Α Ε Ν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚ. ΕΤΟΣ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ 14 / 09 / 2018 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Α Ε Ν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚ. ΕΤΟΣ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ 14 / 09 / 2018 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ:"

Transcript

1 Α Ε Ν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚ. ΕΤΟΣ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ 14 / 09 / 2018 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: 90min ΕIΣΗΓΗΤΕΣ: Ρακιντζής Ι. - Στεργιούδη Φ. Τζιτζής Μ. - Κουπαράνης Στ. Ρουσίδου Σ. - Παλάντζας Π. - Αργυρίου Α. Περιβόλη Π. - Σαάντ Φ. - Ματσούκα Μ. Προσοχή: Τα στοιχεία και τις απαντήσεις σας θα τα δώσετε στην τελευταία σελίδα. ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΟ-ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟ: 1. Σε αντλίες πετρελαίου υψηλής πιέσεως τύπου BOSCH η ποσότητα του καυσίμου προς τον καυστήρα ελέγχεται με: α. Βαλβίδες εισαγωγής - διαφυγής β. Θυρίδες εισαγωγής - διαφυγής 2. Σε αντλίες πετρελαίου υψηλής πιέσεως τύπου BOSCH με ποιον τρόπο μεταβάλλεται η ποσότητα του καυσίμου προς τον καυστήρα; α. Με τον εκκεντροφόρο β. Με την ελικοτομή του εμβόλου 3. Ποια είναι η αντιστοιχία στο μετρικό σύστημα για ονομαστική διάμετρο χαλυβδοσωλήνα 1 ; α. DN15 β. DN25 4. Ονοματίστε το διπλανό εξάρτημα. α. Μούφα β. Σταυρός γ. Ρακόρ 5. Το δίκτυο γλυκού νερού ψύξεως (center cooling) με τι χρώμα είναι βαμμένο; α. Κίτρινο β. Πράσινο γ. Μπλε 6. Για να ανοίξω μία οπή Φ35mm θα χρησιμοποιήσω στο δράπανο: α. χαμηλές στροφές β. υψηλές στροφές 7. Ποιο από τα παρακάτω τεμάχια μπορώ να διαμορφώσω σε στράντζα με καμπτική ικανότητα 3,5x15; α. Πλάτος 4,0m & πάχος 12mm β. Πλάτος 2,5m & πάχος 16mm γ. Πλάτος 1,5m & πάχος 12mm δ. Κανένα από τα παραπάνω 8. Για να κάνω σύνδεση με πριτσίνι Φ6mm θα κάνω διάνοιξη με τρυπάνι: α. 6 β. 7 γ Το διπλανό επιστόμιο είναι: α. βάνα ανεπίστροφη β. βάνα με πεταλούδα 10. Με μια κόκκινη κουκουνάρα 3/4" μπορώ να κόψω: α. δεξιόστροφο σπείρωμα μέχρι 3/4" β. δεξιόστροφο σπείρωμα ακριβώς 3/4".

2 ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ: 11. Πως ξεχωρίζουμε τις φιάλες οξυγόνου και ασετιλίνης; α. Από το τον ήχο αφού τις κτυπήσουμε με μεταλλικό αντικείμενο. β. Από το χρώμα και το μέγεθος της φιάλης. γ. Από το προστατευτικό καπάκι, δεξιόστροφο ή αριστερόστροφο. δ. Ισχύουν όλα τα παραπάνω 12. Ποια είναι η κατάλληλη περιοχή εργασίας και ρύθμισης των Αμπέρ στην συγκόλληση για ένα ηλεκτρόδιο Φ= 2,50mm; α Α β Α γ Α 13. Πως πρέπει να ρυθμιστεί η φλόγα στον καυστήρα για εργασία κολλήσεως με χρήση οξυγόνου και ασετιλίνης; α. Ρύθμιση σε οξειδωτική φλόγα β. Ρύθμιση σε ανθρακωτική φλόγα γ. Ρύθμιση σε ουδέτερη φλόγα 14. Στην ηλεκτροσυγκόλληση όταν εργαζόμαστε με 80 έως 175 Α τι νούμερο γυαλί βάζουμε στη μάσκα; α. Βαθμού προστασίας 9 β. Βαθμού προστασίας 11 γ. Δεν παίζει ρόλο τι γυαλί θα χρησιμοποιήσουμε 15. Εκτελείτε ηλεκτροσυγκόλληση και φοράτε μάσκα κεφαλής. Πώς πρέπει να κρατάτε την τσιμπίδα; α. Τσιμπίδα με κλίση ηλεκτροδίου 90 ο με το μέταλλο που κολλάτε. β. Τσιμπίδα με κλίση ηλεκτροδίου 25 ο με το μέταλλο που κολλάτε. γ. Τσιμπίδα με κλίση ηλεκτροδίου 45 ο με το μέταλλο που κολλάτε. 16. Πώς επιλέγεται το είδος του ηλεκτροδίου στην ηλεκτροσυγκόλληση; α. Ανάλογα με την ένταση του ρεύματος που παράγει η μηχανή ηλεκτροσυγκόλλησης. β. Ανάλογα με την τάση του ρεύματος που παράγει η μηχανή ηλεκτροσυγκόλλησης. γ. Ανάλογα με το είδος του μετάλλου που πρόκειται να κολληθεί. δ. Δεν επηρεάζει το είδος, αλλά η διάμετρος του ηλεκτροδίου που θα επιλεγεί. 17. Στο μανομετρικό εκτονωτή ποιά πίεση δείχνει το αριστερό μανόμετρο (πρώτο προς τη φιάλη) και ποιά πίεση δείχνει το δεξί μανόμετρο; α. Το αριστερό μανόμετρο δείχνει την πίεση της ασετιλίνης και το δεξί δείχνει την πίεση του οξυγόνου. β. Το αριστερό μανόμετρο δείχνει την πίεση της φιάλης και το δεξί δείχνει την πίεση εργασίας. γ. Το αριστερό μανόμετρο δείχνει την πίεση εργασίας και το δεξί δείχνει την πίεση της φιάλης. 18. Κατά την εργασία κολλήσεως με χρήση οξυγόνου και ασετιλίνης οι πιέσεις εργασίας που χρησιμοποιούνται είναι: α. γύρω στα 0,8 bar για την ασετιλίνη και 1,5 bar για το οξυγόνο. β. γύρω στα 1,5 bar για την ασετιλίνη και 0,8 bar για το οξυγόνο. γ. γύρω στα 0,8 bar για την ασετιλίνη και 4,0 bar για το οξυγόνο. 19. Στην ηλεκτροσυγκόλληση τι είναι κορδόνι (γαζί); α. Το κλείσιμο μιας τρύπας στο μέταλλο. β. Το γέμισμα μιας γωνιάς. γ. Το κόλλημα δύο τεμαχίων. 20. Τι είναι βολταϊκό τόξο; α. Η γωνία που σχηματίζει το ηλεκτρόδιο με το συγκολλούμενο μέταλλο. β. Η γωνία που σχηματίζετε μεταξύ ηλεκτροδίου και τσιμπίδας. γ. Το άναμμα (η φλόγα) που σχηματίζετε κατά την κόλληση μεταξύ ηλεκτροδίου και μετάλλου.

