] ERASMUS+ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015 2016 [αφορά στο δεύτερο εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016] Τι είναι η δράση Erasmus+ Κινητικότητα Σπουδών Η δράση Erasmus+ STUDIES υποστηρίζει την κινητικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Απαραίτητο για τη δήλωση είναι να έχετε ενεργό πανεπιστημιακό .

Απαραίτητο για τη δήλωση είναι να έχετε ενεργό πανεπιστημιακό  . ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη 26-2-2014 ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 Οι δηλώσεις των μαθημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισµός συµµετοχής, αξιολόγησης και επιλογής φοιτητών/τριών του Πολυτεχνείου Κρήτης στο πρόγραµµα κινητικότητας Erasmus+

Κανονισµός συµµετοχής, αξιολόγησης και επιλογής φοιτητών/τριών του Πολυτεχνείου Κρήτης στο πρόγραµµα κινητικότητας Erasmus+ Κανονισµός συµµετοχής, αξιολόγησης και επιλογής φοιτητών/τριών του Πολυτεχνείου Κρήτης στο πρόγραµµα κινητικότητας Erasmus+ Α. Προϋποθέσεις συµµετοχής Οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συµµετοχή στο πρόγραµµα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Προς: τους ακαδημαϊκούς υπευθύνους Διμερών Συμφωνιών με κινητικότητα φοιτητών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

https://www.upatras.gr/sites/www.upatras.gr/files/ypourgiki_apofasi_ects.pdf 2 / 10

https://www.upatras.gr/sites/www.upatras.gr/files/ypourgiki_apofasi_ects.pdf 2 / 10 ιαδικασία απόδοσης και αναγνώρισης ακαδηµαϊκών µονάδων ECTS και µετατροπής βαθµολόγησης των φοιτητών Erasmus+ Εισαγωγή Το Ευρωπαϊκό Σύστηµα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Ακαδηµαϊκών Μονάδων (ECTS) αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus Δια Βίου Μάθηση/ Erasmus

Erasmus Δια Βίου Μάθηση/ Erasmus ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS PLUS Ελένη Κ. Παλούρα, Καθηγήτρια Ακαδημαϊκή Συντονίστρια ERASMUS, ΤΦ www.eurep.auth.gr 1 Ε. Κ. Παλούρα ERASMUS PLUS 2014 Η εξέλιξη του προγράμματος ERASMUS Σωκράτης/ Erasmus Δια Βίου

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκό έτος

Ακαδημαϊκό έτος ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 5/7/2019 ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Τηλ.: 26610 87129 / E-mail: erasmus@ionio.gr «Προκήρυξη Κινητικότητας ΔιοικητικούΠροσωπικού με σκοπό την επιμόρφωση» Ακαδημαϊκό έτος 2019-20

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Γραφείο Erasmus Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ Ημ/νία: 20/05/2014 Αρ. Πρωτοκ.: 548 Κτίριο Α, Κωστακιοί, 471 00 Άρτα Τηλ. Επικοινωνίας: 26810 50544 e-mail: erasmus @ teiep. gr ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ERASMUS+ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2014/2015 ΡΙΤΑ ΜΠΙΖΙΟΥ ΙΚΥ

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ERASMUS+ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2014/2015 ΡΙΤΑ ΜΠΙΖΙΟΥ ΙΚΥ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ERASMUS+ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2014/2015 ΡΙΤΑ ΜΠΙΖΙΟΥ ΙΚΥ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Ανεξαρτήτου αρ. μετακινήσεων και τύπου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ERASMUS

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ERASMUS ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 12 Μαρτίου 2018 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ERASMUS+ 2018-19 Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών/τριών με τα Πανεπιστήμια: - Università

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΑΡΙΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΑΡΙΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ EΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ Αθήνα 22-03-16 ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΑΡΙΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ από 23 Μαρτίου 2016 έως και 23 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

Μετακίνηση Φοιτητών σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού με το Πρόγραμμα ERASMUS+ για το ακαδημαϊκό έτος

Μετακίνηση Φοιτητών σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού με το Πρόγραμμα ERASMUS+ για το ακαδημαϊκό έτος Μετακίνηση Φοιτητών σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού με το Πρόγραμμα ERASMUS+ για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 Oι θέσεις που υπάρχουν για μετακίνηση φοιτητών του Τμήματός μας σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ Γραφείο Erasmus Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ Ημ/νία: 20/10/2014 Αρ. Πρωτοκ.: 690 Κτίριο Α, Κωστακιοί, 471 00 Άρτα Τηλ. : 26810 50544 http://erasmus.teiep.gr/ e-mail: erasmus@teiep.gr ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών. Γαβριήλ Β. Γιαννακόπουλος Καθηγητής

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών. Γαβριήλ Β. Γιαννακόπουλος Καθηγητής Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών Γαβριήλ Β. Γιαννακόπουλος Καθηγητής Πρόεδρος του Τμήματος για την διετία 2013-2015 ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Αποφασίζουμε 1. Προκηρύσσουμε το πρόγραμμα ERASMUS +/Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων για Σπουδές για το ακ. έτος

