Επίσης, διευκρινίστε ποια ημερομηνία μπορεί να θεωρηθεί ως ημερομηνία έναρξης του έργου, σε περίπτωση έγκρισής του;

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Επίσης, διευκρινίστε ποια ημερομηνία μπορεί να θεωρηθεί ως ημερομηνία έναρξης του έργου, σε περίπτωση έγκρισής του;"

Transcript

1 Ερώτηση 1: (23/02/2016) Αναφορικά με την τρέχουσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων, παρακαλώ διευκρινίστε κατά πόσο οι δαπάνες για εξοπλισμό και επενδύσεις είναι επιλέξιμες πλήρως ή μερικώς π.χ. για την περίοδο χρήσης τους στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος του έργου και αν επιχορηγείται μόνο η απόσβεσή τους με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, όπως γίνεται σε άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Επίσης, διευκρινίστε ποια ημερομηνία μπορεί να θεωρηθεί ως ημερομηνία έναρξης του έργου, σε περίπτωση έγκρισής του; Απάντηση 1: Υποερώτηση 1) Έχει απαντηθεί στο 3 ο σετ συχνών ερωτήσεων (Απάντηση Νο 35). Υποερώτηση 2) Ο χρονοπρογραμματισμός της Υπηρεσίας προβλέπει την υπογραφή Συμβάσεων χρηματοδότησης για τα έργα που θα εγκριθούν προς συγχρηματοδότηση τον Σεπτέμβριο του Σε κάθε περίπτωση η ημερομηνία έναρξης του έργου μπορεί να είναι προγενέστερη της ημερομηνίας υπογραφής της Σύμβασης Χρηματοδότησης. Επίσης εφόσον απαιτείται ο χρονοπρογραμματισμός των πακέτων εργασίας του έργου μπορούν να προσαρμοστούν προς το ρεαλιστικό, κατά τη διαδικασία προσαρμογής του ΤΔΕ μετά την έγκριση και πριν την υπογραφή της Σύμβασης Χρηματοδότησης. Ερώτηση 2: (11/02/2016) Στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή» θα ήθελα μια διευκρίνιση σχετικά με τους ειδικούς στόχους: 1. Δράσεις βελτίωσης της ποιότητας των τελικών προϊόντων ή ανάπτυξης νέων προϊόντων από τον αγρο διατροφικό τομέα για νέες αγορές στόχους όπως υγιεινή διατροφή, φάρμακα και καλλυντικά, κ.α. με ενσωμάτωση έρευνας και καινοτομίας. 2. Ανάπτυξη κοινών υποδομών ή/και διαδικασιών για την πιστοποίηση της αυθεντικότητας παραδοσιακών τροφίμων και ποτών και την προβολή και προώθηση σε νέες αγορές. Είναι επιλέξιμη μία πρόταση έργου με θέμα «Ανάπτυξη διαδικασιών εργαστηριακής ανάλυσης για την πιστοποίηση της αυθεντικότητας και των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών ελαιολάδου Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης»; Απάντηση 2: Ο Α.Π. 1 διακρίνεται σε δύο ειδικούς στόχους: 1.1. Αύξηση της χρήσης των Τπε σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος & 1.2. Ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΜΜΕ. Τα σημεία τα οποία αναφέρετε αποτελούν ενδεικτικές δράσεις και όχι εξαντλητικές. Το γεγονός ότι η ως άνω προτεινόμενη πράξη δεν αναφέρεται στη συγκεκριμένη λίστα δεν σημαίνει ότι αποκλείεται. Το ζήτημα ωστόσο της συμβολής/σύνδεσης της εκάστοτε πράξης στα επιδιωκόμενα αποτελέσματα του οικείου ειδικού στόχου αποτελεί αντικείμενο που αξιολογείται και βαθμολογείται αντίστοιχα Ερώτηση 3: (11/02/2016)

2 Σας παρακαλώ μπορείτε να διευκρινίστε τα κάτωθι 1) δεν αναφέρεται στον οδηγό εάν ο φάκελος υποβολής θα περιέχει εκτός απο την πρωτότυπη αίτηση και τα απαιτούμενα αρχεία κ δικαιολογητικά και ένα αντίγραφό αυτών (1 πρωτότυπο και 1 αντίγραφο)? 2) το αρχείο με τα ψηφιακή μορφή της αίτησης υποβάλλεται σε ένα cd ή απαιτείται και αντίγραφο (1 πρωτότυπο και 1 αντίγραφο)? Απάντηση 3: Υποερώτηση 1)Έχει απαντηθεί στο 3 ο σετ συχνών ερωτήσεων (Απάντηση Νο 16). Υποερώτηση 2) Δεν τίθεται όρος στην πρόσκληση περί υποχρέωσης υποβολής της έντυπης αίτησης και του ψηφιακού αντιγράφου σε περισσότερα του ενός αντίτυπα Ερώτηση 4: (11/02/2016) Στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας Interreg V-A, Ελλάδα - Κύπρος, παρακαλούμε για τη διευκρίνιση των ακόλουθων θεμάτων: 1) Στο αρχείο xlsm της αίτησης υποβολής και συγκεκριμένα στο υπολογιστικό φύλλο "Δείκτες" οι Δείκτες εκροών και αποτελέσματος παραμένουν αμετάβλητοι ανεξάρτητα από το συνδυασμό επιλογών που έχει γίνει στο φύλλο "Ταυτότητα Έργου". Συγκεκριμένα εάν στο φύλλο "Ταυτότητα Έργου" οι επιλογές για τον άξονα "Άξονα", "Θεματικό στόχο", "Επενδυτική προτεραιότητα" και "Ειδικό στόχο" είναι 3, 6, 6c και 3.2, αντίστοιχα, ο δείκτης εκροής θα έπρεπε να είναι εκείνος που αναφέρεται στο αρχείο της Πρόσκλησης (σελ. 17) δηλαδή "Αειφόρος Τουρισμός: Αύξηση του αναμενόμενου αριθμού επισκέψεων σε υποστηριζόμενες τοποθεσίες πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς και τόπους τουριστικού ενδιαφέροντος" και αντίστοιχα ο δείκτης αποτελέσματος θα έπρεπε να είναι εκείνος που αναφέρεται στο αρχείο της Πρόσκλησης (σελ. 18) δηλαδή "Μεταβολή στις ετήσιες διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα". Το ερώτημα είναι γιατί υπάρχει αυτή η αναντιστοιχία μεταξύ των αυτόματων επιλογών του αρχείου xlsm και της πρόσκλησης και πώς/εάν μπορούν να επιλεγούν διαφορετικοί δείκτες από αυτούς που αναφέρονται στο αρχείο xlsm. Επίσης δεδομένου ότι υπάρχουν και περισσότερες διαθέσιμες θέσεις (κελιά) διευκρινίστε εάν μπορούν να προστεθούν και άλλοι δείκτες χωρίς να αναγράφονται στην πρόσκληση ή στο αρχείο. 2) Μπορεί ένα Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο να γίνει εταίρος? Θεωρείται ότι έχει "εμπορικό ή βιομηχανικό χαρακτήρα ή δραστηριότητα" και ότι "διανέμει κέρδη" όπως αποκλείει η πρόσκληση (σελ. 4)? Αν όχι μπορεί να συμμετέχει ΜΟΝΟ ως υπεργολάβος σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα ερωτήματα 1 & 2 του σχετικού αρχείου ερωτημάτων? 3) Ποιο ακριβώς είναι το πνεύμα της "Βεβαίωση μη παραγωγής εσόδων". Σε ποιόν ακριβώς απαγορεύεται να μην παράγει έσοδα. Αν πρόκειται π.χ. για την κατασκευή ενός μουσείου τότε θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό? 4) Μεταξύ άλλων απαιτείται η υπογραφή δήλωσης μη διπλής χρηματοδότησης. Επιτρέπεται μέρος των εργασιών π.χ. αναστήλωσης ενός κτηρίου, και οι οποίες φυσικά δεν θα επαναληφθούν, να έχει χρηματοδοτηθεί από προηγούμενο πρόγραμμα στο παρελθόν?

