H ENNOIA TΗΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΓΚΠΔ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "H ENNOIA TΗΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΓΚΠΔ"

Transcript

1 1 H ENNOIA TΗΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΓΚΠΔ Kάλλη Καρβέλη Δικηγόρος Ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ kalli-k@dpa.gr 13 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Ενημερωτική Ημερίδα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

2 2 Περιεχόμενα Η Συγκατάθεση ως νομιμοποιητική βάση επεξεργασίας Προϋποθέσεις Συγκατάθεσης (άρθρο 7) Συγκατάθεση Παιδιού (άρθρο 8) Παραδείγματα Η Συγκατάθεση στο σχέδιο του εφαρμοστικού νόμου Η έννοια της Συγκατάθεσης υπό τον ΓΚΠΔ/Μετάβαση από την Οδηγία 95/46 ΕΚ στον ΓΚΠΔ

3 Η συγκατάθεση ως νομιμοποιητική βάση επεξεργασίας Άρθρο 5: Αρχή της νομιμότητας, αντικειμενικότητας και διαφάνειας (τα δεδομένα να υποβάλλονται σε σύννομη και θεμιτή επεξεργασία με διαφανή τρόπο σε σχέση με το υποκείμενο των δεδομένων). Σύννομη επεξεργασία με βάση συγκατάθεση του υποκειμένου, ή με άλλη βάση προβλεπόμενη από τον νόμο, είτε στον κανονισμό είτε σε άλλη νομοθεσία της Ένωσης ή κράτους μέλους. Άρθρο 6 στοιχ. α : Νόμιμη η επεξεργασία απλών προσωπικών δεδομένων εάν υπάρχει η συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων για έναν ή περισσότερους σκοπούς. 3

4 4 Η συγκατάθεση ως νομιμοποιητική βάση επεξεργασίας Άρθρο 9: Κατ εξαίρεση επιτρέπεται η επεξεργασία των ειδικών κατηγοριών προσωπικών δεδομένων, εφόσον μεταξύ άλλων υφίσταται η ρητή συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων. Η επεξεργασία των ειδικών κατηγοριών προσωπικών δεδομένων για λόγους δημοσίου συμφέροντος στον τομέα της δημόσιας υγείας, μπορεί να γίνει και χωρίς τη συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων.

5 5 Προϋποθέσεις συγκατάθεσης (άρθρο 7) Συγκατάθεση: Ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και εν πλήρει επιγνώσει δήλωση βουλήσεως του υποκειμένου των δεδομένων. Ο υπεύθυνος επεξεργασίας πρέπει να μπορεί να αποδείξει ανά πάσα στιγμή ότι το υποκείμενο των δεδομένων συγκατατέθηκε. Το υποκείμενο των δεδομένων θα πρέπει να γνωρίζει τουλάχιστον την ταυτότητα του υπευθύνου επεξεργασίας και τους σκοπούς της επεξεργασίας και η συγκατάθεση να έχει δοθεί ελεύθερα. Θεωρείται ότι δόθηκε ελεύθερα αν το υποκείμενο των δεδομένων έχει αληθινή ή ελεύθερη επιλογή ή είναι σε θέση να αρνηθεί ή να αποσύρει τη συγκατάθεση χωρίς να ζημιωθεί.

6 6 Προϋποθέσεις συγκατάθεσης (άρθρο 7) Επεξεργασία πολλαπλών σκοπών/πράξεων επεξεργασίας συγκατάθεση για κάθε σκοπό/πράξη επεξεργασίας. Εάν η συγκατάθεση παρέχεται με γραπτή δήλωση που αφορά και άλλα θέματα, το αίτημα για συγκατάθεση πρέπει να είναι σαφώς διακριτό από τα άλλα θέματα, σε κατανοητή και εύκολα προσβάσιμη μορφή. Τμήμα της δήλωσης που συνιστά παράβαση του ΓΚΠΔ δεν είναι δεσμευτικό. Οι παρεχόμενες πληροφορίες πρέπει να είναι σαφείς, χωρίς χρήση σύνθετων όρων και εύκολα προσβάσιμες. Να έχει προηγηθεί από τον υπεύθυνο επεξεργασίας πλήρης ενημέρωση του υποκειμένου των δεδομένων για τη σκοπούμενη επεξεργασία καθώς και για το δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσής του.

7 7 Προϋποθέσεις συγκατάθεσης (συνέχεια) Για την εκτίμηση κατά πόσο η συγκατάθεση δίνεται ελεύθερα, λαμβάνεται ιδίως υπόψη κατά πόσο για την αποδοχή όρων ή προϋποθέσεων για την εκτέλεση μιας σύμβασης ή παροχής υπηρεσιών τίθεται ως προϋπόθεση η συγκατάθεση στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Εάν ναι, τότε δεν δίνεται ελεύθερα. Το βάρος της απόδειξης για το εάν έχει δοθεί η συγκατάθεση ελεύθερα έχει ο υπεύθυνος επεξεργασίας. Η συγκατάθεση θα πρέπει να καλύπτει το σύνολο των δραστηριοτήτων επεξεργασίας που διενεργείται για τον ίδιο σκοπό ή για τους ίδιους σκοπούς. Όταν η επεξεργασία έχει πολλαπλούς σκοπούς, θα πρέπει να δίνεται συγκατάθεση για όλους αυτούς τους σκοπούς.

8 8 Προϋποθέσεις συγκατάθεσης (συνέχεια) Η συγκατάθεση θα πρέπει να παρέχεται με σαφή θετική ενέργεια, όπως γραπτή δήλωση μεταξύ άλλων και με ηλεκτρονικά μέσα. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη συμπλήρωση ενός τετραγωνιδίου κατά την επίσκεψη σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την επιλογή των επιθυμητών τεχνικών ρυθμίσεων για υπηρεσίες της κοινωνίας των πληροφοριών,αποστολή , συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας, ή ηλεκτρονική υπογραφή. Επομένως η σιωπή, τα προσυμπληρωμένα τετραγωνίδια ή η αδράνεια δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως συγκατάθεση. Η καταγεγραμμένη προφορική δήλωση συγκατάθεσης π.χ. με μαγνητοφώνηση σε call center είναι έγκυρη.

9 9 Προϋποθέσεις συγκατάθεσης (συνέχεια) Εάν η συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων πρόκειται να δοθεί κατόπιν αιτήματος με ηλεκτρονικά μέσα, το αίτημα πρέπει να είναι περιεκτικό, σαφές και να μην διαταράσσει αδικαιολόγητα τη χρήση της υπηρεσίας για την οποία παρέχεται. Ειδικά για τους σκοπούς της επιστημονικής έρευνας, λόγω του ότι συχνά δεν είναι δυνατόν να προσδιορίζεται πλήρως ο σκοπός της επεξεργασίας των δεδομένων κατά τον χρόνο συλλογής τους, τα υποκείμενα των δεδομένων πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τη συναίνεσή τους μόνον σε ορισμένους τομείς της έρευνας ή μόνον σε μέρη προγραμμάτων έρευνας, στον βαθμό που επιτρέπεται από τον επιδιωκόμενο σκοπό και εφόσον ακολουθούνται τα αναγνωρισμένα πρότυπα δεοντολογίας.