Αποφασίζουμε 1. Προκηρύσσουμε το πρόγραμμα ERASMUS +/Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων για Σπουδές για το ακ. έτος Erasmus+ Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Θεσσαλονίκη, 26 / 2 / 2019 Αριθμός Πρωτοκόλλου 3937 Έχοντας υπόψη: 1. Την εγκεκριμένη κατανομή κονδυλίων από την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19 ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Έκδοση 1 η Copyright Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αιγάλεω, Οκτώβριος 2018 http://www.ba.uniwa.gr/ Πανεπιστημιούπολη 2 Πέτρου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: (να αναφέρεται σε κάθε σχετική αλληλογραφία)

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: (να αναφέρεται σε κάθε σχετική αλληλογραφία) Παράρτημα V.1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ------

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ! ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 1. Να σας δώσουμε βασικές πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρετε από την αρχή 2. Να ζητήσετε διευκρινίσεις 3. Να μην υπάρξει

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προπτυχιακών φοιτητών για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προπτυχιακών φοιτητών για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης Πανεπιστημιούπολη (Μεταβατικό κτίριο), 45110 Ιωάννινα E: students@gpa.uoi.gr Ιωάννινα, 14 Νοεμβρίου 2018 Αρ. Πρωτ.:4408 Κωδικός Πρόσκλησης: ΠΑ-ΕΣΠΑ-7-2019 Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Οδηγός Φοιτητών. για τη Μετάβαση από το Παλιό στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Οδηγός Φοιτητών. για τη Μετάβαση από το Παλιό στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Οδηγός Φοιτητών για τη Μετάβαση από το Παλιό στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Σεπτέμβριος 2019 0 Περιεχόμενα Α) Γενικές Ερωτήσεις... 1 Β) Ερωτήσεις για φοιτητές που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Η Ιατρική Σχολή (ΙΣ) του Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει κάθε χρόνο περιορισμένο αριθμό θέσεων για εξωτερικές μετεγγραφές.

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ι Γ Μ Α ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ERASMUS. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση

Ε Ι Γ Μ Α ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ERASMUS. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση Παράρτημα V.1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus+/KA1 Η Κινητικότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Erasmus+/KA1 Η Κινητικότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση Erasmus+/KA1 Η Κινητικότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2015 Αλίκη Φιλανδριανού Τομέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Πρόγραμμα Erasmus+ Προϋπολογισμός: 14,7 δις για 7 χρόνια Ξεχωριστές δραστηριότητες:

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η. Προϋποθέσεις συμμετοχής των φοιτητών στο πρόγραμμα ERASMUS

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η. Προϋποθέσεις συμμετοχής των φοιτητών στο πρόγραμμα ERASMUS ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΑΚΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ 13 Α -106 80, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 2103688060 e-mail: anakas@primedu.uoa.gr

Διαβάστε περισσότερα

Απαραίτητο για τη δήλωση είναι να έχετε ενεργό πανεπιστημιακό .

Απαραίτητο για τη δήλωση είναι να έχετε ενεργό πανεπιστημιακό  . ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη 27-2-2015 ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Οι δηλώσεις των μαθημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα 1. Δείκτης Προόδου

Εικόνα 1. Δείκτης Προόδου ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018 2019 Οι δηλώσεις μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος pithia. Θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Κτι ριο Α, Κωστακιοι, Άρτα Ημ/νία: 24/04/2018 Τηλ. : Αρ. Πρωτοκ.: 1780 erasmus.teiep.gr e mail:

Κτι ριο Α, Κωστακιοι, Άρτα Ημ/νία: 24/04/2018 Τηλ. : Αρ. Πρωτοκ.: 1780 erasmus.teiep.gr e mail: Γραφείο Erasmus Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ Κτι ριο Α, Κωστακιοι, 471 50 Άρτα Ημ/νία: 24/04/2018 Τηλ. : 26810 50544 Αρ. Πρωτοκ.: 1780 erasmus.teiep.gr e mail: erasmus@teiep.gr 4η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

2013-14 ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2013-14 ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2013-14 ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 3ος όροφος πύργου παιδαγωγικής τηλέφωνο: 2310-991203 ώρες λειτουργίας: 9.00-19.00 Περιεχόμενα 1. Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων. Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίες Φοιτητή Σελίδα 1 / 10

Πίνακας Περιεχομένων. Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίες Φοιτητή Σελίδα 1 / 10 Πίνακας Περιεχομένων 1. Υπηρεσίες Φοιτητή... 3 1.1 Ακαδημαϊκή Δομή... 3 1.2 Καρτέλα Φοιτητή... 3 Σταθερή Διεύθυνση... 3 Επισκόπηση Διεύθυνσης... 3 Στοιχεία Ανεξάρτητα από Διεύθυνση... 4 1.3 Έλεγχος Κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα 1. Δείκτης Προόδου

Εικόνα 1. Δείκτης Προόδου ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017 2018 Οι δηλώσεις μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος pithia. Θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018,

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα 1. Δείκτης Προόδου

Εικόνα 1. Δείκτης Προόδου ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017-2018 Οι δηλώσεις μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος pithia. Θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-19 Διεύθ: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ οι φοιτητές μπορούν να μετακινηθούν για σπουδές και πρακτική άσκηση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ οι φοιτητές μπορούν να μετακινηθούν για σπουδές και πρακτική άσκηση. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ Το ERASMUS+ είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, το οποίο τη νέα περίοδο 2014-2020 συνεχίζεται ενισχυμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Διαβάστε περισσότερα