3 ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΡΙΟ: 21. Χρησιμότητα πλατώ. Σημειώστε το σωστό: α. Κατεργαζόμαστε μόνο τετράγωνα δοκίμια β. Κατεργαζόμαστε ορθογώνια δοκίμια, έκκεντρα γ. Κατεργαζόμαστε μόνο δοκίμια τριγωνικού σχήματος δ. Κατεργαζόμαστε μόνο κυλινδρικά δοκίμια 22. Σημειώστε το σωστό: Η ψευδόκοψη είναι ένα φαινόμενο που: α. Είναι φαινόμενο επιθυμητό β. Προστατεύει το κοπτικό εργαλείο (μαχαίρι) από την φθορά γ. Βοηθάει την κατεργασία ώστε να γίνει καλύτερη επιφάνεια δ. Όλα τα παραπάνω είναι σωστά 23. Ένας από τους κύριους παράγοντες για το αν θα γίνει η κατεργασία (κοπή) ή θα γίνει μόνο τριβή του μαχαιριού με το κοπτικό είναι η φορά περιστροφής. α. Σωστό αρκεί να κινείται και το κοπτικό εργαλείο (Μαχαίρι) με μεγάλη πρόωση β. Σωστό γ. Λάθος 24. Όταν κατεργάζομαι μικρή διάμετρο για «φινίρισμα», χρειάζεται να επιλέξω μικρή πρόωση 25. Πρόωση είναι η μετακίνηση της μανέλας (του κοπτικού εργαλείου που δένεται στον εργαλειοδέτη) α. Σωστό β. Λάθος γ. Λάθος επειδή η μανέλα να είναι δεμένη στην κουκουβάγια 26. Όταν το γρέζι εξάγεται σε χρώμα μαύρο, τότε μπορεί και να υπάρχει πρόβλημα στην κατεργασία. 27.Στον απλό συµβατικό τόρνο µπορώ να κατασκευάσω εξάγωνο 28. Στον απλό συµβατικό τόρνο περιστρέφεται το κοπτικό εργαλείο (µαχαίρι) κατά την κατεργασία 29. Επιλέξτε το σωστό. Τι από τα παρακάτω θα προτιμούσατε να γίνει κατά την κατεργασία ενός δοκιµίου στον τόρνο; α. Να αφήνω το κλειδί στο τσοκ µε το µηχάνηµα κλειστό (χωρίς ρεύµα) χωρίς να υπάρχει επαφή µε το χέρι µας β. Να αφήσω το κλειδί στο τσοκ για λίγο χωρίς να υπάρχει επαφή µε το χέρι µας γ. Κανένα από τα δύο 30. Χρησιμότητα κεντροφορέα (Κουκουβάγιας). Σημειώστε το σωστό: α. Κεντράρει το πλατώ β. Κεντράρει το τσοκ γ. Κεντράρει το δοκίμιο δ. Κεντράρει την πόντα ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟΥ: 31. Το έμβολο της αργόστροφης δίχρονης κύριας μηχανής έχει: α. Τέσσερα ελατήρια συμπίεσης β. Δύο ελατήρια συμπίεσης και δύο λαδιού γ. Τέσσερα ελατήρια λαδιού

4 32. Η είσοδος του ελαίου λιπάνσεως στα κουζινέτα (bearings) βάσεως γίνεται: α. Από επάνω προς τα κάτω β. Από κάτω προς τα επάνω γ. Πλαγίως 33. Τα θερμά φίλτρα (αυτοκαθαριζόμενα) του δικτύου πετρελαίου της μηχανής είναι τοποθετημένα: α. Πριν τα Heaters β. Μετά τα Heaters 34. Ο μετρητής του πετρελαίου (Flow meter) είναι τοποθετημένος μεταξύ: α. Venting Tank και Booster pumps β. Supply pumps και Venting Tank γ. Service Tank και Supply pumps 35. Σε τί θερμοκρασία είναι τα ψυχρά φίλτρα του πετρελαίου? α. Μικρότερη των 100 ο C β. Μεγαλύτερη των 100 ο C γ. Μεγαλύτερη των 120 ο C 36. Εάν θέλω να αυξήσω το ιξώδες του το heavy fuel oil (HFO) θα πρέπει να: α. Αυξήσω τη θερμοκρασία β. Μειώσω τη θερμοκρασία γ. Αυξήσω την πίεση δ. Μειώσω την πίεση 37. Η θερμοκρασία της θάλασσας στα ψυγεία του νερού ψύξεως (F. W. Coolers) της μηχανής είναι μεγαλύτερη: α. Στην εισαγωγή β. Στην εξαγωγή γ. Ιση 38. Όταν είμαστε φορτωμένοι και μπαίνουμε σε λιμάνι ποια αναρρόφηση (sea chest) έχουμε ανοικτή; α. Low sea chest β. High sea chest γ. Και τις δύο 39. Τί τύπου αντλίες είναι οι SEA WATER; α. Φυγοκεντρικές β. Θετικής εκτοπίσεως (ογκομετρικές) γ. Είτε φυγοκεντρικές, είτε ογκομετρικές 40. Στα ψυγεία center cooling (FW Coolers) η πίεση της θάλασσας σε σχέση με την πίεση του γλυκού νερού ψύξης πρέπει να είναι: α. Μεγαλύτερη β. Μικρότερη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ: 41. Σε μια απλή δίοδο πυριτίου (Si ), ΟΡΘΗ πόλωση έχουμε όταν ο θετικός πόλος της πηγής συνδέεται με την κάθοδο (Ν) κι ο αρνητικός με την άνοδο (Ρ). 42. Η δίοδος η οποία χρησιμοποιείται στα κυκλώματα σταθεροποίησης τάσης λέγεται δίοδος Zener.

5 43. Κατά την ημιανόρθωση της εναλλασσόμενης τάσης με δίοδο, στην έξοδο του κυκλώματος έχουμε τάση και ρεύμα εξόδου μόνο κατά τις ημιπεριόδους θετικής πολικότητας της τάσης εισόδου. 44. Σε ένα κύκλωμα πλήρους ανόρθωσης με γέφυρα ισχύει οτι η συχνότητα της κυμάτωσης εξόδου είναι διπλάσια της συχνότητας της κυμάτωσης εισόδου. 45. Σε μια απλή δίοδο πυριτίου (Si ), ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ πόλωση έχουμε όταν η εφαρμοζόμενη τάση είναι μεγαλύτερη από 0,3V και επιτρέπεται η διέλευση του ρεύματος στο κύκλωμα. 46. Σε ανορθωτικό κύκλωμα με φίλτρο πυκνωτή, αν ΜΕΙΩΘΕΙ η χωρητικότητα του πυκνωτή, η DC τάση εξόδου μειώνεται. 47. Η κυματομορφή του διπλανού σχήματος είναι ημιανόρθωση με φορτίο αντίσταση. 48. Η κυματομορφή του διπλανού σχήματος είναι ημιανόρθωση με φορτίο αντίσταση και πυκνωτή. 49. Η κυματομορφή του διπλανού σχήματος είναι ημιανόρθωση με φορτίο αντίσταση. 50. Η κυματομορφή του παρακάτω σχήματος είναι ημιανόρθωση με κατάρρευση διόδου. ΠΡΟΧΕΙΡΟ:

6 Α Ε Ν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚ. ΕΤΟΣ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ 14 / 09 / 2018 Ονοματεπώνυμο: Α.Γ.Μ. Τμήμα: ΕIΣΗΓΗΤΕΣ: Ρακιντζής Ι. - Στεργιούδη Φ. Τζιτζής Μ. - Κουπαράνης Στ. Ρουσίδου Σ. - Παλάντζας Π. - Αργυρίου Α. Περιβόλη Π. - Σαάντ Φ. - Ματσούκα Μ. Προσοχή: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ: Μαυρίστε το κουτάκι με την σωστή απάντηση. Η επιλογή σας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη και δεν επιτρέπεται η διόρθωσή της. Σε περίπτωση κενής απάντησης ή διόρθωσης, η απάντηση θεωρείται λανθασμένη. Ερώτηση Απαντήσεις Ερώτηση Απαντήσεις 1 α β γ δ 26 α β γ δ 2 α β γ δ 27 α β γ δ 3 α β γ δ 28 α β γ δ 4 α β γ δ 29 α β γ δ 5 α β γ δ 30 α β γ δ 6 α β γ δ 31 α β γ δ 7 α β γ δ 32 α β γ δ 8 α β γ δ 33 α β γ δ 9 α β γ δ 34 α β γ δ 10 α β γ δ 35 α β γ δ 11 α β γ δ 36 α β γ δ 12 α β γ δ 37 α β γ δ 13 α β γ δ 38 α β γ δ 14 α β γ δ 39 α β γ δ 15 α β γ δ 40 α β γ δ 16 α β γ δ 41 α β γ δ 17 α β γ δ 42 α β γ δ 18 α β γ δ 43 α β γ δ 19 α β γ δ 44 α β γ δ 20 α β γ δ 45 α β γ δ 21 α β γ δ 46 α β γ δ 22 α β γ δ 47 α β γ δ 23 α β γ δ 48 α β γ δ 24 α β γ δ 49 α β γ δ 25 α β γ δ 50 α β γ δ