3 5) Στο αρχείο "2α. Οδηγίες Συμπλήρωσης Αίτησης Υποβολής" στη σελ. 22 αναφέρεται ότι "Επιπλέον ανάλυση των αναγκών του προϋπολογισμού πρέπει να παρασχεθεί στην Αιτιολόγηση Προϋπολογισμού". Πού ακριβώς υπάρχει η Αιτιολόγηση Προϋπολογισμού? Πρόκειται για ξεχωριστό αρχείο που επισυνάπτεται? Απάντηση 4: Έχει απαντηθεί στο 3 ο ΣΕΤ απάντηση 36. Ερώτηση 5: (11/02/2016) Δεδομένου ότι ανυπόγραφα και ασφράγιστα έγγραφα δε γίνονται δεκτά όπως αναφέρεται στην Πρόσκληση υποβολής προτάσεων, θα θέλαμε να ρωτήσουμε για τα παρακάτω έγγραφα: 1) Ανάλυση παραδοτέων ανά δικαιούχο εταίρο (χρειάζεται υπογραφή από όλους τους εταίρους και από επικεφαλής;) 2) Δελτίο ελέγχου συμβατότητας με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Προγράμματος Συνεργασίας (χρειάζεται υπογραφή από όλους τους εταίρους και από επικεφαλής;) 3) Δελτίο τεκμηρίωσης βιωσιμότητας της πράξης (χρειάζεται υπογραφή από όλους τους εταίρους και από επικεφαλής;) 4) Έγγραφο τεκμηρίωσης συνάφειας της πράξης με περιφερειακό/τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό προγραμματισμό (χρειάζεται υπογραφή από όλους τους εταίρους και από επικεφαλής;) 5) Επικοινωνιακό πλάνο της πράξης (χρειάζεται υπογραφή από όλους τους εταίρους και από επικεφαλής;) 6) Σχετικά με το επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ότι η διαχείριση του οργανισμού υπόκειται σε έλεγχο ασκούμενο από το κράτος, ή τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλους οργανισμούς δημοσίου δικαίου: όλοι οι οργανισμοί που έχουν ΑΦΜ υπόκεινται σε έλεγχο από την εφορία, δηλ. σε κρατικό έλεγχο. Επίσης οι δημόσιοι οργανισμοί έχουν de facto κρατική εποπτεία. Παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε ότι η βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ αρκεί για τους ιδιωτικούς μη κερδοσκοπικούς φορείς και για τους δημόσιους φορείς. Επίσης, παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι το ΦΕΚ 87Α/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της αποκεντρωμένης διοίκησης Πρόγραμμα Καλλικράτης) αρκεί για τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι το ΦΕΚ ίδρυσης ή αντίστοιχο έγγραφο αρκεί για τα ΑΕΙ. 7) Όσον αφορά την τεκμηρίωση του μη εμπορικού χαρακτήρα των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών φορέων: είναι προφανές ότι οι μη κερδοσκοπικοί φορείς για να μπορούν να εκπληρώνουν τον μη κερδοσκοπικό σκοπό τους συναλλάσσονται με το κοινό. Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επαρκεί η γνωμοδότηση νομικού (π.χ. δικηγόρου) ότι ένας φορέας δεν επιτελεί εμπορικές συναλλαγές, προκειμένου να είναι ο φορέας αυτός επιλέξιμος από το Πρόγραμμα Ελλάδα - Κύπρος. Απάντηση 5: Υποερωτήσεις 1-5: Έχουν απαντηθεί στο 3 ο ΣΕΤ ερωτήσεων απάντηση 7. Υποερώτηση 6: Η ύπαρξη ΑΦΜ δε νοείται ότι καλύπτει την προϋπόθεση που τίθεται στη πρόσκληση για την αναγνώριση ενός φορέα στη κατηγορία β ως οργανισμού δημοσίου δικαίου. Οι Δήμοι ανήκουν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήτοι τοπικές δημόσιες αρχές όπως αναφέρονται στη πρόσκληση και δεν απαιτείται να προσκομίσουν κάποιο νομιμοποιητικό δικαιολογητικό. Η σχετική

4 απλή αναφορά στο ΦΕΚ ίδρυσης των ΑΕΙ δεν επαρκεί. Θα πρέπει να προσκομιστούν και τα υπόλοιπα νομιμοποιητικά δικαιολογητικά που απαιτούνται (κατά περίπτωση) σύμφωνα με τη πρόσκληση για τους δικαιούχους της κατηγορίας β Υποερώτηση 7: Έχει απαντηθεί σχετική ερώτηση στο 2 ο ΣΕΤ ερωτήσεων (απάντηση 7) Ερώτηση 6: (11/02/2016) Ερώτηση 1η: Στη σελίδα 48 του εγγράφου ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΟΥ αναφέρεται οτι για τους Έλληνες δικαιούχους η χορήγηση της εθνικής συμμετοχής (15%) καθώς και της κοινοτικής χρηματοδότησης (85%) γίνεται σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ετήσια εγκύκλιο του ΠΔΕ και τα αναγραφόμενα στη Υπουργική Απόφαση «Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία». Όμως στο έντυπο 4.calla4 καλούνται οι εταίροι να υπογράψουν οτι θα διασφαλίσουν το ποσό της συγχρηματοδότησης, υπολογιζόμενη ως 15% του συνολικού προϋπολογισμού της αντίστοιχης πράξης. Τελικά πως καλύπτεται το 15%; με ίδια συμμετοχή από τους εταίρους ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων; Αν καλύπτεται από το ΠΔΕ, την διαδικασία εξασφάλισης ποιος την καθορίζει; ο κάθε εταίρος ξεχωριστά ή δια μέσου της Κοινής Γραμματείας; Ερώτηση 2η: Αν ο Κύριος Δικαιούχος-Επικεφαλής Εταίρος είναι Πανεπιστήμιο τότε την διαχείριση θα την ασκήσει η υπαγόμενη σε αυτό Υπηρεσία του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων & Έρευνας. Προβλέπεται κονδύλι γι αυτούς μέχρι κάποιου ορίου ή οι αμοιβές τους υπάγονται στην κατηγορία Δαπάνες προσωπικού του Δικαιούχου; Ερώτηση 3η: Στο έγγραφο με τις οδηγίες συμπλήρωσης του Τεχνικού Δελτίου (σελίδα 22) αναφέρεται οτι " Το έγγραφο Αιτιολόγησης Προϋπολογισμού θα πρέπει να υποβάλλεται με την απαιτούμενη διαμόρφωση". Όμως στα συνοδεύοντα την προκήρυξη έγγραφα δεν υπάρχει αντίστοιχο παρα μονο το έγγραφο 13.calla13 που αφορά αυστηρά στα παραδοτέα. Ερώτηση 4η: Στο έγγραφο 16.calla16 "Δελτίο Συμβατότητας με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων " η δράση ενδεχομένως δεν προκαλεί ούτε αύξηση ούτε μείωση. Πως σημειώνεται αυτό; Απάντηση 6: Υποερώτημα 1 ο : Η καταβολη της εθνικής συμμετοχής ελλήνων φορέων καταβάλλεται από το ΠΔΕ Υποερώτημα 2 ο :Δικαιούχος του έργου είναι αυτός τα στοιχεία του οποίου αναγράφονται στην αίτηση υποβολής στο φύλλο εργασίας «εταιρικό σχήμα» Υποερώτημα 3 ο : έχει απαντηθεί στο 2 ο ΣΕΤ ερωτήσεων (απάντηση 60) Υποερώτημα 4 ο Στο έντυπο αναφέρεται ότι «κάθε εταίρος, και ανάλογα με τον Άξονα Προτεραιότητας που εντάσσεται η προτεινόμενη πράξη, θα πρέπει να τεκμηριώνει την τυχόν επίπτωση (θετική, αρνητική ή ουδέτερη ) των δράσεων που προβλέπεται να εκτελέσει, στις αντίστοιχες περιβαλλοντικές παραμέτρους»

5 Ερώτηση 7: (11/02/2016) Είμαι καθηγητής στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ. Στο Τμήμα μου ανήκει το Μουσείο Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας, στο οποίο λειτουργεί Μονάδα με την ειδικότερη ονομασία "ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΒΡΙΣΑΣ-ΛΕΣΒΟΥ, ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ" με έδρα το κοινοτικό διαμέρισμα Βρίσας στο δήμο Πολυχνίτου του Νομού Λέσβου (ΦΕΚ 331/ , Τεύχος πρώτο). Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε 1. αν το Τμήμα μου είναι επιλέξιμο για να υποβάλει πρόταση στο Ελλάδα-Κύπρος, λόγω του Παραρτήματος που διατηρεί στο κοινοτικό διαμέρισμα Βρίσας στο δήμο Πολυχνίτου του Νομού Λέσβου. 2. Ο επιστημονικός υπεύθυνος πρέπει να ανήκει στο παράρτημα με έδρα το κοινοτικό διαμέρισμα Βρίσας στο δήμο Πολυχνίτου του Νομού Λέσβου, να είναι ο Διευθυντής του Μουσείου Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας, ή μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ; Απάντηση 7: Ο φορέας έχει την ευθύνη απόδειξης της ύπαρξης παραρτήματος σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Πρόσκληση. Εφόσον αυτό δεν μπορεί να αποδειχτεί υπάρχει πάντα η δυνατότητα συμμετοχής σε εταιρικό σχήμα για την υποβολή πρότασης υπό τον όρο ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 20 παρ 2 του κανονισμού (ΕΕ) 1299/2013 Δεν είναι δυνατή η εκφορά γνώμης προκαταβολικώς επί της επιλεξιμότητας κάποιου φορέα. Έχει σημειωθεί σε προηγούμενο σετ ερωτήσεων η διαδικασία συμμετοχής τόσο των εγκατεστημένων στην επιλέξιμη περιοχή, όσο και των φορέων που δεν είναι εγκατεστημένοι σε αυτήν. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός αναφορικά με τον καθορισμό του επιστημονικού υπευθύνου, αρκεί να είναι σε θέση να διευθύνει το έργο και να διεκπεραιώνει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τα έγγραφα του προγράμματος Ερώτηση 8: (11/02/2016) Σε συνέχεια της 1ης πρόσκλησης Υποβολής προτάσεων με κωδικό Κ1 και αριθμό αναφοράς /ΥΔ 5755 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία», στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα- Κύπρος , θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν τα έγγραφα επιλεξιμότητας των εταίρων και ωριμότητας των έργων πρέπει να είναι πρωτότυπα ή γίνονται αποδεκτά και αντίγραφα αυτών. Για παράδειγμα το καταστατικό και οι τροποποιήσεις του πρέπει να είναι τα πρωτότυπα υπογεγραμμένα έγγραφα από το Πρωτοδικείο, για τους Έλληνες εταίρους; Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 4250/2014 γίνονται αποδεκτά αντίγραφα εγγράφων που έχουν εκδοθεί από φορείς του Δημοσίου. Ο Νόμος αυτός εφαρμόζεται στην συγκεκριμένη πρόσκληση υποβολής προτάσεων;