10 10 Προϋποθέσεις συγκατάθεσης (συνέχεια) Σύμφωνα με τις «Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την συγκατάθεση» της Ομάδας του άρθρου 29 της Οδηγίας 95/46 ΕΚ 1. για να είναι έγκυρη η συγκατάθεση θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής τουλάχιστον στοιχεία: ταυτότητα του υπευθύνου επεξεργασίας σκοπούς επεξεργασίας είδος δεδομένων που θα συλλεχθούν και χρησιμοποιηθούν δικαίωμα ανάκλησης συγκατάθεσης

11 11 Προϋποθέσεις συγκατάθεσης (συνέχεια) πληροφορίες σχετικά με την χρήση των δεδομένων, ιδίως σε περιπτώσεις ηλεκτρονικής επεξεργασίας όπως η δημιουργία προφίλ εάν η συγκατάθεση περιλαμβάνει και διαβίβαση, αναφορά των κινδύνων από τη διαβίβαση αυτή 2. Η συγκατάθεση δεν θεωρείται ότι παρέχεται ελεύθερα, εάν υπάρχει κίνδυνος παραπλάνησης, εκφοβισμού, εξαναγκασμού ή αρνητικών συνεπειών σε περίπτωση που το άτομο δεν παρέχει τη συγκατάθεσή του

12 12 Προϋποθέσεις συγκατάθεσης (συνέχεια) Η συγκατάθεση πρέπει να χορηγείται πριν από κάθε επεξεργασία. Η συγκατάθεση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι δόθηκε ελεύθερα, όταν υπάρχει σαφής ανισότητα μεταξύ του υποκειμένου των δεδομένων και του υπευθύνου επεξεργασίας, ιδίως στις περιπτώσεις που ο υπεύθυνος είναι δημόσια αρχή ή εργοδότης και είναι σχεδόν απίθανο να έχει δοθεί η συγκατάθεση ελεύθερα. Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να εφαρμόζεται άλλη νομιμοποιητική βάση επεξεργασίας.

13 13 Προϋποθέσεις συγκατάθεσης (συνέχεια) Όταν έχει δοθεί συγκατάθεση, το δικαίωμα εναντίωσης δεν μπορεί να ασκηθεί, μπορεί όμως να γίνει η ανάκληση της συγκατάθεσης με το ίδιο αποτέλεσμα, τα δικαιώματα των άρθρων ΓΚΠΔ μπορούν να ασκηθούν (δικαίωμα διόρθωσης, διαγραφής «λήθη», φορητότητα, περιορισμός επεξεργασίας). Οι δοθείσες συγκαταθέσεις προ της ισχύος του ΓΚΠΔ που πληρούν τα κριτήρια του ΓΚΠΔ είναι έγκυρες, για τις περιπτώσεις που δεν τα πληρούν πρέπει να ανανεωθούν ή η επεξεργασία να βασισθεί σε άλλη νομιμοποιητική βάση, άλλως να τερματισθεί. Η Γνώμη της Ο.Ε. 29/2011 συνεχίζει να είναι εν ισχύ.

14 14 Προϋποθέσεις συγκατάθεσης (συνέχεια) Δυνατότητα ανάκλησης της συγκατάθεσης ανά πάσα στιγμή, δεν θίγονται οι πράξεις επεξεργασίας που διενεργήθηκαν προ της ανάκλησης. Εάν δεν υπάρχει νομιμοποιητική βάση που δικαιολογεί την συνέχιση της επεξεργασίας, πχ. περαιτέρω αποθήκευση των δεδομένων, πρέπει να διαγράφονται ή να ανωνυμοποιούνται από τον υπεύθυνο επεξεργασίας. Η ανάκληση πρέπει να είναι εξίσου εύκολη με την παροχή της. Ενημέρωση για δυνατότητα ανάκλησης πριν τη λήψη συγκατάθεσης.

15 15 Προϋποθέσεις συγκατάθεσης (συνέχεια) Εάν μετά την ανάκληση της συγκατάθεσης ο υπεύθυνος επεξεργασίας επιθυμεί τη συνέχιση της επεξεργασίας με άλλη νομιμοποιητική βάση πρέπει να το δηλώσει ρητώς στο υποκείμενο των δεδομένων σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 14 του κανονισμού. Οι νομιμοποιητικές βάσεις επεξεργασίας δεν μπορεί να εναλλάσσονται και/ή μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, διότι ο ΓΚΠΔ απαιτεί οι νομιμοποιητικές βάσεις επεξεργασίας να είναι σαφώς ορισμένες και γνωστές στο υποκείμενο των δεδομένων κατά την έναρξη της συλλογής των προσωπικών τους δεδομένων.

16 16 Συγκατάθεση παιδιού (άρθρο 8) Ειδική προστασία παιδιών ιδίως στη χρήση προσωπικών δεδομένων με σκοπό την εμπορία ή δημιουργία προφίλ προσωπικότητας ή προφίλ χρήστη. Η συγκατάθεση γονέα ή κηδεμόνα δεν θα πρέπει να είναι απαραίτητη σε περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών πρόληψης ή συμβουλών που προσφέρονται άμεσα σε ένα παιδί. Άνω των 16 ετών νόμιμη η επεξεργασία με συγκατάθεση. Κάτω των 16 με συγκατάθεση του ασκούντος τη γονική μέριμνα. Τα κράτη μέλη μπορούν να προβλέπουν δια νόμου μικρότερη ηλικία όχι όμως κάτω των 13 ετών. Ο υπεύθυνος επεξεργασίας πρέπει να επαληθεύει ότι η συγκατάθεση παρέχεται ή εγκρίνεται από τον ασκούντα τη γονική μέριμνα.

17 17 Συγκατάθεση -Παραδείγματα Για να παρασχεθούν οι υπηρεσίες μιας εφαρμογής ζητείται από τον χρήστη να συναινέσει στην επεξεργασία των δεδομένων του για διαφημιστικούς σκοπούς (μη έγκυρη συγκατάθεση-δεν δίνεται ελεύθερα). Δήμος καλεί τους δημότες του, εάν επιθυμούν να χορηγήσουν το τους, ώστε να ειδοποιούνται από τον Δήμο για σεμινάρια ή άλλες δραστηριότητες που τους αφορούν, χωρίς να εξαρτάται η συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών του Δήμου από την μη χορήγηση των εν λόγω στοιχείων. (έγκυρη συγκατάθεση-δίνεται ελεύθερα χωρίς τον κίνδυνο ή την απειλή δυσμενών συνεπειών).

18 18 Συγκατάθεση -Παραδείγματα Σχολείο ζητά την συγκατάθεση των μαθητών προκειμένου οι φωτογραφίες τους από μια εκδήλωση να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου ή να δημοσιευθούν στο σχολικό περιοδικό (έγκυρη συγκατάθεση-έχουν την ελεύθερη επιλογή να μην συναινέσουν ). Ο υποχρεωτικός όρος σε μια τραπεζική συναλλαγή για την έγκριση π.χ. δανείου η χρήση των χορηγηθεισών πληροφοριών του πελάτη για διαφημιστικούς σκοπούς (μη έγκυρη συγκατάθεση-δεν δίνεται ελεύθερα).