Α Ε Ν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚ. ΕΤΟΣ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ 14 / 02 / 2018 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ:

Α Ε Ν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚ. ΕΤΟΣ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ 14 / 02 / 2018 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: Α Ε Ν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚ. ΕΤΟΣ 2017-2018 ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ 14 / 02 / 2018 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: 90min ΕIΣΗΓΗΤΕΣ: Ρακιντζής Ι. - Στεργιούδη Φ. Τζιτζής Μ. - Κουπαράνης Στ. Ρουσίδου Σ. - Παλάντζας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ:.. ΑΓΜ:.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ:.. ΑΓΜ:. ΑΕΝ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 24 ΙΟΥΝ 2016 ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ. ΤΜΗΜΑ Β.. ΕIΣΗΓΗΤΕΣ: Ρακιντζής Γ. Κουπαράνης Σ. Χατζηφωτίου Θ.- Αργυρίου Α. Καραβασίλης Φ. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ:.. ΑΓΜ:. ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ A ΕΞΑΜΗΝΟΥ.

ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ A ΕΞΑΜΗΝΟΥ. ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 12-03-2019 ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ A ΕΞΑΜΗΝΟΥ. ΕIΣΗΓΗΤΕΣ: Κουντουράς Δ. - Κουπαράνης Σ. - Ματσούκα Μ. - Ρουσίδου Σ. - Τζιτζής Μ.- Τζώτζης Α. - Τόλιου Α. - Χατζηφωτίου Θ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ:.. ΑΓΜ:.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ:.. ΑΓΜ:. ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : ΦΕΒ 2016 ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ. ΤΜΗΜΑ Β.. ΕIΣΗΓΗΤΕΣ: Ρακιντζής Γ. Κουπαράνης Σ. Χατζηφωτίου Θ.- Αργυρίου Α. Καραβασίλης Φ. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ:.. ΑΓΜ:. Προσοχή: Η τελική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 23/06/2015

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 23/06/2015 ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 23/06/2015 ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Β ΔΙΑΡΚΕΙΑ:90min ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:...A.Γ.M.... Προσοχή: Η τελική σας επιλογή να δοθεί στην τελευταία σελίδα. Δεν επιτρέπεται η διόρθωση της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 10/02/2015

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 10/02/2015 ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 10/02/2015 ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Β ΔΙΑΡΚΕΙΑ:90min ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:...A.Γ.M... Προσοχή: Η τελική σας επιλογή να δοθεί στην τελευταία σελίδα. Δεν επιτρέπεται η διόρθωση της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ. ΑΝ ΑΛΛΑΧΘΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ «ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ» ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ. ΑΝ ΑΛΛΑΧΘΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ «ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ» ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 07/03/2018 ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:70min ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥMΟ:..A.Γ.M... ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ Δ. ΚΟΥΠΑΡΑΝΗΣ Σ.- ΜΑΤΣΟΥΚΑ Μ. ΠΕΡΙΒΟΛΗ Π. ΡΟΥΣΙΔΟΥ Σ. - ΤΟΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Β ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΠΟ: A.Γ.M... ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: 70min

ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Β ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΠΟ: A.Γ.M... ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: 70min ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Β ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΠΟ: A.Γ.M... ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: 70min Προσοχή: Η τελική σας επιλογή να δοθεί στην τελευταία σελίδα με «Χ».

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ: ΑΓΜ:..TMHMA

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ: ΑΓΜ:..TMHMA ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Α EΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Ιούνιος 2015 ΕIΣΗΓΗΤΕΣ: Ρακιντζής Γ. Κουπαράνης Σ. Χατζηφ ωτίου Θ. - Αργυρίου Α. Τσορμπατζίδης Α. Παλάντζας Π. - Πεδιαδίτης Ε. - Γουλόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ. ΑΝ ΑΛΛΑΧΘΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ «ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ» ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ. ΑΝ ΑΛΛΑΧΘΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ «ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ» ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 08/02/2018 ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:70min ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥMΟ:..A.Γ.M... ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ Δ. ΚΟΥΠΑΡΑΝΗΣ Σ.- ΜΑΤΣΟΥΚΑ Μ. ΠΕΡΙΒΟΛΗ Π. ΡΟΥΣΙΔΟΥ Σ. - ΤΟΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΑΜ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙ Α. ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙ ΕΣ 1~4. ( ΕΝ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΛΑΘΟΣ) ΙΑΡΚΕΙΑ 100min

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΑΜ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙ Α. ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙ ΕΣ 1~4. ( ΕΝ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΛΑΘΟΣ) ΙΑΡΚΕΙΑ 100min ΑΕΝ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ 19/09/2017 ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Γ EΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΕΙΣΗΓΗΤEΣ: ΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Α. - ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ Φ. - ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ. - ΚΟΥΠΑΡΑΝΗΣ Σ. - ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ Π. ΡΑΚΙΤΖΗΣ Ι. - ΣΑΑΝΤ Σ. - ΣΤΕΡΓΙΟΥ Η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Δ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ Δ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΓΜ...

ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Δ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ Δ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΓΜ... ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2013.. ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Δ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ Δ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΓΜ... 1. Στο κύκλωμα του σχήματος 1, αν ενεργοποιηθεί η είσοδος Ι1 και η είσοδος Ι2: Α. η

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 26/06/2014

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 26/06/2014 ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 26/06/2014 ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Β ΔΙΑΡΚΕΙΑ:90min ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΠΟ: A.Γ.M... Προσοχή: Η τελική σας επιλογή να δοθεί στην τελευταία σελίδα. Δεν επιτρέπεται η διόρθωση της

Διαβάστε περισσότερα

1. Στο ακόλουθο σχήμα παρουσιάζεται μία κοπή με λάμα. Σημειώστε το σωστό. α) Στο σχήμα 1 παρουσιάζεται η σωστή κοπή

1. Στο ακόλουθο σχήμα παρουσιάζεται μία κοπή με λάμα. Σημειώστε το σωστό. α) Στο σχήμα 1 παρουσιάζεται η σωστή κοπή ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜ.Α... ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ... ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ:ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, ΤΕΧΝΟΥΡΓ ΕΙΑ Α' ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ...ΑΓΜ... 1. Στο ακόλουθο σχήμα παρουσιάζεται μία κοπή με λάμα. Σημειώστε το σωστό.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ B ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΓΜ...

ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ B ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΓΜ... ΑΕΝ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ..ΙΟΥΝΙΟΣ 2013.. ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ B ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΓΜ... 1. Κατά την πλήρη ανόρθωση ενός εναλλασσόµενου σήµατος µε την βοήθεια διόδων πόσες

Διαβάστε περισσότερα

Ποιό κατά την κρίση σας θα προτιμούσατε να συμβεί από θέμα ασφάλειας (Να σημειωθεί το σωστό ή το λάθος σε κάθε πρόταση)

Ποιό κατά την κρίση σας θα προτιμούσατε να συμβεί από θέμα ασφάλειας (Να σημειωθεί το σωστό ή το λάθος σε κάθε πρόταση) ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 19/02/2016 ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Δ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:90min ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥMΟ:..A.Γ.M... Να σημειωθεί το σωστό ή το λάθος (στην κόλλα αναφοράς) στις ακόλουθες προτάσεις: Ποιό

Διαβάστε περισσότερα

6. Με ποιον τρόπο περιστρέφεται η φτερωτή της βαλβίδας εξαγωγής δίχρονης μηχανής; α. Με γρανάζια β. Με λάδι γ. Με αέρα δ.