6 Απάντηση 8: Τα νομιμοποιητικά δικαιολογητικά μπορούν να είναι και φωτοτυπίες των πρωτοτύπων. Σε κάθε περίπτωση ο δικαιούχος έχει την ευθύνη της νομιμότητας τους. Το άρθρο 1 του Ν. 4250/2014 εφαρμόζεται. Ερώτηση 9: (11/02/2016) Θα ήθελα περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με τα νομιμοποιητικά έγγραφα της κατηγορίας 7 για οργανισμούς που νοούνται ως δημόσιου δικαίου ή ιδιωτικούς οργανισμούς (καταστατικό, σύνθεση ΔΣ κ.ο.κ), τα έγγραφα θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένα, σφραγισμένα, να έχουν το γνήσιο της υπογραφής ή επικυρωμένο ακριβές αντίγραφο με πρόσφατη ημερομηνία; Επίσης τυχόν ισολογισμοί πρέπει να είναι υπογεγραμμένοι από ορκωτό; Απάντηση 9: Έχουν απαντηθεί σχετικές ερωτήσεις στο 2 ο ΣΕΤ ερωτήσεων (απάντηση 7, 16) Ερώτηση 10: (12/02/2016) Αναφορικά με την τρέχουσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων, παρακαλώ διευκρινίστε κατά πόσο οι δαπάνες για εξοπλισμό και επενδύσεις είναι επιλέξιμες πλήρως ή μερικώς π.χ. για την περίοδο χρήσης τους στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος του έργου και αν επιχορηγείται μόνο η απόσβεσή τους με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, όπως γίνεται σε άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Απάντηση 10: Έχει απαντηθεί στην 1. Ερώτηση 11: (11/02/2016) 1. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν οι μονομετοχικές αναπτυξιακές Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.), οι οποίες έχουν έναν Δήμο ως μοναδικό μέτοχο, είναι επιλέξιμοι εταίροι ή η επιλεξιμότητά τους πρέπει να τεκμηριωθεί με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο και ποιος είναι αυτός ο τρόπος (καταστατικό ή και ΦΕΚ αρκούν ;) 2. Παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε ότι δεν υπάρχει μέγιστο ποσοστό για τις δαπάνες προσωπικού στον προϋπολογισμό κάθε εταίρου. 3. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν δαπάνες με ημερήσια απασχόληση οικοδομοτεχνικού προσωπικού (αποδεικνύεται από κατάθεση δηλώσεων στο ΙΚΑ) με αυτεπιστασία είναι επιλέξιμες δαπάνες. Υπογραμμίζουμε ότι βάση νομοθεσίας οι δαπάνες αυτές δεν απαιτούν ιδιαίτερη σύμβαση, παρά μόνο δήλωση στο ΙΚΑ του εργοδότη και του εργαζομένου και χρησιμοποιούνται από ΝΠΔΔ και ΜΚΟ κατά κόρον. Απάντηση 11:

7 Υποερώτημα 1: Δεν είναι δυνατή η εκφορά γνώμης προκαταβολικώς επί της επιλεξιμότητας κάποιου φορέα ενώ ο τελευταίος έχει την ευθύνη απόδειξης της κατηγορίας στην οποία εντάσσεται. Υποερώτημα 2: Έχει απαντηθεί στο 2 ο Σετ Ερωτήσεων (Απάντηση 10) Υποερώτημα 3: Σύμφωνα με το Κανονισμό 1303/2013 οι δαπάνες προσωπικού που εργάζονται βάσει άλλης από τη σύμβαση εργασίας μπορεί να επιλέξιμες υπό τις εξής προϋποθέσεις : i) καθορίζονται σε έγγραφο απασχόλησης ή από τον νόμο ii) είναι σύμφωνες με τη νομοθεσία που αναφέρεται στο έγγραφο iii) απασχόλησης είναι μη ανακτήσιμα από τον εργοδότη. Ερώτηση 12: (11/02/2016) Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αναφορικά με το έγγραφο για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου. Σε κάθε άξονα και ειδικό στόχο αναφέρονται συγκεκριμένοι τύποι δικαιούχων. Π.χ. στον ειδικό στόχο 3.2. υπάρχει η λίστα των δικαιούχων στη σελίδα 88 της μελέτης, στην οποία δεν αναφέρονται Πανεπιστήμια τα οποία σύμφωνα με την πρόσκληση είναι επιλέξιμα ως οργανισμοί δημοσίου δικαίου. Δυνατότητα συμμετοχής ανά ειδικό στόχο έχουν λοιπόν μόνο όσοι αναφέρονται ως δικαιούχοι στη Στρατηγική Μελέτη; Απάντηση 12: Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όσα αναφέρονται τόσο στην ΣΜΠΕ όσο και στο Προγραμματικό έγγραφο ανά ειδικό στόχο. Στο παράδειγμα που φέρατε τόσο στη ΣΜΠΕ όσο και στο προγραμματικό έγγραφο αναφέρεται ότι δικαιούχοι μπορεί να είναι φορείς εκπαίδευσης/ κατάρτισης στα συγκεκριμένα θεματικά πεδία (ΣΜΠΕ σελ 88, Προγραμματικό έγγραφο σελ 75). Ερώτηση 13: (14/02/2016) Σας παρακαλώ μπορείτε να διευκρινίστε τα κάτωθι 1) δεν αναφέρεται στον οδηγό εάν ο φάκελος υποβολής θα περιέχει εκτός απο την πρωτότυπη αίτηση και τα απαιτούμενα αρχεία κ δικαιολογητικά και ένα αντίγραφό αυτών (1 πρωτότυπο και 1 αντίγραφο)? 2) το αρχείο με τα ψηφιακή μορφή της αίτησης υποβάλλεται σε ένα cd ή απαιτείται και αντίγραφο (1 πρωτότυπο και 1 αντίγραφο)? Απάντηση 13: Έχει απαντηθεί στην ερώτηση 3 του παρόντος κειμένου Ερώτηση 14: (15/02/2016) Είμαστε το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ιδιωτικού Δικαίου.

8 Μια διευκρίνηση σχετικά με το σημείο 7 των δικαιολογητικών εγγράφων που πρέπει να προσκομίσουμε: Επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ότι η διαχείριση του οργανισμού υπόκειται σε έλεγχο ασκούμενο από το κράτος, ή τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλους οργανισμούς δημοσίου δικαίου. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου, μιας και είναι φορέας ιδιωτικού δικαίου. Στην πρόσκληση του προγ/τος αναφέρει: "7. Για οργανισμούς που νοούνται ως δημόσιου δικαίου ή ιδιωτικούς οργανισμούς (δηλ. υπάγονται στις κατηγορίες β. και γ. της παρ.1 «Εταιρικά Σχήματα» της παρούσας) θα πρέπει, κατά περίπτωση, να υποβληθούν τα παρακάτω νομιμοποιητικά έγγραφα. Όπως το αντιλαμβανόμαστε, το "κατά περίπτωση" μάς καλύπτει, με την έννοια ότι στην περίπτωση μας δε χρειάζεται να προσκομίσουμε το παραπάνω δικαιολογητικό. Απάντηση 14: Έχει απαντηθεί στο 1 ο σετ συχνών ερωτήσεων (Απάντηση Νο 6) Ερώτηση 15: (17/02/2016) Ονομάζομαι Νίκος Χωριανόπουλος, είμαι ερευνητής στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό - ΔΗΜΗΤΡΑ και ενδιαφέρομαι να κατεβάσω μία πρόταση στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V A Ελλάδα Κύπρος. Ο οργανισμός που δουλεύω είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και επειδή είναι λίγο ασαφές στην πρόταση όπως αναφέρεται, θα ήθελα να σας ρωτήσω άμα ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ μπορεί να κατέβει σαν δικαιούχος και σε ποια κατηγορία (α, β ή γ). Απάντηση 15: Έχει απαντηθεί σχετική ερώτηση στο 2 ο σετ συχνών ερωτήσεων (Απάντηση Νο 39) Ερώτηση 16: (18/02/2016) Αναφορικά με την τρέχουσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων, παρακαλώ διευκρινίστε 1. κατά πόσο οι δαπάνες για εξοπλισμό και επενδύσεις είναι επιλέξιμες πλήρως ή μερικώς π.χ. για την περίοδο χρήσης τους στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος του έργου και αν επιχορηγείται μόνο η απόσβεσή τους με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, όπως γίνεται σε άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. 2. Όσον αφορά το δελτίο ωριμότητας απαιτείται 1 δελτίο για κάθε εταίρο ακόμη και αν δεν θα υλοποιήσει παραδοτέο που να περιλαμβάνει δαπάνες της κατηγορίας επενδύσεις, εξοπλισμός, εξωτερική εμπειρογνωμοσύνη κλπ. ύψους πέραν των ;Ένας εταίρος που θα υλοποιήσει πέραν του ενός παραδοτέου με δαπάνες στις πιο πάνω κατηγορίες που υπερβαίνουν τις 5.000, χρειάζεται να υποβάλει ξεχωριστό δελτίο ωριμότητας για κάθε επιμέρους παραδοτέο ή επένδυση;

9 Απάντηση 16: Υποερώτημα 1 ο : Έχει απαντηθεί στην 1. Υποερώτημα 2 ο : Έχει απαντηθεί στο 2 ο σετ συχνών ερωτήσεων (Απάντηση Νο 14 και 19) Ερώτηση 17: (25/02/2016) Ψάχνω τα σχετικά έγγραφα για να συμπληρώσω τη φόρμα 11 του Ελλάδα-Κύπρος για την πρόσκληση που είναι ανοιχτή. ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ/ΤΟΠΙΚΟ, ΕΘΝΙΚΟ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ Έχω βρει το έγγραφο του προγράμματος που καλύπτει τον Ευρωπαϊκό Προγραμματισμό, αλλά όχι το εθνικό έγγραφο της Ελλάδας ούτε της Κύπρου και ούτε περιφερειακό/τοπικό. Μπορείτε παρακαλώ να μου υποδείξετε που θα βρω αυτά τα έγγραφα; Απάντηση 17: Μπορείτε να βρείτε τα σχετικά έγγραφα για την Ελλάδα στη διεύθυνση και για τη Κύπρο στη διεύθυνση Ερώτηση 18: (18/02/2016) Επίσης Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν η 2 η έκδοση του Εγχειρίδιου Οδηγιών Επαληθεύσεων είναι η πιο επικαιροποιημένη έκδοση και αν υπάρχει πλην της 2 ης Έκδοσης του ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ και του Οδηγού Προγράμματος κάποιο άλλο ενημερωτικό αρχείο για τις επιλέξιμες δαπάνες και για τυχόν περιορισμούς/εξαιρέσεις δαπανών ανά κατηγορία επιλέξιμων δικαιούχων. Απάντηση 18: Το έγγραφο στο οποίο αναφέρεστε αφορά τη προγραμματική περίοδο Το εν λόγω εγχειρίδιο για το θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος αφού αυτό εγκριθεί. Παρακαλείστε να επισκέπτεστε σε τακτική βάση το δικτυακό χώρο του προγράμματος όπου και αναρτώνται όλες οι τελευταίες εκδόσεις των σχετικών με το Πρόγραμμα εγγράφων. Ερώτηση 19: (18/02/2016) 1. Στο υπόδειγμα της Δήλωσης συγχρηματοδότησης μη διπλής χρηματοδότησης αναφέρεται «θα διασφαλίσουμε το ποσό των ευρώ ως συγχρηματοδότηση, υπολογιζόμενη ως 15% του συνολικού