19 19 Συγκατάθεση -Παραδείγματα Πελάτες δίνουν σε μια εταιρία συγκατάθεση για να τους αποστέλλει μέσω ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της εταιρίας και παράλληλα να δίνει τα στοιχεία τους και σε άλλες εταιρίες του ομίλου για διαφημιστικούς και προωθητικούς σκοπούς (direct marketing). Μη έγκυρη συγκατάθεση, θα έπρεπε να υπάρχουν δύο ξεχωριστές συγκαταθέσεις για τους δύο διαφορετικούς σκοπούς. Ασφαλιστική εταιρία ζητά από νοσοκομείο τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς και όχι μόνον τα δεδομένα υγείας για τα οποία επήλθε ο ασφαλιστικός κίνδυνος. Η συγκατάθεση είχε δοθεί μόνον για τα δεύτερα στοιχεία και όχι για όλο το ιατρικό ιστορικό.

20 20 Συγκατάθεση -Παραδείγματα Με την on line αγορά εισιτηρίων ή προϊόντων, ζητείται η συγκατάθεση των πελατών για να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους για προωθητικούς διαφημιστικούς σκοπούς. Ο υπεύθυνος επεξεργασίας ενημερώνει τους πελάτες ότι μπορούν να ανακαλέσουν τη συγκατάθεσή τους όχι ηλεκτρονικά, αλλά καλώντας σε συγκεκριμένες ώρες ένα call center. Παραβίαση του άρθρου 7.3 του ΓΚΠΔ η ανάκληση συγκατάθεσης πρέπει να είναι εξίσου εύκολη με την παροχή της. Έπρεπε να γίνεται ηλεκτρονικά.

21 21 Συγκατάθεση -Παραδείγματα Συγκατάθεση για εγκατάσταση cookies: Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της Αυστριακής Αρχής Προστασίας, o μηχανισμός συγκατάθεσης για την εγκατάσταση cookies σε ιστοσελίδες που παρέχουν online περιεχόμενο με βασική πηγή εσόδων τη διαφήμιση (π.χ. ιστοσελίδα εφημερίδας), πληροί τις προϋποθέσεις του ΓΚΠΔ για ελεύθερη και έγκυρη συγκατάθεση, εφόσον οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εξαιρεθούν από τα cookies επιλέγοντας είτε να εγγραφούν στην ιστοσελίδα με μια μικρή χρέωση είτε επιλέγοντας μια άλλη online εφημερίδα ως πηγή ενημέρωσης.

22 22 Συγκατάθεση -Παραδείγματα Αντίθετα, η ICO υποστήριξε σε παρόμοια περίπτωση (ιστοσελίδα Washington Post) ότι θα πρέπει να προσφέρεται στους χρήστες μια εναλλακτική λύση για την αποδοχή των cookies και να έχουν τη δυνατότητα να εξαιρεθούν από αυτά σε όλα τα επίπεδα συνδρομής. Έλλειψη εναρμόνισης στο ζήτημα, ρύθμιση μέσω του e- privacy.

23 23 Συγκατάθεση -Παραδείγματα Συγκατάθεση και online διαφήμιση: Σύμφωνα με σχετική απόφαση της CNIL, ο μηχανισμός συγκατάθεσης του Interactive Advertising Bureau, o οποίος παρέχει στους χρήστες μια σύντομη ειδοποίηση ότι η εφαρμογή συγκεντρώνει το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης των χρηστών και τη γεωγραφική θέση τους για σκοπούς στοχευμένης διαφήμισης και παρέχει στους χρήστες τρεις επιλογές-αποδοχή, άρνηση ή προσαρμογή των προτιμήσεών τους- δεν συμμορφώνεται με τρεις από τις απαιτήσεις που θέτει ο ΓΚΠΔ για τη συγκατάθεση:

24 24 Συγκατάθεση -Παραδείγματα 1. Η συγκατάθεση δεν ήταν εν πλήρει επιγνώσει, διότι οι πληροφορίες ήταν ασαφείς, με τη χρήση σύνθετων όρων και όχι εύκολα προσβάσιμες 2.Δεν ήταν συγκεκριμένη, διότι οι χρήστες δεν κλήθηκαν να παρέχουν τη συγκατάθεσή τους για την επεξεργασία των δεδομένων γεωγραφικής θέσης τους για σκοπούς στοχευμένης διαφήμισης 3.Δεν βασιζόταν σε σαφή θετική ενέργεια, καθώς οι χρήστες που επέλεγαν να προσαρμόσουν τις προτιμήσεις τους κατευθύνονταν σε αναδυόμενο παράθυρο με προεπιλεγμένες ρυθμίσεις

25 25 Συγκατάθεση -Παραδείγματα Απόφαση CNIL κατά GOOGLE : Στις η CNIL επέβαλε στην GOOGLE πρόστιμο 50 εκατομ. Ευρώ, λόγω έλλειψης διαφάνειας στην ενημέρωση των χρηστών, ανεπαρκούς πληροφόρησης και έλλειψης έγκυρης συναίνεσης όσον αφορά την στοχευμένη διαφήμιση. Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση η συγκατάθεση δεν είναι έγκυρη για δύο λόγους: 1. Δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση των χρηστών για την παροχή της συγκατάθεσής τους, δεδομένου ότι δεν γνωρίζουν με ακρίβεια την έκταση των πράξεων επεξεργασίας που διενεργούνται για τους σκοπούς της στοχευμένης διαφήμισης (υπηρεσίες, ιστότοπους και περιλαμβανόμενες εφαρμογές-google search, you tube, Google home, Google maps ) 2. H συγκατάθεση των χρηστών δεν είναι ειδική και ελεύθερη, διότι δίνεται μια συγκατάθεση για πολλαπλούς σκοπούς επεξεργασίας με προσυμπληρωμένα από την Google πεδία

26 Η Συγκατάθεση στο σχέδιο του εφαρμοστικού νόμου Η συγκατάθεση ως νομιμοποιητική βάση επεξεργασίας: α) για σκοπούς βιντεοεπιτήρησης β) σε επεξεργασία δεδομένων υγείας γ) σε επεξεργασία δεδομένων που αφορούν ποινικές διώξεις, μέτρα ασφάλειας και ποινικές καταδίκες δ) στο πλαίσιο της άσκησης της ελευθερίας της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της ακαδημαϊκής, καλλιτεχνικής ή λογοτεχνικής έκφρασης και της πληροφόρησης, συμπεριλαμβανομένης και της επεξεργασίας για δημοσιογραφικούς σκοπούς ε) επεξεργασία για σκοπούς αρχειοθέτησης προς το δημόσιο συμφέρον στ) Επεξεργασία δεδομένων εργαζομένων ζ) Επεξεργασία για σκοπούς έρευνας ή στατιστικούς σκοπούς. 26

27 27 Η Συγκατάθεση στο σχέδιο του εφαρμοστικού νόμου (συνέχεια) Συγκατάθεση παιδιού (15 ο έτος-άρθρο 6) Η συγκατάθεση του υποκειμένου πρέπει να είναι σαφής, συγκεκριμένη και έγγραφη (Πρόταση ΑΠΔΠΧ να μην απαιτείται η υποβολή γραπτής συγκατάθεσης, αλλά να μπορεί να δοθεί και με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο ή μέσο, όπως κ.λπ.)