6. Με ποιον τρόπο περιστρέφεται η φτερωτή της βαλβίδας εξαγωγής δίχρονης μηχανής; α. Με γρανάζια β. Με λάδι γ. Με αέρα δ. ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 7 9 2018 ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Γ ΕΞΑΜΗΝΟΥ. ΕIΣΗΓΗΤΕΣ: Κουπαράνης Σ.Τσιπούρας Α. Στεργιούδη Φ. Τζιτζής Μ.- Παλάντζας Π. Ματσούκα Μ. Τζώτζης Α. Σάαντ Σ. Ρακιντζής Ι. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

.. A TM HM A.. 1) ; 2) ( ) : 3) ) ( ) 5) ( ) 6) : mm, 0, 0 1 m m. ; 7) ( ) , ( 3)

.. A TM HM A.. 1) ; 2)    ( )     : 3) )      ( ) 5)    ( )  6) : mm, 0, 0 1 m m.   ; 7)    ( )     , ( 3) ΑΕΝ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.. ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ A ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ. ΑΓΜ... TMHMA.. 1) Πώς πιέζουµε την λίµα κατά την διαδροµή της κοπής; α) Σωστό σχήµα α β) Σωστό σχήµα β γ) Σωστό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ P.L.C. 1. Για τον προγραμματισμό ενός PLC, η γλώσσα προγραμματισμού είναι η Pascal.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ P.L.C. 1. Για τον προγραμματισμό ενός PLC, η γλώσσα προγραμματισμού είναι η Pascal. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ P.L.C. 1. Για τον προγραμματισμό ενός PLC, η γλώσσα προγραμματισμού είναι η Pascal. 2. Στην περίπτωση που θέλουμε να συνδέσουμε στο PLC έναν αισθητήρα που ανιχνεύει μια κατάσταση που συνεχώς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ Α.. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΓΜ...

ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ Α.. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΓΜ... ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΜΗΜΑ Α.. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΓΜ... ΕΡΩΤΗΜ Α 1 Ο H καύση του πετρελαίου σε μια μηχανή πρέπει να γίνετε: α)στιγμιαία (flash). β)με κρότο

Διαβάστε περισσότερα

F.W. TEMP Ρ max P compression Exh. Gas Temper. 80 C O 131 Kg / cm Kg / cm C O στο Νο4 κύλινδρο έχουμε:

F.W. TEMP Ρ max P compression Exh. Gas Temper. 80 C O 131 Kg / cm Kg / cm C O στο Νο4 κύλινδρο έχουμε: ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Γ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Α.Ε.Μ.: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: 09/06/2016 ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ.ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ SIMULATOR

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΣΩΣΤΟ Ή ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΛΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.

Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΣΩΣΤΟ Ή ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΛΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Δ - EΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΕIΣΗΓΗΤΕΣ: Μπαλατσούκας A. Ρακιντζής I. Κουπαράνης Σ. Περιβόλη Π. Αργυρίου Α. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΠΟ:....... A.Γ.M. Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Δ - EΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 ΕIΣΗΓΗΤΕΣ:

ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Δ - EΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 ΕIΣΗΓΗΤΕΣ: ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Δ - EΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 ΕIΣΗΓΗΤΕΣ: Μπαλατσούκας Ρακιντζής Κουπαράνης Περιβόλη - Αργυρίου ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΠΟ:....... A.Γ.M. 1. Που µπορούµε να συνδέσουµε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΣΩΣΤΟ Ή ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΛΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.

Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΣΩΣΤΟ Ή ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΛΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Δ - EΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΕIΣΗΓΗΤΕΣ: Περιβόλη Π.- Αργυρίου Α. - Παλάντζας Π. Χατζηφωτίου Θ - Ρακιντζής Γ. Κουπαράνης Σ. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΠΟ:.......

Διαβάστε περισσότερα

α) START S.W.PUMP (Sea water to scrub and deck seal tank ) β) START BLOWER γ) START FLUE GAS δ) START AUTO O 2 ANALYZER (Set point 5%)

α) START S.W.PUMP (Sea water to scrub and deck seal tank ) β) START BLOWER γ) START FLUE GAS δ) START AUTO O 2 ANALYZER (Set point 5%) ΑΕΝ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ - EΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΕIΣΗΓΗΤΕΣ: Ρακιντζής Γ. Κουπαράνης Σ. Χατζηφωτίου Θ.- Αργυρίου Α. Τόλιου Κ. Παλάντζας Π. - Περιβόλη Π. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΠΟ:.......

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ Α..

ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ Α.. ΑΕΝ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΜΗΜΑ Α.. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΓΜ... ΕΡΩΤΗΜΑ 1 Ο To βολτόµετρο συνδέεται: ΣΧΗΜΑ 2 α) σε σειρά β) παράλληλα γ) τυχαία ΕΡΩΤΗΜΑ 2 Ο Αν ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ. 1)Τι από τα παρακάτω δεν μετασχηματίζεται σε έναν μετασχηματιστή Α) το ρεύμα Β) η τάση Γ) η συχνότητα ) η ισχύς

ΘΕΜΑΤΑ. 1)Τι από τα παρακάτω δεν μετασχηματίζεται σε έναν μετασχηματιστή Α) το ρεύμα Β) η τάση Γ) η συχνότητα ) η ισχύς ΑΕΝ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 6 ΣΕΠΤ 2016 ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Γ ΕΞΑΜΗΝΟΥ. ΕIΣΗΓΗΤΕΣ: Ρακιντζής Γ. Κουπαράνης Σ. Χατζηφωτίου Θ.- Παλάντζας Π. Καραβασίλης Φ. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ:.. Αριθμός Μητρώου:.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 13/02/2014

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 13/02/2014 ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 13/02/2014 ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Β ΔΙΑΡΚΕΙΑ:90min ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΠΟ: A.Γ.M... Προσοχή: Η τελική σας επιλογή να δοθεί στην τελευταία σελίδα. Δεν επιτρέπεται η διόρθωση της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙO ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙO ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙO ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 2 Δίοδοι-Επαφή pn 1. Ποιες είναι οι 3 κατηγορίες υλικών στην ηλεκτρονική; a) Στερεά, υγρά αέρια. b) Αγωγοί, μονωτές, ημιαγωγοί. c) Γη, αέρας, φωτιά. d) Ημιαγωγοί, μονωτές,

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανουργικές Κατεργασίες. Τόρνευση- Φασεολόγιο. Μηχανουργικές Κατεργασίες, Διδάσκων: Δρ. Δημητρέλλου Σωτηρία, Μηχ/γος Μηχ/κός

Μηχανουργικές Κατεργασίες. Τόρνευση- Φασεολόγιο. Μηχανουργικές Κατεργασίες, Διδάσκων: Δρ. Δημητρέλλου Σωτηρία, Μηχ/γος Μηχ/κός Μηχανουργικές Κατεργασίες Τόρνευση- Φασεολόγιο Μηχανουργικές Κατεργασίες, Διδάσκων: Δρ. Δημητρέλλου Σωτηρία, Μηχ/γος Μηχ/κός Κατεργασία κοπής με τόρνο Κατεργασία κοπής με τόρνο Αρχικοί έλεγχοι λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΠΟ:..A.Γ.M...