10 προϋπολογισμού της αντίστοιχης πράξης» το ποσό που θα συμπληρωθεί θα αναλογεί στο 15% του προϋπολογισμού του εκάστοτε εταίρου θα πρέπει να αλλάξει αναλόγως και η παραπάνω φράση σε «θα διασφαλίσουμε το ποσό των ευρώ ως συγχρηματοδότηση, υπολογιζόμενη ως 15% του συνολικού μας προϋπολογισμού»? 2. Στο υπόδειγμα της βεβαίωσης μη παραγωγής εσόδων χρειάζεται/ μπορεί να προστεθεί ημερομηνία υπογραφής του εγγράφου? 3. Φυσικά πρόσωπα που θα προσλαμβάνονται μετά από Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και θα εργάζονται στον χώρο του δικαιούχου και αποκλειστικά για τις ανάγκες του έργου, θεωρούνται ως προσωπικό ή εξωτερικοί συνεργάτες? Απάντηση 19: Υποερώτημα 1: έχει απαντηθεί στο 2 ο ΣΕΤ ερωτήσεων (απάντηση 58) Υποερώτημα 2) Δεν απαιτείται ούτε πρέπει να προστεθεί ημερομηνία υπογραφής του εγγράφου Υποερώτημα 3) έχει απαντηθεί στο 4 ο ΣΕΤ ερωτήσεων (απάντηση 11) Επίσης για την επιλεξιμότητα των δαπανών μπορείτε να δείτε και τη σχετική παρουσίαση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Προγράμματος στη διεύθυνση κατηγορία «συχνές ερωτήσεις» στη Ερώτηση 20: (18/02/2016) 1) Η Υπηρεσία μας επεξεργάζεται προτάσεις που πρόκειται να κατατεθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ΙNTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ και θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε εάν πρόκειται να αναρτηθούν πρότυπα εγγράφων σχετικά με το Δελτίο ωριμότητας και το Δελτίο ελέγχου συμβατότητας με την ΣΜΠΕ. 2) Επιπλέον, επειδή παρατηρήσαμε διαφορές στα δύο έγγραφα που πρέπει να υπογράφονται και να σφραγίζονται απ'όλους τους Εταίρους, όσον αφορά την αναφορά τους τόσο στο κείμενο όσο και στα πεδία των υπογραφών, θα θέλαμε να μας διευκρινήσετε αν το υπόδειγμα της Δήλωσης συγχρηματοδότησης -μη διπλής χρηματοδότησης, χρήζει συμπλήρωσης. 3) Τέλος, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε εάν το ακρώνυμο του έργου μπορεί να είναι και στην αγγλική γλώσσα. Απάντηση 20: Υποερώτημα 1: έχει απαντηθεί στο 2 ο ΣΕΤ ερωτήσεων (απάντηση 19) Υποερώτημα 2: έχει απαντηθεί στο 2 ο ΣΕΤ ερωτήσεων (απάντηση 58) Ερώτηση 21: (19/02/2016) Ενδιαφερόμαστε να υποβάλουμε πρόταση στα πλαίσια του Προγράμματος Interreg V-A "Ελλάδα - Κύπρος " και επιθυμούμε να σας

11 υποβάλουμε ορισμένες ερωτήσεις που αφορούν τα Δικαιολογητικά που υποδεικνύονται από την 1 η πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων στα πλαίσια του Προγράμματος. Οι ερωτήσεις που θα θέλαμε να σας υποβάλουμε είναι οι εξής: 1. Ποιο είναι το πρότυπο έντυπο που παρέχεται σχετικά με την Αιτιολόγηση των ποσών του Π/Υ; 2. Υπάρχει κάποιο πρότυπο έντυπο σχετικά με την Απαιτούμενη τεκμηρίωση σύμφωνα με την Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για έργα Υποδομών, εάν κάτι τέτοιο έχει εφαρμογή, αν ναι που υπάρχει και αν όχι τι τύπου αρχείο πρέπει να δημιουργήσουμε και να υποβάλουμε (π.χ. φτιάχνουμε ένα Word και το υποβάλουμε); 3. Υπάρχει πρότυπο έντυπο σχετικά με το δικαιολογητικό της Βεβαίωσης του κύριου δικαιούχου ότι: Δεν έχει περατωθεί το φυσικό αντικείμενο της προτεινόμενης πράξης μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης (άρθρο 65 σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 1299/2013. Η προτεινόμενη πράξη δεν περιλαμβάνει τμήμα επένδυσης σε υποδομή ή παραγωγική επένδυση η οποία έπαυσε ή μετεγκαταστάθηκε εκτός της περιοχής του προγράμματος εντός πέντε ετών από την τελική πληρωμή στο δικαιούχο ή εντός της προθεσμίας που οριζόταν στους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων (άρθρο 71 σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 1303/2013). Αν ναι που υπάρχει και αν όχι δημιουργούμε εμείς 2 αρχεία Word και τα υποβάλουμε; 4. Υπάρχει πρότυπο έντυπο Δελτίου Ωριμότητας ανά Δικαιούχο ή δημιουργούμε ένα αρχείο οποιουδήποτε τύπου και το υποβάλουμε (Word, Excel, PDF κ.λπ.) για κάθε Δικαιούχο(Εταίρο) και το υποβάλουμε; 5. Το Δελτίο Ελέγχου συμβατότητας με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Προγράμματος Συνεργασίας πρέπει να υποβληθεί κατά την υποβολή της Πρότασης του έργου διότι στο πρότυπο έντυπο αναφέρεται το παρακάτω: «Το παρόν δελτίο συμβατότητας θα πρέπει να συμπληρώνεται ανά διετία σε χρόνο που θα ορίζει η ΔΑ/ΚΓ εφόσον η προτεινόμενη πράξη εγκριθεί προς συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα.». 6. Τα παρακάτω έγγραφα σφραγίζονται μόνο από τον Κύριο Δικαιούχο του έργου ή από όλους τους Δικαιούχους(Εταίρους) του έργου; Το Επικοινωνιακό Πλάνο Πράξης Το Δελτίο Ελέγχου Τεκμηρίωσης Βιωσιμότητας της Πράξης Το Έντυπο Τεκμηρίωσης Συνάφειας Το Δελτίο Ελέγχου Συμβατότητας με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) Αιτιολόγηση των ποσών του Π/Υ (Περιλαμβάνεται στο Μέρος Ζ- Λίστα Ελέγχου σχετικά με την Υποβολή της Πρότασης στο Excel της Αίτησης Υποβολής)

12 Απαιτούμενη τεκμηρίωση σύμφωνα με την Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων (Περιλαμβάνεται στο Μέρος Ζ- Λίστα Ελέγχου σχετικά με την Υποβολή της Πρότασης στο Excel της Αίτησης Υποβολής) Απάντηση 21: 1) Έχει απαντηθεί στο 2 ο ΣΕΤ ερωτήσεων απάντηση 60 2) Οι σχετικές περιγραφές πρέπει να γίνουν στο δελτίο ωριμότητας και στην ανάλυση παραδοτέου 3) έχει απαντηθεί στο 2 ο ΣΕΤ ερωτήσεων (απάντηση 51) 4) έχει απαντηθεί στο 2 ο ΣΕΤ ερωτήσεων (απάντηση 19) 5) έχει απαντηθεί στο 3 ο ΣΕΤ ερωτήσεων (απάντηση 10) 6) Τα 4 πρώτα έντυπα από αυτά συμπληρώνονται από τον κύριο δικαιούχο. Για τα δύο επόμενα έντυπα θα αναρτηθεί τη Τρίτη 1/3/2016 ορθή επανάληψη του ΤΔΕ στο οποίο το κείμενο στο φύλλο ελέγχου «λίστα ελέγχου» ΣΤΗ Λίστα ελέγχου το κείμενο : Συνημμένα στο Τεχνικό Δελτίο Έργου είναι: 1) Η Δήλωση Εταιρικής Συνεργασίας (παρέχεται πρότυπο έγγραφο) υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από όλους τους δικαιούχους, συμπεριλαμβανομένου του Κύριου Δικαιούχου 2) Οι Δηλώσεις Συγχρηματοδότησης και Μη Διπλής Χρηματοδότησης υπογεγραμμένες και σφραγισμένες από όλους τους δικαιούχους, συμπεριλαμβανομένου του Κύριου Δικαιούχου 3) Η Δήλωση μη Παραγωγής Εσόδων (παρέχεται πρότυπο έγγραφο) υπογεγραμμένη από τον Κύριο Δικαιούχο 4) Η Αιτιολόγηση των ποσών Προϋπολογισμού (παρέχεται πρότυπο έντυπο) 5) Η απαιτούμενη Τεκμηρίωση σύμφωνα με την Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για έργα υποδομών, εάν κάτι τέτοιο έχει εφαρμογή (οικοδομικές άδειες, εκθέσεις συμμόρφωσης, προκαταρκτικές μελέτες, σχέδια, ή οποιαδήποτε σχετική τεχνική τεκμηρίωση, προμετρήσεις, τίτλοι ιδιοκτησίας γης/κτιρίων ή τεκμηρίωση εκχώρησης δικαιωμάτων λειτουργίας για πενταετή περίοδο μετά τη λήξη του έργου, μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων κλπ) Θα αντικατασταθεί με : Συνημμένα στο Τεχνικό Δελτίο Έργου είναι: 1) Η Δήλωση Εταιρικής Συνεργασίας (παρέχεται πρότυπο έγγραφο) υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από όλους τους δικαιούχους, συμπεριλαμβανομένου του Κύριου Δικαιούχου 2) Οι Δηλώσεις Συγχρηματοδότησης και Μη Διπλής Χρηματοδότησης υπογεγραμμένες και σφραγισμένες από όλους τους δικαιούχους, συμπεριλαμβανομένου του Κύριου Δικαιούχου 3) Η Δήλωση μη Παραγωγής Εσόδων (παρέχεται πρότυπο έγγραφο) υπογεγραμμένη από τον Κύριο Δικαιούχο 4) Η ανάλυση παραδοτέων (ανά δικαιούχο) 5) Τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα για οργανισμούς που νοούνται ως οργανισμοί δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικούς (κατά περίπτωση) 6) Βεβαίωση μη περάτωσης και μη περίληψης επένδυσης η οποία έχει παύσει ή μετεγκατασταθεί 7) Δελτίο ωριμότητας ανά δικαιούχο 8) Δελτίο ελέγχου συμβατότητας με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Προγράμματος Συνεργασίας 9) Δελτίο τεκμηρίωσης βιωσιμότητας της πράξης 10)