28 Η έννοια της Συγκατάθεσης υπό τον ΓΚΠΔ Μετάβαση από την οδηγία 95/46 ΕΚ στον ΓΚΠΔ Με την θέση σε ισχύ του ΓΚΠΔ, τίθενται αυστηρότερες προϋποθέσεις και περισσότερες απαιτήσεις προς τον υπεύθυνο επεξεργασίας, ώστε να είναι έγκυρη η συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων σε σχέση με την προγενέστερη οδηγία 95/46 ΕΚ. Αυτές είναι: Αρχή λογοδοσίας του υπευθύνου επεξεργασίας-πρέπει ανά πάσα στιγμή να μπορεί να αποδείξει ότι το υποκείμενο των δεδομένων έχει συγκατατεθεί για την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων Η ανάκληση συγκατάθεσης πρέπει να είναι εξίσου εύκολη με την παροχή της και δε θίγει τη νομιμότητα επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση προ της ανάκλησής της 28

29 Η έννοια της Συγκατάθεσης υπό τον ΓΚΠΔ Μετάβαση από την οδηγία 95/46 ΕΚ στον ΓΚΠΔ Η συγκατάθεση θα πρέπει να παρέχεται με σαφή θετική ενέργεια Να έχει προηγηθεί ενημέρωση του υποκειμένου των δεδομένων από τον υπεύθυνο επεξεργασίας για τη σκοπούμενη επεξεργασία καθώς και για το δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσής του Το αίτημα για συγκατάθεση πρέπει να είναι σαφώς διακριτό από τα άλλα θέματα, σε κατανοητή και εύκολα προσβάσιμη μορφή Για επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων, η συγκατάθεση πρέπει διακριτά και ευκρινώς να αναφέρεται σε αυτά Έμφαση στην έννοια της «ελεύθερης» επιλογής του υποκειμένου των δεδομένων και στην αντίστοιχη «ελεύθερη» παροχή της συγκατάθεσής του 29

30 30 Ευχαριστώ για την προσοχή σας

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ-ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ-ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ-ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ Kάλλη Καρβέλη Δικηγόρος Ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ kalli-k@dpa.gr Αθήνα 25 Ιανουαρίου 2018 2 Περιεχόμενα Βασικές Αρχές Επεξεργασίας (άρθρο 5)

Διαβάστε περισσότερα

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων των ανηλίκων στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων των ανηλίκων στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων Η προστασία των προσωπικών δεδομένων των ανηλίκων στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων Ευγενία Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Διευθύντρια Διιδρυματικού Μεταπτυχιακού

Διαβάστε περισσότερα

Η συγκατάθεση στον GDPR:

Η συγκατάθεση στον GDPR: Η συγκατάθεση στον GDPR: Από τη θεωρία στην πράξη Vasilis Karkatzounis Lawyer, CIPP/E www.lawspot.gr Τι είναι η συγκατάθεση Μία από τις έξι (6) νομικές βάσεις επεξεργασίας δεδομένων (6.1 GDPR) Σύμβαση

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων Διαβάθμιση Εγγράφου: Κωδικός Εγγράφου: GDPR-DOC-17 Έκδοση: 1η Ημερομηνία: 23 May 2018 Συγγραφέας: Ομάδα Υλοποίησης της Συμμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

GDPR (General Data Protection Regulation) Παναγιώτης Οικονόμου

GDPR (General Data Protection Regulation) Παναγιώτης Οικονόμου GDPR (General Data Protection Regulation) Παναγιώτης Οικονόμου Θα μιλήσουμε για: τον Κανονισμό & για όσα πρέπει να κάνουμε Είναι Κανονισμός που αφορά όλες τις χώρες της ΕΕ και έχει ψηφιστεί από το Ευρωκοινοβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Ιδιωτικότητας και Προσωπικών Δεδομένων στον Δήμο Καλαμαριάς. 2 Πολιτική Προστασίας Ιδιωτικότητας και Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Προστασίας Ιδιωτικότητας και Προσωπικών Δεδομένων στον Δήμο Καλαμαριάς. 2 Πολιτική Προστασίας Ιδιωτικότητας και Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική Προστασίας Ιδιωτικότητας και Προσωπικών Δεδομένων στον Δήμο Καλαμαριάς 1 Εισαγωγή Στις καθημερινές του δραστηριότητες, ο Δήμος Καλαμαριάς χρησιμοποιεί μία πληθώρα δεδομένων, τα οποία αφορούν σε

Διαβάστε περισσότερα

Γιολάντα Κουκουλέτσου Νομικός Σύμβουλος ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γιολάντα Κουκουλέτσου Νομικός Σύμβουλος ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ του ΕΚ και του ΕΣ για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών Γιολάντα Κουκουλέτσου

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 1 Εισαγωγή Στις καθημερινές επιχειρηματικές λειτουργίες, η Eagle χρησιμοποιεί μία πληθώρα δεδομένων που αφορούν σε ταυτοποιημένα

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 1 Εισαγωγή Στις καθημερινές επιχειρηματικές λειτουργίες, η FHL Η.ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. χρησιμοποιεί μία πληθώρα δεδομένων που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2016/679 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΦΑΝΗ ΛΙΑΚΑΤΗ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2016/679 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΦΑΝΗ ΛΙΑΚΑΤΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2016/679 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 25.5.2018 1 Εισαγωγή Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ (General Data Protection Regulation - GDPR) έχει ως στόχο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ III. Δικαιώματά του υποκειμένου των δεδομένων. Τμήμα 1. Διαφάνεια και ρυθμίσεις. Άρθρο 12

ΚΕΦΑΛΑΙΟ III. Δικαιώματά του υποκειμένου των δεδομένων. Τμήμα 1. Διαφάνεια και ρυθμίσεις. Άρθρο 12 ΚΕΦΑΛΑΙΟ III Δικαιώματά του υποκειμένου των δεδομένων Τμήμα 1 Διαφάνεια και ρυθμίσεις Άρθρο 12 Διαφανής ενημέρωση, ανακοίνωση και ρυθμίσεις για την άσκηση των δικαιωμάτων του υποκειμένου των δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Πολιτική Ιδιωτικότητας και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ιδιωτικότητας και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Νοέμβριος 2018 Περιεχόμενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ... 3 2.1 Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Σχετικά µε την CORE INNOVATION 1 ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Σχετικά µε την CORE INNOVATION 1 ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Τελευταία ενημέρωση: 24.05.2018 Η CORE INNOVATION (εφεξής «Εταιρεία») δίνει ιδιαίτερη σημασία και σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Α Π Ο Ρ Ρ Η Τ Ο Υ Δήλωση περί Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Α Π Ο Ρ Ρ Η Τ Ο Υ Δήλωση περί Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Α Π Ο Ρ Ρ Η Τ Ο Υ Δήλωση περί Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Στο Ίδρυμα Λαμπράκη ΝΠΙΔ η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών μας είναι πρωταρχικής σημασίας.