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΠΟ:..A.Γ.M... ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 26/06/2014 ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Δ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:90min ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΠΟ:..A.Γ.M... Προσοχή: Η τελική σας επιλογή να δοθεί στην τελευταία σελίδα. Δεν επιτρέπεται η διόρθωση της

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανουργικές Κατεργασίες. Τόρνευση. Μηχανουργικές Κατεργασίες, Διδάσκων: Δρ. Δημητρέλλου Σωτηρία, Μηχ/γος Μηχ/κός

Μηχανουργικές Κατεργασίες. Τόρνευση. Μηχανουργικές Κατεργασίες, Διδάσκων: Δρ. Δημητρέλλου Σωτηρία, Μηχ/γος Μηχ/κός Μηχανουργικές Κατεργασίες Τόρνευση Μηχανουργικές Κατεργασίες, Διδάσκων: Δρ. Δημητρέλλου Σωτηρία, Μηχ/γος Μηχ/κός ΓΕΝΙΚΑ Με τη τόρνευση κατεργάζονται κομμάτια συμμετρικά εκ περιστροφής με κατά κανόνα κυκλική

Διαβάστε περισσότερα

ίντσες χιλιοστά ίντσες χιλιοστά ½ ¾

ίντσες χιλιοστά ίντσες χιλιοστά ½ ¾ ΧΑΛΥΒΔΟΣΩΛΗΝΕΣ Οι χαλυβδοσωλήνες διακρίνονται ως προς το μέγεθος και την κατασκευή τους. Το μέγεθος ενός χαλυβδοσωλήνα χαρακτηρίζεται από την ονομαστική του διάμετρο, η οποία δεν αντιστοιχεί σε πραγματική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ Μ ΑΡΓΕΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕ17Ο6 ΜΗΧ/ΛΟΓΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Οι μαθητές εισέρχονται στο χώρο του εργαστηρίου ανά τρία άτομα σύμφωνα με την ονομαστική τους

Διαβάστε περισσότερα

ίντσες χιλιοστά ίντσες χιλιοστά ½ ¾

ίντσες χιλιοστά ίντσες χιλιοστά ½ ¾ ΧΑΛΥΒΔΟΣΩΛΗΝΕΣ Οι χαλυβδοσωλήνες διακρίνονται ως προς το μέγεθος και την κατασκευή τους. Το μέγεθος ενός χαλυβδοσωλήνα χαρακτηρίζεται από την ονομαστική του διάμετρο, η οποία δεν αντιστοιχεί σε πραγματική

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΟΥ. Τίτλος άσκησης: (Απαιτούμενος χρόνος διεξαγωγής: 8 διδακτικές ώρες)

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΟΥ. Τίτλος άσκησης: (Απαιτούμενος χρόνος διεξαγωγής: 8 διδακτικές ώρες) 2 ο ΕΚ Ν.Ιωνίας ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΟΥ Μέρος 1 ο : Πληροφορίες για την άσκηση ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΑΞΗ: Β ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΓ/ΡΙΟ ΒΑΣΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ Τίτλος άσκησης: (Απαιτούμενος χρόνος διεξαγωγής:

Διαβάστε περισσότερα

3.1 Η δίοδος στο κύκλωμα. Στατική και δυναμική χαρακτηριστική

3.1 Η δίοδος στο κύκλωμα. Στατική και δυναμική χαρακτηριστική 1 3. Κυκλώματα διόδων 3.1 Η δίοδος στο κύκλωμα. Στατική και δυναμική χαρακτηριστική Στην πράξη η δίοδος προσεγγίζεται με τμηματική γραμμικοποίηση, όπως στο σχήμα 3-1, όπου η δυναμική αντίσταση της διόδου

Διαβάστε περισσότερα

Α.Ε.Ν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ

Α.Ε.Ν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Α.Ε.Ν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017 2018 ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟ Δ ΟΝΟΜΑ...... ΕΠΙΘΕΤΟ... ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ... 1. Η ΥΔΡΟΣΤΑΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΟΔΟΣ (Μάθημα 4 ο 5 ο 6 ο 7 ο ) 1/12 4 o εργαστήριο Ιδανική δίοδος n Συμβολισμός της διόδου n 2/12 4 o εργαστήριο Στατική χαρακτηριστική διόδου Άνοδος (+) Κάθοδος () Αν στην ιδανική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΔΙΟΔΟΙ Επαφή ΡΝ Σε ένα κομμάτι κρύσταλλο πυριτίου προσθέτουμε θετικά ιόντα 5σθενούς στοιχείου για τη δημιουργία τμήματος τύπου Ν από τη μια μεριά, ενώ από την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΚΟΠΗ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΚΑΜΨΗ

ΑΠΟΚΟΠΗ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΚΑΜΨΗ ΑΠΟΚΟΠΗ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΚΑΜΨΗ Οι μηχανουργικές κατεργασίες έχουν στόχο την μορφοποίηση των υλικών (σχήμα, ιδιότητες) ώστε αυτά να είναι πιο εύχρηστα και αποτελεσματικά. Η μορφοποίηση μπορεί να γίνει: με αφαίρεση

Διαβάστε περισσότερα

F.W. TEMP Ρ max P compression Pcompr.ignit. Φ ignition Exh. Gas Temper

F.W. TEMP Ρ max P compression Pcompr.ignit. Φ ignition Exh. Gas Temper ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Δ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Α.Ε.Μ.: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: 14/09/2016 ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ 90min.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΚΟΠΗ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΚΑΜΨΗ

ΑΠΟΚΟΠΗ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΚΑΜΨΗ ΑΠΟΚΟΠΗ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΚΑΜΨΗ Οι μηχανουργικές κατεργασίες έχουν στόχο την μορφοποίηση των υλικών (σχήμα, ιδιότητες) ώστε αυτά να είναι πιο εύχρηστα και αποτελεσματικά. Η μορφοποίηση μπορεί να γίνει: με αφαίρεση

Διαβάστε περισσότερα

Msc Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ. Μαίρη Ματσούκα 1

Msc Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ. Μαίρη Ματσούκα 1 ΕΙ Η ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ Επιλέγουμε σωλήνες ανάλογα με την απαιτούμενη αντοχή (σε πίεση, θερμοκρασία, διάβρωση), τη συγκολλησιμότητα και φυσικά το κόστος. Σωλήνες από χάλυβα Οι χαλυβοσωλήνες έχουν μεγάλη αντοχή

Διαβάστε περισσότερα

1.Ο περμανίτης είναι : α. εξάρτημα αντλίας β. εργαλείο γ. υλικό στεγανοποίησης

1.Ο περμανίτης είναι : α. εξάρτημα αντλίας β. εργαλείο γ. υλικό στεγανοποίησης ΑΕΝ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ Α' ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΟΝΟΜ/ΜΟ:... AM... TMHMΑ:... 1.Ο περμανίτης είναι : α. εξάρτημα αντλίας β. εργαλείο γ. υλικό στεγανοποίησης 2.Τι είναι η ζγρόπια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΚΟΠΗ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΚΑΜΨΗ

ΑΠΟΚΟΠΗ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΚΑΜΨΗ ΑΠΟΚΟΠΗ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΚΑΜΨΗ Οι μηχανουργικές κατεργασίες έχουν στόχο την μορφοποίηση των υλικών (σχήμα, ιδιότητες) ώστε αυτά να είναι πιο εύχρηστα και αποτελεσματικά. Η μορφοποίηση μπορεί να γίνει: με αφαίρεση

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση 10 Στοιχεία ηλεκτρονικής τεχνολογίας

Άσκηση 10 Στοιχεία ηλεκτρονικής τεχνολογίας Άσκηση 10 Στοιχεία ηλεκτρονικής τεχνολογίας ΔΙΟΔΟΣ Οι περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές όπως οι τηλεοράσεις, τα στερεοφωνικά συγκροτήματα και οι υπολογιστές χρειάζονται τάση dc για να λειτουργήσουν σωστά.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΟΥ ΑΣΚΗΣΗ 1 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ (ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΟΥ ΑΣΚΗΣΗ 1 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ (ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ.. ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ. ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΟΥ ΑΣΚΗΣΗ 1 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ (ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.. Μέτρηση αντιστάσεων με ωμόμετρο 1. Ρυθμίζουμε το πολύμετρο

Διαβάστε περισσότερα

6. Η διαφορά θερμοκρασίας από κύλινδρο σε κύλινδρο δεν πρέπει να υπερβαίνει τους: α. 5 C β. 2 C γ. 10 C δ.15 C

6. Η διαφορά θερμοκρασίας από κύλινδρο σε κύλινδρο δεν πρέπει να υπερβαίνει τους: α. 5 C β. 2 C γ. 10 C δ.15 C IOYNIOΣ 2018 ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1. Κατά το change over, μειώνουμε το φορτίο της μηχανής στο: α. 10% β. 45%-65% γ. 20%-45% δ.70% 2. Η ελάχιστη τιμή ιξώδους ψεκασμού

Διαβάστε περισσότερα

β) db έντασης = 20log οεισ δ) db έντασης = 10log οεισ

β) db έντασης = 20log οεισ δ) db έντασης = 10log οεισ ΜΑΘΗΜΑ / ΤΑΞΗ : ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ/ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΡΙΝΑ ΣΕΙΡΑ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 9//014 Απαντήσεις A ΟΜΑΔΑ Οδηγία: Να γράψετε στο τετράδιο σας τον αριθμό κάθε μιας από τις παρακάτω ερωτήσεις Α.1-Α.4 και δίπλα το γράμμα

Διαβάστε περισσότερα

Α.Ε.Ν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟ Δ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ...