13 Έγγραφο τεκμηρίωσης συνάφειας της πράξης με περιφερειακό/τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό προγραμματισμό 11). Επικοινωνιακό πλάνο της πράξης Ερώτηση 22: (19/02/2016) Παρακαλώ μπορείτε να επιβεβαιώσετε για τα παρακάτω συστατικά της πρότασης αν θα πρέπει να κατατεθούν ανά εταίρο ή ανά έργο, όπως προτείνεται στον πίνακα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Κλαίρη Παπάζογλου Επιβεβαίωση αν τα ακόλουθα είναι ανά έργο ή ανά εταίρο, για προτάσεις Ελλάδα- Κύπρος η πρόσκληση προτάσεων: Αίτηση υποβολής πρότασης Δήλωση εταιρικής συνεργασίας Δήλωση συγχρηματοδότησης/μη διπλής χρηματοδότησης Βεβαίωση μη παραγωγής εσόδων Βεβαίωση του κύριου δικαιούχου ότι δεν έχει περατωθεί το φυσικό αντικείμενο ή κλπ Ανάλυση παραδοτέων Νομιμοποιητικά έγγραφα Δελτίο ωριμότητας Δελτίο ελέγχου συμβατότητας με τη ΣΠΕ Δελτίο τεκμηρίωσης βιωσιμότητας της πράξης Έγγραφο τεκμηρίωσης συνάφειας της πράξης με περιφερειακό/τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό προγραμματισμό Επικοινωνιακό πλάνο της πράξης 1 ανά έργο 1 ανά έργο 1 ανά εταίρο 1 ανά εταίρο-σωστά; 1 από κύριο δικαιούχο 1 ανά εταίρο Για κάθε εταίρο 1 ανά εταίρο 1 ανά εταίρο 1 ανά εταίρο 1 ανά έργο; 1 ανά έργο

14 Απάντηση 22: Υπάρχει σαφής αναφορά εντός του κειμένου της πρόσκλησης για τα έγγραφα που καλείται να υποβάλλει το σχήμα από κοινού και για εκείνα που υποχρεούται να υποβάλλει μεμονωμένα κάθε εταίρος Επίσης έχουν απαντηθεί σχετικές ερωτήσεις στα προηγούμενα σετ 4 ο σετ ερώτηση 20, 3 ο σετ ερώτηση 5, κ.λ.π. Αναλυτικά Αίτηση υποβολής πρότασης 1 ανά έργο Δήλωση εταιρικής συνεργασίας Δήλωση συγχρηματοδότησης/μη διπλής χρηματοδότησης Βεβαίωση μη παραγωγής εσόδων Βεβαίωση του κύριου δικαιούχου ότι δεν έχει περατωθεί το φυσικό αντικείμενο ή κλπ Ανάλυση παραδοτέων Νομιμοποιητικά έγγραφα Δελτίο ωριμότητας Δελτίο ελέγχου συμβατότητας με τη ΣΠΕ Δελτίο τεκμηρίωσης βιωσιμότητας της πράξης Έγγραφο τεκμηρίωσης συνάφειας της πράξης με περιφερειακό/τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό προγραμματισμό Επικοινωνιακό πλάνο της πράξης 1 ανά έργο 1 ανά εταίρο 1 από το Κύριο δικαιούχο 1 από κύριο δικαιούχο 1 ανά εταίρο Για κάθε εταίρο 1 ανά εταίρο 1 από το Κύριο Δικαιούχο 1 από το Κύριο Δικαιούχο 1 από το Κύριο Δικαιούχο 1 ανά έργο Ερώτηση 23: (19/02/2016) θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση σχετικά με τον προϋπολογισμό. Πόσο είναι το ποσοστό για τα λειτουργικά έξοδα του κάθε εταίρου (indirect cost)? Απάντηση 23: Δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη/οδηγία εντός της πρόσκλησης και ως εκ τούτου ο υπολογισμός των λειτουργικών εξόδων ως συστατικό στοιχείο του προϋπολογισμού του εταίρου βαθμολογείται με τα δημοσιευμένα κριτήρια. Αν αναφέρεστε στα γενικά έξοδα σύμφωνα με τη πρόσκληση έχει απαντηθεί σχετική ερώτηση στο 2 ο Σετ Ερωτήσεων (Απάντηση Νο 7).

15 Ερώτηση 24: (19/02/2016) Σχετικά με την 1η πρόσκληση του Ελλάδα-Κύπρος σας υποβάλλω το κάτωθι ερώτημα. 1. Ένα Σωματείο (ιδιωτικού δικαίου) έχει 100% χρηματοδότηση ή 85% ; 2. Ένα Επιμελητήριο (δημοσίου δικαίου) έχει 100% χρηματοδότηση ή 85% ; 3. Μία Αστική Μη Κερδοσκοπική (ιδιωτικού δικαίου) έχει 100% χρηματοδότηση ή 85%; Απάντηση 24: Έχει απαντηθεί σχετική ερώτηση στο 2 ο Σετ Ερωτήσεων (Απάντηση Νο 7). Επισημαίνουμε ότι τρόπος χρηματοδότησης διαφέρει μεταξύ ελλήνων και Κύπριων εταίρων, όπως αναφέρεται και στον Οδηγό Προγράμματος Έργου Ερώτηση 25: (19/02/2016) Συγκεκριμένα, στην 1 η Πρώτη Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων στην παρ. 8.2 (σελ.21), στο σημείο 7 Για οργανισμούς που νοούνται ως δημόσιου δικαίου ή ιδιωτικούς οργανισμούς (δηλ. υπάγονται στις κατηγορίες β. και γ. της παρ.1 «Εταιρικά Σχήματα» της παρούσας) θα πρέπει, κατά περίπτωση, να υποβληθούν τα παρακάτω νομιμοποιητικά έγγραφα: Καταστατικό οργανισμού και τροποποιήσεις αυτού. Ένα αντίγραφο του επίσημου καταστατικού θα ήταν αρκετό; Επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει η προέλευση των οικονομικών πόρων του οργανισμού. Παρακαλούμε όπως διευκρινιστεί τι ακριβώς απαιτείται ή εάν αρκεί μια Υπεύθυνη Δήλωση υπογεγραμμένη από το Διευθυντή Επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει η οικονομική κατάσταση του οργανισμού τα τελευταία τρία έτη που προηγούνται της υποβολής της πρότασης ή ισοδύναμα αποδεικτικά έγγραφα Α) Σε άλλες περιπτώσεις όταν δεν υπάρχουν ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του τελευταίου έτους, έχει υποβληθεί «Κατάσταση ταμειακών Ροών και Κερδοζημιών» υπογεγραμμένη από τον Εξωτερικό ελεγκτή για το τελευταίο έτος και οι διαθέσιμες οικονομικές καταστάσεις των δύο προηγούμενων ετών. Β) Τι ακριβώς εννοείτε με τον όρο «τρία τελευταία έτη» (2014, 2013, 2012 καθώς η πρόσκληση έχει δημοσιευτεί Δεκέμβριο του 2015) Επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ότι η διαχείριση του οργανισμού υπόκειται σε έλεγχο ασκούμενο από το κράτος, ή τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλους οργανισμούς δημοσίου δικαίου Στο καταστατικό μας αναγράφεται ότι Μέτοχοι της εταιρείας είναι μόνο Δήμοι και ότι η Γενική Συνέλευση αποτελείται αποκλειστικά από αυτούς (τους Δήμους). Επιπλέον, το Διοικητικό μας Συμβούλιο απαρτίζεται μόνο από τους εκλελεγμένους Δήμαρχους. Μια υπεύθυνη Δήλωση με σαφή αναφορά στα σχετικά κεφάλαια του καταστατικού θα ήταν αρκετή; Επίσημο έγγραφο με το οποίο να αποδεικνύεται η μη διανομή κερδών ή Υπεύθυνη Δήλωση του φορέα.

16 Ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας του οργανισμού αναφέρεται ρητώς στο Καταστατικό. Μια υπεύθυνη Δήλωση με σαφή αναφορά στα σχετικά κεφάλαια του καταστατικού θα ήταν αρκετή; Απάντηση 25: Στο μέσον της σελίδας 22 της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων αναφέρεται ότι «Ένα έγγραφο (π.χ. καταστατικό) μπορεί να καλύπτει περισσότερα του ενός από τα παραπάνω απαιτούμενα» δηλαδή τα προαναφερθέντα νομιμοποιητικά έγγραφα. Επαφίεται στην κρίση του εταίρου να αποφασίσει, έχοντας ως δεδομένο τις εκάστοτε πρόνοιες του καταστατικού, ποια εκ των αναφερομένων εγγράφων καλύπτονται από αυτό και αναλόγως να προσκομίσει τα υπόλοιπα

Οι εν λόγω δημόσιοι υπάλληλοι θα εκπαιδευτούν και επιμορφωθούν για να υποστηρίζουν τις υποδομές που θα λειτουργούν και μετά την λήξη του έργου.