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων Διαβάθμιση Εγγράφου: Κωδικός Εγγράφου: GDPR-DOC-17 Έκδοση: 1η Ημερομηνία: 7 Μαΐου 2018 Συγγραφέας: Ομάδα Υλοποίησης Συμμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΠΔ-GPDR)

Εγχειρίδιο Εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΠΔ-GPDR) Εγχειρίδιο Εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΠΔ-GPDR) Με το παρόν δίδεται η βασική ενημέρωση σχετικά με τη νέα Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων Περιεχόμενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ... 3 2.1 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μαργαρίτα Γκαϊτατζή, Δικηγόρος Παρ Εφέταις ΔΣ Θεσσαλονίκης Σύμβουλος σε θέματα εναρμόνισης με τον GDPR και πιστοποιημένη Υπεύθυνη Προστασίας

Μαργαρίτα Γκαϊτατζή, Δικηγόρος Παρ Εφέταις ΔΣ Θεσσαλονίκης Σύμβουλος σε θέματα εναρμόνισης με τον GDPR και πιστοποιημένη Υπεύθυνη Προστασίας Μαργαρίτα Γκαϊτατζή, Δικηγόρος Παρ Εφέταις ΔΣ Θεσσαλονίκης Σύμβουλος σε θέματα εναρμόνισης με τον GDPR και πιστοποιημένη Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (DPO) Γνωρίζετε ότι η προστασία των δεδομένων γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Ο ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) Ημερίδα για τα Προσωπικά Δεδομένα στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων 14 Μαΐου 2018 Ο ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) Παπαναστασίου Παντελής Οικονομολόγος, Εσωτερικός Ελεγκτής,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΓΚΠΔ) GENERAL DATA PROTECTION REGULATION 2016/679

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΓΚΠΔ) GENERAL DATA PROTECTION REGULATION 2016/679 ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΓΚΠΔ) GENERAL DATA PROTECTION REGULATION 2016/679 Ο Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 «για την

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) στον τομέα της υγείας

Ο ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) στον τομέα της υγείας Ο ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) στον τομέα της υγείας Παρουσίαση Ράσση Κωνσταντία Senior Consultant Εισαγωγή (1/2) Ο Νέος Κανονισμός: 16 Απριλίου 2016 ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΑΤΟΥ

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΑΤΟΥ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΑΤΟΥ Το Ινστιτούτο Ομορφιάς Μαρία Παλάτου (εφεξής «Ινστιτούτο») λειτουργεί νόμιμα από το 2010 στη Θεσσαλονίκη στην οδό Παύλου Μελά 5, στον Εύοσμο, στη

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιώματα του υποκειμένου των δεδομένων στον Κανονισμό 2016/679 ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΟΜ. ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΘ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Δικαιώματα του υποκειμένου των δεδομένων στον Κανονισμό 2016/679 ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΟΜ. ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΘ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Δικαιώματα του υποκειμένου των δεδομένων στον Κανονισμό 2016/679 ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΟΜ. ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΘ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Εισαγωγή Τα δικαιώματα του υποκειμένου των δεδομένων συνιστούν έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

Προστασία προσωπικών δεδομένων ανηλίκων Τι (δεν) άλλαξε 6 μήνες μετά την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού

Προστασία προσωπικών δεδομένων ανηλίκων Τι (δεν) άλλαξε 6 μήνες μετά την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασία προσωπικών δεδομένων ανηλίκων Τι (δεν) άλλαξε 6 μήνες μετά την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Δρ. Κωνσταντίνος Λιμνιώτης Ειδικός Επιστήμονας Πληροφορικής klimniotis at dpa.gr Επισκόπηση παρουσίασης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 14-05-2018 ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 851/37 ΑΠΟΦΑΣΗ Έγκριση της «Δήλωσης περί απορρήτου και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» με την οποία η ΕΕΤΤ, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, θα ενημερώνει τα υποκείμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR) ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR) ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR) ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ Αγαπητοί συνάδελφοι, Ο Γενικός Κανονισμός για την προστασία δεδομένων (GDPR), τίθεται σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/679 GDPR

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/679 GDPR ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/679 GDPR Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων Αντωνίου-Ράπτη Γιολάντα, Δικηγόρος ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ (1/2) Τι είναι προσωπικό δεδομένο; Kάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Καλωσήρθατε στον ιστότοπο www.typet.gr (εφεξής «Ιστότοπος»). Ο Ιστότοπος έχει δημιουργηθεί από το «ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ» (εφεξής «ΤΥΠΕΤ» ή «Ταμείο»),

Διαβάστε περισσότερα

2. Τι είναι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα;

2. Τι είναι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα; Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Mε την παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (εφ εξής «Πολιτική») παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Υπεύθυνος Επεξεργασίας. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Υπεύθυνος Επεξεργασίας. Περιεχόμενα Περιεχόμενα Εισαγωγή... 1 Υπεύθυνος Επεξεργασίας... 1 Συλλογή και Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων... 2 Γνωστοποίηση σε τρίτους... 3 Ασφάλεια... 3 Περίοδος Διατήρησης... 3 Δικαιώματα υποκειμένων... 3 Ανάκληση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Α. GDPR: ενδυνάμωση των δικαιωμάτων των υποκειμένων ενίσχυση ήδη υφιστάμενων δικαιωμάτων - αντίστοιχη διεύρυνση των υποχρεώσεων των υπευθύνων

Διαβάστε περισσότερα

To Δικαίωμα στη Λήθη: Πραγματικότητα ή Ουτοπία για την Ελληνική Επιχειρηματικότητα και Διαφήμιση

To Δικαίωμα στη Λήθη: Πραγματικότητα ή Ουτοπία για την Ελληνική Επιχειρηματικότητα και Διαφήμιση To Δικαίωμα στη Λήθη: Πραγματικότητα ή Ουτοπία για την Ελληνική Επιχειρηματικότητα και Διαφήμιση Αθήνα, 29 Μαρτίου 2019 ΝΙΚΟΛΑΣ Δ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Δικηγόρος, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου για το

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Της Argo Change A.E. Σωκράτους 29 Αθήνα - 10552 T. 210 5243171 info@argochange.gr http://www.argochange.gr Πίνακας περιεχομένων 1. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ... 2 2.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι πολύ σημαντική. Η Διατροφολόγος Διαιτολόγος Μυρτώ Μαρία Μυλωνά, το γραφείο της οποίας στο Χαϊδάρι

Διαβάστε περισσότερα

GDPR τι; Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων. Γιώργος Χατζηγιαννάκης, LLM

GDPR τι; Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων. Γιώργος Χατζηγιαννάκης, LLM GDPR τι; Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων Γιώργος Χατζηγιαννάκης, LLM ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ο Κανονισμός (679/2016/ΕΕ) εισάγει ενιαίες, αναλυτικές και άμεσα εφαρμοστέες ρυθμίσεις που δεν αφήνουν

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα 5. Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση. Άρθρο 40. Κώδικες δεοντολογίας

Τμήμα 5. Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση. Άρθρο 40. Κώδικες δεοντολογίας Τμήμα 5 Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση Άρθρο 40 Κώδικες δεοντολογίας 1. Τα κράτη μέλη, οι εποπτικές αρχές, το Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων και η Επιτροπή ενθαρρύνουν την εκπόνηση κωδίκων δεοντολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Η Τράπεζα Θεσσαλίας μπορεί να επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα, για τους ακόλουθους σκοπούς ανά νομική βάση:

Η Τράπεζα Θεσσαλίας μπορεί να επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα, για τους ακόλουθους σκοπούς ανά νομική βάση: Ενημέρωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 και τη σχετική ελληνική νομοθεσία Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας (εφεξής

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά δεδομένα και ασθενείς. Ζιάμος Χρήστος. Ιατρός Νευρολόγος, Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Προσωπικά δεδομένα και ασθενείς. Ζιάμος Χρήστος. Ιατρός Νευρολόγος, Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης Προσωπικά δεδομένα και ασθενείς Ζιάμος Χρήστος Ιατρός Νευρολόγος, Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΖΙΑΜΟΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Τι εννοούμε με τον όρο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Mε την παρούσα πολιτική επεξεργασίας/προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (εφ εξής «Πολιτική») παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή, αποθήκευση, επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση για την Επεξεργασία και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Ενημέρωση για την Επεξεργασία και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Ενημέρωση για την Επεξεργασία και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Εισαγωγή Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έχει πρωταρχική σημασία η προστασία των

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «INOX MARE ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ» (εφεξής «ο εργοδότης») που εδρεύει στο Κρυονέρι

Διαβάστε περισσότερα

Η ενίσχυση των δικαιωμάτων στην πράξη & τα εργαλεία συμμόρφωσης για τη μετάβαση από το ν.2472/1997 στον ΓΚΠΔ

Η ενίσχυση των δικαιωμάτων στην πράξη & τα εργαλεία συμμόρφωσης για τη μετάβαση από το ν.2472/1997 στον ΓΚΠΔ Προετοιμασία για μια νέα σχέση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Η ενίσχυση των δικαιωμάτων στην πράξη & τα εργαλεία συμμόρφωσης για τη μετάβαση από το ν.2472/1997 στον ΓΚΠΔ Γ: Προετοιμάζοντας τη συμμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να συλλέγονται από εσάς προσωπικά ή από τρίτους εκ μέρους σας.

Τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να συλλέγονται από εσάς προσωπικά ή από τρίτους εκ μέρους σας. Δήλωση Απορρήτου Εισαγωγή Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής (στο εξής Το Κέντρο ) είναι εγγεγραμμένος φιλανθρωπικός οργανισμός και δραστηριοποιείται στη σφαίρα της προληπτικής παιδιατρικής. Για τις υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

GDPR TÜV AUSTRIA GROUP

GDPR TÜV AUSTRIA GROUP TÜV AUSTRIA GROUP GDPR ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/679 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27 ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ κατάθεση: Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ κατάθεση: Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων 7.9.2018 A8-0313/ 001-117 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-117 κατάθεση: Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων Έκθεση Cornelia Ernst A8-0313/2017 Προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της

Διαβάστε περισσότερα

Προστασία προσωπικών δεδομένων των ασθενών με καρκίνο

Προστασία προσωπικών δεδομένων των ασθενών με καρκίνο Προστασία προσωπικών δεδομένων των ασθενών με καρκίνο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων ( EE 2016/679) Μαρούσα Πρωτοπαπαδάκη Ημερίδα ΕΛΛ.Ο.Κ Για τον αιματολογικό Καρκίνο- Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ EVALION

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ EVALION ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ EVALION 25 MAIOY 2018 H EVALION θεωρεί ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα επικοινωνείτε ή συνεργάζεσθε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΡΠΕΔΩΝ ΙΚΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΡΠΕΔΩΝ ΙΚΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΡΠΕΔΩΝ ΙΚΕ Η ΑΡΠΕΔΩΝ δίνει ιδιαίτερη σημασία και σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των συναλλασσόμενών μαζί της. Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εφεξής

Διαβάστε περισσότερα

Κυριε Πρόεδρε, Κυριοι και Κυρίες

Κυριε Πρόεδρε, Κυριοι και Κυρίες Κυριε Πρόεδρε, Κυριοι και Κυρίες Καταρχήν να ευχαριστήσω για την πρόσκληση που απευθύνατε στο Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας υποστήριξης της σημερινής ημερίδας ευαισθητοποίησης και να μεταφέρω τους χαιρετισμούς

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της CROMAR Μεσίτες Ασφαλειών Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της CROMAR Μεσίτες Ασφαλειών Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της CROMAR Μεσίτες Ασφαλειών Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. Η CROMAR Μεσίτες Ασφαλειών Μονοπρόσωπη ΕΠΕ («η Εταιρία»), δεσμεύεται να προστατεύει το απόρρητο των προσώπων με

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 2: Νομική φύση του Κώδικα Δεοντολογίας- Σχέση Κώδικα με εθνική και κοινοτική νομοθεσία

Άρθρο 2: Νομική φύση του Κώδικα Δεοντολογίας- Σχέση Κώδικα με εθνική και κοινοτική νομοθεσία ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ» Εισαγωγή: Η προστασία

Διαβάστε περισσότερα

1. Γενικές Πληροφορίες

1. Γενικές Πληροφορίες 1. Γενικές Πληροφορίες 1.1 Εισαγωγή Η σημαντική αύξηση των διασυνοριακών ροών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, η παγκοσμιοποίηση και το γεγονός, ότι τα ίδια τα φυσικά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ Ενημέρωση για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ Ενημέρωση για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ Ενημέρωση για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων Εισαγωγή Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ είναι ανώνυμη εταιρεία που έχει σκοπό την αξιοποίηση, με κάθε πρόσφορο μέσο, των ακινήτων περιουσιακών

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση για την προστασία προσωπικών δεδομένων Δήλωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Χρήσεως Cookies

Ενημέρωση για την προστασία προσωπικών δεδομένων Δήλωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Χρήσεως Cookies Ενημέρωση για την προστασία προσωπικών δεδομένων Δήλωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Χρήσεως Cookies http://www.adolo.gr Σας ευχαριστούμε που επισκέπτεστε τον διαδικτυακό τόπο http://www.adolo.gr

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/8841/ Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 66/2018

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/8841/ Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 66/2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 09-11-2018 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/8841/09-11-2018 Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 66/2018 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Τελευταία τροποποίηση: 25 Μαΐου 2018 Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας («Υπηρεσίες»). Οι Υπηρεσίες παρέχονται από την εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Καλώς ήρθατε στην ΥΓΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Θέλουμε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας με δέσμευση στην προστασία

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Δήλωση Απορρήτου

Πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Δήλωση Απορρήτου Πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Δήλωση Απορρήτου Θεωρούμε αυτονόητο ότι η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι σημαντική για εμάς. Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

Τα προσωπικά δεδομένα σας που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μέσω της χρήσης του ιστότοπου και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μας.