Α.Ε.Ν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟ Δ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ... Α.Ε.Ν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016 2017 ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟ Δ ΟΝΟΜΑ..... ΕΠΙΘΕΤΟ..... ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ... 1. Η ΥΔΡΟΣΤΑΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΔΥΤΗ ΣΕ ΒΑΘΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

και συνδέει τον αριθμό των σπειρών του πρωτεύοντος και του

και συνδέει τον αριθμό των σπειρών του πρωτεύοντος και του Μετασχηματιστής με μεσαία λήψη Ένας μετασχηματιστής αποτελείται από δύο πηνία που έχουν τυλιχτεί επάνω στον ίδιο πυρήνα. Στο ένα πηνίο εφαρμόζεται μία εναλλασσόμενη τάση. Η τάση αυτή, δημιουργεί ένα μεταβαλλόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Πολύμετρο Βασικές Μετρήσεις

Πολύμετρο Βασικές Μετρήσεις Πολύμετρο Βασικές Μετρήσεις 1. Σκοπός Σκοπός της εισαγωγικής άσκησης είναι η εξοικείωση του σπουδαστή με τη χρήση του πολύμετρου για τη μέτρηση βασικών μεγεθών ηλεκτρικού κυκλώματος, όπως μέτρηση της έντασης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΝΗ ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΗΡΑΣ 1500W 900RPM

ΠΛΑΝΗ ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΗΡΑΣ 1500W 900RPM 111686 ΠΛΑΝΗ ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΗΡΑΣ 1500W 900RPM 1 1. ΚΟΥΜΠΙ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ 2. ΚΟΥΜΠΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ 3. ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ 4. ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 5. ΣΤΑΘΕΡΗ ΒΑΣΗ 6. ΜΑΝΙΒΕΛΑ 7. ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ NVR 8. ΟΔΗΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ CY-135 (62-05-000326) Προσφέρεται με βάση και ταχυμέγγινη. ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ CY-210 (62-05-000099)

ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ CY-135 (62-05-000326) Προσφέρεται με βάση και ταχυμέγγινη. ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ CY-210 (62-05-000099) ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ MD150 (62-05-000294) Προσφέρεται με λάμα Bimetal M42, με 6/10 δ/ίντζα. Είναι ξηρής κοπής. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΥΓΡΟΥ ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ CY-275 (62-05-000207) ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΛΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1. O καταλυτικός μετατροπέας στον βεζινοκινητήρα οξειδώνει: α. τα οξείδια του αζώτου β. τα οξείδια του θείου γ. το μονοξείδιο

Διαβάστε περισσότερα

4. ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΩΣΗΣ ΑΤΜΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΜΕ ΑΤΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ H ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΤΛΙA ΚΑΤΑΘΛΙΒΕΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΛΕΒΗΤΑ (0.4)

4. ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΩΣΗΣ ΑΤΜΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΜΕ ΑΤΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ H ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΤΛΙA ΚΑΤΑΘΛΙΒΕΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΛΕΒΗΤΑ (0.4) ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2016 ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΑΜ: TMHMA: Α! ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: 90 min ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ 1. ΟΙ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΕΛΚΥΣΜΟΥ (0.4) Α) ΚΑΤΑΘΛΙΒΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 6 ΣΕΛΙ ΕΣ

ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 6 ΣΕΛΙ ΕΣ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β ) ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΪΟΥ 2016 - ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)

Διαβάστε περισσότερα

2 η ΕΝΟΤΗΤΑ. Δίοδοι - Επαφή pn. 4 ο 5 ο 6 ο Εργαστήριο ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

2 η ΕΝΟΤΗΤΑ. Δίοδοι - Επαφή pn. 4 ο 5 ο 6 ο Εργαστήριο ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2 2 η ΕΝΟΤΗΤΑ Δίοδοι - Επαφή pn 4 ο 5 ο 6 ο Εργαστήριο ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3 Άσκηση 4 η. 4.1 Στατική χαρακτηριστική της διόδου. Στόχος: Μελέτη και χάραξη της στατικής χαρακτηριστικής της διόδου. Υπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 6 ΣΕΛΙΔΕΣ

ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 6 ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β ) ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΪΟΥ 2016 - ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις στο: Διαγώνισμα στο 4.8 ερωτ. από 1 η - 26 η

Απαντήσεις στο: Διαγώνισμα στο 4.8 ερωτ. από 1 η - 26 η Απαντήσεις στο: Διαγώνισμα στο 4.8 ερωτ. από 1 η - 26 η 1. Ποιος είναι ο σκοπός του συστήματος ανάφλεξης; 148 Σκοπός του συστήματος ανάφλεξης είναι η παραγωγή ηλεκτρικού σπινθήρα την κατάλληλη χρονική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΞΑΜΗΝΟ Β

ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΞΑΜΗΝΟ Β ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΞΑΜΗΝΟ Β (μονάδες 2) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 1. που οφείλεται το υδραυλικό κτύπημα a) στην υψηλή θερμοκρασία του υγρού b) στην διακοπή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Διδάσκων : Δημήτρης Τσιπιανίτης Γεώργιος Μανδέλλος

Διαβάστε περισσότερα

Πόλωση των Τρανζίστορ

Πόλωση των Τρανζίστορ Πόλωση των Τρανζίστορ Πόλωση λέμε την κατάλληλη συνεχή τάση που πρέπει να εφαρμόσουμε στο κύκλωμα που περιλαμβάνει κάποιο ηλεκτρονικό στοιχείο (π.χ τρανζίστορ), έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Μην ψάχνετε για δείκτη στάθμης λιπαντικού στην νέα γενιά συστημάτων λίπανσης!

Μην ψάχνετε για δείκτη στάθμης λιπαντικού στην νέα γενιά συστημάτων λίπανσης! Μην ψάχνετε για δείκτη στάθμης λιπαντικού στην νέα γενιά συστημάτων λίπανσης! Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές σήμερα, ιδιαίτερα στα νέα ακριβά μοντέλα της μάρκας τους χρησιμοποιούν νέα συστήματα λίπανσης

Διαβάστε περισσότερα

Δίοδοι Ορισμός της διόδου - αρχή λειτουργίας Η δίοδος είναι μια διάταξη από ημιαγώγιμο υλικό το οποίο επιτρέπει την διέλευση ροής ρεύματος μόνο από

Δίοδοι Ορισμός της διόδου - αρχή λειτουργίας Η δίοδος είναι μια διάταξη από ημιαγώγιμο υλικό το οποίο επιτρέπει την διέλευση ροής ρεύματος μόνο από Δίοδοι Ορισμός της διόδου - αρχή λειτουργίας Η δίοδος είναι μια διάταξη από ημιαγώγιμο υλικό το οποίο επιτρέπει την διέλευση ροής ρεύματος μόνο από την μία κατεύθυνση, ανάλογα με την πόλωσή της. Κατασκευάζεται

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Επαναληπτικό διαγώνισμα στο 1 ο κεφάλαιο Φυσικής Θετικής Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Μηχανικές και Ηλεκτρικές ταλαντώσεις)