Οι εν λόγω δημόσιοι υπάλληλοι θα εκπαιδευτούν και επιμορφωθούν για να υποστηρίζουν τις υποδομές που θα λειτουργούν και μετά την λήξη του έργου. Ερώτηση 1: Σχετικά με τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού στις προτάσεις του νέου interreg Ελλάδα Κύπρος θα ήθελα να μου απαντήσετε σε ορισμένες απορίες σχετικά. Σε συνέχεια της παρουσίασης που έγινε στα

Διαβάστε περισσότερα

Συγχρηµατοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου

Συγχρηµατοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟ/ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 Ημερίδα Ενημέρωσης Δυνητικών Δικαιούχων στο πλαίσιο της 4ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων Υπότιτλος: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ Συγχρηµατοδοτείται από την Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013" ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΡΓΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013" ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΡΓΩΝ Τα ακόλουθα κριτήρια επιλογής έργων θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 2/2015

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 2/2015 ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 2/2015 13/5/2015 Σε συνέχεια ερωτημάτων που έχουν τεθεί από υποψήφιους συμμετέχοντες στον Ανοικτό Διεθνή Διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το ΙΝΣΕΤΕ στις 09.04.2015 για την επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ (ΤΔΠΠ) - ΕΤΑ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ (ΤΔΠΠ) - ΕΤΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ (ΤΔΠΠ) - ΕΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΤΑ ΤΜΗΜΑ A: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΑΞΗΣ... 2 ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ... 3 ΤΜΗΜΑ Β: ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ... 4 ΤΜΗΜΑ Γ:

Διαβάστε περισσότερα

OΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ

OΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ OΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ 1 Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020 ΧΑΝΙΑ 26-01-2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ », η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του

Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ », η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ερωτήσεις και απαντήσεις για τον ανοικτό διαγωνισμό «Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία» «Ενίσχυση δημόσιων υποδομών έρευνας και καινοτομίας» Συχνές Ερωτήσεις

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία» «Ενίσχυση δημόσιων υποδομών έρευνας και καινοτομίας» Συχνές Ερωτήσεις Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία» «Ενίσχυση δημόσιων υποδομών έρευνας και καινοτομίας» Συχνές Ερωτήσεις (Τελευταία Ενημέρωση: 29/8/2017) 1. Στην πρόσκληση με τίτλο «Ενίσχυση δηµόσιων υποδοµών

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλώ πείτε μου που μπορώ να βρω το δικαιολογητικό 5 την «Βεβαίωση του Κύριου Δικαιούχου» καθώς δεν υπάρχει στην σελίδα

Παρακαλώ πείτε μου που μπορώ να βρω το δικαιολογητικό 5 την «Βεβαίωση του Κύριου Δικαιούχου» καθώς δεν υπάρχει στην σελίδα Ερώτηση 1: (26/02/2016) Παρακαλώ πείτε μου που μπορώ να βρω το δικαιολογητικό 5 την «Βεβαίωση του Κύριου Δικαιούχου» καθώς δεν υπάρχει στην σελίδα http://www.greececyprus.eu/ Επίσης θα βγάλετε κάποιο template

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ( ΕΤΠΑ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΝΟΧΗΣ ΕΚΤ)

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ( ΕΤΠΑ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΝΟΧΗΣ ΕΚΤ) ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ (ΤΔΠΠ) ΕΤΠΑ - ΤΑΜΕΙΟY ΣΥΝΟΧΗΣ - ΕΚΤ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΜΗΜΑ A: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΑΞΗΣ... 3 ΤΜΗΜΑ Β: ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ... 5 ΤΜΗΜΑ Γ: ΔΕΙΚΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τέταρτη (4 η ) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ (ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 &3) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ

Τέταρτη (4 η ) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ (ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 &3) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» Διεύθυνση: Λ. Γεωργικής Σχολής 65, Τ.Κ : 57001, Θεσσαλονίκη Τηλ.: +30 2310 469600

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ » ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ » ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ταχ. Δ/νση : Λ. Γεωργικής Σχολής 65 Ταχ. Κώδικας :57001 Πληροφορίες: Χριστίνα Εδιππίδη Τηλέφωνο :2313 321 723 Fax :2313

Διαβάστε περισσότερα

ΤEΤΑΡΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ" ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΤEΤΑΡΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» Διεύθυνση: Λ. Γεωργικής Σχολής 65, Τ.Κ : 57001, Θεσσαλονίκη Αρμόδιος επικοινωνίας: Α. Φυλάτος Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ημερομηνία: 23/12/2014 Α.Π.: 6372

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ημερομηνία: 23/12/2014 Α.Π.: 6372 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΠ. ΑΛΙΕΙΑΣ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ Ε.Φ.Δ. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης "Διοργάνωση Ετήσιου Travel Trade Workshop & Συνεδρίου 2014" με κωδικό MIS 464639 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική" ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης Διοργάνωση Ετήσιου Travel Trade Workshop & Συνεδρίου 2014 με κωδικό MIS 464639 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση : ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 7 ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 10557 Πληροφορίες : ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΣΛΑΝ Τηλέφωνο : +30 210 3253123 2103253123

Διαβάστε περισσότερα

EAEC-EOC TASK FORCE. Η κινητήρια δύναμη για εξασφάλιση χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράμματα ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

EAEC-EOC TASK FORCE. Η κινητήρια δύναμη για εξασφάλιση χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράμματα ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ EAEC-EOC TASK FORCE Η κινητήρια δύναμη για εξασφάλιση χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράμματα ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα- Κύπρος 2014-2020 Ι. Γενικά Στοιχεία ΕΠ Το Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΡΔΟΡΙΝ-Ι78 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 20/1/2014

ΑΔΑ: ΒΙΡΔΟΡΙΝ-Ι78 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 20/1/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση : ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 7 ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 10557 Πληροφορίες : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Τηλέφωνο : +30 210

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ 1 ΜΕΡΟΣ Α : ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ ΤΜΗΜΑ A: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΑΞΗΣ ΠΡΑΞΗΣ (ΟΠΣ) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ * ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΑΞΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ"

ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» Διεύθυνση: Λ. Γεωργικής Σχολής 65, Τ.Κ : 57001, Θεσσαλονίκη Αρμόδιος επικοινωνίας: Μ.Δημητριάδου Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να πληρούνται και οι λοιποί όροι και προϋποθέσεις της 3 ης Προκήρυξης του Τοπικού Προγράμματος.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να πληρούνται και οι λοιποί όροι και προϋποθέσεις της 3 ης Προκήρυξης του Τοπικού Προγράμματος. ΕΡ: Σχετικά με την επιλεξιμότητα των κλάδων που αφορούν τις δράσεις L312-1, L312-2 και L312-3 έχετε αναρτήσει ενδεικτικό πίνακα επιλέξιμων κλάδων. Ήθελα να ρωτήσω αν αποτελεί επιλέξιμο ΚΑΔ το 20.59.59.01

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ"

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» Διεύθυνση: Λ. Γεωργικής Σχολής 65, Τ.Κ.: 57001, Θεσσαλονίκη Αρμόδιος επικοινωνίας: Κ. Σαγώνα Tηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης Τουρισμού Εμπορίου & Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης Τουρισμού Εμπορίου & Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης Τουρισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ Α (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ) ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ Δ (ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ Α (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ) ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ Δ (ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Λαμία 09 Απριλίου 2009 Αριθ πρωτ. 3195 Μονάδα Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Πληρ. : I. Κούτσικος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Mεσογείων 14-18,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ SUPERFAST BROADBAND ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ SUPERFAST

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΤΠΑ & ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΝΟΧΗΣ. Αρ. Εντύπου: Ε.Ι.1_3/1_10.07.08

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΤΠΑ & ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΝΟΧΗΣ. Αρ. Εντύπου: Ε.Ι.1_3/1_10.07.08 ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ (ΤΔΠΠ) - ΕΤΠΑ & ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΤΠΑ & ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΜΗΜΑ A: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΑΞΗΣ... 2 ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ... 3 ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. ΩΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (Ε.Φ.Δ.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. ΩΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (Ε.Φ.Δ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: Β4ΠΩΦ-3Β5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΙΕΙΑΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Με τη συγχρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 2013»

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 2013» ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 2013» ΑΘΗΝΑ 2013 ΜΕΡΟΣ Α : ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ ΤΜΗΜΑ A: ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΑΞΗΣ ΚΩΔ. ΠΡΑΞΗΣ (Ο.Π.Σ.A.Α.)* ΚΩΔ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα Κύπρος

Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα Κύπρος ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» Διεύθυνση: Λ. Γεωργικής Σχολής 65, Τ.Κ : 57001, Θεσσαλονίκη Τηλ.: +30 2310 469600

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Ημερομηνία: 13-4-2009 Α.Π.: 4181/ A2 / 172 Κωδικός Πρόσκλησης:11

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Ημερομηνία: 13-4-2009 Α.Π.: 4181/ A2 / 172 Κωδικός Πρόσκλησης:11 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΔΑ Α2 Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΓΓΡΑΦΟ Τεχνικό Δελτίο Πράξης Στοιχεία που τεκμηριώνουν την αρμοδιότητα του Δικαιούχου/Συνδικαιούχου να υλοποιήσει την Πράξη Απόφαση Αρμόδιου Συλλογικού Οργάνου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΠΡΟΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Πληροφορίες: πληρ.: τηλ.: fax: e-mail: Στέλλα Αικατερινιάδου 231 33 217 36 231 33 217 01-02 saikateriniadou@mou.gr ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Θεσσαλονίκη, 4/9/2009