Τα προσωπικά δεδομένα σας που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μέσω της χρήσης του ιστότοπου και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μας. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Η εταιρεία με την επωνυμία «Midnight Dolphin Ltd», που στο Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία, με αριθμό μητρώου 09803896 (εφεξής «Εταιρεία») δεσμεύεται να προστατεύει το απόρρητο

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων 1 χρόνος από την εφαρμογή του

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων 1 χρόνος από την εφαρμογή του Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων 1 χρόνος από την εφαρμογή του Κωνσταντίνα Κουβέλου Δικηγόρος www.nllaw.gr Γενικό Πλαίσιο Ο Κανονισμός εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

«Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων: Χρήσιμες επισημάνσεις οκτώ μήνες μετά»

«Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων: Χρήσιμες επισημάνσεις οκτώ μήνες μετά» ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ME THN YΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 13 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων «Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων: Χρήσιμες επισημάνσεις οκτώ μήνες μετά» «:

Διαβάστε περισσότερα

GDPR-E04.01 Πληροφορίες σχετικά με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Ημερομηνία: Εκδοση: 01

GDPR-E04.01 Πληροφορίες σχετικά με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Ημερομηνία: Εκδοση: 01 GDPR-E04.01 Πληροφορίες σχετικά με την προστασία δεδομένων Ημερομηνία: 25.5.18 Εκδοση: 01 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α' ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποια δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε

1. Ποια δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε Η προστασία της ιδιωτικότητας, των προσωπικών πληροφοριών και δεδομένων όλων όσων επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας αποτελεί προτεραιότητά μας ώστε να απολαμβάνετε όλες μας τις υπηρεσίες με τη μέγιστη δυνατή

Διαβάστε περισσότερα

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0313/

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0313/ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0313/2017 19.10.2017 ***I ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι

Διαβάστε περισσότερα

Γνώμη 3/2019 σχετικά με τις ερωτήσεις και απαντήσεις για την αλληλεπίδραση μεταξύ του Κανονισμού για τις Κλινικές Δοκιμές και του Γενικού Κανονισμού

Γνώμη 3/2019 σχετικά με τις ερωτήσεις και απαντήσεις για την αλληλεπίδραση μεταξύ του Κανονισμού για τις Κλινικές Δοκιμές και του Γενικού Κανονισμού Γνώμη 3/2019 σχετικά με τις ερωτήσεις και απαντήσεις για την αλληλεπίδραση μεταξύ του Κανονισμού για τις Κλινικές Δοκιμές και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΓΚΠΔ) [άρθρο 70.1.β)] η

Διαβάστε περισσότερα

Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (General Data Protection Regulation - GDPR)

Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (General Data Protection Regulation - GDPR) Γενικός Κανονισμός Προστασίας 1 Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (General Data Protection Regulation - GDPR) Βέρα Μελέτη Δικηγόρος, LLM, Certified DPO vera.meleti@outlook.com Θεσμικό πλαίσιο προστασίας δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Η Karenta Α.Ε. με 45 χρόνια παρουσίας στον κλάδο του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, Εξουσιοδοτημένος Έμπορος και Συνεργάτης Service Volkswagen, Audi, Skoda

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Ποιος είναι ο σκοπός αυτού του εγγράφου; ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Η G4S είναι ένας «Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα». Αυτό σημαίνει ότι είμαστε υπεύθυνοι να αποφασίσουμε πώς

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων με σκοπό την επικοινωνία πολιτικού χαρακτήρα

Κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων με σκοπό την επικοινωνία πολιτικού χαρακτήρα Κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων με σκοπό την επικοινωνία πολιτικού χαρακτήρα Γενικές αρχές Πολιτική είναι η επικοινωνία που πραγματοποιείται για την προώθηση πολιτικών

Διαβάστε περισσότερα

Οι σκοποί για τους οποίους γίνεται επεξεργασία δεδομένων μου, συνίστανται στους εξής:

Οι σκοποί για τους οποίους γίνεται επεξεργασία δεδομένων μου, συνίστανται στους εξής: Επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 7 και 9 του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων (Γ.Κ.Π.Δ. /Ε.Ε. 679/2016 και της σχετικής ελληνικής νομοθεσίας ως ισχύει),

Διαβάστε περισσότερα

1.Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα σας

1.Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα σας Η DOMOCARE ΑΕ, εφεξής Εταιρία, ως μεγάλη και γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρία στο χώρο του επαγγελματικού καθαρισμού, αποδίδει μεγάλη σημασία στην σύννομη επεξεργασία, ασφάλεια και προστασία των προσωπικών

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση για Προστασία Προσωπικών Δεδομένων στον Δήμο Καλαμαριάς

Ενημέρωση για Προστασία Προσωπικών Δεδομένων στον Δήμο Καλαμαριάς Ενημέρωση για Προστασία Προσωπικών Δεδομένων στον Δήμο Καλαμαριάς Στο Δήμο Καλαμαριάς αναγνωρίζουμε την ανάγκη προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων όλων μας, συμμορφωνόμαστε στις απαιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική Απορρήτου Ημερομηνία έναρξης ισχύος: Νοέμβριος 2018 Η V.L. Toolbox Express Computer Solutions Ltd ("εμείς", "σ εμάς" ή "μας") λειτουργεί τον ιστότοπο https://vltoolbox.com.cy/

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Γενικά: Το παρόν έντυπο ενημέρωσης της εταιρίας με την επωνυμία «3Κ Investment Partners Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) σε 12 βήματα

Προετοιμασία για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) σε 12 βήματα Προετοιμασία για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) σε 12 βήματα Το παρόν κείμενο βασίστηκε σε έγγραφο οδηγιών του Γραφείου της Επιτρόπου για την Προστασία Δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου

Διαβάστε περισσότερα

B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/679 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/679 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 02016R0679 EL 04.05.2016 000.002 1 Το κείμενο αυτό αποτελεί απλώς εργαλείο τεκμηρίωσης και δεν έχει καμία νομική ισχύ. Τα θεσμικά όργανα της Ένωσης δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του. Τα αυθεντικά

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Τελευταία ενημέρωση Μάιος 2018 H εταιρία PQH (εφεξής η Εταιρία) λαμβάνει σοβαρά υπόψη την προστασία της ιδιωτικότητας των συναλλασσόμενων μαζί της. Για το λόγο

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 1 Εισαγωγή Στις καθημερινές επιχειρηματικές της λειτουργίες, η Agrino χρησιμοποιεί δεδομένα που αφορούν σε ταυτοποιημένα άτομα,

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου

Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου (αναφερόμενο ως «εμείς», «εμάς», «μας») δεσμεύεται να προστατεύει την ιδιωτικότητα σας και να χειρίζεται τα προσωπικά σας δεδομένα με ανοιχτό και διαφανή τρόπο. Τα

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων 679/2016 Προστασία Δικαιωμάτων Φερενίκη Παναγοπούλου Δ.Ν. (Humboldt), M.Δ.Ε. (Ε.Κ.Π.Α.), Μ.P.H.

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων 679/2016 Προστασία Δικαιωμάτων Φερενίκη Παναγοπούλου Δ.Ν. (Humboldt), M.Δ.Ε. (Ε.Κ.Π.Α.), Μ.P.H. Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων 679/2016 Προστασία Δικαιωμάτων Φερενίκη Παναγοπούλου Δ.Ν. (Humboldt), M.Δ.Ε. (Ε.Κ.Π.Α.), Μ.P.H. (Harvard) Ειδική Επιστήμων Α.Π.Δ.Π.Χ. Γενικός Κανονισμός Προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ E.DIS.I.NET Α.Ε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ E.DIS.I.NET Α.Ε. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ E.DIS.I.NET Α.Ε. Η E.DIS.I.NET Α.Ε., εφεξής Εταιρεία, ως διακεκριμένος Φορέας παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και συμβουλευτικής προσώπων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ (PRIVACY POLICY)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ (PRIVACY POLICY) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ (PRIVACY POLICY) Το απόρρητο των δεδομένων έχει μεγάλη σημασία για την GLASSDRIVE και θέλουμε να είμαστε ανοιχτοί και διαφανείς με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Επομένως,

Διαβάστε περισσότερα

Δεδομένα Ειδικών κατηγοριών. Πεδίο Εφαρμογής. Επεξεργασία. Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα. Εισαγωγικές έννοιες και ορισμοί..