2 ο Επαναληπτικό διαγώνισμα στο 1 ο κεφάλαιο Φυσικής Θετικής Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Μηχανικές και Ηλεκτρικές ταλαντώσεις) ο Επαναληπτικό διαγώνισμα στο 1 ο κεφάλαιο Φυσικής Θετικής Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Μηχανικές και Ηλεκτρικές ταλαντώσεις) ΘΕΜΑ 1 ο Στις παρακάτω ερωτήσεις 1 4 επιλέξτε τη σωστή πρόταση 1. Ένα σώμα μάζας

Διαβάστε περισσότερα

0,0 0,2 0,4 0,6 0,8 1,0 1,2 1,4 1,6 1,8 2,0 2,2 2,4. Volts. Από τον κανόνα Kirchhoff: Ευθεία φόρτου: Όταν I 0 η (Ε) γίνεται V VD V D

0,0 0,2 0,4 0,6 0,8 1,0 1,2 1,4 1,6 1,8 2,0 2,2 2,4. Volts. Από τον κανόνα Kirchhoff: Ευθεία φόρτου: Όταν I 0 η (Ε) γίνεται V VD V D Πρόβλημα 1 Μία μπαταρία 1,5 volt πολώνει ορθά μία δίοδο που έχει συνδεθεί στη σειρά με μία αντίσταση 20Ω. α) χρησιμοποιήστε την χαρακτηριστική της διόδου για να προσδιορίσετε το σημείο λειτουργίας. β)

Διαβάστε περισσότερα

5. Τροφοδοτικά - Ι.Σ. ΧΑΛΚΙΑ ΗΣ διαφάνεια 1. Ανορθωµένη τάση Εξοµαλυµένη τάση Σταθεροποιηµένη τάση. Σχηµατικό διάγραµµα τροφοδοτικού

5. Τροφοδοτικά - Ι.Σ. ΧΑΛΚΙΑ ΗΣ διαφάνεια 1. Ανορθωµένη τάση Εξοµαλυµένη τάση Σταθεροποιηµένη τάση. Σχηµατικό διάγραµµα τροφοδοτικού 5. Τροφοδοτικά - Ι.Σ. ΧΑΛΚΙΑ ΗΣ διαφάνεια 1 5. ΤΡΟΦΟ ΟΤΙΚΑ 220 V, 50 Hz. 0 V Μετασχηµατιστής Ανορθωµένη τάση Εξοµαλυµένη τάση Σταθεροποιηµένη τάση 0 V 0 V Ανορθωτής Σχηµατικό διάγραµµα τροφοδοτικού Φίλτρο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΠΕΝΤΕ (5)

ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΠΕΝΤΕ (5) ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ HMEΡΗΣΙΩΝ Δ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ & ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΛΟΙΟΥ ΙI

Διαβάστε περισσότερα

Στο διπλανό σχήμα το έμβολο έχει βάρος Β, διατομή Α και ισορροπεί. Η δύναμη που ασκείται από το υγρό στο έμβολο είναι

Στο διπλανό σχήμα το έμβολο έχει βάρος Β, διατομή Α και ισορροπεί. Η δύναμη που ασκείται από το υγρό στο έμβολο είναι Ερωτήσεις θεωρίας - Θέμα Β Εκφώνηση 1η Στο διπλανό σχήμα το έμβολο έχει βάρος Β, διατομή Α και ισορροπεί. Η δύναμη που ασκείται από το υγρό στο έμβολο είναι α) β) γ) Λύση Εκφώνηση 2η Στο διπλανό υδραυλικό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΥΚΝΩΤΗ ΠΕΙΡΑΜΑ 1

ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΥΚΝΩΤΗ ΠΕΙΡΑΜΑ 1 Συνδέοντας την έξοδο μιας γέφυρας ανόρθωσης σε ένα φίλτρο εισόδου πυκνωτή, μπορεί να παραχθεί μια DC τάση φορτίου, η οποία είναι σχεδόν σταθερή. Ιδανικά, η μετρούμενη ισούται με την τιμή κορυφής της ανορθωμένης

Διαβάστε περισσότερα

b) Ο όγκος του κυλίνδρου που περιέχεται μεταξύ της άνω επιφάνειας του εμβόλου στο Κ.Ν.Σ και της κάτω επιφάνειας

b) Ο όγκος του κυλίνδρου που περιέχεται μεταξύ της άνω επιφάνειας του εμβόλου στο Κ.Ν.Σ και της κάτω επιφάνειας 1. Η εισαγωγή αποτελεί την: a) Δευτερη φαση λειτουργιας της μηχανης b) Τεταρτη φαση λειτουργιας της μηχανης c) πρώτη φάση λειτουργίας της μηχανής 2. στην αρχη της φασης εισαγωγης το εμβολο βρισκεται στο:

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικές Μηχανές Βιομηχανικοί Αυτοματισμοί. Ημιανορθωτής. Πλήρης ανορθωτής

Ηλεκτρικές Μηχανές Βιομηχανικοί Αυτοματισμοί. Ημιανορθωτής. Πλήρης ανορθωτής Ημιανορθωτής 1 Πλήρης ανορθωτής 2 1 Πλήρης τριφασικός ανορθωτής 3 Φίλτρα στη έξοδο του Ανορθωτή Η έξοδος των ανορθωτών μπορεί να εξομαλυνθεί ακόμα περισσότερο με τη χρήση φίλτρων διέλευσης χαμηλών συχνοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΤΕΚΤΟΝΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΜΗΜΑ: ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ: 2004-2005 ΕΞΑΜΗΝΟ: Ζ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ: 08/01 ΜΑΘΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ 9Β: Εξάσκηση στη χρησιµοποίηση του καυστήρα µε µέταλλο προσαγωγής (Κόλληση).

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ 9Β: Εξάσκηση στη χρησιµοποίηση του καυστήρα µε µέταλλο προσαγωγής (Κόλληση). Τ.Ε.Ι.: ΛΑΡΙΣΑΣ Σ.ΤΕ.Γ. ΤΜΗΜΑ: Γεωργικών Μηχανών & Αρδεύσεων ΟΜΑ Α Β ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ 9Β: Εξάσκηση στη χρησιµοποίηση του καυστήρα µε µέταλλο προσαγωγής (Κόλληση). Συγκολλήσεις: Οξυγονοκόλληση. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ανάστροφη πόλωση της επαφής p n

Ανάστροφη πόλωση της επαφής p n Ανάστροφη πόλωση της επαφής p n Δ. Γ. Παπαγεωργίου Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων dpapageo@cc.uoi.gr http://pc164.materials.uoi.gr/dpapageo Επαφή p n Ανάστροφη πόλωση Πολώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ανακτήθηκε από την ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ

Ανακτήθηκε από την ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ HMEΡΗΣΙΩΝ Δ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ & ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΛΟΙΟΥ ΙI

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΟΥ 2 ο. Γ) Απόκτηση της ικανότητας να κεντράρετε σωστά το κοπτικό εργαλείο.