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΟΥ (ΤΔΕ) ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΕΡΓΩΝ (ΤΔΥ) ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΟΥ (ΤΔΕ) ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΕΡΓΩΝ (ΤΔΥ) ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΡΓΟ: ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΟΥ (ΤΔΕ) ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΕΡΓΩΝ (ΤΔΥ) ΥΠΟΔΟΜΩΝ 1 ΜΕΡΟΣ Α : ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ ΤΜΗΜΑ A: Ταυτότητα Πράξης ΠΡΑΞΗΣ (ΟΠΣ) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

: Νίκης 5-7 Σύνταγμα : : Ακοβιτσιώτη Δαββέτα Δραγανίγος/ Κοτρώνη : , /289 :

: Νίκης 5-7 Σύνταγμα : : Ακοβιτσιώτη Δαββέτα Δραγανίγος/ Κοτρώνη : , /289 : ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 27/04/2018 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ-ΕΣΠΑ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Αριθ. Πρωτ. : 45700-27/04/2018 Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης "Συνεργατικά Δίκτυα Ανοιχτής Καινοτομίας (δ.τ. COINs)" με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική" ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης Συνεργατικά Δίκτυα Ανοιχτής Καινοτομίας (δ.τ. COINs) με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση : ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 7 ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 10557 Πληροφορίες : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Τηλέφωνο : +30 210

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ"

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» Διεύθυνση: Λ. Γεωργικής Σχολής 65, Τ.Κ : 57001, Θεσσαλονίκη Αρμόδιος επικοινωνίας: Μ.Δημητριάδου Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4Γ97ΛΚ-5Ε6 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

ΑΔΑ: Β4Γ97ΛΚ-5Ε6 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: Β4Γ97ΛΚ-5Ε6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ταχ. Δ/νση : Δ. Μποφώρ 7, 71202 - Ηράκλειο Πληροφορίες: Μ.Βλασάκης Τηλέφωνο : 2813 404540 Fax

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Α.Α.Ε. ΟΤΑ. CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Α.Α.Ε. ΟΤΑ. CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Α.Α.Ε. ΟΤΑ CLLD/LEADER 2014-2020 Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 1 Ο ΒΗΜΑ Διαβάζουμε προσεκτικά το κείμενο της πρόσκλησης 2 ο ΒΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΑΘΗΝΑ, 12/08/2014 Α.Π. : 3148 Προς: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΡΝΩΝΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ T.K : 22300

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΑΘΗΝΑ, 12/08/2014 Α.Π. : 3148 Προς: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΡΝΩΝΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ T.K : 22300 INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY Digitally signed by INFORMATICS DEVELOPMENT AGENCY Date: 2014.09.04 13:03:44 EEST Reason: Location: Athens ΑΔΑ: ΒΔ5ΓΝ-ΥΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ0ΖΟΡΙΝ-ΠΧ5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΛ0ΖΟΡΙΝ-ΠΧ5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση : ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 7 ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 10557 Πληροφορίες : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Τηλέφωνο : +30 210

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΗ5ΟΡΙΝ-ΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΙΗ5ΟΡΙΝ-ΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση : ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 7 ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 10557 Πληροφορίες : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Τηλέφωνο : +30 210

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΚΣΦ-ΖΛ1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΙΚΣΦ-ΖΛ1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΕΣΠΑ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΕΥΔ ΕΠΑΕ) Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ08ΟΡΙΝ-ΦΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΛ08ΟΡΙΝ-ΦΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση : ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 7 ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 10557 Πληροφορίες : ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΝΗΣ Τηλέφωνο : +30 210 3253123

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Τρίπολη Ταχ.Κώδικας : 22100 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ 2007-2013 ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ 2007-2013 ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ 2007-2013 ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΘΗΝΑ, 14/05/2015 Α.Π. : 953/ΕΦΔ644 Προς: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΜΠΕΝΑΚΗ 5 T.K : 15238

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΘΗΝΑ, 14/05/2015 Α.Π. : 953/ΕΦΔ644 Προς: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΜΠΕΝΑΚΗ 5 T.K : 15238 ΑΔΑ: Β5ΝΟΟΡΙΝ-14Ξ INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY Digitally signed by INFORMATICS DEVELOPMENT AGENCY Date: 2015.05.14 12:21:14 EEST Reason: Location: Athens ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Π. «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ »

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Π. «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ » ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Π. «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013» ΑΞΟΝEΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 04, 05, 06: Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης Κατηγορία Πράξης: 2.2.1: «Δράσεις βελτίωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΠΡΟΣ : ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Θεσσαλονίκη, 02/06/2010 Αριθμ. Πρωτ.: 4303 Πληρ.: Χριστίνα Εδιππίδη Τηλ.: 2313 321723 Fax: 2313 321701-2 e-mail: cedippidi@mou.gr ΠΡΟΣ : Κωδικός Πρόσκλησης: 46 1. ΝΑ Χαλκιδικής 2. ΝΑ Θεσσαλονίκης ΑΝΟΙΧΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ Τηλ Ημερομηνία: 23/10/09 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Αρ. Φακ Τηλ Ημερομηνία: 23/10/09 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΠΡΟΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Πληροφορίες: πληρ.: τηλ.: fax: e-mail: Χριστίνα Εδιππίδη 231 33 217 23 231 33 217 01-02 cedippidi@mou.gr ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Θεσσαλονίκη, 1-6-2009 Αρ.Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Γραμματεία Διεύθυνση Οικονομικού Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης Έργων Γραφείο Διενέργειας Διαγωνισμών & Ανάθεσης /Παρακολούθησης Συμβάσεων Λόφος Πανεπιστημίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Π. «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ »

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Π. «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ » ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Π. «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013» ΑΞΟΝEΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 01, 02, 03: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Π. «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013»

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Π. «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013» ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Π. «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ: Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» 2007-2013 ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» 2007-2013 ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ειδική Υπηρεσία Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ταχ. Δ/νση :Υψηλάντη 12- Λαμία Ταχ. Κώδικας :35 100 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΔ3Χ-ΣΕΞ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΕΔ3Χ-ΣΕΞ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-1013" Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου & Θεοφιλοπούλου 18 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ9ΩΟΡΙΝ-ΠΜΠ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΛ9ΩΟΡΙΝ-ΠΜΠ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση : ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 7 ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 10557 Πληροφορίες : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΖΑΦΕΡΗΣ Τηλέφωνο : +30 210 3253123

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης "Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Λειψών " με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου" ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Λειψών  με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΔ Α.Ε. ΜΟΔ Α.Ε. Ταχ. Δ/νση : ΛΟΥΙΖΗΣ ΡΙΑΝΚΟΥΡ 78Α ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 115 27 Πληροφορίες : ΙΩΑΝΝΑ ΠΡΙΦΤΗ Τηλέφωνο : 210-7499209 2131310146 Fax : 2107488160 Email : efd@mou.gr ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 57 ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 57 ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Ειδική Υπηρεσία Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ταχ. Δ/νση :Υψηλάντη 12- Λαμία Ταχ. Κώδικας :35 100

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. ΩΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (Ε.Φ.Δ.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. ΩΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (Ε.Φ.Δ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: Β4ΠΩΦ-ΟΝΤ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΙΕΙΑΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για τη Δράση

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για τη Δράση ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για τη Δράση Ενίσχυση σχεδίων έρευνας, ανάπτυξης & καινοτομίας στους τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 1. Σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΑΠΟΦΑΣΗ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ Ταχ. Δ/νση: Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 28, 26441 ΠΑΤΡΑ Πληροφ.: Μαμασιούλας Αριστείδης e-mail: amamasioulas@mou.gr

Διαβάστε περισσότερα

X ΕΡΓΟ ΓΕΦΥΡΑ ΝΑΙ ΟΧΙ X

X ΕΡΓΟ ΓΕΦΥΡΑ ΝΑΙ ΟΧΙ X ΤΜΗΜΑ Α : ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΑΞΗΣ 1: ΚΩΔ. ΠΡΑΞΗΣ (ΟΠΣ) 303349 2: ΚΩΔ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 053 3: ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ Ενίσχυση νέων παράλληλων εκδηλώσεων Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 4: ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ 5: ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Καταπολέμηση χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων» Η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ

ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Καταπολέμηση χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων» Η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΕΤΠΑ ΚΑΙ ΤΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3: «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3: «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής» Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» Μονάδα Α2 Ταχ. Δ/νση : Λέκκα 23-25 Ταχ. Κώδικας : 10562, Αθήνα Πληροφορίες: Ε. Μυριανθοπούλου Τηλέφωνο : 210 3722425 Fax : 210

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρόσκλησης: 01/3.2/1/ Αρ. Φακ.: , Τηλ.: Ημερομηνία 30 Μαρτίου 2009

Αρ. Πρόσκλησης: 01/3.2/1/ Αρ. Φακ.: , Τηλ.: Ημερομηνία 30 Μαρτίου 2009 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Διαχειριστική Αρχή Αρ. Φακ.: 04.02.022.07.03, 04.02.022.07.03.06 Τηλ.: 22602813 Ημερομηνία 30 Μαρτίου 2009 ΠΡΟΣ: Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Υγείας, Γενικό Διευθυντή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ4Μ7ΛΚ-Ι75 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΛ4Μ7ΛΚ-Ι75 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Ταχ. Δ/νση : Δ. Μποφώρ 7 Ηράκλειο Ταχ.Κώδικας : 71202 Πληροφορίες : ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑΚΗΣ Τηλέφωνο : 2813404501 Fax