Δεδομένα Ειδικών κατηγοριών. Πεδίο Εφαρμογής. Επεξεργασία. Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα. Εισαγωγικές έννοιες και ορισμοί.. GDPR 1 Εισαγωγικές έννοιες και ορισμοί.. Πεδίο Εφαρμογής Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ ή GDPR) εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε, εγκατεστημένο εντός Ε.Ε., φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημόσια αρχή

Διαβάστε περισσότερα

Ποιος είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων;

Ποιος είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων; ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ (PRIVACY POLICY) Το απόρρητο των δεδομένων έχει μεγάλη σημασία για την GrandVision Hellas και θέλουμε να είμαστε ανοιχτοί και διαφανείς με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2018/1725 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. της 23ης Οκτωβρίου 2018

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2018/1725 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. της 23ης Οκτωβρίου 2018 21.11.2018 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 295/39 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2018/1725 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 23ης Οκτωβρίου 2018 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ (PRIVACY POLICY)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ (PRIVACY POLICY) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ (PRIVACY POLICY) Το απόρρητο των δεδομένων έχει μεγάλη σημασία για την GrandVision Hellas και θέλουμε να είμαστε ανοιχτοί και διαφανείς με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Διαβάστε περισσότερα

General Data Protection Regulation (GDPR)

General Data Protection Regulation (GDPR) 1 General Data Protection Regulation (GDPR) 2 Τι είναι το GDPR Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 (27 Απριλίου 2016) Αντικαθιστά την Οδηγία 95/46/ΕΚ Άμεση Εφαρμογή σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. από τις 25 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

Προκλήσεις από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Dr. Θεμιστοκλής Κ. Γιαννακόπουλος

Προκλήσεις από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Dr. Θεμιστοκλής Κ. Γιαννακόπουλος Προκλήσεις από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Dr. Θεμιστοκλής Κ. Γιαννακόπουλος Προοίμιο Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: Διαπιστώσεις [ ] η οδηγία δεν κατόρθωσε

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονα εργαλεία Digital Marketing και οι προβληματισμοί για τη λήψη της συγκατάθεσης

Σύγχρονα εργαλεία Digital Marketing και οι προβληματισμοί για τη λήψη της συγκατάθεσης Σύγχρονα εργαλεία Digital Marketing και οι προβληματισμοί για τη λήψη της συγκατάθεσης ΜΙΝΑ ΖΟΥΛΟΒΙΤΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ LL.M PARTNER, ZOULOVITS KONTOGEORGOU LAW FIRM Σύγχρονα εργαλεία Digital Marketing (Ενδεικτικά

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της UCBPHARMA.GR

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της UCBPHARMA.GR Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της UCBPHARMA.GR 1. ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ Οι όροι UCB ή εμείς αναφέρονται στην UCB A.E, μια ελληνική εταιρεία με έδρα τον Άλιμο,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ

Ε.Ε. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ Προσωπικά Δεδομένα στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της Ε.Ε. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ, LLM www.tassis.com info@tassis.com Προσωπικά Δεδομένα Η αντιμετώπιση των ζητημάτων της ιδιωτικότητας θα πρέπει να γίνεται με

Διαβάστε περισσότερα

21/4/2018. Μετά την εφαρμογή του Κανονισμού θα σταματήσω δέχομαι τηλεφωνικές κλήσεις, μεσημεριανές ώρες για προσφορές συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας;

21/4/2018. Μετά την εφαρμογή του Κανονισμού θα σταματήσω δέχομαι τηλεφωνικές κλήσεις, μεσημεριανές ώρες για προσφορές συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας; Παπαθανασίου Αναστάσιος Γέρμανος Γεώργιος Μετά την εφαρμογή του Κανονισμού θα σταματήσω δέχομαι τηλεφωνικές κλήσεις, μεσημεριανές ώρες για προσφορές συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας; Μετά την εφαρμογή του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΩΝ CQS ΚΩΔΙΚΟΣ: GP8_1 ΣΕΛ: 1 / 8

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΩΝ CQS ΚΩΔΙΚΟΣ: GP8_1 ΣΕΛ: 1 / 8 ΚΩΔΙΚΟΣ: GP8_1 ΣΕΛ: 1 / 8 1 Αντικείμενο και σκοπός της πολιτικής Η Εταιρεία CQS A.E. συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων IVC_WEB_002_IT_01 Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων Η παρούσα δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο υποβάλλονται σε επεξεργασία σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία και

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση για την προστασία προσωπικών δεδομένων Δήλωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Χρήσεως Cookies

Ενημέρωση για την προστασία προσωπικών δεδομένων Δήλωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Χρήσεως Cookies Ενημέρωση για την προστασία προσωπικών δεδομένων Δήλωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Χρήσεως Cookies http:// www.thomopoulos-spirits.gr Σας ευχαριστούμε που επισκέπτεστε τον διαδικτυακό τόπο http://www.thomopoulos-spirits.gr

Διαβάστε περισσότερα

CELESTYAL CRUISES LIMITED ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ

CELESTYAL CRUISES LIMITED ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ CELESTYAL CRUISES LIMITED ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ 1 Δήλωση Πολιτικής Το δικαίωμα των υποκειμένων δεδομένων να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους προσωπικού χαρακτήρα τα οποία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 679/2016) Α.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 679/2016) Α. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 679/2016) Η παρούσα ισχύει από τον Ιούνιο του 2019 Α. ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Πολυτεχνείο Κρήτης θεωρεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ KNOWHOW CONSULTING Ltd

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ KNOWHOW CONSULTING Ltd ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ KNOWHOW CONSULTING Ltd Εισαγωγή Η προστασία της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών δικαιωμάτων των πελατών μας, όταν επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας παίζει καθοριστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Η ανώνυμη εταιρία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ., με έδρα στην Αθήνα (Λεωφ. Βασ. Σοφίας 94 & Κερασούντος

Διαβάστε περισσότερα

Σε ποιον διαβιβάζουμε/γνωστοποιούμε αυτά τα δεδομένα. Πώς αντιμετωπίζουμε τα δικαιώματα προστασίας δεδομένων σας

Σε ποιον διαβιβάζουμε/γνωστοποιούμε αυτά τα δεδομένα. Πώς αντιμετωπίζουμε τα δικαιώματα προστασίας δεδομένων σας ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Η ανώνυμη εταιρεία «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα επί της Λεωφ.Αθηνών αρ. 90 με ΑΦΜ: 094176994, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ, (εφεξής «Η εταιρεία») δεσμεύεται να προστατεύει

Διαβάστε περισσότερα