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΟΥ 2 ο. Γ) Απόκτηση της ικανότητας να κεντράρετε σωστά το κοπτικό εργαλείο. Τ.Ε.Ι.: ΛΑΡΙΣΑΣ Σ.ΤΕ.Γ. ΤΜΗΜΑ: Γεωργικών Μηχανών & Αρδεύσεων ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ 2, 3, 4 & 5 : Περιγραφή, δυνατότητες κατασκευής των εργαλειοµηχανών. ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΕ- ΝΤΡΑΡΙΣΜΑ ΚΟΠΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ÁÎÉÁ ÅÊÐÁÉÄÅÕÔÉÊÏÓ ÏÌÉËÏÓ

ÁÎÉÁ ÅÊÐÁÉÄÅÕÔÉÊÏÓ ÏÌÉËÏÓ Θέµα Α ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) 3 ΜΑΪOY 016 ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ Στις ερωτήσεις Α1-Α4 να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθµό της ερώτησης και, δίπλα, το γράµµα που αντιστοιχεί στη φράση η οποία συµπληρώνει

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική. Ενότητα: 3 Δίοδος. Αγγελική Αραπογιάννη Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Ηλεκτρονική. Ενότητα: 3 Δίοδος. Αγγελική Αραπογιάννη Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ηλεκτρονική Ενότητα: 3 Δίοδος Αγγελική Αραπογιάννη Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Διάλεξη 3: Δίοδος pn (συνέχεια) - Δίοδος Zener Δρ Δημήτριος Λαμπάκης 1 Ημιανόρθωση Έχει μια δίοδο pn σε σειρά με μια αντίσταση φορτίου Η τάση στα άκρα της αντίστασης φορτίου είναι

Διαβάστε περισσότερα

Επισκευή & συντήρηση σωλήνων

Επισκευή & συντήρηση σωλήνων Επισκευή & συντήρηση σωλήνων Ευρεία γκάμα από μία πηγή. Μοναδικός ανθεκτικός σχεδιασμός. Γρήγορη και αξιόπιστη απόδοση. Τύπος μοντέλων Σελίδα Πρέσες δοκιμής κυκλωμάτων 2 9.2 Ψύκτες σωλήνων 2 9.3 Αντλίες

Διαβάστε περισσότερα

2. Όλες οι απαντήσεις να δοθούν στο εξεταστικό δοκίμιο το οποίο θα επιστραφεί.

2. Όλες οι απαντήσεις να δοθούν στο εξεταστικό δοκίμιο το οποίο θα επιστραφεί. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : Εφαρμοσμένη Ηλεκτρολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ/ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ/ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Γ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013 2014 ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ/ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 Κατεύθυνση: Θεωρητική Μάθημα: Τεχνολ.& Εργ. Ηλεκτρονικών Τάξη: Β Αρ. Μαθητών: 8 Κλάδος: Ηλεκτρολογία

Διαβάστε περισσότερα

Ανάστροφη πόλωση της επαφής p n

Ανάστροφη πόλωση της επαφής p n Ανάστροφη πόλωση της επαφής p n Δ. Γ. Παπαγεωργίου Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων dpapageo@cc.uoi.gr http://pc164.materials.uoi.gr/dpapageo Επαφή p n Ανάστροφη πόλωση Πολώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012 ΛΥΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012 ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012 ΛΥΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Μηχανουργική Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΟΜΑ Α Α

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΟΜΑ Α Α ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γʹ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2006 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ) ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙ

Διαβάστε περισσότερα

A1.1 Σε κύκλωμα εναλλασσόμενου ρεύματος δίνεται η διανυσματική παράσταση των διανυσμάτων τάσης V 0 και έντασης ρεύματος I 0 που

A1.1 Σε κύκλωμα εναλλασσόμενου ρεύματος δίνεται η διανυσματική παράσταση των διανυσμάτων τάσης V 0 και έντασης ρεύματος I 0 που ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Τμήμα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΡΕΥΣΤΩΝ & ΥΔΡΟΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ Εργαστηριακές Ασκήσεις Υδροδυναμικών Μηχανών Τμήμα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Άσκηση 6η ΕΜΒΟΛΟΦΟΡΟΣ ΑΝΤΛΙΑ & ΣΠΗΛΑΙΩΣΗ ΤΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β ) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2015 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ Σ Ε Φ Ι Α Λ Ε Σ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ Σ Ε Φ Ι Α Λ Ε Σ 1 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ Σ Ε Φ Ι Α Λ Ε Σ Μέτρα Ασφάλειας κατά τη χρήση τους Ένα πλήθος βιομηχανιών, βιοτεχνιών, εργοταξίων, εργαστηρίων, συνεργείων, νοσοκομείων και άλλων μονάδων χρησιμοποιούν βιομηχανικά αέρια

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ A Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό καθεμιάς από τις παρακάτω ερωτήσεις Α1-Α4 και δίπλα το γράμμα που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση.

ΘΕΜΑ A Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό καθεμιάς από τις παρακάτω ερωτήσεις Α1-Α4 και δίπλα το γράμμα που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΕΚΠ. ΕΤΟΥΣ 0-04 ΜΑΘΗΜΑ /ΤΑΞΗ: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΕΙΡΑ: ΘΕΜΑ A Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό καθεμιάς από τις παρακάτω ερωτήσεις Α-Α4 και δίπλα το γράμμα που αντιστοιχεί στη

Διαβάστε περισσότερα

http://edu.klimaka.gr ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ

http://edu.klimaka.gr ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2009 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ: ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙ ΩΝ: ΕΞΙ (6) ΘΕΜΑ 1 ο Για τις ημιτελείς

Διαβάστε περισσότερα

BCG1500 Λειαντήρας Δομικών Υλικών. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BCG1500 Λειαντήρας Δομικών Υλικών.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BCG1500 Λειαντήρας Δομικών Υλικών Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης και ασφαλείας Σημαντικές οδηγίες Σημαντικές οδηγίες και προφυλάξεις είναι πάνω στο εργαλείο σας

Διαβάστε περισσότερα

- Transistor Transistor -

- Transistor Transistor - ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΟΣ Βασικές αρχές ηλεκτροτεχνίας Αντίσταση πυκνωτή - πηνίου Συντονισµένο κύκλωµα Ηλεκτρονική δοµή της ύλης Ηλεκτρονικές ιδιότητες της ύλης Ηλεκτρονικές λυχνίες

Διαβάστε περισσότερα

Α.Ε.Ν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΕΞΑΜΗΝΟ Γ ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΕΩΣ ΟΝΟΜΑ..ΕΠΙΘΕΤΟ.Α.Γ.Μ.. Ερωτησεις

Α.Ε.Ν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΕΞΑΜΗΝΟ Γ ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΕΩΣ ΟΝΟΜΑ..ΕΠΙΘΕΤΟ.Α.Γ.Μ.. Ερωτησεις 1 Α.Ε.Ν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΕΞΑΜΗΝΟ Γ ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΕΩΣ ΟΝΟΜΑ..ΕΠΙΘΕΤΟ.Α.Γ.Μ.. Ερωτησεις 1. Ποτε η εμφανιζομενη τριβη μεταξυ των τριβομενων επιφανειων (κατά την ομαλη

Διαβάστε περισσότερα

Α.Ε.Ν ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΛΟΙΩΝ Β ΕΞΑΜΗΝΟ ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΒΑΘΜΟΣ

Α.Ε.Ν ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΛΟΙΩΝ Β ΕΞΑΜΗΝΟ ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΒΑΘΜΟΣ Α.Ε.Ν ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΛΟΙΩΝ Β ΕΞΑΜΗΝΟ ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΒΑΘΜΟΣ Να απαντήσετε σε όλες ανεξαιρέτως τις ερωτήσεις που ακολουθούν κυκλώνοντας µία από

Διαβάστε περισσότερα

Βαλβίδα ελέγχου KV1P KV1S. Οδηγίες ρύθμισης - συντήρησης

Βαλβίδα ελέγχου KV1P KV1S. Οδηγίες ρύθμισης - συντήρησης Βαλβίδα ελέγχου KV1P KV1S Οδηγίες ρύθμισης - συντήρησης Βαλβίδες KV1P και KV1S Γενικά Η βαλβίδα KV1P είναι η πιο απλή βαλβίδα της σειράς KV. Είναι κατάλληλη για μικρές ταχύτητες ανόδου και, μέχρι 0,16

Διαβάστε περισσότερα

Να υπολογίσετε τη μάζα 50 L βενζίνης. Δίνεται η σχετική πυκνότητά της, ως προς το νερό ρ σχ = 0,745.

Να υπολογίσετε τη μάζα 50 L βενζίνης. Δίνεται η σχετική πυκνότητά της, ως προς το νερό ρ σχ = 0,745. 1 Παράδειγμα 101 Να υπολογίσετε τη μάζα 10 m 3 πετρελαίου, στους : α) 20 ο C και β) 40 ο C. Δίνονται η πυκνότητά του στους 20 ο C ρ 20 = 845 kg/m 3 και ο συντελεστής κυβικής διαστολής του β = 9 * 10-4

Διαβάστε περισσότερα