Διαβάστε περισσότερα

ΣΔΕ ΕΣΠΑ Σημεία αναφοράς για δικαιούχους: Τεχνικό Δελτίο Πράξης

ΣΔΕ ΕΣΠΑ Σημεία αναφοράς για δικαιούχους: Τεχνικό Δελτίο Πράξης ΣΔΕ ΕΣΠΑ 2014 2020 Σημεία αναφοράς για δικαιούχους: Τεχνικό Δελτίο Πράξης Οκτώβριος 2016 Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ Τι είναι το Τεχνικό Δελτίο Πράξης (ΤΔΠ) Τυποποιημένο έντυπο υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Ταχ. Δ/νση: Ηροδότου 28 Πόλη: Κομοτηνή Ταχ..Kώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

Συνέχεια διευκρινίσεων για τα υποβληθέντα ερωτήματα στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής (EYE/ΓΓΙΦ) με

Συνέχεια διευκρινίσεων για τα υποβληθέντα ερωτήματα στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής (EYE/ΓΓΙΦ) με Συνέχεια διευκρινίσεων για τα υποβληθέντα ερωτήματα στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής (EYE/ΓΓΙΦ) με Α.Π. 1225-22/7/2011 (ΑΔΑ: 4ΑΣΦΝ-ΛΧΦ) και τα συνημμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΕΕΟΡΙΝ-Κ9Θ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΙΕΕΟΡΙΝ-Κ9Θ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση : ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 7 ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 10557 Πληροφορίες : ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Τηλέφωνο : +30 210 3253123

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης "ΠΡΟΒΟΛΗ-ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ" με κωδικό MIS 445853 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου" ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης ΠΡΟΒΟΛΗ-ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ με κωδικό MIS 445853 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Ταχ. Δ/νση : Δ. Μποφώρ 7 Ηράκλειο Ταχ.Κώδικας : 71202 Πληροφορίες : ΑΛΚΜΗΝΗ ΧΟΧΛΙΔΑΚΗ Τηλέφωνο : 2813404546 Fax : 2810335040

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ1046ΨΧΨΤ-4ΙΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΔ Α.Ε. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΟΔ Α.Ε.

ΑΔΑ: ΒΛ1046ΨΧΨΤ-4ΙΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΔ Α.Ε. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΟΔ Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΔ Α.Ε. ΜΟΔ Α.Ε. Ταχ. Δ/νση : ΛΟΥΙΖΗΣ ΡΙΑΝΚΟΥΡ 78Α ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 115 27 Πληροφορίες : ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΟΥΔΗ Τηλέφωνο : 210-7499209 2131310209 Fax : 2107488160 Email : vlaoudi@mou.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ -ΕΚΤ. Κωδικός: Δ2-02-Ε-02

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ -ΕΚΤ. Κωδικός: Δ2-02-Ε-02 ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ -ΕΚΤ Κωδικός: Δ2-02-Ε-02 Έκδοση 01 9/1/2009 ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ (ΤΔΠΠ) - ΕΚΤ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΚΤ ΤΜΗΜΑ A: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

11 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

11 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 11 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ Α/Α ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 1 Έντυπο υποβολής - αίτηση συμμετοχής (επενδυτικό σχέδιο) με υπογραφή από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο της επιχείρησης και σφραγίδα αυτής. 2 Ισολογισμοί-αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΓΓΕΤ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΓΓΕΤ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΔΑ Α2 Ταχ. Δ/νση: Μεσογείων 56 Τ.Κ. 115

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΩΡ7ΛΚ-ΕΨΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΛΩΡ7ΛΚ-ΕΨΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Ταχ. Δ/νση : Δ. Μποφώρ 7 Ηράκλειο Ταχ.Κώδικας : 71202 Πληροφορίες : ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑΚΗΣ Τηλέφωνο : 2813404501 Fax

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης Έκθεσης Πρόοδου

Οδηγίες Συμπλήρωσης Έκθεσης Πρόοδου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΜΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013 Οδηγίες Συμπλήρωσης Έκθεσης Πρόοδου Οδηγίες Σύνταξης Εκθέσεων Προόδου -1- 1 Εισαγωγή Ο Επικεφαλής Εταίρος είναι ο Κύριος Δικαιούχος του

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις σε ερωτήματα αναφορικά με το διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για το έργο με τίτλο:

Απαντήσεις σε ερωτήματα αναφορικά με το διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για το έργο με τίτλο: Τελευταία ενημέρωση: 7 Μαρτίου 2013 Απαντήσεις σε ερωτήματα αναφορικά με το διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για το έργο με τίτλο: «Σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» Μονάδα Α2 Ταχ. Δ/νση : Λέκκα 23-25

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Λαμία 09 Απριλίου 2009 Αριθ πρωτ. 3196 Μονάδα Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Πληρ. : I. Κούτσικος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 1) Ερώτηση: Η Μονάδα Διαχείρισης Έργων (Οργανική Μονάδα Δικαιούχων) κατά την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο (Π.Π.) υφίσταται ως τέτοια στη Νέα Π.Π. 2014-2020; Ο συντονιστικός της

Διαβάστε περισσότερα

«ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ. η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

«ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ. η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Στερεάς Ελλάδας Ταχ. Δ/νση : Υψηλάντη 12 Λαμία Ταχ. Κώδικας : 35100

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. 1. Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. 1. Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΑΑ 2007 2013 LEADER ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΓΛΟΡΙΝ-ΣΓΧ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΛΓΛΟΡΙΝ-ΣΓΧ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση : ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 7 ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 10557 Πληροφορίες : ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΣΛΑΝ Τηλέφωνο : +30 210 3253123 2103253123

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΡΔΟΡΙΝ-ΝΕ1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΙΡΔΟΡΙΝ-ΝΕ1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση : ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 7 ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 10557 Πληροφορίες : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Τηλέφωνο : +30 210

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Αρ. Φακ.: 2.12.004 ΕΠ, 2.12.005 ΕΠ Τηλ.: 22800123 ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Διεύθυνση Ελέγχου, Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων Ημερομηνία: 31

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΠΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 7,8,9

ΕΣΠΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 7,8,9 ΕΣΠΑ 2014-2020 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020» ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 7,8,9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 Οδηγός για την υποβολή των Σχεδίων Δράσης «Υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΓΓ46ΨΧΨΤ-Μ70 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΔ Α.Ε. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΟΔ Α.Ε.

ΑΔΑ: ΒΛΓΓ46ΨΧΨΤ-Μ70 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΔ Α.Ε. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΟΔ Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΔ Α.Ε. ΜΟΔ Α.Ε. Ταχ. Δ/νση : ΛΟΥΙΖΗΣ ΡΙΑΝΚΟΥΡ 78Α ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 115 27 Πληροφορίες : ΙΩΑΝΝΑ ΠΡΙΦΤΗ Τηλέφωνο : 210-7499209 2131310146 Fax : 2107488160 Email : efd@mou.gr ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης "Τεχνική Βοήθεια Δήμου Ήλιδας" με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής" ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης Τεχνική Βοήθεια Δήμου Ήλιδας με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΔ Α.Ε. ΜΟΔ Α.Ε. Ταχ. Δ/νση : ΛΟΥΙΖΗΣ ΡΙΑΝΚΟΥΡ 78Α ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 115 27 Πληροφορίες : ΙΩΑΝΝΑ ΠΡΙΦΤΗ Τηλέφωνο : 210-7499209 2131310146 Fax : 2107488160 Email : efd@mou.gr ΑΘΗΝΑ,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 21/11/2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 21/11/2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Θεσσαλονίκη, 19-05-2010 Αρ.Πρωτ.: 4003 Κωδικός Πρόσκλησης: 49 Πληρ. : Κρανάς Βασίλειος ΠΡΟΣ: Τηλ. : 231 33 21 754 Fax: : 231 33 21 701-02

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕ547ΛΚ-01Ξ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΕ547ΛΚ-01Ξ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Ταχ. Δ/νση : Δ. Μποφώρ 7 Ηράκλειο Ταχ.Κώδικας : 71202 Πληροφορίες : ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑΚΗΣ Τηλέφωνο : 2813404501 Fax

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αρ. Πρωτ.: 4686

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αρ. Πρωτ.: 4686 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ταχ. Δ/νση: Δ. Μποφώρ 7 71202 - Ηράκλειο Πληρ.: Ι.Μπαλαντινάκης Τηλ.: 2813-404501 Fax : 2810-335040

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΠΡΟΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Θεσσαλονίκη, 1-6-2009 Αρ.Πρωτ.: 5818 Κωδικός Πρόσκλησης: 11 Πληροφορίες: πληρ.: τηλ.: fax: e-mail: Χριστίνα Εδιππίδη 231 33 217 23 231

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ. 16/05/2013 Μ. Αντωνίου

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ. 16/05/2013 Μ. Αντωνίου Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς ΕΣΠΑ Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ Νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 0 0 16/05/2013 Μ. Αντωνίου Ορισμός To Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013 αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. 3. Το άρθρο 162 Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Πρόγραμμα

ΑΠΟΦΑΣΗ. 3. Το άρθρο 162 Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Πρόγραμμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65 Πυλαία Θεσσαλονίκη Ταχ.Κώδικας : 570 01 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν τον διαγωνισμό : 2012/S Τελευταία Έκδοση 22/10/2012

Απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν τον διαγωνισμό : 2012/S Τελευταία Έκδοση 22/10/2012 Απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν τον διαγωνισμό : 2012/S 179-293762 Τελευταία Έκδοση 22/10/2012 1. Το παράδειγμα της επισκόπησης τύπου και των αποκομμάτων τύπου θα περιέχει αποκόμματα τύπου μονάχα

Διαβάστε περισσότερα

Λάρισα, 17 Φεβρουαρίου Αριστείδης Βούλγαρης Στέλεχος Μονάδας Α

Λάρισα, 17 Φεβρουαρίου Αριστείδης Βούλγαρης Στέλεχος Μονάδας Α Λάρισα, 17 Φεβρουαρίου 2016 Αριστείδης Βούλγαρης Στέλεχος Μονάδας Α Τι είναι; Αποτελεί ένα από τα βασικά έντυπα του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου. Έγγραφο αποτύπωσης των στοιχείων και χαρακτηριστικών

Διαβάστε περισσότερα